Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ρωσία ανακοίνωσε ναυτικά γυμνάσια στην ανατολική Μεσόγειο

Image
Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα τη διεξαγωγή, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, ναυτικών στρατιωτικών γυμνασίων στην ανατολική Μεσόγειο, στο φόντο των ανησυχιών της Ουάσινγκτον σχετικά με μια εμφανή ενίσχυση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία. "Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις διεξάγουν γυμνάσια στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάνοντας λόγο ιδίως για τρία πολεμικά πλοία.
Την περασμένη εβδομάδα, η Μόσχα είχε ειδοποιήσει την Κύπρο για την πιθανότητα το Πολεμικό Ναυτικό της να διεξαγάγει γυμνάσια στην περιοχή αυτή χωρίς, ωστόσο, να ανακοινώσει επίσημα τη διεξαγωγή τους.
"Περισσότερες από 40 ασκήσεις μάχης έχουν σχεδιαστεί", διευκρινίζεται ακόμη στο ανακοινωθέν, που αναφέρεται σε ασκήσεις πυροβολικού και αντιαεροπορικής άμυνας.
"Οι ασκήσεις αυτές συνάδουν με το σχέδιο εκπαίδευσης του ρωσικού στρατού που εγκρίθηκε το 2014", σημειώνεται στο ανακοινωθέν, που δεν αναφέρεται καθόλου στον πόλεμο στη Συρία κάνοντας μάλλον λόγο για ασκήσεις "ρουτίνας".
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, το καταδρομικό Moskva, ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου, πέρασε σήμερα τα στενά του Βοσπόρου για να λάβει μέρος στα γυμνάσια αυτά στα οποία συμμετέχουν ακόμη ένα αποβατικό σκάφος και ένα αντιτορπιλικό.
Τα γυμνάσια, που αναμένεται να διεξαχθούν στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στο συριακό λιμάνι Ταρτούς και στην Κύπρο, πραγματοποιούνται ενώ ο συριακός στρατός χρησιμοποίησε για πρώτη φορά χθες μη επανδρωμένα αεροσκάφη που παρέλαβε από τη Ρωσία, σε μια νέα ένδειξη της αυξημένης υποστήριξης που παρέχει η τελευταία στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Η Ρωσία, παραδοσιακός σύμμαχος της Δαμασκού, αύξησε πρόσφατα την υποστήριξή της στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ, μια απόφαση που προκάλεσε την ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Οι Σύροι έχουν παραλάβει κυρίως μαχητικά αεροσκάφη και νέα όπλα για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Στο μεταξύ, η Γαλλία και η Βρετανία ανησυχούν για μία "πολύ σημαντική" αύξηση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ιβ Λε Ντριάν ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον βρετανό ομόλογό του στο Παρίσι.
Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς αναμένεται να συναντήσει τον βρετανό ομόλογό του Φίλιπ Χάμοντ το απόγευμα.

Οι δυο τους θα συναντήσουν αργότερα σε δείπνο τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και την επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕυρωπαΪκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι.


onalert
http://greeknation.blogspot.gr/2015/09/blog-post_585.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters