Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Δεν Έχεις Ελεύθερη Βούληση

 
Που βρίσκεται η Ελεύθερη Βούληση του ανθρώπου; Αν υποθέσουμε ότι έχει Βούληση
Ελεύθερη Βούληση Εδώ … Ελεύθερη Βούληση Εκεί … Που είναι η Ελεύθερη Βούληση;
Η Ελεύθερη Βούληση βρίσκεται στην ικανότητα Ε Λ Ε Γ Χ Ο Υ των σκέψεων, των συναισθημάτων και πράξεων του ανθρώπου, ή στη μεταφυσική παρουσία ή απουσία μιας μη-φυσικής οντότητας με βούληση που τον Ε Λ Ε Γ Χ Ε Ι; Αυτή  είναι μια ερώτηση που η απάντηση της αλλάζει ανάλογα με το ποια φιλοσοφική σχολή ενστερνίζεται ο παρατηρητής. Αλλά, όπως κι αν το δει κάποιος, υπάρχει ή δεν υπάρχει Ελεύθερη Βούληση, η ερώτηση που προκύπτει είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αξίζει περαιτέρω έρευνα και στοχασμό. Ο ντετερμινισμός (*) βαδίζει χέρι χέρι με την «ελεύθερη βούληση»  οι νευροεπιστήμονες λένε πως πρέπει να ισχύουν συγκεκριμένες νευροφυσικές και νευροχημικές συνθήκες για να μπορέσει ο άνθρωπος να απολαύσει την όποια ελευθερία είναι ικανός.
Ελεύθερη Βούληση στο ανθρώπινο ζώο δεν υπάρχει, γιατί πολύ απλά δεν έχει Δ Ι Α Κ Ρ Ι Σ Η, ούτε ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟΥ, ούτε ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ δηλ. ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ άρα κανέναν Ε Λ Ε Γ Χ Ο δεν καταφέρνει να έχει στον εαυτό του και κατα προέκταση στην ζωή του κι αυτό είναι πέρα από ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ. Ελεύθερη Βούληση έχει όποιος μπορεί να Ε Λ Ε Γ Χ Ε Ι τα πράγματα και τις καταστάσεις, τα γεγονότα, τις Αιτίες και τα Αποτελέσματα τους. Ελεύθερη Βούληση έχει όποιος από θέση Αποτελέσματος δημιουργεί Αιτίες και τούμπαλιν, κανένας άλλος.
Σκέψου, το ανθρώπινο ζώο, δεν έχει Ελεύθερη Βούληση ούτε όταν γεννιέται, ούτε όταν πεθαίνει, γιατί απλούστατα δεν Ε Λ Ε Γ Χ Ε Ι ούτε την Γέννηση του, ούτε τον Θάνατο του. Μην μιλήσω για την ανυπαρξία Ε Λ Ε Γ Χ Ο Υ σε σκέψεις, λέξεις, συναισθήματα και κατά προέκταση στην υγεία, ψυχική, σωματική και διανοητική. Το ανθρώπινο ζώο δεν έχει Ελεύθερη Βούληση ούτε καν στις αερολογίες, στις απάτες, στην ατιμία, στην κακοήθεια, στην έλλειψη αξιοπρέπειας και σεβασμού. Δεν έχει Ελεύθερη Βούληση γιατί πολύ απλά δεν έχει ΒΟΥΛΗΣΗ και κατ’ επέκταση Ελευθερία αυτής. ΒΟΥΛΗΣΗ = ΕΛΕΓΧΟΣ και όταν απουσιάζει το ένα βλέπουμε να απουσιάζει ταυτόχρονα και το άλλο. Ανθρώπινο ζώο που δεν έχει Βούληση δεν έχει επίσης και Έλεγχο.
Δες πως δουλεύει -γιατί δεν εργάζεται- ένας π.χ. δημόσιος υπάλληλος της γνωστής «φυλής των υπαλλήλων» που είναι τα κατακάθια μιας υγιούς κοινωνίας, -γιατί σε μία υγιή κοινωνία οι δημόσιοι, δεν είναι υπάλληλοι, αλλά λειτουργοί- παρατήρησε αν μπορεί να έχει ανάληψη Ε Υ Θ Υ Ν Η Σ και φυσικά αν διαθέτει Β Ο Υ Λ Η Σ Η. Μην ξεχνάμε ότι οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι δικαστές, οι αστυνομικοί, οι εφοριακοί, οι στρατιώτες, οι αεροπόροι, οι βουλευτές, οι παπάδες, όλοι τους δημόσιοι υπάλληλοι είναι και ούτε που μπορούν να αντιληφθούν καν, τι στο καλό είναι αυτή η Ελεύθερη Βούληση, πόσο μάλλον να έχουν κάτι απ’ αυτήν. Να θυμάσαι ΒΟΥΛΗΣΗ = ΕΛΕΓΧΟΣ και στον βαθμό που διαθέτεις το ένα στον ίδιο βαθμό διαθέτεις και το άλλο, άρα αν θέλεις να αυξήσεις το ένα μπορείς να αυξήσεις το αντίθετο του. Βάλε δηλ. στην δική σου ζωή, στον εαυτό σου, Ευθύνη [Υπευθυνότητα] κι αυτόματα αυξάνει η Βούληση σου και τούμπαλιν, βάλε Βούληση, Σκοπό, Θέληση, Πρόθεση για να αυξηθεί ο Ελεγχος σου σε αυτήν. Αυτό είναι το σοφό «γνῶθι σαὐτόν» των Δελφικών παραγγελμάτων.
Πόση Βούληση μπορεί να έχει ένα Αβουλο ον
Βούληση κι Έλεγχος σε ισορροπία σου προσφέρουν βαθμούς ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ. Για Ελευθερία, ούτε λόγος μέσα στην δημιουργία του Φύλακα- Δημιουργού. Είμαστε φυλακισμένοι μέσα στην φούσκα του Θεού- Δημιουργού- Κύριου- Άρχοντα- Μεγάλου Αρχιτέκτονα κλπ. κλπ. ανάλογα σε ποιο λαγούμι – σχολή – δόγμα – πάγο υπακούς, δεν υπάρχει καμία μορφή Ελευθερίας μέσα σε μια φυλακή, μονάχα βαθμοί Ανεξαρτησίας μπορούν να προσεγγιστούν, που πετυχαίνει μόνο ο Κατεργάρης, ποτέ ο μαζάνθρωπος δηλ. το ανθρώπινο ζώο. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο που οι Επικυρίαρχοι μας αποκαλούν «Μαϊμούδες της Ουτοπίας» είναι απίστευτα σωστός ο τίτλος για το ανθρωποειδές.
Αν θέλεις να δεις πολλές «Μαϊμούδες της Ουτοπίας» πήγαινε σε μια οποιαδήποτε εκκλησία, σε ένα γήπεδο, σε μια συναυλία. Είναι χαμένο το μαϊμουδάκι, αλλά αυτό ζει νομίζοντας ότι είναι αθάνατο !!! ενώ ζει για να καταλήξει σαν μεζεδάκι στον Κύριο κι Αρχοντα που λατρεύει, προσκυνάει κι υπακούει, ενώ ταυτόχρονα μιλάει για ελευθερία βούλησης, αθανασία, ανεξαρτησία, όλον, αγάπη, δημοκρατία, διαλογισμό, πνευματικότητα αγγέλους, αρχαγγέλους κι όλες αυτές τις αφηρημένες αρλούμπες – meme που το ταϊζουν για να το κρατούν υπό Ελεγχο χωρίς καμιά δική του Βούληση δηλ. ένα άβουλο ον. Πόση Βούληση μπορεί να έχει ένα Αβουλο ον; Ρητορική η ερώτηση.


 
Λεξησαφήνισης
>Βούληση η [vúlisi]1. σταθερή θέληση, επιθυμία για επιδίωξη και επίτευξη κάποιου σκοπού || (έκφρ.) κατά ~:α. όπως και όταν θέλει κάποιος: Ενεργεί κατά ~. β. (στρατ.) παράγγελμα που επιτρέπει ευχέρεια στην εκτέλεση κίνησης ή βολής: Πυρ κατά ~. (λόγ.) οικεία* βουλήσει. 2. (ψυχ.) ψυχική λειτουργία που εκδηλώνεται στην τάση για κτ. και στην προσπάθεια για την επίτευξη κάποιου σκοπού που επιλέχθηκε και αποφασίστηκε συνειδητά: Iσχυρή / ασθενής ~. H ελευθερία της βουλήσεως προϋποθέτει δυνατότητα επιλογής. [λόγ. < αρχ. βούλη(σις) -ση]
Βούλησις -εως, ή Βούλομαι: η Απόφαση, ο Σκοπός, η Θέληση, Επιθυμία, Επιδίωξη η Πρόθεση κάποιου, στον Ευριπίδη και Θουκυδίδη κ.λ.π. Βουλη-φόρος: αυτός που έχει άποψη [όχι γνώμη] αυτός που συμ-βουλεύει, στον Όμηρο, Ιλιάδα. Βουλήεις, -εσσα, -εν, [βουλή] αυτός που έχει σωστή άποψη [όχι γνώμη] ο συνετός, ο σοφός, κατά τον Σόλωνα. Βούλιος -ον, [βουλή] βουλευτικός, συνετός, σοφός, στον Αισχύλο.
>Ελεγχος ο [éleŋxos]: 1α.η εξέταση πράγματος για να διαπιστωθεί η αλήθεια, η ορθότητα, η ικανότητα, η αξία κτλ.: ~ πληροφοριών / προϊόντων. Iατρικός / τελωνειακός ~. ~ εισιτηρίων / στοιχείων ταυτότητας. Σωματικός ~. Kοινοβουλευτικός ~. ~ εναέριας κυκλοφορίας. Kάνω έλεγχο σε κτ. ή υποβάλλω κτ. σε έλεγχο, ελέγχω. Πύργος* ελέγχου. β. εξέταση και ανασκευή λόγου, θεωρίας: ~ του ιδεαλισμού. || ~ συνείδησης, τύψεις συνειδήσεως. 2. υπηρεσία που ελέγχει το έργο άλλων υπηρεσιών: Διεθνής / οικονομικός ~. 3. μέριμνα για περιορισμό: ~ των γεννήσεων / των εξοπλισμών / της ανεργίας / της εγκληματικότητας. (έκφρ.) υπό έλεγχο, για κτ. που ελέγχεται: H πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.
4. φροντίδα για την πορεία μιας κίνησης ή την εξέλιξη μιας λειτουργίας: Έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε στον γκρεμό. 5. διοίκηση, διακυβέρνηση: ~ μιας περιοχής. (έκφρ.) υπό τον έλεγχο: Καταδικάστηκε η χώρα που έθεσε υπό τον έλεγχό της τα γειτονικά εδάφη. 6. δυσμενής κριτική, επίκριση: Οι εργαζόμενοι άσκησαν δριμύτατο έλεγχο στην εργοδοσία. 7. (μτφ.) χαλιναγώγηση: ~ των παθών. Δεν έχει τον έλεγχο των πράξεών του. (έκφρ.) εκτός ελέγχου, για κτ. που δεν μπορεί να ελεγχθεί: H κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου. Όταν τον συνάντησα ήταν ήδη εκτός ελέγχου. 8. επίσημο έγγραφο που πιστοποιεί την πρόοδο του μαθητή: Στον έλεγχό της είχε σε όλα τα μαθήματα δέκα και διαγωγή κοσμιοτάτη. 9. επίβλεψη, παρακολούθηση: Tα μικρά παιδιά χρειάζονται διαρκή έλεγχο. [λόγ. < αρχ. ἔλεγχος & σημδ. γαλλ. contrἄle]
Έλεγχος, το [ελέγχω], όνειδος, ντροπή, ατιμία, ύβρις, εξύβριση, ατίμωση, σε Όμηρο  Ιλιάδα: ~λέγεται για άνδρες, κάκ, ελέγχεα, ποταπές, άθλιες κατηγορίες για το δικό σου όνομα.
Έλεγχος, ο [ελέγχω], η κατά αντιπαράσταση εξέταση αντιδίκου, αποδεικτικό μέσο, δοκιμασία, σχολαστική έρευνα, έχειν έλεγχον, κάτι επιδέχεται ανασκευή, σε Ηρόδοτο, Θουκυδίδη. «έλεγχον διδόναι του βίου να λογοδοτώ για την ζωήν μου» σε Πλάτωνα. «εις έλεγχον πίπτειν, καταδικάζομαι» σε Ευριπίδη. «οι περί Παυσανίαν έλεγχος, οι αποδείξεις με τις οποίες καταδικάστηκε» Θουκυδίδης.
Ελεύθερη Βούληση του ανθρώπου. Κυκλικά επιχειρήματα
Ας δούμε τι λέει ο Vlatko Vedral σχετικά με το αν το Σύμπαν είναι Αιτιοκρατικό, κάτι που έχει άμεση σχέση με  την ελεύθερη βούληση. Γιατί αν δεν είναι (που η άποψη μου είναι ότι δεν είναι) δεν υπάρχει και ελεύθερη βούληση.
Η νευροφυσιολογία μας λέει «Η ελεύθερη βούληση ίσως εδράζεται στον προμετωπιαίο φλοιό, και ίσως μπορούμε να την εντοπίσουμε στο έσω-κοιλιακό προμετωπιαίο φλοιό». Stephen Pinker, «How the Mind Works»
Τα «Αρχεία της Νευρολογίας» το 2003 δημοσίευσαν μια επαναστατική για τα χρονικά της νευρολογίας, κλινική περίπτωση. Ένας μεσήλικος από τη Βιρτζίνια με άμεμπτο ως τότε παρελθόν άρχισε να συλλέγει πορνογραφικό υλικό και να παρενοχλεί σεξουαλικά την οκτάχρονη θετή κόρη του. Η σεξουαλική του συμπεριφορά γινόταν όλο και περισσότερο ψυχαναγκαστική. Αφού παραπονέθηκε επανειλημμένως για πονοκεφάλους και ιλίγγους, του έγινε εγκεφαλική τομογραφία. Αυτή έδειξε στη μετωπιαία περιοχή του εγκεφάλου έναν μεγάλο αλλά καλοήθη όγκο, ο οποίος εισχωρούσε στο διάφραγμα και στον υποθάλαμο – περιοχές που είναι γνωστό ότι ρυθμίζουν τη σεξουαλική συμπεριφορά.
Μετά την αφαίρεση του όγκου η σεξουαλική συμπεριφορά του επανήλθε στο φυσιολογικό. Μερικούς μήνες μετά, η σεξουαλική του προσήλωση στα μικρά κορίτσια επανεμφανίστηκε και μια νέα τομογραφία αποκάλυψε ότι τμήματα του ιστού που είχαν ξεφύγει από το χειρουργικό νυστέρι είχαν αναπτυχθεί σε έναν ευμεγέθη όγκο. Μια νέα χειρουργική επέμβαση επανέφερε το συμπεριφοριστικό του προφίλ στο «φυσιολογικό».
Είναι η βούληση του ανθρώπου Ελεύθερη ή όχι; Αν εξαρτάται από κάποιους νευρώνες και επισυνάψεις, ποιός τις κάνει αυτές; Μπορεί ένας όγκος να αλλοιώνει την συμπεριφορά και την βούληση του ανθρώπου; Πιο πάνω ο Stephen Pinker χρησιμοποιεί την  λέξη «ίσως» δύο φορές και  διαβάζοντας  πιο κάτω τι  λέει ο καθηγητής Vlatko Vedral της Κβαντικής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο του Λιντς της Βρετανίας για το αν το σύμπαν είναι ή όχι Αιτιοκρατικό και κατά πόσο έχουμε Ελεύθερη Βούληση ή όχι, βλέπουμε πως  χρησιμοποιεί επίσης την λέξη «ίσως».  Για να δούμε …
Είναι το Σύμπαν αιτιοκρατικό;
Όπως και αν το δει κανείς η απάντηση παραμένει «ίσως» Vlatko Vedral.  Τι έχει λοιπόν να πει ένας επιστήμονας για την ελεύθερη βούληση; [1] Οι περισσότεροι στη Δύση είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε ελεύθερη βούληση, παρ’ ότι το πώς φθάνουμε σε αυτό το συμπέρασμα και τι ακριβώς εννοούμε με αυτό είναι κάθε άλλο παρά σαφές. Αν ορίσουμε την ελεύθερη βούληση με καθημερινούς όρους – ως την ικανότητα η οποία μας επιτρέπει να ελέγχουμε τις πράξεις μας – η απάντηση θα μπορούσε να περιοριστεί σε μία ή δύο πιθανότητες: «Ναι, έχουμε ελεύθερη βούληση» ή «όχι, δεν έχουμε» και οι δύο ωστόσο μας οδηγούν γρήγορα σε αντιφάσεις.
Ας υποθέσουμε ότι απαντάμε «Ναι, έχουμε ελεύθερη βούληση». Πώς αποδεικνύουμε την αλήθεια αυτής της δήλωσης; Θα πρέπει κανείς να συμπεριφερθεί με έναν τρόπο ο οποίος δεν θα είναι προκαθορισμένος από τίποτε. Πώς όμως μπορεί αυτό να γίνει όταν ό,τι κάνουμε μπορεί να αναχθεί σε κάποιο αίτιο;
Ας πούμε ότι αποφασίζει κάποιος να αποδείξει την ελεύθερη βούλησή του ενεργώντας με τρόπο ξένο προς τον χαρακτήρα του. Αν ας πούμε έχει μια εσωστρεφή προσωπικότητα, αποφασίζει, για παράδειγμα, να πιάσει κουβέντα με έναν παντελώς άγνωστο στον δρόμο. Το ίδιο το γεγονός ότι έχει αποφασίσει να ενεργήσει αντίθετα με τη συνηθισμένη προδιάθεσή του φαίνεται από μόνο του να είναι απόλυτα προκαθορισμένο από το γεγονός ότι ήθελε να ενεργήσει με τρόπο ξένο προς τον χαρακτήρα του για να αποδείξει την ελεύθερη βούλησή του. Η ίδια η πράξη της απόδειξης της ελεύθερης βούλησης αποτελεί μία από τις αποδείξεις για το αντίθετο.
Φαίνεται ότι από τη στιγμή που δεν μπορούμε ποτέ να αποδείξουμε την ελεύθερη βούληση είμαστε αναγκασμένοι να συμπεράνουμε ότι δεν τη διαθέτουμε. Ούτε αυτό όμως έπεται κατ’ ανάγκην και μοιάζει εντελώς αντίθετο στην ανθρώπινη ψυχολογία. Ανταμείβουμε τους ανθρώπους επειδή κάνουν καλές πράξεις και τους τιμωρούμε για τις κακές. Ο κόσμος στον οποίο ζούμε φαίνεται να είναι απόλυτα λανθασμένος αν τελικά οι άνθρωποι δεν έχουν ελεύθερη βούληση. Πώς μπορούμε να τιμωρούμε κάποιον επειδή κάνει κάτι όταν δεν είναι ελεύθερος να κάνει αλλιώς; Είναι ολόκληρο το ηθικό και νομικό μας σύστημα βασισμένο σε μια αυταπάτη;
Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει – ή τουλάχιστον μας είναι αδύνατον να ζήσουμε με αυτή την ιδέα. Δεν μπορεί τίποτε καλό από όσα κάνω να αποδοθεί σε μένα; Είναι όλα προκαθορισμένα από τα γονίδιά μου ή από την ιστορία μου ή από τους γονείς μου ή από την κοινωνική τάξη πραγμάτων ή από το υπόλοιπο Σύμπαν; Φαίνεται ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πιστέψουμε στην ελεύθερη βούληση, ακόμη κι αν δεν γνωρίζουμε ότι ίσως είναι παραμύθι.
Έχουμε φθάσει λοιπόν ξανά στο σημείο από το οποίο ξεκινήσαμε, από την ελεύθερη βούληση στη μη ελεύθερη βούληση και ξανά στην ελεύθερη βούληση. Οι διάφορες θρησκείες, οι οποίες επίσης έχουν υποστηρίξει το «ναι» ή το «όχι» δεν μας βοηθούν ιδιαίτερα, άλλωστε σε τίποτε δεν είναι ικανές να βοηθήσουν οι θρησκείες έναν σκεπτόμενο άνθρωπο. Οι ανατολικές θρησκείες έχουν επινοήσει την έννοια του κάρμα, σύμφωνα με το οποίο όλες οι πράξεις οδηγούν σε συνέπειες στο διασυνδεδεμένο σύμπαν. Αυτό έχει μια ντετερμινιστική(*) χροιά, σύμφωνα όμως με πολλές ανατολικές θρησκείες μπορούμε να αλλάξουμε το κάρμα μας αν ενεργήσουμε με διαφορετικό τρόπο. Από εμάς λοιπόν εξαρτάται το να αλλάξουμε τα πράγματα και ΑΝ έχουμε την ελεύθερη βούληση να το κάνουμε.
Στη Δύση, στην καθολική εκδοχή του χριστιανισμού, η ύπαρξη όλων είναι εξίσου προκαθορισμένη από το προπατορικό αμάρτημα, μπορούν όμως επίσης να χρησιμοποιήσουν την ελεύθερη βούλησή τους για να κάνουν καλές πράξεις και να καταλήξουν στον Παράδεισο (!) γεννιούνται χαμένοι αλλά μπορούν να κερδίσουν με τον τρόπο ζωής τους. Οι περισσότερες θρησκείες βασίζονται στην ηθική και φαίνεται ότι το να πιστεύουν οι άνθρωποι ότι έχουν «ελεύθερη βούληση» παίζει ουσιαστικό ρόλο για αυτές, τους ιερείς της και τα ταμεία τους.
Απλώς δεν ξέρω
Η επιστήμη, από την άλλη πλευρά, φαίνεται να έχει τις αρχές της γερά ριζωμένες στις ντετερμινιστικές παραδόσεις. Το κύριο ερώτημα για τον φυσικό είναι:
Αν κάνω αυτό και αυτό, σε ένα τέτοιο και τέτοιο σύστημα, πώς θα συμπεριφερθεί αυτό ως αποτέλεσμα των ενεργειών μου; Η φυσική ασχολείται με τη μελέτη των αιτίων και των αποτελεσμάτων, επομένως η ντετερμινιστική σχέση μεταξύ αιτίου και αποτελέσματος φαίνεται να έχει τεράστια σημασία. Έχει όμως; Η φυσική μελετάει τις ιδιότητες και τους νόμους των αντιδράσεων της ύλης και της ενέργειας.
Οι αρχαίοι Έλληνες, ιδιαίτερα οι φιλόσοφοι όπως ο Δημόκριτος και ο Λεύκιππος είχαν διατυπώσει τη θεωρία ότι όλα στον κόσμο μπορούν να ερμηνευθούν ως συγκρούσεις των αόρατων συστατικών της ύλης τα οποία ονόμασαν άτομα. Η θεωρία αυτή είναι ταυτόσημη – στο πνεύμα αν όχι στον τύπο – με την κλασική Νευτωνική φυσική και φαίνεται να μην αφήνει χώρο για την ελεύθερη βούληση.
Ο Νεύτωνας φανταζόταν το σύμπαν σαν μια γιγαντιαία ωρολογιακή μηχανή η οποία λειτουργούσε σύμφωνα με τους αμετακίνητους νόμους του για την κίνηση. Στο σύμπαν του Νεύτωνα όχι μόνο δεν υπάρχει θέση για την ελεύθερη βούληση αλλά ακόμη και ο όποιος Θεός παίζει ένα παθητικό και περιθωριακό ρόλο. Είναι υπεύθυνος μόνο για το ότι έθεσε τις αρχικές συνθήκες. Από εκεί και πέρα το σύμπαν εξελίσσεται ντετερμινιστικά χωρίς την παρέμβασή του. Ακόμη και όταν η Νευτωνική βαρύτητα απέτυχε και ο Αϊνστάιν την αντικατέστησε με την επίσης αποτυχημένη γενική σχετικότητα, τίποτε δεν άλλαξε όσον αφορά τον ντετερμινισμό.
Σύμφωνα με τον Αϊνστάιν το σύμπαν ουσιαστικά υπάρχει όλο μονομιάς και όλα όσα έχουν συμβεί και πρόκειται να συμβούν βρίσκονται ήδη εκεί, στο λεγόμενο τετραδιάστατο σύμπαν. Όλες οι μελλοντικές στιγμές του χρόνου έχουν ήδη τοποθετηθεί σε μια σειρά, σε μια τετραδιάστατη πραγματικότητα, τουλάχιστον κατά την άποψη της γενικής σχετικότητας. Λέγεται ότι ο Αϊνστάιν είχε πει ότι, «οποιαδήποτε αλλαγή με το πέρασμα του χρόνου είναι απλώς «μια ψευδαίσθηση, παρ’ ότι επίμονη» Πρόκειται για τον απόλυτο ντετερμινισμό στην καλύτερη μορφή του.
Η κβαντική φυσική ωστόσο άλλαξε αυτή την εικόνα με τον πιο δραματικό τρόπο.
Στην κβαντική φυσική η έννοια της τύχης εισάγεται σε ένα θεμελιώδες επίπεδο. Όταν ένα κβαντικό σωματίδιο, όπως ένα φωτόνιο, συναντάει ένα κομμάτι γυαλιού, όπως το τζάμι στο παράθυρό μας, φαίνεται να συμπεριφέρεται με τυχαίο τρόπο. Υπάρχει μία πιθανότητα να το διαπεράσει, υπάρχει όμως και μία πιθανότητα να ανακλαστεί. Εξ όσων μπορούμε να γνωρίζουμε, δεν υπάρχει τίποτε στο σύμπαν που να καθορίζει ποια εναλλακτική θα συμβεί σε κάθε δεδομένη στιγμή. Το αν ένα φωτόνιο θα μεταδοθεί ή θα ανακλαστεί είναι, σύμφωνα με την καλύτερη κατανόηση που έχουμε για τους νόμους της φυσικής, ένα καθαρά τυχαίο γεγονός. Η όλη φιλοσοφία ενός από τους πατέρες της κβαντικής θεωρίας, του Νιλς Μπορ, θεμελιώθηκε στο συμπέρασμα ότι το στοιχείο της τύχης είναι καθοριστικής σημασίας για τη φύση της πραγματικότητας.
Ο Αϊνστάιν [ω ! τι έκπληξη] ήταν κάθετα αντίθετος σε αυτό (!) Η αναγνώριση του τυχαίου στην κβαντομηχανική, ενώ υπάρχει ο ντετερμινισμός στη σχετικότητα του κρετίνου Αϊνστάιν, θα σήμαινε ότι αυτοί οι δύο πυλώνες της φυσικής δεν μπορούν ποτέ να ενωθούν για να περιγράψουν την ίδια πραγματικότητα. Ωστόσο η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχει μια ερμηνεία της κβαντομηχανικής βάσει της οποίας ο ντετερμινισμός και το τυχαίο μπορούν να συνυπάρχουν στον κβαντικό κόσμο. Σύμφωνα με την ερμηνεία των «πολλών κόσμων» της κβαντομηχανικής όλες οι εκδοχές, όπως το αν το φωτόνιο θα μεταδοθεί ή θα ανακλαστεί, υπάρχουν ταυτοχρόνως στο ίδιο σύμπαν – αλλά σε διαφορετικούς κόσμους. Ετσι, στον ένα κόσμο το φωτόνιο περνάει από το τζάμι μας ενώ σε έναν άλλον, «παράλληλο» κόσμο, ανακλάται.
Σε αυτή την απεικόνιση θεωρούμε ότι οι δύο κόσμοι είναι «μπλεγμένοι» σε μια ταυτόχρονη ύπαρξη μέσα σε ένα υπερκείμενο σύμπαν. Και εμείς, οι παρατηρητές του φωτονίου, είμαστε επίσης μπλεγμένοι μέσα σε αυτούς τους κόσμους: Υπάρχει στον έναν κόσμο ένα αντίγραφό μας που παρατηρεί το φωτόνιο να περνάει μέσα από το τζάμι και σε έναν άλλο κόσμο ένα άλλο αντίγραφό μας που παρατηρεί την ανάκλαση του φωτονίου στην επιφάνεια του τζαμιού. Και οι δύο εκδοχές του εαυτού μας, σύμφωνα με αυτή την ερμηνεία, υπάρχουν ταυτοχρόνως στο ίδιο σύμπαν.
Αυτό, φυσικά, είναι απόλυτα ντετερμινιστικό (*)  Καθετί που μπορεί να συμβεί, πραγματικά συμβαίνει. Αυτό ωστόσο το οποίο δεν μπορούμε να αποφασίσουμε – και εδώ το στοιχείο της τύχης είναι θεμελιώδες – είναι το σε ποιον ακριβώς κόσμο βρισκόμαστε, ποιο «εμείς» είναι εμείς και ποιο «εμείς» είναι αντίγραφο. Αυτή η λογική οδήγησε ορισμένους στο συμπέρασμα ότι η συνείδηση μπορεί να είναι θεμελιώδης στην κβαντομηχανική, αν και αυτό δεν είναι ένα συμπέρασμα με το οποίο συμφωνώ.
Τελικά ωστόσο είναι εμφανές ότι ούτε ο ντετερμινισμός – ούτε το τυχαίο ωφελούν την ελεύθερη βούληση. Αν η φύση είναι θεμελιωδώς τυχαία, τότε τα αποτελέσματα των πράξεών μας είναι απόλυτα έξω από τον έλεγχό μας: Το τυχαίο είναι εξίσου κακό με τον ντετερμινισμό. Για να έχουμε το είδος της ελεύθερης βούλησης που θα θέλαμε, θα πρέπει να κινούμαστε σε μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στον ντετερμινισμό και το τυχαίο. Πρέπει να μπορούμε να ενεργούμε ελεύθερα στις πράξεις μας, αυτές όμως θα πρέπει να οδηγούν σε ντετερμινιστικά (δηλαδή όχι τυχαία) αποτελέσματα.
Για παράδειγμα, μπορεί να θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι να στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο της επιλογής μας. Θέλουμε όμως επίσης να πιστεύουμε ότι οι νόμοι της φυσικής (και της βιολογίας, της κοινωνιολογίας και ούτω καθ’ εξής) θα εξασφαλίσουν πως το ότι πηγαίνουν σε ένα καλό σχολείο είναι εξαιρετικά πιθανό να τα οδηγήσει σε μια καλύτερη ζωή. Το να έχει κανείς ελεύθερη βούληση δεν έχει νόημα χωρίς έναν βαθμό ντετερμινισμού. Το ίδιο μπορεί να πει κανείς και για τη μελέτη της φυσικής.
«Ποια είναι η απόδειξη ότι τα κτήνη δεν είναι παρά μια ανώτερη φυλή ανδρεικέλων» είχε ρωτήσει ο βιολόγος Thomas Henry Huxley πριν από περισσότερο από έναν αιώνα «που τρώνε χωρίς ευχαρίστηση, που φωνάζουν χωρίς πόνο, που δεν επιθυμούν τίποτε, δεν γνωρίζουν τίποτε και μόνο προσποιούνται κάποια νοημοσύνη;» Δεν υπάρχει απόδειξη όσον αφορά τη φυσική. Η φυσική είναι απλώς ανίκανη να λύσει το ζήτημα της ελεύθερης βούλησης παρ’ ότι, αν μη τι άλλο, μάλλον κλίνει προς τον ντετερμινισμό.


 
Η πιο έντιμη θέση για έναν επιστήμονα στο ζήτημα της ελεύθερης βούλησης είναι σίγουρα αγνωστικιστική
Απλώς δεν ξέρω
Αυτό το οποίο ξέρω είναι ότι όταν μου ζήτησαν να γράψω για την ελεύθερη βούληση, ως φυσικός βρήκα την ιδέα τόσο συναρπαστική ώστε δεν είχα άλλη επιλογή παρά να δεχθώ. Κυκλικά επιχειρήματα.
Θέλω να πιστεύω ότι η επιλογή σχετικά με το ποια πλευρά της φύσης θέλω να μελετήσω – αν θέλω να μετρήσω τη θέση ή την ταχύτητα ενός σωματιδίου, για παράδειγμα – είναι δική μου. Θέλω όμως επίσης και έναν βαθμό ντετερμινιστικής συμπεριφοράς στη φύση ο οποίος θα μου επιτρέψει να συνάγω νόμους φυσικής από κάθε μέτρηση που θα κάνω. Στην ουσία, τα μόνα μέσα που διαθέτουμε για να εξάγουμε τις βασικές εξισώσεις της κβαντομηχανικής σημαίνουν ότι αυτές είναι απόλυτα ντετερμινιστικές, όπως εκείνες της Νευτωνικής μηχανικής.
Δεν υπάρχει τίποτε αμφιλεγόμενο σε αυτό, δείτε όμως τι συμβαίνει όταν το εφαρμόζουμε στον εαυτό μας. Αν αποτελούμαστε όλοι από άτομα και αν τα άτομα συμπεριφέρονται ντετερμινιστικά, τότε και εμείς θα πρέπει να είμαστε απόλυτα προκαθορισμένοι. Πρέπει δηλαδή να έχουμε το ίδιο πεπρωμένο με το υπόλοιπο σύμπαν.
Όταν κοιτάζουμε μέσα στον εγκέφαλό μας το μόνο που βλέπουμε είναι διασυνδεδεμένοι νευρώνες των οποίων η συμπεριφορά ρυθμίζεται από την υποκείμενη μοριακή δομή, η οποία με τη σειρά της ρυθμίζεται απόλυτα από τους αυστηρούς νόμους της κβαντομηχανικής. Αν προχωρήσουμε το επιχείρημα ως τα άκρα, οι νόμοι της κβαντομηχανικής τελικά καθορίζουν το πώς εξάγω τους νόμους της κβαντομηχανικής, κάτι το οποίο φαίνεται να αποτελεί ένα απόλυτα κυκλικό επιχείρημα και επομένως λογικά δύσκολο να υποστηριχθεί.
Ο επιστήμονας της Κβαντικής Φυσικής Vlatko Vedral καταλήγει, πως  δεν υπάρχει οριστική επιστημονική απάντηση στο ερώτημα της Ελεύθερης Βούλησης. Μόνο ο σωστός συνδυασμός και των δύο καταστάσεων, Νευτώνιας και Κβαντικής [κι οχι της σχετικότητας] επιτρέπει στον άνθρωπο ένα κάποιο βαθμό Ελεύθερης Βούλησης. Η μήπως όχι;
Επανερχόμαστε στην αρχική τοποθέτηση. Ο άνθρωπος που διαθέτει ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣΗ μόνο τότε μπορεί να προσεγγίσει βαθμιδωτά κάποιον βαθμό Ελεύθερης Βούλησης. Έχουμε πει επανειλημμένως ότι Ελευθερία μέσα στην φυλακή δεν υφίσταται πάρα μόνον ΒΑΘΜΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, πολλοί βαθμοί ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ προσφέρουν μια προσέγγιση Ελεύθερης Βούλησης. Είναι επίσης γεγονός ότι για να υπάρξει Ελεύθερη Βούληση πρέπει πρώτα να υπάρχει ΒΟΥΛΗΣΗ.
Μην ξεχνάμε ότι σε όλα τα ερωτήματα δεν υπάρχει μια και μοναδική απάντηση που να μην ανατρέπεται από κάποια άλλη. Ζούμε σε ένα παράξενο Σύμπαν γεμάτο προκλήσεις, μυστήριο, ευκαιρίες, δυνατότητες κι εμπόδια και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κολυμπάμε σε αυτό, με χαρούμενη κι ανάλαφρη διάθεση. Η μήπως όχι;
Διάβασε έναν όμορφο στοχασμό που μας έστειλε η Αραντις.
Νομίζω ακούω
Νομίζω πως βλέπω
Μα ούτε ακούω
Μα ούτε και βλέπω.
*
Νομίζω πως ζω
Ψέμα, δεν ζω
Αισθήσεις έχω
Νομίζω πως έχω.
*
Eλεύθερος ζω
Νομίζω πως ζω
Επιλογές έχω
Νομίζω πως έχω
*
Διαλέγω ότι θέλω
Πηγαίνω όπου θέλω
Νομίζω πως ζω
Ψέμα δεν ζω.
*
Κουκλάκι είμαι
Μια μαριονέτα
Παγκόσμια είμαι
Μια ετικέτα.
*
Ότι και αν κάνω
Αυτοί μου το δίνουν
Όνειρα έχω
Δικά τους και αυτά.
*
Παιχνίδι είμαι
Σε κέντρα εξουσίας
Αναλώσιμο είδος
Φτηνής αξίας.
*
Το ψέμα αντικρίζω
Σφίγγει η καρδιά μου
Γιατί όσα ονειρεύτηκα
Δεν ήταν δικά μου.
[1] Ποιά Ελεύθερη Βούληση; Είναι γεγονός πως τα έμψυχα όντα κάποια στιγμή και με πολύ κόπο έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την Ελευθερία ΕΞΩ από τις δημιουργίες, γιατί μέσα σε αυτές, ακόμη και με την ενεργοποίηση μόνο μια μικρή γεύση από αυτήν, μπορούν να πάρουν. Νομίζουμε πως έχουμε οτιδήποτε ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ πως έχουμε δικά μας, από το παρελθόν, το παρόν ή το μέλλον, τις επιθυμίες ή τα όνειρα μας. Τίποτα δεν είναι δικό μας. κάθε αναπνοή κάθε σκέψη, συναίσθημα, επιθυμία ή όνειρο, είναι ΠΡΟκαθορισμένο η ερώτηση είναι από ποιόν ή από τι;
***
(*)Ντετερμινισμός: (ο) ουσ. φιλοσοφική θεωρία που δέχεται ότι τα πάντα στον κόσμο γίνονται κατά αιτιώδη συνάφεια, αιτιοκρατία. Αιτία> Αποτέλεσμα
***

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΡΟΠΙΑ

( πρώτη  γραφή 2-5-2013 )
υποκεφάλαια :
ΕΝΤΡΟΠΙΑ   ΠΑΝΤΟΥ  !
ΠΛΑΤΩΝ  ΚΑΙ  ΑΣΤΕΡΕΣ  SUPERNOVA !
ΤΑ   ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ  ΤΗΣ  ΕΞΟΥΣΙΑΣ 
ΒΛΑΚΕΙΑ  ΚΑΙ  ΕΝΤΡΟΠΙΑ
ΠΩΣ  ΕΙΝΑΙ  ΟΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ   ΧΑΜΗΛΗΣ  ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ


Η  εντροπία   είναι  ένα  φυσικό  μέγεθος .  Δείχνει  πόση  "τσαπατσουλιά"  υπάρχει  σε  ένα     σύστημα . Όσο  μεγαλύτερη  τσαπατσουλιά  τόσο  μεγαλύτερη  η  εντροπία .  Όσο  περισσότερη  τάξη  ,  τόσο  μικρότερη   η  εντροπία .

Παράδειγμα :  Το  άγαλμα  της  Αφροδίτης  της  Μήλου  

venus

έχει  μικρότερη   εντροπία  απο  έναν  τυχαίο   βράχο  ίσου  βάρους .

rock

Υπάρχει  ένας  εύκολος   τρόπος  να   συγκρίνουμε  την  εντροπία  δύο  αντικειμένων/συστημάτων ; 

Ναί .  Κάνουμε   την   ερώτηση  :  "ΠΟΣΕΣ   ΔΟΥΛΕΙΕΣ   ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ  ΚΑΝΕΙ  ΤΟ  ΕΝΑ  ΚΑΙ  ΠΟΣΕΣ  ΤΟ  ΑΛΛΟ ;" 

Στην  περίπτωση  του  αγάλματος  και  του  βράχου :

1)  Μπορούμε  να  το  χρησιμοποιήσουμε   για  να   το  ρίξουμε  πάνω  σε  έναν  άνθρωπο  και  να  τον  σκοτώσουμε ; 
       ΝΑΙ  ΚΑΙ  ΣΤΑ  ΔΥΟ .

2)  Μπορούμε   να  το  χρησιμοποιήσουμε   για  να  συμπιέσουμε  , με  το  βάρος του ,  μια  στίβα   χαρτιά ;
     ΝΑΙ  ΚΑΙ  ΣΤΑ  ΔΥΟ

3)  Μπορούμε   να  το  χρησιμοποιήσουμε   για  να  διακοσμήσουμε    μια  βιβλιοθήκη ;
     ΜΟΝΟ  ΤΟ  ΑΓΑΛΜΑ .

4)  Μπορεί  ένας  εξωγήϊνος    να  βγάλει  απο  αυτό  συμπεράσματα   για   την  μορφή  των  ζωντανών  όντων  στον  πλανήτη  μας :
     ΜΟΝΟ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΑΓΑΛΜΑ .

Βλέπουμε  λοιπόν  οτι  το  άγαλμα  μπορεί  να  κάνει  τέσσερις  "δουλειές"   ενώ  ο  βράχος   μόνο  δύο  .  Λέμε   λοιπόν  οτι  το  άγαλμα  έχει    ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ    εντροπία .

Ας  πάμε  τώρα  στις  κοινωνίες . 

Ποιά  είναι    κοινωνία   ΜΙΚΡΗΣ   εντροπίας    και  ποιά  είναι   κοινωνία   ΜΕΓΑΛΗΣ   εντροπίας  ( μεγάλης  τσαπατσουλιάς ) ;
Μια   κοινωνία  που  προσβάλλεται   απο  διάφορες  κοινωνικές  "ασθένειες"  είναι   κοινωνία    μεγάλης  εντροπίας .
Μια  κοινωνία  που  δεν προσβάλλεται  απο  κοινωνικές  ασθένειες    είναι  κοινωνία  μικρής  εντροπίας .

Όταν  δύο  κοινωνίες    συγκρούονται   ,  η  νικήτρια  είναι  η  κοινωνία   ΜΙΚΡΗΣ   εντροπίας   και  η  ηττημένη  είναι  η   κοινωνία  ΜΕΓΑΛΗΣ  εντροπίας .

Ασφαλώς   όλοι  μας  θα  θέλαμε   να  ζούμε  σε  μια  κοινωνία    μικρής  εντροπίας .
Η   συνήθης    ασθένεια  των  κοινωνιών  ( απο  τότε  που  εγκαταλείψαμε  το  στάδιο   του  τροφοσυλλέκτη )   είναι  το  ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ . 
Δηλαδή  κάποια   "κύτταρα"   (  πχ  Τσοχατζόπουλος  ,  Χριστοφοράκος  και  πολλοί  άλλοι   εκτός  φυλακής - προς  το  παρόν )  δεν  εργάζονται  για  το  όφελος  της  κοινωνίας   αλλά  για  το  προσωπικό  όφελος   ,  ακόμη  και  αν  αυτό   συνεπάγεται   ζημία  της  κοινωνίας .
Αυτό  ακριβώς  που  κάνουν  τα  καρκινικά  κύτταρα   σε  ένα  σώμα .
Το  όνομα   του  σημερινού  καρκινώματος  των  κοινωνιών   είναι  NEA  TAKSI  !
Η  κατάληξη  όλων  των  καρκινωμάτων  είναι   ίδια :  θάνατος  της  κοινωνίας   και   θάνατος  του  καρκινώματος .

Μια  κοινωνία  που  ΔΕΝ   χρησιμοποιεί   τις  δυνατότητες   ΟΛΩΝ  των  μελών  της   έχει  μεγάλη   εντροπία .  Μια  κοινωνία  της  οποίας  τα  μέλη  είναι  όλα  ευχαριστημένα  ( και   πρόθυμα   προσφέρουν  το  καλύτερο  που  μπορούν  στην  κοινωνία )  είναι  μια  κοινωνία  μικρής   εντροπίας .
Πχ  οι  μουσουλμανικές   κοινωνίες   έχουν  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ  το  50 %  των  μελών  τους  ( τις  γυναίκες )   δυστυχισμένο  και  του  απαγορεύουν  να    προσφέρει  στην  κοινωνία .  Ακόμη  και  μια  σούπερ ευφυής  γυναίκα   στον  μουσουλμανικό   κόσμο  ,  ουδέποτε   θα  προσφέρει  στην  κοινωνία  κάτι  περισσότερο   απο  πλύσιμο  πιάτων .
Μια  κοινωνία   χαμηλής  εντροπίας    θα  εξασφάλιζε    στον  καθένα μια   "γωνίτσα"  όπου  θα  μπορούσε   να  είναι   ευτυχισμένος . Γυναίκες ,  ομοφυλόφιλοι ,   διεθνιστές ,  χριστιανοταλιμπάν , θα  μπορούσαν   κάτω  απο  την  ενορχήστρωση  μια  σοφής  ηγεσίας   να  έχουν  ο  καθένας  τον  μικρόκοσμό  του   και  να  ζούν  ευτυχισμένοι   προσφέροντας  στην  κοινωνία  και  όχι  κατατρώγοντας  τα  σπλάχνα  της .


Η  αρχαία  ελληνική   κοινωνία  ήταν   χαμηλής  εντροπίας   ενώ  η  νεοελληνική   κοινωνία   είναι   υψηλής  εντροπίας . Η  αρχαιοελληνική  κοινωνία  είχε   και  βλάκες  και  προδότες  και  πολλούς  φιλοσόφους   ενώ  η  νεοελληνική   έχει  μόνο   βλάκες   ,  προδότες  και  ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ   φιλοσόφους !

Αυτό  που  με  ενδιαφέρει  σε  μια  κοινωνία  είναι   η  ΧΑΜΗΛΗ   ΕΝΤΡΟΠΙΑ .  Δεν  με  ενδιαφέρει   αν  είναι   "δημοκρατική"   ,  "ουμανιστική"   και  άλλα  τέτοια  που  χαϊδεύουν  τα  αυτιά  ( * )  .
Βέβαια   ΥΠΟΠΤΕΥΟΜΑΙ   οτι  μια    δημοκρατική  κοινωνία  θα  είναι   χαμηλής   εντροπίας .  Αυτό  όμως  δεν  είναι  δόγμα  .  Πρέπει   πρώτα  να  αποδειχθεί .

-----------------------------------
(*)    ΤΑ  ΠΕΡΙΕΡΓΑ  ΤΟΥ    "ΟΥΜΑΝΙΣΜΟΥ" 

      Κάποιοι    δηλώνουν  "ουμανιστές"   (  ανθρωπιστές )  .  Δηλαδή  το  κέντρο   του  ενδιαφέροντος  , γι'  αυτούς ,   είναι   ο  άνθρωπος  (  η  ευτυχία  του  ανθρώπου ) .   Δηλώνουν  χαρακτηρισικά  "ΠΑΝΤΩΝ   ΧΡΗΜΑΤΩΝ  ΜΕΤΡΟΝ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ"  .  Δηλαδή   ο   άνθρωπος   καθορίζει  τί  είναι  καλό  και  τί  κακό ,  τί  είναι  χρήσιμο  και  τί  άχρηστο .

Εδώ  όμως  τίθεται   ένα  ερώτημα :  ΠΟΙΩΝ  ΑΝΘΡΩΠΩΝ  Η  ΕΥΤΥΧΙΑ ;  
Διότι   , όπως  εύκολα   μπορείτε  να  δείτε , υπάρχουν  ΔΥΟ  ειδών  άνθρωποι  :
1)   Αυτοί  που  γεμίζουν  τις  καφετέριες   όταν  έχει   ποδοσφαιρικό  αγώνα .
2)  Τύποι   σαν  τον  κ.   Ροκεφελέριο   και  Ροτσίλδιο  οι  οποίοι   δεν  βλέπουν  ποδόσφαιρο   αλλά  έχουν  υφάνει  έναν  ιστό ο  οποίος  ρουφά  το  αίμα  των  πρώτων  (  των  ποδοσφαιρόφιλων )  .

Αν  το   δούμε  με  καθαρά  βιολογικά    κριτήρια  ,  οι  κκ   Ροκεφελέριος   και  Ροτσίλδιος   είναι   ΑΝΩΤΕΡΟΙ   απο   τους   ποδοσφαιρόφιλους  .  Έβαλαν  έναν  στόχο ,  δούλεψαν  με   μεθοδικότητα   και  υπομονή   και  κυρίως  ΞΕΡΟΥΝ  ΝΑ  ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ !

Οι  ποδοσφαιρόφιλοι   όμως   ούτε  στόχους   μεγαλεπήβολους  μπορούν  να  θέσουν  ,  ούτε   επιμονή  και  μεθοδικότητα   έχουν  ούτε  ξέρουν  να  συνεργάζονται  για  να  αποτινάξουν  τον  ζυγό   των  κκ  Ροκεφελέριου  και  Ροτσίλδιου .

Με  ποιό  κριτήριο   οι  ουμανιστές    απεφάσισαν   οτι   το  "καλόν"   είναι  αυτό  που   υπηρετεί   την  ευτυχία   των  πολλών ( των  ποδοσφαιρόφιλων ) ;
Και  οι  Ροκ. - Ροτσ.   άνθρωποι  δεν  είναι ; 
Για  φαντασθείτε  τί  ΔΥΣΤΥΧΙΑ   θα  τους  προκαλέσετε   εάν  τους  αφαιρέσετε  τα  πλούτη  και   τους   αναγκάσετε   να  ζούν  όπως   ο  μέσος  άνθρωπος ! 
Φυσικά  δεν  επιθυμώ   να  υπερασπισθώ  τους  κκ  Ροκ.- Ροτσ.  αλλά  να  καταδείξω  τα  άτοπα  στα  οποία  καταλήγει   ο  "ουμανισμός" .

Είναι   "ουμανιστικό"  , λένε , να  κρατάς  στην  ζωή  άνθρωπο  που  γεννήθηκε  με   πολλά  προβλήματα  υγείας . 
Ρωτάμε  εμείς :   Είναι  "ουμανιστικό"  να  υποχρεώνεις  υγιείς   να   δουλεύουν  για  να   συντηρούν  ασθενείς ; Ψάξε  για  εθελοντές .  Και  αν  βρείς  κάποιους  να  προσφερθούν  τότε  να  τον  συντηρήσουν .

Εν  κατακλείδι  ,  εμείς   οι  μή  ουμανιστές  πιστεύουμε  οτι   "ΠΑΝΤΩΝ  ΧΡΗΜΑΤΩΝ  ΜΕΤΡΟΝ  ΕΝΤΡΟΠΙΑ"  .  Δηλαδή   "καλόν"   είναι  ότι  μειώνει  την  εντροπία .
  Το  ανθρώπινο  είδος   ( μαζί  με  τους  Ροκ.-Ρότσ.  )  είναι   το  κιβώτιο  ταχυτήτων  σε   ένα  αμάξι   και  ο  οδηγός   είναι  η  εντροπία . 
Φυσικά  είναι  αστείο  να  ισχυρισθείς   οτι   "ΠΑΝΤΩΝ  ΧΡΗΜΑΤΩΝ  ΜΕΤΡΟΝ  ΚΙΒΩΤΙΟ  ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ" !   Δεν  είναι  το  κιβώτιο  ταχυτήτων  το  αφεντικό .  Αφεντικό  είναι   όποιος  κάθεται  στην  θέση   του  οδηγού .  Αυτός  αποφασίζει  και  οι  άλλοι  εκτελούν . 

----------------------------------------------
ΕΝΤΡΟΠΙΑ  ΣΤΑ  ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Ενα   οικοσύστημα   έχει   χαμηλή  εντροπία  όταν  μπορεί  να  προφυλαχθεί  απο   πολλές  "επιθέσεις"  .
Ας   εξετάσουμε  το   γήϊνο  οικοσύστημα  πρίν  εμφανισθεί  ο   άνθρωπος :

Μπορούσε   να   προφυλαχθεί  απο  μια   υπέρμετρη  αύξηση   των  φυτοφάγων ; 
  Ναί  ,  διότι  αυτομάτως  θα  αύξανε  και  τον  αριθμό  των  σαρκοφάγων .

Μπορούσε  να   αντέξει  μια   απότομη  αύξηση   της  φυσικής   ραδιενέργειας ;
   Ναί  ,  διότι  θα  αυξανόταν  όλα  τα  όντα   που  έχουν  αντοχή  στην  ραδιενέργεια   και  ο  πλανήτης   δεν  θα  γινόταν  έρημος .

Μπορούσε  να  προφυλαχθεί   απο  την  σύγκρουση  με  τεράστιο   αστεροειδή  ; 
  Δύσκολο .  Σήμερα  όμως   ο  άνθρωπος   ( αν  έπαιζε  σωστά  τον  ρόλο  του )   θα  μπορούσε   να   εκτρέψει  ( με  μια  πυρηνική  έκρηξη )  τον  αστεροειδή   και  να   σώσει   την  γήϊνη   βιόσφαιρα .

Μπορούσε  να  προφυλαχθεί   απο  την  συνεχή  απώλεια   φωσφόρου  απο  την  ξηρά ;
 
Οι  βροχές   οδηγούν  τον  φωσφόρο   στην  θάλασσα .
Δύσκολο . 

Σήμερα  όμως   ο  άνθρωπος   ( αν  έπαιζε  σωστά  τον  ρόλο  του )   θα  μπορούσε   εγκαταστήσει  έναν   μηχανισμό  επαναφοράς   του  φωσφόρου   και  να   σώσει   την  γήϊνη   βιόσφαιρα .

Μπορούσε  να  προφυλαχθεί  απο  την  ψύξη  του  πυρήνα  της  Γής  ( που  θα  σήμαινε  και  το  σβήσιμο  των  ηφαιστείων ) ;
Οχι .
Σήμερα  όμως   ο  άνθρωπος ( αν  έπαιζε  σωστά  τον  ρόλο  του )  θα  μπορούσε   να  απελευθερώνει   διοξείδιο  του  άνθρακα  απο  τους  ασβεστόλιθους  και   να   συντηρεί   το  οικοσύστημα   έως  ότου  σβήσει  ο Ήλιος .
( Για  τις   δυνατότητες   αυτές  του  ανθρώπου  βλέπε   λεπτομέρειες  στην   http://lofos.info/pythas/tie-filosof.html   )


Βλέπουμε  λοιπόν  οτι   ο  σημερινός   άνθρωπος  ( Homo   sapiens )   δρά  σαν   "ασθένεια"   του  γήϊνου   οικοσυστήματος  και  το  οικοσύστημα  φαίνεται  ανίσχυρο  να  την  αντιμετωπίσει .
Είναι   ΠΙΘΑΝΟΝ  όμως  το  οικοσύστημα   να  "αντεπιτεθεί"  :  Να  δημιουργήσει   ένα   νέο   υποείδος   ανθρώπου  ( πχ  Homo   philosophicus ! ) το  οποίο  θα  εξολοθρεύσει  τον     Homo  sapiens  και   θα  παίξει  τον  ρόλο  που  αρμόζει   σε  ένα  ευφυές  όν  ( θα  προστατέψει  το  οικοσύστημα   απο  τις  τρείς   απειλές   ΚΑΙ   απο  τον  Homo  sapiens  ! ) .
Μόλις   εμφανισθεί  ο  Homo   philosophicus   το  γήϊνο  οικοσύστημα   θα   έχει  λιγότερη    εντροπία    απο   πρίν .  Θα έχει  αποκτήσει   "αντισώματα"  για  τέσσερις   ακόμη  απειλές .


Κάποιος   μπορεί  να  πεί
  "Δεν  έχετε  δίκαιο   που  κατηγορείτε  την  nea  taksi   οτι  δήθεν   αυξάνει  την  εντροπία  στον  πλανήτη . Δείτε  τί   περίπλοκα  , χαμηλής  εντροπίας ,  συστήματα  έχει  κατασκευάσει :  Έχει   δημιουργήσει  τον  Πετρελαιοσκώληκα   (βλέπε  http://lofos.info/pythas/oil-worm.html  )  που  είναι  ένα  πολύ  χαμηλής  εντροπίας   κατασκεύασμα " .

Εδώ  θα   παραθέσω  ένα  παράδειγμα  :  Έστω  οτι   ο  γείτονάς   μου  κατέχει  ένα   αυτοκίνητο   παλαιάς  τεχνολογίας   που  δεν  είναι  σε  θέση  να  κινηθεί  πλέον  απο  τις  πολλές   φθορές  που  έχει  υποστεί   ( υψηλή  εντροπία ).
Έστω  οτι  εγώ  έχω  ένα  ακριβό  αυτοκίνητο   τελευταίας  τεχνολογίας  ( και  ΧΑΜΗΛΗΣ  ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ ) .  Στην  θέση  του  injection    όμως  είναι   βιδωμένο   ένα  άλλο  injection  , απο  άλλης  μάρκας   αυτοκίνητο  .  Το  injection   αυτό  είναι   θαύμα  τεχνολογίας   απο  μόνο  του .  Έχει  δηλαδή  ΧΑΜΗΛΗ   ΕΝΤΡΟΠΙΑ  .
Αυτά  τα   δύο  ,  χαμηλής   εντροπίας   ,  κατασκευάσματα  όταν  συναρμολογούνται   δημιουργούν  ένα  σύνολο  που  ΔΕΝ  ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ  ΚΙΝΗΘΕΙ  !!!   Φαίνονται  να  έχουν  ΣΥΝΟΛΙΚΗ  εντροπία   παρόμοια  με  αυτήν  του     σαράβαλου  του  γείτονα !
βλέπουμε  λοιπόν  οτι  δύο   χαμηλές   εντροπίες   δεν  μας  δίνουν    πάντα  χαμηλότερη  εντροπία .

Έτσι  και  ο  Πετρελαιοσκώληξ  ( χαμηλή   εντροπία )    δεν   "συνεργάζεται"  με  το  υπόλοιπο    γήϊνο   οικοσύστημα  ( που  έχει  και  αυτό  χαμηλή  εντροπία ) . Ο  Πετρελαιοσκώληξ    φθείρει   το   γήϊνο   οικοσύστημα  όπως   το  αταίριαστο   injection   φθείρει  την  μηχανή   του  αμαξιού . Ένας  εξωγήϊνος    παρατηρητής   βλέπει  την  συνολική   εντροπία  του   πλανήτη  να  αυξάνεται !

Ο  Homo   philosophicus   θα   δημιουργήσει   κάτι  που  θα  έχει  χαμηλή  εντροπία   και   ΘΑ  ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ   με  το  γήϊνο   οικοσύστημα  ώστε    η  συνολική  εντροπία  του  πλανήτη   να    μειωθεί  ακόμη  πιο  πολύ .


------------------------------------------------------------

ΕΝΤΡΟΠΙΑ   ΠΑΝΤΟΥ  !
(3-11-2013)

Η  νέα  ιδέα  που  εισάγω  εδώ  (  και  δεν  την  έχω  ξανακούσει   απο  κανέναν  )   είναι  οτι   εντροπία   δεν  έχει  μόνο  μια  τηλεόραση ,  ένα  άγαλμα  ή  ένα  σφυρί  .  Εντροπία  έχουν  τα  πάντα .  Ακόμη   και  μια  κοινωνία  και  μια  φυλή ! 

Μια κοινωνία   έχει  μικρή  εντροπία   όταν  έχει    ΣΑΦΕΙΣ   ΚΑΙ  ΜΕΤΡΗΣΙΜΟΥΣ  ΣΤΟΧΟΥΣ   και  τους  υπηρετεί   με  όλες  τις  δυνάμεις  της .  Βλέπε  http://lofos.info/pythas/entrop-redu.html   
Η  ανθρώπινη   ευτυχία  δεν  είναι  μετρήσιμος  στόχος  (  βλέπε  http://lofos.info/pythas/tie-filosof.html  )  .  Η τροφή  , οι  κιλοβατώρες , τα  μεταλλεύματα ,  οι  βόμβες   , τα  είδη  που σώσαμε  απο  εξαφάνιση  είναι   μετρήσιμα .

Μια   ανθρώπινη  φυλή   μπορεί  να  έχει   μικρή  ή  μεγάλη   εντροπία .  Για   να  την  διαπιστώσουμε   ρωτάμε :    ΜΠΟΡΕΙ  ΑΥΤΗ  Η  ΦΥΛΗ    ΝΑ  ΜΕΙΩΣΕΙ  ΤΗΝ ΕΝΤΡΟΠΙΑ  ΤΟΥ  ΠΛΑΝΗΤΗ ;

 Για  να  μην επέμβει   ο  εισαγγελέας   που  διαβάζει  αυτό  το  κείμενο  ,  ξεκαθαρίζω  εκ  των  προτέρων  οτι   δεν   έχω  αποδείξεις  περί  ανωτερότητος   της  Λευκής  Φυλής .  Η  βλακεία  και  η  απάθεια   που  μαστίζει  σήμερα  την  Λευκή  Φυλή  ,  η  υποταγή της  σε  μια  ολιγάριθμη  συμμορία ,  μου  λέει  οτι   ΚΑΙ  η  Λευκή  Φυλή  έχει  τα  μαύρα  χάλια  των  άλλων  φυλών .

Υποστηρίζω όμως  οτι   μια  ανώτερη  φυλή   ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ !   Αυτή  η  άποψη  δεν  συνιστά  ποινικό   αδίκημα  (  όχι  ακόμη !) .

Κάθε  φυλή   έχει  τα  δυνατά  της  σημεία .   Η  Μαύρη  Φυλή   βγάζει   καλούς  δρομείς   και  μπασκετμπολίστες  .  Η  Λευκή  Φυλή  έβγαζε    καλούς  μαθηματικούς ,  γλύπτες   και  ναυτικούς . Σήμερα  δεν  ξέρω  τί  κάνει .
Για  να  μειωθεί  η  εντροπία  του  πλανήτη  χρειάζονται   μαθηματικοί .  Οι  καλοί  δρομείς   μάλλον  δεν  μπορούν  να βοηθήσουν .

Επομένως   η  Φύση  ( όχι  εγώ ! )   μας  υποδεικνύει   οτι   ΠΙΘΑΝΟΝ   η  Λευκή  Φυλή   μπορεί  να  γεννήσει   αυτή  την  ΑΝΩΤΕΡΗ  ΦΥΛΗ .

Έχουμε  άλλες   ενδείξεις  περί  τούτου ; 
Δείτε  αυτές   τις  εικόνες

ΟΜΑΔΑ  Α
apollo    woman



ΟΜΑΔΑ   Β



negro   paki  paki2

Ας   υποθέσουμε  τώρα  οτι  έρχεται  ένας  μάγος   και  λέει  σε  αυτές  τις  δύο  ομάδες :  "Μπορώ  να  σας   δώσω  την  εμφάνιση  της  άλλης  ομάδας  ή  να  σας  αφήσω  όπως  είστε"  . 
Τί  υποπτεύεστε ;  Ποιά  ομάδα   θα  ζητούσε   να  ΑΛΛΑΞΕΙ  εμφάνιση  και  ποιά   ΔΕΝ  ΘΑ  ΖΗΤΟΥΣΕ ; 

Υποπτευόμαστε   οτι   ΠΟΛΛΟΙ   απο  την  ομάδα  Β  θα  ζητούσαν  να   αποκτήσουν  την  φάτσα  της  ομάδας   Α   ενώ  ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ  απο  την  ομάδα  Α   θα  ζητούσαν  να αλλάξουν .

Στα   καλλιστεία  για  την Μίς  Κόσμος   απο  το  έτος  1994  έως   το  2013  ( 20  χρόνια ) στα  13   βγήκαν  νικήτριες  λευκές  γυναίκες  (  ή  που  έμοιαζαν  σαν  λευκές )  ενώ  για  κάποιες  απο  τις  άλλες  7  δεν  βρήκα  φωτογραφίες  τους .

Η  στατιστική  λοιπόν  και  οι  κριτές  των  καλλιστείων    (  όχι  εγώ ! )   μας υποδεικνύουν  οτι  ΚΑΤΙ   υπάρχει  στην  ομάδα  Α .  Κάτι   ανώτερο .

Δεν  λέω  οτι  ΟΛΗ  η  Λευκή  Φυλή   είναι  σαν  τους   εικονιζόμενους   ( προσοχή  κ  Εισαγγελεύ !) . Υπάρχουν  και  στην    Λευκή  Φυλή   εμφανισιακά  ναυάγια  ούκ ολίγα . 
Λέω  όμως  οτι  η  Λευκή  Φυλή  ΠΟΥ  ΚΑΙ  ΠΟΥ  παράγει   δείγματα   που όλοι  τα  θαυμάζουν .
Άρα  λοιπόν  πάλι  η  Φύση  ( όχι  εγώ  ! )   μας  δείχνει  οτι  ΠΙΘΑΝΟΝ   η  Λευκή  Φυλή  είναι  η  καταλληλότερη  για  να  γεννήσει  αυτή  την  ζητούμενη  ΑΝΩΤΕΡΗ  ΦΥΛΗ   όπου  ο  χειρότερος   θα  έχει  την  όψη  του  Απόλλωνα  και  το  μυαλό  του  Αριστοτέλη  .


-------------------------------------------------------------------------

ΠΛΑΤΩΝ  ΚΑΙ  ΑΣΤΕΡΕΣ  SUPERNOVA !
(30-6-2013)

   Όταν   ένα   άστρο   μεγάλης  μάζας   εξαντλήσει  το  υδρογόνο  του   αρχίζει  η  συρρίκνωση .  Η  συρρίκνωση  προκαλεί  αύξηση  της   πίεσης  στο  κέντρο .  Στις  νέες  συνθήκες   υψηλής  πίεσης   καθίσταται    εφικτή  η  σύντηξη  του  άνθρακα  που  απελευθερώνει   θερμότητα  και  καθιστά  εφικτή  και  την  σύντηξη    βαρύτερων  στοιχείων  .  Έτσι  πυροδοτείται   μια  ταχύτατη  αλυσίδα  συντήξεων  που  ελευθερώνει  τεράστια  ποσά  ενέργειας .
Το  άστρο  διαλύεται  με  μια  εκτυφλωτική  έκρηξη .  Μέσα  στις   λίγες  εβδομάδες   ( ή  μήνες )   που  διαρκεί  η  λάμψη  της   έκρηξης  ,  ελευθερώνεται  ενέργεια   ίση  με  αυτήν  που  θα   παράγει  ο  Ήλιος   στα   δέκα  δίς   χρόνια  της   ζωής  του !

 Η  έκρηξη  SUPERNOVA  δημιουργεί  τις  προϋποθέσεις  για  τοπική   ελάττωση  της  εντροπίας .  Δηλαδή  κατασκευάζει  τα  βαριά  χημικά    στοιχεία  που  θα    δημιουργήσουν   έμβια  όντα  ( χαμηλής   εντροπίας ) .

Άραγε  θα  μπορούσαν  και  άλλες   "συρρικνώσεις"  να  δημιουργήσουν   "εκρήξεις"  που  θα  οδηγούσαν  σε   χαμηλή  εντροπία ; 

Για  παράδειγμα ,  εάν  κατορθώναμε   να  συμπυκνώσουμε  (  συρρικνώσουμε )   σε  μία  φράση   όλο  το  πνεύμα  των  αρχαίων  σοφών  θα  δημιουργούσαμε   έκρηξη ; 

Ο  Θουκυδίδης   έγραψε  την  πιό  αντικειμενική   ιστορία  που  γράφτηκε  ποτέ  .  Γιατί   ρε  φίλε ;  Ας  έγραφες   μερικά  ωραία  ψέμματα  για  έναν  βασιλιά  και  να  έπαιρνες   χρήματα  γι'  αυτό  !  Τί  κέρδισες δηλαδή  με  την  αντικειμενικότητα ;

Ο  Αρχύτας   έκανε   μηχανικό   ιπτάμενο  περιστέρι .  Γιατί  ρε  φίλε ;  Κέρδισες   χρήμα  γι'  αυτό ;   Κέρδισες   ερωμένη ;   Κέρδισες   υγεία ; 
Τίποτα   απ'  όλα  αυτά !  Ε ,  τί  στο  καλό  επεδίωκες  και  ξόδεψες  τόσους  μήνες  απ'  την  ζωή  σου ; 

Ο  Πλάτων   έγραψε   την  "Πολιτεία"  .  Γιατί  ρε  φίλε ;   Αφού  είναι  απίθανο  να    υλοποιηθεί  όσο   εσύ  θα  ζείς .  Γιατί  δεν  αξιοποίησες  τον  χρόνο  σου   για  να  απολαύσεις  την  ζωή  σου ;

Ο  Πολύκλειτος   δημιούργησε   τον  Κανόνα .  Ένα   τέλειο   άγαλμα   ανθρώπου  θέλοντας  να   πεί  "Να , έτσι   θα  φτιάχνετε  τα  αγάλματα !"
Γιατί  ρε  φίλε ;  Αφού  εσύ  ξέρεις   πώς  γίνεται το  τέλειο  άγαλμα  γιατί  δίνεις  την  συνταγή  και  στους  άλλους ;  Για  να  γίνονται  τέλεια  αγάλματα  και  μετά  τον  θάνατό  σου ;  Και  τί  θα  κερδίσεις   εσύ ;  Αφού  δεν  θα  ζείς  για  να  τα  δείς !

Τί  ήθελαν  τέλος  πάντων  όλοι  οι  αρχαίοι   σοφοί ;   Μπορούμε  να  συρρικνώσουμε  ΣΕ  ΜΙΑ  ΦΡΑΣΗ    αυτό  που   επεδίωκαν ;

Νομίζω  "ΝΑΙ"  . 

Και  η  μαγική φράση    είναι  :  "ΝΑ  ΠΑΜΕ  ΤΗΝ  ΕΝΤΡΟΠΙΑ   ΕΝΑ  ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ   ΠΑΡΑΚΑΤΩ"  . 

Οι  αρχαίοι   σοφοί   ήθελαν  να  δημιουργήσουν   τάξη !  Τάξη  μέσα  απο  το  χάος .  Ήθελαν  να  δημιουργήσουν  πολυπλοκότητα .

Και  εμείς  λοιπόν  ( που  λέμε   οτι  βαδίζουμε  στα  χνάρια   εκείνων )  μπορούμε  να  λέμε  :  "ΕΙΜΑΣΤΕ  ΑΥΤΟΙ  ΠΟΥ  ΘΕΛΟΥΝ  ΕΛΑΤΤΩΣΗ  ΤΗΣ  ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ" .

Κανείς   δεν  μπορεί  να  μας   κατηγορήσει  γι'  αυτό .  Η  Φύση  ελαττώνει  την  εντροπία   στον  πλανήτη  μας   τα  τελευταία  4,5  δίς  χρόνια ( δημιουργεί  έμβια  όντα  όλο  και  μικρότερης  εντροπίας )  .  Όποιος   τολμήσει  να  κατηγορήσει  εμάς   θα  πρέπει  να  κατηγορήσει  και  την  Φύση !


Ενώ  άν  βγείς   και  πείς   "είμαι  φασίστας"   ,  "είμαι   καπιταλιστής"  ,  "είμαι   κομμουνιστής"   όλο  και  κάποιος  θα  βρεθεί  να  σε  κατηγορήσει .

Με  την  μαγική  φράση   μπορούμε  να  σταθούμε   σε  ένα  αμφιθέατρο   γεμάτο  πανεπιστημιακούς    και  να  τους  καθηλώσουμε  όλους . Όχι  μόνο  δεν  θα  μπορούν  να   μας   αντικρούσουν  αλλά  θα  γίνουν και  ιεραπόστολοι   των  ιδεών  μας   (  η  έκρηξη  μετά  την  συρρίκνωση ! ) .

Μπορούμε   να  σταθούμε  σε  ένα  αμφιθέατρο   γεμάτο   μασόνους  και  να  τους  πούμε  "Έχετε   πάρει  το  τιμόνι  στραβά . Αυτό  που  πάτε  να  κάνετε  είναι  injection  απο  Mercedes   βιδωμένο  πάνω  σε  Porsche  .  Αυτό  που  κάνουμε  εμείς  είναι   injection   απο   Porsche  βιδωμένο  πάνω  σε  Porsche .
Σκεφθείτε   τί  κάνετε   και  τί  ελπίδες  επιτυχίας   έχετε  και  αλλάξτε  στρατόπεδο  όσο  είναι  καιρός" .

Αφού  λοιπόν  θέσαμε  το  τελευταίο  λιθαράκι   πάνω  στο  οικοδόμημα  των  αρχαίων  σοφών  , το  μόνο  που  μένει   είναι  να  τραβήξουμε  την  προσοχή  του  κόσμου   πάνω  μας .  Να  τους  κάνουμε  να  ρωτήσουν  "ΠΟΙΟΙ  ΕΙΝΑΙ  ΑΥΤΟΙ ; ΠΟΙΕΣ  ΕΙΝΑΙ  ΟΙ  ΙΔΕΕΣ  ΤΟΥΣ ;"  .
Αυτό  θα  το  κατορθώσουμε   με  θεαματικές   δράσεις  :  Τελετές ,  πορείες  ,  ομιλίες  ,  οτιδήποτε  μπορεί  να  γίνει   πρωτοσέλιδο   στα  ΜΜΕ .


------------------------------------------------------------------------

ΤΑ   ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ  ΤΗΣ  ΕΞΟΥΣΙΑΣ
(22-4-2014)

 Σύμφωνα   με   την  Φυσική   ,  μικρή   εντροπία    σημαίνει   μικρή  ποσότητα   πληροφοριών  για  να  περιγραφεί   ένα  σύστημα   λεπτομερώς .
Όμως   όταν  έχουμε   να  συγκρίνουμε   βιολογικά   συστήματα   ,  αυτός  ο  ορισμός  δεν  μας  βοηθά     καθόλου .  Μια  ντομάτα  ( αν και  είναι   εμφανές  οτι  έχει πιο   χαμηλή  εντροπία )  πώς  μπορεί  να  χρειάζεται   ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ  πληροφορίες   στην  περιγραφή  της   σε  σύγκριση  με  ένα  χαλίκι   ίσης  μάζας ;
Όταν  λοιπόν  έχουμε   να  συγκρίνουμε   περίπλοκα   βιολογικά  συστήματα ,  οι   μαθηματικοί  τύποι  της  Φυσικής   δεν  μας  διευκολύνουν . Χρειάζεται  να  σκεφτούμε   διαφορετικά  :

# ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ  τα  συστατικά   του  συστήματος   για  να  παράγουν   ΚΑΤΙ  ;
#  Πόσο   περίπλοκο   είναι  αυτό  το  ΚΑΤΙ ;
#  Σε  πόσους   τομείς   εργασίας  είναι  χωρισμένο το   σύστημα ;

Πχ  τα  κύτταρα   της  ντοματιάς   συνεργάζονται   για  να  παράγουν  σπέρματα . Οι  κρύσταλλοι  της  πέτρας δεν  συνεργάζονται ,  ούτε  παράγουν  κάτι .
       Τα   σπέρματα  είναι   κάτι  περίπλοκο   που δεν  μπορεί  να  δημιουργηθεί  κατά  τύχην .
        Ένα   φυτό   που  αποτελείται   απο  ρίζες , βλαστό , φύλλα ,  άνθη  είναι  χαμηλότερης   εντροπίας   απο  ένα  φύκος  που  έχει  μόνο   ένα  είδος  κυττάρων .
Επομένως  η  ντοματιά   έχει  χαμηλότερη   εντροπία   απο την  πέτρα .

Ας πάμε  τώρα   στις  ομάδες  που  προσπαθούν  να   κατακτήσουν  τον  κόσμο  ( Τραπεζίτες   και   Φιλόσοφοι ) .

#  Μια  ομάδα   πολλών  ατόμων   έχει  χαμηλότερη   εντροπία  απο  μια  ομάδα  λίγων  ατόμων .
#  Μια   ομάδα   χωρισμένη   σε  πολλούς  τομείς  εργασίας  έχει   χαμηλότερη   εντροπία   απο  μια  ομάδα   ομοιογενή  .  Όπως   ένα   τεράστιο  μπουλούκι   ενόπλων   δεν  θα  καταφέρει   και  σπουδαία  πράγματα .  Ένας  μικρότερος   στρατός   όμως  χωρισμένος  σε  υποομάδες (  αξιωματικοί , κατάσκοποι , προπαγανδιστές ,  ασυρματιστές ,  πεζικάριοι  κλπ )  θα  καταφέρει  σπουδαία   έργα .
#  Όσο  πιο  δύσκολο  το  έργο  που  κατάφερε   η  ομάδα  , τόσο  πιο  χαμηλή  εντροπία   έχει . Πχ  αν  100  άτομα   νίκησαν  έναν  στρατό  1000  ατόμων είναι  σπουδαίο .  Αν  έψησαν  ένα  σουβλάκι  ( που θα  μπορούσε  και  ένας   μόνος  του  να  το  κάνει )  δεν  έχουν  χαμηλή  εντροπία  και  δεν  θα τους  θαυμάσουμε . Για  ομάδες   που  θέλουν  να  κατακτήσουν  τον  κόσμο ,  η  δυσκολία  εκφράζεται   με  τον  αριθμό    αυτών  που  θέλουν  να  κατακτήσουν .
#  Όσο   λιγότερος  ο  χρόνος  ( t ) που  επιτέλεσαν   το  έργο  ,  τόσο  μικρότερη  η  εντροπία .

Ας  δούμε  λοιπόν  έναν  μαθηματικό τύπο  :

 ΕΝΤΡΟΠΙΑ =    t/{x*A*(B-x)}

όπου  χ  είναι   ο  αριθμός   των   μελών  της  ομάδας  ,   Α ο  αριθμός   των  τομέων  εργασίας    και  Β   ο  αριθμός  των  "υπηκόων"   (το  άθροισμα  αυτών  που  θα   κατακτηθούν  μαζί  με  τους  "κατακτητές" ) . 

Τί  μας  λέει   αυτός  ο  τύπος :

#  Αν  τα  μέλη  είναι   μηδέν ,  ο  παρονομαστής   γίνεται  μηδέν   άρα  η   εντροπία  ΑΠΕΙΡΗ  ( επομένως   τίποτα αξιοθαύμαστο )
#  Αν   ο  αριθμός   των  "υπηκόων"   είναι  ίσος   με  τον  αριθμό   των  μελών της  ομάδας  τότε  ο  παρονομαστής  γίνεται   μηδέν  , η  εντροπία  γίνεται  άπειρη   και  τίποτα  το  θαυμαστό  δεν  υπάρχει . Με  απλά  λόγια :  Αν μια  ομάδα  500  ατόμων  πάρει  τα  βουνά  και  οικοδομήσει   ένα  "κράτος"   500 ατόμων  χωρίς   να  κατακτήσει  κανέναν  ,  δεν  έκανε  κάτι  σπουδαίο   ούτε  αξίζει  συγχαρητήρια  !
#  Όσο   πιο  πολλές   υποομάδες  ( κατάσκοποι ,  προπαγανδιστές κλπ )   υπάρχουν  μέσα  στην  ομάδα  ,  τόσο  μικρότερη  εντροπία έχει  και  τόσο  πιό  αξιοθαύμαστη  είναι .

Ας  δούμε   και  τις  γραφικές  παραστάσεις :


graph

Τί  άλλα  συμπεράσματα  βγάζουμε :
#   Αν  μια  ομάδα   θέλει  να   κατακτήσει   7.228.168.000   ανθρώπους   (  ο  παγκόσμιος  πληθυσμός  την  22-4-2014 )  και  διαθέτει   μόνο  50  μέλη   ,  έχει  υψηλή   εντροπία ( κακό  αυτό )  .  Αν  όμως   έχει  7  δίς   μέλη    ΕΙΝΑΙ   ΠΑΛΙ  ΚΑΚΟ !  Διότι  οι  στόχοι  που  θέτει   δεν  είναι  καθόλου  φιλόδοξοι !  Θέτει   εύκολους  στόχους  ενώ  μπορεί  να  κάνει   πολλά . Επίσης  ,  για  φαντασθείτε   7  δίς  άνθρωποι  να  συσκέπτονται  για  να αποφασίσουν  την  τύχη  7,22   δίς  !  Χάος ! Καλό  είναι  μια  ομάδα  να έχει   πολλά  μέλη  διότι  έτσι  έχει  πολλές  ιδέες .  Όταν όμως   τα   μέλη  γίνονται   υπερβολικά  πολλά  ξεφυτρώνουν  άλλα  προβλήματα ( δυσκαμψία ) .
 
#  Η  χαμηλότερη  εντροπία  συμβαίνει  όταν   οι  "κατακτητές"  είναι  ίσοι   αριθμητικά με  τους  "κατακτημένους"  . Βέβαια   ακόμη  και  όταν  οι   "κατακτητές"  είναι  ίσοι  με  το  25 %  των  "κατακτημένων" ( ένας  "κατακτητής"   για  4   "κατακτημένους" )  ,  η  εντροπία   είναι   εξαιρετικά  χαμηλή  και  μπορεί η   κατάκτηση  να  συνεχιστεί  χωρίς  προβλήματα .
 Στην  αρχαία  Ρώμη   υπήρχαν  πλούσιοι   που  διέθεταν  και  400   δούλους  ο  καθένας !  Απορείτε  γιατί  έγινε  η  επανάσταση   του  Σπάρτακου ;

#  Το  σημείο   καμπής   μας  δείχνει   το  ελάχιστο  μέγεθος  της   ομάδας .  Ξεκινώντας   απο  1  άτομο   και  μεγαλώνοντας   η  ομάδα ,  κάθε  ένα  άτομο  που  προστίθεται  μειώνει  την  εντροπία  θεαματικά .  Φθάνουμε  όμως  στο σημείο   καμπής  όπου  η  προσθήκη  νέων  μελών  δίνει  ελάχιστη  ωφέλεια  πλέον . 
Για  να  βγάλουμε   αξιόπιστα  συμπεράσματα   θα  χρειαζόμασταν  σύστημα  αξόμων  αριθμημένο  απο το  μηδέν έως   το  7,5 δίς  .  Δύσκολο .
Κατά  προσέγγιση  όμως  το  ανωτέρο    γράφημα  μας  λέει  οτι  για  να  κατακτηθεί   η  ανθρωπότητα   χρειάζεται   στην  "οργάνωση"   να  συμμετέχουν  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ   506  εκατομμύρια   άνθρωποι   παγκοσμίως .
Αυτό  ισχύει  για μια  οργάνωση   με  μηδέν   "επιτελικά  γραφεία"  .

Ας  δούμε  τί  συμβαίνει   εάν  η  οργάνωση  είναι  χωρισμένη  σε   πέντε   υποομάδες   ( πουλημένοι  δημοσιογράφοι , κομματόσκυλα , μητροπολίτες  κλπ ) :


graph

Αυτή  λοιπόν  η  οργάνωση  θα  χρειαζόταν  μόνο   174  εκατομμύρια  κόσμο  για  να  φθάσει  στο  σημείο  καμπής  ( και  θα  είχε   και  χαμηλότερη  εντροπία  απο  την  προηγούμενη ! ) .
Δηλαδή  χρειάζεται  να  στρατολογήσει το  2,4 %   του  πληθυσμού .  Αυτό  το  2 %   είναι  ένας   αριθμός  που  ακούγεται  συχνά  :
#  Το  2 %  των  ανθρώπων  είναι  σε  θέση  να  σκέπτονται .
#  Ο  εγκέφαλος   είναι  το  2 %  του  βάρους του  σώματος .

Για  να  κατακτηθεί  η  Ελλάδα   χρειάζονται  240.000  περίπου  μέλη  ( αν  έχει  5  επιτελικά  γραφεία η  οργάνωση ) .

Η  διαφορά  είναι  θεαματική .
Σίγουρα  σήμερα  οι  τραπεζίτες  έχουν  πολύ  πάνω  απο  174  εκατομμύρια  σκλάβους  που  δουλεύουν  για  λογαριασμό τους . Οι σκλάβοι  όμως  δεν  αγαπούν  τους  τραπεζίτες  .  Εάν  εμφανισθούμε  εμείς  στον  ορίζοντα ,  όλοι  οι  δυσαρεστημένοι  ( και  είναι   πολλοί )   θα  γίνουν  δικοί  μας   κατάσκοποι  άρα  θα  προσμετρώνται  στην  δική  μας  οργάνωση . 
Μέσα  στην   nea  taksi   υπάρχουν  δύο   ειδών  άνθρωποι  :
#  Αυτοί  που  λένε   "Να  ζήσω εγώ  καλά  και  οι  επόμενες   γενιές  να  κόψουν  τον  λαιμό  τους"  . Είναι  αυτά  τα  γελοία  χοντρά  ανθρωπάρια  του ελληνικού   πολιτικού   κόσμου .
#  Αυτοί   που  θέλουν  την  εξουσία  για  να   δημιουργήσουν  αρμονία  στον  πλανήτη .  Αυτοί  θα  λιποτακτήσουν  αμέσως   και  θα  έρθουν  σε  εμάς .


Το  2 %   του  παγκόσμιου  πληθυσμού  (  οι  σκεπτόμενοι  άνθρωποι )   είναι   146  εκατομμύρια . Αυτοί  είναι  δικοί  μας  .  Και   μόνο  με  αυτούς  θα  μπορούσαμε  να  πάρουμε  την  εξουσία  του  πλανήτη (*) . Ο  Μουσολίνι  πήρε  την  εξουσία   όταν  το  κόμμα  του   είχε  το  1 %  των  Ιταλών  και  στην  περίφημη  "Πορεία  προς  την  Ρώμη"   συμμετείχαν  μόνο  το   ένα  τοις  χιλίοις   των  Ιταλών !

(*)  Οι  εκλογές   είναι  τέχνασμα  των  τραπεζιτών   για  να   ανεβάζουν  στην  εξουσία  τα  κόμματα που  οι  ίδιοι  δημιούργησαν .  Μια  δική  μας  οργάνωση   δεν  νομίζω  οτι  θα  καταδεχόταν   να  ασχοληθεί     με  εκλογές .


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


ΒΛΑΚΕΙΑ  ΚΑΙ    ΕΝΤΡΟΠΙΑ ( 5-4-2015) 

  Μετά  τον  Λεμπέση    και  άλλοι  έγραψαν   περί  βλακείας .  Κανείς  όμως  δεν  έδωσε   έναν    απλό  και  σαφή  ορισμό  του   βλακός .
Με  βάση   αυτά  που  γράφτηκαν  παραπάνω   μπορούμε   να  χωρίσουμε  τον  ανθρώπινο  πληθυσμό   σε  τρείς  ομάδες   και  να  δώσουμε  και έναν  σαφή  ορισμό  του  βλακός  : 

ΟΜΑΔΑ   Homo  philosophicus  ( Άνθρωπος   ο  φιλόσοφος )  .  Είναι  αυτός  που  δικαιούται  να   λέγεται    ΕΞΥΠΝΟΣ .  Διότι  είναι  ικανός    να   μειώνει  ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ   και  την  δική  του  εντροπία  και  την  εντροπία  του  κοινωνικού  συνόλου . Αποτελεί  το  2 %  του  πληθυσμού  ( ίσως  και  λιγότερο )

ΟΜΑΔΑ   Stupido   Vulgaris  (  Βλάξ  ο  Κοινός )  .  Είναι  αυτός  που   μπορεί  μόνον  να    μειώνει   την  δική  του  εντροπία   ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ  την  εντροπία  όλων  των  άλλων  γύρω  του  !  Είναι    ο  συνήθης  πολιτικάντης  και  ο  μέσος  άνθρωπος   που  λέει  "Εγώ να  την  βολέψω  και  οι άλλοι  άς  πάνε  να  πνιγούν!" .  Αποτελεί   περίπου  το  96 %   του  πληθυσμού . Γι'  αυτό  άλλωστε   διοικούν  σήμερα  οι  βλάκες .  Διότι  είναι   πολλοί  και  δικτυώνονται  εύκολα .

ΟΜΑΔΑ  Stupido  Stupidius  ( Βλάξ  ο  Βλακώδης  , ο  τελείως  βλάξ )  .  Είναι  αυτός  που   ΑΥΞΑΝΕΙ  την  εντροπία  του  ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ  συγχρόνως   και  την   εντροπία   όλων  των  άλλων !  Αποτελεί   το  2 %  του  πληθυσμού   αλλά  ίσως  να  είναι   και  πολύ  περισσότεροι  (  με  τόσα   συντηρητικά   στα  τρόφιμα  πλέον   δεν  μπορεί  κανείς  να   υπολογίσει  τις  βλάβες  στους  εγκεφάλους ) .

Για  τους  βιολόγους   και  οι  τρείς  ομάδες  είναι  Homo   Sapiens    επειδή   μπορούν  να  διασταυρωθούν  και  να   βγάλουν γόνιμους  απογόνους .  Υπάρχουν  όμως   τεράστιες  διαφορές   μεταξύ  τους .  Όλες  οι  επιστημονικές   ανακαλύψεις  έγιναν  απο   τον  Homo   Philosophicus .  Οι  ιστορικοί  όμως    τις  χρεώνουν  γενικά  στον  Homo   sapiens .  Ανακριβές  .  Επιπλέον  ο    Homo   Philosophicus   είναι    Μιμιδιομηχανή  (  ενδιαφέρεται   για  την  επιβίωση  των  ΙΔΕΩΝ )  .  Οι   άλλες  δύο  ομάδες   είναι    DNA-μηχανές  ( ενδιαφέρονται  μόνο  για  την  επιβίωση    του  δικού  τους   DNA ) .


Βλέπε   σχετικά  την   http://lofos.info/pythas/mimid-mac.html       .

----------------------------------------------------------------

ΠΩΣ  ΕΙΝΑΙ  ΟΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΧΑΜΗΛΗΣ  ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ
(30-5-2015)

Σήμερα  η   κορυφαία  διαμάχη  δεν  είναι   μεταξύ  κεφαλαιοκρατών και  εργατικής   τάξης  .  Είναι  μεταξύ  ανθρώπων  Χαμηλής  Εντροπίας  (  οι  "καλοί" )   και  ανθρώπων  Υψηλής  Εντροπίας (  οι  "κακοί" )
Πώς   θα  ξεχωρίσουμε  τους  ανθρώπους  χαμηλής   εντροπίας  ; 

1)    Οι  άνθρωποι   χαμηλής   εντροπίας   λένε  "Ο  ΑΝΘΡΩΠΟΣ   ΕΙΝΑΙ   ΕΝΑ  ΕΞΑΡΤΗΜΑ  ΤΗΣ  ΦΥΣΗΣ . ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΤΟ  ΑΦΕΝΤΙΚΟ  ΟΥΤΕ  ΤΟ   ΚΟΡΥΦΑΙΟ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ . ΔΕΝ  ΥΠΑΡΧΕΙ  ΚΟΡΥΦΑΙΟ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ. ΟΛΟΙ  ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ  ΕΙΜΑΣΤΕ "  .
 Οι   άνθρωποι   υψηλής   εντροπίας  λένε  "Ο  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΙΝΑΙ  ΤΟ  ΑΝΩΤΕΡΟ  ΟΝ"   ή  "Ο  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΕΙΝΑΙ  ΤΟ  ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ   ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ   ΤΟΥ  ΘΕΟΥ" .  Οπότε  γιαχβέγονοι ( χριστιανοί-ισλαμιστές-ιουδαίοι ) ,  κομμουνιστές  ,  "ανθρωπιστές" , "αντιφασίστες"     όλοι  ίδιοι   είναι . Οι  "ανθρωπιστές"  κλαίγονται   ολημερίς  για  τα    600  τρισεκατομμύρια    εκλεκτών  εβραίων   που  έκαψε  ( κάποτε )   ο  Χίτλερ και  ο  Ναζισμός  .  Παραδόξως   δεν  βλέπουν  τα  7  δίς  κοινών  θνητών   που  τυραννιούνται  ΣΗΜΕΡΑ  απο  τον  ΤΡΑΠΕΖΙΣΜΟ  ! 

2)   Οι  άνθρωποι   χαμηλής  εντροπίας  λένε   "ΨΑΧΝΩ  ΤΗΝ   ΑΛΗΘΕΙΑ"  .  Ίσως   η  αναζήτηση   της   αλήθειας  να  μην  τελειώνει  ποτέ  .  Ίσως  νέα  ερωτήματα  να  προκύπτουν  συνεχώς .
 Οι  άνθρωποι   υψηλής  εντροπίας  λένε   "ΒΡΗΚΑ  ΤΗΝ  ΜΙΑ  ΚΑΙ  ΜΟΝΑΔΙΚΗ  ΑΛΗΘΕΙΑ"  .  Ενίοτε  λένε   οτι  τους  την  αποκάλυψε  ο  ίδιος  ο  θεός !  Πάντως  είναι  εξαιρετικά  πρόθυμοι   να  ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ    όποιον  δεν  αποδέχεται    αυτή  την  ΜΙΑ  ΚΑΙ  ΜΟΝΑΔΙΚΗ  ΑΛΗΘΕΙΑ !  Και  εδώ   βλέπουμε  μια   εντυπωσιακή  ομοιότητα   γιαχβέγονων , κομμουνιστών  και  "αντιφασιστών"  νέας  κοπής .

Είναι  πολύ   νωρίς  για  να  πούμε  οτι   βρήκαμε  την  αλήθεια  για  τον  κόσμο  που  ζούμε .  Ακόμη  δεν  ξέρουμε  τί  πράγμα  είναι  η  Σκοτεινή  Ύλη   και  η  Σκοτεινή  Ενέργεια   που  πρωταγωνιστούν  στο  Σύμπαν . 

3) Οι  άνθρωποι  χαμηλής   εντροπίας    αλλάζουν  πρώτα  τον  εαυτό  τους   και  μετά   αλλάζουν  τον  κόσμο .  Οι   άνθρωποι   υψηλής  εντροπίας  φωνάζουν  "ΝΑ  ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ  ΤΟΝ  ΚΟΣΜΟ"  ,  αλλά  τα  δικά  τους  ελαττώμματα    δεν  τα  κόβουν  ποτέ  ( κάπνισμα ,  σκουπιδοφαγία , τζόγος , ποδόσφαιρο ... )

4)  Οι  άνθρωποι    χαμηλής   εντροπίας  είναι   άνθρωποι  των  ΕΡΓΩΝ  και   όχι  των  λόγων .  Πρώτα  ΠΡΑΤΤΟΥΝ   και  μετά  λένε .  Αντίθετα  ,  οι  άνθρωποι  υψηλής  εντροπίας   ρητορεύουν  πολύ  αλλά   δεν  πράττουν  ( εκτός  αν  πληρωθούν  γι'  αυτό ! ) . Μπορεί  όλη μέρα   να  παρλάρουν    στην  καφετέρια  κατά  του  κακού  καπιταλισμού  καπνίζοντας  το  καπιταλιστικό  MILBARO !

5)  Οι  άνθρωποι    χαμηλής  εντροπίας    μιλάνε   για  ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ .  Οι  άνθρωποι  υψηλής  εντροπίας   μιλάνε  συνεχώς  για  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ !


****************************************

  pitago99@gmail.com

Αρχική  σελίδα :    
http://lofos.info/pythas/index.html  

-------------------------------------------------------------------------
Προς  τον  υπάλληλο   που   ελέγχει  τις  ιστοσελίδες   και  τις  "καρφώνει"    στα  αφεντικά  :

  ΜΕΧΡΙ  ΠΟΤΕ   ΘΑ  ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ   ΕΝΑΝ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ   ΥΨΗΛΗΣ   ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ ;
  ΜΗΠΩΣ   ΗΡΘΕ  Η  ΩΡΑ  ΝΑ  ΑΛΛΑΞΕΙΣ   ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ; 


http://lofos.info/pythas/entropy.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters