Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ & ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ 16» ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΡΙΑΝΟ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΚΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ :ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ “EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ”

Αδριανός Μπεζούγλωφ: Βασίλη, εχθές στην εκπομπή που κάναμε εδώ στον ART FM μετά την παρέμβαση του Αρτέμη του Σώρρα και όλα αυτά τα αποκαλυπτικά που μας είπε – τα οποία θα ήθελα να σχολιάσεις σε κάποια φάση – ο Γιάννης ο Καλογερόπουλος μας είπε για μία πρόταση από τον Αρτέμη τον Σώρρα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θα ήθελες να μας πεις δυο λόγια για την πρόταση αυτή;

ΤΧΣ: ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 
& Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ 

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Ναι. Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ιδρύθηκε το 2010 και είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ). Το θέμα είναι ότι αυτό το ταμείο που ιδρύθηκε όπως ιδρύθηκε, ουσιαστικά αυτή τη στιγμή ελέγχει όλες τις μετοχές των Ελληνικών τραπεζών, με ένα ποσό που έχει καθορίσει γύρω στα 50 δισεκατομμύρια. Το θέμα είναι ότι όλες οι τράπεζες τώρα έχουν αποτιμηθεί μόνο με ένα (1) ευρώ ανά μετοχή και αυτό ουσιαστικά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ελέγχει τις μετοχές όλων των Ελληνικών Τραπεζών. Έχει λοιπόν κοστολογηθεί ότι όλες οι Ελληνικές τράπεζες οι μετοχές που τους ανήκουν είναι 50 δισεκατομμύρια. Είναι μία πρακτική αυτό για να μπορέσουνε να ελέγξουνε και να χειραγωγήσουνε και να ξεπουλήσουνε το σύστημα το τραπεζικό. Κάτι τέτοιο είχε γίνει και στην Ιρλανδία, ακριβώς το ίδιο πράγμα. Αυτοί λοιπόν υποτίθεται ότι θα προσπαθούσαν να πουλήσουνε στην καλύτερη τιμή για να μπορέσει να υπάρξει ρευστότητα στις τράπεζες για να γίνονται επενδύσεις και τα λοιπά. Υποτίθεται ότι βγαίνουνε στην γύρα, ψάχνουνε να βρούνε επενδυτές και δεν βρίσκουνε επενδυτές και φτάσανε στο σημείο να πουλήσουνε τις μετοχές της EUROBANK σε ένα εβραϊκό fund το οποίο αγόρασε με έκπτωση περίπου 37%. Δηλαδή απαξιώνουνε τελείως τις μετοχές, τις μαζεύουνε σε αυτό το ταμείο και επειδή υποτίθεται δεν βρίσκουνε επενδυτές για να πουληθούνε αυτές οι μετοχές, τις ξεπουλάνε όπως είπα με μεγάλη έκπτωση, που ενώ έχει καθοριστεί με νόμο η τιμή αυτή, παραβιάζεται ο νόμος και ξεπουλιώνται σε χαμηλότερη τιμή.
Μέσα λοιπόν σε αυτό το περιβάλλον έρχεται ο Αρτέμης Σώρρας και κάνει μία πρόταση στο ταμείο αυτό δίνοντας ακριβώς το διπλάσιο ποσόν από ότι έχουνε οριοθετήσει με νόμο και λέει ότι εγώ σας δίνω 100 δισεκατομμύρια. Η πρόταση αυτή περιλαμβάνει το εργαλείο το οποίο είναι το χρηματοπιστωτικό αυτό για τα 100 δις. Και κανονικά πρέπει να απαντήσουνε. Και έχει δώσει προθεσμία 10 ημερών για να απαντήσει η πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την εξέλιξη αυτού του θέματος. Βέβαια είναι αναγκασμένοι να απαντήσουν γιατί όταν βγαίνουνε στην γύρα και ψάχνουν επενδυτή και δεν βρίσκουν και τις ξεπουλάνε αυτές που ξεπουλήσανε (μετοχές) είναι φυσιολογικό όταν έρχεται ένας επενδυτής ο οποίος λέει αγοράζω εγώ στην διπλάσια τιμή από ότι έχετε υπολογίσει εσείς, δεν έχουνε λόγο να του πούνε όχι.
Αδριανός Μπεζούγλωφ: Θα ήθελα να το διευκρινίσουμε για τους ακροατές μας και τους τηλεθεατές μας, να πούμε ότι χρειάζονται 50 δισεκατομμύρια αυτή τη στιγμή και ο Αρτέμης ο Σώρρας προσφέρει 100 δισεκατομμύρια. Σε τι μορφή τα προσφέρει Βασίλη;
Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Δεν χρειάζονται 50 δις, είναι κοστολογημένες όλες οι μετοχές των Ελληνικών τραπεζών 50 δισεκατομμύρια. Τόσο τα έχουν κοστολογήσει. Επειδή αυτοί ήδη έχουν αρχίσει και ξεπουλάνε όχι στην τιμή αυτή – γιατί η τιμή αυτή είναι προσδιορισμένη, είναι 1 ευρώ ανά μετοχή – λένε λοιπόν ότι εφόσον δεν βρίσκουμε επενδυτές κάνουμε έκπτωση σε αυτό το ευρώ και το δίνουμε πιο χαμηλά κατά 37% και πραγματικά ξεπουλήσανε το 2,7% των μετοχών που υπάρχουνε σε αυτό το ταμείο. Έρχεται λοιπόν ο Αρτέμης ο Σώρρας και τους λέει κύριοι εσείς λέτε ότι όλες οι μετοχές κοστίζουνε 50 δισεκατομμύρια, τόσα τα έχετε υπολογίσει, εγώ σας δίνω 100 δισεκατομμύρια. Και τους κάνει μία πρόταση και έχει μέσα το εργαλείο με το οποίο τους καλύπτει αυτό το ποσόν.
Αδριανός Μπεζούγλωφ: Να πούμε λίγα πράγματα για το νομικό πλαίσιο αυτής της υπόθεσης, είπες ότι δεν μπορούν να μην το δεχθούν.
Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Ναι, εφόσον βγαίνουν έξω και ζητάνε να πουλήσουνε τις μετοχές και εφόσον δεν βρίσκουνε επενδυτές και εφόσον βρήκανε κάποιον αλλά τον βρήκανε να του πουλήσουνε πολύ χαμηλότερα τις μετοχές, με ποιον τρόπο θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν κάποιον που του δίνει την διπλάσια τιμή από ότι είναι η ανώτερη που έχουν υπολογίσει. Η πρόταση του Αρτέμη Σώρρα είναι συγκεκριμένη, αναφέρεται στο 35% τουλάχιστον των συνολικών μετοχών του ταμείου έως το 100%. Δηλαδή μπορούνε να πούνε ναι εντάξει μπορείς να αγοράσεις αλλά εμείς δεν μπορούμε να σου δώσουμε το πακέτο όλων των μετοχών, δίνουμε μόνο το 50% των μετοχών, οπότε η πρόταση του Αρτέμη Σώρρα είναι από το 35% έως το σύνολο των μετοχών που είναι 100%.
Είναι μία πρόταση η οποία βέβαια ανατρέπει την κατάσταση, δημιουργεί αυτόματα ρευστότητα στην αγορά, δεν θα έχουν καμιά δικαιολογία μετά να πούνε οι τράπεζες ότι δεν έχουνε χρήματα και από την άλλη μεριά υπάρχουνε τόσοι μικροεπενδυτές, μικρομέτοχοι των τραπεζών που ουσιαστικά είναι απαξιωμένοι τώρα, καταλαβαίνουμε όταν πέσει τόσο πολύ χρήμα στο τραπεζικό σύστημα ότι θα πάρει μπροστά και η οικονομία αλλά και αυτοί οι οποίοι έχουνε δώσει τις οικονομίες τους και έχουν αγοράσει μετοχές των τραπεζών που είναι απαξιωμένες τώρα, θα ανέβει πολύ η αξία τους. Που σημαίνει ότι αυτοί τουλάχιστον και ο κόσμος πρέπει να καταλάβει αυτή την πρόταση του Αρτέμη Σώρρα γιατί ανατρέπει το παρόν σκηνικό.
Αδριανός Μπεζούγλωφ: Ξέρεις Βασίλη, ένας άνθρωπος ο οποίος είναι σκεπτικιστής να το πω έτσι, ένας άνθρωπος ο οποίος κάνει υπομονή όλο αυτόν τον καιρό να γίνει μία κίνηση να φανεί ένα φως από όλες αυτές τις προτάσεις που έχει κάνει ο Αρτέμης Σώρρας, ίσως να σκεφτεί το εξής, για ποιό λόγο το καθεστώς να υποκύψει σε αυτή την πρόταση.
Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες στους οποίους πρέπει να εντάσσεται όλο το πλαίσιο λειτουργίας ενός τραπεζικού συστήματος. Αυτή τη στιγμή λοιπόν υπάρχουνε αντικειμενικές καταστάσεις και γεγονότα. Το θέμα είναι ότι στην κατάσταση που έχουν περιέλθει οι τράπεζες είναι πάρα πολύ σοβαρή, έχει χρησιμοποιηθεί σαν άλλοθι λόγω ανακεφαλαιοποίησης να χρεώσουνε όλο τον Ελληνικό λαό τόσα πολλά δισεκατομμύρια και από την άλλη τη μεριά λένε ότι θέλουνε ρευστότητα. Είναι λοιπόν δυνατόν κάποιος ο οποίος προσφέρει σε διπλάσια τιμή αυτό το οποίο έχουνε κοστολογήσει οι ίδιοι, να το αποφύγουν και να μην το εξετάσουν σοβαρά; Άλλωστε αυτή τη στιγμή αυτοί οι οποίοι επρόκειτο να πάρουνε απόφαση δεν είναι πολιτικά πρόσωπα να καλύπτονται από ασυλία, είναι υπάλληλοι οι οποίοι ελέγχονται από όλη την νομοθεσία που υπάρχει. Που σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να παραβλέψουν αυτή την πρόταση, πρέπει τουλάχιστον να απαντήσουν και να δώσουν μία πειστική απάντηση. Αυτήν περιμένουμε.
Αδριανός Μπεζούγλωφ: Μάλιστα. Και η απάντηση αυτή σε τι πλαίσια μπορεί να κινείται;

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΩΡΡΑ
Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Δεν θέλω να προκαταλάβω τις απαντήσεις που πρόκειται να δώσουν, το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή καταλαβαίνουμε ότι η κίνηση αυτή είναι πάρα πολύ σοβαρή, είναι στρατηγική κίνηση γιατί ουσιαστικά, ξαναλέω, από τη μια μεριά έχουνε θέσει μόνοι τους ένα όριο ανώτερο στην μετοχή αυτή – 1 ευρώ – και υποτίθεται ψάχνουνε αγωνιωδώς να βρούνε επενδυτές και δεν βρίσκουν επενδυτές και αναγκάζονται λοιπόν να πουλήσουν σε ένα εβραϊκό fund το 2,7% με έκπτωση 37% που σημαίνει τις χαμηλώνουνε τις αξίες των μετοχών αυτών, τις ξεπουλάνε δηλαδή με λίγα λόγια. Εκείνη τη στιγμή λοιπόν που ξεπουλάνε αυτές τις μετοχές, εκείνη την στιγμή που λένε ότι δεν βρίσκουμε επενδυτές και αναγκαζόμαστε για να αποκτήσουμε μια κάποια ρευστότητα να χαμηλώσουμε τις τιμές, έρχεται ο Αρτέμης Σώρρας και λέει μην ξεπουλάτε, είμαι εγώ εδώ, δίνω τα διπλάσια για να πάρω τις μετοχές. Και η πρότασή μου, τους λέει, είναι από 35% έως 100%. Που σημαίνει ότι, εάν το δούμε αντικειμενικά το θέμα, οι τράπεζες περιέρχονται σε μια τελείως διαφορετική κατάσταση γιατί αποκτούνε ρευστότητα και αυτή ρευστότητα δεν αφορά μόνο τις τράπεζες, αφορά όλη την οικονομία ακόμη και τους μικρομετόχους των τραπεζών οι οποίοι έχουν πληγεί πάρα πολύ από την απαξίωση των μετοχών των τραπεζών. Τι αξίες είχανε οι μετοχές το 2008 και τι αξία έχουνε τώρα. Ο Αρτέμης Σώρρας με αυτή την πρόταση τους δίνει μεγάλη αξία με την επίσης σύγχρονη αύξηση της ρευστότητας που θα υπάρχει στην αγορά.
Βλέπουμε λοιπόν ότι το τραπεζικό σύστημα και γενικότερα το σύστημα το πολιτικό βρίσκεται πάλι σε έναν προβληματισμό με τις κινήσεις αυτές του Αρτέμη Σώρρα, οι οποίες είναι πάρα πολύ στρατηγικές, αφορούν καίρια στρατηγικά σημεία γιατί μιλάμε για οικονομία και πάνω σε αυτήν βασίζονται και έχουνε υποδουλώσει τους Έλληνες και να δούμε τι θα απαντήσουν τώρα.

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ
Βλέπουμε από την άλλη την μεριά ότι προ μηνών η Εθνική Τράπεζα ήθελε οπωσδήποτε να αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο και πραγματικά ενώ είχε κάνει πάλι πρόταση ο Αρτέμης Σώρρας να αγοράσει το 10% ή όλο της εκατό της ανακεφαλαιοποίησης, δεν το δέχτηκαν. Τότε που έβγαινε ο Άνθιμος και έλεγε να συμβάλουμε όλοι να σώσουμε την Εθνική Τράπεζα μήπως την χάσουμε και τα λοιπά. Μόλις λοιπόν έκανε την πρόταση ο Αρτέμης Σώρρας ως δια μαγείας βρέθηκαν τα κεφάλαια και βρέθηκε αυτό το 1,2 δις περίπου. Βλέπουμε όμως μετά μια παράξενη συμπεριφορά της Εθνικής, έρχεται κάποιος εβραίος ο οποίος για να αγοράσει την «ΠΑΝΓΑΙΑ» παίρνει ένα δάνειο περίπου 420 εκατομμύρια από την Εθνική. Βλέπουμε λοιπόν ότι η Εθνική Τράπεζα από τη μια μεριά θέλει ανακεφαλαιοποίηση για να έχει ρευστότητα και όταν αποκτάει την ρευστότητα αυτή αντί να τη δώσει στην Ελληνική αγορά για να αρχίσει η Ελληνική αγορά πάλι να κινείται, δεν την δίνει και την δίνει σε έναν εβραίο ο οποίος δανειοδοτείται από την ίδια να αγοράσει την «ΠΑΝΓΑΙΑ». Αυτό πως μπορούμε να το εκτιμήσουμε; Και μετά από μερικούς μήνες πάει και αγοράζει έναν πύργο στην Κωνσταντινούπολη 300 εκατομμύρια το οποίο ουσιαστικά δεν προσφέρει τίποτα ούτε στην Εθνική Τράπεζα, ούτε στους μικρομετόχους της Εθνικής αλλά ούτε στην Ελληνική οικονομία. Δηλαδή κάνει αφαίμαξη από την Ελληνική ρευστότητα, παίρνει τα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση και πάει και τα καταθέτει στο Ισραήλ ή στην Τουρκία. Αυτή την συμπεριφορά μπορούν να μας την εξηγήσουν;
Ας δούμε τώρα τι θα πούνε στην πρόταση αυτή του Αρτέμη Σώρρα για την προσφορά αυτή του διπλάσιου ποσού από ότι έχει θέσει η κυβέρνηση μέσω του χρηματοπιστωτικού αυτού ιδρύματος του Τ.Χ.Σ. για την αξία των μετοχών των Ελληνικών τραπεζών.
Αδριανός Μπεζούγλωφ: Να πούμε επίσης ότι σήμερα είχαμε μία επαφή με έναν οικονομολόγο με τον οποίο συζητούσαμε το θέμα αυτό, ο οποίος είπε το εξής, υπάρχει ένα bank statement δηλαδή μία εγγυητική τραπέζης.
Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Αυτές τις λεπτομέρειες, το πώς δουλεύει ακριβώς το όλο καθεστώς θα δεν ήθελα να το βγάλουμε στον «αέρα». Αυτή τη στιγμή αυτό που ξέρουμε και είναι δεδομένο είναι ότι έχει κάνει μία πρόταση ο Αρτέμης Σώρρας ο οποίος έχει βάλει μέσα στην πρόταση ακριβώς το instrument, το εργαλείο με το οποίο προτίθεται να αγοράσει το ποσοστό αυτό που έχει ζητήσει. Δηλαδή αυτή τη στιγμή στα χέρια του το ταμείο αυτό έχει το εργαλείο που έχει προτείνει ο Αρτέμης Σώρρας.

ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ 
Αδριανός Μπεζούγλωφ: Εγώ ήθελα να το πάω στο τι κυρώσεις έχουν οι υπάλληλοι του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το να μην πράξουν τα δέοντα.
Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Εντάξει αυτό πάλι είναι θέμα νομικού, οπωσδήποτε πρόκειται για παράβαση καθήκοντος, για απιστία και για πάρα πολλά γιατί καταλαβαίνεις ότι είναι αυτονόητα αυτά γιατί όταν από τη μια μεριά λες ότι δεν βρίσκω επενδυτή και ξεπουλάω και έρχεται εκείνη τη στιγμή κάποιος και σου δίνει το διπλάσιο ποσόν από ότι εσύ ζητάς, δηλαδή όχι μόνο δεν σου ζητάει έκπτωση αλλά σου δίνει με διπλάσια τιμή για αυτά που έχεις και πουλάς, τότε δεν υπάρχει λόγος να πεις όχι. Ας μας πούνε, αν μας πούνε όχι, γιατί θα το πουν. Βέβαια οι κυρώσεις μετά είναι κάτι άλλο.
Το θέμα είναι ότι στρατηγικά είναι πάρα πολύ δυνατή αυτή η πρόταση και αναμένουμε τώρα την απάντηση. Οι πολιτικοί έχουνε την ασυλία τους, τα 600 δις τα κρύβουν, δεν θέλουνε με τίποτα να τα ακουμπήσουν αλλά και η απάντηση την οποία την αποφεύγουν είναι δύσκολο να την εκμαιεύσουμε, πρέπει να κάνουμε αυτά που λέμε, να μαζευτούμε όλοι μαζί, να ψηφίσουμε όλοι το ψήφισμα και να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Εδώ πέρα όμως είναι συγκεκριμένα τα πράγματα, είναι υπεύθυνοι ορισμένοι, δεδομένα άτομα τα οποία πρέπει να απαντήσουν. Και βέβαια οι κυρώσεις είναι τεράστιες γιατί διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα. Αυτά τα χρήματα τα έχουνε εγγυηθεί όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι που σημαίνει ότι δεν μπορούν εύκολα να ξεφύγουνε από την πρόταση αυτή. Είδωμεν.

ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ & ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΩΡΡΑ
Αδριανός Μπεζούγλωφ: Θα ήθελα επίσης να σχολιάσεις και τις υπόλοιπες εξελίξεις, αυτά που ειπώθηκαν εχθές από τον Αρτέμη Σώρρα.
Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Εχθές έκανε μία παρέμβαση ο Αρτέμης Σώρρας, πάλι στην παρέα που είχατε με τον ART FM, και είπε κάτι πάρα πολύ σοβαρό. Ήδη ένα δόγμα, χριστιανικό δόγμα, έχει υπογράψει στις προτάσεις αυτές για δόμηση χρηματοδότησης. Εμείς κάνουμε μία κίνηση, είμαστε ενωμένοι για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τα δικά μας. Όλοι οι Έλληνες εννοώ. Τα δόγματα είναι από την απέναντι μεριά. Τα δόγματα ασκούνε την κυριαρχία, είναι ουσιαστικά οι επικυρίαρχοι επί πολλές χιλιάδες χρόνια, είναι αυτοί που από μέσα τους δημιουργήθηκαν οι πολιτικές εξουσίες, είναι αυτοί που ξεκίνησαν τις τράπεζες, το χρηματοοικονομικό σύστημα και ελέγχουνε πάρα πολλά. Και καταλαβαίνουμε ότι επειδή είναι ένα καθεστώς, ένα κατεστημένο δεν θα θέλανε με τίποτα να αλλάξει αυτό όλο. Γιατί αυτό τώρα που μιλάμε για Ελληνισμό πρόκειται για ανατροπή των συμπεριφορών των δογματικών. Βλέπουμε όμως ότι τα δόγματα αυτή τη στιγμή, παρόλο που είναι ενάντια τελείως θεωρητικά και σαν δογματισμό με αυτό το πράγμα που γίνεται, έχουν αρχίσει και σπάνε και έρχονται εκεί που βλέπουνε ότι πραγματικά υπάρχει αλήθεια και ότι αυτά που λέμε είναι έτσι όπως τα λέμε. Είναι πάρα πολύ μεγάλο πράγμα ότι σπάνε αυτοί οι οποίοι είναι έναντι του Ελληνισμού.
Βλέπεις ότι ο Αρτέμης Σώρρας δεν λέει όχι σε κανέναν, εφόσον θέλουνε να είναι μαζί μας, ναι να είναι μαζί μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε όχι σε αυτούς. Το θέμα είναι ότι σαν κίνηση και αυτή είναι πάρα πολύ δυνατή γιατί έχει αρχίσει σιγά-σιγά και το κουβάρι ξετυλίγεται και αρχίζει πραγματικά να φαίνεται ότι αυτές οι προτάσεις που γίνονται από τον Αρτέμη Σώρρα είναι πάρα πολύ δυνατές, είναι αληθινές και είναι οι μόνες που μπορούν να δώσουν εναλλακτική λύση σε αυτή την αδιέξοδη κατάσταση που έχει περιέλθει όλος ο κόσμος. Σε αυτήν την οικονομική ανέχεια που υπάρχει, σε αυτή την επικυριαρχία των δανειστών, των τοκογλύφων, των τραπεζιτών οι οποίοι έχουν χρησιμοποιήσει το χρήμα για να δεσμεύσουν, για να αιχμαλωτίσουν τους ανθρώπους.
Και το άλλο που είπε, ότι υπάρχει και ένα άλλο δόγμα, μίλησε για μια αυτοκρατορία χιλίων ετών, αυτό θα είναι τεράστιο καταλαβαίνουμε…τώρα τι έχει σκαρώσει πάλι ο Αρτέμης ο Σώρρας είναι τρομερό, έτσι; Δηλαδή διαπραγματεύεται – για να μιλάμε για αυτοκρατορία θα είναι παγκόσμια γνωστή, θα αρχίσουν να αναβιώνουνε μνήμες, καταλαβαίνουμε ότι αυτές οι αυτοκρατορίες έχουνε τεράστιες παραδόσεις, έχουνε σφραγίδες, έχουνε πολλά που ξέρουνε και εάν τελεσφορήσει, μάλλον θα τελεσφορήσει και αυτό για να το αναφέρει θα είναι έτοιμο, καταλαβαίνουμε ότι έχει να γίνει ένα μεγάλο πάλι μπαμ, θα πέσει μια μεγάλη βόμβα σε όλο αυτό το καθεστώς που υπάρχει τώρα.

ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ & ΓΚΡΙΖΕΣ ΟΘΟΝΕΣ
Αδριανός Μπεζούγλωφ: Σε αυτό Βασίλη να σε διακόψω, πολλοί τηλεθεατές μας και ακροατές μας ρωτάνε πότε να περιμένουμε εκταμιεύσεις.
Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Είναι λίγο δύσκολο γιατί οι διαδικασίες οι οποίες υπάρχουν δεν είναι αυτόματες, έχουν κάποιο χρονικό όριο. Το θέμα είναι ότι όταν ξεκινήσουνε οι εκταμιεύσεις πρέπει να καταλάβουμε όταν αρχίσει να σπάει αυτό που απομονώνει τους ανθρώπους από τον πλούτο τους, όταν αρχίσει να πηγαίνει κατευθείαν από τον άνθρωπο μέσω του Αρτέμη Σώρρα, να πηγαίνουν οι αιτήσεις κατευθείαν στο ταμείο και να κατευθύνονται στου ανθρώπους, στα χέρια μας, ουσιαστικά έχει σπάσει το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, αυτό το οποίο κρατά τους ανθρώπους στη δυναστεία του. Από κει και πέρα θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις, αλλά βλέπουμε το θέμα ότι στριμώχνεται, ήδη όπως ξέρουμε στις γκρίζες οθόνες έχουν μπει τα χρήματα για τους δήμους. Έχουνε προχωρήσει οι διαδικασίες. Υπάρχουνε και άλλοι δήμοι οι οποίοι πρόκειται να υπογράψουν, είναι στην διαδικασία, οπότε μαζεύεται ένα μεγάλο ποσόν το οποίο βέβαια είναι πάρα πολύ πιεστικό για να κατέβουνε τα χρήματα αυτά. Υπάρχουνε και άλλοι φορείς τώρα οι οποίοι πάντα είχανε την δυνατότητα – μιλάω για τα δόγματα – να κατεβάσουν χρήματα, έχουν κατεβάσει τα δόγματα πάρα πολλά χρήματα από τα ταμεία αυτά που σημαίνει ότι αυτή τη φορά επαναλαμβάνεται όλο το σκηνικό αλλά επαναλαμβάνεται με εγγυητή τον Αρτέμη Σώρρα που εκεί πέρα είναι ένα επιπρόσθετο πιεστικό μέσον για να σπάσει αυτό που λέμε. Δεν θα ήθελα λοιπόν να μιλήσω με χρονικούς προσδιορισμούς, πάντως βλέπουμε ότι αυτή η ισορροπία η οποία με δυσκολία κρατάει το πολιτικό κατεστημένο, το τραπεζικό κατεστημένο, είναι τόσο ετοιμόρροπη που μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχουμε ανατροπή.
Και όσο πιέζει ο Αρτέμης Σώρρας με τα εργαλεία του, όσο πιέζει με τις κινήσεις του οι οποίες είναι στρατηγικότατες, όσο προχωράει τόσο βλέπουμε να κλυδωνίζεται. Υπάρχουνε και άλλες πιέσεις στο εξωτερικό, αλλά κράτη, όλα αυτά πιέζουν τόσο πολύ που η πίεση οπωσδήποτε δημιουργεί συνθήκες για να σπάσει. Τώρα, το πότε ακριβώς θα σπάσει δεν μπορώ να το γνωρίζω αλλά ότι θα είναι πάρα πολύ γρήγορα το σπάσιμο, αυτό είναι κάτι το οποίο φαίνεται.
Αδριανός Μπεζούγλωφ: Αυτό είπε και ο Αρτέμης Σώρρας, είπε ότι ένας χρονικός ορίζοντας ίσως να είναι 2-3 εβδομάδες από τη στιγμή που έδωσε τη συνέντευξη αυτή. Επίσης το επανέλαβε και ο πρόεδρος Λαμπράκης την Παρασκευή στην εκπομπή του Νίκου Αμάραντου, επανέλαβε ότι μέσα στον Ιούνιο θα έχουμε πολύ μεγάλες εξελίξεις και στον Ιούλιο θα έχουμε πολύ μεγάλες αλλαγές.
Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια να ενημερώσουμε τους δημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους μέχρι τις εκλογές, τους δημότες. Η προσπάθεια ήτανε τεράστια σε όλη την Ελλάδα. Μετά από τις εκλογές πρέπει να αναπροσδιορίσουμε την δράση μας. Η πίεσή μας πρέπει να είναι προς δύο σημεία. Ένα είναι να μπορέσουμε να πείσουμε τους παρόντες δημάρχους των οποίων η θητεία λήγει τον Σεπτέμβριο, ότι δεν έχουνε τίποτα να χάσουν, δεν έχουνε τίποτα να φοβηθούν, δεν διακινδυνεύουν τίποτα, δεν υποθηκεύουν τίποτα και είναι μια ευκαιρία τώρα προκειμένου να αφήσουν μία καλή υστεροφημία να υπογράψουν το πρόγραμμα του Αρτέμη Σώρρα. Από την άλλη την μεριά και οι νέοι δήμαρχοι που πρόκειται να αναλάβουν τα καθήκοντά τους από τον Σεπτέμβριο καθώς και τα νέα δημοτικά συμβούλια πρέπει οπωσδήποτε να ενημερωθούνε όσο καλύτερα γίνεται, δηλαδή η προσπάθεια ενημέρωσης πρέπει να συνεχιστεί. Όπως επίσης πρέπει να συνεχιστεί και να ανασκουμπωθούμε σχετικά με τα ψηφίσματα.
Πρέπει να ξαναδραστηριοποιηθούμε με τα ψηφίσματα, χρειαζόμαστε τις υπογραφές των συνελλήνων μας. Πάμε για συνένωση, δεν πρέπει ποτέ να χάνουμε τον στόχο μας. Να τελειώσει το κατεστημένο, να κερδίσουμε, να πάρουμε αυτά που θέλουμε όταν καταφέρουμε και συνενωθούμε. Όσο λοιπόν πιο οργανωμένα το κάνουμε αυτό και όσο πιο δραστήριοι γίνουμε, τόσο πιο γρήγορα θα ελευθερωθούμε. Είπε ο Αρτέμης Σώρρας, δεν είναι ό,τι μπορούμε να κάνουμε, είναι ότι πρέπει να προσφέρουμε τα μέγιστα!
Να κάνουμε μια προσπάθεια να προσφέρουμε να μέγιστα για να μπορέσουμε να τελειώσουμε. Όσο πιο μεγάλη είναι η προσπάθειά μας τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσουμε. Η Ελλάδα είναι φτωχοποιημένη, κάθε μέρα βρίσκεται σε χειρότερη θέση, ο περισσότερος πληθυσμός. Θα αρχίσουνε οι τράπεζες να ζητάνε – γιατί έχουν αρχίσει και εκχωρούνε τα δάνεια το οποία είναι «κόκκινα» σε ξένα fund, τα οποία τα αγοράζουνε σε πάρα πολύ καλές τιμές και ελπίζουνε να κερδίσουνε πάρα πολλά. Και αν δεν κερδίσουνε χρήματα θα κερδίσουνε τις υποθήκες και τις εγγυήσεις που έχουνε δώσει οι Έλληνες στις τράπεζες. Που σημαίνει εάν τρέξει αυτό που λέμε με την Πειραιώς, η οποία έχει την γη των Ελλήνων των αγροτών σαν υποθήκη, το ξένο fun το οποίο έχει αγοράσει τα δάνεια αυτά με το 10% είναι πολύ σίγουρο ότι θα ζητήσει την γη. Καταλαβαίνεις λοιπόν είναι πάρα πολύ κρίσιμο όλα αυτά να τα προλάβουμε, να μην αρχίσει να φεύγει η γη μας και αν πηγαίνει προς τους τοκογλύφους.
Δράση, δεν έχουμε περιθώρια να εφησυχάσουμε. Ότι έγινε έγινε τώρα με τις δημοτικές εκλογές, πρέπει όπως είπα να ξεκινήσουμε πάλι την ίδια ενημέρωση προς τους προσεχείς δημάρχους, προς τα δημοτικά συμβούλια, επίσης να επικεντρωθούμε στους παρόντες γιατί υπάρχει περίπτωση μέχρι να αφήσουν την δημαρχία να υπογράψουν μαζί μας. Και οπωσδήποτε το ψήφισμα.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ 16 ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΡΙΑΝΟ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ ΓΙΑ ΤΟΝ ART FM RADIO ΚΥΠΡΟΥ 
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΚΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ :ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ “EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ”

mnymosini


nays1

http://alfeiospotamos.gr/?p=6726

Ο εφιάλτης του βοσκού

ks




ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ…Για να λύσω τις εύλογες απορίες σε όλους τους σκεπτόμενους συμπολίτες μου, ενημερώνω ότι:

10245309_10202415472320416_2817133122478500643_n 
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

1. Δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό κόμμα και δεν έχω πολιτικές βλέψεις.
2. Δεν ανήκω σε καμία λέσχη ή στοά.
3. Δεν εκπροσωπώ την ελληνική ομογένεια, ούτε χρήματά τους.
4. Δε φυλάσσω το ποσό αυτό ως καταθέσεις σε καμία τράπεζα του κόσμου, έτσι ώστε το ποσό αυτό να είναι μέρους αποθεματικού κάποιας τράπεζας, αναφέρομαι σε ομόλογα.
5. Φυλάσσω τα ομόλογα σε θυρίδα γνωστής Καναδικής τράπεζας, τα έχω κοινοποιήσει στους αρμόδιους εκλεγμένους αρχηγούς και στο αρμόδιο επιτελείο του υπουργείου οικονομικών.
6. Δεν έχω συμφέρον στο να επιμένω τόσους μήνες για την αυθεντικότητα των ομολόγων και θα κατέληγα δικαστικά κατηγορούμενος για εξαπάτηση, αν τα ομόλογα που διαθέτω δεν είναι αυθεντικά, αφού προϋποθέτουν τον έλεγχο μέσα από τα συστήματα της κεντρικής τράπεζας.
7. Δεν είμαι εθνικιστής αλλά αγαπώ την πατρίδα μου και με λυπεί βαθιά η παρεξήγηση και αντιστοίχηση του πατριωτισμού με ακραίες, φασιστικές αντιλήψεις, με τις οποίες δεν έχω καμία απολύτως σχέση.
8. Είμαι λάτρης της αντικειμενικής ελευθερίας και δε συμφωνώ με την πολιτική της παγκοσμιοποίησης και της ομογενοποίησης των διαφορετικών πολιτισμών της γης.
9. Παρέχω τα ομόλογα τυπικά, υπό τη μορφή δανεισμού με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο και αποπληρωμή σε εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα(100 χρόνια).
10. Το κέρδος μου από την παροχή των ομολόγων είναι η βελτιστοποίηση της κοινωνίας και του χώρου που με περιβάλλει, καθώς θέλω να ζω στην Ελλάδα, να μιλώ Ελληνικά και να έχω φίλους χαρούμενους, με βλέψεις και όνειρα για το μέλλον.
11. Είμαι οραματιστής μιας χώρας ελεύθερης με παιδιά που χαίρονται για τις άπειρες δυνατότητες που τους παρέχει το μέλλον και η πολιτεία.
12. Δεν υποστηρίζω ακραίες αντιλήψεις και δεν τοποθετώ ταμπέλες σε ανθρώπους και πράξεις.
13. Δεν πιστεύω ότι όλοι οι εκλεγμένοι αρχηγοί μας δρουν προδοτικά για τη χώρα, πιθανώς για κάποιο άγνωστο λόγο, φοβούνται να δεχτούν την πρότασή μου.
14. Δεν πιστεύω ότι όλοι οι δημοσιογράφοι μας εξυπηρετούν συμφέροντα, δεν είναι εύκολο να πιστέψει κάποιος ότι βρέθηκε ξαφνικά ένας πολίτης με τη δυνατότητα άμεσης λύσης των προβλημάτων της κοινωνίας μας.
15. Γνωρίζω ότι το θέμα της επεξήγησης της λειτουργίας των ομολόγων σε διακρατικές συμφωνίες, είναι δύσκολο να εξηγηθεί σε όλους τους πολίτες, καθώς αναφέρεται σε σύνθετες οικονομολογικές διαδικασίες.
16. Δεν πιστεύω ότι οι Έλληνες αξίζουν αυτά που δέχονται στην καθημερινότητά τους μέσα από τα μέτρα «λιτότητας»
Όπως και η φύση ευδαιμονεί από τις ηλιόλουστες μέρες, έτσι και οι κοινωνία αξίζει τη χαρά του πρωινού και την αρμονία. Σας καλώ να επικοινωνήσουμε για να λύσω οποιαδήποτε πιθανή απορία. Δεν έχω εμπειρία, ούτε βλέψη να ξεσηκώσω τον κόσμο, αλλά δίνω απλόχερα την ευκαιρία αυτή και είναι στο χέρι των πολιτών να απαιτήσουν από τις αρμόδιες αρχές τη μελέτη της υπόθεσης, που μπορεί να επιλύσει άμεσα τα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας.

http://alfeiospotamos.gr/?p=6723

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΜΙΧΕΛΑΚΗ, ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ! ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ…

ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ! Η κυβέρνηση κλείνει όπως-όπως την βουλή

Εκδόθηκε το προεδρικό διάταγμα. Αιφνιδιαστική κίνηση για να μην συζητηθούν οι άρσεις ασυλίας για τους Γ.Μιχελάκη, Α.Γεωργιάδη, Η.Κασιδιάρη και Β.Καπερνάρο, κατήγγειλε ο Π.Λαφαζάνης

«Η κυβέρνηση δεν έχει το πολιτικό δικαίωμα να κλείσει την Βουλή παρά μόνο για εκλογές». Με αυτή την φράση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, προειδοποίησε το μεσημέρι τη κυβέρνηση, ανακοινώνοντας ότι διαθέτει πληροφορίες για πρόωρη λειτουργία των λεγόμενων «θερινών τμημάτων» προκειμένου να μην υπάρχει εν ισχύ ολομέλεια του κοινοβουλίου. Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν λίγη ώρα αργότερα αφού εκδόθηκε το σχετικό προεδρικό διάταγμα που σύμφωνα με το πρωτόκολλο θυροκολείται στην είσοδο του κοινοβουλίου. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για κίνηση με πολιτική σκοπιμότητα προκειμένου να μην συζητηθούν στην Βουλή, οι αιτήσεις για άρση ασυλίας του υπουργού Εσωτερικων Γ.Μιχελάκη και του υπουργού Υγείας, Α.Γεωργιάδη καθώς και των βουλευτών Η.Κασιδιάρη (Χρυσή Αυγή) και Β.Καπερνάρου (πρώην ΑΝΕΛ, Ανεξάρτητος).
Θυμίζουμε ότι ο Γ.Μιχελάκης εγκαλείται για χρηματισμό προκειμένου να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο προς όφελος του εφοπλιστή Γ.Πάλλη και ο Α.Γεωργιάδης για παρέμβαση στην δικαιοσύνης. Ο Η.Κασιδιάρης αντιμετωπίζει κατηγορίες για την υπόθεση Μπαλτάκου ενώ ο Β.Καπερνάρος κατηγορίες για φοροδιαφυγή.
Επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πώς ένα πρόωρο κλείσιμο της Βουλής θα έχει ως αποτέλεσμα νομοσχέδια όπως αυτό για την ιδιωτικοποίηση του Αιγιαλού να συζητηθούν σε θερινά τμήματα. Υπενθυμίζουμε ότι τα τμήματα διακοπών της Βουλής έχουν μόνον 100 βουλευτές οπότε είναι ευκολότερος ο έλεγχος της κυβερνητικής πλειοψηφίας αφού περιορίζεται ο κίνδυνος διαρροών.

http://alfeiospotamos.gr/?p=6720

ΤΡΑΠΕΖΑ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ! ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΑΣΥΜΑΖΕΥΤΑ!

00000g2re1greg5er4ger 
[... Χωρίς καπνό δεν υπάρχει φωτιά
http://www.zougla.gr/greece/article/dikeosi-gia-ti-metoxi-mamou8
Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Διοικητής της κ. Προβόπουλος είναι απόλυτα ενήμερος γι’ αυτό. Μετά από συζητήσεις η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε συμβιβασμό (συμφωνία) ύψους 1,5 δισ. ευρώ για 10 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής». 
Οι δικαιούχοι αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν τους νομικούς συμβούλους να προτείνουν μία «παράξενη διαδρομή» ώστε να καταβληθεί το 1,5 δισ. μέσω μία βρετανικής εταιρείας. Είχε πλέον καταστεί σαφές πώς οι δύο τράπεζες, η Κεντρική και η Εθνικής ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν την ευθεία εμπλοκή τους σε μία τραπεζική πράξη ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος να εκτεθούν απέναντι σε άλλους ενδιαφερόμενους για την ίδια υπόθεση.
Οι δικαιούχοι αρνήθηκαν να υιοθετήσουν αυτήν την «παράξενη διαδρομή». Στράφηκαν αλλού και ίδρυσαν μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «END», με έδρα την Ελλάδα στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.
Η οικογένεια Σώρρα προχωρεί και σε ένα ακόμη βήμα. Δωρίζει 4 μετοχές στην «END» και καταθέτει την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών. Ο στόχος είναι σαφής. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης του 0,5% και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δις...]
……………………………………………………………………………………..
[... H σιωπή είναι... "χρυσός"
http://www.zougla.gr/greece/article/h-siopi-ine-xrisos
Άκρα του τάφου σιωπή παρατηρείται εκ μέρους του τραπεζικού κόσμου. Ουδεμία επίσημη ανακοίνωση, καμία εξήγηση ούτε και ερμηνεία έχει κατατεθεί μετά την αποκάλυψη από τη zougla.gr της υπόθεσης με τη μετοχή της «Τράπεζας της Ανατολής».
Ακριτομυθίες μόνον και γενικόλογες αναφορές, ανεπισήμου χαρακτήρα, συνοδεύουν την εξέλιξη των αποκαλύψεων, παρά το γεγονός ότι η κοινή γνώμη έχει αναστατωθεί.
Στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου αναφέρθηκε ότι η «Τράπεζα της Ελλάδος» δηλώνει πως δεν γνωρίζει απολύτως τίποτε για την υπόθεση αυτή.
Ωστόσο, τα πράγματα, τα αρχεία και τα έγγραφα καταδεικνύουν μία εντελώς διαφορετική πραγματικότητα. Η «Τράπεζα της Ελλάδος» γνωρίζει, όπως γνωρίζουν και τουλάχιστον δύο υπάλληλοι της, οι οποίοι υπηρετούν στο νομικό της τμήμα. Διότι και συνάντηση υπήρξε μεταξύ του δικαιούχου των μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής» και των νομικών της «Τραπέζης Ελλάδος» και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εν γνώσει της «Εθνικής Τράπεζας», η οποία απέστειλε και τους δικούς της δικηγόρους και... επιχειρήθηκε να υπάρξει συμφωνία με την καταβολή ενός ποσού της τάξεως του 1,5 δις ευρώ στον δικαιούχο έναντι 10 (δέκα) μετοχών.
Για του λόγου το αληθές, η zougla.gr αποκαλύπτει σήμερα έγγραφο το οποίο συνετάχθη σε συμβολαιογραφικό γραφείο, όπου ένας συγκεκριμένος πολίτης δηλώνει ενόρκως πως παρίστατο σε αυτήν τη συνάντηση.
--> (Είναι ο γνωστός πλέον σε πολλούς συνέλληνες Χρήστος Παπαγεωργίου)
Διαβάστε όλο το περιεχόμενο της ένορκης δήλωσης του μάρτυρα:
selida1-210911-big
000selida2-210911-big
smallllllllll333333
selida4_big
Οι λεπτομέρειες έχουν ως εξής:
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν από το Πάσχα του 2010 στο δικηγορικό γραφείο των κκ. Καραγιαννόπουλου - Λελούδα - Φουφόπολου επί της οδού Πινδάρου 5, στο Κολωνάκι. Παρόντες ήταν οι δύο νομικοί σύμβουλοι της «Τραπέζης Ελλάδος». Πρόκειται για τους Σοφία Τοσουνίδου και Ηλία Αντωνιάδη. Παρών ο δικαιούχος Αρτέμης Σώρρας και βεβαίως ο βεβαιώσας, ενόρκως, πως η συνάντηση αυτή όντως πραγματοποιήθηκε. Παρόντες επίσης και δύο νομικοί σύμβουλοι της «Εθνικής Τράπεζας», οι οποίοι είχαν ήδη προετοιμάσει εξασέλιδο συμφωνητικό εκπροσώπησης του δικαιούχου Αρτέμη Σώρρα. Άρα, υπήρξε προεργασία και προετοιμασία για την εκπροσώπηση του δικαιούχου.
Η πρόταση η οποία υπεβλήθη στον δικαιούχο, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, από την Τράπεζα Ελλάδος ήταν να καταβληθεί ένα ποσό της τάξεως του 1,5 δις στον Αρτέμη Σώρρα έναντι δέκα μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής». Η συμφωνία προέβλεπε πως η πράξη θα πραγματοποιούταν μέσω βρετανικής εταιρείας και τα χρήματα θα καταβάλλονταν μετά την παρέλευση μίας ημέρας από την καταβολή των μετοχών. Ο δικαιούχος αρνήθηκε να ακολουθήσει αυτό το σκεπτικό.
Τα συμπεράσματα είναι τα εξής. Για κάποιους λόγους, τα εμπλεκόμενα τραπεζικά ιδρύματα επιθυμούσαν να αποφύγουν πάσα εμπλοκή που θα φανέρωνε πως υπήρξε πράξη ανταλλαγής με τον δικαιούχο αυτών των συγκεκριμένων μετοχών. Θα μπορούσε κανείς και να σκεφτεί ότι προτάθηκε η βρετανική οδός έναντι ενός τιμήματος ύψους 1,5 δις ευρώ, με σκοπό κάποιος να επωφεληθεί στη συνέχεια από την πραγματική αξία των μετοχών, χωρίς βεβαίως να αποκαλύπτεται. Τρίτο πιθανό συμπέρασμα είναι το ακόλουθο: Κάποιοι επιθυμούσαν να βάλουν χέρι στις μετοχές, χωρίς να καταβάλουν ούτε μία δραχμή. Ανεξάρτητα όμως από όλα τα παραπάνω, η ουσία είναι η εξής: Υπήρξε συνάντηση και συζήτηση επί της υποθέσεως, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Κεντρικής Τράπεζας και της Εθνικής. Άρα και ο κ. Προβόπουλος γνωρίζει και η ηγεσία της Εθνικής γνωρίζει...]
………………………………………………………………………………………….
ΑΥΤΑ ΕΓΡΑΦΕ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Η «ΖΟΥΓΚΛΑ», ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΣΕ… ΛΗΘΑΡΓΟ!!! ΜΕΤΑ… ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ!
«ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ» Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ… Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ…
ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ… 
1526211_10202904553357507_1841528562_n
………………………………………………………………..
1530551_10202904538397133_2044903356_n
1013152_10202904551277455_570856089_n
……………………………………………………..
1509217_10202904540397183_1621435151_n
1525551_10202904539557162_578588548_n
…………………………………………………………
ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 23/08/2000 ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ 
ΑΝ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 65 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ;
eggrafo_mirto
………………………………………….
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ «ΣΤΡΙΒΕΙΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΡΑΒΩΝΟΣ» !  ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΡΕΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ…, ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ «ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ» !!!…
72664_240471279464361_239868419_n
ΣΕΠΤΕΒΡΗΣ ΤΟΥ 2011… ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗ. ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ Θ. ΚΑΡΥΩΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ… ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!!!  ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑΒΗ!!! ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ!!! ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!



ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ… ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΠΟΙΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΛΕΟΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ…
Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΑΡΥΩΤΗ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ…
karsiotis-gr-01big
karsiotis-gr-02big
karsiotis-gr-03big
karsiotis-gr-04big
karsiotis-gr-05big
karsiotis-gr-06big
……………………………………………………
Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΑ ΝΥΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΙ E.N.D.
apotimisi-01big
apotimisi-02big

http://alfeiospotamos.gr/?p=6692

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 100 ΔΙΣ ΣΤΟ ΤΧΣ ΣΤΙΣ 15 ΜΑΪΟΥ 2014. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ.

1382060_1486642521569940_389327578766155741_n 
Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 100 ΔΙΣ ΣΤΟ ΤΧΣ ΣΤΙΣ 15 ΜΑΪΟΥ 2014
Χρεώσαν τον Ελληνικό λαό 240 δισεκατομμύρια – ξεκίνησε επί Καραμανλή αυτό και ολοκληρώθηκε με την τελευταία κυβέρνηση – και τα δώσανε στις τράπεζες. Αυτά τα χρήματα τα χρεώσανε στον Έλληνα πολίτη, στον Έλληνα φορολογούμενο.
Ταυτόχρονα όμως στήσανε ένα ταμείο που λέγεται «Τ.Χ.Σ.» Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης, το εδράσανε μέσα στην Τράπεζα της Ελλάδος Πανεπιστημίου 10 – Βενιζέλου 10 όπως έχει μετονομαστεί – και με ένα ομόλογο των Rothschild 50 δις στήσανε το ταμείο και πήρανε όλες τις τράπεζες.
Γιατί μετά τα 240 δις που δώσανε στις ιδιωτικές Α.Ε. τράπεζες δεν μπορέσανε να τα φέρουνε πέρα, αλλά τα 240 δις θα τα φάμε στο κεφάλι εμείς οι Έλληνες.
Το αποτέλεσμα είναι λοιπόν ότι πήρανε τις μετοχές όλων των τραπεζών με τα 50 δις και κάνανε έναν νόμο – προσέξτε τι θα σας πως γιατί εδώ είναι πολύ συγκεκριμένα τα πράγματα έτσι όπως εξελιχθήκανε και θα σας κάνω και μία αποκάλυψη που δεν την έκανε σήμερα ο Αρτέμης Σώρρας αλλά θα την κάνω εγώ – ότι η κάθε μετοχή κάθε τράπεζας έχει αξία ένα (1) ευρώ μόνο και με αυτά τα 50 δις στείλανε όλες τις τράπεζες στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης.
Πριν από λίγο καιρό, ενώ το κατώτερο σημείο αναφοράς οικονομικής αξίας την μετοχής είναι ένα ευρώ, κάνανε 37% επιπλέον έκπτωση από την κατώτερη τιμή του νόμου και δώσανε μετοχές σε εβραϊκές εταιρίες. Προσέξτε είναι πολύ συγκεκριμένο, είναι ακριβώς έτσι όπως το λέω: Κάνανε επιπλέον, κάτω από τα όρια του νόμου, 37% έκπτωση και δώσανε σε εβραϊκές εταιρίες μετοχές των τραπεζών που δεν πηγαίνανε καλά και τις πήρε το Τ.Χ.Σ. Αυτό είναι 150% παράνομο, διότι πρέπει να δικαιολογήσουν την πράξη τους, τι τους ανάγκασε, για ποιο λόγο κάνανε 37% έκπτωση ειδικά για να δώσουνε μετοχές των τραπεζών, κάτω από το όριο του νόμου, σε εβραϊκές εταιρίες.
Στης 15 Μαΐου 2014 – προσέξτε την ημερομηνία που σας λέω – ο Αρτέμης ο Σώρρας κατέθεσε 100 δισεκατομμύρια στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης για να πάρει με double την αξία των μετοχών – δηλαδή επί δύο την αξία της μετοχής – 100 δισεκατομμύρια για να πάρει τις τράπεζες αυτός.
Είναι υποχρεωμένοι μέσα στις επόμενες μέρες, δεν ξέρω αν αυτή τη στιγμή έχει λήξει η προθεσμία τους, να του απαντήσουνε είτε θετικά είτε αρνητικά. Και όχι απλά να του απαντήσουνε αλλά σε πιθανή άρνηση να την αιτιολογήσουνε. Προσέξτε, νομικά πρέπει να πάνε όλοι φυλακή γιατί καταστρατηγούν τον νόμο που κάνανε οι ίδιοι και κάνουνε 37% επιπλέον έκπτωση και πουλάνε βιαστικά με όποιο πρόσχημα. Δεν είχανε λεφτά; Είχανε ανάγκη από λεφτά;
Η κατάθεση έγινε στις 15 του μηνός Μαΐου 2014 των 100 δισεκατομμυρίων για τον νόμο των μετοχών, πρέπει λοιπόν μέσα στα επόμενα 24ωρα να απαντήσουν στον Αρτέμη τον Σώρρα.
ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ «ART FM LIVE» ΓΙΑ ΤΟ Τ.Χ.Σ. 31-5-14
Απομαγνητοφώνηση Αλεξάνδρα Τσίκου
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ Ei-End Μνημοσυνη


http://alfeiospotamos.gr/?p=6638

ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΠΗΛΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ «ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ» (Τι εθνικότητα είναι αυτή;) ΠΟΣΟΝ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΣΕ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΙΟΥΤΟΙ!
——————————————————————————————–
Βιογραφικά σημειώματα
Αλαλούφ, Δανιήλ
Εξελέγη βουλευτής ( μοναδικός κυβερνητικός μεταξύ των ισραηλιτών υποψηφίων ) στις εκλογές του 1932.
Αλατίνη, Κάρολος
Έμπορος- Φιλάνθρωπος. Έκανε δωρεά 25 χρυσά ναπολεόνια για την ανέγερση ελληνικού σχολείου. Παρασημοφορήθηκε από την Κυβέρνηση με το παράσημο του Σταυρού του Σωτήρος στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, για τα φιλελληνικά του αισθήματα.
Αλεβύ, Σολομών
Ραββίνος. Βρέθηκε με τον υιό του Ισαάκ Αλέβυ στην Θεσσαλονίκη το 1498. Είχε πλούσιες επιστημονικές και ιατρικές γνώσεις και ήταν γνωστός ως » Don Maestro Salomon Levy «. Αλμοσνίνο, Μωσέ Σημαντική προσωπικότητα της Θεσσαλονίκης την εποχή εκείνη. Γεννημένος ρήτορας, υπήρξε πρόσωπο σεβαστό ως σχολιαστής της Αλαχά και της Βίβλου. Ένα από τα πλέον σημαντικά έργα του, γραμμένο στα ισπανικά, είναι το Regimiento de la vida, που εκδόθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1564 και ανατυπώθηκε αργότερα στο Άμστερνταμ. Στο έργο του αυτό ο Αλμοσνίνο ασχολείται με το φιλοσοφικό πρόβλήμα του δαίμονα.
Αμαρίλιο, Ααρών, του Σολομώντος
Καβαλιστής και προσωπικότητα στον τομέα της » Αλαχά». Έζησε και πέθανε στην Θεσσαλονίκη (1772). Το 1756 σε μία σοβαρή οικονομική κρίση της Θεσσαλονίκης, πρότεινε και εφαρμόστηκε με επιτυχία η δικαιοστασία των χρεών (moratorium)
Αμπουλάφια, Αβραάμ, του Σαμουήλ
Γνωστός καβαλιστής ισπανική ς καταγωγής, ο Αμπουλάφια ταξίδεψε δύο φορές στην Ελλάδα. Την πρώτη φορά το 1261, παρέμεινε αρκετό καιρό στην Πάτρα όπου και παντρεύτηκε μία γυναίκα της εκεί Ισραηλιτικής Κοινότητας. Την δεύτερη φορά επισκέφθηκε την Πάτρα το 1279.
Αμπουλάφια, Χαΐμ, του Δαβίδ
Γεννημένος στην Ιερουσαλήμ, ο Αμπουλάφια διορίσθηκε ραββίνος στη Λάρισα το 1740 και μετά στη Θεσσαλονίκη όπου υπηρέτησε μέχρι το 1761. Εκείνο το χρόνο κλήθηκε να αντικαταστήσει στη Σμύρνη τον Ραββίνο Ιακώβ Σαούλ που είχε πεθάνει. Συγγραφέας σπουδαίων μελετών σε θέματα Εβραϊκού Νόμου οι οποίες όμως χάθηκαν στην μεγάλη πυρκαγια του 1772. Τμήμα των μελετών του που διασώθηκε, τυπώθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1806.
Αμπραβανέλ, Ισαάκ
Συμπλήρωσε ερμηνεία του Δευτερονομίου
Αρδίτης, Αλβέρτος
Χαρτέμπορος. Σοσιαλιστής ηγέτης από τους ιδρυτές του εκεί Εργατικού Κινήματος και εκδότης του εργατικού περιοδικού » Αβάντι «. Αναπληρωτής Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Κατά τον Ναζιστικό διωγμό εκτοπίστηκε με τη γυναίκα του και τα παιδιά του σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως. Όλοι εκτελέστηκαν.
Ατουμάνο, Σίμων
Ο Σίμων ήταν ένας τέλειος εβραίος μελετητής Εργαζόταν όπως φαίνεται με μορφωμένα μέλη της μικρής εβραϊκής παροικίας που επιζούσε ακόμα στις Θήβες στα τέλη του 14ου αιώνα. Ο Σίμων μετέφρασε τουλάχιστον μέρος της Παλαιάς Διαθήκης από τα Εβραϊκά στα Ελληνικά και λατινικά. Ετοίμασε έτσι μία τρίγλωσση Βίβλο που αφιέρωσε στον Πάπα Ουρβανό τον 6ο.
Βελλέλης, Λάζαρος
Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές στην Κέρκυρα, φοίτησε σε πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας όπου ανακηρύχθηκε διδάκτωρ της φιλολογίας. Ασχολήθηκε με ελληνικά και εβραϊκά θέματα και συνέγραψε πολλά έργα, τα κυριότερα των οποίων είναι : μία κριτική εργασία πάνω σε μία μετάφραση της Πεντατεύχου από ένα ανώνυμο, το 1547 ( στα γαλλικά), μία βραβευθείσα και εκδοθείσα μελέτη με θέμα » Ο Καποδίστριας ως θεμελιωτής της δημοτικής εκπαιδεύσεως εν Ελλάδι » ( Αθήνα 1908), μία μελέτη στην οποία αποδεικνύει την πλαστότητα των περίφημων παπύρων του Ασσουάν και της Ελεφαντίνης ( Λονδίνο 1909 ). Έκανε σημαντικές μεταφράσεις έργων και έγραψε πολλές μελέτες και άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.
Γιαχνιά, Ιακώβ
Γιατρός του Σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς. Ζούσε πότε στην Θεσσαλονίκη και πότε στην Κωνσταντινούπολη. Αρχηγός της Πορτογαλικής Συναγωγής της Θεσσαλονίκης και της Συναγωγής της Λισσαβόνας στην Κωνσταντινούπολη.
Γιονά, Ιακώβ
Πλανόδιος ραψωδός της Θεσσαλονίκης. Σχεδόν αγράμματος ο Γιακώβ έγραφε αυτοσχέδιους στίχους για διάφορα γεγονότα όπως διασκεδάσεις, γάμους, περιτομές. Τύπωσε σε ένα βιβλιαράκι 28 παλιές ισπανικές ρομάντζες, τραγούδια για το Πέσαχ και το Σαβουώτ, έξη στιχουργήματα διαφόρων ποιητών, και οκτώ δικά του που ιστορούν τις πυρκαγιές της Θεσσαλονίκης το 1877 και το 1890, το χαλάζι του 1898, σεισμούς και άλλα γεγονότα.
Γκεντάλια, Γιουδά
Πρώτος εβραίος εκδότης της Θεσσαλονίκης. Καταγωγή του από την Λισσαβώνα. Ίδρυσε το πρώτο εβραϊκό τυπογραφείο της Θεσσαλονίκης το 1515. Διηύθυνε το τυπογραφείο επί 25 χρόνια και εξέδωσε πολλά έργα. Οι γιοι του συνέχισαν την εργασία του.
Δαφάνο, Ελισαίος
Ραββίνος Κερκύρας. Με τίτλο «Μινχά» έγραψε ένα σονέτο στα εβραϊκά για την 50ετία του ραββίνου της Μάντοβα Μορντεχάϊ Μορτάρα Αλέβυ. Εγκατέλειψε την Κέρκυρα μετά τα αντισημιτικά γεγονότα του 1891.
Δε, Μόρδο, Αβραάμ
Διερμηνέας του Βρετανικού Προξενείου της Πάτρας.
Δε, Μόρδο, Λάζαρος, του Σάββατο
Ιατροφιλόσοφος. Σπούδασε ιατρική στην Πάδοβα. Διετέλεσε μέχρι το 1814 μέλος της Ιονίου Ακαδημίας. Συγγραφεύς πολλών σημαντικών ιατρικών διατριβών. Δίδαξε μαιευτική στην πρώτη δημόσια ανωτέρα Σχολή της Επτανησιακής Πολιτείας (1805-1814). Το 1814 διορίστηκε αρχίατρος Κερκύρας και υπό την ιδιότητά του αυτή εισήγαγε τον δαμαλισμό στην Κέρκυρα. Κατέλειπε σημαντικές εργασίες στα ιταλικά όπως : » Nozioni miscellanee intorno a Corcira,1809″ αφιερωμένο στον φίλο του Εμμανουήλ Θεοτόκη. » Alla virtu, sul amore della patria » (1811) » Memoria storica intorno alla musica degli antichi » (1814) κ.α.
Δε, Σέμος, Βίκτωρ, (Δρ.) 
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Διέμενε στην Αλεξάνδρεια. Καθηγητής Ειδικής Παθολογίας. Υφηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Παράσημο των Ιπποτών του Ιταλικού Στέμματος.
Ερρέρα, Αλβέρτος
Ο Αλβέρτος Ερρέρα, λοχαγός του Ελληνικού στρατού, εκτοπίσθηκε στο Μπίρκεναου όπου τέθηκε επικεφαλής μιας ανταρσίας μέσα στο κρεματόριο αυτού του στρατοπέδου συγκεντρώσεως. Η ομάδα που απαρτίζονταν από 300 έλληνοεβραίους κρατούμενους, κατόρθωσε να αφοπλίσει τους φρουρούς. Τελικά μετά από ένα άνισο αγώνα ανατίναξαν το κτίριο που έθαψε τους περισσότερους κάτω από τα ερείπια. Όσοι γλίτωσαν εκτελέσθηκαν από τους Ναζί.
Ιμπν, Πόλια, Σεμτώβ, του Ιακώβ
Με καταγωγή από το Τολέδο Ισπανίας, ο καβαλιστής και λόγιος Ίμπν Πόλια διακινείται συνεχώς τον ελλαδικό χώρο. Τον βρίσκουμε το 1401 στη Χαλκίδα, το 1403 στη Θεσσαλονίκη, το 1404 στη Μεθώνη, το 1415 στις Θήβες.
Ιμπν, Σουάμπ, Γιεσούα
Εξόριστος της Πορτογαλίας. Κήρυττε στις ισπανικές και πορτογαλλικές συναγωγές της Θεσσαλονίκης. Δική του συλλογή προσευχών εκδόθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1523.
Ιμπν, Σουάμπ, Γιοέλ
Αδελφός του Ιεσούα. Ρήτορας και συγγραφέας. Έγραψε μεταξύ άλλων » Σχόλια στους Ψαλμούς και Θρήνους του Ιερεμία «. Το έργο τυπώθηκε στη Βενετία το 1859
Καλομύτης, Άμπα, του Δαβίδ
Ο Άμπα, γιος του Δαβίδ, περιοριζόταν κυρίως στην δικαστική του δικαιοδοσία ,προνόμιο) πάνω στην Εβραϊκή κοινότητα του Νεγκρεπόντε.
Καλομύτης, Δαβίδ
Ο Δαβίδ Καλομύτης και οι κληρονόμοι του υπήρξαν μία πλούσια, σημαντική οικογένεια με δράση στο θαλάσσιο εμπόριο. Ο Δαβίδ απασχολούσε πράκτορες για το εμπόριο της μετάξης και της πορφύρας.
Κάλτι, Γιοσέφ, του Μόζε
Έλληνας εβραίος του δεύτερου ημίσεως του 15ου αιώνα, μαθητής του περίφημου Ραββίνου Δαβίδ Παρδολεόνε. Έγραψε μία μελέτη στη Λογική με τίτλο » Μινχάτ Γιεχούντα «. Το έργο δεν έχει εκδοθεί.
Κάμιτς, Ιωσήφ
Ιατρός
Καμχή, Γιουρδάν
Αρχιραββίνος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων. Τιμήθηκε με το παράσημο Μετζιντιέ, Γ” τάξεως.
Καψάλη, Ηλίας, του Ελκανά
Ραββίνος και ιστορικός. Σπούδασε στην Πάδοβα στην γιεσιβά του Ιουδά Μίντζ. Το 1515 επέστρεψε στην Κρήτη όπου από το 1518 διετέλεσε ραββίνος του Ηρακλείου. Συντάκτης ορισμένων από τις περίφημες «Τακανότ» της Κοινότητας του Ηρακλείου. Το έργο του » Seder Eliyahu Zuta » αποτελεί ανασκόπηση της ιστορίας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Άλλο έργο του είναι το » Divrei Ha-yamim leMalchut Venezia » Ήταν κάτοχος μιας περίφημης συλλογής εβραϊκών χειρογράφων που τώρα βρίσκεται στο Βατικανό.
Κοέν, Αβραάμ
Ποιητής
Κοέν, Αβραάμ
Γιατρός κρητικής καταγωγής. Σπούδασε στην Πάδοβα. Το 177, δημοσίευσε το έργο του » Λόγος περί Ηθικής «. Το 1719, μετέφρασε τους Ψαλμούς του Δαβίδ. Πέθανε το 1729.
Κοέν, Αλβέρτος
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε στη Γαλλία και στην Ελβετία. Ιδρυτής της επιθεώρησης » Revue Juive «. Στον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Κοέν βρέθηκε στο Λονδίνο νομικός σύμβουλος της διακυβερνητικής επιτροπής για τους πρόσφυγες. Μετά το τέλος του πολέμου συμμετείχε στην σύνταξη της Διεθνούς Συνθήκης για την Προστασία των Προσφύγων. Το 1946 άρχισε να εργάζεται σαν διπλωμάτης του Ο.Η.Ε. Γνωστός και για το συγγραφικό του έργο, έγραψε μεταξύ “άλλων τον » Σολάλ» (1930) που αναφέρεται στην ιστορία μιας εβραϊκής οικογένειας από την Κεφαλονιά. Το 1968, το έργο του » Οι ωραίες του κυρίου » πήρε το μεγάλο βραβείο της Γαλλικής Ακαδημίας. Τα έργα του κυκλοφορούν σε ελληνική μετάφραση.
Κοέν, Ματαθίας
Πρόξενος της Ιταλίας στα Χανιά, επί 20 χρόνια. Ενημέρωνε τον τύπο της Κωνσταντινούπολης για τα γεγονότα που αφορούσαν στους Εβραίους της Κρήτης. Έγραφε και στον Εβραϊκό τύπο του Παρισιού. Έργα του στα ιταλικά : » Οι Ισραηλίτες της Κρήτης » (1879) και » Γράμμα από τα Χανιά » (1891)
Κοέν, Ματαθίας
Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο από Κρητικούς γονείς. Σπούδασε στην Πάδοβα της Ιταλίας. Άφησε διάφορα ποιητικά έργα και άλλα ηθικολογικά κείμενα. Έγραφε στα Εβραϊκά
Κοέν, Σαμπετάϊ
Είχε τιμηθεί με το δημόσιο λειτούργημα του Κονδυλάδου. Επέβλεπε την δημόσια υγεία, έπαιρνε μέτρα κατά των επιδημιών και έλεγχε δύο φορές τον χρόνο τα φαρμακεία.
Κοέν, Χαΐμ, του Ηλία
Μεγαλοκτηματίας. Εξελέγη βουλευτής του Κυβερνητικού κόμματος το 1917.
Κουριέλ, Αλβέρτος
Εκλέγεται βουλευτής Θεσσαλονίκης του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Η » Ισραηλιτική Επιθεώρησις «(5-7-12915) με την ευκαιρία εισόδου πέντε ισραηλιτών στη Βουλή, υπενθυμίζει ότι σε μία ακρόαση που είχε δώσει το 1878 ο Βασιλιάς Γεώργιος, στον Αρχιραββίνο Κερκύρας Ιωσήφ Εμ. Λεβή, είχε πει ότι » μία από τις ωραιότερες μέρες της βασιλείας του, θα ήταν εκείνη κατά την οποία θα έβλεπε ένα Ισραηλίτη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο «.
Κωνσταντίνης, Αβραάμ
Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο αλλά έζησε στην Αθήνα όπου χρημάτισε Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας. Παρασημοφορήθηκε το 1914 με το Χρυσό Σταυρό σαν επιβράβευση πατριωτισμού αλλά και συμβολής του στη βιομηχανική ανάπτυξη. Ο Κωνσταντίνης υπήρξε ενεργό μέλος του Ελληνικού Μυστικού Μακεδονικού Κομιτάτου. Ίδρυσε κοντά στον καταρράκτη του Γοργοποτάμου ηλεκτροκίνητο εργοστάσιο για την παραγωγή ασετυλίνης και χημικών λιπασμάτων.
Λεβή, Δαβίδ
Φιλάνθρωπος εκ των εγκρίτων μελών της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων και πρόεδρος αυτής επί πολλά χρόνια. Η Τουρκική Κυβέρνηση τον τίμησε με το Παράσημο Μετζιντιέ Β” Τάξεως και η Ελληνική Κυβέρνηση με τον Αργυρό Σταυρό Σωτήρος για τις υπηρεσίες του υπέρ των Ελλήνων αιχμαλώτων του Κινήματος του 1878. Απεβίωσε το 1913.
Λεβή, Μίνως, ή, Μεναχέμ
Διευθυντής στην Τράπεζα της Ελλάδος. Κατά την διάρκεια της Κατοχής και συγκεκριμένα στις 22.4.41, συνόδευσε μαζί με τον Διοικητή και Υποδιοικητή της Τράπεζας, τον χρυσό του θησαυροφυλακίου της Ελλάδος στο εξωτερικό στην έδρα της Ελεύθερης Ελληνικής Κυβέρνησης. Παράσημο της Λεγεώνος της Τιμής από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Παράσημο του Σωτήρος από την Ελληνική Κυβέρνηση.
Λεβή, Μπεχωρούλα(Φαλκόνα), του Λέοντος
Η Μπεχωρούλα ή Φαλκόνα, σύζυγος Ηλία Χαζάν, απλή οικοκυρά είχε σαν χόμπι να κρατά λεπτομερές ημερολόγιο. Έτσι στις 50 σελίδες που διασώθηκαν, καταγράφει γεγονότα της καθημερινής ζωής άλλα συνηθισμένα και άλλα εντυπωσιακά αρκετά χρήσιμα όμως για να αντιληφθεί ο αναγνώστης πώς ήταν η ζωή στη Χαλκίδα εκείνη την εποχή.
Λεβή, Σαδής
Εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας στην ισπανική γλώσσα » Εποχή «.
Μαλλάχ, Ιωσήφ
Έμπορος. Εξελέγη βουλευτής Θεσσαλονίκης, του Κυβερνητικού Κόμματος, το 1917
Ματαλών, Δαβίδ
Πρόεδρος της » Νέας Ισραηλιτικής Λέσχης » και του Μπενέ Μπερίτ. Εκλέγεται βουλευτής Θεσσαλονίκης του Κυβερνητικού Κόμματος το 1917. Επανεξελέγη στις εκλογές του 1928.
Μάτσας, Δαβίδ
Μαθητής του Μωϋσή Χανάν. Έγραψε ερμηνεία στο Άσμα Ασμάτων καθώς και ερμηνεία του Ταργκούμ. Άγνωστο αν τα δύο αυτά έργα έχουν δημοσιευθεί,.
Μπάλμπο, Μιχαήλ
Σαμπετάϊ Κοέν Ραββίνος και ποιητής. Εμφανίζεται περιστασιακά και στα Χανιά το 1471, 1475 και 1477 με τρία κηρύγματά του. Κοινοτικός ηγέτης. Έγραψε πολλές επιστολές και ποιήματα σε σύγχρόνους του μελετητές. Ένα του ποίημα έχει θέμα την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους το 1453. Εξ άλλου έγραψε και για διάφορα τοπικά θέματα της εβραϊκής κοινότητας του Ηρακλείου, όπως είναι η εξαγορά των «αγκουνότ » ( των μη δυναμένων να ξαναπαντρευτούν γυναικών ).
Μπαρ, Καλέμπ, Μιχαήλ
Ποιητής, με σπουδές στην Ισπανία.
Μπεν, Γκέρσον, Εφράϊμ
Γεννημένος στη Βέροια, ο Ριμπί Εφράϊμ ταξίδεψε πρώτα στη Λαμία, μετά στην Κωνσταντινούπολη και τελικά στο Νεγρεπόντε όπου και έγινε αρχηγός της εκεί Εβραϊκής κοινότητας.
Μπεν, Δαβίδ, Ιωσήφ
Γραμματικολόγος και λεξικογράφος. Έγραψε την ανέκδοτη εργασία » Μενοράτ Αμαόρ» ( μία σύντομη γραμματική και λεξικό που στηρίζεται σε γραπτά παλαιοτέρων εβραίων λογίων του Τολέδο).
Μπεν, Ελίγια, Σεμαριά, του Ιακώβ
Γνωστός ως «Κρητικός»(Ικριτί). Φιλόσοφος και βιβλικός σχολιαστής. Γεννημένος πιθανώς στη Ρώμη αλλά έγινε γνωστός ως Κρητικός γιατί όταν ήταν ακόμα παιδί η οικογένειά του μετανάστευσε και εγκαταστάθηκε στην Κρήτη όπου ο πατέρας του είχε διορισθεί ραββίνος. Ήξερε ελληνικά, ιταλικά και λατινικά και υπήρξε ο πρώτος εβραίος του Μεσαίωνα που μετέφρασε ελληνική Φιλολογία από το πρωτότυπο και όχι από τις Αραβικές η εβραϊκές μεταφράσεις όπως γινόταν πριν. Σπούδασε Ταλμούδ και φιλοσοφία. Προσκαλεσμένος στην αυλή του Βασιλιά της Νεάπολης Ροβέρτου, αφοσιώθηκε σε βιβλικές μελέτες και έγραψε βιβλικά σχόλια. Ο ερμηνευτικός του τρόπος ικανοποίησε ακόμα και τους Καραίτες Εβραίους και με την ελπίδα να τους συμφιλιώσει με τους Ραββανίτες, πήγε στην Ισπανία . Εκεί ορισμένες κατηγορίες διατυπώθηκαν εναντίον του φθάνοντας και μέχρι της μομφής ότι θεωρούσε τον εαυτό του ως Μεσσία. Πέθανε στη φυλακή. Έγραψε βιβλία Λογικής και Γραμματικής, βιβλικά σχόλια και ποιήματα λειτουργικά και λαϊκά.
Μπεν, Ματαθίας, Βενιαμίν,του Ζεέβ
Νταγιαν του Δικαστηρίου της Αρτας μετά το 1538. Προηγουμένως ήταν εγκατεστημένος στη Βενετία όπου συνέγραψε ένα έργο με 450 νομικές αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις. Το δημοσίευσε το 1534. Το έργο αυτό αποτελεί ενδιαφέρουσα πηγή για τις οικονομικές συνθήκες αλλά και την θρησκευτική ζωή των Εβραίων της Ελλάδος , Τουρκίας και Μικράς Ασίας.
Μπεναρόγια, Αβραάμ
Ο Μπεναρόγια εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1908 όπου ίδρυσε μαζί με άλλους εβραίους της Θεσσαλονίκης, την Φεντερασιόν Σοσιαλίστα Λαβοραδέρα. Η Φεντερασιόν υπήρξε επί πολλά χρόνια η μόνη συνδικαλιστική οργάνωση της Ελλάδας και στη συνέχεια βασικός πυρήνας για την ίδρυση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος. Στο πρόσωπο του Μπεναρόγια το ελληνικό εργατικό και σοσιαλιστικό κίνημα γνώρισε τον πρώτο θεωρητικό του αλλά και τον πιο φανατικό μαχητή του. Αν και ιδρυτής του ΚΚΕ, ο Μπεναρόγια διεγράφη από το κόμμα το 1925 σαν «πράκτορας ταξικού εχθρού». Στον πόλεμο της Αλβανίας σκοτώθηκε ο γιος του Λάζαρος και αργότερα εκτελέσθηκε η γυναίκα του από τους Γερμανούς. Το 1945 ίδρυσε μαζί με τον Αλέξανδρο Σβώλο το σοσιαλιστικό κόμμα ΣΚΕΛΔ του οποίου υπήρξε συναρχηγός. Πέθανε στο Ισραήλ σε ηλικία 97 ετών.
Μπενρουμπή, Ισαάκm
Μετά την καταστροφή των Σερρών από τους Βουλγάρους, εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου παρέμεινε μέχρι το 1945, οπότε μετανάστευσε στο Ισραήλ ( τότε Παλαιστίνη).Συνεργάτης επί σειράν ετών στον Ραδιοφωνικό Σταθμό του Ισραήλ με το ψευδώνυμο Σιμόν-Σιμόν. Συγχρόνως εργάσθηκε ως διευθυντής της εφημερίδας EL TIEMPO, σε γλώσσα Λαδίνο. Έχει συγγράψει 6 μυθιστορήματα και δύο θεατρικά έργα σε γλώσσα Λαδίνο.
Μπεσαντζή, Μεντές
Εξελέγη βουλευτής Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 1926. Μέλος του Δ.Σ. της Σιωνιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
Μπίβας, Γιουδά, του Σαμουήλ
Ο Ραββίνος Γιουδά Μπίβας, γεννημένος το 1780 στο Γιβραλτάρ, προερχόταν από οικογένεια ραββίνων και γιατρών με καταγωγή από την Ισπανία. Σπούδασε στο Λιβόρνο της Ιταλίας. Τοποθετήθηκε ραββίνος το 1832 στην Κέρκυρα όπου αναδιοργάνωσε την Κοινότητα και το εκπαιδευτικό της σύστημα. Πέθανε στην Χεβρώνα.
Νεχαμά, Ιωσήφ
Επίλεκτο μέλος της Ισραηλιτικής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης με σημαντική συμβολή στην κουλτούρα της πόλης. Έμεινε στην ιστορία κυρίως λόγω των έργων του, τα σημαντικότερα των οποίων είναι » Ο Σαμπετάϊ Σεβή, δήθεν προφήτης «, » Βιογραφίαι ενδόξων ανδρών » » Η Ποθητή Πόλη » ( La ville convoitee ) , η 7τομος ιστορία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης από της Ρωμαϊκής εποχής, μέχρι των ημερών μας και τέλος το έργο IN MEMORIAM που συνέγραψε μετά τον πόλεμο σε συνεργασία με τον τότε ραββίνο της Θεσσαλονίκης Μιχαέλ Μόλχο.
Νταλμέντικο, Άμπα
Επίλεκτο μέλος της Ισραηλιτικής Κοινότητας της πόλης. Το 1875 πήρε μέρος στην Γενική Συνέλευση της πόλης ως εκπρόσωπος των Εβραίων. Λίγες μέρες μετά τον διορισμό του, ο Νταλμέντικο πρότεινε και έγινε εύκολα δεκτό, να καταργηθεί το κάψιμο του Ιούδα.
Νταλμέντικο, Γιουδά, του Ηλία
Σπούδασε στην Πάδοβα και υπήρξε ραββίνος των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων της Κρήτης.
Νταλμέντικο, Ηλίας
Φιλόσοφος, ταλμουδιστής. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Σπούδασε στην Ιταλία Ισλαμική και Ιουδαϊκή φιλοσοφία και ιδιαίτερα το έργο του Μαϊμονίδη και Αβερρόη. Στο Πανεπιστήμιο της Πάδοβα δίδαξε στα ελληνικά και λατινικά στοιχεία της Ελληνικής φιλοσοφίας. Μαθητής του υπήρξε ο μετέπειτα Δούκας Πίκο ντελα Μιράντολα. Το 1494 επέστρεψε στην Κρήτη όπου το 1496 αποτελείωσε το σύγγραμά του » Behinat ha-Daat».Κύριο θέμα του έργου που εκδόθηκε το 1629, είναι η σχέση μεταξύ θρησκείας και φιλοσοφίας.
Νταλμέντικο, Ηλίας
Απόγονος γερμανικής οικογένειας που είχε μεταναστεύσει στην Κρήτη τον 14ο αιώνα. Ραββίνος Ηρακλείου. Απεβίωσε το 1553
Νταλμέντικο, Ιωσήφ, του Σολομώντος
Δισέγγονος του Ηλία Νταλμέντικο από μητρικής πλευράς. Σπούδασε στην Πάδοβα αστρονομία και μαθηματικά υπό τον Γαλιλαίο, και ιατρική και φιλοσοφία. Επέστρεψε στην Κρήτη όπου εργάσθηκε σαν γιατρός. Την εγκατέλειψε αργότερα για να ταξιδέψει στο Κάϊρο, Κωνσταντινούπολη και Βίλνα της Λιθουανίας, Αμβούργο και Αμστερνταμ. Κατέλειπε σημαντικό έργο. Πέθανε στην Πράγα. Στον τάφο του είναι γραμμένα τα εξής : » Τήρησε όσα κήρυξε. Υπήρξε προς όλους δίκαιος. Ο περίφημος ραββίνος, επιστήμονας, θείος φιλόσοφος και ο κράτιστος μεταξύ των ιατρών «
Νταλμέντικο, Σολομών
Ραββίνος. Φρόντισε να σπουδάσει ο γιος του ελληνική και ταλμουδική φιλολογία.
Ντε, Μεδίνα, Σαμουέλ
Εξέχων και σοφός Ραββίνος. Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και ίδρυσε εκεί Ακαδημία. Αυθεντία σε ζητήματα δικονομικού και ουσιαστικού δικαίου. Εξέδωσε δύο τόμους με τίτλο » Sheelot uteshuvot » ( ερωτήσεις και απαντήσεις) Το περιεχόμενό τους ρίχνει άπλετο φώ; στη ζωή των Εβραίων και των ραγιαδων του 16ου αιώνα. Πέθανε το 1589.
Ντεβουσάλ, Μωσέ
Ραββίνος. Υποδέχθηκε τον Σαμπετάϊ Τσβή που έκανε ένα θαύμα (;) στη Ρόδο. Ο Τσβή κέρδισε έναν οπαδό, τον γιό αυτού του Ραββίνου, Σελομό ο οποίος και τον ακολούθησε.
Ουζιέλ, Ιακώβ
Γιατρός – ποιητής. Έγραψε το έργο » Δαβίδ, ποίημα ηρωικό σε δώδεκα άσματα «. Το έργο εκδόθηκε στη Βενετία το 1624.
Πατσίφικο, Δαβίδ
Βρετανός υπήκοος. Έμπορος και διπλωμάτης. Το 1837 ήρθε στην Αθήνα όπου έζησε μερικά χρόνια πρώτα σαν εκπρόσωπος της Πορτογαλλίας. Το 1847, ο Κωλέττης σε ένδειξη καλής θέλησης προς τον Ρότσιλδ που βρισκόταν στην Αθήνα, απαγόρευσε το παραδοσιακό κάψιμο του Ιούδα. Ξέσπασε δυσαρέσκεια και ο όχλος έκαψε το σπίτι του Πατσίφικο. Εκείνος ζήτησε αποζημίωση από την Κυβέρνηση 800.000 δρχ. Μετά την άρνηση της Κυβέρνησης να πληρώσει, ο Βρετανός Πρωθυπουργός Πάλμερστον έδωσε εντολή στον Ναύαρχο Πάρκ να αποκλείσει το λιμάνι του Πειραιά. Τελικά η Κυβέρνηση κατέβαλε στον Πατσίφικο 120.000 δρχ. και 500 λίρες Αγγλίας. Μετά από το επεισόδιο αυτό ο Πατσίφικο αποσύρθηκε στο Λονδίνο.
Πέσαχ, Μωϋσής, του Συμεών
Το 1892 ανέλαβε ως θρησκευτικός ηγέτης της κοινότητας Βόλου μέχρι τον θάνατό του. Το 1939 του απονέμεται από τον Βασιλέα Γεώργιο Β΄ο χρυσούς σταυρός του Φοίνικος.Μετά την κατάρρευση του μετώπου το 1940, διέσωσε και φυγάδευσε στο εξωτερικό συμμάχους στρατιωτικούς, όταν δε άρχισε ο διωγμός των Ισραηλιτών από τους Γερμανούς, διέσωσε με προειδοποίησή του, πολλά μέλη του ποιμνίου του. Ελαβε το 1945 τιμητικό δίπλωμα του αρχηγείου της Μέσης Ανατολής και τον Σταυρό του Γεωργίου Α΄που του απένειμε το 1952 ο Βασιλιάς Παύλος.
Πέσαχ, Συμεών
Ο Αρχιραββίνος Πέσαχ, ανώτερος πνευματικός καθοδηγητής του εβραϊσμού της Θεσσαλίας, ανέπτυξε και μεγάλη δραστηριότητα στον Ελληνικό εθνικό τομέα και πρόσφερε μεγάλες υπηρεσίες και ευεργεσίες στην τότε υπόδουλο στους τούρκους ελληνική πατρίδα. Κατείχε μία τεράστια εβραϊκή βιβλιοθήκη ανεκτίμητης αξίας με είκοσι χιλιάδες τόμους την οποία κληροδότησε στον γιο του Μωϋσή Πέσαχ που ακολούθησε το λειτούργημα του πατέρα του.
Ρότσιλδ, Αύγουστος
Βιομήχανος με σημαντικές μονάδες στον Πειραιά. Το 1875 διορίσθηκε προξενικός πράκτορας στον Πειραιά της Γερμανικλής Αυτοκρατορίας. Η είδηση έγινε ευμενώς δεκτή από τον τύπο λόγω της μεγάλης υπόληψης της οποίας έχαιρε ο Ρότσιλδ.
Ροτσίφικο, Αλφρέδος
Ο Αλφρέδος Ρότσιλδ καταγόταν από τον Αγγλικό κλάδο των Ρότσιλδ. Εγκατεστημένος στην Αθήνα και ασχολούμενος παράλληλα με το εμπόριο και με τις τέχνες, ο Αλφρέδος αθλοθέτησε βραβείο για το καλλίτερο ελληνικό δραματικό έργο με θέμα τους νικηφόρους ελληνικούς πολέμους. Εξ άλλου ο Ρότσιλδ τιμήθηκε το 1914 με τον Αργυρό Σταυρό του Σωτήρος για τις καλές του υπηρεσίες κατά τον πόλεμο. Πέθανε το 1918.
Σακκής, Δαβίδ, του Ηλία
Γιατρός. Πήρε μέρος ως στρατιωτικός γιατρός κατά την δράση των Ελλήνων παρτιζάνων της Μακεδονίας και κατατάχθηκε αργότερα ως αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού στην Ιατρική Υπηρεσία. Πέθανε στην Θεσσαλονίκη με το βαθμό του Επιάτρου.
Σαλέμ, Σαμουήλ
Ραββίνος. Γνωστός κυρίως από το έργο του «Μέλεχ Σαλέμ» που εκδόθηκε το 1769 στην Θεσσαλονίκη. Παρά το γεγονός ότι το περιεχόμενο του βιβλίου του είναι θρησκευτικό, περιέχει διάφορεες πληροφορίες για εμπορικά θέματα της εποχής, όπως τις εξαγωγές βάμβακος, καπνού κλπ.
Σασσών, Δαβίδ
Ραββίνος. Βαθύς γνώστης της Τουρκικής Νομοθεσίας. Οι Τούρκοι έπαιρναν τη γνώμη του για θέματα που τους απασχολούσαν.
Σίδες, Ιακώβ
Διευθυντής Αστυνομίας Τρικάλων, παρασημοφορηθείς για τις υπηρεσίες του στο Μακεδονικό Κοσμιτάτο. Ο διορισμός του είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από πλευράς του τοπικού τύπου.
Στρούμσα, Χαϊμ, του Αβραάμ
Ραββίνος και ιεροκήρυκας Κομοτηνής από 1793 – 1801. Αργότερα κήρυξε στις συναγωγές Παλαιάς Καστίλης και Παλαιάς Καταλονίας στην Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια υπήρξε ραββίνος στις Σέρρες, Λάρισα και Καστοριά. Το 1804 λειτούργησε στην επανακαθιέρωση της Παλαιάς Ιταλικής Συναγωγής Θεσσαλονίκης.
Φερνάντεζ, Σολομών
Γενικός Πρόξενος της Ιταλίας στην Θεσσαλονίκη.
Φριζής, Μαρδοχαίος
Σπούδασε νομικά. Ως τελειόφοιτος κατατάχθηκε εθελοντής λοχίας. Το 1916 βγήκε από την Σχολή Ουλαμών έφεδρος ανθυπολοχαγός. Το 1923 προήχθη σε λοχαγό. Συνταγματάρχης στον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο, ο Μαρδοχαίος Φριζής έπεσε ηρωϊκά μαχόμενος στο Καλπάκι, στις 5 Δεκεμβρίου,1940.
Χαϊμης, Μωυσής
Λόγιος και δημοσιογράφος, ο Μωϋσής Χαΐμης γεννήθηκε στην Κέρκυρα και ασχολήθηκε από νωρίς με την δημοσιογραφία. Δημοσίευσε τον » Ισραηλιτικό Χρονογράφο » στην Κέρκυρα ( 1899-1901) και την » Ισραηλιτική Επιθεώρηση» στην Αθήνα (1912-1916). Πρόκειται για τα Με πρωτοβουλία του, ιδρύθηκαν τα πρώτα εβραϊκά περιοδικά της Ελλάδας που εκδόθηκαν στα ελληνικά. Υπεράσπισε τα δίκαια και τις πολιτικές απόψεις της Ελλάδας στις δύσκολες στιγμές των πολέμων, σαν ανταποκριτής του «Σέκολο» (Μιλάνο), » Ωρα » (Παλέρμο), » Πίκκολο» (Τεργέστη ), » Μπούρς Αιζυπσιέν » ( Αίγυπτος) και υπήρξε μόνιμα επί 25ετία, ανταποκριτής της » Τριμπούνα » της Ρώμης. Εξ άλλου συνεργάσθηκε και με ελληνικά περιοδικά όπως την » νεοελληνική Επιθεώρηση» και τον «Νουμά». Στο τελευταίο αυτό περιοδικό δημοσίευσε τις απόψεις του σχετικά με την διαμάχη για την επικράτηση της δημοτικής. Ανέλαβε σημαντικές αποστολές πολιτικής φύσεως για λογαριασμό της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ως πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Κερκύρας, ίδρυσε φιλανθρωπικά ιδρύματα και ταμεία.
Χακοέν, Δαβίδ, του Χαΐμ
Κερκυραϊκής καταγωγής. Αρχηγός της Ισραηλιτικής Κοινότητας με επιρροή στις κοινότητες της Ανατολής και της Ιταλίας.
Χακοέν, Ελιγιαου, (Ραμπί) 
Σοφός ραββίνος ο οποίος είχε γράψει σχόλια πάνω στις εργασίες του γνωστού σοφού του 12ου αιώνα Αβραάμ ΄Ιμπν Έζρα.
Χακοέν, Μωϋσής
Ταλμουδιστής και λειτουργικός ποιητής. Συγγραφεύς του έργου » Yashir Moshe» ( Μάντουα 1612) που περιείχε μία στιχοποίηση του Βιβλίου της Εσθήρ.
Χακοέν, Μωϋσής
Ραββίνος. Συγγραφέας μιάς συλλογής responsa με τίτλο » Kehunat Olam » που εκδόθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1740.
Χακοέν, Σαμουέλ, του Ελιάο
Πιθανολογείται ότι πρόκειται για τον γιό του Ραββίνου Ελιάου Χακοέν και αυτό φαίνεται από ένα χειρόγραφο που άφησε ο Σαμουήλ και στο οποίο γράφει : » Το » Σέφερ Α-Σαχότ» που έγραψε ο Αβραάμ (Ίμπν Εζρα)… το συμπλήρωσα με το χέρι μου, εγώ,ο Σαμουήλ Χακοέν γιος του Ελία Χακοέν με την βοήθεια του Κυρίου κατά το έτος 5068 από δημιουργίας κόσμου ( δηλαδή 1308 μ.Χ.) σύμφωνα, όπως εξηγεί, με τον υπολογισμό του χρόνου που χρησιμοποιούμε εδώ, στην κοινότητα των Σερρών. Και είθε ο Κύριος να βοηθήσει εμένα, τους γιούς και τους εγγονούς μου, να εκπληρώσουμε την προσευχή Του και να διαλογισθούμε πάνω σ” αυτήν για πάντα
Χατζή, Ιτσχάκ, εφέντη
Ασπάσθηκε τον Μωαμεθανισμό στην κωμόπολη Ναρτέ κοντά στα Γιάννενα. Το 1815, ο Χατζής ήταν Καθηγητής Μαθηματικών στην Ecole du Genie της Κωνσταντινούπολης και συγχρόνως εργαζόταν ως επόπτης των οχυρωματικών έργων στη Ρούμελη. Το 1822 ονομάσθηκε επίσημος μεταφραστής του Διβανίου. Γνώριζε τέλεια αραβικά, ελληνικά, περσικά, λατινικά και γαλλικά.
Χόρν, Παντελής
Από πατέρα Γερμανοεβραίο και μητέρα το γένος Κουντουριώτη. Σπούδασε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, έγινε αξιωματικός και έφθασε στον βαθμό του υποναυάρχου. Όμως μέσα του είχε φλέβα συγγραφική και αφιερώθηκε στο θέατρο. Έγραψε πολλά θεατρικά έργα δράματα και κωμωδίες. Το κοινό τον αγαπούσε και παρακολουθούσε τα έργα του με θερμό ενδιαφέρον. Έγραψε και ποιήματα ορισμένα των οποίων είχαν εβραϊκό θέμα. Πατέρας του δημοφιλούς και αξέχαστου ηθοποιού Δημήτρη Χόρν, ο Παντελής Χόρν πέθανε στην Αθήνα στην διάρκεια της Κατοχής, το 1941.
ΠΗΓΗ: ΕΛΙΑ-Τα εβραϊκά ονοματεπώνυμα στην Ελλάδα από το αρχείο του Ιωσήφ Σιακκή

http://alfeiospotamos.gr/?p=6662

ΦΕΚ 315/27-12-1945 ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ BRETTON WOODS (ΙΔΡΥΣΗ Δ.Ν.Τ. – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ), B.I.S. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Η Ελλάδα έγινε μέλος των πέντε θεσμικών οργάνων που αποτελούν τον Όμιλο της Παγκόσμιας Τράπεζας το Δεκέμβριο του 1945. Ήταν από τις πρώτες χώρες για να πάρει ένα δάνειο για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της οικονομίας μετά το Β “Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα, η Ελλάδα είναι μέλος των πέντε θεσμικών οργάνων που αποτελούν τον Όμιλο της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ο Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας χρηματοδοτεί έργα, σχεδιάζει πολιτικές, και παραδίδει προγράμματα για την εξάλειψη της φτώχειας στον αναπτυσσόμενο κόσμο.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ
………………………………………………………………………………………….
«ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ» Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ-ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ»
ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΛΙΓΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΤΗΝ B.I.S., ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ! 
ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Β.I.S.)
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ B.I.S. Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ…»ΕΛΛΑΔΟΣ»… Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΜΑΣ, Ε;… ΠΑΡ” ΟΛΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΣΑ ΤΡΙΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ…
ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (B.I.S)
ΝΑ ΚΑΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ B.I.S.
ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ B.I.S)

…………………………………………………………………………………………………………………
10178105_10202805024840278_5054439837435534083_n
10264436_10202805023360241_4031647195089909584_n
ΜΠΡΕΤΟΝ ΓΟΥΝΤΣ ΔΝΤ Κ' Π.Τ.
ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.  
ΜΠΡΕΤΟΝ ΓΟΥΝΤΣ ΔΝΤ 1
ΜΠΡΕΤΟΝ ΓΟΥΝΤΣ ΔΝΤ 2
ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ  «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ»
ΜΠΡΕΤΟΝ ΓΟΥΝΤΣ ΠΑΓΚ.ΤΡΑΠ.1
………………………………………………………………………………..
Μέλος κεντρικές τράπεζες
Μέλη είναι οι κεντρικές τράπεζες ή νομισματικές αρχές:
Αλγερία, Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βραζιλία, Βουλγαρία, Καναδάς, Χιλή, Κίνα, Κολομβία, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Χονγκ Κονγκ, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ινδία, Ινδονησία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Κορέα, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), Μαλαισία, Μεξικό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Περού, Φιλιππίνες, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Σλοβακία, Σλοβενία, Νότια Αφρική, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ταϊλάνδη, Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS -Bank for International Settlements)

http://alfeiospotamos.gr/?p=6665

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πόσα πήραν από το κράτος από το 2008 έως το 2013 – Τα στοιχεία που δόθηκαν στη Βουλή

6 
Αναλυτικά στοιχεία με τα οποία για πρώτη φορά αποτυπώνονται με ακρίβεια τα ποσά με τα οποία χρηματοδότησε το ελληνικό κράτος την κάθε τράπεζα από το 2008, διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.
11/11/2013
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας ενημερώνει ουσιαστικά για τη στήριξη των τραπεζών σύμφωνα με τον Ν. 3723/2008 «Ενίσχυση ρευστότητας της οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης»:
- Για τις προνομιούχες μετοχές των πιστωτικών ιδρυμάτων που ανέλαβε το Ελληνικό Δημόσιο, έναντι καταβολής Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου λήξεως 21.05.2014 και 23.07.2014 (κι όχι μετρητών). Το συνολικό ποσό των αναλαμβανομένων μετοχών σήμερα ανέρχεται σε 4.473.585.000 ευρώ.
- Για τις εγγυήσεις σε δάνεια των πιστωτικών ιδρυμάτων που παρείχε το Ελληνικό Δημόσιο από το 2009 και μετά. Ειδικά για τις εγγυήσεις επισημαίνεται ότι το ανεξόφλητο υπόλοιπο αυτών ουδέποτε υπερέβη το εκάστοτε συνολικό όριο, που σήμερα ανέρχεται σε 85 δισ. ευρώ.
- Για τα πιστωτικά ιδρύματα στα οποία διατέθηκαν ειδικοί τίτλοι μηδενικού επιτοκίου, για το χρονικό διάστημα από το 2008 έως 18.10.2013, το ανεξόφλητο υπόλοιπο των οποίων σήμερα είναι 2,4 δισ. ευρώ.
Προνομιούχες Μετοχές
Όπως ειδικότερα ενημερώνει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το άρθρο 1 του 3723/2008 το Ελληνικό Δημόσιο ανέλαβε προνομιούχες μετοχές των πιστωτικών ιδρυμάτων, έναντι καταβολής σε αυτές Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου λήξεως 21.05.2014 και 23.07.2014 (κι όχι μετρητών). Το συνολικό ποσό των αναλαμβανομένων μετοχών σήμερα ανέρχεται σε 4.473.585.000 ευρώ και κατανέμεται ως εξής:
1. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ: αναληφθείσες προνομιούχες μετοχές αξίας 1.350.000.000 ευρώ.
2. Alpha Bank: 940.000.000 ευρώ.
3. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: 224.960.000 ευρώ.
4. EFG Eurobank: 950.125.000 ευρώ.
5. Τράπεζα Πειραιώς: 750.000.000 ευρώ.
6. Τράπεζα Αττικής: 100.200.000 ευρώ.
7. Proton Bank: 80.000.000 ευρώ.
8. FBBank: 50.000.000 ευρώ.
9. Πανελλήνια Τράπεζα: 28.300.000 ευρώ.
ΣΥΝΟΛΟ: 4.473.585.000 ευρώ.
Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι στη αρχική εφαρμογή του ανωτέρω προγράμματος, τον Μάιο του 2009 συμμετείχε και η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος με αξία προνομιούχων μετοχών 675.000.000 ευρώ, πλην όμως επαναγόρασε τον Ιούλιο 2011 τις μετοχές αυτές, καταβάλλοντας το ανωτέρω ποσό στο Ελληνικό Δημόσιο σε μετρητά.
Δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου
Σύμφωνα με το Ν. 3723/2008, το Ελληνικό Δημόσιο παρείχε την εγγύηση του στα ακόλουθα δάνεια των πιστωτικών ιδρυμάτων:
1. Alpha Bank: ημερομηνία έκδοσης 12.2.2009-ημερομηνία λήξης 12.11.2009- ποσό 500.000.000 ευρώ.
2. Alpha Bank: έκδοση 29.4.2009-λήξη 30.04.2012-ποσό 1.000.000.000 ευρώ.
3. Alpha Bank: έκδοση 4.6.2009-λήξη 4.12.2009-ποσό 500.000.000 ευρώ.
4. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 12.2.2009-λήξη 12.11.2009-ποσό 500.000.000 ευρώ.
5. NATIONAL BANK OF GREECE: έκδοση 29.5.2009-λήξη 29.11.2009-ποσό 500.000.000 ευρώ.
6. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 27.4.2010 – λήξη 26.4.2013- ποσό 2.300.000.000 ευρώ.
7. NATIONAL BANK OF GREECE: έκδοση 26.4.2010 – λήξη 26.4.2013- ποσό 2.500.000.000 ευρώ.
8. ALPHA BANK: έκδοση 30.4.2010- λήξη 30.4.2013- ποσό 2.117.000.000 ευρώ.
9. PIRAEUS BANK: έκδοση 27.4.2010- λήξη 27.4.2013- ποσό 1.970.000.000 ευρώ.
10. NATIONAL BANK OF GREECE: έκδοση 4.5.2010- λήξη 4.5.2013- ποσό 1.345.000.000 ευρώ.
11. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 4.5.2010- λήξη 4.5.2013- ποσό 950.000.000 ευρώ.
12. PROTON BANK: έκδοση 1.7.2010- λήξη 1.7.2013- ποσό 40.000.000 ευρώ.
13. ATTICA BANK: έκδοση 30.6.2010 – λήξη 30.6.2013 – ποσό 215.000.000 ευρώ.
14. NATIONAL BANK OF GREECE: έκδοση 4.5.2010- λήξη 4.5.2013-ποσό 655.000.000 ευρώ.
15. ALPHA BANK: έκδοση 10.5.2010-λήξη 10.5.2013-ποσό 440.000.000 ευρώ.
16. PIRAEUS BANK: έκδοση 7.5.2010- λήξη 27.4.2013- ποσό 400.000.000 ευρώ.
17. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 10.5.2010- λήξη 7.5.2013- ποσό 700.000.000 ευρώ.
18. NATIONAL BANK OF GREECE: έκδοση 28.6.2010-λήξη 28.6.2013- ποσό 4.265.600.000 ευρώ.
19. ALPHA BANK: έκδοση 24.6.2010- λήξη 24.6.2013- ποσό 2.310.000.000 ευρώ.
20. PIRAEUS BANK: έκδοση 18.6.2010- λήξη 18.6.2013- ποσό 2.206.500.000 ευρώ.
21. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 21.6.2010- λήξη 21.6.2013- ποσό 3.820.000.000 ευρώ.
22. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: έκδοση 30.6.2010- λήξη 30.6.2013- ποσό 648.600.000 ευρώ.
23. PROTON BANK: έκδοση 22.77.2010- λήξη 22.7.2013- ποσό 109.400.000.
24. ATTICA BANK: έκδοση 30.12.2010- λήξη 30.12.2013- ποσό 285.000.000 ευρώ.
25. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: έκδοση 16.12.2010-λήξη 16.6.2011- ποσό 1.000.000.000.
26. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: έκδοση 16.12.2010- λήξη 16.3.2011-ποσό 1.500.000.000 ευρώ.
27. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: έκδοση 26.7.2011-λήξη 26.7.2014-ποσό 1.500.000.000 ευρώ.
28. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: έκδοση 20.6.2011-λήξη 20.6.2014- ποσό 1.000.000.000 ευρώ.
29. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: έκδοση 16.12.2010- λήξη 16.12.2013-ποσό 1.548.200.000 ευρώ.
30. PIRAEUS BANK: έκδοση 17.12.2010-λήξη 17.12.2013- ποσό 3.572.100.000 ευρώ.
31. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 21.12.2010- λήξη 21.12.2013- ποσό 4.280.000.000 ευρώ.
32. ALPHA BANK: έκδοση 27.12.2010- λήξη 27.12.2013- ποσό 3.609.600.000 ευρώ.
33. NATIONAL BANK OF GREECE: έκδοση 23.12.2010-λήξη 23.12.2013- ποσό 4.107.700.000 ευρώ.
34. ALPHA BANK: έκδοση 15.2.2011- λήξη 15.2.2014 – ποσό 950.000.000 ευρώ.
35. PIRAEUS BANK: έκδοση 17.2.2011- λήξη 17.2.2014- ποσό 950.000.000 ευρώ.
36. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 11.3.2011- λήξη 11.3.2014- ποσό 1.550.000.000 ευρώ.
37. FBB: έκδοση 14.3.2011- λήξη 14.3.2014- ποσό 50.000.000 ευρώ.
38. PIRAEUS BANK: έκδοση 6.5.2011- λήξη 17.2.2014- ποσό 800.000.000 ευρώ.
39. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 27.5.2011- λήξη 27.5.2014- ποσό 332.000.000 ευρώ.
40. ALPHA BANK: έκδοση 3.6.2011-λήξη 30.6.2014-ποσό 400.000.000 ευρώ.
41. NATIONAL BANK OF GREECE: έκδοση 7.6.2011- λήξη 7.6.2014- ποσό 1.925.000.000 ευρώ.
42. PIRAEUS BANK: έκδοση 4.11.2011- λήξη 4.2.2012- ποσό 1.750.000.000 ευρώ.
43. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 7.11.2011- λήξη 7.2.2012- ποσό 1.500.000.000 ευρώ.
44. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 4.11.2011- λήξη 7.2.2012- ποσό 1.500.000.000 ευρώ.
45. ALPHA BANK: έκδοση 7.11.2011- λήξη 7.2.2012- ποσό 3.147.000.000 ευρώ.
46. EFG EUROBANK-ERGASIAS: έκδοση 11.11.2011- λήξη 13.12.2012- ποσό 2.344.000.000 ευρώ.
47. ALPHA BANK: έκδοση 22.2.2012- λήξη 22.5.2012- ποσό 2.000.000.000 ευρώ.
48. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 9.2.2012- λήξη 8.5.2012- ποσό 1.500.000.000 ευρώ.
49. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 13.2.2012- λήξη 14.5.2012- ποσό 2.344.000.000 ευρώ.
50. PIRAEUS BANK: έκδοση 7.2.2012- λήξη 8.5.2012- ποσό 1.750.000.000 ευρώ.
51. PIRAEUS BANK: έκδοση 6.2.2012- λήξη 7.5.2012- ποσό 1.500.000.000 ευρώ.
52. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 8.5.2012- λήξη 8.8.2012- ποσό 1.500.000.000 ευρώ.
53. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 14.5.2012-λήξη 14.8.2012-ποσό 2.344.000.000 ευρώ.
54. NATIONAL BANK OF GREECE: έκδοση 24.2.2012- λήξη 24.5.2012- ποσό 3.000.000.000 ευρώ.
55. PIRAEUS BANK: έκδοση 23.5.2012- λήξη 23.8.2012- ποσό 1.500.000.000 ευρώ.
56. PIRAEUS BANK: έκδοση 5.3.2012- λήξη 5.6.2012- ποσό 2.087.000.000 ευρώ.
57. PIRAEUS BANK: έκδοση 14.6.2012- λήξη 14.9.2012- ποσό 2.087.000.000 ευρώ.
58. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 9.8.2012- λήξη 9.11.2012-ποσό 1.500.000.000 ευρώ.
59. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 14.8.2012- λήξη 14.11.2012- ποσό 2.344.000.000 ευρώ.
60. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 14.11.2012- λήξη 14.2.2013- ποσό 2.344.000.000 ευρώ.
61. NATIONAL BANK OF GREECE: έκδοση 26.4.2013- λήξη 26.4.2016- ποσό 4.500.000.000 ευρώ.
62. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 8.5.2013- λήξη 8.5.2016- ποσό 1.650.000.000 ευρώ.
63. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 26.4.2013- λήξη 26.4.2016- ποσό 2.300.000.000 ευρώ.
64. PIRAEUS BANK: έκδοση 9.5.2013- λήξη 8.5.2014- ποσό 2.370.000.000 ευρώ.
65. ALPHA BANK: έκδοση 17.5.2013- λήξη 17.5.2014- ποσό 2.557.000.000 ευρώ.
66. ALPHA BANK: έκδοση 19.6.2013- λήξη 19.6.2014- ποσό 2.310.000.000 ευρώ.
67. EFG EUROBANK ERGASIAS: έκδοση 21.6.2013- λήξη 21.6.2015 – ποσό 3.820.000.000 ευρώ.
68. PIRAEUS BANK: έκδοση 14.6.2013- λήξη 14.6.2014- ποσό 2.206.500.000 ευρώ.
69. NATIONAL BANK OF GREECE: έκδοση 12.7.2013- λήξη 17.7.2015- ποσό 4.265.600.000 ευρώ.
70. ATTICA BANK: έκδοση 24.7.2013- λήξη 24.7.2016- ποσό 215.000.000 ευρώ.
Ειδικοί τίτλοι
Με τα έγγραφα που διαβιβάστηκαν στη Βουλή παρατίθενται και τα στοιχεία για τα πιστωτικά ιδρύματα στα οποία διατέθηκαν ειδικοί τίτλοι μηδενικού επιτοκίου με βάση το άρθρο 3 του Ν. 3723/2008 για το χρονικό διάστημα από το 2008 έως 18.10.203.
1. EUROBANK: ημερομηνία διάθεσης 29.12.2008- λήξη ομολόγου 29.12.2011-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 1.025.000.000.
2. ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ημερομηνία διάθεσης 29.12.2008- λήξη ομολόγου 29.12.2011-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 865.000.000.
3. ALPHA BANK: ημερομηνία διάθεσης 16.1.09- λήξη ομολόγου 29.12.2011-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 1.138.000.000.
4. ΑΤΤΙΚΗΣ: ημερομηνία διάθεσης 16.1.09- λήξη ομολόγου 29.12.2011-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 200.000.000.
5. MILLENIUM BANK: ημερομηνία διάθεσης 23.1.09- λήξη ομολόγου 29.12.2011-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 98.000.000.
6. FBB: ημερομηνία διάθεσης 26.1.09- λήξη ομολόγου 29.12.2011-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 60.000.000.
7. ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ημερομηνία διάθεσης 10.3.09- λήξη ομολόγου 29.12.2011-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 158.000.000.
8. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ημερομηνία διάθεσης 1.4.09- λήξη ομολόγου 29.12.2011-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 807.000.000.
9. PROTON AE: ημερομηνία διάθεσης 23.4.09- λήξη ομολόγου 29.12.2011-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 78.000.000.
10. ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ημερομηνία διάθεσης 28.5.09- λήξη ομολόγου 29.12.2011-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 11.000.000.
11. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ: ημερομηνία διάθεσης 15.7.2009- λήξη ομολόγου 29.12.2011-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 41.000.000.
12. ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ημερομηνία διάθεσης 7.9.09- λήξη ομολόγου 29.12.2011-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 50.000.000.
13. ASPIS BANK AE: ημερομηνία διάθεσης 1.10.09- λήξη ομολόγου 29.12.2011-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 86.000.000.
14. EUROBANK: ημερομηνία διάθεσης 13.4.10- λήξη ομολόγου 29.12.2011-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 712.000.000.
15. ALPHA BANK: ημερομηνία διάθεσης 19.4.10- λήξη ομολόγου 19.4.2013-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 491.000.000.
16. ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ημερομηνία διάθεσης 19.4.10- λήξη ομολόγου 19.4.2013-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 424.000.000.
17. AEGEAN BALTIC BANK AE: ημερομηνία διάθεσης 21.4.10- λήξη ομολόγου 19.4.2013-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 40.000.000.
18. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ημερομηνία διάθεσης 22.4.10- λήξη ομολόγου 19.4.2013-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 787.000.000.
19. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ημερομηνία διάθεσης 23.6.10- λήξη ομολόγου 19.4.2013-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 600.000.000.
20. ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: ημερομηνία διάθεσης 1.10.10- λήξη ομολόγου 19.4.2013-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 7.000.000.
21. ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: ημερομηνία διάθεσης 24.12.10- λήξη ομολόγου 19.4.2013-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 6.000.000.
22. ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ημερομηνία διάθεσης 27.12.2010- λήξη ομολόγου 19.4.2013-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 22.000.000.
23. ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ: ημερομηνία διάθεσης 30.12.2010- λήξη ομολόγου 19.4.2013-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 2.000.000.
24. ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ: ημερομηνία διάθεσης 31.12.10- λήξη ομολόγου 19.4.2013-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 329.000.000.
25. ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ: ημερομηνία διάθεσης 14.2.11- λήξη ομολόγου 19.4.2013-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 8.000.000.
26. FBB: ημερομηνία διάθεσης 11.5.2012- λήξη ομολόγου 6.4.2015-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 60.000.000.
27. AEGEAN BALTIC BANK AE: ημερομηνία διάθεσης 30.4.13- λήξη ομολόγου 25.4.2016-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 40.000.000.
28. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ: ημερομηνία διάθεσης 30.4.2013- λήξη ομολόγου 25.4.2016-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 1.024.000.000.
29. ΑLPHA BANK: ημερομηνία διάθεσης 30.4.2013- λήξη ομολόγου 25.4.2016-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 491.000.000.
30. ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ: ημερομηνία διάθεσης 20.5.2013- λήξη ομολόγου 25.4.2016-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 22.000.000.
31. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ημερομηνία διάθεσης 7.8.2013- λήξη ομολόγου 25.4.2016-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 787.000.000.
32. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ημερομηνία διάθεσης 16.9.2013- λήξη ομολόγου 25.4.2016-ονομαστική αξία ειδικών τίτλων 60.000.000 .
Στο έγγραφο διευκρινίζεται ότι οι τίτλοι ονομαστικής αξίας 60.000.000 με ISIN GR0326044279, λήξεως 6.4.2015 που είχαν διατεθεί στην FBB επεστράφησαν και ακυρώθηκαν στις 23.5.2013. .
Το ανεξόφλητο υπόλοιπο των ειδικών τίτλων είναι 2.424.000.000 ευρώ.

http://www.inewsgr.com/263/trapezes-i-chrimatodotisi-tous-apo-to-2008-eos-to-2013.htm
http://alfeiospotamos.gr/?p=6642
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters