Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Κίσινγκερ 1983: Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται απο δρομολογημένη οικονομική κρίση....!


Απόρρητη έκθεση της Μοσαντ από ιδιωτική συνομιλία του Χένρυ Κίσινγκερ σε εκπροσώπους της γερμανικών εβραϊκών συναγωγών, κατά την επίσημη επίσκεψη του στη Γερμανία (1983)

Μετάφραση από το αγγλικό κείμενο (το πρωτότυπο ακολουθεί)

“Στις αρχές του 21ου αιώνα το Ισραήλ πρέπει να ελέγχει όλα τα ενεργειακά κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου.

Από τους συνδικαιούχους μόνο με την Τουρκία πρέπει να διαπραγματευτεί και στην ανάγκη να παραχωρήσει ένα μέρος.

Οι Αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής θα είναι απασχολημένες σε εμφύλιες συρράξεις.

Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται από δρομολογημένη οικονομική κρίση.

Η μόνη παρηγοριά για τους Ελληνες ίσως να είναι η δικαίωση τους για την αποπληρωμή των Γερμανικών αποζημιώσεων από το β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Σε αυτή τη δικαστική διεκδίκηση τους πρέπει να τους στηρίξουμε, για να τρωθεί η οικονομική επανάκαμψη και το γόητρο της, πάντοτε επικίνδυνης για μας, Γερμανίας


Απόρρητη έκθεση της Μοσαντ από ιδιωτική συνομιλία του Χένρυ Κισινγκερ σε εκπροσώπους της γερμανικών εβραϊκών συναγωγών, κατά την επίσημη επίσκεψη του στη Γερμανία (1983)


Το πρωτότυπο κείμενο

At the beginning of the 21st century, Israel must succeed in the integral control of the energy deposits, which exist in the maritime area of the East Mediterranean. Concerning the future exploiters, Israel should negotiate only with Turkey and, if circumstances make it necessary, yield to Turkey parts of the deposits. Arab nations in the Middle East will be locked on the vicious circle of civil wars. Greece and Cyprus, will be confronted with directed economic crisis. The only consolation for the Greek people might be receiving the long over due WWII German compensations. In this demanding judiciary struggle, Greece deserve our full support, in order to make vulnerable the ever dangerous for us German prestige, and its economic, future reconstruction.
(CONFIDENTIAL ESSAY, GERMANY, 1983) 
Η πρώτη ένεση έγινε με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ για να μας κοιμήσει πριν από την μεγάλη εγχείρηση....

Ακόμα πιστεύετε πως είναι τυχαία όλα αυτά που βιώνουμε;


http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2013/07/blog-post_5111.html



Αποκαλύφθηκε επιτέλους τι πραγματικά κρύβετε πίσω απο τον δανεισμό μας!

Παράλληλα με τις τρέχουσες εξελίξεις και την ανάρτηση προ ημερών με τίτλο ''Πόσα ψέματα ακόμα; Aπλά δείτε τους πίνακες" με τον προβληματισμό που έθεσε γύρω της, προκύπτουν ορισμένα εύλογα ερωτήματα, τα οποία θα προσπαθήσω να αναλύσω όσο το δυνατόν καλύτερα στο παρακάτω άρθρο και θα επιχειρήσω να συνδέσω τα γεγονότα που κατα καιρούς αποκαλύπτονται μεταξύ τους.

Όπως πολύ λογικά μπορεί να κατανοήσει ο καθένας στην παραπάνω προαναφερθείσα ανάρτησητοποθετείτε το χρέος χωρών όπως η Ιαπωνία κι οι ΗΠΑ σε σύγκριση με αυτό της Ελλάδας, δημιουργώντας έτσι το ερώτημα  γιατι σ'αυτές τις χώρες βλέπε ΗΠΑ κλπ...με τεράστιο εξωτερικό χρέος δανείζουν οι αγορές και σε μας βλέπε Ελλάδα όχι.

Δυστηχώς στις μέρες μας πολλοί θεωρούν γραφικότητα, κάποιος να υποστηρίζει ότι τα ΜΜΕ, δημιουργούν, επεξεργάζονται και αλλάζουν στοιχεία . Ακόμη περισσότεροι να θεωρούν, ευφάνταστους όσους αναφέρονται στον ορυκτό πλούτο και την βιώσιμη ανάπτυξη της Ελλάδας...

Ακόμη χειρότερα πιστεύουν μέσα τους ότι η χώρα μας έχει τεράστιο χρέος και αυτό δημιουργήθηκε απο επιλογή μας. Ότι δεν υπάρχει κανένα σκοτεινό κύκλωμα και απλά όλα αυτά που βιώνουμε είναι αποτέλεσμα ενός κράτους σπάταλου, και ενός αντιπαραγωγικού ιδιωτικού τομέα. 

Δεν είναι έτσι.... 

Δεν γίνανε όλα απο επιλογή μας!!!

Δεν ήταν επιλογή μας να χρεώνουμε το δημόσιο για να πέρνουμε καλές μίζες...
Το ουσιαστικό πρόβλημα της χώρας πριν από οικονομικό είναι πολιτικό. 
Και δεν έχουμε μόνο έλλειμμα πολιτικής αλλά και έλλειμμα πολιτών.

Κι αν αυτή η κοινωνία –η συστηματικά εκπαιδευμένη στην ιδιώτευση- δεν διεκδικήσει και πάλι την αξιοπρέπειά της τίποτε δεν θα αλλάξει. Θα είμαστε και του χρόνου εδώ κουβεντιάζοντας και σιχτιρίζοντας τους ίδιους και τα ίδια.
Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω «ότι οι κακοί πολιτικοί εκλέγονται από τους καλούς ανθρώπους που δεν πάνε να ψηφίσουν» (George Jean Nathan).

Γραφικότητα ότι τα ΜΜΕ, δημιουργούν, επεξεργάζονται και αλλάζουν στοιχεία θα μου πείτε!

Το ότι μια χώρα δεν πληρούσε τα κριτήρια ένταξης στην ΟΝΕ  και το κρύψανε απο όλους τους Ευρωπαίους σας λέει κάτι;  

Η επιχείρηση “Χρεωκοπία της Ελλάδας” έχει την υπογραφή του Σημίτη...
  
Ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας τότε, παρά να υποστεί μια προσωπική πολιτική ήττα (ακόμη και αν αυτό ευνοούσε το συμφέρον της πατρίδας) προτίμησε να μαγειρέψει τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδος με εναν χρηματοοικονομικό κολοσσό-νταβατζή ονόματι Goldman Sachs και να παρουσιάσουν μαζί ψευδή στοιχεία στην Ε.Ε. με τις σημερινές συνέπειες. 

Μιλάμε ίσως, για το μεγαλύτερο κάνδαλο όλων των εποχών στην Ελλάδα και κανείς δεν είπε και δεν άκουσε τίποτα.!!

Δυστηχώς, όσο και αν δεν θέλουμε να το αποδεχτούμε αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αν τα διάβαζαμε στο διαδίκτυο αυτά το 1997-2002 που συντελλούντο θα τα θεωρούσαμε ευθύς εξ'αρχής σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Αυτό είναι το λάθος στο οποίο έχουμε υποπέσει, ακούμε, δεχόμαστε και αρκούμαστε μόνο σε ότι λένε οι πολλοί, μόνο ότι γράφουν οι εφημερίδες, μόνο ότι λένε τα δελτία ειδήσεων, μόνο ότι συμφωνήσουν οι πολιτικοί με τους μεγαλοεκδότες...

Ύπουλα, πίσω απο το παρασκήνιο, με αποσιώπηση γεγονότων, με μη αναφορά αποδείξεων, η πλειοψηφία των ΜΜΕ, χτυπάει κάθε μέρα την Ελληνική κοινωνία, χτυπάει κάθε μέρα τον εκάστοτε Έλληνα,  τις αξίες του, τα επιτεύγματά του. Ως πότε θα ακούμε ή θα βλέπουμε τα ΜΜΕ;

Παραταύτα έστω ότι διαλέγουμε  να αναλύσουμε το παραπάνω ερώτημα ''Γιατι σ'αυτές τις χώρες βλέπε ΗΠΑ κλπ...με τεράστιο εξωτερικό χρέος δανείζουν οι αγορές και σε μας βλέπε Ελλάδα όχι;''σύμφωνα με όσα λένε στην τηλεόραση τα περισσότερα δελτία ειδήσεων, οι εφημερίδες και η πλειοψηφία των ΜΜΕ, εύλογα θα υπάρξει η εξής λογική σε αυτό.

Η Ελλάδα μια χώρα μικρής έκτασης, χωρίς παραγωγή, χωρίς βιομηχανία με τεράστια οικονομικά προβλήματα και προ παντώς χωρίς εγγυήσεις δεν είναι δυνατόν να δανειστεί...Σωστά;
Λάθος! Και αναλύω τους λόγους παρακάτω....

Πως κατάντησε η Ελλάδα χωρίς παραγωγή και χωρίς βιομηχανία;[1]

Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε, είτε να το πώ ποιο κομψά ''υποψιαζόμαστε'' το πώς και το γιατί φτάσαμε ως εκεί. Χρησιμοποιώ την λέξη Φτάσαμε διότι κάπου ήμασταν. Ας ξεκινήσουμε απο την αρχή και όσο το δυνατό πιο περιληπτικά. 
  • Ο "Εθνάρχης" μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8 ΔΙΣ.
  • Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και... εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες...(ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ κτλ κτλ), και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται EASY MONEY SYSTEM σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει δάνεια (από τις Εβραϊκές Τράπεζες του Ροκφέλερ που πρωτύτερα είχαν σχεδιάσει οργανώσει και χρηματοδοτήσει την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ) και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, βυθίζοντας την πολύ περισσότερο στο DEBT BASE BANKING SYSTEM. Σκοπός του "Τσοβόλα δώστα όλα" δεν είναι η φιλανθρωπία όπως πιστεύει ο λαός.
  • Ο Μητσοτάκης βασιζόμενος στην κατάντια των ΔΕΚΟ που είχε φέρει ο Παπανδρέου θέλησε να αρπάξει την ευκαιρία και να τις "χαρίσει" σε ιδιώτες με το αζημίωτο φυσικά.ο Σημίτης φέρνει την ομόφυλη του Εβραική Goldman Sachs για να φτιάξει ένα SWAP(Δημιουργική Λογιστική) για να καλύψει το χρέος στα χαρτιά και να μπούμε στο Ευρώ. ΗGoldman Sachs για αυτό το SWAP πήρε πάνω από 1 ΔΙΣ ευρώ από την Ελλάδα. 
  • Κοντεύοντας στο 2000 και όταν πια το EASY MONEY SYSTEM σε επίπεδο κράτους είχε φτάσει στο ζενιθ ( Η Ελλάς χρωστάει πάρα πάρα πολλά στις Εβραϊκές Τράπεζες) έπρεπε να εφευρεθεί ένας τρόπος να πάψει πια το EASY MONEY SYSTEM σε επίπεδο κράτους εφόσον πια τα πράγματα όδευαν καλά "δεμένα" και να περάσουμε στο άλλο επίπεδο δηλαδή το EASY MONEY SYSTEM σε επίπεδο φυσικών προσώπων.
  • Έτσι εφευρέθηκε το κόλπο που δεν ηταν άλλο από την μεγάλη απάτη του Χρηματιστηρίου που όλοι ήδη έχουμε ξεχάσει. Σκηνοθέτησαν λοιπόν εικονικά κέρδη και μέσω πάντα των υποχείριων ΜΜΕ κατόρθωσαν να κάνουν ακόμα και τους βοσκούς επάνω στα ψηλότερα βουνά να κατεβαίνουν στην τηλεόραση του καφενείου για να δουν τις μετοχές τους..

  • Όταν το 99% του Ελληνικού λαού είχε παίξει στο χρηματιστήριο και ή όλη κατάσταση είχε φτάσει στο ζενιθ, ήρθε η ώρα του Τζορτζ Σόρος. Σκάει μύτη ο Σόρρος και ξεκινάει το κατρακύλισμα. Με αποτέλεσμα να πάρουν όλα τα λεφτά του προβατικού λαού που νωρίτερα τους τα είχαν δώσει με EASY MONEY SYSTEM σε επίπεδο κράτους μέσω του Ανδρέα. Ο σκοπός όμως δεν είχε ολοκληρωθεί, ίσα σα μόλις ξεκινούσε.  Τελικός σκοπός ήταν να φτάσει η κατάσταση σε κάποιο σημείο, να κλείσει ένας Χ χρονικός κύκλος για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο το οποίο λέγεται TIGHT MONEY SYSTEM σε επίπεδο φυσικών προσώπων
  • Το υποτιθέμενο κρατικό χρέος μας ήταν 320 ΔΙΣ (χώρια αυτά που χρωστάνε οι Έλληνες ως φυσικά πρόσωπα στις τράπεζες μέσω καταναλωτικών,στεγαστικών, επιχειρηματικών και πιστωτικών κάρτών- που είναι 280 ΔΙΣ) από αυτά τα 320 ΔΙΣ το 60% είναι σε κρατικά ομόλογα. Κρατικά ομόλογα σημαίνει ότι το κράτος βγάζει ομόλογα, και μέσω κάποιας τράπεζας ο επενδυτής τα αγοράζει με σκοπό κάποιο κέρδος, ΑΡΑ ενώ φαίνεται ως χρέος ΔΕΝ είναι χρέος αφού ο επενδυτής έχει πληρώσει την τράπεζα γι αυτά.
    Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν τα χρωστάμε, κανείς δεν έχει αξίωση να μας ζητήσει κάτι ως αντάλλαγμα. Με τις υπογραφές στο ΔΝΤ όμως, ο ΓΑΠ με δεκανίκι τον Καρατζαφέρη  ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ αυτά τα 200 ΔΙΣ (60%) του χρέους- ομολόγων από ανύπαρκτα σε υπαρκτά, και εφόσον τώρα είναι υπαρκτά ζητάνε αξιώσεις αυτοί στους οποίους χρωστάμε...
  • Το ένα θέμα με το άλλο (εθνικά θέματα και οικονομικά) έχει άμεση σχέση και ας μην το  αντιλαμβάνεται το μυαλό του νεοΈλληνα Ρωμιού. Ο Στόχος είναι να παίξει πρωτίστος η "συνεκμετάλλευση" στο Αιγαίο, δηλαδή παραδίνουμε το Αιγαίο στους Τούρκους, ήδη η Θράκη είναι στα χέρια τους (έχουν βγάλει και σημαία) και απλά περιμένουν να κυλήσει ο χρόνος για να σβήσουμε. Το τελικό "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους και φυσικών προσώπων έχει σαν αποτέλεσμα να μας πάρουν τον τεράστιο ορυκτό πλούτο.
Ποιόν ορυκτό πλούτο; Μα φυσικά αυτόν για τον οποίο δεν σου είπαν ποτέ....


Πέραν όμως των όποιων δηλώσεων (επισήμων και μή) έχουν κατα καιρούς δεί το φώς της δημοσιότητας, χαρακτηριστικότερο όλων που τεκμηριώνει την ύπαρξη του είναι το γεγονός ότι απο την δήλωση «Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα»  του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέουτον περασμένο Δεκέμβριο και τις λοιδωρίες κατά όσων αγωνίστηκαν να αποδείξουν το αντίθετο,περάσαμε «στο πετρέλαια υπάρχουν», σην ίδρυση φορέα εξερεύνησης και αξιοποίησης υδρογονανθράκων και τώρα οι ΗΠΑ προτείνουν επίσημα …εμπορική συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στο Αιγαίο! Έστω και αν «ακόμη και αν προηγουμένως δεν έχουν επιλύσει τις μεταξύ τους διαφορές», όπως είπε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ενέργεια στην Ευρασία, Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ. 

Όσο αφορά την βαρειά βιομηχανία της Ελλάδος για αρχή διαβάστε την Ιστορία και την εξόντωση της Ελληνικής βιομηχανίας αυτοκινήτου , μια ιστορική αναφορά του πως εξοντώθηκε ένας αναπτυσόμενος βιομηχανικός κλάδος στην χώρα μας.

Έπειτα αξίζει κανείς να διαβάσει την αντίστοιχη εργασία του Δημήτρη Μπάτση που γράφτηκε με την βέβαιη προοπτική πως παρ' όλα τα εμπόδια και παρ όλες τις πολύμορφες επεμβάσεις ο ελληνικός λαός θα καταφέρει να αναστήσει την πατρίδα, για να καταλάβει μόνο και μόνο ότι λύσεις, μελέτες και εργασίες που αναμένουν την υλοποίηση τους υπάρχουν.

Η Ελλάδα θα γίνει οικονομικά και εθνικά πραγματικά ελεύθερη τότε και μόνο τότε που η ανοικοδόμηση αυτή γίνει από τον λαό της. Θα σπάσουν τα δεσμά και θα αλλάξει ριζικά η διάρθρωση της σημερινής οικονομίας μας, θα ανοίξει δηλαδή ο δρόμος για να λυτρωθούν οι πιο ενεργές παραγωγικές και άξιες δυνάμεις της νεοελληνικής κοινωνίας μας.

Εν αντιθέτη περίπτωση, χωρίς δηλαδή συγκεκριμένα και μελετημένα προγράμματα ανάπτυξης για την ανόρθωση της εθνικής μας οικονομίας, η μη αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σηματοδοτούν με μαθηματική ακρίβεια την πτώχευση!

Να υπενθυμίσω ότι το 1981, έτος αφετηρία της εισόδου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα ως δέκατο μέλος, ο Πρόεδρος της ΕΟΚ Γκάστον Τορν δήλωνε ότι: «Η Ελλάδα μπαίνει στην Ευρώπη με 3 πλεονεκτήματα. 1) την Εμπορική Ναυτιλία, 2) τον Ορυκτό της πλούτο και 3) το επιχειρηματικό δαιμόνιο των Ελλήνων». Μπορείτε να διαβάσετε την αντίστοιχη ανάλυση επι του θέματος στην ανάρτηση μας με τίτλο ''Τα οικονομικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας''

Πάμε όμως πάλι πίσω στο ερώτημα που τέθηκε παραπάνω και ας αναρωτηθούμε γιατί δεν δανείζουν σε εμάς που χρωστάμε 500δις δολλάρια και δανείζουν στις ΗΠΑ που χρωστάνε 14τρίς δολλάρια..;;; [2]

Η απάντηση είναι σκοπιμότητες. 
 
Σκοπιμότητες και μόνο υπηρετεί η στάση των αγορών που σε καμία περίπτωση δεν διστάζουν να αντιμετωπίζουν τα ίδια στοιχεία (στην παραπάνω περίπτωση της Ελλάδας και των ΗΠΑ) με αντιδιαμετρικό τρόπο, αρκεί αυτό να υπηρετεί πάντα τα συμφέροντά τους...

Και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω απο τον μη δανεισμό μας είναι πολύ ποιο περίπλοκα απο ότι τα παρουσιάζουν τα καθιερωμένα ΜΜΕ...

Κατ'αρχάς, ποιοί επωφελούνται από όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες και με ποιό τρόπο; Γιατί συνέβησαν, εάν ήταν σκηνοθετημένα γεγονότα;

Η απάντηση στο ερώτημα "Ποιοί ωφελούνται;" είναι: οι παγκοσμιοποιητές, δηλ. κέντρα που δεν βρίσκονται σε συγκεκριμένες χώρες, τα οποία επιδιώκουν τη εδραίωση παγκόσμιας διακυβέρνησης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η διεθνής σταθερότητα, καθώς και τα συμφέροντά τους.

Η απάντηση στο ερώτημα "Γιατί συνέβησαν όλα αυτά;" απέχει πολύ από το να είναι απλή και ίσως μάλιστα να είναι υπερβολικά περίπλοκη. Η ενορχηστρωτές της παγκοσμιοποίησης έχουν πολύ ευρύ ορίζοντα σχεδιασμού και τα σχέδιά τους συνήθως πετυχαίνουν πολλαπλούς στόχους ταυτόχρονα, σε διαφορετικά επίπεδα (τοπικό, περιφερειακό, παγκόσμιο).

Δεν υπάρχει μόνο ένας λόγος για τον οποίο συμβαίνουν όσα συμβαίνουν. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να εξεταστούν οι λόγοι για τους οποίους έχουμε αυτά τα τεκταινόμενα, στο βαθμό που η λογική, τα δεδομένα και η διαίσθηση το επιτρέπουν.
Επιγραμματικά, οι στόχοι των παγκοσμιοποιητών είναι οι εξής:

Α. Σε εθνικό επίπεδο, στόχος τους είναι:
Α1) Να αποκτήσουν τον έλεγχο των πόρων στρατηγικής σημασίας που διαθέτει η Ελλάδα.
Α2) Να εξασφαλιστεί ότι οι Έλληνες δεν θα είναι πάνω από το σύστημα ελέγχου.
Α3) Να διασφαλιστεί ο μακροπολιτικός έλεγχος, μέσω του χρέους.
Α4) Να διασφαλιστεί ο έλεγχος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Β. Σε περιφερειακό επίπεδο, στόχος τους είναι:
Β1) Να "παγκοσμιοποιηθεί" η Τουρκία, δηλ. να μετατραπεί σε προτεκτοράτο: έτσι θα έχουν εξασφαλίσει τον έλεγχο και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και τον έλεγχο των "περιουσιακών στοιχείων" της Τουρκίας, στρατηγικής ή άλλης φύσεως.

Γ. Σε παγκόσμιο επίπεδο, στόχος τους είναι:
Γ1) Να επιβάλουν καθολική τρομοκρατία ώστε να εδραιωθεί η εξουσία τους στα επίπεδα του σχεδιασμού, της διαχείρισης και της αντίδρασης.
Γ2) Να εξασφαλιστεί ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν ο υπ' αριθμόν 1 παίκτης και το "εκτελεστικό σώμα" της παγκοσμιοποίησης, βοηθώντας το δολάριο να διατηρήσει την υπεροχή του ως νομισματικό πρότυπο συναλλαγών, έναντι του ευρώ.
Γ3) Να μετατρέψουν την Ελλάδα σε δοκιμαστικό σωλήνα για την εφαρμογή νέων μεθόδων ελέγχου.

Παρακάτω παραθέτω 2 βίντεο, στο μεν πρώτο αποκαλύτονται οι Όροι Δανεισμού της χώρας μας, αποδεικνύωντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο Υπουργός Οικονομικών εκχώρησε πλήρως με την υπογραφή του την εθνική μας κυριαρχία και όλα τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους....

Μια περίληψη με τα σημαντικότερα σημεία...[3]
---σελ. 119---
ΔΕΝ μπορεί η Ελλάδα να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή (Κίνα-Ρωσία) καθώς επίσης δεν μπορεί να υποθηκεύεται ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το... χρέος της... Γι' αυτό όταν είπε η Ρωσία να μας δανείσει με χαμηλό επιτόκιο αντέδρασε η κυβέρνηση!

 ---σελ. 129.παρ. 13, υποπαρ.1---
Αντίθετα ο δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα κ τις υποχρεώσεις του. Δηλ. μπορεί να δανειστήκαμε από τη Γερμανία άλλα να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία ή τα Σκόπια! Γιατί η Γερμανία, θα τους έχει πουλήσει τα δανειακά δικαιώματα της Ελλάδος.

---σελ.129.παρ.14, υποπαρ.1---
Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο.

---σελ. 121.παρ. 5---
Το επιτόκιο για τα 80 δις ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2 κυμαινόμενο για την πρώτη 3ετία.6,2 για τα επόμενα χρόνια κ +2% τόκοι υπερημερίας εάν έχει λήξει το δάνειο, επαναπροσδιοριζόμενο ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ (!)

---σελ. 123---
Η Ελλάδα εάν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιότερα δάνεια κ όχι τα 110 που παίρνουμε τώρα, που λήγουν ή προβεί σε αναστολή πληρωμών παλαιότερου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από το μηχανισμό κ υποχρεούται να πληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις.

---σελ.130, παρ. 15 κ σελ. 140, παρ. 5---
Για να είναι νόμιμη, για να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η σύμβαση, δεν χρειάζεται καμιά άλλη πράξη παρά μόνον την υπογραφή του Παπακωνσταντίνου κ τη νομική γνωμοδότηση του νομικού  συμβουλίου του κράτους του υπουργείου οικονομικών κ του υπουργείου δικαιοσύνης. Χούντα έχουμε κ θα υπογράφει ο υπουργός εν αγνοία της κυβέρνησης; O υπουργός θα υπογράφει, ούτε καν ο πρωθυπουργός, για να εκταμιεύεται το δάνειο; Oύτε ψήφιση στη βουλή, ούτε καν υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε καν γνωμοδότηση;

---σελ. 123, παρ. 5---
Μόνο το δικαστήριο της ευρωπαϊκής ένωσης κ τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση γιατί παραβιάζεται το ευρωπαϊκό δίκαιο ή το σύνταγμα του δανειστή  αντίστοιχα. Σύμφωνα με τη σύμβαση, στην Ελλάδα δεν επιτρέπει κανένα δικαστήριο να εκδικάσει τέτοια προσφυγή! Αφήστε που δεν έχουμε κ συνταγματικό δικαστήριο στη χώρα μας, αλλά από κει κ πέρα υπάρχει το διεθνές, αλλά μας δένει τα χέρια πρέπει να απευθυνθούμε για τους Γερμανούς στο δικαστήριο της Γερμανίας, για τους Άγγλους στης Αγγλίας!
---

Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα κ άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση. Όσον αφορά κατάσχεση, διαταγή κ όσον αφορά στην εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει δικαστικός νόμος. Ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία.

Watch live streaming video from 114news at livestream.com
 
...ενώ στο δεύτερο παρακολουθούμε την αποκάλυψη του John Perkins, oiκονομικού εκτελεστή της CIA, που ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει ότι αποστολή του ήταν να σχεδιάζει κυβερνητικά συμβόλαια όπου στα χαρτιά φαίνονταν ιδανικά, αλλά ο πραγματικός στόχος τους ήταν να βάλουν την εκάστοτε χώρα σε χρέος. 

 
Σας φαίνεται τίποτα γνώριμο μέχρι εδώ;;
Παρακολουθώντας τις τρέχουσες εξελίξεις...

Εχω βαρεθεί να ακούω του κόσμου τις ηλιθιότητες, από τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους, τα κανάλια, το κόσμο στα καφενεία, παντού. Κανένας μα κανένας δεν έχει καταλάβει που βρισκόμαστε και που πάμε. Τα πράγματα είναι ως εξής...
Πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων 50 δισ. ευρώ για το 2011-15 !!! [4]
Οι κ.κ. Servaas Deroose (Ε.Ε.), Poul Thomsen (ΔΝΤ) και Klaus Masuch (ΕΚΤ) εκτίμησαν ότι το πρόγραμμα έχει κάνει περαιτέρω πρόοδο σε ό,τι αφορά τους στόχους του. Τόνισαν παράλληλα ότι ενώ καταγράφονται καθυστερήσεις σε κάποιους τομείς, εφαρμόζονται οι δημοσιονομικές και ευρύτερες μεταρρυθμίσεις, που είναι αναγκαίες για να εκπληρώσουν τους μεσοπρόθεσμους στόχους του προγράμματος. Δήλωσαν ταυτόχρονα πως απαιτούνται ιδιωτικοποιήσεις 50 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15 δισ. ευρώ θα πρέπει να πραγματοποιηθούν το 2011-2012.

Η πλήρης δέσμευση της κυβέρνησης στη δαιδαλώδη διαδικασία των θεσμικών αλλαγών, όχι μόνο η αποφασιστικότητά της να αντισταθεί σε κεκτημένα, θα είναι κρίσιμης σημασίας για την επιτυχία του προγράμματος. Οι αποκρατικοποιήσεις αυτές θα αφορούν σε εισηγμένες και μη εισηγμένες επιχειρήσεις, στην ακίνητη περιουσία του δημοσίου και στα εμπορικά ακίνητα του δημοσίου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι εκπρόσωποι της τρόικας.
Αποκαλύφθηκε το πραγματικό σχέδιο της Τροϊκας: 

Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

 
Στο έλεος των δανειστών μας είμαστε και αυτό δεν αλλάζει, κάτι που αναδείχθηκε και στη πρόσφατη συνέντευξη τύπου της τρόικας. Μετά από τα όσα ζήτησαν και είπαν οι τροικάνοι, μπορούμε κάλλιστα να πούμε ξεκάθαρα και να παραδεχθούμε και επίσημα ότι δεν ελέγχουμε τη χώρα.Κυβέρνηση ελληνικής προελεύσεων δεν υπάρχει και κουμάντο κάνουν οι ξένοι δανειστές μας. Δεν ξέρουμε αν γίνεται αλλιώς, αυτό που ξέρουμε είναι ότι για τα επόμενα χρόνια θα χορεύουμε στο ρυθμό των εκπροσώπων της τρόικας που θα διατάσσουν κι εμείς θα υπακούμε σαν τις αρκούδες στα παζάρια.

Από τη συνέντευξη τύπου αυτό που ξεκαθαρίστηκε είναι το σχέδιο που τόσο καιρό εξυφαίνονταν στα υπόγεια του ΔΝΤ και της τρόικας. Δηλαδή το ξεπούλημα της όποιας περιουσίας έχει απομείνει στη χώρα.

Πουλήστε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΤΤ, λιμάνια, ΟΠΑΠ” απαίτησαν οι τροικάνοι. Και να μιλάγαμε για ζημιογόνες εταιρείες που επιβαρύνουν τα δημόσια οικονομικά να επικροτήσουμε, να μπούμε και μπροστά στην προσπάθεια. Μιλάμε, όμως, για τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις που έχει αυτή η χώρα. Μιλάμε για τα φιλέτα της Ελλάδας που πλέον θα περάσουν στα χέρια, σίγουρα ξένων, μετά το ευρύ σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που ανακοίνωσε χθες, όχι η κυβέρνηση, αλλά η τρόικα. Το ποσό των 50 δισ. ευρώ έχουν υπολογίσει από το πακέτο πώλησης των κρατικών εταιρειών. Κάνοντας το χατίρι ξένων και ελληνικών συμφερόντων που θέλουν να πατήσουν πόδι σε ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, τυχερά παιχνίδια και τράπεζες, οι τροικάνοι άνοιξαν τα χαρτιά τους.

Είπαν επίσης ότι θα πρέπει οι ελληνικές τράπεζες να απογαλακτιστούν από την ΕΚΤ γι’ αυτό και θα πρέπει να πουλήσουν πάγια του ενεργητικού τους αλλά και να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις. Προανήγγειλαν δηλαδή κινήσεις για την Αγροτική, την Alpha Bank, τη Eurobank, την Πειραιώς και γιατί όχι και την Εθνική.
Επέρχεται το ξεπούλημα της Εθνικής κυριαρχίας μας [5]

Μας το είπε ως υπουργός εξωτερικών....  

Και το επαναδιατυπώνει για να το εμπεδώσουμε...

« Δεν υπάρχει θέμα να απωλέσουμε βασικά στοιχεία της εθνικής μας κυριαρχίας. Γι΄ αυτά έδωσα τη μάχη και θα την ξαναδώσω όποτε χρειαστεί. Αλλάζουμε τα πράγματα όχι για να ικανοποιήσουμε τις Βρυξέλλες αλλά για να απελευθερωθεί η Ελλάδα να τελειώνουμε ».

Την κατηγορηματική αυτή διαβεβαίωση έδωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας στην πρόκληση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη ότι στις 25 Μαρτίου θα κληθεί να πει το μεγάλο "όχι" ή το μεγάλο "ναι" στην εκχώρηση των εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, όπως ζητά η κυρία Μέρκελ.

Και από το σημείο αυτό, όπως όλοι μας αντιλαμβανόμαστε, αρχίζουμε πλέον δικαίως και χωρίς εικοτολογίες να διαπιστώνουμε πως ο πρωθυπουργός της τρόικας και του ΔΝΤ, ανθύπατος διαχειριστής του Ελληνικού κράτους, έχει καταλήξει πως θα χάσουμε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, που όμως δεν αποτελεί βασικό στοιχειο της ίδιας της εθνικής κυριαρχίας... Με απλά λόγια, γνωρίζει (ή έχει ήδη συμφωνήσει) στην απώλεια εθνικής κυριαρχίας! Μηπως όμως κάποιος πρέπει να του ζητήσει να μας εξηγήσει τι εννοεί με την φράση "Δεν υπάρχει θέμα να απωλέσουμε βασικά στοιχεία της εθνικής μας κυριαρχίας"; Αν μη τι άλλο, απαιτείται η διευκρίνηση... 

Όπως όλα δείχνουν, το τι θα παραχωρήσουμε έναντι των "δανείων" έχει ήδη αποφασισθεί.

Το κουστούμι έχει ραφτεί και τα φέσια μαζί. Θα τα φορέσουμε και θα τα καμαρώνουμε ταυτόχρονα. Καθισμένοι απέναντι στήν τηλεόραση επί του καναπέως !!!

Εκτός και αν καθείς εξ' ημών κάνει ότι του επιτρέπουν οι δυνάμεις του για να συνέλθουμε επιτέλους απο αυτόν τον εθνικό λήθαργο και μαρασμό και αναλάβουμε δράση.

Μέχρι τότε ''Αφύπνιση''....Αυτή πρέπει να είναι η λέξη που θα κυκλοφορεί και θα μετουσιώνεται σε πράξη ανάμεσα σε όλους τους Έλληνες. Αργά η γρήγορα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο κατ' αυτόν τον τρόπο θα κατανοήσουμε τα παραγματικά αίτια της τωρινής κατάστασης που βιώνουμε καθημερινά εγώ και εσείς ...

Μόνο τότε θα μπορούμε έστω και να φανταζόμαστε ένα καλύτερο μέλλον, όχι για εμάς, αλλά για τα παιδιά μας...

http://www.logiosermis.net/2011/02/blog-post_6119.html#.VJHDiSusWhI
Σημειώσεις
[1] anti-ntp.blogspot.com
[2] Παγκόσμια Τράπεζα (στοιχεία β' τριμήνου 2010)
[3] Παυλος Ν. Λ.
[4] antinews.gr
[5] kostasxan.blogspot.com
 
http://end-artemi-sorra-cyprus.blogspot.gr/2014/12/1983.html

DNA & Νερό, τι είναι τελικά;

Η αφορμή
Πολύ συχνά πλέον, ακούω και διαβάζω λέξεις όπως ‘μεταλλαγμένα προϊόντα’, ‘DNA’, ‘κλωνοποίηση’, ‘γονίδια’, ‘μετάλλαξη’, ‘ανθρώπινο γονιδίωμα’. Υποθέτω κι εσύ το ίδιο. Πολύ συχνά και σε έντονα διαφορετικές περιστάσεις: από τις περιγραφές του μανάβη της γειτονιάς για ‘αυτές τις καινούργιες λαμπερές ντομάτες’ μέχρι τα ολοσέλιδα άρθρα περί επιστήμης της αγαπημένης μου κυριακάτικης εφημερίδας.




Για να δούμε...

Πρώτα από όλα, τί είναι αυτό το ‘DNA’; Ας ξεκινήσω λέγοντας ότι τα γράμματα ‘DNA’ συντομογραφούν την αγγλική μετάφραση της λέξης ‘δεσοξυριβονουκλεϊκό οξύ’, αν και ξέρω ότι μια τέτοια εξήγηση ελάχιστα βοηθάει το μέσο αναγνώστη. Πιο λιανά τώρα. Το DNA είναι ένα μόριο. Μία οντότητα δηλαδή που είναι φτιαγμένη από άτομα χημικών στοιχείων ‘ενωμένα’ μεταξύ τους, όπως ένα μόριο νερού ξέρεις ότι είναι φτιαγμένο από δύο άτομα υδρογόνου και ένα άτομο οξυγόνου. Το DNA όμως δεν φτιάχνεται από άτομα 2 χημικών στοιχείων, αλλά από 5: υδρογόνο (Η), άνθρακα (C), άζωτο (N), οξυγόνο (O) και φώσφορο (P). Και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε, όπως για το νερό, να πούμε και για ένα μόριο DNA ότι έχει ακριβώς τόσα άτομα πχ. υδρογόνου. Αυτός είναι και ο λόγος που μιλάμε για το DNA ‘του Γιώργου’, το DNA ‘του σκύλου του’ ή το DNA ‘της ντοματιάς’: Σε όλους αυτούς τους ζωντανούς οργανισμούς, η ακριβής σύσταση του DNA είναι διαφορετική.


Το DNA λοιπόν, υπάρχει με διαφορετικό τρόπο σε οτιδήποτε έχει ζωή. Και αν αυτό το ‘οτιδήποτε έχει ζωή’ αποτελείται από πολλά κύτταρα, τότε κάθε ένα κύτταρο του ξεχωριστά διαθέτει μια περιοχή του στην οποία βρίσκεται το DNA του. Πρόκειται για την περιοχή που αποκαλούμε ‘πυρήνα’ (για να είμαι ειλικρινής, υπάρχουν και περιπτώσεις που το DNA δεν βρίσκεται μέσα σε πυρήνα, όμως είναι πολύ λίγες σε σχέση με τις υπόλοιπες). Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι αν διαφορετικό DNA υπάρχει σε κάθε τι ζωντανό, τότε εύλογα προκύπτει το ερώτημα: τι κοινό υπάρχει στους διαφορετικούς τύπους DNA του πλανήτη; Τί κοινό έχει δηλαδή το DNA στο κύτταρο μιας ψείρας με το DNA στα νευρικά κύτταρα του θείου μου;

Οι ψείρες και ο θείος μου έχουν κοινά σημεία...

Η απάντηση είναι: Στον τρόπο που είναι ενωμένα αυτά τα άτομα των 5 χημικών στοιχείων και, ως επακόλουθο, στον τρόπο που συνολικά λειτουργεί το DNA. Για να περιγράψω ‘τον τρόπο που είναι ενωμένα’, έχω έναν καλό σύμμαχο: τα μέσα μαζικής ενημέρωσης! Αυτό γιατί όλοι, λιγότερο ή περισσότερο, έχουμε δει σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή ή σε ένα περιοδικό μια απεικόνιση του DNA: ένα βίντεο ή μια ζωγραφιά που δείχνει κάτι που θυμίζει κυκλική σκάλα. Ακόμη και στην τελετή έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 εμφανίστηκε μια απεικόνιση του DNA με τη χρήση ακτινών laser, θυμάσαι;



Το DNA λοιπόν μοιάζει με στριφογυριστή σκάλα, μια σκάλα φτιαγμένη από H, C, N, O και P. Μιλάμε όμως για μια σκάλα με πολύ μικρά σκαλοπάτια: Όχι μόνο το ανθρώπινο μάτι, αλλά και τα καλύτερα μικροσκόπια που έχουμε φτιάξει (και, πίστεψέ με, έχουμε φτιάξει πολύ καλά μικροσκόπια) δεν μπορούν να ‘δουν’ από τόσο κοντά ώστε να διακρίνουν ξεχωριστά δύο συνεχόμενα σκαλοπάτια.

Μη νομίσεις πως εννοώ ότι ένα σκαλοπάτι είναι φτιαγμένο από άνθρακα (C) ενώ το επόμενο από υδρογόνο (Η)! Κάθε σκαλοπάτι είναι φτιαγμένο από διάφορα από αυτά τα υλικά. Για παράδειγμα μπορεί να αποτελείται από 10 άτομα άνθρακα (C), λίγο λιγότερα άτομα αζώτου (N) και από μερικά άτομα υδρογόνου (H) και οξυγόνου (O). Επίσης, έχε το νου σου: τα σκαλοπάτια της σκάλας μπορεί να είναι πολύ μικρά, όμως η σκάλα είναι πολύ, πάρα πολύ μακρόστενη. Σκέψου ότι ενώ η δική σου σκάλα του DNA υπάρχει μέσα στον πυρήνα κάθε κυττάρου σου (σε ένα χώρο δηλαδή μικρότερο από μια τελεία σε αυτό το κείμενο), αν την ξεδιπλώσουμε θα διαπιστώσουμε ότι το συνολικό της μήκος είναι περίπου δύο μέτρα!

Και πώς λειτουργεί αυτή η μακρόστενη σκάλα;

Σαν μια κλωστή λοιπόν κουβαριασμένη βρίσκεται μέσα στα κύτταρα μας το DNA. Πώς όμως λειτουργεί; Η απάντηση κρύβεται στα ‘σκαλοπάτια’. Το DNA έχει τέσσερα είδη σκαλοπατιών που παίζουν παρόμοιο ρόλο με αυτόν που παίζουν και οι νότες στη μουσική. Όπως δηλαδή τοποθετώντας στη σειρά νότες της μουσικής με διαφορετικούς τρόπους κατασκευάζουμε διαφορετικές μελωδίες, έτσι και διαφορετικές αλληλουχίες σκαλοπατιών σημαίνουν διαφορετικό DNA. Με άλλα λόγια, όλα τα DNA είναι φτιαγμένα από τα ίδια 5 ‘υλικά’, όλα κοιτώντας τα από μακριά μοιάζουν με στριφογυριστές σκάλες, όμως ακριβώς το πώς είναι ενωμένα τα 5 υλικά διαφέρει από οργανισμό σε οργανισμό.

Τί ρόλο παίζει όμως για ένα κύτταρο η, γραμμένη σε γλώσσα χημείας, μελωδία που κρύβει ο πυρήνας του; Κυριολεκτικά ‘ζωτικής σημασίας’ είναι η απάντηση. Και αυτό γιατί η μελωδία του DNA αποτελεί τις οδηγίες που ‘διαβάζει’ ένα κύτταρο προκειμένου να εκτελέσει μια λειτουργία. Για παράδειγμα υπάρχει ένα κομμάτι στο DNA σου, που περιγράφει σε κύτταρα του πεπτικού σου συστήματος πώς να κατασκευάσουν την ινσουλίνη, μια ουσία που θα διευκολύνει την είσοδο γλυκόζης στα υπόλοιπα κύτταρα του σώματος σου. Μια ουσία που, με απλά λόγια, θα σε βοηθήσει να τραφείς σωστά.

Μάλιστα, κάθε μελωδία του DNA αντιστοιχεί σε μία συγκεκριμένη λειτουργία (πχ. στην κατασκευή ινσουλίνης), είτε αυτό το DNA βρίσκεται σε μία μύγα είτε σε έναν άνθρωπο. Ο τρόπος που ‘διαβάζεται’ το DNA είναι ίδιος σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς! Αυτός είναι και ο λόγος που μπορούμε να μεταφέρουμε κομμάτια του DNA από τον ένα ζωντανό οργανισμό στον άλλο.



Έχουμε και λέμε:
‘γονίδιο’ είναι ένα μικρό κομμάτι του DNA που αφορά μια συγκεκριμένη λειτουργία (βάλε στο νου σου 1000 σκαλοπάτια πάνω-κάτω). Έτσι, όταν κάποιος λέει πχ. ότι ‘ανακάλυψε το γονίδιο της φαλάκρας’, εννοεί ότι εντόπισε ένα κομμάτι του DNA που περιγράφει στα αρμόδια κύτταρα πως πρέπει να λειτουργήσουν για να αναπτυχθούν μαλλιά.
‘κλωνοποίηση’ είναι η δημιουργία οργανισμών με ακριβώς ίδιο DNA. Είναι προφανώς οργανισμοί που ονομάζονται ‘κλώνοι’.
‘μετάλλαξη’ είναι μια αλλαγή στη μελωδία του DNA. Μια τέτοια αλλαγή μπορεί να γίνει τυχαία (καθώς το manual του DNA αντιγράφεται από τη μια γενιά στην επόμενη: σαν ένα μικρό λάθος στις φωτοτυπία της ‘παρτιτούρας’ του DNA) ή επίτηδες (γνωρίζοντας ότι κομμάτια του DNA ενός οργανισμού θα βελτίωναν τις λειτουργίες κάποιου άλλου, στο εργαστήριο μεταφέρουμε αυτά τα κομμάτια DNA στο δεύτερο οργανισμό, αλλάζοντας το δικό του DNA). Έτσι, στην περίπτωση που μια τέτοια παρέμβαση γίνεται για να βελτιώσουμε τα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος, αναφερόμαστε σε ‘μεταλλαγμένα προϊόντα’. Τέλος, ‘γονιδίωμα’ είναι το σύνολο του DNA ενός οργανισμού: ολόκληρη η μελωδία. Για παράδειγμα όταν λέμε ότι ‘το ανθρώπινο γονιδίωμα έχει περίπου 3 δισεκατομμύρια ζεύγη βάσεων’, εννοούμε ότι η σκάλα του DNA ενός ανθρώπου έχει περίπου 3 δισεκατομμύρια σκαλοπάτια.

Ο Βίκτωρ Σάουμπεργκερ, κατα­γόταν από μια πολύ παλιά αρι­στοκρατική οικογένεια της Βαυ­αρίας. Γεννήθηκε το 1885 κοντά στην Λίμνη Πλόκενσταϊν της Αυστρίας. Από πολύ μικρό παιδί είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον οτιδήποτε σχετιζόταν με την Φύση.

Το νερό ήταν το κύριο ενδια­φέρον του. Είχε ξεκινήσει για να ανακαλύψει τα χαρακτηριστικά και τους νόμους του, αλλά και την σύνδεση μεταξύ της θερμο­κρασίας και της κίνησης του. Παρατήρησε ότι το νερό που έ­τρεχε από μια βουνίσια πηγή, βρισκόταν στην μεγαλύτερη πυ­κνότητα του στο "σημείο ανω­μαλίας" του, όπως λέγεται στους +4' C, που ήταν φυσικά και το σημείο της υψηλότερης ποιότητας του. Οι σολομοί και οι πέστροφες, πήγαιναν πάντοτε προς αυτές τις πηγές - και εκεί έ­βρισκε και την πιό πλούσια και πιό όμορφη βλάστηση.



«Το νερό θέλει να κυλά μ' αυ­τόν τον τρόπο, γι' αυτό φτιάχνει αυτές _τις σκιερές όχθες για να προστατεύεται από το άμεσο φως τον ήλιου...» Έλεγε κι εννοούσε ότι η χαμηλή θερμοκρασία και η φυσική ροή, είναι οι καταστάσεις που είναι απαραίτητες για να διατηρήσει το νερό τις εκπληκτι­κές δυνάμεις του. Αυτές που μπο­ρούν να χαρίσουν στον άνθρωπο υγεία, ευεξία και πνευματική διαύγεια...Ο Σάουμπεργκερ, έπειτα από αμέτρητες παρόμοιες παρατηρή­σεις και έρευνες, διατύπωσε την θεωρία ότι η φυσική ροή νερού, που επιτρέπει την φυσική κινηση, δημιουργεί μιά ενέργεια που ρέει στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν του νερού. Αυτήν την ενέργεια ήταν που χρησιμοποι­ούσε η πέστροφα.
Σ' αυτήν την μελέτη, ο Σάουμπεργκερ περιγράφει την βάση για την φυσική κυκλοφορία του νεροΰ - και δείχνει με ποιόν τρό­πο το φυσικό τοπίο και οποιαδή­ποτε αλλαγή της ροής του νερού, επηρεάζει άμεσα την ποιότητα και την "υγεία" του και επακό­λουθα, την υγεία των ανθρώπων.
Οι "Αρνητικές" και οι "Θετι­κές" αλλαγές στην θερμοκρασία, είναι πολύ σημαντικοί παράγο­ντες στις θεωρίες του Σάουμπεργκερ για το νερό. Οι "θετικές" ε­πιτυγχάνονται όταν το νερό πλη­σιάζει τους +4°C. Σ' αυτήν την θερμοκρασία, η "φυγόκεντρος κυκλωτική σπειροειδή κίνηση" του νερού, αυξάνεται. Το ίδιο, γίνεται υγιές-ζωντανό - και συνεχώς ανα­ζωογονείται μέσα από το φαινόμενο που ονομάζει "γαλάκτωση".
Στις "Αρνητικές" θερμοκρα­σίες - πάνω από τους +4°C - υ­πάρχει μειωμένη ενέργεια και μειωμένη βιολογική ποιότητα. Αυτό οδηγεί στην αργή αποσύν­θεση του νερού που χάνει την ζω­ογόνο δύναμη του, μια κατάστα­ση που ενθαρρύνει τα παθογόνα βακτήρια.
«Στην πραγματικότητα, τα μυστήρια του νερού είναι παρόμοια με αυτά του αίματος στο ανθρωπινό σώμα. Το νερό είναι το αίμα της Γης..."

Το νερό είναι το βασικό στήριγμα κάθε πληροφορίας. Χωρίς αυτό δεν θα υπήρχε ζωή στην γη. Είναι παρόν από την αρχή της σύλληψης μας: το έμβρυο ενός μηνός είναι γεμάτο νερό κατά 98%.

Το νερό θεωρείτο πάντα ως πηγή πληροφορίας. Μόνο ο σύγχρονος πολιτισμός μας δεν βλέπει αυτό παρά ένα υγρό που μας ξεδιψά, απαραίτητο για ζωή. Μολύνουμε και καθαρίζουμε το νερό με χημικούς τρόπους χωρίς να σκεφτόμαστε ότι έτσι αλλάζουμε τις πληροφορίες μας και το συλλογικό δυναμικό μας. Ο αρετές του νερού εξαρτώνται από τον χώρο της πηγής, ο όποιος ενεργοποιεί πολλαπλά δυναμικά. Στις μέρες μας οι αποθηκευτικές δεξαμενές νερού αποθηκεύουν με λανθασμένο τρόπο το νερό αφαιρώντας όλες του τις πληροφορίες καθιστώντας το, ¨νεκρό¨. Ένας καθαρός εξαγνισμός γίνεται μόνο με νερό, οι αρχαίοι έλληνες γνώριζαν τις μυστικές ιδιότητες του νερού, γιαυτό ποτέ δεν αλλοίωναν την ταχύτητα του, την φορά του και την ένταση του. Απαρνήθηκαν την αρχή του σιφονιού και των δεξαμενών αποθήκευσης. Δεν ήθελαν να αλλοιώσουν ή να αναβαπτίσουν το νερό της πηγής μέσω διαφορών πίεσης ή μιας άλλης πιο γρήγορης ροής. Οι σκέψεις αλλοιώνουν ή αποκαθιστούν την φύση του νερού εκπέμποντας κύματα. Για να είναι αποτελεσματική μια τέτοια «αποκατάσταση» δεν αρκεί να χρησιμοποιήσουμε ένα απλό τελετουργικό, όπως για παράδειγμα μια προσευχή μη κατανοητή, αλλά να διακινήσουμε μια πληροφορία μέσω της σκέψης μας, ικανή να δώσει στο νερό ένα μελλοντικό δυναμικό μη μολυσμένο. Το να ¨πιούμε¨ μια σκέψη εξισορροπημένη, συμπυκνωμένη σε ένα ποτήρι βρώμικου νερού, θα μπορούσε να είναι πιο ευεργετικό από το να πιούμε ένα ποτήρι νερό που έχει καθαριστεί μέσω σύγχρονων διαδικασιών.

Το νερό δεν δίνει απλά ζωη, ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.

http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/12/dna_17.html

Απρόσμενα καινούργια ανακάλυψη στην έρημο Αtacama. Είναι αληθινή ή αντικατοπτρισμός ; Πόσα μας κρύβουν τελικά? Πόσο παλιός είναι ο ανθρώπινος πολιτισμός

Πόσα μας κρύβουν τελικά? Πόσο παλιός είναι ο ανθρώπινος πολιτισμός και τελικά μήπως μονάχα από τύχη μάθουμε ποτέ την αλήθεια ???

Πολλά εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα έγιναν από μη αρχαιολόγους ή από άλλους ερασιτέχνες καθώς εξερευνούσαν το έδαφος. Κανείς – εκτός ίσως από τους ίδιους τους εξερευνητές δεν πίστευαν στην αξιοπιστία των ευρημάτων.

Μέχρι, που η απόδειξη επιτέλους βρέθηκε….

Μία από αυτές τις απίστευτες ανακαλύψεις πρόσφατα έγινε από την συνταξιούχο 79 ετών Holly Ahlberg , που χρησιμοποιώντας το Google Earth από τον προσωπικό υπολογιστή της, έξω από το σπίτι της στην κοινότητα Sedona Shadows, στηνΑριζόνα, έκανε μια απίστευτη ανακάλυψη. Η έρημος Atacama κάποτε κατοικούνταν από ανθρώπους.


Πραγματικό ή αντικατοπτρισμός στην έρημο;


Ο τόπος αυτής της ανακάλυψης είναι μοναδικός και πολύ εχθρικός.
Θεωρείται η ξηρότερη έρημος στον κόσμο με δραματικό τοπίο με ορισμένα μέρη της περιοχής, να μην έχουν δεχτεί ποτέ μια σταγόνα της βροχής , ή τουλάχιστον όχι όσο οι άνθρωποι άρχισαν να παρακολουθούν αυτά τα πράγματα.
Λένε ότι κάποιος μετά από μερικές ημέρες χωρίς νερό αφού αρχίσει να έχει παραισθήσεις, μπορεί να δει πράγματα που …..απλά δεν ήταν εκεί.!!! Θα μπορούσε να είναι μια μικρή ομάδα ανθρώπων που μπορεί να βλέπει πράγματα σε αυτό το μέρος που δεν είναι αυτό που φαίνεται – δλδ. να βλέπει γραμμές και τοίχους σε ένα τοπίο, υπολείμματα κατασκευών που μπορεί να είναι αλλά και να μην είναι τεχνητές.???
Η περιοχή, που βρίσκεται στην έρημο της Ατακάμα, ένα οροπέδιο 105.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων (41.000 τετραγωνικά μίλια) κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού της Χιλής, έχει προσελκύσει την προσοχή των ερευνητών όσο λίγα μέχρι σήμερα. Ωστόσο, η Holly Ahlberg ελπίζει ότι τα ευρήματά της θα εξελιχθούν σε μια σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη.
Οι παρατηρήσεις της Ahlberg δεν θα σήμαιναν τίποτα περισσότερο από κάποια απλά παράξενα, ανεξήγητα σημάδια στην έρημο Ατακάμα, αν είχε αποφασίσει να τις απορρίψει και να προχωρήσει σε άλλα πράγματα. Αλλά είχε φίλους που θα μπορούσε να συμβάλλουν στην αποσαφήνιση της εικόνας, έστω και ελαφρώς Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση



Το κυκλικό χαρακτηριστικό. Photo credit: Holly Ahlberg Επικοινώνησε με τον συγγραφέα και ερευνητή Lloyd Pye που συγκέντρωσε μια μικρή ομάδα για να ερευνήσει, συμπεριλαμβανομένου και του εξερευνητή, Brien Foerster, και ένα πιλότο drone, τον Jeff Taylor της Event38 Unmanned Systems.
Κανένας από αυτούς δεν είχε εκπαιδευτεί ως αρχαιολόγος, και ορισμένοι μπορεί να τους θεωρούν, ακόμη και “έξω από το σύστημα”, αλλά ήταν πρόθυμοι να δεσμεύσουν το χρόνο και να εξασφαλίσουν τους πόρους για να ερευνήσουν τη θέση των σημάνσεων επί του εδάφους.




Εύρημα στην επιφάνεια : το “metate”. Photo credit: Holly Ahlberg Χρησιμοποιώντας ένα τηλεκατευθυνόμενο εναέριο drone εξοπλισμένο με μια φωτογραφική μηχανή, η ομάδα ήταν σε θέση να αποκτήσει πιο λεπτομερείς αεροφωτογραφίες της περιοχής, που εκτιμούν ότι είναι πολύ μεγάλη: περίπου 11 μίλια στο μήκος και 6 μίλια σε πλάτος (όσο περίπου το Μανχάταν).
Φωτογράφησαν οτιδήποτε φαινόταν από τα απομεινάρια των δρόμων, τις αλυκές, τους τοίχους, τις κατασκευές σπιτιών, τα πιθανά θεμέλια μιας μεγάλης κυκλικής κατασκευής μνημειακών διαστάσεων, και πιθανά αρχαία qanats (υπόγεια κανάλια για την άρδευση και άλλους σκοπούς).




εναέρια άποψη-Drone-κανάλια




Εύρημα επιφάνειας: θραύσμα κεραμικής. Photo credit: Holly Ahlberg












Πολλά από τα ευρήματα ήταν ανιχνεύσιμα από το Google Earth και το εναέριο drone και όχι από την επιφάνεια, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Αλλά μερικά από αυτά, συμπεριλαμβανομένων των μικρών ευρήματων, μπορούσε κανείς εύκολα να τα δει και από την επιφάνεια, ισχυρίζονται. Π.χ βρέθηκαν κατά τις πεζές εξερευνήσεις στην επιφάνεια θραύσματα από αγγεία, όπως ένα δοχείο που περιείχε από ό, τι υποθέτουν πιθανόν ένα σκελετό παιδιού, και υπολείμματα από metate, ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για το άλεσμα σιτηρών στην παρασκευή τροφίμων.


Το 2007, για παράδειγμα, ο καθηγητής Lee Berger του Witwatersrand της Νοτίου Αφρικής χρησιμοποίησε το Google Earth για να εντοπίσει νέες τοποθεσίες όπου υπήρχαν πιθανά σπήλαια και τελικά οδήγησε στην ανακάλυψη του 2 εκατομμυρίων ετών – ανθρωποειδούς (αρχαία πρόγονος του ανθρώπου-άποψη της κατεστημένης επιστήμης βέβαια) απολιθώματα που συγκλόνισαν τον κόσμο της έρευνας σχετικά με την…. ανθρώπινη προέλευση.
Μια άλλη διάσημη ανακάλυψη έκανε ο καθηγητής David Kennedy του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας που χρησιμοποίησε το Google Earth για να σαρώσει το τοπίο της ερήμου της Σαουδικής Αραβίας για αρχαιολογικούς χώρους, εντοπίζοντας χιλιάδες τάφους και άλλες τοποθεσίες, ορισμένες από τις οποίες μπορεί να είναι μέχρι και 9.000 ετών.!!!
Οι διαπιστώσεις που γίνονται από τη Holly Ahlberg δείχνουν σαφώς ότι υπήρχε κάποτε ανθρώπινη παρουσία σε αυτό το αφιλόξενο τοπίο.
Είναι μια πραγματική ανακάλυψη ή φάρσα ή και τα δύο;
Ή μήπως ηθελημένα μας κρύβουν την ιστορική και αρχαιολογική αλήθεια και μόνο τυχαία ή από την εμμονή ορισμένων ερευνητών έρχονται στο φως ανακαλύψεις που δείχνουν το μέγεθος του ψέματος από το επιστημονικό κατεστημένο, ότι η ύπαρξη και ο ανθρώπινος πολιτισμός μετράει μόνο μερικές χιλιάδες χρόνια.



Πληροφορίες από το http://messagetoeagle.com/ Επιμέλεια άρθρου Eva Cat

http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/12/tacama.html

ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΤΟΥΣ “ΙΟΥΔΕΣ” ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ- 135 ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΣΟΝΟ ΣΤΑΥΡΟ ΔΗΜΑ- 160 ΘΗΛΙΕΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΗΜΙΤΡΕΛΟΥ ΣΑΜΑΡΑ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ “ΚΗΔΕΙΑ” ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ- ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗ ΝΔ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΑΤΗ

Μόλις 160 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του Στ. Δήμα – 135 καταψήφισαν την πρόταση δηλώνοντας «παρών» ενώ 5 βουλευτές απουσίαζαν – Σε ελιγμούς προχώρησε ο Αντ. Σαμαράς λίγες ώρες πριν, δηλώνοντας το μεσημέρι πως «το “ναι” στην υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση»

Στις 160, δηλαδή πολύ χαμηλότερα από τις αρχικές προσδοκίες της κυβερνητικής πλειοψηφίας, διαμορφώθηκαν οι ψήφοι υπέρ του Σταύρου Δήμα για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στους 135 οι βουλευτές που ψήφισαν «παρών». Πέντε οι απόντες. Μόλις 5 ανεξάρτητοι τάχθηκαν υπέρ της εκλογής Πρ.τ.Δ.: Λυκούδης, Ψαριανός, Μάρκου, Αηδόνης και Νταβρής.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα επικρατεί αναβρασμός στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ του βουλιμικού και του ημίτρελου.
Μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε Καραμανλικούς βουλευτές της Ν.Δ.

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΠΕΤΥΧΕ
Κλίμα πανικού έχει καταλάβει από χθες τη νύχτα Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη αφού αντιλαμβάνονται ότι η επιχείρηση αποστασίας και προδοσίας αλλά και συναλλαγής με λεφτά, υποσχέσεις και αξιώματα, έπεσε στο κενό και στην εκλογή για τη μαριονέττα, τον Σταύρο Δήμα, υπάρχει ενδεχόμενο να πέσει το καράβι της διαφθοράς στα βράχια. Έτσι άρχισαν τις διαρροές και τις γνωστές καθεστωτικές αλητείες. Μετά την όξυνση τώρα επιχειρείται η δεύτερη απόπειρα συναλλαγής: Η δήθεν συνθηκολόγηση με διάφορα τερτίπια στα οποία μανούλα είναι ο Τούρκογλου και το επιτελείο των Βρυξελλών που κυβερνά τη χώρα.

Συγκεκριμένα:
Το καθεστωτικό “Βήμα”, έβαλε ήδη την ουρά στα σκέλια.
“Εν μέσω έντονων παρασκηνιακών επαφών, ζυμώσεων, διαβουλεύσεων και πρωτοφανούς κλίματος πόλωσης για προεδρική εκλογή, οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος θα μετρήσουν τα «ναι» για να διαπιστώσουν έναν δημιουργείται ή όχι δυναμική για τον υποψήφιο Πρόεδρο Σταύρο Δήμα. Λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού η οποία αναφέρει: «Απόψε διεξάγεται η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ψηφοφορία κατά την οποία, η θετική ψήφος των Βουλευτών, βεβαίως δεν εκλαμβάνεται ως ψήφος υπέρ της Κυβέρνησης. Αλλά ως απόφαση υπεράσπισης του Συντάγματος και σεβασμού του ίδιου του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως και ως αποφυγή μιας πολιτικής περιπέτειας που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», γράφουν στην Μιχαλακοπούλου με ριγμένα τα αυτιά και πεσμένες “μηχανές”.

ΨΕΥΤΟΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙΣ

Από άλλα καθεστωτικά site μπουκωμένα στην κρατική διαφήμιση προβάλλονται απόψεις δήθεν συναίνεσης.
Γράφουν αυτές τις ώρες με έκδηλο πανικό ότι ο βουλιμικός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα εμφανιστεί ανοικτός ακόμη και σε ορισμό ημερομηνίας εκλογών εντός του 2015, αρκεί να μην τεθεί εν αμφιβόλω η πορεία της χώρας και με την ίδια κυβέρνηση, ενώ δεν υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγής πρωθυπουργού.
Η βουλιμική παρουσία τάχα θα δεχόταν εκλογές σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, όχι όμως πριν από τον Ιούνιο του 2015. Καθώς πρέπει να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα, όπως επίσης και εκείνη για τη διευθέτηση του χρέους.
Μάλιστα γίνεται λόγος ακόμα και για ανοικτό ενδεχόμενο αλλαγής υποψηφίου, λέγοντας πως «θα τα βρούμε στο όνομα αν είναι να σωθεί η χώρα». Ωστόσο, μιλούν για «προφάσεις και προσχηματικές τακτικές» αναφερόμενοι σε όσους υποστηρίζουν πως με αλλαγή προσώπου θα υπερψήφιζαν για εκλογή Προέδρου.

ΡΙΧΝΟΥΝ ΠΑΣΙΕΝΤΖΕΣ

Τα ίδια καθεστωτικά μέσα επικαλούνται πληροφορίες κατά τις οποίες οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησαν να κάνουν μια ύστατη προσπάθεια συναίνεσης και να αποδεχθούν κάποιες προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προκειμένου να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές και να μη χαθούν οι ημερομηνίες για την πιστοληπτική γραμμή στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Τι μεθοδεύουν
Να γίνει πρόταση από κάποιο πολιτικό στέλεχος της αντιπολίτευσης, εντός των επόμενων ημερών, για ορισμό ημερομηνίας εκλογών. Ενα τέτοιο στέλεχος θα μπορούσε να είναι ο Σπύρος Λυκούδης, ή οι «7» της ΔΗΜΑΡ που είχαν ήδη συντάξει επιστολή σε αυτή την κατεύθυνση.
Η πρόταση να περιλαμβάνει ημερομηνία εκλογών εντός του 2015.
Η πρόταση να μην αφορά αλλαγή πρωθυπουργού και αντιπροέδρου.
Οι πρόωρες εκλογές να μη γίνουν πριν από τον Ιούνιο του 2015.
Να διασφαλιστεί η συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, η συζήτηση για το χρέος και η δημιουργία ενισχυμένης πιστοληπτικής γραμμής στήριξης για μετά το Μνημόνιο.
Να διασφαλιστεί ότι η πρόταση γίνεται αποδεκτή από τη ΔΗΜΑΡ, τους ΑΝΕΛ ή ανεξάρτητους βουλευτές.
Να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας τώρα.

 
http://end-artemi-sorra-cyprus.blogspot.gr/2014/12/135-160.html

15 διδάγματα από τον πιο φτωχό πρόεδρο του κόσμου

Η θητεία του Jose “Pepe” Mujica, του πρόεδρου της Ουρουγουάης, τελείωσε. Θα μείνει στην ιστορία για την ασυνήθιστη ειλικρίνειά του, την ηγετική του φυσιογνωμία και τις ρητορικές του ικανότητες. Κυρίως όμως, θα τον θυμούνται για την ικανότητά του να μετατρέπει τις ιδέες του σε πράξεις.

Ο πιο φτωχός πρόεδρος στον κόσμο, ζούσε σε ένα μικρό σπίτι, σε μία φάρμα, με ένα υπνοδωμάτιο μαζί με τη γυναίκα του, τη Lucia Toplansky και τα σκυλιά του (μεταξύ αυτών και τη Manuela η οποία μετά από ένα ατύχημα έχει μείνει με τρία πόδια).
O Mujica έδινε το 90% του μισθού του σε φιλανθρωπίες, ηγήθηκε δίνοντας το παράδειγμα σε μία εποχή λιτότητας και κέρδισε την διεθνή καταξίωση γιατί προώθησε πολιτικές εξαιρετικά φιλελεύθερες, για τη χρήση της κάνναβης, τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, τις εκτρώσεις, και ενάντια στην υπερκατανάλωση.
Εδώ, συγκεντρώσαμε κάποια από αυτά που είπε στη θητεία του. Ο πρόεδρος των φτωχών, που πέρασε 14 χρόνια φυλακισμένος και αρκετό χρόνο της ζωής του στην απομόνωση, στον πάτο ενός πηγαδιού, μιλά:

1. Για τις επαναστάσεις και τις εξεγέρσεις
“Έχω δει την άνοιξη που τελείωσε με μία φρικτή βαρυχειμωνιά. Εμείς, οι άνθρωποι, είμαστε αγελαία όντα. Δε μπορούμε να ζήσουμε μόνοι μας. Ζούμε σε εξάρτηση με την κοινωνία. Είναι ένα πράγμα να ρίξεις μία κυβέρνηση ή να φτιάξεις ένα οδόφραγμα και είναι κάτι τελείως διαφορετικό να δημιουργήσεις ή να κτίσεις μία καλύτερη κοινωνία. Μία κοινωνία χρειάζεται οργάνωση, πειθαρχία και δουλειά σε βάθος χρόνου. Μην τα μπερδεύουμε λοιπόν αυτά τα δύο. Θέλω να κάτω το εξής ξεκάθαρο:
Μου αρέσει αυτή η νεανική ενέργεια και ο αυθορμητισμός, αλλά νομίζω ότι δε θα οδηγήσει πουθενά εάν δεν ωριμάσει”.
2. Για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας
Ερωτώμενος σχετικά με την αντίθεση σχετικά με τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας, είπε:
“Πάντα έτσι συμβαίνει με τις αλλαγές. Το 1913, καθιερώσαμε το δικαίωμα στο διαζύγιο για τις γυναίκες της Ουρουγουάης. Ξέρετε τι λέγανε τότε; Ότι ο θεσμός της οικογένειας θα εξαφανιστεί. Ότι αυτό θα είναι το τέλος των καλών τρόπων και της κοινωνίας. Πάντα θα υπάρχει μία συντηρητική και πιο παραδοσιακή αντιμετώπιση των πραγμάτων, που θα κτίζει πάνω στο φόβο για την αλλαγή. Όταν ήμουνα νέος και πήγαινα να χορέψω στα κλαμπ της εποχής, έπρεπε να φοράμε κουστούμια και γραβάτες. Αλλιώς, δε μας άφηναν να μπούμε. Δε νομίζω πως σήμερα στα πάρτι της νεολαίας κάτι τέτοιο ισχύει”.
3. Για τον υλισμό
“Έχουμε θυσιάσει τους παλιούς άυλους θεούς, και τώρα, έχουμε κάνει κατάληψη στο ναό του Θεού της Αγοράς. Αυτός ο θεός που οργανώνει την οικονομία, την πολιτική, τις συνήθειές μας, τις ζωές μας, και μας παρέχει πιστωτικές κάρτες και επιτόκια, λες και εκεί βρίσκεται η ευτυχία”
“Μοιάζει σα να έχουμε γεννηθεί μονάχα για να καταναλώνουμε και να καταναλώνουμε. Και όταν δε μπορούμε πλέον να καταναλώσουμε, νοιώθουμε τη ματαίωση και υποφέρουμε από τη φτώχια και αυτό-περιθωριοποιούμαστε”
4. Για την παγκόσμια κατανάλωση
“Μπορούμε πλέον να ανακυκλώνουμε σχεδόν τα πάντα. Εάν ζούσαμε με αυτά που έχουμε, εάν ήμασταν επαρκείς, και οι 7 δισεκατομύρια άνθρωποι στον κόσμο θα είχαν όλα όσα χρειάζονται. Προς τα εκεί θα έπρεπε να κατευθύνονται οι παγκόσμιες πολιτικές. Αλλά σκεφτόμαστε ως άνθρωποι και χώρες και όχι ως είδος”
5. Για το δικαίωμα στην έκτρωση και τον γάμο ομόφυλων
“Εφαρμόσαμε μία πολύ απλή αρχή: Αναγνωρίσαμε τα γεγονότα. Η έκτρωση είναι τόσο παλιά όσο ο κόσμος. Ο γάμος μεταξύ ομόφυλων, επίσης. Είχαμε τον Ιούλιο Καίσαρα, τον Μεγάλο Αλέξανδρο, η ομοφυλοφιλία δεν είναι σημείο των μοντέρνων καιρών μας, είναι πολύ πιο παλιά από ότι νομίζουμε. Είναι μία αντικειμενική πραγματικότητα που υπάρχει. Για εμάς, το να μη την νομιμοποιούμε θα ήταν σα να βασανίζουμε άσκοπα αυτούς τους ανθρώπους”
6. Για το τέλος των συγκρούσεων
Όταν ερωτήθηκε για το κατά πόσο η Ουρουγουάη θα μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες τις για να λήξει η 50ετής πόλεμος στην Κολομβία μεταξύ κυβέρνησης και ανταρτών, είπε:
“Από μακριά, μοιάζει σα ένας πόλεμος δίχως λύση και σα μία μακριά θυσία για ολόκληρη τη χώρα. Οπότε, όταν παρουσιάζεται ένας πρόεδρος που προσπαθεί να ανοίξει ένα μονοπάτι που μπορεί να οδηγήσει στην ειρήνη, νομίζω πως αξίζει να τον υποστηρίξουμε. Γιατί υπάρχει πολύς πόνος, και αν προσπαθήσουν να ανταποδώσουν όλοι αυτό τον πόνο, αυτός ο πόλεμος δε θα τελειώσει ποτέ. Αλλά υπάρχει μία ευκαιρία. Θα ένιωθα πολύ εγωιστής εάν δε βοηθούσα με οποιοδήποτε τρόπο μπορώ”.
“Η βοήθεια δε σημαίνει επέμβαση. Δε θα αναμειχθώ εάν δε με καλέσουν. Αλλά αν μπορώ να λειτουργήσω ως ένας μεσάζοντας με την εμπειρία που έχω, τότε θα ενθαρρύνω τη συμμετοχή στο διάλογο μεταξύ κυβέρνησης και ανταρτών. Των ανταρτών που έχουν και αυτοί τα προβλήματά τους, και έχουν τους δικούς τους βάσιμους φόβους. Νομίζω πως όλοι στη Λατινική Αμερική πρέπει να βοηθήσουμε.”
7. Για το ότι παρέμεινε σεμνός παρά την θέση εξουσίας που κατέχει
“Μόλις οι πολιτικοί αρχίζουν να σκαρφαλώνουν στην ιεραρχία, ξαφνικά αισθάνονται σα βασιλιάδες. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι όσοι προασπίζονται τη δημοκρατία βρίσκονται στον κόσμο για να διασφαλίσουν ότι κανείς δε θα είναι πιο ίσος από τους άλλους”. Σχετικά με τα μεγέθη των γραφείων και των σπιτιών που δίνονται σε πολιτικούς με αξιώματα, τα θεωρεί απομεινάρια της φεουδαρχίας: “Χρειάζεσαι ένα παλάτι, κόκκινα χαλιά και πολλούς υπήκοους να σου λένε, “μάλιστα, κύριε”. Όλα αυτά είναι φρικτά”
8. Για την αναδιανομή του πλούτου
“Οι επιχειρήσεις θέλουν απλά να αυξάνουν τα κέρδη τους: είναι στο χέρι της κυβέρνησης να διασφαλίσει ότι αρκετά από αυτά τα κέρδη θα αναδιανεμηθούν ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν λεφτά για να αγοράσουν τα προϊόντα τα οποία παράγουν. Δεν υπάρχει κανένα μυστήριο εδώ – όσο λιγότερο φτώχια υπάρχει, τόσο περισσότερο ανθεί το εμπόριο. Η πιο σημαντική επένδυση είναι στους ανθρώπινους πόρους”
9. Για τα γηρατειά
“Αυτό που είναι λυπηρό είναι ότι ένας 80χρονος παπούς πρέπει να είναι ο πιο ανοιχτόμυαλος. Οι γέροι δεν είναι γέροι εξαιτίας της ηλικίας τους, αλλά εξαιτίας αυτών που έχουν στο κεφάλι τους. ”
10. Για την εξάρτηση
“Χειρότερο από τα ναρκωτικά είναι η διακίνηση των ναρκωτικών. Πολύ χειρότερο. Τα ναρκωτικά είναι η αρρώστια και δεν πιστεύω ότι υπάρχουν καλά ναρκωτικά ή ότι η μαριχουάνα κάνει καλό. Ούτε τα τσιγάρα κάνουν καλό. Καμία εξάρτηση δεν είναι καλή. Συμπεριλαμβάνω και το αλκόολ. Η μόνη καλή εξάρτηση είναι ο έρωτας. Ξεχάστε όλα τα υπόλοιπα”
11. Για το ότι τον αποκαλούν τον φτωχότερο πρόεδρο στον κόσμο
“Δεν είμαι ο φτωχότερος πρόεδρος. Ο φτωχότερος είναι αυτός που χρειάζεται πολλά για να ζήσει. Η ζωή μου είναι το αποτέλεσμα των τραυμάτων μου. Είμαι ο γιος της ιστορίας μου. Υπήρχαν εποχές όπου για να είμαι χαρούμενος δε χρειαζόμουν τίποτα παραπάνω παρά ένα στρώμα για να κοιμηθώ”
12. Για το ότι δωρίζει το 90% του μισθού του
“Έχω ένα τρόπο ζωής που δεν πρόκειται να τον αλλάξω επειδή είμαι πρόεδρος. Κερδίζω περισσότερα από όσα χρειάζομαι, ακόμα και αν αυτά τα χρήματα δεν ήταν αρκετά για άλλους προέδρους. Για μένα, το να είμαι πρόεδρος δεν είναι θυσία, είναι καθήκον”
13. Για τους στόχους του για την Ουρουγουάη
“Ο στόχος μου είναι να πετύχω τη μείωση της αδικίας στην Ουρουγουάη, να βοηθήσω τους πιο ευάλωτους και να αφήσω μία παρακαταθήκη πολιτική, έναν τρόπο για να οραματιζόμαστε το μέλλον το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλοι που θα έρθουν να πάρουν τη θέση μου. Δεν υπάρχει τίποτα που να έχει μικρή διάρκεια. Αυτό που θέλω είναι να αγωνιστώ για το κοινό καλό. Η ζωή, ξέρετε, περνάει γρήγορα. Ο μόνος τρόπος για να παρατείνεις τη ζωή σου είναι άλλοι να συνεχίσουν τη δουλειά που εσύ έχεις ξεκινήσει”.
14. Για την εμπειρία του να είναι πρόεδρος
“Ο πρόεδρος είναι ένας υψηλός αξιωματούχος που εκλέγεται για να πραγματοποιεί μία λειτουργία. Δεν είναι βασιλιάς, δεν είναι θεός. Δεν είναι κάποιος σαμάνος σε κάποια φυλή ώστε να γνωρίζει τα πάντα. Είναι ένας δημόσιος υπάλληλος που ζει για να εξυπηρετεί τους πολίτες. Νομίζω ότι ο ιδανικός τρόπος ζωής για έναν πρόεδρο είναι να ζει όπως η πλειοψηφία του κόσμου για τον οποίο εκλέχθηκε να υπηρετήσει”
15. Για το μυστικό της ευτυχίας
“Να ζεις σύμφωνα με τα πιστεύω σου. Να είσαι ο εαυτός σου και να μην προσπαθούν να επιβάλλεις τα κριτήριά σου στους υπόλοιπους. Δεν περιμένω από τους άλλους να ζουν όπως εγώ. Θέλω να σέβομαι την ελευθερία των άλλων ανθρώπων, αλλά προασπίζομαι τη δική μου ελευθερία. Και αυτό έρχεται με το να έχεις το θάρρος να λες αυτό που πιστεύεις, ακόμα και όταν δε μοιράζονται την οπτική σου”
Επιμέλεια και μετάφραση agonaskritis.gr από mic.com
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/12/15_17.html

Αυτό το ποτό τροφοδοτεί τον οργανισμό με βιταμίνη C για δύο ημέρες



Σε περίπτωση που έχετε έλλειψη της βιταμίνης C, θα σας παρουσιάσουμε ένα smoothie που θα σας βοηθήσει να εφοδιάσετε αρκετά, με αυτή τη βιταμίνη, τον οργανισμό σας.
Συστατικά που απαιτούνται:
2 πορτοκάλια
1 γκρέιπφρουτ
1 ακτινίδιο
¼ της πιπεριάς
Χούφτα λάχανο
Τρόπος παρασκευής:

Ξεφλουδίστε τα πορτοκάλια και το γκρέιπ-φρουτ, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει το λευκό δέρμα, διότι περιέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών.


Κατόπιν, κόβετε τα φρούτα και τα λαχανικά και τα ανακατεύετε με τη χρήση μπλέντερ. Μπορείτε να προσθέσετε μερικά παγάκια, αν θέλετε.


Γιατί είναι η βιταμίνη C τόσο σημαντική;


Εκτός από τον σημαντικό ρόλο στη σύνθεση του κολλαγόνου, που αποτελεί μέρος του δέρματος, των τενόντων, των οστών, των χόνδρων, των δοντιών και των αιμοφόρων αγγείων, αυτή η σημαντική βιταμίνη ενισχύει την ανοσία. Όλα αυτά καθιστούν την βιταμίνη C ιδανικό σύμμαχο στον αγώνα κατά των λοιμώξεων.
Μόνο 100 ml αυτού του ποτού παρέχουν 200 ​​τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης της βιταμίνης C.

healthyfoodstar

Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters