Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ποιο φρούτο σας ανακουφίζει από τους πόνους στα γόνατα;



Οι πόνοι στα γόνατα είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Σε πολλές περιπτώσεις οφείλεται στην παρουσία οστεοαρθρίτιδας, μιας κατάστασης που χαρακτηρίζεται από φθορά των χόνδρων μεταξύ των αρθρώσεων.

Εμφανίζεται συνήθως σε άτομα άνω των 45 ετών, ενώ οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν οστεοαρθρίτιδα σε σχέση με τους άνδρες.

Διατροφικά στοιχεία έχουν κατά καιρούς με την αντιμετώπιση της. Μια νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο Πειραματικής Βιολογίας στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, έρχεται να συσχετίσει την τακτική κατανάλωση σταφυλιών με ανακούφιση από τον πόνο της οστεοαρθρίτιδας του γόνατος και βελτίωση της ελαστικότητας των αρθρώσεων.



Η εν λόγω κλινική μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Τέξας και στα πλαίσια αυτής εβδομήντα δύο άνδρες και γυναίκες με οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Στη μία δόθηκαν να καταναλώνουν καθημερινά σταφύλια, τα οποία αποξηράθηκαν και συμπυκνώθηκαν σε μορφή σκόνης, ενώ στην άλλη δόθηκε μια σκόνη placebo.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες που κατανάλωναν καθημερινά μια “δίαιτα σταφυλιών», είχαν σημαντική μείωση του πόνου. Η ευεργετική αυτή επίδραση ήταν πιο έντονη στις γυναίκες.

Οι ερευνητές αποδίδουν την προστατευτική αυτή δράση στις πολυφαινόλες των σταφυλιών, οι οποίες φαίνεται να μειώνουν δείκτες φλεγμονής και να προστατεύουν τα κύτταρα των χόνδρων. Ωστόσο, όπως οι ερευνητές επισημαίνουν, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση για να εντοπιστεί ο ακριβής μηχανισμός δράσης και να επιβεβαιωθεί η προστατευτική δράση των σταφυλιών έναντι του πόνου της οστεοαρθρίτιδας του γόνατος.

 earthshareme


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΡΑΝ ΚΑΧΣΝΑΧ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ 300 ΤΩΝ ILLUMINATI ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ

«Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ανακοινώνει την ανάθεση στην εταιρία χρηματοοικονομικών συμβούλων LAZARD του ρόλου του συμβούλου του Υπουργείου Οικονομικών σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Επιμέλεια άρθρου:Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
1 Φεβρουαρίου2015

Η Αθέατη γνώση έψαξε και βρήκε ποιά είναι αυτή η εταιρεία - και το διευθύνων πρόσωπο του οποίου ανατέθηκε ο ρόλος του χρηματοικονομικού συμβούλου για την Χώρα μας από τον εντολοδόχο Νεοταξίτη Υπουργό Οικονομίας Γιάνη Βαρουφάκη.

Η Lazard, τον Ιούλη του 2011 ανέλαβε οικονομικός σύμβουλος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και στη συνέχεια της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ του Λουκά Παπαδήμου.

Ο ισχυρός άνδρας της Lazard, Ματιέ Πιγκάς, που είχε συνεργαστεί στενά με τις κυβερνήσεις του Γ. Παπανδρέου για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον Λιβανέζο Ισκαντάρ Σάφα και την πώληση των τεσσάρων Airbus της Ολυμπιακής στην Apollo (δύο εντελώς αποτυχημένες μεταβιβάσεις), είχε συβουλεύσει τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τον Β. Βενιζέλο στο πρώτο «κούρεμα» του 2012. 

Στην εταιρεία Lazard, είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Kenneth M. Jacobs από τις 16 Νοεμβρίου του 2009. Η Lazard είναι μια εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Η Lazard ιδρύθηκε το 1848 στη Νέα Ορλεάνη από τους Αλεξάντρ, Σίμον και Ελί Λαζάρ, τρία αδέλφια μιας εβραϊκής οικογένειας που μετανάστευσε από τη Λωρραίνη της Γαλλίας στην Αμερική.

Ο Kenneth M. Jacobs (Ασκενάζι Εβραίος) Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, της Lazard, είναι επίσης (εντελώς τυχαία) και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ομάδας Μπίλντερμπεργκ.

Η ημερομηνία ίδρυσης των Illuminati είναι η 1η Μαΐου του 1776. Ιδρύθηκαν από τον Σαμαέλ και διοικούνται απ ευθείας από τον ίδιο. Η Επιτροπή των 300 Illuminati, η κοινώς γνωστή ως  "Η Επιτροπή των 300", η  "Οι Ολύμπιοι", είναι μια ομάδα που ιδρύθηκε το 1727. Περίπου 50 χρόνια πρίν την ίδρυση των Illuminati, όπου έπρεπε να επιλεγούν τα βασικά πρόσωπα τα οποία θα τους απαρτίζουν. 

Ο Kenneth M. Jacobs, είνα επίσης (εντελώς τυχαία) μέλος των 300 των Illuminati.

Οι 300, είναι μια ομάδα που λαμβάνει τις αποφάσεις για ολόκληρο τον κόσμο, και αποτελείται από Ράν Μαλτσέχ, Σαχερνέχ και Καχσνάχ της Λευκής Αδελφότητας, δηλαδή λυκάνθρωποι, ερπετοειδής και πτηνόμορφοι. Οι 300, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά ο ένας τον άλλο είναι αυτοί που κατευθύνουν την οικονομική μοίρα των ηπείρων και επιλέγουν τους διαδόχους τους αναμεταξύ τους.

Ο Kenneth M. Jacobs, είναι ένας από αυτούς, και μάλιστα ΡΑΝ τους γένους Καχσνάχ (ερπετοειδής) πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LAZARD. Ο αντημνημονιακός κύριος Βαρουφάκης, επέλεξε μια "LIZARD" (σαύρα) από την εταιρεία LAZARD στο ρόλο του συμβούλου του Υπουργείου Οικονομικών σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης.


Ηταν λοιπόν αναμενόμενη μια τέτοια κίνηση από τα προσκυνημένα τσιράκια της Νέας Τάξης, που από την φύση τους ως Αριστεροί ακολουθούν την γραμμή της Λευκής Αδελφότητας.


Read more: http://neoellhn.blogspot.com/2015/02/300-illuminati.html#ixzz3QoZLzqML

Δεν διαβάσανε το Μνημόνιο, λόγω έλλειψης χρόνου (ή "ουκ έρχεται μόνον"!). BINTEO

....ΓΙ' ΑΥΤΌ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΌΤΗΣΗ !
ΦΩΤΟ - "ΚΌΠΩΣΗ" ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ - ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ 21-06-1997 (Η ένθετη εικόνα είναι από το olympia.gr)...
[ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ]
24/01/2012
Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή "Ανατροπή" του MEGA, η κα. Λούκα Κατσέλη, με δύο κυβερνητικές θητείες στην κυβέρνηση Παπανδρέου, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ''το μνημόνιο το είδαμε για τρεις ώρες ένα Σάββατο πρωί...''. Η ίδια, εξηγώντας τη στάση της, έπειτα από ερωτήσεις που δέχθηκε στο πάνελ, ανέφερε ότι  ''οι συνθήκες ήταν τέτοιες και η πίεση τόσο μεγάλη, που δεν υπήρχε περιθώριο για κάτι περισσότερο''....
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/02/binteo_4.html

Διαβάστε την "Επιστολή Ελληνίδας" που ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ τους Άγγλους ( ΑΣ ΤΗΝ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΜΕ )

Επιστολή έστειλε περήφανη Ελληνίδα στο εγγλέζικο κανάλι "4" που είχε την...
φαεινή ιδέα να στήσει "ριάλιτι" με θέμα την Πατρίδα ΜΑΣ.


Στην επιστολή της αναφέρει στα εγγλεζάκια:

“Αγαπητοί μου κύριοι του καναλιού 4,


Πληροφορήθηκα αυτές τις ημέρες, όπως και άλλοι Έλληνες, την προβολή του νέου σας ριάλιτι το οποίο μας προσβάλει πάρα πολύ...

Επειδή είσθε αγενείς, και δεν μπορώ να σας κατηγορήσω γι αυτό διότι ως λαός δεν έχετε ποτέ προσφέρει τίποτα στην ανθρωπότητα (πέρα από κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις) αλλά όλα τα πήρατε από εμάς, θα είμαι και εγώ όσο πιο ευγενική μπορώ διότι όπως βλέπετε ως Ελληνίδα δεν θα μπορούσα ποτέ να πέσω στο επίπεδο σας!

Πως θα σας φαινόταν φίλοι μου αν εμείς ξεκινούσαμε ένα ριάλιτυ με ονομασία «Go British for a week» ;

Θα είχαμε πολλά να δείξουμε εκεί...

Προπάντων το φέρσιμο σας όταν πίνετε όταν πάτε σε μία ξένη χώρα, ξεχνώντας βεβαίως την ευγένεια σας και τους νόμους σας.

Σας σέρνουν λιπόθυμους από το ποτό στα σπίτια σας.

Θα μπορούσαμε να δείξουμε επίσης, την εγκληματικότητα και τον χουλιγκανισμό που έχετε άφθονο.

Τις έννοιες οικογένεια και ηθικές αξίες που σας είναι άγνωστες και τις έχετε προ πολλού καταπατήσει.

Και να μην ξεχάσω την εμμονή σας με την συνεύρεση που έχετε αναγάγει σε «εθνικό σπορ» ανάμεσα στα άτομα του ιδίου φύλου.

Ειδικά το τελευταίο είναι η εθνική σας ξευτίλα παγκοσμίως.

Και πριν σκεφτείτε για τα ψεύδη περί αρχαίας Ελλάδας, ανοίξτε κάποιο βιβλίο να πληροφορηθείτε περί του θέματος (από σοβαρές πηγές).

Αλλά δεν θα το κάνουμε (το ριάλιτυ). Και ξέρετε γιατί;

Γιατί είμαστε περήφανοι ως λαός και όχι κομπλεξικοί.

Γιατί όλα μα όλα ξεκίνησαν από αυτόν τον ιερό τόπο.

Γιατί η ιστορία μας είναι η σημαντικότερη και η πιο μακρά παγκοσμίως.

Γιατί μετράμε τους περισσότερους ήρωες καθώς και επιστήμονες από την αρχαιότητα ως σήμερα παγκοσμίως.

Γιατί εμείς σας «ξελασπώσαμε» στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έχετε την κα Μέρκελ… καγκελάριο από την άλλη μεριά του καναλιού.

Γιατί, πολύ απλά, αν δεν υπήρχαμε εμείς το πολύ πολύ να ήσασταν ακόμα ή σε καμιά σπηλιά ή πάνω στα δέντρα. Και τέλος:

Γιατί εμείς ότι και να συμβεί θα επιβιώσουμε…!!! Και θα συνεχίσουμε την ένδοξη ιστορία μας ως ΕΛΛΗΝΕΣ.

Προσωπικά, δεν έχω κάτι με τη χώρα σας. Την έχω επισκεφθεί στο παρελθόν, θα την ξαναεπισκεφθώ στο μέλλον και φυσικά θα την σεβαστώ. Διότι έχω τρόπους και δεν είμαι πίθηκος όπως είστε εσείς.
Εξάλλου, δεν έχω κάτι να ζηλέψω, εδώ τα έχουμε όλα. Αν δεν τα είχαμε δεν θα ασχολιόσασταν όλοι μαζί μας.

Όταν κάποιος ασχολείται με «κάτι» σημαίνει ότι αυτό το «κάτι» τον καίει. Και επειδή ο καθένας στο τέλος παίρνει αυτό που του αξίζει, πραγματικά χαίρομαι που δεν θα είμαι στη θέση σας στο προσεχές μέλλον.

Υ.Γ. Είναι τυχαίο που όσοι μας διασύρουν μας χρωστάνε και από κάτι; Επί την ευκαιρία μπορείτε να μας στείλετε πίσω τα μάρμαρα του Παρθενώνα καθώς και αρκετά χρήματα που βγάλατε ως χώρα από την έκθεση τους τόσα χρόνια.

http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/02/blog-post_545.html

ναφέρει το απόρρητο έγγραφο με τις σκληρές θέσεις του Βερολίνου για την Ελλάδα -ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟ ΤΟΤΕ ΩΡΑ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΜΕ!!!

 
Ζητά από την κυβέρνηση Τσίπρα να εγκαταλείψει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις από το σημείο που τις άφησε η κυβέρνηση Σαμαρά
 
Με σκληρές θέσεις μπαίνει το Βερολίνο στη διαπραγμάτευση για τη νέα συμφωνία γέφυρα που ζητάει η κυβέρνηση για την επόμενη ημέρα και τη ρύθμιση του χρέους. Η Γερμανία ζητάει η Ελλάδα να τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει και η κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
 
http://amphiktyon.blogspot.gr/2015/02/blog-post_95.html

Έτσι πλημμυρίζουμε την Ευρώπη με ετοιμοπόλεμους, αιμοδιψείς τζιχαντιστές

Στα τέλη του περασμένου έτους, ένας από τους επικεφαλής της ISIS πέρασε τα σύνορα με τη Συρία και εγκαταστάθηκε σε ένα τουρκικό λιμάνι, όπου ξεκίνησε να εργάζεται πυρετωδώς με στόχο να πλημμυρίσει την Ευρώπη με τζιχαντιστές. «Η επιχείρηση ήταν επιτυχής», είπε, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφο του BuzzFeed News, κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. «Απλά περιμένετε», πρόσθεσε. Ο επικεφαλής της μυστικής επιχείρησης, ένας Σύριος περίπου 30 χρονών, αποκάλυψε ότι η ISIS στέλνει συγκεκαλυμμένους τζιχαντιστές στην Ευρώπη, γεγονός που επιβεβαίωσαν και δύο διακινητές λαθρομεταναστών οι οποίοι δήλωσαν ότι βοήθησαν. 
Τους «εισάγει» λαθραία, σε μικρές ομάδες, από την Τουρκία, όπως είπε, και τους κρύβει σε φορτηγά πλοία τα οποία είναι γεμάτα με εκατοντάδες πρόσφυγες.
Ο ίδιος είπε ότι οι τζιχαντιστές σκοπεύουν να εκπληρώσουν τις απειλές της ISIS για επιθέσεις εναντίον της Δύσης. Οι επιθέσεις αυτές θα είναι τα αντίποινα στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίες ξεκίνησαν στο Ιράκ το περασμένο καλοκαίρι και στη Συρία το περασμένο φθινόπωρο. «Αν κάποιος μου επιτίθεται», είπε χαρακτηριστικά ο τζιχαντιστής, «τότε σίγουρα θα του επιτεθώ και εγώ». Οι δυτικές κυβερνήσεις ανησυχούσαν ακόμη και πριν από τους βομβαρδισμούς που συμφώνησαν να διεξάγουν ότι η ISIS θα έβρισκε τρόπους να «εξάγει» τους ισλαμιστές δολοφόνους πέραν των συνόρων της. Ο επικεφαλής της επιχείρησης ανέφερε ότι η οργάνωση βρήκε τον τρόπο, εκμεταλλευόμενη την ανθρωπιστική κρίση που πλήττει τη Συρία, εξαιτίας της οποίας τουλάχιστον 3,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

Από τα τουρκικά λιμάνια της Σμύρνης και της Μερσίνας, πολλές χιλιάδες από αυτούς τους πρόσφυγες ξεκινούν το ταξίδι τους με προορισμό κυρίως την Ιταλία. Από εκεί συνεχίζουν συχνά προς τις πιο φιλόξενες για τους πρόσφυγες χώρες όπως η Σουηδία και η Γερμανία, όπου αιτούνται ασύλου. Ο αρχηγός της επιχείρησης δήλωσε ότι σε συνεργασία με τους δουλεμπόρους περνούσε κρυφά τους τζιχαντιστές μέσα σε αυτή την «χαοτική ανθρώπινη παλίρροια». «Πηγαίνουν ως πρόσφυγες», ανέφερε. Δύο Τούρκοι διακινητές λαθρομεταναστών επιβεβαίωσαν ότι βοήθησαν την ISIS να στείλει τζιχαντιστές στην Ευρώπη με αυτόν τον τρόπο. Ο ένας ανέφερε ότι έστειλε περίπου 10 ισλαμιστές δολοφόνους με τα πλοία του, αλλά στη συνέχεια σταμάτησε τη συνεργασία. Ο δεύτερος είπε ότι ξεκίνησε πριν από μήνες και συνεχίζει ακόμα. «Στέλνω μερικούς τζιχαντιστές που θέλουν να πάνε και να επισκεφθούν τις οικογένειές τους», είπε σε συνέντευξή του στη νότια Τουρκία, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας. «Άλλοι όμως πηγαίνουν στην Ευρώπη ετοιμοπόλεμοι», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος, ο οποίος σημειωτέον πήρε άδεια από τον επικεφαλής της επιχείρησης για να μιλήσει στον δημοσιογράφο, είπε ότι κάποιοι από τους τζιχαντιστές ήταν από τη Συρία, ενώ άλλοι από διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι υπήρχαν μεταξύ τους Ευρωπαίοι, καθώς και μερικοί Αμερικάνοι.

defencenews
http://greeknation.blogspot.gr/2015/02/blog-post_64.html

ΣΟΡΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΟΛΑΡΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 25.10.2013

 



ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
 

 
 
http://neoellhn.blogspot.com/2015/02/blog-post_80.html

Εισαγγελική έρευνα στην ΕΥΠ για εσχάτη προδοσία;



«Όσα δεν φέρνει η στιγμή τα φέρνει ο χρόνος». Κάπως έτσι φαίνεται πως, επιτέλους, συμβαίνει στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην πλέον ευαίσθητη κρατική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), της οποίας ο εθνικός ρόλος, ο σκοπός, οι στόχοι αλλά και αξιολογότατα στελέχη της, διασύρθηκαν αλλά και στοχοποιήθηκαν (επειδή προέτασσαν το εθνικό συμφέρον και δεν επιθυμούσαν να λειτουργήσουν εναντίον της Ελλάδας) μετ’ επιτάσεως από την διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου (με ένα πογκρόμ πειθαρχικών και δικαστικών διώξεων στις οποίες αθωώθηκαν όλα τα στοχοθετημένα στελέχη της ΕΥΠ), στην διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε διαρροή απόρρητων στοιχείων της συγκεκριμένης υπηρεσίας ακόμη και από τις ίδιες τις πολιτικές και φυσικές της ηγεσίες των τελευταίων ετών (2009 - 2014), κατά παράβαση των άρθρων 14 και 17 του Νόμου 3649/2008, αλλά και των άρθρων 146 και 148 του Ποινικού Κώδικα τόσο σε ΦΕΚ, στη Διαύγεια αλλά και στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο της Ελλάδας.
Αξίζει να σημειωθεί πως στις δίκες αυτές των ανώτερων και ανώτατων στελεχών της ΕΥΠ, που έγιναν ανοικτές για το κοινό (!) δημοσιοποιήθηκαν «ελαφρά τη καρδία», ονόματα, ιδιότητες κι όλα όσα θα ήθελε μια αντίστοιχη ξένη υπηρεσία να πληροφορηθεί, χωρίς να υπάρξει ένας δικαστής, ή χωρίς να υπάρξει άμεση παρέμβαση από την ίδια η διοίκηση της υπηρεσίας (ΕΥΠ) να παρέμβει και να «τραβήξει αυτιά», βάζοντας φρένο σε αυτή την αυτοκαταστροφική – εθνικά – πρακτική. Κατά τα άλλα, ο παρόν ιστοχώρος, έχει βαρεθεί να γράφει για το τραγικό έλλειμμα σε αυτό που αποκαλεί ως «κουλτούρα ασφάλειας» στη χώρα μας, σε όλα τα επίπεδα…

Επίσης, όπως έχει αποκαλυφθεί από τα περίφημα WikiLeaks και το μέγα θέμα που προέκυψε με το τηλεγράφημα του τότε Αμερικάνου πρέσβη στην Αθήνα προς την Ουάσινγκτον, κ. Ρις, ο οποίος αποκάλυψε ότι στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες υπηρετούν "δυσαρεστημένοι Πασόκοι υπάλληλοι επιρρεπείς στις διαρροές προς την πρεσβεία", και για το οποίο θέμα είχε καταθέσει ερώτηση στην προηγούμενη Βουλή ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος αλλά δεν έλαβε ποτέ απάντηση από τον τέως πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμάρα...

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, αλλά κυρίως με βάση την έγγραφη αναφορά που κατέθεσε σε όλες τις αρμόδιες αρχές η αείμνηστη υπάλληλος της ΕΥΠ, Ευγενία Λεβογιάννη (την οποία κάποιοι γελοίοι εντεταλμένοι δημοσιογραφίσκοι λοιδωρούσαν και χλεύαζαν χωρίς να τολμούν να αντιμετωπίσουν τις ξεκάθαρες και με αποδείξεις καταγγελίες της), διατάχθηκε, όπως πληροφορηθήκαμε από το πολύ καλό GrekAmericanNewsAgency, καταπείγουσα έρευνα από την Δικαιοσύνη, την οποία διέταξε ο Εισαγγελέας για την αναφορά που είχε υποβάλλει η εκλιπούσα υπάλληλος της ΕΥΠ.

Την έρευνα έχει αναλάβει η 31η Πταισματοδίκης Αθηνών η οποία έχει ήδηκλητεύσει τους πρώτους μάρτυρες οι οποίοι κατέθεσαν και άλλα επιβαρυντικά στοιχεία για τους εμπλεκόμενους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας έχουν ήδη καταθέσει οι πρώην διοικούντες την υπηρεσία, ο πρώην διοικητής της Πρέσβυς ε.τ. κ. Ι. Κοραντής, και οι πρώην υποδιοικητές της κύριοι Σ. Τσιτσιμπής, και Π. Αλυφαντής, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσουν και οι υπόλοιποι μάρτυρες που είχε προτείνει η εκλιπούσα υπάλληλος της ΕΥΠ.


Επειδή το συγκεκριμένο θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό (και προκαλεί απορία γιατί δεν έχουν ασχοληθεί τα μεγάλα ΜΜΕ της χώρας) και ενδεχομένως αφορά ενέργειες που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως «εθνική προδοσία», θεωρούμε σωστό να σας παραθέσουμε την έγγραφη αναφορά της αείμνηστης υπαλλήλου της ΕΥΠ προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών κυρία Φάκου, όσο και (στη συνέχεια) την καίρια αναπάντητη ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Νικολόπουλος στην Βουλή και την οποία όφειλε –αλλά ποτέ δεν τόλμησε- να απαντήσει ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Τα όσα καταγγέλλονται από την αείμνηστη Ευγενία Λεβογιάννη, αλλά και τα όσα ερωτώνται (και δεν απαντήθηκαν από τον Αντώνη Σαμαρά) από τον κ. Ν. Νικολόπουλο, αξίζει να μελετηθούν από όλους, αφού τα συμπεράσματα στα οποία οδηγούν, ξεπερνούν το τραγικό και αποκαλύπτουν το επικίνδυνο των δραστηριοτήτων που αναπτύχθηκαν από μερίδα «προθύμων πασόκων» υπαλλήλων της ΕΥΠ, που τον τελευταίο χρόνο αποπειράθηκαν ποικιλοτρόπως (αλλά μάλλον ανεπιτυχώς) να μπούνε κάτω από την «ομπρέλα» του ΣΥΡΙΖΑ…

Εμείς, ευελπιστούμε από τη διοίκηση του κ. Ι. Ρουμπάτη (ο οποίος είναι έμπειρος αλλά και γνώστης πολλών «ειδικών θεμάτων») πως θα τολμήσει, επιτέλους, να ξεκαθαρίσει το «τοπίο» και να αναδείξει τόσο την αλήθεια, όσο και τον θεσμικό ρόλο της ΕΥΠ, ενώ ευελπιστούμε στην δικαίωση όσων αδίκως ενεπλάκησαν και κατηγορήθηκαν επειδή επέλεξαν να υπερασπιστούν το συμφέρον της Ελλάδας και όχι τα προσωπικά «προτεινόμενα οφέλη»…






ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
Κ.Ο. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Αρ. πρ. 3871/21-10-2014
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Κοινοποίηση: ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Θέμα: «ΕΥΠ & Απόφαση της Δικαιοσύνης για το Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά την Μετακίνηση Ανθρώπων & Αγαθών»

Η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή προσπάθησε μέσω του ΕΣΠΑ να εγκαταστήσει στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) ένα Δορυφορικό Σύστημα Ελέγχου και παρακολούθησης των συνόρων μας. Μέρος των πληροφοριών που θα συνέλεγε το σύστημα, θα προσφέρονταν, μέσω της ιστοσελίδας της Ε.Υ.Π., στους πολίτες, ώστε να διευκολύνεται η διέλευση ανθρώπων και εμπορευμάτων.

Συμβάλλοντας στην προσπάθεια για την όσο το δυνατό πληρέστερη απορρόφηση κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας και αξιοποιώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της χρηματοδοτικές δυνατότητες εκτός Κρατικού Προϋπολογισμού, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προσπάθησε τότε να υλοποιήσει το έργο στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», Άξονας 2: «Εξυπηρέτηση του Πολίτη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής», συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού 1,6 εκατ. Ευρώ περίπου.

Το έργο με τίτλο: «Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά τη Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών» σύμφωνα με την Προκήρυξη, είχε ως στόχο την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και ειδικότερα όσων εμπλέκονται στην διασυνοριακή μεταφορά ανθρώπων και αγαθών (τουρισμός, εμπόριο) με τη δημιουργία ενός χαρτογραφικού-δορυφορικού συστήματος πληροφόρησης της κίνησης των διασυνοριακών φυλακίων, καθώς επίσης και της υποδομής στην περιοχή των συνόρων για την εξυπηρέτηση και ασφάλεια των μεταφορών.
Τα αναμενόμενα αποτελέσματα και οφέλη τα οποία θα προέκυπταν από το έργο θα ήταν πολλά και σημαντικά. Μερικά από τα σπουδαιότερα θα ήταν η εγκυρότερη και ταχύτερη πληροφόρηση των πολιτών, καθώς επίσης η διευκόλυνση και ασφάλεια στην μετακίνηση.

Το συγκεκριμένο έργο πέραν των υπηρεσιών που θα προσέφερε προς τους πολίτες και της εισφοράς του στην βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής που θα παρείχε προς τον Φορέα υλοποίησης, ιδιαίτερα σε μια περίοδο έξαρσης της λαθρομετανάστευσης προς την χώρα μας, αποτελούσε μέρος της προσπάθειας που συντελούνταν εκείνη την περίοδο από την τότε Κυβέρνηση για το άνοιγμα της Υπηρεσίας προς την ελληνική κοινωνία και την αναβάθμιση της αποδοχής της μέσα σε αυτή.

Το συγκεκριμένο έργο είχε ανατεθεί σε κοινοπραξία εταιρειών («Πλανητική Α.Ε.» και «Pansystems Α.Ε.») μετά από διεθνή διαγωνισμό και με την υποχρέωση να παραδώσουν ολοκληρωμένο το έργο στις 30/09/2009. Από τότε, όμως, αρχίζουν και τα …περίεργα, με Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, πλέον, τον κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, επί κυβέρνησης κ. Γ. Παπανδρέου και διοίκηση της Υπηρεσίας, τους κ.κ. Κ. Μπίκα, Φ. Παπαγεωργίου και Χρ. Τσαντρίζο. Για τα περίεργα αυτά που συνέβησαν τότε, είχαμε υποβάλλει και την από 20/12/2009 Ερώτηση & ΑΚΕ προς τον τότε Πρωθυπουργό. Τελικά, το έργο απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην προσπάθεια που είχε ξεκινήσει για τον εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας μέσω Κοινοτικών Κονδυλίων, διώχθηκαν ποινικά και πειθαρχικά με σαθρά κατηγορητήρια…

Διαβάσαμε πρόσφατα στον Τύπο (περιοδικό “Crash” τεύχος Απριλίου 2014, εφημ. «Κυριακάτικη Kontranews» της 5/10/2014 και «Παρασκήνιο» της 11/10/2014) αλλά και στο Διαδίκτυο σε έγκριτα Ιστολογία (“ProtoThema”, “Crasholine”, “DefenceNet”, “Greek American News Agency”, “Defence-Point”, “GrCitizen”, «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους», «Αττικά Νέα» κά) για την έκδοση απαλλακτικού Βουλεύματος από το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών για όλους τους κατηγορούμενους αλλά και πολλά και διάφορα ρεπορτάζ, άρθρα και αναλύσεις επί του θέματος, που είναι κατεξοχήν πειστικά και τεκμηριωμένα. Κοινός παρανομαστής όλων, είναι το γεγονός ότι η «Ε.Υ.Π.» βρίσκεται υπό διάλυση και ότι λήφθηκαν βιαστικές αποφάσεις σε πολλά ζητήματα από την προηγούμενη κυβέρνηση και την τότε διοίκηση της Υπηρεσίας, μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν εξωθεσμικοί παράγοντες, που καμία σχέση δεν θα έπρεπε να έχουν στην λήψη αποφάσεων επί θεμάτων εθνικής ασφάλειας.

Πιο συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η προμηθεύτρια εταιρεία (ελληνική κοινοπραξία) παρέδωσε κανονικά το έργο στην προβλεπόμενη προθεσμία, σύμφωνα με τη σύμβαση. Με την αλλαγή της κυβέρνησης το 2009, παρότι στην παρουσίαση του έργου, που έγινε στην νέα ηγεσία της Υπηρεσίας (στον 2° όροφο της Κατεχάκη όπου είχε εγκατασταθεί το σύστημα), η πολιτική ηγεσία εξέφρασε το θαυμασμό της γι αυτό, όπως αναφέρουν και τα σχετικά δημοσιεύματα, λίγες μέρες μετά η κυβέρνηση ΓΑ.Π. – Χρυσοχοΐδη και η Διοίκηση Μπίκα αποφάσισαν, προς έκπληξη όλων, να προχωρήσει η Υπηρεσία στην απένταξη του έργου, όχι γιατί είχε διαπιστωθεί κάτι το σκανδαλώδες στην προμήθειά του (άλλωστε κανείς από τους διωκόμενους υπαλλήλους δεν κατηγορήθηκε για κάτι τέτοιο) αλλά επειδή το επέβαλαν άλλοι λόγοι, που κατά την άποψή μου, είχαν να κάνουν με κεντρικές γεωστρατηγικές επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης.

Το έργο απεντάχθηκε λόγω του ότι η ανάδοχος εταιρεία προμηθεύτηκε το λογισμικό του από τη Ρωσία και ότι σύμφωνα με τα «WIKILEAKS», που είχαν αποκαλύψει σχετικό τηλεγράφημα του πρώην αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, κ. Ντάνιελ Σπέκχαρντ, προς την Ουάσινγκτον, που ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «εργαζόμαστε (σαν πρεσβεία) για να ακυρώσουμε τις ενέργειες αυτές (ενεργειακές, αμυντικές και εμπορικές συμφωνίες μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας), που θεωρούμε ότι δεν είναι σωστές, αλλά λαμβάνουμε ανάμεικτα μηνύματα από Έλληνες αξιωματούχους.». Ιδιαίτερη δε εντύπωση προξενεί και η αποκάλυψη, ότι, καταθέτοντας στον 3° Τακτικό Ανακριτή, κ. Δ. Φούκα, για την γνωστή υπόθεση της «Πυθίας», ο τότε σύμβουλος του πρωθυπουργού, Άλεξ Ρόντος, με την αλλαγή της κυβέρνησης το 2009, μετέφερε στον τότε Πολιτικό Προϊστάμενο της Ε.Υ.Π., Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, ενημερώνοντας ταυτόχρονα και τον τότε Πρωθυπουργό Γ. Α. Παπανδρέου, αίτημα Ισραηλινών πρακτόρων να μην προχωρήσει η Ε.Υ.Π. στην προμήθεια του συγκεκριμένου συστήματος επειδή το λογισμικό του ήταν ρωσικής προέλευσης…

Οι πιέσεις των ξένων πρακτόρων καρποφόρησαν και οι τότε υπεύθυνοι απεφάνθησαν, ότι το έργο δεν συνάδει με την αποστολή της Ε.Υ.Π. και το απένταξαν από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ παράλληλα ασκήθηκαν πρωτοφανείς διώξεις στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους με γελοία και σαθρά κατηγορητήρια, παραδίδοντάς τους βορά στα ΜΜΕ, διαπομπεύοντάς τους δημόσια, καταστρέφοντας καριέρες και οικογένειες, ακόμη και ζωές… Στο μεταξύ, η ελληνική εταιρεία που κέρδισε τον διεθνή Διαγωνισμό, προσέφυγε στην ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία ως φαίνεται, δεν καταλαβαίνει από προτροπές ξένων πρέσβεων και δικαιώθηκε. Στις η Ιουνίου 2012 το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (είχε συνεδριάσει στις 9 Φεβρουαρίου 2012 και στις 24 Μαίου 2012) ανακοίνωσε την απόφασή του. Δικαιώνει την ως άνω εταιρεία, ακυρώνει ως παράνομη την απόφαση του κ. Μπίκα και αναθέτει την «καυτή πατάτα…» στη νέα ηγεσία της Υπηρεσίας για να τη διαχειριστεί…

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το θέμα δίχασε στα δύο την Ε.Υ.Π., τόσο σε υπηρεσιακό, όσο και σε (όσο περίεργο και να φαίνεται αυτό) συνδικαλιστικό επίπεδο. Συνδικαλιστές, που φέρονται ότι εκείνη την εποχή ανήκαν στον σκληρό Παπανδρεικό πυρήνα, ακόμα και μέσα στις γενικές συνελεύσεις του Συλλόγου των εργαζομένων, καταφέρθηκαν κατά του Γεωγραφικού συστήματος, χωρίς να έχουν καμία αρμοδιότητα και γνώση επί του θέματος, ενώ άφηναν και υπονοούμενα για παρόμοιο σύστημα, που την ίδια περίοδο προμηθεύτηκαν και οι Ε.Δ. Μάλιστα, άλλοι συνδικαλιστές τους έχουν μηνύσει γι αυτό!!!

Ενώ σε υπηρεσιακό επίπεδο, στις καταθέσεις και στα απολογητικά υπομνήματα των υπαλλήλων αναφέρονται φοβερά και τρομερά πράγματα για απειλές και εκβιασμούς, που δέχθηκαν ακόμα και σε υψηλό επίπεδο για να δεχθούν να συνομολογήσουν τον γελοίο ισχυρισμό της τότε κυβέρνησης, ότι δήθεν το έργο αυτό είναι «εκτός αποστολής της υπηρεσίας(;)». Φαίνεται, ότι ο νόμος 3649/2008 δεν ήταν αρκετά διαφωτιστικός γι αυτούς, σχετικά με το εύρος αρμοδιοτήτων – δραστηριοτήτων της υπηρεσίας.

Επίσης, η τότε κυβέρνηση παρέπεμψε το θέμα και στον ΓΕΔΔ, κ. Λ. Ρακιντζή, ο οποίος ανέθεσε μέρος της έρευνας και στην ΕΥΑΠ (Ειδική Υπηρεσία Αρχή Πληρωμής) του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Εν τω μεταξύ, στο τότε οικονομικό επιτελείο είχε αναλάβει ο κ. Χρυσοχοΐδης, ως Υπουργός περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που πριν ήταν πολιτικός προϊστάμενος της Ε.Υ.Π., όταν αποφασίστηκε η απένταξη του συστήματος…

Τελικά ο κ. Ρακιντζής παρέπεμψε 20 άτομα από την Ε.Υ.Π. και την Κοινωνία της Πληροφορίας, χωρίς όμως να μπει στον κόπο, να ρωτήσει την άποψη κανενός από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση υπαλλήλους της Ε.Υ.Π.(;) αλλά μόνο αυτούς που του υπέδειξε η διοίκηση Μπίκα. Και το ερώτημα που τίθεται τώρα, είναι «τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους», που κατηγορήθηκαν και από τον κ. Ρακιντζή, που στηρίχθηκε στις παράνομες, σύμφωνα και με την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, αποφάσεις του κ. Μπίκα για να βγάλει το Πόρισμά του;

Πάντως, σε ΕΔΕ που έγινε στο Υπουργείο Οικονομίας για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση συγκατηγορούμενους υπαλλήλους της ΚτΠ, αθωώθηκαν όλοι οι εκεί εμπλεκόμενοι. Αξίζει να αναφερθεί, ότι υπάλληλοι της Ε.Υ.Π. υπέβαλλαν μηνυτήρια αναφορά σον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, για τη διαρροή στο Διαδίκτυο και στα ΜΜΕ ολόκληρου του Πορίσματος Ρακιντζή για το θέμα και ο οποίος διέταξε έρευνα, την οποία ανέλαβε ο 2ος Πταισματοδίκης Αθηνών. Έχει επίσης υποβληθεί και αναφορά για τα όσα αποκάλυψαν τα “WIKILEAKS” για τα αναφερόμενα από τον αμερικανό πρέσβη, κ. Ρις, σε τηλεγράφημά του προς την κεντρική του υπηρεσία, το 2007, περί «δυσαρεστημένων πασόκων υπαλλήλων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, επιρρεπών στις διαρροές προς την αμερικανική πρεσβεία»…

Τέλος, η Δικαιοσύνη, έπειτα από πολύχρονη ενδελεχή έρευνα και τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από κορυφαίους ειδικούς επί πεντάμηνο, απεφάνθη οριστικά και αμετάκλητα, ότι το συγκεκριμένο σύστημα είναι μοναδικό, απόλυτα αξιόπιστο, φθηνότερο άλλων αντίστοιχων (την εποχή της παράδοσής του), εξακολουθεί να παραμένει σύγχρονο (παρά τα χρόνια που πέρασαν από την παράδοσή του) και απόλυτα συμβατό με τις ανάγκες και τις αρμοδιότητες της Υπηρεσίας. Το ίδιο και το λογισμικό του, που μάταια κάποιοι προσπαθούν να απαξιώσουν, λόγω πιθανώς της προέλευσης του αλλά και λόγω του ότι δεν μπορούν να αποδεχθούν εύκολα ότι υπάρχουν Έλληνες Δικαστές, Επιστήμονες και Δημόσιοι Υπάλληλοι, που δεν είναι πρόθυμοι να υπακούουν στα κελεύσματα και στις επιθυμίες ξένων πρακτόρων και κυβερνήσεων…

Επειδή, δεν μπορώ να δεχτώ, ότι οι ελληνικές Υπηρεσίες καθοδηγούνται στις ενέργειές τους σύμφωνα με «οδηγίες», που δίδονται από εξωθεσμικούς παράγοντες.

Επειδή, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, το Ελληνικό δημόσιο υπέστη σημαντική οικονομική και όχι μόνο ζημία.

Επειδή, δεν πρέπει και δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και ατιμώρητοι και να απολαμβάνουν υψηλότατων αξιωμάτων, αυτοί που σχεδίασαν και εκτέλεσαν τη συγκεκριμένη σκευωρία.

Επειδή, δημιουργούνται πλείστα όσα ερωτήματα για τη λειτουργία των θεσμών στην ΕΥΠ και δεδομένης της δικαιολογημένης αναταραχής που έχει προκύψει, στους κόλπους της Υπηρεσίας και όχι μόνο σχετικά με το θέμα αυτό.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:

1. Ποιος ο ρόλος ξένων εξωθεσμικών παραγόντων στην ως άνω υπόθεση;

2. Ποιοι φέρουν την ευθύνη για αυτή την άσχημη για το ελληνικό Δημόσιο κατάληξη; Ποιος θα πληρώσει τα «σπασμένα» για τις παράνομες αποφάσεις του κ. Μπίκα και των συνεργατών του; Ποιος θα πληρώσει για την τεράστια οικονομική και όχι μόνο ζημία, που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο; Ποιοι και γιατί συμμετείχαν στις άτυπες και παράνομες επιτροπές, που διόρισε ο κ. Μπίκας; Ποιοι υπάλληλοι και συνδικαλιστές συνέδραμαν τον κ. Μπίκα να λάβει τις συγκεκριμένες παράνομες αποφάσεις;

3. Ποιοι συνεχίζουν να απολαμβάνουν ύψιστες κρατικές θέσεις, τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και πότε θα κληθούν να απολογηθούν για τις αποφάσεις τους και τις ενέργειες τους, που εξέθεσαν σε κίνδυνο (μη ελεγχόμενο) τους πολίτες;

4. Ποιος ο ρόλος του ΓΕΕΔ, της ΕΥΑΓΙ και συγκεκριμένων στελεχών της Ε.Υ.Π.; Πως και δεν διαπίστωσαν τις παρανομίες της Διοίκησης της Ε.Υ.Π. επί κυβερνήσεως Γ. Α. Παπανδρέου, τις οποίες διαπίστωσε η Ελληνική Δικαιοσύνη;

5. Ποιός και πώς θα προχωρήσει σε μια γενναία έμπρακτη ομολογία συγνώμης από πλευράς Πολιτείας και αποκατάστασης όλων εκείνων που σπιλώθηκαν και διαπομπεύθηκαν αδίκως δημόσια και ζημιώθηκαν οικονομικά, ηθικά και ψυχικά από το κατασκευασμένο αυτό σκάνδαλο και σκευωρία;

6. Ποιοι φέρουν την ευθύνη, που η Ε.Υ.Π. και η χώρα στερήθηκε ένα πολύτιμο εργαλείο προηγμένης τεχνολογίας, τη στιγμή που η Πατρίδα μας έχει κατακλυσθεί από λαθραίους μετανάστες και εμπορεύματα; Ποιος θα κάνει τον απολογισμό της τεράστιας ζημίας που υπέστη η χώρα, από την μη λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος;

7. Έχει γίνει κάποια έρευνα από τα αναφερόμενα στα τηλεγραφήματα των αμερικανών πρέσβεων που αποκάλυψαν τα “WIKILEAKS” και αν ναι, ποια είναι τα αποτελέσματά της;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΝΙΚΟΣ I. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ του
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


Ερώτηση Νικολόπουλου προς Σαμαρά για διαρροές από ΕΥΠ προς την γερμανική BND, που "θάφτηκε" και δεν απαντήθηκε ποτέ! Γιατί άραγε; (κάντε κλικ για να την διαβάσετε ολόκληρη)




Πληροφορίες από GreekAmericanNewsAgency, GrCitizen 


http://kostasxan.blogspot.gr/2015/02/blog-post_60.html

Ο ανθελληνισμός των Εβραίων, η ΧΑΝΟΥΚΑ, και οι Μακαβαίοι…ΝΑ ΣΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΙΣΕΛ;;;



ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ Η ΜΙΣΕΛ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΝ
Εάν όλα αυτά που ακολουθούν είναι αλήθεια…και ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ
Πές μας Μισέλ….να σε εμπιστευόμαστε ως έλληνες;;;;;
Οι Γιαννιώτες, μήπως αφελώς σε εμπιστεύτηκαν;;;
Ποια η γνώμη σου για την ΧΑΝΟΥΚΑ Μισέλ;;;
Ήταν κακός ο εξελληνισμός των προγόνων της μαμάς σου;;;
Αν ναι…τότε τι δουλειά έχεις στην ελληνική βουλή;;;;
Αν όχι, τότε τι στο καλό επικαλείσαι την εβραίικη καταγωγή σου;;;




Απόσπασμα από το βιβλίο του Παναγιώτη Τραϊανού:ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ


Έχει αναρωτηθεί ποτέ κανένας γιατί πολλοί Έλληνες θεωρούν ότι οι Εβραίοι καταδιώκουν το Ελληνικό έθνος;

Υπάρχει από την πλευρά των Εβραίων κάποια συντονισμένη προσπάθεια, εις βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων, ή μήπως υπάρχει μια σατανική σύμπτωση καταστάσεων και προσώπων και εμείς απλά την παρεξηγούμε;

Μήπως κινδυ­νεύουμε να πέσουμε και εμείς θύματα μιας υποβό­σκου­σας και διαρκώς διογκούμενης αντισιωνιστικής αντί­λη­ψης των πραγμάτων;

Υπάρχει μια βάση ιστορικής αλήθειας, η οποία να δικαιολογεί ένα τέτοιο συμπέρασμα;

Σαφώς και υπάρ­χει. Απλά υπάρχει «αποκρυμμένη» με τον πλέον ευφυή τρόπο. Είναι απολύτως φανερή. Φανερή σε τέτοιο σημείο, που στο τέλος να μην γίνεται αντιληπτή.


Αποτελεί ιστορική βεβαιότητα ότι οι Εβραίοι μισούν τη Μακεδονία. Την μισούν, γιατί κάποτε απείλησε την εθνική τους ύπαρξη.

Είναι η μόνη δύναμη που ποτέ τους απείλησε πραγματικά. Σε ολόκληρη την ιστορία τους δεν έχουν αγωνι­στεί ποτέ για την ύπαρξή τους όσο αγωνίστηκαν εναν­τίον της Μακεδονίας.

Γι′ αυτόν τον λόγο μισούν πα­θιασμένα το σύστημα το οποίο εξέφραζε επισήμως τον ελληνισμό.

Τον ελληνισμό, που απειλούσε το έθνος τους με διάλυση.

Αυτό δεν της το συγχωρούν. Αυτό θέλουν να αποτρέψουν ως ενδεχόμενο να επαναληφθεί στο μέλλον. Γι′ αυτό την μισούν. Γι′ αυτό θέλουν να την καταστρέψουν.

Απλά πρέπει να γνωρίζεις πώς ακριβώς απειλούνται, για να γνωρίζεις πώς αντιλαμβάνονται την καταστροφή του εχθρού τους.

Καταστροφή γι′ αυτούς δεν είναι να εξαφα­νίσουν τον λαό της ή να θάψουν το όνομά της στα «βάθη» της ιστορίας.

Καταστροφή γι′ αυτούς είναι να κατα­στρέ­ψουν το σύνολο των όσων αυτή αντιπροσωπεύει και το αντιλαμβάνονται ως εθνική απειλή.

Η Μακεδονία δεν απεί­λησε τον εβραϊσμό με σφαγές ή διώξεις.

Οι σφαγές και οι διώξεις είναι το «βούτυρο» στο «ψωμί» των Εβραίων. Τους συντηρούν και τους διατηρούν ακμαίους.

Τις περισ­σότερες φορές οι ίδιοι προκαλούν τις διώξεις τους, για να «μαντρώνουν» τους Εβραίους.

Μετά από κάθε νέο διωγμό ο εβραϊσμός βγαίνει πανίσχυρος και ανακτά τη φρεσκάδα του.


Η Μακεδονία αποτέλεσε τον πιο ισχυρό εχθρό του εβραϊσμού, γιατί τον απείλησε με τον ανεξέλεγκτο εξελ­ληνι­σμό των Εβραίων, που άφηνε τους ραβίνους χωρίς «ποίμνια».

Αφαιρούσε από το σύστημά τους Εβραίους.

«Αφυδάτωνε» από έμψυχο δυναμικό το εβραϊκό σύστημα.

Τους έκανε Έλληνες.

Εξαιτίας της Μακεδονίας οι Εβραίοι για πρώτη φορά στην ιστορία τους πήγαιναν στα γυμνα­στήρια.

Για πρώτη φορά πλένονταν.

Για πρώτη φορά ερω­τεύονταν ελεύθερα.

Για πρώτη φορά αμφισβητούσαν τους «αλάθητους» οδηγούς της ερήμου.

Για πρώτη φορά αμφι­σβη­τούσαν την αξία της εβραϊκής τους καταγωγής.

Ελληνικά μιλούσαν μεταξύ τους και στην ελληνική γραμ­ματεία αναζητούσαν απαντήσεις στα θεμελιώδη ζητήματα που τους αφορούσαν.

Αυτό ήταν τρομερό για το πρώτο και πιο αυθεντικό έθνος στον κόσμο.

Τα παιδιά «απαρνούνταν» τους γονείς τους.

Τα παιδιά δεν ήθελαν την πολιτισμική τους «κληρο­νομιά».

Ο κρίκος του αίματος, που συνέδεε μεταξύ τους τα μέλη του έθνους, είχε πλέον σπάσει.

Αυτό ήταν κάτι το οποίο έθιγε απόλυτα τους ηγέτες του και δεν μπορούσαν να το αποδεχθούν.

Θα έμεναν χωρίς λαό. Στα σκουπίδια της ιστορίας θα κατέληγαν.

Οι ίδιοι άνθρωποι που αποφά­σι­σαν κάποτε ότι «συμφέρει″ το έθνος να θανατωθεί ο Ιησούς, γιατί τους έπαιρνε τον λαό, αποφά­σισαν ότι εθνι­κός τους εχθρός είναι οι Έλληνες, για τους ίδιους ακριβώς λόγους.

Τον Ιησού Τον σταύρωσαν για να Τον «ξεφορτωθούν», ενώ τους Έλληνες ως λαό, απλά προσπα­θούν να τον μπλέκουν σε περιπέτειες, για να μην ισχυρο­ποιηθεί ξανά και τους απειλήσει.

Όλα αυτά μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι είναι εικασίες, οι οποίες προκύπτουν από κάποιο εθνικιστικό παραλήρημα του γράφοντος. «Για όλα φταίνε οι Εβραίοι″ …λένε οι ρατσιστές αντισιωνιστές.

Γιατί να μην φταίνε και για τα ελληνικά προβλήματα για τους Έλληνες ομοίους τους;

Η εύκολη λύση.

Πάντα φταίνε οι κακόμοιροι οι Εβραίοι.

Μήπως και ο γράφων, εξαιτίας της αδυναμίας του να κατανοήσει την κατάσταση, κατέφυγε στην εύκολη λύση να κατηγορεί αδίκως τους δύσμοιρους τους Εβραίους;

Υπάρ­χουν αποδείξεις ότι υπάρχει αυτό το μίσος; Ένα μίσος, το οποίο θα πρέπει να είναι «άσβεστο», εφόσον θεωρούμε ότι όλους αυτούς τους αιώνες καταδιώκουν τον ελληνισμό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Πλανήτη.

Θα ξεκινήσουμε τη σκέψη μας λίγο ιδιόμορφα και στην πορεία πιστεύουμε ότι θα καταλάβει ο αναγνώστης τον λόγο που το κάνουμε και τι θέλουμε να πούμε.

Δεν έχουμε στη διάθεσή μας έγγραφα να επικαλεστούμε, για ν” αποδείξουμε αυτά τα οποία ισχυριζόμαστε.

Δεν έχουμε μυστικά έγγραφα σιωνιστικών οργανώσεων, ώστε μέσα από αυτά να μπορούμε ν” αποδείξουμε ότι οι Εβραίοι μι­σούν τους Έλληνες και ως εκ τούτου αποτελεί εθνική τους προτεραιότητα να τους καταστρέψουν.

Δεν μπορούμε να επικαλεστούμε ούτε καν τα έγγραφα με τις «ρήσεις» του διαβόητου Κίσινγκερ, εφόσον δεν γνωρίζουμε την αυθε­ντι­κότητά τους.

Το συμπέρασμα που μας ενδιαφέρει θα προσπα­θή­σουμε να το «εξάγουμε» εμμέσως μέσα από πραγματικά γεγονότα, τα οποία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Σύμ­μαχος μας είναι ο ιστορικός χρόνος, εφόσον μέσα στο βάθος του μπορεί η αλήθεια να αποκαλυφθεί με τη λογική και τη γνώση, χωρίς να είναι απαραίτητη η πληροφορία. Θα προσπαθήσουμε δηλαδή να βρούμε την αλήθεια δια της «αφής». Όπως κάποιος που βαδίζει στο σκοτάδι και ­ να καταλάβει τι συμβαίνει, ψηλαφίζοντας γνώριμα αντικεί­με­να. Αντικείμενα, που η γνώση του επιτρέπει να τα καταλα­βαίνει με απόλυτη ακρίβεια, χωρίς να χρειάζεται να τα δει. Μέσα στο σκοτάδι —ακόμα κι όταν αυτό είναι απόλυτο— μπορεί κάποιος με αυτήν την μέθοδο να καταλάβει στα σίγουρα για το αν βρίσκεται μέσα σε ένα γραφείο ή μέσα σε μια κουζίνα.


Για να ακολουθήσεις μια τέτοια αναλυτική προσέγγιση, πρέπει να ξεκινήσεις από την ερμηνεία αυτών που θεωρείς γνωστά και άρα γνώριμα για τους πάντες. Είναι όμως τέτοια για όλους —με βάση αντικειμενικά κριτήρια— ή είναι «γνώριμα» επειδή ταιριάζουν στις απόψεις σου; Πρέπει δηλαδή να τεθούν κριτήρια, τα οποία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν. Ούτε καν από αυτούς που θίγονται. Κριτήρια, τα οποία να είναι κοινά για τους πάντες. Δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι πιάνεις μια «κατσαρόλα», υπονοώντας ότι βρίσκεσαι σε μια «κουζίνα» και όλοι οι υπόλοιποι να βλέπουν στην περιγραφή σου μια «γραφο­μηχανή». «Κατσαρόλα» με πλήκτρα δεν υπάρχει όπως δεν υπάρχει και «γραφομηχανή» με βαλβίδα εκτόνωσης. Άρα σε μια τέτοια περίπτωση η καλύτερη μέθοδος ανάλυσης είναι η ερμηνεία ομοίων συμπεριφορών.

Θα ασχοληθούμε με τα «δικά» μας, για να μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε αυτά των «άλλων». Θα περιγράψουμε τις δικές μας εθνικές «κατσαρόλες», για να ψάξουμε να βρούμε αυτές των άλλων. Θέλοντας δηλαδή να εντοπί­σουμε τον εθνικό εχθρό των Εβραίων, θα δούμε πώς χτί­ζεται ένας εθνικός «μύθος», γιατί μέσα σ” αυτόν τον «μύθο» υπάρχει πάντα ο εθνικός εχθρός. Θα δούμε πώς μέσα από τα ασήμαντα και τα σημαντικά καλλιεργείται αυτός ο «μύ­θος», που διασφαλίζει εθνικές «πορείες» και «επιβιώ­σεις». Υπάρχει αναγκαιότητα να εμπλέκονται τα ασήμαντα μέσα στα σημαντικά, γιατί διαφορετικά με την πάροδο των αιώνων παύουν τα σημαντικά να είναι τέτοια. Πρέπει τα σημαντικά του εθνικού «μύθου» να περνούν στην καθημερι­νό­τητα, για να επιβιώνουν κατά τη μετάβασή τους από γενιά σε γενιά. Εύκολα οι νέοι βαριούνται τα «μνημόσυνα» και το σύστημα πρέπει να τους πιάσει εκεί όπου μπορεί, για να μην τους χάσει από «πελάτες».

Πού όμως εκφράζεται η αγωνιστική διάθεση μιας εθνικής κοινωνίας μέσα στην καθημερινότητά της; Πού μπορεί αυτή η αγωνιστική διάθεση να λειτουργήσει ως πυροκροτητής μιας εθνικής έκρηξης, όταν θα την έχουν ανάγκη κάποιοι πατριδοκάπηλοι εθνοπατέρες; Εκεί που για ασήμαντη αφορμή υπάρχει μίμηση συνθηκών πολέμου και συγκρούσεων. Στην αθλητική της δραστηριότητα. Στις κερκίδες των σταδίων γίνεται ένας «αχταρμάς» ανθρώ­πινης ηλιθιότητας και ιστορικών παθών εμπλουτισμένων με πλήθος θρησκευτικών «μπαχαρικών».

Κάποιοι πονηροί τη θέληση για νίκη σε ένα παιχνίδι την «διανθίζουν» όπου μπορούν με «αντλήσεις» από την ιστορία.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό το οποίο βλέπουμε καθημερινά όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά παντού στον κόσμο.

Άλλοι παριστάνουν τους «Ιερολοχίτες» και άλλοι «παριστάνουν» τους «Μαραθωνομάχους».

Ο ΠΑΟΚ προστα­τεύει «Θερμοπύλες» και ο Ολυμπιακός θριαμβεύει σε νέες «Σαλαμίνες».

Όλα αυτά για εμάς τους Έλληνες είναι γνωστά. Τα βλέπουμε καθημερινά. Έχουν κέρδος κάποιοι «εθνοπατέρες» με το να καλλιεργούν έστω και στις κερκί­δες τα εθνικά στερεότυπα.

Ό,τι συμβαίνει με τους Έλληνες, συμβαίνει και με τους άλλους λαούς. Απέναντι στα «τουρκοφάγα» παιδιά του Κολο­κοτρώνη, που χτυπιούνται στις κερκίδες του Παναθη­ναϊκού, στέκονται τα «ελληνοφάγα» παιδιά του Κεμάλ, που υποστηρίζουν την Γαλατά Σεράι ή τη Φενέρ Μπαξέ.

Είναι γνωστό ότι τα ακραία εθνικιστικά στοιχεία κάθε λαού «κρύβονται″ μέσα στους αθλητικούς συλλόγους.

Εκεί μπο­ρούν να εκφράζουν εύκολα τα πάθη τους και να κάνουν «πρόβες» μέχρι να τους «χρειαστεί» το έθνος. Εκεί φιλο­ξε­νούνται οι πάσης φύσεως προβοκάτορες. Οι χαπακωμένοι «ήρωες».

Ακόμα και στην πρόσφατη «βίαιη» διαδήλωση στα Σκόπια είναι βέβαιον ότι τέτοιοι χρησιμοποιήθηκαν. Αυτό καταλαβαίνουμε, κάνοντας μια πρόχειρη εκτίμηση αυτών που είδαμε στην τηλεόραση. Εκτός από τους «πατριώτες» «Σκοπιανούς», που διαδήλωναν σχετικά ήρεμα, αυτοί οι οποίοι έκαναν τη φασαρία ήταν οι οργανωμένοι οπαδοί της Βαρντάρ. Αυτοί οι μαινόμενοι και κατά πάσα βεβαιότητα μαστουρωμένοι «πατριώτες» οπαδοί το ίδιο θα έκαναν ό,τι κι αν τους παράγγελναν οι «χορηγοί» τους. Θα μπορούσαν να τα σπάσουν όλα, ακόμα και για τη διάσωση της «Καρέτα-Καρέτα». Ευκαιρία περιμένουν να βγουν στον δρόμο να σπάσουν και να ρημάξουν. Η αιτία σπάνια τους ενδιαφέρει. Δεν διαφέρουν σε τίποτε από τους ημεδαπούς «γνωστούς-αγνώστους».

Οι ίδιες πρακτικές ακολουθούνται παντού. Άρα αναζητούμε κάτι το ανάλογο και στην περίπτωση των Εβραί­ων. Δεν είναι δυνατόν το πιο αυθεντικό έθνος στον κόσμο να μην έχει βρει τη λύση να περνά στην καθημε­ρινό­τητά του τα εθνικιστικά του «πάθη». Άρα τι ψάχνουμε; Το εθνικό αθλητικό τους περιβάλλον. Εκεί θα βρούμε τους «Ιερολοχίτες» ή τους «Σπαρτιάτες» του εβραϊκού έθνους. Τι βλέπουμε εκεί; Την απόλυτη παντοκρατορία της Μακάμπι. Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μακάμπι Χάιφα. Μακάμπι στο ποδό­σφαι­ρο, Μακάμπι στο μπάσκετ, Μακάμπι ακόμα και στο πινγκ-πονγκ. Μακάμπι, όπου μπορεί να εκφραστεί ενθουσιωδώς μέχρι βίας η εθνική «περηφάνια» των Εβραίων. Κάπου δηλαδή καταλήξαμε.

Η έννοια «Μακάμπι″ εκφράζει στο καθημερινό «πεζοδρόμιο» τα εθνικά τους πάθη.

Η έννοια «Μακάμπι″, η οποία προκύπτει από τους ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΥΣ. Άρα σημαντικοί για τους Εβραίους θα είναι αυτοί. Κάτι σαν τους δικούς μας «τριακόσιους» του Λεωνίδα.

Αφού είδαμε την «έκφραση» της αγωνιστικότητας στα ασήμαντα, πάμε να δούμε και τα σημαντικά.

Το θεμέλιο του εθνικού «μύθου» του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι η επανάσταση κατά των Τούρκων. Αυτοί είναι οι αρνητικοί πρωταγωνιστές του εθνικού μας «μύθου». Οι Τούρκοι είναι οι εχθροί μας και εναντίον αυτών ξεσηκώθηκαν οι Έλλη­νες υπό την ηγεσία των ηρώων τους.

Αυτό είναι το θεμέ­λιο. Το φλογερό μίσος κατά των Τούρκων, που διατη­ρεί «ζεστό» το εθνικό ένστικτο.

Δεν είναι «αυθεντικός» Έλληνας όποιος δεν μισεί τους Τούρκους. Όποιος δεν προσπαθεί με τα όποια μέσα διαθέ­τει να τους κάνει ζημιά, γιατί αυτό εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα.

Η αρχή είναι μία και μοναδική …η ζημιά του εχθρού είναι κέρδος για εμάς.

Οι εχθροί των εχθρών μας είναι φίλοι μας. Αυτό καλλιεργούν μέσω της παιδείας στον ελληνικό λαό. Από εκεί και πέρα αυτό αναπαράγεται με διάφορες γιορτές, γιατί είναι γνωστό ότι «η επανάληψη είναι η μήτηρ της μαθήσεως».


Αυτήν την εθνική γιορτή προσπαθούν να την συνδέ­σουν και με τη θρησκεία, για να την ισχυροποιήσουν όσο μπορούν. Η πιο μεγάλη γιορτή του ελληνικού κράτους είναι την 25η Μαρτίου.

Την ίδια ημέρα που «γιορτάζει″ και η Παναγία. Αυτή η «σύμπτωση» έγινε εκ του πονηρού. Πάντα έτσι γίνεται από όλους και βέβαια δεν αποτελεί ελληνική «πατέντα». Για τους Έλληνες η Παναγία συνοδεύει τους αγώνες τους, για τους Ιρλανδούς ο Άγιος Πατρίκιος και για τους Άγγλους ο Άγιος Γεώργιος.

Όλοι έχουν τον δικό τους ειδικό υποστηρικτή. Τον δικό τους «άνωθεν» σπόνσορα. Γι′ αυτόν τον λόγο στην γιορτή υποτίθεται του Κολοκοτρώνη βάζουν και λίγο Παναγία, για να δώσουν μια πιο υπερβα­τική υπόσταση στον εθνικό αγώνα.

Δεν ήταν μόνον ο Κολοκοτρώνης που «ήθελε» την ελευθερία μας, αλλά και η Παναγιά. Μια μέρα ολόκληρη κάθε χρόνο προσπαθούν να μας «υπενθυμίσουν» την επιθυμία Θεών και ηρώων.

Τότε εμφανίζονται όλοι οι πιθανοί και απίθανοι άνθρω­ποι, που μπορούν να εμφανιστούν σαν φορείς της εθνικής ευαισθησίας. Στην κυριολεξία γινόμαστε μάρτυρες μιας «ανάστασης» νεκρών.

Άνθρωποι, τους οποίους δεν τους υπολογίζει κανένας για τριακόσιες εξήντα τέσσερις μέρες τον χρόνο, εκείνη την ημέρα έχουν την τιμητική τους.

Ανεβαίνουν στο βήμα και αποσπούν την προσοχή όλου του έθνους. Θρησκόληπτοι παπάδες, πατριδοκάπηλοι πολιτικάν­τη­δες, ξεχασμένοι γυμνασιάρχες, παχύσαρκοι θαμώνες του Αγίου Όρους.

Όλοι έχουν κάτι να πουν εκείνη την ημέρα, γιατί δεν τους ακούει κανείς όλες τις υπόλοιπες.

Όπως και να έχει όμως αυτή η «γιορτή» διαρκεί μία μέρα. Δεν αντέ­χει περισσότερο.

Δεν αντέχουν οι μορφωμένοι Έλληνες παραπάνω από μία μέρα την «τουρκοφαγία». Οι μόνες γιορτές που αντέχουν περισσότερους «πανηγυρισμούς» είναι οι θρησκευτικές γιορτές του χριστιανισμού. Εκεί υπάρ­χουν μέχρι και εορταστικά «επταήμερα».

Επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία και για τους Εβραίους, αναζητάμε την μεγάλη γιορτή τους.

Την μεγάλη εθνική τους γιορτή με το υπερβατικό περιεχόμενο.

Την γιορτή που τους συνδέει ως έθνος με το Θείο και τη «βοή­θειά» του.

Τη γιορτή που τους «θυμίζει″ ποιος είναι ο μεγά­λος εχθρός τους. Τη γιορτή που τους «θυμίζει″ ότι ο «σωστός» Εβραίος πρέπει να μεριμνά καθημερινά για την εξασθένιση του μεγάλου εθνικού εχθρού. Τη γιορτή που αποκαλύπτει ποιανού λαού η ζημιά είναι κέρδος για το εβραϊκό έθνος.

Εύκολα εντοπίζουμε τη μεγάλη τους γιορτή και αυτή είναι η περίφημη Χανουκά. Αναζητούμε την αιτία αυτής της οκταήμερης γιορτής και πάλι πέφτουμε στους Μακκα­βαίους.

Στη Χανουκά γιορτάζουν τα κατορθώματα των Μακκαβαίων.

Μα τι έκαναν επιτέλους αυτοί οι Μακκαβαίοι;

Γιατί μπαίνουν τόσο πολύ στην καθημερινότητα των Εβραί­ων μετά από δύο χιλιάδες χρόνια; Γιατί άλλαξαν τόσο πολύ την ιεράρχηση των θρησκευτικών γιορτών σε ένα έθνος με άπειρους «αγίους» και «προφήτες»;

Μήπως αντιστάθηκαν σε έναν πανίσχυρο εισβολέα και διασφάλισαν την ελευθερία των συμπατριωτών τους, όπως έκανε για παράδειγμα ο Λεωνίδας; Μήπως επαναστάτησαν εναντίον ενός κατακτητή, εξασφαλίζοντας ένα ανεξάρτητο κράτος για τους συμπατριώτες τους, όπως έκανε για παρά­δειγμα ο Κολοκοτρώνης; Αυτοί όλοι είναι εθνικοί ήρωες, γιατί υποτίθεται εξυπηρέτησαν τα εθνικά συμφέ­ρον­τα του λαού στον οποίον ανήκαν. Οι Μακκαβαίοι προφα­νώς είναι κάτι παραπάνω από τους συμβατικούς εθνικούς ήρωες, γιατί σχεδόν λατρεύονται σαν άγιοι και όχι απλά σαν εθνικοί ήρωες.

Προς τιμήν τους δεν δονούνται μόνον τα σύγχρονα αθλητικά στάδια του Ισραήλ, αλλά γίνεται η μεγαλύτερη εθνική και θρησκευτική γιορτή του εβραϊκού λαού παγκοσμίως. Οκτώ ημέρες τους γιορτάζουν κάθε χρόνο. Ένας πραγματικά εορταστικός «μαραθώνιος». Μπροστά τους ο ίδιος ο πατριάρχης τους Αβραάμ είναι «παραμε­λημένος» από τους απογόνους του. Ο άνθρωπος που «γέννησε» το έθνος από το αίμα του. Ούτε τον Μωυσή δεν τον τιμούν τόσο. Τον άνθρωπο που «έσωσε» το έθνος μέσα από την έρημο. Άρα και οι Μακκαβαίοι θα έκαναν κάτι ανάλογα σημαντικό. Θα πολέμησαν τον εθνικό τους εχθρό. Θα έσωσαν το έθνος από έναν εχθρό, που, τηρουμένων των εορταστικών αναλογιών, θα ήταν πιο επικίνδυνος ακόμα και από την ίδια την έρημο. Οι Μακκαβαίοι δηλαδή είναι αυτοί οι οποίοι αποκαλύπτουν τον πιο σημαντικό εχθρό που γνώρισαν ποτέ οι Εβραίοι.

Τι έκαναν λοιπόν οι Μακκαβαίοι και οι Εβραίοι τους λατρεύουν στην κυριολεξία;

Η ιστορία λέει ότι υπό μακε­δονική κατοχή επαναστάτησαν και κατέλαβαν για κάποιο ελάχιστο χρονικό διάστημα τον Ναό του Σολομώντα. Στα χρόνια του Αντίοχου του Δ’ του Επιφανή πήγαν υπό την καθοδήγηση του Ιούδα του γιου του Ματαθία και κατέλα­βαν τον Ναό του Σολομώντα. Με βάση μια συμβατική εθνική πολιτική δεν έκαναν τίποτε το σπουδαίο. Στρατιω­τικά, οικονομικά και πολιτικά θα έλεγε κανείς ότι έκαναν μια «τρύπα» στο νερό.

Μια ομάδα θρησκόληπτων κακομοίρηδων πήγε και έκανε μια προβοκάτσια εναντίον της επίσημης αρχής. Μερικοί άπλυτοι και δυστυχισμένοι «περιθωριακοί» της κοινωνίας έφυγαν από το χωριό τους και πήγαν και «κατέ­λαβαν» τον ναό στην Ιερουσαλήμ. Σε ένα χαλαρό από πλευράς εξουσίας σύστημα πήγαν κάποιοι φανατικοί και έκαναν μια συμβολική κίνηση. Δεν είχαν μαζί τους ούτε καν μια λίστα αιτημάτων. Δεν απαίτησαν ούτε ανεξαρτησία ούτε αυτοδιάθεση. Δεν απαίτησαν καν μια πιο ευνοϊκή φορολογική πολιτική. Πήγαν και με δολοφονικό τρόπο προ­κά­λεσαν ένα πρόβλημα, για να δρομολογήσουν κάποιες εξελίξεις. Τα γνωστά εβραϊκά κολπάκια. Όπως μετά από αιώνες πήγε ο δολοφόνος Σαρόν στην Ιερουσαλήμ και σκότωσε Παλαιστίνιους, προκειμένου να ενεργοποιήσει μια «Ιντιφάντα», η οποία βρισκόταν σε κατάσταση ύφεσης.

Στο συμβατικό επίπεδο αυτοί όχι μόνον ήρωες δεν ήταν, αλλά ήταν καταστροφείς. Σε φυσιολογικές συνθήκες οι ίδιοι οι Εβραίοι της εποχής θα έπρεπε να τους αρπά­ξουν και να τους λιώσουν. Γιατί; Γιατί προκάλεσαν ένα χαλαρό σύστημα και το ανάγκασαν να σκληραίνει τη στάση του. Γιατί έβαλαν σε μπελά έναν ολόκληρο λαό, που εκείνη τη στιγμή είχε βελτιώσει τη ζωή του εξαιτίας των «κατα­κτητών» και δεν την είχε επιβαρύνει. Αυτά δεν αποτε­λούν δικές μας υποκειμενικές διαπιστώσεις. Δικές τους δια­πι­στώ­­σεις ήταν, εφόσον από αυτήν τη βελτίωση είχε δημι­ουργηθεί το πρόβλημά τους.

Ο εβραϊκός λαός στην εποχή των Μακεδόνων είχε μορφωθεί καλύτερα απ” ό,τι μορφωνόταν μέχρι τότε. Είχε οικονομικές δραστηριότητες μέσα σε ένα μεγάλο και οργα­νω­μένο σύστημα, που τους πρόσφερε μεγαλύτερα κέρδη απ” ό,τι μέχρι τότε είχαν. Μέχρι και το νερό είχαν ανακαλύψει εκείνη την εποχή οι Εβραίοι. Πλένονταν και δεν ξεφλούδιζαν τη βρομιά από πάνω τους. Μπορούσαν και θαύμαζαν τα ελληνικά αγάλματα και δεν τα έβλεπαν σαν πορνογραφικό υλικό, όπως οι αυνανιστές πρόγονοί τους.

Τέτοιου είδους «ήρωες» ένας λαός όχι μόνον δεν έχει λόγο να τους θυμάται, αλλά αντίθετα προσπαθεί να τους ξεχάσει. Οι Εβραίοι όμως δεν είναι συμβατικό έθνος και άρα και τα συμφέροντά του δεν είναι τέτοια. Οι Μακκα­βαίοι στην κυριολεξία «έσωσαν» το εβραϊκό έθνος. Το έθνος, που εκείνη τη στιγμή κινδύνευε να χαθεί, γιατί έχανε τη «συνέχειά» του. Τα νεαρά εβραιόπουλα εξελλη­νί­ζονταν και δεν ακολουθούσαν. Ο ελληνισμός ήταν για τον εβραϊσμό πιο επικίνδυνος από την πιο αφιλόξενη έρημο. Τα ελληνικά συγγράμματα ήταν πιο επικίνδυνα από το πιο δηλητηριασμένο νερό της ερήμου.

Οι Μακκαβαίοι με την προβοκάτσια τους έβαλαν το «ψωμί» τους μπροστά στους Μακεδόνες και αυτοί από την άγνοιά τους έβαλαν πάνω σ” αυτό το πολυπόθητο «βού­τυρο». Οι αγράμματοι προκάλεσαν την εχθρότητα των εξουσια­στών απέναντι στους μορφωμένους και εξελληνι­σμένους Εβραίους και τους συσπείρωσαν γύρω από την αγράμματη και θρησκόληπτη ηγεσία τους. Έχυσαν αίμα μακεδονικό, για να προκαλέσουν τα αντίποινα και άρα να προκαλέσουν αιμορραγία στον εβραϊκό κορμό. Αυτός ήταν ο στόχος τους. Στόχος τους δεν ήταν οι Μακεδόνες. Στόχος τους ήταν οι ανυπάκουοι Εβραίοι, που μέχρι τότε τους ξέφευγαν και μπορούσαν να «μαντρωθούν» μόνον υπό την απειλή των μακεδονικών όπλων.

Όλα αυτά τα εξασφάλισαν με μια απλή προβοκάτσια. Οι νεαροί Εβραίοι ξαφνικά μέσα σε έναν εξελληνισμένο κόσμο έπαψαν να είναι και οι ίδιοι Έλληνες. Έγιναν και πάλι Εβραίοι. Αυτό ήταν το ζητούμενο. Να πάψουν να συνα­να­στρέφονται ξένους και κυρίως τους Έλληνες. Να πά­ψουν να υιοθετούν τις συνήθειές τους. Να πάψουν να πηγαίνουν στα γυμναστήρια, για να είναι όμοιοι με τους καχεκτικούς πατέρες τους. Να πάψουν να πλένονται, για να είναι όμοιοι με τους βρομύλους πατέρες τους. Να πάψουν να μιλάνε ελληνικά, για να καταλαβαίνουν μόνον τους αγράμματους πατέρες τους. Να πάψουν να μορφώ­νονται, για να μαθαίνουν την «αλήθεια» από τους ιερείς τους. Με λίγα λόγια να επιστρέψουν στον «πάγκο» του πατέρα. Οι Εβραίοι έπρεπε να βλέπουν μόνον τους συγ­γενείς και τους ιερείς τους ως δικούς τους ανθρώπους.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της προβοκάτσιας. Οι φίλοι και οι γνωστοί έπαψαν να τους εμπιστεύονται. Αυτό ήταν αμοιβαίο, εφόσον και αυτοί έπαψαν να τους εμπιστεύονται. Διχάστηκε ο κόσμος και τα μίση επανήλθαν ξανά στα επί­πεδ­α που ευνοούσαν τους «προστάτες». Με μια προβο­κάτσια έμπλεξαν τον λαό σε έναν ανταρτοπόλεμο της συμφοράς, ο οποίος μπορεί να μην απέδωσε συμβατικούς καρπούς για ένα έθνος, αλλά εξασφάλισε πιστούς στα ιερατεία. Ο ραβίνος και πάλι βρήκε νεκρούς να θάψει σαν μάρτυρες. Ο ραβίνος και πάλι βρήκε κλαμένους να παρη­γο­ρήσει. Ο ραβίνος και πάλι βρήκε διωκόμενους να κρύψει. Ο εβραϊσμός είχε «σωθεί». Από εκεί και πέρα «Businessasusual«. Ως εχθροί οι Μακεδόνες ήταν μια χαρά. «Καλύτεροι″ απ” ό,τι ήταν πριν την προβοκάτσια, γιατί ήταν πλέον εχθρικοί προς τους Εβραίους. Χρήσιμοι για το εβραϊκό έθνος όπως ήταν οι Ρωμαίοι, οι ναζιστές και όλοι οι ρατσιστές αυτού του κόσμου.

Αυτά όλα τα οποία περιγράφουμε μπορεί να φαίνονται παράξενα, αλλά δεν είναι. Ακόμα και στις μέρες μας συμβαίνουν, έστω και σε άλλες κλίμακες πολύ μικρότερες από αυτές των εθνών. Όλες οι ιδιόμορφες κοινωνικές ομάδες, που ασκούν εξουσία στα μέλη τους, με έναν ανάλογο τρόπο λειτουργούν. Απλά δεν φαίνονται. Ένας γύφτος, για παράδειγμα, λειτουργεί με ανάλογο τρόπο. Συνήθως κάνει τα αντίθετα από αυτά για τα οποία κλαίει και παραπονιέται. Κλαίει, για να δείξει σε κάποιους ότι έστω και στοιχειωδώς αγωνίζεται μέσα στην άδικη «κενωνία». Παραπονιέται διαρκώς, για να επωφεληθεί από τον πολιτισμό της υπόλοιπης κοινωνίας, μπας και τσιμπήσει κανένα «ψιλό» και όχι επειδή θέλει ν” αλλάξει. Δεν τον συμφέρει ν” αλλάξει.

Δεν τον συμφέρει να πάει το παιδί του σχολείο, γιατί σ” αυτήν την περίπτωση δεν θα πάει στα φανάρια να ζητιανέψει, για να του φέρει χρήματα να τα πιει στο καφενείο. Δεν τον συμφέρει να μορφωθεί αυτό το παιδί, γιατί δεν θα υπακούει στη «σοφία» του. Δεν τον συμφέρει να είναι καθαρό, γιατί χωρίς τη βρώμα δεν θα στιγμα­τίζεται και ως εκ τούτου δεν θα απομονώνεται μέσα στην κοινωνία. Δεν τον συμφέρει καν να είναι υγιές, γιατί μειώ­νεται η «απόδοσή» του στη ζητιανιά. Δεν τον συμφέρει να εκπολιτιστεί, γιατί αυτό θα καταστρέψει το γένος του. Θα τους βλέπει κι αυτό σαν γύφτους. Απλά πράγματα. Ο κάθε γύφτος κάνει από δέκα παιδιά, για να έχει δέκα διαφο­ρε­τικούς οικονομικούς «πόρους». Κάθε «φανάρι″, όπου αυτά ζητιανεύουν, γίνεται ένα «μαγαζί» του. Θα έκανε δέκα παι­διά, αν έπρεπε να δουλέψει ο ίδιος για να τα σπουδάσει;

Τα ακριβώς ανάλογα συμβαίνουν και με τους Εβραί­ους. Ακόμα και τα παράπονά τους για τον αντισιωνισμό είναι εκ του πονηρού. Δεν τους συμφέρει να μην υπάρχει αντισιωνισμός. Βγάζουν κέρδη από τον αντισιωνισμό. Το λειτουργικό αυτής της κοινωνίας το εφεύραν οι «ήρωες» Μακκαβαίοι. Τα απόλυτα και αξεπέραστα «πρότυπα» όλων των γύφτων. Έτσι έσωσαν τον εβραϊσμό και γι′ αυτό λατρεύονται σαν ήρωες. Χάρη σ” αυτούς έφτασαν όπως έφτασαν οι Εβραίοι στη σημερινή εποχή. Χάρη σ” αυτούς ζούσαν «όμορφα» σε τρισάθλια γκέτο. Έμεναν για χρόνια άπλυτοι, έστηναν πάγκους, προωθούσαν πόρνες, χαφιέ­διζαν τους λαούς επί αιώνες. Χάρη σ” αυτούς το έθνος αποκτούσε το «στίγμα», που δεν τους επέτρεπε να ενσωμα­τωθούν στις κοινωνίες που τους φιλοξενούσαν. «Άκμαζε» το έθνος επί αιώνες. Όποιος ήθελε χαφιέδες, δολο­φόνους, προβοκάτορες, μπορούσε να τους εξασφα­λίσει. Αρκεί να είχε χρήματα, για να πληρώσει τα «παιδιά» των Μακκαβαίων. Οι λαοί τους μισούσαν, μετατρέποντας τις κοινωνίες τους σε αφιλόξενες «έρημους», που έδιναν λόγο ύπαρξης στους διαδόχους των «οδοιπόρων» Μακ­καβαίων.

Τραγικό και μόνον να το σκεφτεί κάποιος. Μερικοί αγράμματοι παρέσυραν στο λάθος τους μορφωμένους Έλληνες και Εβραίους της εποχής και τους παγίδευσαν θανάσιμα. Αυτό ήταν ένα λάθος, το οποίο το χρεώνονται εξ’ ολοκλήρου οι Μακεδόνες. Αν ήταν πονηροί οι Μακε­δόνες, δεν έπρεπε καν ν” ασχοληθούν μαζί τους. Ούτε καν να τους έβγαζαν από τον ναό. Να τους έστελναν ακόμα και προμήθειες, για να καθίσουν όσο θέλουν εκεί μέσα. Να τους έχουν μαζεμένους σε έναν χώρο. Να τους εξευ­τε­­λίσουν. Απέναντι σε προβοκάτορες μόνον με προβο­κάτσια μπορείς να απαντήσεις.

Αυτή η πονηριά έλειπε από τους Μακεδόνες, γιατί απλούστατα ήταν Έλληνες.

Οι Έλληνες δεν είναι πονηροί.

Οι Έλληνες εκφράζουν πάντα την ισχύ και αυτό τους καθι­στά αγαθούς.

Δεν γνωρίζουν την τέχνη της προβο­κάτσιας.

Δεν έχουν μάθει να τρώνε ψωμί με κλάματα σαν θύματα.
Όταν είναι ισχυροί, στέκονται στα πόδια τους και γελάνε.

Όταν είναι αδύναμοι, γονατίζουν και δεν σταμα­τούν να κλαίνε μέχρι να σηκωθούν.

Δεν έχουν μάθει να προο­δεύουν, παριστάνοντας τους κακομοίρηδες. Δεν έχουν μάθει να αισθάνονται ισχυροί στα γόνατα.

Αυτό το οποίο κάνουν μονίμως οι Εβραίοι.

Εκεί την «πάτησαν» οι Μακε­δόνες.

Είδαν τους Μακκαβαίους όρθιους και νόμισαν ότι έχουν μπροστά τους έναν εχθρό, που πρέπει να του επιτεθούν.

Δεν κατάλαβαν ότι αυτοί «σηκώθηκαν» όρθιοι, απλά για να ρίξουν και τους υπόλοιπους ομοεθνείς τους στα «γόνατα».

Δεν κατάλαβαν ότι οι «παράλυτοι″ σηκώθηκαν στιγμιαία, ποντάροντας στο ότι οι εξουσιαστές —αντι­δρώ­ντας ενστικτωδώς— θα τους ξαναρίξουν κάτω.

Οι Μακεδό­νες επιτέθηκαν στους έρποντες Μακκαβαίους και στην ουσία έκαναν ζημιά στους μόνους Εβραίους οι οποίοι λόγω του εξελληνισμού τους κατόρθωσαν να σταθούν στα πόδια τους.

Αυτό ήταν λάθος.

Γι′ αυτόν τον λόγο μιλάμε για έλλειψη πονηριάς από την πλευρά των Μακεδόνων.

Αντέδρασαν με λάθος τρόπο απέναντι σε εξειδικευμένους προβοκάτορες.

Δεν έκαναν αυτό που έπρεπε.

Μετά την προβοκάτσια των Μακκαβαίων έπρεπε να βάλουν πάγκους έξω από τον ναό και να κόβουν εισιτήρια για όποιον θέλει να δει «ζωντανά» τα «απώτατα» όρια της ανθρώπινης ύπαρξης.

Να οργανώνουν «χάπενινγκ» με καλλίγραμμες κοπέλες.

Ήταν θέμα χρόνου να τους τελειώσουν.

Από πανούκλα θα πέθαιναν οι βρομιάρηδες.

Με αυνανισμό θα γέμιζαν τις ώρες τους.

Γι′ αυτόν τον λόγο μιλάμε για αντισυμβατικότητα.

Αν οι Εβραίοι ήταν συμβατικό έθνος, οι μεγαλύτεροι ήρωές του θα ήταν οι Εβραίοι που ίδρυσαν το Ισραήλ το 1948.

Πρώτος ο Μωυσής, που τους παρέδωσε εκείνο το μέρος ως «Γη της Επαγγελίας» και δεύτεροι αυτοί που χιλιάδες χρόνια μετά το ανέκτησαν για λογαριασμό του έθνους.

Ενδιάμεσα δεν μπορούν να υπάρχουν ήρωες σε εθνικό επίπεδο. Ήρωες, που να τρέχουν κλαίγοντας με τους πάγκους τους στους ώμους για να σωθούν, δεν υπάρχουν.

Ήρωες, κρυβόμενοι σε λαγούμια και υπονόμους, δεν υπάρχουν.

Άρα για τους Εβραίους η εθνική τους «επιτυχία» ήταν διαφορετική από αυτήν που αντιλαμβάνονται ως τέτοια τα υπόλοιπα έθνη.

Γι′ αυτούς επιτυχία είναι να επιβιώνουν και να προοδεύουν με τους πάγκους.

Επιτυχία τους είναι να τρώνε «παντεσπάνι″, έστω και στα γόνατα.

Ακόμα και η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ δεν αποτελεί ξεχωριστή εθνική επιτυχία γι′ αυτούς.

Δεν την γιορτάζουν ως τέτοια. Είναι ένα ακόμα εθνικό «πρότζεκτ», που ενισχύει τα συμφέροντα του εβραϊσμού παγκοσμίως.

Για κάποιους Εβραίους το κράτος του Ισραήλ δεν σημαίνει τίποτε σημαντικό και γι′ αυτόν τον λόγο δεν υπάρχει στο εορτολόγιό τους με την ανάλογη έκταση.

Για όλους όμως τους Εβραίους ανεξαιρέτως οι Μακκαβαίοι είναι οι εθνικοί ήρωες.

Στο κράτος του Ισραήλ «διαπρέπουν» οι κάθε λογής Μακάμπι.

Το έθνος προοδεύει όπως αποφάσισαν εκείνοι οι Μακκαβαίοι και απλά το Ισραήλ είναι μέρος αυτής της προόδου και όχι το θεμέλιό της, όπως θα ήταν για ένα συμβατικό έθνος.

Βλέποντας λοιπόν ο αναγνώστης όλα αυτά, καταλα­βαίνει τα πράγματα με έναν διαφορετικό τρόπο.

Εχθρός τους είναι η Μακε­δονία και ό,τι αυτή αντιπροσωπεύει.

Εχθρός τους είναι ο ελληνισμός, που απειλεί μόνιμα το εβραϊκό έθνος και καθιστά τον αγώνα των Μακκαβαίων παντοτινά επίκαι­ρο.

Όταν γνωρίζεις ποιος είναι ο εχθρός τους, μπορείς να καταλάβεις και ποιοι είναι οι «σωστοί» Εβραίοι με βάση τα πρότυπά τους.

Με βάση τα πρότυπα που για οκτώ ημέρες κάθε χρόνο θα τους υπενθυμίζονται.

Με βάση τα μνημόσυνα των «σωστών» Εβραίων, που για οκτώ ημέρες θα υπενθυμίζονται στους υπολοίπους.

«Σωστός» Εβραίος είναι ο Ιωσήφ «Τίτο», που έβαλε τα «θεμέλια», για να κάνει ζημιά στη Μακεδονία.

«Σωστός» Εβραίος είναι ο Μπεναρόγια, που δημιούργησε το μετέ­πειτα ΚΚΕ ως μοχλό πρόκλησης έντασης στη Μακεδονία.

«Σωστός» Εβραίος είναι ο Κίσινγκερ, που έκανε ζημιά στον ελληνισμό με την Κύπρο.

«Σωστός» Εβραίος είναι ο Νίμιτς, που παριστάνει τον διαπραγματευτή, για να εξασφαλίσει τα εβραϊκά συμφέροντα εις βάρος των εχθρών του.

«Σωστός» Εβραίος είναι ο Σόρος, που χρηματοδοτεί τον κάθε πιθανό ή απίθανο παράγοντα, που μπορεί να κάνει κακό στη Μακεδονία.

«Σωστός» Εβραίος είναι ο Γιωργάκης, που, ως υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας, αναγνώρισε «ίχνη» μακεδονικού έθνους στη σημερινή Ελλάδα.

Όλοι αυτοί είναι «σωστοί» όχι μόνον γιατί πρόσφεραν κέρδη στο έθνος τους, αλλά γιατί δεν ξέχασαν να κάνουν ζημιά και στους εχθρούς του.

Όλοι αυτοί «τιμούνται″ στη Χανουκά, γιατί είναι γνήσιοι «Μακκαβαίοι″.



http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/02/blog-post_722.html

Ο Μάκης Νοδάρος δεν αποκάλυψε τις πηγές του

Συμπαράσταση και συγχαρητήρια από την ΕΣΗΕΑ - Οι δημοσιογράφοι οφείλουν να τηρούν τους κανόνες δεοντολογίας του επαγγέλματός τους

Αμέριστη είναι η συμπαράσταση της ΕΣΗΕΑ στον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο, ο οποίος, στο πλαίσιο ένορκης κατάθεσής του, αρνήθηκε να αποκαλύψει τις πηγές των ρεπορτάζ του, σχετικά με το σκάνδαλο της διαχείρισης απορριμμάτων, το οποίο ο ίδιος ανέδειξε και έφερε στην δημοσιότητα.
  
Υπενθυμίζουμε ότι οι εισαγγελικές, ανακριτικές και αστυνομικές αρχές οφείλουν να προστατεύουν...
τους δημοσιογράφους, οι οποίοι, πολλές φορές με κίνδυνο της ζωής τους, αναδεικνύουν σημαντικά θέματα και όχι να δυσχεραίνουν το έργο τους, θέτοντας ανεπίτρεπτα προσκόμματα στην εκτέλεση του δημοσιογραφικού τους καθήκοντος.
 
Οι δημοσιογράφοι, όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ, οφείλουν να σέβονται τους κανόνες δεοντολογίας του επαγγέλματός τους και έχουν νόμιμο δικαίωμα να μην αποκαλύπτουν τις πηγές τους (άρθρο 10 Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ατόμου) και για τον λόγο αυτό η Ενωση συγχαίρει το Μάκη Νοδάρο, ο οποίος έφερε εις πέρας μια σημαντική και αποκαλυπτική δημοσιογραφική έρευνα κατά τρόπο δεοντολογικά άψογο.
Από zoornalistas
http://greki-gr.blogspot.gr/2015/02/blog-post_858.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters