Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Οι 5 αρχαίες εφευρέσεις που συνεχίζουν να ξεπερνούν τη φαντασία μας!

Παρά τα σημαντικότατα επιτεύγματα στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας που συντελούνται στην εποχή μας, οι πρόγονοί μας συνεχίζουν να μας προκαλούν σύγχυση με κάποιες από τις εφευρέσεις τους. Αρκετές από αυτές δεν έχουμε καταφέρει να τις αναπαράγουμε, άλλες μόλις μετα βίας και πάντα με τη χρήση προηγμένων μέσων ενώ σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε να αναρωτιόμαστε “πως το έκαναν;”.

1. Yγρό πυρ ή “ελληνική φωτιά”

Σε ένα εικονογραφημένο χειρόγραφο Σκυλίτζη, εμφανίζεται μια αναπαράσταση της “ελληνικής φωτιάς” , όπως την αποκαλούν, η οποία χρησιμοποιείται κατά του στόλου του αποστάτη Θωμά του Σλάβου. Η λεζάντα πάνω από το αριστερό πλοίο, αναφέρει “ο στόλος των Ρωμαίων βάζει φωτιά στο στόλο των εχθρών”.

Πρόκειται για το γνωστό σας εμάς, ως “υγρό πυρ”, το οποίο οι Βυζαντινοί χρησιμοποιούσαν από τον 7ο έως τον 12ο αιώνα. Στην πραγματικότητα ήταν μια ουσία, η οποία περνώντας μέσα από σωλήνες, εκτινασσόταν προς τα εχθρικά πλοία -κατά τη διάρκεια ναυμαχιών- τα οποία τυλίγονταν στις φλόγες. Οι φλόγες δε που “παράγονταν” από αυτή την ουσία, ήταν αδύνατον να σβήσουν πχ με το θαλασσινό νερό αλλά χρειαζόταν είτε άμμος, είτε ούρα ή ξύδι.

Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε, από τί ήταν φτιαγμένο αυτό το χημικό όπλο ενώ οι Βυζαντινοί δεν είχαν αποκαλύψει ποτέ το μυστικό της παρασκευής του, παρά μόνο σε πολύ συγκεκριμένα άτομα, με αποτέλεσμα η γνώση να χαθεί.

2. Mithridatium. Αντίδοτο για όλα τα δηλητήρια

Το αποκαλούμε “καθολικό αντίδοτο” για όλα τα δηλητήρια, λέγεται πως είχε ανακαλυφθεί από τον βασιλιά Μιθριδάτη τον 6ο του Πόντου (120-63 πΧ) και πως τελειοποιήθηκε από τον προσωπικό ιατρό του αυτοκράτορα Νέρωνα. Ωστόσο, η πολύτιμη αυτή ουσία, έμεινε γνωστή ως Mithridatium.

Η αρχική “φόρμουλα” χάθηκε, όπως εξηγεί Adrienne Mayor, ιστορικός των επιστημών του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, σε μια μελέτη του 2008 υπό τον τίτλο “Ελληνική φωτιά, δηλητηριασμένα βέλη, βόμβες σκορπιού. Βιολογικά και χημικά όπλα στον αρχαίο΄κόσμο”. Ωστόσο, άλλοι ιστορικοί υποστηρίζουν πως μεταξύ των συστατικών που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή του “καθολικού αντιδότου” ήταν το όπιο, ψιλοκομμένες οχιές και ένας συνδυασμός μικρών δόσεων από άλλα δηλητήρια και αντίδοτα.

Σύμφωνα δε με τον Mayor, ο Sergei Popov, κορυφαίος ερευνητής στο πεδίο των βιολογικών όπλων στη Σοβιετική Ένωση -ο οποίος αυτομόλησε στις ΗΠΑ το 1992- είχε προσπαθήσει να παρασκευάσει ένα σύγχρονο Mithridatium.

3. Η “Ακτίνα φωτός του Αρχιμήδη”

Ο Έλληνας μαθηματικός Αρχιμήδης (πέθανε το 212πΧ) κατάφερε να βάλει φωτιά στα πλοία των Ρωμαίων, στις Συρακούσες με τη βοήθεια μια εφεύρεση που έμεινε γνωστή ως “Ακτίνα φωτός του Αρχιμήδη”. Πρακτικά ο κορυφαίος μαθηματικός εκτιμάται πως χρησιμοποίησε καλά γυαλισμένες μπρούτζινες ασπίδες οι οποίες τοποθετήθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να συγκεντρώνουν τις ακτίνες του ήλιου και τις “αντανακλούν”, όπως εξηγεί ο Mayor, πάνω στα εχθρικά πλοία- ξύλινα την εποχή εκείνη- τα οποία παραδίδονταν στις φλόγες.

Το Discovery Channel στην εκπομπή “Mythbusters”, προσπάθησε το 2004, να επαναλάβει αυτό το επίτευγμα αλλά τελικά απέτυχε και αποφάνθηκε πως πρόκειται για μύθο. Διαψεύστηκε όμως από φοιτητές του ΜΙΤ το 2005, οι οποίοι έβαλαν φωτιά σε ένα πλοίο στο Σαν Φρανσίσκο, ακολουθώντας πιστά την πρακτικές του Αρχιμήδη, 2.200 χρόνια μετά.

4. Το ατσάλι της Δαμασκού

Στα μεσαιωνικά χρόνια, τα σπαθιά, φτιάχνονταν από μια ουσία που λεγόταν Ατσάλι της Δαμασκού το οποίο παραγόταν στη Μέση Ανατολή από μια πρώτη ύλη γνωστή ως Wootz, η οποία έκανε τα ξίφη ιδιαίτερα δυνατά και ανθεκτικά. Αρχικά, χρησιμοποιήθηκε το 300πΧ και οι γνώσεις για αυτό φαίνεται πως χάθηκαν ξαφνικά περί τα μέσα του 18ου αιώνα. Σημειώνεται πάντως πως ένα μέταλλο τόσο σκληρό, θεωρείτο αδύνατο να σφυρηλατηθεί πριν τη Βιομηχανική Επανάσταση.

Το μυστικό του Ατσαλιού της Δαμασκού, αποκαλύφθηκε μόνο όταν εξετάστηκε από ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σε σύγχρονο εργαστήριο. Τελικά απαιτήθηκε να επιστρατευτεί η νανοτεχνολογία για την παραγωγή του, υπό την έννοια πως προστέθηκαν κατά τη διαδικασία, συγκεκριμένα υλικά, προκαλώντας μια “χημική αντίδραση σε κβαντικό επίπεδο”, όπως εξηγεί ο αρχαιολόγος Κ.Kris Hirst σε ένα άρθρο του για το About Education. Κάτι ανάλογο εκτιμάται πως γινόταν και πριν από εκατοντάδες χρόνια καθιστώντας το Ατσάλι της Δαμασκού, ανίκητο.

5. Vitrum Flixile το...εύπλαστο γυαλί

Υπάρχουν συνολικά τρεις αρχαίες αναφορές, σε μια ουσία που την αποκαλούσαν “vitrum flexile”, “εύπλαστο γυαλί” σε μια ακριβής μετάφραση, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί τι αφορούσε. Την πρώτη ιστορία για αυτή την ανακάλυψη, τη συναντάμε στο Πετρώνιο ο οποίος πέθανε το 66 μΧ. Όπως γράφει, ένας τεχνίτης του γυαλιού, παρουσίασε στον αυτοκράτορα Τιβέριο (14-37μΧ) ένα γυάλινο δοχείο. Ζήτησε από τον αυτοκράτορα να του το δώσει πίσω και τότε ο τεχνίτης το έριξε κάτω. Ωστόσο το γυάλινο δοχείο έσπασε. Έκανε μόνο ένα βαθούλωμα και στη συνέχεια ο τεχνίτης το επανέφερε στο αρχικό του σχήμα. Ο Τιβέριος όμως, επειδή φοβήθηκε πως θα μειωθεί η αξία των πολύτιμων μετάλλων διέταξε τον αποκεφαλισμό του εφευρέτη ώστε το μυστικό του vitrum flexile να πεθάνει μαζί του.

Την ιστορία επανέλαβε ο Πλίνιος (πέθανε το 79μΧ) αν και υποστήριξε πως παρά τη διαρκή επανάληψή της, ίσως να μην είναι πλήρως αληθής. Περίπου 200 χρόνια μετά, εμφανίστηκε μια νέα εκδοχή της ιστορίας από τον Δίων Κάσιο, στην οποία ο εφευρέτης του ευέλικτου γυαλιού ήταν κάποιου είδους μάγος. Κατά τη δική του εκδοχή, όταν το δοχέιο έπεσε στο έδαφος, έσπασε και ο “μάγος” το έφτιαξε με γυμνά χέρια.

Το 2012 η εταιρεία Corning παρουσίασε το ευέλικτο “Willow glass”. Είχε υψηλή ανθεκτικότητα στον ήλιο και ήταν αρκετά ευέλικτο ώστε να τυλίγεται με αποτέλεσμα να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο στην κατασκευή ηλιακών συλλεκτών.
 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/01/5_42.html

ΒΕΛΓΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ:O ΑΡΧΙΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΗΣΦΥΓΕΤΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ……


Capthdhud


« O Abdelhamid Abaaoud έδινε διαταγές για δολοφονίες βέλγων αστυνομικών από το εξωτερικό και οργάνωσε τις δραστηριότητες του τρομοκρατικού πυρήνα που δρούσε στο Βέλγιο.Ο τρομοκράτης ο πιο καταζητούμενος στη χώρα μετά την έφοδο στο  Verviers πέτυχε να διαφύγει από το κρυσφύγετό του στην Ελλάδα και εκ νέου τράπηκε σε φυγή χωρίς αμφιβολία προς τη Συρία. » (Het Laatste Nieuws)
Cjsuud
O Abdelhamid Abaaoud με το ψευδώνυμο Abou Omar Al-Soussi που έγινε περιβόητος στην Ευρώπη από τις ακρότητες που διέπραξε ως τζιχαντσιστής του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία μεγάλωσε στον πιο ισλαμοποιημένο δήμο των Βρυξελλών το Molenbeek. Ο πατέρας του Omar διατηρεί εμπορικό κατάστημα με ρούχα.Εκτιμάει ότι ο γιος του όπως και τα 6 παιδιά του χρωστάνε τα πάντα στο Βέλγιο  και δεν καταλαβαίνει πώς ο γιος του μπορεί να είναι ο πρωταίτιος επιθέσεων στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους.( 7sur 7)
« Από την Ελλάδα αυτός διέταξε τις δολοφονίες βέλγων αστυνομικών.Πέτυχε να εγκαταλείψει την Ελλάδα…. αναμφίβολα για τη Συρία. » rtl
 O πατέρας του σε αποκλειστική συνέντευξη στην ολλανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου «Het Laatste Nieuws» σήμερα  Τρίτη δήλωσε :»Γιατί στο όνομα του Θεού ήθελε να σκοτώσει αθώους βέλγους ;H oικογένεια μας χρωστάει τα πάντα σε αυτήν τη χώρα».
 
Ο μικρότερος αδερφός του Younes εγκατέλειψε το Βέλγιο σε ηλικία 13 ετών για τζιχάντ στη Συρία το Γενάρη του 2014. O Omar δηλώνει για τον αρχιτζιχαντιστή «δεν θα τον συγχωρέσω ποτέ που στρατολόγησε το άλλο μου το παιδί τον Younes». « Η μητέρα μου δεν μπόρεσε ποτέ να δεχτεί ότι ο Abdelhamid στρατολόγησε κι εκπαίδευσε μυστικά τον 13χρονο για να τον παρασύρει στη Συρία »δηλώνει η αδερφή του.rtl
Ο 31χρονος Αλγερινός που συνελήφθηκε στο Παγκράτι το Σάββατο συμφωνεί με πιθανή έκδοσή του στο Βέλγιο.Εκπροσωπείται από πληρεξούσιο δικηγόρο αναφέρει το  VTM News που από την πρώτη στιγμή δήλωνε ότι ο βελγομαροκινός αρχιτζιχαντιστής ήταν στην Ελλάδα και από εδώ συντόνιζε τρομοκρατικό πυρήνα στο Βέλγιο. Σε ένα διάστημα τουλάχιτον 10 ημερών θα εκδοθεί.
Ο κατηγορούμενος που κατηγορείται για διασύνδεση στον τρομοκρατικό ισλαμιστικό πυρήνα του Verviers δήλωσε ότι θέλει να εκδοθεί για να αποδείξει την αθωότητά του. (AFP)
(20/01/15   Het Laatste Nieuws,RTL, VTM,ΑFP,7sur 7)
dimpenews.com
http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/01/o_20.html

Μπαράζ παραβιάσεων και αερομαχίες από τουρκικά μαχητικά Αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών με κατεύθυνση FIR Λευκωσίας

Μπαράζ παραβιάσεων και αερομαχίες από τουρκικά μαχητικά


Τον εθνικό μας εναέριο χώρο παραβίασαν σήμερα, νοτιοανατολικά της Ρόδου, δύο οπλισμένα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα, ενώ κατά τη διαδικασία της αναχαίτισης τους από ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εμπλοκή εντός του FIR Αθηνών, νοτίως του Καστελόριζου.

Εδικότερα, τα δύο οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως και σε δύο περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης τους από ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εμπλοκή εντός του FIR Αθηνών, σε απόσταση 70 και 40 μιλίων νοτίως του Καστελόριζου.
Στο FIR Αθηνών εισήλθαν συνολικά 6 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη (1 σχηματισμός) που κατευθύνονταν προς το FIR Λευκωσίας και κατά την αποχώρηση των δύο οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών από το FIR Αθηνών, νοτιοανατολικά της Ρόδου, σημειώθηκαν οι 2 εμπλοκές με τα ελληνικά μαχητικά.
Καταγράφηκαν 5 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας που εξελίχθηκαν σε 5 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ 

Αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών με κατεύθυνση FIR Λευκωσίας 

Iδιαίτερα έντονες τουρκικές προκλήσεις με απανωτές παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας που εξελίχθηκαν σε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν νωρίς το απόγευμα.

Σε μία περίπτωση δύο τουρκικά μαχητικά οπλισμένα πέταξαν νότια του Καστελόριζου με κατεύθυνση το fir Λευκωσίας. Μαζί τους ενσωματώθηκαν άλλα τέσσερα οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκίας σε ένα σχηματισμό με κατεύθυνση το fir Λευκωσίας.

Περίπου 40 μίλια νότια του Καστελόριζου σημειώθηκαν δύο εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τα ελληνικά.

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/199403/anaxaitisi-tourkikon-maxitikon-me-katefthynsi-fir-lefkosias#sthash.DFancTqv.dpuf
 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/01/blog-post_675.html

ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ;;; > ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟ > Σκάνδαλο βρετανικής κατασκοπείας στην Αθήνα...

Απίστευτο δημοσίευμα – καταγγελία που αφορά την κατασκοπευτική δραστηριότητα των Βρετανών στην ελληνική πρωτεύουσα, σε απόσταση αναπνοής από το Μέγαρο Μαξίμου και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, περνά σχεδόν απαρατήρητο, καθώς η πολιτική τάξη της χώρας, απόλυτα αλλοτριωμένη και χωρίς την παραμικρή συναίσθηση της κατάστασης, παρά τον διεθνή σάλο που έχει ξεσπάσει με ανάλογα ζητήματα, απειλώντας πολυετείς και πολυεπίπεδες διακρατικές σχέσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου, τελεί σε «νιρβάνα», έχοντας χάσει τα αντανακλαστικά της.

Εάν δηλαδή ποτέ τα διέθετε, αφού η κουλτούρα στα θέματα ασφαλείας στη χώρα είναι απλώς τραγική, κάτι που αποτυπώνεται και στο είδος του πολιτικού «ελέγχου» (πώς να βγάλεις τα εισαγωγικά;) και της διοίκησης σε όλους τους θεσμούς που έχουν επιφορτιστεί με την προάσπιση της εθνικής ασφάλειας. Για τα τηλεοπτικά δίκτυα τι να πει κανείς. Σα να μη συνλεβη τίποτε.
Το δημοσίευμα αφορά το περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» και το υπογράφει ένας άνθρωπος με τεράστια εμπειρία δεκαετιών στον χώρο, εντός και εκτός Ελλάδας, ο δημοσιογράφος Μάνος Ηλιάδης, οπότε… τεκμαίρεται πως ξέρει τι γράφει. «Κατηγορούμενος» είναι το Βρετανικό Συμβούλιο, (British Council) όπου στην ταράτσα του κτιρίου εντοπίστηκαν κλωβοί πανομοιότυποι με αυτούς σε βρετανικές πρεσβείες ανά τον κόσμο, οι οποίοι φιλοξενούσαν μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας για την υποκλοπή σημάτων κάθε είδους. Παρεμπιπτόντως, να θυμίσουμε ότι και στη Ρωσία το Βρετανικό Συμβούλιο είχε καταγγελθεί ως άντρο κατασκόπων…
Και αν π.χ. στη Γερμανία (το ίδιο ισχύει για δεκάδες χώρες) ξεσηκώθηκε σάλος καθότι υπό στενό «μαρκάρισμα» είχε τεθεί το σύνολο της πολιτικής και οικονομικής ελίτ της χώρας, με πρώτη και καλύτερη την Άγκελα Μέρκελ, τι ακριβώς μας κάνει να πιστεύουμε ότι στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας όπου κανείς δεν ξέρει να κρατά το στόμα του κλειστό, θα εξαιρούνταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οι υπουργοί της κυβέρνησής του και όποιος άλλος παρουσίαζε το παραμικρό ενδιαφέρον;
Η βρετανική πρεσβεία στην οδό Πλουτάρχου στο Κολωνάκι δεν προσφέρεται για δραστηριότητα υποκλοπών σημάτων λόγω του «βυθισμένου» σημείου στο οποίο στεγάζεται, με αποτέλεσμα τη βρόμικη δουλειά να διεκπεραιώνεται από το κτίριο που φιλοξενεί το Βρετανικό Συμβούλιο.

Με απλά λόγια, μέσω της δραστηριότητας των Βρετανών (όχι ότι άλλοι κάθονται «φρόνιμα», απλά τους Βρετανούς αφορά το δημοσίευμα) τι σόι διαπραγμάτευση και συντονισμό μπορεί να κάνει για παράδειγμα, η Ελλάδα με την Κύπρο για το Κυπριακό, όταν όσα λέγονται καταγράφονται συστηματικά και η βρετανική διπλωματία με επικεφαλής τον ίδιο τον Ντέιβιντ Κάμερον, θα έχουν πληροφορηθεί τις θέσεις της ελληνικής (ελλαδικής και κυπριακής) πλευράς;

Και αντί να ξεσηκωθεί σάλος και η πορεία για το Πολυτεχνείο… εκτάκτως να καταλήξει αιφνιδιαστικά στο British Council στο Κολωνάκι (!) επειδή οι υπεύθυνοι θα έπρεπε να είχαν κάνει ακαριαία τη δουλειά τους εισβάλλοντας στο κτίριο παρουσία εισαγγελέα, όλοι ασχολούνται με τον αν θα ανατραπεί ο Βενιζέλος στο ΠΑΣΟΚ, αν θα καταθέσει αίτημα Εξεταστικής Επιτροπής ο Τσίπρας για τα υποβρύχια, αν θα ζήσουμε νέα… αποστασία με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να οδεύσουν προς την Κουμουνδούρου για να φτιάξουν νέο «Κίνημα» για να σώσει ξανά τη χώρα και με το πώς θα περιφρουρηθεί το «βασίλειο» του κομματικού παρασιτισμού που οικοδόμησε το μεταπολιτευτικό πολιτικό μας σύστημα.

Για την αντιπολίτευση καλύτερα να μη σχολιάσουμε. Θέλουν να κυβερνήσουν τη χώρα, εμφανίζεται δημοσίευμα ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, διεύθυνση και… τηλέφωνο και αντί να βουτήξουν το θέμα προκαλώντας στο Κοινοβούλιο και την κοινωνία, κυριολεκτικά χαμό, ταράζοντας τα λιμνάζοντα ύδατα στα θέματα εθνικής ασφαλείας και ανατρέποντας την πεποίθηση ότι παραμένοντες προσκολλημένοι στα δεθνιστικά ιδεολογήματα του παρελθόντος δεν καταλαβαίνουν και πολλά, κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.

Και μιλάμε γι’ αυτούς που ήταν παραδοσιακά έτοιμοι να αγκαλιάσουν την «επανάσταση» του Τσάβες στη Βενεζουέλα και να καταδικάσουν τους κακούς ιμπεριαλιστές που θέλουν να την καταστρέψουν, χωρίς βέβαια να περνά από το μυαλό τους ότι αυτή στηρίζεται πάνω σε μηχανισμό εθνικής ασφαλείας, σταλινικού τύπου. Εμείς οι γενικώς χαζοχαρούμενοι Έλληνες μένουμε στα οράματα και στη θεωρητικολογία, ενώ με την ουσία συνήθως είμαστε… σε διάσταση.

Κι επειδή δεν τρέφουμε σοβαρές ελπίδες ότι η φαιδρή αυτή κατάσταση θα αλλάξει, εναποθέτουμε τις όποιες μας έχουν μείνει, διότι πλέον μάλλον είναι ήδη αργά, τόσες μέρες μετά το δημοσίευμα (κλείνει εβδομάδα και οι Βρετανοί είναι βέβαιο ότι θα τα «ξήλωσαν»), στους εισαγγελείς αυτού του τόπου. Έστω «για την τιμή των όπλων», για να δείξουμε ότι ως κράτος κινητοποιούμαστε, να δείξουν οι κάμερες μια «δραστηριότητα», η οποία είναι βέβαιο ότι θα κινήσει το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ. Ή μήπως πολλά ζητάμε;

Απευθυνόμενοι στα ανώτατα κλιμάκια της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, να τους πούμε ότι το ζητούμενο δεν είναι να αρχίσουμε να φωνασκούμε παριστάνοντας τους έκπληκτους και αναπαράγοντας σάχλες του τύπου «αυτά δεν γίνονται μεταξύ συμμάχων». Το ζητούμενο είναι το να αρπάζεις τις ευκαιρίες ως κράτος με τόσα ζητήματα ανοικτά και αν δημιουργείς θέμα, προσθέτοντας «όπλα» στη διπλωματική σου φαρέτρα ενόψει εξελίξεων σε πολλά μέτωπα. Μάλλον πάλι ζητάμε πολλά…


defence-point
http://greeknation.blogspot.gr/2015/01/blog-post_456.html 

Το συγκλονιστικό δημοσίευμα > Έτσι παρακολουθούν οι Βρετανοί την Ελληνική κυβέρνηση

Σε σχέση με το κεντρικό θέμα της ημέρας, ας δούμε χαρακτηριστικό απόσπασμα από το αποκαλυπτικό – συγκλονιστικό δημοσίευμα του Μάνου Ηλιάδη στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», το οποίο αποκαλύπτει τη βρετανική δραστηριότητα στον τομέα της «ηλεκτρονικής» κατασκοπείας, με στόχο κάθε λογής μυστικό της χώρας, με έμφαση την κυβέρνησή της:
«Η πραγματικότητα είναι ότι σημαντικό ρόλο στις υποκλοπές επικοινωνιών πολιτικών και κυβερνητικών στελεχών στη χώρα μας παίζει η Αγγλία, και μάλιστα από ένα σημείο που απέχει λιγότερο από 200 μέτρα από το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο και βρίσκεται περίπου στην ίδια απόσταση, σε νοητή ευθεία γραμμή, από το υπουργείο Εξωτερικών και πλήθος άλλων υπουργείων.

»Πρόκειται για το κτήριο που στεγάζει από ετών το περίφημο Βρετανικό Συμβούλιο (BritishCouncil), επί της πλατείας Φιλικής Εταιρείας, στην οροφή του οποίου εντοπίσαμε μία από τις πλέον εντυπωσιακές ιδιοκατασκευές τύπου κλωβού που είδαμε σε φωτογραφίες πρεσβειών σε άλλες χώρες.

»Η σχετική φωτογραφία, που δημοσιεύουμε σήμερα, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική τόσο για το μέγεθός του συγκεκριμένου ορθογώνιου κλωβού και το υλικό κατασκευής του –τελείως διαφορετικό από το υπόλοιπο κτήριο– όσο και για την προφανή έλλειψη του λόγου υπάρξεώς του. Η κατασκευή αυτή δεν υπήρχε μέχρι και πριν από ελάχιστα χρόνια, το πολύ τρία με τέσσερα, αν δεν μας απατά η μνήμη μας.

»Το μόνο που υπήρχε μέχρι τότε ήταν μια περιφερειακή κατασκευή (κάτι σαν πάνελ) δίκην στηθαίου, προφανώς από κάποιο συνθετικό υλικό, με σκοπό μάλλον την απόκρυψη ορισμένων εγκαταστάσεων στην ταράτσα του κτηρίου. Το διαφορετικό ακόμη και σε χρώμα με το υπόλοιπο κτήριο υλικό κατασκευής του έχει την ίδια εμφάνιση που επισημάνθηκε στην αγγλική πρεσβεία στο Βερολίνο. Στη σημερινή μορφή της οροφής, το προαναφερθέν ‘στηθαίο’ από το επισημανθέν συνθετικό υλικό δεν υπάρχει, καθώς οι ανάγκες αποκρύψεως του όποιου εξοπλισμού υπήρχε στην ταράτσα προφανώς καλύφθηκαν από την πρόσφατη κατασκευή. Ο προσανατολισμός της κατασκευής αυτής, που είναι τοποθετημένη έκκεντρα προς την πρόσοψη του κτηρίου, είναι προφανής για τους σκοπούς που εξυπηρετεί.

»Τα προβλήματα και τα ερωτήματα που τίθενται και χρειάζονται σίγουρα περαιτέρω διερεύνηση από την ΕΥΠ είναι πολλά:

>Πρώτον, ο προσδιορισμός της ακριβούς ημερομηνίας ανεγέρσεως αυτής της κατασκευής και εάν ζητήθηκε προς τούτο η σχετική άδεια, και η διασύνδεσή τους με γεγονότα που αναφέρονται στην Ελλάδα – π.χ., το Κυπριακό, η οικονομική κρίση κ.ά.
>Δεύτερον, η συμπλήρωση του υλικού που αποκαλύπτεται εδώ με μια αεροφωτογραφία ή και από κάποιο ενδεχομένως παρακείμενο υψηλότερο κτήριο. Στην εικόνα (κάτοψη) που κατεβάσαμε από το GoogleEarth υπάρχουν, εκτός του κλωβού, κάτι αντικείμενα τα οποία δεν μπορέσαμε να ερμηνεύσουμε.
>Τρίτον, η έρευνα για την έκδοση των απαιτούμενων εγγράφων ατελούς εισαγωγής εξοπλισμού που συνήθως υποβάλλουν οι πρεσβείες, από τα οποία μπορεί να προσδιορισθεί ενδεχομένως ο χρόνος εγκαταστάσεώς τους.
>Τέταρτον, το σχετικό κτήριο που στεγάζεται το Βρετανικό Συμβούλιο, καλύπτεται από διπλωματική ασυλία, όπως η βρετανική πρεσβεία; Γιατί, εάν δεν καλύπτεται, η είσοδος των αρμόδιων ελληνικών Αρχών δεν μπορεί να αποτραπεί.

Η εγκατάσταση αυτή στη στέγη του Βρετανικού Συμβουλίου, και όχι στη στέγη της βρετανικής πρεσβείας, έχει προφανή εξήγηση. Η πρεσβεία, που είναι στην οδό Πλουτάρχου 1, είναι κτισμένη σε «γούβωμα» του λόφου του Κολωνακίου, με πλήθος υψηλότερων κτηρίων να εμποδίζει την όψη – πρόσβαση προς την περιοχή ενδιαφέροντος.

Η αμερικανική πρεσβεία στο Βερολίνο με τον κλωβό σε πρώτο πλάνο…

Το πρόβλημα που τίθεται είναι ιδιαίτερα επείγον διότι, στην ουσία και στην πράξη, άμυνα εναντίον τέτοιων συστημάτων υποκλοπών δεν υπάρχει. Το μόνο που μπορεί να γίνει άμεσα είναι η δημιουργία ειδικών αιθουσών σε αίθουσες ασφαλείας (σε συνδυασμό με άλλα ήσσονος σημασίας μέτρα ασφαλείας – π.χ., jammers, πιστή τήρηση των κανόνων εκμεταλλεύσεως των μέσων επικοινωνιών, ασφάλειας υπολογιστών κ.λπ.), αλλά και τούτο μόνο στον περιορισμό της εκτάσεως των υποκλοπών μπορεί να οδηγήσει, καθώς όλες οι υπόλοιπες επικοινωνίες του Μαξίμου, του ΥΠΕΞ και των υπουργείων και υπηρεσιών που επικοινωνούν με αυτά (π.χ., ΥΠΕΘΑ) θα συνεχίσουν να υποκλέπτονται.

Στην ουσία, η μόνη άμυνα είναι είτε να… μην χρησιμοποιούνται τα μέσα επικοινωνίας είτε η κατάργηση αυτού του παράνομου μηχανισμού που έστησαν κακόβουλα οι Άγγλοι κυριολεκτικώς κάτω από τη μύτη μας.

Το τι σημαίνει αυτή η εξ υποκλοπών διαφάνεια των προθέσεων και των σχεδιασμών της ελληνικής πολιτικής σε θέματα όπως το Κυπριακό, το Σκοπιανό, των κοιτασμάτων πετρελαίου κ.λπ. σε συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με κάθε ενδιαφερόμενο δεν χρειάζεται να τονισθεί. Απλώς, είναι σαν να παίζεις πόκερ με κάποιον που γνωρίζει πλήρως τα χαρτιά σου και, ακόμη, και το πώς σκοπεύεις να τα χρησιμοποιήσεις.

Η άμεση διερεύνηση του θέματος από την ΕΥΠ με σκοπό τη συμπλήρωση της εικόνας, που λόγω χώρου μόνο συνοπτικώς περιγράφεται εδώ, και την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας –του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, συμπεριλαμβανομένου– για άμεση παρέμβαση προς την αγγλική πλευρά είναι επιβεβλημένη.

Μια έντονη και αποφασιστική παρέμβαση, χωρίς φοβικά σύνδρομα του τύπου «μα πώς θα το πάρουν οι ξένοι;» και παρόμοιες ενδοτικές συμπεριφορές, η οποία θα πρέπει να έχει ως αποκλειστικό σκοπό την κατάργηση με κάθε τρόπο (ακόμη και κόβοντάς τους… τη ΔΕΗ) αυτής της κακόβουλης και παράνομης κατά τα διπλωματικά ειωθότα ενέργειας του κακού δαίμονα της Ελλάδας τις τελευταίες αρκετές δεκαετίες. Εάν, δε, έχουν κάνει το λάθος να έχουν εγκαταστήσει τον παράνομο αυτό εξοπλισμό σε κτήριο που δεν καλύπτεται από διπλωματική ασυλία, η λύση είναι πανεύκολη.

Υ.Γ.: Με την ευκαιρία αυτή, μια έρευνα της ΕΥΠ που θα καλύπτει το σύνολο των ξένων πρεσβειών και ανάλογων ξένων αποστολών δεν θα ήταν άσκοπη.

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Επίκαιρα» στις 14/11/2013



defence-point
http://greeknation.blogspot.gr/2015/01/blog-post_430.html

Ως πότε η χώρα θα νομιμοποιεί τους δυνάστες της; Το ζήτημα των εκλογών και οι πραγματικοί ολιγαρχικοί

Είμεθα μια κοινωνία η οποία νοιώθει ότι πνίγεται, αλλά παρόλα αυτά, βομβαρδισμένη από πολιτικούς και ΜΜΕ με ενοχές για τα όσα συμβαίνουν δεν αντιδρά.

Συνεχίζει να ψηφίζει τους δυνάστες της και να τους χειροκροτεί, γιατί αν δεν το κάνει και απορρίψει το σύστημα τους, οι δυνάστες της και οι συγκατανευσιφάγοι τους θα την αποκαλέσουν "φασιστική", "αναρχική" και "αντιδημοκρατική".

Το πραγματικό ερώτημα είναι, ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι υβρίζουν τη κοινωνία και την αποκαλούν ολιγαρχική; Μήπως είναι οι ίδιοι οι ολιγάρχες, και μήπως μάλιστα το λένε ανοιχτά το πόσο πολύ είναι; Μήπως εμείς είμαστε τόσο τυφλωμένοι από τα μεταξύ μας μίση και τον διχασμό που δεν το βλέπουμε;

Σε πρόσφατη εκπομπή της ΝΕΡΙΤ, παρουσία υποψηφίων βουλευτών, διαβάστηκαν αποτελέσματα δημοσκοπήσεων για τις απόψεις της κοινωνίας. Όταν αναφέρθηκε ότι η κοινωνία απορρίπτει σχεδόν καθολικά το πολιτικό σύστημα και τις πολιτικές που ακολουθούνται, ο υποψήφιος δεξιού κόμματος δήλωσε ότι "δεν γίνεται να κυβερνήσουμε με βάση τις δημοσκοπήσεις" ενώ η αριστερή υποψήφια (από την οποία κάποιος θα περίμενε διαφορετική άποψη) δήλωσε ότι δεν είναι και πολύ λάτρης των δημοσκοπήσεων, γιατί σε αυτές οι πολίτες δεν απαντούν με βάση τη λογική.

Αυτοί λοιπόν που υβρίζουν την κοινωνία για αντι-δημοκρατισμό και φασιστικές επιλογές, οι ίδιοι είναι αυτοί οι οποίοι απορρίπτουν τη κοινωνία και τη γνώμη της. Είναι οι ίδιοι που αποκαλούν τη κοινωνία ανίκανη να αποφασίσει για τον εαυτό της, αλλά της ζητάνε να τους ψηφίσει. Είναι οι ίδιοι που λένε ότι αυτοί ξέρουν το καλό της κοινωνίας αλλά ποτέ δεν τη ρωτάνε πριν αποφασίσουν, αλλά πάντα την επικαλούνται για να δικαιολογήσουν την εξουσία τους.

Καιρός να καταλάβει ο Έλληνας ότι πρόκειται για ένα σκληρά ολιγαρχικό σύστημα, το οποίο τον θέλει μόνο για να νομιμοποιήσει τις δυνάμεις που ο ίδιος ο μηχανισμός του συστήματος έχει επιλέξει.

ΔΕΝ πρόκειται για έλλειψη δημοκρατίας, είναι ΚΑΘΟΛΟΥ δημοκρατία. Καιρός λοιπόν κοινωνία να αναθεωρήσεις τι εστί ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, και να την αποζητήσεις. Απαίτησε να έχεις λόγο στις αποφάσεις, αλλιώς τα πραγματικά σου προβλήματα δεν θα λυθούν ποτέ. ΜΗΝ δέχεσαι να νομιμοποιείς τους δυνάστες σου, οι εκλογές δεν είναι η λύση των προβλημάτων σου (έχει αποδειχτεί ουκ ολίγες φορές), η λύση βρίσκεται μέσα σου. Κι όταν τη βρεις, να είσαι σίγουρη ότι θα την εξωτερικεύσεις εκεί και όσο πρέπει!

Νίκος Παππάς - Φοιτητής Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Εάν ναι  κοινοποιήστε το!


Οι εκλογές πλησιάζουν.....Πολλά θα παιχτούν πάνω από το τραπέζι,αλλά και κάτω από αυτό.Θα πρέπει πλέον να είμαστε προσεκτικοί με ολους και με ολα.
Η σελίδα μας  με ολη την ομάδα  και με τα μέσα που διαθέτει θα ασκεί κριτική σε ολους αυτούς που σκοπεύουν να πολιτευτούν και  θα ξεσκεπάζει τυχόν λαοπλάνους.Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

κόμπρα
πηγή

 

http://news-cobra.blogspot.gr/2015/01/blog-post_69.html

ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΙΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.....

του   Tasos Mastrogiannis
Τα καθαρματα οι παπαδες θαπρεπε ηδη τα τομάρια ναχαν αρχίσει ανα την Ελλάδα να χτυπουν πένθιμα τις καμπάνες . Οχι για την Ελλάδα.. δέν πεθαίνει η Ελλάδα . Αλλα για τον πνευματικό (ψυχικό) Θάνατο αυτων των όσων πολιτών συναυτουργών των οπου θα μετέχουν ως ψηφοφόροι και ως υποψήφιοι στις κατοχικές εκλογες 2015..https://www.facebook.com/photo.php?fbid=766854410070204&set=a.220429488046035.55814.100002369574808&type=1&theater
κοινοποιήστε φιλοι μου , βάλτε το σε όλες τις σελίδες των κομματόσκυλων )
Τέρμα πελατειακή σχέση μεταξύ των ψηφοφόρων και υποψηφίων (ξυπνήστε) Ζητήσαμε με τη σύμφωνη γνώμη του λαού και του έντιμου δικαστικού σώματος, την άρση τηλεφωνικού απορρήτου όλων των καθαρμάτων ( ψηφοφόρων) που θα συμμετέχουν στις κατοχικές εκλογές 2015 , Και έτσι, επιβεβαιώνεται και αποτινάσσεται η πελατειακή σχέση μεταξύ των ψηφοφόρων και υποψηφίων οπου η Ελλάδα μέχρι στιγμής , κατείχε το μεγαλύτερο ποσοστό στον κόσμο .
Δείτε ολόκληρη τη μήνυση στις σημειώσεις μου.

Ήδη ,Κατατέθηκε απο πάρα πολλούς ευσυνείδητους συμπολίτες μας, στις Σέρρες στην Άρτα , στο Λαύριο , κλπ .
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=766751466747165&set=a.220429488046035.55814.100002369574808&type=1&theater
 
 
http://news-cobra.blogspot.gr/2015/01/blog-post_77.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters