Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ..."ΦΙΛΟΤΙΜΟ";;; - ΠΩΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΜΙΑΣ ΛΕΞΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ;;;

Πώς να εξηγήσεις το νόημα μιας λέξης σε ανθρώπους που μιλούν άλλες γλώσσες, αλλά τα λεξικά τους δεν την περιλαμβάνουν;  
Σε ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, 29 διαπρεπείς Έλληνες της Αμερικής καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες να εξηγήσουν στους αγγλόφωνους τι θα πει... φιλότιμο!
 
 
«Το φιλότιμο είναι να ζεις για κάτι ανώτερο από τον εαυτό σου» εξηγεί η Αριάνα Χάφινγκτον, συμπληρώνοντας πως ακούει τη λέξη αυτή σε όλη της τη ζωή. «Είναι η τέλεια λέξη» υποστηρίζει ο παρουσιαστής ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου ABC Τζορτζ Στεφανόπουλος. «Μια λέξη που συνοψίζει έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής» λέει ο εκδότης και διευθυντής του ομογενειακού «Εθνικού Κήρυκα» Αντώνης Διαμτάρης. Για τον πρωτοπρεσβύτερο Αλεξ Σκαρλούτσο, το φιλότιμο συνοψίζεται στη θυσία των 300 στις Θερμοπύλες, ενώ ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος τονίζει ότι η λέξη συμπυκνώνει πολλά, διαφορετικά νοήματα.
 
 
http://enneaetifotos.blogspot.gr/2014/09/blog-post_24.html

Οι εταιρείες που στήριξαν τον PSI

Το φως της δημοσιότητας είδαν αναλυτικά στοιχεία των εταιρειών στις οποίες ανατέθηκαν καθήκοντα χρηματοοικονομικού ή νομικού συμβούλου για την εφαρμογή του PSI.

Τον κατάλογο των εταιρειών διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» και ερώτηση που κατατέθηκε επ΄ αυτού στη Βουλή, από τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Η βουλευτής είχε ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να ενημερώσει τη Βουλή αν έχει βάση το δημοσίευμα για δαπάνες που συνολικά ξεπέρασαν το 1,1 δισ. ευρώ προς όσους κλήθηκαν να διευκολύνουν τεχνοκρατικά την εφαρμογή των Μνημονίων και τη διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους με την παροχή νομικής στήριξης, διαμεσολαβήσεων στις αγορές και γενικότερα ειδικών συμβουλευτικών υπηρεσιών. Όλα τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν πάντως στη Βουλή από τον κ. Σταϊκούρα είναι δημοσιευμένα στα ΦΕΚ και γι΄ αυτό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παραπέμπει σε αυτά για ενημέρωση ως προς τις δαπάνες που βάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο κ. Σταϊκούρας διαβιβάζει έγγραφο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) στο οποίο αναφέρεται ότι «το Ελληνικό Δημόσιο για την υλοποίηση της ανταλλαγής ομολόγων στο πλαίσιο της εθελοντικής συμμετοχής τού ιδιωτικού τομέα (PSI) (Μάρτιος- Απρίλιος 2012) και της επαναγοράς (Debt buy back τον Δεκέμβριο του 2012 σύμφωνα με τις αποφάσεις του Eurogroup Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2012) και έχοντας σαν στόχο η όλη διαδικασία να στεφθεί με επιτυχία η οποία και επετεύχθη ανέθεσε καθήκοντα σε εταιρείες». Όπως αναφέρεται «οι αμοιβές και οι υπηρεσίες που προσέφεραν περιγράφονται στα ΦΕΚ».

Ειδικότερα για το PSI ανατέθηκαν:

- Καθήκοντα χρηματοοικονομικού συμβούλου στην εταιρεία LAZARD Freres S.A.S (ΦΕΚ 2454/Β/2-11-2011).

- Καθήκοντα νομικού συμβούλου στην εταιρεία Cleary, Gottlieb Steen&Hamilton LLP(ΦΕΚ 2454/Β/2-11-2011).

- Καθήκοντα αντιπροσώπων ανταλλαγής, πληροφόρησης και καταμέτρησης συναλλαγής (Exchange, information and tabulation agent) στην κοινοπραξία Ελληνικά Χρηματιστήρια-Bondholders Communications Group (ΦΕΚ 2673/Β/9-11-2011 και ΦΕΚ 436/Β/24-2-2012).

- Καθήκοντα αντιπροσώπων Ολοκλήρωσης συναλλαγής (Closing agents) στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα Deutsche Bank και HSBC (ΦΕΚ 436/Β/24-2-2012 και ΦΕΚ 1661/Β/15-5-2012). Η επιλογή έγινε κατόπιν αιτήματος του ΟΔΔΗΧ για υποβολή προσφοράς προς πέντε εξειδικευμένες τράπεζες και επιλέχτηκε η πιο συμφέρουσα προσφορά της Deutsche Bank και HSBC.

- Καθήκοντα εμπιστευματοδόχου( trustec) στο εξειδικευμένο γραφείο Wilmington Trust LTD UK (ΦΕΚ 436/Β/24-2-2012).

- Νομικοί οίκοι Allen and Overy white&case και δικηγορικό γραφείο Κουταλίδη για νομική υποστήριξη προς το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF) (ΦΕΚ 1661/Β/15-5-2012).

- Για το Debt buy back ανατέθηκαν καθήκοντα Joint Dealer Managers στους Βασικούς Διαπραγματευτές Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου Deutsche Bank AG και Morgan Stanley. Επιπροσθέτως, ανατέθηκαν καθήκοντα Lead Structuring Agent στην Deutsche Bank και καθήκοντα νομικού συμβούλου στην Cleary, Gottlieb Steen&Hamilton LLP (ΦΕΚ 3189/Β/30-11-2012).

Όσον αφορά την αύξηση των παράλληλων δαπανών χρέους ΚΑΕ 6311 που παρατηρείται τα έτη 2010-2013 πέρα από τις παραπάνω δαπάνες, όπως διευκρινίζεται στο έγγραφο του ΟΔΔΗΧ, το μεγαλύτερο μέρος οφείλεται στο γεγονός ότι η Ελληνική Δημοκρατία για τα δάνεια που λαμβάνει από τον μηχανισμό στήριξης (EFSF-ESM-IMF) επιβαρύνεται με τα παρακάτω κόστη:

- 50 μ.β προκαταβολικά σε κάθε δόση που εκταμιεύεται (up front service fee).

- 10 μ.β annual Guarantee commission fee (καταργήθηκε με τις αποφάσεις του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012).

- 0,5 μ.β ετήσια προμήθεια πάνω στα οφειλόμενα ποσά των δανείων (annual service fee).

- Commitment fee-coverage of negative cost of carry του EFSF για το χρονικό διάστημα που αντλεί κεφάλαια το EFSF μέχρι την ημέρα που εκταμιεύει στην δανειζόμενη χώρα.

Lazard

Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, από τις αποφάσεις που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, προκύπτει ότι στην εταιρεία Lazard (ΦΕΚ 2454/Β/2-11-2011) και τις υπηρεσίες της ως χρηματοοικονομικού συμβούλου του Ελληνικού Δημοσίου ανατέθηκε:

- Χρηματοοικονομική έρευνα: εντοπισμός των κατάλληλων προς ανταλλαγή ομολόγων.

- Νομικός έλεγχος: σε συνεργασία με τους διεθνείς και εγχώριους νομικούς συμβούλους του Ελληνικού Δημοσίου.

- Ανάλυση των υφιστάμενων περιορισμών των υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων του ΕΔ και καθορισμός του νομικού πλαισίου των νέων ομολόγων που θα εκδοθούν προς ανταλλαγή.

- Συντονισμός καθηκόντων των συν-αναδόχων και λοιπών φορών.

- Επεξεργασία στρατηγικής επαναγοράς χρέους.

- Συμμετοχή στην προετοιμασία των όρων ανταλλαγής, συνδρομή προς το Ελληνικό Δημόσιο στις συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και το ΔΝΤ σχετικά με τη χρηματοδότηση εκ μέρους των δημόσιων φορέων, την παροχή πιστωτικής ενίσχυσης, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη χρήση των πόρων τους, άλλες παραμέτρους της αναδιάρθρωσης του ΕΔ.

- Συνδρομή στην επικοινωνία με τους Αξιολογικούς Οίκους.

Με την απόφαση αυτή του 2011 που υπογράφεται από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη ορίζεται ότι για τις παραπάνω χρηματοοικονομικές υπηρεσίες η αμοιβή της Lazard Freres SAS «θα αποτελεί ποσοστό 0,015% επί του ονομαστικού ποσού του χρέους που θα ανταλλαγεί ή θα επαναγορασθεί στα πλαίσια του PSI. Σε περίπτωση πλήρους υλοποίησης τόσο της τόσο της ανταλλαγής όσο και της επαναγοράς των υφιστάμενων ομολόγων, το μέγιστο ποσό αυτό εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 25 εκατομμύρια ευρώ».

CGSH

Στο δικηγορικό γραφείο CLEARY GOTTLIEB STEEN and HAMILTON LLP (CGSH) (ΦΕΚ 2454/Β/2-11-2011) ανατέθηκαν από τον ΟΔΔΗΧ καθήκοντα διεθνούς οικονομικού συμβούλου και ειδικότερα:

- Νομική υποστήριξη και εκπροσώπηση του Ελληνικού Δημοσίου επί κάθε θέματος σχετικού με την υλοποίηση της εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων.

- Η συμβολή στη διενέργεια των απαραίτητων νομικών ελέγχων και πιστοποιήσεων (due diligence) για την έκδοση των νέων ομολόγων.

- Η σύνταξη, σε συνεργασία με τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο των όρων των νέων ομολόγων και των δανειακών συμφωνιών με τους επενδυτές και το δημόσιο τομέα, περιλαμβανομένων και των δανειακών συμβάσεων με το EFSF.

- Η νομική υποστήριξη στην υλοποίηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου 2011, συμπεριλαμβανομένης και της δυνητικής παροχής εγγυήσεων προς τη φιλανδική κυβέρνηση.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ και BONDHOLDER COMMUNICATION GROUP

Στην κοινοπραξία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ και BONDHOLDER COMMUNICATION GROUP (ΦΕΚ2673/Β/9-11-2011) ανατέθηκε η διερεύνηση και η δημιουργία εφάπαξ αναφοράς θεματοφυλάκων και ενδιάμεσων κατόχων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, για την προετοιμασία της ανταλλαγής ομολόγων στο πλαίσιο της εθελοντικής συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στη χρηματοδότηση του ελληνικού Δημοσίου. Για τις παραπάνω υπηρεσίες στην κοινοπραξία είχε προβλεφθεί ότι «θα καταβληθεί ποσό μέχρι 113.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Στο ανωτέρω ποσό περιλαμβάνονται τα έξοδα τρίτων (αμοιβή θεματοφυλάκων για παροχή στοιχείων ανά ISIN) καθώς και λοιπά άλλα έξοδα».

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή που υπογράφεται από τον κ. Σαχινίδη το 2011 «η μέγιστη συνολική δαπάνη παροχής νομικών υπηρεσιών εκ μέρους της CGSH για την υλοποίηση της ανταλλαγής των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου εκτιμάται κατά ανώτατο ποσό σε 6 εκατομμύρια ευρώ εφόσον το έργο ολοκληρωθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου 2011. Εξ αυτού, ποσό έως 750.000 ευρώ κατ΄ ανώτατο όριο αφορά πιθανή απασχόληση τοπικών νομικών συμβούλων σε χώρες όπου η εταιρεία δεν έχει εκπροσώπηση (πχ Ιαπωνία). Σε περίπτωση που το έργο παραταθεί πέραν του Οκτωβρίου 2011, η αμοιβή θα εξαρτάται από τον χρόνο απασχόλησης των νομικών συμβούλων σύμφωνα με τον πίνακα αμοιβών που αναφέρεται στο παραπάνω πρακτικό με ανώτατο όριο το 1.500.000 ευρώ ανά μήνα».

Στην ίδια κοινοπραξία με άλλη απόφαση (ΦΕΚ 436/Β/24-2-2012) ανατέθηκαν καθήκοντα Αντιπροσώπου Ανταλλαγής Πληροφόρησης και Καταμέτρησης Συναλλαγής (Exchange Information and Tabulation Agent) στο πλαίσιο της διαδικασίας ανταλλαγής ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα σε εφαρμογή των αποφάσεων των ηγετών των χωρών της ζώνης του ευρώ της 26ης και 27ης Οκτωβρίου 2011 (PSI 2). Για τις υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής, η απόφαση προέβλεπε, ότι το κόστος ανέρχεται σε 2.000.000 ευρώ. Η συνολική δαπάνη παροχής εκ μέρους της Κοινοπραξίας για την υλοποίηση της ανταλλαγής των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, είχε προβλεφθεί, ότι θα ανέλθει μέχρι ποσού 3.000.000 ευρώ.

Deutsche Bank και HSBC

Στις τράπεζες Deutsche Bank και HSBC (ΦΕΚ 436/Β/ 24-2-2012) ανατέθηκαν από τον ΟΔΔΗΧ Καθήκοντα Αντιπροσώπου Ολοκλήρωσης Συναλλαγής (Closing Agent) στο πλαίσιο της διαδικασίας ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα σε εφαρμογή των αποφάσεων για το PSI 2 τα οποία ενδεικτικά αφορούσαν στην επικοινωνία με τους επενδυτές και την παροχή πληροφοριών και διευκρινίσεων προς αυτούς σε σχέση με ερωτήσεις που θα θέτουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ανταλλαγής, μέσω του εκτεταμένου δικτύου τους και με τη διάθεση όλου του προσωπικού και μέσων. Στα καθήκοντά τους ήταν και η συνδρομή στη διανομή όλου του απαραίτητου υλικού που αφορά τις προσκλήσεις προς τους ομολογιούχους, η συνδρομή προς το Ελληνικό Δημόσιο αναφορικά με τον σχεδιασμό της ανταλλαγής, της συμμετοχής τους στις επικείμενες ψηφοφορίες και του κειμένου των προσκλήσεων ανταλλαγής. Με την απόφαση αυτή που επίσης υπέγραφε ο τότε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, «η συνολική δαπάνη παροχής των ανωτέρω υπηρεσιών εκ μέρους των τραπεζών Deutsche Bank και HSBC για την υλοποίηση της ανταλλαγής των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου (PSI 2) θα ανέλθει σε 4.500.000 ευρώ και θα καταβληθεί αποζημίωση ύψους έως 1.500.000 ευρώ για την κάλυψη νομικών και λοιπών εξόδων».

Με μεταγενέστερη απόφαση (ΦΕΚ 1661/Β/15-5-2012) είχε προβλεφθεί ότι «στα πλαίσια της επιτυχίας της αναδιάρθρωσης του ελληνικού Χρέους (PSI), σημαντικό μέρος του οποίου είχαν επωμισθεί οι δύο Closing Agents (Deutsche Bank και HSBC) επιτυγχάνοντας υψηλή εθελοντική συμμετοχή, και με την αντίστοιχη εντατικοποίηση των ενεργειών του προσωπικού πωλήσεων και συμβούλων πελατών τους κατά την επιμήκυνση της περιόδου προσφοράς κατά δύο εβδομάδες, ώστε να εξασφαλισθεί η μέγιστη συμμετοχή ομολογιούχων επενδυτών, εγκρίνεται καταβολή πρόσθετης αμοιβής 3.600.000 ευρώ».

Wilmington Trust UK

Στο εξειδικευμένο γραφείο Wilmington Trust UK που ανατέθηκαν με απόφαση του τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη (ΦΕΚ 436/Β/24-2-2012) καθήκοντα εμπιστευματοδόχου η δαπάνη είχε προβλεφθεί στα 170.000 ευρώ για το 2012 και μέχρι ποσού 40.000 ετησίως για τα έτη 2013-2042.

Allen and Overy white&case- δικηγορικό γραφείο Κουταλίδη

Στους νομικούς οίκους Allen and Overy white&case και δικηγορικό γραφείο Κουταλίδη για νομική υποστήριξη προς το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF) (ΦΕΚ 1661/Β/15-5-2012) και την Οργανωτική Επιτροπή των Ιδιωτών με σκοπό το υψηλότερο δυνατό ποσοστό συμμετοχής στην ανταλλαγή ομολόγων του ιδιωτικού τομέα (PSI), η απόφαση όριζε ότι η συνολική δαπάνη θα ανέλθει στο ποσό των 3.383.000 ευρώ.

Η επαναγορά

Για το Debt buy back ανατέθηκαν καθήκοντα Joint Dealer Managers στους Βασικούς Διαπραγματευτές Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου Deutsche Bank AG και Morgan Stanley. Επιπροσθέτως, ανατέθηκαν καθήκοντα Lead Structuring Agent στην Deutsche Bank και καθήκοντα νομικού συμβούλου στην Cleary, Gottlieb Steen&Hamilton LLP (ΦΕΚ 3189/Β/30-11-2012). Η απόφαση όριζε ότι «η δαπάνη παροχής των συγκεκριμένων υπηρεσιών εκ μέρους των τραπεζών Deutsche Bank AG, London Branch και Morgan Stanley & Co. International plc, για την υλοποίηση της διαδικασίας επαναγοράς των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, συναρτάται από το μέγεθος του ονομαστικού ποσού ομολόγων που θα επαναγορασθεί και σε κάθε περίπτωση δεν θα υπερβεί τα 11.700.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των λοιπών και βοηθητικών εξόδων και θα καταβληθεί μετά την ολοκλήρωση της επαναγοράς, ενώ σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της επαναγοράς θα καταβληθεί αποζημίωση ύψους έως 700.000 ευρώ για την κάλυψη νομικών και λοιπών εξόδων».

http://www.dealnews.gr

Το μυστήριο του γιγαντιαίου βράχου Waffle

Ένας γιγαντιαίος βράχος στη δυτική όχθη της λίμνης Jennings Randolph συνεχίζει να συγχύζει τους ερευνητές και του επισκέπτες.


Η αινιγματική δικτυωτή διαμόρφωση που αποτυπώνεται στην πλευρά του βράχου, πρόκειται για μια απλή γεωλογική παραξενιά ή είναι το υπόλειμμα μιας αρχαίας τεχνολογίας, το πρόβλημα είναι ότι η πέτρα χρονολογείται πριν 250.000.000 χρόνια.

Είναι από τα μεγαλύτερα αινίγματα της Αμερικής, και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η Waffle Ρock θεωρείται ένα μυστήριο. Το κουβάρι των γεωμετρικών σχημάτων είναι τόσο καλά και άριστα δομημένα, ώστε είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι αυτό είναι ένα φυσικό φαινόμενο.

Αν όμως δεν πρόκειται για φυσική δομή, αυτό θα σήμαινε ότι η καταγωγή της αποδίδεται σε έναν αρχαίο πολιτισμό, που είχε στην κατοχή του μια άγνωστη προηγμένη τεχνολογία.

Μάλιστα μερικοί πιστεύουν ότι ο βράχος δείχνει σαφέστατα, δείχνει σημάδια που προκαλούνται από την έντονη ακτινοβολία που απέμεινε από την ανασκαφή ενός διαστημικού σκάφους, που προσγειώθηκε στη γη αιώνες πριν, ή ίσως πιο πρόσφατα.Το γεγονός είναι ότι μέχρι να υπάρξει μια οριστική απάντηση, ο καθένας μπορεί να φανταστεί ότι θέλει.

Ο βράχος Waffle βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις Δυτικές όχθες της λίμνης Jennings Randolph,που βρίσκεται στην πλατεία όπου ο πρόσβαση είναι προς το παρατηρητήριο της λίμνης.

Η λίμνη Jennings Randolph είναι μια δεξαμενή που ολοκληρώθηκε το 1981 από το Army Corps of Engineers, ως αποθεματικό νερού έκτακτης ανάγκης για την πόλη της Ουάσιγκτον, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όπως γράφει η Saturday Evening Post, η ανακάλυψη του βράχου έγινε το 1984,που ονομάστηκε ``ξύλινη γλώσσα``λόγω του κλιμακωτού γεωμετρικού μοτίβου,που μοιάζει με τα σημάδια που αφήνει το πλέγμα που χρησιμοποιείται για να μαγειρέψουν τις διάσημες βάφλες.

Η επιστημονική κοινότητα πιστεύει ότι ο βράχος είναι ένας φυσιολογικός σχηματισμός..Παραδέχονται όμως ότι αυτοί οι σχηματισμοί είναι αρκετοί σπάνιοι. Η μόνη άλλη γνωστή παρόμοια πέτρα βρίσκεται στην Ανατολική πλευρά του Τea Creek Mountain στην Pocahontas County στη Δυτική Βιρτζίνια.

Πολλοί πιστεύουν ότι θα μπορούσε είναι σημάδι που άφησε πίσω του ένα διαστημόπλοιο που επισκέφθηκε τη γη πριν από εκατομμύρια χρόνια. Εναλλακτικοί ιστορικοί θεωρούν ότι είναι απομεινάρια ενός αγνώστου πολιτισμού που ζούσε στον πλανήτη μας, κατά την αρχαιότητα και είχαν στην κατοχή τους εξελιγμένη τεχνολογία, αδιανόητη για εμάς.
 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/09/waffle.html

Quant e-Sportlimousine: Το υπερ-αυτοκίνητο που «καλπάζει» με… θαλασσινό νερό | Βίντεο

Τα σπορ αυτοκίνητα μέχρι τώρα δεν φημίζονταν για τον περιβαλλοντικό τους χαρακτήρα. Το τοπίο αυτό έρχεται να ταράξει το επαναστατικό ηλεκτροκίνητο όχημα Quant e-Sportlimousine το οποίο κινείται με τη «δύναμη του ωκεανού» όπως αναφέρει το διαφημιστικό του σποτ ή αλλιώς, με αλμυρό νερό, και φέρει την υπογραφή της εταιρείας Nanoflowcell AG, με έδρα στη Βαντούζ, στο Πριγκιπάτο του Λίχτενσταϊν.


Το «αλμυρό» σπορ αυτοκίνητο για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, κερδίζοντας έτσι επάξια μια θέση δίπλα στην υβριδική McLaren P1 της βρετανικής McLaren Automotive.


Προηγμένη τεχνολογία φιλική προς το περιβάλλον
Τον περασμένο Μάρτιο το εντυπωσιακό τετραθέσιο όχημα έκανε το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2014. Λίγους μήνες αργότερα, το Quant με ιπποδύναμη 960 HP (680 kW) και αυτονομία κίνησης 600 χλμ., διαθέτει πλέον την άδεια για να «καλπάζει» ελεύθερα στους ευρωπαϊκούς δρόμους.



Το καινοτόμο σύστημα κίνησής του μοιάζει με εκείνο των κυψελών καυσίμου υδρογόνου, χρησιμοποιώντας ωστόσο αλμυρό νερό για την αποθήκευση ενέργειας.
Για την ώρα η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει την τιμή του μονάκριβου μοντέλου της. Αναλυτές εκτιμούν παρόλα αυτά, ότι λόγω της εκλεπτυσμένης τεχνολογίας που διαθέτει το Quant αναμένεται να σκαρφαλώσει στα 1,3 εκατ. ευρώ.



Δημοσιεύτηκε στο "ΤΟ ΒΗΜΑ science" την Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014
http://stergiog.blogspot.com/2014/09/quant-e-sportlimousine.html 

Καινοτόμο φάρμακο μειώνει στο μισό τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου

Ένα νέο πειραματικό φάρμακο που ανήκει στην κατηγορία των αναστολέων της πρωτεΐνης PCSK9, και στοχεύει στη μείωση της χοληστερόλης, μειώνει στο μισό τον αριθμό των εμφραγμάτων και των εγκεφαλικών επεισοδίων, σύμφωνα με κλινική μελέτη που παρουσιάστηκέ στο Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, στη Βαρκελώνη.

Αν και τα αποτελέσματα δεν είναι καταληκτικά, επειδή η μελέτη ήταν αναδρομική, παρέχουν όμως τις πρώτες αποδείξεις ότι η φαρμακευτική στόχευση της πρωτεΐνης PCSK9 μπορεί να μειώσει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο για εκατομμύρια ασθενείς.

Η δραστική ουσία alirocumab, που αναπτύσσουν από κοινού οι φαρμακευτικές εταιρείες Sanofi και Regeneron Pharmaceuticals, ανήκει στη νέα κατηγορία των αναστολέων PCSK9, η οποία έχει επίσης προκαλέσει το ενδιαφέρον των Amgen και Pfizer.

Οι αναστολείς PCSK9 έχουν στόχο τη μείωση της LDL («κακής») χοληστερόλης με έναν τελείως διαφορετικό μηχανισμό από τις στατίνες. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στο επιστημονικό συνέδριο προκάλεσε ενθουσιασμό, καθώς δεν αποκλείεται το 2015 η alirocumab και άλλα φάρμακα της ίδιας κατηγορίας να είναι διαθέσιμα για ευρεία χρήση.

Να σημειωθεί ότι, τον περασμένο Ιούλιο δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα εννέα μεγάλων ερευνών που έδειχναν ότι η alirocumab μειώνει την LDL χοληστερόλη. Τα νεότερα δεδομένα προέρχονται από την εσωτερική ανάλυση της ασφάλειας μιας εκ των μελετών αυτών, όπου επιβεβαιώνεται ότι οι ασθενείς που πήραν alirocumab ήταν λιγότερο επιρρεπείς σ’ έναν συνδυασμό καρδιαγγειακών επεισοδίων, περιλαμβανομένου του καρδιακού θανάτου, του εμφράγματος, του εγκεφαλικού επεισοδίου και της στηθάγχης που χρήζει νοσηλείας.

Και οι δύο ομάδες ασθενών πήραν στατίνες συνδυαστικά με alirocumab ή εικονικό σκεύασμα. Στην ομάδα παρέμβασης, το 1,4% των ασθενών υπέστη μείζον καρδιαγγειακό επεισόδιο, έναντι του 3% της ομάδας ελέγχου.

Η μελέτη Odyssey Long Term, στην οποία συμμετέχουν 2.341 ασθενείς, αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2015, αν και τα πρώιμα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα είναι ξεκάθαρα.

«Τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά», σχολίασε η Δρ Τζένιφερ Ρομπινσον, καρδιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, επικεφαλής της μελέτης.

Να σημειωθεί ότι προς το παρόν καμιά άλλη φαρμακευτική εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει στοιχεία που να δείχνουν μειωμένο καρδιαγγειακό κίνδυνο από τους αναστολείς PCSK9.

Πάντως, η Amgen την περασμένη εβδομάδα έγινε η πρώτη εταιρεία που υπέβαλλε φάκελο έγκριση για τη δραστική ουσία evolocumab, που ανήκει στους αναστολείς της PCSK9.

Κι ενώ η εμπορική μάχη των εταιρειών συνεχίζεται, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι είναι ακόμα αβέβαιο αν οι αναστολείς PCSK9 θα αποδειχθούν διαφορετικοί μεταξύ τους.

Πάντως, τα προκαταρκτικά θετικά αποτελέσματα της alirocumab ενδεχομένως να πείσουν τους ασφαλιστικούς φορείς να αποζημιώνουν τη νέα αυτή κατηγορία φαρμάκων, πολύ πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα μιας μεγάλης μελέτης με τη συμμετοχή 18.000 ασθενών, το 2017 ή 2018.

Και οι τέσσερις κλινικές μελέτες που παρουσιάστηκαν στη Βαρκελώνη έδειξαν ότι η alirocumab μειώνει κατά 50% - 60% την LDL χοληστερόλη μετά από 24 εβδομάδες, με μοναδικές παρενέργειες τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού και τη ρινική συμφόρηση.

Οι γιατροί και οι ρυθμιστικές αρχές παρακολουθούν στενά τις ανακοινώσεις για να δουν αν η απότομη μείωση της LDL χοληστερόλης έχει παρενέργειες σε άλλα μέρη του σώματος και κυρίως στον εγκέφαλο.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις, αν και στη μελέτη Odyssey Long Term έχει καταγραφεί μια ασήμαντη στατιστικά τάση προς περισσότερο νευρο-γνωσιακά προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση, οι αναστολείς PCSK9 αρχικά θα στοχεύσουν τα άτομα με σπάνια οικογενή πάθηση που αυξάνει επικίνδυνα τη χοληστερόλη, καθώς και άτομα που έχουν αντίσταση στις στατίνες, αλλά και εκείνους που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για έμφραγμα και δεν καταφέρνουν να ελέγξουν την LDL χοληστερόλη με τα υπάρχοντα φάρμακα. Πρόκειται συνολικά για μια ομάδα 21 εκατομμυρίων ασθενών σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
http://stergiog.blogspot.com/2014/09/blog-post_21.html

Nέμεσις, η αδερφή του ήλιου μας που μπορεί να σπείρει το Θάνατο στη Γη -Πρόκειται για τον Nibiru; (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με τους αστρονόμους είναι πολύ πιθανή η ύπαρξη ενός αδερφικού άστρου με τον ήλιο μας. Το άστρο αυτό το ονομάζουν Νέμεσις.
Επίσης νέες αποδείξεις ότι ο Πλανήτης Νιμπίρου έρχεται στη Γη το Δεκέμβριο του 2014.

Η Νέμεσις έχει συνδυαστεί με την περιοδικότητα της εξαφάνισης της ζωής στη Γη περίπου κάθε 26 εκατομμύρια χρόνια.

Καθώς πλησιάζει το ηλιακό μας το ηλιακό μας σύστημα κάθε 26 εκατομμύρια χρόνια, εκσφενδονίζει κομήτες από τη ζώνη του νέφους Όορτ στα όρια του ηλιακού συστήματος.

Οι κομήτες αυτοί χτυπούν την εσωτερική ζώνη πλανητών του ηλιακού συστήματος σπέρνοντας τον θάνατο.

Το 2003 ανακαλύφθηκε η Σέντνα, ο απόμακρος πλανητοειδής του ηλιακού μας συστήματος

Το 2003 ανακαλύφθηκε ένας πλανητοειδής με μέγεθος μικρότερο της Σελήνης στα πέρατα του ηλιακού μας συστήματος. Ονομάστηκε Σέντνα. Τι ώθησε τη Σέντνα σε τέτοια απόμακρη ελλειπτική τροχιά; Η αδερφή του ήλιου μας η Νέμεσις;

Η Σέντνα σε παράξενη ελλειπτική τροχιά στα πέρατα του ηλιακού μας συστήματος

Είναι τελικά η Νέμεσις ο μυθικός Νιμπίρου; Ή ο Νιμπίρου είναι ένας από τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος της Νέμεσις;

Ένα έτος φωτός μακριά από τον ήλιο μας ένα αστέρι, ένας κόκκινος γίγαντας έχει μπει στη ζώνη κομητών του νέφους Όορτ. Ο Νιμπίρου; Η Νέμεσις;



Δείτε τα βίντεο

Η Νέμεσις η Σέντνα και ο Νιμπίρου
 

Νέες αποδείξεις -ο Πλανήτης Νιμπίρου έρχεται στη Γη το Δεκέμβριο του 2014



Ταϊλάνδη: Φαίνεται ο Νιμπίρου;

Συγγραφή-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένου στα ελληνικά Αόρατα Γεγονότα
aorata-gegonota

ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ….ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΜΕΙ ΜΕ ΤΗΝ: ΑΟΡΝΟ ΠΕΤΡΑ



Τι είναι η άορνος πέτρα;

Στο λεξικό διαβάζουμε:
Η Άορνος Πέτρα ή απλά Άορνος στα (αρχαία ελληνικά: Ἄορνος (άρθρο: ο ή η),[ αγγλικά: Aornos) βρίσκεται στην περιοχή του Σβάτ ή Σουάτ ή περιοχή Σχάνγκλα (αγγλικά: Swat District ή Shangla District) στο Πακιστάν, ήταν η περιοχή όπου έγινε η Πολιορκία της Αόρνου Πέτρας, που ήταν η τελευταία πολιορκία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, «στο αποκορύφωμα της καριέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ως ο μεγαλύτερος Πολιορκητής στην ιστορία», σύμφωνα με τον σύγχρονο βιογράφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ρόμπιν Λάνε Φοξ (αγγλικά: Robin Lane Fox).


Πότε έγινε η πολιορκία;


Η πολιορκία έλαβε χώρα το χειμώνα του 327π.Χ προς την άνοιξη του 326 π.Χ. Η τοποθεσία ταυτίσθηκε ικανοποιητικά με το σύγχρονο βουνό Πιρ-Σαρ (αγγλικά: Pir-Sar) στο Σουάτ, στοΠακιστάν από τον Άουρελ Στάιν (αγγλικά: Sir Aurel Stein) το 1926, και έχει επιβεβαιωθεί και από τους αρχαιολόγους.

Η Άορνος Πέτρα και οι αρχαίες ινδικές δυνάμεις που την περιφρουρούσαν αποτελούσαν σαφώς μια απειλή για τη γραμμή τροφοδοσίας των στρατευμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία απλωνόταν, επικίνδυνα ευάλωτη, πάνω από τον μεγάλο ορεινό όγκο της νότιο-κεντρικής Ασίας, την οροσειρά Χίντου Κους, ή Ινδοκούς, (αγγλικά: Hindu Kush, παστούν – περσικά –ουρντού), ως πίσω στο σημερινό Μπαλκ ή Μπαλχ (αρχαία ελληνικά: Ζαρίασπα ήΒάκτρα, αγγλικά: Balkh ή Bactra, περσικά – παστούν: Balkh; βακτριανά: Baktra)) , αν και ο Αρριανός αναφέρει ως κυριότερη αιτία την ηρωική επιθυμία που είχε ο Μέγας Αλέξανδρος να ξεπεράσει ως απόγονος του, τον ίδιο τον Ηρακλή, ο οποίος φέρεται να είχε αποτύχει να το καταλάβει κατά το μυθολογικά παρελθόν.


Σύμφωνα με τον Αρριανό («Αλεξάνδρου Ανάβασις»), η Άορνος Πέτρα βρίσκεται μεταξύ του Γουραίου ποταμού και της κοιλάδας του Ινδού ποταμού. Ο Γουραίος ποταμός βρίσκεται μεταξύ του Ιμάου όρους (σημερινά δυτικά Ιμαλάια στο βόρειο Πακιστάν) και Σουάστη ποταμού (σημερινός Σουάτ (ποταμός) ή Σβατ (ποταμός) (αγγλικά: Swat River), στο ΒΔ Πακιστάν), ο οποίος βρίσκεται μετά τον Υδάσπη ποταμό (σημερινός Τζέλουμ (ποταμός) ή Γχελούμ, αγγλικά: Jhelum), της περιοχής Παντζάμπ (αγγλικά: Punjab) στο ΒΑΠακιστάν).

Από μελέτες του αρχαιολόγου Άουρελ Στάιν υπολογίζεται ότι η Άορνος Πέτρα σήμερα ονομάζεται Πιρ-Σαρ (Pir-Sar) και βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα δυτικά του Ινδού ποταμού και βόρεια του ποταμού Μπουνέρ (αγγλικά: Buner River) στο βόρειο Πακιστάν, πολύ κοντά στα σημερινά σύνορα με το βόρειο Αφγανιστάν.

Όταν λοιπόν ξεκινάς μια εκστρατεία σίγουρα έχεις αρχικά βάλει έναν στόχο. Δεν ξεκινάς εντελώς τυχαία, αυτό είναι σίγουρο. Ποιο μπορεί όμως να ήταν το ισχυρό εκείνο κίνητρο, εκτός από το κατακτήσεις τις περιοχές…ώστε να ξεκινήσεις αυτό το μεγάλο ταξείδι; Πολλές φορές τα παιδιά από τους γονείς δεν αφήνονται να επιλέξουν για την ζωή τους…έχοντας οι γονείς τις δικές τους επιδιώξεις …γιατί πολλές φορές κρύβονται από πίσω και τα επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά.


Στην προκειμένη περίπτωση η στάση και η θέση της μητέρας του Μ. Αλεξάνδρου Ολυμπιάδα φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο, ώστε να γαλουχήσει το παιδί της σε κάτι μεγάλο. Ως μάνα ασφαλώς δεν θέλει και ούτε επιδιώκει να φύγει και να απομακρυνθεί το παιδί της μακριά της…..όπως θα έκανε κάθε μάνα….αλλά είναι μυημένη όμως στα αρχαία ελληνικά μυστήρια…ώστε δίνει ισχυρό κίνητρο στον γιο της για να πραγματοποιήσει κάτι το μεγάλο. Κι αυτό είναι η Άορνος Πέτρα.

Αυτός είναι ο βασικός και ο τελικός στόχος…διότι εκεί βρίσκεται ο ισχυρός δίαυλος επικοινωνίας με το Σύνπαν…αλλά όμως έχει και μία ιδιαιτερότητα. Είναι κυμαινόμενος….στο πότε να ανοίγει και στο πότε να κλείνει….αφού έχει μεταβλητότητα…οπότε μπορεί να εισχωρεί….αλλά και το αντίθετο….κάθε λογής οντότητα.

Στους δίαυλους επικοινωνίας λειτουργούν άγνωστες για εμάς τεχνολογικές φυσικές δυνάμεις…που μετατρέπουν το φως σε συμπυκνωμένες δέσμες φωτονίων με ασύλληπτες ταχύτητες. Έτσι καθώς πολλαπλασιάζουν την ένταση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων του Διαύλου, απαγορεύουν και την διαφυγή της ισχυρότατης φωτεινής ενέργειας. Ο ανθρώπινος οργανισμός που βρίσκεται στο κέντρο του ενεργειακού αυτού χώρου, τόσο η ισχυρή φωτονική δέσμη…όσο και τα έντονα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, δημιουργούν μια χαλάρωση των δεσμών των κυττάρων και των μορίων της ύλης.

Δηλαδή αραιώνει κατά κάποιον η πυκνότητά της και αποκτά μια λεπτότερη υφή, όπου τείνει να γίνει διάφανη και συντονίζεται με τις υψηλές συχνότητες της φωτονικής δέσμης. Η φωτονική αυτή δέσμη ενισχύεται κατόπιν από την νιονική ενέργεια του ανθρώπινου εγκεφάλου και με την συμπίεση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων μεταπίπτουν σε μια άλλη διάσταση χωροχρονικών διαστάσεων.

Τα ανθρώπινα όντα όταν βρίσκονται μέσα σε διαύλους είναι σε μια κατάσταση αποσυμπύκνωσης και μεταβάλλονται σε ισχυρότατα ηλεκτρομαγνητικά πεδία…όπου δημιουργούν γύρω τους ένα πυκνό και αδιαπέραστο κέλυφος οργόνης.

Τα ενεργειακά ηλεκτρομαγνητικά ρεύματα του Σύμπαντος μπορούν να διασχίσουν μεγάλες αποστάσεις σε πολύ σύντομο χρόνο και να διαπεράσουν τα άστρα και τους πλανήτες και να φθάσουν μέχρι τις παρειές του Σύμπαντος Κόσμου χωρίς την ελάχιστη μεταβολή στην υλική τους σύνθεση.

Η αποσυμπύκνωση, σε ενεργειακούς χώρους, γίνεται σε μια καθορισμένη ώρα και σε καθορισμένη θέση της επιφάνειας. Τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται επίσης στους ναούς στις κορυφές τους και σε ύψος 12 μέτρων…διότι στα 12 μέτρα ο Άνθρωπος παθαίνει αυτό που λέμε ιλίγγους ύψους και νομίζει ότι το κενό τον τραβά προς τα κάτω.

Φυσικά αυτό δεν συμβαίνει όμως ούτε στα 11, ούτε στα 13 μέτρα. Γνωρίζουμε φυσικά ότι ο αριθμός 12 είναι πολύ σημαντικός γι’ αυτό και έχουμε 12 θεούς (6+6) και το διπλό ύψος μας δίνει αντίστοιχα:12Χ12=144 μέτρα και επίσης το ύψος μας δίνει: 12Χ12Χ12 = 1728 μέτρα και στο διπλάσιο αυτού 1728Χ2=3456 μέτρα (3,4,5,6). Αυτά τα φαινόμενα παρουσιάζονται γύρω στο μεσημέρι και τα μεσάνυχτα.



Ο βασικός στόχος εκείνη την περίοδο ήταν να κλείσει αυτή η δίοδος-έξοδος κι αυτό έπρεπε να γίνει από γήινο άνθρωπο…κατόπιν υποβολής και εντολής αν θέλετε…ώστε να μην υπάρξουν κάποια δυσάρεστα αποτελέσματα που θα επιβάρυναν τον πλανήτη γη.

Η Άορνος Πέτρα βρισκόταν στα βόρεια της πόλης Τάξιλα ή Ταξάσιλα. Έτσι η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου είχε να κάμει με την Αρχαία Ινδία και η προέλαση του μεγάλου στρατηλάτη προς τα ανατολικά καθώς η κεντρική του στρατιωτική δύναμη ( Μακεδονικός στρατός) τελικά αποφασίζει να περάσει μέσω του Κυβέριου Περάσματος, το οποίο ήταν και είναι ένα πέρασμα μεταξύ των βουνών εκείνων που σήμερα συνδέει το σύγχρονο Αφγανιστάν με το Πακιστάν.

Εντύπωση μας κάνει όμως ότι μια άλλη μικρότερη δύναμη (με προσωπική εποπτεία του Μ. Αλεξάνδρου) περνάει από μια άλλη διαδρομή (βόρεια), όπου όμως συναντά στο δρόμο της….το χειμώνα του έτους 326 π.Χ. το λεγόμενο φρούριο της Αόρνου, δηλαδή ένα μέρος με υψηλή μυθολογική σημασία για εμάς τους Έλληνες, όπου σύμφωνα με το ελληνικό μύθο ο Ηρακλής είχε αποτύχει τότε να το καταλάβει…όταν ήδη είχε αγωνιστεί στην Ινδία.

Όταν έγινε η άλωση των Ώρων…δηλαδή η αρχαία πόλις Ώρα…δηλαδή πόλη που πιθανολογείται ότι βρισκόταν περίπου στη δυτική όχθη του Ινδού και φαίνεται να είναι πολύ σημαντική…διότι οι υπερασπιστές των Βαζίρων κατάλαβαν ότι ήταν σε δυσχερή και δύσκολη θέση, ώστε να την εγκαταλείψουνν νύχτα την πόλη τους και να καταφύγουν σε μία οχυρή τοποθεσία….όπου το ίδιο έκαναν και οι άλλοι Ινδοί…οι οποίοι εγκατέλειπαν μαζικά τις πόλεις τους και κατέφευγαν σ’ ένα πιο φυσικό οχυρό, την λεγόμενη…Άορνο Πέτρα.

Στο μεταξύ ο Ηφαιστίων και ο Περδίκκας κατάφεραν και οχύρωσαν την Οροβάτιδα τη σημερινή Πεσαβάρ ή Πεσαουάρ και εκεί έζευξαν με γέφυρα τον Ινδό ποταμό. Ο Μέγας Αλέξανδρος λοιπόν με το επιτελείο του…αφού μετέτρεψε σε φρούρια τα Ώρα και τα Μάσσαγα, οχύρωσε τελικά και ταΒάζιρα ως πόλη και μετέβη στον Ινδό…όπου είχε καταληφθεί η πόλη Πευκελαώτιδα και ακολουθούμενος από τους Ινδούς διοικητές της περιοχής, Κωφαίο και Ασσαγέτη, κατέλαβε πολλές μικρές παραποτάμιες πόλεις.

Στα Εμβόλιμα λοιπόν που είναι κοντά στην Άορνο Πέτρα, εγκατέστησε τον στρατηγό Κρατερό και του έδωσε την διαταγή να συγκεντρώσει πολλά εφόδια για μια μακροχρόνια πολιορκία. Αυτό δηλώνει ότι έδινε πολύ μεγάλη σημασία για την κατάληψη…όσο κι αν κρατούσε αυτή….οπότε τα εφόδια έπρεπε να είναι πολλά…για να πετύχει τον βασικό του στόχο και σε περίπτωση που η Άορνος Πέτρα δεν έπεφτε με έφοδο σχετικά γρήγορα….θα βασιζόταν στην εξάντληση των υπερασπιστών της.

Είχε λοιπόν τοξότες, τους λεγόμενους Αγριάνες, την τάξη του Κοίνου τους καλύτερους και τους ελαφρύτερους πεζούς (200 εταίρους και 100 ιπποτοξότες) και κινήθηκε από τα Εμβόλιμα ξανά προς την Άορνο Πέτρα και στρατοπέδευσε κάπου εκεί κοντά. Την επόμενη μέρα μετακίνησε το στρατόπεδο του ακόμη πιο κοντά στο βράχο. Εμφανίστηκαν και τον πλησίασαν μερικοί ντόπιοι κάτοικοι και προσφέρθηκαν έναντι χρημάτων, να του υποδείξουν το πιο ευπρόσβλητο σημείο του βράχου.

Τότε ο Αλέξανδρος έστειλε μαζί τους τον Πτολεμαίο με τους Αγριάνες, τους άλλους ψιλούς και μερικούς από τους πιο επίλεκτους υπασπιστές του….με διαταγή να καταλάβουν την γύρω περιοχή και να εγκαταστήσουν φρουρά και να τον κρατούν πάντα ενήμερο….για το τι συμβαίνει.

Ο Αλέξανδρος περίμενε την κίνηση του Πτολεμαίου που τελικά κατάφερε και πέρασε από ένα δύσκολο δρομολόγιο, όπου δεν έγινε αντιληπτός από τις δυνάμεις των Ινδών και κατέλαβε οχυρώνοντας το στρατόπεδο του με τάφρο και χάντακα.

Τότε ο Μ. Αλέξανδρος αφού είδε το σινιάλο…δηλαδή τον πυρσό που άναψε ο Πτολεμαίος ο Σωτήρ…την επόμενη κιόλας μέρα ξεκίνησε να τον συναντήσει….αλλά όμως οι Ινδοί, που γνώριζαν καλύτερα την κακοτράχαλη εκείνη περιοχή, έφερναν πολύ σκληρή αντίσταση και αρχικά τον εμπόδισαν…γι’ αυτό και ο Μ. Αλέξανδρος αναδιπλώθηκε και εκείνοι στράφηκαν κατά του Πτολεμαίου πιστεύοντας ότι τον είχαν αποκόψει.

Η επίθεση των Ινδών ήταν πολύ σφοδρότατη και παρότι υστερούσαν έναντι των Μακεδόνων σε τοξεύματα, χρειάστηκε λοιπόν να πέσει η νύχτα, για να υποχωρήσουν. Η επιμονή του Αλέξανδρου να ενωθεί με τον Πτολεμαίο….έγινε πραγματικότητα και στέλνει ένα μήνυμα μ’ έναν πιστό Ινδό αυτόμολο (αυτόμολος…είναι αυτός που αυτομόλησε δηλαδή…κατέφυγε στις τάξεις του εχθρού) και με το πρώτο φως της επόμενης ημέρας ξεκίνησε στο δρομολόγιο, που είχε ακολουθήσει και ο Πτολεμαίος.

Κατά το μεσημέρι λοιπόν ήρθαν σ’ επαφή με τους Ινδούς, που βρέθηκαν πλέον μεταξύ των τμημάτων του Πτολεμαίου και του Αλεξάνδρου. Οι Ινδοί φυσικά πολέμησαν πολύ σκληρά, αλλά οι Μακεδόνες του Αλεξάνδρου δεν καταπονήθηκαν και πολύ, επειδή ακριβώς τα τμήματα κρούσης του Αλεξάνδρου διαδέχονταν το ένα το άλλο…κατά κύματα…και στο τέλος και με πολύ μεγάλη δυσκολία….κατά το σούρουπο κατάφεραν και απώθησαν όλους τους Ινδούς από το πέρασμα.


Εκείνο που θέλω να επισημάνω και να τονίσω έως τώρα είναι ότι όλο το επιτελείο του δούλευε συντονισμένα και υπάκουα με άξιους και ικανούς πολεμιστές, αλλά και ένα πολύ λαμπρό επιτελείο με επιστήμονες της εποχής, όπου προέβλεπε κάθε κίνηση του…ώστε να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Η συγκεκριμένη περιοχή της Αόρνου Πέτρας βρίσκεται πιο βόρεια της πόλης Άττοκ ή Αττόκ τηςΠενταποταμίας δηλαδή (της σημερινής περιοχής Παντζάμπ του Πακιστάν) και τότες ήταν μια καλά ενισχυμένη οχυρή θέση στο βουνό και με τα αρκετά στενά φαράγγια, σε μία στροφή του άνω ρου του Ινδού ποταμού…όπου ο φρούριο τους λοιπόν βρισκόταν σε μια επίπεδη κορυφή…στην οποία υπήρχε επάρκεια νερού που υπήρχε από τις τότε φυσικές πηγές και ήταν αρκετά ευρύ ώστε συγχρόνως να καλλιεργείται ανάλογα. Οπότε αυτοί που την υπεράσπιζαν δεν πίστευαν ότι θα κινδύνευαν από οποιαδήποτε ασιτία…σε περίπτωση κάποιας επίθεσης ή πολιορκίας που θα πραγματοποιούνταν από κάποιον αντίπαλο.

Εντύπωση μας κάνει λοιπόν πως μια τέτοια εμμονή για τη συγκεκριμένη περιοχή η οποία ήταν δύσκολη και δύσβατη και γιατί να ταλαιπωρήσει εκεί πάνω το στρατό του…είναι ένα ερώτημα που από στρατηγικής πλευράς αν ήθελε και μόνον να κατακτήσει την περιοχή θα έπρεπε στην ουσία να επιλέγει τις πιο εύκολες γενικά περιοχές με πεδιάδες κατά το πλείστον….για να οδεύει και πιο γρήγορα.

Οι έως τώρα πηγές μας για την Άορνο Πέτρα είναι διαφορετικές…όπου κατά τον Αρριανό η Άορνος Πέτρα ή αλλιώς Πιρ Σαρ ήταν ένας βράχος απρόσβλητος και η μοναδική πρόσβαση ήταν μόνο ένα μονοπάτι, τεχνητό και δύσβατο. Το πόσο δύσκολη ήταν η πρόσβαση τονίζεται από το ελληνικό της όνομα (Ἄ-ορνος), που δηλώνει ότι ούτε «ὄρνις», δηλαδή ούτε πουλί, δεν μπορούσε να την πατήσει.

Ωστόσο πιθανόν και να πρόκειται για εσφαλμένη ετυμολογία, διότι πολύ κοντά στο ελληνικό άορνος βρίσκεται ακουστικά και το σανσκριτικό αβάρνα ή αβαράνα, που σημαίνει φρούριο ή κρησφύγετο. Η Άορνος Πέτρα είχε περιφέρεια περί τα 200 στάδια (37 χιλιόμετρα) και ύψος στο χαμηλότερο σημείο της 11 στάδια (περίπου 2 χιλιόμετρα).

Στην κορυφή του βράχου άφθονο νερό άρδευε δάση και γη, η οποία ήταν εύφορη και αρκετή για να δουλέψουν 1.000 άνθρωποι…δηλαδή ήταν μια τεράστια δυσκολία για τους πολιορκητές και απίστευτη άνεση για τους πολιορκημένους.


Ο Διόδωρος μας γράφει ότι ήταν ένας κυκλικός βράχος, ύψους 16 σταδίων (περίπου 3 χιλιομέτρων) και περιφέρειας 100 σταδίων (περίπου 18,5 χιλιόμετρα), άρα επιφάνειας περί τα 27 τχμ και στους νότιους πρόποδές του έρεε ο Ινδός ποταμός.


Ο Κουίντος Κούρτιος Ρούφος επίσης συμφωνεί ότι στους πρόποδες έρεε ο Ινδός, αλλά την περιγράφει ως κακοτράχαλη, κωνική και με μυτερή απόληξη.


Ας δούμε όμως μία μία όλες τις ενέργειες του Μ. Αλεξάνδρου πριν την κατάληψη.




Σε πρώτη φάση η πιθανή πορεία του Μ. Αλεξάνδρου ως το φυσικό οχυρό της Αόρνου Πέτρας ήταν οι γειτονικές φυλές που αυτομόλησαν ή χρηματίσθηκαν, παραδόθηκαν ή συμμάχησαν με τον Μ. Αλέξανδρο και έτσι προσφέρθηκαν να τον οδηγήσουν στο καλύτερο σημείο πρόσβασης του φρουρίου της Αόρνου Πέτρας. Ολόκληρη λοιπόν η στρατιά του προέλασε προς το σημείο της Αόρνου Πέτρας, που τους υπέδειξαν οι Ινδοί (αυτόμολοι) και λοιπόν στρατοπέδευσε εκεί κοντά.


Ο Πτολεμαίος ο Σωτήρ που έγραψε το βιβλίο «Περί των Πράξεων του Αλεξάνδρου», που δεν σώθηκε, αλλά αναφέρεται σε έργο του Αρριανού, την γνωστή βιογραφία του στρατηλάτη «Αλεξάνδρου Ανάβασις» και ο γραμματέας και στρατηγός του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο Ευμένης ο Καρδιανός, των οποίων τα κείμενα παρείχαν τις βασικές βιβλιογραφικές αναφορές για όλα αυτά στους μεταγενέστερους, όπου πιστοποιούν ότι ο Μ. Αλέξανδρος ενίσχυσε τις δυνάμεις του που στρατοπέδευαν προς τα δυτικά και τις περιφρούρησε με φράκτη και τάφρο.

Αυτό αυξάνει λοιπόν την πιθανότητα στην περιοχή να ιδρύθηκε μια ακόμα Αλεξάνδρεια πόλη με τα χαρακτηριστικά της Μακεδονικής φρουράς, με το όνομα Αλεξάνδρεια Άορνος ή Αλεξάνδρεια Αόρνου Πέτρας, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει σχετική αρχαιολογική επιβεβαίωση γι’ αυτό. Τα σήματα φωτιάς που χρησιμοποιούσε το Μακεδονικό σώμα, προειδοποίησε επίσης τους υπερασπιστές της Αόρνου Πέτρας με αποτέλεσμα να χρειαστούν δύο ημέρες επιπλέον αψιμαχίες στα στενά φαράγγια και τον Αλέξανδρο να εξαναγκάζεται σε ανασύνταξη των δυνάμεών του.


Σε δεύτερη φάση ο Μ. Αλέξανδρος διατάσσει τους στρατιώτες του να κατασκευάσουν τελικά γύρω στους 100 πασσάλους ο καθένας τους, ώστε το μηχανικό σώμα να κλείσει με πρόσχωση τη χαράδρα ανάμεσα στο στρατόπεδό του και την Άορνο Πέτρα.

Εκεί στη βόρεια και ευάλωτη πλευρά που οδηγούσε προς το φρούριο, ο Μ. Αλέξανδρος και οι καταπέλτες του συνάντησαν ως εμπόδιο μια βαθιά χαράδρα. Άρα για να προχωρήσουν οι πολιορκητικές μηχανές και να γεφυρωθεί το φαράγγι, κατασκεύασαν ένα χωμάτινο ανάχωμα με ξυλουργικές εργασίες και έφεραν φερτά υλικά και χώμα.

Οι εργασίες των Μηχανικών του….δημιούργησαν ένα ανάχωμα περίπου στα 50 μέτρα, αλλά η αντιστήριξη που δημιουργήθηκε έγινε πολύ βιαστικά προς τις πλευρές του φαραγγιού κι αυτό κατέρρευσε και κατακρημνίστηκε πέφτοντας απότομα προς τα κάτω, με αποτέλεσμα η αρχική πρόοδος που είχε συντελεστεί να αρχίσει να επιβραδύνεται.

Έτσι οι στρατιώτες διατάχθηκαν να κόψουν και πάλι από 100 πασσάλους ο καθένας και πρώτος ο Μ.Αλέξανδρος άρχισε να ρίχνει χώμα στη πλαγιά από την κορυφή του λόφου…τέτοια εμμονή…όπου είχαν στρατοπεδεύσει οι στρατιώτες του, για να δημιουργήσει πρόχωμα.

Ο στόχος του ήταν να φτάσει στο ύψος του βράχου, ώστε τα τοξεύματά του να πλήττουν τους οχυρωμένους Ινδούς. Την πρώτη ημέρα το πρόχωμα προχώρησε περί το ένα στάδιο (γύρω στα 185 μ). Τις επόμενες δύο μέρες οι εργασίες τους υπό την κάλυψη καταπελτών από το σταθερό έδαφος και σφενδονητών από το πρόχωμα, που απέκρουαν τις επιθέσεις Ινδών κατά των εργαζομένων στην πρόσχωση συνεχίστηκε.

Στην τρίτη φάση και τέταρτη μέρα της πολιορκίας τους….μερικοί στρατιώτες του καταλαμβάνουν ένα ύψωμα που είχε το ίδιο ύψος με την Άορνο Πέτρα. Ο Μ. Αλέξανδρος λοιπόν διατάσσει το μηχανικό του σώμα να στρέψει την πρόσχωση προς εκείνο το ύψωμα, ώστε τα τοξεύματά του να εξαπολύονται κατά των Ινδών από το ίδιο ύψος με εκείνους. Παρ’ όλα αυτά…στο τέλος της τρίτης ημέρας…ένα χαμηλός χωμάτινος λόφος συνέδεε πλέον με το πλησιέστερο άκρο του βουνού τουΠιρ Σαρ και ήταν εφικτή η έναρξη της πολιορκίας.

Ο Μ. Αλέξανδρος όπως πάντα ήταν επικεφαλής και στην πρώτη γραμμή και έδωσε το πρόσταγμα της γενικής επίθεσης, ενώ σύντομα η πρώτη δύναμη κρούσης αποκρούστηκε με την ρίψη ογκόλιθων που εκτοξεύονταν από πάνω προς τα κάτω.

Στην τέταρτη φάση οι Ινδοί εκπλήσσονται από την έντονη επιμονή και την αποτελεσματικότητα των Ελλήνων Μακεδόνων και αναγκάζονται να ζητήσουν διαπραγματεύσεις, αλλά στην πραγματικότητα θέλουν να κωλυσιεργήσουν κάπως, για να εγκαταλείψουν την Άορνο μέσα στη νύχτα.



Ο Μ. Αλέξανδρος λοιπόν το πληροφορείται αυτό, δεν κάνει τίποτα για να τους εμποδίσει, αλλά τους στήνει ενέδρες και τους κατακόπτει κατά τη φυγή τους. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η πρόσχωση τελικά έφτασε μέχρι το ύψος της Αόρνου Πέτρας…άλλωστε δεν ήταν πια απαραίτητο μετά την ήττα των Ινδών.


Έτσι οι Ινδοί είχαν μείνει έκπληκτοι από την επιμονή και την αποτελεσματικότητα του μηχανικού των Μακεδόνων και ζήτησαν διαπραγματεύσεις. Όταν ο Μ. Αλέξανδρος έμαθε ότι σκόπευαν να κωλυσιεργήσουν μέχρι το βράδυ…οπότε και θα ξεγλιστρούσαν από το βράχο, τους διευκόλυνε στην απαγκίστρωση.


Έτσι στο τέλος ο Μ. Αλέξανδρος ολοκλήρωσε την πολιορκία της Αόρνου Πέτρας, σκοτώνοντας μερικούς φυγάδες που δεν παραδόθηκαν, σύμφωνα με τον σύγχρονο βιογράφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ρόμπιν Λάνε Φοξ ή πιο υπερβολικά αναφερόμενα, από τον Αρριανό με μια σφαγή.


Είχε στήσει ενέδρες, τους επετέθηκε και σκότωσε πολλούς κατά τη φυγή τους, επίσης μας λέγει ο Αρριανός. Κατά τον Διόδωρο γράφεται ότι απλώς τους άφησε να διαφύγουν, αλλά αυτή η εκδοχή δεν είναι συνεπής με τη γενικότερη τακτική του.


Ίσως ο Διόδωρος θέλησε να αντισταθμίσει την αρνητική εικόνα του Μ. Αλεξάνδρου, που δίνει στη σφαγή των μισθοφόρων στα Μάσσαγα. Ο Κούρτιος όμως δεν αναφέρει τίποτα για τη μετάβαση του Μ. Αλεξάνδρου από την Άορνο Πέτρα στον Ινδό ποταμό και ξανά πίσω, ούτε για την προετοιμασία μακρόχρονης πολιορκίας, ούτε για την αντίσταση στην προσέγγιση του Μ. Αλεξάνδρου στην Άορνο Πέτρα, ενώ για την κατάληψή της λέει ότι χρησιμοποιήθηκαν αναρριχητές, όπως και στη Σογδιανή Πέτρα.


Μας λέγει ότι οι Ινδοί προέβαλαν αποτελεσματική άμυνα, σκότωσαν αρκετούς αναρριχητές και πανηγύριζαν με τυμπανοκρουσίες επί δύο ημέρες. Εντούτοις για κάποιο λόγο, που ίσως δεν μας εξηγεί ο Ρωμαίος ιστορικός, την τρίτη νύχτα άρχισαν να εγκαταλείπουν το οχυρό.


Τότε ο Μ. Αλέξανδρος διέταξε όλη τη στρατιά να αλαλάξει, οι Ινδοί πίστεψαν ότι δέχονταν γενική επίθεση, πανικοβλήθηκαν και προσπαθώντας να ξεφύγουν μέσα στο σκοτάδι, οι περισσότεροι σκοτώθηκαν στους αδιάβατους γκρεμούς της περιοχής.


Η πολιορκία πραγματοποιήθηκε και ο Μ. Αλέξανδρος ανέβηκε εντός του φρουρίου, αφού ανασύρθηκε ως το γείσο των τειχών σ’ ένα σχοινί. Για τον εορτασμό λοιπόν των επινικίων χτίστηκε ένας ναός και έγιναν θυσιαστήρια προς την Νίκαια Αθηνά, τα ίχνη της οποίας εντοπίστηκαν από τον Άουρελ Στάιν το 1926.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ως κατακτητής….αν και μακριά από τη χώρα του ευχαριστεί τη θεά Αθηνά….και ειδικά αυτήν…διότι αυτό που ήδη είχε επιτελέσει…δηλαδή στο να φθάσει εκεί στην Άορνο πέτρα ήταν κάτι το πολύ σημαντικό μιας και η Θεά Αθηνά είναι η θεά της στρατηγικής και του πολέμου και από την άλλη με τη Σοφία της θα επιτελούσε να κλείσει την Άορνο Πέτρα…δηλαδή τον δίαυλο επικοινωνίας.

Έτσι λοιπόν ο Μ. Αλέξανδρος καταλαμβάνει τον βράχο, τον οποίο ο μύθος ήθελε ως απόρθητο ακόμη και από τον Ηρακλή. Πιθανόν λέγεται ότι να μην πρόκειται ακριβώς για τον Ηρακλή του Ελληνικού Πανθέου κι ο Αρριανός μας δίνει την εκδοχή και πιστεύει ότι μάλλον πρόκειται για τοπικό μύθο, τον οποίο οι επικοινωνιολόγοι του Μ. Αλεξάνδρου ευχαρίστως υιοθέτησαν την ιστορία αυτή για να μεγεθύνουν έτσι το κατόρθωμά του. Στη συνέχεια οι Ινδοί που τον καθοδήγησαν δεν έχασαν φυσικά…αφού πήραν 80 τάλαντα ο καθένας ως αμοιβή για τις υπηρεσίες τους.


Εκεί λοιπόν στην κορυφή του βράχου ο Μ. Αλέξανδρος κάνει θυσίες στην θεά Αθηνά Νίκη και κατασκευάζει ένα φρούριο…όπου στη συνέχεια εγκατέστησε ως φρούραρχο τον Σισίκοτο και έναν Ινδό αυτόμολο.

Ο επόμενος στόχος του Μ. Αλεξάνδρου μετά την Άορνο Πέτρα και στις αρχές της άνοιξης του επόμενου έτους…δηλαδή του 326 π.Χ., ήταν να συνδυάσει τις δυνάμεις του με αυτές του βασιλιά Ταξίλη, που ήταν βασιλιάς του ινδικού βασιλείου των Τάξιλα ή Ταξάσιλα, ενάντια του γείτονά του βασιλιά Πώρου που ήταν ο βασιλιάς της περιοχής του ποταμού Υδάσπη.

Ο Μ. Αλέξανδρος ήταν πλέον ελεύθερος να συνεχίσει το ταξίδι του στην Πενταποταμία και η φήμη του αήττητου φαινόταν να δημιουργείται μετά την Περσία και για την Αρχαία Ινδία…όπου θα ακολουθούσε σύντομα η επίσης νικηφόρος Μάχη του Υδάσπη.


Ο υποφαινόμενος λοιπόν που σας γράφει το άρθρο αυτό…σας δηλώνει ρητά και απερίφραστα ότι ο χώρος αυτός είναι μία πύλη εισόδου-εξόδου χωρίς σταθερότητα, όπου παρατηρείται δραστηριότητα των υπερβατικών οντοτήτων και μυστηριώδη αφύσικα φαινόμενα.




Οι λεγόμενοι αθάνατοι και οι υπερβατικές οντότητες του Γαλαξία μας όταν βρίσκονται στο νιονικό πεδίο αντιλαμβάνονται την έναρξη της νέας δημιουργίας, από τις ασύλληπτες φωτολάμψεις που γίνονται στις πύλες, φαινόμενα που μας δίνουν το σύνθημα της έναρξης των νέων δημιουργικών δραστηριοτήτων….όπως επίσης είναι και τα σημερινά μας χρόνια με το κλείσιμο του Ενιαυτού του Πλάτωνος.


Οι υπερβατικές Οντότητες που συνλειτουργούν στον πλανήτη μας έχουν διαφορετικές μορφές ενέργειας μέσα στο χωροχρόνο και επίπεδα ενέργειας υψηλών συχνοτήτων σε υψηλότερα πνευματικά και ψυχικά επίπεδα….από τους γήινους.


Έτσι με τον κατάλληλο έλεγχο και την άσκηση των δυνάμεων του εγκεφάλου του, αφού μυήθηκε ο Μ. Αλέξανδρος…τα προηγούμενα χρόνια από τη Μητέρα του και όχι μόνον…μπόρεσε και προκάλεσε την διάρρηξη της ουδέτερης υπόφυσης του αποκτώντας το υλικό σώμα διάφορες υπερφυσικές ιδιότητες….κι αυτό έγινε μόνον στην Άορνο Πέτρα.


Η εθελοντική προσφορά και συμμετοχή του Μ. Αλεξάνδρου στην εκστρατεία είχε ως σχέδιο σωτηρίας του πλανήτη της Γαίας και την ανέλιξη του ανθρώπινου είδους. Η ψυχή του όταν πέθανε ως μια φωτογενής ύλη και με τα συστατικά της ουσίας του Ζωοφόρου Φωτός ανανεώθηκε και στη συνέχεια από μόνη της αναπαράχθηκε και δεν φθάρθηκε…διότι ήταν πλέον αθάνατη.


Οι ψυχές οφείλουμε να ξέρουμε ότι είναι απολήξεις των ακτινών του Αέανου Φωτός Η κάθε ψυχή μας κατά τη στιγμή της σύλληψής της, είναι άυλη και αόρατη. Είναι ένα συμπυκνωμένο ενεργειακό (νέφος) μια γενεσιουργός ουσία, λεπτοφυής σαν μια αναθυμίαση.


Οι καλές μας πράξεις κατά τη διάρκεια της εδώ ζωής μας…μας διατηρούν αναλλοίωτους με το αντικαθρέφτισμα του θείου Όντος βελτιώνοντας την εικόνα του σώματος μας…που φιλοξενεί την Ψυχή. Αντίθετα οι κακές μας πράξεις μας αλλοιώνουν και μας καταστρέφουν εντελώς.


Η ψυχή μας εξελίσσεται ταχύτερα από το σώμα μας και είναι απόλυτα ελεύθερη ως προς τις επιλογές της…διότι έτσι οικοδομεί το σώμα μας πάντα σύμφωνα με τις δικές της επιθυμίες. Όταν αποκτήσει πλήρη συνείδηση των δυνατοτήτων της, κυβερνά την προσωπικότητα του ατόμου και αποκτά έτσι την πνευματική της υπόσταση.

Ο Μ. Αλέξανδρος προτού κλείσει την Άορνο πέτρα (ΠΥΛΗ) τελικά επικοινωνεί με θείες Οντότητες και αποκτά τη κατάλληλη Γνώση….εκείνη ακριβώς τη στιγμή. Φανταστείτε τη μέθη εκείνης της στιγμής…διότι πλέον νιώθει ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο…γιατί επιτελεί θείον Έργον…για όλο τον Πλανήτη Γαία. Για εκείνον λοιπόν ή για εκείνους που κατάφεραν στη διάρκεια της εδώ ζωής τους να ζήσουν εις τις ανώτερες σφαίρες της Ψυχής, ο αστρικός εξαγνισμός τους έγινε εις τον αστερισμό του Ωρίωνα…διότι εκεί υπάρχουν πιο ευνοϊκές συνθήκες και αποβάλλονται ευκολότερα οι γήινες πλάνες.


Το βάρος που επέλεξε τελικά να φέρει εις την πλάτη του….ήταν ογκώδες…αλλά μην γελιέστε ο Μ. Αλέξανδρος δούλευε για τον εαυτό του….δηλαδή όπως θα έκανε και κάθε γήινος….διότι έπρεπε να φέρει εις πέρας την Αποστολή του. Μετά από αυτή την επιτυχία υπήρξε παραζάλη και μέθη…και χρειάζεται να έχεις πολύ σωστή ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ μέσα σου για να αντέξεις μια τόσο μεγάλη επιτυχία….που ήταν πνευματικής υφής.


Κανονικά θα έπρεπε να γυρίσει πίσω…στην πατρίδα του…τη Μακεδονία…που όπως σας έχω γράψει και παλιότερα…σημαίνει μακρινή γη…σε αναφορά από πρώτο σημείο του πλανήτη Γη που είναι ο Ταύγετος…αλλά όμως ο Μ. Αλέξανδρος πλέον έχασε τον δρόμο του…διότι πλέον δεν υπήρχε ανώτερος στόχος.


Ως ανώτερη ψυχή θα είχε το δικαίωμα της επιλογής της επόμενης του ενσάρκωσης…όσες φορές και όσες θα απαιτούνταν για να φθάσει εις την τελειότητα και στο πεδίο της προσωπικής του ευδαιμονίας.


Πλέον δεν είχε και μεγάλο νόημα η συνέχεια για αυτόν….αλλά όμως έφερε οπίσω του έναν μεγάλο στρατό και πολλούς ειδικούς επιστήμονες…συν το ότι μετά από μια τόσο Λαμπρή επιτυχία….κλείνοντας την Άορνο Πέτρα…έχασε και το ενδιαφέρον του….αλλά δεν μπορούσε να κάμει και πίσω….μιας και δεν μπορούσε δημόσια να αποκαλύψει τον πραγματικό σκοπό του…την πραγματική αποστολή του….οπότε συνέχισε ένα δρόμο χωρίς γυρισμό….και προσέξτε έναν πολύ σύντομο χρόνο και με τα μέσα που είχε τότες….σε μια 10ετία μόνον…και πέθανε και νέος…!


Πολλοί εικάζουν για αρρώστια ή δολοφονία…αλλά κανένας δεν μας έδωσε και μια άλλη εκδοχή ότι θα μπορούσε και να είχε αυτοκτόνησει…μιας και δεν είχε πλέον μεγάλο νόημα η ζωή του.


Στο γήινο πεδίο λόγω της υλικής κατάστασης πολλές φορές η Ψυχή μας εξοστρακίζεται από τη σφαίρα της αποστολής της και υποκύπτει στην έντονη έλξη των υλικών απολαύσεων.


Το ίδιο έπαθε σε κάποια στιγμή και ο Μ. Αλέξανδρος…ώστε να μην μπορεί να θέσει σε απόλυτο έλεγχο τον εαυτό του και τις επιθυμίες του.


Οι αναφορές όπως του Φιλόστρατου εις τα ες τον Τυανέα Απολλώνιον, βιβλίον 2, παράγραφος 10) μας λέγει: «`Ακουσε όμως ότι την κατέλαβε ο Αλέξανδρος και ότι ονομαζόταν Άορνος όχι γιατί είχε ύψος δεκαπέντε στάδια, αλλά γιατί τα ιερά πτηνά πετούνε πάνω από αυτό το ύψος και γιατί στην κορυφή της λένε πως υπάρχει ρήγμα που τραβάει τα πτηνά που πετούνε από πάνω, κάτι που μπορεί να δει κανείς στην Αθήνα στον πρόδομο του Παρθενώνος».


Το ρήγμα λοιπόν αυτό είναι ο δίαυλος.




Επίσης ο Στράβωνας μας λέγει για το ρήγμα που υπήρχε στην κορυφή της Αόρνου Πέτρας (Γεωγραφικά, βιβλίον 14, παράγραφος 11): «Είναι σπήλαιον ιερό, το οποίο λέγεται χαρώνιο, ολέθριο που έχει αποφράδα». «εστί σπήλαιον ιερόν χαρώνιον λεγόμενον, ολέθριον έχον αποφράς» ΑΠΟΦΡΑΣ= ΠΥΛΗ….δηλαδή έξοδος και είσοδος του ολέθριου Χάροντος. «Αποφράς είναι η πύλη την οποίαν οι Αρχαίοι Πρόγονοί μας εθεώρουν ως είσοδον και κάθοδον εις τον Άδην βλέπε ( ΛΕΞΙΚΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ , Γ. Πάπε , Ε. Στεφάνου , Φ. Πασσόβ ).


Ο συγκεκριμένος Δίαυλος είναι ένας δίαυλος προώθησης και επαναρρόφησης αιθερικών ιόντων που προορίζονται για την ανάπλαση και την βίωση των εκ του Ταρτάρου επί της Χθονός των ανελθόντων και ανερχομένων ανθρωπομο ρφοποιούμενων Όντων.

Για να το πω πιο λιανά εκείνη την περίοδο είχαμε στον πλανήτη Γη πολύ αρνητικές ενέργειες και αν έφευγαν προς τα άνω θα δημιουργούσαν πρόβλημα…αλλά επίσης ο Δίαυλος αυτός ήταν ένας χώρος εισβολής και νέων Όντοτήτων από το διάστημα και ο Μ. Αλέξανδρος έκλεισε τις πύλες των Ινδιών από τις οποίες έμελλε να βγούνε 72 βασιλείς με τον λαό τους: Κατά το έτος εκείνο θ’ ανοίξει ο Κύριος τις πύλες των Ινδιών που έκλεισε ο βασιλιάς των Μακεδόνων Μ. Αλέξανδρος. όπου θα βγούνε τότε από εκεί οι 72 βασιλείς με τον λαό τους, τα λεγόμενα βδελυρά έθνη, που είναι πιο σιχαμερά από κάθε αηδία και δυσωδία. Αυτά θα διασκορπισθούν σ’ όλο τον κόσμο. Θα τρώνε ζωντανούς τους ανθρώπους και θα πίνουν το αίμα τους.


Επίσης ο Πλούταρχος, Περί Ίσιδος και Οσίριδος, παράγραφος 356… μας γράφει ότι: «Ο Τυφώνας απέκτησε συνωμότες εβδομήντα δύο άνδρες».

Επίσης και ο περιηγητής του 6ου αιώνα π.Χ. ο Σκύλαξ, ο οποίος περιόδευσε στην Ινδία έπειτα από εντολή του βασιλιά των Περσών Δαρείου για να καταγράψει τα έθνη και τις φυλές της μας γράφει για τους Κυνοκέφαλους (Περί Ινδών): «Υπήρχαν στα βουνά του Ινδού ποταμού και της κεντρικής Ινδίας, όπου ζούσαν σε σπηλιές και υπόγειες στοές, άνθρωποι που είχαν κεφάλι σκύλου. Και όλοι τους, άνδρες και γυναίκες, είχαν μία μεγάλη ουρά». Ακόμη στους Κυνοκέφαλους αναφέρεται επίσης και ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Μέγας Φώτιος (810-893 μ.Χ.)


Στον (Πλάτων, Φαίδων) μας λέγει ότι ο κάτω Κόσμος είναι ένας χώρος με


τεράστιες κοιλότητες εις το εσωτερικό της Γης, οι οποίες συνδέονται μεταξύ


τους με στοές, ενώ στην επιφάνεια της Γης υπάρχουν στόμια τα οποία


αποτελούν εισόδους που οδηγούν στο εσωτερικό της.


Όσο για τις περιοχές εις το εσωτερικό της γης, αυτές είναι συνέχεια των


κοιλωμάτων της και υπάρχουν πολλές περιμετρικά σ’ όλη τη γη. Άλλες είναι


βαθύτερες και πιο ανοιχτές απ’ αυτήν που κατοικούμε εμείς, άλλες πάλι είναι


πιο βαθιές, αλλά το χάσμα τους είναι μικρότερο από το χάσμα του δικού μας


τόπου, όπου υπάρχουν ωστόσο μερικές που είναι μικρότερες στο βάθος και πιο


πλατιές από τον δικό μας τόπο.


Όλες αυτές οι περιοχές κάτω από τη γη συγκοινωνούν μεταξύ τους σε πολλά


σημεία, με τρύπες άλλοτε στενότερες και άλλοτε φαρδύτερες και βγάζουν


κάπου.

Επίσης ο Όμηρος μας γράφει: «Πολύ μακριά, στο σημείο όπου κάτω από τη γη


υπάρχει το πιο βαθύ βάραθρο»… αυτό δηλαδή…που και ο ίδιος σε άλλα σημεία


και πολλοί από τους ποιητές έχουν αποκαλέσει Τάρταρο.


Ακόμη και στην Αποκάλυψη του Ιωάννη γίνεται λόγος γι’ αυτούς που είναι


κάτω από τη γη (κεφάλαιον 5, στίχος 3): «Και κανείς δεν μπορούσε, ούτε απ’


αυτούς που είναι στον ουρανό, ούτε απ’ αυτούς που είναι στη γη, ούτε απ’


αυτούς που είναι κάτω από τη γη ν’ ανοίξει το βιβλίο, ούτε να το κοιτάξει.»

Εντύπωση μας κάνει επίσης ο (Ψευδοκαλλισθένης, στο Αλεξάνδρου Πράξεις).


«[…] Συνάντησα (ο Αλέξανδρος), επίσης, πολλά έθνη που έτρωγαν σάρκες


ανθρώπων και έπιναν το αίμα ζώων και θηρίων σαν νερό.


Τους νεκρούς τους δεν τους έθαβαν αλλά τους έτρωγαν. […] τους επιτέθηκα,


σκότωσα με το σπαθί μου πολλούς από αυτούς και υποδούλωσα την χώρα τους.


[…] και τράπηκαν σε άτακτη φυγή. […] μέχρι που οχυρώθηκαν πίσω από τα δύο


βουνά που λέγονται Μαζοί του Βορρά και δεν υπάρχει άλλη είσοδος ή έξοδος


εκτός από αυτήν ανάμεσα στα δύο βουνά. […] Και μεταχειρίστηκα κάθε μέσο,


ώστε να μην έχουν άλλη έξοδο πλην αυτής […].


Και στο σημείο αυτό έκτισα χάλκινες πύλες πλάτους είκοσι δύο πήχεων και


ύψους εξήντα, και τις πέρασα μέσα έξω με ασβέστη ώστε να μην μπορούν να τις


ανοίξουν ούτε με φωτιά, ούτε με σίδερο, ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.


Γιατί ο ασβέστης σβήνει τη φωτιά και σπάει τα σίδερα.


Έξω από αυτές τις φοβερότατες πύλες έκτισα άλλη οικοδομή με σκληρές


πέτρες, που καθεμιά τους είχε πλάτος έντεκα πήχες, ύψος είκοσι και μήκος


εξήντα. Έτσι λοιπόν ασφάλισα τη νέα αυτή οικοδομή, πότισα τις πέτρες με


κασσίτερο, τον οποίο ανέμειξα με μολύβι και την πέρασα με “ασικύτινο”, ώστε


τίποτε να μην μπορέσει ποτέ να τις ανοίξει, και τις ονόμασα πύλες της Κασπίας.


Εκεί μέσα έκλεισα είκοσι δύο βασιλείς.


Τα ονόματα αυτών των εθνών είναι Μαγώγ, Γωθ, Κυνοκέφαλοι, Νούνοι,


Φονοκέρατοι, Συριασοροί, Ίωνες, Καταμόργοροι, Ιμαντόποδες, Καμπάνες,


Σαμάνδρεις, Ιππύεις, Επάμβοροι»


«Ω Μωάμεθ! Θα σ’ ερωτήσωσι περί του Ζουλ-Καρνέϊν, αποκρίθητι• θα διηγηθώ


υμίν την ιστορίαν αυτού. Ωρίσαμεν την εξουσίαν αυτού επί της γης και τω


παρεχωρήσαμεν τα μέσα ίνα εκτελέση παν ό,τι εβούλετο ακολουθών οδόν τινά.


Ώδευσε μέχρις ου έφθασεν εις την δύσιν, είδε δύοντα τον Ήλιον εν βορβορώδει


τινί πηγή, πλησίον δ’ αυτής εύρε λαόν. Είπομεν αυτώ• Ω Δίκερως! Δύνασαι να


τιμωρήσης τον λαόν τούτον, ή να μεταχειρισθής αυτόν ευμενώς.


Θα τιμωρήσω, απεκρίθη ούτος, πάντας τους ασεβείς και είτα θα εγκαταλείψω


αυτούς τω Θεώ όστις σκληρώς θα τους τιμωρήση. Αλλ’ όστις πιστεύση και


πράξη το αγαθόν θα αμειφθή εξαιρέτως, και θα αναθέσω αυτώ διαταγάς ας


θέλει απόνως ακτελέσει.


Ο Δίκερως εκ νέου ανέλαβε την πορείαν αυτού. Έως ου έφθασεν εις το μέρος


εις ο ανατέλλει ο Ήλιος επί τινός λαού εις ον ουδέν εδώκαμεν προς προφύλαξίν


του εκ της θερμότητος αυτού. Ναι, ούτως έχει, και γιγνώσκομεν πάντας τους


μετ’ αυτού. Και ηκολούθησεν ετέραν οδόν. Μέχρις ου έφθασε μεταξύ δύο


προχωμάτων, εις τους πρόποδας των οποίων κατώκει λαός μόλις εννοών


διάλεκτον τινά.


Ο λαός ούτος είπεν αυτώ• Ω Δίκερως! Ο Γωγ και Μαγώγ διαφθείρουσιν την


γην.


Δύνασαι αντί αμοιβής να εγείρης φραγμόν μεταξύ υμών; Η υπό του Κυρίου μου,


απεκρίθη ούτος, χορηγηθείσα μοι εξουσία, είναι μεγαλυτέρα αμοιβή της


υμετέρας. Αρκεί να με συνδράμετε μετά προθυμίας, και θέλω εγείρει φραγμόν


μεταξύ υμών.


Κομίσατέ μοι διαφόρους σιδηράς πλάκας αρκούσας ίνα πληρώσι το μεταξύ των


δύο ορέων διάστημα, φυσήσατε το πυρ μέχρις ου πυρακτωθή ο σίδηρος.


Έπειτα είπε• κομίσατέ μοι αναλελυμένον χαλκόν όπως χύσω αυτόν άνθωθεν.


Ο δε Γωγ και Μαγώγ δεν θα δυνηθώσι να διασκελίσωσι το περίφραγμα, ούτε να


διατρυπήσουν αυτό. Και προσέθηκε• το έργον τούτο είνασι η ισχύς της


μακροθυμίας του Κυρίου μου.
Όταν δε ο Θεός θελήση, θα μεταβάλω αυτό εις τεμάχια. Η επαγγελία του

Κυρίου μου είναι αλάνθαστος» (Κοράνι, κεφ XVIII εδάφιο 83-98).


Ο ίδιος ο Αλέξανδρος σε μια από τις επιστολές του προς τη μητέρα Ολυμπιάδα


της γράφει ότι του δόθηκαν κάποιοι ΑΠΟΡΡΗΤΟΙ ΧΡΗΣΜΟΙ, που ο ίδιος θα τους


κοινοποιήσει στην επιστροφή του, μόνον σ’ εκείνη.

” …γεγονέναι τινάς αυτώ μαντείας απορρήτους , άς αυτός επανελθών φράσει


πρός μόνην εκείνην..” ( ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ )


Αυτά έγραψε προς τή μητέρα του , Ιέρεια Ολυμπιάδα , η οποία ήταν γόνος και


του βασιλέως των Χαόνων Ελένου , ο οποίος «κατέχει τον ομιλούντα λίθον ,


τον οποίον του εδώρισε ο Απόλλων».

Ο Απόλλων για εμάς τούς Ελληνες είναι ο Ήλιος Σείριος , ο οποίος είναι ο


μέγιστος του αστερισμού του Κυνός.


ΕΡΡΩΣΘΕ ΚΑΙ ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΙΤΕ (Ε.Ι.)




Ioannis Stogiannos

TΡΑΓΙΚΟ!!! ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΗ ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΥΠΝΩΣΗΣ!!! ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ!!

Γράφει η Μαρία Τουφεξή


ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΥΠΝΩΣΗΣ!!!ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΑΠΑΘΕΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ
ΜΑΣ!!!ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!!!ΓΕΜΙΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ!!!



Η Ελλάδα βιώνει μια πρωτόγνωρη μορφή παρακμής και εξαθλίωσης!

Οδηγείται σταθερά σε ολικό Εθνικό αφανισμό!

Ο έμπειρος και καχύποπτος Έλληνας αντιλαμβάνεται πλέον ότι έγινε συμμέτοχος της αυτοκαταστροφής του. Ο δε ανυποψίαστος, παρακολουθεί αδρανής, σαν υπνωτισμένος την πρωτοφανή αυτή καλοστημένη απάτη και τους “καρπούς” της, την πρωτόγνωρη φτώχεια με φαινόμενα υποσιτισμού και συστηματική προσπάθεια κατάλυσης του κοινωνικού ιστού και εξαθλίωσης των συμπατριωτών μας.

Έξαρση της εγκληματικότητας και αύξηση των αυτοκτονιών των Ελλήνων!!!

Δήμευση ιδιοκτησίας από Δημόσιο και τράπεζες.

“Πλειστηριασμός” της Ελληνικής Δημόσιας γης και ξεπούλημα αυτής με πρόσχημα την έξοδο από το απεχθές αλλά “τεχνητό” χρέος. Αύξηση της υπογεννητικότητας αφού κάθε Ελληνόπουλο αποτελεί πια “τεκμήριο”.

Αλλοίωση του Ελληνικού πληθυσμού με την παράνομη, μαζική, μεθοδευμένη εισροή λαθρομεταναστών , νομιμοποίηση και αύξηση αυτών, αφού γεννούν 7 με 8 παιδιά ο καθένας.

Κατ’ ουσία “ΚΑΤΟΧΗ” από ξένα συμφέροντα αφού στους μηχανισμούς αποφάσεων και ελέγχου του κράτους τοποθετήθηκαν εξαρτημένες ηγεσίες.

Απαξίωση της Ελληνικής Ιστορίας, Γλώσσας και Παιδείας και ραγδαία ανάπτυξη ενός πρωτοφανούς κι επαίσχυντου ανθελληνισμού με συστηματικές επιθέσεις στον ιστορικό και πολιτισμικό μας ιστό.

Πτωχευμένοι, απομονωμένοι, καταθλιπτικοί και δυστυχείς, απωλέσαμε κάθε ηρωικό συναίσθημα αντίστασης, που μας συνέδεε με τους αρχαίους προγόνους μας.

Αποδεχτήκαμε ως “πρόβατα για σφαγή” την μοίρα μας και εναποθέσαμε το μέλλον των παιδιών μας σε εξαρτημένους και διορισμένους “καρεκλοκένταυρους” τοποτηρητές.



Έτσι θέλουν να πιστεύουν οι ανθέλληνες εχθροί της Πατρίδας μας!!! Και είναι σίγουροι ότι μας νίκησαν!!! Ότι κατάφεραν να μας υποδουλώσουν!!!

Εδώ κάνουν μεγάλο λάθος!!!

Η Ελληνική φυλή δεν σκύβει το κεφάλι και δεν υποδουλώνεται ποτέ! Η Ελλάδα είναι μάνα Ηρώων και αυτό δεν αλλάζει εις τους αιώνες των αιώνων. Και μητέρες των Ελλήνων Ηρώων είναι οι Ελληνίδες!!

Οι Έλληνες έχουν βαθειά μέσα στη ψυχή τους ριζωμένο τον ΑΝΩΤΑΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ!!!ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ!!!

Αν χρειαστεί να θυσιαστούν για την Ελευθερία της Ελλάδος!!

Οι Έλληνες πρέπει να ξυπνήσουν και να ενωθούν! Όλοι μαζί σύσσωμα να προχωρήσουν στην έξοδο από την λήθη του “ΜΑΤΡΙΞ” που συστηματικά μας οδήγησαν οι εχθροί της Ελλάδος και θα νικήσουν όπως ΠΑΝΤΑ κάθε τι ανθελληνικό και καταστροφικό για την Πατρίδα μας!!!

Θα ελευθερώσουν την Ελλάδα και θα πάρουν την Εθνική μας κυριαρχία.

Ο ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΡΙΖΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ!!!

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

ΕΑΛΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!!



Το διαβάσαμε από το: Τ http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/09/blog-post_660.html#ixzz3CLCOlgGF
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/09/t_85.html

ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΜΑΡ!!!ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΩΜΑΛΙΑ!!!ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ!!!!

Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης
       
Έχουμε και άλλες φορές αναφερθεί σε μία τρομακτική παράμετρο του πλανητικού παρασκηνίου: σ’ εκείνη που κάνει λόγο για εφαρμογή τρομακτικών παγκοσμίων πολιτικών, που βασίζονται αποκλειστικά και μόνο σε ένα απόκρυφο «πρόγραμμα» επαλήθευσης παλαιών προφητικών παραδόσεων! Τι εννοούμε;
Ότι συγκεκριμένοι εξουσιαστικοί κύκλοι προσπαθούν να κάνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ προκειμένου να τύχουν επιβεβαίωσης διάφορες προφητείες του παρελθόντος, ακολουθώντας έναν δεδομένο και προδιαγεγραμμένο σχεδιασμό... Θέλουν, με δυο λόγια, να προκαλούν ΟΙ ΙΔΙΟΙ τα μελλοντικά γεγονότα! Κάτι που, ασφαλώς, είναι ασύλληπτο για τον υγιή νου ενός κανονικού ανθρώπου... 

Τα παραπάνω βρίσκουν την τέλεια εφαρμογή τους στην περίπτωση του ναού του Σολομώντα, ο οποίος έδρευε στην Ιερουσαλήμ. Ως γνωστόν σήμερα στη θέση του ναού εκείνου βρίσκεται το μωαμεθανικό τέμενος του Ομάρ, που για τους απανταχού Μουσουλμάνους είναι το δεύτερο σε σημασία ιερό μέρος του Ισλάμ αμέσως μετά τη Μέκκα. Ασφαλώς υπάρχει η «πνευματική ανοικοδόμηση του ναού του Σολομώντα», που είναι ένας από τους στόχους του παγκοσμίου τεκτονισμού. Όμως, παράλληλα, υφίστανται σιωνιστικοί κύκλοι, αποτελούμενοι από φανατικούς Εβραίους εθνικιστές (εντός και εκτός του κράτους του Ισραήλ), οι οποίοι λαμβάνουν τον θρύλο της ανοικοδόμησης του ναού του Σολομώντα... κυριολεκτικά! 

Σύμφωνα με τη θρησκευτική αυτή δοξασία, απαραίτητο προαπαιτούμενο για τον ερχομό του «Μεσσία» αποτελεί η ανοικοδόμηση του ναού του Σολομώντα. Όταν λοιπόν χτιστεί εκ νέου ο ναός αυτός, τότε μέσα σ’ αυτόν θα στεφθεί «βασιλιάς των Εβραίων» ο επερχόμενος «Μεσσίας», που ταυτόχρονα θα γίνει και κυρίαρχος όλου του κόσμου! Μ’ αυτόν τον τρόπο το Ισραήλ θα δοξαστεί σε ολόκληρο τον πλανήτη και όλα τα έθνη θα προσκυνήσουν τον «Μεσσία»-«βασιλιά των Εβραίων»... Βεβαίως, η χριστιανική τοποθέτηση στα παραπάνω είναι ξεκάθαρη: ο Μεσσίας έχει ήδη έρθει στον κόσμο ετούτο! Ήταν ο Θεάνθρωπος Ιησούς, που ασφαλώς αναμένεται να εμφανιστεί εκ νέου στη Δευτέρα Παρουσία Του. Κατά συνέπεια ο αναμενόμενος Ψευτομεσσίας του σιωνισμού είναι ο Αντίχριστος, ο αντί του Χριστού, ο οποίος θα πολεμήσει και θα υποτάξει τη χριστιανική Εκκλησία!...

Για την ιστορία, να παραθέσουμε εδώ το χρονικό του ναού αυτού. Κατ’ αρχάς δεν υπήρχε μόνο ένας ναός του Σολομώντα στο παρελθόν, αλλά δύο! Εκ των οποίων μάλιστα ο δεύτερος «ανοικοδομήθηκε»... Ο πρώτος ναός είχε χτιστεί από τον βασιλιά των Ισραηλιτών Σολομώντα (από εκεί και το όνομά του) μέσα σε επτά χρόνια: από το 962 έως το 955 μ.Χ. Ο ναός αυτός καταστράφηκε από την επιδρομή των Βαβυλωνίων το έτος 587 π.Χ. Το 516 π.Χ. ο κυβερνήτης των Εβραίων Ζοροβάβελ έχτισε στη θέση του έναν δεύτερο ναό, ύστερα από σχετικό διάταγμα του Πέρση αυτοκράτορα Κύρου του Μέγα (τότε η Παλαιστίνη ήταν μέρος της Περσικής αυτοκρατορίας). Το 20 π.Χ. τον «ανοικοδόμησε» ο βασιλιάς Ηρώδης, ώσπου καταστράφηκε ολοκληρωτικά από τους Ρωμαίους του Τίτου, όταν αυτοί άλωσαν την Ιερουσαλήμ το έτος 70 μ.Χ. 

Πότε ακριβώς έγινε το τέμενος του Ομάρ; Χτίστηκε το 638 μ.Χ., όταν οι Άραβες Μουσουλμάνοι κατέλαβαν την περιοχή και ο χαλίφης Ομάρ διέταξε στον λόφο όπου κάποτε έστεκε ο ναός του Σολομώντα να γίνει ένας ιερός χώρος για τους Μωαμεθανούς. Πάντως για μια περίοδο στη θέση εκείνη έστεκε ρωμαϊκός ναός του Καπιτωλίου Διός! Επίσης, όταν αυτοκράτορας του Βυζαντίου ήταν ο Ιουλιανός ο Παραβάτης, ακριβώς για να εξευτελίσει τον Χριστιανισμό βοήθησε τους Εβραίους να ξαναχτίσουν τον ναό, για να πραγματοποιηθεί με τον τρόπο αυτό η προφητεία τους για τον ερχομό του «Μεσσία»!... Όμως τότε συνέβη το θαύμα: παράξενα και ανεξήγητα καιρικά φαινόμενα (όπως π.χ. ισχυροί σεισμοί και φωτιά που έπεφτε από τον ουρανό!) εμπόδισαν την ανοικοδόμηση του ναού του Σολομώντα από τον Ιουλιανό και ο αντίχριστος αυτοκράτωρ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα σχέδιά του...

Όμως στην «Ε.Ω.» του Σαββάτου 26 Ιουλίου 2014 διαβάζουμε το ενδιαφέρον ρεπορτάζ με τίτλο: «Έτοιμος ο Ναός του Σολομώντα;». Σύμφωνα με την αναφορά της εφημερίδας: «Μετά από περίπου 3 χρόνια, ολοκληρώθηκε το χτίσιμο του ναού του Σολομώντα στη Βραζιλία. Μάλιστα, το προηγούμενο Σάββατο στις 19 Ιουλίου του 2014, έπειτα από 40 μέρες νηστείας πραγματοποιήθηκε και ο καθαγιασμός του ναού. Τα επίσημα εγκαίνια του ναού θα πραγματοποιηθούν στις 31 Ιουλίου». Όλα αυτά επιβεβαιώνουν βεβαίως τους φόβους πολλών ότι... θα υπάρξει απίστευτη πλανητική προβοκάτσια με τον ναό, που (δεν είναι απίθανο) να προκαλέσει τρομακτική ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και ακόμη και έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο!...

Τι θα πράξουν λοιπόν οι αρρωστημένοι νόες που, με τον ως άνω τρόπο, ωθούν τα πράγματα προς παγκόσμια ανωμαλία; Δηλ. προς ένα θερμοπυρηνικό ολοκαύτωμα-Αρμαγεδδώνα, που θα κατακάψει τον πλανήτη και θα απειλείσει τη ζωή πάνω σ’ αυτόν με πλήρη εξαφάνιση; Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο ανοικοδομηθείς ήδη «ναός του Σολομώντα» θα πάρει τη θέση του τεμένους του Ομάρ... από τον ουρανό!!! Αφού φυσικά πρώτα κάποια προβοκατόρικη έκρηξη καταστρέψει ολοσχερώς το ισλαμικό αυτό ιερό τζαμί... Και ύστερα στη θέση του λόφου, πλάι στο περιβόητο «τείχος των δακρύων», θα ανεγερθεί και πάλι «λαμπρός και ένδοξος» ο ναός του ισραηλιτικού λαού, μέσα στον οποίο θα στεφθεί ο «Μεσσίας»! Πράγματι, αποκύημα αρρωστημένης φαντασίας όλα τα παραπάνω...

Τι λέει η χριστιανική παράδοση για τον ναό του Σολομώντα:

α) Ο Απόστολος Παύλος: «ώστε αυτόν (τον Αντίχριστον) εις τον ναόν του Θεού ως θεόν καθίσαι, αποδεικνύντα εαυτόν ότι εστί θεός» (Β' Θεσ. β', 3-4).


β) Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός: «Και θα μπει όχι στο ναό του Θεού, τον δικό μας, αλλά στον παλιό, τον ιουδαϊκό. Γιατί δεν θα εισέλθει σε μας αλλά στους Ιουδαίους· δεν θα είναι υπέρ του Χριστού αλλά κατά του Χριστού και των οπαδών του, γι’ αυτό λέγεται και αντίχριστος».

γ) Ο Άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων: «Σε ποιόν ναό άραγε; Των Ιουδαίων, λέγει, ο οποίος έχει καταστραφεί. Μη γένοιτο, να εννοεί αυτόν στον οποίο βρισκόμαστε. Γιατί το λέγω αυτό; Για να μη θεωρηθεί ότι χαριζόμαστε στους εαυτούς μας. Διότι, εφόσον έρχεται ως Χριστός στους Ιουδαίους, θέλει ασφαλώς και να προσκυνείται από Ιουδαίους, και για να τους απατήσει περισσότερο, δείχνει ιδιαίτερη φροντίδα για τον ναό, δίνοντάς τους έτσι την εντύπωση, ότι αυτός είναι από τη γενιά του Δαβίδ, ο οποίος θα ανοικοδομήσει τον ναό που ο Σολομών είχε οικοδομήσει».

δ) Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Δεν θα οδηγήσει εκείνος στην ειδωλολατρία, αλλά θα είναι κάποιος αντίθεος, και θα καταλύσει όλους τους θεούς, και θα προστάξει να προσκυνούν αυτόν αντί του Θεού, και θα καθίσει στο ναό του Θεού, όχι μόνο στον ναό των Ιεροσολύμων, αλλά και στις Εκκλησίες που βρίσκονται παντού».

ε) Ο Άγιος Ιππόλυτος: «Ανέδειξε ο Χριστός την ιδίαν σάρκα ως ναόν, και ανέστησε τον εαυτόν Του μετά από τρεις ημέρες και αυτός θα πράξει ακριβώς το ίδιο και θα αναστήσει μέσα σε τρεις ημέρες στα Ιεροσόλυμα τον λίθινον ναόν. Και κατόπιν θα οικοδομήσει τον ναόν στα Ιεροσόλυμα και θα τον ανυψώσει ταχύτατα και θα τον αποδώσει στους Ιουδαίους».

http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2014/09/blog-post_15.html

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ 1884 ΚΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ

ἐπιμελεία τοῦ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡ. ΚΑΤΣΟΥΛΗ
-πτυχιούχου κλασσικῆς φιλολογίας
πανεπιστημίου Ἀθηνῶν
-μεταπτυχιακοῦ ἐφηρμοσμένης παιδαγωγικῆς
πανεπιστημίου Ἀθηνῶν

Ο Αρεοπαγιτικός γράφηκε μετά το τέλος του Συμμαχικού πολέμου (357–355 π.Χ.), ο
οποίος σήμανε τη διάλυση της Β´ Αθηναϊκής συμμαχίας. Σε αυτόν ο Ισοκράτης κάνει έκκληση προς τους συμπολίτες του για αναπροσαρμογή της πολιτικής τους στα εσωτερικά και εξωτερικά θέματα και επιστροφή στις πατροπαράδοτες αρχές διακυβέρνησης της πόλης.

Καταζαλισμένοι οι κρατούντες, οι έχοντες την εξουσίαν, οι περί αυτούς και οι υπ’ αυτούς, απ’ τους αχνούς της εξουσίας, ρέγχοντες υπό την Μανδραγορικήν σκιάν[1], ήτις εγχύει δια του αιματηρού των πτωχών της κοινωνίας μελών ιδρώτος, κηρύττουν «τα πάντα λίαν καλώς»[2].
Εις τας παρακμάζουσας πολιτείας την θανατηφόρον ταύτην αναλγησίαν αποδέχονται οι κόλακες των δυναστών, υποθάλπουν οι προδόται του δήμου, υποστηρίζουν οι κατάσκοποι των ελευθεριών και μ’ ενθουσιασμόν θερμαίνουν οι κηφήνες.
Αλλ’ ο πιστός φύλαξ των δύστυχων λαών, ο άγρυπνος εξεταστής των καταχρήσεων και ο προστάτης της ανθρωπότητος φιλόσοφος, αφ’ ού μακρόθεν δεν δυνηθή ν’ αναχαιτίση της κοινωνίας τον άφευκτον κίνδυνον, αποφασίζει να ριψοκινδυνεύση και την ίδιαν του την ζωήν υπέρ της σωτηρίας του κοινού.
Ολίγους τοιούτους θεοπέμπτους άνδρας κατέχει η ιστορία όλων των εθνών και μεταξύ τούτων διαπρέπουν ο Σωκράτης και ο Ισοκράτης, Αθηναίοι και οι δύο.
Ο πρώτος παρατηρών την διαφθοράν της ηθικής να επαπειλή όλεθρον κατά της Ελλάδος, αφιερώνει όλην του την ζωήν εις το να δημιουργήση νεολαίαν ενάρετον αλλά πριν στεφανωθούν οι αγώνες του τον εθανάτωσαν.
Ο Ισοκράτης τον παντελήν όλεθρον προϊδών της πατρίδος του[3], εις εποχήν καθ’ ήν υπάρχουν πολυπληθείς στόλοι, συμμαχίαι εθνών, ηγεμονία, φόροι υπηκόων φίλων, ατρόμητος, αναβάς επί του βήματος κηρύσσει με επικείμενον της ζωής του κίνδυνον:
- να καταργηθούν τα οπισθοδρομικά καθεστώτα
- να πέσουν οι κακοί νόμοι της πολιτείας
- να αλλαχθή το είδος της κυβερνήσεως[4]
- ν’ αναγνωρισθή το σύνταγμα του Σόλωνος, νόμοι θεμελιώδεις των πρώτων ευτυχών χρόνων του έθνους.
Δύο είδη καθεστώτων μεθούν απ’ τους αχνούς της εξουσίας. Οι απόλυτοι και ασύντακτοι δεσπότες ως ο της Συρακούσης Διονύσιος και ο βασιλεύς της Μακαιδονίας και ο χαμερπέστατος όχλος.
Τους δύο τούτους τυράννους των κοινωνιών καταδιώκοντες φρονίμως οι σοφοί εκθέτονται εις τους τρομερωτέρους κινδύνους. Ο Ισοκράτης απέφυγεν την καταδίκην ως εκ θαύματος.
«Αθηναίοι» λέγει « ν’ αλλάξητε την παρούσαν νομοθεσίαν του ασυντάκτου όχλου. Αυτός ο τύραννος όχλος δεν βλέπει, ότι οι δεσπότες και δυνάστες καταντούν άνοες, ως επίσης και οι απ’ αυτούς πλουτιζόμενοι ρέπουν εις την ακολασίαν[5]. Οι πτωχοί από αίσθημα δικαιοσύνης και οι ταπεινοί εκ μετριοφροσύνης ωφελούν.  Κανέν καλόν δεν γίνεται εις έθνος, μηδέ παραμένει, όταν η νομοθεσία του είναι κολωβή και ατελής. Ευτυχίαν δεν αποκτά η κοινωνία με φρούρια μέγιστα και με κάλλιστα παλάτια. Ψυχή του έθνους υπάρχει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ εις όλους εξίσου μοιράζον τα αγαθά και περιορίζον και αυτόν ακόμα τον ανώτατον αρχηγόν. Τους διεφθαρμένους νόμους να μην παραδέχεσθε αλλά να αλλάξητε»

Αν δεν αναλάβωμεν λέμε ημείς συμπολίται έλληνες του Σόλωνος το Σύνταγμα, το Σύνταγμα της Τροιζήνος και του 1844, ως δημοτικότατα, μην ελπίσετε εις ευδαιμονίαν. Το σύνταγμα το πρώτο το κατεπάτησεν ο Τύραννος Πεισίστρατος, αλλά ο Κλεισθένης τους τυράννους αποβαλών ανέστησεν την σώφρονα κυριαρχίαν του λαού και ουχί την σημερινήν δεσποτείαν του άνοος όχλου.
Δημοκρατία θα ειπεί ευδαιμονία όλου του λαού και ουχί ακολασία. Ελευθερία σημαίνει παρρησίαν του λαλείν, πράττειν και γράφειν τα ωφέλιμα εις όλους, αλλ’ ουχί παρανομίαν. Δεν είναι ευδαίμων ο πράττων πάν ό,τι επιθυμή, αλλ’ ο πειθόμενος εις τους κανόνας της φρονήσεως.
Όπου υπάρχουσι λέγει ο Ισοκράτης όχι νόμοι τυραννικοί του χαμαλικού όχλου, μηδέ διατάγματα ξενοκρατικά[6], αλλά πολιτεία Συνταγματική, εκεί οι πενέστεροι των πολιτών τόσον απέχουν του φθονείν τους πλουσίους, ώστε στοχάζονται τους οίκους των μεγάλων ως εδικούς των.
Η βουλή του Αρείου Πάγου υπερέχουσα όλων των εν Ελλάδι πολιτικών συνεδρίων, ήτο εις χρέος ακόμη να επιστατή εις την ευκοσμίαν της ακμαζούσης νεολαίας.
Δεν κατοικούνται καλώς αι πόλεις μηδ’ ευτυχούν με διατάγματα αλλά δια καλών ηθών[7]. Οι κακοήθεις τολμούν να παραβαίνουν και τους καλύτερους νόμους. Οι μη εργαζόμενοι δυστυχούν και η πτώχεια γεννά και τους κακούργους.
Παράδοξος η ελληνική ιστορία. Ο Σωκράτης σέβεται και τας προλήψεις του όχλου, γενόμενος τα πάντα τοις πάσι, θύων και πετεινόν εις τον θεόν του Απόλλωνος, όπως κερδίση τους πάντας και φέρη εις την οδόν της ηθικής σωτηρίας. Την πατρίδαν και τους νόμους αυτής καλούς ή αχρείους σεβόμενος πίνει αδίκως το κώνειον δια να διδάξη την υπακοήν εις την νεολαίαν. Ο δε Ισοκράτης παρατηρών ότι οι νόμοι του δεσποτικού και άνοος όχλου ως και των τυράννων Πεισίστρατων ήτο παραλογισμοί και ασύμφοροι εις την ευδαιμονίαν του έθνους, συμβουλεύει κατάργησιν της καθεστώσης νομοθεσίας και ανανέωσιν της παραμεληθείσης κοινοβουλευτικής του Σόλωνος τάξεως.
Δύο παραδείγματα ας έχωμεν στον νού. Ο θάνατος ενός εκ των υιών του Πεισιστράτου ανεκάλεσεν το του Σόλωνος Σύνταγμα εις τας Αθήνας και του Κυβερνήτου ο φόνος ανέστησεν της Τροιζήνος το πολίτευμα. Ο Καποδίστριας εκρήμνισεν την βουλήν, ως ο Πεισίστρατος τον δήμον εν Αθήναις.

[1] Ο μανδραγόρας, λόγω των υπνωτικών ιδιοτήτων και της ανθρωπόμορφης ρίζας του, έχει περιβληθεί από την αρχαιότητα με μυστηριώδεις, υπερφυσικές ιδιότητες και δεισιδαιμονίες. Τον χρησιμοποιούσαν ως φυλαχτό για την προστασία από τον θάνατο και την ασθένεια. Θεωρούσαν, επίσης, ότι η παρουσία του οφειλόταν σε φαινόμενα μεταμψύχωσης ατόμων που είχαν αυτοκτονήσει και ότι όταν ξεριζωθεί βγάζει μια δυνατή κραυγή, ο οποία μπορεί να προκαλέσει τη τρέλα ή τον θάνατο σε όσους την ακούσουν. Γι΄αυτό ξερίζωναν τους μανδραγόρες νύχτα με πανσέληνο, με τη συνοδεία προσευχών και ιεροτελεστιών και με τη βοήθει ενός μαύρου σκύλου δεμένου πάνω στο φυτό με σκοινί. Ακόμη θεωρούνταν μεταγενέστερα ότι αν πιεις το αφέψημα της ρίζας του θα κάνεις αρσενικά παιδιά, εξ ου και η ονομασία του σερνικοβότανο.



[2] Σε “μαραθώνιο» εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – τρόικας στο Παρίσι, με τα πρώτα μηνύματα της αξιολόγησης της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας μας να είναι θετικά. Η τρόικα φέρεται να αποδέχθηκε τα στοιχεία που παρουσίασε η ελληνική πλευρά για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης εξέφρασε την αισιοδοξία του τονίζοντας ότι «είμαστε εμπρόθεσμοι σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα». Κατά την κυβέρνηση, λοιπόν, η ελληνική οικονομία, αλλά και η ελληνική κοινωνία, ξεπερνά -έστω και με σταδιακά βήματα- το πρόσφατο παρελθόν, προσβλέποντας σε ανάπτυξη και βελτίωση των οικονομικών προοπτικών. Την ίδια ώρα, όμως, άλλα… λέει ο Ο.Ο.Σ.Α., ο οποίος σε έκθεσή του για την ανεργία προβλέπει ότι θα παραμείνει υψηλή (περί το 27%) έως το τέλος του 2015, σημειώνοντας μάλιστα ότι η χώρα μας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας, γεγονός ανησυχητικό για τα βάσανα που υφίστανται τα θιγόμενα άτομα και οι οικογένειές τους. Σημειώνει, επίσης, ότι η μείωση των πραγματικών μισθών στην Ελλάδα ήταν από τις μεγαλύτερες μεταξύ των χωρών του Ο.Ο.Σ.Α. Αλλα… λέει όμως έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων. Σύμφωνα με την οποία μπορεί οι μακροοικονομικοί δείκτες να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ελληνική οικονομία έχει σταθεροποιηθεί, ωστόσο, οι δείκτες που αφορούν την επιχειρηματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εξακολουθούν να είναι αρνητικοί. Παρά ταύτα, η κυβέρνηση αισιοδοξεί και… κοιμάται ήρεμη ότι όλα… βαίνουν καλώς! (ΠΗΓΗ)

[3] Μια κυβέρνηση θα έρθει,  είπαν κάποτε οι λογάδες, / που θα είναι όλοι ίδιοι σαν τα τρίδυμα αδέλφια. / Δεν θα έχουνε πιστεύω των τρανών προσκυνητάδες / και θα έχουν κολαούζους, / που θα παίζουνε τα ντέφια! /Θα βαράνε τα νταούλια για να κρύβουν τις φωνές μας / να μη βλέπουμε τη πείνα, / ανεργίες και μισθούς. / Τους αδύναμους χτυπάνε και θα «πνίγουν» τις κραυγές μας / πληρωμένοι-λέει- γραφιάδες / με μισθούς απανωτούς! / Κάνοντας το μαύρο άσπρο δεν θα βλέπουμε το αίμα, / που θα λένε ότι είναι  / μία κόκκινη μπογιά, / είναι οι «μικροφωνατζήδες» με το βρώμικο το ψέμα, / που όλο την αλήθεια λένε / κι όλο ζούνε στην ψευτιά! / Μα θα έρθει κάποια μέρα, που όλοι αυτοί οι προσκυνητάδες, / κυβερνήτες, κολαούζοι / κι όλοι οι «καλοθελητές», / ένα λόγο θα τον δώσουν όταν θάρθουν οι Κριτάδες, / για να δουν πώς θα μιλήσουν / απ’ την βαρυστομαχιά! / Οι Κριτές που θα φωνάξουν έναν-έναν να μιλήσει / να μας πουν πώς οι Νενέκοι / βρέθηκαν μες τη ντροπή, / πώς πετάξαν την καρδιά τους μήπως και τυχόν ραγίσει, / που "Καιάδες" έχουν φτιάξει / και στη σύγχρονη ζωή!.. Κωστής Παλαμάς, «ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΔΕΣ…»

[4] Το παρόν μόνον ως συνέχεια του παλαιοτέρου άρθρου μας δέον να εννοηθή και δια τούτο εκείνου προέχει η ανάγνωσις. Πρβλ λοιπόν «Πολιτική μεταβολή»…

 http://www.filologos-hermes.info 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/09/1884.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters