Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ:Η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης

greece-map[2]
Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150!

Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.

Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο!!!.
Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ (Ίδρυμα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών).
Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους.

Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ.
Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (1998) είναι 20.000 δολάρια το γραμμάριο !.

O κοσμήτορας της πολυτεχνικής σχολής και πρόεδρος του τμήματος χημικών μηχανικών Βασίλειος Παπαγεωργίου, πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα «Η Βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα»,η οποία είχε να κάνει με τα αποτελέσματα και της δικής του έρευνας 30 ετών.

Εντυπωσιακό ήταν το ότι σε όλα τα σημεία η έρευνά αυτή συμφώνησε με τα αποτελέσματα παλαιοτέρας αντίστοιχης έρευνας της δεκαετίας του 1940 που τυχαία είχε φτάσει στα χέρια του. Ο εν λόγω καθηγητής αναρωτιέται πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην έχει αυτή τη στιγμή ήδη στημένη βαριά βιομηχανία την στιγμή που διαθέτει όχι μόνον ΟΛΕΣ τις απαραίτητες πρώτες ύλες (στρατηγικά ορυκτά) και μάλιστα σε αφθονία, αλλά και για ορισμένα από αυτά, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ παραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και συγκεκριμένα:

Λιγνίτης: Ως ορυκτό για την παραγωγή ενέργειας από την καύση του με λιγοστή μόλυνση του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ λιγνίτη, που εάν τον εκμεταλλευόταν από νωρίς, θα είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια από την εισαγωγή πετρελαίου.

Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές.

Βωξίτης. Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού.

Μαγγάνιο. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα μαγγανίου. Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμας.

Νικέλιο. Και για αυτό το στρατηγικό ορυκτό όπως ανέφερε ο κύριος Παπαγεωργίου, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην
Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.

Σμηκτίτες. Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα.

Μαγνήσιο. Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

Χρωμίτης. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιέχει στο υπέδαφός της σημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα χρωμίτη. Τα σημαντικότερα κοιτάσματα βρίσκονται στο Μπούρινο Κοζάνης και χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα.

Ουράνιο. Όπως ανέφερα ήδη, τα ουρανιούχα μεταλλεύματα έχουν εντοπισθεί στην Κεντρική Μακεδονία και στην Θράκη.

Το τεύχος της 28ης Απριλίου 1999 της εφημερίδας «Αθηναϊκή» είχε ως τίτλο «Θησαυροφυλάκιο η Βόρεια Ελλάδα» και αναφερόταν σε αυτό ακριβώς το θέμα.

Η Θράκη λοιπόν είναι ένας στρατηγικός κόμβος, διότι εκτός των πλουσίων κοιτασμάτων ουρανίου, χρυσού και πετρελαίου, επιπλέον από εκεί πρόκειται να περάσει στο μέλλον και ο αγωγός φυσικού αερίου και πετρελαίου «Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης» Αγωγός μεταφοράς καυσίμων από Κασπία προς τη δύση.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Υπάρχει άφθονο στο Αιγαίο.
Στην ίδια διάλεξη για τα στρατηγικά ορυκτά του κυρίου Παπαγεωργίου έγινε εκτενής λόγος για τα πετρέλαια στο Αιγαίο. Καμία κυβέρνηση δεν είχε μέχρι τώρα το θάρρος να παραδεχθεί την ύπαρξη πλουσιοτάτων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο και ότι το παιχνίδι με την Τουρκία στην ουσία εκεί παίζεται.

Υπάρχουν εδάφια του αρχαίου ιστορικού Ηροδότου που κάνει λόγο για την «εύφλεκτη πίσσα». Είναι ακόμη γεγονός γνωστό ότι οι Γερμανοί επί κατοχής είχαν ήδη χαρτογραφήσει όλη την Ελλάδα, αφού άμεσα τους ενδιέφεραν και τότε οι όποιες πηγές ενέργειας για την στρατιωτική τους μηχανή.

Με την πτώση του Χίτλερ, οι σχετικοί χάρτες και πληροφορίες έφτασαν και στα χέρια των Αμερικανών της εποχής. Τα τελευταία χρόνια και με την βοήθεια ειδικών δορυφορικών φωτογραφήσεων είναι γεγονός ότι ήδη υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για την ύπαρξη πλουσίων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Αιγαίο.

Ο πρώην πρεσβευτής της Αμερικής στην Ελλάδα Nicholas Burns σε ζωντανή εκπομπή στο κανάλι MEGA είχε κι αυτός επισήμως παραδεχθεί ότι υπάρχει όντως πετρέλαιο στο Αιγαίο και ότι αυτό ουσιαστικά δημιουργεί την ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών που στηρίχτηκαν σε δορυφορικούς χάρτες είναι πλέον γεγονός αναμφισβήτητο ότι: Τα πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου στον Ελληνικό χώρο υπάρχουν ανατολικά της νήσου Θάσου, στον Θερμαϊκό Κόλπο, στην περιοχή των Δωδεκανήσων και
συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στα Ίμια, στην Ζάκυνθο και στην Φλώρινα.

Επίσημη δήλωση του καθηγητή πυρηνικής φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κυρίου Παπαστεφάνου, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Από παλιά διέβλεπα ότι, όπως και στην υπόθεση των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο, έτσι και στην υπόθεση του ουρανίου, ίσως να μην δόθηκαν ποτέ στις ελληνικές κυβερνήσεις τα πλήρη αποτελέσματα των γεωλογικών ερευνών που έκαναν στην
Δράμα και τη Θράκη οι Αμερικανοί ερευνητές…»

Ένα εύλογο ερώτημα είναι το γιατί η Ελλάδα να έχει πετρέλαιο και σημαντικά ορυκτά σε τέτοιες ποσότητες. Σε αυτό απαντούν οι γεωλόγοι λέγοντας τα εξής.
Όσον αφορά το πετρέλαιο είναι γνωστό στους γεωλόγους ότι ολόκληρο σχεδόν το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος ήταν κάποτε μία απέραντη πεδιάδα με πλούσια βλάστηση η οποία στην πορεία κατεποντίσθη για να δημιουργήσει μετά από χιλιάδες χρόνια το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος. Οι υδρογονάνθρακες των δασών έγιναν πετρέλαιο. Όσον αφορά τα σπάνια μέταλλα, εξηγείται εύκολα κι αυτό την στιγμή που ως γνωστόν καθώς η τεκτονική πλάκα της Αφρικής υποχωρεί κάτω από αυτήν της Ευρώπης, δημιουργεί μεταξύ άλλων και κατάλληλες προϋποθέσεις δημιουργίας τέτοιου είδους μεταλλευμάτων.

Υπάρχουν βάσιμες υποψίες και για άλλα «περίεργα» και πανάκριβα συστατικά στο υπέδαφός μας, όπως το ΟΣΜΙΟ, ο κόκκινος υδράργυρο κ.ά. για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται.

Κλείνοντας το θέμα των πετρελαίων στο Αιγαίο, παραθέτω τον καταμερισμό των χώρων ευθύνης των πετρελαϊκών καρτέλ ανά την Ελλάδα, όπως έχουν συμφωνηθεί από το 1975:
α’) Ανατολικά της Θάσου (OXYDENTAL, του τεξανού Α. Χάμμερ),
β’) Κρητικό Πέλαγος, μεταξύ Κάσου και Κρήτης (CHEVRON, συμφερόντων Ροκφέλλερ),
γ’) Κατάκωλλο Ζακύνθου (ESSO, επίσης του Ροκφέλλερ),
δ’) Επανομή – Σιθωνία – Θερμαϊκός (αμερικανική TEXACO και αγγλοολλανδική SHELL).

Το ζήτημα είναι ανεξάντλητο και τα στοιχεία που παρέθεσα ενδεικτικά και προκύπτουν από επίσημες Κρατικές εκθέσεις και πορίσματα ερευνών, άρθρα έγκριτων εφημερίδων και διατριβές καθηγητών Πανεπιστημίου.

Το μέγα ερώτημα που προκύπτει βεβαίως είναι:
Γιατί δεν γίνεται καμία προσπάθεια εκμετάλλευσης όλου αυτού του ορυκτού πλούτου που βρίσκεται στο υπέδαφος πολλών περιοχών της Ελλάδας;

Η χώρα που ξόδεψε τόσα τρισεκατομμύρια για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων δεν δικαιολογείται πλέον να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι για την εκμετάλλευση αυτού του πλούτου.


Το διαβάσαμε από το: ΕΛΛΑΔΑ:Η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/05/blog-post_7117.html#ixzz3RwoNPlAs

Τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα συνδέονται με την αύξηση των αυτοκτονιών


Λίγες είναι οι χώρες τις οποίες η παγκόσμια οικονομική κρίση χτύπησε τόσο σκληρά όσο στην Ελλάδα. Τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν καταγραφεί ευρέως, αλλά κάτω από τις προσπάθειες της χώρας για οικονομική ανάκαμψη, βρίσκεται μια απότομη αύξηση του ποσοστού αυτοκτονιών, την οποία οι ερευνητές αποδίδουν στα μέτρα λιτότητας. Η ανεργία στην Ελλάδα έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ από τότε που εισήχθησαν τα μέτρα λιτότητας.

Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο "British Medical Journals Open"παρακολούθησε τα ποσοστά αυτοκτονιών στην Ελλάδα από το 1983 μέχρι το τέλος του 2012 - μια περίοδο 30 ετών, η οποία χαρακτηρίζεται από αυξανόμενα υψηλά και τραγικά χαμηλά επίπεδα.
 
 
«Πέρα από το γεγονός ότι η Ελλάδα, ιστορικά, είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών παγκοσμίως, η χώρα μας θεωρείται ότι έχει επηρεαστεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα», όπως γράφουν οι συγγραφείς της μελέτης. «Η ασκούμενη πίεση στον ελληνικό λαό, η οποία έχει συνεχιστεί για πολλά χρόνια, οδήγησε σε ακαδημαϊκές συζητήσεις σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις που έχουν φέρει τα μέτρα λιτότητας στην υγεία των ανθρώπων».


Το 2012, ο Δημήτρης Χρίστουλας, ένας συνταξιούχος φαρμακοποιός, αυτοπυροβολήθηκε έξω από το Βουλή, στην Αθήνα. Στο σημείωμα αυτοκτονίας, ο Χριστούλας κατηγόρησε τα μέσα λιτότητας της κυβέρνησης, στην απόφασή του να πάρει την ίδια του τη ζωή.

Η τραγωδία αυτή, ήταν μία από τις πολλές που οι συγγραφείς της μελέτης επέλεξαν να συμπεριλάβουν στην 30-ετή ανάλυση, με διακοπές, γεγονότων με μεγάλη δημοσιότητα, προκειμένου να δουν πως τα μέτρα λιτότητας επηρέασαν τα ποσοστά αυτοκτονιών. Ορισμένα γεγονότα που σχετίζονται με την ευημερία, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 είχαν επίσης επιλεγεί ως σημείο σύγκρισης.

Τον Ιούνιο του 2011 σημειώθηκε απότομη αύξηση των αυτοκτονιών.
Ο αριθμός των αυτοκτονιών συγκεντρώθηκε από τα δεδομένα πιστοποίησης θανάτου της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Συνολικά 11.505 άνθρωποι αφαίρεσαν τη ζωή τους στο χρονικό διάστημα από το 1983 έως και το 2012 – ανάμεσά τους 9,079 άνδρες και 2,426 γυναίκες.

Τα μέτρα λιτότητας εισήχθησαν τον Ιούνιο του 2011 και συνέπεσαν με μια αύξηση των αυτοκτονιών πάνω από 35% - κατά μέσο όρο 11,2 επιπλέον αυτοκτονίες το μήνα – ποσοστό το οποίο διατηρήθηκε σε όλη τη διάρκεια του επόμενου έτους. Δεν υπάρχουν άλλα γεγονότα που να σχετίζονται με αυτήν την τόσο δραματική αλλαγή στις καταγεγραμμένες αυτοκτονίες.

Συνολικά, το ποσοστό αυτοκτονιών στους άνδρες άρχισε να αυξάνεται κατά περίπου 13% το 2008, όταν η οικονομική κρίση πρωτοξεκίνησε. Η αυτοκτονία του Χρίστουλα συνδέθηκε με μια βραχεία άνοδο μόλις κάτω από 30% - επιπλέον 9,8 αυτοκτονίες το μήνα. Σε αντίθεση, η κυκλοφορία του ευρώ στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2002 - μια σημαντική εκδήλωση ευημερίας - συνδέθηκε με μια απότομη αλλά σύντομη πτώση των αυτοκτονιών κατά 27% ανάμεσα στους άνδρες.

Η οικονομική αστάθεια επηρέασε κατά κύριο λόγο τους άνδρες οι οποίοι ήταν η βασική πηγή οικογενειακού εισοδήματος σε σχέση με τις γυναίκες, όπως γράφουν οι συγγραφείς. Ωστόσο, και οι αυτοκτονίες μεταξύ των γυναικών αυξήθηκαν μαζί με τα μέτρα λιτότητας τα οποία εφαρμόστηκαν, με μια αύξηση που εμφανίστηκε τον Μάιο του 2011, μόλις κάτω από 36%. Και πάλι όμως, η αύξηση αυτή διατηρήθηκε μέχρι το 2012.

«Μεγαλύτερο βάρος θα έπρεπε να δοθεί στις επικίνδυνες συνέπειες των μέτρων στην ψυχική υγεία»
«Σε σχέση με άλλους μήνες κατά τους οποίους εφαρμόστηκε μια νέα σειρά μέτρων λιτότητας από την ελληνική κυβέρνηση, ο Ιούνιος 2011, μπορεί να θεωρηθεί ο πιο σημαντικός, επειδή ήταν το πρώτο μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου λιτότητας που πέρασε από μια πολύ μικρή πλειοψηφία», προτείνουν οι συγγραφείς ενώ προσθέτουν:  «Αυτό το μέτρο πέρασε παρά τις δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινής γνώμης ήταν αντίθετη με το μέτρο λιτότητας».

Οι συγγραφείς αναγνωρίζουν ότι η μελέτη τους μπορεί να περιορίζεται από την προκατάληψη, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην εσφαλμένη κατάταξη των αυτοκτονιών και ενδεχομένως πιθανή ελλιπή αναφορά. Για παράδειγμα, η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρεί την αυτοκτονία αμαρτία και καταδικάζει εκείνους που αφαιρούν την ίδια τους τη ζωή να ενταφιαστούν χωρίς νεκρώσιμη ακολουθία.

Ωστόσο, περαιτέρω αναλύσεις που περιλάμβαναν μια προσαρμογή σε μια πιθανή ελλιπή αναφορά, κατέδειξαν τις ίδιες αυξήσεις στα ποσοστά αυτοκτονίας τον Ιούνιο του 2011, γεγονός που υποδηλώνει περαιτέρω ότι τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόστηκαν σε αυτό το διάστημα υπήρξαν ιδιαίτερα σημαντικά.

«Καθώς υπολογίζονται μελλοντικά μέτρα λιτότητας, μεγαλύτερο βάρος θα πρέπει να δοθεί στις ανεπιθύμητες συνέπειες που έχουν τα μέτρα λιτότητας στην ψυχική υγεία. Μεγαλύτερη προσοχή επίσης, θα πρέπει να δοθεί στη δημόσια αναφορά των μέτρων λιτότητας καθώς και σε κάθε μεταγενέστερου γεγονότος που μπορεί να ακολουθήσει και που αφορά στην αυτοκτονία», όπως καταλήγουν οι συγγραφείς.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα στην κυβέρνηση και τη δέσμευση για τον τερματισμό των μέτρων λιτότητας στη χώρα, θα δει άραγε η χώρα μια βελτίωση στις συλλογική της ευημερία καθώς και στην οικονομία της; Μόνο ο χρόνος μπορεί να δείξει.

Λίγους μήνες πριν, το psychologynow.gr είχε παρουσιάσει μια μελέτη η οποία διαπίστωσε ότι η βραχυπρόθεσμη ψυχοκοινωνική υποστήριξη θα μπορούσε να μειώσει τα ποσοστά απόπειρας αυτοκτονίας μεταξύ των ανθρώπων που έχουν ήδη προσπαθήσει να αφαιρέσουν την ίδια τους τη ζωή.

---------------------------------------
Συγγραφέας: James McIntosh

Γιατί ξαφνικά όλοι κόβουν τη γλουτένη;

glutenΤα προϊόντα χωρίς γλουτένη βρίσκονται στα ράφια του σούπερ-μάρκετ, στις διαφημίσεις στο φέισμπουκ, ακόμα και στις στήλες του κουτσομπολιού (η Μάιλι Σάιρους και η Lady Gaga έχουν κόψει τη γλουτένη ενώ η Τσέλσι Κλίντον είχε σερβίρει στο γάμο της τούρτα χωρίς γλουτένη).
Οι φίλες που έρχονται σπίτι για καφέ ζητάνε κουλουράκια χωρίς γλουτένη, στις βραδιές πίτσας οι άντρες ζητάνε πίτσα χωρίς γλουτένη. Η πρωτεΐνη του σιταριού παραμονεύει πίσω από κάθε μπουκιά.
Το δριμύ κατηγορώ ήρθε από τον Γουίλιαμ Ντέιβις, έναν καρδιολόγο από το Μιλγουόκι, που έγραψε το βιβλίο «Η κοιλιά της γλουτένης: χάστε κιλά και ξαναβρείτε το μονοπάτι της υγείας», ενοχοποιώντας το σιτάρι για τα πάντα, από την παχυσαρκία, μέχρι το διαβήτη, τις καρδιοπάθειες, τα δερματικά, τη διάσπαση προσοχής, και φυσικά τη σκοτοδίνη που νιώθουμε μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες.
Πώς γίνεται, όμως, το δημητριακό που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές ξαφνικά να συνδέεται με τόσα προβλήματα;
Η απάντηση των πολέμιων της γλουτένης είναι πώς οι σπόροι που χρησιμοποιούνται σήμερα έχουν υποστεί τόσες γενετικές μεταλλάξεις (για να αντέχουν στα παράσιτα και να δίνουν πιο πλούσιες σοδειές) ώστε δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που καλλιεργούσαν οι πρόγονοί μας, ούτε καν με το ψωμί που έτρωγαν στα 50s.
Υποστηρίζουν πως οι σημερινές ποικιλίες έχουν υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη (επιβαρύνουν περισσότερο το σάκχαρο του αίματος) και νέα είδη της γλιαδίνης, ενός συστατικού της γλουτένης που αναγκάζει τον οργανισμό να αντιδρά με διατροφικές αλλεργίες.
Οι αλλαγές στο DNA του σιταριού σε συνδυασμό με την υπερκατανάλωση (το αλεύρι βρίσκεται σχεδόν παντού, πόσο πια να αντέξει ο οργανισμός;) έχουν τις επιπτώσεις τους στη δημόσια υγεία. Η κοιλιοκάκη, μία αυτοάνοση ασθένεια του λεπτού εντέρου που εκφράζεται με χρόνια διάρροια, αδυναμία ανάπτυξης, ακόμα και υπογονιμότητα, είναι η αντίδραση ορισμένων οργανισμών στη γλουτένη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Mayo Clinic, σήμερα είναι 4 φορές πιο συνηθισμένη απ’ ότι 60 χρόνια πριν.
Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν οι πολέμιοι της γλουτένης, ακόμη και όσοι δεν έχουν κοιλιοκάκη μπορεί να είναι ευαίσθητοι στη γλουτένη. Λένε πως η γλιαδίνη μπορεί να διαρρεύσει από τα τοιχώματα του εντέρου και να περάσει στην κυκλοφορία του αίματος προκαλώντας διάφορες φλεγμονώδεις αντιδράσεις. Ο Αμερικανός καρδιολόγος υποστηρίζει επίσης ότι η γλιαδίνη υπερδιεγείρει την όρεξη σε σημείο που οι άνθρωποι καταναλώνουν 440 επιπλέον θερμίδες τη μέρα, συνήθως υδατάνθρακες.
Είναι η γλουτένη τόσο ένοχη; Ο γαστρεντερολόγος Στέργιος Δελακίδης τονίζει πως μόνο όσοι έχουν διαγεγνωσμένα δυσανεξία στη γλουτένη και πάσχουν από κοιλιοκάκη, πρέπει να την αποφεύγουν. Όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να ακολουθούν ένα πλήρες και ισορροπημένο διαιτολόγιο ώστε να διασφαλίζουν την καλή λειτουργία του οργανισμού τους.
marieclaire

Οι αποδείξεις οτι η ανθρωπότητα δέχθηκε εξωγήινες επισκεψεις

Η μελέτη των Α.Τ.Ι.Α. «γεννήθηκε» επίσημα το 1947, αλλά χρειάστηκαν ακόμη δέκα χρόνια για να διατυπωθεί η υπόθεση ότι η... ανθρωπότητα δέχτηκε εξωγήινες επισκέψεις κατά την αρχαιότητα.
Αναγνωρισμένος προφήτης της παλαιοαστροναυτικής υπήρξε ένας Ελβετός, πρώην ξενοδόχος, ο Έριχ Φον Ντένικεν.

Η άποψή του θορυβεί: η γένεση του πολιτισμού, και ίσως η ίδια η εμφάνιση της ανθρώπινης φυλής, οφείλεται σε ενέργειες εξωγήινων πλασμάτων, που στη συνέχεια θεοποιήθηκαν από τις διάφορες θρησκείες.

Τα ίχνη

Στην προσπάθεια στήριξης της παραπάνω άποψης διατυπώθηκαν οι εξής «αποδείξεις»:

1) Μυθολογικές



Από αναφορές σε « ουράνιες παρουσίες» που υπάρχουν σε όλα τα αρχαία θρησκευτικά κείμενα, από τη Βίβλο με τους αγγέλους της μέχρι το Πόπολ Βου των Μάγια με το φτερωτό ερπετό του και το έπος Μαχαμπαράτα των Ινδών με τις «ιπτάμενες άμαξές» του.


2) Ανθρωπολογικές




Προέρχονται από την απεικόνιση, σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς, οντοτήτων με ανθρωποειδή αλλά όχι ανθρώπινη όψη.

Τέτοιες είναι τα αγάλματα Μοάι της νήσου του Πάσχα, οι Οάννες ή άνθρωποι-ψάρια των Σουμερίων και τα αγάλματα με τα περίεργα σωματικά χαρακτηριστικά των Ολμέκων στο Μεξικό.

Πρόκειται για μορφές που απεικονίζουν είτε τους ίδιους τους θεούς που ήρθαν από τα άστρα ή το αποτέλεσμα των γενετικών μεταβολών που αυτοί προξένησαν στην αρχική ανθρώπινη φυλή.

3) Εικονογραφικές





ζωγραφισμένες μορφές ή γλυπτά που παριστάνουν άτομα και αντικείμενα με εξωγήινα χαρακτηριστικά.




Χαρακτηριστικά δείγματα είναι τα σχέδια της Νάζκα – σχέδια στην έρημο του Περού, με γεωμετρικά ή ζωόμορφα σχήματα που φαίνονται μόνο από μεγάλο ύψος – και ο αστροναύτης του Παλένκουε (Palenque) – ανάγλυφο σε ναό των Μάγια που παριστάνει έναν άντρα, ο οποίος μοιάζει να οδηγεί ένα διαστημικό όχημα.

4) Αρχαιολογικές




Όπως κυκλώπεια μνημεία, διάσπαρτα σχεδόν σε όλο τον κόσμο, από τις πυραμίδες της Αιγύπτου, των Αζτέκων και των Μάγια μέχρι τα γιγαντιαία ερείπια του Τιαχουανάκο στις κορυφές των Άνδεων και τα επίσης μυστηριώδη μεγαλιθικά συμπλέγματα της Ευρώπης.

Για τα τελευταία μάλιστα υπάρχει η άποψη ότι είναι κατασκευές που προδίδουν μια τεχνολογία πολύ πιο εξελιγμένη από την πρωτόγονη τεχνολογία στη Γη.

5) Αστρονομικές




Που προέρχονται από τις ασυνήθιστες γνώσεις κάποιων λαών της αρχαιότητας σχετικά με τους απλανείς αστέρες και τις κινήσεις των πλανητών. Εμβληματική περίπτωση είναι αυτή των Dogon, μιας φυλής της νότιας Σαχάρας, τα μέλη της οποίας είχαν ανακαλύψει εδώ και αιώνες ότι το άστρο του Σείριου συντροφεύεται από δύο μικρά άστρα, ανακάλυψη που έγινε δυνατή στους αστρονόμους της Δύσης μόνο με τη χρήση ισχυρών τηλεσκοπίων.

6) Τεχνολογικές




Γνωστές ως OPA(OutofPlaceArtifacts), δηλαδή χειροποίητα αντικείμενα αταίριαστα με την τεχνολογία των εποχών στις οποίες κατασκευάστηκαν.

Τέτοια είναι η ηλεκτρική στήλη της Βαγδάτης, ένα πήλινο αγγείο του 2ου αιώνα π.Χ., που περιέχει μεταλλικά στοιχεία και μπορεί να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα.

Επίσης, ο μηχανισμός που ανακαλύφθηκε στο ναυάγιο ενός πλοίου στα ανοιχτά των Αντικυθήρων και ανάγεται στον 1ο αιώνα π.Χ.: ο υπολογιστής των Αντικυθήρων διαθέτει περίπλοκα γρανάζια και οδοντωτούς τροχούς, η κίνηση των οποίων έδινε τη θέση του Ήλιου, της Σελήνης, των πλανητών και των αστερισμών.

Υπάρχει επίσης το γεώδες αντικείμενο που βρέθηκε στο Κόζο της Καλιφόρνιας και περιέχει ένα πορσελάνινο περίβλημα με ένα μεταλλικό σύρμα στο κέντρο.

Τέλος, εξίσου σημαντικές είναι οι μικρογραφίες αεροπλάνων που ήρθαν στο φως τόσο στην Αίγυπτο όσο και στο Περού. 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/02/blog-post_8518.html

Αυτά είναι τα πέντε μυστικά που οι τράπεζες δεν θέλουν να τα γνωρίζετε

Λαμβάνοντας υπ” όψη το βαθμό εξάρτησής μας από τις τράπεζες για τη διασφάλιση των χρημάτων μας, η σχέση μας με το συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό θεσμό θα πρέπει να βιώνεται ως στενός δεσμός ανάμεσα σε παλαιούς φίλους ή έμπιστους συγγενείς.

Άλλωστε, όταν συναλλάσσεται κανείς με τις τράπεζες, ουσιαστικά επιδεικνύει εμπιστοσύνη στην ικανότητά τους να διαχειρίζονται ασφαλώς και να προστατεύουν τα περιουσιακά στοιχεία και τα επενδυτικά αγαθά σας», σημειώνει σχετικό δημοσίευμα της οικονομικής ιστοσελίδας Business Insider.

«Ένα πράγμα το οποίο εύκολα ξεχνάνε οι καταθέτες/πελάτες μιας τράπεζας είναι ότι αυτές δεν παύουν να αποτελούν επιχειρήσεις. Πρόκειται για μπίζνες – μία πραγματικότητα που θα πρέπει να έχει κανείς πάντα κατά νου. Έχετε χρέος, λοιπόν, ως πελάτες να αποκαλύψετε όλα όσα δεν θέλουν οι τράπεζες να γνωρίζετε», προσθέτει το άρθρο.

Ωστόσο, πολλά από τα τραπεζικά μυστικά, τα οποία καταγράφονται παρακάτω, στην πραγματικότητα δεν αποτελούν καθόλου μυστικά. Παρ” όλα αυτά, μην περιμένετε από τις τράπεζες να βγουν και να διατυμπανίζουν πράγματα που οφείλετε να τα γνωρίζετε, ώστε να είστε σε θέση να προφυλάσσεστε από τις εκάστοτε δοσοληψίες σας με αυτές.

Τα πέντε μυστικά:

1. Οι τράπεζες έχουν το δικαίωμα να αντλούν χρήματα από το λογαριασμό σας απροειδοποίητα.

Αυτό το δικαίωμα είναι ένα από τα μεγαλύτερα τραπεζικά μυστικά και ισχύει συχνά στην περίπτωση που διατηρείτε καταθετικό λογαριασμό και δάνειο στην ίδια τράπεζα. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε αυτό το τραπεζικό δικαίωμα είναι να είστε συνεπείς ως προς το χρόνο πληρωμής του δανείου σας.

2. Μπορείτε πάντα να διαπραγματευτείτε τα τραπεζικά επιτόκια των πιστωτικών καρτών σας.

Αυτά ποικίλουν από πιστωτή σε πιστωτή, γι” αυτό και ενδείκνυται κατά τις διαπραγματεύσεις σας να φαίνεστε αδιάφορος απέναντι στις προτάσεις της τράπεζας, ισχυριζόμενος πως έχετε άλλη καλύτερη πρόταση από ανταγωνιστική τράπεζα.

3. Τα τραπεζικά τέλη είναι και αυτά διαπραγματεύσιμα, όπως τα επιτόκια.

Επιμείνετε στη μείωση των τελών που σας επιβαρύνουν και μη δεχτείτε αρνητική απάντηση, δεδομένου βεβαίως και του ιστορικού της σχέσης με την τράπεζα.

4. Οι χρεωστικές κάρτες έχουν υψηλότερο ρίσκο, γι” αυτό και όταν ερωτάστε αν προτιμάτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα οφείλετε να λάβετε υπ” όψη το γεγονός ότι πρόκειται για διαφορετικές περιπτώσεις ως προς το ποσοστό ρίσκου. Δείξτε προτίμηση προς τις πιστωτικές.

5. Οι ταμίες δεν είναι ειδικοί οικονομικοί εμπειρογνώμονες.

Οι περισσότεροι δεν έχουν κανένα μπαγκράουντ στο χώρο των οικονομικών και γι” αυτό δεν είναι καθόλου αρμόδιοι να σας κατατοπίσουν για τόσο πολύπλοκα ζητήματα, τα οποία οφείλετε να έχετε ξεκαθαρίσει προτού προβείτε στη σύναψη πελατειακής σχέσης με την τράπεζα.

tro-ma-ktiko
apocalypsejohn.com
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2015/02/blog-post_612.html

Διαβάστε ολόκληρη τη μετάφραση του προσχεδίου της ανακοίνωσης του Eurogroup που απέρριψε η ελληνική κυβέρνηση.

"Προσχέδιο: Ανακοίνωση Eurogroup για την  Ελλάδα. Το Eurogroup τονίζει την εκτίμησή του για τις αξιοσημείωτες προσπάθειες προσαρμογής που έγιναν από την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό τα τελευταία χρόνια. Κατά τις τελευταίες εβδομάδες το Eurogroup και οι θεσμοί ενεπλάκησαν σε έναν έντονο διάλογο με τις νέα ελληνική κυβέρνηση. Οι ελληνικές αρχές έχουν εκφράσει την ισχυρή δέσμευσή τους σε μια ευρύτερη και βαθύτερη διαδικασία....
μεταρρυθμίσεων που στοχεύουν σε ανεξίτηλα βελτιούμενες προοπτικές ανάπτυξης και απασχόλησης (με την ενδυνάμωση της κοινωνικής δικαιοσύνης) και τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα. Ειδικά οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής καθώς και για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης. Την ίδια ώρα οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν την κατηγορηματική δέσμευσή τους να τιμήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους απέναντι στους πιστωτές τους. Οι ελληνικές αρχές θα κάνουν την καλύτερη δυνατή χρήση της συνεχιζόμενης παρεχόμενης τεχνικής βοήθειας. (Της Ευρωπαϊκής επιτροπής).
Συζητήθηκαν οι πολιτικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης στη βάση των εργασιών που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί από τους οργανισμούς και τις ελληνικές αρχές. Καλωσορίζουμε το γεγονός ότι σε ορισμένους τομείς οι ελληνικές πολιτικές προτεραιότητες μπορούν να συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση και στην καλύτερη εφαρμογή του παρόντος προγράμματος οικονομικής βοήθειας. 
(ΕΧΕΙ ΣΒΗΣΤΕΙ: Η ελληνική κυβέρνηση κατέστησε σαφές πως σκοπεύει να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδιά της). 
 Σε αυτό το πλαίσιο σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε οποιαδήποτε ελαστικότητα παρέχει ήδη το υφιστάμενο πρόγραμμα. 
Οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την σταθερή τους δέσμευση να απέχουν από κάθε μονομερή δράση ή ενέργεια και να εργαστούν σε στενή συμφωνία με τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους, ιδιαίτερα στον τομέα της φορολογικής πολιτικής, των ιδιωτικοποιήσεων, των μεταρρυθμίσεων της αγοράς εργασία, στον οικονομικό τομέα και στο συνταξιοδοτικό.
Οι ελληνικές αρχές δεσμεύθηκαν να διασφαλίσουν τα απαραίτητα δημοσιονομικά πλεονάσματα και χρηματοδοτήσεις προκειμένου να εγγυηθούν τη βιωσιμότητα του χρέους σε ευθεία γραμμή με τους στόχους που συμφωνήθηκαν το Νοέμβριο του 2012 στη σχετική ανακοίνωση του Eurogroup. Επιπλέον κάθε νέο μέτρο θα πρέπει να χρηματοδοτείται και να μην βάζει σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα.
Σε αυτή τη βάση οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ζητήσουν 6μηνη τεχνική παράταση του τρέχοντος προγράμματος σαν ένα μεταβατικό βήμα. Αυτό θα γεφυρώσει τον χρόνο προκειμένου οι ελληνικές αρχές και το Eurogroup να εργαστούν σε μια νεότερη (follow-up) συμφωνία. Συμφωνήσαμε επίσης ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να διαδραματίζει το ρόλο του στη νέα συμφωνία. Το Eurogroup διάκειται θετικά σε ένα τέτοιο αίτημα από τις ελληνικές αρχές.

Επιπλέον, ενημερωθήκαμε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι θα ήταν φρόνιμο να παραταθεί η περίοδος διαθεσιμότητας των ομολόγων του EFSF στο Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για έξι μήνες, παράλληλα με την παράταση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Το Eurogroup θα επιθυμούσε μια τέτοια παράταση. Ακολουθώντας ένας ελληνικό αίτημα, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα μπορούσε να προβεί στους απαραίτητους διακανονισμούς. Το Eurogroup υπογραμμίζει με έμφαση ότι τα κεφάλαια αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και προϋπολογισμένα κόστη, και θα απελευθερώνονται μόνο κατόπιν αξιολόγησης από τους θεσμικούς και τη θετική γνωμοδότηση του Eurogroup.
Δεσμευόμαστε να παρέχουμε επαρκή στήριξη στην Ελλάδα μέχρι να αποκαταστήσει την πλήρη πρόσβασή της στις αγορές αρκεί να τιμά τις δεσμεύσεις της μέσα στο συμφωνηθέν πλαίσιο". 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/02/eurogroup_54.html

Tα διεθνή ΜΜΕ για το "ναυάγιο" του Eurogroup


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:33

Oι συνομιλίες των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών για το μέλλον της Ελλάδας απέτυχαν παταγωδώς, μετά την οργισμένη άρνηση της Αθήνας να δεχτεί την επιμονή των εταίρων της για επέκταση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης.

Σύμφωνα με τους Financial Times είναι η δεύτερη φορά σε 5 μέρες που οι διαπραγματεύσεις αποτυγχάνουν και αυτό σημαίνει ότι η Αθήνα ενδεχομένως να βρεθεί σύντομα χωρίς οικονομική στήριξη.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Peter Spiegel αν και αξιωματούχοι δηλώνουν ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για μια συμφωνία παράτασης του ελληνικού προγράμματος αν το αίτημα έρθει πριν το τέλος της εβδομάδας, ωστόσο το σημερινό αδιέξοδο αποδεικνύει οι περαιτέρω διαπραγματεύσεις μπορεί να είναι μάταιες.

Χωρίς την προστασία της ΕΕ, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανησυχούν για μια ενδεχόμενη αναταραχή στις αγορές και κυρίως για το γεγονός ότι θα μπορούσε να προκληθεί bank run στην Ελλάδα, το οποίο θα ήταν αδύνατο να σταματήσουν.


"Η Ελλάδα απορρίπτει ως παράλογη την προσφορά διάσωσης των Ευρωπαίων", αναφέρει το BBC και επισημαίνει ότι το τρέχον πακέτο διάσωσης της Ελλάδας λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, ενώ οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από τις εθνικές κυβερνήσεις των χωρών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο χρόνος εξαντλείται για την επίτευξη συμβιβασμού, χωρίς τον οποίο η χώρα θα μείνει χωρίς ρευστό.

Σύμφωνα με το Bloomberg οι συνομιλίες της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους τελείωσαν απότομα. Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις του Μαλτέζου ΥΠΟΙΚ, Edward Scicluna  που τόνισε ότι «ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα» και πρόσθεσε πως «αυτός είναι ο βασικός παράγοντας εναντίων της».

Επιπλέον το πρακτορείο επισημαίνει ότι οι υπουργοί Οικονομικών προσπαθούν να καταλήξουν σε ένα πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα ώστε να μην βρεθεί μετέωρη μετά το τέλος του μήνα όπου το σημερινό πρόγραμμα φτάνει στο τέλος του. Χωρίς μια συμφωνία, όπως αναφέρει το Bloomberg,  η Ελλάδα θα ξεμείνει από ρευστό μέχρι το τέλος Μαρτίου, αναγκάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα να εξετάσει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει το ευρώ ή εναλλακτικά τις προεκλογικές του υποσχέσεις.


Ράνια Αντωνοπούλου: Από την καρδιά των think tank του Σόρος στο υπουργείο εργασίας!



Ράνια Αντωνοπούλου: Από την καρδιά των think tank του Σόρος στο υπουργείο εργασίας!
Ποια είναι η νέα αναπληρώτρια υπουργός που θα λύσει το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, την ανεργία και ποια είναι η “μαγική συνταγή” που έχει ήδη έτοιμη;
Μετά από 37 χρόνια στις ΗΠΑ, επέστρεψε γρήγορα στην Ελλάδα αφήνοντας πίσω της μια “λαμπρή ακαδημαϊκή και ερευνητική καριέρα”. Έχει μεγαλεπήβολα σχέδια και λύσεις άμεσες για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Η καθηγήτρια Ράνια Αντωνοπούλου η οποία -προς έκπληξη πολλών- όχι μόνο βρέθηκε από το πουθενά στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας τουΣΥΡΙΖΑ, αλλά ανέλαβε και ρόλο ως αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας.

Με καταγωγή από την Πάτρα και τη Μικρά Ασία, η μαθήτρια Ρ. Αντωνοπούλου είχε πρωτοστατήσει στις μαχητικές μαθητικές εκδηλώσεις της Μεταπολίτευσης, ενώ υπήρξε μέλος της οργάνωσης Ρήγας Φεραίος. Τελειώνοντας το Λύκειο, σε ηλικία 17 ετών, έφυγε για σπουδές στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.
Εκεί βρέθηκε στο New School, ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή της υπό τον μαρξιστή οικονομολόγο Ανγουιρ Σαϊκ, κι έφτασε μέχρι και τον ΟΗΕ για την παρουσίαση μιας τέτοιας μελέτης για την ισότητα των φύλων. Εκεί γνώρισε και τον άνθρωπο που επρόκειτο να την συντροφεύει μέχρι σήμερα, τον καθηγητή Δημήτρη Παπαδημητρίου, προέδρο του αμερικανο-σιωνιστικού Ινστιτούτου Λεβί.
papadimitriouu_levi 
Πρόεδρος του Ινστιτούτο Levy είναι ο Ελληνοαμερικανός οικονομολόγος Δημήτρης Παπαδημητρίου ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της εξόδου από το ευρώ ή εναλλακτικά υπέρ της κυκλοφορίας παράλληλου νομίσματος σε Ελλάδα και Κύπρο: «Οι επιλογές τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ελλάδα έχουν περιοριστεί τρομερά και οι μελλοντικές τους προοπτικές είναι φρικτές. Η επιλογή της εξόδου από το ευρώ δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί. Προσωπικά, βλέπω να έρχονται μεγάλες αναταραχές και ένα «σχέδιο Β’» θα πρέπει να αναπτυχθεί εκτάκτως, το οποίο θα περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος ή μια δραματική επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων λιτότητας. Είναι αμφίβολο ότι θα μπορέσουν οι κοινωνίες είτε στην Ελλάδα είτε στη Κύπρο να αντέξουν σκληρότερες συνθήκες από αυτές στις οποίες έχουν ήδη υποβληθεί, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάτι τέτοιο θα ζητηθεί από την τρόικα. Θα πρέπει συνεπώς να ακολουθηθεί μια διαφορετική πορεία. Η εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στο παρελθόν και θα πρέπει να είναι μέρος του «σχεδίου Β’».
Το Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1986, από τον εβραϊκής καταγωγής Αμερικάνο, Leon Levy -οικονομολόγος και στέλεχος επιχειρήσεων- και είναι ένα από τα Think tank της παγκόσμιας οικονομίας. Ο Leon Levy εκτός από το Ινστιτούτο του, είχε και μεγάλο ενδιαφέρον για τους αρχαίους πολιτισμούς, αλλά… και για τον ανθρώπινο εγκέφαλο: το leonlevyfoundation.org που είναι επίσης Ίδρυμα δικό του, ασχολείται με έξι ευρύτερους τομείς: Κατανόηση του αρχαίου κόσμου – Τέχνες και Ανθρωπιστικές Επιστήμες – Διατήρηση της Φύσης και κήποι – Έρευνα Εγκεφάλου και Επιστήμη – Ανθρώπινα Δικαιώματα – και Εβραϊκός Πολιτισμός.
Τώρα το Ινστιτούτο Λεβί, έχει δυνατούς δεσμούς με τον Σόρος:
Levy Economics Institute of Bard College Publications: The Mind of Wall Street, by Leon Levy:
“Like his peers George Soros and Warren Buffett, Levytakes a long and broad view of the rhythms of the markets and the economy.”
Levy Economics Institute of Bard College Scholars:  “Research Associate Daniel Karpowitz. […] In 2003, Karpowitz received a Soros Justice Fellowship…”
Levy Economics Institute of Bard College Policy Note: “Επαναπροσδιορίζοντας την αλλαγή στην εποχή του παρασιτικού καπιταλισμού” (του Χ. Πολυχρονίου):
“Άτομα όπως ο Τζόζεφ Στίγκλιτς και ο Τζορτζ Σόροςέχουν συμβάλει σημαντικά στη δημόσια συζήτηση αναφορικά με τη συγκρότηση μιας νέας παγκόσμιας χρηματοοικονομικής αρχιτεκτονικής. Δεν θα αναφερθώ στα σχέδια που έχουν παρουσιάσει επειδή θέλω να επεκταθεί ο διάλογος πέρα από τον αρχιτεκτονικόσχεδιασμό της νέας παγκόσμιας χρηματοοικονομικής τάξης πραγμάτων και να μεταφερθεί σε πιο άμεσο επίπεδο εφαρμογής. Ο επανασχεδιασμός του χρηματιστικού καπιταλισμού είναι ένα τεράστιο πρότζεκτ, το οποίο μπορεί να πάρει πολλά χρόνια και να χρειαστεί περισσότερες κρίσεις προτού φθάσουμε στο στάδιο υλοποίησης.”
Πώς θα πολεμήσει την ανεργία η νέα αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου
Έχει πρόγραμμα για την κάλυψη όχι 50.000 αλλά 550.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας θέσεων εργασίας για ένα χρόνο, έχει έτοιμο στο συρτάρι της η νέα αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου, αρμόδια για την καταπολέμηση ανεργίας.
Αυτό ειπώθηκε στα τέλη Ιανουαρίου λίγο μετά τις εκλογές. Σήμερα άλλο δημοσίευμα κάνει λόγο για τις μισές θέσεις από αυτές.
Αλλά ας πάρουμε τον αρχικό αριθμό και τι ανέφερε το Πρώτο Θέμα στις 27/1/15:
«Η κ. Αντωνοπούλου, που εκλέχθηκε από την δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγήτρια στο Bard College, και ερευνήτρια του Levy Economics Institute στη Νέα Υόρκη επεξεργάζεται εδώ και δύο χρόνια μελέτη για έξοδο από την κρίση κόντρα στη λάθος συνταγή της Τρόικας η οποία αν εξακολουθήσει να εφαρμόζεται θα εκτοξεύσει την ανεργία στο 34% το 2016.
Η μελέτη αντιπροτείνει αύξηση των κρατικών δαπανών αντί για συνεχή μείωση τους ώστε να παίξουν σταθεροποιητικό ρόλο στην περίοδο της κρίσης. Συγκεκριμένα έχει προτείνει να υλοποιηθεί ένα σχέδιο Μάρσαλ με τη δημιουργία 550.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας για ένα έτος ώστε να συρρικνωθεί ουσιαστικά η στρατιά των ανέργων. Το κόστος μπορεί φαίνεται υπερβολικό ( 7 δις ευρώ) αλά θα μειώνεται στα 3 δις λόγω των εργατικών εισφορών που θα επιστρέψουν πάλι στα κρατικά ταμεία.»
Για ένα χρόνο μόνο, κοινωφελής εργασία, δημόσιες θέσεις, με 7 δις μικτά που στην ουσία θα είναι 4 δις καθαρά, που αν κάνετε τη διαίρεση είναι 600 ευρώ το μήνα, δηλαδή κάτω από το βασικό μισθό των 751 ευρώ που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει και που τώρα θα δοθεί αργά σε βάθος χρόνου.
Στην εύλογη ερώτηση που θα βρεθεί αυτό το μεγάλο κονδύλι, η κυρία Αντωνοπούλου προτείνει πέντε πηγές χρηματοδότησης με πρώτη στη λίστα την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων:
α) Την αναδιάρθρωση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ
β) Κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
γ) Τη μείωση των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας ώστε να δημιουργηθεί πλεόνασμα ρευστότητας, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ύστερα από διαπραγματεύσεις για τη χρηματοδότηση κοινωνικής- κοινωφελούς εργασίας.
δ) Την άμεση εγκαθίδρυση του «Ευρωπαικού Ταμείου κατά της Ανεργίας»  το οποίο να συνεισφέρει κάποιο ποσοστό σε ένα αντίστοιχο φορέα στην Ελλάδα.
ε) Την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής . Ένα μέρος από τα έσοδα θα μπορούσαν να στηρίξουν το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Απασχόλησης.
Αυτό, λοιπόν, είναι το μεγαλεπήβολο σχέδιο της σπουδαίας καθηγήτριας που το επεξεργάζεται στο think tank των ΗΠΑ και το οποίο με λίγα λόγια μεταφράζεται: Η εισφορά αλληλεγγύης θα συνεχιστεί για όσους έχουν ήδη εργασία, θα πάρουμε (αν μας δώσουν) κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά δεν θα τα επενδύσουμε σε ΠΑΡΑΓΩΓΗ/ΑΝΑΠΤΥΞΗ, αλλά σε κοινωφελή εργασία ενός χρόνου στο δημόσιο. Και μετά… έχει ο Θεός… αλλά εμείς πάλι δεν θα έχουμε.
Όσο για τη φοροδιαφυγή… ακούμε αλλά ακόμα δεν βλέπουμε κι ούτε θα δούμε γιατί οι μεγαλοκαρχαρίες είναι εκτός ελληνικής παραλίας (off shore) και πάλι τα δίχτυα θα πέσουν στα μικρά και μεσαία ψαράκια, άντε και κανένα λίγο πιο μεγαλούτσικο αυτή τη φορά, για να έχουμε να λέμε… φάτε μάτια ψάρια!
Καλά… από που και πως και γιατί ξεφύτρωσαν όλα αυτά τα φιντάνια – τεχνοκράτες όπως Βαρουφάκης και οι φίλοι του εν μια προεκλογική νυκτί στο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν είχε αρκετά και ικανά στελέχη το κόμμα;
Υπενθύμιση: Το Ινστιτούτο Levy, ήταν αυτό που συνδιοργάνωσε την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα και της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ (Μηλιός, Δούρου, Σταθάκης, Παππάς) στην Αμερική πριν ένα χρόνο.
 
 
http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/02/think-tank.html

ΣΥΝΤΑΓΜΑ 14/2/2899(2015). Η ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦ ΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Γ.Σ.

11004357_1554077881545803_2121366920_n
Εδώ βλέπετε τον Βαρουφ άκη να κρατά την πρόσκληση για την εκδήλωση στον κλειστό του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ Γ.Σ. την 14/2/2899(2015)
10998946_1554077991545792_822719262_o
( Τη φωτογραφία έβγαλε η συνελληνίδα Πέλλα Παπαδάκη ! )
Περπατώντας στο Σύνταγμα ο Βαρουφ άκης πέρασε ανάμεσα από τους συνέλληνες και τις συνελληνίδες που μοίραζαν προσκλήσεις και εφημερίδες ενημερώνοντας τον κόσμο για την εκδήλωση ! Η συνελληνίδα Ελένη Κίτσου ήταν αυτή που πλησίασε τον Βαρουφ άκη, του έδωσε την πρόσκληση και εν τάχει του τα είπε ένα χεράκι !!! Αυτός πήρε την πρόσκληση χαμογελώντας και αυξάνοντας ταχύτητα (κάτι που φαίνεται )… απομακρύνθηκε όσο γινόταν πιο γρήγορα !!!
5 ΒΑΡΟΥΦ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ Ε.Σ.Υ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ 14 2 2015
Παρά το γεγονός ότι οι συνέλληνες μας δεν πρόλαβαν να αποθανατίσουν την στιγμή που έπαιρνε την πρόσκληση, όλοι ήταν αυτόπτες μάρτυρες της σκηνής που δεν επιδέχεται ουδεμία αμφισβήτηση !!! 
10978598_390153141162840_6734815096479585814_n10978557_1621665934729207_4547765588174061811_n1509794_390153267829494_6645380324591197742_n1896846_10204807995113283_3774660382936149436_n 
Adrianos Bezouglof
ΔΩΣΑΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΤΕΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΛΑΓΟΣ … ΛΑΓΟΣ ΟΜΩΣ … ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ … ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΜΠΤΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΩΡΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ … ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ … ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ … ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ … ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ … ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ Ή ΠΑΡΑΝΟΜΟ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΦΥΛΑΚΗ…. ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ … ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ … ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥΣ … ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ … ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΖΟΝΤΕΣ … ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ … ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ … ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ …. ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΓΡΥΠΝΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΧΩΜΑΤΑ ….
……………………………………………………………
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ Γ.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΕΝΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ 14/2/2899(2015)
 ………………………………………………………….
Ένας «Δούρειος Ίππος» Μέσα στη Νέα Ελληνική Κυβέρνηση;
Γιάνης Βαρουφ άκης: «Δεν το ξέρατε; Είμαι εβραίος…»
ΒΑΡΟΥΦ ΑΚΗΣ: ομόλογα στο διηνεκές (που δεν θα έχουν, δηλαδή, ημερομηνία λήξης)!!!! ΣΚΛΑΒΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ !!! ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΛΛΗΝΑ;;;
ΒΑΡΟΥΦ ΑΚΗΣ: Δεν ζητάμε «κούρεμα» χρέους. Τσακαλώτος «πάγος» σε μέτρα με δημοσιονομικό κόστος. Δραγασάκης στον Σάλλα: «βελούδινες αλλαγές» !!!
ΒΑΡΟΥΦ ΑΚΗΣ, George Soros, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΣΙΠΡΑΣ, Lazard, ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ, Committee of 300, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, Λέσχη της Ρώμης, ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ !!!
H LAZARD που «έτρεξε» το PSI επί Παπανδρέου και Παπαδήμα, αναλαμβάνει σύμβουλος του Γ. Βαρουφ άκη
Βαρουφ άκης: Δεν θα σκίσουμε το προηγούμενο πρόγραμμα
Bretton Woods. ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΒΑΡΟΥΦ ΑΚΗ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ! ΑΝΟΙΞΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!
Ο ΒΑΡΟΥΦ ΑΚΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ… BRETΤON WOODS (ΔΝΤ & ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ). (βίντεο)
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΠΡΟΣ ΒΑΡΟΥΦ ΑΚΗ: ΚΑΚΩΣ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. 600δις$ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ. ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΠΡΑΞΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;

http://alfeiospotamos.gr/?p=12824

ΒΟΜΒΑ CDS !!! ΤΑ 141 ΔΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΟΝ EFSF ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ !!!

 
Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Σε προηγούμενο άρθρο μας αναλύσαμε γιατί δεν φοβόμαστε τον Αρμαγεδώνα, αφού στην πραγματικότητα ο Αρμαγεδώνας της Ευρωζώνης είμαστε εμείς οι ίδιοι !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/02/blog-post_21.html

Σήμερα θα πάμε ένα βήμα παραπέρα, αποκαλύπτοντας άλλη μια επικοινωνιακή απάτη που αφορά το ελληνικό χρέος και που στήθηκε από τους επιτήδειους των αγορών, με σκοπό την αποδόμηση του δίκαιου και εύλογου αιτήματος περί κουρέματος του μη βιώσιμου, επαχθούς και επονείδιστου ελληνικού χρέους !!!

Μιλάμε για την απάτη της δήθεν οφειλής του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού χρέους στα κράτη, δηλαδή στους φορολογούμενους πολίτες και τους λαούς της Ευρωζώνης, τους οποίους δήθεν θα εξαπατήσουμε και θα ζημιώσουμε στην περίπτωση αναδιάρθρωσης, διαγραφής, άρνησης ή κουρέματος (απομείωσης) του χρέους μας !!!

Η κατανομή του ελληνικού χρέους είναι σήμερα η εξής :
EFSF 141 Δις, άμεσος δανεισμός από τα κράτη-μέλη της ΕΕ 53 Δις, ΔΝΤ 28 Δις, ιδιώτες 50 Δις, ΕΚΤ 25 Δις, ΕΓΔ 15 Δις και ΤτΕ 5 Δις.




Ποια είναι λοιπόν η πραγματικότητα ;;;


Ότι το ελληνικό χρέος στους λαούς της Ευρώπης είναι μόνο αυτό που ενσωματώνεται στα 53 Δις του άμεσου δανεισμού από τα κράτη-μέλη,  αφού τα 141 Δις των ομολόγων του EFSF δεν συνιστούν διακρατικό χρέος, επειδή απλά ο EFSF δεν είναι κράτος ή κοινωνία κρατών, αλλά ανώνυμη εταιρεία με έδρα στο Λουξεμβούργο.
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.efsf.europa.eu/about/index.htm

Τα κράτη- μέλη είναι μόνο ΜΕΤΟΧΟΙ του EFSF, στον οποίο έχουν εισφέρει μόνο τα 28,5 εκατομμύρια ευρώ του καταβεβλημένου μετοχικού του κεφαλαίου και, έτσι, δεν είναι άμεσοι δανειστές του ελληνικού δημοσίου.
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.efsf.europa.eu/attachments/EFSFStatusCoordonnes%2023AVRL2014.pdf

Έτσι λοιπόν, στην πραγματικότητα, ο EFSF δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια επενδυτική τράπεζα η οποία, εκδίδοντας δικά της ομόλογα, εγγυήθηκε και, έτσι, διευκόλυνε στην άντληση από τις ΑΓΟΡΕΣ του χρήματος των δανείων που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα.

Με αποτέλεσμα, τα 141 Δις του αντίστοιχου χρέους μας να τα οφείλουμε στις ΑΓΟΡΕΣ, στις οποίες με τη σειρά της τα εγγυάται η ανώνυμη επενδυτική τράπεζα EFSF και, έτσι, η όποια ελληνική επισφάλεια συνεπεία κουρέματος, αναδιάρθρωσης ή ακόμη και μονομερών ενεργειών, όπως η άρνηση πληρωμής, να μεταφράζεται πρωτίστως σε ζημία των ΑΓΟΡΩΝ και δευτερευόντως μόνο σε ζημία της εγγυήτριας επενδυτικής τράπεζας EFSF, η οποία όμως, λειτουργούσα ως ανώνυμη εταιρεία και υπαγόμενη στο δίκαιο του Λουξεμβούργου, διαθέτει περιουσιακή αυτοτέλεια και περιορισμένη ευθύνη μέχρι του ποσού του καταβεβλημένου μετοχικού της κεφαλαίου, ήτοι μέχρι του ποσού των 28,5 εκατομμυρίων ευρώ που κατέβαλαν τα κράτη- μέλη κατά την ίδρυση της. 

Έτσι, η όποια άμεση ζημία των κρατών-μελών και των λαών της Ευρώπης από τα ελληνικά δάνεια του EFSF, δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 28,5 εκατομμύρια ευρώ !!!

Όμως, οι διακινητές του μύθου του δήθεν χρέους στους Λαούς της Ευρώπης, επιμένουν στην επικοινωνιακή τους αυτή απάτη, ισχυριζόμενοι ότι τελικά, επειδή τα κράτη-μέλη που είναι μέτοχοι της ανώνυμης επενδυτικής τράπεζας EFSF,  ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ την αποπληρωμή των συγκεκριμένων ομολόγων του ελληνικού χρέους, καθιστάμενα έτσι στην πράξη πρωτοφειλέτες, θα υποστούν τελικά ως εγγυητές την όποια επισφάλεια του ελληνικού χρέους, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν στη συνέχεια να τη μετακυλήσουν στους φορολογούμενους πολίτες τους.

Σήμερα λοιπόν καταδαφίζουμε και τον τελευταίο αυτό μύθο, αποκαλύπτοντας το επίσημο έγγραφο του EFSF από το οποίο αποδεικνύεται ότι τα συγκεκριμένα αυτά ομόλογα ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ, αφού καλύπτονται από CDS ειδικού τύπου, τα οποία προβλέπουν όλες τις περιπτώσεις πιστωτικού γεγονότος, ήτοι ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΑΝΑΔΙΑΡΘΩΣΗ, ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ και ΜΟΡΑΤΟΡΙΟΥΜ !!!
 

Έτσι λοιπόν, την όποια ζημία από την οποιασδήποτε μορφής ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ του ελληνικού χρέους, δεν θα την υποστούν οι Λαοί αλλά οι ΑΓΟΡΕΣ, δηλαδή οι ΕΚΔΟΤΕΣ των συγκεκριμένων CDS στα ομόλογα του EFSF, κατά την προβλεπόμενη διαδικασία από τον ISDA !!!

ΑΥΤΩΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το έγγραφο :




http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/02/cds-141-efsf.html

Ορχομενός Αρκαδίας. Δώσαμε 500.000 ευρώ σε έναν αρχαιολογικό χώρο... και είναι... κλειστός!!!

 
 
Δημοσιεύτηκε στις 20 Νοε 2014
Δώσαμε 500.000 ευρώ σε έναν αρχαιολογικό χώρο... και είναι... κλειστός!!!
Με τον συνεργάτη μας Γιώργο Λεκάκη.
Για οποιαδήποτε πληροφορία η καταγγελία παρακαλώ ενημερώστε μας στην κεντρική ιστοσελίδα
http://www.fryktories.net.

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters