Συγκλονιστικά είναι τα όσα αποκαλύπτει ένας πρώην μουσουλμάνος, ο Αδελφός Rachid (για λόγους ασφαλείας δεν αποκαλύπτει το επίθετό του), σε ένα βίντεο, το οποίο αποτελεί, όπως δηλώνει ο ίδιος ένα μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Rachid, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μαρόκο, έχει πτυχίο στις Θρησκευτικές Σπουδές, ενώ ο πατέρας του είναι ιμάμης. Όπως εξομολογείται αποστάτησε από το Ισλάμ και έγινε Χριστιανός, επειδή πιστεύει ότι ο Θεός είναι αγάπη και όχι θάνατος.
Αρχικά, απευθυνόμενος στον Ομπάμα, ο γνωστός στις μουσουλμανικές χώρες για τη ρητορική του ενάντια στο Ισλάμ, του επισημαίνει ότι έκανε λάθος όταν είπε ότι η ISIS δεν εκπροσωπεί καμία θρησκεία.
«Σας λέω με κάθε βεβαιότητα ότι η ISIS εκπροσωπεί το Ισλάμ. Είναι ένας ισλαμικός οργανισμός», ισχυρίζεται ο Rachid και συνεχίζει προσθέτοντας ότι και μόνο το όνομα της οργάνωσης αποδεικνύει τη σχέση της με το Ισλάμ, όπως επίσης και το γεγονός ότι αποτελείται αυστηρά και μόνο από μουσουλμάνους.
«Κοινός παρανομαστής όλων των δολοφόνων είναι το Ισλάμ», εξηγεί.
«Εφαρμόζουν τη Σαρία σε όποιο κομμάτι γης κατακτούν. Προσεύχονται πέντε φορές την ημέρα. Μιλούν για χαλιφάτο, μία έννοια που βρίσκεται στον πυρήνα του σουνίτικου Ισλάμ και είναι πρόθυμοι να πεθάνουν για τη θρησκεία τους», συνεχίζει, ενώ επικαλείται τη δική του ανατροφή για να αποδείξει το πως όλοι οι μουσουλμάνοι μαθαίνουν να μισούν και να σκοτώνουν όσους δεν ανήκουν στο Ισλάμ.
«Έχουμε υποστεί πλύση εγκεφάλου για να σας μισούμε όλους, μέσα από τα ιερά μας κείμενα, μέσα από τα κηρύγματα της Τρίτης, μέσα από το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Όλοι οι μουσουλμάνοι είναι έτοιμοι να ενταχθούν σε οποιαδήποτε ομάδα, η οποία μια μέρα θα σας πολεμήσει, θα σας καταστρέψει και θα εξισλαμίσει ολόκληρο τον κόσμο, όπως λέει το Κοράνι», τονίζει.
«ΙSIS, αλ-Κάιντα, Μπόκο Χάραμ, αλ-Σεμπάμπ, Ταλιμπάν: όλες αυτές είναι εμπορικές ονομασίες, κατασκευασμένες από το Ισλάμ. Όλες αυτές οι οργανώσεις είναι τα συμπτώματα. Το Ισλάμ είναι η ρίζα του προβλήματος», υποστηρίζει ο Rachid.