Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Έφτιαξαν «βιολογικά» ρομπότ με μυικά κύτταρα


Μία νέα κατηγορία ρομπότ «βιολογικού» χαρακτήρα, τα οποία κινούνται χάρη σε μυϊκά κύτταρα και ελέγχονται με ακρίβεια μέσω ηλεκτρικών παλμών παρουσίασαν ερευνητές του University of Illinois at Urbana-Champaign.

Οι ερευνητές δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στην online έκδοση του Proceedings ofthe National Academy of Science.«Η βιολογική κίνηση μέσω κυττάρων αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση για κάθε είδους βιολογικό μηχάνημα που θέλεις να κατασκευάσεις» αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας, Ρασίντ Μπασίρ, κάτοχος της έδρας Abel Bliss και επικεφαλής του τμήματος βιομηχανολογίας του πανεπιστημίου.
«Προσπαθούμε να ενώσουμε τις αρχές της μηχανολογίας με τη βιολογία με τρόπο που θα μπορεί να αξιοποιηθεί για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη βιολογικών μηχανημάτων και συστημάτων για περιβαλλοντικές και ιατρικές εφαρμογές. Η βιολογία είναι εντυπωσιακά ισχυρή, και αν μπορούσαμε κάπως να μάθουμε να αξιοποιούμε τα πλεονεκτήματά της για χρήσιμες εφαρμογές, αυτό θα μπορούσε να φέρει πολλά και πολύ σημαντικά επιτεύγματα».
Η ομάδα του Μπασίρ έχει πρωτοπορήσει στον σχεδιασμό και την κατασκευή βιορομπότ μήκους μικρότερου του ενός εκατοστού, κατασκευασμένων από εύκαμπτα υδροτζέλ που έχουν παραχθεί μέσω 3D εκτύπωσης και ζωντανών κυττάρων. Παλαιότερα είχε επιδείξει βιορομπότ τα οποία «περπατούσαν» μόνα τους, χάρη σε καρδιακά κύτταρα από ποντικούς- ωστόσο τα καρδιακά κύτταρα συστέλλονται συνέχεια, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να ασκηθεί αποτελεσματικός έλεγχος στην κίνηση.
Τα νέα βιορομπότ κινούνται χάρη σε «λωρίδες» σκελετικών μυών που ελέγχονται μέσω ηλεκτρικών παλμών- κάτι που δίνει στους ερευνητές τη δυνατότητα ελέγχου μεγάλης ακριβείας και ανοίγει τον δρόμο για τη διαμόρφωση νέων σχεδιαστικών αρχών στον τομέα- έτσι ώστε να είναι κάποια στιγμή δυνατή η παραμετροποίηση βιορομπότ για συγκεκριμένες χρήσεις και εφαρμογές.
«Τα κύτταρα σκελετικών μυών είναι πολύ ελκυστικά επειδή μπορείς να τα κινήσεις χρησιμοποιώντας εξωτερικά κύτταρα» σημειώνει ο Μπασίρ. «Για παράδειγμα, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις σκελετικό μυ ενώ σχεδιάζεις μια συσκευή η οποία θα ήθελες να αρχίζει να λειτουργεί όταν ʽαισθάνεταιʼ μια χημική ουσία ή όταν λαμβάνει κάποιο συγκεκριμένο σήμα. Για εμάς είναι τμήμα μιας σχεδιαστικής ʽεργαλειοθήκηςʼ. Θέλουμε να έχουμε διαφορετικές επιλογές που θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από μηχανικούς στον σχεδιασμό τέτοιων πραγμάτων».
Ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από το σύστημα μυών-τενόντων- κοκάλων που συναντάται στην φύση. Η ταχύτητα της κίνησης του ρομπότ μπορεί να καθοριστεί μέσω της ρύθμισης της συχνότητας των ηλεκτρικών παλμών. Υψηλότερη συχνότητα μπορεί να προκαλέσει ταχύτερη συστολή, επιταχύνοντας την κίνηση.
Συστήματα τέτοιου τύπου θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μία γενιά βιολογικών μηχανών που θα φαίνονταν χρήσιμες σε τομείς όπως η ιατρική, τα εμφυτεύματα, η περιβαλλοντική τεχνολογία κ.α. Επόμενος στόχος είναι η άσκηση ακόμα μεγαλύτερου βαθμού ελέγχου στην κίνηση των βιορομπότ, μέσω ενσωμάτωσης νευρώνων και σχεδιασμού βελτιωμένων δομών υδροτζέλ.

Θεοχάρους:απαράδεκτη αδράνεια από μέρους της ΕΕ και ειδικότερα του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, σχετικά με το έγγραφο της Άγκυρας


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SigmaLive, η Αθήνα είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη για τις δηλώσεις Θεοχάρους, η οποία έκανε λόγο για απαράδεκτη αδράνεια από μέρους της ΕΕ και ειδικότερα του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, σχετικά με το έγγραφο της Άγκυρας στο οποίο αναφερόταν "ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι εκλιπούσα". Η δυσαρέσκεια εκφράστηκε μέσω ρηματικής διακοίνωσης η οποία απεστάλη στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου.

Το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών με τη σειρά του, εξέδωσε ανακοίνωση, απόρροια της ρηματικής διακοίνωσης, στην οποία διευκρινίζει ότι «κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ – Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο στις 23 Ιουνίου 2014, η Ελληνική Προεδρία και ειδικότερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος προήδρευσε της συνάντησης, χειρίστηκε με άκρως ικανοποιητικό τρόπο τις τουρκικές προκλήσεις έναντι της Κύπρου».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, ανέγνωσε την συμφωνηθείσα Κοινή Θέση των 28 κρατών μελών βάσει της γνωστής διαδικασίας διεξαγωγής των Συμβουλίων Σύνδεσης.
«Το συμφωνηθέν κείμενο Κοινής Θέσης υπήρξε προϊόν σοβαρών και συντονισμένων προσπαθειών ώστε σε αυτό να αντιμετωπισθούν και να γίνει εκτενής και αυστηρή αναφορά στην ανάγκη η Τουρκία να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση στην εφαρμογή του συνόλου των κυπρογενών της υποχρεώσεων που καταγράφονται στο Διαπραγματευτικό Πλαίσιο, όπως το Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Άγκυρας, η ομαλοποίηση των σχέσεων με την Κυπριακή Δημοκρατία, η τήρηση σχέσεων καλής γειτονίας, ο σεβασμός των κυριαρχικών δικαιωμάτων όλων των κρατών μελών, το απρόσκοπτο εμπόριο. Επιπλέον, η Κοινή Θέση κάλυψε πιο επίκαιρα θέματα καλώντας την Τουρκία να εφαρμόσει και έναντι της Κύπρου τη Συμφωνία Επανεισδοχής και να διορθώσει το σύστημα ηλεκτρονικών θεωρήσεων εισόδου ώστε να μην υπάρχει διάκριση εις βάρος Κυπρίων πολιτών», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Επιπρόσθετα τονίζεται ότι οι Κυβερνήσεις Αθηνών και Λευκωσίας, ευρίσκονται σε συνεχή επαφή και στενή συνεργασία τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών.
«Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβη κ. Μητσιάλη στη Λευκωσία έγινε πλήρης ανασκόπηση των κοινών προσπαθειών Ελλάδας και Κύπρου για την περαιτέρω προώθηση της εθνικής κυπριακής υπόθεσης. Αυτά είναι που μετρούν και αντανακλούν την τεράστια σημασία που αποδίδουμε στην αδελφική συνεργασία Αθηνών – Λευκωσίας την οποία και διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών. 
Θεοχάρους: Η Ελλάς και το Έθνος δεν είναι ο κύριος Βενιζέλος
Αιχμηρή η απάντηση της Ελένης Θεοχάρους. «Είναι υποχρέωση μου να υπερασπίζομαι την Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάς και το Έθνος δεν είναι ο κύριος Βενιζέλος», απαντά χαρακτηριστικά.
«Κατανοώ την στάση του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών και γνωρίζω ότι ο κύριος Βαγγέλης Βενιζέλος πνέει τα μένεα εναντίον μου αλλά εξακολουθώ να μην  έχω λάβει απάντηση στο ερώτημα μου, που αφορούσε την έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης  της Προεδρίας του Συμβουλίου και της ΕΕ,  προς ένα κράτος- μέλος τελόν υπό την στρατιωτικήν κατοχήν μιας  υπό ένταξιν χώρας . Εν προκειμένω , η Κύπρος  υπέστη μια βάναυση  και προσβλητικότατη επίθεση από την Τουρκία. Η επίθεση που έγινε προ δεκαπενθημέρου  εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητη. Η θέση του κυρίου Βενιζέλου ότι ο κύριος Τσαβούσογλου «δεν είπε δια ζώσης ενώπιον του την επίμαχη φράση αλλά την   ενέγραψε στο κείμενο που του παρέδωσε», μόνο θυμηδία προκαλεί. Απηύθυνα και εγγράφως το ίδιο  ερώτημα  προς τους κυρίου Μπαρόζο, Σιουλτς, Βαν Ρομπάυ, τους Προέδρους των πολιτικών ομάδων και τον αρμόδιο επίτροπο κύριο Φούλε.  Αναμένω τις απαντήσεις του. Είναι υποχρέωση μου να υπερασπίζομαι την Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάς και το Έθνος δεν είναι ο κύριος Βενιζέλος», καταλήγει.
//www.sigmalive.com

Αμερικανικό Σχέδιο Εθνοκάθαρσης στην Ανατ. Ουκρανία




Εθνοκάθαρση των ρωσοφώνων, με βομβαρδισμούς καταστροφής υποδομών και οικονομίας, προσφυγοποίηση, εκτελέσεις, εκτοπισμούς, στρατόπεδα εγκλεισμού, μαζικές δίκες, απαλλοτριώσειςπεριουσιών και διανομή τους σε αντιρώσους.

Διέρρευσε σε εμπιστευτικό υπόμνημα της RAND corporation

Σχέδιο εθνοκάθαρσης των εξεγερμένων ανατολικών επαρχιών της Ουκρανίας –με απομόνωση, βομβαρδισμoύς («και με μή συμβατά όπλα»), στρατόπεδα συγκεντρώσεως, εκτελέσεις, εκτοπίσεις και κατάσχεση περιουσιών- το οποίο εκπονήθηκε από την αμερικανική Ραντ Κορπορέϊσον, διέρρευσε στην δημοσιότητα,  μεταδόθηκε και σχολιάσθηκε χθες την νύχτα στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο R.T. (Russia Today).
Η RAND Corporation είναι διάσημη ιδιωτική «τράπεζα εγκεφάλων», που γνωμοδοτούν επί διεθνών προβλημάτων ή εκπονούν μελέτες προς χρήσιν των αμερικανικών στρατιωτικών υπηρεσιών. Το συγκεκριμένο κείμενο, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ρωσικού δικτύου, έχει τη μορφή υπομνήματος και φέρει την ένδειξη «εμπιστευτικό».
 Το σχέδιο περιλαμβάνει επιχείρηση σε τρεις φάσεις και το ιστορικό των εξελίξεων επί του εδάφους πιστοποιεί την πιστή εφαρμογή του -έως τα μέσα της 2ης φάσης του: με απηνείς βομβαρδισμούς από εδάφους και αέρος, για την καταστροφή υποδομών εφοδιασμού τροφίμων, ενέργειας και ύδρευσης και τρομοκράτηση και προσφυγοποίηση των αμάχων και παράλληλη επιχείρηση απόκρυψης των διαπραττομένων από τη διεθνή κοινή γνώμη.
Ιδιαίτερα εντυπωσιάζουν στο σχέδιο εισηγήσεις που προσδίδουν στη ζώνη των επιχειρήσεων τα χαρακτηριστικά αντιγράφου της καταστροφής του επαναστατημένου γκέτο της Βαρσοβίας, με πλήρη αποκλεισμό και απομόνωση των πολιορκουμένων, με διακοπή κάθε δυνατότητας επικοινωνίας (τηλεφωνικής, ραδιοτηλεοπτικής, ηλεκτρονικής) με τον έξω κόσμο, την απαγόρευση της περιοχής σε δημοσιογράφους και την υπαγωγή ξένων ανταποκριτών σε «ειδική μεταχείριση».
Στην εισαγωγή το υπόμνημα τονίζει ότι η επιχείρηση συντριβής των αυτονομιστών πρέπει να αγνοήσει την κοινή γνώμη και το κόστος των επιχειρήσεων και ότι τα πλεονεκτήματα ανάληψής της  εκστρατείας υπερακοντίζουν τα μειονεκτήματα και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:
-«Την εξολόθρευση» των ακτιβιστών του φιλορωσικού κινήματος και αποδιοργάνωση των ψηφοφόρων του.
-Την καταστροφή από «τις μάχες» (βομβαρδισμούς) των βιομηχανιών της περιοχής, που θα επιφέρει δραστική μείωση στην κατανάλωση φυσικού αερίου και επομένως μείωση της εξάρτησης της Ουκρανίας από το ρωσικό αέριο και απαλλαγή της  οικονομίας της  από το βάρος των επιδοτήσεων.
-Το επιχείρημα για την κυβέρνηση προς το κοινό ότι οι οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες είναι οι αναπόφευκτες συνέπειες της στρατιωτικής εκστρατείας, στην οποία την ανάγκασε να καταφύγει η αδιαλλαξία των τρομοκρατών.


Περιληπτικά, το σχέδιο του υπομνήματος αναφέρει:
Πρώτο στάδιο: Πλήρης απομόνωση της εξεγερμένης περιοχής.
…΄Οσοι δεν έχουν έχουν εγκαταλείψει την περιοχή των επιχειρήσεων στις επαρχίες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ θα πρέπει να θεωρηθούν συνένοχοι  ή υποστηρικτές της εξέγερσης. Θα πρέπει να κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος και να ανασταλεί η ισχύς του Συντάγματος. Η περιοχή θα περικυκλωθεί από στρατεύματα και θα σφραγισθεί εντελώς από εισροή αγαθών και προσώπων, εισερχομένων ή εξερχομένων.
Ραδιοτηλεοπτικές υπηρεσίες, σύνδεση ίντερνετ, επικοινωνίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας θα διακοπούν. Απαγόρευση κυκλοφορίας θα επιβληθεί από 20.00 έως 06.00. Το προσωπικό των διεθνών ΜΜΕ στην περιοχή θα υποβληθεί σε ειδική διαδικασία…(Σημ.μετ.Τρείς νεκροί, τρεις τραυματίες, τρεις που υπέστησαν απαγωγή, περίοδο εξαφάνισης και βασανιστήρια.)
Δεύτερο στάδιο: Εκκαθάριση
Βαθμιαία περίσφιγξη του κλοιού. Των χερσαίων επιθέσεων προηγούνται αεροπορικοί βομβαρδισμοί. Η χρήση μη συμβατικών όπλων δεν θα εξαιρεθεί σε ορισμένες περιπτώσεις, για την μείωση απωλειών «στο δικό μας προσωπικό» (της Rand?). (σημ.μετ.  Σε νοσοκομεία αναφέρονται τραυματίες από βόμβες φωσφόρου  )
Οι οικισμοί θα ελευθερώνονται, πρώτα με τα θωρακισμένα να εκκαθαρίζουν κάθε εστία αντίστασης, πυροβολώντας για να σκοτώσουν όποιον φέρει όπλο. Έπειτα θα εισέρχεται το πεζικό, για να μετεγκαταστήσει (sic) τους ενήλικες άνδρες σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως. ΄Οποιος αποπειράται να αντισταθεί θα εκτελείται επί τόπου.
Παιδιά κάτω των 13 ετών και ηλικιωμένοι άνω των 60 θα μεταφερθούν σε ειδικά εξοπλισμένες εγκαταστάσεις σε περιοχές μακριά από την ζώνη των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων.
Στρατόπεδα εγκλεισμού θα εγκατασταθούν έξω από τους εκκαθαρισμένους οικισμούς και θα φυλάσσονται από μονάδες που κρίνονται ιδεολογικά ασφαλείς…΄Ατομα που φέρουν ίχνη εμπλοκής σε συγκρούσεις, όπως μελανιές, τραύματα, ίχνη μπαρουτιού ή λεκέδες από λίπανση όπλων στα ρούχα ή το δέρμα τους, θα δικάζονται για αποσκίρτηση και τρομοκρατία. Οι υπόλοιποι, μετά δίμηνη περίοδο εγκλεισμού θα αφήνονται να επιστρέψουν στην περιοχή κατοικία τους και θα τίθενται υπό παρακολούθηση ασφαλείας.
Τρίτο στάδιο. Επάνοδος στην ομαλότητα…
Στρατιωτικοί ειδικοί θα επιφορτισθούν την αποκατάσταση ύδρευσης, θέρμανσης, παροχής ενέργειας και επικοινωνιών.
Αυτοί που είχαν εγκαταλείψει την εμπόλεμη ζώνη θα επιτραπεί να επιστρέψουν, αλλά άνδρες ηλικίας 18-60 θα οδηγηθούν σε στρατόπεδα εγκλεισμού για να ελεγχθούν για τυχόν υποστήριξη στους αυτονομιστές. Η περιουσία των καταδικασμένων και εκτοπισμένων κατοίκων των περιοχών Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ θα εθνικοποιηθεί από το κράτος και αργότερα θα απονεμηθεί στους στρατιωτικούς που διακρίθηκαν στην αντιτρομοκρατικήν εκστρατεία.


Σημ: Αν η επιχείρηση δεν τελειώσει αργότερα από την 1η Σεπτεμβρίου, ο στρατιωτικός νόμος δεν θα αρθεί νωρίτερα από την 1η Ιανουαρίου 2015.
Αυτό είναι το σχέδιο της Ραντ Κορπορέϊσον για την ανατολική Ουκρανία, που δημοσιεύθηκε αυτούσιο στην ιστοσελίδα του δικτύου Ρ.Τ. Ξένοι προσκεκλημένοι σχολιαστές αναφέρθηκαν σε ανάλογα σχέδια που εφαρμοσθήκαν στο Δέλτα του Μεκόγκ και στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας. Οι Κύπριοι ακροατές του δικτύου και αναγνώστες του κειμένου θα είχαν σίγουρα να προσθέσουν την δική τους κατατοπιστική μαρτυρία…


US think tank plan on E Ukraine suggests internment camps executions nationalizing citizens property

Published time: July 04, 2014 20:00
leaked memorandum from the RAND corporation think tank suggests that Kiev should engage in an all-out war in the eastern regions, including shutting down all communications, putting citizens in internment camps and killing all who resist.
The RAND Corporation is non-profit global think tank which offers research and analysis to the US armed forces.
In the shocking letter, which has been leaked by the media, the advice offers a step by step brutal guide in how to deal with the population in eastern Ukraine.

‘Military op’s advantages overweigh disadvantage’

In the first line the memorandum notes that the peace plan outlined by new president Poroshenko is likely to fail. However, it soothes, the political and material downsides of the operation will be “outweighed” by the gains.
The chilling letter then lists the advantages that a full scale military onslaught against the two breakaway eastern Ukrainian regions would have.
The pro-Russian political movement, claims the advice, would become decimated and the pro-Russian voters would get disorganized.
Instead of upholding the region’s coal supplies as a source of future employment, it says the decimation of the coal industry in the fighting would mean they would be quickly shut down, thereby relieving the Ukraine of burdensome subsidy costs.
Shutting down the Donbass industries would also mean a reduction in Russian gas consumption and the destruction of the local oligarch Rinat Akhmetov’s clan and his political and economic clout.

Stage 1: Suspend Constitution, impose martial law

The shocking memorandum then lists a three stage military campaign to guarantee victory. Stage One, called the total isolation of the rebel regions, presuming that all civilians who have stayed behind are “complicit in the unrest or supportive of it.”
It proposes martial law should be imposed in the area with a strict curfew between 20:00 and 06:00, while all local authorities would have their competencies terminated and Constitution be suspended in the area.
The regions should then be encircled with troops with special attention being given to areas which border on Russia.
As regards the media it recommends that all broadcasting services, telephone and mobile communications and internet services in the region should be shut down and that the international media should be “subject to a special procedure.”

Stage 2: Internment camps for male adults, any one resisting to be killed on the spot

Then begins Stage Two of the operation, called mop-up, which involves a gradual tightening of the circle of troops round the region, followed by airstrikes and then artillery and mortar assaults against the “enemy’s” strategic facilities.
Without any apparent regard for human life the RAND authors then advise that the use of non-conventional arms should not be ruled out “to ensure smaller casualties among our own personnel”.
The authors, who seemingly have little or no knowledge of the situation in eastern Ukraine, then say that settlements should be liberated one by one with armor going in first, followed by infantry who should shoot to kill anyone bearing arms.
In what appears to be advising ethnic cleansing, all male adults should be removed to internment camps, while anyone who attempts to resist should be executed; children under 13 and people over the age of 60 should be moved to specially equipped facilities in other areas.
In a bizarre piece of advice that appears at best unrealistic and at worst deranged RAND then says that anyone with bruises, scuff marks, traces of gun powder or gun oil on their clothes should be tried in court for separatism and terrorism. Any lucky residents who don’t fall into these categories would be allowed to return home after a period of two months “of internment” and would then be slapped under surveillance by the security services.

Stage 3: Property of convicted and displaced to be nationalized

Stage Three, which is risibly called ‘Back to Normal’, says that all refugees “from the warzone” should then be allowed to return home. This is presuming that in the first place they would have a home to return to and in the second place they would want to return home to a region now so divided along Ukrainian and Russian ethnicities.
However men aged 18-60 shalled be “checked” in internment camps, while the protperty of convicted and displaced resident of Donetsk and Lugansk regions shall be nationalized.
The area of the punitive operation shall be made “off limits” to the foreign media, the memorandum concludes.

Δείτε πως μειώνεται η παιδική ευφυία στο μισό με τη σχολική εκπαίδευση


Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο έχουν ευφυία ως προς τον δείκτη αποκλίνουσας σκέψης σε ποσοστό που φτάνει το 98%. Με την συνεχή εκπαίδευση πάνω σε συγκεκριμένα πρότυπα ο δείκτης αυτός ευφυίας μειώνεται στο 50%.

Άθλιο εκπαιδευτικό σύστημα βασισμένο σε καταστροφική μεθοδολογία. Ο Σερ Κεν Ρόμπινσον κάνει πρόταση για τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος που να γαλουχεί (αντί να υπονομεύει) τη δημιουργικότητα….


Από το culture.thessaloniki
http://www.tribune.gr/

Κυβέρνηση εκτός νόμου!

Κάποιες φορές τον βλέπεις και είναι να τον λυπάσαι, έτσι πεσμένο στα τέσσερα, όπως κατά δήλωσή του αρέσκεται.

Άλλες πάλι φορές παρασύρεσαι από αυτήν την αδυναμία σου να ερμηνεύσεις την συμπεριφορά του, την απίστευτη αδιαφορία του για την υστεροφημία του και σκέφτεσαι ότι κάποιοι ασφαλώς τον κρατάνε από τα ούμπαλα για τις βρομιές που έχει κάνει στο παρελθόν.

 Άγνωστο τι βρομιές, αλλά πάντως βρομιές -κι έτσι τον χρησιμοποιούν αυτοί οι ανθέλληνες ως υποχείριό τους. Ακόμα χειρότερα, όταν κυλιέσαι ακόμα βαθύτερα στον βούρκο της συνωμοσιολογίας και σκέφτεσαι ότι οι επίλεκτοι από την Διεθνή των οικονομικών δολοφόνων, τον έχουν κάνει να έχει χεστεί επάνω του, από τον φόβο του, ο καημένος.

Είναι κι οι άλλες φορές, όλο και συχνότερα καταλήγεις στην τελευταία αυτή εκδοχή, που πιθανολογείς ότι ο άνθρωπος αυτός είναι για τα σίδερα!
Ο λόγος, ασφαλώς, για το θλιβερό ανθρωπάριο που με την ψήφο μας ορίσαμε πριν δυο χρόνια για πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Όποια, όμως, κι αν είναι η ρίζα του προβλήματος, το πρόβλημα παραμένει και δεν είναι άλλο από αυτόν τον διαβόητο Εφιάλτη του 21ου αιώνα που κηδεμονεύει, μαζί με την απρεπή κουστωδία των υπουργών και των συμβουλατόρων του, τις ζωές μας. Εφιάλτης, ακριβώς όπως ο κοντοχωριανός του πρόγονος και γράψε το σε παρακαλώ όπως στο λέω! 

Διότι έτσι θα γραφτεί στις σελίδες της Ιστορίας, το όνομά αυτού του εξωμότη που παριστάνει ετούτες τις ζοφερές ώρες τον πρωθυπουργό της χώρας μας και την καταληστεύει, ως ο χειρότερος κακοποιός γενίτσαρος.

Δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουμε ξανά σ’ αυτήν την ανώφελη  συζήτηση αφού δεν υπάρχει τρόπος να ανακαλυφθεί ξανά ο τροχός και τα λέγαμε και προχθές: είναι σχιζοφρενική η εμμονή τους στο ξεπούλημα της επιχείρησης παραγωγής του ηλεκτρικού ρεύματος. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί όλοι οι σοβαροί και καταρτισμένοι άνθρωποι πάνω σ΄ ετούτον τον πλανήτη, συμφωνούν ότι η επιχείρηση ηλεκτροδότησης μιας χώρας είναι φυσικό μονοπώλιο.

Αλλά αυτά που καταγγέλλονται, αυτήν την ώρα, αυτά που αποκαλύπτονται ετούτη τη στιγμή, είναι τερατώδη! Δεν είναι ούτε αστείο ούτε επιτρεπτό να τους αφήνουμε να ξεπουλάνε αντί πινακίου φακής την περιουσία που δημιούργησαν με τον κόπο, τον ιδρώτα και το αίμα τους, οι παππούδες και οι πατεράδες μας. 

Είναι ντροπή, σου λέω!

Σου θυμίζω αυτό που σημείωνα τις προάλλες και βάλε το καλά στο μυαλό σου: το μόνο που πρέπει να μας εκπλήσσει είναι αυτός ο ιδιότυπος μιθριδατισμός μας.

 Αυτή η έλλειψη συγκίνησης μας, αυτή η αδυναμία αντίδρασης μας, απέναντι στη συμμορία των αναίσχυντων που ζεσταίνοντας τα ελικόπτερα, κάνουν καθώς φαίνεται την τελευταία μεγάλη τους αρπαχτή!

Και σου επαναλαμβάνω, ότι πρέπει κάτι να κάνομε, επιτέλους! 
Να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας, κάτι τέλος πάντων, να βγούμε στους δρόμους, ξέρω ‘γω!? Κάτι!

Πόσες φορές σου έχω περιγράψει το όνειρό μου για εκείνην την  μαγική καλοκαιρινή βραδιά, καλή ώρα σαν την αυριανή, που όλοι μαζί ταυτόχρονα, θα κλείσομε, λέει, τους δέκτες των τηλεοράσεών μας, λίγο πριν από το σούρουπο, εκεί, κάπου λίγο πριν αρχίσει το δελτίο των οχτώ∙ όλοι μαζί, σιωπηλοί, χωρίς συνεννόηση αναμεταξύ μας, χωρίς καθοδήγηση από κανέναν.
Κάτι όνειρα όμως, ε!?

Κι όλοι μαζί θα βγούμε, λέει, στους δρόμους σιωπηλοί. 
Ούτε σημαίες ούτε νταούλια ούτε ταμπούρλα. 
Ούτε φωνές ούτε συνθήματα. 
Μόνο σιωπηλοί και μονιασμένοι, θα κατέβομε και θα πλημμυρίσομε τις πλατείες των χωριών και των πόλεών μας τεθλιμμένοι∙ για ν’ ανάψομε από ένα κερί όλοι μας στη μνήμη της κάθε μιας και για τον κάθε έναν από όλους αυτούς που «έφυγαν» για πάντα, που τους έχει ήδη καταπιεί η κρίση.

Γι’ αυτούς που έφυγαν επειδή τα φάρμακα τους ήταν πολύ ακριβά για να τα πληρώνουν.

Για εκείνον τον άνεργο μουσικό, θα τον θυμάσαι, που πήδηξε, αφού έσπρωξε πριν από αυτόν την κατάκοιτη μάνα του, στο κενό.

Για τον παππούλη που η ψυχή του έφυγε μέσα από την πλατεία Σύνταγματος ή για τον άλλο που έπεσε προχθές κάτω από το τρένο –οριστική στάση «Ακρόπολη». 

Μακριά η λίστα των απόντων στο αυριανό βραδινό προσκλητήριο.
Ένα κερί στο χέρι ο καθένας μας, να καίει για όλους τους νεκρούς, άσημους και διάσημους, δηλωμένους και αδήλωτους, όλους τους νεκρούς του Μνημονίου.

Κι έτσι σιωπηλοί θα βροντοφωνάξομε, ναι, σιωπηλοί, όπως στο λέω, θα βροντοφωνάξομε: «Φτάνει πια!»
Και να έχει φτάσει, πια… Αμήν!


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΦΕΝΤΗΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ; ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Ο ΜΟΧΘΗΡΟΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;



Γιώργος Ελ. Χατζιδάκης

Είχα την αμφιλεγόμενη «τύχη» να έχω νιώσει «στο πετσί» μου τι εστί Ευάγγελος Βενιζέλος και πόσο σάπιος λακές και μίσθαρνο όργανο είναι από τα πρώιμα χρόνιατου, ήτοι από τα μέσα δεκαετίας 1990. Πιο συγκεκριμένα, ως ανερχόμενο στέλεχος διαφημιστικών εταιρειών τότε, είχα ζήσει από κοντά την επεξεργασία και τελική εφαρμογή του φερώνυμού του Νόμου περί ΜΜΕ. Ο νόμος αυτός, που αρχική έμπνευση ισχυριζόταν πως αντλούσε από το loi Chapin της Γαλλίας, απέδειξε περίτρανα σε όλους μας πόσο υποταγμένος στο τότε αφεντικό του (καθώς και πολλών άλλων πολιτικών «ανδρών» που κάποια λεπτή ειρωνία της φύσης τους ένδυσε με δίποδη αντί έρπουσα μορφή...), τον περίφημο Λαμπράκη, ήταν.

Αντί λοιπόν των εθνοευεργετικών διατάξεων του αντίστοιχου γαλλικού νόμου (που προβλέπει ποσόστωση τοπικά παραγώμενου προγράμματος και ελέγχει και απαγορεύει την υπερβολική χρήση ξένων λέξεων στα ΜΜΕ) ο Βενιζέλειος ήταν «κομμένος και ραμμένος» στα μέτρα του αφέντη του (το αφεντικό αρμόζει σε τίμιους ανθρώπους που δουλεύουν για τίμια αφεντικά...). Ενδεικτικά μόνο αναφέρω ότι «δένει τα χέρια» τουΔημόσιου τομέα με υποχρεωτική αναλογία 60% της διαφημιστικής του δαπάνης στα Έντυπα Μέσα (σε μια εποχή που κανείς δε διέθετε πάνω από 25%, πλην πολύ εξειδικευμένων), που ήταν το «δυνατό χαρτί του Λαμπράκη. Φρόντισε επίσης να επέμβειβίαια στην ελεύθερη αγορά της διαφήμισης μειώνοντας τα κέρδη των διαφημιστικών, προφανώς προς ώφελος επίσης των ΜΜΕ. Είχε μάλιστα ισχυριστεί, το ανθρωποειδές αυτό, στη Βο(υ)λή ότι «η Δημοκρατία απειλείται από τις Διαφημιστικές» για να εισπράξει την ευστοχότατη, «πληρωμένη» απάντηση του Μητσοτάκη «εξ΄όσων γνωρίζω, παγκοσμίως η Δημοκρατία απειλείται από τα ΜΜΕ και ουδόλως από τις Διαφημιστικές». Ο, προσφάτως εκθρονισθείς, επίτιμος κάτι είχε «γευτεί» από τη Χούντα των ΜΜΕ...

Το πιο αστείο βέβαια ήταν που περιέλαβε στο νόμο και ένα σωστό άρθρο, αυτό πουμετέθετε την ευθύνη καταβολής του Αγγελιοσήμου (ενός αισχρού, Μεσαιωνικού, φόρου υπέρ τρίτων που τροφοδοτεί τα ταμεία συνταξιοδοτήσεως των παπαγάλων-δημοσιογράφων, εφ’ όσον είναι «πιστά φανταράκια»...), από τα ΜΜΕ στους διαφημιζόμενους-διαφημιστικές. Έτσι, το 1995, άρχισαν για πρώτη φορά να εισρέουν ΔΙΣ από το Αγγελιόσημο στα ταμεία, αφού μέχρι τότε οι «βαρόνοι» (τίτλος παράλογα τιμητικός για τύπους ουδόλως ευπατρίδες όπως Λαμπράκης, Μπόμπολας, Ψυχάρης κλπ.) των ΜΜΕ απλά το καταέκλεβαν. Είχε φροντίσει βεβαίως πριν να χαρίσει (σε μια μεγαλοπρεπή πράξη αβροφροσύνης, ίσως και ως ευχαριστία για την ενορχηστρωμένη επίθεση στο Μητσοτάκη λίγα χρόνια πριν και τη γνωστή πλέον «συνομωσία Σαμαρά»)κάποια ΔΙΣ Αγγελιοσήμου στα ΜΜΕ μέσα στο Πάσχα του 1994 (προφανώς και δεν μάθατε ποτέ τίποτα, ποιός θα μίλαγε;; η ομερτά είναι νόμος-ζωής για τα παπαγαλάκια-δημοσιογράφους...). 6 μήνες μετά λοιπόν, και μη όντας καθ’ ύλην αρμόδιος πλέον, ο Βενιζέλος επανέρχεται ισχυριζόμενος ότι «έχει κι ένα λάθος άρθρο ο νόμος» (θλιβερός ισχυρισμός από το δήθεν συνταγματολόγο για το νόμο που προπαρασκεύαζε επί εξάμηνο), για το μοναδικό σωστό και λειτουργικό άρθρο!!!Προφανώς ο αφέντης του (μήπως να γράφω «η αφέντρα του»; Όλοι γνωρίζουμε τι ήταν ο Λαμπράκης έτσι;) συνειδητοποίησε πόσα έχανε...

Έκτοτε πέρασαν κοντά 20 χρόνια, ο Λαμπράκης ψόφησε (το «πέθανε» αρμόζει για ανώτερες μορφές ζωής από αυτή τη σιχαμερή βδέλα...) και βέβαια οι ανάγκες του Βενιζέλου αυγάτισαν. Από καιρού εις καιρόν αναρωτιόμουν ποιός να είναι ο νέος αφέντης του, αφού όταν έχεις μάθει να είσαι μίσθαρνο όργανο δύσκολα απεξαρτάσαι. Δεν είχα κάποια σαφή ένδειξη έως που μια σειρά τυχαίων γεγονότων με οδήγησαν στηνανατριχιαστική απάντηση. Ακολουθήστε λίγο το λογικό συνειρμό μου.

Ο Βενιζέλος είναι εμπαθής, εκδικητικός και μοχθηρός μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Τόσο ο σωματότυπός του, όσο και η φυσιογνωμία του συναινούν σε αυτό, αλλά είναι πασίγνωστο και πασίδηλο σε όλους από τον μέχρι σήμερα «βίο και πολιτεία» του. Βασικό αντικείμενο μίσους του είναι ο Αλέξης Τσίπρας για μια σειρά λόγων: του επιτίθεται ευθέως, του κλέβει τους ψηφοφόρους και το έρεισμα (μιμούμενος πειστικότατα τον αηδή Παπανδρέου...) και απειλεί να τον οδηγήσει εκεί που πρέπει να βρεθούν όλοι τους, στα σίδερα της φυλακής. Ομηρικοί είναι οι καυγάδες τους, κι όμως ο Βενιζέλος άφησε να περάσει αναξιοποίητη μια μοναδική ευκαρία να «ξεδοντιάσει» το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ κλπ.

Η ευκαιρία αυτή ήρθε με το περίφημο Αντιρατσιστικό (κατά βάση Ανθελληνικό...)Νομοσχέδιο. Ως γνωστόν, ο Βενιζέλος αντιτάχθηκε σθεναρά στην πρόβλεψη να συμπεριληφθούν και οι, αναγνωρισμένες από τη Βο(υ)λή, Γενοκτονίες των Ελλήνων της Μ.Ασίας, του Πόντου και των Αρμενίων στους λόγους στέρησης χρηματοδότησης κομμάτων. Αυτή η παράλογη απαίτηση, που θα δημιουργούσε τη διεθνή πρωτοτυπία νααναγνωρίζουμε τη γενοκτονία των Εβραίων, των Γύφτων και όχι των δικών μας ανθρώπων, οδήγησε στο ναυάγιο του Νομοσχεδίου. Πλην αλλ’ όμως, ένα σημαντικό ποσοστό στελεχών ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, προφανώς χρηματοδοτούμενοι από την Τουρκία, όπως η κα Ρεπούση, αρνούνται να αναγνωρίσουν αυτές ακριβώς τις Γενοκτονίες των Ελλήνων! Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ έφθασε πρόσφατα στο χαμηλότερο στάδιο της υποταγής στους Τούρκους με τον αποκλεισμό της, αντιτιθέμενης στους Τούρκους, Ρομά-Μουσουλμάνας και την ομογενοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας που επιχειρεί ο τουρκοπράκτορας Χριστόπουλος! Τι καλύτερη ευκαιρία λοιπόν για τον, εκδικητικό και καταχθόνιο, Βενιζέλο, να χτυπήσει αλύπητα το μισητό εχθρό του; Γιατί την έχασε;;

Γεγονός δεύτερο: Μέσα στην αμετροέπειά της η Τουρκία διέπραξε ένα τρομερό νομικό σφάλμα, αναγνώρισε ΑΟΖ στα Κατεχόμενα της Κύπρου. Ακόμα κι ένα μικρό παιδί κατανοεί ότι αυτό αποτελεί Δεδικασμένο και ισχυρό επιχείρημα για την αναγνώρισηΑΟΖ και στα δικά μας, κατοικημένα τουλάχιστον, νησιά του Αιγαίου. Μάλιστα αν η Τουρκία προσφύγει σε Διεθνή Δικαστήρια θα κατακεραυνωθεί ευκολότατα από το ίδιο της το ατόπημα. Γιατί ο, σίγουρα νομομαθής, Βενιζέλος άφησε μια τόσο καταπληκτική ευκαιρία να ενδυθεί το μανδύα του Εθνοσωτήρα και Ήρωα να παρέλθει επίσης αναξιοποίητη;;

Γεγονός τρίτο: Οι δηλώσεις επιθετικότητας και αλυτρωτικών διαθέσεων της Τουρκίας έχουν υπερβεί κάθε όριο. Είχαμε το νεοχιτλερίσκο Ερντογάν με τα περί«Θράκης, Θεσσαλονίκης κλπ.», τώρα ακούσαμε και τον ΓΕΕΘΑ τους να μιλάει για«αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος» στα Νησιά του Αιγαίου!!! Κι όμως το, αλωμένο από το Βενιζέλο, Υπουργείο Εξωτερικών μας δεν έκανε τίποτα απολύτως!!! Φτάσαμε στο σημείο απόλυτης ξεφτίλας να υπερασπίζεται τα Ελληνικά Δίκαια μια ΟλλανδήΕυρωβουλευτής, ενώ οι «δικοί μας» τελεμέδες δεν έχουν αρθρώσει λέξη! Γιατί ο Βενιζέλος δεν δράττεται της ευκαιρίας να κατακεραυνώσει την Τουρκία ώς το Εγκληματικό Έθνος Επιθετικών Χασάπηδων που είναι;;;

Γεγονός τέταρτο: Από αποτροπιασμό μέχρι ειρωνικό γέλωτα θα σας προξένησε ο χαιρετισμός του Βαρθολομαίου (διάβασα το εξαιρετικό βοθρολυμαίος και το βρίσκω εξόχως ταιριαστό...) στο Βενιζέλο. «Στο πρόσωπό σας χαιρετώ την έντιμη ελληνική κυβέρνηση» είπε λοιπόν ο «πατριάρχης» που έχει εκστομήσει το αισχρό «το 1821 κάποιοι ξεβράκωτοι (ελπίζω να μιλούσε γαλλικά και να εννοούσε sans cullotte, δλδ. «ξεκάλτσωτοι» όπως ήταν οι Γάλλοι επαναστάτες) διέκοψαν την αγαστή συμβίωση τούρκων και Ελλήνων». Το ότι ο Βαρθολομαίος είναι πιο τούρκος από τους τούρκους το έχουμε εξαντλήσει (δεν μπορεί να γίνει κι αλλιώς, η ΜΙΤ γνωρίζει όλα τα αίσχη που διαπράττουν οι ιεράρχες εκεί...), το ζητούμενο είναι γιατί στο Βενιζέλο και γιατί «έντιμη» και όχι «εργατική», «αγωνιζόμενη» κ.ο.κ.;;; Μήπως πρόκειται για αβροφροσύνη ενός τουρκοπράκτορα σε άλλον ή απλά οι πασάδες έστειλαν το ένα τσιράκι τους να ενισχύσει το άλλο;;;

Νομίζω ότι ο συνειρμός είναι απλός και σχεδόν διάφανος: ο νέος αφέντης του δοσίλογου Βενιζέλου είναι η Τουρκία. Ούτως ή άλλως αυτός ο άνθρωπος δε διέθετε ποτέ ηθικές αρχές ή ηθικούς φραγμούς (μια κουβέντα με τις άπειρες φοιτήτριές-θύματά του στο Νομικό Θες/νίκης θα σας πείσει άλλωστε...) και ότι θα συνιστούσε κατρακύλα για κάποιον από εμάς είναι φυσική εξέλιξη για αυτόν. Ένα είναι το ερώτημα: Ποιός θα μας προστατέψει από αυτό τον τουρκοπράκτορα που, χάρη στην αβουλία του επίσης προδότη Σαμαρά, διοικεί, εν είδει τυρρανίδας τη χώρα;

GiorgosHatzidakis @ facebook
HatzidakisGiorg @ twitter

Ερμητική Φιλοσοφία.- Οι Επτά Ερμητικές Αρχές




Το Ερμητικό Κυμβάλειο αποτελεί ένα σύγγραμμα που σε έντυπη μορφή εμφανίστηκε πολύ πρόσφατα (το 1908) από μία ομάδα ατόμων που αποκαλούνται “οι 3 μύστες”....

Είναι πιθανό αυτό το έργο να αποτελεί μέρος των Ερμητικών Κειμένων που αποδίδονται στον μεγάλο μύστη της αρχαιότητας, τον (αμφιβόλου ιστορικότητας) Ερμή τον Τρισμέγιστο, ο οποίος ονομάστηκε έτσι λόγω του ότι κατείχε τα τρία μέρη της κοσμικής σοφίας, δηλαδή της Αστρολογίας (εργασία της Σελήνης), της Αλχημείας (εργασία του Ήλιου) και της Θεουργίας (εργασία των Άστρων).

Με εμφανείς τις επιρροές από τον γνωστικισμό και το νεοπλατωνισμό της Ελληνιστικής εποχής, θεωρείται πως το Κυμβάλειο (ή ο Κυμβαλίων όπως ονομαζόταν από τους αρχαίους Έλληνες) είναι το μόνο από τα ερμητικά κείμενα που σώθηκε αυτούσιο μετά την πυρκαγιά στη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας το 48 π.κ.χ. και φαίνεται πως αποδίδει με ολοκληρωμένο τρόπο το σύνολο της ερμητικής φιλοσοφίας, ενώ ακόμη και με την σύγχρονη οπτική του κόσμου, αποτελεί μία ολοκληρωμένη ανάλυση των νόμων που τον διέπουν.

Είναι επίσης σημαντικό να τονιστεί ότι η αξία του Κυμβάλειου είναι δεδομένη, καθώς οι αρχές που το αποτελούν στηρίζονται στην παρατήρηση και την κριτική σκέψη.

“Οι Αρχές της Αλήθειας είναι 7. Εκείνος που τις γνωρίζει, μέσω της κατανόησης έχει στην κατοχή του το μαγικό κλειδί, στο άγγιγμα του οποίου, όλες οι Πύλες του Ναού ανοίγουν διάπλατα…”
Κυμβάλειον

Το Κυμβάλειο αποτελεί την ανάλυση των 7 βασικών συμπαντικών νόμων ή Αρχών που ήδη έχουν ενσωματωθεί στα υπόλοιπα ερμητικά κείμενα και αποτελούν τη βάση της ερμητικής φιλοσοφίας.

΄΄Οι Αρχές της Αλήθειας είναι Επτά, όποιος τις γνωρίζει,
κατανοητώς, κατέχει το Μαγικό Κλειδί με το άγγιγμα του
οποίου όλες οι Θύρες του Ναού ανοίγουν πετώντας.΄΄

-ΤΟ ΚΥΜΒΑΛΙΟΝ.

Οι Επτά Ερμητικές Αρχές, πάνω στις οποίες ολόκληρη η Ερμητική Φιλοσοφία βασίζεται, είναι οι ακόλουθες

Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ
Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΟΝΗΣΗΣ
Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑΣ
Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ
Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΙΤΙΑΣ και του ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ
Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ


Αυτές οι Επτά Αρχές θα συζητηθούν και εξηγηθούν καθώς προχωρούμε με αυτά τα μαθήματα. Μια μικρή εξήγηση για το καθένα, ωστόσο, μπορεί επίσης να δοθεί σε αυτό το σημείο.



Α. Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
΄΄ΤΟ ΟΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΥΣ, Το Σύμπαν είναι Νοητικό.΄΄
- Το Κυμβάλιον.


Αυτή η Αρχή εμπεριέχει την αλήθεια ότι ΄΄ Όλα είναι Νούς. ΄΄ Εξηγεί ότι ΤΟ ΟΛΟΝ {το οποίον είναι η Ουσιαστική Αλήθεια συνεπάγεται όλων των εξωτερικών εκδηλώσεων και φαινομένων τα οποία είναι γνωστά με όρους όπως ΄΄Το Υλικό Σύμπαν΄΄, τα ΄΄Φαινόμενα της Ζωής΄΄ ΄΄Υλη΄΄ ΄΄Ενέργεια΄΄ και, κοντολογίς, όλα όσα είναι φαινόμενα των φυσικών μας αισθήσεων} είναι ΠΝΕΥΜΑ το οποίο καθαυτό είναι ΑΚΑΤΑΛΗΠΤΟ και ΑΜΟΛΥΝΤΟ, αλλά το οποίο μπορεί να θεωρείται και να εκφράζεται σαν ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ, ΑΠΕΙΡΟ, ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΝΟΥΣ. Επίσης εξηγεί ότι όλος ο φαινόμενος κόσμος ή σύμπαν είναι απλά μια Νοητική Δημιουργία του ΤΟ ΟΛΟΝ, η οποία υπόκειται στους Νόμους των Δημιουργημένων Πραγμάτων, και ότι το σύμπαν, σαν ολότητα, και στα μέρη του ή στις μονάδες, έχει τη δική του ύπαρξη στο Νού του ΤΟ ΟΛΟΝ, στον οποίο Νού εμείς ΄΄ζούμε και κινούμαστε και έχουμε την ύπαρξή μας.΄΄ Αυτή η Αρχή, εγκαθιστώντας τη Νοητική Φύση του Κόσμου, εύκολα εξηγεί όλη την ποικιλία των νοητικών και ψυχικών φαινομένων τα οποία απασχολούν τόσο μεγάλο τμήμα της προσοχής του κοινού, και τα οποία, χωρίς αυτή την εξήγηση, είναι ακατανόητα και χρήζουν επιστημονικής θεραπείας. Η κατανόηση αυτής της μεγάλης Ερμητικής Αρχής της Πνευματικότητας ενθαρρύνει κάποιον πρόθυμα να αδράξει τους νόμους του Πνευματικού Κόσμου, και να εφαρμόσει τους ίδιους στην ευημερία του και την πρόοδό του. Ο Ερμητιστής Μαθητής καθίσταται ικανός να εφαρμόσει ευφυώς τους μεγάλους Πνευματικούς Νόμους, αντί να τους χρησιμοποιήσει με ευκαιριακό τρόπο.

Με το Κλειδί όλων των κλειδαριών στην κατοχή του, ο μαθητής μπορεί να ξεκλειδώσει τις πολλές πόρτες του νοητικού και ψυχικού ναού της γνώσης, και να εισέλθει το ίδιο ελεύθερα και έξυπνα. Αυτή η Αρχή εξηγεί την αληθινή φύση της Ενέργειας, Δύναμης, και Ύλης, και γιατί και πώς όλες αυτές είναι υποδεέστερες από την Κυριαρχία του Νού. Ένας από τους παλαιούς Ερμητιστές Διδασκάλους έγραψε, πολλούς αιώνες πριν ΄΄Αυτός που αρπάζει την αλήθεια της Πνευματικής Φύσης του Κόσμου είναι καλά προοδευμένος Στο Μονοπάτι για την Κυριαρχία.΄΄ Και αυτά τα λόγια είναι τόσο αληθινά σήμερα όσο και τον καιρό που είχαν πρωτογραφεί. Χωρίς αυτό το Κλειδί για όλες τις κλειδαριές, η Κυριαρχία είναι αδύνατη, και οι μαθητές χτυπούνε μάταια τις πολλές πόρτες Του Ναού.

Β. Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ
΄΄Ως άνω, ούτως κάτω, ως κάτω, ούτως άνω.΄΄- - Το Κυμβάλιον.

Αυτή η Αρχή εμπεριέχει την αλήθεια ότι υπάρχει πάντα Ανταπόκριση ανάμεσα στους νόμους και τα φαινόμενα των διαφόρων επιπέδων της ύπαρξης και της ζωής. Το αρχαίο Ερμητικό αξίωμα αναπτύσσεται μ’ αυτά τα λόγια ΄΄Ως άνω, ούτως κάτω, ως κάτω, ούτως άνω.΄΄ και το άρπαγμα αυτής της Αρχής δίνει σε κάποιον τα μέσα για τη λύση πολλών σκοτεινών παράδοξων, και απόκρυφων μυστικών της Φύσης. Υπάρχουν πεδία από τη γνώση μας, αλλά όταν εφαρμόζουμε την Αρχή της Ανταπόκρισης σ’ αυτά είμαστε ικανοί να κατανοήσουμε κατά πολύ ότι διαφορετικά θα ήταν άγνωστο σε μας. Αυτή η Αρχή έχει συμπαντική εφαρμογή και εκδηλώνεται, στα διαφορετικά πεδία του υλικού , νοητικού, και πνευματικού σύμπαντος - - είναι ένας Οικουμενικός Νόμος. Οι αρχαίοι Ερμητιστές θεωρούσαν αυτή την Αρχή σαν ένα από τα περισσότερο σημαντικά νοητικά εργαλεία το οποίο ο άνθρωπος ήταν ικανός να χρησιμοποιήσει για να θέσει κατά μέρος τα εμπόδια που κρύβουν τη θέα του Αγνώστου. Στη χρήση του ακόμη και η απόσπαση του Βέλου της Ίσιδας σε σημείο μια βιαστική ματιά του προσώπου της θεάς να μπορεί να ιδωθεί. Ακριβώς όπως η γνώση των Αρχών της Γεωμετρίας καθιστούν ικανό τον άνθρωπο να μετρήσει μακρινούς ήλιους και τις κινήσεις τους, ενώ είναι καθισμένος στο παρατηρητήριό του, τοιουτοτρόπως η γνώση της Αρχής της Ανταπόκρισης ενδυναμώνει τον άνθρωπο να αιτιάται ευφυώς από το Γνωστό στο Άγνωστο. Μελετώντας τη μονάδα, αντιλαμβάνεται τον αρχάγγελο.

Γ. Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΟΝΗΣΗΣ
΄΄Τίποτα δεν μένει ακίνητο, όλα κινούνται, όλα δονούνται.΄΄-
-Το Κυμβάλιον.


Αυτή η Αρχή εμπεριέχει την αλήθεια ότι όλα είναι σε κίνηση, όλα δονούνται, τίποτα δε μένει ακίνητο, γεγονότα τα οποία η Σύγχρονη Επιστήμη επικυρώνει, και τα οποία κάθε νέα επιστημονική ανακάλυψη αναμένεται να επαληθεύσει. Και ακόμη αυτή η Ερμητική Αρχή είχε δηλωθεί ξεκάθαρα χιλιάδες χρόνια πρίν, από τους Διδασκάλους της Αρχαίας Αιγύπτου. Αυτή η Αρχή εξηγεί ότι η διαφορά ανάμεσα στις διαφορετικές εκδηλώσεις της Ύλης, Ενέργειας, Νού, και ακόμα Πνεύματος, απορρέει σε μεγάλο βαθμό ποικίλες αξίες Δόνησης. Από ΤΟ ΌΛΟΝ, που είναι Αγνό Πνεύμα, μέχρι κάτω στην πιο πυκνή μορφή Ύλης, όλα είναι σε δόνηση- -όσο υψηλότερη η δόνηση, τόσο υψηλότερη η θέση στην κλίμακα.

Η δόνηση του Πνεύματος είναι σε τόσο άπειρο βαθμό έντασης και ταχύτητας ώστε είναι πρακτικά ακίνητο-όπως ένας γρήγορα περιστρεφόμενος τροχός φαίνεται να είναι ακίνητος. Και στο άλλο άκρο της κλίμακας, υπάρχουν σκοτεινές μορφές ύλης οι δονήσεις των οποίων είναι τόσο χαμηλές ώστε να μοιάζουν ακίνητες. Ανάμεσα σ’ αυτούς τους πόλους, υπάρχουν εκατομμύρια εκατομμυρίων διαφορετικών βαθμών δόνησης. Από τα ζωντανά κύτταρα και το ηλεκτρόνιο, το άτομο και το μόριο, τους κόσμους και τα σύμπαντα, όλα είναι σε δονούμενη δράση. Αυτό είναι επίσης αληθινό στα επίπεδα της ενέργειας και της δύναμης {αλλά οι οποίες είναι διαφορετικών βαθμών δόνησης}, και επίσης στο νοητικό επίπεδο {του οποίου οι θέσεις εξαρτώνται από τις δονήσεις},και ακόμη περισσότερο στα πνευματικά επίπεδα. Η κατανόηση αυτής της Αρχής, με τις κατάλληλες διατυπώσεις, ενδυναμώνει τον Ερμητικό μαθητή να ελέγξει τις δικές του νοητικές δονήσεις όπως επίσης και αυτές των άλλων. Οι Διδάσκαλοι επίσης εφαρμόζουν αυτή την Αρχή στην κατάκτηση των Φυσικών φαινόμενων, με ποικίλους τρόπους. ‘’Αυτός που κατανοεί την Αρχή της Δόνησης, έχει αρπάξει το σκήπτρο της δύναμης,’’ λέει ένας απ’ τους παλαιούς συγγραφείς.



Δ. Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΩΣΗΣ

’Όλα είναι Διπλά, όλα έχουν πόλους, όλα έχουν το ζεύγος τους των
αντιθέτων, ίδια και ανόμοια είναι το ίδιο, αντίθετα και ολόιδια είναι
φυσικό, αλλά διαφορετικά σε βαθμό, τα ακραία απαντώνται, όλες οι
αλήθειες είναι αλλά μισές αλήθειες, όλα τα παράδοξα μπορούν να
εναρμονισθούν.’’ -
- Το Κυμβάλιον.

Αυτή η Αρχή εμπεριέχει την αλήθεια ότι ‘’όλα είναι διπλά’’, ‘’όλα έχουν δύο πόλους’’, ‘’όλα έχουν το ζεύγος των αντιθέτων τους,’’ όλα των οποίων ήταν παλαιά Ερμητικά αξιώματα. Εξηγεί τα αρχαία παράδοξα, που έχουν μπερδευτεί τόσο πολύ, τα οποία έχουν δηλωθεί ξεκάθαρα ως ακολούθως: ‘’Θέσις και αντίθεσις είναι όροι ταυτόσημοι στη φύση, αλλά διαφορετικοί σε βαθμό’’, ‘’ τα αντίθετα είναι τα ίδια, διαφέροντας μόνο σε βαθμό’’, ‘’τα ζεύγη των αντιθέτων μπορούν να εξισορροπηθούν’’, τα ακραία συναντώνται’’, όλα είναι και δεν είναι, την ίδια στιγμή’’, ‘’όλες οι αλήθειες είναι αλλά μισές αλήθειες’’, ‘’κάθε αλήθεια είναι μισό-ψέμα’’, ‘’υπάρχουν δύο πλευρές σε όλα,’’ κλπ., κλπ., κλπ. Εξηγεί ότι σε όλα υπάρχουν δύο πόλοι, ή δύο αντίθετες απόψεις, και ότι ‘’τα αντίθετα’’ είναι στην πραγματικότητα μόνο τα δύο άκρα του ίδιου πράγματος, με πολλούς διαφορετικούς βαθμούς ανάμεσά τους. 

Για να διευκρινίσουμε: Το Θερμό και το Ψυχρό, αν και ‘’αντίθετα,’’ είναι στην πραγματικότητα το ίδιο πράγμα, η διαφορά συνίσταται μερικά σε βαθμούς του ίδιου πράγματος. 
Κοιτάξτε το θερμόμετρό σας και διαπιστώστε αν μπορείτε να ανακαλύψετε που τελειώνει το ‘’θερμό’’ και αρχίζει το ‘’ψυχρό’’. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως ‘’απόλυτη θερμότητα’’ ή ‘’απόλυτο ψυχρό’’- -οι δύο όροι ‘’θερμότητα’’ και ‘’ψύχος’’ απλά υποδηλώνουν διαφορετικές διαβαθμίσεις του ίδιου πράγματος, και αυτό το ‘’ίδιο πράγμα’’ που εκδηλώνεται σαν ‘’θερμότητα’’ και ‘’ψύχος’’ είναι μερικώς μια μορφή, ποικιλία, και βαθμός της Δόνησης. Έτσι ‘’θερμότητα’’ και ‘’ψύχος’’ είναι απλά οι ‘’δύο πόλοι’’ αυτoύ που ονομάζουμε ‘’Θερμοκρασία’’- -και τα φαινόμενα που ακολουθούν αμέσως μετά είναι εκδηλώσεις της Αρχής της Πόλωσης. Η ίδια Αρχή εκδηλώνεται στην περίπτωση του ‘’Φωτός και του Σκότους,’’ στα οποία ισχύει το ίδιο πράγμα, η διαφορά συνίσταται στους ποικίλους βαθμούς ανάμεσα στους δύο πόλους των φαινόμενων. Που το ‘’σκοτάδι’’ σταματά, και το ‘’φώς’’ ξεκινά;

Ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα στο ‘’Μεγάλο και το Μικρό’’; Ανάμεσα στο ‘’Σκληρό και το Μαλακό’’; Ανάμεσα στο ‘’Μαύρο και το Άσπρο’’; Ανάμεσα στον ‘’Δραστήριο και στον Αδρανή’’; Ανάμεσα στον ‘’Θόρυβο και την Ησυχία’’; Ανάμεσα στο ‘’Υψηλό και το Χαμηλό’’; Ανάμεσα στο ‘’Θετικό και το Αρνητικό’’;

 H Αρχή της Πόλωσης εξηγεί αυτά τα παράδοξα, και καμιά άλλη Αρχή μπορεί να την αντικαταστήσει. Η ίδια Αρχή λειτουργεί στο Νοητικό Πεδίο. 

Ας πάρουμε ένα θεμελιώδες και ακραίο παράδειγμα-αυτό της ‘’Αγάπης και του Μίσους,’’ δύο διανοητικές καταστάσεις προφανώς συνολικά διαφορετικές. Και όμως υπάρχουν βαθμοί Μίσους και βαθμοί Αγάπης, και ένα μέσο σημείο στο οποίο χρησιμοποιούμε τους όρους ‘’Επιθυμώ ή Αντιπαθώ,’’ οι οποίοι επισκιάζονται ο ένας με τον άλλον ώστε σταδιακά μερικές φορές είμαστε σε άγνοια εάν ‘’επιθυμούμε’’ ή ‘’αντιπαθούμε’’ ή ‘’κανένα από τα δύο.’’ Και όλα είναι απλές διαβαθμίσεις του ίδιου πράγματος, όπως θα αναγνωρίσεις αλλά εάν εξετάσεις για μια στιγμή. 
Και, ακόμη περισσότερο από αυτό {και θεωρείται μεγάλης σημασίας από τους Ερμητιστές}, είναι δυνατόν να αλλάξει τις δονήσεις του Μίσους σε δονήσεις της Αγάπης, κάποιος στο νού του, και στους νόες των άλλων. Πολλοί από σας, που διαβάζουν αυτές τις γραμμές, είχαν προσωπικές εμπειρίες ακούσιας ταχείας μεταβολής από την Αγάπη στο Μίσος, και το αντίστροφο, στη δική σας περίπτωση και αυτή των άλλων. Και θα αντιληφθείτε επομένως την δυνατότητα αυτού να ολοκληρώνεται από τη χρήση της Θέλησης, μέσω των Ερμητικών διατυπώσεων. 

‘’Το Καλό και το Κακό’’ δεν είναι παρά οι πόλοι του ίδιου πράγματος, και ο Ερμητιστής αντιλαμβάνεται την τέχνη της μετάλλαξης του Κακού σε Καλό, μέσω της εφαρμογής της Αρχής της Πόλωσης.

Εν τάχει, η ‘’Τέχνη της Πόλωσης’’ καθίσταται μια φάση της ‘’Νοητικής Αλχημείας’’ γνωστή και εφαρμοσμένη από τους αρχαίους και σύγχρονους Ερμητικούς Διδασκάλους. Η κατανόηση των Αρχών θα καταστήσει ικανό κάποιον να αλλάξει την Πόλωσή του, όπως επίσης και αυτή των άλλων, εάν θα αφιερώσει το χρόνο και τη μελέτη αναγκαία για την κυριαρχία της τέχνης.


Ε. Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ
‘’Όλα ρέουν, έξω και μέσα, όλα έχουν τις περιόδους των,
όλα τα πράγματα έχουν άνοδο και πτώση, η αμφιταλάντευση του
εκκρεμούς εκδηλώνεται σε όλα, το μέτρο της ταλάντευσης προς
τα δεξιά είναι το μέτρο της ταλάντευσης προς τα αριστερά, ο ρυθμός
εξισορροπεί.’’
- -Το Κυμβάλιον.

Αυτή η Αρχή εμπεριέχει την αλήθεια ότι σε όλα εκδηλώνεται ένα μερίδιο κίνησης, πρός και από, μια εισροή και εκροή, μια ταλάντευση πίσω και εμπρός, μια κίνηση-σαν το εκκρεμές, μια άμπωτης και παλίρροια, μια μεγάλη παλίρροια και μια μικρή παλίρροια, ανάμεσα στους δύο πόλους οι οποίοι υπάρχουν σε συμφωνία με την Αρχή της Πόλωσης που περιγράφηκαν πριν μια στιγμή. Υπάρχει πάντα μια δράση και μια αντίδραση, μια πρόοδος και μια υποχώρηση, μια ανατολή και μια δύση. Αυτό είναι στις υποθέσεις του Σύμπαντος, ήλιοι, κόσμοι, άνθρωποι, ζώα, νούς, ενέργεια, και ύλη. Αυτός ο νόμος εκδηλώνεται στην δημιουργία και την καταστροφή των κόσμων, στην άνοδο και την πτώση εθνών, στη ζωή όλων των πραγμάτων, και τελικά στις διανοητικές καταστάσεις του ανθρώπου {και είναι με αυτόν ότι αργότερα οι Ερμητιστές βρίσκουν την κατανόηση της Αρχής περισσότερο σημαντική}.

Οι Ερμητιστές έχουν αρπάξει αυτήν την Αρχή, βρίσκοντας τη συμπαντική εφαρμογή της, και έχουν επίσης ανακαλύψει κάποια μέσα για να ξεπεράσουν τα αποτελέσματά της στον εαυτό τους με τη χρήση των κατάλληλων εννοιών και μεθόδων. Εφαρμόζουν το Νοητικό Νόμο της Ουδετεροποίησης.

Δεν μπορούν να ακυρώσουν την Αρχή, ή να την αναγκάσουν για να πάψει τη λειτουργία της, αλλά έχουν μάθει πώς να δραπετεύσουν τα αποτελέσματά της επάνω στον εαυτό τους ως ένα βαθμό ανάλογα με την Κυριαρχία στην Αρχή. Έχουν μάθει πώς ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ, αντί να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ αυτον. Σε αυτή και σε παρόμοιες μεθόδους, συνίσταται η τέχνη των Ερμητιστών. Ο Κυρίαρχος των Ερμητικών πολώνεται στο σημείο στο οποίο επιθυμεί να στηριχτεί, και εξουδετερώνει έπειτα τη ρυθμική ταλάντευση του εκκρεμούς που θα έτεινε να τον φέρει στον άλλο πόλο. Όλα τα άτομα που έχουν επιτύχει οποιοδήποτε βαθμό Αυτοκυριαρχίας το κάνουν αυτό ως ένα βαθμό, λίγο πολύ ασυναίσθητα, αλλά ο Κυρίαρχος το κάνει αυτό συνειδητά, και με την χρήση της Θέλησής του, και επιτυγχάνει έναν βαθμό νηφαλιότητας-ισορροπίας και διανοητικής σταθερότητας σχεδόν αδύνατης στην πεποίθηση εκ μέρους των μαζών που ταλαντεύονται προς τα πίσω και προς τα εμπρός όπως ένα εκκρεμές. Αυτή η Αρχή και αυτή της Πολικότητας έχουν μελετηθεί προσεκτικά από τους Ερμητιστές, και οι μέθοδοι, αντίδρασης, εξουδετέρωσης, και ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ τες μορφοποίησαν ένα σημαντικό μέρος της Ερμητικής Διανοητικής Αλχημείας.



ΣΤ. Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΤΙΑΤΟΥ
"Κάθε Αιτία έχει την Επίδρασή της, κάθε Επίδραση έχει την Αιτία της, όλα συμβαίνουν σύμφωνα με το Νόμο η Πιθανότητα είναι μόνο ένα όνομα για το Νόμο που δεν αναγνωρίζεται, υπάρχουν πολλά επίπεδα αιτιότητας, αλλά τίποτα δεν δραπετεύει το Νόμο."-- Το Κυμβάλιον.

Αυτή η αρχή εμπεριέχει το γεγονός ότι υπάρχει μια Αιτία για κάθε Επίδραση, μια Επίδραση από κάθε Αιτία. Εξηγεί ότι: "Όλα συμβαίνουν σύμφωνα με το Νόμο", ότι τίποτα πάντα "απλά συμβαίνει" ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πράγμα όπως την πιθανότητα, ότι ενώ υπάρχουν διάφορα επίπεδα του Αιτίου και του Αιτιατού, η ανώτερη εξουσιάζει - τα χαμηλότερα επίπεδα, ακόμα τίποτα ποτέ δεν δραπετεύει εντελώς από το νόμο. Οι Ερμητιστές αντιλαμβάνονται την τέχνη και τις μεθόδους της ανύψωσης πάνω από το συνηθισμένο επίπεδο του Αιτίου και του Αιτιατού, ως ένα βαθμό, και νοητικώς ανυψούμενοι σε ένα υψηλότερο επίπεδο γίνονται Αιτίες αντί αποτελέσματα. Οι μάζες των ανθρώπων φέρονται εμπρός, υπάκουες στο περιβάλλον, οι θελήσεις και οι επιθυμίες άλλων ισχυρότερων από τους ίδιους, η κληρονομικότητα, οι εισηγήσεις, και άλλες εξωτερικές αιτίες που τους κινούν περίπου όπως τα πιόνια στη σκακιέρα της ζωής. Αλλά οι Κυρίαρχοι, ανέρχονται στο ανώτερο επίπεδο, εξουσιάζοντας τις διαθέσεις τους, τους χαρακτήρες, τις ιδιότητες, και τις δυνάμεις, καθώς επίσης και το περιβάλλον που τους περιβάλλει, και γίνονται Εισηγητές αντί πιόνια. Βοηθούν ΝΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, αντί να παίζεται και να κινείται από θελήσεις άλλων και του περιβάλλοντος. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ την Αρχή αντί να είναι τα εργαλεία της. Οι Κυρίαρχοι υπακούουν την Αιτιολογία των ανώτερων επιπέδων, αλλά βοηθούν ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΘΕΙ το επίπεδό τους. Όλες οι Ερμητικές Αρχές έχουν αλληλεπίδραση με σχέση Αιτίου-Αποτελέσματος. Η Αιτία "έρχεται εντός και εκτός των δεσμών", με το Αποτέλεσμα. Όλες τις εκδηλώσεις είναι μεταξύ αιτίας και αποτελέσματος. Η Αιτία και το Αποτελέσμα αντλεί τη φύση του από τη συνουσία της δημιουργίας.

Σε αυτήν την δήλωση υπάρχει συμπυκνωμένος έναν πλούτος Ερμητικής γνώσης-αφημένης να διαβαστεί από όποιον μπορεί.

Ζ. Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ
"Το γένος είναι σε όλα, όλα έχουν τις Αρσενικές και τις
Θηλυκές τους Αρχές, το Γένος εκδηλώνεται σε όλα τα
Επίπεδα. "
-- Το Κυμβάλιον.

Αυτή η αρχή ενσωματώνει την αλήθεια ότι υπάρχει ΓΕΝΟΣ που φανερώνεται σε όλα -- οι αρσενικές και θηλυκές αρχές πάντα σε έργο. Αυτό ισχύει όχι μόνο στο Φυσικό Επίπεδο, αλλά για το Διανοητικό και ακόμη και το Πνευματικό Επίπεδο. Στο Φυσικό Επίπεδο, η Αρχή εκδηλώνεται ως φύλο, στα υψηλότερα Επίπεδα λαμβάνουν υψηλότερες μορφές, αλλά η αρχή είναι πάντα η ίδια. Καμία δημιουργία, φυσική, διανοητική ή πνευματική, δεν είναι δυνατή χωρίς αυτήν την Αρχή. Μια κατανόηση των νόμων της θα ρίξει φως σε πολλές όψεις ενός θέματος που έχει περιπλέξει τα μυαλά των ανθρώπων. Η Αρχή του Γένους λειτουργεί πάντα στην κατεύθυνση της γέννησης, της αναγέννησης, και της δημιουργίας. 

Όλα, και κάθε πρόσωπο, περιλαμβάνουν τα δύο Στοιχεία ή τις Αρχές, ή αυτήν την μεγάλη Αρχή, μέσα σε αυτό, αυτόν ή αυτήν. Κάθε Αρσενικό περιέχει και το Θηλυκό Στοιχείο, όπως κάθε Θηλυκό περιέχει και την Αρσενική Αρχή. Εάν θα κατανοούσατε τη φιλοσοφία της Νοητικής και Πνευματικής Δημιουργίας, Γέννησης, και Αναγέννησης, θα πρέπει να κατανοήσετε και να μελετήσετε αυτή την Ερμητική Αρχή.
 Περιέχει τη λύση πολλών μυστηρίων της Ζωής. Σας προειδοποιούμε ότι αυτή η αρχή δεν έχει καμία αναφορά σε ευρεία βάση, ολέθριες και υποβαθμισμένες λάγνες θεωρίες, διδασκαλίες και πρακτικές, οι οποίες διδάσκονται υπό τους πομπώδεις τίτλους, και που είναι ευτελισμός της μεγάλης φυσικής αρχής του Γένους.
 Τέτοιες αναγεννήσεις βάσεων των αρχαίων κακόφημων μορφών φαλλισμού τείνουν να καταστρέψουν το μυαλό, το σώμα και την ψυχή, και η ερμητική φιλοσοφία έχει ηχήσει πάντα τη σημείωση προειδοποίησης ενάντια σε αυτές τις υποβιβασμένες διδασκαλίες που τείνουν προς τη σφοδρή επιθυμία, την ακολασία, και τη διαστροφή των αρχών της Φύσης.
 
Εάν επιδιώκετε τέτοιες διδασκαλίες, πρέπει να πάτε αλλού για αυτές

Ο Ερμητισμός δεν περιέχει τίποτα για σας σύμφωνα με αυτές τις γραμμές. Στον καθαρό, όλα τα πράγματα είναι καθαρά στη βάση, όλα τα πράγματα είναι βάση.

Αυτές είναι σε γενικές γραμμές οι 7 ερμητικές αρχές, όπως έχουν ενσωματωθεί στο Κυμβάλειο. Στο σύνολό τους αποδίδουν με πληρότητα την ερμηνεία της δομής του σύμπαντος και των κοσμικών νόμων που αν και σε μια γενικότερη (μακροκοσμική) οπτική μπορεί να είναι δύσκολο να οριστούν, να ταυτοποιηθούν και να κατανοηθούν, πάραυτα, σε μικροκοσμικό επίπεδο (άνθρωπος), όλες αυτές οι αρχές μπορούν να αποτελέσουν σημαντικά βοηθήματα και εργαλεία προς την αυτοβελίωσή μας και την υλοποίηση αυτού που ονομάζουμε γνώθι σεαυτόν...



ΠΗΓΕΣ: http://www.schizas.com
            http://free-i-am.blogspot.gr
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters