Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Θούλη: Το Λευκό Νησί

Μύθους και ιστορίες για την Τούλα ή Θούλη, όπως την αποκαλούν οι Έλληνες, συναντάμε σε περιοχές από την Ρωσία ως την κεντρική Αμερική και πολύ συχνά βλέπουμε πως συσχετίζεται με τις δύο μυθικές ηπείρους : Την Υπερβορεία και την Ατλαντίδα. Έτσι έχουμε την Θούλη που κατάγεται από την Υπερβορεία και μια δεύτερη Θούλη (Tula) που προέρχεται από την Ατλαντίδα. 


Είναι γνωστό ότι η μεξικάνικη Τούλα οφείλει το όνομα της στους Τολτέκους που ήρθαν, όπως λέγεται, από την Αζτλάν, την "χώρα στο κέντρο του νερού", η οποία είναι προφανώς η Ατλαντίδα. Έφεραν το όνομα Τούλα από την πατρίδα τους και το έδωσαν σε ένα κέντρο το οποίο πρέπει να αντικατέστησε, σε κάποιο βαθμό, αυτό της χαμένης ηπείρου. Από την άλλη, η Ατλάντια Θούλη πρέπει να διαχωρίζεται από την Υπερβόρεια Θούλη, διότι η τελευταία είναι αυτή που συμβολίζει το πρώτο και υπέρτατο κέντρο του κόσμου, απ' όπου πηγάζει όλη η πνευματική δύναμη. 
Θούλη: Το Λευκό Νησί
Σε αυτή την περίπτωση η Θούλη, που συμβολίζει ένα κέντρο πνευματικής εξουσίας, δεν μένει σταθερά σε ένα γεωγραφικό σημείο. Ο μεγάλος μυστικιστής και συγγραφέας Ρενέ Γκενόν δηλώνει ότι ο Ατλάντιος κύκλος είναι διάδοχος του Υπερβόρειου κύκλου και σχετίζεται με την Θούλη. Η Ατλαντιανή Θούλη είναι κατά κάποιο τρόπο μια εικόνα της αυθεντικής αρχέγονης κατάστασης σε μια βόρεια ή πολική τοποθεσία. Πρέπει εδώ να δώσουμε έμφαση στο ότι η Θούλη, το κέντρο της πνευματικής εξουσίας, αποτελεί τον ακίνητο άξονα γνωστό συμβολικά σε όλες τις παραδόσεις, ως ο πόλος ή άξονας γύρω από τον οποίο γυρνά ο κόσμος. 

Στις Ινδουιστικές Puranas, η χώρα της Υπερβόρειας αποκαλείται "Svita-Dvipa" το λευκό νησί και το μυθικό ιερό κέντρο του- η πατρίδα των πρώτων ανθρώπων- είναι το όρος Μερού. Αυτό το βουνό, σύμφωνα με τη Haimavatchanda έχει 4 τιτάνια υποστηρίγματα : Το ανατολικό είναι από χρυσάφι , το νότιο από σίδερο, το δυτικό από ασήμι, το βόρειο από χαλκό (αυτά τα μέταλλα χαρακτηρίζουν τις 4 εποχές της ανθρωπότητας, π.χ. την εποχή του σιδήρου, του χαλκού κ.α.). Από το υπερβόρειο Μερού ρέουν τέσσερις ποταμοί, που όλοι τους πηγάζουν από τον "Ουράνιο Γάγγη" που βγαίνει από τα πόδια του Βισνού κοντά στο πολικό άστρο . Πολλοί ήταν εκείνοι οι μελετητές των ιερών ινδουιστικών κειμένων που διατύπωσαν την ιδέα ότι το λευκό νησί ήταν η Βρετανία, φυσικά όλοι τους Άγγλοι . ΟΙ ανατολιστές -κυρίως ινδοί- απέφυγαν επανελειμένα να τοποθετήσουν το όρος Μερού (που υποτίθεται ότι είχε 670.000 μίλια ύψος!) στη γνωστή μας γεωγραφία. 

Μια πρόσφατη αξιολόγηση της Βεδικής κοσμολογίας από επιστήμονες, όπως ο Ρίτσαρντ Λ. Τομσον κατέληξε στη θεωρία ότι τα μέρη που περιγράφονται στις Βέδες, που είναι αδύνατο να τοποθετηθούν ή να συσχετιστούν με τις γνωστές διαστάσεις της γης , είναι ένα μέρος ενός μεγαλύτερου πολυεπίπεδου κόσμου, ο οποίος καταλαμβάνει το ίδιο χώρο με το δικό μας αλλά ήταν αντιληπτός μόνο στα όντα των πρώτων εποχών της ανθρωπότητας. Ο Ρενέ Γκενον πίστευε, ότι η ζωή της ανθρωπότητας που τώρα πλησιάζει στο τέλος της ξεκίνησε από την υπερβόρεια χώρα που ονομάζει Tula, που είναι το ίδιο όνομα με το ελληνικό Θούλη και το λατινικό Ultima Thule. Ήταν το πρώτο και υπέρτατο κέντρο ολόκληρης της Manvantara η αρχετυπική νήσος που βρισκόταν στη περιοχή. 

Σύμφωνα με τον Γκενόν , αργότερα και πέρα από το υπερβόρειο κέντρο εμφανίστηκε η Ατλαντίδα που σήμερα λέγεται ότι είναι βυθισμένη στον Ατλαντικό ωκεανό. Όσο για το όρος Μερού ο Γκενόν δεν φαίνεται να πιστεύει ότι ήταν ένα αληθινό βουνό του βόρειου πόλου, αλλά μάλλον ένα σύμβολο του ιερού άξονα της γης που περνά από το πόλο και δείχνει τις "Άρκτους", τους αστερισμούς της Μεγάλης και της Μικρής Άρκτου. 

Η Υπερβόρεια θεωρείται από τους μελετητές ως το αρχέγονο κέντρο της πρώτης ανθρωπότητας, ενώ δεν είναι λίγοι οι μυστικιστές που την ταυτίζουν με τον επίγειο παράδεισο και μια θερμή χώρα που απλώνεται πέρα από το βόριο πόλο, στον υπερβορά για πάντα κρυμμένη από τα ανθρώπινα μάτια. Η νέο-μυθολογία γύρω από τη αρκτική πατρίδα των Αρείων που αναπτύχθηκε τον 19ο και τον 20ο αιώνα. 

Ο Jean Sylvain Bailly ένας μελετητής υποστήριζε ότι όταν η γη ήταν νεότερη η θερμότητα του εσωτερικού της ήταν πολύ μεγαλύτερη και η ζωή στον αρκτικό κύκλο πρέπει να ήτανε πολύ πιο ανεκτή από οπουδήποτε αλλού. Εξάλλου η περιστροφή της γης, που είναι λιγότερο έντονη κοντά στους πόλους, έκανε την ατμόσφαιρα να είναι λιγότερο θολή και πιο ευνοϊκή και έτσι ο θρύλος μιας διαρκούς άνοιξης στους πόλους μπορεί κάλλιστα να είναι αληθινός. 

Ο Πυθέας ήταν από τους πρώτους που αναφέρθηκαν στο μυστηριώδες νησί της Θούλης. Ανάμεσα στο 340 και στο 285 π.χ. ο Πυθέας έκανε ένα περιπετειώδες ταξίδι προς το βορρά, που τον οδήγησε στη Σκοτία και έπειτα 6 μέρες πλεύσης πέρα από αυτήν. Από εκεί το ταξίδι του δεν μπορεί τόσο εύκολα να χαρτογραφηθεί αν και θα μπορούσε να ήταν στην Ισλανδία ή στην αντίθετη κατεύθυνση στην Νορβηγία. Σε κάθε περίπτωση ο Πυθέας αναφέρει ότι ύστερα από μια μέρα πλεύσης έφτασε σε μια παγωμένη θάλασσα. Οι συγγραφείς της κλασσικής περιόδου είχαν την τάση να δυσπιστούν στον Πυθέα εξαιτίας της άγνοιάς τους και τις συνθήκες του βορρά. Παρ' όλα αυτά υπήρχε παντού μια έντονη και διαρκής παράδοσης μιας θερμής και ανοιχτής θάλασσας και ενός εύκρατου και κατοικήσιμου κλίματος με ζεστά καλοκαίρια. Μια παράδοση που πίστευαν όλοι οι εξερευνητές. 

Θούλη: Το Λευκό Νησί
Ο ίδιος ο Χριστόφορος Κολόμβος ήξερε τα πάντα γι' αυτές τις παραδόσεις, και υποστήριζε ότι είχε πλεύσει 300 μίλια βόρεια της Ισλανδίας μια ιστορία που ελάχιστοι άνθρωποι δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα γιατί η βόρεια ζώνη θεωρούνταν αδιαπέραστη και "απαγορευμένη" . 

Ο Νορβηγός εξερευνητής και μυστικιστής Φριντγιοφ Νάνσεν ανάμεσα στο 1893 και 1896 προσπάθησε να φτάσει στο βόρειο πόλο ακολουθώντας την παρόρμησή του να ανακαλύψει την Υπερβόρεια, την παραδεισένια χώρα που απλώνεται πέρα από τους πάγους της Αρκτικής. Δεν τα κατάφερε αλλά ήταν ο πρώτος άνθρωπος στην επίσημη ιστορία που ταξίδεψε τόσο βόρεια. Τα σημειωματάρια καθώς και τα ημερολόγιά του είναι γεμάτα από τις πιο παράδοξες πληροφορίες. Επίσης παρατήρησε και σκίτσαρε παράξενους "σεληνιακούς δακτυλίους" στη πολική νύχτα και αντικατοπτρισμούς ανύπαρκτων λαμπερών νησιών και πολιτειών. 

Ο Άγγλος ιστορικός, γεωγράφος και μυστικιστής Sir John Watertown , σε ένα σύγγραμμά που κατέθεσε στη βασιλική γεωγραφική εταιρία το 1928, γράφει στον επίλογό του : ".... Πιστεύω ακράδαντα ότι πέρα από τους πάγους του βόρειου πόλου στην Υπερβόρεια υπάρχει μια θερμή χώρα που στέκει απαγορευμένη για τους σύγχρονους ανθρώπους αλλά στο παρελθόν διατηρούσε ανοιχτή επικοινωνία με πολλούς λαούς , οι οποίοι θεωρούσαν τους κατοίκους της ως θεούς, ημίθεους και ήρωες. Οι κάτοικοί της είναι πολύ ψηλοί και ξανθοί με λευκογάλανα μάτια και διατηρούσαν έναν πολύ ανεπτυγμένο πολιτισμό που χρησιμοποιούσε ανώτερες τεχνολογίες όπως την εκμετάλλευση της γήινης ενέργειας που ο λόρδος Λύττον ονόμασε "δύναμη Βριλ" και προηγμένη αεροναυτική μηχανική που τους επέτρεπε να πετούν χωρίς καύσιμα. Στις περιοχές αυτές δεν μπορούν να προσεγγίσουν εξερευνητικές αποστολές εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που επικρατούν εκεί. Το προπύργιο αυτού του πολιτισμού ανέκαθεν βρισκόταν σε ένα νησί που οι παλαιότεροί μας ονόμαζαν Ultima Thule. 

Λέγεται... "ότι υπερβόρειοι προσπαθούν να έρθουν σε επικοινωνία με κάποιους σοφούς δασκάλους για να ειδοποιήσουν την ανθρωπότητα για την ανατροπή των πόλων της γης που αναμένουν στο τέλος αυτού του αιώνα . Τότε η Υπερβόρεια θα ξανάρθει στην αρχική της θέση πάνω από την Βρετανία, η Θούλη θα ενωθεί ξανά με την Ισλανδία και πολλά μέρη της στεριάς θα καταποντιστούν. Η υπερβόρεια γνώση φαίνεται να είναι απαραίτητη για την επιβίωση τους κόσμου μας, που έχει ξεχάσει για πάντα τα μυστικά του παρελθόντος .....

hellasforever.net

Χίος: Οι Έλληνες φεύγουν οι Τούρκοι έρχονται

Απόσταση και κόστος έχουν καταστήσει την Χίο απαγορευτική για τους Έλληνες την ίδια στιγμή που οι εξ Ανατολάς γείτονες κοντεύουν να την βουλιάξουν
Είναι από τις περιπτώσεις που ακούς στις ειδήσεις για την… απόβαση Τούρκων σε ελληνικό νησί κι όχι μόνο δεν σε πιάνει σύγκρυο, πανικός ή να σφίγγεται η ψυχή σου, αλλά κάθεσαι χαλαρά και «χαζεύεις» τον ρεπόρτερ να περιγράφει τα τεκταινόμενα και όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της είδησης, σκέφτεσαι «καλά που είναι και οι γείτονες…».
Το σκηνικό αυτής της ξεχωριστής, μα πάνω από όλα επιδιωκόμενης, τουρκικής «εισβολής», αφορά, κυρίως, στην Χίο, που έχει εξελιχθεί σε αγαπημένο προορισμό για τους τουρίστες από τη γειτονική χώρα, σε σημείο ώστε το νησί να… βουλιάζει, από «ποτάμια» Τούρκων.
Νεαρά, αλλά και μεγαλύτερα ζευγάρια, οικογένειες, μεμονωμένοι φίλοι, επισκέπτονται τη Χίο, περιδιαβαίνουν τα στενά και τα αξιοθέατά της, στήνουν τσιμπούσια, αλά… ελληνικά, ψωνίζουν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς και, κυρίως, δεν περιορίζουν τις επισκέψεις τους μόνο στους θερινούς μήνες, αλλά τις διαχέουν σε όλο το δωδεκάμηνο και επηρεάζουν όλο το φάσμα της χιώτικης οικονομικής δραστηριότητας. Εσχάτως δε, άρχισαν, σιγά – σιγά, να στήνουν και τις δικές τους επιχειρήσεις στην πρωτεύουσα του νησιού, όπως συμβαίνει με ένα μαγαζί στο λιμάνι της πόλης, που σερβίρει τσάι με τον παραδοσιακό τούρκικο τρόπο και με ένα κατάστημα ενοικίασης αυτοκινήτων, που είναι να λειτουργήσει οσονούπω.
Στην πραγματικότητα, όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι Χιώτες, οι Τούρκοι έχουν αναγάγει και πάλι τον τουρισμό σε τρίτη… βάρκα, στην οποία μπορεί να πατά η τοπική οικονομία, μετά τον αγροτικό τομέα, που εκφράζεται με την ενασχόληση της καλλιέργειας της μαστίχας και των εσπεριδοειδών, καθώς και τη μακρά ναυτιλιακή παράδοση, που συνοδεύει την ιστορία του νησιού. Κρίνοντας μάλιστα από τις αριθμητικές επιδόσεις του τομέα, η συνεισφορά του τουρκικού συναλλάγματος στο ΑΕΠ του νησιού, είναι καθοριστική. Ιδίως από τη στιγμή που η πορεία του τουριστικού ρεύματος, από άλλες χώρες, βαίνει φθίνουσα τα τελευταία έτη, επιτείνοντας τα απόνερα της κρίσης και σε αυτό το τμήμα της ελληνικής επικράτειας.
Τα στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές, καθώς αποδεικνύουν ότι την τελευταία 4ετία οι αφίξεις αλλοδαπών τουριστών (πλην Τουρκίας) με charter, κατέγραψαν …ανώμαλη προσγείωση, ενώ αντίθετα εκείνες των Τούρκων «απογειώθηκαν». Ειδικότερα, βάσει έρευνας που διενεργήθηκε το περασμένο καλοκαίρι για λογαριασμό της διεύθυνσης τουρισμού της περιφερειακής ενότητας Χίου, οι Τούρκοι, που επέλεξαν το ακριτικό νησί για να περάσουν κάποιες ημέρες των διακοπών τους, ανήλθαν σε 56.299 άτομα, ενώ το 2014, στο 10μηνο έως και τον Οκτώβριο, ο αριθμός αυτός διαμορφώθηκε σε 64.400 άτομα. Ήδη, δηλαδή, η ποσοστιαία αύξηση, χωρίς το τελευταίο δίμηνο του έτους, ήταν στο 18,2%, κάτι που σημαίνει ότι συνολικά η περσινή χρονιά πρέπει να προσέγγισε τις 80.000 αφίξεις.
Στον αντίποδα, οι τουρίστες από άλλες «δεξαμενές» άντλησης επισκεπτών για τη Χίο, όπως είναι η Ευρώπη, οι ΗΠΑ και όχι μόνο, περιορίστηκαν πέρσι σε 8.220 άτομα (εκ των οποίων το 44,32% ήταν Ολλανδοί και το 27% Νορβηγοί), έναντι 12.079 ατόμων το 2010 και 22.508 ατόμων το 2002. Όπερ, τα τελευταία 13 χρόνια, σχεδόν υποτριπλασιάστηκαν οι άλλοι ξένοι τουρίστες. Για φέτος, τα δεδομένα δείχνουν ότι μπορεί να σπάσει το φράγμα των 100.000 Τούρκων, αφού μέχρι και μετά το Πάσχα (οπότε και υπάρχουν καταγεγραμμένα στατιστικά) η άνοδος του τουριστικού ρεύματος από τη γειτονική χώρα ήταν σημαντική, έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.
Τι συνέβη και έχει αλλάξει, έτσι, άρδην το τοπίο, αναδεικνύοντας τους Τούρκους τουρίστες πρωταγωνιστές στη Χίο; «Όλα άρχισαν πριν από περίπου 3-4 χρόνια όταν με παροτρύνσεις φορέων και παραγωγικών τάξεων και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, οι κυβερνήσεις των δύο χωρών συμφώνησαν σε ένα πλέγμα δράσεων, που διευκόλυνε την επικοινωνία μεταξύ μας. Κατά βάση αυτό έγινε μέσω παρεμβάσεων στο θέμα της έκδοσης βίζα» τονίζει στο WE του News247.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου κ. Γεώργιος Γεωργούλης.
Περίπου την ίδια περίοδο ακολούθησαν αδελφοποιήσεις συλλόγων και φορέων του νησιού με αντίστοιχες δομές στο Τσεσμέ, που είναι ακριβώς απέναντι από τη Χίο και πολύ κοντά στη Σμύρνη. Το ίδιο έγινε και μια σειρά από προωθητικές ενέργειες διαφόρων εθίμων και γιορτών του της χιώτικης παράδοσης σε πόλεις στα δυτικά παράλια της Τουρκίας. Έτσι, σιγά–σιγά, χτίστηκαν οι προϋποθέσεις να ανοίξει η πόρτα της συνεργασίας στον τουριστικό τομέα.
«Στην αρχή ήμασταν κουμπωμένοι κι εμείς και εκείνοι. Ερχόταν πρώτα συνήθως άντρες για να δουν πώς θα τους αντιμετωπίσουμε και κατόπιν, αφού ευχαριστιόταν τη φιλοξενία που τους επιφυλάσσαμε, επέστρεφαν με τις συζύγους και φίλους τους, ενώ κάποιοι έπαιρναν και τα παιδιά τους», θυμάται η κ. Ελένη Τοπάκα, ιδιοκτήτρια του συγκροτήματος «Topakas House», στον Κάμπο Χίου, που αποτελείται από 7 ενοικιαζόμενα δωμάτια. Σήμερα ο πάγος έχει σπάσει λέει η συνομιλήτριά μας, παραδέχεται πως «με πολλούς έχουμε γίνει φίλοι και έρχονται και ξανάρχονται» και σημειώνει εμφατικά, για να αναδείξει τη μεγάλη δυναμική της τουρκικής δεξαμενής, ότι «ενώ επί 24 χρόνια είχα μόνο δύο κρατήσεις Τούρκων, από το 2012 και μετά, το 85%-90% των πληροτήτων στο συγκρότημά μας, είναι από Τούρκους».
Η εγγύτητα –πέραν των διευκολύνσεων στις διατυπώσεις στα τελωνεία- έχει διαδραματίσει επίσης, καίριο ρόλο στην επιλογή της Χίου από τους Τούρκους ως προορισμού αναψυχής, έστω και ολιγοήμερου. «Είμαστε πολύ κοντά με το Τσεσμέ. Η Σμύρνη, που είναι μια πόλη 5-6 εκατομμυρίων κατοίκων, απέχει από το Τσεσμέ μόλις 90 χλμ, ή περίπου μία ώρα με το λεωφορείο και πολύ λιγότερο με το αυτοκίνητο, ενώ στην ευρύτερη περιοχή διατηρούν τα εξοχικά τους και πολλοί Κωνσταντινουπολίτες, οι οποίοι πετάγονται για κάποιες ημέρες και στο νησί μας» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του συλλόγου ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων Χίου κ. Δημήτρης Κυτριλάκης. Εξηγεί δε, ότι στη σύνδεση των λιμένων Τσεσμέ-Χίου, δραστηριοποιούνται δύο ναυτιλιακές εταιρείες, μία χιώτικη και μια τουρκική, οι οποίες το καλοκαίρι κάνουν 3-4 δρομολόγια την ημέρα, ενώ τους υπόλοιπους μήνες από 2-3 την εβδομάδα. «Η δική μας ναυτιλιακή έχει ένα πλοίο, που ολοκληρώνει τη διαδρομή σε 40 λεπτά, ενώ η τούρκικη διαθέτει ένα καταμαράν, το οποίο συνδέει τα δύο λιμάνια σε 25 λεπτά, έναν ακόμη κανονικό πλοίο και μια “παντόφλα” για να κουβαλά κι αυτοκίνητα», διευκρινίζει ο συνομιλητής μας και προσθέτει ότι οι δύο επιχειρήσεις έχουν αναπτύξει μια πολύ καλή συνεργασία και «όταν η μία βάζει ένα καράβι στο καρνάγιο για επισκευές, ζητά από την άλλη να βοηθήσει στην εξυπηρέτηση του πελατολογίου της».
Βέβαια, ο μέσος όρων των διανυκτερεύσεων που πραγματοποιούν οι Τούρκοι είναι σαφώς μικρότερος, έναντι των άλλων επισκεπτών. Περιορίζονται για την ακρίβεια, βάσει στοιχείων του γραφείου του ΕΟΤ της Χίου, σε 1,58 διανυκτερεύσεις, όταν για τους Ολλανδούς είναι 10,21, για τους Νορβηγούς 9,96, για τους Αυστριακούς 9,22, για τους Βέλγους 8,54 και για τους Έλληνες 2,86! «Είναι όμως μεσαίου κι υψηλού εισοδηματικού στρώματος και υψηλού μορφωτικού επιπέδου», αντιτείνει ο κ. Γεωργούλης, προσθέτοντας ότι, συν τοις άλλοις, ξοδεύουν περισσότερα, ενώ πλέον έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και οι… σκαφάτοι, οι οποίοι το… φυσούν. Και πράγματι, σύμφωνα με τα ευρήματα της σχετικής έρευνας, το 65,19% των Τούρκων επισκεπτών της Χίου έχει πανεπιστημιακή μόρφωση, το 43,7% είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και σχεδόν το 40% του δείγματος δηλώνει πως έχει έναν μηνιαίο μισθό πάνω από 3.000 τουρκικές λίρες.
Οι άνθρωποι αυτοί έρχονται στη Χίο κυρίως για τα Σαββατοκύριακα, καθώς και σε γιορτές, είτε είναι της δικής τους θρησκείας, όπως το ραμαζάνι, είτε στις δικές μας. «Θα τους βρεις να μας επισκέπτονται όλο το χρόνο, αλλά κυρίως περιόδους, όπως το Πάσχα για να δουν το ρουκετοπόλεμο, στα καρναβάλια, τα Χριστούγεννα κλπ», μας αναφέρει ο κ. Κυτριλάκης και συμπληρώνει: «Μένουν συνήθως 1-2 ημέρες. Λίγο καλύτερα είναι τα πράγματα το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος, καθώς το διάστημα αυτό παρατείνουν τη διαμονή τους έως και 4-5 ημέρες, ώστε να το συνδυάσουν και με μπάνιο στη θάλασσα». Σύμφωνα με τον ίδιο η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη των Τούρκων, (σ. σ. στο 57% του δείγματος) κινείται στα 200 ευρώ κι επιμερίζεται σε 25-30 ευρώ για τα μεταφορικά, άλλα περίπου 40 ευρώ για κατάλυμα και τα υπόλοιπα για φαγητό, διασκέδαση και ψώνια. «Είμαστε φθηνότεροι και έχουμε και πολύ καλύτερη ποιότητα. Να σκεφτείτε ένα ζευγάρι στη Σμύρνη για να φάει σε ένα καλό εστιατόριο πρέπει να δαπανήσει 80-100 ευρώ, ενώ στη Χίο το ποσό είναι στα μισά» τονίζει.
«Φυσικά και ξοδεύουν περισσότερα χρήματα από ό,τι άλλοι τουρίστες. Οι Ευρωπαίοι δεν βγαίνουν από τα ξενοδοχεία, παρά μόνο για βόλτα, καθώς κάνουν χρήση των υπηρεσιών all inclusive. Ο Τούρκος αφήνει. Είναι όπως ο Έλληνας. Γεμίζει το τραπέζι με φαγητά, θέλει να πιει, να χορέψει και να διασκεδάσει. Δεν είναι καθόλου σφιχτός. Δεν είναι της λογικής να μοιράσει μια σαλάτα και μια μπίρα», επιβεβαιώνει η κ. Ελ. Τοπάκα και προσθέτει ότι «ψωνίζουν, επίσης, και πολλά τρόφιμα και ποτά. Έρχονται με μεγάλες άδειες βαλίτσες και όταν επιστρέφουν, τις έχουν γεμίσει με κρασιά, με γαλακτοκομικά, με τυριά και κρέατα».
Μεγάλο… σουξέ στους Τούρκους, συμπληρώνει ο κ. Κυτριλάκης έχει το προσούτο. «Η Χίος έχει τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε προσούτο σε όλη την Ευρώπη, ψάξτε το», λέει -ίσως και με διάθεση υπερβολής- ο συνομιλητής μας και αφού προσθέτει πως «αγοράζουν, επίσης, γυαλιά, αρώματα, παραδοσιακά προϊόντα, αλλά και ρούχα», δεν διστάζει να παραδεχθεί πως «μας έχουν σώσει. Με αυτή την κρίση, χωρίς την παρουσία των Τούρκων τουριστών, θα τις είχαμε κλείσει όλες τις επιχειρήσεις στο νησί».
Το πόσο σημαντικό είναι το τουρκικό τουριστικό ρεύμα για τους κατοίκους της Χίου μπορεί κανείς να το αντιληφθεί από το γεγονός ότι πολλοί επαγγελματίες του τομέα της εστίασης, της διασκέδασης, της φιλοξενίας, των μεταφορών, ακόμη και της ένδυσης και υπόδησης, έχουν μάθει, και συνεχίζουν να μαθαίνουν, την τουρκική γλώσσα, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν και να εξυπηρετούν άμεσα τους επισκέπτες τους από την Τουρκία. Επίσης, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά όχι μόνο, διαθέτουν τιμοκαταλόγους που είναι γραμμένοι και στις δύο γλώσσες, ενώ τα τούρκικα συνοδεύουν, ενίοτε, τις επιγραφές και στις πινακίδες των καταστημάτων.
«Με πρωτοβουλία του επιμελητηρίου και της ομοσπονδίας επαγγελματιών του νησιού έχει στηθεί ένα δίκτυο διεξαγωγής σεμιναρίων ταχύρρυθμης εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας -συνήθως διάρκειας 25 ωρών- στα οποία μετέχουν γκρουπ 20-25 επαγγελματιών, οι οποίοι διδάσκονται τα βασικά για να μπορούν να συνεννοούνται» αναφέρει ο κ. Κυτριλάκης, και υπενθυμίζει ότι οι Τούρκοι μιας ηλικίας δεν μιλούν καθόλου αγγλικά. Δωρεάν μαθήματα, όμως, οργανώνονται και από το δήμο, σύμφωνα με την κ. Ελ. Τοπάκα, η οποία, ωστόσο, επέλεξε να κάνει μόνη της ιδιαίτερα και πλέον «με τους πολλούς φίλους που έχω από την Τουρκία, μπορούμε να κάνουμε και συζητήσεις με ευρύτερο περιεχόμενο, εκτός από τα τυπικά. Πρόκειται για ανοιχτόμυαλους ανθρώπους στα παράλια και τους αρέσει το νησί μας, το φαγητό μας, γλεντούν με την ελληνική μουσική και λατρεύουν το Θεοδωράκη, τη Γαλάνη, την Αλεξίου και άλλους ποιοτικούς Έλληνες καλλιτέχνες».
«Νιώθετε ότι αυτή η στενή σχέση που έχει αναπτυχθεί με τα τουρκικά παράλια επιτείνει το αίσθημα του αποκλεισμού της Χίου από την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα;» ρωτήσαμε, εν κατακλείδι, τον πρόεδρο του τοπικού Επιμελητηρίου κι η απάντηση περίσσευε ρεαλισμού. «Μακάρι να είχαμε Έλληνες τουρίστες. Δυστυχώς, όμως, για να έρθει σήμερα στη Χίο μια ελληνική τετραμελής οικογένεια και να παραθερίσει στη Χίο, είναι σχεδόν απαγορευτικό. Με τα σημερινά δεδομένα, τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, που συνήθως κάνουμε διακοπές οι Έλληνες, δεν μπορεί να έρθει, διότι μόνο για τα μεταφορικά και τα ακτοπλοϊκά, αν διαθέτει κι αυτοκίνητο, χρειάζεται να δαπανήσει έως 1.000 ευρώ και να κάνει 8,5 ώρες με το καράβι από τον Πειραιά. Ποιοι έχουν αυτή τη δυνατότητα πλέον; Όσο υπήρχε οικονομική άνεση, η κίνηση από τη Βόρεια Ελλάδα, διότι από εκεί είχαμε καλή συγκοινωνία, ήταν καλή. Τώρα οι περισσότεροι Έλληνες που μας επισκέπτονται, έρχονται από γειτονικά νησιά». Υπάρχει και η αεροπορική σύνδεση με το νησί και μάλιστα μια εταιρεία που εκτελεί δρομολόγια προς τη Χίο από τη Θεσσαλονίκη έχει αρκετά ανταγωνιστικές τιμές. Όμως ο μικρός διάδρομος του τοπικού αεροδρομίου δεν μπορεί πλέον να «σηκώσει» μεγάλα αεροσκάφη και αυτός είναι και ο λόγος, όπως τουλάχιστον διατείνονται οι διεθνείς tour operators, για τον οποίο η κίνηση πτήσεων charter από την Ευρώπη έχει πάρει την κατιούσα τα τελευταία χρόνια.

Κλέων Γρηγοριάδης: Να φύγει η Χούντα των ιδιωτικών καναλιών!

Να φύγει η Χούντα των ιδιωτικών καναλιών! Ο Κλέων Γρηγοριάδης ξεσπάθωσε στο MEGA!
Άγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην δημοσιογράφο του MEGA Μαρία Σαράφογλου και τον ηθοποιό Κλέων Γρηγοριάδη.

Ο γνωστός καλλιτέχνης είναι ανάμεσα στους 200 ανθρώπους του πολιτισμού που τάσσονται υπέρ του “ΟΧΙ” στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Ο κ. Γρηγοριάδης αρχικά ανάφερε πως «η συμπεριφορά των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών είναι αήθης για να μην πω κάτι πιο βαρύ. Έχετε την αίσθηση ότι δίνετε ισότιμο βήμα σε όλους;» με την δημοσιογράφο να απαντά πως «εμείς φιλοξενούμε όλες τις απόψεις».
Η ένταση ανάμεσα στους δύο ανέβαινε συνεχώς με την Μαρία Σαράφογλου να συμπληρώνει λέγοντας «δεν φταίω εγώ εάν όλες οι κοινωνικές ομάδες τάσσονται υπέρ του ΝΑΙ». Ο Κλεών Γρηγοριάδης τότε ανέφερε πως «όλες οι κοινωνικές ομάδες που εσείς προβάλλετε τάσσονται υπέρ του ΝΑΙ» και συμπλήρωσε «να ψηφίσουμε ΟΧΙ για να φύγει η χούντα της ιδιωτικής τηλεόρασης από την Ελλάδας. Να τα μαζέψει και να πάει από εκεί που ήρθε».
Δείτε το βίντεο του MEGA.

david-avramidis.gr

Μυστηριώδης ήχος από τον ουρανό τρομάζει ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη (videos)

Ένας περίεργος ήχος, που θυμίζει τρομπέτα, ακούγεται από τον ουρανό, προβληματίζοντας χιλιάδες ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία.
Πάνω από 150 βίντεο έχουν δημοσιευτεί στο YouTube από διάφορες χώρες, με τα πιο πρόσφατα να προέρχονται από τη Γερμανία.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Inquisitr, ένας μυστηριώδης ήχος ακούγεται στα βίντεο, ενώ κανείς δεν μπορεί να δώσει μια λογική εξήγηση.
Ορισμένοι μάλιστα, όπως ο Aaron Traylor που κατέγραψε τον ήχο στη Μοντάνα των ΗΠΑ το 2012, δεν μπορούν να κοιμηθούν καθώς τους δημιούργησε εφιάλτες.
Θεωρίες κάνουν λόγο για φυσικά φαινόμενα, ηλεκτρομαγνητικά κύμματα, ήχους από ασύρματες συσκευές επικοινωνίας κα. 
Κάποιοι υποστηρίζουν πιο... περίεργα σενάρια, με εξωγήινους, ήχους της «Αποκάλυψης» και διάφορα άλλα.
Δείτε τα βίντεο:

newsbomb.gr

Οι εξωγήινοι (μάλλον) μας μοιάζουν

Ισως θα πρέπει να ξεχάσετε τα πράσινα ανθρωπάκια με κεραίες της επιστημονικής φαντασίας. Οι εξωγήινοι - αν υπάρχουν- είναι πολύ πιθανό να μοιάζουν αρκετά με τους ανθρώπους, επειδή η βιολογική εξέλιξη θα τείνει να ακολουθεί παρόμοια και συγκλίνοντα μονοπάτια οπουδήποτε στο Σύμπαν. Ο διακεκριμένος βρετανός καθηγητής εξελικτικής βιολογίας και παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ Σάιμον Κόνγουεϊ Μόριςπαραθέτει μια σειρά από επιστημονικά επιχειρήματα στο νέο βιβλίο του «Οι ρούνοι της εξέλιξης» (The runes of evolution) για να υποστηρίξει ότι η εξωγήινη ζωή αναπόφευκτα όχι μόνο θα έχει την τάση να γίνει νοήμων όπως και στον δικό μας πλανήτη, αλλά επιπλέον θα διαθέτει παρόμοια σωματικά χαρακτηριστικά.
Η όψη της ζωής
Λόγω της καθολικής συμπαντικής τάσης για συγκλίνουσα εξέλιξη, οπουδήποτε ξεπηδά ζωή στο Σύμπαν, αυτή θα τείνει να μοιάζει με τη γήινη. Αρα αν κάποτε συναντηθούμε με εξωγήινους, μπορεί να μοιάζουμε σαν δύο σταγόνες νερό. Αλλά δεν θα μοιάζουν μόνο οι εξωγήινοι με μας. Στους δικούς τους πλανήτες, σύμφωνα με τον βρετανό επιστήμονα, θα ανθίζουν λουλούδια και θα κολυμπάνε καρχαρίες στις θάλασσες. Γενικότερα, πολλά είδη θα μοιάζουν με τα γήινα. Ο Κόνγουεϊ Μόρις έχει υποστηρίξει ξανά στο παρελθόν αυτή την μάλλον αιρετική άποψη (που δεν γίνεται ευρέως αποδεκτή από άλλους επιστήμονες) και αυτή τη φορά επανέρχεται στο ζήτημα.
Στο ερώτημα κατά πόσο πιστεύει ότι όντως υπάρχουν εξωγήινοι, δήλωσε: «Πράγματι πιστεύω ότι κάποια μέρα θα ανακαλύψουμε άλλες μορφές ζωής αν όχι στο ηλιακό μας σύστημα, τότε σε άλλα - υπάρχουν δισεκατομμύρια ηλιακά συστήματα στο Σύμπαν». Εξέφρασε μάλιστα την έκπληξή του που ακόμη δεν έχουμε βρει εξωγήινη ζωή και μάλιστα νοήμονα. Όπως είπε, σε οποιονδήποτε εξωπλανήτη στην φιλόξενη (κατοικήσιμη) ζώνη του ηλιακού συστήματός του, κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί προ καιρού όντα με νοημοσύνη όπως στη Γη.
Όπως επιμένει, οπουδήποτε ξεπηδά ζωή σε πρωταρχική μορφή, είναι θέμα χρόνου -εφόσον αντέξει στις ποικίλες προκλήσεις του περιβάλλοντός της- να αναπτύξει νοημοσύνη. Όπως υποστηρίζει ο Κόνγουεϊ Μόρις, η εξέλιξη δεν είναι καθόλου μια τυχαία διαδικασία, αλλά αναπότρεπτα έχει μια κατευθυντικότητα, οδηγώντας στην ανάπτυξη νοημοσύνης και συνείδησης (αυτό όμως αντιβαίνει στην κυρίαρχη αντίληψη των εξελικτικών βιολόγων ότι η εξέλιξη είναι μια εγγενώς τυχαία διαδικασία, συνεπώς δεν οδηγεί κατ' ανάγκη στη νοημοσύνη).

ΒΙΝΤΕΟ – ΣΟΚ! Πήγαν να πλακώσουν τον ψευδοιεράρχη Άνθιμο στο ξύλο!

Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη όμως κανείς.
Ο ψευδοιεράρχης Άνθιμος ως σύγχρονος Ιούδας πρόδωσε το ποίμνιο του στην Θεσσαλονίκη, και πλέον αποτελεί κόκκινο πανί για τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας.
Εκκλησιαστικοί κύκλοι που επιθυμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους εικάζουν ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση πολύ δύσκολα θα μπορέσει να σταθεί ο Άνθιμος στην Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης.
Δείτε το σοκαριστικό βίντεο από το seleo.gr.
makeleio.gr

ΒΟΜΒΑ: Πρόσωπο “κλειδί” της Ελληνικής τραγωδίας, “δραπετεύει” στο εξωτερικό, παρά την απαγόρευση του εισαγγελέα Πεπόνη…

Γράφει η Καλλιόπη Σουφλή

Τα γεγονότα στην Ελλάδα μας κινούνται σε τόσο καταιγιστικούς ρυθμούς και είναι τόσα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, που δεν προλαβαίνουμε πλέον να τα παρακολουθήσουμε.. πολλύ περισσότερο, να τα κατανοήσουμε στην πλήρη και σκοτεινή τους διάσταση.


Το Δημοψήφισμα - παγίδα και η ασύλληπτη κυβίστιση του Αλέξη Τσίπρα, μονοπωλούν σχεδόν το ενδιαφέρον των ειδήσεων  και της ενημέρωσης, και ως γνωστον, ο λύκος, στην αναμπουμπουλα χαίρεται... και ετοιμάζει βαλίτσες...

Γιατί αν οι πληροφοριες που έφτασαν πριν λίγο στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, κάνουν λόγο για... "δραπέτευση" του 
προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρεα Γεωργίου στο εξωτερικό... αύριο το πρωί...

Οι ιδιες πληροφορίες λένε, πως έχει ήδη αδειάσει το γραφείο του...

Λέγεται, εγώ δεν το γνωρίζω, πως το εισιτήριο είναι one way και τελικο προορισμό έχει τις Βρυξέλλες...
Γιατί άραγε;;;
Τι παίζει;;

Νεώτερες πληροφορίες που κατφθάνουν με καταιγιστικοπούς ρυθμούς στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, κάνουν λόγο για  πολύ χοντρό παιχνίδι... και θέλουν τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, να προφασίστηκε βαρύτατη ασθένεια, προκειμένου και είσοδό του στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ νοσοκομείο, προκειμένου αφενός μεν να μην παραστεί στην Εξεταστική Επιτροπη για τον έλεγχο του χρέους και αφετέρου , να κερδίσει χρόνο, προκειμένου να ετοιμαστει γι αυτόν, η  κατάλληλη θέση στις Βρυξέλλες.

Πολύ σκοτεινό το παρασκήνιο, και οι πληροφορίες, κανουν λόγο για μια νέα διευθυντική θέση που ιδρυεται στην EUROSTAT, ειδικά για τον Γεωργίου, προκειμένου αυτός να προϊσταται του νεου Προέδρου που θα εκλεγεί από την κυβέρνηση σε λίγο καιρό...

Οι κακές γλώσσες λένε, πως ο Γεωεργίου "εκβίασε" τον Πρόεδρο της EUROSTAT, Ράιντενμάχερ, ότι "θα τα ξεράσει όλα, αν δεν τον πάρουν από την Ελλαδα, κι αν δεν του δώσουν υψηλόβαθμη θέση", αλλά εγώ "δεν τα πιστεύω..." !

Οι ίδιες κακιές γλωσσες λένε, πως αυτός ήταν και ο λόγος καθυστέρησης της αλλαγής του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ από την κυβέρνηση των ΤσιπροΚαμμένων, ώστε να δώσουν χρόνο στην EUROSTAT να προετοιμάσεει την νέα θέση...

Το ερώτημα είναι ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;;

Γιατί αν ισχύουν, τίθεται ένα νέο μείζον θέμα, που πρέπει να βάλει σε συναγερμό τόσο την ηγεσία της Δικαιοσύνης, όσο και την Ελληνική Αστυνομία.
 


Αν ενθυμούμαι καλά, στο πόρισμά του ο Εισαγγελεας ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΠΟΝΗΣ, που προέκυψε κατόπιν των καταγγελιών της ΖΩΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, του  ΝΙΚΟΥ ΛΟΓΟΤΘΕΤΗ και του ΝΙΚΟΥ ΣΤΡΟΜΠΛΟΥ για το σκάνδαλο της διόγκωσης του χρέους που είχε ως αποτέλεσμα να έρθει το ΔΝΤ και η Πατρίδα μας να οδηγείται στην πλήρη κατστροφη, έχει ασκήσει ποινική δίωξη για κακούργημα στον Ανδρέα Γεωργίου και του έχει απαγορευθεί η έξοδος απο την χώρα.

Σ' αυτη την περίπτωση, ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΕΙΔΕΨΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ;
ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ... "ΠΛΑΤΕΣ";;;;;

 Ευθύνη της Δικαιοσύνης και της Ελληνικής Αστυνομιας, είναι να ερευνήσουν πάραυτα, αν οι πληροφορίες για έξοδο από τη χώρα του Ανδρέα Γεωργίου, ισχύουν.

Κι αν ισχύουν, να κλεισουν τον δρόμο εξόδου του ποινικά διωκώμενου Ανδρέα Γεωργίου για το εξωτερικο.

Ο... "κύριος" αυτος, πρέπει να απολογηθεί για τον πρωταγωνιστικο ρόλο του στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ... και να πληρώσει βαρύτατα γι αυτήν και τους δεκάδες χιλιάδες νεκρους αυτόχειρες, τις εκατοντάδες χιλιαδες κλειστές επιχειρήσεις και τα εκατομμύρια πτωχευμένων Ελλήνων....

attikanea.blogspot.gr 
thesecretrealtruth

ΒΡΕΘΗΚΕ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΕΞΩΓΉΙΝΩΝ 150 εκ. ΧΡΟΝΩΝ ΤΟ 1968 ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΡΥΨΑΝ!!!!!

Η είδηση που κυκλοφόρησε ότι μια μυστική έρευνα της κυβέρνησης των ΗΠΑ γύρω από κάποιο εξωγήινο σκάφος που είχε μια μοναδική ανωμαλία και συνετρίβη περίπου 150 εκατομμύρια χρόνια πριν, στην εποχή των δεινοσαύρων, διέρευσε πρώτη φορά από το serpo.org, από πληροφορίες που πήρε από τωρινούς και πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών (Defence Information Agency).
Ο υπεύθυνος για την παροχή πληροφοριών Victor Martinez είναι και ο συντονιστής της υπηρεσίας πληροφοριών του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της σελίδας, που περιλαμβάνει θέματα που σχετίζονται με ανώμαλα φαινόμενα, φέρεται να έχει εργαστεί για αρκετές κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Ο Martinez έγραψε ότι αυτές οι πηγές της DIA τον είχαν πλησιάσει για να του αποκαλύψουν πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα SERPO, κωδικό όνομα αργότερα για ένα μυστικό πρόγραμμα ανταλλαγής στη δεκαετία του 1960, ’70 και ’80 μεταξύ μιας μικρής ομάδας του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού και εξωγήινων επισκεπτών που είχαν επαφή με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Άλλες πληροφορίες σύμφωνα με αναφορές που παρέχονται από τις πηγές αυτές σημείωσαν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ διατηρεί αρχεία που συλλέγονται από κοινού από Αμερικανούς αξιωματούχους και μια φυλή εξωγήινων, που αναφέρουν επισκέψεις στη Γη σε αρχαίους χρόνους.
Η πιο πρόσφατη έκθεση πληροφοριών από τις ανώνυμες πηγές μέσω του Martinez ισχυρίζεται ότι μια άκρως απόρρητη, ευαίσθητη επιχείρηση με εκτεταμένες συνέπειες στην εθνική ασφάλεια έλαβε χώρα το 1968.
μια φυλή εξωγήινων, που αναφέρουν επισκέψεις στη Γη σε αρχαίους χρόνους

Εξωγήινες επισκέψεις κατά την εποχή των δεινοσαύρων

Μια αρχαιολογική ομάδα ανακάλυψε ένα μεγάλο μεταλλικό αντικείμενο, σε μια απομακρυσμένη περιοχή της νότιας Ελλάδας, σε σπήλαιο στην περιοχή ΤΣΟΥΤΣΤΟΥΡΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟ 1958 σύμφωνα με ανώνυμες πηγές Martinez.
Οι πηγές φέρονται να είπαν επίσης στον Martinez, ότι το αντικείμενο πιστεύεται ότι ήταν ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο που είχε συντριβεί περίπου 200 εκατομμύρια χρόνια πριν, σύμφωνα με την αρχαιολογική ομάδα. Η τοποθεσία στη συνέχεια εξετάστηκε από μια ομάδα διάσωσης της USAF (Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ), η οποία στη συνέχεια τοποθέτησε την ηλικία του εξωγήινου σκάφους περίπου 150 εκατομμύρια χρόνια πριν.
Όσο φανταστικό και αν ακούγεται αυτό, δεν είναι ασυμβίβαστο με άλλες εικασίες ότι αν οι εξωγήινοι επισκέπτες έρχονται στη Γη τις τελευταίες δεκαετίες, είναι δυνατόν να μας επισκέπτονταν τόσο κατά τους προηγούμενους αιώνες όσο και στο πολύ μακρινό παρελθόν.
Ο Martinez αναφέρει ότι οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν την απόλυτη μέθοδο χρονολόγησης με ραδιενεργά ισότοπα. Τα ιζηματογενή πετρώματα και το γεγονός ότι το αντικείμενο ήταν ενσωματωμένο στο βράχο, χρησιμοποιήθηκαν για να υπολογίσουν την ηλικία του εξωγήινου σκάφους. Το ίδιο το εξωγήινο σκάφος ήταν 14 μέτρα σε διάμετρο και μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ. Το εξωγήινο σκάφος περιείχε δύο σώματα εξωγήινων σε προχωρημένη αποσύνθεση και σώματα ζώων, τα οποία προφανώς είχαν απαχθεί από αυτά τα εξωγήινα όντα. Τα ζώα επί τουεξωγήινου σκάφους ήταν μικροί δεινόσαυροι.
Ανάλυση του σκάφους
Ο Martinez δηλώνει επίσης ότι το σκάφος παρέμεινε κρυμένο σε μυστική τοποθεσία αποθηκευμένο και ερευνήθηκε εντατικά για χρόνια. Η ερευνητική ομάδα απέκλεισε ότι το σκάφος προερχόταν από τον Έμπεν.
“Eben” είναι ένα όνομα που φέρεται να δόθηκε σε έναν εξωγήινο πολιτισμό που επισκέπτεται τη Γη από το σύστημα
ZETA Reticuli. Είναι το πιο γνωστό είδος που συνδέεται συχνά με το Άστρο Ζήτα Ρετικουλι και ήταν και η προέλευση του σκάφους της συντριβής στο Roswell. Αναφέρεται ότι είναι τα όντα, με τα οποία οι ΗΠΑ μοιράζονται το πρόγραμμα ανταλλαγής. “Οι Γκρίζοι”. Τα ξένα σώματα ήταν πάρα πολύ αποσυντιθεμένα για να εξεταστούν διεξοδικά. Ήταν περίπου 5 μέτρα ύψος και είχαν πολύ μεγάλα, βολβώδη κεφάλια.
Τα εξαρτήματα από το σκάφος ήταν ενδιαφέροντα, επειδή ήταν από μικρό κρύσταλλο όπως συσκευές, δεμένους μαζί με ένα σύρμα καλώδιο πολύ λεπτής μορφής, σχεδόν αόρατο.
Το εξωγήινο σύστημα πρόωσης περιείχε μια μεγάλη αίθουσα με αυτό που ονομάζουμε «βράχους» (μορφή ενέργειας) στο θάλαμο. Μεγάλοι αεραγωγοί τοποθετημένοι γύρω από το θάλαμο εξαερώνουν κάποιο είδος ενέργειας, ακτινοβολίας ή κάποιας μορφής τεράστιας ενέργειας που παράγεται μέσω των αεραγωγών και του θαλάμου πρόωσης που επιτρέπει τα διαστρικά διαστημικά ταξίδια.
Η εξέταση των βράχων βρήκε ψευδάργυρο και αρκετά άγνωστα υλικά και κράματα που δεν μπορούμε ακόμη να εντοπίσουμε ως σήμερα. Οι «βράχοι», προφανώς έχασαν όλη την ενέργειά τους με την πάροδο των ετών. Δεν ήταν ραδιενεργοί ούτε περιείχαν ειδικές ιδιότητες.
Δεν έγινε κατορθωτό να εντοπιστεί το ίδιο το σύστημα ενέργειας του και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να λειτουργήσει, ο εξοπλισμός που υπάρχει μέσα στο σκάφος. Ωστόσο, καταφέραν να βρούν τον «αστρικό χάρτη». Ο χάρτης δημιουργήθηκε εκτός Γης στην πατρίδα των εξωγήινων, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν αποκωδιοκοποιήθηκε.

Η εκπληκτική εξωγήινη τεχνολογία σε αυτό το σκάφος έχει ομοίως αφήσει άναυδους τους επιστήμονες.

Οι κάτοικοι του Eben ήταν ίσως ακόμα στις «γαλαξιακές πάνες» τους, όταν αυτά τα εξωγήινα όντα ήδη επισκέπτονταν άλλους κόσμους, 150-200 εκατομμύρια χρόνια πριν και δεν υπήρχε καν ο Homo sapiens! Είναι να απορεί κανείς και να εικάζει, ένας πολιτισμός που είχε ήδη επιτύχει το διαστρικό διαστημικό ταξίδι πως θα είναι σήμερα τεχνολογικά 150-200 εκατομμύρια χρόνια μετά.

aetos-apokalypsis.com

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ

%25CE%2595%25CE%2598%25CE%259D%25CE%2599%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A3%2B%25CE%2594%25CE%2599%25CE%25A7%25CE%2591%25CE%25A3%25CE%259C%25CE%259F%25CE%25A3
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΙΝΣΤΡΟΥΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΙΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΔΙΧΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΜΕΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΕ

ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΘΙΑΣΟΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΝΑ ΜΕΤΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΩΣ ΨEYTOΔΙΛΗΜΜΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ


http://www.greekalert.com/2015/06/blog-post_19.html

Διχασμός. Αυτό που έρχεται..


Ο εθνικός διχασμός είναι αυτό που θα ακολουθήσει την ανοησία του δημοψηφίσματος.
Ήδη τα σημάδια είναι γύρω μας,στους δρόμους,στις δουλειές ακόμα και μέσα στις οικογένειες.
Οι προηγούμενες γενιές το έχουν ζήσει και τρομοκρατούνται ήδη στην ιδέα.
Η δικιά μας γενιά θα ξυπνήσει ξαφνικά σε ένα νέο άγνωστο κόσμο όπου οι μεν θα κατηγορούν τους δε χωρίς κανείς να γνωρίζει που θα καταλήξει αυτή η κατάσταση.
Όσο μεγαλύτερη καταστροφή ακολουθήσει το δημοψήφισμα,τόσο βαθύτερος και βιαιότερος θα είναι ο διχασμός..

Τα οικονομικά αποτελέσματα από την διενέργεια του δημοψηφίσματος είναι ήδη ορατά και θα γίνουν ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα. Όμως, ένας άλλος κίνδυνος που ελλοχεύει είναι ακόμη πιο σημαντικός.
Η θέση μας για το δημοψήφισμα είναι κάθετη.
Ηταν αχρείαστο στη συγκεκριμένη χρονική ..στιγμή.

Θα μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος στη διάθεση της κυβέρνησης να διαπραγματευθεί μια καλύτερη συμφωνία με τους δανειστές.

Όμως, ο γέγονε, γέγονε που έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Εκτός κι αν η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έχει άλλη άποψη την Παρασκευή.

Οι οικονομικές συνέπειες από αυτή την κυβερνητική πρωτοβουλία είναι ήδη ορατές.

Η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων από την κυβέρνηση μετά την απόφαση της ΕΚΤ να παγώσει τον ELA την προηγούμενη Κυριακή έχει οδηγήσει σ' αυτό που όλοι βιώνουμε.

Κοινώς, έχει καταφέρει ισχυρό πλήγμα στο τουρισμό εν μέσω καλοκαιριού και έχει οδηγήσει σε σταδιακή απονεύρωση περισσότερων, αν όχι όλων των κλάδων της οικονομίας.

Εχει επίσης οδηγήσει στις γνωστές ουρές μπροστά από τα ΑΤΜs των τραπεζών και το ημερήσιο όριο των 50 ή 60 ευρώ στις αναλήψεις μετρητών που μπορεί να εκμηδενισθεί τις επόμενες μέρες καθώς τα χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρώ που δίνουν τα ΑΤΜ νομοτελειακά θα τελειώσουν.

Όμως, πέρα και πάνω απ' όλα αυτά ένας άλλος σοβαρός κίνδυνος ελλοχεύει.

Ο διχασμός του λαού και της κοινωνίας.

Κάποιες γραμμές έχουν ήδη χαραχθεί αν και κάποιοι μέσα στο Σύριζα έχουν αρχίσει να διαφοροποιούνται σιωπηλά.

Από την μια μεριά το μέτωπο των Σύριζα, ΑΝΕλ και Χρυσής Αυγής και από την άλλη οι υπόλοιποι με εξαίρεση το ΚΚΕ που ακολουθεί την δική του πορεία.

Το χάσμα θα επισημοποιηθεί αν το δημοψήφισμα κριθεί υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς με μικρή διαφορά π.χ. 51%-53% με 49%-47%.

Οπως λοιπόν έλεγε ένας φίλος χθες θα ήταν καλό το αποτέλεσμα να οδηγεί σε καθαρή νίκη με μεγάλη διαφορά της μιας ή της άλλης πλευράς.

Οι συνθήκες για κάτι τέτοιο έχουν αρχίσει να δημιουργούνται σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές που έχουν πρόσβαση στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις και είχαν προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια το αποτέλεσμα των προηγούμενων εθνικών εκλογών.

Όμως, όλα είναι ακόμη ρευστά.

Απαιτείται λοιπόν μεγάλη προσοχή από όλα τα κόμματα και τους φορείς για να μην εκτραχυνθεί ο πολιτικός λόγος περισσότερο και τροφοδοτηθούν τα πολιτικά πάθη.

Η ιστορική εμπειρία είναι πολύ άσχημη και μόνο δεινά μπορεί να επισύρει μια τέτοια εξέλιξη.

Ο βαθμός επικινδυνότητας θα ενισχυθεί καθώς βαίνουμε προς το δημοψήφισμα και ίσως συνεχίσει να αυξάνεται μετά την Κυριακή.

Κι αυτό γιατί θα υποδαυλίζεται από μια συνεχή επιδείνωση του οικονομικού κλίματος και της πραγματικής οικονομίας.

Ζούμε, ακόμη μια φορά, τα τελευταία χρόνια απίστευτες καταστάσεις που θα έχουμε να διηγούμαστε στα παιδιά και στα εγγόνια μας.

Ας φροντίσουμε όλοι και όλες να μην μετατραπούν σε τραγικές χωρίς φυσικά να κάνουμε έκπτωση στα επιχειρήματά μας στο μέτρο που μπορούμε να τα υποστηρίξουμε.
Το λιγότερο που χρειάζεται η χώρα είναι ένας νέος εθνικός διχασμός..


Σ.Α.
http://www.greekalert.com/2015/07/blog-post_93.html

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ… «HOTEL CALIFORNIA»

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Το ξέρετε ότι το άρθρο 352 της συνθήκης ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Article 352 of the Treaty on the Functioning of the European Union, (TFEU), επιτρέπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ασκήσει οικονομικό πόλεμο σε κάθε κράτος μέλος, επιβάλλοντας με εξαναγκασμό της θέλησή της επάνω στους πολίτες των χωρών, ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν ;;
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος, Martin Armstrong, αυτή είναι μια καταπληκτικα απολυταρχική θέση και δεν πρόκειται απλά για την επιδίωξη με αυτόν τον τρόπο διατήρησης ενός ενιαίου νομίσματος μεταξύ των χώρων της Ένωσης, αλλά ξεκάθαρα για την δημιουργία ενός συγκεντρωτικού απολυταρχικού Κέντρου που θα κατευθύνει με εκβιαστικό τρόπο τις ζωές των Ευρωπαίων σύμφωνα με τα ιδιοτελή του συμφέροντα.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, αυτό που φαίνεται να είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό είναι μια πολύ βρώμικη κίνηση προς μια ολοκληρωτική κατάρευση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος των Ελλήνων να αποφασίσουν για το μέλλον τους σχετικά με την σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτό, δηλαδή το ελληνικό δράμα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Martin Armstrong, αντικατοπτρίζεται με τον καλύτερο τρόπο όσο και αν αυτό εκ πρώτης ακούγεται παράδοξο, με το παλιό πασίγνωστο τραγούδι των Eagles, «Hotel California», όπου αναφαίρεται η φραση που δείχνει πως ότι και να κανεις, δεσμευεσε και αλυσωδένεσε, «you can check-in, but you can never leave», δηλαδή «μπορείς να μπεις αλλά δεν μπορείς ποτέ να φύγεις».

Στην πραγματικότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η κατάρρευση της Ευρώπης. Η Ε.Ε. ποδοπατεί όλες τις αρχές, οι οποίες επί πολλά χρόνια είχαν συμφωνηθεί στην Ευρώπη: Ελευθερία, Διαφορετικότητα, Επικουρικότητα, Αυτοδιάθεση, Δημοκρατίας, Απουσία της Τυραννίας και Σκλαβιάς.
Σε μια ελεύθερη και δημοκρατική Ένωση ο καθένας έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει για το μέλλον του. Αυτό το δικαίωμα το οποίο ισχύει ήδη για το άτομο έχει μείζονα λόγο να ισχύει για ένα κράτος. Είναι φυσικός νόμος. Είναι έμφυτο σε κάθε ζωντανό ον και οργανισμό. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση όμως αυτό είναι για… τον κάλαθο των αχρήστων.
Όσον αφορά το δημοψήφισμα της Κυριακής, είναι χαρακτηριστικό αυτό που έγραψε η New York Times, ότι οι Έλληνες είναι πιο επιρρεπείς στο ΟΧΙ αν και όλο και πιο σπάνια το χρησιμοποιούν. Το ΟΧΙ τους θυμίζει το ιστορικό τους ΟΧΙ στους Ιταλούς το 1940 και ταυτίζεται με την ηρωική τους αντίσταση κατά των επιδρομέων, φασιστών και ναζιστών Γερμανών.
Στην σημερινή συγκυρία βέβαια, όπως το τονίζει η αμερικανική εφημερίδα, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά αλλά στο ελληνικό υποσυνείδητο φαντάζει πολύ καλυτέρα ένα ΟΧΙ από ένα ΝΑΙ, απέναντι ακριβώς στους ίδιους που οι πρόγονοι τους κατέστρεψαν την χώρα στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Δεν έχει δίκιο ;
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
nikosxeiladakis

ΟΡΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ !

11702684_1668661693368021_7225468871203112741_n 

Μνημοσυνη ΣΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 200.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ ΣΤΟ Κ.Ι.Σ.Ε. (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ) ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ «ΝΑΙ» …. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ “Η ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ … ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ – ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟ – ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ …. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ … ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ; ΣΚΕΨΟΥ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ, ΚΡΙΝΕ… ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ … ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΕΙΣ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ !!!!



ΠΛΑΣΤΑ ΦΕΚ και Κ.Ι.Σ.

ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΠΗΛΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ

ΤΑ ΝΠΔΔ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟ, ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΕΝ.Φ.Ι.Α. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ! ΚΑΙ ΤΟ Κ.Ι.Σ. ΕΙΝΑΙ ΝΠΔΔ…ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ.

BRETTON WOODS, HENRY MORGENTHAU, ΓΗ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ROTHSCHILD, Κ.Ι.Σ. ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ BADEN ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ ΠΑΝΙΚΟΣ! ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ! ΑΦΟΥ ΤΟ Κ.Ι.Σ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ;

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ Κ.Ι.Σ., ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ; ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΜΕΣΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ: ΓΙΑΤΙ ΤΟ Κ.Ι.Σ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΦΟΡΕΑ; ΔΗΛ. «ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ» ;

ΒΑΡΟΥΦ ΑΚΗΣ, George Soros, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΣΙΠΡΑΣ, Lazard, ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ, Committee of 300, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, Λέσχη της Ρώμης, ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ !!!

«ΑΣ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ…»

33 ΜΗΝΕΣ ΤΑ 600δις$ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ 14 ΜΗΝΕΣ ΤΑ 100δις$ ΣΤΟ Τ.Χ.Σ. ΜΟΥΧΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ! Bretton Woods, IMF(ΔΝΤ) / World Bank Group [όπως τροποποιήθηκε μέσω της 113-6 ης Μαρτίου, 26, 2013]

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΕΝΙΚΟΣ»: «είναι παλιό το ΦΕΚ(1945) για Bretton Woods» ! ΤΑ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΟ Κ.ΙΣ.(1920) ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ(1927) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; Alexis Tsipras interview in English

ΦΕΚ 315/1945. ΥΠ. ΟΙΚ/ΜΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΘΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ. ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΗΚΕ !!! ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟ ΤΟ ΦΕΚ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ !!!

Μένουν όλοι οι μνημονιακοί φόροι! ΥΠ.ΟΙΚ/ΜΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΘΑΚΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ WORLD BANK ;

ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ. Η ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ROTHSCHILD & ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Α.Ε. ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΩ ΦΕΚ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ…

ΧΙΤΛΕΡ, ΕΥΓΟΝΙΚΗ Β’ΠΠ, ΕΑΜ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ…

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΣΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ;;;;

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ(ΜΠΕΝ ΖΕΛΟΝ) ΚΑΙ ΚΕΜΑΛ, ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ, ΤΟ «Ελληνο-Τουρκικό ομοσπονδιακό κράτος» ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΝΕΜΕΣΙΣ» ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΤΙΜΩΡΩΝ…

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ΣΕ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ; ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗ Ε.ΣΥ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΟΛΑ ΜΕ ΜΙΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΜΠΕΝ ΧΙΡΑΜ (Α. ΣΑΜΑΡΑ) ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ !!!

ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΑ… ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ… ΙΔΟΥ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΣΟΥ…

http://alfeiospotamos.gr/?p=16356

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΠΟΤΑΜΗΣΙΟΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΙΣΧΡΑ ΤΟΥΣ ΨΕΥΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Κύριοι Βουλευτές,
Το ερώτημα του δημοψηφίσματος της Κυριακής είναι σαφέστατο.

· Αποδέχεται ο Ελληνικός λαός τη συνέχιση της οικονομικής του εξόντωσης που στοχεύει στη δήμευση του Εθνικού και ιδιωτικού πλούτου (επιχειρήσεις κτλ., καταπληκτική η αποκάλυψη του κ. Γιαννακόπουλου της ΒΙΑΝΕΞ);;

· Με παράλληλη συνέχιση της γενοκτονίας του Ελληνισμού, της ανθρωπιστική κρίσης κτλ.

· Αποδέχεται ο Ελληνικός λαός να υποδουλωθεί, να καταργήσει το κράτος του και να τον κυβερνά μια τρόικα τριών υπαλλήλων των απατεώνων, με τους ημετέρους ΣαμαριοΒενιζελοΠοταμήσιους στα τέσσερα;;

Οι εγχώριοι «ευρωπαϊστές» προδότες του Ελληνισμού που επί 5,5 χρόνια υποδούλωσαν και εξόντωναν τον Ελληνισμό θα ήταν αδύνατο να πουν την αλήθεια ότι θέλουν συνέχιση της πολιτικής αυτής.

· Για αυτό λένε αισχρά ψευδή για να παραπλανήσουν τον ελληνικό λαό να αποδεχθεί να αυτοκτονήσει, αποδεχόμενος τα μέτρα που τελεσιγραφικά μας έθεσαν οι εταίρες-εταίροι μας.

· Μπροστά στους προδότες αυτούς ωχριούν ακόμα και οι γερμανοτσολιάδες της κατοχής.

· Γιατί εκείνοι δεν απέκρυβαν τα πραγματικά ναζιστικά τους κατοχικά ιδεώδη.

· Ενώ αυτοί τώρα είναι υποκριτές ψεύτες και έσχατοι προδότες

· Παράλληλα με την προσπάθεια των προδοτών αυτών, των επί 5,5 χρόνια δολοφόνων μας,

· Ο Ελληνισμός είχε την ευκαιρία να γνωρίσει σήμερα σε όλο τους μεγαλείο τα βρωμερά ΜΜΕ που μέχρι τις 2 το πρωί κάθε μέρα, προσπαθούν να τον εξαπατήσουν για να υποδουλωθεί.

· Πρωταγωνιστής ο υπηρέτης της Τρέμη «λιμοκόντορος» Ευαγγελάτος», και όλος ο προδοτικός συρφετός που βλέπει κάθε μέρα ο Ελληνισμός στην τηλεόραση.

· Φαίνεται ότι ακόμα και ο Πρετεντέρης σιχάθηκε και δεν μετέχει.

· Δίπλα επίσης στον κ. Παπαδάκη του ΑΝΤ1 έβαλαν έναν αισχρό νεοταξικό προπαγανδιστή για να τον υποκαθιστά.

· Προσπαθούν επίσης να μας πουν οι ΣαμαροΒενιζελοΠοταμήσιοι υποδουλωτές του Ελληνισμού και με τα αισχρά βρωμερά τους ΜΜΕ, ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν υπάρχει.

· Ότι το δημοψήφισμα είναι άκυρο κτλ.

· Και φτάνουν να μάς λένε ότι το δημοψήφισμα αποτελεί και κατάργηση της δημοκρατίας!!!!!!!!!!!!!!

· Της δικής τους «δημοκρατίας» βέβαια θα αποτελέσει κατάργηση το ΟΧΙ της Κυριακής.

· Στην προσπάθεια αυτή υποδούλωσης του Ελληνισμού.

· Εκτός από το κλείσιμο των τραπεζών που προκάλεσαν παράνομα οι γνωστοί εκβιαστές απατεώνες.

· Επεμβαίνουν με ψευδείς δηλώσεις τους παραπλάνησης και εκβιασμού του Ελληνισμού, «ηγέτες» ως οι :

· Ο Ολλάντ, ο Γιούνκερ, ο Σουλτζ, ο μαϊντανός Ραχόι και ηγέτες της σαφώς φασιστικής Γερμανίας που θέλει την υποδούλωση της χώρας μας.

· Με δηλώσεις αυτού του χειρότερου από τον αλήστου μνήμης Ρέσλερ, αυτού γελοίου αντικαγκελαρίου της και «σοσιαλιστή» τύπου Τζέφρυ Παπανδρέου.

· Αποτελεί όχι μόνον εθνική σωτηρία το ΟΧΙ αλλά και θέμα Εθνικής αξιοπρέπεια του Ελληνισμού.

· Που πρέπει να διακηρύξει ότι θέλει να είναι ελεύθερος και η τύχη της Ελλάδας να μην είναι στα χεριά τριών λογιστών υπαλλήλων των απατεώνων - εκβιαστών μας.

Ζήτω η ελεύθερη Ελλάδα μας.
Κάτω μία φασιστική Ευρώπη με τους εδώ πράκτορες της ΣαμαριοΒενιζελοΠοταμήσιους, Ζήτω μια δημοκρατική Ευρώπη.

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/07/blog-post_95.html

Βαρουφάκης: Θα στηθώ εγώ στο ΑΤΜ με τους συνταξιούχους; Δεν είναι πρέπον!

Ακόμα μία δήλωση-πρόκληση από τον υπουργό Οικονομικών
Οι συνταξιούχοι «λιώνουν» στα ΑΤΜ, αλλά για τον χαμογελαστό Βαρουφάκη αυτό δεν είναι πρέπον!

Να στηθώ μαζί τους στην ουρά; διερωτάται στον δημοσιογράφο του Bloomberg σχεδόν σκασμένος στα γέλια...

Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς αν δεν το δει...Ενώ εδώ και μέρες συνταξιούχοι συνωστίζονται, ξεροσταλιάζουν, λιποθυμούν σε τεράστιες ουρές μπροστά στις τράπεζες, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, μίας χρεοκοπημένης Ελλάδας που βρίσκεται υπό capital control, περιχαρής, σαν να είναι εκτός τόπου και χρόνου, δηλώνει στην τηλεόραση του Bloomberg ότι ο ίδιος δεν έχει χρειαστεί να στηθεί σε ουρά ΑΤΜ για να βγάλει χρήματα! Να στηθώ μαζί τους στην ουρά; διερωτάται στον ξένο δημοσιογράφο σχεδόν σκασμένος στα γέλια!


Συγκεκριμένα όταν ο δημοσιογράφος του Bloomberg τον ρώτησε αν έχει πάει σε αυτόματο μηχάνημα ανάληψης (σ.σ. εκεί δηλαδή που εδώ και μέρες η Ελλάδα αναστενάζει) για να σηκώσει 60 ευρώ από την τράπεζα, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι «πρώτον δεν έχω χρόνο και δεύτερον θεωρώ ότι δεν είναι πρέπον για μένα να σταθώ στην ουρά» υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι ο ίδιος και η Δανάη πρέπει να είναι οι μόνοι Ελληνες που δεν έχουν πάει σε ΑΤΜ. 

Αναυδοι όσοι παρακολουθούσαν τη συνέντευξη έσπευσαν να αναρωτηθούν αν θεωρεί ότι δεν είναι πρέπον για τον εαυτό του, αλλά πρέπον για τόσους ηλικιωμένους που πρωταγωνιστούν σε σκηνές ντροπής στα media όλου του πλανήτη για να πάρουν ένα μικρό ποσό της σύνταξής τους!

Οπως ήταν αναμενόμενο η απάντηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του δημοσιογράφου που αναρωτήθηκε πώς επιβιώνει ο κ. Βαρουφάκης αν δεν πηγαίνει στην τράπεζα. Ο υπουργός Οικονομικών αρχικά ζήτησε να μην γίνεται προσωπικό το θέμα και στη συνέχεια δήλωσε ότι διάγει λιτό βίο με τη σύζυγό του γιατί πηγαίνει «από τη μία σύσκεψη στην άλλη».

Λίγο παρακάτω όπως θα δείτε και στο βίντεο ο δημοσιογράφος του λέει: «Δεν θα δείχνατε αλληλεγγύη αν στεκόσασταν κι εσείς στην ουρά;». Αυτό προκαλεί πολύ γέλιο στον κ. Βαρουφάκη. «Να στηθώ στην ουρά μαζί τους; Κατα μία έννοια ναι θα το σκεφτώ!».

 
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player






Πρώτο Θέμα
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/07/blog-post_57.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters