Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ακόμη και Σάββατο ανοιχτή η Βουλή για να περάσουν… ό,τι προλάβουν...

Λευτέρης Γαλανός.
Σε ... προεκλογικούς ρυθμούς κινείται το Κοινοβούλιο καθώς η κυβέρνηση τρέχει να τακτοποιήσει (με νομοσχέδια και τροπολογίες) τις τελευταίες νομοθετικές εκκρεμότητες που υπάρχουν, προκειμένου να αποκομίσει εκλογικά οφέλη στο ισχυρό πλέον ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρες κάλπες.
Ενδεικτικό της κυβερνητικής βιασύνης είναι το γεγονός ότι ανάμεσα
στις δύο ψηφοφορίες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας (η πρώτη
είναι αύριο Τετάρτη - η δεύτερη την επόμενη Τρίτη) θα υπάρχει πλήρες
νομοθετικό έργο ακόμη και το Σάββατο (!), ημέρα κατά την οποία παραδοσιακά
η Βουλή δεν λειτουργεί.

Το πρόγραμμα όπως αποφασίστηκε πριν από λίγο στη Διάσκεψη των Προέδρων
έχει ως εξής:

- Το νομοσχέδιο για το ΕΣΠΑ θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος
σε μία συνεδρίαση, την Πέμπτη, μία μέρα μετά την πρώτη ψηφοφορία για την Προεδρική εκλογή.

- Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τις πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα - Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις θα ψηφιστεί σε δύο συνεδριάσεις (Παρασκευή και Σάββατο).

- Ακόμη και τη Δευτέρα (μία μέρα πριν τη δεύτερη ψηφοφορία για τον ΠτΔ) η Βουλή θα συνεδριάσει σε μέρα μάλιστα κοινοβουλευτικού ελέγχου προκειμένου να ψηφίσει ένα ακόμη νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο πιθανολογείται ότι θα λειτουργήσει ως "πλατφόρμα" για την κατάθεση των τροπολογιών της τελευταίας στιγμής.
Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν τι στιγμή που τα βλέμματα, ακόμη και από το εξωτερικό, θα στραμμένα στη Βουλή για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έως αυτή τη στιγμή έχουν ζητήσει από το γραφείο τύπου του κοινοβουλίου, άδεια για δορυφορική σύνδεση 14 κανάλια από Ευρώπη και Αμερική, ενώ 8, μεταξύ των οποίων και ένα ιαπωνικό, ζήτησαν άδεια να καλύψουν με δικά τους συνεργεία τη διαδικασία εκλογής.





topontiki.gr 
http://ideopigi.blogspot.gr/2014/12/blog-post_910.html

Κινδυνεύει να κλείσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Σε αδυναμία λειτουργίας οδηγείται το 2015 το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), λόγω της μεγάλης υποχρηματοδότησης και την αύξηση αριθμού των εισακτέων για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.


Σε πολλά τμήματα είναι αδύνατη η προμήθεια αναλώσιμων, αντιδραστηρίων και άλλων υλικών που σχετίζονται με την εργαστηριακή εκπαίδευση των φοιτητών, ενώ σχεδόν αδύνατη καθίσταται η δυνατότητα συντήρησης και επισκευών επιστημονικού εξοπλισμού, καθώς και των μεγάλων υποδομών. Παράλληλα, η θέρμανση και το ηλεκτρικό ρεύμα θα πρέπει να περικοπούν τουλάχιστον κατά 20% αυτή τη χρονιά.

Τις ζοφερές συνθήκες λειτουργίας του ΕΚΠΑ περιέγραψαν οι πρυτανικές αρχές χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού με τους κοσμήτορες των σχολών και τους προέδρους των τμημάτων.

«Το Πανεπιστήμιο βρίσκεται σε δεινή θέση», τόνισε ο πρύτανης του ιδρύματος κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, προσθέτοντας ότι εάν η πολιτεία δεν δώσει πρόσθετη επιχορήγηση, το πανεπιστήμιο δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.

Ο πρύτανης ζήτησε να επιστρέψουν όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, λέγοντας ότι ο πελώριος φόρτος του διοικητικού έργου, λόγω και των αυξημένων φέτος μετεγγραφών, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να αντιμετωπισθεί με το υπάρχον προσωπικό. Επίσης, αναφέρθηκε σε άλλα δύο μεγάλα προβλήματα του Πανεπιστημίου: τη φύλαξη και τον καθαρισμό.

Ο κ. Φορτσάκης ζήτησε να γίνει νομοθετική παρέμβαση ώστε το ίδρυμα να μπορεί να προσλάβει το δικό του προσωπικό φύλαξης και καθαριότητας, ενώ πρότεινε οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών να μεταταγούν στο ΕΚΠΑ, όπου υπάρχει στον τομέα αυτό κατεπείγουσα ανάγκη, την ίδια στιγμή που το αποτέλεσμα διαγωνισμών καθαριότητας εξακολουθεί να εκκρεμεί βάσει της κατά νόμον διαδικασίας.

Για επικίνδυνη και σκόπιμη υποβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων, που συνδέεται με την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος και τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, έκαναν λόγο, από την πλευρά τους, κοσμήτορες σχολών και πρόεδροι τμημάτων του ιδρύματος.

Μετά τη λήξη της συνέντευξης, τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΕΚΠΑ σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω απο το κτίριο των Προπυλαίων, σε μια συμβολική κίνηση που στόχο είχε να δείξει ότι το Πανεπιστήμιο κινδυνεύει και απηύθυναν έκκληση στην Πολιτεία.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/12/blog-post_252.html

Διπλό φιάσκο με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις καταθέσεων...

Την ώρα που το πολιτικό δράμα με την εκλογή Προέδρου «σκεπάζει» τα θέματα της οικονομικής πολιτικής, η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με ένα διπλό φιάσκο, σε δύο καίρια ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών: 
από 1ης Ιανουαρίου 2015 αρχίζουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες, ενώ χιλιάδες φορολογούμενοι ρυθμίζουν τις οφειλές τους με το νόμο για τις 100 δόσεις, αλλά βλέπουν την εφορία να συνεχίζει να «βάζει χέρι» στις καταθέσεις τους!

Στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς για τραπεζικά χρέη, η κυβέρνηση εγκαταλείπει κάθε σκέψη για παράταση της ισχύουσας νομοθετικής ρύθμισης, η ισχύς της οποίας εκπνέει στο τέλος του έτους. 

Αυτό σημαίνει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2015 οι τράπεζες θα μπορούν να «βγάζουν στο σφυρί» ακίνητα δανειοληπτών χωρίς τον παραμικρό περιορισμό.


Ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μετά τη σύσκεψη που είχε στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, ανέφερε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα της παράτασης ισχύος της ρύθμισης για τους πλειστηριασμούς. 


«Δεν συζητήσαμε το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας», είπε ο υπουργός, «αλλά θέλω να σας πω ότι με τον κώδικα δεοντολογίας που εφαρμόζεται από 1η Ιανουαρίου και είναι δεσμευτικός για τις τράπεζες, η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει για τους δανειολήπτες που έχουν οικονομική δυσχέρεια».

Πρόκειται, βεβαίως, για μια παραπλανητική, καθησυχαστική διαβεβαίωση. 

Ως γνωστόν, ο Κώδικας Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος για τις ρυθμίσεις καθυστερούμενων δανείων από τις τράπεζες απλώς ορίζει τους εναλλακτικούς τρόπους αναδιάρθρωσης των δανείων, χωρίς να παρέχει οιασδήποτε μορφής προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς με κοινωνικά κριτήρια. 

Με βάση τον Κώδικα, δύο δρόμοι υπάρχουν για το δανειολήπτη: να ρυθμίσει το δάνειο σε συμφωνία με την τράπεζα, ή να χάσει το ακίνητό του, ακόμη και αν αυτό αποτελεί πρώτη κατοικία.


Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποφασίσει οριστικά να μην ανανεώσει τη ρύθμιση για την προστασία από πλειστηριασμούς, προκειμένου να αποφύγει το άνοιγμα ενός ακόμη μετώπου αντιπαράθεσης με την τρόικα, η οποία είναι γνωστό ότι απαιτούσε την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών από το 2015, ώστε να διευκολυνθεί η προσπάθεια των τραπεζών να ανακτήσουν καθυστερούμενα δάνεια.


Σε ό,τι αφορά την πολυδιαφημισμένη ρύθμιση για την εξόφληση οφειλών στην εφορία σε 100 δόσεις, χιλιάδες οφειλέτες, που αντιμετώπιζαν... επιθέσεις της εφορίας στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ανακαλύπτουν ότι, ακόμη και αν ρυθμίσουν το χρέος τους, η εφορία συνεχίζει να «βάζει χέρι» στις καταθέσεις τους.


Η παγίδα κρύβεται στα «ψιλά γράμματα» του νόμου, ο οποίος ορίζει ότι το μέτρο της κατάσχεσης εις χείρας τρίτου δεν αίρεται, ακόμη και αν ο οφειλέτης ρυθμίσει το χρέος του, παρά μόνο αν φθάσει να εξοφλήσει το 50% της οφειλής. 

Δηλαδή, ένας οφειλέτης μπορεί να μπει σε ρύθμιση, αλλά η εφορία να συνεχίσει τις... αφαιμάξεις από τον τραπεζικό του λογαριασμό για πολύ καιρό, παρότι ο ίδιος θα πληρώνει κανονικά τις δόσεις της ρύθμισης!

Το μοναδικό «παράθυρο» που αφήνει ανοικτό η νομοθεσία, προκειμένου ο οφειλέτης να περιορίσει τις «επιδρομές» της εφορίας στους τραπεζικούς του λογαριασμούς είναι, αφού ρυθμίσει την οφειλή, να προσφύγει στον έφορο, που έχει επιβάλει την κατάσχεση καταθέσεων, για να ζητήσει... καλύτερη μεταχείριση. 

Ο έφορος, αφού συντάξει αιτιολογημένη σχετική έκθεση, μπορεί να περιορίσει το ποσό της κατάσχεσης, όχι όμως και να σταματήσει εντελώς την εφαρμογή του επαχθούς αυτού μέτρου.


Στο οικονομικό επιτελείο προβληματίζονται από τις αντιδράσεις που προκαλεί αυτή η «παγίδα» της ρύθμισης για τις 100 δόσεις, πλην όμως δεν σκοπεύουν να προχωρήσουν σε τροποποίηση του νόμου. 

Άλλωστε, γνωρίζουν ότι κάθε επανεξέταση της ρύθμισης θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου, αφού η τρόικα περιμένει... στη γωνία, για να επαναφέρει την πιεστική της απαίτηση να τεθούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια υπαγωγής στη ρύθμιση, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των ωφελούμενων.


Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ήδη έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση 73.878 οφειλέτες, με συνολικές οφειλές 850 εκατ. ευρώ και έχουν εισπραχθεί 34 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι να ρυθμισθούν μέχρι το Μάρτιο οφειλές τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ.
sofokleous10.gr 
http://ideopigi.blogspot.gr/2014/12/blog-post_104.html

Σαμαράς-Στουρνάρας:Σε εξέλιξη σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας

Πού πήγαν αλήθεια εκείνα τα φοβερά και τρομερά περί δεξιάς πολυκατοικίας στην οποία «έφθασαν να συγκατοικούν μαχαιροβγάλτες, θρασύδειλοι ροπαλοφόροι, θεομπαίχτες μιζαδόροι, εθνικο-λαϊκιστές της συμφοράς, κάτι ξεπεσμένοι καραμανλικοί, οι “Μοραΐτες” του αρχηγού και ένας απίθανος κύκλος επιχειρηματιών της κολομβιανής σχολής που όλα τα σφάζουν κι όλα τα μαχαιρώνουν, χωρίς κανένα μέτρο και ουδένα σεβασμό απέναντι στους νόμους» ;

Θα ενθυμείστε ότι είναι απόσπασμα από άρθρο του διευθυντή της εφημερίδας «Το Βήμα» κ. Αντώνη Καρακούση, το οποίο, όπως και η παραίτηση κ. Ανδρέα Ψυχάρη από το βουλευτικό αξίωμα και ένα άρθρο του πατέρα Ψυχάρη μ΄ αφορμή τη συνταγματική αναθεώρηση, ερμηνεύθηκαν από τους αφελείς της Αριστεράς ότι σηματοδοτούν πολιτική στροφή του ΔΟΛ, ότι το συγκρότημα εγκαταλείπει...
τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά κ.λπ
Προτού όμως στεγνώσει το μελάνι από την εν λόγω αρθρογραφία η στροφή προς τα αριστερά, που ουδέποτε υπήρξε, μετεξελίχθηκε σε μία νέα στροφή, και πάλι προς τα δεξιά αυτή τη φορά, και η κωλοτούμπα έγινε μία νέα κωλοτούμπα, έτσι ώστε να αποκατασταθούν οι ισορροπίες που διαταράχθηκαν προ στιγμή, καταδεικνύοντας ότι παρόμοιες αναταράξεις εντάσσονται στο παιχνίδι της νομής της εξουσίας και των αμοιβαίων εκβιασμών ώστε να εξυπηρετηθούν διάφορα συμφέροντα στο παρασκήνιο.
Έτσι, λοιπόν, πριν αλέκτορα φωνήσαι εκδοτικά συγκροτήματα, οικονομικοί παράγοντες, εταιρείες δημοσκοπήσεων, φορείς της διαπλοκής και του κατεστημένου, εκπρόσωποι των Βρυξελλών και θεσμικοί παράγοντες σε πλήρη συγχορδία, αναθεματίζουν την μόνη υγιή και γνήσια επιλογή για το ξεκαθάρισμα του πολιτικού σκηνικού, που είναι η προσφυγή στις κάλπες και η ανανέωση της λαϊκής εντολή, σπέρνοντας τον πανικό και τον τρόμο, φέρνοντας την καταστροφή, λιμούς και καταποντισμούς, με μοναδικό στόχο να διατηρήσουν την απόλυτη κυριαρχία τους – με ή χωρίς του κ.κ. Αντ. Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, αδιάφορο-, την οποία βλέπουν να απειλείται από την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ.
«Για πιστωτικό γεγονός» κάνει λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος κυρία Σοφία Βούλτεψη επικαλούμενη έκθεση του οίκου Moody’s για την ελληνική οικονομία, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση ακόμη και του ΠΑΣΟΚ.
Τη σκυτάλη πήρε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρας, ο οποίος έσπευσε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία.
«Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου ως Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οφείλω να επισημάνω ότι η κρίση των τελευταίων ημερών λαμβάνει πλέον σοβαρές διαστάσεις, ότι η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό, ότι ο κίνδυνος όχι μόνο ανακοπής της αναπτυξιακής πορείας που μόλις ξεκίνησε, αλλά ο κίνδυνος μιας ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας, είναι μεγάλος», είπε ο κ. Στουρνάρας
Ο κ. Στουρνάρας κάλεσε τα πολιτικά κόμματα «και ιδιαίτερα σε εκείνα που πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα ευημερήσει μόνο ως μέλος της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» υποστηρίζοντας ότι «θα ήταν άκρως επιθυμητό να συνεννοηθούν, ώστε να προχωρήσουν οι λίγες ακόμα μεταρρυθμίσεις που απομένουν, ώστε να «δέσουν», με τρόπο που δεν επιτρέπει οπισθοδρόμηση, τόσο η δημοσιονομική σταθερότητα όσο και η οικονομική ανάπτυξη».
Όπως είπε, «πράττοντας έτσι, μεταξύ άλλων, θα αφοπλίσουν με τρόπο οριστικό και αμετάκλητο εκείνους τους αμετανόητους παράγοντες που ουδέποτε παραιτήθηκαν από την ιδέα να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα είτε ως αποδιοπομπαίο τράγο, είτε ως Ιφιγένεια, για παραδειγματισμό των κρατών-μελών της περιφέρειας της ζώνης του Ευρώ».
Η κρίση σήμερα δεν είναι οικονομική αλλά πολιτική, τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά. «Η μεταπολεμική ανάπτυξη» ανέφερε, «ήταν προϊόν κυρίως συλλογικής προσπάθειας, κοινών στόχων και οραμάτων». «Θα ήθελα πολύ να ήμουν σε θέση να πω ότι ισχύει το ίδιο και σήμερα», συνέχισε ο κ. Στουρνάρας. «Σήμερα, όμως, υπάρχουν ακόμη αρκετοί που πιστεύουν ότι, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, η Ελλάδα μπορεί όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να ακμάσει έξω από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακόμη χειρότερα, υπάρχουν άλλοι που φαίνεται να πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη χωρίς να σέβεται τους κανόνες της, χωρίς να τηρεί τις δεσμεύσεις της. Ωστόσο, αν μας δείχνει κάτι η εμπειρία του παρελθόντος, είναι ότι η Ελλάδα μπόρεσε να πετύχει τους στόχους της μόνο όταν σεβάστηκε τους κανόνες του παιχνιδιού και τους αξιοποίησε προς όφελός της. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα μπόρεσε και ανέδειξε προσωπικότητες όπως ο Ξενοφών Ζολώτας.»
Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας, μ΄ άλλα λόγια, έσπευσε να προσφέρει χείρα βοηθείας στον κ. Αντ. Σαμαρά, κινδυνολογώντας ασύστολα και εκβιάζοντας την ψήφο των βουλευτών. Ποιόν επιχειρεί όμως να πείσει περί των αγνών του προθέσεων ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδα, όταν εκδίδει διευκρινιστική ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η αναφορά του στη ρευστότητα σε καμία περίπτωση δεν αφορούσε σε τραπεζικές καταθέσεις, αλλά στα γενικότερα επίπεδα της ρευστότητας, όπως αυτά διαμορφώνονται μετά τη διεύρυνση των spreads των ελληνικών ομολόγων;
«Προφανώς ο κ. Στουρνάρας, έχοντας την ευθύνη του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, όταν προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις, έχει στο νου του τις κινήσεις και τους σχεδιασμούς του Πρωθυπουργού», σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Η δηλώσεις όμως του κ. Στουρνάρα, οι οποίες έρχονται μετά τον φόβο και τον τρόπο που καλλιεργούν τα ΜΜΕ και τα νέα ευρήματα τα οποία ανακαλύπτουν δήθεν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων τα οποία δήθεν καταδεικνύουν ότι «έχει αλλάξει το πολιτικό σκηνικό τις τελευταίες ημέρες» και ότι η ψαλίδα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ κλείνει, αποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας που εκπορεύεται από το Μαξίμου.
«Ο Σαμαράς είναι ικανός ακόμα και να σκηνοθετήσει bankrun, με τεχνητή φυγή κεφαλαίων, φίλα προσκείμενών του επιχειρηματιών, προκειμένου να κάνει πειστικό το επιχείρημα του φόβου», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας σε έκτακτη σύσκεψη στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας. «Έχουν, όμως, γνώση οι φύλακες», συνέχισε. «Όσοι το επιχειρούν θα λογοδοτήσουν».
«Κυβέρνηση και τρόικα, αφού συμφώνησαν σε όλα τα νέα σκληρά μέτρα, τώρα από κοινού μεθοδεύουν τον εκφοβισμό των βουλευτών για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Προεδρικής εκλογής», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Όσες μεθοδεύσεις όμως κι αν επιχειρήσουν δεν θα τα καταφέρουν. Θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ και θα τις χρεωθούν.
»Ο Σαμαράς είναι πια επικίνδυνος για τη χώρα. Δεν φαίνεται να τον απασχολεί διόλου η σταθερότητα της οικονομίας. Έχει υιοθετήσει τη λογική: «Αποθανέτω η ψύχη μου μετά των αλλοφύλων».
Από hitandrun
 
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/12/blog-post_230.html

Αποδείξεις της συνωμοσίας ενάντια σε όλες τις θρησκείες και τις κυβερνήσεις της Ευρώπης που διεξάγεται στις μυστικές συναντήσεις των Ελεύθερο-Τέκτονων, Ιλλουμινάτι

"Η μεγάλη δύναμη του Τάγματος μας βρίσκεται στην απόκρυψη της? ποτέ δεν εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος στο όνομά του, αλλά πάντα καλύπτονται από ένα άλλο όνομα, και ένα άλλο επάγγελμα".

«ΣΤΙΣ Στοές Mason υπάρχει και ο πιο αδαής από όλους τους ανίδεους, ανοιχτός για τη διδασκαλία από τους αντιπροσώπους μας" [Weishaupt]
"Κανένας άνθρωπος δεν είναι κατάλληλος για το Τάγμα μας ΑΝ δεν είναι Βρούτος ή Catiline, και δεν είναι έτοιμος να πάει σε κάθε μήκος -.; Πεστε μου πώς σας αρέσει αυτό" [Weishaupt]
"Εάν ένας συγγραφέας δημοσιεύει κάθε πράγμα που προσελκύει ειδοποίηση, και είναι ακριβώς η ίδια, αλλά δεν συμφωνεί με το σχέδιό μας, πρέπει να προσπαθήσουμε να τον κερδίσουμε, ή επικρίνουν τον." [Weishaupt]
Από Κώδικα των Απομνημονευμάτων Illuminati, Μέρος ΙΙΙ, Αποδεικνύοντας την Ιστορία της ιακωβινισμού, από Abbe Barreul. tr. από τον Robert Edward Clifford, 1798.

III. Ο έμπειρος υποτίθεται ότι διαθέτει ιδιότητες απαραίτητες για τη Γενική, κατά συνέπεια, από αυτούς που μπορεί να προέκυπτε πριν κληθεί στο Ανώτατο Συμβούλιο. Όπως ο ίδιος είναι, να προεδρεύει το σύνολο Τάξης, οφείλει (περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σώ
μα) θα εντυπωσιαστείτε με τις αρχές του ιδρυτή της, και να εκποιηθούν από όλες τις θρησκευτικές, πολιτικές ή εθνικές προκαταλήψεις. Ο μεγάλος στόχος του Τάγματος πρέπει να είναι τα ιδιαίτερα που εντυπώθηκαν σε αυτόν, δηλαδή, που του διδάσκει ολόκληρο το σύμπαν για να αναιρέσει όλες τις κυβερνήσεις, τους νόμους, βωμούς και πρέπει διαρκώς να παρακολουθούν το μεγάλο συμφερον της ανθρώπινης φύσης. Ο ζήλος του είναι να τονωθεί στη θέα του κάθε ανθρώπου που υπόκειται σε οποιαδήποτε αρχή . Είναι να επαναφέρει τους κατοίκους της γης στην αρχική ισότητα και την ελευθερία τους, ότι έχει συσταθεί Γενική όλων των Illuminees που έχουν ή πρόκειται να εξαπλωθεί πέρα από τον κόσμο κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, όλα στην εργατική την ολοκλήρωση του μεγάλου της επανάστασης του Μαν- Βασιλιάς. http://www.sacred-texts.com/sro/mhj/mhj319.htm
Αποδείξεις της συνωμοσίας ενάντια σε όλες τις θρησκείες και τις κυβερνήσεις της Ευρώπης που διεξάγεται στις μυστικές συναντήσεις των Ελεύθερο-Τέκτονων, Ιλλουμινάτι και Εταιρειών ανάγνωσης.
Προέρχονται από Καλή Αρχών από τον John Robison, πμ Καθηγητής της Φυσικής Φιλοσοφίας, και Γραμματέας της Βασιλικής Εταιρείας του Εδιμβούργου. Τέταρτη έκδοση 1798. [Από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας - αναπαράγονται κατά βούληση]
Αυτό είναι πιθανό να είναι τόσο ενδιαφέρον για τους μασόνους ως προς τους μη-κτίστες intrigued από αυτό που θα μπορούσε να πάει πίσω από την πόρτα καταφύγιο. Σίγουρα στον εικοστό πρώτο αιώνα η προσπάθεια να γυρίσει ο καθένας μακριά από την πολιτική και το μήνυμα του Ιησού Χριστού της ειρήνης υπήρξε δυνατη επιτυχια. Αυτό το σύστημα εξετάζει τον δέκατο όγδοο αιώνα την προέλευση αυτού του φιλόδοξου σχεδίου. Η ιδέα ήταν και είναι να γίνει η δημοκρατική κυβέρνηση, μέσω της τεκτονικής διείσδυσης, τόσο ανεφάρμοστη ώστε να απορριφθεί από το λαό. Σε αντάλλαγμα θα έχουμε μια παγκόσμια διακυβερνηση κρατικού μηχανισμού από ιδιωτικές τράπεζες, οι παγκόσμιοι βαρόνοι των μέσων ενημέρωσης, της ασφάλειας και εταιρείες τηλεπικοινωνιών. (βλ. Weishaupt βιογραφικά σημειώματα)
Όχι λιγότερο, λόγω της τεκτονικής στους όρκους αίματος, ο Τεκτονισμός δεν είναι απολύτως συμβατος με τον χριστιανισμό. Εμπνέει προβάδισμα που έδωσε η Mason-να αγκαλιάσει την Εκκλησία της σημερινής Αγγλίας και της Opus Dei ,επηρέασε την καθολική εκκλησία θα πρέπει να μας κάνουν, να γυρίσουμε στο άνοιγμα κεφαλαίων της Αποκάλυψης, που διευκρινίζουν με ποιο τρόπο οι καθιερωμένοι θεσμοί εκκλησία πρόκειται τον παραστρατημένο, απο άπιστια κλήρο να τον κάνει χειρότερο με αντάλλαγμα μια στέγη πάνω από το κεφάλι του και να οδηγησει το κοπάδι πάνω από τον γκρεμό. Ο οποίος βρισκεται οπου και η ανθρωπογενης θρησκεία υπαρχει Το εξοργιστικο χαος που βρισκεται η βρετανική εκκλησία και η δημοκρατία σαν πολιτευμα αρχίζει να έχει νόημα, και περαιτέρω φως θα ρίξει στην Α.Μ. Βασίλισσα Ελισάβετ Β '"δυνάμεις στο χώρο εργασίας σε αυτή τη χώρα για την οποία δεν έχουμε καμία γνώση" [Paul Burrell].
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/12/blog-post_557.html

E.ΣΥ - ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ






ΟΜΙΛΗΤΕΣ_ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΒΙΚΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ


Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters