Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

"Βουτιά” 5,3% για τον χρυσό και το ασήμι


Ισχυρές απώλειες σημείωσαν την Παρασκευή ο χρυσός και το ασήμι, διολισθαίνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2010, καθώς το δολάριο ενισχύθηκε μετά την απροσδόκητη κίνηση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να διευρύνει το ρυθμό της νομισματικής χαλάρωσης και στον απόηχο της απόφασης της Federal Reserve να τερματίσει τις αγορές ομολόγων.
 
Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 27 δολάρια ή 2,3% τερματίζοντας στα 1.171,6 δολάρια την ουγγιά τις συναλλαγές της Παρασκευής στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης , ενώ στην εβδομάδα μετρά απώλειες 5,3%. Συνολικά τον Οκτώβριο η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έχει υποχωρήσει κατά 3,7%, ενώ μέχρι στιγμής φέτος οι απώλειες ανέρχονται στο 3,3%.
 
Το ασήμι Δεκεμβρίου έχασε 31cents τερματίζοντας στα 15.92 δολ. ανά ουγγιά τις συναλλαγές της Παρασκευής.
 
Οι μεγάλες απώλειες για τα δύο πολύτιμα μέταλλα ακολουθούν την άνοδο του δολαρίου σε υψηλό άνω των έξι ετών έναντι του γεν.
 
Η Fed μετά τον τερματισμό και του τρίτου γύρου ποσοτικής χαλάρωσης εξετάζει το χρονοδιάγραμμα για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων της από τα ιστορικά τους χαμηλά.
 
Την ενίσχυση του δολαρίου τροφοδότησαν και τα ενθαρρυντικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Τα στοιχεία έδειξαν ότι το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε 3,5% το γ΄ τρίμηνο, μέγεθος που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.
 
Την ίδια στιγμή η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι στοχεύει σε επέκταση της νομισματικής της βάσης στα 80 τρισ. γεν ($726 δισ.), έναντι 60 τρισ. με 70 τρισ. γεν στο προηγούμενο guidance.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ιδού γιατί οι ρωσικές ΕΔ αποτελούν φόβο και τρόμο - "Καταιγισμός" αντιαεροπορικών και βαλλιστικών πυραύλων (vid)

Η ΙΣΧΥΣ ΠΥΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΛΙΓΩΝ ΛΕΠΤΩΝ
 
Καταιγισμός αντιαεροπορικών και βαλλιστικών πυραύλων από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προκαλεί εντυπωσιασμό και… τρόμο σε όλους τολμήσουν να τα βάλουν με τη ρωσική «Αρκούδα».
Τα τελευταία χρόνια η Μόσχα πραγματοποιεί ένα μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα, ενώ κάνει συνεχείς προσθήκες και αναπτύσσει νέες τεχνολογίες με στόχο τα επόμενα χρόνια, όπως έχει δηλώσει και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, να εκσυγχρονίσει και να ενισχύσει το οπλοστάσιο της.
Η κρίση στο Ιράκ, στη Συρία, αλλά κυρίως στην Ουκρανία έφερε τη Ρωσία αντιμέτωπη με τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. σε σημείο που πολλοί να τις δίνουν χαρακτηριστικά «Ψυχρού Πολέμου». Η κρίση αυτή προήλθε από την εμμονή της Δύσης να βάλει πόδι στην αυλή της Ρωσίας.
Το κλίμα έφτασε σε τέτοιο σημείο που το ΝΑΤΟ να θεωρεί τη Ρωσία «εχθρό» και να προβαίνει σε κινήσεις πρωτοφανής, όπως η ανάπτυξη δυνάμεων σε χώρες «δορυφόρους» των ΗΠΑ στη Βαλτική και η ναυτική παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα.
Δεν γνωρίζουμε αν η επιθετικότητα της Δύσης έχει να κάνει με την ενίσχυση της Ρωσίας επί προεδρίας Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία σαφώς αποκτά μεγαλύτερη ισχύ και λόγο στη Μέση Ανατολή και όχι μόνο αλλά οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σίγουρα αποτελούν φόβο και τρόμο σε κάθε αντίπαλο.
Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε:



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πώς ο ... Γκίκας Χαρδούβελης έστειλε στο ΥΠΕΘΑ το Ν.Δένδια


Μία υπόγεια πολιτική κόντρα είναι η αιτία της μεγάλης έκπληξης που ακούσει στο όνομα "Νίκος Δένδιας" σε ότι αφορά την τοποθέτησή του ως νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας. Και μία πρόταση που δεν έγινε ποτέ.
Η κόντρα: Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης είχε σφοδρές διαφωνίες για χειρισμό σειράς θεμάτων με τον Νίκο Δένδια ("κόκκινα" δάνεια, ρυθμίσεις οφειλών στην εφορία κλπ)και δεν τον ήθελε στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Γιατί; Κάποιοι λένε για "έλλειψη χημείας" μεταξύ των δύο ανδρών, κάποιοι άλλοι μιλάνε για υπουργική δυσαρμονία σε ότι αφορά την λειτουργία των δύο υπουργείων (το Ανάπτυξης είναι το πλέον κρίσιμο υπουργείο μετά το Οικονομικών στην σημερινή εποχή).
Η γκρίνια του Γ.Χαρδούβελη στον Α.Σαμαρά ήταν μόνιμη και διαρκώς εντεινόμενη. Η αποχώρηση του Δ.Αβραμόπουλου ήταν "ευχής έργον" για το Μαξίμου γιατί ο Ν.Δένδιας δεν μπορούσε να απομακρυνθεί από το Ανάπτυξης χωρίς να πάρει πρωτοκλασσάτο υπουργείο.
Σήμερα στον πρωινό καφέ με συνεργάτες του (Μπούρα, Σταμάτη, Λαζαρίδη) ο Σαμαράς έθεσε το θέμα στο τραπέζι. Συζητήθηκε το άσχημο κλίμα που είχε δημιουργηθεί μεταξύ των Γ.Χαρδούβελη και Ν.Δένδια και κατέληξαν στον Δένδια που έχει και την στήριξη μεγάλου εγχώριου πολιτικού και τραπεζικού ομίλου.
Από την άλλη πλευρά τονίζουμε ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία πρόταση στον υπηρεσιακό πρώην υπουργό και επίτιμο Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκο να αναλάβει το υπουργείο.
Ο ίδιος ο Φ.Φράγκος διαψεύδει την σχετική φημολογία που διαρρέει το Μαξίμου. Οχι ότι θα έκανε την πρόταση δεκτή ο στρατηγός, αλλά ξεκαθαρίζει ότι "Δεν μου έγινε ποτέ και απορώ πώς κάποιοι από τη κυβέρνηση και τη ΝΔ επιμένου να με εμπλέκουν σε σχεδιασμούς με τους οποίους δεν έχω καμία σχέση".
Οι λοιπές δήθεν "υποψηφιότητες" πρακτικά εκπορεύονταν από τους ίδιους του υποψήφιους. Ο αποκεφαλισμός κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό των Γ.Μιχελάκη και Γ.Αρβανιτόπουλου είχαν πολύ πρόσφατος και δεν υπήρχε κανένας λόγος να επανέλθουν.
Ο Γ.Καρατζαφέρης, πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αυτοδιέρρεε ότι "κλείδωνε" για υπουργός Εθνικής Άμυνας...
Ο δε, Κώστας Μαρκόπουλος, που θα ήταν μια καλή λύση για το υπουργείο (στην Ευβοια έτσι ή αλλιώς θα έχει τεράστιο πρόβλημα στις εκλογές του Μαρτίου η ΝΔ) θεωρήθηκε ότι ακόμα δεν είχε περάσει αρκετό χρονικό διάστημα από την επιστροφή του στη ΝΔ για να δικαιολογείται η υπουργοποίησή του.
Το δε, ενδεχόμενο να αναλάβει το υπουργείο ο Α.Σαμαράς, απομακρύνθηκε γιατί έπρεπε να βρεθεί μια θέση στον Δένδια που δεν τον ήθελε ο Χαρδούβελης και εκτός αυτού θα ήταν σα να ομολογούσε έμμεσα πλην σαφώς ο Α.Σαμαράς, ότι πάει σε εκλογές.
Για άλλη μια φορά οι ευφάνταστοι σεναριολόγοι σε ότι αφορά το πρόσωπο του υπουργού έπεσαν έξω (απείχαμε από το σπορ ενσυνείδητα γιατί ξέραμε ότι ο Α.Σαμαράς είναι απρόβλεπτος στην επιλογή προσώπων και ... πέσαμε μέσα) και σίγουρα ο Ν.Δένδιας δεν είναι ένα πρόσωπο από αυτό που οι στρατιωτικοί θα υποδέχονταν με ενθουσιασμό λόγω της προηγούμενης θητείας στο στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το ""κυνήγι μαγισσών που είχε εξαπολυθεί κατά του Λαϊκού Συνδέσμου (ο οποίος έχει πολύ ισχυρή παρουσία και υποστήριξη σε επίπεδο αξιωματικών, εντός του Ελληνικού Στρατού ειδικά).
Το μοναδικό σενάριο πυο είχε παίξει από την αρχή ήταν η υπουργοποίηση ή υφυπουργοποίηση του Α/ΓΕΕΘΑ  Μ.Κωσταράκου, ο οποίος τελικά προτίμησε να είναι υποψήφιος για την στρατιωτική Επιτροπή της ΕΕ.
Το χειρότερο όλων για τον Ν.Δένδια είναι ότι δεν έχει εμπειρία. Αλλά η εμπειρία αποκτάται εν καιρώ...
Πάντως εγγυητές της "ομαλότητας" και πάνω απ'όλα της ετοιμότητας είναι η ηγεσία των Ε.Δ.: Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος, ο Αρχηγός του Ναυτικού, Ε.Αποστολάκης, ως παλαιότεροι, αλλά και οι Αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΑ Χ.Μανώλας και Ε.Τουρνάς αντίστοιχα.
Ποιος είναι ο νέος υπουργός Άμυνας:
Ο Νίκος Δένδιας γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Κατάγεται από τους Παξούς. Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά.
Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και αριστούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master of Laws (LL.M.) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, με ειδίκευση στο Ναυτικό και Ασφαλιστικό Δίκαιο στο University College (U.C.L.) και στην Εγκληματολογία στο London School of Economics and Political Science (L.S.E.).
Δραστηριοποιείται πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία από το 1978.
Το Μάρτιο του 2004 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Κέρκυρας με τη Νέα Δημοκρατία. Επανεξελέγη το Σεπτέμβριο του 2007, τον Οκτώβριο του 2009 και τον Ιούνιο του 2012.
Έχει σημαντική εμπειρία σε υπουργικές θέσεις, αλλά είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Εθνικής Άμυνας.
Ήταν υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τον Ιούνιο του 2014. Διετέλεσε Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από τον Ιούνιο του 2012 ως τον Ιούνιο του 2014. Διετέλεσε Υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιανουάριο του 2009 έως τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Θρίλερ με τα αίτια της συντριβής του Space ship Two της Virgin Atlantic [εικόνες]




ΜΗΠΩΣ  ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ; Η ΜΗΠΩΣ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΓΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ; ΚΑΤΙ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. ΙΔΩΜΕΝ.
 
 
 
 
Ένα θρίλερ εκτυλίσσεται εδώ και λίγη ώρα στην Αμερική με την τύχη του σκάφους SpaceShipTwo της Virgin Galactic κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης σε τροχιά γύρω από τη Γη.
Η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε ότι παρουσιάστηκε «μια αποτυχία κατά τη διάρκεια της πτήσης» χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η αποτυχία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αφορά έκρηξη στο αεροδιαστημοπλάνο τη στιγμή της αποκόλλησης από το μητρικό σκάφος εξαιτίας πιθανότατα ενός νέου τύπου καυσίμου ο οποίος ήταν υπό δοκιμή.
Το σκάφος με το οποίο η εταιρεία του ομίλου Virgin του μεγιστάνα Ρίτσαρντ Μπράνσον φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη αεροπορική εταιρεία που θα πραγματοποιεί πτήσεις σε τροχιά γύρω από τη Γη, είχε νωρίτερα απογειωθεί για δοκιμαστική πτήση μαζί με το μεγαλύτερο σκάφος WhiteKnihgtTwo, το οποίο είναι και ο φορέας του μέχρι το ύψος των 50.000 ποδών.
Στο σκάφος επιβαίνουν δύο πιλότοι οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με αλεξίπτωτο και πληροφορίες μεταδίδουν ότι αλεξίπτωτα εθεάθησαν πάνω από την έρημο Μοχάβε και συγκεκριμένα πάνω από το σημείο από το οποίο απογειώθηκαν τα δύο αεροσκάφη.
Φωτογράφος που κάλυπτε το θέμα για το NBC δήλωσε ότι είδε μια έκρηξη στον αέρα και στη συνέχεια τα συντρίμμια του SpaceShipTwo να σκορπίζονται στην έρημο.
Πρόκειται για την δεύτερη καταστροφική αστοχία σε πυραυλικό σύστημα μέσα στην εβδομάδα. Είχε προηγηθεί η καταστροφή του πυραυλικού φορέα Antares και τώρα ο πυραυλοκινητήρας του Space Two υφίσταται καταστροφική αστοχία με αποτέλεσμα το θάνατο τους ενός εκ των δύο πιλότων του.




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αμφίπολη: Βρέθηκε υπόγειος θάλαμος - Νέα συγκλονιστικά δεδομένα (upd)

Η ύπαρξη τεχνητού ορύγματος επί φυσικού σχιστολιθικού εδάφους, επιφάνειας 4Χ2,10μ., το οποίο είναι επιχωμένο με ιλυώδη άμμο (όπως άλλωστε και η υπόλοιπη επίχωση του μνημείου), διαπιστώθηκε κατά την αποχωμάτωση του τέταρτου χώρου, όπου επικεντρώνεται τα τελευταία 24ωρα το ανασκαφικό έργο στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης. Ti κρύβεται μέσα στο όρυγμα;
------------------------------------------------------------
Τα νέα ευρήματα από την Αμφίπολη που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα προκάλεσαν νεά αγωνία καθώς "διαπιστώθηκε η ύπαρξη δαπέδου σφράγισης από πώρινους λίθους. Σώζονται τα τμήματα του δαπέδου τα οποία βρίσκονται σε επαφή με τους πλαϊνούς τοίχους. Στο δυτικό τμήμα του δαπέδου οι λίθοι παρουσιάζουν υποχώρηση και σημαντική στροφή προς το εσωτερικό του χώρου, ως αποτέλεσμα καθίζησης-ολίσθησης της υποκείμενης επίχωσης. "
Δηλαδή υπάρχουν ενδείξεις ύπαρξης υπόγειας κρύπτης. Το γεγονός ότι είναι δάπεδο σφράγισης σημαίνει ότι κάτι ενδέχεται να υπάρχει από κάτω. Αυτό που προκαλεί εντύπωση στην ανακοίνωση του υπουργείου είναι πως: «Κατά την αποχωμάτωση του τέταρτου χώρου διαπιστώθηκε η ύπαρξη τεχνητού ορύγματος επί του φυσικού σχιστολιθικού εδάφους, επιφάνειας, 4Χ2,10μ., το οποίο είναι επιχωμένο με ιλυώδη άμμο (όπως αλλωστε και η υπόλοιπη επίχωση του μνημείου). Ήδη έχει προχωρήσει η ανασκαφή, σε βάθος περίπου 1,40μ. από την επιφάνεια του κατωφλίου και η επίχωση συνεχίζεται».

Οι προγραμματισμένες ανασκαφικές και στερεωτικές εργασίες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών στο λόφο Καστά Αμφίπολης συνεχίζονται ως εξής:
1. Προχωρεί η απομάκρυνση χωμάτων από τον τέταρτο χώρο και αποκαλύφθηκε η θεμελίωση των πλαϊνών τοίχων. Η έδραση των τοίχων γίνεται επί τεχνητής επίχωσης, από καλά συμπυκνωμένο αμμοχάλικο με άργιλο, πάχους περίπου 0, 40μ. Η επίχωση αυτή πατά πάνω στο φυσικό έδαφος του λόφου Καστά, το οποίο εμφανίζεται επιφανειακά ως εδαφοποιημένος κερματισμένος σχιστόλιθος.
2. Κατά την ανασκαφή διαπιστώθηκε η ύπαρξη δαπέδου σφράγισης από πώρινους λίθους. Σώζονται τα τμήματα του δαπέδου τα οποία βρίσκονται σε επαφή με τους πλαϊνούς τοίχους.
Στο δυτικό τμήμα του δαπέδου οι λίθοι παρουσιάζουν υποχώρηση και σημαντική στροφή προς το εσωτερικό του χώρου, ως αποτέλεσμα καθίζησης-ολίσθησης της υποκείμενης επίχωσης. Στο ανατολικό τμήμα οι λίθοι του δαπέδου βρίσκονται στην αρχική τους θέση.
Πραγματοποιείται η απομάκρυνση των δυτικών λίθων, ώστε να αποκαλυφθεί η κατάσταση θεμελίωσης του δυτικού πλαϊνού τοίχου και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αντιστήριξης και στερέωσης της θεμελίωσης.
3. Κατά την αποχωμάτωση του τέταρτου χώρου διαπιστώθηκε η ύπαρξη τεχνητού ορύγματος επί του φυσικού σχιστολιθικού εδάφους, επιφάνειας, 4Χ2,10μ., το οποίο είναι επιχωμένο με ιλυώδη άμμο (όπως αλλωστε και η υπόλοιπη επίχωση του μνημείου). Ήδη έχει προχωρήσει η ανασκαφή, σε βάθος περίπου 1,40μ. από την επιφάνεια του κατωφλίου και η επίχωση συνεχίζεται.
Κατά την απομάκρυνση της αμμώδους επίχωσης εντοπίστηκε το δεύτερο μαρμάρινο θυρόφυλλο σε καλή κατάσταση διατήρησης, πεσμένο μέσα στο όρυγμα, διαστάσεων, 2Χ0,90Χ0,15μ. και βάρους περίπου έναμισυ τόνο. Σήμερα επιχειρείται η απομάκρυνσή του από το σημείο εύρεσης.
4. Πριν από τη συνέχιση της απομάκρυνσης των χωμάτων του ορύγματος, θα γίνουν εργασίες εγκιβωτισμού και αντιστήριξης των κατακόρυφων παρειών του (αλλά και της επίχωσης κάτω από το θεμέλιο των πλαϊνών τοίχων), ώστε να διασφαλισθεί η ευστάθεια της θεμελίωσης των
πλαϊνών τοίχων.
5. Την Τετάρτη 29-10-2014 έγινε τοποθέτηση έξι αισθητήρων μέτρησης της παραμόρφωσης επί
αντίστοιχων αντηρίδων του τέταρτου χώρου για να διαπιστώνεται στο εξής η ένταση των μεταλλικών στοιχείων αντιστήριξης, κατά την πρόοδο των ανασκαφικών εργασιών. Επιπλέον για σήμερα έχει προγραμματιστεί η εγκατάσταση επιπλέον 10 αισθητήρων, αλλά και ρωγμομέτρων για την παρακολούθηση τυχόν εξέλιξης υφιστάμενων ρωγμών μεγάλου εύρους σε δομικά στοιχεία των εγκάρσιων διαφραγμάτων.
6. Συμπληρώθηκαν στοιχεία υποστύλωσης της θόλου στο δεύτερο και τον τρίτο χώρο.
7. Συνεχίζεται η αφαίρεση των χωμάτων από τα πρανή και πάνω, ανατολικά και ανάντη του μνημείου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ρωσικά μαχητικά θα μετασταθμεύουν στην Κύπρο συν "πακέτο" πυραυλικών συστημάτων όπως τα P-800 Yakhont!

ΟΙ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ Ν.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ
 
Πακέτο στρατιωτικών συμφωνίών στις οποίες περιλαμβάνονται μετασταθμεύσεις ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών, προμήθεια πυραυλικών συστημάτων και λιμενικές διευκολύνσεις σε πλοία του ρωσικού Στόλου Μεσογείου, αλλά οικονομικές συμφωνίες προκειμένου η Κύπρος να ξεφύγει από τα δεσμά του Μνημονίου και να χαράξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την δική της εθνική πολιτική θα υπογράψει ο πρόεδρος της Κύπρου Ν.Αναστασιάδης με τον Ρώσο ομόλογό του Β.Πούτιν στην Μόσχα.
Σε ότι αφορά τα οπλικά συστήματα οι πληροφορίες αναφέρουν για την αναβάθμιση των κυπριακών αντιαεροπορικών ικανοτήτων με προμήθεια επιπλέον συστημάτων, πιθανότατα Pantsir-S1 αυτή την φορά (έχει ήδη Tor-M1 και Buk-M1) ή απλά επιπλέον από τα νυν υπηρετούνται συστήματα ή τις αναβαθμισμένες εκδόσεις τους.
Θεωρούμε ότι μία μικτή προμήθεια Buk-M2 με ακτίνα δράσης 45 χλμ. και Pantsir-S1, το οποίο λόγω των πυροβόλων του μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποικιλία ρόλων, θα είναι εξαιρετικά στρατηγικής σημασίας και πολύ υψηλό "ανάχωμα" για να το διαβούν τα τουρκικά μαχητικά εύκολα...
Πάντως συζητείται η προμήθεια ενός συστήματος η οποία αν γίνει θα αλλάξει πολλά στην ισορροπία δυνάμεων και θα αμφισβητήσει στην πράξη την απόλυτη ναυτική υπεροχή της Τουρκίας στην θάλασσα: Η αγορά μίας ή δύο συστοιχιών με υπερηχητικά βλήματα εδάφους-επιφανείας P-800 Yakhont!
Είναι το μόνο σύστημα με το οποίο θα μπορούσε να αμφισβητηθεί η απόλυτη ναυτική υπεροχή της Τουρκίας, αφού αρκούν μερικές "καταυγάσεις" για να λάβουν το μήνυμα τα τουρκικά πλοία. Ετσι ή αλλιώς η προμήθεια κορβετών απότην Κύπρο έχει τεράστιο λειτουργικό κόστος και δεν θα αλλάξει σε τίποτα απολύτως την τουρκική υπεροχή.
Η καταυγασή των τουρκικών πλοίων, όμως, από ένα τέτοιο σύστημα το οποίο είναι μη ανασχέσιμο από τα τουρκικά αντιπυραυλικά συστήματα των πλοίων (αντίθετα με τα ΜΜ-40 Exocet τα οποία δυνητικά μπορούν να αναχαιτιστθούν καθώς πετούν υποηχητικά στην περιοχή των 0,8-0,9 Mach) είναι ένα τελείως διαφορετικό "καμπανάκι" γα τον τουρκικό Στόλο.
Το άλλο πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι των συμφωνιών που θα υπογραφούν είναι η μεταστάθμευση ρωσικών μαχητικών και βομβαρδιστικών στην αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" στην Πάφο.
Μια τέτοια κίνηση αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για την επιβίωση της κυπριακής δημοκρατίας, αφού έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα το θέμα είναι να μην την καταπιεί η Τουρκία ολοκληρωτικά...
Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να στηρίξει ενεργά την Κύπρο απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις και την εγκατάλειψη της Λευκωσίας από εχθρούς και φίλους, ακόμα και την Αθήνα.
Η Λευκωσία έχει εκτιμήσει ιδιαίτερα ότι η μοναδική χώρα που απάντησε ενεργά στην Τουρκία και στην τουρκική εισβολή με τον στολίσκο του "Barbaros" ήταν η Ρωσία με τις ασκήσεις που διεξήγαγε δίπλα από τα τουρκικά πολεμικά πλοία και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, στον πρέσβη της ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο Στάνισλαβ Οσάντσι, ο οποίος τον επισκέφθηκε σήμερα "ο φίλος τον φίλο εν κινδύνοις γιγνώσκει" ("ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται").
Ολοι στην Κύπρο νιώθουν ότι μόνο η Ρωσία σήμερα στέκεται ενεργά δίπλα στην Κύπρο, αφού και το Ισραήλ απέφυγε να στείλει έστω συμβολικά κάποια αεροσκάφη ή πλοία για να δηλώσουν έστω συμβολικά "παρών".
"Ο κ. Πρέσβης με ενημέρωσε για την πρόκληση που απηύθυνε ο κ. Πούτιν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πραγματοποίηση επίσκεψης στη Μόσχα και για την προοπτική να συνυπογραφούν σημαντικότατες συμφωνίες μεταξύ της κυπριακής Δημοκρατίας και της ρωσικής ομοσπονδίας", ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Ομήρου.
Ο πρόεδρος της Βουλής μετέφερε στο ρώσο πρέσβη την ευγνωμοσύνη της Βουλής των αντιπροσώπων για την παραδοσιακή και συνεπή στήριξη της Ρωσίας προς την κυπριακή Δημοκρατία.
"Και η Ρωσία ήταν ένας φίλος ο οποίος στάθηκε δίπλα μας σε όλες τις κρίσιμες φάσεις της κυπριακής ιστορία", τόνισε, ο κ. Ομήρου, προσθέτοντας πως ανανέωσε την πρόσκληση προς τον πρόεδρο της Δούμας για να επισκεφθεί την Κύπρο σε ανταπόδοση της επίσκεψής μου στη Μόσχα.
Ο ίδος ο Ρώσος πρέσβης τόνισε ότι "Η επίσκεψη στη Μόσχα είναι προς όφελος και των δύο χωρών γιατί χρειάζεται και ανάπτυξη των στρατιωτικώ, αμυντικών και οικονομικών και άλλων σχέσεων"
Σε ερώτηση για το ποιες συμφωνίες θα υπογραφούν κατά την επίσκεψή του προέδρου Αναστασιάδη στη ρωσική πρωτεύουσα, ο κ. Οσάντσι είπε ότι υπάρχουν τρεις ή τέσσερις συμφωνίες σε θέματα στρατιωτικής συνεργασίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο Πούτιν προχωρά το πρόγραμμα εκμετάλλευσης της Αρκτικής ενώ τιμά τον θανόντα πρόεδρο της TOTAL


Το φιλόδοξο πρότζεκτ Yamal LNG στις εκβολές του ποταμού Ομπ, στη παγωμένη Αρκτική, στηρίζει ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. 
 
Σε συνάντηση που είχε χθες με τον Λεονίντ Μίκελσον, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Novatek, της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας παραγωγής φυσικού αερίου, ο ρώσος πρόεδρος συμφώνησε τόσο στη στήριξη του έργου, όσο και στην ονομασία ενός πλοίου LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου)  «Κριστόφ ντε Μαρζερί» προς τιμήν του πρόσφατα αποθανόντος προέδρου της γαλλικής Total.
 
Η υλοποίηση του πρότζεκτ Yamal LNG εξασφαλίζει την παραγωγή και την εμπορία των τεράστιων αποθεμάτων φυσικού αερίου της ρωσικής Αρκτικής και αφορά στην κατασκευή μιας νέας σημαντικής θαλάσσιας οδού για τη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και την Ασία. Στην κοινοπραξία συμμετέχει η ρωσική Novatek με 60% και η γαλλική Total με 20%.
 
Ο Μίκελσον ανέλυσε στον πρόεδρο Πούτιν τα προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει το έργο:  «Λόγω των κυρώσεων έχουν προκύψει περιορισμοί στη χρηματοδότηση του έργου, καθώς και η Novatek συμπεριλαμβάνεται στη “μαύρη λίστα” της Δύσης.
 
Η έλξη κεφαλαίων από το Εθνικό Ταμείο Ευημερίας δεν θα είναι μεγάλη – θα μπορούσε να καλύψει το 18% της απαιτούμενης χρηματοδότησης – όμως είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν οι επίδοξοι επενδυτές πως το πρότζεκτ στηρίζεται από τη ρωσική κυβέρνηση» είπε ο CEO της Novatek.
 
Στόχος της Novatek είναι η άντληση κεφαλαίων από ρωσικές και ξένες τράπεζες, κυρίως κινεζικές.  «Εχουμε συζητήσει την διεθνή χρηματοδότηση με όλες τις τράπεζες, κυρίως με ρωσικές και κινεζικές. Ελπίζουμε πως μέχρι το τέλος του 2014, θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ώστε το πρώτο εξάμηνο του 2015 να “ανοίξει” η χρηματοδότηση από το εξωτερικό. Μέχρι στιγμής τα ίδια κεφάλαια μας επιτρέπουν να τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα» συμπλήρωσε ο Μίκελσον.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙΣ!!!! -ΔΙΑΔΩΣΤΕ-

Η Παναγιά Ελευθερώτρια στην Πολιτεία -
Χριστιανικός σταυρός "φυτεμένος" σε αρχαίο ελληνικό κίονα...
Απο τότε που η -ανθελληνική- βυζαντινή εξουσία διέταξε κι εκτέλεσε το <εις έδαφος φέρειν> σε συνεργασία με την -επίσης ανθελληνική- χριστιανική ηγεσία και πολλούς αιώνες μετά γινόταν συστηματικές καταστροφές όλων των ελληνικών μνημείων. Το σύνολο των αρχαίων ναών της πατρίδας μας κατεδαφίστηκε και στην θέση τους ανεγέρθηκαν χριστιανικοί ναοί και μονές. Ορισμένες απο τις καταστροφές παρουσιάζονταο στο βιβλίο παρακάτω. Κηρύχθηκε το μίσος για κάθε τι ελληνικό...


Βάλτε σε fullscreen και παρατηρείστε την χριστιανική σχιζοφρένεια στο αποκορύφωμά της στις σελίδες 139,157,161, 177(!!!)

ΕΝΟΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ - ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΩΔΥΝΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ

Το κάτωθι κείμενο της Ο.Ε.Α. μπορεί να πρόκειται για ένα παλαιό κείμενο 25 ετών αλλά παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ.
Προτού το διαβάσετε σας προειδοποιούμε ότι το κείμενο είναι σχεδιασμένο να προκαλεί ποικίλες και έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις και εν τέλει επώδυνη αφύπνιση. Ευχόμαστε να συμβεί στους εναπομείναντες ελληνόψυχους με οποιοδήποτε τρόπο έστω και αν είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΩΔΥΝΗ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΗ, όπως συνέβη και στα μέλη της ΟΕΑ και να αποτελέσει αφορμή για περαιτέρω έρευνα σε βάθος και στις ρίζες του ελληνισμού.

ΠΡΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΒΟΛΟΥ
ΠΡΟΣ ΑΡΧΕΣ ΒΟΛΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ: ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ, ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΟΛΟΥ

ΘΕΜΑ: ΕΝΟΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ

Κύριοι,
Με το Α.Β.Ω. 1285/85 Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, καλούμαι να παραστώ σαν κατήγορος εναντίον ων Ευσταθίου Κουτσερή Ιωάννου Κράλλη και JEAN PIERRE NERI, βαρυνομένων με κατηγορία αρχαιοκαπηλίας και οπλοφορίας, σε δίκη της 20-11-85.

Σας πληροφορώ ότι κταγγέλοντας τους ανωτέρω, σας έθεσα για τέταρτη φορά σε νομική παγίδα, μέσα σε διάστημα δύο μηνών. Εξακολουθείτε να φέρεσθε σαν πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής, μη εννοώντας ότι τα μέλη της Ο.Ε.Α., είτε ως κατηγορούμενοι είτε ως κατήγοροι, θα στρέφουν συνεχώς τις δίκες εναντίον των δικαστών.

Διότι αρκετά αποπροσανατολίσατε τους πολίτες, δικάζοντας «παραβάτες» από θέσεως ισχύος. Αρκετά δικάσατε μεμονωμένα άτομα ως αρχαιοκαπήλους, ενώ σεις οι ίδιοι είσθε Συνεργοί σε βαθμό Κακουργήματος της Μεγάλης Αρχαιοκαπηλίας με την οποία βαρύνεται το «ελληνικό» Κράτος του …Ισραήλ. Και εξηγούμεθα:

Όταν η Μαστρωπός του Ελληνισμού Κρυπτοσιωνιστική Ορθόδοξη Εκκλησία, πλαστογραφεί την Ελληνική Ιστορία, παρουσιάζοντας τον Μυκηναϊκό θολωτό Τάφο Βασιλέων στα Παλαιά Βόλου, ως τόπο ευρέσεως των εικόνων … Αγίων Αναργύρων. (Προαύλιο Αγίων Αναργύρων)…

Όταν η Ακρόπολις Ιωλκού με τείχος μήκους 2,5 χιλιομέτρων περιέχουν ολόκληρη πολεοδομία, επί του λόφου Γορίτσης, μένει περιφραγμένη με συρματόπλεγμα και απαγορευμένη για το κοινό, με σκοπό την ΜΗ ΑΝΑΣΚΑΦΗ και την ΛΑΘΡΑΙΑ ΦΥΓΑΔΕΥΣΗ – ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ των «απαγορευμένων» ευρημάτων…


Όταν η ΑΓΕΤ Βόλου, μέσω εβραικής οικογένειας Τσάτσου διαχειριζόμενης εβραικά κεφάλαια Ροκφέλερ, έχει συμπεριλάβει στα συρματοπλέγματα της ιδιοκτησίας της τη μισή Ακρόπολη Ιωλκού, με σκοπό την ΜΗ ΑΝΑΣΚΑΦΗ και την ΛΑΘΡΑΙΑ ΦΥΓΑΔΕΥΣΗ – ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ των «απαγορευμένων» ευρημάτων …

Όταν οι Κρόνιες Υπόγειες Στοές Γορίτσης και Πηλίου έχουν μετονομασθεί σε «Τρύπα της Παναγίας» προς τιμή της αειπαρθένου…τρύπας της …θεοτόκου…

Όταν στα υπόγεια του Μουσείου Βόλου υπάρχουν χιλιάδες ευρήματα «απαγορευμένα», διότι αποκαλύπτουν την πλαστογραφημένη ιστορία της περιοχής…

Όταν πάνω στα Απολλώνεια Ιερά Γορίτσης και Άνω Βόλου, η Μαστρωπός εκκλησία έκτισε ναούς για εβραίους προφήτες Ηλίες (γαμηθήτωσαν οι εβραίοι προφήτες σας)

Όταν τα Τείχη της Ιωλκού έχουν αφεθή να διαλυθούν από τους κατοίκους, σε ξερολιθιές για χωράφια και οικοδομικά υλικά…

Όταν από ιδρύσεως «ελληνικού» Κράτους, οι γερμανοεβραίοι πρόξενοι Σέφελ, κατέχουν ολόκληρη αρχαιολογική περιοχή ως ιδιοκτησία και την αρχαιοκαπηλεύονται ελεύθερα …

Όταν η αρχαία πόλις ΕΥΘΥΡΑ ή ΣΟΛΥΜΙΑ, ναύσταθμος Μαγνήτων εκτός Παγασητικού Κόλπου, είναι ιδιοκτησία του …Αγίου Όρους υπό την ονομασία «Κυρά-Παναγιά» Βορείων Σποράδων, επί 16 αιώνες, και ξαφνικά δίδεται για εκμετάλλευση μελισσοκομίας, σε τυχοδιώκτες τύπου Κράλλη…

Όταν το «ελληνικό» Κράτος έχει εξοντώσει ηθικά και ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ έναν αρχαιολόγο της ολκής του Θεοχάρη, ιδρυτού Μουσείου Βόλου, επειδή με τις ανασκαφές του τάραξε τους Εβραιοορθόδοξους πλαστογράφους της Ιστορίας μας…

Όταν η εβραία πόρνη Μελίνα Μερκούρη (απόγονος των εβραιοβενετών MERCURIO;) με εντολή του ελληνοεβραίου Μπάσταρδου ΜΕΝΕΙΚΟ ή Παπανδρέου, ενθαρρύνει τον εντοπισμό ΌΛΩΝ των ελληνικών αρχαιοτήτων, μέσω «συλλόγων αρχαιόφιλων», με σκοπό την ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ και ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ…
Όταν στα υπόγεια των ελληνικών Μουσείων σαπίζουν εκατομμύρια ευρήματα, έξω από την προστασία που τους παρείχαν οι συνθήκες φυσικής φυλάξεως στο υπέδαφος όπου κείτονταν αρχικά, και το Κράτος οργανώνει τους πολίτες σε «συλλόγους αρχαιοφίλων», για να συσσωρεύσουν και άλλα άγνωστα ευρήματα στα υπόγεια των Μουσείων, με σκοπό την ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, πριν την έναρξη του εβραικού προγράμματος «Αρμαγεδών» και την ίδρυση «Διεθνούς Υπερκυβερνήσεως Χριστιανοσοσιαλισμού»…

Όταν κατά μήκος των ακτών του Παγασητικού και του Αιγαίου Πηλίου, υπάρχουν δεκάδες αρχαίες ελληνικές πόλεις οι οποίες μοιράστηκαν σε κτήματα ιδιοκτησίας ξένων υπηκόων…

Όταν οι Θολωτοί Μυκηναϊκοί Τάφοι Διμηνίου και Γορίτσης έχουν αποκρυφθεί από το κοινό και αφήνονται να χρησιμεύουν σαν κοπρώνες τυχαίων περαστικών ανθρώπων και ζώων…

… Τότε η Ηγεσία Ο.Ε.Α. Θεσσαλίας, με έγκριση Πρυτανείας Ο.Ε.Α. Αθηνών, αποφασίζει ότι «όποιος, σαν άτομο ή σαν Σύλλογος ή σαν Αρχαιολογική Υπηρεσία, τολμήσει να ανακοινώσει στο «ελληνικό» Κράτος, νέα αρχαιολογικά ευρήματα μη επισημανθέντα, … θα του συνουσιασθεί η Παναγία η Τρύπα, οι Άγιοι Ανάργυροι, οι Προφήτες Ηλίες και οι λοιποί Άγιοι Πάντες …

Όταν πάνω στο Μυκηναϊκο Ανάκτορο των Βασιλέων Ιωλκού, το κράτος πολεοδόμησε τον γυφτομαχαλά των Παλαιών Κουφόβουνου…

Όταν με διαταγή της Παλαιάς Πουτάνας Μητροπόλεως Βόλου σφραγίστηκε το Σπήλαιο του Χείρωνα, άνωθεν Μακρυνίτσης, με μπετόν αρμέ…

Όταν όλες οι κορυφές του Πηλίου καλύπτονται από εβραιοχριστιανικά αρχιτεκτονικά εκτρώματα θεμελιωμένα πάνω σε Απολλώνεια Ιερά και Ιερά της Ιωλκείας Αρτέμιδος…

Όταν η Ιστορία της πόλης σας είναι ένα όργιο Ψεύδους Διαστροφής και Πλαστογραφίας και Κρατικής Αρχαιοκαπηλίας …

…Τότε κύριοι εθελοτυφλούντες υποκριτές Δικαστές και Εισαγγελείς, δεν έχετε δικαίωμα να καταδικάζετε ανοήτους του τύπου Κουτσερή Κράλλη και NERI για την εύρεση Βυζαντινής …στάμνας και ενός αρχαίου νομίσματος Κενταύρου.

Όταν οι εβραίοι Μπάσταρδοι Παπανδρέου και οι ανάδελφες αδελφές τύπου Σαρτζετάκη και Καραμανλή, χαρίζουν σε ξένους Υπουργούς και Πρωθυπουργούς, αρχαία αγάλματα αμύθητης αξίας, χάριν εθιμοτυπικού, ποιο δικαστήριο ελέγχει αυτή την αρχαιοκαπηλία;

Όταν οι αρχαιολογικοί χώροι Σέσκλου, Διμηνιού, Ιωλκού, Παγασών, Δημητριάδος, Νηλείας, Αμφανών, Μεθώνης, Κορόπης, Σπαλαύθρων, Ολιζώνος, Κικυνήθου, Αφετών, Μελιβοίας, Φθιωτιβών, Θηβών, Πυράσσου, Ίτωνος, Άλους, Φυλάκης, Πτελεού, Σκιάθου, Πεπαρήθου, Ικούς, Ευωνύμου, Γεροντίας, Ιρρεσίας, Αλλοννήσου, Ευθύρων, Σκανδύλης, Σκύρου κλπ του Νομού Μαγνησίας, έχουν συλληθεί από το Κράτος και την Εκκλησία, ενώ τα ευρήματα έχουν κατά το πλείστον εξαφανισθεί, σε υπόγεια Μοναστηριών και Μουσεία, από όπου αφαιρούνται για να δωρισθούν σε ξένους επισήμους, ποιο είναι το αρμόδιο δικαστήριο που δίκασε αυτή την Μαζική Αρχαιοκαπηλία;

Ποιοι Υπουργοί και ποιοι Παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού, εμπαίζουν τους αρχαιολόγους σκαπανείς, πουλώντας αρχαία ελληνικά αγάλματα σε έκφυλα καθάρματα τύπου Ιόλα; Ο Οίκος Ανοχής Ιόλα είναι πλήρης αρχαίων ελληνικών ευρημάτων ανυπολόγιστης αξίας. Ο Οίκος Ανοχής Ιόλα εδεξιώνετο κάθε εβδομάδα την κα Μελίνα Μερκούρη, Υπουργό Πολιτισμού και Προϊσταμένη των Ελληνικών Αρχαιοτήτων. Αυτό προκύπτει από τις κοσμοπολίτικες περιγραφές του Ίακχου στο περιοδικό «Ταχυδρόμος».

Διόλου απίθανο, μεταξύ οργίου και οργίου με αγόρια και κορίτσια, η λεσβία Μερκούρη και ο ομοφυλόφιλος Ιόλας, να διαπραγματεύονται τις τιμές εκποιήσεως ελληνικών αρχαιοτήτων…

Ποιοι Δικαστές θα καθαρίσουν αυτούς τους Σταύλους του Αυγεία;

Αλλά γιατί ομιλούμε μόνον για Καπηλεία Αρχαίων Αντικειμένων από Ύλη; Που είναι οι Νόμοι που τιμωρούν Καπηλεία Αρχαίων Τεχνών και Καπηλεία Αρχαίου Πνεύματος; Μήπως πρέπει να σας δώσουμε και τους σχετικούς ορισμούς; Πάρτε τους : Στην Αρχαιοκαπηλεία Τεχνών πωλούμε στους ξένους, έναντι αμοιβής, τα δικαιώματα διαχειρήσεως της Αρχαίας Ελληνικής Αρχιτεκτονικής, με αποτέλεσμα να απαιτούνται Βαυαροί Αρχιτέκτονες για να σχεδιάσουν Νεοκλασσικά ή Κλασσικά Κτίρια στην Αθήνα του 1850. Πωλούμε τα δικαιώματα διαχειρήσεως του Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου σε εβραίους Κουν ή Κοέν με αποτέλεσμα να απολαμβάνουμε ελληνικές Τραγωδίες και Κωμωδίες εκμαυλισμένες εβραιστί. Πωλούμε την Αρχαία Ελληνική Μουσική Αρμονία που εμείς περιφρονήσαμε, για να απολαύσουμε τα εκτρώματα άρυθμων δυσαρμονιών της ξένης μοντέρνας και κλασσικής μουσικής.

Στην Αρχαιοκαπηλεία Πνεύματος πωλούμε στους ξένους τα δικαιώματα διαχειρήσεως των Αρχαίων Ελληνικών Επιστημών, και μεις τρεφόμαστε με φτηνά υποκατάστατα που παράγουν οι ξένοι. Αποτέλεσμα: Δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα μεταφράσεις άμεσες από αρχαία ελληνικά κείμενα, διότι όλες έγινα εμμέσως, ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ (!!!) των ξένων στις ομιλούμενες γλώσσες τους… Δεν υπάρχουν έλληνες συστηματικοί αναλυτές αρχαίων ελληνικών κειμένων, διότι το «ελληνικό» Κράτος του Ισραήλ δεν κρίνει σκόπιμες τέτοιες πολυτέλειες για τους …ιθαγενείς του των τοπικών Πανεπιστημίων. Ανώτατες Σπουδές στην Αρχαία Ελληνική Φιλολογία ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. Το οποίο ισοδυναμεί με το «ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ, ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΒΡΟΥ», Κατ’αναλογία: “ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΟΡΦΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΕΛΑΤΕ ΣΤΗ ΛΕΙΨΙΑ» κλπ.
Αυτά όμως για τους ελάχιστους έλληνες που έχουν το χρόνο και την οικονομική δυνατότητα και την μόρφωση και τη γνώση δέκα ξένων γλωσσών για να περιοδεύουν σε Ευρωπαϊκές Βιβλιοθήκες, παριστάνοντας τον ντετέκτιβ της απελπισίας προς εντοπισμό ΚΛΑΠΕΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Δηλαδή για έναν στους εκατό χιλιάδες Έλληνες.
Ναι, Αχρείοι Ιθύνοντες του υπό εβραική κατοχή «ελληνικού» Κράτους. Μόνον μερικές δεκάδες έλληνες είχαν την ΔΥΝΑΜΗ και το ΣΘΕΝΟΣ να το κάνουν, και μεταξύ τους υπάρχουν έλληνες Καθηγητές Πανεπιστημίων (προς έπαινό τους) οι οποίοι αριθμούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Όλος ο υπόλοιπος λαός που πεινάει και λιμοκτονεί πνευματικά, είναι υποχρεωμένος να τρέφεται με την Σύφιλη των Συγκεκαλυμένων Ψευδοεπιστημών εβραιογενών Πανεπιστημίων και Ακαδημιών ενός Προδοτικού Κράτους που αρχαιοκαπηλεύεται τις Επιστήμες των Πατέρων του.

Διότι οι έλληνες πρέπει να ξέρουν σαν επινοητές των ανακαλύψεων της Φυσικής, τους διάφορους κλεπταποδόχους εβραίους Αινστάϊν, Ρήμαν κλπ…

Δεν πρέπει ποτέ να μάθουν, ότι οι Έλληνες: Δημόκριτος, Πυθαγόρας, Ηράκλειτος διατύπωσαν απόλυτα τη θεωρία της Πυρηνικής Φυσικής και της Ειδικής Σχετικότητος, ενοποιώντας σε ενιαίους μαθηματικούς τύπους τον Ηλεκτρισμό, την Βαρύτητα, τον Μαγνητισμό, την Αστρονομία, και τα Ασθενή Ρεύματα Πυρήνων Ατόμων. Δεν πρέπει ποτέ να μάθουν ότι οι Αστρονόμοι – Μαθηματικοί, Εύδοξος, Κάλλιπος, Αρίσταρχος, Ευκλείδης, Αρχιμήδης, Κόνων, Ίππαρχος, Κλεομήδης, Απολλώνιος, Πτολεμαίος, θέων, Υπατία, Πάππος, είχαν εξαντλήσει τα όρια της ανθρώπινης νοημοσύνης επιλύοντας ΝΟΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ εξισώσεις 12 αγνώστων (δώδεκα εξισώσεις δώδεκα αγνώστων) ενώ το όριο των σημερινών Η/Υ είναι «7 εξισώσεις 7 αγνώστων». Διότι πρέπει να προβληθούν οι εβραίοι κλεπταποδόχοι αρχαίας γνώσης Κέπλερ, Γαλιλαίος κλπ…

Δεν πρέπει οι έλληνες να γνωρίζουν ότι οι Μηχανικοί – Τεχνικοί Ευπαλίνος, Σώστρατος, Ήρων, Ζώσιμος, Καλλίνικος, κατασκεύαζαν τοπογραφικά όργανα τριγωνομετρικής τοπογραφήσεως, αυτόματους μηχανισμούς και όργανα ηλεκτρικών εφαρμογών, διότι πρέπει να προβληθεί ο κλεπταποδόχος εβραίος Έντισον ως εφευρέτης του …ηλεκτρισμού, αν και οι ανωτέρω έλληνες μηχανικοί χρησιμοποιούσαν το Ήλεκτρον (κεχριμπάρι) ως φυσικό συσσωρευτή στατικού ηλεκτρισμού σε τεχνικές εφαρμογές…

Δεν πρέπει οι έλληνες να γνωρίζουν ότι οι Γεωγράφοι – Εξερευνηταί Σκύλαξ, Πυθέας, Εύδοξος, Στράβων, Παυσανίας, Κοσμάς Ινδικοπλεύστης, Εκαταίος, είχαν χαρτογραφήσει όλη την επιφάνεια του πλανήτη, διότι υπάρχει κίνδυνος να μάθουν οι έλληνες ότι η Ατλαντίδα και η Αμερικανική Ήπειρος ανήκαν διοικητικά στους Δελφούς, ενώ η Ασίας ανήκε διοικητικά στις Σάρδεις, με κεντρικό συντονιστή το Απολλώνειο Κέντρο Δήλου, στο οποίο οι Υπερβόρειοι Έλληνες (Βόρεια Σιβηρία) έστελναν ως ένδειξη αναγνώρισης «κάθε έτος, δύο παρθένους και εκλεκτά σιτηρά», μέσω των Ελλήνων Αριμασπών και Ισσηδόνων και Μασαγετών Κεντρικής και Νοτίας Σιβηρίας. Διότι πρέπει να προβληθεί ο εκλεκτός της εβραιοπορτογαλλικής κοινότητος Κολόμβος, και ο ομόφυλός του Αμερικος Βεσπούκιος, ως ο ανακαλύψας εδάφη εκτός Ευρώπης…

Δεν πρέπει οι έλληνες να γνωρίζουν ότι οι Έλληνες Ιατροί, Γαληνός, Κέλσος, Ηρακλείδης , Ηρόφιλος, Πραξαγόρας, Αγνοδίκη, Κτηρίας, Ιπποκράτης, Εριβιώτης, προέβαιναν σε ιάσεις «εξισορροπήσεως ηλεκτρομαγνητικών ρευστών του σώματος» ρυθμίζοντας την αλκαλικότητα και την οξύτητα των οργάνων. Ότι προέβαιναν σε ιάσεις με χρήση «αριστερόστροφων αμινοξέων» (αντιβιοτικών) λαμβανόμενων από φυτά, γνωρίζοντας πλήρως ότι μόνον τελευταία ανεκάλυψε η μοριακή βιολογία, για την δράση – αντίδραση των αριστερόστροφων αμινοξέων (αντιβιοτικών) με τα δεξιόστροφα αμινοξέα (πρωτεΐνες οργανισμών). Διότι πρέπει να προβληθεί ο εβραιογενής Παστέρ ως εφευρέτης της αντιβιοτικής πενικελίνης…

Δεν πρέπει οι έλληνες να μάθουν ότι τα σύμβολα "ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΗ ΣΒΑΣΤΙΚΑ" και "ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΗ ΣΒΑΣΤΙΚΑ" ήταν σύμβολα φυσικής και μαθηματικών, με τα οποία οι Έλληνες Πυθαγόρας και Δημόκριτος και Αρίσταρχος εξέφραζαν δεξιόστροφους και αριστερόστροφους πυρήνες ατόμων, πλανήτες, ηλιακά συστήματα, γαλαξίες και συμπαντικούς τομείς συνόλων γαλαξιών. Διότι έπρεπε οι έλληνες να χάσουν την ΒΑΣΙΚΗ ΓΝΩΣΗ του ότι όλα τα άτομα έχουν δύο πυρήνες αντιθέτως στρεφομένους, ότι τα ηλιακά συστήματα είναι διπλά με δύο ήλιους αντιθέτως στρεφομένους, και ότι όλο το Σύμπαν ακολουθεί αναλογικά την ίδια διπολικότητα. Έτσι λοιπόν πολιτικοποιήθηκε τα σύμβολα "ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΗ ΣΒΑΣΤΙΚΑ" και "ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΗ ΣΒΑΣΤΙΚΑ" , επισυναπτόμενο σε εβραιογενείς ναζισμούς – φασισμούς και έγινε συνειρμικό με την καταπίεση, τον αντισημιτισμό και τη φρίκη του πολέμου παρανοϊκών Χίτλερ και Μουσολίνι. Ομοίως διεστράφει το σύμβολο "ΠΕΝΤΑΛΦΑ" το οποίο εξέφραζε τίποτα περισσότερο από τις διαγωνίους των πενταγωνικών πλευρών των πυρηνικών ή κοσμικών δωδεκαέδρων, θεμελιωδών γεωμετρικών στερεών της ελληνικής πυρηνικής Φυσικής και Αστρονομίας. Το τελευταίο έγινε συνειρμικό … μαύρης μαγείας, αναρχισμού και λοιπών μαλθακιών, με αποτέλεσμα οι προκατειλημμένοι και «κασεταρισμένοι» εγκέφαλοι των αμαθών, να αντιδράσουν στα σύμβολα αυτά όπως θα αντιδρούσαν σε φορέα λέπρας.
Ναι, αχρείοι ιθύνοντες του γραικύλου κατεστημένου της …ρωμιωσύνης της κατοχικής Ρώμης Βυζαντίου. Διατελούντες κάτω από πλύση εγκεφάλου δεν βλέπετε Κλοπή και Αρχαιοκαπηλία παρά μόνον σε στάμνες και κτερίσματα τάφων. Δεν βλέπετε Κλοπή και Αρχαιοκαπηλία Τεχνών και Πνεύματος. Δεν βλέπετε σπιθαμή πέρα από την ύλη. Δεν βλέπετε τίποτε από την Άτιμη Αφαίμαξη που υφίσταται ο Ελληνισμός στον τομέα Τεχνών και Πνεύματος.

Αλλά γιατί όχι, ας λάβουμε υπ’όψη και τις στάμνες και τα Κενταύρια νομίσματα του Κουτσερή και του NERI.

Και στους τρεις τομείς, Πνεύματος, Τεχνών, Ύλης, είσθε ΈΝΟΧΟΙ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑΣ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ. Διότι ο Μέγιστος Ένοχος για Αρχαιοκαπηλία και Πατριδοκαπηλία, είναι το εβραιορθόδοξο «ελληνικό Κράτος, του οποίου σεις είσθε μισθωτοί.

Που κρυβόσασταν σεις οι Δικαστικοί, οι Εισαγγελίσκοι, οι Δημαρχίσκοι, οι Νομαρχίσκοι, οι Βουλευτίσκοι και λοιποί ιθυνοντίσκοι Ανευθυνουπεύθυνοι, όταν συντελούνταν και συντελούνται «κατά συρροήν» αυτά τα Εγκλήματα Εσχάτης Προδοσίας;

Που κρυβόσασταν το 1830-1840 όταν στις πρώτες Εθνοσυνελεύσεις του «απελευθερωθέντος» «ελληνικού» Κράτους, παρά τις αντιρρήσεις κορυφαίων ελλήνων που εξοντώσατε, θεσπίσατε και νομοθετήσατε ως επίσημη θρησκεία του Κράτους τον ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ;

Πως κανείς από σας «δεν έτυχε» να σκεφτεί ότι η Προαγωγός – Εκμαυλίστρια – Εκπορνεύτρια του Ελληνισμού «Ορθόδοξη Εκκλησία», πλαστογράφησε το ελληνικό συμβολικό «δωδεκάθεο» για να εφεύρει τους δώδεκα μαθητές του …Χριστούλη;

Ποιο Δικαστήριο θα δικάσει αυτή την Αρχαιοκαπηλία του αρχαίου ελληνικού «θρώσκειν» - θρησκείας, και την διαστροφή του σε «δώδεκα φυλές του Ισραήλ», σε «δώδεκα πύλες της άνω Ιερουσαλήμ των …ουρανών», γαμηθήτωσαν και οι δώδεκα φυλές του Ισραήλ, και η άνω και η κάτω Ιερουσαλήμ σας;

Ποιο Δικαστήριο θα επαναφέρει την κλαπείσα και διεστραμένη θρησκεία των «δώδεκα μαθητών του Χριστού» στον αρχικό της «χώρο», δηλαδή στον αρχικό συμβολισμό του ελληνικού «δωδεκάθεου», που εξέφραζε τίποτε περισσότερο από την θεμελιώδη έννοια ότι:
“Η βασική δομή της Ύλης και του Σύμπαντος είναι στατικές και κινητικές ισορροπίες νοητών χωρικών δωδεκάεδρων πενταγωνικών πλευρών»;
Ποιο Δικαστήριο θα ανατρέψει την δογματική παραποίηση και διαστροφή του «δώδεκα» για να το ξαναδώσει στους έλληνες με την αρχέτυπη επιστημονική του έννοια;

Ποιο Δικαστήριο θα σαρώσει την κόπρο της μυθοποιήσεως, της μομφής, της δυσφήμησης, της συκοφαντίας, της κατάπνιξης που έχει συσσωρευθεί πάνω στα σύμβολα και τις αλήθειας της αρχαίας Ελληνικής Επιστήμης και Τέχνης;

Πως είναι δυνατόν να είσθε σεις οι Δικασταί ενός τέτοιου Δικαστηρίου όταν μαλθακίζεσθε εκδίδοντας ποινές …τσιγάρων σε …λεωφορεία του ΟΣΕ, εγκαλώντας έλληνα υπήκοο στο δικαστήριο επειδή απείλησε …Γεμρανίδα μαστρωπό, και εγκαλώντας έλληνα υπήκοο επειδή κάλεσε συμπολίτες του να …στασιάσουν εναντίον της κυβέρνησης ενός εβραιογενούς Μπαστάρδου Μενέϊκο ή Παπανδρέου;

Πως μπορείτε να είσθε σεις αυτοί οι Δικαστές, γαμηθήτωσαν τα Συντάγματα σας, οι Νόμοι σας, τα Νομοθετήματά σας, οι Χριστοί σας, οι Παναγίες σας, οι Τεκτονικοί Γιαχβέ και Ταμιήλ σας, οι επίσημες θρησκείες του Κράτους σας Μπορδέλου, τα Πανεπιστήμια σας, οι κυβερνήσεις σας, τα πολιτικά σας Κόμματα και οικονομικά σας συστήματα Υλοκρατίας και Ασφαλούς Μισθοδοσίας;

Υποτίθεται ότι σαν μέλη της Ανεξάρτητης ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, έχετε τη δύναμη να παρεμβάλεσθε ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ που παραφρόνησε τελείως ανάγοντας τον Πολιτισμό σε Διακανονισμό Παραγωγικών Σχέσεων σε …μεροκάματα των εργατών, σε …εισφορές ή μη βιομηχάνων, σε προϋπολογισμούς, σε εισαγωγές – εξαγωγές, σε ΑΤΑ κλπ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ που είναι από τη φύση της μη διανοούμενη.
Είχατε και έχετε τη δύναμη να γίνεται φραγμός στο γενικό ξεπούλημα των «αρχαίων θυσαυρών» που μας απέμειναν σαν υπολείμματα κληρονομιάς Εκείνων των Ελλήνων. Δεν το κάνατε ούτε θα το κάνετε. Αντίθετα, ότι σκοπό διαφθοράς έπαιζε η κάθε εναλλασσόμενη κυβέρνηση, τον χορέψατε μέχρι τέλους περιοριζόμενοι σε μισθολογικές διεκδικήσεις, ακολουθώντας το γενικό συρμό «προτεραιότητα στα δικαιώματα και …όγδοη θέση στα καθήκοντα».

Το αποτέλεσμα είναι: οι τελευταίοι «αρχαίοι θησαυροί» μας, της Ελευθερίας Σκέψεως και Εκφράσεως, της Απολαβής Προσωπικού «Κέρδους» από Εκτέλεση Προσωπικού «Έργου», του Σεβασμού στο Έργο των Πατέρων μας, της αξιοκρατίας των Πολιτών, ανάλογα με την ποιότητα και ποσότητα Έργου που εκτελούν, της Αλήθειας της μη Διαστρεβλωμένης Γνώσης και Ιστορίας, έχουν φθάσει στο μηδέν, ροκανισμένοι και διαβρωμένοι, εξευτελισμένοι και παραπαίοντες.

Συνεργασθήκατε πλήρως στην τελευταία αυτή «αρχαιοκαπηλία» ξεπουλήματος των τελευταίων υπολειμμάτων των «θησαυρών» μας. Συνεργασθήκατε πλήρως στην ισοπέδωση κάθε έννοιας ιεραρχίας μεταξύ πολιτών, προς δόξαν της Τεκτονικής Ισότητος και εξισώσεως των ουτιδανών με τους άξιους, των τεμπέλιδων με τους δημιουργούς, των δυνατών με τους αδύνατους, των άτιμων με τους έντιμους, των ενσυνείδητων με τους ασυνείδητους. Διότι το σύνθημα των καιρών στις αφίσες των τοίχων είναι «ισότης». Διότι έτσι λέει ο εργοδότης Μενεϊκο.

Θαυμάσια λοιπόν. Ακολουθώντας το παράδειγμά σας, σας ισοπεδώνουμε και σας κάνουμε ίσους με την τελευταία στάθμη ανθρώπων που γνωρίζετε και που δικάζετε αποθέσεως καθέδρας …υπερυψωμένης: Τα παιδιά της πιάτσας κατά …Τσιφόρο. Σας μιλούμε και σας γράφουμε στην παρούσα με τα ίδια …μπινελίκια που υποθέτουμε χρησιμοποιούνται στο Καφενείο της Σώταινας …

Κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε ότι το κύρος σας πρέπει να κρατηθεί ψηλά για να κρατηθεί μια στοιχειώδης τάξις. Θα υποκριθούμε τους αμαθείς και θα σας ισοπεδώσουμε. Άλλωστε αν δεν γίνει από μας, θα γίνει σε λίγο από τους όντως «αμαθείς σεβασμού» που δημιουργείτε μεταξύ των πολιτών, εφαρμόζοντας τα ισοπεδωτικά θεσμικά πλαίσια του εργοδότου σας Μενεϊκο.

Δεν είμαστε όμως τόσο αμαθείς για να μην γνωρίζουμε τις συνέπειες της «αξιοκρατικής αμάθειας» κατά Πλάτωνα. Γράφει ο Πλάτων στην «Πολιτεία» βιβλίο Η, 562-569: «Η αμάθεια γεννά πρώτον την οίησιν και την θρασύτητα, μετά ταύτα την αναισχυντίαν, όλα δε ταύτα αποκορυφούνται εις την ακόλαστον ελευθερίαν, η οποία πρώτον εκδηλώνεται με απείθειαν εις τους άρχοντας, έπειτα με ασέβειαν προς τους γονείς και τους πρεσβυτέρους, δια να καταλήξη εις την ασύστολον παράβασιν των νόμων και τέλος εις την εσχάτην αδιαφορίαν και περιφρόνησιν προς τους όρκους, τα συνθήκας και προς αυτούς ακόμη τους θεούς» (Μετάφρασις Ι.Πασσά)

Έτσι λοιπόν μη καταλογίζετε τις ύβρεις που σας απονείμαμε. Τα μέλη της Ο.Ε.Α. δεν είναι θεοί. Ξεκίνησαν από Σταύλους του Αυγεία, όντας μέσα στην κόπρο των θρησκειών και των κομμάτων και των Στοών, μέχρι το …λαιμό. Έως ότου Κάποιοι φρόντισαν να μας βρίσουν, διότι στο σημείο που βρισκόμασταν (και βρίσκεσθε τώρα σεις), δεν επαρκούσαν ομαλές και απαλές Σωκρατικές Διαλεκτικές. Απαιτούνταν Αριστοφανική Χυδαιολογία και Δηλητήριο Διογένους. Χρησιμοποιούμε τις ίδιες μεθόδους μαζί σας ελπίζοντας να σας προκαλέσουμε το ίδιο συνειδησιακό σόκ το οποίο σε μας αποδείχθηκε αιτία κάθαρσης και θεραπείας. Εύχομαι το καλύτερο για σας.
Κ.Γ. – Ο.Ε.Α.

πηγη: ΟΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ

kerberos-hellas

Η μεγαλύτερη πλεκτάνη της Ιστορίας που έστησε η Ολυμπιάδα; Το άγνωστο πρόσωπο- κλειδί που εκτέλεσε το σχέδιο της μητέρας του Αλεξάνδρου

 
Η Ιστορία δεν μνημονεύει πάντα αυτούς που κινούν τα νήματα. Πολλές φορές λησμονεί , ξεχνάει και αφήνει για πάντα στην λήθη λεπτομέρειες , που όμως στην εποχή τους ήταν αυτές που μπορεί να άλλαξαν τον ρου ολόκληρης της Ιστορίας.
Ενώ το εντυπωσιακό μνημείο της Αμφίπολης αρχίζει σιγά – σιγά και σπάει την σιωπή του φανερώνοντας τα καλά κρυμμένα μυστικά του, δεν συμβαίνει το ίδιο και την Ιστορία της εποχής.
Oι σχεδόν ανύπαρκτες πηγές μας αφήνουν στο σκοτάδι για το τι μπορεί να ακολούθησε του θανάτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μία περίοδο που ταυτίζεται χρονολογικά με το μνημείο, καθώς είμαστε γύρω στο 320 π. Χ. Οι διαμάχες και οι κόντρες μεταξύ των διαδόχων πήραν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, μετά τον θάνατο του στρατηλάτη, που η παρουσία του αποτελούσε εγγύηση ενότητας στο αχανές βασίλειο του.
Στο σημείο αυτό αξίζει μία επισήμανση: O Μέγας Αλέξανδρος για τους περισσότερους διαδόχους δεν ήταν παρά το «λάφυρο» για την δική τους εξουσία. Ο νεκρός όσο σημαντικός και αν είναι δεν παύει να είναι νεκρός. Πάνω στα δικά του κατορθώματα, άλλοι ήθελαν να χτίσουν την δική τους μικρή δόξα και άλλοι απλά επεδίωκαν να περάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην λήθη, καθώς τα όσα είχε καταφέρει θα επισκίαζαν κάθε νέα προσπάθεια που θα γινόταν στο εξής, αφού οι κατακτήσεις του είχαν ήδη αρχίσει να ντύνονται με το πέπλο του μύθου.
Η μόνη πραγματικά τραγική φιγούρα σε αυτό το σκηνικό, ήταν η μητέρα του Ολυμπιάδα. Η μόνη που πενθούσε πραγματικά τον θάνατο του Αλεξάνδρου και το μόνο που την ενδιέφερε είναι να επιστρέψει στην Μακεδονία ο γιος της. Και προφανώς θα έκανε τα πάντα για να επιστρέψει.
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ:
Εκείνη την περίοδο λαμβάνουν χώρα πολλά πολιτικά γεγονότα με την μορφή καταιγίδας. Για έναν περίεργο λόγο οι πηγές της εποχής, κόβονται, χάνονται και είναι συγκεχυμένες και αλληλοαντικρουόμενες μεταξύ τους. Σαν κάποιος να ήθελε να «ελέγξει την πληροφορία» της εποχής και οι μεταγενέστεροι να ψάχνουν να βρουν την σειρά των γεγονότων. Δεν είναι τυχαίο ότι το θέμα της ταφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αποτελεί μέχρι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια παγκοσμίως, αφού πρόκειται για τον πρώτο «κοσμοκράτορα».
Ας κάνουμε μια βουτιά στον χρόνο προσπαθώντας να συνθέσουμε κάποια κομμάτια του παζλ με τα όσα λιγοστά μας λένε οι πηγές.
Ο Πτολεμαίος ο επονομαζόμενος Σωτήρ, κλέβει την σορό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, προφανώς θέλοντας να κερδίσει χρόνο εναντίον του Περδίκκα, ο οποίος είχε την «επίσημη» εξουσία. Ο λόγος που το έκανε αυτό ήταν ίσως για να προλάβει να γεννήσει η Ρωξάνη και να γίνει διάδοχος του θρόνου ο Αλέξανδρος ο Δ’, γιος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο Περδίκκας αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ο επίσημος επιμελητής της αυτοκρατορίας και είχε αναδειχτεί σε πρωταγωνιστή της πρώτης φάσης του ανταγωνισμού των διαδόχων. Κάτι το οποίο δεν άρεσε καθόλου στον Αντίπατρο (πατέρα του Κασσάνδρου) που έβλεπε να χάνει το «τρένο» της διαδοχής. Για αυτό και συντάσσεται με τον «αντάρτη» Πτολεμαίο τον Σωτήρα, ο οποίος κατείχε την σορό. Αξίζει ακόμα να σημειώσουμε πως ο Αντίπατρος ήταν έμπιστος του Φιλίππου του Β’ , ο οποίος συνήθιζε να λέει ότι «κοιμάμαι ήσυχα, γιατί είναι ξάγρυπνος ο Αντίπατρος», ενώ ο Αλέξανδρος όταν ξεκίνησε την εκστρατεία , του ανέθεσε την αντιβασιλεία του Βασιλείου της Μακεδονίας και καθήκοντα επιμελητή του κράτους «τά κατά Μακεδονίαν τε καί τούς Έλληνας Αντιπάτρω επιτρέψας». Σε αυτή τη θέση, ο Αντίπατρος παρέμεινε σε όλη τη διάρκεια της μεγάλης εκστρατείας του Αλεξάνδρου στην Ασία. Αυτά για να καταλάβουμε τις συμμαχίες της εποχής, οι οποίες ωστόσο δεν είχαν τίποτα άλλο ως κίνητρο, παρά μόνο την εξουσία που άφησε πίσω του ο Μέγας Αλέξανδρος.
ΑΡΙΣΤΟΝΟΥΣ: ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ – ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ
Η εκστρατεία του Περδίκκα εναντίον του Πτολεμαίου με σκοπό να ανακτήσει την σορό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αποτυγχάνει παταγωδώς. Ο ίδιος ο Περδίκκας δολοφονείται από τους αξιωματικούς του , οι οποίοι αυτομολούν στο πλευρό του Πτολεμαίου. Και οι αξιωματικοί όμως του Περδίκκα δεν έχουν καλύτερη τύχη και θανατώνονται.
Διασώζεται όμως ένας. Το όνομα του άγνωστο στην Ιστορία. Πρόκειται για τον Αριστόνοα τον Πελλαίο . Ελάχιστες πληροφορίες έχουμε για αυτόν, αλλά γνωρίζουμε ίσως το πιο σημαντικό. Ότι ο Αριστόνους ο Πελλαίος ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ το 321 π. Χ. , ενώ διατηρούσε άριστες σχέσεις με την μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου , την Ολυμπιάδα, η οποία του είχε αναθέσει όλες τις πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον του Κασσάνδρου.
Από τις ελάχιστες αναφορές που φτάνουν μέχρι εμάς για τον Αριστόνοα είναι από τον Αρριανό (6 βιβλίο, 28 κεφάλαιο, 4 παράγραφος) και από τον Διόδωρο τον Σικελιώτη (19 βιβλίο, 50 κεφάλαιο) . Σχετικά μας ενημερώνει πως ο “ο Αριστόνους, ένας από τους σωματοφύλακες του Έλληνα στρατηλάτη, πήρε υπό τον έλεγχο του την Αμφίπολη. Η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδα, του είχε αναθέσει τις πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον του Κασσάνδρου. Ο τελευταίος έστειλε τον στρατό του εναντίον της Αμφίπολης υπό την ηγεσία του στρατηγού Κρατεύα. Ο Μακεδόνας στρατηγός εισέβαλε στην Βισαλτία. Ο Αριστόνους, έμπειρος στρατηγός, αρχικά απώθησε τα στρατεύματα του Κασσάνδρου και στην τελική μάχη που δόθηκε στην Βεδυνδία της Βισαλτίας, ο στρατός του Κρατεύα διαλύθηκε. Ο ίδιος ο Κρατεύας έπεσε στην μάχη»
Η πληροφορία είναι πολύ σημαντική: Μαθαίνουμε πως σε μία περίοδο που είναι πολύ πιθανόν, σύμφωνα με τους ανασκαφείς να έχει φτιαχτεί ο τύμβος της Αμφίπολης, δηλαδή το 321 π. Χ , παίρνει τα ηνία της πόλης ένας πρώην σωματοφύλακας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και άνθρωπος εμπιστοσύνης της μητέρας του Ολυμπιάδας, ο οποίος ήταν σε ανοιχτή κόντρα με τον Κάσσανδρο. Οι πηγές αναφέρουν μάλιστα τον Αριστόνοα, ως αριστοκρατικής καταγωγής και πιστό στα Μακεδονικά ήθη και έθιμα. Αυτός ήταν πιθανότατα και ο λόγος που είχε πάει με τον πλευρό του Περδίκκα και όχι του Πτολεμαίου, καθώς ο τελευταίος ήταν ο «αντάρτης» με σημερινούς όρους.
Η ΠΛΕΚΤΑΝΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ
Η τοποθέτηση του Αριστόνοα ως διοικητή της Αμφίπολης δεν πρέπει να είναι καθόλου τυχαία και είναι πιθανόν να έχει την σφραγίδα της Ολυμπιάδας.Πότε όμως μπορεί να πάρθηκε αυτή η απόφαση και για ποιο λόγο;
Μετά την λήξη των «εχροπραξιών» μεταξύ Περδίκκα – Πτολεμαίου, γίνεται η σύσκεψη στον Τριπαράδεισο, εκείνη την εποχή, για την οποία δεν γνωρίζουμε καθόλου τι αποφασίστηκε, αφού λείπουν οι αρχαίες πηγές. Εκεί προφανώς έγινε κάποια συμφωνία για να «πέσουν οι τόνοι» , μοιράστηκε σε κομμάτια η αυτοκρατορία και στα ελάχιστα που μας έχουν σωθεί από τον Διόδωρο τον Σικελιώτη, ξέρουμε ότι αποφασίστηκε η επιστροφή των βασιλιάδων στην Μακεδονία. Τα γεγονότα πάντως έχουν μία αλληλουχία και μία χρονική σύνδεση μεταξύ τους που μας επιτρέπει να κάνουμε την εξής εικασία:
Στην σύσκεψη τέθηκε και το βασικό αίτημα της Ολυμπιάδας για επιστροφή του νεκρού Αλέξανδρου στην Μακεδονία. Για την εκτέλεση του συγκεκριμένου σχεδίου ορίστηκε διοικητής ο Αριστόνοας, ο οποίος είχε στενή σχέση με την μητέρα του Αλεξάνδρου. Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε η κατασκευή του τύμβου της Αμφίπολης με «εκτελεστή» τον Πτολεμαίο και σχεδιαστή τον Δεινοκράτη. Αν μεταφέρθηκε τελικά ο Αλέξανδρος στην Αμφίπολη δεν το ξέρουμε. Είναι πάντως πολύ πιθανόν η δημιουργία του τύμβου να έγινε για αυτόν.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΥΜΒΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΙΓΕΣ;
Η υπόθεση μπορεί να έχει μεγάλη βάση αν σκεφτεί κανείς την τοποθέτηση του Αριστόνοα , ως διοικητή της Αμφίπολης και την επιθυμία της Ολυμπιάδας να επιστρέψει ο Αλέξανδρος στην Μακεδονία, κάτι που το είχε ως αυτοσκοπό μέχρι να πεθάνει.
Το ερώτημα που προκύπτει όμως είναι γιατί στην Αμφίπολη και όχι στις Αιγές;
Και εδώ μπορούμε εύκολα να απαντήσουμε αν λάβουμε υπ’ οψιν μας τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ εξελίξεις της εποχής.
Η Μακεδονία εκείνη την περίοδο δεν ήταν ενιαία και ταλανιζόταν από μεγάλες έχθρες. Το βασίλειο των Αιγών το ήλεγχε ο Φίλιππος ο Αριδαίος ο οποίος είχε έρθει σε συμφωνία με τον Κάσσανδρο (η συμφωνία έγινε με την σύζυγο του Ευριδίκη, καθώς ο Φίλιππος ο Αριδαίος ήταν τύποις βασιλιάς καθότι πνευματικά καθυστερημένος) και έγινε αντιβασιλιάς.
Για να καταλάβουμε ακόμα καλύτερα τις πολιτικές ισορροπίες της εποχής, τόσο ο Φίλιππος ο Αριδαίος όσο και η σύζυγος του φονεύτηκαν με εντολή της Ολυμπιάδας το 317 π.Χ, η οποία είχε καταφύγει μέχρι εκείνη την περίοδο στο βασίλειο των Μολοσσών της Ηπείρου και είχε πάρει υπό την προστασία της τόσο την Ρωξάννη όσο και τον εγγονό της Αλέξανδρο τον Δ’.
Άρα οι Αιγές ήταν εντελώς ξένες πλέον για την Ολυμπιάδα, που εάν τυχόν ο Αλέξανδρος επέστρεφε στην Μακεδονία θα έπρεπε να βρεθεί ένα άλλο μέρος για να γίνει η ταφή του. Για αυτό εκείνη όρισε διοικητή έναν έμπιστο δικό της άνθρωπο , τον Αριστόνοα, που είχε τιμηθεί και από τον γιο της με το υψηλό αξίωμα του σωματοφύλακα, ώστε να εκτελέσει το μυστικό σχέδιο της ταφής του Αλεξάνδρου.
Η Αμφίπολη εξυπηρετούσε και έναν ακόμη σκοπό: Ήταν λιμάνι και δεν θα γινόταν αντιληπτή η μεταφορά του υψηλού νεκρού και δεν θα προκαλούσε νέα πάθη, καθώς δεν θα περνούσε καθόλου κάποια νεκρική πομπή από στεριά.
Όποιος έχει επισκεφτεί την Αμφίπολη σήμερα, θα έχει διαπιστώσει πως το λιμάνι της δεν απέχει παρά ελάχιστα από το σημείο που έχει φτιαχτεί ο τύμβος.
Σε όλα αυτά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ένα ακόμα στοιχείο: H Ολυμπιάδα, ήταν μία γυναίκα που πετύχαινε πάντα αυτό που ήθελε. Έτσι περιγράφεται από τις ιστορικές πηγές και έχει συνδεθεί με ουκ ολίγες δολοπλοκίες, όπως η δολοφονία του συζύγου της, η δηλητηρίαση του Φίλιππου του Αριδαίου, που του άφησε και την πνευματική αναπηρία, ενώ ήταν ιέρεια στα Καβείρια μυστήρια για τα οποία ελάχιστα πράγματα γνωρίζουμε , καθώς καλύπτονται από έντονο μυστήριο. Προφανώς για να επιστρέψει ο Αλέξανδρος στην Μακεδονία θα έκανε τα πάντα , ακόμα και μια τόσο υψηλού επιπέδου συνωμοσία.
ΓΙΑΤΙ ΜΥΣΤΙΚΑ Η ΤΑΦΗ;
Η Ολυμπιάδα γνώριζε ότι ο γιος της είχε πάρει ήδη τεράστια φήμη σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο. Προφανώς την ενδιέφερε περισσότερο να επιστρέψει στην Μακεδονία και να ταφεί όπως εκείνη ήθελε, παρά το τάφος του να γίνει προσκύνημα ανά τους αιώνες. Εξάλλου το αντάλλαγμα για να γίνει η μεταφορά στην Αμφίπολη, πιθανόν να ήταν κρατηθεί μυστικό καθώς αυτό βόλευε και τους διαδόχους τόσο στην Μακεδονία όσο και στην Αίγυπτο. Μην ξεχνάμε ότι ο Πτολεμαίος ο Σωτήρ είχε τον γιο του Πτολεμαίο τον Φιλάδελφο, ο οποίος ισχυριζόταν ότι κυβερνούσε την Αίγυπτο με την δύναμη που του έδινε η σορός του Μεγάλου Αλεξάνδρου , που ήταν θαμμένη στην Αλεξάνδρεια, σύμφωνα με τα θρυλούμενα. Άρα μιλάμε για μία τέλεια συνωμοσία , τέλεια εκτελεσμένη από την Ολυμπιάδα με έναν μόνο στόχο: Να επιστρέψει ο Αλέξανδρος στην Μακεδονία. Μια επισήμανση που αξίζει: Όταν λέμε μυστική ταφή εννοούμε, να μην γίνει γνωστή στις πηγές, οι οποίες προφανώς έπεσαν σε “λογοκρισία” . Δεν εξηγείται αλλιώς ότι καμία πηγή δεν αναφέρεται στην κατασκευή του τύμβου. Η μυστική ταφή δεν περιλαμβάνει την επιχωμάτωση καθώς προφανώς σε πρώτη φάση η Ολυμπιάδα θα ήθελε να μπορεί το μνημείο να είναι επισκέψιμο, τουλάχιστον από την ίδια. Άλλο ένα στοιχείο που δένει απόλυτα με τις εικασίες της ανασκαφικής ομάδας. Ότι το μνημείο δεν επιχωματώθηκε εξ αρχής και η άμμος είναι μεταγενέστερη. Οι ημερομηνίες πάντως συμπίπτουν για μία ακόμη φορά. Καθώς η Ολυμπιάδα χωρίς κανένα προφανή λόγο επιστρέφει ξαφνικά το 317 π. Χ στην Μακεδονία. Πάμε να δούμε τα γεγονότα της επιστροφής της
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Το συγκεκριμένο σενάριο, ενισχύεται από ένα ακόμα γεγονός. Η Ολυμπιάδα είχε επιστρέψει στην Μακεδονία, το 317 π. Χ μετά από 13 χρόνια στο βασίλειο των Μολοσσών, το οποίο μάλιστα είχε αναδιοργανώσει πλήρως.
Γιατί επέστρεψε στην Μακεδονία το 317 π.Χ και σε ποια πόλη πήγε , αφού οι Αιγές ήταν αδύνατο να την «φιλοξενήσουνν» . Προφανώς επέστρεψε γιατί είχε ολοκληρωθεί ο τύμβος της Αμφίπολης , που θα υποδεχόταν τον νεκρό γιο της και εκείνη φυσικά πήγε στην Αμφίπολη, η οποία ήταν φιλική προς αυτήν, αφού είχε διοικητή τον Αριστόνοα.
Η άφιξη της Ολυμπιάδας στην Μακεδονία εξάπτει ξανά τα πολιτικά πάθη και αναλαμβάνει ενεργό δράση ο Κάσσανδρος, ο οποίος φοβάται ότι θα χάσει οριστικά το τρένο της εξουσίας (μην ξεχνάμε ότι ήταν γιος του Αντίπατρου, του “απόλυτου αντιβασιλιά” της Μακεδονίας κατά την διάρκεια της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου), άρα εθισμένος στην εξουσία. Οι ιστορικές πηγές μας διαφωτίζουν ευτυχώς σε αυτό το σημείο, επιβεβαιώνοντας την θεωρία.
Ο Κάσσανδρος επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο. Κάνει συμφωνία με τον Αριστόνοα να του παραδόσει την Αμφίπολη και παρά το γεγονός ότι είχε έρθει σε συμφωνία μαζί του και του είχε εγγυηθεί την ασφάλεια του με αντάλλαγμα (Διοδ. 19.50.8), τον ξεγέλασε. Ο Αριστόνους παρέδωσε την πόλη, αλλά τελικά ο Κάσσανδρος αθέτησε την συμφωνία και τον σκότωσε το 315 π.Χ, μειώνοντας τους κινδύνους για την εξουσία του. Το σχετικό απόσπασμα αναφέρει:
Το 315 π.Χ. και με την συνδρομή μελών της οικογένειας του Κρατεύα, δολοφονείται και ο Αριστόνους και η Αμφίπολη περνάει επιτέλους κάτω από τον έλεγχο του Κασσάνδρου.
Eίχε προηγηθεί η δολοφονία της Ολυμπιάδας που ήταν και ο μεγαλύτερος κίνδυνος η άφιξη της στην Μακεδονία για κάποια συνωμοσία.Ο Κάσσανδρος την κυνηγάει (προφανώς από την Αμφίπολη ) και αυτή καταφεύγει στην Πύδνα. Εκεί πεθαίνει δια λιθοβολισμού το 316 π.Χ.
Μένει η Ρωξάννη με τον Αλέξανδρο τον Δ’. Ο Κάσσανδρος τους φυλάκισε στην Αμφίπολη (Διοδ. 19.52.4) όπου παρέμειναν, μέχρι και την δολοφονία τους από τον Γλαυκία (Διοδ. 19.105.1-2, Παυσ. 9.7.2) το 313 π.Χ.
Αποκλείεται με βάση τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ εξελίξεις και το μίσος μεταξύ Κάσσανδρου και Ολυμπιάδας, Ρωξάνης και Αλέξανδρου του Δ’ ο τύμβος να φτιάχτηκε προς τιμήν τους επί βασιλείας Κάσσανδρου.
Ο τύμβος της Αμφίπολης είχε ΗΔΗ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΜΕΤΑΞΥ 321 π. Χ και 317 π.Χ , επί Αριστόνοα, μέχρι να αναλάβει δράση ο Κάσσανδρος, ο οποίος αφού τελείωσε διαδοχικά με ολόκληρη την οικογένεια του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πήρε οριστικά την εξουσία στα χέρια του.
Δεν αποκλείεται ωστόσο ο Κάσσανδρος να έθαψε μέσα στον τύμβο που προοριζόταν για τον Μέγα Αλέξανδρο και την Ολυμπιάδα και την Ρωξάννη και τον γιο του ή κάποια από αυτά τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Αφού τοποθετήθηκαν μέσα όλοι οι νεκροί, ο τύμβος επιχωματώθηκε περίπου 10 χρόνια μετά την κατασκευή του για να περάσει οριστικά στην λήθη και ο Κάσσανδρος να εξουσιάσει την Μακεδονία,μακριά από τον ενοχλητικό μύθο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της οικογένειας του.
ΣΥΝΔΕΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ:
Η συγκεκριμένη θεωρία που βασίζεται σε έναν συνδυασμό λίγων ιστορικών πηγών και λογικής αλληλουχίας γεγονότων , φαίνεται να συμπίπτει και με τις αρχαιολογικές ανακοινώσεις του υπουργείου. Η μεγάλη μαρμάρινη πόρτα φαίνεται να έχει ανοίξει πολλές φορές. Αυτό μπορεί να έγινε είτε για να τοποθετηθούν παραπάνω νεκροί, είτε για να εισέλθει στο εσωτερικό του τάφου η Ολυμπιάδα για να δει τον νεκρό γιο της. Επίσης η επιχωμάτωση φαίνεται να είναι μεταγενέστερη, κάτι που μπορεί να δικαιολογηθεί από την επιθυμία του Κάσσανδρου να απαλλαγεί άπαξ δια παντός από το “ενοχλητικό” μνημείο και μαζί του και από τον βασιλιά για τον οποίο φτιάχτηκε: τον Αλέξανδρο τον Γ’ του Φλίππου
του Σταύρου Παπαντωνίου

Πηγή: parapolitika.gr
http://ellinondiktyo.hellinon.net/?p=4214

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: 15ετές εξοπλιστικό πρόγραμμα 10 δισ. ευρώ εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Αμυνας!

ΩΧ ! ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΧΟΝΔΡΕΣ ΜΙΖΕΣ. 
ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΠΑΙΔΙΑ; 
ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΣΙΠΡΕΙΚΟ ΘΑ ΦΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΧΥΝΕΙ. 
ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΙΤΟΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΣΚΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΑΝΤΑΞΟΥΝ .
 
 


Η τελευταία παρακαταθήκη που αφήνει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι ίσως και η πιο σημαντική της 16μηνης παραμονής του στην θέση αυτή: Ολοκλήρωσε και κατέθεσε προς έγκριση στα αρμόδια θεσμικά όργανα ένα εξαιρετικά φιλόδοξο μεσοπρόθεσμο 15ετές εξοπλιστικό πρόγραμμα συνολικά 650 προγραμμάτων με οικονομικό προσδιορισμό και αξιολόγηση των 40 πρώτων από αυτά στα 10 δισ. ευρώ!
Είναι το πρώτο σοβαρό εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας από το 2007, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο δεκαπενταετές πρόγραμμα εξοπλιστικών στόχων (ΔΕΣΕΣ) που ήταν η πρώτη σοβαρή προσπάθεια να αντιμετωπιστεί με μεσοπρόθεσμη προοπτική και βάθος χρόνου ο εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων, επάνω σε ένα σοβαρό χρονοδιάγραμμα παραγγελιών "δύο γενιών" αμυντικών επενδύσεων (υπολογίζεται ότι ένα οπλικό σύστημα από την στιγμή της συμβασιοποίησης μέχρι την επιχειρησιακή ένταξή του απαιτεί χρονικό διάστημα 7 ετών).
Το νέο μεσοπρόθεσμο εξοπλιστικό πρόγραμμα το οποίο ήδη εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Αμυνας (ΣΑΜ) και οδεύει προς ΚΥΣΕΑ (ίσως και σήμερα) σε ότι αφορά την οικονομική του βάση είναι σαφές ότι είναι περιορισμένη.
Και είναι προϊόν συμβιβασμών μεταξύ των Επιτελείων και της πολιτικής ηγεσίας, αφού χρειάστηκε σκληρό παζάρι και σύνταξη τρεις (!!!) φορές των σχετικών αναγκών για να φτάσουμε στην μέχη λύση: Την πρόβλεψη ανάλωσης της ανώτατης σημερινής οροφής των δαπανών κια την καταγραφή των 650 προγραμμάτων που θα αποτελέσουν στο άμεσο μέλλον την "ασπίδα" του Εθνους.
Ετσι "Γλιτώνουμε και τα τραγελαφικά, όπως το να επιστρέφονται χρήματα στο Οικονομικών, όπως συνέβη στον περσινό προϋπολογισμό του υπουργείου, ενώ δεν είχαν καύσιμα και λιπαντικά τα πλοία" σημείωνε στενός συνεργάτης του Δ.Αβραμόπουλου.
Δέκα δισ. ευρώ (ερώτημα αν περιλαμβάνονται και οι δαπάνες συντήρησης στο ποσό αυτό) είναι περίπου 700 εκατ. ευρώ ετησίως, ποσό πολύ μικρό για την κάλυψη προγραμμάτων όπως π.χ. το Νέο Μαχητικό Αεροσκάφος το οποίο ακόμα και να περιοριστεί σε δύο Μοίρες (40 μαχητικά αεροσκάφη) θα απαιτήσει μαζί με τα παρελκόμενα (όπλα, υποδομές, εκπαίδευση κλπ) ένα ποσό της τάξης των 7 δισ. ευρώ κατ'έλάχιστον από το 2018 μέχρι το 2023 που θα ολοκληρωθεί η υλοποίησή του.
Μην ξεχναμε ότι στο πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 αναγραφόταν στο προηγούμενο εξοπλιστικό πρόγραμμα δαπάνη 405,08 εκατ. ευρώ και θα ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ!
Ειδικά στα προγράμματα της Αεροπορίας περιλαμβάνονται πολλά "κρυφά" κόστη και γενικά η δαπάνη ξεπερνά πάντα τα προϋπολογισθέντα.
Αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Π.χ. τα 100 τουρκικά μαχητικά F-35 θα προσεγγίσουν τα 20 δι.σ. δολ. ενώ είχε πρϋπολογιστεί ποσό 8 δισ. δολ.. για την απόκτησή και αρχική επιχειρησιακή αξιοποίησή τους...
Εκτός και αν καταφύγουμε στην λύση του leasing, όπως θα γίνει στην περίπτωση των δύο πρώτων φρεγατών FREMM, όπου προβλέπεται ετήσια καταβολή περί τα 70 εκατ. ευρώ επί εικοσαετία.
Αλλά και πάλι τα 10 δισ. ευρώ είναι λίγα και αυτό το γνωρίζουν οι συντάκτες του προγράμματος.
Ομως, όπως ανέφερε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου, στο οποίο έγινε η συγεκριμένη παρατήρηση "Εμείς φτιάξαμε μια πρώτη βάση και δεσμεύουμε συγκεκριμένα ποσά για τα επόμενα 15 χρόνια. Οσα μας επιτρέπει η παρούσα δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και ποσοστιαία όσα προβλέπονται για εξοπλιστικές δαπάνες ετησίως (σ.σ.: το 25% των συνολικών δαπανών για την άμυνα).
Από εκεί και πέρα αν βελτιωθεί η δημοσιονομική κατάσταση, αν κριθεί απαραίτητο να υπάρξει επιπλέον δαπάνη για λόγους εθνκού συμφέροντος κλπ.αυτό είναι θέμα της τότε πολιτικής ηγεσίας να το αντιμετωπίσει.
Αλλά τώρα υπάρχει καταγεγραμμένο το τι χρειαζόμαστε για τα επόμενα 15 χρόνια και έχουμε δεσμεύσει τα χρήματα για τις πλέον επείγουσες προμήθειες σε περίπου 50 μείζονα προγράμματα".
Να σημειώσουμε ότι στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνεται το 1,9 δισ. ευρώ που θα δαπανηθεί για τα 48 προγράμματα που εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής στις 30 Ιουλίου και απ'ότι φαίνεται δεν περιλαμβάνεται και η δαπάνη 1,5-2 δισ. ευρώ για την αναβάθμιση των 125 F-16C/D της ΠΑ.
Αρα μιλάμε για συνολική δαπάνη η οποία θα ανέλθει στα 13,5-14 δισ. περίπου.
Σε πρακτικό επίπεδο είναι αδύνατον η χώρα να δαπανήσει λιλότερα από 20 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια για την άμυνά της. Το πλέον ρεαλιστικό νούμερο είναι 25 δισ. ευρώ, αφού πλέον η τιμές στα περισσότερα οπλικά συστήματα έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, όμως, έχουμε μία βάση για να μην επαναληφθούν τα ακραία φαινόμενα εθνικής ανυθυνότητας που πασπαλισμένα με "ηθικολαγνικές" αναφορές για "καταπολένηση της διαφθροράς" κλπ έφεραν τις Ενοπλες Δυνάμεις πριν από 18 μήνες στα πρόθυρα διάλυσης, με την κατάσταση ακόμα και σήμερα πολύ δύσκολα να συμμαζεύεται και τις χαμηλές διαθεσιμότητες, αλλά και την παλαιότητα πολλών συστημάτων να κάνει τις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, πέρα από τις επιδείξεις και τις παρελάσεις, να υπολείπονται κατά πολύ επιχειρησιακά, από αυτό που έπρεπε να είναι.
Σε ότι αφορά τα βασικά προγράμματα (στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί περιλαμβάνεται ένας αριθμός από αυτά), πλην των προμηθειών προηγμένων πυρομαχικών στον Στρατό Ξηράς ψηλά στις προτεραιότητες είναι  απόκτηση σύγχρονων UAV παρατήρησης, μέσων και μεγάλων μεταφορικών ελικοπτέρων, απόκτησηΤΟΜΑ, απόκτηση σύγχρονων αντιαεροπορικών συστημάτων μικρού βεληνεκούς (SHORADS), αναβάθμιση των SHORAD Tor-M1. απόκτηση ταχύπλοων σκαφών γιατις ειδικές δυνάμεις κλπ.
Στο Ναυτικό το πρόγραμμα περιλαμβάνει την απόκτηση έξι σύγρονων φρεγατών (η ναυπήγηση των οποίων όμως υπερβαίνει το έτος 2030 άρα θα χρηματοδοτηθούν και από επόμενο πρόγραμμα), μέχρι και τεσσάρων υποβρυχίων, τεσσάρων πυραυλακάτων, νέων υπερηχητικών πυραυλικών συστημάτων επιφανείας-επιφανείας, αναβάθμιση των πυραύλων εδάφους-επιφανείας, απόκτηση νέων αντιπυραυλικών μέσων για τα μείζονα σκάφη επιφανείας, απόκτηση ταχύπλοων σκαφών ειδικών δυνάμεων κλπ.
Στην Αεροπορία εγκρίθηκε η προμήεθα προμήθειας Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους, νέων ελικοπτέρων έρευνας-διάσωσης, νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών προωθημένης εκπαίδευσης, νέων συστοιχιών αντιαεροπορικών/αντιβαλλιστικών πυραύλων μακρού βεληνεκούς, συμμετοχή στο δορυφορικό πρόγραμμα MUSIS κλπ. Πλην της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού των F-16C/D.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί την μίνιμουμ βάση επάνω στην οποία θα κινηθούν οι ελληνικοί εξοπλισμοί τα επόμενα 15 χρόνια. Και ως βάση είναι εξαιρετικά σημαντική και η δέσμευση 10 δισ. ευρώ για την υλοποίησή του...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«ΒΡΗΚΑΝ» ΤΟΝ... ΜΕΓΑ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΤΟ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Ο μεγάλος Έλληνας στρατηλάτης... βρέθηκε στον ιστορικό Βράχο της Ακρόπολης.
Οχι μέσα σε κάποιο τύμβο ή οτιδήποτε τέτοιο, αλλά πάνω στον ίδιο το Βράχο. Μιλάμε φυσικά για τη μορφή του Μακεδόνα στρατηγού, η οποία φαίνεται να σχηματίζεται με τον κατάλληλο φωτισμό και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά απίστευτο.
Ανθρώπινο έργο ή τέχνασμα της φύσης; Οτιδήποτε και να είναι, το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει...

 
newsbomb.gr

Τι είναι αυτό που η φαρμακοβιομηχανία δεν θέλει να πιστέψετε

Ακολουθούν ενδιαφέροντα αποσπάσματα από το βιβλίο των Alexander Loyd PhD, ND & Ben Johnson MD,DO,NMD “THE HEALING CODE“, από τις εκδόσεις Διόπτρα
Τι ισχύει, για την ιατρική και τις συχνότητες; Χρησιμοποιούμε τις συχνότητες στην ιατρική; Ναι, αν και πολύ σπάνια, μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο. Θα πρέπει, όμως, να κατανοήσουμε το εξής: όταν αντιληφθούμε τι ακριβώς είναι η ενεργειακή συχνότητα και τι μπορεί να κάνει, θα συνειδητοποιήσουμε ότι η χρήση της στην ιατρική θα μπορούσε κυριολεκτικά να παραμερίσει τη φαρμακοβιομηχανία όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα. Πιστεύετε ότι θα επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο; Η χρήση των συχνοτήτων για διαγνωστικούς σκοπούς είναι ασφαλής και διαδεδομένη.
Η συχνότητα των ακτινών Χ ήταν η πρώτη συχνότητα που χρησιμοποιήθηκε για διαγνωστικούς σκοπούς. Τα ηλεκτροκαρδιογραφήματα, τα ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα και η Εξέταση Μεταβλητότητας του Καρδιακού Ρυθμού είναι μόνο μερικά παραδείγματα εξετάσεων που βασίζονται στην ενέργεια και τις συχνότητες για διαγνωστικούς σκοπούς. Το υπερηχογράφημα βασίζεται στη χρήση ηχητικών κυμάτων. Μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες σε αυτή τη λίστα είναι η μαγνητική τομογραφία. Η πλήρης ονομασία της είναι Απεικόνιση Μαγνητικού Σνντονισμον (Μ.R.I.). Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η λέξη-κλειδί σε αυτή την ονομασία είναι η λέξη «μαγνητικός».Όμως, το μαγνητικό πεδίο απλώς αυξάνει την παλμική κίνηση των ατόμων (τη συχνότητα), ώστε αυτά να γίνονται ευκολότερα ορατά. Η αποτελεσματικότητα της μαγνητικής τομογραφίας οφείλεται στην ύπαρξη της παλμικής κίνησης ή συχνότητας των ατόμων – αυτήν ακριβώς εντοπίζει.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Η ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ
Τι ισχύει όμως για την ίαση; Να θυμάστε ότι τώρα μπαίνουμε σε «επικίνδυνη περιοχή». Θα τολμούσατε ποτέ να βάλετε το κεφάλι σας στο στόμα του λύκου; Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα χρήματα και πόση δύναμη έχει η φαρμακοβιομηχανία, ή πόσο μεγάλη επιρροή ασκεί στους πολιτικούς. Η αλήθεια είναι ότι οι συχνότητες χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς εδώ και δεκαετίες. Στη δεκαετία του 1920 και του 1930, ο επιστήμονας Ρόγιαλ Ρέιμοντ Ράιφ είχε θεραπεύσει πολλούς καρκινοπαθείς χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μονοί συχνότητες.
Για την ακρίβεια, ήταν αυτός που ανακάλυψε πώς μία συχνότητα μπορεί να μεταφερθεί μέσω μιας άλλης συχνότητας, όπως ήδη αναφέραμε. Δεκαετίες πριν από την εφεύρεση του ηλεκτρονικού μικροσκοπίου, ο Ράιφ εφηύρε ένα οπτικό μικροσκόπιο που επέτρεπε έως και τριάντα χιλιάδες μεγεθύνσεις. Κανένα οπτικό μικροσκόπιο μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν επέτρεπε περισσότερες από εκατό μεγεθύνσεις. Ωστόσο, οι εκπληκτικές ανακαλύψεις του προφανώς αποτελούσαν απειλή για ορισμένους. Το εργαστήριο του (στο οποίο βρίσκονταν όλα τα αρχεία του) κάηκε μυστηριωδώς και το έργο του απαξιώθηκε. Ένας από τους λαμπρότερους επιστήμονες του εικοστού αιώνα πέθανε άπορος και περιθωριοποιημένος.
Έτσι, οι θεραπευτικές μέθοδοι που βασίζονται στη χρήση ενεργειακών συχνοτήτων επιτρέπονται στην ιατρική μόνο για τις περιπτώσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με φάρμακα. Για παράδειγμα, για να διασπάσουμε τις πέτρες στα νεφρά, χρησιμοποιούμε ηχητικές συχνότητες. Οι δερματολόγοι χρησιμοποιούν ορισμένες συχνότητες φωτός για να ενεργοποιήσουν τη διαδικασία ίασης και την τριχοφυΐα σε περιοχές του δέρματος που έχουν υποστεί βλάβη. Στο περιοδικό Παρέιντ, ένθετο σε πολλές αμερικανικές κυριακάτικες εφημερίδες, αναφέρθηκε η χρήση μίας πειραματικής μεθόδου θεραπείας του καρκίνου. Σύμφωνα με αυτή τη μέθοδο, εισάγεται στον όγκο ένας λεπτός καθετήρας με βελόνα, η οποία συντονίζεται στη συχνότητα του όγκου και τον καυτηριάζει. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι η ιατρική έχει αρχίσει να κάνει τα πρώτα της βήματα στην «εποχή της ενέργειας».
Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τεράστιες δυνάμεις που εναντιώνονται σε αυτή την τάση. Αν οι άνθρωποι μπορούσαν να χρησιμοποιούν πλέον αυτές τις μεθόδους μέσα στο ίδιο τους το σπίτι για να θεραπευτούν μόνοι τους, χωρίς τη βοήθεια των γιατρών ή των άλλων επαγγελματιών υγείας, σκεφτείτε την απώλεια δύναμης, χρημάτων και ελέγχου που θα υποστεί το ιατρικό κατεστημένο.
ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Ας δούμε πώς αντιμετωπίζει η συμβατική ιατρική μία μεγάλη μάστιγα της εποχής μας: τον καρκίνο. Το σύνηθες ερώτημα που θέτει η συμβατική ιατρική είναι το εξής: «Πώς μπορούμε να σκοτώσουμε τα καρκινικά κύτταρα;» Δεν θα ακούσετε ποτέ να αναρωτιούνται, που θα ήταν και πιο σημαντικό: « Τι προκάλεσε τον καρκίνο;» Τι εκπληκτικό ερώτημα! Τι προκάλεσε τον καρκίνο; Φαίνεται να είναι ένα λογικό ερώτημα, και όμως εγώ (ο Μπεν), όλες αυτές τις δεκαετίες που ασκώ την ιατρική, δεν το έχω ακούσει από κανέναν στο χώρο της συμβατικής ιατρικής, παρόλο που έχω εξειδικευτεί στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Η προσέγγιση της συμβατικής ιατρικής είναι η ακόλουθη: «Ας προσπαθήσουμε να εξαλείψουμε την εντοπισμένη εκδήλωση της διαδικασίας που ονομάζεται “καρκίνος”».
Δεν πρόκειται για έναν παράλογο τρόπο αντιμετώπισης ενός εντοπισμένου όγκου. Ωστόσο, δεν εξαλείφει το αίτιο του καρκίνου. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσοι από τους ασθενείς που έχω παρακολουθήσει βρίσκονταν στο τέταρτο ή στο πέμπτο στάδιο καρκίνου, γιατί κανείς δεν σκέφτηκε να αντιμετωπίσει το αίτιο της νόσου. Σχεδόν πάντα, η θεραπευτική προσέγγιση που προτείνει η συμβατική ιατρική για τον καρκίνο είναι αυτή της χειρουργικής επέμβασης. Και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσοι ασθενείς που έχουν επισκεφθεί την κλινική μου παρουσιάζουν υποτροπές, παρόλο που οι γιατροί τους είχαν πει ότι «αφαιρέθηκαν όλα τα καρκινικά κύτταρα».
Η επόμενη προσέγγιση της συμβατικής ιατρικής είναι η εξάλειψη των καρκινικών κυττάρων με τη χρήση ακτινοθεραπείας και χημειοθεραπείας. Αυτές οι δύο μέθοδοι δρουν με παρόμοιο τρόπο: καταστρέφουν τα κύτταρα. Δυστυχώς, τα καρκινικά κύτταρα μοιάζουν πολύ με τα υπόλοιπα, υγιή κύτταρα του οργανισμού μας, ενώ συμπεριφέρονται και μεταβολίζονται με τον ίδιο τρόπο. Επιπλέον, τα καρκινικά κύτταρα μαθαίνουν πολύ γρήγορα πώς να προστατεύονται από τις επιδράσεις της ακτινοθεραπείας και της χημειοθεραπείας. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιο ανθεκτικά και ευπροσάρμοστα από τα φυσιολογικά κύτταρα.
Ας δούμε πώς δρα η χημειοθεραπεία: καταστρέφει το DNA των κυττάρων που διαιρούνται με ταχύτατους ρυθμούς. Εφόσον λοιπόν τα καρκινικά κύτταρα είναι εκείνα που διαιρούνται με ταχύτατους ρυθμούς, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η χημειοθεραπεία αποτελεί καλή λύση. Ωστόσο, στον οργανισμό μας υπάρχουν πολλά άλλα κύτταρα που διαιρούνται με γρήγορους ρυθμούς και, δυστυχώς, πρόκειται συνήθως για τα ανοσοποιητικά κύτταρα. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που ελέγχουν οι ογκολόγοι προτού χορηγήσουν την επόμενη δόση χημειοθεραπείας στον ασθενή; Τα λευκά του αιμοσφαίρια· τα ανοσοποιητικά του κύτταρα. Επιτρέψτε μου, όμως, να σας εξηγήσω αναλυτικότερα τι σημαίνει «καταστροφή των ανοσοποιητικών κυττάρων». Εάν ρωτούσατε έναν ογκο-λόγο (χημειοθεραπευτή) αν η χημειοθεραπεία θα μπορούσε να σκοτώσει όλα τα καρκινικά κύτταρα, η κατηγορηματική του απάντηση θα ήταν «ποτέ». Η χημειοθεραπεία δεν είναι τόσο αποτελεσματική. Στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί να σκοτώσει το 60-80% των καρκινικών κυττάρων, αλλά κάποια καρκινικά κύτταρα παραμένουν στον οργανισμό. Έτσι, οδηγούμαστε στο ακόλουθο ερώτημα: Αφού η χημειοθεραπεία δεν σκοτώνει όλα τα καρκινικά κύτταρα και αφού θέλουμε να σώσουμε τη ζωή του ασθενούς, πώς μπορούμε να σκοτώσουμε τα υπόλοιπα καρκινικά κύτταρα;
Αν το ανοσοποιητικό σύστημα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει και να σκοτώσει το υπόλοιπο 20-40% των καρκινικών κυττάρων, τότε ο ασθενής θα πεθάνει. Διακρίνετε πόσο ειρωνικό είναι; Η χημειοθεραπεία καταστρέφει το μοναδικό πράγμα που μπορεί να σώσει τη ζωή του ασθενούς. Αν το ανοσοποιητικό σύστημα δεν καταφέρει να σκοτώσει τα υπόλοιπα καρκινικά κύτταρα, ο καρκίνος θα νικήσει. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι το εξής: Σε τι κατάσταση θα θέλαμε να βρίσκεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα, εφόσον από αυτό εξαρτάται η ζωή μας; Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι δεν υπάρχει κάτι τεχνητό που να μπορεί να θεραπεύσει πραγματικά τον καρκίνο. Μόνο το ανοσοποιητικό μας σύστημα μπορεί να φέρει σε πέρας αυτή την αποστολή. Για την ακρίβεια, δεν γνωρίζω τίποτε τεχνητό που να μπορεί να θεραπεύσει οποιαδήποτε ασθένεια. Ξέρω πολλούς γιατρούς που κέρδισαν εύσημα για τη θεραπεία του καρκίνου, αλλά, σε τελευταία ανάλυση, το ανοσοποιητικό σύστημα ήταν αυτό που κατάφερε να τον θεραπεύσει πλήρως. Ο πραγματικός νικητής είναι πάντα το ανοσοποιητικό σύστημα.
Ο Alexander Loyd κατέχει διδακτορικούς τίτλους στην Ψυχολογία και τη Φυσικοπαθητική Ιατρική
Ο Ben Johnson, MD, DO, NMD υπήρξε κλινικός διευθυντής στην Κλινική Ανοσοποιητικής Αποκατάστασης, στην Ατλάντα

ΠΗΓΗ
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters