Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Κομήτες και πλανήτης Αφροδίτη: Ένας μυστικός αρχαίος γάμος!

Διαβάζοντας τις διάφορες περιγραφές του Ετρούσκου συγγραφέα του 5ου – 6ου αιώνα μ.α.χ.χ. Ιωάννη Λυδού σε σχέση με το φαινόμενο της διέλευσης των κομητών, διαπιστώνουμε ότι οι αρχαίοι διέκριναν πολλά
είδη κομητών (ιππεύς [σαν ίππος], ακοντίας [σε σχήμα ακοντίου], λαμπαδίας [σαν λαμπάδα], κεράστης [σαν να έχει κέρατα] κ.λ.π.), και αυτό ήταν σίγουρα το αποτέλεσμα κάποιων εξαιρετικά μακροχρόνιων και επιμελημένων παρατηρήσεων.

Οι αρχαίοι, επιπλέον, ήξεραν πολύ καλά να διακρίνουν πότε έπεφτε “λίθος” από τον ουρανό και πότε το φωτεινό φαινόμενο είχε διαφορετική υπόσταση και βεβαίως, “χαρακτήρα”…

Ακόμη και προερχόμενες από τις πολύ αρχαίες εποχές, κάποιες διάσπαρτες αναφορές εντός της Μυθολογίας μας μάς βάζουν σε σοβαρές σκέψεις και μας οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι πολλοί από τους «ήρωες» των μύθων δεν υπήρξαν ποτέ ως φυσικά πρόσωπα και οι πανάρχαιοι πρόγονοί μας, φυσικά και το ήξεραν. Π.χ. έχουμε τη «μυθολογική» αναφορά για κάποιον Θεσσαλό Αστερίωνα, που ήταν γιος κάποιου… Κομήτη!

Τώρα, αν συνυπολογίσουμε τους «αυλακισμούς» των κομητών (δηλαδή το ίχνος που αφήνει πίσω τους η ουρά τους), όπως τους αναφέρει ο Λυδός, και μαζί τα αυλάκια στο όργωμα και τα περίεργα «αστροπαίδια» των αγρών –που φυτρώνουν μέσα από τα… αυλάκια του οργώματος!- όπως ο Τάγης, στον οποίο αναφέρεται ο Ιωάννης Λυδός στο έργο του «Διοσημείαι»… Και αν, επιπλέον, συνδυάσουμε αυτά τα στοιχεία με την ιστορία του Κομήτη και του Θεσσαλού Αστερίωνα, συμπεραίνουμε ότι η Θεσσαλία ήταν και τότε, κατά τα φαινόμενα, ο μεγάλος… σιτοβολώνας της Ελλάδας… Και η παραγωγή δε θα πρέπει να περιοριζόταν αποκλειστικά στο σίτο!… Αλλά γιατί μιλάμε για «αστροπαίδια» που φυτρώνουν στους οργωμένους αγρούς; Θα το εξετάσουμε λίγο αργότερα αυτό. Ας δούμε τώρα κάποια επιπλέον ενδιαφέροντα περί κομητών.

Οι Ρωμαίοι, όπως και οι Έλληνες, έδιναν τεράστια σημασία στους κομήτες (οι οποίοι εσχάτως έχουν γίνει πάρα πολλοί και περνούν συχνά πυκνά από τον ουρανό μας). Π.χ. ένας κομήτης είχε εμφανιστεί γύρω στις Ειδούς του Μαρτίου του 44 π.α.χ.χ., ημερομηνία της δολοφονίας του Ιουλίου Καίσαρα, προοιωνίζοντας το τέλος μιας ακόμη εποχής στην Ιστορία της ανθρωπότητας.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Καίσαρ, εκτός από μεγάλη πολιτική και στρατιωτική προσωπικότητα, υπήρξε και άνθρωπος του πνεύματος. Ήταν, βεβαίως, και αστρονόμος –οι αστρονομικές παρατηρήσεις και καταγραφές του υπάρχουν εντός του έργου του Ιωάννη Λυδού (δηλαδή, μέσα στο ανθολογικό του έργο «Διοσημείαι»)- και το δικό του ημερολόγιο, το Ιουλιανό, έχουμε ακόμα και σήμερα, με την τροποποίηση που του έγινε, φυσικά, επί Πάπα Γρηγορίου ΙΓ΄, το 1582 μ.α.χ.χ. Ο θάνατος του Ιουλίου Καίσαρα σήμανε ουσιαστικά το τέλος της Δημοκρατίας για τον κόσμο, τουλάχιστον επί 2.000 χρόνια σχεδόν… Αν μπορούμε, βέβαια, να θεωρήσουμε το σύγχρονο πολιτικό μοντέλο του Κοινοβουλευτισμού ως πραγματική Δημοκρατία…

Γράφει σχετικά με το θέμα ο ετρουσκολόγος Ρέυμον Μπλοχ στο βιλίο του «Η Μαντεία», υποστηρίζοντας την άποψή μας περί του τέλους μιας αλησμόνητης εποχής με το θάνατο του Καίσαρα: “Ένας κομήτης, ένας αερόλιθος που διέσχιζε το ουράνιο διάστημα, ένας ήχος σάλπιγγας (θυμηθείτε τους ήχους της γης) που νόμιζαν πως άκουγαν να αντηχεί σε αίθριο ουρανό, ανήγγελλαν την αρχή ή το τέλος ενός από τους αιώνες, από τους οποίους, σύμφωνα με τους ιεροσκόπους, συγκροτούνταν η ιστορία του λαού τους.

Το 44 π.α.χ.χ., όταν δολοφονήθηκε ο Ιούλιος Καίσαρ, η εμφάνιση ενός κομήτη σημάδεψε, κατά την αντίληψή τους, το τέλος του τελευταίου αιώνα της μοίρας τους”. Άρα, οι αρχαίοι ιερείς γνώριζαν τα επερχόμενα και προετοιμάζονταν όσο μπορούσαν γι’ αυτά. Σήμερα -αλίμονο- κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει το αύριο…
Ας ακολουθήσουμε, όμως, πάλι τις διελεύσεις των κομητών, για να δούμε τι άλλο μπορεί να σημαίνει η πορεία τους, σύμφωνα με την αρχαία σοφία.

Όλοι οι κομήτες θεωρούνται, λοιπόν, δυσοίωνοι -σύμφωνα με τον Λυδό, αλλά και σύμφωνα με όλους σχεδόν τους αρχαίους και νεώτερους φιλοσόφους- εκτός από τον “κομήτη”, που είναι ο “κατεξοχήν”, ο “επίσημος” κομήτης, που είναι, φυσικά, ο κομήτης του Διός. Αυτός προμηνύει και κάποια καλά, για ορισμένους τουλάχιστον.

Και όπως μας λέει ο Ηφαιστίων ο Θηβαίος στην πραγματεία του “Περί αρχών”, απόσπασμα της οποίας συμπεριλαμβάνεται εντός των κειμένων του Λυδού, ο του Διός κομήτης: “εμπεριέχει, καθώς πιστεύεται, ένα ανδρείο Θεού πρόσωπο”. Η ανδρεία, η υπέρτατη αρετή για τους ΄Ελληνες, είναι χαρακτηριστική του Αγαθού.

Με την περιγραφή του αυτή, ο Ηφαιστίων δηλώνει, λοιπόν, την αγαθοποιό δράση του συγκεκριμένου ουρανίου σώματος, το οποίο χαρακτηρίζεται ως σχετικό με τον Δία, επειδή “περνά” από την περιοχή του συγκεκριμένου πλανήτη και εντός του προσωποποιείται το ανδρείο και αγαθό πρόσωπο του Θεού. Βέβαια, όλοι οι κομήτες αποδίδονται σε έναν πλανήτη ο καθένας, επειδή ακριβώς εμφανίζονται στην περιοχή του. Και αυτό είναι «οπτικό» φαινόμενο για τους κατοικούντες –αυστηρά- επί της γης. Είναι; Ή μήπως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική απ’ αυτό που «δηλώνουν» οι αισθήσεις και οι παρατηρήσεις μας; Τίποτα δεν είναι τυχαίο, όταν το βλέπεις. Για να το δεις, υπάρχει λόγος…

Και για του… λόγου το αληθές, λοιπόν, οι παρατηρητές των αιώνων μάς παραδίδουν πως ένας από τους πιο φοβερούς κομήτες είναι ο ιππεύς ή ίππος, που σχετίζεται με τον πλανήτη της Αφροδίτης. Ο πλανήτης αυτός, η Αφροδίτη, έχει και ένα άλλο όνομα, όπως είναι σε πολλούς γνωστό, αποκαλείται Εωσφόρος, που για τους χριστιανούς είναι σχεδόν ταυτόσημος με το διάβολο –από το 16ο αιώνα μ.α.χ.χ. περίπου, για να ακριβολογούμε, όχι ενωρίτερα- ενώ για τους αρχαίους, όλους τους αρχαίους, αντιπροσώπευε τον αστέρα τον “φέροντα το φως”, αλλά και την καταστροφή με τη μορφή του πυρός, δηλαδή την καταστροφή μέσω εκπύρωσης.

Γιατί, όμως, η γλυκιά Θεά του έρωτα, η Αφροδίτη, συνδέθηκε με την εξ ουρανού πύρινη καταστροφή;

Θα καταφύγουμε πάλι στους πνευματικούς καρπούς της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας και θα εξετάσουμε τις σχετικές με το θέμα μας θεωρίες, τις οποίες μας κληροδότησε ο Εμπεδοκλής. Ο Εμπεδοκλής θεωρεί ότι δύο κυρίως δυνάμεις επενεργούν και συγκροτούν το παν, που τη μία την ονομάζει “νείκος” (έριδα, διαμάχη, εξ ου και η λέξη “φιλονεικία”) και την άλλη “φιλότητα”, αγάπη δηλαδή, η οποία ανήκει, φυσικά, στη δικαιοδοσία της “ζειδώρου”, όπως την αποκαλεί, της ζωοδότρας, δηλαδή, Θεάς Αφροδίτης, αφού το δώρο της είναι η ζωή. Στον “Σοφιστή” του Πλάτωνα διαβάζουμε για τις θεωρίες αυτές του Εμπεδοκλή:

“Άλλοτε το παν είναι ένα και φιλικό, όντας υπό [το κράτος] της Αφροδίτης, κι άλλοτε γίνεται πολλά και καθίσταται εχθρικό απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό, εξαιτίας του Νείκους”, εξαιτίας της έριδας, της φιλονεικίας (νείκος – φιλονεικία: η φιλία προς το νείκος, την έριδα, το διχασμό). Μήπως, λοιπόν, αυτή ακριβώς είναι η “ομορφιά” της Αφροδίτης, η ενοποίηση των πάντων, αλλά αυτός είναι και ο φόβος των θνητών, οι οποίοι είναι και παραμένουν ατομικότητες, που καταστρέφονται με την «ενοποίηση»; Και πόση “συμμετοχή” έχει, άραγε, σ’ αυτή τη διαδικασία ο πλανήτης της Αφροδίτης;

Κάτι αναφέρει ο Εμπεδοκλής, που ίσως είναι σχετικό: “Και τότε η χθόνα Κύπρις, επειδή με βροχή τα είδη είχε ποτίσει, έσπευσε στο γοργό το πυρ να τα παραδώσει για να τα κάνει πιο ανθεκτικά”. Κύπρις είναι, βέβαια, η Αφροδίτη -αφού η Μυθολογία μας, δηλαδή η πανάρχαια Παράδοσή μας, λέει πως στην Κύπρο γεννήθηκε η Θεά- αλλά αφού το κείμενο αναφέρεται στη “χθόνα” της, στη δική της “γη”, η συγκεκριμένη έκφραση μάς οδηγεί στη σκέψη ότι πιθανόν να εννοείται εδώ ο ομώνυμος πλανήτης, που η επίδρασή του στη δική μας γη έφερε, πρώτα πρώτα, βροχές.

Στη συνέχεια, όμως, η Αφροδίτη μάς έστειλε και το “γοργό το πυρ” της, μια πύρινη φωτιά προερχόμενη από κει, που ίσως να φάνηκε καταστροφική, αλλά υπήρξε και σωτήρια, όπως λέει το κείμενο, για τη δημιουργία όντων περισσότερο ανθεκτικών. Και όχι μόνο ανθεκτικών, αλλά και όντων που διέθεταν αίσθηση και ειδικά την αίσθηση της όρασης, αφού, κάπου αλλού, ο Εμπεδοκλής αναφέρει ότι: “Λένε πως πρώτα μέσα από τις χούφτες της Κύπριδας τα μάτια ξεφυτρώσαν”.

Αλλά γιατί τα όντα δεν έβλεπαν πριν από το “άγγιγμα” της Κύπριδας; Γιατί η γη μας και η ατμόσφαιρά της, αλλά κι εμείς οι ίδιοι, δεν ήμαστε, όπως τώρα!

Μας περιγράφει ο Εμπεδοκλής πώς ήταν τότε τα πράγματα, βάζοντας τους ανθρώπους ή μάλλον τα έλλογα όντα εκείνης της αρχέγονης εποχής να μας “εξηγούν” τον κόσμο τους, μακαρίζοντας το δικό μας κόσμο, αυτόν τον κόσμο που ξέρουμε και που υπήρξε η στοργική και φιλόξενη εστία για τον παγκόσμιο και πανανθρώπινο πολιτισμό. Πώς ήταν, λοιπόν, ο κόσμος για κείνους τους δυστυχείς αρχέγονους παππούδες μας, που με τόσο πονεμένα λόγια μάς μιλούν; Ας τους ακούσουμε:

“Ω, μακάριοι εσείς που τώρα υπάρχετε, αγαπημένοι απ’ τους Θεούς, που σ’ αυτή την εποχή σάς έλαχε να ζήσετε, να καρπούσθε και να νέμεσθε τον κλήρο τον άφθονο των αγαθών, που τόσα και τόσα για χάρη σας φυτρώνουν και τόσα τρυγάτε… Για μας, όμως, τόσο σκυθρωπή και τόσο φοβερή ήταν η μοίρα και του βίου, μα και της εποχής μας, και σε τόσο μεγάλη κι ανήμπορη πεσαμε φτώχια από τα γεννοσφάσκια μας!

Γιατί τότε ακόμα, τον ουρανό και τ’ άστρα τα έκρυβε ο αέρας, ανάκατος με θολερή και αδιαπέραστη υγρασία, μα και φωτιά και ανεμοστροβίλους. ‘Κι ο ήλιος δεν είχε ακόμη σταθεροποιηθεί κι ούτε είχε βρει πορεία απεριπλάνητη και σίγουρη, μα ούτε και διέκρινε το χάραμα ή τη δύση, κι αμέσως τα πισωγύριζε, στεφανώνοντας με άνθινα στεφάνια τις καρποφόρες Ώρες.

Κι η γη μια ύβρις ήταν’, από τα άτακτα τα ξεχειλίσματα των ποταμών κι από τα λιμνάζοντα και ασχημάτιστα και λασπώδη βάθη και τις άφορες λόχμες και τα δάση, που άγρια την έκαναν… Κι ούτε σύμφωνα με τις εποχές του έτους αναμενόταν τότε των δημητριακών ο σπόρος… Κι όταν γευτήκαμε και φάγαμε βελανίδια, από την ηδονή, χορό εστήσαμε γύρω από μια δρυ, αποκαλώντας την ζείδωρη βελανιδιά και μητέρα και τροφό. Μόνο αυτή τη γιορτή, λοιπόν, γνώριζε τότε η ζωή μας…”

Το κείμενο είναι σαφέστατο και… συγκλονιστικό! Ο Εμπεδοκλής μιλά για μια περίοδο στην Ιστορία της γης όπου η ατμόσφαιρα δεν είχε ακόμη διαμορφωθεί ώστε να είναι ορατά τα άστρα. Ούτε κι ο ουρανός ήταν όπως τον ξέρουμε, η υγρασία ήταν αφόρητη και εξαιρετικά πυκνή, η θερμοκρασία πολύ υψηλή και φλογισμένη, τις γήινες εκτάσεις χτυπούσαν αλύπητα θύελλες τρομακτικές και κυκλώνες εφιαλτικοί.

Η γη ήταν μια “ύβρις”, αφού η τροχιά της δεν είχε σταθεροποιηθεί, κι ο χρόνος της περιφοράς της δεν ήταν συγκεκριμένος, γι’ αυτό ούτε οι εποχές ήταν ξεκάθαρες, μα ούτε καν το ίδιο το εικοσιτετράωρο δεν υπήρχε. Γι’ αυτό και δεν παρουσίαζε καμιά σταθερότητα η καρποφορία κι οι Ώρες, δηλαδή οι εποχές, ήταν “ανθοστεφανωμένες”, μα όχι και καρποφόρες, υπήρχε ανθοφορία, αλλά ο καρπός δεν έδενε -τουλάχιστον, όχι πάντα. Κι όμως, σ’ εκείνο το απίστευτο περιβάλλον, υπήρχαν όντα και μάλιστα έλλογα!

Κι αυτά τα δύσμοιρα όντα, πότε έκαναν την πρώτη και τη μόνη τους γιορτή; Όταν τους έδωσε τα βελανίδια της η δρυς, που στο κείμενο αποκαλείται “ζείδωρος”, ζωοδότρα, όπως, δηλαδή, αποκαλεί αλλού την Αφροδίτη ο Εμπεδοκλής! Η οποία Αφροδίτη –ο πλανήτης εν προκειμένω- όπως αναφέρθηκε πιο πριν, πρώτα έφερε βροχή (οι ποταμοί που πλημμύριζαν και τα βαθιά λασπερά νερά που λίμναζαν παντού, καθιστώντας τη στεριά σχεδόν ανύπαρκτη), κι ύστερα έστειλε το “γοργό το πυρ”, που θέρμανε την ατμόσφαιρα καθ’ υπερβολήν και μάς “άνοιξε τα μάτια” σιγά σιγά, είδαμε τον ουρανό και τ’ άστρα, ενώ μετά την ουράνια αυτή “παρέμβαση”, σταθεροποιήθηκε και η τροχιά μας, γι’ αυτό ο Ήλιος άρχισε πια να “διακρίνει” την ανατολή και τη δύση.

Η δράση της Αφροδίτης σταθεροποίησε και ισχυροποίησε τις μορφές και έδωσε την πρώτη τροφή στους ανθρώπους από τη “ζείδωρη” φηγό, που είναι ένα άλλο όνομα για τη βελανιδιά. Φηγός -μ’ αυτή, δηλαδή, την ονομασία- λεγόταν, όμως, και η προφητική βελανιδιά της Δωδώνης, που ήταν αφιερωμένη στον Δία, αλλά και στη θηλυκή του πλευρά, τη Διώνη, η οποία, κατ’ ουσίαν, ταυτίζεται με την Αφροδίτη! Τα σύμβολα και οι μυθολογικές παραδόσεις δεν είναι ποτέ τυχαίες επιλογές και κατανοούμε τώρα ότι ο Εμπεδοκλής εννοούσε κοσμικά γεγονότα και δεν αναφερόταν σε αφηρημένες έννοιες και ονειροφαντασίες.

Συνειδητοποιούμε άξαφνα ποια τρομακτική ενέργεια διαμόρφωσε τον κόσμο μας και είναι πλέον εμφανές γιατί ο Εωσφόρος είναι καλός για κάποιους και απεχθής για κάποιους άλλους… Το σωστότερο είναι, όμως, να θεωρήσουμε ότι η διπλή του όψη είναι που προβληματίζει μάλλον, αφού από τη μια ταυτίζεται με τη μητέρα του Έρωτα και της Ζωής, την Αφροδίτη, κι από την άλλη με τη σκοτεινή κατάληξη της γέννησης, που στο θνητό κόσμο γίνεται Περσεφόνη, η οποία «και φέρει (ζωή) και φονεύει»….

Για την αταξία που προκάλεσε στο ηλιακό μας σύστημα η Αφροδίτη μίλησε, ήδη από τις αρχές του 20ου αιώνα, ο Ιμμάνουελ Βελικόφσκυ. Δεν μπορούν να αποδειχθούν, βέβαια, κάποιοι ισχυρισμοί του, όπως το ότι η Αφροδίτη είχε αποσπαστεί από τον Δία -αν και αυτό θα εξηγούσε την ύπαρξη της “Διώνης” στην παράδοσή μας, ως το alter ego του Διός. Ο συγκεκριμένος συγγραφέας μάς λέει ότι, στη συνέχεια, το κομμάτι αυτό του πλανήτη Δία έγινε «κομήτης», απείλησε τη γη και τον Άρη και σταθεροποιήθηκε τελικά στη σημερινή της θέση.

Δεν ξέρουμε τι απ’ όλ’ αυτά είναι δυνατόν να ευσταθεί –οι επιστήμονες έχουν αντικρούσει αυτές τις θεωρίες, αν και αυτό δε σημαίνει πως έχουν δίκιο, τουλάχιστον όχι σε όλα- αλλά το ότι μπορεί η Αφροδίτη να είναι επείσακτη στο ηλιακό μας σύστημα και να προκάλεσε μεγάλες καταστροφές πριν να πάρει τη σημερινή της θέση, αυτό δεν είναι κάτι καθόλου, μα καθόλου, απίθανο. Και θα εξηγούσε πάρα πολλά πράγματα.

Αλλά ας επιστρέψουμε στα περί κομητών και ας δούμε αν ο “Ίππος” συνδέεται συμβολικά με την Αφροδίτη για κάποιο “εσωτερικό” λόγο ή η ονομασία αυτή του δόθηκε απλά και μόνο εξαιτίας της μορφής και των χαρακτηριστικών του.
Μία εννοιολογική σχέση που μπορεί να έχει η Αφροδίτη με τον ίππο είναι μέσω του Άρεως, του ουράνιου εραστή της, που εξαπολύει τα “άλογα του πολέμου”. Οπότε, στην περίπτωση αυτή καταλύει το δικό της κράτος, το κράτος της Ειρήνης.

Γι’ αυτό και ονομάζεται “ιππεύς” ο καταστροφικός αυτός κομήτης, που έρχεται να διαταράξει την αποκτηθείσα δια της Αφροδίτης “εύθραυστη” ισορροπία. Αλλά γιατί ο Ηφαιστίων ο Θηβαίος στο κείμενό του, το οποίο συμπεριλαμβάνει ο Λυδός στην Ανθολογία του, μας λέει ότι είναι “ιερός” ο ιππεύς της Αφροδίτης, από τη στιγμή που είναι τόσο καταστροφικός; Ίσως, λοιπόν, να θεωρήθηκε ιερός, επειδή ακριβώς έρχεται να μας υπενθυμίσει τα δύο πρόσωπα του πλανήτη αυτού, του Εωσφόρου, ο οποίος μοιραία μέλλει να προκαλέσει και κάποια επόμενη “κρίση” στο μέλλον.

Έκπληξη προκαλεί επίσης και το γεγονός ότι ο Ηφαιστίων αναφέρει πως ο κομήτης αυτός έχει μέγεθος… πανσελήνου! Εμείς ποτέ στις μέρες μας δεν έχουμε δει έναν τέτοιον… κομήτη. Κι ίσως αυτό να «δηλώνει» καθησυχαστικά ότι, για την ώρα, η Αφροδίτη δε θα επιδιώξει τη “φιλότητα” και δε θα… εκπυρώσει τα πάντα για να τα καταστήσει και πάλι «εν». Το νείκος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος (ακόμα), οπότε, μπορούμε να… τρωγόμαστε με την άνεσή μας! Για να κάνουμε και λίγο χιούμορ…

Αλλά ας δούμε τώρα και μερικά άλλα τινά περί του ίππου. Γενικά, όπως είπαμε, τα άλογα ανήκουν στον Άρη, αφού θεωρήθηκαν πάντα ως σύμβολο και προμήνυμα πολέμου. Ακόμη και στην Αποκάλυψη του Ιωάννη υπάρχει η έκφραση: “ως ίπποι ητοιμασμένοι προς πόλεμον” και οι ίπποι εδώ θεωρούνται εν γένει ως προάγγελοι συμφορών. Τα άλογα ήταν, όμως, ιερά και για τον Θεό Ποσειδώνα (τον Θεό της θάλασσας, που από τους αφρούς της αναδύθηκε η Αφροδίτη).

Ο Μέρτενς – Στίενον θεωρεί τον ίππο αρχαίο σύμβολο της κυκλικής κίνησης του κόσμου των φαινομένων, άρα τον ταυτίζει με τον αστρικό κόσμο. Τα άλογα του Ποσειδώνα ξεπηδούν –αναδύονται!- από τα αρχέγονα ύδατα, από το αρχέγονο χάος. Και από το χάος ξεπηδά η “άλογη” ορμή της ζωής, υγρή και πύρινη μαζί, που, μέσω των άστρων, ξεχύνεται στο σύμπαν, φτάνει τελικά μέχρι τη γη μας και τη γονιμοποιεί…

Έτσι, ο “ιππεύς” σχετίστηκε με την ερωτική και φλογερή ορμή του “άστρου της αυγής”, που είναι Έσπερος (αποσπερίτης) μα κι Αυγερινός μαζί, που είναι ο Εωσφόρος, που πρώτος φέρει το φως των άστρων κάθε αυγή, αλλά και κάθε απόβραδο αυτός πάλι πρωτοστατεί στο στερέωμα. Από τα αρχαία, άλλωστε, χρόνια η Αφροδίτη σχετίστηκε άμεσα με αυτή καθαυτή την έννοια του «άστρου» -κι αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο!

Αφού την έλεγαν Ιστάρ κι Αστάρτη -από την ίδια ελληνική ρίζα «αστήρ» / «άστρον» αυτές οι ονομασίες- οι Πέρσες, οι Ασσύριοι και οι Φοίνικες, ενώ και στις μνήμες των Αράβων παρέμεινε η “κόμη” (κομήτης, δηλαδή!) ως η ονομασία για τον πλανήτη της Αφροδίτης. Στην Αρχαία Αίγυπτο, πάλι, η Αφροδίτη ήταν “το περιστρεφόμενο αστέρι, που είναι τυλιγμένο στις φλόγες”. Και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι Μάγιας και οι Αζτέκοι επέμεναν πεισματικά να διατηρούν, μαζί με το γήινο, και το ημερολόγιο της Αφροδίτης, έχοντάς το μάλιστα υπολογίσει με εξαιρετική ακρίβεια.

Γιατί να τους ένοιαζε τόσο τους Μάγιας αστρονόμους το αφροδισιακό έτος, αν δε φοβόνταν τη “συμπεριφορά” της Αφροδίτης και τις πιθανές αλλαγές στην τροχιά της -όπως φοβόνταν, άλλωστε, και τις Πλειάδες; Μήπως έχει έρθει ο καιρός να ακούσουμε με σεβασμό και μεγαλύτερη προσοχή αυτές όλες τις μνήμες, τις κραυγές αγωνίας της αρχαίας γνώσης;

Η Ιστορία γνώρισε πολλές περιόδους οπισθοδρόμησης του Πολιτισμού και ως αιτία αναφέρεται συχνά μια μεγάλη καταστροφή. Μία από τις πιο γνωστές περιπτώσεις είναι ο λεγόμενος “αρχαίος Μεσαίωνας”, το ιστορικό κενό, δηλαδή, ανάμεσα στην καταστροφή της Μινωικής Κρήτης και στην άνθιση του Μυκηναϊκού Πολιτισμού (ένα κενό περί τα 300 χρόνια περίπου), που οι ιστορικοί πιστεύουν -και όχι άδικα- ότι οφειλόταν εν πολλοίς στην καταστροφική δράση του ηφαιστείου της Θήρας.

Πολλές από αυτές τις καταστροφές, που είχαν οδηγήσει σε πολιτιστικές οπισθοδρομήσεις, μπορεί να οφείλονταν, όμως, και σε “κοσμικούς” δράστες. Και ένα ουράνιο σώμα που έχει προβληματίσει με την “κακή διαγωγή” του στο παρελθόν μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να “ξαναρχίσει τα δικά του”. Η Αφροδίτη όλα δείχνουν πως αποτελούσε ένα σημαντικό λόγο ανησυχίας για τους αρχαίους λαούς.

Ακόμη και στις λεγόμενες “δέλτους του Αμμιζατούνγκα”, που βρέθηκαν στο βουνό Κουγιουντζίκ (θέση της αρχαίας Νινευΐ), υπάρχει στα σουμεριακά μία καταγραφή των κινήσεων της Αφροδίτης τελείως διαφορετική απ’ αυτήν που γνωρίζουμε σήμερα ή έστω από αυτήν που μας παραδίδεται μέσα από τους αρχαίους αστρονόμους που είναι πιο κοντά στην εποχή μας.

Ας μην ξεχνάμε κι αυτό: Κάποτε θα πρέπει να μας προβληματίσει και το γεγονός ότι η Αφροδίτη κινείται αντίθετα με τους υπόλοιπους εσωτερικούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Γιατί συμβαίνει αυτό άραγε, γιατί η Αφροδίτη είναι μονίμως… ανάδρομη;

Κάποια εξήγηση θα πρέπει να υπάρχει για το περίφημο εκρηκτικό της ταμπεραμέντο, με τις τόσες και τόσες σχετικές αναφορές, από τόσο διαφορετικές εποχές και λαούς!

Απόσπασμα από το βιβλίο της συγγραφέως:
«ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ – ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΛΥΔΟ &
ΤΙΣ ΜΑΝΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΤΩΝ ΕΤΡΟΥΣΚΩΝ
ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ…

ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΕΡΓΟ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΥ ΛΥΔΟΥ
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/02/blog-post_2072.html

Ο καιρός των ανθρώπων



Ο Φώντας οδηγούσε το άρμα και το μυαλό του ήτανε πουλάκι που πέταγε πέρα στις πλαγιές της Πάρνηθας ελεύθερο. Τι άρμα δηλαδή, ένα σαραβαλιασμένο αραμπά για να μεταφέρει πολίτες έναντι κομίστρου. Αυτό το πουλάκι-μυαλό τον έβαζε σε περιπέτειες πάντα γιατί όσο κι αν το γέρικο άλογο προσπαθούσε να αποφύγει τα στουκαρίσματα, πάντα συνέβαινε κάτι και τον έστελνε στο συνεργείο. Μόλις γλίτωνε τα χειρότερα άρχιζε να μετράει τον παρά γιατί η συμφωνία με το αφεντικό ήταν να πληρώνει ο ίδιος τις ζημιές.

Εκείνο το βράδυ πήγαινε προς την αγορά να βρει κανέναν αργοπορημένο πελάτη μπας και βγάλει κανένα σπασμένο από το προηγούμενο στουκάρισμα. Όπως ήταν σταματημένος σε ένα κόκκινο πυρσό, το πουλάκι φευγάτο σε όρη και βουνά , από το τράνταγμα του έφυγαν τα χαλινάρια και το καμουτσίκι και βρέθηκε φαρδύς πλατύς στο σκληρό χώμα της λεωφόρου. 
Αφού έκανε μια γρήγορη απογραφή στα παΐδια του και τα βρήκε εντάξει, σηκώθηκε και πήγε να δει τι τον εμβόλισε από πίσω στα καλά καθούμενα. Ο οδηγός του άρματος που τον έστειλε στο χώμα ήταν μέσα στη τρελή χαρά. 
-Δικέ μου είσαι και ο πρώτος, ωραία προσγειώθηκες ρε μαγκίτη. Είπε, και χαμογελούσε με μάτια που έκαναν φιλότιμες προσπάθειες να μην κοιτάζουν τη μύτη του. 
Αμάν τι έπαθα, σκέφτηκε ο Φώντας, τύφλα είναι το άτομο. Άρχισαν να μαζεύονται περαστικοί και να θέλουν να φωνάξουν τους Σκύθες. Επειδή τα πράγματα θα γίνονταν δύσκολα για τον μεθυσμένο, τράβηξε τα άρματα στην άκρη του δρόμου και τον πήρε σε μια κοντινή ταβέρνα να τον συνεφέρει. Παρήγγειλε ένα σκέτο καφέ για τον «μέσα στην καλή χαρά» στουκαδόρο και ένα κρατήρα οίνον για πάρτι του. 
-Τι έγινε ρε μάγκα, όλα καλά; Είπε ο Φώντας.
-Μια χαρά ρε φίλε, μας χαρίζεις και το ονοματάκι σου.
-Φώντας 
-Χαίρω τα μάλα Σάκης ο φαναρτζής, ύπανδρος και άρτι μετατραπείς εις δούλον ένεκα χρεών εις το ΤΕΒΕ. 
-Τι μου λες...και από που βγαίνει το Σάκης καρντάσι; 
-Από το Διόνυσος- Διονυσάκης ντε, δεν στροφάρει το γρανάζι στον εκγέφαλό σου, κόλλησε; 
-Καλά ρε Σάκη φως φανάρι, γράψε λάθος, άντε να πιεις το καφεδάκι και να σε πάω με το καλό στο σπίτι σου. Την ώρα που το γκαρσόνι σερβίρισε την παραγγελία τα μάτια του Σάκη που τόση ώρα προσπαθούσαν να δούνε την μύτη του πετάχτηκαν έξω. 
-Ρε μαγκίτη Φώντα σε κοζάρισα για ωραίο παλληκάρι, λάθος παραγγελιά έδωσες καθάπερ τον οίνον μη πλουτίνδην μηδέ παριστίνδην, αλλ’ εξ ίσου πάσιν ώσπερ εν δημοκρατία νέμεσθαι και κοινόν είναι. 
-Ότι πεις ρε Σάκη αφού και από την κατανάλωση του οίνου φαίνεται η δημοκρατία μας να μας φέρει ακόμη δυο αμφορείς. Έτσι ο αρχικός κρατήρας μετατράπηκε σε άγνωστο αριθμό αμφορέων όχι με άκρατον αλλά με κεκραμένον οίνον. Ο Φώντας που γουστάριζε τρελά το παρά πότον φιλοσοφείν, από τις πρώτες κουβέντες του Σάκη κατάλαβε ότι εδώ με κάτι άλλο είχε να κάνει. Τα μάτια του δεν έπαιζαν πια προσπαθώντας να αγκαλιάσουν τη μύτη αλλά έβγαζαν σπίθες και ο κεκραμένος συνέχισε να ρέει στις φλέβες του δημιουργώντας στο μυαλό του εικόνες. 
-Θα έρθει κάποτε ο καιρός των ανθρώπων. Είπε.
-Δηλαδή τώρα τι έχουμε τον καιρό των λαχανοντολμάδων; 
-Είσαι εντελώς στραβάδι και θύμα της εποχής Φώντα μου. Νομίζεις ότι μια ζωή θα κυβερνάνε οι καραγκιόζηδες με τους πουλημένους φιλοσόφους που γράφουν φιλοσοφικές παπαριές για την κωλάρα τους ; 
-Καραγκιόζηδες; Νέο φιλοσοφικό ρεύμα είναι; Δηλαδή ρε Σάκη ούτε ο Σόλων με τη σεισάχθεια δεν σε κάνει να νιώθεις ότι κάτι άλλαξε; Να τώρα θα πάρεις πίσω την ελευθερία σου και δεν θα είσαι δούλος, καταργήθηκε το επί τοις σώμασι δανείζειν. 
-Μπα και τι νομίζεις ρε μάγκα ότι το έκανε για να γλιτώσω εγώ; Για να γλιτώσει αυτός και το σκυλολόι όλο το έκανε γιατί κοντεύαμε να σκάσουμε και επειδή ήμασταν πολλοί φοβήθηκε μη τους σφάξουμε. 
-Να σου πω δε μου φαίνεται και παράλογο αλλά κάτι είναι κι αυτό. 
-Ναι ρε καραγκιόζη και συ, κάτι είναι, τώρα θα είμαι χαρούμενος ελεύθερος πολίτης και θα τα ακουμπάω όπως ο δούλος. 
-Το καραγκιόζης είναι καλό η κακό ρε Σάκη; Από περιέργεια ρωτάω. 
-Ο Καραγκιόζης καλός θα είναι, οι άλλοι θα τον υποτιμήσουν γιατί θα αντανακλά την λαϊκή κατάντια. 
-Ανάθεμα να ρίξω στους θεούς δεν χαμπαριάζω τι μου λες αδερφέ. 
-Κοίτα επειδή σε βρίσκω κάργα αναδρομικό με τις φιλοσοφικές παπαριές καρφωμένες στον εγκέφαλο σου επαναλαμβάνω ότι κάποτε θα έρθει ο καιρός των ανθρώπων και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα επιβίωσης για κανέναν. 
-Δεν μου κάνεις κέρματα σε παρακαλώ τον καιρό των ανθρώπων για να σε εννοήσω; 
-Στον καιρό των ανθρώπων δεν θα υπάρχουν άρματα αλλά αυτοκίνητα με αερόσακους, δεν θα υπάρχουν στρατηγοί που πολέμησαν αλλά εντελώς άκαπνοι, δεν θα χρειάζεται να κυβερνούν οι κυβερνήτες αλλά να είναι καταλληλότεροι.
-Καλό το πότον φιλοσοφείν αδερφέ αλλά εσύ είσαι μενταλιστής, να σε στείλουμε κατά ιουδαία μεριά στον γιούρι γκέλερ να κονομήσουμε. 
-Στον καιρό των ανθρώπων οι δούλοι θα είναι ελεύθεροι ψηφοφόροι και θα διαλέγουν ανεπηρέαστα τους κυβερνήτες που γεννήθηκαν δημοκράτες από τα κομματοφάσκια τους. Οι κυβερνώντες θα δηλώνουν ότι μας ψηφίσατε και τώρα κάνουμε ότι μας γουστάρει. Οι άνθρωποι θα χτίζουν όπου θέλουν ότι θέλουν. Θα καίνε τα δάση θα μολύνουν τα ποτάμια και τις θάλασσες. Οι δικηγόροι θα είναι μια από τις εξουσίες και δεν θα σέβονται τίποτε, ούτε καν την μνήμη ενός δεκαεξάχρονου. Αφού τα διαλύσουν όλα θα μιλάνε για πράσινη ανάπτυξη για να παίρνουν τα κοντύλια απελεύθεροι δούλοι και να το βουλώνουν. Θα καταργηθεί το κράτος των Αθηνών και όλες οι πόλεις κράτη θα ενωθούν με πρωτεύουσα την Αθήνα πάλι. Μάλιστα για να σκάσουν οι βελανιδοφάγοι σε παγκόσμια πρωτοτυπία θα έχουν και συμπρωτεύουσα την Νύμφη του Θερμαϊκού που θα διαδραματίζει τον ρόλο που παίζουν τα Σούρμενα στην παγκόσμια παραγωγή σιτηρών. Για την δωρεάν παιδεία θα πληρώνουν στην παραπαιδεία, όπως για την υγεία όπου για να τη βγάλεις καθαρή θα πρέπει να έχεις κολλητό τον ένα και μοναδικό θεό που θα υπάρχει τότε. Όχι όπως τώρα που θυσιάζεις στον Δία κι αυτός το μυαλό του το έχει στις γκόμενες αντί να σε γιατρέψει. Για να μη σε κουράζω άσχετε θα υπάρχει ελευθεριότητα και θα κάνεις ότι σου καπνίσει. 
-Καλά και γιατί θα γίνουν όλα αυτά ρε Σάκη που μας το παίζεις και δωρεάν Πυθία; 
-Γιατί θα ανακαλυφθεί ο σοσιαλισμός που θα γκρεμίσει τούτο το βάσανο που ζούμε τον καπιταλισμό, και θα έρθει επιτέλους η εποχή των ανθρώπων. 
-Τι κρίμα που δεν θα ζούμε τότε ρε Σάκη να ανασάνουμε και εμείς. 
-Αδερφέ μου είσαι εντελώς στόκος. Για τον καιρό των ανθρώπων σου μιλάω τόση ώρα όχι για μας.
Φώντας το Ελληνάριον
 
 
http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/02/blog-post_403.html

Το πάνε για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο οι Τούρκοι; - Τα στοιχεία που προκαλούν ανησυχία στην Αθήνα

Η συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα ενέχει χαρακτηριστικά που προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας και
καταδεικνύουν πως η Άγκυρα ίσως επιχειρήσει να προκαλέσει μία κρίση για να δοκιμάσει όχι την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ένοπλων Δυνάμεων, αλλά τη στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Με την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι εκτιμήσεις έλεγαν πως η Τουρκία θα θελήσει να στείλει το μήνυμα των αξιώσεων σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων με μπαράζ προκλήσεων. Είναι άλλωστε κάτι που το συνηθίζει σε αλλαγή κυβέρνησης με κορυφαία βέβαια τη στιγμή του Ιανουαρίου του 1996 που προκάλεσε την κρίση των Ιμίων.

Ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, αποκάλυψε στην εκπομπή 360 μοίρες του Alpha πως «προσωπικά φοβόμουν ένα θερμό επεισόδιο στο διάστημα μεταξύ της νίκης στις εκλογές από τον Τσίπρα και της ανάληψης της πρωθυπουργικής θέσης. Σε αυτό το κενό… Οι Τούρκοι όταν μας βρίσκουν αδύναμους και εν κενώ κάνουν πάντα κάποιο επεισόδιο. Θυμηθείτε τα Ίμια…», τόνισε ο κ. Κοτζιάς.

Αντιθέτως όμως οι Τούρκοι δεν έκαναν ούτε παραβιάσεις την πρώτη εβδομάδα της θητείας της κυβέρνησης Τσίπρα και αμέσως μετά ήρθε η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στα Ίμια να «ταράξει» τα νερά και να στείλει η ελληνική κυβέρνηση μήνυμα προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

Αυτά συνέβησαν το πρώτο διάστημα γιατί μετά οι Τούρκοι άρχισαν και πάλι τις προκλήσεις στο Αιγαίο με πιο χαρακτηριστική αυτής της πτήσης της 6αδας των τουρκικών μαχητικών, στην οποία επικεφαλής ήταν ο ίδιος ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΑ, από τη Λήμνο και μέχρι το Καστελόριζο «πάνω» στον 25ο Μεσημβρινό.

Εκείνη την ημέρα πληροφορίες του defencenet.gr αναφέρουν ότι όσα μαχητικά σήκωνε η Πολεμική Αεροπορία προκειμένου να αναχαιτίσει τον σχηματισμό, η Τουρκία απογείωνε τέσσερα περισσότερα με σκοπό το ζεύγος F-16 του Τούρκου αρχηγού ΓΕΑ και το συνοδευτικό επίσης ζευγάρι να μην εμπλακούν σε μία αερομαχία με τα ελληνικά και να συνεχίσουν την πορεία τους.

Η πτήση αυτή, η οποία κατεγράφη από τους επιτελείς του ΓΕΕΘΑ ως ποιοτικό χαρακτηριστικό πριν ακόμη ο Τύπος στην Άγκυρα αποκαλύψει πως επικεφαλής του σχηματισμού ήταν ο Τούρκος πτέραρχος, χαρακτηρίστηκε ως αναγνωριστική των προθέσεων της ελληνικής πλευράς. Από εκεί και μετά ξεκίνησε και πάλι το «πάρτι» των προκλήσεων στο Αιγαίο με αποκορύφωμα τη χθεσινή ημέρα όπου έξι τουρκικά μαχητικά ταυτόχρονα σημείωσαν υπερπτήσεις πάνω από τρία ελληνικά νησιά, ενώ ο αριθμός των παραβιάσεων του εθνικού εναερίου χώρου χτύπησε «κόκκινο» φθάνοντας τις 41.

Αυτή λοιπόν η συμπεριφορά των Τούρκων, σε συνδυασμό και με άλλα στοιχεία, όπως το περιστατικό με το Explora που αποκάλυψε το defencenet.gr και οι προκλήσεις στο FIR Λευκωσίας αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Άγκυρα με τη Συρία και όχι μόνο, είναι αυτά τα οποία δημιουργούν ανησυχία στα ελληνικά υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας και φόβους για θερμό επεισόδιο.

Μία τέτοια κίνηση εκ μέρους της Άγκυρας στο Αιγαίο εκτιμάται πως θα μπορούσε να εκτονώσει κάπως την κατάσταση στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας και να στρέψει τα βλέμματα ξανά στην Τουρκία που εμφανίζεται απομονωμένη από την πολιτική Ερντογάν.

Το γεγονός δε ότι η Ελλάδα έχει στραμμένη την προσοχή της στα θέμα της οικονομίας, εξακολουθώντας να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα θα μπορούσε επίσης να το εκμεταλλευτεί η Τουρκία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, ωστόσο, παραμένουν σε υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και αυτό φρόντισε να το καταστήσει σαφές ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος διατάζοντας την Τρίτη άσκηση «Πυρπολητή» με ενεργοποίηση ολόκληρης της δύναμης «Δέλτα» και απόκρουση «εχθρικής» απειλής από τον Έβρο και μέχρι τα Δωδεκάνησα.

Έχουν γνώση οι φύλακες και λαμβάνονται μέτρα ανάλογα των τουρκικών κινήσεων απαντούν με νόημα από το Πεντάγωνο. Το ερώτημα όμως είναι αν αυτό αρκεί…  

http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/02/blog-post_9307.html

Μυστικά για όλο το ηλιακό σύστημα ίσως κρύβει το δεύτερο «φεγγάρι» της Γης

Νέες αποκαλύψεις για την ιστορία και την εξέλιξη του ηλιακού συστήματος υπόσχεται ο 3753 Cruithne, ο δεύτερος φυσικός δορυφόρος που ανακαλύφθηκε να περιφέρεται στη «γειτονιά» της Γης, μαζί με το φεγγάρι. Σε αντίθεση όμως με τη Σελήνη, η οποία είναι συνεχώς ορατή από τον πλανήτη μας, η ύπαρξη του 3753 Cruithne ήρθε στο φως μόλις πρόσφατα, και πιο συγκεκριμένα το 1997.
Ο 3753 Cruithne κινείται με τέτοιο τρόπο που η πορεία διαγράφει ένα περίπλοκο πεταλοειδές σχήμα, έτσι, χαρακτηρίζεται από τους επιστήμονες ως ημι-τροχιακός δορυφόρος της Γης.
Νέες αποκαλύψεις για την ιστορία και την εξέλιξη του ηλιακού συστήματος υπόσχεται ο 3753 Cruithne, ο δεύτερος φυσικός δορυφόρος που ανακαλύφθηκε να περιφέρεται στη «γειτονιά» της Γης, μαζί με το φεγγάρι. Σε αντίθεση όμως με τη Σελήνη, η οποία είναι συνεχώς ορατή από τον πλανήτη μας, η ύπαρξη του 3753 Cruithne ήρθε στο φως μόλις πρόσφατα, και πιο συγκεκριμένα το 1997.

Ο λόγος είναι πως δεν ακολουθεί μία ομαλή ελλειπτική γύρω από τον πλανήτη μας, σαν τη Σελήνη, αλλά κινείται με τέτοιο τρόπο που η πορεία διαγράφει ένα περίπλοκο πεταλοειδές σχήμα. Έτσι, χαρακτηρίζεται από τους επιστήμονες ως ημι-τροχιακός δορυφόρος της Γης.
Όπως αναφέρει σε άρθρο του στο σάιτ The Conversation o Ντάνκαν Φόρκαν, αστροφυσικός στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Σεν Άντριους, ακριβώς λόγω της πεταλοειδούς τροχιάς του, ο 3753 Cruithne είναι ιδανικός υποψήφιος για να κατανοηθεί πώς εξελίχθηκε το ηλιακό σύστημα υπό την επίδραση της βαρύτητας. Ο Φόρκαν προσθέτει επίσης πως, μαζί με τους αστεροειδείς και τους κομήτες, ο Cruithne μπορεί να αποκαλύψει επίσης σημαντικά στοιχεία για τη διαδικασία σχηματισμού των πλανητών.
Σύμφωνα με τον επιστήμονα, για να καταλάβει κανείς πώς περίπου μοιάζει μια τέτοια περίπλοκη τροχιά, αρκεί να φανταστεί ότι κινείται μαζί με τη Γη γύρω από τον Ήλιο. Τότε, ένα σώμα που διαγράφει απλή πεταλοειδή πορεία φαίνεται από τη φαινομενικά στατική Γη να προσεγγίζει τον πλανήτη μας και στη συνέχεια να απομακρύνεται από αυτόν, επαναλαμβάνοντας συνεχώς το ίδιο μοτίβο.
Πεταλοειδείς τροχιές ακολουθούν επίσης «φεγγάρια» σε άλλους πλανήτες, όπως στον Κρόνο, αλλά επίσης και άλλοι φυσικοί δορυφόροι της Γης, οι οποίοι ανακαλύφθηκαν μετά τον 3753 Cruithne. Αυτό που είναι ιδιαίτερο στην περίπτωσή του είναι ότι οι διαδοχικές θέσεις του σχηματίζουν έναν περίπλοκο δακτύλιο γύρω από τη γήινη τροχιά, ο οποίος είναι τόσο εκτεταμένος που φθάνει μέχρι τα όρια της Αφροδίτης και του Άρη.
Cruithne, ο δεύτερος φυσικός δορυφόρος που ανακαλύφθηκε να περιφέρεται στη «γειτονιά» της Γης, μαζί με το φεγγάρι. Σε αντίθεση όμως με τη Σελήνη, η οποία είναι συνεχώς ορατή από τον πλανήτη μας, η ύπαρξη του 3753 Cruithne ήρθε στο φως μόλις πρόσφατα, και πιο συγκεκριμένα το 1997.
Ο λόγος είναι πως δεν ακολουθεί μία ομαλή ελλειπτική γύρω από τον πλανήτη μας, σαν τη Σελήνη, αλλά κινείται με τέτοιο τρόπο που η πορεία διαγράφει ένα περίπλοκο πεταλοειδές σχήμα. Έτσι, χαρακτηρίζεται από τους επιστήμονες ως ημι-τροχιακός δορυφόρος της Γης.
Όπως αναφέρει σε άρθρο του στο σάιτ The Conversation o Ντάνκαν Φόρκαν, αστροφυσικός στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Σεν Άντριους, ακριβώς λόγω της πεταλοειδούς τροχιάς του, ο 3753 Cruithne είναι ιδανικός υποψήφιος για να κατανοηθεί πώς εξελίχθηκε το ηλιακό σύστημα υπό την επίδραση της βαρύτητας. Ο Φόρκαν προσθέτει επίσης πως, μαζί με τους αστεροειδείς και τους κομήτες, ο Cruithne μπορεί να αποκαλύψει επίσης σημαντικά στοιχεία για τη διαδικασία σχηματισμού των πλανητών.
Σύμφωνα με τον επιστήμονα, για να καταλάβει κανείς πώς περίπου μοιάζει μια τέτοια περίπλοκη τροχιά, αρκεί να φανταστεί ότι κινείται μαζί με τη Γη γύρω από τον Ήλιο. Τότε, ένα σώμα που διαγράφει απλή πεταλοειδή πορεία φαίνεται από τη φαινομενικά στατική Γη να προσεγγίζει τον πλανήτη μας και στη συνέχεια να απομακρύνεται από αυτόν, επαναλαμβάνοντας συνεχώς το ίδιο μοτίβο.
Πεταλοειδείς τροχιές ακολουθούν επίσης «φεγγάρια» σε άλλους πλανήτες, όπως στον Κρόνο, αλλά επίσης και άλλοι φυσικοί δορυφόροι της Γης, οι οποίοι ανακαλύφθηκαν μετά τον 3753 Cruithne. Αυτό που είναι ιδιαίτερο στην περίπτωσή του είναι ότι οι διαδοχικές θέσεις του σχηματίζουν έναν περίπλοκο δακτύλιο γύρω από τη γήινη τροχιά, ο οποίος είναι τόσο εκτεταμένος που φθάνει μέχρι τα όρια της Αφροδίτης και του Άρη.
Ο εντοπισμός του δεύτερου «φεγγαριού» της Γης, και στη συνέχεια άλλων σωμάτων που εκτελούν ανάλογες περίπλοκες αλλά σταθερές κινήσεις, σύμφωνα με τον Φόρκαν δείχνει πως τέτοιες αλληλεπιδράσεις θα πρέπει να συμβαίνουν από την εποχή που σχηματιζόταν το ηλιακό μας σύστημα. «Επειδή πιστεύουμε πως οι γήινοι πλανήτες δημιουργήθηκαν από τις συγκρούσεις σωμάτων με μέγεθος τουλάχιστον όσο ο 3753 Cruithne, αποτελούν μία νέα παράμετρο που πρέπει να λάβουμε υπόψη», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Την ίδια στιγμή, οι επιστήμονες γνωρίζουν σχετικά λίγα για τον 3753 Cruithne, αν και μπορούν να διαβεβαιώσουν με σχετική ασφάλεια ότι πρόκειται για ένα αντικείμενο μεσαίου μεγέθους ανάμεσα στα μη πλανητικά σώματα του ηλιακού συστήματος. Η διάμετρός του είναι μόλις 5 χιλιόμετρα, περίπου όσο και ο κομήτης 67Ρ Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο. Κάτι που σημαίνει πως για τη μελέτη του θα χρειαζόταν ένα μη επανδρωμένο σκάφος παρόμοιο με το διαστημόπλοιο Ροζέτα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον κομήτη 67Ρ.
Σύμφωνα πάντως με τον αστροφυσικό από το πανεπιστήμιο του Σεν Άντριους, ο 3753 Cruithne δεν έχει μόνο επιστημονικό ενδιαφέρον, αφού θα μπορούσε να αξιοποιηθεί κάλλιστα για τη δοκιμή τεχνολογιών που κάποια μέρα θα επιτρέψουν σε αστροναύτες να ερευνήσουν επιτόπου αστεροειδείς.

ΑΟΖ ΚΑΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΟΠΛΩΝ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, LNG, ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΟΡΓΑΝΩΝ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.



Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

Σίγουρα θα γνωρίζετε τον παραπάνω χάρτη μου της Ελληνικής ΑΟΖ, που απο χρόνια κυκλοφοράει στο διαδίκτυο και εμφανίζεται συχνά στα ΜΜΕ. Είναι βασικά ένας “εν δυνάμει” και με κάποιες προυοθέσεις χάρτης της ελληνικής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας με πολύ προβληματισμό γύρω απο τα τριπλά σημεία. Η Ελλάδα δυστυχώς μετά τα 6 νμ δεν έχει καμμία δικαιοδοσία να κάνει ελέγχους. Μετά τα 6 νμ για την Ελλάδα υπάρχουν μόνο διεθνή ύδατα ή αλλοιώς ανοιχτή θάλασσα.

Η Ελλάδα δυστυχώς είναι ένα σημείο εισόδου στην ΕΕ όχι μόνο των μεταναστών αλλά και των λαθρεμπόρων παντός είδους. Είναι πάρα πολλά τα παράνομα λεφτά που μπαίνουν με τον τρόπο αυτό στην ΕΕ. Δεν αποκλείεται στα κέρδη αυτά όπως και στα κέρδη από το εμπόριο της εισόδου μεταναστών να βγάζουν και πολιτικοί χρήματα. Έκθεση του ΟΗΕ αναφέρει ότι η Λιβύη αδυνατεί να ελέγξει το λαθρεμπόριο όπλων και πετρελαίου. Πρός τα πού όμως πάνε αυτά τα προιόντα και απο πού είναι ευκολότερο να περάσουν; Mα απο τη Μπανανία του Ευρωπαϊκού Νότου, την Ελλάδα. Μονόδρομος η προκήρυξη οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ, ώστε να υπάρχει έλεγχος και να μπαίνει φόρος σε ότι μπαίνει στην ΕΕ.

Ποιά η διαφορά ανάμεσα στους λαθρεμπόρους και τη κυβέρνηση; Ότι κρατούν το λόγο τους. Θυμάμαι τον Παναγιώτη Καμμένο πόσα έλεγε για ΑΟΖ, πετρέλαια και ΕΛΣΤΑΤ. Τώρα θέλει SWAPS…


Μια και μίλησα για το υπουργείο άμυνας, γέλιο μου προκαλούν τα περί ηρωισμού της Ελλάδας να εκδιώξει το Ιταλικό κρατικό πλοίο που έκανε έρευνα για υδρογονάθρακες κάτω απο τη Κρήτη. Το πλοίο κατά τη γνώμη μου ήλθε να κάνει έρευνες για υδρογονάθρακες κάτω απο τη Κρήτη σε διεθνή ύδατα, κάτι που είναι νόμιμο για όσο καιρό η Ελλάδα δεν έχει οριοθετήσει την ΑΟΖ της. Το πλοίο έκανε τις έρευνες του με παρέα τα Ελληνικά πολεμικά που το “κοίταγαν” αντί να το εκδιώξουν, σύμφωνα με τη “παράδοση” και έχοντας τη λανθασμένη άποψη πως “κάτι ακίνητο δεν κάνει έρευνα”. 

To πλοίο αφού ολοκλήρωσε τις έρευνές του έφυγε. Τα υπόλοιπα που ακούτε για το θέμα απο τα ΜΜΕ, μου φαίνονται σαν κοινή προπαγάνδα και λέγονται για να μη στρέφεται η προσοχή του κόσμου στις κυβισθήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπως στη παράταση του υπάρχοντος μνημονίου, στις άγνωστες συμφωνίες που υπέγραψε ο Βαρουφάκης (θα περάσει και αυτός απο δικαστήριο;) και στο νέο μνημόνιο με το δάνειο των 30+ δις ευρώ που έρχεται το καλοκαίρι.

Είναι φανερό. Όλοι παρέα είναι. Μοιάζουν με συνεργαζόμενα σωματεία αντιπαραγωγικών θιάσων με καλλιτεχνικές ανησυχίες, που έχουν πάθος να εκφράζονται στα παράθυρα των τηλεοράσεων. Το παρόν πολιτικό σύστημα ακόμη και μια τυπική χρεοκοπία θα την παρουσιάσει σαν νίκη!  Το πρωί ψάχνουν τα 7 δις του Μάρτη, το μεσημέρι τα βρίσκουν, μετά τα ξαναψάχνουν. Δεν ξέρει κανείς που πατάει πια με αυτή τη κυβέρνηση.

Πως να ξεφορτωθείτε τα λιπώματα με φυσικό τρόπο!

Τα εξογκώματα του δέρματος συνήθως εμφανίζονται στο κεφάλι, το λαιμό, στις μασχάλες και το χέρι. Αυτοί είναι καλοήθεις όγκοι που μπορούν να εμφανιστούν ανά πάσα στιγμή. Στην ιατρική αυτές οι διογκώσεις αναφέρονται συχνά ως λιπώματα.
Τα λιπώματα εμφανίζονται συνήθως σε ένα μέρος του σώματος, αλλά σε τακτική βάση μπορεί να εμφανίζονται σε όλο το σώμα, καθώς επίσης μπορούν να προκαλούν ορισμένες ενοχλήσεις.
Οι ερευνητές δεν μπορούν ακόμα να επιβεβαιώσουν ποια είναι η βασική αιτία της εμφάνιση των λιπωμάτων, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς συμφωνούν ότι η γενετική είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Πολλοί πιστεύουν ότι η παχυσαρκία και η χοληστερόλη δεν μπορούν να θεωρηθούν ως παράγοντες κινδύνου.

Απαλλαγείτε από τον λιπώδη ιστό Φυσικά

Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσω μια λύση στο πρόβλημά σας, ώστε να πάψετε να ανησυχείτε για τα λιπώματα σας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, δεν έχετε να ανησυχείτε για τη χρήση φαρμάκων ή οποιαδήποτε νυστεριού να  αναλαμβάνει δράση πάνω στο δέρμα σας.


Οι γιατροί προτείνουν συνήθως μια διαδικασία που συνήθως πραγματοποιείται σε ιδιωτικές κλινικές ή άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις. Μερικές από τα προσεγγίσεις περιλαμβάνουν επίσης εξάλειψη με λέιζερ  ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Σημειώστε ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι τα λιπώματα που θα απομακρυνθούν δεν θα επανεμφανιστούν μετά την επέμβαση. Η διάγνωση θα πρέπει να δίνεται πάντα από τους εμπειρογνώμονες, λαμβάνοντας υπόψη ότι η χειρουργική επέμβαση και οι άλλες τεχνικές, δεν είναι πάντα απαραίτητες, ειδικά αν τα λιπώματα δεν προκαλούν σωματική αναπηρία ή  είναι πολύ μικρά.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι δερματολόγοι προτείνουν οργανικές προσεγγίσεις. Η αποτελεσματικότητα αυτής της συνταγής δεν είναι πλέον αμφίβολη, λαμβάνοντας υπόψη ότι έχει βοηθήσει πολλά άτομα. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο μέλι και  αλεύρι.

Μέλι και αλεύρι 

Ανακατεύουμε λίγο αλεύρι και μέλι, και εφαρμόζουμε το μίγμα άμεσα στην περιοχή του δέρματος που βρίσκεται το λίπωμα που θέλουμε να απομακρύνουμε. Το μίγμα πρέπει να έχει πυκνότητα από 0,5 έως 1 cm3. Καλύψτε με μια χαρτοπετσέτα ή έναν επίδεσμο για να κρατήσει το μίγμα κρέμας σταθερό στη θέση του.
Κρατήστε το μίγμα μιαμιση ημέρες, ή 36 ώρες. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το και επαναλάβετε τη μέθοδο. Επαναλάβετε τη μέθοδο για πέντε φορές, που σημαίνει ότι το σύνολο της θεραπείας θα πρέπει να διαρκέσει 7-8 ημέρες. Θα πρέπει να δείτε κάποια βελτίωση και ορατά αποτελέσματα. Οι λιπαρές καταθέσεις κάτω από το δέρμα σας τελικά θα εξαφανιστούν.

Πηγές:

Επιμέλεια Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Το ισχυρότερο όπλο του πλανήτη βρίσκεται στην Ελλάδα! Δείτε το… [photos]

1

Το κατασκεύασαν Έλληνες και ξένοι επιστήμονες…

Επιστήμονες στην Ελλάδα κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα λέιζερ ατόμων, που είναι επτά φορές πιο ισχυρό από ό,τι είχε επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Παγκοσμίως, περίπου δέκα ερευνητικές ομάδες ασχολούνται με τα λέιζερ ατόμων και μία από αυτές βρίσκεται στην Κρήτη, με εντυπωσιακές μάλιστα επιδόσεις σε διεθνές επίπεδο.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον, γερμανικής καταγωγής, φυσικό Βολφ φον Κλίτσινγκ και τη μεταδιδακτορική ερευνήτρια Βασιλική Μπόλπαση, του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής & Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στην Κρήτη, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «New Journal of Physics».

Συμμετείχαν επίσης ο επίκουρος καθηγητής Νίκος Ευφραιμίδης του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Παύλος Κονδύλης του Κέντρου Κβαντικών Τεχνολογιών του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης, καθώς επίσης οι Μάικλ Μορισέι και Μαρκ Μπέικερ από το ΙΤΕ και Ντάνιελ Σαχαγκούν από τη Σιγκαπούρη.

Τα λέιζερ ατόμων (ή ατομικά λέιζερ) εκπέμπουν δέσμες ύλης αντί για δέσμες φωτός. Όπως σε ένα συμβατικό οπτικό λέιζερ, η δέσμη του περιέχει φωτόνια (σωματίδια φωτός) που κινούνται με συνεκτικό τρόπο στον χώρο, με ανάλογο τρόπο σε ένα λέιζερ ατόμων η δέσμη του περιλαμβάνει εκατομμύρια άτομα. Τα λέιζερ ατόμων βρίσκονται στο αρχικό στάδιο των ερευνών και πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά προτού βρουν πρακτικές εφαρμογές, όπως η ατομική συμβολομετρία, η ατομική λιθογραφία, η ακριβέστερη μέτρηση μαγνητικών πεδίων κ.α.

Κρίσιμος παράγων και για τους δύο τύπους λέιζερ είναι η ροή, δηλαδή ο ρυθμός εκπομπής φωτονίων ή ατόμων. Μέχρι σήμερα, η ροή των ατόμων στα λέιζερ ήταν περιορισμένη, αλλά η νέα έρευνα ξεπέρασε τα έως τώρα εμπόδια, επιτυγχάνοντας ροή επτά φορές μεγαλύτερη από ό,τι είχε επιτευχθεί μέχρι σήμερα.

Τα ισχυρότερα μέχρι σήμερα λέιζερ ατόμων συνίστανται σε νέφη ατόμων που έχουν παγιδευτεί με μαγνητικό τρόπο και έχουν ψυχθεί σε θερμοκρασίες κοντά στο απόλυτο μηδέν (πρόκειται για τα λεγόμενα «συμπυκνώματα Μπόουζ- Αϊνστάιν»). Αυτά τα συμπυκνώματα είναι τόσο κρύα, που πολλά άτομά τους βρίσκονται στη χαμηλότερη δυνατή ενεργειακή κατάσταση, με συνέπεια να χάνουν την ατομική τους ταυτότητα και να σχηματίζουν μία ενιαία κβαντική οντότητα. Με τη βοήθεια πεδίων ραδιοσυχνοτήτων, τα εν λόγω κρύα συμπυκνώματα τελικά εκπέμπουν μια συνεκτική δέσμη ατόμων, μετατρεπόμενα έτσι σε λέιζερ.
Οι ερευνητές στο ΙΤΕ, χρησιμοποιώντας ισχυρότερα πεδία ραδιοσυχνοτήτων, πέτυχαν μια ροή 4 Χ 10^7 (εις την εβδόμη δύναμη) ατόμων/δευτερόλεπτο και προβλέπουν ότι στο μέλλον, εφαρμόζοντας συμπυκνώματα Μπόουζ- Αϊνστάιν με περισσότερα άτομα, θα καταφέρουν -μέσα στις επόμενες εβδομάδες- να αυξήσουν περαιτέρω την ισχύ του ατομικού λέιζερ.
Επίσης, χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική, για πρώτη φορά οι ερευνητές δημιούργησαν μια ισχυρή δέσμη ατόμων, που περιείχε ταυτόχρονα μια δέσμη λέιζερ ατόμων και μια πολύ κρύα δέσμη θερμικών ατόμων. Είναι η πρώτη φορά που επιτυγχάνεται μια τέτοια υβριδική δέσμη ατόμων. Η δέσμη θερμικών ατόμων, με θερμοκρασία μόλις 200 νανοκέλβιν, είναι δύο τάξεις μεγέθους πιο κρύα από οποιαδήποτε ανάλογη δέσμη ατόμων έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα.


http://www.xorisorianews.gr

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ από ΡΩΣΙΑ!! Ξέσπασε η ΟΡΓΗ του Πούτιν κατά της Τουρκίας!!

20 
Την έντονη οργή της Ρωσίας προς την Τουρκία για την… συναίνεση της Άγκυρας να συμμετάσχει στον υπό ίδρυση στρατιωτικό σώμα του ΝΑΤΟ με κύριο σκοπό την πιθανή επέμβαση στην Ουκρανία, εξέφρασε η Μόσχα σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Aydınlık.
Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα, η απόφαση της Τουρκίας που εκδηλώθηκε με την υπογραφή της να συμμετάσχει στο νέο στρατιωτικό σώμα του ΝΑΤΟ από 5.000 άντρες, έχει εξοργίσει την Ρωσία και ο οργή αυτή έχει πολλές προεκτάσεις ακόμα και στις πρόσφατες συμφωνίες για τους ελεγειακούς αγωγούς μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.
Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας συνεργάστηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και στην οποία πάρθηκε η απόφαση, καθαρά αντιρωσικού χαρακτήρα, για την δημιουργία ενός νέου στρατιωτικού σώματος από χώρες του ΝΑΤΟ δύναμης 5.000 αντρών που θα έχει αποστολή την άμεση επέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί στην Ουκρανία, ή αλλού, όπου θα εκδηλωθεί η ρωσική «επεκτατικότητα».
Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την έκδοση αυστηρής προειδοποιητικής νότας της Ρωσίας προς την τουρκική κυβέρνηση και το ενδιαφέρων είναι πως, όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, στην προειδοποίηση αυτή της Ρωσίας γίνεται λόγος ότι με αυτή την κίνηση της η Τουρκία στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, θέτει σε κίνδυνο την υλοποίηση της πρόσφατης συμφωνίας μεταξύ των δυο χωρών για τον ενεργειακό αγωγό «Νότιο Κύμα», που θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στην Τουρκία και από εκεί στην Δύση παρακάμπτοντας την αμερικανόφιλη Βουλγαρία.
Υπενθυμίζεται ότι η νέα αυτή δύναμη του ΝΑΤΟ που έχει εξοργίσει την Μόσχα, θα αποτελείται από στρατιωτικές δυνάμεις των χωρών Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία και Βουλγαρία και τώρα όπως φαίνεται θα συμμετάσχει και η Τουρκία προκαλώντας την οργή των Ρώσων.
Σίγουρα όλες αυτές οι εξελίξεις θα έχουν σημαντικές γεωπολιτικές συνέπειες. Το διαφαινόμενο είναι ότι αυξάνουν ακόμα περισσότερο την γεωπολιτικά αξία της δικής μας χώρας, ένα πολύ σημαντικό διπλωματικό χαρτί το οποίο μέχρι σήμερα με εγκληματικό αν όχι προδοτικό τρόπο το είχαν αγνοήσει οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


 http://www.xorisorianews.gr

Βρετανός ευρωβουλευτής: Έλληνες υψώστε το ανάστημά σας – Είστε το έθνος του Ομήρου, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη! (Video)


Να αντισταθούν και να ξεσηκωθούν προέτρεψε τους Έλληνες χθες ο αναπληρωτής ηγέτης του βρετανικού ευρωσκεπτιστικού κόμματος UKIP σε ομιλία του κατά την σύνοδο ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο Πολ Νούταλ επέκρινε τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση τον ελληνικό λαό και προέτρεψε τους Έλληνες να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην αντιδημοκρατική δύναμη της ΕΕ, ώστε η κοινωνία τους να ευημερήσει και να νικήσει πάλι η δημοκρατία.
«Προς τη Βουλή των Ελλήνων, ζητώ από τους 300 να μην …υποχωρήσουν. Στους Έλληνες λέω να είναι θαρραλέοι και να υπερασπιστούν τα εκ γενετής δικαιώματά τους. Είστε οι δημιουργοί της δημοκρατίας και τώρα πρέπει να τη σώσετε. Επικαλεστείτε το θάρρος και το πνεύμα των αρχαίων προγόνων σας. Μην λυγίζετε, μη διστάζετε και μην υποκύψετε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νουτάλ.



Συγκεκριμένα, ο Βρετανός ευρωβουλευτής δήλωσε:
«Θέλω να ξεκινήσω την ομιλία μου με μια αναφορά στα λεγόμενα του κ. Ντάισελμπλουμ που μόλις 2 ημέρες πριν είπε: “Σφάλετε αν πιστεύετε ότι δημοκρατία έχουμε εκεί που ένα εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί η Ευρωζώνη”. Ο κ. Γιούνκερ είχε επίσης πει: “ότι δεν υπάρχει δημοκρατική επιλογή εναντίον των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης”. Αυτές οι δηλώσεις είναι ενδεικτικές του τι πιστεύουν οι “ευρω-φανατικοί” για την δημοκρατία. Και δεν είναι ειρωνικό το ότι καταστρέφετε την δημοκρατία στη γενέτειρά της, την Ελλάδα; Επιτρέψατε στην Ελλάδα να μπει σε μια νομισματική ένωση που ποτέ δε θα έπρεπε να είχε γίνει. Αποπέμψατε έναν πρωθυπουργό όταν προσέφερε στην χώρα του μια διέξοδο μέσα από την προσφυγή σε δημοψήφισμα. Επιβάλλατε λιτότητα που έχει φτάσει τον ελληνικό λαό στα όριά του και εσείς εξακολουθείτε να πνίγετε την χώρα με οικονομικά δεσμά.
Σε εσάς λοιπόν λέω το εξής: η κυριαρχία και η δημοκρατία δεν είναι δική σας για να την πάρετε. Οι Έλληνες έχουν ήδη υπομείνει πολλά. Οι εμπόλεμες γραμμές είναι ξεκάθαρες: Οι δυνάμεις της δημοκρατίας στην Ελλάδα εναντίον των αντιδημοκρατικών δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην ελληνική κυβέρνηση ρωτώ: Θα αντέξουν οι 300;
Στους Έλληνες λέω να είναι θαρραλέοι και να υπερασπιστούν τα εκ γενετής δικαιώματά τους.
Είστε οι δημιουργοί της δημοκρατίας και τώρα πρέπει να τη σώσετε.
Επικαλεστείτε το θάρρος και το πνεύμα των αρχαίων προγόνων σας.
Μην λυγίζετε, μη διστάζετε και μην υποκύψετε, Είστε οι προστάτες της δημοκρατίας τώρα, είστε το έθνος του Ομήρου, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, αν αντισταθείτε θα είσαστε πηγή έμπνευσης και ελπίδας για όλους μας».


topontiki.gr
http://www.xorisorianews.gr

6 παγκόσμια ψέματα που όλοι πιστεύουμε

Από τη γεωγραφία μέχρι την ιστορία και τη φυσιολογία, υπάρχουν πολλά παραδείγματα όπου η φαντασία και οι μύθοι έχουν μεταλλάξει την αλήθεια...
Κάπως έτσι και εμείς πιστέψαμε και συνεχίζουμε
να πιστεύουμε ότι το Έβερεστ είναι το πιο ψηλό βουνό. Τι; Δεν είναι;...

Ο Ναπολέων ήταν κοντός.

Εσκεμμένα ή άσκοπα (δεν θα το ερευνήσουμε αυτό γιατί δεν είμαστε τόσο καχύποπτοι πια) ο άνθρωπος έχει κατακλυστεί από διάφορα παγκόσμια ψέματα, που αρνούνται να υποχωρήσουν στο όνομα της αλήθειας. Σε μία τέτοια απέλπιδα προσπάθεια αποκατάστασης, το click@Life σας…διδάσκει, αποκαλύπτοντας τα μεγαλύτερα ψέματα που ακόμη πιστεύουμε.

Υπάρχουν αρκετές ιστορικές πηγές για το «μίσος» του Ναπολέοντα και την πολεμοχαρή του διάθεση και μία από τις βασικές αιτιολογίες είναι ότι το επιθετικό του χαρακτήρα του οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν κοντός, κάτι που δεν του άρεσε καθόλου και γι’ αυτό προσπαθούσε να υπερκαλύψει την χαμηλή του αυτοεκτίμηση με την επεκτατική του δράση.

Αυτό μπορεί και να ήταν αλήθεια, αν κάποιοι επιστήμονες δεν ανακάλυπταν ότι τα 5 πόδια και 2 ίντσες, όπως αναφέρεται ιστορικά το ύψος του Ναπολέοντα, είναι σύμφωνα με την γαλλική και όχι την αγγλική μονάδα μέτρησης. Προφανώς αυτό αλλάζει πολλά, καθώς στην πραγματικότητα ήταν περίπου 1.70 εκ., ελαφρώς ψηλότερος δηλαδή από τον μέσο όρο για έναν άνθρωπο στη Γαλλία εκείνη την εποχή.

Αν βγείτε στο κρύο με βρεγμένο κεφάλι, θα αρρωστήσετε

«Στέγνωσε τα μαλλιά σου πριν βγεις έξω στο κρύο παιδί μου» ωρύεται η ελληνίδα μάνα, αλλά πλέον μπορείτε να αντικρούσετε τον ισχυρισμό της ότι θα αρρωστήσετε αν βγείτε έξω από το σπίτι αμέσως μετά το ντους, καθώς πολλές μελέτες που εξέτασαν το θέμα, αποφάνθηκαν ότι οι άνθρωποι που κρυώνουν δεν έχουν περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν από εκείνους που δεν κρυώνουν.

Άρα ένα υγρό ή ξηρό κεφάλι δεν κάνει καμία διαφορά. Σκεφτείτε μόνο ότι στις σκανδιναβικές χώρες, συνηθίζουν να κάνουν ντους το πρωί και να βγαίνουν αμέσως έξω με συνθήκες υπό του μηδενός, χωρίς να στεγνώνουν τα μαλλιά τους. Αν ίσχυε η εμμονή της μάνας, αυτό θα σήμαινε ότι ο σκανδιναβικός πληθυσμός θα είχε εξαλειφθεί προ πολλού από …γρίπη.

Everest η ψηλότερη κορυφή (σχεδόν)

 
To Έβερεστ, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι η υψηλότερη κορυφή του κόσμου. Λάθος ή καλύτερα σχεδόν λάθος. Ένα βουνό για να θεωρηθεί ψηλότερο πρέπει υπολογιστεί το ύψος του αναλογικά με το επίπεδο της θάλασσας. Αλλά τεχνικά πρέπει να υπολογιστεί από τη βάση ως την κορυφή. Και σε αυτήν τη μέτρηση το Mauna Kea υπερτερεί.

Πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, το Mauna Kea (στη Χαβάη) είναι μόνο 4.206 μέτρα αλλά από τη βάση του (κάτω από το επίπεδο της θάλασσας) αγγίζει τα 10.200 μέτρα. Από την άλλη το Everest, είναι 8.848 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, χωρίς να έχει «υπόλοιπο» κάτω από την επιφάνειά της. Άρα συνολικά σε ύψος το Mauna Kea, θα έπρεπε να είναι το ψηλότερο.

Αλλά το Everest «περιβάλλεται» από τα Ιμαλάϊα, αυξάνοντας σημαντικά τα υψομετρικά του στοιχεία. Με απλά λόγια, μπορεί το Έβερεστ να μην είναι το ψηλότερο βουνό, αλλά είναι η ψηλότερη κορυφή πάνω από τη θάλασσα αν υπολογίσει κανείς και τα Ιμαλάϊα. Ό,τι και να ναι πάντως, η ανάβασή του παραμένει άθλος.

Η ζάχαρη τρελαίνει τα παιδιά


Το περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης δημοσίευσε μια ανασκόπηση 23 μελετών σχετικά με το θέμα των παιδιών και τη ζάχαρη. Το συμπέρασμα; Η ζάχαρη δεν επηρεάζει τη συμπεριφορά τους, αν και είναι πολύ πιθανό η βαθιά ριζωμένη αυτή αντίληψη, να μας υποβάλλει την πεποίθηση αυτή κάθε φορά που κάποιο παιδί είναι λίγο περισσότερο ζωηρό.
Σε μία μελέτη μάλιστα, οι μητέρες είπαν ότι οι γιοι τους είχαν καταναλώσει αναψυκτικό με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Παρά το γεγονός ότι τα αγόρια στην πραγματικότητα είχαν καταναλώσει αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη, οι μητέρες ανέφεραν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα υπερκινητικής συμπεριφοράς. Τα συμπεράσματα δικά σας.

7 σκυλίσια χρόνια ισούνται με έναν ανθρώπινο χρόνο


Άρα αν το σκυλί σας είναι 3 χρονών αυτό σημαίνει ότι αν ήταν άνθρωπος μπορεί και να ήταν κανα δυο χρόνια πριν το πτυχίο, αν ήταν λάτρης της ακαδημαϊκής μόρφωσης. Οι εμπειρογνώμονες από την άλλη έχουν άλλη άποψη.

Η γενική άποψη είναι ότι τα σκυλιά ωριμάζουν πιο γρήγορα από τους ανθρώπους, φθάνοντας το ισοδύναμο των 21 (ανθρώπινων) ετών μόνο σε δύο (σκυλίσια) χρόνια και στη συνέχεια επιβραδύνεται η διαδικασία γήρανσης, με αναλογίες περίπου 4 ανθρώπινα χρόνια για κάθε 1 σκυλίσιο.

Μάλιστα, για να υπολογίσετε καλύτερα τα …ανθρώπινα χρόνια του σκύλου σας αφαιρέστε τα δύο από την ηλικία του, πολλαπλασιάστε επί τέσσερα και προσθέστε 21. Απλά μαθηματικά δηλαδή.

Θα πρέπει να κάνετε stretching πριν από την άσκηση


Το τέντωμα πριν από την άσκηση είναι ο κύριος τρόπος για τη βελτίωση της απόδοσης και την αποτροπή τραυματισμού, λένε σχετικοί και άσχετοι στα γυμναστήρια. Ωστόσο, ερευνητές επιμένουν ότι αυτή η τακτική πριν από την άσκηση στην ουσία σας επιβραδύνει.

Αποκάλυψαν μάλιστα ότι το stretching πριν από το τρέξιμο μπορεί να οδηγήσει σε μείωση μέχρι και 5% της αποτελεσματικότητας της άσκησης, ενώ την ίδια στιγμή Ιταλοί ερευνητές μελετώντας ποδηλάτες επιβεβαίωσαν την αντιπαραγωγική δράση του. Ωστόσο, ακόμη εκκρεμούν τα επαρκή επιστημονικά στοιχεία, που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν ότι το stretching πριν από την άσκηση μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού.
 
 


http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/02/6_27.html

Γερμανός ιστορικός: Φοροαπαλλαγές για πλούσιους Έλληνες από. το 1830-ΚΟΜΜΑΤΑ-ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ !!!!

Γερμανός ιστορικός: Φοροαπαλλαγές για πλούσιους Έλληνες από. το 1830

Απαισιόδοξος για την υλοποίηση των μεταρρυθμιστικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ο Γερμανός ιστορικός Χάιντς Ρίχτερ, στηλιτεύοντας τη λειτουργία των ελληνικών πολιτικών κομμάτων.

Ο ομότιμος καθηγητής σύγχρονης ελληνικής και κυπριακής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Μάνχαϊμ, έχει μελετήσει τη νεότερη και σύγχρονη Ελλάδα όσο λίγοι συμπατριώτες του, έχοντας συντάξει μάλιστα αρκετά επιστημονικά συγγράμματα.
 
Μιλώντας στη Γερμανική Ραδιοφωνία Deutschlandfunk, ο Χάιντς Ρίχτερ εντοπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα πολιτικής κουλτούρας στην Ελλάδα. Με αφορμή την πρόθεση της νέας ελληνικής κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα, επιβαρύνοντας περισσότερο τα υψηλά εισοδηματικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, σημείωσε: «Πρώτον, οι πλούσιοι ήταν απαλλαγμένοι από φόρους από τότε που υπάρχει το ελληνικό κράτος, από το 1830».

 
Ο Γερμανός ιστορικός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε μία ακόμη πτυχή της ελληνικής πραγματικότητας: «Δεύτερον, και αυτό είναι αποφασιστικής σημασίας, η πολιτική κουλτούρα (σ.σ. στην Ελλάδα) διαφέρει με τρόπο ώστε οι πελατειακές σχέσεις δεν είναι αντίστοιχες με εκείνες της δυτικής Ευρώπης, αλλά πρόκειται για ένα ολόκληρο κλειστό σύστημα. Και γι' αυτό οι 'συνταγές' που λειτουργούν στη δυτική Ευρώπη, δεν λειτουργούν εκεί».

 

«Κόμματα μόνο κατ' όνομα»

Αναζητώντας τις ρίζες του χρόνιου προβλήματος των πελατειακών δομών του ελληνικού κράτους, επισήμανε ότι οι απαρχές του βρίσκονται στην περίοδο της κυριαρχίας των Οθωμανών στην Ελλάδα, η οποία διήρκεσε σχεδόν 400 χρόνια. Ο κ. Ρίχτερ δεν δίστασε να ασκήσει δριμύτατη κριτική στην λειτουργία των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα. Όπως είπε, «κατά τον επαναστατικό αγώνα, μεταξύ 1821 και 1830, δημιουργήθηκε αυτό το πελατειακό σύστημα. Το πελατειακό σύστημα συνίσταται στο γεγονός ότι τα πολιτικά κόμματα, είναι κόμματα μόνο κατ' όνομα. Στην πραγματικότητα είναι πελατειακές πυραμίδες, που αποτελούνται από ηγέτες, ορισμένους υψηλά ιστάμενους και από υποδίκτυα. Οι πυραμίδες διατηρούνται με τα επονομαζόμενα 'ρουσφέτια', δηλαδή χάρες».

Ο Χάιντς Ρίχτερ δεν διακρίνει, όπως είπε, στον ΣΥΡΙΖΑ κάτι διαφορετικό σε σχέση με το παρελθόν. Ως εκ τούτου, ο Γερμανός ιστορικός αμφιβάλλει ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα επιβεβαιώσει τις προσδοκίες που δημιούργησε.

«Παραμένω απαισιόδοξος. Η σημερινή κατάσταση μου θυμίζει καταπληκτικά το 1981, όταν ανέλαβε την εξουσία ο Ανδρέας Παπανδρέου και είχε περίπου τα ίδια συνθήματα που έχει σήμερα ο Τσίπρας. Το ΠΑΣΟΚ φαινόταν τότε εξίσου αριστερό, εξίσου επαναστατικό, όσο φαίνεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν άλλαξε τίποτα», υπογράμμισε ο Γερμανός ιστορικός.

 

Πηγή: DW

enikos

Διαμελίζουν την Ελλάδα για… οικονομικά οφέλη. Η κατάργηση του Καλλικράτη θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου


Και αφού μετά από δύο μνημόνια κατόρθωσαν οι "φίλοι", οι "σύμμαχοι" και οι "εταίροι" να υφαρπάξουν τεράστια ποσά, καταστρέφοντας την οικονομία και φτωχοποιώντας το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού, τώρα -δια των χειρών της "αριστερής κυβέρνησης" του Αλέξη Τσίπρα- ετοιμάζονται να επιχειρήσουν και τον διαμελισμό της Ελλάδας, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα ήδη υπέρογκα κέρδη τους.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής

Είναι βέβαιο πως ο Καλλικράτης δεν αποτέλεσε το καλύτερο εγχείρημα για μία αποδοτικότερη τοπική αυτοδιοίκηση. Θα λέγαμε, με πλήρη βεβαιότητα, πως ήταν η χειρότερη κρατική παρέμβαση επί της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία δημιούργησε πλείστα όσα προβλήματα, μεταξύ των οποίων και την δημιουργία μειζόνων θυλάκων εθνικών κινδύνων (βλ. Θράκη και τους Καλλικρατικούς Δήμους στους οποίους έχει άμεση επιβολή η Τουρκία…). Κι ενώ πιστεύαμε πως δεν μπορούσε να συμβεί τίποτε χειρότερο, και αναμέναμε την επόμενη "κυβερνητική παρέμβαση" που θα διόρθωνε τα Καλοικρατικά "αίσχη", διαπιστώσαμε πως η ανικανότητα(;) είναι και πάλι παρούσα και, δυστυχώς, τελικά υπάρχουν και χειρότερα...

Ως εκ τούτου, η νέα απόπειρα αλλαγής της χωροθέτησης των δήμων, εν μέσω πλείστων όσων προβλημάτων της χώρας, μπορεί να χαρακτηρισθεί από γελοία έως λίαν επικίνδυνη, αφού αυτή η αλλαγή δεν εστιάζει στην επίλυση των ήδη υπαρχόντων Καλλικρατικών προβλημάτων, αλλά στην δια της μη κυβερνητικής πλέον υποχρέωσης οικονομικής στήριξης των Δήμων (συνταγματική υποχρέωση των κυβερνήσεων, οι οποίες και με αυτόν τον τρόπο επιστρέφουν μέρος των φόρων στους πολίτες). Η «ανταπόδοση» είναι η «ελευθερία» που παρέχεται στους δημοτικούς άρχοντες, να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο και κάθε τρόπο για να προσελκύσουν κεφάλαια (πηγές χρηματοδότησης) που θα στηρίξουν την ύπαρξη και λειτουργία των δήμων… Δηλαδή, με απλά λόγια, ο κάθε δήμαρχος, μέσα από μία κυβερνητική πολιτική του «διαίρει και βασίλευε», θα έχει όχι μόνο την ελευθερία, αλλά το δικαίωμα να προσελκύσει «επενδυτές» έως και «χορηγούς» που θα εξασφαλίσουν την συνέχιση λειτουργίας του εκάστοτε Δήμου.

Εμείς δεν θα αναρωτηθούμε τι ακριβώς μπορεί να σημάνει κάτι τέτοιο για την Θράκη και την μεγιστοποίηση του κινδύνου της «εισβολής» τουρκικών κεφαλαίων (υπό την μορφή επενδύσεων) που θα αλώσουν (δεν πρόκειται για σχήμα λόγου) τους ήδη φιλικά κείμενους δήμους, αλλά επιπλέον, θα πολιορκήσουν και τους υπόλοιπους οι οποίοι θα βιώνουν την «οικονομική ασφυξία» και δεν θα είναι σε θέση να παρέχουν τις βασικές υπηρεσίες προς τους δημότες τους. Κάνοντας μία τεράστια υπέρβαση, η δική μας απορία εστιάζεται στην μη ανταποδοτικότητα των φόρων, η οποία είναι μία εξόφθαλμη παραβίαση του Συντάγματος και μία τραγική συνέχιση (η χειρότερη δυνατή) των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων τις οποίες και κατήγγειλε από την θέση της αντιπολίτευσης η σημερινή κυβέρνηση.

Χωρίς διάθεση περαιτέρω σχολιασμού, σας παραθέτουμε για μελέτη το κείμενο που ακολουθεί, αναμένοντας τις εξελίξεις. Εξελίξεις οι οποίες μόνο ως ευοίωνες δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν, αφού, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της σημερινής κυβέρνησης, η χώρα επαναχαράσσεται γεωγραφικά και προετοιμάζεται για να παραδοθεί σε «επενδυτές», αλλά και "άλλους ενδιαφερόμενους", οι οποίοι είτε θα την εκμεταλλευτούν υπό το καθεστώς των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (με την πλήρη συναίνεση των δημοτικών αρχόντων), είτε θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν τεράστια εθνικά προβλήματα μέσω εκβιασμών για πιθανή απόσπαση γεωγραφικά της τμημάτων επ’ ωφελεία άλλων (γειτονικών) χωρών…

Φτιάχνουν σύνορα εντός της Ελλάδας

Η κατάργηση του Καλλικράτη θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου

Ο υπουργός Εσωτερικών Βούτσης, ανακοίνωσε ότι ο Καλλικράτης θα καταργηθεί και ότι οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 θα γίνουν σε άλλο πλαίσιο. Άλλο πλαίσιο όμως, θα έχει και η νέα χωροθέτηση των Δήμων. Με πλάγιο τρόπο και με επιχείρημα μια πιο δημοκρατική αυτοδιοίκηση, η ελληνική συγκυβέρνηση χαράζει νέα σύνορα μέσα στην Ελλάδα.
Η κατάργηση του Καλλικράτη δεν είναι τίποτε άλλο από έναν νέο μεγαλύτερο Καλλικράτη με μικρότερη δημοτική περιουσία και μεγαλύτερη για το δημόσιο. Η νέα χωροθέτηση γίνεται για να ελαφρυνθούν τα χρέη του Κράτους και αυτό σημαίνει ότι τα υπάρχοντα σύνορα μπορούν να μεταβληθούν προς όφελος ενός Κράτους υπό κατοχή και όχι υπέρ των Δήμων.
Αν μια περιοχή που είναι σήμερα μέσα στην αρμοδιότητα διαχείρισης ενός Δήμου, με τη νέα χωροθέτηση το κομμάτι αυτό ανήκει στο δημόσιο με μία υπογραφή και άνευ τοπικών αντιδράσεων μπορεί να πουληθεί μέσω του νέου ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτη. Στο νέο σχέδιο θα παιχτούν στο τραπέζι τα "φιλέτα" της κάθε περιοχής. Με τον τρόπο αυτό ένα βουνό, μία παραλία ή ένα ποτάμι που ανήκει στο ελληνικό δημόσιο παύει να διαχειρίζεται και να φυλάσσεται από τον Δήμο, αλλά θα ορίζεται αποκλειστικά από το ίδιο το Κράτος. Σύνορα μεταξύ Περιφερειών-Δήμων και Δημοσίου εν μέσω οικονομικού πολέμου!
Από την άλλη πλευρά, το να είναι ο κάθε Δήμος "ελεύθερος" να κάνει ό,τι θέλει την περιουσία του για να αυξήσει τα έσοδά του- τα οποία θα μηδενιστούν με την κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης- ανοίγει τις πόρτες και τα παράθυρα σε όσους μέχρι σήμερα ο Νόμος τους σταματούσε. Όταν σταματάς ως Κράτος να χρηματοδοτείς τον Δήμο, παύεις να τον ελέγχεις και να τον κρατάς μέσα στο πλαίσιο των αυτονόητων. Μόνο ο νόμος περί κατάχρησης εξουσίας έχει σταματήσει τεράστια εγκλήματα σε περιοχές της Ελλάδας που ήταν έτοιμα να διαπραχθούν με αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων. Με το νέο καθεστώς της αυτοτέλειας των Δήμων, ποιος νόμος θα κρατάει τον κάθε Δήμαρχο να μην κάνει τα υπέρ για την τσέπη του;
Ήδη όλη η Ελλάδα έχει πληγεί από τις καταστρεπτικές παρεμβάσεις δημάρχων και νομαρχών για έργα "πνοής" με συνεταίρους εργολάβους. Αν ο κάθε δήμαρχος ή περιφερειάρχης (ή όπως θα αποκαλείται ο νέος διοικητής), σταματήσει να έχει την οικονομική ενίσχυση του Κράτους, δεν θα μπορεί κανείς να τον σταματήσει εφόσον όποια καταστροφή και να κάνει θα την αποδίδει στο "δεν υπάρχουν χρήματα στο ταμείο λόγω μη κρατικής χρηματοδότησης" ή στο καινούργιο σλόγκαν "έχουμε πλήρη αυτοδιοικητική δημοκρατία".

Δήμοι φοροεισπράκτορες
Η "αριστεροπατριωτική" συγκυβέρνηση στηρίζοντας το σχέδιο του άκρως φιλελεύθερου πολιτικού, Στέφανου Μάνου, με την κατάργηση του Καλλικράτη δίνει αρμοδιότητες φοροεισπρακτικές στους Δήμους αφού θα πάψει την κρατική χρηματοδότηση βάζοντας ξαφνικά τους Δήμους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα του χρέους του Κράτους. Οι Δήμοι θα εισπράττουν τους φόρους ακινήτων των πολιτών χωρίς ακόμα να γνωρίζουν αν ο συντελεστής φορολόγησης θα δίνεται από το υπουργείο Οικονομικών της χώρας ή από το δημοτικό συμβούλιο. Άγνωστο είναι επίσης αν η είσπραξη φόρων θα μένουν στο ταμείο του Δήμου ή θα πρέπει να τον παραδίδουν στο Κράτος. Αν γίνει αυτό οι Δήμοι θα μετατραπούν από το σημαντικότερο κομμάτι της Δημοκρατίας σε μία φοροεισπρακτική εταιρεία που θα στέλνει κλητήρες στους πολίτες αν αυτοί δεν καταφέρνουν να πληρώσουν το φόρο ακινήτων.
Μεγάλο ερώτημα είναι τι θα συμβαίνει όταν γίνονται καταστροφές λόγω καιρικών φαινομένων εξαιτίας των οποίων πολίτες των Δήμων και Περιφερειών πρέπει να αποζημιώνονται. Με την τελευταία κακοκαιρία που έπληξε την Ήπειρο, οι ζημιές κοστολογούνται στα 62 εκατ. ευρώ. Σε μια ανάλογη περίπτωση με την πλήρη οικονομική αποδέσμευση των Δήμων, τις αποζημιώσεις θα τις καλύπτουν έκτακτοι δημοτικοί φόροι ή το Κράτος;
Επιπλέον, ποιοι άλλοι φόροι θα ανακαλυφθούν για να καλύπτουν τα έξοδα των Δήμων και αν αυτοί θα είναι στα πλαίσια των ψηφισμένων από την Βουλή νόμων ή ψηφισμένοι από δημοτικούς συμβούλους.

Τώρα ανακάλυψαν την "δημοκρατία";
Για ποιο λόγο εν μέσω εθνικής πτώχευσης, εν μέσω μνημονίων και αναμενόμενων νέων, η ελληνική συγκυβέρνηση φέρνει μια τόση μεγάλη αλλαγή στην Αυτοδιοίκηση; Πέρασαν ολόκληρες δεκαετίες που ο διαχωρισμός τοπικής και κρατικής διοίκησης θα έφερνε πλεονεκτήματα στους Δήμους και κατ' επέκταση σε όλη την χώρα. Όμως όταν γίνονται μέσα από μνημονιακούς όρους, σε τραγικές εποχές για την χώρα τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις με ξένους διαχειριστές της δημόσιας περιουσίας, τότε το σίγουρο είναι ότι αυτοί που θα κερδίσουν θα είναι όλοι εκτός από την Δημοκρατία, την Αυτοδιοίκηση και το ίδιο το ελληνικό Κράτος. 



http://kostasxan.blogspot.gr/2015/02/blog-post_290.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters