Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΦΕΚ 376/2015 (ΕΠΙ ΤΣΙΠΡΑ). ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛ. ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ 1.900.000.000 € ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ» ΤΟΥ ΡΟΘΤΣΑΪΛΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Α.Ε. ΚΙ ΕΣΥ ΨΟΦΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ !

τσιπρας-σορος

ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ( δηλαδή όλων ημών ), ΓΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ 1.900.000.000 ευρώ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΤΟΥ ΡΟΘΤΣΑΪΛΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Α.Ε.
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΧΡΥΣΟΣ ΠΟΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΡΜΕΝΙΩΝ, ΑΣΣΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ…
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η «ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΣΟΥ ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΛΛΗΝΑ… ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΔΕΞΙΑ» ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ «ΚΕΝΤΡΟ» ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΜΑΤΑ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΦ” ΟΣΟΝ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΙΔΙΩΤΕΥΕΙΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ…
ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ή ΟΧΙ; ΣΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ Ή ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΣΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ, ΑΝ ΣΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ; ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ, ΤΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;;; ΣΚΕΨΟΥ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΟΠΛΑ ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΕΙ… ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ, ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΔΙΩΤΗ ΕΛΛΗΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ… 
………………………………………………
(ΦΕΚ 376) ΑΛΕΞΗ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ !!!
Αλέξη το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, η αλήθεια νομοτελειακά κάποια στιγμή αποκαλύπτεται, δηλαδή για να καταλάβουμε, για πόσο ανόητους μας έχεις, νομίζεις πως δεν διαβάζουμε τα ΦΕΚ ;;; Νόμιζες πως θα πέρναγε στα ψιλά ;;; Πλάκα μας κάνεις έτσι ;;; Για αυτά μιλούσες στην ΔΕΘ ;;; Αυτό είναι το πρόγραμμα ;;; Ψίχουλα στου φτωχούς και τρελό μαρούλι στα λαμόγια ;;; Σε ενημερώνω πως:
Σας βλέπουμε, σας ακούμε, παρακολουθούμε τα πάντα !!! Δεν θα σας επιτρέψουμε να μας δουλεύετε, σταματήστε των χορό των Δις τώρα !!!
 cf84cf83ceb9cf80cf81ceb1cf83-cf86ceb5ceba-ceb5ceb8cebdceb9cebaceb7
Γράφει ο Γεώργιος Κοντός
ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ 1
…………………………………………………………….
ΑΝΕΛΑΒΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ… ΘΑΡΘΕΙ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΠΡΑΞΕ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΜΑΣ… 
ΨΗΦΟΣ = ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ !!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΣ: «ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΩΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ…»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΚΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΤΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ- Ε.ΣΥ.»
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ 1
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ,
 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ 
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΚΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΤΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ- Ε.ΣΥ.»
ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΔΟΜΗ ΚΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ. ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ. (ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΟ). ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΠΙΣΩ.
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ «Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΤΕΛΙΚΟ (κατεβάστε το)
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΣΤΟ email:    vikychar@yahoo.com. 
ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΗΛ. ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 6909110061 Ή/ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ 6936057110.
Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΗΓΑΖΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΤΟ ΚΡΑΤΕΙΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Η ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ 5η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΠΟΥ ΑΝΙΚΗΤΟΙ ΠΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΔΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ, ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ.
ΑΗΡ, ΑΗΡ, ΑΗΡ.
……………………………………………..

http://alfeiospotamos.gr/?p=14020

Σε τι βοηθά. 30γρ ελαίου καρύδας καθημερινά.

coconut oil


Το λάδι καρύδας θεωρείται ως ένα εξωτικό φαγητό σε πολλές χώρες ενώ καταναλώνεται, κυρίως,  από ανθρώπους για τους οποίους η υγιεινή διατροφή είναι πολύ σημαντικό μέρος της ζωής τους.

Το λάδι καρύδας είναι ένα από τα υγιέστερα και πιο χρήσιμα συστατικά. Περιέχει μοναδικό συνδυασμό λιπαρών οξέων που διαθέτoουν ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες που ονομάζονται "μέσης αλυσίδας λιπαρά τριγλυκερίδια". Τα περισσότερα από τα τριγλυκερίδια λιπαρών οξέων θεωρούνται μακράς αλυσίδας, αλλά, το έλαιο καρύδας μεταβολίζεται διαφορετικά. Αυτά τα τριγλυκερίδια πηγαίνουν από το ήπαρ στο πεπτικό σύστημα, όπου αξιοποιούνται ως μία γρήγορη πηγή ενέργειας.

Οι άνθρωποι του Νότιου Ειρηνικού έχουν πολύ καλή γενική υγεία και παρουσιάζουν ένα πολύ μικρό ποσοστό καρδιακών παθήσεων σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, και αυτό οφείλεται στη χρήση καρύδας.

Χρήσιμες ιδιότητες που έχουν αποκτηθεί από την κατανάλωση 30 γραμμαρίων από λάδι καρύδας:

Το λάδι καρύδας είναι μεγάλη πηγή λαυρικού οξέους


- Το λαυρικό οξύ είναι ικανό να καταστρέφει ιούς, βακτήρια και μύκητες και βοηθά στην καταπολέμηση διαφόρων τύπων ασθενειών. Όταν το έλαιο χωνεύεται, στο σώμα δημιουργούνται μονογλυκερίδια. Τόσο το λαυρικό οξύ όσο και η μονολαυρίνη βοηθούν στη διαδικασία της καταστροφής των επιβλαβών παθογόνων.

Βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης
- Οι άνθρωποι που υποφέρουν από πεπτικά προβλήματα πρέπει να προσθέτουν λάδι καρύδας στην καθημερινή τους διατροφή. Βοηθά τον πεπτικό σωλήνα που έχει πρόβλημα αλλά και βοηθά σε διάφορα εντερικά προβλήματα και γενικότερα σε προβλήματα στο στομάχι. Τα λιπαρά οξέα περιέχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες που καταπραΰνουν τα βακτήρια, Candida και άλλα παράσιτα που προκαλούν την κακή πέψη.
Βοηθά στον έλεγχο του σωματικού βάρους
- Η καρύδα βοηθά στην απώλεια του υπερβολικού βάρους, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς. Είναι εύπεπτη και προστατεύει το σώμα από την αντίσταση στην ινσουλίνη.
Βοηθά στον έλεγχο του διαβήτη τύπου 2
- Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το έλαιο καρύδας βοηθά στην προστασία ενάντια στην αντίσταση στην ινσουλίνη και έτσι μειώνει τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2.

Βοηθά στη μείωση της όρεξης

- Μία από τις καλύτερες ιδιότητες που έχει το λάδι καρύδας είναι ότι μπορεί να μειώσει το αίσθημα της πείνας. Αυτό σχετίζεται με τον τρόπο με τον οποίο τα λιπαρά οξέα μεταβολίζονται - η κετόνη, ενεργεί για να μειώσει την όρεξη και δημιουργείται κατά την διάρκεια της κατανάλωσης ελαίου καρύδας.

Μαγειρεύεται σε υψηλές θερμοκρασίες
- Το λάδι καρύδας έχει υψηλότερο όριο θερμοκρασίας από τα περισσότερα έλαια. Το ελαιόλαδο οξειδώνεται μόλις φθάσει στο σημείο βρασμού και δημιουργεί ελεύθερες ρίζες, σε αντίθεση με το έλαιο καρύδας.
Επιβραδύνει την γήρανση και τη διαδικασία της εμφάνισης ρυτίδων
- Το λάδι καρύδας είναι ιδανικό για την περιποίηση του δέρματος. Βοηθά στη διατήρηση ισχυρών συνδετικών ιστών και προλαμβάνει τις ρυτίδες και άλλα δερματικά προβλήματα. Χρησιμοποιήστε το σε καθημερινή βάση για το δέρμα σας ώστε να είναι λείο και λαμπερό. Θα απαλύνει επίσης τις ρυτίδες και θα αποτρέψει την εμφάνιση νέων.
Μετάφραση-Απόδοση diadrastika
 
 
http://www.diadrastika.com/2015/03/pos-vohthaei-ladi-karydas.html

Ερευνα-σοκ! Αύξηση αυτοκτονιών 35% στην Ελλάδα λόγω κρίσης, λιτότητας, ανεργίας

ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΑΛΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2010

Ερευνα-σοκ! Αύξηση αυτοκτονιών 35% στην Ελλάδα λόγω κρίσης, λιτότητας, ανεργίας
Μια ακόμα επιστημονική έρευνα έρχεται να καταδείξει τις συνέπειες της κρίσης στην ψυχική υγεία των Ελλήνων. Ερευνητές από την Ελλάδα και τη Βρετανία ανέλυσαν τα διαθέσιμα στοιχεία και επισημαίνουν ότι κατά τα «μνημονιακά» έτη 2011 - 2012, υπήρξε αύξηση 35% στις αυτοκτονίες, σε σχέση με την περίοδο έως το 2010, κυρίως λόγω της αύξησης της ανεργίας και της απόγνωσης που αυτή προκαλεί. Πιο σοβαρές ήσαν οι συνέπειες για τους εργαζόμενους άνδρες που έχασαν τη δουλειά τους σε σχέση με τις γυναίκες, ενώ αύξηση αυτοκτονιών υπήρξε και μεταξύ των ηλικιωμένων συνταξιούχων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γεώργιο Ραχιώτη, επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "BMJ Open", ανέλυσαν στοιχεία αυτοκτονιών για την περίοδο 2003 - 2012 και διαπίστωσαν ένα σημαντικό «άλμα» στη θνησιμότητα από αυτοκτονίες μετά το 2010, έτος «ορόσημο» για την εφαρμογή του μνημονίου και των πολιτικών λιτότητας στην χώρα μας.



Ο δείκτης αυτοκτονιών στην Ελλάδα από 3,37 ανά 100.000 κατοίκους το 2010 αυξήθηκε σε 4,56 ανά 100.000 το 2012. Ενώ την περίοδο 2003 - 2010 ο μέσος δείκτης αυτοκτονιών ήταν 3,35 ανά 100.000, αυξήθηκε σε 4,42 ανά 100.000 κατά τη διετία 2011 - 2012.

Ανάμεσα στα δύο φύλα, χειρότερη αποδείχτηκε η κρίση για τους άνδρες, στους οποίους ο δείκτης αυτοκτονιών από 5,75/100.000 έως το 2010 ανέβηκε στο 7,43/100.000 στη συνέχεια. Στις γυναίκες υπήρξε επίσης αύξηση αυτοκτονιών, αλλά μικρότερη αναλογικά, από 1,17 πριν την κρίση, σε 1,55 μετά.

Οι θάνατοι από αυτοκτονίες αυξήθηκαν σε όλες ουσιαστικά τις ηλικιακές ομάδες (και των δύο φύλων), ιδίως όμως στους άνδρες παραγωγικής ηλικίας 20 έως 59 ετών, όπου η αύξηση ήταν 34% (από 6,58 σε 8,81 ανά 100.000 άτομα). Μικρότερη, περίπου 20%, ήταν η αύξηση στους άνδρες άνω των 60 ετών (από 8,58 σε 10,3). Σταθερές παρέμειναν οι αυτοκτονίες πριν και μετά την κρίση στους νέους έως 19 ετών. Αύξηση υπήρξε και στις γυναίκες 20 έως 59 ετών, από 1,37/100.000 προ κρίσης σε 1,84 κατά την περίοδο 2011 - 2012.

Σύμφωνα με την μελέτη, κάθε πρόσθετη ποσοστιαία μονάδα αύξησης της ανεργίας στην Ελλάδα (η οποία σχεδόν διπλασιάστηκε μεταξύ 2010 - 2012) συσχετιζόταν κατά προσέγγιση με μια αύξηση του δείκτη αυτοκτονιών κατά 0,19 ανά 100.000 κατοίκους ή με 20 περισσότερους θανάτους από αυτοκτονία. Δεν υπήρξε αντίστοιχη συσχέτιση μεταξύ γυναικείας ανεργίας και αύξησης των αυτοκτονιών γυναικών.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ιστορικά τα ποσοστά αυτοκτονιών στην Ελλάδα, προ της κρίσης, υπήρξαν χαμηλά για τα διεθνή δεδομένα. Από την άλλη, οι ερευνητές επεσήμαναν πως έχουν εκφρασθεί ορισμένες αντιρρήσεις, ιδίως στην ίδια την Ελλάδα, αναφορικά με τον βαθμό στον οποίο η κρίση όντως ευθύνεται για την αύξηση των αυτοκτονιών τα τελευταία χρόνια.

Όμως, οι ερευνητές χαρακτηρίζουν «απροσδόκητες» και χωρίς επαρκή τεκμηρίωση αυτές τις αμφιβολίες. Όπως τονίζουν, μάλιστα, έχει υποτιμηθεί η γενικότερη επίπτωση της κρίσης και της λιτότητας στην ψυχική και σωματική υγεία των Ελλήνων.

Υπογραμμίζουν ακόμη ότι στοιχεία και από άλλες χώρες δείχνουν την ίδια συσχέτιση ανάμεσα στην κρίση και στις αυτοκτονίες. Έτσι, μεταξύ 1989 - 1994, στην περίοδο του Μπόρις Γιέλτσιν, αυξήθηκαν κατά 39% οι αυτοκτονίες ανδρών στη Ρωσία μετά την εφαρμογή οικονομικών προγραμμάτων «σοκ» κατά την μετάβαση από την κατευθυνόμενη οικονομία στην ελεύθερη αγορά.

Οι ερευνητές, ανέφεραν επίσης, ότι υπάρχουν και παραδείγματα χωρών (Φινλανδία και Σουηδία) όπου στις αρχές της δεκαετίας του '90 η λήψη των κατάλληλων μέτρων τόνωσης της απασχόλησης περιόρισε αποτελεσματικά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και έτσι απέτρεψε την αύξηση στις αυτοκτονίες.

Στην έρευνα, συμμετείχαν επίσης, ο καθηγητής του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Ντέηβιντ Στάκλερ, ο καθηγητής της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου Μάρτιν Μακ Κι και ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Μια άλλη πρόσφατη έρευνα επιστημόνων από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, που δημοσιεύθηκε επίσης στο περιοδικό "BMJ Οpen", με επικεφαλής τον καθηγητή επιδημιολογίας Τσαρλς Μπράνας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, μελέτησε την εξέλιξη των αυτοκτονιών σε βάθος 30ετίας, από το 1983 έως το 2012. Στο διάστημα αυτό στην Ελλάδα συνέβησαν συνολικά 11.505 αυτοκτονίες, 9.079 από άνδρες και 2.426 από γυναίκες.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι η υιοθέτηση των νέων μέτρων λιτότητας τον Ιούνιο του 2011 σηματοδότησε μια απότομη αύξηση στις αυτοκτονίες, οι οποίες έφθασαν στο αποκορύφωμά τους μέσα στο 2012 (έτος που υπάρχουν τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία). Η αύξηση άγγιξε το 36%.

Άλλες περίοδοι αύξησης των αυτοκτονιών, ιδίως μεταξύ των ανδρών, ήταν μετά τον Οκτώβριο 2008, όταν άρχισε η ύφεση στην Ελλάδα. Αντίθετα, μετά την εισαγωγή του ευρώ τον Ιανουάριο του 2002 είχε καταγραφεί μια απότομη αλλά παροδική μείωση των αυτοκτονιών στη χώρα μας.

Άλλες πρόσφατες έρευνες προειδοποιούν ότι οι αυτοκτονίες δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου στον τομέα της επιδείνωσης της ψυχικής υγείας λόγω της κρίσης και της λιτότητας. Τα περιστατικά κατάθλιψης και άγχους εμφανίζουν σημαντική αύξηση στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Νότια Ευρώπη.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ 
 
 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/03/35.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+InfognomonPolitics+%28InfognomonPolitics%29

Θα βοηθήσω την Παλαιστίνη να γίνει ανεξάρτητο κράτος.


Ο Πούτιν έστειλε μήνυμα στη Σύνοδο Κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου, λέγοντας ότι θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το μήνυμα αυτό απηύθυνε, σήμερα στην Αίγυπτο, όπου συμμετείχε στην σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου.

«Η Ρωσία με τη χρήση διμερών και πολυμερών διαύλων διαλόγου, θα συνεχίσει στην οδό της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης», είπε.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος έτοιμος για συνεργασία με την Μόσχα

Ο Αραβικός Σύνδεσμος, ανέφερε ότι θα πρέπει να έχει στενότερη συνεργασία με τον Πούτιν, και οφείλει να επεκτείνει τη συνεργασία με τη Μόσχα.

Ο Πούτιν σημείωσε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία η επίλυση του Παλαιστινιακού προβλήματος.

Επισημαίνεται, ότι για τη λύση στην ισραηλινή και παλαιστινιακή σύγκρουση, ασχολείται ενεργά το κουαρτέτο της Μέσης Ανατολής που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ και ιδρύθηκε για τον συγκεκριμένο λόγο το 2002.

Ο Πούτιν θέλει η επίλυση των προβλημάτων στη Μέση Ανατολή να γίνει μέσω του διεθνούς δικαίου

Ο ίδιος, όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα, είπε ότι οι εξτρεμιστικές ομάδες που απειλούν την ασφάλεια σε πολλές αραβικές χώρες είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν αποτελεσματικά.

«Πιστεύω ότι με το διάλογο πρέπει να διευθετούνται τα προβλήματα, τόσο στη Συρία, τη Λιβύη αλλά και στην κρίση που ξέσπασε στην Υεμένη, και πάντοτε με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

 



echedoros-a.gr
yiorgosthalassis.blogspot.com
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/03/blog-post_747.html

Αποκλειστικό: Ποια όρια ηλικίας αυξάνονται 2 έως 5 έτη

Αποκλειστικό: Ποια όρια ηλικίας αυξάνονται 2 έως 5 έτη
Αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 ως 5 έτη φέρνουν οι αλλαγές που ετοιμάζονται στο ασφαλιστικό και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σταδιακά, αρχής γενομένης από τις πρόωρες συντάξεις.

Από τις επικείμενες ρυθμίσεις δεν θα θιγούν όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα εξόδου, ενώ είναι αμφίβολο αν θα διατηρηθούν όλα τα κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Οσοι δηλαδή έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης ως το 2012 αλλά πιάνουν την ηλικία εξόδου σε 2 ως 5 χρόνια δεν είναι βέβαιο ότι θα διασωθούν και το πιθανότερο αν όχι βέβαιο είναι ότι θα επωμιστούν 2 ως και 5 έτη αύξηση του ορίου ηλικίας.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας τοποθετούν τις αλλαγές μετά τον Σεπτέμβριο, ενώ οι δανειστές πιέζουν να γίνουν άμεσα, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι.

Κλειδί στις νέες ρυθμίσεις είναι ο χρόνος εφαρμογής τους, που σε καμία περίπτωση δεν θα πάει πέραν του 2016, είτε νομοθετηθούν οι αλλαγές με το ασφαλιστικό του Σεπτεμβρίου που θέλει η κυβέρνηση είτε νωρίτερα όπως ζητούν οι δανειστές.

Στο στόχαστρο δεν μπαίνουν μόνο τα όρια των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων από τα 50 αλλά και η έξοδος στα 58 με 35ετία.

Οι αλλαγές αναμένεται να συμπεριληφθούν στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα αποστείλει η ελληνική πλευρά στις Βρυξέλλες μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Η ατζέντα των παρεμβάσεων είτε έρθει νέο ασφαλιστικό τον Ιούνιο, όπως ζητούν οι δανειστές, είτε τον Σεπτέμβριο, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, θα περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες των ασφαλισμένων που βγαίνουν στη σύνταξη πριν από τα 62.

Το ζητούμενο είναι ο χρόνος εφαρμογής των νέων ρυθμίσεων και κυρίως το τι θα γίνει με όσους έχουν μεν κατοχυρωμένα δικαιώματα, δηλαδή έχουν τα χρόνια ασφάλισης, αλλά θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, δηλαδή πιάνουν και την ηλικία εξόδου, σε δύο ως πέντε έτη.

Θεωρείται βέβαιο ότι όσοι απέχουν ως 5 χρόνια από το 58ο έτος θα επηρεαστούν με αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 ως 4 έτη, δηλαδή αντί 58 η έξοδος θα έρθει στα 60 ή στα 62. Σημειώνεται ότι στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που λέει ότι θα υλοποιήσει τώρα που είναι κυβέρνηση, υπάρχει ρητή αναφορά σε ενιαίο καθεστώς συνταξιοδότησης για όλους τους ασφαλισμένους στα 60 με 35ετία, αντί 62 με 40 έτη. Ακόμη και με αυτή την ήπια εκδοχή, δηλαδή, τα όρια για όσους είναι κάτω των 60 θα αυξηθούν.

Εξοδο στα 58 ή στα 59 μπορούν να κλειδώσουν σήμερα οι ασφαλισμένοι όλων των Ταμείων πλην ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ (αν πρόκειται για άνδρες).

Αντίθετα, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ των Ειδικών Ταμείων (ΔΕΚΟ, τραπεζών και Τύπου), του Δημοσίου καθώς και οι γυναίκες που είναι ασφαλισμένες στο ΕΤΑΑ μπορούν να αποχωρήσουν στα 58 ή στα 59, αρκεί να έχουν συμπληρώσει μέχρι το 2012 τα 35 έτη ασφάλισης και μετά το 2012 να έχουν ασφαλιστεί για 1 ή 2 έτη επιπλέον.

Ενα από τα «σενάρια» που εξετάζονται είναι να διατηρηθούν τα κατοχυρωμένα δικαιώματα της 35ετίας για ένα ή δυο ακόμη χρόνια. Δηλαδή όσοι είχαν μέχρι το 2012 την 35ετία να διατηρήσουν τη δυνατότητα εξόδου στη σύνταξη στα 58 ή στα 59 για ένα ή δύο ακόμη έτη.

Ετσι, όσοι θα έχουν μέσα στο 2016 ή το 2017 την ηλικία των 58 ή 59 θα μπορούν να αποχωρήσουν.
Αν όμως ένας ασφαλισμένος γίνεται 59 το 2018, τότε είναι πιθανό να επηρεαστεί από τις αλλαγές.
Ενας τρόπος για να κατοχυρωθούν όσοι δεν έχουν συμπληρώσει την 35ετία ως το 2012 είναι να κάνουν αναγνωρίσεις πλασματικών ετών.

Τα πλασματικά έτη μπορούν να αναγνωριστούν και με την αίτηση συνταξιοδότησης και να προστεθούν στο έτος που θέλει ο ασφαλισμένος να συμπληρώσει την 35ετία, ενώ υπάρχει και η επιλογή της αναγνώρισης πλασματικού χρόνου μόνο για κατοχύρωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Με τα σημερινά δεδομένα, η αναγνώριση πλασματικού χρόνου συμφέρει να γίνει για να συμπληρωθεί η 35ετία τα έτη 2011 και 2012. Οσοι θέλουν να συμπληρώσουν την 35ετία το 2010 για σύνταξη στα 58 μπορούν να αναγνωρίσουν μόνο χρόνο επιδοτούμενης ανεργίας ή και ασθένειας εντός της τελευταίας 10ετίας. Στο Δημόσιο αναγνωρίζεται και η στρατιωτική θητεία.

Οσοι αξιοποιήσουν τις διατάξεις των πλασματικών ετών έχουν δικαίωμα να αναγνωρίσουν 4 πλασματικά έτη από σπουδές, παιδιά, κενά ασφάλισης ανεργία κ.λπ. και να τα κολλήσουν στο 2011, για να συμπληρώσουν 35ετία εκείνη τη χρονιά, ενώ για να συμπληρώσουν την 35ετία το 2012 αναγνωρίζουν ως 5 πλασματικά έτη. Η διαφορά είναι ότι με 35ετία το 2011 αποχωρούν στα 58 αφού έχουν 1 επιπλέον έτος ασφάλισης, δηλαδή 36 συνολικά, ενώ με 35ετία το 2012 αποχωρούν στα 59 εφόσον έχουν -μετά το 2012- άλλα 2 έτη ασφάλισης, δηλαδή 37 σύνολο.


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ
kkatikos@e-typos.com


Αναλυτικό ρεπορτάζ στο ένθετο «Ασφάλιση & Συντάξεις»
 

Πως τολμήσατε και προσφέρατε το Αιγαίο;


Λίγο μετά από τον πόλεμο ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος υποδεχόμενος τον αμερικανό Τζέιμς Βαν Φλιτ και παρουσιάζοντας του το τιμητικό άγημα, του είπε: «Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας». Χτες ο Πρόεδρος Πάνος, αρχηγός του δεξιού αντιμνημονιακού μπλοκ, υπουργός Άμυνας της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα, είπε προς την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ, μιλώντας της για το Αιγαίο: Ιδού η Θάλασσά σας!

Ο πρωθυπουργός της πρώτης αριστερής κυβέρνησης Αλέξης Τσίπρας έχει χρεωθεί την «προσφορά» του υπουργού του. Επειδή ακριβώς είναι υπουργός της δικής του κυβέρνησης. Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να πάνε να πουν στους Αμερικανούς ότι η Ελλάδα τους προσφέρει την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και μάλιστα σε ποσοστό 70-30; Και μάλιστα ποιοι το είπαν; Αυτοί που επί σειρά ετών εμφανίζονται ως υπέρ πατριώτες και κατηγορούν όλους τους άλλους για ενδοτισμό.

Όπως η Ιστορία κατέγραψε την δήλωση του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, με τον ίδιο τρόπο θα καταγράψει και την προσφορά της κυβέρνησης Τσίπρα. Την δήλωση Κανελλόπουλου χρησιμοποιεί επί σειρά δεκαετιών η αριστερά για να κατηγορήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους για έλλειψη πατριωτισμού. Μόνο που ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος δεν έδωσε το Αιγαίο.

Αυτά που συμβαίνουν στις μέρες της «πρώτης φοράς αριστερά» δεν τα έχουμε δει άλλη φορά σε αυτή την χώρα. Αν υπουργός της «προδοτικής κυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων» είχε υπονοήσει κάτι τέτοιο, αν είχε προσφέρει το Αιγαίο σε μία μεγάλη δύναμη για συνεκμετάλλευση, θα είχαν ξεκολλήσει τα πεζοδρόμια από όλους τους δρόμους της Αθήνας.

Η κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυνη. Κάθε μέρα που περνάει γίνεται κάτι για το οποίο ντρεπόμαστε. Δυστυχώς, όλο το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο. Βαθιά άρρωστο, ικανό να προσφέρει μόνο τέτοιου είδους ταπεινώσεις.

Το χειρότερο όλων είναι ότι κινδυνεύουμε να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να έχουμε χάσει τα πάντα! Κι όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα. Ο πρωθυπουργός της χώρας οφείλει να πάρει θέση. Οφείλει να ξεκαθαρίσει αν συμφωνεί ή διαφωνεί με τον κορυφαίο υπουργό του. Αν διαφωνεί θα πρέπει να το κάνει έμπρακτα. Αν συμφωνεί θα πρέπει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό ποιος τους έδωσε αυτή την εξουσιοδότηση.



Θανάσης Μαυρίδης
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/03/blog-post_252.html

Συγκινητική γερμανική εκπομπή για την Ελλάδα


Δυνατό μήνυμα υπέρ του ελληνικού αιτήματος για τις πολεμικές αποζημιώσεις από την εκπομπή Die Anstalt του γερμανικού Zdf, που -προωθώντας τη γνώση και την κατανόηση, αντί της προκατάληψης- , με σατιρικό και συγκινητικό τρόπο έθιξε τα ζητήματα των χρεών Ελλάδας και Γερμανίας και την περί ηθικής συζήτηση.

Η εκπομπή ξεκινά με την "τρόικα στην ταβέρνα" καταδεικνύοντας το παράλογο των πολιτικών λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, με αφορμή τα προγράμματα δανεισμού και κλείνει με τις οφειλές της Γερμανίας, από την Κατοχή.

Στο τέλος εμφανίζεται ο Αργύρης Σφουντούρης, επιζών της σφαγής του Διστόμου που ζει στη Γερμανία, του οποίου η ιστορία είχε γίνει ντοκιμαντέρ (Ένα τραγούδι για τον Αργύρη) και ο οποίος διεκδικεί επανόρθωση για τη σφαγή των συγγενών του.

Δείτε το βίντεο









noozgr
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/03/blog-post_304.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters