Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ελληνικοί θησαυροί με σπάνιες γαίες

Αναζητώντας έναν γεωλογικό θησαυρό που κρύβει στα σπλάχνα της η Ελλάδα, έμπειροι ερευνητές του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και Μελετών (ΙΓΜΕΜ) σαρώνουν όλη τη χώρα διά στεριάς και θαλάσσης. Στόχος τους ο εντοπισμός 17 πολύτιμων μεταλλικών στοιχείων - των περίφημων σπάνιων γαιών -, τόσο δυσεύρετων που ο επιστημονικός κόσμος ανά τον πλανήτη έχει βγει σε... σαφάρι αναζήτησής τους.
Οι ενδείξεις υπήρχαν από παλιά - άλλωστε οι επιστήμονες του Ινστιτούτου ερευνούν το υπέδαφος της Ελλάδας από το 1952. Ηρθε και η επιβεβαίωση για την ύπαρξη σπάνιων γαιών στη χώρα μας: τα νέα δεδομένα από δύο εν εξελίξει προγράμματα.
Με τους ανιχνευτές ιονίζουσας ακτινοβολίας στο χέρι, τα μέλη των ομάδων του ΙΓΜΕΜ αναζητούν εδώ και έναν χρόνο σπάνια μεταλλικά στοιχεία, περιζήτητα στην παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.
Τα δεδομένα ως σήμερα καταδεικνύουν ως ιδιαιτέρως σημαντική την περιοχή μεταξύ Νέας Περάμου (ακρωτήριο Βρασίδας) και Στρυμονικού Κόλπου. Εμπλουτισμοί σπάνιων γαιών έχουν επίσης εντοπιστεί στη Νοτιοδυτική Σαμοθράκη και στην Ανω Βυρσίνη στη Ροδόπη, στη γεωλογική ζώνη του Ιονίου (μια θαλάσσια περιοχή και μια χερσαία βόρεια των Ιωαννίνων), καθώς και σε περιοχές όπου υπάρχουν κοιτάσματα βωξίτη (π.χ. στη ζώνη Παρνασσού - Γκιώνας, στην Ανατολική Πελοπόννησο, στη Χαλκιδική, σε Αμοργό και Σκόπελο, στην Εύβοια κ.α.). Μάλιστα, μόλις την περασμένη Τετάρτη οι επιστήμονες του ΙΓΜΕΜ είχαν ενδείξεις για παρουσία σπάνιων γαιών σε μεθοριακή περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.
Πώς τις βρίσκουν
Συνήθως τις «προδίδει» η ακτινοβολία - έχει βρεθεί συσχέτιση σπάνιων γαιών και ουρανίου ή θορίου. Ετσι, με τους ανιχνευτές ιονίζουσας ακτινοβολίας σαρώνονται οι ύποπτες περιοχές και εντοπίζονται οι «τσέπες» των σπάνιων γαιών, όπως λένε οι μεταλλωρύχοι τις θέσεις όπου υπάρχουν αποθέσεις.

«Οπως το χρήμα συγκεντρώνεται στις τσέπες, έτσι και οι σπάνιες γαίες εντοπίζονται σε αποθέσεις μικρών διαστάσεων, 50-100 μέτρων. Ερευνούσαμε την περιοχή από το Στρατώνι ως τη Νέα Καρβάλη, αλλά οι περισσότερες αποθέσεις βρέθηκαν σε μια μικρή περιοχή από τη Νέα Πέραμο ως τα Λουτρά Ελευθερών, σε ένα παραλιακό τμήμα περίπου 20 χλμ.» αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων του ΙΓΜΕΜ κ. Θανάσης Κούκουλης. Σε αυτά τα σημεία οι ερευνητές σκάβουν με φτυάρι λάκκους - τομές με 1,5 μ. βάθος και 2 μέτρα διάμετρο - και παίρνουν δείγματα προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αναλύσεις.
Στη θάλασσα, υπερσύγχρονα μηχανήματα πάνω στο ωκεανογραφικό «Αιγαίο» του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) «σκανάρουν» όλη την υποθαλάσσια περιοχή του Βορείου Αιγαίου. Με βάση τη χαρτογράφηση, αναμένεται εντός του Οκτωβρίου να «κλειδώσουν» οι θέσεις και να καθορισθεί το βάθος όπου μπορεί να υπάρχουν συγκεντρώσεις μεταλλευμάτων.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα (ΥΠΟΘΕΡ - Υποθαλάσσιες Κοιτασματολογικές Ερευνες) υλοποιείται σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ. Οπως αναφέρει ο διευθυντής ορυκτών φυσικών πόρων του ΙΓΜΕΜ, γεωλόγος, δρ Γιώργος Οικονόμου, σαρώνεται ο βυθός από τις βόρειες Σποράδες ως τη Λήμνο, τη Θάσο και τις ακτές της Χαλκιδικής, καθώς και τις ευρύτερες περιοχές της Κιμώλου και της Σαντορίνης. Οι έρευνες ξεκίνησαν το 2013 και θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2015.
Τότε, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, αναμένεται να γίνουν και οι πρώτες ερευνητικές γεωτρήσεις.
Δύο χρόνια αργότερα, το 2017, θα ολοκληρωθεί και το Ανταγωνιστικό Πρόγραμμα EURARE (European Rare Earths Project). Ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013 ταυτόχρονα σε 11 ευρωπαϊκές χώρες και εντάσσονται οι αναζητήσεις σπάνιων γαιών σε χερσαίες περιοχές.
Μεγάλο «αγκάθι»
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που προκύπτει από την εξόρυξη και επεξεργασία των σπάνιων γαιών είναι η ραδιενέργεια, η οποία συνδέεται με την παρουσία υψηλών συγκεντρώσεων ουρανίου και θορίου. Γι' αυτό επιβάλλεται αφενός η προστασία των εργαζομένων, αφετέρου η προσεκτική διάθεση των ραδιενεργών αποβλήτων που παράγονται. Το θετικό είναι ότι τα κατάλοιπα είναι πολύτιμα και έτσι πολλές εταιρείες τα συλλέγουν και τα επεξεργάζονται.

 
Επειδή περιέχει ραδιενεργά υλικά και σπάνιες γαίες σε ποσοστό 0,8%-1%
Κινέζοι ζήτησαν την τοξική κόκκινη λάσπη
Προτού ακόμη ολοκληρωθούν οι έρευνες, πολλές εταιρείες επιδίδονται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να αποκτήσουν τεχνογνωσία. Προσπαθούν να είναι έτοιμες ώστε όταν θα επιβεβαιωθούν τα εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα και προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για την εκμετάλλευσή τους, να τρέξουν... κατοστάρι. Ηδη πολλές εταιρείες συμμετέχουν στο ερευνητικό πρόγραμμα EURARE - στην Ελλάδα ένας από τους τρεις εταίρους είναι η Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Η χώρα μας έχει ήδη εξασφαλίσει συνεργασία με την κορυφαία δύναμη παγκοσμίως στις σπάνιες γαίες, την Κίνα. Ο δράκος της Ασίας, αν και έχει το μονοπώλιο - καλύπτει περίπου το 95% των παγκόσμιων αναγκών -, ενδιαφέρεται και για τα υπόλοιπα αποθέματα. Οπως επισημαίνει στο «Βήμα» ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Μανιάτης, σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Κίνας στις αρχές Σεπτεμβρίου, συμφωνήθηκε η δημιουργία μιας «ομάδας δράσης» η οποία σε πρώτη φάση θα μεταφέρει τεχνογνωσία.
Η κινεζική αντιπροσωπεία κατά την ολιγοήμερη παραμονή της στη χώρα μας ζήτησε στοιχεία τα οποία αφορούν την εξόρυξη μεταλλευμάτων που σχετίζονται με την ανάκτηση σπάνιων γαιών και ενημερώθηκε για τις τρέχουσες έρευνες στον ελλαδικό χώρο. Παράλληλα, οι κινέζοι αξιωματούχοι επισκέφθηκαν την Αλουμίνιον της Ελλάδος και εξέφρασαν ενδιαφέρον να αγοράσουν την τοξική κόκκινη λάσπη, η οποία για 40 και πλέον χρόνια ρύπαινε τον Κορινθιακό, διότι περιέχει ραδιενεργά υλικά και σπάνιες γαίες σε ποσοστό 0,8%-1%.
Η κυριαρχία της Κίνας στην παγκόσμια αγορά σπάνιων γαιών ταρακούνησε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες όταν το φθινόπωρο του 2010 διέκοψε τις διανομές στην Ιαπωνία για έναν μήνα κατά τη διάρκεια διπλωματικής κρίσης. Την επόμενη δεκαετία η Κίνα αναμένεται να μειώσει σταθερά τις εξαγωγές σπάνιων γαιών προκειμένου να προστατεύσει τις προμήθειες των ταχύτατα αναπτυσσόμενων κινεζικών βιομηχανικών κολοσσών, που ήδη καταναλώνουν περίπου το 60% των σπάνιων γαιών που παράγεται στη χώρα.
Οι φόβοι των μελλοντικών ελλείψεων έχουν εκτοξεύσει τις τιμές στα ύψη και ώθησαν την Ευρωπαϊκή Ενωση να επιταχύνει ερευνητικά προγράμματα για αναζήτηση σπάνιων γαιών.
Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, η αξία του ορυκτού μας πλούτου υπολογίζεται σε 40 δισ. ευρώ, εκτός των σπάνιων γαιών, η αξία των οποίων δεν μπορεί ακόμη να εκτιμηθεί. Από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων υπολογίζονται έσοδα ύψους ως και 150 δισ. ευρώ σε βάθος 25-30 ετών.
(της Μάχης Τρατσά, το Βήμα, 12/10/2014)

energypress
http://greeknation.blogspot.gr/2014/10/blog-post_405.html

ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ > Kλονίζεται και η Γερμανία προκαλώντας παγκόσμιο σοκ!

Αναστάτωση στις αγορές της Ευρώπης προκαλούν τα τελευταία στοιχεία από τη γερμανική οικονομία καθώς αναζωπύρωσαν τους φόβους πως η "ατμομηχανή" της ευρωπαϊκής οικονομίας χάνει την ισχύ της.
Αγγελιαφόρος των κακών ειδήσεων είναι σήμερα το γερμανικό Ινστιτούτο ZEW (photo), που ανακοίνωσε πως ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών στη Γερμανία εισήλθε σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2012.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης έκανε βουτιά στις -3,6 μονάδες τον Οκτώβριο, από τις 6,9 μονάδες τον Σεπτέμβριο, πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για μείωση στις 0,8 μονάδες.
"Οι γεωπολιτικές εντάσεις και η υποτονική οικονομική ανάπτυξη σε ορισμένες περιοχές της Ευρωζώνης, που υπολείπτεται των εκτιμήσεων, αποτελούν πηγή επίμονης αβεβαιότητας", δήλωσε ο πρόεδρος του ZEW, Clemens Fuest.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο δείκτης ZEW για τις τρέχουσες συνθήκες διαμορφώθηκε στις 3,2 μονάδες από τις 25,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο. "Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο συρρίκνωσης της γερμανικής οικονομίας στο γ΄ τρίμηνο", ανέφερε το ινστιτούτο.
Η γερμανική επενδυτική εμπιστοσύνη υποχωρεί για 10ο μήνα τον Οκτώβριο, σε μια ένδειξη ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης δυσκολεύει να βρει το δρόμο της εν τω μέσω υποτονικής ανάπτυξης στην ευρωζώνη και των εντάσεων στην Ουκρανία και τη μέση Ανατολή.
Η γερμανική οικονομία είναι στα πρόθυρα της ύφεσης αφότου το ΑΕΠ υποχώρησε στο β΄ τρίμηνο. Οι βιομηχανικές παραγγελίες, η βιομηχανική παραγωγή και οι εξαγωγές, υποχώρησαν τον Αύγουστο με τον μεγαλύτερο ρυθμό από τον Ιανουάριο του 2009, ενώ ο δείκτης DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης έχει υποχωρήσει 13% από τις αρχές Ιουλίου, στο χαμηλότερο επίπεδο του έτους.
Αυτό το κλίμα αποτυπώνει "τις συνεχιζόμενες γεωπολιτικές κρίσεις και τον σκεπτικισμό για την αποτελεσματικότητα των τελευταίων μέτρων της ΕΚΤ", δηλώνει οικονομολόγος της BHF-Bank AG στην Φρανκφούρτη. "Οι οικονομικοί δείκτες έχουν καταστεί πολύ δυσμενείς τελευταίως. Η πτώση του χρηματιστήριου έχει επίσης αρνητική επίδραση".

Πήραν την κατηφόρα ευρώ και ευρωαγορές
Σημαντική υποχώρηση καταγράφει το ευρώ έναντι των περισσοτέρων βασικών νομισμάτων μετά τα στοιχεία από το οικονομικό ινστιτόυτο ZEW.
Το ευρώ σημειώνει πτώση 0,69% έναντι του δολαρίου στα 1,2664 δολάρια και 0,67% έναντι του γεεν στα 135,34.
Πτωτική ήταν η αντίδραση και των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να μεταβαίνει με ταχείς ρυθμούς σε ενδοσυνεδριακό χαμηλό μετά την ανακοίνωση του ΖEW. Ο δείκτης υποχωρεί 1,10%, στην έκτη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση. Τις απώλειές του διεύρυνε και ο γερμανικός DAX, παραδίνοντας 0,8%.


kourdistoportocali
http://greeknation.blogspot.gr/2014/10/k.html

Παγκόσμια πρωτιά: Έλληνες γιατροί βάζουν τα γυαλιά σε συναδέλφους τους

Συγκεκριμένα η ομάδα των κ. Βασίλη Λυκομήτρου (Ορθοπαιδικός- Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης)και Ιωάννη Πολυθοδωράκη (Νευροχειρουργός– Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης) πραγματοποίησαν την πρώτη λαπαροσκοπική σπονδυλοδεσία που πραγματοποιείται σε παιδί παγκοσμίως.Η 12 χρονη έπασχε από Σπονδυλολίσθηση, μια πάθηση που πλήττει το 12% των παιδιών παγκοσμίως και η οποία αναγκάζει τον τελευταίο σπόνδυλο της μέσης(Ο5) να ολισθαίνει πάνω στο ιερό (Ι1) οστούν και τη λεκάνη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να «φεύγει» η μέση από τη θέση της και να «γλιστράει» μπροστά, πιέζοντας τα νεύρα και χάνοντας ο κορμός την ισορροπία του, με πόνο και δυσκινησία.
Η κατάσταση της μικρής ασθενούς αποδείχτηκε με τον επαναλαμβανόμενο έλεγχο ότι επιδεινωνόταν συνεχώς με αποτέλεσμα να πονά καθημερινά και να κινδυνεύει με παράλυση.
Λόγω του νεαρού της ηλικίας της οι θεράποντες ιατροί αποφάσισαν να εφαρμόσουν την πρωτοπόρα τεχνική λόγω των σημαντικών πλεονεκτημάτων που θα είχε στην περίπτωσή της όπως ελάχιστη απώλεια αίματος, άμεση κινητοποίηση και μείωση της βλάβης των ιστών.
«Κάναμε στη Αθήνα ένα μεγάλο βήμα, κι αυτό γιατί μέχρι σήμερα η πρωτοπόρα τεχνική έχει εφαρμοστεί μόνο σε ενήλικες ασθενείς »τονίζει ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός- Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης κ. Βασίλης Λυκομήτρος, που πραγματοποίησε την επέμβαση.
Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στην Αθήνα από τέσσερις Έλληνες γιατρούς και η 12χρονη μαθήτρια σήμερα χαίρει πλέον άκρας υγείας , ενώ παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα της στο σχολείο.
«Η περίπτωση της 12χρονης είναι η πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο που έγινε σε παιδί, καθώς μέχρι σήμερα αντίστοιχες επεμβάσεις είχαν γίνει μόνο σε ενήλικες» εξηγεί το έτερο μέλος της χειρουργικής ομάδας Νευροχειρουργός- Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης κ Ιωάννης Πολυθοδωράκης.
Σύμφωνα με τους γιατρούς η πρωτοποριακή τεχνική είναι συνδυασμός Λαπαροσκοπικής Πρόσθιας Δισκεκτομής και Διαδερμικής Οπίσθιας Σπονδυλοδεσίας για ανάταξη μεγάλου (4ου) βαθμού Σπονδυλολίσθησης. Είναι η τελευταία κατάκτηση της χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης.
Η επέμβαση έγινε σε τρία στάδια την ίδια ημέρα:
Στο πρώτο στάδιο έγινε μέσω μικρών τομών ( πάχους 1,5 εκατοστών) του δέρματος εκτομή των οπίσθιων διαρθρώσεων των Ο5 και Ι1 σπονδύλων και απελευθέρωση των νεύρων από τον Νευροχειρουργό κ Πολυθοδωράκη και διαδερμική τοποθέτηση των σταθεροποιητικών βιδών στα οστά των σπονδύλων από τον Ορθοπεδικό κ Λυκομήτρο .
Στο δεύτερο στάδιο έγινε η λαπαροσκοπική προσπέλαση δια της κοιλίας στην πρόσθια επιφάνεια της Σπονδυλικής Στήλης από τους γενικούς χειρουργούς, κ Δημήτρη Παπαδημητρίου και Γιώργο Χηνόπουλο.
Στο τρίτο και τελευταίο στάδιο οι κ Λυκομήτρος και Πολυθοδωράκης ολοκλήρωσαν την οπίσθια διαδερμική σπονδυλοδεσία.
Πως γίνεται
«Μέσα από τέσσερις μικρές τρύπες, περάσαμε ειδική κάμερα για να έχουμε εικόνα στις οθόνες μας, γεγονός που βοήθησε εξαιρετικά στη μεγάλη ακρίβεια των κινήσεων και την αποφυγή επιπλοκών. Με ειδικά επίσης λαπαροσκοπικά εργαλεία έγινε προετοιμασία των αγγείων και των σπονδύλων και τέλος τοποθετήθηκε στο μεσοσπονδύλιο διάστημα που βρισκόταν ο χαλασμένος δίσκος, ειδικός κλωβός προκειμένουνα αποκατασταθεί το ύψος και η θέση των σπονδύλων ανατάσσοντας την σπονδυλολίσθηση» εξηγεί ο κ. Λυκομήτρος.
«Στη συνέχεια μέσα από δύο μικρές τομές στην οπίσθια επιφάνεια του κορμού τοποθετήθηκαν τέσσερεις βίδες και δύο ειδικοί ράβδοι ολοκληρώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο την σταθεροποίηση της 12χρονης και την επέμβαση» μας εξηγεί ο κ Πολυθοδωράκης.
«Όλη η διαδικασία έγινε χωρίς να χρειασθεί να γίνει μετάγγιση αίματος και η μικρή ασθενής σηκώθηκε και περπάτησε την δεύτερη μετεγχειρητική ημέρα» συμπληρώνει ο κ Λυκομήτρος.
«Τα πλεονέκτημα της πρωτοπόρας τεχνικής δηλ. συνδυασμός λαπαροσκοπικής και διαδερμικής, σε σχέση με το ανοιχτό χειρουργείο είναι πολλά και ασύγκριτα υπέρ του ασθενή» προσθέτει οκ Πολυθοδωράκης.
Συγκεκριμένα η νέα τεχνική :
Γίνεται με μικρές χειρουργικές οπές
Απαιτεί μικρότερο χρόνο νοσηλείας
Έχει γρήγορη ανάρρωση
Χρειάζεται λιγότερο ή καθόλου αίμα
Απαιτεί μεγάλη εμπειρία
Απαιτεί ιδιαίτερη τεχνική μετεκπαίδευση
Συνήθως χρειάζονται δυο μέρες νοσηλείας και η ανάρρωση είναι πολύ πιο γρήγορη, αφού οι κακώσεις στους μύες και στα υπόλοιπα μαλακά μόρια είναι ελάχιστες.
Σύμφωνα με τον κ. Λυκομήτρο, η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις εκφυλιστικές και τραυματικές δισκοπάθειες με ένδειξη σπονδυλοδεσίας .
Η ομάδα των Ελλήνων γιατρών είχε πραγματοποιήσει την ίδια επέμβαση σε 12 ενήλικες ασθενείς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά πέραν της συγκεκριμένης επέμβασης η εμπειρία των μελών της στις χειρουργικές Τεχνικές Ελάχιστης Παρεμβατικότητας είναι μεγάλη καθότι τις εφαρμόζουν από το 2004.
 

hellas-now.blogspot.com

Η Δυναστεία των Ρότσιλντ: Οι μεταπράτες…(στους οποίους οι έλληνες πληρώνουν τα χρήματα που φάγαν οι σωτήρες πολιτικοί…)

Oι γνωστοί Ρότσιλντ…οι ίδιοι που κρύβονται πίσω απο κάθε δάνειο, πίσω απο τον αέρα του τόκου που τον μετατρέπουν σε πόσιμο αίμα των εθνών.

Ένα ενδιαφέον άρθρο για τους ανέγγιχτους δολοφόνους των εθνών…

“Άσε με να εκδίδω και να ελέγχω τα χρήματα ενός έθνους, και δεν με ενδιαφέρει ποιος φτιάχνει τους νόμους του.”

Mayer Amschel Rothschild

Μελετώντας το χρονικό της προσπάθειας επιβολής της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, εύκολα διαπιστώνει κανείς τον παρασκηνιακό ρόλο που έχουν παίξει κι εξακολουθούν να παίζουν κάποιοι άνθρωποι, προσπαθώντας να ελέγξουν ολόκληρο τον κόσμο. Μερικοί οπό τους ανθρώπους αυτούς μάλιστα, φαίνεται να κρύβονται πίσω από κάθε πολιτικοοικονομική εξέλιξη της σύγχρονης ιστορίας. Ανήκουν στα τραστ των υπερπλουσίων ή δρουν για το συμφέρον των μεγαλύτερων οικονομικών κολοσσών, σχεδιάζοντας ένα ζοφερό μέλλον για την ανθρωπότητα. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν τεράστιες περιουσίες και νέμονται τον παγκόσμιο πλούτο, ενώ η οικονομική τους δύναμη τους παραχωρεί απεριόριστο ποσοστό εξουσίας.

Μία από τις οικογένειες των μεταπαικτών είναι αυτή των Ρότσιλντ. Η εβραϊκής καταγωγής οικογένεια των Ρότσιλντ κυριάρχησε για έναν σχεδόν αιώνα στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα και τα μέλη της θεωρούταν οι ισχυρότεροι τραπεζίτες στον κόσμο. Ακόμη κι όταν προτίμησαν να περάσουν στο παρασκήνιο ελέγχοντας από εκεί τις διεθνείς εξελίξεις, δεν έπαψαν ποτέ να αποτελούν μια από τις σημαντικότερες οικονομικές υπερδυνάμεις. Δεν εναι τυχαίο το ότι ο Μέτερνιχ έγραψε γι’ αυτούς στα 1818 ότι «είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στην Ευρώπη», ενώ οποιητής και φιλόσοφος Χάινριχ Χάινε είπε κάποτε ότι:
«το χρήμα είναι ο θεός της εποχής μας και οι Ρότσιλντ οι προφήτες του.»
Οι Ρότσιλντ, αντίθετα με ότι έκαναν πολλοί άλλοι σύγχρονοί τους Εβραίοι που ζούσαν στην Ευρώπη, προτίμησαν να μην αλλάξουν θρησκεία. Για αυτό το λόγο οι υπόλοιποι Εβραίοι, όταν αναφέρονταν σε αυτούς, τους αποκαλούσαν «βασιλείςτων Εβραίων». Η οικογένεια αναμείχθηκε άλλωστε έντονα με το εβραιοσιωνιστικό κίνημα που προωθούσε τα εβραϊκάσυμφέροντα και δεν είναι τυχαίο το ότι η απαρχή του σύγχρονου κράτους του Ισραήλ μπορεί να εντοπιστεί σε ένα γράμμα της αγγλικής κυβέρνησης προς τον Λόρδο Ρότσιλντ, ενώ το κοινοβούλιο του Ισραήλ χτίστηκε με χρήματα των Ρότσιλντ.
rochild
Επιδιώκοντας τη διατήρηση της φυλετικής τους καθαρότητας, αλλά και για οικονομικούς λόγους, οι Ρότσιλντ προτίμησαν να υιοθετήσουν ένα σύστημα ενδογαμίας που περιορίζονταν στα πλαίσια της οικογένειάςτους, κάνοντας εξαιρέσεις μόνο σε περιπτώσεις που αυτό θα ήταν προς το συμφέρον τους και χρησιμοποιώντας τουςγάμους των παιδιών τους ως βάση για τις οικονομικές τουςσυμφωνίες. Όπως είπε κάποτε ένας από αυτούς:
«για εμάς τους Εβραίους, και ιδιαιτερα για εμάς τους Ρότσιλντ, είναι καλύτερα να μην ερχόμαστε σε επαφή με άλλες οικογένειες, γιατί αυτό οδηγεί πάντα σε δυσάρεστες καταστάσεις και κοστίζει χρήματα».
Η εκπληκτική οικονομική τους άνοδος, που τους οδήγησε από το εβραϊκό γκέτο της Φρανκφούρτης στην κορυφή τηςπαγκόσμιας οικονομικής ελίτ αμέσως μετά τη Γαλλική Επανάσταση, είναι ίσως μοναδική στα χρονικά της ιστορίας. Συγκεντρώνοντας τη μεγαλύτερη ιδιωτική περιουσία στην ιστορία, οι Ρότσιλντ κατάφεραν να δημιουργήσουν την πρώτηπαγκόσμια αγορά ομολόγων και την πρώτη πολυεθνικήτράπεζα που είχε υποκαταστήματα στη Φρανκφούρτη, στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στη Βιέννη και στη Νάπολη. Παράλληλα, κατάφεραν να διαχειρίζονται τεράστια κεφάλαια,λειτουργώντας ως ιδιωτικοί διαχειριστές για λογαριασμό κυβερνήσεων, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Οττο φον Μπίσμαρκ, ενώ είχαν τη δυνατότητα να δανείζουνχρήματα ακόμη και στον ίδιο τον Πάπα. Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη που συμμετείχαν στον πόλεμο κατά του Ναπολέοντα χρηματοδοτήθηκαν από τους Ρότσιλντ, ενώ ανάμεσα στουςσημαντικότερους οφειλέτες τους συγκαταλέγονταν ηΑυστρία, η Μεγάλη Βρετανία
η Ρωσία, η Γαλλία, τα Βασίλεια των Δυο Σικελιών και το Δουκάτο της Πάρμας.
napoleon
Ο Ναπολέων, ο Ουέλλινγκτον, καθώς και η εξαγορά της Βρετανίας ήταν η επόμενη φάση της ανάπτυξης της οικογένειας. Χωρίς να αναφερθούμε εκτενώς στην μάχη του Βατερλώ, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι μέσω των συμφερόντων τους στην Ευρώπη, οι Ρότσιλντ είχαν αναπτύξει την πρώτη υπηρεσία πληροφοριών, και μέσω ενός συστήματος ταχύπλοων πλοίων και μεταφορέων, δημιούργησαν έναν μηχανισμό που διακινούσε πληροφορίες με απίστευτη ταχύτητα. Αυτό που συνέβει έπειτα είναι η μεγαλύτερη υπόθεση χειραγώγησης της αγοράς στην ιστορία.
Οι Ρότσιλντ είχαν ήδη χρηματοδοτήσει και τις δυο πλευρές. Ο Νέϊθαν Ρότσιλντ χρηματοδότησε τον Ουέλλινγκτον στην Αγγλία και ο Ιακώβ Ρότσιλντ χρηματοδότησε τις ανάγκες τουΝαπολέοντα στη Γαλλία. Έτσι, επρόκειτο να κερδίσουν τον πόλεμο όποια πλευρά κι αν νικούσε. Ωστόσο, αυτό που κάνει μοναδική την περίπτωση αυτή, είναι ότι το σύστημα ταχυμεταφορών βοηθούσε τον Νέιθαν Ρότσιλντ να λαμβάνει τα αποτελέσματα της μάχης πολύ πριν οι αγγελιοφόροι του Ουέλλινγκτον μεταφέρουν σε αυτόν τα νέα της νίκης του επί του Ναπολέοντα.
Και το σημαντικότερο όλων είναι ότι μέσα από αυτές τις πληροφορίες ο Νέιθαν άρχισε να πουλά ομόλογα.. Όσοι ήξεραν τους Ρότσιλντ, γνώριζαν πόσο πονηροί είναι και τι εμπιστευτικές πληροφορίες είχαν στην κατοχή τους.. Έτσι, βλέποντας τον Νέιθαν να πουλά ομόλογα, υπέθεσαν ότι ο Ουέλλινγκτον είχε χάσει τη μάχη και άρχισαν να πουλάνε τα ομολόγα τους σχεδόν μια πένα στη λίρα! Όταν πια μαζεύτηκε επαρκής ποσότητα ομολόγων, ο Νέϊθαν Ρότσιλντ έκανε την κίνησή του, αγοράζοντας τα όλα σχεδόν τζάμπα.. Όταν έφτασαν τα νέα της νίκης του Ουέλλινγκτον την επόμενη μέρα, ήταν πλέον πολύ αργά.. Το οικονομικό πραξικόπημα του Νέϊθαν Ρότσιλντ είχε ήδη ολοκληρωθεί, και πλέον έλεγχε όλον τον πλούτο της Αγγλίας για όποιο σκοπό ή χρήση επιθυμούσε..
Για ένα σχεδόν αιώνα η δυναστεία των Ρότσιλντ είχε απλώσει τα πλοκάμια της πάνω στις ευρωπαϊκές οικονομίες. Οι Ρότσιλντ χρηματοδότησαν πολλά ευρωπαϊκά δίκτυα και βοήθησαν οικονομικά ακόμα και την Βρετανική Αυτοκρατορία για τη διάνοιξη της διώρυγας του Σουέζ. Χρηματοδότησαν επίσης και τους Βόρειους στον ‘Εμφύλιο Πόλεμο’ των ΗΠΑ, αναγκάζοντας κατόπιν τον Λίνκολ να τυπώσει πληθωριστικά δολάρια έτσι ώστε να ξεπληρωθούν τα χρέη προς την εβραϊκή τραπεζική δυναστεία
Ο άνθρωπος που έθεσε τα θεμέλια της οικονομικής δυναστείας των Ρότσιλντ ήταν ο χρυσοχόος Άμσε Μωυσής Μπάουερ (1744-1812), που δημιούργησε ένα ανταλλακτήριο νομισμάτων στο εβραϊκό γκέτο της Φρανκφούρτης. Το σήμα της επιχείρησής του ήταν ένα κόκκινο εξάκτινο αστέρι, το γνωστό Άστρο του Δαυίδ. Έτσι, πολύ σύντομα, η επιχείρηση του Μπάουερ έγινε γνωστή ως Ρότσιλντ, από τις γερμανικές λέξεις ‘rot’ και ‘schildt’, που σημαίνουν κόκκινο έμβλημα. Όταν ο γιος του Άμσελ Μωυσή Μπάουερ, ο Μάγιερ Άμσελ Μπάουερ πάρε τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης, αποφάσισε να αλλάξει το όνομά του σε Ρότσιλντ.
 roth

Πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι η ραγδαία οικονομική άνοδος των Ρότσιλντ οφείλονταν στη σχέση τους με διάφορεςμυστικές εταιρίες. Οι ίδιοι, ποτέ δεν έκρυψαν τη σχέση τους με τον Ελευθεροτεκτονισμό, γι’ αυτό πολλοί πιστεύουν πως το «οικονομικό θαύμα» που δημιούργησαν, ήταν απόρροια της σχέσης αυτής. Κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι η δύναμη που κρύβονταν πίσω από τους Ρότσιλντ ήταν οι Ιλλουμινάτι, που από το 1782 είχαν ισχυροποιήσει τη θέση τους ανάμεσα στις υπόλοιπες μυστικές εταιρίες και προώθησαν το τραπεζικό δίκτυο των Ρότσιλντ, εξασφαλίζοντας για το τάγμα τους τα απαραίτητα οικονομικά μέσα. Άσχετα με το κατά πόσο οι σχέσεις αυτές μπορεί να βοήθησαν τους Ρότσιλντ να χτίσουν την οικονομική αυτοκρατορία τους, είναι γεγονός πως όλοι τους σχετίζονταν με κάποια μυστική εταιρία. Ο Άμσελ Ρότσιλντ, που ζούσε στη Φρανκφούρτη, εικάζεται ότι ήταν μέλος των Ιλλουμινάτι.
Ο Κάρλ, που ζούσε στη Νάπολη, είχε αναμιχθεί ενεργά στην εταιρία των Καρμπονάρων και ήταν μέλος της στοάς Άλτα Βεντίτα. Ο Τζέιμς (πρώην Ιακώβ) ήταν Τέκτονας 33ου Βαθμού, ενώ ο Νάθαν ήταν μέλος της τεκτονικής στοάς Άμιλλα του Λονδίνου και ο Σολομών είχε μυηθεί σε κάποια τεκτονική στοά της Βιέννης στις 14 Ιουνίου 1809.
Οι απόγονοι των πρώτων Ρότσιλντ εξακολούθησαν να έχουν άμεση σχέση με τις μυστικές εταιρίες και διάφορα μέλη της οικογένειας, κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα ανέπτυξαν δεσμούς με τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων. Ένας από αυτούς, ο Λόρδος Έντμοντ ντε Ρότσιλντ, μαζί με τον Λόρδο Μπάλφουρ, τον σερ Χάρρυ Τζονσον και τον Λόρδο Γκρέϋ, είχε συμμετάσχει στον αρχικό πυρήνα της οργάνωσης που έμελλε να εξελιχθεί στηνΣτρογγυλή Τράπεζα. Ο ίδιος ήταν και ο άνθρωπος που επέλεξε τα άτομα που θα στελεχώνονταν το Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/10/blog-post_8260.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters