Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

«ΠΟΙΟΙ (Δικαστές;) Αφαίρεσαν υλικό ΦΩΤΙΑ που έκαιγε Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα του 2009»

Τα πρώην στελέχη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά και Νικόλαος Λογοθέτης με υπόμνημα - φωτιά, που δημοσιεύει σήμερα η «Real News» καταγγέλλουν την αλλοίωση της δικογραφίας που αφορά την υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ.
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν αφαιρέθηκαν από τη δικογραφία ουσιώδες μαρτυρικό υλικό, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί κατά την άσκηση ποινικής δίωξης από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, και το οποίο στην πραγματικότητα αθωώνει τους κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της Αρχής, Ανδρέας Γεωργίου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Γιώργος Παπανδρέου....

 Λίγες μόλις ημέρες μετά την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών να μπει η υπόθεση στο συρτάρι, η κίνηση των δύο πρώην στελεχών φέρνει νέα δεδομένα.
Στο υπόμνημα αναφέρεται: «Μελετώντας την ως άνω δικογραφία διαπίστωσα ότι είχε αφαιρεθεί ουσιώδες μαρτυρικό υλικό. Οι ένορκες καταθέσεις του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, δρα Νικολάου Στρόμπλου, διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ και μόνου καθ' ύλην υπεύθυνου για τον υπολογισμό του δημοσίου χρέους και ελλείμματος, καθώς και η ένορκη κατάθεση του ιδίου ενώπιον της ανακρίτριας κ. Πεδιαδίτη. Από τη δικογραφία λείπουν επίσης "οι ένορκες καταθέσεις πραγματογνωμοσύνης των βασικών μαρτύρων κατηγορίας κ.κ. Λογοθέτη, Γεωργαντά και Στρόμπλου που κατατέθηκαν ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη και αφορούσαν στο περιεχόμενο των φακέλων που είχε υποβάλει στη Βουλή ο κατηγορούμενος πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανρέας Γεωργίου και οι οποίοι είχν διαβιβαστεί στο ΣΔΟΕ, διότι ο κ. Γεωργίου ισχυριζόταν ότι περιελάμβαναν τις απαιτούμενες μελέτες που όφειλε κατ' εντολή του να είχε εκπονήσει η ΕΛΣΤΑΤ πριν προβεί σε οποιαδήποτε βεβαίωση ύψους του δημοσίου χρέους και ελλείμματος της χώρας το 2009».

Η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού

«Η μοναδική συγκάλυψη είναι αυτοί που επιδιώκουν, όσοι προσπαθούν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή» απαντά, μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου, μέσω δήλωσης του στενού του συνεργάτη Γιώργου Ελενόπουλου.

Ο κ. Ελενόπουλος, στην απάντησή του παραθέτει απόσπασμα από την εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού του 2013, την οποία ψήφισε η ΝΔ και ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, έκθεση στην οποία καταγράφεται έλλειμμα 15,6%, αλλά και απόσπασμα από την Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία επίσης καταγράφεται έλλειμμα 15,6%, και την οποία, όπως αναφέρει, «πολλοί προσπάθησαν να θάψουν στην Ελλάδα».

Ο κ. Ελενόπουλος αναρωτιέται «ποιοι αποκρύπτουν αυτήν την πραγματικότητα». Όπως αναφέρει στη δήλωσή του αυτοί που την αποκρύπτουν είναι «οι πραγματικοί Μνημονιακοί, όλοι αυτοί που ενώ γνωρίζουν την αλήθεια, ενδεδυμένοι μια αντιμνημονιακή λεοντή, επιδιώκουν να παραμένει η χώρα όμηρος των δικών τους στοχεύσεων.

Όλοι αυτοί που με τη στάση τους τότε, οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο, που με τη στάση τους σήμερα, επιδιώκουν να παραμείνουν ανέγγιχτα τα κακώς κείμενα.

Όλοι αυτοί των οποίων οι στοχεύσεις ουδεμία σχέση έχουν με το εθνικό συμφέρον.

Όμως, αν κάτι έχει σημασία, είναι το γεγονός ότι, για να οδηγηθούν η χώρα και οι Έλληνες σε ένα βιώσιμο μέλλον, απαιτείται κατανόηση του προβλήματος, των πραγματικών αιτιών που μας έφεραν στα πρόθυρα μιας εθνικής καταστροφής.

Και η αδυναμία και η άρνηση κατανόησης αυτής της αδήριτης ανάγκης, οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα: από τη μιά, οι πολλοί να πληρώνουν και μάλιστα, δυσανάλογα, τις τραγικές συνέπειες από τις επιλογές των πραγματικών υπευθύνων και από την άλλη, να εξακολουθούμε να είμαστε εκτεθειμένοι στον κίνδυνο να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια νέα κρίση».

Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για το θέμα, «η Ελλάδα το 2009 είχε έλλειμμα 15,8% του ΑΕΠ ή 36,5 δισ ευρώ. Πρόκειται για γεγονός που αποτυπώθηκε με απόλυτη σαφήνεια και κυρίως με διαφάνεια, για πρώτη φορά από την Ανεξάρτητη Ελληνική Στατιστική Αρχή και την επικύρωσε η Eurostat, με τους ίδιους κανόνες που χρησιμοποιεί για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται, μεταξύ άλλων, «κάποιοι πιστεύουν ότι αν ποινικοποιηθεί η αλήθεια, θα καταφέρουν να κρύψουν κάτω απ το χαλί την αναξιοπιστία που είχε η χώρα μέχρι το 2010, φορτώνοντας όλα τα δεινά για τα οποία η χώρα μπήκε σε περιπέτειες, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει μόνη της την κρίση, στην αποτύπωση της πραγματικότητας».

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, από την Χίο, όπου βρίσκεται, έκανε την εξής δήλωση για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Real News για τις καταγγελίες της Ζωή Γεωργαντά και του Νίκου Λογοθέτη για την υπόθεση των αλλοιωμένων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ:

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι η Δικαιοσύνη θα φέρει στο φως όλα τα στοιχεία που καταγγέλλει και ζητά προς διερεύνηση η καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά σχετικά με τα αλλοιωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και το ρόλο του υπόδικου Ανδρέα Γεωργίου. Το ΠΑΣΟΚ ούτε να διανοηθεί ότι θα συγκαλυφθούν οι ευθύνες Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, ο δε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς οφείλει να τοποθετηθεί στην ανακοίνωση των συνεταίρων του, του ΠΑΣΟΚ, που αποδίδουν ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή».
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/06/2009_22.html

ΣΗΜΕΡΑ 22\6\2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 22.00 ΜΑΖΙ ΣΑΣ Ο ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

 
MAZI ΜΑΣ 
ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΕΤΟΣwww.radioaetos.com 
ΤΟ ΡΑΔΙΟΝΙΟ http://dionios.listen2myradio.com/ 
ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΖΕΥΣ http://azeus6.webnode.gr/ 
ΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ 
ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΑΠΟ ΣΥΔΝΕΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ 
ΚΑΙ 4 ΠΕΙΡΑΤΙΚΟΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ 
ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ 
ΜΕ ΕΙΚΟΝΑ ΕΔΩ ΤΟ ΛΙΝΚ https://www.youtube.com/watch?v=cwsrhewYUyo

http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2014/06/2262014-2200-wwwartfmradiocom.html

Η Γερμανοί επιστρέφουν στα Βαλκάνια

Η παγίδα που στήνουν στο Σκοπιανό

Είκοσι τρία χρόνια μετά το Μάαστριχτ και την απόφαση της Γερμανίας για διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, που οδήγησε σε δύο από τις πιο αιματηρές συγκρούσεις στην καρδιά της Ευρώπης, το Βερολίνο επιχειρεί να επιστρέψει στην περιοχή, προωθώντας αυτή τη φορά την πολιτική και οικονομική σφαίρα επιρροής του και δημιουργώντας «ανάχωμα» στη ρωσική παραδοσιακή διείσδυση στα Βαλκάνια.

Την εποχή που η διεύρυνση της ΕΕ είναι σχεδόν παγωμένη λόγω τόσο της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης, των έντονων θεσμικών αδυναμιών της ΕΕ, αλλά κυρίως λόγω του ξενοφοβικού κύματος σε ολόκληρη την Ευρώπη, η απόφαση της γερμανίδας καγκελαρίου να συγκαλέσει, υπό την αιγίδα της, Σύνοδο των Χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στο Βερολίνο, είναι ενδεικτικό του μηνύματος που στέλνει.

Στο πλαίσιο αυτό όμως θα πρέπει να ενταχθεί και η πίεση η οποία μεταφέρεται και στην Αθήνα με αφορμή κυρίως το θέμα των Σκοπίων, καθώς η Σύνοδος αυτή του Βερολίνου προγραμματίζεται για τις 28 Αυγούστου, λίγες μόνο ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 4-5 Σεπτεμβρίου, στο Νιούπορτ της Ουαλίας. Παρά το γεγονός ότι έχει ατονήσει το ενδιαφέρον για το Σκοπιανό, η διάσταση της ευρωατλαντικής πορείας της ΠΓΔΜ είναι ιδιαίτερα ισχυρή και αυτό αποτελεί μία σοβαρή πηγή ανησυχίας για την Ελλάδα.

Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αναμένεται να αποφασισθεί η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία, οπότε πλέον μόνο η Βοσνία και η ΠΓΔΜ (και φυσικά το Κόσοβο) δεν θα έχουν αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.

Τόσο οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις όσο και πολλά ισχυρά think tank επιμένουν ότι όσο οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων δεν έρχονται πιο κοντά στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ τόσο περιορίζονται οι προσπάθειες για εκδημοκρατισμό τους και σταθεροποίησή τους. Όσο πλησιάζει το φθινόπωρο θα εντείνεται η πίεση και από εξωθεσμικούς παράγοντες για τη συζήτηση, στην Ουαλία, του θέματος της ΠΓΔΜ. Η Ελλάδα «πατά» στην πολύ ισχυρή απόφαση του Βουκουρεστίου, που προβλέπει με ομοφωνία ότι μόλις λυθεί το θέμα της ονομασίας, θα απευθυνθεί πρόσκληση προς τα Σκόπια για να ενταχθούν στη Συμμαχία.

Ήδη εδώ και μήνες καλλιεργείται το κλίμα ότι αφενός μεν η εφαρμογή της απόφασης του Βουκουρεστίου έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης., αφετέρου δε ότι θα μπορούσε να ενταχθεί η ΠΓΔΜ με το προσωρινό όνομά της FYROM, κάτι που θα ήταν σύμφωνο και με την Ενδιάμεση Συμφωνία.

Στα Σκόπια επιχειρούν αυτές τις ημέρες την επίλυση της πολιτικής κρίσης, καθώς και η αντιπολίτευση αντιλαμβάνεται ότι ο κ. Γκρούεφσκι θα βρει την ευκαιρία να επιτεθεί εναντίον της και να της επιρρίψει την πιθανή πλέον στασιμότητα στις ευρωατλαντικές σχέσεις της χώρας.
Έτσι ελπίζουν ότι το μόνο εμπόδιο που θα εμφανισθεί στην Ουαλία θα είναι το θέμα της ονομασίας κι έτσι η πίεση θα μεταφερθεί κυρίως στην Ελλάδα.

Αν και ήταν ο ίδιος ο κ. Γκρούεφσκι που το 2008 είχε απορρίψει το ενδεχόμενο ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ με την προσωρινή ονομασία, τώρα δεν θα έχει καμία αντίρρηση, γνωρίζοντας ότι ως μέλος του ΝΑΤΟ (και με την πιθανή κατόπιν έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΕΕ) θα ισχυροποιήσει σημαντικά τη διπλωματική και διαπραγματευτική θέση της χώρας του έναντι της Ελλάδας.

Η Αθήνα, η οποία λόγω και της πολυσχιδούς δραστηριότητας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών κ. Β. Βενιζέλου, έχει βάλει στο «ράφι» το Σκοπιανό, πιθανότατα θα βρεθεί προ εκπλήξεων το επόμενο διάστημα.

Δεν είναι τυχαίο ότι το Λονδίνο σε μία πολύ σημαντική διεθνή διάσκεψη (Global Summit to End Sexual Violence in Conflict) προσκάλεσε τα Σκόπια με το συνταγματικό όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», με αποτέλεσμα οι μόνοι που απείχαν από την σημαντική αυτή διεθνή συνάντηση να είναι η Ελλάδα και η Κύπρος (προς συμπαράσταση).

Ο σκοπιανός υπουργός κ. Πόποσκι έγινε μάλιστα δεκτός για συνομιλίες από τον Βρετανό ΥΠΕΞ Γουίλιαμ Χέιγκ και τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ντέιβιντ Λίντιγκτον.

Η ίδια η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε στο θέμα της ονομασίας με ιδιαίτερα ισορροπημένο τρόπο, στη διάρκεια κοινών δηλώσεών της με τον σέρβο πρωθυπουργό: «Θέλουμε να συνεργαζόμαστε λογικά με την «Μακεδονία» και φυσικά θα ήμουν ευτυχής εάν εντός των επόμενων μηνών βρισκόταν μία λύση στο ζήτημα της ονομασίας. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν έχουμε καταφέρει. Αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τη «Μακεδονία, ωστόσο εξαρτάται και από την «Μακεδονία».

Στη συνάντηση του Βερολίνου θα προσκληθούν επικεφαλής κρατών, υπουργοί Εξωτερικών και υπουργοί Οικονομικών από την ΠΓΔΜ, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, το Κόσσοβο, την Αλβανία αλλά και από τις ήδη κοινοτικές χώρες Σλοβενία και Κροατία (που παραδοσιακά ανήκουν στην γερμανική σφαίρα επιρροής).

Οι Γερμανοί, μάλιστα, θέλοντας να δώσουν το μήνυμα ότι αναλαμβάνουν πλέον οι ίδιοι τον ρόλο της «ατμομηχανής» των Βαλκανίων, ανακοίνωσαν ότι θα επιδιώξουν αυτού του είδους το φόρουμ να πάρει πιο μόνιμη μορφή και τη διοργάνωσή του τον επόμενο χρόνο να αναλάβει η Αυστρία.

Και δυστυχώς, στη συνάντηση του Βερολίνου, τα Σκόπια θα προσκληθούν ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Κωνσταντίνος Τσάκαλος
Πηγή εφημ. «Το Παρόν»

http://kostasxan.blogspot.gr/2014/06/blog-post_7526.html

Η πλύση εγκεφάλου της νέας γενιάς μέσω της παιδείας… Ανατριχιαστικό



Από που ξεκινάει η ηθική κρίση της εποχής μας…;;
δείτε τον εξαιρετικό αυτό δάσκαλο και την μελέτη του γύρω από τα σχολικά βιβλία…

Δεν μπορείς να μην δακρύσεις κατανοώντας ότι οι άνθρωποι που «οργανώνουν» την παιδεία μας είναι ξεπουλημένοι πράκτορες με σκοπό την διαγραφή κάθε μνήμης… δεν εξηγείται αλλιώς!!!

Πηγή: http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.com/2014/06/blog-post_2166.html#ixzz35NXrSTgh

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ. Κατάσχουν και τα σχολικά επιδόματα άπορων παιδιών. Αδιανόητα περιστατικά με περίπου 300.000 «τυφλά χτυπήματα» της Εφορίας σε 5 μήνες!

Κατάσχουν και τα σχολικά επιδόματα άπορων παιδιών
Το κυβερνητικό αμόκ των φοροεπιδρομών και των κατασχέσεων σε ό,τι κινείται στη χώρα, με θύματα ακόμη και τους απελπιστικά αδύναμους αυτής της κοινωνίας, μετατρέπει σε τραγική φενάκη τις υποσχέσεις για καλύτερες μέρες και μοιάζει σαρκασμός απέναντι στις δήθεν διαβεβαιώσεις ότι το «μήνυμα των ευρωεκλογών ελήφθη» και πως θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις για όσους πλήττονται περισσότερο από την κρίση.
Το φοροεισπρακτικό τερατούργημα που φτιάχτηκε την τελευταία διετία-και γνώρισε μέρες δόξας επί των ημερών του διαβόητου κ. Χάρη Θεοχάρη καταβροχθίζει βάρβαρα και τις τελευταίες εστίες της κοινωνικής ευαισθησίας, παρότι λανσάρεται ως «δείγμα αποτελεσματικού κράτους»!...

Η ασύλληπτη αύξηση των τυφλών κατασχέσεων το πρώτο πεντάμηνο του 2014 κατά 500% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα είναι μία γενική ένδειξη του τι ακριβώς συμβαίνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων πολιτών.

Η διάλυση όμως κάθε ορίου στην κρατική κτηνωδία επιβεβαιώνεται με δύο περιπτώσεις που φανερώνουν ότι δεν υπάρχει πλέον το παραμικρό έλεος: στην πρώτη οι άτεγκτοι και αμετανόητοι Ιαβέρηδες κατάσχεσαν σχολικό επίδομα, στη δεύτερη χρήματα που προορίζονταν για ακουστικά βαρηκοΐας μαθητή. Οι περιπτώσεις αναλγησίας που αποκαλύπτονται σήμερα προκαλούν σοκ.

Προ ημερών 60χρονος ενημερώθηκε ότι το σχολικό επίδομα των 300 ευρώ που δίνεται ετησίως σε άπορες οικογένειες και το οποίο προόριζε για να αγοράσει τα απαραίτητα για την κόρη του σχολικά είδη συμψηφίστηκε με οφειλή του.

Ο ναυτικός κ. Ανδρέας Πετράκης, κάτοικος Σαλαμίνας , αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωση καθώς είναι νεφροπαθής με αναπηρία άνω του 67%. Είναι άπορος και έχει χάσει το σπίτι του λόγω χρεών. Κατέθεσε αίτηση για να λάβει το σχολικό επίδομα. Παρότι εγκρίθηκε, τα χρήματα δεν μπήκαν ποτέ στο λογαριασμό του. Όταν αναζήτησε την αιτία της καθυστέρησης έμεινε έκπληκτος. Μετά από αναζήτηση ημερών σε διάφορες υπηρεσίες και στην τράπεζα ενημερώθηκε ότι η ΔΥΟ κατάσχεσε το επίδομα επειδή είχε χρέος στην Εφορία περίπου 1.800 ευρώ για παλιότερα νοσήλια νοσοκομείου και μία κλήση της Τροχαίας. Χωρίς νε εξετάσει καμία άλλη παράμετρο η ΔΥΟ εφόρμησε στα 300 ευρώ επειδή οι (άδειοι) πολιτικοί εγκέφαλοι δεν φρόντισαν να νομοθετήσουν και για το σχολικό βοήθημα ό,τι ισχύει με το φοιτητικό, το οποίο δίνεται με τη μορφή στεγαστικού επιδόματος και είναι ακατάσχετο.

Τα ίδια και χειρότερα έγιναν πριν λίγο καιρό και στην ΔΥΟ Περιστερίου, η οποία κατέσχεσε 1.040 ευρώ που είχαν εγκριθεί για την αγορά ακουστικού για μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού, ο οποίος αντιμετωπίζει νευροαισθητήρια βαρηκοΐα.

Οι γονείς αγόρασαν οι ίδιοι το ακουστικό του παιδιού τους συνολικού κόστους 1.040 ευρώ και μέσω αίτησης που κατέθεσαν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπως ορίζει η διαδικασία , περίμεναν να τους επιστραφεί το ποσό (1.040 ευρώ) που δικαιολογεί σε τέτοιες περιπτώσεις το κράτος. Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, ο συγκεκριμένος μαθητής εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης, θα χρειαστεί και δεύτερο ακουστικό. Λόγω οφειλής του πατέρας του παιδιού συνολικού ύψους 2.100 ευρώ, η ΔΥΟ επέδειξε τη γνωστή ευαισθησία βυθίζοντας την οικογένεια σε απόγνωση. 

300.000 κατασχέσεις σε 5 μήνες
Ακόμη και τυφώνες δεν σαρώνουν στο διάβα τους περιουσίες και ζωές τόσο διαλυτικά όσο το κάνουν οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τους πρώτους 5 μήνες του 2014 έγιναν 300.000 κατασχέσεις, όταν την αντίστοιχα περίοδο πέρυσι δεν είχαν ξεπεράσει τις 50.000!
Από αυτές μόλις 630 έγιναν σε φορολογούμενους μεγάλου πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και περίπου 5.000 σε μεγάλες επιχειρήσεις (ΚΕΜΕΕΠ). Σε ποσοστό άνω του 90% θύματα της εφορίας πέφτουν οι μικροοφειλέτες που δυσκολεύονται να πληρώσουν και τα λίγα που χρωστούν εξαιτίας της κρίσης την οποία προκάλεσαν πρωτίστως τα ίδια αρπακτικά που σήμερα «μεταρρυθμίζουν» και «εκσυγχρονίζουν» την χώρα με τέτοιου είδους μηχανισμούς.
Μόνο λίγο πριν τις εκλογές αυξήθηκε το ακατάσχετο όριο των 1.500 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους. Μέχρι τότε κατάσχεση γινόταν από τα 1000 ευρώ και για χρέος μόλις 300 ευρώ. Από τις 300.000 κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων» στο α’ πεντάμηνο του 2014, οι 205.000 έγιναν ηλεκτρονικά απευθείας σε τράπεζες. Οι μισές μάλιστα (102.098) έγιναν μόνο μέσα σε ένα μήνα - Τον Μάιο που ήταν και μήνας εκλογών… Το μόνο θετικό είναι ότι φέτος πιάστηκαν και 240 πλούσιοι, φορολογούμενοι, όταν πέρυσι το ΚΕΦΟΜΕΠ είχε κάνει μόνο δύο κατασχέσεις μέσα σε 5 μήνες. 

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/06/300000-5.html

«Έκρυβαν» έξι νεκρούς Έλληνες στρατιώτες για 73 χρόνια

Επί 73 ολόκληρα χρόνια τους «έκρυβε» στην αυλή του σπιτιού της. Τα περισσότερα από αυτά τα χρόνια διακινδυνεύοντας την προσωπική της ελευθερία ή και τη ζωή της. Μολονότι δεν ήταν καν μέλη της οικογένειας της, φρόντιζε να μην τους «λείπει» τίποτα. Ακόμα και η δροσιά, τα ζεστά καλοκαίρια. Τώρα που ο ήλιος της ζωής της αρχίζει να δύει, και θα αναγκαστεί να τους «αποχωριστεί», θέλει να τους «παραδώσει» εκεί όπου ανήκουν:..
στις λαμπρές σελίδες της εποποιίας του έθνους.
Οι «φιλοξενούμενοι» της κ. Ερμιόνης Μπρίγκου είναι έξι νεκροί Έλληνες στρατιώτες. Τους είδε, εννιάχρονο κοριτσάκι τότε, να πέφτουν νεκροί μπροστά στο σπίτι της πολεμώντας τον ιταλικό στρατό στη Χειμάρρα της Αλβανίας και βοήθησε, με τις παιδικές της δυνάμεις, τους γονείς της να τους κουβαλήσουν και να τους θάψουν στην αυλή τους. Έκτοτε και μέχρι σήμερα δεν τους «άφησε» ποτέ μόνους. Ούτε ακόμα και όταν την εποχή της δικτατορίας του Χότζα όλα «τα ‘σκιαζέ η φοβέρα».
Όπως εξιστόρησε στην Καθημερινή, μια μέρα οι Ιταλοί χτύπησαν το σπίτι-στρατηγείο με όλμους σκοτώνοντας έξι στρατιώτες. Καθώς οι υπόλοιποι αναγκάστηκαν να μεταφερθούν, γιατί είχαν γίνε στόχος, μαζί με τον πατέρα και τη μητέρα της «σήκωσαν» τους Έλληνες στρατιώτες και τους μετέφεραν στην αυλή. Έσκαψαν, άνοιξαν εκεί δυο τάφους και τους έθαψαν. «Ένας από αυτούς πεθαίνοντας μας είπε: εγώ φεύγω, σας αφήνω το πορτοφόλι μου».
Στη «μακρά νύχτα» του Χότζα, οι Έλληνες στρατιώτες αναπαύονταν «εν τόπω χλοερώ», με τη φροντίδα της οικογένειας Μπρίγκου. Για τους Έλληνες κατοίκους του οικισμού ήταν ένα καλά κρυμμένο «ιερό μυστικό». Φρόντιζαν να μη μαθευτεί και μπουν σε περιπέτειες, με δεδομένη την εχθρότητα του καθεστώτος και του αλβανικού εθνικισμού, απέναντι στους Χειμαρριώτες. «Είχαμε φόβο, κρατούσαμε κλειστό το στόμα», λέει η κ. Ερμιόνη.
Πηγή: Καθημερινή
Από enikos
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/06/73.html

Πλιάτσικο Εφορίας σε λογαριασμούς

Mε αναλήψεις ποσών μεγαλύτερων από τα χρέη των φορολογουμένων εφαρμόστηκε το μέτρο των ηλεκτρονικών κατασχέσεων.

Η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών έχει λάβει διαστάσεις χιονοστιβάδας, με τα δικαστικά τμήματα των εφοριών να βάζουν «χέρι» αδιάκριτα σε μισθούς, συντάξεις και αποταμιεύσεις, αδιαφορώντας για τους κανόνες προστασίας

Ληστρικές επιδρομές στους λογαριασμούς...
οφειλετών του Δημοσίου επιχειρεί η Εφορία, προχωρώντας μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και σε υπεραναλήψεις, κατάσχοντας ποσά πολύ μεγαλύτερα από τα χρέη των φορολογουμένων, ανεξαρτήτως εάν αυτά έχουν ρυθμιστεί ή όχι.
Από τον περασμένο Νοέμβριο που άρχισε να εφαρμόζεται πιλοτικά το μέτρο των ηλεκτρονικών κατασχέσεων, το «μακρύ χέρι» της Εφορίας όχι μόνο φθάνει σε χρόνο-ρεκόρ στους τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις τούς… απαλλοτριώνει, αφαιρώντας ποσά πολύ μεγαλύτερα από τις οφειλές.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση οφειλέτη του Δημοσίου ο οποίος έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του όταν διαπίστωσε ότι η Εφορία χωρίς καμιά προειδοποίηση αφαίρεσε από τους λογαριασμούς του τουλάχιστον 4.000 ευρώ περισσότερα από τις συνολικές ρυθμισμένες οφειλές του.
Τα συνολικά χρέη του φορολογούμενου -μαζί με τις προσαυξήσεις- είχαν φθάσει τα 7.500 ευρώ και είχαν ρυθμιστεί σε 40 δόσεις καταβάλλοντας 200 ευρώ το μήνα.
Ωστόσο, παρά τη ρύθμιση και την κανονική καταβολή των δόσεων, η εφορία προχώρησε σε κατάσχεση περίπου 11.000 ευρώ από συνολικά 4 λογαριασμούς (3 στην Πειραιώς και 1 στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων), με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος φορολογούμενος να μην μπορεί τώρα να πάρει πίσω το επιπλέον ποσό που του κατασχέθηκε.
Οπως κατήγγειλε στην «Εφ.Συν.», η Εφορία ΙΓ΄ Αθηνών (Πεδίον του Αρεως) στην οποία ανήκει, ενώ αναγνωρίζει το λάθος που διέπραξε δεν επιστρέφει το επιπλέον ποσό στον δικαιούχο, επικαλούμενη τεχνικά και γραφειοκρατικά ζητήματα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει τώρα πρόβλημα με την ομαλή εξυπηρέτηση τραπεζικού δανείου που έχει συνάψει παλαιότερα.
Η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών έχει λάβει διαστάσεις χιονοστιβάδας με τα δικαστικά τμήματα των εφοριών να βάζουν «χέρι» αδιάκριτα σε μισθούς, συντάξεις και αποταμιεύσεις, αδιαφορώντας για τους κανόνες προστασίας και τα όρια που έχουν θεσπιστεί από το ίδιο το κράτος, όπως έγινε πρόσφατα με το «κοινωνικό μέρισμα».
Μάλιστα, μόλις πριν από λίγες ημέρες, το Συμβούλιο της Επικρατείας, με τελεσίδικη απόφασή του, άναψε το «πράσινο φως» ώστε το ελληνικό Δημόσιο να προβαίνει στις ηλεκτρονικές κατασχέσεις των καταθέσεων οφειλετών χωρίς προηγούμενη ενημέρωσή τους, προκειμένου να μπορούν να ασκήσουν τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα ή να εξοφλήσουν τα χρέη τους.
Ετσι, δίδεται το δικαίωμα στο Δημόσιο (Εφορία, ΙΚΑ κ.λπ.) να προβαίνει σε κατασχέσεις χρημάτων που βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς λόγω οφειλών (συνταξιούχων, μισθωτών, καταστηματαρχών), ακόμα κι αν δεν έχει προηγουμένως ενημερωθεί ο οφειλέτης.
Η απόφαση αυτή ανέτρεψε προηγούμενη του Στ΄ τμήματος του ΣτΕ (αλλά και παλιότερες αποφάσεις) που εμπόδιζε τέτοιες ενέργειες του Δημοσίου κρίνοντας ότι η σχετική διάταξη του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων (Ν.Δ. 356/1974) είναι αντισυνταγματική, αφού ο οφειλέτης δεν μπορεί να αμυνθεί νομικά.
Ακατάσχετο
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 7 Απριλίου 2014, το ακατάσχετο μισθών και συντάξεων αυξήθηκε από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ και από τα 300 στα 500 ευρώ το όριο οφειλών κάτω από το οποίο δεν γίνονται κατασχέσεις, με εξαίρεση κατασχέσεις εις χείρας τρίτων.
Στην περίπτωση που ο οφειλέτης του Δημοσίου λαμβάνει σύνταξη ή μισθό ή ασφαλιστικό βοήθημα από δύο ή περισσότερους φορείς, λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό αυτών και επιτρέπεται η κατάσχεση του 1/4 αυτών, όμως το εναπομείναν ποσό από το σύνολό τους να μην είναι μικρότερο των 1.500 ευρώ.
Στο κατασχετήριο πρέπει να προσδιορίζεται το ακριβές ποσό που κατάσχεται (όχι ποσοστό), ώστε να εφαρμόζεται ο περιορισμός που τίθεται από τον νόμο, ήτοι το συνολικό ποσό που απομένει στον οφειλέτη να μην είναι μικρότερο του ανώτερου ορίου.
Των Μάριου Χριστοδούλου – Κώστα Τσάβαλου από efsyn
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/06/blog-post_4692.html

ΓΟΡΓΩ. Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ

είναι μια σπάνια περίπτωση Ελληνίδας

Η Γοργώ (γεννήθηκε περίπου το 510 π.Χ.) ήταν θρυλική βασίλισσα της Σπάρτης, κόρη του βασιλιά Κλεομένη Α' και σύζυγος του Λεωνίδα.

Από μικρή ηλικία παρακολουθούσε τα δημόσια θέματα και είναι μια σπάνια περίπτωση Ελληνίδας που εμφανίζεται να διαδραματίζει τον δικό της ρόλο στην Ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας.

Ο Λεωνίδας παντρεύτηκε την Γοργώ στα τέλη της δεκαετίας του 490 π.Χ, όταν εκείνη είχε φτάσει σε ηλικία γάμου που για τις γυναίκες της Σπάρτης ήταν στο τέλος της εφηβείας.

Η Γοργώ είναι εκείνη που είπε την διάσημη φράση "Ή ταν ή επί τας" στον Λεωνίδα, πριν εκείνος φύγει για τη μάχη των Θερμοπυλών, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο το εθνικό χρέος του άνδρα της και δείχνοντας το θάρρος με το οποίο αντιμετώπιζαν οι Αρχαίες Ελληνίδες, ως σύζυγοι ή ως μητέρες, την προοπτική να χάσουν τους άνδρες συγγενείς τους για την πατρίδα.

Επίσης η Γοργώ θεωρώντας αναπόφευκτο τον θάνατο του Λεωνίδα στη μάχη, τον ρώτησε τι έπρεπε να κάνει και εκείνος της απάντησε: "Να παντρευτείς έναν καλό άνδρα και να γεννήσεις καλά παιδιά". Το 500 π.Χ., όταν η Γοργώ ήταν περίπου 9 ετών, ο πατέρας της επέστρεψε στο σπίτι συνοδευόμενος από έναν ξένο, τον Αρισταγόρα από την Μίλητο. Ο Αρισταγόρας είχε πάει στην Σπάρτη για να προσπαθήσει να πείσει τον Κλεομένη να υποστηρίξει την σχεδιαζόμενη επανάσταση των ιωνικών και των άλλων Ελληνικών πόλεων τις Μικράς Ασίας εναντίον του Μεγάλου Βασιλιά της Περσίας, Δαρείου Α'.

Ο Κλεομένης όμως αρνήθηκε την πρότασή του, επειδή δεν ήθελε να στείλει τον σπαρτιατικό στρατό στην ενδοχώρα της Μικράς Ασίας μακριά από τα πάτρια εδάφη, λέγοντας στον Αρισταγόρα να εγκαταλείψει την Σπάρτη πριν από τη δύση του ήλιου.

Ο Μιλήσιος τότε, πρόσφερε στον βασιλιά δέκα τάλαντα. Τότε παρενέβη η μικρή Γοργώ λέγοντας: "Πατέρα, αυτός ο ξένος προσπαθεί να σε διαφθείρει".

Το περιστατικό αυτό το οποίο περιγράφει ο Ηρόδοτος, δείχνει ότι η Γοργώ ήταν, παρά το νεαρό της ηλικίας της, μια συνετή δύναμη πίσω από τον θρόνο.

Δεκαπέντε περίπου χρόνια μετά από το παραπάνω περιστατικό, όταν ο Κλεομένης είχε πια πεθάνει, η Γοργώ εμφανίζεται να παρεμβαίνει για δεύτερη φορά και με πολύ πιο καθοριστικό τρόπο στην ιστορία της Σπάρτης και της Ελλάδας. Η Γοργώ είχε παντρευτεί τον Λεωνίδα και είχε γιο τον Πλείσταρχο, μελλοντικό βασιλιά.

Τότε ένας αγγελιοφόρος έφτασε στην Σπάρτη μεταφέροντας δύο φαινομενικά άγραφες ξύλινες πινακίδες που ήταν καλυμμένες με κερί και δίπλωναν η μία πάνω στην άλλη. Κανείς από όσους τις είδαν δεν μπόρεσε να μαντέψει το μήνυμα που έκρυβαν οι πινακίδες εκτός από την Γοργώ, η οποία είπε ότι αν έξυναν το κερί, θα έβρισκαν ένα μήνυμα γραμμένο πάνω στο ξύλο.

Πράγματι η Γοργώ είχε δίκιο και το μήνυμα των πινακίδων ήταν ιδιαίτερα σημαντικό αφού το είχε στείλει ο εξόριστος πρώην βασιλιάς Δημάρατος, για να προειδοποιήσει τους Σπαρτιάτες για την απόφαση του Ξέρξη να εκστρατεύσει εναντίον της Ελλάδας. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η Γοργώ ήταν μια ευφυής και οξυδερκής προσωπικότητα, που είχε την δυνατότητα να παρεμβαίνει στον δημόσιο βίο.

Ο Πλούταρχος, στο έργο του "Λακαινών Αποφθέγματα", αποδίδει στη Γοργώ κάποια αποφθέγματα που αποκαλύπτουν τη δυναμική προσωπικότητά της. Ένα από αυτά αναφέρεται στο υποτιθέμενο πρόβλημα αλκοολισμού που είχε ο πατέρας της, τον οποίο η Γοργώ προειδοποιεί ότι όσο περισσότερο κρασί πίνουν οι άνθρωποι, τόσο περισσότερο άσωτοι και εξαχρειωμένοι γίνονται.

Ένα άλλο, αφορά στην περίπτωση όπου όταν ένας ξένος της πρόσφερε μια στολή με πολλά στολίδια, εκείνη των απώθησε και του είπε: "Φύγε από δω! Δεν είσαι άξιος να κάνεις ούτε ό,τι κάνουν οι γυναίκες".

Τέλος, όταν κάποια γυναίκα της Αττικής την ρώτησε: "Γιατί μόνο εσείς, οι Λάκαινες, έχετε εξουσία πάνω στους άνδρες;", η Γοργώ απάντησε: "Επειδή είμαστε και οι μόνες που γεννάμε άντρες".

Η απάντησή της δείχνει τον σημαντικό ρόλο που έπαιζαν οι Σπαρτιάτισσες ως μητέρες και ως σύζυγοι.
arxaia-ellinika
tampouloukia.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΦΟΒΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ !!

Η αλήθεια για την Σιωνιστική Γερμανία, για το "χρέος" και για τους Rothschilds,αυτή, που έπι χρόνια διακηρύσσουμε

ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΩΝ ROTHSCHILDS



Η Γερμανία, όπως και οι ΗΠΑ, είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιεί ο Ηγεμόνας, το σύστημα Rothschild, για τον έλεγχό και την καθυπόταξη του Πλανήτη. Και για να μήν φαίνεται ό ίδιος που κρύβεται απο πίσω τους.
Επιπλέον η Γερμανία δεν είναι ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος. Βλέπε και...
«ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ» ΚΡΑΤΟΣ Ή ΕΤΑΙΡΕΙΑ ;

Πρωτότυπο: "BRD, eine Rothschild'sche-Finanzagentur"
Μετάφραση: Εμμανουήλ Σαρίδης

[Η Ομπσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας (ΟΔΓ) είναι, αν όχι τυπικά, ουσιαστικά όμως ένα χρηματοοικονομικό πρακτορείο, ένα είδος οικονομικού υποκαταστήματος των μεγάλων εβραϊκών (σημ. Οίμου:σιωνιστικών) χρηματοπιστωτικών συνονθυλευμάτων όπως των Rothschilds , της η Goldman Sachs, της FED (της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ) - όπου οι Rothschilds σαν η "μητρική εταιρεία" βρίσκονται πάνω απο όλα και καθορίζουν την μοίρα τους.]

Σήμερα είναι ευρέως διαδεδομένη η γνώμη, ότι η Γερμανία δεν είναι ένα κράτος, αλλά μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, δηλαδή μια καθαρά εμπορική επιχείρηση με τη μορφή ενός νομικού προσώπου. Η άποψη αυτή προέρχεται απο το όνομα του Ομοσπονδιακού χρηματοπιστωτικού πρακτορείου (Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας Χρηματοπιστωτικό Πρακτορείο GmbH - Εταιρία Περιοσισμένης Ευθύνης).Το συμπέρασμα αυτό είναι όμως τυπικά λάθος. Το Χρηματοπιστωτικό Πρακτορείο, δηλαδή εκείνη η GmbH που οργανώνει και διεκπεραιώνει την λήψη δανείων, είναι μεν μια οικονομική επιχείρηση με τη μορφή μιας εταιρείας περιορισμένης ευθύνης, αλλάοι μέτοχοι αυτής της οικονομικής επιχείρησης είναι το κράτος της Γερμανίας. Το Χρηματοπιστωτικό Πρακτορείο GmbH είναι μια ομοσπονδιακή επιχείρηση, όπως για παράδειγμα οι Ομοσπονδιακοί Σιδηρόδρομοι Bundesbahn.

Στην πραγματικότητα η ΟΔΓ είναι, αν όχι επίσημα, ένα Χρηματοπιστωτικό Πρακτορείο, ένα είδος οικονομικού υποκαταστήματος των μεγάλων εβραϊκών χρηματοπιστωτικών συνονθυλευμάτων των Rothschilds , της Goldman Sachs, της FED (της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ) - όπου οι Rothschilds σαν η "μητρική εταιρεία" βρίσκονται υπεράνω όλων και καθορίζουν την μοίρα τους.

Αυτό το παγκόσμιο πρόγραμμα διακηρύσσεται σήμερα ανοιχτά απο πολιτικούς-παρατρεχάμενους των θελήματα των Rothschilds, δεν ξεκίμνησε όμως να λειτουργεί απο χθες. δεν ξεκίνησε. Πρόκειται για ένα απο πολύ καιρό προϋπαρχον πρόγραμμα που επανασχεδιασμένο κοινοποιήθηκε εκ νέου το 1976 απο την βιομηχανία της λόμπι προπαγάνδας του Χόλιγουντ. Η αποστολή του Χόλιγουντ δεν ήταν μόνο η παραγωγή ταινιών που κατέστρεψαν την κουλτούρα.

Το Χόλιγουντ ήταν το μέσο για την διαδωση κρυπτογραφημένων μηνυμάτωνγια μυημένους, υπο την έννοια της δημιουργίας της Νέας Τάξης Πραγμάτων, καθώς και επίσημος κήρυκας των νέων παραγγελιών και κατευθύνσεων για τις μάζες. Υπ' αυτό το πρίσμα θα πρέπει να δούμε την ταινία του 1976, "Network" ("Δίκτυο"). Σχεδόν κανείς απο τους καθημερινούς θεατές δεν συνειδητοποίησε το μήνυμα που περιέχονται στην ταινία. Η ταινία έλαβε αργότερα κάποια Όσκαρ (καμία έκπληξη). Το "Δίκτυο" πληροφορούσε ιδιαίτερα τους μυημένους, ότι ειδικά με με αυτή της δίνονταν το πράσινο φως για τη δημιουργία ενός ενιαίου παγκόσμιου κόσμου και ότι οι εκλεκτοί παγκοσμιοποιητές θα γινόντουσαν μελλοντικά οι κυρίαρχοι του κόσμου.



Στην ταινία αυτή ο επικεφαλής ενός παγκοσμιοποιημένου ομίλου, Arthur Jensen (που τον υποδύεται ο Ned Beatty), δίνει απολύοντας τον τηλεοπτικό "διαφωτιστή" που ο ίδιος έκανε δημοφιλή, τον Howard Beale (που υποδύεται ο Peter Finch) ένα μάθημα για την Τάξη του Κόσμου, γιατί ενεργούσε πολύ ανερξάρτητα και έκανε επιθέσεις εναντίον των οικονομικά ισχυρών. Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Jensen, το οποίο με τις κλειστές κουρτίνες και ένα τεράστιο τραπέζι συνεδριάσεων προκαλεί στους θεατές κάποια φόβο, εξεπέμφθη με την ακόλουθη σκηνή-κλειδί το μήνυμα της παγκοσμιοποίησης. Ο Jensen προς τον απολυθέντα Beale: "Χαίρω πολύ που είστε εδώ, κύριε Beale. Οι άνθρωποι λένε, ότι εγώ θα μπορούσα να πουλήσω τα πάντα. Σήμερα θέλω να σας πουλήσω κάτι." Και ο Jensen έκανε στον διάσημο άνθρωπο των ποσοστών του ένα κήρυγμα με ισχυρές λέξεις. Στο μάθημα εναντίον του Beale περιείχετο το μήνυμα της "Νέας Τάξης Πραγμάτων", δηλαδή πώς θα είναι η ζωή μελοντικά στον πλανήτη μας. Ο Jensen με μια φωνή που γινόταν όλο και πιο ισχυρή: "Πρόκειται για το διεθνές νομισματικό σύστημα, το οποίο καθορίζει την βιωσιμότητα της ζωής σ' αυτόν τον πλανήτη. ΑΥΤΟ είναι ο φυσικός νόμος των πραγμάτων σήμερα. ΑΥΤΟ είναι η μοριακή και υπο-μοριακή γαλαξιακή δομή της σύγχρονης ζωής. Και ΕΣΕΙΣ, ναι ΕΣΕΙΣ, τα βαλατε μ' αυτές τις τα πάντα κυριαρχούσε δυνάμεις της φύσης. Και ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΤΕ. Έγινα αντιληπτός κύριε Beale; ... ΕΣΕΙΣ, κύριε Beale, είστε ένας γέρος που σκέφτεται στις κατηγορίες των λαών και των εθνών. Εγώ σας λέω, δεν υπάρχουν λαοί, δεν υπάρχουν έθνη. Δεν υπάρχουν Ρώσοι. Δεν υπάρχουν Άραβες. Δεν υπάρχει ένας Τρίτος Κόσμος. Δεν υπάρχει Δύση. Υπάρχει μόνο το ιερό σύστημα των συστημάτων. Η τεράστια, συνυφασμένη, συμπεπλεγμένη, πολυδομική, πολυεθνική κυριαρχία του δολλαρίου. Ο κόσμος είναι μια ενιαία εταιρεία, κύριε Beale. Και έτσι ήταν, αφού ο άνθρωπος αναδύθηκε μέσα απο την λάσπη του πυρήνα. Ο κόσμος μας θα αποτελείται από μια τεράστια εταιρία .... Και εγώ επέλεξα ΕΣΑΣ, κύριε Beale, να κηρύξετε αυτό το μήνυμα σαν ένα νέο Ευαγγέλιο. " Ο Beale είχε μέχρι αυτή τη στιγμή μείνει σαν μια στήλη άλατος και ρώτησε με μια αδύναμη φωνη γεμάτη δέος: "Γιατί εγώ"; Και ο Jensen: "Επειδή είσασταν γνωστός, μπουνταλάς. Εξήντα εκατομμύρια άνθρωποι σας παρακολουθούν κάθε βράδυ, από την Δευτέρα έως την Παρασκευή, αυτός είναι ο μόνος λόγος". Και ο Beale, ακόμη παγωμένος, μόλις και ψιθύρισε: "Κοίταξα το πρόσωπο του Θεού." Ο Jensen, με ήπια, σχεδόν πατρική φωνή: "Μπορεί να έχετε δίκιο, κύριε Beale." Σημαντικό: Η δύναμη του χρήματος είναι το πρόσωπο του Θεού, όπως μας υποβαλλεται η ιδέα σ' αυτή την κρίσιμη τελική σκηνή του κόσμο. Η πολιτική του Χρηματοπιστωτικό Υποκαταστήματος των Rothschilds που λέγεται Γερμανία, ελέγχεται φυσικά μέσω της δημοσιονομικής πολιτικής με τον τρόπο που δείχνει η σκηνή της παραπάνω ταινίας. Η δημοσιονομική πολιτική σήμερα καθορίζεται κυρίως από την λεγόμενη Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Ωστόσο η ΕΚΤ λειτουργεί σχεδόν φανερά σαν ένα υποκατάστημα του εβραϊκού Ινστιτούτου στοιχημάτων Goldman Sachs. Στις 4. Σεπτεμβρίου 2012 η τηλεόραση ARTE έδειξε το ντοκιμαντέρ "Goldman Sachs - Μια τράπεζα κατευθύνει τον κόσμο", όπου οι δημιουργοί της ταινίας, Jérôme Fritel και Marc Roche (οικονομικοί δημοσιογράφοι και συγγραφείς) δηλώνουν: "Η επίρροή της Goldman Sachs διεισδύει βαθειά στην καθημερινή ζωή των πολιτών, όπως παραδείγματος χάριν ο διορισμός του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η Goldman Sachs ελέγχει την πολιτική για την ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα. Το χέρι της τράπεζας είναι μακρύ", ήταν το μήνυμα της ταινίας. Ο Mario Draghi, ο πρώην διευθυντής της Goldman Sachs, αποσπάστηκε από την Goldman Sachs και διορίρθηκε ως de facto επικεφαλής της κυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το όνομα Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Και ο διευθυντής της Goldman Sachs Γερμανίας, Alexander Dibelius, είναι ο προσωπικός λομπίστας της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. Ο Dibelius υποβάλλει τις απαιτήσεις του Lloyd Blankfein και η κυρία Μέρκελ του παραδίδει τους Γερμανούς ως σκλάβους και τα περιουσιακά τους στοιχεία ως φόρο υποτελείας στον Γιαχβέ. Η de facto Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας Χρηματοπιστωτική-GmbH ως υποκατάστημα των Rothschilds χρησιμεύει κατά κύριο λόγο για τη λεηλασία των Γερμανών, επειδή "χρηματοδοτεί τα κέρδη του τραπεζικού συστήματος των ΗΠΑ, υπο το πρόσχημα της αλληλεγγύης με τη νότια Ευρώπη, εις βάρος της μεσαίας τάξης. Ακόμη και σήμερα ο Draghi συνδιαλέγεται τακτικά με επενδυτικούς τραπεζίτες και πρώην τραπεζίτες της Goldman Sachs στην λεγόμενη Ομάδα των 30 ή με άλλους φορείς. Και ο γιος του εργάζεται ως έμπορος επιτοκίων στην Morgan Stanley. " [1] Στην πραγματικότητα τα τσιράκια της Goldman Sachs ως υπάλληλοι του χρηματοπιστωτικού πρακτορείου Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας αλληλοκατηγορούνται δημοσίως για την δουλεία που κάνουν. Έτσι το τσιράκι Sigmar Gabriel (από το 2009 πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος SPD) χλεύαζε σε μια ομιλία του για την πολιτική υπηρέτρια Άνγκελα Μέρκελ, ότι αυτή είναι διευθύντρια μιας ιδιωτικής εταιρείας και όχι καγκελάριος μιας κυβέρνησης: "Σας λέω, δεν έχουμε καθόλου μια Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση ... Η κυρία Μέρκελ είναι διευθύνουσα σύμβουλος μιας νέας μη κυβερνητικής οργάνωσης στη Γερμανία. " [2] Ο Περιφερειακός Διευθυντής του Χρηματοπιστωτικού Υποκαταστήματος των Rothschilds με το όνομα Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, στον οποίο τυπικά επιτρέπεται να λέγεται πρωθυπουργός της Βαυαρίας, δηλαδή ο Horst Seehofer (της Χριστιανο-Κοινωνικής Ένωσης - CSU), αντιλαμβάνεται τα καθήκοντα που του ανατέθησαν ως εισπράκτορας του φόρου υποτελέιας των Rothschilds ως μια προσοδοφόρα ενασχόληση, για την οποία καυχιέται ακόμη και στην τηλεόραση. Στην εκπομπή "Ο Pelzig διασκεδάζει" τον ρώτησε ο Pelzig τα εξής: ... "Έχουμε την εντύπωση, ότι η πολιτική τρέχει υπερβολικά πίσω απ' αυτή την οικονομική εξουσία. Και ότι αυτό μερικές φορές είναι πραγματικά θλιβερό. Κάτι γίνεται βέβαια και κάτι αποφασίζεται. Δεν σας θλίβει όμως μερικές φορές αυτή η εξουσία, η οποία ανήκει αλλού και όχι στην δημοκρατικά εκλεγμένη εξουσία; " Και ο Seehofer απάντησε ανερυθρίαστα: "Έτσι είναι, όπως τα λέτε .. Εκείνοι που αποφασίζουν δεν είναι εκλεγμένοι και εκείνοι που εκλέγονται δεν έχουν να αποφασίσουν τίποτα" [3] Ακόμη και ο πρώην πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, Hans-Jürgen Papier, ως μεμυημένος γνώστης, επιβεβαίωσε, ότι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας δεν έχει καμία ουσιαστική κυριαρχική δικαιοδοσία επι του κράτους. Είπε επί λέξει: "Σίγουρα έχουν παραχωρηθεί κυριαρχικά δικαιώματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Ευρωπαϊκές αρχές δικαίου δεν ελέγχονται απο το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο. Θα πρέπει να μας γίνει κατανοητό, ότι στην δικαιοδοσία υπάρχουν όρια. Και η Καρλσρούη (η έδρα του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, Ε.Σ.) γνωρίζει, ότι δεν έχει κατ’ ανάγκη την τελευταία λέξη σε βασικά πολιτικά ζητήματα...." [4] Ακόμη και ο επιτετραμμένος του ανωτέρου μάνατζμεντ των Rothschilds για την παράδοση του γερμανικού λαού σαν σκλάβοι υποτελείας στους Rothschild / Goldman Sachs, ο Wolfgang Schäuble (της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, CDU), στον οποίο επιτρέπεται να φέρει τον τίτλο υπουργός Οικονομικών, επιβεβαίωσε τη λειτουργία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας ως ένα υποκατάστημα του χρηματροπιστωτρικού δικτύου των Rothschilds. Στις 18. Νοεμβρίου 2011 ξεκίνησε στην Alte Oper της Φρανκφούρτης το "European Banking Congress", που διοργανώθηκε αμέσως μετα το "Euro Finance Week" που έλαβε χώραν από τις 14. μέχρι τις 18. Νοεμβρίου 2011 στο εκθεσιακό κέντρο της Φρανκφούρτης. Εκεί συζήτησαν ηγετικά στελέχη της οικονομίας και πολιτικής για την διαμόρφωση της μελλοντικής παγκοσμιοποίησης. Ένα τηλεοπτικό συνεργείο του IK-News κατέγραψε την ομιλία του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας. Οι δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξακολουθούν μέχρι σήμερα να κρατούνται από το καρτέλ του συστήματος των μέσων ενημέρωσης και απο την κρατική τηλεόραση ΜΥΣΤΙΚΕΣ, επειδή το υλικό αυτό αποτελεί σαφώς την προσωπικότητα του πιο επικίνδυνου ανθρώπου του γερμανικού λαού. Ο Σόιμπλε δήλωσε αδίστακτα: "Η έννοια της κυριαρχίας έχει στην Ευρώπη περάσει προ πολλού στο παράλογο ... Και εμείς στη Γερμανία μετα τις 8. Μαΐου 1945 ουδέποτε υπήρξαμε μια ανεξάρτητη χώρα" [5] Και ποιός είναι ο μεγαλύτερος σκοπός, που βρίσκεται πίσω από τη νέα αυτή δομή της εξουσίας; Το εβραϊκό κράτος, με όλα τα ακραία εγκλήματά του κατά της ανθρωπότητας, δεν θα υπάρχει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό είναι μια κοινοτοπία. Ακόμη και ο πρώην εβραίος υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Χένρι Κίσινγκερ, δεν το κρύβει. Η δήλωση του Κίσινγκερ για το τέλος του Ισραήλ αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την αρθρογράφο του New York Post, Cindy Adams, επί λέξει, όπως η ίδια ισχυρίζεται, και δημοσιεύθηκε ως εξής: "Σε δέκα χρόνια το Ισραήλ δεν θα υπάρχει πια" [6] Η έξοδος για την Γη Γερμανία (κατα το εβραϊκό ‏ארץ ישראל‎, Ε.Σ.) έχει αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό ήδη. «Ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός νεαρών Ισραηλινών εγκαθίστανται στη Γερμανία." [7] Σε σχέση με αυτό εργάζονται σημαντικές δυνάμεις του Ιουδαϊσμού για την εκ νέου ενεργοποίηση του σχεδίου Rothschild του 1939, δηλαδή την κατάσχεση της Γερμανίας για την ίδρυση ενός νέου εβραϊκού κράτους. Οι George και Lady Cynthia Colville και ο εγγονός τους Peer Viscount Colville of Culross διορίσθηκε τον Σεπτέμβριο του 1937 Γραμματέας του Τμήματος Ανατολής του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών στο Whitehall. Δύο χρόνια αργότερα έγινε ένας προσωπικός γραμματέας του Arthur Neville Chamberlain και απο το 1940 μέχρι το 1945 του Ουίνστον Τσόρτσιλ. Ο Colville αναφέρει, ότι ο Λόρδος Lionel de Rothschild υπέβαλε στις 22. Οκτωβρίου 1939 στον βρετανό Πρωθυπουργό το ακόλουθη σχέδιο: "Ο Rothschild συνιστά ως πολεμικό στόχο την παραχώρηση της Γερμανίας στους Σιωνιστές και τον διασκορπισμό των Γερμανών στους άλλους λαούς της γης." [8] Το σχέδιο αυτό του Rothschild δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ, απλά δεν αναφέρονταν και σήμερα είναι ήδη ένα ημιεπίσημο πρόγραμμα, το οποίο αρχίζει να λαμβάνει σάρκα και οστά. Ο Henryk M. Broder (ένας γνωστός δημοσιογράφος του Der Spiegel φερ' ειπείν και πράκτορας μυστικών υπηρεσιών, Ε.Σ.) το ζήτησε τον Μάιο του 2010 στο βιβλίο του με τίτλο: "Δώστε τους Εβραίους το Schleswig-Holstein", συγκαλυμένο ως "θεωρία", στην πραγματικότητα αυτό που απαιτούσε ο Rothschild το 1939, την παράδοση γερμανικού κράτους στον Ιουδαϊσμό. Βρισκόμαστε όντως σε ένα προχωρημένο στάδιο του σχεδίου για την οικοδόμηση ενός νέου εβραϊκού κράτους σε γερμανικό έδαφος. Τα κλείνοντα προς τους Εβραίους ΜΜΕ ανέφερε το 2008 σε κύριους τίτλους το σχέδιο, να γίνει η Γερμανία το νέο εβραϊκό κράτος: «Να δημιουργηθεί στη Βαϊμάρη ένα εβραϊκό κράτος. Την Κυριακή δημιουργείται στη Βαϊμάρη δημοσίως μια κίνηση για ένα εβραϊκό κράτος στο Ομοσπονδιακό Κρατίδιο της Θουριγγίας": Η "Medinat Βαϊμάρη", σε απήχηση απο το επίσημο όνομα του κράτους "Medinat Ισραήλ". [9] Πρωτεργάτης του "Medinat Βαϊμάρη" είναι ο Ισραηλινός καλλιτέχνης Ronen Eidelman. Την ιδέα για την μετεγκατάσταση του εβραϊκού κράτους στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας και στη συνέχεια την επίσημη ανάληψη της εξουσίας επι γερμανικού εδάφους την πήρε ο καλλιτέχνης απο τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Ο Ιρανός πρόεδρος προτρέπει, ως γνωστόν, συνεχώς, ότι η Γερμανία θα πρέπει να φιλοξενήσει το εβραϊκό κράτος, όταν αυτό ισχυρίζεται σώνει και καλά, ότι δολοφόνησε έξι εκατομμύρια Εβραίους: Λέει ο Eidelman: "Δεν συμφωνώ με την άρνηση του Αχμαντινετζάντ για το Ολοκαύτωμα, αλλά η ιδέα του έπιασε το νεύρο πολλών ανθρώπων" [10] Οι Γερμανοί παρατρεχάμενοι του λόμπι προσπάθησαν πρώτα να παραπλανήσουν τους πολίτες, υποστηρίζοντας, ότι η προέλαση του Eidelman είναι ένα έργο τέχνης. Αλλά ο Εβραίος διαμαρτυρήθηκαν αμέσως έντονα: "Είναι ένα πολιτικό γεγονός". Το εβραϊκό κράτος της Θουριγγίας μπορεί να "θεραπεύσει το εβραϊκό τραύμα, να εξυγειάνει τη γερμανική ενοχή και να λύσει την σύγκρουση στη Μέση Ανατολή'. Η Θουριγγία εξελέγει ως περιοχή, διότι σαν μια περιοχή της Ανατολικής Γερμανίας παλεύει με σημαντικά δημογραφικά προβλήματα, συρρικνούμενο πληθυσμό και έλλειψη οικονομικής ανάπτυξης και θα μπορούσε να ωφεληθεί ειδικά απο μια εβραϊκή μετανάστευση" [11] Προφανώς πίσω από το παρασκήνιο έχουν γίνει συμβιβασμοί για ένα είδος "Medinat Βαϊμάρη", κατι που εκφράσθηκε σαφέστατα και κατα την συνεδρίαση του ισραηλινού Υπουργικού Συμβουλίου στο Βερολίνο το 2008. Το δε προτζέκτ "Βαϊμάρη" του Ronen Eidelman, αρχικά περιορισμένο στη Βαϊμάρη, αναγνωρίσθηκε σχεδόν επίσημα, για να ηρεμήσει τους Γερμανούς: "Ωστόσο το Μedinat Βαϊμάρη παρουσιασθηκε επισήμως αρχές Απριλίου στην έκθεση "marke.6" που έγινε στην νέα γκαλερί του Πανεπιστημίου. Η επιβλέπουσα καθηγήτρια Liz Bachhuber υπερασπίζεται το προτζέκτ μέχρι σήμερα.... Σαν μια αντι-σημιτική πρόκληση του Αχμαντινετζάντ δεν το βρίσκει προβληματικό" [12] Σήμερα, η ιδέα ιδρύσεως ενός εβραϊκού κράτους επι γερμανικού εδάφους έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο. Υπάρχει μια διαδικτυακή παρουσίαση του Medinat Βαϊμάρη (http://medinatweimar.org/deutsch), μάλιστα με δικό του ύμνο, δηλαδή "Eretz Thuringia" :



Ως πρωταρχικός σκοπός στην ιστοσελίδα αναφέρεται: "Το Medinat Βαϊμάρη δραστηριοποιείται για την δημιουργία ενός εβραϊκού κράτους στην Θουριγγία. Η πρωτεύουσα του θα είναι η Βαϊμάρη .." Το διαφημιστικό φιλμ της http//www.Medinatweimar.org για την ίδρυση ενός νέου εβραϊκού κράτους στη Γερμανία τρέχει σε όλα τα Internet-κανάλια στο Ισραήλ και κερδίζει κάθε μέρα και περισσότερους οπαδούς... Με την κατάληψη όχι μόνο της Θουριγγίας ή της Schleswig Holstein, αλλά ολόκληρης της Γερμανίας συμβαδίζει και το ότι οι Γερμανοί σύμφωνα με τις παραγράφους των Ηνωμένων Εθνών περί εχθρικών κρατών, 53 και 107, θεωρούνται ακόμα ως μια κατεχόμενη χώρα χωρίς δικούς της νόμους και κρατική κυριαρχία. Στο πλαίσιο των ακόμη ισχυόντων νόμων περι εχθρικών κρατών εναντίον της Γερμανίας, διατηρούν και οι κανονισμοί των Κατοχικών Διοικήσεων το κύρος τους, όπως η ρύθμιση BK / O (47) 50 της 21. Φεβρουαρίου 1947. Πώς αυτή η ρύθμιση μπορεί να ερμηνευθεί, εάν απαιτείται ή εαν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, το έκανε γνωστό η κατοχική δύναμη στον τότε Δημάρχου του Βερολίνου, Otto Ostrowski, ως ακολούθως (Πηγή: Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για το Ευρύτερο Βερολίνο 1947) : Θέμα: Υποθέσεις ιδιοκτησίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των κατοχικών αρχών Προς: Τον κύριο Δήμαρχο Η Συμμαχική Διοίκηση Βερολίνου ορίζει ως εξής: 1. Χωρίς την προηγούμενη έγγραφη εξουσιοδότηση της στρατιωτικής κυβέρνηση του τομέα στον οποίο βρίσκεται το ακίνητο, ένα γερμανικό δικαστήριο δεν μπορεί να έχει την δικαιοδοσία ή να την ασκεί σε περίπτωση που η ιδιοκτησία, η οποία σύμφωνα με τον (SHAEF) νόμο αριθ. 52 της αμερικανικής, βρετανικής και γαλλικής στρατιωτικής κυβέρνησης ή εντολή (SMAD) αριθ. 124 του Σοβιετικού αξιωματούχου υπόκειται υπό την κυριότητα ή τον έλεγχο των κατοχικών αρχών, ή αφορά τη δήμευση περιουσιακών στοιχείων. ... 4. Χωρίς την προηγούμενη γραπτή έγκριση της στρατιωτικής κυβέρνησης του τομέα στον οποίο βρίσκεται το ακίνητο, δεν μπορεί να καταγραφεί στο κτηματολόγιο ιδιοκτησία, η οποία υπόκειται υπο έλεγχο ή κατάσχεση, όπως αναφέρεται στην § 1 της παρούσης διαταγής. ... 7. Η μη συμμόρφωση σ' αυτή την διαταγή ή η παραμέληση των διατάξεών της συνιστά παραβίαση μιας εντολής της στρατιωτικής κυβέρνησης των κατοχικών αρχών και θα τιμωρείται αναλόγως. Κατ' εντολήν της Συμμαχικής Διοίκησης του Βερολίνου. Κατ΄εντολήν της Συμμαχικής Διοίκησης Βερολίνου Συμμαχικό Στρατηγείο για το Baden-Wuerttemberg με πρωτεύουσα την Στουττγκάρδη James G. Stavridis από τις 30. Ιουνίου 2009 Στατηγός Διοικητής του US European Command (EUCOM) και επιπλέον από τις 2. Ιουλίου 2009 του 16. Supreme Allied Commander Europe του ΝΑΤΟ. Στους αποβλακωμένους Γερμανούς του κατοχικού κράτους διατυμπανίζεται μεν συνεχώς, ότι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας έγινε με την Συνθήκη 2 +4 κυρίαρχη, αυτό όμως είναι λάθος. [13] Επιπλέον γνωρίζουμε επαρκώς επιμονή όλων των φακέλων της καγκελαρίας περί κυριάρχου κράτους. Για παράδειγμα ο πρώτος καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Κόνραντ Αντενάουερ, είπε στο κοινοβούλιο επί λέξει: "Στις 5. Μαΐου 1955 η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία έγινε κυρίαρχη" [14] Ο Χέλμουτ Κολ διατυμπάνιζε το ίδιο ψέμα: "Η πλήρης κυριαρχία αποκτήθηκε όμως πρώτα το 1990 με την συνθήκη ειρήνης ('Zwei-plus-vier-Vertrag')". Όμως ο σημερινός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (βλ. παραπάνω) τους διέψευσε όλους, διότι στις 18. Νοεμβρίου 2011 διαβεβαίωσε τους Rothschilds στη Φρανκφούρτη: "Εμείς στη Γερμανία από τις 8. Μαΐου 1945 δεν είμασταν ουδέποτε πλήρως κυρίαρχοι .... Και γι 'αυτό το λόγο το πείραμα του να δημιουργηθεί στην ευρωπαϊκή ένωση μια νέα μορφή διακυβέρνησης ... είναι κατα την πεποίθησή μου για τον 21ο αιώνα μια πολύ πιο σοφή μελλοντική προσέγγιση απο την επιστροφή στην κανονιστική μονοπωλιακή θέση του κλασικού έθνους-κράτους των περασμένων αιώνων". Αυτός ο λόγος, γιατί η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας πρέπει να χρεώνεται με οικονομικά στοιχήματα ύψους χιλιάδων τρισεκατομμυρίων ευρώ, με το πρόσχημα της σωτηρίας του ευρώ και της διάσωσης των τραπεζών. Τα ποσά αυτά είναι αδύνατον πλέον να πληρώνονται, διότι θα έχουν ως αποτέλεσμα την κατάσχεση ολόκληρης της χώρας απο τον Ιουδαϊσμό (σύμφωνα με το σχέδιο του Rothschild του 1939). Νομικά πολύ εύκολο, διότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία κατοχής, που προέρχεται από τις ρήτρες περί εχθρικού κράτους 53 και 107 και τους σχετικούς κατοχικούς κανονισμούς, οι Γερμανοί δεν μπορούν να έχουν ιδιοκτησία, δηλαδή ακόμη και νομικά να μην έχουν ιδιοκτησία. Κατα τον Peter Gauweiler (του κόμματος CSU), τα στοιχήματα με την Goldman Sachs, για τα οποία πρέπει να εγυάται η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, ανήρχοντο το 2010 για ένα μόνο μήνα σε πάνω από 900 τρισεκατομμύρια δολλάρια. "Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, ήτοι το άθροισμα όλων των παραγόμενων αγαθών και υπηρεσιών, ανήρχετο το 2010 για όλες τις χώρες του κόσμου, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΔΝΤ, μόλις πάνω από 60 τρισεκατομμύρια δολλάρια. Το άθροισμα όλων των χρηματοοικονομικών συναλλαγών σε όλο τον κόσμο ανήρχετο για μόλις ένα μήνα του ίδιου έτους πάνω από 900 τρισεκατομμύρια δολλάρια. Και οι ήδη υπερχρεωμένες χώρες της ΕΕ πιστεύουν, ότι θα μπορούσαν να δανειστούν ακόμη περισσότερο εάν προστατεύουν τον εαυτό τους με μια ομπρέλα από € 750 δισεκατομμύρια ευρώ" [15] Το σχέδιο απάτης του φόρου υποτελείας λειτουργεί ως εξής: Οι κεντρικές τράπεζες (Bundesbank και ΕΚΤ) τυπώνουν χρήματα, τα οποία δεν έχουν καμμία κάλυψη, η κάλυψή τους θα πρέπει να παραχθεί μετα. Κανονικά τα χρήματα αυτά διοχετεύονται σε ένα κανονικό κράτος-έθνος για επενδύσεις, όπως έγινε και με τον Αδόλφο Χίτλερ. Αυτός ήταν ο λόγος που υπό την καγκελαρία του η Γερμανία, παρα το παγκόσμιο μποϊκοταζ του Ιουδαϊσμού, γνώρισε μια μέχρι σήμερα πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη. Σε αντίθεση με την οικονομική πολιτική του Χίτλερ δίνεται αυτό το χρήμα που δημιουργήθηκε τρόπο τινα από τους πολίτες στις "αγορές" (Wall Street), οι οποίες (μέσω των δορυφορικών τραπεζών τους) μας το επαναδανείζουν με τοκογλυφικά επιτόκια. Επιπλέον, επιτρέπεται σ' αυτές τις οικονομικές ύαινες, με την ευλογία της Μέρκελ, να στοιχηματίζουν με αυτά τα δάνεια που μας έχουν επιβάλλει. Τα στοιχήματα αυτά δεν ελέγχονται και είναι προς τα πάνω ανοιχτά. Τα στοιχήματα είναι ληξιπρόθεσμα, όταν το κρίνουν σκόπιμο οι Rothschilds και η Goldman Sachs. Τα ποσά αυτά δεν είναι δυνατόν βέβαια να πληρωθούν, γι' αυτό ισχύει και η παρακράτηση της ρήτρας περι εχθρικών κρατών των Ηνωμένων Εθνών (οι Γερμανοί απαγορεύεται να έχουν δική τους περιουσία), ώστε όλη η χώρα εν ευθέτω χρόνω να κατασχεθεί όγω των συσσωρευμένων "χρεών" (Eretz Θουριγγία ή Eretz Γερμανία, δηλαδή η "υποσχεθείσα" Γερμανία). Και για την πραγματοποίηση της κατάσχεσης του συνόλου του εθνικού εδάφους απαιτείται μια στρατιωτική δύναμη με ικανότητα επιβολής, δηλαδή της αμερικανικής δύναμης κατοχής, η οποία διατηρείται ακριβώς γι' αυτό τον σκοπό. Όταν ο "Baruch" Ομπάμα έγινε από τις εβραϊκές οργανώσεις πρόεδρος των ΗΠΑ (μεταξύ τους τον λένε "Baruch»), αναγκάστηκε να περάσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό στην αμερικανική στρατιωτική βάση Ramstein. Μπροστα στους στρατιώτες των ΗΠΑ στο Ramstein εγγυήθηκε στον Ιουδαϊσμό με τα ακόλουθα λόγια του απο το σχέδιο Rothschild του 1939, δηλαδή την παράδοση της Γερμανίας για τη δημιουργία της Eretz Γερμανία (Eretz = "η γη της επαγγελίας»). Ο Ομπάμα δήλωσε στις 5. Ιουνίου 2009 επι λέξει: "Germany is an occupied country and it will stay that way..." ("Η Γερμανία είναι μια χώρα υπό κατοχή και θα παραμείνει έτσι όπως είναι". [16] Λόγω αυτής της ακόμη έγκυρης κατάστασης κατοχής, ισχύουν και οδηγίες κατοχής, όπως φερ' ειπείν η οδηγία ICG 1067 απο τον Απρίλιο του 1945, η οποία καθορίζει "τον θεμελιώδη σκοπό της στρατιωτικής κυβέρνησης" ως εξής: "η Γερμανία δεν καταλαμβάνεται με σκοπό την απελευθέρωσή της, αλλά ως ένας νικηθείς εχθρός .... για την υλοποίηση ορισμένων σημαντικών συμμαχικών στόχων". Στο πλαίσιο αυτών των προθέσεων είναι πιθανό σήμερα το σχέδιο δημιουργίας της Eretz Γερμανίας, την εγκατάσταση του "υποσχεθέντος" Ισραήλ επι γερμανικού εδάφους, να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, όπως το ζήτησε ο Rothschild το 1939. Το βασικό νομικό δίκαιο της κατοχικής δύναμης υπάρχει, όπως και η δύναμη κατοχής και το χρέος για την κατάσχεση του συνόλου της Γερμανίας απο καιρό. Δεν χρειάζεται παρα να ξεκινήσει ... 1 www.welt.de , 12.12.2012 2 Ο Sigmar Gabriel σε ομιλία του σε συγκέντρωση του SPD στο NRW στις 27.02.2010 3 ARD, BR, "Pelzig unterhält sich“, 20.05.2010 4 www.welt.de, 21.07.2012 5 Wolfgang Schäuble (CDU, υπουργός Οικονομίας της ΟΔΓ), στην συνεδρίαση τραπεζιτών στη Φρανκφούρτη (Alte Oper) στις 18 Νοεμβρίου 2011. Στην ομιλία του για τη διάκριση των εξουσιών και το διεθνές δίκαιο 6 New York Post, 17.9.2012 7 jewish-voice-from-germany.de, 03.01.2012 8 John Colville, Downing Street Diaries 1939-1945, Βερολίνο 1988, σελ. 31 9 www.welt.de, 21.06.2008, σ. 4 10 ό.π. 11 ό.π. 12 ό.π. 13 Η συμφωνία του Βερολίνου με ημερομηνία 25.09.1990 τέθηκε σε ισχύ ήδη στις 03.10.1990 (βλέπε κανονισμό της συμφωνίας για την ρύθμιση ορισμένων θεμάτων που αφορούν το Βερολίνο της 25.09.1990 της 28.09.1990. BGBl. 1990 II 1273]) και έχει ήδη ισχύσει πριν τεθεί εν ισχύ η Συνθήκη "2 + 4", το 1991 (βλ. BGBl. 1991 II 587). Ακόμη και η αναστολή των "δικαιώματα και ευθυνών των τεσσάρων δυνάμεων" (Διακήρυξη των Τεσσάρων Δυνάμεων για την αναστολή των επιφυλάξεών τους για το Βερολίνο και τη Γερμανία στο σύνολό της στη Νέα Υόρκη την 1. Οκτ. 1990 (βλ. Δελτίο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της 10. Οκτωβρίου 1990, Νο 121, σελ. 1266)) καταργήθηκε την 01.10.1990, αλλά η κατάργησή τους ακυρώθηκε με την θέση σε ισχύ της συμφωνίας του Λονδίνου της 03.10.1990 (βλ. BGBl. 1990 II 1273). Συμπέρασμα: Τα δικαιώματα των τριών δυνάμεων παραμένουν σε ισχύ. 14 Der Spiegel, 09.10.1963 15 O Peter Gauweiler σε συνέντευξη: BILD, 02.10.2011 16 http://www.cdu-politik.de / - 27 Απρ, 2012



ΠΗΓΗhttp://news-cobra.blogspot.com/2013/04/rothschilds.html?spref=fb
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΛΟΣ: Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΛΟΣ: Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 

EI END ΛΕΥΚΑΔΑ 19-6-14
(ΜΕΡΟΣ Α΄)



Δημοσιογράφος: Κύριε Καλογερόπουλε μιλάμε για το καταπίστευμα. Αυτό το πρόγραμμα λοιπόν το οποίο είναι και τεράστιο μπορεί να το εκμεταλλευτεί κάθε δήμος και κάθε ιδιώτης ενδεχομένως, ποιά είναι τα ευεργετήματα των επαγγελματιών και των ιδιωτών για αυτό;

Γιάννης Καλογερόπουλος: Να πιάσουμε να το εξηγήσουμε λίγο τεχνικά, με απλά λόγια όμως.

Δημοσιογράφος: Ναι, γιατί εμείς είμαστε και άσχετοι από οικονομικά.

Γιάννης Καλογερόπουλος: Κοιτάξτε, μόνο από τα του οίκου τα οικονομικά τα βιοποριστικά τα καθημερινά που ασχολείται ο καθένας μας όσο και να λέμε ότι είμαστε άσχετοι θα κατανοήσουμε πολύ απλά πως γίνεται.
Έχουμε κάποιους λογαριασμούς που έχουμε κληρονομικό δικαίωμα, γιατί τα χρήματα είναι δικά μας, να κάνουμε χρήση. Αυτά τα χρήματα, γιατί και εμείς το θέλαμε, γιατί και εμείς συμμετέχουμε, μέσω παγκοσμίων συνθηκών έχουν φτιαχτεί έτσι οι συμφωνίες οι παγκόσμιες που υπάρχουν κάποιοι κηδεμόνες των χρημάτων που ελέγχουνε δηλαδή για την φύλαξή τους και υπάρχουνε κάποιοι κανόνες για να τα πάρουνε οι λαοί που τους ανήκουν, γιατί έχουν όλοι οι λαοί λίγο πολύ χρήματα μέσα σε αυτό το σύστημα, να τα χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν ανάπτυξη, να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη της κοινωνίας ουσιαστικά, την ανοικοδόμηση, την εξασφάλιση εργασίας και των τουλάχιστον βασικών αγαθών για τις ανάγκες τις καθημερινές που έχει ο άνθρωπος. Και τι θέλω να πω με αυτό, αυτά τα χρήματα δεν μπορείς να τα πάρεις παραδείγματος χάριν για να αγοράσεις όπλα και να πας να κάνεις πόλεμο και είναι απόλυτα λογικό.

ΔΝΤ & ΦΕΚ ΤΟΥ ‘45

Δημοσιογράφος: Και εγώ αναρωτιέμαι κύριε Καλογερόπουλε, την στιγμή που φτάσαμε στο αμήν γιατί δεν έγινε κάτι προς αυτή την κατεύθυνση αλλά πήγαμε στο Δ.Ν.Τ. και στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα με τοκογλυφικά δάνεια και με υποτίθεται βοήθεια, όπως την χαρακτηρίζουν αυτοί και με απώλεια εθνικής κυριαρχίας με όλα αυτά; Γιατί δεν μπήκαμε σε αυτό το πρόγραμμα;

Γιάννης Καλογερόπουλος: Το πρόγραμμα αυτό, έτσι όπως το αναφέρετε, ουσιαστικά είναι δική μας ιδιοκτησία τεράστιας ποσότητας κεφαλαίων, πάρα πολλά χρήματα δικής μας ιδιοκτησίας. Το Δ.Ν.Τ. είναι και αυτός ένας οργανισμός στον οποίο είμαστε συνεταίροι, μετέχουμε, έχουμε βάλει λεφτά από την ίδρυσή του. Ουσιαστικά το Δ.Ν.Τ. πρέπει να δουλεύει κατά τις συνθήκες της παγκόσμιες έτσι όπως φτιάχτηκαν, ως οργανισμός ο οποίος θα είναι συμβουλευτικός και θα βοηθάει στην σωστή διαχείριση για να τοποθετηθούνε σωστά τα χρήματα αυτά τα συγκεκριμένα. Το Δ.Ν.Τ. φτιάχτηκε για αυτά τα χρήματα, σας διαβεβαιώνω. Εάν δείτε και στον Ελληνικό χώρο πως πέρασε η συνθήκη μέσα στα Φ.Ε.Κ. των Ελληνικών κυβερνήσεων από το 1945 και μετά θα δείτε ότι είναι απολύτως έτσι όπως το λέω. Δηλαδή το Δ.Ν.Τ. του οποίου μετέχουμε και είμαστε μέλος ιδρυτικό είναι ένας οργανισμός ο οποίος φροντίζει για την σωστή διαχείριση αυτών των κεφαλαίων, να τα πάρει δηλαδή η χώρα και να τα χρησιμοποιήσει σωστά για να αναπτύξει τους τομείς της οικονομίας, να εξασφαλίσει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων και ουσιαστικά να τους εξασφαλίσει εργασία και να τους εξασφαλίσει τροφή, να τους εξασφαλίσει νερό. Το πρόγραμμα, αν το πούμε πρόγραμμα, δεν έχει αλλάξει. Δηλαδή είτε έγινε σωστά από την πλευρά των πολιτικών μας, είτε έγινε σωστά από την πλευρά του Νομισματικού Ταμείου, είτε γίνει τώρα μέσω των δήμων η ίδια είναι η πραγματικότητα.

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ

Έχουμε τεράστια οικονομικά κεφάλαια από αποδόσεις δικής μας περιουσίας που δώσαμε την διαχείριση σε ένα παγκόσμιο ταμείο που ιδρύσαμε το 1945 και στο οποίο συμμετέχουμε.
Αυτό το ταμείο λοιπόν έχει την κηδεμονία και ασχολείται καθημερινά με τα περιουσιακά στοιχεία που του δώσαμε να τα κηδεμονεύει. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία έχουνε μία απόδοση κερδών είτε από ενοικιοστάσια τίτλων είτε από εγγυητικές τίτλων των δικών μας που εκδίδονται από τραπεζικά προϊόντα, από δάνεια που δίνονται και ούτω κάθε εξής. Αυτές οι αποδόσεις ετησίως μπαίνουν σε κάποιους λογαριασμούς, είναι τα παράγωγα δηλαδή του πλούτου μας που δώσαμε την διαχείριση στο ταμείο, μπαίνουνε κάθε χρόνο σε κάποιους λογαριασμούς και από αυτούς τους λογαριασμούς μπορούμε να πάρουμε εμείς τα παράγωγα να τα χρησιμοποιήσουμε. Όταν λέω εμείς εννοώ ο Ελληνικός λαός που είναι δικαιούχος.
Ο Ελληνικός λαός λοιπόν που είναι ο δικαιούχος, δεν μπορεί να πάει ο καθένας στο ταμείο, θεσμικά αυτός που μπορεί να πάει για λογαριασμό του Ελληνικού λαού στο ταμείο για να πάρει χρήματα και να δημιουργήσει όλα αυτά τα ευεργετικά προγράμματα, έργα, νερό, φαγητό, σπίτια, εργοστάσια παραγωγής, χώρους εργασίας, θέσεις εργασίας, πλούτο δηλαδή για τους πολίτες είναι ή ο πρωθυπουργός μας κατά το σύνταγμά μας ή ο υπουργός μας των οικονομικών – όλων των κυβερνήσεων έτσι; Δεν μιλάω υπέρ του ενός ή του αλλουνού ούτε εναντίον του ενός και του αλλουνού – είναι ο αρχιεπίσκοπός μας ή οποιοσδήποτε ηγέτης αυτοκέφαλης εκκλησίας, και έχουμε πάρα πολλές δόξα τον Θεό στην Ελλάδα – αν δεν το ξέρετε σας λέω ότι δεν έχουμε μόνο μία επίσημη εκκλησία την Ελληνική ορθόδοξη εκκλησία που είναι αρχιεπίσκοπος ο Ιερώνυμος, έχουμε και άλλες εκκλησίες – όλοι αυτοί λοιπόν είναι θεσμοί που εκπροσωπούν κατά τον σύνταγμα τον λαό. Είναι οι βασιλείς, ο βασιλεύς ο πρώην ο δικός μας ο θεωρητικά έκπτωτος έχει ακόμα την σφραγίδα του κληρονομικού δικαιώματος, άρα και αυτός αν ήθελε παράδειγμα να βοηθήσει τους Έλληνες θα μπορούσε να το κάνει.

Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Και κατά το σύνταγμά μας ένας ακόμη θεσμός και κατά τον νόμο τον Ελληνικό έτσι όπως φτιάξαμε τους δήμους, ο κάθε δήμαρχος του δήμου του Καλλικράτη. Γιατί όμως ο κάθε δήμαρχος; Γιατί θεσμικά και νομικά ο δήμος είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου εκπροσωπούνται όλα τα μέλη του, αυτοί που μετέχουν στο νομικό πρόσωπο. Το νομικό πρόσωπο λοιπόν έχει μέλη όλους εμάς και κοινότητες. Δεν μπορεί ο καθένας να πάει να βάλει μία υπογραφή να πάρει λεφτά, έτσι δεν είναι; Τι πρέπει να γίνει, να πάει ο εκπρόσωπός μας που κατά τον νόμο είναι αυτός που άρχει, ο άρχοντας δηλαδή του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου δήμου, ο δήμαρχος δηλαδή να κάνει αυτός το αίτημα και να κατεβάσει χρήματα από τους Ελληνικούς λογαριασμούς, προσέξτε δεν μπορούμε να πάρουμε από λογαριασμούς άλλου κράτους θα πάρουμε μόνο από τους δικούς μας από εκεί που συμμετέχουμε και μας εκπροσωπεί κατά τον νόμο ο δήμαρχος.
Η παγκόσμια κοινωνία όμως έτσι όπως έκανε τις συνθήκες τι είπε, επειδή εκ του νόμου, και έτσι είναι στην πραγματικότητα, τα λεφτά αυτά είναι κληρονομικό δικαίωμα και των αγέννητων γενεών στο μέλλον, μπορεί η κάθε γενιά να τα πάρει να τα χρησιμοποιήσει αλλά υποχρεούται να τα γυρίσει πίσω, άνευ τόκου. Γιατί χωρίς τόκο όμως; Διότι είναι δικά μας. Εάν τα παίρναμε δανεικά από τραπεζικό δανεισμό, από έναν όμιλο, από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα είναι λογικό να πληρώναμε τόκους, για να μην ζητείται τόκος σημαίνει ότι είναι δική μας ιδιοκτησία, δηλαδή τα δικά μας χρησιμοποιούμε. Μοναδική υποχρέωση να τα γυρίσουμε πίσω σε 50 χρόνια με ετήσιες δόσεις το 2% του κεφαλαίου μόνο.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Δημοσιογράφος: Έχει ξαναγίνει χρήση αυτού του ταμείου, αυτού του προγράμματος από άλλο κράτος κύριε Καλογερόπουλε;

Γιάννης Καλογερόπουλος: Βεβαίως έχει γίνει χρήση και άμα θα ψαχτούνε κάποια πράγματα εδώ στην Ελλάδα θα δούμε ότι και στην Ελλάδα έχει γίνει χρήση ξανά αλλά δεν μας το είπανε. Και στην Ελλάδα όλοι αυτοί οι μεγαλοβιομήχανοι που φανήκανε τα τελευταία 60, 70, 80 χρόνια να δημιουργούνται ήτανε με λεφτά του καταπιστεύματος και αν σας εξηγήσω για πέντε λεπτά ακόμα το τεχνικό κομμάτι θα καταλάβετε ότι όλοι αυτοί οι μεγάλοι επιχειρηματίες γύρω-γύρω δεν είναι δικές τους οι επιχειρήσεις είναι οι pay-master και ο pay-manager.
Αυτά τα χρήματα λοιπόν τα παίρνουμε άτοκα και τα χρησιμοποιούμε για να ανοικοδομήσουμε ουσιαστικά την κοινωνία μας. Τα χρησιμοποιούμε για τρεις βασικούς άξονες. Ο ένας είναι ανθρωπιστικής βοήθειας κάθε μορφής, ανθρωπιστική βοήθεια είναι από το να δώσεις στην οικογένεια που δεν έχει να φάει 1, 2, 3, 5 χιλιάδες ευρώ μέχρι να τους παρέχεις φαγητό δωρεάν. Ανθρωπιστική βοήθεια είναι να τους δώσεις από νερό που δεν έχουνε να πιούνε μέχρι να τους λύσεις το πρόβλημα όμως, γιατί πρέπει όχι απλά να τους κάνεις υπό την μορφή παροχής προσωρινής ανθρωπιστικής βοήθειας, η άμεση παροχή είναι η ανθρωπιστική βοήθεια τη στιγμή που έχει ανάγκη γιατί την ώρα που διψάς νερό πρέπει να σου δώσουμε, καταλαβαίνεις με ποια έννοια το λέω, και να δημιουργήσουμε στην συνέχεια τα έργα, τις συνθήκες που να έχουμε παροχή νερού απαλλαγμένο από βακτήρια, απαλλαγμένο από χλώρια από τα πάντα. Και στη συνέχεια να καλυφθούνε οι κοινωνικές ανάγκες, αμέσως πάλι, όλου του λαού. Παράδειγμα θα σας πω, αυτή τη στιγμή έχουμε 2.800.000 ανθρώπους στην Ελλάδα ανασφάλιστους, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους, δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε γιατρό, δεν μπορούν να βρουν λεφτά να πληρώσουν. Αυτό γίνεται αμέσως σε μια μέρα. Έρχεται δηλαδή η κοινωνική μέριμνα αυτού του συστήματος / προγράμματος που τους καλύπτει όλους.
Αν πάρουμε λοιπόν τα χρήματα από εκεί μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε άτοκα για 50 χρόνια. Επειδή όμως πρέπει να επιστραφούν αποδεδειγμένα, τι ζητείται κατά τη συνθήκη που έχουν υπογράψει οι άνθρωποι; Ζητείται να καλυφθεί αυτό το ποσόν που θα εκταμιευτεί με εγγυήσεις και μάλιστα με εγγυήσεις ανάλογες που να μπορεί το ταμείο που είναι ο κηδεμόνας και ο υπεύθυνος των χρημάτων εάν κρίνει ότι χάνονται τα χρήματα και δεν επιστρέφονται να ρευστοποιήσει αυτές τις εγγυήσεις και να ξαναβάλει τα χρήματα στους λογαριασμούς για να τα βρούνε και οι επόμενοι. Ο δήμαρχος λοιπόν ο οποίος εκπροσωπεί λαό και έχει το δικαίωμα να ακουμπήσει αυτά τα χρήματα χρειάζεται για αυτό να πάρει μία απόφαση που από την μία μεριά να εξουσιοδοτείται να αναζητήσει τον οποιονδήποτε που μπορεί να προσφέρει χορηγίες, γιατί εδώ ο Σώρρας χορηγία από τις εγγυήσεις κάνει, δεν λέει στον δήμαρχο θα μου δίνεις έστω ένα τοις χιλίοις γιατί θα σου παράσχω τις εγγυήσεις αντιθέτως λέει όλα δικά σου. Για να πάμε να το δούμε ακριβώς πως γίνεται.

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο δήμαρχος λοιπόν στην αναζήτησή του, αφού αρχίσει να γνωρίζει ότι υπάρχουν τα ταμεία και οι λογαριασμοί, στο να βρει τον άνθρωπο ο οποίος θα του κάνει την δουλειά, διότι εάν πάει ο ίδιος ο δήμαρχος δεν μπορεί να πάει, ενώ είναι ο θεσμός που εκπροσωπεί τους ανθρώπους δεν έχει τους κωδικούς πρόσβασης στο ταμείο όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο είναι έτσι πραγματικό, θα πρέπει να γίνει μία τεράστια διαδικασία μέσα από τον κρατικό μηχανισμό από την Τράπεζα της Ελλάδος για να φτάσει ο δήμαρχος στο ταμείο. Που δυστυχώς εάν ήθελε να το κάνει το σύστημα το υπάρχον είτε το πολιτικό είτε το οικονομικό που άρχει της Ελλάδος θα το είχε κάνει. Δεν θα χρειαζόταν να εμφανιστεί ένας Αρτέμης Σώρρας και να λέει σου δώσω εγώ αυτή την βοήθεια και θα σας φέρω τα λεφτά, θα το είχανε κάνει ήδη. Δηλαδή από την μια μεριά σκέφτομαι την συμπεριφορά και την σκέψη των πολιτικών που μέχρι και αυτή την στιγμή δέχονται να ξεφτιλίζονται και παρουσιάζεται ένας ιδιώτης και λέει εγώ αγαπώ την πατρίδα μου και θέλω να κάνω αυτό για το καλό των Ελλήνων και της πατρίδας μου. Και δεν παίρνουνε θέση αλλά δεν το κάνουνε και οι ίδιοι να λυτρώσουνε τον λαό. Σας ξαναλέω όμως τα χρήματα είναι δικά μας. Είναι σημαντικό να το καταλάβουμε.
Ο δήμαρχος λοιπόν, ο οποίος δεν έχει τους κωδικούς πρόσβασης για να μπει στο παγκόσμιο ταμείο να κατεβάσει κεφάλαια από κει, έχει άλλο ένα μειονέκτημα, δεν έχει εγγυήσεις. Είναι πολύ σημαντικό να δούμε αυτό, δεν έχει εγγυήσεις ο δήμαρχος και ο δήμος. Και τι γίνεται στην προκειμένη περίπτωση, βρίσκεται ένα τρίτο πρόσωπο, ένας ιδιώτης και λέει παράσχω εγώ τις εγγυήσεις, θα καλύψω εγώ όλο το ποσόν όποιο και αν είναι με δικές μου εγγυήσεις.

Δημοσιογράφος: Χωρίς αντίκρισμα κύριε Καλογερόπουλε;

Γιάννης Καλογερόπουλος: Σαφώς χωρίς αντίκρισμα. Και όχι απλά χωρίς αντίκρισμα, παίρνοντας και απόφαση ο δήμαρχος με το δημοτικό του συμβούλιο ότι ακόμα και αν τον εξαπατήσουνε – το λέω έτσι χοντρά δεν είναι ακριβώς έτσι – να μην έχει ισχύ η υπογραφή του, δηλαδή να μην μπορεί κανένας δήμαρχος είτε από άγνοια είτε από κακή προαίρεση είτε και γιατί τον λαδώσανε ρε αδερφέ αν θέλεις, να υπογράψει το παραμικρό που να δημιουργεί ευθύνη στον δήμο, στους δημότες, στο κράτος στο δημόσιο δηλαδή και στον εαυτό του. Είναι τόσο απλό να το καταλάβουμε γιατί δεν γίνεται να λειτουργήσει εις βάρος του λαού την ώρα που θα χρησιμοποιήσει τα δικά του τα λεφτά.
Πάμε να δούμε παρακάτω. Ο δήμαρχος λοιπόν χρειάζεται μία απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο – που έκανε και ο προηγούμενος δήμαρχος εκεί στην Λευκάδα και δεν ήθελε να καταλάβει και επικαλέστηκε την γνωμάτευση του δικηγόρου του Ζυγούρη της ΚΕΔΕ ο οποίος δεν γνωμάτευσε για την περίπτωση αυτή των χρημάτων του παγκόσμιου ταμείου που είναι δικά μας, ο Ζυγούρης έκανε επίτηδες πως δεν κατάλαβε και γνωμάτευσε περί δανεισμού του δήμου και λέει «δεν γίνεται να δανειστεί ο δήμος», σαφώς και δεν γίνεται, μα ποιος είπε ότι θα δανειστεί ο δήμος. Ακούστε λοιπόν τι κάνει ο δήμαρχος. Ο δήμαρχος βρίσκει έναν Αρτέμη Σώρρα που έχει τις εγγυήσεις και μπορεί να πάει στο ταμείο…

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ - Ο ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Δημοσιογράφος:Επενδυτής ο κύριος Σώρρας.

Γιάννης Καλογερόπουλος: Δεν είναι επενδυτής. Να το αναλύσω να γίνει κατανοητό από όλους. Εάν ο Σώρρας ήταν επενδυτής, πρώτον δεν θα έδινε τα έργα δωρεάν παραχώρηση στον δήμο και δεύτερον δεν θα έδινε τα κέρδη στον δήμο. Γι αυτό είπα ότι πρέπει να το εξηγήσω λίγο τεχνικά για να γίνει κατανοητό ότι ο Σώρρας δεν είναι επενδυτής. Υπάρχουνε δύο πολύ σοβαροί νομικοί όροι σε όλη αυτήν την διαδικασία και συμφωνία. Οι σοβαροί νομικοί όροι, ο ένας είναι «καταπιστευματοδέκτης» και ο δεύτερος είναι «θεματοφύλακας». Δεν υπάρχει πουθενά επενδυτής και τι σημαίνει αυτό, ο δήμαρχος λοιπόν εξουσιοδοτεί τον Αρτέμη τον Σώρρα για να πάει στα παγκόσμια ταμεία και να πράξει για λογαριασμό του και όπως θα έπραττε αυτός, λέει ο δήμαρχος στην εξουσιοδότηση του, υπέρ του δήμου του και του καλού του. Των πολιτών, των δημοτών το καλό. Γιατί του το λέει αυτό; Γιατί τον στέλνει στο παγκόσμιο ταμείο στους Ελληνικούς λογαριασμούς που ανήκουνε στους δημότες του και του λέει, σε εξουσιοδοτώ να με εκπροσωπήσεις μόνο για αυτό όμως το ταμείο και πουθενά αλλού – δεν τον εκπροσωπεί να πάει πουθενά αλλού να κάνει τίποτα για τον δήμο του – να πας στο παγκόσμιο ταμείο και να χρησιμοποιήσεις τους κωδικούς σου να βάλεις εσύ τις εγγυήσεις και να δομήσεις χρηματοδότηση με δικές σου εγγυήσεις και να μου φέρεις τα χρήματα στην Ελλάδα για να μου φτιάχνεις ότι σου ζητάω.

Δημοσιογράφος: Μια απλοϊκή ερώτηση κύριε Καλογερόπουλε, αυτά τα χρήματα που θα πάρει ο κάθε δήμαρχος, 100 εκατομμύρια ευρώ, που θα κατατεθούνε και ποιοι θα τα διαχειριστούνε, από ποια χέρια θα περάσουνε.

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Γιάννης Καλογερόπουλος: Προσέξτε, πρώτον δεν τα παίρνει ο δήμαρχος τα παίρνει ο εκπρόσωπος του δημάρχου ο Αρτέμης ο Σώρρας. Ο εκπρόσωπος του δημάρχου Αρτέμης Σώρρας υποχρεούται από τον δήμαρχο που τον εξουσιοδότησε να πάει να τα πάρει, πρώτον να βάλει αυτός τις εγγυήσεις, δεύτερον να αναλάβει την οικονομική και την ποινική ευθύνη να επιστρέψει αυτός τα χρήματα πίσω – προσέξτε, τα χρήματα πίσω είναι μορφή άτοκης δόσης κεφαλαίου 2% τον χρόνο, τα επιστρέφει ο Αρτέμης Σώρρας, όχι ο δήμος ότι και να γίνει, ο ουρανός να γυρίσει ανάποδα δεν μπορεί να τα επιστρέψει ο δήμαρχος, ο δήμος, οι δημότες και το δημόσιο. Αυτά τα χρήματα λοιπόν του επιτάσσει ο δήμαρχος από την αρχή που τον εξουσιοδοτεί και του λέει θα τα φέρεις στην Ελλάδα στο όνομά σου – γιατί αν μπούνε στο όνομα του δήμου θα αποκτήσει ο δήμος την υποχρέωση να δίνει πίσω τα χρήματα – θα τα φέρεις λοιπόν κύριε Σώρρα ως φυσικό πρόσωπο στο όνομά σου αλλά θα τα κηδεμονεύω εγώ. Αυτό τι σημαίνει, θα έρθουν 100 εκατομμύρια σε μια τράπεζα της Λευκάδος, θα είναι στο όνομα του Αρτέμη Σώρρα αλλά ο Σώρρας δεν μπορεί να τα ακουμπήσει εάν δεν έχει την εντολή του κηδεμόνα του λογαριασμού. Που γίνεται κηδεμόνας πλέον ο δήμαρχος και είναι εντελώς ξεκάθαρα, γιατί αν δεν γίνει κηδεμόνας ο δήμαρχος δεν εκταμιεύει τα χρήματα το ταμείο επειδή ανήκουνε σε λαό, δεν είναι ιδιώτη τα χρήματα ανήκουνε σε λαό. Οπότε την κηδεμονία το ίδιο το ταμείο την μεταφέρει στον εκπρόσωπο του λαού, μέχρι την ώρα που ο Σώρρας θα μπει στο ταμείο την κηδεμονία την έχει το ταμείο. Σήμερα την κηδεμονία την έχει το ταμείο. Αυτή η κηδεμονία μεταφέρεται στον δήμαρχο που έχει στείλει τον Σώρρα εξουσιοδοτούμενο να πάρει χρήματα για να του κάνει έργα. Άρα τα χρήματα έρχονται σε έναν λογαριασμό στο όνομα του Σώρρα, ο οποίος είναι πάλι καταπιστεύματος λογαριασμός δηλαδή φεύγουν από λογαριασμό καταπιστεύματος και ξαναπάνε σε λογαριασμό καταπιστεύματος, όταν είναι καταπίστευμα τον λογαριασμό αυτόν τον διέπει συγκεκριμένη νομοθεσία. Δεν μπορεί δηλαδή ούτε να τα πάρει ο Σώρρας μόνος του, ούτε να τα χρησιμοποιήσει, ούτε να τα κάνει ότι θέλει. Μπορεί ο δήμαρχος να του λέει φτιάξε μου μια πλατεία και ο Σώρρας να του λέει όχι θα σου φτιάξω έναν δρόμο. Δεν γίνεται να υπερισχύσει ο Σώρρας. Ότι του δώσει εντολή ο δήμαρχος με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που κηδεμονεύει τα χρήματα, αυτό πρέπει να κάνει ο θεματοφύλακας. Γι αυτό ο Σώρρας γίνεται καταπίστευματοδέκτης, δέχεται δηλαδή αυτός το καταπίστευμα, και θεματοφύλακας για να εκπληρώσει τους όρους που του έχουν επιβληθεί. Ο δήμαρχος έχει βάλει όρους στον Αρτέμη Σώρρα, προσέξτε. Ο δήμαρχος εξουσιοδοτεί, ο δήμαρχος βάζει τους όρους. Δεν γίνεται να με εξουσιοδοτείτε εσείς εμένα και να βάζω εγώ τους όρους.
Το δεύτερο κομμάτι, ο πρώτος όρος που έχει θέσει ο δήμαρχος στον καταπιστευματοδέκτη και θεματοφύλακά του που τον εξουσιοδοτεί είναι ότι θα πράττει σύμφωνα με αυτά που έχουν συμφωνηθεί. Και είναι 51 όροι μέσα στο καταστατικό της συμφωνίας. Συμφωνία κάνουν, εξουσιοδότηση με συμφωνία. Εάν δεν πράξεις τα συμφωνηθέντα του λέει ο δήμαρχος θα σε απορρίψω. Σε διώχνω δηλαδή, σε πετάω έξω, αφού έχεις βάλει εσύ τις εγγυήσεις σου, μας χρωστάς εσύ τα λεφτά να τα πάμε πίσω στο ταμείο. Ο δήμαρχος και μόνο ο δήμαρχος έχει το δικαίωμα της απόρριψης. Ο Σώρρας δεν μπορεί να ακυρώσει, να απορρίψει τον δήμαρχο, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα ούτε στον σινεμά. Αυτά δηλαδή και ο πιο απλός νομικός σύμβουλος ενός δήμου ή ένας δικηγόρος που είναι δήμαρχος τα ξέρει, τα δουλεύουνε κάθε μέρα τα νομικά. Δηλαδή ότι δικαιολογία ακούγεται από την πλευρά των δημάρχων θα την χαρακτήριζα και λίγο αστεία. Καταλαβαίνεται γιατί το λέω έτσι απαλά αστεία.

Η ΡΩΣΙΑ & ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ

Δημοσιογράφος : Είμαι ο Σπύρος ο Δρακόπουλος, Γιάννη, έχεις βγάλει μαλλιά η γλώσσα σου αλλά όσο και να λες και να λες αυτοί δεν ακούνε. Θα τους κάνουμε βέβαια το βίο αβίωτο, αλλά δεν ακούνε αυτοί και ούτε θέλουνε να ακούσουνε Γιάννη, όχι δεν θέλουνε να ακούσουνε Γιάννη, δεν το θέλουνε, το βάλουνε, δεν το θέλουνε, κατάλαβες ; Εγώ ήθελα να σε ρωτήσω κάτι, συγνώμη που σε διέκοψα κιόλας, έχουμε ακούσει από τον οργανισμό και έχω ακούσει και από τον Λαμπράκη, όχι τον Βαλσαμάκη, ότι η Ρωσία του Πούτιν επήρε σε δύο δώσεις ένα τεράστιο ποσό μιλάμε για 135 τρις ;
Γιάννης Καλογερόπουλος : Συνολικά οι δικές μου πληροφορίες, σε σύνολο έτσι ;
Δημοσιογράφος : Ναι σε σύνολο
Γιάννης Καλογερόπουλος : Είναι ότι έχει περάσει τα 190 τρις αυτή την στιγμή η Ρωσία του Πούτιν πάλι μέσω των δήμων όμως, προσέξτε.
Δημοσιογράφος : Πάλι μέσω των δήμων, γι΄ αυτό σε ρωτάω, ναι γιατί είναι πάλι μέσω των δήμων.
Γιάννης Καλογερόπουλος : Ναι, ναι
Δημοσιογράφος : Αυτό είναι επειδή τώρα αυτοί εμείς πρέπει να τους ξεμπροστιάσουμε σκέφτηκα, γιατί κάθομαι και σκέφτομαι το βράδυ πριν πέσω να κοιμηθώ να πάρουμε ένα δήμο της Ρωσίας, γιατί εδώ στην Λευκάδα γίνεται ένα φολκλορικό φεστιβάλ, όταν έρθει λοιπόν από την Ρωσία ένα φολκλορικό συγκρότημα να έρθει και ο δήμαρχος μαζί να τον φέρουμε εδώ στο στούντιο να συζητήσουμε για αν δείξει στους δήμους, αυτό το φεστιβάλ γίνεται τον Αύγουστο και σε καλούμε κιόλας να το δεις είναι από τα πιο παλιά που γίνονται στη Ελλάδα το φολκλορικό φεστιβάλ που γίνεται εδώ το λέμε «Γιορτές Λόγου και Τέχνης», αν έρθει λοιπόν ένα Ρώσικο συγκρότημα εδώ και ο δήμαρχος να έρθει εδώ στο στούντιο, να τον φιλοξενήσουμε βρε αδερφέ να βάλουμε από την τσέπη μας ότι μπορούμε και εμείς να έρθει εδώ να μας πει πως πήρε αυτός τα χρήματα.
Γιάννης Καλογερόπουλος : Η ιδέα σας είναι πάρα πολύ καλή, εγώ συμφωνώ σε αυτήν την ιδέα και προσωπικά επειδή έχω μιλήσει με πάρα πολλούς δημάρχους και με ρωτήσανε ποιος έχει πάρει αν έχει πάρει αν μπορούν να δουν στοιχεία και τους είπα: «Είναι πολύ εύκολο να κάνετε μία επίσημη ερώτηση στην Ρωσική Πρεσβεία».
Δημοσιογράφος : Ακριβώς
Γιάννης Καλογερόπουλος : Στην πρεσβεία των Ρώσων εδώ στην Ελλάδα. Τόσο απλό είναι δηλαδή δεν είναι κάτι το σπουδαίο. Πως χρηματοδοτούνται οι δήμοι, πως από το 2010 που πεθαίναν οι Ρώσοι της πείνας και όλα αυτά τα κακά πράγματα που γινόντουσαν εκεί πέρα άρχισαν να αλλάζουν, με τι λεφτά που βρεθήκαν αυτά τα λεφτά ; που τα βγήκε τα κεφάλαια και η Ρωσία ανοικοδομήθηκε, αναπτύχθηκε. Ξέρετε ότι από 150, 100 δολάρια που ήταν ο χρυσός στην Ρωσία αυτήν τη στιγμή στην Μόσχα υπάρχουν μισθοί των 3, 4, 5, 6, 7 χιλιάδων δολαρίων ; Πως έγινε αυτό το θαύμα ; δεν γίνονται αυτά από την μέρα στην άλλη.
Δημοσιογράφος : Γιάννη συγνώμη που σε διέκοψα αλλά η πραγματικότητα είναι εδώ που την ζούμε εγώ έχω πλησιάσει και ξένους και τους δείχνω το καταπίστευμα Αλβανούς οι οποίοι μένουν έκθαμβοι όταν το 1966 η Αλβανία είχε στην κεντρική της τράπεζα 200 δις δολάρια. Πλησίασα κάτι φίλους Ουκρανούς και μία Ουκρανέζα και τους ρώτησα ρε παιδιά, την είχα στην μάνα μου την συγχωρεμένη που πέθανε, για πες μου τι γίνεται ; και μου λέει κύριε Σπύρο σκέψου ας πούμε την Λευκάδα να είναι η Ρωσία και ένα χωριό πιο πέρα να είναι η Ουκρανία, απ΄ την μια πλευρά υπάρχει ευημερία και απ΄ την άλλη υπάρχει φτώχεια και δυστυχία δεν είναι μόνο οι λόγοι εθνικιστικοί με αυτά που γίνονται, καλά αυτούς τους έχουν βάλει οι Χαζάροι και κάνουν αυτά τα πράγματα εκεί πάνω γιατί η Ουκρανία πλέον είναι ένα απέραντο τσιφλίκι τους και είναι οι τελευταίες στιγμές όταν το σφαχτό το σφάζουν κάνει τα πόδια του έτσι ακριβώς αυτό γίνεται στην Ουκρανία σήμερα, τώρα εμείς που είμαστε μέσα στον οργανισμό το βλέπουμε.
Γιάννης Καλογερόπουλος : Σε όλα τα κράτη της Ευρώπης και στα πρώην Ανατολικά κουμουνιστικά αλλά και στα λεγόμενα του δεξιού συστήματος το ίδιο πρόβλημα υπάρχει αλλά και η ίδια νομική κάλυψη σε όλους τους δημάρχους, δηλαδή και η Ιταλία έχει τρις αυτή την στιγμή και οι δήμαρχοι μπορούν να πάρουν χρήματα και η Ισπανία που έχει το ίδιο πρόβλημα.
Δημοσιογράφος : και η Πορτογαλία το ίδιο
Γιάννης Καλογερόπουλος : Όλοι μέσω των δήμων τους μπορούνε να πάρουνε χρήματα από τους δικούς τους λογαριασμούς.

Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Δημοσιογράφος : Κυρίες και κύριοι είναι να απορεί κανείς πραγματικά γιατί αυτή η άρνηση από την πλευρά την δική μας. Ελπίζω ότι αυτήν την εκπομπή την ακούει και ο πρώην δήμαρχος την ακούει και ο νέος δήμαρχος και ίσως τους ξύσουμε λίγο την περιέργεια να πληροφορηθούν να μάθουν και γιατί όχι να μην συμμετέχουν σ΄ αυτό το πρόγραμμα και στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής φιλοξενούμε τον κύριο Γιάννη Καλογερόπουλο. Κύριε Καλογερόπουλε είμαστε πάλι εδώ.
Γιάννης Καλογερόπουλος : Πρέπει να είμαστε εδώ συνέχεια κάθε μέρα εδώ να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για να καταλάβουνε.
Δημοσιογράφος : Αυτό προσπαθούμε φτάνει και αυτοί να δείξουν λίγη ευαισθησία και να ψάξουν λίγο το θέμα, δεν είναι δύσκολο καθόλου δύσκολο το λέω και εγώ το είπαν και τα παιδιά πριν ότι κουμπιά είναι πια και μπαίνεις όπου θέλεις και βρίσκεις ότι θέλεις μαθαίνεις ότι θέλεις.
Γιάννης Καλογερόπουλος : Έτσι είναι ακριβώς όπως το είπατε, αφού τώρα λύνουμε το μυστήριο το πώς έρχονται τα χρήματα καλό είναι να μπούμε να καταλάβει ο κόσμος πως λειτουργούν αυτά τα χρήματα κατά κυριολεξία. Αυτό είναι που πρέπει να καταλάβει ο κάθε δημότης ο κάθε πολίτης διότι τα χρήματα είναι δικά του και είναι για να λυθούν τα προβλήματά του, οπότε αφού τα χρήματα έρθουνε στο όνομα του θεματοφύλακα σ’ έναν λογαριασμό που τον κηδεμονεύει ο δήμαρχος, ο δήμαρχος αποφασίζει τι πραγματικά θα κάνει έχει ακόμα και το δικαίωμα να πει δεν κάνω τίποτα, προσέξτε, είναι στην απόλυτη εξουσία του δημάρχου τι εντολή θα δώσει.
Δημοσιογράφος : Α, δεν πρέπει δηλαδή υποχρεωτικά να πάρει αποφάσεις ότι θέλω να κάνω 5 έργα 10 έργα και τα έργα αυτά κοστίζουν ας πούμε 100 εκατομμύρια ευρώ.
Γιάννης Καλογερόπουλος : όχι γιατί αν έχει έχει πάρει τέτοιου είδους αποφάσεις σημαίνει ότι πρέπει να προϋπάρχουν μελέτες, για να μετρήσεις το σχοινί πρέπει να ξετυλίξεις το κουβάρι όταν είναι τυλιγμένο το κουβάρι δεν μπορείς να το μετρήσεις το σχοινί.
Δημοσιογράφος : Ναι, αν δεν υπάρχουν χρήματα για μελέτες δεν κάνουμε έργα.
Γιάννης Καλογερόπουλος : Εάν λοιπόν έχει προηγηθεί μελέτη ενός έργου σημαίνει ότι ο δήμαρχος έχει πληρώσει την μελέτη και έχει επιβαρύνει τον φορολογούμενο. Εδώ είπαμε απαγορεύεται οποιασδήποτε μορφής επιβάρυνση προς το δήμο προς τους δημότες και προς το δημόσιο, και γιατί το λέμε αυτό ; θα σας πω, μία από τις εντολές που έχει κάνει ο δήμαρχος στο θεματοφύλακα είναι η εξής απλή και καταπληκτική το λέει «αυτά τα χρήματα επειδή ανήκουν στους δημότες μου θα δημιουργήσεις τις συνθήκες που θα απασχολήσεις όλο του δυναμικό του δήμου μου να εξαλειφθεί η ανεργία και το πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι να δημιουργήσεις ένα ταμείο ειδικού σκοπού, αυτό το ταμείο ειδικού σκοπού μαζί με σένανε κύριε θεματοφύλακα θα έχει την ευθύνη την νομική και την οικονομική της διαχείρισης των χρημάτων με τις εντολές μου για το τι θα κατασκευαστεί θα σας ελέγχω εγώ για την διαφάνεια της διαχείρισης θα κάνετε μέχρι δημόσιες τηλεοπτικές εκπομπές», γιατί δεν αρκεί να ενημερωθεί ο δήμος με το δημοτικό του συμβούλιο, πρέπει να ενημερωθεί όλος ο κόσμος, γιατί πρέπει να ενημερωθεί όλος ο κόσμος για την διαφάνεια της διαχείρισης ; γιατί τα χρήματα είναι εξ αδιαιρέτου όλων των δημοτών, και του τελευταίου δημότη είναι και αυτουνού η συμμετοχή του μέσα στα χρήματα, και τι του λέει ο δήμαρχος θα κάνεις το ταμείο ειδικού σκοπού που θα διαχειριστεί τα χρήματα υπέρ του δήμου και των δημοτών και θα το επανδρώσεις με νομικές υπηρεσίες τις καλύτερες, με οικονομικές υπηρεσίες, με τεχνικές υπηρεσίες, με μηχανολόγους, νευρολόγους, περιβαντολόγους, με γιατρούς, δικηγόρους, οικονομολόγους, λογιστές, γεωπόνους, όλων των ειδών τις επιστημονικές ειδικότητες θα επανδρωθεί το ταμείο ειδικού σκοπού.

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΚΟΥ & ΒΙΚΥ ΔΡΟΣΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΕΙ-ΕΝD ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ


Ei-End Μνημοσυνη



Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters