Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Βυζάντιο ή Ρωμανία;

Tο ερώτημα του τίτλου δεν είναι τόσο απλό, όσο φαίνεται εν πρώτοις, παρόλο που η απάντηση του, βεβαίως, είναι εύκολη. Αν για παράδειγμα, μπορούσαμε ποτέ να ρωτήσουμε έναν υπήκοο της Αυτοκρατορίας, για την ταυτότητα του, θα μας
απαντούσε, δίχως περιστροφές, πως είναι «Ρωμαίος» και ότι το κράτος του ονομάζεται «Ρωμανία». Αν πάλι του λέγαμε πως είναι «Βυζαντινός» και πως η Αυτοκρατορία αποκαλείται πλέον «Βυζάντιο», τότε σίγουρα θα έμενε με το στόμα ανοικτό. Διότι αυτός ο όρος, θα του ήταν ελάχιστα γνωστός. Ίσως, να του θύμιζε μόνο το όνομα της αρχαιοελληνικής αποικίας των Μεγαρέων, μιας μικρής πόλης που πήρε το όνομα της από τον πρώτο της οικιστή τον Μεγαρέα Βύζαντα και έτσι ονομάστηκε Βυζάντιο.
Σίγουρα θα γνώριζε, αν τύχαινε να είναι και μορφωμένος, πως η Κωνσταντινούπολη κτίστηκε από τον ιδρυτή της πάνω στα ερείπια αυτής της μικρής πόλης. Ένα κόσμημα με πετράδια ανάμεσα σε δύο ηπείρους και σε δύο θάλασσες. Για αυτό και ο Δικέφαλος αετός που κοιτά σε ανατολή και δύση. Που σημαίνει, ότι ο αετός ο ίδιος, δηλαδή η Κωνσταντινούπολη, συμβόλιζε το διαχωριστικό άξονα ανάμεσα στους δύο κόσμους. Τόσο
σημαντική ήταν για περισσότερα από 1000 χρόνια, που οριοθετούσε τα δύο ημισφαίρια του τότε γνωστού κόσμου, Έτσι, κάθε μονομερής ισχυρισμός, από άλλους ότι ανήκουμε στη δύση και από άλλους στην ανατολή, θα έπρεπε να απορρίπτεται ως περιοριστικός και αφαιρετικός της αληθινής ταυτότητας του Έθνους μας. Διότι το Ελληνικό Έθνος ανήκει τόσο στη δύση, όσο και στην ανατολή. Είναι στο κέντρο του διαφορισμού και ταυτόχρονα σημείο αναφοράς των όσων χωρίζει, αλλά και των όσων ενώνει. Σαν το φως, που είναι εκείνο που ορίζει τις σκιές στο χώρο, και που όλα σε αυτό αναφέρονται προκειμένου να βρουν τη θέση τους και την ταυτότητα τους, ως ετερόφωτες πνευματικές υπάρξεις.
Το ελληνικό πνεύμα, είχε φτάσει μέχρι τις Ινδίες και από την άλλη πλευρά μέχρι τον Ατλαντικό ωκεανό. Πως είναι δυνατόν, λοιπόν, να θέλει να περιορίσει κάποιος τον οικουμενικό Έλληνα σε μια μονοσήμαντη διάσταση, που τον θέλει να είναι, είτε το ένα, είτε το άλλο; Σα να αναγκάζεται κάποιος, δηλαδή, να βάλει τα δύο πόδια του σε ένα παπούτσι. Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει κανείς, ότι μια τέτοια αφύσικη μονομέρεια, θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε μια κρίση ταυτότητας; Γιατί, άραγε, εγκαταλείψαμε τη σύνθεση, εμείς που είμασταν πάντα οι καλύτεροι «συνθέτες»; Διότι και η Αυτοκρατορία τότε, μια σύνθεση ήταν, η μεγαλύτερη από όλες, έπειτα από τη σύνθεση του Ελληνισμού με τον Χριστιανισμό. Δύο οικουμενισμοί στην τελειότερη των συνθέσεων!
Από την άλλη, αν ο κάτοικος της Αυτοκρατορίας, ζούσε στην Κωνσταντινούπολη, τότε σίγουρα, θα ήταν ελληνικής καταγωγής και θα μας απαντούσε αφοπλιστικά, πως εκτός από «Ρωμαίος» είναι Έλληνας και επίσης Γραικός. Όλα αυτά, όμως, που για τον μεσαιωνικό Έλληνα της Αυτοκρατορίας, έμοιαζαν τόσο απλά και ξεκάθαρα, στη δική μας εποχή, 6 αιώνες μετά, μοιάζουν τόσο μπερδεμένα, που ευκολότερα θα κατανοούσε κανείς το Πυθαγόρειο θεώρημα, παρά τους όρους «Ρωμαίος», «Ρωμανία», «Έλλην», «Γραικός», «Βυζάντιο», «Βυζαντινός» και τη μεταξύ τους σχέση. Ξεχάσαμε πως γίνονται πια οι συνθέσεις.
Ας επιχειρήσουμε, όμως, να βρούμε την άκρη του ιστορικού νήματος. Πολύ πριν από τον Μ. Κωνσταντίνο, η ιδέα της «Ρώμης» είχε αρχίσει να διαχωρίζεται από την Αιώνια Πόλη του Τίβερη. Έτσι, μετά από την απόδοση πλήρων πολιτικών δικαιωμάτων σε κάθε κάτοικο της αυτοκρατορίας, το «Ρωμαίος» σήμαινε πια τον Ρωμαίο πολίτη, ό,που και αν ζούσε και ανεξάρτητα από την εθνική του καταγωγή (1). Μετά από χρόνια, οι άνθρωποι στον ελλαδικό χώρο, αναφερόμενοι στην Αυτοκρατορία, άρχισαν να χρησιμοποιούν όλο και πιο σπάνια (το Λατινικό) «Imperium Romanorum» (Κράτος των Ρωμαίων) και συχνότερα το «Ρωμανία» (Χώρα των Ρωμαίων), έχοντας επίγνωση πως ο όρος «Ρωμαίος», είναι δηλωτικός μόνο της κρατικής-πολιτικής τους οντότητας και ότι οι ίδιοι δεν ήταν Ρωμαίοι στην καταγωγή, αλλά εθνικά Έλληνες.
Ωστόσο, η χρήση του ονόματος «Ρωμαίοι» δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ, για ευνόητους γεωπολιτικούς λόγους. Ήταν μια δήλωση κατοχύρωσης προς κάθε αποδέκτη, της Ρωμαϊκής αυτοκρατορικής κληρονομιάς, που είχε από πολύ παλιά περάσει στα χέρια των Ελλήνων. Και αυτό, παρόλο που το όνομα «Έλληνες», άρχισε αργότερα να χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά, παράλληλα προς το «Ρωμαίος», ιδιαίτερα μετά τον 9ο αιώνα, οπότε είχε πλέον αποσυνδεθεί από τον χαρακτήρα του παγανιστικού. Πάντως, η εξέλιξη του ονόματος «Έλληνες» ήταν αργή και ποτέ δεν αντικατέστησε πλήρως το «ρωμαϊκό» όνομα. Στην ελληνικότατη Αυτοκρατορία της Νικαίας, μετά από τον Θεόδωρο Α΄ Λάσκαρι βασίλευσε ὁ γαμβρός του, ο ελεήμων και γενναίος Ιωάννης Γ΄ Δούκας Βατάτζης. Αυτός, το 1237, απάντησε σε μία θρασεία επιστολή του Πάπα Γρηγορίου Θ΄ και μεταξύ άλλων του έγραφε:
«…Μᾶς γράφεις ὅτι ἀπό τό δικό μας, τό Ἑλληνικό γένος, ἄνθησε ἡ σοφία καί τά ἀγαθά της καί διαδόθηκε στούς ἀλλους λαούς… Οἱ γενάρχες τῆς βασιλείας μου εἶναι ἀπό τό γένος τῶν Δουκῶν καί τῶν Κομνηνῶν, γιά νά μήν ἀναφέρω ἐδῶ καί ὅλους τούς ἄλλους βασιλεῖς πού εἶχαν ἑλληνική καταγωγή και γιά πολλές ἑκατοντάδες χρόνια κατεῖχαν τή βασιλική ἐξουσία τῆς Κωνσταντινουπόλεως. Αὐτούς ὅλους καί ἡ Ἐκκλησία τῆς Ρώμης καί οἱ αὐτοκράτορες τούς προσκυνοῦσαν ὡς αὐτοκράτορες τῶν Ρωμαίων» (2). Έχουμε, λοιπόν, εδώ, μία τρανταχτή ομολογία αυτής της διπλής ιδιότητας. Κρατικά ένιωθαν Ρωμαίοι, αλλά εθνικά ήταν Έλληνες και το διεκήρυτταν.
Την ελληνικότητά του βροντοφώναξε και ο γιός του Βατάτζη Θεόδωρος Β΄ Λάσκαρις, που επιθυμούσε να προβάλει το όνομα των Ελλήνων, με πραγματικό εθνικό ζήλο. Προέβαλε ως επιχείρημα ότι:
«η Ελληνική φυλή επικρατεί των άλλων γλωσσών» και υπερηφανευόταν πως: «κάθε τομέας φιλοσοφίας και κάθε μορφή γνώσης είναι επινόηση των Ελλήνων… Τι έχετε, εσείς, ώ Ιταλοί, να επιδείξετε;». (3)
Κομβικό σημείο, λοιπόν, για την εθνική συνειδητότητα, υπήρξε η τραυματική εμπειρία της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους, οπότε άρχισε να αναδύεται ο ελληνικός πατριωτισμός. Η οδύνη που προκάλεσε η Άλωση, συμπληρούμενη και από την κακή ανάμνηση του Σχίσματος, είχαν ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει ολοκληρωτικά η πλάνα εικόνα της αμοιβαίας χριστιανικής αδελφοσύνης, που είχαν οι Έλληνες για τον Πάπα και τους δυτικούς. Ο ιστορικός του 1204, Νικήτας Χωνιάτης και πολλοί άλλοι, εξιστόρησαν τα αίσχη των Λατίνων απέναντι στους Έλληνες στην Πελοπόννησο (4). Ενώ, ο Νικηφόρος Βλεμμύδης ανέφερε ως «Έλληνες» τους Ρωμανούς αυτοκράτορες (5). Ο δεύτερος αυτοκράτορας της Νικαίας Ιωάννης Γ΄ Δούκας Βατάτζης στην επιστολή του στον Πάπα Γρηγόριο Θ΄, αναφέρεται στη «φρόνηση, η οποία επιδαψιλεύει το Ελληνικόν Έθνος» (6)
Υποστήριζε, ακόμη, ότι η μεταβίβαση της αυτοκρατορικής εξουσίας από την Ρώμη στην Κωνσταντινούπολη, υπαγορεύθηκε από εθνικούς μάλλον, παρά από γεωγραφικούς λόγους και, κατά συνέπεια, δεν ανήκε στους Λατίνους που είχαν καταλάβει την Κωνσταντινούπολη. Υποστήριζε, ότι η κληρονομιά του Μεγάλου Κωνσταντίνου μεταβιβάσθηκε στους Έλληνες, και πως αυτοί μόνοι ήσαν οι κληρονόμοι και διάδοχοί του. Έχει σημασία, πως εθνικά «Ρωμαίος» εθεωρείτο μόνο ο ελληνόφωνος υπήκοος και όχι ο Αρβανίτης ή ο Βλάχος ή ο Βούλγαρος ή ο Σέρβος κάτοικος της Αυτοκρατορίας. Έτσι, ο Δούκας διέκρινε σαφώς τις διάφορες χριστιανικές εθνότητες που ζούσαν στα εδάφη της Αυτοκρατορίας, διαχωρίζοντας τους «Ρωμαίους» από τους υπόλοιπους, που ήταν Χριστιανοί μεν, βάρβαροι δε: «[...] ως κακείνος εν τη Αδριανού προς Ρωμαίους, Ούννους, Βλάχους, Σέρβους, Βουλγάρους δόρυ κινών» [TLG, Δούκας, 22, 9, 11-12]
Ακόμη, ο Νικηφόρος Γρηγοράς ονόμασε το ιστορικό έργο του «Ρωμαϊκή Ιστορία». Ο Αυτοκράτορας Ιωάννης ΣΤ΄ Καντακουζηνός, μέγας υποστηρικτής της Ελληνικής παιδείας, στα απομνημονεύματά του αναφέρεται πάντα στους Βυζαντινούς με τον όρο «Ρωμαίοι». Εν τούτοις, σε μια επιστολή που του απέστειλε ο Σουλτάνος της Αιγύπτου Νάσερ Χασάν μπεν Μοχάμεντ, τον μνημονεύει ως: «Αυτοκράτορα των Ελλήνων, Βουλγάρων, Ασάνων, Βλάχων, Ρώσων και Αλανών», όχι όμως των «Ρωμαίων» (7). Ενώ ο Λαόνικος Χαλκοκονδύλης συνηγορούσε υπέρ της ολοσχερούς αντικατάστασης του όρου «Ρωμαίοι» με τον όρο «Γραικοί» (Greek) (8). Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος τελικά, ανακήρυξε την Κωνσταντινούπολη, ως το «καταφύγιο των Χριστιανών, ελπίδα και αγάπη όλων των Ελλήνων» (Hellenes). Στο ύστερο Βυζάντιο, όπως βλέπουμε, τα ονόματα Ρωμαίοι-Γραικοί-Έλληνες, είχαν σε μεγάλο βαθμό ταυτιστεί. Ας πάρουμε μερικά παραδείγματα:
Τον 15ο αιώνα ο Γεώργιος Γεμιστός Πλήθων ονόμαζε το Γένος πότε των «Ελλήνων» και πότε των «Ρωμαίων»:
«του ημετέρου τούτου του των Ρωμαίων γένους» [P.G. 160, 953A]. Ο ίδιος πάλι Γεώργιος Γεμιστός Πλήθων, υπέδειξε στον Κωνσταντίνο ΙΑ Παλαιολόγο, ότι ο λαός, του οποίου ηγείται, είναι «Έλληνες», όπως πιστοποιεί η φυλή, η γλώσσα και η παιδεία τους (9), Ο δε Γεννάδιος Σχολάριος, γράφει κάπου χαρακτηριστικά: «όσοι των Ελλήνων ή Ρωμαίων του πράγματος ύστερον συναισθήσονται». [«Παραμυθητικός τω βασιλεί Κωνσταντίνω επί τη μεταστάσει της δεσποίνης της μητρός αυτού»]. Ενώ, σε «Πανηγυρικό προς Μανουήλ και Ιωάννην Παλαιολόγους» συνδέονται τα δύο ονόματα και παρουσιάζεται η ιδέα της διπλής καταγωγής του Γένους: Γίνεται λόγος δηλ. για ανάμειξη των «δύο επισήμων γενών», των Ελλήνων και των Ρωμαίων, από την οποία προήλθε
«γένος εν(α) το επισημότατον τε και κάλλιστον, ούς και εί τις Ρωμέλληνας είποι, καλώς αν είποι» (10).
Έπειτα από τα όσα ιστορικά στοιχεία παρέθεσα, γίνεται απόλυτα κατανοητό, πως για τον μεσαιωνικό Έλληνα, οι όροι «Ρωμαίος», «Έλληνας» και «Γραικός» ταυτίζονταν, χωρίς αυτό να του δημιουργεί πρόβλημα συνείδησης σχετικά με την εθνική του ταυτότητα. Γίνεται επίσης σαφές, ότι ο όρος «Ρωμανία» ήταν σε πλήρη χρήση και πως ήταν αποδεκτός από όλους, ως το επίσημο όνομα της Ελληνικής Αυτοκρατορίας. Άρα, η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου, είναι σαφώς «Ρωμανία» και όχι «Βυζάντιο». Ήταν, όμως, για όλους έτσι; Από ό,σα αποδεικνύουν τα ιστορικά στοιχεία, δεν ήταν! Η αμφισβήτηση της «ρωμαϊκότητας» και κατ΄επέκταση του κληρονομικού δικαιώματος των Ελλήνων, επί του θρόνου του Μ. Κωνσταντίνου, μεθοδεύτηκε συστηματικά εκ μέρους των Φράγκων και του Πάπα, που βρίσκονται πίσω από την καθιέρωση, εκ των υστέρων, του όρου «Βυζάντιο» αντί για «Ρωμανία» για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας. Ας κάνουμε, λοιπόν, ένα τελευταίο συλλογισμό, που θα φωτίζει επαρκώς την αιτία αυτού του ιστορικού νεολογισμού, σχετικά με τον αδόκιμο και τεχνητό όρο «Βυζάντιο» και από ποια πιθανά κίνητρα να δημιουργήθηκε.
«Σύμφωνα με τη ερμηνεία των γεγονότων από τους Φράγκους, ο παπισμός κατάλληλα «μετέφερε τη ρωμαϊκή αυτοκρατορική εξουσία από τους Έλληνες στους Γερμανούς, στο όνομα της Μεγαλειότητος του, του Καρόλου (σ.σ. του Καρλομάγνου)» (11). Στο εξής, και από την εποχή της στέψης του Καρλομάγνου από τον Πάπα, το 800 μ.Χ, ως Ρωμαίου αυτοκράτορα, αναδύεται η νέα διεκδικήτρια του θρόνου «Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία» των Γερμανών, ένας πόλεμος ονομάτων ξέσπασε γύρω από τα ρωμαϊκά αυτοκρατορικά δικαιώματα. Αδυνατώντας οι δυτικοί να αρνηθούν, ότι υπήρχε ένας Αυτοκράτορας στην Κωνσταντινούπολη, ικανοποιούνταν με το να τον αποκηρύσσουν ως διάδοχο της ρωμαϊκής κληρονομιάς, με το επιχείρημα, ότι οι Έλληνες δεν είχαν καμιά σχέση με τη ρωμαϊκή κληρονομιά. Τα στοιχεία αυτής της επιδιωκόμενης αποδόμησης είναι πολλά. Για παράδειγμα: Ο Πάπας Νικόλαος Α΄ έγραφε στον Αυτοκράτορα Μιχαήλ Γ΄: «Παύσατε να αποκαλείστε «Αυτοκράτωρ Ρωμαίων», αφού οι Ρωμαίοι των οποίων ισχυρίζεστε ότι είστε Αυτοκράτορας, είναι στην πραγματικότητα βάρβαροι, κατά τη γνώμη σας» (12).
Ανάλογα προκλητική ήταν και η στάση του Γερμανού Επισκόπου Λιουτπράνδου (Cremon Liutprand) (13,) που αποκαλεί τον Γερμανό Όθωνα τον Α’ με το προσωνύμιο: «Imperator Romanorum» (Αυτοκράτωρ Ρωμαίων), ενώ την ίδια στιγμή, ονομάζει τον Ρωμανό αυτοκράτορα ως: «Imperatore Grecorum ή Argivorum», δηλαδή (Αυτοκράτορα Ελλήνων ή Αργείων), με αποτέλεσμα να φυλακισθεί για ένα διάστημα στην Πόλη. Επίσης τον 11ο αιώνα, ο Γερμανός αυτοκράτορας Φρειδερίκος Βαρβαρόσα, σε επιστολή του στον αυτοκράτορα Μανουήλ Κομνηνό, τον αποκαλεί «REX GRAECORUM», δηλαδή «ΒΑΣΙΛΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ». Με την ιδιότητα του Ρωμαίου αυτοκράτορα, ο Γερμανός Φρειδερίκος ζητούσε από τον Μανουήλ, ως Έλληνα βασιλιά, να του αποδώσει την οφειλόμενη υπακοή (14). Διαπιστώνουμε, λοιπόν, την διπλή αιτία της εχθρότητας, που δεν είναι άλλη από την προσπάθεια σφετερισμού εκ μέρους των δυτικών, της ρωμαϊκής κληρονομιάς της Κωνσταντινούπολης και της διακαούς επιθυμίας του Πάπα, να αναγνωριστεί το Πρωτείο του από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Αυτό που απομένει, είναι να δούμε με ποιον τρόπο επιχειρήθηκε αυτό.
Κατά αρχήν, εγκαταλείποντας τελικά την Κωνσταντινούπολη στο έλεος των Οθωμανών, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα και την ανεκπλήρωτη υπόσχεση βοήθειας (15). Στη συνέχεια, 104 χρόνια έπειτα από την κατάρρευση της Πόλης και της Αυτοκρατορίας, το επίσημο όνομα «Ρωμανία» όλως τυχαίως παρακάμπεται, και αντί αυτού, εμφανίζεται στην ιστορία ο όρος «Βυζάντιο». Γιατί όμως; Τολμώ να πω, εξαιτίας μιας σκόπιμης παραποίησης και απόπειρας διαγραφής και κατά συνέπεια μιας συσκότισης της ιστορικής αλήθειας. Στην πραγματικότητα, ο όρος «Βυζάντιο», είναι ένας νεολογισμός μιας ιστορικής κατά τα άλλα αυθαιρεσίας, τον οποίο χρησιμοποίησε στα 1557 για πρώτη φορά ο ιστορικός Ιερώνυμος Βολφ (Hieronymus Wolf, 1516-1580), αλλά και άλλοι αργότερα ανθρωπιστές, όπως ο Γάλλος λόγιος και εκδότης, Ιησουίτης Φίλιππος Λαμπέ, στα 1680 ο Γάλλος ιστορικός Κάρολος Δουκάγγιος, και τον 18ο αιώνα ο Γάλλος Μοντεσκιέ, κ.α (16). Ανθρωπιστές και Διαφωτιστές, εκτός ελαχίστων, επί το έργον της αποδόμησης της Ελληνικής Χριστιανικής Αυτοκρατορίας.
Όταν έπειτα από την Εθνική μας Επανάσταση, το νεοσυσταθέν κράτος έπρεπε να ονομαστεί, επιβλήθηκε όχι τυχαία, το όνομα Ελλάδα και Έλληνες. Όχι επειδή τα ίδια δεν είναι απολύτως ελληνικά και αγαπητά σε όλους, αλλά περισσότερο, διότι κανέναν από τους δυνατούς δε συνέφερε η αναγέννηση ενός κράτους με το όνομα «Ρωμανία», ως διάδοχη πολιτική οντότητα της βιαίως διακοπείσας Αυτοκρατορίας. Ο ίδιος λαός είμαστε άλλωστε. Για αυτό, ονόματα όπως «Ρώμη» και «Ρωμανία», υιοθετήθηκαν από τον λαό και ως ανάμνησή τους μένουν και σήμερα ακόμη οι όροι «Ρωμιός» και «Ρωμιοσύνη». Πίσω όμως, από τον προβαλλόμενο ρομαντισμό και την εξειδανικευμένη εικόνα των Ευρωπαίων σχετικά με την αρχαία Ελλάδα και τη δήθεν αναγέννηση της, υπήρχαν πιστεύω, άλλα κίνητρα και υπολογισμοί, που είχαν ως κύριο σκοπό τους, να ιδρύσουν ένα κρατίδιο μέχρι την Λαμία και τον Βόλο. Το όνομα Ελλάδα ταίριαζε καλύτερα σε μια τέτοια προοπτική, μιας και η φυλή των Ελλήνων κατοικούσε στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας. Όμως, το όνομα «Ρωμανία»;;
Αυτό, ήταν πολύ διαφορετικό! Αυτό, από μόνο του, θα συμβόλιζε πολλά περισσότερα πράγματα! Θα έκφραζε περισσότερες απαιτήσεις και θα ξύπναγε συνειδήσεις και πόθους. Θα έκφραζε την επιθυμία αποκατάστασης της διαταραγμένης συνέχειας της ιστορικά ελεύθερης ύπαρξης μας. Θα προκαλούσε εντάσεις και θα πρότασσε δικαιώματα. Έτσι, απορρίφθηκε. Μάλιστα, επειδή η Ορθοδοξία είχε άμεση ιστορική και θρησκευτική συνάφεια με την Αυτοκρατορία, της οποίας εξακολουθεί να είναι το μόνο ζωντανό μέρος, θεωρήθηκε πως θα έπρεπε και αυτή επίσης να απαλειφθεί, ή τουλάχιστον να περιοριστεί ή να «μεταρρυθμιστεί», ώστε να διασφαλιστεί η καταστολή και η πλήρης ιστορική αμνησία. Από την Βαυαροκρατία έως σήμερα, η Ορθοδοξία δέχεται έσωθεν και έξωθεν βολές και σκληρή κριτική. Λίγες φορές δίκαια και πολλές φορές άδικη.
Αν κάποιος αμφισβητεί την τεράστια δύναμη που κρύβουν πίσω από το συμβολισμό τους τα ονόματα, αρκεί να σκεφτεί, για ποιο λόγο καταβάλλουν τα Σκόπια, επί τόσα χρόνια, τον άδικο αγώνα τους, προκειμένου να σφετεριστούν το όνομα της Μακεδονίας μας; Ταυτόχρονα, άρχισε εδώ και 200 χρόνια να προβάλλεται μετά επιμονής, ακόμη και στην Ελλάδα, ο όρος «Βυζάντιο», αντί του «Ρωμανία», που μόνο οι Πόντιοι ακόμη τον χρησιμοποιούν στα πονεμένα τραγούδια τους. Έτσι, λοιπόν, «γράφεται» η ιστορία. Για αυτό δολοφονούνται άνθρωποι σαν τον Ρήγα Φεραίο και τον Καποδίστρια. Έτσι, καταστέλλονται οι εθνικοί πόθοι των λαών, και έτσι ναρκώνεται η εθνική τους συνείδηση, ώστε να είναι εύκολα χειραγωγήσιμοι και βολικοί. Ιδίως μετά από τη Μικρασιατική καταστροφή, που ήταν και η «ταφόπλακα» του πόθου της εθνικής μας ολοκλήρωσης.
Όμως, όπως βλέπουμε στην εποχή μας, οι «παλιές» ιδέες και τα «όνειρα», δεν πεθαίνουν ποτέ και ας δίνουν άλλη εντύπωση. Εξακολουθούν ακόμη και σήμερα, να είναι ζωντανά κάτω από την παραπλανητική αμφίεση της σύγχρονης φαινομενικότητας. Και σήμερα η Γερμανία, εξακολουθεί να προσπαθεί να εκπληρώσει το όραμα της Καρολίγγειας, Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, και το έχει σχεδόν καταφέρει να ηγεμονεύει στην οικονομία της Ευρώπης και στη δική μας. Και σήμερα η Ελλάδα παλεύει με τα θεριά. Σκεφτείτε, πως και γιατί, οι παλαιότεροι λαοί της Αυτοκρατορίας, έχουν ακόμη και σήμερα στις σημαίες τους τον Δικέφαλο Αετό της Αυτοκρατορίας, και γιατί η Βλαχία πήρε το όνομα Ρουμανία, ενώ θα έπρεπε κανονικά να λέγεται Δακία.
Οι λαοί, έχουν όνειρα, εθνικούς πόθους και οράματα, που κοιμούνται μέσα στο συλλογικό τους υποσυνείδητο, αναμένοντας την θεία σπίθα της αφύπνισης. Ακόμη και αν γίνεται προσπάθεια να καταπνιγούν, αυτά τελικά ανασταίνονται.
Όλα είναι ζωντανά και όλα κινούνται μέσα στους κύκλους της ιστορίας, όπου 200, ή και 600 χρόνια, πολύ συχνά δεν είναι τίποτα. Μοιάζουν, μόλις σαν χθες…
Παραπομπές-σημειώσεις:
1. Πριν την Αυτοκρατορική περίοδο (89 π.Χ.), το Ρωμαϊκό Δίκαιο χορήγησε δικαιώματα Ρωμαίου πολίτη σε όλους τους κατοίκους της Ιταλίας. Κατόπιν, το δικαίωμα του Ρωμαίου πολίτη προσφερόταν σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων παντού στην Αυτοκρατορία. Το 212, ο αυτοκράτορας Καρακάλας διακήρυξε ότι όλοι οι ελεύθεροι πολίτες της Αυτοκρατορίας μπορούσαν να γίνουν Ρωμαίοι πολίτες, δίνοντας τους τη δυνατότητα να αυτοαποκαλούνται Ρωμαίοι, και όχι απλά υποτελείς των Ρωμαίων.
2. «Γράφεις στο γράμμα σου ότι στο δικό μας γένος των Ελλήνων η σοφία βασιλεύει… ότι, λοιπόν, από τον δικό μας γένος άνθησε η σοφία και τα αγαθά της και διεδόθησαν στους άλλους λαούς, αυτό είναι αληθινό. Αλλά πως συμβαίνει να αγνοείς, ή αναφέρεται δεν τον αγνοείς πως και τον απεσιώπησες ότι μαζί με την βασιλεύουσα Πόλη και η βασιλεία σε αυτόν τον κόσμο κληροδοτήθηκε στο δικό μας γένος από τον Μέγα Κωνσταντίνο, ο όποιος εδέχθη την κλήση από τον Χριστό και κυβέρνησε με σεμνότητα και τιμιότητα; Υπάρχει μήπως κανείς που αγνοείς ότι η κληρονομιά της δικής του διαδοχής (σ.σ. του Μ. Κωνσταντίνου) πέρασε στο δικό μας γένος κι εμείς είμαστε οι κληρονόμοι και διάδοχοι του; Απαιτείς να μην αγνοούμε τα προνόμια σου. Κι εμείς έχουμε την αντίστοιχη απαίτηση να δεις και να αναγνωρίσεις το δίκαιο μας, όσον άφορα την εξουσία μας στο κράτος της Κωνσταντινουπόλεως, τον όποιο αρχίζει από των χρόνων του Μεγάλου Κωνσταντίνου και έζησε επί χίλια χρόνια, ώστε έφθασε μέχρι και την δική μας βασιλεία. Οι γενάρχες της βασιλείας μου από τις οικογένειες των Δουκών και των Κομνηνών, για να μην αναφέρω τους άλλους, κατάγονται από ελληνικά γένη. Αυτοί λοιπόν οι ομοεθνείς μου επί πολλούς αιώνες κατείχαν την εξουσία στην Κωνσταντινούπολη. Και αυτούς η Εκκλησία της Ρώμης και οι προϊστάμενοι της τους αποκαλούσαν Αυτοκράτορες Ρωμαίων… Διαβεβαιούμε δε την αγιότητα σου και όλους τους Χριστιανούς ότι ουδέποτε θα παύσουμε να αγωνιζόμαστε και να πολεμούμε κατά των κατακτητών τής Κωνσταντινουπόλεως θα ασεβούσαμε και προς τους νόμους της φύσεως και προς τους θεσμούς της πατρίδος και προς τους τάφους των πατέρων μας και προς τους ιερούς ναούς του Θεού, εάν δεν αγωνιζόμασταν γι’ αυτά με όλη μας την δύναμη… Έχουμε μαζί μας τον δίκαιο Θεό, ο όποιος βοηθεί τους αδικουμένους και αντιτάσσεται στους αδικούντας…»
3. Ιωάννης Βατατζής, “Unpublished Letters of Emperor John Vatatzes”, Athens I, σ.369 – 378, (1872)
4. Νικήτας Χωνιάτης “The Sack of Constantinople”, 9 ’¦Å, Bonn, σ.806
5. Nicephorus Blemmydes, “Pertial narration”, 1, 4
6. Theodore Alanias, “PG 140, 414″
7. Ιωάννης Κατακουζηνός, “History”,
8. Λαόνικος Χαλκοκονδύλης, “History I”, 6 ’¦Å’¦Å
9.Γεώργιος Πλήθων Γεμιστός “Paleologeia and Peloponessiaka”, σ.247
10. Σπ. Λάμπρου, Παλαιολόγεια, τομ. Γ’, σελ. 152
11. Πάπας Ιννοκέντιος, “Decretalium”, “Romanourm imperium in persona magnifici Caroli a Grecis transtuli in Germanos.”,
12. Epistola 86, of year 865, PL 119, 926Ο
13. Liutprand, “Antapodosis”. Ο Λιουτπράνδος επιπρόσθετα, κατηγορεί το Βυζάντιο ότι δεν τηρεί τη ρωμαϊκή παράδοση (ήθη, έθιμα, λατινική γλώσσα) και βρίσκεται μακριά από εκείνα τα οποία επιτάσσει αυτή. Ακόμη, το γεγονός ότι δεν συγκαλούνται σύνοδοι στη Δύση αποδεικνύει ότι εκεί τηρούν τις χριστιανικές διδαχές και δεν παρεκκλίνουν σε αιρετικά κηρύγματα. Επιπλέον, αντικρούει τις ερμηνείες των Βυζαντινών σχετικά με τις προφητείες που κυκλοφορούν με το να υποστηρίζει ότι αναφέρονται στην τελική νίκη του Δυτικού αυτοκράτορα (και όχι του βυζαντινού), ο οποίος πρεσβεύει το Δίκαιο.
14. Ιστορία του Βυζαντινού κράτους, Georg Ostrogorsky, εκδόσεις Βασιλόπουλος, τόμος 3, σελ. 59.
15. Μπορεί εύκολα να συμπεράνει κανείς από τη στάση του Πάπα Ιννοκέντιου Γ΄ (1198-1216), όταν μετά την καταστροφή της Βασιλεύουσας, θα γράψει προς τον αυτοκράτορα της Νίκαιας Θεόδωρο Λάσκαρη ότι «οι Λατίνοι υπήρξαν όργανο της Θείας Προνοίας, που τιμώρησε τους Έλληνες για την άρνησί τους να δεχθούν την ηγεσία της Ρωμαϊκής Εκκλησίας». Σε ολόκληρη την Δύση θα ψάλλουν ύμνους για να πανηγυρίσουν την πτώση της «μεγάλης ανίερης (profana) πόλεως». «Ιστορία των Σταυροφοριών», Σερ Στήβεν Ράνσιμαν.
16. Ιερώνυμος Βολφ (Hieronymus Wolf, 1516-1580), Βιβλιοθηκάριος και γραμματέας στον οίκο των ισχυρών τραπεζιτών Fugger στην Αυγούστα (Augsburg). Ο Βολφ, συνέλαβε την ιδέα ενός Corpus Historiae Byzantinae (Σώμα βυζαντινής ιστορίας) που θα περιλάμβανε έργα Βυζαντινών ιστορικών από την εποχή του Μ. Κωνσταντίνου, μέχρι τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Κατόπιν, τον όρο «βυζαντινός» τον καθιέρωσε ένας πολύ σημαντικός Γάλλος λόγιος και εκδότης, ο Ιησουίτης Φίλιππος Λαμπέ (1607-1667), ο οποίος προλογίζει το δικό του σώμα κειμένων βυζαντινής ιστορίας, με τις λέξεις: “De Byzantinae historiae scriptoribus…”. Στα 1680 ο Γάλλος ιστορικός Κάρολος Δουκάγγιος χρησιμοποίησε τον όρο για να τιτλοφορήσει το ιστορικό του βιβλίο Historia Byzantina, που πραγματεύεται την ιστορία του κράτους της Κωνσταντινούπολης. Ο όρος «Βυζαντινή Αυτοκρατορία» επινοήθηκε και διαδόθηκε από Γάλλους ανθρωπιστές σαν τον Montesquieu, μία σημαντική μορφή της διανόησης του 18ου αιώνα. Αυτός ήταν ο συγγραφέας του γόνιμου έργου “Το Πνεύμα των Νόμων” που τόσο πολύ ενέπνευσε τους Ιδρυτές των Ηνωμένων Πολιτειών στη σύνταξη του Αμερικανικού Συντάγματος. Αν και έγραψε μακροσκελή ιστορία της Αυτοκρατορίας της Κωνσταντινούπολης, ο Montesquieu σε καμιά περίπτωση δεν επέτρεψε στον εαυτό του να αναφερθεί στην Αυτοκρατορία της Κωνσταντινούπολης, χρησιμοποιώντας τα ένδοξα ονόματα «Ελληνική» ή «Ρωμαϊκή». Από το αρχαίο όνομα «Βυζάντιον», ο Montesquieu χρησιμοποίησε τη λέξη «Βυζαντινή»
Γράφει ο Γεράσιμος Γ. Γερολυμάτος
(ΑΠΕΛΛΗΣ)
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/01/blog-post_753.html

Το σύμβολο της πόλης της Αθήνας

Πόσο γνωρίζετε για την κουκουβάγια, το σύμβολό της Αθήνας;
Αλήθεια, τι γνωρίζετε για το σύμβολο της πόλης των Αθηνών (αλλά και του παλιού Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων); Οι περισσότεροι από εμάς ελάχιστα και ας περάσαμε τα σχολικά μας χρόνια χαζεύοντας τη συγκεκριμένη εικόνα στα βιβλία μας. Η κουκουβάγια, λοιπόν, ή αλλιώς Αthene noctua, αποτελεί σύμβολο σοφίας και είναι το έμβλημα της θεάς Αθηνάς. Είναι ίσως ο πιο γνωστός εκπρόσωπος της τάξης των Γλαυκόμορφων στη χώρα μας και το πιο φωτογενές είδος. Εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της είναι τα μεγάλα μάτια (της επιτρέπουν να βλέπει στο σκοτάδι), η ικανότητα αθόρυβης πτήσης (για να αιφνιδιάζει το θήραμά της) και η ικανότητα να στρέφει το κεφάλι της έως και 270 μοίρες!
Trivial
Εννέα διαφορετικά είδη Γλαυκόμορφων συναντάμε στην Ελλάδα. Τα εξής: Τυτώ, Γκιώνης, Μπούφος, Σπουργιτόγλαυκα, Κουκουβάγια, Χουχουριστή, Νανόμπουφος, Βαλτόμπουφος, Αιγωλιός.


http://greeksurnames.blogspot.gr/2015/01/blog-post_48.html

Πίσω από τις υποκινούμενες εξεγέρσεις στο Φέργκιουσον ο Σόρος!

Πίσω από τις υποκινούμενες εξεγέρσεις στο Φέργκιουσον ο Σόρος!

Ξόδεψε πάνω από 33 εκατομμύρια δολλάρια για να προκαλέσει φυλετικό χάος στις ΗΠΑ!
Πίσω από κάθε «επαναστατική και αυθόρμητη» κοινωνική εξέγερση φαίνεται να είναι το φιλοχρήματο ραμολιμέντο και μέγα αρπακτικό των διεθνών αγορών, Τζορτζ Σόρος. Ο δισεκατομμυριούχος «προοδευτικός» επενδυτής ξόδεψε αυτή την φορά άνω των 33 εκατομμυρίων δολλαρίων για να… ενθαρρύνει τους υπεράνω χρημάτων κοινωνικούς ακτιβιστές του Φέργκιουσον στο Μιζούρι και αλλού.

Ο φιλάργυρος υπερήλικας χρηματοδότησε οργανώσεις για να… κινητοποιήσει τους διαδηλωτές στο Φέργκιουσον κατά του ρατσισμού και της βίας προς τα μέλη της Αφρο-αμερικάνικης κοινότητας. Τα κονδύλια που επένδυσε ο Σόρος χρησιμοποιήθηκαν επίσης για την δημιουργία ενός παναμερικανικού δικτύου τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρονικής δικτύωσης για την διάδοση του «αγώνα» των μελών των υποτιθέμενων αντι-ρατσιστικών οργανώσεων…


m3
 
Επίσης, άλλες οργανώσεις που «ευεργετήθηκαν» από το οικονομικό αρπακτικό, Σόρος, ανέλαβαν τον εντοπισμό και την εκμετάλλευση οποιουδήποτε συμβάντος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην μάχη κατά του «λευκού ρατσισμού», αλλά και για την συνεργασία με τα ΜΜΕ για να κρατούν το ρατσιστικό παραμύθι ψηλά στην ειδησεογραφία τους, διαιωνίζοντας την ανύπαρκτη φυλετική διαμάχη στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ακόμα και το «αυθόρμητο» κίνημα που ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη, “Black Lives Matter”, διευρύνθηκε και εξαπλώθηκε από ιντερντικά δίκτυα που εμφανίστηκαν από το πουθενά την ίδια περίοδο εξαιτίας της «ανεπηρέαστης» και… καλοκάγαθης χρηματοδότησης του Σόρος.
Τα ίδια κινήματα πλέον είναι που αποζητούν το αίμα αστυνομικών για τους δυο νεκρούς Αφρο-αμερικάνους στο Φέργκιουσον και τη Νέα Υόρκη.
Ε.Μ.
 

hellasforce.com
http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/01/blog-post_827.html

ΟΤΑΝ Ο ΑΞΕΛ ΣΙΠΡΑ(ΤΣΙΠΡΑΣ) ΕΙΧΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


[ … Μυστική συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή της αμερικανοεβραϊκής επιτροπής American Jewish Committee (AJC) David Harris είχε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην Αθήνα… ]
ΠΑΛΙΟ ΜΕΝ ( ΜΑΡΤΗΣ 2014 ), ΠΡΟΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΔΕ… 
ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΙ ΣΟΪ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟΣ…
……………………………………………………..
Μυστική συνάντηση Τσίπρα με την αμερικανοεβραϊκή επιτροπή
Του Δημήτρη Αλειφερόπουλου
Μυστική συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή της αμερικανοεβραϊκής επιτροπής American Jewish Committee (AJC) David Harris είχε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην Αθήνα.
Στη συνάντηση σύμφωνα με πληροφορίες κυριάρχησε το θέμα της Χρυσής Αυγής αλλά και της ανόδου του νεοναζισμού, με τον Αλέξη Τσίπρας και τον κ. Harris να συμφωνούν ότι το φαινόμενο είναι άκρως ανησυχητικό τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωπαϊκό χώρο. ανησυχία τους για την έξαρση του φαινομένου.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εκτελεστικός διευθυντής της αμερικανοεβραϊκής επιτροπής , απέδωσε την άνοδο της ακροδεξιάς και των νεοναζί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ουγγαρία, στις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση.
Ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε ακόμα και τα θέματα που απασχολούν την εβραϊκή κοινότητα , μετά και την ένταση που είχε δημιουργηθεί μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της αμερικανοεβραϊκής επιτροπής με τις αντισημιτικές αναφορές του πρώην υποψηφίου Περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καριπίδη.
Τέλος, ο Αλ. Τσίπρας διατύπωσε στον κ. Harris την πρόθεση του κόμματός του αν και εφόσον αναλάβει την κυβέρνηση να εμβαθύνει της σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ Ελλάδας – Ισραήλ αναπτύσσοντας ένα στρατηγικό σχέδιο που θα αφορά τομείς, όπως η ενέργεια, οι επενδύσεις και ο τουρισμός.
Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε τη στάση του κόμματος του σε ότι αφορά το Παλαιστινιακό ζήτημα ενώ η συζήτηση επεκτάθηκε και στις διεθνείς εξελίξεις, και την κρίση στην Ουκρανία.
…………………………………………………………………………………….

ΟΙ ROTHSCHILD’S ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΤΣΙΠΡΑ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ! ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ;

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ…

Ξύπνησε από κώμα μετά από 12 χρόνια και αφηγείται όσα "έζησε"

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ο Martin Pistorius, 12 ετών τότε, έπεσε σε κώμα και παρέμεινε σε… κατάσταση φυτού για 12 ολόκληρα χρόνια.
Οι γιατροί, σύμφωνα με το onmed, δεν ήταν
βέβαιοι γιατί συνέβη αυτό, όμως υπέθεσαν ότι το κώμα ήταν αποτέλεσμα κρυπτοκοκκικής μηνιγγίτιδας. Η κατάσταση της υγείας του Martin ολοένα και χειροτέρευε και στο τέλος δεν μπορούσε καθόλου να μιλήσει, να κουνηθεί ή να έχει βλεμματική επαφή με την οικογένειά του.
Οι προβλέψεις των ειδικών ήταν δυσοίωνες, όμως η οικογένεια του Martin δεν τον εγκατέλειψε. Κάθε πρωί, ο πατέρας του ξυπνούσε στις 5, τον έντυνε και τον πήγαινε σε κέντρο υγείας της περιοχής. Στο τέλος της ημέρας, τον έκανε μπάνιο, τον τάιζε και τον έβαζε για ύπνο.
Επίσης, οι γονείς του Martin έβαζαν ξυπνητήρι κάθε δύο ώρες ώστε να τον μετακινούν στο κρεβάτι, για να μην εμφανίσει έλκη από τις κατακλίσεις.
Αυτή ήταν η ζωή της οικογένειας Pistorius για 12 χρόνια.
Σήμερα, ο Martin μπορεί και μιλά ξανά με τη βοήθεια υπολογιστή και κινείται με αναπηρικό καροτσάκι. Η αντίληψη και οι αισθήσεις του έχουν επανέλθει πλήρως.

Στο βιβλίο του Ghost Boy: My Escape From A Life Locked Inside My Own Body, ο Martin περιγράφει όλα όσα θυμάται από τα 12 χρόνια που παρέμεινε σε κώμα. Ο ίδιος δηλώνει πως άρχισε να «ξυπνά» περίπου δύο χρόνια αφού έπεσε σε κώμα.
Έχει συγκρατήσει αρκετές αναμνήσεις από τα χρόνια εκείνα, παρ” όλο που όλοι γύρω του πίστευαν ότι δεν τους ακούει και δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει.
Ο Martin παρέμενε φυλακισμένος στο ίδιο του το σώμα, χωρίς να μπορεί να κινηθεί ή να επικοινωνήσει.
Θυμάται ότι στο κέντρο υγείας έβαζαν τους ασθενείς να κάθονται όλη μέρα μπροστά από την τηλεόραση και να βλέπουν κινούμενα σχέδια. Ο ίδιος σιχαινόταν ένα από αυτά τα προγράμματα, όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα γι” αυτό.
Επίσης, ο Martin άκουσε μια μέρα τη μητέρα του να λέει «Ελπίζω να πεθάνεις». Η Joan Pistorious νιώθει τρομερές ενοχές γι” αυτό, όμως ο Martin κατανοεί πως ήταν μια εξωτερίκευση της απελπισίας και της θλίψης της.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/01/12_16.html

Ὁ …«ἰμπεριαλισμός» τῆς Ἑλλάδος ἀπαγορεύει στά Σκόπια τό ὄνομα Μακεδονία;

Το εικονιζόμενο οκτάϊντσο βλήμα  υπεστήριξε ότι το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας έχει σχέση με τον …ιμπεριαλισμό της Ελλάδας και τα συμφέροντα των καπιταλιστών της Ελλάδας στα Σκόπια.
Ὁ ...«ἰμπεριαλισμός» τῆς Ἑλλάδος ἀπαγορεύει στά Σκόπια τό ὄνομα Μακεδονία;1
Ακριβώς δηλαδή τα ίδια που διαβάζει κάποιος στον ΙΟ της Μοσάντ.

Κι όμως αυτό το βλήμα, που ηδονίζεται με το να προκαλεί τον εμετό όλης της Ελλάδας,. χρυσοπληρώνεται με το δικό μας αίμα.
Οι επικυρίαρχοι καταφέρνουν να φορτώνουν στις δικές μας πλάτες τους πράκτορες ξένων συμφερόντων.
 Ὁ ...«ἰμπεριαλισμός» τῆς Ἑλλάδος ἀπαγορεύει στά Σκόπια τό ὄνομα Μακεδονία;2

Πολλά τα μηδενικά που γίνονται πρωτοσέλιδο κάθε φορά που αμολούν τις άθλιες πρακτορίστικες και προβοκατόρικες πορδές τους ,από τη στοματική τους κοιλότητα …ενδεικτικό της διατροφής τους.


Με 1.500.000 ανέργους κι 6000 αυτοκτονίες, διασωληνωμένοι για πάντα με τους σιωνιστές τοκογλύφους, η συγκεκριμένη …«κυρία» με Π κεφαλαίο, ..«μάχεται» κατά της ιμπεριαλιστικής δυνάμεως των Ελλήνων, που από τον πολύ ιμπεριαλισμό, …πηδούν από τα μπαλκόνια.


Δεν επεμβαίνει ούτε η Δίωξη Ναρκωτικών, ούτε κάποιος Ψυχίατρος…
Ούτε φυσικά αίρουν τραπεζικό και τηλεφωνικό απόρρητο για να εξηγηθεί το μυστήριο της μπουρδολογίας που εκφέρει, με κάθε ευκαιρία, η ακριβοπληρωμένη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της …«επαναστάσεω»!!!


Σίγμα
το είδα
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2015/01/blog-post_33.html

Επιχείρηση: Αποπληθυσμός του Πλανήτη

Στην Γεωργία των HΠΑ εξακολουθεί να υπάρχει τα τελευταία 30 χρόνια, ένα μνημείο ύψους 6 μέτρων και βάρους 120 τόνων, φτιαγμένο από 950 κυβ. μέτρα γρανίτη. Το μνημείο αυτό, δίνει σε 8 γλώσσες την σαφή και γραπτή εντολή στους κυβερνήτες των Εθνών να διατηρήσουν τον πληθυσμό της Γης κάτω από τα 500 εκατομμύρια !!!
Είναι η πρώτη εντολή που αναφέρεται στο μακάβριο αλλά πολύ υπαρκτό αυτό μνημείο και ζητά ούτε λίγο ούτε πολύ, να αποδεκατιστεί κυριολεκτικά ο πληθυσμός της Γης, κάτι που σημαίνει ότι γι’ αυτούς που το έστησαν, ένα τέτοιο γεγονός αποτελεί προφανώς πρώτη προτεραιότητα! Το νόημα των εντολών είναι τέτοιο που δεν θα μπορούσε να εκληφθεί εκ λάθους από κανένα ότι μπορεί να απευθύνεται σε απλούς ανθρώπους, αλλά μόνο σε αυτούς που εκ των πραγμάτων είναι σε θέση να κατευθύνουν τις τύχες του κόσμου. Μάλιστα το ύφος που είναι διατυπωμένες δείχνει ότι οι κατασκευαστές του θα πρέπει να θεωρούν τουλάχιστον υφισταμένους -αν όχι υποτελείς- αυτούς στους οποίους απευθύνονται.
Οι δέκα «εντολές» του μνημείου:
1. Κρατείστε την Ανθρωπότητα κάτω από τα 500.000.000 σε μια διαρκή ισορροπία με την φύση.
2. Ελέγξτε την αναπαραγωγή με σοφία – βελτιώνοντας το σώμα και προστατεύοντας την διαφορετικότητα.
3. Ενώστε την Ανθρωπότητα με μια νέα ζωντανή γλώσσα.
4. Ελέγξτε το Πάθος την Πίστη, την Παράδοση και όλα τα πράγματα με μετρημένη λογική.
5. Προστατέψτε τους λαούς και τα έθνη με δίκαιους νόμους και αμερόληπτα δικαστήρια.
6. Αφήστε τα έθνη να αυτοδιοικούνται και να προσφεύγουν σε ένα παγκόσμιο δικαστήριο για εξωτερικές διαφορές.
7. Αποφύγετε άχρηστους νόμους και άχρηστους αξιωματούχους.
8. Ισορροπήστε τα προσωπικά δικαιώματα με τα κοινωνικά καθήκοντα.
9. Βραβεύστε την αλήθεια, την ομορφιά και την αγάπη αναζητώντας αρμονία με το άπειρο.
10. Μην γίνετε καρκίνωμα για την Γη – Αφήστε τόπο για την Φύση.
Οι γιγάντιες διαστάσεις, το κόστος κατασκευής και η ακρίβεια σχεδιασμού, δείχνουν πως αυτοί που το παρήγγειλαν δεν είχαν σκοπό να στήσουν μια εφήμερη φάρσα. Από μια τέτοιου μεγέθους επιχείρηση παραγωγής «θεόσταλτων εντολών» προκύπτουν κάποια σαφή συμπεράσματα για τους σκοπούς των εμπνευστών της :
(1) Ψυχολογική προετοιμασία για την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.
(2) Ενέργειες με κατεύθυνση την δραματική μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού με προφανή σκοπό τον πλήρη και απόλυτο έλεγχο του.
(3) Επιβολή νέων τεχνολογιών με δικαιολογία την περιβαλλοντική και οικολογική βελτίωση.
(4) Επιβολή ενός νέου είδους σκοταδιστικού πνευματισμού στη θέση των υπαρχουσών θρησκειών.
Σε μια εποχή τεχνητής παγκοσμιοποίησης και επιβολής μιας Nέας Tάξης Πραγμάτων, κάποιοι μηχανισμοί έχουν εμφανέστατα αναλάβει την εκτέλεση των εντολών που δίδονται μέσω του εν λόγω μνημείου.
Μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους, καταστέλλονται ουσιαστικά οι ελευθερίες των Αμερικανών πολιτών, και νομιμοποιούνται μη συμβατικά όπλα προηγμένης τεχνολογίας, για την υποταγή συνειδήσεων. (και όχι μόνο)…
Η βιομηχανία Φαρμάκων, η Πολεμική Βιομηχανία, οι Τράπεζες, οι Πετρελαϊκές, τα κέντρα Θρησκευτικής Εξουσίας και τα Μ.M.Ε, που καθορίζουν τις τύχες της παγκόσμιας οικονομίας συντονισμένα εκτελούν αυτήν την εργολαβία, και μάλιστα εν αγνοία της πλειονότητας των μελών τους.
Οι κατασκευαστές του μνημείου έχοντας προφανώς διεισδύσει από πολύ καιρό σε όλους αυτούς τους θεσμούς και έχοντας κυριαρχήσει με την δύναμη του χρήματος μέσα στα υψηλά ιστάμενα και ολιγομελή κέντρα αποφάσεων που τους διοικούν, διαμορφώνουν έντεχνα κάθε σχετική πληροφορία που διοχετεύεται στην κοινή γνώμη και αφορά τις σκοπιμότητες των ενεργειών τους.
Προκαλούν έτσι τη δημιουργία τεχνητών συνειδησιακών καταστάσεων και επιβάλλουν διαστρεβλωμένα πρότυπα ζωής σε μαζικό επίπεδο ως μέρος ενός ευρύτερου και πολύπλευρου σχεδίου καταστροφής.
Η συντονισμένη δράση της Φαρμακοβιομηχανίας:Τα ετήσια κέρδη της βιομηχανίας φαρμάκων είναι περίπου 500 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα φανταστικά υπερκέρδη είναι εφικτά μόνο όσο καιρό διατηρούνται οι σημερινές κοινές ενδημικές ασθένειες και μαζί με αυτές οι δισεκατομμυρίων ευρώ, αγορές σε κατοχυρωμένα με ευρεσιτεχνία φαρμακευτικά σκευάσματα.
Η πρόληψη και η εξάλειψη των ασθενειών θα ήταν επιζήμια για τις επιχειρήσεις της βιομηχανίας φαρμάκων ακόμα και ως μια συμβατική επενδυτική δραστηριότητα, οπότε όχι μόνον δεν περιλαμβάνονται στα ενδιαφέροντά τους, αλλά αντιτίθενται ενεργά σε αυτές τις επιλογές. Επί πλέον η δράση τους, προφανώς λόγω των καταστροφικών της αποτελεσμάτων, δεν μπορεί παρά να αποτελεί μέρος της εκτέλεσης του εν λόγω σχεδίου αποδεκατισμού της ανθρωπότητας όπως έμπρακτα δηλώνεται με την ανέγερση του ίδιου του μνημείου! Οι βιταμίνες, οι κυτταρικές θρεπτικές ουσίες και άλλες φυσικές θεραπείες, επιστημονικά αποδεδειγμένες, έχουν αντιμετωπίσει την ενεργή αντίσταση της βιομηχανίας φαρμάκων από την εποχή που ανακαλύφθηκαν πριν από 80 χρόνια, επειδή δεν κατοχυρώνονται με ευρεσιτεχνία (πατέντα) και επειδή αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις αιτίες των ασθενειών και βοηθούν στην εξάλειψή τους!
Η δισεκατομμυρίων δολαρίων φαρμακευτική βιομηχανία έχει κατορθώσει να κάνει πολλούς άλλους τομείς να είναι οικονομικά εξαρτημένοι από αυτήν :

• Ιατρική: εξάρτηση από τη συμμετοχή στην αύξηση του τζίρου από τα φάρμακα.(ανεξέλεγκτη συνταγογραφία κ.λ.π.)
• ΜΜΕ: εξάρτηση από τα εκατομμυρίων δολαρίων συμβόλαια διαφήμισης φαρμάκων και θεραπειών.
• Πολιτική: εξάρτηση μέσω της παρασκηνιακής επιρροής (lobby) και των «δωρεών» στα ταμεία των κομμάτων.
Η ασθένειά μας, χρηματοδοτεί όλους αυτούς τους τομείς.

Ο επερχόμενος από 1.1.2010 Διατροφικός Kώδικας ή με την διεθνή του ονομασία «Codex Αlimentarius» θα απαγορεύει τη χρήση Θρεπτικών Ουσιών (π.χ. βιταμινών και μετάλλων για την «πρόληψη, αντιμετώπιση ή θεραπεία οποιασδήποτε πάθησης ή ασθένειας», χαρακτηρίζοντάς τις «τοξίνες ή δηλητήρια». Κάθε είδος τροφής (ακόμα και τα οργανικά βιολογικά τρόφιμα) θα υποβάλλεται σε επεξεργασία με ακτινοβολία, προκειμένου να καταστραφούν τα δήθεν «τοξικά» αλλά στην πραγματικότητα θρεπτικά τους στοιχεία.
Μία πρόγευση της εν λόγω οδηγίας είχαν οι καταναλωτές των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2008, με την υποχρεωτική υποβολή των μαρουλιών και του σπανακιού της χώρας σε μαζική επεξεργασία με ακτίνες, στο όνομα της «δημόσιας ασφάλειας»! Αν βέβαια ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων είχε πράξει με γνώμονα την προστασία του κοινού, θα είχε ενημερώσει την αμερικανική Κοινή Γνώμη, πράγμα που δεν έγινε…
• Τα επιτρεπόμενα θρεπτικά στοιχεία θα είναι περιορισμένα σε αυτά που αναγράφονται στη λίστα του Κώδικα, η οποία θα περιλαμβάνει δήθεν «ευεργετικές» ουσίες, όπως το φθόριο (3,8 mg ημερησίως), το οποίο θα συλλέγεται από βιομηχανικά απόβλητα. Όλα τα θρεπτικά στοιχεία (π.χ. οι βιταμίνες Α, Β, C,D, ψευδάργυρος και μαγνήσιο) ανακηρύσσονται παράνομα σε θεραπευτικές δοσολογίες και θα μειωθούν σε ποσότητες αμελητέες, με μέγιστο όριο το 15% της δόσης που σήμερα συνίσταται ημερησίως. Ακόμα και με συνταγή γιατρού θα είναι αδύνατο να βρεθούν τα παραπάνω ιχνοστοιχεία σε μεγαλύτερες θεραπευτικές δόσεις, όπου και αν αναζητώνται.
• Πιθανόν να ανακηρυχθούν παράνομες οι συμβουλές που δίνονται ή δημοσιεύονται στο διαδίκτυο για τη διατροφή και αφορούν βιταμίνες και μέταλλα. Τέτοιου είδους πληροφόρηση ενδέχεται να θεωρηθεί συγκεκαλυμμένη παρεμπόδιση του εμπορίου και να οδηγήσει σε οικονομικές κυρώσεις κάθε εμπλεκόμενη χώρα.
Ο εξαναγκασμός των πολύ υψηλά ισταμένων πολιτικών στο να συνεργαστούν σε ένα τόσο τερατώδες έγκλημα, πέρα από τον αυτονόητο έλεγχο τους μέσω του χρηματισμού και τις εκμετάλλευσης των προσωπικών αδυναμιών τους (βάσει των οποίων πιθανότατα έχουν επιλεγεί από τα εν λόγω κέντρα) δεν μπορεί παρά να έχει επιβληθεί με κάποιες μεθόδους ανάλογες με τις παρακάτω:
Αφ’ ενός μέσω της τρομοκράτησης τους με την κατ’ ιδίαν επίδειξη των αποτελεσμάτων μιας μυστικής τεχνολογίας την οποία ο πολύς κόσμος όχι μόνον δεν γνωρίζει, αλλά ούτε καν μπορεί να φανταστεί τις δυνατότητες και αφ΄ετέρου με την καλλιέργεια της βεβαιότητας ότι αυτοί, ως πρόσθετη ανταμοιβή των υπηρεσιών τους, θα αποτελέσουν μέρος μιας δήθεν ‘επίλεκτης’ ελίτ ανάμεσα στα 500.000.000 της ανθρωπότητας που θα αφεθούν να επιζήσουν και προφανώς με δελεαστικές προοπτικές !
Η συντονισμένη δράση των τραπεζών:
Η μεγαλύτερη τράπεζα του κόσμου είναι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεματικού των ΗΠΑ (Federal Reserve Bank) περισσότερο γνωστή ως «FED». Κατ’ αρχάς η ονομασία της είναι καθαρά παραπλανητική…
Αν και το γεγονός είναι πλέον σε πολλούς γνωστό, οι περισσότεροι πιστεύουν πως πρόκειται για την Κρατική Εκδοτική Τράπεζα των ΗΠΑ . Όμως αυτό είναι τελείως λάθος καθώς δεν είναι καν κρατική! Στην πραγματικότητα πρόκειται για την μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα του κόσμου, η οποία μπορεί κάλλιστα να θεωρείται Εβραϊκή μια και όλοι οι διοικητές της τυχαίνει να είναι Εβραϊκής καταγωγής (όπως π.χ. οι δύο τελευταίοι κύριοι Γκρίνσπαν και Μπερνάνκι). Στα 100 χρόνια της η Federal Reserve Bank ποτέ δεν υπέστη κανένα φορολογικό έλεγχο και ποτέ δεν πλήρωσε κανενός είδους φόρο εισοδήματος για τα δισεκατομμύρια δολάρια που καταχράται από τους Αμερικανούς φορολογουμένους…

Ουσιαστικά τυπώνει τραπεζογραμμάτια κατά βούληση! Σύμφωνα με τα αρχεία του Κογκρέσου οποιαδήποτε Αμερικανική Κυβέρνηση θα μπορούσε να εξαγοράσει και πάλι την Fed αντί 450 εκατομμυρίων δολαρίων. Δηλαδή το μισό από το ποσό που πληρώνει σ’ αυτήν ημερησίως, εάν βέβαια δεν ήταν διαβρωμένη. Η ουσία είναι πως κάθε τραπεζογραμμάτιο της Federal Reserve δεν αντιπροσωπεύει παρά ένα κομμάτι χαρτί, διότι έχει καταργηθεί από την εποχή του προέδρου Νίξον η απαίτηση για οποιοδήποτε αντίκρυσμα σε χρυσό ή άργυρο.
Η κολοσσιαία αυτή σε μέγεθος και θράσος απάτη εις βάρος του Αμερικανικού λαού δεν έχει συγκριτικό προηγούμενο στην ιστορία. Ως οικονομικό θέμα απαιτεί τόμους ολόκληρους για την ανάλυση του πράγμα που ήδη έχει γίνει από ιδιώτες.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, το παράδειγμα αυτό είναι πολύτιμο διότι μπορεί να χρησιμεύσει από τη μία πλευρά για την κατανόηση του γεγονότος ότι τα κολοσσιαία εγκλήματα γενοκτονίας που απαιτεί το μνημείο της Γεωργίας προϋποθέτουν και μια κολοσσιαία σε αντιστοιχία παραπλάνηση και η παραπάνω απάτη αποδεικνύει πόσο εύκολο είναι κάτι τέτοιο εφ’ όσον το επιτρέψει η απάθεια των λαών.

Από την άλλη πλευρά η ανηθικότητα και η διαφθορά που επικρατεί μεταξύ των άλλων τραπεζών, αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να είναι μικρότερη από την ανηθικότητα που απαιτείται για την τέλεση της κολοσσιαίας απάτης της FED, μια και αυτή είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο και ουσιαστικά αυτή καθορίζει τους κανόνες λειτουργίας των υπολοίπων καθώς ρυθμίζει κατά βούληση την παραγωγή του δολαρίου! Το δολάριο πρωτοστατεί στην χρηματοδότηση αναίτιων πολέμων, τη συντήρηση διεφθαρμένων κυβερνήσεων, στην χρηματοδότηση απαγορευμένων οπλικών συστημάτων, στην αγορά ναρκωτικών, την εξαγορά συνειδήσεων και γενικά ενισχύει κάθε τι που υπόσχεται την εκτέλεση των εντολών του μνημείου…
Η συντονισμένη δράση της πολεμικής βιομηχανίας:
Το σύστημα παρακολούθησης «Εchelon» σχεδιάστηκε από την Αμερικανική NSΑ (Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας) και αποτελεί ένα δίκτυο παρακολούθησης επικοινωνιών, το οποίο εκτείνεται όχι μόνο σε όλο τον πλανήτη αλλά ακόμα και στο διάστημα.
Για την τροφοδοσία του χρησιμοποιούνται κέντρα υποκλοπής από 50 επίγειους σταθμούς και 120 δορυφόρους, πλοία, αλλά και από αεροσκάφη με τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ένα άλλο Αμερικανικό ερευνητικό πρόγραμμα, το «HAΑRP» (High Frequency Αctive Αuroral Research Program), που βρίσκεται στην Αλάσκα, αποτελείται από ένα σύστημα πολλαπλών κεραιών, ικανών να τροποποιήσουν δραστικά την ιονόσφαιρα, αλλά και να τροποποιήσουν επίσης το γήινο μαγνητικό πεδίο..
Φαινομενικός στόχος του «ΗΑARP» είναι η χρησιμοποίηση της ιονόσφαιρας για αμυντικούς σκοπούς, την δημιουργία δηλαδή μίας ηλεκτρομαγνητικής ασπίδας, ως αμυντικό όπλο για την προστασία από κάθε είδος επιθέσεων. Το «ΗAΑRP» όμως, εκπέμπει ραδιοκύματα προς στρώματα της ιονόσφαιρας συγκεντρώνοντας τα σε μια συγκεκριμένη περιοχή με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση της. Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα «αντανακλώνται» στην συνέχεια στην γη με καταστροφικές συνέπειες.
Η τεχνολογία «ΗAΑRP», μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για την διαχείριση και τον επηρεασμό των καιρικών φαινομένων, με την πρόκληση φυσικών καταστροφών όπως κυκλώνες, τυφώνες, καταιγίδες κ.λ.π.
Εάν συνεχιστεί η παθητική θέαση των εγκληματικών αυτών τεκταινομένων χωρίς ουσιαστική αντίδραση, σύντομα θα επιτευχθεί μια διαρκής επιτήρηση του κάθε πολίτη.

θα επιβληθούν υποδόριες ταυτότητες με microchip ή biochip, ανιχνεύσιμες από δορυφόρο, με πλήρη αρχεία που θα περιείχαν ακόμη και τις πιο προσωπικές πληροφορίες για την υγεία ή την οικονομική συμπεριφορά του καθ’ ενός μας.
Τοbio-chip έχει μήκος 7mm και 0,75mm πλάτος, όσο ένας κόκκος ρυζιού. Περιέχει ένα πομπό και μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου. Η μπαταρία επαναφορτίζεται από κύκλωμα θερμοστοιχείων που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα με την διακύμανση της θερμοκρασίας του σώματος.
Μία εφιαλτική προοπτική είναι η δυνατότητα που παρέχει η τεχνολογία για την εναλλακτική χρήση αυτών των bio-chips στο μέλλον, ως υποδόριων απινιδωτών.

Απινιδωτής είναι μια συσκευή που εμφυτεύεται κάτω απο το δέρμα σε ασθενείς με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, έτσι ώστε σε μια στιγμή αρρυθμίας, η συσκευή να μπορεί να δίνει ένα ισχυρό ηλεκτροσόκ στην καρδιά για να την επαναφέρει στον φυσιολογικό ρυθμό.
Δεν χρειάζεται και πολλή φαντασία για να καταλάβει κανείς πως αυτές οι συσκευές τη στιγμή που είναι δυνατόν να εντοπίζονται από δορυφόρο, θα μπορούσαν ενδεχομένως και να αναβαθμιστούν έτσι ώστε να χρησιμεύουν για τον έλεγχο του πλήθους (διαδηλώσεις, εξεγέρσεις κλπ) με μαζικά ηλεκτροσόκ κυμαινόμενης διάρκειας ή έντασης ! Ακόμα χειρότερα, σε περιπτώσεις πολέμου, με μια εντολή για υπερφόρτιση όλων των chips ενός συγκεκριμένου τόπου, θα μπορούσε επίσης να προκληθεί το σπάσιμο της κάψουλας και οι άνθρωποι θα μολύνονταν με το λίθιο και τα χημικά της μικρομπαταρίας με αποτέλεσμα να παρέχεται έτσι η δυνατότητα για μαζικές «εκκαθαρίσεις» σε μάχες μεταξύ τεχνολογικά προηγμένων εχθρών σε μερικές μόλις δεκαετίες !
Σε κάθε περίπτωση, εάν δεν γίνουν αντιληπτοί οι πραγματικοί κίνδυνοι που περιέχουν τα παραπάνω ενδεχόμενα και συνεχιστεί η συνηθισμένη και ανεύθυνη αντιμετώπιση τους ως φαντασία ή αόριστη κινδυνολογία, η εξουσία θα καταλήξει να περιοριστεί αποκλειστικά στα χέρια εκείνων που ελέγχουν τις τεχνολογίες αυτές και αργά ή γρήγορα οι σκοποί του μνημείου θα επιτευχθούν είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο, όταν ο έλεγχος θα έχει πια χαθεί οριστικά…

Στο σημείο αυτό υπεισέρχεται η φαινομενικά παθητική, αλλά καθοριστικότατη ως προς ένα δυσοίωνο τελικό αποτέλεσμα δράση των μεγάλων κέντρων θρησκευτικής εξουσίας:
Σε στιγμές έντονης απειλής, σε καταστάσεις απελπισίας, σε ενδεχόμενα εκτεταμένων καταστροφών, όλα τα ιερατεία των μεγάλων θρησκειών (Χριστιανισμός, Μουσουλμανισμός, Ιουδαϊσμός) προτρέπουν τους πιστούς τους να εναποθέσουν την σωτηρία της ψυχής τους σε κάποια θεόσταλτη δύναμη, αφαιρώντας έτσι από τους ίδιους την ευθύνη για κάθε δράση που θα σκόπευε στην διάσωση τόσο της ίδιας της ζωής τους, όσο και του φυσικού κόσμου μέσα στον οποίο ζουν.
Από την στιγμή που η αποτελεσματική αντιμετώπιση μιας τέτοιου μεγέθους απειλής μπορεί να νοηθεί μόνο σε μαζικό επίπεδο, δυστυχώς η ζωή μας κυριολεκτικά θα εξαρτηθεί από την έκταση της παθητικότητας των πιστών (και όχι μόνον)!

Δυστυχώς δεν πρόκειται για τα εφιαλτικά σενάρια μιας νοσηρής φαντασίας, αν και οπωσδήποτε έτσι ακούγεται. Μια βόλτα στο Διαδίκτυο πάνω σε σχετικά θέματα μπορεί να επιβεβαιώσει αυτήν την καθημερινά αποκαλυπτόμενη πραγματικότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο. Η επιβεβαίωση όμως αυτή δεν θα πρέπει ποτέ να αναμένεται με τη μορφή είδησης από τα ελεγχόμενα ΜMΕ.
Πρόκειται για έναν πραγματικό και ανηλεή πόλεμο ενάντια στο ανθρώπινο είδος από κάποιους που μας αντιμετωπίζουν όχι με ευθείες επιθέσεις ως νοήμονες αντιπάλους, αλλά με μεθόδους που υποσκάπτουν την βιολογική μας υπόσταση, όπως με ψεκασμούς ως μάζα από έντομα προς εξόντωση. Μόνο η διαρκής εγρήγορση και η μόρφωση θα μπορούσαν να εμποδίσουν την δράση τους, διότι ο πόλεμος αυτός βρίσκεται σε εξέλιξη και η επιτυχία του σχεδιασμού του έχει βασιστεί στην άγνοια, τον αποπροσανατολισμό και την παραπληροφόρηση των μαζών, συνδυασμός που εξασφαλίζεται μόνο μέσα από μακρόχρονη υπερπληροφόρηση.

Βέβαια, το γεγονός ότι κάποιοι όντως σχεδιάζουν με μακρόπνοα και παγκοσμίου εμβελείας σχέδια, το ότι διαθέτουν τεράστια ποσά για το στήσιμο δήθεν συμβολικών μνημείων, δήθεν προφητικών γεγονότων και δήθεν αποκαλυπτικής φύσεως καταστάσεων, δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι είναι σε θέση να πετύχουν κιόλας !

Είναι λίγοι και στηρίζονται στην ανεξάντλητη οικονομική τους πηγή, αλλά κυρίως στην ανθρώπινη αγαθότητα για να πετύχουν τον αποδεκατισμό και μετά τον πλήρη έλεγχο της ανθρωπότητας. Γνωρίζουν όμως ότι αυτά δεν είναι αρκετά καθώς η οικονομική τους δύναμη είναι στην πραγματικότητα χωρίς αντίκρυσμα και ότι τέτοιας έκτασης σχέδια δεν θα μπορούσαν να γίνουν ποτέ εφικτά εαν δεν κατορθώσουν να στρέψουν ένα μικρό μέρος του πληθυσμού που θα πιστέψει αφελώς ότι διαθέτει ή ότι πρόκειται να λάβει προνόμια, ενάντια στο μεγαλύτερο, μέσα από θρησκευτικές, πολιτικές, εθνικιστικές και οικονομικές διαμάχες.

Μόνο από εμάς τους ίδιους εξαρτάται το αν θα επιτρέψουμε να πετύχουν το σκοπό τους και όχι από τους πάσης φύσεως «σωτήρες».

Πηγή: www.hellasforever.gr Mέσω logiosermis.net
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/01/blog-post_549.html

Εξερεύνηση στον Άρη: Βρέθηκε το διαστημικό σκάφος Beagle 2 δώδεκα χρόνια μετά την εξαφάνισή του


Κάποτε χαρακτηρίστηκε «ηρωική αποτυχία». Σήμερα το βρετανικό διαστημικό όχημα Beagle 2 (Ιχνηλάτης), βρέθηκε στον Άρη, 12 χρόνια αφότου χάθηκαν τα ίχνη του κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα του πλανήτη.
 
To διαμέτρου ενός μέτρου διαστημικό σκάφος θα πραγματοποιούσε έρευνες για το έδαφος, την ατμόσφαιρα και το κλίμα, ενώ θα αναζητούσε επίσης στοιχεία για την ύπαρξη ζωής σήμερα ή στο παρελθόν στον πλανήτη.
 
Το Beagle 2, το οποίο μεταφερόταν από το διαστημόπλοιο Mars Express του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, επρόκειτο να προσεδαφιστεί στον Κόκκινο Πλανήτη ανήμερα τα Χριστούγεννα του 2003, αλλά τα ίχνη του χάθηκαν στις 19 Δεκεμβρίου 2003.
 
Έκτοτε δεν είχε υπάρξει καμιά πληροφορία σχετικά με την τύχη του.
 
Ωστόσο, στην κατάμεστη αίθουσα όπου παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου η Διαστημική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, ειδικοί σε διαστημικά θέματα ανακοίνωσαν ότι το μικρό διαστημικό σκάφος βρέθηκε στην επιφάνεια του Άρη.
 
"Το Beagle 2 δεν αγνοείται πλέον", δήλωσε ο Ντέιβιντ Πάρκερ, ο επικεφαλής της Διαστημικής Υπηρεσίας. Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, οι επιστήμονες σήμερα διαθέτουν "ισχυρές ενδείξεις" ότι το διαστημικό σκάφος προσεδαφίστηκε επιτυχώς στον Άρη την ημέρα που ήταν προγραμματισμένο, δηλαδή στις 25 Δεκεμβρίου, αλλά δεν ολοκλήρωσε την αποστολή του.
 
"Τα ευρήματα δείχνουν ότι η είσοδος (στην ατμόσφαιρα του πλανήτη), η κάθοδος και η ακολουθία προσεδάφισης για το Beagle 2 έγιναν, το σκάφος προσεδάφισης προσεδαφίστηκε επιτυχώς στην επιφάνεια του Άρη την ημέρα των Χριστουγέννων του 2003", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία.
 
Το Beagle 2 πήρε το όνομά του από το πλοίο με το οποίο ο Κάρολος Δαρβίνος πραγματοποίησε το ταξίδι του όταν θεμελίωσε την Θεωρία της Εξέλιξης. Το διαστημικό όχημα κατασκευάστηκε από βρετανούς επιστήμονες και το κόστος κατασκευής του ανήλθε σε 73,2 εκατομμύρια ευρώ.
 
"Μας έμεινε ένα μυστήριο, ένα μυστήριο που διαρκούσε μέχρι σήμερα", είπε ο Πάρκερ κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου αναφερόμενος στην πολυετή "εξαφάνιση" του διαστημικού σκάφους.
 
Ο Βασιλικός Αστρονόμος, ο Μάρτιν Ρις, εξήρε το Beagle 2 και τον εκκεντρικό δημιουργό του Κόλιν Πίλιντζερ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 70 ετών τον Μάιο του 2014.
 
"Πρόκειται για μία αποτυχία, αλλά μία ηρωική αποτυχία", είχε δηλώσει ο Ρις.
 
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μέρος του κληροδοτήματος του Beagle 2 είναι η μικροσκοπική του τεχνολογία, τμήμα της οποίας χρησιμοποιείται για το διαστημικό όχημα της αποστολής ExoMars 2018, ενώ προτείνεται για να υιοθετηθεί και από μελλοντικές διαστημικές αποστολές.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΨΗΦΟΣ = ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ !!

ΨΗΦΟΣ = ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ !!
10403385_10204602810823804_2026948149255103854_n
ΘΑ ΤΟ ΥΠΕΓΡΑΦΕΣ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ;;
ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙΣ !! ………………. ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ !!!!
ΨΗΦΟΣ = ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ !!
10178126_1401573393458344_3790378312298621186_n1-300x133
ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ

ΣΥΡΙΖΑ: ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, «όχι στον τόπο γέννησης ή στην καταγωγή βάσει αίματος, αλλά στον τόπο που βρίσκεται η κατοικία και η εργασία του μετανάστη»


tsipras_turkey

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Για τους Ρομά, πλήρη δικαιώματα στη στέγαση, είτε με τη χορήγηση στεγαστικών δανείων, είτε με την παροχή έτοιμων κατοικιών. Συνεχής μέριμνα για θέματα υγείας και εκπαίδευσης. ( ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΡΟΜΑ;;; )
……….
Αναγνώριση του δικαιώματος του πολιτικού γάμου για ομόφυλα ζευγάρια και φυσικά όλων των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτόν (π.χ. παροχές εγγάμων, γονικές άδειες, επιμέλειες τέκνων, δικαιώματα υιοθεσίας, συνταξιοδότησης, κληρονομιάς κλπ.). ( ΕΡΏΤΗΜΑ: ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ… ΟΜΟΦΥΛΟΙ;;; )
Παροχή ασύλου στην Ελλάδα σε άτομα που κινδυνεύουν στη χώρα τους λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. ( !!!!!!!!!!! ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΝΟΥΧΟΥΣ;;; )
Καμία διάκριση απέναντι σε ομοφυλόφιλους στο στρατό, για κληρωτούς και επαγγελματίες. Η κατάσταση με τα ψυχιατρικά χαρτιά Ι5 είναι απαράδεκτη και πρέπει να σταματήσει, καθώς αναπαράγει διακρίσεις και στερεότυπα σε βάρος των ομοφυλόφιλων πολιτών. ( ΖΗΤΩ… ΤΑ ΣΤΡΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΡΟΖ ΣΚΕΛΕΕΣ !!! ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ… ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ !!! ) 
Εισαγωγή στα σχολεία μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης από ειδικευμένους δάσκαλους, με σύγχρονα βιβλία και με αναφορές σε όλες τις διαφορετικές σεξουαλικές εκφράσεις των ανθρώπων, ώστε οι έφηβοι να αποδέχονται τη διαφορετικότητα χωρίς να ενοχοποιούνται. ( ΕΔΩ; ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΕΥΝΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΩΣ ΘΑ… ΓΙΝΟΥΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΑ, ΚΤΗΝΟΒΑΤΕΣ, ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ, ΗΔΟΝΟΒΛΕΨΙΕΣ, ΝΕΚΡΟΦΙΛΟΙ ΚΛΠ ΑΝΩΜΑΛΟΙ; ) 
………………..
Υποστηρίζουμε το δικαίωμα των γυναικών στην αναπαραγωγή και στον ελεύθερο σεξουαλικό προσανατολισμό.
Οι γυναίκες πρέπει οι ίδιες να αποφασίζουν για το αν, πότε και πόσα παιδιά θα κάνουν.
Υποστηρίζουμε την ελεύθερη, ισότιμη και νομικά κατοχυρωμένη επιλογή τρόπου συμβίωσης, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού.
Απορρίπτουμε τον φονταμενταλισμό, θρησκευτικό και πολιτικό. ( ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ;;; )
………………
Θέσπιση ενός πρόσθετου τύπου άδειας, που θα λέγεται «άδεια προς αναζήτηση εργασίας», με την οποία θα εφοδιάζεται αυτομάτως κάθε ενδιαφερόμενος (είτε με αίτηση προς τις αρμόδιες ελληνικές αρχές είτε με αίτηση στο ελληνικό προξενείο της χώρας προέλευσης) και θα αποκτά αυτοδικαίως το δικαίωμα παραμονής στην ελληνική επικράτεια για ένα χρόνο, με στόχο να αναζητήσει δουλειά.
Αποσύνδεση της ανανέωσης της άδειας παραμονής από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων, για να μην μεταπίπτουν εργαζόμενοι μετανάστες, μαζικά και άδικα, από το καθεστώς της νομιμότητας στο καθεστώς της παρανομίας, εξαιτίας της απροθυμίας των εργοδοτών τους να καταβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ασφαλιστικές εισφορές. ( ΕΝΑ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ… ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ… ΚΑΙ ΤΙ ΤΡΩΕΙ ΕΠΙ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ;;; ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ Ή ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ;;; )
Ένταξη των μεταναστών σε προγράμματα γεωργικής κατάρτισης που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ για την κατανόηση νέων γεωργικών πρακτικών. ( ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ «ΑΓΡΟΤΕΣ» !!! ) ( ΖΗΤΩ ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ )
Στήριξη μεταναστών για τη συμμετοχή τους στο συνδικαλιστικό κίνημα και τα εκλεγμένα όργανα( ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ !!!)
Μαθήματα μητρικής γλώσσας και πολιτισμού για μαθητές μετανάστες στα δημόσια σχολεία, όταν ο αριθμός των μεταναστών μιας ομάδας υπερβαίνει το 8%.
Καθιέρωση της αντιρατσιστικής εκπαίδευσης, παρεμβάσεις στα σχολικά βιβλία ώστε να προάγουν την πολυπολιτισμικότητα και το σεβασμό στη διαφορετικότητα, οργάνωση ειδικών διαπολιτισμικών δραστηριοτήτων.
Απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, καθώς και σε όλα τα παιδιά που συμπληρώνουν τρία χρόνια παραμονής στη χώρα μας. ( ΖΗΤΩ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ», ΟΙ ΚΙΤΡΙΝΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ», … ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΕΛΛΗΝΕΣ )
Αναγνώριση στα παιδιά που αποφοιτούν από σχολεία μέσης εκπαίδευσης στην Ελλάδα (και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για κτήση ιθαγένειας ή δεν επιθυμούν να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια) του καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος με την ενηλικίωσή τους, ανεξάρτητα από τη νόμιμη ή μη διαμονή των γονέων τους στη χώρα.
Παροχή άδειας αόριστης διάρκειας στους αλλοδαπούς μαθητές που φοιτούν στην ελληνική εκπαίδευση.
Καθιέρωση της αρχής της κατοικίας προκειμένου για την κτήση της ιθαγένειας (residence citizenship), που θα στηρίζεται όχι στον τόπο γέννησης ή στην καταγωγή βάσει αίματος, αλλά στον τόπο που βρίσκεται η κατοικία και η εργασία του μετανάστη, δημιουργώντας ειδικό δεσμό με τη χώρα. ( ΕΞΩ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ !!! ΖΗΤΩ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ !!! )
……………
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η… ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥΣ…!!! Αυτόχθονες πληθυσμοί  Αυτόχθονες ή ιθαγενείς ονομάζονται στις μέρες μας οι μειονοτικοί πληθυσμοί ενός κράτους, στην περίπτωση που κατοικούσαν στο έδαφός του πριν την έλευση του μετέπειτα κυρίαρχου πληθυσμού. ] ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;;;;;;;
ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ… ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!
…………………………………….
brookings-lamogia
………………………………………
7086_620925344687285_809303884505794970_n
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters