Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Βομβάρδισαν ελληνικό πλοίο! Νεκρός Έλληνας ναυτικός



Δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων με σημαία Λιβερίας, δέχθηκε επίθεση σε λιμάνι της Λιβύης από πολεμικό αεροσκάφος αγνώστων στοιχείων, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 29χρονος Έλληνας και ένας αλλοδαπός, μέλη του πληρώματος. Από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης δύο ακόμα μέλη του πληρώματος αλλοδαποί.
Για το τραγικό περιστατικό το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο της εταιρείας που διαχειρίζεται το πλοίο. Το δεξαμενόπλοιο ARAEVO που μετέφερε 12.600 τόνους πετρέλαιο, βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι DERNA Λιβύης, με συνολικά είκοσι έξι 26 άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων τρεις Έλληνες και είκοσι τρεις αλλοδαποί (21 Φιλιππινέζοι, 02 Ρουμάνοι).
Για περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί το υπουργείο Εξωτερικών για τις, κατά λόγο αρμοδιότητας, δικές του ενέργειες.

newsit.gr
http://www.pentapostagma.gr

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία της Κ.Α.Π.Α. για την πληρωμή ενός ευρώ στα τέλη κυκλοφορίας

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία της Κ.Α.Π.Α. για την πληρωμή ενός ευρώ στα τέλη κυκλοφορίας

Η Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου [ Κ.Α.Π.Α.] σε σχετική της ανακοίνωση καταδικάζει την επιβολή και αναγκαστική είσπραξη των τελών κυκλοφορίας ως παράνομη και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δηλώνει προς τις αρχές την εναντίωσή της στην επιβολή τελών κυκλοφορίας. Στην κίνηση αυτή ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου από την περιοχή μας, οι οποίοι και κατέθεσαν αιτήσεις με σκοπό την ομαδική κατάθεση των αναφορών ενώπιον των εισαγγελικών αρχών όλης της χώρας.

Τα τέλη κυκλοφορίας δεν είναι πλέον ανταποδοτικά, ούτε αποτελούν φόρο που τηρεί τις προδιαγραφές του Συντάγματος, λαμβάνοντας υπ’ όψη τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, το εισόδημα, την αξία του αυτοκινήτου και τα διανυθέντα χιλιόμετρα. Το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησής μας στη χώρα, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, κατοχυρώνεται από το άρθρο 5 παρ. 4 του Συντάγματος και περιορίζεται σε βαθμό μη ανεκτό, εκ της επιβολής υπέρογκων τελών κυκλοφορίας, διοδίων τελών, φόρων καυσίμων και
τεκμαρτών φόρων επί εικονικών εισοδημάτων, όπως ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης.

Το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησής μας στη χώρα, δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναφαίρετο δικαίωμα, που εξυπηρετεί τον παραγωγικό ιστό της χώρας, την οικονομική της ανάπτυξη, την καταπολέμηση της ανεργίας και ένα πλήθος παράλληλων συνταγματικών μας δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην εργασία, στη συμμετοχή μας στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή.

Το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης, έχει στερηθεί από 1.000.000 περίπου πολίτες που παρέδωσαν την άδεια κυκλοφορίας λόγω αδυναμίας πληρωμής των τελών, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να αναζητήσουν εργασία, να μετακινηθούν προς αυτήν, να ικανοποιήσουν βασικές τους ανάγκες, να συμπαρασταθούν στους γηραιούς γονείς που βρίσκονται εγκαταλελειμμένοι στην επαρχία.



Για τους λόγους αυτούς, αποφασίσαμε για τρίτη συνεχή χρονιά να δηλώσουμε προς τις αρχές την εναντίωσή μας στην επιβολή τελών κυκλοφορίας, στο δυσανάλογο προς τις Ευρωπαϊκές χώρες ύψος τους και στον τρόπο υπολογισμού τους που θέτει σοβαρή διάκριση μεταξύ των εύπορων πολιτών που μπορούν να αγοράσουν ένα νέο αυτοκίνητο απαλλασσόμενοι από τα τέλη κυκλοφορίας, και των οικονομικά ασθενών πολιτών, που επιβαρύνονται με υψηλά τέλη, λόγω της αδυναμίας τους να αντικαταστήσουν το παλιό τους αυτοκίνητο.

Για τους λόγους αυτούς, και όσους αναφέρουμε στην ΑΝΑΦΟΡΑ που θα καταθέσουμε ομαδικά προς τους εισαγγελείς όλης της χώρας, αποφασίσαμε να δράσουμε δυναμικά, καταγγέλλοντας την κρατική εξουσία για «Παραβίαση του Συντάγματος και Προσβολή του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», ζητώντας από τους εισαγγελείς να επιμεληθούν και να επιβάλλουν κατά το λόγο της θεσμικής τους αρμοδιότητας, τη σύμφωνη προς το Σύνταγμα λειτουργία των κρατικών οργάνων. Επίσης ζητούμε, να διενεργήσουν προανακριτική εξέταση των υπευθύνων Υπουργών, προκειμένου να ενημερωθούν για τις αιτιάσεις μας και να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης και του λαού.

Η ομαδική κατάθεση των αναφορών ενώπιον των εισαγγελικών αρχών όλης της χώρας, διοργανώνεται από τη μη κερδοσκοπική εταιρία με την επωνυμία «Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου (κ.α.π.α.)»

Δ/νση: Αλεξοπούλου 6-8 Αγρίνιο, τ.κ. 30100, ΑΦΜ: 997701720 Δ.Ο.Υ. Αγρινίου, τηλ. 6977959479 – 6974838165





Απο την Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2014 έως και την Κυριακή 11 Γενάρη 2015 που θα είναι και η τελευταία ημέρα θα απευθύνεστε στούς κατά τόπους συντονιστές, για την συμπλήρωση των εγγράφων.





Βήματα για Τέλη Κυκλοφορίας 2015 από τα μέλη της ομάδας κ.α.π.α. ώστε να συμπληρώσει ο κάθε συντονιστής τα έγγραφα για να τα καταθέσει στο πρωτοδικείο της περιοχής του αλλά και στην Δ.Ο.Υ.

1) Το κάθε άτομο μέλος που θα συμμετεχει πρώτη φορά και δεν έκοψε ποτέ παράβολο του 1€ θα πάει κατά μόνας ή ομαδικά με το συντονιστή του να κόψει παράβολο 1 €!
α) πάει στο τμήμα εσόδων κόβει ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΥΠΕΡ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, 1 € με αιτιολογία: κωδικό ΚΑΕ 1363 «για τα τέλη κυκλοφορίας 2015 Συμβολικό ποσό»
β) πάει στο ταμείο και πληρώνει το ποσό και έπειτα το προσθέτει ο συντονιστής στο έγγραφο σε φωτοτυπία στην αναφορά που θα καταθέσει στην Δ.Ο.Υ

2) Παίρνει το κάθε μέλος την εξουσιοδότηση της κ.α.π.α την συμπληρώνει με τα στοιχεία που αναγράφονται επάνω σε ένα ΚΕΠ της περιοχής του για το γνήσιο της υπογραφής του και την παραδίδει στον συντονιστή του.

3) Θα πάρει αρ. τραπέζης από τον συντονιστή για να καταθέσει την εγγραφή του προς την κ.α.π.α της τάξεως τον 30 € (Αρ.λογαριασμού EUROBANK: 0026.0132.12.0100003650, η Αριθμός Λογαριασμού IBAN: GR1602601320000120100003650 Δικαιούχοι Λογαριασμού: ΤΗΓΑΝΙΤΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΨΥΛΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, με ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΤΑΘΕΤΗ, και ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ: ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2015) για όλα τα αυτοκίνητα που έχει στο Ονομά του για να τα χρησιμοποιήσει η κ.α.π.α. για δικαστικές ενέργειες στα πρωτοδικεία και Άρειο Πάγο που θα καταθέσει.

4) Δίνει φωτοτυπία της απόδειξης αυτής μαζί με την εξουσιοδότηση αλλά και τα στοιχεία όπως όνομα , επώνυμο, όνομα πατρός, αρ. ταυτότητας, ημ. Έκδοσης ταυτότητας, ΑΦΜ, αρ. αυτοκινήτου, ημ. Έκδοσης αδείας, τηλέφωνο, διύθυνση κατοικίας.

5) Στον συντονιστή θα δώσει ως 10 € για το κάθε αυτοκίνητο για φωτοτυπίες, έξοδα μετακίνησης για (Δ.Ο.Υ., πρωτοδικείο), έξοδα κούριερ – ταχυδρομείου, έξοδα τηλεφώνου)

6) Ο συντονιστής οφείλει αφού τελειώσει τις ενέργειες να δώσει αντίγραφα για τα αυτοκίνητα ώστε να τα έχει ο κάθε οδηγός στο αυτοκίνητο.

7) Ο συντονιστής οφείλει όταν του δώσει η κ.α.π.α, αποδείξεις εγγραφής των μελών να τις δώσει στα μέλη ώστε να καλύπτονται νομικά τα άτομα από την κ.α.π.α.

8) Τίς δύο εξουσιοδοτήσεις κατεβάζετε εκτυπώνετε και τις θεωρείτε σε ΚΕΠ.
H μία είναι για το πρωτοδικείο και η δεύτερη για την Δ.Ο.Υ. – τίς καταθέτετε στον τοπικό σας συντονιστή.

http://www.vres-agrinio.gr

_______________________________________

http://wp.me/p1QIo0-7j7
το είδα

ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕ 1 ΕΥΡΩ ΔΕΣ ΚΑΙ :



 
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2015/01/blog-post_64.html

Έτσι..... Tα δάνεια που έπαιρνε ο Καραμανλης για να καλύψει το ΠΑΣΟΚ! Τα ίδια με τον Σαμαρά......που γλίτωσε το βαθύ ΠΑΣΟΚ



. Το ΠΑΣΟΚ που πάει Σύριζα! Αυτοί που μας έφεραν το ΔΝΤ "συμπαθούν" Παπανδρέου. Τον φασισμό και το ΔΝΤ θα τον φάνε στην μάπα κάποιοι γραφικοί "δεξιοί" που θα δείχνονται ως ναζιστές....Κάποιοι άνεργοι που θα βλέπουν την αδικία μπροστά τους..Αυτό το δούλεμα είναι ασύλληπτο....
Ο Καραμανλής δεν κατηγορείται απλά για δάνεια.

Μακάρι στα ολέθρια χρόνια που κυβέρνησε να έπαιρνε μόνο δάνεια.
Κάπου θα βρίσκαμε χρήματα σε μια τέτοια περίπτωση.
Αυτός κατηγορείται ότι έπαιρνε δάνεια για να καλύψει όλα τα εγκλήματα της μεταπολίτευσης και τα δικά του.
Κατηγορείται για την καταστροφή της χώρας και της κοινωνίας.
Κατηγορείται που νομιμοποίησε την καταστροφή.
Που αναγνώρισε τα swaps του Σημίτη και δεν ήταν ούτε άξιος να κάνει αυτό που κάνει σήμερα ο Ψινάκης και είναι λογιστικός έλεγχος προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα.
Που απάλλαξε από τις ευθύνες τους όλους τους εγκληματίες του Χρηματιστηρίου και των Ολυμπιακών Αγώνων.
Που απάλλαξε από τις ευθύνες τους όλους τους πολιτικούς που κατέστρεψαν την οικονομία με τις αναθέσεις έργων και προμηθειών στα λαμόγια.
Που φυγάδεψε και έσωσε τους “Χριστοφοράκους” για να μην δυσαρεστήσει τους Ναζί ευεργέτες του δοσίλογου θείου του.
Που μετέτρεψε τα αποθεματικά των ταμείων σε “δομημένα” σκουπίδια”.
Που μέσω του “κουφού” παρέδωσε το εθνικό μας δίκτυο στον Μπόμπολα.
Που δεν μπόρεσε να κόψει τους “δεσμούς” που γεννάν την διαπλοκή και αναπτύσσονται μεταξύ ΜΜΕ και κατασκευαστικών και προμηθευτικών εταιρειών.
Που τσάκισε τους νέους με τα άθλια  προγράμματα stage...μια απίστευτη φάμπρικα προσλήψεων...
Που έφερε τα πράγματα στα όρια και μετά “δραπέτευσε” για να μην “φορτωθεί” τις ευθύνες.
Τώρα είναι “βουβός” αλλά ταυτόχρονα και “φλύαρος”.
“Ναι σε όλα” όταν το απαιτούν τα συμφέροντα των τοκογλύφων.
“Πλάτες σε όλα” όταν το απαιτούν οι ανάγκες του κομματικού “μαγαζιού”.
Όπου προστατεύονται τα συμφέροντα του ή θίγονται τα συμφέροντα του λαού πάντα κατορθώνει ο “μουγκός” και μέσω “κύκλων” μας ενημερώνει για τα συμφέροντά του.
Τόσο φλύαρο “μουγκό” δεν πρέπει να έχει ξαναδεί η ελληνική ιστορία.
Τόσο ενημερωμένος ο λαός για τις θέσεις ενός “μουγκού” δεν ήταν ποτέ.
Ένας χοντρός είναι που όταν έρθει η ώρα θα τον “θυμηθούν” οι πάντες.
Θα τον “θυμηθούν” γιατί “μουγκός” έκανε περισσότερη “φασαρία” ακόμα και από τότε που μιλούσε.
Ο τελευταίος που θα απειλούσαν οι μυστικές υπηρεσίες αυτού του κόσμου θα ήταν ο χρήσιμος Καραμανλής.
Κανένα χατίρι δεν χάλασε ποτέ σε κανέναν.
“Πάρτε κόσμε” ήταν η διακυβέρνησή του.
Στο όνομά του πίνουν “νερό” η Γιάννα, ο Μπόμπολας, ο Χριστοφοράκος, ο Λάτσης, ο Κόκκαλης και πολλοί άλλοι “βιοπαλαιστές” της μεταπολίτευσης άσχετα αν έχουν κόντρες……………
Kaisaras!
Aλέξη για εσένα.. νομοθετούμε....Για την Ελλάδα των πολυεθνικών και των κολεγίων! Για την ανοιχτή κοινωνία του Soros!
Νικόλα γερά! Αρχαιοελληνικός χαιρετισμός είναι.....είναι "χαζοί" οι εβραίοι...Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά....Γράψε βιβλίο. Υπάρχουν πολλά κορόιδα..
Μην ακούει μπούρδες ο αναγνώστης. Ο Σαμαράς για τον Τσίπρα νομοθετούσε!! Η αποστολή του Σαμαρά τελείωσε. ....είναι "επιτυχημένος"...
 
 
http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/01/t.html

ΠΑΤΡΑ. ΑΥΤΟΙ που συνέλαβαν τον επαίτη, ΘΕΟ δεν έχουν; Μετά τον ντόρο που σηκώθηκε, άφησαν ελεύθερο τον οφειλέτη των ΠΕΝΗΝΤΑ ευρώ

Ελεύθερος, με προσωρινή απόφαση του Εισαγγελέα, αφέθηκε ο άνδρας από την Πάτρα, ο οποίος είχε συλληφθεί για οφειλές 50 ευρώ στην Εφορία. 
Όπως αναφέρει το patratora.gr, σε βάρος του άνδρα εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για επαιτεία.  Υπενθυμίζεται ότι για τον 44χρονο είχε παρέμβει ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, προκειμένου να πληρωθεί η χρηματική ποινή και να αφεθεί ελεύθερος.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/01/blog-post_589.html

ΑΓΝΩΣΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΣΤΟ Rockefeller Archaeological Museum ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ;

 ( Χρυσός δίσκος με διαφανή οροφή. Η «συσκευή υψηλής τεχνολογίας» έχει «περίπλοκο μηχανισμό, ο οποίος περιβάλλεται από χρυσή σπειροειδή σωλήνωση με μικρές χρυσές σφαίρες και σταυρούς να εφάπτονται σε αυτήν.» Η συσκευή έχει σύμβολα πάνω της, όπως μπορεί να δει κανείς στην εικόνα, που δεν μοιάζουν αιγυπτιακά… )
ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ… ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ( ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΩΣ… «ΕΞΩΓΗΪΝΗΣ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑΣ» ), ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ…
Το Rockefeller Archaeological Museum βρίσκεται στο 27 Σουλεϊμάν Street (ακριβώς έξω από το Τείχος της Παλιάς Πόλης, κοντά στην Πύλη του Ηρώδη – σε μικρή απόσταση από τον Δήμο της Ιερουσαλήμ).
ΑΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ, ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ – ( ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ) ΕΠΙΜΕΛΩΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ…
……………………………………….
UFO And Alien Egyptian Artifacts Discovered In Jerusalem Kept Secret By Rockefeller Museum



Alien and UFO circles are abuzz with claims of remarkable ancient Egyptian artifacts discovered in the former Jerusalem home of the famous Egyptologist Sir William Petrie, items that “could rewrite ancient Egyptian history” and indeed the history of the world.
A YouTube video released by the website Paranormal Crucible purports to show ancient Egyptian sculpture artifacts originally found in the “Giza complex,” but reportedly taken away from Petrie’s Jerusalem home by representatives of the Rockefeller Archaeological Museum shortly after they were found, according to the website UFO Sightings Daily.
According to the Shepard Ambellas, editor-in-chief of the “alternative news” website Intellihub News, the alien Egyptian artifacts were discovered hidden in a secret room behind the Egyptologist’s bookcase. Petrie had apparently found proof of extraterrestrial life on Earth before he died in 1942, but chose to hide them away in his Jerusalem home. Now that the Rockefeller Museum has taken possession of the artifacts, alien and UFO pundits fear they may never be accessible to the public.
However, Ambellas claims that some of the relics may be seen at the Petri Museum of Egyptian Archaeology in Malet Place, Camden, near Gower Street, London.
The Inquisitr was able to confirm that the prestigious Petri Museum of Egyptian Archaeology has in its possession a vast collection of ancient Egyptian and Sudanese artifacts, including ancient Egyptian “firsts,” such as the “oldest linen” and “oldest dress” from ancient Egypt (5,000 B.C.). The museum also displays lion sculptures from the temple of Min in Koptos and the earliest known products of metallurgy from the ancient civilization. However, The Inquisitr was unable to confirm that the museum has on display “alien Egyptian artifacts” recovered from a secret room in Petrie’s former home in Jerusalem.
But believers will assume that the more sensitive relics of alien origins are being kept from the public.
Ambella claims that the alien Egyptian artifacts allegedly found in Petrie’s former Jerusalem home, which link the ancient Egyptian civilization to an advanced ET civilization, include two mummified bodies less than four feet in height. Although dwarfs and pygmies captured in the interior of Africa were held in high esteem as “celestial beings” in the Old Kingdom era of ancient Egypt and served in high positions, Ambella speculates that these four-foot creatures are “possibly alien in nature,” and thus literally of “celestial” origins.
Petrie2 
Details of the physical features of the mummified bodies appear to support the suggestion that they were “possibly alien in nature.” According to Ambellas, the skeletons have stereotypical alien “elongated heads, large eye sockets, and long spinally arms.”

Equally interesting were the “highly advanced” mechanical devices, including a disc of gold with a transparent top found with the alien bodies. According to Ambella, the high-tech devices have “an intricate mechanism which is surrounded by gold spiral tubing that has several small gold orbs and crosses attached to it.” The devices had non-ancient Egyptian symbols on them, as can be seen in the image below.




Are these alien interstellar navigational devices? Well, they might be, judging from the fact that the relics also included stone tablets that “appear to show alien spacecraft,” according to Ambella.
This is not the first time that archaeologists have found ancient Egyptian stone tablets bearing inscriptions suggestive of alien spacecraft and other sophisticated and advanced machinery. The image below shows the famous “Helicopter Hieroglyphs” recovered from a temple in Abydos, Egypt, showing what appears to be modern aircraft.
petrie1
Although scientists have attributed the “aircraft” interpretation of these inscriptions to the psychological phenomenon called pareidolia, the belief is widespread in alien and UFO enthusiast circles that these hieroglyph inscriptions are proof of alien pilots and astronauts who contacted ancient human civilizations and influenced the cultural and technological development of early human societies.
And indeed, the precocity of the ancient Egyptian civilization appears to make the alien contact theory credible to ET and UFO enthusiasts, who believe that aliens built such architectural marvels as the Pyramid of Giza long before the ancient Egyptian civilization emerged.
Several UFO and alien news websites reported in November of 2010 that Dr. Alaaeldin Shaheen, Dean of the Faculty of Archaeology, Cairo University, admitted, in response to a question about the ET links of the pyramids, that the ancient Egyptian pyramids are “not of this world.”
“I can not confirm or deny this, but there is something inside the pyramid that is ‘not of this entire world.’”
But he later denied the widely circulated report.
“I did not give such stupid statement[s] about aliens and Pyramids. As [I am] Egyptologist I could [not] say such stupid words and ideas.”
Needless to say, such denials don’t impress UFO and ET believers, who see evidence of “cover up” conspiracies when officials and academics deny revealing statements earlier ascribed to them.
UFO and ET pundits continue to debate why Sir William Petrie and his colleagues kept these remarkable alien Egyptian artifacts secret and did not release them to the “general public.”
ΠΗΓΗ: http://www.inquisitr.com/1712601/ufo-and-alien-egyptian-artifacts-discovered-in-jerusalem-kept-secret-by-rockefeller-museum/

http://alfeiospotamos.gr/?p=11655

Όταν τα εντάλματα σύλληψης εκδίδονται από τα ρομπότ της ΓΓΔΕ- Έλληνας στη μπουζού μέρες χρονιάρες για χρέος 50€

Δυο χρόνια τώρα φωνάζω ότι δεν είναι δυνατόν τα χρέη στην εφορία να θεωρούνται διαρκή αδικήματα, με αποτέλεσμα ένα κωλόχαρτο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων ή του γνωστού μας TAXIS να στέλνουν στο κρατητήριο ανθρώπους, που πολύ πιθανόν να μην γνωρίζουν τα χρέη τους. Χωρίς ένταλμα σύλληψης, χωρίς απόφαση Εισαγγελέα. Παρά μόνον ένα κωλόχαρτο με μια σφραγίδα ενός ηλεκτρονικού συστήματος. Και όμως στέλνει στη φυλακή νοικοκυραίους..
Αυτό κύριοι δεν είναι δικαιοσύνη είναι .... (δεν το λέω ελέω ΕΡΣ).
Ντροπή και ΑΙΣΧΟΣ!
ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ!!!!!!!!!
Όπως έγινε γνωστό, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πατρέων, ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης εκφράζει την οργή του για την περιπέτεια του πολίτη, ο οποίος κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, για ανεξόφλητο χρέος 50 ευρώ, προς την εφορία...
Αργά το μεσημέρι, υπήρξε τηλεφώνημα στο Γραφείο του Δημάρχου και αναφέρθηκε το συγκεκριμένο περιστατικό. Ενημερώθηκε σχετικά ο Δήμαρχος, ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλία γα να λυθεί το ζήτημα, έτσι ώστε ο πολίτης να αφεθεί ελεύθερος.
Όμως συνεργάτης του Δημάρχου, που επικοινώνησε με την Αστυνομική Διεύθυνση για τα περαιτέρω, έλαβε την απάντηση πως η προσωποκράτησή του δε μπορεί να τερματιστεί, ακόμα και αν πληρωνόταν το οφειλόμενο ποσό των 50 ευρώ, επειδή την ώρα εκείνη δεν υπήρχε Δημόσιο Ταμείο ανοιχτό, για να πληρωθεί το παράβολο.
Κι επειδή ούτε αύριο, λόγω της αργίας των Θεοφανείων θα λειτουργεί Δημόσιο Ταμείο, ο άτυχος άνθρωπος, θα συνεχίσει να κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση...
 
 
http://www.katohika.gr/2015/01/ellinas-stin-mpouzou-gia-50-euro.html 

Αυτά είναι τα δώδεκα επιβλαβή προϊόντα της Monsanto

Aυτά είναι τα 12 πιο επιβλαβή προϊόντα που έχουν φτιαχτεί από τον γίγαντα της βιοτεχνολογίας, την Monsanto:
1. Ζαχαρίνη
Η απλή ζαχαρίνη είναι τεχνητή γλυκαντική ουσία. Τον 20ο αιώνα η Monsanto θέλησε να χρησιμοποιήσει την ζαχαρίνη στην μαζική παραγωγή για λογαριασμό της Coca Cola.
Αρχικά, η ουσία είχε επαινεθεί χάρη στην ιδιότητά της να προσφέρει γλυκιά γεύση χωρίς θερμίδες. Ωστόσο, τη δεκαετία του 1970, μία επιστημονική έρευνα αποκάλυψε ότι η ζαχαρίνη προκάλεσε καρκίνο σε ποντίκια πειραματόζωα. Για λίγο καιρό η ουσία μπήκε στην λίστα των καρκινογόνων ουσιών. Μετά από έντονες πιέσεις, η έρευνα χαρακτηρίστηκε εσφαλμένη και αποσύρθηκε, με αποτέλεσμα η ζαχαρίνη να βγει από την «μαύρη λίστα» να μπει ξανά στην παραγωγή. Σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως σε ποτά, γλυκά, μπισκότα, οδοντόκρεμες κ.ά.
2. PCB’s
Τα πολυχλωριωμένα διφαινύλια και τριφαινύλια (PCB/PCT) είναι ελαιώδεις σύνθετες χημικές ουσίες που είχαν χρησιμοποιηθεί ευρύτατα στο παρελθόν λόγων των μοναδικών φυσικοχημικών τους ιδιοτήτων ως διηλεκτρικά υγρά σε μετασχηματιστές (Μ/Σ) και πυκνωτές, σε συστήματα μεταφοράς θερμότητας, ως πρόσθετα υδραυλικών ελαίων, ως επιβραδυντικά φλόγας και σε άλλες εφαρμογές. Τα PCB/PCT είναι τοξικές ενώσεις τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το υπέδαφος, τη χλωρίδα και την πανίδα.
Παρασκευάζονταν από το 1929 έως το 1979 ώσπου απαγορεύτηκαν. Τα PCB έχουν συνδεθεί με την πρόκληση καρκίνου, καθώς και με μια σειρά από αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπινου ανοσοποιητικού, αναπαραγωγικού, νευρικού και ενδοκρινικού συστήματος.
Ενώ έχουν απαγορευτεί από το 1979, μία μελέτη του 2011 αποκάλυψε ότι ακόμα εμφανίζονται στα αίμα εγκύων. Τα PCB χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή ειδών ευρείας κατανάλωσης όπως: καλώδια, πλαστικά, κόλλες, χρώματα κ.ά.
3. Πολυστυρένιο
Το πολυστυρένιο (πολυφαινυλαιθένιο) είναι ένας αρωματικός υδρογονάνθρακας. Χρησιμοποιείται για την παραγωγή υλικών με μονωτική χρήση αλλά και για ελαφρά, περίπλοκα σχήματα που χρησιμοποιούνται ως υλικά συσκευασίας και φόρμες για χύτευση μετάλλων. Η παραγωγή πολυστερίνης ξεκίνησε από την Monsanto το 1941.
Γιατί είναι κακό; Γιατί πρόκειται για μη βιοδιασπώμενο υλικό που επιβαρύνει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό το περιβάλλον. Η χρόνια έκθεση στο υλικό έχει συνδεθεί με συμπτώματα όπως: κατάθλιψη, πονοκέφαλοι, αδυναμία, κούραση.
Χρησιμοποιείται σχεδόν παντού, αλλά συχνότερα στις συσκευασίες τροφίμων (γνωστό ως φελιζόλ). Έχει σταθεροποιήσει τη θέση του στην παγκόσμια αγορά καθώς θεωρείται πιο ανθεκτικό σε σχέση με τις χάρτινες ή τις πλαστικές συσκευασίες, τις οποίες όμως μπορούμε να ανακυκλώσουμε…
4. Πυρηνικά όπλα
Ενδιαφέρον ο ρόλος που έπαιξε η Monsanto και στο θέμα των πυρηνικών όπλων. Η εταιρεία ανέπτυξε ένα τμήμα που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο Manhattan Project από το 1943 έως το 1945. Το Manhattan Project, ήταν υπεύθυνο για την παραγωγή των πρώτων ατομικών βομβών για τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο.
5. DDT
Το DDT (dichlorodiphenyltrichloroethane) ήταν ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο φυτοφάρμακο με στόχο την καταπολέμηση των κουνουπιών για την μη εξάπλωση της ελονοσίας. Η Monsanto υπήρξε ένας από τους πρώτους κατασκευαστές του εντομοκτόνου.
Απαγορεύτηκε το 1972 γιατί συνδέθηκε με την καταστροφή του ήπατος, τη μειωμένη αναπαραγωγική ικανότητα και με προσωρινές βλάβες στο νευρικό σύστημα.
Δυστυχώς η διάσπαση του DDT μπορεί να ξεπεράσει και τα 15 χρόνια και γι” αυτό ακόμα εμφανίζονται ίχνη σε εδάφη. Ο άνθρωπος μπορεί να εκτεθεί στο DDT μέσα από την κατανάλωση μολυσμένων ψαριών, καλλιεργειών, είτε μέσω του αέρα.
6. Διοξίνη
Οι διοξίνες θεωρούνται από τα πιο τοξικά χημικά. Η Monsanto από το 1945, άρχισε να προωθεί τη χρήση των χημικών φυτοφαρμάκων στη γεωργία.
Το μεγαλύτερο κακό που προκαλούν οι διοξίνες είναι κυρίως η ικανότητά τους να συσσωρεύονται στην τροφική αλυσίδα. Σχετική έρευνε έδειξε ότι οι διοξίνες μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο στον άνθρωπο.
Ακριβώς αυτή η συσσώρευση φέρνει τις διοξίνες στο πιάτο μας! Εντοπίζονται κυρίως στο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
7. Agent Orange
Ένα ζιζανιοκτόνο που χρησιμοποιήθηκε για χημικό πόλεμο στο Βιετνάμ. Η Monsanto… έτυχε να είναι ένας από τους δύο μεγάλους κατασκευαστές του φονικού όπλου.
Το Agent Orange θεωρήθηκε υπεύθυνο για πάνω από 400.000 θανάτους και 500.000 γενετικές ανωμαλίες, ενώ ένα εκατομμύριο άνθρωποι υποφέρουν από προβλήματα υγείας που προκλήθηκαν από αυτό.
Οι επιπτώσεις του Agent Orange στο Βιετνάμ εξακολουθούν να είναι αισθητές. Η πρώτη επίσημη προσπάθεια καθαρισμού άρχισε μόλις το 2012. Ορισμένες χημικές ουσίες του Agent Orange μπορεί ακόμα να βρεθούν σε ορισμένα ζιζανιοκτόνα που χρησιμοποιούνται σήμερα.
8. Λιπάσματα με βάση το πετρέλαιο
Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα λιπάσματα με βάση το πετρέλαιο χρησιμοποιούνται σε εδάφη για να βοηθήσουν στην γρήγορη ανάπτυξη των φυτών. Η Monsanto μπήκε στην παραγωγή τους το 1955, με την αγορά ενός μεγάλου διυλιστηρίου.
Τα συγκεκριμένα λιπάσματα έχει αποδειχθεί ότι καταστρέφουν τους ευεργετικούς μικροοργανισμούς του εδάφους. Αυτή η καταστροφή αποστειρώνει τελικά το έδαφος και το κάνει πλήρως εξαρτώμενο από εξωτερικούς παράγοντες, όπως τα λιπάσματα, για να αναπτυχθεί.
Δυστυχώς, χρησιμοποιούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο καθώς οι αγρότες έχουν μεγαλύτερο έλεγχο της ποσότητας που παράγουν.
9. RoundUp
Το RoundUp είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο ζιζανιοκτόνο σε όλο τον κόσμο. Το 1970 η Monsanto έφτιαξε το τμήμα γεωργικών χημικών, με το RoundUp να είναι το βραβευμένο και Νο1 ζιζανιοκτόνο της.
Η ουσία Glyphosate που εμπεριέχει το ζιζανιοκτόνο έχει συνδεθεί με τον καρκίνο σε αρκετές μελέτες. Οι έρευνες έδειξαν ότι μπορεί να προκαλέσει χημική ενδοκρινική διαταραχή και να παρέμβει στο ορμονικό σύστημα των θηλαστικών. Προκαλεί διαταραχές της ανάπτυξης, γενετικές ανωμαλίες και καρκινικούς όγκους.
Το RoundUp έχει εγκριθεί και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα ως ζιζανιοκτόνο.
10. Ασπαρτάμη
Όπως η ζαχαρίνη έτσι και η ασπαρτάμη είναι τεχνητή γλυκαντική ουσία που χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της ζάχαρης σε τρόφιμα και ποτά. Η Monsanto απέκτησε το 1985 την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή ασπαρτάμης.
Πολλές έρευνες έχουν δείξει τις αρνητικές επιπτώσεις της ασπαρτάμης στον ανθρώπινο οργανισμό:
Η ασπαρτάμη χρησιμοποιείται ευρέως σε αναψυκτικά διαίτης, γιαούρτια, τσίχλες, σάλτσες, δημητριακά και πολλά άλλα προϊόντα.
11. Αυξητική Ορμόνη Βοοειδών (rBGH)
Η rBGH αναπτύχθηκε από τη Monsanto και είναι μια γενετικά τροποποιημένη ορμόνη που χορηγείται με ένεση σε αγελάδες γαλακτοπαραγωγής για να παράγουν περισσότερο γάλα.
Με την τεχνητή αύξηση της παραγωγής γάλακτος, η rBGH αυξάνει επίσης τα επίπεδα πύον, τα κατάλοιπα αντιβιοτικών και την ορμόνη IGF-1 που επιταχύνει τον καρκίνο! Όταν καταναλώνεται από τους ανθρώπους συνεχίζει να ενεργεί ως επιταχυντής του καρκίνου και έχει συνδεθεί με τον καρκίνο του μαστού, του παχέος εντέρου και του προστάτη.
Η RBGH χρησιμοποιείται ακόμα, συνήθως με μία ένεση που γίνεται σε αγελάδες γαλακτοπαραγωγής κάθε δεύτερη εβδομάδα.
12. Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η Monsanto ξεκίνησε την καμπάνια που προωθεί μέχρι σήμερα ότι βοηθάει ώστε όλος ο κόσμος να έχει φαγητό.
ΠΗΓΗ
 http://www.katohika.gr/2015/01/avta-einai-ta-dodeka-epivlavi-proionta-tis-monsanto.html

Είναι εμετικοί και απροκάλυπτα χυδαίοι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!



Φίλιππος Σαχινίδης στον Σκαι. Tο Πασοκ του βενιζέλου δεν έχει καμία διαφορά από την ΝΔ.

Φίλιππος Σαχινίδης στον Σκαι. Καλώ ΟΛΕΣ τις προοδευτικές δυνάμεις δίπλα μας!

Φίλιππος Σαχινίδης στον Σκαι. Είμαστε σοσιαλιστές!
Ποιος είναι ο κύριος Σαχινίδης αλήθεια; Είναι κάποιος άγνωστος που απλά ζητά την ψήφο μας;; Η μήπως έχει παρελθόν;

Εν ψυχρώ ομολογία του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωϊνή Ενημέρωση» (δημοσιογράφοι Κ. Αρβανίτης, Ρ. Μπιζόγλη).
«Όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο ΔΝΤ. [...] Το ΔΝΤ, ως πρώτη επιλογή και μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου και μετά, μπορούσε να μας δώσει μέχρι και 10 ή 20 δισ.»
Ο πρωθυπουργός στις 14/01/2010 διαβεβαίωνε για το αντίθετο. Τι να τους πεις;


Ενώ οι πάντες γνωρίζουν για το ποιοι κάλεσαν το ΔΝΤ στην Ευρώπη ο "αρχιτέκτονας" Σαχινίδης μας εκπλήσσει…
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014, 20:49
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσκάλεσε σε όλους τους μηχανισμούς που δημιούργησε από το 2010 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το τονίζω αυτό, διότι η μυθοπλασία στην Ελλάδα λέει, ότι η χώρα κάλεσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το τονίζω, επειδή υπάρχουν πολλοί που υποστήριζαν ότι η Ελλάδα κάλεσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το υποστηρίζουν ακόμα, γιατί δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι το ΔΝΤ το επέβαλε η Γερμανία, επειδή ήθελε να εκφράσει την αντίθεσή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Αυτό ανέφερε ο Λαρισαίος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τ. υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας στην Επιτροπή Απολογισμού – Ισολογισμού της Βουλής με θέμα τη νέα Οικονομική Διακυβέρνηση στη ζώνη του Ευρώ και την Ελλάδα. Ο κ. Φ. Σαχινίδης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «χρειάζονται επιπλέον βήματα για την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής της οικονομικής διακυβέρνησης. Αντίπαλος – πρόσθεσε - είναι ο χρόνος και οι κινήσεις από την πλευρά των χωρών της Ευρώπης γίνονται αργά....................

http://www.eleftheria.gr/index.asp?cat=28&aid=67858#.VKpsrGOD_fo



Για να δούμε τι λέει ο Στρος Καν..... Είναι έτσι τα πράγματα;;
Τους κάρφωσε ο Στρος Καν..Ο Εβραίος ομοεθνής του Εβραίου Γιώργου. Τι μας αποκάλυψε; Ότι ο Παπανδρέου τον είχε πλησιάσει από τον Δεκέμβριο του 2009, γνωστοποιώντας του ότι "ενδιαφέρεται" για την "επέμβαση" του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Η συνέχεια γνωστή. Το  ΔΝΤ στο όνομα των Ελλήνων δανείζεται χρήματα από τους λαούς, για να ξεπληρώσει τους Εβραίους τοκογλύφους και μετακινεί τα ελληνικά χρέη στους λαούς. Ξεπληρώνονται οι τοκογλύφοι και τα χρέη της Ελλάδας απέναντι σ' αυτούς γίνονται χρέη της Ελλάδας απέναντι στο ΔΝΤ και στους ευρωπαϊκούς λαούς........
Μια βόλτα  αρκεί να φρεσκάρεις την μνήμη σου....


http://kanali.wordpress.com/2012/09/24/gap-soros-netakias/


Σαχινίδης-Τζάκρη. Τα παιδιά του σοσιαλισμού….
Η Τζάκρη αφού ψήφισε ΟΛΑ τα μνημόνια χώθηκε στο Σύριζα…
Γιατί δεν ρωτάει ο Τσίπρας την Τζάκρη για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο;;;
 
 
http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/01/blog-post_24.html

Οι Iερές Eλιές της Αρχαίας Αθήνας

Ο μύθος της διαμάχης μεταξύ Αθηνάς και Ποσειδώνα για την πόλη του Κέκροπα είναι γνωστός. Ο Ποσειδώνας χτυπώντας την τρίαινα του έκανε να αναβλύσει μια πηγή, η Αθηνά..εμφάνισε την
πρώτη ήμερη ελιά με καρπό. Οι Αθηναίοι...επέλεξαν την ελιά, η πόλη τους πήρε το όνομα της θεάς και έκτοτε μπορεί να είχαν πρόβλημα με το νερό αλλά ευδοκίμησαν λόγω του ευλογημένου καρπού.Από αυτή την πρώτη ιερή ελιά της Αθηνάς, γεννήθηκαν άλλες δώδεκα ελιές τις οποίες οι Αθηναίοι φύτεψαν στις ισάριθμες πύλες της Ακαδημίας, και με την σειρά τους από αυτές τις ιερές, Μορίες, ελιές σιγά σιγά δημιουργήθηκαν οι ιεροί ελαιώνες των Αθηνών. Αιώνες αργότερα οι Αθηναίοι διαπίστωσαν πως υπήρχαν πια ελαιόδεντρα που προέρχονταν από την πρώτη ελιά σε όλη την πόλη διάσπαρτα, αιωνόβια δέντρα τα οποία όρισαν εξίσου ιερά.Τα δέντρα αυτά τα ονόμασαν Μορίες, μάλλον από το μόριο-κομμάτι καθώς όλα προέρχονταν από μεταφυτεύσεις-μέρη/κομμάτια της πρώτης ελιάς που δέσποζε στον βράχο της Ακροπόλεως. Λέγαν όμως και έναν μύθο. Πως ο γιος του Ποσειδώνα, ο Αλιρρόθιος, με την προτροπή του χολωμένου θεού που είχε χάσει την διαμάχη για την πόλη, βάλθηκε κάποια στιγμή να κόψει όλες τις Μορίες, εκδικούμενος τους Αθηναίους. Αλλά προτού ακόμα ακουμπήσει το υψωμένο τσεκούρι στο πρώτο δέντρο αυτός έπεσε νεκρός. Έτσι λένε πως το όνομα προήλθε από τον Μόρο, τον θάνατο του Αλιρρόθιου. Και πράγματι οι Αθηναίοι, οι πιο θεοσεβείς των ανθρώπων, είχαν σε τόση εκτίμηση όλες τις Μορίες που με νόμο αποφάσισαν πως τα ιερά δέντρα ανήκαν στην Πόλη ακόμα και αυτά που βρίσκονταν σε ιδιόκτητα κτήματα. Έστω μια Μορία μόνη της στην αυλή του σπιτιού κάποιου Αθηναίου, ήταν ιερή επομένως ανήκε στην πόλη και έπρεπε να προστατεύεται. Για τον λόγο αυτό γύρω από τις Μορίες που βρίσκονταν εκτός του ιερού ελαιώνα η πόλη σήκωνε έναν σηκό (φράχτη) και αυτός και η ελιά ήταν υπό την ευθύνη του ιδιοκτήτη του κτήματος. Μάλιστα καθώς οι Αθηναίοι ήταν έξυπνοι και γνώριζαν πως και οι ίδιοι όταν δεν επιβάλλεται ο νόμος, ο καθείς κοιτάει το συμφέρον του, είχαν θεσπίσει και ένα ειδικό ελεγκτικό σώμα τους «επιγνώστες», επιφορτισμένο με το καθήκον να ελέγχουν την κατάσταση των Μοριών. Ο ιδιοκτήτης έπρεπε να φροντίζει την ιερή ελιά και τον φράχτη, πράγμα πολύ σημαντικό καθώς η ποινή σε περίπτωση καταστροφής ήταν θάνατος μετά από απόφαση του ειδικού για ιερά ζητήματα δικαστηρίου, του Αρείου Πάγου. Ακόμα και αν για κάποιο λόγο, παρά της φροντίδες το δέντρο ξεραίνονταν ο κορμός του έπρεπε να παραμείνει εκεί, καθώς μπορεί να πέταγε πάλι βλαστό. Ένα τέτοιο θαύμα είχε μάλιστα συμβεί με την πρώτη ιερότερη των ιερών ελιά στην Ακρόπολη, όταν αυτή είχε πυρποληθεί από τους Πέρσες. Γυρνώντας οι Αθηναίοι στην κατεστραμμένη και λεηλατημένη πόλη τους είχαν αντικρίσει τα ιερά τους καμένα και διαλυμένα από τους βαρβάρους. Και το χειρότερο…, ή ίδια μοίρα είχε χτυπήσει την πρώτη Μορία, την οποία αντίκρισαν και αυτή να καπνίζει καμένη. Καταρρακώθηκαν οι Αθηναίοι τότε, καθώς η Ελιά αυτή ήταν η ίδια η Πόλη τους και η σύνδεση με την θεά τους. Όμως ως εκ θαύματος, εκεί μέσα στα ερείπια, από τον καπνισμένο κορμό ένα νέο βλαστάρι ξεπετάχτηκε και πήραν θάρρος. Μάλιστα μέχρι να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους και τα νέα απαραίτητα για την Πόλη τείχη, η ελιά από αυτό το βλαστάρι μεγάλωσε με αφύσικη ταχύτητα. Όταν πια ο καινούργιος Παρθενώνας χτίστηκε στον βράχο η Μορία ήταν πάλι ολόκληρο δέντρο και η αγαπημένη Πόλη της θεάς μεγαλούργησε και πάλι. Είναι ενδιαφέρον πως ίσως τα μόνα πολιτειακά αξιώματα της Αθηναϊκής δημοκρατίας που δεν είχαν ενιαύσια θητεία ήταν ο άρχων βασιλεύς και οι αθλοθέτες. Ένας από τους λόγους φαίνεται να είναι εντελώς πρακτικός καθώς και ο μεν και οι δε είχαν υπό την ευθύνη τους την οργάνωση της εορτής των Παναθηναίων. Προφανώς ήταν τόσο σημαντική η εορτή και τόσο πρακτικοί άνθρωποι οι Αθηναίοι που έπρεπε οι υπεύθυνοι αξιωματούχοι να μην αλλάζουν προτού ολοκληρώσουν το έργο τους, την διεξαγωγή δηλαδή της εορτής και των αγώνων. Όπως στις περισσότερες μεγάλες εορτές των Ελλήνων έτσι και στα Παναθήναια δεν υπήρχαν μόνο αθλητικοί διαγωνισμοί αλλά και μουσικοί, ακόμα και ομορφιάς. Επειδή μάλιστα η Αθήνα ήταν πλούσια και δυνατή πόλη τα έπαθλα ήταν αξιοσέβαστα. Οι νικητές των μουσικών αγώνων έπαιρναν δώρο χρυσά και ασημένια στεφάνια Αυτοί που κέρδιζαν τον διαγωνισμό ομορφιάς έπαιρναν πανέμορφες ασπίδες, ενώ τέλος οι νικητές των αθλητικών αγώνων έφευγαν με τους γνωστούς Παναθηναϊκούς αμφορείς γεμάτους λάδι. Καθώς οι αθλητικοί αγώνες είχαν μεγαλύτερη σημασία και ήταν πιο λαοφιλείς από τους άλλους δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να θεωρήσουμε πως οι νικητές ήταν ριγμένοι σε σχέση με τους κιθαρωδούς. Το λάδι που έπαιρναν οι πρώτοι είχε μεγαλύτερη ίσως αξία από τα χρυσά στεφάνια.Γιατί το λάδι αυτό προέρχονταν από τις Μορίες ελιές, κρατικές και ιδιωτικές. Με την οργανωτική ευθύνη του επωνύμου άρχοντα το μάζευαν οι αθλοθέτες κάθε χρόνο και το τοποθετούσαν στον θησαυρό στην Ακρόπολη μέχρι την διεξαγωγή των αγώνων. Μάλιστα επειδή γνωρίζουμε κάποιους καταλόγους νικητών και πόσους αμφορείς (συνολικά πάνω από 1113) ελάμβαναν ως δώρο μπορούμε να υπολογίσουμε (δεχόμενοι πως το λάδι από τις Μορίες πρέπει να δίνονταν ώς απαρχή/δεκάτη της παραγωγής όπως σε κάθε ιερό), όλα τα ιερά ελαιόδεντρα της Αττικής. Το Αττικό λάδι (όπως και τα Σύκα) απαγορευόταν να εξαχθεί. Η μόνη περίπτωση που γινόταν αυτό ήταν με τους Παναθηναϊκούς αμφορείς που λάμβαναν δώρο οι νικητές. Αυτοί οι αμφορείς με τα ~40 λίτρα ιερό λάδι, πωλούνταν σε άλλες πόλεις το βάρος τους χρυσό κάνοντας του νικητές που τους είχαν λάβει πλούσιους. Οι ίδιοι οι αμφορείς και το λάδι τους ήταν τόσο σημαντικοί και για τους μη Αθηναίους, με αποτέλεσμα να έχουμε ταφές πλουσίων της Σικελίας, με τέτοιους αμφορείς ως κτερίσματα για τον τάφο.

http://mythagogia.blogspot.gr/2013/10/blog-post_19.html

Τι σκαρφίζονται οι κατασκευαστές αυτοκινήτων για να ξεγελάσουν τον καταναλωτή

Τα εννέα «κόλπα» των κατασκευαστών που οδηγούν σε παραπλανητικούς ισχυρισμούς, για την κατανάλωση καυσίμου, στα αυτοκίνητα παραθέτει το ΚΕΠΚΑ για όσους σκέφτονται να αγοράσουν αυτοκίνητο.

Προκειμένου, λοιπόν, να βελτιώσουν την απόδοσή του εφαρμόζουν τα ακόλουθα:

1. Μείωση του βάρους του οχήματος Η μείωση του βάρους ενός οχήματος μπορεί να οδηγήσει, σε 4,4% λιγότερη κατανάλωση καυσίμου.
2. Τρόπος οδήγησης Η προσαρμογή της επιτάχυνσης, του φρεναρίσματος κ.λπ., μπορεί να οδηγήσει, σε 3% λιγότερη κατανάλωση καυσίμου.
3. Θερμοκρασία Διαφορετικές συνθήκες θερμοκρασίας μπορούν να οδηγήσουν, σε 2,3% λιγότερη κατανάλωση καυσίμου.
4. Πίεση ελαστικών Η υψηλή πίεση, στα ελαστικά, μπορεί να οδηγήσει, σε 2,9% λιγότερη κατανάλωση καυσίμου.
5. Ειδικά λιπαντικά Γίνεται χρήση ειδικών λιπαντικών, που δε χρησιμοποιούνται, από τους οδηγούς.
6. Αποσύνδεση ηλεκτρογεννήτριας Η αποσύνδεση της ηλεκτρογεννήτριας εξοικονομεί, επιπλέον, ενέργεια και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου.
7. Σφράγιση αυτοκινήτου Για να βελτιωθεί η αεροδυναμική του αυτοκινήτου, σφραγίζονται όλα τα τμήματά του, με ταινία.
8. Μείωση τριβών στα φρένα Μειώνονται οι τριβές, ανάμεσα στα τακάκια και στους δίσκους των φρένων.
9. Βελτίωση των αποτελεσμάτων των ελέγχων Η ευελιξία των ελέγχων επιτρέπει, στους κατασκευαστές να δηλώνουν κατανάλωση καυσίμου, μέχρι και 40% χαμηλότερη.

Εξαιτίας των «παραθύρων» που αφήνει το Ευρωπαϊκό πρωτόκολλο ελέγχου κατανάλωσης καυσίμου, οι κατασκευαστές μπορούν, εύκολα, να «ωραιοποιήσουν» τα αποτελέσματα των ελέγχων. Έτσι, οι καταναλωτές πληρώνουν περισσότερα χρήματα, για να κινήσουν το όχημά τους, από όσα υπολογίζουν με βάση τους ισχυρισμούς των κατασκευαστών.

Το ΚΕΠΚΑ επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει, άμεσα, να αντικαταστήσει το ξεπερασμένο πρωτόκολλο ελέγχου (NEDC), με το νέο πρωτόκολλο (WLTP), που υιοθέτησε η Οικονομική Επιτροπή, για την Ευρώπη των Ηνωμένων Εθνών (UNECE)


http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/01/blog-post_707.html

Η απροσδόκητη πρόταση του Πούτιν στην Ευρώπη: Φύγετε από το άρμα των ΗΠΑ, γίνετε μέλος της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης

 
Καθημερινά η Ευρώπη διαπιστώνει ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας γύρισαν μπούμερανγκ εναντίον της.
Η Γερμανία ήταν η πρώτη που αναγνώρισε τις τραγικές συνέπειες που είχε ο ρωσικός αποκλεισμός στην εγχώρια οικονομία, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της ύφεσης. Πλέον το αντιλαμβάνονται και οι υπόλοιπες χώρες-μέλη της Ευρωζώνης.

Ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ρομάνο Πρόντι, δήλωσε στην εφημερίδα Messaggero ότι «η αδύναμη ρωσική οικονομία είναι εξαιρετικά ασύμφορη για την Ιταλία».
«Οι μειωμένες τιμές στις διεθνείς αγορές ενέργειας ωφελούν τους Ιταλούς καταναλωτές, οι οποίοι αγοράζουν φθηνότερα τα καύσιμα, αλλά μόνο βραχυπρόθεσμα. Μακροπρόθεσμα η εξασθένιση της οικονομικής κατάστασης των χωρών που διαθέτουν ενεργειακούς πόρους,  ιδίως της Ρωσίας, η οποία προκαλείται από τη μείωση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, είναι εξαιρετικά ασύμφορη για την Ιταλία», πρόσθεσε.
«Η μείωση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, σε συνδυασμό με τις κυρώσεις, οι οποίες επιβάλλονται εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης, θα ρίξουν το ρωσικό ΑΕΠ κατά 5% ετησίως, γεγονός που θα οδηγήσει στην περικοπή των ιταλικών εξαγωγών κατά περίπου 50%», ανέφερε ο Πρόντι .
«Αφήνοντας κατά μέρος τη ματαιότητα ή την εγγύτητα των κυρώσεων, κανείς θα πρέπει να επισημάνει την εξής σαφή ασυμμετρία: ανεξαρτήτως της ισοτιμίας του ρουβλίου/δολαρίου, η οποία έχει μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ, οι αμερικανικές εξαγωγές προς τη Ρωσία αυξάνονται, ενώ οι εξαγωγές από την Ευρώπη συρρικνώνονται», συμπλήρωσε.
Με άλλα λόγια, ο πλανήτης αρχίζει να πιάνει «πάτο»: δεν είναι το οικονομικό άνοιγμα προς τη Ρωσία, ούτε η απειλή της εξάπλωσης της χρηματοπιστωτικής κρίσης που θα κάνει τις χώρες να υποφέρουν.
Είναι κάτι πολύ πιο απλό: η έλλειψη εμπορίου. Οι κεντρικές τράπεζες μπορούν να νομισματοποιούν τα πάντα, δημιουργώντας μια άνευ προηγουμένου φούσκα που έστω προσωρινά θα ενισχύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των καταναλωτών, όμως δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το εμπόριο, τη σημαντική κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης!
Σύμφωνα με τον γερμανικό ιστότοπο Deutsche Wirtschafts Nachrichten, η Ρωσία κατέθεσε μία αναπάντεχη πρόταση στην Ευρώπη: απορρίψτε το εμπόριο με τις ΗΠΑ, το οποίο θα σας «κοστίσει» μία ακόμα χρονιά οικονομικής ύφεσης και ενταχθείτε στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση!
«Η Ρωσία παρουσίασε μια αναπάντεχη πρόταση με στόχο να ξεπεραστούν οι εντάσεις με την ΕΕ: Η ΕΕ θα πρέπει να παραιτηθεί από την συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (Transatlantic Trade and Investment Partnership- TTIP) και να αναπτύξει μια εταιρική σχέση με τη νεοσύστατη Ευρασιατική Οικονομική Ένωση. Μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου με τις γειτονικές χώρες θα είχε περισσότερο νόημα από ό, τι μια συμφωνία με τις ΗΠΑ», αναφέρει ο γερμανικός ιστότοπος.
Πλέον η «μπάλα» βρίσκεται στα χέρια της Ευρώπης: θα συνεχίσει την πορεία προς την αυτοκαταστροφή ή θα συνειδητοποιήσει ότι το συμφέρον της επιτάσσει την μετατόπιση της στρατηγικής της και θα εστιάσει το ενδιαφέρον της προς την ανατολή;;;
hellasforce.com

Η Μέση Ηλικία Δεν Υπάρχει

Tiziano,_tre_età_dell'uomo_01

Θα σταθώ στον προφητικό πίνακα του Τιτσιάνο, «Οι τρεις ηλικίες του ανθρώπου». Στο κέντρο ενός ειδυλλιακού αρκαδικού τοπίου δεσπόζει ένα εικοσάχρονο ζεύγος. Η δαφνοστεφανωμένη νεαρή γυναίκα με ηδυπάθεια προσφέρει μια φλογέρα στον εραστή της που την κοιτάζει με λατρεία. Στο αριστερό μέρος του πίνακα δύο σχεδόν νεογέννητα μωρά είναι παραδομένα σε ένα μακάριο ύπνο. Η αθώα γύμνια των σωμάτων τους προστατεύεται από έναν φτερωτό ερωτιδέα. Στο βάθος του πίνακα το ειδυλλιακό τοπίο διακόπτεται απότομα. Ένας γέρος συλλογίζεται μελαγχολικά τις δύο νεκροκεφαλές που κρατά στα χέρια του. Ο πιστός στο πνεύμα της Αναγέννησης πίνακας έχει ξεχάσει μία «μικρή λεπτομέρεια». Ένα ολόκληρο ηλικιακό φάσμα που εκτείνεται ανάμεσα στη νεότητα και στο γήρας. Τη μέση ηλικία. Η μέση ηλικία είναι ανύπαρκτη. Και με αυτή την έννοια, ο πίνακας αποδεικνύεται εξαιρετικά μοντέρνος.

Το γήρας είναι απεχθές. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο παρά μόνο η νεότητα.
Όπως και στον πίνακα, έτσι και στο σύγχρονο κοινωνικό τοπίο όλα περιστρέφονται γύρω από αυτήν. Η νεότητα σήμερα δεν είναι το αγαθόν που ο καθένας μας ως κόρη οφθαλμού δικαιούται να διαφυλάττει. Η νεότητα συρρικνώνεται σε ένα επιβεβλημένο καταναλωτικό είδος. Και κατά έναν παράδοξο τρόπο, όσο περισσότερο την ψάχνεις, όταν πλέον δεν την έχεις, τόσο πιο πολύ απομακρύνεσαι από αυτήν.

Όλα γύρω μας είναι σαν να λένε: «Μείνε νέος ή πέθανε». Με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο εκβιάζεται η παράταση της φευγαλέας νεότητας. Δεν υπάρχει δυνατότητα διαφυγής. Τα μίντια, οι γιγαντοαφίσες, οι φαρμακοβιομηχανίες, οι διαφημιστικές καμπάνιες, οι γιγαντιαίες εταιρείες καλλυντικών δεν σου υποδεικνύουν μόνο τι να αγοράσεις για να μείνεις νέος, σου δηλώνουν και τι οφείλεις να επιθυμείς. Ο μύθος της παντοτινά νέας γυναίκας εντείνει τον υφέρποντα καταναγκασμό. Το αψεγάδιαστο νεανικό γυναικείο σώμα, σαν επίμονο φάντασμα, στοιχειώνει τις συλλογικές φαντασιώσεις. Γίνεται η κυρίαρχη μεταφορά του «καλού αντικειμένου». Η απομάκρυνση από τη βιολογική νεότητα κατακλύζει τον ψυχισμό με τύψεις, ενοχές, φόβο, απόγνωση, απελπισία. Ιδίως για τη γυναίκα, η μέση ηλικία, πολύ περισσότερο από το ευκρινές γήρας, μετατρέπεται σε ταμπού. Η μέση ηλικία δεν υπάρχει. Έχει απορροφηθεί από το μύθο μίας μακροημερεύουσας πλασματικής νεότητας.

Η επιστήμη, η πρόοδος της ιατρικής, της βιολογίας, της γενετικής, αθέλητα ή και ηθελημένα ενίοτε, γίνονται οι συνένοχοι μιας ανίερης συμμαχίας. Η νεότητα αναμένεται να εξασφαλιστεί με ένα μαγικό χάπι ή με ένα μαγικό νυστέρι. Οι παρενέργειες μπορεί να είναι κωμικοτραγικές ή απλώς τραγικές. Ποιος όμως τις λογαριάζει;

Φωτεινή Τσαλίκογλου, Η Ψυχολογία της Καθημερινής Ζωής- η κουλτούρα του εφήμερου (Εκδ. Καστανιώτη)

Πίνακας: «Οι τρεις ηλικίες του ανθρώπου», Τιτσιάνο.

 to23ogramma

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters