Ανησυχία στο ΝΑΤΟ από το Ρωσικό πρωτοποριακό ανθυποβρυχιακό-αντιτορπιλικό σύστημα

Με απόλυτη επιτυχία δοκιμάστηκε το νέο ρωσικό ανθυποβρυχιακό σύστημα Paket NK, το οποίο εξοπλίζει τις νέες κορβέτες, χαρακτηριστικών Stealth της κλάσης «Steregushch».
Το δεύτερο σκάφος της κλάσης, η κορβέτα «Soobrazitelny», έπληξε με επιτυχία, με εκπαιδευτικές τορπίλες, εκτοξευόμενες από το Paket NK, ένα συμβατικό υποβρύχιο κλάσης «Kilo», κατά τη διάρκεια άσκησης στη Βαλτική.
Το Ρωσικό ναυτικό έχει προγραμματίσει την απόκτηση 32 κορβετών της κλάσης. Το Paket NK είναι ένα ανθυποβρυχιακό σύστημα εγγύς προστασίας. Η πρωτοτυπία του έγκειται στο γεγονός ότι είναι ικανό να καταστρέφει τορπίλες που εκτοξεύονται κατά του πλοίου φορέα, από εχθρικά υποβρύχια, ικανότητα που το καθιστά μοναδικό. 
Το Paket ΝΚ μπορεί να εγκατασταθεί σε κάθε τύπο πλοίου και λαμβάνει δεδομένα από το ραντάρ και το σόναρ του πλοίου φορέα. Η ικανότητα αναχαίτισης εχθρικών τορπιλών αφορά τορπίλες θερμικού ίχνους.
Το σύστημα επεξεργάζεται αυτόματα τα δεδομένα που λαμβάνει και λειτουργεί αυτόματα αντιμετωπίζοντας την απειλή, υπολογίζοντας τις παραμέτρους κίνησης της αντίπαλης τορπίλης, αυξάνοντας κατακόρυφα την επιβιωσιμότητα του πλοίου φορέα του. 
του Παντελή Καρύκα
 
hellasforce.com
http://www.anoixtomialos.gr/2015/02/blog-post_37.html