Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Η Εφορία «γδέρνει» και Ελληνες που ζουν στο… εξωτερικό!

metanastes
Δεν φτάνει, όπως φαίνεται, η κατάρα της νέας μετανάστευσης λόγω της μνημονιακής κατάρρευσης της χώρας. Δεν αρκεί δηλαδή το έγκλημα του κράτους εναντίον της νεολαίας και της ελληνικής οικονομίας, καθώς υποχρεώνει δεκάδες χιλιάδες μορφωμένους νέους με πανεπιστημιακά πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά να εγκαταλείπουν την Ελλάδα και να φεύγουν στη Γερμανία, την Ευρώπη, την Αμερική ή την Αυστραλία. Δεν αρκούν τα τεράστια έξοδα που έχουν κάνει οι γονείς και το ελληνικό κράτος επί τουλάχιστον είκοσι χρόνια για να σπουδάσουν τα παιδιά αυτά από το δημοτικό έως το πανεπιστήμιο και κατόπιν να τα στείλουν στα νύχια των ξένων που δεν έχουν ξοδέψει ούτε ένα ευρώ, για να εκμεταλλευτούν οι ξένοι τις σπουδές και τις γνώσεις τους, αφήνοντας σταδιακά την Ελλάδα με όλο και λιγότερο πανεπιστημιακό φως.
Σαν να μην έφτανε, λοιπόν, το γεγονός ότι η κυβέρνηση διώχνει κατά χιλιάδες τους Ελληνες επιστήμονες από την Ελλάδα, ταυτόχρονα έχει δώσει εντολή στις εφορίες να… γδέρνουν όσο μπορούν περισσότερο φορολογικά τους επιστήμονες που διώχνει! Πληθώρα γονέων που έχουν μείνει εδώ και προσπαθούν να φέρουν εις πέρας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες με τις εφορίες προκειμένου τα παιδιά τους να αναγνωριστούν ως κάτοικοι εξωτερικού, μας καθιστούν κοινωνό προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Για να μετεγγραφεί κάποιος στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού πρέπει πρώτα από όλα να φέρει βεβαίωση διαμονής στο εξωτερικό από αρμόδια δημόσια αρχή – προξενείο ελληνικό, δήμο της αλλοδαπής κ.λπ.
Από τη βεβαίωση αυτή πρέπει να προκύπτει ότι το περί ου ο λόγος άτομο ζει τουλάχιστον 183 μέρες τον χρόνο στο εξωτερικό (έξι μήνες συν μία μέρα). Κάποιοι, όμως, που προσκόμισαν βεβαιώσεις από προξενεία αντιμετωπίστηκαν περιφρονητικά από τις εφοριακές αρχές στη βάση του ισχυρισμού… «τα προξενεία βεβαιώνουν ό,τι τους ζητήσεις»! Απαιτείται επίσης η σύμβαση ή οι συμβάσεις εργασίας. Γονέας, όμως, που τους πήγε ετήσια σύμβαση εργασίας του γιου του σε χώρα της Ευρωζώνης, πήρε την εξωφρενική απάντηση ότι ήθελαν… σύμβαση αορίστου χρόνου! Παρανοϊκό και αισχρό. Αλλοι γονείς μας κατήγγειλαν ότι ο εφοριακός υπάλληλος έψαχνε να βρει με ποιο φορολογικό συντελεστή φορολογείται εδώ ο άλφα ή ο βήτα τύπος εισοδήματος και με ποιον συντελεστή στη χώρα παραμονής του ενδιαφερομένου.
Αν σε κάποιο εισόδημα ο ελληνικός συντελεστής ήταν μεγαλύτερος από τον ξένο, τότε ζητούσαν να πληρώσει στην ελληνική εφορία τη… διαφορά φόρου!!! Διάφορες κραυγαλέα αυθαίρετες απαιτήσεις εφοριακών υπαλλήλων, οι οποίες κατ’ ουδένα τρόπο προκύπτουν από το νομοθετικό πλαίσιο που υφίσταται, μας οδήγησαν σε ένα άλλο συμπέρασμα. Μέχρι την ημερομηνία μεταφοράς στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, όλοι οι Ελληνες που ζουν στο εξωτερικό και εργάζονται πρέπει να κάνουν δήλωση στην ελληνική εφορία για το αποκαλούμενο «παγκόσμιο εισόδημά» τους. Σχηματίσαμε την εντύπωση ότι η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή να προβάλλονται όσο το δυνατόν περισσότερα γραφειοκρατικά εμπόδια ώστε να καθυστερεί όσο περισσότερο μπορεί η μεταφορά των ενδιαφερομένων στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού. Στόχος αυτής της καθυστέρησης είναι να τους φορολογήσει η ελληνική και όχι η ξένη κυβέρνηση για το εισόδημά τους, αρπάζοντας ό,τι περισσότερο μπορεί να αποσπάσει! Απεχθής και αποκρουστική αυτή η στάση της κυβέρνησης. Επιπλέον συντείνει τα μέγιστα στο να εξοργίζει τους Ελληνες που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν.
Τους κάνει να μουντζώνουν και με τα δυο τους χέρια προς την κατεύθυνση της Ελλάδας των πολιτικών απατεώνων και να ορκίζονται ότι δεν θα ξαναπατήσουν το πόδι τους εδώ! Εναν όρκο, βέβαια, που σχεδόν όλοι τους τον παραβαίνουν και πολύ καλά κάνουν, αλλά που ταυτόχρονα ανοίγει πολύ βαθύ ρήγμα συναισθηματικό ανάμεσα στους επιστήμονες που η μνημονιακή κυβέρνηση διώχνει και στην πατρίδα μας. Επειδή είμαστε βέβαιοι ότι η παρούσα κυβέρνηση αδιαφορεί παντελώς για τις συνέπιες της πολιτικής της, ελπίζουμε η επόμενη κυβέρνηση να προσπαθήσει να διασώσει ό,τι είναι δυνατόν και στον τομέα αυτόν.
πηγή

http://alfeiospotamos.gr/?p=7947

DC Capitol Overtaken by Patriots, Police and Military (vid). The United States of America, στασίασαν απέναντι στο UNITED STATES CORPORATION

ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ
(4-7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014… δείτε τι σημαία κυματίζει στο Καπιτώλιο!)

Ευάγγελος Ηρακλείδης ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ BANKSTERS ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ «ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ» ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ(εξαπάτησης) ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ…!!!





George Voudouris  ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ….
ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE
ΕΠΕΙΓΟΝ! — 5 Ιουλίου 2014–08.11πμ
The United States of America, στασίασαν απέναντι στο UNITED STATES CORPORATION??
ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ: Διοικ. Ντέιβιντ Ρόμπινσον, 207-798-4695
ΕΝΙΑΙΟ MAINE ΚΟΙΝΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Grand Jury
3 Linnell Circle, Brunswick, Maine, 04011
LEX NATURALIS – DEI Gratia
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για 4 Ιουλίου του 2014
Στις 19 Ιουνίου, 2014 οι οργανικές αμερικανικές πολιτείες της Ένωσης – γνωστή ως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής που ασκούν ολομέλεια πολιτική δύναμη πάνω στη γη – που εκδόθηκαν παραγγελίες σε όλα τα μέλη των εγχώριων δυνάμεων της Αστυνομίας, των ΗΠΑ Marshals Υπηρεσία, το φρούραρχος, τα μέλη της American Bar Association, και οι αμερικανικές Ένοπλες Υπηρεσίες? και διορίστηκε στρατηγός Κάρτερ Φ. Χαμ για να οδηγήσει και την εντολή του Μεγάλου Στρατού της Δημοκρατίας (GAR) και των διαδόχων του, υπό την καθοδήγηση του Γενικού Επιτελείου Στρατού και με την πλήρη υποστήριξη τους.
Οι παραγγελία όριζε ότι θα πρέπει να καταστεί αναγκαίο για να καταστείλει τις εμπορικές μισθοφορικών στρατευμάτων που λειτουργούν υπό το πρόσχημα της ύπαρξης υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης – που περιλαμβάνουν αλλά δεν περιορίζονται στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης Διοίκηση, την υπηρεσία εσωτερικού εισοδήματος, το Προεδρείο του οινοπνεύματος, Καπνός και πυροβόλα όπλα, κ.λπ. – ο στρατηγός Χαμ αναλαμβάνει την άμεση διοίκηση και τον έλεγχο όλων των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών που οφείλονται σε Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής που σταθμεύουν στη Βόρεια Αμερική και θα τους συναντήσουν υπό τις διαταγές του ως The Grand Στρατού της Δημοκρατίας. Και ότι όλες οι δυνάμεις του αέρα, της γης και της θάλασσας πρόκειται να χρησιμοποιηθούν.
Κάθε δαπάνη ή ζημία που επήλθε ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης του The Grand Στρατού της Δημοκρατίας θα πρέπει να χρεώνονται όπως έχουν ορισθεί προηγουμένως.
Όλες οι προσπάθειες πρέπει να γίνονται από το Μεγάλο Στρατό της Δημοκρατίας για να του χαριστεί η ζωή και η περιουσία ενώ έχει αναλάβει οποιαδήποτε δράση εντός των κρατών της Ένωσης, χωρίς καμία εξαίρεση.
Ο GAR είναι μοναδικά ενεργοποιημένος από αυτές τις παραγγελίες για να λειτουργήσει στη γη από τις πενήντα (50) οργανικές πολιτείες για την εξασφάλιση της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των Αμερικανικών Κρατών και της Αμερικής State πολίτες. Το GAR δεν είναι ένας ξένος στρατός και αποτελείται κυρίως από αμερικανικό κράτος Πολιτών.
Σε περίπτωση που απαιτείται να λάβουν θέσεις στον τομέα, οι τοπικοί διοικητές διέταξε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επικοινωνήσει τη βάση της εξουσίας τους και οι λόγοι για την παρουσία τους στο αμερικανικό έδαφος κράτους να εξασφαλίσει την ταχεία κατάπαυση των εχθροπραξιών και μια ευρεία κατανόηση των σφετερισμός και πράξεις απάτης που οδήγησαν σε οποιαδήποτε σύγκρουση.
Όλα τα μέρη πρέπει να να κατανοήσουν τη φύση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, τα όρια της εξουσίας του, και τη δική τους υποχρέωση να ενεργούν προς όφελος των οργανικών κρατών της Ένωσης.
Ο Μεγάλος Στρατός της Δημοκρατίας (GAR) θα συνεχίσει να λειτουργεί υπό τις διαταγές του στρατηγού 100 γνωστή ως κώδικας Lieber, όπως σώζεται από την πένα του τελευταίου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Αβραάμ Λίνκολν.
Διαταγές ή εκτελεστικό, που εκδόθηκαν από τον Barack H. Ομπάμα ο οποίος προσποιείται ηγεσία στη γη των Αμερικανικών Κρατών, ενώ λειτουργεί ως «πρόεδρος» της ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ Corporation ούτε ως «πρόεδρος» των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, οφείλονται καμία απόδοση από Μεικτής Αρχηγών του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγός Χαμ, ή οποιοδήποτε συνηθισμένο.
Όλα ξεκάθαρα ανέφερε επιχορηγήσεις της συμβατικής αρχής εμφανής στο Σύνταγμα Για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής παραμένουν στη θέση τους, με την επιφύλαξη της καλής πίστης επιδόσεις των συνοδευτικών υποχρεώσεων και συνθηκών.
Ο κ. Ομπάμα είναι ο «πρόεδρος» μιας εταιρείας κυβερνητικές υπηρεσίες στο πλαίσιο της σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών που προβλέπονται στις οργανικές καταστάσεις και για τη μισθοδοσία τους. Έχει διαφορετικά ενεργεί ως ξένη αξιωματούχος που εκπροσωπεί τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Inc Σε καμία από αυτές τις ικανότητες είναι αυτός επέτρεψε σε κάθε του παρέχεται εξουσία να επιβάλει σε αμερικανικό κράτος πολίτες, να θέσουν σε κίνδυνο αμερικανικό κράτος περιουσία, ή την εντολή δυνάμεις μισθοφόρων σε αμερικανικό έδαφος κράτους – ωστόσο πέπλο όπως ομοσπονδιακές υπηρεσίες θητεία.
Οι παραγγελίες απαιτούν τα Επιτελεία και του Στρατηγού Χαμ να αρχίσει μέτρα για να αφοπλίσει το ομοσπονδιακό προσωπικό πολιτικό οργανισμό και να πάρουν τον έλεγχο των τεράστιων αποθεμάτων όπλων τα οποία έχουν αχρεωστήτως συγκεντρώσει από «το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας», FEMA, και άλλων φορέων που απασχολούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το μόνο ομοσπονδιακή υπηρεσία επιτρέπεται η ελεύθερη έξοδο στη γη των Πολιτειών είναι η Marshals Υπηρεσία των ΗΠΑ, και τότε μόνο, όταν το προσωπικό τους που ασχολείται με την υποχρέωσή τους να προστατεύσουν τις ΗΠΑ Mail και ορκίστηκε να ενεργούν ως κρατικοί αξιωματούχοι. Όλα τα άλλα το προσωπικό ομοσπονδιακή υπηρεσία περιορίζεται στην άοπλη θητεία μέχρι νεωτέρας.
Οι Επιτελείο κατευθύνονται να τα ανακοινώνουν Γενική Πολιτικής Παραγγελίες απευθείας στον κ. Ομπάμα, τα μέλη του «Κογκρέσου των ΗΠΑ», τους διαχειριστές όλων των «ομοσπονδιακό» υπηρεσίες, τα μέλη του «Ανωτάτου Δικαστηρίου» και εκείνοι που ενεργούν ως «Διοικητών «να υποχρεώσει την ταχεία κατανόηση και τη συνεργασία τους.
Κάθε δαπάνη ή ζημιά που προκαλείται από αυτές τις οργανικές καταστάσεις ή οποιαδήποτε αμερικανική μέλος του Πολίτη, ως αποτέλεσμα των ενεργειών που αναλαμβάνονται από οποιαδήποτε ομοσπονδιακή προσωπικό του οργανισμού που ενεργεί ως ένοπλους μισθοφόρους σε αμερικανικό έδαφος κράτους θα πρέπει να νοηθεί ως αποτέλεσμα των βίαιων εγκλημάτων που διαπράττονται κατά των ειρηνικών κατοίκων της χώρας και θα υποστούν τις άμεσες απόφαση εκκαθάριση των περιουσιακών στοιχείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) για την πληρωμή των προβλεπόμενων αποζημιώσεων. Τέτοιου είδους εγκλήματα θεωρούνται επίσης την αύξηση του δημόσιου χρέους που υπόκεινται σε γενναιοδωρία της σύμβασης προεπιλογή.
Οποιαδήποτε και όλα τα εταιρικά στελέχη της ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ή οποιοδήποτε διάδοχο οργανισμό (-ες) κληρονομεί «ομοσπονδιακό» συμβάσεις παροχής υπηρεσιών που υποστηρίζουν, παραβλέπω, ή την προώθηση τέτοιων εγκλημάτων κατά της αμερικανικής μέλη ή εις βάρος των αμερικανικών κρατικών πολίτες υπόκεινται σε σύλληψη και ποινική δίωξη για τις εμπορικές και βίαια εγκλήματα.
Όλοι οι ξένοι αξιωματούχοι που λειτουργούν ως εκλεγμένοι ή διοριστούν μόνιμοι υπάλληλοι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ήσσονος σημασίας) που υποστηρίζουν, παραβλέπω, ή την προώθηση τέτοιων εγκλημάτων κατά της αμερικανικής μέλη ή εις βάρος των αμερικανικών κρατικών πολίτες υπόκεινται σε σύλληψη, την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων τους, και την απέλαση προς Πουέρτο Ρίκο, το Γκουάμ, ή όπως άλλες «πολιτείες», όπως μπορεί να είναι πρόθυμοι να τους δεχτεί.
Τέτοιου είδους «ξένους αξιωματούχους» περιλαμβάνουν τα μέλη των αμερικανικών και βρετανικών Δικηγορικών Συλλόγων οποίοι είχαν την άδεια να ενεργήσει ως κουρσάροι ενάντια στα συμφέροντα των Αμερικανικών Κρατών και των αμερικανικών κρατικών Πολίτες 1845-2013 σε κατάφωρη παραβίαση της Trust. Όλες αυτές οι άδειες έχουν πλέον σβήσει. Τα μέλη των δικηγορικών συλλόγων που απαιτούνται για την άμεση παύση επιθέσεις εναντίον Αμερικανικών Κρατών και της Αμερικής State πολίτες και πρέπει να υπόκειται σε σύλληψη, την κατάσχεση και την απέλαση διαφορετικά.
Μέχρι του σημείου ως εταιρικά στελέχη που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Incorporated, και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σκηνοθετημένη υπό συνθήκες απάτης και σημασιολογική δόλο εκ νέου τον τόπο, τα κτήματα των Αμερικανικών Κρατών και ζουν αμερικανικό κράτος πολίτες στην αλλοδαπή περιοχή δικαιοδοσίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερική (ήσσονος σημασίας) που είναι ένοχοι για σοβαρά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων των πράξεων της απάτης και προδοσίας που διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 1933 και 1945, και είναι καταδικασμένοι μετά θάνατον.
Μέχρι του σημείου οι αιρετοί που λειτουργούν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ήσσονος σημασίας) έχουν παρόμοια εγκλήματα πολέμου εναντίον Αμερικανικών Κρατών και φιλήσυχους κατοίκους τους κατά την ίδια χρονική περίοδο, στέκονται καταδίκασαν μετά θάνατον.
Δεν εκτέλεση μετά από κάθε αμερικανικό κράτος ή αμερικανικό κράτος Πολίτη οφείλεται ως αποτέλεσμα οποιασδήποτε «νόμος» του κάθε «Κογκρέσου» που λειτουργεί ως κυρίαρχη κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ήσσονος σημασίας), ούτε ως του Διοικητικού Συμβουλίου ή Διοικητικού Συμβουλίου της οποιαδήποτε οντότητα που ενσωματώνονται απολύτως.
Όλα αυτά τα (Ε) κράτη και ESTATES λανθασμένα πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύει το αμερικανικό μέλη και αμερικανικό κράτος Πολιτών και τα οποία μεταφέρθηκαν από την απάτη και τη νομική εξαπάτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ήσσονος σημασίας) και πιο πρόσφατα στην πόλη-κράτος των Ηνωμένων Εθνών, οι εκ νέου venued χωρίς εξαίρεση στον γεωγραφικά καθορισμένες Αμερικανικών Κρατών και το αμερικανικό κράτος των Πολιτών, όπου θα παραμείνουν στο διηνεκές ως περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στους νόμιμους δικαιούχους και νόμιμη.
Όλα τα νομικά πρόσωπα φαντασίας, ωστόσο δομημένο και το όνομά του από την αμερικανική μέλη και αμερικανικό κράτος πολίτες επιστρέφονται σ “αυτούς και τον έλεγχό τους, ελεύθερες και απαλλαγμένες από οποιοδήποτε χρέος, υπόσχεση, επιβάρυνση ή υποχρέωση που τους προσάπτεται, ως αποτέλεσμα των ψευδών ισχυρισμών »για λογαριασμό τους «από αξιωματικούς των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Inc και η ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ, INC ή με οποιοδήποτε ξένους αξιωματούχους που λειτουργούν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ήσσονος σημασίας), ή κράτους της Πόλης των Ηνωμένων Εθνών ψευδώς ισχυρίζεται ότι» εκπροσωπεί «τους ή να έχουν δικαιοδοσία πάνω τους.
Η σημερινή κατάσταση είναι εν μέρει το αποτέλεσμα των εγκληματικών πράξεων που ασχολούνται με πριν από 150 χρόνια, η οποία οδήγησε στην εμπορική υποδούλωση των Αφροαμερικανών που με συνοπτικές διεκδικηθεί ως κινητών υποστήριξη «κυβέρνηση των ΗΠΑ» χρέους στον απόηχο του Εμφυλίου Πολέμου. Παρά κάθε πράξη της κατάργησης και της δήλωσης της απαγόρευσης της τόσο υποδούλωση και τη σκλαβιά, ήταν η πολιτική της «κυβέρνησης των ΗΠΑ» να υποδουλώσουν τους πολίτες της και να λειτουργήσει ως ένας αδίστακτος κατάσταση μεταξύ των εθνών του κόσμου.
Αντί της απελευθέρωσης Αφροαμερικανοί το άθροισμα συνολικό αποτέλεσμα του εμφύλιου πολέμου ήταν να επεκτείνει κατά πολύ την ιδιοκτησία του δημοσίου τομέα των σκλάβων, δίνοντας αφορμή για την εξωφρενική και αβάσιμων αξιώσεων που έχουν γίνει εναντίον του αμερικανικού Πολιτειών και τον αμερικανικό κράτος πολίτες ότι έχουμε να κάνουμε με το σήμερα .
Είναι μοναδικά τοποθέτηση ότι το Μεγάλο Στρατό της Δημοκρατίας, υπενθυμίζεται να διευθετήσει την κατάσταση αυτή προς όφελος του λαού.
Αυτές οι παραγγελίες είχαν απευθυνθεί και να λάβει από:
Κοινή Επιτελάρχης
9999 Επιτελείο
πεντάγωνο
Washington, DC 20318 – 9999
Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ ΟΡΚΩΤΟΙ MAIL ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ
7012 3460 0003 4344 3512 – 19 Ιουν του 2014
Πηγη:
http://jhaines6.wordpress.com/2014/07/04/press-release-press-release-press-release-press-release-spread-far-and-wide-j/
……………………………
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ: Διοικ. Ντέιβιντ Ρόμπινσον, 207-798-4695 ΕΝΙΑΙΟ MAINE ΚΟΙΝΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Grand Jury 3 Linnell Circle, Brunswick, Maine, 04011 LEX NATURALIS – ΔΕΗ το Gratí ON 19 Ιουνίου, 2014 οι οργανικές αμερικανικές πολιτείες της Ένωσης – γνωστή ως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής που ασκούν ολομέλεια πολιτική δύναμη πάνω στη γη – που εκδόθηκαν παραγγελίες σε όλα τα μέλη των εγχώριων δυνάμεων της Αστυνομίας, των ΗΠΑ Marshals Υπηρεσία, το φρούραρχος, τα μέλη της American Bar Association, και οι αμερικανικές Ένοπλες Υπηρεσίες? και διορίστηκε στρατηγός Κάρτερ Φ. Χαμ για να οδηγήσει και την εντολή του Μεγάλου Στρατού της Δημοκρατίας (GAR) και των διαδόχων του, υπό την καθοδήγηση του Γενικού Επιτελείου Στρατού και με την πλήρη υποστήριξη τους. Είναι μοναδικά τοποθέτηση ότι το Μεγάλο Στρατό της Δημοκρατίας, υπενθυμίζεται να διευθετήσει την κατάσταση αυτή προς όφελος του λαού. Αυτές οι παραγγελίες είχαν απευθυνθεί και να λάβει από: Κοινή Επιτελάρχης 9999 Επιτελείο πεντάγωνο Washington, DC 20318 – 9999 Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ ΟΡΚΩΤΟΙ MAIL ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ 7012 3460 0003 4344 3512 – 19 Ιουν του 2014
…………………………….
Ευάγγελος Ηρακλείδης http://www.youtube.com/watch?v=bb35vN_sWXE 
Published on Jul 4, 2014
7-4-14 M2U04185 HAPPY 4TH OF JULY 2014 WE’RE FREE YOU ALL! 


https://www.createspace.com/4870915

http://mainerepublicemailalert.com

The Lieber Code
http://civilwarhome.com/liebercode.htm

RELEASED BY: Admin. David Robinson, 207-798-4695
UNIFIED MAINE COMMON LAW GRAND JURY
3 Linnell Circle, Brunswick, Maine, 04011
LEX NATURALIS — DEI GRATI

ON June 19, 2014 the organic American states of the Union — known as The United States of America exercising plenary civil power upon the land — issued Orders to all Members of the domestic Police Forces, US Marshals Service, the Provost Marshal, members of the American Bar Association, and the American Armed Services; and Appointed General Carter F. Ham to lead and command The Grand Army of the Republic (GAR) and its successors under the guidance of the Joint Chiefs of Staff and with their full support.

It is uniquely fitting that The Grand Army of the Republic is recalled to settle this circumstance in favor of the people.

These Orders were addressed to and received by:

Joint Chief of Staff
9999 Joint Staff
Pentagon
Washington, DC 20318 — 9999
US Postal Service CERTIFIED MAIL RECEIPT
7012 3460 0003 4344 3512 — JUN 19 2014

ΒΑΡΑΝΕ ΤΗΝ CABAL ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ..!!! ΤΑ «ΑΜΕΡΙΚΑΝΆΚΙΑ» ΞΥΠΝΗΣΑΝ… ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΆ ΜΑΣ..!!!
http://scannedretina.com/…/public-notice-joaquin…/ 
ΣΕ PDF: https://scannedretina.files.wordpress.com/2014/06/06172014-us-ccc.pdf
…………………………..
IS OBAMA QUITTING THE PRESIDENCY? ο Ομπάμα αποχωρεί από το ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ; http://www.truthandaction.org/is-obama-quitting-presidency/ «Ο πρόεδρος δίνει τους Αμερικανούς την αίσθηση ότι, όπως ο ίδιος παραιτείται από το Κογκρέσο, αυτός είναι του είδους να εγκαταλείπει τη δουλειά του», δηλώνει ο Fox ομιλητές AB Stoddard. «Ξέρουν ότι την κοπανά από το κτίριο για να πάει στο Starbucks και Chipotle. Έχει βαρεθεί στο κουκούλι? προγραμματίζει φαινεται την μετα προεδρία του. » Fox news αναφέρει ότι ο Ομπάμα δίνει την εντύπωση ότι είναι «παραιτούμαι από την εργασία». Κάποιος μπορεί να ελπίζει, αλλά είναι αυτός ο άνθρωπος που φαινόταν κλίση κόλαση για την καταστροφή αυτή η χώρα πραγματικά υπόψη παραιτηθεί από την προεδρία σε δυσμένεια; Ή μήπως είναι πιο πιθανό ότι αυτό είναι απλώς προπαγάνδα;
……………………………
http://www.youtube.com/watch?v=bb35vN_sWXE Published on Jul 4, 2014 7-4-14 M2U04185 HAPPY 4TH OF JULY 2014 WE’RE FREE YOU ALL! https://www.createspace.com/4870915http://mainerepublicemailalert.com The Lieber Code http://civilwarhome.com/liebercode.htm RELEASED BY: Admin. David Robinson, 207-798-4695 UNIFIED MAINE COMMON LAW GRAND JURY 3 Linnell Circle, Brunswick, Maine, 04011 LEX NATURALIS — DEI GRATI ON June 19, 2014 the organic American states of the Union — known as The United States of America exercising plenary civil power upon the land — issued Orders to all Members of the domestic Police Forces, US Marshals Service, the Provost Marshal, members of the American Bar Association, and the American Armed Services; and Appointed General Carter F. Ham to lead and command The Grand Army of the Republic (GAR) and its successors under the guidance of the Joint Chiefs of Staff and with their full support. It is uniquely fitting that The Grand Army of the Republic is recalled to settle this circumstance in favor of the people. These Orders were addressed to and received by: Joint Chief of Staff 9999 Joint Staff Pentagon Washington, DC 20318 — 9999 US Postal Service CERTIFIED MAIL RECEIPT 7012 3460 0003 4344 3512 — JUN 19 2014
…………………………………
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΙΝΚ…
https://www.youtube.com/playlist?list=PL4ZpayuO-tS6GyDPN-UJHVlbVMXTeo0Ac
Δημοσιεύτηκε στις 6 Ιουλ 2014

http://alfeiospotamos.gr/?p=7965

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ (ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΟΑΣΗ ΣΙΒΑ, ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ, ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ, Α.Ο.Ζ., ΚΥΠΡΟΣ.

aoz 
ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΛΗ, ΑΙΣΧΙΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ (ΜΠΕΝ ΖΕΛΟΝ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ) ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ Η ΝΗΣΟΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΩΣ… ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ; ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΜΟΝΟΝ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΑ ΝΗΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΟΖ… 
Σύμφωνα με την Αμερικανική πρεσβεία εις την Αθήνα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ονομάζεται Τούρκογλου [γεννηθείς Τούρκογλου] 
και άλλαξε το όνομά του σε Βενιζέλος!!!….
δείτε κάτω το διαρρεύσαν έντυπο από τα wikileaks
Ά8.  (SBU) Evangelos Venizelos: Leader of a PASOK faction that has
traditionally been in opposition to Papandreou.  A university
professor of constitutional law born in 1957, Mr. Venizelos (nee
Turkoglu) collided with Mr. Papandreou over the party leadership in 2007 – and decisively lost.
πηγη>
http://wikileaks.org/cable/2009/10/09ATHENS1535.html
Reference ID
09ATHENS1535
http://kopais.blogspot.com/2012/03/blog-post_14.html
Σχετικά θέματα

Το μεγάλο έγκλημα του Ε.Βενιζέλου.Διέκοψε τις ανασκαφές στην Όαση Σίβα…

ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΠΟΥΛΙΑΝΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟ…

Ευάγγελος Βενιζέλος ο πατριδογνώστης!

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ…Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ…
…ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ… ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙΣ…
………………………………………………………………………………
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ;
map-kastellorizo-island
ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ_ΑΟΖ
Ε. ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΠΡΟΣ Βαγγέλη ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ: «…Η Ελλάς και το Έθνος δεν είναι ο κύριος Βενιζέλος».
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΦΕΝΤΗΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ; ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Ο ΜΟΧΘΗΡΟΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;
…………………………………………………………..
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ…

Οι Τούρκοι προκαλούν – Το κείμενο «φωτιά»…


Χωρίς να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από τις γνωστές αδιάλλακτες θέσεις της, η Τουρκία κατέθεσε ένα έγγραφο 106 σελίδων στο Συμβούλιο Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε επί ελληνικής προεδρίας.
Μέσα σε αυτό το έγγραφο το οποίο έχει…
στη διάθεση του το Real.gr και παρουσιάζει σήμερα τα πιο βασικά του σημεία, γίνεται λόγος για «εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία».
Είναι η φράση που προκάλεσε την οργή της Κύπριας ευρωβουλευτή Ελένης Θεοχάρους η οποία κατηγόρησε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών «για απαράδεκτη αδράνεια», που οδήγησε σε πρωτοφανή ρηματική διακοίνωση της Αθήνας προς τη Λευκωσία και που ανάγκασε τον πρόεδρο της Κύπρου να παρέμβει επιχειρώντας να κλείσει το θέμα.

Επισημαίνουν λοιπόν οι Τούρκοι σε αυτό το έγγραφο:
«Μέχρι να βρεθεί μια τελική και ισότιμη λύση στο θέμα της Κύπρου, η Τουρκία δεν μπορεί να δει θετικά την αποδοχή των Ελληνοκυπρίων στους διεθνείς οργανισμούς. Αποδεχόμενη τα αιτήματα των Ελληνοκυπρίων να έχουν πρόσβαση στους Διεθνείς οργανισμούς θα ενίσχυε το εσφαλμένο επιχείρημά τους να εκπροσωπούν την εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία και να τους αποσπά από το σκοπό της διευθέτησης. Η Τουρκία θα δράσει σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της».
Η Τουρκία αναφέρεται ακόμη και στις πρόσφατες έρευνες που πραγματοποίησε το ερευνητικό σκάφος Barbaros Hayrettin Pasa το οποίο έφτασε να πλέει 40 μίλια από τις ακτές της Κύπρου, εντός της ΑΟΖ του νησιού.
Στο έγγραφο υποστηρίζουν ότι «ενημέρωσαν τα Ηνωμένα Εθνη για τα εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας όπως αυτά συμφωνήθηκαν ανάμεσα στην Τουρκία και της Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Συμπληρώνουν δε ότι με το γράμμα που απέστειλαν τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών «απορρίπτουν τους αβάσιμους ισχυρισμούς της Ελληνοκυπριακής πλευράς».
Τονίζουν ακόμη ότι η θέση της Τουρκίας σε ότι αφορά το Αιγαίο δεν έχει αλλάξει και ότι αυτή η θέση δεν έχει να κάνει τίποτα με την αντίληψη περί «απειλής».
Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να συστήσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αποφεύγουν «τον ευαίσθητο όρο απειλή» όταν αναφέρονται στη Θαλάσσια Στρατηγική και στην οριοθέτηση των θαλάσσιων ορίων στην περιοχή.
Για τη Θράκη
Αίσθηση πάντως προκαλεί η αναφορά της Τουρκίας στην «Τουρκική Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης». Σημειώνουν ότι «παρά το γεγονός ότι είναι Ευρωπαίοι πολίτες αντιμετωπίζουν την άρνηση της εθνικής τους ταυτότητας. Τη μη αναγνώριση του εκλεγμένου Μουφτή. Την εμπλοκή στις θρησκευτικά αυτόνομες περιουσίες, στην έλλειψη ίσης εκπαίδευσης όπως επίσης και στους μειονοτικούς παιδικούς σταθμούς». Και καταλήγουν ότι η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στα Δωδεκάνησα και στην εκεί «τουρκική κοινότητα, όπου υπάρχει άρνηση της κατάστασής τους».
real.gr
http://nonews-news.blogspot.gr/2014/07/blog-post_7592.html

http://alfeiospotamos.gr/?p=7959

Εφιάλτης προ των πυλών...

Εδώ και τρεις μέρες το πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ “Cape Ray” βρίσκεται έμφορτο με τα χημικά της Συρίας στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, νοτιοδυτικά της Κρήτης, συνοδεία πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία. Θεωρητικά η διαδικασία για πρώτη φορά εν πλω της υδρόλυσης έχει ξεκινήσει.
Το ίδιο θεωρητικά οι Αμερικανοί διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και όλα κινούνται βάσει ενός χρονοδιαγράμματος από 60 έως 90 μέρες. Ο Οργανισμός Απαγόρευσης των Χημικών παραπέμπει για τις όποιες ευθύνες στους Αμερικανούς, διαβεβαιώνει όμως ότι επιθεωρητές του διαρκώς παρακολουθούν το όλο εγχείρημα και πιστοποιούν ότι κατά τη διαδικασία της υδρόλυσης θα καταγραφούν τα πάντα, ωστόσο δεν αναμένουν κανένα πρόβλημα μέχρι την ολοκλήρωση του εγχειρήματος (!).
Τόσο οι Αμερικανοί όσο και ο Οργανισμός υποστηρίζουν ότι, έστω και χωρίς τα χημικά της Συρίας (;), όλες οι δοκιμές πάνω στο “Cape Ray” έδειξαν ότι το σύστημα με τους διπλούς αντιδραστήρες λειτουργεί ασφαλώς. Αρνήθηκαν όμως να απαντήσουν επίσημα αν γνωρίζουν εκ των προτέρων πως αυτό θα ανταποκριθεί στις αντιδράσεις των χημικών της Συρίας που θα υδρολυθούν. Πολύ περισσότερο που Οργανισμός, στο ερώτημά μας αν υπάρχει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σε περίπτωση διαρροής στη θάλασσα ή τον αέρα ή ατυχήματος, αντί απάντησης δήλωσε άγνοια, παραπέμποντας στην αποστολή του “Cape Ray”, η οποία επίσης για το θέμα αυτό δεν έδωσε καμία απάντηση.
Νέα στοιχεία
Ο Έλληνας καθηγητής στην Ιαπωνία δρ. Γιώργος Ζουγανέλης, που και στο παρελθόν είχε παρουσιάσει συγκλονιστικά στοιχεία για το επικίνδυνο του όλου εγχειρήματος, επανέρχεται τώρα με νέα στοιχεία και μάλιστα με επίκεντρο το σύστημα υδρόλυσης πάνω στο “Cape Ray”, σε σχέση με το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας που πρόκειται να εξουδετερωθεί, παραθέτοντας στοιχεία και φωτογραφικό υλικό που κατά την επιστημονική του ανάλυση ενισχύουν την άποψή του, ότι το εγχείρημα είναι εξαιρετικά υψηλού ρίσκου, με τον κίνδυνο ατυχήματος να είναι ιδιαίτερα αυξημένος.
Ειδικότερα, όπως υποστηρίζει ο κ. Ζουγανέλης, «σε προηγούμενο άρθρο μου είχα αναφέρει πως η όλη διαδικασία της υδρόλυσης των χημικών στο πλοίο “Cape Ray” απαιτούσε ένα χώρο μέσα στο πλοίο με χοντρά τοιχώματα, ρομπότ κ.λπ., στον οποίο με την κατάλληλη μηχανική επεξεργασία θα αφαιρούντο τα χημικά από τις οβίδες πριν οδηγηθούν προς υδρόλυση. Υπέθεσα για λίγο ότι στο πλοίο “Cape Ray” χρησιμοποιούσαν την πιο τελευταία τεχνολογία». Σημειώνεται ότι πάνω στο πλοίο, με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις, δε θα εξουδετερωθούν μόνο πρόδρομες χημικές ουσίες, αλλά και περιεχόμενο από χημικά οπλικά συστήματα της Συρίας.
Παλιά τεχνολογία
«Απ’ όσα περιφραστικά ανέφεραν άλλοι συνάδελφοι στην Ελλάδα, που παρακολουθούν πιο στενά το θέμα, κατάλαβα ότι στο “Cape Ray” χρησιμοποιείται μια παλαιότερη τεχνολογία, που δεν απαιτεί χρήση ρομπότ, αλλά περισσότερη ανθρώπινη συμμετοχή, πράγμα το οποίο κάνει το εγχείρημα ακόμη πιο επικίνδυνο. Είναι χρήσιμο να εξηγηθεί οπτικά το “γιατί” και αυτό κάνω στη συνέχεια. Αν δεν το δείτε, δε θα καταλάβετε την επικινδυνότητα του δήθεν ασφαλούς εγχειρήματος. Δε θα καταλάβετε την ευθύνη της κυβέρνησης, που δεν απαντά σοβαρά στα ερωτήματα που υπάρχουν, αλλά και την ευθύνη των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, που αποκρύπτουν το πρόβλημα από τον ελληνικό λαό».
Τεχνικές δυσκολίες
Όπως εξηγεί ο κ. Ζουγανέλης, στη διαδικασία αυτή, εξουδετέρωσης χημικών οπλικών συστημάτων, κάθε βόμβα “κόβεται” χειρωνακτικά με ένα τροχό στο πάνω και στο κάτω μέρος της με σιδηροπρίονο για να αποχωριστεί το άνω κομμάτι της με τον αισθητήρα της πρόσκρουσης και το κάτω κομμάτι της με το εκρηκτικό, που συνεισφέρει στη θέρμανση των αρχικών αντιδραστηρίων που δημιουργούν το ισχυρό τοξικό χημικό.
Το υπόλοιπο μεσαίο κομμάτι της εισάγεται σε ένα πολύ ανθεκτικό κυλινδρικό σωλήνα μεγάλου πάχους, που περιστρέφεται. Στο χώρο αυτό γίνεται τεχνητά η έκρηξη για την παραγωγή του τοξικού αερίου και για κάθε βόμβα ξεχωριστά. Το αέριο που συνολικά παράγεται συλλέγεται σε τεράστια βαρέλια πριν αυτό οδηγηθεί τελικά στους δύο αντιδραστήρες υδρόλυσης του “Cape Ray”, που όταν φυσικά εργάζονται, αυξάνουν την πιθανότητα δημιουργίας ατυχήματος.
Για όσους θέλουν να εντρυφήσουν περισσότερο στη διαδικασία, σημαντικό είναι να γνωρίζουν ότι το αρχικό εκρηκτικό υλικό που εξήχθη με τεχνητό τρόπο από κάθε βόμβα αντικαθίσταται κάθε φορά από ένα νέο που εισάγεται μέσα στον κύλινδρο εκτόνωσης, το οποίο πυροδοτείται εξωτερικά με ηλεκτρονικό τρόπο.
Διάλυση βόμβας χειρωνακτικά
Στη συνέχεια ο Έλληνας καθηγητής στην Ιαπωνία Γιώργος Ζουγανέλης παρουσιάζει το πώς “διαλύεται” μια βόμβα χημικών χειρωνακτικά και μάλιστα τονίζοντας στις δύο φωτογραφίες που παραθέτει χαρακτηριστικά και τα εξής: «Παρατηρήστε την τρύπα του ειδικού κάδου συλλογής των “χημικών απορριμμάτων” κάτω από τον τροχό. Και αυτά τα “απορρίμματα” πρέπει να ανακυκλωθούν και μάλιστα εκτός θαλάσσης».
Ο καθηγητής παρουσιάζει στην ίδια ανάλυσή του και τη διαδικασία «διάλυσης» μιας βόμβας σε οριζόντια περιστρεφόμενο κύλινδρο εκτόνωσης.
Πλήρες σύστημα διάλυσης και εξουδετέρωσης
Ταυτόχρονα όμως ο Έλληνας επιστήμονας στην Ιαπωνία, αφού παραθέτει το σχετικό γράφημα που περιγράφει ένα πλήρες σύστημα διάλυσης και εξουδετέρωσης χημικών βομβών, όπως αυτές που υποτίθεται ότι παρέλαβαν για να αχρηστεύσουν από το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, ακριβώς από κάτω προσθέτει και μια φωτογραφία από το εσωτερικό του “Cape Ray”, από αυτές που δόθηκαν στη δημοσιότητα, για την οποία σημειώνει με έμφαση αυτό που ελάχιστοι Έλληνες επιστήμονες έχουν πει από την πρώτη στιγμή, ενώ άλλοι προτιμούν και να σιωπούν και να δέχονται ως έχουν τις διαβεβαιώσεις Αμερικανών και Οργανισμού Απαγόρευσης των Χημικών. Όπως λέει, από τη φωτογραφία στο εσωτερικό του “Cape Ray” μπορούμε να παρατηρήσουμε «τη φτηνή προστασία με ακρυλικό υλικό που υπάρχει στο πλοίο “Cape Ray” για την προστασία του συστήματος διάλυσης των βομβών, αντί ενός τοίχου με διπλά τοιχώματα και αυτόματο σύστημα εξαερισμού, όπως θα έπρεπε».
Μάλιστα, ο καθηγητής παραθέτει και μια φωτογραφία από ακόμη πιο μεγαλύτερα συστήματα εκτόνωσης χημικών για χημικές βόμβες μεγαλύτερου μεγέθους
Μηνύσεις
Ενδιαφέρον έχει, τέλος, πως ο Έλληνας καθηγητής στην Ιαπωνία Γιώργος Ζουγανέλης, με αφορμή την έρευνά του αυτή επί των στοιχείων που έχουν διαρρεύσει σχετικά με τη μέθοδο και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν πάνω στο “Cape Ray”, επιλέγει να κλείσει την όλη αναφορά του τονίζοντας: «Σε ένα σύνολο τόσων βομβών χημικών αερίων, που θα υπάρχουν στο πλοίο, η έλλειψη αυτοματοποίησης κατά τη διάλυσή τους είναι ένα μείον στην προστασία, και αυτό είναι πλέον κατανοητό. Κατά τη γνώμη μου, το Συντονιστικό για τα Χημικά της Συρίας στην Κρήτη θα πρέπει να καταθέσει άμεσα αναφορά στον Άρειο Πάγο, αναφέροντας ονόματα υπευθύνων και να προχωρήσει σε μηνύσεις. Δεν πρέπει να υπάρξει διαφυγή σε περίπτωση ατυχήματος με το νόμο περί ευθύνης υπουργών για κανέναν υπεύθυνο, που βάζει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την οικονομία της χώρας.
Μαθηματικά, η πιθανότητα να συμβεί ατύχημα είναι πολύ υψηλή. Μαθηματικά επίσης, η πιθανότητα να υπάρξει συγκάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος είναι πολύ υψηλή, αφού η μυστικότητα του εγχειρήματος προσφέρει τις απαραίτητες προϋποθέσεις».
Του Γιώργου Σαχίνη
 

Η ΥΠΟΥΛΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΙ ΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΙ..

Η φίλη στη δουλειά με συμβούλευε φοβισμένη. "Στο λέω για το καλό σου, μη κάνεις του κεφαλιού σου, θα χάσεις τη δουλειά σου. Σε έχουν βάλει στο μάτι. Όλοι αυτή τη στιγμή κάνουμε τα στραβά μάτια, ότι μας ζητάνε, και θα κάνουμε κι άλλα. Τι να κάνουμε? Να χάσουμε τη δουλειά μας? Θα τη κρατήσουμε ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ. Να κάνεις το ίδιο. Να σωπαίνεις και να κάνεις ότι σου ζητάνε"
Η Ελλάδα της "ιστορίας επιτυχίας" έχει σκεπαστεί από φόβο. Φόβο στις ψυχές των ανθρώπων. Τι θα απογίνουν. Άνθρωποι που εκπαιδεύονται να νοιώσουν προνομιούχοι ακόμα κι αν καταφέρουν να τσακώσουν τρία κατοστάρικα για μισθό. Άνθρωποι που θα ευγνωμονούν τη τύχη τους αν δεν πεινάνε, αν δεν ζητιανεύουν, αν δεν κοιμούνται στα παγκάκια.
Γραπωμένοι από κάθε είδους δαγκάνες, το σπίτι που θα το χάσουν αν δεν είναι εντάξει τα χαράτσια, η εφορία, η οφειλή στη τράπεζα, η δουλειά που γίνεται σπάνια και θα τη χάνουν ακόμα κι αν κουνήσουν λίγο το δαχτυλάκι χωρίς να το επιτρέπει το αφεντικό... Η μπάρα των απαιτήσεων έχει μηδενιστεί. Δεν υπάρχουν ούτε απαιτήσεις ούτε δικαιώματα πλέον. Μόνο υποχρεώσεις. Υποχρεώσεις που γίνεται όλο και πιο δύσκολο να καλυφθούν. Η μάνα μου με κοίταξε με θλίψη και μου είπε "ξέρεις εγώ έζησα τη κατοχή..νομίζεις πως είμαστε καλύτερα τώρα ? Χειρότερα είμαστε παιδί μου. Ξέρω εγώ τι σου λέω. Στη κατοχή δεν είχαμε να πληρώνουμε ρεύμα. Τα νοίκια είχαν παγώσει. Όλοι οι άνθρωποι ζούσαν σε ρυθμούς πολέμου το ήξεραν. Κι οι απαιτήσεις από το κράτος ήταν μηδενικές. Η έννοια μας να βρούμε φαΐ και τέλος. Δεν απαιτούσε κανείς να πληρώσουμε τίποτα. Τώρα ένας άνεργος ζει το δικό του πόλεμο όπως τότε. Δεν έχει τίποτα κι είναι όλα εχθρικά. Κανείς δεν νοιάζεται αν θα ζήσει ή θα πεθάνει αυτός και τα παιδιά του, κι όμως του ζητάνε να πληρώσει και το ρεύμα, και τα χαράτσια, και τα δάνεια και τον απειλούν συνέχεια. Η πιο μεγάλη κατοχή δεν είναι αυτό?"
Συνειδητοποίησα όλη τη φρίκη κάτω από αυτές τις κουβέντες. Η ιστορία επιτυχίας που γίνεται παράλληλα με τη σφαγή χιλιάδων ανθρώπων, δεν θεωρείται έγκλημα πολέμου. Δεν υπάρχει πόλεμος. Δεν υπάρχει κατοχή φωνάζουν. Είναι λόγια ανεύθυνων πολιτών που δεν βλέπουν τη μάχη που δίνει η κυβέρνηση να καταφέρει να διασώσει.... τις τράπεζες....τα λεφτά των τοκογλύφων. Τη μάχη που δίνει με τους εμπόρους που θα πουλήσει τη πραμάτεια της στο μεγάλο παζάρι. Όντως δεν είναι πόλεμος για αυτούς. Όμως δίπλα στο παζάρι της επιτυχίας, σέρνονται (στη κυριολεξία σέρνονται πια) εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες τρομοκρατημένοι, τι θα απογίνουν. Με τα νοίκια τους να τρέχουν, με τους φόρους να μετατρέπονται σε απειλή, με τους εκβιαστές να τους ξεγυμνώνουν σιγά σιγά από οποιαδήποτε δικλείδα ασφαλείας. Τη πρώτη κατοικία, το μισθό, τη σύνταξη, την ασφάλιση. Με μια μοναδική εντολή.
Μην τους δείχνετε όλους αυτούς στα κανάλια. Μην δείχνετε όσους πια δεν περπατάνε αλλά σέρνονται. Ομερτά. Όποιος μιλήσει καρατομήθηκε. Δεν πρέπει κανείς να δει τους άθλιους των Αθηνών και πάσης Ελλάδος δίπλα στα μεγάλα γκαλά των Βερσαλιών. Δεν υπάρχουν όλοι αυτοί. Δεν τους ξέρουμε..... Το μόνο που ξέρουμε είναι πως από το ζουμί τους την ώρα που βράζουν φτιάχνουμε σούπα. Να τη προσφέρουμε στους Σάυλωκ που έχουν κηρύξει ήδη τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, με το υπερόπλο τους. Το χρέος. Βομβαρδίζουν ανελέητα πάνω στους άμαχους πληθυσμούς, συνέχεια, χωρίς έλεος. Μα τι είναι όλα αυτά που λέω. Τι φαντασία... Είναι δυνατόν να είναι έτσι? Δεν είναι. Γιατί δεν το είπε η τηλεόραση. Φανταστείτε πως είναι πράξη αδιανόητη πλέον να φύγεις στη ώρα σου από τη δουλειά, να απαντήσεις σε κάποιον που θα σε λέει μ@λάκα, να περάσει σαν σκέψη από το μυαλό σου να διαμαρτυρηθείς...
Σκέψου τι βαθμός κακουργήματος είναι να μην πληρώσεις.... Οι "δεν έχω να πληρώσω" δεν είναι η αλήθεια χιλιάδων ανθρώπων που τρελαίνονται σιγά σιγά, είναι ασέβεια και ύβρις προς το σύστημα. Γιατί πολύ απλά αν δεν έχεις να πληρώσεις καλύτερα να εξαφανιστείς από το χάρτη. ΠΕΡΙΣΕΥΕΙΣ. Το μόνο που μπορεί να χρησιμεύσεις, είναι αν σου συμβεί κάτι να μαζεψουν τα όργανά σου. Τίποτα περισσότερο.
Τους κοιτάζω να περιφέρουν το θράσος τους στα κανάλια και σκέφτομαι, είναι λογικό... Τι μπορεί να καταλάβει αυτό το ανθρωπάκι που ζει σε παράλληλο σύμπαν με τους υπόλοιπους. Πως να συνειδητοποιήσει σε τι έγκλημα συμπράττει μέσα στη μωροδοξία του. Εχει μπροστά του ένα χαρτί που γράφει οδηγίες. Αριθμούς. Πλάνα με χρονοδιαγράμματα που πρέπει να πετύχει. Στατιστικές. Δεν υπάρχει κανένα ονοματεπώνυμο αυτοκτονημένου εκεί μέσα. Κανένα ονοματεπώνυμο άνεργου που δεν έχει ούτε να δώσει φαί στο παιδί του, άρρωστου που παλεύει χωρίς φάρμακα, χωρίς ελπίδα, νέου που τα όνειρά του είναι ένα συνεχές κενό, ζητιάνου που στέκεται στην ουρά για ένα πιάτο φαί, τρελαμένου που δεν έχει ύπνο πια ούτε γαλήνη πουθενά.... Δεν υπάρχουν όλα αυτά.
Είναι αόρατα.
vasiliskos2.blogspot.gr
ΠΗΓΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΕΜΜ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ ΣΤΗΝ Ε4 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 7-7-2014



Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης: Μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο και από τα σπανιότερα αξιοθέατα στον κόσμο

Μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, το Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλ. βορειοδυτικά της Σάμης.
Η φυσική είσοδος του σπηλαίου είναι κατακόρυφη (διαστάσεων 40x50 μ.) και δημιουργήθηκε από την πτώση ενός τμήματος της οροφής. Παρόλα αυτά υπάρχει και τεχνητή είσοδος με σκαλοπάτια που επιτρέπει την επίσκεψη στο σπήλαιο. Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε από τον Γιάννη Πετρόχειλο το 1951.
Η λίμνη βρίσκεται 20 μ. κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, έχει μήκος 160 μ. περίπου και το νερό έχει βάθος 10 μ. έως 40 μ. Σταλακτίτες ηλικίας 20.000 χρόνων με περίεργα σχήματα στολίζουν το μεγαλύτερο τμήμα του σπηλαίου.


Αξίζει όταν επισκεφθείτε την Κεφαλονιά να κάνετε βαρκάδα στο σπήλαιο, έτσι άλλωστε γίνεται και η ξενάγηση. Ξεκινάει από το ξεσκέπαστο τμήμα του σπηλαίου όπου το φως πέφτει στο νερό και δημιουργεί τις ωραιότερες τυρκουάζ αποχρώσεις και συνεχίζεται στο σκεπασμένο τμήμα του.
Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει ένα μικρό νησάκι, πάνω στο οποίο βρέθηκαν ευρήματα που πιστοποιούν τη λατρευτική λειτουργία του σπηλαίου καθώς, κατά την αρχαιότητα, οι προϊστορικοί κάτοικοι λάτρευαν τον Θεό Πάνα και την παρουσία γυναικείων μορφών, τις γνωστές Νύμφες. Γι' αυτό το λόγο το σπήλαιο Μελισσάνη ονομάζεται και Σπήλαιο των Νυμφών.
Η μεγάλη αξία του έγκειται στον τρόπο δημιουργίας του, μια διαδικασία που ονομάζεται καρστικοποίηση. Σύμφωνα με αυτή, το νερό εισέρχεται στα ασβεστωλιθικά πετρώματα με φυσική απόρροια τη διάβρωση τους.
Σύμφωνα με σχετικές μελέτες όλο το καρστικό δίκτυο του νησιού επικοινωνεί με το σπήλαιο. Στην περιοχή Καταβόθρες, λίγο έξω από το Αργοστόλι, το νερό εισχωρεί στο έδαφος και με την «ένωσή» του με το νερό της βροχής καταλήγει υφάλμυρο, μέσω μιας υπόγειας διαδρομής στον Καραβόμυλο - κοντά στη περιοχή του σπηλαίου.


Προέλευση του ονόματος
Εικάζεται πως το όνομα του σπηλαίου προέρχεται είτε από τη Νύμφη Μελισσάνη, η οποία σύμφωνα με τη μυθολογία αυτοκτόνησε σε αυτό διότι ο θεός Παν δεν ανταποκρίθηκε στον έρωτά της είτε από τη βοσκοπούλα Μελισσάνη που σκόνταψε και έπεσε στη λίμνη, στη προσπάθεια της να βρει ένα πρόβατό της.
Το 1951, ο σπηλαιολόγο Γιάννης Πετρόχειλος ανακάλυψε το μέχρι τότε άγνωστο για αιώνες σπήλαιο.


"Εκμεταλλεύοντας" τη φυσική του ομορφιά...
Είναι απαραίτητο να σημειωθεί πως βόλτες με βάρκα οργανώνονται στη λίμνη. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τη διαδρομή με τις αναλυτικές περιγραφές των βαρκάρηδων, που αφορούν τις ονομασίες των σταλακτιτών που έχουν δώσει οι ντόπιοι. Στις 12 το μεσημέρι, όταν οι ακτίνες του ήλιου είναι κάθετες στην επιφάνεια του νερού, σχηματίζεται ένα μαγευτικό και ανεπανάληπτο θέαμα που κανείς δε πρέπει να χάσει. Για το λόγο αυτό, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφτείτε τη Μελισσάνη και να απολαύσετε ένα από τα «θαύματα» της φύσης. Η διαδρομή με τη βάρκα διαρκεί περίπου 10 λεπτά της ώρας και το κόστος ανέρχεται στα 7€.
Δείτε το βίντεο:



ΜΟΥΡΤΖΙΝΟΣ - ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ ΕΝΑΣ ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ!


Ένας μεγάλος Καπεταναίος αλλά και ξεχασμένος από τη συμβατική ιστορία που μας <πασάρουν> και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επανάσταση και
απελευθέρωση του Έθνους από τους Τούρκους το 1821 ήταν και ο Μούρτζινος ή Τρουπάκης.
Η Αρχή της Επανάστασης Για τις τελευταίες προετοιμασίες της κήρυξης της Επανάστασης του '21 ο Γενναίος Κολοκοτρώνης, γιός του Θεόδωρου, γράφει: "Αναπτυσσομένης της
ιδέας περί της Επαναστάσεως, ο σπινθήρ της Ελευθερίας ήναπτε τον ενθουσιασμό των Ελλήνων, οίτινες διενοούντο περί της ενάρξεως του πολέμου. Όθεν την 17ην Μαρτίου (1821) οι πρόκριτοι της Μάνης συνεννοήθησαν να λάβωσι τα όπλα κατά των Τουρκών." Πράγματι την 17ην
Μαρτίου του 1821 συγκεντρώθηκαν στην Αρεόπολη (Τσίμοβα) οι πρόκριτοι της Μάνης και όλοι οι ένοπλοι Μανιάτες με αρχηγό τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη (είχε εκλεγεί αρχηγός από τη Συνέλευση των Κιτριών) και ορκίστηκαν κάτω από το λάβαρο του Αγώνα, που το στήσανε προ του ιερού
ναού των Ταξιαρχών "Νίκη ή Θάνατος", κηρύσσοντας την έναρξη της Επαναστάσεως. Στη συνέχεια ξεκίνησαν για την Καλαμάτα ειδοποιώντας και τα λοιπά επαναστατικά στρατεύματα της Μάνης, όσα ευρίσκοντο εκτός της Αρεόπολης, να συγκεντρωθούν σε ορισμένα σημεία για να βαδίσουν όλοι
μαζί προς κατάληψη και απελευθέρωση της Καλαμάτας. Ο Ι. Θ. Κολοκοτρώνης στα Ελληνικά Υπομνήματα γράφει: "...κατά δε την 23ην Μαρτίου οι Μαυρομιχαλαίοι, Μούρτζινοι και λοιποί πανστρατιά εισήλθαν εις Καλαμάς, ότε αμαχητεί παρεδόθη ο Βοεβόδας μεθ' όλων των εκεί
ευρεθέντων Τούρκων υπέρ των 150..."

Από το Φώτιο Χρυσανθόπουλο ή Φωτάκο μαθαίνουμε πολλά ονόματα αγωνιστών που εισέβαλαν τότε στην Καλαμάτα: "Πρώτοι λοιπόν εισήλθον κατά την 22αν Μαρτίου 1821 εις τας Καλάμας, οι Σταυριανός Καπετανάκης, Ιωάννης Ν.Καπετανάκης, Μιχαήλ Ν.Καπετανάκης, Ηλίας Π.Μαυρομιχάλης. Ταυτοχρόνως ήλθον ο Γαλάνης Κουμουνδουράκης, την δέ πρωίαν της 23ης Μαρτίου ήλθον ο Κατσής Μαυρομιχάλης, ο Ηλίας Κατσάκος-Μαυρομιχάλης, τη ιδία δε ημέρα
ήλθον ο Γεώργιος Καπετανάκης, ο Ιωάννης Καπετανάκης, ο Παναγιώτης και Διονύσιος Μούρτζινοι, ο Παναγιώτης Μπουκουβαλέας, ο Γεώργιος Ντουράκης, ο Παναγιώτης Ντουράκης, ο Παναγιώτης Βενετσανάκος και άλλοι πολλοί. Αυτοί ήσαν με τον Θ.Κολοκοτρώνην. Ακολούθως ήλθον ο Πανάγος
Κυβέλος, Νικόλαος Χριστέας, Ηλίας Χρυσοσπάθης, Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, Κυριακούλης Κουτράκος, Χριστόδουλος Καπετανάκης, Κωνσταντίνος Πιεράκος, Δημήτριος Πουλικάκος, Θεόδωρος Μεσικλής, Ιωάννης Γρηγοράκης, ο Σκλαβούνος από τον Πύργο της Μάνης και ο Πιέρος
Βοϊδής.

Ο Πέτρος Μαυρομιχάλης ίδρυσε αμέσως με τους προεστούς τη λεγόμενη Μεσσηνιακή Γερουσία και στις 28 Μαρτίου εξέδωσε διακήρυξη προς τις Ευρωπαϊκές Αυλές, την οποία υπέγραψε ο ίδιος σαν αρχιστράτηγος και τα άλλα μέλη της Γερουσίας ήτοι τους: Ιωάννη και Γεώργιο Καπετανάκη, Νικ.
Χρηστέα, Π. Κυβέλο, Ιωαννη Κατσή - Μαυρομιχάλη, Κ. Κουτράκο, Π. Μούρτζινο, Π. Πατριαρχέα, Π. Πικουλάκη και Π. Λογοθέτη. Μετά την κατάληψη της Καλαμάτας οι επαναστατημένοι οπλαρχηγοί χωρίστηκαν σε τρεις φάλλαγγες.

Να πως περιγράφει στα απομνημονεύματα του ο Θ.Κολοκοτρώνης τα γεγονότα που ακολούθησαν: "Εις τας 23 Μαρτίου επιάσαμεν τους Τούρκους εις την Καλαμάτα, τον Αρναούτογλου σημαντικόν Τούρκον της Τριπολιτσάς. Είμεθα 2.000 Μανιάτες, ο Πετρόμπεης, ο Μούρτζινος, Κυβέλος. Δυτική Σπάρτη 100 ήτον οι Τούρκοι μαζεμένοι, ως 10.000 η φήμη τους μεγάλη. Η Ανατολική
Σπάρτη εκινήθη την ίδια ώρα. Ο Τζαννετάκης με την Κακοβουλία εκκινήθη
δια τον Μυστρά. Οι Τούρκοι της Μπαρδούνιας και Μυστρά υπάγουν, τραβιούνται εις την Τριπολιτσά. Οι Τούρκοι είχαν βάλει την υποψία, επροσκάλεσαν προεστούς και δεσποτάδες και αυτοί επήγαν. Ήταν έμβα του Μαρτίου. Δεν τους εσκότωσαν. Οι Σπαρτιάται αφού επήραν λάφυρα, προχωρούν και πολιορκούν τη Μονεμβασιά. Εις την Καλαμάτα εκάμαμε συνέλευσην, πόθεν να πρωτοκινήσωμεν τα στρατεύματα. Οι Καλαματιανοί εκατάφεραν τον Μπέη να πάμε εις την Κορώνη δια να μη βάλουν σπαθί οι Τούρκοι εις τους Χριστιανούς, εγώ δεν εστέρχθηκα, είπα να πάμε εις την παλαιάν Αρκαδία, εις το κέντρο, δια να βοηθούμε τους άλλους. Του Μούρτζινου αρρώστησε το παιδί του, ο Διονύσιος, και έτσι δεν εκίνησαν όλοι οι Μανιάτες, έλαβα 200 από αυτόν και 70 από τον Μπέη με τον
καπετάν Βοϊδή και με 30 δικούς μου εγένηκαν 300, και έκοψα ευθύς δύο σημαίες με σταυρό και εκίνησα".

Η πρώτη μάχη - Καρύταινα, 27/3/1821
Με το ξεκίνημα του αγώνα ο Κολοκοτρώνης επήρε βοήθεια οκτακόσιους (800) Μανιάτες από τον Παναγιώτη Τρουπάκη Μούρτζινο, πατρικό του φίλο στην Καρδαμύλη όπου έμενε στον πύργο του αρκετό καιρό από τις αρχές του 1821 προετοιμάζοντας την Επανάσταση. Ο Μούρτζινος τούδωσε και
τριακόσιους (Ανδρουβιστινούς Μανιάτες) με αρχηγό τον ανεψιό του Παναγιώτη Τρουπάκη - Μπουκουβαλέα, δυνατό πολεμιστή, όλους τους παλικάρια, που είχε γυμνάσει ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης όταν έμενε στην Καρδαμύλη.

Συγκρίνοντας τις δύο μεγάλες οικογένειες έλεγε: <<Ο Μαυρομιχάλης είχε τ' όνομα Μπέης, αλλά ο Μούρτζινος είχε την δύναμιν>> (Τερτσέτη Απομνημονεύματα σελ.98). Αν δεν υπήρχε Κολοκοτρώνης και Μούρτζινος η Επανάσταση δεν θα ξεκίναγε τότε από την Καλαμάτα (Δίπτυχο της Εθνεγερσίας Β. Πατριαρχέα σελ. 31).

Μετά την απελευθέρωση της Καλαμάτας, αυτούς τους τριακόσιους (300) επήρε ο Αρχηγός του Μεγάλου Αγώνα με επικεφαλής τον Παναγιώτη Τρουπάκη Μπουκουβαλέα και διεξήγαγε την πρώτη νικηφόρο μάχη της Επανάστασης του '21, την μάχη της Καρύταινας.

Ήσαν τριακόσιοι όσοι και του Λεωνίδα και συγκρούσθηκαν με χίλιους οκτακόσιους (1.800) Τούρκους στο στενό του Αγ. Αθανασίου της Καρύταινας. Οι Τούρκοι βλέπουν τα στενά πιασμένα. Είναι όλοι τους καλά αρματωμένοι. Υπερασπίζουν τη ζωή τους, πολεμούν λυσσασμένα. Είναι το πρώτο ντουφέκι του εικοσιένα. Οι Μανιάτες μάχονται ηρωικά. Ανασταίνουν εκεί μετά από τόσους αιώνες την παλιά τους δόξα της στρατιωτικής τους αρετής. Πολεμούν ξεταμπούρωτοι. Όρθιοι, θεριά. Ο Κολοκοτρώνης δεν θα ξεχάσει την παλικαριά τους, κι' έλεγε στην αφήγηση του <<ότι οι Μανιάτες έκαναν ένα πόλεμο που εμιμήθηκαν τους τριακόσιους του Λεωνίδα>>. Κτυπούν τους Τούρκους από μπροστά. Από πίσω έχουν φθάσει οι Ανδριτσάνοι με αρχηγό τον Χριστόπουλο. Φθάνουν και οι Πλαπουταίοι. Οι Τούρκοι απεγνωσμένα διπλασιάζουν την ορμή τους. Από το Σώμα του Κολοκοτρώνη πέφτει ηρωικά, νεκρός ο Πέτρος Φασέας γαμπρός του Παναγή Τρουπάκη - Μπουκουβαλέα και πρωτοπαλίκαρό του. (Ο Γέρος του Μωρηά Σ. Μελά σελ. 154).

<<Ο Πέτρος Φασέας εφονεύθη κατά την πρώτη σύγκρουση του εκστρατευτικού Σώματος των Μανιατών με τους Τούρκους στην Καρύταινα. Ανεγνωρίσθη Υπαξιωματικός Β' τάξεως (Αριθ. Μητρώου 4597 "Δίπτυχον της Εθνεγερσίας" Β. Πατριαρχέα σελ. 729). Σκοτώθηκε στην πρώτη μάχη της Επανάστασης. Λαβώθηκαν και δύο άλλοι αρχηγοί Βοϊδής και Δουράκης.

Ο Κολοκοτρώνης βλέποντας την ανέλπιστη βοήθεια, εν τω μεταξύ έχουν φθάσει κι' άλλοι, το ντουφέκι ανάβει δυνατότερο, έχει βραχνιάσει από τις φωνές, χτυπάει τους Τούρκους από μπροστά. Οι Τούρκοι τα χάνουν, βγαίνουν κι' άλλοι από το κάστρο της Καρύταινας για να τους βοηθήσουν. Οι Έλληνες κτυπούν, οι Τούρκοι απελπισμένοι, σκοτώνονται, χτυπημένοι από παντού, πεντακόσιες ψυχές χάθηκαν. Άλογα και άλλα λάφυρα παίρνουν οι Έλληνες. Η νίκη τους χαμογελάει στη χαραυγή του Αγώνα (ο Γέρος του Μωρηά Σ. Μελά σελ. 155).

Ο Παναγής Τρουπάκης - Μπουκουβαλέας αρχηγός του εκστρατευτικού Σώματος των Μανιατών επροβιβάσθη εις Ταγματάρχην. Ο Κολοκοτρώνης εζήτησε την προαγωγή του αναγνωρίσας τις πολλές εκδουλεύσεις του και την μεγάλη συμβολήν του στον Αγώνα. Στο φάκελλό του που βρίσκεται στο Αρχείο Αγωνιστών της Εθνικής Βιβλιοθήκης φέρεται ότι απεστρατεύθη το 1831 ως χιλίαρχος. ("Οι Παλαιολόγοι της Καρδαμύλης" Γ. Μαραβελέα σελ. 133).
Ένα έγγραφο με ημερομηνία 27-9-1779 μας πληροφορεί πώς ολόκληρη η περιουσία του Κουτήφαρη κατασχέθηκε για καθυστερημένους φόρους και δόθηκε στο διερμηνέα του Οθωμανικού Στόλου Νικόλαο Μαυρογένη. Από το Μεγάλο Δραγουμάνο ο νέος Μπέης Μιχαήλ Τρουπάκης, Μούρτζινος την αγόρασε πληρώνοντας του 7.550 γρόσια. Αλλά και αυτός δεν τα πήγε καλά με τους Τούρκους.

Ο εμφύλιος πόλεμος στη Μάνη μεταξύ των <<δυνατών>> οικογενειών συνεχίστηκε με έξαρση και επί των ημερών της ηγεμονίας του. Οι περισσότεροι καπετάνιοι αρνούνταν να δεχθούν διαταγές. Εξακολούθησαν να προσφέρουν στους κλέφτες της Πελοποννήσου άσυλο και να συμμετέχουν
στις επιδρομές τους εναντίον των Τούρκων.

Όλα αυτά κατέστησαν ύποπτο το Μπέη και οι Τούρκοι αποφάσισαν την εξόντωση του. Στο τέχνασμα που σκέφτηκαν για την παγίδευσή του πήρε μέρος ο διερμηνέας του στόλου Νικόλαος. Μαυρογένης, ο οποίος κατέπλευσε το 1782 στην Καρδαμύλη και κάλεσε το Μιχάλμπεη στη ναυαρχίδα σε γεύμα.

Μόλις όμως ο Μιχάλμπεης Τρουπάκης και τα δυο παιδιά του, ο Πέτρος κι ο Βενετσάνος, μπήκαν στο καράβι, ο στόλος απέπλευσε και πήγε στη Μυτιλήνη όπου και τον κρέμασαν με τον γιο του Πέτρο. Τον άλλο του γιο, τον Βενετσάνο, οι Τούρκοι τον πήραν στην Πόλη και εκεί τον σκότωσαν.

Η καταγωγή* του Μιχάλμπεη ή Μούρτζινου ήταν μεγάλη, από τον κλάδο των Παλαιολόγων του Μυστρά.

http://ellinonafipnisis.com
http://bitzimbardi.blogspot.gr/2014/07/blog-post.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters