Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Πῶς γίνεται μία off shore μέ κεφάλαιο 15.000 € νά διαπραγματεύεται ἐκατομμύρια;


Πῶς γίνεται μία off shore μέ κεφάλαιο 15.000 € νά διαπραγματεύεται ἐκατομμύρια;
Γίνεται μία θυγατρική OFF SHORE της ALPHA BANK, στην νήσο JERSEY,  με κεφάλαιο 15.000 ευρώ, να πουλήσει ομόλογα αξίας 1.000.000.000 ΕΥΡΩ;;;


Στον πλανήτη των τοκογλύφων και ημών των πιθήκων, όλα γίνονται!!!
Μαντέψτε φυσικά το ποιος έχασε, ποιος κέρδισε κι εάν η δικαιοσύνη θα κουνήσι το μικρό της δακτυλάκι.

Alpha Bank: Τα υβριδικά ομόλογα, οι offshore και οι ζημίες των πελατών

Του Βαγγέλη Τριάντη
Μία απίστευτη υπόθεση νόμιμης φοροαποφυγής και κερδοσκοπίας σε βάρος ανυποψίαστών πελατών φέρνει στο φως της δημοσιότητας το e-reportaz.gr. Τράπεζες, offshore εταιρείες και πελάτες που έχασαν τα χρήματά τους επενδύοντας σε σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα δίχως να το γνωρίζουν, συνθέτουν το «παζλ» της συγκεκριμένης ιστορίας.
Η υπόθεση αφορά την Alpha Bank. Μία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες η οποία ανακεφαλαιοποιήθηκε με χρήματα του ελληνικού λαού. Μεταξύ των ετών 2003-2007 η Alpha Bank εξέδωσε μία σειρά από δομημένα ομόλογα, τα οποία φέρουν τον χαρακτηρισμό «perpetual». Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά στον «διακριτικό τους τίτλο» είναι τα λατινικά κεφαλαία γράμματα «XS». Οι τίτλοι αυτοί χαρακτηρίζονται και ως «υβριδικοί» και δεν έχουν καμία σχέση με τα παραδοσιακά ομόλογα που όλοι γνωρίζουμε.
Τα προϊόντα αυτά είναι συνήθως ομόλογα αορίστου χρόνου. Για παράδειγμα ορισμένα από αυτά μπορεί να λήγουν έπειτα από 40 ή ακόμη και 50 χρόνια. Μία βασική τους διαφορά με τα συνηθισμένα ομόλογα είναι ότι δεν εγγυώνται την επιστροφή του ποσού της αρχικής καταβληθείσας αξίας. Και επιπλέον η Τράπεζα μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να ανακαλέσει το ομόλογο ακόμη και αν βρίσκεται στο 50%, 60% ή ακόμη και 70% της αρχικής καταβληθείσας αξίας. Πιο απλά, οποιοσδήποτε επενδύσει σε ένα τέτοιο προϊόν μπορεί ανά πάσα και ώρα και στιγμή να χάσει το αρχικό του κεφάλαιο. Τα προϊόντα αυτά δεν εγγυώνται επιστροφή του κεφαλαίου στην αρχική του αξία.
Τα προϊόντα αυτά είναι ιδιαίτερα σύνθετα. Για να παρακολουθήσει κανείς την πορεία τους πρέπει να διαθέτει εξειδικευμένες χρηματοοικονομικές γνώσεις. Για την έκδοση αυτών των τίτλων η Alpha Bank, χρησιμοποίησε μία θυγατρική της εταιρεία την «Alpha Jersey» με έδρα τη νήσο Jersey. Στη συνέχεια μέσω διαφόρων οδών διέθεσε τα προϊόντα αυτά στο επενδυτικό κοινό. Είτε μέσω υποκαταστημάτων, είτε μέσω του Τμήματος Private Banking σε ιδιώτες, είτε ακόμη και σε ασφαλιστικά ταμεία. Ωστόσο, αρκετοί από τους πελάτες δεν γνώριζαν με τι ακριβώς είχαν να κάνουν όπως επίσης και την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης επένδυσης.
Ο δικηγόρος – οικονομολόγος Γιάννης Κυριακόπουλος που έχει ασχοληθεί με μία σειρά από τέτοιου είδους υποθέσεις αναφέρει χαρακτηριστικά στο e-reportaz.gr, «είναι πραγματικά αμφίβολο, εάν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που αγόραζαν ομόλογα της ALPHA BANK, με το δέος που προκαλεί στον μέσο αποταμιευτή το όνομα της Τράπεζας στην οποία ενδεχομένως κι έχουν εναποθέσει προς φύλαξη κατ’ αρχήν τα χρήματά τους, είχαν την δυνατότητα να κατανοήσουν ότι το ίδιο το «ομόλογο» που η Τράπεζα είχε εκδώσει η ίδια, με δική της εγγύηση, και ότι θα «λήξει» είχε στην πραγματικότητα τα εξής χαρακτηριστικά: Ήταν άληκτο, δηλαδή δεν υπήρχε ημερομηνία λήξεως, ούτε φυσικά εγγύηση, εκδότης δεν ήταν η ίδια αλλά μια θυγατρική της με έδρα σε «φορολογικό παράδεισο», η εγγύηση που αναφέρεται ισχύει μόνον αν ο εκδότης αποδεχτεί να πληρώσει, δηλαδή Alpha Jersey ειδάλλως εγγύηση δεν υφίσταται, οι τόκοι μπορούν να ανασταλούν εάν η Τράπεζα αντιμετωπίσει κεφαλαιακό πρόβλημα, οι κάτοχοι τέτοιων τίτλων σε περίπτωση εκκαθάρισης κατανέμονται στο τέλος των πιστωτών, δίχως κανένα προνόμιο».
Νόμιμη φοροαποφυγή της Τράπεζας;
Ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε η Τράπεζα για την έκδοση αυτών των ομολόγων, ήταν απλός αλλά αρκετά ευφυής. Μία εταιρεία της «Alpha Jersey» με μετοχικό κεφάλαιο 10.000 GBP, (δηλαδή 15.000 ευρώ), εξέδωσε ομόλογα 1 δισ. ευρώ. Για την δραστηριότητα της αυτή δεν κατέβαλε κανένα απολύτως φόρο, καθώς φορολογήθηκε με συντελεστή 0%.
Δεν αρκέστηκε όμως μόνο σε αυτό. Το 2010, η Τράπεζα προέβη σε εξαγορά των ομολόγων της «Alpha Jersey». Της θυγατρικής της δηλαδή εταιρείας. Η αξία των ομολόγων αυτών ανέρχονταν σε περίπου 300 εκατ. ευρώ. Η αγορά έγινε στην ονομαστική αξία έκδοσης τους, δηλαδή στο 100% της αξίας τους και όχι στην τρέχουσα αγοραία αξία η οποία τότε δεν ξεπερνούσε το 50%. Η κίνηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η κεφαλαιακή υγεία της Τράπεζας, δίχως όμως να γίνει το παραμικρό. Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο οι μέτοχοι της Τράπεζας αντιλήφθηκαν κάτι τέτοιο.
Λίγους μήνες μετά η «Alpha Jersey», ανακοίνωσε ότι «λόγω της επιβάρυνσης της οικονομικής της κατάστασης δεν θα πληρώσει τοκομερίδια». Πιο απλά πλήρωσε πρώτα στο ακέραιο τα ομόλογα που η ίδια κατείχε και τα οποία αποτελούσαν το 1/3 του συνόλου των ομολόγων που η ίδια είχε εκδώσει και ανακοίνωσε στη συνέχεια την αδυναμία της να πληρώσει τόκο στους υπόλοιπους.
Δύο χρόνια μετά, το 2012, η «Alpha Jersey» κατέθεσε στην Alpha Bank πρόταση εξαγοράς στο 40% της αξίας των τίτλων που είχε εκδώσει. Το 2013 ήταν η σειρά της «Alpha Bank» να κάνει εκ νέου πρόταση εξαγοράς των τίτλων αυτών στο 35% της αρχικής τους αξίας. Για να γίνει πιο κατανοητό, η θυγατρική «Alpha Jersey», με τα γνωστά φορολογικά πλεονεκτήματα πουλά τα ομόλογα της τα οποία επαναγοράζονται στο 35% της αξίας τους από τη μητρική «Alpha Bank». Κάτι που συνεπάγεται έκδοση της αρχικής ονομαστικής έκδοσης.
«Η Τράπεζα δανείζεται με το ένα χέρι στο 100%, φοροαποφεύγει νόμιμα για την προμήθεια της πώλησης στον αδαή πελάτη και όταν δεν χρειάζεται πλέον τον ιδιώτη δανειστή της και προσφεύγει πλέον στην κρατική χρηματοδότηση-ανακεφαλαιοποίηση μέσω του Μνημονίου (ΤΧΣ) επιστρέφει στον ιδιώτη δανειστή της μόλις το 35% κι αν», επισημαίνει στο e-reportaz.gr ο κ. Κυριακόπουλος. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι κινήσεις αυτές επικροτούνται από την ΤτΕ, ως «επιτυχής διαχείριση παθητικού».
Πάγια τακτική των Τραπεζών
Σε ανάλογες κινήσεις έχουν προβεί κατά το παρελθόν όλες οι αποκαλούμενες σήμερα «συστημικές» Τράπεζες. Την περίοδο 2002-2008 χρησιμοποίησαν τη δυνατότητα που τους δόθηκε από την ΤτΕ, με Πράξη του ίδιου του Διοικητή τους, να προβούν σε έκδοση «υβριδικών» ομολόγων προς ενίσχυση των ιδίων τους κεφαλαίων. Οι Τράπεζες δημιούργησαν μέσω θυγατρικών τους τα προϊόντα αυτά μοχλεύοντας ουσιαστικά στοιχεία του ενεργητικού τους, δίχως όμως οι πελάτες τους να ενημερωθούν ποτέ για την επικινδυνότητα των επενδύσεών τους.
«Στις πλείστες περιπτώσεις που γνωρίζουμε, ουδέποτε οι πελάτες λάμβαναν τις εκ του Νόμου απαιτούμενες πληροφορίες, όπως προβλέπεται από την κείμενη Νομοθεσία , την MIFID κλπ. Ειδικότερα πάνω σε αυτό το θέμα υπάρχουν στα γραφεία μας σημαντικότατες γνωμοδοτήσεις προς χρήση των πελατών μας και σημαντικότατη Νομολογία ελληνικών και ευρωπαϊκών Δικαστηρίων», υπογραμμίζει στο e-reportaz.gr, ο κ. Κυριακόπουλος.
Αρκετές από τις υποθέσεις αυτές έχουν φτάσει και στη Δικαιοσύνη και δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν δικαιωθεί στα ελληνικά δικαστήρια. Αν και τις περισσότερες φορές τα τραπεζικά ιδρύματα προτιμούν να κλείνουν τις υποθέσεις αυτές εξωδικαστικά.
«Καταθέτουμε λοιπόν μαζικές κατά των Τραπεζών που διέθεσαν τα Ομόλογα αυτά της ALPHA BANK, όπως επίσης και των άλλων τριών συστημικών Τραπεζών», καταλήγει ο κ. Κυριακόπουλος.
Τι απαντά η Τράπεζα
Το e-reportaz.gr επικοινώνησε με την Alpha Bank και έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα. Από την πλευρά της Τράπεζας η απάντηση έχει ως εξής:
«Η Τράπεζα παρέχει επενδυτικές υπηρεσίες, λειτουργώντας πάντοτε στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας, και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ειδικότερες απαιτήσεις των Πελατών της, τους οποίους ενημερώνει με τρόπο σαφή και εκτενή περί των χρηματοπιστωτικών μέσων, στα οποία ενδιαφέρονται να επενδύσουν, συμπεριλαμβανομένων και των πιθανών κινδύνων που ενέχονται σε αυτά.
Η Τράπεζα είναι πάντοτε στη διάθεση των Πελατών της και ανταποκρίνεται απευθείας σε πιθανά ερωτήματα ή και ενστάσεις τους».
Υ.Γ. «Jersey and Guernsey have, since the 1960s, become major offshore financial centers & tax havens on the scale of the Cayman Islands or Bermuda.[25] Guernsey’s horticultural and greenhouse activities have been more significant than in Jersey, and Guernsey has maintained light industry as a higher proportion of its economy than Jersey. Jersey’s economy since the 1980s has been substantially more reliant on finance.[citation needed] Both islands are now heavily dependent on the finance industry, this along with a high cost of living has resulted in a general widening between the rich and poor.»Πῶς γίνεται μία off shore μέ κεφάλαιο 15.000 € νά διαπραγματεύεται ἐκατομμύρια;2

Αμ, έτσι εξηγείται! Την ανθελληνικός χρυσός εξυπηρετεί το δασοκτόνο νομοσχέδιο!

Τροπολογία-σκάνδαλο για την Ελληνικός Χρυσός, νομιμοποιεί τα αυθαίρετα!

Τροπολογία με την οποία νομιμοποιούν τα αυθαίρετα κτίσματα της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική κατέθεσε η κυβέρνηση στο δασικό νομοσχέδιο. Έντονα αντέδρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη κατά την συζήτηση του δασικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Για «φωτογραφική» τροπολογία που αφορά την Ελληνικός Χρυσός και τα μεταλλεία της στην Χαλκιδική έκανε λόγο η και ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Δαμαβολίτης.
Η Κ. Ιγγλέζη ανέφερε δήλωση στελέχους της Ελληνικός Χρυσός, ο οποίος από τον Μάρτιο του 2014 «προέβλεπε» ότι το πρόβλημα με τα αυθαίρετα κτίσματα της Ελληνικός Χρυσός θα λυθεί με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για τα δάση. «Μάντης ήταν;», αναρωτήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Η τροπολογία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι για την κατασκευή πρόχειρων ή κινητών καταλυμάτων σε μεταλλεία και λατομεία δεν απαιτείται ούτε έγκριση δόμησης ούτε άδεια δόμησης, παρά μόνο υπεύθυνη δήλωση του αρμόδιου μηχανικού για την στατική επάρκεια των κτιρίων.
«Σε τρεις γραμμές νομιμοποιείται κάθε παρανομία της Ελληνικός Χρυσός και αίρεται κάθε νομικό εμπόδιο στο καταστροφικό της έργο», τόνισε η Κ. Ιγγλέζη.
 
olympia.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/07/blog-post_959.html

Ο ΗΓΕΤΗΣ Μπασάρ ελ Άσαντ !!! ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣEΤΕΙ!!

Μετά την απόσυρση του Φιντέλ Κάστρο, τον θάνατο του Ούγκο Τσάβες και την απαγόρευση που επιβλήθηκε στον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ να προτείνει έναν υποψήφιο στις
ιρανικές προεδρικές εκλογές, το επαναστατικό κίνημα δεν διαθέτει πλέον παγκόσμιο ηγέτη.

Ή μάλλον, δεν διέθετε πια. Ωστόσο, η απίστευτη επιμονή και ψυχραιμία του Μπασάρ αλ-Άσαντ τον έκαναν το μοναδικό επικεφαλής εκτελεστικής εξουσίας στον κόσμο που επέζησε από μια συντονισμένη επίθεση από ένα τεράστιο αποικιοκρατικό συνασπισμό με τη καθοδήγηση της Ουάσιγκτον, και ο οποίος επανεξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία από το λαό του.

Ο Μπασάρ ελ Άσαντ δεν ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική. Έμελλε να γίνει οφθαλμίατρος.
Ωστόσο, με το θάνατο του αδελφού του Μπασέλ, επέστρεψε από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου σπούδαζε, και συμφώνησε να υπηρετήσει την πατρίδα του και τον πατέρα του.
Μετά το θάνατο του τελευταίου, συναίνεσε ως διάδοχός του, να διατηρηθεί η ενότητα της χώρας.
Τα πρώτα χρόνια κυβέρνησης του ήταν μια προσπάθεια να αλλάξει τη σύνθεση των κοινωνικών τάξεων, προκειμένου να καταστεί δυνατό ένα δημοκρατικό σύστημα το οποίο δεν του το ζήτησε κανείς. Υπομονετικά, διέλυσε το αυταρχικό σύστημα του παρελθόντος και ξεκίνησε να συνδέσει τον πληθυσμό με τη δημόσια ζωή.


Ωστόσο, μόλις ήρθε στην εξουσία, ενημερώθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν αποφασίσει να καταστρέψουν τη Συρία. Και συνεπώς η προεδρία του κατευθύνθηκε κυρίως προς την ενίσχυση του Συριακού Αραβικού Στρατού, την ανάπτυξη εξωτερικών συμμαχιών, και προσπάθειες να ματαιωθεί η συνωμοσία.
Από το 2005, με την επιτροπή Mehlis, είχε να αντιμετωπίσει την αντίθεση ολόκληρου του κόσμου που τον κατηγορούσε για τη δολοφονία του Ραφίκ Χαρίρι.
Αλλά δεν ήταν παρά το 2011 που ενώθηκαν οι αποικιακές δυνάμεις τόσο κατά του ίδιου προσωπικά όσο και εναντίον της Συρίας.


Μεγάλη ήταν η έκπληξή του, στην αρχή των γεγονότων, όταν δέχτηκε μια αντιπροσωπεία από τη συριακή πόλη όπου είχε πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη διαδήλωση, να ακούσει το μοναδικό της αίτημα για την εκδίωξη των Αλαουιτών από τη πόλη. Αηδιασμένος, έθεσε τέρμα στη συνέντευξη και αποφάσισε να υπερασπιστεί μέχρι τέλους το συριακό πολιτισμό του «να ζήσουμε μαζί».


Για τρία χρόνια, ο ντροπαλός γιατρός μετατράπηκε σε πολέμαρχο.
Υποστηριζόμενος πρώτα σχεδόν αποκλειστικά από το στρατό του, και στη συνέχεια σταδιακά από τον λαό του, εξελέγη στη μέση του πόλεμου για μια τρίτη θητεία με το 88,7% των εκφραζόμενων ψήφων, ήτοι το 65% του εκλογικού σώματος. Η ομιλία της ορκωμοσίας του, εκφράζει πόσο πολύ έχει αλλάξει την πορεία των γεγονότων [ 1 ].


Τον ιδεαλισμό που εξέφρασε είναι πρώτα η υπηρεσία της δημοκρατικής πατρίδας. Αγωνίστηκε για να υπερασπιστεί αυτούς τους άντρες και γυναίκες που προορίζονταν να ζήσουν κάτω από τη μπότα μιας θρησκευτικής δικτατορίας στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού. Και μερικές φορές, πάλεψε γι 'αυτούς, και παρά τη θέλησή τους, αγωνίστηκε για αυτούς με την αμφιβολία ότι θα έφτανε στη νίκη, προτιμώντας να πεθάνει για τη Δικαιοσύνη παρά να δεχθεί τη χρυσή αλλά αισχρή εξορία, που του πρότειναν οι «Δυτικοί».


Και όμως, λίγο πριν, οι δικτάτορες Ζίνε ελ-Αμπιντίν Μπεν Αλί και Χόσνι Μουμπάρακ είχαν παραδοθεί με τις πρώτες εντολές της Ουάσιγκτον, και είχαν αφήσει τις χώρες τους στα χέρια των Αδελφών Μουσουλμάνων. Ακόμη χειρότερα, ο Hamad binKhalifa Al Thani παραιτήθηκε, σαν υπάκουο παιδί, στο πρώτο συνοφρύωμα του Μπαράκ Ομπάμα, προτιμώντας να απολαύσει το κλεμμένο πλούτο του παρά να πολεμίσει.


Επρόκειτο αρχικά για τον Μπασάρ αλ-Άσαντ να αντέχει στα χτυπήματα του ιμπεριαλισμού.
Αλλά ενώ πλησιάζει η νίκη, του ήρθε η θέληση να προχωρήσει περαιτέρω, να αμφισβητήσει το παγκόσμιο χάος.
Ανακαλύφθηκε ως πραγματικός επαναστατικός ηγέτης, όπως ο Ούγκο Τσάβες τον είχε καταλάβει, ενώ ο κόσμος τον πέρναγε ακόμα σαν παιδί του μπαμπάκα του. Και ως τέτοιος, και ανεξάρτητα από το κακούργημα ορισμένων πολιτικών, δεν μπορεί παρά να υπερασπιστεί τον παλαιστινιακό λαό που σφαγιάζεται από του Ισραηλινού εποίκους στη Γάζα.


Η επανάσταση του Μπασάρ αλ-Άσαντ είναι πρωτίστως ένας απελευθερωτικός αγώνας κατά του θρησκευτικού σκοταδισμού, που ενσαρκώνεται στον αραβικό κόσμο από τις Ουαχαμπιτικές μοναρχίες της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ.
Εγγυάται την ελεύθερη ανάπτυξη του καθενός, ανεξάρτητα από τη θρησκεία του και ως εκ τούτου επιβεβαιώνεται ως κοσμικός, δηλαδή, αντιτίθεται στον θρησκευτικό κομφορμισμό. Θεωρεί ότι ο Θεός δεν ασπάζεται οποιαδήποτε συγκεκριμένη θρησκεία, αλλά ότι η Δικαιοσύνη είναι κοινή για όλους. Στην πραγματικότητα, επιστρέφει την πίστη στον Θεό στην ιδιωτική σφαίρα, για να γίνει η πηγή της δύναμης που επιτρέπει στον καθένα να πολεμήσει εναντίον ενός εχθρού ανώτερου σε δύναμη και να τον νικήσει συλλογικά.


Όπως ο καθένας που έχει περάσει έναν πόλεμο, ο Μπασάρ αλ-Άσαντ δεν μπορούσε να δεχτεί την ιδέα ότι οι φρικαλεότητες που διαπράττονται ήταν από κακούς άνδρες που φύτευαν «τους κυνόδοντές τους στο συριακό σώμα, σπέρνοντας θάνατο και καταστροφή, καταβροχθίζοντας ανθρώπινα καρδιές και συκώτια, με σφαγές και αποκεφαλισμούς».
Αν το αποδεχόταν, θα είχε χάσει κάθε ελπίδα στο ανθρώπινο είδος. Είδε πίσω από τις ενέργειές τους την επιρροή του διαβόλου, που τους χειραγώγησε μέσω των δήθεν «Αδελφών Μουσουλμάνων».
Το όνομα του «Διάβολου» κάνει ετυμολογικά αναφορά στο διπλό λόγο που εκφωνεί.


Ο Πρόεδρος αλ-Άσαντ αποσυναρμολόγησε το σύνθημα της «Αραβικής Άνοιξης», που δημιουργήθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να τοποθετήσει τους Αδελφούς Μουσουλμάνους στην εξουσία στο Μαγρέμπ, στο Λεβάντε, και στο Κόλπο. Παντού, η υποτέλεια στον ιμπεριαλισμό ακολουθούταν από τις αποικιακές σημαίες, από εκείνη της Ουαχαμπιτικής μοναρχίας των Senoussi στη Λιβύη, από εκείνη της γαλλικής εντολής στη Συρία, επικαλουμένη παραδόξως «την επανάσταση» στο πλευρό των τύραννων του Ριάντ και της Ντόχα.

Ο πόλεμος ήταν για τον ίδιον ένα μακρινό μονοπάτι.
Τον έζησε καθοδηγούμενος από την ηθική του: η «εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος», αυτό που οι Ρωμαίοι αποκαλούσαν «Republic,Res Publicum», που οι Βρετανοί θεωρούν ως μια χίμαιρα που κρύβει αυταρχικές φιλοδοξίες.
Όπως ο Ροβεσπιέρος «ο Αδιάφθορος», κατάλαβε ότι η υπηρεσία αυτή δεν χωρά καμία προδοσία, ήτοι καμιά διαφθορά. Όπως και ο πατέρας του, ο Χάφεζ αλ Άσαντ, ζει απλά και αποφεύγει την επιδεικτική πολυτέλεια ορισμένων στελεχών του εμπορίου και της βιομηχανίας, και ας είναι από το συγγενικό περιβάλλον του.

Έγινε επαναστατικός ηγέτης.
Ο μόνος αρχηγός εκτελεστικής εξουσίας στον κόσμο που επιβίωσε από μια συντονισμένη επίθεση ένα μεγάλο αποικιοκρατικό συνασπισμό που ηγείται από την Ουάσιγκτον και που εύκολα επανεξελέγη από τον λαό του.
Και με αυτό το τρόπο, μπήκε στην ιστορία.


[ 1 ] " Εναρκτήρια ομιλία του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ "από τονBashar al-Assad, Voltaire Network 16 Ιουλίου 2014.


Τιερί Μεϊσάν 26.7.2014

Το διαβάσαμε από το:  http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/07/e_29.html#ixzz38r4WQnqu

Το νου σας, μην ξεχάσετε πως είστε Έλληνες

Η Κραυγή δεν είναι δική σου. Δεν μιλάς εσύ, μιλούν αρίφνητοι πρόγονοι με το στόμα σου. Δεν πεθυμάς εσύ· πεθυμούν αρίφνητες γενεές απόγονοι με την καρδιά σου.

Οι νεκροί σου δεν κοίτουνται στο χώμα. Γενήκαν πουλιά, δέντρα, αγέρας. Κάθεσαι στον ίσκιο τους, θρέφεσαι με τη σάρκα τους, αναπνές το χνότο τους. Γενήκαν ιδέες και πάθη, κι ορίζουν τη βουλή σου και την πράξη σου.
Ν. Καζαντάκης
Μάλιστα. Φτάσαμε το λοιπόν και στο σήμερα, που είναι χειρότερο από το χθες και περιμένουμε μάταια από το αύριο να μην είναι χειρότερο από το σήμερα. Και είμαστε σε αυτό το σημείο, επειδή εμείς το επιλέξαμε. Και το επιλέξαμε επειδή δεν αντέχαμε να αντισταθούμε. Έτσι καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες, θύματα και θύτες μιάς αφόρητης μελαγχολίας, μίας απερίγραπτης μαζικής κατάθλιψης, βλέποντας γνωστούς ή αγνώστους να μην αντέχουν να συνεχίσουν την πορεία μέσα στο ολόγιομο τίποτα, μέσα στο ζωντανό σκοτάδι και μας αποχαιρετούν. Σχεδόν σε κάθε μας στιγμή βιώνουμε την αγωνία μην τυχόν και αρρωστήσουμε εμείς ή κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο, ενώ ταυτόχρονα ελπίζουμε πως θα αντέξουμε μέχρι την επόμενη ημέρα, χωρίς να γίνουμε πρωταγωνιστές μίας ακόμη θλιβερής είδησης.

Ψάχνουμε στα βάθη της καρδιάς μας να βρούμε τη δύναμη να σταθούμε όρθιοι, να μην λυγίσουμε, να αντέξουμε τα χτυπήματα και να συνεχίσουμε να προχωράμε στην ανηφόρα που μας είπαν πως δεν είναι ατελείωτη και πως μπορούμε να την διαβούμε. Ζούμε σε όλα εκείνα που κάποτε κοιτάζαμε σαν θεατές και που ποτέ δεν μας πέρασε από το νου πως θα έρθει η στιγμή να γίνουμε μέρη, θύματα ή θεατές της σχεδιασμένης αθλιότητας, του εξευτελιστικού βιοπορισμού και της συνεχούς ηθικής κατρακύλας. Ζούμε πίσω από ένα τοίχο που έχτισαν για να φυλακίσουν τις ζωές και το μυαλό μας και καθημερινά χάνουμε το κουράγιο να γκρεμίσουμε τον τοίχο ή να σκαρφαλώσουμε επάνω του, για να τον προσπεράσουμε και να πάμε στο μετά… Καθηλωμένοι στέκουμε απαθείς και βλέπουμε το εργοτάξιο που χτίζει την ζωντανή φυλακή μας, με υλικά από τις ζωές μας, με τα κορμιά των απογόνων μας.

Πότε θα ανοίξεις μάνα γη, να μας πάρεις από ετούτο το παράλογο που ζούμε;
Πότε θα τελειώσει αυτός ο ζωντανός εφιάλτης στον οποίο μας χτίζουν, με υλικά φτιαγμένα από το αίμα και από τα κορμιά μας;

Πειραματόζωο γίναμε όλοι μας σε ένα πείραμα χωρίς τέλος, σε ένα τεράστιο εργαστήριο της φρίκης, δεχόμαστε το ένα μετά το άλλο τα «γιατρικά» των νέων ανθρωπόμορφων τεράτων, των γιατρών της ασθένειας που μας φύτεψαν οι ίδιοι οι γιατροί μας. Ζούμε λοιπόν άλλοτε με βούρδουλα κι άλλοτε με ελπίδα, μέσα σε ένα σκηνικό θανάτου, με διαχειριστές της ζωής μας εκείνους που μας έχουν σπρώξει στον δρόμο χωρίς επιστροφή, στον εφιάλτη που έγινε σύντροφός μας.

Και οι δόσεις ελπίδας σου δίνονται είναι για να πιστέψεις στον δήμιό σου… πως μπορεί τάχατες να σε βγάλει από το πηγάδι που ο ίδιος σε έριξε! Κι εσύ θέλεις να πιστέψεις και ελπίζεις πως ο δήμιός σου θα σε λυπηθεί, πως το πείραμα θα τελειώσει, αφού οι αντοχές σου ξεπέρασαν το ανθρώπινο όριο.
Σε φοβίζει το αύριο, μα περισσότερο τρέμεις στην ιδέα πως μπορεί να δεις χειρότερα, πως μπορεί να ζήσεις όσα ούτε για τον εχθρό σου δεν σκέφθηκες ποτέ. Ζεις μέσα στην φρούδα ελπίδα, κομμάτι του πειράματος κι αυτή, που είναι έτοιμη να σε κατασπαράξει και να σε αφήσει σε εκείνο το φοβερό κενό, να αιωρήσαι απολύτως μόνος σου μέσα στο απόλυτο μηδέν!

Θεατής σε ταινία φρίκης, πρωταγωνιστής στην σκηνή του παραλόγου, χειροκροτητής του σκηνοθέτη που σε σπρώχνει στον αφανισμό.

Ζεις, μα εύχεσαι να μην ζούσες, να μην είχες δει πόσο χαμηλά μπορείς να πέσεις επειδή δεν πίστεψες σε σένα, επειδή ξέχασες τις διδαχές των προγόνων σου…

Ζεις και δεν μπορεί να φύγει από το μυαλό σου πως φτιάχτηκες να ζήσεις το χειρότερο. Δεν υπάρχει σωτήρας να σε πάρει, μόνο δήμιοι ξεπροβάλουν στο μοναχικό μονοπάτι του πόνου και του εξευτελισμού.

Ξέρεις πως μπορείς να πας αντίθετα, αλλά δεν πας, επειδή φοβάσαι πως η επιστροφή σου θα είναι χειρότερη από όσα μέχρι τώρα γνώρισες και μένεις να ελπίζεις πως ο δρόμος ετούτος τελειώνει…

Ανοίγεις τα μάτια σου κάθε πρωί και ξέρεις, πως είσαι νεκρός – ζωντανός, επειδή εσύ το επέλεξες, επειδή εσύ φοβήθηκες, επειδή εσύ δεν άντεξες να κοιτάξεις στον καθρέφτη σου, επειδή εσύ δεν μπόρεσες να μιλήσεις ειλικρινά με τον εαυτό σου.

Και ο δρόμος του πόνου στέκει μπροστά σου… Ανηφορικός, δύσκολος, με παγίδες, με θηρία που ξεπετάγονται για να σε καταβροχθίσουν. Αυτή είναι η δική σου καθημερινή ιστορία φρίκης. Και μένεις να ελπίζεις πως θα σε βρει το βράδυ, για να μπορέσεις να συνεχίσεις και αύριο πάλι στην ίδια φρίκη...

Ελεεινός διαβάτης, ανήμπορος τάχατες ασθενής, έτοιμος να δεχθείς να ζήσεις από τις ακαθαρσίες των βασανιστών σου… κι όμως συνεχίζεις την τρελή πορεία σου χωρίς να ξεχνάς πως δεν ήταν επιλογή σου. Δεν ξεχνάς όμως κι εκείνους που έμειναν πίσω, που δεν άντεξαν και προτίμησαν να παραδοθούν, να δώσουν τα κορμιά τους θυσία στον βωμό του παραλόγου, των κτηνοβατών, των παιδεραστών, των ανέντιμων και χωρίς καμία ηθική αναστολή βιαστών της ψυχής σου. Και χάσκουν οι γέροι κλαίγοντας για τα φάρμακα που δεν έχουν, μένουν μικρά παιδιά ατάιστα και πέφτουν τα κορμιά τους επειδή άλλη δύναμη δεν έχουν, ξεφτίσανε τα όνειρα και γίνανε δόσεις πρέζας που παραλογιζόμενοι κάποιοι ελπίζουν πως θα τους βοηθήσει να επιζήσουν σε αυτόν τον εφιάλτη.
Κι εσύ ανόητε άνθρωπε, επιμένεις να κάνεις κάθε μέρα το ίδιο, ελπίζοντας πως κάτι μπορεί να αλλάξει... Και το μόνο που αλλάζει είναι το βασανιστήριο που επιλέγει ο σαδιστής βασανιστής σου...

Σκύβεις, δεν αντέχεις να ακούς τις απελπισμένες κραυγές εκείνων που έπεσαν θύματα του βασανιστή σου.

Σκύβεις και δεν αντέχεις τις εικόνες που γίνονται σταθερή δόση παραφροσύνης στην καθημερινότητά σου.

Σκύβεις και θυμάσαι πως από τη μια στιγμή στην άλλη έγινες σκλάβος χωρίς να αντισταθείς και η περηφάνια σου χάθηκε μέσα στην προσβολή που σε τύλιξε χωρίς εσύ να προσπαθήσεις να την απομακρύνεις.
 
Ζεις το αδιανόητο, μέσα σε έναν ακήρυχτο πόλεμο με χιλιάδες νεκρούς, αλλά συνεχίζεις να θυμάσαι. Γι αυτό σε βασανίζει ο δήμιός σου, επειδή θυμάσαι. Επειδή πιστεύεις πως το δικό του τέλος θα έρθει πιο γρήγορα από το δικό σου.

Σκυμμένος καθώς είσαι σηκώνεις τα μάτια σου, δεν ικετεύεις, αλλά θυμάσαι πως σε ετούτο τον πόλεμο έγινες στόχος κι έμεινες μόνος. Σε ξέχασαν οι φίλοι, που έγιναν εχθροί, σε ξέχασαν οι εταίροι που ζητάνε να πληρωθούν με το αίμα και με τα κομμάτια του κορμιού σου, για το χρέος που εκείνοι έφτιαξαν για να σε εξοντώσουν.

Κι εσύ συνεχίζεις να θυμάσαι και κάνεις τους περιχαρείς βασανιστές σου να τρέμουν...

Ζεις το χειρότερο κι όμως συνεχίζεις να θυμάσαι ποιος είσαι κι από πού έρχεσαι…

Θυμάσαι το χρέος τιμής που έχεις στην ιστορία…

Θυμάσαι πως είσαι Έλληνας…

Και αυτό είναι που δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσεις.

Γιατί αν ξεχάσεις και φύγεις από την ρίζα που σε γέννησε, τότε δεν θα σε κρατάει τίποτε από το να γίνεις ένα φύλλο που το πήρε ο άνεμος.


Κωνσταντίνος

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/07/blog-post_902.html

Ρωσική προειδοποίηση με εκτόξευση πυραύλου cruise - Συναγερμός στην Ουάσιγκτον

H Ρωσία προχώρησε σε δοκιμή χερσαίου πυραύλου κρουζ (cruise missile) αποχωρώντας από την συνθήκη INF, του 1987 απαντώντας άμεσα στις αμερικανικές προκλήσεις αλλά και
στην ανακοίνωση των Βρετανών ότι θα αποστείλουν 1.300 Βρετανούς βασιλικούς πεζοναύτες στην Πολωνία στο πλαίσιο της άσκησης Black Eagle, αλλά και ισοφαρίζοντας την δημιουργία αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη από το ΝΑΤΟ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν τη Ρωσία ότι παραβίασε τη συνθήκη για την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς (Intermediate Range Nuclear Forces Treaty, INF, 1987) προχωρώντας σε δοκιμή χερσαίου πυραύλου κρουζ (cruise missile), ανακοίνωσε μη κατονομαζόμενος αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο των ΗΠΑ, η Ουάσινγκτον έχει θέσει επανειλημμένως το σοβαρό αυτό ζήτημα στη Μόσχα και ζητεί επείγουσες συνομιλίες για το θέμα.

Η συνθήκη INF, η οποία υπεγράφη το 1987 από τους τότε προέδρους των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης Ρόναλντ Ρέιγκαν και Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, είχε ως στόχο την εξάλειψη των χερσαίων βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ με βεληνεκές από 500 έως 5.000 χιλιόμετρα.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευθεί για τη βιωσιμότητα της συνθήκης INF. Ζητούμε από τη Ρωσία να συμμορφωθεί και πάλι προς τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο αυτό και να εξαλείψει και να απαγορεύσει κάθε είδος απαγορευμένου οπλικού συστήματος κατά επαληθεύσιμο τρόπο", δήλωσε ο αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν διαβουλεύσεις με τους συμμάχους τους για το ζήτημα, ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά και το αμερικανικό Κογκρέσο, σύμφωνα με τον αξιωματούχο. Παράλληλα, σε ένδειξη της σημασίας που η Ουάσινγκτον αποδίδει στο ζήτημα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε επιστολή προς τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το θέμα έχει προκύψει εδώ και μήνες. Τον Ιανουάριο, η Ουάσινγκτον είχε εκφράσει τις ανησυχίες της για τη δοκιμή από τη Ρωσία πυραύλου, πιθανόν κατά παραβίαση της συνθήκης INF. Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, που επικαλείται επίσημες αμερικανικές πηγές, η Μόσχα έχει αρχίσει τις δοκιμές νέου πυραύλου από το 2008.

Η Ανίτα Φριντ, υφυπουργός Εξωτερικών για την Πυρηνική και Στρατηγική Πολιτική, δήλωσε κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο τον Απρίλιο ότι υπάρχουν ανησυχίες εκ μέρους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι η Ρωσία δεν τηρεί τη συνθήκη INF και ότι έχουν ενημερωθεί σχετικά οι σύμμαχοι των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times τον περασμένο Ιανουάριο, η Ουάσινγκτον ενημέρωσε τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ σχετικά με το ότι η Ρωσία είχε προχωρήσει σε δοκιμή χερσαίου πυραύλου κρουζ, προκαλώντας σοβαρή ανησυχία για την προσήλωσή της στη συνθήκη INF.

Το παράδοξο είναι ότι οι ΗΠΑ προχώρησαν στην δημιουργία αντιπυραυλικής ασπίδας έξω από την "αυλή" της Ρωσίας με το πρόσχημα της προστασίας της Ευρώπης από την Β. Κορέα και το Ιράν, κατά παράβαση της ιστορικής συνθήκης ΑΒΜ που υπέγραψαν το 1972 οι Ρίτσαρντ Νίξον και Λεονίντ Μπρέζνιεφ για την απαγόρευση των αντιβαλλιστικών συστημάτων.

Απαιτεί όμως από την έτερη υπερδύναμη να μην προχωρά σε ανάλογες κινήσεις!

Η Βρετανία, συνεχίζει την προκλητική στάση της απέναντι στην Ρωσία με την αποστολή 1300 βασιλικών πεζοναυτών στην Πολωνία, σαν "επίδειξη δύναμης εναντίον της Ρωσίας".

Ο Βρετανός ΥΠΑΜ Michael Fallon ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες της άσκησης Black Eagle στην Πολωνία, και ενώ ακόμα η ουκρανική κρίση "βράζει".
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/07/cruise.html

Η Ελλάδα δεν ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση

Των Gabriel Colletis* και Ιφιγένειας Καμτσίδου**
Είναι γνωστό ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ενοχλείται ιδιαίτερα από τις καταδίκες που της επιβάλλονται. Τα τελευταία χρόνια, οι παραβάσεις του δικαίου στην Ελλάδα ήταν πολυάριθμες. Η ελληνική κυβέρνηση βρισκόταν συνεχώς μπροστά στα όρια που θέτει το δίκαιο στη δράση της, χωρίς ωστόσο να αλλάζει κατεύθυνση: περικοπές των συντάξεων που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Ελεγκτικό Συνέδριο, νέες μορφές των συμβάσεων μαθητείας και κατώτατος μισθός για τους κάτω των 25 ετών που κρίθηκαν παράνομοι από το Συμβούλιο της Ευρώπης, κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, το οποίο η αρμόδια Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας, του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της χώρας, έκρινε ότι έπρεπε να ανασταλεί… Αξίζει επίσης να υπενθυμίσει κανείς ότι την τριετία 2009-12, η Ελλάδα καταδικάστηκε 11 φορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών.

Σήμερα, η κυβέρνηση επεκτείνει το έργο της και φιλοδοξεί, τούτη τη φορά με όρους νομιμότητας, να εκποιήσει άμεσα πλήθος ακτών σε δεκάδες νησιά (στη Νάξο, Ρόδο, Λευκάδα, Λήμνο και Κρήτη…).
Για να το καταφέρει, μετέφερε πρώτα από όλα, κατά τον Νοέμβριο του 2013, την κυριότητα αυτών των ακτών στο ΤΑΙΠΕΔ. Προκειμένου δε να ολοκληρώσει τις καταστροφικές βλέψεις της, η κυβέρνηση πρότεινε τον Απρίλιο ένα νομοσχέδιο που σε μεγάλο βαθμό κατεδαφίζει την νομοθεσία για τους αιγιαλούς. Οι υφιστάμενοι περιορισμοί για τη μέγιστη έκταση της ακτής που μπορεί να παραχωρηθεί προς εκμετάλλευση (μπαρ, ομπρέλες, ξαπλώστρες) καταργούνται∙ παράλληλα η ζώνη που διασφαλίζει στο κοινό την ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα περιορίζεται από τα 50 στα 10 μέτρα.
Ενώ πριν από λίγα χρόνια οι υποδείξεις γνωστού γερμανικού περιοδικού, που πρότεινε στην Ελλάδα να πουλήσει τα νησιά της για να ξεπληρώσει το χρέος της, είχαν προξενήσει σκάνδαλο, σήμερα η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει πράξη τη συγκεκριμένη πρόταση.
Μπορεί κανείς να θλίβεται ή να διαφωνεί που το ελληνικό Δημόσιο εκποιεί κάποια σημαντικά στοιχεία της περιουσίας του, που πώλησε ή θα πωλήσει μετοχές που διατηρούσε ή διατηρεί σε επιχειρήσεις όπως η σιδηροδρομική εταιρεία ΤPAINOΣE ή ο ΟΤΕ, ο ιστορικός φορέας των τηλεπικοινωνιών. Μπορεί να διαφωνεί με αυτές τις μεταβιβάσεις, αλλά δεν μπορεί να τις αμφισβητήσει σε νομικό επίπεδο.
Δεν συμβαίνει το ίδιο με τον αιγιαλό, τις ακτές, τα λιμάνια και τους αερολιμένες!
Αυτοί οι χώροι και αυτά τα αγαθά ανήκουν σε όλους τους Ελληνες. Αποτελούν τμήμα της κληρονομιάς τους και, σύμφωνα με μια ενδιαφέρουσα νομολογία, η κοινή χρήση τους αποτελεί έκφανση του δικαιώματος καθενός στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, δικαιώματος που προστατεύεται από το Σύνταγμα (άρθρο 5 παρ. 1). Η κυβέρνηση, λοιπόν, δεν μπορεί να πωλήσει, να ιδιωτικοποιήσει, ό,τι δεν της ανήκει, συγχέοντας τα δημόσια με τα κοινόχρηστα και κοινά τοις πάσι πράγματα.
Οσοι αποκτήσουν αυτές τις εκτάσεις και αυτά τα αγαθά θα πρέπει να έχουν συνείδηση ότι η απόκτησή τους μπορεί να αμφισβητηθεί από μια κυβέρνηση αλλαγής, η οποία θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Εθνους και όχι των ιδιωτών επιχειρηματιών, και θα καταγγείλει την παρανομία και την έλλειψη νομιμοποίησης των σχετικών πράξεων.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
* Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Τουλούζης, συγγραφέας του βιβλίου «Εξω από την κρίση. Για μια χώρα που μας αξίζει!», Εκδόσεις Λιβάνη, Αθήνα, 2014 ** Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης


efsyn bluebig


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Θα προτιμούσα να πεθάνω με αξιοπρέπεια, παρά να ζήσω σε ανοιχτού τύπου φυλακή…


Mohammed Suliman Palestinian human rights worker in Gaza
Η Γάζα είναι δύσκολος τόπος. Είναι μικρή, πολυπληθής και πολιορκημένη. Όμως οι άνθρωποι είναι καλοί, το φαγητό νόστιμο και η παραλία, αν και βρώμικη, μας δίνει μια ψευδαίσθηση ελευθερίας. Το ηλιοβασίλεμα στην παραλία μας είναι μαγικό, σε πείσμα των Ισραηλινών πολεμικών πλοίων που στιγματίζουν τον ορίζοντα. Βολτάρωντας στους δρόμους συναντάς πιτσιρικάδες υπαίθριους πωλητές να διαλαλούν την πραμάτεια τους. Παίρνεις ταξί και μέχρι να το καταλάβεις, ανταλλάσεις τηλέφωνα με έναν καινούριο φίλο… τον ταρίφα σου!

Οι αγορές μας είναι μια χαοτική εμπειρία και για τις πέντε αισθήσεις. Σε ώρα αιχμής, μαθητές με στολές της UNRWA ή με μπλουζάκια της Μπάρτσα και της Ρεάλ, πλημμυρίζουν τους δρόμους γυρνώντας σπίτια τους μετά το σχολείο, κι εγώ συνειδητοποιώ πόσο νεαρός είναι ο πληθυσμός της Γάζας! Η νύχτα είναι τόσο ζωντανή, όσο και η μέρα. Μπορείς να καπνίσεις έναν ναργιλέ σε κάποιο παραθαλάσσιο ή κεντρικό καφενείο ή να χαλαρώσεις με την οικογένεια σου. Οι κάτοικοι της Γάζας είναι επίσης άνθρωποι.

Αλλά οι παραπάνω σκηνές είναι πια παρελθόν. Οι δρόμοι έχουν ερημώσει, όπως και η παραλία. Τα σχολειά μας μετατράπηκαν σε αυτοσχέδια καταφύγια, για να δώσουν μια αίσθηση ασφάλειας στους ανθρώπους που τα γεμίζουν ασφυκτικά. Ο όμορφοι ήχοι της ζωής μας, αντικαταστάθηκαν απο τους αποτρόπαιους ήχους του θανάτου μας. Μη επανδρωμένα βουίζουν πάνω απ΄τα κεφάλια μας και μαχητικά βρυχώνται στον ουρανό.
Πάντα κάπου κοντά γίνονται βομβαρδισμοί. Και το κοντά είναι σχετικό. Μπορεί να είναι τόσο κοντά, ώστε τα τζάμια του σπιτιού σου να γίνουν θρύψαλα, ενώ εσυ ουρλιάζεις απο τρόμο. Είναι η στιγμή που συνειδητοποιείς πόσο τυχερός ήσουν αυτή την φορά. Σίγουρα όμως, κάποιος άλλος σκοτώθηκε. Αυτό μπορεί να συμβαίνει αμέτρητες φορές κάθε μέρα, μέχρι να το πάρεις απόφαση και να πιέσεις τον εαυτό σου να συρθεί σε κάποια σκοτεινή γωνιά του σπιτιού σου για να κοιμηθείς υπό τον ήχο των συνεχόμενων εκρήξεων.
Οι άνθρωποι στην Γάζα βιώνουν την τρίτη Ισραηλινή εισβολή της τελευταίας εξαετίας, χωρίς να έχουν τρόπο διαφυγής. Όταν οι πύραυλοι χτυπάνε σπίτια, ολόκληρες οικογένειες αφανίζονται. Πως μπορεί να περιγράψει κάποιος την δολοφονία εικοσιπέντε μελών τεσσάρων διαφορετικών οικογενειών με ένα χτύπημα, ή την δολοφονία δεκαοχτώ μελών άλλων οικογενειών, επίσης με ένα μόνο χτύπημα; Πως μπορεί να περιγράψει κάποιος το ολονύχτιο, αδιάκοπο κι ανελέητο σφυροκόπημα της πιο πυκνοκατοικημένης και φτωχικής γειτονιάς της Γάζας, που δεν επιτρέπει σε ασθενοφόρα και διασώστες να επέμβουν για να απομακρύνουν τους πληγέντες;
Το Ισραήλ λέει: “Δεν στοχεύουμε άμαχο πληθυσμό”. “ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ”, πρέπει να είναι η απάντηση κάθε λογικού ανθρώπου, σ’αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς. Το Ισραήλ στοχεύει άμαχο πληθυσμο με τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής ακριβείας οπλισμό. Μόνο έτσι μπορούν να εξηγηθούν οι, πάνω από 1000 έως τώρα, σκοτωμένοι, 80% των οποίων είναι απλοί πολίτες, σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις. Πάνω απο 200 παιδιά έχουν σκοτωθεί, κάποια απανθρακωμένα, άλλα αποκεφαλισμένα και πολλά ξεκοιλιασμένα. Ισραηλινά πολεμικά πλοία σκότωσαν τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας Bakr, μέρα – μεσημέρι, την ώρα που έπαιζαν στην παραλία, μπροστά στα μάτια του απεσταλμένου του NBC στην Γάζα, Ayman Mohyedin. Ελεύθερος σκοπευτής δολοφόνησε νεαρό άνδρα, την ώρα που αυτός έψαχνε τον ξάδερφο του, στα ερείπια που άφησε πίσω της η ακατανόμαστη σφαγή της Al Shujayeh. Μη επανδρωμένα δολοφόνησαν δύο νεαρά αδέρφια απο την οικογένεια Areef, την ώρα που αυτα πήγαιναν να αγοράσουν γιαούρτι για το οικογενειακό πρωϊνό. Τρία παιδιά δολοφονήθηκαν την ώρα που τάιζαν τα περιστέρια και τις κότες τους, στην ταράτσα του σπιτιού τους. Το Ισραήλ έχει ρίξει χιλιάδες τόνους εκρηκτικών σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη, σκοτώνοντας τα 26 μέλη της οικογένειας Abu Jame με μία επίθεση, 20 μέλη της οικογένειας Al Najjar, 18 μέλη της οικογένειας Al Batsh, 9 μέλη της οικογένειας Al Qassas, 7 μέλη της οικογένειας Al Keilani, 8 μέλη της οικογένειας Kaware, 5 μέλη της οικογένειας Hamad και οι σκοτωμένοι δεν τελειώνουν! Αυτές είναι οι ιστορίες που ακούμε, εν αναμονή του δικού μας θανάτου, στην άνεση του σπιτιού μας.

Μπορεί να συμφωνηθεί μια παύση πυρός. Η Χαμάς, μάλλον σύντομα, θα σταματήσει να ρίχνει ρουκέτες. Θα σταματήσει το Ισραήλ να ασκεί καθημερινή βία στους κατοικους της Γάζας και της Δυτικής Όχθης; Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι, ακόμη κι άν οι Παλαιστίνιοι σταματήσουν ν’αντιστέκονται, το Ισραήλ δεν θα σταματήσει τον αποκλεισμό, όπως έχουν δηλώσει κατ’επανάληψη οι ηγέτες του. Οι μαντρωμένοι Εβραίοι, στο γκέτο της Βαρσοβίας, έλεγαν: “Να ζείς και να πεθαίνεις με αξιοπρέπεια”. Καθώς κάθομαι κι εγω μαντρωμένος στο ολόδικό μου γκέτο, σκέφτομαι πόσο έχουν τιμήσει οι Παλαιστίνιοι, αυτη την παγκόσμια αξία! Ζούμε κι πεθαίνουμε με αξιοπρέπεια, αρνούμενοι να υποδουλωθούμε.
Μας κούρασε ο πόλεμος. Εγώ, για παράδειγμα, έχω χορτάσει αιματοκύλισμα, θάνατο και καταστροφή. Αλλά απο την άλλη, δεν μπορώ να ανεχτώ πισωγύρισμα σ’ένα status quo βαθιάς αδικίας. Δεν μπορώ πλέον να ζώ σε μιά φυλακή ανοιχτού τύπου. Δεν ανεχόμαστε άλλη απάνθρωπη συμπεριφορά, στερούμενοι των βασικότερων ανθρώπινων αναγκών μας. Είμαστε παγιδευμένοι. Παγιδευμένοι ανάμεσα σε δύο είδη θανάτου: Θάνατο απο τους πυραύλους του Ισραήλ και θάνατο απο τον αποκλεισμό του Ισραήλ.
Θέλουμε να μπαινοβγαίνουμε ελεύθερα στην Γάζα, όποτε θέλουμε.
Γιατί να μην μπορούν τα παιδιά μας να πάνε σε όποιο πανεπιστήμιο θέλουν;
Γιατί οι ασθενείς μας να πεθαίνουν, επειδή το Ισραήλ τους απαγορεύει να παραλάβουν τα φάρμακα που στέλνουν νοσοκομεία του εξωτερικού;
Γιατί οι ψαράδες μας να μην μπορούν να δουλέψουν χωρίς τον φόβο ότι θα δολοφονηθούν;
Δικαιούμαστε πρόσβαση σε καθαρό νερό, ενέργεια και ικανοποίηση των βασικών μας αναγκών. Κι όμως δεν μπορούμε λόγω του Ισραηλινού αποκλεισμού. Έχουν αποκλείσει τα κορμιά μας και την μοίρα μας. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να ανέχεται τέτοια αδικία.
Κι εμείς … είμαστε άνθρωποι.


πηγή: Huffington Post

omniatv

bluebig

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Υπάρχουν ψυχικά απόβλητα; Πως και γιατί μας μολύνουν



Η ψυχή του ανθρώπου είναι διφυής: η μισή σαν όλο τον κόσμο, η άλλη μισή όλος ο κόσμος.
Αριστοτέλης (384π.χ – 322π.χ), Αρχαίος Έλληνας Φιλόσοφος

Ποια η σχέση της παραπάνω ρήσης με τα Ψυχικά Απόβλητα; Τι είναι το απόβλητο;

Απόβλητο είναι ένα προϊόν, συνήθως βιομηχανικό, το οποίο μας είναι άχρηστο. Δεν είναι ένα απλό «σκουπίδι», διότι η φύση, δεν έχει τους μηχανισμούς να το ανακυκλώσει, με αποτέλεσμα η συγκεντρωμένη εναπόθεση του σε τόπους (λύματα, χωματερές κτλ) να δημιουργεί εστίες μόλυνσης για τους ζωντανούς οργανισμούς. Είναι λοιπόν ένα προϊόν τεχνητό, που το παράγουμε εμείς, αλλά συγχρόνως μας βλάπτει. Τα απόβλητα και τα αποτελέσματά τους τα γνωρίζουμε, διότι τα αντιλαμβανόμαστε με τις πέντε αισθήσεις μας.

Αν δεχτούμε ότι τα συναισθήματά μας είναι υπαρκτά, τα οποία όμως δεν τα αντιλαμβανόμαστε με τις βασικές μας αισθήσεις, αλλά απλώς τα βιώνουμε, τότε τι μας εμποδίζει να δεχτούμε ότι η παραγωγή μαζικών ποσοτήτων αρνητικών συναισθημάτων «παράγει» στον πλανήτη ποσότητες «ψυχικών αποβλήτων». Παράγονται από εμάς, αλλά παράλληλα μας βλάπτουν και δεν «ανακυκλώνονται» από τον πλανήτη.

Αποδείξεις από τον επιστημονικό κλάδο για την υλική ύπαρξη των συναισθημάτων, είναι η οπτική απεικόνιση τους μέσα από τις φωτογραφίες κίρλιαν, οι οποίες απεικονίζουν οπτικά τα συναισθήματα που βιώνει ένα άτομο εκείνη την χρονική στιγμή.

Αν στην φύση τίποτα δεν χάνεται, τότε τα αρνητικά συναισθήματά μας σε ποιους τόπους (ψυχικές χωματερές) εναποτίθενται; Τι είδους ψυχικές εστίες μόλυνσης δημιουργούν;

Τα ψυχικά απόβλητα δεν τα αντιλαμβανόμαστε με τις πέντε αισθήσεις μας, αλλά τα αποτελέσματά τους, τα βιώνουμε καθημερινά.

Τρία παραδείγματα αποτελεσμάτων των ψυχικών αποβλήτων είναι:
Θρησκευτικοί Πόλεμοι: (Ψυχικά απόβλητα: αδικία, φανατισμός, θυμός, εκδίκηση)
Εμφύλιοι πόλεμοι: (Ψυχικά απόβλητα: αδικία, θυμός εκδίκηση)
Δελτία Ειδήσεων Επικαιρότητας με ύφος κινδυνολογίας (Ψυχικά απόβλητα: αδικία, φόβος, ανασφάλεια) Τα αρνητικά συναισθήματα (θυμός, ζήλια, μίσος κτλ), μας επηρεάζουν ψυχοσωματικά, όμως όταν εξαπλώνονται σε ένα σύνολο ατόμων μεταλλάσσονται σε ψυχικά απόβλητα.

ΔΗΛΑΔΗ
Αν βιώνεις συστηματικά θυμό στην ζωή σου, αρχικά είναι η προσωπική σου συναισθηματική κατάσταση, αλλά όσο αλληλεπιδράς με άλλους ανθρώπους και τους τον μεταδίδεις, συνεισφέρεις στην μετάλλαξή του σε Ψυχικό Απόβλητο Θυμού.

Αναρωτηθείτε τα μηνύματα φορτισμένα με αρνητικά συναισθήματα, που μεταδίδονται από τα ΜΜΕ ή από δημόσια πρόσωπα τι αντίκτυπο έχουν σε εσάς προσωπικά αλλά και στο σύνολο που απευθύνονται.

Σύμφωνα με την ρήση του Αριστοτέλη η ψυχή του ανθρώπου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον κόσμο, σαν διαφορετική όψη ενός νομίσματος.


ΑΡΑ
Έχουμε προσωπική ευθύνη για τα ψυχικά απόβλητα που μολύνουν τον πλανήτη.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ
Μην αφήνεις άλλα ψυχικά απόβλητα
Μην ταυτίζεσαι με τα ψυχικά απόβλητα


(Εμπνευσμένο από το μήνυμα: «Δεν Δημιουργώ Ψυχικά Απόβλητα» της Σφαιρικής Αντιληπτικότητας)

Ιωάννης Στρέζος



sferiki
lampaterre


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΒΙΝΤΕΟ: ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ Ουκρανού πιλότου:”Eγώ έριξα το Μαλαισιανό BOEING”

ceb7cebecebeceba

Γερμανικά και ρωσικά μέσα αποδίδουν μια δήλωση ομολογία ενοχής σε ουκρανό πιλότο.Σύμφωνα με την μια εκδοχή σε συνέντευξή του στο Wahrheit fuer Deutschland ο ουκρανός πιλότος ενός μαχητικού Soukhoï Su-25 ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη του Boeing των Malaysia Airlines στις 17 Ιουλίου στην Ανατολική Ουκρανία.Άλλη πηγή τον φέρει να ομολόγησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο πιλότος διηγείται ότι έπληξε το Boeing 777 με ένα ενσωματωμένο κανόνι των 30 mm και ότι το αεροσκάφος του ήταν αυτό που είχαν αιχμαλωτίσει οι φωτογραφίες από δορυφόρο που παρουσίασε το ρωσικό Υπουργείο άμυνας.Το όνομα του πιλότου για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύφθηκε.
Ένα Soukhoï Su-25 συνέλαβαν τα ρωσικά μέσα επιτήρησης να ίπταται κοντά στο μοιραίο μαλαισιανό αεροσκάφος λίγο πριν από την πτώση του.(la voix de la russie 29.07.14)
Ο πιλότος του ουκρανικού Su-25 που είχε δείξει στην παρουσιάση του το κέντρο επιχειρήσεων του ρωσικού στρατηγείου παραδέχθηκε χθες ότι κατέρριψε το το αεροσκάφος με το κανόνι του. Στις φωτογραφίες καθόλου τυχαία το Boeing που έπεσε είναι διάτρητο από πυρά. Στο διαδίκτυο σε φόρουμ και σε σχόλια εμφανίζεται η παραδοχή του ως αποτέλεσμα της ενοχής που αισθάνθηκε. (amronline.de 25.07.14)
Ο στρατηγός στην συνένετυξη τύπου του Ρωσικού Κέντρου Επιχειρήσεων είχε δηλώσει ότι την στιγμή της πτώσης του μαλαισιανού ένα ουκρανικό σουκόι 25 πήρε απότομα ύψος. Ταυτοποιήθηκε από τους ειδικούς.Πετούσε κοντά στο μαλαισιανό.Διέθετε πυραύλους αέρος αέρος και έχει την επιχειρησιακή ικανότητα να πλήξει στόχο σε 10 χλμ.
dimpenews.com/Πορφύρης Δ Σταφυλά  Π




http://www.makeleio.gr/?p=138425

Ουκρανός πιλότος: “Έγώ έριξα το μαλαισιανό Boeing”

ceb7cebecebeceba
Oυκρανός πιλότος ενός εκ των δύο Su-25 τα οποία ακολουθούσαν το μοιραίο Boeing 777 παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε εν ψυχρώ με το πολυβόλο του μαχητικού το επιβατικό αεροσκάφος. Είναι το μαχητικό που παρουσίασε μεσω δορυφορικών εικόνων το ρωσικό Γενικό Επιτελείο όταν και έδωσε στο φως της δημοσιότητας αδιάσειστα στοιχεία για το τι συνέβει κατά την διάρκεια της κατάρριψή του. Την αποκάλυψη έκανε η γερμανική εφημερίδα Wahrheit fuer Deutschland ...
και ήδη εχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς “έσπασε” την γραμμή των υπόλοιπων mainstream δυτικών ΜΜΕ που προσπαθούν χωρίς στοιχέια και αποδείξεις να ενοχοποιήσουν την Ρωσία, δια των επαναλαμβανόμενων δηλώσεων των ΗΠΑ ότι βρίσκεται πίσω από την κατάρριψη. Φωτογραφίες από τον χώρο συντριβής του αεροσκάφουςδείχνουν τρύπες από δεκάδες σφαίρες που προέρχονται από πολυβόλο. Η γωνία τους είναι τέτοια που δεν θα μπορούσε να προέρχεται από θραύσματα ενός πυραύλου εδάφους-επιφανείας.
Νωρίτερα ειδκοί του ΟΑΣΕ μελετώντας το κουφάρι του αεροσκάφους διεξήγαγαν κάποια αρχικά συμπεράσματα, που επιβεβαιώνουν την παραδοχή του Ουκρανού πιλότου.
Η ζημιά που προκλήθηκε στο Βoeing μπορεί να αποκαλύψει τι είδους όπλα χρησιμοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της κατάρριψης. Ο παρατηρητής του ΟΑΣΕ Michael Bochurkiv κατέληξε σε ένα σηματικό εύρημα.
“Είναι φανερό ακόμα και για έναν άσχετο ότι οι τρύπες αυτές μοιάζουν με εκείνες που προκαλεί ένα πολυβόλο. Εάν το πάμε παραπέρα τέτοιο είδος ζημιάς στο μέταλο συντριφθέντων αεροπλάνων δεν το έχουμε ξαναδεί ποτέ”
Τα ουκρανικά  Su-25, τα οποία σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ είδαμε δίπλα στο Boeing την στιγμή της κατάρριψης είναι εξοπλισμένα με διπλό πολυβόλο των  30-mm και με 250 σφαιρες εφοδιασμό.
O ειδικός Γερμανός Peter Haisenko μόλις δημοσίευσε για το θέμα της καταστροφής MH17: «Τα μαύρα κουτιά βρίσκονται στην Αγγλία και είναι στο στάδιο της αξιολόγησης. Τι μπορεί να προκύψει από αυτό; Μπορεί να είναι περισσότερο από ό, τι θέλετε να αποδεχθείτε …. αν δείτε την εικόνα 
Οι τρύπες στο Cockpit κάνουν την εικόνα συγκλονιστική. Πρόκειται για τρύπες από σφαίρες. Η ανάλυση των γεγονότων είναι σαφής: το cockpit 
δείχνει σαφείς αποδείξεις και πρόκειται για τρύπες από σφαίρες. Μπορείτε να δείτε τις τρύπες εισόδου και 
ορισμένα σημεία εξόδου. Οι άκρες στις τρύπες από σφαίρες είναι λυγισμένες προς τα μέσα, είναι πολύ μικρότερες και έχουν στρογγυλό σχήμα προκειται για διαμέτρημα 30 χλστ. 
Οι τρύπες εξοδου είναι λιγότερο καλά σχηματισμένες και οι άκρες σχίζονται προς τα έξω. Επιπλέον, είναι ορατό ότι οι οπές εξόδου έχουν σχίσει το διπλό 
 στρώμα αλουμινίου και το εχουν λυγίσει προς τα έξω. Δηλαδή, θραύσματα από μέσα στο πηλοτήριο βγήκαν προς τα έξω. Υπάρχει μόνο ένα συμπέρασμα που μπορεί κανείς να κάνει, και αυτό είναι ότι το αεροσκάφος δεν χτυπήθηκε από πύραυλο. Η βλάβη στο αεροσκάφος είναι 
αποκλειστικά στην περιοχή του θαλάμου διακυβέρνησης και ο νοών νοείτω.”
Ο επίσης Γερμανός εμπειρογνωμόνας Bernd Biederman, δήλωσε «Η κατάρριψη του μαλαισιανού Boeing στις 17 Ιουλίου στην Ανατολική Ουκρανία δεν θα μπορούσε να γίνει από πύραυλο εδάφους-αέρος”. 
O συνταγματάρχης εν αποστρατεία Bernd Biedermann ειδικός σε αντιαεροπορικά συστήματα και γνώστης των ρωσικών οπλικών συστημάτων σε άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα “new Germany” είπε ” εάν είχε χτυπηθεί από θραύσματα πυραύλου εδάφους-αέρος θα είχε πιάσει αμέσως φωτιά και αυτό λογω της θερμότητας τριβής που δημιουργούν τα θραυσματα όταν διεισδύουν στην άτρακτο. Ένα απλό θράυσμα έχει την ίδια κινητική ενέργεια με ένα φορτηγό 40 τόνων που χτυπά κιγκλίδωμα με ταχύτητα 60 χλμ την ώρα.Στην περίπτωση του μαλαισιανού Βοeing , φλόγες πετάχτηκαν μετά την σύγκρουση με το έδαφος λόγω καυτών συντριμιών του αεροπλάνου που ήρθαν σε επαφή με καιόμενα υλικά.”
Υπάρχει τεράστιο θέμα. Ξεφυτρώνουν ξαφνικά πολλές διαφορετικές φωνές από την αμερικανική (μη στοιχειοθετημένη) άποψη, και ειδικά στην Γερμανία. Ίσως γιατί ξέρουν ότι έρχεται ο χειμώνας και θα χρειαστούν όπως και όλη η ΕΕ μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου. Γνωρίζουν άλλωστε στην Γερμανία ότι οι μόνοι που κερδίζουν από την απόμόνωση της Ρωσίας είναι οι ΗΠΑ, αν και εκεί πολλοί επιχειρηματοί όμιλοι έχουν διαφορετική άποψη. Προφανώς βρισκόμαστε μπροστά από μια στημένη προβοκάτσια που στοίχισε τις ζωές 295 ανθρώπων

Ομόφωνα η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ζητά την αποπομπή του Γεωργίου!


Ομόφωνα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής εκφράζει τον προβληματισμό της για την παραμονή του Ανδρέα Γεωργίου στη θέση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, την ώρα που με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών έχει ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα ελλείμματα του 2009.

Το θέμα τέθηκε αρχικά από τον βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλο στην Επιτροπή Θεσμών, η οποία, αποδοκίμασε ομόφωνα και τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Γεωργίου, που «στρέφονται αμέσως ή εμμέσως κατά της Δικαιοσύνης, ιδίως μάλιστα όταν αυτή κρίνει την υπόθεσή του».

olympia.gr

Οι παιδικοί στόχοι είναι δύσκολοι, αλλά εμείς πάντα βρίσκουμε μια λύση!

H Παλαιστινιακή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορεί το Ισραήλ για την χρήση βλημάτων που όταν εκτινάζονται, χιλιάδες μικροσκοπικά και δυνητικά θανατηφόρα βέλη εκτοξεύονται εναντίον των αμάχων.
Μια εικόνα που παράδωσε το Παλαιστινιακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα απο τις οβίδες με βελάκια, τα λεγόμενα flechette. Το κέντρο λέει οτι ο ισραηλινός στρατός τα έριξε στη Γάζα την περασμένη εβδομάδα (the Gurdian).
Έξι βλήματα με τα flechette (κοχύλια) έριξαν προς το χωριό Khuzaa, ανατολικά της Χαν Γιουνίς, στις 17 Ιουλίου, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Η Nahla Khalil Najjar, 37 χρονών, υπέστη τραύματα στο στήθος της.
PCHR: μια εικόνα των flechettes από έναν δημοσιογράφο την περασμένη εβδομάδα στη Γαζα.
Το Ισραήλ δεν αρνείται τη χρήση των κελυφών στον πόλεμο. «Κατά κανόνα, ο Ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί μόνο τα όπλα που έχουν καθοριστεί απο νόμιμη βάση του διεθνούς δικαίου, και κατά τρόπο που να συμμορφώνεται πλήρως με τους νόμους της ένοπλης σύγκρουσης"!!!!!!! Δήλωσε εκπρόσωπος του Ισραηλ σε απάντηση σε ένα ερώτημα για τη συγκεκριμένη σύγκρουση σχετικά με την ανάπτυξη των flechettes.
Σκηνή απο τον περιούσιο λαο του Γιαχβέ την στιγμή που απολαμβάνει το θάνατο των αμάχων.
Ααα, ρε γλέντια που έχει στύσει ο λαός του Ισραήλ, ο αντίχειρας ψηλά, κερδίζουμε τη μάχη με τους αμάχους!
Έλα όμως που η δίκη σας σειρά έρχετε και πολλοί αθώοι, εκτός απο τους ψυχοπαθείς που γέμισε η χώρα σας, θα βρούν την δική τους σειρά στους σορούς.Η μηχανή του κιμά θα περάσει και απο εσάς, αλλά με την κακία που έχει γεμίσει η ψυχή σας τί να καταλάβαιτε;;;

ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ

http://www.katohika.gr/2014/07/oi-paidikoi-stoxoi-einai-diskoloi-alla-emeis-panta-vriskoume-tin-lisi.html

Ανατριχιαστικό βίντεο! Ισραηλινοί πανηγυρίζουν στους δρόμους τραγουδώντας: «Δεν έχει σχολείο αύριο στην Γάζα γιατί όλα τα παιδιά είναι νεκρά!»

- Το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε στο Τελ Αβίβ και έδωσε στην δημοσιότητα ισραηλινός δημοσιογράφος
- Τουλάχιστον 26 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από τους βομβαρδισμούς σε 4 σπίτια
- Το Ισραήλ βομβάρδισε 60 στόχους συνολικά στην Γάζα τα ξημερώματα μεταξύ των οποίων έναν τηλεοπτικό σταθμό και το σπίτι ηγετικού στελέχους της Χαμάς
- Στις φλόγες και το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας της Γάζας
- Οι παλαιστίνοι μετρούν πάνω από 1.100 νεκρούς - 53 στρατιώτες και 3 πολίτες νεκροί στο Ισραήλ
Πρώτα ήταν εκείνοι που έπιναν μπύρες και έβλεπαν την Γάζα να βομβαρδίζεται πανηγυρίζοντας. Τώρα, είναι εκείνοι που βγήκαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ και τραγουδούσαν αρρωστημένα συνθήματα για τα παιδιά που δολοφονούνται από τον στρατό τους.
Όπως αποκαλύπτει η Daily Mail, ισραηλινός δημοσιογράφος κατέγραψε ακροδεξιούς συμπατριώτες του να πανηγυρίζουν στους δρόμους για τον θάνατο παιδιών. Το βίντεο που ανάρτησε στο YouTube τους έδειχνε να τραγουδούν: «Δεν έχει σχολείο αύριο, γιατί δεν υπάρχουν άλλα παιδιά στην Γάζα!»
Το βίντεο κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου και προκαλεί αν μη τι άλλο αποτροπιασμό.
Σήμερα, την ώρα που οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται με τους ισραηλινούς να χτυπούν στόχους στρατηγικής σημασίας όπως το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην Γάζα.
Οι βομβαρδισμοί έχουν μπει στην 4η εβδομάδα. Η Γάζα σε πολλά σημεία της έχει ισοπεδωθεί και οι κάτοικοί της έχουν ηλεκτρικό μόνο τρείς ώρες την ημέρα ενώ ελαχιστοποιούνται και οι προμήθειες.
Διέψευσε η Χαμάς τα περί εκεχειρίας



Η Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, διαψεύδει ότι δέχθηκε μια μονομερή εκεχειρία, όπως είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα ένας εκπρόσωπος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ).
Ο σύμβουλος του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, ο Γιάσερ Άμπεντ Ράμπο, δεν εκπροσωπούσε τη Χαμάς και την παλαιστινιακή «αντίσταση» όταν ανακοίνωσε την εκεχειρία, δήλωσε ο Σάμι Αμπού Ζούχρι εκπρόσωπος του παλαιστινιακού κινήματος. Η ανακοίνωση του Ράμπο «δεν ήταν σωστή», πρόσθεσε.
«Όταν λάβουμε μια δέσμευση από το Ισραήλ μαζί με διεθνείς εγγυήσεις σχετικά με μια ανθρωπιστική εκεχειρία, τότε θα την εξετάσουμε. Αλλά το να ανακοινώνουμε μονομερή εκεχειρία την ώρα που οι δυνάμεις κατοχής σκοτώνουν τα παιδιά μας, αυτό δεν θα συμβεί», υπογράμμισε ο Ζούχρι.


ΠΗΓΗ: DAILYMAIL
newsit
http://www.katohika.gr/2014/07/sok-tragoudane-den-exei-sxolio-aurio-stin-gaza-giati-ola-ta-paidia-einai-nekra.html

Συναγερμός στην Ουάσιγκτον-Ρωσική εκτόξευση πυραύλου Cruise!

H Ρωσία προχώρησε σε δοκιμή χερσαίου πυραύλου κρουζ (cruise missile) αποχωρώντας από την συνθήκη INF του 1987... απαντώντας άμεσα στις αμερικανικές προκλήσεις αλλά και στην ανακοίνωση των Βρετανών ότι θα αποστείλουν 1.300 Βρετανούς βασιλικούς πεζοναύτες στην Πολωνία στο πλαίσιο της άσκησης Black Eagle, αλλά και ισοφαρίζοντας την δημιουργία αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη από το ΝΑΤΟ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν τη Ρωσία ότι παραβίασε τη συνθήκη για την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς (Intermediate Range Nuclear Forces Treaty, INF, 1987) προχωρώντας σε δοκιμή χερσαίου πυραύλου κρουζ (cruise missile), ανακοίνωσε μη κατονομαζόμενος αμερικανός αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο των ΗΠΑ, η Ουάσινγκτον έχει θέσει επανειλημμένως το σοβαρό αυτό ζήτημα στη Μόσχα και ζητεί επείγουσες συνομιλίες για το θέμα.
Η συνθήκη INF, η οποία υπεγράφη το 1987 από τους τότε προέδρους των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης Ρόναλντ Ρέιγκαν και Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, είχε ως στόχο την εξάλειψη των χερσαίων βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ με βεληνεκές από 500 έως 5.000 χιλιόμετρα.
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευθεί για τη βιωσιμότητα της συνθήκης INF. Ζητούμε από τη Ρωσία να συμμορφωθεί και πάλι προς τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο αυτό και να εξαλείψει και να απαγορεύσει κάθε είδος απαγορευμένου οπλικού συστήματος κατά επαληθεύσιμο τρόπο", δήλωσε ο αξιωματούχος των ΗΠΑ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν διαβουλεύσεις με τους συμμάχους τους για το ζήτημα, ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά και το αμερικανικό Κογκρέσο, σύμφωνα με τον αξιωματούχο. Παράλληλα, σε ένδειξη της σημασίας που η Ουάσινγκτον αποδίδει στο ζήτημα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε επιστολή προς τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.
Το θέμα έχει προκύψει εδώ και μήνες. Τον Ιανουάριο, η Ουάσινγκτον είχε εκφράσει τις ανησυχίες της για τη δοκιμή από τη Ρωσία πυραύλου, πιθανόν κατά παραβίαση της συνθήκης INF. Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, που επικαλείται επίσημες αμερικανικές πηγές, η Μόσχα έχει αρχίσει τις δοκιμές νέου πυραύλου από το 2008.
Η Ανίτα Φριντ, υφυπουργός Εξωτερικών για την Πυρηνική και Στρατηγική Πολιτική, δήλωσε κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο τον Απρίλιο ότι υπάρχουν ανησυχίες εκ μέρους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι η Ρωσία δεν τηρεί τη συνθήκη INF και ότι έχουν ενημερωθεί σχετικά οι σύμμαχοι των ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times τον περασμένο Ιανουάριο, η Ουάσινγκτον ενημέρωσε τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ σχετικά με το ότι η Ρωσία είχε προχωρήσει σε δοκιμή χερσαίου πυραύλου κρουζ, προκαλώντας σοβαρή ανησυχία για την προσήλωσή της στη συνθήκη INF.
Το παράδοξο είναι ότι οι ΗΠΑ προχώρησαν στην δημιουργία αντιπυραυλικής ασπίδας έξω από την "αυλή" της Ρωσίας με το πρόσχημα της προστασίας της Ευρώπης από την Β. Κορέα και το Ιράν, κατά παράβαση της ιστορικής συνθήκης ΑΒΜ που υπέγραψαν το 1972 οι Ρίτσαρντ Νίξον και Λεονίντ Μπρέζνιεφ για την απαγόρευση των αντιβαλλιστικών συστημάτων.
Απαιτεί όμως από την έτερη υπερδύναμη να μην προχωρά σε ανάλογες κινήσεις!
Η Βρετανία, συνεχίζει την προκλητική στάση της απέναντι στην Ρωσία με την αποστολή 1300 βασιλικών πεζοναυτών στην Πολωνία, σαν "επίδειξη δύναμης εναντίον της Ρωσίας".
Ο Βρετανός ΥΠΑΜ Michael Fallon ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες της άσκησης Black Eagle στην Πολωνία, και ενώ ακόμα η ουκρανική κρίση "βράζει".
 
http://www.katohika.gr/2014/07/cruise-missile-ektokseuse-i-rosia.html 

Το εφιαλτικό μέλλον που ετοιμάζουν! Το τέλος των μετρητών

Υπάρχουν μερικά πράγματα μέσα στο γενικότερο κομφούζιο, που εισβάλουν ήσυχα, σαν επαγγελματίες κλέφτες στις ζωές μας, την ώρα που κοιμόμαστε. 

Δεν θα πάρουμε χαμπάρι την εισβολή παρά μόνο όταν...
ξυπνήσουμε το πρωί κι ανακαλύψουμε ότι στο σπίτι μας έχει γίνει άγριο πλιάτσικο κι εμείς ονειρευόμασταν….


Ίσως το καλύτερο πλιάτσικο από όλα θα γίνει όταν ανακαλύψουμε ότι με διάφορους νόμους που έχουν περάσει και ψηφίσει οι υπάλληλοι της τραπεζοκρατίας, στο πορτοφόλι μας όχι απλά δεν θα υπάρχει χρήμα, αλλά θα ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ, να υπάρχει πλαστικούρα. 
Καρτούλες χρωματιστές που θα πρέπει με αυτές ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ να εξυπηρετούμε τις βασικές (και μη) ανάγκες.

Να ήμουν μια μύγα στο τοίχο για να μπορώ να παρακολουθήσω την ηδονή που νοιώθουν οι τραπεζίτες αναλογιζόμενοι πόσο κοντά είμαστε στο τελικό τους στόχο. Να μην κινείται φύλλο χωρίς την άδειά τους. 

Στη κυριολεξία να μην κινείται τίποτα. 

Ούτε οι σερβιέτες και τα κ@λόχαρτα που θα πρέπει να αγοράσεις. 

Το χρήμα είναι σκλαβιά αλλά όλη η ζωή μας κινείται μ΄αυτό. 

Το πλαστικό χρήμα όμως που δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά ένας συνεχής έλεγχος και διακανονισμός με τις τράπεζες θα κάνει το μετρητό που έχουμε σήμερα και την εξάρτησή του να μοιάζει με παιδική χαρά μπροστά στον εφιάλτη που θα αντιμετωπίσουμε όταν θα συνειδητοποιήσουμε πως ακόμα και η εικονική ελευθερία δεν θα υπάρχει.

Σκεφθείτε μόνο για μια στιγμή μια κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει δυνατότητα σε κανέναν να κάνει οποιαδήποτε οικονομική συνδιαλλαγή, αν δεν περάσει πριν από τη τράπεζα. 

Μια κοινωνία όπου κανονικό χρήμα δεν θα υπάρχει παρά μόνο εικονικό την αξία του οποίου θα καθορίζουν οι εκδότες της πλαστικούρας. 

Προσπαθείστε να αναλογιστείτε τι θα σημαίνει αυτό, με βάση την εμπειρία που έχουμε ήδη, για το πως λειτουργούν αυτά τα θηρία που ονομάζονται τράπεζες, όπου όλοι οι άνθρωποι δεν είναι τίποτα άλλο από νούμερα σε καρτέλες που χρησιμεύουν να αυγατίζουν ένα τρελό κέρδος μέσα από μηχανισμούς τζογαδόρικους και τοκογλυφικούς.

Σκεφθείτε τι θα συνέβαινε σε ένα κράτος π.χ. όπως το δικό μας, που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και οι πολίτες εκβιάζονται με κάθε πιθανό τρόπο να πληρώσουν, που τα ταμεία έχουν καταληστευθεί χωρίς κανένας να δόσει ποτέ λογαριασμό σε κανέναν, που τα χαράτσια πέφτουν βροχή απαιτώντας να ξεζουμίσουν ότι έχει απομείνει από το πτώμα που περιφέρεται, που οι μηχανισμοί διάσωσης απαιτούν να μπει βαθειά το χέρι στις καταθέσεις και στα αποθέματα όσων έχουν κάτι ακόμα, να ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΡΗΤΟ, αλλά ΚΑΘΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ακόμα και το ελάχιστο ενός ψωρομισθού ή μιας γελοίας συνταξούλας να περνάει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από το πάγκο του χασάπη..

Δεν θα υπάρχει φρένο σε κανενός είδους ασυδοσία, ληστρική επιδρομή ή τρομοκρατία. 

Δεν θα υπάρχει ΝΟΜΙΚΑ η δυνατότητα να μπει το φρένο. 

Δεν θα υπάρχει πολίτης που να μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη του αν δεν είναι ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ. 

Η κάρτα αγορών στο σουπερ μάρκετ, η φοροκάρτα, η κάρτα για την πληρωμή των φόρων και των λογαριασμών, η κάρτα για να κινηθείς με τα ΜΜΜ, η κάρτα για να ταξιδέψεις, για να πληρώσεις τα σχολεία, τους γιατρούς, για να ψωνίσεις οποιοδήποτε προϊόν.

Σκεφθείτε τώρα σ΄αυτό το τοπίο κάποιον ο οποίος δεν είναι εντάξει στηΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ εκρεμοτήτων και δεν θα επιτρέπεται να έχει πρόσβασει στο τραπεζικό σύστημα… 

Αν δεν μπορεί να πάρει μισθό γιατί η τράπεζα π.χ. δεν θα του επιτρέπει να έχει λογαρισμό μισθοδοσίας επειδή χρωστάει στην εφορία και η εφορία δεν του εκδίδει πιστοποιητικό φορολογικής «καθαρότητας» και αφού δεν έχει πρόσβαση στη τράπεζα, δεν θα μπορεί να αγοράσει και στα μαγαζία που θα θέλουν ΜΟΝΟ ΚΑΡΤΑ, δεν θα μπορεί να πληρώσει ούτε το νοίκι αφού ο ιδιοκτήτης θα ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να πληρώνεται με κάρτες, δεν θα μπορεί να μπει σε ένα νοσοκομείο αφού θα μπαίνεις μόνο δείχνοντας μια κάρτα στην είσοδο…

Ναι αυτό είναι το εφιαλτικό ακραίο σενάριο μιας εφιαλτικής μελλοντικής δυστοπίας… 

Αλλα πόσο ακραίο είναι? 

Σ' αυτό το τελικό στάδιο της απόλυτης υποδούλωσης όλων των ανθρώπων, θα προηγηθούν σίγουρα τα πιο λαιτ σενάρια.. Που έρχονται άμεσα. 

Μήπως δεν πέρασε ήδη πως πάνω από ένα τάδε ποσό πρέπει να χρησιμοποιείται κάρτα; 

Μήπως δεν ακούμε παντού για τη φοροκάρτα; 

Μήπως δεν γίνεται ήδη χαμός με το γεγονός πως οι τράπεζες θα μπορούν να βάζουν χέρι σε μισθούς και συντάξεις και καταθέσεις όσων χρωστάνε; 

Ποιο είναι το ακραίο σενάριο; 

Πως υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να αγοράζουμε τα τρόφιμα, τα είδη πρώτης ανάγκης και να πίνουμε το καφέ με μετρητά; 

Πόσο δύσκολο είναι να καταργηθεί αυτό; Πόσο ακραίο; Πόσο απίθανο σας φαίνεται να κουρευτούν καταθέσεις γιατί έτσι θα «σωθούμε » από τη καταστροφή;

Εδώ υπάρχει κόσμος που έχει μείνει άνεργος, δεν έχει φαί , του κόβουν το ρεύμα, τον πατάνε στο λαιμό να πληρώσει χαράτσια, έχει πτωχεύσει στη κυριολεξία και ζει εξαθλιωμένος, και φοβάται μην φύγει από το μηχανισμό διάσωσης και πτωχεύσει!!!! 

Υπάρχει κόσμος που τρέμει στην ιδέα μη βρεθούμε εκτός από κάτι που λέγεται ευρωπαϊκή ένωση, η ευρωπαϊκό νόμισμα, και πεινάσει, και το σκέφτεται αυτό την ώρα που πεινάει!!!

Ακραίο πλέον είναι μόνο ένα πράγμα σ΄αυτή τη παράνοια που εξαπλώνεται γύρω μας ταχύτατα σαν το φονικότερο ιό που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. 

Ο αποχαυνωμένος πολίτης που δεν μπορεί να αντιδράσει, δεν κατανοεί τι του συμβαίνει, δεν συνειδητοποιεί το μέγεθος της συμφοράς που έρχεται. 

Αυτό είναι το ακραίο. 

Κι αυτή η απόλυτη παράδοση σε οποιοδήποτε μηχανισμό εξαπάτησης και εκβιασμού πλασσάρεται σαν ΤΗ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ, είναι το εισιτήριο για την δυστοπική κοινωνία που μοιάζει σήμερα σενάριο συνομοσιολογικό αλλά που θα είναι απλά η πραγματικότητα που θα βιώσουν οι επόμενες γενιές.

Ο χειρότερος πόλεμος που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα έχει ξεκινήσει ήδη προ πολλού. 

Το πρόβλημα είναι πως λίγοι το συνειδητοποιούν γιατί η μεγάλη πλειοψηφία έχει μάθει πως πόλεμος σημαίνει καπνοί, σειρήνες, μάχες, χαρακώματα. 

Η πλειοψηφία μένει κολλημένη σε τακτικές και παραδείγματα των περασμένων αιώνων. 

Ενώ οι αρχιτέκτονες της καταστροφής βρίσκονται ήδη εκατό χρόνια μπροστά….

synithisypoptos

Παράπονα Ρόδου
thesecretrealtruth
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters