Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΑΜΠΑΣ: ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

10457780_823312031032410_2608127178317529840_n
10295695_694209884002803_3841536591543190715_n

Αμπάς: Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα
Γενοκτονία χαρακτήρισε την εξελισσόμενη επίθεση του Ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς. 
«Αυτό είναι μια γενοκτονία — η δολοφονία ολόκληρων οικογενειών είναι μια γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού μας», υπογράμμισε ο Μ. Αμπάς κατά την διάρκεια μιας συνόδου της παλαιστινιακής ηγεσίας για την αντιμετώπιση της κρίσης, η οποία πραγματοποιήθηκε  στην Ραμάλα, στην Δυτική Όχθη.
«Αυτό που συμβαίνει είναι ένας πόλεμος κατά του παλαιστινιακού λαού στο σύνολό του και όχι εναντίον των παρατάξεων» τόνισε ο Μ. Αμπάς, προσθέτοντας ότι: «γνωρίζουμε ότι το Ισραήλ δεν αμύνεται, αλλά υπερασπίζεται τους ισραηλινούς οικισμούς, αυτό ήταν το αρχικό του σχέδιο».
Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής τόνισε: «Προσπαθούμε με πολλούς τρόπους να σταματήσουμε την ισραηλινή επίθεση και το να χύνεται αίμα Παλαιστινίων, κυρίως μιλώντας με τον Αιγύπτιο πρόεδρο (Άμπντελ Φάταχ) αλ Σίσι και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν».
Σήμερα η Αίγυπτος κάλεσε το Ισραήλ και την Χαμάς να δώσουν τέλος στην κλιμάκωση της βίας στην Λωρίδα της Γάζας, υποβαθμίζοντας τις προσδοκίες όσον αφορά μια πιθανή μεσολάβηση του Καΐρου.
Για τον πρόσφατο αυτόν κύκλο βίας που σε λιγότερο από δύο ημέρες έχει προκαλέσει τον θάνατο πολλών δεκάδων ανθρώπων, όλων Παλαιστινίων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται γυναίκες και παιδιά, ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «δεν υπάρχει κάποια μεσολάβηση».
Τα ισραηλινά αεροσκάφη έχουν προς το παρόν πλήξει 550 στόχους στην Λωρίδα της Γάζας ενώ τουλάχιστον 165 ρουκέτες έχουν ριφθεί στο Ισραήλ από το παλαιστινιακό αυτό έδαφος.
http://www.crashonline.gr/%

http://alfeiospotamos.gr/?p=8007

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΚΑΝΟ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟ Τ.Χ.Σ.


516403-1932421_805906339436191_452184726_nVasilis Theodoropoulos ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ:………………
1) ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (Ε.Κ.Τ) Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 0.25% ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΕΙΝΑΙ 2.5 – 3% ;;;;;;;;;……….
2) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ .ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΑΠ” ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ (Ε.Κ.Τ) ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 0.25% ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΕΩΣ 15% ;;;;
ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΤΟΚΟΣ ΕΩΣ 1% ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Κ.Τ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΣΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Κ.Λ.Π…..ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΚΟ;;;
ΜΗΠΩΣ;;;;;;ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;;;;;;;ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ;;;;;;;
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΑΦΥΠΝΙΣΗ – ΣΥΝΕΝΩΣΗ!!!!!!! ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ
ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ
……………………………………………………………………………
Μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας
09 Ιουλ. 2014, 10:39
Κρίσιμες διαπραγματεύσεις για «κόκκινα» δάνεια και warrants
83E0E3B72E446CC199E29C9403BA29F6
Τα «κόκκινα» δάνεια, τα stress test της ΕΚΤ, τα warrants, καθώς και τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών αναμένεται να απασχολήσουν τις συναντήσεις που θα έχουν στην Τράπεζα της Ελλάδος, στο υπουργείο Οικονομικών και στο ΤΧΣ τα στελέχη της τρόικας τις επόμενες ημέρες.
  Αύριο Πέμπτη τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ θα έχουν συναντήσεις στο υπουργείο Οικονομικών, στην ΤτΕ  και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπου θα γίνει μια αποτίμηση της κεφαλαιακής κατάστασης των τραπεζών μετά τις πρόσφατες αυξήσεις κεφαλαίου και θα εξετασθούν ζητήματα σχετικά με τις επικείμενες προσομοιώσεις ακραίων καταστάσεων της ΕΚΤ, τον Κώδικα Δεοντολογίας για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ιδιωτικών οφειλών, αλλά και η υλοποίηση των σχεδίων αναδιάρθρωσης των τραπεζών.
Ακόμη, θα εξετασθούν στο υπουργείο Οικονομικών ζητήματα που σχετίζονται με τα κυβερνητικά πλάνα για την αναδιάρθρωση δανείων βιώσιμων επιχειρήσεων και οι αλλαγές στον πτωχευτικό κώδικα. Για το τελευταίο μάλιστα  θέμα θα υπάρξουν συναντήσεις τόσο με τη ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης όσο και με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.
Τόσο στο επίκεντρο της αυριανής συνάντησης των στελεχών του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ με την ηγεσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όσο και στη συνάντηση που θα έχει το Σάββατο η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΤΧΣ Αναστασία Σακελλαρίου με τους επικεφαλής της τρόικας, θα βρεθεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησης των Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνικής Τράπεζας μέσω της ανταλλαγής των warrants που κατέχουν οι επενδυτές τους με τις μετοχές που κατέχει το ΤΧΣ.
Το ΤΧΣ έχει δεχθεί προτάσεις (κυρίως από τράπεζες) για το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί αυτή η διαδικασία, ωστόσο στις συζητήσεις του Ταμείου με την τρόικα θα δοθεί βάρος και στο χρόνο που θα πρέπει να γίνουν οι δημόσιες προτάσεις προς τους κατόχους των warrants.
Αυτό διότι εάν οι δημόσιες προτάσεις προς τους κατόχους των warrants προηγηθούν των stress test της ΕΚΤ εγκυμονεί ο κίνδυνος οι μετέχοντες στην ανταλλαγή να βρεθούν  εγκλωβισμένοι – εάν τα πιστωτικά ιδρύματα χρειαστούν τελικά μεγάλη κεφαλαιακή ενίσχυση- και να πρέπει να επιλέξουν μεταξύ α) του να τοποθετήσουν χρήματα στις αυξήσεις κεφαλαίου ώστε να μη μειωθεί το ποσοστό της επένδυσής τους, β) να απέχουν από τις αυξήσεις και να υποστούν απίσχνανση (dilution).
Τέλος, ΤΧΣ και τρόικα θα εξετάσουν την αναθεώρηση των πλαισίων συνεργασίας (Relationship Framework Agreements) των συστημικών τραπεζών με το Ταμείο. Στη βάση αυτή θα εξετασθεί η δυνατότητα το Ταμείο να διατηρήσει το δικαίωμα αρνησικυρίας στις στρατηγικές και άλλες αποφάσεις των τραπεζών ακόμη και εάν η συμμετοχή του σε μια τράπεζα υποχωρήσει κάτω του 33,4%.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις αν και αυτή η πρόβλεψη εμπεριέχεται στον καταστατικό νόμο του ΤΧΣ η τρόικα δεν αναμένεται να τη δεχθεί, αφενός διότι είναι αντίθεση στη κοινοτική νομοθεσία, αφετέρου διότι στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της Eurobank το Δημόσιο δεν ακολούθησε τη συγκεκριμένη οδό.
Σημειώνεται πως σήμερα στις 7 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει συγκαλέσει συγκαλεί ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με βασικό αντικείμενο τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και εκπρόσωποι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΔΟΛ
ΠΗΓΗ
……………………………………………………

Οσα θέλατε να ξέρετε για τα warrants

http://alfeiospotamos.gr/?p=8001

Αυτές είναι οι 10 εταιρείες που αποφασίζουν τι θα βάλουμε στο τραπέζι μας

Μοιάζει απίστευτο, αλλά μόλις 10 εταιρείες ελέγχουν  το σύνολο των τροφίμων και των ποτών που καταναλώνει ο παγκόσμιος πληθυσμός.

Η Oxfam International παρουσιάζει σε ένα εντυπωσιακό γραφικό τις δέκα ισχυρότερες εταιρείες τροφίμων και ποτών, οι οποίες ελέγχουν σχεδόν όλα τα προϊόντα που υπάρχουν στα ράφια των σούπερ- μάρκετ.


Οι πολυεθνικοί κολοσσοί, που αποφασίζουν τι θα βάλουμε στο τραπέζι μας, είναι οι εξής: Coca-Cola, PepsiCo, Unilever, Danone, Mars, Mondelez International, Kellogg's, General Mills, Nestle και Associated British Foods.

Η Oxfam  αποκαλεί αυτές τις εταιρείες “the Big 10” (οι μεγάλες 10) και επικεντρώνεται στον περιβαλλοντικό αντίκτυπό τους, ξεκινώντας μια καμπάνια με οικολογικό χαρακτήρα σε μία ιστοσελίδα με τίτλο “Βehind the Brands” (Πίσω από τα εμπορικά σήματα). Η καμπάνια έχει στόχο να αφυπνίσει την περιβαλλοντική και κοινωνική συνείδηση των εταιρειών.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έκθεση της  Oxfam, οι εταιρείες αυτές ευθύνονται για εκπομπές 263,7 εκατομμυρίων τόνων αερίων του θερμοκηπίου, ενώ εάν όλες αυτές οι εταιρείες ήταν ένα κράτος θα ήταν το 25ο πιο ρυπογόνο στον κόσμο.


newmoney.gr

Στον αέρα και τα υπόλοιπα βίντεο με τον Μπαλτάκο και βουλευτές της συγκυβέρνησης

B83515B0E1EDFFF1EB361E8434690940

Ο Κασιδιάρης μετά την προφυλάκιση του θα βγάλει όλα τα βίντεο στη δημοσιότητα. Μόνο τα βίντεο με τον Μπαλτάκο θα βγουν;;
Τα άλλα τα... ρωσο-ροζουλί με τα... τσεκούρια που φέρεται να κρατούν ξένες δυνάμεις στα συρτάρια τους, πότε θα βγουν;;
Το μόνο σίγουρο είναι, πως δεν θα πλήξουμε.... έχουν να δουν τα ματάκια μας. Το πολιτικό σύστημα πέφτει και ο θόρυβος θα αντιστοιχεί με συνεχείς σεισμούς 9 ρίχτερ.... 
Πόπη Σουφλή...
Μετά την σημερινή απόφαση για την προφυλάκιση του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, έντονες είναι οι φήμες που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία, πως στελέχη της Χρυσής Αυγής πρόκειται κατ’ εντολή  της ηγεσίας, να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες σε δημοσιοποίηση του οπτικοακουστικού υλικού που διαθέτουν από συνομιλίες με τον Τάκη Μπαλτάκο αλλά και Βουλευτές από όλο τον πολιτικό χώρο.
Μείνετε συντονισμένοι… 
Τα καλύτερα έρχονται…
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/07/blog-post_9149.html

Eurostat: Χάθηκε μια ολόκληρη "πόλη" Ελλήνων μέσα σε ένα έτος λόγω Μνημονίου

Mια ολόκληρη πόλη χάθηκε μέσα σε ένα χρόνο με την μείωση του πληθυσμού στην Ελλάδα το τελευταίο έτος λόγω Μνημονίου. Ο πληθυσμός της Ελλάδας από 11,062 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2013 μειώθηκε στα 10,992 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2014, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας, τον τελευταίο χρόνο οι γεννήσεις στη χώρα μας ανήλθαν σε 94.100, οι θάνατοι σε 112.100, δηλαδή η «καθαρή» μείωση του πληθυσμού ήταν 17.900, ενώ και η μετανάστευση προς την Ελλάδα μειώθηκε κατά 52.000 πολίτες....
Παράλληλα, η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία και τη Γερμανία εμφανίζουν από τα πιο χαμηλά ποσοστά σε γεννήσεις στους «28» (από 8,5%) με πρώτη τη Ρουμανία (8,8%) ενώ τα υψηλότερα ποσοστά εμφανίζουν η Ιρλανδία (15%) και η Γαλλία (12,3%.)

Στην ΕΕ τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων παρατηρούνται στη Βουλγαρία (14,4%) και τη Λετονία (14,3%) και τα χαμηλότερα στην Κύπρο (6,%) και την Ιρλανδία (6,5%)

O πληθυσμός της ΕΕ από 505, 6 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2013 αυξήθηκε στα 507,4 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2014 καθώς οι γεννήσεις ανήλθαν σε 5.075.000 και θάνατοι σε 4.999.200 ενώ η μετανάστευση αυξήθηκε κατά 653.100 πολίτες.

Φυσικά η "αιμορραγία" αυτή θα συνεχιστεί, και μέσα σε λίγα χρόνια το Ελληνικό Έθνος θα συμπιεστεί επικίνδυνα. Εάν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι κάθε μέρα καταφθάνουν στην χώρα εκατοντάδες νέοι ισλαμιστές εξ' Ασίας και Αφρικής, συνειδητοποιούμε ότι αυξάνει και ορυθμός αντικτάστασης του πληθυσμού από αλλόφυλους και αλλόθρησκους. Οσο η χώρα τελεί υπό οικονομική κατοχή αυτό δεν πρόκειται να αντιστραφεί, και η αφομοιωτική δύναμη του ελληνικού τρόπου ζωής δεν θα μπορέσει να κάνει το θαύμα της.


http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/07/eurostat.html

Τα αδέλφια Κοσκωτά σε... business


Ο Σταύρος επιστρέφει ελεύθερος στην Ελλάδα έπειτα από 25 χρόνια

Της Στέλλας Νοβάκη

Στιγμάτισε μια ολόκληρη εποχή στην πολιτική ιστορία της χώρας. Αποτέλεσε την πιο πολύκροτη υπόθεση στα ελληνικά δικαστήρια. Το Χόλιγουντ ενδιαφέρθηκε να την κάνει ταινία και έψαξε σε βάθος το πιο μεγάλο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο της Ελλάδας, που ξέσπασε τη δεκαετία του 1980. Ηταν τόσο έντονοι οι κλυδωνισμοί που προκάλεσε η συγκεκριμένη υπόθεση, που οι πρωταγωνιστές της ταυτίστηκαν με τη λέξη σκάνδαλο. Ακόμη και σήμερα, αν πληκτρολογήσει κανείς στο Διαδίκτυο τη λέξη «σκάνδαλο», το πρώτο αποτέλεσμα που εμφανίζει η μηχανή αναζήτησης είναι το όνομα Κοσκωτάς.

Ο Γιώργος Κοσκωτάς υπήρξε το κεντρικό πρόσωπο της εν λόγω υπόθεσης, αφού κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για υπεξαίρεση 36 δισεκατομμυρίων από την Τράπεζα Κρήτης. Στο μέγα σκάνδαλο, όμως, είχαν εμπλακεί επιχειρηματίες, τραπεζίτες, πολιτικοί, υπουργοί, ακόμη και ο τότε πρωθυπουργός, αλλά και κορυφαία στελέχη της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα, ο Γιώργος Κοσκωτάς είναι ελεύθερος. Αποφυλακίστηκε το 2001, αφού εξέτισε τα 3/5 της ποινής του. Ζει μόνος του, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

Ο ΑΔΕΛΦΟΣ

Στο σκάνδαλο Κοσκωτά, όμως, δεν ήταν αυτός ο μοναδικός πρωταγωνιστής. Ο μικρός του αδελφός, Σταύρος, ήταν ένας από τους κύριους συνεργούς του και κατηγορούμενους, αλλά δεν συνελήφθη ποτέ, καθώς διέφυγε στο εξωτερικό. Υπάρχουν όμως... καλά νέα για την οικογένεια, καθώς ο Σταύρος Κοσκωτάς είναι ελεύθερος πια να επιστρέψει στη χώρα μας, αφού τόσο οι κατηγορίες για το αδίκημα της κατάχρησης όσο και το ένταλμα σύλληψής του έχουν παραγραφεί μετά από 25 χρόνια, όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε σχετική επιστολή του.

Ετσι, τα δύο αδέλφια θα ξανανταμώσουν μετά από δύο δεκαετίες και φαίνεται ότι τα σχέδια του Γιώργου Κοσκωτά, να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση από το μηδέν, θα βρουν ανταπόκριση και από τον αδελφό του.

Ηδη τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Κοσκωτάς προσπαθεί να ξαναχτίσει τη δική του αυτοκρατορία στον χρηματοοικονομικό τομέα, ιδρύοντας εταιρεία οικονομικών συμβούλων με πελάτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο Σταύρος ετοιμάζεται να έρθει και να αναλάβει διοικητικό ρόλο στην επιχείρηση.

ΑΝΟΙΞΕ ΔΡΟΜΟ

Ο Σταύρος Κοσκωτάς, διάσημος για το όνομά του, αλλά και τη μυθιστορηματική του εξαφάνιση, ανήκει στην κατηγορία αυτών που ο νομικός κόσμος της χώρας αποκαλεί «VIP φυγάδες». Μάλιστα, είναι ένας από τους πρώτους που άνοιξαν αυτό τον δρόμο του… στρίβειν στο εξωτερικό, μαζί με τον αδελφό του, Γιώργο. Με το πέρασμα του χρόνου ακολούθησαν πολλοί τα βήματά τους, όπως ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, η Αντωνία Ηλία κ.ά.

Τον Νοέμβριο του 1988, όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης των 36 δισεκατομμυρίων δραχμών, ο Γιώργος και ο Σταύρος αποφάσισαν να μη λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Ο Γ. Κοσκωτάς εντοπίσθηκε στη Βραζιλία λίγες ημέρες μετά, συνελήφθη τελικά στη Βοστώνη των ΗΠΑ λίγες ημέρες αργότερα και το καλοκαίρι του 1991 εκδόθηκε στην Ελλάδα, ύστερα από μια αστυνομική επιχείρηση «χολιγουντιανού» τύπου.

Ο Σταύρος Κοσκωτάς είχε διαφορετική τύχη. Κατηγορήθηκε ως συνεργός του αδελφού του, καθώς ήταν όχι μόνο το δεξί του χέρι σε όλες τις business, αλλά και αντιπρόεδρος στις παντοειδείς τραπεζικές, εκδοτικές και αθλητικές επιχειρήσεις του. Οι εφημερίδες της εποχής επέμεναν ότι πιθανόν είχε καταφύγει στην... Κολομβία. Αυτό δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, γιατί ποτέ δεν συνελήφθη, παρ’ ότι ήταν υπόδικος. Εναντίον του είχε εκδοθεί ένταλμα συλλήψεως το 1990 «για την αξιόποινη πράξη της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος εξακολουθητικής κακουργηματικής υπεξαιρέσεως ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας από ιδιοτέλεια, κατ’ εξακολούθηση και από κοινού, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος ελληνικής τράπεζας», κατά το χρονικό διάστημα από 25.07.1986 έως 30.10.1988.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Παρά τις κινητοποιήσεις και το δικαστικό βούλευμα εναντίον του για να διατηρηθεί σε ισχύ το ένταλμα σύλληψης, δεν εντοπίστηκε ούτε στην Ελλάδα ούτε σε ευρωπαϊκή ή αμερικανική χώρα, στις οποίες ήδη το υπουργείο Εξωτερικών έστειλε σχετική ενημέρωση ότι ο Σταύρος Κοσκωτάς δεν καταδιώκεται πλέον.

Αλλωστε, ο Γιώργος Κοσκωτάς, ως μεγάλος αδελφός, είχε εξομολογηθεί πολλές φορές σε συνεντεύξεις του, την εποχή που μεσουρανούσε στα media και στην οικονομία της χώρας, ότι πάντα ένιωθε την υποχρέωση να προστατεύει τον μικρό του αδελφό.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Τάκη Μιχαλόλια, σε λιγότερο από δέκα ημέρες, «ο Σταύρος Κοσκωτάς θα είναι ελεύθερος στην Ελλάδα. Ολοκλήρωσα τη διαδικασία παραγραφής των κατηγοριών εναντίον του και πια είναι ελεύθερος».

Σήμερα, ο Σταύρος Κοσκωτάς είναι απαλλαγμένος από κάθε κατηγορία και η σχετική δικογραφία θα τεθεί στο αρχείο, όπως και τα εντάλματα συλλήψεως.

Η «Δίκη του αιώνα»

Η αποκάλυψη του σκανδάλου Κοσκωτά και η μυθιστορηματική απόδραση των δύο πρωταγωνιστών του, του Γιώργου και του Σταύρου Κοσκωτά, είχαν προκαλέσει εκείνη την εποχή πολιτικό σεισμό, που οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον πρωθυπουργό της χώρας και κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης στο Ειδικό Δικαστήριο. Η αφετηρία του σκανδάλου ήταν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Γιώργου Κοσκωτά. Τη διετία 1983 και 1984 αγόρασε τον δημοσιογραφικό και εκδοτικό οργανισμό «Γραμμή Α.Ε.» καθώς και το 56% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κρήτης. Εγινε παντοδύναμος τραπεζίτης και εκδότης. Η κυβέρνηση έβλεπε στο πρόσωπό του έναν πανίσχυρο εκδότη, που θα της παρείχε στήριξη, με αντάλλαγμα την πολιτική κάλυψη των δραστηριοτήτων του.
Τον Οκτώβριο του 1987 άρχισαν να έρχονται στο φως αποκαλύψεις. Υπό το βάρος των συνεχών αποκαλύψεων, τον Ιούλιο του 1988 ο εισαγγελέας Εφετών, Δημήτρης Τσεβάς, διέταξε έλεγχο στην Τράπεζα Κρήτης. Αποκαλύφθηκε ότι ο Κοσκωτάς είχε κάνει συνολική υπεξαίρεση του ποσού των 33,5 δισεκατομμυρίων δραχμών και με τα χρήματα αυτά αγόρασε όλες τις επιχειρήσεις του, αλλά και δωροδοκούσε δημόσια πρόσωπα. Η εκδίκαση της υπόθεσης Κοσκωτά χαρακτηρίστηκε ως η «Δίκη του αιώνα». Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική έως τώρα δίκη στην Ελλάδα η οποία προβλήθηκε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση και βρέθηκε για μεγάλο διάστημα στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας.

Τέρμα! Δεν υπάρχει αντιμνημονιακό κόμμα στην Ελλάδα!

Του καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Μετά τα όσα σχετικά ανέφερα σε προηγούμενο άρθρο εδώ, σιγά-σιγά διαπιστώνω ότι όλα τα κόμματα της δήθεν “αντιμνημονιακής” αντιπολίτευσης πρεσβεύουν μόνο σε μια συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για τη “μικρή” ΔΕΗ συλλέγοντας 120 υπογραφές με σκοπό να προκαλέσουν δημοψήφισμα.

Για να προκηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δημοψήφισμα με αυτό το τρόπο απαιτούνται 181 τουλάχιστον υπογραφές…!

Αυτό φυσικά είναι αδύνατο να συμβεί. Τότε πρός τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός; Γιατί τα γατάκια έκαναν τόσες περασάδες στα κανάλια και μίλαγαν για δημοψήφισμα, αφού αυτό δεν μπορεί να γίνει με τίποτα; Πλάκα στον Ελληνικό λαό έκαναν; Δεν έχουν καθόλου τσίπα επάνω τους;
Το αστείο είναι ότι τα κόμματα της “αντιπολίτευσης” πρόκειται να υποβάλλουν 3 προτάσεις που θα πρέπει να έχουν ομοιότητες ώστε να προκύψει πρόταση δημοψηφίσματος στο κοινό κομμάτι τους. Τρέχα- γυρευόπουλε… Οι 181 ψήφοι απο πού θα έλθουν; Δεν μπορούσαν τουλάχιστο να καταλήξουν σε μια πρόταση;

Είναι προφανές ότι η “αντιπολίτευση” συνεχίζει να λειτουργεί συστημικά όλα τα μνημονιακά χρόνια, δίνοντας για όσα συμβαίνουν και όσα θα συμβούν μια κατ’επίφαση σωστή λειτουργία του πολιτεύματος. Αποτελούν δηλαδή την πατερίτσα του συστήματος, μη εξαιρουμένης και της ΧΑ. Αυτό είναι κάτι που δεν λέω πρώτη φορά. Όλα τα κόμματα είναι μια παρέα, μόνο που αυτή τη φορά αυτό το γεγονός φανερώνεται απο μόνο του!

Όσο περνάει ο καιρός αυτό που συμβαίνει θυμίζει το πραξικόπημα της Χούντας. Εντύπωση προκαλεί, ότι η “αντιπολίτευση” δεν θέλει να δημιουργήσει κανένα πολιτειακό πρόβλημα στη μνημονιακή κυβέρνηση λές και τα έχουν βρεί μεταξύ τους απο χρόνια και απλά αλλάζουν καρέκλες κάθε εκλογές, αφού κάθε φορά τα συγκοινωνούντα δοχεία λειτουργούν ανάμεσα στο κόμματα χωρίς καμμία ηθική αναστολή. Mετά τον όρο “αντιμνημονιακός” βουλευτής δημιουργήθηκε και ο όρος “εφεξής αντιμνημονιακός” βουλευτής.

Το θέμα της “μικρής” ΔΕΗ αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να δημιουργηθεί πολιτειακή ανωμαλία σε όλη την αντιπολίτευση, που θα οδηγήσει σε εκλογές. To άρθρο 44 παρ.2 του συντάγματος αναφέρει ότι δημοψήφισμα μπορεί να προκληθεί ακόμη και με 151 ψήφους, αν το θέμα εισαχθεί στη Βουλή σαν Εθνικό. Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια ασάφεια στο άρθρο αυτό που σίγουρα μπορεί να οδηγήσει σε πολιτειακή ανωμαλία.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου (εννοεί, προς το Πρόεδρο της Δημοκρατίας).
ΙΣΟΣΥΝΑΜΑ 
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών.
Εκτός αυτού όμως και η παραίτηση όλων των βουλευτών της “αντιμνημονιακής” αντιπολίτευσης θα μπορούσε να προκαλέσει πολιτειακό πρόβλημα που θα οδηγήσει σε εκλογές. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει καλύτερα ευκαιρία για να συμβεί αυτό.

Αν δεν υπάρξουν εκλογές με αυτή την ευκαιρία, τότε θα χρησιμοποιώ εφεξής τον όρο “Oκτακομματική Xούντα” και θα αφορά όλα τα κόμματα μαζί. Τόσα χρόνια αρκετή υπομονή έκανα.

H Οκτακομματική Χούντα δεν θέλει εκλογές. Τί δεν καταλαβαίνετε;

zcode-gr.blogspot

Oι τράπεζες δέν έχουν δικαίωμα να ζητούν τα κόκκινα δάνεια! (βίντεο) ΔΙΑΔΩΣΤΕ!

Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΥΑ ΑΜΠΑΖΗ, Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡ.ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΚΑΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΗΔΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ. ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!'



http://www.katohika.gr/2014/07/oi-trapezes-den-exoun-dikaioma-na-zitous-ta-kokkina-daneia.html

Θεωρίες συνωμοσίας για την κοινωνική δικτύωση.


Γράφει ο Έχιδνα.

 "Είναι τρομερά διασκεδαστικό το πώς όταν μια θεωρία συνωμοσίας καταρρέει
 πως έρχεται η επόμενη να την αντικαταστήσει με τόση ευκολία. Έτσι μετά
τους ψεκασμούς έρχεται η συνωμοσία της παρακολούθησης
 και των πειραμάτων μέσω κοινωνικής δικτύωσης. 


Οι βαρύγδουποι τίτλοι
έρχονται να ταράξουν την γαλήνια ζωή μας κάθε φορά που χτυπάς την
επιλογή σου στη μηχανή αναζήτησης. 


Το χειρότερο που έχω συναντήσει είναι
 φίλους μου να φοβούνται να πατήσουν «μου αρέσει» μήπως και τους δουν
και τους χαρακτηρίσουν...


Θα μου πείτε βέβαια καλά να πάθω όταν στον
λογαριασμό μου περιλαμβάνω και ζωντόβολα, αλλά όλοι θέλουμε ένα μπούγιο
για να μην τρομάξει αυτός που μας ενδιαφέρει από την μικρή ποσότητα
ατόμων που συγχνοτιζόμαστε
.

Άλλωστε ο κάθε παράδεισος έχει ένα φίδι για
να διώχνει τους ανάξιους.

Αλλά ας το δούμε από την αρχή. 


Οι σελίδες
αυτές είναι δωρεάν. Δηλαδή μπαίνετε κάπου και χωρίς να πληρώσετε βάζετε
τ’ απωθημένα σας, την δουλειά σας ή την χαζομάρα σας.
 


Φυσικά ότι
κοινοποιείς δεν σου ανήκει γι αυτό και φροντίζεις να μην βάζεις την
φάτσα σου σε 1000 φωτογραφίες γιατί μου δίνεις την δυνατότητα να την
πάρω και να κάνω ένα κόμικ που θα βγάζω χρήματα για μια ζωή. 


Επίσης τα
βίτσια σου που σε τελική ανάλυση απασχολούν μόνο τους όμοιους σου. Όπως
δεν πετάς τα βρακιά σου σε μια καφετερία το ίδιο κάνεις και σε μια
σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.  


Και τώρα ας έρθουμε στα βούρλα που
φοβούνται


Ναι είναι αλήθεια πως η κοινωνική δικτύωση παρακολουθείται.
Αλλά και το τηλέφωνο που το πέταξες βλήμα, επίσης παρακολουθείται. 


Με
ποιο τρόπο; 


Από το 1992 οι επικοινωνίες στον εξελιγμένο κόσμο είναι
ενοποιημένες και γι αυτό δεν κάνει 20 χρόνια για να σου περάσουν
τηλέφωνο. Έτσι λουλούδι μου τα πάντα καταγράφονται και σε περίπτωση
έκνομης πράξης άρουν το απόρρητο και σε χώνουν μέσα. 


Το να βρίζεις
λοιπόν μια κυβέρνηση, και τους στόκους που την στηρίζουν, μάντεψε τι δεν
 είναι. 


Η σύλληψη μάλιστα των «ΟΥΓΚ» που έστειλες στο κοινοβούλιο
αποδεικνύει ότι το σύστημα φοβάται πιο πολύ τους παρακρατικούς από τους
αντικαθεστωτικούς και αυτό γιατί όποιος έχει το θάρρος της γνώμης του αν
 μη τι άλλο έχει ηθική.
 


Το προτέρημα μάλιστα είναι ότι μπορείς να
παρακολουθείς κι εσύ. 


Έτσι βρήκα ποιοι παλιοί συμμαθητές μου έχουν σχέση
 με «ύποπτες σελίδες» (μιας και ο σαχλός έφηβος γίνεται ανώμαλος
μεσήλικας) και τους ξεφορτώθηκα μια ώρα αρχύτερα. Αρά αν στην κοινωνική
δικτύωση
είσαι κότα λειράτη και πλουμιστή, άστο και στην ζωή το ίδιο
είναι κάτσε σε μια γωνιά και περίμενε να πεθάνεις. 


Επίσης καλό είναι να
πεθάνεις πριν κάνεις παιδιά για να μην μεταδοθεί το γονίδιο του
περδολουτήρα
.
Αν σε καλύπτει το να ζεις με διάφορους φόβους για μένα
 δεν υπάρχει πρόβλημα. 


Κοινοποιώ ό,τι φτιάχνω και πιστεύω ότι δεν αξίζει
για μένα ν’ ασχοληθώ παραπάνω. 


Επίσης κάποιες ιδέες άλλων που λόγω
χαζομάρας τις κατοχύρωσαν με αποτέλεσμα να τους ξεχάσει και η μάνα τους,
 άρα χάρη τους κάνω. 


Ουσιαστικά στην κοινωνική δικτύωση δοκιμάζουμε και
πειραματιζόμαστε όλοι ανάλογα το που φτάνει το μυαλό μας


Αν τώρα αυτό
στο μέλλον γίνει έγκλημα τι να πω ας μου επιβάλουν την εσχάτη των
ποινών. 


Εσύ μείνε ο γνωστός ανθρωπάκος."



Ρωσία: Με επιτυχία οι δοκιμές του νέου ρωσικού πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-500

Στο “πεδίο μαχών” δοκιμάστηκε το νέο πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-500 με δυνατότητες αναχαίτησης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. Το σύστημα S-500, το νέο ρωσικό υπερόπλο, έχει σχεδιαστεί ώστε να ξεπερνά τις δυνατότητες του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-400 Triumf. 
Οι δοκιμαστικές εκτοξεύσεις του νέου υπερόπλου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Ιουνίου στέφθηκαν με πλήρη επιτυχία, όπως δήλωσε στρατιωτική πηγή στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar Tass.
H πλήρης διάθεση του νέου πυραυλικού συστήματος και η αντικατάσταση όλων των S-400 αλλά και των S-300  έχει προγραμματιστεί για το 2020.  Οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς S-500 είναι σε θέση να ανιχνεύσουν και να χτυπήσουν ταυτόχρονα έως και δέκα βαλλιστικούς στόχους-  που πετούν με υπερηχητική ταχύτητα έως και επτά χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, δυσκολεύοντας ακόμα και τα ιπτάμενα ραντάρ AWACS
Η δημιουργία σύγχρονων ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροδιαστημικής άμυνας, την οποία έχει αναλάβει  η κοινοπραξία Almaz-Antey, είναι ένας σύνθετος στόχος που απαιτεί σοβαρές σχεδιαστικές καινοτομίες και εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου δυναμικού των εγκαταστάσεων παραγωγής.
 
 http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/07/s-500.html#more
http://www.analystsforchange.org/2014/07/s-500.html

Ρωσία: Επιτυχής δοκιμή νέου τύπου πυραύλου που φθάνει στο διάστημα

Οι πύραυλοι νέας γενιάς Angara, η διαδικασία ανάπτυξης των οποίων διήρκεσε πάνω από δύο δεκαετίες, αποτελούν ένα από τα κλειδιά της προσπάθειας του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να μεταρρυθμίσει την άλλοτε πρωτοπόρα ρωσική διαστημική βιομηχανία.
Η Ρωσία εκτόξευσε για πρώτη φορά νέου τύπου πύραυλο ικανό να φθάσει στο διάστημα, τον πρώτο που κατασκεύασε μετά την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, από το στρατιωτικό κοσμοδρόμιο Πλέσετσκ στο βόρειο τμήμα της χώρας, επιδιώκοντας να απαλλαγεί από την εξάρτησή της από ξένους προμηθευτές αλλά και το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ του Καζακστάν.
Το ντεμπούτο του πυραύλου Angara έγινε χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες, σε πλήρη αντίθεση με την αποτυχημένη πρώτη προσπάθεια να εκτοξευθεί, την οποία είχε παρακολουθήσει μέσω βιντεοσύνδεσης ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν από το Κρεμλίνο.
«Η πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου Angara-1,2PP διεξήχθη από τις δυνάμεις του γενικού επιτελείου αεροπορίας και διαστήματος», ανέφερε το υπουργείο Αμύνης σε ανακοίνωσή του την οποία επικαλέστηκαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε στις 16:00 ώρα Μόσχας (15:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την ίδια πηγή και πραγματοποίησε προγραμματισμένη σύντομη υποτροχιακή πτήση πάνω από την ακτογραμμή της Ρωσίας στην Αρκτική.
Οι πύραυλοι νέας γενιάς Angara, η διαδικασία ανάπτυξης των οποίων διήρκεσε πάνω από δύο δεκαετίες, αποτελούν ένα από τα κλειδιά της προσπάθειας του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να μεταρρυθμίσει την άλλοτε πρωτοπόρα ρωσική διαστημική βιομηχανία - η οποία παρέπαιε έπειτα από πολύχρονες, αλλεπάλληλες μειώσεις στον προϋπολογισμό της και τη φυγή εγκεφάλων που απίσχνασε γενικά τη ρωσική επιστημονική κοινότητα μετά τη δεκαετία του 1990.
Η εταιρεία που σχεδίασε τον κινητήρα πρώτου σταδίου RD-191, Energomash, εκτίμησε ότι η αποτυχία στην πρώτη δοκιμή οφειλόταν στην πτώση της πίεσης που σημειώθηκε στη δεξαμενή υγρού οξυγόνου του πυραύλου.
Ο πύραυλος είναι ο πρώτος ο οποίος σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε καθ' ολοκληρίαν εντός των μετασοβιετικών συνόρων της Ρωσίας.
Τον είχε παραγγείλει ο πρώην πρόεδρος Μπόρις Γέλτσιν τη δεκαετία του 1990, σε μια προσπάθεια να μειώσει την εξάρτηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τις άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και το κοσμοδρόμιο το οποίο ενοικιάζει η Μόσχα στο έδαφος του Καζακστάν.
Δυνητικά αποτελεί ανταγωνιστή των ήδη διαθέσιμων πυραύλων ιδιωτικών εταιρειών όπως η Arianespace της Γαλλίας ή η SpaceX, που εδρεύει στην Καλιφόρνια. Θα αντικαταστήσει τον βασικό ρωσικό πύραυλο Proton, που έχει υποστεί σειρά αποτυχιών.
Όμως ειδικοί εκτιμούν πως η ανάπτυξή του έχει στοιχίσει δισεκατομμύρια δολάρια και ότι δεν θα είναι εμπορικά βιώσιμος πριν περάσει άλλη μια δεκαετία.
Ναυτεμπορική
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/07/blog-post_3500.html

Αν δεν υπήρχε η Μεγάλη Ιδέα θα είχαμε μείνει υπόδουλοι στους Τούρκους...




...ή θα είχαμε αρκεσθεί στη μικράν και έντιμον Ελλάδα του 1830.
Η Ένωση της Επτανήσου και τα ελληνορθόδοξα ιδανικά

150 χρόνια συμπληρώνονται εφέτος από την Ένωση των Επτανήσων (Ιονίων Νήσων) με την Ελλάδα και είναι αξιέπαινοι όλοι οι φορείς που τιμούν το γεγονός. Συνήθως παρουσιάζεται η Ένωση ως μία παραχώρηση των Βρετανών, οι οποίοι κατείχαν μέχρι το 1864 τα νησιά, προς τον πρίγκηπα Γουλιέλμο της Δανίας, ο οποίος ενθρονίσθηκε στην Ελλάδα με τον τίτλο Βασιλεύς Γεώργιος Α΄.

Η αλήθεια είναι ότι η Ένωση ήλθε ως αποτέλεσμα σκληρών αγώνων των Επτανησίων, οι οποίοι επί αιώνες δουλείας επέδειξαν θάρρος και ελληνορθόδοξο φρόνημα. Επί Βρετανικής κατοχής, στη διάρκεια του 19ου αιώνος, οι κάτοικοι της Κέρκυρας, των Παξών, της Λευκάδας, της Ιθάκης, της Κεφαλληνίας, της Ζακύνθου και των Κυθήρων είχαν ως μόνιμο αίτημα την Ένωση με την Ελλάδα.
Η Μεγάλη Ιδέα ενθουσίαζε όλους τους Έλληνες, στο Βασίλειο της Ελλάδος και στον αλύτρωτο Ελληνισμό και της οφείλουμε πολλά. Αν δεν υπήρχε αυτό το όραμα , αυτή η Ιδέα, θα είχαμε μείνει υπόδουλοι στους Τούρκους ή θα είχαμε αρκεσθεί στη μικράν και έντιμον Ελλάδα του 1830.
Κακώς οι ψευδοπροοδευτικοί κατηγορούν τη Μεγάλη Ιδέα και τον υγιή εθνισμό της εποχής εκείνης. Μακάρι και σήμερα να βρούμε μία νέα Μεγάλη Ιδέα, αυτή τη φορά με περιεχόμενο πολιτιστικό και όχι εδαφικό.
Το Κόμμα που διαδραμάτισε τον κυριώτερο ρόλο υπέρ της Ενώσεως ήταν των Ριζοσπαστών. Συνδύαζαν την Ορθόδοξη Πίστη, τον πατριωτισμό και την ευαισθησία προς την κοινωνική δικαιοσύνη. Στην ελληνορθόδοξη παράδοσή μας το εθνικό με το κοινωνικό μπορούν να συνυπάρξουν.
Αυτό δεν μπορούν να το κατανοήσουν οι οπαδοί των ξενόφερτων θεωριών, όπως είναι ο μαρξισμός και τα παρακλάδια του. Η εμμονή των Επτανησίων στην Ορθόδοξη Πίστη είναι εντυπωσιακή δεδομένου ότι επί αιώνες Ενετοκρατίας, η οποία προηγήθηκε της Βρετανικής Κατοχής, οι Βενετοί προσπάθησαν με ήπιο αλλά ύπουλο τρόπο να καταπιέσουν την Ορθόδοξη συνείδηση των κατοίκων. Ένα κορυφαίο τέκνο των Επτανήσων, ο εκ Ζακύνθου Εθνικός μας Ποιητής Διονύσιος Σολωμός, στα μεγάλα έργα του τονίζει τη σύνδεση της Πίστης με την Πατρίδα. Ίσως γι’ αυτό τον λόγο δεν προβάλλεται όσο θα έπρεπε στα σχολικά μας βιβλία! Μακάρι μετά τα Επτάνησα να είχε ενωθεί και η Κύπρος με την Ελλάδα. Δυστυχώς η Μεγαλόνησος ακόμη αιμορραγεί.
Κ.Χ. 3.7.2014
antibaro.gr
yiorgosthalassis.blogspot.com
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/07/blog-post_7990.html

Μινωίτες Κρήτες ανακάλυψαν την Γερμανία

452876245275
Οι Μινωίτες Κρήτες ήσαν εκείνοι που πρώτοι πάτησαν το πόδι τους στο Νορντ Φρίσλαντ της νυν Γερμανίας. Κι αυτό συνέβη κατά το 1300 π.Χ.
Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε ο καθηγητής Εθνολογίας και Ιστορίας του Πολιτισμού Hans – Peter Dorr (Χανς Πέτερ Ντυρ), τον Απρίλιο του 2008!..Εάν αυτήν την ίδια ακριβώς ανακοίνωση την έκανε ένας δικός μας καθηγητής ή επιστήμονας, θα είχαν πέσει όλοι πάνω του να τον «φάνε» και να του κρεμάσουν την ρετσινιά του «εθνικιστή». Εγώ προσωπικά έχω ξαναγράψει πως η Βιέννη επήρε το όνομα της από την Βιάννου της Κρήτης, όταν άποικοι εκ της Μεγαλονήσου συνέπτυξαν πρώτοι στην θέση της εμπορικό οικισμό....

Η ερευνητική ομάδα του καθηγητή Ντυρ κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα έπειτα από πολυετείς ανασκαφές στην προαναφερόμενη περιοχή (Βαττ), στα Βόρεια της μικροσκοπικής νήσου Ζίντφαλ, στην Θάλασσα Βάντεν. Εκεί ευρίσκονται και τα υπολείμματα του – άλλοτε πλούσιου – λιμανιού Ρούνγκχολτ κάτω από ένα στρώμα τύρφης του οποίου ευρέθησαν τα μι­νωικά απομεινάρια…
Ανάμεσα στα ευρήματα, που στηρίζουν την ανωτέρω άποψη, είναι μια ορειχάλκινη λόγχη, κεραμικά δοχεία και αγγεία, αλλά το κυριότερο μια μινωική σφραγίδα – η πρώτη που εντοπίζεται εκτός Αιγαίου.
Στην μια της όψη εικονίζεται ένας ταύρος και στην άλλη ένα πλοίο με υπερυψωμένη πρύμνη! Ίσως – κατά τον καθηγητή – να ήταν φυλακτό, που φοριόταν στον λαιμό ή στον καρπό του χεριού. Συμβόλιζε δε την Λευκοθέα (την Ινώ), θεά των λευκών αφρών της θα­λάσσης. η λατρεία της οποίας ήταν ιδιαιτέρως διαδεδομένη στην Κρήτη… Ίσως μάλιστα κάποια χαράγματα επί αυτών, αργότερα να αναγνωρισθούν ως γράμματα της γραμμικής Α. Στα ευρήματα επίσης υπάρχουν θυμίαμα από την νυν Σομαλία, κοπάλη από την ΝΑ Αφρική, λαζούλιθος από τις μακρινές Ινδίες (1)”, καθώς και σαλιγκάρια από την Ερυθρά Θάλασσα, όλα προϊόντα που εμπορεύονταν οι Κρήτες. Αυτά μετέτρεψαν το «φερόμενο έως τότε αδιανόητο, σε ιστορική πραγματικότητα», έγραψε γι’ αυτό το γερμανικό περιοδικό “Focus”.
Ότι τα ευρήματα παρασκευάσθηκαν περί το 1300 π.Χ. σε εργαστήριο της Νοτίου Κρήτης απέδειξε το Εργαστήριο Πυρηνικής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Βόννης, με την μέθοδο της νετρονικής ενεργοποιήσεως. (Παρόμοια σκεύη έχουν ευρεθεί μόνον σε ένα σημείο του πλανήτη, στην αρχαία κρητική πόλη Κομμό, στα Ανατολικά των Ματάλων).Ο Ντυρ ισχυρίζεται πως σίγουρα μια κρητική αποστολή το 1300 π.Χ. είχε σταλεί προς εξερεύνηση της Β. Θαλάσσης. Το ταξίδι της ξεκίνησε από τον Κομμό, πέρασε Δυτικά της Πελο­ποννήσου, Νότια της Ιταλίας, Βόρεια της Σαρδηνίας και από εκεί η κρητική αποστολή έφθασαν έως τις ακτές της νυν Γαλλίας, περίπου όπου σήμερα το Μονπελιέ, απ’ όπου και συνέχισαν πεζή την εμπορική – επιστημονική αποστολή τους, κατά τον καθηγητή. Εκεί αποσυναρμολόγησαν τα πλοία τους και τα μετέφεραν επί αμαξών, που έσερναν βόδια, έως το νυν λα Ροσέλ. Εκεί τα ξανασυναρμολόγησαν και συνέχισαν πλωτά έως το Νορντ Φρίσλαντ, κατέληξε ο καθηγητής.
Το να έφθαναν οι Μινωίτες έως την Β. Θάλασσα, γι’ αυτούς δεν θα ήταν τόσο δύσκολο, υπερθεμάτισε ο πρύτανης της Αρχαίας Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης Βάλτερ Μπούκερτ (2)!
Σημειώστε δε, πως στην περιοχή αυτή ομιλείται μια διάλεκτος, η φριζική (frysk), που ανήκει σε μια παμπάλαια δυτική γερμανική ομάδα πληθυσμού, τους Φρίζες, όπως τους λεν. Αυτοί δεν είναι παρά οι αρχαίοι Έλληνες (Μακεδονο-Θράκες Φρύγες), που έφυγαν από τις πανάρχαιες εστίες τους, στην Μ. Ασία και τον Πόντο, και κατοίκησαν έπειτα από περιπέτειες τις Βόρειες χώρες της Ευρώπης (εξ αυτών οι Φράγκοι, η Μπρυζ του Βελγίου, κλπ.). Κάποιοι εξακολουθούν να λένε πως η φριζική ανήκει στις ινδοευρωπαϊκές γλώσσες, όταν η θεωρία του ινδοευρωπαϊσμού έχει προ πολλού καταπέσει! Πάντως η φριζική έχει κοινά στοιχεία με την ολλανδική (και την αγγλική) και έχει γραπτά κείμενα από τον 10ο μ.Χ. αι. Στην δε επαρχία Φρίσλαντ (Friesland) της Ολλανδίας, περίπου 440.000 άτομα μιλάνε ακόμη την φριζική διάλεκτο! Εξ αυτών, οι περίπου 350.000 την δηλώνουν και ως μητρική γλώσσα τους!
Είναι επίσης γνωστό, πως οι Μινωίτες Κρήτες έφθαναν έως την Κορνουάλλη για να πάρουν κασσίτερο, που τους ήταν απαραίτητο, να το αναμείξουν με χαλκό, για να κατασκευάσουν όπλα και άλλα αντικείμενα από ορείχαλκο, λέει ο καθηγητής Χάρτμουτ Μάτχαουζ. Επίσης, έπαιρναν από την Β. Ευρώπη κεχριμπάρι και έδιναν κρητικά κρασιά (οι Ευρωπαίοι τότε αγνοούσαν την τέχνη του κρασιού), αρώματα, υφάσματα και πολύτιμους λίθους.
Πράγματι, τον 14ο αι. π.Χ. οι Κρήτες είχαν αυξημένες ανάγκες όπλων. για να αντιμετωπίσουν τις πολεμικές διαθέσεις των Αιγυπτίων και των Χετταίων. Και γι’ αυτά οι πρώτες ύλες που χρειάζονταν, δεν υπήρχαν στο νησί τους.
ΠΗΓΕΣ: Eφημερίδα ‘Έθνος», εφημερίδα του Πανεπ. Κύπρου, εφημερίδα-Κέρδος I3.4.2008., Λεκάκης Γ. «Ο Πόντιος Γάλλος, οι Γάλλοι, or Γαλάτες και οι Φρύγες Φράγκοι», άρθρο στην εφημερίδα ‘Ελληνική Αγωγή’.ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
(1) Κατά τον Ενήμερο, ότι οι Κρήτες είχαν εγκατασταθεί στο νησί Παγχαία στον Ινδικό Ωκεανό, όπου και έκτισαν ιερό ναό αφιερωμένο στον κορυφαίο θεό τους τον Δία.
(2) Πρόκειται για τον συγγραφέα του βιβλίου «Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός-Η επίδραση της Ανατολής», (μτφρ. Αμ. Α. Λογιάκη. εκδ. Παπαδήμα*) το οποίο υποστηρίζει ότι στην «ανατολίζουσα περίοδο* (μέσα 8ου -μέσα 7ου αι. π-Χ.) – αυτήν που λέμε ομηρική εποχή – η ελληνική θρησκεία και λογοτεχνία επηρεάσθηκε από ανατολικά πρότυπα! Και του βιβλίου -Η οριενταλιστική εποχή στην ελληνική θρησκεία και λογοτεχνία (του I984).
Γιώργος Λεκάκης Συγγραφέας – Λαογράφος
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα : Χρονικά Κισάμου & Σελήνου,Φεβ. 2009. Πρόσθετα στοιχεία από : 1/http://politesgr.com/content/οι-μινω…αν-τη-γερμανία
Η ΜΙΝΩΪΚΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ
Κατά πόσο τα επίμαχα ευρήματα προέρχονται από κάποιο ναυάγιο ή από τον τάφο κάποιου Μινωίτη απεσταλμένου, σήμερα, περισσότερα από 3.000 χρόνια μετά, είναι δύσκολο να το πει κανείς μετά βεβαιότητας. Η μινωική σφραγίδα, ωστόσο, την οποία ανέσυρε στο φως η ομάδα του Ντούερ, είναι η πρώτη που εντοπίζεται εκτός του Αιγαίου Πελάγους. 2/http://www.metafysiko.gr/forum/archive/index.php/t-3840.html
Όντως η Γερμανία και γενικά η Ευρώπη αποδεδειγμένα είχε αποικισθεί απο πρωτοελληνικά φύλα πολύ νωρίτερα απ’ ότι είναι επισήμως παραδεκτό, αν και τέτοιου είδους ασυμφωνίες τείνουν να γίνουν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.
Ήδη απο το 1905 στην περιοχή Bernstorfer Berg, στην κοιλάδα του ποταμού Amper, στην ευρύτερη περιοχή του Μονάχου της Γερμανίας έχει γίνει μια ανασκαφή από τον Josef Wensel ο οποίος ανέσκαψε ένα κυκλικό οχύρωμα μήκους 1,8 χμ. Αργότερα το 1994, βρέθηκαν εκεί καμμένα υπολείμματα από το παραπάνω ξύλινο οχύρωμα μαζί με πήλινα αγγεία, ευρήματα τα οποία είχαν εκτιμηθεί τότε με την μέθοδο του άνθρακα 14, ότι ήταν του 14ου π.Χ. αιώνα.
Το 1997 ο γιατρός Manfred Moosauer, ερασιτέχνης αρχαιολόγος σε μια τυχαία εξόρυξη χαλικιού στην ίδια περιοχή, ανακάλυψε ίχνη χρυσού, που τον οδήγησαν σε μια εντυπωσιακή ανακάλυψη… μια σειρά από πολλά χρυσά αντικείμενα (διαδήματα, περόνη, διακοσμητικά φύλλα) Μυκηναϊκής τεχνοτροπίας και μαζί με αυτά, νεκρική μάσκα από ήλεκτρο, χάνδρες από ήλεκτρο (κεχριμπάρι), θραύσματα από διακοσμημένα αγγεία, όλα αυτά με εκπληκτική ομοιότητα με αντίστοιχα ευρήματα των Μυκηνών.
Όμως το πιο σημαντικό εύρημα της περιοχής, ήλθε το 1998 όπου βρέθηκαν δύο αντικείμενα από ήλεκτρο με χαραγμένα επάνω τους σύμβολα της Γραμμικής Β ! Τα σύμβολα αυτά όπως διαβεβαίωσαν οι Γερμανοί επιστήμονες είναι συγκρίσιμα με αντίστοιχα της Πύλου, μεταγράφονται ως pa-nfa-ti και επιδέχονται μια σειρά από ερμηνείες με βάση την γραμμική Β.
Οι αναλυτικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθησαν όλα τα ευρήματα από την κρατική επιστημονική επιτροπή του Μονάχου, αλλά και του ινστιτούτου Doemer και του πολυτεχνείου του Μονάχου, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την γνησιότητα και την παλαιότητα τους η οποία ανάγεται στο 1.560 π.Χ. !
Επίσης είναι βέβαιο ότι δεν σχετίζονται με τις δέκα διαφορετικές πολιτισμικές ομάδες ευρημάτων της 1ης εποχής του χαλκού στην Ν. Γερμανία ! Πολλοί πιστεύουν ότι τα ευρήματα αυτά υποδεικνύουν μια μετακίνηση των φυλών της Μεσογείου προς τον Βορά, την οποία διευκόλυνε η πλευστότητα του ποταμού Δούναβη, μέσω του οποίου θα πρέπει να γινόταν το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. Μεταγενέστερα ευρήματα δείχνουν ότι υπήρχε και εμπορική επικοινωνία με την περιοχή της Τοσκάνης των Ετρούσκων.
Εάν η διείσδυση των Μυκηναίων στην Ευρώπη όπως διαφαίνεται από τα παραπάνω είναι πραγματική για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, το δείγμα αυτό της παρουσίας τους δεν θα μπορούσε να είναι μοναδικό …Πράγματι η πρόσφατη ανασκαφή πολλών Μυκηναϊκών δειγμάτων αρχιτεκτονικής, αγγειοπλαστικής, και μεταλλουργικής τέχνης από περιοχές της Νοτίου Ιταλίας, της Σαρδηνίας, της Νοτίου Γαλλίας, της Ισπανίας, και της Βορείου Αφρικής, αποδεικνύουν την εκτεταμένη παρουσία και τις πολύπλευρες εμπορικές και πολιτισμικές σχέσεις των Μυκηναίων με όλες τις περιοχές αυτές όπου η πρόσβαση με πλοία είναι εφικτή, που σύμφωνα με τους αρχαιολόγους καλύπτουν χρονολογικά μια πολύ μεγάλη περίοδο μεταξύ του 1.600 και 1.100 π.Χ. Πρέπει να επισημάνουμε πάντως ότι η η διαχρονική ομοιομορφία ανάλογων ευρημάτων πολλές φορές έχει συμβάλλει στην σύγχυση των χρονικών περιόδων, με αποτέλεσμα τον περιορισμό τους σε συμβατικώς αποδεκτά όρια.
Παρ’ όλα αυτά τέτοιες ανακαλύψεις εγείρουν ούτως ή άλλως βασανιστικά ερωτήματα … όπως π.χ. πως γίνεται σήμερα, 10 χρόνια μετά από την ανακάλυψη της Μυκηναϊκής παρουσίας στην Γερμανία τουλάχιστον, να θεωρούμε ακόμα επίσημα ότι ο Μυκηναϊκός πολιτισμός ξεκίνησε το 1.600 π.Χ., τη στιγμή που ο ίδιος αποδεικνύεται με αδιάψευστα επιστημονικά στοιχεία πως έχει δημιουργήσει τόσο μακρινές αποικίες σχεδόν ταυτόχρονα με την υποθετική του εκκίνηση ;
Κώστας Σκανδάλης


visaltis.blogspot.com
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/07/blog-post_8684.html

Αρχαία ελληνικά γνωμικά για τον άνθρωπο


► Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος.
Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος
μτφρ: για όλα τα πράγματα ο άνθρωπος είναι το μέτρο
 
► Ζώον δίπουν άπτερον
Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος
(Ο ορισμός του ανθρώπου κατά τον Πλάτωνα)

► Άνθρωπος: ο αναθρών ά όπωπε.
Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος
μτφρ: Άνθρωπος: αυτός που αναλογίζεται και κρίνει όσα έχει δει.
 
► Τι εστιν ό μίαν έχον φωνήν τετράπουν και δίπουν και τρίπουν γίνεται;
Το αίνιγμα της Σφίγγας
(Το έλυσε ο Οιδίποδας. Η απάντηση είναι φυσικά «ο άνθρωπος»)
 
► Φύσει γαρ άνθρωπος, ό βούλεται, τούτο και οίεται.
Ιούλιος Καίσαρ, 101-14 π.Χ., Ρωμαίος στρατηγός & ύπατος
μτφρ: από τη φύση του ο άνθρωπος, αυτό που θέλει, αυτό νομίζει
(Υπότιτλος στην "περί του Γαλατικού πολέμου" εξιστόρησή του)
 
► Πολέμιον ανθρώποις αυτοί εαυτοίς.
Ανάχαρσις, 6ος π.Χ. αιών, Σκύθης ηγεμόνας & φιλόσοφος
μτφρ: ο εχθρός του ανθρώπου είναι ο ίδιος εαυτός του
 
► Πάντες άνθρωποι φύσει ορέγονται του ειδέναι.
Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος
 
► Άνθρωπον ζητώ.
Διογένης, 410-323 π.Χ., Κυνικός φιλόσοφος
 
► Μέμνησο ότι άνθρωπος εί.
Υπενθύμιση προς τον εαυτό του που επέβαλε ο Φίλιππος Β’
 
► Ως χαρίεν εστ’ άνθρωπος αν άνθρωπος ή.
Μένανδρος, 4ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής
 
► Σκιάς όναρ άνθρωπος.
Πίνδαρος, 522-438 π.Χ., Αρχαίος λυρικός ποιητής
μτφρ: ο άνθρωπος είναι τ’ όνειρο μιας σκιάς.
 
► Πολλά τα δεινά κουδέν ανθρώπου δεινότερον πέλει.
Σοφοκλής, 496-406 π.Χ., Αρχαίος τραγικός
 
► Ουκ ένι ιατρικήν είδέναι, όστις μη οίδεν ό τι εστίν άνθρωπος.
Ιπποκράτης, 460-377 π.Χ., Πατέρας της Ιατρικής
μτφρ: είναι αδύνατο να ξέρει την ιατρική, αυτός που δεν ξέρει ακριβώς τι είναι ο άνθρωπος
 
► Γυμνοί ήλθομεν οι πάντες, γυμνοί και απελευσόμεθα.
Αίσωπος, 620-560 π.Χ., Αρχαίος μυθοποιός, δούλος εκ Φρυγίας
μτφρ: γυμνοί ήρθαμε όλοι [σ’ αυτή τη ζωή], γυμνοί και θα φύγουμε
 
► Άπαξ άνθρωποι γεγόναμεν, δις δε ουκ έστι γενέσθαι.
Επίκουρος, 341-270 π.Χ., Αρχαίος φιλόσοφος
μτφρ: μια φορά γεννηθήκαμε άνθρωποι, δυο φορές όμως δεν είναι δυνατό να γίνουμε
 
► Θνητός γεγονώς άνθρωπε, μη φρόνει μέγα.
Μένανδρος, 4ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής
μτφρ: αφού γεννήθηκες θνητός άνθρωπε, μην έχεις μεγάλες ιδέες
 
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/07/blog-post_10.html

Θέλει να μοιράσει το Αιγαίο η Αμερική για να εκμεταλλευτεί το φυσικό αέριο! Τι είπε ο αντιπρόεδρος Μπάϊντεν.


Οσοι διαβάσουν πίσω από τις λέξεις  του Αμερικανού Αντιπροέδρου Τζό Μπάιντεν θα καταλάβουν  τι παίζεται πίσω από τα παιχνίδια των Τούρκων στο Αιγαίο. Μιλώντας ο  Τζο Μπάιντεν, στο συμπόσιο που οργάνωσε η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αμερικής είπε πως η
εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή μπορεί να ωθήσει την ανάκαμψη και να αλλάξει το γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής.

Έθεσε θέμα αμοιβαιότητας για το άνοιγμα της σχολής της Χάλκης
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ καταχειροκροτήθηκε όταν έκανε λόγο για τη σημασία των θρησκευτικών ελευθεριών ζητώντας την επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής της Χάλκης.
«Η προστασία των ιερών τόπων και των μνημείων στην Τουρκία είναι απολύτως απαραίτητη» συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «είναι ένας διπλός δρόμος καθώς και οι Μουσουλμάνοι αξίζουν την ίδια ελευθερία στην Ελλάδα».

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε εκτενώς και στο Κυπριακό χαρακτηρίζοντας την έλλειψη κινητικότητας στο θέμα ως «μια από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις» της καριέρας του.
Εξέφρασε, όμως, την αισιοδοξία του ότι στο εγγύς μέλλον θα υπάρξει μια δίκαιη λύση σημειώνοντας ότι οι δύο πλευρές έχουν φτάσει πλέον σε ένα σημείο όπου το στάτους κβο δεν είναι πλέον αρκετό και η εύρευση λύσης θα ωφελήσει και τους δύο.
 

olympia.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/07/blog-post_7180.html

Με Χίτη συνεργαζόμενο με τους Γερμανούς κατακτητές πατέρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αθανασίου εμπλέκεται σε μια σειρά "σκοτεινών" υποθέσεων.


 

του Κώστα Βαξεβάνη

Αν ο χρόνος είναι ο δικαστής των δικαστών, όπως υποστηρίζει ο Σέρβος συγγραφέας Μίλοβαν Βιτέζοβιτς, τότε ο υπουργός Δικαιοσύνπς και πρώην δικαστής Χαράλαμπος Αθανασίου, επέλεξε ο ίδιος ως πολιτικό πρόσωπο πλέον στη συγκεκριμένη θέση ευθύνης, να κριθεί ηολύ πιο γρήγορα. 


Ο πρώην Αρεοπαγίτης με καταγωγή από μια φτωχή σχετικά οικογένεια της Λέσβου, κρίνεται ήδη για νομοθετικό έργο ενός χρόνου, το οποίο έχει δημιουργήσει πρωτοφανή αναταραχή στους κύκλους των πρώην συναδέλφων του.

Τροπολογίες που δεν εκπληρούν καμιά νομική αναγκαιότητα, νομοσχέδια που απαλλάσσουν κατηγορίες «υπόπτων» στα μάτια της κοινής γνώμης, άλλα που ισχύουν για μερικά εικοσιτετράωρα και αναιρούνται -έχοντας ωστόσο εξυπηρετήσει νομικά αυτούς που θα τα εκμεταλλευτούν-, είναι μερικά από τα πεδία κριτικής που αρκετά έντονα και φωναχτά ασκούν πολιτικοί, δικαστές και εισαγγελείς στην υπουργία Αθανασίου.

«Γιατί», λένε, «ένας άνθρωπος που υπηρέτησε τη Δικαιοσύνη, να κάνει νόμους με τους οποίους απαλλάσσει αυτούς για τους οποίους εμείς σχηματίζουμε δικογραφίες μετά από χρόνια έρευνας;».
Το πιο πρόσφατο είναι το παράδειγμα του νόμου με τον οποίο οι εισαγγελείς δεν έχουν δικαίωμα να παρακολουθούν τα τηλέφωνα όσων κατηγορούνται για υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Το έγκλημα του λευκού κολάρου, έγκλημα στο οποίο εμπλέκονται πολιτικοί, δεν θα είναι υπό παρακολούθηση με εντολή Αθανασίου, όπως θα έλεγε και ο φίλος του Αντώνης Σαμαράς.

Ο Αθανασίου είναι ο υπουργός ο οποίος δεν διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία που περιέγραφε χρηματισμό του υπουργού Γιάννη Μιχελάκη. Την κράτησε επί μήνες στο συρτάρι του και την επέστρεψε στον Αρειο Πάγο δήθεν για νομικό έλεγχο, όταν την υπόθεση αποκάλυψε το HOT DOC.
Η κριτική όμως που ασκείται στον υπουργό Δικαιοσύνης ξεπερνά την πολιτικονομοθετική του δραστηριότητα. Παλιοί του συνάδελφοι προχωρούν σε καταγγελίες, περιγράφοντας τον Αθανασίου ως έναν δικαστικό ο οποίος έχει στη διάθεσή του μια μεγάλη ακίνητη περιουσία της οποίας η προέλευση δεν ελέγχθηκε ποτέ αν και υπήρχαν έγγραφα στοιχεία.

Μια καταγγελία για τη δήλωση «πόθεν έσχες» του πρώην Αρεοπαγίτη «πάγωσε» στο υπουργείο Δικαιοσύνης και ο φάκελος έκλεισε χωρίς έλεγχο. Η ίδια καταγγελία εστάλη στο HOT DOC. Αν και είναι αδύνατο να ελεγχθούν τα στοιχεία της καταγγελίας αφού θα απαιτούσαν άνοιγμα λογαριασμών και κωδικών του Χρηματιστηρίου, όσο προχώρησε, η δημοσιογραφική έρευνα απέδειξε πως ο υπουργός Δικαιοσύνης φαίνεται να κάνει ψεύτικη δήλωση για ακίνητο που έχει και το οποίο εμφανίζει κατά 282 τετραγωνικά μικρότερο.

Όσο καιρό ήταν δικαστής, δίκαζε δηλαδή τους άλλους για πολεοδομικές παραβάσεις, ο ίδιος είχε αυθαίρετο κτίσμα στην πυλωτή του. Τα δε παιδιά του φαίνεται να είναι κάτοχοι ακίνητης περιουσίας την εποχή που ήταν φοιτητές.

Δυστυχώς ο υπουργός, παρά τα επίσημα αιτήματά μας για να απαντήσει στα στοιχεία που προκύπτουν, δεν το έκανε, παρότι είναι υποχρεωμένος να το κάνει και ως πρώην δικαστής και ως πολιτικός ο οποίος κάνει δήλωση «πόθεν έσχες», η οποία δημοσιοποιείται.

Ο κύριος Αθανασίου έκανε ένα προσωπικό τηλεφώνημα ζητώντας να δώσει "φιλικές" και ανεπίσημες απαντήσεις διάψευσης χωρίς στοιχεία.
Ως δημοσιογράφος οφείλω να ομολογήσω πως με τον Χαράλαμπο Αθανασίου μας συνδέει σχέση πολλών χρόνων, αφού έχουμε καταγωγή από το ίδιο χωριό. Με την αλήθεια όμως με συνδέει μεγαλύτερη.


Κώστας Βαξεβάνης -  "Hot Doc"

Ακολουθεί σχετικό απόσπασμα από το Hot Doc για τον πατέρα του υπουργού δικαιοσύνης :


"Η οικογένεια του Χαράλαμπου Αθανασίου, ήταν μία από τις παραδοσιακές δεξιές οικογένειες της Αγίας Παρασκευής Λέσβου. Ο πατέρας του Χριστόφας Αθανασίου, υπήρξε επικεφαλής της «Οργάνωσης Χ» κατά διάρκεια του Εμφυλίου", όπως καταγράφει στο βιβλίο του «Το Αντάρτικο της Λέσβου», ο παλιός αντάρτης και συγχωριανός του Νίκος Θεοχάρης, το 1986.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, τον Δεκέμβριο του 1946, μέλη της οργάνωσης «Χ», (οι γνωστοί χίτες που βρήκαν κοινό τόπο δράσης με τους γερμανούς κατακτητές κατά των κομμουνιστών και του ΕΑΜ), μπήκαν σε σπίτια μελών του ΕΑΜ στο χωριό Νάπη της Λέσβου και ξυλοκόπησαν σχεδόν μέχρι θανάτου όσους είχαν πάρει μέρος στον αντιστασιακό αγώνα.

Ανάμεσα στους βασανιστές, οι κάτοικοι του χωριού είχαν αναγνωρίσει και τον Χριστόφα Αθανασίου, πατέρα του σημερινού υπουργού.

Μερικές μέρες μετά, ένοπλα τμήματα των ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού, μπήκαν στο χωριό Νάπη μεταμφιεσμένα σε τμήματα χωροφυλάκων για να βρουν και να τιμωρήσουν τους βασανιστές. Μπαίνοντας σε ένα από τα καφενεία του χωριού, ο Χριστόφας Αθανασίου, νομίζοντας πως είναι φιλικά τμήματα Εθνικοφρόνων, τους υποδέχθηκε ως αρχηγός της οργάνωσης «Χ» και δήλωσε πρόθυμος να συνδράμει στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.

Οι αντάρτες τον συνέλαβαν μαζί με άλλους δύο που οι κάτοικοι του χωριού αναγνώρισαν ως δράστες. Πριν τους οδηγήσουν όμως σε δίκη, όπως γράφει ο Νίκος Θεοχάρης, ο ίδιος και ο επικεφαλής των ανταρτών υπέκυψαν στις ικεσίες του Χριστόφα Αθανασίου αλλά και τις διαβεβαιώσεις του ότι δεν πρόκειται να στραφεί στο μέλλον εναντίον των ανταρτών και τον άφησαν ελεύθερο.

Μετά το 1981, ο Χριστόφας Αθανασίου, κάνοντας χρήση του νόμου του ΠΑΣΟΚ για την Εθνική Αντίσταση, παρουσιάστηκε με δύο μάρτυρες και δήλωσε αντιστασιακός και ζήτησε την αναγνώρισή του ως μέλος της Εθνικής Αντίστασης....


ΠΗΓΗ:
tsak-giorgis.blogspot.gr
Του Κώστα Βαξεβάνη - RAMNOUSIA 
http://www.analystsforchange.org/2014/07/blog-post_6098.html

ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΑΝΟΙΞΑΝ;


 

Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης*
Τα  δραματικά γεγονότα που συμβαίνουν στην Παλαιστίνη, με τους βομβαρδισμούς  των Ισραηλινών στην λωρίδα της Γάζας και την συνεχή εκτόξευση ρουκετών από την Παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς από την Γάζα στο κεντρικό Ισραήλ δεν ήταν τυχαία και ξαφνικά. ¨Ήταν η προδιαγεγραμμένη πορεία μιας σειράς γεγονότων, που δεν άφηναν την παραμικρή αμφιβολία για το τι επρόκειτο να συμβεί. Ας τα πάρουμε από την αρχή:

H απαγωγή  στις 12 Ιουνίου και η δολοφονία των τριών Ισραηλινών εφήβων μετά από δύο εβδομάδες, από ανεγκέφαλους φανατικούς Παλαιστινίους  ήταν η αρχή. Από την πρώτη στιγμή το Ισραήλ κατηγόρησε την οργάνωση της Χαμάς (για την Δύση είναι τρομοκρατική οργάνωση) , που ελέγχει απόλυτα την λωρίδα της Γάζας, έχει σχηματίσει δική της κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Ισμαήλ Χανίγια ,  έχει ακόμη  συνδέσμους και οπαδούς και σε ολόκληρη την Δυτική Όχθη, που ελέγχεται και διοικείται από την Φατάχ και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής τον Μαχμούτ Αμπάς. Από την πρώτη ημέρα της απαγωγής η κυβέρνηση Νετανιάχου είχε κατηγορήσει την οργάνωση της Χαμάς, την τρομοκρατική αυτή οργάνωση, όπως την αποκαλεί, ως υπεύθυνη και δράστη της απαγωγής των τριών Ισραηλινών εφήβων και ότι θα πληρώσει για αυτή την πράξη.
Μετά την ανεύρεση των τριών σωμάτων των άτυχων νεαρών Ισραηλινών στην Δυτική Όχθη, κοντά στην πόλη της Χεβρώνας, μετά από μια τεράστια επιχείρηση  του  Ισραηλινού στρατού, είχαμε μια ακόμη φρικτή πράξη από την άλλη πλευρά των φανατικών ανεγκέφαλων. Λειτουργώντας σαν αγέλη άγριων ζώων, μια ομάδα  Ισραηλινών εφήβων, μερικοί ανήλικοι, αφού συνελήφθηκαν 6-7 ύποπτοι, από την περιοχή της Ιερουσαλήμ, απήγαγαν και αφού βασάνισαν σκότωσαν με φρικτό τρόπο ένα νεαρό Παλαιστίνιο, καίγοντάς τον ζωντανό. Και μιλάμε για παιδιά 16-16 ετών, από άλλη περιοχή, που ποτισμένα με μίσος και αδιαλλαξία πήραν τον νόμο στα χέρια τους, εφαρμόζοντας το φρικτό «οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος».  Έτσι σε κανέναν δεν απέμεινε καμιά αμφιβολία ότι το καμπανάκι του τρόμου είχε ηχήσει ξανά στην πολύπαθη περιοχή και όλοι ανέμεναν τις εξελίξεις, παρά τις εκκλήσεις για μετριοπάθεια και αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές.
Η Χαμάς συνέχισε την προσφιλή της προβοκατόρικης και προκλητικής  τακτικής, δηλαδή  της  ρίψης ρουκετών  σε κατοικημένους τόπους στο κεντρικό Ισραήλ, αύξησε τον ρυθμό και τον όγκο των ρουκετών, το δε Ισραήλ άρχισε  σε αντίποινα  αεροπορικούς  βομβαρδισμούς στην λωρίδα της Γάζας, κινητοποιώντας ακόμη  τις Ένοπλες Δυνάμεις του, με σκοπό την πολύ πιθανή έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων και την εισβολή των στην Γάζα, την Τρίτη σε έξη χρόνια, αν συμβεί και δύο μόλις χρόνια από την  επιχείρηση Pillar of Defense ( 2012) των Ισραηλινών κατά της Γάζας. Οι προσπάθειες για ειρήνευση  από διεθνείς παράγοντες, απέτυχαν και η κλιμάκωση συνεχώς διευρύνεται, με αποτέλεσμα όλοι να εκτιμούν ότι τα χειρότερα έπονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες,  για την επίτευξη κατάπαυση του πυρός  η  Χαμάς απαιτεί την απελευθέρωση των συλληφθέντων Παλαιστινίων,  που είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τη συμφωνία Σαλίτ (Ισραηλινός στρατιώτης που είχε απαχθεί από την Χαμάς) και συνελήφθησαν εκ νέου κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τον εντοπισμό των δολοφόνων των τριών Ισραηλινών εφήβων. Πηγή της Χαμάς υποστήριξε ότι η σύλληψή τους έγινε "χωρίς κανένα λόγο", σαν μέρος της προσπάθειας πάταξης της οργάνωσης και των υποδομών της στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια, με στόχο τη διάσωση των τριών νεαρών, οι σοροί των οποίων ανακαλύφθηκαν τελικά στις 30 Ιουνίου, και την πρόληψη νέων επιθέσεων. Επισημαίνεται ότι τουλάχιστον 56 από τους 1.027 Παλαιστινίους,  που είχαν αφεθεί ελεύθεροι με αντάλλαγμα την απελευθέρωση του Γκιλάντ Σαλίτ συνελήφθησαν στην τελευταία επιχείρηση, των IDF(Israel Defense Forces).
 
Έτσι η κατάσταση που διαμορφώνεται μέχρι τώρα είναι θα λέγαμε ένας ρουκετοπόλεμος, με ρουκέτες εδάφους-εδάφους από Παλαιστινιακής  πλευράς και βόμβες αέρος εδάφους από Ισραηλινής  πλευράς. Οι στόχοι των Ισραηλινών στην Γάζα, όπως ισχυρίζονται οι Ισραηλινοί,  είναι και θα είναι πάντα  οι πολιτικές και στρατιωτικές υποδομές της Χαμάς,  της δε Οργάνωσης Χαμάς οιοσδήποτε στόχος εντός των κατοικημένων περιοχών στο κεντρικό Ισραήλ (άνθρωποι, κτίρια, υποδομές). Έτσι έχουμε μέχρι τώρα δεκάδες νεκρούς από πλευράς Παλαιστινίων στην Γάζα, μεταξύ αυτών και ηγετικού  στελέχους της Χαμάς, μαζί με την οικογένειά του, πολλοί περισσότεροι τραυματίες και καταστροφές κτιρίων και λοιπών υποδομών. Από πλευράς Ισραήλ οι περιοχές που επλήγησαν από τις ρουκέτες (Grad, M75, M302 κινεζικής κατασκευής προερχόμενες από Ιράν κλπ) είναι σχεδόν όλο το κεντρικό Ισραήλ, όπως  την Γκεντέρα,  την Μπερσέβα, το Άσκελον, το Ασντότ, το Οφακίμ το Άσκελον και το Ασντότ. Νετιβοτ, το Εσκόλ κλπ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι σειρήνες ήχησαν και στο Τελ Αβίβ, που απέχει 100 ΚΜ περίπου από την Γάζα, με ζημίες σε κτίρια και μερικές δεκάδες τραυματίες.
Τα αποτελέσματα σε ότι αφορά το Ισραήλ δεν είναι τόσο οδυνηρά, αφενός λόγω της αναποτελεσματικής ακρίβειας των ρουκετών, που βάλλονται στην τύχη κατά κατοικημένων περιοχών και «όποιον πάρει ο Χάρος», σε αντίθεση με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, όπου θερίζει ο Χάρος, αφετέρου δε στην αποτελεσματικότητα του συστήματος προστασίας ρουκετών που διαθέτουν οι Ισραηλινοί, το περίφημο και εξελιγμένο IRON DOME, το οποίο έχουν δημιουργήσει, εξελίξει και διαθέτουν μόνο οι Ισραηλινοί, το οποίον  αναχαιτίζει μικρά και ευέλικτα πυραυλικά συστήματα, όπως ρουκέτες και μικρούς πυραύλους, σε χαμηλό ύψος. Έτσι όπως αναφέρεται αναχαιτίσθηκαν με απόλυτη επιτυχία ρουκέτες πάνω από τον ουρανό  του Τελ Αβίβ.
 
          Η συνέχεια αναμένεται ακόμη πιο δραματική και η κατάσταση ακόμη πιο επικίνδυνη και μη ελεγχόμενη. Οι IDF  κινητοποιούνται, έφεδροι ανακαλούνται και επανδρώνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ. Στρατιωτικοί Σχηματισμοί  έχουν προωθηθεί περιμετρικά στην λωρίδα της Γάζας και λαμβάνουν επιθετική διάταξη. Η Ισραηλινή πολιτική ηγεσία φέρεται αποφασισμένη να δώσει ένα ισχυρό κτύπημα στην τρομοκρατική (κατά το Ισραήλ, ΗΠΑ και Δύση) Οργάνωση Χαμάς και να προστατεύσει τον λαό από τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τις καθημερινές ρίψεις ρουκετών σε κατοικημένους τόπους, στο κεντρικό Ισραήλ. Ο Νετανιάχου εκτός από τις ακραίες πολεμικές κραυγές που ακούγονται από το κόμμα του και την κυβέρνησή του, που είναι συνεργασίας, έχει να αντιμετωπίσει  και την δυσφορία της κοινής γνώμης, ότι δεν είναι ικανός να  παρέξει  ασφάλεια στους πολίτες της ενδοχώρας. 
 Από Παλαιστινιακής πλευράς η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη. Από την μια η πλευρά του προέδρου Μαχμούτ Αμπάς  και της Φατάχ στην Δυτική Όχθη, προσπάθησαν τελευταία να έλθουν σε επαφή και να σχηματίσουν ενιαία Παλαιστινιακή κυβέρνηση, σε συνεννόηση και συνεργασία με την Χαμάς, για πρώτη φορά μετά τον αδελφοκτόνο εμφύλιο πριν οκτώ χρόνια και την διαίρεση των Παλαιστινίων σε δύο αρχές παρακολουθεί την κατάσταση και δεν μπορεί να αντιδράσει, να παρέμβει,  να επηρεάσει τις δύο πλευρές. Από την άλλη η πλευρά της Χαμάς, του πρωθυπουργού Ισμαήλ Χανίγια φέρεται και είναι αποφασισμένη για όλα. Το μήνυμα που μεταδόθηκε από την στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, προς τους Ισραηλινούς πολίτες  έλεγε επί λέξει: «Ο ηττημένος στρατός σας έχει θέσει τη ζωή σας σε κίνδυνο. Οι ρουκέτες μας θα φτάσουν σε σας εντός των επομένων ωρών»., υποσχόμενοι  έναν τρομερό «σεισμό» σε όλο το Ισραήλ. Έτσι αναμένουμε την περαιτέρω κλιμάκωση  στην περιοχή, προς το παρόν δεν υφίσταται  κάποια πρωτοβουλία διευθέτησης και αποκλιμάκωσης και τα χειρότερα, δυστυχώς είναι μπροστά μας. Αναζητούνται δικαιοσύνη, μετριοπάθεια, λογική, αυτοσυγκράτηση, επαφές, συνομιλίες. Λέξεις άγνωστες στο λεξιλόγιο της Μέσης Ανατολής και ειδικά στην πολύπαθη Παλαιστίνη. Ελπίζουμε ότι δεν άνοιξαν  και δεν θα ανοίξουν τελικά οι Πύλες της Κόλασης.
*Ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης είναι Αντγος (ε.α.)  και ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής (9-7-14)
 
http://www.analystsforchange.org/2014/07/blog-post_4629.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters