Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Νίκολα Τέσλα: Επτά σοκαριστικές αλήθειες για τον άνθρωπο που άλλαξε το κόσμο

 
Είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο χαρισματικούς φυσικούς στην ιστορία της επιστήμης.
 
Οι πρωτοποριακές τότε έρευνές του πάνω στους τομείς του ηλεκτρισμού και του μαγνητισμού, αλλά και οι εφευρέσεις του, άλλαξαν στη κυριολεξία τη παγκόσμια ιστορία. Ομως, όπως κάθε μεγάλος επιστήμονας, έτσι και ο Τέσλα είχε τις... παραξενιές του. Ωστόσο, ακόμα και το «πρόσχημα» του επιστήμονα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις απίθανες συνήθειες του.
 
Η Huffington Post παρουσιάζει τις εφτά ιδιοτροπίες του μεγάλου επιστήμονα:
 
1. Η περίεργη σχέση του Τέσλα με τον αριθμό 3
 
Ο ιδιοφυής επιστήμονας είχε εμμονή με το συγκεκριμένο αριθμό. Η... ιδιόρρυθμη ψυχοσύνθεσή του τον ανάγκαζε να κάνει τα περισσότερα πράγματα τρεις φορές. Για παράδειγμα, έπλενε τα χέρια του τρεις φορές στη σειρά ή ακόμα χειρότερα περπατούσε τρεις φορές γύρω από ένα κτίριο πριν μπει σε αυτό.
 
2. Απεχθανόταν σε μεγάλο βαθμό τα μαργαριτάρια
 
Δεν μπορούσε ούτε καν να αντέξει τη θέα τους. Στην πραγματικότητα, μισούσε μαργαριτάρια τόσο πολύ που αρνιόταν να μιλήσει στις γυναίκες που τα φορούσαν. Κανείς ποτέ δεν μπόρεσε να εξηγήσει αυτή του την απέχθεια.
 
3. Ηταν κατ΄ επιλογήν άγαμος
 
Ο μεγάλος επιστήμονας είχε κάποτε δηλώσει πως «Δεν νομίζω πως μπορείτε να βρείτε πολλές σημαντικές εφευρέσεις που έχουν προέλθει από παντρεμένους ανθρώπους.» Αυτή η δήλωση είναι χαρακτηριστική και αποδεικνύει το γεγονός ότι ο Τέσλα πίστευε πως το σεξ θα εμπόδιζε το επιστημονικό του έργο.
 
4. Εμενε μόνιμα σε δωμάτιο ξενοδοχείου
 
Εζησε για πολλά χρόνια στη Νέα Υόρκη. Τη τελευταία δεκαετία της ζωής του όμως την πέρασε στο ξενοδοχείο New Yorker. Ζούσε στο δωμάτιο με αριθμό 3327, που βρισκόταν στον 33ο όροφο του κτιρίου. Αλλο ένα παράδειγμα της εμμονής του με τον αριθμό 3.
 
5. Ηταν λάτρης των περιστεριών
 
Ο χαρισματικός φυσικός έτρεφε μια τεράστια αγάπη για τα περιστέρια. Οταν έβρισκε κάποιο να είναι χτυπημένο, το μετέφερε στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο και το φρόντιζε μέχρι αυτό να γίνει καλά. Μάλιστα, ένα συγκεκριμένο περιστέρι του είχε κλέψει τη καρδιά. Οπως ο ίδιος είχε γράψει: «Αγαπούσα αυτό το περιστέρι όπως ένας άνδρας αγαπά τη γυναίκα του. Οσο το είχα, υπήρχε ένας σκοπός στη ζωή μου.»
 
6. Πίστευε στην ευγονική
 
Ο Τέσλα πίστευε βαθύτατα πως μερικοί άνθρωποι απλά δεν ήταν σε θέση να αποκτήσουν απογόνους. Αλλωστε είχε γράψει και άρθρο σε περιοδικό το 1935, το οποίο υποστήριζε πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν πρέπει να αποκτούν απογόνους.
 
7. Υποστήριζε ότι είχε εφεύρει μια φονική ακτίνα
 
Πέρα από τις εφευρέσεις του που οδήγησαν σε ιστορικές αλλαγές της καθημερινότητας, ο Τέσλα προσπάθησε να δημιουργήσει και φονικά όπλα. Οπως ο ίδιος υποστήριζε, είχε κατασκευάσει μια φονική ακτίνα που την ονόμασε Teleforce, η οποία ήταν ικανή να καταστρέψει ένα σμήνος από εχθρικά αεροπλάνα σε απόσταση 200 μιλίων, αλλά και να αποδεκατίσει ολόκληρους στρατούς.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φοβερές καταγγελίες του πρώην εισαγγελέα Σ.Μουζακίτη για το σάπιο πολιτικό σύστημα της χώρας

 
Φοβερές καταγγελίες για ωμές παρεμβάσεις στο έργο του ίδιου και του Γρηγόρη Πεπόνη, ως οικονομικών εισαγγελέων, κάνει ο Σπύρος Μουζακίτης δεκαπέντε μήνες μετά την παραίτησή του, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί σε κυριακάτικη εφημερίδα λέγοντας "Μας είπαν κάτω τα μολύβια στη λίστα Λαγκάρντ και μας κατάργησαν μόλις ζητήσαμε τον φάκελο για τις δανειοδοτήσεις των κομμάτων".
 
Ο κ. Μουζακίτης αποκαλύπτει πως η ρύθμιση, τον Ιανουάριο του 2013, του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη με την οποία θεσπίστηκε ο θεσμός του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς ήταν μήνυμα προς τον ίδιο και τον συνάδελφό του Γρηγόρη Πεπόνη «κύριοι, κάτω τα μολύβια, είστε αναρμόδιοι, δεν μπορείτε να συνεχίσετε»».
 
Και αυτό όπως σημειώνει ενώ είχαν «ανοικτές» υποθέσεις και σε εκκρεμότητα κλήσεις για απολογίες και πολιτικών προσώπων.
 
Προσθέτει ότι οι δικογραφίες που χειρίζονταν επέστρεψαν πάλι στους νέους οικονομικούς εισαγγελείς όταν, μετά από δύο μήνες και αφού είχαν παραιτηθεί οι ίδιοι, θεσπίστηκε μεταβατική διάταξη. Προσθέτει πως "στο διάστημα που δουλεύαμε τη λίστα Λαγκάρντ ήμασταν συνεχώς υπό την απειλή άσκησης πειθαρχικής δίωξης".
 
Αναφέρει ότι σχέδιο νόμου που προωθούσε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ως υπουργός Δικαιοσύνης, επιχειρούσε την κατάργησή τους λόγω συγκεκριμένων ποινικών προκαταρκτικών δικογραφιών που είχαν ανοίξει.
 
Aναφέρει μεταξύ άλλων "Ο Μ.Παπαϊωάννου όχι μόνο να διακόψει τις έρευνες για υπόθέσεις διαφθοράςε αλλά επιχέιρησε να μας καταστρέψει" και "όσοι δουλεύαμε το θέμα της Λίστας Λαγκάρντ είμασταν υπό καθεστώς πειθαρχικής δίωξης".
 
Μάλιστα αποκαλύπτει ότι συνεπεία αυτών δεν τους παρασχέθηκε υλική και οργανωτική βοήθεια. Εκτιμά ότι η δικογραφία που ενόχλησε περισσότερο ήταν εκείνη με τα δάνεια των κομμάτων, "μια και είχαν χορηγηθεί χρήματα από τις τράπεζες χωρίς εμπράγματες ασφάλειες" "μόλις ανοίξαμε την υπόθεση μας κατάργησαν". 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Η κυβέρνηση ζητά εκπαιδευτικούς που θα πληρώνονται με ... μόρια! - Ιδού η απάντηση [εικόνες]

 
Χαμός στα social media με τη νέα πρόταση της κυβέρνησης για άμισθους εθελοντές εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα αμοίβονται με ... μόρια: Οι πολίτες αντιπροτείνουν ... εθελοντές βουλευτές!
 
 
 
 
Με αυτό τον πρωτότυπο τρόπο απαντούν στην πρόταση του Υπουργείου και εναλλακτικά όπως σημειώνουν θα μπορούσαν  όλοι οι βουλευτές να  δίνουν εθελοντικά 3000 ευρώ από το μισθό τους για τους μισθούς των δασκάλων. Με αυτήν την πρόταση θα βρεθούν άμεσα και σίγουρα πάνω από 1000 πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών στα σχολεία. Να δούμε έχουμε εθελοντές βουλευτές; 
 
 
Για 7 μήνες μόνο θα δώσουν αυτά τα χρήματα. Μέχρι την λήξη του σχολικού έτους! 
 
Μα πως από τα σούπερ σχολεία του Γεωργίου Παπανδρέου φτάσαμε στους εθελοντές δασκάλους αναρωτιούνται, 
 
Το διαδίκτυο κατακλύστηκε χθες από εκπληκτικά αυτοσχέδια μηνύματα διακωμώδησης της πρότασης των εθελοντών εκπαιδευτικών. 
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι παράλληλοι κόσμοι μπορεί να υπάρχουν

 
Φανταστείτε έναν κόσμο όπου οι δεινόσαυροι δεν θα έχουν εξαφανιστεί, όπου δε θα έχουν γίνει πόλεμοι και όπου ενδεχομένως να είχατε γεννηθεί σε μια εντελώς διαφορετική χώρα.
 
Αυτός ο κόσμος, ή οι κόσμοι, θα μπορούσαν να υπάρχουν σε ένα παράλληλο σύμπαν -ή σύμπαντα, που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μια ομάδα ερευνητών από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.
 
Μπορεί να ακούγεται σα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όμως η νέα αυτή θεωρία θα μπορούσε να λύσει μερικές από τις «ανωμαλίες» στην κβαντική μηχανική, που προβληματίζουν τους επιστήμονες εδώ και αιώνες.
 
Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Griffith και το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια υποστηρίζουν, ότι αντί να εξελίσσονται ανεξάρτητα, οι κοντινοί κόσμοι επηρεάζουν ο ένας τον άλλο από μια λεπτή δύναμη απώθησης.
Λένε, ότι μια τέτοια αλληλεπίδραση θα μπορούσε να εξηγήσει οτιδήποτε περίεργο σε σχέση με το πώς τα σωματίδια λειτουργούν σε μικροσκοπική κλίμακα.
 
Η κβαντομηχανική είναι δύσκολο να την κατανοήσει κανείς, καθώς παρουσιάζει περίεργα φαινόμενα, τα οποία φαίνεται να παραβιάζουν τους νόμους της αιτίας και του αποτελέσματος.
 
«Η ιδέα των παράλληλων κόσμων υπάρχει στην κβαντική μηχανική από το 1957» ανέφερε ο καθηγητής Φυσικής, Howard Wiseman, γράφει η Daily Mail. «Στη γνωστή ‘Θεωρία των Πολλών Κόσμων’ κάθε σύμπαν συνδέεται με νέα σύμπαντα κάθε φορά που γίνεται μια κβαντική μέτρηση. Ως εκ τούτου, όλες οι δυνατότητες μπορούν να πραγματοποιηθούν -σε κάποια σύμπαντα ο αστεροειδής που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους δε ‘βρήκε’ τη Γη. Σε άλλα, η Αυστραλία αποικήθηκε από τους Πορτογάλους» είπε ακόμη ο ίδιος και συνέχισε: «Ωστόσο, οι επικριτές της θεωρίας αυτής αμφισβητούν την πραγματικότητα αυτών των παράλληλων κόσμων, δεδομένου ότι δεν επηρεάζουν το δικό μας σύμπαν καθόλου».
 
Η θεωρία των «Πολλών Κόσμων» προτάθηκε για πρώτη φορά από τον Hugh Everett, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι η ικανότητα των κβαντικών σωματιδίων να καταλαμβάνουν δύο καταστάσεις ταυτόχρονα θα μπορούσε να εξηγηθεί, αν οι δύο καταστάσεις συνυπήρχαν σε διαφορετικά σύμπαντα.
 
Ο καθηγητής Wiseman και οι συνεργάτες του προτείνουν, ότι το σύμπαν που βιώνουμε είναι μόνο ένα από έναν τεράστιο αριθμό κόσμων. Πιστεύουν, ακόμη, ότι κάποιοι είναι σχεδόν πανομοιότυποι με το δικό μας, ενώ οι περισσότεροι εντελώς διαφορετικοί.
 
Όλοι αυτοί οι κόσμοι είναι εξίσου πραγματικοί, υπάρχουν συνεχώς μέσα στο χρόνο και διαθέτουν σαφώς καθορισμένες ιδιότητες.
 
Προτείνουν ότι τα κβαντικά φαινόμενα προκύπτουν από μια καθολική δύναμη απώθησης μεταξύ «κοντινών» κόσμων, που τείνουν να γίνουν πιο ανόμοιοι.
 
Σύμφωνα με τον Dr Michael Hall από το Κέντρο Κβαντικής Δυναμικής του πανεπιστημίου Griffith, η θεωρία των «Πολλών αλληλεπιδρώντων Κόσμων» μπορεί να δημιουργήσει την εξαιρετική δυνατότητα δοκιμών για την ύπαρξη άλλων κόσμων.
 
Ακόμη, όπως σημειώνει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, η ικανότητα προσέγγισης της κβαντικής εξέλιξης χρησιμοποιώντας έναν πεπερασμένο αριθμό κόσμων, θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη μοριακή δυναμική, η οποία είναι σημαντική για την κατανόηση των χημικών αντιδράσεων και τη δράση των φαρμάκων.
 
«Είναι σημαντικές ιδέες, όχι μόνο εννοιολογικά, αλλά και σε σχέση με τις νέες αριθμητικές ανακαλύψεις που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκαλέσουν» κατέληξε ο καθηγητής Χημείας από το πανεπιστήμιο Tech University του Τέξας, Bill Poirier.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μυστήριο με τη δολοφονία 5 πυρηνικών φυσικών

 
Πέντε πυρηνικοί επιστήμονες δολοφονήθηκαν καθώς μετακινούνταν με ένα λεωφορείο σε μια περιφέρεια βόρεια της Δαμασκού, κοντά στο κέντρο επιστημονικής έρευνας όπου εργάζονταν, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
Η ΜΚΟ, που διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πληροφοριοδοτών στη Συρία, ανέφερε πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει προς το παρόν άλλα στοιχεία σχετικά με το ποιοι σκότωσαν τους επιστήμονες, ούτε ποια ήταν η εθνικότητά τους.
 
«Άγνωστοι δολοφόνησαν πέντε μηχανικούς οι οποίοι εργάζονταν στο πεδίο της πυρηνικής ενέργειας στο Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών στην περιφέρεια Μπαρζέ, βόρεια της Δαμασκού», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
«Δεν είναι σαφές προς το παρόν εάν πυροδοτήθηκε μια βόμβα με στόχο το λεωφορείο που τους μετέφερε ή εάν υπήρξαν πυρά εναντίον του οχήματος κοντά στη γέφυρα της Χάρνα», σε μικρή απόσταση από το κέντρο αυτό, πρόσθεσε ο ίδιος
 
Ο όρος Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών γενικά παραπέμπει στη Συρία σε έρευνα που γίνεται για λογαριασμό του υπουργείου Άμυνας. Στη Τζαμράγια, κοντά στη Δαμασκό, ένα τέτοιο κέντρο έρευνας είχε γίνει στόχος μιας φονικής επιδρομής του Ισραήλ την 5η Μαΐου του 2013.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δραματική αύξηση ψυχικών διαταραχών στην κοινωνία μετά την έλευση των μνημονίων

 
Με την ίδια τους τη ψυχή φαίνεται πως «πληρώνουν» οι Έλληνες την οικονομική κρίση και τη συνεχώς αυξανόμενη ανεργία, με όσα προβλήματα αυτή προκαλεί.
 
Με το εισόδημά να έχει περικοπεί δραματικά, για όσους «προνομιούχους» έχουν εργασία, και τις κοινωνικές παροχές να είναι, επί της ουσίας, ανύπαρκτες ελέω μνημονίου, ολοένα και περισσότεροι ειδικοί προειδοποιούν για τη συνεχή αύξηση των ψυχικών διαταραχών.
 
Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, οι κλήσεις στις τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής στήριξης ακολουθούν ανοδική πορεία, με θεματολογία σχετική με οικονομικά προβλήματα και δυσκολίες στον τομέα της εργασίας.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 27% των κλήσεων τα αιτήματα για παροχή ψυχολογικής βοήθειας συνδέονται με την οικονομική κρίση, την ανεργία και τη δυσχερή κατάσταση που επικρατεί στον εργασιακό τομέα.
 
Μάλιστα, από τα στοιχεία της «Γραμμής Βοήθειας» προκύπτει ότι η οικονομική κρίση πλήττει σε ψυχολογικό επίπεδο περισσότερο τους άνδρες, σε ποσοστό 65% και ειδικότερα την πιο παραγωγική ηλικιακή ομάδα, 30 έως 45 ετών.
 
Ωστόσο, και τα άτομα νεότερης ηλικίας, 18 έως 30 ετών φαίνεται πως βιώνουν με έντονο άγχος την έλλειψη επαγγελματικών προοπτικών.
 
Σχολιάζοντας τα στοιχεία, οι ψυχολόγοι υπενθυμίζουν με νόημα ότι δεν είναι τυχαίο ότι ο αριθμός των αυτοκτονιών στην χώρα μας έχει αυξηθεί την τελευταία τετραετία, κυρίως λόγω οικονομικών δυσχερειών.
 
Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «The Lancet», διαπιστώθηκε ότι για κάθε 1% αύξηση της ανεργίας στις χώρες της ΕΕ, καταγράφεται 0,79% αύξηση στις αυτοκτονίες ατόμων κάτω των 65 ετών και ίδιο ποσοστό αύξησης στις ανθρωποκτονίες.
 
Παράλληλα, για κάθε 3% αύξηση των επιπέδων ανεργίας, διαπιστώθηκε αύξηση στους θανάτους κατά 28% λόγω κατάχρησης αλκοόλ.
 
Και όλα αυτά την ώρα που οι δομές υγείας φαίνεται πως «νοσούν» χειρότερα από τους Έλληνες, καθώς δεν διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους για την εύρυθμη λειτουργία τους και την εξασφάλιση στοιχειωδών υπηρεσιών για τους πολίτες.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μυστηριώδης δύναμη «καταβροχθίζει» γαλαξίες

 
Μια μυστηριώδης σκοτεινή ενέργεια μπορεί να «καταπίνει» το Σύμπαν, αφήνοντας πίσω της ένα «μεγάλο, κενό, βαρετό μέρος».
 
Ερευνητές από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία ισχυρίζονται ότι έχουν βρει ενδείξεις, ότι η σκοτεινή ύλη –η «κοσμική σκαλωσιά» επάνω στην οποία έχει «χτιστεί» το Σύμπαν- διαγράφεται σιγά-σιγά από τη σκοτεινή ενέργεια.
 
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι τα τελευταία αστρονομικά δεδομένα ευνοούν μια σκοτεινή ενέργεια που μεγαλώνει, καθώς αλληλεπιδρά με τη σκοτεινή ύλη και, αυτό φαίνεται να εμποδίζει την αύξηση της ανάπτυξης της δομής του σύμπαντος.
 
«Η μελέτη αυτή αφορά τις δομικές ιδιότητες του χωρο-χρόνου» δήλωσε ο καθηγητής και διευθυντής του Ινστιτούτου Κοσμολογίας και Βαρύτητας του Πόρτσμουθ, David Wands. «Σε κοσμικό επίπεδο αφορά το Σύμπαν και την τύχη του. Αν η σκοτεινή ενέργεια μεγαλώνει και η σκοτεινή ύλη εξατμίζεται, θα καταλήξουμε με ένα μεγάλο, κενό, βαρετό σύμπαν με σχεδόν τίποτε μέσα σε αυτό».
 
Η σκοτεινή ύλη παρέχει ένα πλαίσιο δομή για την ανάπτυξη του σύμπαντος. Εν τω μεταξύ, η σκοτεινή ενέργεια είναι μια μυστηριώδης ουσία, η οποία πιστεύεται ότι «διαλύει» το σύμπαν.
 
«Οι γαλαξίες που βλέπουμε είναι χτισμένοι σε αυτή τη σκαλωσιά και αυτά τα ευρήματα υποδηλώνουν, ότι η σκοτεινή ύλη εξατμίζεται, επιβραδύνοντας την ανάπτυξη αυτής της δομής» είπε ακόμη ο καθηγητής και συνέχισε: «Από τα τέλη του 1990 οι αστρονόμοι είναι πεπεισμένοι ότι κάτι προκαλεί την επιτάχυνση της επέκτασης του σύμπαντος.
 
Ωστόσο, υπάρχουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία που δείχνουν ότι η ανάπτυξη της κοσμικής δομής, των γαλαξιών και των συμπλεγμάτων γαλαξιών φαίνεται να είναι πιο αργή απ’ ό,τι αναμενόταν».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΪΡΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΙ ΑΟΖ

Mε λύση "Μαρτίου 1987" απαντά η Τουρκία στο κοινό ανακοινωθέν: "Σταματήστε τις έρευνες και θα φύγει το Barbaros"
 
Με περίσσειο θράσος η Άγκυρα απαντά στο χθεσινό κοινό ανακοινωθέν δηλώνντας ότι το Barbaros θα μείνει παρανόμως στην κυπριακή ΑΟΖ διεξάγοντας έρευνες μέχρι να φύγει η ENI/KOGAS και σταματήσουν οι δραστηριότητες. Ζήτησε μορατόριουμ στις έρευνες υδρογονανθράκων ακριβώς όπως είχε γίνει μεταξύ Τουρκίας-Ελλάδας μετά την κρίση του 1987!
 
Για άλλη μια φορά η Άγκυρα εφαρμόζει τη γνωστή τακτική της "κάνω δύο βήματα μπροστά και γυρίζω πίσω ένα" καθίσταται φανερό ότι οι κινήσεις της γίνονται υπό το πρίσμα ενός συμψηφισμού, δηλαδή σταματήστε την διαδικασία εξόρυξης και εμείς αποσύρουμε από την πλευρά μας το Barbaros!
H Τουρκία διαμέσω των Ηνωμένων Εθνών έχει θέσει πρόταση ενώπιον της Λευκωσίας, με την οποία προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση ζητά να ανασταλούν όλες οι δραστηριότητες ανεύρεσης και εξόρυξης υδρογονανθράκων εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε αντάλλαγμα της αποχώρησης του "Μπαρμπαρός" από την ΑΟΖ.
Μάλιστα, η Τουρκία φέρεται να αποδέχεται την ολοκλήρωση των τωρινών εργασιών της ENI/KOGAS, αλλά μετά το πέρας τους η Κύπρος να μην προχωρήσει σε νέο κύκλο αδειοδότησης. 
 
Το αντάλλαγμα ουσιαστικά είναι η παγοποίηση των ερευνητικών δραστηριοτήτων του "Barbaros" στα νότια παράλια της Κύπρου, έρευνες τις οποίες υποτίθεται πως διεξάγει για λογαριασμό των Τουρκοκυπρίων! 
 
Ωστόσο, καθίσταται πασιφανές ότι η Τουρκία έχει προκρίνει την δοκιμασμένη συνταγή τύπου "Αιγαίου", όπου έχει υπάρξει ένα μορατόριουμ από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και συγκεκριμένα μετά από την ελληνοτουρκική κρίση του 1987 σταμάτησαν οι ερευνητικές προσπάθειες και εργασίες εξόρυξης με ευθύνη του αείμνηστου Α.Παπανδρέου. Τότε είχε δηλώσει το γνωστό "Mea Culpa" κάτι το οποίο πληρώνουμε ακόμα 27 χρόνια αργότερα.
 
Για να γίνει κατανοητό πως οι αλλοπρόσαλες αποφάσεις των Ελλήνων πολιτικών καταδυναστέυουν τις ζωές μας και των παιδιών, και των εγγονών μας.
 
Αυτή η πρόταση η οποία αποσκοπεί στην μελλοντική συνδιαχείριση του φυσικού πλούτου και μάλιστα απευθείας με την ίδια την Τουρκία, έχει ήδη απορριφθεί από την Λευκωσία.
 
Παράλληλα, οι προτάσεις που κόμισε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. για το Κυπριακό Έσπεν Μπάρθ Άιντα δεν έτυχαν ευνοϊκής υποδοχής ούτε από την ε/κ πλευρά ούτε και από πλευράς Τ/κ. Η ε/κ πλευρά απέρριπτε κατηγορηματικά την πρόταση που αφορούσε στην εκ του πλαγίου ενσωμάτωση του ζητήματος των υδρογονανθράκων στην διαπραγματευτική διαδικασία μέσω της συγκρότησης κοινής επιτροπής Ε/κ και Τ/κ για τους υδρογονάνθρακες.
 
Η Τουρκία αυτή την στιγμή βρίσκεται διπλωματικά απομονωμένη στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος, Ισραήλ και Συρία διάκεινται εχθρικά προς την Άγκυρα και τις μεγάλες ιδέες της περί ανασύστασης της "Οθωμανικής Αυτοκρατορίας".
 
Στο χθεσινό κοινό ανακοινωθέν Κύπρου, Ελλάδος και Αιγύπτου συναποφασίστηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, και ο καθορισμός ΑΟΖ μεταξύ των τριών χωρών.
 
Αίγυπτος και Κύπρος ήδη το έχουν πράξει.Η Κύπρος από τον καιρό του αείμνηστου μεγάλου Έλληνα ηγέτη Τ.Παπαδόπουλου. Η Αίγυποτς λόγω προέδρου Σίσι είναι έτοιμη να πράξει το αυτονόητο αναγνωρίζοντας το Καστελόριζο. Η κυβέρνηση Σαμαρά θα έχει το σθένος επίτέλους να ανακηρύξει την ελληνική ΑΟΖ; 
 
Άλλωστε η απόφαση της Αιγύπτου δείχνει και την αποφασιστικότητα της να επιβάλλει αν χρειαστεί με "σκληρό" τρόπο την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, σε περιπτωση που η Τουρκία θελήσει να συνεχίσει τους "πειρατικούς" της τρόπους προς εκφοβισμό της Ελλάδας. Δεν είναι διαθέσιμη να προχωρήσει σε πόλεμο με όλους, δεν έχει την δύναμη να το κάνει και το γνωρίζει. Σε αυτό που "ποντάρουν" είναι ο φόβος των Ελλήνων πολιτικών.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: Απελευθέρωσαν κανόνες εμπλοκής με ελληνικά πολεμικά πλοία οι Τούρκοι


ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο Α.ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ - ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ 


Κανόνες εμπλοκής έδωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Α.Νταβούτογλου στο τουρκικό Ναυτικό για το πως θα αντιδράσουν τα τουρκικά πολεμικά πλοία σε περίπτωση που συναντηθούν με κάποιο δικό μας του Πολεμικού Ναυτικού ή με κάποιο ισραηλινό, σε μια δραματική εξέλιξη που έγνε γνωστή πριν λίγο.

 
Ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΝ ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου δήλωσε ότι «οι κανόνες εμπλοκής έχουν παραδοθεί στο τουρκικό Ναυτικό» και ότι το τελευταίο θα κινηθεί με βάση αυτούς.
 
Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους σχετικά με τις ναυτικές ασκήσεις «Γαλάζια Φάλαινα», ο Μποστάνογλου ρωτήθηκε αν οι ασκήσεις σχετίζονται με την ένταση στην περιοχή και είπε πως αυτές πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια και ότι αποσκοπούν στην ανάπτυξη της ικανότητας συνεργασίας με τους συμμάχους».
 
Ερωτηθείς για το τι θα γίνει αν τα πλοία του τουρκικού Ναυτικού συναντηθούν στη Μεσόγειο με πλοία της Ελλάδας ή του Ισραήλ ο Τούρκος ναύαρχος είπε «θα κινηθούμε σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής που μας έχουν δοθεί.
 
Οι κανόνες εμπλοκής έχουν παραδοθεί από το γραφείο του πρωθυπουργού στο γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων κι από εκεί στο γενικό επιτελείο ναυτικού.
 
Οι δυνάμεις μας θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους στην περιοχή για την επίγνωση κατάστασης».
 
Τι είναι όμως οι κανόνες εμπλοκής; Οι Κανόνες Εμπλοκής είναι οι οδηγίες που καθορίζουν το βαθμό και τον ορθό τρόπο αντίδρασης των Ε.Δ. σε εχθρικές προθέσεις ή εκδηλούμενες εχθρικές ενέργειες, προκειμένου να τηρηθεί η κρίση στο επιθυμητό επίπεδο.
 
Οι ενέργειες αυτές μπορεί να είναι μεμονωμένα περιστατικά ή επεισόδια μείζονος σημασίας.
 
Στην περίπτωση μεμονωμένων περιστατικών οι κανόνες εμπλοκής  παρέχουν οδηγίες και κατευθύνσεις προς τους διοικητές Μονάδων, κυβερνήτες πολεμικών πλοίων, διοικητές ομάδων πλοίων, αρχηγούς σχηματισμών αεροσκαφών και ελικοπτέρων.
 
Στην περίπτωση των επεισοδίων μείζονος σημασίας,αναφέρουν και αναλύουν τα επεισόδια, καθορίζουν με λεπτομέρεια τα προβλεπόμενα μέτρα αντίδρασης και τέλος ορίζουν τόσο τα εμπλεκόμενα Γενικά Επιτελεία όσο και το άμεσα να διατάξει την εφαρμογή των μέτρων επίπεδο διοίκησης.
 
Ο Μποστάνογλου είπε επίσης ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προστατεύουν από κοντά και υποστηρίζουν το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά. Παράλληλα παρακολουθούν από απόσταση 90 χιλιομέτρων το ερευνητικό σκάφος που έχει ενοικιάσει η "Ελληνοκυπριακή διοίκηση Νότιας Κύπρου".
 
Οι εντολές που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι να μην παραβιάσουμε την απόσταση των 90 χιλιομέτρων. Και γι αυτό το λόγο δεν υπήρξε οποιαδήποτε παρενόχληση».
 
Σημειώνεται ότι στις 26 Ιουνίου 2012 ο τότε πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει ότι «έχουν αλλάξει οι κανόνες εμπλοκής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων».
 
Κι αυτό με αφορμή της ένταση με τη Συρία. Ο Ερντογάν είχε πει ότι «κάθε στρατιωτικό στοιχείο που θα προσεγγίζει τα σύνορα της Τουρκίας με τρόπο που θα συνιστά κίνδυνο ασφάλειας, θα αξιολογείται ως απειλή και θα αντιμετωπίζεται ως στρατιωτικός στόχος».
Ο Τούρκος ναύαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το τουρκικό Ναυτικό προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του τουρκικού έθνους, με 158 πολεμικά πλοία, 50 αεροπορικά μέσα, αμφίβια ταξιαρχία πεζοναυτών, δυνάμεις υποβρυχίων καταστροφών και 50.000 έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό.
Με αυτήν την συγκεκριμένη φρασεολογία οι Τούρκοι θέλουν να μας πουν ότι θεωρούν κομμάτι της τουρκικής κυριαρχίας την κυπριακή ΑΟΖ και ότι θα αντιμετωπισθούμε ως "εξωτερική απειλή". Τα ψέμματα τελείωσαν, θα τεστάρουν την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης ποντάροντας στη γνώση ότι δεν την διαθέτει, για να δημιουργήσουν τετελεσμενα.
 
Οι ασκήσεις «Γαλάζια Φάλαινα» διεξάγονται στις 6-14 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή και νατοϊκών στοιχείων από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ισπανία και τον Καναδά, καθώς και μιας φρεγάτας από το Πακιστάν.
 
Ξεκίνησαν στη ναυτική βάση «Ακσάζ» στη Μαρμαρίδα και θα συνεχιστούν με ασκήσεις άμυνας. Η τελική φάση προβλέπει επίσκεψη στο λιμάνι της Αττάλειας. Το ΝΑΤΟ φέρει μέγιστη ευθύνη καθώς παρέχει νομιμοποίηση των παράνομων ενεργειών της Άγκυρας με την πραγματοποίηση της άσκησης αυτής λίγες μόνο μέρες από την διεθνή κταδίκη της Άγκυρας. 
 
Οι ασκήσεις «Γαλάζια Φάλαινα» διεξάγονται στις 6-14 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή και νατοϊκών στοιχείων από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ισπανία και τον Καναδά, καθώς και μιας φρεγάτας από το Πακιστάν. Ξεκίνησαν στη ναυτική βάση «Ακσάζ» στη Μαρμαρίδα και θα συνεχιστούν με ασκήσεις άμυνας. Η τελική φάση προβλέπει επίσκεψη στο λιμάνι της Αττάλειας.
 
Ουσιαστικά η Άγκυρα έχει μπει σε "ξενο σπίτι" και απειλεί τον ιδιοκτήτη οτι θα τον πυροβολήση αν μπει μέσα.Ο λόγος που μίλησε για "κανόνες εμπλοκής" εινια για να τεστάρει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης Σαμαρά μετά το κοινό ανακοινωθέν με Αίγυπτο και Κύπρο. Γιατί αν το βάλει στα "πόδια" αυτομάτως το ανακοινωθέν γίνεται "πυροτέχνημα", και στα "mind games" η Άγκυρα είναι πολύ καλή με αιώνες εμπειρίας, λόγω οθωμανικου παρελθόντος.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Άρθουρ Έβανς: Οι φοίνικες πήραν το αλφάβητο από τους Κρητικούς



Παλαιότερα επικρατούσε η θεωρία ότι οι αρχαίοι Έλληνες παρέλαβαν το αλφάβητο από τους Φοίνικες, οι οποίοι κατοικούσαν στις ακτές της Συρίας – Παλαιστίνης.
 
Ενώ συνέβη ακριβώς το αντίθετο: Οι Φοίνικες παρέλαβαν τη γραφή από τους Κρήτες αποίκους, οι οποίοι κατά τον 13ον π.Χ. αιώνα αποίκησαν τις ακτές της Παλαιστίνης ως Φιλισταίοι, όπως μας είναι γνωστοί, από την Παλαιά Διαθήκη.
 
Ο Άρθουρ Έβανς, Άγγλος αρχαιολόγος υποστηρίζει: «Η Γραφή της Κρήτης είναι η μήτηρ της Φοινικικής γραφής».
 
Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
 
Τον Ιούνιο του 1952 ο Άγγλος αρχιτέκτονας, ο Μάικλ Βέντρις ανακοίνωσε δημόσια ότι μπόρεσε να αποκρυπτογραφήσει μια άγνωστη μέχρι τότε γραφή, την Κρητικομυκηναϊκή γραμμική γραφή τύπου Β΄, στην οποία βρίσκονται γραμμένες πολλές πινακίδες από την Κρήτη, τις Μυκήνες, την Πύλο κ.ά. και, το κυριότερο, ότι η γλώσσα των πινακίδων αυτών είναι η Ελληνική.
 
Η σπουδαιότητα της ανακοίνωσης του Βέντρις για την επιστήμη γενικότερα (που έλυνε, επιτέλους, το μυστήριο, το μυστήριο των πινακίδων της γραμμικής γραφής Β’), αλλά ιδίως για τον ελληνικό πολιτισμό, που η γραπτή του παράδοση μεταφερόταν επτά περίπου αιώνες νωρίτερα (από τον 8ο αιώνα π.Χ. στον 15ον), ήταν ανυπολόγιστης σημασίας.
 
Άλλαζαν, άρδην τα δεδομένα της ιστορίας μας, αφού αυτή εξαρτάται και προσδιορίζεται χρονικώς, κατά κύριο λόγο, από τις γραπτές μαρτυρίες.
 
Είχε προηγηθεί η έρευνα του Άγγλου αρχαιολόγου Έβανς, ο οποίος έκαμε ανασκαφές στην Κρήτη.
 
Είχε παρατηρήσει ότι από τους κατασπαρμένους στα διάφορα μουσεία της Ευρώπης σφραγιδόλιθους, εκείνοι που η προέλευσή τους ήταν γνωστή προέρχονταν από την Κρήτη.
 
Έτσι, κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι κοιτίδα της γραφής αυτής ήταν η Κρήτη. Γι’ αυτό το 1893 άρχισε τις έρευνες στην Κρήτη.
 
Ευθύς εξ αρχής ο Έβανς υποστήριξε ότι τα συλλαβογράμματα της γραμμικής γραφής Β’ δεν εκφράζουν γλώσσα ανατολικής προελεύσεως (όπως επιστεύετο πριν από την αποκρυπτογράφηση), αλλά μόνο ελληνικά.
 
Ο Έβανς ακόμη είχε καταλήξει στο συμπέρασμα, βασιζόμενος σε παρατηρήσεις του επί της εξελίξεως των διαφόρων συλλαβογραμμάτων, ότι οι Φοίνικες παρέλαβαν τη γραφή από Κρήτες αποίκους, οι οποίοι μετά τον 13ον π.Χ. αιώνα αποίκησαν τις ακτές της Παλαιστίνης ως Φιλισταίοι.
 
Έτσι, ο Έβανς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι: Η Γραφή της Κρήτης είναι η μήτηρ της Φοινικικής γραφής!..
 
Περίπου την ίδια εποχή ο Ρενέ Ντυσσώ διετύπωσε ανάλογη άποψη: «Οι Φοίνικες είχον παραλάβει πρωιμότατα το αλφάβητόν των παρά των Ελλήνων, οίτινες είχον διαμορφώσει τούτο εκ της Κρητομυκηναϊκής γραφής».
 
Η διαφορά είναι ότι το φοινικικό σύστημα γραφής παρέμεινε συλλαβάριο, όπως ακριβώς το παρέλαβαν από τους Έλληνες, ενώ η ελληνική φυσιολογική εξέλιξη κατέληξε στο σημερινό γνωστό αλφαβητικό σύστημα γραφής, το πρώτο δηλαδή αλφαβητάριο στον κόσμο.
 
Αυτήν την γραφή Β’ επέτυχε να αποκρυπτογραφήσει το 1952 ο Άγγλος αρχιτέκτονας Ventris με την συνεργασία του μεγάλου Ελληνιστή Τσάντγουικ, ο οποίος έχει γράψει σχετικά:
 
«Όλοι οι Έλληνες πρέπει να σέβονται το κομμάτι αυτό του μαυρισμένου πηλού, γιατί αυτό κατ’ εξοχήν έπεισε τον κόσμο ότι οι δημιουργήσαντες τον μυκηναϊκόν πολιτισμό ήσαν Έλληνες. Η γλώσσα που μιλούσαν 1.700 χρόνια πριν να γεννηθεί ο Χριστός, είναι με μερικές διαφορές η ίδια γλώσσα με την Ελληνική που μιλιέται σήμερα.
 
Και υπάρχουν ακόμη πολλά που δεν τα ξέρουμε για τις απαρχές της Eλληνικής γλώσσας…».
 
Ο Μάικλ Βέντρις, που πέτυχε την αποκρυπτογράφηση, ήταν χαρισματικό πνεύμα.
 
Μπορούσε να μαθαίνει εύκολα ξένες γλώσσες, είχε μια σπάνια συνδυαστική φαντασία, ήταν ικανός να ξεχωρίζει τις κανονικότητες μέσα στην ποικιλία και γενικά, όπως γράφει ένας συνεργάτης του, «είχε τη δύναμη να διακρίνει την τάξη μέσα στο φαινομενικό χάος, το χάρισμα δηλαδή που χαρακτηρίζει το έργο όλων των μεγάλων ανδρών».
 
Γι’ αυτό και επέτυχε να λύσει ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα.
 
Έτσι, έλυσε τη μεγάλη απορία χιλιάδων μελετητών της ελληνικής ιστορίας, τους οποίους απασχολούσε το ερώτημα: «Πώς συμβαίνει οι Έλληνες με τόσο υψηλό επίπεδο πολιτισμού να πάρουν το αλφαβητάριο από τους Φοίνικες;..».
 
Ο θάνατός του το 1956, σε ηλικία 34 ετών σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, άφησε πολλά ερωτήματα, τα οποία παραμένουν αναπάντητα μέχρι σήμερα.
 
Χάρη στον Βέντρις αποδείχτηκε ότι η ελληνική, η αρχαιότερη γλώσσα απ’ όσες ομιλούνται και γράφονται σήμερα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, είναι εντυπωσιακά αρχαιότερη από όσο εθεωρείτο στις αρχές του 20ού αιώνα.
 
Τα ελληνικά και πρωτοελληνικά φύλα διέθεταν διάφορα συστήματα γραφής. Αυτό έγινε γνωστό από τις πήλινες πινακίδες που τα «αρχεία» της ελληνικής γης διαφύλαξαν επί χιλιετίες και ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα, «γράμμα λίθων γαίας παναληθέος».
 
Τα γραπτά αυτά μνημεία παρουσιάζουν κανονική εξέλιξη: Πρώιμο εικονογραφικό στάδιο (ιερογλυφικό), συλλαβογραφικό, τέλος φθογγογραφικό. Δύο από αυτά τα συστήματα, το Κυπριακό συλλαβογραφικό και η Γραμμική γραφή Β’, έχουν ήδη αποκρυπτογραφηθεί και εκφράζουν ολοκάθαρα την ελληνική γλώσσα με αδιάσπαστη ενότητα μέχρι σήμερα.
 
Ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και μεγάλος Ελληνιστής G. Murray γράφει: «Η ελληνική είναι η τελειότερη γλώσσα. Μια σκέψη μπορεί να διατυπωθεί με άνεση και χάρη στην Ελληνική, ενώ γίνεται δύσκολη και βαρειά στη Λατινική, Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική κ.λπ.. Η Ελληνική είναι η τελειότερη γλώσσα, επειδή εκφράζει τις σκέψεις τελειότερων ανθρώπων».
 
Οι Ευρωπαίοι ειδικοί περί τα γλωσσικά στο σύνολό τους υποστηρίζουν ότι «η αρχαία ελληνική γλώσσα έχει υψηλή μορφοποιητική ικανότητα, που διαμορφώνει τη σκέψη και κάνει τους μαθητές που γνωρίζουν αρχαία Eλληνικά, να διαπρέπουν στις θετικές επιστήμες».
 
Στην Ελλάδα, όμως, πανεπιστημιακός καθηγητής επιθυμεί διακαώς την κατάργηση της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών στο Γυμνάσιο… Και υπάρχουν, δυστυχώς, ουκ ολίγοι ομονοούντες…
 
Ο Γερμανός φυσικός επιστήμων Μax Von Laye (Βραβείο Νόμπελ Φυσικής) γράφει: «Οφείλω χάριτας στη Θεία Πρόνοια, διότι ευδόκησε να διδαχθώ τα αρχαία Ελληνικά, που με βοήθησαν να διεισδύσω βαθύτερα στο νόημα των θετικών επιστημών».
 
Τη δήλωση αυτή την έκαμε, όταν διαπίστωσε ότι η ελληνική γλώσσα είναι μια τέλεια μαθηματική δημιουργία, διαπίστωσε τη μαθηματική δομή της.
 
Εμείς συνεχίζουμε την «απλοποίησή» της μέχρι να την κάνουμε αγνώριστη. Σ’ αυτό απαντά ο Γάλλος καθηγητής Masse Roger λέγοντας: «Κάθε απλοποίηση στη γλώσσα είναι απλά ένα χάσιμο σκέψεως».
 
Αλλά, είναι διδακτικότατη η προτροπή του Προέδρου της Διεθνούς Ακαδημίας προς διάδοση του Πολιτισμού Φραγκίσκου Λιγκόρα, ο οποίος τον Μάρτιο του 1997 έκαμε την παρακάτω δήλωση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο:
 
«Έλληνες, να είστε υπερήφανοι που μιλάτε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή και μητέρα όλων των άλλων γλωσσών. Μη την παραμελείτε, αφού αυτή είναι ένα από τα λίγα αγαθά που μας έχουν απομείνει και ταυτόχρονα το διαβατήριό σας για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Ζωντανέψτε τους αρχαίους σας συγγραφείς, κάνετε γνωστόν το συλλογισμό τους…».
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα!!!!!!!!!! Ένας κίναιδος και ένα κράτος κίναιδων μας φτύνουν, φτύνουν την παγκόσμια ιστορία.


ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

 «Ο Παρθενώνας δεν είναι καν ελληνικό μνημείο»

Σκληρότερη στάση υιοθετεί ο διευθυντής, λάθος η διευθύντρια του Βρετανικού Μουσείου, Νιλ Μακ Γκρέγκορ, μετά τις νέες προσπάθειες εκ μέρους της Ελλάδας να διεκδικήσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα και να προβάλλει το αίτημά της, τονίζοντας ότι «ανήκουν σε όλους».


Μιλώντας στους Times του Λονδίνου, ο κ. Μακ Γκρέγκορ επανέλαβε ότι ο τρόπος που ο λόρδος Έλγιν απέκτησε τα αρχαία τον 19ο αιώνα κατά τη διάρκεια της οθωμανικής κατοχής, ήταν νόμιμος και ότι προκύπτει «μέγιστη κοινωνική ωφέλεια» από την παραμονή τους στο Λονδίνο, καθώς μπορούν να τα απολαύσουν περισσότεροι όπως υποστηρίζει.


Ο ίδιος απορρίπτει το επιχείρημα πως ένα έργο τέχνης δεν μπορεί να είναι κατακερματισμένο, λέγοντας πως ένα τρίτο των Μαρμάρων που κάποτε κοσμούσαν τον Παρθενώνα βρίσκονται στην Ελλάδα και άλλο ένα τέτοιο ποσοστό στο Λονδίνο.


«Αρκετά από αυτά δεν υπάρχουν πια. Οπότε δεν υπάρχει θέμα αποκατάστασης ενός έργου τέχνης στην πληρότητά του. Επιπλέον δεν τίθεται θέμα ότι θα επιστρέψουν στο κατεστραμμένο κτίριο από όπου προήλθαν» προσθέτει.


Σημειώνει πως οι συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές είναι δύσκολες γιατί «δεν δέχονται ως ιδιοκτήτες των Γλυπτών» το Βρετανικό Μουσείο. «Αυτά τα γλυπτά ανήκουν σε όλο τον κόσμο», τονίζει.


Τονίζει επίσης ότι τα γλυπτά έπαψαν να είναι αρχιτεκτονικά στολίδια του Παρθενώνα και έγιναν έργα τέχνης από μόνα τους. «Έγιναν μέρος μίας διαφορετικής ιστορίας, αυτής που εξιστορεί τί σημαίνει το ανθρώπινο σώμα για τον πολιτισμό. Στην Αθήνα, θα ήταν μέρος της αθηναϊκής ιστορίας αποκλειστικά» σημειώνει.


Ερωτηθείς τί εννοεί «της αθηναϊκής ιστορίας» λέει: «Δεν είναι καν ελληνικό μνημείο. Πολλές άλλες πόλεις διαμαρτυρήθηκαν για τα χρήματα που τους πήραν για να χτιστεί αυτό στην Αθήνα».


Με πληροφορίες από Standard και The Australian

nooz

Αναρτήθηκε από Κριστιάν στις 11/08/2014 06:00:00 μ.μ.

4 σχόλια:


Nestoras Nikeforides είπε…


Φαίνεται ὅτι ἡ κλεπταποδοχή δέν θά τιμωρεῖται κατά τό δίκαιο τοῦ … Λονδίνου! Δέν ἐξηγεῖται αλλλιῶς, πῶς θεωρεῖ αὐτός ὁ κύριος Ἔλγιν ὁ Νεώτερος, ὅτι αγοράσθηκαν νόμιμα τά γλυπτά τοῦ Παρθενῶνος ἀπό τόν Λόρδο Ἔλγιν ἀπό τούς Ὀθωμανούς κατά τήν διάρκεια τῆς Ὀθωμανικῆς κατοχῆς. Ἀφοῦ καί ὁ ἴδιος ὁμoλογεῖ ὅτι ἐπρόκειτο γιά κατοχή. Τά εἶχαν ἀγοράσει νόμιμα οἱ Ὀθωμανοί; Τά κατεῖχαν νόμιμα;

Καί ὅσα καί νά ἔδωσε ὁ λόρδος Ἔλγιν, γιά νά τά ἀγοράσει, ὡς κλεπταποδόχος, λίγα ἔδωσε σέ αὐτούς πού δέν τά εἶχαν φτιάξει, οὔτε αὐτοί, οὔτε οἱ πρόγονοί τους, καί πού ἄρα δέν τά τιμοῦσαν οὔτε τά ἐκτιμοῦσαν. Χρωστάει ἀκόμα καί ὁ Ἔλγιν καί οἱ κληρονόμοι του, καί τό μουσεῖο τοῦ Λονδίνου. Τά γλυπτά. Στήν ἀνθρωπότητα ἀλλά καί στόν Ἑλληνισμό. Τίς μέχρι σήμερα εἰσπράξεις νά τούς τίς χαρίσουμε.

Ἀλλά καί μόνον τό ὅτι προσβάλλει ὁ κύριος αὐτοός ὅλους τούς Ἕλληνες, ἰσχυριζόμενος ὅτι τά μάρμαρα εἶναι μόνο …»΄Αθηναϊκά», καί ὅτι γι’ αὐτό καλῶς βρίσκονται, ἀποσπαμένα !, στό μουσεῖο τοῦ Λονδίνου (!), δείχνει ὅτι αὐτός ὁ ἄνθρωπος δέν ἀγαπᾶ οὔτε τήν ἱστορία, οὔτε τήν τέχνη, οὔτε τόν πολιτισμό.

8 Νοεμβρίου 2014 – 7:25 μ.μ.

ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ είπε…


Απο το πολυ »τρομπάρισμα» επιρεάστηκε ο εγκέφαλος του υπόψη κίναιδου.

9 Νοεμβρίου 2014 – 6:28 μ.μ.

Aquilles είπε…

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/

 

http://www.arxaiaithomi.gr

Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε οριστική απόλυση της καθηγήτριας που έπιασε τον γιο του Σαμαρά να αντιγράφει!

Δηλαδή ο μνημονιακός γερμανοτσόγλανος και "συνταγματολόγος" θα φορούσε ξαφνικά παντελόνια;

Την απόλυση της εκπαιδευτικού που είχε πιάσει πριν από ενάμισι χρόνο τον γιο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, να αντιγράφει αποφάσισε το ΚΥΣΔΕ.
Το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γνωμοδότησε για την απόφαση και επικύρωσε την απόλυση της καθηγήτριας του Κολεγίου Αθηνών η οποία είχε πιάσει τον γιο του πρωθυπουργού πριν από ενάμισι χρόνο.
Η εκπαιδευτικός, με 21 χρόνια υπηρεσίας, είχε βρεθεί υπό απόλυση από τον Ιούνιο του 2012 όταν και συνέλαβε τον γιο του πρωθυπουργού και είχε ασκήσει αγωγή κατά του κολεγίου ζητώντας να κηρυχθεί άκυρη η απόλυσή της.
Με την υπόθεση ασχολήθηκε και το... ΚΥΣΔΕ, το οποίο αποφάσισε να μείνει η κατάσταση ως έχει, καθώς δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να αποδείξουν ότι υφίσταται θέμα καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος της καταγγελίας σύμβασης εκ μέρους του Κολεγίου.
Η απόφαση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ΟΙΕΛΕ η οποία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Πέντε ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα το ΚΥΣΔΕ έκανε ένα πρώιμο δώρο στην πρωθυπουργική οικογένεια, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων. Κατόπιν άνωθεν εντολών (;) και με παράνομη σύνθεση (την οποία είχαν αλλοιώσει, αποβάλλοντας τους αιρετούς της ΟΙΕΛΕ) οι τρεις διορισμένοι από τον Υπουργό Παιδείας δημόσιοι «λειτουργοί» - μέλη του ΚΥΣΔΕ αποφάσισαν να «εκτελέσουν» την εκπαιδευτικό Ευφροσύνη Μπουλούτα, απολύοντάς την με το πρόσχημα ότι «δεν είχαν αρκετά στοιχεία» για να αποδείξουν ότι υφίσταται θέμα καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος της καταγγελίας σύμβασης εκ μέρους της διοίκησης του Κολλεγίου Αθηνών. Με λίγα λόγια το ΚΥΣΔΕ θεωρεί πως μια εκπαιδευτικός με 21 έτη υπηρεσίας, που είχε αξιολογηθεί θετικά από τη διοίκηση του σχολείου, απολύθηκε «όλως τυχαίως» και επελέγη «συμπτωματικά» μέσα από εκατοντάδες συναδέλφους της προς απόλυση λίγες ημέρες αφού συνέλαβε τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει!
Με την κυνικότητα επαγγελματιών τα διορισμένα μέλη του ΚΥΣΔΕ δεν χρειάστηκαν πολύ ώρα για να ξεμπερδέψουν με την αποστολή τους. Απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες, τόσο το αίτημα της εκπαιδευτικού για αναβολή της διαδικασίας τη Δευτέρα, ώστε να παραστεί ο νομικός της εκπρόσωπος Γ. Κατρούγκαλος, όσο και τα αιτήματα εξαίρεσής τους που είχαν κατατεθεί και ανακοίνωσαν την κατάπτυστη απόφασή τους. Αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να εξαιρεθούν οι ίδιοι, (ενώ είχαν αποφασίσει την αποβολή των «ενοχλητικών» της ΟΙΕΛΕ) για να ολοκληρώσουν το «θεάρεστο» έργο τους.
Η απόφαση του ΚΥΣΔΕ έχει ιστορική σημασία και θα επιφέρει δραματικές συνέπειες στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αποτελεί κατ' ουσίαν υπογραφή συμβολαίου θανάτου για χιλιάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και χαριστική πράξη για τους σχολάρχες. Με αυτόν τον τρόπο ανάβει το πράσινο φως σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια της εκπαίδευσης να απολύουν χωρίς έλεγχο όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που προτείνονται από τον ιδιοκτήτη ενός σχολείου προς απόλυση.
Αποφάσισαν μόνοι τους ότι δεν πρέπει να εξαιρεθούν!!!!
Η απόφαση του εκτελεστικού αποσπάσματος του ΚΥΣΔΕ ήταν η χαριστική βολή, όχι μόνο σε μια γενναία εκπαιδευτικό που απολύθηκε, επειδή έπραξε το χρέος της, αλλά για ολόκληρη την εκπαίδευση. Θυσιάζει στο βωμό της αναλγησίας, της αλαζονείας και της αυταρχικότητας του πρωθυπουργού και του αδελφού του, Προέδρου του Κολλεγίου, μια εργαζόμενη, πετώντας την στον Καιάδα της εξαθλίωσης. Αποδεικνύει ότι κάποιοι θεσμοί στη χώρα δεν λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τους νόμους, αλλά με βάση το δίκαιο του ισχυρού.
Η ΟΙΕΛΕ δεν πρόκειται να αφήσει έτσι την υπόθεση. Θα χρησιμοποιήσει κάθε πολιτικό και ένδικο μέσο για να ανατρέψει την απόφαση της παράνομης σύνθεσης του ΚΥΣΔΕ. Η δικαιοσύνη και οι θεσμοί που λειτουργούν ακόμη σ' αυτό τον τόπο θα δώσουν την απάντηση σε όσους θεωρούν ότι η πολιτική και οικονομική ισχύς τους επιτρέπουν να βιάζουν το Σύνταγμα, τους νόμους και τα δημόσια αγαθά».
 

Πάμπολλα σύγχρονα αθλήματα έχουν τις ρίζες τους στην ελληνική αρχαιότητα


Το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το πόλο, το χάντμπολ και τα υπόλοιπα ομαδικά αθλήματα κεντρίζουν το ενδιαφέρον δισεκατομμυρίων ατόμων ανά τον πλανήτη, εδώ και αρκετές δεκαετίες. Ωστόσο, δεν αποτελούν σύγχρονη «εφεύρεση», αφού και κατά την Αρχαιότητα τα ομαδικά αθλήματα ήταν διαδεδομένα και συγκέντρωναν τα βλέμματα όλων όσοι ασχολούνταν με τον αθλητισμό.

Παρά το γεγονός δε ότι τις μεγάλες τιμές τις απολάμβαναν οι νικητές των ατομικών αθλημάτων και κυρίως αυτοί του στίβου, της πυγμαχίας και της πάλης, εντούτοις από παλιά υπήρχαν αθλοπαιδιές, που αν τις αναλύσουμε σήμερα, βλέπουμε ότι αποτελούν προδρόμους πολλών ομαδικών αθλημάτων.Φυσικά, δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι στα αγωνιστικά προγράμματα των πανελληνίων ιερών αγώνων δεν συμπεριλαμβάνονταν τα ομαδικά αθλήματα. Οι Αρχαίοι Έλληνες επιδίδονταν σε αθλοπαιδιές κυρίως για την ψυχαγωγία τους και μαζί με διάφορες ασκήσεις ήταν μέσα βελτίωσης των σωματικών τους ικανοτήτων και της ανάπτυξης αρετών, όπως του θάρρους, της καρτερίας και της ετοιμότητας.
Τότε, οι σφαιρίσεις, δηλαδή τα παιχνίδια που παίζονταν με την μπάλα και ενσάρκωναν τις αθλοπαιδιές, τύγχαναν ιδιαίτερης αγάπης και προτίμησης των ανθρώπων, καθώς στο χώρο των γυμνασίων υπήρχαν τα σφαιριστήρια που ήταν χώροι όπου οι αθλητές επιδίδονταν στη σφαιριστική. Μεγάλη απήχηση υπήρχε στη Σπάρτη, καθώς οι Σπαρτιάτες ήταν οι πρώτοι που την εφάρμοσαν, καθώς ταίριαζε απόλυτα με τον τρόπο ζωής, την σκληρότητα και της αυστηρής διαπαιδαγώγησής τους στο βασικό στάδιο της φυσικής τους αγωγής. Οι έφηβοι της Σπάρτης, μάλιστα, εισερχόμενοι στην ανδρική ηλικία (19-20 ετών) λέγονταν και σφαιρείς. Δεν θα πρέπει να παραγνωρίσουμε τις πολλές αναφορές του Πλάτωνα στις σφαιρίσεις, ενώ ιδιαίτερα αγαπητό αγώνισμα ήταν και για τους Μακεδόνες βασιλείς και το Μ. Αλέξανδρο. Σε σύγγραμμά του, ο ιατρογυμναστής Γαληνός αναδεικνύει την ανωτερότητα των σφαιρίσεων έναντι των υπολοίπων ομαδικών αθλημάτων.

Η αγάπη για τη σφαιριστική αποκτά μια διαχρονικότητα στην αρχαιότητα. Η σφαίρα αρχικά κατασκευάζονταν από διάφορα νήματα και αργότερα από ραμμένες δερμάτινες ταινίες, που γεμίζονταν από τρίχες ή πούπουλα. Ήταν μαλακή και ελαστική. Οι παιδικές σφαίρες βάφονταν με διάφορα χρώματα. Τότε, τα πλέον γνωστά σφαιριστικά παιχνίδια ήταν η φαινίνδα ή αρπαστόν, όπου οι παίκτες προσποιούνταν ότι θα ρίξουν σε κάποιον την σφαίρα, ενώ την έριχναν σε άλλους (κατά κάποιο τρόπο μοιάζει στο χάντμπολ).
Ο επίσκυρος ή επίκοινος παίζονταν από νέους 17-18 ετών και αποτελεί τον πρόδρομο του ράγκμπι. Το κερρητίζειν (κέρας ήταν το μπαστούνι) παίζονταν με την χρήση ενός μπαστουνιού και αποτελεί τον πρόδρομο του χόκεϊ επί χόρτου. Επίσης, ήταν η ουρανία, όπου οι παίκτες πετούσαν την μπάλα ψηλά και την κέρδιζε όποιος πηδούσε ψηλότερα και την έπιανε (υπάρχει μικρή ομοιότητα με το μπάσκετ στο τζάμπολ ή και την διεκδίκηση της μπάλας στην ρακέτα). Δεν θα πρέπει ακόμη να προσπεράσουμε και το γεγονός ότι υπήρχε και η απόρραξις, στην οποία οι παίκτες χτυπούσαν την μπάλα στο έδαφος με το χέρι και μετρούσαν τον αριθμό των αναπηδήσεων.

Στην Αρχαία Ελλάδα, η ποικιλία των αθλητικών δραστηριοτήτων ήταν ενδιαφέρουσα. Υπήρχαν ομαδικά αθλήματα χωρίς έπαθλα, όπως οι σφαιρίσεις, με στόχο τη διασκέδαση και τη σωματική βελτίωση. Όμως, τα περισσότερα αποτέλεσαν και αποτελούν πρόδρομο πολλών ομαδικών αθλημάτων, που υπάρχουν σήμερα, και γίνονταν πόλος έλξης εκατομμυρίων αθλητών. Στην Αρχαία Ελλάδα, εκτός από παιδιά, στις αθλοπαιδιές μετείχαν ενήλικες και γυναίκες. Υπήρχε μεγάλος αριθμός τέτοιων παιχνιδιών, χωρίς δυστυχώς να έχουμε επαρκή γνώση των κανονισμών. Όμως, αναλύοντας τις σφαιρίσεις, εύκολα διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες, με πολλά ομαδικά αθλήματα. Κι αυτό υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο.
erroso.blogspot.gr]
 

Εκτόξευση R-29RMU Sineva από ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο (vid) - Στο "στόχαστρο" οι αμερικανικές μεγαλουπόλεις

ΑΣ ΜΗΝ ΜΠΛΟΦΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ Ή ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΜΕΤΡΑ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΥΚΝΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΓΙΑ ΉΔΗ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΔΟΓΜΑ. ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟΝ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΡΙΤΟΝ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΕΡΟΝ ΤΡΙΤΟΝ ΣΤΗΝ ΞΗΡΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΘΑ ΧΡΥΠΗΣΕΙ ΜΟΝΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ Η ΜΟΣΧΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΣΚΑΜΜΕΝΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΑΤΟΜΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ .
ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΡΜΟΚΕΦΑΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΝΑΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.
 
 
 

 
Σε νέα δοκιμή εκτόξευσης βαλλιστικού πύραυλου προχώρησαν οι Ρωσικές Δυνάμεις Στρατηγικών Πυραύλων, ως απάντηση στη συνεχιζόμενη επιθετικότητα των Αμερικανών υπό την σκέπη του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας με την Ανατολική Ευρώπη.
 
Η δοκιμή έλαβε χώρα από ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο. Το ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Tula εκτόξευσε από την Θάλασσα Barents έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Sineva κατά στόχου στη θέση Kura της χερσονήσου Kamchatka. Η δοκιμή έγινε για να αξιολογηθεί η αξιοπιστία των ναυτικών στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.
 
Ο πύραυλος προωθείται με υγρά καύσιμα, έχει βεληνεκές 10.000 χλμ και μεταφέρει 10 πυρηνικές κεφαλές. Είναι εναλλακτικός του πυραύλου Bulava. Ο Bulava είναι ο νέος βαλλιστικός πύραυλος που προκαλεί τρόμο στις αμερικανικές μεγαλουπόλεις, και προωθείται με στερεά καύσιμα και διαθέτει τρεις ορόφους. Η δοκιμή του R-29RMU Sineva έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς ο ρωσικός υποβρυχιακός στόλος θα αναλάβει την κονιορτοποίηση της Ανατολικής και της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ σε περίπτωση ενός Γ' ΠΠ.
 
Ο Sineva δοκιμάστηκε πρώτη φορά το 2007 όπου και έπιασε το βεληνεκές των 11,547 χλμ. Μαζί με τον Bulava αποτελούν δύο πανίσχυρα όπλα στην ρωσική "φαρέτρα". Και οι δύο μεταφέρουν από δέκα αυτόνομες πυρηνικές κεφαλές, και θεωρούνται πρακτικά ασταμάτητοι.
 
Οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν στις τεράστιες ακτογραμμές τους τα μεγαλύτερα αστικά τους συγκροτήματα, αντίθετα από ότι συμβάινει στην Ρωσία όπου οι μεγάλες πόλεις βρίσκονται στην ρωσική ενδοχώρα, ενώ η Αγία Πετρούπολη δεν μπορεί να προσεγγιστεί με ευκολία στην κλειστή Βαλτική Θάλασα
 
Οι βαλλιστικοί πύραυλοι Topol-M και RS-24 Υars αποτελούν το 80% του οπλοστασίου που διαθέτουν οι Ρωσικές Δυνάμεις Στρατηγικών Πυραύλωn όμως θα αντικατασταθούν με ταχείς ρυθμούς από τους δύο νέους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυράυλους Bulava και Sineva..
 
Ακολουθεί το βίντεο της εκτόξευσης
 
 
Aκολουθεί βίντεο από παλαιότερη εκτόξευση του 2011 
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τ.Χ.Σ. Ο ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΔΙΟΡΙΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ(golden boy) ΕΙΔΙΚΟ ΣΤΙΣ… «ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΙΣ» ΤΡΑΠΕΖΩΝ. ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΑ!


Το νέο αστέρι του ΤΧΣ…δούλευε για τον Λευκό Οίκο και ήταν Πιλότος Αεροσκαφών Ηλεκτρονικού Πολέμου!!!
Picture1-620x412
Άνθρωπο των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.. έβαλαν στο ΤΧΣ;;
Το διορισμό δύο νέων μη εκτελεστικών μελών στο Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.
Πρόκειται για τον Αμερικανό Steven Franck και τον Έλληνα Χριστόφορο Στράτο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr ο Steve Franck είναι πολύπειρο στέλεχος σε αναδιαρθρώσεις τραπεζών και είχε εργαστεί στην Ελλάδα ως Senior Director της Alvarez & Marsal…
στις περιπτώσεις του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στην εξαγορά της ATEbank από την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και ως σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ.  Σήμερα είναι Managing Director στην εταιρεία Tetrad Capital Partners.
Ας δούμε ποιος είναι πράγματι ο Steven Franck..
Picture12
«Mr Franck has considerable capital raising and financing experience, across several industry sectors including a direct role in IPO.s as lead analyst; private equity; M&A; convertible debt; LBO and HY transactions.
Mr Franck has led the execution of several high profile restructurings in Europe with Alvarez & Marsal, worked for 10+ years at Morgan Stanley in New York and London, at BNP Paribas in London and was part of the team leading the restructuring of Lehman Brothers, Austrian, Greek and Cypriot banks.
Prior to embarking on a career in Finance, Mr. Franck served in the US Navy where, after several operational flying tours, he was one of only 395 officers (out of 69,000) to be selected as an Aerospace Engineering Duty Officer (AEDO), providing technical program management for Naval Aviation and Space Systems. Whilst serving the US Navy, Mr. Franck.s roles included Director of Planning and Operations of Pacific Rim aircraft repair facilities,2300+ flight hours in patrol (P-3C) and carrier tactical (EA-6B) aircraft and service at the White House.»
Για να δούμε τι είναι αυτά τα EA-6B που πετούσε ο Franck..
Usnavy.ea6b.prowler.750pix
The Northrop Grumman (formerly Grumman) EA-6B Prowler is a twin-engine, mid-wing electronic warfare aircraft derived from the A-6 Intruder airframe. The EA-6A was the initial electronic warfare version of the A-6 used by the United States Marine Corps in the 1960s. Development on the more advanced EA-6B began in 1966. An EA-6B aircrew consists of one pilot and three Electronic Countermeasures Officers, though it is not uncommon for only two ECMOs to be used on missions. It is capable of carrying and firing anti-radiation missiles (ARM), such as the AGM-88 HARM missile.
και στα Ελληνικά..
Το EA-6B ήταν το βασικό αεροσκάφος τακτικών παρεμβολών του Ναυτικού, της Αεροπορίας και του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ. Αποστολή του είναι η συνοδεία των δυνάμεων κρούσης και η διεξαγωγή επιχειρήσεων ένοπλης επιτήρησης, ηλεκτρονικού πολέμου και παρεμβολών. Τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα του αμερικανικού στόλου που μεταφέρουν Prowler
είναι τα Enterprise, Nimitz, Kitty Hawk John F. Kennedy. Κυρίαρχος ναυτικός ρόλος του είναι η προστασία των αμερικανικών αλλά και των συμμαχικών μονάδων αεροπλανοφόρων και αεροσκαφών με την εξουδετέρωση των εχθρικών ραντάρ και με την παρεμβολή των αντίπαλων επικοινωνιών. Το Prowler εκτελεί επίσης καθήκοντα ηλεκτρονικής επιτήρησης και άμυνας εναντίον πυραύλων αντί-πλοίου (antiship missiles).
ΠΗΓΗ
…………………………………………………
ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Ο Jamie Dimon ΤΗΣ JP Morgan ΜΕ ΤΟ Τ.Χ.Σ.; ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ
Περί ΕΝ.Φ.Ι.Α. και Τ.Χ.Σ. ο λόγος: ΕΝΦΙ-ΑΛΩΣΗ !
ΓΙΑΤΙ ΤΟ Τ.Χ.Σ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ 100δις ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΠΕΥΔΕΙ ΝΑ…ΑΥΤΟΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ;
Η ΚΑΖΑΡΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ Τ.Χ.Σ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ!!!
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ, ΤΟ ΜΕΡΜΗΓΚΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΑΠΟ Τ” ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΤΡΩΕΙ…
ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ 100δις ΓΙΑ ΤΟ Τ.Χ.Σ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 100 ΔΙΣ ΣΤΟ ΤΧΣ ΣΤΙΣ 15 ΜΑΪΟΥ 2014. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ.
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΤΧΣ – ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΕΤΕ: Στο 84,376% το ποσοστό του ΤΧΣ. ΩΡΑΙΑ! ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΟΛΑ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ!
ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΥΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 600δις, ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ Τ.Χ.Σ. ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ.ΟΙΚ. !
Τ.Χ.Σ. Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΧΤΥΠΑ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ! ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΟΜΒΑ! Η Ε.Ε., ΤΟ Δ.Ν.Τ., Η Ε.Κ.Τ. ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΞΩΔΙΚΟ!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΚΑΝΟ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟ Τ.Χ.Σ.
ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ Τ.Χ.Σ.! ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΤΩΝ, ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΑΕΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ; ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ! Τ.Χ.Σ. ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ Rothschild ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
…………………………………………………………….
Χρήστος Μπαλαντίνας ΤΟ Τ.Χ.Σ ΕΧΕΙ ΤΙΣ 4 ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ……
ΤΟ Τ.Χ.Σ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ 33ΔΙΣ…….
ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ 2 ΕΞΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ 2ΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ Τ.Χ.Σ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΕΧΘΗΚΕ……
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟ Τ.Χ.Σ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ……
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ…..
ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΙΔΙΑ ΜΗΝΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ……
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Τ.Χ.Σ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΑΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΟΥΤΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΕΚΡΕΜΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ……..
ΤΡΑ ΛΑ ΛΑ ΛΑ ΤΡΑ ΛΑ ΛΑ ΛΑ ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΣΠΟΡΑ ΚΙΣΑΚΙΑ ΞΕΡΕΤΕ……;;;;;;
ΤΡΑ ΛΑ ΛΑ ΤΡΑ ΛΑ ΛΑ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ…….
ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΛΙΓΥΖΑΤΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΛΙΠΟΤΑΚΤΗ…..ΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΜΗΝΥΤΗΡΙΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Τ.Χ.Σ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ !
Γιάννης Καλογερόπουλος ΑΥΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΑΦΙΟΥ ΤΟΥΣ……….!!!!!!!…………….  ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ…….!!!!!!!!!………………..
[ International Bill of Exchange (IBOE) No 2012 - 1000 - SLW - 0010 -0524 / UCC DOCUMENT, Nos 2000422643063 ]
10351302_10203227942532956_2998106535133491221_n
10636082_740185209385057_959502840704881484_n


http://alfeiospotamos.gr/?p=10382

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ

10557469_1560839980816860_4789947259946756366_n 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ
….για να σας μεταφέρω συγκεκριμένες και αποδεδειγμένες πληροφορίες, βάσει εγγράφων, υπουργείων, δικαστηρίων και να σας ζητήσω με την σειρά μου, αυτή την αποδεδειγμένη γνώση που αποκτάτε, να την μεταφέρετε και να την μεταλαμπαδεύσετε στον κάθε Έλληνα, στον κάθε Συνέλληνα, στον φίλο σας, στον αδερφό σας, στα παιδιά σας, στους γονείς σας, γιατί όλοι πρέπει να μάθουμε τι έχει συμβεί και τι δυνατότητες έχουμε, τι γεγονότα είναι υπέρ ημών, ποιοι έχουν δημιουργήσει αυτά τα γεγονότα που είναι προς όφελος μας, τι μας έχουν δώσει και τι δύναμη έχουν αυτά που μας έχουν δώσει.
Οι δύο προηγούμενοι συνομιλητές μου ανέφεραν τουλάχιστον είκοσι φορές την λέξη «ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ» και «ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ». Είναι δύο λέξεις, τις οποίες, κάθε Έλληνας θα πρέπει να κατανοήσει, τι ακριβώς σημαίνουν. Και οι δύο λέξεις αυτές έχουν τεράστια σημασία, αλλά πρωτίστως, δηλώνουν υποχρέωση και όχι δικαίωμα. Προσέξτε καλά το τι σας λέω! Και η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ και η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ δηλώνουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ! Τι σημαίνει αυτό;
ΟΙ ΦΟΡΟΙ
Θα προσπαθήσω να σας το εξήγησω πολύ απλά, κάνοντας σας την πιο απλή ερώτηση. Από πού απορρέει η υποχρέωση σας να πληρώνετε φόρους και γιατί αν δεν τους πληρώνεις, σε κλείνουν φυλακή; Αν δεν πληρώνεις την τράπεζα, μπορεί να σου πάρουν τα περιουσιακά σου στοιχεία, αλλά δεν σε κλείνουν φυλακή. Αν δεν πληρώνεις όμως, τους φόρους σου, σε κλείνουν φυλακή. Οπότε, από πού απορρέει ότι πρέπει να πάμε φυλακή, γιατί δεν πληρώνουμε τους φόρους;
Θα προσπαθήσω να το απαντήσω, αφού σας δώσω όμως κι ένα άλλο παράδειγμα, το οποίο το γνωρίζετε.
Ο ΣΤΡΑΤΟΣ
Στο στρατό, από τον οποίο περνούν όλοι οι άντρες, πλην ελαχίστων που το παίζουν κι Έλληνες, μάθαμε ότι ειδικά σε καιρό πολέμου, αν κάποιος λιποτακτήσει, η ποινή είναι θάνατος! Η ποινή είναι θάνατος και δεν καταργείται ποτέ, σε κανένα Σύνταγμα και ισχύει και στην Ελλάδα. Η ποινή του λιποτάκτη είναι θάνατος, γιατί είναι ποινή για εσχάτη προδοσία. Γιατί όμως είναι εσχάτη προδοσία, η εγκατάλειψη της φύλαξης της πατρίδος και η λιποταξία; Πάλι θα σας το πω με ένα πολύ απλό παράδειγμα που το ξέρετε και μην θεωρείτε, ότι με αυτά που λέμε, είμαστε εκτός θέματος! Είμαστε ακριβώς στο θέμα! Λίγο πολύ γνωρίζετε όλοι, ότι στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, υπάρχουν γύρω στις 200 πρεσβείες. Σε καμία πρεσβεία άλλης χώρας δεν μπορεί να εισβάλλει κανένας, ούτε η Ελληνική Αστυνομία! Γιατί; Ακούστε γιατί, για να καταλάβετε, ποια είναι η υποχρέωση μας. Διότι η χώρα μας, έχει παραιτηθεί της κυριαρχίας, επί του εδάφους που βρίσκεται η πρεσβεία, ενώ είναι εθνικό περιουσιακό στοιχείο. Αυτομάτως, συνταγματικά, χάνουμε κάποια δικαιώματα στο έδαφος της πρεσβείας το οποίο μπορεί να είναι 200 ή 500 τμ ή 2-3 στρέμματα.
Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
Το κάναμε για διπλωματικούς λόγους και ισχύει αντίστοιχα το ίδιο και η χώρα, στην οποία παραχωρήσαμε την κυριαρχία του εδάφους, μέσα στο εθνικό της έδαφος, παραιτήθηκε κι αυτή της κυριαρχίας του εδάφους που φτιάξαμε εμείς, την δική μας την πρεσβεία. Είναι κατανοητό κι έτσι έπρεπε να γίνει.
Το παράδειγμα, όμως, εστιάζει αλλού. Τι σημαίνει ότι δεν μπορεί να μπει στην ξένη πρεσβεία ο αστυνομικός; Σημαίνει ότι δεν μπορεί να μπει ούτε ο Έλληνας αξιωματικός, ούτε ο λιμενικός. Μήπως δεν μπορεί να μπει ούτε ο Έλληνας δικαστής μέσα; Ξέρετε να μας απαντήσετε κύριε συνήγορε; Γνωρίζετε αν μπορεί να μπει στην πρεσβεία, Έλληνας δικαστής, ή θεωρείται ξένο έδαφος και δεν μπορεί ούτε Έλληνας δικαστής να μπει; Δυστυχώς, δεν μπορεί! Έχει τεράστια σημασία να καταλάβετε ένα πράγμα: Η ίδια μας η Εθνική περιουσία –την οποία λένε ότι κάθε μέρα την πωλούν, τι πωλούν τα κοπρόσκυλα- έρχεται ως κληρονομούμενη σε εμάς. Η Εθνικής μας περιουσία δεν έχει συμβόλαια! Αλλιώς, να μας δείξουν ένα συμβόλαιο για μια πλατεία, για ένα δρόμο, για ένα βουνό, για μια παραλία, ή για μια θάλασσα. Σας ξαναλέω, η Εθνική περιουσία δεν έχει συμβόλαια και έρχεται κληρονομούμενη προς φύλαξη –δηλαδή, υποχρέωση- όχι στους πολίτες, ούτε στους υπηκόους, αλλά στους ιθαγενείς. Η πατρίδα μας, όλη η Εθνική μας περιουσία, η οποία είναι το υπέδαφος, ο υποθαλάσσιος χώρος, οι θάλασσες μας, η στεριά μας, τα βουνά μας, οι κάμποι, τα ποτάμια μας, οι πόλεις, οι πλατείες, οι δρόμοι, οι παραλίες, ο εναέριος χώρος, δεν έχουν συμβόλαια. Όλη αυτή η περιουσία, μας έρχεται κληρονομούμενη με την υποχρέωση να την φυλάξουμε! Εάν εγκαταλείψουμε την φύλαξη της Εθνικής μας περιουσίας, της πατρίδος μας, εν καιρώ πολέμου και λιποτακτήσουμε, είναι εσχάτη προδοσία και η ποινή είναι θάνατος. Αν δεν πληρώσουμε τους φόρους, εν καιρώ ειρήνης, είναι πάλι προδοσία για την πατρίδα, γιατί ο λόγος που πληρώνουμε τους φόρους είναι να συντηρήσουμε την ίδια μας την πατρίδα, για να μην χρειαστεί να πουλήσουμε κομμάτι της ή να το κατασχέσουμε. Χρειάζονται έξοδα για να συντηρηθεί η πατρίδα μας.
Αφού καταλάβουμε αυτό, θα καταλάβουμε το πρώτο και το σοβαρότερο: ότι ο Έλληνας Ιθαγενής, -όχι πολίτης, όχι υπήκοος, όχι κομματάρχης, όχι μουσουλμάνος, αλλά Ιθαγενής- κληρονομεί την Κυριαρχία επί της Εθνικής Περιουσίας και δεν μπορεί να την απεμπολήσει, δεν μπορεί να παραιτηθεί, δεν προβλέπεται! Άρα, από αυτή την Κυριαρχία απορρέουν υποχρεώσεις!
Θυμηθείτε, ότι στο μνημόνιο το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο, μπήκε ένας όρος: Μόνο Έλληνας Ιθαγενής μπορεί να ξεχρεώσει την κάθε δανειακή σύμβαση. Γιατί Ιθαγενής; Γιατί κανείς Έλληνας Ιθαγενής, ενώ οι κυβέρνηση-διαχειριστές έκαναν ότι παραιτήθηκαν, απεμπόλησαν δηλαδή, την Εθνική Κυριαρχία επί της Εθνικής μας περιουσίας, εμείς δεν δικαιούμαστε, ούτε να το σκεφτούμε, γιατί εμείς δεν την απεμπολήσαμε ποτέ και εμείς δεν μπορούμε ακόμα κι αν θέλουμε να το κάνουμε! Την είχαμε, την έχουμε και θα την έχουμε. Να μην σας κοροιδέψει ξανά κανένας!
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ
Άρα, έχουμε την υποχρέωση να διαφυλάξουμε την πατρίδα ακέραιη και να την παραδώσουμε ακέραιη στους επόμενους, στους επιγόνους, όπως έχουμε την κυριαρχία σε κάθε περιουσιακό στοιχείο. Όταν ξανακούσετε ότι κάποιος πουλάει κάτι για λογαριασμό της Ελλάδος, πρώτον να ξέρετε ότι είναι ψέματα, γιατί δεν έχει συμβόλαια να πουλήσει, εκτός αν κάποιος μου πει ότι εγώ μπορώ να του πουλήσω το σπίτι του ή το μαγαζί του, ή το ξενοδοχείο του, ή το χωράφι του χωρίς να έχω συμβόλαια. Δεν μπορούν να πουλήσουν! Δεν υπάρχουν συμβόλαια κι από την στιγμή που δεν υπάρχουν, η Εθνική περιουσία δεν πουλιέται. Δεύτερον, η κυριαρχία κάθε εθνικού στοιχείου, είτε είναι ακίνητο, είτε είναι ο βυθός της θάλασσας, είτε είναι μετρητά στην τράπεζα, αλλά είναι περιουσιακό εθνικό στοιχείο, είναι όλων μας και σε κάθε ένα από αυτά, επειδή έχουμε την κυριαρχία, έχουμε και την υποχρέωση να το φυλάξουμε, αλλά πρωτίστως, για να φυλάξουμε την πατρίδα και αν είναι χρήμα, πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε για να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας. Αν δεν το κάνουμε, ενώ το έχουμε, είναι εσχάτη προδοσία και η ποινή είναι θάνατος!
Ο Αρτέμης ο Σώρρας την ώρα που πήρε στα χέρια του το όπλο αυτό, που εκ της υποχρέωσης του να ελευθερώσει την πατρίδα του, το είχε και μπορούσε να το χρησιμοποιήσει, ήταν υποχρεωμένος να το κάνει! Ό,τι άλλο ακούσετε, είναι κουταμάρες στο τετράγωνο. Όπως κι ο καθένας από εμάς, αν του ερχόταν ένα τέτοιο όπλο, μιας τέτοιας αξίας, που θα μπορούσε να απελευθερώσει την χώρα, έπρεπε πρώτα από όλα, από την υποχρέωση μας, να διαφυλάξουμε την Ελλάδα ακέραιη και να την παραδώσουμε στους επιγόνους ακέραιη και να πολεμήσουμε με αυτό το όπλο και να την απελευθερώσουμε!
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Αυτός εκπλήρωνε τον όρο: «Έλληνας Ιθαγενής μόνο μπορεί να ελευθερώσει την Ελλάδα από τις δανειακές της υποχρεώσεις» και έκανε το αυτονόητο. Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε, δεν μας είπε ότι είναι ο πλούσιος, δεν μας είπε ότι μας κάνει χάρη, δεν μας είπε ότι είναι ευεργέτης. Είπε ότι «έχω Αποστολή»! Κάποιοι φαντάζονταν διάφορα, ακούγοντας ότι έχει αποστολή! Ο καθένας μας έχει την αποστολή, είτε μας το είπαν, είτε δεν το καταλάβαμε, είτε δεν το συνειδητοποιήσαμε, όλοι μας έχουμε την αποστολή. Έχουμε την υποχρέωση. Η αποστολή είναι από την ώρα που γεννιόμαστε! Έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε την Ελλάδα ακέραιη. Ακούσαμε την Μπενάκη, η οποία είναι θεία του Σαμαρά, ή ξαδέρφη…δεν θυμάμαι ακριβώς. Είναι της ίδιας γενιάς, γιατί η Πηνελόπη Δέλτα –«Δέλτα» είναι το επώνυμο του άντρα της- η γιαγιά του Σαμαρά, είναι από το γένος Μπενάκη. Όπως και ο Σαμαράς είναι πρώτα ξαδέρφια με τον Γερουλάνο του ΠΑΣΟΚ, για να το ξέρετε κι αυτό! Είπε λοιπόν, η Μπενάκη στον Παπούλια ότι θα μειωθεί η Εθνική Κυριαρχία. Το ακούσαμε όλοι, άλλος κατάλαβε περισσότερα, άλλος ήξερε λιγότερα και κατάλαβε λιγότερα. Ακούσαμε το 2010 τον Γεώργιο Παπανδρέου ότι θα μειωθεί η Εθνική μας Κυριαρχία. Γιατί μιλούσαν όλοι για την Εθνική Κυριαρχία; Γιατί μας την τόνιζαν και γιατί μπήκε όρος από τους δανειστές που εξαναγκάστηκαν να τον βάλουν ότι μόνο ο Ιθαγενής Έλληνας μπορεί να ξεχρεώσει τα λεφτά; Διότι, δεν μπορεί να παραιτηθεί της κυριαρχίας. Ενώ, ο πρόεδρος της Βουλής είναι ανώτερος από τον πρωθυπουργό και να μην σας εξαπατήσει κανείς, γιατί αν δεν υπογράψει ό,τι ψηφίζεται μέσα στην βουλή, δεν μπορεί να εκτελεστεί. Ο πρόεδρος της Βουλής μπορεί να συγκαλέσει την Βουλή και να καταργήσει τον Πρωθυπουργό. Είναι ανώτερος θεσμικά. Ο Πρωθυπουργός δεν κάνει ό, τι θέλει, αλλά ο Πρόεδρος της Βουλής μπορεί. Αυτός, ο προδότης δήλωσε αναρμόδιος και έχουμε την απάντηση του, όπως προδότες και τώρα καταλαβαίνετε το γιατί, είναι και οι δικαστές, ειδικά οι Ανώτατοι δικαστές κι ιδιαίτερα ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Κι όλοι τώρα, καταλαβαίνετε με αυτή την μικρή ανάλυση που σας έκανα, ότι βάσει της Ιθαγένειας και του τίτλου της Ιθαγένειας πηγάζει η Κυριαρχία επί της Εθνικής περιουσίας, την οποία, δεν μπορεί να απεμπολήσει κανένας, δεν μπορεί να αρνηθεί, δεν δικαιούται και δεν προβλέπεται να παραιτηθεί! Άρα, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που είναι ενήμεροι για τα χρηματοοικονομικά εργαλεία που έχουν κατατεθεί υπέρ των Κυρίαρχων Ελλήνων, δηλαδή όλων εμάς…..προσέξτε, τι κάνει ο Σώρρας! Τα κατέθεσε σε λογαριασμό Κληρονομικού Δικαίου, δηλαδή, τα έκανε εξ’αδιαιρέτου Εθνικό Περιουσιακό Στοιχείο των Κυριάρχων Ελλήνων! Δεν είναι του Σώρρα τα λεφτά, είναι δικά μας ακριβώς δύο χρόνια και ένα μήνα και ο λογαριασμός είναι ανοιγμένος στο όνομα της Κυρίαρχης Ελληνικής Δημοκρατίας. Προσέξτε τους όρους «Κυρίαρχης Ελληνικής Δημοκρατίας» όχι του κράτους, του Υπουργείου Οικονομικών, της Κυβέρνησης, αλλά των Κυρίαρχων Ιθαγενών, δηλαδή όλων εμάς. Τα λεφτά είναι δικά μας, κύριοι και για να μην μας βάλουν χέρι οι δανειστές, που η κυβέρνηση παραιτήθηκε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα των εθνικών περιουσιακών στοιχείων, ψευδώς βέβαια, ήρθε ο Σώρρας και μας τα κλείδωσε ατομικά. Έβαλε και κηδεμόνα στον λογαριασμό κι ένα όρο απαράβατο: «για να τα πάρετε εσείς που είναι στο όνομα σας Έλληνες και για να ξεχρεώσετε την Ελλάδα –όχι ο Σώρρας, αλλά εμείς έχουμε τα λεφτά και εμείς θα ξεχρεώσουμε την Ελλάδα- Υποχρεωτικά όμως, θα της τα δανείσουμε με ένα προς ένα και άτοκα. Εμείς θα δανείσουμε στην Ελλάδα για να ξεχρεωθεί, γιατί τα λεφτά είναι στο όνομα μας. Για να προστατευτούν όμως και να μην τα ακουμπήσουν οι δανειστές και μας τα πάρουν ως εθνικό περουσιακό στοιχείο, αφού είναι πλέον στο όνομα μας, εδώ και δύο χρόνια, κλειδώνεται αυτό νομικά με υποχρεωτική σύμβαση δανεισμού. Είναι πολύ απλό να το καταλάβουμε, γιατί είναι έτσι νομικά κι είναι κι έτσι ο λογαριασμός που ανήκει σε όλους εμάς που είμαστε Κυρίαρχοι και δεν μπορούμε να παραιτηθούμε της Κυριαρχίας για να λύσουμε τα προβλήματα της πατρίδας, να την απελευθερώσουμε και να την παραδώσουμε ακέραιη στους επόμενους.
Αυτό είναι η αρχή και το τέλος και θα ήθελα να το συγκρατήσετε και πάνω σε αυτό να ασχοληθείτε, να δείτε αν σας λείπει κάποια πληροφορία και να την συμπληρώσετε. Ο βουλευτάκος που έρχεται, δεν είναι πιο πάνω από εσάς, για αυτό και αναγκάστηκαν και του έκαναν ασυλία. Εσείς είσαστε ο Κυρίαρχος, ο Ιθαγενής κι όχι απλά πολίτης.
ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠ’ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ
Πρέπει να το καταλάβετε ότι είσαστε πιο πάνω από τον βουλευτή και θα πρέπει ιεραρχικά να σας υπακούσει. Είσαστε ο εντολέας του! Γι’αυτό και η αρχή είναι ο δήμος, ο λαός δηλαδή. Εσείς δίνετε την εντολή στον βουλευτή να σας εκπροσωπήσει. Αυτό έχει τεράστια σημασία. Θα έχετε ακούσει λίγο-πολύ σχετικά με τους δήμους. Υπάρχει έγκριση για την Ελλάδα και την Κύπρο για 2 τρις 300 δισεκατομμύρια και η εγγυοδότηση για να κατέβουν τα χρήματα – γιατί είναι από λογαριασμούς κληρονομικού δικαίου- την κάνει ο Αρτέμης ο Σώρρας, ως φυσικό πρόσωπο, ο οποίος έχει και την έγκριση. Πάλι αυτός, ως φυσικό πρόσωπο, παίρνει την εντολή από το δήμο για να κάνει την χρηματοδότηση με δικές του εγγυήσεις και να αναλάβει και την υποχρέωση να τα γυρίσει πίσω. Άρα, ο κάθε δήμαρχος υποχρεούται να κάνει το αυτονόητο, ως αιρετός εκλεγμένος του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου του δήμου, επικεφαλής και να δώσει την εντολή. Ο δήμαρχος δίνει την εντολή και ο δήμαρχος βάζει στον Σώρρα 51 όρους. Ο δήμαρχος και ο δήμος δεν μπορεί να δεχτεί όρους. Το δημόσιο, εμείς δηλαδή, γιατί εμάς εκπροσωπεί ο δήμαρχος, οι Κυριάρχοι, δηλαδή πάλι εμείς δεν μπορούμε να δεχτούμε όρους. Ο δήμαρχος που μας εκπροσωπεί δίνει μόνο την εντολή και δεν δέχεται όρους. Αν ο δήμαρχος σας πει ο,τιδήποτε άλλο, σας λέει ψέματα και σας παραπλανεί. Ο δήμαρχος δίνει την εντολή και ο Σώρρας είναι υποχρεωμένος, ως θεματοφύλακας του δήμου, να εκτελέσει ό,τι του λέει ο δήμαρχος.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ 1/11/2014
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΕΝΑ ΑΛΕΞΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ Μνημοσυνη

http://alfeiospotamos.gr/?p=10379

ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕ 65.000.000$ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ Παγκ.Τράπεζας ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΣΤΟ BRETTON WOODS. ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ;

10730909_10203878844669084_1689137652074682946_n 
Σωτηριος Ψυχογυιος 1η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ 1944
10406587_10203878845229098_1021061634365459784_n 
2η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ Φ.Ε.Κ. 315/1945, ΑΛΛΑ ΣΤΟ Φ.Ε.Κ. ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΤΟΤΕ ΚΡΑΤΗ ΤΗΝ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 1944 (ΤΩΡΑ ΞΑΝΑΣΚΕΨΟΥ ΤΗΝ 1η φωτογραφια………!!!
10805661_10203878845949116_2769599174915456193_n 
3η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
12772_10203878846229123_6933825483492491997_n 
4η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΕΡΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ , ….ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ …, ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΥΤΟΥ.. ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ…..ΟΛΩΝ!!
………………………………………………….
ΜΠΡΕΤΤΟΝ ΓΟΥΝΤΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ
5η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ…
…………………………………………………………………………..
ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ:Transcript of 1944 Bretton Woods Conference Found at Treasury Unpublished Conference Documents
ΦΕΚ 315/27-12-1945 ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ BRETTON WOODS (ΙΔΡΥΣΗ Δ.Ν.Τ. – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ), B.I.S. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΦΕΚ 315/27/12/1945 BRETTON WOODS, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πότε είπαμε ακυρώθηκε η συμφωνία του Bretton Woods;
ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ… ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟ ΤΟ Bretton Woods ;… Archive content of reform of the international financial system
BRETTON WOODS : Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ… ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ; ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ;
……………………………………………………………………….
Ευάγγελος Ηρακλείδης ΘΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ.!!!
«ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ… ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ»
ΒΙΝΤΕΟ: http://www.youtube.com/watch?v=FJ4MdGbox-0
Ο ΜΕΤΟΧΑΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ-ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ !!!
ͽΙͼ»ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΓΝΩΣΗ-ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ»ͽΙͼ
___ΕΛΛΑΝΙΑ ΒΟΗ___ ΠΗΓΉ: http://energoi-ellhnes.blogspot.gr/
$600ΔΙΣ 3Α+ΟΜΟΛΟΓΑ USA, ΜΕΤΟΧΕΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ, ΣΚΑΝΔΑΛΟ Τ.Χ.Σ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ..!!
ΔΗΜΑΡΧΟΙ… ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν … ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ-ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ:
ΠΗΓΉ: http://alfeiospotamos.gr/?p=8726
………………………………………………………………….
Γιάννης Καλογερόπουλος  ΙΔΡΥΣΗ ΔΝΤ-ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ


 
934798_10204806654032772_4130005970336321924_n

http://alfeiospotamos.gr/?p=10373

Ο μελλοντικός σας εαυτός!


Αν αντιμετωπίζετε μια νέα πρόκληση για την οποία δεν έχετε αποκτήσει ακόμη τις απαραίτητες ικανότητες, φανταστείτε ότι πηγαίνετε στο μέλλον και έλκετε στον εαυτό σας την γνώση που έχει αυτός ο μελλοντικός εαυτός.

Στα προβλήματα φανταστείτε τον εαυτό σας σε πέντε χρόνια από τώρα να θυμάται την σημερινή ημέρα και να βλέπει την ευρύτερη εικόνα.

Στην συνέχεια, συνδεθείτε με αυτόν τον εαυτό του μέλλοντος, γιατί αν δείτε τα πράγματα από αυτήν την οπτική γωνία, θα είναι πολύ πιο απλό ν’ αποφασίσετε τι πρέπει να κάνετε σήμερα.

Ο μελλοντικός σας εαυτός είναι πραγματικός και μόνον ο χρόνος τον χωρίζει από σας.


Μπορεί να σας μιλήσει και να σας βοηθήσει να βρείτε τι πρέπει να κάνετε τώρα, πώς να πάτε εκεί που θέλετε ακόμη πιο γρήγορα.

Τα προβλήματα δημιουργούν ένα σημείο εστίασης της προσοχής.

Χαρακτηρίζονται προβλήματα επειδή δεν έχετε ακόμη την λύση ούτε κι έχει ενεργοποιηθεί ή ωριμάσει εκείνο το μέρος του εαυτού σας που γνωρίζει πως ν’ αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κατάσταση.

Συχνά δημιουργείτε προβλήματα, για να παράγετε νέες μορφές συμπεριφοράς και να έλξετε κάποια μέρη του εαυτού σας.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΨΙΘΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗΣ ΣΑΣ ΚΙ ΑΦΙΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Μπορείτε να έλξετε προς τον εαυτό σας νέες εικόνες του ποιοι θέλετε να είστε, αλλά πρέπει επίσης να είστε πρόθυμοι ν’ αφήσετε να φύγουν από την ζωή

7 Ομόκεντροι Κύκλοι Αυτογνωσίας

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters