Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Οι πλούσιοι ζουν σε Πτολεμαΐδα, Μεγαλόπολη, Τρίπολη και στα ακριβά προάστια των Αθηνών η...μεσαία τάξη!

Τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποδεικνύουν, μεταξύ άλλων, ότι σε πολλές περιπτώσεις οι πλούσιοι, μάλλον, δεν δηλώνουν
τόπο κατοικίας στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το bankingnews.gr, η στατιστική προσέγγιση άλλαξε σε σχέση με το παρελθόν με αποτέλεσμα να χαθεί το κριτήριο των 100.000 ευρώ και να διευρυνθεί ο αριθμός των οικονομικά «εύπορων» φορολογουμένων.

Έτσι, οι μόνιμοι κάτοικοι της Πτολεμαΐδας, της Μεγαλόπολης και της Τρίπολης εμφανίζονται οικονομικά ισχυροί, ενώ στα ακριβά προάστια των Αθηνών φαίνεται πως ζει η μεσαία τάξη!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μόλις 233.087 δηλώσεις εμφάνισαν εισοδήματα υψηλότερα των 44.020,54 ευρώ για το οικονομικό έτος 2013 και αφορούν το σύνολο της χώρας, ενώ 548.581 φορολογούμενοι δήλωσαν έως 2.934,70 ευρώ το 2013 και 994.365 πολίτες 5.869,41 ευρώ.

Δηλαδή 1.542.946 Έλληνες είναι σε θέση να ξοδέψουν έως 16 ευρώ την ημέρα!

Η Κοζάνη συνεισέφερε 2.473 φορολογικές δηλώσεις το 2012 με εισοδήματα υψηλότερα των 44.020,54 ευρώ, την ώρα που στην Εκάλη ο αριθμός των δηλώσεων ανήλθε σε 778 το 2012 και σε 681 το οικονομικό έτος 2013.

Και μπορεί οι «πλούσιοι» όμως της Κοζάνης να περιορίστηκαν σημαντικά με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του 2013 και ο συνολικός τους αριθμός μειώθηκε σε 1.565 σε διάστημα δώδεκα μηνών και οι πλούσιοι της Φιλοθέης να μειώθηκαν σε 889 με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του 2013 από 1.019 το 2012, ωστόσο, οι φορολογούμενοι της Πτολεμαΐδας παραμένουν πιο ισχυροί αφού το 2012 υποβλήθηκαν 1.829 δηλώσεις και 1040 το 2013.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/10/blog-post_84.html?

Αποκάλυψη Τούρκου δημοσιογράφου: Το φάντασμα του διαμελισμού της Τουρκίας επανέρχεται σε όλο της το μεγαλείο

Το άγχος του διαμελισμού της Τουρκίας επανέρχεται όπως φαίνεται σε όλο του το μεγαλείο. Έτσι, άλλο ένα επώνυμο και πολύ γνωστό πρόσωπο στην Τουρκία βγήκε δημόσια να διακηρύξει ότι η χώρα του αναμένεται να
διασπαστεί τα επόμενα χρόνια με όλες τις φοβερές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης.
Πρόκειται για τον πολύ γνωστό και παλαίμαχο Τούρκο δημοσιογράφο, Fatih Altaylı, της εφημερίδας Habertürk, ο οποίος εκτός από την αρθογραφία του στην εφημερίδα έχει και πολιτική τηλεοπτική εκπομπή στο ομώνυμο ειδησεογραφικό τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι.
Ο Fatih Altaylı σε ένα καινούργιο άρθρο του «φωτιά», υποστηρίζει ότι έχουν αρχίσει οι διαδικασίες διάσπασης και διαμελισμού της Τουρκίας, στην αρχή το λιγότερο σε δυο κομμάτια. Η αρχή αυτής της διαδικασίας που μπορεί να διαρκέσει έως και δέκα χρόνια, όπως υποστήριξε ο Τούρκος αρθρογράφος, έγινε με την ντεφάκτο δημιουργία ανεξαρτήτου κουρδικού κράτους το οποίο είναι μια από τις «παράπλευρες επιπτώσεις» των πολεμικών συγκρούσεων με τους Τζιχαντιστές.

Αλλά ο Fatih Altaylı δεν είναι ο πρώτος επώνυμος Τούρκος που το τελευταίο χρονικό διάστημα προβλέπει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την διάσπαση της Τουρκίας. Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Μάρτιο ο πολύ γνωστός Τούρκος ιστορικός, Halık İnalcık, είχε δηλώσει ότι η επαναφορά της χερσονήσου της Κριμαίας στην Ρωσία μετά την γνωστή κρίση που ξέσπασε στην Ουκρανία, είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για την αναμενομένη κάθοδο και κατάληψη από τους Ρώσους του Βοσπόρου και στη συνέχεια των στενών του Ελλησπόντου, γεγονότα που θα έχουν σαν συνέπεια την διάλυση της Τουρκίας.
Ο Halık İnalcık επισήμανε τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει η Τουρκία από αυτές τις εξελίξεις και ισχυρίστηκε ότι η ουκρανική κρίση έχει σαν βασικό στόχο την ίδια την Τουρκία και την παρουσία της Τουρκίας στην Μαύρη Θάλασσα και κυρίως στην τουρκική κυριαρχία των Στενών και του Βοσπόρου. Όπως τόνισε στις δηλώσεις του, ο βασικός στόχος των Ρώσων είναι η Κωνσταντινούπολη, η τσαρίδα των πόλεων και ο Βόσπορος, το παλιό όνειρο των Ρώσων από την εποχή των Τσάρων

Ο Τούρκος ιστορικός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Τουρκία, καταλήγοντας πως η ουκρανική κρίση θα έχει σαν μεγαλύτερο θύμα όχι κανένα άλλο, αλλά την ίδια την Τουρκία, μια Τουρκία που σήμερα σπαράσσεται από έντονες εσωτερικές και διασπαστικές διαμάχες οι οποίες κλυδωνίζουν αυτό το ίδιο το οικοδόμημα της Τουρκικής Δημοκρατίας.
Οι εξελίξεις μάλιστα, όπως υποστήριξε, θα είναι ραγδαίες μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και θα οδηγήσουν στην διάσπαση της χώρας.
Παράλληλα ένας άλλος γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος, ο Ruşen Çakir, της τουρκικής εφημερίδας Vatan, είχε γράψει πριν από λίγους μήνες ένα άρθρο με τον πολύ χαρακτηριστικό τίτλο, «Korkutan Senaryo», δηλαδή, «Τρομακτικό Σενάριο», που αναδημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα MilliGazete. Στο άρθρο αυτό ο αρθογράφος υποστήριξε ότι η Τουρκία οδηγείται σε μια πολύ σκληρή σύγκρουση που μπορεί να καταλήξει ακόμα και σε πολυδιάσπαση, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή ενώ είναι σε εξέλιξη πολύ σημαντικά ζητήματα.

Εκτός όμως από αυτές τις εσωτερικές προβλέψεις για διάσπαση της Τουρκίας, είχαμε τους τελευταίους μήνες και ανάλογες «εξωτερικές» εκτιμήσεις.
Σε μια πρόσφατη έκθεση προς την αμερικανική προεδρία για την Τουρκία, που συνέταξαν οι πρώην πρέσβεις των ΗΠΑ στην Τουρκία, Morton Abramowıtz και Eric Edelman, ( οι όποιοι θεωρούνται στις ΗΠΑ σαν οι πιο άριστα ενημερωμένοι για τα τουρκικά πράγματα), προβλέπεται, σύμφωνα με ένα σχετικό και αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Cumhurriyet, ότι ο Ερντογάν, που τον αποκάλεσαν σαν ένα «Ισλαμιστή Φράνκο», (πρώην δικτάτορας της Ισπανίας), θα είναι ο μοιραίος ηγέτης της Τουρκίας που θα οδηγήσει την χώρα του στην οριστική διάσπαση.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι εκτιμήσεις του Michael Rubin, κορυφαίου στελέχους του αμερικανικού πανίσχυρου, CFR, «Συμβούλιου Εξωτερικών Σχέσεων». Ο Michael Rubin έκανε την εκτίμηση ότι ο Ταΐπ Ερντογάν θα είναι ο μοιραίος ιστορικά άνθρωπος που θα διαλύσει την Τουρκία. Να σημειωθεί ότι ο Michael Rubin εκτός από του ότι είναι κορυφαίο μέλος του «Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων» των ΗΠΑ, ένας πανίσχυρος παράγοντας διαμόρφωσης της εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών, διατέλεσε βασικός σύμβουλος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Άμυνας, ενώ ήταν μέλος της πρώτης συμβουλευτικής κυβέρνησης του Ιράκ μετά την αμερικανική εισβολή.
Για όλα αυτά οι απόψεις του θεωρούνται κάτι παραπάνω από σοβαρές και προβληματίζουν έντονα την τουρκική επικαιρότητα.

Το ερώτημα βέβαια είναι το πώς θα επηρεάσουν την δική μας χώρα οι πιθανές διαγραφόμενες εξελίξεις μιας αποσταθεροποίησης, μέχρι και διάλυσης της σύγχρονης Τουρκίας. Εκείνο που σίγουρα θα μας προβληματίσει, είναι κυρίως ποιοι παράγοντες θα παίξουν βασικό ρόλο σε μια τέτοια διαδικασία.
Το πρόβλημα μας όμως είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε μια ξενόδουλη κυβέρνηση που δεν εκπροσωπεί τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά τα συμφέροντα των ξένων αφεντάδων της ενώ δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει και πολύ περισσότερο να εκτιμήσει τις εξελίξεις. Αυτό είναι ότι πιο άσχημο αλλά και επικίνδυνο για την Ελλάδα σε μια τέτοια περίοδο πολύ σημαντικών και ιστορικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή μας. Τα γεγονότα τρέχουν και εμείς ή παραμένουμε παθητικοί θεατές, ή το πιο χειρότερο, συντασσόμαστε με τους δυνάστες μας που κατέστρεψαν την Ελλάδα.

Ξυπνήστε Ρε!

Νίκος Χειλαδάκης
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/10/blog-post_10.html

Εφιάλτης για την Τουρκία η ελληνοαιγυπτιακή ομπρέλα S 300 που θα "σκεπάσει" τη Μεσόγειο

Αν οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ρωσικό και αιγυπτιακό Τύπο επαληθευτούν τότε στην νοτιοανατολική Μεσόγειο δημιουργείται μια αδιαπέραστη για την Τουρκία αντιαεροπορική ομπρέλα. Η Αίγυπτος είναι έτοιμη να αποκτήσει κι αυτή αντιαεροπορικά - αντιπυραυλικά συστήματα S 300 από τη Ρωσία. Με δεδομένες τις σχεδόν εχθρικές σχέσεις Αιγύπτου και τον υπό διαμόρφωση άξονα Καϊρου - Λευκωσίας - Αθήνας, η είδηση είναι σημαντική για εμάς και εφιαλτική για την Άγκυρα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σεργκεϊ Μπαλμάσοφ για την “Σύγχρονη Ρωσία”, η Αίγυπτος “ θα αποκτήσει τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300, τα οποία προορίζονταν για τη Συρία και το Ιράν, αλλά η Μόσχα δεν τα έδωσε. Στην περιοχή, η μόνη χώρα που επίσης διαθέτει S-300, είναι η Ελλάδα, στην Κρήτη”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ “η Ρωσία θα προμηθεύσει την Αίγυπτο με την αναβαθμισμένη έκδοση του πυραυλικού συστήματος S-300VM αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Τις σχετικές πληροφορίες μετέδωσαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές στο ρωσικό στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα και στην εξαγωγική εταιρεία «Rosoboronexport», χωρίς όμως να διευκρινίζουν τις λεπτομέρειες της πώλησης.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Αίγυπτος θα παραλάβει 4 μοίρες S-300 (24 αυτοκινούμενα πυραυλικά συγκροτήματα ) που είχαν παραγγελθεί από τη Συρία το 2010. Σαν αιτιολογία για τη διακοπή της σύμβασης, και την άρνηση της Μόσχας να παραδώσει τα οπλικά συστήματα στη Συρία, ήταν οι κυρώσεις του ΟΗΕ, είπε ο αναπληρωτής διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για τη Στρατιωτική-Τεχνική Συνεργασία (FSMTC) Κονσταντίν Μπιριούλιν.

Η υλοποίηση της σύμβασης με την Αίγυπτο έχει ήδη εισέλθει στην τελική φάση. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, τα ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι στο «Εργοστάσιο Κίροφ» στην Αγία Πετρούπολη, έχουν ήδη συναρμολογηθεί 22 συγκροτήματα σασί για τα ερπυστριοφόρα οχήματα των S-300, βαμμένα με το χαρακτηριστικό σχέδιο παραλλαγής στα χρώματα της ερήμου. Ενα τόσο μεγάλο «ντήλ» στον τομέα της στρατιωτικής συνεργασίας Μόσχας - Καΐρου, πολύ περισσότερο σε συστήματα αεράμυνας, είχε πολύ καιρό να εμφανιστεί. Και, όπως είναι φυσικό, η υλοποίηση ενός τόσο φιλόδοξου στόχου, αναπόφευκτα, εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με τις επιπτώσεις που θα επιφέρει στις στρατιωτικές ισορροπίες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής”.

Η Αίγυπτος στράφηκε προς την Μόσχα για εξοπλισμούς μετά από την απόφαση των ΗΠΑ να μειώσουν δραματικά την στρατιωτική βοήθεια που παραδοσιακά παρείχαν στην χώρα των Φαραώ. Το Κάϊρο καθησυχάζει όσους ανησυχούν -κυρίως το Ισραήλ- για τις αγορές εξοπλισμών επισημαίνοντας ότι η Αίγυπτος δεν έχει πρόθεση και διάθεση να πολεμήσει εναντίον κανενός.

Όπως και να ΄χει και όποιοι κι αν είναι οι λόγοι που οδηγούν την Αίγυπτο να προμηθευτεί ρωσικούς S 300, η αλήθεια είναι ότι μαζί με τους ελληνικούς S 300 της Κρήτης θα “σκεπάσουν” την νοτιοανατολική Μεσόγειο και θα αποτελούν τον διαρκή μεγάλο πονοκέφαλο της πάντα ζωηρής και προκλητικής Τουρκίας στην περιοχή.

Οι σχέσεις μας με την Αίγυπτο μετά από μεγάλη περίοδο ανεξήγητης αδράνειας (ΔΕ: Ρε βλάκα Καρβουνόπουλε δε σου περνάει απ'το μυαλό ότι οι ισλαμιστές που είχαν την εξουσία για κανα χρόνο δεν ήθελαν να ακούνε για Ελλάδα;) φαίνεται ότι μπαίνουν σε μια πολύ θετική και ενδιαφέρουσα φάση. Και αυτό μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις όχι μόνο στο διπλωματικό αλλά και στο στρατιωτικό επίπεδο.

http://www.onalert.gr/stories/efialtis-gia-tin-tourkia-ellinoaigyptiaki-obrela-s300-skepazei-ti-mesogeio
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/10/s-300.html
 

Ποιοι και πως οργάνωσαν το έγκλημα κατά της χώρας μας! Τα ονόματα και οι εταιρίες που έκαψαν την Ελλάδα .

Μια απίστευτη έρευνα που λέει τα πράγματα με το όνομά τους!
Ποιοι και πως οργάνωσαν το έγκλημα κατά της χώρας μας!Φανταστείτε μια πολεμική ενέργεια! Μια δολιοφθορά στις γραμμές του «εχθρού»!
Μια πολεμική σύρραξη ανάμεσα σε δύο στρατούς! Ποια είναι τα «εργαλεία» που χρειάζεται ένας επιτιθέμενος; Σίγουρα, …… τα πυρομαχικά και σίγουρα ένα σχέδιο δράσης εναντίον του αμυνόμενου!
Στην περίπτωση της επίθεσης στην Ελλάδα, ποια ήταν τα εργαλεία της κρίσης; Ποια ήταν τα όπλα στη φαρέτρα του «εχθρού» και ποιο ήταν το σχέδιό του;Σε αυτό το ερώτημα θα προσπαθήσω να απαντήσω σήμερα, όσο το δυνατόν πιο απλά, χωρίς περιττούς οικονομικούς όρους αλλά πάνω απ όλα με ονόματα! Τόσο προσώπων όσο και εταιριών!
Διότι εδώ και δύο χρόνια που ο Ελληνικός λαός δέχεται μια πολεμικού τύπου επίθεση, κάποιοι στην Ελλάδα, εξακολουθούν να κρύβουν από τους Ελληνες ακόμη και το όνομα του «εχθρού»! Αντίθετα σε γειτονικές χώρες, γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι οι επιτιθέμενοι και ποιο είναι το σχέδιο τους!
Εδώ, εξακολουθούμε να τους ονομάζουμε γενικά κι αόριστα … ως «αγορές» διότι η διαπλοκή των πολιτικών με τον δημοσιογραφικό κόσμο, μέσω της διαφημιστικής πίτας, δεν επιτρέπει ούτε καν το όνομα τους να αναφερθεί!!!
Και ναι μεν η Ευρώπη είναι συνένοχη και συμμέτοχη στο έγκλημα κατά της χώρας μας, στην Ελλάδα, με μεγάλη ευκολία αναφερόμαστε στον … «εχθρό» όταν είναι made in USA αλλά με μεγάλη δυσκολία αναφερόμαστε στον εχθρό όταν είναι … ευρωπαίος και μοιράζει διαφημίσεις στα κανάλια και στις εφημερίδες!!
Μάλιστα στις 3 Μαρτίου 2010, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε επίσημα, τους Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ντέιβιντ Αϊχορν, διότι σχεδίασαν την επίθεση στο ευρώ και κατ επέκταση και την επίθεση στην Ελλάδα!
Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι στην Ευρώπη και συνεπώς στην Ελλάδα, θα εξαντλούσαν κάθε νομική δραστηριότητα εναντίον τους, εντούτοις, ουδείς άδραξε αυτή την μοναδική ευκαιρία και στη Γηραιά Ηπειρο δεν κουνήθηκε φύλο!!!
Το ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι θα το δείτε παρακάτω και θα αντιληφθείτε το ΓΙΑΤΙ !Πάμε όμως να εξετάσουμε τα πράγματα με ψυχραιμία!
ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΊΣΗΣ
CDS – Ασφάλιστρα κινδύνου
Εξι ήταν τα εργαλεία με τα οποία κατασκευάστηκε … εργαστηριακά η κρίση και ο ιός απελευθερώθηκε στην Ευρώπη ! Επιλογή; Τα «κράτη-γουρούνια» (PIGS, από τα αρχικά των λέξεων, Portugal Ireland, Greek, Spain) είχαν προεπιλεγεί και στα «εργαστήρια» των τοκογλύφων είχαν γίνει οι απαραίτητες «προσομοιώσεις» με αποτέλεσμα να επιλεγεί ως καλύτερος στόχος, η Ελλάδα, για την τελική επίθεση κατά του Ευρώ, η οποία δεν έχει γίνει ακόμη! Ποια ήταν λοιπόν τα εργαλεία αυτά;
Το πρώτο εργαλείο ήταν τα «ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) που ενώ σχεδιάστηκε για την ασφάλεια των ομολόγων, εντούτοις χρησιμοποιήθηκε ανεξέλεγκτα και χωρίς εποπτικό μηχανισμό, Πουθενά! Υποτίθεται ότι τα CDS διασφαλίζουν τους κατόχους ομολόγων έναντι της χρεοκοπίας του εκδότη τους! Με δεδομένο όμως ότι επέτρεψαν να κατέχουν ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) ακόμη κι άτομα που δεν έχουν αγοράσει ομόλογα μιας χώρας, επέτρεψαν το σπεκουλάρισμα των τζογαδόρων. Κάποτε είχα γράψει ότι όταν κατέχει CDS, ένας μη κάτοχος ομολόγων, είναι σα να επιτρέπουν οι τράπεζες που δίνουν δάνεια, να αγοράζονται ασφάλειες επί των κατοικιών, και από όσους δεν έχουν σχέση με το εκάστοτε σπίτι!
Δηλαδή, φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί, αν πάρετε ένα στεγαστικό δάνειο, και ο γείτονας σας, μπορεί να αγοράζει και να πουλά την ασφάλιση του σπιτιού που αγοράσατε. Κάποια στιγμή, αν το ασφάλιστρο πάει στα ύψη, τότε, τι πιο φυσικό, να βάλει φωτιά στο σπίτι σας, προκειμένου να εισπράξει το υψηλότατο ασφάλιστρο, που κάποτε το είχε αγοράσει πάμφθηνα!!!
Πέραν των Cds, ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ήταν τρεις επενδυτικές τράπεζες και τρεις οίκοι αξιολόγησης.
Τράπεζες – Επενδ. Εταιρίες:
GOLDMAN SACHS
NEUBERGER BERMAN (συμφερόντων Rotschild)
BLACKROCK, U.K.(συμφερόντων Rotschild)
Οίκοι Πιστοληπτικής Αξιολόγησης:
FITCH
MOODY’s
STANDARD & POOR (S&P)
Χρονικά, η κρίση είχε αρχίσει να σχεδιάζεται, πριν καν τυπωθεί το πρώτο χαρτονόμισμα του Ευρώ. Στην Ελλάδα η Goldman Sachs είχε αλλωσει το κράτος από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης του Κώστα Σημίτη και μεγαλούργησε επί ημερών Γιάννου Παπαντωνίου!


Σταχυολογούμε χρονικά, μερικές κινήσεις των «εργαλείων» αυτών στην Ελλάδα για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον ρόλο τους καλύτερα:
2000: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα πρόγραμμα χρηματιστηριακής δανειοδότησης που παρουσιαζόταν ως … πώληση, ώστε να ικανοποιηθούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ και να πανηγυρίζει η κυβέρνηση Σημίτη!
2002: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΙΟΛΟΣ, με αντάλλαγμα την παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης αεροδρομίων και τυχερών παιχνιδιών.
2005: Η Goldman Sachs πουλάει αυτό το χρηματιστηριακό «προϊόν» στην Εθνική Τράπεζα, η οποία το κράτησε μέχρι το 2008.
Με τη βοήθεια της Goldman Sachs ιδρύεται η εταιρεία ΤΙΤΛΟΣ στην οποία μεταφέρεται το «προϊόν».
Η Εθνική Τράπεζα εξασφαλίζει τα ομόλογα της εταιρείας ΤΙΤΛΟΣ και τα παραχωρεί στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα (ΚΤΕ), παίρνοντας δανειακά κεφάλαια.
2009 (Οκτώβριος): Έρχεται στην Ελλάδα κλιμάκιο αξιωματούχων της Goldman Sachs και προτείνει τη χρήση ενός νέου χρηματιστηριακού «προϊόντος» για την κάλυψη των αναγκών της χώρας για το 2009 και 2010. Η πρόταση δεν βρήκε ανταπόκριση.
Λίγες μέρες αργότερα: ο οίκος Fitch υποβαθμίζει την Ελλάδα, από Α σε Α-. Σημειώνεται πτώση της μετοχής της ΕΤΕ στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.
2009 (αρχές Νοεμβρίου): Έρχεται στην Ελλάδα δεύτερο κλιμάκιο αξιωματούχων της Goldman Sachs για να μεταπείσει τους Έλληνες ιθύνοντες.
● Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων:
Στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.: οι τιμές της μετοχής της ΕΤΕ αυξάνονται. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών: σημειώνεται άνοδος, και
oι πιέσεις στην αγορά ομολόγων και CDS σταματούν.
● Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων,
Στο Χρηματιστήριο Ν.Υ.:
(α) Σημειώνονται αθρόες πωλήσεις μετοχών της Εθνικής και στο ΧΑ μετοχών όλου του τραπεζικού τομέα, Εθνική, Alpha, Eurobank, κ.α.
(β) Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων πέφτουν.
(γ) Τα επιτόκια δανεισμού αυξάνονται.
2009 (12 Δεκεμβρίου): Ο οίκος Fitch ανακοινώνει νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας (στην κατηγορία ΒΒΒ+), πετώντας την έξω από την αγορά ομολόγων.
2009 (μέσα Δεκεμβρίου): Οι οίκοι Moody’s και S&P μπαίνουν στο παιχνίδι, υποβαθμίζουν κι αυτοί την Ελλάδα, προκαλώντας γενικό ξεπούλημα των ομολόγων της και απογείωση του κόστους δανεισμού της.
2010 (Απρίλιος): Ο οίκος Fitch υποβαθμίζει ξανά την Ελλάδα (σε ΒΒΒ-) σηματοδοτώντας και τυπικά την χρηματοπιστωτική πτώχευση της Ελλάδας και εκεί αρχίζει να γίνεται ορατό στους Ελληνες το δράμα που θα ζήσουν.
Ποιοι είναι όμως πίσω από τις αοριστολογίες των δημοσιογράφων που αποκαλούν τον εχθρό μας ως … αγορές;
ΤΟ WHO IS WHO ΤΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

NEUBERGER BERMAN
Έχει θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδας, Εθνική, Eurobank Ergasias, Εμπορική
Είναι ο 1ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Είναι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και μεγαλομέτοχος στη Goldman Sachs
Είναι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και μεγαλομέτοχος στον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch
BLACKROCK, HNΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Έχει θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδας, Εθνική, Eurobank Ergasias, Εμπορική
Είναι ο 2ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Είναι μεγαλομέτοχος στη Goldman Sachs
Είναι μεγαλομέτοχος στους οίκους Moody’s και S & P
NEUBERGER BERMAN
Κανείς σήμερα δεν θυμάται ότι η NEUBERGER BERMAN είναι μία από τις εταιρίες που πρωτοστάτησαν στην επίθεση και στην πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, πουλώντας μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2009, (κρατηθείτε) 1.700.000 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας.
Ιδρύθηκε από μέλος της οικογένειας Ρόθτσάιλντ, της μεγαλύτερης τραπεζικής δυναστείας του κόσμου, που δανείζει τη χώρα μας από το 1823 !!!
Ο νυν πρόεδρος της Neuberger Berman ήταν:
● Πρώην πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της αμαρτωλής Lehman Brothers που αποτέλεσε ένα άλλο πείραμα των διεθνών τοκογλύφων .
● Πρώην συνεταίρος και πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της Goldman Sachs.
● Στενός συγγενής του τέως προέδρου Τζορτζ Μπους.
Και φτάνω στο σημείο απ όπου ξεκινήσαμε!
Για να αντιληφθείτε, γιατί ουδείς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, δεν έκανε το παραμικρό όταν στις 3 Μαρτίου 2010, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε, τους Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ν.Αϊχορν για την επίθεση στο Ευρώ.
Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι άνθρωποι που εδώ στην Ελλάδα, όταν έρχεται η στιγμή να πουμε το όνομά τους, κάποιοι δαγκώνουν την γλώσα τους;
Τζόρτζ Σόρος
Διεθνής επενδυτής και μέγας κερδοσκόπος που είχε πρωτοστατήσει στην επίθεση κατά της Στερλίνας.
● Στενότατος συνεργάτης των Ρόθτσάιλντ σε πλήθος επενδυτικών δραστηριοτήτων. Υπάρχουν πάνω από πέντε εταιρίες, στις οποίες μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων εταιρειών του Σόρος ήταν μέλη των Δ.Σ. εταιρειών των Ρόθτσάιλντ , αλλά και αντίστροφα.
● Στο Δ.Σ. της κύριας επενδυτικής εταιρείας του Σόρος που ονομάζεται Quantum Fund, συμμετέχει ο Ρίτσαρντ Κατζ, ο οποίος είναι πρώην πρόεδρος της Rothschild Italia S.p.A. και μέλος της Επιτροπής Εμπορικών Τραπεζών της!
● Ο Τζορτζ Σόρος, και ο τραπεζίτης Τζέϊκομπ Ρόθτσάιλντ είναι συνεταίροι σε εταιρεία επενδύσεων στην Αφρική και ποιον λέτε να έχουν συνέταιρο; Την γνωστή «ανθέλληνα» που όλοι μας την βρίζαμε για όσα έκανε κατά της χώρας μας, τέως υπουργό των ΗΠΑ,Μαντλίν Ολμπράϊτ.
Τζον Πόλσον
Ο 50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Διεθνής κερδοσκόπος και διαχειριστής του μεγάλου hedge funds «Paulson & Co». Ο Πόλσον και ο Ναθάνιελ Ρόθτσάιλντ είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.
Στίβεν Κοέν O 27ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Κοέν μαζί με την Atticus Capital της οικογένειας Ρόθτσάιλντ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s (που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης).
Ντέιβιντ Αϊνχορν
Διεθνής κερδοσκόπος, διαχειριστής του μεγάλου hedge funds Greenlight Capital, ο οποίος «έβγαλε» 1,7 δισ. δολάρια σορτάροντας τη μετοχή της Lehman Βrothers,
H ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι Ρόθτσάιλντ;
● Ελέγχουν το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο εξόρυξης και εμπορίας διαμαντιών, πολύτιμων λίθων και μετάλλων, μέσα από εταιρείες τους όπως η Barick Gold, η Gold Fields, η De Beers, η Rio Tinto, κ.α.
● Είναι από τις μεγαλύτερες οικογένειες της βιομηχανίας πετρελαίου.
● Ο Ναθάνιελ Ρόθτσάιλντ και ο Τζον Πόλσον (50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο) είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΑΪΛΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

● Ήταν από τους πρώτους δανειστές της Ελλάδας. Τα δάνεια από τους Ρόθτσάιλντ ήταν τα πρώτα και από τα μεγαλύτερα που έλαβε η Ελλάδα το 1823. Από τότε μας δανείζουν και ρουφούν το αίμα των Ελλήνων!
● Ήταν οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος της Ελλάδας.
● Ήταν βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΤΕ).
● Εξέδιδαν δάνεια για τη δημιουργία έργων υποδομής και δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες. Έχοντας το νομισματικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήματος στην Ελλάδα, έπαιξαν σε βάθος χρόνου και στα δυο επίπεδα.
● Παρέμειναν βασικοί μέτοχοι της ΕΤΕ μέσω πολλών εταιρειών (όπως Neuberger Berman).
● Είναι μεγαλομέτοχοι της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία πήρε τον ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας από την Εθνική Τράπεζα, και μόνο κατ όνομα είναι… Ελληνική αφού μόνο ένα πολύ μικρό μέρος των κεφαλαίων της είναι Ελληνικό.
● Η N. M. Rothschild & Sons ήταν μέχρι πρόσφατα σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους για ιδιωτικοποιήσεις , όπως της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου και σύμβουλος δεκάδων τραπεζών και εταιρειών στην Ελλάδα όπως η Cosmote, ΕΛΠΕ, Τράπεζα Εγνατία, Γενική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Eurobank, και ένα σωρό άλλες.

Ο σκοτεινός κύριος Ακερμαν
Πολλές φορές, θα ακούσετε στις «ειδήσεις» για τον σκοτεινό ρόλο του κυρίου Τζόζεφ Ακερμαν, ο οποίος είναι διοικητής της Deutsche Bank ! Κανείς δεν λέει όμως, τι ακριβώς δουλειά κάνει ο Ακερμαν και πως σχετίζεται με τα προηγούμενα κοράκια των «αόρατων» κατά τα άλλα αγορών! Και που να δείτε, τι έκανε η Ελλάδα για να επιβραβεύσει τον φοβερό και τρομερό ρόλο του!
Ο Τζόσεφ Ακερμαν είναι:Διοικητής της Deutsche Bank. Γνωρίζετε ότι η D.B. είναι σύμβουλος του γερμανικού κράτους για τη διαχείριση της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής χρηματιστηριακής κρίσης;
Είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens από το 2003 και Β” αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Siemens σήμερα. Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί έκλεισε η υπόθεση με τα 200 ψωρο-εκατομμύρια που προσέφεραν, ενώ οι μίζες ήταν δις;
Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Vodafone !!!
Μη-εκτελεστικός διευθυντής της Royal Dutch Shell, πετρελαϊκής εταιρείας συμφερόντων Ρόθτσάιλντ. Καταλάβατε τώρα γιατί μόλις έβγαλε πετρέλαιο η Κύπρος, πήγε η Shell στα Κατεχόμενα να κάνει το ίδιο; Καταλάβατε τώρα γιατί φωνάζει όλος ο πλανήτης «Ελληνες χαράξτε ΑΟΖ», κι εμείς δεν το κάνουμε;

Καταλάβατε μήπως γιατί στις αρχές του 2009, SHELL και BP πούλησαν τα πρατήρια τους στην ΕΛΛΑΔΑ;;; Όχι απλά γιατί γνώριζαν για την κρίση αλλά γιατί την είχαν σχεδιάσει οι ίδιοι!!!

Αντιπρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας Zurich Financial Services (η οποία, μεταξύ άλλων, παρέχει ασφαλιστικά προϊόντα για την προστασία από το πιστωτικό και το πολιτικό ρίσκο). Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί ξεκίνησα την περιγραφή μου με τον ρόλο του εργαλείου που ονομάζεται CDS;
Πρόκειται για ένα άτομο με αρκετές δεκάδες ρόλους, και είναι ν απορεί κανείς πως καταφέρνει να εργάζεται με επιτυχία σε τόσες πολλές δύσκολες θέσεις! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το μόνο που κάνει είναι η υπογραφή του σε κάποιες αποφάσεις που άλλοι σχεδιάζουν κι αυτός εκτελεί!
Οσο για εμάς; Εμείς οι Ελληνες λοιπόν, λίγο πριν ξεκινήσει «φανερά» η κρίση, αντί για να τον απελάσουμε από τη χώρα τον βραβεύσαμε κι από πάνω! Ετσι τον Σεπτέμβριο του 2009 ο κ. Τζότζεφ Ακερμαν αναγορεύεται επίτιμος διδάκτορας στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης!!!
Ετσι λειτουργεί το σύστημα εδώ στην Ελλάδα!Βραβεύουμε τους νεκροθάφτες της χώρας μας !Αν πάλι δεν μπορούμε να τους βραβεύσουμε, τότε τους καθιστούμε ισότιμους συνομιλητές με τους Πρωθυπουργούς μας! Όπως τον κ. Τ.Σόρος για παράδειγμα, του οποίου τα γεύματα με τον ΤΕΩΣ Πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, τα πληρώσαμε χρυσάφι!!!
Την επόμενη φορά που θα ακούσετε λοιπόν για «αγορές» και «τοκογλύφους» και «οικονομικούς δολοφόνους» θα ξέρετε!
Βάλτε αυτό το άρθρο στα «αγαπημένα» του υπολογιστή σας, γιατί θα σας χρειαστεί άπειρες φορές, όταν κάποιοι, θα εξακολουθούν να προκαλούν συσκότιση στον λαό, με αόριστες αναφορές, φτάνοντας στο σημείο τον Ελληνα πολίτη να αναρωτιέται «ΜΑ ΠΟΙΟΣ είναι ο ΕΧΘΡΟΣ»
Τώρα , γνωρίζετε τον εχθρό! Τουλάχιστον, γνωρίζετε τον εχθρό εκτός των τειχών!
Για τους υπόλοιπους, τους εντός, έχουμε καιρό να ασχοληθούμε!!!
—-
Πηγές:
Τα στοιχεία για την συμμετοχή των πολυεθνικών στην Ελληνική οικονομία είναι από το βιβλίο του Πάνου Παναγιώτου: «Ελληνική Κρίση: Περίεργες συμπτώσεις», εκδόσεις Λιβάνη, το οποίο αξίζει να το διαβάσετε.


Το διαβάσαμε από το: . http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/10/blog-post_25.html#ixzz3EtIZGCjp

«H EKT πρόκειται να αλλάξει τους κανονισμούς για την αγορά ελληνικού και κυπριακού χρέους»

Με τίτλο «η EKT πρόκειται να αλλάξει τους κανονισμούς για την αγορά ελληνικού και κυπριακού χρέους» δημοσίευμα της ιστοσελίδας ευρωπαϊκής ενημέρωσης EUObserver.com,
αναφέρεται στην πρωτοβουλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να προχωρήσει σε τροποποίηση των κανόνων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η αγορά ABS (Asset-Backed Securities) με κακή αξιολόγηση που έχουν εκδοθεί από ελληνικές και κυπριακές τράπεζες.

Το άρθρο σημειώνει ότι κατά την αυριανή του συνεδρίαση, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα ενημερωθεί από τον κ. Ντράγκι για το πρόγραμμα αγοράς τιτλοποιημένων δανείων και καλυμμένων ομολόγων.

Το δημοσίευμα επικαλείται και αναφέρεται σε περαιτέρω τεχνικές λεπτομέρειες, βασιζόμενο σε σχετικό άρθρο των Financial Times.

Σχολιάζει, ωστόσο, ότι η κίνηση αυτή μάλλον δεν θα ικανοποιήσει τη Γερμανία. Ο πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, Γενς Βάιντμαν, έχει ήδη αντιταχθεί δημοσίως στα σχέδια της ΕΚΤ, επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος θα μετακυληθεί από τις ιδιωτικές τράπεζες στους φορολογούμενους, όπως σημειώνεται.

http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/10/h-ekt.html

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ''ΕΚΟΨΕ'' ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ...

Το ΠΑΣΟΚ ήταν απών από τη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες; στη Νέα Υόρκη. Ποιος ήταν ο λόγος;

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο Γιώργος Παπανδρέου «προσκάλεσε τους πάντες (από Νιγηρία, Χιλή κ.α.) πλην Ευ. Βενιζέλου. Με δυο λόγια, δηλαδή, δεν κάλεσε το ΠαΣοΚ». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ανεπισήμως ειπώθηκε ότι ο κ. Βενιζέλος δεν προσκλήθηκε, επειδή εκλήθησαν μόνον αρχηγοί κρατών και ελάχιστοι υπουργοί Εξωτερικών.

Ετυχε όμως εκείνες τις ημέρες που συνεδρίαζε η Σοσιαλιστική Διεθνής στη Νέα Υόρκη, στην ίδια πόλη να βρίσκεται και ο κ. Βενιζέλος για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Και συνεχίζει ο Βηματοδότης: «Στο ΠαΣοΚ έμαθα ότι πολύ τους ενόχλησε η στάση Παπανδρέου και έψαξαν το θέμα. Τι διαπίστωσαν; Οτι οι περισσότεροι που εκλήθησαν δεν ήταν αρχηγοί κρατών, αλλά υπουργοί Εξωτερικών. Γιατί δεν εκλήθη ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος είναι και πρόεδρος του (σοσιαλιστικού κόμματος) ΠαΣοΚ; Εκείνο που έμαθα είναι ότι πολλοί υπουργοί Εξωτερικών που εκλήθησαν είχαν την απορία γιατί απουσίαζε ο κ. Βενιζέλος και ρώτησαν τον ίδιο στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης. Και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δήλωνε άγνοια, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να μην προκαλέσει ζημιά στη χώρα μας, που ήταν και απούσα από τέτοια συνεδρίαση».

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, συνεργάτες του Βενιζέλου εισηγούνται προς τον πρόεδρο του κόμματος να περικοπεί η συνδρομή του ΠΑΣΟΚ προς τη Σοσιαλιστική Διεθνή μετά από αυτή την εξέλιξη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση στη Νέα Υόρκη, όταν συνάδελφοί του, υπουργοί Εξωτερικών, τον συναντούσαν και τον ρώταγαν για ποιο λόγο απουσίαζε από τη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/10/blog-post_43.html

Ε.Βενιζέλος: "Η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την επόμενη μέρα" - Οι Έλληνες τον φτύνουν και αυτός νομίζει ότι βρέχει

Πρίν απο λίγο εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος δήλωσε πώς "αποφασίσαμε δύο θεσμικές κινήσεις πολιτικής σταθερότητας. Οι δυνάμεις
της ανευθυνότητας, της δημαγωγίας και της μιζέριας δεν θα καθηλώσουν τον τόπο.

Η πατρίδα θα προχωρήσει γιατί υπάρχει σχέδιο που την βγάζει από την κρίση και την οδηγεί στην επόμενη μέρα".

Δηλαδή, ο κ. Βενιζέλος θεωρεί πώς την ευθύνη για το οικονομικό έγκλημα που συντελείται τα τελευταία χρόνια σε βάρος των ελλήνων τη φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η κυβέρνηση που έχει διαλύσει την κοινωνία. Οι Έλληνες φτύνουν την κυβέρνηση και ο κ. Βενιζέλος νομίζει ότι βρέχει.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/10/blog-post_38.html

Πούτιν: Η Σύνοδος Κορυφής της Κασπίας έγινε επαναστατικό

Το μεγαλύτερο μέρος της λεκάνης της Κασπίας θάλασσας θα παραμείνει σε κοινή χρήση των κρατών που βρίσκονται στα παράλιά της, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν, αφού μίλησε για τα
συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της Κασπίας, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

Οι επικεφαλής των κρατών της Κασπίας, δηλαδή της Ρωσίας, του Αζερμπαϊτζάν, του Ιράν, του Καζαχστάν και του Τουρκμενιστάν, συζήτησαν τα πιο ευαίσθητα θέματα της περιοχής, μεταξύ άλλων και το νομικό καθεστώς της Κασπίας, της μεγαλύτερης λίμνης που βρίσκεται στα σύνορα της Ευρώπης με την Ασία και αποκαλείται θάλασσα λόγω του μεγέθους της.

Η συνθήκη για το νομικό καθεστώς της μπορεί να υπογραφεί στο προσεχές διάστημα, εξέφρασε την πεποίθηση ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

"Ένα από τα βασικά αποτελέσματα θεωρώ την μεγάλη πρόοδο στην προετοιμασία της Συνθήκης για το νομικό καθεστώς της Κασπίας. Αυτό το γεγονός υπέστη δυνατό χάρη στον συντονισμό βασικών αρχών της δράσης των κρατών της Κασπίας στη θάλασσα ", είπε ο Πούτιν. Οι αρχές αυτές διατυπώνονται στην πολιτική δήλωση που υπέγραψαν οι επικεφαλής των πέντε κρατών, πρόσθεσε.

"Με τον τρόπο αυτό επιτυχώς θα ολοκληρώσουμε την εργασία που διαρκεί εδώ και 18 χρόνια", επισήμανε ο Πούτιν.

"Μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων καταφέραμε να διατυπώσουμε καθαρά τον διαχωρισμό των υδάτινων επιφανειών, του βυθού και των βαθών, για το καθεστώς της ναυσιπλοΐας και της αλιείας. Πολύ σημαντική είναι η αρχή, ότι το μεγαλύτερο μέρος της Κασπίας θα παραμένει στην κοινή χρήση των πλευρών.

Χάρη σε όλα αυτά τώρα θα αρθούν όλες οι παρεξηγήσεις ή κάποια ένταση στις διακρατικές σχέσεις οι οποίες νωρίτερα μπορούσαν θα εμφανιστούν λόγω διάφορης ερμηνείας του καθεστώτος των υδάτων της Κασπίας ", είπε ο Πούτιν.

Στη δήλωση καθιερώθηκε επίσης μία αρχή από τις βασικές για την εξασφάλιση σταθερότητας και ασφαλείας: το δικαίωμα παραμονής στην Κασπία θάλασσα έχουν μόνο οι Ένοπλες Δυνάμεις αποκλειστικά των παραλιακών χωρών.

"Αυτό το καθεστώς δημιουργήθηκε εδώ ιστορικά, Και δε σκοπεύουμε να το αλλάξουμε ", υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

"Η Ρωσία από το 2005 διατηρεί την απαγόρευση της αλιείας του οξύρυγχου της Κασπίας. Και δεν σκοπεύουμε να την άρουμε, μέχρι να σταθεροποιηθεί ο αριθμός των ψαριών αυτών ", επίσης επισήμανε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου.

Με την υπογραφή της συμφωνίας για την προστασία των υδάτινων βιολογικών πόρων της Κασπίας εμφανίστηκε η νομική βάση για την κοινή προστασία σπανίων ειδών των ψαριών.

Μεγάλη σημασία έχει και η συμφωνία για την πενταμερή συνεργασία στην αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων που υπογράφτηκε στο Αστραχάν. "Συμφωνήσαμε ότι προς ανάπτυξη των εδαφιών αυτού του εγγράφου θα συντονιστούν οι περιοχές ευθύνης των εθνικών υπηρεσιών διάσωσης ", δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

Οι φυσικοί πόροι της μοναδικής υδάτινης δεξαμενής περιλαμβάνουν πάνω από 500 είδη φυτών και 854 είδη ψαριών, μεταξύ άλλων εδώ υπάρχουν περίπου 90% από το οξύρυγχο του κόσμου. ΟΙ βασικοί τομείς της οικονομικής ανάπτυξης και της συνεργασίας στην Κασπία είναι η εξόρυξη μεταλλείων, η ναυσιπλοΐα και η αλιεία.


http://www.briefingnews.gr/r 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/10/blog-post_47.html

Αμφίπολη: ανατρέπονται όλα τα δεδομένα – Διαψεύδει τους πάντες το μνημείο που πλέον δεν μοιάζει με... απλό τάφο!!

Γιατί ξαφνικά σταμάτησαν οι έρευνες σε βάθος και ξεκινάει η αποκατάσταση και η στήριξη του μνημείου;

Πληροφορίες με το σταγονόμετρο από την ανασκαφική ομάδα και παιχνίδι εντυπώσεων στην Αμφίπολη. Δέος μπροστά στο τεραστίων διαστάσεων έργο που κρατάει επτασφράγιστα τα μυστικά του.

Μπορεί η φρενίτιδα γύρω απ' την Αμφίπολη να δικαιολογεί μέχρις ενός σημείου τον επικοινωνιακό χειρισμό, όμως υπάρχουν και μεγάλα κενά στην πληροφόρηση και τις “αποκαλύψεις” που δημιουργούν απορίες.

Την ίδια ώρα όσα έρχονται στο φως στοιχεία του μνημείου τα οποία με τη μοναδικότητά τους ανατρέπουν πολλές θεωρίες, αλλά και πολλά δεδομένα.

Πλέον δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για ένα ιδιαίτερο μνημείο που δεν θυμίζει σε τίποτε έναν κατά τα άλλα απλό τάφο.

Κάποιοι μιλούν για στοά και όχι προθαλάμους τάφου

Το μέγεθος του χώρου, αλλά και το μέγεθος τον κατασκευών μέσα στον χώρο που περικλείει ο τοίχος της περιμέτρου θυμίζουν πλέον περισσότερο ιερό, παρά ένα τάφο.

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς την εικόνα που ήρθε μόλις χθες στη δημοσιότητα. Για πρώτη φορά αποκαλύφθηκε από την κορυφή ως το πάτωμα το μέγεθος του θαλάμου με τις επονομαζόμενες “Καρυάτιδες”. Τα αγάλματα τοποθετημένα σε μεγάλα βάθρα ξεπερνούν τα τριάμισι μέτρα και ουσιαστικά μιλάμε για έναν θάλαμο με ύψος κοντά στα έξι μέτρα.


Μάλιστα μιλάμε για έναν μόνο από τους τρεις θαλάμους που έχουν αποκαλυφθεί και έτσι αν αναλογιστεί κανείς την είσοδο με την κατηφορική κλίμακα πριν τις δύο Σφίγγες, τον θάλαμο πίσω από τις Σφίγγες, αλλά και τον λεγόμενο “κόκκινο” θάλαμο πίσω από τις “Καρυάτιδες” τότε μιλάμε για έναν χώρο μήκους κοντά στα 23 μέτρα.

Έναν χώρο τεραστίων διαστάσεων που ... κατά τα άλλα δεν είναι παρά η είσοδος σε έναν τάφο.

Αν γίνει μια απλή σύγκριση με τον πλέον λαμπρό τάφο που έχει ανακαλυφθεί ως σήμερα στον μακεδονικό χώρο, εκείνον του Φιλίππου του Β' τότε η σύγκριση δείχνει ότι ο τάφος για τον σημαντικότερο ηγεμόνα της Μακεδονίας πριν τον Μ. Αλέξανδρο δεν ήταν παρά μια πολύ φτωχή κατασκευή, που μάλλον δεν ταίριαζε σε βασιλιά του μεγέθους του Φιλίππου.
Αν πάλι αντιστραφεί το επιχείρημα τότε υπάρχει ένα ερώτημα που δύσκολα μπορεί να πάρει απάντησε σε αυτή τη φάση.
Ποιος δηλαδή θα άξιζε έναν τάφο που κάνει εκείνον του Φιλίππου να μοιάζει φτωχικός;

Ποιος άξιζε τάφο πιο μεγαλοπρεπή και από αυτό του Φιλίππου;

Ένα ακόμη δεδομένο που πρέπει να ληφθεί υπόψη δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι οι ανασκαφή δεν έχει φτάσει παρά στο ένα τέταρτο του μήκους της ακτίνας του μνημείου. Εάν πρόκειται για έναν τάφο τότε πίσω από την μικρή έκκεντρη είσοδο που βρίσκεται στην “πλάτη” των Καρυάτιδων δεν θα πρέπει να περιμένουμε τίποτε άλλο από έναν προθάλαμο και έναν νεκρικό θάλαμο.
Έτσι εύλογα έρχεται και το επόμενο ερώτημα.
Τι υπάρχει σε όλον τον υπόλοιπο χώρο που περιλαμβάνεται μέσα στον μισού χιλιομέτρου περίβολο;


Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πλέον μιλάμε για έναν χώρο όπου, όταν γίνει επισκέψιμος, για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα μπορούμε να δούμε στον φυσικό τους χώρο και μάλιστα σε εσωτερικό χώρο αγάλματα μεγάλων διαστάσεων, πάνω από τρία μέτρα, τοποθετημένα στη σειρά (πρώτα οι Σφίγγες, μετά οι Καρυάτιδες) να κοσμούν έναν ... διάδρομο.
Μάλλον οι διαστάσεις σε όποιον έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί στο μέλλον τον χώρο θα θυμίζουν στοά και όχι έναν απλό διάδρομο...
Μήπως λοιπόν όσοι ήδη βρίσκονται στον χώρο βλέπουν μια στοά και όχι απλά έναν, δυο ή τρεις προθαλάμους;

Όλα αυτά βέβαια είναι υποθέσεις υπό την έννοια ότι υπάρχουν για όσους δεν παίρνουν μέρος στην ανασκαφή τεράστια κενά. Άλλωστε δεν έχουν δοθεί παρά λίγες φωτογραφίες ελάχιστων τμημάτων του μνημείου, λεπτομερειακές και όχι γενικές, ενώ ταυτόχρονα τηρείται σιγή ιχθύος για άλλα ευρήματα όπως κεραμική...

Άραγε μιλάμε για έναν χώρο που δημιουργήθηκε για έναν νεκρό και όσοι τον δημιούργησαν για να τον τιμήσουν δεν έκαναν μια αφιέρωση, δεν άφησαν ένα ίχνος πίσω τους σε έναν χώρο τεραστίων διαστάσεων;

Δημιούργησαν έναν χώρο τεραστίων διαστάσεων φτιαγμένο με τρόπο ώστε να προκαλεί με τον πλούτο και τις διαστάσεις του δέος στον επισκέπτη και στη συνέχεια έκαναν τα πάντα για να εξαφανίσουν από προσώπου γης το δημιούργημα αυτό;

Αν δεν ήταν φτιαγμένο το μνημείο για να είναι επισκέψιμο τότε γιατί δεν υπάρχουν πόρτες ανά θάλαμο και αφού πόρτες δεν υπήρχαν στο αρχικό σχέδιο γιατί φτιάχτηκαν τουλάχιστον δυο τοίχοι που φράσσουν την είσοδο και στη συνέχεια το μνημείο πακτώθηκε;

Έφτιαξαν ανοιχτό μνημείο και το... έθαψαν;

Τα περίεργα πάντως με τη συμπεριφορά που επιδεικνύεται απ' την ομάδα που ανασκάπτει και διαχειρίζεται επικοινωνιακά το μνημείο συνεχίζονται. Ξαφνικά και μετά από σχεδόν δύο μήνες αγώνα δρόμου να φτάσουν στο βάθος του μνημείου οι ειδικοί γυρίζουν πίσω. Αντί ενεργειών να συνεχίσουν σε βάθος της έρευνα γυρίζουν δυο θαλάμους πίσω και αφαιρούν χώματα και διαφραγματικούς τοίχους ώστε να αποκαλυφθεί το μνημείο...

“Κόλλησαν” οι ανασκαφές λόγω των προβλημάτων στήριξης του μνημείου; Βρέθηκαν σε “τοίχο” καθώς το μνημείο δεν ακολουθεί τους κανόνες άλλων γνωστών ταφικών μνημείων; Άγνωστο. Πάντως οι έρευνες σε βάθος σταμάτησαν μπροστά στην πιο περίεργη είσοδο που αποκαλύφθηκε ως τώρα. Μια είσοδο που μοιάζει ταπεινή σε σχέση με τις προηγούμενες και που μοιάζει να οδηγεί σε υπόγειο χώρο. Όλα αυτά μάλιστα την ώρα που γίνονται ανακοινώσεις ότι θα τελειώνουμε σε έναν μήνα... ή κοντά στα Χριστούγεννα. Ανακοινώσεις που γίνονται από τους υπεύθυνους της ανασκαφής κι ας γνωρίζουν ότι δεν έχει αποκαλυφθεί παρά το 5% του χώρου... 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/10/blog-post_89.html

Απίστευτη Βρετανική πρόκληση στη ΔΟΙΡΑΝΗ!

Σοβαρό «διπλωματικό επεισόδιο» εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, με αποχώρηση του Ελληνικού Στρατού από την εκδήλωση των Βρετανών στο Μνημείο τους για τη Μάχη της Δοϊράνης, μόλις 500 μέτρα από τα
ελληνοσκοπιανά σύνορα.
Αιτία στάθηκε η αναφορά σε ενημερωτική στήλη για
«Μαλτέζους και Μακεδόνες εργάτες και Ινδούς…». Για λάθος που «θα αποκατασταθεί την επόμενη ημέρα» κάνει λόγο, με δήλωσή του στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ο διευθυντής της Κοινοπολιτειακής Επιτροπής Στρατιωτικών Τάφων Μεσογείου, ζητώντας συγγνώμη από την ελληνική πλευρά.
Όλα έδειχναν πως στο Βρετανικό Μνημείο της Μάχης της Δοϊράνης θα είχαμε φέτος μια λαμπρή τελετή, με συμμετοχή υψηλόβαθμων παραγόντων της Βρετανίας και του Ελληνικού Στρατού, με τους Βρετανούς να γιορτάζουν τα 100 χρόνια από το Μακεδονικό Μέτωπο (1915-1918).
Για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων η Κοινοπολιτειακή Επιτροπή Στρατιωτικών Τάφων προχώρησε σε σημαντικά έργα στο Μνημείο των Λεόντων στη Δοϊράνη καθώς και στα στρατιωτικά κοιμητήρια της Δοϊράνης και του Πολυκάστρου. Οι εκδηλώσεις στη Δοϊράνη προγραμματίστηκαν να γίνουν αμέσως μετά τις καθιερωμένες εκδηλώσεις στο Διασυμμαχικό Μνημείο του Πολυκάστρου, εξασφαλίζοντας έτσι τη συμμετοχή μεγάλης Βρετανικής αντιπροσωπείας και για τις δυο εκδηλώσεις, αλλά και των άλλων συμμαχικών δυνάμεων.
Λίγο πριν ξεκινήσει η διοργάνωση της εκδήλωσης στο Μνημείο του Λόφου της Δοϊράνης δημιουργήθηκε «διπλωματικό επεισόδιο». Στην είσοδο του Βρετανικού Μνημείου είχαν στηθεί και θα αποκαλύπτονταν δυο ενημερωτικές στήλες, η μια στα Αγγλικά και η άλλη στα Ελληνικά, για την παρουσία των Βρετανικών δυνάμεων στο Μακεδονικό Μέτωπο.
Στις στήλες αυτές υπήρχε και η εξής αναφορά: «…Οι τακτικοί στρατιώτες, τα μέλη της εθνοφρουράς και οι έφεδροι της Κοινοπολιτείας υπηρέτησαν όλοι εδώ, υποστηριζόμενοι από πολλά υγειονομικά και διοικητικής μέριμνας στρατεύματα, Μαλτέζους και Μακεδόνες εργάτες και Ινδούς οδηγούς μουλαριών…»
Ο υπολοχαγός που διάβασε το κείμενο πριν την αποκάλυψη της στήλης ενημέρωσε το διοικητή της 71ης Ταξιαρχίας Νικόλαο Χιόνη, ο οποίος αντέδρασε άμεσα. Αμέσως επικοινώνησε με το διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, ο οποίος κατευθύνονταν προς τη Δοϊράνη για τις εκδηλώσεις. Μόλις του διάβασε το κείμενο της στήλης ο αντιστράτηγος έδωσε εντολή να αποχωρήσουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις, με το άγημα και τη φιλαρμονική, και να μεταβούν στο χώρο των Ελληνικών Στρατιωτικών Κοιμητηρίων, που βρίσκονται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το Βρετανικό μνημείο.
Ο ταξίαρχος κ. Χιονής ενημέρωσε τον επικεφαλής της Βρετανικής αντιπροσωπείας για την προκλητική αναγραφή στη στήλη και αποχώρησε.
Λίγο αργότερα ξεκινούσε η εκδήλωση του Ελληνικού Στρατού στα ελληνικά στρατιωτικά κοιμητήρια με επιμνημόσυνη δέηση, επετειακή ομιλία και κατάθεση στεφάνων, με την παρουσία και του Μητροπολίτη Κιλκίς κ. Εμμανουήλ.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο αντιστράτηγος κ. Λεοντάρης μίλησε στους συγκεντρωμένους για να τους εξηγήσει το γιατί άλλαξε το πρόγραμμα και αποχώρησε ο Ελληνικός Στρατός από το Βρετανικό Μνημείο: «Η αναγραφή στη στήλη είναι αντίθετη με την ιστορία μας και τις θέσεις της ελληνικής πολιτείας. Δεν έχουμε κανένα λόγο εναντίον κανενός νεκρού και τους τιμούμε απανταχού γης και ανεξαρτήτως εθνικότητος. Οι σημερινοί απόγονοι όμως των νεκρών αυτών δε φαίνεται να σέβονται όπως σέβονται οι άλλοι… Ενώ αναφέρονταν με ονομασίες κρατών, όταν έπρεπε να αναφερθούν στους Ελληνες χρησιμοποίησαν άλλη λέξη (σ.σ.: «μακεδόνες») που εμείς δεν την αποδεχόμαστε. Αυτός ο τόπος κατοικείται από Ελληνες», τόνισε ο αντιστράτηγος καταχειροκροτούμενος από τους συγκεντρωμένους.
Συγγνώμη λάθος!
Ο διευθυντής της Κοινοπολιτειακής Επιτροπής Στρατιωτικών Τάφων Μεσογείου κ. Ντέιβιντ Σάιμονς έδειχνε αρχικά ενθουσιασμένος από την παρουσία της μεγάλης αντιπροσωπείας του Ελληνικού Στρατού που θα λάμπρυνε τις εκδηλώσεις. Όταν ενημερώθηκε από τον ταξίαρχο κ. Χιονή για το κείμενο της στήλης και την απόφαση αποχώρησης εξεπλάγην. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τελικά με την παρουσία μόνο των Βρετανών.
Με την ολοκλήρωσή της ο κ. Σάιμονς μας δήλωσε την θλίψη του για ό,τι συνέβη. Δήλωσε πως πρόκειται για ένα λάθος και μια αβλεψία που θα αποκατασταθεί άμεσα και μάλιστα την επόμενη ημέρα με την αντικατάσταση της ενημερωτικής στήλης.
«Η Επιτροπή λυπάται πολύ και ζητά συγνώμη για την αναστάτωση που δημιουργήθηκε από το κείμενο στις ενημερωτικές στήλες που τοποθετήθηκαν στο Μνημείο της Δοϊράνης. Οι στήλες θα αφαιρεθούν αμέσως. Η τελετή που είχε σχεδιασθεί να πραγματοποιηθεί στο Μνημείο και στο Ελληνικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο κατά προτροπή της Επιτροπής είχε στόχο την επίτευξη ευρείας τοπικής συμμετοχής στην επιμνημόσυνη εκδήλωση για την θυσία των Ελληνικών και Κοινοπολιτειακών δυνάμεων κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το γεγονός ότι αυτή η από κοινού επιμνημόσυνη εκδήλωση δεν έγινε εφικτό να πραγματοποιηθεί αποτελεί πράγματι ένα πολύ λυπηρό θέμα».
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ. Σάιμονς θα αποστείλει στο διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού επιστολή με την οποία θα εκφράζει τη θλίψη του για το συμβάν, ζητώντας παράλληλα και συγγνώμη.
Ο κ. Σάιμονς ήταν απόλυτα ειλικρινής στις αντιδράσεις και στα λόγια του. Απόλυτα σωστή όμως ήταν την ίδια στιγμή και η απόφαση του διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού. Σε μια απόσταση 500 μέτρων από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα τέτοια «λάθη» δεν συγχωρούνται εύκολα, σε μια εποχή και σ’ έναν τόπο ευαίσθητο με τα εθνικά μας θέματα.
Πιστεύουμε κι ελπίζουμε πως του χρόνου τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά.
Περίεργα πηγαινέλα
Πάντως, δεν πρέπει να μας διαφεύγει της προσοχής το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα οι Σκοπιανοί έχουν «ανακαλύψει» τα στρατιωτικά βρετανικά κοιμητήρια και το Μνημείο στο Λόφο της Δοϊράνης και τα επισκέπτονται, ενώ μέχρι τώρα φαίνεται πως τους ήταν άγνωστα!
Πιστεύουν οι αφελείς πως η αναφορά περί «Μακεδονικού Μετώπου» έχει να κάνει με το κρατίδιό τους και την προσπάθειά τους να πείσουν περί «Μακεδονικού έθνους»; Μήπως θεωρούν πως η αναφορά στην επιτύμβια στήλη του Μνημείου για «…πεσόντες εν Μακεδονία και Σερβία 1915-1018…» αφορά τη δική τους «Μακεδονία»;
Μπορεί να είναι τόσο αφελείς;

www.eidisis.gr 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/10/blog-post_78.html

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η κυβέρνηση για ανατροπή του πολιτικού κλίματος

Η συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα αρχίσει τον Φεβρουάριο του 2015 - Τι αναφέρει σε σχόλιό τους ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η κυβέρνηση για ανατροπή του πολιτικού κλίματος
Ραβανός Αρης 
Την ανατροπή του πολιτικού κλίματος με στόχο τον απεγκλωβισμό από το κλίμα εσωστρέφειας και ηττοπάθειας θα επιχειρήσει η δικομματική κυβέρνηση, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή με την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας.

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου να αξιοποιήσουν το κοινοβουλευτικό όπλο που τους δίνει το άρθρο 84 του Συντάγματος .

Παράλληλα οι δυο αρχηγοί συμφώνησαν να εκκινήσουν την κοινοβουλευτική διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2015, ένα μήνα πριν από τη λήξη της θητείας του Κάρολου Παπούλια. H κίνηση αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο των δυο αρχηγών και αναμένονται και άλλες κινήσεις στην προσπάθεια αλλαγής του κλίματος.

Με την επιλογή τους αυτή οι κκ. Σαμαράς και Βενιζέλος θα επιχειρήσουν να κλείσουν τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και με την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης ώστε να στείλουν ένα μήνυμα, τόσο εντός όσο και εκτός χώρας στην κυβέρνηση ότι στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική σταθερότητα σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία και ενώ είναι ανοικτό το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί θέλουν καθαρό πολιτικό τοπίο τουλάχιστον έως το Φεβρουάριο που θα ξεκινήσουν οι ψηφοφορίες στη Βουλή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η ανακοίνωση από την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ της Τετάρτης ανακάτεψε την πολιτική τράπουλα.

«Η κυβέρνηση οφείλει να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Μέσα σε δεκαπέντε μέρες από την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού, η κυβέρνηση υποχρεούται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής και μπορεί να τη ζητεί και οποτεδήποτε άλλοτε» αναφέρει το άρθρο 84 του Συντάγματος που ορίζει ότι η συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης αρχίζει δυο μέρες μετά την υποβολή της σχετικής πρότασης.

Σύμφωνα με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, λόγω του αγιασμού τη Δευτέρα και την εκλογή κοσμητόρων την επομένη, η πιθανότερη ημέρα έναρξης της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή είναι η προσεχή Πέμπτη, επιλογή που σημαίνει ότι η ψηφοφορία θα γίνει το Σάββατο 11 Οκτωβρίου.

Πλέον η προσοχή όλων στρέφεται στη Βουλή, όπου θα έχει ενδιαφέρον εάν θα υπάρξουν και ανεξάρτητοι βουλευτές που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση με την κίνησή της αυτή πρόλαβε την πιθανότητα κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ


Η κυβέρνηση εμφανίζει «σημάδια κατάρρευσης υπό το βάρος της παταγώδους αποτυχίας της και της κοινωνικής κατακραυγής. Ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης από μία απονομιμοποιημένη Βουλή», ήταν το πρώτο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την γνωστοποίηση της απόφασης Σαμαρά και Βενιζέλου να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

«Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Σαμαράς θα έχει το κουράγιο να έρθει στη Βουλή και να υπερασπιστεί το μνημονιακό καθεστώς που έχει συμφωνήσει με την κυρία Μέρκελ», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και επαναλαμβάνει το αίτημά του για άμεση διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Η αντίδραση της ΔΗΜΑΡ

«Η απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει τη Δευτέρα ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή επιδιώκει να συσπειρώσει τους βουλευτές των κομμάτων που τη συγκροτούν και να ανασχέσει τις φυγόκεντρες τάσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ για τις αποφάσεις της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η “φυγή προς τα εμπρός” που επιχειρεί το κυβερνητικό επιτελείο - με ανοικτά τα κοινωνικά μέτωπα και την οικονομία στο τέλμα της ύφεση ς- δεν είναι λύση. Είναι ομολογία αδυναμίας» σημειώνει η Αγίου Κωνσταντίνου.

Η αντίδραση του ΚΚΕ

«Ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμία αναμονή, καμία ανοχή στην κυβέρνηση και τα πολιτικά παιχνίδια γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

«Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η αμείωτη συνέχιση και κλιμάκωση της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής. Ο λαός χρειάζεται να οργανώσει την πάλη του, να πάρει μαζικά μέρος στους αγώνες, με ισχυρό ΚΚΕ παντού» καταλήγει το ΚΚΕ.

ΤΟ ΒΗΜΑ 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/10/blog-post_61.html

ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΕΡΗΜΑ

 

http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/10/blog-post_94.html

ΟΜΙΛΙΑ ΕΜΜ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ Α. ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ ΣΤΗΝ EI-END ΧΑΝΙΩΝ 01-10-2014


Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters