Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙ-Ε.Ν.D. ΤΕΥΧΟΣ 1ο. ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

END 

Kostas Psaroudakis ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ! ΜΑΖΕΥΤΕ ΠΟΣΑ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΘΕΛΕΤΕ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!
ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ 4.000 ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ! ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙ-Ε.Ν.D. ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Η ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ, Η ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΤΗΣ ΝΕΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΘΕΤΟ, ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ! ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΘΕΛΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ SKYPE ΕΝ ΚΑΙΡΩ !!! ΟΣΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΤΟΣΟ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ !!! ΗΔΗ Ο ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΤΥΠΩΝΕΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΣΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ.
ΣΥΝΤΟΜΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ !!! ΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ, ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΛΕΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΟΥ ΤΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ !!! ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ !!! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ! ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΤΣΟΥΡΙΣΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ !!! ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ. ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥ ! ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ Ε.Ν.D. !!! ΕΠΕΙΓΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΑΧΙΣΤΟ !!!
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ! ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΤΣΟΥΛΙΣΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ !!! ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ. ΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΓΕΛΘΕΙ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!
ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΙΝΑΙ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΙΣΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ !!! ΟΙ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΑΡΧΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΡΕΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ! ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥ ! ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ Ε.Ν.D. !!! ΕΠΕΙΓΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΑΧΙΣΤΟ !!!

http://www.scribd.com/doc/237199776/ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ-ΕΙ-Ε-Ν-D-ΤΕΥΧΟΣ-1ο
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙ END TΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙ END ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ 1

 

http://alfeiospotamos.gr/?p=8874

20/8/2898/Ω:22.00 Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ! ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!!

1620868_681104581939835_730511860_n 
ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ/ΩΡΑ 22.00 ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ.
ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ …. !!! ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ !!!
ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ Η ……. ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ !!…
………………………………
ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΗΣ ΘΑ ΓΕΝΩ ΣΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ
ΝΑ ΔΩ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΚΙ ΑΓΑΠΑΩ
ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΓΑΙΑ ΄΄
ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΩΡΑΙΑ
ΕΚΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ
Μ” ΑΔΕΡΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ ΘΑ “ΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ
ΧΑΡΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΗ
ΚΙ ΑΠ” ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΘΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΟΛΟΙ
Βασιλειάδης Δημήτριος

http://alfeiospotamos.gr/?p=8878

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙ END ΚΑΙ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, ΑΡΓΟΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΑΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ . 18/8/2014

ΔΑΡΑΣ-ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ 



ΠΥΛΟΣ -ΠΕΙΡΑΜΑ NESTOR



Η ονομασία " Πύλος" σχετίζεται ετυμολογικά με την λέξη "πύλη ".
 Π-έρασμα απο την Π + ΥΛΗΝ.

Η Ομηρική Πύλος όπως σήμερα αποδέχονται οι περισσότεροι επιστήμονες βρίσκονταν στον λόφο του Επάνω Εγκλιανού της Μεσσηνίας, 17 χλμ. βόρεια από την σημερινή Πύλο. Στην περιοχή αυτή έχει ανασκαφεί ένα θαυμάσιο ανάκτορο του 13ου αιώνα π. Χ. μεγαλύτερο ακόμη και από αυτό των Μυκηνών. Στις πινακίδες με γραμμική γραφή Β που βρέθηκαν στο αρχείο του, το όνομα Πύλος (pu-ro) διαβάζεται συχνά. Η δυτική Πελοπόννησος αριθμεί πέντε διαφορετικές τοποθεσίες με αυτό το όνομα.
Στην αρχαιότητα ο Πύλος ήταν ένας άλλος τύπος της λέξης πύλη και έχει ονοματοθετήσει πολλές περιοχές, όπως Θερμοπύλες, Πύλαι Γαδειρίδες (Γιβραλτάρ) Πύλαι Κάσπιαι κλπ.
Μια πύλη λοιπόν η Πύλος και ο Νέστορας θυσίαζε στο θεό της θάλασσας 81 μαύρους ταύρους. Κατά τον Frobenius ο μαύρος ταύρος ταυτίζεται με τον κατώτερο ουρανό, δηλαδή με το θάνατο. Ήταν λοιπόν η πράξη του Νέστορα μια συμβολική κατάλυση του θανάτου ή κάτι, περισσότερο;
Όμως επίσης, στο Λεξικό των Συμβόλων διαβάζουμε μεταξύ των άλλων πως η ιδέα του ταύρου που ζωογονεί με τη δύναμη του τις μορφές όλων των σφαιρών είναι ριζωμένη σε πολλούς μύθους και πως «…η
θυσία του ταύρου συμβόλιζε τη διείσδυση στη θηλυκή αρχή από την αρσενική και του υγρού από το πύρινο των ηλιακών ακτίδων που αποτελούν την καταγωγή και την αιτία της γονιμότητας.
NESTOR: NEutrinos from Supernovae and Tev sources Ocean Range.
Ινστιτούτο Τεχνολογιών και Ερευνών Βαθιάς Θαλάσσης και Αστροσωματιδιακής Φυσικής Νετρίνο.
Στην Πύλο της εποχής του Οδυσσέα ο βασιλιάς Νέστορας είχε το προνόμιο να χειρίζεται το πέρασμα μεταξύ ουρανού και γης. Στην εποχή της σημερινής Πύλου το ίδιο προνόμιο έχει ένα, συνώνυμο προς τιμήν του, ερευνητικό πρόγραμμα, η τελευταία εξέλιξη της αστρονομίας, που βασίζεται στην ανίχνευση σωματιδίων. Είναι το πρόγραμμα ανίχνευσης, σε ωκεάνια  βάθη, της «Οδύσσειας» των νετρίνο που εκπέμπονται από Super Nova και άλλες πηγές μεγάλης ενέργειας και διεξάγεται από μια ομάδα Άγγλων, Γάλλων, Ρώσων και Ελλήνων επιστημόνων.
Στην θαλάσσια περιοχή δεκαπέντε μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου βρίσκεται το φρέαρ των Οινουσσών με βάθος έξι χιλιάδων μέτρων και είναι το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου. Εκεί ποντίσθηκε το Μάιο του 1997 το πρώτο παγκοσμίως, υποθαλάσσιο τηλεσκόπιο νετρίνο σε βάθος 5.200 μέτρων. Ο υπερκείμενος όγκος του θαλάσσιου νερού είναι απαραίτητος ως φίλτρο για την συγκράτηση της υπόλοιπης κοσμικής ακτινοβολίας, που δυσχεραίνει την ανίχνευση τους.
Το τηλεσκόπιο του NESTOR θα έχει την δυνατότητα της έμμεσης ανίχνευσης των νετρίνο μετρώντας την ακτινοβολία Cherenkov, η οποία παράγεται από την διέλευση μιονίων μέσα από τον όγκο του νερού. Τα μιόνια είναι παράγωγα μόνο των νετρίνο σ’ αυτά τα μεγάλα βάθη, όπου εξουδετερώνεται η επίδραση της κοσμικής ακτινοβολίας.
Τα νετρίνο, τα πιο παράξενα ίσως από τα υποατομικά σωμάτια, δεν έχουν σχεδόν καθόλου μάζα αδρανείας, ούτε φορτίο, αλλά ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός  και μεταφέρουν πληροφορίες από το παρελθόν, αλλά και για το μέλλον του Σύμπαντος. Από τα μέχρι σήμερα δεδομένα γνωρίζουμε πως είναι μόνον αριστερόστροφα και είναι τα μόνα γνωστά σωματίδια στη φύση που  έχουν μόνο ένα είδος στροφορμή.
 Με άλλα λόγια, τα νετρίνο δεν έχουν ιδιότητες! Είναι στην ουσία αριστερόστροφες δίνες που μεταφέρουν πληροφορία, με αμφιλεγόμενη μάζα που πιθανόν και να ανιχνεύεται εξ αιτίας της φυγοκέντρου που αναπτύσσεται από την στροφορμή τους.
Πέρα από το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρουσιάζουν τα νετρίνο από την πλευρά της Φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων, τα σωμάτια αυτά έχουν επίσης μεγάλη σημασία για την αστροφυσική και την κοσμολογία, μια και μπορούν να δώσουν σημαντικές πληροφορίες για την εξέλιξη του σύμπαντος, από την αρχική Μεγάλη Έκρηξη έως και σήμερα. Πιστεύεται πως, κατά την διάρκεια της, για κάθε δημιουργημένο πρωτόνιο ή ηλεκτρόνιο παρήχθησαν περίπου 109 νετρίνο, τα οποία περιπλανώνται ακόμη μέσα στο Σύμπαν.
Nετρονια   που εκπέμφθηκαν από εκρήξεις των υπερκαινοφανών αστέρων (supernova) πολλές χιλιάδες χρόνια πριν, φτάνουν στη γη τώρα. Tα νετρίνο αυτά μεταφέρουν το 99% της ενέργειας του αστέρα προς τα έξω και δίνουν πληροφορίες για το σύμπαν πολύ πριν την γέννηση του ανθρώπου στη γη. Εκτός αυτού, από τις αρχές της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας, επικρατούσαν δύο απόψεις για το σύμπαν:
Σύμφωνα με την πρώτη το σύμπαν είναι στατικό, ενώ αντίθετα η δεύτερη υποστηρίζει ότι διαστέλλεται συνεχώς, μετά από την αρχική στιγμή της δημιουργίας του από τη μεγάλη έκρηξη. H δεύτερη άποψη ενισχύθηκε από τις παρατηρήσεις του Edwin Hubble, στις πρώτες δεκαετίες του εικοστού αιώνα, οι οποίες απέδειξαν ότι οι σχετικές αποστάσεις ανάμεσα στους γαλαξίες μεγαλώνουν. H οριστική της επικράτηση όμως σημειώθηκε το 1964, όταν οι Penzias και Wilson ανακάλυψαν το εναπομείναν αέριο φωτονίων με θερμοκρασία περίπου 3ο Kelvin, το οποίο προβλεπόταν από τη Θεωρία. H θεωρία προβλέπει επίσης μικρές διαταραχές στην ομοιογένεια του φωτονικού αερίου, που παρατηρήθηκαν το 1992 από το διαστημικό παρατηρητήριο COBE.
Oι διαταραχές αυτές σχετίζονται με την παρουσία νετρίνο σε ποσοστό 25% στην λεγόμενη “σκοτεινή ύλη” (darkmatter), η οποία πιστεύεται ότι αποτελεί το 90% περίπου της συνολικής ύλης του σύμπαντος. Αν είναι σωστή η υπόθεση αυτή, τότε πράγματι το νετρίνο είναι ένα σωμάτιο αβάσταχτα ελαφρύ. Tα ταχέως κινούμενα νετρονια, απαρτίζουν την λεγόμενη “σχετικιστική ή θερμή σκοτεινή ύλη” (hot dark matter) ενώ βαρυόνια και πιθανώς άγνωστα σωμάτια με μεγάλη μάζα και συνεπώς μικρή ταχύτητα συνθέτουν την μη σχετικιστική ή ψυχρή σκοτεινή ύλη (cold dark matter).
Οι επιστήμονες, «μάχονται» αναζητώντας πληροφορίες που φθάνουν από μακριά, πιστεύοντας πως με αυτές θα μπορέσουν να χαρτογραφήσουν το Σύμπαν και να ανακαλύψουν αν υπάρχουν σ’ αυτό αντικείμενα πέρα από αυτά που γνωρίζουμε σήμερα. Όπως εξηγεί, ο φυσικός και τότε πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, κ. Σιώτης, «…η ενέργεια και η ύλη, η ακτινοβολία και τα σωματίδια είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Μπορούμε να φανταστούμε την ύλη σαν τοπική συμπύκνωση της ενέργειας και τα σωματίδια σαν τοπική συμπύκνωση της ακτινοβολίας.»
Πέντε ακριβώς χρόνια μετά την έναρξη του Σχεδίου NESTOR στις 20/5/2002, η Πύλος βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο με μια παράξενη είδηση, που απασχόλησε όλα τα δελτία ειδήσεων.
Σε δύο γειτονικά μεταξύ τους σπίτια της περιοχής, παρουσιάστηκαν αντιβαρυτικά φαινόμενα μπροστά στα έκπληκτα μάτια δέκα περίπου αυτόπτων μαρτύρων. Μικρά και μεγάλα αντικείμενα των σπιτιών, ανάμεσα στα οποία το τραπέζι όπου εκείνη την ώρα έτρωγαν οι ένοικοι του ενός και ένας καθρέφτης, ανυψώθηκαν, αιωρήθηκαν και μετακινήθηκαν χωρίς  κανένα από αυτά να καταστραφεί ή να πάθει κάποια ζημιά. Του γεγονότος προηγήθηκε black out. Η είδηση έκανε το γύρο των καναλιών χωρίς να δοθεί φυσικά κάποια εξήγηση και ξεχάστηκε.
Όμως την επομένη του συμβάντος, στις 21/5/02, σεισμός 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, ταρακούνησε την περιοχή νότια της Πελοποννήσου ενώ την ίδια ημέρα (21/5) και κατά διαβολική σύμπτωση, το γνωστό μας Σεισμίκ έκοβε βόλτες ανατολικά της Κρήτης.
Γιατί ο Όμηρος αποκαλεί τον Ποσειδώνα «της γης μαυρομάλλη Σείστη»; (Οδύσσεια, ραψωδία γ)
Υπερβαρύτητα & Θεωρία Μ: 
Ήδη από το 1926 ο μαθηματικός Θ. Καλούζα και ο φυσικός Ο. Κλάιν συνδύασαν με τις θεωρίες τους τον ηλεκτρομαγνητισμό και την βαρύτητα σε μια ενιαία κβαντική θεωρία επεκτείνοντας την γενική σχετικότητα στις 5 διαστάσεις. Μια από τις νέες δυνάμεις που δημιουργήθηκαν από τις θεωρίες Καλούζα-Κλάιν ήταν αυτή της υπερβαρύτητας. «…οι σύγχρονοι μαθηματικοί επεξεργάζονται την υπερβαρύτητα για να δουν πως θα έμοιαζε με περισσότερες διαστάσεις. Αποδεικνύεται ότι η απλούστερη και κομψότερη περιγραφή περιλαμβάνει 11 διαστάσεις. Στις 11 διαστάσεις υπάρχει μια μοναδική θεωρία που μπορεί να είναι η αναζητούμενη υπερδύναμη. Αλλά και η θεωρία Καλούζα-Κλάιν χρειάζεται 11 ακριβώς διαστάσεις για να συμπεριλάβει όλες τις γνωστές δυνάμεις της Φύσης και τα πεδία τους, τις 4 γνωστές του χώρου και άλλες 7 συμπληρωματικές. …Σύμφωνα με αυτήν την άποψη το σύμπαν δημιουργήθηκε σε μια 11διάστατη κατάσταση στην οποία δεν υπήρχε διάκριση μεταξύ δύναμης και ύλης και ακόμα περισσότερο μεταξύ των διαφορετικών δυνάμεων. Ήταν απλώς μια καθαρή 11διάστατη ενέργεια. Καθώς αυτή η ενέργεια διασκορπίζονταν, μερικές διαστάσεις αναδιπλώθηκαν και δημιούργησαν, σαν δονούμενα κύματα μέσα τους, τις υλικές δομές που ονομάζουμε σωματίδια, τα οποία με τη σειρά τους δημιούργησαν τις δυνάμεις στη Φύση, οι οποίες εκδηλώνονται σαν παραμορφώσεις της ενυπάρχουσας γεωμετρίας.»
Κάθε φορά λοιπόν που κάποιος Νέστορας «παίζει» με τις κβαντικές διακυμάνσεις εκδηλώνονται ως αποτέλεσμα παραμορφώσεις της ενυπάρχουσας γεωμετρίας, κάτι που στο επίπεδο του Γήινου υλικού Κόσμου (και όχι μόνο) μεταφράζεται ως σεισμός. Μήπως ο αρχαίος Νέστορας λαμβάνοντας υπόψη του εκείνη την παράμετρο του 9,81 τα κατάφερε καλύτερα από το σύγχρονο NESTOR που πιθανόν αγνόησε της γης το μαυρομάλλη Σείστη; Τι περισσότερο μπορεί να γνώριζε για την εμφάνιση σωματιδίων αλλά και θερμικού φάσματος από το κενό ως συνέπεια της επιτάχυνσης; (Bill Unruh 1970)
Να θυμίσω πως το 81 είναι το τετράγωνο του 9 και πως στη λατινική αρίθμηση 9=ΙΧ και αντιστρέφοντας σε ΧΙ έχουμε 11; Ω Μεγαλοδύναμε Ποσειδώνα! Τι μπλέξιμο! Και με την ευκαιρία να σημειώσουμε πως το 9 είναι ένας αριθμός παραδοσιακά συνδεδεμένος με τη Μεγάλη Θεά, (εκείνη με τα πολλά ονόματα: Ντέβι, Ινάνα, Ιστάρ, Αστάρτη, Άρτεμης,Αφροδίτη…) σαν Μητέρα (Mater) της κοσμικής διαδικασίας σε Μακροκοσμικό, αλλά και σε Μικροκοσμικό επίπεδο. (Κάμπελ / Μύθοι και Παραδόσεις σελ. …56 )
Από το 1926 έως σήμερα οι έρευνες των θεωρητικών φυσικών, περνώντας μέσα από τις δικές τους δαιδαλώδεις διαδρομές για μια θεωρία ενιαίου πεδίου, έχουν καταλήξει στην Θεωρία Μ2 η οποία, αν αποδειχθεί, φαίνεται μέχρι στιγμής η επικρατέστερη να δώσει την σφαιρικότερη απάντηση στα ερωτήματα που ταλανίζουν την φυσική επιστήμη.
Η θεωρία Μ είναι μια ενοποιημένη θεωρία χορδών η οποία προβλέπει ότι «ο Κόσμος δύναται να βρεθεί σε μεγάλη ποικιλία φάσεων. Στις φάσεις αυτές οι νόμοι της φύσης φαίνεται πως είναι διαφορετικοί. Το Σύμπαν μας βρίσκεται σε μία από αυτές.»
Ο Lee Smolin, θεωρητικός φυσικός, μας εξηγεί πως αν οι θεωρίες χορδών περιγράφουν διαφορετικές φάσεις μίας θεωρίας, τότε υπό κατάλληλες συνθήκες θα ήταν δυνατή η μετάβαση από μια φάση σε άλλη και πως υπάρχει το ενδεχόμενο διαφορετικές περιοχές του Σύμπαντος να βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις. Δεδομένων αυτών των δυνατοτήτων πιθανόν να υπάρχει κάποια διαδικασία που δημιουργεί πολλά Σύμπαντα. Σε αυτή την περίπτωση η Μεγάλη Έκρηξη δεν ήταν η αρχή του Κόσμου αλλά κάποια αλλαγή φάσης, που δημιούργησε μια νέα περιοχή χωροχρόνου διαφορετική από εκείνη από την οποία προήλθε. Η νέα περιοχή στη συνέχεια ψύχθηκε και διεστάλη. Κάτω από αυτές τις συνθήκες θα μπορούσαν να έχουν συμβεί πολλές «Μεγάλες Εκρήξεις» δημιουργώντας πολλά σύμπαντα τα οποία θα έχουν διαφορετικές διαστάσεις, διαφορετική γεωμετρία (οι παράξενες γωνίες του Λάβκραφτ;) και διαφορετικά σύνολα στοιχειωδών σωματιδίων που θα αλληλεπιδρούν υπακούοντας σε διαφορετικά σύνολα νόμων.
Αντιβαρύτητα:
 1996 η NASA ξεκίνησε ένα νέο ερευνητικό πρόγραμμα, αυτό της φυσικής των Επαναστατικών Συστημάτων Προώθησης. Σκοπός της, να μελετήσει την βαρύτητα ειδικά από την άποψη της αναζήτησης καινοτομιών για τα συστήματα προώθησης, δηλώνοντας πως δεν υπάρχει καμιά επιστήμη που να λέει ότι είναι αδύνατος ο έλεγχος της βαρύτητας!
«Πρώτα απ’ όλα γνωρίζουμε ότι η βαρύτητα και ο ηλεκτρομαγνητισμός είναι συνεζευγμένα φαινόμενα. Είμαστε αρκετά ειδήμονες στον έλεγχο των ηλεκτρομαγνητικών φαινομένων, έτσι μπορεί κάποιος να αναμένει ότι αυτή η σύνδεση μπορεί να μας οδηγήσει τελικά στη χρησιμοποίηση του ελέγχου μας πάνω στον ηλεκτρομαγνητισμό για να ελέγξουμε τη βαρύτητα. Η γενική θεωρία της σχετικότητας είναι ένας τρόπος για να περιγράψουμε αυτές τις συνδέσεις. Ένας άλλος τρόπος είναι μέσα από νέες θεωρίες από την κβαντομηχανική που συνδέουν τη βαρύτητα και την αδράνεια με κάτι που ονομάζεται διακυμάνσεις του κενού.» !!
Αν και έχουν γίνει από πολλούς ανεξάρτητους ερευνητές επιτυχημένα πειράματα αντιβαρύτητας, αναφέρομαι στην NASA για δύο λόγους. Πρώτον για να επισημάνω την επίσημη στροφή της προς την εξωτική, όπως την αποκαλούν, τεχνολογία και δεύτερον γιατί στο συγκεκριμένο απόσπασμα του κειμένου τους μιλούν για την σύνδεση της βαρύτητας και των διακυμάνσεων του κβαντικού κενού, στις οποίες αναφερθήκαμε πιο πάνω.
Και υπενθυμίζω πως σύμφωνα με τα γενικά χαρακτηριστικά του, αυτή η «κατάσταση» που οι καμπαλιστές αποκαλούν Ντάαθ, θα μπορούσε να αντιστοιχεί σε αυτό που ο Στίβεν Χόκινγκ αποκαλεί κβαντική διακύμανση. Είπαμε επίσης πως μέσα από αυτές ξεπηδούν στοιχειώδη σωματίδια και αυτό μας παραπέμπει στην προσπάθεια ανίχνευσης των νετρίνο με το Σχέδιο NESTOR που εξελίσσεται στην Πύλο.
Υπάρχουν διάφορες προσεγγίσεις από την πλευρά των επιστημόνων για την κατανόηση της φύσης της βαρύτητας και τον χειρισμό της και μια από αυτές είναι η αναζήτηση της αρνητικής μάζας. Μια άλλη, είναι να βρεθεί κάποια πιθανή σχέση μεταξύ της βαρύτητας και της θερμότητας, και μια τρίτη, να βρεθεί η σύνδεση μεταξύ της βαρύτητας και των ζευγών των σωματιδίων. Εάν η αρνητική μάζα καθιερωθεί, θα μπορέσει γρήγορα να προσδιοριστεί ο ακριβής ρόλος που παίζουν τα υποατομικά σωματίδια. Ισχύουσες θεωρίες έχουν ενισχυθεί για να εξηγήσουν πώς οι αρνητικές μάζες θα αποκρούονταν από τις θετικές και πώς τα ζεύγη των σωματιδίων θα επιταχύνονταν, κερδίζοντας σε κινητική ενέργεια έως ότου φθάσουν στην ταχύτητα του φωτός, για να αναλάβουν στη συνέχεια το ρόλο των υψηλά ενεργειακών σωματιδίων. Αυτό ίσως μπορέσει να εξηγήσει το ρόλο του νετρίνο, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει κάποια εξήγηση της αριστερόστροφης  περιστροφής που του αποδίδεται. Η περαιτέρω μελέτη των νετρίνο θα σχετίζονταν άμεσα με τα προβλήματα διατύπωσης μιας θεωρίας της βαρύτητας. Εάν, επομένως, η NASA θεωρεί την αντιβαρύτητα ως τμήμα των ερευνών της, δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί με την φυσική υψηλών ενεργειών ή με τα νετρίνο. Όμως απ’ ότι φαίνεται δεν είναι μόνον η NASA που ενδιαφέρεται για τα εξωτικά νετρίνο κι έτσι φτάσαμε στα αντιβαρυτικά φαινόμενα της 20ης Μαΐου του 2002 στην Πύλο και τον σεισμό της επομένης.
(c) Hupeng | Dreamstime.com
Ωστόσο, εδώ και δεκαετίες ανεξάρτητοι ερευνητές και επιστήμονες (κάποιοι από αυτούς νομπελίστες) έχουν ασχοληθεί και έχουν καταφέρει να τεκμηριώσουν πειραματικά διάφορες μεθόδους αντιβαρυτικών ανυψώσεων παρέχοντας παράλληλα ενέργεια στα συστήματα χωρίς την χρήση οποιουδήποτε καυσίμου. Φαντάζομαι πως δεν χρειάζεται να σχολιάσω τις τύχες ορισμένων από αυτούς, αλλά και των εφαρμογών τους.
Μια από αυτές τις μεθόδους στηρίζεται στην Ηλεκτροβαρύτητα την οποία εισήγαγε ο Τόμας Τ. Μπράουν. Σύμφωνα με τον πυρηνικό επιστήμονα Bradford Shank, «οι ηλεκτροβαρυτικές επιδράσεις δεν υπακούν στις γνωστές αρχές του ηλεκτρομαγνητισμού. Η ηλεκτροβαρύτητα πρέπει να κατανοηθεί σαν ένα εντελώς νέο πεδίο επιστημονικής έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης.»
Φορτίζοντας με υψηλές τάσεις το πειραματικό σώμα (από ένα πυκνωτή έως ένα διαστημόπλοιο) παράγεται γύρω του ένα δικό του ηλεκτροβαρυτικό πεδίο το οποίο δημιουργεί μια κυματοειδή παραμόρφωση του τοπικού πεδίου βαρύτητας, με τον αρνητικό πόλο στην κορυφή του κύματος και τον θετικό πόλο στην βάση του. Στο «φρέαρ» δυναμικού βαρύτητας που δημιουργείται έτσι στην βάση είναι συγκεντρωμένα τα θετικά ιόντα (+ φορτισμένα σωματίδια, πρωτόνια) τα οποία έλκουν την ύλη. Στον «λόφο» δυναμικού βαρύτητας (κορυφή κύματος) συγκεντρώνονται τα αρνητικά ιόντα (- φορτισμένα σωματίδια, ηλεκτρόνια ) τα οποία απωθούν την ύλη. Σαν αποτέλεσμα έχουμε το πειραματικό σώμα να ωθείται «κυλώντας» προς τον θετικό πόλο, προς όποια κατεύθυνση και αν αυτός στραφεί, εκδηλώνοντας φαινόμενο αντιβαρύτητας.
Όπου υπάρχουν υψηλά ηλεκτρικά φορτία, όπως και στην προκειμένη περίπτωση, εκδηλώνεται μια ηλεκτρική κορώνα με μια χαρακτηριστική μπλε-λουλακί λάμψη η οποία σημειωτέον, έχει παρατηρηθεί επανειλημμένα γύρω από ΑΤΙΑ. Έχουμε λοιπόν «λόφους» αντιβαρύτητας που δονούνται στην συχνότητα του ιώδους. Όμως ένας λόφος μπορεί να ιδωθεί και ως θόλος. Άλλωστε και στις πειραματικές συσκευές αντιβαρύτητας οι πειραματιστές κατέληξαν πως τα πιο αποτελεσματικά ηλεκτρόδια για τους θετικούς πόλους ήταν αυτά στο σχήμα θόλων. Όπως γνωρίζουμε, μια από τις ιδιότητες των θόλων είναι να συγκεντρώνουν τις ακτινοβολίες.
Μιλώντας για «λόφους» αντιβαρύτητας που δονούνται στην συχνότητα του ιώδους –το χρώμα που συνδέεται με τα ανώτερα τσάκρα της Φώτισης- ίσως θα έπρεπε να επισημάνουμε τους παραδοσιακούς συμβολισμούς του «Βουνού» και τις προεκτάσεις του καθώς όλες σχεδόν οι πολιτιστικές παραδόσεις χρησιμοποιούν αυτό το σύμβολο. Δυστυχώς δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να τις αναλύσουμε και αυτές αν και συνάδουν με όσα έχουμε αναφέρει έως τώρα, προσδίδοντας τους περαιτέρω τεκμηρίωση.
Και στο σημείο αυτό έρχεται να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον μας, ύστερα από την ίσως κουραστική ως εδώ πορεία μας, ένα εντυπωσιακό φαινόμενο που στάθηκε δυνατό να παρατηρηθεί από τον άνθρωπο μόλις πριν μερικά χρόνια με την βοήθεια της τεχνολογίας. Αφορά μία από τις Ιδέες που θα μας απασχολήσουν στην συνέχεια του άρθρου, βοηθώντας μας να ολοκληρώσουμε την εικόνα της αλληλεπίδρασης τους ώστε να δημιουργήσουμε εκείνο το επιστημονικής φαντασίας και απόκρυφου μυστηρίου σενάριο…
ΣΤΟ  στό περιοδικό STRANGE διαβασαμε το παρακάτω κείμενο
ΠΥΘΙΟΝΙΚΟΣ ΧΡΗΣΜΟΣ Β - Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣΔημοσιεύθηκε στό περιοδικό STRANGE τεῦχος 3, Αὔγουστος 1998H κατανόηση καί αὐτοῦ τοῦ Πυθιονικοῦ Χρησμοῦ θά εἶναι δύσκολη. Στή δύσκολη ἐννόησή του συμβάλλει σαφῶς καί πρόχειρη καί δυσνόητη ἐπίσης ἑρμηνεία του. Τούτη ὅμως δέν εἶναι δυνατόν νά γίνει εὐκολονόητη. Ακόμη καί ὁ γράφων πού τήν ἐπιχειρεῖ, ἀδυνατεῖ νά τήν ἐννοήσει. Ἀδυνατεῖ νά τήν ἑρμηνεύσει, ἀλλά καί νά τήν διατυπώσει μέ κατανοητές λέξεις, φράσεις καί προτάσεις. Τήν ἀδυναμία τοῦ αὐτή ἐνισχύει καί διευρύνει διδαχή τοῦ θειοφόρου Ἠράκλειτου: «Ὁ ἄναξ εἰς τόν ὁποῖον ἀνήκεί το ἐν Δελφοίς μαντεῖον, οὔτε ἀποκαλύπτει τά πράγματα, οὔτε τά ἀποκρύπτει, ἀλλά μόνον δίδει σημεῖα περί αὐτῶν ...».Αὐτή μεγάλη διδαχή ἀποτελεῖ ἕνα ἀκόμη ἀνυπέρβλητο φραγμό στό νά ἐπιχειρηθεῖ καί κυρίως νά κατορθωθεῖ ἑρμηνεία καί κατανόηση ἑνός προαναγγελτικοῦ χρησμοῦ, πού εἰπώθηκε πρίν ἀπό μιά δεκαετία ἀπό τό γράφοντα, πού οὔτε καί ὁ ἴδιος δέν μπορεῖ νά ἐννοήσει. Ὁ χρησμός αὐτός ἔλεγε καί λέγει: «...Αὐτή εἶναι μία ἐκ τῶν βασικῶν αἰτιῶν ἀναστολῆς καί ὁριστικῆς ματαιώσεως τοῦ προγράμματος Πόλεμος τῶν Ἄστρων, διότι τό πρόγραμμα αὐτό ἔχει στηριχθεῖ «εἰς τήν ἐνιαία ἀρνητικήν δυναμικήν τοῦ πεδίου αὐτοῦ καί τῶν κυρίων καί δευτερευόντων διαύλων του». Ἐκεῖνοι -ὅποιοι κι ἄν εἶναι αὐτοί -οἱ ὁποίοι ἔχουν κατορθώσει νά ἐνεργοποιήσουν το πεδίον αὐτό καί τούς διαύλους του, δύνανται δι' αὐτῶν, ὅπως ἔχουν ἀποδείξει, νά προκαλέσουν (κυρίως εἰς τό δυτικόν ἠμισφαίριο) ἀλλεπάλληλους καταστρεπτικούς τυφῶνες καί σεισμούς καί ἄλλα δεινά...». (βλ. Τά (Πρό)Μηνύματα τῶν Δελφῶν, σέλ. 114).Ὁ χρησμός τοῦτος γράφτηκε τό Νοέμβριο τοῦ 1988. Τά λαληθέντα ἀπ' αὐτόν, τήν περίοδο ἐκείνη, ἀποτυπωμένα γεγονότα ἦταν ἀκατανόητα καί «ἀποκυήματα τῆς σχιζοφρενικῆς φαντασίας ἑνός τρελοῦ...». Ἀνεξαρτήτως ὅμως ἀπό τό ἄν αὐτά ἦταν «ἀποκυήματα...», συνέβησαν: Τό πρῶτο ἀπό τά προαναγγελθέντα τούτα γεγονότα, εἶναι το περί τῆς «ματαιώσεως τοῦ προγράμματος Πόλεμος τῶν Ἄστρων ἀπό τούς Ἀμερικανούς (βλέπε τούς ἐπικυρίαρχους τῶν κατοικούντων στίς Η.Π.Α. καί στίς ἀποκαλούμενες «πολιτισμένες χῶρες τῆς Δύσης», ὑποχθονίους Γκρίζους ἤ Τουρανοσημίτες)...». Τό δεύτερο ἀπό τά προαναγγελθέντα αὐτά ἐπικείμενα (γιά τότε) γεγονότα εἶναι « εἰς τό δυτικόν ἠμισφαίριον πρόκλησις ἀλλεπάλληλων καταστρεπτικῶν τυφώνων καί καταιγίδων». Γιά τήν ἤδη ἐξελισσόμενη πορεία τοῦ δεύτερου ἀπ' αὐτά τά γεγονότα, ὅσα χαράσσονται ἀκόμη ἀπό τό «Μικρό Θεό» (Ἔλ Νίνιο) , τά μηνύματα καί σήματα εἶναι πολλά. Αὐτά ὅμως δέν ἔγιναν καί δέν γίνονται κατανοητά οὔτε καί ἀπό τούς ἐξειδικευμένους ἀστροφυσικούς, γεωφυσικούς κ.α. ἐπιστήμονες. Αὐτά τά ἐννοοῦν μόνο οἱ μή ἐπιστήμονες αἰθεροβάμονες. Μόνο αὐτοί, «πετώντας καί διαβιώντας εἰς τά σύννεφα», μποροῦν νά τά διαβάσουν, νά τά ἀποκρυπτογραφήσουν καί νά τά ἐννοήσουν.Οἱ ἴδιοι ἐπίσης, μποροῦν νά μελετήσουν, νά ἀποκρυπτογραφήσουν καί νά ἐννοήσουν τή σκοπιμότητα καί τούς ἀντικειμενικούς στόχους τῆς κοινοποίησης καί διαρροῆς ἀπό τούς ἀστροφυσικούς κ.λπ. ἐπιστήμονες, τῶν σχετικῶν τούς ἐπιλεκτικῶν μελετῶν, ἀνακοινώσεων καί πληροφοριῶν, οἱ ὁποῖες ἀναφέρονται στήν ἀποστολή καί πορεία τοῦ (κατ' αὐτούς) «Μικροῦ Θεοῦ» (Ἔλ Νίνιο) καί τοῦ κατά τούς αἰθεροβάμονες: «Τέκνου τῆς Στυγός καί Υἱοῦ τοῦ Πάλλαντος Ζήλου». Θά εἶναι πολύ ἀργά γιά τούς ἐπιστήμονες αὐτούς καί κυρίως γιά τούς πατρόνους τους, Γκρίζους Τουρανοσημίτες Ἱερεῖς, ὅταν θά ἀρχίσουν νά ἀντιλαμβάνονται ποιός πράγματι εἶναι ὁ «Μικρός Θεός» καί ποιῶν τήν προαναγγελτική ἀποστολή ἐκτελεῖ.Τόν Ἰούνιο τοῦ 1996, σέ συνέντευξή μου στό περιoδικό Τρίτο Μάτι (πού παραδόξως δημοσιεύτηκε τόν Aπρίλιο τοῦ '97, βλ. τεῦχος 61, σέλ. 13) ὁ διακεκριμένος συγγραφέας καί μελετητής Παντελής Γιαννουλάκης, μοῦ ἔθεσε τήν ἐξῆς ἐρώτηση: «Μιλᾶτε γιά τήν ἄμεση «ἐπιστροφή τῶν θεῶν», ὅπως ἄλλωστε πολλοί ἐρευνητές ὁ Νταίνικεν λ.χ. ἐπίσης ἐπισημαίνει παρόμοια πράγματα. Ἔχετε ἐπίσης μιλήσει στό παρελθόν γιά τήν ἀλλαγῆ τῆς γωνίας ἐκλειπτικῆς τῆς Γῆς, πού ἐπιτρέπει στήν ἀκτινοβολία τοῦ Σείριου νά ἐπιδρᾶ ἐντονότερα στόν πλανήτη. Ἔχετε ἀκόμη ἀναφερθεῖ στίς διαφοροποιήσεις στό γενετικό κώδικα τῶν ἀνθρώπων, πού ὀφείλονται σέ ἀστρικές ἐπιρροές καί -κάτι γιά τό ὁποῖο ἐπιβεβαιωθήκατε πανηγυρικά -ἕναν κομήτη ποῦ θά ἔρθει! Σήμερα, πῶς τά συνδέετε ὅλα αὐτά;...». Στήν ἐρώτηση τούτη, ἔλαβε τήν ἀκόλουθη ἀπάντηση:Ὁ Nταίνικεν εἶναι ἐπίσης ἐνημερωμένος πολύ καλά γιά ὅλα αὐτά, καί δέν εἶναι τυχαῖο τό περιβόητο ταξίδι τοῦ στήν Κρήτη καί εἰδικά στόν Τσούτσουρο. Ἐκεῖ κρύβονται μεγάλα μυστικά τῆς φυλῆς... Λοιπόν, γιά ἐρευνῆστε νά μάθετε γιά τό εἰδικό ἀεροπλάνο ποῦ ἔχει τό Πανεπιστήμιο Θράκης, τό ὁποῖο τό χρησιμοποιεῖ γιά νά ἐρευνήσει τή στρατόσφαιρα! Τί ἐρευνοῦν; Πρόκειται γιά ἕνα ἀπό τά πολλά σχετικά προγράμματα πού γίνονται αὐτή τή στιγμή καί τό συγκεκριμένο τοῦ Πανεπιστημίoυ Θράκης γίνεται σέ συνεργασία μέ γνωστό εὐρωπαϊκό πανεπιστήμιο. Τό ἀερoπλάνo εἶναι πολύ προηγμένης τεχνολογίας καί εἶναι εἰδικά κατασκευασμένο στή Γερμαvία, γι' αὐτόν τό σκοπό. Ψάξτε νά βρεῖτε τί σχέση ἔχουν αὐτά μέ τό ἀστεροσκοπεῖο τῆς Πύλου, πού βρίσκεται 4.000 πόδια κάτω ἀπό τή θάλασσα, πού τό στήνει τό Πανεπιστήμιο Κρήτης! Κι ἔχω νά σᾶς πῶ πολλά γιά τό Πανεπιστήμιο Κρήτης καί ἐτοιμάζoυν ἐκεῖ... Τό ξέρετε ὅτι αὐτό τῆς Πύλου, εἶναι ἀκριβῶς στόν ἀντίποδα τοῦ ἀντίστοιχου ἀστεροσκοπείου τῆς Χαβάης; Γιατί ἄραγε τό ἀστεροσκοπεῖο στήν Ἀθήνα, ὅλο τό καλοκαίρι ἦταν στραμμένο συνεχῶς στόν πλανήτη Δῖα; Τί σήματα εἶναι αὐτά ποῦ συλλαμβάνουν ἀπό τό διάστημα οἱ προηγμένης γερμανικῆς τεχνoλoγίας κεραῖες του; Γιά ποιόν λόγο ἔγινε ἀπό ἀστροναῦτες ἐπαναρρύθμισή του διαστημικού τηλεσκοπίου Χαμπλ ποῦ βρίσκεται σέ τροχιά; Τί προσπαθοῦν νά δοῦν πού δέν τό εἶχαν συμπεριλάβει στή ρύθμιση τοῦ τηλεσκοπίου καί ἔκαναν αὐτή τήν ἐπιχείρηση γιά νά τo στρέψουν πρός τά ἐκεῖ, λέγοντας τή δικαιολογία ὅτι, «Οἱ φακοί τοῦ ἤταv στραβοί» καί πῆγαν νά τούς διορθώσουν; Μήπως ὅλα αὐτά καί ἄλλα τόσα εἶναι ἕνα συνδυασμένο πρόγραμμα; Καί ποῦ στοχεύει; Τί ψάχνουν νά βροῦν; ἤ μήπως -λέω μήπως -θέλουν νά ἐντοπίσουν καί νά ἐπιβραδύνουν τήν ἔλευση τῶν θεῶν; Μήπως ὅλα αὐτά σχετίζονται μέ τήν «ἀποστολή» ἑνός οὐρανίου σώματος πού πλησιάζει τή Γῆ, πού ἔρχεται γιά νά ἀλλάξει τό γεvετικό κώδικα πολλῶν εἰδικῶν ἀνθρώπων στόν πλανήτη καί νά ἐπιφέρει ἀλλαγές στόν πολιτισμό;...».Ἡ περί τοῦ ἀστεροσκοπείου τῆς Πύλου ἀνωτέρω ἀπάντηση ἦταν καί εἶναι ἀναμφισβήτητα Πυθιονικός Χρησμός. Τούτη, ἑπομένως, δέν ἔγινε ἀπόλυτα κατανοητή οὔτε καί ἀπό αὐτόν πού ἔθεσε τό ἐρώτημα καί τήν ἔλαβε. 'Ὅπως. καί ὁ διατυπωμένος ἀπ' αὐτή χρησμός ἦταν ἀκατανόητος, ἔτσι καί παρακάτω προσπάθεια ἑρμηνείας του θά εἶναι -ἄν ὄχι πλέον τελείως ἀκατανόητη τουλάχιστον δυσνόητη. Οὔτε οἱ ἐξειδικευμένοι ἀστροφυσικοί ἐπιστήμονες, ἀλλά οὔτε καί οἱ ἐξ αὐτῶν συμμετέχοντες στό πρόγραμμα τοῦ ἀστεροσκοπείου τῆς Πύλου, Πρόγραμμα Σούπερ Καμιοκάντε.... (!), γνωρίζουν ἤ μποροῦν νά κατανοήσουν, τούς ἐναντίον τοῦ πλανήτη μας καί τῶν ἀνθρωπίνων ὑπάρξεων πού τόν κατοικοῦν, πολυδιάστατους στόχους αὐτῶν πού σχεδίασαν, χρηματοδότησαν, δημιούργησαν καί ἔχουν ὑπό τόν ἀπόλυτο ἔλεγχό τους τό ἀστεροσκοπεῖο τῆς Πύλου καί τό προαναφερθέν πρόγραμμα.Τό ποιοί κατευθύνουν αὐτό τό πρόγραμμα, μποροῦν νά τό κατανοήσουν μόνο μερικοί μή ἐπιστήονες, ἀλλά «τρελοί» καί αἰθεροβάμονες. Μόνον αὐτοί ἔχουν τή δυνατότητα νά ἑρμηνεύουν κάποιους ἐπιστημονικούς δήθεν χρησμούς, πού κατά καιρούς δίνονται ὑπό μορφή εἰδήσεων, ἐπιστημονικῶν ἀναφορῶν, συνεντεύξεων καί ἀνακοινώσεων σέ ἐπιστημονικά συνέδρια. Μιά τέτοιας μορφῆς καί σκοπιμότητας ἀνακοίνωση εἶναι καί ἐξ ὀνόματος 120 ἀστροφυσικῶν ἐπιστημόνων, πού δόθηκε στίς 5 Ἰουνίου 1998 στό Τόκιο, ἀπό τόν πρόεδρο τοῦ τμήματος Φυσικῆς τοῦ Πανεπιστημίου τῆς Πενσυλβάνια των Η.Π.Α., Πώλ Λάνγκακερ. Aποσπάσματά της, καθώς καί σχετικές φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν καί σέ μερικές ἑλληνικές ἐφημερίδες. Σέ μιά ἀπ' αὐτές (Ἐλευθεροτυπία, 06/06/98), σέ δημοσίευμα μέ τίτλο: «Βρήκαν τή Χαμένη Μάζα τοῦ Σύμπαντος», ὑπάρχει μιά φωτογραφία τμήματος τῶν ἐγκαταστάσεων στό βυθό τῆς θάλασσας τῆς Πύλου, τοῦ ὑποθαλάσσιου ἀστεροσκοπείου.Στή φωτογραφία αὐτή φαίνονται τεράστια βυθισμένα μπαλόνια. Ἡ λεζάντα τῆς γράφει: «Φωτοπολλαπλασιαστές τοῦ τηλεσκοπίου Νέστωρ πού ἀνιχνεύει Νετρίνο στό διάστημα ἀπό τό βαθύτερο σημεῖο τοῦ Ἰονίου, ἀνοικτά τῆς Πύλου. Μέ τό πείραμα Σοῦπερ Καμιοκάντε σέ δεξαμενή ἀνακάλυψαν ὅτι τά Νετρίνο πάλλονται, ἄρα ἔχουν μάζα...». Στό σχετικό ἄρθρο πού ἀκολουθεῖ τό ὁποῖο στάλθηκε ἀπό τό Τόκιο μεταξύ ἄλλων ἀναφέρεται: «Τό κομμάτι πού ἔλειπε ἀπό τό Σύμπαν, προκαλώντας τήν ἀπορία τῶν ἐπιστημόνων καί ἀποτελώντας ἕνα ἀπό τά μεγαλύτερα μυστήρια τῆς Φυσικῆς, ἀνακοίνωσε ὅτι ἀνακάλυψε μιά διεθνής ὁμάδα ἐπιστημόνων, διαπιστώνοντας ὅτι ἕνα μικροσκοπικό ὑποατομικό σωματίδιο, τό Νετρίνο, ἔχει μάζα. ...Τό πείραμα Σούπερ Καμιοκάντε τῶν 120 ἐπιστημόνων προκάλεσε μεγάλη αἴσθηση στόν ἐπιστημονικό κόσμο... Τά Νετρίνο εἶναι πολύ δύσκολο νά ἐπισημανθοῦν. Δέν ἔχουν ἠλεκτρική φόρτιση καί εἶναι τόσο μικρά, ὥστε διαπερνοῦν τήν ὕλη χωρίς νά ἀφήνουν σημάδια. Ἡ ὁμάδα Καμιοκάντε, στήν ὁποία συμμετέχουν ἐπιστήμονες ἀπό Ἰαπωνία, Η.Π.Α., Γερμανία, Πολωνία, Χρησιμοποίησε μιά τεράστια δεξαμενή μέ 50.000 τόνους νερού, προκειμένου νά ἐντοπίσει μερικά ἀπό τά τρισεκατομμύρια Νετρίνο πού φτάνουν στή Γῆ κάθε δευτερόλεπτο. Ἄν καί δέν μπόρεσαν νά μετρήσουν τή μάζα τοῦ Νετρίνο, διαπίστωσαν ὅτι ὁρισμένα ἀπ' αὐτά πάλλονται ἤ ἀλλάζουν τύπο, καθώς περνοῦν μέσα ἀπό τό διάστημα ἤ τήν ὕλη. Ἡ θεωρία λέει ὅτι ὁτιδήποτε πάλλεται, διαθέτει μάζα...».Μετά ἀπό τρεῖς μέρες, στίς 10/06/98, ἴδια ἐφημερίδα δημοσιεύει ἕνα ἐκτενέστερο καί κάπως ἀναλυτικότερο σχετικό κείμενο, μέ τίτλο: «Νετρίνο: τό Κλειδί γιά τήν Κατανόηση τοῦ Σύμπαντος». Σ' αὐτό, ἐπαναδημοσιεύει τήν ἴδια μέ φωτογραφία, μόνο πού αὐτή τή φορά εἶχε τή λεζάντα: «Οἱ ἐγκαταστάσεις στήν Πύλο, ὅπου γίνονται σημαντικά πειράματα μέ τή συμμετοχή Ἐλλήνων καί ξένων εἰδικῶν γιά τήν ἀνίχνευση Νετρίνο σέ μεγάλο βάθος...». Στό ἄρθρο, μεταξύ ἄλλων ἀναφέρεται: «Καί τό Κλειδί πού τώρα θά Χρησιμοποιηθεῖ γιά νά ἀνοίξει Σφραγισμένες Πύλες Γνώσης, ἴσως νά εἶναι τά Νετρίνο...». Ὅταν μέσω τοῦ προαναφερθέντος Πυθιονικοῦ Χρησμοῦ εἶχε γίνει προτροπή: «Ψάξτε νά βρεῖτε τί σχέση ἔχουν ὅλα αὐτά μέ τό ἀστεροσκοπεῖο τῆς Πύλου... πού εἶναι ἀκριβῶς στόν ἀντίποδα τοῦ ἀστεροσκοπείου τῆς Χαβάης... », δέν διευκρινίστηκε πώς καί γιατί Πύλος εἶναι -ἐπί τοῦ ἑλλαδικοῦ μόνο γεωφυσικού χώρου -μία ἐκ τῶν τεσσάρων Πυλῶν διέλευσης τῶν Προπομπῶν (Ἀγγέλων) τῆς ἐπί τῆς Ἕλλα (=Θεῶν Καθέδρα) ἐπανερχόμενων Θεῶν.Ὅταν πρίν ἀπό πολλά χρόνια, ὁ τότε πρύτανης τοῦ Πανεπιστημίου Κρήτης, διάσημος ἀστροφυσικός κ. Γεώργιος Γραμματικάκης, ἀνακοίνωσε τήν κατασκευή καί ἐγκατάσταση στήν Πύλο τοῦ ἀστεροσκοπείου αὐτοῦ, κανένας ἀπό τούς Ἀστροφυσικούς καί ἄλλους ἐπιστήμονες, ἀλλά καί ἀπό τούς πολιτικούς καί δημοσιογράφους, δέν ἀντιλήφθηκε τόν πραγματικό ἀντικειμενικό στόχο τῆς ἐγκατάστασης αὐτής στήν Πύλο. Κανένας ἀπό τούς αὐτοαποκαλούμενους ἐπιστήμονες, καί εἰδικότερα κανείς ἀπ' αὐτούς πού πλαισιώνουν τά Ὑπουργεῖα Τεχνολογίας, Εθνικής Ἄμυνας καί Παιδείας τῆς Ἑλλάδας, δέν ἀναρωτήθηκε: Γιατί ἐπελέγη θαλάσσια περιοχή τῆς Πύλου γιά τήν ἐγκατάσταση αὐτοῦ τοῦ «Ἀστεροσκοπείου»; Δέν τό ἀναρωτήθηκε ὄχι μόνο γιατί Ὁ «πολιτισμένος» δυτικός κόσμος καί ὁ ἐξουσιαστικός ἐκφραστής του «Ενωμένη Εὐρωπαϊκή Κοινότητα» τοῦ ἀπαγορεύει νά σκέφτεται καί νά διερωτᾶται, ἀλλά καί γιατί δέν ἔχει μελετήσει (ἤ δέν ἔχει κατανοήσει) τή Μῦ-θολογία τῶν Ἔλ-λήνων, δηλαδή τή σύνοψη τῆς Οἰκουμενικῆς Θεογονίας, Κοσμογονίας καί Ἀνθρωπογονίας, Ἀστρονομίας, Φυσικῆς, Τεχνολογίας καί πάσης ἐπιστήμης. Ἄν τήν εἶχε μελετήσει καί ἐννοήσει, θά εἶχε διερωτηθεῖ: Τό ὄνομα «Πύλος» πότε καί γιατί δόθηκε στό νησί αὐτό;Ἄν εἶχε ἀναρωτηθεῖ θά μάθαινε ὅτι αὐτό τοῦ δόθηκε ἀπό τόν πρῶτο τῆς Βασιλέα τόν Πύλαν(ὅν).Ἴσως μετά ἀναρωτιόταν: ἅ) Πότε βασίλευσε ὁ Πύλας(ὅς) καί ποιανού γιός ἦταν; β) Εἶναι τό ὄνομα τοῦτο σύνθετο, κι ἄν εἶναι, ρίζα του ἀπό ποιό ρῆμα παράγεται; Οἱ ἀπαντήσεις θά ἦταν: ἅ) Πρῶτος βασιλιάς τῆς νήσου τούτης ἦταν ὁ γιός τοῦ βασιλιᾶ Ἀττικῆς καί Μεγάρων Πανδίωνος Β' ἤ τοῦ βασιλιᾶ τῶν Μεγάρων Κτήσωνος, ἐγγονός τοῦ Λέλεγος καί πατέρας τοῦ Πελία Πύλας(ὅς). Υἱός τοῦ θεοῦ 'Αρη καί τῆς θυγατέρας τοῦ Ἀγήνορος, Δημονίκης. β) Τό ὄνομα αὐτό εἶναι σύνθετο καί παράγεται ἀπό τό -σύνθετο ἐπίσης -ρῆμα: πύλ-ὠρέω. Ἡ ρίζα τοῦ Πύλ- δηλώνει καί προσδιορίζει τήν «Πύλη». Τό θέμα τοῦ -ὠρέω δηλώνει καί προσδιορίζει τό Φύλακα, δηλαδή τό «θύρ-ὡρό», Τό «φύλακα τῆς πύλης».«Στή νῆσο Πύλο, στό βασίλειο τοῦ θεϊκοῦ Νέστωρος, Υἱοῦ του Νηλέως, πρωτοβασίλευσε (ἐγκαταστάθηκε καί κυριάρχησε) ὁ Πύλας (ὅς), αὐτός πού τήν Οὐράνιαν Πύλην ἄνοιξε καί φυλάττει...». Ἄν οἱ ἐν λόγῳ κύριοι λάμβαναν αὐτές τίς ἀπαντήσεις, θά ἔπρεπε νά ἐπιχειρήσουν τήν ἀναζήτηση καί ἀνασύνταξη τοῦ γενεαλογικοῦ πίνακα τῶν προγόνων τοῦ Πύλου καί κυρίως τήν ἐτυμολογική καί προσδιοριστική ἑρμηνεία τῶν ὀνομάτων πού θά συγκροτοῦσαν τόν πίνακα αὐτόν. Τότε θά ἐπεσήμαναν ὅτι: «Ὁ πατήρ τοῦ Πήλου Ἀγήνωρ εἶχε πατέρα τόν Πλεύρων, πού πατήρ τοῦ ἦταν ὁ Αἰτωλός, πού πατήρ τοῦ ἦταν ὁ Ἐνδυμίων, πού πατήρ τοῦ ἦταν ὁ Ἀέθλιος, πού πατήρ τοῦ ἦταν ὁ Αἴολος ἤ ὁ Ζεύς. Πατήρ τοῦ Αἰόλου ὁ Ἕλλην...». Ἔπειτα ἴσως ἀναζητοῦσαν τίς θεϊκές δυνάμεις καί ἰδιότητες πού ἀποδίδονται στό καθένα ἀπ' αὐτά τά ὀνόματα, κι ἔπειτα ἴσως ἐπιχειροῦσαν τήν ἑρμηνεία τους. Ἄν τίς ἐρμήνευαν μέ ἐπιτυχία, θά διαπίστωναν ὅτι μέ αὐτά τά ὀνόματα δηλώνονται καί προσδιορίζονται συμπαντικές, οὐράνιες, ἀστρικές καί ἠλιακές δυνάμεις καί ἰδιότητες (γιά τίς ὁποῖες ὅμως καμιά ἐρμηνευτική ἀναφορά δέν ἐπιτρέπεται ἐδῶ νά γίνει...). Ἄν αὐτοί οἱ ἐπιστήμονες καί οἱ ὑπόλοιποι ἄνοες μανδαρίνοι ἔθεταν τό ἐρώτημα: Γιατί τό -ἀπολύτως ὄμοιο μέ αὐτό τῆς Πύλου ἀστεροσκοπεῖο, ἐγκαταστάθηκε στό γεωφυσικό ἀντίποδά της στή Χαβάη; Τότε ἴσως νά τούς βοηθοῦσε στό ἐρώτημά τους αὐτό, τό ὅτι δομή τῆς γλώσσας τοῦ Πολυνησιακοῦ Ἀρχιπελάγους ὄπου ἀνήκει καί Χαβάη συγκροτεῖται ἀπό τήν πρωτοελληνική καί ἑλληνική, καί νά ἐπιχειροῦσαν τήν ἐννοιολογική καί ἐτυμολογική ἀνάλυση καί ἑρμηνεία τοῦ ὀνόματος Χαβάη. Ἴσως τότε νά ἐπεσήμαναν ὅτι: Μέ τό ὄνομα Χαβάη δηλώνεται «Πόρευσις (βάη=βαινω) Ἴωνα (Χαβᾶν = Ἴωνας = 'Ελλην»>.Οἱ Πύλες τῶν Συμπαντικῶν (Θεϊκῶν) Διαύλων ἀνοίγουν καί πάλι. Ἡ «διά τήν Χρυσῆν Ἀμνάδα διένεξις Ἀτρέως-Θυεστου» ἐπαναλαμβάνεται. Οἱ Ἀτρειδεῖς καί οἱ Ηρακλειδείς ἐπανέρχονται στήν «Πατρόαν Ἑστίαν». Τήν μία ἀπό τίς τέσσερις αὐτές Πύλες, αὐτήν τοῦ Πύλα-Νέστορα, δέν θά μπορέσει «Κοινότητα» (Ε.Ε.) οὔτε νά τήν κλείσει, οὔτε μέσω τῆς ἐγκατάστασης -τοῦ ἑνός ἐκ τῶν δυό ἐπί τοῦ πλανήτη μας ὑπερσύγχρονων δῆθεν ἀστεροσκοπείων θά μπορέσει νά φαλκιδεύσει καί νά παραποιήσει τήν ἀποστολή τῶν «Νοητοφόρων καί Ἀφυπνηφόρων Προπομπῶν (Ἀγγέλων) τῶν εἰς τήν Καθέδραν τῶν ἐπανερχόμενων Θεῶν, Ἀντιθέων, Ἡμιθέων καί Ἡρώων».
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : 'Ισως νά μήν εἶναι πολύ ἀργά, ὅταν κάποτε (κι αὐτό τό «κάποτε» δέν θά εἶναι πολύ μακρινό), ὄχι μόνο οἱ Ἕλληνες, ἀλλά καί ἀνθρωπότητα πληροφορηθοῦν ὅτι τό Πανεπιστήμιο Κρήτης δημιουργήθηκε καί χρηματοδοτήθηκε (καί χρηματοδοτεῖται) ἀπό τή Διεθνῆ Τράπεζα, δηλαδή ἀπό ἔναν ἀπό τούς πολιτικοοικονομικούς πόλους τῶν Γκρίζων Τουρανοσημιτῶν, μέ ἀντάλλαγμα νά μήν ἀποκαλύψει ποτέ Ἑλλάδα τί ἦταν ἐκεῖνα τά «ἀρχαιολογικά εὐρήματα», τά ὁποῖα τό 1970 καί τό 1983 «ἀμερικανική ἀρχαιολογική ἀποστολή» ἀφαίρεσε ἀπό σπήλαια τοῦ Τσούτσουρου, στά Ἀστερούσια Ὅρη τῆς Κρήτης. Ἐπιπλέον, στό Πανεπιστήμιο Κρήτης, μέσω τῶν μεγάλων Ἑλλήνων ἐπιστημόνων του, δέν ἐτοιμάζεται μόνο ἕνα σημαντικότατο τμῆμα τοῦ προγράμματος Κλωνοποιήσεως, τοῦ ὁποίου ὁ ἀντικειμενικός στόχος ἀποβλέπει στήν ἀλλοίωση καί παραποίηση τοῦ εἰδικοῦ γενετικοῦ κώδικα τῶν Ἑλλήνων, στόν ἀφανισμό τῆς (Eλ)ληνικῆς φυλῆς καί στή συνέχεια τῆς Ἄριας (Αἰγαιοκρητικῆς), ἀλλά καί πρωταγωνιστεῖ στήν ἐκτέλεση τοῦ προγράμματος βραχυκύκλωσης τῶν ἐπανανοιγόμενων Συμπαντικῶν Διαύλων καί Πυλῶν, ἀπό τίς ὁποῖες πρόκειται ἐντός τῆς πρώτης εἰκοσαετίας τῆς Νέας Ὑδροχοϊκῆς Χιλιετίας -νά ἐπανέλθουν οἱ Ἕλληνες θεοί, οἱ Πατέρες τῶν Ἑλλήνων, καί νά ὁλοκληρωθεῖ Ἐπαναγέννηση τοῦ Ἑλληνισμοῦ, πού ἤδη πραγματοποιεῖται.
NESTOR Είναι το πείραμα ανίχνευσης νετρίνων, με την ονομασία Νέστωρ (λόγω του βασιλιά της περιοχής στην αρχαιότητα), που προβλέπει την τοποθέτηση ενός τεράστιου τηλεσκοπίου 12 ορόφων με διάμετρο 32 μέτρα και συνολικό ύψος 330 μέτρα, μεγαλύτερο και από τον πύργο του Αϊφελ. Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι το ομώνυμο πρόγραμμα NESTOR (Neutrino Extended Submarine Telescope with Oceanographic Research) που συγχρηματοδοτείται από τη γενική γραμματεία έρευνας και τεχνολογίας και τον ΟΟΣΑ (Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη) έχει στόχο να φτιάξει έναν νέο χάρτη του ουρανού μελετώντας νετρίνα υψηλής ενέργειας, μια μορφή ακτινοβολίας που δεν έχει μελετηθεί καθόλου και της οποίας οι ιδιότητες μπορεί να αλλάξουν άρδην την αντίληψη για τη δημιουργία του σύμπαντος. Ετσι λοιπόν, σε απόσταση μόλις 7,5 ναυτικών μιλίων από το νησί Σαπιέντζα και 11 ν.μ. από τη Μεθώνη, σε βάθος 5.000 μ. εντοπίστηκε ένα τεράστιο υποθαλάσσιο πηγάδι ικανό να «παγιδεύσει» τα ίχνη αυτών των κοσμικών πληροφοριοδοτών. Είναι το λεγόμενο «φρέαρ των Οινουσσών» που κατεβαίνει ώς τα 5.200 μ., ενώ τα νερά του είναι εξαιρετικά διαυγή. Σε αυτό το βάθος στήνεται αργά αλλά σταθερά το τηλεσκόπιο του προγράμματος NESTOR που περιλαμβάνει έξι ζεύγη ευαίσθητων φωτοπολλαπλασιαστών, συλλέγοντας δεδομένα που αποστέλλονται μέσω ενός υποθαλάσσιου καλωδίου οπτικών ινών μήκους 30 χλμ. στον επιστημονικό σταθμό στην ξηρά, καταγράφονται και αξιολογούνται. «Τώρα συλλέγουμε πληροφορίες για νετρίνα που έρχονται από την άλλη μεριά της Γης, διότι γι’ αυτά τα σωματίδια η Γη είναι διαφανής. Περνάνε από τη μια μεριά και βγαίνουν από την άλλη» λέει στην «Espresso» ο Λεωνίδας Ρεσβάνης, καθηγητής Πειραματικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του Ινστιτούτου Νέστωρ
ΤΥΧΑΙΟ;;;

http://amphiktyon.blogspot.gr/2014/08/nestor.html?zx=9e5e33621697464b

WORLD BANK(Bretton Woods). ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ: ΕΡΓΟ: ΟΔΟΣ ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑ(100 χιλιόμετρα). ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 1976.


ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ, ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΑΘΥΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ… ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ…  -ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟ;  -ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΦΥΛΑΡΧΟΙ;
ΦΕΚ 315/27-12-1945 ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ BRETTON WOODS (ΙΔΡΥΣΗ Δ.Ν.Τ. – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ), B.I.S. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΙ-END:ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΙ- END:ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ / ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
Α.ΣΩΡΡΑΣ & EI END: H ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΔΗΜΑΡΧΟΙ… ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν
παγκ. τραπ. ΟΔΟΣ ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑ
[... Project Concept and Description
17. The proposed project, in addition to assisting with the needed construction and improvement of a major road, has as a key objective, the initiation of institutional reforms in the transport sector in general, and in the highway sub-sector in particular, to maximize the benefits that Greece can derive from its highway system. To support these objectives, the proposed project includes the creation of a national transport coordination committee (TCC) to assist the Government in establishing overall transport sector investment priorities and policies; the construction and improvement of a highpriority road designed to economically justified standards; the establishment, training and equipping of an effective maintenance organization to develop and implement an adequate and economically sound highway maintenance program, and the carrying out of feasibility studies.
18. The proposed project thus includes:
(a) construction and improvement, and related supervision, of the Patras-Pyrgos-Olympia road;
(b) technical assistance to MPW for: (i) the development and implemention of an organization and program for improved maintenance and maintenance planning procedures; and (ii) coordination of feasibility studies;
(c) purchase of road maintenance and workshop equipment and spare parts for routine maintenance of paved national roads;
(d) feasibility studies of selected road sections (totaling 295 km);
(e) fellowships abroad for MPW senior and middle management; and
(f) technical assistance to MCP for the establishment of the modus operandi and initial activities of a secretariat for the Transport Coordination Committee...]
…………………………………………………
http://www-wds.worldbank.org/external/default/WDSContentServer/WDSP/IB/2000/09/30/000178830_9810191101037/Rendered/PDF/multi_page.pdf
Έργο Έννοια και Περιγραφή
17 Το προτεινόμενο έργο, πέραν της παροχής βοήθειας με την απαραίτητη κατασκευή και βελτίωση ενός μεγάλου δρόμου, έχει ως βασικό στόχο, την έναρξη των θεσμικών μεταρρυθμίσεων στον τομέα των μεταφορών εν γένει, και στον υπο-τομέα εθνικών οδών , ιδίως, να μεγιστοποιήσει τα οφέλη που μπορεί να απορρέουν από το σύστημα αυτοκινητοδρόμων της Ελλάδας. Για την υποστήριξη αυτών των στόχων, το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας επιτροπής συντονισμού των εθνικών μεταφορών (TCC) για να βοηθήσει την κυβέρνηση στη δημιουργία επενδυτικών προτεραιοτήτων και πολιτικών συνολικού τομέα των μεταφορών, η κατασκευή και βελτίωση οδικού highpriority έχει σχεδιαστεί για να δικαιολογούνται από οικονομική άποψη τα πρότυπα, η εγκατάσταση, η εκπαίδευση και ο εξοπλισμός ενός αποτελεσματικού φορέα συντήρησης να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν επαρκή και οικονομικά υγιή συντήρηση των αυτοκινητοδρόμων του προγράμματος, και η διενέργεια των μελετών σκοπιμότητας.
18 Το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει ως εκ τούτου:
(α) κατασκευή και βελτίωση, και συναφείς δραστηριότητες εποπτείας, του δρόμου Πατρών-Πύργου-Ολυμπίας,
(β) παροχή τεχνικής βοήθειας προς ΜΕΒ για: (i) την ανάπτυξη και Εφαρμογή του οργανισμού, καθώς και πρόγραμμα για τη βελτίωση των διαδικασιών συντήρησης και προγραμματισμού της συντήρησης, και (ii) το συντονισμό των μελετών σκοπιμότητας,
(γ) την αγορά της συντήρησης του οδικού δικτύου και του εξοπλισμού των εργαστηρίων και ανταλλακτικών για τη συνήθη συντήρηση των πλακόστρωτων εθνικών δρόμων,
(δ) μελέτες σκοπιμότητας των επιλεγμένων τμημάτων του οδικού δικτύου (συνολικού μήκους 295 χιλιόμετρα),
(ε) υποτροφίες εξωτερικού για ΜΕΒ ανώτερα και μεσαία στελέχη, και
(στ) τεχνική βοήθεια προς MCP για την ίδρυση, του τρόπου λειτουργίας και αρχικές δραστηριότητες της γραμματείας της Επιτροπής Μεταφορών και συντονισμού.
………………………………………………………………
ΠΑΓΚ.ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΔΟΣ ΠΑΤΡΑ ΠΥΡΓΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑ

BRETTON WOODS, HENRY MORGENTHAU, ΓΗ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ROTHSCHILD, Κ.Ι.Σ. ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ BADEN ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ: ΟΛΟΣ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΕ 5 ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ! ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΟΛΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ!

http://alfeiospotamos.gr/?p=8868

Εξώδικο στρατιωτικών στον Γκίκα Χαρδούβελη, Καλύτερα στείλτε στο αφεντικό του το Σημίτη συνέλληνες

Τρεις μέρες προθεσμία στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη δίνουν οι στρατιωτικοί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών. Με εξώδικό τους τον καλούν μέχρι την Πέμπτη να τους ενημερώσει για το πότε και το πως θα εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ,σύμφωνα με την οποία οι αποδοχές τους πρέπει να επιστρέψουν στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012 και να εισπράξουν και αναδρομικά....

Το εξώδικο προς τον υπουργό Οικονομικών είναι η πρώτη από μια σειρά νομικών ενεργειών που έχουν προγραμματίσει οι στρατιωτικοί. Η αντίδρασή τους πάντα κινούμενη στο πλαίσιο των νόμων και των θεσμών θα κλιμακωθεί . Κι αν κάποιοι υποστηρίξουν "και τι θα βγει μ΄ όλα αυτά" η απάντηση που έχουν οι στρατιωτικοί είναι ότι η προσφυγή στην Δικαιοσύνη της χώρας είναι μονόδρομος. Η άλλη επιλογή είναι η σιωπηρή αποδοχή όσων προγραμματίζονται στα υπουργικά γραφεία και προβλέπουν με απλά λόγια παγίωση των περικοπών που έχουν κριθεί παράνομες από το ΣτΕ.
Οι αντιδράσεις στις ΕΔ μετά από την απόφαση του ΣτΕ και την αδιαφορία της κυβέρνησης να την εφαρμόσει είναι "μη ελεγχόμενες". Η επιλογή της παραίτησης γίνεται πλέον όλο και ελκυστική για χιλιάδες στρατιωτικούς ,ειδικά μετά και από τις δυσμενείς εξελίξεις στο θέμα των ταμείων και του εφάπαξ. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι τελικά οι μόνοι που δείχνουν να ανησυχούν για το διογκούμενο κύμα φυγής από το στράτευμα είναι οι ίδιοι οι στρατιωτικοί. Η ελπίδα διεκδίκησης των αυτονόητων με την χρήση όλων των ένδικων μέσων που έχουν ακόμη τουλάχιστον οι πολίτες αυτού του κράτους,ίσως να κρατήσουν κάποια στελέχη στην ενέργεια.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/08/blog-post_558.html

Δελτίο τύπου της Πανελλήνιας Ένωσης Ποντίων Αξιωματικών “Αλέξανδρος Υψηλάντης” Αθήνα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενόψει της κρισιμότητας ψήφισης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στις 26.8.2014 στο θερινό τμήμα της Βουλής, που αναφέρεται και στα θέματα γενοκτονίας, συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε να προτείνει τα κατωτέρω.

1. Να ενημερώσει τα ποντιακά σωματεία και τον Ποντιακό Ελληνισμό για την «απόλυτη» κρισιμότητα του προβλήματος, που αφορά την αναγνώριση ή μη από την ελληνική Βουλή της γενοκτονίας, όχι μόνο των Ποντίων αλλά και των άλλων …χριστιανικών Λαών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

2. Να αποστείλει την αιτιολογική έκθεση γνωστού πολιτικού επιστήμονος, που καλύπτει όλον τον σχετικό προβληματισμό, ώστε να γνωρίζουμε όλοι μας τι πρόκειται να ψηφιστεί σχετικά στην ελληνική Βουλή.

3. Να μη γίνεται γεωγραφικός διαχωρισμός των γενοκτονιών. Η δική μας τοποθέτηση στο πρόβλημα της γενοκτονίας κάνει αναφορά σ’ όλους τους χριστιανικούς πληθυσμούς, που σφαγιάστηκαν μαζικώς κατά την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, (Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων), ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής και αριθμητικού μεγέθους της Γενοκτονίας (Ποντίων στην προκειμένη περίπτωση, όσον αφορά τους Έλληνες). Οι Αρμένιοι για παράδειγμα δεν κάνουν διαχωρισμό γεωγραφικών περιοχών.

4. Σχετικά με τους Έλληνες θεωρεί ότι η σωστή τοποθέτηση του θέματος της Γενοκτονίας είναι η ακόλουθη: Γενοκτονία των Ελλήνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τους εκάστοτε κρατούντες ( Νεότουρκους και Κεμαλιστές συμπεριλαμβανομένων στην γενοκτονική πολιτική), ανεξαρτήτως περιοχής και αριθμητικού μεγέθους, αποτελεί δε διαχρονικό λάθος ο όλος χειρισμός του θέματος της γενοκτονίας από μέρους της ελληνικής πολιτείας στο σύνολό της, όπως αναλύεται στην συνημμένη ανάλυση.

5. Θα πρέπει ενόψει της ψηφοφορίας στην Βουλή, να συντάξει η Παμποντιακή Ομοσπονδία ένα νέο κείμενο, στο οποίο θα περιλάβει όλες τις παγίδες του εν λόγω νομοσχεδίου και αποστείλει τάχιστα το έγγραφο αυτό, όχι μόνο στους Ποντίους και στα Ποντιακά Σωματεία αλλά σε ολόκληρο τον Ελληνισμό.

Συγκεκριμένα πρέπει όλος ο Ελληνισμός να «βομβαρδίσει» κυριολεκτικά την κυβέρνηση, τα κόμματα, τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου τα ΜΜΕ, καθιστώντας τους υπεύθυνους ενώπιον του Ελληνικού Λαού και της ιστορικής μνήμης, εάν δεν το κάνουν, ώστε να ψηφιστεί ένας νόμος με ονομαστική ψηφοφορία, που να δικαιώνει τη μνήμη των θυμάτων, αναγνωρίζοντας επιτέλους τις γενοκτονίες όλων των χριστιανικών εθνοτήτων. Ζητούμε δικαίωση και όχι παραγραφή των εγκλημάτων της Γενοκτονίας.

6. Είναι επιτακτική ανάγκη να κινητοποιήσει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας όλες τις οργανώσεις των χριστιανικών εθνοτήτων, που υπέστησαν γενοκτονία από τους Τούρκους, δηλαδή θρακικές, μικρασιατικές (ανάμεσα στις οποίες φυσικά είναι και η ποντιακή), αρμενικές και ασσυριακές, σε μία φωνή, ενάντια στην επαπειλούμενη ιστορική εξαφάνιση του γεγονότος, που θα επιφέρει η τυχόν απάλειψη έγγραφης αναγνώρισης της γενοκτονίας των ανωτέρω Λαών στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας Γεώργιος Τσαλουχίδης Δαμιανός Βασιλειάδης
 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/08/blog-post_625.html#.U_J_4KMrHpc

Το σχέδιο αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό δάνειο


Δεν πρόκειται για... αυγουστιάτικη φιλολογία. Η αντικατάσταση του υπολοίπου του δανείου του ΔΝΤ προς την Ελλάδα μέχρι την άνοιξη του 2016 από αντίστοιχο ή μεγαλύτερο δάνειο από το EFSF, αποτελεί σοβαρή και «μελετημένη από τις αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες» εκδοχή στις εξελίξεις των επόμενων μηνών.

Με μία και μόνη διαφορά σε σχέση με τα όσα έχουν γραφτεί ή «ψιθυριστεί» μέχρι σήμερα: η αντικατάσταση αυτή θα είναι μέρος της συνολικής αναδιάρθρωσης του χρέους που θα αρχίσει επίσημα να συζητείται από τον Νοέμβριο και όχι απλά η αντικατάσταση ενός δανείου από ένα άλλο και μάλιστα με επιβαρυντικό στοιχείο ένα επιπλέον μνημόνιο όπως ανησυχούν κάποια κυβερνητικά στελέχη.

Για τις σχετικές παρεμβάσεις οι κ.κ. Γιουνκέρ και Ρέγκλιγκ έχουν ήδη συζητήσει και κάποιες «ιδέες» έχουν κωδικοποιηθεί στο πλαίσιο της «νέας αρχιτεκτονικής» της Κομισιόν που θα συγκροτηθεί από το νεοεκλεγέντα λουξεμβούργιο πρόεδρό της.

Όπως έγραψε την περασμένη εβδομάδα το «Κεφάλαιο» -και επιμένει παρά τις... διαρροές περί διάψευσης τέτοιων προθέσεων- οι σχετικές συζητήσεις έχουν ήδη αρχίσει και θα αποτελέσουν μέρος του «πακέτου» που θα παρουσιάσει ο κ. Γιουνκέρ τον Νοέμβριο σαν μέρος της στρατηγικής της νέας Κομισιόν η οποία, όπως ήδη παραδέχονται στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και του Συμβουλίου, θα είναι «Επιτροπή του Γιουνκέρ» και όχι «η Επιτροπή των... Επιτρόπων» όπως είχε συμβεί με τον κ. Μπαρόζο.

Η αλλαγή αυτή στο ρόλο της Κομισιόν είναι ήδη αποδεκτή από τις ισχυρές πρωτεύουσες και κυρίως το Βερολίνο και... εξυπηρετείται από την επιλογή του «πολιτικού και όχι γραφειοκράτη» κ. Γιουνκέρ, θα συμβαδίσει δε όπως προαναγγέλουν στελέχη του Συμβουλίου με την διακριτική αναδίπλωση του ρόλου του Συμβουλίου, καθώς τόσο η πολιτική όσο και η οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη απαιτεί αλλαγές που «μπορούν να εκφρασθούν με μαεστρία από τον κ. Γιουνκέρ επικεφαλής της Κομισιόν σε ένα πολύ πιο ενεργό ρόλο...».

Μέρος αυτών των αλλαγών είναι και η διακριτική αποχώρηση του ΔΝΤ από τον ρόλο χρηματοδότη της Ευρωζώνης, γεγονός που το θέλει και το επιδιώκει η πλειονότητα των χωρών στο Διοικητικό του Συμβούλιο.

Στο οποίο εκτός απροόπτου στην φθινοπωρινή Σύνοδο θα τεθούν προς αναμόρφωση και τα κριτήρια βιωσιμότητας χρέους, αλλαγές που συζητήθηκαν στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ στις 13 Ιουνίου, όπως επισήμανε το «Κεφάλαιο» τον Ιούνιο και επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα.

Μία από τις συνέπειες αυτής της ενσωμάτωσης των υπολοίπων του δανείου του ΔΝΤ στο πακέτο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους θα είναι και η μείωση του κόστους εξυπηρέτησής του δανείου καθώς το κόστος δανεισμού από το ΔΝΤ αντιστοιχεί αν υπολογισθεί σε σταθερές τιμές όπως τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στο 5,10% περίπου ή στο 3,8% αν αντιστοιχηθεί σε κυμαινόμενο επιτόκιο. Δηλαδή κατά τι ακριβότερο από όσο ήδη δανείζεται το ελληνικό δημόσιο στις τελευταίες εκδόσεις του από τις αγορές ( !) όταν τα δάνεια του EFSF «κοστίζουν» έως και τρείς μονάδες φθηνότερα...

Το παράδοξο είναι ότι κάποια κυβερνητικά στελέχη παρ’ όλα αυτά «ανησυχούν» για την αντίδραση των αγορών «αν φύγει το ΔΝΤ».

Γ. Αγγέλης

Πηγή:www.capital.gr

Η κυβέρνηση κλείνει και τον ΟΑΕΔ.

Η κυβέρνηση θέλει να βάλει «λουκέτο» στον ΟΑΕΔ όπως έκανε και με την ΕΡΤ

Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ μετά τις πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για σχέδιο «ξαφνικού θανάτου» του Οργανισμού.

Την περασμένη εβδομάδα η γερμανική εφημερίδα Bild σε εκτενές ρεπορτάζ της αποκάλυψε ότι επίκειται ο διαμελισμός του ΟΑΕΔ, επικαλούμενη μάλιστα πηγές από το υπουργείο Εργασίας.
Το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει ότι οι δραστηριότητες του ΟΑΕΔ θα διχοτομηθούν. Έτσι η επιδοματική πολιτική, δηλαδή τα επιδόματα ανεργίας και οι λοιπές παροχές θα περάσουν στις αρμοδιότητες του ΙΚΑ, ενώ οι πολιτικές απασχόλησης θα δοθούν σε ιδιώτες, οι οποίοι θα αναλάβουν να τρέξουν τις τεράστιες ροές χρήματος από τα κοινοτικά κονδύλια για την άσκηση ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης.
Το δημοσίευμα άναψε φωτιές στους εργαζομένους του Οργανισμού και άμεση ήταν η αντίδραση των συνδικαλιστών οι οποίοι εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καλούν την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα σχέδιά της. «Καλούμε την κυβέρνηση να μην μετατρέψει το δικαίωμα της εργασίας σε εμπόρευμα!
Οι μεσάζοντες θα πουλάνε και θα αγοράζουν το εργατικό δυναμικό της χώρας…» τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Γιατί θέλουν να κλείσουν τον ΟΑΕΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών» πρόκειται για ένα σενάριο που συζητείται στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, εδώ και ένα δίμηνο, με τον υπουργό να φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει το σχετικό εγχείρημα. Αυτό που εκτιμά, είναι ότι ο Οργανισμός έχει αποτύχει στην αύξηση της απασχόλησης μέσω των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, χρεώνοντας στη λειτουργία του γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία.
Ένας ακόμη λόγος που οδηγεί στην απόφαση για «λουκέτο» είναι ότι ο ΟΑΕΔ δεν έχει αναπτύξει δικό του σύστημα συλλογής εισφορών, αλλά στηρίζεται σε αυτό του ΙΚΑ και για αυτόν ακριβώς το λόγο, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, προκρίνεται η άσκηση της εισοδηματικής πολιτικής από το ΙΚΑ, το οποίο μπορεί να αναλάβει και τη χορήγησης επιδομάτων και παροχών σε εργαζόμενους και ανέργους.




Read more at: http://papaioannou-giannis.net/2014/08/18

"Να προστατευτεί η Αμφίπολη από τους Γερμανούς!"

Πολιτική "παρέμβαση" μέσω Facebook έκανε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, ζητώντας την προστασία των αρχαίων της Αμφίπολης από τους... Γερμανούς!

Διαβάστε την ανάρτηση της:

«Επειδή λαμβάνω συνεχώς μηνύματα αγωνίας από πολίτες που φοβούνται μεθόδευση στην Αμφίπολη. Επειδή οι γερμανοί φίλοι μας αγαπούν τις αρχαιότητες και μας έχουν κατακλέψει.
Επειδή οι πατρώνοι τους, έχουν κλέψει αρχαιολογικούς θηςαυρούς που διατηρούν στα μουσεία τους. Επειδή η κυβέρνηση έχει παραδοθεί στους εταίρους και σε τοκογλύφους. Επειδή κανείς Έλληνας δεν έχει εμπιστοσύνη σε Αυτούς που παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία, που εκχωρούν αιγιαλούς, αρχαιολογικούς χώρους και δημόσια περιουσία στο όνομα ενός επαχθούς χρέους.

»Επειδή στην δανειακή σύμβαση , που υπέγραψε η τρικομματική κυβέρνηση, υπάρχουν εμπράγματες εγγυήσεις. Ως εκπρόσωπος του έθνους καλώ την υπεύθυνη αρχαιολόγο Αικατερίνη Περιστέρη και την επιστημονική κοινότητα των αρχαιολόγων, να προφυλάξουν τα ευρήματα από κάθε ύποπτη προσπάθεια, ακόμη και με παραβίαση εντολών υπουργών και του ίδιου του πρωθυπουργού. Σε περίπτωση που υπάρξουν ύποπτες κινήςεις να ενημερώσουν τους βουλευτές του αντιμνημονιακού τόξου και τους αρχηγούς των κομμάτων».

nooz

"Αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο: "Καραμπινάτη" περίπτωση εγκλήματος εθνικής προδοσίας

τοῦ Νέστορα Νικηφορίδη
Νόμοι μέ ἔλλειμμα δικαιοσύνης. Οἰκονομικά μέτρα μέ ἔλλειμμα οἰκονομικῆς λογικῆς. Ἀντιρατσιστικός νόμος μέ περίσσευμα ρατσισμοῦ - κατά τῶν Ἐλλήνων καί δή τῶν ἐκ Μικρᾶς Ἀσίας. "Μά ἐπί τέλους, ποιός κυβερνᾶ αὐτόν τόν τόπο;"

Διάβασα τό ἄρθρο μέ τίτλο " Η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου βεβηλώνει την μνήμη των θυμάτων των γενοκτονιών του Πόντου και της Μικράς Ασίας" (στήν ἰστοσελίδα  http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/08/blog-post_323.html#more). Πρόκειται, ὅπως ἀναφέρεται στό ἄρθρο, γιά τό περιβόητο «ἀντιρατσιστικό» νομοσχέδιο.
Νά ὑπενθυμίσουμε μέ δυό λόγια τί λέγεται στό ἄρθρο αὐτό, πρίν περάσουμε στόν σχολιασμό μας:
«Είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα εισαχθεί προς συζήτηση στο Θερινό Τμήμα, αμέσως μετά τις ολιγοήμερες διακοπές. Πρόκειται για ένα επαίσχυντο νομοθέτημα, που ποινικοποιεί την σκέψη και την έκφραση, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το πεδίο στους ανθέλληνες, να ασχημονούν, αρνούμενοι τις Γενοκτονίες που υπέστη ο Ελληνισμός. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που έχει ήδη κριθεί αντισυνταγματικό από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής, η οποία έκρινε ότι «υπάρχουν αόριστες έννοιες όπως π.χ. «παροτρύνει, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή μίσος.», που επιτρέπουν στο νομοσχέδιο να χρησιμοποιείται κατά το δοκούν,..... Υπάρχει ειδική διάταξη (στο εν λόγω νομοθέτημα), περί της ποινικοποίησης  της άρνησης ή  εγκωμιασμού εγκλημάτων γενοκτονίας. Η διάταξη αυτή, κατόπιν διαταγής Ερντογάν και σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος της Βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση, δεν περιλαμβάνει την Γενοκτονία των Ποντίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας".
Στό προαναφερθέν ἄρθρο ἀναφέρεται καί τό ἑξῆς  ἀπόσπασμα ἄρθρου του Σάββα Καλεντερίδη:
«Δηλαδή, επί της ουσίας, αν ψηφιστεί αυτός ο νόμος, όποιος στην Ελλάδα εγκωμιάζει ή αρνείται το Ολοκαύτωμα των Εβραίων και τη γενοκτονία των Τούτσι από τους Χούτου, που αναγνωρίστηκαν από διεθνές δικαστήριο, θα τιμωρείται από το συγκεκριμένο νόμο, ενώ οι κεμαλιστές και ισλαμιστές φασίστες με τους εν Αθήναις και Θεσσαλονίκη συνοδοιπόρους τους, θα είναι ελεύθεροι να λοιδωρούν τα θύματα και τους απογόνους της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας και των Αρμενίων και των Ασσυρίων, αφού οι γενοκτονίες αυτές δεν έχουν αναγνωριστεί από ελληνικό ή διεθνές δικαστήριο!.... ».
Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΑΣ:
Κανονικά, ἄν ἐνεργήσουνε ὅπως πρέπει καί πολύ προσεκτικά οἱ ἁρμόδιοι Εἰσαγγελεῖς καί δικαστές, πρέπει νά δοῦν ὅτι αὐτό το νομοσχέδιο, πού ἀγνοεῖ ἐπιδεικτικά καί μετά προθέσεως τίς γενοκτονίες πού ἔχουν γίνει σέ βάρος των Ἑλλήνων καί ἐπιδιώκει τήν καταστροφή τῆς ἐλευθερίας ἐκφράσεως τῶν Ἐλλήνων, ἐπιβάλλοντας την αὐτολογοκρισία, δέν εἶναι ἁπλῶς ἀντισυνταγματικό, ἀλλά εἶναι ἐθνική μειοδοσία πού ἀγγίζει -και νομίζω ὅτι ξεπερνᾶ - τά ὅρια τῆς ποινικά κολαζόμενης ἐθνικῆς προδοσίας. Τό ἴδιο καί ἄν ψηφισθῆ, διότι μέ τήν ψήφιση αὐτοῦ δέν ἀλλάζει ἡ ποινική φύση του.
Γιατί λοιπόν ἐθνική προδοσία;
Διότι, παραχωρεῖται μέ τό λεγόμενο ἀντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ἡ ἐθνική κυριαρχία ὅλου τοῦ περί κοινωνικῆς, οἰκονομικῆς καί ἐθνικῆς ἀμύνης λόγου τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ. Καί τοῦτο, ἐνῶ συνεχίζουν νά εἰσρέουν μεταξύ τῶν οἰκονομικῶν μεταναστῶν καί πολιτικῶν προσφύγων στήν πατρίδα μας, οὐσιαστικῶς σχεδόν ἀκωλύτως, ἡ Σάρα καί ἡ Μάρα καί τό κακό συναπάντημα τοῦ ἐγκλήματος καί τοῦ πανισλαμιστικοῦ ἤ τουρκικοῦ τζιχαντισμοῦ.
Σέ ποῖον παραχωρεῖται δέ μέ τό "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο αὐτό, ὁ λόγος τῶν Ἑλλήνων περί ἀμύνης, δεμένος χειροπόδαρα; Στούς ἀφανεῖς καί ἡμι-ἐμφανεῖς διακρατικούς πολιτικο-οἰκονομικούς ἡγέτες  τῆς παγκοσμιοποιήσεως, οἱ ὁποῖοι:
α) ἔχουν ἀπαγορεύσει νά γίνεται λόγος περί αὐτῶν καί κριτική περί τῶν σχεδίων τους, καταδικάζοντας ἐξόντωση, τοὐλάχιστον ἠθική, ὅποιον παραβιάσει τόν νόμο τῆς σιωπῆς (ὡς "συνομωσιολόγο"), και
β) χρειάζονται τούς ἀντιρατσιτικούς νόμους χωρίς καθόλου ἐθνική χροιά (τήν ὁποία κανονικά θά ἔπρεπε νά εἶχε ὁ δικός μας ἀντιρατσιστικός νόμος), ὥστε διά τῶν μεταναστῶν νά καταστραφοῦν οἱ ἐθνικές ταυτότητες καί νά ἐκμηδενισθοῦν οἱ κοινωνικές καί ἐθνικές ἀντιστάσεις, στήν ἀσύδοτη οἰκονομική ἐκμετάλλευση.
Ἑπομένως, ἀφοῦ παραχωρεῖται ὄχι ἁπλῶς ἔδαφος, ἀλλά ὁ ἴδιος περί κοινωνικῆς, οἰκονομικῆς καί ἐθνικῆς ἀμύνης λόγος τοῦ Ἑληνικοῦ λαοῦ, σέ ξένα κέντρα λήψεως πολιτικο-οικονομικῶν ἀποφάσεων, δηλαδή υπερκρατικούς και διακρατικούς φορεῖς κρατικῆς ἐξουσίας,  καί ἀφοῦ καλοῦνται τά ὄργανα τοῦ Ἑλληνικοῦ κράτους νά συμβάλλουν - διώκοντας τόν ἐλεύθερο καί καίριο γιά τήν ἄμυνα τῆς πατρίδος λόγο τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ - στήν ἐγκατάσταση τῆς ἰσχύος τῶν ἐν λόγῳ διακρατικῶν κέντρων, μέσα στήν Ἑλληνική Ἐπικράτεια, ἔχουμε "καραμπινάτη" περίπτωση τοῦ ποινικοῦ ἐγκλήματος τῆς ἐθνικῆς προδοσίας.
Ὄχι λοιπόν μόνον "οι κεμαλιστές και ισλαμιστές φασίστες με τους εν Αθήναις και Θεσσαλονίκη συνοδοιπόρους τους, θα είναι ελεύθεροι να λοιδωρούν τα θύματα και τους απογόνους της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας και των Αρμενίων και των Ασσυρίων", ἀλλά καί ὅποιος μιλήσει γιά ἐθνικούς κινδύνους π.χ. ἀπό τήν Τουρκία γιά τήν Θράκη, θά κινδυνεύῃ νά διωχθῆ ἀπό μουσουλμάνους τούρκους τῆς Θράκης, μέ τήν κατηγορία ὅτι διεγείρει ἀντικειμενικά (!!!) σέ μίσος ή πράξεις ρατσιστικές σέ βάρος τῶν τούρκων τῆς Θράκης!
Ὅποιος θά εἰπῆ, ὅτι οἱ εὐκαιρίες ἐργασίας τῶν ἀλλοδαπῶν εἶναι καλλίτερες ἀπό τίς εὐκαιρίες ἐργασίας τῶν Ἑλλήνων στήν ἴδια τήν  πατρίδα μας, σίγουρα διεγείρει ἀντικειμενικά σέ μίσος καί μισαλλοδοξία τούς ἄλλους ἐργαζόμενους!
Ὅποιος θά εἰπῆ ὅτι "ὁ Πάπας, ὅπως λέγει ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός, εἶναι ὁ Ἀντίχριστος", θά κινδυνεύῃ μέ ὅλο τό βάρος τῶν μηχανισμῶν τοῦ Βατικανοῦ ἐπάνω του, νά διωχθῆ γιά τό ὅτι διεγείρει , πάλι ἀντικειμενικά, σέ πράξεις μισαλλοδοξίας σέ βάρος τῶν καθολικῶν-παπικῶν!
Ὅποιος εἰπῆ  δημόσια, π.χ. σέ μία τάξη Λυκείου, καθηγητής ἤ  μαθητής,  ἤ στήν καφετέρια, ὅτι "δέν μπορῶ νά ἐξηγήσω πῶς γίνεται καί οἱ περισότεροι ἄνδρες πού καλοῦνται νά συμμετέχουν στά τηλεοπτικά πάνελ εἶναι θηλυπρεπεῖς",  θα κινδυνεύῃ νά συλληφθῆ ἀπό τήν ἀστυνομία πού θα κληθῆ πρός τοῦτο ἀπό  ἕναν παριστάμενο ὁμοφιλόφυλο...

"Μά ἐπί τέλους, ποιός κυβερνᾶ αὐτόν τόν τόπο;" 
Ἡ ἀπάντηση εἶναι πλέον ἁπλῆ, ὅσο καί ἀπογοητευτική - ἀλλά καί   ἀφορμή γιά ἀφύπνιση: Τόν κυβερνᾶ ἤ ἔχει ἀξιώσεις νά τήν κυβερνᾶ, ὅποιος προδότης, γράφοντας στά παλαιότερα τῶν ὑποδημάτων του κάθε δέσμευσή του ἀπό τό Σύνταγμα, ἀποδέχεται νά εἶναι ἡ πατρίδα μας ἕνα μικρό καί οὐσιαστικά ὑπεξούσιο κράτος, παλαιότερα τῆς "Δύσεως" ἤ τοῦ "Παραπετάσματος", τώρα τῆς λεγομένης παγκοσμιοποιήσεως.
Τό κλειδί παλαιότερα γιά τέτοια ἐπαίσχυντη κυριαρχία ἐπί τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ, γιά τόν κάθε τυχοδιώκτη, ἰδεολόγο ἤ μή, πού γινόταν ὄργανο τῶν ξένων, ἦταν τό παλάτι μέ τίς εὔκολες ξένες ἐπηροές του, ἡ ἐπίκληση ἐθνικῶν ἀναγκῶν καί ἡ ἐλεύθερη οἰκονομία, ἤ  ἀντίθετα τό Κόμμα, ἡ ἐπίκληση τῆς κοινωνικῆς δικαιοσύνης καί μία κομματο-κρατικοποιημένη οἰκονομία.
Σήμερα, τό κλειδί γιά τόν κάθε τυχοδιώκτη , ἰδεολόγο ἤ μή, πού θέλει καί γίνεται ὄργανο τῶν ξένων, εἶναι ἡ δουλική του ὑποτέλεια στήν παγκοσμιοποίηση καί τήν ἡμι-ἀφανῆ ἡγεσία της (βλέπουμε μόνο τό προσωπεῖο τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως), ἡ ἐπίκληση ἐκτάκτων δημοσίων ἀναγκῶν καί ὁ στοχευμένος κατά τῆς ἐλευθερίας τοῦ λαοῦ "ἀντιρατσισμός" σέ ὅλα τά ἐπίπεδα, κοινωνικό, οἰκονομικό, ἐθνικό.
 "Ἀντιρατσισμός", ὁ ὁποῖος, ἀρχίζοντας ἀπό τήν ὑποδούλωση τοῦ δημοσίου λόγου τοῦ λαοῦ περί κοινωνικῆς, οἰκονομικῆς καί ἐθνικῆς ἀμύνης (ἀλλά καί τοῦ ἰδιωτικοῦ ἕως καί τοῦ ἐσωτερικοῦ λόγου τοῦ ἀτόμου πού θά αὐτολογοκρίνεται), θα γίνεται ὁλονένα περισσότερο, σάν τό τσιμέντο πού πήζει, τό θεμέλιο γιά τήν οἰκοδόμηση τῆς κοινωνικῆς, οἰκονομικῆς καί ἀντεθνικῆς ὑποδουλώσεως τοῦ λαοῦ καί τοῦ ἔθνους, ἀλλά καί τοῦ κάθε πολίτου ἀτομικῶς, μέ πράξεις καί δόλιες παραλείψεις τῆς πολιτικῆς καί τῆς οἰκονομικῆς έξουσίας, κατά τῶν ὁποίων πράξεων καί παραλείψεων, οὐδείς θά δικαιοῦται νά ὁμιλεῖ ἐπί τῆς οὐσίας, διότι ἡ κριτική θά ἐνέχῃ "ρατσισμό".
Ὕστερα λοιπόν ἀπό τό "ἀντιρατσιστικό νομοσχέδιο", ἑπόμενο εἶναι ὅτι θά δημιουργηθῆ τέτοια δυναμική περί πολιτικῆς ὀρθότητας, ὥστε ἡ ἡμι-ἀφανής ἡγεσία τῆς παγκοσμιοποιήσεως, θά ἔχῃ τήν ἀπόλυτη ἄνεση νά ὀργανώσῃ καί ἐνεργήσῃ ὅποιας ἐκτάσεως ἐθνοκάθαρση ἐπιθυμεῖ.
Τότε, ἡ ἀντίληψη περί ἐσχάτης προδοσίας θά ἀντιστραφῆ! Ἕνα παράδειγμα τέτοιας δυναμικῆς τῆς "πολιτικῆς ὀρθότητας" τοῦ δημοσίου λόγου, βλέπουμε στήν ἐπιχειρούμενη στήν Οὐκρανία ἐθνοκάθαρση τῶν Ρώσων (οὐκρανόφωνων καί ρωσόφωνων), ἀπό μία κυβέρνηση πού ὑποτίθεται ὅτι δέν κάνει διακρίσεις τῶν "οὐκρανῶν" μέ βάση τό ἔθνος, τήν  γλῶσσα καί τήν θρησκεία, καί ἄρα ἐπιτίθεται σέ ὅσους Ρώσους (οὐκρανόφωνους ἤ ρωσόφωνους) θέλουν νά τά διατηρήσουν! (τήν ἐθνική ρωσική τους συνείδηση, μέ τήν ὀρθόδοξη χριστιανική ταυτότητά της, καί τήν ρωσική γλῶσσα τους, εἴτε μόνη, εἴτε ὡς βάση τῆς οὐκρανικῆς διαλέκτου τους).
Ἡ Εἰσαγγελική Ἀρχή καί ἡ δικαστική ἐξουσία, θά ἀντιληφθοῦν τί διακυβεύεται πίσω ἀπό τίς λέξεις τοῦ προδοτικά ἀντεθνικοῦ καί ἀντι-κοινωνικοῦ "ψευδο-ἀντιρατσισμοῦ" τοῦ "ἀντιρατσιστικοῦ νομοσχεδίου" ἤ νόμου; Καί, θά μπορέσουν νά σταθοῦν στό ὕψος τῶν περιστάσεων;
 
Unknown είπε...
Μελετῆστε τὸ πρόσωπο αὐτοῦ τοῦ ἀνθρώπου·τίποτα καλὸ δὲν δείχνει.

Τὸ πρὸσωπο εἶναι ὁ καθρέφτης τῆς ψυχῆς.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/08/blog-post_235.html#.U_J-JKMrHpd
Νόμοι μέ ἔλλειμμα δικαιοσύνης. Οἰκονομικά μέτρα μέ ἔλλειμμα οἰκονομικῆς λογικῆς. Ἀντιρατσιστικός νόμος μέ περίσσευμα ρατσισμοῦ - κατά τῶν Ἐλλήνων καί δή τῶν ἐκ Μικρᾶς Ἀσίας. "Μά ἐπί τέλους, ποιός κυβερνᾶ αὐτόν τόν τόπο;" Διάβασα τό ἄρθρο μέ τίτλο " Η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου βεβηλώνει την μνήμη των θυμάτων των γενοκτονιών του Πόντου και της Μικράς Ασίας" (στήν ἰστοσελίδα infognomonpolitics.blogspot.gr). Πρόκειται, ὅπως ἀναφέρεται στό ἄρθρο, γιά τό περιβόητο «ἀντιρατσιστικό» νομοσχέ...

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.logiosermis.net/2014/08/blog-post_260.html#.U_J8vaMrHpc
Νόμοι μέ ἔλλειμμα δικαιοσύνης. Οἰκονομικά μέτρα μέ ἔλλειμμα οἰκονομικῆς λογικῆς. Ἀντιρατσιστικός νόμος μέ περίσσευμα ρατσισμοῦ - κατά τῶν Ἐλλήνων καί δή τῶν ἐκ Μικρᾶς Ἀσίας. "Μά ἐπί τέλους, ποιός κυβερνᾶ αὐτόν τόν τόπο;" Διάβασα τό ἄρθρο μέ τίτλο " Η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου βεβηλώνει την μνήμη των θυμάτων των γενοκτονιών του Πόντου και της Μικράς Ασίας" (στήν ἰστοσελίδα infognomonpolitics.blogspot.gr). Πρόκειται, ὅπως ἀναφέρεται στό ἄρθρο, γιά τό περιβόητο «ἀντιρατσιστικό» νομοσχέ...

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.logiosermis.net/2014/08/blog-post_260.html#.U_J8vaMrHpc

«Κουρέλιασαν το Σύνταγμα»


 

Αποσπάσματα από το βιβλίο του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Νικόπουλου δημοσιεύει η εφημερίδα “Το Παρόν”. Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός καταγγέλλει ότι έχει αυτοκαταλυθεί το κράτος ενώ είμαστε εδώ και τουλάχιστον 4 χρόνια υποτελείς στους δανειστές. Ο κ. Νικόπουλος τονίζει ότι η Κυβέρνηση λειτουργεί ως εντολοδόχος της τρόϊκας ενώ η Ιστορία “δεν θα συγχωρήσει ποτέ το κατάπτυστο ΝΑΙ στους οικονομικούς εισβολείς”. Τέλος, σημειώνει ότι πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου, το Σύνταγμα έγινε κουρελόχαρτο.
Πρόκειται για διαπιστώσεις ενός ανώτατου δικαστή, τις οποίες με ζηλευτό θάρρος και γενναιότητα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όταν άλλες γνωστές προσωπικότητες του δημόσιου βίου έχουν κρυφθεί
Το βιβλίο με τον τίτλο «Αγαπημένο μου… Σύνταγμα ή αντισυνταγματικοί παραλογισμοί – Η αλήθεια για την σημερινή αντισυνταγματική κατάσταση της Ελλάδας» κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από τις Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του κ. Νικόπουλου:
«Ο λαός δεν είναι “ο αφέντης του σπιτιού του”, στο οποίο κανένας δεν μπορεί να μπει χωρίς την άδειά του. Ο λαός έχει τεθεί στην μπάντα. Η Ελλάδα δεν έχει πλέον το κυριαρχικό δικαίωμα, το οποίο έχει εξ ορισμού κάθε ανεξάρτητο κράτος, να διαχειρίζεται όπως αυτή θέλει τον όποιο εθνικό της πλούτο, αλλά ως υποτελής πλέον χώρα οφείλει να ακολουθεί τις εντολές των δανειστών της, οι οποίοι είναι οι οικονομικώς αλλά και πολιτικώς κυρίαρχοι αυτού του τόπου.
Η Ελλάδα έχει παραιτηθεί από την εθνική της κυριαρχία, αυτοκαταλύεται ως ανεξάρτητο κράτος και γίνεται υποτελής στους δανειστές της, αυτοκαταλύεται ένα κράτος χωρίς πόλεμο εν καιρώ ειρήνης. Πρόκειται για πρωτοφανές ιστορικό γεγονός. Με την εφαρμογή του αγγλικού δικαίου και όχι του ελληνικού, επέρχεται και η απώλεια της νομικής μας κυριαρχίας. Οι δανειακές συμβάσεις έπρεπε να είχαν γίνει από την αυξημένη πλειοψηφία των τριών πέμπτων του αριθμού των βουλευτών, δηλαδή από εκατόν ογδόντα βουλευτές. Οι συμβάσεις αυτές είναι νομικώς ανυπόστατες και ως τέτοιες δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα.
Την πραγματική εξουσία στην υποτελή πλέον αυτή χώρα ασκούν από κοινού το περίφημο ΔΝΤ, η αυτοαποκαλούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οι τρεις αυτοί νέοι κατακτητές μας, προκειμένου να ασκούν αποτελεσματικότερα την κατοχική τους εξουσία στη χώρα μας, συνέστησαν την “τρόικα”, στην οποία λογοδοτεί η κυβέρνηση για την πιστή εφαρμογή των υποδειχθέντων και δέχεται τις παρατηρήσεις της και λαμβάνει νέες εντολές, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να ενεργήσει ως κυβέρνηση ανεξάρτητου κράτους, αλλά ενεργεί ως εντολοδόχος κυβέρνηση των δανειστών. Η παρουσία της «τρόικας» στη χώρα μας είναι αντισυνταγματική και παράνομη και ως τέτοια θα έπρεπε να είχε εξαρχής αποκρουσθεί.
Δεν είναι δυνατόν η Ιστορία της Ελλάδας, που είναι γεμάτη από “ΟΧΙ” και αντιστάσεις κατά του οποιουδήποτε σφετεριστή της εθνικής μας κυριαρχίας, να συγχωρήσει το κατάπτυστο “ΝΑΙ”, το οποίο εν καιρώ ειρήνης είπε η ελληνική κυβέρνηση στους ειρηνικούς οικονομικούς εισβολείς. Ο πόλεμος είναι η μεγαλύτερη απειλή για ένα κράτος. Και όμως, τούτη η χώρα δεν δίστασε ανά τους αιώνες να αντιστέκεται και να λέει “ΟΧΙ” και σε πολεμικούς κινδύνους ακόμα, οι οποίοι την απειλούσαν με αφανισμό. Ακόμη και οι ξένοι ομολογούν ότι η “τρόικα” της Ελλάδος είναι “οι άνδρες με τα μαύρα”, όπως έγραψε η γαλλική εφημερίδα “Le Monde”, που θυμίζουν στους Έλληνες παλιές κατοχικές μέρες. Η αλήθεια είναι πως η “τρόικα” είναι ο εφιάλτης της ελληνικής κυβέρνησης, ο μπαμπούλας που απειλεί κάθε τόσο με πτώχευση τη χώρα αν τολμήσει να της αντισταθεί. Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να μη δανείζεται, καμία όμως χώρα στον κόσμο δεν έχει παραδώσει -άνευ όρων μάλιστα- την κυριαρχία της στους δανειστές, όπως έκανε η Ελλάδα.
Η κυβέρνηση όφειλε να υπερασπισθεί την εθνική μας κυριαρχία, να σεβασθεί το Σύνταγμα που την κατοχυρώνει και να το αντιτάξει στους εταίρους δανειστές μας ως ασπίδα του Έθνους κατά πάσης εκ μέρους τους απειλής. Έφεραν έναν τόσο περήφανο και αξιοπρεπή λαό στο χείλος του κρημνού. Οδήγησαν τους Έλληνες στην απόγνωση και πολλούς και στην αυτοκτονία ακόμη.
Ποιος Έλληνας θα μπορούσε να φαντασθεί ότι μια δημοκρατική κυβέρνηση θα λεηλατούσε τα εισοδήματά του με αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις σε βάρος μόνο των μισθωτών, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων, που είναι αντίθετες με το Σύνταγμα, το οποίο προβλέπει τη συνεισφορά στα δημόσια βάρη όλων των Ελλήνων χωρίς διακρίσεις, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. Και όλα αυτά και τόσα άλλα συνέβησαν στην Ελλάδα κατά την τετραετία 2010-2013 και θα εξακολουθούν δυστυχώς να συμβαίνουν τις οίδε μέχρι πότε, κατά παράβαση του Συντάγματος, το οποίο πρώτη φορά στην Ιστορία αυτού του τόπου γνώρισε τέτοια περιφρόνηση από το ίδιο το κράτος, που φάνηκε ανάξιο ενός τόσο δημοκρατικού και ανθρώπινου Συντάγματος»
Δημητρης Καμμενος
ΠΠ
http://olympia.gr/2014/08/18

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters