Σάββατο 12 Απριλίου 2014

12/4/2898* στις 21.00: ЭЄ «Η Ώρα της Ελληνικής Αγωγής» στο ΑRTFM με τον Ν. Γεωργαντζά

www.artfmradio.com

ellaggeor
ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ

Τι σημαίνει «Ἡ ὥρα τῆς ἑλληνικῆς ἀγωγῆς»;

Georgantzas1
Νικόλαος Κ. Γεωργαντζας / Nicholas C. Georgantzas
Professor, Management Systems
Director, System Dynamics Consultancy
FORDHAM UNIVERSITY BUSINESS SCHOOLS
113 West 60th Street, Suite 617·D
New York, NY 10023·7484
U.S.A.
Η γλώσσα είναι πατρίδα
Ν. Καζαντζάκης
 Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα πως η σκοπιμότης της εκπομπής τούτης είναι το ξεκαθάρισμα των εννοιών και όχι κάποια πολυτελής ευρυθμία των λέξεων και της γλώσσας μας. Μας εκφράζει δε επί τούτου ο «χειλώνειος τρόπος»!
Διότι όπως είπε ο Χείλων ο Λακεδαιμόνιος: «το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν»! Αποσκοπούμε λοιπόν, όχι στο να λέμε λίγα με πολλά λόγια, αλλά στο να λέμε πολλά, με λίγα λόγια.
Ας είμαστε λοιπόν ακριβείς και σαφείς στις διατυπώσεις μας, ώστε να γίνουμε αποτελεσματικοί! Διότι η ελληνική μας διανοητική αντίστασις απαιτεί, από όλες και όλους μας, μια υγιή κατάστασι συνειδητότητος, ενός ορθά σκεπτομένου, αυθεντικά ελληνικού πνεύματος.
Ο Δρ. Νικήτας Σινιόσογλου, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, αναλύει την εμπειρία των ορίων της γλώσσας, στο «Τάδε ΄Εφη Ζαρατούστρα», του Friedrich Wilhelm Nietzsche. Οι λέξεις, λέει ο Nietzsche, κατάγονται από το σκοτάδι.
Το φως θα τις τσάκιζε τις λέξεις· θα επέτρεπε στα πράγματα να μιλούν απ’ ευθείας. Διότι οι έννοιες και οι λέξεις είναι η κληρονομιά μας, από μια εποχή όπου τα πράγματα στο κεφάλι των ανθρώπων ήταν ακόμη πολύ σκοτεινά, ανίκανα να εμπνεύσουν.
Θα μπορούσε να γίνει μια ολόκληρη εκπομπή, για κάθε μια από τις λέξεις που συναποτελούν το όνομα της εβδομαδιαίας εκπομπής: «Ἡ ὥρα τῆς ἑλληνικῆς ἀγωγῆς». Γίνεται κατανοητό τούτο, ακόμη και από μια σύντομο κάλυψι της σημασίας των 5 (πέντε) αυτών λέξεων.
α΄) Το θήλυ άρθρον «Ἡ» είναι η μονοσύλλαβος κλιτή λέξις, που χρησιμοποιείται εμπρός από θηλυκού γένους ουσιαστικά. Είναι επίσης η διπλή κάθοδος της ακτινοβολίας, η φανέρωσις, κατά τον αλφαβητικό κώδικα του Θεολόγου Αναστ. Σημαιοφόρου (http://www.ramafa.gr/).
β΄) Η λέξις «ὥρα» δεν σημαίνει απαραιτήτως πως η χρονική διάρκεια της εκπομπής είναι το ένα εικοστό τέταρτο του ημερονυκτίου, δηλαδή πως η εκπομπή έχει χρονική διάρκεια ίση με 60 (εξήντα) λεπτά. Η πρώτη εκπομπή διήρκησε λίγο περισσότερο από 2 (δύο) ώρες.*
Πέραν της χρονικής διαρκείας, η αρχαία ελληνική λέξις «ὥρα» επίσης σημαίνει την διδακτική ώρα, όπως επίσης και τον χρόνον τον οποίον κάποιος έχει στην διάθεσί του, π.χ., «δεν μου φτάνουν οι ώρες». Επίσης σημαίνει και την αόριστο χρονική διάρκεια, π.χ., «περίμεναν με τις ώρες». 
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, οι ΄Ωρες είναι οι εποχές. Ακολουθούν όλα εκείνα τα κωδικοποιημένα αξιακά συστήματα και φυσικές δυνάμεις, που εκπροσωπεί η γενειοφόρος θεότης του Διονύσου (Σχ. 1).
———————————
———————————
 Η ετυμολογία του λήμματος «ὥρα», το οποίον προφέρεται και ως (χ)ώρα, παραπέμπει στην χώρα που χωρά ο ήλιος, εντός εκάστης ημερησίας χρονικής περιόδου (http://amfipolis.blogspot.com/2010/11/blog-post_21.html), ενώ το ΜΕΓΑ ΛΕΞΞΙΚΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ των H.G. Liddell και R. Scott παραθέτει πάνω από 2 (δύο) σελίδες, με πάρα πολλές αναλύσεις του λήμματος «ὥρα» ή «ώρη» ―στην ιωνική διάλεκτο, όπου αρχικώς μάλλον είχε την σημασίαν του ημερολογιακού έτους. Βεβαίως υπάρχει και ο εξαιρετικός Ορφικός ύμνος των Ωρών: http://mythiki-anazitisi.blogspot.gr/2013/06/blog-post_23.html και http://www.misraimmemphis.gr/pdf/Οι%20Υμνοι%20του%20Ορφέως.pdf.
γ΄) Το άρθρον «τῆς» επίσης είναι το θήλυ της γενικής του ενικού αριθμού. Εις τον πληθυντικόν αριθμόν μετατρέπεται εις «τῶν» ή «τάων» (ὁμηρικόν), ενώ εις τον δυϊκόν αριθμόν, η γενική που χρησιμοποιείται εμπρός από ουσιαστικά ―και των τριών γενών― είναι το άρθρον «τοῖν».
δ΄) Το λήμμα «ἑλληνικῆς», εκ του επιθέτου «ελληνικός, -ή, -όν», σημαίνει πως το ουσιαστικό που το ακολουθεί ανήκει ή αρμόζει εις ανθρώπους ελληνικούς. Ο όρος «ελληνισμός» αναφέρεται είτε εις την μίμησιν του ελληνικού πολιτισμού ή την χρήσιν του αυθεντικού, γνησίου ελληνικού ύφους και ιδιωμάτων, συχνά και την «θύραθεν» ελληνικήν παιδείαν.
Δυστυχώς είναι πολλές και πολλοί αυτοί που προσπαθούν να αποδώσουν στην ετυμολογία των λέξεων «Ελλάς» και «Έλλην» βαρύγδουπες, μεγαλόστομες, έως και μεταφυσικές ερμηνείες. Κάνουν σαν τις φλιτζανούδες, που ψάχνουν μέσα στα κατακάθια του καφέ, για να βρουν το αρχικό γράμμα του ονόματος του σε τρία τέρμινα, δήθεν αγαπητικού μιας ανέραστης γεροντοκόρης.
Σύμφωνα πάλι με την ελληνική μυθολογία, ο Έλλην, υιός του Δευκαλίωνα και της Πύρρας, απέκτησε 3 (τρεις) υιούς: τον Αίολο, τον Δώρο και τον Ξάνθο. Ο Αίολος και ο Δώρος μαζί με τους υιούς του Ξάνθου, τον Αχαιό και τον Ίωνα, αποτέλεσαν τους γενάρχες των 4 (τεσσάρων) κυριότερων ελληνικών φυλών: Αιολείς, Δωριείς, Αχαιοί και Ίωνες.
Στα ομηρικά χρόνια, οι Έλληνες κατοικούσαν στην περιοχή γύρω από τον Σπερχειό ποταμό, στη σημερινή Φθιώτιδα. Είχαν ως ηγέτη τον μυθικό Αχιλλέα.
Η ετυμολογία της λέξεως Έλλην προκαλεί πολλές συζητήσεις. Φαίνεται να επικρατεί η άποψις ότι προέρχεται από τους Σελλούς, το ελληνικό φύλο της Ηπείρου, ένα μέρος των οποίων μετανάστευσε στη Φθία.
Από τους Σελλούς ήταν και οι κάτοικοι της Δωδώνης, φύλακες του μαντείου του Διός, αναγκασμένοι νε διάγουν βίο τραχύ και ασκητικό, «ανιπτόποδες, χαμαιεύναι (επί της γης κοιμώμενοι)» τους αποκαλεί ο Όμηρος. Ο δε Σοφοκλής «των ορείων και χαμαικοιτών».
Τα «Ελ» ή «ηλ» και «Σελ» λοιπόν σχετίζονται με το αρχέγονο φως, που φωτίζει, ενώ το «λας» είναι η πέτρα, εξ ου και λατομείον. Άρα «Ελ–λας» μάλλον δηλώνει την απαστράπτουσα ή φωτεινή ή πέτρα, αρκεί βεβαίως κανείς να μην υποπέσει σε αυτοκρατία ή σολιψισμό του φωτός.
Άλλες απόψεις σχετίζουν το όνομα Έλλην με το θέμα ελλ- που σημαίνει ορεινός ή με τη λέξη ἔλλοψ που σημαίνει άφωνος, άφθογγος. Ήδη τον 7ο π.Χ. αιώνα είχε επικρατήσει η ονομασία «Πανέλληνες» και από εκεί αποσπάστηκε και γενικεύτηκε η ονομασία Έλληνες, εξ ου και ο τονισμός: Έλλην αντί Ελλήν.
 Μετά την αλλαγή του θρησκευτικού προσήμου, ο όρος «Έλλην» σήμαινε τον ειδωλολάτρη, ενώ οι κάτοικοι της Ελλάδος λέγονταν Ελλαδίτες. Αργότερα, ο όρος «Έλλην» άρχισε να χρησιμοποιείται δειλά-δειλά, δηλώνοντας την καταγωγή, ενώ μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους, η ονομασία επανήλθε. Το επίσημο όνομα της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «Hellas».
ε΄) Ο όρος «ἀγωγή» προέρχεται από το ρήμα «άγω», ενώ και στα λατινικά συναντιέται ως «ago». Ένας σύντομος ορισμός του όρου «αγωγή»: είναι η μετά σκοπιμότητος ενέργεια των ενήλικων προς τα αναπτυσσόμενα παιδιά, ώστε να αναπτύξουν την σωματική, πνευματική, κοινωνική, ηθική και αισθητική όψι της συνειδητότητός τους, για να τα βοηθήσει να αυτοπραγματωθούν και να ενταχθούν αρμονικά στο φυσικό και το κοινωνικό περιβάλλον.
Αγωγή είναι βεβαίως και το κύριο ένδικο βοήθημα, με το οποίο ζητεί κάποιος να υπαχθεί μια διαφορά προς επίλυση στα πολιτικά δικαστήρια. Προβλέπεται και ρυθμίζεται στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και αφορά κυρίως διαφορές Αστικού και Εμπορικού Δικαίου, δηλαδή ως επί το πλείστον περιουσιακές διαφορές.
Το λέω τούτο, διότι τα πάντα όσα πράττουμε ο πριν και πάνω απ’ όλα ΄Ελλην, Αρτέμιος Σώρρας, όπως και ο μόνον ελληνικός συμβουλευτικός οργανισμός ΕΙ·ΕΝD, πάντοτε είναι νομικά και νόμιμα άψογα. Προσοχή λοιπόν στην επιλογή των λέξεων, διότι η γλώσσα κόκαλα δεν έχει, αλλά κόκαλα τσακίζει.
Ευοί Ευάν και εις Υγίειαν,
Νίκος Γεωργαντζάς
Υπάρχων Συνδήκτωρ, ΕΙ·ΕΝD
* Νίκος Γεωργαντζάς και Γιάννος Ιωάννου, με τον Νίκο Αμάραντο, στο artFM Radio Κύπρου:
«Ἡ ὥρα τῆς ἑλληνικῆς ἀγωγῆς», κάθε Σάββατο, στις 21:00, τοπική ώρα Κύπρου.
ELLAG
 

12/4/2898/Ω:19.00 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙ END ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

507236-1459331_10202596741064725_699745502_n
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!
…………………………………………………..


!!!ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!!!
ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ VESO MARE- CENTRAL MARE, ΩΡΑ 19:00
vesophoto9
1743216_10203429654362651_635304303_n

Υπήρχε ακόμα εν έτει 2010 το σχέδιο Marshall;

MARSAL

Βασίλειος Σωτήρας Χρησιμοποιούν τους πάντες να κάνουν όσα δεν τους λένε μιας και τα σχέδια τους τα παρουσιάζουν ως φιλανθρωπικά αλλά …. μέσω CIA και Marcos, οι Eisenhower και Hoover έκαναν σχέδιο για την στρατιωτική και οικονομική επιβολή σε όλη τη Γη, και τώρα ο γιός του Ferdinand Marcos μέσω CIA στέλνει έγγραφα στα Ην. Εθνη που ζητά την ιδιοκτησία όλων των Φιλλιππίνων… δηλαδή να περάσει στην CIA Καρούζος style…

779827005033066370381747297784oj-3174823_p9

Alpha Omega World Development Marshall Programme claims that they own the Philippines

ALPHA OMEGA GLOBAL MARSHALL PROGRAM PROJECT FOUNDATION, INC.
… και μετά έχουν τους επόμενους στόχους … και έχουν καταχραστεί 300 δωδεκάκις εκατομμύρια δολάρια από τα καταπιστεύματα… παράδειγμα από το ίδιο σχέδιο που έκλεψαν από τα ταμεία και το παρουσιάζουν αγγελικό σχέδιο…
http://www.apreis.org/docs/globalpmarshal_ev.pdf
Υπήρχε ακόμα εν έτει 2010 το σχέδιο Marshall; 

The Global Marshall Plan

http://www.spiritualprogressives.org/fmd/files/GloblMarshFlyr102.pdf
http://www.spiritualprogressives.org/fmd/files/MarshalPlan_insert_final.pdf
… και για να καταλάβουν όσοι θέλουν τι σημαίνει και τι ήταν το σχέδιο Marshall…
Marshall

GMF The German Marshall Fund of the United States

 

http://alfeiospotamos.gr/?p=2755

Τουρκία: Ένα Κράτος Τρομοκράτης

του Μάριου Ευρυβιάδη
Στις 6 Απριλίου τρέχοντος, με μεταχρονολογημένη ημερ. 17 Απριλίου, η έγκριτη επιθεώρηση London Review of Books φιλοξένησε εκτεταμένο ερευνητικό κείμενο του κατά παγκόσμια παραδοχή μοναδικού στο είδος τού ( και τελευταίου των Μοΐκανών) διερευνητικού αμερικανού δημοσιογράφου Seymour Hersh. Το κείμενο έφερε τον τίτλο "The Red Line and the Rat Line", σε ελεύθερη μετάφραση "Η Κόκκινη Γραμμή και η Γραμμή του Ποντικού". Στο κείμενο ο Hersh κάνει την συνταρακτική αποκάλυψη, με βάση την υπηρεσία πληροφοριών του αμερικανικού Πενταγώνου, Defense Intelligence Agency,  ότι η πολύκροτη επίθεση με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου σε προάστιο της Δαμασκού (συνοικία Ghouda) δέν έγινε από το καθεστώς Άσαντ, που κατηγορήθηκε επί τούτου, αλλά από την Τουρκία!
Και ότι το Πεντάγωνο, αφού διεπίστωσε τα πραγματικά γεγονότα, ενημέρωσε τον Πρόεδρο και τού εισηγήθηκε να μή διατάξει επίθεση κατά της Συρίας και γι'αυτό δεν εκδηλώθηκε αμερικανική επίθεση. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει ο Ηersh, παρέλυσε και "εγκλωβίστηκε" η αμερικανική κυβέρνηση από τον Ομπάμα και κάτω, διότι κανείς δεν αποτολμούσε να  αντιμετώπισει μετωπικά τους Τούρκους μην τυχών και, άκουσον άκουσον, "νευριάσουν" ο Ερτογάν και οι ισλαμοπασσάδες της συμμάχου και νατοϊκής Τουρκίας και εγκαταλείψουν την Δύση!

Ας λάβουμε  όμως τα πράγματα  από την αρχή . Η "Κόκκινη Γραμμή"στον  τίτλο του κειμένου αφορά στην  επίσημη τοποθέτηση του αμερικανού Προέδρου Ομπάμα , το  2012, ότι εάν στή Συρία το καθεστώς Άσαντ αποτολμήσει να χρησιμοποίησει
χημικά όπλα "κατά τού λαού του", τότε θα έχει διαβεί μια "κόκκινη γραμμή"που αυτομάτως θα ενεργοποιούσε μαζική αμερικανική επέμβαση με στόχο την ανατροπή του.

Η "Γραμμή του Ποντικού"είναι από την εποχή του Β´ΠΠ ευρέως διαδεδομένη φράση για πολύμορφες κρατικές (υπόγειες, όπως υπόγεια λειτουργούν τα ποντίκια) μυστικές επιχειρήσεις σαμποτάζ αλλά και παραπλάνησης, που στοχεύουν άμεσα τον εχθρό ή, σε πιό εκλεπτυσμένο επίπεδο, στοχεύουν στην παραπληροφόρηση και παραπλάνηση όχι του εχθρού αλλά της κοινής γνώμης της δικής σου χώρας ή της λεγόμενης διεθνούς κοινότητος. Στη δεύτερη περίπτωση και εφόσον οι δράσεις αυτές έχουν στρατιωτική μορφή, ονομάζονται επίσης και "False flag operations". Είναι, δηλαδή, υπόγειες επιχειρήσεις πού υλοποιεί ένα κράτος αποδίδοντάς τις στον αντίπαλο, με στόχο τον διεθνή στιγματισμό του ώστε ο αντίπαλος  ως "δράστης" να υποστεί τις όποιες συνέπειες και κυρώσεις είτε από το "θυματοποιημένο" και
αυτοαμυνόμενο" κράτος είτε από την διεθνή κοινότητα ως εντολοδόχου για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας.

Αυτό που συνέβη στις 21 Αυγούστου στη συνοικία Ghouda ανήκει στη δεύτερη περίπτωση. Ήταν μια τουρκική τρομοκρατική επιδρομική επιχείρηση με χρήση διεθνώς απηγορευμένων χημικών όπλων με εκατοντάδες θύματα και, με άμεσο στόχο, όχι  βέβαια τον Άσαντ αλλά τον Ομπάμα.  Με την επίθεση οι Τούρκοι αποσκοπούσαν να ξεγελάσουν τον Ομπάμα ώστε ο τελευταίος να ξεπεράσει τους αυξανόμενους ενδοιασμούς του και να διατάξει αμερικανική επίθεση κατά της Συρίας  με στόχο την ανατροπή του Άσαντ,  κάτι που η Μεγάλη (Buyuk) Τουρκία , με τον μεγαλύτερο νατοϊκό στρατό στην Ευρώπη, προφανώς αδυνατούσε να πετύχει.

 Ο Hersh αποκαλύπτει επίσης ότι είχαν προηγηθεί δυό άλλες μικρότερης εκτάσεως τουρκικά οργανωμένες και και πάλι χημικές επιθέσεις, Μάρτιο και Απρίλιο, που και πάλι δεν έπεισαν τον Ομπάμα, κάτι  που εκνεύρισε μέγιστα τον Ερντογάν .  Κατά τον Hersh, στις αρχές 2012 ΗΠΑ , Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Κάταρ, συμφώνησαν να οργανώσουν την επιχείρηση "Rat Line", τροφοδωτώνοντας τούς αντικαθεστωτικούς με όπλα, από την Λιβύη του ανατραπέντος Καντάφυ. Την επιχείρηση στην Λιβύη συντόνιζε η CIA στην πόλη Βεγκάζη, υπο την εποπτεία τού εκεί αμερικανού αλλά και του τούρκου πρέσβεως με τουρκικά πλοία να μεταφέρουν τα όπλα στην Τουρκία και από εκεί οδικώς στην Συρία. Ήταν στο αρχηγείο της επιχειρήσεως αυτής που επιτέθηκαν εξτρεμιστές ισλαμιστές στις 11 Σεπτ. 2012 και δολοφόνησαν, μεταξύ άλλων, τον αμερικανό πρέσβυ. Δέκα λεπτά πρίν την επίθεση είχε αποχωρήσει απο εκεί ο Τούρκος πρέσβυς  που συντόνιζε με τον αμερικανό την Rat Line!

Εν τω μεταξύ στον Λευκό Οίκο στις 16 Μαΐου έγινε μια πολύ σημαντική συνάντηση τις λεπτομέρειες  της οποίας  αποκαλύπτει ο Hersh. Συναντήθηκαν οι Πρόεδρος Ομπάμα, Αντιπρόεδος Μπαΐτεν και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Ντόνιλον, με τους Ερτογάν, Νταβούτογλου και τον Αργηγό της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Φιντάν. Την συνάντηση εζήτησε επίμονα ο Ερντογάν για να πείσει τον Ομπάμα ότι ο Άσαντ χρησιμοποιήσε χημικά όπλα την Άνοιξη, ότι έτσι παραβίασε την "Κόκκινη Γραμμή" Ομπάμα, και έπρεπε η Αμερική να επιτεθεί. Ο Ομπάμα άκουγε, αλλά πονηρεμένος από τις δικές του υπηρεσίες δέν επείθετο. Όταν ο Ερντογάν ζητούσε επιμόνως να κάνει ενημέρωση ο αρχιπράκτοράς του, ο Ομπάμα τον έκοβε λέγοντας στον Φιντάν, "γνωρίζουμε τί κάνετε με τους εξτρεμιστές". Τότε, κατά μαρτυρία που αποδίδεται στον Ντόνιλον, ένας εξαγριωμένος Ερντογάν άρχισε να κουνά το δάκτυλο του στον Ομπάμα φωνάζοντας ότι ο Άσαντ "παραβίασε τις κόκκινες γραμμές σου". Κατά πηγή του Hersh, o Nτόνιλον είπε ότι ο Ερντογάν  κουνούσε το" γ..... του δάκτυλο κατά του Προέδρου μέσα στον Λευκό Οίκο".

Η κουστωδία Ερντογάν απεχώρησε, και τον Αύγουστο οργάνωσε την μεγάλη επίθεση με  χημικά, η οποία είχε πάνω απο 1000 νεκρούς!

 Ο Ομπάμα απέφυγε την τουρκική παγίδα . Αλλά σε προπαγανδιστικό επίπεδο η κυβέρνησή του εξυπηρετείτο να κατηγορεί το Άσαντ και να "ποιεί τη νήσσαν" έναντι του νατοϊκού της συμμάχου και, με αμερικανική βούλα πλέον, κράτους-τρομοκράτη.  Γνωρίζαμε, παραδέχεται αμερικανός αξιωματούχος,   ότι οι Τούρκοι προσπάθησαν να σπρώξουν τον Πρόεδρο πέρα των "κόκκινων γραμμών" . Λειτουργήσαμε ανεύθυνα, συνέχισε. Αλλά, υπεγράμμισε, δεν μπορούσαμε να παραδεχθούμε λάθος. Και δεν μπορούσαμε αφού κατηγορούσαμε συνεχώς τον Άσαντ, να αρχίσουμε να λέμε δέν το έκανε αυτός, αλλά Ερντογάν!

Η πηγή του Hersh συνεχίζει με μιά καθόλα εκπληκτική παραδοχή που νοηματοδοτεί όλη την συμπλεγματική σχέση των ΗΠΑ  με την Τουρκία και ερμηνεύει, κατ' εμέ τα πάντα στο κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά. Λέγει χαρακτηριστικώς: "εχουμε γ....Θα μπορούσαμε να βγούμε δημόσια, αν ήταν άλλος εκτός του Ερτογάν, αλλα η Τουρκία είναι ειδική περίπτωση (but Turkey is a special case). Είναι νατοϊκή μας σύμμαχος. Οι Τούρκοι δεν εμπιστεύονται τη Δύση. Δεν θα μας ανέχονται αν δεν εξυπηρετούμε τα συμφέροντά τους. Αν δημοσιοποιούσαμε τον ρόλο του Ερντογάν θα ήταν καταστροφικό." Και ολοκληρώνει λέγοντας ότι αν τους καταγγέλλαμε θα μάς μισούσαν!

Είχε την περασμένη Κυριακή, 6/4, δημοσιευθεί στον Φιλελεύθερο κείμενο μου που έφερε τον τίτλο "Τουρκία: ´Ενα Κράτος Προβοκάτορας". Εκεί έκαμα αναφορά στο διαχρονικό ρόλο και μεθοδεύσεις της Τουρκίας να κατασκευάζει διεθνείς προβοκάτσιες για να εξυπηρετεί τα κρατικά της συμφέροντα εις βάρος των γειτόνων της, ακόμη και των πολιτών της.  Και υπεστήριξα ότι το πρόβλημα της βίας  σε ένα κράτος όπως είναι η Τουρκία, δεν είναι περιστασιακό αλλά εγγενές και αποτελεί δομικό του χαρακτηριστικό. Εχρησιμοποίησα πολλά ιστορικά παραδείγματα με πιό πρόσφατο την βούληση των Τούρκων, σε ύψιστο κρατικό επίπεδο και με εντολή Ερντογάν, να οργανώσουν προβοκατόρικους βομβάρδισμούς κατά της Τουρκίας από τα εδάφη της Συρίας ως αφορμή για να της επιτεθούν "αμυνόμενοι"! Το γεγονός αυτό, που κατεγράφη και δημοσιοποιήθηκε, οι Τούρκοι από τον Πρόεδρο τους και κάτω παρεδέχθησαν δημόσια.

Ευτυχώς, που  ταυτοχρόνως με το κείμενό μου δημοσιεύθηκε και το αποκαλυπτικό κείμενο του αμερικανού δημοσιογράφου στην έγκριτη Λονδρέζικη επιθεώρηση. Ο Hersh προχώρησε την ιστορία πάρα πέρα, αποδεικνύοντας όχι μόνον τη προβοκατόρικη ροπή των ισλαμοπασσάδων αλλά και αυτή προς την κρατική τρομοκρατία , ως εργαλείο εξωτερικής πολιτικής. Όχι ότι εμείς δεν εγνωρίζαμε τέτοιες τουρκικές πολιτικές, που ο λαός μας έχει βιώσει στο πετσί του.

Όλα τα παραπάνω έρχονται σαν τροχοπέδη  για όλους τους μεταμοντέρνους νεοεποχίτες και "αποδομιστές"που έχουν, εδώ και δυό σχεδόν δεκαετίες,  αναλάβει εργολαβικά σε Αθήνα και Λευκωσία, να ελληνοποιήσουν την Τουρκική προπαγάνδα στο κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά, να εξαγνίσουν την Άγκυρα και να δημιουργήσουν, ειδικά στην Κύπρο, το αναγκαίο κλίμα για μια εκτρωματική λύση και με "εγγυητή", μάλιστα, ένα κράτος- τρομοκράτη.

Έν πάση περιπτώσει το παρόν κείμενο όπως και άλλα δικά μου συναφή, απευθύνονται σε όλους εκείνους που δέν έχουν κάνει και αρνούνται πεισματικά να κάνουν το ταξίδι στα Σούσα. Απευθύνονται σε εκείνους που δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν τα δημοκρατικά και πολιτικά τους δικαιώματα για να εξασφαλίσουν εφήμερη "ασφάλεια", θέτοντας όμως το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη ελευθερία και αξιοπρέπεια υπο την αίρεσιν ανελευθέρων  και φασιζουσών καθεστώτων.
 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/04/blog-post_4449.html

Ευτυχώς είμαστε πολιτισμένοι...




Πέρα από τα αγαπημένα θέματα των καναλιών, πέρα από τα θέματα που αξιολογούνται σημαντικά από ένα σύστημα που κινείται στα όρια κέρδους, χασούρας, τζόγου και ποταμών μωροδοξίας, ανωμαλίας και ξεφτυλισμού..
Υπάρχει η αληθινή φρίκη. Το συνολικό θέμα που δεν είναι πιασάρικο, δεν μπαίνει στις προτεραιότητες διαφημιστών κι εμπόρων, δεν αποδίδει στο χρηματηστήριο, δεν τζογάρει, δεν..
Μια εντελώς άρρωστη παγκόσμια κοινωνία..

που έχει γεμίσει τα νοσοκομεία με παιδάκια που βασανίζονται από κάθε είδους αρρώστειες, πριν προλάβουν να χαρούν τα πρώτα τους παιχνιδάκια. Αρρώστειες με τρομακτικές ονομασίες, αρρώστιες κλασικκές ή και νέες με «εξωτική» χροιά, αρρώστιες από τη κοιλιά της μάνας τους.
Που έχει γεμίσει με νέους που κουβαλάνε μέσα στις τσέπες τους μαζί με τα κινητά τους τα χαπάκια τους, για τις καούρες στο στομάχι, για το θυρεοειδή τους που δεν δουλεύει, για το άσθμα τους, τις αλλεργίες, την υπέρταση (...) , τα χαλασμένα τους νεφρά, τη στειρότητά τους, τα περίφημα αυτοάνοσα που φυτρώνουν έτσι για να στολίσουν ακόμα πιο μαγευτικά τη καθημερινότητα της ανεργίας, της φτώχειας τους, της κατάθλιψης ή της παράνοιας...
Που έχει γεμίσει με κοριτσια κι αγόρια ψυχικά άρρωστα, χαπακωμένα, με τους επιστήμονες στο τομέα της υγείας να προσπαθούν να βρουν απαντήσεις σε πράγματα που δεν έχουν ιδέα στη πραγματικότητα για το τι συμβαίνει, πειραματόζωα σε μια κοινωνία που τσιγκουνεύεται την χαρά και την ευτυχία και ξερνάει συνέχεια θλίψη, φόβους, μοναξιά, απαξίωση, ψεύτικα διλήμματα, παρανοικές απαιτήσεις...
Που έχει γεμίσει με εκατοντάδες χιλιάδες (εκατομμύρια?...) ανώμαλους, διεστραμμένους που βιάζουν, βασανίζουν, δολοφονούν παιδιά για το κέφι τους, γονείς που ξυλοκοπάνε μέχρι θανάτου τα παιδιά τους, κτήνη που ηδονίζονται μέσα στα σαιτ της παιδικής πορνογραφίας, ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς όπου αγοράζουν μ΄ενα δίφραγκο παιδάκια για να χορτάσουν τις αρρωστημένες ορέξεις...
Μια κοινωνία ενηλίκων που έχει χάσει κάθε σεβασμό, για τα παιδιά της, δηλαδή για το μέλλον της, για τα χρόνια που θα έρθουν και θα μοιάζουν σαν ταινία τρόμου.
Να χέσω και τη πρόοδο της επιστήμης και τα φιλόδοξο προγράμματα βιοτεχνολογίας και γενετικής, να χέσω και τα πολυδιαφημισμένα ταξίδια στο διάστημα, και τα χλιδάτα αντικείμενα που κατακλύζουν τη καθημερινότητα, και τις πλαστικούρες που ισιώνουν μούρες, και τα οχήματα με τις αστραφτερές ζάντες, και τα κινητά τέταρτης και δέκατης γενιάς..
Θλιβεροί άνθρωποι, έρμαια του πολιτισμού των αχυρανθρώπων, προσκολλημένα σε ηλίθια κουτάκια, με σάπια είδωλα, με φτηνιάρικους απατεωνίσκους να αποκοιμίζουν συνειδήσεις, με διεστραμμένα μυαλά να αλλοιώνουν την αλήθεια...
Θλιβερά ανθρωπάκια που συνεχίζουν να γεννάνε και να θεωρούν πως είναι «μοιραίο», θέλημα θεού, ή ατυχία που έτσι έτυχε, το παιδί τους να καλωδιωθεί στην εντατική κάποιου νοσοκομείου με τις πάνες του μαζί, το παιδί που θα σκέφτεται ν΄αυτοκτονήσει στα πριν καλά καλά ζήσει, το παιδί που θα σβήνει πρεζομένο, το παιδί που θα είναι εν δυνάμει άρρωστο, το παιδί που θα βιαστεί, που θα γίνει πειραματόζωο, που θα δολοφονηθεί στη ψυχή ή στο σώμα με κάθε δυνατό τρόπο.
Ετυχε... Τι να κάνουμε, πρέπει να το αντέξουμε... Η αποθέωση της αθλιότητας, να ζεις για να βλέπεις να δολοφονούν το παιδί σου και να λες.. τι να κάνουμε.. έτυχε..
Εχω κουραστεί (για να μην πω αγανακτήσει) ν΄ακούω μεγαλύτερους να λένε «εμείς στην εποχή μας» Μια κοινωνία γερόντων που περηφανεύεται ανοσία απέναντι στα άρρωστα παιδιά της. Εμείς θηλάσαμε, εμείς φάγαμε καλό κρέας, εμείς ήπιαμε φρέσκο γάλα, εμάς ο ουρανός ήταν καταγάλανος, εμείς δεν ξέραμε τι θα πει να κλειδώνεις τη πόρτα, εμείς ξέραμε να φλερτάρουμε, να κάνουμε πάρτυ, να διασκεδάζουμε, εμείς ζούσαμε σε σπίτια με αυλές και λουλούδια... Εμείς, εμείς,
Μπράβο μ@λακα. Το πες και το αισθάνθηκες. Δε ποιον το λες? Στο παιδί σου που το θυσίασες για το αυτοκίνητο, το διαμερισμα, τα επώνυμα ρούχα, τις διακοπές σε μπανγκαλόους, την επείδηξη στη κυρά Κατίνα πως τα έχεις περισσότερα και πιο χλιδάτα?
Παλεύεις για τη σύνταξη αφού έζησες εκείνα τα «καλύτερα» χρόνια (που δεν είχαμε τίποτα αλλά είμασταν ευτυχισμένοι όπως συνηθίζεις να λες) δίπλα στο παιδί που δεν θα βρει ποτέ δουλειά. Φτάνεις στα 80 μ΄ενα μπαι πας και μερικα διουρητικά, δίπλα στο παιδί που το διασωληνώνουν από τα πέντε! Ανασαίνεις τη βρωμιά έχοντας στο παρελθόν αναπνεύσει καθαριότητα, δίπλα στα παιδια που ανέπνεε βρωμιά η μάνα τους όταν τα κυοφορούσε...
Οι 50 και κάτω φοβούνται πως δεν θα φτάσουν στα 80, οι 40 και κάτω πως δεν θα φτάσουν στα 50, οι 30 και κάτω πως δεν θα φτάσουν στα 40 και τα παιδιά φοβούνται πως δεν θα φτάσουν πουθενά...
Αν έπρεπε να ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος, αν είχαμε την ελάχιστη αξιοπρέπεια μέσα μας θα το κάναμε όχι γι΄αυτά που μας «τσιγκλάνε» στις ειδήσεις , όχι γι΄αυτά που μας πλασσάρουν σαν σημαντικά, αλλά για όλα εκείνα που κανείς δεν αναφέρει τίποτα και δεν δίνει καμμιά εξήγηση...
Αν έπρεπε να ανησυχήσουμε σοβαρά και να συνειδητοποιήσουμε ποια είναι η αληθινή φρίκη, θα έπρεπε να ψάξουμε στο κάδο απορριμάτων των καναλιών, των εφημερίδων, των κυβερνητικών ανακοινώσεων... Στο κάδο απορριμάτων των επιστημονικών ανακοινώσεων, στο κάδο των σκουπιδοτενεκέδων κάτω από τα αποκόμματα των reports των χρηματιστηρίων, των βουλευτικών γραφείων , ή των καραγκιόζηδων της ενημέρωσης...
Στα δικά τους delete πρέπει να εστιαστεί η δική μας ανησυχία...
Δεν πειράζει όμως. Σύντομα πιστεύεω η ανθρωπότητα θα βρει να τη περιμένει στη γωνία όλη η φρίκη που απαξίωσε να δει, πολλαπλασιασμένη επί εκατό... Ομως τότε θα είναι αργά. Τότε θα καταλάβει ο κόσμος πως τίποτα δεν «έτυχε» απλά πέτυχε.
synithisypoptos.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/04/blog-post_7614.html

Η Ελληνίδα μαθήτρια που «τρέλανε» το Yale: Εντυπωσίασε ακόμα και νομπελίστες!


Τους κορυφαίους του διεθνώς κορυφαίου Πανεπιστημίου Yale εντυπωσίασε με τις γνώσεις της μία 18χρονη μαθήτρια από τη Θεσσαλονίκη, η οποία στο παρελθόν είχε κατακτήσει και το χάλκινο μετάλλιο σε Μαθηματική Ολυμπιάδα.
Ο λόγος για την Κυβέλη Μαυρομάτη που έγινε δεκτή, για να σπουδάσει σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, έχοντας έτσι την ευκαιρία να διδαχθεί από νομπελίστες, προέδρους των ΗΠΑ, παγκόσμιους ηγέτες και σπουδαίους επιστήμονες.
 «Είμαι ενθουσιασμένη και χαρούμενη, επειδή οι κόποι και οι προσπάθειές μου έπιασαν τόπο» δηλώνει η 18χρονη μαθήτρια. «Χαίρομαι, γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να σπουδάσω σε ένα πανεπιστήμιο στο οποίο διδάσκουν καθηγητές που έχουν βραβευτεί», προσθέτει. 
Η πανέμορφη Κυβέλη κλίνει προς τις πολυτεχνικές σχολές, καθώς ως λένε όσοι τη γνωρίζουν από τα πρώτα μαθητικά της χρόνια, πρόκειται για ένα πολύ δυνατό μυαλό στις θετικές επιστήμες. 

Τι έλεγε ο Σαμαράς Πριν και Μετά τη δήθεν έξοδο στις Αγορές;

Την ημέρα της δήθεν εξόδου στις αγορές ο Πρωθυπουργός αυτοδιαψεύδεται ως προς εκείνα που έλεγε για να μας καταπλήξει με αφορμή το ματωμένο δήθεν πλεόνασμα μόλις είκοσι μέρες νωρίτερα. Αποκαλύπτεται και τεκμηριώνεται έτσι πώς εμπαίζει συστηματικά τον Ελληνικό λαό.

Η μυστική συμφωνία κυβέρνησης και τρόικας.

Αρχή ενός νέου μνημονιακού κύκλου αποδεικνύεται το πολυνομοσχέδιο που πέρασε πρόσφατα από τη Βουλή, καθώς, όπως αποκαλύπτει σήμερα η "Αυγή", η κυβέρνηση ανέλαβε επαχθείς δεσμεύσεις έναντι των δανειστών για μετά τις ευρωεκλογές προκειμένου να διατηρήσει ζωντανή την "ιστορία επιτυχίας" πριν από αυτές.

Βασικά στοιχεία της μυστικής συμφωνίας, που ισοδυναμεί με νέο Μνημόνιο:...

Η πλήρης ανατροπή του εργατικού δικαίου, η περαιτέρω μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας κατά 15%, νέα "δώρα" στους εργοδότες για αύξηση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας και η ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος με περαιτέρω μείωση ασφαλιστικών εισφορών και ποσοστιαία μείωση των συντάξεων αναπηρίας.

Παράλληλα το κόστος της σημερινής εξόδου στις αγορές είναι πολλαπλό και δυσβάσταχτο. Η έκδοση πενταετούς ομολόγου 2,5 δισ. με επιτόκιο περί το 5% γίνεται στο αγγλικό δίκαιο, κάτι που σημαίνει ότι οι "επενδυτές" θα τύχουν εγγυημένου κέρδους άνω των 600 εκατ. ευρώ, που σήμερα δεν μπορούν να βρουν σε καμία άλλη χώρα, ενώ οι Έλληνες φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν με αντίστοιχο ποσό. Επιπλέον η συζήτηση για κούρεμα του χρέους αποδυναμώνεται, όπως ακριβώς "παρήγγειλε" ο Σόιμπλε.

Βαρύ τίμημα, με νέα επώδυνα μέτρα αλλά και άμεσο κόστος για τον λαό, ανέλαβε να πληρώσει στους δανειστές η κυβέρνηση για να της επιτρέψουν τη συμβολική προεκλογική "έξοδο στις αγορές.

Όταν η Γερμανία βύθιζε πλωτά νοσοκομεία! Η τραγωδία του πλοίου ΑΤΤΙΚΗ.

12/4/1941
Τα γερμανικά εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας είναι ατελείωτα. Μπορεί κάποια να είναι γνωστά εδώ στην Ελλάδα, όπως το Δίστομο ,τα Καλάβρυτα και άλλα πολλά,που στοίχισαν ζωές,ξεκλήρισαν οικογένειες,διέλυσαν τη χώρα.
Υπάρχουν κι άλλα άνανδρα εγκλήματα των Γερμανών με τα οποία έδειξαν ασέβεια στην ανθρώπινη ζωή και στους κώδικες τιμής που σε καιρό πολέμου έχουν τη σημασία τους.
Σαν σήμερα το 1941 οι Γερμανοί βύθισαν το πλωτό νοσοκομείο Αττική στο Κάβο Ντόρο!
Όχι δεν το έκαναν κατά λάθος. Το πλοίο έπλεε κατάφωτο με εμφανή τα σήματα του Ερυθρού Σταυρού! Κι όμως η γερμανική αεροπορία ,η ίδια που είχε εγκληματίσει κατά αμάχων και σε άλλες χώρες τις Ευρώπης – στον ισπανικό εμφύλιο για παράδειγμα – βύθισε το πλοίο που μετέφερε από την Καβάλα στον Πειραιά 11 ασθενείς στρατιώτες, 28 αδελφές νοσοκόμους, 17 στρατιωτικούς γιατρούς με πλήρωμα (αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ναύτες) 110 άνδρες. Συνολικά πνίγηκαν 22 άτομα και σκοτώθηκαν 28, μεταξύ των οποίων και ο κυβερνήτης του πλοίου Πλοίαρχος Δημήτριος Μελετόπουλος.
Γι΄ αυτό ο λογαριασμός που πρέπει επιτέλους να πληρωθεί από την Γερμανία είναι υψηλός. Γιατί επί της ουσίας η Γερμανία αλλά και οι συνεργάτες της εδώ στην Ελλάδα δεν πλήρωσαν όσα και όπως έπρεπε.

Πρόκληση πολέμου στην Ρωσία απο το ΝΑΤΟ!


Το πρωί το Γαλλικό Πολεμικό συλλογής πληροφοριών πλοίο FS Dupuy de Λομέπέρασε απο τα Στενά, ακολουθώντας το USS ΗΠΑ Donald Cook των ΗΠΑ

Σε πρώτο πλάνο οι δορυφορικές δίδυμες κεραίες εκπομπής και λήψης μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες απο το πεδίο της μάχης

Στις 28 Μαρτίου 2014 FS Alizé, καταδύσεις πλοίο υποστήριξης που χρησιμοποιείται από τη γαλλική εξωτερική υπηρεσία πληροφοριών πέρασε από τουρκικά Στενά.και πήρε μέρος σε ναυτική άσκηση στη Βάρνα της Βουλγαρίας. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το που βρίσκεται θα μπορούσε να είναι ακόμη στη Μαύρη Θάλασσα.(φώτο)


Στις 14 Απρίλη του 2014 αναμένουμε το FS Dupleix να περάσει μέσω των Τουρκικών Στενών.(φώτο)


Το Γαλλικό FS Dupuy de Λομέ Είναι εξοπλισμένο με COMINT και τον εξοπλισμό ELINT. Ελικοδρόμιο της θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για απογείωση μη επανδρωμένων που μπορούν να μεταφέρουν επιπλέον αισθητήρες συλλογής πληροφοριών. Το πλοίο είναι μπορεί να είανι διαθέσιμο 350 ημέρες το χρόνο και να επιχειρεί για 240 ημέρες.

Το να στείλει η Γαλλία πλοία συλλογής πληροφοριών αυτή τη στιγμή στη Μαύρη Θάλασσα μπορεί η Ρωσία να το λάβει ώς πολεμική πράξη (;)

Σαν να έχει δίκιο ο Πούτιν που δηλώνει οτι το ΝΑΤΟ ετοιμάζει Στόλο Μάχης στη Μαύρη Θάλασσα !

ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ

Η σανίδα σωτηρίας του Σαμαρά και η βρεγμένη σανίδα του λαού...

Γράφει ο Μαγια

Η Αυτοκράτειρα ήλθε, επιθεώρησε την αποικία, επιβράβευσε τους εγχώριους τοποτηρητές και απήλθε, εντέλοντάς τους να...


συνεχίσουν τη Μνημονιακή βαρβαρότητα, με την ελπίδα ότι θα μαγέψει τους λωβοτομημένους η θεατρική παράσταση που από προχθές παίζεται εις βάρος του ελληνικού λαού, με την προσημειωμένη και επαχθή έξοδο στις αγορές.
Εκτός από δουλόφρονες, πρέπει να μας θεωρούν και απερίγραπτα ηλίθιους για να νομίζουν ότι, ακόμη μπορούν να μας εξαπατήσουν με τέτοιους ανόητους ισχυρισμούς.
Το ελληνικό πείραμα -για την διάσωση της ευρωζώνης- είναι άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη ιστορία, υποστηρίζει το BBC, κάνοντας λόγο για βαθιά ανισότητα, στρατιές ανέργων και μια ολόκληρη γενιά νεόπτωχων Ελλήνων.
Οσο κι αν πασχίζουν οι γκεμπελίσκοι στα Μέσα της Διαπλοκής, δεν θα καταφέρουν να ξεχασθεί η πρωτόγνωρη καταστροφή που προκάλεσαν οι Μνημονιακοί ολετήρες, η εξουθένωση της κοινωνίας, η αποψίλωση των δικαιωμάτων και η συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας. Μόνο ραγιάδες μπορούν να κλείσουν τα μάτια στους 1,5 εκατ. ανέργους, στους νέους που ξενιτεύονται, στις οικογένειες που στενάζουν από την αποδόμηση κάθε ίχνους κοινωνικού κράτους, στα λουκέτα στην αγορά, στην απελπισία που πνίγει το λαό. Δεν είναι δυνατόν να πείσουν η προπαγάνδα και οι διθύραμβοι ενός αιματοβαμμένου «success story», ούτε να ξεγελάσουν τα ψίχουλα που προεκλογικά τάζουν σε κοινωνικές ομάδες.
Πάτε ...καλά, βάλτε βαθύτερα το κεφάλι μέσα τώρα, ήταν το μήνυμα της ομιλίας της Μέρκελ, στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Σαμαρά. Καμία υπόσχεση για το χρέος ή άλλη βοήθεια στην Ελλάδα.
Η Γερμανίδα καγκελάριος γέμισε προεκλογικά συγχαρητήρια τον πρωθυπουργό, ο οποίος σαν καλός υπάλληλος δέχθηκε ασμένως να συνεχίσει την «προσπάθεια», δηλαδή, τις απορυθμίσεις και τα μέτρα φτωχοποίησης. Αλλωστε, συνέχιση των Μνημονίων προεξοφλούν η Λαγκάρντ, ο Αλμούνια και η Κομισιόν.
Ο Σαμαράς, για μια ακόμη φορά, δεν έθεσε κανένα από τα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα, παρά έμεινε στις ευχαριστίες προς τη Γερμανίδα καγκελάριο για την τιμή που του έκανε να τον συναντήσει, σε ευχολόγια για την ...ανάκαμψη και στα καθιερωμένα κροκοδείλια δάκρυα για τις θυσίες του Ελληνικού λαού.
Τσιμουδιά δεν έβγαλε ο πρωθυπουργός και για το θέμα των γερμανικών οφειλών, που εκκρεμεί από την Κατοχή. Ούτε, φυσικά, επετράπη στην επιτροπή των αντιστασιακών να συναντηθούν με τη Γερμανίδα μεγαλοοφειλέτρια.
Αντιμέτωπος με την κοινωνική καταστροφή αλλά και την κατακραυγή, ο Σαμαράς, αναζήτησε σανίδα σωτηρίας. Αλλά, επειδή, στις κάλπες δεν ψηφίζει η Μέρκελ, ούτε οι αγορές, η σανίδα που θα πάρει ο λαός θα είναι ...βρεγμένη.

Υ.Γ. Ούτε ένα 24ωρο δεν έχει περάσει από τα πανηγύρια Α.Σαμαρά και Α.Μέρκελ, για την έξοδο στις αγορές και τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων σκαρφαλώνουν αφήνοντας πίσω, γρήγορα, την επίπλαστη ευφορία. Το timing δεν είναι και το καλύτερο, για να υποστηρίξει τους μύθους του success story. Την ώρα που το ΔΝΤ βλέπει έξτρα Μνημόνιο δανεισμού. 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/04/blog-post_3015.html

Το ΑΓΑΛΜΑ του ΔΙΑ στην ΟΛΥΜΠΙΑ


Το diadrastiko έγραψε: To 2004, τελέστηκαν στην Ελλάδα για δεύτερη φορά μετά από σχεδόν 100 χρόνια, οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι οποίοι βέβαια, στο σύνολό τους, καμία σχέση δεν έχουν με εκείνους που πρωτοέγιναν το 776 π.Χ. – ή και παλιότερα σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις, κατά την εποχή του Ηρακλή.

Μόνο κατ όνομα είναι Ολυμπιακοί οι αγώνες αυτοί, καθώς ούτε ως προς το πνεύμα, ούτε προς τα αθλήματα, ούτε ως προς την διάρκειά τους, ούτε ως προς την καταγωγή των συμμετεχόντων, ούτε ως προς το ότι δεν είναι αφιερωμένα σε κάποια θεότητα, ούτε ως προς κάτι άλλο, έχουν κάποια συγγένεια με αυτούς της αρχαίας εποχής.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονταν προς τιμή του θεού Δία, το άγαλμα του οποίου, στην αρχαία Ολυμπία, συγκαταλέγεται στα 7 Θαύματα του Κόσμου.

Η Ολυμπία, όπως η Δωδώνη, οι Δελφοί, κλπ ήταν τόπος λατρείας και «περιείχε» το μεγαλοπρεπέστερο όλων των κτιρίων, τον ναό τον αφιερωμένο στον ίδιο τον Δία, θεό θεών και ανθρώπων. Αρχιτέκτονας του ναού ήταν ο Λίβων (α΄ μισό ε΄ αιώνα π.Χ.) από την γειτονική πόλη Ήλιδα, ο κράτιστος των Ελλήνων αρχιτεκτόνων της ακμής του δωρικού ρυθμού. Ο ναός κτίστηκε μεταξύ των ετών 466 και 456 π.Χ.

Μέσα του στέγαζε ένα από τα επιβλητικότερα και καλλιεπέστερα λατρευτικά αγάλματα που φιλοτεχνήθηκαν ποτέ. Πρόκειται για ένα δημιούργημα που μέσα του και σε όλη του την εμφάνιση μπορούσε να ενσαρκώνει το ιδεώδες και την φύση του θεού των θεών. Το σπουδαίο αυτό είδωλο καλλιτέχνησε ένας πολίτης των Αθηνών,  ο πολύ γνωστός σε όλους μας Φειδίας, γιος του Χαρμίδη, ο οποίος είχε ήδη χαρίσει στην πόλη του δύο εκπληκτικά ομοιώματα της θεάς Αθηνάς, εξαίσιας τέχνης και τεχνικής.

Κατ αρχήν το άγαλμα, που βρισκόταν στο δυτικό άκρο του ναού, ήταν τεράστιου μεγέθους, όπως μας ο λεει ο Στράβων. Ήταν τόσο μεγάλο σε σχέση με τον ναό που θα μπορούσαμε άνετα να κατηγορήσουμε τον γλύπτη, ότι δεν εκτίμησε τις σωστές αναλογίες. Σύμφωνα με ένα ποίημα του Καλλίμαχου (305 – 240 π.Χ) πρέπει να είχε ύψος περίπου όσο ένα τριώροφο σπίτι, έφτανε δηλαδή τα 13μ. Οι ανασκαφές μας δίνουν τις διαστάσεις της βάσης περίπου στα εξήμιση επί δέκα μέτρα και ύψος πάνω από 1μ.

Η απεικόνιση παρουσίαζε τον Δία καθιστό, αν και το κεφάλι του σχεδόν άγγιζε την οροφή του ναού ώστε μας έδινε την εντύπωση πως αν ο Δίας σηκωνόταν, θα τρύπαγε την στέγη του ναού και θα τον άφηνε άσκεπο. Σύμφωνα με τον Παυσανία στο κεφάλι του είχε στεφάνι με απομίμηση κλωναριών ελιάς. Στο δεξί του χέρι κρατούσε την Νίκη η οποία ήταν φτιαγμένη από ελεφαντόδοντο και χρυσό, ενώ με το άλλο κρατούσε σκήπτρο που ήταν στολισμένο με πολλά διαφορετικά μέταλλα και πάνω του στεκόταν ένας αετός. Τα υποδήματα του θεού αλλά και το ιμάτιό του ήταν από χρυσάφι και κοσμημένο με εικόνες ζώων και κρίνων. Ανάλογη χάρη είχε και ο θρόνος που ήταν ποικιλμένος με χρυσό, πολύτιμες πέτρες, έβενο και ελεφαντόδοντο. 

Οι τοιχογραφίες γύρω από το άγαλμα ήταν του κορυφαίου ζωγράφου της εποχής, Πάναινου, ανιψιού ή αδελφού του Φειδία αλλά και συνεργάτη του, ο οποίος είχε φιλοτεχνήσει την Ποικίλη Στοά.

Λέγεται μάλιστα γι αυτόν πως μια μέρα ρώτησε τον Φειδία πως εμπνεύστηκε την μορφή του Δία, καθώς ήταν τόσο χαρισματική και προκομμένα πετυχημένη  που και η καλύτερη γραπτή περιγραφή δεν φτάνει την έμπνευση, την οξυδέρκεια και ευφυία του γλύπτη. Ο Φειδίας, τότε τον παρέπεμψε στον Όμηρο, όπου σε κάποιο σημείο του περιγράφει τον Δία τόσο αυστηρό που με ένα και μόνο νεύμα της κεφαλής του μπορούσε να κάνει ολόκληρο τον Όλυμπο να τρέμει. Σχετικά, ο Δίων με τον δικό του τρόπο προσπαθεί να μας αποδώσει όλες τις κρυφές ερμηνείες που ενυπάρχουν μέσα στο μικρό απόσπασμα του Ομήρου και αναφέρεται στις διάφορες προσωνυμίες της φύσης του Δία «Πατέρας και βασιλιάς, Προστάτης των πόλεων, θεός της φιλίας και της συντροφικότητας, Προστάτης των ικετών, Θεός της Φιλοξενίας, Δότης των αγαθών…». Όλες αυτές τις έννοιες και τις εκδηλώσεις του θεού, ο Φειδίας είχε καταφέρει με περισσή μαεστρία να τις ενσαρκώσει στο απαράμιλλης τέχνης, δημιούργημά του.

Πίσω από την μεγαλειώδη τέχνη του Φειδία, κρυβόταν και μία εξίσου σπουδαία τεχνική που είχε αναπτύξει και καθιερώσει στην Αθήνα και που επέτρεπε την κατασκευή χρυσελεφάντινων αγαλμάτων τεράστιου μεγέθους. Αν και ο τρόπος της κατασκευής του θα μας αναγκάσει σε μία πιο πεζή περιγραφή, ωστόσο πρόκειται για μία αριστουργηματική μέθοδο για την εποχή του. Πρώτα επέλεγε που και πως θα εγειρόταν το άγαλμα και σε εκείνο το σημείο έστηνε έναν ξύλινο σκελετό. Κατόπιν στο ένα από τα δύο εργαστήρια, που προφανώς χρησιμοποιούσε, διαμόρφωνε το ελεφαντόδοντο ώστε να γίνουν λεπτές πλάκες που θα προσαρμόζονταν στον οδηγό-ξύλινο ομοίωμα. Στο εργαστήριο με ιδιαίτερο μεράκι και λεπτοδουλειά εργαζόταν πάνω σε ελάσματα χρυσού που θα έδιναν την εξωτερική λάμψη του αγάλματος, διάλεγε με προσοχή τα μέταλλα που θα έφτιαχνε στα ειδικά καλούπια για τις διάφορες πτυχώσεις του αγάλματος. Βέβαια, όλα τα κομμάτια μεταξύ τους ήταν τόσο περίτεχνα και περιποιημένα μεταξύ τους, που σαν ενώνονταν έδιναν την εντύπωση ενός αγάλματος που δεν φτιάχτηκε κομμάτι-κομμάτι, αλλά πως ήταν κάτι ενιαίο και ευχάριστο για το μάτι. Η κάθε λεπτομέρεια ήταν τόσο ταιριασμένη που νόμιζε κανείς ότι το άγαλμα θα σου μιλούσε και θα σε προσκαλούσε να καθίσεις δίπλα του.

Το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία δέχτηκε των θαυμασμό των λατρευτών και των ικετών του για σχεδόν πέντε αιώνες. Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Καλιγούλας (37-41 μ.Χ.), χωρίς να διαφέρει από εκείνους τους Ρωμαίους κατακτητές (Αύγουστος κ.α) που έκλεβαν ή «δανείζονταν» αγάλματα, μετώπες κλπ, έβαλε σκοπό να μεταφέρει το άγαλμα στην Ρώμη. Οι αρμόδιοι τεχνίτες που έστειλε να κάνουν αυτή τη δουλειά, μας λεει ο βιογράφος του, Σουητώνιος, κατατρόμαξαν και ετράπησαν σε φυγή όταν στην προσπάθειά τους να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για να το μετακινήσουν, το άγαλμα ξαφνικά έβγαλε έναν καγχασμό που το ικρίωμα κατέρρευσε.

Το άγαλμα από τότε έμεινε στην θέση του για τρεισήμισι περίπου αιώνες. Χάρηκε τα μάτια του κόσμου επάνω του ως το 391 μ.Χ. οπότε και ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α΄ επηρεασμένος από τον χριστιανικό κλήρο έθεσε εκτός νόμου την ελληνική πολυθεΐα και λατρεία και έκλεισε του ναούς. Τότε καταργήθηκαν και οι Ολυμπιακοί αγώνες.

Τελικά, το λατρευτικό άγαλμα, δύο αιώνες, σχεδόν, πριν κλείσει χιλιετία ζωής, μεταφέρθηκε στην Νόβα Ρόμα (Νέα Ιερουσαλήμ), την κατοπινή Κωνσταντινούπολη ως διακοσμητικό στοιχείο σε κάποιο παλάτι στις όχθες του Βοσπόρου. Το εργαστήριο του Φειδία όπου φιλοτεχνήθηκε μετατράπηκε σε χριστιανική εκκλησία. Στα 425 μ.Χ. ο ναός στην Ολυμπία έπεσε θύμα ύποπτης φωτιάς με αρκετές σοβαρές ζημιές, ενώ στα 462 μ.Χ. μια μεγαλύτερη πυρκαγιά κατέστρεψε το παλάτι που στέγαζε το φυγαδευμένο άγαλμα του Δία και, φυσικά, το ίδιο το άγαλμα. 

Όποιος νομίζει ότι το Κράτος που δημιουργήθηκε το 1830 είναι Ελληνικό δεν έχει παρά να εξετάσει τα δεδομένα ... Τα 36 ΦΕΚ που αναφέρονται στην Εβραϊκή Κοινότητα...

Όποιος νομίζει ότι το Κράτος που δημιουργήθηκε το 1830 είναι Ελληνικό δεν έχει παρά να εξετάσει τα δεδομένα του τύπου ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος της οποίας ο Όθων έδωσε το Αποκλειστικό Εκδοτικό Προνόμιο άνηκε στην γνωστή Εβραϊκή Τραπεζιτική Οικογένεια των Ρότσιλντ (πλειοψηφικό πακέτο) αποδείξεις ΕΔΩ, Την σύσταση της Εβραϊκής Κοινότητας το 1890 με Πρόεδρο τον γιο του Μάξ Ντε Ρότσιλντ Κάρολο Ρότσιλντ, την οποία το 1920 ο «αντισημίτης» Βενιζέλος την έκανε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου δηλαδή ότι και το Υπουργείο Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Αμύνης κτλ δηλαδή ΚΡΑΤΟΣ, την 27η Ιανουαρίου ως Εθνική εορτή του Ελληνικού Κράτους για το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα. Έχουμε από την μια τους Ρότσιλντ να έχουν το αποκλειστικό εκδοτικό προνόμιο δηλαδή την απόλυτη εξουσία επάνω στο χρήμα που υπάρχει στο Κράτος (μαζί με την Ορθόδοξη Εκκλησία) με ότι αυτό συνεπάγεται και από την άλλη την Εβραϊκή Κοινότητα (ΚΙΣ) να είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου… Γνωστή δε η ρήση του προπάτορα Ρότσιλντ «δώσε μου το δικαίωμα να κόβω χρήμα και σου χαρίζω το δικαίωμα να κάνεις νόμους…»
Ιδού τα 36 ΦΕΚ:


Σάββατο, 11 Μάιος 2013 20:58




  Το παρόν υλικό προσφέρεται για τους ερευνητές 

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ
knossopolis
thesecretrealtruth
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters