Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΕ ΑΓΡΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΡΜΠΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ! Θα ζητήσουν από τον Τσίπρα να παραδώσει τα σύνορα της χώρας

Hungary's Prime Minister Viktor Orban gestures during a joint news conference with Audi Chairman Rupert Stadler in Budapest September 23, 2010. Audi will invest 900 million euros ($1.2 billion) to expand its Hungarian manufacturing plant, the German carmaker said on Thursday. REUTERS/Laszlo Balogh (HUNGARY - Tags: TRANSPORT POLITICS EMPLOYMENT BUSINESS)

Το θέμα της φύλαξης των συνόρων της Ευρώπης καταδεικνύεται σε μείζον θέμα της έκτακτης συνόδου κορυφής που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες. Προσερχόμενη στη σύνοδο η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ ανακίνησε ξανά το ζήτημα ενώ θέμα παραχώρησης από την Ελλάδα του ελέγχου των συνόρων της έθεσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν . Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «η Ενωμένη Ευρώπη, σημαίνει να μοιράζεις τις ευθύνες, το βάρος, τις δεξιότητες και τον διαμοιρασμό του κοινού μας μέλλοντος».

Το ζήτημα των συνόρων της Ευρώπης και της φύλαξής τους ανακίνησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, λίγα λεπτά πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής για το Προσφυγικό. Προσερχόμενη στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες ανέφερε πως «πρέπει να συζητήσουμε με την Τουρκία, πρέπει να δούμε πώς θα υπάρχει μια κοινή προστασία των συνόρων»
Χωρίς να αναφερθεί ρητά στην Ελλάδα, επανήλθε στο ζήτημα που έθεσε χθες, δηλώνοντας ξεκάθαρα πως η Ευρώπη πρέπει να εξετάσει την βελτίωση της φύλαξης των συνόρων, ειδικά με την Τουρκία. «Μετά την επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στην Τουρκία θα το δούμε το θέμα πιο αναλυτικά», πρόσθεσε η Καγκελάριος και επισήμανε: «Πρέπει να δούμε πώς θα βελτιώσουμε την προστασία των συνόρων μας, πώς θα υπάρξουν τα σωστά κέντρα καταγραφής των προσφύγων».
Τέλος, λίγο πριν μπει στο κτίριο της Συνόδου, η κυρία Μέρκελ εξέφρασε την πεποίθηση πως η Ευρώπη πρέπει και μπορεί να λύσει το προσφυγικό ζήτημα: «Η Ευρώπη έχει τη δυνατότητα να βρει λύσεις», είπε χαρακτηριστικά.
Την ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος, και το γεγονός ότι η λύση δεν μπορεί παρά να είναι ευρωπαϊκή, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Ο κ. Τσίπρας έδωσε έμφαση στην επανεγκατάσταση από τρίτες χώρες, στην εφαρμογή των Συμφωνιών Επανεισδοχής μεταναστών με χώρες καταγωγής και διέλευσης, καθώς και στην εσωτερική μετεγκατάσταση προσφύγων με τρόπο αναλογικό που να αντιστοιχεί στην ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος. Επιτακτική είναι η ανάγκη επαρκούς οικονομικής και τεχνικής στήριξης, τονίζεται επιπλέον.
Νωρίτερα ο Ορμπάν είχε δηλώσει ότι σκοπεύει να καταθέσει έξι προτάσεις για την επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη. Μεταξύ άλλων θα εισηγηθεί να προταθεί στην Ελλάδα η δυνατότητα να παραχωρήσει τον έλεγχο των συνόρων της στις ευρωπαϊκές χώρες που θα ήθελαν να αναλάβουν ένα τέτοιο έργο. Θέση την οποία επανέλαβε προσερχόμενος στη σύνοδο: «Η Ελλάδα πρέπει να φυλάξει τα σύνορά της, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, κατά την είσοδό του στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες».
«Πιστεύω πως αν οι Έλληνες δεν είναι ικανοί να περιφρουρήσουν τα σύνορα τους, τότε πρέπει να τους ζητήσουμε ευγενικά, καθώς είναι ένα ανεξάρτητο έθνος, να επιτρέψουν στα άλλα κράτη της ΕΕ να διαφυλάξουν τα σύνορά της Ελλάδας», δήλωσε ο Όρμπαν.
Παράλληλα, προτείνει να δημιουργηθεί ένα ευρωπαϊκό ταμείο με πόρους 3 δισ. ευρώ για να στηριχθούν οι χώρες που γειτονεύουν με τη Συρία.
Ο Ορμπάν ζητά επίσης να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ των οικονομικών μεταναστών και των αιτούντων άσυλο πριν μπουν στον χώρο Σένγκεν. «Ο στόχος μου είναι να προσπαθήσουμε να λάβουμε υπόψη μας την πραγματικότητα στην ευρωπαϊκή πολιτική» γιατί διαφορετικά «έχω την αίσθηση ότι σήμερα θα ληφθούν αποφάσεις στις οποίες δεν θα κυριαρχούν η πραγματικότητα και τα επιχειρήματα», κατέληξε.
Δράττοντας την ευκαιρία κατήγγειλε σήμερα τον «ηθικό ιμπεριαλισμό» που επιχειρεί, όπως υποστηρίζει, να επιβάλει η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στην υπόλοιπη Ευρώπη όσον αφορά την υποδοχή των προσφύγων.
«Δεν αμφισβητώ το δικαίωμα της Γερμανίας να ορίζει τις ηθικές απαιτήσεις της, κυρίως όσον αφορά την ίδια. Και αν ληφθεί η απόφαση να τους αφήσουν να περάσουν όλοι (οι πρόσφυγες) ή να μην δεχτούν κανένα, εμείς θα δεχτούμε την απόφαση αυτή ως μια απόφαση της Γερμανίας», πρόσθεσε ο Ορμπάν, ο οποίος προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο συνέδριο των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) του «αδελφού» κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ που της ασκεί σκληρή κριτική για την πολιτική της στο μεταναστευτικό.
Σε μία άλλη εξέλιξη ο Ούγγρος πρέσβης στο Ζάγκρεμπ επέδωσε νότα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εξωτερικών της Κροατίας, επειδή η Κροατία πρότεινε να ανοίξει ξανά την κύρια συνοριακή διάβαση Μπαγιάκοβο με τη Σερβία υπό τον όρο οι σερβικές αρχές να κατευθύνουν τους πρόσφυγες προς την Ουγγαρία. Η διπλωματική διακοίνωση επιδόθηκε χθες με εντολή του Ούγγρου υπουργού Εξωτερικών, Πέτερ Σιγιάρτο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ουγγαρίας.
«Το πιο επείγον» ζήτημα που θα πρέπει να ρυθμίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «να ανακτήσει τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, πριν από την έκτακτη σύνοδο κορυφής που είναι αφιερωμένη στην προσφυγική κρίση.
«Το ερώτημα που θα πρέπει να θέσουμε απόψε είναι πώς θα ξαναβρούμε τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων μας. Διαφορετικά, δεν έχει νόημα να μιλάμε για μια κοινή μεταναστευτική πολιτική», σημείωσε.
Οι συγκρούσεις που ωθούν τους πρόσφυγες να εγκαταλείπουν τις χώρες τους, κυρίως στη Συρία, «δεν θα σταματήσουν σύντομα», προέβλεψε ο Τουσκ. «Αυτό σημαίνει ότι μιλάμε για εκατομμύρια δυνητικούς πρόσφυγες, όχι για χιλιάδες», συνέχισε.
«Οι εταίροι μας χρειάζονται τη βοήθειά μας», εξήγησε εξάλλου ο πρόεδρος αναφερόμενος στις χώρες που γειτονεύουν με τη Συρία, όπως είναι ο Λίβανος, η Ιορδανία και η Τουρκία, στις οποίες συρρέουν μαζικές πρόσφυγες.
Ο Τουσκ είπε ότι θα προτείνει στους ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ «βραχυπρόθεσμα μέτρα» στα οποία συμπεριλαμβάνεται η παροχή βοήθειας στην Τουρκία και στις ανθρωπιστικές οργανώσεις που εργάζονται σε προσφυγικούς καταυλισμούς. «Σήμερα πρέπει να προετοιμάσουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο» κατέληξε ο Πολωνός πρόεδρος του Συμβουλίου, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του προς τις χώρες-μέλη να σταματήσουν να επικρίνουν η μία την άλλη.
Η πρόεδρος της Λιθουανίας, Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, κατά την άφιξή της στην Έκτακτη Σύνοδο δήλωσε: «Χειριζόμαστε το πιο σοβαρό ζήτημα σήμερα. Ξοδέψαμε τόσο πολύ χρόνο συζητώντας για τη μετεγκατάσταση. Η χθεσινή συνάντηση δεν ήταν επιτυχής. Αλλά τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Η ποσόστωση στην μετεγκατάσταση δεν αποτελεί λύση. Η αλληλεγγύη δε μπορεί να επιβληθεί με τη βία. Η Γερμανία κάνει ό,τι μπορεί». Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της Λιθουανίας πρόσθεσε πως η κατάσταση είναι διαφορετική για κάθε χώρα.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπέτελ, δήλωσε πως η ΕΕ πρέπει να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τις χώρες που αποτελούν μεταβατικό σταθμό για τους πρόσφυγες. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι διακυβεύεται η Συνθήκη Σέγκεν.
Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, από την πλευρά του τόνισε πως οι χώρες θα λάβουν δράση και επισήμανε πως σχετικά με τους Σύρους πρόσφυγες το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη προσφέρει μεγάλα χρηματικά ποσά για την ενίσχυση των πολιτών που εγκαταλείπουν τη Συρία, διευκρινίζοντας πως η χώρα του έχει παραχωρήσει πάνω από ένα δισ. λίρες σε κέντρα υποδοχής για πρόσφυγες στις χώρες μετάβασης.
Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στη βελγική πολιτική σκηνή και στον Τύπο οι δηλώσεις του επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος N-VA του Βελγίου, Μπαρτ Ντε Βίβερ, σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης σχετικά με την προσφυγική κρίση, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η «ζώνη Σέγκεν ήταν ήδη κλινικά νεκρή και για να επανέλθει στη ζωή θα πρέπει να κλείσουν τα εξωτερικά σύνορα». Ο Ντε Βίβερ έκανε επίσης λόγο για «ανάγκη αναθεώρησης της Συνθήκης της Γενεύης», η οποία εγγυάται την προστασία των θυμάτων ένοπλων συρράξεων, επέκρινε τη στάση της Γερμανίας, η οποία, κατά τη γνώμη του, καλωσορίζοντας τους πρόσφυγες προσκάλεσε όλο τον κόσμο να έρθει στην Ευρώπη, ενώ εξέφρασε και την άποψη ότι η μεγάλη πλειοψηφία των προσφύγων που καταφθάνουν στην Ευρώπη είναι οικονομικοί μετανάστες που αναζητούν μία καλύτερη ζωή και όχι απλά ασφάλεια. Οι δηλώσεις του επικεφαλής του N-VA επικρίνονται έντονα και από μερίδα του Τύπου και από το κόμμα των σοσιαλιστών (PS) και καλείται ο Πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ να πάρει άμεσα θέση.
 
 
 
crashonline.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/09/blog-post_394.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters