Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Η Προκατακλυσμιαία Ιστορία των Ατλάντων - Οι Ανουνάκι, Η Φυλή του Δαν, Οι Χαμένες Φυλές του Ισραήλ, η Βασιλική Γενεολογία, Τα Βιμάνας, Οι Τρώες -

 Η Αννουνάκι Θεά της Γέννησης κρατάει τον πρώτο Αδάμ

της Mary Sutherland
Ένα Βαβυλωνιακό δισκίο που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο (No 74329), του 2000 π.Χ. περίπου, περιέχει την καταγραφή των Σουμερίων της Γραμμής του Κάιν. Αντιγραφή του A.R. Millard και μετάφραση στα αγγλικά από τον WG Lambert (Κάδμος, vol. VI), μιλάει για τις απαρχές μιας ομάδας οι ανθρώπων που ήταν ζευγάδες, (γεωργοί) που αντιστοιχεί στο βιβλικό "πηδάλιο της γης."


Τους έλεγαν AMAKANDU - Και ο αρχηγός των ανθρώπων αυτών στη Μεσοποταμία ήταν ο KA'IN "Ο Ka'in έχτισε στο Dunnu μια πόλη με δίδυμους πύργους και έδωσε τον εαυτό του την εξουσία επί αυτών". "....Μετά το θάνατο (ή δολοφονία) του Ka'in, ξάπλωσε να ξεκουρατσεί στην πόλη της Dunnu, που αγαπούσε". "....Διαπιστώνουμε επίσης ανάμεσα στα παραδοσιακά επώνυμα των Ασσυρίων για τα βασιλικά ονόματα τον συνδυασμό Ashur-bel-Ka'ini ("Ashur, ο άρχοντας των Καϊνιτών"). Οι Ασσύριοι γραφείς παραλληλίζουν αυτό το όνομα με το Σουμεριακό ASHUR-EN.DUNI ("Ο Ashur είναι άρχοντας των Duni"), υπονοώντας ότι οι Ka'ini ("Οι άνθρωποι του Kain") και οι Duni ("Οι άνθρωποι του Dun") ήταν ίδιο και το αυτό και έτσι επιβεβαιώνεται ο βιβλικός Κάιν και η Γη του Nun ή Dun". Ζ.Sitchen

Αυτή η κυλινδρική σφραγίδα δείχνει την παρουσίαση του «αρότρου» όπως περιγράφεται στην αριστερή στήλη Η δημιουργία των Ποιμένων Βασιλέων
Η έννοια του ερπετού, σαν κακό ήρθε στη συνείδησή μας κατά την παλαιοχριστιανική εποχή. Πριν από αυτό, το βιβλικό φίδι συχνά συνδέεται με τη θεϊκή γνώση, τη θεραπεία και την αθανασία. Η εβραϊκή λέξη για το πλάσμα που έβαλε σε πειρασμό την Εύα είναι "nahash" που σημαίνει κυριολεκτικά "αυτός που λύνει τα μυστικά".
Οι Anunnaki ήρθαν στη γη με σκοπό τον αποικισμό και την εξόρυξη. Μέσω της προηγμένης γνώσης τους, της γενετικής, δημιούργησαν μια φυλή σκλάβων. Για να ελέγχουν την «αγέλη» των σκλάβων, δημιούργησαν μια υβριδική ομάδα «ποιμένων βασιλιάδων». Αυτά τα «υβρίδια» απολάμβαναν την προστασία των θεών σε αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες και την πίστη τους. Όντας τουλάχιστον κατά 75% όμοιος με τους Anunnaki, ο Κάιν ήταν ο πρώτος στη γραμμή των Ποιμένων Βασιλέων.
Η γραμμή του Κάιν συνέχισε μέχρι αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ως η γραμμή των «γαλαζοαίματων», πάντα με ενδογαμίες στις οικογένειες των Anunnaki, προκειμένου να διατηρηθεί η καθαρότητα της κατάστασης του υβριδικού αίματος.
Η γραμμή αίματος του ερπετού διασταυρώθηκε με τους Σκανδιναβούς, οι οποίοι απέκτησαν τα χαρακτηριστικά με τα ξανθιά μαλλιά και τα γαλανά μάτια. Αυτά τα σκανδιναβικά χαρακτηριστικά είναι για κάποιους λόγους πολύ επιθυμητά στους ερπετικούς πολιτισμούς και ο θρύλος λέει «ότι κατάγονται από τον Νώε» είναι ένας κώδικας για τη γεννεολογία των Ιλλουμινάτι.
Οι Τυρρηνοί ήταν ένα παρακλάδι των Ατλάντων, από τους οποίους πήρε το όνομα του το Τυρρηνικό Πέλαγος. Τελικά διακλαδίστηκαν για να γίνουν οι Ετρούσκοι και οι Κάρες, που είναι ευρύτερα γνωστοί ως Φοίνικες. Οι Eus-Cara έγιναν οι Βάσκοι της Ισπανίας και οι Taurkes έγιναν οι Tauraks που εγκαταστάθηκαν στη Βόρεια Αφρική φέρνοντας μαζί τους την Ατλάντια Γνώη.
Οι Taureg-Τουαρέγκ της Βόρειας Αφρικής επέτρεψαν σε κάποιους επισκέπτες να δουν τα συστήματα αρχαίων σπηλαίων τους στα Όρη Ahaggar όπου έχουν τοιχογραφίες των Ατλάντιων προγόνων τους, που κρατούν φίδια και σπαθιά με τρίαινες για λεπίδες. Οι Τουαρέγκ επίσης εκτελούν ένα χορό προς τιμήν του Ατλάντιου θεού της φωτιάς, Voltan ή Votan. Οι Πελασγοί αποίκησαν την Ελλάδα, οι οποίοι λάτρευαν μια ερπετική θεά που ονομαζόταν Athene ή Neith η οποία απεικονίζεται ως ένα φίδι ή θεά καλυμμένη από φίδια. Πήγαν πρώτα στην Πελοπόννησο στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν στην Αρκαδία. Ήταν οι «Αθηναίοι», που έκαναν πόλεμο με τα ξαδέλφια τους, τους Άτλαντες πριν από τον «κατακλυσμό».
Το Θιβετιανό Dzyan τεκμηριώνει ένα σύστημα υπόγειων σηράγγων που οι αρχαίοι Ατλάντιοι έχτισαν να περικυκλώνει ολόκληρο τον πλανήτη. Το δυτικό δίκτυο σηράγγων άρχισε στην έρημο της Ατακάμα στη Χιλή πηγαίνοντας προς την κατεύθυνση του Tiahuanaco -Cuzco -Όρος Shasta -Grand Tetons, κάτω από την αμερικανική ηπειρωτική χώρα και τον Ατλαντικό Ωκεανό προς την οροσειρά του Άτλαντα στο δυτική Αφρική και, στη συνέχεια, κάτω από το βουνό Ahaggar/Tibesti κυμαίνεται προς τον τελικό σταθμό του, στις πυραμίδες της Γκίζας. Ένα σημαντικό κέντρο ήταν κάτω από την περιοχή Mato Grosso στη Βραζιλία, όπου η Agartha είχε μια ισχυρή σύνδεση με τις Ατλάντιες πόλεις της επιφάνειας. Το δίκτυο των Ιμαλαΐων ήταν εξαιρετικής σημασίας.
Εδώ ένας υπόγειος πολιτισμός αναπτύχθηκε ως καθρέφτης μιας Ατλάντιας αποικίας που υπήρχε στην επιφάνεια, στην περιοχή της σύγχρονης ερήμου Γκόμπι. Φυσικά τότε δεν ήταν έρημος, αλλά ένας υποτροπικός παράδεισος. Το δίκτυο των Ιμαλαΐων ξεκινούσε από την έρημο Γκόμπι, όπου εκτεινόταν κάτω από την έρημο Takla Makan και εν συνεχεία, πήγαινε προς Pamirs, Αλτάι, Karakorum, Μπαλτιστάν, Kunluns και το οροπέδιο Τσανγκ Τανγκ προς τα Ιμαλάια.

Η Φυλή του Δαν -Οι κοκκινομάλληδες DANAAN- Δαναοί
Μια ομάδα Dananns (Dann) εγκαταστάθηκαν στη Μικρά Ασία (τώρα Τουρκία), την Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου. Στη σελίδα μας θα διαπιστώσετε ότι τριάντα έξι υπόγειες πόλεις έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα στην Καππαδοκία με κάποιες να κατεβαίνουν στα οκτώ επίπεδα. Μερικές από αυτές τις πόλεις μπορούν να κρατήσουν πληθυσμό χιλιάδων ανθρώπων. Το σύστημα εξαερισμού είναι τόσο αποτελεσματικό ώστε ακόμη και οκτώ ορόφους κάτω από την επιφάνεια ο αέρας είναι ακόμα νωπός. Τριάντα τεράστιες υπόγειες πόλεις και σύμπλεγμα από τούνελ επίσης βρέθηκαν κοντά στη Derinkuya στην Τουρκία).
Το όνομα Danaan προέρχεται από τη λατρεία τους από τη θεά της σελήνης, Diana (Dana). Το νησί της Ρόδου, ​​ήταν το σπίτι της αδελφότητας των μυημένων Danaan και μάγων είναι γνωστών ως Τελχίνες. Σύμφωνα με τον Έλληνα ιστορικό Διόδωρο, αυτοί οι μυημένοι είχαν την ικανότητα να θεραπεύουν, να αλλάζουν τον καιρό και «αλλάζουν σχήμα» σε οποιαδήποτε μορφή. (Το όνομα Ρόδος, ​​το οποίο συνδέεται με το Γερμανικά "Rot", που σημαίνει κόκκινο, όπως και το Rothschild (Red-Shield) έγινε ένα κωδικό όνομα για τις γραμμές αίματος. Η Μάλτα, επίσης, ήταν ένα σημαντικό κέντρο το 3500 π.Χ. και η έδρα μιας μεγάλης Σχολής μυστηρίων.
Κάτω από τη Μάλτα υπάρχει ένα τεράστιο δίκτυο από σήραγγες και μεγαλιθικούς ναούς, όπου λάμβαναν χώρα τα μυστικά τελετουργικά και συνεχίζουν να γίνονται σήμερα. Το αρχικό όνομα της Μάλτας ήταν Λατώ, ονομάστηκε από τη Μητέρα Λατώ, τη θεά φίδι. Η μυστική κοινωνία των Ναϊτών Ιπποτών διαμορφώθηκε στα τέλη του 11ου αιώνα για να προστατεύσει την εξ αίματος ερπετική γεννεολογία ή «Le Serpent rouge» το κόκκινο φίδι ή το αίμα του ερπετού, μαζί με το σχετικό τάγμα τους, την μεγάλη μυστικότητα της Πρώτης Σιών.
Οι Danaans-Δαναοί εγκαταστάθηκαν επίσης στην Κύπρο, γνωστή κατά την αρχαιότητα ως "La-Dan" ή το "Isle of Dan-Νησί του Δαν". Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η "Νήσος του Μαν" στη Θάλασσα της Ιρλανδίας, ένα μέρος τόσο σημαντικό για τους Δρυίδες, ήταν ένας οικισμός των Danaan. Τα Όρη Tauras-Ταύρος στην Τουρκία, οι Βαλαερίδες νήσοι και η Συρία ήταν επίσης οικισμοί των Danaan. Μετά την άφιξή τους στις Βρετανικές Νήσους, έγιναν γνωστοί ως οι "Tuatha de Danaan ". Σύμφωνα με τον Sir Laurence Gardener, "Sumaire"στην παλιά ιρλανδική γλώσσα σημαίνει δράκος. Πιστεύει, επίσης, ότι ο επακόλουθος πολιτισμό της περιοχής, φωνητικά ονομάζεται Σουμεριακός (προφέρεται "Shumerian") ήταν στην πραγματικότητα Sidhemurian (Shee-murian). Αυτή η υπόθεση είναι πλέον σημαντική από τις αρχές των Αρχόντων του Δαχτυλιδιού της Σκυθίας (η βασιλική φυλή των Tuatha De Danaan) στην πραγματικότητα ονομάζεται «Sumaire».
Οι θηλυκές Αμαζόνες ήταν ένας κλάδος των Εσπερίδων ή Εσπέρα, ένα όνομα της Ατλαντίδας. Επίσης, ακολουθούσαν τη θεά Αθηνά ή Nieth και τιμούσαν το σύμβολό της, το τσεκούρι. Έχτισαν ιερά της θεάς σε πολλά μέρη, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου κέντρου για τη λατρεία της Diana-Άρτεμης στην Έφεσο και άλλες τοποθεσίες κατά μήκος των μικρασιατικών ακτών.


Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
(Αναφορά: Τα παιδιά του Matrix, του David Icke)
Η ζήλεια μεταξύ των Ατλάντιων Βασιλέων εξερράγη με αποτέλεσμα ένα μεγάλο παγκόσμιο πόλεμο. Οι νόμοι της φύσης είχαν κακοποιηθεί και πυρηνικοί και υψηλής τεχνολογίας πόλεμοι πραγματοποιήθηκαν στον πλανήτη Γη, φέρνοντας μεγάλους σεισμούς, πλημμύρες, ηφαίστεια, μετατοπίσεις τεκτονικών πλακών και άλλες μεγάλες καταστροφές ...συμπεριλαμβανομένου του ραδιενεργού νέφους.
Ιστορίες από την Αμερική περιγράφουν εξαιρετικά προηγμένα όντα, που φθάνουν με μεγάλη γνώση από τη βυθισμένη πατρίδα τους. Οι Πολυνήσιοι ισχυρίζονται ότι οι Ατλάντιοι επιζώντες ταξίδεψαν στην Ινδία πριν από την επιστροφή τους στα απομεινάρια της πατρίδας τους, τα Νησιά του Ειρηνικού και να γίνουν οι Πολυνήσιοι. Ο James Churchward λέει ότι αυτοί οι άνθρωποι εγκαταστάθηκαν επίσης στην Αίγυπτο, μέσω της Ινδίας. Οι κινέζικοι θρύλοι μιλούν για μια ήπειρο στην περιοχή που ονομάζεται Maurigosima, η οποία βυθίστηκε μέσα σε ένα μεγάλο κατακλυσμό, αλλά ο βασιλιάς της, Peiru-un, διέφυγε στην ηπειρωτική Κίνα και συνέχισε την γραμμή του αίματος του εκεί.
Μετά την καταστροφή της Ατλαντίδας και αφού η επιφάνεια της Γης ήταν και πάλι ασφαλής για να ζήσουν, οι Ατλάντιοι επιζώντες άρχισαν να αποικούν εκ νέου τον πλανήτη.






Ιπτάμενο Αεροσκάφος των Αρχαίων
Μέρος Δεύτερο


Το φίδι ταξίδεψε στον κόσμο και τέλος, δάγκωσε την ουρά του πίσω στην Αυστραλία, όπου ήρθαν οι φωτεινοί αδελφοί. Αυτές οι 2 άνδρες ήταν οι «βιβλικοί» Μωυσής και ο Ααρών, που ήταν γνωστοί στους Αιγυπτίους ως οι Φαραώ AHKTANATEN-Ακενατών [1][2]και SMENKARE-Σμενακάρ [3]. Η αδελφή τους, Μίριαμ ήταν η Αιγύπτια NEFERTITI. Έφεραν μαζί τους τον Νόμο και το ιερό χρώμα το κόκκινο...Η μόνη εξαιρετική μορφή ζωής που μας άφησαν ήταν το Αιγύπτιο σκυλί του πολέμου που τώρα ονομάζεται Dingo [4].

Η κόρη ταξίδεψε με τη βοήθεια Πτήσης και κινήθηκε από την Ασία προς τη βόρεια Αυστραλία αφήνοντας το σκυλί Ντίγκο και την Ιστορία Της Ιερής Αλκυόνας[5][6] στο δρόμο μέχρι να φτάσει στη Nova Scotia από αέρος και να Φέρει στην Αμερική το Νόμο και το Ντίγκο που τώρα ονομάζεται άγριο σκυλί της Καρολίνα [7]... Έπειτα, στη Σκωτία... όχι απευθείας από την Αίγυπτο, όπως θεωρούταν και εξακολουθεί να θεωρείται...

Η υπόσχεση του βασιλιά Πουλιού εκπληρώνεται στην ώρα του Σκότους... από τώρα και στο εξής η αλήθεια θα βγει στο προσκήνιο. "Κόκκινα είναι τα μαλλιά του, γαμψή η μύτη του. Λευκό είναι το δέρμα του και πράσινα τα μάτια του". Η ίδια περιγραφή για όλους τους ανθρώπους της φυλής σε όλο τον κόσμο... "Είναι η αρκούδα, το φίδι η απαλή λευκή πέτρα, ο αετός, το μυστικό της ιερής αλκυόνας και το κόκκινο λουλούδι που ονομάζεται μερικές φορές τριαντάφυλλο".

"Το φίδι, η αρκούδα, το η απαλή Λευκή Πέτρα, το Ιερό Κόκκινο Λουλούδι και το πιο σημαντικό, Είμαι η Ιερή Αλκυόνα...από το αίμα που σου έδωσε επίσης το άγριο σκυλί, που είναι το αιγυπτιακό Πολεμικό Σκυλί, γνωστό και ως Dingo. Είμαι ο Ζωντανός Χωρός του Ήλιου. Κόκκινα είναι τα μαλλιά μου. Πράσινα είναι τα μάτια μου. λευκό είναι το δέρμα μου και Γαμψή είναι η μύτη μου.
Είμαι ο Βασιλιάς Πουλί της Υπόσχεσης. Οι Αβοριγίνες των Flinders Rangers [8] μου το έχουν ήδη δηλώσει. Ο τόπος που ανακηρύχθηκε είναι ένα μέρος που ονομάζεται Beltana [9]. Γι' αυτούς είμαι ο POPPADIDGEEDIDGEE" [10].

"Η λεγόμενη Αυτοκρατορία του Rama της Βόρειας Ινδίας και του Πακιστάν αναπτύχθηκε τουλάχιστον δεκαπέντε χιλιάδες χρόνια πριν στην ινδική υπο-ήπειρο και ήταν ένα έθνος πολλών μεγάλων, εξελιγμένων πόλεων, πολλές από τις οποίες εξακολουθούν να βρίσκονται στις ερήμους του Πακιστάν, στη βόρεια και δυτική Ινδία. Η Αυτοκρατορία Rama... κυβερνήθηκε από έναν Φωτισμένο Βασιλιά Ιερέα που κυβερνούσε τις πόλεις. Οι επτά μεγαλύτερες πρωτεύουσες του Ράμα ήταν γνωστές στα κλασικά Ινδικά κείμενα ως οι Επτά Πόλεις του Rishi. Σύμφωνα με τα αρχαία ινδικά κείμενα, οι άνθρωποι είχαν μηχανές που ονομάζονταν vimanasâ-Βιμάνας [11]. Τα αρχαία ινδικά έπη περιγράφουν ένα vimana ως κυκλικό αεροσκάφος με διπλό κατάστρωμα, με φινιστρίνια και τρούλο, όπως εμείς θα φανταζόμασταν έναν ιπτάμενο δίσκο. Πετούσε με τη "ταχύτητα του ανέμου" και άφηνε πίσω έναν ήχο μελωσίας. Υπήρξαν τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικοί τύποι Vimanas, μερικά με σχήμα πιάτου, άλλα σαν μεγάλες φιάλες (ή σχήμα πούρου)".
D. Hatcher Childress, "Τεχνολογία Αρχαίων Ινδικών Αεροσκαφών" στο Εγχειρίδιο Αντιβαρύτητας [12][13]

"Ένα εναέριο άρμα, το Pushpaka, μεταφέρει πολλούς ανθρώπους στην πρωτεύουσα της Ayodhya. Ο ουρανός είναι γεμάτος καταπληκτικές ιπτάμενες μηχανές, σκοτεινές σαν τη νύχτα, αλλά έχουν φώτα με ένα κιτρινωπό έντονο φως".
Mahavira του Bhavabhuti (Ένα Τζαϊνιστικό [14][15] κείμενο του όγδοου αιώνα επιλεγμένο από παλαιότερα κείμενα και παραδόσεις)




Ιπτάμενο Αεροσκάφος των Αρχαίων

"Στην Βεδική λογοτεχνία της Ινδίας, υπάρχουν πολλές περιγραφές ιπτάμενων μηχανών που γενικά ονομάζονται Vimanas. Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:
(1) Ανθρωπογενή σκάφη που μοιάζουν με αεροπλάνα και να πετούν με τη βοήθεια των πτηνόμορφων φτερών, και
(2) Μη αεροδυναμικές κατασκευές που πετούν με ένα μυστηριώδη τρόπο και γενικά δεν γίνονται από ανθρώπινα όντα.
Οι μηχανές της κατηγορίας (1) περιγράφονται κυρίως σε μεσαιωνικά, κοσμικά σανσκριτικά έργα που ασχολούνται με την αρχιτεκτονική, τα αυτόματα, τις στρατιωτικές πολιορκητικές μηχανές και άλλες
μηχανικές επινοήσεις. Εκείνες στην κατηγορία (2) περιγράφονται στα αρχαία έργα, όπως το RgVeda, το Mahabharata, το Ραμαγιάνα, και τα Puranas και έχουν πολλά χαρακτηριστικά που θυμίζουν τα UFO."
"Υπάρχουν αρχαίες ινδικές καταγραφές ανθρωπογενών ξύλινων οχημάτων που πετούσαν με φτερά με τον τρόπο των σύγχρονων αεροπλάνων. Παρά το γεγονός ότι αυτά τα ξύλινα οχήματα επίσης
ονομάζονταν Vimanas, τα περισσότερα Vimanas δεν έμοιαζαν καθόλου με αεροπλάνα. Τα πιο συνήθη Vimanas είχαν χαρακτηριστικά πτήσης που μοιάζουν με εκείνα που αναφέρονται για τα UFO και τα όντα που συνδέονται με αυτά λεγόταν ότι είχαν δυνάμεις παρόμοιες με εκείνες που σήμερα αποδίδονται στις οντότητες των UFO. Ένα ενδιαφέρον παράδειγμα ενός vimana είναι η ιπτάμενη μηχανή που ο Salva, ένας αρχαίος Ινδός βασιλιάς, απόκτησε από την Maya Danava, κάτοικο ενός πλανητικού συστήματος που ονομάζεται Taltala."
Richard L. Thompson, Εξωγήινες Ταυτότητες [16]

"Ο σκληρός Salva είχε έρθει πάνω στο άρμα Saubha, το οποίο μπορεί να πάει οπουδήποτε και από αυτό σκότωσε πολλούς γενναίους νέους των Vrishni νέους και με κακία κατέστρεψε όλα τα πάρκα της πόλης".
Μαχαμπαράτα

Το αεροπλάνο που καταλήφθηκε από τον Salva ήταν πολύ μυστηριώδες. Ήταν τόσο εκπληκτικό που μερικές φορές πολλά αεροπλάνα φαίνονται να είναι στον ουρανό και μερικές φορές δεν υπήρχε προφανώς κανένα. Μερικές φορές το αεροπλάνο ήταν ορατό και μερικές φορές δεν είναι ορατό και οι πολεμιστές της δυναστείας Yadu προβληματίστηκαν σχετικά με την τύχη του ιδιόμορφου αεροπλάνου. Μερικές φορές θα δείτε το αεροπλάνο να βρίσκεται στο έδαφος, μερικές φορές πετάει στον ουρανό, μερικές φορές στηρίζεται στην κορυφή ενός λόφου και μερικές φορές επιπλέει στο νερό. Το υπέροχο αεροπλάνο πετούσε στον ουρανό σαν στροβιλιζόμενη δάδα - δεν ήταν σταθερό, ακόμη και για μια στιγμή".
Bhaktivedanta, Swami Prabhupada, Krsna [17]

Στο σανσκριτικό Samarangana Sutradhara, είναι γραμμένο:
Ισχυρό και ανθεκτικό πρέπει να γίνει το σώμα του Vihmana, σαν ένα μεγάλο ιπτάμενο πουλί από ελαφρύ υλικό. Μέσα του κάποιος πρέπει να θέσει τον κινητήρα υδραργύρου με τη συσκευή θέρμανσης σιδήρου από κάτω. Με τα μέσα της λανθάνουσας δύναμης του υδράργυρου που θέτει τον κινητήριο στρόβιλο σε κίνηση, ένας άνθρωπος που κάθεται μέσα μπορεί να ταξιδέψει μια μεγάλη απόσταση στον ουρανό.
Οι κινήσεις των Vimana είναι τέτοιες ώστε να μπορεί να ανέβει κατακόρυφα, να κατεβαίνει κάθετα , να κινείται με κλίση προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Με τη βοήθεια των μηχανών τα ανθρώπινα όντα μπορούν να πετάξουν στον αέρα και ουράνια όντα μπορούν να κατέβουν στη γη.

Το Hakatha (Νόμοι των Βαβυλωνίων[18]) αναφέρει αρκετά ξεκάθαρα:
"Το προνόμιο τoυ χειρισμού μιας ιπτάμενης μηχανής είναι μεγάλο. Η γνώση της πτήσης μια από τις πιο αρχαίες κληρονομιές μας. Ένα δώρο από "εκείνους από ψηλά". Εμείς το λάβαμε από αυτούς ως ένα μέσο για το σώσιμο πολλών ζωών".

Η ιστορία της Παλαιάς Διαθήκης του Μωυσή που τοποθετείται σε ένα καλάθι και επιπλέει στο ποτάμι για να βρεθεί από μια βασιλική οικογένεια αντικατοπτρίζει την πρώιμη σουμεριακή καταγραφή του βασιλιά Σαργών.

Οι Σουμεριακοί Θεοί των Άστρων

Σε συμφωνία με την βιβλική ιστορία, τα κείμενα των Σουμερίων τεκμηριώνουν ιστορίες εξωγήινων που ονομάζονται «θεοί των άστρων» που αναπαράχθηκαν με ανθρώπινες γυναίκες και πήραν τους πρώτους βασιλιάδες στα άστρα. Σύμφωνα με τους Σουμέριους, οι «θεοί των άστρων» ήταν από τον Άρη, το αστρικό σύστημα των Πλειάδων και τον Σείριο. Τα κείμενα των Σουμερίων περιέχουν επίσης τα σχέδια του ηλιακού συστήματος.

Από το βιβλίο του Waddell, Makers of Civilization-Κατασκευαστές Πολιτισμού [19], διαπιστώνουμε ότι οι καταγραφές του Σαργών καταγράφηκαν πριν από την αρχαία Αίγυπτο και ότι τα αρχεία του Σαργών δεν γράφτηκαν σε Αιγυπτιακά ιερογλυφικά, αλλά σε Σουμεριακά ιερογλυφικά. Τα πρώιμα Σουμεριακά-Αιγυπτιακά ιερογλυφικά δείχνουν τον παππού του Σαργών ως παγκόσμιο ηγέτη γνωστό στους Αιγυπτίους ως Khetm, στους Σουμέριους, ως Takhu ή Tekhi. Στην Παλαιά Σουμεριακή Λίστα των Βασιλέων ήταν γνωστός ως Tuke και στην Ινδική Λίστα Βασιλέων ονομάζεται Vri-Taka ή Dhri-Taka.

Ο πατέρας του Σαργών κληρονόμησε την βασιλεία και έγινε στην Αίγυπτο, γνωστός ως Ro, αλλά ονομάζεται Puru-Gin στα Σουμεριακά-Αιγυπτιακά ιερογλυφικά. στη Παλιά Λίστα των Σουμερίων βασιλέων ήταν γνωστός ως Buru-gina, στις σφραγίδες της κοιλάδας του Ινδού ήταν ο Buru ή Puru και στην Ινδική Λίστα Βασιλέων ονομάζεται Puru (II).

Επιγραφές για τον βασιλιά Σαργών ανακαλύφθηκαν σε ένα από τους παλαιότερους τάφους που βρίσκονται στην Άβυδο στην Άνω Αίγυπτο. Ο Waddell αναγνώρισε τις επιγραφές από το ίδιο κείμενο που είχε δει στις Σουμεριακές πλάκες που βρέθηκαν στην κοιλάδα του Ινδού ποταμού.

Στην πρώιμη Σουμεριακή γραφή ο Βασιλιάς Σαργών ήταν γνωστός με το προσωπικό όνομά του ως Gin-Ukus και στην Αίγυπτο ήταν γνωστός με το προσωπικό του όνομα ως Gin-Ukussi. Ο τίτλος Ukus ή Ukussi στην Αίγυπτο σήμαινε ότι ήταν «απόγονος του πρώτου Σουμέριου βασιλιά, Ukusi ή Ukhu (που σημαίνει Γεράκι του Ήλιου)... ο πρώτος άριος βασιλιάς. Τόσο τα ινδικά έπη και τα ιερά βιβλία τους, οι Βέδες, χρησιμοποιούν τον ηλιακό τίτλο Ikshwaku ή Ukusi του Ukhu. Όλοι αυτοί οι βασιλιάδες της Σουμεριακής Αυτοκρατορίας είχαν «ηλιακούς τίτλους», λόγω της έμφασης για τη λατρεία του Ήλιου και το συμβολισμό του Ήλιου, ως Θεό. Είναι εξαιρετικά πιθανό ότι ο Ώρος-Horus ή Haru, ο αιγυπτιακός Υιός του Θεού ήρθε από την λέξη των Σουμέριων, Hu ή Ha, που σημαίνει «Hawk-Γεράκι». (Hawk ή Sun-Hawk Γεράκι του Ήλιου ήταν το Σουμεριακό σύμβολο του ήλιου).

Ο Βασιλιάς Menes-Μύν-Μίνωας

Ο Μύν, γιος του Σαργών και του πρώτου Αιγύπτιου Φαραώ, οδήγησε μια εξέγερση εναντίον του πατέρα του και πήρε τον έλεγχο της Αιγύπτου, κηρύσσοντας ανεξαρτησία από τη Σουμερία. Ως αποτέλεσμα, ο Σαργών όχι μόνο τον απόκληρωσε, αλλά έδωσε τη διαδοχή της βασιλείας σρον νεώτερο αδερφό του Σαργών. Μετά από μια δεκαετία ή και περισσότερο ο αδελφός του πέθανε και Μύν ανέλαβε την βασιλεία, ενώνοντας τη Σουμερία και πάλι με την Αίγυπτο.
(Απόδειξη τώρα δείχνει τον Μύν να πεθαίνει σε ένα ωκεάνιο ταξίδι προς τη Δύση)

Ιρλανδία και Σκωτία

Οι Αιγύπτιοι ίδρυσαν μια αποικία στην Ιρλανδία. Ο αιγυπτιολόγος, Lorraine Evans, στο «Βασίλειο της Κιβωτού», υποδηλώνει ότι οι άποικοι οδηγήθηκαν από τη Πριγκίπισσα Scotia, κόρη του Ακενατόν και την ετεροθαλή αδελφή του Τουταγχαμών. Πέθανε στη μάχη και ο τάφος ακόμη και σήμερα χαρακτηρίζεται από μια πλάκα που δεν έχει ανασκαφεί. Οι απόγονοι της Scotia συνέχισαν και έγιναν οι Υψηλοί Βασιλιάδες της Ιρλανδίας στην TARA στην Κομητεία Meath και στη συνέχεια συνέχισαν στη Σκωτία, που σημαίνει «Γη της Scotia».

Ο βασιλιάς Dan I (ODIN) ξεκίνησε τη βασιλεία του στη Σκανδιναβία κατά το έτος 1040 π.Χ. και η γεννεολογία του ήταν γνωστή ότι φτάνει ως την Τροία.

Το O-DIN είναι ένας τίτλος ενδεικτικός της Βασιλείας ή της γενεολογίας του Ποιμένα. (Επίσης γνωστός ως WO-DEN, WO-ΤΑΝ και DAN). Το ODIN προέρχεται από την εβραϊκή λέξη Adonai που σημαίνει "Κύριος". Οι οικογένειες που κατάγονται από ODIN προέρχονται από τους αρχαίους Τρώες Βασιλείς.

Αρχαίες κλασική και σχετικές με τη βίβλο πηγές αναφέρουν ότι οι Τρώες Βασιλείς ήταν της βασιλικής γενεολογίας του Ιούδα και ότι ήταν στενά σχετιζόμενοι με άλλες βασιλικές Οικογένειες στην Ιωνία, την Ελλάδα και την Κρήτη. Η πρώιμη βρετανική βασιλική γενεολογία παραδοσιακά προέρχεται από τους Τρώες Βασιλείς και οι βασιλείς της Ιρλανδίας υποτίθεται ότι έχουν ξεπηδήσει από τη Μιλήσια Βασιλική Οικογένεια της Ιωνίας, την οποία «η κόρη του Φαραώ» παντρεύτηκε.
Ο Priam Herman L. Hoeh [20] εντοπίζει τη γενεολογία του Odin πίσω στον Ιακώβ, το οποίο επιβεβαιώνει τη γενεολογική γραμμή βασιλείας.

"Η αποδοχή αυτών των πηγών", σημειώνει το περιοδικό, "οι βασιλικές οικογένειες των Εθνών Της Βόρειας Ευρώπης-της Ιρλανδίας-της Σκωτίας, των Πρώτων Βρετανών, των Φράγκων, των Νορβηγών- είναι όλοι τα Σκήπτρα της φυλής του Ιούδα και οι πολλές επιγαμίες αυτών των βασιλικών γενεολογιών έγιναν ούτως ή άλλως εντός της μιας μεγάλης βασιλικής οικογένεια την οποία έχουν τόσο πολύ προφητέψει οι Γραφές. Η βασίλισσα Elizabeth II έχει δηλώσει ότι κατάγεται από τον Woden".
(Δεκ. 1981. Christian Israel Foundation, Walsall, England. σελ.117).

".... Η Μάχη της Τροίας, ακόμη και η ίδια η Τροία, πιστευόταν μόνο ως μέρος των απίστευτων ελληνικών μύθων ή μυθολογία. Η Τροία και τα γεγονότα που σχετίζονται με αυτή εξακολουθούσαν να θεωρούνται καθαρή μυθολογικά όταν ο Charles McLaren πρότεινε, το 1822, ότι ένα ορισμένο ανάχωμα στην ανατολική Τουρκία, που ονομάζεται Hissarlik, ήταν η θέση της ομηρικής Τροίας. Μόνο όταν ένας επιχειρηματίας που ονομάζεται Heinrich Schliemann, διακινδυνεύοντας τα δικά του χρήματα, έκανε θεαματικές ανακαλύψεις καθώς έσκαψε σ το ανάχωμα το 1870, τότε οι επιστήμονες άρχισαν να αναγνωρίζουν την ύπαρξη της Τροίας. Είναι πλέον αποδεκτό ότι η μάχη της Τροίας είχε όντως πραγματοποιηθεί στο δέκατο τρίτο αιώνα π.Χ. Ήταν τότε, σύμφωνα με τις ελληνικές πηγές, όταν οι «θεοί» και οι άνθρωποι είχαν πολεμήσει πλευρό με πλευρό, σε τέτοιες πεποιθήσεις οι Έλληνες δεν ήταν οι μόνοι. aorata-gegonota

 http://www.diadrastika.com/2015/05/anunnaki-atlantes-dan-israel-vimanas-troes.html#sthash.mYbgIcoC.dpuf

Το Απίθανο Συμβόλαιο: Η Τυραννία της Αποπληρωμής του Χρέους


γράφει ο Σπύρος Λαβδιώτης

Υπάρχουν δύο τρόποι για να κατακτήσεις και να υποδουλώσεις ένα έθνος. Ό ένας είναι με το ξίφος. Ο άλλος είναι με το χρέος. Η κατάκτηση με το χρέος λαμβάνει χώρα σιωπηλώς και παρασκηνιακά, εμπαίζοντας το λαό με δέλεαρ την ανάπτυξη και τη σωτηρία του από τα δεινά της μιζέριας λόγω έλλειψης κεφαλαίων. Αρχικά, στην επιφάνεια τίποτε δεν αλλάζει στο ρυθμό ζωής. Απλά, η χώρα είναι υπό νέα διοίκηση και ο φόρος υποτέλειας, ο τόκος, δεν είναι ακόμη αισθητός.

Οι δανειστές παρουσιάζονται ως σωτήρες της χώρας χρησιμοποιώντας ωραία λόγια και ήπιες εκφράσεις, μιλούν για «αμοιβαία επωφελή συνεργασία» και «φιλική προς την ανάπτυξη» παροχή δανείων. Εκπέμπουν μηνύματα αισιοδοξίας στον ταλαιπωρημένο λαό, παίζοντας με τις λέξεις: βαπτίζουν τα επαχθή δάνεια σε «βοήθεια», τη λιτότητα σε «δημοσιονομική προσαρμογή» και την τοκογλυφία σε «αλληλεγγύη».

Οι προθέσεις τους εμφανίζονται φιλικές, ότι επιτελούν με το πρόγραμμα «μεταρρυθμίσεων» ένα κοινωφελές έργο και συμπάσχουν στα προβλήματα μιας εξαθλιωνόμενης κοινωνίας που μαστίζεται από την ανεργία. Πρέπει όμως να γίνουν θυσίες, προς το παρόν τονίζουν, για τη βιωσιμότητα και τη σωτηρία της χώρας στο μέλλον. Έτσι, ο λαός αισθάνεται ανακούφιση και θεωρεί ότι είναι οι ευεργέτες του, ενώ είναι οι δυνάστες του.

Η κατάκτηση ενός έθνους με το ξίφος έχει το μεγάλο μειονέκτημα ότι ο εχθρός είναι ορατός και ο λαός για να ανακτήσει την πολυπόθητη ελευθερία του ενδέχεται να εξεγερθεί. Έτσι, απαιτείται να επιβληθεί συνεχιζόμενη άσκηση στρατιωτικής επιτήρησης και βίας. Και ενδεχομένως καταστολής ενός ξεσηκωμού από τις δυνάμεις κατοχής, πρακτική που έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με το δόγμα της Νέας Τάξης (New Order) πραγμάτων. Το νέο δόγμα έκανε την εμφάνισή του το 1991 - μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού - υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό προωθεί την ιδέα της παγκόσμιας διακυβέρνησης των εθνών μέσω της παγκοσμιοποίησης των αγορών, laissez faire - laissez passé, και του ελέγχου του νομίσματος με την έκδοση ενός κοινού νομίσματος από υπέρ-εθνικές κεντρικές τράπεζες.

Το πρόβλημα με τον θεσμό του κοινού νομίσματος και την έκδοσή του από το μονοπώλιο του χρήματος, την υπέρ-εθνική τράπεζα, όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), είναι ότι κάθε κράτος-μέλος απεμπολεί με την ένταξη το δικαίωμα της έκδοσης εθνικού νομίσματος, τη νομισματική πολιτική και μαζί τμήμα της εθνικής του κυριαρχίας. Το αίτιον, το κράτος πρέπει τώρα το χρήμα να το δανειστεί με επιβάρυνση τόκου από το μονοπώλιο του χρήματος την ΕΚΤ, με όρους που ορίζει, αφού αυτή καθορίζει την νομισματική πολιτική και όχι το ίδιο το κράτος - έθνος.

 Το παράδοξο είναι ότι η ΕΚΤ το χρήμα που χορηγεί με τόκο στα κράτη-μέλη το δημιουργεί από το τίποτε από «ζεστό αέρα», δεν υπάρχει κάλυμμα χρυσού κι αργύρου, είναι μια λογιστική εγγραφή που απορρέει από το νομικό δικαίωμα να δημιουργεί χρήμα. Υπάρχουν χρεόγραφα, και εάν δεν υπήρχαν, δεν θα υπήρχε καθόλου χρήμα στο νομισματικό μας σύστημα.

Ωστόσο, όταν ένα κράτος έχει υιοθετήσει ένα νομισματικό σύστημα στο οποίο το χρήμα για να τεθεί σε κυκλοφορία δημιουργείται αναγκαία από χρέος μέσω χορήγησης πιστώσεων από ιδιωτικές τράπεζες,1 τότε ανακύπτει ένα μεγάλο πρόβλημα δυσλειτουργίας.

Τα δάνεια πρέπει να αποπληρωθούν μαζί κι οι τόκοι από όλους τους φορείς της οικονομίας, το δημόσιο, τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Οι τράπεζες όμως χορηγούν από το τίποτε μόνο την πίστωση με την αμφίεση «κεφάλαιο», που συνιστά το «δάνειο», απαιτούν όμως να πληρωθούν και οι τόκοι περιοδικά, οι οποίοι δεν έχουν δημιουργηθεί ως χρήμα.

 Είναι φανερό το τρομερό αδιέξοδο των δανειοληπτών, καθώς το καρτέλ των ιδιωτικών τραπεζών στέλνει έξω στον σκληρό κόσμο όλους τους φορείς να παλέψουν ο ένας εναντίον του άλλου, σε ένα άγριο πόλεμο, όπως τον περιγράφει ο Thomas Hobbes στο Leviathan «πόλεμος εναντίον όλων», να φέρουν πίσω τα χρήματα των τόκων που δεν υπάρχουν στην οικονομία, απλώς αποτελούν την αμοιβή των δανειστών.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/05/blog-post_213.html

ΥΠΕΡΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Εχουμε τρεις κατακλυσμούς σύμφωνα με την ελληνική ιστορία, του Δευκαλίωνα του Δαρδάνου και του Ωγύγου.
Οι κατακλυσμοί που αναφέρονται στην ελληνική μυθιστορία (που μετά τις ανακαλύψεις της Τροίας και των Μυκηνών πρέπει να θεωρείται ιστορία) έχουν αποδειχθεί και ιστορικά και με γεωλογικές τομές. Ξέρουμε μετά από κάθε κατακλυσμό ακολουθούσε ολοκληρωτική καταστροφή, τεράστιες εκτάσεις ήταν πλημμυρισμένες και ο πολιτισμός ολοκληρωτικά αφανισμένος.

Ο Δευκαλίων και η Πύρρα

Οι εναπομείναντες άνθρωποι έχοντας τις γνώσεις εκείνου του πολιτισμού αναζητούν και βρίσκουν πολύτιμα αντικείμενα που έχουν διασωθεί, όπως βιβλία, μηχανήματα ή οπλικά συστήματα τα οποία τους είναι χρήσιμα για την επιβίωσή τους. Οι πληθυσμιακές μάζες αποκομμένες από την πηγή της γνώσης μέσα σε λίγες δεκαετίες εκπίπτουν στον βαρβαρισμό, θεωρούν σταδιακά την ύπαρξη του προηγούμενου πολιτισμού ως μύθευμα και φαντασία των γεροντότερων οπότε υποχρεωτικά η γνώση και ο χειρισμός των μηχανημάτων αυτών περνά σε κλειστές ομάδες μυημένων.
Σε βάθος χρόνου χιλιετιών αυτές οι ομάδες για να προστατεύσουν τα μυστικά τους και για να μην πέσουν σε λάθος χέρια αυτά τα μηχανήματα επιλέγουν υποχρεωτικά να προστατευθούν πίσω από θρησκευτικά ιερατεία.
Οι περιγραφές αυτές, το πώς εξελίσσονται οι πολιτισμοί είναι από αναφορές του ίδιου του Πλάτωνα επιβεβαιώνονται όμως από την ύπαρξη ελιτίστικων μυητικών ομάδων στην αρχαία Ελλάδα –Καβείρια, Ελευσίνια, Δελφοί, Δωδώνη- και επιπλέον υπάρχουν αντίστοιχα στην Ινδία, Κίνα, Ιαπωνία, Κεντρική Αμερική. Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος να διαβάσει το βιβλίο «Το χρονικό του Ακακορ» όπου περιγράφεται πως οι μυημένοι προστατεύουν τα αρχαία προκατακλυσμιαία οπλικά συστήματα στη Λατινική Αμερική.
Επίσης επιβεβαιώνεται από τη μελέτη της ιστορίας του Ηγουμενείου της Σιών.
Πάνω από τέσσερις αιώνες τώρα αυτά τα ελιτίστικα τάγματα της Ευρώπης έχουν φύγει από τον έλεγχο των Ευρωπαίων και έχουν περιέλθει στον έλεγχο των Εβραίων τραπεζιτών Σιωνιστών πράκτορες των οποίων συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να λεηλατούν υπόγειες σπηλιές όπως πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι στρατιωτικοί από ευρωπαϊκές χώρες ερευνούσαν για μήνες υπόγεια σπήλαια στη Βολιβία προσποιούμενοι τους σπηλαιολόγους μέχρι που εκδιώχθηκαν από την κυβέρνηση της χώρας. Υπάρχουν χιλιάδες αναφορές για εξαφάνιση τέτοιων αρχαιολογικών ευρημάτων
Αυτά λοιπόν τα ευρήματα τοποθετούνταν μέσα στους ναούς σε κάποιο άβατο και κανείς δεν μπορούσε να τα δει ή να τα αγγίξει εκτός από τους μυημένους οι οποίοι μάθαιναν και τον χειρισμό τους γι’ αυτό βλέπουμε οι επικεφαλής των μυημένων είχαν κληρονομικό δικαίωμα. Τα χρησιμοποιούσαν σε περίπτωση ανάγκης όπως σε περιπτώσεις που κινδύνευε το έθνος. Εχουμε σχετικές πληροφορίες από τον Πλούταρχο, τον Παυσανία, τον Ηρόδοτο, τον Θουκυδίδη και δεν είναι δυνατόν όλοι αυτοί να είχαν συνεννοηθεί να πουν ψέματα καθώς απέχουν χρονικά ο ένας από τον άλλον διακόσια τριακόσια χρόνια. Ας αναφέρουμε κάποιες περιπτώσεις τις οποίες μπορείτε να βρείτε.

Αρχαίος αστροναύτης

Στη ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ οι ιερείς της Ελευσίνας επέμεναν να γίνει σε εκείνο το σημείο η ναυμαχία και έστειλαν απεσταλμένο τον Μνησίφηλο να γίνει η ναυμαχία απέναντι από το Θριάσιο πεδίο. Υπάρχει περιγραφή στον Πλούταρχο στους Παράλληλους βίους στον «Θεμιστοκλή» όπου αναφέρεται ότι όταν άρχισε η ναυμαχία εμφανίστηκε από την Ελευσίνα μια λάμψη, ένα μεγάλο φως, στη συνέχεια μέγας ήχος ο οποίος ακούστηκε μέχρι τη θάλασσα. Παρουσιάστηκε ένα νέφος το οποίο σηκωνόταν βαθμιαία από τη γη και έπεφτε στις τριήρεις. Λάμψη, ήχος, καπνός κάτι πέφτει στις τριήρεις. Αν ήταν πύραυλος πώς θα τον περιέγραφαν οι πρωτόγονοι από τεχνολογικής άποψης Αθηναίοι;


Η ναυμαχία της Σαλαμίνας

Ολοι έχουμε δει στρατιωτικές ρουκέτες που σηκώνονται βαθμιαία από τη γη. Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για μηχάνημα και θυμίζει τα σημερινά πυραυλικά συστήματα. Μην περιμένετε επιβεβαίωση και ευρήματα. Το Ινστιτούτο Σμινθόνιαν έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα από πρώην εργαζόμενους για εξαφάνιση ευρημάτων. Καράβια ολόκληρα έχουν βυθιστεί στον Ατλαντικό με τέτοια ευρήματα.
Ο Ηρόδοτος στο 8ο κεφάλαιο της Ιστορίας του περιγράφει ότι ένας Αθηναίος εξόριστος ο Δίκαιος μαζί με τον Σπαρτιάτη εξόριστο Δημάρατο ήταν στο Θριάσιο πεδίο εκείνη την ώρα και όταν ο Δημάρατος βλέποντας το νέφος ρώτησε τι είναι αυτό ο Δίκαιος που ήταν μυημένος του είπε ότι αν αυτό πάει στα πλοία θα τα καταστρέψει. Ο Δημάρατος του είπε να σωπάσει γιατί αν το μάθει ο Ξέρξης θα τους σκοτώσει.

« Ηροδότου Ιστορία «Ουρανία» 65

Ο Αθηναίος Δίκαιος του Θεοκύδη, φυγάς και με υπόληψη στους Μήδους την εποχή εκείνη όταν καταστρέφονταν η έρημη Αττική από το πεζικό του Ξέρξη , έτυχε να είναι μαζί με τον Λακεδαιμόνιο Δημάρατο στο Θριάσιο πεδίο και είδε κουρνιαχτό να υψώνεται από την Ελευσίνα σαν να περπατούν τουλάχιστο τριάντα χιλιάδες άνθρωποι. Ενώ δε απορούσαν έκπληκτοι αυτός και ο Δημάρατος , ποιοί άραγε να σηκώνανε αυτή τη σκόνη. Ξαφνικά είπε, ακούσαμε μια φωνή και αναγνώρισα πως η φωνή αυτή ήταν ο μυστικός Ίακχος (δηλ, ύμνος που τον έψαλαν στον θεό Βάκχο). Ο Δημάρατος αδαής στα Ελευσίνια μυστήρια θέλησε να μάθει τι ήταν αυτό που έλεγαν. Εγώ απάντησα «Δημάρατε, είναι αδύνατο να μη συμβεί κάποια μεγάλη ζημιά στο στρατό του Βασιλιά, για δε μένει αμφιβολία πως αφού η Αττική είναι έρημη αυτό που ακούμε είναι κάτι θεϊκό κι έρχεται από την Ελευσίνα, για να βοηθήσει τους Αθηναίους και τους συμμάχους. Αν ο κουρνιαχτός αυτός πάει κατά την Πελοπόννησο ο κίνδυνος θα βαρύνει στο βασιλιά του στο στρατό της ξηράς, αν πάει κατά το στόλο στη Σαλαμίνα ο βασιλιάς θα κινδυνεύσει να χάσει το ναυτικό του .
Οι Αθηναίοι κάθε χρόνο κάνουν γιορτή προς τιμήν της μητέρας και της κόρης <Δήμητρας και Περσεφόνης> κι εκεί μυείται όποιος θέλει απ' αυτους και από τους άλλους Έλληνες. Η φωνή που ακούς είναι μυστική φωνή, που την συνηθίζουν σ' αυτή τη γιορτή και λέγεται Ίακχος.» Μετά απ' αυτά ο Δημάρατος επανέλαβε, σιώπα και μην το πεις σε κανέναν άλλο γιατί αν αυτά φτάσουν στ' αυτιά του βασιλιά θα χάσεις το κεφάλι σου κι ουτ' εγώ θα μπορέσω να σε σώσω ούτε κανένας άλλος .Κάτσε φρόνιμα λοιπόν , κι όσο για τον στρατό ας φροντίσουν οι θεοί γι' αυτόν.»
Ο Παυσανίας στα Αττικά αναφέρει ότι ταυτόχρονα παρουσιάστηκε και μια ιπτάμενη μηχανή η οποία βούλιαζε τα πλοία. «Ναυμαχούντων δε Αθηναίων προς Μήδους δράκοντα εν ταις ναυσί λέγεται φανειναι». Όταν οι άνθρωποι της εποχής έβλεπαν κάτι τέτοιο στον ουρανό το ονόμαζαν δράκο σύμφωνα με τις δικές τους γνώσεις.
Όταν αργότερα ρώτησαν το μαντείο τι ήταν αυτά που είδαν πήραν την απάντηση ότι ήταν ο Κιχρέας ο πρώτος βασιλιάς της Σαλαμίνας.
Αντίστοιχες περιγραφές έχουμε στη ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ. Εμφανίστηκε κάποιος με παράξενη στολή ο οποίος κρατούσε μια λαβή αρότρου (εχέτλη) και σκότωνε Πέρσες. Μετά τη μάχη εξαφανίστηκε και όταν οι κάτοικοι ρώτησαν γι αυτόν το μαντείο των Δελφών πήραν την απάντηση να τιμούν τον Εχετλαίο (ή Εχετλο).
Όταν οι Πέρσες βάδισαν κατά του μαντείου των Δελφών οι ιερείς καθησύχασαν τους κατοίκους ότι ο θεός μπορεί να προστατεύσει τα πράγματά του. Σύμφωνα λοιπόν με περιγραφή του Ηροδότου μπροστά στο ναό στήθηκαν «ιερά όπλα» που βγήκαν από το ναό και τα οποία δεν μπορούσε να τα δει άνθρωπος τα οποία «αυτόματα φανείναι έξω προκείμενα ναού» και έριχναν κεραυνούς στους βαρβάρους. Ταυτόχρονα ακουγόταν βροντή.
Ο Ηρόδοτος τα ονομάζει «τέρεα μείζονα» δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση υπερφυσικά, φοβερά, μεγάλα τέρατα.
Πολλά χρόνια αργότερα στα 279 π.Χ. οι Γαλάτες με τον Βρέννο αρχηγό βαδίζουν κατά του μαντείου των Δελφών. Οι τότε ιερείς καθησυχάζουν τους κατοίκους ότι ο θεός «φυλάξαι εαυτού» δηλαδή θα προστατεύσει το ναό του.
Πριν ακόμα επιτεθούν οι Γαλάτες έπεφταν κεραυνοί και τους σκότωναν. Τη νύχτα κάποιο αέριο έκανε τους Γαλάτες να μην καταλαβαίνουν ποιοι είναι οι διπλανοί τους ούτε τη γλώσσα τους και αλληλοσκοτώνονταν. Τότε αυτοκτόνησε και ο Βρέννος.
Ο Παυσανίας στα Βοιωτικά αναφέρει ότι μετά τη μάχη της Χαιρώνειας πήγαν και άτακτοι Ελληνες της στρατιάς του Φιλίππου να συλήσουν το ιερό των Δελφών και αυτοί καταστράφηκαν με τον ίδιο τρόπο, με κεραυνούς και αστραπές που ήρθαν από τον ουρανό.
Ο Δίας εκτοξεύει .. "κεραυνό"

Να θυμίσουμε ακόμα και τις αναφορές για τον Τάλω, ένα περίεργο ανθρωποειδές ρομπότ που περιφρουρούσε την Κρήτη και έκανε συνεχώς τον γύρο της. Και πότε εξουδετερώθηκε; Όταν ο Ιάσων κατάφερε να τον χτυπήσει σε καίριο σημείο και να χάσει θα λέγαμε σήμερα τα «λιπαντικά» του. Αυτά τα υγρά οι αρχαίοι τα αναφέρουν σαν ιχώρ. Το ρομπότ αυτό ξεχώριζε τον εισβολέα από τον κάτοικο, μιλάμε δηλαδή για ρομπότ με τεχνητή ευφυία και εξοπλισμένο με τα κατάλληλα οπλικά συστήματα για να απωθεί τους εισβολείς.
Τι να πει κανείς για τα πλοία των Φαιάκων στον Ομηρο; Πλοία που σε πήγαιναν στον προορισμό σου αρκεί να τους έλεγες την ήπειρο, τη χώρα και την πόλη, με αυτή τη σειρά. Κινούνταν μέσα σε ένα νέφος, χωρίς πλήρωμα και πηδάλιο!! Γιατί τα τονίζει αυτά ο Όμηρος;
Ομήρου Οδύσσεια ραψωδία θ στ. 555 – 563 «Κι ακόμη, φανέρωσε τη χώρα σου, λαό και πόλη, για να σε ταξιδέψουν προς τα εκεί τα πλοία με τους δικούς τους λογισμούς. Γιατί σε εμάς τους Φαίακες οι καπετάνιοι περισσεύουν, δεν μας χρειάζονται καν τα πηδάλια, όπως συμβαίνει με των άλλων τα καράβια. Μόνα τους τα πλεούμενα μας ξέρουν τί λογαριάζουν και τι σκέφτονται οι άνθρωποι που ταξιδεύουν, γνωρίζουν πόλεις και χωράφια καρπερά, κι έτσι ταχύτατα περνούν το άγριο κύμα της θαλάσσης μες στην ομίχλη, σκεπασμένα με νεφέλη. Κι ούτε ποτέ κινδύνεψαν να πάθουν κάποια βλάβη ή να βουλιάξουν.»
Μπάαλμπεκ Λίβανος

Αίγπυτος
Ινδία

Εχει κανείς αμφιβολία ότι οι μυημένοι κατείχαν και κατέχουν προκατακλυσμιαία τεχνολογία;
Το μόνο ρεαλιστικό ερώτημα είναι ποιοι είναι αυτοί τον 21ο αιώνα, τώρα, που κατέχουν αυτή την τεχνολογία και κρατούν σε άγνοια την συντριπτική πλειοψηφία της ανθρωπότητας; Είναι συνωμοσία ή υπερβολή να υποθέσουμε ότι κρατούν αυτή τη γνώση για να κυριαρχούν πάνω σε μας και στα παιδιά μας;

diadrastika.com

Βιοκλιματικός σχεδιασμός και ηλιακή αρχιτεκτονική γεννήθηκαν στην Αρχαία Ελλάδα

Η βιοκλιματική αρχιτεκτονική δεν είναι πρόσφατη υπόθεση. Όπως διαβάζουμε στο βιβλίο “Let It Shine: The 6,000 Year Story of Solar Energy” του αμερικανού Τζον Πέρλιν ο αρχαίος έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης (469-399 π.Χ) δίδασκε στους μαθητές του τα οφέλη του βιοκλιματικού σχεδιασμού.
Σε έναν σωκρατικό διάλογο που μας μεταφέρει ο μαθητής του Σωκράτη, Ξενοφών (430-354 π.Χ), ο φιλόσοφος  ρωτάει “όταν κάποιος θέλει να χτίσει ένα σπίτι, δεν πρέπει να το κάνει όσο γίνεται πιο ευχάριστο, αφού θα ζήσει μέσα σ’ αυτό και όσο πιο χρήσιμο γίνεται;” Στη θετική απόκριση ενός μαθητή του συνεχίζει “και δεν είναι ευχάριστο ένα σπίτι που το καλοκαίρι είναι δροσερό και το χειμώνα ζεστό;” για να απαντήσει στη δεύτερη καταφατική απόκριση “τώρα, από την εμπειρία μας βλέπουμε ότι στα σπίτια που έχουν νότιο προσανατολισμό, οι ακτίνες του ήλιου περνούν μέσα από τις σκεπασμένες βεράντες, αλλά το καλοκαίρι η διαδρομή του ήλιου είναι ακριβώς πάνω από τα κεφάλια μας και πάνω από την οροφή, έτσι έχουμε σκιά…”.
Παρουσιάζοντας αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους είναι ωφέλιμη η ηλιακή αρχιτεκτονική, ο Σωκράτης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι σε ένα σπίτι σχεδιασμένο με αυτό τον τρόπο «ο ιδιοκτήτης θα βρει σε αυτό ένα καταφύγιο για όλες τις εποχές, γεγονός που καθιστά το σπίτι και χρήσιμο και ευχάριστο».
Ο έτερος μεγάλος φιλόσοφος της Αρχαίας Ελλάδας, ο Αριστοτέλης, παρείχε επιπρόσθετες πληφορορίες για τα οφέλη από τον ορθό προσανατολισμό μιας κατοικίας. Αφού αναρρωτάται “ποιος είναι ο τύπος της κατοικίας που πρέπει να χτίσουμε για σκλάβους και ελεύθερους άνδρες, για γυναίκες και άνδρες, για ξένους και πολίτες;” απαντά ότι “για την ευζωία και την υγεία, η κατοικία πρέπει να είναι ευάερη το καλοκαίρι και ηλιόλουστη το χειμώνα. Μια κατοικία με αυτές τις ποιότητες θα πρέπει να αναπτύσσεται περισσότερο εις μήκος παρά εις ύψος και η πρόσοψή του να είναι στραμμένη προς το νότο”.
Ο πατέρας του Σωκράτη, Σωφρονίσκος, εργαζόταν ως λιθοξόος και πολλοί πιστεύουν ότι ο μεγάλος φιλόσοφος ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του. Εάν το έκανε, τότε πιθανότατα θα γνώριζε για την ανακατασκευή δύο κατοικιών στο κέντρο της Αρχαίας Αθήνας όπου οι εργάτες άλλαξαν τη διαρρύθμιση των δωματίων ώστε τα πιο σημαντικά να βγαίνουν σε μια νότια αυλή. Το γεγονός ότι ο Σωκράτης έζησε όλη του τη ζωή στην Αθήνα πιθανότατα σημαίνει ότι γνώριζε για τον ηλιακό σχεδιασμό στην αρχαία ελληνική πόλη. Κατά την περίοδο που έζησε ο Σωκράτης διαθέτουμε ένα ακόμα δείγμα βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής: πρόκειται για μια παραλληλόγραμμη κατοικία στις παρυφές της νότιας πλευράς του Όρους Αιγάλεω, τρία χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.
Προς επιβεβαίωση των ιδεών που εκτίθενται στον διάλογο που μας μεταφέρει ο Ξενοφών, οι αρχαιολόγοι που έκαναν τις ανασκαφές ανακάλυψαν ότι”η είσοδος και η αυλή της αγροικίας ήταν στραμμένες προς το νότο και τα κύρια δωμάτια προς το βορρά”.
Τα πλεονεκτήματα της ηλιακής αρχιτεκτονικής είχε υπογραμμίσει και ο μεγάλος τραγικός ποιητής Αισχύλος (525-456 π.Χ) ο οποίος επισήμαινε ότι  ο νότιος προσανατολισμός ήταν χαρακτηριστικό των ελληνικών κατοικιών. Σε αντίθεση με τους Έλληνες, οι βάρβαροι “παρότι είχαν μάτια για να βλέπουν δεν έβλεπαν, είχαν αφτιά, αλλά δεν καταλάβαιναν. “Όπως συμβαίνει στα όνειρα, χωρίς συγκεκριμένο σκοπό, διαμόρφωναν τα πάντα σε σύγχυση. Δεν γνωρίζουν ότι τα σπίτια πρέπει να είναι στραμμένα στον ήλιο και στριφογυρνούν σαν τα μυρμήγκια σε ανήλιες κοιλότητες”.

—Όλυνθος, η ηλιακή πόλη
Με βάση της αρχές της ηλιακής αρχιτεκτονικής φαίνεται ότι ήταν χτισμένη και η αρχαία πόλη της Ολύνθου στη Χαλκιδική, την οποία έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη της την αμερικανικής Αρχαιολογικής Σχολής υπό τη διεύθυνση του Δρ Ρόμπινσον το 1928.
Η αρχαία πόλη της Χαλκιδικής, χτισμένη σε μια εύφορη πεδιάδα απέχει περίπου 11,5 χιλιόμετρα από την Ποτίδαια και 4 χιλιόμετρα από τη θάλασσα. Τα οικοδομικά τετράγωνα της Ολύνθου, μήκους περίπου 100 και πλάτους 40, χωρίζονταν από δρόμους πλάτους σχεδόν πέντε μέτρων.
Κάθε οικοδομικό τετράγωνο είχε μια σειρά από πέντε σπίτια στην κάθε πλευρά του δρόμου, ανάμεσα στα οποία υπήρχε ένας στενός διάδρομος. Τα σπίτια της Ολύνθου είναι τα αρχαιότερα που ξέρουμε και σχεδόν τα μόνα της κλασικής εποχής. Το παράδειγμα της Ολύνθου μιμήθηκαν και άλλες πόλεις, με αποτέλεσμα η ηλιακή αρχιτεκτονική να εξαπλωθεί μέχρι και τη σημερινή Βουλγαρία.
econews


http://www.econews.gr/2015/03/26/vioklimatikos-sxediasmos-ellada-121421/
http://amphiktyon.blogspot.gr/2015/05/blog-post_806.html

Ο ελληνικός «ιός» της οργής κατά της γερμανικής ηγεμονίας εξαπλώνεται στην Ευρώπη



Πόστερ με τον Πούτιν και την Μέρκελ, που κυκλοφόρησε στη Ρωσία για τους εορτασμούς της Νίκης της 9ης Μαΐου κατά του ναζισμού
 «Ο έξυπνος άνθρωπος δεν υποδουλώνεται σε τίποτα. Ούτε στο Νόμο».
Το λέει ο Ευριπίδης στον «Ορέστη»:
«Πᾶν τοὐξ ἀνάγκης δοῦλόν ἐστ' ἐν τοῖς σοφοῖς».
του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*
Η φετινή πανηγυρική γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 ξαναθύμισε την ατιθάσευτη ζέση για ανεξαρτησία του ιστορικού, ελληνικού, ξεσηκωμού που συντάραξε την Ευρώπη του 19ου αιώνα.
Σήμερα, στις αρχές του 21ου αιώνα, όπου τα χρέη έχουν γίνει τα ευφυή υποκατάστατα των αλυσίδων για τους μεταμοντέρνους σκλάβους, η Ελλάδα έρχεται και πάλι να αφυπνίσει την αδούλωτη ψυχή των ευρωπαϊκών λαών.
Οι αποκαρδιωμένοι Ευρωπαίοι πολίτες που, αντί να δουν να υλοποιούνται τα οράματα του ’60 και του ’70, βρέθηκαν φυλακισμένοι στο μπουντρούμι της χρηματιστηριακής ευρωζώνης, άρχισαν να αισθάνονται ένα ηθικό σοκ από τις ελληνικές καταγγελίες για την ανθρωπιστική κρίση που έχει προκαλέσει η τυραννική γερμανική πολιτική.
Οι καπνοί που σκέπασαν την Φραγκφούρτη την ημέρα των συγκρούσεων χιλιάδων Ευρωπαίων διαδηλωτών, με την γερμανική αστυνομία γύρω από το νέο κτίριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), οι φωτιές στους δρόμους και οι διαδηλωτές τριγύρω με τις ελληνικές σημαίες έδειξαν ανάγλυφα ότι ο «ιός» της ελληνικής ανταρσίας «μολύνει» καθημερινά την γηραιά ήπειρο.
Η καταγγελία της νεοφιλελεύθερης λεηλασίας και λιτότητας βρίσκει συμπαραστάτες σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ενώ η επίσημη απαίτηση της Ελλάδας για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις κινητοποίησε κι άλλους λαούς, όπως οι Ρώσοι, οι οποίοι μπορούν, καλύτερα απ’ όλους, να υποχρεώσουν την Μέρκελ και τον Σόϊμπλε «να θυμηθούν ποιος νίκησε στις 3 Μαΐου 1945»!
Η αναβάθμιση της Γερμανίας σε ηγετικό παίκτη μετά το 1989, με καθοριστική επιρροή στις ευρωπαϊκές υποθέσεις, είχε καταστροφικές συνέπειες τόσο για την Ελλάδα όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη.
Ποτέ η ψευδαίσθηση της γερμανικής ηγεμονίας δεν ήταν πιο φανερή απ’ ό,τι σήμερα: «μιας ηγεμονίας ανεύθυνης... και συνάμα επικίνδυνα αναχρονιστικής, με μη ορθολογικά στοιχεία ρεβανσισμού και αλαζονείας – μια απειλή για τις δημοκρατικές παραδόσεις της Ευρώπης». [Ηλία Θερμού, «Η γερμανική ηγεμονία», Εκδ. Καστανιώτη, 2013]
 Οι Έλληνες, και οι άλλοι λαοί της Ε.Ε., πρέπει να δουν ότι οι οικονομικές πολιτικές που επιβάλλει το Βερολίνο διαλύουν και περιθωριοποιούν την Ευρώπη με α) την φτωχοποίηση και εξαθλίωση των λαών του Νότου, β) την κατάρρευση της αγοραστικής δύναμης, γ) την αποσάθρωση της μεσαίας τάξης, δ) τα υπέρογκα κέρδη για την Γερμανία από την οικονομική ασφυξία των άλλων.
Εκτός των παραπάνω συνεπειών της γερμανικής αποικιοκρατικής συμπεριφοράς, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Γερμανία συμμετείχε πλήρως, με στρατιωτικά και οικονομικά μέσα, στα 14 χρόνια της αμερικανικής και νατοϊκής επιθετικότητας εναντίον 8 χωρών,προκαλώντας ασύλληπτες καταστροφές και εκατομμύρια αθώων θυμάτων, ανοίγοντας συγχρόνως τον δρόμο για την πιό αναίσχυντη λεηλασία και αφανισμό πολιτιστικών θησαυρών στη νεώτερη ιστορία. Ολόκληρα μουσεία και μνημεία, ζωντανές μαρτυρίες της ελληνιστικής περιόδου στο τεράστιο τόξο από το Αφγανιστάν μέχρι την Λιβύη, βεβηλώθηκαν, βομβαρδίστηκαν και κατεδαφίστηκαν από τις νεοταξικές αγέλες των κάθε είδους μισθοφόρων μέσα στην δίνη των πολυετών πολέμων, εισβολών και "επαναστάσεων" που προκάλεσε ο νέος Άξονας ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ μετά το 2001.
Πράγματα που αποσιωπούνται συστηματικά από τις «δημοσιογραφικές πόρνες» της συμμαχίας των πρόθυμων ευρω-αμερικανικών ΜΜΕ, που πληρώνονται αδρά για να ψεύδονται προς όφελος των αφεντικών τους, τα οποία έχουν χάσει το μέτρο της αλαζονείας και της ύβρεως, φανταζόμενοι τους εαυτούς τους ως τους μέλλοντες κυρίαρχους του σύμπαντος.
Μαζικές διαδηλώσεις έγιναν στις 18/03/2015 στην Φραγκφούρτη κατά του νέου κτιρίου της ΕΚΤ.
Οι Έλληνες δεν πρέπει να αγνοήσουμε το γεγονός, επίσης, ότι οι Γερμανοί,που δεν αναγνωρίζουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στην χώρα μας λόγω του κατοχικού δανείου και αρνούνται να καταβάλουν τις πολεμικές αποζημιώσεις, μάς επιβάλλουν μνημονιακές πολιτικές από τις οποίες εμείς καταστρεφόμαστε και οι τράπεζές τους κερδίζουν δισεκατομμύρια.
Είναι όμως αυτονόητη η συνέχεια του γερμανικού κράτους από το Γ' Ράϊχ και ύστερα όπως και το ότι οι οφειλές που προέκυψαν από τα εγκλήματα πολέμου δεν παραγράφονται.
Το ζήτημα λοιπόν της σύγκρουσης Ελλάδας-Γερμανίας δεν είναι απλά τεχνικού περιεχομένου, αλλά βαθιά πολιτικό. Οι Γερμανοί ενεργούν σαν να έχουν καταλάβει όλη την Ευρώπη, όπως ήταν πάντα το σχέδιό τους.
Όμως, εξ αιτίας των γερμανικών χειρισμών, η πτώση της Ε.Ε. είναι πλέον ορατή. Όσοι γνωρίζουν να διαβάζουν την ιστορία, το βλέπουν και προειδοποιούν. Ο Μακιαβέλι έβλεπε από το 1513 ότι «η στιγμή δεν είναι μακριά για την πτώση» του Πάπα, και ήρθε ο Λούθηρος το 1517 και άρχισε η αποδυνάμωση του Βατικανού. Η ευρωπαϊκή ιδέα μπορεί κάποτε να ήταν ελκυστική και πολλά υποσχόμενη, όμως, μετά το Μάαστριχτ, τις νεοφιλελεύθερες ελίτ και την δημιουργία της νομισματικής ένωσης, κατάντησε μιας matrix-φυλακή για τους λαούς. Σ’ αυτό το σκοτεινό μόρφωμα μέσα, αυτοί με τους οποίους διαπραγματευόμαστε δεν είναι φίλοι, ούτε εταίροι. Είναι οι ιστορικοί εχθροί μας, ένοχοι για πολλαπλά εγκλήματα ενάντια στον ελληνικό λαό.
Είναι σαν τους Φράγκους καβαλλαρέους, κάθε καρυδιάς καρύδι, και τα σιδερόφρακτα ρεμάλια που ρήμαξαν τον Μωριά και την Πόλη σε άλλες εποχές. Η τόση μανία τους να μας λεηλατήσουν πάλι σήμερα οφείλεται στο νέο Ελντοράντο, τα πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στις περιοχές του Αιγαίου, της Κρήτης και νότια της Κύπρου, που η Deutsche Bank έχει υπολογίσει σε πολλές εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, αξιοποιήσιμα τα επόμενα δέκα χρόνια.
Οι Έλληνες δεν πρέπει να ξεχνάμε ακόμα ότι η επιτυχία της ελληνικής Επανάστασης από το 1821 έως το 1824 οφειλόταν στις ανεξάντλητες εθνικές δυνάμεις που παρέταξε το γένος, τον αγώνα και τις θυσίες του απλού λαού και των μαχητών, που προκάλεσαν το ενδιαφέρον των μεγάλων Δυνάμεων της Ευρώπης και το ισχυρό κίνημα φιλελληνισμού στις χώρες τους.
Η ελευθερία δεν μας δόθηκε από καμμιά δυτική δύναμη στο Ναυαρίνο, όπως θέλει να λέει η εθνομηδενιστική προπαγάνδα, αντίθετα, οι «προστάτιδες» δυνάμεις συνεχώς συνωμοτούσαν εις βάρος της ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους πρίν, κατά την διάρκεια, και μετά το τέλος της Επανάστασης είτε για να την εμποδίσουν είτε για να επιβάλλουν το δικό τους μόρφωμα ενός εξαρτημένου και ανίσχυρου κράτους.
Η ναυμαχία στο Ναυαρίνο (1827) ήλθε όταν οι εξεγερμένοι είχαν ανασυνταχθεί και με την σωστή καθοδήγηση του Κολοκοτρώνη είχαν απωθήσει τον Ιμπραήμ στην Πύλο και ήταν, στην ουσία, η πρώτη πράξη του ρωσοτουρκικού πολέμου «που ούτε η κοντόφθαλμη διπλωματία του Ουέλλιγκτον, ούτε οι ραδιουργίες του Μέττερνιχ μπορούσαν πια να εμποδίσουν. [Νίκου Γ. Σβορώνου, «Επισκόπηση της Νεοελληνικής Ιστορίας, Εκδ. Θεμέλιο, 2007]
Στον πόλεμο που ξέσπασε το 1828, η Τουρκία ηττήθηκε και η θριαμβεύτρια Ρωσία ανάγκασε τον Σουλτάνο να αναγνωρίσει την απελευθέρωση της Ελλάδας, αυτό ακριβώς που η Μεγάλη Βρετανία δεν ήθελε να  γίνει. Η ελληνική Ανεξαρτησία, επομένως, συνδέεται άμεσα με τη νίκη των ρωσικών όπλων και ο κύριος εκφραστής της ήταν ο Ιωάννης Καποδίστριας, υπουργός Εξωτερικών του Τσάρου και η «κρυφή αρχή» πίσω από την Φιλική Εταιρεία. Ο Καποδίστριας, με την στήριξη του Ρωσικού Κόμματος, που το διηύθυναν ο Κολοκοτρώνης και οι Αρκάδες πρώτο - Καπεταναίοι του ’21, εξελέγη από την Γ’ Εθνοσυνέλευση της Ελλάδας πρώτος Κυβερνήτης της χώρας (1827)... Τι πιο φυσικό, αφού σε κάθε επανάσταση στην ιστορία υπάρχει ένας Αρχηγός που αναλαμβάνει μετά Πρόεδρος (π.χ. Μπολιβάρ, Λένιν κλπ).
Η άγρια αντίδραση των ντόπιων κοτζαμπάσηδων και των δυτικών «φιλελεύθερων» συνωμοτών ακύρωσε την πρώτη σοβαρή προσπάθεια συγκρότησης του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους και έτσι οδήγησαν στον θάνατο του Κυβερνήτη και την αρχή της δυτικής ξενοκρατίας στην Ελλάδα. Η τελευταία φάση, όμως, της νεο-Φραγκοκρατίας, που ξεκίνησε εδώ και τρεις δεκαετίες με την εξαναγκαστική ένταξη στην ΕΟΚ, μετά την χούντα και την κατοχή της Κύπρου, έχει προκαλέσει το πιο μεγάλο κακό.
Μετέτρεψε σιγά-σιγά τους Έλληνες σ’ έναν λαό ευρω-λιγούρηδων κομπιναδόρων, κρατικοδίαιτων καταναλωτών και παθητικών η αδιάφορων ψηφοφόρων, φθάνοντας σήμερα σε μια Ελλάδα πτωχευμένη στα όρια της οικονομικής και ηθικής εξαχρείωσης.
Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία η πλουτοκρατία, ο «Διαρκής Αντίχριστος» κατά τον Παπαδιαμάντη, έχει αναγάγει κάθε τι το ανθ-ελληνικό (με την έννοια της απόρριψης του κλασσικού πνεύματος, που γέννησε την Αναγέννηση, τον Διαφωτισμό, την μοντέρνα Τέχνη) σε ανώτερη αξία... Οι ρήτορες της κοσμοπολίτικης δεσποτείας στηρίζουν την απληστία, την αρπακτικότητα, τον ατομικισμό, τον μηδενισμό σαν modus vivendi στην χυδαία Νέα Τάξη τους.
Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, μάς έχουν στραγγαλίσει με την μνημονιακή λιτότητα και μας ωθούν σε «πιστωτικό γεγονός» για να μας αποτελειώσουν.
Όμως, η πορεία ενός έθνους τόσο αρχαίου, όπως το δικό μας, που πέρασε από πολλές ιστορικές συμπληγάδες συχνά καθορίζεται από την ίδια την ιστορία του, πέρα από τις πρόσκαιρες παγίδες και στραβοτιμονιές.
Ξεκινήσαμε τα τελευταία 2.500 χρόνια από ένα «Μολών Λαβέ» και καταλήξαμε στο «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή»... αφού πρώτα περάσαμε από «Το δε την πόλιν σοι δούναι ουτ’ εμόν εστίν ουτ’ άλλον».
Δεν είναι δυνατόν μετά από τόσα «ΟΧΙ» και «Αέρα» να αρκέσουν τρεις δεκαετίες ευρω-παρακμής για να τελειώσουμε ιστορικά, παρακαλώντας τους τοκογλυφικούς «θεσμούς» για να πάρουμε την επόμενη «δόση» μας.
Διότι είναι γνωστόν ότι, όταν εμείς είχαμε την δραχμή και τα τάλαντα, οι πρόγονοι του Ντάϊσελμπλουμ και του Σόϊμπλε συναλλάσσονταν με βαλανίδια.
Κάναμε το λάθος, όμως, να πιστέψουμε ότι ο πόλεμος με αυτούς τους Βαρβάρους τέλειωσε το 1945. Αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται, μέχρι σήμερα, με άλλα μέσα.
Για ποια ιδέα της Ευρώπης μιλάμε; Για ποια αλληλεγγύη; Για την Ευρώπη στην οποία έχουν προσφύγει οι Ελληνοκύπριοι, ενταγμένοι στην Ε.Ε., για τις καταπατημένες περιουσίες τους στα Κατεχόμενα και αυτή περί άλλα τυρβάζει; Για την Ε.Ε. που δεν σέβεται το ίδιο το καπιταλιστικό δίκαιο περί ιδιοκτησίας, αλλά δείχνει «ευαίσθητη» μόνο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων;
Για την Ευρώπη που αποδέχθηκε τις λεηλασίες των πολιτιστικών θησαυρών γιατί δεν μπορεί, λέει, να αποδειχθεί αν είναι προϊόντα κλοπής ή όχι... ενώ το αντίστοιχο αμερικανικό δικαστήριο αποφάσισε να γυρίσουν πίσω, διδάσκοντας δημοκρατία;
Για ποια φιλελεύθερη ιδεολογία του Ευρωπαϊσμού μιλάμε; Αυτό το δηλητηριώδες κατασκεύασμα είναι μια ναζιστική ιδέα. Δεν υπάρχει καμμία πολιτική σύγκλισης, δεν υπάρχει ενιαίος ευρωπαϊκός λαός, παρά μόνο ένας πολτός. Ουδέποτε θα ενωθεί πραγματικά η Ευρώπη σε ένα ενιαίο έθνος όπως οι ΗΠΑ υπ' αυτές τις συνθήκες γιατί είναι ένα μωσαϊκό λαών, πολιτισμών και παραδόσεων ασύμβατων μεταξύ τους.
Όμως, δίπλα στην Οικονομία υπάρχουν και τα Γεωστρατηγικά Ζητήματα και αυτό το καταλαβαίνει καλύτερα ο ιμπεριαλιστικός Λευκός Οίκος παρά το ιδεοληπτικό Βερολίνο, ο οποίος έχει εκφράσει επανειλημμένα την ανησυχία του για την κατάσταση των σχέσεων της Ελλάδας με την Ε.Ε. και ειδικότερα με την Γερμανία.
Όπως είπε ο Σαμ Σπέκχαρντ, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, στο περιοδικό FORTUNE: «Η Ελλάδα είναι πολύ πιο σημαντική απ’ όσο πιστεύει ο κόσμος». Προσθέτοντας πως, αν η Ευρώπη συνεχίσει να την αντιμετωπίζει με σκληρό τρόπο, θα την οδηγήσει μακριά από την σφαίρα επιρροής της Δύσης.
Ο  Αμερικανός πρεσβευτής  επισημαίνει τις βαθειές πολιτιστικές σχέσεις της Ελλάδας με την Ρωσία, καταλήγοντας ότι η στάση της Ε.Ε. δεν θα αποτρέψει τις εξελίξεις στις άλλες χώρες, θα φέρει, όμως, μια απομάκρυνση της Ελλάδας από την Δύση, που θα είναι «πολύ πιο δαπανηρή μακροπρόθεσμα»!
Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., θα έχουν ένα σκληρό, ιστορικό δίλημμα μπροστά τους: αργά ή γρήγορα, όσες «κωλοτούμπες» κι αν κάνουν, όσους «έντιμους συμβιβασμούς» κι αν επιχειρήσουν, θα καταλάβουν ότι, εκτός από το να ταπεινωθούν και να γίνουν "μία από τα ίδια" δεν θα καταφέρουν τίποτα. Δεν υπάρχει μέση οδός εντός αυτού του συστήματος, που το ορίζουν άλλοι.
Είναι αυταπάτη ότι μπορείς να αλλάξεις σ’ αυτό το αντιδραστικό, γερμανικό, εποικοδόμημα πολιτική πορεία, παραμένοντας μέσα σ’ αυτό.
Η Ελλάδα χρειάζεται ανεξάρτητη πορεία, νέες γεωστρατηγικές συμμαχίες, ανασυγκρότηση της κοινωνίας και της παραγωγής, πολιτιστική ανάταση και νέο ιστορικό δόγμα, πέρα από το «Ανήκομεν εις την Δύση», για να έχει μέλλον.
Η ώρα αυτή πλησιάζει και Θάρθει η Μέρα που θα πρέπει να απαντηθεί αυτό το ιστορικό δίλημμα ώστε να ολοκληρωθεί το ’21.

*[Δημοσιεύθηκε στο Hellenic Nexus τ.95, Απρίλιος 2015]
http://pylitonfilon.blogspot.gr/2015/05/blog-post_7.html

Κινδυνεύει να καταστραφεί η αρχαία πόλη της Παλμύρα από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους



Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έφτασαν την περασμένη Πέμπτη στα προάστια της αρχαίας πόλης Παλμύρα στη Συρία, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα πολιτιστικής κληρονομιάς στη Μέση Ανατολή.
Η Παλμύρα βρίσκεται στο σταυροδρόμι πολλών αρχαίων αυτοκρατοριών, και είναι γεμάτη με ερείπια του 1ου και 2ου αιώνα. Η Παλμύρα έμεινε ονομαστή για τον πλούτο της κατά τη ρωμαϊκή εποχή, οπότε βασίλευσε και η θρυλική βασίλισσά της Ζηνοβία. Ωστόσο, μνημονεύεται για πρώτη φορά τη 2η χιλιετία π.Χ.. Τότε ήταν ένας ακόμα κόμβος στο εκτεταμένο εμπορικό δίκτυο που ένωνε τη Μεσοποταμία με τη βόρειο Συρία.
Ο Μααμούν Αμπντουλκαρίμ, ο επικεφαλής της υπηρεσίας αρχαιοτήτων της συριακής κυβέρνησης, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι ο στρατός επανέκτησε τον έλεγχο ολόκληρης της πόλης και ότι τα αρχαία ερείπια στα νοτιοδυτικά της Παλμύρας είναι άθικτα.
Η κρατική συριακή τηλεόραση, επικαλούμενη στρατιωτική πηγή, μετέδωσε ότι ο στρατός σκότωσε δεκάδες τζιχαντιστές του ΙΚ στα ανατολικά της Παλμύρας και "καταδιώκει τους εναπομείναντες (μαχητές) στην περιοχή που υποχωρούν με διαφορετική κατεύθυνση".





της Charlotte Alfred
[Πηγή: The Huffington Post, 18/05/2015]  |  

http://pylitonfilon.blogspot.gr/2015/05/blog-post_18.html

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΟΥΛΟΙ

 
Αποδεικνύω  (  με  επιχειρήματα  )  οτι  ουδέποτε    ελευθερωθήκαμε .  Η  σκαβιά  μας  άρχισε   με  την  υποδούλωση  στους   Ρωμαίους  και  συνεχίζεται    μέχρι  σήμερα . 

Τί  παίχθηκε  το  1821 .

Τί  παίχθηκε  το  1912  με  τον  "εθνάρχη"   Βενιζέλο . 

Απο  τότε  που  σκλαβωθήκαμε    στους  Ρωμαίους   μέχρι  σήμερα   ουδέποτε   πάψαμε  να  είμαστε  δούλοι .  Απλώς  αλλάζουμε    αφεντικό  απο  καιρού  εις    καιρόν .

Η  δουλεία  στους  Ρωμαίους    έληξε   το  1453   (  βλέπε   http://lofos.info/pythas/byzant.html   ) 

Η  δουλεία στους    Οθωμανούς  έληξε    το  1821  .   Ο  επόμενος   κυρίαρχος   ήταν  οι  Άγγλοι  .  Τα  επιχειρήματα  υπέρ    αυτού   : 

    Μόλις   αρχίζει  η  επανάσταση  καταφθάνει  στην   Στερεά   Ελλάδα  ο  Μαυροκορδάτος .  Ένας  Φαναριώτης   που  ουδέποτε  είχε  πατήσει  το  πόδι  του  στην Στερεά   Ελλάδα  και την  Πελοπόννησο .  Δεν  γνωρίζει   καθόλου  πρόσωπα   και  πράγματα  εκεί  .  Δεν  έχει   ιδέα  απο   πόλεμο .  Μαζί  του  έχει   και  ένα  σεντούκι  λίρες  και  αρχίζει  να  δωροδοκεί   και  να  σπέρνει  διχόνοιες  .  Η  Αγγλία     ΜΕ  ΑΥΤΟΝ  διαπραγματεύεται    το  πώς  θα  δώσει  το  δάνειο    στην  επαναστατημένη  Ελλάδα  .  Για  σταθείτε   ρε  παιδιά  !  Γιατί  δεν  διαπραγματεύεστε   με  τον  Κολοκοτρώνη ,  τον  Νικηταρά  ,  τον Ανδρούτσο  ,  τον   Καραϊσκάκη   ,  τον  Μπότσαρη  ,  τον  Κανάρη   ,  τον  Μιαούλη  ;    Τί  το  ιδιαίτερο  έχει   το  βουτυρόπαιδο απο  το  Φανάρι  και  η  παρέα  του  ;     Μήπως  ΕΣΕΙΣ    τον   στείλατε   ( μαζί  με  τις  λίρες )    για  να   οδηγήσετε  το  νεαρό  κρατίδιο   (που  θα  προκύψει )  στις  αγκάλες  σας ; 

ΦΙΛΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ :   Πρώτα  υπήρχε  το  ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΟΝ  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΝ  ( και  η  Φιλόμουσος   Εταιρεία )  .  Δεν  πρόκοψε . Κάποια  μέλη του   ιδρύουν  την  ΦΙΛΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ  .  Τα  πρώτα  χρόνια    στάσιμη  . Έχει   κολλήσει   σε   έναν  μικρό  αριθμό  μελών  που  δεν  αυξάνονται  .  Ξαφνικά  απογειώνεται  . Προύχοντες  , ιεράρχες  γράφονται  σωρηδόν .  Αυτό  πώς εξηγείται  ;   Ιδού    ένα  πιθανό   σενάριο  :  Περνά   ο  άγγλος   πρέσβης   απο  προύχοντες  και  Μητροπολίτες   και    ( δήθεν  τυχαία )   λέει  :   "Αυτή   η  Φιλική  Εταιρεία    πολύ  ρεύμα  έχει  τώρα   τελευταία ( ψέμα ). Τί  σοβαρή οργάνωση !  Τί  πλήθος  οπαδών ! "  .  Ε,  μετά  απο  αυτό   δεν  θα  απογειωθεί   η  οργάνωση  ;   Αφού  ο   Άγγλος   πρέσβης  το  λέει   ΚΑΤΙ  ΘΑ  ΞΕΡΕΙ  !

ΔΕΝ  ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ   λοιπόν  η  επανάσταση    να   καθοδηγήθηκε   ( αφανώς )   απο  τις Μεγάλες  Δυνάμεις    που  έβλεπαν  οτι  η  Οθωμανική  Αυτοκρατορία   παρακμάζει    και  θα  πέσει  στα  χέρια   των  Ελλήνων !


Αφού  μας   άφησαν  και σκοτωθήκαμε  μεταξύ  μας  , στο  τέλος  μας  ελευθέρωσαν  ( Ναυμαχία  του  Ναυαρίνου ) .  Για   δεκαετίες  μετά   ( μέχρι  το  1967  ;  )  πληρώναμε  το  δάνειο   της  επανάστασης  που  μας  έδωσαν  οι  Άγγλοι  .  Μάλλον  ήταν  το πρώτο  περιστατικό  στην  Ιστορία   όπου  ο  δούλος    πληρώνει την  αλλαγή  του  αφέντη του  !!! 
Επομένως   ( αν  κάποτε   υπάρξει  σοβαρή  ηγεσία   στην  χώρα )   θα  πρέπει   να  ζητήσουμε  πίσω    ό,τι  δώσαμε   στους  Άγλλους  ( με  τόκο ! ) .

1912  : ( αντιγράφω απο    http://lofos.info/pythas/sofist.html    )



 Tα αναμφισβήτητα γεγονότα απο την Ιστορία του Ελληνικού Εθνους (Εκδοτική Αθηνών ) :
1) Η Επανάσταση των Νεοτούρκων έγινε τον Ιούνιο του 1908 .
2) Την ίδια εποχή η σύγκρουση Βουλγάρων και Ελλήνων μέσα στην τουρκοκρατούμενη Μακεδονία συνεχίζεται.
3) Η Κρήτη βρίσκεται υπο την κηδεμονία των Μεγάλων Δυνάμεων μετά τις συγκρούσεις μουσουλμάνων και χριστιανών.
Λογική ανάλυση : Η Οθωμανική Αυτοκρατορία είναι υπο διάλυση . Βουλγαρικά και Ελληνικά ένοπλα σώματα αλωνίζουν την ύπαιθρο ανενόχλητα . Η Κρήτη πάει για απόσχιση . Ο Σουλτάνος είναι μαριονέττα των Μεγάλων Δυνάμεων . Κάποιοι εθνικιστές αξιωματικοί (Νεότουρκοι) αποφασίζουν να σώσουν το κράτος . Η Οθωμανική Αυτοκρατορία παύει πιά να είναι το υπάκουο πρόβατο των ξένων .
Αντιγράφω πάλι μερικά αναμφισβήτητα γεγονότα απο την Ιστορία του Ελληνικού Εθνους :
Την 14η Αυγούστου 1909 γίνεται η επανάσταση στο Γουδί . Λιγότεροι απο 500 αξιωματικοί διατυπώνουν κάποια αιτήματα για βελτίωση ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ , Διοίκησης και Παιδείας (τόμος ΙΔ , σελ. 258).
Λίγο παρακάτω (σελ. 265) :
Η σκέψη της συνεργασίας του Στρατιωτικού Συνδέσμου με τον Ελ. Βενιζέλο είχε προωθηθεί απο αντιπρόσωπο των νέων αξιωματικών τον λοχαγό Σάρρο στις πρώτες κιόλας κοινές συνεδριάσεις των "ανθυπολοχαγών-υπολοχαγών" και των "λοχαγών".
Στην δε σελίδα 266 αναφέρονται τα εξής :
"Ολοι μιλούν αλλά κανείς δεν ενεργεί" ,παρατηρούσε χαρακτηριστικά ο Ντίλλον απο τις στήλες της CONTEMPORARY REVIEW και κατέληγε : "Θα αναφανεί , άραγε , όσο είναι ακόμη καιρός , ο ικανός άνδρας που θα πεί με αυτοπεποίθηση όπως ο αρχαίος αρχιτέκτονας των Αθηνών : Οσα αυτοί είπαν εγώ θα τα πραγματοποιήσω " ;
Ηταν όμως πράγματι τυχαίο το γεγονός οτι ο Αγγλος δημοσιολόγος , έμπειρος γνώστης των ελληνικών πραγμάτων, συνέτασσε τις γραμμές αυτές μήν έχοντας στο νού παρά τον Ελευθέριο Βενιζέλο ;
Λογική ανάλυση : Προσέξτε τώρα σύμπτωση : Ενα χρόνο μετά που το "πρόβατο" (Οθωμανική Αυτοκρατορία) σήκωσε κεφάλι , "εντελώς τυχαία" μια επανάσταση στην Ελλάδα ζητά ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ και λίγο αργότερα ξεσπά ο Α' Βαλκανικός Πόλεμος όπου Ελλάδα , Σερβία και Βουλγαρία αποσπούν εδάφη απο το    "ανυπάκουο" πρόβατο !
Τί μπορούμε να υποθέσουμε : Οι Μεγάλες Δυνάμεις θέλουν να δώσουν ενα μάθημα στους Νεότουρκους που σήκωσαν κεφάλι και γι' αυτό δίνουν πράσινο φώς στους Βαλκάνιους να επιτεθούν. Πρέπει όμως οι Βαλκάνιοι να έχουν ηγέτες ικανούς αλλά και "λογικούς" . Ηγέτες που θα πάρουν τόσα εδάφη , όσα θα υπαγορεύσουν οι "Μεγάλοι" . Οχι περισσότερα ! Δεν τους βολεύει ο Ιων Δραγούμης ούτε κάποιος ομοϊδεάτης του Περικλή Γιαννόπουλου.
Ιδού  και  μία  σοβαρή  ένδειξη  που  δημοσιεύθηκε  στην  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  της  25-2-2007  : Η  εβραϊκή  οικογένεια  Αλλατίνι  έρχεται  το  1802  απο  το  Λιβόρνο  στη  Θεσσαλονίκη  και  αρχίζει  το  εμπόριο  αλεύρων  . Το  1898  ο  γνωστός  μύλος  της  οικογένειας  καίγεται  ολοσχερώς  και  ξαναχτίζεται  απο  την  αρχή  (προφανώς  με  δαπάνη  ενός  σεβαστού  ποσού ) . Το  1911  η  οικογένεια  ξεπουλά   ένα  μεγάλο  μέρος  της  περιουσίας  και   επιστρέφει  στην  Ιταλία !  Δεν  είναι  λίγο  περίεργο το  ότι  ξοδεύει  ένα  μεγάλο  ποσό  για  να  ξαναχτίσει  τον  μύλο (που  δείχνει  οτι  έχει  σκοπό  να  μείνει  για  πάντα  στη  Θεσσαλονίκη )  και  μετά  13  χρόνια   ( ένα  χρόνο  πρίν  την  κατάληψη  της  Θεσσαλονίκης  απο  τους  Έλληνες ! ) τα  παρατά  όλα  και  φεύγει ; Είμαστε   απόλυτα  δικαιολογημένοι  εάν  υποθέσουμε  οτι  η  οικογένεια  Αλλατίνι  έχει  πολύ  στενούς  δεσμούς  με  τα  κέντρα  αποφάσεων  στην  Ευρώπη  και  πληροφορείται   οτι  για  να  τιμωρηθούν  οι  Νεότουρκοι  θα  υπάρξουν  αλλαγές  συνόρων  και  η  νέα  κατάσταση  δεν  θα  είναι  ευνοϊκή  για  τους  εβραίους .

Γιατί βγαίνουν οι αγγλικές εφημερίδες και μιλούν υπέρ του Βενιζέλου ; Τόσο πολύ ενδιαφέρονται για το καλό της Ελλάδος οι Αγγλοι που αγωνιούν για το άν θα γίνει πρωθυπουργός ο καλύτερος ; Μάλλον αφελής σκέψη !
Οι άγγλοι θέλουν κάποιον "δικό" τους . Τον Βενιζέλο τον γνωρίζουν από τότε που είχε ανακατευθεί στα πολιτικά πράγματα της Κρήτης (ήταν την ίδια εποχή που οι Μεγάλες Δυνάμεις είχαν στείλει στρατό για προστασία των χριστιανών). Τον ξέρουν οτι είναι "λογικός" και έμπιστος . Υποκινούν τους Ελληνες στρατιωτικούς και τους βάζουν να καλέσουν σαν αρχηγό εναν πολιτικό απο την Κρήτη (που δεν είναι ακόμη ελληνικό έδαφος !).
Αντιγράφω  από  το  ΒΗΜΑ  ( 19-2-2006  ) :
Το  1901   ο  ( διορισμένος  από  τις  Μεγάλες  δυνάμεις )  διοικητής  Κρήτης  πρίγκιπας  Γεώργιος  απολύει  τον  σύμβουλο  επι  της  Δικαιοσύνης   Ελευθέριο  Βενιζέλο .
Το  1903 ο    πρίγκιπας  Γεώργιος μιλά  με  τον  πρεσβευτή  της  Αγγλίας  Esme  Howard   και  λέγει  «Ο Βενιζέλος  έπρεπε  να  είχε  συλληφθεί  δια  τας  πράξεις του» . Και  η απάντηση  του  Άγγλου  πρέσβη  : « Εάν  τον  συλλάβετε , ημείς  θα  τον  ελευθερώσωμεν !»
Το  1905  ο  Βενιζέλος  ξεκινά  την  Επανάσταση  στο  Θέρισο  ζητώντας  ένωση  της  Κρήτης  με  την  Ελλάδα ( με  συνεργάτες  τους  Κ. Φούμη  και  Κ.  Μάνο ) . Οι  Μεγάλες  Δυνάμεις  έχουν  διορίσει  τον  Γεώργιο  διοικητή  με  την  εντολή  ΝΑ ΜΗΝ  ΕΝΩΣΕΙ  την  Κρήτη  με  την  Ελλάδα . Παρόλο  που  ο  Βενιζέλος  ζητά  πράγματα  απαγορευμένα  οι  Μεγάλες  Δυνάμεις  δεν  αναλαμβάνουν  δράση  εναντίον  του .  Η  επανάσταση  κερδίζει  έδαφος . Τελικά  ο  Γεώργιος  παραιτείται  και  γίνονται  εκλογές  για  νέα Συνταγματική  Συνέλευση .
Ερωτήματα : Γιατί  τόση  εύνοια  των  Άγγλων  για  έναν  ασήμαντο  κρητικό  που  ΔΕΝ  ΥΠΑΚΟΥΕΙ  ΣΤΗ  ΓΡΑΜΜΗ  ΤΟΥΣ ;
Ιδού  ένα  σενάριο  που  τα  εξηγεί  όλα :  Γύρω  στο  1900  ο  Βενιζέλος  πλησιάζει  μυστικά  τους  Άγγλους  και  λέει  «Κάντε  με  ηγέτη  και  ό,τι  θέλετε  το  έχετε !»  . Διαθέτει  μια  προσωπική  γοητεία  ,  μια  ευελιξία  στις  δημόσιες  σχέσεις  και  έχει  εύκαμπτη  μέση . Τέλεια  προσόντα  για  ηγέτη  μπανανίας !  Το  1905  του  λένε  να  ξεκινήσει  μια  δήθεν  επανάσταση . Δεν  τον  συλλαμβάνουν . Ο  λαός  βλέποντας  την  ανοχή  των  Μεγάλων  Δυνάμεων  παίρνει  θάρρος  και  η  επανάσταση  κερδίζει  έδαφος . Ο  Γεώργιος  αισθάνεται  ότι  οι  Μ. Δυνάμεις  τον  προσβάλουν με  την  ανοχή  που  δείχνουν  και  παραιτείται . Γίνονται  εκλογές , αλλάζουν  μερικά  πρόσωπα  αλλά  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ  ΟΥΤΕ  ΕΝΩΣΗ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΓΙΝΕΤΑΙ  ΟΥΤΕ  ΤΙΠΟΤΑ  ΑΛΛΟ  ΣΠΟΥΔΑΙΟ ! 
Πρόκειται  για  την  κλασσική  συνταγή  κατασκευής  ενός  ηγέτη :
 α) Βάλτον  να  κάνει  φασαρία  
 β)  Μην  τον  συλλαμβάνεις  για  να  φανεί  ότι  τον  φοβάσαι
 γ) Μην  κάνεις  καμία  υποχώρηση  σε  σοβαρά  θέματα
 δ)  Μην  μνημονεύεις  τα  ονόματα  των  συνεργατών  του  για  να  φανεί  ότι  αυτός  ήταν  ο  άνθρωπος-κλειδί .

Ο  λαός μένει  με  την  εντύπωση ότι  όλο  αυτό  το   (καλό )   μπάχαλο  προκλήθηκε   από  την πολιτική  επιδεξιότητα  του  Βενιζέλου . Και  καταλήγει  το  δημοσίευμα  του  ΒΗΜΑΤΟΣ :  «Η  επανάσταση  του  Θερίσου απογείωσε  στο  ζενίθ  του  πολιτικού  στερεώματος  τον  Ελευθέριο  Βενιζέλο , η  φήμη  του  οποίου  έλαβε  έκτοτε τεράστιες  διαστάσεις  τόσο  στην  Ελλάδα  oσο  και  στο  Εξωτερικό» . BINGO!!!



Γύρω  στο   1945   η  νέα  υπερδύναμη   είναι  οι   ΗΠΑ   και  οι  Άγγλοι   μας  παραχωρούν εκεί  .
Γιατί    υποστηρίζω  οτι  είμαστε  δούλοι    ακόμη :
α)  Ουδέποτε   μας  ρώτησαν   τί  θρησκεία επιθυμούμε  .  Με  το  "έτσι θέλω"    η  ορθοδοξία   έγινε  η  επίσημη  θρησκεία . Τους  βόλευε πολύ .  Καμμία  κουβέντα  για  την  αρχαία   μας  θρησκεία .
β)  Παράβολο  για  να   συμμετέχεις  στις  εκλογές .  Αυτόματα   αποκλείεις  τους  φτωχούς  .  Χρηματοδοτείς  εσύ  (  ΗΠΑ )   όποιον θέλεις   και  τον βγάζεις  πρωθυπουργό .
γ)  Ο  αρχηγός   του  κόμματος   αποφασίζει   ποιός   θα  είναι  υποψήφιος  βουλευτής .  Δηλαδή  εάν  ο  αρχηγός   είναι  πουλημένος   ,  βάζει  στο  ψηφοδέλτιο     αποκλειστικά  και μόνο   πουλημένους !

Οπότε    μήν  ψάχνετε   να  βρείτε    το  γιατί  οι   πολιτικοί   ηγέτες  της  Ελλάδος   είναι  τόσο   ηλίθιοι  και  τα  κάνουν  όλα  θάλασσα .  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΗΛΙΘΙΟΙ   .  ΕΝΤΟΛΕΣ  ΕΚΤΕΛΟΥΝ  !


*******************************************

   pitago99@gmail.com  

  Ήρθατε  απο την                          http://lofos.info/pythas/index-diaf.html 

  Αρχική  σελίδα  του  Πυθαγόρα   :    http://lofos.info/pythas/index.html  


 --------------------------------------------------------------------
Προς  τον  υπάλληλο   που   ελέγχει  τις  σελίδες   και  τις  "καρφώνει"    στα  αφεντικά  :

 ΝΟΜΙΖΕΙΣ   ΟΤΙ  Η       Ν Ε Α     Ε . Π Ο Χ .Η      ΕΣΕΝΑ   ( που γνωρίζεις  ΠΟΛΛΑ )  ΘΑ   ΣΕ  ΑΦΗΣΕΙ  ΝΑ  ΖΗΣΕΙΣ  ; 


Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters