Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

TTIP: Πολυεθνικές θα μπορούν να μηνύουν ανεξάρτητα (;) Κράτη για «διαφυγόντα κέρδη»! Νεα Τάξη Πραγμάτων #ECB #EZB #FED #NWO

ttip2

netakias
Με την συμφωνία TTIP προσπαθούν να θεσμοθετήσουν, την «ανωτερότητα» των Πολυεθνικών απέναντι στην Εθνική Ανεξαρτησία. Η πρόβλεψη για ένα σύστημα Επίλυσης Διαφορών Επενδυτή-Κράτους (Investor-State Dispute Settlement, ISDS), έχει πρωτοφανείς επιπτώσεις διότι αποδίδει στις πολυεθνικές νομική υπόσταση ισοδύναμη με εκείνη του έθνους-κράτους!

 Ανάλογα παραδείγματα υπάρχουν πολλά, με πιο πρόσφατο τις μηνύσεις γερμανικών και βρετανικών τραπεζών που επένδυσαν στα φωτοβολταϊκά της Ισπανίας και είδαν τα κέρδη τους να μειώνονται μόλις η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει τις επιδοτήσεις, το παράδειγμα εταιριων για διαφυγόντα κέρδη κατά της Αιγύπτου διότι αύξησε το βασικό μισθό και περιμένουμε τώρα και την απόφαση του Διεθνούς Κέντρου Επίλυσης Επενδυτικών διαφορών της Παγκόσμιας Τράπεζας, γιατί η Ουρουγάη το 2006 πήρε σκληρά αντικαπνιστικά μέτρα για να προστατεύσει τους κατοίκους της και γι αυτό τον λόγο δέχθηκε μήνυση από την Philip Morris!
Η νομική βάση επάνω στην οποία πατάει η Philip Morris International είναι μια διμερής επενδυτική συμφωνία του 1998 μεταξύ της Ουρουγουάης και της Ελβετίας, έδρας της εταιρείας, τώρα με το TTIP αυτό θα μπορεί να γίνεται και στην τριτοκοσμική πλεόν Ευρώπη!
 

olympia.gr
 http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/04/ttip-ecb-ezb-fed-nwo.html

Απαλλαχτείτε από τις ανοιξιάτικες αλλεργίες!

Εάν πάσχετε από τις αλλεργίες της άνοιξης, τότε τα ανθισμένα λουλούδια και οι ζεστές θερμοκρασίες, ερμηνεύονται σε εσάς ως υγρά μάτια, δυσκολία στην αναπνοή, και ενοχλητική καταρροή...
Πολλοί πάσχοντες από αλλεργίες ξεχνάτε ότι η διατροφή σας παίζει σημαντικό ρόλο στην νίκη κατά των αλλεργιών. Ξεκινήστε από νωρίς να τρέφεστε σωστά, έτσι ώστε να είστε προετοιμασμένοι για τις εκπλήξεις που σας προμηνύει η σεζόν!

1. Απαλλαγείτε από τη ζάχαρη.

Ζάχαρη, λιπαρά και αλάτι είναι συχνά τα βασικά συστατικά στα τρόφιμα του χειμώνα, δεν σας βοηθάνε όμως να προετοιμαστείτε σωστά για τις αλλεργίες της άνοιξης. Ξεκινήστε από τη μείωση της ζάχαρης στη διατροφή σας τώρα, για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να μειώσετε πιθανή αλλεργική αντίδραση σας. Προσπαθήστε να κρατήσετε την κατανάλωση ζάχαρης κάτω από 40 γραμμάρια ή 6 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη ανά ημέρα.

2. Χαμηλώστε την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων.

Τα γαλακτοκομικά προιόντα μπορούν να πυκνώσουν τη βλέννα και να προκαλέσουν συμφόρηση, καθιστώντας αυξημένα τα συμπτώματα αλλεργίας . Μειώστε την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων σε μόλις λίγες μερίδες ανά ημέρα και προσπαθήσετε να καταναλώνετε πιο υγιεινές μορφές γαλακτοκομικών προϊόντων. Η πρωτεΐνη στα γαλακτοκομικά, διασπάται λίγο περισσότερο σε αυτές τις εναλλακτικές μορφές, διευκολύνοντας το έργο του εντέρου και μειώνοντας την αλλεργική αντίδραση.

3. Φάτε μήλα.

Μπορεί ένα μήλο την ημέρα να κρατήσει μακριά τις αλλεργίες; Τα μήλα περιέχουν κουερσετίνη, μια χημική ουσία με αντι-φλεγμονώδη και αντι-ισταμινική ιδιότητα. Η κουερσετίνη έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει τα ποσά της ιντερλευκίνης 6, μιας φλεγμονώδους κυτοκίνης που προκαλεί τη δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού και είναι υπεύθυνη για αλλεργίες. Συνδυάστε τα μήλα με τα πράσινα smoothies ή χυμούς για μια εύκολη και νόστιμη θεραπεία της αλλεργίας.

4. Φάτε σκόρδο.

Αν και δεν αρέσει το σκόρδο σε πολλούς από εσάς, λόγω της αποθητικής αναπνοής, η κατανάλωση ωμού σκόρδου μπορεί να αποτρέψει τις αλλεργίες. Το σκόρδο περιέχει μια ουσία που βοηθάει να ελαχιστοποιηθεί η αλλεργική αντίδραση και ενισχύει παράλληλα τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Προσπαθήστε να τρώτε κάποιες σκελίδες ωμού σκόρδου καθημερινά. Αγαπημένο τέχνασμα είναι να πάρατε μερικές σκελίδες και να τις πιέσετε ώστε να γίνουν χυμός, προσθέτοντας τις πάνω στο αγαπημένο σας ντιπ.

6. Τρώτε λιπαρά ψάρια.

Ο σολομός, ο τόνος και ο γαύρος είναι λιπαρά ψάρια με υψηλά επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, ένα άλλο σημαντικό συστατικό στην εξάλειψη των αλλεργιών. Ωμέγα 3 λιπαρά διαδραματίζουν καίριο ρόλο στη διαχείριση τόσο της φλεγμονής όσο και στη μείωση των επιπέδων ισταμίνης. Προσθέτοντας 2-3 μερίδες ανά εβδομάδα οποιονδήποτε από αυτών των λιπαρών ψαριών μπορεί να σας βοηθήσουν στην πρόληψη των αλλεργιών.

Ενεργοποιήστε τον ουρανίσκο σας πριν από την άνοιξη, έτσι ώστε να απολαύσετε ελεύθερα τη σεζόν!


post4life.gr
 http://www.ksipnistere.com/2015/04/blog-post_390.html

Η Δίκη για την ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης κατάχωσης του Βωμού των 12 Θεών και του Ελέους

sumboulio-tis-epikrateias-ste
Εκδικάζεται την Τετάρτη 22/4/2015 στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η προσφυγή των αιτούντων για ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης κατάχωσης του Βωμού των 12 Θεών και του Ελέους.
Υπενθυμίζεται ότι οι μεταξύ άλλων λόγοι ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης που προβάλλονται από τους πιο πάνω αιτούντες είναι οι εξής:    
  • Παραβίαση της παρ. 1 εδ. 1, του άρθρου 24 του Συντάγματος   (προστασία φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος)   και παραβίαση της αρχής της αειφορίας, ή της «βιώσιμης ανάπτυξης» - άρθρο 24 παρ. 1, εδ. 2
  • Παράβαση του Ν.3028/2002 «Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».
  • Παράβαση Κείμενης Νομοθεσίας Προστασίας περιβάλλοντος (ν.1650/88).
  • Παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας.
  • Έλλειψη διαδικαστικής προϋπόθεσης νομιμότητας της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Υπέρβαση των ορίων της νομιμότητας και σκοπιμότητας της προσβαλλόμενης υπουργικής απόφασης.
Σαν υπενθύμιση της σημασίας του Βωμού των 12 Θεών και του Ελέους, είναι σημαντικό να τονίσουμε τα εξής:
Ο Bωμός των 12 Θεών, καθιερώθηκε ως ο ομφαλός της πόλης των Αθηνών, ως το ιερό κέντρο της και έκτοτε αποτέλεσε το Θρησκευτικό και το ηθικό κέντρο της πόλης, αλλά και το σημείο μηδέν από το οποίο μετρούνταν οι αποστάσεις εντός της Αττικής.
Αποτέλεσε ουσιαστικά ίσως το πρώτο θεσμοθετημένο άσυλο, στο οποίο κατέφευγαν οι ικέτες, του οποίου η ιερότητα ήταν, κατά τους αρχαίους αιώνες, αδιαμφισβήτητη.
Τέλος, δύναται να θεωρηθεί και ως ένα σύμβολο των πολιτικών διαδικασιών που οδήγησαν στην αυτοθέσμιση των Αθηναίων πολιτών, στην άμεση δημοκρατία και στο ιστορικό φαινόμενο του Χρυσού Αιώνα, μη υπολειπόμενο ως τέτοιο από τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως.
Τα άτομα, τα κινήματα και οι συλλογικότητες που συμμετέχουν στην προσπάθεια για ακύρωση της Υπουργικής απόφασης κατάχωσης του Βωμού, αντιλαμβανόμενοι το μέγιστο ηθικό χρέος που κουβαλούν στις πλάτες τους, σαν απόγονοι και συνεχιστές μιας σπουδαίας κληρονομιάς, συμβάλουν ο καθένας απ’ το δικό του μετερίζι στον Ωραίο Αγώνα.
Ανάμεσά τους κι αυτοί που πρόσφεραν τον οβολό τους, καθείς στο μέτρο των δυνατοτήτων του, για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), στις 22 Απριλίου 2015.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν και συνέβαλαν με την συνεισφορά τους στο να συγκεντρωθούν τα χρήματα (1800 ευρώ) για τα απαραίτητα δικαστικά έξοδα.
Χωρίς την συνδρομή τους δεν θα ήταν δυνατή η παράστασή μας στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ελληνικής Επικράτειας.
Η συμμετοχή είναι συγκινητική και δίνει κουράγιο και ελπίδα για την δικαίωση οποιουδήποτε αγώνα κρίνεται ωφέλιμος για την κοινωνία μας.

Οι ενεργειακοί τόποι

Φωτογραφία του Panagiotis Darivas.

Όπως είναι γνωστό, η Γη ανήκει στο ηλιακό μας σύστημα κι αυτό με τη σειρά του στον τοπικό γαλαξία "Milky way".

Tο δικό μας ηλιακό σύστημα βρίσκεται στην άκρη του γαλαξία και για να πραγματοποιήσει μια πλήρη περιστροφή χρειάζονται 250.000.000 χρόνια! 

Το κέντρο του γαλαξία μας εκπέμπει όλες τις συχνότητες φωτός. .

Στην γη επιτρέπονται να περνούν μερικά ειδή φωτός(με συγκεκριμένο μήκος κύματος). 

Όταν δυο κύματα συναντιούνται σε εκείνο το σημείο της γης τότε εκεί έχουμε τους λεγόμενους ενεργειακούς τόπους που τους ήξεραν πολύ καλά οι πρόγονοι μας. 

Εκεί κτίζανε τους ναούς τους. 


Σε αυτούς τους ενεργειακούς τόπους παρουσιάζονται πολλά μυστηριώδη φαινόμενα .

Ένα από αυτό είναι και το "Μαγνητικό Μάτι", που βρίσκεται στη θαλάσσια λωρίδα μεταξύ Νέας Μάκρης και Πεταλιών, στον Ευβοϊκό κόλπο και αποτελεί το ένα άκρο ενός "Μαγνητικού Τούνελ" (Magnetic Tunnel). 

Μέσα στο "Μαγνητικό Τούνελ" υπάρχει ένα συνεχώς κινούμενο κύμα με ασύλληπτη ενέργεια. 

Στις απολήξεις του "Μαγνητικού Τούνελ" τα μαγνητικά φαινόμενα είναι πολύ έντονα, όπως π.χ. η παλίρροια στο στενό του Ευρίπου, που είναι αποτέλεσμα του "Μαγνητικού Τούνελ" σε συνδυασμό με το μαγνητικό πεδίο της Σελήνης.

 Η συνεχής μεταφορά ενέργειας από το ένα άκρο στο άλλο και αντίστροφα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετάδοση κάθε είδους ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, που μπορούν να "φορτωθούν" και να "ταξιδέψουν" επάνω στα ήδη ταξιδεύοντα μαγνητικά κύματα από τη μια άκρη του "Μαγνητικού Τούνελ" στην άλλη και αντίστροφα. 

Μπορούμε δηλαδή απλά να στείλουμε ομιλίες εικόνες όπως το ραδιόφωνο και η τηλεόραση. 

Χωρίς δηλ. κανένα έξοδο και χωρίς να μπορούν να κάνουν υποκλοπή του σήματος . 

Η άλλη άκρη του "Μαγνητικού Τούνελ" είναι στην Αμερική .

Τους ενεργειακούς τόπους τους ήξεραν πολύ καλά οι πρόγονοι μας και τους χρησιμοποιούσαν για ειδικούς σκοπούς .

Υπάρχουν πολλοί ενεργειακοί τόποι στην Ελλάδα.. Δυστυχώς δεν ξέρουμε τα μυστικά τους. Χάθηκαν με τόσα άλλα πολύτιμα πράγματα




ΡΩΣΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΒΑΛΕΡΙ ΓΚΕΡΑΣΙΜΟΦ > ''ΟΣΕΣ ΧΩΡΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ AEGIS ME TOΝ ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΡΑ MK-41, ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΤΙΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΜΕ''!!!

#
ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!!!ΡΩΣΣΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΒΑΛΕΡΙ ΓΚΕΡΑΣΙΜΟΦ..''ΟΣΕΣ ΧΩΡΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ AEGIS ME TOΝ ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΡΑ MK-41,ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΤΙΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΜΕ''!!!
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΡΩΣΣΟΣ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΘΕΤΕΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗ ΡΩΣΣΙΚΗ ΣΤΑΣΗ..

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ..ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΕΘΡΟΣ.
[ΠΡΑΒΔΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΟΥ]
ΜΑΝΩΛΗΣ  ΠΡΑΣΙΝΟΣ
 
Načelnik Generalštaba vojske Rusije upozorio je evropske države koje planiraju da odobre postavljanje NATO raketnih sistema na svojoj teritoriji da Moskva posmatra te sisteme kao „prioritetne mete“ pošto oni poseduju i ofanzivne sposobnosti.
Valerij Gerasimov (Foto: Vikipedia)
„MK-41 vertikalni lanseri raketa koji su deo AEGIS antiraketnih sistema postavljenih u Rumuniji i Poljskoj pored toga što mogu da ispaljuju SM-3 antiraketne projektile takođe mogu da ispaljujju i Tomahavk krstareće projektile“, rekao je general Valerij Gerasimov na odbrambenoj konferenciji u ruskoj prestonici u četvrtak.
„Nenuklearne nacije koje će omogućiti postavljanje ABM sistema na svojoj teritoriji će biti prioritetne mete prilikom našeg odgovora“, upozorio je on.
„Postavljanje američkih globalnih antiraketnih odbrambenih sistema posmatramo kao dodatni korak SAD i njihovih saveznika na putu ka uništenju trenutnog sistema međunarodne bezbednosti s ciljem svetske dominacije“, rekao je Gerasimov.

newrussia
 
http://greeknation.blogspot.gr/2015/04/aegis-me-to-mk-41.html

Αυτό είναι το νέο φορητό όπλο του Ελληνικού στρατού; [video]

tromaktiko324-Apr.-20-14.02 

Σε νέα φάση μπαίνουν οι Ελληνορωσικές σχέσεις, όπως φαίνεται από τη θεματολογία η οποία έχει τεθεί προς στη συζήτηση που έχουν το μεσημέρι ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος με το Ρώσο ομόλογό του, Sergey Soigou στη Μόσχα.
Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν, το ενδεχόμενο δημιουργίας ισχυρών δεσμών συνεργασίας των αμυντικών βιομηχανιών των δυο χωρών.
Ήδη από χθες το Ελληνικό υπουργείο Άμυνας έθεσε στη συνάντηση που είχε ο κύριος Καμμένος με ανώτατους Ρώσους αξιωματούχους το ενδιαφέρον του για συνεργασία στα Ελληνικά ναυπηγεία ,και κυρίως στο ναυπηγείο του Νεώριου στη Σύρο.
Ωστόσο, η είδηση από τη χτεσινή συνάντηση του Υπουργού Άμυνας με τους Ρώσους ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους ,είναι η συμφωνία που επετεύχθη για την προμήθεια από τις Ελληνικές Ένοπλές δυνάμεις νέων όπλων και συγκεκριμένα για την προμήθεια των νέων Τυφεκίων ΑΚ.74 ΤΩΝ 5,56 χιλιοστών, άλλα και άλλων παρόμοιων όπλων όπως το Α.Κ 107 ΚΑΙ ΤΟ ΑΚ .15.
Η συμφωνία αυτή θα μπορούσε να ανεβάσει στο κατακόρυφο τη μαχητική αξία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως των δυνάμεων του πεζικού, δεδομένου ότι οι ελληνικές δυνάμεις πεζικού είναι μέχρι σήμερα εξοπλισμένες με τυφέκια G3 A3. Το πρόβλημα που δημιουργεί εμπόδια στη εκτέλεση της συμφωνίας είναι η Οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας.
Επίσης συμφωνήθηκε ο έλεγχος των ΕΑΣ από τμήμα από την στρατιωτική εταιρεία που παράγει τα καλάσνικόφ.
Τέλος, συζητήθηκε το ενδεχόμενο της προμήθειας των πλοίων Zubr, και μάλιστα δωρεάν από τη Μόσχα .
Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν για ένα πιο οικονομικό αμυντικό σύστημα, με αποτελεσματικότερη συντήρηση σε συνεργασία με τη Μόσχα των Ελληνικών Οπλικών συστημάτων.





http://www.pentapostagma.gr/2015/04/

Πείραμα που σοκάρει: Τι πραγματικά κάνει η γλουτένη στα τρόφιμα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Πείραμα που σοκάρει: Τι πραγματικά κάνει η γλουτένη στα τρόφιμα; (ΒΙΝΤΕΟ)
Η γλουτένη, ή καλύτερα τα τρόφιμα «χωρίς γλουτένη» εισέβαλαν στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Τι όμως κάνει η γλουτένη στο φαγητό και όλοι θέλουν πλέον τρόφιμα που απλά... δεν την περιέχουν; Στο βίντεο που ονομάζεται «Η επιστήμη της καλής μαγειρικής: Μια πιο προσεκτική ματιά στη γλουτένη» παρουσιάζεται με απλό τρόπο τι... κάνει η γλουτένη. ΒΙΝΤΕΟ>>
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/04/blog-post_770.html

Λίμπερλαντ: Ένα σχέδιο του Σόρος

Η εμφάνιση ενός υποψήφιου μικρό-Κράτους, στο πρότυπο της Ανδόρας, του Βατικανού, του Αγίου Μαρίνου, του Λιχνεστάιν, και του Λουξεμβούργου, στα κροατο-σερβικά σύνορα που χρηματοδοτείται από τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, και τους αδελφούς Κόχ, δημιουργεί σκέψεις ότι τα μικρο-Κράτη μπορεί να χρησιμεύσουν ως εργαλείο για τον περαιτέρω κατακερματισμό των «παλαιών Κρατών».
 Το νέο ιδιωτικό «κράτος» η «Liberland» ανακηρύχθηκε από έναν Τσέχο ονόματι Βιτ Γέντλικα (Vit Jedlicka) ο οποίος διεκδικεί ένα νησάκι στη δυτική όχθη του ποταμού Δούναβη μεταξύ της Κροατίας και της Σερβίας, το οποίο διεκδικούν και οι δυο χώρες.
Ο Τζέντλικα που είναι μέλος του Τσεχικού Κόμματος των Ελευθέρων Πολιτών (Czech Free Citizens' Party), στηρίζει τη διεκδίκηση του στην Liberland στην αρχή του «terra nullius» που σημαίνει Γη που δεν ανήκει σε κανέναν.
Ο κ. Τζέντλικα , ενώ υποστηρίζει τον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ), αλλά αντιτίθεται στους πολλούς κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστηρίζει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ, τη μαζική ιδιωτικοποίηση των κρατικών οργανισμών, τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών υποστηρίζει τους λιγότερους φόρους και την οικολογία.
Η σύμβαση του Μοντεβίδεο του 1933 ορίζει ότι για την κρατική υπόσταση χρειάζονται : α) μόνιμος πληθυσμός β) ένα καθορισμένο έδαφος γ) κυβέρνηση και δ) η ικανότητα να συνάπτουν σχέσεις με τα άλλα κράτη.
Το κράτος , «Liberland» διαθέτει τρεις από τις τέσσερις προϋποθέσεις για ένα κράτος. Εχει μια καθορισμένη περιοχή, ένα «πληθυσμό», και μια «κυβέρνηση». Η τέταρτη απαίτηση, η ικανότητα να σύναψης σχέσης με άλλες χώρες, μπορεί να ικανοποιηθεί από επίσημες επαφές μεταξύ Liberland με την τσεχική κυβέρνηση. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα ότι ο νέα πρόεδρος της Κροατίας, και πρώην αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, Κολίντα Γκραμπάρ Κοτάροβιτς, μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο σε αυτό.
Τα σχέδιο της " Liberland" υποστηρίζουν το Τσεχικό Δημοκρατικό Κόμμα ο πρώην πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους και το Τσεχικό Κόμμα Πειρατών, το οποίο αποτελεί τμήμα του Ευρωπαϊκού Κόμματος Πειρατών, και το Ιδρύμα Open Society.
 
 
http://deltio11.blogspot.gr/2015/04/blog-post_499.html

Θα χρειαστείτε ένα λεπτό για να το διαβάσετε αλλά θα σας αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε

Δύο άνδρες, και οι δύο σοβαρά άρρωστοι, έμεναν στο ίδιο δωμάτιο ενός νοσοκομείου. Ο ένας άντρας από τους δυο ήταν συνεχώς καθηλωμένος στο κρεβάτι του.
Στον άλλο άντρα οι γιατροί του επέτρεπαν να σηκώνεται από το κρεβάτι του για μια ώρα κάθε απόγευμα, να πηγαίνει στο μοναδικό παράθυρο του θαλάμου που βρίσκονταν δίπλα του και να χαζεύει για λίγο την ζωή έξω από το νοσοκομείο.

Οι δυο άνδρες μιλούσαν για ώρες. Μιλούσαν για τις οικογένειες τους, για τα σπίτια τους, για τις δουλειές τους, για τη θητεία τους στο στρατό.

Κάθε απόγευμα, όταν ο ένας άνδρας σηκώνονταν και πήγαινε στο παράθυρο, περνούσε την ώρα του περιγράφοντας στον συγκάτοικο του όλα όσα μπορούσε να δει έξω από το παράθυρο.

Μέρα με τη μέρα ο καθηλωμένος άνδρας άρχισε να ζει περιμένοντας αυτές τις περιόδους της μίας ώρας όπου με την φαντασία του μπορούσε να δει για λίγο και αυτός έξω από τους τέσσερις άψυχους τοίχους του δωματίου του.

Το παράθυρο έβλεπε σε ένα πάρκο με μια όμορφη λιμνούλα. Πάπιες και κύκνοι έπαιζαν στα νερά ενώ παιδιά αρμένιζαν τα καραβάκια τους. Ερωτευμένοι νέοι περπατούσαν χέρι-χέρι ανάμεσα σε κάθε χρώματος λουλούδια ενώ κάπου στο βάθος αχνοφαίνονταν τα πρώτα σπίτια της πόλης.

Καθώς ο άνδρας στο παράθυρο περιέγραφε ότι έβλεπε με μεγάλη λεπτομέρεια, ο άνδρας στο άλλο μέρος του δωματίου έκλεινε τα μάτια του και σχημάτιζε τις εικόνες στο μυαλό του με την φαντασία του.

Ένα ζεστό απόγευμα, ο άνδρας στο παράθυρο περιέγραφε μία παρέλαση που περνούσε. Αν και ο άλλος άνδρας δεν μπορούσε να ακούσει τη φιλαρμονική, μπορούσε να τη δει μέσα από τα μάτια του άλλου.

Πέρασαν μέρες, εβδομάδες, μήνες ώσπου ένα πρωί, μια νοσοκόμα που ήρθε για να τους φέρει τα φάρμακα βρήκε νεκρό τον άνδρα που μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι του. Είχε πεθάνει ειρηνικά στον ύπνο του.

Ξαφνιάστηκε και κάλεσε τους θεράποντες ιατρούς να πάρουν το νεκρό του σώμα.

Μόλις ο άλλος άντρας θεώρησε ότι ήταν σωστό, ρώτησε τη νοσοκόμα αν θα μπορούσε να μεταφερθεί τώρα αυτός στο κρεβάτι δίπλα στο παράθυρο.
Η νοσοκόμα ευχαρίστως έκανε την αλλαγή και αφού σιγουρεύτηκε ότι ήταν άνετα, τον άφησε μόνο του. Αυτός σιγά σιγά και επώδυνα, στήριξε το σώμα του στον ένα του αγκώνα και ανασήκωσε το πρόσωπο του για να δει για πρώτη φορά τον πραγματικό κόσμο εκεί έξω.

Αυτό που αντίκρισε, δεν ήταν αυτό που περίμενε. Δεν είδε ούτε πάρκο, ούτε λιμνούλα αλλά ούτε και ζευγάρια να περπατούν χέρι χέρι.

Αυτό που είδε ήταν μόνο ένας λευκός τοίχος.

Ο άνδρας φώναξε τη νοσοκόμα και την ρώτησε πως ο πεθαμένος συγκάτοικος του μπορούσε και του περιέγραφε τόσο όμορφες εικόνες, ενώ το παράθυρο έβλεπε σε τοίχο.

Η νοσοκόμα του απάντησε ότι ο άνδρας που πέθανε ήταν τυφλός και δεν μπορούσε να δει ούτε καν αυτόν τον τοίχο.

Του είπε: «Ίσως ήθελε απλά να σου δώσει δύναμη. Ίσως ήθελε να σε κάνει να νιώσεις λίγο καλύτερα».

Είναι πολύ όμορφο να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους, παρά τη δική σου άσχημη κατάσταση. Η μοιρασμένη λύπη είναι μισή λύπη, αλλά η ευτυχία όταν μοιράζεται, διπλασιάζεται.

Αν θέλετε να νιώσετε πλούσιος, καθίστε και μετρήσετε όλα τα πράγματα που μπορείτε να αγοράσετε με τα χρήματα που έχετε στη κατοχή σας. Θα εκπλαγείτε με το πόσα μπορεί να είναι. Έστω και μικρά, έστω και ασήμαντα.

Η κάθε μέρα που ζούμε είναι ένα δώρο. Για αυτό ας την αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία..

ingossip.gr
http://www.ksipnistere.com/2015/04/blog-post_5667.html

Πάνω από την ακρόπολη δεν πετούν ούτε τα πουλιά!

Η λέξη Ακρόπολη προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων άκρος και πόλις και κυριολεκτικά σημαίνει πόλη στην άκρη (ή σε ακρότατο)... Για αμυντικούς σκοπούς, οι οικιστές επέλεγαν ένα
υπερυψωμένο σημείο, συχνά ένα λόφο με απότομος πλευρές. Σε πολλά μέρη στον κόσμο, αυτοί οι πρώιμοι οχυροί οικισμοί γίνονταν ο πυρήνας μεγάλων πόλεων, που επεκτείνονταν στο επίπεδο έδαφος γύρω από την Ακρόπολη. Τέτοια παραδείγματα είναι οι πόλεις της Αθήνας και της Ρώμης.

Η Ακρόπολη, παρ’ όλο που συνδέεται κυρίως με ελληνικές πόλεις, όπως η Αθήνα, το Άργος, η Αρχαία Θήβα και η Αρχαία Κόρινθος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί γενικά για όλους τους οχυρούς οικισμούς πάνω σε λόφους, μεταξύ αυτών στη Ρώμη, στην Ιερουσαλήμ, στην κελτική Μπρατισλάβα και σε πολλές πόλεις της Μικράς Ασίας.

Η πιο γνωστή ακρόπολη είναι η Ακρόπολη της Αθήνας, όπου δεσπόζει το μνημείο του Παρθενώνα. Παρόλο που αρχικά οι ακροπόλεις εντοπίζονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, η κατασκευή τους γρήγορα εξαπλώθηκε στις ελληνικές αποικίες όπως η Δωρική Λατώ στην Κρήτη κατά την Αρχαϊκή περίοδο.

Είναι γνωστό ότι πάνω απο την Ακρόπολη, στον ιερό βράχο του αρχαίου Παρθενώνα, εδώ και χιλιάδες χρόνια δεν πετάνε πουλιά αλλά και αεροπλάνα, εξαιτίας του ισχυρού γεωμαγνητικού πεδίου που τα αποτρέπει.
Αναγνώστης
 
http://www.ksipnistere.com/2015/04/blog-post_930.html

ΤΟ ΤΣΑΪ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

lifehub-votana-42


Στα βουνά της Ελλάδας εντοπίζονται περίπου 17 είδη
Το κλασικό τσάι του βουνού που παλιά δεν έλειπε από κανένα σπίτι και ήταν το πρώτο αφέψημα που ετοίμαζε κάποιος για το κρυολόγημα, βρίσκει σιγά σιγά την θέση του και επιστημονικά ανάμεσα στα ευεργετικά ροφήματα για τον οργανισμό.
Το τσάι του βουνού επιδρά ευεργετικά σε:
– Κρυολογήματα
– Φλεγμονές του ανώτερου αναπνευστικού
– Την καταπολέμηση της δυσπεψίας και των γαστρεντερικών διαταραχών

Επίσης θεωρείται:
– Αντισπασμωδικό
– Αναλγητικό
– Επουλωτικό
– Αντιοξειδωτικό
– Αγχολυτικό
Το τσάι του βουνού περιέχει πληθώρα συστατικών όπως φλαβονοειδή, διτερπένια, φαινυλοπροπάνια, ιριδοειδή, μονοτερπένια. Τα τελευταία χρόνια το τσάι του βουνού έχει βρει τη θέση του κάτω από το επιστημονικό μικροσκόπιο με στόχο την εξακρίβωση της θετικής του επίδρασης στον οργανισμό.

Η Ελλάδα και η Ισπανία είναι οι χώρες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση τσαγιού του βουνού. Στα βουνά της Ελλάδας εντοπίζονται περίπου 17 είδη. Τα περισσότερα είναι αυτοφυή σε βραχώδεις περιοχές με υψηλό υψόμετρο, η ασύστολη συλλογή του σχεδόν τα απειλεί με εξαφάνιση, γεγονός που στις περισσότερες περιοχές απαγορεύεται η συλλογή του. Μάλιστα προωθείται η καλλιέργεια του για εμπορικούς σκοπούς προκειμένου να προστατευθούν οι αυτοφυείς ποικιλίες.
Εργαστηριακές μελέτες για την ευεργετική επίδραση που έχει το τσάι του βουνού έχουν ήδη γίνει από τα Πανεπιστήμια Πατρών και Ιωαννίνων ενώ το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε μελέτη του υποστηρίζει ότι τα εκχυλίσματα των Sideritis euboea και Sideritis clandestina μπορούν να συνεισφέρουν προληπτικά στην οστεοπόρωση, καθώς προστατεύουν έναντι της απώλειας της οστικής πυκνότητας και ενισχύουν τη μηχανική αντοχή των οστών.
Επιπλέον μελέτες από τη Γερμανία υποστηρίζουν ότι το τσάι του βουνού μπορεί να προστατεύει έναντι της νόσου του Αλτσχάϊμερ.
Το τσάι του βουνού σε αντίθεση με τα υπόλοιπα δεν έχει διεγερτική δράση και μπορεί άνετα να καταναλώνεται και το βράδυ πριν τον ύπνο.
Για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις ευεργετικές του ιδιότητες θα πρέπει να δώσετε προσοχή στον τρόπο παρασκευής. Ο σωστός τρόπος είναι να βράσουμε πρώτα το νερό και λίγο πριν κοχλάσει να το αποσύρουμε από τη φωτιά, τότε ρίχνουμε μέσα το τσάι του βουνού, το αφήνουμε για 3 – 4 λεπτά, το σουρώνουμε και το πίνουμε.
Μπορείτε επίσης στο κλασικό τσάι του βουνού να προσθέσετε μέλι, κανέλα, λεμόνι. Εμπιστευθείτε τα βότανα που ζουν για χρόνια μέσα στην παράδοσή μας και σίγουρα δεν θα χάσετε. Το τσάι του βουνού είναι εκεί και περιμένει να το ανακαλύψετε.
Το Ελληνικό τσάι του βουνού δρα κατά του Αλτσχάιμερ
«Το ανώτερο τσάι προέρχεται από τα ψηλά βουνά», έλεγε μια αρχαία κινεζική παροιμία.«Τα ελληνικά βουνά» προσθέτουν σήμερα Γερμανοί επιστήμονες. Πληθαίνουν  τα δημοσιεύματα για τις θαυματουργές ιδιότητες του ελληνικού τσαγιού του βουνού, στη μάχη για την καταπολέμηση της νόσου Aλτσχάιμερ, η οποία οδηγεί στον εκφυλισμό των εγκεφαλικών κυττάρων.
Μεταξύ 150 φυτών
«Εδώ και επτά χρόνια είχαμε πειραματιστεί με 150 φυτά και βότανα από όλο τον κόσμο, την Κίνα, την Ταϊλάνδη, την Ινδονησία» διηγείται ο καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Magdeburg και διευθυντής του ομώνυμου Ερευνητικού Κέντρου για Νευρολογικές Ασθένειες, Jens Pahnke. Η εικοσαμελής επιστημονική ομάδα ανέλυε τα συστατικά των φυτών και τα δοκίμαζε σε πειραματόζωα, χωρίς ωστόσο σημαντική ωφέλεια.
«Από έρευνά μας στο Ιντερνέτ, μάθαμε για τις ιδιότητες του ελληνικού βοτάνου και αποφασίσαμε να το παραγγείλουμε το 2010», θυμάται ο Γερμανός καθηγητής. «Είχαμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα!» περιγράφει ο ίδιος.
Συγκεκριμένα, όταν αυτό δίδεται σε ποντίκια για 25 μέρες περιορίζει τη βλάβη του εγκεφάλου σε ποσοστό περίπου 80%. Το επόμενο «καλύτερο» αποτέλεσμα είχε το συστατικό Τhiethylperazin, που όμως φτάνει το 70%. Ο 38χρονος καθηγητής, που κουράρει 1.500 ασθενείς από όλο τον κόσμο ετησίως, δοκίμασε τις ιδιότητες του τσαγιού του βουνού και στους ανθρώπους. «Πίνοντας καθημερινά τσάι για έξι μήνες, η ασθένεια υπαναχωρεί στο επίπεδο που ήταν εννέα μήνες νωρίτερα και μετά από αυτό σταθεροποιείται σημαντικά», εξηγεί. «Είχα ασθενή, που είχε πρόβλημα μνήμης και προσανατολισμού και είχε φτάσει σε σημείο που δεν μπορούσε ούτε στην τουαλέτα να πάει μόνος τους» διηγείται. «Του χορήγησα τσάι για δύο μήνες και τώρα έχει βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό που ετοιμάζεται να πάει διακοπές με έναν φίλο τους στις Άλπεις», τονίζει.
photo mylona

Χρίστος Καψάλης   
Συλλέκτης βοτάνων – Ερευνητής

Αυτή είναι η διατροφή για υγιή πνευμόνια

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των πνευμόνων.

Τελευταίες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η καλή διατροφή παίζει ρόλο στην ανάπτυξη και την πρόοδο πνευμονικών παθήσεων.

Αντίστοιχα, το να είναι κάποιος είτε παχύσαρκος ή λιποβαρής μπορεί να έχει επιζήμιες συνέπειες για την υγεία των πνευμόνων.

Κυστική ίνωση


Ο υποσιτισμός μπορεί να διαδραματίσει καίριο ρόλο στην κυστική ίνωση (ΚΙ). Οι γιατροί πρέπει να παρακολουθούν τη διατροφή και το βάρος των ατόμων με ΚΙ ώστε να βοηθήσουν στην πρόληψη περαιτέρω επιπλοκών. Για ασθενείς με διαταραγμένη λειτουργία παγκρέατος, είναι ζωτικής σημασίας μία θεραπεία με εκχύλισμα παγκρέατος και δίαιτα υψηλή σε θερμίδες.

Άσθμα

Οι βιταμίνες Α, D και Ε, μαζί με ψευδάργυρο, φρούτα και λαχανικά μπορούν να προστατεύσουν από την εμφάνιση άσθματος. Σύμφωνα με σχετική μελέτη τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στην ηλικία των 6 ετών μπορεί να δημιουργήσουν σε ένα παιδί προδιάθεση για εμφάνιση άσθματος ή αλλεργιών αργότερα στη ζωή του. Στην κατηγορία υψηλού κινδύνου για εμφάνιση άσθματος συγκαταλέγονται και οι παχύσαρκοι. Η ενδεδειγμένη διατροφή είναι ατή που περιλαμβάνει πολλά φρούτα, λαχανικά και ψάρια.

Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια

Η υψηλή πρόσληψη ιδιαίτερα επεξεργασμένων τροφίμων μπορεί να επιταχύνει την επιδείνωση της πνευμονικής λειτουργίας, ενώ μια διατροφή με φρούτα, λαχανικά, ψάρια και προϊόντα ολικής αλέσεως μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης ΧΑΠ. Περαιτέρω μελέτες έχουν αναφέρει ότι η αύξηση των φυτικών ινών μπορεί να μειώσει τη συχνότητα εμφάνισης και των συμπτωμάτων της ΧΑΠ, ενώ η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλλαντικών και αλίπαστων συνδέεται με πιο συχνή εισαγωγή στο νοσοκομείο για ΧΑΠ.

Τα άτομα με σοβαρή ΧΑΠ μπορεί να δυσκολεύονται να διατηρήσουν υγιές βάρος. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο χαμηλός δείκτης μάζας σώματος σε άτομα με ΧΑΠ αποτελεί μέσο πρόβλεψης για άσχημα αποτελέσματα και, αντιστρόφως, οι ελαφρώς υπέρβαροι μπορεί να έχουν κάποια προστασία σε σοβαρά κρούσματα. Τα συμπληρώματα διατροφής χορηγούνται συχνά στο πλαίσιο πνευμονικής αποκατάστασης.

Καρκίνος του πνεύμονα

Τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι η υψηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα κατά 20-30% τόσο σε καπνιστές όσο και σε μη καπνιστές.

Σύνδρομο αποφρακτικής υπνικής άπνοιας

Η παχυσαρκία αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την αποφρακτική υπνική άπνοια και παρατηρείται στο 60-90% των ατόμων με την ασθένεια. Η απώλεια βάρους και οι αλλαγές στη διατροφή μπορεί να αποτελούν αποτελεσματικό τρόπο για μείωση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την πάθηση.

Πνευμονικές λοιμώξεις

Οι θάνατοι ανθρώπων που είναι σοβαρά υποσιτισμένοι συχνά οφείλονται σε πνευμονία, ενώ τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D αποτελούν εξακριβωμένο παράγοντα κινδύνου για εμφάνιση λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος.

Πνευμονική εμβολή

Τα παχύσαρκα άτομα έχουν αυξημένο κίνδυνο πνευμονικής εμβολής, καθώς οι θρόμβοι μπλοκάρουν ένα ή περισσότερα αιμοφόρα αγγεία στον πνεύμονα. Η απώλεια βάρους μέσω διατροφικών αλλαγών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αυτό.

Πηγή

sahiel.gr

ΤΟ ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. (βίντεο, εικόνες)

«δεν υπήρξε και δεν υπάρχει παρά μιά αρχιτεκτονική και δεν θα υπάρξει άλλη αρχιτεκτονική παρά μιά, δηλαδή εκείνη, που βρήκε την τελειοποίησή της στη μεγάλη ώρα της ελληνικής ιστορίας και παιδείας» Λέο φον Κλέντσε (1784-1864)
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 Ο Παρθενώνας της Γερμανίας
Πολλοί είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι o Παρθενώνας του Νάσβιλ, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, είναι ένα αρχιτεκτονικό αντίγραφο του Αυθεντικού Παρθενώνα της Αθήνας, τόσο στο σχέδιο όσο και στο μέγεθος. Λιγότεροι γνωρίζουν ότι και στην Γερμανία υπάρχει "Παρθενώνας" η λεγόμενη "αίθουσα των πεσόντων" η  WALHALLA
Πολλοί είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι o Παρθενώνας του Νάσβιλ, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, είναι ένα αρχιτεκτονικό αντίγραφο του Αυθεντικού Παρθενώνα της Αθήνας, τόσο στο σχέδιο όσο και στο μέγεθος.
Λιγότεροι γνωρίζουν ότι και στην Γερμανία υπάρχει «Παρθενώνας» η λεγόμενη «αίθουσα των πεσόντων» η
WALHALLA
………………
Στα σύνορα του παλαιού ρωμαϊκού κόσμου, στην πλαγιά ενός λόφου που δεσπόζει στην κοιλάδα του Δούναβι κοντά στη Ρατισβόνη, βρίσκεται το Πάνθεον των Γερμανών. Ο αρχαιολάτρης και φιλέλληνας βασιλιάς της Βαυαρίας, Λουδοβίκος ο Α΄ οραματίστηκε την ιδέα και ανέθεσε την εκτέλεση του έργου στον κλασικιστή αρχιτέκτονα Λεοπόλδο Κλέντσε*Ο Λουδοβίκος απαίτησε το σχέδιο του κτιρίου να είναι σύμφωνο με τα πρότυπα των αρχαίων ελληνικών ναών κι έτσι ο Κλέντσε αντί για την επιτομή της γοτθικής αναβίωσης, δημιούργησε τον δικό του Παρθενώνα.
Walhalla_7
 
Ο συνδυασμός των δύο αντρών υπήρξε ιδανικός στα όρια αλληλεπικάλυψης της ιδεολογίας με την τέχνη. Ο βασιλιάς σαν αντιμίδας μεταστοιχείωνε τον χρυσό του σε μάρμαρα συλλέγοντας αρχαία έργα τέχνης …«μοχθώντας βαρύ χρυσάφι ν” ανταλλάξει με παλαιά λιθάρια». Κι ο αρχιτέκτονας πίστευε πως …«δεν υπήρξε και δεν υπάρχει παρά μιά αρχιτεκτονική και δεν θα υπάρξει άλλη αρχιτεκτονική παρά μιά, δηλαδή εκείνη, που βρήκε την τελειοποίησή της στη μεγάλη ώρα της ελληνικής ιστορίας και παιδείας»
 
*Ο Λέο φον Κλέντσε (1784-1864): Ο σπουδαιότερος αρχιτέκτονας του Μονάχου. Δημιουργός επίσης της Γλυπτοθήκης, των Προπυλαίων και της Στοάς της Δόξας. Κύριος εκπρόσωπος του Νεοκλασικισμού.Υπεύθυνος γιά το τελικό ρυμοτομικό σχέδιο της νεότερης Αθήνας και κατά κάποιο τρόπο σωτήρας της Ακρόπολης. διαβάστε περισσότερα
……………..
Τον Σεπτέμβριο του 9 μ.Χ. οι βάρβαροι Τεύτονες εξολόθρευσαν τρείς ρωμαϊκές λεγεώνες σε ενέδρα, στον Τευτοβούργειο Δρυμό. 
Αrminius, γερμ. Hermann ή και Armenius.Γερμανός ηγεμόνας.
Αrminius, γερμ. Hermann ή και Armenius. Γερμανός ηγεμόνας.
Μάχη του Τευτοβούργιου Δρυμού ονομάζεται η σύγκρουση ανάμεσα σε γερμανικά φύλα και το ρωμαϊκό στρατό, η οποία έλαβε χώρα μεταξύ 9-11 Σεπτεμβρίου του 9 μ.χ.χ. Επικεφαλής των πρώτων ήταν ο Αρμίνιος και των δεύτερων ο Πόπλιος Κοϊντίλιος Βάρος. Έληξε με σαρωτική νίκη των Γερμανών και αποτέλεσε κομβικό σημείο στον αγώνα τους εναντίον του ρωμαϊκού επεκτατισμού. διαβάστε περισσότερα
Δείτε το πιστό αντίγραφο του ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ στη Γερμανία…
 
11078058_1767075386852704_8605682353329347238_n

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ (ΕΝΟΙΚΙΟΥ,ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΚΑΡΤΑΣ)


2015-04-19_211350



Γραφεί ο XRHSTOS FRIK
Σας παραθέτω την κάρτα δικαιούχων…

2015-04-19_211425
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)
Πως είναι δυνατόν να υπάρχει άτομο μεμονωμένο και να έχει εισόδημα 2.400 ευρώ το χρόνο και να μένει σε σπίτι με ενοίκιο;
Πόσα πρέπει να δίνει στο ενοίκιο ένας σπιτιού για να έχει τέτοιο εισόδημα;
Όποτε το θέμα ατόμων που ζουν σε ένα σπίτι με ενοίκιο ξεχνάμε ότι μπορούν να έχουν εισόδημα 2.400
Πως είναι δυνατόν άτομα με παιδία να έχουν εισόδημα 6.000 ευρώ το χρόνο και να μένουν σε σπίτι;
Τι τρώνε; Πέτρες;
Μας δουλεύουν κανονικά γιατί ούτε ο ανάπηρος που είναι μόνος του δεν έχει εισόδημα 2.400 ευρώ.
Παίρνει ένα ποσό 347 ευρώ το μήνα και συνολικά τον χρόνο 4.164 ευρώ.
Δείτε την εικόνα παρακάτω!
img053
Στην τηλεόραση λένε μόνο το ποσό των 6.000 ευρώ…. δεν τα λένε όλα!!!!
 
 
http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/04/blog-post_841.html

Πως οι πυρήνες βερύκοκου σκοτώνουν τον καρκίνο


Βερίκοκα, ροδάκινα, δαμάσκηνα. Δεν είναι μόνο νόστιμα, ενδέχεται να περιέχουν ένα φυσικό συστατικό ζωτικής σημασίας για την πρόληψη του καρκίνου. Η βιταμίνη Β17, επίσης γνωστή ως Laetrile και η Amygdalin (αμυγδαλίνη), πιστεύεται ότι είναι ικανές για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου. Αυτή η θεραπεία είναι συγκεντρωμένη στο σπόρο (κουκούτσι) του φρούτου. Λοιπόν, δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς πετάμε τα κουκούτσια νομίζοντας ότι είναι κάτι το άχρηστο και ότι δεν τρώγεται. Τι θα λέγατε αν σας λέγαμε την αλήθεια για τα κουκούτσια βερίκοκου ότι, δηλαδή, μπορούν να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα;

Αυτά τα κουκούτσια μπορούν πράγματι να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για προφυλάξετε τον εαυτό σας από τον καρκίνο. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Σύμφωνα με το livingtraditionally στο βιβλίο "Κόσμος χωρίς καρκίνο" γραμμένο από τον Edward Griffin, υπάρχει η απάντηση, η οποία υπάρχει πάνω από τριάντα χρόνια. Στο βιβλίο του, ο Griffin μιλά για αυτή την ανακάλυψη που μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο. Ωστόσο, ο ίδιος αναφέρει, επίσης, ότι η πρωτοποριακή ανακάλυψη έχει απλά θαφτεί από εκείνους που αποκομίζουν τεράστια κέρδη από την ασθένεια.

Επιπλέον, ο Edward Griffin εξηγεί ότι ο καρκίνος παρουσιάζεται συχνά ως διαταραγμένος μεταβολισμός στο σώμα, αφού ο καρκίνος είναι η μεταβολικός στην ουσία του. Ο μεταβολισμός του σώματος διαταράσσεται όταν η ισορροπία των βιταμινών και των ανόργανων συστατικών είναι απενεργοποιημένα. Το σώμα αρχίζει να λιμοκτονεί χωρίς τις απαραίτητες βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά που είναι ζωτικής σημασίας.
Επίσης δείτε πως όλοι οι καρκίνοι μπορούν να θεραπευτούν σε 12 εβδομάδες

Γιατί αυτή η αλήθεια δεν είναι γνωστή;

Η βιομηχανία του καρκίνου αξίζει 200 ​​δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, έτσι δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι οι εναλλακτικές αποτελεσματικές μεθόδους είνα κρυμμένες από τον κόσμο. Όπως εξηγεί ο Edward Griffin, το φάρμακο για τη θεραπεία και την πρόληψη του καρκίνου υπάρχει εδώ και αιώνες και δεν απαιτεί την παρουσία του ανθρώπου για να εμφαρμοστεί.

Τι κάνει ο πυρήνας του βερύκοκου για τον καρκίνο


Περιέχει την μεγαλύτερη πηγή αμυγδαλίνης (που ονομάζεται βιταμίνη Β-17) σε σύγκριση με άλλες φυτικές πηγές. Αυτή η ουσία έχει μια πολύ πολύτιμη ιδιότητα για το ανθρώπινο σώμα. Στοχεύει και σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, ενώ οικοδομεί και προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα από μία εκ νέου εμφάνιση του καρκίνου. Η έρευνα κατέδειξε ότι μία φυλή των Ιμαλαΐων, γνωστή ως «Χούνζα», δεν είχε ποτέ καμία περίπτωση καρκίνου, γεγονός που οφείλεται στην διατροφή τους που είναι πλούσια σε βερίκοκα. Η διατροφή τους περιέχει πάνω από 200 φορές την βιταμίνη Β17 σε σύγκριση με την δυτικού τύπου διατροφή μας.

Η αμυγδαλίνη περιέχει τέσσερις ουσίες: οι δύο έχουν να κάνουν με γλυκόζη, η τρίτη είναι benzaldyhide (βενζαλδεΰδη), και η τέταρτη κυάνιο. Οι άνθρωποι φοβούνται όταν αναφέρεται η λέξη «κυάνιο». Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε από τη χημεία ότι τα επιμέρους συστατικά μιας ένωσης δεν έχουν τις δικές τους ιδιότητες όσο είναι σε μορφή ένωσης. Όταν η Β17 εισάγεται στο σώμα, αυτό διασπάται από το ένζυμο Rhodanese. Το Rhodanese σπάει το υδροκυάνιο και την βενζαλδεΰδη σε 2 υποπροϊόντα: θειοκυανικό και βενζοϊκό οξύ τα οποία είναι ωφέλιμα σε θρεπτικά υγιή κύτταρα και αποτελούν τη μεταβολική παραγωγή για τη βιταμίνη Β12. Οποιαδήποτε υπέρβαση αυτών των υποπροϊόντων αποβάλλεται με κανονικό τρόπο από τον οργανισμό μέσω των ούρων. Η βιταμίνη Β17 περνά μέσα από το σώμα αλλά δεν παραμένει για περισσότερο από 80 λεπτά, ως αποτέλεσμα της Rhodanese. (Στην πραγματικότητα, η ζάχαρη έχει δειχθεί ότι είναι 20 φορές πιο τοξική από την Β17).

Όταν η B17 έρχεται σε επαφή με τα καρκινικά κύτταρα, δεν υπάρχει το Rhodanese για να την εξουδετερώσει, υπάρχει μόνο το ένζυμο βήτα-Glucosidase (βήτα-γλυκοσιδάση) σε πολύ μεγάλες ποσότητες. Όταν η B17 και η βήτα-γλυκοσιδάση έρχονται σε επαφή, μια χημική αντίδραση λαμβάνει χώρα και το υδροκυάνιο και η βενζαλδεΰδη συνδυάζονται συνεργιστικά για να παράγουν ένα δηλητήριο που καταστρέφει και θανατώνει τα καρκινικά κύτταρα. Όλη αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως επιλεκτική τοξικότητα. "Μόνο τα καρκινικά κύτταρα στεοχεύονται και καταστρέφονται". Δεδομένου ότι τα καρκινικά κύτταρα δεν περιέχουν Rhodanese, το κυάνιο και η βενζαλδεΰδη λειτουργούν ως "επιλεκτική τοξικότητα" και σκοτώνουν μόνο τα καρκινικά κύτταρα.


Η ανακάλυψη της Β17

Το 1952 ένας επίμονος βιοχημικός, ο Δρ Ernst T. Krebs ανακάλυψε μια νέα βιταμίνη την Β17 και την ονόμασε «Laetrile». Η έρευνά του τον οδήγησε στην αμυγδαλίνη, η οποία βρίσκεται σε υψηλότατη συγκέντρωση στους πυρήνες του βερίκοκου.

Δυστυχώς, ο Δρ Krebs δεν ήταν σε θέση να πατεντάρει την ανακάλυψη του από την στιγμή που η laetrile, όπως την ονόμασε, δεν είναι χημικό κατασκευασμένο από τους ανθρώπους, αλλά βρίσκεται στη φύση. Παρά τη δημοφιλή πεποίθηση ότι ο καρκίνος προκαλείται κυρίως από το κάπνισμα, ή υπό την συνεχή έκθεση στο φως του ήλιου, ή ακόμα ακόμα και από τις χημικές ουσίες στα τρόφιμα (οι οποίες συμβάλλουν στην κακή υγεία), ο Δρ Krebs με την έρευνα του, αντιλήφθηκε ότι ο καρκίνος είναι μια απλή ασθένεια ανεπάρκειας της βιταμίνη Β17. Παρά τη σκληρή απόδειξη της αποτελεσματικότητας της για την θεραπεία και την πρόληψη του καρκίνου, η FDA απαγόρευσε την laetrile το 1971. Αυτό δεν ήταν μια έκπληξη, επειδή η ανακάλυψη από τον Δρ Krebs έθετε σε σοβαρό οικονομικό πανικό τη βιομηχανία του καρκίνου.

Δοσοληψία

Το βιβλίο του Edward Griffin παριέχει επίσης συστάσεις για τη χρήση των πυρήνων βερίκοκου. Για την πρόληψη, συνιστάται γύρω στους 5-7 πυρήνες (αυτό που είναι μέσα στο κουκούτσι) την ημέρα, χαραγμένους-ανοικτούς. Για τις υφιστάμενες περιπτώσεις καρκίνου η ίδια ποότητα 2 με 3 φορές την ημέρα. Η βιταμίνη Β17 είναι υδατοδιαλυτή και μη τοξική. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ναυτία εάν παίρνουν πάρα πολλούς πυρήνες με τη μία.

Προφυλάξεις

Φροντίστε να αποφύγετε τη ζάχαρη, όταν προσπαθείτε να θεραπεύσετε τον καρκίνο, επειδή τα καρκινικά κύτταρα εξαρτώνται από τη ζύμωση του σακχάρου (γλυκόζης) για την ενέργειά τους, αντί του οξυγόνου.


diadrastika
Το άρθρο είναι καθαρά ενημερωτικό-πληροφοριακό. 
Δείτε τους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ. ....

Διάβασε τα Δελφικά Παραγγέλματα: Εάν δεν τα ξέρεις δεν μπορείς να λέγεσαι Έλληνας!

Δελφικά Παραγγέλματα: Οι «εντολές» του Ελληνικού Πολιτισμού: Το Μαντείο των Δελφών ήταν γνωστό όχι μόνο για τους χρησμούς του, αλλά και για το μεγάλο αριθμό
παραγγελμάτων που ήταν λιτά αποφθέγματα 2 έως 5 λέξεων, μεστά σοφίας.
 Τα περισσότερα ανήκαν στους 7 σοφούς της αρχαιότητας και ήταν χαραγμένα είτε στον πρόσθιο τοίχο του Πρόναου είτε επί των παραστάδων της πύλης του μεγάλου ναού είτε επί του υπέρθυρου είτε επί των στηλών του ναού περιμετρικά.
 Κατά τον Σωσιάδη («Των Επτά Σοφών Υποθήκαι»), τα επιγράμματα περιλαμβάνουν 147 παραγγέλματα, αλλά υπήρχαν και πίνακες που περιείχαν χωριστά τα παραγγέλματα ενός εκάστου των Επτά.
 Οι αρχαίοι Έλληνες ιερείς δεν έδιναν συμβουλές ούτε άκουγαν τις εξομολογήσεις των πιστών, αλλά ασχολούνταν μόνο με την τέλεση των θυσιών και των άλλων ιεροτελεστιών.
 Η ηθική εκπαίδευση και καθοδήγηση των πολιτών ξεκινούσε μεν από τους παιδαγωγούς και παιδοτρίβες της νεαρής ηλικίας, αλλά συνεχιζόταν αργότερα στα μαντεία, τα οποία, εκτός από τις χρησμοδοτήσεις τους για τα μελλούμενα και τις θελήσεις των θεών, έδιναν και ένα πλήθος ηθικών παραγγελμάτων και προτροπών συμβουλευτικού χαρακτήρα για τα προβλήματα της καθημερινής ζωής.
 Περίoπτη θέση, βέβαια, κατείχε σε όλα αυτά το διάσημο σε όλο τον κόσμο Μαντείο των Δελφών, του οποίου τα ομώνυμα ηθικά παραγγέλματα είχαν καταγραφεί στους τοίχους του προνάου του Ναού του Απόλλωνος, στο υπέρθυρο ή σε ακόμα σε διάφορες στήλες που είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά στις πλευρές του ναού.
 Στο αέτωμα του ναού δέσποζαν τα τρία σπουδαιότερα Δελφικά Παραγγέλματα, τα οποία εύκολα μπορούσε να διακρίνει ο πλησιάζων επισκέπτης:
 Κάτω αριστερά το ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ (να γνωρίσεις τον εαυτό σου).
 Κάτω δεξιά το ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ (να κάνεις τα πάντα με μέτρο, αποφεύγοντας την υπερβολή).
 Ανάμεσά τους, στη κορυφή, το περίφημο «ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ Ε» (ή ΕΙ), για το οποίο ο ιερέας των Δελφών Πλούταρχος έγραψε ολόκληρη πραγματεία («Περί του εν Δελφοΐς Ε»), προσπαθώντας να ερμηνεύσει την απωλεσθείσα σημασία του.
 Στο βιβλίο του αυτό προτείνει διάφορες πιθανές ερμηνείες, μέσα από τις απόψεις των ομιλητών στους διαλόγους του.
 Μερικοί απ’ αυτούς το συνδέουν ερμηνευτικά ή αριθμολογικά με τον ίδιο το θεό Απόλλωνα ή ευρύτερα με τον Πυθαγόρειο Αριθμό, την πρώτη και απόλυτη αιτία των πάντων.
 Μια άλλη άποψη είναι ότι το ΕΙ έχει την έννοια του «εάν» ή ευχολογικά – παρακλητικά του «είθε».
 Ένας άλλος ομιλητής υποστηρίζει, με τη ίδια έννοια του «εάν», ότι το «ΕΙ» προτείνεται από το θεό Απόλλωνα στους φιλοσοφούντες, διότι «κανένα πράγμα δεν υπάρχει χωρίς αιτία και κανένας συλλογισμός χωρίς μία λογική υπόθεση».
 Μια τελευταία άποψη, του Αμμωνίου, υποστηρίζει ότι το Δελφικό «Ε» δε δηλώνει κανένα αριθμό, καμιά τάξη, σύνδεσμο ή ελλείπον μόριο μιας λέξης, αλλά είναι μια προσαγόρευση και προσφώνηση του θεού προς τον πλησιάζοντα επισκέπτη. Ο θεός χαιρετά τον επισκέπτη αποτεινόμενος προς αυτόν με το «Γνώθι σαυτόν» και ο επισκέπτης απαντά με το «ΕΙ» (Είσαι, Υπάρχεις), αναγνωρίζοντας την ύπαρξή του και «Είσαι Ένας» (ΕΙ ΕΝ), διότι είναι ο Α-ΠΟΛΛΙΝ, αυτός δηλαδή που δεν είναι για τους πολλούς.
 http://www.tribune.gr/wp-content/uploads/2014/09/delfoi.jpg

 Τα Δελφικά Παραγγέλματα, που θεωρούνταν αρχικά σαν προτροπές και «λόγοι» του ίδιου του θεού Απόλλωνα, αποδόθηκαν αργότερα στους περίφημους επτά σοφούς της αρχαίας Ελλάδας (Θαλή το Μιλήσιο, Πιττακό το Μυτιληναίο, Βίαντα τον Πρηνέα, Σόλωνα τον Αθηναίο, Κλεόβουλο το Ρόδιο, Περίανδρο τον Κορίνθιο και Χίλωνα το Λακεδαιμόνιο).
 Το Μαντείο των Δελφών έπαιξε γενικά έναν περισπούδαστο ρόλο στην ηθική εκπαίδευση των Ελλήνων με βάση τα πρότυπα του Λόγου (Σοφίας ή Αυτογνωσίας), του Μέτρου και του Ρυθμού, με άλλα λόγια του Κάλλους της Απολλώνειας διδασκαλίας, η οποία συνοψίζεται στα τρία προαναφερθέντα μέγιστα αποφθέγματα-παραγγέλματα του ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ ΕΙ, του ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ και του ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ.
 Γενικότερα, τα Δελφικά παραγγέλματα είναι λιτές αποφθεγματικές εκφράσεις, δύο έως πέντε λέξεων, μεστές σοφίας, με συμβουλευτικό και προτρεπτικό χαρακτήρα που επιτάσσουν την αρετή και δημιουργούν από μόνα τους, συνολικά, μια πλήρη ηθική διδασκαλία.
 ΕΠΟΥ ΘΕΩ. Να ακολουθούμε τον θεό.
 ΘΕΟΥΣ ΣΕΒΟΥ. Να σεβόμαστε τους θεούς.
 ΓΟΝΕΙΣ ΑΙΔΟΥ. Να σεβόμαστε τους γονείς μας.
 ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΑΙΔΟΥ. Να σεβόμαστε τους μεγαλύτερους.
 ΙΚΕΤΑΣ ΑΙΔΟΥ. Να σεβόμαστε αυτούς που μας ικετεύουν.
 ΣΕΑΥΤΟΝ ΑΙΔΟΥ. Να σεβόμαστε τον εαυτό μας.
 ΦΟΝΟΥ ΑΠΕΧΟΥ. Να μη φονεύουμε.
 ΟΡΚΩ ΜΗ ΧΡΩ. Να μην ορκιζόμαστε.
 ΟΥΣ ΤΡΕΦΕΙΣ, ΑΓΑΠΑ. Να αγαπάμε αυτούς που τρέφουμε.
 ΕΣΤΙΑΝ ΤΙΜΑ. Να τιμάμε το σπίτι μας.
 ΓΑΜΟΥΣ ΚΡΑΤΕΙ. Να σεβόμαστε τον γάμο μας.
 ΓΑΜΕΙΝ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙΡΟΝ ΓΝΩΘΙ. Να παντρευόμαστε την κατάλληλη στιγμή.
 ΕΞ ΕΥΓΕΝΩΝ ΓΕΝΝΑ. Να προσπαθούμε να συγγενεύσουμε με καλούς ανθρώπους.
 Ο ΜΕΛΛΕΙΣ ΔΟΣ. Να δίνουμε φροντίδα (αγάπη) σε όσους νοιαζόμαστε.
 ΗΤΤΩ ΥΠΕΡ ΔΙΚΑΙΟΥ. Να μαχόμαστε για το δίκαιο , το καλό, το σωστό, το χρήσιμο.
 ΦΡΟΝΕΙ ΘΝΗΤΑ. Να σκεφτόμαστε όπως αρμόζει σε θνητούς (όχι ως θεοί).
 ΕΥ ΠΑΣΧΕ ΘΝΗΤΟΣ. Να υπομένουμε ότι συμβεί ως θνητοί.
 ΑΡΧΕ ΣΕΑΥΤΟΥ. Να κυριαρχούμε (επιβαλλόμαστε) του εαυτού μας (αυτοπειθαρχία).
 ΘΥΜΟΥ ΚΡΑΤΕΙ. Να συγκρατούμε τον θυμό μας.
 ΟΜΙΛΕΙ ΠΡΑΩΣ. Να ομιλούμε με πραότητα.
 ΗΔΟΝΗΣ ΚΡΑΤΕΙΝ. Να είμαστε εγκρατείς.
 ΓΛΩΤΤΑΝ ΙΣΧΕ. Nα συγκρατούμε τη γλώσσα μας.
 ΓΛΥΤΤΗΣ ΑΡΧΕ. Να κυριαρχούμε στη γλώσσα μας.
 ΜΗ ΘΡΑΣΥΝΟΥ. Να μην είμαστε θρασείς.
 ΑΡΡΗΤΑ ΜΗ ΛΕΓΕ. Να μην αποκαλύπτουμε μυστικά.
 ΛΕΓΕ ΕΙΔΩΣ. Να λέμε ό,τι γνωρίζουμε.
 ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΚΡΑΤΕΙ. Να ελέγχουμε ό,τι βλέπουμε.
 ΠΙΝΩΝ ΑΡΜΟΖΕΣ. Όταν πίνουμε, να είμαστε συγκρατημένοι.
 ΑΚΟΥΣΑΣ ΝΟΕΙ. Να κατανοούμε αφού ακούσουμε (να αντιλαμβανόμαστε με τα μάτια του νου).
 ΦΡΟΝΗΣΙΝ ΑΣΚΕΙ. Να καλλιεργούμε τη σκέψη, νου, μυαλό…
 ΜΕΛΕΤΕΙ ΤΟ ΠΑΝ. Να μελετάμε τα πάντα.
 ΒΟΥΛΕΥΟΥ ΧΡΟΝΩ. Να σκεπτόμαστε τα χρήσιμα.
 ΓΝΟΥΣ ΠΡΑΤΤΕ. Να πράττουμε με επίγνωση.
 ΠΑΣΙ ΔΙΑΛΕΓΟΥ. Να συνδιαλεγόμαστε με όλους.
 ΑΚΟΥΕ ΠΑΝΤΑ. Να ακούμε τα πάντα.
 ΑΚΟΥΩΝ ΟΡΑ. Όταν ακούμε, βλέπουμε.
 ΔΟΞΑΝ ΔΙΩΚΕ. Να επιδιώκουμε τη δόξα ή να γνωρίζουμε και άλλες γνώμες.
 ΔΟΞΑΝ ΜΗ ΛΕΙΠΕ. Να μην υποτιμούμε τη δόξα.
 ΚΑΛΟΝ ΤΟ ΛΕΓΕ. Να λέμε το ορθό, το δίκαιο, την αλήθεια.
 ΕΥΛΟΓΕΙ ΠΑΝΤΑΣ. Να λέμε καλά λόγια για όλους.
 ΟΣΙΑ ΚΡΙΝΕ. Να κρίνουμε με αγιότητα.
 ΕΥΓΕΝΕΙΑΝ ΑΣΚΕΙ. Να είμαστε ευγενείς ή να έχουμε ευγενική ψυχή.
 ΦΙΛΟΦΡΟΝΕΙ ΠΑΣΙΝ. Να αγαπάμε τους πάντες (ανθρώπους) και τα πάντα.
 ΕΥΠΡΟΣΗΓΟΡΟΣ ΓΙΝΟΥ. Να είμαστε ευπροσήγοροι (παρηγορητικοί).
 ΕΥΦΗΜΟΣ ΙΣΘΙ. Να έχουμε καλή φήμη.
 ΕΥΦΗΜΙΑΝ ΑΣΚΕΙ. Να χρησιμοποιούμε την καλή μας φήμη.
 ΦΥΛΑΚΗΝ ΠΡΟΣΕΧΕ. Να είμαστε σε εγρήγορση.
 ΟΜΟΙΟΙΣ ΧΡΩ. Να συναναστρεφόμαστε με τους ομοίους μας.
 ΟΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. Να προνοούμε για το μέλλον.
 ΥΒΡΙΝ ΜΙΣΕΙ. Να μη βρίζουμε, να μισούμε την ύβρη.
 ΕΥΧΟΥ ΔΥΝΑΤΑ. Να ευχόμαστε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας (αληθινά).
 ΧΡΗΣΜΟΥΣ ΘΑΥΜΑΣΕ. Να εκτιμούμε τους χρησμούς.
 ΦΙΛΟΙΣ ΒΟΗΘΕΙ. Να βοηθάμε τους φίλους.
 ΦΙΛΙΑΝ ΑΓΑΠΑ. Να αγαπάμε τη φιλία.
 ΦΙΛΟΙΣ ΕΥΝΟΕΙ. Να ευνοούμε (βοηθάμε) τους φίλους.
 ΦΙΛΙΑΝ ΦΥΛΑΤΤΕ. Να διαφυλάττουμε τη φιλία.
 ΦΙΛΩ ΧΑΡΙΖΟΥ. Να είμαστε πάντα διαθέσιμοι στους φίλους μας (ή σε αυτούς που αγαπάμε).
 ΝΕΩΤΕΡΟΝ ΔΙΔΑΣΚΕ. Να διδάσκεις τους νεότερους.
 ΥΙΟΥΣ ΠΑΙΔΕΥΕ. Να εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας.
 ΣΟΦΙΑΝ ΖΗΤΕΙ. Να αναζητούμε τη σοφία ή να είμαστε φιλομαθείς (φίλοι της σοφίας).
 ΜΑΝΘΑΝΩΝ ΜΗ ΚΑΜΝΕ. Να μην κουραζόμαστε να μαθαίνουμε.
 ΓΝΩΘΙ ΜΑΘΩΝ. Να γνωρίζουμε αφού μάθουμε.
 ΣΟΦΟΙΣ ΧΡΩ. Να συναναστρεφόμαστε με σοφούς ή να χρησιμοποιούμε τη σοφία τους.
 ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΓΙΝΟΥ. Να γίνουμε φιλόσοφοι.
 ΣΑΥΤΟΝ ΙΣΘΙ. Να μη χάνουμε τον εαυτό μας.
 ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ. Να γνωρίζουμε τον εαυτό μας (πρώτα).
 ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΤΕΧΟΥ. Να προσηλωνόμαστε στην εκπαίδευσή μας και να υπομένουμε τις δυσκολίες της.
 ΗΘΟΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕ. Να επιδοκιμάζεις το ήθος.
 ΤΕΧΝΗ ΧΡΩ. Να ασκούμε ή να χρησιμοποιούμε την τέχνη.
 ΕΥΕΡΓΕΣΙΑΣ ΤΙΜΑ. Να εκτιμούμε τις ευεργεσίες που μας γίνονται.
 ΑΓΑΘΟΥΣ ΤΙΜΑ. Να τιμούμε τους αγαθούς (τις καλές πράξεις των άλλων).
 ΕΠΑΙΝΕΙ ΑΡΕΤΗΝ. Να επαινούμε την αρετή (ή τον ενάρετο).
 ΤΥΧΗΝ ΝΟΜΙΖΕ. Να έχουμε κατά νου το τυχαίο που θα συμβεί (πρόληψη).
 ΤΥΧΗ ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕ. Να μην πιστεύουμε στην τύχη (στα τυχερά παιχνίδια) ή να μη γινόμαστε τυχοδιώκτες.
 ΤΥΧΗΝ ΣΤΕΡΓΕ. Να αποδεχόμαστε τα μοιραία γεγονότα-ατυχίες της ζωής μας.
 ΕΓΓΥΗΝ ΦΕΥΓΕ. Να αποφεύγουμε να εγγυόμαστε για κάποιον ή για κάτι.
 ΧΑΡΙΝ ΕΚΤΕΛΕΙ. Να κάνουμε χάρες.
 ΕΥΤΥΧΙΑΝ ΕΥΧΟΥ. Να ευχόμαστε ευτυχία.
 ΟΝΕΙΔΟΣ ΕΧΘΑΙΡΕ. Να εχθρεύεσαι τον χλευασμό.
 ΥΒΡΙΝ ΑΜΥΝΟΥ. Να προφυλάσσεσαι από την ύβρη.
 ΛΕΓΕ ΠΡΑΤΤΕ ΔΙΚΑΙΑ. Να πράττουμε δίκαια.
 ΚΡΙΝΕ ΔΙΚΑΙΑ. Να κρίνουμε δίκαια ή να είμαστε δίκαιοι στην κριτική μας.
 ΑΔΙΚΕΙΝ ΜΙΣΕΙ. Να μισούμε την αδικία.
 ΚΡΙΤΗΝ ΓΝΩΘΙ. Να γνωρίζουμε τον κριτή μας.
 ΑΔΩΡΟΔΟΚΗΤΟΣ ΔΙΚΑΖΕ. Να δικάζουμε χωρίς δωροδοκία.
 ΑΙΤΙΩ ΠΑΡΟΝΤΑ. Να αιτιολογούμε όσα μάς συμβαίνουν.
 ΥΙΟΙΣ ΜΗ ΚΑΤΑΘΑΡΡΕΙ. Να μην αποκαρδιώνουμε τα παιδιά μας.
 ΚΟΙΝΟΣ ΓΙΝΟΥ. Να είμαστε κοινωνικοί.
 ΑΠΟΚΡΙΝΟΥ ΕΝ ΚΑΙΡΩ. Να αποκρινόμαστε τον κατάλληλο καιρό.
 ΠΡΑΤΤΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΩΣ. Να πράττουμε με σιγουριά (δίχως αμφιβολίες).
 ΕΛΠΙΔΑ ΑΙΝΕΙ. Να δοξάζεις την ελπίδα (να μην απογοητευόμαστε ή να μη χάνουμε την ελπίδα μας).
 ΤΩ ΒΙΩ ΜΑΧΟΥ. Να μαχόμαστε (αγωνιζόμαστε) για τη ζωή.
 ΑΤΥΧΟΥΝΤΙ ΣΥΝΑΧΘΟΥ. Να συμπάσχουμε με τον δυστυχή.
 ΧΡΟΝΟΥ ΦΕΙΔΟΥ. Να εκμεταλλευόμαστε τον χρόνο μας.
 ΠΕΡΑΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΜΗ ΑΠΟΔΕΙΛΙΩΝ. Να μη διστάζουμε να τελειώνουμε ό,τι αρχίζουμε.
 ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΣΥΝΤΟΜΩΣ. Να πληρώνουμε (τελειώνουμε) αμέσως ή χωρίς αναβολή.
 ΚΑΙΡΟΝ ΠΡΟΣΔΕΧΟΥ. Να δεχόμαστε τον χρόνο.
 ΓΗΡΑΣ ΠΡΟΣΔΕΧΟΥ. Να αποδεχόμαστε το γήρας.
 ΑΜΑΡΤΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΟΕΙ. Να μετανοούμε για τις ανομίες, λάθη, αμαρτίες μας.
 ΕΡΙΝ ΜΙΣΕΙ. Να μισούμε την έριδα (φιλονικία).
 ΟΜΟΝΟΙΑΝ ΔΙΩΚΕ. Να επιδιώκουμε την ομόνοια (ειρήνη, ομοψυχία).
 ΒΙΑΣ ΜΗ ΕΧΟΥ. Να αποφεύγουμε τη βία.
 ΒΙΑΝ ΜΗΔΕΝ ΠΡΑΤΤΕΙΝ. Να μην κάνουμε τίποτα με βία.
 ΝΟΜΩ ΠΕΙΘΟΥ. Να πειθαρχούμε στον νόμο ή να είμαστε νομοταγείς.
 ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΝ ΦΟΒΟΥ. Να φοβόμαστε τον ανώτερο (ή τον άρχοντα).
 ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ. Να πεθαίνουμε για την πατρίδα.
 ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ. Να προφυλασσόμαστε από τους εχθρούς μας.
 ΕΠΙ ΡΩΜΗ ΜΗ ΚΑΥΧΩ. Να μην καυχιόμαστε για τη δύναμή μας.
 ΜΗ ΑΡΧΕ ΥΒΡΙΖΕΙΝ. Να μην κυριαρχούμε με αλαζονεία.
 ΛΑΒΩΝ ΑΠΟΔΟΣ. Όταν λαμβάνουμε, να δίνουμε.
 ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΓΙΝΟΥ. Να είμαστε ευγνώμονες.
 ΠΡΟΝΟΙΑΝ ΤΙΜΑ. Να εκτιμούμε τη βοήθεια από όπου και αν προέρχεται.
 ΥΦΟΡΩ ΜΗΔΕΝΑ. Κανέναν να μην βλέπουμε με καχυποψία.
 ΑΛΛΟΤΡΙΩΝ ΑΠΕΧΟΥ. Να απέχουμε από κακίες, δολοπλοκίες (αλλότρια).
 ΨΕΓΕ ΜΗΔΕΝΑ. Να μην κατηγορούμε κανέναν.
 ΔΙΑΒΟΛΗΝ ΜΙΣEI. Να μισούμε τη διαβολή (να μη βάζουμε λόγια).
 ΦΘΟΝΕΙ ΜΗΔΕΝΙ. Κανέναν να μην φθονούμε ή ζηλεύουμε.
 ΑΠΕΧΘΕΙΑΝ ΦΕΥΓΕ. Να Να αποφεύγεις την απέχθεια (κακία).
 ΕΧΘΡΑΣ ΔΙΑΛΥΕ. Να διαλύουμε τις έχθρες.
 ΚΑΚΙΑΝ ΜΙΣΕΙ. Να μισούμε την κακία.
 ΚΑΚΙΑΣ ΑΠΕΧΟΥ. Να απέχουμε από την κακία.
 ΔΟΛΟΝ ΦΟΒΟΥ. Να φοβόμαστε τον δόλο.
 ΑΠΟΝΤΙ ΜΗ ΜΑΧΟΥ. Να μην κακολογούμε αυτόν που είναι απών.
 ΠΛΟΥΤΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣ. Να πλουτίζουμε δίκαια.
 ΔΙΚΑΙΩΣ ΚΤΩ. Να αποκτούμε τίμια (δίκαια).
 ΠΟΝΕΙ ΜΕΤ’ ΕΥΚΛΕΙΑΣ. Να κοπιάζουμε δίκαια.
 ΠΛΟΥΤΩ ΑΠΟΣΤΕΙ. Να αποστασιοποιούμαστε από τον πλούτο.
 ΧΡΩ ΧΡΗΜΑΣΙ. Να χρησιμοποιούμε τα χρήματά μας.
 ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΡΧΟΥ. Να ελέγχουμε τις δαπάνες μας.
 ΕΧΩΝ ΧΑΡΙΖΟΥ. Όταν έχουμε, να χαρίζουμε.
 ΧΑΡΙΖΟΥ ΕΥΛΑΒΩΣ. Λογικά να χαρίζουμε.
 ΚΤΩΜΕΝΟΣ ΗΔΟΥ. Να ευχαριστιόμαστε με αυτά που αποκτάμε.
 ΕΡΓΑΖΟΥ ΚΤΗΤΑ. Να κοπιάζουμε για πράγματα άξια κτήσης.
 ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ. Κάθε τι που έχει μέτρο είναι άριστο, δηλαδή το καλύτερο.
 ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ. Τίποτα να μην είναι υπερβολικό.
 ΕΥΣΕΒΕΙΑΝ ΦΥΛΑΤΤΕ. Να είμαστε ευσεβείς.
 ΑΙΣΧΥΝΗΝ ΣΕΒΟΥ. Να σεβόμαστε την εντροπή.
 ΚΙΝΔΥΝΕΥΕ ΦΡΟΝΥΜΩΣ. Με σύνεση και λογική να κινδυνεύουμε.
 ΜΗ ΕΠΙ ΠΑΝΤΙ ΛΥΠΟΥ. Να μη λυπόμαστε για το κάθε τι.
 ΑΛΥΠΩΣ ΒΙΟΥ. Να επιδιώκουμε να ζούμε χωρίς λύπες.
 ΤΕΛΕΥΤΩΝ ΑΛΥΠΟΣ. Να πεθαίνουμε χωρίς λύπη.
 ΙΔΙΑ ΦΥΛΑΤΤΕ. Να προστατεύουμε τα δικά μας.
 ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΘΗΡΩ. Να κυνηγάμε το καλό μας.
 ΣΕΑΥΤΟΝ ΕΥ ΠΟΙΕΙ. Να κάνουμε ό,τι καλύτερο για τον εαυτό μας.
 ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Να τιμούμε τους προγόνους.
 ΕΠΙ ΝΕΚΡΩ ΜΗ ΓΕΛΑ. Να μην κοροϊδεύουμε τους νεκρούς.
 ΕΠΑΓΓΕΛΟΥ ΜΗΔΕΝΙ. Να μη διατάζουμε κανέναν.
 ΠΑΙΣ ΩΝ ΚΟΣΜΙΟΣ ΙΣΘΙ, ΗΒΩΝ ΕΓΚΡΑΤΗΣ, ΜΕΣΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣ, ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΣΟΦΟΣ. Παιδιά να είμαστε κόσμιοι, έφηβοι εγκρατείς, άνδρες δίκαιοι, γέροντες σοφοί.

Πηγές: olympia.gr και gnomikologikon.gr
http://www.ksipnistere.com/2015/04/blog-post_8815.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters