Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Γνώριζαν και θεράπευσαν τον καρκίνο το 1934!

 
Γνώριζαν το 1934 οι γιατροί ότι ο καρκίνος προκαλείται από ιό? Και πέτυχαν να τον θεραπεύσουν 100%? Αυτό ισχυρίζεται ο συγγραφέας Barry Lynes, βασισμένος σε ιστορικά στοιχεία και αποδείξεις …

Έπρεπε όμως να περάσουν σχεδόν 80 χρόνια για να πληροφορηθούμε από χείλη επιστημόνων ότι αρκετές μορφές καρκίνου θα πρέπει πλέον να αναγνωριστούν ως μεταδοτικές νόσοι. Και μάλιστα ότι οφείλονται σε μόλυνση από ιούς, μικρόβια και παράσιτα, άρα μπορούν και να προληφθούν και να θεραπευθούν.




Τα πρόσφατα στοιχεία  
Η εξειδικευμένη σε θέματα ογκολογίας και μεταδοτικών νοσημάτων αγγλική ιατρική επιθεώρηση The Lancet ανακοίνωσε πρόσφατα τα τελευταία συμπεράσματα για τον καρκίνο, βασισμένα σε στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ερευνών για τον Καρκίνο (Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο), ο οποίος αποτελεί τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ( Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας-WHO). Οι επιστήμονες εξέτασαν τα ποσοστά εμφάνισης 27 διαφορετικών μορφών καρκίνου σε 184 χώρες και αναγνώρισαν τον καρκίνο ως μια μεταδοτική ασθένεια.
Οι στατιστικές έδειξαν ότι μία στις έξι περιπτώσεις νέων κρουσμάτων καρκίνου που εμφανίστηκαν το 2008 οφείλεται σε λοιμώξεις από μικρόβια, ιούς και παράσιτα.
Αυτό σημαίνει ότι περίπου 2.000.000 νέα περιστατικά καρκίνου κάθε χρόνο προκαλούνται από μολυσματικούς παράγοντες που είναι σε μεγάλο βαθμό θεραπεύσιμοι, όπως αναφέρει και το BBC. 
Από αυτά τα 1.900.000 αφορούν κυρίως καρκίνο του στομάχου, του ήπατος και του τραχήλου της μήτρας. Υπεύθυνοι παθογόνοι μικροοργανισμοί είναι το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (γαστρικοί καρκίνοι), ο ιός της ηπατίτιδας Β και C (καρκίνος του ήπατος) και ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων Human Papilloma Virus-HPV (καρκίνος του τραχήλου της μήτρας).
Το BBC υπενθυμίζει ότι οι ειδικοί ήδη γνώριζαν ότι ο καρκίνος του στομάχου μπορεί να αποφευχθεί, αν εξολοθρευτεί το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού με τη βοήθεια αντιβίωσης. Τα στοιχεία της έρευνας κατέδειξαν επίσης ότι το ένα τρίτο των καρκίνων που οφείλονται σε λοίμωξη συμβαίνει σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 50 ετών. (Http://www.thelancet.com/journals/lanonc/article/PIIS1470-2045% 2812% 2970137-7/abstract).

 
Τι συνέβη το 1934?  
Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του συγγραφέα Barry Lynes, το 1934 στις ΗΠΑ μια ομάδα κορυφαίων Αμερικανών βακτηριολόγων και γιατρών κατόρθωσε να θεραπεύσει ολοκληρωτικά τον καρκίνο σε κλινικά πειράματα. Όπως αναφέρει ο Lynes στο βιβλίο του «Η θεραπεία του καρκίνου που πέτυχε: 50 χρόνια αποσιώπησης» (The Cure Cancer Αυτό Εργάστηκε: 50 Χρόνια καταστολή – 1987) , οι Αμερικανοί επιστήμονες εντόπισαν ότι ο καρκίνος προκαλείται από έναν παθογόνο μικροοργανισμό, ο οποίος μπορεί να καταστραφεί τελείως ανώδυνα με τη βοήθεια ειδικής ηλεκτρονικής συσκευής.
Σχετικές αναφορές έγιναν τόσο σε εφημερίδες όσο και στην ετήσια έκθεση του αμερικανικού Ιδρύματος Smithsonian Institution, ενώ είχε προηγηθεί σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Science. Κατά τον Lynes, βασικός συντελεστής της έρευνας ήταν ο ιδιοφυής μηχανικός, εφευρέτης ιατρικών συσκευών, παθολόγος και βακτηριολόγος Royal Raymond Rife. Ο Rife το 1932 απομόνωσε τον ιό του καρκίνου με τη βοήθεια του πρότυπου ισχυρού μικροσκοπίου που ο ίδιος επινόησε.

 
(ΔΙΑΒΑΣΤΕ http://www.cheniere.org/books/aids/rife.htm)
Τον ονόμασε BX ιό και στη συνέχεια κατόρθωσε να τον καταστρέψει κατ ‘επανάληψη μέσω μιας συσκευής που παρήγε συγκεκριμένες ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες, με άλλα λόγια μιας γεννήτριας συχνοτήτων. Αφού πρώτα μόλυνε τα πειραματόζωα με τον ιό του καρκίνου, είδε τους όγκους να αναπτύσσονται και κατόπιν τους εξουδετέρωσε. Το 1934 λέγεται ότι εφάρμοσε για πρώτη φορά την ανώδυνη θεραπεία με απόλυτη επιτυχία και σε ανθρώπους (16 ασθενείς, 16 πλήρεις ιάσεις μέσα σε τέσσερις μήνες, επιτυχία 100% χωρίς παρενέργειες). O Rife πίστευε ότι όλες οι μορφές καρκίνου προκαλούνται από τον ίδιο ιό, ο οποίος μπορεί να αλλάζει μορφή μοιάζοντας πότε με ιό, πότε με βακτήριο και πότε με μύκητα.
 
Λογοκρισία και αποσιώπηση? 
Ο Barry Lynes (ο οποίος έχει δεχθεί επικριτικά σχόλια ως συνομωσιολόγος) εξηγεί ότι στη συνέχεια η συγκεκριμένη θεραπεία του καρκίνου λογοκρίθηκε και αποσιωπήθηκε από μεγάλα ιατρικά περιοδικά για ευνόητους λόγους. Ο συγγραφέας αναφέρει ότι ένας αριθμός από επιστήμονες και γιατρούς γελοιοποιήθηκε και περιφρονήθηκε από το επιστημονικό κατεστημένο, σε σημείο που η όλη ιστορία να φτάσει να θεωρείται μύθος. Όμως στην πραγματικότητα, όπως διατείνεται, η θεραπεία χρησιμοποιήθηκε κρυφά για πολλά χρόνια συνεχίζοντας ακόμα να γιατρεύει τόσο τον καρκίνο όσο και άλλες ασθένειες.


Ποιοι δεν ασθενούν

Ο Rife, ο οποίος πέθανε το 1971 αδέκαρος και πικραμένος για την απαξίωση που επιφύλαξαν στον ίδιο και τις μεθόδους του οι συνάδελφοί του (σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή της Καλιφόρνιας), φέρεται επίσης να είχε δώσει απάντηση στην εύλογη απορία γιατί δεν ασθενούν όλοι από καρκίνο:

Αν ο μεταβολισμός του ανθρώπινου οργανισμού είναι ισορροπημένος, τότε δεν είναι ευπαθής σε καμία ασθένεια, είχε δηλώσει.

πηγες
http://www.briefingnews.gr/askos/item/72388
http://www.thelancet.com/journals/lanonc/article/PIIS1470-2045%2812%2970137-7/abstract

ΠΗΓΗ

thesecretrealtruth

ΗΠΑ: Η ΦΡΙΚΑΛΕΑ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΙΤΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ:
ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΪ ΣΤΟΥΣ  ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ!!! 

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Fort Lauderdale της Φλόριδα, όπου σύμφωνα με έναν νέο νόμο, η διανομή τροφίμων θεωρείται ποινικό αδίκημα!

Στο βίντεο εμφανίζονται αστυνομικοί να συλλαμβάνουν τον 90χρονο Arnold Abbott, ο οποίος ηγείται της ομάδας «Αγάπη στον Γείτονα», την ώρα που μαζί με άλλους εθελοντές μοίραζαν φαγητό στους άστεγους στο πάρκο Stranahan!!!

 Στο σημείο του περιστατικού έσπευσαν έξι αστυνομικοί με τέσσερα περιπολικά! «Πέταξε αμέσως το πιάτο που κρατάς», φωνάζει ένας από τους αστυνομικούς πριν συλλάβει τον ηλικιωμένο άνδρα, ενώ στη συνέχεια ένας άλλος του επιδίδει την κλήση για το δικαστήριο.

Ο Abbott, μαζί με τον Αιδεσιμότατο Canon Mark Sims και τον Αιδεσιμότατο Dwayne Black, κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε 60 ημέρες φυλάκιση για την παραβίαση ενός νέου αμφιλεγόμενου νόμου που απαγορεύει την διανομή τροφίμων.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο νόμος θεσπίστηκε για να περιορίσει τον αυξανόμενο πληθυσμό των αστέγων στο κέντρο της πόλης.

Ο 90χρονος ασχολείται ως εθελοντής με τη σίτιση των αστέγων εδώ και 23 χρόνια.

«Προσπαθούμε απλώς να θρέψουμε ανθρώπους που πεινούν», δήλωσε ο Αιδεσιμότατος Sims. «Η ποινικοποίηση αυτής της πράξης είναι αντίθετη με όσα πιστεύω τόσο ως ιερέας, όσο και ως πιστός».

«Δεν νομίζω ότι η πόλη έχει το δικαίωμα να μας λέει ότι δεν μπορούμε να θρέψουμε τους άστεγους», ανέφερε ο αιδεσιμότατος Black. «Αυτό αντιτίθεται στους χριστιανικούς μου όρκους».

Ο 90χρονος Abbott εμφανίστηκε «προκλητικός», λέγοντας ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει παρά το γεγονός ότι απειλείται με φυλάκιση.

Η σίτιση των αστέγων ποινικοποιείται σταδιακά σε ολόκληρη την Αμερική. Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα αναφέρει ότι 21 μεγάλες πόλεις έχουν ήδη απαγορεύσει τη διανομή τροφίμων ενώ άλλες 10 πόλεις έχουν ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για τη θέσπιση παρόμοιων μέτρων.


http://oimos-athina.blogspot.gr/2014/11/blog-post_24.html

Εθνική συναίνεση και άλλα παραμύθια για αγρίους

Πολλά συστημικά ΜΜΕ φωνάζουν και καλούν από το πρωϊ μέχρι το βράδυ για εθνική συναίνεση, λες και επικρατεί κάποια εσωτερική αναταραχή, φοβίζοντας μάλιστα με δήθεν εθνικούς κινδύνους.
Βλέπετε άραγε εσείς κανέναν Έλληνα να εχθρεύεται άλλους Έλληνες;
Βλέπετε εσείς καμία κοινωνική τάξη να στρέφεται εναντίον κάποιας άλλης και να κινδυνεύει η χώρα και το έθνος με εμφύλιο;
Απεναντίας, ολόκληρος ο λαός είναι απελπιστικά ήρεμος, μέσα στην εξαθλίωσή του, προσπαθώντας μόνο να επιβιώσει.
Για ποια συναίνεση μιλάνε λοιπόν;
Όταν από το σύστημα μιλάνε για εθνική συναίνεση, εννοούν προφανώς να βρεθεί ένας ικανοποιητικός τρόπος μοιρασιάς της εξουσίας και του πλούτου εντός της ολιγαρχίας, μακριά από τα μάτια του λαού.

Σήμερα το πρωϊ ακούγαμε μια ανάλυση από κάποιο ΜΜΕ. Η ανάλυση αυτή έλεγε ότι τα δύο επόμενα χρόνια θα προκύψει ένας πακτωλός χρημάτων.
Πρώτον, υπάρχουν τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ που περίσσεψαν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα οποία θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αξιοποιηθούν.
Δεύτερον, υπάρχουν 38 δισεκατομμύρια ευρώ ονομαστικής αξίας μετοχές των τραπεζών τις οποίες μετοχές έχει στα χέρια του το κράτος και οι οποίες πρέπει υποχρεωτικά να πουληθούν σε ιδιώτες μέσα στην επόμενη διετία και η κυβέρνηση θα εισπράξει το αντίστοιχο ποσόν ή όποιο τελικά ποσόν επιτευχθεί.
Τρίτον, υπάρχουν στάσιμα τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και Τέταρτον, υπάρχουν 25 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία η ΕΕ θα μοιράσει στα κράτη την επόμενη διετία για αγροτικά προγράμματα. Το σύνολο των πιο πάνω ποσών που θα έχει στα χέρια της η όποια κυβέρνηση την επόμενη διετία, θα είναι 50-55 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή περίπου το 1/3 του ΑΕΠ της χώρας!!!

Εφόσον έτσι έχουν τα πράγματα, αντιλαμβανόμαστε όλοι προφανώς το μέγεθος της σύγκρουσης συμφερόντων, για το μοίρασμα αυτού του τεράστιου ποσού. Αντιλαμβανόμαστε γιατί η μεν ΝΔ θέλει να παραμείνει στην εξουσία την επόμενη διετία και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει με κάθε τρόπο να αναλάβει την κυβέρνηση τώρα.

Άρχισαν λοιπόν οι φωνές από διάφορα συστημικά ΜΜΕ για την ανάγκη συναίνεσης, για την ανάγκη να τα βρουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Ποιας συναίνεσης άραγε;
Αφού οι πολιτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων δεν έχουν κοινωνικές αναφορές, αλλά είναι καθαρά θεατρικές συγκρούσεις, που αφορούν την κατάληψη καλύτερων θέσεων εξουσίας εντός του συστήματος, για έλεγχο των δημοσίων ταμείων;
Η συναίνεση λοιπόν για την οποία κόπτονται τα συστημικά ΜΜΕ, είναι μάλλον μια προτροπή να τα βρουν κόμματα και οικονομικά συμφέροντα στη μοιρασιά, προφανώς για να μην εκτραχυνθεί η κατάσταση μέσα στο σύστημα και αφυπνιστεί ο κοιμισμένος γίγαντας, δηλαδή ο λαός.

Όσοι λοιπόν από εμάς καθόμαστε εδώ μέσα στο διαδίκτυο και κάνουμε όνειρα για δημοκρατίες, για συμμετοχή των πολιτών στην εξουσία και άλλες τέτοιες χαρωπές ουτοπίες, είμαστε μακριά νυχτωμένοι.
Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.
Εδώ και 200 χρόνια οι ίδιοι παγιωμένοι θεσμοί παράγουν μονίμως τα ίδια αποτελέσματα.
Αυτοί οι θεσμοί είναι το πρόβλημα και αυτοί πρέπει να αλλάξουν.
Όμως είδατε κάποιο ΜΜΕ να μιλάει γι’ αυτό ή κάποιο κόμμα να εξαγγέλλει κάτι τέτοιο;

Πέτρος Χασάπης
http://kostasxan.blogspot.gr/2014/11/blog-post_48.html

Απίστευτο: 900.000 Ευρώ για την ενίσχυση της διδασκαλίας του Κορανίου δίνει το Υπουργείο Παιδείας!!!

Γράφει ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος
 
Είναι από τις ειδήσεις που εξοργίζουν. Που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν ζεις στην Ελλάδα ή στην…Σαουδική Αραβία! Διότι δεν μπορεί εν μέσω κρίσης, με περικοπές από παντού και φοροκαταιγίδα στους πολίτες, κάποιοι να διαθέτουν ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ!!! Είναι πρόκληση πρώτου μεγέθους, αδιανόητη ενέργεια εκ μέρους των «εγκεφάλων» του Υπουργείου Παιδείας!
 
Οι ίδιοι λοιπόν που ΠΟΛΕΜΟΥΝ με κάθε μέσο την Διδασκαλία των Θρησκευτικών στα σχολεία, οι ίδιοι που δεν αναπληρώνουν τα τεράστια κενά σε Θεολόγους που υπάρχουν, οι ίδιοι που απαγόρεψαν εδώ και 5 χρόνια (!!!) την χειροτονία νέων Ορθόδοξων Ιερέων, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ δίνουν ένα σωρό λεφτά για την διδασκαλία του «Ιερού Κορανίου»!!!
 
Και όχι μόνο αυτό, αλλά το…καυχώνται κιόλας (!!!)γράφοντας στην επίσημη ανακοίνωσή τους πως «Η αναβάθμιση αυτή θα καταστήσει την Ελλάδα πρωτοπόρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε θέματα διαχείρισης της μουσουλμανικής θρησκευτικής εκπαίδευσης ενώ συγχρόνως είναι απολύτως σύμφωνη με το Σύνταγμα και τις ευρωπαϊκές Συνθήκες.»
 
Κι αναρωτιόμαστε: Μήπως η Ελλάδα έγινε πλέον ισλαμική χώρα και δεν το ξέρουμε;;; Από πότε αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι αν θα είμαστε «πρωτοπόροι σε θέματα μουσουλμανικής θρησκευτικής εκπαίδευσης»;;; Είμαστε σοβαροί; Ως πότε θα ανεχόμαστε τον ραγιαδισμό, γραικυλισμό και προδοσία των κυβερνώντων, που μάλιστα έχουν το θράσος να πλασάρονται και ως «καλοί Χριστιανοί»;;;
 
Ελπίζουμε κάποιοι να ξυπνήσουν επιτέλους, πριν να είναι αργά. Μέχρι τότε, ας καμαρώσουμε τους «φωστήρες» του Υπουργείου, διαβάζοντας την κατάπτυστη ανακοίνωσή τους για «την ενίσχυση της διδασκαλίας του Ιερού Κορανίου»:
 
 
900.000 ευρώ διαθέτει το Υπουργείο Παιδείας μέσω του ΕΣΠΑ για την Πράξη « Αναβάθμιση των Ιεροσπουδαστηρίων  – Παιδαγωγική Υποστήριξη της διδασκαλίας του Κορανίου στους μαθητές μέλη της Μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης».
 
Όσον αφορά τις δράσεις στο τεχνικό δελτίο της Πράξης αναφέρονται τα ακόλουθα:  
 
Εκπόνηση προγραμμάτων σπουδών και συγγραφή διδακτικών βιβλίων 
 
Η Δράση θα περιλαμβάνει την εκπόνηση προγραμμάτων σπουδών και συγγραφή διδακτικών βιβλίων Γυμνασίου και Λυκείου Ιεροσπουδαστηρίου εκπόνηση προγραμμάτων σπουδών και συγγραφή διδακτικών βιβλίων διδασκαλίας του Ι. Κορανίου στους Μουσουλμανόπαιδες μαθητές των δημοσίων σχολείων της Θράκης και απόδοση του περιεχομένου, των εννοιών και των όρων (υπομνηματισμός) του Ι. Κορανίου στην ελληνική γλώσσα για διδακτικούς σκοπούς. 
 
Τα προγράμματα σπουδών θα είναι προγράμματα ανοικτά και ευέλικτα και ο διδάσκων θα μπορεί να οργανώσει τη μαθησιακή διαδικασία, χρησιμοποιώντας ποικίλα διδακτικά υλικά και στρατηγικές μάθησης. Τα συνακόλουθα διδακτικά βιβλία θα εμπεριέχον διδακτικά στοιχεία και υλικά, τα οποία θα ευνοούν την πολυτροπική, διερευνητική και συνεργατική διαδικασία και θα προωθούν την κοινότητα μάθησης. 
 
Στόχος της Δράσης είναι επίσης η ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών και εκπαιδευτικού υλικού για την υποστήριξη της ενίσχυσης της Νέας Ελληνικής Γλώσσας για τους μαθητές μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας που φοιτούν στα μουσουλμανικά Ιεροσπουδαστήρια της Θράκης. 
 
Ενδεικτικά για τα Ιεροσπουδαστήρια, τα προγράμματα σπουδών που θα εκπονηθούν και τα διδακτικά βιβλία που θα συγγραφούν θα αφορούν γνωστικά αντικείμενα όπως τα κάτωθι: 
 
Α. Γυμνάσιο Ιεροσπουδαστηρίου: Ερμηνεία Ισλαμικού Δικαίου, Ι. Κοράνιο (Ιστορία Ι. Κορανίου), Αραβική, Τουρκική, Θεμελιώδεις Αρχές του Ισλάμ (Ακαήντ), Ενισχυτική Διδασκαλία Ελληνικής Γλώσσας και
 
Β. Λύκειο Ιεροσπουδαστηρίου: Αραβική Γλώσσα, Τουρκική Γλώσσα, Περσική Γραμματεία, Λόγοι του Προφήτη, Ιστορία των Θρησκειών, Ενισχυτική Διδασκαλία Ελληνικής Γλώσσας κ.α 
 
Για τη διδασκαλία του Ι. Κορανίου στους Μουσουλμανόπαιδες μαθητές των δημοσίων σχολείων της Θράκης, θα αναπτυχθούν προγράμματα σπουδών και διδακτικά βιβλία.  
 
Στις Δράσεις συμπεριλαμβάνεται και η επιμόρφωση των Ιεροδιδασκάλων στην παιδαγωγική χρήση και αξιοποίηση των προγραμμάτων σπουδών και των διδακτικών βιβλίων. Σκοπός της επιμόρφωσης είναι η ορθή παιδαγωγικά και επιστημονικά χρήση και αξιοποίηση των προγραμμάτων σπουδών και των συναφών διδακτικών βιβλίων, καθώς και η παροχή Διδακτικών Οδηγιών, δειγματικών διδασκαλιών, σεναρίων μαθήματος και άλλων πρόσφορων μέσων για την ευαισθητοποίηση ενημέρωση και πρόσληψη των νέων παιδαγωγικών εργαλείων. 
 
Όπως αναφέρεται στο Φυσικό αντικείμενο της Πράξης η θρησκευτική εκπαίδευση των μαθητών που είναι μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης στα Ιεροσπουδαστήρια Κομοτηνής και Εχίνου δεν διαθέτει προγράμματα σπουδών για τα μαθήματα θρησκευτικής μουσουλμανικής εξειδίκευσης. Η ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών και συναφών διδακτικών βιβλίων θα συντελέσει σε μια ουσιαστική και εκ βάθρων αναβάθμιση του περιεχομένου, της ποιότητας και των παιδαγωγικών υποδομών της θρησκευτικής εκπαίδευσης των μαθητών που είναι μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Η αναβάθμιση αυτή θα καταστήσει την Ελλάδα πρωτοπόρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε θέματα διαχείρισης της μουσουλμανικής θρησκευτικής εκπαίδευσης  ενώ συγχρόνως είναι απολύτως σύμφωνη με το Σύνταγμα και τις ευρωπαϊκές Συνθήκες. 
 
Για την ενίσχυση του μαθήματος του Ι. Κορανίου απαιτείται η σύνταξη νέων διδακτικών βιβλίων, τα οποία σε απόλυτη συμφωνία με τις μουσουλμανικές διδασκαλίες θα προωθούν ευρύτερα ζητήματα ειρηνικής συνύπαρξης, ηθικής, προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και άλλα διαπολιτισμικά, διαθρησκειακά, διαθεματικά και παιδαγωγικά ζητήματα. 
 
Τα προγράμματα σπουδών και τα νέα διδακτικά βιβλία και υλικά θα εμπεριέχουν παιδαγωγικά και θρησκευτικά στοιχεία με βάση το Ι. Κοράνιο και τις αρχές της θρησκείας του Ισλάμ, κατάλληλα αναπλαισιωμένα στην πραγματικότητα των μουσουλμανικών Ιεροσπουδαστηρίων. Κάθε προτεινόμενο μάθημα είναι ανάγκη να αναπτυχθεί σε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα σπουδών με στόχο να εισαγάγει τους Μουσουλμάνους μαθητές/τριες σε ένα συμμετοχικό και δημιουργικό τρόπο σπουδής και μάθησης, χωρίς να εξαντλεί τη μαθησιακή διαδικασία σε μια τυπική και μετωπική διδασκαλία και εκμάθηση θεμάτων εκτός εάν αυτό απαιτείται από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μαθήματος. 
 
   

Νυχτερινή «εισβολή» τουρκικής κορβέτας στα εθνικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Αττικής

 
ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Τουρκική κορβέτα παραβίασε τα εθνικά χωρικά ύδατα ανοιχτά του Σουνίου και αυτή τη στιγμή πλέει στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα δυτικά της Σερίφου. Πρόκειται για νυχτερινή «εισβολή» στα θνικά χωρικά ύδατα ταυτόχρονα με αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κυπριακή ΑΟΖ με το ερευνητικό σκάφος «Barbaros» να διεξάγει έρευνες με τη συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων και υποβρυχίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η οποία εκδόθηκε πρίν από λίγο «η τουρκική κορβέτα “Βuyucada”, προερχόμενη από τον Kόλπο Ξηρού, εισήλθε την 4 Νοε (03:00) σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα στα στενά Καφηρέα. Στη συνέχεια κινούμενη με Νότια και Νοτιοδυτική πορεία διήλθε μεταξύ ν.Κέας και ν.Κύθνου.
Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος, καθόλη τη διάρκεια του πλου του».
Πρόκειται σαφώς για μία άκρως προκλητική ενέργεια της Τουρκίας σε βάρος των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και μάλιστα νύχτα ή οποία μπορεί να αποτελεί και κίνηση αντιπερισπασμου σε απάντηση της αποστολή ελληνικού υποβρυχίου και ΤΠΚ στην Κυπριακή ΑΟΖ απέναντι στον τουρκικό στολίσκο που συνοδεύει το ερευνητικό σκάφος «Barbaros».
H ενέργεια αυτή της Άγκυρας αυξάνει το επίπεδο ετοιμότητας στις Ένοπλες Δυνάμεις και θέτει σε συναγερμό κυρίως τις ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις καθώς δεν αποκλείεται κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, ίσως και θερμό επεισόδιο.
Δεν είναι τυχαίο πώς η τουρκική πρόκληση ήρθε λίγες ώρες μετά τη δήλωση του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια ότι, «η Ελλάς κρατά στο ένα χέρι κλάδο ελιάς και στο άλλο ξίφος. Ξίφος δικαίου, αλλά ξίφος».
Η τουρική κορβέτα Buyucada είναι ένα σύγχρονο πλοίο, τουρκικής κατασκευής, με χαρακτηριστικά stealth και είναι το δεύτερο της κλάσης Heybeliada που παραδόθηκε μόλις πρίν απο μερικούς μήνες στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

defencenet.gr
thesecretrealtruth

Θέλουν να ακρωτηριάσουν την Ελλάδα σύμφωνα ΚΑΙ με τα χαρτονομίσματα του ευρώ.


Θέλουν να ακρωτηριάσουν την Ελλάδα σύμφωνα ΚΑΙ με τα χαρτονομίσματα του ευρώ.
Στα χαρτονομίσματα του ευρώ παρουσιάζεται ο επικείμενος, σύμφωνα με τα σχέδιά τους, ακρωτηριασμός της Ελλάδος.

Παρατηρώντας τον χάρτη που υπάρχει σ’ αυτά, βλέπει κανείς ότι η νησιωτική συνέχεια της ελληνικής επικράτειας στα ανατολικά πελάγη της έχει εξαφανιστεί, κάτι που δεν συμβαίνει στο Ιόνιο πέλαγος. Στο Ιόνιο πέλαγος υπάρχουν τα νησιά μας που ευρίσκονται δίπλα στην ηπειρωτική Ελλάδα. Στα ανατολικά πελάγη δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. Δεν υπάρχουν στον Αιγαίο αρχιπέλαγος η Θάσος, οι Βόρειες Σποράδες, η Σκύρος, και οι Κυκλάδες (αν και υπάρχει μια μικρή τελεία, που μάλλον συμβολίζει κάποιο νησί). Δεν υπάρχουν στο Μυρτώο πέλαγος τα Κύθηρα και στο Καρπάθιο πέλαγος δεν υπάρχει η Κάρπαθος (αναφέρονται τα μεγαλύτερα νησιά).
Αντιθέτως, προσέξτε ότι υπάρχουν στον χάρτη τα νησιά που ευρίσκονται κοντά στην Τουρκία. Υπάρχει η Λήμνος, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος και η Ρόδος. Ο χάρτης που έβαλαν στα χαρτονομίσματα, ξέροντας πολύ καλά τι έκαναν, μας δείχνει ότι η Ελλάς περιορίζεται ανατολικά μόνο στην ηπειρωτική της επικράτεια και χάνει τη συνοχή με τα νησιά της, ενώ τα προαναφερόμενα νησιά μας που είναι κοντά στην Τουρκία, φαίνονται ως συνέχεια της μισής Τουρκίας! Η άλλη μισή θα γίνει Κουρδιστάν. Οι Τούρκοι και οι σύμμαχοί τους, που είναι και σύμμαχοί μας, σχεδιάζουν να κόψουν κάτι από την Τουρκία και να της το αναπληρώσουν με κάτι άλλο.
Βλέποντας παράλληλα τι γίνεται με τα νησιά άλλων χωρών, αυτομάτως μας έρχεται η σύγκριση. Υπάρχουν νησιά άλλων χωρών που είναι χαμένα στους ωκεανούς, αλλά απεικονίζονται στα χαρτονομίσματα του ευρώ. Δεν πρόκειται μόνο για τα γνωστά, δηλαδή τα Κανάρια νησιά (Ισπανία), τις Αζόρες (Πορτογαλία) και τη Μαδέρα (Πορτογαλία) που βρίσκονται στον Ατλαντικό ωκεανό. Αλλά πρόκειται για τα νησιά Γουαδελούπη, Μαρτινίκα και Ρεϋνιόν που είναι Γαλλικά εδάφη και απεικονίζονται στο ευρώ. Τα δύο πρώτα ευρίσκονται στην Καραϊβική θάλασσα, βορείως της Βενεζουέλα, και το νησί Ρεϋνιόν ευρίσκεται στον νότιο Ινδικό ωκεανό, ανατολικά της Μαδαγασκάρης, κάπου στη νότια Αφρική.
Δικαιολογίες περί του ότι τα νησιά μας είναι πολλά και μικρά (η Σάμος μικρή είναι αλλά απεικονίζεται) ή περί του περιορισμού δυνατοτήτων εκτύπωσης λόγω όφσετ ή άλλου τύπου δικαιολογίες εκτός του ότι είναι κωμικές, καταρρίπτονται από τα σχέδια που ήδη υπάρχουν στα χαρτονομίσματα του ευρώ. Οι προθέσεις των εχθρών μας είναι σαφείς. Το βλέπετε! Το καταλαβαίνετε;
Χρήστος Μαντζιάρης
http://www.katohika.gr/2014/11/theloun-na-akrotiriasoun-tin-ellada-kai-me-ta-xartonomismata-tou-euro.html

Μέγας Αλέξανδρος - Ο πρώτος ερευνητής πετρελαίου;

alexander-coinsΔιαρροές πετρελαίου από ρωγμές πετρελαιοφόρων στρωμάτων μικρού βάθους αναφέρονται υπό αρχαίων συγγραφέων ως αναβλύζουσες σε διάφορες χώρες της αρχαιότητας της Μεσογείου της Μικράς Ασίας και της Απω Ανατολής.

Σύμφωνα με γραπτά του Ηρόδοτου (5ος αιώνας π.Χ.) και άλλων συγγραφέων όπως ο Πλούταρχος ο Πλίνιος ο πρεσβύτερος ο Μάρκος Βιτρούβιος (1ος αιώνας μ.Χ.) διαρροές πετρελαίου είχαν σημειωθεί δε διάφορες περιοχές των Ινδιών Περσίας Συρίας νήσων της Μεσογείου, Μαλαισίας, Κίνας και άλλων χωρών.
Αρχαίοι Ελληνες συγγραφείς οι οποίοι περιέγραψαν την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου τον 4ο π.Χ. αιώνα αναφέρουν πηγές πετρελαίου στις νότιες ακτές της Κασπίας θαλάσσης και τις όχθες του ποταμού Οχους. Όταν ο Αλέξανδρος οδήγησε το στράτευμα στη
Ζηρκωνία στην νότια ακτή της Κασπίας Θάλασσας στρατοπέδευσε στο Ζαρακατ (σήμερα Αστεραμπαντ του Ιράν).
Το εσπέρας η σκηνή του Αλέξανδρου εφωτίζετο από κάποιες πρωτόγνωρες λυχνίες ασυνήθεις και άγνωστες μέχρι τότε αναδίδουσες ένα πολύ λαμπερό φώς. Ο Αλέξανδρος ενδιαφέρθηκε για τον τρόπο λειτουργίας των λυχνιών αυτών και διεπίστωσε ότι λειτουργούσαν με ένα κίτρινο υγρό το οποίο έρεε μέσα από ένα φυτίλι διερχόμενο από κάποιο σωλήνα το οποίο καιόμενο ανέδιδε μια πολύ λαμπρή φλόγα.
Οι ιθαγενείς ονόμαζαν αυτή την λάμπα σιράκ ( chirαk) και το υγρό το οποίο καιόμενο ανέδιδε την λαμπρή φλόγα naphatha ( νάφθα) λέξη που σημαίνει υγρό διαρρέον από τη γή Το υγρό ανέβλυζε σε μια υπάρχουσα τότε πηγή ευρισκόμενη στην δυτική ακτή της Κασπίας θαλάσσης . Από αυτή την πηγή προφανώς υπάρχει μια ιστορική ένδειξη για εμφάνιση πετρελαίου στην ακτή του σύγχρονου Αζερμπαϊτζάν.
Ο Ιπποκράτης ο αρχαίος Ελλην Ιατρός και φιλόσοφος ( 4ος εως 5ος αιώνας π.Χ.) ο οποίος θεωρείται ως ο πατέρας και θεμελιωτής της ιατρικής επιστήμης περιέγραψε στις διασωθείσες εργασίες του πολλές ιατρικές συνταγές για παρασκευάσματα τα οποία είχαν ως ένα εκ των δραστικών συστατικών τους το πετρέλαιο.
Σε γραπτά κείμενα άλλων αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων περιγράφονται πηγές πετρελαίου στην Σικελία εκ των οποίων διέρρεε υγρό φερόμενο ως Σικελικό έλαιον ή πετρέλαιο το οποίο χρησιμοποιείτο για φωτισμό σε λυχνίες περίπου όμοιες με αυτές που περιγράψαμε για την σκηνή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Αρχαίο Ιράν που εφέροντο με τον όρο σιράκ.
Από τις παραπάνω περιγραφές και από άλλες αναφορές καταγεγραμμένες σε αρχαία ντοκουμέντα προκύπτει το συμπέρασμα ότι το πετρέλαιο ήτο γνωστό ως καύσιμο υγρό πολύ πριν τη τρέχουσα εποχή διαρρέον από ρωγμές πετρωμάτων σε θέσεις ονομαζόμενες ναφθα η πηγές Σικελικού πετρελαίου ή πηγές ελαίου από πέτρα κλπ.
ΟΙ εμφανίσεις υγρού πετρελαίου τότε και σήμερα είναι σπάνιες εντοπιζόμενες σε πετρελαιοφόρα πετρώματα όχι πάντοτε σε υγρή κατάσταση αλλά ενίοτε υπο την μορφή ασφάλτου και βιτουμενίων γαιών ήτοι σκληρά έως ημίσκληρα προϊόντα πετρελαίου που εσχηματίσθησαν από σκλήρυνση υγρού πετρελαίου εκτιθέμενου στις ατμοσφαιρικές επιδράσεις και οξειδώσεις.
Το υγρό πετρέλαιο καθώς διαρρέει στην επιφάνεια του εδάφους βαθμιαία μετατρέπεται σε άσφαλτο η οποία φράζει τις ρωγμές και εμποδίζει την περαιτέρω ροή . Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς όταν πρόκειται να περιγράψουν εμφάνιση πετρελαίου τις αναφέρουν ως φλέβες ή στρώματα ασφάλτου . Όταν δε το πετρέλαιο διέρρεε ως υγρό το χρησιμοποιούσαν για να τροφοδοτούν λυχνίες σιρακ νάφθα κλπ.
Η εξαγωγή του πετρελαίου στην αρχαιότητα στις περιοχές που υπήρχαν εμφανίσεις εγένετο με πρωτόγονες μεθόδους . Συνήθως κατασκεύαζαν σκαπτά φρέατα έως το πετρελαιοφόρο στρώμα στο οποίο το πετρέλαιο ευρίσκετο σε υγρή κατάσταση. Είναι γνωστές περιπτώσεις σημαντικών διαρροών πετρελαίου οι οποίες γέμιζαν τις κοιλότητες των φρεατοειδών εκσκαφών η γειτονικών γεωμορφολογικών κοιλοτήτων οπότε εσχηματίζοντο λίμνες πετρελαίου. Σε αυτές τις λίμνες παρερχομένου του χρόνου το πετρέλαιο έχανε τα πτητικά του συστατικά και μετετρέπετο σε λίμνες ασφάλτου.
Σήμερα η μεγαλύτερη λίμνη ασφάλτου γνωστή ως Pitch Lake βρίσκεται στις δυτικές Ινδίες και έχει έκταση περίπου 50 εκτάρια (500 στρέμματα).
Κατά θέσεις η λίμνη αυτή λόγω μακράς εκθέσεως στις ατμοσφαιρικές επιδράσεις έχει αποσαθρωθεί και στερεοποιηθεί σε βαθμό που βαδίζοντας στην επιφάνεια της τις απογευματινές ώρες να μη αφήνονται αποτυπώματα από τα ίχνη βαδίσματος.
Λίμνες ασφάλτου σχηματισθείσες από συνεχή αποσάθρωση πετρελαιοφόρων στρωμάτων υπάρχουν στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ στην Ερυθρή Θάλασσα στην Τασμανία και στη νήσο Σαχαλίνη στην οποία σήμερα διεξάγονται αντλήσεις πετρελαίου από υποθαλάσσιες πετρελαιοπηγές στην βόρεια και στην νότια θάλασσα της νήσου.
Τέτοιες ασφαλτικές λίμνες είναι γνωστές από αρχαιοτάτων χρόνων χρησιμοποιηθείσες σε ορισμένες περιπτώσεις για δομικούς σκοπούς. Μια τέτοια ασφαλτική λίμνη στην περιοχή της Αρχαίας Βαβυλώνας είχε περιφραχθεί με ένα τοίχωμα το οποίο κατασκευάσθηκε με ασφαλτούχο υλικό προερχόμενο από την Ερυθρά Θάλασσα. Είναι επίσης γνωστές περιπτώσεις κατασκευής στεγανών λιμνών υδατοδεξαμενών των οποίων ο πυθμένας έχει επενδυθεί με επικάλυψη στεγανού ασφαλτούχου πετρώματος.
Σύμφωνα με αρχαίες καταγραφές πετρέλαιο και ασφαλτούχα πετρώματα χρησιμοποιήθηκαν από αρχαιοτάτων χρόνων ως καύσιμη ύλη από τους κατοίκους στις ακτές της Κασπίας για θέρμανση και φωτισμό σε περιοχές στις οποίες υπήρχαν διαρροές πετρελαίου και έλλειψη άλλου τύπου καύσιμου ύλης όπως κάρβουνο τύρφη ή ξυλεία.
Εκτός από τις ακτές της Κασπίας εφαρμογές πετρελαίου για φωτισμό και θέρμανση με λάμπες τύπου σιράκ αναφέρονται από αρχαίους συγγραφείς και για νησιά της Μεσογείου.
Σύμφωνα με τον Πλινιο τον πρεσβύτερο οι Ρωμαίοι κατά την πολιορκία της πόλεως Λουκουλα εδέχθησαν επίθεση με αυτοσχέδιους μηχανισμούς πρόκλησης πυρκαϊάς που είχαν βάση το πετρέλαιο.
Άλλες ιστορικές καταγραφές αναφέρουν ότι Πέρσες και Ελληνες χρησιμοποιούσαν εμπρηστικά βέλη δια της εμβαπτίσεως αυτών σε μίγμα πετρελαίου και θείου.
Ο Ιούλιος ο Αφρικανός συγγραφέας του τρίτου αιώνα π.Χ. περιγράφει ένα τέτοιο εύκλεκτο μίγμα με ένα εκ των συστατικών του οποίου ήτο συντρίμματα πετρελαιούχου πετρώματος. Νεώτερες καταγραφές αναφέρουν ότι ο στρατός του Τζέκις Χαν 12ος έως 13ος αιώνας Μ.Χ. χρησιμοποίησε εμπρηστικά βέλη τα οποία εβαπτίζοντο σε μίγμα πετρελαίου και θείου.
Σύμφωνα με τον Masudi κάποιο Αραβα συγγραφέα γεωγράφο και ταξιδευτή στο Μπακού υπήρχε παραγωγή πετρελαίου τον 10ο αιώνα το οποίο πλήν τοπικών καταναλώσεων μετεφέρετο σε δερμάτινους σάκους φορτωμένους σε καμήλες και επωλείτο σε άλλες γειτονικές χώρες.
Όπως γράφει ο Μasudi στο Μπακού εγένετο τότε παραγωγή δυο τύπων πετρελαίου ένας τύπος λευκός και ένας κίτρινος και σε ορισμένες πετρελαιοπηγές παράγετο και πετρέλαιο χρώματος μπλέ και μαύρου.
Τον 13ο αιώνα ο Μarko Polo ο Ιταλός ταξιδευτής ο οποίος περιόδευσε και έζησε στην Ινδία Κίνα Περσία και άλλες χώρες όπως η Γεωργία και η Αρμενία αναφέρει παραγωγή πετρελαίου στις χώρες που περιβάλλουν την Κασπία Θάλασσα από τις οποίες το πετρέλαιο μεταφέρετο φορτωμένο σε καμήλες από τα σύνορα της Γεωργίας προς γειτονικές χώρες.
Από τις πληροφορίες αυτές προκύπτει ότι η πρώτη στην ιστορία παραγωγής και εμπορίας πετρελαίου σημειώθηκε στις χώρες πέριξ της Κασπίας Θαλάσσης στις οποίες και σήμερα σημειώνεται έντονη εξορυκτική δραστηριότητα πετρελαίου. Στις περιοχές αυτές ανεβρέθησαν από Άραβες αρχαιολόγους αμφορείς μεταφοράς πετρελαίου χωρητικότητας 15 λίτρων σε μικρό βάθος στην ακτή.
Από τις ανωτέρω καταγραφές προκύπτει ότι η πρώτη παραγωγή και χρήση πετρελαίου σημειώθηκε 1000 χρόνια πρίν από την σημερινή εποχή στην περιοχή του Μπακού και σε γειτονικές χώρες των ακτών της Κασπίας Θαλάσσης.
Ενας τύπος εκσκαφής που χρησιμοποιείτο στην αρχαιότητα για άντληση πετρελαίου ήτο φρέαρ ορθογώνιας διατομής σε βάθος 20 έως 30μ. εκσκαπτόμενο κατά βαθμίδες μέχρι συναντήσεως του πετρελαιοφόρου στρώματος.
Ένα τέτοιο φρέαρ στην περιοχή Ασφαιρο του Καυκάσου μπορούσε να αποδώσει μέχρι 35 τον. πετρελαίου ανά ημέρα ή 12.800τον/ετος.
Οι προηγουμένως περιγραφείσες εφαρμογές και αντλήσεις πετρελαίου συνεχίσθηκαν μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα στην Ευρώπη και στην Αμερική.
Στην Ρωσία η πρώτη κατασκευή φρέατος αντλήσεως πετρελαίου έγινε από τον Μηχανικό F. Semenov στην περιοχή Bibi Eibet της Χερσονήσου Ασφαιρου στον Καύκασο. Φρέατα του τύπου αυτού κατασκευάσθηκαν και στις περιοχές γύρω από την Κασπία θάλασσα με ημερήσια απόδοση έως 32 τον/ημέρα.

Την ίδια περίπου εποχή δηλαδή στα μέσα του 19ου αιώνα σημειώθηκε και η πρώτη κατασκευή σωληνωτού φρέατος άντλησης πετρελαίου στην πολιτεία της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ το έτος 1859 από τον Μηχανικό Ε.Drake . Η περίοδος 1859-1900 ονομάσθηκε εποχή της κηροζίνης αλλά η μεγάλη εξέλιξη αρχίζει από τις αρχές του 20ου αιώνα με την εφεύρεση και ανάπτυξη των μηχανών εσωτερικής καύσης που ονομάσθηκε ως εποχής της γκαζολίνης (βενζίνη).
Εκτός από τις μηχανές εσωτερικής καύσης το πετρέλαιο βρίσκει εφαρμογές στην βιομηχανία των πετροχημικών που είναι βιομηχανικά προϊόντα με βάση το πετρέλαιο.
Σήμερα η κύρια εφαρμογή του πετρελαίου είναι στην παραγωγή ενέργειας στην οποία το 50% της παραγόμενης ενέργειας στις ΗΠΑ προέρχεται από το πετρέλαιο.

Α. Μπαρούνη
π. Υφηγητή Γεωλογίας ΕΜΠ (από elora.gr)


ΠΗΓΗ
thesecretrealtruth

ΤΟ ΝΑΤΟ "ΠΡΟΔΩΣΕ" ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΄΄ΠΡΩΤΕΥΣ΄΄ - Εχει κυκλωθεί από τουρκικές φρεγάτες και υποβρύχια νότια της Κύπρου

Σε στενή παρακολούθηση από τις τουρκικές φρεγάτες τέθηκε ήδη, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το υποβρύχιο "Πρωτεύς" (S-113), κλάσης «Γλαύκος» 209/1100, το οποίο βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στην περιοχή.
Οι τουρκικές φρεγάτες Goksu, Gelibolu και Yavuz έχουν εντοπίσει το ελληνικό υποβρύχιο (έτσι ή αλλιώς "προδόθηκε" η διαδρομή του αφού έχει εκδοθεί Subnote από το ΝΑΤΟ) καθώς δεν έχει αναλάβει ακόμα υπηρεσία στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ "Active Endeavour" (αυτό θα συμβεί στις 04.00 τα ξημερώματα) και δεν θεωρείται ότι βρίσκεται σε ΝΑΤΟϊκή αποστολή, αλλά σε εθνική.
Οι τουρκικές φρεγάτες "κτυπούν" με τα σόναρ τους το ελληνικό υποβρύχιο το οποίο πάντως ακολουθεί την προδιαγεγραμμένη πορεία του και γι αυτό η τουρκική συμπεριφορά είναι ακόμα πιο προκλητική: Επιχειρούν πρακτικά ανθυποβρυχιακή αποστολή και ενώ έχει "προδοθεί" η διαδρομή του.
Μϊα πηγή ανέφερε ότι έχει προσεγγίσει το μοναδικό ελληνικό υποβρύχιο κι ένα τουρκικό υποβρύχιο το οποίος επίσης επιχειρεί στην περιοχή.
Πιθανότατα είναι το υποβρύχιο "Dolunay" (S-352 κλάσης 209/1200) που εντοπίστηκε από τα σκάφη της «UNIFL» να ακολουθεί το ερευνητικό σκάφος «Barbaros», αν και μία πληροφορία αναφέρει ότι μπορεί να είναι το Type 209T2/1400 TCG Burakreis (S-359), ένα από τα καλύτερα υποβρύχια του τουρκικού Ναυτικού και σαφώς υψηλότερων δυνατοτήτων από το "Πρωτεύς" (S-113) του ΠΝ.
Το οποίο ελληνικό υποβρύχιο, όμως και παρά το γεγονός ότι κάποιοι είχαν σπεύσει να εξαγγείλλουν απόσυρση της κλάσης (έσωσε την κατάσταση ο νυν Α/ΓΕΑ Ε.Αποστολάκης) λόγω παλαιότητας αν και είχαν περάσει πρόγραμμα εκσυγχρονισμού που τους έδινε επιχειρησιακή ζωή μέχρι το 2015-'16, είναι αξόμαχο.
Πάντως στο ΠΝ εναγωνίως περιμένουν την εντολή για ένταξη στην δύναμη της UNIFIL της ελληνικής φρεγάτας (θα αντικαταστήσει την ΤΠΚ "Καβαλούδης"). ΜΙα εντολή που ακόμα δεν έχει ληφθεί, παρά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης...
Ιδού οι προδιαγραφές του:
Εκτόπισμα (επιφάνεια) 1.105 τόνοι Εκτόπισμα (κατάδυση) 1.230 τόνοι Διαστάσεις 54,1μ / 6,2μ / 5,9μ Ταχύτητα (επιφάνεια) 11 κόμβοι Ταχύτητα (κατάδυση) 21 κόμβοι Αυτονομία 50 ημέρες Ακτίνα δράσης (επιφάνεια) 8.600νμ ταχύτητα 4 κόμβων Ακτίνα δράσης (κατάδυση) 3800νμ ταχύτητα 4 κόμβων Μέγιστο βάθος 250μ Πλήρωμα 36 Οπλισμός 8 τορπιλοσωλήνες 533 χιλ. (SST4, SUT, Mk37)
Ενώ το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του προσέδωσε επιπλέον δυνατότητες:
-εγκατάσταση συστήματος σόναρ CSU 83-90 -εγκατάσταση συστήματος διαχείρησης τακτικών δεδομένων και ελέγχου βολής "Κανάρης" -αντικατάσταση και εκσυγχρονισμό των ηλεκτρονικών αντιμέτρων -ολοκλήρωση βλήματος υποβρύχιας εκτόξευσης εναντίων πλοίων UGM-84D Block 1C Harpoon -αναβάθμιση του εξοπλισμού ναυτιλίας, επικοινωνιών και ESM (δέκτες GPS και SATNAV, Σύστημα Αδρανειακής Ναυτιλίας INS Sperry Marine Mk29 Mod 3, ραντάρ έρευνας Calypso III -γενική συντήρηση και αναβάθμιση των κύριων κινητήρων, περισκοπίων και λοιπών συστημάτων.
Και πάνω απ'όλα έχει για πλήρωμα στελέχη του ΠΝ...
ΠΗΓΗ

Εξαφανίστηκαν οι σελίδες του Έλληνα με τα καυστικά infographics για την πολιτική σκηνή

venizelos-egw1-1024x822
Η Ελλάδα, γνωστή και σωστή drama queen με τα όλα της, ξέρει πολύ καλά πώς να χειριστεί τα δεινά της. Το μότο επιβίωσης αυτής της χώρας είναι «βρίσε σήμερα ό,τι ψήφισες χτες». Ενίοτε, όμως, εκεί που η χώρα σκρολάρει ανέμελη στο faceboo ίσως πετύχει – τυχερή μέσα στην ατυχία της – κάποιο πραγματικά ποιοτικό «τρολάρισμα» που σαν πολιτικό σχόλιο αξίζει την αναδημοσίευσή του σαφώς περισσότερο απ’ όσο αξίζει η γραφική, pure greek βρισιά την εκτόξευσή της από τον καναπέ προς την τηλεόραση. Παραμένει όμως παράξενο που το ποιοτικό χιούμορ δεν έχει εκλείψει ακόμη από τα ελληνικά εδάφη....
Ή μάλλον, από την ελληνική ψυχή, θα ήταν σωστότερο να πει κανείς, μιας που ο γραφίστας-χιουμορίστας που εντοπίσαμε είναι πλέον κάτοικος Ολλανδίας χωρίς αυτό να σταθεί εμπόδιο στον διαδικτυακό δρόμο του. Ο λόγος για τον JoDi που προσυπογράφει τη σελίδα JoDi Graphics (και τις τρολιές μέσα σ’ αυτή), παραδίδοντας μαθήματα χιούμορ κι ελληνικής ιστορίας παράλληλα.

Ίσως να περίμενε κανείς έναν ασόβαρο τύπο, με εκείνη την ιδιαίτερη εφηβεία των σαράντα, που να μην αφήνει ούτε λέξη του συνομιλητή να πέσει χάμω ασχολίαστη. Αν είστε σε αυτή την κατηγορία όμως, η απογοήτευση πλησιάζει, καθότι ο JoDi είναι, παρά το νεαρό της ηλικίας του, σοβαρός, μετρημένος, φιλοσοφημένος και… οδοντίατρος. Ευτυχώς κάποια στιγμή χάθηκε η σύνδεση στο skype, ειδάλλως δεν θα είχαμε πειστεί εντελώς ότι ο ίδιος άνθρωπος κρύβεται πίσω από τις – ενίοτε κάφρικες, αλλά δικαιολογημένα –  δημιουργίες. Εν τέλει, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας του wifi και λίγα λεπτά μετά την παραίτηση του Φώτη Κουβέλη, ήρθε ένα μήνυμά του που αρκούσε για την απαιτούμενη ταυτοποίηση στοιχείων. «Μας έκοψε ο Μουρούτης, λέω εγώ».





Πώς βρέθηκες στην Ολλανδία; Για δουλειά ήρθα το 2010 και δεν έχω φύγει ακόμα.
Τώρα δουλεύεις ως γραφίστας; Όχι, οδοντίατρος είμαι.
Τώρα δουλεύεις εμένα; Καθόλου! Η γραφιστική ήταν η ερασιτεχνική μου ενασχόληση μέχρι το Γενάρη, από εκεί και μετά έγινε η μόνη μου απασχόληση γιατί έμεινα άνεργος. Τελικά το χόμπι μου κάπως με τράβηξε κι άρχισα να φτιάχνω όλο και περισσότερα.
Το site από πότε το ξεκίνησες; Το site ξεκίνησε από τον Απρίλιο, αλλά η προβολή στο ευρύ κοινό έγινε από το Γενάρη και μετά.
Αυτό που κάνεις το θεωρείς χιούμορ, τρολ, «κράξιμο» ή πολιτική; Είχα κι εγώ την ίδια ερώτηση να απαντήσω στον εαυτό μου και στους φίλους μου. Πολλοί με χαρακτήρισαν δημιουργικά άεργο. Κάποιοι απλά άνεργο. Νομίζω πως όσο βαρύς κι αν είναι ο χαρακτηρισμός, εγώ προσωπικά θεωρώ ότι αυτό που κάνω πλησιάζει – σαν όρος τουλάχιστον- στον πολιτικό ακτιβισμό, με το μέσο που έχω στη διάθεσή μου φυσικά. Παλιότερα το ίδιο πράγμα θα μπορούσε να γίνεται με κάποιον ο οποίος φώναζε στην πλατεία κρατώντας ένα πλακάτ.
Προτείνω να πάμε από το γενικό στο ειδικό με λέξεις κλειδιά στις οποίες έχεις δείξει μια αδυναμία κατά καιρούς. Επίκαιρο παράδειγμα: Φώτης Κουβέλης; Λίγος. Πολύ λίγος.
Αντώνης Σαμαράς; Πολύς. Και πολύς καιρός. Πολύ καιρό έκατσε.
Βαγγέλης Βενιζέλος; Αρχηγός της Χούντας των Συνταγματολόγων, αντί των Συνταγματαρχών.
Άδωνις Γεωργιάδης;  Ο άνθρωπος που ξεπερνάει κάθε φορά τον εαυτό του. Κι όταν κάποιος έρχεται σε τέτοια αντίφαση με τον ίδιο του τον εαυτό, ότι αναφορά του κάνεις είναι αυτή η οποία επιδιώκει. Όχι ότι δεν έχω ασχοληθεί μαζί του… Ξέρω όμως ότι εκεί βασίζει την πολιτική του, στο «φωνασκώ», «κάνω εντύπωση», κάνω ένα «πυροτέχνημα χωρίς λόγο». Όλοι εξυπηρετούν το σύστημά τους, ουσιαστικά κάνουν προπαγάνδα και όποιος την πιστεύει, κακώς. Αλλά αυτό αποδεικνύει πως πρέπει εμείς να την αντιμετωπίσουμε με παραπάνω σθένος.
Κάνεις καμπάνια  ενάντια στην εθνική «μνήμη χρυσόψαρου»; Η διατήρηση της μνήμης είναι και προσωπικός στόχος, είναι μια ανάγκη να θυμίσω εγώ κάτι στον εαυτό μου, να θυμηθώ εγώ πρωτίστως την αλήθεια κι έπειτα να τη θυμίσω και σε άλλους. Η σύγκριση των πρόσφατων γεγονότων με το σήμερα έχει πάντα αξία, αλλά έχω καταλάβει ότι και η σύγκριση του σήμερα με γεγονότα πριν από 60 και 70 χρόνια έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Αυτού του τύπου η ιστορία επαναλαμβάνεται και αυτήν θα ξαναζήσουμε, ίσως και σε πιο βαριά μορφή. Δεν θα μας χαριστεί η ιστορία, πιστεύω. Πάρε για παράδειγμα του εκλογικού νόμου που τώρα προτείνουν για αλλαγή, το γεγονός δηλαδή ότι προσπαθούν να βγάλουν το δεύτερο πρώτο. Αυτό δεν είναι πρωτότυπο, έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα το ’56.
Για τις εκλογές τί πιστεύεις; Για μένα οι εκλογές, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, σαν τελικό αποτέλεσμα της αλλαγής της κοινωνίας, είναι ένα μέσον για να αλλάξεις πράγματα. Αλλά πιστεύω ότι η αλλαγή πρέπει να αφορά στο πώς θα συμμετέχει ο κόσμος και θα συνδιαμορφώσει την κατάσταση, ακόμη κι αν αυτό λέγεται κόμμα εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ. Αν αφήσεις την εξουσία να πάρει τη μορφή που θέλει, θα πάρει τη μορφή που θέλει, κι όχι τη μορφή που θέλουμε εμείς. Σίγουρα οι εκλογές ειδικά στην Ελλάδα έχουν πολύ μεγάλα μειονεκτήματα, για παράδειγμα δεν υπάρχει απλή αναλογική, δεν υπάρχει σωστή εκπροσώπηση, όλα αυτά που συμβαίνουν είναι τραγικά. Θα αλλάξουν όμως, αν συμμετέχουμε. Αν αδιαφορήσουμε τίποτα δεν θα αλλάξει και τίποτα δε θα μας αρέσει. Σε σύγκριση με το ποσοστό που πήρε η Χρυσή Αυγή, το μέρος της κοινωνίας που απείχε είναι πολύ μεγαλύτερο και αξίζει να επικεντρωθούμε σε αυτούς τους ανθρώπους και να στοχεύσουμε εκεί, παρά να βλέπουμε όλη μέρα βίντεο για τη Χρυσή Αυγή.
Το φαινόμενο Χ.Α. είναι ανησυχητικό, όπως και να το κάνουμε. Η ΧΑ υπήρχε πάντα, η ιδέα υπήρχε πάντα, συμμετείχε σε όλες τις εκλογές παλαιότερα και δεν υπήρχε καμία ανάγκη σε κανέναν να την ψηφίσει. Η ανάγκη αυτή δημιουργήθηκε όταν η ανέχεια του κόσμου έφτασε σε κάποιον βαθμό και όταν η προπαγάνδα των ΜΜΕ αυξήθηκε. Επομένως σίγουρα είναι μια επιθυμία η οποία θα πρέπει να περιοριστεί, αν θες να κάνουμε έναν ιατρικό παραλληλισμό, σίγουρα όμως δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι ο κόσμος  ξέρει τί ψηφίζει. Εγώ δεν μπορώ να το παραβλέψω ή να το αγνοήσω. Και φυσικά δεν πρόκειται για ένα αυθόρμητο φαινόμενο, ήταν μεθοδευμένο και προσωπικά θεωρώ ότι δεν μπορείς να κάθεσαι στην τηλεόραση δίπλα σε έναν άνθρωπο που είτε έχει σκοτώσει ο ίδιος, είτε υποστηρίζει άλλους που σκοτώνουν, να γελάς και να συζητάς μαζί του λες κι είναι κανένας εκφραστής λαϊκού κινήματος. Είναι λάθος. Δυστυχώς λόγω της εξαθλίωσης της κοινωνίας εμείς βιώνουμε τώρα αυτό το φαινόμενο που σίγουρα θα αφήσει πληγές, τις οποίες πιστεύω ότι η Δημοκρατία μπορεί να επουλώσει, παρότι δεν το έκανε. Και δεν έχει προσπαθήσει μέχρι τώρα. Γι’ αυτό και δεν νομίζω πως υπάρχει μεγαλύτερη αντίφαση από τον τίτλο του κόμματος «Νέα Δημοκρατία». Μεγαλύτερη τρολιά πραγματικά δεν υπάρχει.
Το τρολ μπορεί να φέρει την αλλαγή; Κάποιοι λένε πως δεν είναι λύση να κάθεσαι σπίτι και να κάνεις post στο facebook, άλλοι λένε πως είναι κι αυτό μια αρχή. Ναι, μπορεί. Δεν είναι μια αρχή για κάτι, είναι όμως ένα μέσον. Η πορεία ή απεργία δεν είναι ένα μέσο; Πετυχαίνει μόνο του; Όχι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματησει. Σίγουρα χρειάζονται νέες μορφές δράσης και πρέπει να τις βρούμε. Το διαδίκτυο δεν το βρήκαμε εμείς, αυτό μας βρήκε. Κι εμείς το χρησιμοποιούμε. Ναι μεν το έφτιαξαν οι άνθρωποι, αλλά δεν ήταν αποτέλεσμα μιας συλλογικής δράσης. Είναι ένα νέο πεδίο επικοινωνίας, στο οποίο διαδραματίζεται ένα τεράστιο μέρος της ζωής των ανθρώπων, όπως δείχνουν οι στατιστικές. Αυτό δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε και να πούμε ότι η δράση μας θα είναι μόνο στο δρόμο. Για μένα ο συνδυασμός φέρνει το αποτέλεσμα. Μια ιδέα μπορεί να φτάσει από τη μία άκρη στην άλλη μέσα σε δευτερόλεπτα και ο καθένας μπορεί να τη λάβει ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε κι αν είναι στον κόσμο, αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό. Από κει και πέρα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και λάθος. Και η τηλεόραση χρησιμοποιείται λάθος.
Ποια είναι η αγαπημένη σου προσωπικότητα για σάτιρα; Ο Βενιζέλος. Αυτός ο άνθρωπος με εμπνέει. Με εμπνέει η προσωπικότητά του, η συμπεριφορά του, ακόμη κι η φυσιογνωμία του ενδείκνυται για κάτι σατυρικό. Και η δράση του, οι εκρήξεις του το τελευταίο διάστημα φανερώνουν έναν άνθρωπο που δεν είχαμε ξαναδεί τα τελευταία 25 χρόνια που έχουμε αναγκαστεί να τον τρώμε στη μάπα. Τώρα, τα τελευταία δύο χρόνια, βρίσκεται όπως όλοι μας σε μια δύσκολη θέση σαν άτομο και σαν προσωπικότητα και δείχνει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο.
Και ποιο είναι το αγαπημένο σου γράφημα; Αυτό που έβγαλα πρόσφατα, «Στιγμές της νεότερης ελληνικής ιστορίας 1974 – 2013», που συμπυκνώνει την ιστορία της Ελλάδας από το 70 μέχρι σήμερα. Συμπυκνώνει την ιστορία του πώς ζήσαμε, πώς ψηφίζαμε, πώς παραμυθιαστήκαμε. Μέσα από πολλές και μικρές εικόνες φαίνεται η πορεία της ελληνικής κοινωνίας, η οποία ελπίζω πραγματικά να αλλάξει, αν θες να κλείσουμε με κάτι θετικό.
Περισσότερα εδώ. 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/11/infographics.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters