Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ "ΔΙΑΛΥΣΗ" ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - Μαζική έξοδος των Εβραίων της Τουρκίας για την Ιβηρική…

Οι Εβραίοι της Τουρκίας γίνονται Ισπανοί! Εν αναμονή σχετικού νόμου που αναμένεται να ψηφιστεί, τις επόμενες ημέρες, από την ισπανική βουλή, οι Εβραίοι της Τουρκίας υποβάλουν, μαζικά, αιτήσεις απόκτησης της ισπανικής ιθαγένειας.  Ο νέος νόμος θα αποδίδει και πάλι την ισπανική υπηκοότητα στους απογόνους των Εβραίων που διώχθηκαν από την Ιβηρική χώρα τον 15ο αιώνα.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι να εγκαταλείψουν οι Εβραίοι την Τουρκία, η ανεργία, η πόλωση εντός της τουρκικής κοινωνίας, η καταπιεστική διακυβέρνηση. Όμως το μίσος κατά της κοινότητάς μας είναι το βασικό», αναφέρει ένα από τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας της Τουρκίας, ο Ράφι, στην αμερικανική εφημερίδα New York Times.
«Δεν υπάρχει μέλλον για εμάς στην Τουρκία», είπε ο Ράφι, ο οποίος αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει το επώνυμό του για τον φόβο… των Τούρκων. «Οι περισσότεροι αναζητούν την ευκαιρία να ξεφύγουν από τον εντεινόμενο αντισημιτισμό στην Τουρκία», αναφέρει το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας.

defence-point
http://greeknation.blogspot.gr/2015/05/blog-post_522.html

ΟΙ 74 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ( !!;;!! ) ΤΗΣ ΝΑSA ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ!!!! ΤΥΧΑΙΟ!;!

 
Ο επιστήμονας της ΝASA Alberto Behar ( Aλμπέρτο Μπίχερ ) σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα τον Ιανουάριο του 2015) στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ– φτάνοντας τα θύματα των επιστημόνων στα 74 στα 2 τελευταία χρόνια!!!! Ο Αλμπέρτο είχε αποδείξει ότι υπάρχει
νερό στον Άρη δουλεύοντας σε δύο αποστολές στον Άρη!!!! Ήταν επίσης ένας από τους ποιο ειδικευμένους στο θέμα ρομποτικής της ΝΑSA!!!! Mε ειδικότητα σε ρομπότ που μπορούν να μπουν ακόμα και σε ηφαίστεια!!!!!

Αυτοί οι θάνατοι των επιστημόνων κάνει εύλογα τους ανθρώπους να αναρωτιούνται αν πράγματι συμβαίνει κάτι ή όχι!!!! Μα για να το δούμε λίγο!!!!
Ο Αλμπερτ ήταν ένας πολύ καλός πιλότος, ήταν ένας εκπαιδευτής πτήσεων και για αεροπλάνα και ελικόπτερα – οι καιρικές συνθήκες ήταν σαφείς και για κάποιο λόγο το αεροπλάνο του έχασε ύψος!!!! Το πιλοτικό Van Nuys Airport Kashif Khursheed ( Βαν Ναγς Έρπορτ Κασίφ Κράστ ) – εμπειρογνώμονες είπαν τι ανάφερε ο Αλμπέρτο: << Δεν μπορώ να καταλάβω ούτε και να δω ποια είναι η αιτία για κάτι τέτοιο. Όλα δείχνουν να είναι τέλεια χωρίς κανένα πρόβλημα!!!!
Αυτή είναι μόνο μία από τις πιο πρόσφατες περιπτώσεις ενός εξέχον επιστήμονα όπου είχε ένα ύποπτο θάνατο, κατά τα τελευταία δύο χρόνια συν των 74 κορυφαίων ιατρών και επιστημόνων της NASA όπου βίαια σκοτώθηκαν, και σχεδόν όλα τα συμβάντα είναι χαρακτηρισμένα επισήμως ως αυτοκτονία ή ατύχημα!!!!
Για να δούμε τι λένε για τον Γκλεν Τόμας!!!! Glenn Thomas was a World Health Organisation spokesperson!!!! Ήταν ένας ιατρός ερευνητής επιστήμονας όπου όχι μόνο ερευνούσε τον ιό Ebola και του AIDS, αλλά είχε ανακοινώσει ότι κόντευε να βρει την θεραπεία ειδικά στον ιό Έμπολα!!!! Όταν σκοτώθηκε πετούσε με ένα MH17 when it was shot down και έχασαν την ζωή τους σε αυτήν την πτήση άλλοι 100 ερευνητές!!!!

Ο Joep Lange ( Τζόεπ Λεντζ ), ήταν ο αρχηγός ερευνητής του φαρμάκου του AIDS και πρώην πρόεδρος της Διεθνούς AIDS παγκοσμίου ινστιτούτου το (ΔΛΠ), ήταν επίσης ερευνητής της MH17!!!! Ήταν εν πτήση σε μια διεθνή διάσκεψη για το AIDS!!!! Δυστυχώς ένας από τους κορυφαίους ειδικούς μαζί με κάποιους άλλους για το AIDS σκοτώθηκαν προτού να μπορέσουν να παραστούν σε μια παγκόσμια διάσκεψη!!!!




Η Melissa Ketunuti ( Μελίσσα Κετουνούτι ετων35 ), ήταν ένας παιδίατρος που ειδικεύεται στον καρκίνο!!!! Έχει, επίσης, εργαστεί με μια υποτροφία για τον ιό του AIDS στην Μποτσουάνα!!!! She was hogtied and set on fire – στο υπόγειο του σπιτιού της στη Φιλαδέλφεια!!!!! Η Κετουνούτι βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο London ( Λονδίνο ) τον Δεκέμβριο του 2013!!!! Ο σύζυγός μαζί με την αστυνομία προσπαθούσαν πολύ ώρα να σπάσουν την πόρτα που είχε κλειδώσει από μέσα, όταν την βρήκαν ήταν νεκρή, κανείς δεν ξέρει τι την σκότωσε!!!! Μια έρευνα για το θάνατό της αλλά τίποτα πειστικό δεν βρέθηκε μέχρι σήμερα το τι την σκότωσε – no one knows what killed her!!!!

Ίσως ένας από τους πιο αμφιλεγόμενα θανάτους επιστήμονα κατά τα τελευταία λίγα χρόνια ήταν του Shane Τρούμαν Todd ( Σέην Τρούμαν ετών 31 ) – In June 2012 he was found dead!!!! Τον Ιούνιο του 2012 βρέθηκε νεκρός, ήταν ηλεκτρολόγος μηχανικός!!!! Δούλευε σε ένα άκρως απόρρητο σχέδιο… ” ένα είδος” μηχανής για τους κινέζους όπου πιστεύεται ότι επρόκειτο ένα αμυντικό όπλο!!!! Ο Σέην είχε πει στην οικογένειά του, ότι δεν ήταν ευχαριστημένος με αυτό που έκανε και ότι φοβόταν για τη ζωή του, ο ίδιος φέρεται να είχε πει ότι ασφάλεια των ΗΠΑ ήταν αυτή που τον παρενοχλούσε….. και απειλούσε!!!! Εγκατέλειψε την εργασία του και επρόκειτο να φύγει από την Κίνα ώστε να γυρίσει στην πατρίδα του, αλλά πέθανε μία εβδομάδα πριν από την πτήση του μετά την τελευταία ημέρα του στην εργασία οικοδόμησης αυτής της άγνωστης συσκευής….. που κάποιοι λένε ότι η κατασκευή της είναι ότι το μισό της μηχανής πρόκειται για εξωγήινο ζωντανό οργανισμό!!!!
Αυτά τα οποία σας αναφέρω εδώ δεν είναι παρά μόνο ένα μικρός αριθμός επιστημόνων που πέθαναν κάτω από ύποπτες και ανεξήγητες συνθήκες, μπορείτε όμως να διαβάσετε σχετικά με τους μυστηριώδεις θανάτους επιστημόνων σε αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση – http://www.stevequayle.com/index.php?s=146 !!!! Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είτε είναι κορυφαίοι ειδικούς γιατροί ή κορυφαίοι μηχανικοί θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι θα μπορούσαν να γνώριζαν που θα οδήγησε στο θάνατό τους!!;!! Ή μήπως όλα είναι απλώς τελικά μια σύμπτωση!!!;;;!!!
Σε μια εποχή όπου η συνωμοσία είναι κοινός τόπος μη πιστευτής πραγματικότητας είναι όλο και πιο δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ το ότι θα μπορούσε να είναι μια συνωμοσία και να μην είναι απλά ένα ατυχές γεγονός!!!! Είναι απίστευτα ύποπτο γιατί τόσοι πολλοί από αυτούς τους θανάτους είναι τόσο περίεργοι…..




Δεν μπορώ να γράψω για όλους τους θανάτους για τους επιστήμονες της ΝASA μπορείτε να καταλάβετε εύκολα το γιατί!!!! Για όσους όμως έγραψα είχαν περάσει από την NASA αν και πλέον έχουν αλλοιώσει τα στοιχεία τους!!!! Μπορείτε όμως να βρείτε πληροφορίες για αυτούς τους φουκαράδες από εφημερίδες αλλά και ιστοσελίδες ειδικά των επιστημόνων που χάθηκαν τα τελευταία 2 χρόνια και δούλευαν για την NASA!!!! Θα σταματήσω εδώ, εσείς απλά αναρωτηθείτε, γιατί να σκοτώνουν όλους αυτούς τους επιστήμονες!;! Για ποιο λόγο!;! Τι ξέρανε!;! Και γιατί οι ποιο πολλοί ανήκουν στην ΝASA!;! Αν αναρωτηθούμε ότι μπορεί να είναι μια απλή σύμπτωση είναι!;! Θυμάμαι τα λόγια του Τσόρτσιλ που είχε πει: << Το πρώτο γεγονός είναι τυχαίο. Το δεύτερο σύμπτωση. Το τρίτο αν γίνει πάλι το ίδιο είναι αιτία πολέμου. >> Πραγματικά θα ήθελα να ήξερα τι θα έλεγε για ένα τόσο τεράστιο νούμερο επιστημόνων που έχουν βρεθεί νεκροί τα τελευταία χρόνια και όλοι τους ή δούλευαν ή είχαν δουλέψει χρόνια για την ΝΑSA!!!!
Θα σας δώσω κάποια λινά ώστε να δείτε ότι είναι χειρότερα από όσο νομίζεται!!!! Αλλά και για τους γνωστούς << ξερόλες >> που θα πούνε ότι τα έβγαλα από το μυαλό μου!!!!
Τα λίνκ:
http://www.reddit.com/r/conspiracy/comments/2txw2l/another_dead_nasa_scientist_74_scientists_dead_in/
http://www.rense.com/general39/death.htm
http://www.neonnettle.com/features/415-why-have-74-prominent-scientists-been-murdered-in-the-past-ten-years-
http://beforeitsnews.com/conspiracy-theories/2011/12/a-list-of-115-dead-scientists-assassinated-1468927.html
Έχει και άλλα πολλά στοιχεία αλλά και ονόματα επιστημόνων όπου μπορείτε να βρείτε αυτά είναι λίγα από τα πολλά!!!!
Mέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι πάντα καλά και να θυμάστε.
Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!! , thesecretrealtruth -
See more at: http://www.diadrastika.com/2015/05/74-epistimones-nasa-pou-skotothikan-se-2-chronia.html#sthash.hzZEtZUK.dpuf

Το μυστικό του Ταΰγετου: Τι... κρύβει το πανέμορφο βουνό (Φωτογραφίες)

http://www.kontranews.gr/media/k2/items/cache/0c5086e6c3e9aa813532542235bd110f_XL.jpg 
Στην Πελοπόννησο, στο πιο ψηλό σημείο του πανέμορφου βουνού που το όνομά του έδωσε η Ταϋγέτη, μια από τις επτά Ατλαντίδες ή Πλειάδες, η φυσική πυραμίδα στα 2.407 μέτρα υψόμετρο ακόμα ατενίζει το θεϊκό. Παλαιότερα στη μορφή του φωτοδότη Δία ή/και Απόλλωνα, σήμερα στο όνομα του προφήτη Ηλία, του Ήλιου που κατά πανάρχαιη παράδοση έχει το ναό του πάντα στις ψηλότερες κορφές, σε φυσικές ή τεχνητές πυραμίδες που αναπαριστούν το τεράστιο σύμβολο της φωτιάς και των ηλιακών ακτίνων, το τέλειο σχήμα του πυρός.
Η μακρινή και λαμπερή όπως φαίνεται ιστορία της πυραμίδας του Ταύγετου συνεχίζει και σήμερα, κάθε τέτοια μέρα, κάθε χρόνο που πιστοί ορειβάτες ξεκινούν να ανεβούν στο πέτρινο εκκλησάκι του Αι-Λιά ή του Αγιολιά του μακρυνού για να δουν μετά το γιορταστικό άνοιγμα της εκκλησίας, στην ανατολή του ήλιου, ένα από τα ομορφότερα θεάματα της ελληνικής φύσης:
Τον καθαρό σχηματισμό μιας τέλειας πυραμίδας μέσα στον μεσσηνιακό κόλπο, την ακριβή ισόπλευρη τριγωνική σκιά της κορυφής του βουνού.

Η σκιά της Πυραμίδας –παιχνίδια ιερής γεωγραφίας και φωτός

Δεν είναι όμως μόνο το υπερθέαμα της πελώριας σκιάς στην θάλασσα αλλά μια σειρά άλλα φαινόμενα που φτιάξανε και κρατάνε ακόμα το μύθο της αρχαιότερης, όπως πολλοί υποστηρίζουν, πυραμίδας, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά του κόσμου. Ο Ταϋγετος στο όριό του φτιάχνει όχι ένα, αλλά τρία εντυπωσιακά πυραμιδοειδή σχήματα στον γύρω τόπο. Η πρώτη πυραμίδα σχηματίζεται ψηλά στον ουρανό. Ένα ισόπλευρο τρίγωνο δείχνει στη δύση όταν λίγο πριν ανατείλει ο ήλιος, οι ακτίνες του διαθλώμενες πίσω από τον Πάρνωνα στα 2407 μ. σχηματίζουν ψηλά το είδωλό της, σε ένα ουράνιο τρίγωνο που βλέπει προς τις Πλειάδες (να σημειώσουμε ξανά πως η Ταϋγέτη είναι μυθολογικά μία από τις Πλειάδες).
Στην αρχαιότητα ο Αναξίμανδρος, μας λέει ο Κικέρων, είχε στήσει αστεροσκοπείο στην κορυφή του βουνού και μελετούσε τις κινήσεις των άστρων. Με αυτό το πρώτο «γκρίζο, ισόπλευρο τρίγωνο στον ουρανό» συνδέεται και ένα αμνημονεύτων χρόνων παραμύθι για τον σοφό νομοθέτη της Σπάρτης Λυκούργο που έβαλε έναν γρίφο στους Λακεδαιμόνιους νέους να του βρουν την ακριβή στιγμή της ανατολής του ήλιου και που είχε σαν αποτέλεσμα την κατάργηση του φοβερού εθίμου της ρίψης στον Καιάδα των αδύναμων βρεφών και των γέρων.
    
Τα τρία πυραμιδοειδή σχήματα

Το δεύτερο, εντυπωσιακό τρίγωνο είναι αυτό που βουτάει στα νερά του Μεσσηνιακού κόλπου, τις ώρες της ανατολής. Το τρίτο, το τρίγωνο του Ηλιοβασιλέματος πέφτει στην άλλη πλευρά, στον λακωνικό κάμπο όταν το κοκκινωπό φως σχηματίζει τέλεια ευθεία γραμμή που εδράζει στην κορυφή της πυραμίδας. Το υπερθέαμα του Ταΰγετου δε σταματά εδώ.
Το πιο ανεξήγητο φαινόμενο είναι η ίδια η κατασκευή της πυραμίδας, αν είναι έργο φυσικό ή παρέμβαση του ανθρώπου, αφού υποψιάζουν, όχι μόνο το αφύσικα τέλειο σχήμα της αλλά και η εμφανής οριζοντίωση της βάσης της, που δείχνει να έχει περάσει από ανθρώπινα χέρια, καθώς από κει και πάνω το πέτρωμα και το χώμα αλλάζουν, σμιλεύονται και ισιώνουν για να φτιάξουν το ισόπλευρο τρίγωνο. Αν η πυραμίδα είναι τεχνητό κατασκεύασμα, η δόξα της εντείνεται και αφήνει να εννοηθούν αρχαίες τελετουργίες και πρόθεση ιερατική, όπως αναφέρει το thecuriosityofcat.
Από την πολύτιμη πηγή του Παυσανία γνωρίζουμε ότι σε πολύ παλιά χρόνια, οι Λακεδαίμονες θυσίαζαν λευκά άλογα (ηλιακό σύμβολο) στην απόληξή της.
Το όνομα της ψηλότερης κορφής του βουνού το αποκαλούσαν Ταλετόν ή Ταλητόν, λέξη ίδιας ρίζας με την Τελετή, την ιεροπραξία, τη θυσία. Οι Ορφικοί, αυτοί οι μυστικιστές της αρμονίας, που γνώριζαν περισσότερα και από όσα συναρπαστικά κατέγραψαν, θεωρούσαν τη γεωπυραμίδα του Ταϋγέτου ιερή, Πύλη κοσμική, μέσα από την οποία η ουράνια Αρμονία και το αείζωον φως κατέρχονται στον κόσμο.

Και το επίσης, εύγλωττο όνομα της περιοχής, αφήνει να εννοηθεί πως η πυραμίδα στη κορυφή ήταν κέντρο ύπαρξης και ορισμός για τον γύρω κόσμο. Λακωνία, με το πρώτο συνθετικό, λας, να σημαίνει λίθο και το δεύτερο –κωνία,να δείχνει το κωνικό, πυραμιδοειδές σχήμα στην κορφή. Λακωνία, η χώρα του κωνικού λίθου, ιερή τοποθεσία του Ήλιου και πύλη κοσμική για το φως.

taugetos1
taugetos

kontranews.gr  ,  thesecretrealtruth -
See more at: http://www.diadrastika.com/2015/05/mystiko-taegetos-ti-krivei.html#sthash.EWKt6JZY.dpuf

ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ. Ενθύμιον του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καβάλας !

11059704_1628001194152830_7699427538228653917_n
Αννα Γκιουλου Αυτή την ταμπέλα την βρήκα σε ένα εμπορικό κατάστημα της Καβάλας. Είναι Ενθύμιον Του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καβάλας.
……………………………………………………….
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ KΑΒΑΛΑ : 1 – 40 ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ KABAΛA ΜΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ !
………………………………………………………

Οι διαδηλωτές απο το Ferguson ζητάνε τα λεφτά που δεν έχουν λάβει ακόμα απο τον Τζορτζ Σόρος.

Οι διαδηλωτές απο το Ferguson ζητάνε τα λεφτά που δεν έχουν λάβει ακόμα απο τον Τζορτζ Σόρος.

Οι διαδηλωτές που πέρυσι κατέβηκαν στην πόλη Φέργκιουσον και εκαψαν κτίρια, κατάστρεψαν αυτοκίνητα και καταστήματα, έπερναν $ 5000 τον μήνα για να συμμετέχουν στις διαδηλωσεις.

Η οργάνωση που θα τους πλήρωνε, η Οργάνωση για τη Μεταρρύθμιση και Ενδυνάμωση του Μισούρι (Missourians Organizing for Reform and Empowerment (MORE), αφησε τους διαδηλωτές απλήρωτους, ετσι οι πρωην διαδηλωτές αποφάσισαν να επισκεφτούν τα γραφεία της οργάνωσης. Επίσης δημιουργήσαν μια ομαδα στο Twitter και άρχισαν να απαιτούν τα χρήματά τους…
O υποψήφιος για την προεδρία, Allen B. West έγραψε το εξής στην ιστοσελίδα του: «αντί να είναι ευγνώμονες για τις λίγες εβδομάδες εργασίας κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών, οι διαδηλωτές ξανα
προκάλεσαν χάος στην πολη Ferguson»

http://allenbwest.com/2015/05/paid-ferguson-protestors-now-protesting-over-not-getting-paid/

Οι ταραχές στην πόλη εκτιμούνται οτι κόστισαν περίπου 4,2 εκατομμύρια δολάρια.

ΚΟΡΑΞ


*******

Το δημοσίευμα από το http://allenbwest.com/2015/05/paid-ferguson-protestors-now-protesting-over-not-getting-paid/


Paid Ferguson protestors now protesting over not getting paid.


Instead of being thankful for getting off the unemployment line for a few weeks and having a little fun protesting, the paid rioters who tore up Ferguson, MO, are protesting again.

According to the Washington Times, the “Missourians Organizing for Reform and Empowerment (MORE) has been paying protesters $5,000 a month to demonstrate in Ferguson. Last week, hired protesters who haven’t been paid held a sit-in at MORE’s offices and posted a demand letter online. Hired protesters with the Black Lives Matter movement have started a #CutTheCheck hashtag and held a sit-in at the offices for the successor group to the Association of Community Organizations for Reform Now (ACORN) in Missouri after the group allegedly stopped paying them.”

First of all, can you even imagine getting paid $5,000.00 A MONTH for running around holding a sign and burning down an occasional building? That’s around $1,250.00 per week. Try making that at McDonalds or Starbucks. And not only that, but if you are unlucky enough to get arrested Ms. Beyoncé will bail you out.

“MORE is the re-branded Missouri branch of ACORN, which filed for bankruptcy in late 2010, FrontPage reported. MORE and other groups supporting the Black Lives Matter movement have received millions of dollars from billionaire financier George Soros. The group Millennial Activists United posted a letter on their blog demanding MORE “cut the checks” to demonstrators.

Sounds like the “protestors” need to form a union and get legal representation. Come on Mr. Soros, these guys worked their behinds off over there in Ferguson. Cut them a check!


********

Το δημοσίευμα από The Washington Times
http://www.washingtontimes.com/news/2015/may/19/hired-black-lives-matter-protesters-start-cutthech/#ixzz3acmWpseK



Hired Black Lives Matter protesters start #CutTheCheck after being stiffed by ACORN successor group


Hired protesters with the Black Lives Matter movement have started a #CutTheCheck hashtag and held a sit-in at the offices for the successor group to the Association of Community Organizations for Reform Now (ACORN) in Missouri after the group allegedly stopped paying them.

FrontPage Magazine reports that Missourians Organizing for Reform and Empowerment (MORE) has been paying protesters $5,000 a month to demonstrate in Ferguson. Last week, hired protesters who haven’t been paid held a sit-in at MORE’s offices and posted a demand letter online.

MORE is the re-branded Missouri branch of ACORN, which filed for bankruptcy in late 2010, FrontPage reported. MORE and other groups supporting the Black Lives Matter movement have received millions of dollars from billionaire financier George Soros.

The group Millennial Activists United posted a letter on their blog demanding MORE “cut the checks” to demonstrators.

“Early in the movement, non-profit organization MORE, formerly known as the St. Louis chapter of ACORN, and local St. Louis organization Organization for Black Struggle created a joint account in which national donors from all over the world have donated over $150,000 to sustain the movement,” the letter read. “Since then, the poor black [sic] of this movement who served as cash generators to bring money into St. Louis have seen little to none of that money.

“Questions have been raised as to how the movement is to sustain when white non-profits are hoarding monies collected of off [sic] black bodies? When we will [sic] hold the industry of black suffering accountable? The people of the community are fed up and the accountability begins here and now,” the statement said.

“We NEED to be thinking about justice for black people,” it continued. “This means white people must renounce their loyalty to the social normalcy that maintains white power and control. If black lives really matter, justice and self-determination for black people would mean the black community would control [its] own political and economic resources. Moving forward, we are building a board of accountability within this movement. We must funnel economic into this movement through the hands of black people who are fighting with and for black life. More on this board will be discussed as we develop.”
 
 
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2015/05/ferguson.html

ΚΕΦΑΛΗ του ΑΠΟΛΛΩΝΑ στον ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ (video)


Είναι γεγονός. Ο πλανήτης Άρης δεν σταματάει να μας εκπλήσει. Μία φωτογραφία από το Mars Curiosity Rover της NASA που περιπλανάτε στην φαινομενικά νεκρή επιφάνειά του, θα μας κάνει να αναρωτιόμαστε για καιρό και να αμφιβάλλουμε για πολλά από όσα ξέραμε ως τώρα.


Στην φωτογραφία βλέπουμε έναν βράχο ανάμεσα σε πολλούς άλλους. Όμως, από την πρώτη στιγμή διακρίνουμε κάτι διαφορετικό. Θυμίζει ένα ανθρώπινο κεφάλι. Παιχνίδια του φωτός και της σκιάς, θα μου πείτε. Παρειδωλία. Για να δούμε...

Στον βράχο, ο οποίος μοιάζει ταλαιπωρημένος από τα στοιχεία της φύσεως του πλανήτη ή, ενδεχομένως από άλλους λόγους, διακρίνουμε καθαρά το προφίλ ενός ανθρώπινου κεφαλιού. Βλέπουμε τα μαλλιά, το μάτι, την μύτη, το στόμα και το πηγούνι. Ως εδώ είναι ένα εν δυνάμη πιθανό κεφάλι.

Αν σε όλο αυτό προσθέσουμε τα κατάλληλα φίλτρα για να καθαρίσει η εικόνα, τότε βλέπουμε καθαρά πως αυτό που υποθέταμε ως κεφάλι γίνεται πραγματικότητα. Είναι ένα κεφάλι, το οποίο, για εμας τους Έλληνες, τουλάχιστον, είναι πολύ καθοριστικό.

Είναι ο Έλληνας θεός Απόλλων.

Ο γιος του Δία, θεός του φωτός, της μουσικής, της μαντικής, της χωροθεσίας και τόσων άλλων.

Να είναι τυχαίο που οι αποστολές της NASA είχαν την ονομασία Apollo;

Υπήρχε άραγε κάποτε στο απώτατο παρελθόν κάποια σχέση του Απόλλωνα ή και των άλλων θεών της Αρχαίας Ελλάδας, με τον κόκκινο πλανήτη; Είχαν οι κάτοικοι αυτοί τις ίδιες θρησκευτικές πεποιθήσεις; Μήπως κάποτε, πριν χιλιάδες χρόνια, οι Έλληνες ταξίδεψαν από την Γη στον Άρη, ή μήπως οι αρχαίοι θεοί έφτασαν στη Γη κάνοντας πρώτα μία πολύχρονη στάση στον Άρη, χτίζοντας κατοικίες και φιλοτεχνώντας αγάλματα;
diadrastika


...
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/05/kefali-apollo-ston-planete-ari.html#sthash.ZEZhk5Lm.dpuf

«Γεωθρησκεία» του Νίκου Τοπούζη

Christianity Islam, Γεωθρησκεία, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΝΙΚΟΣ ΤΟΠΟΥΖΗΣ,

ΓΕΩΘΡΗΣΚΕΙΑ

Η εξωτερική πολιτική, η διπλωματία, οι διεθνείς σχέσεις είναι έννοιες που συνεχώς εξελίσσονται. Στην πραγματικότητα τρέχουν με γεωμετρικούς ρυθμούς και πολύ συχνά, σοβαροί αναλυτές έχουν πέσει έξω στις προβλέψεις τους.

Με βάση αυτή την αρχή, οι ασκούντες εξωτερική πολιτική ενός κράτους δεν θα πρέπει ποτέ να αρκούνται σε παθητική στάση ή να προσπαθούν να μείνουν απλώς θεατές των εξελίξεων «παίζοντας άμυνα». Ο ρυθμός των διεθνών εξελίξεων είναι πάντοτε μεταβαλλόμενος. Κανένα κράτος, κανένα think tank ή ίδρυμα στρατηγικών μελετών δεν μπορεί να σαφήνεια να εγγυηθεί πότε θα πραγματοποιηθεί κάποια μεγάλη μεταβολή στους παγκόσμιους συσχετισμούς. Πρόσφατο παράδειγμα η αποτυχία όλων σχεδόν των δυτικών διπλωματών και μελετητών να προβλέψουν την θεαματική προσέγγιση Ιράν-ΗΠΑ.

ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ

Η Εξωτερική Πολιτική της Ελλάδος πρέπει επιτέλους να αποκτήσει κεντρικό στρατηγικό σχεδιασμό και να απογαλακτιστεί από το αφηρημένο «ανήκουμεν εις την Δύση» του Κ.Καραμανλή. Η εμμονική πλέον προσήλωση μας στους στόχους και τις επιδιώξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει καταντήσει επικίνδυνη για την ίδια την Πατρίδα. Επικίνδυνη λόγω της αξιοσημείωτης παθητικότητας και στωικότητας που την διέπει. Δεν λέω να αποχωρίσουμε από την ΕΕ, απλά θα πρέπει να αποκτήσουμε ξανά ανεξάρτητη Εξ.Πολιτική που να έχει ως κεντρικό σκοπό την υπεράσπιση των δικαίων του Ελληνισμού. Μια πολιτική που δεν θα πρέπει να λάβει την έγκριση των Βρυξελλών.

Η Ελλάδα, με την γεωστρατηγική θέση που κατέχει, θα πρέπει οπωσδήποτε να μεταβάλλει την ποιότητα της ασκούσης διπλωματίας της από παθητική σε ενεργητική. Να ψάξει να βρει και νέες συμμαχίες, συνεννοήσεις, στρατηγικές συμπράξεις με κράτη όπου μπορούν να βρεθούν κοινοί τόποι συμφέροντος. Το ΣΥΜΦΕΡΟΝ και η ΙΣΧΥΣ είναι οι μοναδικές έννοιες που έχουν σημασία στις διεθνείς σχέσεις, κανένα κράτος δεν κατάφερε ποτέ να ξεφύγει από την ανελέητη Θουκυδίδεια λογική και πραγματικότητα.

Από τους πρώτους μήνες των Μνημονίων και την ηθελημένη εκ μέρους της ΕΕ απομείωσης της κρατικής ισχύος της Ελλάδος, μεμονωμένα άτομα ή/και οργανώσεις ή πολιτικοί φορείς ξεκίνησαν να αναρωτιούνται που θα μπορούσε η Ελλάδα να βρει νέους συμμάχους. Ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός, ο επιβαλλόμενος πολυπολιτισμός αλλά και η φασίζουσα μορφή της παγκοσμιοποίησης που συντελείται, θα ωθήσει και άλλα έθνη/κράτη να αναθεωρήσουν τις παραδοσιακές τους σχέσεις τόσο με την ΕΕ (Γερμανία) όσο και με άλλους, υπερεθνικούς, οργανισμούς (ΔΝΤ, ΟΗΕ κτλ). Το Έθνος/Κράτος ως συστατικό στοιχείο οργάνωσης των λαών δεν έχει και δεν μπορεί ακόμη να καταργηθεί. Και δεν δύναται να καταργηθεί με τα αντιδημοκρατικά μέσα του σήμερα, χωρίς δηλαδή την ευρεία συναίνεση των πολιτών τους.

Ακούω άναρθρες κραυγές αλλά και εμπεριστατωμένες απόψεις για συνεργασία ή συμμαχία με κράτη κολοσσούς και πως μια αναβάθμιση των σχέσεων μαζί τους θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα. Συμφωνώ πως οι ΗΠΑ, η Ρωσία αλλά και η Κίνα ή η Ινδία έχουν βασικά γεωπολιτικά, οικονομικά κ.α πλεονεκτήματα έναντι της καχεκτικής και

γερασμένης πλέον ΕΕ. Αλλά η συμμαχία μεταξύ δύο ανισοδύναμων κρατών οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, πάντα σε υποτέλεια του λιγότερου ισχυρού. Θέλουμε απλώς να αλλάξουμε «αφεντικό» ή να διαμορφώσουμε μια εξωτερική πολιτική που θα δώσει νέα πνοή και θα ανοίξει νέους ορίζοντες ; Ακόμη ένα ερώτημα. Εν όψει της κολοσσιαίας γεωστρατηγικής στροφής των ΗΠΑ, το λεγόμενο Pivot to Asia, πόσο ρεαλιστικό είναι να αποτελέσουμε σημαντικό σύμμαχο για κάποιες από αυτές τις υπερδυνάμεις; Δεν υπαινίσσομαι να μην κάνουμε ανοίγματα προς αυτές τις παγκόσμιες δυνάμεις, θα ήταν αφελές ως και επικίνδυνο να μην κάνουμε. Απλά τονίζω πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε θεαματικά αποτελέσματα ούτε να βασίσουμε την συνέχιση της Ελλάδος με στέρεα βήματα στον 21ο αιώνα με τέτοιες αβάσιμες προσδοκίες.

Ο ρεαλισμός θα πρέπει να αποτελεί βασική αρχή χάραξης της Εξωτερικής Πολιτικής ενός κράτους . Η Ελλάδα ως μικρό προς μεσαίο μέγεθος στο διεθνές στερέωμα έχει περιορισμένους πόρους για την πραγμάτωση των στρατηγικών της σχεδιασμών. Οι πόροι αυτοί περιορίστηκαν περισσότερο εξαιτίας δύο σημαντικών γεγονότων. Πρώτο γεγονός η εκδίωξη από την Ελληνική σημαία, χάριν του λαϊκισμού, του τεράστιου ελληνόκτητου στόλου. Δεύτερο γεγονός η επιβολή των Μνημονίων. Δεν θα ήθελα στο παρόν να αναλύσω αυτά τα δύο θέματα. Ο ρεαλισμός λοιπόν ορίζει πως θα πρέπει η Ελλάδα να προσδιορίσει τους άμεσους ρεαλιστικούς στόχους της και να διαθέσει με σύνεση τους περιορισμένους αυτούς πόρους ως προς την πραγμάτωση των στόχων αυτών.

Ο ρεαλιστικότερος στόχος της Ελληνικής Εξωτερικής πολιτικής δεν είναι άλλος από την ανάκτηση του ρόλου της ως δύναμη σταθερότητας τόσο στα Βαλκάνια, όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα πρέπει να δώσουμε ώθηση στο λεγόμενο regionalism, να κοιτάξουμε δηλαδή τα συμφέροντα μας και τα κοινά συμφέροντα με γειτονικά κράτη και να τα αξιοποιήσουμε αναλόγως. Ήδη με Κύπρο (αν και θεωρώ την μεγαλόνησο ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής), Αίγυπτο και Ισραήλ αναπτύσσουμε σχέσεις που αναλώνονται όμως μόνο ως στρατηγική σύμπραξη εξόρυξης του φυσικού αερίου της λεκάνης της Αν.Μεσογείου. Αυτή η σύμπραξη γίνεται πράξη κυρίως χάρις πρωτοβουλιών πρώτα του Ισραήλ με την Κύπρο και μετά με τις πρωτοβουλίες του νέου ισχυρού άντρα της Αιγύπτου Αλ-Σίσι. Όσο και αν συμφωνώ με τις εξελίξεις αυτές, δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω πως και πάλι ακολουθούμε τις εξελίξεις, πάλι κρατούμε παθητική στάση στην άσκηση της Εξωτερικής μας Πολιτικής.

Πως θα μπορέσουμε όμως να προσεγγίσουμε τις γειτονικές χώρες; Ποιο το στοιχείο που μπορούμε να αξιοποιήσουμε ώστε να πάρει πάλι εμπρός η διπλωματία μας και να βγούμε από το τέλμα των Μνημονίων; Τι κοινό έχουμε με τις όμορες χώρες, κυρίως των Βαλκανίων; Φυσικά την Ορθοδοξία.

Ο αγαπημένος μου όρος τα τελευταία τρία χρόνια δεν είναι άλλος από τη «ΓΕΩΘΡΗΣΚΕΙΑ».

Η αξιοποίηση των κοινών πολιτιστικών καταβολών αλλά και η κατάδειξη στις βαλκανικές χώρες την αναγκαιότητας δημιουργίας μιας, άτυπης στην αρχή, Βαλκανικής λίγκας. Σερβία και Ρουμανία έχουν μεγάλο όφελος από μία τέτοια κίνηση, μεγαλύτερο από την Ελλάδα. Αυτός είναι και ο λόγος που μια τέτοια αρχική συνεννόηση θα είχε επιτυχία. Μια συμμαχία έχει τόση αξία για εσένα, όση αξία έχεις εσύ για τους συμμάχους σου είπε ένας στοχαστής

κάποτε και είχε δίκιο. Σε αυτή τη συνεννόηση θα μπορεί αργότερα να ενταχθεί και το Μαυροβούνιο αλλά και η Βουλγαρία, παρά το αρνητικό ιστορικό της.

Ένα άρθρο είναι δυστυχώς πολύ μικρό για να μπορέσω να αναλύσω διεξοδικά τις παραμέτρους, τις δυνατότητες αλλά και τις λεπτομέρειες δημιουργίας της λίγκας.

Είναι δόκιμη όμως η ΓΕΩΘΡΗΣΚΕΙΑ, η εκκλησιαστική διπλωματία με κρατική μορφή, στα υπόλοιπα κράτη της Ανατολικής Μεσογείου, τη μουσουλμανική δηλαδή Μ.Ανατολή; Η άποψη μου είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΑΙ. Οι Άραβες δεν νιώθουν καμία απειλή από τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Γνωρίζουν πως από τη μάχη του Ιερομύακα (Yarmouk) μέχρι και την πτώση της Κωνσταντινούπολης, οι Έλληνες και οι ανατολικοί χριστιανοί βρισκόταν πάντα σε άμυνα. Οι περισσότεροι μουσουλμάνοι άραβες, σουνίτες και σιίτες, ζουν αρμονικά με τους χριστιανούς ομοεθνείς τους. Μόνο τα τελευταία χρόνια τα στίφη των ισλαμοφασιστών απειλούν τους χριστιανούς της περιοχής. Είναι όμως οι ίδιοι ισλαμοφασίστες που σφαγιάζουν κυρίως ομόθρησκους τους μουσουλμάνους.

Οι Χριστιανικοί πληθυσμοί στη Μ.Ανατολή από την άλλη όχι μόνο δεν νιώθουν απειλή από την Ελλάδα, αλλά νιώθουν και οικεία μαζί της. Όποιο δόγμα και αν ασπάζονται, νιώθουν εγγύτερα στην ανατολική χριστιανοσύνη που εκφράζεται περισσότερο από την Ελληνορθοδοξία παρά από την Παπική εξουσία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το εξαιρετικό βιβλίο του Μαρωνίτη Άραβα εκ Λιβάνου συγγραφέα Αμίν Μααλούφ ¨ ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΊΕΣ ΑΠΌ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ¨. Σε αυτό το βιβλίο ο κ.Μααλούφ καταδεικνύει τα αίσχη, τις λεηλασίες και τις πρωτοφανείς βιαιότητες των δυτικών/σταυροφόρων έναντι των μουσουλμάνων. Να υπενθυμίσω πως οι Μαρωνίτες είναι χριστιανοί της Ανατολής που δέχονται όμως τον Πάπα ως προκαθήμενο τους. Αντίθετα ο συγγραφέας δεν στιγματίζει καθόλου το Βυζάντιο, ούτε προσάπτει κάτι στους Έλληνες της εποχής των Σταυροφοριών, πως θα μπορούσε άλλωστε. Τα ίδια θα μπορούσα να πω και για τους Κόπτες της Αιγύπτου καθώς έχω προσωπική εμπειρία, αλλά θα μακρηγορήσω….

Η Γεωθρησκεία αποτελεί αυτή τη στιγμή τη ρεαλιστικότερη εκδοχή ασφαλούς άσκησης ενεργητικής Εξωτερικής Πολιτικής της Ελλάδος. Είναι καιρός να αφήσουμε τους δογματισμούς, τις ιδεολογίες ή τις καταβολές μας ο καθένας, και να δούμε τι είναι αυτό που πραγματικά μπορεί να αυξήσει την διαπραγματευτική ισχύ της χώρας μας τα επόμενα χρόνια. Τι είναι αυτό που μπορεί δηλαδή να λειτουργήσει. Μια θεαματική βελτίωση των σχέσεων μας με τη «γειτονιά», Βαλκάνια δηλαδή και Μέση Ανατολή, θα αυξήσει τη γεωπολιτική σημασία της Ελλάδος ακόμη και για τις υπερδυνάμεις του μέλλοντος. Τότε και μόνο τότε θα μπορούμε να κάνουμε κάποιο σοβαρό άνοιγμα στις ΗΠΑ, την Κίνα ή την Ινδία.

Το παρόν άρθρο το έγραψα αφού διάβασα το εξαιρετικό βιβλίο του Έλληνα ΥΠΕΞ κ.Κοτζιά. Αν και διαφωνώ σε πολλά σημεία, το προτείνω ανεπιφύλακτα στους φίλους μου. Είναι μια σοβαρή μελέτη που εμπεριέχει στρατηγικό όραμα για την Ελλάδα.

Με εκτίμηση

Νίκος Τοπούζης

 

http://hellasforce.com/2015/05/26/geothriskia/

ΟΗΕ: Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ή Ηνωμένων Επιτήδειων και Επιόρκων;



Γράφει ο Παναγιώτης Καραφωτιάς
Όπως είναι γνωστό, ο ΟΗΕ ιδρύθηκε στις 24 Οκτωβρίου 1945 από τα Ηνωμένα Έθνη, τις, αρχικά, 14 Δημοκρατικές Δυνάμεις-μεταξύ τους και η Ελλάδα-το 1941,που μετά αυξήθηκαν σε 26, και τελικά σε 50 όταν υπογράφηκε και επικυρώθηκε ο Καταστατικός Χάρτης του Οργανισμού τους, και οι οποίες κατόρθωσαν, θυσιάζοντας περίπου 70 εκατομμύρια ψυχές, να νικήσουν τις ναζιστικές, φασιστικές και μιλιταριστικές Δυνάμεις (τον Άξονα) που απειλούσαν θανάσιμα την ανθρωπότητα. Μπορούμε να χωρίσουμε την ιστορία των Ηνωμένων Εθνών, επιγραμματικά, σε 5 περιόδους: 1) 1941-1945 : Η Ηρωική Περίοδος, όπου πέτυχαν να αντιμετωπίσουν τον «Άξονα και να διαφυλάξουν την όποια «δημοκρατία». 2)1946-1986: Τα Ηνωμένα –διχασμένα  Έθνη στην κλίνη του «Προκρούστη», όπου, εξαιτίας του Ψυχρού Πολέμου, της διχαστικής πολιτικής των δυο Υπερδυνάμεων, απέτυχαν να εδραιώσουν τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια καθώς και το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα κ.λπ. 3) 1986-1990: Η περίοδος ελπίδων και ψευδαισθήσεων: Τα διχασμένα-Ηνωμένα Έθνη επανενώνονται λόγω της προσέγγισης Ρέηγκαν-Γκορμπατσώφ και δημιουργούνται ελπίδες, οι οποίες, όμως, σύντομα θα αποδειχθούν φρούδες. 4) 1991-2001: τα Ηνωμένα Έθνη ξαναδιχάζονται. Νέος «Ψυχρός Πόλεμος» με «καυτές» κρίσεις: Ο πόλεμος του Κόλπου, Αφγανιστάν, Βαλκάνια, Σομαλία κ.λπ. με τις γνωστές τραγικές συνέπειες. Η θητεία του ΓΓ Μπούτρος-Μπούτρος Γκάλι, του εμπνευστή του περίφημου «Οδηγού Ειρήνης», που αν είχε υιοθετηθεί από τις Μεγάλες Δυνάμεις η μοίρα της ανθρωπότητας θα ήταν πολύ καλύτερη, δεν ανανεώνεται…5) 2001-2008: Τα Ηνωμένα Εθνη παγιδευμένα στο φαύλο κύκλο του νέου εχθρού: τρομοκρατία-αντιτρομοκρατία-τρομοκρατία. Μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Αμερική, η πολύμορφη τρομοκρατία, ως Λερναία Ύδρα, αποτελεί τη νέα μάστιγα στην οποίαν, όμως, διάφορα κυκλώματα εξουσίας και κερδοσκοπίας επενδύουν επιβάλλοντας τη θέλησή τους στον ΟΗΕ υπονομεύοντας τον σε σημείο που στρατιωτικοί συνασπισμοί να τον υποκαθιστούν. 6) 2008-2015: Συνεχίζεται η υπονόμευση και απαξίωση του ΟΗΕ από το νέο «Ψυχρό Πόλεμο» με «καυτές» συγκρούσεις σε διάφορα μέρη, ιδιαίτερα στην τραγική Μέση Ανατολή λόγω των σοβαρών γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών ανταγωνιζόμενων συμφερόντων και της εμφάνισης ενός θανάσιμου πρωταγωνιστή- εχθρού: τους Τζιχαντιστές (ISIS) που τείνουν να ξεπεράσουν τον Άξονα στη βαρβαρότητα και στις φρικαλεότητες, και που θυμίζουν εκείνες αρχαίων βαρβάρων, Ρωμαίων, Οθωμανών κ.ά.
Όμως, τα ερωτήματα των ανθρώπων, που προβληματίζονται για τα παγκοσμίως τεκταινόμενα, εντός και εκτός ΟΗΕ, που λόγω της παγκοσμιοποίησης αγγίζουν ή θα αγγίξουν όλα τα κράτη τηρουμένων των αναλογιών, σε συνάρτηση με τα στρατηγικά κ.ά. συμφέροντα των βασικών παικτών του παγκόσμιου «σκακιού», παραμένουν αναπάντητα, εκτός των παροικούντων την Ιερουσαλήμ, που γνωρίζουν ή συμπράττουν στις εξελίξεις. Και τα ερωτήματα, όσον αφορά το θεσμικό και πολιτικό σκέλος, είναι, μεταξύ άλλων, τα εξής:
1)     Γιατί, μετά την ήττα του Άξονα, οι Μεγάλες Δυνάμεις επέβαλαν «φασιστικά» την απόλυτη θέλησή τους στη μεγάλη πλειοψηφία των κρατών-μελών του ΟΗΕ με το σκανδαλώδες προνόμιο του δικαιώματος αρνησικυρίας, του περιβόητου Βέτο, εξουδετερώνοντας οποιαδήποτε αντίδραση της πλειοψηφίας; Η πιο γνωστή και χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή της Κορέας το 1950, όπου οι ΗΠΑ, κατόπιν της αποχώρησης του Σοβιετικού Αντιπροσώπου από τo Συμβούλιο Ασφαλείας, προσφεύγουν
Στη Γενική Συνέλευση, όπου η πλειοψηφία είναι με το μέρος τους, και με την ειρωνικά αντιφατική “Aπόφαση που Ενώνει για την Ειρήνη» (Uniting for Peace Resolution), επεμβαίνουν στρατιωτικά σε συνεργασία με άλλες συμμαχικές χώρες. Τελικά, εξαιτίας του Βέτο, η Γενική Συνέλευση έχει αποδυναμωθεί, έχει κατακερματισθεί με αποτέλεσμα τα 193 κράτη- μέλη της να άγονται και φέρονται από μια μικρή ομάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας ενώ η παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια εξακολουθούν να αποτελούν χίμαιρα. Συνολικά 265 Βέτο έχουν προβληθεί, τα περισσότερα από τις δυο Υπερδυνάμεις, παραλύοντας τους μηχανισμούς του Οργανισμού για την επίλυση σοβαρών πολιτικών προβλημάτων. Και είναι διαχρονικά επίκαιρη η παραίνεση του αείμνηστου Αμερικανού Γερουσιαστή Γουίλιαμ Φουλμπράιτ το 1972 προς τα μικρά και μεσαία κράτη, να μην αντιμετωπίζουν τις Υπερδυνάμεις με πνεύμα υποτελείας, αλλά να συσπειρωθούν και να επιβάλουν σε εκείνες το σεβασμό προς τον ΟΗΕ! 2) Ένα άλλο καίριο ερώτημα είναι γιατί, όσον αφορά την πρόληψη ή αποτροπή συγκρούσεων, τηρούνται δύο μέτρα και δυο σταθμά; Στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην τ. Γιουγκοσλαβία κ.ά. υπήρξε στρατιωτική επέμβαση ενώ στην Κύπρο, ανεξάρτητο κράτος μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ, εξακολουθεί να είναι ανεκτή η ξένη στρατιωτική κατοχή τμήματός της. 3) Γιατί τόσες δεκαετίες, παρόλη τη φρίκη και τη δυστυχία σε πολλά μέρη του κόσμου εξαιτίας και της προληπτικής και αποτρεπτικής αναποτελεσματικότητας του ΟΗΕ, δεν έχει αναθεωρηθεί ο Χάρτης ώστε να πρυτανεύει γνήσιο δημοκρατικό πνεύμα, να γίνεται σεβαστή η αρχή της πλειοψηφίας ώστε ο Οργανισμός να είναι αποτελεσματικός στην εκπλήρωση της ιερής αποστολής του; 4) Γιατί τόσες δεκαετίες δεν έχει γίνει δεκτό το αίτημα των λαών να καταργηθούν οι πόλεμοι, ο πόλεμος γενικά να τεθεί εκτός νόμου, να απαγορεύεται ρητά και να υπάρχουν μηχανισμοί προληπτικού και αποτρεπτικού ελέγχου συγκρούσεων ώστε τα τεράστια ποσά που σπαταλούνται για ανθρωποκτόνους σκοπούς, να αξιοποιούνται για την αντιμετώπιση καίριων προβλημάτων; Η πρώτη τέτοια προσπάθεια έγινε το 1928 στο πλαίσιο του Συμφώνου Αμερικής και Γαλλίας, (το περίφημο Kellogg-Briand Pact), αλλά απέτυχε οικτρά γιατί, στο μεταξύ, οι επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας όπλων είχαν καταστεί «κράτος εν κράτει».
Και στη συνέχεια, κάθε τέτοια προσπάθεια ήταν a priori καταδικασμένη σε αποτυχία. Και ας μη ξεχνάμε ότι οι χώρες-μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι οι  μεγαλύτεροι παραγωγοί και έμποροι όπλων, ενώ οι μεγαλύτεροι αγοραστές είναι αναπτυσσόμενες χώρες! Κι όταν ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας επιβιώνει χάρη στην παραγωγή και στο εμπόριο όπλων, πέραν από τα κραυγαλέα και σκανδαλώδη προνόμια ορισμένων, τι ελπίδες υπάρχουν για τον τερματισμό της ανθρωποσφαγής, των ανθρωποθυσιών; 5) Ενα άλλο συναφές ερώτημα είναι, δεδομένου ότι το κρατούν σύστημα στυγνού ανταγωνισμού δεν μπορεί να επιβιώσει δίχως εχθρούς, ποιοί τους προκαλούν και  ποιοί τους χρηματοδοτούν και υποθάλπουν; To ερώτημα αυτό έχει ιδιαίτερη βαρύτητα σχετικά με τους Τζιχαντιστές.
Ποια σκοτεινά κυκλώματα τους ενισχύουν και για ποιο λόγο; 6) Και κάτι ακόμη που άμεσα αφορά και την Πατρίδα μας: Γιατί ο ΟΗΕ δεν παρεμβαίνει με Οργανώσεις του να επιλύσει το καίριο οικονομικό πρόβλημα ορισμένων χωρών που η διαιώνισή του μπορεί να αποτελέσει απειλή για τη διεθνή ειρήνη; Μήπως οι αδύναμες χώρες αποτελούν πειραματόζωα και μοχλούς υπονόμευσης της ειρήνης ώστε κάποιοι να επενδύουν σε πολέμους; Γιατί δεν ενισχύουν τον ΟΗΕ ώστε με τις δεκάδες Οργανώσεις του να μπορέσει να εκριζώσει τα γενεσιουργά αίτια των πολέμων όπως την πείνα, τη φτώχια, την αδικία, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την άγνοια, το θρησκευτικό φανατισμό, τη διαφθορά κ.ά.
Ο Οδηγός Ειρήνης του Μπούτρος-Γκάλι θα μπορούσε να προσφέρει τη λύση. Γιατί δεν τον επαναφέρουν και εγκρίνουν; Μήπως οι κατά το Δημοσθένη «παραξίαν ευτυχούντες» ηδονίζονται με το να προσφέρουν ελεημοσύνη σε κοινωνία «ζητιάνων»;
7) Όσον αφορά στο ΓΓ του Οργανισμού, σύμφωνα με το άρθρο 99 του Χάρτη έχει το δικαίωμα «να επιστήσει την προσοχή του Συμβουλίου  Ασφαλείας για  οποιοδήποτε ζήτημα που κατά τη γνώμη του  μπορεί να απειλήσει τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια». Πέραν, όμως, από το άρθρο 99, η Διακήρυξη της Γενικής Συνέλευσης το 1988, για την Πρόληψη και Απομάκρυνση των Διενέξεων και Καταστάσεων που Μπορούν να Απειλήσουν τη Διεθνή Ειρήνη και Ασφάλεια, ενισχύει τις εξουσίες του ΓΓ. Από το «μπορεί» (may) προχωράει στο «πρέπει» (should). Ωστόσο,  το ερώτημα είναι:  Οι ΓΓ έχουν αξιοποιήσει επαρκώς τις δυνατότητες που ο Χάρτης τους παρέχει καθώς και η Διακήρυξη ή, όπως επισημαίνουν παρατηρητές, περιμένουν το «πράσινο φώς» από ισχυρές Δυνάμεις των οποίων λειτουργούν ως «φερέφωνα», και όχι πιστοί θεματοφύλακες του Χάρτη; Και θυμόμαστε τη συγκλονιστική περίπτωση του ανεπανάληπτου ΓΓ Ντάγκ Χάμμερστζιολντ που, προστατεύοντας το κύρος του Χάρτη, αντιστάθηκε στις Υπερδυνάμεις, αλλά είχε τραγικό τέλος. Επίσης, η  παραδοχή του τ.ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Αναν ότι η τρομερή γενοκτονία στη Ρουάντα μπορούσε να είχε αποτραπεί!
Άραγε, οι εμφύλιες συρράξεις και οι γενοκτονίες, κ.λπ. που συμβαίνουν σήμερα, δεν μπορούν να προληφθούν ή αποτραπούν; ΄Η οι τραγωδίες με τους πρόσφυγες και το σύγχρονο φρικτό δουλεμπόριο; Μήπως, κάποιοι εντός και εκτός του Οργανισμού παίζουν, με περίσσεια υποκρισία και αδιαφάνεια, το ανίερο παιχνίδι της υπονόμευσης του Οργανισμού που τον χρησιμοποιούν σαν άλλοθι για την ικανοποίηση ανήθικων και παράνομων συμφερόντων, ανοίγοντας όμως τον Ασκό του Αιόλου για να επενδύσουν και σ’ αυτόν; Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος, είναι γνωστό ότι στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου αλλά και μετά, ορισμένες χώρες, ιδιαίτερα οι Υπερδυνάμεις, υπήρξαν ασυνεπείς προς τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον Οργανισμό με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην υλοποίηση προγραμμάτων ειρηνευτικών επιχειρήσεων, οικονομικής βοήθειας, ανάπτυξης, κ.λπ. Τέλος, όσον αφορά το ηθικό και πολιτισμικό σκέλος, παρατηρείται, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της αδυναμίας και αδράνειας του Οργανισμού να επιλύσει τα κρίσιμα προβλήματα των καιρών, μια υποβάθμιση και απαξίωσή του στον κόσμο γενικότερα, που αποτελεί κακό οιωνό και σηματοδοτεί εξελίξεις που θυμίζουν, mutatis mutandis, την τύχη της ΚτΕ, κάτι που, ίσως, εύχονται και επιδιώκουν τα πολεμοκάπηλα κυκλώματα ώστε να προκληθεί χάος στο οποίο να επενδύσουν, όπως προ-ειπώθηκε, τα ανήθικα και  παράνομα συμφέροντά τους.
Επίσης, μια άλλη καίρια παράμετρος που οφείλουμε να μελετήσουμε κοινωνιολογικά, είναι η παραγωγή, καλλιέργεια και διάχυση της βίας, κάθε μορφής, σε σημείο που να έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της συμπεριφοράς των ανθρώπων, το alter ego τους, και ν’ αποτελεί τη μεγαλύτερη μάστιγα της κοινωνίας, αποτέλεσμα, βέβαια, του κρατούντος συστήματος στυγνού ανταγωνισμού και της υλιστικής παραφροσύνης, που έχουν μεταλλάξει τους ανθρώπους σε ΒΙΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και την κοινωνία σε ένα απέραντο ΑΝΘΡΩΠΟΡΥΧΕΙΟ, όπου κάποια προνομιούχα κυκλώματα εξουσίας «εξορύσσουν» αντί για άνθρακες, ανθρώπους και τους εκμεταλλεύονται. Και οι άνθρωποι έχουν χάσει την αξία τους σαν ανθρώπινα όντα, σαν προσωπικότητες!  Και, όμως, ο ΟΗΕ θα μπορούσε, σε συνεργασία με ορισμένες Οργανώσεις του και με τα κράτη-μέλη του, να μεριμνήσει ώστε τα πανίσχυρα ΜΜΕ, ο κινηματογράφος, το Διαδίκτυο κ.λπ., αντί να προβάλουν και να διαφημίζουν πολεμικά παιχνίδια και σενάρια βίας και ανταγωνισμού για κερδοσκοπικούς λόγους, να προβάλουν τέτοια που να προάγουν την ειρήνη, το κράτος δικαίου, την ανθρωπιά. Και ας θυμόμαστε το περίφημο στο προοίμιο της Διακήρυξης της ΟΥΝΕΣΚΟ ότι «εφόσον οι πόλεμοι γεννιούνται στη σκέψη των ανθρώπων, εκεί πρέπει να οικοδομήσουμε τις άμυνες της ειρήνης»!
Ο τ. Αναπληρωτής ΓΓ Μπράιαν Ερκχαρτ  είχε πει ότι ο ΟΗΕ μοιάζει με το νοσοκόμο που βοηθάει τον ασθενή έως ότου αναλάβουν οι γιατροί. Προφανώς, όμως, κάποιοι προτιμούν και επιδιώκουν να διατηρούν τον Οργανισμό στον πρώτο ρόλο ώστε οι γιατροί να φθάνουν πολλές φορές αργά και έτσι το πρόβλημα να διαιωνίζεται όπως η “θεραπεία” των πολεμικών συγκρούσεων. Διαφορετικά, πώς θα πλούτιζαν οι έμποροι όπλων κ.λπ.;
Επίσης, κάποιοι έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν έναν πολυδαίδαλο γραφειοκρατικό, παρασιτικό μηχανισμό όπου επιτήδειοι έφθασαν στο σημείο να θέσουν υπό την αιγίδα του Οργανισμού 113 «Ημέρες» εορτασμού και των πιο απίθανων θεμάτων, π.χ. «Διεθνή Ημέρα τζαζ», «Γιόγκα», «Τουαλέτας»! Έτσι, όπως συμβαίνει συχνά και σε παρεμφερείς φορείς, ΜΚΟ κ.ά. που σχετίζονται με τον Οργανισμό, κάποιοι, οι «γνωστοί-άγνωστοι» προσπαθούν η έμφαση να δίνεται στην τυπολατρική γραφειοκρατία και στην χρησιμοποίηση του Οργανισμού σαν πρόσχημα και άλλοθι της αβουλίας τους να εφαρμόσουν τις πρόνοιες του Χάρτη, που η πρωταρχική και πιο ουσιαστική είναι η συνολική, ενωτική και οργανωμένη αντίσταση των λαών στις ανθρωποσφαγές, για την-επιτέλους-εδραίωση της παγκόσμιας ειρήνης!
O αείμνηστος Ου Θάντ είχε πει ότι ο ΟΗΕ είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας. Δυστυχώς, ο καθρέφτης έχει ραγίσει, γιατί η κοινωνία, εγκλωβισμένη, στο σύστημα στυγνού ανταγωνισμού, έχει, όπως και ο ΟΗΕ, κατακερματισθεί, θύμα της χωρίς όρια παγκοσμιοποίησης στις αρνητικές της πλευρές. Θυμάμαι δε, όταν υπηρετούσα στον ΟΗΕ, η Δεκαετία Πολιτισμικής Ανάπτυξης, που κύριος σκοπός της ήταν ο σεβασμός και η προαγωγή των πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων των κρατών, πέρασε στα ψιλά και ξεχάστηκε. Και η ισοπέδωση συνεχίζεται ακάθεκτα! Και η αλαζονεία της εξουσίας συνεχίζει να διαφθείρει τις  ηγεσίες έως το μεδούλι!
Προφανώς, συμπερασματικά, χωρίς να παραγνωρίζουμε το σημαντικό του έργο στον κοινωνικό, οικονομικό κ.λπ. τομείς-ακόμη και στον τομέα της ειρήνης όταν και όπου τα συμφέροντα των ισχυρών συγκλίνουν, ο ΟΗΕ έχει μεταλλαχθεί από κάποιους επιτήδειους και επίορκους σε σημαντικό μοχλό της παγκοσμιοποίησης, η οποία σημαίνει την πολύπλευρη, πολύπτυχη και με κάθε τρόπο διάχυση, διείσδυση και επιβολή της εξουσίας και των συμφερόντων των ισχυρών! Τελικά, άραγε, πόσα ακόμη εκατομμύρια άνθρωποι, πέραν εκείνων στο Β΄ ΠΠ, πρέπει να θυσιασθούν για να ικανοποιήσουν τα απάνθρωπα πάθη τους οι σύγχρονοι Νέρωνες ή «ανθρωποφάγοι» ;
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!
-Ο κ. Παναγιώτης Ι. Καραφωτιάς, είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, τ. Διευθύνων Σύμβουλος του Γραφείου του ΟΗΕ για Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ

Αρθρο για 70 ΟΗΕ
ΟΗΕ: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ Ή ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΟΡΚΩΝ;
                         Με την ευκαιρία της 70ης Επετείου του ΟΗΕ
Γιορτάζεται φέτος η 70η Επέτειος του ΟΗΕ. Επιχειρώντας μιαν επιγραμματική ανασκόπηση και αξιολόγηση του έργου του, μπορεί κάποιος να διαπιστώσει κάποιες μικρές επιτυχίες στον τομέα της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, όπου και όταν οι Μεγάλες Δυνάμεις συναίνεσαν λόγω συγκλινόντων συμφερόντων, αρκετές επιτυχίες στον οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό τομείς, αλλά στον πρωτεύοντα και καίριο τομέα προάσπισης και εδραίωσης της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, καθώς και στην προαγωγή του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Οργανισμός έχει οικτρά αποτύχει. Οι συνεχιζόμενες εμφύλιες, περιφερειακές κ.ά. συγκρούσεις, καθώς και οι εφιαλτικές επιπτώσεις της πολυδιάστατης τρομοκρατίας, καθώς και ο κοινωνικός αποκλεισμός, βεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Στο μεταξύ, τα ερωτήματα πληθαίνουν όσον αφορά τη μοίρα του ΟΗΕ δεδομένης της απαξίωσης και υπονόμευσής του από τους «γνωστούς-άγνωστους» της παγκόσμιας σκακιέρας εξουσίας με αποτέλεσμα και η κοινή γνώμη να έχει επηρεασθεί και να περιμένει πειστικές απαντήσεις, ιδιαίτερα με τις συνεχιζόμενες βαρβαρότητες και φρικαλεότητες του νέου εφιαλτικού εχθρού, των Τζιχαντιστών. Ορισμένα ερωτήματα, όσον αφορά το θεσμικό και πολιτικό σκέλος, είναι, μεταξύ άλλων, τα εξής,: 1) Γιατί, μετά την ήττα του Αξονα, οι Μεγάλες Δυνάμεις επέβαλαν  ετσιθελικά  την απόλυτη θέλησή τους στη μεγάλη πλειοψηφία των κρατών-μελών του ΟΗΕ με το σκανδαλώδες προνόμιο του δικαιώματος αρνησικυρίας, του περιβόητου Βέτο, εξουδετερώνοντας οποιαδήποτε αντίδραση της πλειοψηφίας με αποτέλεσμα η Γενική Συνέλευση να έχει αποδυναμωθεί και  κατακερματισθεί και τα 193 κράτη- μέλη της να άγονται και φέρονται από μια μικρή ομάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας ενώ η παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια εξακολουθούν να αποτελούν χίμαιρα; Συνολικά 265 Βέτο έχουν προβληθεί, τα περισσότερα από τις δυο Υπερδυνάμεις, παραλύοντας τους μηχανισμούς του Οργανισμού για την επίλυση σοβαρών πολιτικών προβλημάτων. Και είναι διαχρονικά επίκαιρη η παραίνεση του αείμνηστου Αμερικανού Γερουσιαστή Γουίλιαμ Φουλμπράϊτ το 1972 προς τα μικρά και μεσαία κράτη να μην αντιμετωπίζουν τις Υπερδυνάμεις με πνεύμα υποτελείας, αλλά να συσπειρωθούν και να επιβάλουν σε εκείνες σεβασμό προς τον ΟΗΕ! Όμως το αντιδημοκρατικό αυτό καθεστώς συνεχίζεται δίχως αντιδράσεις από την πλειοψηφία των κρατών-μελών. Και γιατί επί τόσες δεκαετίες, παρόλη τη φρίκη και τη δυστυχία σε πολλά μέρη του κόσμου εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας του ΟΗΕ, δεν έχει αναθεωρηθεί ο Χάρτης ώστε να πρυτανεύει γνήσιο δημοκρατικό πνεύμα, να γίνεται σεβαστή η αρχή της πλειοψηφίας, ώστε ο Οργανισμός να μπορεί να εκπληρώνει πλήρως την ιερή αποστολή του; 2)Γιατί, όσον αφορά  την πρόληψη ή αποτροπή συγκρούσεων, τηρούνται δύο μέτρα και δυο σταθμά και αυτό υποβαθμίζει το κύρος και την αξιοπιστία του ΟΗΕ; Στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν στην τ. Γιουγκοσλαβία κ.α. υπήρξε στρατιωτική επέμβαση ενώ στην Κύπρο, ανεξάρτητο κράτος μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ, εξακολουθεί να είναι ανεκτή η ξένη στρατιωτική κατοχή τμήματός της κατά παράβαση δεκάδων αποφάσεων του ΟΗΕ, του Διεθνούς Δικαίου, της διεθνούς ηθικής; 3) Γιατί επί τόσες δεκαετίες, ακόμη και από την εποχή της ΚτΕ, δεν έχει γίνει δεκτό το αίτημα των λαών, όπως εκφράζεται από καθηγητές, αναλυτές, αρθογράφους κ.ά., να καταργηθούν οι πόλεμοι, ο πόλεμος, γενικά, να τεθεί εκτός νόμου, να απαγορεύεται ρητά, και να υπάρχουν μηχανισμοί προληπτικού και αποτρεπτικού ελέγχου συγκρούσεων; Μήπως η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός ότι, στο μεταξύ, οι επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας όπλων είχαν καταστεί «κράτος εν κράτει» και οι χώρες-μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι οι  μεγαλύτεροι παραγωγοί και έμποροι όπλων, ενώ οι μεγαλύτεροι αγοραστές είναι αναπτυσσόμενες χώρες; Κι όταν ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας επιβιώνει χάρη στην παραγωγή και στο εμπόριο όπλων, πέραν από τα κραυγαλέα και σκανδαλώδη προνόμια ορισμένων τι ελπίδες υπάρχουν για τον τερματισμό της ανθρωποσφαγής, των ανθρωποθυσιών; 4) Ενα άλλο συναφές ερώτημα είναι, δεδομένου ότι το κρατούν σύστημα στυγνού ανταγωνισμού δεν μπορεί να επιβιώσει δίχως εχθρούς, ποιοί τους προκαλούν και ποιοί τους χρηματοδοτούν και υποθάλπουν;  Και γιατί δεν ενισχύεται ο ΟΗΕ ώστε με τις δεκάδες Οργανώσεις του να μπορέσει να εκριζώσει τα γενεσιουργά αίτια των πολέμων όπως την πείνα, τη φτώχια, την αδικία, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την άγνοια, το θρησκευτικό φανατισμό κ.ά.; 5) Οσον αφορά στο ΓΓ του Οργανισμού, σύμφωνα με το άρθρο 99 του Χάρτη έχει το δικαίωμα «να επιστήσει την προσοχή του Συμβουλίου  Ασφαλείας για  οποιοδήποτε ζήτημα που κατά τη γνώμη του  μπορεί να απειλήσει τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια». Επισης, η Διακήρυξη της Γενικής Συνέλευσης το 1988, για την Πρόληψη και Απομάκρυνση των Διενέξεων και Καταστάσεων που Μπορούν να Απειλήσουν τη Διεθνή Ειρήνη και Ασφάλεια, ενισχύει τις εξουσίες του ΓΓ. Ωστόσο,  το ερώτημα παραμένει :  Οι ΓΓ έχουν αξιοποιήσει επαρκώς τις δυνατότητες που ο Χάρτης τους παρέχει καθώς και η Διακήρυξη ή, όπως επισημαίνουν παρατηρητές, περιμένουν το «πράσινο φώς» από ισχυρές Δυνάμεις στις οποίες λειτουργούν ως «φερέφωνα» και όχι πιστοί θεματοφύλακες του Χάρτη; Και θυμόμαστε την ανεπανάληπτη στάση του αείμνηστου ΓΓ Ντάγκ Χάμμερστζολτ, που, προστατεύοντας το Χάρτη, αντιστάθηκε στις Υπερδυνάμεις, αλλά είχε τραγικό τέλος, καθώς και τη δραματική παραδοχή του τ.ΓΓ Κόφι Αναν ότι η φρικτή γενοκτονία στη Ρουάντα μπορούσε να είχε αποτραπεί! Αραγε, οι εμφύλιες συρράξεις και οι γενοκτονίες κ.λπ. που συμβαίνουν σήμερα, δεν μπορούν να προληφθούν ή αποτραπούν; Μήπως, κάποιοι εντός και εκτός του Οργανισμού παίζουν το φρικτό παιχνίδι της υπονόμευσης του Οργανισμού που χρησιμοποιούν σαν άλλοθι για την ικανοποίηση ανήθικων και παράνομων συμφερόντων; 6) Οσον αφορά το οικονομικό σκέλος,  γιατί τα κράτη-μέλη, ιδιαίτερα οι Υπερδυνάμεις δεν ήσαν πάντα συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους στον Οργανισμό με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα; 7) Τέλος, όσον αφορά το ηθικό και πολιτισμικό σκέλος, γιατί ο ΟΗΕ με τις δεκάδες Οργανώσεις του και με τη συνεργασία των κρατών-μελών του δεν αντιμετωπίζει την καλλιέργεια  και διαιώνιση της κάθε μορφής βίας στα σχολεία, στα ΜΜΕ, στο Διαδίκτυο, στον κινηματογράφο, που ντοπάρουν επικίνδυνα τους ανθρώπους, ιδιαίτερα τους νέους, με πολεμικά παιχνίδια κ.λπ. αντί με θέματα που να προάγουν την ειρήνη, την ανθρωπιά;   με τραγικές συνέπειες; Στο προοίμιο της Διακήρυξης της ΟΥΝΕΣΚΟ αναφέρεται ότι «εφόσον οι πόλεμοι γεννιούνται στη σκέψη των ανθρώπων, εκεί πρέπει να οικοδομήσουμε τις άμυνες της ειρήνης»! και αυτό αναδεικνύει την αξία και σημασία της παιδείας. Ο τ. Αναπληρωτής ΓΓ Μπράϊαν Ερκχαρτ είχε πει ότι ο ΟΗΕ μοιάζει με το νοσοκόμο που βοηθάει τον ασθενή έως ότου αναλάβουν οι γιατροί. Προφανώς, όμως, κάποιοι προτιμούν και επιδιώκουν να διατηρούν τον Οργανισμό στον πρώτο ρόλο ώστε οι γιατροί να φθάνουν πολλές φορές αργά και έτσι το πρόβλημα να διαιωνίζεται όπως η “θεραπεία” των πολεμικών συγκρούσεων. Διαφορετικά, πώς θα πλούτιζαν οι έμποροι όπλων κ.λπ.; Επίσης, κάποιοι έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν έναν πολυδαίδαλο γραφειοκρατικό, παρασιτικό μηχανισμό όπου επιτήδειοι έφθασαν στο σημείο να θέσουν υπό την αιγίδα του Οργανισμού πάνω από εκατό «Ημέρες» εορτασμού διαφόρων, και των πιο απίθανων, θεμάτων. Ετσι, όπως συμβαίνει συχνά και σε περιφερειακές υπηρεσίες του Οργανισμού, κάποιοι, οι «γνωστοί-άγνωστοι» προσπαθούν η έμφαση να δίνεται στην τυπολατρική γραφειοκρατία, όχι στην ουσία, που, τελικά, είναι η συνολική, ενωτική και οργανωμένη αντίσταση των λαών στις  ανθρωποσφαγές και για την-επιτέλους-εδραίωση της παγκόσμιας ειρήνης, που είναι και ο πρωταρχικός σκοπός του Χάρτη! O αείμνηστος Ου Θάντ είχε πει ότι ο ΟΗΕ είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας. Δυστυχώς, ο καθρέφτης έχει ραγίσει, γιατί η κοινωνία, εγκλωβισμένη, στο σύστημα στυγνού ανταγωνισμού, έχει όπως και ο ΟΗΕ, κατακερματισθεί, θύμα της χωρίς όρια απάνθρωπης πολιτικής κ.λπ. κερδοσκοπίας. Αραγε, πόσες ακόμη εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι, πέραν εκείνων στο Β ΠΠ, πρέπει να θυσιασθούν για να ικανοποιήσουν τα ανθρωποφαγικά πάθη τους οι σύγχρονοι Κάϊν, Νέρωνες, δράκουλες κ.ά.; Παναγιώτης Ι.Καραφωτιάς,
Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, τ. Διευθύνων Σύμβουλος του Γραφείου ΟΗΕ για Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ.
Προσευχή για όλες τις θρησκείες:

Θεέ, Δημιουργέ του σύμπαντος, με όλα τα έμψυχα και άψυχα πλάσματά σου,
Σε παρακαλούμε, φώτιζέ μας να αποκτάμε γνώση για την αλήθεια, και να ζούμε, με όλες μας τις διαφορές, αρμονικά, με αγάπη, ελευθερία, ειρήνη, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, λογική και μέτρο, όπως ταιριάζει σε  ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, και να απολαμβάνουμε όλοι τα πλούσια αγαθά της φύσης, και χωρίς πάθη να Σε ευλογούμε για το μεγάλο προνόμιο της ζωής που μας χάρισες!    

(Ομιλία στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών με την ευκαιρία της 70ης Επετείου του ΟΗΕ και της ήττας του Άξονα)


http://amphiktyon.blogspot.gr/2015/05/blog-post_719.html

ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ???? ΠΟΙΟΙ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΟΜΟΛΟΓΑ ΥΠΕΡ .... ΑΛΒΑΝΙΑΣ ????


Παππούς Νίκος Αρβανίτης
 ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΓΑΜΩ ΤΗ... ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΜΟΥ?????????
ΠΟΙΟΙ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΟΜΟΛΟΓΑ ΥΠΕΡ.... ΑΛΒΑΝΙΑΣ??? ??? ???

ΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΗΜΙΤΗ, ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΤΟ 1997, ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ.... ΑΛΒΑΝΙΑ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΥΡΙΣΚΕ ΤΑ 59 ΔΙΣ ΔΡΧ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ????
ΜΕ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ????
ΚΑΙ ΜΕΤΑ???? ....


ΜΕ ΤΟΣΟ ΒΑΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΖΕΣ??? ???? ???? ????

Μπαρμπανίκο Καλησπέρα,
Υπάρχει "δοκιμασμένος" τρόπος ....να βρει λεφτά ο Υπ. Οικ. -άμεσα- και να μην "σκάσει κανόνι" η Χώρα ....αρκεί να βρει μια δικαιολογία!

Δ ώ σ ε    β ά σ η :
Να αναγγείλει το Υπ. Οικ. (τόσες μ@@@@@@ς έχει πει ο Β.......ς να μην πω κι' εγώ μια) π.χ την έκδοση "ειδικού" ομολόγου, διετούς διάρκειας, που θα πρέπει να καλυφθεί εντός του Μαΐου ....ποσού -ας πούμε- 1 δισ.€ -με επιτόκιο 18%, καθαρό και αφορολόγητο ....προκειμένου το προϊόν να χρησιμοποιηθεί(δήθεν) -σταδιακά- για τον "επισιτισμό" -ας πούμε- των "μεταναστών" και για την υποτυπώδη οικονομική τους ενίσχυση(....χαρές η κα Τασία)
Τι λες δεν θα συγκεντρωθεί το ποσό;
ΧΕ... ΧΕΧΕ.... ΧΕΧΕΧΕ...... ΧΕΧΕΧΕΧΕ......

Ας σοβαρευτούμε τώρα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ" (01.04.1997, σελ. 1 & 17).
"Ειδικό αφορολόγητο ομόλογο υψηλής απόδοσης προκειμένου να συγκεντρωθούν κεφάλαια τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την οικονομική ενίσχυση της Αλβανίας θα εκδώσει το υπουργείο Οικονομικών.
Tο νέο διετές ομόλογο θα έχει επιτόκιο 18% καθαρό και αφορολόγητο, σταθερό για τη διετία. Tο συνολικό ποσό της έκδοσης θα περιορισθεί στα 50 δισ. δρχ. ώστε να μην υπάρξει μεγάλη επιβάρυνση του δημοσίου χρέους.' 


Περισσότερα στη συνημμένη ΦΩΤΟ.

Τον Απρίλη του 1997 ήταν στην Κυβέρνηση ....Πρωθυπουργός ο Κ. Σημίτης, - Υπουργός Εθνικής Οικονομίας ο Γ. Παπαντωνίου, υφυπουργός ο Χ. Πάχτας - Υπουργός Οικονομικών ο Γ. Παπαντωνίου, υφουργος ο Ν. Χριστοδουλάκης -Υπουργός Εξωτερικών ο Θ. Πάγκαλος - Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Α. Τσοχατζόπουλος.

Εάν τα στοιχεία της εφημερίδας -για το θέμα- είναι ακριβή, προκύπτουν -για κάποιον αδαή- τα εξής ερωτήματα:
--- Ποιος/οι ήταν ο "μουστερής/δες" δανειστής/ες που καρπώθηκε/καν το 18% για δυο χρόνια ....καθαρό και αφορολόγητο; Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε διαγωνισμός και το δάνειο έπρεπε να καλυφθεί αυθημερόν, δηλαδή προσυμφωνημένα πράματα ....και ο νοών νοήτω.

--- Το προνομιακό επιτόκιο πόσο υψηλότερο ήταν από το -τότε- τρέχον;
--- Το προϊόν του δανείου χρησιμοποιήθηκε -και για ποιους λόγους- σύμφωνα με τον προαναγγελθέντα σκοπό;


--- Γιατί τόση προχειρότητα και ανευθυνότητα στην έκδοση και τους όρους του Δανείου; Αποτελεί εν προκειμένω δείγμα του τρόπου -(ενδεχόμενη -τουλάχιστον- βαριά αμέλεια) με τον οποίο διαχειρίζονταν το Γκουβέρνο- τον γενικότερο δανεισμό και την υπερχρέωση -ως εκ τούτου- της Χώρας; κλπ....


ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΛΈΓΞΕΙ;;;; ???? !!!! ???? !!!! ???? !!!!
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/05/blog-post_250.html

Οι ΗΠΑ για Καραμανλή,Ανδρέα,ΕΔ, Αιγαίο και την "ευλογημένη Ελλάδα" -Αποκάλυψη Wikileaks


Μια αναφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς την Ουάσινγκτον η οποία έχει γραφτεί το 1978, αλλά θα μπορούσε να είναι και σημερινή αποκαλύπτεται από τα Wikileaks. Η αμερικανική αναφορά έχει να κάνει με τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή,τον επερχόμενο Ανδρέα Παπανδρέου και βέβαια με την κατάσταση στην Ελλάδα.

Τα όσα επισημαίνονται από τότε για την Ελλάδα μας δείχνουν πολλά για το πως μας έβλεπαν ,πόσο μας “μετρούσαν” και τι πίστευαν ότι πρέπει να αλλάξουμε οι ΗΠΑ.  Οι αμερικανοί όπως και τώρα έτσι και τότε ήθελαν να διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να “ανήκει εις τη Δύση” και δεν θα “λοξοδρομούσε”.

Αναφέρονται με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τον Καραμανλή και δεν κρύβουν την ελπίδα τους “να μην γίνει πρωθυπουργός ο Ανδρέας Παπανδρέου”, λόγω του “αντιαμερικανισμού” του.

Για τις Ένοπλες Δυνάμεις οι αμερικανοί γράφουν ,επαναλαμβάνουμε το 1978 : “Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν οι πιθανοί κριτές της Ελληνικής πολιτική. Ουσιωδώς συντηρητικές και έντονα δεμένες με το ΝΑΤΟ, τη Δύση και τις ΗΠΑ, παραμένουν έτοιμες να παρεμβουν για να σώσουν το Ελληνικό Έθνος εαν το κρίνουν απαραίτητο. Σήμερα, όπως και στο παρελθόν, εχθροι τους: οι διαταραχές, οι κομμουνιστές, και ο Ανδρέας Παπανδρέου”. 

Για την οικονομία από τότε προέβλεπαν ότι το “μοντέλο” που ακολουθούσαμε δεν θα μπορούσε να αντέξει στον “παγκόσμιο ανταγωνισμό”. Αλλά παρόλα αυτά γράφουν για την Ελλάδα:

“Ευλογημένη με μια ευνοϊκή γωγραφική θέση και με μια ισχυρή επιχειρηματική παράδοση, οι Έλληνες έχουν εκμεταλλεύτει στο επακρον τα πλεονεκτήματά τους”. 

Αναλυτικά το τηλεγράφημα που αποκαλύπτουν τα wikileaks:




1. Ο Πρωθυπουργός Καραμανλής και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ανδρέας Παπανδρέου, φαίνεται να συμφωνούν σε ένα πράγμα  - οτι  η Ελλάδα είναι ένα έθνος σε αναζήτηση εθνικής ταυτότητας. 

2. Τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ελλάδα και στην ανατολική Μεσόγειο είναι  κατά ένα μεγάλο μέρος εξαρτημένα στην επίλυση αυτης της αβεβαιότητας.
Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιλέξει την Δύση, κατι που θα εξασφάλιζε τα δικά μας [των ΗΠΑ] πολιτικά, οικονομικά και αμυντικά συμφέροντα. Αλλα για να κινηθεί αποφασιστικά η Ελλάδα προς την Δύση θα πρέπει οι ηγέτες της να ξεπεράσουν την ιστορία - ενα εξαιρετικά δυσκολο έργο αλλα όχι αδύνατο. Η Ελλάδα όμως θα μπορούσε να απομακρυνθεί απο τις ΗΠΑ και να ακολουθήσει τα αρνητικά παραδείγματα του παρελθόντος της - μια πιο εύκολη επιλογή αλλα σίγουρα αναποφευκτη.

3. Σήμερα [1978] το αποτέλεσμα ειναι ακομη αβέβαιο και εξαρτάται απο τέσσερεις παράγοντες

 - Την ικανότητα της ελληνικής πολιτικής να απορροφήσει ραγδαίες κοινονικές και οικονομικές αλλαγές και να δημιουργήσει μια σταθερή, ευέλικτη δημοκρατία
- Την ικανότητα της ελληνικής οικονομίας να μεταμορφωθεί σ’ ενα συγχρονο παραγωγικό μηχανισμό με έμφαση στην διατήρηση της ανάπτυξης και στην ελαχιστοποίηση των κοινωνικών συγκρούσεων

- Στην ικανότητα της Ελλάδας και της Τουρκίας να λύσουν τις διαφόρες τους οι οποίες διαφορές τωρα στρεβλώνουν σοβαρά την πολιτική, τις οικονομικές και τις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας
- Στις ενέργειες και τις επιλογές των Ηνωμένων Πολιτειών οι οποίες, αν και δεν θα προσδιορίσουν εξ’ολοκλήρου το αποτέλεσμα για την έρευνα της Ελλάδας για εθνική ταυτότητα  αλλα θα επηρεάσουν πολυ τα γεγονότα.

4. Στα τριάντα χρόνια της αμερικάνικης Συμμαχίας η Ελλάδα έχει περάσει από τη φτώχεια στη σχετική ευημερία. Ωστόσο ακόμη περιμένει για την δημιουργία ενός πολιτικού συστήματος, που να θεωρείται γενικά νόμιμο και να εχει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.
Από το 1974 επικρατεί ένα πολιτικό σύστημα που βασίζεται κυρίως στις αρχές ενός εξαιρετικού ανθρώπου του Κ. Καραμανλή.
Μπαίνουμε τώρα σε μια περίοδο που θα καθορίσει εάν το σύστημα μπορει να επιβιώσει μετά απο αυτον.

5. Ο Καραμανλής παρέλαβε ενα πολιτικό χάος και το διαμόρφωσε σε μια δημοκρατία. Πολλοί είχαν ελπίσει ότι θα ‘εκανε πολύ περισσότερα για τις δομές της χώρας αλλα αντι να θέσει τα θεμέλια για μια νέα πολιτική τάξη αποκατέστησε την παλιά.

8. Ο Παπανδρέου μπορεί να μη γίνει ποτέ πρωθυπουργός - Πολλά θα εξαρτηθούν από το αν μετα τον Καραμανλή, το κέντρο ή η δεξιά μπορουν να παραμείνουν ενωμένοι πίσω από έναν μόνο ηγέτη. 


Αλλά επειδή ο Παπανδρέου θα έκανε και θα έλεγε σχεδον ο,τιδηποτε θεωρεί αναγκαίο για να γίνει πρωθυπουργός, είναι σχεδόν αδύνατο να προβλέψουμε τι θα κάνει εαν το πετύχει. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών εχει δηλώσει τα πάντα σε οτι αφορα την εσωτερική και την εξωτερική πολιτικη. Μόνο ο παθολογικός αντιαμερικανισμός του παραμένει σταθερός. Έτσι, είναι ασφαλές να πούμε ότι τα συμφέροντα των ΗΠΑ θα εξυπηρετηθούν καλύτερα εαν η φιλοδοξία του να γινει πρωθυπουργός δεν εκπληρωθεί.

10. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν οι πιθανοί κριτές της Ελληνικής πολιτική. Ουσιωδώς συντηρητικές και έντονα δεμένες με το ΝΑΤΟ, τη Δύση και τις ΗΠΑ, παραμένουν έτοιμες να παρεμβουν για να σώσουν το Ελληνικό Έθνος εαν το κρίνουν απαραίτητο. Σήμερα, όπως και στο παρελθόν, εχθροι τους: οι διαταραχές, οι κομμουνιστές, και ο Ανδρέας Παπανδρέου.



11. Προφανώς, η πολιτική δεν απέχει πολύ από την οικονομία σε αυτή τη χώρα. Τα τελευταία τριάντα χρόνια, η Ελληνική οικονομία έχει αυξηθεί ραγδαία χωρίς να μεταβληθουν οι παραδοσιακές κοινωνικές και οικονομικές δομές.

Ως αποτέλεσμα η Eλλάδα εχει αποφύγει πολλές από τις κοινωνικές και ψυχολογικές εντάσεις που άλλες κοινωνίες αντιμετωπίζουν καθώς πάνε από την υπανάπτυξη στον εκσυγχρονισμό. Ωστόσο στη πραγματικότητα η Αθήνα ειναι μια πόλη απο χωρικούς. Η Ελληνική οικονομία εξακολουθεί να είναι χτισμένη γύρω από μικρά καταστήματα, οικογενειακές επιχειρήσεις και παραδοσιακά καθεστώτα ιδιοκτησίας που δεν θα της επιτρέψουν να ανταγωνιστεί αποτελεσματικά στην παγκόσμια οικονομία.

Απαιτούνται αλλαγές προκειμένου να δημιουργηθουν μεγάλες οικονομίες
Η Ελληνική γραφειοκρατία αναπαράγει πιστά τις χειρότερες πτυχές των Οθωμανικων-Βυζαντινών προκατοχων τους. Ο δρομος προς μια σύγχρονη οικονομία θα είναι δύσκολος. 

12. Οι βραχυπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές ειναι πιο θετικές. Η ανάπτυξη υπερβαίνει τον Δυτικοευρωπαϊκό μέσο όρο, η ανεργία είναι σχεδόν ανύπαρκτη, και το συναλλαγματικό αποθεμα είναι υψηλό.

Ευλογημένη με μια ευνοϊκή γωγραφική θέση και με μια ισχυρή επιχειρηματική παράδοση, οι Έλληνες έχουν εκμεταλλεύτει στο επακρον τα πλεονεκτήματά τους.
13. Για πρώτη φορά από το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο ένα μείζον πολιτικό πρόσωπο, ο Ανδρέας Παπανδρέου, παρουσιάζει μια διαφορετική εξωτερική πολιτική, για την Ελλάδα προς τη Δύση. 
Η  Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Σε περίπτωση που αποδειχθεί επιτυχής θα δεσμευθεί σε ένα πλουραλιστικό δυτικό δημοκρατικό μέλλον. Ο Παπανδρέου ειναι κατά της ένταξης. ….

Καλώς ή κακώς, οι περισσότεροι Έλληνες θεωρούν οτι βρίσκονται σε μια ζωτικής σημασίας μάχη με την Τουρκία.

Ο Καραμανλής επιδιώκει να αντιμετωπίσει τη "τουρκική απειλή" με την υποστήριξη της Δύσης. Ο Παπανδρέου παίζοντας με τις ευρέως διαδεδομένες ελληνικές αμφιβολίες για τις προθέσεις της Δύσης, ισχυριζεται οτι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ οχι μονο ειναι αναξιόπιστοι αλλα οτι ενισχύουν την Τουρκία.

14. Ο Καραμανλής θα ήθελε να αποφύγει τις δύσκολες επιλογές και αποφάσεις που θα καθορίσουν με σαφήνεια την πολιτική του.

15. Το ΑΙΓΑΙΟ είναι μια σταθερή κεντρική ιδέα στις εξωτερικές και εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας. Πρόσφατα, επικρατεί μια παραπλανητική ηρεμία στην ελληνο-τουρκικη αντιπαράθεση για τα δικαωματα στο Αιγαίο αλλα αυτη η γαλήνη δεν θα έπρεπε να μας κάνει να ξεχνάμε οτι τα τελευταια τέσσερα χρόνια,στο μυαλό των ελλήνων πάντα, η αντιπαραθεση στο Αιγαίο, έφτασε σε κρισιμο σημείο 2 φορές. Οι αμυντικές δαπάνες έχουν φτάσει επισης σε κρίσιμο σημειο καθώς χρησιμοποιούνται χρήματα που θα έπρεπε να επενδυθούν  στην υγεία, στη στέγαση, στην εκπαίδευση και στην γεωργία για την αγορά όπλων. …

Εν ολίγοις, αν και το Αιγαίο δεν ειναι κρίσιμο ζήτημα αποτελεί ανοιχτή και δυνητικά θανατηφόρα πληγή.  Είναι πολύ πιθανόν οι όποιοι κίνδυνοι προκύψουν κατά την αμερικανική συμβολή στην προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος να αντισταθμιστούν από σημαντικά κέρδη

16. Ο Καραμανλής εχει μια καθιερωμένη εξωτερική πολιτική η οποια μαλλον δεν προκειται να αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Αν και ειναι δεσμευμένος στη συμμαχία με τις ΗΠΑ και την Δύση η γνώμη του ειναι οτι οι σχέσεις πρεπει να μπορούν να προσαρμοστούν μπροστα στην ελληνο-τουρκική αντιπαράθεση. Οπότε επιδιώκει να χειραγωγήσει τις ΗΠΑ για να αποκτήσει την μέγιστη δύναμη ενάντι στους Τούρκους. Πάντως οι πολιτικές του πεποιθήσεις στο σύνολο τους ειναι υπερ της συμμαχίας Ελλάδα-ΗΠΑ.

17. Στο θέμα της Κύπρου θα προτιμούσε η Ελληνική συμμετοχη να μην ηταν μεγάλη.  Έχοντας ήδη αναγνωρίσει και όλα τα κύρια θέματα ουσίας: διζωνικότητα, ένα ομοσπονδιακό σύστημα, μια μεγάλη τουρκοκυπριακή ζώνη - η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να αναλάβει την πρωτοβουλία για την διευθέτηση λύσης.

Ειναι σχεδόν δεδομένο οτι μια οποιαδήποτε λύση θα ηταν ανεπιθύμητη στην Ελλάδα… εφόσον υπάρχει η ένταση στο Αιγαίο. Ο Καραμανλής τάχθηκε υπερ μιας συμβιβαστικής λύσης στην ελληνο-τουρκικη αντιπαράθεση στο Αιγαίο κατι που θα χορηγούσε στην Τουρκία σημαντικά δικαιώματα. Γνωρίζει οτι μια ένοπλη σύγκρουση με την Τουρκία θα ηταν καταστροφική για την Ελλάδα. Όπως και στην Κύπρο το πρόβλημα ειναι η βελτίωση της κατάστασης πέρα απο την αποδοχή των αρχών, δηλαδη στην εφαρμογή τους σε μια επίλυση του ζητήματος.

18. Τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ελλάδα ειναι σαφή, θέλουμε να δουμε να σταθεροποιηθεί η δημοκρατία, να μειωθεί η ένταση στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις και να ενισχυθεί η ασφάλεια αλλα και η οικονομική και πολιτική σχέση της Ελλάδας με τη Δύση. Ο Τζόν Φόστερ Ντουλες δήλωσε οτι η Ελλάδα “ειναι ενα ψάρι γαντζωμενο στο αγκυστρι”, χωρίς καμία εναλλακτική λύση στην αμερικανικη συμμαχία. Ακόμα και σήμερα η Ελλάδα δεν εχει καμία εύκολη εναλλακτική λύση και οι Σοβιετικοί κλίνουν σαφέστατα προς την Τουρκία και όχι την Ελλάδα. Αλλα οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας μπορει να έχουν καθοδικοί πορεία με την σκιά του Παπανδρέου ως υπενθύμιση για τους κινδύνους που μπορεί να ακολουθήσουν. 

19. Στην παρούσα φάση δεν εχουμε καλύτερο άνθρωπο στην Ελλάδα απο τον Καραμανλή… Παραμένει ακόμη ο ισχυρότερος  ηγέτης αυτής της χώρας και ένας άνθρωπος που έχει πολλά κοινά με τους δικούς μας στόχους. Το πρόβλημα ειναι πώς να το πάμε στην κατευθυνση που θα θέλαμε να πάει. Ο πειρασμός ειναι να το πιέσουμε αλλα με αυτον τον τρόπο κινδυνέυουμε να του προκαλέσουμε αρνητικά συναισθήματα. Εξάλλου δεν υπάρχει απόδειξη οτι η πιέση θα λειτουργούσε. Ειναι πεισματάρης και ενδιαφέρεται μόνο οταν υπάρχει κέρδος για τα ελληνικά συμφέροντα. Ειναι γεγονός οτι τώρα ειναι αντιμέτωπος με μια αποτελεσματική αντιπολίτευση οπότε πρέπει να ειμαστε προσεχτικοί.

20. Μπαίνουμε σε μια περίοδο στις σχέσεις μας με την Ελλαδα που θα μπορουσε να γίνει πιο περιπλοκη και πιο δύσκολη απ’οτι ηταν τα τελευταία τρία χρόνια. Απο το 1974 έχουμε σκυψειι το κεφάλι με την ελπίδα οτι τα πράγματα θα βελτιωθούν - και ετσι κι εγινε. Τώρα, στον απόηχο της χούντας, υπάρχει κινητικότητα και αλλαγή. Απο την πλευρά μας απαιτειται η συνεχής προσπάθεια να καθησυχάσουμε τους Έλληνες σε όλα τα επίπεδα και να τους επιβεβαιώσουμε οτι δεν θυσιαζουμε τους προβληματισμούς τους για τα συμφέροντα μας.

[Οσο αφορά την Τουρκία] Η αμερικάνικη αμεροληψία στην περιοχή ειναι ξεκάθαρη για την Ουασινγκτον ωστοσο η εννοια αυτη ειναι δύσκολο να κατανοηθεί απο τους περισσότερους Έλληνες οι οποιοι πιστεύουν οτι εαν κάποιος δεν ειναι πλήρως μαζί τους τότε ειναι εναντίον τους. Με το νέο έτος εαν παραβλέψουμε αυτη την ατυχή αλλα πραγματική ελληνική τάση να βλέπει τα πραγματα μόνο άσπρα ή μαύρα τότε θα κάνουμε τα προβλήματα μας πιο δυσεπίλυτα.

Πρέπει να κάνουμε το “περιτύλιγμα” μας πιο ελκυστικό και να βρουμε αποτελεσματικούς τρόπους να πείσουμε τους Έλληνες οτι οι προσπάθειες μας θα προστατευσουν και θα ενισχύσουν τα εθνικά τους συμφέροντα. Να προσέξουμε, επίσης να μην αναζωπυρωθουν οι φλόγες του αντιαμερικανισμου και κάνουν πιο αδύναμη τη θέση του Καραμανλή στην προσπάθεια του να ωθήσει την χώρα του σε μια στενότερη σχέση με τη Δύση.






.onalert
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/05/wikileaks.html

ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

asyl-mc3bcll

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Έπρεπε να έρθει ένας γνήσιος Αφρικανός για διαφωτίσει τους… κουτόφραγκους που φιλοδοξούμε να τος μοιάσουμε και τους «προοδευτικούς» Έλληνες για την αλήθεια σχετικά με τους εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες, κυρίως Αφρικανούς και όχι μόνο, που τον τελευταίο καιρό σαν τσουνάμι πλημυρίζουν την χώρα μας και την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ο Sergei Boret Bokwango, είναι μόνιμος αντιπρόσωπος του Κονγκό στην Open Networking User Group του ΟΗΕ, που εδρεύει στην Γενεύη. Είναι δηλαδή ένα αξιόπιστο πρόσωπο και το κυριότερο προέρχεται από την Αφρική γι αυτό και ο λόγος του έχει ιδιαίτερη σημασία.
Ο Sergei Boret Bokwango μιλώντας σε μια μεγάλη και πολύ γνωστή γερμανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα, τόνισε κατ” αρχή πως όλοι αυτοί που έρχονται «κυνηγημένοι» στην Ευρώπη έχουν πληρώσει για τα ναύλα τους από 2.500 ευρώ και πάνω! Δυστιχισμένοι που έχουν να πληρώσουν τέτοια ναύλα, είναι τουλάχιστον παράδοξο!
Και συνεχίζοντας δήλωσε ομολογώντας τα εξής χαρακτηριστικά : «Οι Αφρικανοί που βλέπω εγώ στην Ιταλία είναι αποβράσματα και αφρικανικά… σκουπίδια. Αναρωτιέμαι γιατί η Ιταλία και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες ανέχονται τέτοια άτομα να εισέρχονται, (ανεξέλεγκτα), στην επικράτεια τους. Έχω ένα πολύ έντονο συναίσθημα θυμού και ντροπής απέναντι σε αυτούς τους Αφρικανούς λαθρομετανάστες που είναι σαν.. αρουραίοι που θέλουν να κατακυριεύσουν τις πόλεις της Ευρώπης».
Κατά τα άλλα, εμείς με ανοιχτές τις «αγκάλες» μας συνεχίζουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα να ανεχόμαστε μια κατάσταση που μπορεί να εξελιχτεί σαν η οριστική ταφόπετρα του ελληνορθόδοξου ελληνισμού, προς δόξα της Νέας Τάξης του αφελληνισμού μας.
Αν δεν αντιδράσουμε πριν είναι πολύ αργά…
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeilaakis.gr


http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/05/blog-post_891.html

Αν δεν ξέρεις να πέφτεις (ελεγχόμενα), χάθηκες...


γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Ένας παμπάλαιος «διεθνής» μύθος στον κόσμο του «επιχειρείν και εμπορεύεσθαι» διατείνεται πως ο «παλιός και έμπειρος έμπορος» βάζει μεν τον γιό του στη δουλειά, του ανοίγει το πρώτο μαγαζί αλλά "στα κρυφά" φροντίζει να αποτύχει...και μάλιστα οδυνηρά και με πάταγο...

Ο λόγος;

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο σχολείο στον χώρο του «επιχειρείν» από την προσωπική εμπειρία...

Και ναι, κυρίως, την εμπειρία της "αποτυχίας"...

«Πρέπει να’ σαι πολύ λέρα για να κυβερνάς γαλέρα»

Δεν θα μάθεις ποτέ να κυβερνάς πλοίο αν δεν κατορθώσεις να το πιλοτάρεις με επιτυχία σε φουρτούνα...

Η γνώση και η τέχνη του βετεράνου στην επιβίωση δεν αντικαθίσταται από κανένα θεωρητικό σχολείο...

Ένα από τα πρώτα λοιπόν που θα διδαχτεί ο «καταρρεύσας επιχειρηματίας» είναι η τέχνη του να πέφτεις...

Το διδάσκουν δε ως ένα από τα πιο βασικά στοιχεία και στις Πολεμικές τέχνες...

Η άριστη εκμάθησή του προϋποθέτει άπειρες πτώσεις και πολύ, πάρα πολύ πόνο, μελανιές, ενίοτε εξαρθρώσεις, διαστρέμματα...

Επειδή στην μάχη το πιο συχνό πράγμα είναι η «πτώση», αν δεν ξέρεις να πέφτεις είσαι χαμένος από χέρι...

Κι ως γνωστόν, ότι ισχύει στην ζούγκλα και στον πόλεμο, ισχύει και στην καθημερινή ζωή, στο «επιχειρείν», στην πολιτική, στις διεθνείς σχέσεις..


Ένας επιχειρηματίας «νεογνός» και «άπειρος» λοιπόν θα «πέσει άσχημα»...

Για την ακρίβεια, η πτώση του θα σημάνει κατά πάσα πιθανότητα και την συντριβή του...

Θα περιμένει μοιρολατρικά να τον γκρεμίσουν τα όλο και διογκούμενα προβλήματα, ατυχίες, δυσλειτουργίες και αντιξοότητες...

Αντιθέτως, ένας έμπειρος, δεν θα συντριβεί...

Θα «μυριστεί στην ατμόσφαιρα» το πότε έρχεται η θύελλα, το πόσο κοντά είναι και το τι χρόνος ζωής (και συνεπώς στιβαρής αντίδρασης) του απομένει και πολύ απλά θα κάνει έγκαιρα την «κίνησή του»...

Θα «πέσει» μεν, «ελεγχόμενα» δε...

Ξέρει πως ΕΠ’ ΟΥΔΕΝΙ δεν πρέπει να εξαντλήσει όλα τα «ενεργειακά του αποθέματα» περιμένοντας το «τέλος» του χρόνου του...
...Περιμένοντας «άλλους» να τον «ρίξουν»...

Γιατί ξέρει πως ΕΚΕΙΝΗ η πτώση θα είναι και ο θάνατός του...

Ενώ, τώρα, ελέγχει αυτός την πτώση του...

Υπακούει στον πανάρχαιο κανόνα της επιβίωσης...

Στο Bushindo και στο Aikido το λένε κάπως έτσι:

«...να προτιμάς να είσαι σαν την λυγαριά απέναντι στον άνεμο...να λυγίζεις στις ριπές του και να επανέρχεσαι στη θέση σου μόλις χαλαρώνουν οι επιθέσεις του ανέμου...να μην είσαι σαν το αλύγιστο πεύκο...θα σε συντρίψει...»

Τι διαφορετικό θα έκανε ένας Πολεμιστής στην Μάχη;
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η επιστήμη του Πολέμου αξιοποιεί το management αλλά που ταυτόχρονα συμβαίνει και το αντίθετο...

Η φιλοσοφία του "επιχειρείν" αξιοποιεί στο έπακρο στοιχεία της Πολεμικής Φιλοσοφίας και Πρακτικής...

Η πτώχευση πρέπει να είναι ΠΑΝΤΑ ελεγχόμενη...
Κι ότι ισχύει στην επιχείρηση, ισχύει και γενικότερα για ένα Κράτος...

Δεν αφήνεσαι να εξαντληθείς δημοσιονομικά για να κάνεις την «κίνηση επιβίωσής σου»...

Κάνεις την «Πτώση σου συνειδητά και ελεγχόμενα»...

Και δεν αφήνεσαι να σου την επιβάλλουν έξωθεν ελεγχόμενες (και ανεξέλεγκτες από σένα αντίστοιχα) συνθήκες...

Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να σαρώνει κάθε μα κάθε «αδρανή» λογαριασμό από Δήμους και Οργανισμούς προκειμένου να πληρώσει οφειλές της στο εξωτερικό...

Αντί πχ να «διασπείρει» (επί μήνες) ποσά σε τέτοιους «αόρατους λογαριασμούς επιβίωσης» (πχ σε μυστικούς λογαριασμούς στον Στρατό, στις Υπηρεσίες Ασφαλείας, στο Υπουργείο Εξωτερικών) ώστε να υπάρχουν «αποθέματα ασφαλείας για την δύσκολη ώρα» της «ελεγχόμενης πτώσης»....

Αντ’ αυτού κατασπαταλάει αυτούς τους «άδηλους πόρους» για να πληρώνει «αθέμιτα χρέη» σε ξένους πιστωτές...

Αντί να δημεύσει περιουσίες προερχόμενες από διαφθορά προκειμένου να διαχειριστεί τα χρέη της...

Αλλά αυτό χρειάζεται χρόνο...

Και γενικά, η ίδια η χώρα χρειάζεται χρόνο...για να συνέλθει, να επιβιώσει και να επιμεληθεί ξανά την άνοδό της...

Κι από την άλλη, όταν εντέλει συμβεί (αναπόφευκτα) το περιβόητο πιστωτικό γεγονός, δηλαδή επέλθει χρεωκοπία, δεν θα έχει τα απαραίτητα ταμειακά διαθέσιμα/αποθέματα για να πορευθεί με ασφάλεια τις δύσκολες μέρες...

Πράγμα άκρως επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια βεβαίως...

Βλέπεις, τα πλοία, τα άρματα και τα μαχητικά χρειάζονται καύσιμα για να κινούνται...κι αυτό θέλει χρήμα...

Θα έπρεπε άραγε να θυμηθούμε για πολλοστή φορά το από πόσες μεριές κινδυνεύει η Εθνική Ασφάλεια αυτού του τόπου;

Κάποιος λοιπόν, επιτελεί ΈΓΚΛΗΜΑ την ώρα που κατασπαταλά όλους αυτούς τους «αφανείς λογαριασμούς», όλα αυτά τα σκόρπια ταμειακά διαθέσιμα του κράτους...

Εκτός αν «κάποιοι» έχουν συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα και τα μεθοδεύουν με ακρίβεια...

Όπως πχ το ότι καμία από τις δύο κυβερνήσεις δεν θέλησε να μετατρέψει συνειδητά την χώρα σε μπανανία με τον μισθό (και όλα τα συμπαρομαρτούντα) στα 100 ευρώ.
Είναι σαν να τους λένε λοιπόν:

ΟΚ...συνεχίστε να παριστάνετε τις «δύσκολες»...

Από μήνα σε μήνα θα τελειώσουν τα ταμειακά σας διαθέσιμα...θα χρεωκοπήσετε...θα αναγκαστείτε να γυρίσετε στο εθνικό σας νόμισμα...θα μπείτε πλέον στο «τρυπάκι» να κόβετε νόμισμα για να πληρώσετε τις εσωτερικές σας υποχρεώσεις...

Δηλαδή, «πληθωριστικό νόμισμα»...

Με το καλημέρα που θα κάνετε την μετάβαση στο νέο νόμισμα θα έχετε μια βαρύτατη υποτίμηση...

Νά’ τη η μεγάλη μείωση στους μισθούς του δημοσίου και στις συντάξεις που δεν θέλετε να κάνετε από μόνοι σας σήμερα...

Κατόπιν, κάθε βδομάδα θα έχετε και μια νέα υποτίμηση...
Η αγοραστική ικανότητα του πληθυσμού σας θα μειώνεται ραγδαία...

Αυτό που δεν θέλατε να κάνετε «ιδία βουλήσει» θα το υποστείτε θέλετε δεν θέλετε...

Θεωρείται, όπως φαίνεται από πολλούς, αυτή ως η πιο "εύπεπτη λύση"...

Παρ' όλα αυτά, η εξέγερση εξ' αιτίας μιας τέτοιας απότομης φτώχειας θα είναι αναπόφευκτη...

Ποιά κυβέρνηση άραγε θα ήθελε να βάλει την υπογραφή της σε κάτι τέτοιο;

Και αναρωτιέσαι μετά από κάτι τέτοιες σκέψεις:

Πως είναι δυνατόν να μην τα έβλεπαν αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ προτού αναλάβουν κυβέρνηση;

Και καλά οι προηγούμενοι ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ...
Εσκεμμένα οδήγησαν τον λαό στην καταστροφή του...

Ήξεραν ποιοί «τα έφαγαν» τόσα χρόνια, κι όμως επέβαλλαν μια δρακόντεια φορολογική νομοθεσία στον λαουτζίκο για να πληρώσει τα σπασμένα...
Εγκληματικό από μέρους τους...

Αλλά οι άλλοι;
Μα σοβαρά πίστευαν οι του ΣΥΡΙΖΑ πως με ατέλειωτο κουβεντολόϊ τεσσάρων μηνών με τις Βρυξέλλες θα άλλαζε τίποτα;

Για ποιόν λόγο ν’ αλλάξει;

Χρόνο ροκάνιζαν οι αδίστακτοι τεύτονες βρυκόλακες του Βορρά...

Και οι αφελείς των Αθηνών κατασπαταλούσαν τους τελευταίους πόρους της χώρας...
Τα τελευταία διαθέσιμα...

Κι όπως είπε ο Χριστός στον Ιούδα στο Μυστικό Δείπνο:

«...αυτό που είναι να κάνεις, κάντο γρήγορα...»

Θέλετε δεν θέλετε, σας αρέσει δεν σας αρέσει δεν υπάρχει καμία μα καμία ελπίδα να σας δώσει κανείς εξωτερικός παράγοντας το πλούσιο δώρο που θα θέλατε...

Καμιά τρακοσαριά δις δωρεάν βοήθεια...
Ο μόνος τρόπος επιβίωσης - εξαρχής - ήταν και παραμένει αυτός που θα διάλεγε ο «έμπειρος επιχειρηματίας»....

Βλέποντας ότι επίκειται η αναπόφευκτη πτώση του, συγκρατεί και διαφυλάσσει με ασφάλεια τα τελευταία του ταμειακά διαθέσιμα, τόσο για να επιβιώσει, όσο και να προστατευθεί από τις διάφορες επιθέσεις που θα εξαπολυθούν εναντίον του (δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται) όσο και για να χρηματοδοτήσει την «Νέα του Άνοδο»...

Παύει να πληρώνει οφειλές...

Και φυσικά, εφόσον μιλάμε για Κράτος, ενεργοποιεί το ύπατο των όπλων του...
Την κοπή ιδίου χρήματος προκειμένου να αυτοχρηματοδοτηθεί (εσωτερικά) έστω και με «οιονεί πληθωριστικό χρήμα»...

Καταλάβετέ το επιτέλους, ΟΛΟΙ και σταματήστε το μαρτύριο της σταγόνας...

Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα να περιμένετε από Βρυξέλλες...

Πάρτε το απόφαση...

Κι αν δεν σας πιστεύει κανείς πως δεν υπάρχουν άλλα ταμειακά διαθέσιμα, κάντε την ύστατη των ενεργειών....

Ναι, συγκεντρώστε όλα τα «μικροταμειακά διαθέσιμα» αλλά μην τα καταναλώνετε....

(και μην κοροϊδευόμαστε...οι ξένοι δεν σας πιέζουν για τα 10 - 20 εκατομμύρια που λέγεται πως συγκεντρώνονται δεξιά αριστερά...υπολογίζουν σε μερικά δις κρυφών ποσών...επιδιώκουν να αποστραγγίσουν εντελώς την Πολιτεία...αυτό σημαίνει «ασφυξία»...)

Περάστε τα λοιπόν στις Ένοπλες Δυνάμεις – μετατρέψτε τα σε «Πολεμικό ταμείο» Εκτάκτου Ανάγκης - οπλίζοντάς τους με μια και μόνη επιταγή/εντολή:

Να μην ενεργοποιηθεί η χρήση τους παρά μόνον σε μια περίπτωση...και μόνον με αποφασιστική συμμετοχή του Στρατού ως προς την απόφαση διάθεσής τους ώστε να μην κατασπαταληθούν από κανέναν «ευκαιριακό Πολιτικό»:

Την ημέρα που η χώρα θα κηρυχτεί σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης....

Κι αφού το κάνετε αυτό γυρίστε στους ξένους που συζητάτε ασύστολα καιρό τώρα αδίκως και χωρίς να βαριέστε και να ενοχλείστε από τον εμπαιγμό τους και πείτε τους:

«...τώρα κύριοι, όντως δεν υπάρχει ούτε σεντ στα ταμεία...για την ακρίβεια κάηκαν όλες οι γέφυρες πίσω μας...»....

Θάναι ένα "πρώτης τάξεως μήνυμα" προς κάθε μεριά...
Βορρά, Δύση, Τουρκία... 
 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/05/blog-post_657.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters