Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

H Ελλάδα χρησιμοποιείται ως ένα εργαστηριακό πείραμα?? - Καλώς ήρθατε στην πραγματικότητα ! ! !

Χρησιμοποιούν την ελληνική κρίση για να ανακαλύψουν πόσο μπορούν να μειωθούν οι μισθοί και να ιδιωτικοποιηθεί ο δημόσιος τομέας????

Καλώς ήρθατε στην πραγματικότητα!!!!!!!

Στην Ελλάδα, η οικονομική ελίτ της Ευρώπης έχει λάβει έγκριση από την ελληνική κυβέρνηση για ακόμα ένα γύρο από αυτό που αποκαλούμε «άγρια μέτρα» λιτότητας.
Για παράδειγμα, η.....
μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22 τοις εκατό ή και περισσότερο, ένα νέο γύρο ιδιωτικοποιήσεων, περικοπές στις συντάξεις και σε πολλά άλλα κοινωνικά προγράμματα.

Τι μαθαίνουν οι ευρωπαίοι τραπεζίτες, από το μεγάλο πείραμα που διεξάγεται??

Τα τελευταία πέντε χρόνια στη Λετονία, έχουν μειωθεί οι μισθοί κατά περίπου 30%. Η βασική αρχή των κατασκευαστών του σημερινού μοντέλου είναι η εξής:
Δεν ξέρουμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε όσον αφορά στη μείωση των μισθών και των συντάξεων, έως ότου οι άνθρωποι αρχίζουν να πιέζουν δραστικά να σταματήσουμε. Λοιπόν…., στη Λετονία δεν έχουν αρχίσει ακόμα να πιέζουν, ενώ οι μισθοί έχουν μειωθεί κατά 30 τοις εκατό.
Τώρα "κανονίζουν" την Ελλάδα και ετοιμάζονται να "κανονίσουν" την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία, και προσπαθούν να καταλάβουν πόσο μπορούν οι μισθοί να μειωθούν, πόσο μπορεί η οικονομία να αποστραγγίζεται, έως ότου υπάρξει αδυσώπητη πίεση από τον εξαθλιωμένο πληθυσμό.

Λέγεται ότι η ΕΕ και οι τράπεζες έχουν ορίσει μια λομπίστικη τράπεζα, η οποία κατ 'ευφημισμό ονομάζεται "τεχνοκράτης", να είναι πολιτικά υπεύθυνη για την Ελλάδα. Η δουλειά της είναι να δει πόσο ασφυκτικά μπορούν να πιεστούν οι αμοιβές εργασίας. Οι νεοφιλελεύθεροι συνειδητοποιούν ότι η αριστερά στην Ευρώπη είναι εντελώς κατακερματισμένη και δεν διαθέτει άμυνα κατά των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Ωστόσο, η μείωση των μισθών συρρικνώνει την οικονομία. Όταν μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις, υπάρχει μείωση του ποσού των χρημάτων που έρχονται στην πραγματική οικονομία για την προώθηση της ζήτησης στην αγορά. Έτσι, στην πραγματικότητα αυτό που κάνει η ΕΕ, είναι η αιμορραγία των οικονομιών.
Είναι σαν ένας μεσαιωνικός γιατρός που προκαλεί τεχνητή αιμορραγία, πιστεύοντας ότι η απώλεια αίματος αποκαθιστά την υγεία.

Η μόνη απάντηση που έχουν οι Έλληνες, (δεδομένου ότι δεν εκπροσωπούνται από την κυβέρνηση «τους»), είναι να "ξεσκίσουν" την οικονομία τους, έτσι ώστε να μην μείνει τίποτα για τους πιστωτές. Το ΠΑΣΟΚ, το σοσιαλιστικό κόμμα, που έβαλε την Ελλάδα στο πρόγραμμα λιτότητας που έχει πλέον 8 τοις εκατό ποσοστό αποδοχής στην Ελλάδα.

Οι έλληνες στις μεταξύ τους συζητήσεις λένε:

“Για δέστε!!!! Όταν ο Παπανδρέου είπε ότι θέλει να διεξάγει δημοψήφισμα για το μνημόνιο προκειμένου να πληρωθούν οι τραπεζίτες, το πρώτο πράγμα που η Άνγκελα Μέρκελ είπε ήταν:

"Δεν μπορείτε να έχετε δημοψήφισμα".
"Εμείς θα αναστείλουμε τη δημοκρατία, θα επιβάλουμε μια δικτατορία σε σας, και θα σας λέμε τι να κάνετε".

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, εάν δεν υπάρχει δημοκρατική δέσμευση για το χρέος, τότε αυτό λαμβάνεται ως άκυρο.

Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Ένωση έβαλε τους δικηγόρους της να πουν:
"Εντάξει, θα πάρουμε τη σύμφωνη γνώμη του Ελληνικού κοινοβουλίου".

Όμως, οι Έλληνες μπορούνε να πούνε:
"μπορείτε να έρθετε με τσάντες γεμάτες χρήματα, αν χρειαστεί, μπορείτε να αγοράσετε όλα τα μέλη του κοινοβουλίου που χρειάζονται για να εγκριθεί η συμφωνία, αλλά μόλις γίνουν εκλογές, θα τους πετάξουμε έξω, επειδή δεν ενεργούν για λογαριασμό μας".

Τελικά παίζεται ένας από τους μεγαλύτερους στόχους της ιδιωτικοποίησης εδώ??

Προτίθεται η ελληνική κυβέρνηση να πουλήσει τα πάντα??

Μιλάμε και για πώληση αεροδρομίων και λιμανιών????


Η απάντηση είναι ναι!!!

Ναι, πρέπει να πουλήσουμε και τα συστήματα νερού, τα συστήματα αποχέτευσης, τα ακίνητα, τα νησιά. Η κρίση του χρέους χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει ένα πακέτο αρπαγής υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων, έτσι ώστε να οικειοποιηθούν τον ελληνικό δημόσιο τομέα.

Και οι τραπεζίτες είναι άνθρωποι που έχουν ένα σχέδιο, κάνουν συνήθως πολύ καλύτερη δουλειά σε μια κρίση σε σχέση με τους ανθρώπους που δεν έχουν σχέδιο.

Έτσι φαίνεται να έχουν τα πράγματα. Η οικονομία σήμερα επιτυγχάνει αυτό που απέτυχε να κάνει η στρατιωτική εισβολή στο παρελθόν. Έτσι, η νέα λειτουργία του πολέμου είναι η οικονομική, όχι στρατιωτική. Είναι πολύ φθηνότερο και είναι πολύ ασφαλέστερο για την χώρα που κάνει την επίθεση.

Για να επιβάλει την ιδιωτικοποίηση η Ευρωπαϊκή Ένωση είπε:
"Για περιμένετε ένα λεπτό...., δεν πρόκειται να σας δανείσουμε ούτε δεκάρα από τις δικές μας τράπεζες που έχουν αγοράσει τα ομόλογα, εκτός και αν έχετε γράψει ακριβώς τι πρόκειται να ιδιωτικοποιήσετε και καλά θα κάνετε να το κάνετε τώρα. Και αυτό είναι ένα κρίσιμο σημείο γιατί και στο παρελθόν, η Ελλάδα έδινε υποσχέσεις.

Η διάσωση είναι μια αρπαγή περιουσίας.

Η ιδέα στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη (αφού θα έχουν πωληθεί τα πάντα) δεν είναι μόνο να μειωθούν οι μισθοί κατά 30 τοις εκατό και περισσότερο, αλλά και να αυξηθούν οι τιμές της παροχής νερού, αποχέτευσης, μεταφορών και όλα τα άλλα. Η αύξηση των τιμών σημαίνει υψηλότερα κέρδη για τα ιδιωτικά συμφέροντα από την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα στην Ελλάδα θα είναι πιθανότατα το ίδια όπως ήταν στην Ισλανδία, τη Λετονία και άλλες χώρες. Εκεί γίνεται μια μεγάλη μετανάστευση εργατικού δυναμικού σε ηλικία εργασίας. Και το αποτέλεσμα θα είναι, φυσικά, να καταστεί η οικονομία λιγότερο ανταγωνιστική.

Αποδείχθηκε ότι το ΑΕΠ στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 7 τοις εκατό σε ετήσιο ρυθμό, και όχι 5 τοις εκατό όπως αναμένονταν. Προς έκπληξη όλων, η κατάσταση είναι χειρότερη από ότι είχε προβλεφτεί. Φυσικά δεν ήταν πραγματική έκπληξη για όσους γνωρίζουν ότι όταν στραγγαλίζεις την οικονομία, δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις την ύφεση. Και αυτοί αυτό που κάνουν είναι να στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία.

H Ελλάδα χρησιμοποιείται ως ένα εργαστηριακό πείραμα για να εξακριβώσουν τα αποτελέσματα της εργασίας, όταν πιέζεται πολύ σκληρά.
Είναι σαν να προσπαθείς να ταΐζεις ένα άλογο όλο και λιγότερο μέχρι να δεις πότε θα πέσει κάτω νεκρό.

(Δηλαδή, πότε τα σκληρά μέτρα λιτότητας θα οδηγήσουν την Ελλάδα στο να αθετήσει, τους όρους του μνημονίου και έτσι να ενεργοποιηθεί η σύμβαση ανταλλαγής που εγγυάται το ελληνικό δημόσιο χρέος).

Έχουν επίσης προβλέψει, ότι αν συμβεί αυτό, θα υπάρχει μετάβαση σε ένα νέο-εθνικισμό που θα σπάσει την αγορά σε κομμάτια.
Θα υπάρξει μια ξαφνική συνειδητοποίηση ότι ενώ ένας από τους λόγους της ίδρυσης της ενωμένης Ευρώπης ήταν για να αποφευχθεί ένας Ευρωπαϊκός πόλεμος, τώρα με την ένωση στο πλαίσιο των τραπεζικών κανόνων, το αποτέλεσμα είναι ένας ταξικός πόλεμο.

Εάν η ΕΕ δεν είναι παρά ένας μηχανισμός για τον πόλεμο των πλουσίων ενάντια στους φτωχούς, ορισμένες χώρες πρόκειται να πουν ΟΧΙ στην Ευρώπη, όπως οι Ισλανδοί δεν έχουν ψηφίσει ακόμα για να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή ένωση, όπως και άλλες χώρες που είχαν προγραμματιστεί να ενταχθεί στην Ευρώπη, όπως η Τουρκία από την άλλη πλευρά, θα πουν:

"Για περιμένετε ένα λεπτό, αν αυτή είναι η Ευρώπη που έρχεται..., μια ολιγαρχική Ευρώπη της οποίας το πρόγραμμα είναι η λιτότητα και η συρρίκνωση, γιατί στη γη, θα θέλουμε να ενταχθούμε???"

Η ΕΕ έχει αποδείξει ότι λειτουργεί για τις ιδιωτικές τράπεζες και όχι για τους πολίτες της.


πηγή: Michael Hudson's interview
Ευχαριστώ
Γιώργος Αργυρός
 
 
http://www.ksipnistere.com/2012/04/h_26.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters