Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Κύριοι, Δυστυχώς επτωχεύσαμε απο Πρωθυπουργό (βιντεο)

O Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για μία δύσκολη συμφωνία, αλλά ξέφυγε η Ελλάδα από το Grexit και σημείωσε πως απέναντι στους ευρωπαίους ηγέτες υπήρχαν δύο εναλλακτικές, η συμφωνία ή η άτακτη χρεοκοπία.
Παραδέχθηκε πως το κείμενο της συμφωνίας δεν το πιστεύει, πως είχε αυταπάτες αλλά όχι ότι είπε ψέματα στον λαό

Ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε πως οι εναλλακτικές ήταν συμφωνία ή άτακτη χρεοκοπία
Δήλωσε πως προσπαθησε με δύναμη ψυχής να κερδίσει ό,τι ήταν δυνατόν
Παραδέχθηκε ότι είναι μία δύσκολη συμφωνία αλλά δεν ήταν το τελεσίγραφο που έλαβε από το Eurogroup
"Έχουμε 82 δισεκατομμύρια για 3 χρόνια και αναδιάρθρωση του χρέους και 35 δισ. για επενδύσεις
Δεν είπα ψέμματα στον ελληνικό λαό!
Τα λάθη του Βαρουφάκη τα χρεώνομαι εγώ - Δεν κάνουν όλοι για να είναι πολιτικοί



Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως με τη νέα συμφωνία δεν κόβονται μισθοί και συντάξεις, αλλά παραδέχθηκε πως με την αύξηση του ΦΠΑ μειώνεται η αγοραστική δύναμη των πολιτών. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως ήταν θέση και της κυβέρνησης να καταργηθούν οι πρόωρες συντάξεις, αλλά δήλωσε πως είτε "είχαμε την τρόικα είτε δεν την είχαμε με το ασφαλιστικό έχει πρόβλημα η χώρα".

Παραδέχθηκε πως το κείμενο της συμφωνίας που έφερε η κυβέρνηση από τις Βρυξέλλες είναι κακό, αλλά σημείωσε πως η χώρα πρέπει να κινηθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας. Όπως δήλωσε όμως σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα όταν η οικονομία έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη, θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για να διευκολυνθούν εκείνοι που έχουν ανάγκη.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως δεν πρόκειται να δραπετεύσει από τις ευθύνες του, τα λάθη και τις παραλείψεις, αλλά δεν μπορεί να αφήσει τους Έλληνες πολίτες στο έλεος της οικονομικής καταστροφής και την κατάρρευση των τραπεζών, που θα έχει ως αποτέλεσμα το κούρεμα των καταθέσεων. Όπως σημείωσε δε το κείμενο της συμφωνίας δεν το πιστεύει, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν είπε ψέματα στον ελληνικό λαό.

Για το δημοψήφισμα ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως όταν το αποφάσισε θεωρούσε πως θα του δοθεί παράταση του προγράμματος, αλλά υπήρξε από την πλευρά των εταίρων μία εκδικητική στάση. Μάλιστα, σημείωσε πως όταν οι δανειστές είδαν ότι μπορεί να κερδίσει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, είπαν πως σταματούν οι διαπραγματεύσεις, ενώ παραδέχθηκε πως πήρε ρίσκο γιατί θεωρεί πως στη ζωή και την πολιτική πρέπει να παίρνεις ρίσκα.

Παραδέχθηκε ότι υπερτίμησε την δύναμη του λαού και την αντίδραση που θα υπήρχε από τους δανειστές. Για τα όσα λέγονται περί πραξικοπήματος από τους δανειστές, δήλωσε πως κάποιοι από το εξωτερικό και το εσωτερικό εάν έπεφτε η κυβέρνηση θα ήταν χαρούμενοι.

Για τις φωνές στο εσωτερικό, δήλωσε πως θα κάνει ότι μπορεί για να διατηρήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο και θα κριθούν όλοι εάν θέλουν να παραμείνει αυτή η κυβέρνηση ή εάν θέλουν να τη ρίξουν οπως επιθυμούν κύκλοι του εξωτερικού. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως δεν πρόκειται να δραπετεύσει από τις ευθύνες του και προέχει να λάβει η Ελλάδα το πρόγραμμα γέφυρα. Σημείωσε πως δεν έχει κανένα λόγο να πάει σε εκλογές αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από τις εσωτερικές διεργασίες τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ξεκαθάρισε πως σέβεται τη θέση και τη στάση κάθε βουλευτή, ενώ για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως είναι Πρόεδρος της Βουλής και εάν θέλει θα προεδρεύει την Τετάρτη, εκτός εάν η ίδια δεν θέλει.


Όπως σημείωσε η άτακτη χρεοκοπία θα οδηγούσε στην έκδοση νομίσματος, ενώ αποκάλυψε πως ο Γιάνης Βαρουφάκης τον ενημέρωσε πως ο Σόιμπλε σχεδίαζε μία συναινετική έξοδο από το ευρώ. Tότε όπως είπε, τον Μάρτιο έσπευσε να επικοινωνήσει με την Άνγκελα Μέρκελ και της εξήγησε πως είναι απαράδεκτη η τακτική του κ. Σόιμπλε. Μάλιστα, σημείωσε πως σε περίπτωση Grexit θα υπήρχε και Μνημόνιο και δραχμή.

Για τις βόμβες Βαρουφάκη περί σχεδιασμού για δραχμή, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως δεν είχε δώσει εντολή για σχεδιασμό για δραχμή, απλά ζήτησε να υπάρξει μία εκτίμηση για τις επιπτώσεις από μία επιστροφή στη δραχμή. Μάλιστα, παραδέχθηκε πως μόλις είδε τις επιπτώσεις τότε συνειδητοποίησε πως η συμφωνία με τους δανειστές είναι μονόδρομος.

Δήλωσε πως έγιναν λάθη από τον Γιάννη Βαρουφάκη αλλά δεν μπορώ να τα χρεώσω σε εκείνον, αλλά στον ίδιο του τον εαυτό ως πρωθυπουργό. Σημείωσε πως ο κ. Βαρουφάκης είναι ένας εξαιρετικός οικονομολόγος, αλλά όπως φαίνεται δεν κάνουν όλοι για να είναι πολιτικοί. Για το ταξίδι του στην Αίγινα, δήλωσε πως όλοι κρίνονται και για αυτά που έγιναν στο παρελθόν και για όσα κάνουν από εδώ και πέρα.

Για το ταμείο των 50 δισεκατομμυρίων από τη δημόσια ελληνική περιουσία, δήλωσε πως ο κ. Σόιμπλε πρότεινε εκποίηση και έδρα του ταμείου να είναι στο Λουξεμβούργο. Όπως σημείωσε πως σε αυτό το ταμείο σε βάθος 30 χρόνων θα περάσουν 25 δισεκατομμύρια στις τράπεζες, τα 12,5 δισ. θα πάνε για το χρέος και τα 12,5 δισ. για την ανάπτυξη της οικονομίας, αλλά όλα αυτά σε βάθος τριανταετίας. Μάλιστα, αποκάλυψε πως για το συγκεκριμένο σημείο διέκοψε δύο φορές τη Σύνοδο Κορυφής.

Αποκάλυψε πως Ολλανδία και Φινλανδία έλεγαν πως τον ίδιο πως δεν θέλουν να δώσουν ούτε ένα ευρώ φρέσκο χρήμα στην Ελλάδα. Μιλώντας για τις τράπεζες, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως δεν θα χρειαστούν τα 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση αλλά το προσδιόρισε γύρω στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Για το άνοιγμα των τραπεζών δήλωσε πως αυτό θα γίνει σε συνάρτηση με την τελική συμφωνία και έκανε λόγο για σταδιακή αποκατάσταση του τραπεζικού συστήματος.

Δίπλα στην Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής τάχθηκαν η Γαλλία, η Ιταλία, η Αυστρία και η Κύπρος, όπως αποκάλυψε ο κ. Τσίπρας, ενώ όπως είπε, η Ιταλία τάχθηκε με πολύ έντονο τρόπο υπέρ της Ελλάδας.

Για τον Πάνο Καμμένο δήλωσε πως είναι εξαιρετική η σχέση του, ενώ σημείωσε πως δεν πιστεύει σε μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού.
 
 
http://www.ksipnistere.com/2015/07/blog-post_2106.html

Η χειρότερη Χούντα σε παγκόσμια κλίμακα κυβερνά σήμερα την χώρα μας! Μόνο ΕΣΥ μπορείς να το αλλάξεις...

Α
Ως Βιολόγος, γιγνώσκω, ότι οι μεταλλάξεις, δηλαδή οι αλλαγές στην αλληλουχία των βάσεων του μορίου του DNA ενός οργανισμού, χρειάζονται ένα σημαντικό χρονικό διάστημα για να εκφραστούν φαινοτυπικά ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν την γενετική ποικιλότητα, αποτελώντας τον αρχικό παράγοντα δημιουργίας νέων ειδών. Σχετικά τώρα, με τον παράγοντα δημιουργίας νέων πολιτικών...γιδιών, αυτές τις τελευταίες ημέρες γίναμε όλοι μάρτυρες μιας καλπάζουσας μετάλλαξης, που οδήγησε εν ριπή οφθαλμού σε πολιτική...τερατογένεση!


Για το πώς το ΟΧΙ των φτωχών λαϊκών...πληβείων μεταλλάχθηκε σε ΝΑΙ των πολιτικών...πατρικίων, για το πώς το σχίσιμο των μνημονίων μετεξελίχθηκε στο φοβικό ερώτημα...τα λεφτά σου ή την ζωή σου, για το πώς ακριβώς υπερψηφίσαμε...13  φορές το mail Χαρδούβελη, το κόστος του οποίου έριξε την Κυβέρνηση Σαμαρά, για το πώς οι αντιμνημονιακοί λεονταρισμοί και οι πομφόλυγες των...επαναστατημένων, παληκαράδων οπλαρχηγών μετα-μορφώθηκαν σε...στρατιωτάκια πιστά στην Κοινοβουλευτική τους ομάδα και τέλος, για το πώς η θέληση του 62% των Ελλήνων (μεταξύ μας, είναι τουλάχιστον...80% εάν αφαιρέσεις την τρομοκρατία, που ενεφιλοχώρησε στα στήθια μας από το κλείσιμο των τραπεζών και την πλύση εγκεφάλου των βοθροκάναλων) οσμώθηκε ή καλύτερα...εξαχνώθηκε μπροστά στην θέληση 251 βο(υ)λευτών και των αλλοδαπών, τοκογλύφων αφεντικών τους!!


Δεν μου μένει συνεπώς, τίποτε άλλο από το να...αναφωνήσω: Μπράβο παληκάρια μου! Σώσατε την χώρα! Η...λεπίδα έρχεται!! Πρώτη φορά, μνημονιακή Αριστερά!! Όσο για τους...ατομικούς εραστές, οι οποίοι επαίρονται, ότι σώθηκε η χώρα από το Grexit, έχω να τους πω, ότι με ΑΥΤΟ ακριβώς, το τρισάθλιο μνημόνιο, έθεσαν την χώρα μας ασφαλώς και...αενάως εκτός Ευρωζώνης! (χμ, να και κάτι καλό ). Πρώτον, διότι τα συγκεκριμένα εξοντωτικά μέτρα, τα οποία προβλέπει η εν λόγω συμφωνία, είναι πρακτικώς ανεφάρμοστα στην...καμπούρα του ήδη ξεζουμισμένου Ελληνικού λαού και δεύτερον διότι ο μαρασμός της αγοράς, η ύφεση και η αλματώδης αύξηση της ανεργίας, που θα επακολουθήσουν, ως απότοκοι αυτού του τρίτου μνημονίου, θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην διάρρηξη του κοινωνικού ιστού και στην έξοδο, όχι μόνο από το Ευρώ αλλά και από τα...σώματα ημών, των πτωχών, (ίσως και τω πνεύματι) πλην τιμίων Νεοελλήνων!! 


Για να αποβεί χρηστικό και λειτουργικό το εν λόγω μνημόνιο, θα πρέπει η Κυβέρνηση να στοχεύει πρωτογενή πλεονάσματα άνω του 3,5% ανά έτος! Τουτέστιν, οδηγούμεθα σε περαιτέρω συρρίκνωση του ΑΕΠ και σε λίγους μήνες θα επέλθει η ολοκληρωτική γενοκτονία του Ελληνικού λαού!! Αλλά μην ανησυχείτε!! Η Μέρκελ θα προτάξει τα στήθη της και θα στείλει...γάλα, ως ανθρωπιστική βοήθεια για να σωθούμε!! Αντίστοιχα μέτρα κοινωνικής εξαθλίωσης υλοποιήθηκαν και με τα 2 προηγούμενα μνημόνια, οι πολιτικές πρακτικές των οποίων (πανθομολογουμένως) απέτυχαν παταγωδώς αφού παρά τα 240 δισ. τα οποία δανειστήκαμε, αρχής γενομένης με την πρώτη δανειακή σύμβαση τον Μάιο 2010, το χρεός μας από 120% του ΑΕΠ εκτοξεύτηκε στο...175%!! Τόσο πολύ μας ωφέλησαν οι μνημονιακές πολιτικές!! Αλλά είπαμε...ΣΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ! STOP!



Τί είπες εσύ;;; Πάλι λαϊκίζω;; Σε διαβεβαιώ, ότι δεν επισκέφθηκα καμία...λαϊκή από το πρωί!! Τί;; Τί έπρεπε να κάνει ο Τσίπρας;;; Να προτείνω λύσεις;;; Χμ, θα σου πω... Περίμενα από τον Έλληνα Πρωθυπουργό να χτυπήσει, ως ηγέτης (ποιός ήρθε;;;) το χέρι του στο τραπέζι και με όπλο του τα σπουδαία γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα, που μας προσδίδει η τοπογεωγραφία μας καθώς και τα σημαντικά κοιτάσματα του ορυκτού μας πλούτου, να ξεκαθαρίσει και γιατί όχι, να απειλήσει, πως εάν η Ελλάς εξαναγκασθεί να "συρθεί" σε πολιτικές στυγνής και καταστροφικής λιτότητας τότε θα αναγκασθεί να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη!!



Τί είπες πάλι;;; Μα αυτό ήθελε και ο Σόιμπλε;;; Με ποιούς θα πάμε;;; Απαντώ: Πρώτον, κόψε τα (πνευματικά) ναρκωτικά, που παρέχονται...εν αφθονία και δωρεάν από τα media των ημεδαπών οικονομικών νταβατζήδων, τα οποία το μόνο, που επιτυγχάνουν είναι να συντηρούν μιαν εικονική προσομοίωση...ζωής, έξωθεν της οποίας ελλοχεύουν οι κίνδυνοι των...άκρων, (ουδέποτε βεβαίως έχουν διευκρινίσει εάν εννοούν τα...άνω ή τα κάτω άκρα για να τους φασκελώνουμε με χέρια και με πόδια) εμβαπτίζοντας την ψυχούλα σου στον φόβο!! Ουδόλως με απασχολεί εάν θα πάμε με τους Αμερικανούς, με τους Ρώσους ή με τους...εξωγήινους!! Αυτό, που έπρεπε να είχε καταστεί σαφές (στο μυαλό του Έλληνα Πρωθυπουργού πάνω από όλα) και δεν έγινε, ήταν, ότι το διακύβευμα μιας εν δυνάμει εξόδου της χώρας μας θα σήμαινε την απόλυτη καταστροφή για την Ε.Ε.! Εκτός από την κατάρρευση ολόκληρη της Ευρωζώνης θα προκαλούσε μιαν ανεξέλεγκτη αλληλουχία γεγονότων και καταστάσεων σε Παγκόσμιο γεωπολιτικό επίπεδο, που ουδείς θα είχε την πρόθεση να αναλάβει τις ευθύνες του ρίσκου για κάτι τέτοιο...



Όσο για τον...κύριο Σόιμπλε, αυτός θα πλήρωνε το...μάρμαρο των 80 δισ. Ευρώ την αμέσως επομένη ημέρα το πρωί από την απώλεια των εγγυήσεων του Γερμανικού δημοσίου!! Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ( EFSF) για να έχει την απαιτούμενη ρευστότητα και να μπορεί να μας δανείζει, δανείζεται και αυτό με την σειρά του από τις αγορές με πολύ υψηλά επιτόκια και collaterals εγγυήσεων όσα δεν βάζει ο νους σας!! Και μόνο η...ένδειξη Grexit ή οποιαδήποτε προτιθέμενη κίνησή μας για μονομερή διαγραφή των χρεών μας, θα επέφερε τέτοιους κλυδωνισμούς, όσο και η...αναστροφή των πόλων του μαγνητικού πεδίου της γης! Εξάλλου, όπως έχω πολλάκις τονίσει τόσο στο blog μου όσο και αλλαχού, οι ίδιοι οι Αμερικανοί δεν θα άφηναν ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο για τον απλούστατο λόγο, ότι επιθυμούν...διακαώς και εναγωνίως την διατήρηση της Ευρωζώνης (σε συνθήκες σκληρού Ευρώ) πιο πολύ και απ' την ίδια την Ευρώπη!! Αυτό γίνεται επειδή έτσι ελέγχουν καλύτερα τις αναδυόμενες και ανταγωνιστικές, ως προς αυτούς, Ευρωπαϊκές οικονομίες αφού οι τελευταίες εγκλωβίζονται στα "βαρίδια" των χρειών του Ευρωπαϊκού Νότου, που "σέρνει" πίσω του το Ευρώ! Τόσο απλά...



Ο πρώην Πρόεδρος της τότε Ομοσπονδιακής Γερμανίας, φον Βαϊτσέκερ, (ο οποίος παρεδέχθη σε ομιλία του στην Ακαδημία Αθηνών το 1993, ότι ο πολιτισμός μεταλαμπαδεύτηκε στην...τραχειά Γερμανία από την Βυζαντινή πριγκίπισσα Θεοφανώ) είχε πει κάποτε, ότι η δημοκρατία είναι όλο εκπλήξεις!! Αλήθεια, αναρωτιέμαι, ποιο να είναι το όνομα αυτής της ...έκπληξης, όπου ο Ελληνικός λαός ενώ είναι σφόδρα αντίθετος των μνημονικών πολιτικών τα τελευταία 5 χρόνια, εν τούτοις οι Κυβερνήσεις, που αυτός εκλέγει να ψηφίζουν συνεχώς μνημόνια;;!!! Το βρήκα!! Λέγεται...ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ!!
Τα σέβη μου

P.S. 1) Προς Αλέξη Τσίπρα: Βλέπω τα βρήκες με τους αλλότριους τοκογλύφους! Εύγε! Τώρα δεν μένει παρά (όλα για τον...παρά γίνονται άλλωστε) να τα κάνεις τακίμια και με τους εγχώριους οικονομικούς ολιγάρχες και ούτε γάτα ούτε ζημιά! Άλλωστε, με αυτόν τον τρόπο θα επιβεβαιώσεις και τον τίτλο του νέου Ανδρέα Παπανδρέου, ως...νεοπράκτορα των Αμερικανών στην χώρα μας!! Είσαι σε καλό δρόμο...


P.S.2) Οι πηγές μου λένε, ότι κανένα από τα υπάρχοντα (απο)κόμματα του σάπιου πολιτικού μας συστήματος δεν θέλει εκλογές!! Τώρα, για να μην επιβαρυνθεί η πατρίδα το κάνουν ή μήπως φοβούνται, ότι η Χρυσή Αυγή θα τους...πατήσει κανονικά;;!!!


P.S.3) Εύγε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου και βεβαίως σε όλους, όσοι αντιστάθησαν με κάθε μέσο. Αν και στον ιδεολογικό της αντίποδα την (εκ)τιμώ απεριόριστα...
 
http://biocosmology.blogspot.gr/2015/07/blog-post_18.html

Bροχή τα μέτρα που πρέπει να ψηφιστούν μέχρι την Τετάρτη

Αν μία δύσκολη μάχη για τον Αλέξη Τσίπρα τέλειωσε στο εξωτερικό τώρα ξεκινάει άλλη μία ίσως πιο δύσκολη μάχη στο εσωτερικό...


Έχοντας μπροστά του ο κ. Τσίπρας ένα κυβερνητικό τοπίο που πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα, θα πρέπει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να ψηφιστούν και να νομοθετηθούν μέχρι την Τετάρτη αυτά που έθεσαν ως προαπαιτούμενα οι εταίροι για να υπάρξει συμφωνία.

Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η δέσμευση για άρση μονομερών αποφάσεων που έλαβε η κυβέρνηση, από τον Φεβρουάριο και μετά. Η απαίτηση αυτή πάντως, πέραν της όποιας τιμωρητικής διάθεσης, έχουν σχέση και με τους κανόνες που χώρες και κοινοβούλια (όπως πχ της Ολλανδίας) έχουν θέσει προκειμένου να μπουν στην διαδικασία μίας νέας συμφωνίας για τη χώρα μας –έστω και αν στην πορεία τελικώς αποδεχτούν να ισχύσουν ως έχουν ορισμένα τουλάχιστον από αυτά.

Τα πρώτα μέτρα πάντως που θα πρέπει να ενσωματωθούν και να ψηφιστούν άμεσα σε 6 νομοσχέδια, ως ελάχιστη ένδειξη αξιοπιστίας της κυβέρνησης προς τους δανειστές θα αφορούν:

1. Νέο καθεστώς στο ΦΠΑ,
2. Ιδιωτικοποιήσεις,
3. Κατάργηση πρόωρων συντάξεων,
4. Απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων,
5. Κατάργηση των μονοπωλίων
6. «Πάγωμα» όλων των αλλαγών στις συλλογικές συμβάσεις μέχρι και τον Σεπτέμβριο

Συγκεκριμένα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν (και πολλά αποτελούν μέρος της 5ης αξιολόγησης του Μνημονίου ΙΙ που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ) είναι:

1. Εξορθολογισμός του ΦΠΑ:

- Ο φόρος στα συσκευασμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα θα αυξηθεί κατά 8,8% , αφού από το 13% θα φτάσει στο 23%. Στο 13% θα διατηρηθούν τα φρέσκα και νωπά προϊόντα, μαζί ίσως με κάποιες εξαιρέσεις (πχ γάλα, ψωμί κλπ).

- Στο 23% από 13% θα αυξηθεί και ο ΦΠΑ στην εστίαση.

- Οι αστικές συγκοινωνίες και μεταφορές πάνε και αυτές στο 23%.

- Ακριβαίνουν οι υπηρεσίες Υγείας στις ιδιωτικές κλινικές που αυξάνονται κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, στο 23%

- Αύξηση ΦΠΑ στα ξενοδοχεία (από 6,5% σε 13%)

- Με 23% ΦΠΑ θα επιβαρύνονται πλέον τα ασφαλιστήρια, οι κηδείες και τα μνημόνσυνα.

2. Διεύρυνση της φορολογικής βάσης:

συνδέεται με την κατάργηση των φοροαπαλλαγών για αγρότες -και όχι μόνον!

Προβλέπεται:

- Φόρος 26% αντί 13% στους αγρότες
- Δραστικός περιορισμός των δικαιωμένων φοροαπαλλαγής αγροτών
- Κατάργηση της επιδότησης στο αγροτικό ντήζελ
- Μείωση ή κατάργηση των όποιων φοροαπαλλαγών υφίστανται ακόμη

Ο ΦΠΑ στα νησιά (κατάργηση της έκπτωσης και αύξηση από 16% σε 23%) μάλλον θα ψηφιστεί στα τέλη του καλοκαιριού με ισχύ από το φθινόπωρο, μετά την τουριστική σαιζόν.

3. Βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος: κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, χωρίς να αποκλείεται να ισχύσει και για όσους έχουν ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Γλιτώνουν τα βαρέα επαγγέλματα και γονείς παιδιών με αναπηρία. Το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα είναι στα 67 –ή 62 για όσους έχουν 40 χρόνια ασφάλισης.

4. Θέσπιση Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας: για αποσυμφόρηση των δικαστηρίων και ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης (ειδικά σε θέματα κατασχέσεων, προσφυγών κλπ) προβλέπεται η αναθεώρηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και η καθιέρωση της διαμεσολάβησης και της «ηλεκτρονικής» δικαιοσύνης.

5. Διασφάλιση της νομικής ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ: προβλέπεται η αλλαγή διοίκησης (λήγει η θητεία του προέδρου της κυρίου Γεωργίου) και εκπροσώπηση των θεσμών στην διοίκηση. Ανάλογη ρύθμιση εξετάζεται και για την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ώστε να λειτουργεί σαν Ανεξάρτητη Αρχή εκτός του υπουργείου Οικονομικών.

6. Πλήρης εφαρμογή της αυτόματης περικοπής δαπανών: η πρόταση Βαρουφάκη για αυτόματο «κόφτη» κονδυλίων όταν παρατηρούνται ελλείμματα, φαίνεται πως άρεσε στους δανειστές. Μένει να φανεί αν θα διασωθούν μισθοί και συντάξεις στο δημόσιο.

7. Υιοθέτηση της οδηγίας για Ανάκαμψη των τραπεζών: η πρόβλεψη αυτή θα ανοίγει νομικό παράθυρο ακόμα και για bail in στις τράπεζες, αρχικά από τους μετόχους και τους ομολογιούχους, αλλά ενδεχομένως και με κούρεμα καταθέσεων.

8. Ιδιωτικοποίηση στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΔΜΗΕ): με την διαδικασία πώλησης του ΑΔΜΗΕ έρχεται πιο κοντά και το ενδεχόμενο για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

9. Αποφασιστική δράση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια: οι τράπεζες θα πρέπει είτε να επιδιώξουν την είσπραξη των οφειλών με κατασχέσεις κλπ είτε να «ματώσουν» και να ανακεφαλαιοποιηθούν.

10. Ανεξαρτησία του οργανισμού ιδιωτικοποιήσεων ΤΑΙΠΕΔ: προβλέπεται αλλαγή στον τρόπο διοίκησης, αν και δεν φαντάζει σαν πιθανότερο το σενάριο για μεταφορά του Ταμείου στο Λουξεμβούργο ή η είσπραξη 50 δισ. ευρώ στα προσεχή χρόνια.

11. Αποκομματικοποίηση της ελληνικής διοίκησης: προβλέπεται ανατροπή συνδικαλιστικών νόμων και υπηρεσιών, αλλά και περιορισμός ή έλεγχος της χρηματοδότησης των κομμάτων

12. Επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα: για την ολοκλήρωση του νέου δανείου, η Τρόικα «δια νόμου» θα επιστρέψει στην Αθήνα για την ολοκλήρωση κάθε αξιολόγησης.

13. Εφαρμογή της εργαλειοθήκης (toolkit) του ΟΟΣΑ:

- Απελευθέρωση επαγγελμάτων όπως των συμβολαιογράφων, δικηγόρων, μηχανικών, φαρμακοποιών κλπ

- Απελευθέρωση μεταφορών

- Απελευθέρωση κλάδων του τουρισμού

- Απελευθέρωση αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου


vimaonline.gr

Άγριο «ξύλο» Τσίπρα-Μέρκελ για Grexit στη Σύνοδο Κορυφής: «Μη φύγει κανείς από το δωμάτιο!»



ADVERTISEMENT
Ποια η στιγμή στη διαπραγμάτευση θρίλερ που η Ελλάδα έφτασε πιο κοντά στο Grexit; Πώς τα’σπασαν Τσίπρας-Μέρκελ;
Την ώρα που χάραζε στις Βρυξέλλες, στις 6 το πρωί (σ.σ. 7 ώρα Ελλάδος) Ελλάδα και Ευρωζώνη έφθαναν μια ανάσα από το… διαζύγιο με το ευρώ. Οι Financial Times μεταφέρουν όλο το παρασκήνιο.
Την ώρα εκείνη, όπως σημειώνει ο αμερικανικός ιστότοπος Αλέξης Τσίπρας και Ανγκελα Μέρκελ αποφάσισαν ότι ύστερα από 14 ώρες αγωνιωδών διαπραγματεύσεων έφθασαν σε αδιέξοδο. Χωρίς να υπάρχει κανένα περιθώριο συμβιβασμού, το Grexit έμοιαζε ως η μόνη ρεαλιστική επιλογή.
Αυτός που έβγαλε από το αδιέξοδο τους δύο ηγέτες ήταν ο Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο οποίος αποφασιστικά παρενέβη για να αποτρέψει μια ιστορική ρήξη για την Ευρωζώνη
«Συγνώμη, αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εγκαταλείψει κανείς το δωμάτιο», φέρεται να είπε ο κ. Τουσκ.
Οπως αποκαλύπτουν οι FT σημείο διαφωνίας των δύο ηγετών ήταν το ύψος των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και ο σκοπός για τον οποίο θα χρησιμοποιούνταν τα χρήματα που θα προέρχονταν από αυτές.
Η Μέρκελ ήθελε το ύψος των περιουσιακών στοιχείων που θα μεταφερθούν στο Ταμείο να φθάνουν τα 50 δισ. ευρώ και τα κέρδη να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους.
Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας έβλεπε ως εθνική ταπείνωση το γεγονός ότι θα εκχωρούσε τον έλεγχο περιουσιακών στοιχείων το ύψος των οποίων ανερχόταν στο ένα τρίτο του εθνικού ελληνικού εισοδήματος. Για αυτό και πρότεινε το ύψος των περιουσιακών στοιχείων που θα μεταφερθούν στο ταμείο να είναι μικρότερο και τα κέρδη από την αξιοποίηση, πώλησή τους να επανεπενδυθούν στην Ελλάδα.
Τελικά ο συμβιβασμός επετεύχθη μετά από μια ώρα και αφού συζητήθηκαν διάφορες άλλες εναλλακτικές.
Από το Eurogroup του Σαββάτου στη Σύνοδο των 19 της Κυριακής
Αφού απέτυχε να καταλήξει σε μία πλήρη συμφωνία το Σάββατο, το Eurogroup παρέδωσε τη σκυτάλη την Κυριακή στου ηγέτες των κρατών της Ευρωζώνης προκειμένου να ξεκινήσουν τη δική τους ολονυχτία.
Καθώς οι ώρες περνούσαν και η Κυριακή έδινε τη θέση της στη Δευτέρα, η προοπτική ενός Grexit έμοιαζε να έχει περισσότερες πιθανότητες, αναφέρουν συμμετέχοντες στη σύσκεψη. Οι αγεφύρωτες διαφορές των ξενυχτισμένων πολιτικών και διπλωματών που είχαν δημιουργηθεί έξι μήνες τώρα έδειχναν πως οι διαπραγματεύσεις θα κατέληγαν σε αποτυχία.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός ανώτερου αξιωματούχου που ήταν στο δωμάτιο, η Γερμανία ήταν η χώρα που δεν έδειχνε προθυμία και όχι πλέον ο Ελληνας πρωθυπουργός Αέξης Τσίπρας.
Σε κάποιο σημείο, ο κ. Τσίπρας έπρεπε να υπομείνει μέχρι και κήρυγμα από τον Σλοβένο πρωθυπουργό, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.
Τελικά ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έδωσε μάχη για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, τράβηξε τη Μέρκελ και τον Τσίπρα στο γραφείο του Τουσκ προκειμένου να βοηθήσει στην επίτευξη μίας συμβιβαστικής λύσης σχετικά με το Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων. Παρά το ότι τελικά οι διαπραγματεύσεις ήταν απόλυτα επιτυχείς, φάνηκε πως οι γαλλο-γερμανικές σχέσεις… τεντώθηκαν.
«Υπήρχε στη Γερμανία μια μάλλον ισχυρή πίεση για ένα Grexit. Εγώ αρνήθηκα αυτή τη λύση», τόνισε ο Ολάντ μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την επίτευξη συμφωνίας. Ο Γάλλος πρόεδρος, όπως μεταφέρουν οι FT, ήταν από τους ηγέτες που επέμεναν ότι πρέπει να αφαιρεθεί η δυνατότητα του προσωρινού Grexit από το τελικό κείμενο.
Στο τέλος της διαπραγμάτευσης, καταλήγουν οι FT οι άγρυπνοι διπλωμάτες εμφανίζονταν διχασμένοι για το ποιος είχε επικρατήσει στον μαραθώνιο. Αλλά όλοι τους συμφωνούσαν για το ποιος είχε υποφέρει περισσότερο:
«Τον σταύρωσαν τον Τσίπρα εκεί», σχολίαζε αξιωματούχος της ευρωζώνης που παρακολούθησε τη Σύνοδο Κορυφής.
Διαβάστε τον άριο καυγά Μέρκελ-Ολάντ για την Ελλάδα και γιατί εκτός εαυτού ο Ρέντσι με τη Μέρκελ.


http://www.fimes.gr/2015/07/tsipras-merkel-grexit/

Βόμβα μαγατόνων: Ο Καμμένος παρέδωσε λίστα πληρωμένων δημοσιογράφων από την ΕΕ



ADVERTISEMENT
Πώς έκανε πραγματικότητα τις απειλές του κατά δημοσιογράφων ο Πάνος Καμμένος;
Το σύνολο της έκθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ που αφορά χρηματικά ποσά, τα οποία διατέθηκαν σε δημοσιογράφους, τηλεοπτικούς διαύλους και εταιρείες ΜΜΕ, κατέθεσε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, κατόπιν πρόσκλησης του οργάνου μετά τις δημόσιες δηλώσεις του.
Ο κ. Καμμένος είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του να καταθέσει στην ΕΣΗΕΑ «τον πλήρη κατάλογο των δημοσιογράφων και των καναλιών που έπαιρναν χρήματα από την Ε.Ε. δήθεν για τα εμβόλια είτε για τη γρίπη, προκειμένου να κατευθύνουν τις βολές τους κατά συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων».
Στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ κατέθεσε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι την πλήρη λίστα με τα ονόματα δημοσιογράφων, εκδοτών και ιδιοκτητών ΜΜΕ και sites που μοιράστηκαν περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να προωθήσουν συγκεκριμένες καμπάνιες κάνοντας την ίδια στιγμή επιθέσεις στο κυβερνητικό έργο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έπραξε αυτό που δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος για κατάθεση της «χρυσής» λίστας δημοσιογράφων.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Καμμένος εξερχόμενος του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ, στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται περισσότερα από 150 μισθολόγια, πολλά sites και ΜΜΕ καθώς και 38 δημοσιογράφοι.
Ο κ. Καμμένος ζήτησε από το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να γίνει διασταύρωση των στοιχείων με τις τραπεζικές καταθέσεις, να ερευνηθούν ποια κονδύλια ήταν αυτά που έλαβαν δημοσιογράφοι και ΜΜΕ, τί διαφήμιζαν και πώς πήραν τα εν λόγω χρήματα.
Μάλιστα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οργανισμός ΜΜΕ που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα, έλαβε το ποσό του 1.770.000 ευρώ.
Η ΕΣΗΕΑ καλείται τώρα να ερευνήσει την τεράστια αυτή υπόθεση και κατά πόσο ΜΜΕ και δημοσιογράφοι έπαιρναν χιλιάδες ευρώ διαφήμιση με αντάλλαγμα να επιτίθενται ανελλιπώς στην κυβέρνηση και το έργο της με στημένα ρεπορτάζ.
Στη λίστα μάλιστα, όπως αναφέρεται, υπάρχουν γνωστά ονόματα δημοσιογράφων.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε αποκαλύψει από τον Ιούνιο –μιλώντας στη Βουλή – ότι κατέχει την εν λόγω λίστα.
«Εικοσιπέντε εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια σε δημοσιογράφους, μαύρα, είτε απευθείας είτε μέσω off shore εταιρειών όχι για να προπαγανδίζουν για τη γρίπη ή τα εμβόλια αλλά για να αποτελούν πιστόλια εναντίον εκείνων πουν πήγαιναν εναντίον της νέας τάξης πραγμάτων και των οδηγιών που έδιναν οι δανειστές», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.
Γνωστοποίησε ακόμη ότι με απόφαση της κυβέρνησης και το υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, «ο υφυπουργός ο Τέρενς Κουίκ αναλαμβάνει το συντονισμό για τη διαφθορά μεταξύ όλων των υπουργείων». «Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα», είπε ο Πάνος Καμμένος.
Διαβάστε τη λίστα με τα ονόματα των δημοσιογράφων που πληρώθηκαν από το ΔΝΤ και το άγριο κυνηγητό δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΑ λόγω δημοψηφίσματος.

http://www.fimes.gr/2015/07/kammenos-dimosiografoi/

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΑΙΡΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ 27/4/2015 !!!!!

 
Βίκυ Σώζου
Η ΚΥΡΙΑ ΜΑΙΡΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ !!!!! ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΗΣ ΤΟ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΕΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΩ ....ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ...ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΕΛΕΓΞΕΙ!!! ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ!! ( ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΞ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ!!!!) ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!

  


 


ΥΒΡΙΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ! ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΤΟΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕ ΑΠΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΝΤ” ΑΥΤΟΥ !!!


Απρ 28 2015
 [… ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ…
ΜΟΝΑΧΟΙ ΣΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΣΤΕΣ ΡΑΧΕΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ… ] Ρήγας Φεραίος



https://www.youtube.com/watch?v=YQyyrmRSuCM

Μαιρη Ιρις Γραμματικογιαννη ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ε.ΣΥ. ΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ 4.30 ΩΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΦΕΡΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΛΗ ΚΡΙΤΣΕΛΗ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΠΟΝΕΣΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΕΝΙΚΟΥ ΗΤΑΝ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ real fm Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΙΠΕ: ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΦΕΚ ΤΟΥ… ’45 ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, Ο Κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ Κ. ΜΕΡΚΕΛ ΝΑ ΤΗΣ ΠΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ.
Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ Ο ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΣ

ΕΓΩ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΩ ΕΠΙΑΣΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑ:
- » Κ. ΤΣΙΠΡΑ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΑ 600 δις ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ ’12 » ;;;
- » ΠΟΙΑ 600 ; « ΜΟΥ ΛΕΕΙ
- » ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ;;; « ΤΟΥ ΛΕΩ
- » ΟΧΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ »!!! , ΑΠΑΝΤΑ
- » ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ «
ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΛΗΣΙΑΣΑΝ ΔΥΟ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ:
- » ΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ «
- » ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ «, ΛΕΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ
- » ΟΧΙ Κ. ΤΣΙΠΡΑ « ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΩ, » Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙ” ΑΥΤΟ « …

ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ…
………………………………………………………
ΤΗΛΕΓΟΝΟΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΣΤΙΣ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ Η ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΙΡΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΓΙΑΝΝΗ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ … ΠΡΟΣ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ Η ΚΥΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕ 2 ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟ ΕΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2007 ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΦΕΚ ΤΟΥ 1945 … Η ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΗΤΑΝ ΕΜΦΑΝΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΚΔΗΛΗ ….

ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ:Transcript of 1944 Bretton Woods Conference Found at Treasury Unpublished Conference Documents
Bretton Woods. ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΒΑΡΟΥΦ ΑΚΗ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ! ΑΝΟΙΞΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!
BRETTON WOODS, HENRY MORGENTHAU, ΓΗ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ROTHSCHILD, Κ.Ι.Σ. ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ BADEN ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
YQyyrmRSuCM/www.facebook.com/photo.php?fbid=1656564487900390&set=a
.1455924704631037.1073741849.100006405637501&type=1&theater
Angelo Irakleides: ΕΥΓΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΟΥ ΜΑΙΡΗ.!!
Πάνος Σώζος: «Ε.ΣΥ.» ΤΙ ΛΕΣ;
Υπάρχουν τόσα πολλά σημεία που μπορεί να σταθεί κάποιος και να καταλάβει πολλά, αλλά εγώ θα σταθώ σε ένα και μόνο προς σκέψη επικαλούμενος την λογική σας.!!
Λεφτά κατά γενική ομολογία μας λένε πως δεν υπάρχουν και όταν πει κάποιος το αντίθετο χλευάζουν και γελούν όλοι.
Είναι πρωτοφανές ΓΕΓΟΝΟΣ να παραδίδονται από πολίτη στον ίδιο τον Πρωθυπουργό έγγραφα και να λέει η πολίτης πως: »να… δείτε, έχουμε ΤΡΙΣ με υπογραφές αξιωματούχων το 2007 πως υπάρχουν λεφτά» και ο Πρωθυπουργός να λέει στην πολίτη «ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΩ». Και σας καλώ να σκεφτείτε το εξής… Άντε και το έγγραφο δεν το γνωρίζει και θέλει να το ελέγξει.. λογικό πες.. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ δεν απάντησε στην πολίτη ο Πρωθυπουργός πως: » κυρία μου το έγγραφο που μου δίνετε δεν το γνωρίζω και θα το ελέγξω, μα το να υπάρχει έστω και η πιθανότητα να έχει η Ελλάδα ΤΡΙΣ σε καταπιστευματικούς λογαριασμούς ως Πρωθυπουργός θα το γνώριζα, τη στιγμή που ψάχνουμε για ψίχουλα να σωθούμε, και σε αυτό σας διαβεβαιώνω πως δεν υπάρχουν».
ΑΡΑ τι θα ελέγξεις ΑΛΕΞΗ; Το έγγραφο; ή αν υπάρχουν τα ΤΡΙΣ που ξέρει η πολίτης κι εσύ δεν ξέρεις; ΑΡΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ έχεις έναν ανίκανο Πρωθυπουργό που μια πολίτης ξέρει τη λύση και την ύπαρξη ΤΡΙΣ υπέρ των Ελλήνων και ο Πρωθυπουργός σου δεν ξέρει;
Ή έχεις έναν Πρωθυπουργό που ξέρει την ύπαρξη όσων λέει η πολίτης αλλά κάνει πως δεν ξέρει και είναι προδότης; …. Ε.ΣΥ. ΤΙ ΛΕΣ;

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1656564487900390&set=a.1455924704631037.1073741849.100006405637501&type=1&theater
Angelo Irakleides: ΕΥΓΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΟΥ ΜΑΙΡΗ.!!
Πάνος Σώζος: «Ε.ΣΥ.» ΤΙ ΛΕΣ;
Υπάρχουν τόσα πολλά σημεία που μπορεί να σταθεί κάποιος και να καταλάβει πολλά, αλλά εγώ θα σταθώ σε ένα και μόνο προς σκέψη επικαλούμενος την λογική σας.!!
Λεφτά κατά γενική ομολογία μας λένε πως δεν υπάρχουν και όταν πει κάποιος το αντίθετο χλευάζουν και γελούν όλοι.
Είναι πρωτοφανές ΓΕΓΟΝΟΣ να παραδίδονται από πολίτη στον ίδιο τον Πρωθυπουργό έγγραφα και να λέει η πολίτης πως: »να… δείτε, έχουμε ΤΡΙΣ με υπογραφές αξιωματούχων το 2007 πως υπάρχουν λεφτά» και ο Πρωθυπουργός να λέει στην πολίτη «ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΩ». Και σας καλώ να σκεφτείτε το εξής… Άντε και το έγγραφο δεν το γνωρίζει και θέλει να το ελέγξει.. λογικό πες.. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ δεν απάντησε στην πολίτη ο Πρωθυπουργός πως: » κυρία μου το έγγραφο που μου δίνετε δεν το γνωρίζω και θα το ελέγξω, μα το να υπάρχει έστω και η πιθανότητα να έχει η Ελλάδα ΤΡΙΣ σε καταπιστευματικούς λογαριασμούς ως Πρωθυπουργός θα το γνώριζα, τη στιγμή που ψάχνουμε για ψίχουλα να σωθούμε, και σε αυτό σας διαβεβαιώνω πως δεν υπάρχουν».
ΑΡΑ τι θα ελέγξεις ΑΛΕΞΗ; Το έγγραφο; ή αν υπάρχουν τα ΤΡΙΣ που ξέρει η πολίτης κι εσύ δεν ξέρεις; ΑΡΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ έχεις έναν ανίκανο Πρωθυπουργό που μια πολίτης ξέρει τη λύση και την ύπαρξη ΤΡΙΣ υπέρ των Ελλήνων και ο Πρωθυπουργός σου δεν ξέρει;
Ή έχεις έναν Πρωθυπουργό που ξέρει την ύπαρξη όσων λέει η πολίτης αλλά κάνει πως δεν ξέρει και είναι προδότης; …. Ε.ΣΥ. ΤΙ ΛΕΣ;
……………………
Nanci Georgossopoulou Η παρουσία της Κυρίας Γραμματικόγιαννη εχθές ήταν εξαιρετική….Άξια συμπολεμίστρια της ελευθερίας του γένους μας…Σήκωσε μια ολόκληρη μάχη στην νόηση και τις πλάτες της και κέρδισε επάξια!!!!!!!!!!!!! ΔΟΞΑ…ΤΙΜΗ…..ΔΥΝΑΜΗ…ΦΩΣ!!!!!!!!!!!!! ΕΥΓΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΑ
Ειλικρινά, βρε παιδιά, πόσο εύκολο είναι να πιστέψει ο νοήμων συνέλληνάς μας ότι ο Πρωθυπουργός δεν γνωρίζει, εάν η Ελλάδα έχει τρις;;;; Είναι δυνατόν να ζητιανεύουμε στο εξωτερικό για 3-4 δις, να ζητούν κατεπειγόντως τα αποθεματικά των καταθέσεων των Δήμων και λοιπών φορέων του Δημοσίου και να δηλώνει εχθές ο Τσίπρας ότι δεν γνωρίζει, εάν η Ελλάδα έχει τρις ή δεν έχει;;;
Ως Πρωθυπουργός της χιλιοβασανισμένης μας χώρας που υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται τους όρους των μνημονίων που έχουν ήδη υπογραφεί, προκειμένου να μην υπογράψουμε κι άλλο μνημόνιο όφειλε εχθές να δηλώσει οτι: ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΤΡΙΣ Ή ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΤΡΙΣ…..
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΜΕΣΑ Ή ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ, ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΊΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΤΡΙΣ ///// Ή ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΠΛΑ ΠΡΟΔΟΤΗ !!!!!!!!!!!!
ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΗ ΓΝΩΣΕΩΣ ΤΟΥ….. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ….
ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕΥΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑ !!!!!!!!!!!!!
ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΠΑΝΟ ΣΩΖΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ …..
Και να φανταστείτε, όταν ήμουν μικρή τον θαύμαζα τον Χατζηνικολάου…..
Τον θεωρούσα μαχητικό κι αδέκαστο…
Από εχθές έχασα πάσα ιδέα…
Τόση ειρωνεία, τέτοια αγένεια απέναντι στην συνελληνίδα μας …..
Ντροπή κι αίσχος και στον Χατζηνικολάου και στον Πρωθυπουργό για την συμπεριφορά τους…
Είναι προφανές πλέον, ότι όχι μόνον όλοι γνωρίζουν, αλλά γνωρίζοντας την αλήθεια συνεχίζουν να προχωρούν τα σχέδια των γενοκτόνων μας…..
Παιδιά, προτείνω να στείλουμε μαζικά μηνύματα στην σελίδα του e_nikos και να απαιτήσουμε να έχουμε την απάντησή του για τους καταπιστευματικούς μας λογαριασμούς και με άρθρο στην σελίδα του, αλλά και μέσω της εκπομπής του…. Κι αν χρειαστεί περαιτέρω στοιχεία να του τα στείλουμε.
Να καταλάβουν -όλοι αυτοί οι σε αποστολή εξόντωσης του έθνους μας- ότι οι Έλληνες και γνωρίζουμε και παίρνουμε θέση και αντιδρούμε…. Και θα σταθούμε απέναντί τους για να προασπίσουμε τα δίκαια και τα δίκαιά μας…..
ΔΥΝΑΜΗ, ΦΩΣ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ερώτηση κρίσεως προς τους αγαπημένους φίλους , ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ…
Γιατί απουσιάζουν απ” τις σελίδες σας σχόλια αναφορικά με την χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού μας;;;;
Με σεβασμό κι αγάπη ερωτώ σας…..
……………………

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗ-ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ… ( ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΝΑ ΦΕΚ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΜΕ ΝΕΟ ΦΕΚ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗ
ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΤΟΙΟ ΦΕΚ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!! … ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΡΟΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ
ΠΛΕΟΝ… http://www.enikos.gr/ekpompes/313213,O-Prw8ypoyrgos-ston-eniko-me-ton-Niko-Xatzhnikolaoy.html
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ… ΑΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΣΑΝ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ ΤΟ ΦΕΚ 315/27-12-1945 , ΗΤΤΗΘΕΙΣ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΞΕΦΤΥΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΦΕΚ ΑΡ.173/2-8-1920 ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Ο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ… ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ ;;; ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΚ ΑΡ. 298/7-12-1927 ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ «ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» ;;;;
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ Κ.Ι.Σ., ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ; ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΜΕΣΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
…………………………….
ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΡΑΔΕΞΙΟ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ» ΠΑΙΔΙ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΡΑΔΕΞΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΣΤΗΘΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΕΝΑΝ… «ΑΡΙΣΤΕΡΟ» ΠΟΛΙΤΙΚΟ !!! ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ !!!


Να προετοιμαστούμε για την επερχόμενη μεγάλη κρίση

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Σε μια μακροσκελή του συνέντευξη στο King World News για τις ελληνικές εξελίξεις, ο Αμερικανός οικονομολόγος και χρηματιστηριακός αναλυτής, James Turk αποφαίνεται πως αυτό που έγινε είναι μια μεγάλη φάρσα ή καλυτέρα μια μεγάλη τραγωδία γα τον ελληνικό λαό.

Και αυτό για απλά τα πρώτα δυο μνημόνια όχι μόνο απέτυχαν να λύσουν το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα χρέους, αλλά αντίθετα έσυραν την χώρα πιο βαθειά στα χρέη και στα οικονομικά αδιέξοδα. Τα 110 δις χρέος του 2010 που οι Ευρωπαίοι υποτίθεται ότι προσπάθησαν να βρουν λύση, «αισίως» έφτασαν και ξεπέρασαν τα 320. Και παρ όλα αυτά οι γερμανοεταίεροι ακόμα αρνούνται να συζητήσουν για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ή να προχωρήσουν σε κούρεμα. Το τρίτο μνημόνιο χώνει ακόμα περισσότερο στην χώρα σε κατάσταση πλήρης αδυναμίας για οικονομική ανάπτυξη και επομένως σε εξυπηρέτηση του χρέους. Δηλαδή μια τρυπά στο νερό, αλλά μια τρύπα γεμάτη από το αίμα του ελληνικού λαού.

Η κυριαρχούσα άποψη ότι παραμείναμε στο ευρώ και στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολύ γρήγορα θα αποδειχτεί άθλιος λαϊκισμός, μεγάλη αυταπάτη και σκόπιμη καλλιέργεια ψευδαισθήσεων σε ένα κόσμο ζαλισμένο που βλέπει διάφορους χαμαιλέοντες να κυβερνούν την χώρα του.

Αυτό που έγινε την περασμένη Κυριακή στις Βρυξέλες, ήταν πολύ απλά η επιβεβαίωση, δυστυχώς με την ελληνική συμβολή, της σκληρής γερμανικής κυριαρχίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η απόδειξη στο εσωτερικό της Γερμανίας ότι η Γερμανία είναι αυτή που αποφασίζει για αυτό το ψεύτικο οικοδόμημα της Ενωμένης Ευρώπης που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα σκόπιμα κακότεχνο κατασκεύασμα που εξυπηρετεί τελείως άλλους σκοπούς από τα πρωταρχικά οράματα της ένωσης των Ευρωπαϊκών λαών.

Ήδη διάφοροι ξένοι οικονομικοί παράγοντες, όπως το Economist, προβλέπουν ότι τα πράγματα θα εξελιχτούν σε αναπόφευκτη έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ. Και τούτο γιατί η Γερμανία δεν ενδιαφέρεται να μας κρατήσει στο ευρώ, άλλωστε αυτό το μακάβριο νόμισμα έγινε για άλλους σκοπούς και όχι για την ενοποίηση της Ευρώπης, αλλά να κατακτήσει τον ενεργειακό μας πλούτο και κυρίως να μην υπάρχει καμία δυνατότητα αυτός ο πλούτος, προσέξτε, να περιέλθει σε «αντιευρωπαϊκά», «αντιδημοκρατικά»… (ρωσικά) χέρια!

Το παιχνίδι δηλαδή πάλι παίζεται με τον αντίπαλο παίκτη της Δύσης. Γι” αυτό και το ευρώ προωθήθηκε χωρίς καμία προϋπόθεση προς ανατολάς, (βαλτική), σαν αιχμή προς την σημερινή Ρωσία. Μια ένωση χωρίς σύνταγμα, χωρίς ενιαία οικονομική πολιτική και ενιαίο προϋπολογισμό, χωρίς ενιαίο δικονομικό σύστημα, χωρίς εγγυημένη προστασία του κάθε μέλους αν δεχτεί εξωτερική απειλή, δεν είναι παρά ένα τραγελαφικό δημιούργημα που εξυπηρετεί άλλους σκοπούς από τα όσα ωραία και παλαβά μας γεμίζουν κάθε λίγο το κεφάλι μας για την Ενωμένη Ευρώπη.

Σήμερα το ότι παραμείναμε στο ευρώ σημαίνει ότι η χώρα παραμένει αιχμάλωτη, είναι δέσμια, είναι φυλακισμένη, είναι υπόδουλη. Εδώ η ευθύνη του τελευταίου Έλληνα πρωθυπουργού που χωρίς κανένα σχέδιο αντιμετώπισης αυτής της ανθελληνικής συνομωσίας, πήγε και έριξε την χώρα στον λάκκο με τα τοκογλυφικά θηρία, είναι τεράστια.

Το τραγικό αδιέξοδο πολύ γρήγορα θα φανεί ξανά και τότε πια δεν θα μπορεί κανένας να κρυφτεί πίσω από τα «ωραία» λογία της «σειρήνας» που λέγεται Ευρωζώνη κλπ. Γι’ αυτό και πρέπει από τώρα να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη κρίση που μάλλον να είναι και η τελευταία.

Αυτή την φορά δεν θα υπάρξει καμία δικαιολογία για την ανυπαρξία σχεδίου Β και αυτό θα είναι εθνική προδοσία!

Πηγή ΝikosΧeiladakis
http://kostasxan.blogspot.gr/2015/07/blog-post_846.html

ΠΟΙΟΙ & ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ;;;

ΠΟΙΟΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ ;;;
Πέταξαν έξω από την υπόθεση Βγενόπουλου τον εισαγγελέα Γ. Αγγελή που άνοιξε την έρευνα στην Ελλάδα !!!




Ποιός καλύπτει τον Ανδρέα Βγενόπουλο; Το ερώτημα παραμένει και έχει εκφραστεί με την παράθεση ντοκουμέντων που δεν φαίνεται να θέλει να λάβει υπόψη της η Ελληνική Δικαιοσύνη. Την βδομάδα όμως που πέρασε, υπήρξε μια πρωτοφανής πραξικοπηματική ενέργεια στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης, που απομακρύνει τον Εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή από την ανακριτική διαδικασία που ξεκίνησε από τις Κυπριακές και Ελληνικές Αρχές.

Ο Εισαγγελέας Εφετών Γιάννης Αγγελής, ως Εισαγγελέας δικαστικής συνδρομής, είχε ενημερώσει την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, πως στις συναντήσεις με τους Κύπριους συναδέλφους του στα πλαίσια της Eurojust, περιήλθαν στην κατοχή του πληροφορίες για τη δράση του Ανδρέα Βγενόπουλου και των συνεργατών του, οι οποίες έπρεπε να ερευνηθούν από τις ελληνικές αρχές. Οι πληροφορίες αφορούσαν τον πιθανό χρηματισμό του Κεντρικού Τραπεζίτη της Κύπρου προκειμένου εταιρείες συμφερόντων του Βγενόπουλου να αγοράσουν χωρίς έλεγχο κεφαλαίων τη Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου η οποία χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια για να δανειοδοτηθούν εταιρείες και επιχειρηματίες σχετιζόμενοι με τον ίδιο το Βγενόπουλο. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως ο Ανδρέας Βγενόπουλος και συνεργάτες του φέρονταν ως υπεύθυνοι διακίνησης μαύρου χρήματος.


Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν δέχθηκε να καταγράψει και πολύ περισσότερο να ερευνήσει αυτές τις πληροφορίες. Έτσι ο Εισαγγελέας Γιάννης Αγγελής, αναγκάστηκε να τις γνωστοποιήσει μέσω αναφοράς του στην Εισαγγελία Διαφθοράς στις 13 Νοεμβρίου 2014.

Μετά την αποκάλυψη των περίεργων συμπτώσεων και καθυστερήσεων στην υπόθεση Βγενόπουλου, δόθηκε εντολή για αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Κύπρο με βάση την αναφορά Αγγελή, ενώ οι Κυπριακές Αρχές ζήτησαν να ανακρίνουν τον Βγενόπουλο για κατηγορίες που αντιμετωπίζει στην Κύπρο.

Ορίστηκε συνάντηση συνεργασίας μεταξύ των Ελλήνων και Κύπριων Εισαγγελέων, αλλά σε αυτή την ομάδα εργασίας δεν συμπεριλαμβάνεται ο Εισαγγελέας Γιάννης Αγγελής, ο οποίος ως Εισαγγελέας Δικαστικής συνδρομής έπρεπε να έχει υπό την εποπτεία του τη συνεργασία. Πόσο μάλλον όταν με βάση δική του αναφορά και πληροφορίες ζήτησε η Ελληνική πλευρά τη δικαστική συνδρομή της Κύπρου. Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος δεν συμπεριέλαβε τον Γιάννη Αγγελή στην ομάδα εργασίας, ενώ φαίνεται πως δεν τον έχει ενημερώσει καν ως Εισαγγελέα Δικαστικής συνδρομής για την συγκεκριμένη εξέλιξη που αφορά την υπηρεσία του.

Το θέμα είναι αν ο Υπουργός Δικαιοσύνης γνωρίζει την εξέλιξη και αν θεωρεί πως όλα αυτά που εξελίσσονται με επίκεντρο τον Βγενόπουλο και μια ομάδα συγκεκριμένων Εισαγγελέων, είναι στα πλαίσια της ανεξάρτητης λειτουργίας της Δικαιοσύνης. Γιατί για μας πρόκειται για Δικαιοσύνη ανεξαρτητοποιημένη από την απονομή δικαιοσύνης.

ΠΗΓΗ
http://www.koutipandoras.gr/article/145897/petaxan-ton-eisaggelea-poy-anagkase-se-ereyna-toy-vgenopoyloy
 
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/07/blog-post_61.html

Έρευνα ΗΠΑ κατά Deutsche Bank για ξέπλυμα μαύρου χρήματος!

Image
Οι αμερικανικές αρχές άρχισαν νέα έρευνα σε βάρος της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από τη Ρωσία, μετά την απόπειρα χρηματισμού ενός χρηματομεσίτη στη Μόσχα, δήλωσαν χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές από τις ΗΠΑ.
Η έρευνα, διεξάγεται από τον εποπτικό φορέα του χρηματοοικονομικού τομέα της Νέας Υόρκης (Department of Financial Services, DSF), ο οποίος διεξάγει παράλληλα και άλλες έρευνες σε βάρος της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας.
Οι πηγές αυτές δεν έδωσαν λεπτομέρειες σχετικά με την απόπειρα χρηματισμού, η οποία απέτυχε. Η τράπεζα πληροφόρησε τους εποπτικούς φορείς της Βρετανίας και της Γερμανίας ότι διεξάγει εσωτερική έρευνα για τις συναλλαγές που έχουν γίνει από τους χρηματομεσίτες της στη Μόσχα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, η διεύθυνση της Ντόιτσε Μπανκ δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για καμιά από τις δύο έρευνες. “Έχουμε θέσει σε διαθεσιμότητα έναν μικρό αριθμό υπαλλήλων μας στη Μόσχα καθώς εκκρεμεί το πόρισμα μιας εσωτερικής έρευνας”, περιορίστηκε να πει σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του πιστωτικού ιδρύματος, η Μισέλ Άλισον.
Τον Απρίλιο, η Ντόιτσε Μπανκ συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 2,5 δισεκ. δολαρίων για το σκάνδαλο χειραγώγησης του επιτοκίου διατραπεζικών χορηγήσεων Libor.
Η σειρά σκανδάλων στην οποία έχει εμπλακεί η τράπεζα, όπως και τα δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα της, οδήγησαν στην παραίτηση, τον Ιούνιο, των δύο συνδιευθυνόντων συμβούλων της Ντόιτσε Μπανκ, του Βρετανού και Ινδού υπηκόου Ανσού Τζάιν και του Γερμανού Γιούργκεν Φίτσεν. Αντικαταστάθηκαν από τον Βρετανό Τζον Κράιαν.

ΠΗΓH: ΑΠΕ


onalert
http://greeknation.blogspot.gr/2015/07/deutsche-bank.html

Γνώρισε και δάμασε τα δύσκολα συναισθήματα



Artist: Francoise Nielly

Ένα συναίσθημα μπορεί να έχει τεράστια δύναμη. Εκδηλώνεται σε τόσα διαφορετικά επίπεδα κι εκφάνσεις.


Η λύπη: Βαραίνει μαζί με το στήθος μας, κι όλο τον κόσμο γύρω μας. Ξαφνικά όλα κινούνται αργά κι ανούσια. Βάζει τα μάτια,τη φωνή κι ολόκληρο το σώμα μας να την μαρτυρούν.

Ο θυμός: Έχει μια ορμητικότητα ανήμερη, συχνά οδηγεί στην απώλεια ελέγχου. Κάνει το σώμα μας να βράζει, να σφίγγεται, να τεντώνεται, να δυναμώνει.

Το άγχος: Έχει δύναμη παραλυτική. Όταν είναι έντονο κυριαρχεί πάνω σε ολόκληρο το σώμα. Κάνει την καρδιά να χτυπά γρήγορα, το στομάχι ν’ανακατεύεται, τα χέρια και τα πόδια να «κόβονται». Μας κάνει ν’αποφεύγουμε, ν’αναβάλλουμε,να κρυβόμαστε.

Φαίνεται πως παντού το συναίσθημα σέρνει μαζί του το σώμα μας, επηρεάζει την συμπεριφορά μας και τις αντιδράσεις μας. Πολλές φορές μας φαίνεται αδύνατο να καταλάβουμε τον εαυτό μας,γιατί νιώθουμε όπως νιώθουμε, γιατί αντιδρούμε μ’ένα συγκεκριμένο τρόπο.

Σε κάθε κατάσταση που συναντούμε, υπάρχουν τρία επίπεδα της πραγματικότητας. Η κατανόηση των επιπέδων αυτών είναι σημαντική για να δαμάσουμε την έντονη ενέργεια των συναισθημάτων μας.

Τι είναι αυτό που πραγματικά συμβαίνει, δηλαδή ποιά είναι η «αλήθεια»; Θυμίσου ότι δε μπορείς πάντα να ξέρεις όλη την αλήθεια μιας κατάστασης. Μην περιορίζεσαι σε αυτό που νομίζεις ότι συμβαίνει, αντίθετα, αναρωτήσου: «Τι συμβαίνει εδώ το οποίο ίσως δεν μπορώ να κατανοήσω;»

Τι σου λένε οι αισθήσεις σου για την κατάσταση; Δηλαδή τι είναι αυτό που βλέπεις, ακούς, μυρίζεις, κτλ; Οι αισθήσεις μας παρουσιάζουν μια πιο αντικειμενική αν κι όχι πάντα απόλυτα αληθινή εκδοχή της πραγματικότητας.

Ποιές είναι οι υποθέσεις,οι ερμηνείες, οι σκέψεις, οι πεποιθήσεις και τέλος τα συναισθήματα σου γι’αυτό που συμβαίνει; Πολλές φορές μπερδεύουμε τις σκέψεις για συναισθήματα: «Νιώθω ότι δε μ’αγαπάει κανείς». «Αισθάνομαι ότι έκανα λάθος». Οι δύο παραπάνω προτάσεις είναι σκέψεις κι όχι συναισθήματα, ακόμα κι αν αρχίζουν με τη λέξη νιώθω/αισθάνομαι. Για να μπορείς να τα διαχωρίζεις εύκολα θυμίσου ότι εάν μετά τη λέξη αισθάνομαι βάζεις τη λέξη «ότι», πιθανώς αναφέρεσαι σε μία σκέψη σου. Τυπικά συναισθήματα είναι η χαρά, η λύπη, ο θυμός, η ενοχή, η ανησυχία, ο ενθουσιασμός κτλ. Όταν λές «Είμαι θυμωμένος», τότε αναφέρεσαι σ’ένα συναίσθημα.

Οι ερμηνείες και οι σκέψεις σου δεν είναι παρά κατασκευάσματα του μυαλού σου και δεν ανταποκρίνονται απαραίτητα στην πραγματικότητα. Είναι ιστορίες που λές στον εαυτό σου για να δώσεις νόημα στις εμπειρίες σου.

Η συναισθηματική σου ισορροπία εξαρτάται άμεσα από αυτές τις ερμηνείες που δίνεις στις καταστάσεις. Πολλές φορές μπερδεύουμε τις σκέψεις μας για τα γεγονότα με την πραγματικότητα κι έτσι δημιουργείται μια αρνητική συναισθηματική αντίδραση. Π.χ. « Οι φίλοι μου με ξέχασαν, δεν πήρε κανείς τηλέφωνο για να βγούμε» (σκέψη-ερμηνεία). Μια τέτοια αρνητική ερμηνεία δημιουργεί και αρνητική συναισθηματική αντίδραση (λύπη,απογοήτευση).

Για να δαμάσεις δύσκολα συναισθήματα , δοκίμασε να

  • Στρέψεις την προσοχή σε αυτό που βιώνεις μέσα σου. Τι αισθάνεσαι; Τι σωματικά συμπτώματα έχεις; Προσπάθησε ν’αναγνωρίσεις το συναίσθημα που υπάρχει μέσα σου.
  • Αναγνωρίσεις τις σκέψεις και τις νοερές παγίδες που σχετίζονται με αυτό το συναίσθημα. Τι λές στον εαυτό σου για το συναίσθημα; Πολλές φορές βιώνουμε ένα αρνητικό γεγονός, π.χ μια οικονομική δυσκολία. Ο τρόπος που θα ερμηνεύσουμε αυτό που συνέβη, δηλαδή σαν ένα προσωρινό εμπόδιο ή μια τελειωτική κατάσταση, θα επηρεάσει και το τι θα νιώσουμε: φυσιολογικό άγχος ή απελπισία και αγωνία.
  • Συχνά θυμώνουμε με τον εαυτό μας επειδή θύμωσε ή λυπόμαστε τον εαυτό μας επειδή λυπήθηκε. Ίσως να θεωρούμε αδυναμία να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να βιώνει δύσκολα συναισθήματα. Η αντιμετώπιση αυτή, αυξάνει πάντα την ένταση του αρνητικού συναισθήματος. Γι’αυτό αποδέξου το, ο,τι και να είναι. Ίσως να είναι για σένα ένας τρόπος για να καταλάβεις κάτι που θα σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα στο μέλλον.
  • Μάθε από την εμπειρία. Ανάλυσε έντονες καταστάσεις αφού τελειώσουν και σκέψου τι μπορείς να μάθεις από την κατάσταση έτσι ώστε να δεσμευτείς σε μια πιο βοηθητική για σένα και λειτουργική αντίδραση στο μέλλον.
  • Εξασκήσου στην απλή επίγνωση των συναισθημάτων και των σκέψεων σου χωρίς να τα κρίνεις ή να προσπαθείς να τ’αλλάξεις. Το να έχεις επίγνωση των σκέψεων σου , είναι σημαντικό γιατί όπως είπαμε , επηρεάζουν απόλυτα τα συναισθήματα που έχεις. Για να εφαρμόσεις την απλή αυτή επίγνωση(ενσυνειδητότητα) πρακτικά , ίσως θα σε βοηθούσε να πείς «Αυτό είναι μία σκέψη και οι σκέψεις δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα. Δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα γι’αυτή τη σκέψη. Θα την αφήσω ήσυχη. Δεν θα προσπαθήσω να ελέγξω ή ν’αποφύγω αυτή τη σκέψη. Δε θα ανησυχήσω γι’αυτή.Δεν χρειάζεται ν’αντιδράσω με κανέναν τρόπο». Ίσως επίσης θα βοηθούσε να δείς τις σκέψεις σου σα σύννεφα στον ουρανό. Τα σύννεφα έρχονται και φεύγουν και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’αυτό. Είναι μέρη ενός αυτορρυθμιζόμενου συστήματος και δεν είναι δυνατό ή απαραίτητο να τα σταματήσουμε ή να τα διώξουμε. Ακόμα κι αν μπορούσαμε αυτό θα κατέστρεφε την ισορροπία της φύσης. Πρέπει να τα αφήσουμε στο χώρο τους και να τα βλέπουμε παθητικά, καθώς αλλάζουν και κινούνται ανεξάρτητα από εμάς και τις πράξεις μας.
... - See more at: http://www.diadrastika.com/2015/07/damase-ta-diskola-synaisthimata.html#sthash.TDTSuVR9.dpuf

ΣΩΜΑΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ

Ελλάδα, Ιούλης 2015 του νέου μνημονίου, Ελλάδα ντάλα καλοκαίρι με κόσμο να «μπαινοβγαίνει», άλλοι τουρίστες, άλλοι πρόσφυγες, άλλοι λαθρομετανάστες, άλλοι…..

Ακόμα ένα καλοκαίρι, στη χώρα μας, μόνο που το φωτεινό είναι πολύ διαφορετικό, αντί για χαρά, φέρνει ένα δυσάρεστο «μούδιασμα» στους Έλληνες.
Είναι οι γενικότερη οικονομική κατάσταση, είναι όμως και το άλλο, η αύξηση της εγκληματικότητας, είναι τα σώματα ασφαλείας της χώρας, τα ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΜΕΝΑ από τις «περικοπές», που (θα το επαναλαμβάνω συνέχεια) ΑΝ λειτουργούν ακόμα, αν προσφέρουν ακόμα στον πολίτη, αυτό οφείλεται καθαρά στο ΦΙΛΟΤΙΜΟ του προσωπικού τους.
Συζητούσα χθες με έναν φίλο, αξιωματικό στην αστυνομία, και πάνω στην συζήτηση, άρχισε να μου αραδιάζει κάποια «νούμερα» που αφορούν τον στόλο της αστυνομίας, νούμερα που είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό τόσο στην φυσική, όσο και στην πολιτική ηγεσία της αστυνομίας!
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, στο τέλος οι αστυνομικοί θα πηγαίνουν στα συμβάντα με τα πόδια, κάνοντας τις σειρήνες με το στόμα. Η κατάσταση των αυτοκίνητων και των μηχανών, είναι το λιγότερο ΤΡΑΓΙΚΗ.
Το ίδιο ΤΡΑΓΙΚΗ είναι και η κατάσταση στην Πυροσβεστική.
Ο στόλος των οχημάτων, στο μεγαλύτερο μέρος του είναι για ΑΠΟΣΥΡΣΗ, ενώ οι ελλείψεις σε ελαστικά κλπ, χτύπησαν κόκκινο.
Να θυμηθούμε μερικά στοιχεία:
«Το Πυροσβεστικό Σώμα διαθέτει σήμερα 2.992 οχήματα, από τα οποία τα 1.636 είναι υδροφόρα, τα 1.069 βοηθητικά, τα 228 ειδικά και 4 λεωφορεία. Στον στόλο του προσμετρώνται και 60 οχήματα που έχουν διατεθεί από τον ΟΔΔΥ.
Ωστόσο, σοκάρει ο επιμερισμός της «καταλληλότητας» των οχημάτων, αφού τα 1.015 οχήματα είναι ηλικίας από 15 ετών και πάνω. Ειδικότερα, τα 185 είναι άνω των 30 ετών, τα 228 οχήματα είναι μεταξύ 25 και 30 ετών και 602 είναι 15-25 ετών. Μόλις 749 οχήματα είναι σχετικά καινούργια με ηλικία 5-10 ετών.
Στην καυτή ατζέντα των προβλημάτων θα πρέπει να προστεθούν τα γερασμένα και περιορισμένα σε αριθμό πυροσβεστικά αεροσκάφη. Η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει 21 αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, εκ των οποίων τα 13 είναι τα CL-215, που είναι και τα πλέον παλιά και 8 τα CL-415, που είναι κάπως νεότερα. «Από αυτά προβλέπεται να δοθούν στην πιο καυτή περίοδο 14-15, αλλά όπως έδειξαν οι προηγούμενες χρονιές, στη διάρκεια της ημέρας η διαθεσιμότητα θα πέφτει όλο και περισσότερο, όσο προχωρά το καλοκαίρι», μας λέει επιχειρησιακός παράγοντας της Πυροσβεστικής.
ένας μεγάλος αριθμός των πυροσβεστικών οχημάτων βρίσκεται «παροπλισμένος» εξαιτίας βλαβών, ενώ η γραφειοκρατία αλλά και οι πενιχροί προϋπολογισμοί έχουν ακινητοποιήσει - πολύτιμα για το έργο της Πυροσβεστικής -οχήματα, αφού δεν έχουν βρεθεί κονδύλια ούτε για... ελαστικά.
«Γυμνοί» στη μάχη με τις φλόγες Πυροσβέστες μοιράζονται την ίδια στολή
Σε σημαντικό πρόβλημα αναδεικνύεται και η έλλειψη Ατομικού Προστατευτικού Εξοπλισμού του πυροσβεστικού προσωπικού. Στις συζητήσεις μεταξύ των πυροσβεστών που αναγκάζονται να επιχειρούν με την ίδια στολή, χαρακτηριστική έχει γίνει η φράση «πλύνε-βάλε».»
Το θέμα Μέσων Ατομικής Προστασίας, είναι πολύ παλιό, και οι «κουρελήδες» της πυροσβεστικής, καλύπτουν με προσωπικές δαπάνες την αγορά δεύτερης στολής, κάποιων ΜΑΠ, και όπως και πολλοί από την αστυνομία, την ΕΠΙΣΚΕΥΗ των υπηρεσιακών οχημάτων. Μη βγει κανείς και πει ότι δεν είναι έτσι, γιατί είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ τα παραδείγματα. Θα έπρεπε να ντρέπονται οι αρμόδιοι, αλλά ΠΟΙΟΣ έχασε τη ντροπή για να την βρουν αυτοί.
Συνέλληνες, περιμένουμε, απαιτούμε σαν κοινωνία να είμαστε ασφαλείς, μόνο που φρόντισαν κάποιοι εδώ και χρόνια, να ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ, να ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΝ τα σώματα ασφαλείας. Καλά που το προσωπικό τους, κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προσφέρει, παίζοντας κορώνα γράμματα τη ζωή του. Κάποιοι ευθύνονται γι αυτό. Τους ξέρουμε ΟΛΟΙ.
Να γίνει κάτι ΑΜΕΣΑ, γιατί αυτό το χάλι δε μπορεί να συνεχιστεί.

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com
http://www.ksipnistere.com/2015/07/blog-post_3767.html

Όταν ο Τσίπρας κατήγγειλε πολιτικές και ποινικές ευθύνες για την υπαγωγη της ΕΛΣΤΑΤ στο ΔΝΤ. Τώρα έκανε κυβίστηση 180

Ο "άνθρωπος" είναι ίσως ο μεγαλύτερος απατεώνας που της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Τις προεκλογικες καταγγελίες του ως αντιπολίτευση, τις μετέτρεψε σε πλήρη υποταγή.

Και εχθές αποδέχθηκε την πλήρη ανεξαρτησια της ΕΛΣΤΑΤ... δηλαδή τον έλεγχό της από την EUROSTAT.


Καλλιόπη Σουφλή


Κόλαφος ο Τσίπρας για την ΕΛΣΤΑΤ: Μεθοδευμένη η υπαγωγή στο ΔΝΤ, να διερευνήσει η βουλή τις ποινικές ευθύνες.


Κάθετος ο Τσίπρας για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ σήμερα το πρωΐ στη ΝΕΤ.

Μίλησε για δεδομένες και βαρύτατες πολιτικές ευθύνες αλλά και αναγκαιότητα διερεύνησης για τυχόν ποινικές.

Απευθυνόμενος στον Λοβέρδο είπε ότι
το μακελειό το έχουν ήδη κάνει στον Ελληνικό λαό, ενώ εξήγησε πως ο υπεύθυνος της ΕΛΣΤΑΤ ήταν συγχρόνως και στέλεχος του ΔΝΤ, πράγμα αδιανόητο που οφείλουν να διερευνήσουν οι εισαγγελείς.

Χαρακτήρισε τον Παπακωνσταντίνου αποτυχημένο και θεώρησε απαράδεκτο το γεγονός ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ακόμα υπουργός και υπογράφει συμβάσεις.

Παραλλήλισε τον Κουβέλη και το κόμμα του με δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ που μετεκλογικά θα συνεργαστούν για να γλιτώσει το ΠΑΣΟΚ την ολική κατάρρευση.
fonaklas.blogspot.com

http://attikanea.blogspot.gr/2015/07/blog-post_536.html

kerberos-hellas

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΟΜΟΛΟΓΟ 148.000.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΑΠΩΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ !!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
Η Ελλάδα αποπλήρωσε σήμερα ομόλογο Σαμουράι !!!
Η Ελλάδα αποπλήρωσε σήμερα ομόλογο «σαμουράι» με ημερομηνία λήξης 14 Ιουλίου σε ιδιώτες πιστωτές στην Ιαπωνία, σε μία συμβολική κίνηση που απέτρεψε μία αθέτηση πληρωμής η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί ως χρεοκοπία σε εμπορικό χρεόγραφο.

«Η καταβολή του ποσού των 20 δισεκατομμυρίων γεν (148 εκατομμυρίων ευρώ) επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της ιαπωνικής τράπεζας Mizuho Financial Bank, που διαχειρίζεται το ομόλογο.

Το ομόλογο είχε εκδοθεί από το ελληνικό κράτος πριν από 20 χρόνια σε γεν και είχε πωληθεί σε ιδιώτες επενδυτές.

ΠΗΓΗ

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/428146.html

Συγκλονίζει Γερμανός με tweet στα ελληνικά: Συγγνώμη για την κακή κυβέρνησή μου! (ΦΩΤΟ)

Αντίθετος με τη συμπεριφορά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέναντι στη χώρα μας είναι ένας Γερμανός πολίτης. Κατά τη διάρκεια των χθεσινών μαραθώνιων διαπραγματεύσεων ο συγκεκριμένος νεαρός έδειξε τη στήριξή του στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης. Με «τιτίβισμα» στα ελληνικά ζητά από τον ελληνικό λαό συγγνώμη για την «κακή» κυβέρνηση της χώρας του! Στα δύσκολα οι λαοί πρέπει να είναι δίπλα και η αλληλεγγύη να μην υπολογίζει σύνορα. Το tweet αναφέρει: «Αγαπητοί Έλληνες δεν είναι όλοι οι Γερμανοί σαν τον Σόιμπλε. Ζητώ συγγνώμη για την κακή κυβέρνησή μου». Δείτε το tweet:...
germanosminima 
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/07/tweet_41.html

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ...ΜΝΗΜΟΝΙΟ




Δεν είναι μόνο ότι οι κόκκινες γραμμές αποδείχτηκαν «ρούχα μαζί που πλύθηκαν και γίναν όλα ροζ».

Η χθεσινή συμφωνία είναι ένα ένα τρίτο μνημόνιο που η πιο διεστραμμένη νεοφιλελεύθερη φαντασία δεν θα έβλεπε ούτε στα πιο τρελά της όνειρα.

Μια ανείπωτη ντροπή.

Μια ξετσιπωσιά.

Είναι το ότι πλέον, η Ελλάδα υπάγεται στον ESM, σε έναν ιδιωτικό οργανισμό που υπερβαίνει κάθε δικαίου, εθνικού και διεθνούς. Μπροστά του, ακόμη και το αγγλικό δίκαιο ωχριά καθώς τα θύματα του δεν έχουν να φοβούνται την επιρροή συμφερόντων σε κάποια δικαστική έδρα αλλά πρόκειται για έκφανση και συμπύκνωση των οργανωμένων συμφερόντων της Ευροζώνης.

Δεν είναι μόνο ότι συνεχίζεται η μεταφορά ιδιωτικών χρεών στις εξαντλημένες πλέον οικονομίες του μέσου πολίτη και στην όποια οικονομική του προοπτική.

Οι κυβερνώντες συναίνεσαν στο να βάλουν οι δανειστές χέρι και ότι με αίμα και ιδρώτα είχαν αφήσει παρακαταθήκη γενιές Ελλήνων στους επομένους:

50 δις κρατικής περιουσίας περνάνε σε ειδικό ταμείο υπό την εποπτεία των δανειστών:

Από αυτά τα 25 δις θα πάνε για ανακεφαλοποίηση των ελληνικών τραπεζών, αυτών των άχρηστων πλέον χοντρών γουρουνιών που έχουν καταφάει τον μπαχτσέ του κάθε Έλληνα. 12,5 δις θα πάνε για αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.

Και τα άλλα 12,5 για «επενδύσεις».

Από τη μάνα σας τα βρήκατε ρε;

Για μια ακόμη φορά ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται σε ότι κρατικό και δημόσιο όχι μόνο σαν να ναι δικό τους τσιφλίκι, όχι μόνο σαν να ναι η περιουσία αφελούς συγγενούς που οι ίδιοι εκποιούν, αλλά και σαν κλοπιμαία που σκοτώνουν όσο όσο σε ενεχυροδανειστήρια.

Λένε συριζοφρουροί αρθρογράφοι πως αυτό είναι μια κίνηση τακτικής. Δεν θα διαφωνήσουμε. Το «δίνω κώλο» είναι μια κίνηση τακτικής για τους επαγγελματίες του χώρου.

Από χθες τίποτε δεν είναι το ίδιο: Η Ευρώπη δεν είναι ίδια. Η χώρα δεν πρόκειται ποτέ να ανακάμψει. Η Γερμανική Ευρώπη έχει κερδίσει μια μεγάλη μάχη.

Λένε ότι η κυβέρνηση εκβιάστηκε.

Δε θα διαφωνήσω: Ήταν όμως ο ελληνικός λαός που εκβιάζεται εδώ και πέντε χρόνια και με τις τράπεζες κλειστές βροντοφώναξε ΟΧΙ σε νέο μνημόνια.

Αυτός ο λαός που έχει πληρώσει τα κρίματα του και με το παραπάνω ήταν ο μοναδικός σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτόν τον λαό η κυβέρνηση πρόδωσε με τον πιο εφιαλτικό τρόπο χθες.

Λένε ότι φταίνε τα αδιέξοδα: Μα ήταν αυτή η κυβέρνηση που τα επέτεινε ακόμη περισσότερο χωρίς να θέλει καν να βρει οποιαδήποτε εναλλακτική.

Λένε πως αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίζει να είναι αριστερή στην διαχείριση των μνημονιών και επομένως διατηρεί το ηθικό της πλεονέκτημα έναντι στους προκατόχους της.

Βρε, μήπως ο Κάστρο μετά το αμερικανικό εμπάργκο συνθηκολόγησε, ξεπούλησε τη μισή και βάλε Κούβα στους Αμερικανούς και μετά προσπαθούσε να πείσει τον κουβανικό λαό πως όλα αυτά είναι τακτικές αναδίπλωσης;  
«Αυτό είναι πραξικόπημα!» τιτίβιζε χθες μεγάλο σημαντικό κομμάτι της παγκόσμιας κοινής γνώμης.  

Αντί να λοιπόν να σταθεί απέναντι στους «πραξικοπηματίες», η κυβέρνηση συμμετείχε στο πραξικόπημα.

Ακριβώς όπως έκανε και μετά το πραξικόπημα που επιχειρήθηκε κατά του δημοψηφίσματος.

Αμέσως μετά την δημοσκοπική συντριβή των πραξικοπηματιών, η κυβέρνηση συνέχισε το πραξικόπημα, σηκώνοντας από το καναβάτσο τους πραξικοπηματίες, βαπτίζοντας το όχι ναι για να φέρει τελικά το τρίτο και μακρύτερο μνημόνιο!

Η κυβέρνηση έχει δώσει όλες τις καθεστωτικές εξετάσεις και τις πέρασε. Μπορεί πλέον να θεωρείται μια αξιόπιστη και πρόθυμη δύναμη.

Μένει να κάνει κάτι μερεμέτια στο εσωτερικό, να πετάξει κάτι αντιμνημονιακά σεμεδάκια που τις ξέμειναν από το αντιπολιτευτικό παρελθόν της που προσβάλλουν την αισθητική των αποικειοκρατών και να προσκαλέσει τη διαφθορά στο κυβερνητικό σχήμα για να καταπολεμήσει τη διαφθορά στο εσωτερικό της χώρας.

Κάποια κεφάλαια θα πέσουν στα σίγουρα για να ριχτεί σκόνη στα μάτια του κόσμου, δε θα είναι τα μεγάλα όμως τα μεγάλα κεφάλια, δε θα είναι αυτά ακριβώς που επέτρεψαν  στους Γερμανούς να επιβληθούν της χώρας.

Αν ήθελε να παλέψει ο Πρωθυπουργός χθες, υπήρχε, παρά τα τρομακτικά αδιέξοδα, ευνοϊκή συγκυρία.

Οι Γάλλοι θέλαν την Ελλάδα εντός ευρώ. Μην φανταστείτε ότι ο κύριος λόγος ήταν το «Ελλάς Γαλλία συμμαχία». Ένα grexit θα μπορούσε να οδηγήσει τη Γαλλία σε τραπεζική κατάρρευση, να τη φέρει στη θέση της Ελλάδας και σε πολιτική κατάρρευση.

Έτσι, πριν φτάσει η φωτιά στο σπίτι τους, οι Γάλλοι βρήκαν κάποιο θάρρος και στάθηκαν απέναντι στη φωτιά του Grexit.

Θα μπορούσαμε να οδηγήσουμε την Γερμανογαλλική ρήξη βαθύτερα. Και την Αμερικανογερμανική καθώς και την απόκλιση συμφερόντων ανάμεσα σε ΕΕ και ΔΝΤ.

Με την κινέζικη χρηματιστηριακή κρίση να ναι στο πλευρό μας.

Όλα αυτά βέβαια θα προϋπόθεταν ο πρωθυπουργός να είναι απόλυτα ειλικρινής απέναντι στον ελληνικό λαό αντί αυτός και οι επιτελάρχες του να μας φλομώνουν στα ψέματα.

Παρότι κατάφερε στο επικοινωνιακό επίπεδο να εκθέσει την γερμανική πολιτική, πολιτικά επέλεξε να υποταχθεί σε αυτή, κρατώντας μόνο τα προσχήματα.

Σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο έχουμε πλέον συντριβεί ενώ το κενό αντιπροσώπευσης είναι αβυσσαλέο.

Η κυβέρνηση επέλεξε πλευρά. Από την αρχή είχε διαλέξει, Και δεν ήταν η δικιά μας. Ο λαός ήταν απλά το όχημα για τον αυτοσκοπό της εξουσίας.

Τους είχαμε δίπλα μας. Τους αναδείξαμε. Τους στηρίξαμε στα πιο δύσκολα. Μας πούλησαν πολύ εύκολα.

Επέλεξαν να μας έχουν απέναντί τους.

Πολύ κακή επιλογή, πράγματι.

Πέτρος Αργυρίου, agriazwa.blogspot.com, 13/7/2015
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters