Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Απόφαση Σοκ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «καταδικάζει» το ελληνικό μέλι

 
Σημαντικό αντίκτυπο στο μοναδικής ποιότητας ελληνικό μέλι και τους 20.000 Έλληνες μελισσοκόμους έχει η απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να απορρίψει τροπολογία για την υποχρεωτική σήμανση γενετικά τροποποιημένης γύρης στο μέλι. Έτσι, το ελληνικό μέλι εξομοιώνεται με το χαμηλής ποιότητας και βιομηχανικό άλλων χωρών κι επιπλέον, χάνεται το ποιοτικό πλεονέκτημα των ελλήνων μελισσοκόμων, έναντι μελισσοκόμων τρίτων χωρών που καλλιεργούν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ) και εισάγονται αθρόα στην Ε.Ε. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο καταναλωτής δε θα είναι σε θέση να γνωρίζει αν το μέλι που επιλέγει περιέχει γενετικά τροποποιημένη (ΓΤ) γύρη.
 
Με αφορμή την απόρριψη της τροπολογίας, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης κατήγγειλε την απόφαση, κάνοντας την ακόλουθη δήλωση: «Είναι δυστυχώς μια μέρα ντροπής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Ολομέλεια απέρριψε την τροπολογία για υποχρεωτική σήμανση γενετικά τροποποιημένης γύρης στο μέλι. Οι φιλελεύθεροι, η δεξιά, οι συντηρητικοί και οι αντιευρωπαϊστές συντάχθηκαν με τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών συσκευασίας και των εισαγωγέων μελιού, ενάντια στους μελισσοκόμους και τους πολίτες που ήθελαν να αναγράφεται αν το μέλι περιέχει ΓΤΟ.
Είναι θλιβερό ότι παρά το γεγονός ότι χώρα μας δεν επιτρέπει την καλλιέργεια “μεταλλαγμένων”, η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τους Ευρωβουλευτές να ψηφίσουν ενάντια της σήμανσης. Η γραμμή της κυβέρνησης δυστυχώς ήταν ευνοϊκή για τους εισαγωγείς μελιού και όχι – ως όφειλε – για τους Έλληνες μελισσοκόμους και τους πολίτες. Χάρη στην επίμαχη τροπολογία οι Έλληνες μελισσοκόμοι θα προστατεύονταν από τον ανταγωνισμό από χώρες που παράγουν «μεταλλαγμένα» και αποτελούν βασικούς εξαγωγείς μελιού στην ΕΕ, όπως η Κίνα και ο Καναδάς. Και τα ερωτήματα προκύπτουν εύλογα: Γιατί η Κυβέρνηση στάθηκε στο πλευρό των εισαγωγέων και όχι των μελισσοκόμων; Γιατί η ελληνική κυβέρνηση συντάχθηκε με τις μεγάλες εταιρείες και όχι με τους καταναλωτές;  Γιατί δεν θέλει να γνωρίζουν οι πολίτες αν καταναλώνουν “μεταλλαγμένα”»;
thesecretrealtruth.blogspot.com


 http://www.xorisoria.gr

Είναι δυνατόν να έχουμε επιτρέψει στους διεστραμένους BlowJobers της Μέρκελ να μας ξεφτυλίζουν ;;;


ΘΑΥΜΑ !!! ΘΑΥΜΑ !!! ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΥΤΟΠΕΟΛΕΙΧΙΖΕΤΑΙ !!!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ !!!
ΣΕ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΑΝΑΘΕΣΑΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!
Στον μεγαλύτερο ναό της Γερμανίας, στην Κολωνία, εκεί που η Μέρκελ σαρώνει εκλογικά, τιμάται ο μεγαλύτερος Γερμανός Αρχιεπίσκοπος, Konrad von hochstaden.
Προς τιμήν του λοιπόν οι Γερμανοί, έφτιαξαν γλυπτά και αγάλματα, που αναπαριστούν τον «ΆΓΙΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΑΤΕΡΑ» ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΑΥΜΑ.
ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙ@Α ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ !!!


http://www.xorisoria.gr

Φυτό σκοτώνει το 98% των καρκινικών κυττάρων μέσα σε 16 ώρες!! Δεν το πιστεύουν οι επιστήμονες!!!

αρτεμισία-αννούαΟι επιστήμονες προσπαθούν συνεχώς και με αρκετούς τρόπους να καταφέρουν να θεραπεύσουν την επάρατη νόσο και να οδηγήσουν στο οριστικό τέλος του καρκίνου.
Σύμφωνα με επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στο έντυπο Life Science η αρτεμισινίνη, παράγωγο του «Sweet wormwood» ή του «Artemisia Annua», που χρησιμοποιούταν από την Κινεζική ιατρική μπορεί να….. «σκοτώσει» το 98% των καρκινικών κυττάρων εντός μόλις 16 ωρών.

«Οι κύριοι τύποι φαινολικών συστατικών στα περισσότερα από τα βότανα που ελέγχθησαν αναγνωρίστηκαν πρωταρχικά και αναλύθηκαν, περιέχοντας κυρίως φαινολικά οξέα, φλαβονοειδή, τανίνες, κουμαρίνες, λιγνάνες, κινόνες, στιλβένες και κουρκουμινοειδή. Τα συγκεκριμένα φαρμακευτικά βότανα έχουν εμφανίσει έως τώρα πολύ ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα φαινολικών συστατικών από τα κοινά φυτά και φρούτα. Τα Παραδοσιακά Κινεζικά φαρμακευτικά φυτά που σχετίζονται με αντικαρκινικές ιδιότητες μπορεί να αποτελούν πιθανές πηγές ισχυρών φυσικών αντιοξειδωτικών και ωφέλιμων παραγόντων αναστολής, καθυστέρηση ή αναστροφής της καρκινογένεσης (σ.σ. pentapostagma.gr – chemopreventive agents)» αναφέρει η επιστημονική ομάδα στην σύνοψη του άρθρου στο επιστημονικό περιοδικό Life Sciences.
Το εν λόγω βότανο, εάν χρησιμοποιηθεί από μόνο του, μειώνει τα καρκινικά κύτταρα κατά 28%, αλλά σε συνδυασμό με το σίδηρο η “Artemisia Annua” καταφέρνει να «εξολοθρεύσει» επιτυχώς τον καρκίνο. Παράλληλα, στα πειράματα που διενεργήθησαν η αρτεμισινίνη δεν προκαλούσε βλάβες στα υγιή κύτταρα του πνεύμονα.
Η αρτεμισινίνη χρησιμοποιήθηκε κατά το παρελθόν ως μία ισχυρή θεραπεία κατά της ελονοσίας. Πλέον, όμως, αποδεικνύεται ένας εξαιρετικός σύμμαχος στη μάχη κατά του καρκίνου.
Όταν οι επιστήμονες προσέθεσαν σίδηρο κατά τη διάρκεια της μελέτης, και στη συνέχεια τον «ενσωμάτωσαν» στους ιστούς του πνεύμονα και ειδικότερα στα καρκινικά κύτταρα του πνεύμονα, η αρτεμισινίνη επιτέθηκε επιλεκτικά κατά των καρκινικών κυττάρων δίχως να προξενεί βλάβες στα υγιή κύτταρα..

“Εν γένει, τα αποτελέσματα μας δείχνουν ότι η αρτεμισινίνη σταματά επιτυχώς τον παράγοντα μεταγραφής E2F1 και παρεμβαίνει στην διαδικασία καταστροφής των καρκινικών κυττάρων, εννοώντας ότι παρουσιάζει έναν νέο τρόπο μεταγραφής βάσει του οποίου η αρτεμισινίνη ελέγχει την διαδικασία αναπαραγωγής και ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων”, ήταν το συμπέρασμα των ερευνών που διεξήχθησαν στο εργαστήριο μελετών κατά του καρκίνου στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

- See more at: http://www.xorisoria.gr

Πως εξαπατήθηκαν από τις τράπεζες 75 χιλιάδες δανειολήπτες

Της Ντίνας Καράτζιου

Παράλληλα η θηλιά στο λαιμό των πολιτών που πήραν στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο, μπήκε ήδη στην προεκλογική αρένα και ήδη ανακοινώθηκαν «ρυθμίσεις», μετεκλογικά από τη ΝΔ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το πρόγραμμα της νέας σεισάχθειας θα συμπεριλάβει και τα δάνεια σε ελβετικά φράγκα.

     Μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας, από χθες δημοσιοποιούνται στα μίντια αναλύσεις και απόψεις οικονομολόγων, και νομικών για το ζήτημα που αφορά τους 75 χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται στον αέρα.

Το  TPP δίνει βήμα στους τους δανειολήπτες, να εξηγήσουν πως παγιδεύτηκαν από τις τράπεζες και σήμερα, δέχονται τεράστια επιβάρυνση, καθώς βλέπουν ότι το άληκτο κεφάλαιό τους, να είναι πιο υψηλό, από το αρχικό κεφάλαιο που είχαν δανειστεί από τις τράπεζες! Πρόκειται για στεγαστικά δάνεια συναφθεί μεταξύ 2006-2009.

   Η πρόεδρος του  συλλόγου Δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο Λ. Μαθιουδάκη,  λέει στο ΤPP, ότι με τις «με τις προσφυγές στη Δικαιοσύνη, θα διεκδικηθεί από τους δανειολήπτες να επαναπροσδιοριστούν τα δάνεια με βάση την ισοτιμία εκταμίευσης, να συμψηφιστούν τα μέχρι τώρα καταβληθέντα, και στη συνέχεια να προκύψει ένα νέο άληκτο κεφάλαιο».

Όπως εξηγεί, η κ. Μαθιουδάκη:
«Η πληροφόρηση των τραπεζών ήταν αθέμιτη, ελλιπής και στόχευε να δώσει στα δάνεια αυτά χαρακτήρα απλού στεγαστικού δανείου με δέλεαρ το χαμηλό επιτόκιο (λόγω libor), ενώ τα δάνεια σε συνάλλαγμα είναι δάνεια που προσομοιάζουν με επενδυτικά προϊόντα  υψηλού κινδύνου και άμεσα συνδεδεμένα με την αγορά συναλλάγματος ! Οι τράπεζες προέβαλλαν τα ευεργετικά σημεία της σύμβασης  και απέκρυπταν από τους δανειολήπτες ότι σε μακροχρόνια βάση (20-30 χρόνια) πρέπει να αντιμετωπίσουν τις  θύελλες της νομισματικής αγοράς η οποία  θα πλήξει μόνον αυτούς  γιατί  οι ίδιες «κλείδωσαν» (με πιστωτικά παράγωγα ή ασφάλιση) τα ποσά  συναλλάγματος αυτών των δανείων», εξηγεί.

  Ο σύλλογος δανειοληπτών, τονίζει επίσης, ότι προέβαλαν  το «κερασάκι» της χαμηλής δόσης στο δάνειο με ρήτρα Ελβετικού φράγκου, διαβεβαιώνοντας τους ανυποψίαστους δανειολήπτες ότι η ισοτιμία CHF/ΕΥΡΩ θα έχει μικρές διακυμάνσεις στα επόμενα ..20-30 χρόνια λόγω του διεθνούς  νομισματικού κύρους  του  ευρώ και της σταθερότητας του ελβετικού φράγκου! Επέμεναν δε πως η ωφέλεια από το χαμηλό επιτόκιο υπερισχύει της ζημίας από τη διακύμανση της ισοτιμίας (η οποία την περασμένη 5ετία ήταν  ασήμαντη !).

Αναφέρουν επίσης, ότι οι «οι τράπεζες χορηγούσαν τα στεγαστικά δάνεια φροντίζοντας να μετακυλύουν σε κάποιο σημείο της σύμβασης το συναλλαγματικό κίνδυνο στο δανειολήπτη, για να το επικαλούνται σήμερα  ως προσυμβατική ενημέρωση! Και να ισχυρίζονται ότι η σύμβαση πραγματοποιείται μετά από πρωτοβουλία και με αποκλειστική ευθύνη του πελάτη χωρίς την καθοδήγηση, προτροπή και συμβουλή της τράπεζας. Έτσι αντιλαμβάνονται και τηρούν τη προσυμβατική ενημέρωση και τα μέτρα αντιστάθμισης κατά την ΠΔ ΤτΕ 2501/2002», αναρωτιούνται.

Μάλιστα,  τονίζουν, ότι «οι τράπεζες επιστράτευσαν (με το αζημίωτο) παντός είδους μεσολαβητές-συμβουλάτορες (λογιστές ,δικηγόρους, ασφαλιστές ακόμα και εμπόρους αυτοκινήτων (!))για να προωθήσουν παντί τρόπω τα στεγαστικά  πρώτης γραμμής: τα δάνεια σε Ελβετικό φράγκο! Αυτοί ήταν οι μόνοι ακατάλληλοι για να προωθούν δάνεια σε συνάλλαγμα! Ήταν η εποχή που έμπαινες στην τράπεζα για δάνειο και σού έλεγαν «Ελβετικό φράγκο». Αν είχες ήδη  άλλο δάνειο σε €, το μετέτρεπαν κι αυτό. Εξ ού και το γνωστό διαφημιστικό γνωστού πρωτοστατήσαντος πιστωτικού ιδρύματος: «Ονειρεύεσαι ένα δικό σου σπίτι…[..] Το ευέλικτο Στεγαστικό swiss σας εξασφαλίζει χαμηλό κυμαινόμενο επιτόκιο με τη σιγουριά του Ελβετικού νομίσματος..»

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν επίσης, ότι οι τράπεζες είναι υπόλογες στη Δικαιοσύνη, γιατί:

-Κερδοσκόπησαν ωθώντας  το κόσμο στη σύναψη δανείων σε chf  ρίχνοντάς τους στάχτη στα μάτια με το «πρόγραμμα προστασίας της δόσης» αντί να δώσουν μέτρα, κόστος και μεθόδους αντιστάθμισης του συναλλαγματικού κινδύνου.

-Δεν έδωσαν ως όφειλαν, ειδική, επαρκή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για το μέγεθος και τις συνέπειες του νομισματικού κινδύνου σε μακροχρόνια βάση, ούτε τις μεθόδους και το κόστος αντιμετώπισής του.

-Δεν τήρησαν κατά την παροχή των συγκεκριμένων δανείων τις προβλεπόμενες από το κανονιστικό πλαίσιο υποχρεώσεις τους. Ουδείς δανειολήπτης  θα επέλεγε να συνάψει δάνειο σε chf αν είχε ενημερωθεί πλήρως ,ειδικώς και εμπεριστατωμένως για τους κινδύνους από τους αρμόδιους πιστοποιημένους υπαλλήλους .

-Την επίμαχη όμως περίοδο η τράπεζα  δεν διέθετε  υπαλλήλους με επαγγελματική επάρκεια τύπου Β1.Καρπώνονται σήμερα εκτός από τους νόμιμους τόκους, τη διαφορά μεταξύ της τρέχουσας ισοτιμίας με την οποία οι δανειολήπτες καταβάλουν τη μηνιαία δόση, και της ισοτιμίας με την οποία οι ίδιες ασφάλισαν με χρηματοπιστωτικά μέσα τα ποσά αυτών των δανείων  κατά το χρόνο εκταμίευσής τους.

-Επιπρόσθετα, οι τράπεζες εξακολουθούν  να καρπώνονται τη προμήθεια αγοράς του ελβετικού φράγκου σε κάθε μηνιαία καταβολή της δόσης. Και η διαφορά: υψηλή τιμή αγοράς- χαμηλή τιμή πώλησης επιβαρύνει τον δανειολήπτη.thepressproject
 
http://grafologoi.blogspot.gr/2015/01/75.html

Eπεισόδιο στα Ιμια με ισραηλινή εμπλοκή - Πώς ένα σκάφος της ΕΛΛ.ΑΚΤ. κυνήγησε ένα τουρκικό σκάφος διπλάσιου εκτοπίσματος και οπλισμού

Σοβαρό επεισόδιο το οποίο περιέργως δεν ανακοινώθηκε ούτε από το ΓΕΕΘΑ, ούτε από την Ακτοφυλακή σημειώθηκε στα Ιμια αναφέρουν πηγές του defencenet.gr από την Διοίκηση Εθνοφυλακής Δωδεκανήσου.
Μάλιστα στο επεισόδιο ενεπλάκη (εκουσίως ή ακουσίως;) και ένα ισραηλινό πλοίο το οποίο βρέθηκε κατά ένα περίεργο τρόπο στην περιοχή.
Οι πηγές αναφέρουν ότι τουρκικά αλιευτικά επιχείρησαν να προσεγγίσουν τα Ιμια, έχοντας ήδη παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής το οποίο έσπευσε στο σημείο είχε τα Ιμια "περικυκλωμένα" από τουρκικά αλιευτικά στα οποία τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν άμεσα (ένα από αυτά μπορεί και να αποβίβασε στα Ιμια ένα ή δύο άτομα).
Μετά από λίγα λεπτά εμφανίστηκε ένα μεγάλο τουρκικό σκάφος της Ακτοφυλακής από τα νεότευκτα με τον ισχυρό οπλισμό πυροβόλων των 76 χλστ. από την Μούγλα, της περιοχής του Μποντρούμ δηλαδή της Αλικαρνασσού και ζήτησαν αυτοί από το μικρό ελληνικό περιπολικό να αποχωρήσει γιατί "Βρίσκεται μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα".
Ο κυβερνήτης του ελληνικού σκάφους, παρά την διαφορά στο εκτόπισμα των δύο περιπολικών δεν δίστασε να κινηθεί κατά των τουρκικών αλιευτικών, αρχικά και αν συνεχεία κατά του τουρκικού σκάφους, το οποίο αιφνιδιάστηκε από την ελληνική κίνηση και όπως βεβαιώνουν οι αναφορές και οι αυτόπτες μάρτυρες του ελληνικού σκάφους, πλησίασε το τουρκικό σε απόσταση μόλις έξι μέτρων με την πλώρν του ελληνικού σκάφους να "βλέπει" τα πλευρά του τουρκικού.
Το τουρκικό πλοίο γύρισε τον πυργίσκο του πυροβόλου του προς το ελληνικό, αλλά το σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής με μία κίνηση προς την πρύμνη του τουρκικού σκάφους βρέθηκε εκτός της ζώνης πυρός του τουρκικού πλοίου.
Ακολούθησαν ελιγμοί και προσεγγίσει του ενός και του άλλου σκάφους και ξαφνικά εμφανίστηκε στην περιοχή ένα ισραηλινό πλοίο και αμέσως μετά το επεισόδιο έληξε. Κατά ένα περίεργο τρόπο, αναφέρεται ότι το όλο σκηνικό "καταγράφηκε" από το ισραηλινό πλοίο, μάλλον εμπορικό.
Στην περιοχή οι φρουρές των κοντινών νησιών (Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι κλπ) τέθηκαν σε επιφυλακή, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επιπλέον τουρκική κίνηση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το «ΝΑΙ» του Eυρωδικαστηρίου αρχή του τέλους της τρόικας

Financial Times


“ Την αλλαγή πλέυσης στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη, μετά από την ομολογία αποτυχίας της τρόικας, την οποία επικύρωσε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, αναλύει σε άρθρο της η εφημερίδα Financial Times ”
Η γνωμοδότηση του Ευρωδικαστηρίου για το πρόγραμμα ΟΜΤ ουσιαστικά λήγει τη συμμετοχή της ΕΚΤ στην «τρόικα» των δανειστών και υποχρεώνει τόσο την κεντρική τράπεζα όσο και την ομάδα σε εκ βάθρων αναδιοργάνωση. Τι δηλώνει ο Olli Rehn στους FT.

H αρχική γνωμοδότηση του ανώτατου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (Ε.Δ.) σχετικά με την νομιμότητα του προγράμματος αγορών ομολόγων ΟΜΤ της ΕΚΤ, μπορεί να σημάνει τη θεσμική αναδιοργάνωση του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι επίσημοι δανειστές τις κρίσεις χρεών στην ευρωζώνη, έστω κι αν δίνει το «πράσινο φως» για ανοιχτές κρατικών ομολόγων.

Ο Pedro Cruz Villalón, γενικός εισαγγελέας του Ε.Δ., δήλωσε ότι, κατά την άποψή του, εάν η ΕΚΤ ενεργοποιήσει κάποτε το πρόγραμμα αγορών ομολόγων Outright Monetary Transactions (OMT), «πρέπει να απέχει από οποιαδήποτε άμεση ανάμιξη σε πρόγραμμα χρηματοπιστωτικής βοήθειας που εφαρμόζεται σε ενδιαφερόμενο κράτος».

Ο κ. Olli Rehn, ο Φινλανδός οικονομολόγος που πλοήγησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις πέντε επιχειρήσεις διάσωσης κατά την διάρκεια της κρίσης, δήλωσε ότι η γνωμοδότηση σηματοδοτεί το τέλος της αποκαλούμενης «τρόικα» -ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΔΝΤ- που εποπτεύει όλα τα μνημόνια μετά το 2010.

Ο ρόλος της τρόικα στην απαίτηση οικονομικών μεταρρυθμίσεων και λιτότητας σε αντάλλαγμα για δάνεια προς Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Κύπρο, αποδείχθηκε εξαιρετικά αμφιλεγόμενος, και ενίοτε μισητός. Οι οδηγίες της τροφοδότησαν την άνοδο του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, που είναι πιθανό να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου στην χώρα.

«Η έκθεση του Ε.Δ. είναι κατηγορηματική και προφανώς θα λήξει την συμμετοχή της ΕΚΤ στην τρόικα, εφόσον ενεργοποιηθεί το ΟΜΤ», δήλωσε ο κ. Rehn στους Financial Times. «Αυτό θα σημαίνει προφανώς την αρχή του τέλους για την τρόικα στην σημερινή μορφή της, γεγονός που με την σειρά του θα υποχρεώσει την ευρωζώνη σε νέα σημαντική θεσμική μεταρρύθμιση».

Μολονότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να προσφέρει τις συμβουλές της στην τρόικα, με την γνωμοδότηση υποδεικνύεται πως απαγορεύεται στους κεντρικούς τραπεζίτες να μετέχουν σε αποστολές σε χώρες που λαμβάνουν την βοήθεια του ΟΜΤ. Ο κ. Rehn δήλωσε ότι η ΕΚΤ πολλές φορές έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων για τον τραπεζικό τομέα σε κράτη υπό μνημόνιο, και πρόβλεψε ότι η εξειδίκευση της ΕΚΤ σίγουρα θα είναι απαραίτητη με κάποιον άλλον τρόπο. «Η ΕΚΤ έχει προφανώς την ειδίκευση και τις απαραίτητες πληροφορίες. Στην πράξη οι υπηρεσίες της είναι αναγκαίες σε κάθε περίπτωση και η συμμετοχή της θα πρέπει να οργανωθεί με άλλον τρόπο».

Ο ρόλος της ΕΚΤ στην τρόικα ήταν ιδιαιτέρως αμφιλεγόμενος, επειδή εν μέρει διαθέτει το απόλυτο όπλο για να υποχρεώσει τις απρόθυμες κυβερνήσεις να συμμορφωθούν στην λιτότητα και τις μεταρρυθμίσεις: Την δυνατότητα να αποκόψει το τραπεζικό σύστημα μιας χώρας από την ρευστότητα.

Ο Peter Praet, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι, αν και ήταν «η ανάγκη» που υποχρέωσε την κεντρική τράπεζα να αναλάβει ρόλο στην τρόικα, η κατάσταση προκάλεσε μεγάλες πιέσεις στον θεσμό. Το 2013, η ΕΚΤ ανακοίνωσε στην κυβέρνηση της Κύπρου ότι, εάν δεν δεχτεί τους όρους του μνημονίου, θα σταματήσει την παροχή έκτακτης ρευστότητας μέσω του ELA (Emergency Liquidity Assistance), μια κίνηση που θα προκαλούσε την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος ή και την έξοδο εντέλει από την ευρωζώνη.

Κατά περιόδους στην διάρκεια της κρίσης, η ΕΚΤ πλησίασε πολύ να ξεπεράσει τις τεχνοκρατικές της αρμοδιότητες. Το 2011, ο τότε διοικητής Jean-Claude Trichet επέδωσε επιστολή με την οποία υποδείκνυε απερίφραστα και λεπτομερώς την οικονομική πολιτική ατζέντα, στον Ιταλό πρωθυπουργό Silvio Berlusconi και τον Ισπανό ομόλογό του José Luis Rodríguez Zapatero.

Η επιστολή του κ. Trichet έδειχνε ότι η ΕΚΤ δεν πρόκειται να διασώσει την Ισπανία και την Ιταλία αγοράζοντας τα κρατικά τους ομόλογα, εάν δεν εφαρμόσουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που υποδείκνυε.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

10 φιλοσοφικές αρχές


aristotele1. Η αρχή της μεσότητας (Αριστοτέλης). Η αρετή δεν πρέπει να γίνεται αντιληπτή ως το άκρο αντίθετο της κακίας, αλλά ως το μέσο μεταξύ δύο άκρων. Έτσι η γενναιοδωρία βρίσκεται μεταξύ της τσιγκουνιάς και της σπατάλη, το θάρρος μεταξύ της δειλίας και της απερισκεψίας κοκ.
2. Δίκαιος πόλεμος (Θωμάς Ακινάτης). Είναι δικαιολογημένο να εμπλακεί κανείς σε πόλεμο μόνο αν αυτός αποτελεί έσχατη επιλο­γή, αν η χρήση στρατιωτικής δύναμης μεταξύ των αντιπάλων πα­ραμένει ανάλογη, αν υπάρχουν καλές πιθανότητες επιτυχίας και αν η πλευρά που μάχεται κατέχει νόμιμα την εξουσία και έχει δίκαιες προθέσεις. Κατά τον πόλεμο οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται και οι πολεμικές επιχειρήσεις να διατηρούνται σε αναλογία.
williamofoccam3. Η λεπίδα του Όκαμ (William of Occam). Οι οντότητες δεν πρέπει να πολλαπλασιάζονται πέραν του απολύτου αναγκαίου. Με άλλα λόγια, εφόσον όλες οι άλλες συνθήκες είναι όμοιες (σημαντικός όρος), οι απλούστερες εξηγήσεις προτιμώνται από τις πιο πολύπλοκες.
4. Η αρχή του αποχρώντος λόγου (Gottfried Wilhelm Leibniz).«Τίποτα δεν υπάρχει δίχως έναν λόγο γιατί να υπάρχει, αντί να μην υπάρχει».

5. Η αρχή των δεδομένων (David Hume). «Ο συνετός άνθρωπος εναρμονίζει την πίστη του με τα εμπειρικά δεδομένα» και «Ένα λιγότερο ισχυρό εμπειρικό δεδομένο δεν μπορεί ποτέ να αναιρέσει ένα ισχυρότερο».
immanuel_kant6. «Οφείλω» σημαίνει «μπορώ» (Immanuel Kant). Δεν μπο­ρούμε να πούμε ότι κανείς οφείλει να κάνει κάτι παρά μόνο αν μπορεί να το κάνει.
7. Η αρχή της βλάβης (John Stuart Mill). «Ο μόνος σκοπός για τον οποίο οι άνθρωποι, ατομικά ή συλλογικά, έχουν το δι­καίωμα να επεμβαίνουν στην ελευθερία δράσης οποιουδήποτε συνανθρώπου τους είναι η αυτοπροστασία τους. Ο μόνος σκοπός για τον οποίο μπορεί νόμιμα να ασκηθεί εξουσία σε οποιο­δήποτε μέλος μιας πολιτισμένης κοινότητας, ενάντια στη θέλησή του, είναι η αποτροπή της βλάβης των άλλων. Το προσωπικό όφελος, σωματικό ή ηθικό, δεν συνιστά επαρκή δικαιολογία».
Karl_Popper8. Η αρχή της διαψευσιμότητας (Karl Popper). Για να είναι επιστημονικός ένας ισχυρισμός, πρέπει να μπορεί να ελεγχθεί με τέτοιον τρόπο ώστε η αποτυχία σε αυτόν τον έλεγχο να αποδει­κνύει ότι είναι εσφαλμένος. Ή πιο απλά για να είναι χρήσιμη (ή έστω επιστημονική) μια επιστημονική θέση (θεωρία, "νόμος", αρχή κ.λ.π.) πρέπει να είναι διαψεύσιμη, δηλαδή να μπορεί να ελεγχθεί και να αποδειχτεί λανθασμένη.
9. Η αρχή της επιείκειας (Donald Davidson). Όταν ασκούμε κριτική σε απόψεις άλλων, πρέπει να τις ερμηνεύουμε κατά τέ­τοιον τρόπο ώστε να παρουσιάζονται όσο το δυνατόν πιο λογικές.
10. Η αρχή της διαφοράς (John Rawls). Αύξηση της ανισότητας επιτρέπεται μόνο όταν ωφελεί τα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας.
Πηγή: Φιλοσοφία Τζούλιαν Μπαγκίνι, εκδ. Μίνωας
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Καλαμάρι γίγας ξεβράστηκε στο Κατάκολο (Φωτογραφίες)

Ήταν αδύνατον να περάσει απαρατήρητο το καλαμάρι – γίγας που ξέβρασε η θάλασσα στην παραλία Παναγίτσα στο Κατάκολο.


Όσοι περνούσαν από την περιοχή σταματούσαν για να φωτογραφήσουν το τεράστιο καλαμάρι που εντυπωσιάζει με το μήκος του που ξεπερνάει το ένα μέτρο.



Δείτε τις φωτογραφίες...




Πηγή: http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.com/2015/01/blog-post_908.html#ixzz3P6PIfppm

Εμείς κόβουμε μισθούς, οι Ιρλανδοί τυπώνουν ευρώ!

 
Κόβουν οι κεντρικές τράπεζες της κάθε χώρας – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρήμα στην εποχή του Ευρώ; Επίσημα απαγορεύεται, αλλά υπό ορισμένες ακραίες συνθήκες και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ναι επιτρέπεται. Αυτό, τουλάχιστον, είναι το μήνυμα που προκύπτει από την τελευταία ανάλογη κίνηση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας, η οποία αξιοποιώντας ένα παραθυράκι της κοινοτικής νομοθεσίας (που επιτρέπει στις εθνικές Κεντρικές Τράπεζες να παρέχουν δάνεια στον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα, σε έκτακτη ανάγκη) έχει καταφύγει σε αυτό το τέχνασμα με μεγάλη, μάλιστα, επιτυχία.
Με τη δικαιολογία ότι η πρωτοβουλία αναλαμβάνεται για την προστασία του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, αρκετές χώρες της Ευρωζώνης έχουν κατά καιρούς κάνει χρήση του τεχνάσματος, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, αλλά για μικρά ποσά. Η διαφορά με την περίπτωση της Ιρλανδίας είναι ότι η Κεντρική της Τράπεζα, όχι απλώς έκοψε χρήμα, αλλά το έραψε, το στρίφωσε, το σιδέρωσε και το έβγαλε βόλτα στην πασαρέλα της Ευρώπης αφού το ποσό είναι τόσο μεγάλο, που καλύπτει το 30% του Ιρλανδικού ΑΕΠ.
Έφτιαξαν, δηλαδή, ένα ειδικό έκτακτο εργαλείο αυτοχρηματοδότησης με ποσά «άγνωστης προέλευσης», αφού δεν προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Κάνοντας, μάλιστα, εκτεταμένη χρήση αυτού του ειδικού έκτακτου εργαλείου, έχουν δημιουργήσει λογαριασμούς τους οποίους έχουν «προικίσει», θα λέγαμε, με ηλεκτρονικό χρήμα, του οποίου η εγγύηση είναι ακόμα άγνωστη (τίτλοι τραπεζών ή δημοσίου) και με τους οποίους έχουν χρηματοδοτήσει τις ιρλανδικές τράπεζες «εκτός του ισολογισμού του ευρωσυστήματος».
Όπα της οι Ιρλανδοί, βγήκαν με κόκκινο στη λεωφόρο της ευρωζώνης και, αφού κανείς δεν τους ενοχλεί, επιταχύνουν για το τέρμα…
Τρέξτε τώρα εσείς Έλληνες σε έκτακτες συνόδους κορυφής, συζητείστε για την οικονομία, πάρτε μέτρα, εξοντωθείτε, αντιμετωπίστε το χρέος σας και βρείτε να αποπληρώσετε τα δάνειά σας…
Το εδιαφέρον είναι ότι με βάση το πλαίσιο της ΟΝΕ καμία χώρα της Ε.Ε δεν έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε δημιουργία χρήματος. Αυτό, άλλωστε, είναι και το αξίωμα της νομισματικής πολιτικής της ευρωπαϊκής ένωσης…
Στην έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες οι ηγέτες των 27 χωρών, συζήτησαν για την αντιμετώπιση της κρίσης του χρέους. Ο γαλλογερμανικός άξονας πρότεινε και σύμφωνο σταθερότητας και οικονομικής ανταγωνιστικότητας, με αντάλλαγμα τη δημιουργία του μηχανισμού στήριξης…
Για τη «μηχανή» της Ιρλανδίας, τι ειπώθηκε; Τίποτα απολύτως. Άκρα του τάφου σιωπή. Δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν έμαθαν…
Το ερώτημα που προκύπτει είναι: Αν ένας από τους κεντρικούς πυλώνες του ευρώ – και του όλου συστήματος- οδηγείται σε διάλυση, εμείς τι ακριβώς παλεύουμε, με ποιους και κάτω από ποιες συνθήκες;
Γιατί αν κάποιοι έχουν αρχίσει το ξήλωμα του πουλόβερ κι εμείς βρισκόμαστε στη φάση να πλέκουμε τα ασορτί γάντια, κασκόλ και σκούφο, έχουμε θέμα. Το σώμα που θα φόραγε το «σετάκι», αποσυναρμολογείται, δεν είναι πια ενιαίο… Αλλού πόδια, αλλού χέρια, αλλού κεφάλι, κι εμείς απλά δεν το έχουμε πάρει είδηση… Ακόμα…


http://www.aixmi.gr/index.php/kovoume-misthous-irlandoi-typwnoun-euro/

Αφήνιασαν και λύσσαξαν εναντίον της Ραχήλ Μακρή…

Η μαύρη προπαγάνδα της κυβερνητικής συμμορίας έβγαλε και σποτάκι εναντίον της προκειμένου να κτυπήσει το ΣΥΡΙΖΑ…
Και κάποιοι συριζαίοι, μεταξύ αυτών και ο Γιάννης Μηλιός (από ακροαριστερός έγινε τρομαγμένος ευρώδουλος!!!), έσπευσαν να απολογηθούν στους κακούργους της ευρωτοκογλυφίας και τα ακροδεξιά, δωσίλογα κυβερνητικά ανδρείκελα.

Αυτοί οι συριζαίοι τρομάζουν από τους πανικόβλητους και ξοφλημένους του κυβερνητικού δωσιλογισμού και απολογούνται σε αυτούς. Αλλά αυτά θα τα πούμε μετά τις εκλογές. Τώρα...
προέχει να πέσει η κυβερνητική συμμορία των ληστών και δολοφόνων του 4ου Ράιχ…
Γιατί λύσσαξε και αφήνιασε, όμως, η δωσίλογη κυβέρνηση της ΦΡΙΚΗΣ, καθώς και οι δημοσιογραφικές της πόρνες εναντίον της Ραχήλ Μακρή;
Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορεί να ακούει καμία αλήθεια που στρέφεται εναντίον του 4ου Ράιχ και των τοκογλύφων.
Η Ραχήλ Μακρή δεν είπε κάτι παρανοϊκό, αλλά κάτι το οποίο προβλέπεται για κάθε χώρα και μπορεί να γίνει σε περίπτωση που διακόψει τη χρηματοδότησή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα…
Και το είχε κάνει η Ιρλανδία το 2011!!!
Και το έχει αναλύσει διεξοδικά και ο Γιώργος Καισάριος, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ: Χωρίς εδώ κανένας να αντιδράσει, ούτε να αφηνιάσει όπως τώρα εναντίον της Μακρή.
Διαβάστε εδώ:
http://greki-gr.blogspot.gr/2015/01/blog-post_481.html

Πολύ εύστοχο, όμως, πάνω στο ζήτημα είναι το άρθρο του «Πιτσιρίκου»:
«Θα ζητήσει κάποιος συγγνώμη από την κυρία Ραχήλ Μακρή;»
Εδώ: http://pitsirikos.net

Ιδιαίτερα εύστοχος είναι ο «Πιτσιρίκος» για αυτούς τους «αριστερούς» που καταπίνουν αμάσητα την κατοχική προπαγάνδα:

«Καλά, είναι λογικό να δεχτεί επίθεση η Ραχήλ Μακρή από την επικοινωνιακή ομάδα του ακροδεξιού Αντώνη Σαμαρά αλλά επίθεση της έκαναν ακόμα και οι συριζαίοι, οι οποίοι αναπαρήγαγαν κατά λέξη τα όσα έγραφαν οι ακροδεξιοί.
Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπω συριζαίους, αριστερούς, κεντροαριστερούς, δεξιούς δημοκράτες και αναρχικούς να πέφτουν στη λούμπα της ακροδεξιάς προπαγάνδας και να την καταπίνουν αμάσητη. Το παθαίνουν συνέχεια. Κατά τα άλλα, όλοι αυτοί νομίζουν ότι είναι πάρα πολύ έξυπνοι. Ναι, βέβαια».


Από resaltomag
http://greki-gr.blogspot.gr/2015/01/blog-post_159.html

Μυστικά για να κάθεστε και να στέκεστε με τον πιο σωστό τρόπο!

Η λανθασμένη στάση σώματος μπορεί να οδηγήσει σταδιακά σε χρόνιους πόνους, προβλήματα υγείας και εντέλει κακή ποιότητα ζωής.
Μπορείτε να αλλάξετε την στάση του σώματός σας, κάνοντας μικρές συνήθειες στη
καθημερινότητα κι εκπαιδεύοντας το σώμα σας να κινείται και να κάθεται με πιο σωστό τρόπο.
Ο κ. Δημήτρης Αγγελόπουλος, φυσικοθεραπευτής και χειροθεραπευτής εξηγεί.
Πώς πρέπει να στέκεστε
- Προσπαθήστε να περπατάτε σαν να έχετε ένα βιβλίο στο κεφάλι σας και να κρατάτε τους μύες της κοιλιάς σφιχτούς (μέσα η κοιλιά, έξω το στήθος, πίσω οι ώμοι).
- Κρατάτε τα πόδια σας ανοιχτά όσο είναι το άνοιγμα των ώμων σας.
- Να περπατάτε με το ίδιο βάρος αριστερά και δεξιά.
- Το πηγούνι να βρίσκεται στην ευθεία και να μην κοιτάτε το πάτωμα.
- Κρατάτε τα γόνατα σας ελάχιστα λυγισμένα.
- Αφήνετε τα χέρια σας χαλαρά δίπλα στο κορμί σας.
- Κρατάτε το κεφάλι ευθυγραμμισμένο, με τα αυτιά σας να είναι παράλληλα με τους ώμους σας.
Πώς πρέπει να κάθεστε (σε καρέκλα και υπολογιστή)
- Τα πέλματα πρέπει να αγγίζουν πάντοτε το πάτωμα. Οι αστράγαλοι πρέπει να είναι μπροστά από τα γόνατα.
- Μη σταυρώνετε τα πόδια σας.
- Μην κάθεστε στην άκρη της καρέκλας. Η πλάτη πρέπει να ακουμπάει στην καρέκλα.
- Το φως πρέπει να είναι πίσω ή στα πλάγια και όχι μπρος για να μην σας κάνει να σκύβετε περισσότερο προς την οθόνη.
- Μετακινήστε την καρέκλα σας κάτω από το γραφείο έτσι ώστε να μην πρέπει να τεντώνεστε ή να σκύβετε και προσαρμόστε το κάθισμα ώστε να στηρίζει την μέση.
- Αντίστοιχα, στο αυτοκίνητο προσαρμόστε τη θέση σας έτσι,
 ώστε να μην τεντώνεστε για να φτάσετε τα πετάλια ή το τιμόνι.
- Το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του υπολογιστή, πρέπει να είναι σε τέτοιο επίπεδο ώστε να τα χρησιμοποιείτε εύκολα όταν οι ώμοι είναι χαλαροί και οι αγκώνες σε 90 μοίρες.
- Η θέση της οθόνης του υπολογιστή, πρέπει να είναι σε ευθεία με το κεφάλι, στο επίπεδο των ματιών για να μην χρειάζεται να έχουμε πολλή ώρα τον αυχένα σε λάθος θέση.
- Προσπαθήστε να αποφεύγετε να κάθεστε στην ίδια στάση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Φροντίστε να σηκώνεστε ανά 20 λεπτά και να κάνετε μια βόλτα.
Όπως εξηγεί ο κ. Αγγελόπουλος, είναι πολύ σημαντικό να αλλάξετε μικρές συνήθειες για να βελτιώσετε και την ποιότητα ζωής σας. Αν το φροντίσετε στην καθημερινότητα σας, θα δείτε άμεσα αποτελέσματα στον επαγγελματικό σας χώρο, στον κοινωνικό σας τομέα και στο οικογενειακό σας περιβάλλον.
 
mama365.gr
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/01/blog-post_784.html

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΝΙΕΡΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Δεσπότες

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ειλικρινά η αίσθηση ότι το ολίσθημα της Ιεράς Συνόδου της επίσημης Ελλαδικής εκκλησίας δεν έχει τέλος, αυθόρμητα μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Αφού ταυτίστηκαν τα τελευταία χρόνια με το προδοτικό και αντιχριστιανικό πολιτικό σύστημα, αφού αδιαφορήσαν σκανδαλωδώς για το ποίμνιο που σέρνεται έρμαιο κάθε οικουμενιστικής παρεκτροπής που οι ίδιοι στήριξαν, αφού έλυσαν όλα τα σκανδαλώδη προβλήματα που πλήττουν το σώμα της εκκλησίας, τώρα ενοχλήθηκαν και από το διαδίχτυο, λες και ζήλεψαν κάποια ολοκληρωτικά θεοκρατικά καθεστώτα τύπου Τζιχαντιστών και θέλησαν να ανταγωνιστούν στις ολοκληρωτικές επιλογές τους.

Δηλαδή όλα τα όλα τα «έλυσαν»! Την συνάντηση Πάπα- Πατριάρχη και τα όσα εξωφρενικά έγιναν εκεί τα προσπέρασαν, το κατάντημα της ελληνικής εκκλησίας που άφωνη, τυφλή και ανάπηρη, παρακολουθεί χωρίς καμία αντίδραση το κατρακύλισμα της κοινωνίας στο βάραθρο των μνημονίων και της εθνικής απώλειας το αγνόησαν. Αυτοί, που υποτίθεται ότι είναι το «δόρυ» της αντίστασης σε όλη αυτή την νεοταξική λαίλαπα, χαριεντίστηκαν με θέματα εκτός τόπου και χρόνου, εκτός πραγματικότητας και εκτός της ίδιας της σημερινής θλιβερής κατάστασης της Ορθόδοξης εκκλησιάς, για την οποία υποτίθεται ότι μάχονται για να κρατηθεί σε αυτά που την κράτησαν εν ζωή επί αιώνες.
Αλλά το θέμα δεν είναι ότι οι Ιεράρχες ζήλεψαν τους Τζιχαντιστές και τους Χομεινικούς. Το ζήτημα είναι ότι ενοχλούνται από τις φωνές που υψώθηκαν τα τελευταία χρόνια εναντίον της θρησκευτικής αποστασίας, εναντίον του οικουμενιστικού κατρακυλίσματος του Πατριάρχη, εναντίον της αντιχριστιανικής μασονικής παρεκτροπής της ελληνικής παιδείας, εναντίον της μνημονιακής λεηλασίας της χώρας. Δεν μπορούν πλέον να ανέχονται ελεύθερες συνειδήσεις που αντιστέκονται ενάντια στην παράδοση του ποιμνίου στο ολοκαύτωμα της Νέας Τάξης. Δεν μπορούν να ανέχονται πλέον να λειτουργούν τρόποι μη ελεγχόμενοι από την απόλυτη κυριαρχία τους που θα επισημαίνουν ακριβώς αυτή την κατάντια τους, την σκανδαλώδη απουσία τους και την συνταύτιση τους με την εθνική προδοσία.
Είναι το λιγότερο θλιβερό να παρακολουθεί κανείς όλους αυτούς του αμέτοχους και το λιγότερο, ανεύθυνους Ιεράρχες, που έχουν ταχθεί σαν ποιμένες να ποιμάνουν ένα ποίμνιο αγόμενο και φερόμενο από τους ταγούς της Νέας Τάξης που σαν λύκοι ακονίζουν τα δόντια τους για να κατασπαράξουν ότι απέμεινε από την θύελλα των ετών, κατά το παράδειγμα του «έξω από εδώ» που τριγυρίζει με λύσσα έτοιμος να καταβροχθίσει κάθε πιστό που ακόμα επιμένει να είναι πιστός. Αδιαφορούν σκανδαλωδώς για ότι συμβαίνει με την επιβολή των αντίορθόδοξων προτύπων και το μόνο που τους «καίει», πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι οι χρυσοποίκιλτες τιάρες και οι δεσποτικές καρέκλες κατά το πρότυπο των πολιτικών του ξεπουλήματος της χώρας.
Τέτοια υποκρισία πραγματικά δεν έπρεπε να εμφανιστεί στο θλιβερό σημερινό προσκήνιο. Δηλαδή δεν καταλαβαίνουν τίποτα από όσα γίνονται, δεν αισθάνονται την καταστροφή που κατατρώει ότι απέμεινε, δεν νοιώθουν την απελπισία του ποιμνίου που αναζητά κάποια σωσίβια λέμβο στην τρικυμία των μνημονίων και της Νέας Τάξης που θέλει να διαλύσει Ελληνισμό και Ορθοδοξία και εκείνο που μας «καίει» είναι το διαδίχτυο ;;;
Αυτοί είναι οι Ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου της Ελλαδικής Ορθόδοξης εκκλησιάς ; ; Μάλλον αυτή η Ιερά Σύνοδος θα έπρεπε να ονομάζεται… Ανίερα Σύνοδος.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
 


www.nikosxeiladakis.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/01/blog-post_964.html

Τα μυστικά όπλα της τεχνολογίας: Δείτε Αμερικανούς στρατιώτες να χρησιμοποιούν «αόρατους μανδύες» [Βίντεο]

Κατά καιρούς ακούμε να λέγονται διάφορα για την πρόοδο που έχουν σημειώσει οι επιστήμονες στον τομέα της «αόρατης» τεχνολογίας.


Πριν από 2 περίπου χρόνια είχε ανακοινωθεί ότι οι ερευνητές έχουν δημιουργήσει έναν «αόρατο» μανδύα, ο οποίος μπορεί να αποκρύβει αντικείμενα οποιουδήποτε μεγέθους σε όλα τα μήκη κύματος του ορατού φωτός.


Ωστόσο, όπως επισημαίνεται πάντα σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις, ο μανδύας βρισκόταν σε πειραματικό στάδιο.

Η αλήθεια ωστόσο είναι διαφορετική. Η τεχνολογία αυτή βρίσκεται εδώ και χρόνια στα χέρια εκείνων που κινούν τα νήματα παγκοσμίως.

Ειδικά ο αμερικανικός στρατός, σύμφωνα με μαρτυρίες απόστρατων, κατέχει αόρατους μανδύες και ανάλογα όπλα ήδη από τη δεκαετία του 1990.

Δείτε τα αποκαλυπτικά βίντεο:
 
 
 
 
 

 
apocalypsejohn.com
Πηγή: http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.com/2015/01/blog-post_282.html#ixzz3P6ISIdN1

Κότταβος: Αναβιώνοντας ένα αρχαιοελληνικό παιχνίδι

Περισσότερα από 2.000 χρόνια πριν από την εφεύρεση του beer pong, οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ένα παιχνίδι που ονομαζόταν Κότταβος για να διασκεδάζουν στα συμπόσια τους.


Όπως και το beer pong, ο κότταβος ήταν ένα παιχνίδι επιδεξιότητας, ενώ η προέλευση του τοποθετείται πιθανόν στη Σικελία.


Το παιχνίδι είχε ως σκοπό να πετύχουν την «πλάστιγγα» μια πιατέλα που ήταν προσαρμοσμένη ψηλά σε ένα ραβδί, ή έπλεε σε μια λεκάνη με νερό. Συχνά χρησιμοποιούσαν κρασί που το εκσφενδόνιζαν με το στόμα ή το πετούσαν με το χέρι από ένα ρηχό πιάτο.

Η πλάστιγγα έπρεπε να βυθιστεί (αν ήταν στη λεκάνη) ή να πέσει κάτω (αν ήταν στο ραβδί) και πέφτοντας να «καπελώσει» σε ένα αγαλματάκι που ήταν στημένο από κάτω της.

Πολλές φορές, χρησιμοποιούσαν τον Κότταβο και ως μέθοδο μαντικής ερμηνεύοντας την τροχιά του κρασιού ή της πλάστιγγας κατά την ελεύθερη πτώση.

Στον νικητή έδιναν ως δώρο την ίδια την πλάστιγγα, ή διάφορα άλλα δώρα, ενώ για τη νίκη σημασία είχε όχι μόνο να πετύχουν το στόχο, αλλά να το κάνουν και με στυλ, αφού μετρούσε και η καλαισθησία της κίνησης και της τροχιάς του βλήματος κατά το παιχνίδι.

Το αρχαιοελληνικό αυτό παιχνίδι επιχείρησε να αναβιώσει πρόσφατα με τους μαθητές της, η Χέδερ Σάρπε, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Γουέστ Τσέστερ της Πενσυλβάνια, χρησιμοποιώντας ένα κύπελλο τυπωμένο σε τρισδιάστατο εκτυπωτή αντί για πλάστιγγα, νερωμένο χυμό σταφυλιού και μερικούς επιδέξιους μαθητές της.


apocalypsejohn.com

Οι αλκυονίδες μέρες και ο μύθος της αλκυόνης



Ποιες είναι οι "Αλκυονίδες Μέρες"; 
 
Αλκυονίδες μέρες ονομάζονται οι μέρες εκείνες του Ιανουαρίου, οι οποίες έχουν καλό καιρό και ηλιοφάνεια. Πρόκειται για αρχαία ελληνική ονομασία, που προέρχεται απ' τον Αριστοτέλη.
 
Μετεωρολογικά εξηγείται με την εξίσωση των βαρομετρικών πιέσεων μεταξύ της Νοτίου και Βορείου Ευρώπης, ενώ μυθολογικά υπάρχουν πολύ όμορφες ιστορίες για το φαινόμενο αυτό.
 
Από καθαρά μετεωρολογική άποψη, οι αλκυονίδες ημέρες ως ημέρες καλοκαιρίας εξηγούνται από το γεγονός ότι στο γεωγραφικό πλάτος που βρίσκεται η Ελλάδα μέχρι το γεωγραφικό πλάτος κυρίως της βορειοανατολικής Ευρώπης, κατά την περίοδο του χειμώνα παρατηρείται η αυτή βαρομετρική πίεση (εξίσωση πίεσης) με συνέπεια αφενός να μη δημιουργούνται άνεμοι και αφετέρου ο καιρός να είναι μεν ψυχρός, αλλά και ηλιόλουστος, λόγω της αντικυκλωνικής κατάστασης.
 
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως κάθε χρόνο υπάρχουν Aλκυονίδες ημέρες. Υπάρχουν και έτη που έλειψαν τελείως, όπως το 1947, αλλά και οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης και διάρκεια αυτών δεν είναι σταθερές. Συνηθέστερα όμως καλύπτουν σχεδόν το δεύτερο ήμισυ του Ιανουαρίου. Παρόλα αυτά, άλλοι επιμένουν να αποδίδουν τη διάρκειά τους σε διάστημα 14 αίθριων ημερών, από τις 15 Δεκεμβρίου έως 15 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα, στην καρδιά του χειμώνα.
 
Το πουλί Αλκυόνα 
 
Οι Αλκυονίδες μέρες έχουν πάρει την ονομασία τους από το ψαροπούλι Αλκυόνα, που κλωσά τα αυγά του εκείνες τις ημέρες. Η Αλκυόνα, σύμφωνα με την παράδοση, είναι ένα πουλί που συμβολίζει τη γαλήνη, την προστασία και παύει τη θαλασσοταραχή. Αν και αποδημητικό πουλί, δε φεύγει, αλλά έρχεται το φθινόπωρο, ενώ φεύγει αρχές Μαρτίου. Γεννά τα αυγά του στις σχισμές των βράχων της θάλασσας.
 
Σύμφωνα με ένα μεσαιωνικό μύθο, το χρώμα της Αλκυόνας στην αρχή ήταν γκρίζο, όταν όμως έγινε ο βιβλικός κατακλυσμός πέταξε ψηλά και το στήθος της έγινε κόκκινο απ' τον ήλιο, ενώ η ράχη της μπλε απ' το χρώμα του ουρανού.
Για τη συζυγική πίστη των Αλκυόνων αναφέρεται ότι όταν ο σύζυγος της Αλκυόνας γεράσει και δεν μπορεί να πετάξει πια, τότε η θηλυκιά Αλκυόνα τον παίρνει στους ώμους της και τον μεταφέρει πάντοτε μαζί της, τον ταΐζει και τον περιποιείται ως το θάνατο.
 
Ο μύθος της Αλκυόνης
 
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η Αλκυόνη ήταν κόρη του Αιόλου, του θεού των ανέμων. Ζούσε στα ακρογιάλια της θάλασσας με τον άντρα της, τον Κήυκα, και αισθάνονταν τόσο πολύ αγαπημένοι και ευτυχισμένοι, ώστε παρομοίαζαν τους εαυτούς τους με το ζευγάρι των θεών, Δία και Ήρα. Για την ασέβειά τους, όμως, αυτή, ο Δίας οργίστηκε τόσο πολύ που μεταμόρφωσε τον Κήυκα σε όρνιο. Η Αλκυόνη, χωρίς να γνωρίζει τι είχε συμβεί, έτρεχε παντού τρελαμένη για να βρει τον αγαπημένο της σύζυγο. Οι θεοί του Ολύμπου τη λυπήθηκαν και τη μεταμόρφωσαν στο θαλασσοπούλι, την Αλκυόνα, που μοιάζει να ψάχνει στις θάλασσες για να βρει το χαμένο της σύζυγο.
 
Η δυστυχία, όμως, της Αλκυόνης δε σταμάτησε εδώ. Αντίθετα απ' τα άλλα πουλιά που γεννούσαν την άνοιξη, μες στην καλοκαιρία, η Αλκυόνα γεννούσε μες στη βαρυχειμωνιά, οπότε τα μανιασμένα κύματα της θάλασσας της άρπαζαν τα αυγά ή τα νεογέννητα πουλάκια, κάνοντάς την να κλαίει σπαραχτικά. Για άλλη μια φορά, οι θεοί του Ολύμπου τη λυπήθηκαν και ο Δίας πρόσταξε για 15 μέρες μες στο Γενάρη να κοπάζουν οι άνεμοι και ο ήλιος να ζεσταίνει τη φύση, ώστε να μπορέσει η Αλκυόνα να κλωσήσει τα αυγά και τα πουλάκια να μπορέσουν να πετάξουν.
 
Οι Αλκυονίδες Μέρες ως μήνυμα αισιοδοξίας 
 
Η φύση μας δείχνει ότι όλα είναι μια εναλλαγή καταστάσεων: καλών και κακών, κακοκαιρίας (χειμώνας) και καλοκαιρίας (καλοκαίρι), ζωής και θανάτου. Όλα αυτά μας δείχνουν ότι ζούμε σε ένα θαύμα που ονομάζουμε "ζωή". Οι Αλκυονίδες Μέρες, αν τις δούμε συμβολικά, μεταφέρουν ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα, ότι ακόμα και στη "βαρυχειμωνιά" θα υπάρχουν περιστάσεις που θα μας δίνουν δύναμη και θάρρος, όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα, ώστε αισιόδοξοι πια να περιμένουμε την "καλοκαιρία" και τον ερχομό της "άνοιξης", κυριολεκτικά και μεταφορικά. 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Εάν δεν μιλάτε Αγγλικά, διαβάστε το παρακάτω …Αγγλικό κείμενο!

Αφιερωμένο, εξαιρετικά στους…..ξενομανείς, που θέλουν να αφανίσουν την Ελληνική γλώσσα.
Ξέρεις ελληνικά; Τότε ξέρεις και αγγλικά! Το παρακάτω άρθρο είχε δημοσιευτεί πριν από καιρό σε βρετανικό περιοδικό τέχνης (;) Αξίζει το κόπο να το διαβάσεις…!
“The genesis of classical drama was not symptomatic. Aneuphoria of charismatic and talented protagonists showed fantastic scenes of historic episodes. The prologue, the theme and the epilogue, comprised the trilogy of drama while synthesis, analysis and synopsis characterized the phraseology of the text. The syntax and phraseology used by scholars, academicians and philosophers in their rhetoric, had many grammatical idioms and idiosyncrasies.
The protagonists periodically used pseudonyms. Anonymity was a syndrome that characterized the theatrical atmosphere.
The panoramic fantasy, the mystique, the melody, the aesthetics, the use of the cosmetic epithets are characteristics of drama.
Eventhrough the theaters were physically gigantic, there was noneed for microphones because the architecture and the acoustics would echo isometrically and crystal – clear. Many epistomologists of physics, aerodynamics, acoustics, electronics, electromagnetics can not analyze – explain the ideal and isometric acoustics of Hellenic theaters even today.
There were many categories of drama: classical drama, melodrama, satiric, epic, comedy, etc. The syndrome of xenophobia or dyslexia was overcome by the pathos of the actors who practiced methodically and emphatically. Acrobatics were also eup3horic. There was a plethora of anecdotal themes, with which the acrobats would electrify the ecstatic audience with scenes from mythical and historical episodes.
Some theatric episodes were characterized as scandalous and blasphemous. Pornography, bigamy, hemophilia, nymphomania, polyandry, polygamy and heterosexuality were dramatized in a pedagogical way so the mysticism about them would not cause phobia or anathema or taken as anomaly but through logic, dialogue and analysis skepticism and the pathetic or cryptic mystery behind them would be dispelled.
It is historically and chronologically proven that theater emphasized pedagogy, idealism and harmony. Paradoxically it also energized patriotism a phenomenon that symbolized ethnically character and phenomenal heroism.
Αλήθεια…Υπάρχει κανείς που δεν κατάλαβε τι έλεγε το παραπάνω άρθρο;
 
 
http://www.katohika.gr/2015/01/an-den-milate-agglika-diavaste-to-parakato-kimeno.html 

«(ELA) να ξαναενισχύσουμε τις τράπεζες με περηφάνεια» !!

bl1 
Αυτά τα άρθρα των μοντέρνων επαναστατών με την μια μόνο δόση αλήθειας είναι ακόμα πιο αποκρουστικά από αυτά που είναι γεμάτα ψέμα. Με τα δεύτερα γελάς , με τα πρώτα θυμώνεις. Και εσύ πολίτη πίνοντας τον καπουτσίνο σε κάποιο παραλιακό μαγαζί τα αναπαράγεις με στυλ.   Έφυγε η επαναστάτρια Ραχήλ από τους ΑΝΕΛ πήγε στους δίπλα, την σύμπραξη των οποίων στηρίζει όλη η αριστερά , είπε πως θα τυπώσει χρήμα , έδωσε το νούμερο και όλα καλά. Γιατί να μάθεις;; Αφού στο λέει η Ραχήλ και ο μισός τύπος της χώρας. Δεν μπορεί ρε αδερφέ να δίνει και άλλο από το υστέρημα του ο Γερμανός φορολογούμενος. Έχει δίκιο ο οικονομολόγος συναγωνιστής της Ραχήλ, Βαρουφάκης.
Τώρα για το πώς, το πότε, το γιατί και το ποιός τυπώνει χρήμα δεν συντρέχει λόγος.. Και αν είναι τίποτα ληγμένα ομόλογα, και αν είναι ψεύτικα χρεόγραφα του μεγαλοεπενδυτή George Soros που καταζητείται στη Ρωσία. Η’ μήπως δεν χρειάζονται εγγυήσεις; Δεν πειράζει Έλληνα , εσύ για αυτές τις περιπτώσεις έχεις πολλά ‘όπλα’ . Τί να τους κάνεις τους θεσμούς όταν έχεις δείξει πως αρκείσαι σε ιδιωτικές έρευνες εξειδικευμένων ομάδων καταστολής και ασφάλειας!!
Εκτός από αυτά που δεν θα αναρωτηθείς , πίστεψε πως ναι,  θα πάει το Σύριζα κόντρα στην Ευρώπη και όχι πως η τελευταία θα κάνει τα αδύνατα – δυνατά να μας κρατήσει δίπλα της. Γιατί να μπεις στον κόπο να δεις ότι ανακαλούν όποιον νόμο τους συμφέρει προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα υπό την προστασία τους; ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ!!!!
 Άνοιξε ο δρόμος αγαπητοί να τυπώσει χρήμα η Ε.Κ.Τ.της οποίας ‘κόρη’ είναι και η δική μας ΤτΕ.  Τι νομίζετε ότι τα κατάφερε ο Άξελ που γυροφέρνει όλον τον πλανήτη τον τελευταίο χρόνο και ‘τρομοκρατεί’ τις Αγορές και την Ευρώπη. Για αυτό επιστρέφει από τα ταξίδια του με μώλωπες ;;
Δεν αντέχετε πραγματικά η τόση ανοησία Έλληνα!!  Ποιες νομίζεις ότι είναι τέλος πάντων αυτές οι αγορές; Δεν υπάρχουν νόμοι , δεν υπάρχουν καταστατικά ιδρύσεως, δεν υπάρχουν συνθήκες; Μιλάς για συνομωσιολογία και ανακουφίζεσαι ενώ κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος να σε στείλει πίσω στην πρώτη δημοτικού επειγόντως (αν και με το υπάρχων εκπαιδευτικό σύστημα μόνο μεγέθυνση της ζημιάς στην γνώση σου μπορούμε να επιτύχουμε). Περνώντας τάξεις , όταν ακούς την λέξη οικονομία ίσως μάθεις πως ο ένας και μοναδικός ‘κομαντάντε’ με βάση τους υπάρχοντες νόμους για την Ελλάδα είναι η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος. Μάθε λοιπόν τα “περί κόρης’ γιατί διαφορετικά τα τσίρκα θα γεμίσουν πολίτες που θα περιγράφουν την γνώση τους περί οικονομίας, κοινωνίας, πολιτικής.
Κατάλαβε Έλληνα πως αυτό που θα σώσει την χώρα και κατά επέκταση όλους μας, είναι η γνώση Σου για τη ζωή Σου, για την κοινωνία Σου, για την Υγεία σου, για τα παιδιά Σου . Η γνώση είναι η μοναδική αληθινή δύναμη και μόνο αυτήν έχει ανάγκη η χώρα στην οποία ζούμε εγώ, εσύ και τα παιδιά μας.
Και αν εσύ γελάς με εμένα διαβάζοντας τα παραπάνω, αναρωτήσου πόσο γελάω εγώ με εσένα αφού πρώτα έχω διαβάσει μόνο τρεις σελίδες από την ιστοσελίδα  της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  σχετικά με τον μηχανισμό στήριξης «Emergency Liquidity Assistance (ELA)»με τον οποίο η Ραχήλ αναστάτωσε το πανελλήνιο…
ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΟΙ ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ!!!
ΜΑ ΠΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΤΕΛΙΚΑ;;;
παραπομπές :
http://www.analyst.gr/2013/06/28/193/
https://www.ecb.europa.eu/mopo/ela/html/index.en.html
http://www.reuters.com/article/2015/01/14/us-ecb-policy-legal-idUSKBN0KN0RS20150114
http://sorraskerkyra.blogspot.gr/2015/01/by.html
http://sorraskerkyra.blogspot.gr/2014/11/el-rinio.html
http://sorraskerkyra.blogspot.gr/2015/01/ela.html
…………………………………………….
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:
«ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ» Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ-ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ»
7 ΦΟΡΕΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ!
Βίκυ Χαραλάμπους: Δείτε τις ενέργειες που έγιναν από την ΤτΕ για την, όπως την ονόμασαν…, » οικονομική «εξυγίανση» των Τραπεζών.
ΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΑΕΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ; ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ! Τ.Χ.Σ. ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ Rothschild ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΦΕΚ 315/27-12-1945 ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ BRETTON WOODS (ΙΔΡΥΣΗ Δ.Ν.Τ. – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ), B.I.S. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Εσύ που λες ότι δεν έχει ο Αρτέμης Σώρρας χρήματα και που είναι τα χρήματα, προφανώς και δεν μελέτησες και δεν άκουσες τίποτα…

http://alfeiospotamos.gr/?p=11976

Ξένοι μας κυβερνούν με e-mails! Zeit: «Πώς κυβερνάει η Τρόικα στην Αθήνα»

alt

Οι αποκαλύψεις του HOT DOC στην Zeit: «Πώς κυβερνάει η Τρόικα στην Αθήνα» (και στο τηλεοπτικό n-tv με τίτλο: "η Τρόικα αυτοπροδίδεται σε mails").

Μπορεί τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ να μη συγκινούνται (όχι πως αυτό μας εκπλήσσει πια) από τις αποκαλύψεις του HOT DOC για τα e-mails που δείχνουν πώς η χώρα ουσιαστικά κυβερνάται από την τρόικα, όμως η έγκριτη γερμανική εφημερίδα Die Zeit επιδεικνύει αν μη τι άλλο πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον, για ένα θέμα που σίγουρα αφορά λιγότερο τους αναγνώστες της, και περισσότερο όλους τους Έλληνες.
Σε άρθρο της Die Zeit με τίτλο «Πώς κυβερνάει η Τρόικα στην Αθήνα», το οποίο υπογράφει ο Ζαχαρίας Ζαχαράκης, σημειώνεται: «Νόμοι απορρίπτονται ως ανεπαρκείς, υπουργοί δέχονται παραινέσεις σε αυστηρό τόνο. Ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails) ανάμεσα στην κυβέρνηση της Αθήνας και την Τρόικα μεταβιβάζονται κρυφά σε ένα περιοδικό.   
Διαβάστε τη μετάφραση του άρθρου της Die Zeit:
«Μια σειρά από εμπιστευτικά ηλεκτρονικά μηνύματα,  αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο οι διεθνείς πιστωτές (χρηματοδότες) έχουν κατευθύνει και καθορίσει τη νομοθεσία στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια. Κάποιες εκτυπώσεις της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ανάμεσα στα διάφορα υπουργεία, στο γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και τους εκπροσώπους της Τρόικα διαβιβάστηκαν στο ελληνικό Περιοδικό-Έρευνας "Hot Doc", σύμφωνα με τα στοιχεία του περιοδικού.
Στα γραφόμενα, οι εκπρόσωποι της Τρόικα σχολιάζουν τις τρέχουσες μεταρρυθμίσεις  ή τα νομοσχέδια με πλάγιες σημειώσεις,  όπως  «απορρίπτεται», «δεν επαρκεί» ή «επαρκεί εν μέρει». Επιπλέον περιγράφεται διεξοδικά η δημιουργία μιας μεταρρύθμισης, την οποία, κατά την αντίληψη του Hot Doc, θα έπρεπε δίχως άλλο να περάσει το αθηναϊκό κοινοβούλιο, η οποία όμως τελικά εμφανίστηκε ως υπουργική διάταξη. Όπως σημειώνουν οι αρθρογράφοι του περιοδικού, τα έγγραφα αυτά αποτελούν μαρτυρία μιας αντιδημοκρατικής πολιτικής, η οποία, όπως ισχυρίζονται, φαίνεται να αναζητά τρόπους να θέσει σε εφαρμογή νόμους, παρακάμπτοντας  το κοινοβούλιο.
Σε ένα επιπλέον κείμενο, χαρακτηριζόμενο ως «αυστηρώς απόρρητο», μία υφυπουργός από το Υπουργείο Εργασίας απευθύνεται  άμεσα - σύμφωνα με το δελτίο τύπου - στο γραφείο του πρωθυπουργού Σαμαρά. Αναφέρει ότι συζήτησε προηγουμένως με εκπροσώπους της Τρόικα για το πώς δύναται να ρυθμιστούν  νομικά μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα της Οικονομίας, έτσι ώστε οι εργοδότες να μπορέσουν να επιβάλλουν το μέτρο ευκολότερα. Παράθεμα από το κείμενο: «Δεν θα ήταν σωστό να προκαλέσουμε αναστάτωση στο κοινοβούλιο, εφόσον  μπορούμε να προτείνουμε και να εφαρμόσουμε άλλες λύσεις, με σκοπό να πετύχουμε τους στόχους μας». Εννοούνται με αυτό, οι τρόποι με τους οποίους  μπορούν να αποφύγουν τη συμμετοχή της βουλής στην Αθήνα.
«'Ενα ορόσημο για την επόμενη δόση του πιστωτικού δανείου»
Αυτό που εύκολα διαφαίνεται επίσης στα ηλεκτρονικά μηνύματα, είναι κάτω από ποια  πίεση βρέθηκε η ελληνική κυβέρνηση.  Ένας εκπρόσωπος της Τρόικα νουθετεί διάφορους κυβερνητικούς εκπροσώπους, εξαιτίας ενός καθυστερημένου νομοσχεδίου. «Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε  ότι αυτό συνιστά  μια συμφωνία που κλείστηκε στα τέλη Ιουλίου, η οποία καθυστερεί εδώ και καιρό». Συμφωνήθηκε ότι θα είναι «ένα ορόσημο για τη λήψη της επόμενης δόσης του πιστωτικού δανείου τον Οκτώβριο». Γι' αυτόν τον λόγο, θα έπρεπε να έχει αποπερατωθεί τον Σεπτέμβριο και να έχει εγκριθεί από το κοινοβούλιο». Αυτή η συμφωνία αφορούσε σε έναν νόμο για την κοινωνική ασφάλιση των δικηγόρων.
Το περιοδικό Hot Doc και ο εκδότης του Κώστας Βαξεβάνης είναι γνωστός για τα πολύ επικριτικά άρθρα του για την κυβέρνηση και τις εκρηκτικές αποκαλύψεις του.
Το 2012 ο Βαξεβάνης δημοσίευσε μία λίστα με τα ονόματα επώνυμων Ελλήνων  «αμαρτωλών» φοροφυγάδων, την οποία λέγεται ότι παρέδωσε στις ελληνικές αρχές η πρώην Γαλλίδα υπουργός οικονομικών, Christine Lagarde. Μετά από αυτή τη δράση του ο δημοσιογράφος συνελήφθη. Κατηγορήθηκε για δημοσίευση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Την 1η Νοεμβρίου απαλλάχθηκε της κατηγορίας από αθηναϊκό δικαστήριο, μετά από μόνο μία δικάσιμη, και επιπλέον δεν ασκήθηκε έφεση.
Πάρτε στον υπολογιστή σας το πρωτότυπο άρθρο του HOT DOC πατώντας πάνω ΕΔΩ
alt


Πηγή...
http://http---ellinon-anava.pblogs.gr/2015/01/xenoi-mas-kybernoyn-me-e-mails-zeit-pws-kybernaei-h-troika-sthn-.html 
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters