Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ενας τεράστιος ωκεανός βρίσκεται στο κέντρο της Γης, λένε οι επιστήμονες

Ένα μικρό ακατέργαστο διαμάντι που βρέθηκε τυχαία στη ρηχή κοίτη ενός ποταμού στη δυτική Βραζιλία και το οποίο προερχόταν από τα έγκατα της Γης, οδήγησε τους επιστήμονες στην εντυπωσιακή εκτίμηση ότι σε βάθος 410 έως 660 χιλιομέτρων υπάρχει μια άγνωστη μέχρι σήμερα
«υγρή ζώνη» με τεράστια αποθέματα υπόγειου νερού, τα οποία μπορεί να είναι τουλάχιστον όσα όλοι μαζί οι ωκεανοί του πλανήτη, αν όχι πολύ περισσότερα!

Ο όγκος αυτός του νερού δεν ρέει, αλλά συγκρατείται εντός των ορυκτών. «Δεν είναι ένας ωκεανός σε στιλ Ιουλίου Βερν, όπου μπορεί να πλέει μια βάρκα», δήλωσε ο καθηγητής γεωχημείας Γράχαμ Πίρσον του καναδικού πανεπιστημίου της Αλμπέρτα, ο οποίος μελέτησε το διαμάντι και τη δημιουργία του σε ένα υγρό περιβάλλον.

Η σχετική δημοσίευση από διεθνή ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής τον Γράχαμ Πίρσον, έγινε στην επιστημονική επιθεώρηση Nature.

Οπως αναφέρει το BBC, ο μήκους μόλις πέντε χιλιοστών και βάρους 0,09 γραμμαρίου πολύτιμος κρύσταλλος εκτιμάται ότι εκτινάχτηκε από βάθος 500 χλμ στην επιφάνεια μέσω κάποιας ηφαιστειακής έκρηξης. «Είναι ένα αρκετά άσχημο διαμάντι. Δείχνει να πήγε στην κόλαση και να επέστρεψε», όπως είπε ο καθηγητής γεωχημείας.

Τα περισσότερα διαμάντια, που χρησιμοποιούνται για τα κοσμήματα, δημιουργούνται σε μικρότερο βάθος περίπου 150- 200 χιλιομέτρων. Αυτά που δημιουργούνται σε μεγάλο βάθος, στη λεγόμενη «ζώνη μετάβασης» του μανδύα κάτω από τον φλοιό, ξεχωρίζουν γιατί είναι πολύ ταλαιπωρημένα στην εμφάνισή τους και έχουν διαφορετική χημική σύσταση.

Η φασματοσκοπική ανάλυση του συγκεκριμένου μικρού διαμαντιού αποκάλυψε στο εσωτερικό του την ύπαρξη ενός σπάνιου ορυκτού, ενός ρινγκουδίτη, μιας μορφής ολιβίνη που σχηματίζεται υπό τρομακτικά υψηλή πίεση στο υπέδαφος και από τον οποίο αποτελείται το μεγαλύτερο μέρος του ανώτερου μανδύα. Κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε δει με τα μάτια του ρινγκουδίτη από τόσο μεγάλο βάθος.

Όμως, το πιο σημαντικό είναι ότι ο εν λόγω ρινγκουδίτης, διαστάσεων μόλις 40 μικρομέτρων (εκατομμυριοστών του μέτρου), περιείχε περίπου 1,5% νερό σε βάρος. «Η αναλογία αυτή δεν ακούγεται μεγάλη, αλλά αν υπολογίσει κανείς τις τεράστιες ποσότητες ρινγκουδίτη, που εκτιμάται ότι υπάρχουν στα μεγάλα βάθη της Γης, τότε η ποσότητα νερού εκεί κάτω πρέπει να είναι ισοδύναμη με το νερό όλων των ωκεανών του πλανήτη», πάνω από ένα δισεκατομμύριο τόνους νερού, δήλωσε ο Καναδός επιστήμονας.

Στη χειρότερη περίπτωση, σύμφωνα με τους επιστήμονες, πρέπει να υπάρχουν τοπικές «οάσεις» νερού στο εσωτερικό της Γης, που από κοινού απαρτίζουν ένα τεράστιο απόθεμα νερού στη περιοχή ακριβώς κάτω από τον φλοιό. Το νερό μπορεί να διαλύεται σε λιωμένο μάγμα, να φθάνει κάτω από τις τεράστιες τεκτονικές πλάκες και να τις εξασθενεί, με συνέπεια να διευκολύνονται οι εκρήξεις των ηφαιστείων.

Ακόμη, η ανακάλυψη δείχνει ότι μεγάλες ποσότητες νερού μπορεί να κρύβονται στο εσωτερικό άλλων βραχωδών πλανητών, όπως του Άρη. Δεν είναι τυχαίο ότι ρινγκουβίτες έχουν βρεθεί σε μετεωρίτες που έπεσαν στη Γη.
Υπάρχουν δύο θεωρίες για την προέλευση του νερού σε τόσο μεγάλο βάθος. Είτε φθάνει εκεί συνεχώς από τον ωκεανό μαζί με τη διαδικασία καταβύθισης των τεκτονικών πλακών, είτε προϋπήρξε από την αρχή δημιουργίας του πλανήτη, ως μέρος των πρωταρχικών υλικών που σχημάτισαν τη Γη.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/12/blog-post_275.html

Τα... πάνω-κάτω ήρθαν στην Ευρώπη -ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ Η ΚΡΙΣΗ-ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ

Με την πολιτική κατάσταση να “θερμαίνεται” στον παγωμένο σουηδικό χειμώνα, δεν μπορούμε παρά να αποκτήσουμε την αίσθηση ότι η Ευρώπη κάνει μια στροφή.
Ο Βορράς γίνεται Νότος;

Προειδοποιήσαμε πριν από λίγες ημέρες ότι η σουηδική κυβέρνηση βρισκόταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Και έτσι αποδείχθηκε (ότι ήταν). Ο Σουηδός πρωθυπουργός Stefn Lofven ανακοίνωσε χθες πρόωρες εκλογές για τις 22 Μαρτίου 2015, καθώς το σουηδικό κοινοβούλιο αρνήθηκε να υποστηρίξει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης και αντ αυτού, ψήφισε υπέρ του προϋπολογισμού της αντιπολίτευσης. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους Σουηδούς Δημοκράτες, οι οποίοι είναι γνωστοί διαμορφωτές στην τωρινή Βουλή. Μια τέτοια πολιτική αναταραχή είναι ξένη προς την συνήθως ήρεμη σουηδική πολιτική σκηνή και ταιριάζει περισσότερο στα τεκταινόμενα στις χώρες της ευρωζώνης που συναντούν δυσκολίες και δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε έναν προϋπολογισμό λιτότητας στο μέσον μιας σοβαρής οικονομικής κρίσης.

Ομοίως, στην αρχή του έτους, η κυβέρνηση συνασπισμού της Δανίας αποδυναμώθηκε από την αποχώρηση του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος (SF), το οποίο δεν συμφωνούσε με την πώληση μέρους της κρατικής ενεργειακής εταιρείας Dong, στην Goldman Sachs. Ωστόσο, το κόμμα δήλωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Η κίνηση υποχρέωσε την πρωθυπουργό Helle Thorning-Schmidt στον έβδομο ανασχηματισμό από την ημέρα που ανέλαβε τη θέση, τον Οκτώβριο του 2011. Οι επόμενες εκλογές είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο του 2015, και δεν θα εκπλαγούμε εάν δούμε το Λαϊκό Κόμμα της Δανίας να γίνει ένας αποτελεσματικός powerbroker -παρόμοιος με το SD στη Σουηδία- ιδιαίτερα από τη στιγμή που έγιναν το μεγαλύτερο κόμμα στις ευρωπαϊκές εκλογές φέτος.

Έχουμε επίσης επισημάνει αρκετές φορές ότι η φιλανδική οικονομία αντιμετωπίζει δυσκολίες και εμφανίζει κάποια από τα χειρότερα επίπεδα ανάπτυξης στην ΕΕ. Ενώ σταθεροποιείται τώρα, δυσκολεύεται να βρει νέους μοχλούς οικονομικής ανάπτυξης μετά από την πτώση της Nokia, του τεχνολογικού κλάδου ευρύτερα και της βιομηχανίας χαρτιού. Η μακροπρόθεσμη οικονομική δυσπραγία είναι εκπληκτική σε μια χώρα που συνεχώς κατατάσσεται στις υψηλές θέσεις σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα (4η παγκοσμίως σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ) και της ευκολίας του επιχειρείν (9η παγκοσμίως σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα).

Ο Νότος γίνεται Βορράς;

Στο γ΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, δύο από τις πιο ισχυρά αναπτυσσόμενες οικονομίες στην ευρωζώνη, ήταν η Ισπανία και η Ελλάδα. Ενώ χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, και το Βέλγιο μόλις και μετά βίας εμφάνισαν θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τα δύο περιφερειακά κράτη κατέγραψαν ισχυρή ανάπτυξη.

Στη διάρκεια του έτους, έχουμε επίσης δει αρκετές περιφερειακές χώρες να δανείζονται σε χαμηλά ιστορικά επίπεδα, μεταξύ των οποίων η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Η συζήτηση σχετικά με την συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ (ΤΤΙΡ) έχει εκθέσει κάποια ασυνήθιστα ρήγματα. Με χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ιταλία να πιέζουν έντονα για τη συμφωνία και να μιλούν με όρους ελεύθερου εμπορίου, η Γερμανία και η ΓΑλλία έχουν εγείρει ανησυχίες και υιοθετούν μια πιο προστατευτική στάση.

Αν και το σκεφτόμαστε, εξακολουθούμε να έχουμε μια διαφαινόμενη οικονομική και πολιτική κρίση στην Ελλάδα, οικονομική δυσπραγία στην Πορτογαλία και στην Ιταλία και άνοδος πολλών λαϊκιστικών κομμάτων. Ίσως, αντί να αλλάζει ο Βορράς με το Νότο, όλη η Ευρώπη να γίνεται πιο Νότια…--

Πηγή:www.capital.gr
https://www.blogger.com/home?pli=1 

Ένα «φράγμα» στην εισβολή ξένων όρων στη Γλώσσα μας!

Ένα «φράγμα» στην εισβολή ξένων όρων στη Γλώσσα μας!
Είναι γνωστό ότι η Ελληνική Γλώσσα είναι η μητέρα όλων των ευρωπαϊκών γλωσσών και όχι μόνον. Και δεν είναι μόνη αυτή η προσφορά της στη δημιουργία των γλωσσών αυτών. Συνεχίζει και σήμερα να είναι πηγή έμπνευσης για δημιουργία νέων λέξεων, γιατί η ελληνική γλώσσα είναι αέναος πηγή δημιουργίας νέων επιστημονικών όρων.

Η Γαλλίδα Ακαδημαϊκός Ζακλίν ντε Ρομιγύ, από την πολυετή ενασχόλησή της με την αρχαία ελληνική γραμματεία, είχε διπιστώσει το πόσο οι ξένοι καταφεύγουν στο αστείρευτο ελληνικό «γλωσσικό ύδωρ» και γράφει: «Ανατρέχουν στα ελληνικά για να ονομάσουν τις σύγχρονες ανακαλύψεις και εφευρέσεις (από την αθανασία ως τον μεταβολισμό), χωρίς να αναφέρουμε τους πυραύλους ή τους μεγάλους επιστημονικούς στόχους που ονομάζονται «Αριάδνη» ή «Ερμής» κλπ.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, υπάρχει κάποιος άλλος κίνδυνος για τη γλώσσα. Είναι ο κίνδυνος από την εισδοχή ξένων όρων στη ζωή, όπως σουπερμάρκετ, πάρκινγκ, φαστ – φουντ, κλπ. Είναι και αυτή μια κερκόπορτα για να αλωθεί η γλώσσα μας παρά τον μεγάλο πλούτο που την διακρίνει. Γιατί υπάρχουν και άλλες κερκόπορτες που παραμονεύουν (καιροφυλακτούν), όπως τα γνωστά γκρήκλις, κ.α.

Γι’ αυτό, πριν από 25 σχεδόν χρόνια κάποιοι Έλληνες, που κατάλαβαν τον κίνδυνο αυτόν, αποφάσισαν να ιδρύσουν μια Εταιρεία, που στόχο θα έχει την με κάθε τρόπο προστασία της Ελληνικής Γλώσσας από τέτοιους κινδύνους, όπως γίνεται σε άλλα κράτη, που υπάρχουν παρόμοιες Εταιρείες ή Οργανισμοί.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας δήλωσε: Αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα συλλογικό όργανο, ώστε να προωθούμε τη νέα ορολογία, να προλάβουμε πριν έρθουν οι ξένοι όροι, πριν αλλοιωθεί η Ελληνική Γλώσσα. Η κερκόπορτα για την άλωση της γλώσσας είναι η ορολογία. Πρέπει να την σώσουμε, να αντισταθούμε. Είναι, πιστεύω, ο μοναδικός τρόπος. Η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα της Ευρώπης που προστατεύει τη γλώσσα της…

Το εθνικό έργο της Ελληνικής Εταιρείας Ορολογίας είναι σημαντικότατο και εθνικό. Οι επιστήμονες της Ε.Ε.Ο. εργάζονται πυρετωδώς, μεταφράζοντας ξένους όρους που χρησιμοποιούμε καθημερινά στα Ελληνικά.

Σκοπός τους να καταφέρουν να αναπτύξουν και να διαδώσουν τις ελληνικές εκδοχές όσων όρων έρχονται και εισβάλουν με ορμή στο καθημερινό μας λεξιλόγιο και να αλώσουν την ελληνική. Ένα δείγμα του έργου τους φαίνεται μέσα από μερικά παραδείγματα σημαντικών ξένων όρων, αντίστοιχοι των οποίων υπάρχουν πλέον στα Ελληνικά.

Χούλιγκαν = αθλοβάνδαλος,

μπάσκετ = καλαθόσφαιρα,

στούντιο = εργαστήριο,

μόνιτορ = μηνύτορας -παρακολουθητήρας,

σουπερμάρκετ = υπεραγορά,

φαξ = τηλεομοιοτυπία,

γκλάμουρους = εκθαμβωτικός,

CD = σύμπυκνος – σύμπακτος δίσκος,

κομπιούτερ = ηλεκτρονικός υπολογιστής,

φορμάρισμα = μορφοτυποποίηση,

τσιπ = πλίνθιο (τουβλάκι),

κέρσορας = δρομέας,

φαστ – φουντ = ταχυφαγείον,

κοκτέιλ = ανάμειγμα,

σόου = παράσταση,

πάρκινγκ = στάθμευση,

ντεκορατέρ = διακοσμητής,

σπόνσορας = χορηγός,

ντεκολτέ = εξώστηθο,

γκράφιτι = τοιχογραφή,

μπούμεραγκ = αυτεπίστροφον.

Υπάρχουν πολλοί παρόμοιοι όροι ξενόγλωσσοι που μπήκαν στην καθημερινή μας ομιλία.

Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι όροι που είναι στην ελληνική γλώσσα, αλλά αποδίδουν λάθος νόημα. Για παράδειγμα λέμε: κινητό τηλέφωνο. Το τηλέφωνο δεν κινείται μόνο του, αν δεν το μεταφέρει ο άνθρωπος. Γι’ αυτό το ορθό είναι να λέμε: φορητό τηλέφωνο.

Στην εποχή μας αρκετές χώρες, όπως η Γαλλία, βασίζονται κατά πολύ στα επιστημονικά συμπεράσματα των ινστιτούτων ορολογίας, ώστε να προασπίσουν τις εθνικές γλωσσικές καταβολές τους. Έχουν φθάσει μάλιστα σε σημείο να απαγορεύουν, με συγκεκριμένες διατάξεις, την χρήση όρων που, ενώ μπορούν να αποδοθούν στη γλώσσα τους, «χρησιμοποιούνται» στην αλλοδαπή εκδοχή τους.

Η ελληνική γλώσσα βάλλεται καθημερινά από χίλιες δυο πλευρές. Ιδίως, έπειτα από την εμφάνιση των εκατοντάδων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών σε όλη τη χώρα. Χωρίς βέβαια να εξαιρείται και ο Τύπος ημερήσιος και περιοδικός.

Οι βασικοί άξονες που κινείται η ΕΛΕΤΟ είναι δύο. Η δημιουργία νέων όρων που αποδίδουν στην ελληνική έννοιες και λειτουργίες, οι οποίες καταφθάνουν από το εξωτερικό και η διάδοσή τους. Στην ΕΛΕΤΟ μετέχουν κάθε ειδικότητας επιστήμονες. Γλωσσολόγοι, μεταφραστές, διερμηνείς, τεχνικοί επιστήμονες, μαθηματικοί, φιλόλογοι.

Η Εταιρεία έχει να παρουσιάσει σημαντικό έργο σε δύο βασικούς τομείς των «εισηγμένων» επιστημών: της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, διά της εκδόσεως πολίτιμων λεξικών με απόδοση στην ελληνική των χιλιάδων όρων και των δύο επιστημών.

Στις περιόδους εκλογών έρχεται στο προσκήνιο ένα μόνιμο πρόβλημα της γλώσσας μας και συγχρόνως αναδεικνύουν την αμηχανία των δημοσιογράφων, σχολιαστών και πολιτικών απέναντι στους «καινούριους» πολιτικούς όρους που εισβάλλουν στο λεξιλόγιό μας: έξιτ πολ, ντιμπέιτ, γκάλοπ, κλπ., που έγιναν λέξεις του καθημερινού λεξιλογίου μας, αποκαλύπτοντας μια πρωτοφανή ένδεια της πλουσιότερης γλώσσας του κόσμου: της Ελληνικής.

Το φαινόμενο δεν είναι μόνον γλωσσικό. Πρόκειται για μια φυσιολογική εξέλιξη, αφού οι ένοιες που περιγράφονται από ξενικούς όρους δημιουργήθηκαν στο δυτικό ημισφαίριο, εκεί όπου κυριαρχεί ο αμερικανοβρετανικός πολιτισμός και σημειώνεται η τεχνολογική πρόοδος στις μέρες μας.

Μπορεί ο τεχνολογικός αυτός πολιτισμός να «διασπείρει» και να δανείζει όρους προς τον υπόλοιπο κόσμο. Όμως είναι θεμιτή και η άμυνα της κάθε γλώσσας, πολύ περισσότερο της ελληνικής, που επί σειρά αιώνων κυριαρχούσε στον πολιτισμένο κόσμο και κατώρθωνε να ανανεώνεται, δημιουργώντας τους κατάλληλους μηχανισμούς εκσυγχρονισμού της. Το πρόβλημα της ορολογίας είναι ιδιαίτερα ζωτικό για κάθε γλώσσα. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ορολογίας δήλωσε:«Η Κερκόπορτα για την άλωση μιας γλώσσας είναι η ορολογία».

Η ορθότητα της παραπάνω γνώμης αποδεικνύεται καθημερινά από την πληθώρα λέξεων που εισβάλλουν στην ελληνική γλώσσα, αλλοιώνοντας την φυσιογνωμία και το ηχόχρωμά της. Σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες, η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα στην Ευρώπη που προστατεύει τη γλώσσα της.

Η ελληνική γλώσσα κακοποιείται μέρα με τη μέρα από χιλιάδες πλευρές. Εντυπωσιακό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ειδικοί επιστήμονες, ότι η κακοποίηση της γλώσσας μας αυξήθηκε κατακόρυφα με την εμφάνιση της ελεύθερης ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, όταν εκατοντάδες ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί άρχισαν να χρησιμοποιούν τη γλώσσα χωρίς κανέναν έλεγχο. Και το χειρότερο, αναθέτοντάς την να την μιλήσουν άνθρωποι χωρίς την απαιτούμενη παιδεία.

Η γενικότερη έκρηξη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης παρέσυρε και τον γραπτό Τύπο στη δίνη της κακομεταχείρισης της γλώσσας, αφού ο πολλαπλασιασμός των εφημερίδων και η αύξηση του κόστους της παραγωγής είχε ως αποτέλεσμα να ελαττωθεί η προσοχή που δινόταν παλιά στον τρόπο γραφής των κειμένων. Έτσι, οι εφημερίδες από προπύργια της γλώσσας έγιναν αναπαραγωγοί της πιο «εύκολης» εκδοχής της.

Η εισροή ξένων όρων είναι αναπόφευκτη, αφού κάθε μέρα ο παγκόσμιος πολιτισμός παράγει έννοιες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Αποτελεί, όμως, και ανάλογη πρόκληση για την κάθε γλώσσα να αντιδρά με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο στις νέες συνθήκες. Τα ΜΜΕ έχουν τώρα σημαντικότατο ρόλο στην προστασία της γλώσσας μας. Αν δεν γίνει αυτό υπάρχει κίνδυνος κάποια στιγμή οι δημόσιες συζητήσεις (ντιμπέιτ) στις εκλογές να γίνονται στα αγγλογκρέκικα.


Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=57016%3Aena-lfragmar-stin-eisboli-ksenon-oron-sti-glossa-mas&catid=22%3Aellinides-fones&Itemid=199&lang=el#ixzz3L8pDQG5L

Συνάντηση Σαμαρά με τους γονείς του Ν. Ρωμανού τη Δευτέρα. Μιλάμε για απίστευτο θέατρο. Βρωμά η δουλειά άσχημα.



 Μήπως καλύτερα η συνάντηση να γίνει στο γκλαμουράτο κτήμα Νάσιουτζικ? Με τους άνεργους που τους κατέστρεψε τις ζωές πότε θα συναντηθεί ο "ευαίσθητος" Σαμαράς? Tι παραπάνω έχει ο ληστής Ρωμανός από τα παιδιά της Ελλάδος??? Με το γραφείο του Πρωθυπουργού επικοινώνησε σήμερα το μεσημέρι ο δικηγόρος της οικογένειας Ρωμανού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μεταφέροντας το αίτημα των γονέων του να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα τους δεχθεί τη Δευτέρα στις 11 π.μ στο γραφείο του. Zougla.gr Έχουμε ευαίσθητο Πρωθυπουργό! Κατάλαβες;; Μιλάμε για απίστευτο προτεκτοράτο....Oι γονείς του δήθεν αντιεξουσιαστή στο γραφείο του μνημονιακού Πρωθυπουργού!! Προσπαθούν να φτιάξουν ήρωες σε μια χώρα διαλυμένη και πουλημένη γα την μετά ΔΝΤ εποχή.... Το Πολυτεχνείο  "έκατσε" από τις χοληστερίνες...δεν είναι της μόδας... Παίζουν" τον Ρωμανό, γιατί μανούρες δεν μπορούσαν να πιάσουν με εκείνον τον γελοίο τον Μαζιώτη την χόντρη Ρούπα και τον πανίβλακα τον ξηρό!! ;Eτσι σαν "φωτοβολίδα" και μέχρι να αρχίζουν να γελάνε με την υπόθεση "Ρωμανός' θα κάνουν λίγο τις αντραλίτσες τους!! Σε καμιά εβδομάδα θα γελοιοποιηθούν τόσο που και οι ρέγγες θα γελάνε!!.. Παίζουν Ρωμανό και σύντομα όλοι θα αρχίζουν να συνδέουν τον Αλέξη τον Νασιουτζικ το "τυχαίο"? Τον Ρωμανό, το κτήμα, τα βόρεια προάστια, την μαμά "καθηγήτρια" στο ΑΜΠ??? Ο πάππους διευθυντής στους λογοτέχνες??  Δολοφονίες  ληστείες ,το μήλο κάτω από την μηλιά!!!και το κερασάκι τον ρολό τους στην κατοχή..την καταγωγή που κρύβουν..την "απεργία" πείνας την θερμή για "μόρφωση",μετά τις ληστείες και τα καλάσνικωφ,και από την άλλη την διαγραφή των φοιτητών και την περίεργη "σιωπή"'ολων! σήμερα είδαμε πως καθηγητές παροτρύνουν σε διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες τους μαθητές!! δεν έπραξαν το ίδιο για τους φοιτητές!! οι Συριζαίοι είναι με τον Ρωμανό,και τα "δικαιώματα" του, αλλά ήταν μουγκοί για τους "αιωνίους"...κοίτα τα έχουν παίξει και κάνουν μαλακίες!! ! Είναι γεγονός!!! Αυτό όμως είναι το χειρότερο στάδιο...ο βλάκας και τρομαγμένος κλέφτης είναι άκρως επικίνδυνος... 
Ελένη 
perimajestic.blogspot.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/12/blog-post_501.html

Τα μυστικά στη συνθήκη της Λοζάνης

Σε άρθρο-σοκ με τίτλο «Notes on a Turkish Conspiracy» στο Foreign Policy ο Nicholas Danforth υποτηρίζει ότι υπάρχει περίπτωση η Συνθήκη της Λοζάνης του 1923 να περιλαμβάνει μυστική ρήτρα που ορίζει ως τέλος της ισχύος της το 2023 και προβλέπει μία σειρά
γεωπολιτικών ρυθμίσεων που θα προκαλέσουν έκρηξη σε ολόκληρη την περιοχή μας!

Το άρθρο καταγράφει τους ισχυρισμούς κύκλων της Τουρκίας ότι υπάρχουν μυστικά άρθρα που υπέγραψαν Τούρκοι και Βρετανοί διπλωμάτες στην Λοζάνη πριν από έναν περίπου αιώνα και στα οποία αναφέρεται ότι η περιοχή της ελληνικής Δυτικής Θράκης θα επιστρέψει στην Τουρκία, μαζί με περιοχές ου σημερινού Ιράκ, όπως η Μοσούλη!

Ο αρθρογράφος, υπογραμμίζει ότι η Συνθήκη της Λοζάνης δεν γνωρίζει να περιλαμβάνει κανένα μυστικό άρθρο για λήξη της ισχύος της αλλά είναι υπάρχουν πολλοί στην Τουρκία, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και άνθρωποι γύρω από τον Ρ.Τ.Ερντογάν που υποστηρίζουν ότι με τη λήξη της Συνθήκης της Λοζάνης η Τουρκία αποκτά τη δυνατότητα αποκατάστασης των συνόρων τόσο προς τα δυτικά όσο και προς τα νιοτιοανατολικά ανακαταλαμβάνοντας περιοχές όπως η Μοσούλη και η Δυτική Θράκης.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι κάποιοι δημιουργούν αλυτρωτικές βλέψεις στην Τουρκία και ευελπιστούν στην αποκατάσταση του οθωμανικού μεγαλέιου. Εχουν δημιουργήσει ήδη τις βάσεις για την υλοποίηση της παραπάνω εξέλιξης: Τεράστιες ένοπλες δυνάμεις, πολύ καλά εξοπλισμένες, τεράστια πολεμική βιομηχανία, διαλυμένο Ιράκ και μια Ελλάδα που κάθε μέρα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην παρακμή, εθνική και κοινωνική.

Και αυτή η «αποκατάσταση» περνάει πρωτευόντως μέσα από την Ελλάδα. Η οποία, μέσω της πολιτικής της ελίτ και της αδιαφορίας του μεγάλου μέρους των πολιτών της, έχει παραδώσει όλες τις ελπίδες της για επιβίωση στον αμερικανικό και δευτερευόντως στον ευρωπαϊκό παράγοντα…
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/12/blog-post_490.html

Το τέλος των γυαλιών πρεσβυωπίας! Πρέπει να το διαβάσεις

Σαν να μην έφτανε η μυωπία και ο αστιγματισμός που ταλαιπωρούν αδιακρίτως όλες τις ηλικίες, το ανελέητο πέρασμα του χρόνου φέρνει μαζί του και την πρεσβυωπία, αναγκάζοντας τους σαραντάρηδες και τους πενηντάρηδες να φορούν γυαλιά για να μπορούν να διαβάσουν την εφημερίδα τους ή ένα βιβλίο.

Τώρα όμως, οι επιστήμονες υπόσχονται πως τα γυαλιά πρεσβυωπίας θα αποτελούν σύντομα... μουσειακό είδος!
Κατασκεύασαν ένα μικροσκοπικό εμφύτευμα που δεν ξεπερνά σε μέγεθος το κεφάλι μιας καρφίτσας και τοποθετείται εντός του κερατοειδούς. Αυξάνει ελαφρώς την καμπυλότητά του, ώστε το μάτι να μπορεί να εστιάζει φυσιολογικά.
Η τεχνική ονομάζεται Raindrop Corneal Inlay και επινοήθηκε στην Αμερική, όμως οι πρώτες επεμβάσεις πραγματοποιούνται επί του παρόντος σε κλινική του Γουόργουικσαϊρ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 
Η τοποθέτηση του εμφυτεύματος δε διαρκεί περισσότερο από 10 λεπτά και τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα σε σύγκριση με το λέιζερ. Η πρεσβυωπία συχνά διορθώνεται με το λέιζερ, όμως και πάλι η ανάγνωση είναι για πολλούς δύσκολη όταν δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός. Επίσης, το λέιζερ αφαιρεί μέρος του κερατοειδούς ώστε να αλλάξει το σχήμα του, όμως το πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί ξανά όσο ο φακός χάνει σταδιακά την καμπυλότητά του.
Το εμφύτευμα αποτελείται από υδρογέλη, μια ουσία που χρησιμοποιείται επίσης στην κατασκευή φακών επαφής. Η υδρογέλη αποτελείται κατά 80% από νερό κι έτσι δεν επιβαρύνει το μάτι όπως άλλα εμφυτεύματα που τοποθετούνται στον κερατοειδή.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/12/blog-post_738.html

Ο Βουλευτής Μιχελογιαννάκης ξεκινάει απεργία πείνας. Μ,μ, σιγά, 10.000.000 Έλληνες κάνουν χρόνια τώρα. Θα ακολουθήσει ΚΑΙ ο Βενιζέλος

Ο Μιχελογιαννάκης ξεκινάει απεργία πείνας

Απεργία πείνας ξεκινάει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης. 
Η ανακοίνωσή του:
Τούτη την ώρα στη Βουλή συζητιούνται:...

1. Αύξηση έμμεσων και άμεσων φόρων 1,5 δις
2. Μείωση κοινωνικού προϋπολογισμού 1,6 δις
3. Περικοπές στην υγεία 340 εκατομμύρια ευρώ
4. Περικοπές στα Δημόσια Νοσοκομεία 500 εκατομ. Ευρώ
5. Κόβουν τα χρήματα για τους ανασφάλιστους μιας και τα 340 εκατομμύρια τα κάνουν 70 εκατομμύρια
6. Περικοπές στην Παιδεία 300 εκατομμύρια ευρώ
7. Περικοπές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση 60 εκατομμύρια ευρώ
8. Μείωση προγράμματος δημοσίων επενδύσεων 400 εκατομμύρια ευρώ
9. Μείωση Κοινωνικής Ασφάλισης και Περίθαλψης 831 εκατομμύρια ευρώ
10. Δίνουν στον πολιτισμό 37 εκατομμύρια ευρώ
11. Μείωση του φόρου στα νομικά πρόσωπα
12. Απόλυση 190 καθαριστριών μετά από τόσο αγώνα που έχουν κάνει
13. Αφήνουν το Ρωμανό να αργοπεθαίνει
14. Αφήνουν τους Σύριους στο Σύνταγμα οι οποίοι μετρούν ήδη δύο θανάτους
Την ώρα που συζητιούνται και γίνονται όλα αυτά, παρακαλούν την ΤΡΟΙΚΑ να επιστρέψει με:
1. Απόσυρση πρότασης μείωσης κατά 30% της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης
2. Επιβολή φόρου πολυτελείας
3. Αύξηση ΦΠΑ
4. Πάγωμα συντάξεων
5. Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης
6. Κατάργηση ΕΚΑΣ
7. Κατάργηση επικουρικών συντάξεων
8. Τάζουν ιδιωτικοποίηση της Ελληνικής Περιουσίας
Αλλαγές δηλαδή επιζήμιες στην εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ 1,2 και 3
Συζητούν όλα τα παραπάνω, παρακαλούν την ΤΡΟΙΚΑ να δεχθεί αυτά που θα εφαρμόσουν, ώστε να γυρίσει η ΤΡΟΙΚΑ και να συζητήσει μαζί τους την ενισχυτική πιστωτική γραμμή.
Ενισχυτική πιστωτική γραμμή που προϋποθέτει άλλο ένα μνημόνιο , το μνημόνιο συνεννόησης το οποίο είναι πέρα από τα παραπάνω.
Μέσα σ΄αυτό το έγκλημα η Πολιτεία αφήνει ασχολίαστη τη δήλωση Νταβούτογλου για συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της Κύπρου το οποίο σημαίνει ξεπούλημα και μάλιστα το προφυλάσσουν με απαγόρευση διαδηλώσεων.
Αδυνατώ ως Έλληνας πολίτης και όχι ως βουλευτής, να καταλάβω και να συναινέσω στα παραπάνω.
Αποφάσισα λοιπόν για τους παραπάνω λόγους, αλλά και για να ενεργοποιήσω τον κόσμο να κάνει σύνθημα «ΣΠΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ», να ξεκινήσω απεργία πείνας με τους Σύριους.
Γιάννης Μιχελογιαννάκης
Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/12/10000000.html

Η μεγαλύτερη απάτη των τελευταίων 300 ετών… Γιατι εμείς δε γνωρίζουμε τίποτε; Πως μπορούμε να αντισταθούμε;

Ο Αριστοτέλης είχε πει χιλιάδες χρόνια πριν, ότι θα ήταν καταστροφικό αν κάποτε το ίδιο το χρήμα μετατρέπονταν σε εμπόρευμα....

Η κατασκευή του χρήματος είναι μια πάρα πολύ φθηνή εργασία, αφού για να εκδόσουμε ένα χαρτονόμισμα των 500 ευρώ, αρκεί μόνο λίγο
χαρτί, λίγο μελάνι (αξίας μερικών δεκάρων) και ο κατάλληλος εξοπλισμός (το κόστος του οποίου για οποιαδήποτε χώρα είναι μηδαμινό). Ενώ λοιπόν όλες οι εμπορικές, κατασκευαστικές και λοιπές επιχειρήσεις δουλεύουν με περιθώρια κέρδους της τάξης του 3~10%, μια επιχείρηση κατασκευής χρήματος θα είχε διαστημικά περιθώρια κέρδους. Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα ο έμπορος του χρήματος να αποκτήσει τεράστια οικονομική δύναμη και μοιραία κάποια στιγμή να επικρατήσει οικονομικά πάνω σε όλους τους τομείς της αγοράς.

Προφανώς αυτοί που συνέταξαν το πρώτο σύνταγμα των Η.Π.Α. είχαν αντιληφθεί τα λόγια του, και για το λόγο αυτό το πρώτο άρθρο του συντάγματος των Η.Π.Α. γράφει με μαγάλα γράμματα:
"Το κονγκρέσο θα έχει την εξουσία να εκδίδει νόμισμα και να καθορίζει την αξία του".
Δηλαδή ότι το κράτος θα εκδίδει και θα διαθέτει το απαραίτητο χρήμα για τη λειτουργία της οικονομίας.


Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Το παραπάνω άρθρο του συντάγματος σήμερα στις Η.Π.Α. δεν τηρείται. Η FED, η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, είναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Αυτό έχει σαν συνέπεια ο Αμερικανικός λαός να έχει χάσει πια από τα χέρια του τη δυνατότητα έκδοσης χρήματος.

Αντί αυτού, το Αμερικανικό κράτος εκδίδει ομόλογα, τα δίνει ως εγγύηση σε έναν ΙΔΙΩΤΗ, και ο ιδιώτης ΔΑΝΕΙΖΕΙ τα χρήματα στον Αμερικανικό λαό με ΤΟΚΟ.

Οι αργυραμοιβοί φροντιζουν κάθε φορά να δανείζουν σε κάθε κράτος τόσα χρήματα, ώστε να μην μπορεί να αποπληρώσει το χρέος. Σήμερα η Αμερική χρωστάει δεκάδες τρις δολλάρια, και πληρώνει κάθε χρόνο πάρα πολλά δισσεκατομύρια, σε ΙΔΙΩΤΕΣ, απλώς και μόνο επειδή χρησιμοποίησαν τον εκτυπωτή τους για να εκδόσουν χρήματα αντί να αγοράσουν δικό τους εκτυπωτή.

ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Δυστυχώς όπως έχουμε πει, εδώ και πολλά χρόνια, οι κεντρικές τράπεζες των χωρών (που έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν χαρτονομίσματα) είναι ιδιωτικές εταιρίες. Το ίδιο ισχύει εδώ και χρόνια για χώρες όπως οι Η.Π.Α., η Μ. Βρετανία, η Γερμανία, η Ελλάδα....

Ειδικά στην ευρωπαϊκή ένωση, για να μην ξυπνήσει ξαφνικά καμιά χώρα και ζητάει να εκδόσει δικό της νόμισμα σε δική της ανεξάρτητη κεντρική τράπεζα, φρόντισαν και έφτιαξαν το ευρώ, μας έβαλαν μέσα στη "ζώνη του ισχυρού ευρώ" και πλέον καμία χώρα μέλος δεν μπορεί να ξεφύγει από τη φρικτή αυτή παγίδα, αφού οι χώρες μέλη της Ε.Ε. συμφώνησαν να παραχωρήσουν την άδεια έκδοσης χρημάτων στην Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαίκή κεντρική τράπεζα).

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ σύμφωνα με το καταστατικό της αποτελείται από τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών των χωρών μελών. Αυτό δημιουργεί υποψίες υπαρξης μιας συμμορίας (που λέγεται ΕΚΤ) που έχει τοποθετήσει από ένα μέλος της σε κάθε χώρα μέλος και με τον τρόπο αυτόν χειραγωγεί τη διακίνηση χρήματος σε ολόκληρη την ευρώπη.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΓΥΡΑΜΟΙΒΟΙ;

Οι Διεθνείς Τραπεζίτες, ή παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ, ελέγχεται από έναν αριθμό πολύ μικρό αριθμό ισχυρών ανθρώπων. Η δυναστεία Rothschild, η δυναστεία Schiff, η δυναστεία Warburg και η δυναστεία Rockefeller είναι μερικοί απο τους αργυραμοιβούς. Τη συμμορία συμπληρώνουν άνθρωποι  όπως ο Σόρος, ο Κίσινγκερ και άλλοι.


Γύρω από τον σκληρό αυτό πυρήνα υπάρχουν οι μεγάλοι τραπεζικοί κολοσσοί όπως η Goldman Sachs, η Morgan Stanley, η JP Morgan Chase, η Citigroup, η Bank of America και η Wells Fargo που ο καθεστωτικός τύπος αναφέρει ως «κερδοσκόπους» ή «αγορές».

Τέλος, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, η Παγκόσμια Τράπεζα και το Δ.Ν.Τ. είναι κατα κάποιο τρόπο οι κεντρικές τράπεζες των κεντρικών τραπεζών. Είναι ιδιωτικές εταιρίες που ελέγχονται από το τραπεζικό καρτέλ και αποστολή τους είναι ο συντονισμός των επιθέσεων που οδηγούν στη χρεοκοπία και τη φτώχεια τα έθνη.

ΠΩΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ .

Πρόκειται για ένα πολύ απλό κόλπο. Τόσο απλό που ο ανθρώπινος νους το απορρίπτει σαν απίθανο και αναζητά κάτι πιο πολύπλοκο στη θέση του. Εχει ως εξής:

Μέσω της κεντρικής τράπεζας, η ΕΚΤ υπο την καθοδήγηση της παγκόσμιας τράπεζας, χαλαρώνει τα κριτήρια δανειοδότησης και στην ουσία δίνει το πράσινο φως για τη δημιουργία πληθωρισμού. Οι τράπεζες αρχίζουν και βάζουν διαφημίσεις για δωρεάν πιστωτικές κάρτες, διακοποδάνεια, δάνεια κατοικίας κ.λ.π. χωρίς αυστηρό έλεγχο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να παίρνουν δάνειο από την τράπεζα, να διοχετεύουν το χρήμα στην αγορά, με συνέπεια να υπάρχει ανάπτυξη, και δουλειές, αυτό που με μια λέξη ονομάζουμε πληθωρισμό.

Αντίθετα, με αφορμή κάποιο θλιβερό γεγονός (συνήθως στην Αμερική - βλ Leeman Brothers) η κεντρική τράπεζα (πάλι υπο την καθοδήγηση και κηδεμονία της ΕΚΤ και της παγκόσμιας κεντρικής τράπεζας) σκληραίνει τα κριτήρια δανειοδότησης, και οι τράπεζες με τη δικαιολογία ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην κρίση και ότι χρειάζονται ρευστότητα σταματούν να δίνουν νέα δάνεια. Οταν οι τράπεζες εισπράτουν κανονικά τις δόσεις από τα δάνεια που έχουν ήδη δώσει και δεν δίνουν νέα δάνεια, στην ουσία αφαιρούν χρήμα από την αγορά και έχουμε πια το φαινόμενο που ονομάζουμε ύφεση (κρίση).

Ναι είναι τόσο απλό. Αυτό που ονομάζουμε ύφεση και πληθωρισμός είναι 100% χειραγωγίσιμο.
Ολα τα υπόλοιπα περι μακροοικονομίας και τα συναφή, είναι ανοησίες που χρησιμοποιούνται απλώς για να καλύψουν αυτό το τόσο απλό κόλπο.

Το αποτέλεσμα σήμερα στην Ευρώπη είναι το ίδιο με αυτό στην Αμερική, αφού για να λάβουν χρήματα οι χώρες μέλη, εκδίδουν κρατικά ομόλογα (χρέος), τα δίνουν στις διεθνείς χρηματαγορές (το σπίτι των αργυραμοβών) και παίρνουν τα χρήματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ.

Η Leeman Brothers (όπως και η Goldman Sachs, h Morgan Stanley κ.λ.π.) ανήκει στους αργυραμοιβούς. Οι αργυραμοιβοί βάζουν τα παπαγαλάκια να πούν ότι η Leeman Brothers έχει πρόβλημα και κινδυνεύει να καταρρεύσει. Οι μέτοχοι τρέχουν να πουλήσουν τις μετοχές τους για να μην καταστραφούν. Η τιμή της μετοχής πέφτει πλέον πραγματικά. Εμφανίζεται ο απο μηχανής θεός Ομπάμα και λέει ότι δεν θα επιτρέψει να καταρρεύσει η L.B. . Χρεώνει τον Αμερικανικό λαό με π.χ. 100 δις δολλάρια, η αργυραμοιβοί (μέσω της Leeman Brothers) παίρνουν στα χέρια τους περισσότερο χρέος από τον Αμερικανικό λαό, η Leeman Brothers σώζεται. Η ευρώπη κοιτάζει "έντρομη" την Αμερική. Τα μέσα ενημέρωσης παπαγαλίζουν συνεχώς ότι θα έχουμε μεταφορά της κρίσης από την Αμερική στην Ευρώπη. Η ΕΚΤ δίνει οδηγίες. Η κεντρική τράπεζα τις εφαρμόζει στις χώρες μέλη. Οι τράπεζες σταματούν να δίνουν νέα δάνεια ενώ εισπράτουν τις δόσεις και τους τόκους για τα παλιά. Το χρήμα λιγοστεύει στην αγορά, και η ύφεση αρχίζει...

Ειδικά στην περίπτωση μας, τα παραπάνω έγιναν σε συνδυασμό με τις δύο χρηματοπιστωτικές επιθέσεις των κερδοσκόπων: http://thalamofilakas.blogspot.com/2010/11/blog-post_2472.html

Σκεφτείτε το λιγο και θα δείτε ότι έτσι είναι. Την κρίση αυτή την κατασκεύασαν οι τράπεζες (αφαιρώντας χρήμα από την αγορά) σε πλήρη αρμονία με τα ΜΜΕ (που μας φοβέρισαν δεόντως).

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ.

Το εκπληκτικό δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι λαοί χρεώνονται σε έναν ιδιώτη για να εκδόσουν τα χρήματα που χρειάζονται. Το εκπληκτικό είναι ότι ο ιδιώτης αυτός, μπορεί βάσει της τραπεζικής νομοθεσίας, να "δημιουργήσει" χρήμα από αέρα κοπανιστό (σε αντίκρισμα του ομολόγου που πήρε σαν "εγγύηση") 10πλάσιας αξίας από αυτήν του ομολόγου. Το χρήμα αυτό διοχετεύεται στους πολίτες με τη μορφή δανείων.

Δε θα μιλήσω για τα CDS και τα παράγωγα (που είναι ιππόδρομος στον οποίο ποντάρουν οι αργυραμοιβοί ότι ένα ομόλογο δε θα πληρωθεί). Κάτι σαν πάμε στοίχημα δηλαδή, μόνο που το άλογο που ποντάρουν είναι η δυστυχία ενός ολόκληρου λαού.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ;

Διότι έχουν τεράστια περιθώρια κέρδους χωρίς να αναλαμβάνουν ρίσκο!

Το πράγμα λειτουργεί περίπου όπως στα τραπεζια πόκερ, όπου ο γκρουπιέρης παίρνει σαν προμήθεια ένα ποσοστό κέρδους από κάθε παίκτη κάθε φορά που χρήματα αλλάζουν χέρια. Οι παίκτες μπορεί να κερδίζουν ή να χάνουν, ο γκρουπιέρης όμως κερδίζει συνεχώς.

ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Τα περισσότερα δάνεια είναι καλυμένα "εμπράγματα", με υποθήκη δηλαδή το σπίτι σας, τη γη σας την επιχείρηση σας. Το παραμύθι ότι οι τράπεζες δεν ενδιαφέρονται για σπίτια και γη, είναι μεγάλο ψέμα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι τράπεζες δέχονται ΜΟΝΟ εμπράγματη εξασφάλιση και ο σκοπός τους είναι στην πραγματικότητα να σας πάρουν το σπίτι, τη γη, την επιχείρηση. Οι τράπεζες ΔΕΝ ενδιαφέρονται για τα χρωματιστά χαρτάκια ή επιταγές και υποσχέσεις.  Χρήματα μπορούν να φτιάξουν ότι ώρα θελήσουν, με ψηφιακές εγγραφές στους υπολογιστές τους.

Ο πληθωρισμός και η ύφεση είναι η παλίροια και η άμπωτη όπου κάθε φορά που τραβιούνται τα νερά, κάποιος χάνει την επιχείρηση του, το σπίτι του, τα χωράφια του.

Τελικός σκοπός είναι να γίνουν οι τράπεζες οι μεγαλοτσιφλικάδες στους οποίους κάποια στιγμή θα ανήκει όλη η γη, ο ορυκτός πλούτος, οι δημόσιες υποδομές.

Το όλο παιχνίδι είναι ένα παιχνίδι εξουσίας που κερδίζει ο πιο δυνατός και έχει σαν τελικό σκοπό τη διανομκή της εξουσίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η τελευταία παγκόσμια οικονομική κρίση δεν προκλήθηκε από λάθος. Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τους αργυραμοιβούς.  Και δεν πρόκειται να σταματήσει, αλλά θα συνεχιστεί και θα είναι πολύ χειρότερη από την κρίση του 1929. Στόχος είναι να προκληθεί παγκόσμια οικονομική ύφεση και γενικευμένο αδιέξοδο. Τότε θα προταθεί σαν μοναδική λύση η δημιουργία Παγκόσμιου Νομίσματος, Παγκόσμιας Κεντρικής Τράπεζας ελεγχόμενης από τους ίδιους και Παγκόσμιας Κυβέρνησης.

Και έχουμε σοβαρούς λόγους να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί δε θα διστάσουν σε τίποτα μπροστά στο κέρδος και στη μέθη της εξουσίας. Η Παγκόσμια Κυβέρνηση τους θα είναι παγκόσμια δικτατορία.

ΠΩΣ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Το διαδίκτυο σήμερα έχει μηδενίσει τις αποστάσεις και η πληροφορία μεταδίδεται αστραπιαία. Το παιχνίδι αυτό κατάφεραν και το κράτησαν κρυφό για πάνω από 300 χρόνια με τις μασονικές στοές και τις μυστικές λέσχες. Σήμερα όμως με την τεράστια εξάπλωση του διαδικτύου και την ανταλλαγή πληροφοριών, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα φοβερά τους σχέδια.

Ολες οι παραπάνω πληροφορίες μπορούν να διασταυρωθούν με λίγο ψάξιμο στο internet. Ψάξτε "Καταστατικό κεντρικής τράπεζας" στο google και θα κατεβάσετε το καταστατικό της τράπεζας Ελλάδος σε PDF.  Ψάξτε "European central bank memorandum" και θα βρείτε το καταστατικό της ΕΚΤ.  Ψάξτε "μετοχική σύνθεση τραπεζών" και προσπαθείστε να βρείτε τη μετοχική σύνθεση της κεντρικής τράπεζας. Δεν θα τη βρείτε. Θα βρείτε για όλες τις τράπεζες, εκτός από την κεντρική.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ;

Φυσικά. Οι σημερινοί πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται ούτε εκπροσωπούν τα συμφέροντα του λαού. Είναι πράκτορες των μεγαλοτραπεζιτών, και αυτών τα συμφέροντα εξυπηρετούν. Με μεγάλη ευκολία θα διαθέσουν δισεκατομύρια για αγορά αμυντικού εξοπλισμού, για ανούσια σχολικά βιβλία, για αγορά πανάκριβων συστημάτων παρακολούθησης, για οτιδήποτε άχρηστο και ακριβό. Θα σπαταλήσουν με μανία το δημόσιο πλούτο και θα φέρουν τη χώρα σε κατάσταση ανάγκης για ακόμα μεγαλύτερο δανεισμό.

Σκεφτείτε το λίγο. Ο ΓΑΠ εργάζεται για το δικό μας συμφέρον ή τρέχει να εξασφαλίσει το τραπεζικό καρτέλ;

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ;

Οι αργυραμοιβοί ελέγχουν έμμεσα ή άμεσα όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνο, περιοδικά. Εχουν πράκτορες που δεν κάνουν άλλη εργασία παρα μόνο να προωθούν στα ΜΜΕ τις πληροφορίες που πρέπει, να ελέγχουν την εκλογή των αρχόντων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο φροντίζοντας να μην εκθέτουν σε κοινή θέα το διεφθαρμένο αυτό νομισματικό σύστημα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ;

Ο μόνος τρόπος να αντισταθούμε σε έναν εχθρό τόσο πανίσχυρο όσο το τραπεζικό καρτέλ (που ελέγχει τα media, τις τράπεζες, τους πολιτικούς και μέσω αυτών το στρατό, την αστυνομία, τις τηλεπικοινωνίες....) είναι η πολιτική ανυπακοή.

Ο Γκάντι με πολιτική ανυπακοή και πλήρη έλειψη πολεμικού εξοπλισμού κατάφερε και έδιωξε την πανίσχυρη τότε Βρετανική Αυτοκρατορία από την Ινδία, και είμαι σίγουρος ότι αν δεν δολοφονούνταν, σήμερα η Ινδία θα ήταν μια πολύ ισχυρότερη χώρα στη Διεθνή σκακιέρα.

Η ερώτηση λοιπόν είναι τι θα κάνουμε σαν ελληνικός λαός. Η μια επιλογή είναι να γίνουμε σκλάβοι των Διεθνών Τραπεζιτών και των εγχώριων πρακτόρων τους.


Η άλλη επιλογή είναι η αντίσταση η οποία θα μπορούσε να γίνει στο παρακάτω πλαίσιο:

1. Παύση πληρωμών μέχρι να γίνει έλεγχος του χρέους από αξιόπιστους επιστήμονες και όχι από τα λαμόγια που κάθε εβδομάδα μας ανακοινώνουν άλλο νούμερο.
2. Αρνηση πληρωμής του δημόσιου εξωτερικού χρέους ως προϊόν απάτης αν αυτό αποδειχθεί.
3. Καταγγελία του παγκόσμιου τραπεζικού καρτέλ.
4. Εξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή αν χρειαστεί.
5. Δανεισμός από άλλες χώρες στις οποίες δεν απαυθύνθηκαν τα λαμόγια.
6. Θεσμοθέτηση «τραπεζικού συστήματος πλήρων αποθεμάτων» (full reserve banking).
7. Κρατικοποίηση της Κεντρικής τράπεζας της Ελλάδος.
8. Δημιουργία τριών τουλάχιστον δημόσιων τραπεζών που θα χρεώνουν όχι τόκους, αλλά μόνο τα έξοδα τους.

Ολα αυτά μπορεί να φαίνονται καινοτόμα ή αδύνατα. Θα με ρωτήσετε που θα βρίσκαμε τα χρήματα να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Θα με ρωτήσετε πως θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Για όλες τις ερωτήσεις, υπάρχουν απαντήσεις...
http://thalamofilakas.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html

Είναι βέβαιο ότι θα περάσουμε χρόνια δύσκολα. Είναι όμως ακόμη πιο βέβαιο, ότι αν δεν αντισταθούμε, θα περάσουμε απείρως δυσκολότερα για πολύ περισσότερα χρόνια.

Σκεφτείτε το.

Η επιλογή είναι δική μας.


Το διαβάσαμε από το: http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/12/300.html#ixzz3L7O6I6gx

Η «Καλή Βία». Θαρραλέο ντοκιμαντέρ της σουηδικής τηλεόρασης για την τυφλή βία των αριστερών, την οποία κανείς «δημοκράτης» δεν καταγγέλλει




Δολοφονικές επιθέσεις σε «ναζί». Τυφλά χτυπήματα σε οποιονδήποτε μοιάζει με «ναζί» ή συνδέεται με «ναζί». Βίαιες επιθέσεις ακόμα και σε όσους δεν είναι «ναζί», αλλά απλά δεν συμφωνούν με τους αριστερούς. Βόμβες σε σπίτια με γιαγιάδες και παιδιά. Εξύμνηση της «αντιφασιστικής» βίας και εγκωμιασμός εγκληματιών ως «αγωνιστών» κατά του «φασισμού». Χαρακτηρισμός της βίας των αριστερών ως «καλής βίας» και «αυτοάμυνας». Βιντεοσκόπηση βίαιων επιθέσεων και παρουσίαση σε βίντεο κλιπ υπό τους ήχους μουσικής. Αποδοχή της βίας των ακροαριστερών από ένα κομμάτι της κοινοβουλευτικής αριστεράς. Ωραιοποίηση της βίας των αριστερών από καθηγητές πανεπιστημίου. Το 95% των βίαιων περιστατικών προέρχεται από την αριστερά. Ο «δημοκρατικός» καλός κόσμος που δηλώνει ότι είναι «κατά της βίας» κάνει τα στραβά μάτια. Τα media συνεχώς δαιμονοποιούν τους «ναζί». Διακοπή δικών κατά αριστερών κακοποιών από «αλληλέγγυους» και ποινές – χάδια στους αριστερούς κατηγορούμενους από τους δικαστές. Ακροαριστεροί από «καλές οικογένειες» που πολεμάνε τον «καπιταλισμό» και νοιάζονται για την εργατική τάξη, αν και ελάχιστοι ανήκουν σε αυτή. Μουσικά συγκροτήματα που προβάλλονται από mainstreamτηλεοπτικά προγράμματα και εγκωμιάζουν τους κουκουλοφόρους και τη βία.
Σας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά; Όχι δεν αφρούν την Ελλάδα. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ της σουηδικής τηλεόρασης με τον τίτλο “Det gode voldet” («Η Καλή Βία») που προβλήθηκε τον Μάιο του 2014 στη σουηδική κρατική τηλεόραση.
Δείτε το - και μετά ακολουθεί το κείμενο στα ελληνικά :


ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Δημοσιογράφος: Εκπομπή ‘Uppdrag Granskning’ (‘Αποστολή: Έρευνα’) απόψε. Μπορεί η αντιφασιστική πάλη πάντα να χαρακτηρίζεται «αυτοάμυνα»; - Λέει η κοπέλα: Τότε μου είπε ότι θα ξαναέρθουν με όπλα. Μου είπαν επίσης: «καταλαβαίνεις ότι το σπάσιμο των παραθύρων είναι μόνο η αρχή; Την επόμενη φορά που θα φέρουμε όπλα». - Οι περισσότερες από τις επιθέσεις έρχονται από την αριστερά, αυτό είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός. Μιλάμε για το 95% όλων των επιθέσεων. - «Εάν είσαι ναζί, τότε καλύτερα να f *** συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχουν αντι-ναζί εκεί έξω», λέει ο νεαρός. «Και ότι πρόκειται να υπάρξει αίμα. Έτσι ακριβώς λειτουργούν τα πράγματα».
Υπάρχει ένας πολιτικός αγώνας που λαμβάνει χώρα έξω από το κοινοβούλιο και τις αίθουσες των δημοτικών συμβουλίων. Είναι ένας αγώνας που διεξάγεται στους δρόμους. Εδώ στην πλατεία της πόλης Jønkjøping, την 1η Μαΐου, οι ακροαριστεροί διαδήλωναν κατά της απόφασης να μπορούν οι εθνικοσοσιαλιστές του‘Svenskarnas Parti’ (Κόμμα των Σουηδών) να πραγματοποιήσουν μια πολιτική διαδήλωση. Τόσο οι αριστεροί όσο και οι ακροδεξιοί είναι ενάντια στην κατεστημένη κοινωνία. Και είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν παράνομες και βίαιες τακτικές. - Στο πρώτο επεισόδιο για την πολιτική βία θα ερευνήσουμε το σουηδικό κίνημα αντίστασης ‘SMR’, που είναι μια μαχητική ναζιστική οργάνωση. Την περασμένη Κυριακή μαζεύτηκαν μερικά χιλιόμετρα από την πλατεία της πόλης. Ήταν υπό την ηγεσία του Emil Hagberg, του ηγέτης της ‘SMR’, στη Στοκχόλμη. Οι ναζί συνελήφθησαν στα αυτοκίνητα και έφεραν γυάλινες φιάλες μαζί τους. «Εμείς. Εσείς. Θα παρελάσουμε στους δρόμους και στις πλατείες στις πόλεις μας και στα χωριά μας. Και ο εχθρός θα τρέμει. Και όταν η καταιγίδα θα έχει κοπάσει, δεν θα χρειαστεί να τραγουδήσουμε για τα παλιά μεγαλεία. Διότι τότε θα ζούμε σε αυτά, σε μια σουηδική Σουηδία. Επειδή η Σουηδία θα παραμένει Σουηδική. Πλήρης νίκη. Πλήρης νίκη». - Απόψε θα επικεντρωθούμε στο ‘Revolutionära Fronten’ (Επαναστατικό Μέτωπο), την πιο βίαιη οργάνωση αυτόνομων αριστερών. Σε ορισμένα τμήματα του πολιτιστικού τομέα, στα πανεπιστήμια, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στους πολιτικούς κύκλους υπάρχει κάποια συμπάθεια για αυτήν την οργάνωση. Η οργάνωση ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί την «καλή βία». Υποστηρίζουν ότι η αντιφασιστική πάλη είναι πάντα αυτοάμυνα. Απόψε πρόκειται να το εξετάσουμε αυτό. Είναι άνοιξη του 1985. Μια ομάδα ναζί από το "Nordiske Rikspartiet" (Σκανδιναβικό Κόμμα) διαδηλώνει στην πλατεία της πόλης Växjö. Υπάρχει επίσης μια γυναίκα παρούσα που δεν μπορεί απλά να βλέπει τι συμβαίνει. Αποφασίζει να δράσει. Έχει πολωνικές ρίζες και τα μέλη της οικογένειάς της ήταν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σήμερα αυτή η κλασική φωτογραφία χρησιμοποιείται από το αντι-φασιστικό κίνημα στον αγώνα τους κατά του ακροδεξιού εξτρεμισμού. Αλλά η αντίσταση για την οποία επαινέθηκε έχει πάρει μια εντελώς διαφορετική μορφή. // «Ο αντι-φασισμός είναι αυτοάμυνα. Είναι καλή βία. Οι εικόνες αυτές έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο από το Επαναστατικό Μέτωπο, που είναι σήμερα η πιο μαχητική αριστερή οργάνωση στη Σουηδία. Το κύριο έργο τους είναι να κυνηγούν τους ναζί στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης. Ο αντι-φασισμός είναι αυτοάμυνα. Εμείς που επιθυμούμε να δημιουργήσουμε μια πιο ανοιχτή και αλληλέγγυα κοινωνία πάντα θα θεωρούμαστε απειλή από τους φασίστες. Και πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους φασίστες, προκειμένου να προωθηθεί η πολιτική μας πάλη. Ως εκ τούτου, υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας. Καταλήγουμε σε δύο άκρα. Αυτοί είναι ναζί, καταλαβαίνεις; Εάν είσαι ναζί, τότε καλύτερα να f *** συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχουν αντι-ναζί εκεί έξω. Και ότι πρόκειται να υπάρξει αίμα. Έτσι ακριβώς λειτουργούν τα πράγματα». // Κατά τη διάρκεια της έρευνάς σας, τι σας έχει εξέπληξε περισσότερο; - Ρεπόρτερ: Το γεγονός ότι οι ομάδες αυτές απολαμβάνουν μια τέτοια ισχυρή στήριξη από ανθρώπους που ενώ δηλώνουν ότι πραγματικά απορρίπτουν την πολιτικά υποκινούμενη βία, είναι διατεθειμένοι να κάνουν μία εξαίρεση, όταν πρόκειται για τη βία από την αριστερά. // Στις 26 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, ξεκίνησε στη Σουηδία η πρώτη από μια σειρά δικαστικών υποθέσεων με εξτρεμιστές της αριστεράς. Σε έξι ανθρώπους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και αρκετοί από τους παρόντες στην αίθουσα του δικαστηρίου του Västerås κρύβουν τα πρόσωπά τους. Η δίκη είναι το αποτέλεσμα της αστυνομικής επιχείρησης «Έσκλιντ» που ήταν μια τεράστια αστυνομική έρευνα που οδήγησε στην κατάσχεση μολότοφ, όπλων δρόμου και υπολογιστών από τις κατοικίες που ανήκουν σε ακτιβιστές της αριστεράς. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, η οργάνωση «Επαναστατικό Μέτωπο» (RF) είναι πίσω από πολλά από αυτά τα εγκλήματα. Οι βιντεοσκοπημένες από τους ίδιους επιθέσεις τους, συνοδεύονται από μουσική και ανεβάζονται στο διαδίκτυο. - Ναι, γράφουν με σπρέι στον φράχτη. Υπάρχουν ακόμα υπολείμματα εκεί. Και τότε ψεκάζονται τα παράθυρα, έτσι δεν ήμουν σε θέση να βλέπω έξω. Τα είχαν καλύψει όλα με χρώμα. Και στη συνέχεια ψέκασαν στους εξωτερικούς τοίχους. Αυτή είναι η Anna Jonnson από Västerås. Είναι μέλος του Svenskarnas Parti (SP) που είναι μια οργάνωση Εθνικοσοσιαλιστική. Κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους έχει αναφέρει 11 επιθέσεις στην αστυνομία. Έχει λάβει επίσης τις λεγόμενες «κατ’ οίκον επισκέψεις» από μασκοφόρα μέλη του Επαναστατικού Μετώπου. Ο στόχος των επισκέψεων αυτών είναι να την αναγκάσουν να τερματίσει τις πολιτικές της δραστηριότητες. - Η πρώτη αναφορά που κατέθεσα στην αστυνομίας ήταν σωματική επίθεση. Και μια άλλη ήταν για σπασμένα παράθυρα στο διαμέρισμά μου. Και μετά έχουμε άλλη μια φορά, όταν μου πέταξαν ένα πυροτέχνημα στο διαμέρισμά μου και έσπασε το παράθυρο. Και μετά έριξαν γυάλινα μπουκάλια. Και μετά κόλλησαν αυτοκόλλητα στην πόρτα του σπιτιού μου, μετά ήρθαν εδώ. Επίσης μου έσπασαν τα παράθυρα τέσσερις φορές, συν τα γκράφιτι και τις παράνομες απειλές και βανδαλισμούς στο αυτοκίνητό μου σε δύο περιπτώσεις. - Τι σου έχουν πει ότι θα κάνουν αν δεν συμμορφωθείς; - Με ενημέρωσαν ότι θα ξαναέρθουν με πυροβόλα όπλα. Τότε μου είπαν: «αντιλαμβάνεσαι ότι το σπάσιμο των παραθύρων είναι μόνο η αρχή; Την επόμενη φορά που θα φέρουμε όπλα». Ποτέ δεν ξέρεις πότε έρχονται και τι πρόκειται να κάνουν την επόμενη φορά. Θα μπουν στο διαμέρισμά μου, θα είναι οπλισμένοι; Τι πρόκειται να ρίξουν στο διαμέρισμα; Πρόκειται να φέρουν μολότωφ; Φυσικά είναι πολύ άβολα. Παράνομες απειλές, κακοποίηση, βανδαλισμός και παραβιάσεις του νόμου για το μαχαίρι. Αυτές είναι μερικές από τις καταγγελίες στην δικαστική υπόθεση του δικαστηρίου του Vestmarland, όπου η Anna Jonnson και πολλά άλλοι καταθέτουν ως μάρτυρες. Μεταξύ των αποδεικτικών στοιχείων είναι ένας κατασχεθείς υπολογιστής που ανήκει σε ένα εξέχον μέλος της RF. Σε αυτόν η αστυνομία ανακάλυψε μυστικές συνομιλίες στο διαδίκτυο που δίνουν μια μοναδική εικόνα για το πώς τα μέλη της RF επικοινωνούν μεταξύ τους. Σε μια συνομιλία μιλάνε για την AnnaJonnson και τον τότε φίλο της. - Μήπως διέλυσες τον.... ή όποιο είναι το όνομά του, δεν είναι ο τύπος που είναι με τη ναζί κυρία; - Ναι. Καλό! Είναι κι αυτή ναζί. - Την χτύπησα στο πρόσωπο με ένα σωλήνα ηλεκτρικής σκούπας, χαχαχα ... Αστυνομικός: Αυτό που έχουμε ανακαλύψει είναι ότι υπήρχαν πολλά εγκλήματα που διαπράττονταν από μια συγκεκριμένη ομάδα. Και αν κοιτάξουμε τις περιπτώσεις που μελετήσαμε, ειδικά στην Vestmarland, τη Στοκχόλμης και την Eskildstuna, πολλές από αυτές αφορούν άτομα που θεωρούν ότι είναι πολιτικοί τους εχθροί. Ποια τα εγκλήματα που διέπραξαν; Έχουν μεταξύ άλλων, βανδαλισμούς σε κατοικίες, παράνομες απειλές, έχουν σωματική κακοποίηση ανθρώπων και τα έχουν κάνει επειδή τους θεωρούν πολιτικούς εχθρούς. - Είστε μέλος του Svenskarnas Parti (SP), που έχει χαρακτηριστεί από την SÄPO (σουηδική υπηρεσία πληροφοριών) οργάνωση εθνικοσοσιαλιστική. Και είσαι κατά της δημοκρατίας. Είναι τόσο περίεργο, που οι άνθρωποι αντιδρούν και θυμώνουν; - Δυστυχώς, διασυρόμαστε από τα μέσα ενημέρωσης και αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζεται στον πληθυσμό της Σουηδίας. Και αυτή είναι μια εικόνα που προσπαθούμε να αλλάξουμε και να προσπαθήσουμε και να δώσουμε μια καλή εντύπωση. - Αλλά μέχρι πρόσφατα το κόμμα σας λεγόταν «Nasjonalsosialistisk Front» (Εθνικοσοσιαλιστικό Μέτωπο). - Ναι, αυτό είναι σωστό. - Και μιλάτε για εθνικοσοσιαλισμό και φυλετική ιδεολογία και τέτοια πράγματα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. - Ναι, αυτό είναι σωστό. – Άρα δεν είναι κατ’ ανάγκην μια εντελώς λανθασμένη περιγραφή των μέσων ενημέρωσης για το κόμμα σας; - Θέλουμε μια εθνικά καθαρή Σουηδία. Δεν είναι μυστικό, αναφέρεται ακόμη και στο πολιτικό μας μανιφέστο. Θέλουμε η Σουηδία να διοικείται από τους Σουηδούς. Ερώτηση σε αστυνομικό: Δεν έχουν ευθύνη, λαμβάνοντας υπόψη τα πράγματα που πιστεύουν, ότι μόνο οι Σουηδοί θα πρέπει να ζουν εδώ και το γεγονός ότι έχουν μια ρατσιστική ιδεολογία που έχει τις ρίζες της στον εθνικοσοσιαλισμό; - Αν μιλήσετε στα δικαστήρια και αν μιλήσετε με την αστυνομία, τότε είναι απολύτως σαφές ότι δεν μπορούμε να περάσουμε τέτοιες κρίσεις. Είμαστε εδώ για να προστατέψουμε όλους. // Οι συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών και αριστερών έχουν αυξηθεί σαν ένα κύμα. Αλλά τα πράγματα εδώ στην Melardalen έχουν κλιμακωθεί περισσότερο από το κανονικό. Στις 1 του Μάη του 2012 το Svenskarnas Parti διοργάνωσε συλλαλητήριο στην Eskildstuna. Και σύμφωνα με τον ρεπόρτερ Mathias Stålhe, ο οποίος έχει μελετήσει τον εξτρεμισμό, αυτό το συλλαλητήριο ήταν η αρχή μιας πολύ πιο οργανωμένης και συστηματικής πολιτικής βίας. Ρεπόρτερ: Μέσα στους κόλπους της αριστεράς και σκεφτείτε ότι σας μιλάω για την αυτόνομη αριστερά, γεννήθηκε η αίσθηση του επείγοντος. - F *** ! Τώρα οι Ναζί έχουν μετακινηθεί προς τα εμπρός και δεν έχουμε καταφέρει να τους φτάσουμε. Πριν σχεδόν έξι μήνες ήταν σε θέση να ανασυγκροτηθούν και να χτυπήσουν με μια πιο δομημένη αντεπίθεση. Και τελικά κατέληξε σε επίθεση εναντίον μιας εκδήλωσης του white power στο Kolsva στο Vestmarland. Όταν περίπου είκοσι κουκουλοφόροι αριστεροί εξτρεμιστές από διαφορετικά μέρη της χώρας εισέβαλαν μέσα και επιτέθηκαν σε εκείνους που είχαν πάει στη συναυλία. Η RF έχει παραδεχθεί ότι ήταν πίσω από την επίθεση. Η εκτίμηση της αστυνομίας είναι ότι έχουν υπάρξει τουλάχιστον 50 πολιτικά υποκινούμενες επιθέσεις στο Melardalen κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών. - Αλλά υπάρχει πραγματικά μια διαφορά; // Ποιοι είναι πίσω από τις περισσότερες από τις επιθέσεις; Ρεπόρτερ: Δεν είναι μυστικό ότι οι περισσότερες προέρχονται από την αριστερά. Μιλάμε για ένα ποσοστό περίπου 95% με 5%. - Το 95 % των επιθέσεων προέρχονται από την αριστερά; - Ναι. Χωρίς αμφιβολία. Προφανώς οι δεξιοί υπερασπίζονται τον εαυτό τους. Αλλά είναι προφανές ότι κάνουν περισσότερο άμυνα. Δεν εννοώ ότι ενεργούν σε αυτοάμυνα, μάλλον δεν έχουν τα ίδια μέσα με την αριστερά. Η πολιτική βία έχει εξαπλωθεί σε όλη τη Σουηδία. // Τα πιο διάσημα περιστατικά έχουν λάβει χώρα στο Malmö και το Kärrtorp. Ήταν στο Malmö που ο αριστερός ακτιβιστής Showan τραυματίστηκε σοβαρά σε μια αντιπαράθεση όπου συμμετείχαν ορισμένα μέλη από το Svenskarnas Parti. Μια διαδήλωση στο Kärrtorp δέχθηκε επίθεση από τους Ναζί. Ένα βασικό πρόσωπο της στρατευμένης αριστερής, ο Joel Bjurstrøm Almgren αντέδρασε και μαχαίρωσε έναν Ναζί δύο φορές στην πλάτη. Και ο Joel και ο Showan τώρα λατρεύονται και θεωρούνται ως τα σύμβολα της πάλης της αυτόνομης αριστεράς ενάντια στο φασισμό. - Αν είναι ο αριστερός εξτρεμισμός που αρνείται να καταπιέζεται, αρνείται να απειλείται και να κυνηγιέται, τότε είμαι ένας αριστερός εξτρεμιστής, ένας f *** ένθερμος αριστερός εξτρεμιστής. ​​Θα ήθελα επίσης να πω ότι τα μέσα ενημέρωσης, η πολιτική και οι Μετριοπαθείς (‘Moderaterna’, σουηδικό κεντροδεξιό, φιλελεύθερο συντηρητικό πολιτικό κόμμα)είναι εξίσου δυσάρεστοι όπως οι Ναζί. Όλοι έχετε αίμα στα f *** χέρια σας. Εμείς θα ξεχάσουμε ποτέ. Εμείς ποτέ δεν συγχωρούμε. - Το Επαναστατικό Μέτωπο είναι στην πρωτοπορία αυτής της διαδήλωσης στο Γκέτεμποργκ. Ζητάμε από έναν φρουρό της εκδήλωσης μια συνέντευξη, αλλά οι υπεύθυνοι, τα μέλη της λεγόμενης «ομάδας των μέσων ενημέρωσης», λένε όχι. Άλλο ένα άτομο με το οποίο κατάφερα να μιλήσω πριν παρέμβει μου λέει ότι η βία είναι απαραίτητη σήμερα. Όλα τα άλλα είναι μια ψευδαίσθηση. Είναι ακριβώς όπως το Anticimex που εξαλείφει τα παράσιτα, λέει. // Η αντίθεση στο φασισμό δεν ήταν πάντα οργανωμένη. Ξεκίνησε με τα άτομα που έριχναν αυγά και στη συνέχεια προέβαιναν σε επιθέσεις. Η πρώτη γνωστή αντι-ναζιστική διαδήλωση στη μεταπολεμική Σουηδία εμφανίστηκαν στο Växjö το 1985 και ήταν μια αυθόρμητη επίθεση. Η AFA ιδρύθηκε στη δεκαετία του 1990. ΗAntifascistisk Aktion απέκτησε κακή φήμη κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για την ΕΕ στο Γκέτεμποργκ το 2001. Η αντίθεση δεν είναι πλέον μόνο προσανατολισμένη αποκλειστικά ενάντια στο φασισμό, αλλά και εναντίον της παγκοσμιοποίησης, των πολιτικών, της αστυνομίας και του καπιταλισμού. Η βία κλιμακώθηκε και απλοί πολίτες επλήγησαν. Αλλά μεταξύ τους ήταν και παιδιά που έγιναν τα θύματα της αδεξιότητας από την αστυνομία, και αμέσως ριζοσπαστικοποιήθηκαν και απλά έχασαν την πίστη τους στο κράτος δικαίου. Μετά τις διαδηλώσεις για την ΕΕ οι διοργανωτές από την AFA ξεκίνησαν το Επαναστατικό Μέτωπο, το RF, μια πιο ριζοσπαστική οργάνωση που πήγε την πολιτική μάχη σε ένα νέο επίπεδο. // - «Yankee Foxtrot, υπάρχει πυρκαγιά στο Avenue 200 μέτρα πιο κάτω». - Ένας από τους ακτιβιστές που καταδικάστηκαν μετά τις διαδηλώσεις της ΕΕ ήταν ο Joel Bjurstrøm Almgren. Από τότε έχει καταδικαστεί για ένα πλήθος εγκλημάτων. Μεταξύ άλλων, για σοβαρά εγκλήματα με όπλα και για τη φυσική επίθεση εναντίον ενός 14χρονου αγοριού. Μια επίθεση που δεν είχε πολιτικά κίνητρα. Οι διαδηλωτές φωνάζουν "Λευτεριά στον Joel", "Λευτεριά στον Joel". Έτσι, που χαράζει τα όρια η RF, όταν πρόκειται για αυτοάμυνα; Προσπαθώ να μιλήσω με κάποιους από αυτούς που περιμένουν έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου στο Västerås. "Μπορώ να μιλήσω με κανέναν από εσάς;" Αλλά κανένας από αυτούς δεν είναι πρόθυμος να μιλήσει. " Αλλά εδώ είναι δημόσιος χώρος". Αποφασίζουμε, αντί να μιλήσουμε με μερικούς από τους ανθρώπους που πλήττονται από τη βία, να δούμε μέχρι που είναι διατεθειμένο να πάει το Επαναστατικό Μέτωπο. Ξεκινάμε με την πολυκατοικία που μόλις είδατε από το clip της ταινίας της RF. Ένας 26χρονος άντρας ζούσε εδώ στο Torshälla της Eskildstuna. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει δραστηριοποιηθεί στην δεξιά εξτρεμιστική πτέρυγα. Έχει φύγει, αλλά μίλησα με μερικούς από τους γείτονες οι οποίοι εξακολουθούν να ζουν εκεί. - "Τι θυμάσαι;" - " Ναι, θυμάμαι το κτύπημα και όταν η πυροσβεστική και η αστυνομία έφτασαν εδώ". "Και είδα αυτά τα αγόρια, αλλά φορούσαν μάσκες." Η RF επιτέθηκε αρκετές φορές, πρώτα με ένα τσεκούρι που έσπασε την πόρτα. Στη συνέχεια έριξαν μια βόμβα καπνού και προξένησαν βανδαλισμούς στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία όλο το συγκρότημα διαμερισμάτων θα μπορούσε να καεί. Ένα συγκρότημα διαμερισμάτων όπου και ζουν συνταξιούχοι και οικογένειες. - Θυμάστε τι συνέβη εδώ τον Απρίλιο; - Κοιμόμασταν όταν έριξαν μολότοφ. Ξύπνησα όταν χτύπησε ο συναγερμός πυρκαγιάς. Ήταν πολύ δυνατός. Και όταν βγήκα παρατήρησα ότι το κλιμακοστάσιο ήταν γεμάτο καπνούς. Και στη συνέχεια πέταξαν χειροβομβίδα μέσα; Ναι, έτσι μου έχουν πει. Πέταξαν κάτι μέσα στο διαμέρισμα, ένα είδος βόμβας καπνού. Αναγκάστηκε να ... ναι, βγήκε έξω από το διαμέρισμα, στη συνέχεια. Τότε τα ξέσπασαν στο αυτοκίνητό του. Έγραψαν ορισμένα πράγματα σε αυτό. Και έγραψαν ορισμένα πράγματα εδώ στον τοίχο επίσης. Οι ακτιβιστές της αριστεράς δεν σταμάτησαν εκεί. Προκειμένου να κάνουν τον 26χρονο να τερματίσει την πολιτική του δραστηριότητα, επέστρεψαν την επόμενη νύχτα και προξένησαν καταστροφές σε ολόκληρο το διαμέρισμά του. - Και στη συνέχεια μετακόμισες εσύ στο διαμέρισμα; - Ναι. Μαζεύω θραύσματα γυαλιού όλο το φθινόπωρο. Υπάρχουν πολλά και βρίσκω θραύσματα γυαλιού συνεχώς. Ναι, και επίσης προξένησαν βανδαλισμούς στο διαμέρισμα. Ναι, ήμουν εδώ, όταν αυτό συνέβη. Ήταν μια απαίσια αναταραχή. Κοιτάζαμε έξω από το παράθυρο προς αυτή την κατεύθυνση και είδαμε κάποιον να τρέχει μακριά. Μετά πήγαμε έξω στο μπαλκόνι και παρατήρησα ανθρώπους να τρέχουν προς την άλλη κατεύθυνση. Ναι, έτρεχαν επειδή είχαν τελειώσει αυτό που είχαν προγραμματίσει να κάνουν. Θέλω να πω ότι είμαστε όλοι οι άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις. Θέλω όλοι να ζούμε σε μια καλή κοινωνία. Ο καθένας πρέπει να έχει το δικαίωμα να έχει τις απόψεις του. Αλλά το να καταστρέφεις... Ναι, επειδή αυτό βλάπτει όλους τους ενοίκους. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι εδώ που φοβόντουσαν. Δεν ήθελαν να μένουν πια εδώ. Θεωρούσαν ότι έπρεπε να φύγουν. - Έτσι, το βλέπεις ως μια επίθεση εναντίον όλων; - Ναι, ως μια επίθεση σε όλους τους ενοίκους εδώ. Μπορούμε να δούμε ότι πολλές από αυτές τις επιθέσεις ή επισκέψεις κατ’ οίκον, όπως τους αρέσει να τις αποκαλούν, που έκαναν επικεντρώνονταν πραγματικά μόνο στα άτομα είναι φίλοι με ακροδεξιούς ή που κινούνται στους ίδιους κύκλους…Αστυνομικός: Η έρευνά μας δείχνει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, νομίζουν ότι κάνουν επίσκεψη σε κάποιον που είναι πολιτικός τους αντίπαλος, αλλά το εν λόγω άτομο δεν ζει πια εκεί. Θα μπορούσε να είναι το σπίτι των γονιών του που έχουν ως στόχο, έτσι ώστε να έχουμε στην πραγματικότητα διάπραξη σοβαρών βανδαλισμών σε ένα σπίτι που δεν ανήκει στο άτομο που έχουν βάλει στόχο. Η RF έκανε μια επίσκεψη στο σπίτι ένα βράδυ σε αυτό το σπίτι στο Eskildstuna. Κατέστρεψαν τα παράθυρα και την πόρτα της εισόδου, ​​αλλά το άτομο που έψαχναν, ο γιος του ζευγαριού που έμενε στο σπίτι, είχε φύγει πριν από πέντε χρόνια. - Ναι, φοβόμουν και εξακολουθώ να φοβάμαι. Τα θυμάμαι τώρα που μιλάμε γι’ αυτό. Εξακολουθώ να έχω τις μνήμες. Δεν μπορώ να κοιμηθώ όποτε ο Jørgen δεν είναι εδώ το βράδυ. Βλέπω τι έχουν κάνει, που είχαν στόχο το γιο μου, αλλά αυτό μας έχει επηρεάσει ως μια μορφή βιασμού του δημοκρατικού μας συστήματος. Το να φέρεται κάποιος τόσο βίαια, είναι σαν να πηγαίνεις πίσω, στην φασιστική εποχή. Και σε ποιους ισχυρίζονται ότι κάνουν επίθεση, στους Ναζί και τους φασίστες, αλλά όταν κοιτάς τις δράσεις τους, στην πραγματικότητα είναι αυτοί που είναι οι φασίστες. Είναι μια νύχτα το φθινόπωρο του 2011 στην κατοικημένη περιοχή Östlyckan σε Allingsås. Μερικά αυτοκίνητα περνάνε το νεκροταφείο, όλη η περιοχή είναι εντελώς ήσυχη. Σε ένα από τα διαμερίσματα ένας 24χρονος άντρας έχει αποκοιμηθεί μπροστά από την τηλεόραση. Στο παρελθόν είχε δραστηριοποιηθεί στους εξτρεμιστικές κοινότητες της δεξιάς. Η 7χρονη ανιψιά του και τη γιαγιά της κοιμάται σε ένα από τα υπνοδωμάτια. Ξαφνικά ξυπνά από ένα φρικτό δυνατό κρότο. Το παράθυρο του υπνοδωματίου έχει θρυμματιστεί και τα γυαλιά πέφτουν στο κορίτσι και τη γιαγιά της. Είναι δύσκολο να αναπνεύσουν και τα μάτια και οι λαιμοί τους πονάνε. Οι δράστες αποδείχθηκε ότι ήταν τέσσερις ακτιβιστές της RF που έψαχναν τον 24χρονο. Πέταξαν μια χειροβομβίδα δακρυγόνου αερίου μέσα στο δωμάτιο. Τώρα, η γιαγιά και το κοριτσάκι ουρλιάζουν. Τρέχουν στο μπάνιο για να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Ταυτόχρονα ακούν κάποιον τεμαχισμό επανειλημμένα στην πόρτα της εισόδου. Είναι τα χτυπήματα από τσεκούρι. Οι τσεκουριές περνάνε κατ’ ευθείαν μέσα από την πόρτα και μέσα στο διαμέρισμα. Όταν η αστυνομία τελικά φτάνει συναντούν μια οικογένεια σε κατάσταση σοκ. Αστυνομικός: Μπαίνουμε στο διαμέρισμα και στη συνέχεια συναντάμε αυτή την οικογένεια. Ένας νεαρός άνδρας, η μητέρα του και το εγγόνι της. Και είναι προφανές ότι μιλάμε για μια χειροβομβίδα δακρυγόνου αερίου. Πονάει τα μάτια, αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό αέριο. Οι άνθρωποι που ήταν στο διαμέρισμα είχαν επηρεαστεί πολύ από αυτό. Είναι μια πολύ τραυματική εμπειρία για κάποιον που δεν ξέρει τι είναι να εκτεθεί σε δακρυγόνα. - Αυτές οι ομάδες ισχυρίζονται ότι είναι κάποιο είδος αντιφασιστικής αυτοάμυνας. - Για μένα αυτοάμυνα σημαίνει να δέχεσαι επίθεση. Εδώ έχουμε τρεις ανθρώπους που κοιμόντουσαν βαθιά. Γι’ αυτό είναι λάθος, τόσο νομικά όσο και ηθικά να το κατατάξει σε αυτούς τους όρους. - Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Allingsås ένας από τους ακτιβιστές κόπηκε ο ίδιος, ενώ έσπαζε το παράθυρο. Ένα χρόνο αργότερα, η αστυνομία κατόρθωσε τελικά να ταιριάξει το DNA του με έναν 19χρονο από το Γκέτεμποργκ. Κατά τη διάρκεια της δίκης, παραδέχτηκε ότι ήταν αυτός που έσπασε το παράθυρο. Αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε ποιος ήταν στην κρεβατοκάμαρα. Έξω από το δικαστήριο εμφανίζονται περίπου 30 ακτιβιστές της RF και διακόπτουν τη δίκη. Μια ομάδα ατόμων με παρόμοιες απόψεις εμφανίζονται ξαφνικά. Καλύπτονται μερικώς και αρχίζουν να κάνουν φασαρία έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου. Οι αστυνομικοί που ήταν εκεί δεν ήταν σε θέση να ηρεμήσουν την κατάσταση. Έτσι, οι άνθρωποι μέσα έπρεπε να μεταφερθούν σε άλλο δικαστήριο. Και τελικά συνεχίστηκε εκεί η δίκη. Δεν ήταν σε θέση να συνεχιστεί η δίκη; Όχι, δεν ήταν. Γιατί όχι, τι συνέβη; Επιτέθηκαν. Είχαν επιτεθεί και άλλη μια φορά; Είχαν επιτεθεί λεκτικά….Έτσι, η αστυνομία έκανε αυτή την επιλογή. Οι εξτρεμιστές της αριστεράς έτσι κατάφεραν να επιτεθούν, να προσβάλουν την οικογένεια έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου και να τους αναγκάσουν να φύγουν από την περιοχή. Ο κατηγορούμενος μέλος της RF καταδικάστηκε για σωματική επίθεση και βανδαλισμό. Η ποινή; Δύο εβδομάδες της κοινωφελούς εργασίας. Οι άλλες τρεις ακτιβιστές RF δεν συνελήφθηκαν. Ήρθαμε σε επαφή με την RF μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους, προκειμένου να μάθουμε πώς δικαιολογούν τις κατ’ οίκον επισκέψεις τους, αλλά δεν απάντησαν στην αλληλογραφία μας. Σύμφωνα με την SÄPO, η RF είναι σαφώς εμπνευσμένη από μια ρομαντικοποιημένη βία. Τα μέλη επαινούν τρομοκρατικές οργανώσεις όπως ο IRA, οι Ερυθρές Ταξιαρχίες και το PKK. Αλλά επίσης εμφανίζονται σε εντελώς διαφορετικά πλαίσια. Σε αυτό το μουσικό βίντεο το βραβευμένο hip hop συγκρότημαKartellen χρησιμοποιεί αυθεντικές εικόνες από τις επιθέσεις που πραγματοποιούνται από το Επαναστατικό Μέτωπο. Μέλη της RF συμμετέχουν επίσης στο βίντεο. Ο front man των Kartellen, SebbeStax βλέπει τον εαυτό του ως αγωγό για την κατώτερη τάξη. Και σύμφωνα με τον ίδιο, η RF αντιπροσωπεύει την οργή της κατώτερης τάξης ενάντια στις αδικίες στην κοινωνία. Stax: Ξέρω πολλούς από αυτούς και ξέρω πώς σκέφτονται. Και ξέρω ότι έχουν ως κίνητρο την σοβαρή αδικία, όπου οι Ναζί προστατεύονται και συνοδεύονται από την αστυνομία. Και καταλαβαίνω γιατί επέλεξαν να κινητοποιηθούν και να καταπολεμήσουν αυτή την αδικία. Ξέρεις, υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο το Επαναστατικό Μέτωπο υπάρχει. - Και ποιος λόγος είναι αυτός; Επειδή η άλλη πλευρά υπάρχει. Το Svenskarnas Parti, το SMR και όλοι οι άλλοι. Πάντα θα υπάρχουν οι αντίπαλοι. Όπως υπάρχει η ΑΙΚ και η Τζουργκάρντεν (Σουηδικές αθλητικές ομάδες). - Έχω δει φωτογραφίες σας να παρουσιάζονται στα banner τους. - Κάναμε ένα βίντεο και στη συνέχεια η RF ήθελε μια εικόνα για την σελίδα τους στο Facebook ως ένα ευχαριστώ για την εμφάνιση στο βίντεο και ήθελαν από εμάς να ποζάρουμε με τη σημαία τους, έτσι φυσικά συμφώνησα, άλλωστε εμφανίστηκαν στο μουσικό βίντεο μου. - Αλλά καταφεύγουν σε αντιδημοκρατικές μεθόδους. - Όμως, όλη η καταραμένη Σουηδία είναι αντιδημοκρατική. - Η Σουηδία είναι αντιδημοκρατική; - Αυτή τη στιγμή οι πολιτικές είναι αντιδημοκρατικές. Γιατί αν διαβάσεις όλες τις έρευνες, η κατανομή των φόρων και τέτοια πράγματα, είναι εντελώς αντιδημοκρατικά. Αλλά όλα προσδιορίζονται στο κοινοβούλιο μέσω δημοκρατικών εκλογών. - Αλλά η συμμαχία έχει ψηφιστεί από το λαό. - Αλλά αυτό είναι η δημοκρατία. - Πρώτη πήγαν εκεί και προσποιήθηκαν ότι στο μεσαίο χώρο. Τότε ξαφνικά πήγαν εκεί και όλες οι πολιτικές τους βασίζονται σε ψέματα. - Σύμφωνα με τον Sebbe, η RF αντιπροσωπεύει την κατώτερη τάξη. Αλλά η αστυνομία έχει διαφορετική γνώμη. Αστυνομικός: Κάποιος μπορεί να γενικεύσει και να πει ότι προέρχονται από καλά σπίτια. Κάποιοι από αυτούς έρχονται από πολύ καλές οικογένειες. Θα λέγαμε εύπορες οικογένειες. - Υπάρχουν παιδιά από την εργατική τάξη εκεί; - Ρεπόρτερ: Μερικά από αυτά, αλλά τα περισσότερα από τα μέλη που έχω ερωτήσει δεν προέρχονται από τέτοιες οικογένειες. Θα ήθελα να τους περιγράψω ως μεσαία τάξη ή ανώτερη μεσαία τάξη. - Πώς δικαιολογούν τη βία; - Υποστηρίζοντας ότι ο φασισμός και ο καπιταλισμός είναι αλληλένδετοι, ότι υπάρχει ένα πανταχού παρόν στοιχείο βίας στο σημερινό σύστημα και έτσι πιστεύουν ότι μπορούν να καταφεύγουν στη βία ως μορφή αυτοάμυνας. - Θα το περιέγραφες ως αυτοάμυνα; - Όχι, απολύτως όχι. // Οι διαδηλωτές φωνάζουν "Λευτεριά στον Joel". Η αυτόνομη αριστερά που περιλαμβάνει την AFA και το Επαναστατικό Μέτωπο δεν βρίσκονται μόνο στους δρόμους. Μπορείς επίσης να τους δεις σε πιο καθιερωμένες κύκλους. Αυτό είναι ό, τι έμοιαζε όταν η Πολιτιστική Πρωτεύουσα έγινε η Umeå. Τουλάχιστον δέκα κουκουλοφόροι ακτιβιστές μπήκαν στη σκηνή με κουκούλες «Λευτεριά στον Joel». Αυτός είναι ο ίδιος Joel ο οποίος είναι υπό κράτηση για απόπειρα φόνου. Δύο μήνες μετά από αυτό το γεγονός, καταδικάστηκε σε 6 1/2 χρόνια φυλακή. // Αυτό είναι ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην εφημερίδα Dagens Nyheter. Η συμφωνία υπεγράφη από διάφορους καθηγητές πολιτικών επιστημών και κοινωνιολογίας. Σε αυτό ανησυχούν ότι ο αγώνας της κοινωνίας ενάντια στην πολιτική βία θα μπορούσε να έχει μια αντίδραση και να περιοριστεί η ελευθερία του λόγου. Ισχυρίζονται επίσης ότι η αυτόνομη αριστερά χαρακτηρίζεται απόπερισσότερη δημοκρατία. Δόκτωρ φιλοσοφίας: Αν κοιτάξετε την ιδεολογία πίσω από αυτή, τότε θα δείτε ότι βασίζεται στην άμεση δημοκρατία, τη συμμετοχική δημοκρατία, που θα βρείτε σε πολλά από αυτά τα νέα κοινωνικά κινήματα που έχουν προκύψει σε πολλές δυτικές χώρες από το 1960, το περιβαλλοντικό κίνημα, ο φεμινισμός κλπ. - Ακούγεται πολύ ωραίο... - Ναι, ακούγεται ωραίο. Αλλά όταν μιλάμε για την ιδεολογία, αυτό σχετίζεται με το τι είδος μεθόδων χρησιμοποιούμε και αυτές είναι φυσικά ανοικτές προς συζήτηση. - Η αυτόνομη αριστερά είναι η AFA, η RF κλπ. Και χρησιμοποιούν παράνομες μεθόδους, αντιδημοκρατικές μεθόδους. - Αν διαβάσετε μερικά από τα μανιφέστα θα βρείτε σίγουρα τα εν λόγω στοιχεία. Αλλά αν μιλάμε για το είδος της ιδανικής κοινωνίας για το οποίο αγωνίζονται και το πώς θα πρέπει να ενεργούν σε τέτοιες κοινωνίες, τότε μια διαφορετική εικόνα αρχίζει να αναδύεται. Και αν κοιτάξουμε την έρευνα, γίνεται φανερό ότι πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ των ειδών ρητορικής που υπάρχουν. Μπορεί να υπάρχει ρητορική που φλερτάρει με επαναστατικά στοιχεία, αλλά πρέπει επίσης να εξετάσουμε τις διάφορες ομάδες, τις οποίες αντιπροσωπεύουν και τους απώτερους στόχους τους. - Αναφερθήκατε στην ρητορική. Πολλοί από αυτούς καταφεύγουν στη βία. Είναι υπερήφανοι για αυτό, αυτοί οι τύποι με τις «επισκέψεις κατ’ οίκον». Πάνε στα σπίτια άλλων ανθρώπων και συμπεριφέρονται έτσι. Το γνωρίζετε αυτό; - Εεε, κοιτάξτε, αυτή δεν είναι η μόνη ομάδα που έχω μελετήσει. Προσβλέπουμε σε ένα ευρύτερο φάσμα ριζοσπαστών ακτιβιστών. - Αλλά αυτή είναι η αυτόνομη αριστερά. Αυτή είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες και η AFA. Γι’ αυτό μιλάμε. Πώς μπορείτε να γράψετε ένα τέτοιο άρθρο; Είναι αυτό μια παράλειψη στην έρευνά σας; - Όχι, αυτό που λέμε είναι ότι η ιδεολογία που βρίσκεται σε αυτές τις ομάδες ασχολείται με άλλα θέματα. - Αυτό που πραγματικά με εκπλήσσει, όταν διάβασα αυτό που μόλις παρέθεσα, είναι ότι κάνετε τα στραβά μάτια σε αυτό. Ότι δεν έχετε καν κάνει τον κόπο να ελέγξετε αυτά τα βίντεο και που επιλέγετε να επικεντρωθείτε στην ... - Eε..., στο παρελθόν θεωρήθηκαν ύποπτοι και υπήρχαν πολλά μέλη που είχαν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα. Και είναι προφανές ότι έχουν συμβεί αυτά τα πράγματα και ότι μπορεί να συνδέονται με κάποια μορφή ακτιβισμού. // Στις 14 Σεπτεμβρίου 2013, η RF δημοσιεύει αυτή την εικόνα στη σελίδα τους στο Facebook. OK, σύντροφοι. Σας υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά. Σε λιγότερο από τρεις ώρες υπάρχει μια διαδήλωση στο Hötorget εναντίον των Ναζί τουSvenskarnas Parti. Πάμε! Δύο ημέρες αργότερα δημοσιεύουν αυτό το βίντεο. Σύμφωνα με το Επαναστατικό Μέτωπο δύο Ναζί να έχουν δεχτεί επιθέσεις. Στην ενότητα σχολίων στη σελίδα τους στο Facebook εμφανίζονται ως επί το πλείστον θετικά σχόλια. Σε διάφορες σελίδες νέα συζήτηση ξεκινά για το αν οι άνδρες ανήκαν πραγματικά στο Svenskarnas Parti και αν πράγματι ήταν Ναζί. Οι πληροφορίες είναι αντιφατικές. Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τους άνδρες, αλλά αποδεικνύεται ότι δεν είναι στη Σουηδία, αυτή τη στιγμή, αλλά θα επιστρέψουν στη Σουηδία αργότερα. Εν τω μεταξύ, βρίσκουμε πολλά άλλα περιστατικά που δείχνουν ότι η αντιφασιστική πάλη στρέφεται όχι μόνο κατά των εξτρεμιστών της δεξιάς, αλλά επίσης και εναντίον ανθρώπων με εντελώς διαφορετικές απόψεις. Φιλελεύθερος: Κάποιος πηδάει πάνω στην πλάτη μου και δεν ξέω ποιος. Πιθανώς είναι ένας φίλος, που θέλει μια αγκαλιά ή κάτι τέτοιο. Όταν πέφτω προς τα εμπρός και χτυπάω το κεφάλι μου στο πεζοδρόμιο υποψιάζομαι ότι πρόκειται για ληστεία. Έχω το laptop μου στην τσάντα μου κι έτσι προσπαθώ να το προστατεύσω και ότι όταν αρχίζουν οι κλωτσιές και οι γροθιές προσπαθώ να προστατεύσω τον εαυτό μου με τα χέρια μου, ενώ ταυτόχρονα να προστατεύσω το laptop μου. Αυτός είναι ο FredrikNykvist, ο οποίος ήταν προηγουμένως ενεργός στο Φιλελεύθερο Κόμμα. Δέχτηκε επίθεση από διάφορα άτομα, όταν περπατούσε στην Eskildstuna. Αρχικά δεν είχε καμία ιδέα γιατί. - Τι έκανα για να το προκαλέσω αυτό; Είμαι Φιλελεύθερος. Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες. Στη συνέχεια, ένα άλλο μέλος του κόμματος λαμβάνει μια επιστολή. Την Κυριακή. Η επίθεση έλαβε χώρα την Πέμπτη, όπου η AFA αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση, και ισχυρίζονται ότι είμαστε εχθρικοί έναντι των εργαζομένων και ότι θα συνεχίσουν να κάνουν ό, τι είναι αναγκαίο για να μας φιμώσουν και να μας αποτρέψουν να συνεχίσουμε την πολιτική μας εδώ στο Eskildstuna. - Πώς σε επηρέασε αυτό; - Ένιωσα ότι ήταν απίστευτα αγχωτικό να συμμετέχω σε πολιτικό έργο. Φοβόμουν να ξεκινήσω και πάλι, αλλά ένιωσα ότι αν εγκαταλείψω την πολιτική, τότε η AFA και το RF θα κερδίσουν γιατί ήθελαν να με αναγκάσουν να τα παρατήσω. - Φοβάσαι; - Ναι, φοβάμαι, αλλά ο φόβος υποχωρεί. Είδα ένα γιατρό και μου διαγνώστηκε σύνδρομο μετα-τραυματικού στρες μετά το επεισόδιο αυτό. Είχε μεγάλη επίδραση πάνω μου. Μήνυμα αριστερού σε chatroom: Κλώτσησα κάποιον φιλελεύθερο λίγο πριν. Τον χτύπησα και το πέταξα 100 μέτρα μακριά. Πήδηξα στο κεφάλι του, τον πατούσα, έσπασαν τα γυαλιά του ενώ ήταν ακόμα στο πρόσωπό του. // Ο 19χρονος Rebaz Sanar είναι ο ηγέτης της «Moderaternas Ungdomsparti» (Νεολαία Κόμματος Μετριοπαθών») στην Eskildstuna. Κουβαλάει πάντα μια αναφορά επίθεσης από τότε που δέχθηκε επίθεση από έναν από τους ηγέτες της RF. - Στάθηκε δίπλα μου όταν ήμουν σε αναμονή για το λεωφορείο και άρχισε να με απειλεί και στη συνέχεια μου εξήγησε τι θα μου έκανε αν δεν εγκατέλειπα την πολιτική. Ήταν φυσικά μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία. - Τι απειλές σου έκανε; Με απείλησε να μου κάνει κακό, και ότι ήμουν υπεύθυνος για τις συνέπειες εάν δεν έκανα ότι έλεγε. - Με ποιο τρόπο θα σε έβλαπτε; - Δεν ήταν κάτι συγκεκριμένο, αλλά είπε ότι επρόκειτο να μου κάνει κακό στα σοβαρά. - Επειδή είσαι μετριοπαθής; - Ναι, γιατί είμαι μετριοπαθής και έτσι του έχω καταστρέψει τη ζωή. Η απόφαση στην πρώτη δίκη του RF εκδόθηκε στις 14 Απριλίου. Ο άνθρωπος που απείλησε τον Rebaz έχει καταδικαστεί για διατάραξη της δημόσιας τάξης και τη δημιουργία παράνομων απειλών. Έχει επίσης καταδικαστεί για απειλές να πυροβολήσει την Anna Jonnson του Svenskarnas Parti στο κεφάλι. Του δίνεται ποινή πέντε μηνών φυλάκισης. Τέσσερις από τους άλλους κατηγορούμενους αθωώθηκαν. Τα video με τα άλυτα εγκλήματα συνεχίζουν να κυκλοφορούν. // - Τι συμβαίνει εδώ; Ρεπόρτερ: - Αυτό ήταν τον Αύγουστο του περασμένου έτους. Το αγόρι που βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο είναι ένας οδηγός πειρατικού ταξί. Και ανταποκρίνεται σε μια κλήση. Δύο άνθρωποι περίμεναν για αυτόν, και στη συνέχεια επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο με βαριοπούλες και ρόπαλα του μπέιζμπολ. Ισχυρίζονται ότι το αγόρι στο αυτοκίνητο έχει σχέση με ακροδεξιές ομάδες, αλλά το έχω ελέγξει προσεκτικά και δεν έχω καταλήξει σε τίποτα. Είναι πιθανό να ξέρει κάποιον που είναι ακροδεξιός, αλλά ότι είναι πολιτικά ενεργός ο ίδιος. Ούτε η αστυνομία τον συνδέει με οποιαδήποτε εξτρεμιστική δεξιά οργάνωση. Επικοινωνήσαμε με το αγόρι που οδηγούσε το αυτοκίνητο, αλλά δεν τόλμησε να λάβει μέρος σε μια κινηματογραφημένη συνέντευξη. - Ερευνήσαμε το περιστατικό αυτό. Το αγόρι με το αυτοκίνητο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με ακροδεξιές οργανώσεις. Είναι ένας υπάλληλος, που έχει ένα πειρατικό ταξί και ο ίδιος μπορεί να έχει πάρει στο ταξί του κάποιους ανθρώπους. Καταλαβαίνεις; - Ναι. - Και το τσεκούρι μέσα από την πόρτα της εισόδου στα σπίτια των άλλων ανθρώπων. Σε μια άλλη περίπτωση μια βόμβα καπνού ρίχτηκε σε ένα διαμέρισμα, θέτοντας σε κίνδυνο ένα ολόκληρο κτίριο. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που εργάστηκαν μαζί σας όταν κάνατε το βίντεο. - Έχω συνεργαστεί μαζί τους. – ήξερες τι έκαναν; Αλλά ήταν εκεί όταν κάνατε το βίντεο; - Ναι, γιατί θέλω να δώσω μια αυθεντική εικόνα της σημερινής Σουηδίας. Και δεν έχει σημασία πώς θα προσπαθήσετε να με κάνετε να νιώσω γιατί ξέρω ότι αυτό που κάνω είναι σωστό. Αντικατοπτρίζει την αλήθεια. Καταλαβαίνετε; Αν θέλω αυθεντικότητα, έχω την αυθεντικότητα αυτού του βίντεο. Πάντα έτσι κάνουμε. // Η βία έχει πολιτικά κίνητρα, υποστηρίζει το Επαναστατικό Μέτωπο. Στην ιστοσελίδα τους λέει ότι το καπιταλιστικό σύστημα σχίζει τις ζωές μας και ότι οι φασίστες διαιρούν την εργατική τάξη. Αυτός είναι ο λόγος που επιτίθενται. Αλλά όταν περνάμε από τις πεποιθήσεις ανακαλύπτουμε ότι η άκρα αριστερά έχει διαπράξει και βία που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πολιτική τους πάλη. Αυτά είναι πλάνα από κάμερα σε ένα πρατήριο βενζίνης στη Solna το 2009. Ένας άνδρας δέχεται επίθεση με ένα τσεκούρι, μετά τον χτυπάνε και τον κυνηγάνε τέσσερα άτομα. Αυτό που προκάλεσε το περιστατικό ήταν μια διαφωνία με τον φίλο του μέσα ένα εστιατόριο MacDonald. Η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τους δράστες που ήταν γνωστοί μαχητικοί αριστεροί ακτιβιστές. Το ένα είναι μέλος της RF, σύμφωνα με την αστυνομία είναι 25 ετών και έχει καταδικαστεί για σοβαρά βίαια εγκλήματα που δεν έχουν πολιτικά κίνητρα. Βρίσκεται τώρα υπό κράτηση για μια επιβαρυντική κακοποίηση ενός ναζί στο Kärrtorp. Η ωμή βία είναι ένας κοινός παρονομαστής μεταξύ των οπαδών του RF. Πολλοί από αυτούς είναι επίσης ενεργοί χούλιγκαν του ποδοσφαίρου. Δοξάζουν τη βία στα internet chat rooms. Μήνυμα σεchat room: Κάποια έρχονται σε εμάς, επειδή θέλουν να αγωνιστούν, άλλοι επειδή θέλουν χτυπήσουν άλλους. Πάντα υπερτερούμε αριθμητικά και είμαστε σχεδόν πάντα οπλισμένοι. Δεν υπάρχει ηθική, μόνο τακτική. Έχω πήδηξα στα κεφάλια κάποιων παιδιών. Στα μέσα Απριλίου καταφέραμε τελικά να επικοινωνήσουμε με τους άνδρες που δέχθηκαν επίθεση στη Στοκχόλμη. Αποδεικνύεται ότι είναι ένας πατέρας και ένας γιος από τη Σλοβακία. Είναι οι εργαζόμενοι στις κατασκευές και εδώ στη Σουηδία εργάζονται για το νέο νοσοκομείο Καρολίνσκα. Ακόμη δεν έχουν συνέλθει από αυτό που τους συνέβη και δεν θέλουν να δείξουν τα πρόσωπά τους. Λένε ότι πήγαιναν σπίτι τους από την εργασία και όταν έφτασαν έξω από το σταθμό του μετρό όπου κατέληξε στην περιοχή όπου η διαδήλωση που διοργανώθηκε από το Svenskarnas Parti. Οι Σλοβάκοι μιλάνε στα αγγλικά και λένε στον δημοσιογράφο ότι δεν κατάλαβαν γιατί τους επιτέθηκαν. Οι αριστεροί ακτιβιστές ήταν εκεί για να διακόψουν την επίδειξη του Svenskarnas Parti. Ένα άτομο που ήταν μάρτυρας της επίθεσης στους Σλοβάκους ήταν ο Jarko. Jarko : - Είναι f *** δειλοί. Εμείς μόλις είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό μας, και υπήρχαν αρκετά άτομα εκεί. Άρχισα να νιώθω άβολα όταν οι άνθρωποι άρχισαν να το κάνουν αυτό. Είχα βγει από το αυτοκίνητο, επειδή έχω ένα φίλο, ο οποίος είναι στο μαλαισιανό εστιατόριο. Γι’ αυτό και μιλούσα σε ένα από τα παιδιά που ήταν εκεί, και παρατήρησα ότι είχαν ανασυνταχθεί. Τότε ακούω «τρέξε» ή «αυτός», ή κάτι τέτοιο και τους επιτέθηκαν. Και ήταν από πίσω φυσικά. Βλέπω ότι του επιτίθενται και ακούω μια γυάλινη φιάλη που έσπασε και στη συνέχεια έγινε μια κόλαση αναταραχής. Και τότε παρατήρησα ότι υπάρχει ένας τύπος που περπατούσε γύρω με μια κάμερα και κατέγραφε το περιστατικό. Μιλάνε πάλι οι Σλοβάκοι και λένε πόσο φοβήθηκαν και έτρεχαν να γλυτώσουν από τους αριστερούς τραμπούκους που ήταν περισσότεροι. Μήνυμα στο chat room: χα, χα τον κλώτσησα, τον χτύπησα στο μάτι.… Είναι προφανές ότι δεν είχαν καμία ιδέα ποιοι ήταν οι Σλοβάκοι εργαζόμενοι. Από που ήρθε; Από την Σλοβακία. Έχω γράψει στη Σλοβακική AFA και τους ρώτησα για τη Βόρεια Ταξιαρχία. Έχω γκουγκλάρει λίγο, αλλά δεν έχω βρει τίποτα … Το μόνο πράγμα στο οποίο βασίστηκε η επίθεσή τους ήταν ένα T-shirt με το λογότυπο «Βόρεια Ταξιαρχία» που ο γιος φορούσε κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Χρειάστηκαν οκτώ ημερών για να εξηγήσει η RF τα κίνητρά τους στο Facebook. Γράφουν: "Η Βόρεια Ταξιαρχία είναι μια ακροδεξιά οργάνωση οπαδών ποδοσφαίρου. Και βασίζουν το γεγονός αυτό επειδή στο λογότυπο του T-shirt υπάρχει ένα κρανίο. Ένα παρόμοιο κρανίο με αυτά που οι Γερμανοί χρησιμοποιούσαν στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Για την RF αυτά είναι επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ότι τόσο ο γιος όσο και ο πατέρας είναι Ναζί. Οι Σλοβάκοι λένε «δεν είμαστε ναζί». Ο δημοσιογράφος τους λέει ότι οι αριστεροί που τους επιτέθηκαν λένε ότι είναι κατά του ρατσισμού και υπέρ της εργατικής τάξης. «Εμείς είμαστε οι εργατική τάξη», λένε οι Σλοβάκοι.. Το βίντεο με τους Σλοβάκους τελικά αφαιρέθηκε από τη σελίδα της RF στο Facebook. Δεν περιλαμβάνεται στο μουσικό βίντεο των Kartellen, αλλά όταν μιλάω στον Sebbe Stax, του δείχνω το clip. - Τι σκέφτεσαι όταν βλέπεις αυτό; - Αυτό είναι μια απόδειξη ότι υπάρχουν δύο πλευρές που μάχεται η μία την άλλη. Janne, δεν μπορεί να περιμένεις να είναι ειρηνικό. Δεν μπορεί να περιμένεις ότι αυτό που συμβαίνει στη Σουηδία δεν πρόκειται να γίνουν αισθητό. Δεν πρόκειται να έχει πόλεμο, δεν πρόκειται να έχει αίμα. Αν το κάνεις, τότε σε ποιο κόσμο ζεις; - Αλλά ήταν αυτοί οι δύο άνθρωποι ένοχοι; - Είναι Ναζί. Το κοιτάς από λάθος σκοπιά. Δέχομαι πολλές απειλές από τους Ναζί όλη την ώρα. Με ψάχνουν. - Αλλά δεν φαίνεται βάναυσο; - Ναι, αλλά είναι μια μάχη. Ξέρεις σε πόσες μάχες έχω βρεθεί; Αν είσαι ένας ναζί τότε καλύτερα να f *** συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχουν αντι-Ναζί εκεί έξω. Έτσι είναι ο τρόπος που λειτουργεί και έτσι είναι. - Καλά μπορώ να σου πω ότι συναντήθηκα με αυτούς τους δύο χθες. Είναι επισκέπτες εργαζόμενοι από τη Σλοβακία. Δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το ναζισμό. - Γιατί μου το λες; - Επειδή έχετε αποφασίσει ότι είναι Ναζί. - Γιατί; - Επειδή βιντεοσκοπήθηκαν σε μια ναζιστική διαδήλωση. Προφανώς βγάζω το συμπέρασμα ότι οι Ναζί. - Αυτή είναι διαφήμιση για την RF. Είναι περήφανοι για όσα έχουν κάνει. - Και πιστεύεις σε αυτό; Εσύ μου το δείχνεις. Πως στο f *** μπορώ να ξέρω; Δεν ήμουν εκεί. // Εάν οι μέθοδοι της RF είναι αποδεκτές ή όχι. Έχει γίνει μια συζήτηση μέσα στην οργάνωση νεολαίας του κόμματος της Αριστεράς, την «Ung Venstre». Τρεις ηγέτες εξέφρασαν τη στήριξή τους στην RF. Μέχρι στιγμής έχουν αποκλειστεί από το κόμμα. Ο πρώτος ήταν ο Marcus Allard, ο οποίος ήταν ηγέτης του «Ung Venstre» του Όρεμπρο. Συγκρίνει τις λεγόμενες κατ’ οίκον επισκέψεις της RF με αυτές της αστυνομίας που έχουν εντάλματα έρευνας για μια κατοικία. Allard : Ο τρόπος της RF εξηγεί είναι ότι είναι μια πρακτική μέθοδος για να σταματήσει το φασισμό. Και είναι οι ίδιες μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι φασίστες για να σταματήσουν τους κόκκινους. Ή αυτό που η αστυνομία κάνει στους εχθρούς του συστήματος. Κάνουν επίσης επίσκεψη στο σπίτι, που είναι η πολιτική βία. Είναι μια πολιτική επίσκεψη στο σπίτι. Η υποστήριξη στον Allard εξακολουθεί να είναι υψηλή μέσα στην «Ung Venstre». Οκτώ περιφέρειες απαίτησαν ότι να αποκατασταθεί. Η πολιτική βία είναι ένα θέμα που διχάζει αρκετά την «Ung Venstre». Σε κάποιες, εξυμνείται η βία και επαινούνται οι καταδικασμένοι εξτρεμιστές της αριστεράς. Στα φετινά βραβεία Grammy Scala, που προβλήθηκαν από το κανάλι SVT, οι Kartellen εκτέλεσαν το τραγούδι τους «μουσική της κατώτερης τάξης» μαζί με γνωστούς ηθοποιούς που φορούσαν κουκούλες. Και στο Umeå ακτιβιστές με κουκούλες στέκονταν μαζί τους στην σκηνή δίπλα σε νήπια και επαινούσαν τον Joel Bjurstrøm Almgren. Ήταν κάτι καλά μελετημένο, ύστερα από σκέψη ή λίγο αφελές; Ρεπόρτερ: Ίσως αντικατοπτρίζει την εικόνα που έχουμε για τη βία στην μάχη της αριστεράς κατά του φασισμού; - Νομίζω ότι αφορά το πόσο χρειάζεται να μάθουμε τη διαφορά ανάμεσα στο πώς θέλουμε πραγματικότητα να μοιάζει, και σε ό, τι είναι πραγματικά. Και όταν αυτή η εικόνα δεν ταιριάζει, έχουμε την τάση να εγκλωβιζόμαστε μέσα στο δικό μας τρόπο σκέψης. Και οι περισσότεροι από εμάς θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι είναι οι ναζί που είναι οι κακοί συνεχώς, ενώ οι αριστεροί, που είναι αντι-ρατσιστές, αντιπροσωπεύουν κάτι καλό. 
ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Σχεδόν 30 χρόνια έχουν περάσει από τότε που τραβήχτηκε η φωτογραφία, το σύμβολο για την τόλμη να σταθείς ενάντια στο κακό. Ποιοι είναι οι εκπρόσωποι αυτού του οράματος σήμερα; Ίσως είναι η νεαρή άγνωστη κοπέλα στο βίντεο, που γενναία φωνάζει «σταματήστε!», όταν οι αντι-φασίστες από την RF επιτίθενται βάναυσα στους δύο Σλοβάκους εργαζόμενους. Η RF μας απαντάει και μας λέει ότι θα ήθελε να απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις, αλλά τις θέλουν εγγράφως και εκ των προτέρων. Συμφωνούμε με τις απαιτήσεις τους και τους ζητάμε που τραβάνε τη διαχωριστική γραμμή στην αντιφασιστική αυτοάμυνα. Μας απαντάνε ότι δεν επιθυμούν πλέον να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.
 
 
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/12/blog-post_11.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters