Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Ποιος κέρδισε από την σφαγή των Ελλήνων στην αρένα;


Οι Γερμανοί κοιτάζουν κάθε φορά στον καθρέπτη και ερωτεύονται παράφορα το είδωλό τους. Τόσο, που στο τέλος δεν θα θέλουν να βλέπουν κανέναν άλλον στην Ευρώπη πέρα από τους εαυτούς τους και τους πιστούς τους συμμάχους. Η Ευρώπη της Γερμανίας και του Σόιμπλε δεν έχουν μέλλον. Από την άλλη, η μικρή Ελλάδα έπαιξε σε λάθος γήπεδο. Κτυπήθηκε με τα κτήνη στην αρένα και φυσικά έχασε. Γι' αυτό φέρει τεράστια ευθύνη το δίδυμο Βαρουφάκη – Τσίπρα. Μας οδήγησαν στην σφαγή. Από άγνοια;

Το παιγνίδι ήταν φανερό από την πρώτη στιγμή. Οι Γερμανοί έχουν αποφασίσει να γράψουν από την αρχή τους κανόνες λειτουργίας της Ευρώπης. Ήθελαν μία κρίση, μία αφορμή. Η Ελλάδα του Βαρουφάκη και του Τσίπρα, λοιπόν, έπαιξε τον ρόλο του χρήσιμου ηλιθίου. Γίναμε ο σάκος του μποξ για τον Σόιμπλε και την παρέα του. Ο ελληνικός λαός πληρώνει ήδη τον λογαριασμό αυτής της ανοησίας.

Μας είπαν ότι ήσαν αντίπαλοι με τον Σόιμπλε. Πιάστηκαν κορόιδα και μαζί με αυτούς πέσαμε όλοι στην φάκα. Ο Βαρουφάκης και ο Τσίπρας έπαιξαν από την αρχή το παιγνίδι του Σόιμπλε. Grexit ήθελε ο Σόιμπλε, Grexit σκεπτότανε και ο Βαρουφάκης από την πρώτη στιγμή και κατά δήλωσή του.

Αν υπήρχε κράτος θα είχε ήδη ξεκινήσει έρευνα σε βάθος για να διαπιστωθεί αν και πως ωφελήθηκαν κάποιοι από αυτή την σημαντική πληροφορία. Αν έβγαλαν πολιτικοί στο εξωτερικό τα λεφτά τους και αν πόνταραν με οποιονδήποτε τρόπο στην πτώση του ευρώ. Μιλάμε για το παιγνίδι του αιώνα. Όποιος ήξερε, μπορούσε να κερδίσει απίστευτα λεφτά. Το έκαναν; Κι αν ναι ποιοι; Δεν είμαστε ντετέκτιβς. Γι' αυτό υπάρχουν αρχές. Για να διερευνούν και να αποδεικνύουν κάθε φορά τα όσα μάθαμε στο σχολείο για την γυναίκα του Καίσαρα.

Αυτό είναι το μεγάλο θέμα που αφορά τον ελληνικό λαό και τα ψέματα με τα οποία τον ξεγέλασαν. Του είπαν ότι στόχος τους ήταν να μείνουμε στο ευρώ και από την πρώτη στιγμή το σχέδιό τους ήταν η δραχμή. Για ποιόν λόγο θα οδηγούσαν έναν ολόκληρο λαό στην καρμανιόλα; Τι συμφέροντα εξυπηρετούσαν;

Το άλλο θέμα είναι η γερμανική Ευρώπη. Οι Γερμανοί αισθάνονται αυτή την στιγμή πανίσχυροι. Προσπαθούν να σώσουν τον πλούτο τους και την καλή τους τύχη. Οι μεγάλοι ασθενείς του 2008 έγιναν οι ηγέτες της Ευρώπης του 2015. Δεν θα αντέξουν πολύ! Όχι μόνο διότι οι τακτικές τους δεν είναι συμπαθείς, αλλά κι επειδή ο στρουθοκαμηλισμός δεν υπήρξε πετυχημένη μέθοδος σε κάποιον πόλεμο του παρελθόντος. Η Ευρώπη έχει δομικά προβλήματα. Δεν μπορεί να συγκριθεί με τις ΗΠΑ και δεν κάνει τον κόπο να βρει τον δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση. Η Ευρώπη είναι ένα απολίθωμα της αποικιοκρατίας που αναζητά σωσίβιο στο ευρώ. Το κοινό νόμισμα, όμως, δεν μπορεί να κρύψει ούτε την υστέρηση της Ευρώπης σε θέματα καινοτομίας και τεχνολογίας σε σχέση με τις ΗΠΑ, ούτε να γεφυρώσει τις όποιες διαφορές στο εσωτερικό της.

Η Ευρώπη είναι καταδικασμένη να αποτύχει, όσο επιμένει σε εθνικές λύσεις. Η ομάδα Σόιμπλε πιστεύει ότι θα αντιμετωπίσει τις όποιες δυσκολίες με τα διπλά νομίσματα. Μέχρι χτες το λέγαμε ορισμένοι άνθρωποι. Σήμερα το ομολογούν οι ίδιοι. Η διαφορά μας με την κυβέρνηση είναι ότι θεωρούμε ότι η Ελλάδα είναι πολύ μικρή για να σηκώσει το βάρος αυτής της αντιπαράθεσης. Και δυστυχώς είχαμε δίκιο, κρίνοντας από το τρίτο μνημόνιο.

Η επόμενη ημέρα μας βρίσκει με μία κακή συμφωνία στην πλάτη μας. Η κακή αυτή συμφωνία δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Μας δίδει όμως χρόνο. Το ερώτημα είναι πως αξιοποιούμε αυτό τον χρόνο. Διότι μέχρι σήμερα έχουμε πατήσει όλες τις πεπονόφλουδες. Η λύση είναι μόνο μία: Να καλέσει ο Αλέξης Τσίπρας όλες τις παραγωγικές τάξεις της χώρας σε έναν ειλικρινή διάλογο. Είναι ο μόνος δρόμος. Οτιδήποτε άλλο θα μας φέρει πιο κοντά στο τέλος. Είτε λέγεται συμφωνία, είτε ρήξη. Με την ρήξη αυτό θα συμβεί με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Θανάσης Μαυρίδης
Πηγή Capital
Επικοινωνία με τον συντάκτη
thanasis.mavridis@capital.gr

http://kostasxan.blogspot.gr/2015/07/blog-post_796.html

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕ ΦΕΚ. ΤΟ ΚΙΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ) ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕ ΕΣΥ ΝΑ ΣΤΗΝΕΣΑΙ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ 50ρικο ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ…


ΚΙΣ
( απορία… τον Παρθενώνα γιατί τον έχουν στο μπάνερ ;;; )
Giorgos Makris ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΕ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΤΟ ΚΙΣ ( ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ) ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ.
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΦΕΚ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ.

1) ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
2) ΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ (ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ)
3) ΥΠΑΓΩΓΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΣ.
4) ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ & ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
5) ΠΕΡΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Νο 4 ΤΟ ΚΙΣ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ)
ΚΑΙ ΚΑΤΣΕ ΕΣΥ ΝΑ ΣΤΗΝΕΣΑΙ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 50αρικο ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.
ΩΣ ΠΟΤΕ.
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΑΣ.
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ (Ε.ΣΥ.)
ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ
…………………………………………………11745340_10206015511179500_8971453987155576339_n
11745919_10206015511579510_7657331533125536095_n
11029475_10206015511139499_8968748032745525503_n
11742726_10206015511339504_1330497851081809600_n
11752479_10206015511419506_4238730442228299072_n
…………………………………………………………………………….
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2015/07/50_15.html

ΡΕ Μ@Λ@ΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ !!! ΧΘΕΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ 148.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ «ΣΑΜΟΥΡΑΪ» ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !!!

ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ… ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 ΠΛΗΡΩΣΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ 148.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΟΜΟΛΟΓΟ … «ΣΑΜΟΥΡΑΪ» !!!!!! 
ΕΡΩΤΗΣΗ 1) ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΟΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ;;;
ΕΡΩΤΗΣΗ 2) ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΟΙ… «ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ» ;;;;;; ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ( 3% ) ΤΟΚΟ /ΕΤΟΣ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Ή ΣΚΑΣΑΤΕ ΤΟ 100% ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥ ;;;; 
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ 3) ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ;;;;;;; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΡΙΟΙ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΜΑΣ !!!! ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ…. ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ… ΥΠΟΣΧΕΣΗ !!! ΕΙΝΑΙ ΟΡΚΟΣ ΣΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10.000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΣ.
Basilis Drosos: Η «ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗ» ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΕΙ ΔΟΣΗ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΟ, ΞΑΦΝΙΚΑ ΒΡΗΚΕ ΠΑΛΙ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΟΜΟΛΟΓΟ «ΣΑΜΟΥΡΑΪ» ΠΟΥ ΕΛΗΓΕ ΤΗΝ 14-7-2015!!!!
ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΑΛΙ ΞΑΝΑΦΡΗΚΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ «ΑΔΙΑΘΕΤΑ» ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ!!!
ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ «ΧΡΕΟΣ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ;;;;;
ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΤΑΠΙΕΣ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ, ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΣ ΜΑΙΡΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ;;;…….
ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΣΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΧΑΖΑΡΕ, ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ;;;;
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ!!!!…. ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ!!!!
Β. Δ.
ΑΝΤΕ1 ΔΟΥΛΕΜΑ 1

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΟΙΔΙΠΟΔΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΦΙΓΓΑΣ-ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ


Η Σφίγγα είναι φανταστικό πλάσμα της ελληνικής μυθολογίας,στενά συνδεδεμένο με το μύθο των Λαβδακιδών και συγκεκριμένα με εκείνον του Οιδίποδα. Οι αναπαραστάσεις της χρησιμοποιούνταν σε ασφαλισμένους χώρους ως σύμβολα προστασίας στον αιγυπτιακό, ελληνικό και ρωμαϊκό πολιτισμό. Σύμφωνα με τον Ησίοδο ήταν κόρη της Χίμαιρας και του Όρθρου ή κατά άλλους του Τυφώνος και της Έχιδνας.. 

Η Έχιδνα είχε γεννήσει επίσης τον Κέρβερο τον Όρθρο (φύλακας των κοπαδιών του Γηρυόνη), το Λιοντάρι της Νεμέας, τη Λερναία Ύδρα και τη Φαία της Κρομμυώνας. Της αποδίδουν επίσης τη Χίμαιρα, το δράκοντα της Κολχίδας, το φύλακα του χρυσόμαλλου δέρατος, το δράκοντα που φυλούσε τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων και τον αετό του Προμηθέα.

Στις ελληνικές αναπαραστάσεις η Σφίγγα απεικονίζεται ως φτερωτό λιοντάρι με κεφάλι γυναίκας (εν αντιθέσει με τη Σφίγγα της Αιγύπτου, που δεν έχει φτερά) ή ως γυναίκα με πέλματα και στήθη λιονταριού , ουρά ερπετούκαι φτερά πτηνού. Το όνομά της προέρχεται από τη λέξη σφίγγω.
Τις Σειρήνες τις αναγνωρίζουμε από το σώμα πουλιού,το ανθρώπινο κεφάλι,τα πόδια και τα νύχια που είναι δυνατά και χοντρά και μπορούν να παρομοιαστούν σαν του λιονταριού.Αυτό μας δείχνει ίσως μια συγγένεια που μπορεί να υπάρχει μεταξύ Σειρηνός και Σφιγγός.

Η Ήρα και ο Άρης την έστειλαν από την πατρίδα της, την Αρχαία Θήβα. Εκεί στεκόταν και ρωτούσε τους περαστικούς «Ποιο ον το πρωί στέκεται στα τέσσερα, το μεσημέρι στα δύο και το βράδυ στα τρία;». Όποιον δεν μπορούσε να λύσει το γρίφο, η Σφίγγα τον έσφιγγε, μέχρι να πεθάνει. Ο Οιδίπους έλυσε τον γρίφο απαντώντας ότι το ον αυτό είναι ο άνθρωπος, αφού όταν είναι βρέφος περπατάει στα τέσσερα, μετά σηκώνεται στα δύο του πόδια και στα γηρατειά περπατάει όρθιος αλλά χρησιμοποιεί σαν τρίτο πόδι ένα μπαστούνι.

Μόλις λύθηκε το αίνιγμά της η Σφίγγα γκρεμίστηκε από τον βράχο που στεκόταν και σκοτώθηκε. Ωστόσο, ο ακριβής γρίφος που έδινε η Σφίγγα δεν είναι γνωστός από αρχαίες πηγές, αλλά από μεταγενέστερα κείμενα.

Τα Κοινά έχουν πολυμέσα σχετικά με το θέμα Σφίγγα(μυθολογία),το Βικιλεξικό έχει λήμμα που έχει σχέση με το λήμμα: σφίγγα(μυθολογία).Υπάρχει και μια άλλη εκδοχή για την Σφίγγα την οποία παρουσιάζει ο Παυσανίας. Σύμφωνα λοιπόν με τον Παυσανία η Σφίγγα ήταν νόθα κόρη του Λάιου. Ο Λάιος εμπιστεύθηκε μόνο σε αυτή τον χρησμό που πήρε από την Πυθία και της ανέφερε πως αφορούσε μόνο την Ιοκάστη και τους καρπούς της. Αυτό γιατί ο Λάιος είχε παιδιά και από παλλακίδες, αφού απέφευγε την συνεύρεση του με την Ιοκάστη. Όμως σε ένα από τα μεθύσια του κοιμήθηκε με τη γυναίκα του και γεννήθηκε ο Οιδίποδας.

 Έτσι, παρότι εγκατέλειψε τον Οιδίποδα στον Κιθαιρώνα, διατηρώντας τις επιφυλάξεις του, όταν κάποιος από τους γιους διεκδικούσε τον θρόνο τον έστελνε στην Σφίγγα. Αυτή με τον γρίφο της εξέταζε αν αυτοί ήταν γνήσια παιδιά του Λάιου. Επειδή τη γνώση του χρησμού την είχαν μόνο αυτοί που κατάγονταν από τη βασιλική γενιά, όσοι δεν μπορούσαν να απαντήσουν στον γρίφο της θανατώνονταν. Ο Οιδίποδας πριν συναντήσει τη Σφίγγα είχε μάθει για τον γρίφο στον ύπνο του. Έτσι μπόρεσε να τον λύσει.


Ο αστεροειδής 896 Σφίγξ (896 Sphinx), που ανακαλύφθηκε το 1918, πήρε το όνομά του από τη Σφίγγα της Αιγύπτου. Ο Οιδίποδας (αρχ: Οἰδίπους) ήταν το πιο τραγικό πρόσωπο της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Ήταν γιος του βασιλιά της Θήβας Λάιου και της Ιοκάστης. Ο μύθος του είναι ο εξής : Πριν από την γέννηση του Οιδίποδα ο βασιλιάς της Θήβας Λάιος, αποφάσισε να μάθει το πεπρωμένο του σχετικά με την απόκτηση διαδόχου, επειδή η γυναίκα του, η Ιοκάστη ή Επικάστη, δεν είχε κυοφορήσει ποτέ, παρά τις πολύχρονες προσπάθειες.

Ο λοξίας Απόλλωνας του διεμήνυσε, μέσω της Πυθίας, πως θα αποκτούσε γιο και πως αυτός μάλιστα θα τον σκότωνε. Πρέπει να ειπωθεί πως ήταν από τους σπάνιους χρησμούς που ήταν τόσο ξεκάθαροι ως προς το περιεχόμενό τους. Επίσης πρέπει να επισημανθεί πως ο Λάιος είχε προκαλέσει την μήνι των Θεών για την σχέση που σύναψε με άλλον άντρα, τον γιο του Πέλοπα, βασιλιά της Ηλείας, τον Χρύσιππο Η αυτοκτονία του Χρυσίππου στη Θήβα, όπου τον είχε απαγάγει ο Λάιος, προκάλεσε το μένος του Πέλοπα, ο οποίος καταράστηκε τον βασιλιά της Θήβας να μην αποκτήσει γιο και αν κάνει να πεθάνει από το χέρι του.

Οι Θεοί συμφώνησαν, κατά άλλους η Ήρα,αφού η ενέργειά του αποτέλεσε ύβρη προς τους Νόμους. Ο Λάιος, έχοντας γνώση το χρησμοδότημα, μετά την γέννηση του πρωτότοκου, έδεσε τον Οιδίποδα από τα πόδια (εξ ου και το όνομα Οιδίπους (οίδημα(=πρήξιμο) + πους(=πόδι)) και τον έδωσε σ΄έναν δούλο, τον οποίο διέταξε να τον αφήσει έκθετο στον Κιθαιρώνα. Με αυτόν τον τρόπο εναπόθετε την τύχη του βρέφους στα χέρια των Θεών ή της Τύχης, όπως αναφωνεί στην τραγωδία «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλήο ίδιος ο ήρωας.

Ένας βοσκός όμως βρήκε το παιδί και το παρέδωσε στην γυναίκα του βασιλιά της Κορίνθου Πόλυβου, την Μερόπη ή Περίβοια. Αυτοί μην έχοντας παιδιά, τον δέχτηκαν σαν «θείο δώρο». Έτσι ο Οιδίποδας ζει και μεγαλώνει στα παλάτια της Κορίνθου, στην πόλη Τενέα, ως γνήσιος και νόμιμος κληρονόμος του θρόνου. Μια μέρα όμως κάποιος τον απεκάλεσε «νόθο».

 Θέλοντας να μάθει το αληθές του λόγου, επειδή επικράτησε «σιγή ιχθύος» στο παλάτι για το θέμα, αποφασίζει να πάει στην Πυθία. Εκεί η ιέρεια του Απόλλωνα, με ξεκάθαρο χρησμό τον διώχνει από τον ιερό χώρο της επειδή θα φανεί ομόκλινος του πατρός και πατροκτόνος, αιμομίκτης και σύζυγος της μητέρας του, καθώς και ότι αυτός και τα παιδιά του θα είναι αιτία πολλών κακών. Ήταν τέτοια η ένταση του γεγονότος, ώστε ο Οιδίποδας, ξεχνώντας τους λόγους προσέλευσής του στην Πυθία, αποφασίζει να μην γυρίσει στην θεωρούμενη κατ' αυτόν πατρίδα του, την Κόρινθο για να μην προκαλέσει δεινά στους πραγματικά θετούς του γονείς.

Κατά την περιπλάνησή του στον ελλαδικό χώρο,κατευθύνθηκε προς την Θήβα. Σ΄ένα σταυροδρόμι της, το τρίστρατο με το όνομα «Σχιστή οδός», συναντά μια άμαξα και ύστερα από μια έντονη λογομαχία σκοτώνει τον κάτοχο της άμαξας και τους συνοδούς - δούλους του, εκτός από έναν. Όπως αποδεικνύεται αργότερα, με μαρτυρία του δούλου που σώθηκε, ο Οιδίποδας σκότωσε τον πατέρα του Λάιο, ο οποίος κατευθυνόταν προς την Πυθία για να μάθει τι απέγινε το παιδί του. Ο Οιδίποδας πλησιάζοντας στην Θήβα συνάντησε τη Σφίγγα.

Η Σφίγγα σκότωνε κάθε διαβάτη που την συναντούσε, επειδή δεν απαντούσε στο γρίφο της. Ρωτώντας τον Οιδίποδα «Ποιο ον το πρωί στέκεται στα τέσσερα, το μεσημέρι στα δύο και το βράδυ στα τρία», έλαβε ως απάντηση «Ο Άνθρωπος είναι εκείνο τον ον, που το ξημέρωμα της ζωής του κινείται στα τέσσερα, το βράδυ της ζωής του στα τρία, με την βοήθεια του μπαστουνιού, ενώ στο μεσοδιάστημα (μεσημέρι) της ζωής κινείται με σιγουριά στα δυο». Μετά την λύση του γρίφου η Σφίγγα έπεσε στον γκρεμό και σκοτώθηκε (ή κατά άλλους ο Οιδίποδας της επιτέθηκε όταν ήταν ξαφνιασμένη από τη λύση του γρίφου και τη σκότωσε). Ο Οιδίποδας αναγορεύτηκε βασιλιάς της Θήβας, από τον προσωρινό βασιλιά της πόλης Κρέοντα, και σύζυγος της Ιοκάστης (αδελφή του Κρέοντα), χήρας του Λάιου και μητέρας του Οιδίποδα.

 Με την Ιοκάστη απέκτησε τέσσερα παιδιά, τους Πολυνείκη και Ετεοκλή και τις Αντιγόνη και Ισμήνη, που ήταν παράλληλα και αδέλφια του. Έτσι ολοκληρώθηκε το περιεχόμενο του χρησμού που έδωσε η Πυθία στον Λάιο πρώτα και στον Οιδίποδα αργότερα. Υπάρχει άλλη μαρτυρία, κατά την οποία η Ιοκάστη έμαθε πως παντρεύτηκε τον γιο της και αυτοκτόνησε. Ο Οιδίποδας ξαναπαντρεύτηκε και με την νέα σύζυγό του, την Ευρυγανεία, απέκτησε τα τέσσερα παιδιά.

 Εξαιτίας του λιμού που μάστιζε την Θήβα, για εφτά χρόνια (όσα και τα χρόνια εξουσίας του Οιδίποδα), χρησμός από τον μάντη Τειρεσία, υπέδειξε πως η αιτία του κακού είναι ο φονιάς του Λάιου. Στην τραγωδία «Οδίπους Τύραννος» εκτυλίσσεται η αποκάλυψη του φονιά, που είχε ως αποτέλεσμα την αυτοτύφλωση του Οιδίποδα και την αυτοκτονία της Ιοκάστης (κρεμάστηκε). Στην τραγωδία του Σοφοκλή, «Οιδίπους επί Κολωνώ», μαθαίνουμε πως ο Οιδίποδας, για άλλη μια φορά, περιπλανήθηκε στον ελλαδικό χώρο, με συνοδό την κόρη του Ισμήνη ή, κατά άλλους, την Αντιγόνη. Κατέληξε στην Αθήνα, όπου ο βασιλιάς της, ο Θησέας, τον δέχτηκε και μεσολάβησε για την συμφιλίωσή του με τους Θεούς και τον λυτρωτικό του θάνατο.

Στην τραγωδία «Επτά επί Θήβας», τουΑισχύλου, μαθαίνουμε για την τύχη του Πολυνείκη, του Ετεοκλή και του Κρέοντα. Ενώ, τέλος, στην τραγωδία «Αντιγόνη», την κορωνίδα των τραγωδιών, μαθαίνουμε για την τύχη της ομώνυμης ηρωίδας. Ο μύθος του Οιδίποδα εντάσσεται στα πλαίσια του «Θηβαίκού Κύκλου».

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΦΙΓΓΑΣ

 Λίγα μέτρα πιο πέρα από την Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας (Χέοπος) βρίσκεται η περίφημη Σφίγγα της Αιγύπτου που έχει κεφάλι γυναίκας, σώμα ταύρου, πόδια λονταριού και φτερά αετού. Ποια είναι όμως η σκοπιμότητα της υπάρξεώς της μέσα στο χώρο των πυραμίδων της Γκίζας, κάτω από τα πόδια της Μεγάλης Πυραμίδας και τι παριστάνει; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σφίγγες γενικά είναι κατά την μυθολογία διάφορα τέρατα που τα μέλη του σώματός των αποτελούνται από διάφορα του ενός όντα.

Ήσαν άγρια τέρατα, σιωπηλά και αινιγματικά. Τέτοιες σγίγγες κατά την αρχαιότητα υπήρχαν σε διάφορα μέρη του τότε γνωστού κόσμου και είχαν περιβληθεί με διάφορες μυθολογικές ιστορίες. Στην αρχαία Ελλάδα ήταν γνωστή η Σφίγγα της Βοιωτίας που είχε πρόσωπο και στήθος γυναίκας, σώμα λιονταριού, φτερά όρνιθας και ουρά φιδιού. Η μυθολογία λέει ότι γεννήθηκε από την Έχιδνα και τον Τυφώνα ή Όρθρον και καθόταν στο δρος Φικίον, όπου περίμενε του διερχόμενους από εκεί στους οποίους έθετε το γνωστό περίφημο αίνιγμα : «Τι εστίν ό, μίαν έχων φωνήν, τετράπουν και δίπουν και τρίπουν γίγνεται;» και εφόσον ως ήταν επόμενο οι διαβάτες που δεν έβρισκαν την λύση τους κατέτρωγε.

 Λέγεται ότι από εκεί κάποτε πέρασε και ο Οιδίποδας και συναντήθηκε με την Σφίγγα, η οποία έθεσε και σε αυτόν το ίδιο αίνιγμα. Ο Οιδίποδας έδωσε τη σωστή απάντηση: "O 'Ανθρωπος!".. και η Σφίγγα από το κακό της έπεσε στο γκρεμό και σκοτώθηκε. Όλες οι Σφίγγες χαρακτηρίζονται από τις ιδιότητες του κρυψίνους (αυτός που κρύβει την σκέψη του) και του αινιγματώδους. Συνεπώς η Σφίγγα των Πυραμίδων της Αιγύπτου πρέπει να εξετασθεί από την άποψη τι κρύβει αυτή η σκέψη της και τι αίνιγμα μας δίνει. Εάν δεν διαθέτει αυτές τις δύο ικανότητες τότε δεν θα έπρεπε να είναι Σφίγγα.

 Στο βιβλίο του Tom Valentine «Το μυστήριο της Μεγάλης Πυραμίδας» περιγράφει μεταξύ των άλλων και τα εξής: «Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η Σφίγγα κτίστηκε από τα μέλη μυστικής οργάνωσης και πως υπάρχει ένας απόκρυφος σύνδεσμος ανάμεσα στην αινιγματική Σφίγγα και στην Μεγάλη Πυραμίδα». Πρώτα απ' όλα είναι απολύτως βέβαιο ότι την Σφίγγα θα την έκτισαν άνθρωποι μεμυημένοι και μάλιστα από τον κύκλο των ιερατείων.

Το ότι απαγορευόταν στους εκάστοτε Φαραώ να μπαίνουν μέσα στην Μεγάλη Πυραμίδα είναι απολύτως βέβαιο και πλήρως δικαιολογημένο, όχι όμως από την άποψη της προσβολής του θρησκευτικού αισθήματος του λαού, αλλά για την προστασία της ίδιας της Ζωής του Φαραώ. Και αυτό γιατί το Αιγυπτιακό ιερατείο ήξερε πολύ καλά την ενεργειακή συμπεριφορά του εσωτερικού της Πυραμίδας, ήξεραν δηλαδή ότι μέσα στην αίθουσα του Βασιλιά γινότανε μια απώλεια μάζας - ενέργειας (Πράνα) από κάθε ζωντανό οργανισμό που θα έμπαινε μέσα, όπως ακριβώς έχει αποκαλύψει ο Πυθαγόρας για τα ενεργειακά πυραμιδικά φαινόμενα.

 Το ίδιο ακριβώς έγινε και στα χρόνια μας, όταν ο τότε αρχηγός κράτους της Σοβιετικής Ένωσης Κρούτσεφ επισκέφθηκε την Μεγάλη Πυραμίδα και δεν τόλμησε να μπει μέσα, ύστερα από επίμονες και απαιτητικές συστάσεις των μυστικών υπηρεσιών της χώρας του. Επίσης ο συγγραφέας του βιβλίου «Η αντλία του Φαραώ» Έντουαρντ Κάνκλ υποστηρίζει πως η Σφίγγα χρησίμευε σαν μια δευτερεύουσα αντλία, εφόσον βρίσκεται πλησιέστερα στο ποτάμι.

Η άποψη αυτή σε συσχετισμό με όλο υδραυλικό σύστημα που περιγράφει για να βρει τον τρόπο ανύψωσης των μεγάλων ογκολίθων για την κατασκευή της Πυραμίδας είναι αρκετά εύλογη, όμως θα πρέπει εάν αληθεύει να είναι όχι η βασική αιτία της ύπαρξης της Σφίγγας αλλά να είναι μια επικουρική πιθανότητα. Όλα λοιπόν αυτά τα συμπεράσματα και οι θεωρείες καθώς και άλλες απόψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, όχι μόνο δεν μας φωτίζουν το αίνιγμα, αλλά μας περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την πραγματική αλήθεια.

Ας δούμε λοιπόν μια άλλη οπτική του θέματος Ξεκινάω την σκέψη μου με τις παραδοχές ότι η Σφίγγα κρύβει ένα μυστικό και μας δίνει και ένα αίνιγμα για να βρούμε την λύση του και ότι η Σφίγγα της Γκίζας την έφτιαξαν άνθρωποι από το περιορισμένο περιβάλλον των ιερατείων που ήταν μυημένοι στα απόκρυφα μυστικά των.

 Όταν λέω την Σφίγγα την έφτιαξαν, εννοώ βέβαια την ιδέα της κατασκευής συνέλαβαν και έθεσαν σε εφαρμογή επί εδάφους και όχι ότι οι ίδιοι δούλεψαν σαν εργάτες για την κατασκευή της, πράγμα που και αυτό ακόμα δεν αποκλείεται για λόγους ασφάλειας του μυστικού. Αφού λοιπόν η ιδέα, η σκέψη βγήκε από τα μεμυημένα μέλη των ιερατείων θα πρέπει να χρησιμοποίησαν την γνωστή μόνο σ΄αυτά απόκρυφη γλώσσα τους.

Ο απόκρυφος ιερατικός κώδικας που χρησιμοποιούσαν τα διάφορα μαντεία και ειδικότερα το Μαντείο των Δελφών, ήταν ο κώδικας της αριθμολεξίας και όχι της αριθμοσοφίας. Έτσι εφαρμόζοντας τον ιερατικό κώδικα του Μαντείου των Δελφών στη λέξη «Η Σφίγξ» βρίσκουμε το μυστικό που περικλείει μέσα της η Σφίγγα. Συγκεκριμένα βρίσκουμε ότι η αριθμητική αξία της φράσεως «Η Σφίγξ» είναι ο κωδικός αριθμός 781 που αντιστοιχεί στην αριθμητική αξία της φράσεως «ΣΥΝ ΠΑΝ». Άρα Η ΣΦΙΓΞ = ΣΥΝ ΠΑΝ = 781 , όπου το τόνισμα των φράσεων δηλώνει την λέξη «αριθμητική αξία».

Άρα το απόκρυφο μυστικό που περικλείει μέσα της η Σφίγγα είναι το «ΣΥΝ ΠΑΝ» το οποίο προέρχεται από το σημερινό ΣΥΜΠΑΝ, διότι ως γνωστό στα αρχαία χρόνια δεν υπήρχε η λέξη σύμπαν υπό ενιαία μορφή, πράγμα που έγινε αργότερα με μετατροπή του γράμματος (ν) προ του γράμματος (π) σε (μ) όπως ακριβώς γίνεται με τη λέξη συν-παίκτης - συμπαίκτης. Επίσης η απόδειξη αυτή ότι η Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου παριστάνει το ΣΥΜΠΑΝ με όλους τους νόμους της δημιουργίας μας το έχει απόδειξη περίτρανα ο Πυθαγόρας.

Από αυτό σε συνδυασμό με το αποκαλυφθέν μυστικό της Σφίγγας βγαίνει το συμπέρασμα ότι η Σφίγγα έχει άμεση σχέση με την Μεγάλη Πυραμίδα και αποτελεί την προμετώπη της. Εκτός από το μυστικό που έχει μέσα της η Σφίγγα μας ζητάει να βρούμε τη λύση και ενός αινίγματος. Το αίνιγμα αυτό βγαίνει από τη μορφή της, δηλαδή : «Που άνθρωπος τε και Ταύρος και Ιέραξ και Λέων συνεισί;". Στη σημερινή μετάφραση μπορούμε να πούμε το παραπάνω αίνιγμα ως εξής : «Πού συνυπάρχουν και ο άνθρωπος και ο Ταύρος και ο Λέων και ο Αετός;».

Προφανώς βέβαια συνηπάρχουν στην εικόνα της Αιγυπτιακής Σφίγγας που παριστάνει το Σύμπαν. Άρα συν ηπάρχουν στο Σύμπαν ή αλλιώς το Σύμπαν αποτελείται από αυτά τα 4 στοιχεία. Όμως αυτά τα 4 στοιχεία οι αρχαίοι Έλληνες τα εξομοίωναν αντίστοιχα με τα τέσσερα στοιχεία της μορφής της φύσης, δηλαδή ΝΕΡΟ (ΥΓΡΑ), ΓΗ (ΣΤΕΡΑ), ΑΕΡΑΣ (ΑΕΡΙΑ) ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ (ΕΝΕΡΓΕΙΑ).

Επίσης τα ίδια σύμβολα συνυπάρχουν και στα σημεία του ορίζοντα, δηλαδή αντίστοιχα στον Βορρά ο Άνθρωπος (Νερό), στην ανατολή ο Ταύρος (Γη), στη Δύση ο Αετός (Αέρας) και στο Νότο ο Λέων (Φωτιά). Με άλλα λόγια η λύση του αινίγματος της Σφίγγας της Αιγύπτου είναι ότι το Σύμπαν αποτελείται από τέσσερεις μορφές στοιχείων, υγράς μορφής, στερεάς μορφής, αερίου μορφής και ανεργειακής μορφής. Έτσι συνάγουμε ότι η λύση του αινίγματος προαπαιτεί πρώτα την έυρεση του μυστικού της που είναι το «ΣΥΜ ΠΑΝ» και ύστερα βρίσκεται η λύση του αινίγματος που είναι το «ΣΥΝ ΠΑΝΤΙ».

 Σχετικά με τις παραπάνω τέσσερις μορφές των στοιχείων της φύσεως όπως παρουσιάζονται στην Σφίγγα και αναφέρονται από τους αρχαίους Έλληνες σοφούς με τους συμβολισμούς Άνθρωπος/Νερό, Ταύρος/Γη, Αετός/Αέρας, και Λέων/Φωτιά παρατηρούμε ότι οι συμβολισμοί αυτοί υπεισήλθαν και στην Χριστιανική θρησκεία. Στις ορθόδοξες χριστιανικές εκκλησίες απεικονίζονται οι τέσσερις ευαγγελιστές Ματθαίος, Μάρκος, Λουκάς και Ιωάννης καθένας τους με ένα από τα παραπάνω τέσσερα σύμβολα-στοιχεία. Μάλιστα δε η απεικόνιση των ευαγγελιστών γίνεται στην επιφάνεια των τεσσάρων κολονών που συγκρατούν τον θόλο της εκκλησίας.

Δηλαδή συμπεραίνουμε ότι υπάρχει μια πλήρης ταύτιση στην αποκάλυψη των ιδίων αληθειών.

Αλλά και στο βιβλίο της Αποκάλυψης του Ευαγγελιστή Ιωάννη διαβάζουμε την ίδια ακριβώς μυστικιστική και υπερβατική αλήθεια : « .... και εν μέσω του θρόνου και κύκλω του θρόνου τέσσερα ζώα γέμοντα οφθαλμών έμπροσθεν και όπισθεν, και το ζώον το πρώτον όμοιον λέοντι, και το δεύτερον ζώον όμοιον μόσχω και το τρίτον ζώον έχων το πρόσωπον ως ανθρώπου και το τέταρτον ζώον όμοιον αετώ πετομένω".

 
 
http://www.visaltis.net/2015/07/blog-post_15.html

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΤΟ «ENDGAME» ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΛΙΤ

Foto11 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Αυτό που έγινε σήμερα στην Ελλάδα είναι αφ’ ενός η κατάλυση της δημοκρατίας, καθώς μόλις μια εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα και τον θρίαμβο του ΟΧΙ η ελληνική κυβέρνηση παρέδωσε την χώρα στην λεηλασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφ” εταίρου η αρχή καταλυτικών παγκόσμιων εξελίξεων από την ελίτ που κινεί τα νήματα της καταστροφής από το μαύρο της παρασκήνιο.
King-World-News-Has-It-All-Just-Become-One-Bad-Joke-1728x800_c 
Αυτό υποστηρίζει σε ένα νέο μεγάλο άρθρο του ο πρώην αξιωματούχος του αμερικανικού Δημοσίου, Δρ Paul Craig Roberts, ο οποίος προειδοποίησε με δραματικό τόνο ότι «σήμερα είμαστε μάρτυρες τρομακτικών φινάλε των ελίτ », «We Are Now Witnessing The Elites” Terrifying Endgame».
Η αποτυχία της αριστερής κυβέρνησης του Σύριζα στην Ελλάδα να αντιμετωπίσει αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα έχει σαν συνέπεια να κατασπαράξουν τον εθνικό πλούτο της χώρας, ελληνικά νησιά, λιμάνια, εταιρείες ύδρευσης, αεροδρόμια, ολόκληρη η εθνική μας κληρονομιά, σε τιμές ευκαιρίας. Αυτή η αποτυχία θα σηματοδοτήσει την ραγδαία άνοδο της άκρας δεξιάς σε όλη την Ευρώπη που θα είναι το πιο κύριο ανάχωμα αντίστασης στη νεοταξική επέλαση. Η σκυτάλη περνάει στα δεξιά κόμματα, το Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου, ο Nigel Farage, στην Μαρίν Λε Πεν του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία, και στα άλλα κόμματα που στέκονται εναντία στην εξόντωση των ευρωπαϊκών λαών.
Δεν γνωρίζω αν οι Έλληνες, τονίζει στο άρθρο του ο Δρ Paul Craig Roberts, κατανόησαν τι σημαίνει αυτή η συμφωνία με τη οποία ο πρωθυπουργός τους παρέδωσε την χώρα στην ληστρική Ευρώπη. Πολύ γρήγορα θα καταλάβουν ότι πλέον δεν θα τους επιτρέπεται να ζουν σε μια ανεξάρτητη χώρα, ότι πλέον τους έχουν κάνει την μαύρη αποικία των ξένων τραπεζιτικών ομίλων, ότι η χώρα τους είναι μια υποθήκη σε ένα χρέος που πότε δεν θα μπορεί να εξοφληθεί. Ο Έλληνας πρωθυπουργός μέσα σε μια εβδομάδα ανέτρεψε την ελληνική ψήφο και παρέδωσε την χώρα στους ξένους λεηλατητές της με αρχή τον κ Σόιμπλε, που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βάλει χέρι στον ενεργειακό πλούτο της Ελλάδας.
Αλλά η Ελλάδα είναι μόνο η αρχή. Οι Έλληνες θα εκδιωχτούν από την πατρίδα τους, από μια οικονομία που θα έχει κατέρρευσει, θα κατάρρευσει το συστήμα κοινωνικής πρόνοιας, η ανεργία θα εκτιναχτεί σε δυσθεώρητα ύψη καθώς οι επιβαλλόμενες ιδιωτικοποιήσεις θα προσφέρουν σε ξένα χέρια τις μεγάλες οικονομικές μονάδες της χώρας. Αυτό το ελληνικό παράδειγμα θα ακολουθήσει μια σειρά άλλων χωρών στην Ευρώπη που περιμένουν υπονομευτικά την δική τους καταστροφή.
Το ολοκαύτωμα του 21ου αιώνα έχει αρχίσει με εναρκτήριο λάκτισμα την Ελλάδα και την ελληνική προδοσία από το ελληνικό πολιτικό σύστημα που πρόδωσε με τον πιο αναίσχυντο τρόπο την χώρα και τον ίδιο τον λαό της.
Το παιχνίδι όμως δεν έχει τελειώσει, μόλις τώρα αρχίζει. Η θανατιφόρα συμφωνία σε βάρος της Ελλάδας είναι αδύνατο να γίνει αποδεκτή από τους Έλληνες, όπως υποστηρίζει ο Paul Craig Roberts και το πιο εντυπωσιακό είναι πως ολόκληρη η ανθρωπότητα κρέμεται από την αντίδραση τους στο endgame της μαύρης παγκόσμιας ελίτ.
Από τους Έλληνες έλαχε σήμερα να κρίνεται το μέλλον όλης της ανθρωπότητας!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Τι είναι η Συνθήκη των Βερσαλλιών που όλοι επικαλούνται

Η συνθήκη των Βερσαλλιών, την οποία χρησιμοποίησε ξανά στη σημερινή του ομιλία ο Γιάνης Βαρουφάκης, είναι η συνθήκη ειρήνης, η οποία τερμάτισε τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία, δημιουργώντας όμως κατά την άποψη πολλών ιστορικών το έδαφος για να ακολουθήσει ο Β
' Παγκόσμιος Πόλεμος λόγω των τεράστιων οικονομικών αποζημιώσεων που απαιτήθηκαν από τους Γερμανούς.
Μετά από έξι μήνες διαπραγματεύσεων στο Παρίσι, υπεγράφη το 1919 η συνθήκη ως συνέχεια της ανακωχής της 11ης Νοεμβρίου του 1918. Η πιο σημαντική διάταξη της συνθήκης, σύμφωνα με το άρθρο 231 (το επονομαζόμενο «άρθρο της πολεμικής ενοχής») όριζε ότι η Γερμανία ήταν αποκλειστικά υπεύθυνη για όλες τις «απώλειες και ζημίες» που είχαν υποστεί οι Σύμμαχοι στη διάρκεια του πολέμου και έθετε τη βάση των αποζημιώσεων.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους συμμάχους άρχισαν στις 18 Ιανουαρίου με τις Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία και Ρωσία να αποκλείονται από αυτές ενώ στο τέλος έμειναν μόνο Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες στο τραπέζι των διαβουλεύσεων. Η γερμανική κυβέρνηση έμαθε στις 29 Απριλίου τους όρους της ειρήνης, οι οποίοι εκτός από απώλεια εδαφών, την απώλεια όλων των αποικιών και τον περιορισμό των στρατιωτικών δυνάμεων της Γερμανίας, εμπεριείχαν και το θέμα των αποζημιώσεων.
Στη Γερμανία η συνθήκη προκάλεσε σοκ και αισθήματα ταπείνωσης, γιατί πολλοί Γερμανοί θεωρούσαν άδικο να επωμιστεί μόνο η Γερμανία και οι σύμμαχοί της την ευθύνη για την έναρξη του πολέμου. Το αποτέλεσμα ήταν ένας «δυσχερής συμβιβασμός», όπως χαρακτηρίστηκε από τους περισσότερους ιστορικούς της εποχής.
Τα οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν λόγω της αποπληρωμής και η γερμανική οργή, θεωρήθηκαν από τους περισσότερους ως η αιτία για να ξεσπάσει ο Β' Παγκόσμιος πόλεμος ενώ κάποιοι άλλοι είχαν αντίθετη άποψη λέγοντας ότι Γαλλία και Βέλγιο επιχειρηματολογούσαν για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών ζητώντας να λάβουν προτεραιότητα για τις αποζημιώσεις. Τον Ιανουάριο του 1921 το συνολικό ποσό που αποφασίστηκε από τη Διασυμμαχική Επιτροπή Αποζημιώσεων ορίστηκε στα 269 εκατομμύρια χρυσά μάρκα (2.970 χρυσά μάρκα αντιστοιχούσαν σε ένα γραμμάριο καθαρού χρυσού), περίπου £6.6 δισεκατομμύρια η $32 δισεκατομμύρια. Η Γερμανία θα έπρεπε να πληρώνει μέχρι το 1984. Αργότερα τον ίδιο χρόνο, το ποσό περιορίστηκε στα 132 δισεκατομμύρια μάρκα, όμως παρέμενε αστρονομικό για τους περισσότερους Γερμανούς παρατηρητές
Η διεθνής αυτή συνθήκη από της εφαρμογής της, παρά τη σοβαρότητά της ως συνθήκη ειρήνης, κατέστη μία από τις χαρακτηριστικότερες παγκοσμίως. Καμία άλλη συνθήκη ή και απλό διπλωματικό έγγραφο στον κόσμο δεν υπέστη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα τόσες μεταβολές, αναθεωρήσεις αλλά και αλλοιώσεις όσο αυτή.
Συνέπεια όλων αυτών ήταν το 1938 από την συνθήκη αυτή να ισχύουν ελάχιστοι όροι και ουσιαστικά μόνο όσοι είχαν να κάνουν με τις εδαφικές μεταρρυθμίσεις. Η Γερμανία από το 1938 έως το 1939 παραβίασε όλους τους εναπομείναντες όρους. Το τελευταίο βήμα ήταν η πλήρης ανατροπή της συνθήκης την 1η Σεπτεμβρίου του 1939 με την κήρυξη του πολέμου κατά της Πολωνίας και την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

http://www.ksipnistere.com/2015/07/blog-post_1113.html

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ – ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ…ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ

Δικαιώνει το Ελληνικό Δημόσιο απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών στην πολύχρονη δικαστική διαμάχη του με τη γερμανική… Hochtief για το σκάνδαλο της παρακράτησης ΦΠΑ. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για τις ελληνικές Αρχές να διεκδικήσουν άμεσα έως και 600 εκατ. ευρώ για τον ΦΠΑ που επί 20 χρόνια δεν
απέδιδε στο Δημόσιο για τη λειτουργία του «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο κατασκεύασε και διαχειριζόταν η θυγατρική εταιρεία εκμετάλλευσης αεροδρομίων στην Ευρώπη.

Η δικαστική απόφαση, καθιστά έτσι τον γερμανικό κολοσσό τον μεγαλύτερο «εν ενεργεία» μεγαλοοφειλέτη και φοροφυγά στη χώρα μας. Μαζί με άλλες οικονομικές οφειλές της (σε ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ κ.λπ.) η συνολική οφειλή της Hochtief μπορεί να αγγίξει και το 1 δισ. ευρώ. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι τα ποσά που «ενθυλάκωσε» η γερμανική εταιρεία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου είναι σχεδόν τα διπλάσια από αυτά που γλίτωσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις κόβοντας και καταργώντας τα δώρα σε μισθούς και συντάξεις.

Η απόφαση-σταθμός του Διοικητικού Εφετείου, σύμφωνα με το «business stories» δημοσιεύτηκε την περασμένη Δευτέρα και θεωρείται πλέον άμεσα εκτελεστή. Το επόμενο βήμα θα είναι μόλις την παραλάβει η αρμόδια ΔΟΥ να βεβαιώσει για είσπραξη σε βάρος της Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε. ποσό που εκτιμάται πως θα ανέλθει ή και θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ για τον ΦΠΑ και τα πρόστιμα που η Hochtief όφειλε αλλά αρνούνταν να καταβάλει, επιμένοντας να υποστηρίζει μάλιστα πως δεν χρωστάει τίποτε στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ερωτήματα γεννώνται όμως για το πότε και ποιος θα πληρώσει τελικά τα χρέη αυτά. Τα πράγματα περιπλέκει το γεγονός ότι πριν από ενάμιση χρόνο τα αφεντικά της γερμανικής εταιρείας στο Εσσεν προνόησαν να «απογειωθούν» από τη χώρα μας, πουλώντας σε καναδικό fund το μερίδιο που κατείχαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Το ακριβές ποσό που θα βεβαιωθεί παραμένει ανυπολόγιστο, καθώς δεν έχουν προσμετρηθεί ακόμη από την Εφορία οι χρήσεις μέχρι το 2013. Η είσπραξη μπορεί να γίνει μέσω ρύθμισης από τα μελλοντικά κέρδη του αεροδρομίου (φέτος καταγράφεται αύξηση αφίξεων 25%). Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ασκήσει μέτρα είσπραξης και ούτε έχει προχωρήσει σε συντηρητικές κατασχέσεις όπως θα έκλεβε το κράτος επί 20 ολόκληρα χρόνια!

Ζητούσαν και τα «ρέστα» οι Γερμανοί

Οι ξεσαλωμένοι Γερμανοί της Hochtief όμως ζητούσαν και τα «ρέστα» από πάνω. Το Διοικητικό Εφετείο έδωσε τέλος στην πολύχρονη διένεξη της Hochtief με το ελληνικό Δημόσιο-η οποία είχε φτάσει και στα βρετανικά δικαστήρια- καθώς έκρινε ότι, παρά τη λεόντειο σύμβαση που πέτυχε να συνάψει το 1992 για να αναλάβει να κατασκευάσει το νέο αεροδρόμιο, η γερμανική διοίκηση της Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έκανε κακή χρήση της εξαίρεσης από ΦΠΑ που δικαιούνταν για συγκεκριμένες μόνο δραστηριότητές της, αλλά παρανόμως την επεξέτεινε και σε όλες τις άλλες…

Τα τελευταία 7 χρόνια έχουν γίνει τουλάχιστον δύο φορολογικοί επανέλεγχοι από επιτροπές, με πορίσματα ελεγκτών του ΔΕΚ, αλλά και από οικονομικούς επιθεωρητές, από τους οποίους διαπιστώθηκε ότι ο ΦΠΑ που έπρεπε να αποδώσει η εταιρεία ξεπερνά τα 250 εκατ. ευρώ (και άλλα τόσα για πρόστιμα και προσαυξήσεις που φτάνουν στο 120%). Ελέγχθηκε, λόγου χάρη, για το πάρκινγκ που επινοικίαζε σε ελληνική εταιρεία και διαπιστώθηκε ότι, αν και όφειλε να χρεώνει ΦΠΑ, δεν τον απέδιδε στο Δημόσιο επιδεικνύοντας έτσι μία καθαρά αποικιοκρατικού χαρακτήρα συμπεριφορά.

Αρχικά ελέγχθηκαν οι χρήσεις 2001 έως 2003, ενώ η ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων έχει διενεργήσει ελέγχους και για την περίοδο 2004-2011 και έχει εκδώσει τις σχετικές πράξεις προσδιορισμού ΦΠΑ με τους προβλεπόμενους πρόσθετους φόρους. Η εταιρεία προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια, ενώ το 2010 υπέβαλε και αίτηση για υπαγωγή σε διαιτησία ενώπιον του London Court of International Arbitration, αμφισβητώντας το ποσό του ΦΠΑ που της είχαν επιβάλει οι φορολογικές αρχές. Πέτυχε μάλιστα και απόφαση του δικαστηρίου του Λονδίνου, με την οποία το ελληνικό κράτος καλούνταν να διαγράψει τις απαιτήσεις του.

Σε τρεις συνεδριάσεις του τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2013 το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών εξέτασε και απέρριψε την προσφυγή της «υπ’ αριθμόν 1» κατασκευαστικής εταιρείας της Γερμανίας κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Η δικαστική απόφαση

Η απόφαση που εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο:

-Απορρίπτει την προσφυγή της Hochtief δικαιώνοντας την κρίση των φορολογικών αρχών της χώρας μας.

-Απορρίπτει και καθιστά άκυρη την απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου που δικαίωνε τη Hochtief, τονίζοντας πως με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα η Διαιτησία δεν έχει την εξουσία να σβήσει τα διοικητικά πρόστιμα που της έχουν επιβληθεί.

-Ακόμα και αν η εταιρεία προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η απόφαση του Εφετείου είναι δεσμευτική και εκτελεστή, ενώ το ΣτΕ μπορεί να την απορρίψει μόνο για τυπικούς και όχι για λόγους ουσίας.

Επιπλέον το δικαστήριο καταρρίπτει και τους ισχυρισμούς ότι το Ελληνικό Δημόσιο παραβίασε την «καλή πίστη» ή το ευρωπαϊκό δίκαιο, όπως υποστήριζε η Hochtief, απειλώντας …να διεκδικήσει και να …εισπράξει και αποζημίωση από τη χώρα μας.

koutipandoras
http://www.ksipnistere.com/2015/07/blog-post_5465.html

Kαι όμως κάποιοι μας κάνουν περήφανους...


Θετικό αποτέλεσμα μετά από φόρους για πρώτη φορά στην ιστορία της παρουσιάζει στα δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2014 η ΕΑΒ Α.Ε. (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία).

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα παρουσιάζουν Καθαρά Κέρδη μετά από Φόρους 1,59 εκ. € σε σχέση με ζημίες 17,1 εκ. € για το 2013. To αποτέλεσμα αυτό προκύπτει τόσο από την αύξηση του κύκλου εργασιών όσο και από τη σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους και των χρηματοοικονομικών εξόδων, τομείς στους οποίους επικεντρώθηκαν οι προσπάθειες της εταιρείας εφαρμόζοντας αυστηρά τη στρατηγική ανάκαμψης και ανάπτυξης του πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2018. Η Εταιρεία βελτίωσε σημαντικά τις λειτουργικές και παραγωγικές της δραστηριότητες, ελαχιστοποίησε τις ανελαστικές της δαπάνες και εφάρμοσε δυναμική εξωστρεφή εμπορική πολιτική με αποτέλεσμα να επιδεικνύει έναν σαφώς θετικό απολογισμό για το 2014.

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία παρουσιάζει βελτίωση βασικών οικονομικών μεγεθών ως εξής:
  • Ο Κύκλος Εργασιών της χρήσης 2014 διαμορφώθηκε στα 98 εκ. € έναντι 88,2 εκ. € του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 11,1%.
  • Το Κόστος Πωληθέντων στο 2014 ανήλθε στα 71,4 εκ. € παρουσιάζοντας μείωση κατά 2,5% σε σχέση με τα 73,3 εκ. € του αντίστοιχου του 2013.
  • Ως συνέπεια των ανωτέρω, το Μικτό Κέρδος της Εταιρείας διαμορφώθηκε από τα 15 εκ. € του 2013 στα 26,6 εκ. € μέσα στο 2014, παρουσιάζοντας μια σημαντικότατη αύξηση της τάξης του 77,3%. Αισθητά βελτιωμένος είναι και ο δείκτης Μικτού Κέρδους αφού στο 2014 είναι 27,1% συγκρινόμενος με τον αντίστοιχο 17% του 2013.
Τέλος, το Λειτουργικό Αποτέλεσμα προ Φόρων, Αποσβέσεων και Χρηματοοικονομικών εξόδων (EBITDA) το 2014 ανήλθε στα 20,5 εκ. € –υψηλότερο κατά 185% από το αντίστοιχο αποτέλεσμα 7,2 εκ. € του 2013. Ομοίως, ο λόγος του EBITDA προς τον Κύκλο Εργασιών το 2014 ήταν 20,9% συγκρινόμενος με το αντίστοιχο ποσοστό 8,2% του 2013.

Η ΕΑΒ εκτιμά ότι μέχρι το 2018 θα έχει αυξήσει τον κύκλο εργασιών της κατά 40% με συνεχώς αυξανόμενη κερδοφορία. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι μέσα στο 2014 η ΕΑΒ:
  • Λειτούργησε με πλήρη αυτάρκεια δίχως να επιβαρύνει το Ελληνικό Δημόσιο.
  • Αύξησε τα συνολικά έσοδά της σε ποσοστό 12,3%, από 94,5 εκ. € σε 106,1 εκ. €.
  • Πέτυχε περαιτέρω μείωση των ανελαστικών της δαπανών κατά περίπου 3%. Μείωσε το χρέος της προς το Ελληνικό Δημόσιο με παρακράτηση του 20% σε κάθε πληρωμή προς την ΕΑΒ Α.Ε.
  • Αναβίωσε το πρόγραμμα ΕΡΜΗΣ με στόχο την περάτωση του από δεκαετίας και πλέον ανενεργού έργου μέσα στο 2ο εξάμηνο του 2015 και την είσπραξη ποσού 23,0 εκ. € μέσα στο 2015.
  • Επανεργοποίησε μετά από 3 έτη αδράνειας το έργο συντήρησης αεροκινητήρων Τ56 του Υπουργείου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας με στόχο την περάτωσή του μέσα στο 2015 και την είσπραξη εσόδων 13,0 εκ. €.
  • Διευθέτησε μέσα από σειρά συστηματικών ενεργειών σημαντικές οφειλές του παρελθόντος προς προμηθευτές. Στο πλαίσιο του ελέγχου και της σωστής διαχείρισης προχώρησε, μετά από πολυετή αδράνεια, σε ολική απογραφή των αποθεμάτων της Εταιρείας, τα αποτελέσματα της οποίας ενσωματώθηκαν για πρώτη φορά στα αποτελέσματα της προηγούμενης χρήσης 2013 και αποτυπώνονται πλέον σε κάθε χρήση μετά από ετήσιες απογραφές.
Μέσα στο 2014 η ΕΑB έδωσε προτεραιότητα στην υποστήριξη του έργου των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα της Πολεμικής Αεροπορίας με την παροχή υπηρεσιών υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών και
  • Την ανάληψη νέου έργου υψηλής εξειδίκευσης στη συντήρηση των C-130 (Rainbow Fitting).
  • Την ανάπτυξη δυνατότητας συντήρησης των ελικοπτέρων Super Puma.
Σε εμπορικό επίπεδο, η ενίσχυση του εξωστρεφούς προσανατολισμού για την προσέλκυση νέων συνεργασιών και διεύρυνση των υπαρχόντων, είχε ως αποτέλεσμα την υπογραφή συμβάσεων μέσα στο 2014 συνολικού ύψους 51,7 εκ. €, εκ των οποίων τα 9,5 εκ. € με πελάτες εξωτερικού και τα υπόλοιπα 42,2 εκ. € με το Ελληνικό Δημόσιο. Έτσι μέσα στο 2014 η ΕΑΒ:
  • Υπέγραψε νέα συμφωνία με την Προεδρική Φρουρά των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων βάσει της οποίας η ΕΑΒ παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης σε 112 μέλη της Προεδρικής Φρουράς για διάστημα 3 ετών σε αντικείμενα γενικής μηχανολογίας, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών.
  • Εισήλθε στις αγορές της Ινδίας και της Πολωνίας μέσα από δύο σημαντικές συμφωνίες: α) την υπογραφή σύμβασης με την ινδική εταιρεία Τata Advanced Systems Ltd (TASL) για την κατασκευή μέρους των Συστημάτων Εναέριου Ανεφοδιασμού Μαχητικών Αεροσκαφών (Air-to-Air Refueling Systems) και β) την υπογραφή σύμβασης με την πολωνική εταιρεία WZL-2 για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επίπεδο τεχνογνωσίας για τη συντήρηση των αεροσκαφών C-130.
Παράλληλα η ΕΑΒ:
  • Υπέγραψε πρόσφατα με την Αμερικανική Εταιρεία Lockheed Martin την 5ετή επέκταση της σύμβασης κατασκευής απαρτίων του αεροσκάφους C-130J για την παγκόσμια αγορά, αξίας 72 εκ. $.
  • Βρίσκεται στο τελικό στάδιο ανανέωσης της σύμβασης για την ολική υποστήριξη των πτητικών μέσων του Λιμενικού Σώματος για τα έτη 2015-2018.
  • Αναμένει την υπογραφή της σύμβασης για την ανάληψη του έργου συντήρησης και αναβάθμισης των αεροσκαφών P-3 του Πολεμικού Ναυτικού.
Οι συμβάσεις αυτές, συνολικού ύψους άνω των 180 εκ. €, θα προστεθούν στο ανεκτέλεστο έργο 520 εκ. € που ήδη εκτελεί η ΕΑΒ. Επίσης μέσα στο 2014 υπογράφηκαν σημαντικές συμφωνίες με διεθνείς εταιρείες του αεροναυπηγικού κλάδου, οι οποίες δημιουργούν γόνιμο έδαφος για επιχειρηματικά βήματα σε τομείς όπως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV), πολιτική αεροπορία, ηλεκτρονικά συστήματα, ασφάλεια (homeland security), εκπαίδευση κλπ. Η Εταιρεία ακόμη αξιοποίησε τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και ικανότητες της 1-Source Aeroservices, κοινοπρακτικής εταιρείας μεταξύ ΕΑΒ και της αμερικανικής Pratt & Whitney, για την επισκευή και συντήρηση των συστημάτων ελέγχου και παρελκομένων των κινητήρων Τ56.

Τέλος, η ΕΑΒ διεύρυνε το πεδίο των διαπιστεύσεων της θυγατρικής της εταιρείας EMC και πέτυχε, μέσα από στοχευμένες ενέργειες, αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 70% σε σχέση με το 2013.

Με σημαντικό ανεκτέλεστο έργο και με τις προοπτικές που δημιουργούν τα παραπάνω δεδομένα, η ΕΑΒ αποτελεί και θα συνεχίσει να αποτελεί τη μεγαλύτερη αμυντική και αεροναυπηγική βιομηχανία της χώρας. Με αφορμή τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2014, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ κ. Δημήτριος Παπακώστας δήλωσε: «Το θετικό αποτέλεσμα μετά από φόρους αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία της ΕΑΒ και συμπίπτει με τη συμπλήρωση 40 ετών από την έναρξη λειτουργίας της Εταιρείας. Είναι προϊόν σκληρής και επίμονης προσπάθειας όλων των εργαζομένων στην ΕΑΒ με την καθοδήγηση της διοίκησης, και δικαιώνει την αποφασιστικότητα όλων για το όραμα της περαιτέρω ανάπτυξης της Εταιρείας».

Defencenews
http://www.logiosermis.net/2015/07/k_15.html#.Vaa-WlKpfXo

Επιστολή στον Πρωθυπουργό! Είναι υποχρεωμένος να απαντήσει βάσει του Άρθρου 10 του Συντάγματος! Σε αντίθετη περίπτωση θα πληρώσει πρόστιμο!

10647141_1773304899563086_8677236171937949806_n

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  1. Καθένας ή πολλοί μαζί έχουν το δικαίωμα, τηρώντας τους νόμους του Κράτους, να αναφέρονται εγγράφως στις αρχές, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να ενεργούν σύντομα κατά τις κείμενες διατάξεις και να απαντούν αιτιολογημένα σε εκείνον που υπέβαλε την αναφορά, σύμφωνα με το νόμο.
  2. Μόνο μετά την κοινοποίηση της τελικής απόφασης της αρχής στην οποία απευθύνεται η αναφορά, και με την άδειά της, επιτρέπεται η δίωξη εκείνου που την υπέβαλε για παραβάσεις που τυχόν υπάρχουν σ” αυτή.
  3. Η αρμόδια υπηρεσία ή αρχή υποχρεούται να απαντά στα αιτήματα για παροχή πληροφοριών και χορήγηση εγγράφων, ιδίως πιστοποιητικών, δικαιολογητικών και βεβαιώσεων μέσα σε ορισμένη προθεσμία, όχι μεγαλύτερη των 60 ημερών, όπως νόμος ορίζει. Σε περίπτωση παρόδου άπρακτης της προθεσμίας αυτής ή παράνομης άρνησης, πέραν των άλλων τυχόν κυρώσεων και έννομων συνεπειών, καταβάλλεται και ειδική χρηματική ικανοποίηση στον αιτούντα, όπως νόμος ορίζει.
……………………………………………………………..


ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΕΝΙΚΟΣ»: «είναι παλιό το ΦΕΚ(1945) για Bretton Woods» ! ΤΑ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΟ Κ.ΙΣ.(1920) ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ(1927) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; Alexis Tsipras interview in English



ΒΟΑ ΠΛΕΟΝ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΝΑΝΣΙ ΓΕΩΡΓΟΣΣΟΠΟΥΛΟΥ: Αρχή εγγράφου αποδείξεως ( Άρθρο 393 Κ.Πολ.Δ. ). Τι λέτε να μιλήσουμε και λίγο νομικά ; Κύριοι του καθεστώτος…

ΦΕΚ 315/1945. ΥΠ. ΟΙΚ/ΜΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΘΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ. ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΗΚΕ !!! ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟ ΤΟ ΦΕΚ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ !!!

……………………………………………………………
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ… ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ !!! ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 10 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ… ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΟΔΟΥ ΑΠΡΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ Ή ΑΡΝΗΣΗΣ (όπως έπραξες στην εκπομπή) ΘΑ ΣΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ , ΟΠΩΣ ΝΟΜΟΣ ΟΡΙΖΕΙ !!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ , ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ  ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , ΟΤΙ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ) ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΤΑΙ , ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ !!!!!!!!!!!
11755822_10206160929574476_3155020183424941214_n
11705274_10206160929654478_1103251154382884008_n
11143669_10206160929614477_6944055046800074628_n
ημερομηνία και χρόνος αποστολής του fax
ημερομηνία και χρόνος αποστολής του fax 



Ο ΧΑΤΖΗ-ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ, ΜΕ ΠΙΣΙΝΑ 30.000€, ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ;;;

ΥΒΡΙΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ! ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΤΟΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕ ΑΠΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΝΤ” ΑΥΤΟΥ !!!

ΈΝΑΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ…

ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΤΙ ΛΕΕΙ Ο Π.Κ. Άρθρο 187

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΑΦΥΠΝΙΣΟΥ ΜΑΘΕ ΚΡΙΝΕ ΛΟΓΙΚΑ ΠΡΑΞΕ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΕΝΩΣΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ; ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ; ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΜΥΡΙΖΕΙ !

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΠΡΟΣ ΧΑΤΖΗ-ΝΙΚΟΛΑΟΥ: ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ ΟΣΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑΣΜΑ
ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΙΩΝΙΟΙ-ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ-ΤΟΥ-ΦΩΤΟΣ
…………………………………………………………………………….

http://alfeiospotamos.gr/?p=16600

Πρώτη συμφωνία Δύσης – Ιράν για τα πυρηνικά. Πως έτσι ξαφνικά;

Σχόλιο δικό μας: (http://alfeiospotamos.gr) Ασφαλώς μετά απο 12 ολόκληρα χρόνια διαπραγματεύσεων δεν αγάπησαν απότομα το Ιράν. Πρόκειται για ένα νέο τέχνασμα του Ομπάμα για να πέσουν οι τιμές των πετρελαίων (όπως και έγινε αμέσως μετά την ανακοίνωση) και να μειωθούν τα έσοδα της Ρωσίας…

Έξι παγκόσμιες δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Κίνα, Βρετανία και Γερμανία) και το Ιράν κατέληξαν σε μια συμφωνία-ορόσημο να περιοριστεί το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης με αντάλλαγμα την άρση των διεθνών οικονομικών κυρώσεων που έχουν οδηγήσει τη χώρα σε απομόνωση σχεδόν επί μια δεκαετία.
Περισσότερα….

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΡΕ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΝΟΜΙΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤ” ΙΔΙΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΣ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ;

ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟΣ ΛΙΣΤΑ 
Η ΛΙΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΕΔΩ …
……………………………………………………………………
Artemis Sorras ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΕΕΕΕ ;;;
Ή ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ ΜΕΓΑΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΡΑ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ
ΡΕ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΝΟΜΙΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤ” ΙΔΙΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΣ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ
ΤΑ 600 ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΥΣ
ΞΕΧΝΑ ΡΕ ΚΑΗΜΕΝΕ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΕ ΤΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ ΕΜΠΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΓΙΑ 28 ΨΩΡΟΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚ@@@Α ΣΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΙ ΤΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΕΞΩ ΝΑ ΒΡΩΜΑΝΕ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΠΩΩΩ ΠΩΩΩ ΤΙ ΒΡΩΜΑ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΣ ΝΑ ΨΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΕΕΕΕΕΕ ;;; ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΕ ;;;;;;;; ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΕΕ ;;;;;
ΚΑΚΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΣΕ ΤΡΕΛΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΧΑΖΑΡΟΜΟΓΓΟΛΩΝ ΘΕΑΤΡΟ Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ ΕΡΓΟ Η ΤΕΛΕΤΗ ΘΥΣΙΑΣ ΜΑΥΡΗΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΒΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Ε.ΣΥ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΛΛΗΝΑ Ε.ΣΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ε.ΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ
ΕΝΩΣΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΚΕΨΟΥ ΠΡΑΞΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΘΥΜΗΣΟΥ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ Ε.ΣΥ
ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ
………………………………………………………………….
Ομολογία Φλέσσα από το 2010: Έφερνα σε επαφή δημοσιογράφους με το ΔΝΤ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ εφημ. «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΝΤ ! ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ Δ.Ν.Τ.; ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΛΗΡΩΝΑΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ; ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ;
Ο ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ, ΤΟ ΔΝΤ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ, ΤΟ ΞΥΛΟ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ, Η «ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ» ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΠΥΡΑΚΗ… ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΡΙ ΣΦΙΓΓΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ! ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ !
………………………………………………………………….

http://alfeiospotamos.gr/?p=16605

Δικηγόρος Αθανασία Γεωργοσοπούλου: «Κύριοι Βουλευτές της Συγκυβέρνησης… Αν όπως ισχυρίζεστε η προχθεσινή Συμφωνία Ε.Ε και Πρωθυπουργεύοντος Αλ. Τσίπρα θεωρείτε ότι ήταν προϊόν εκβιασμού , τότε βάσει της Συνθήκης της Βιέννης αυτή πρέπει να ακυρωθεί , ως προϊόν οικονομικής απειλής…»

ΝΑΝΣΙ ΓΕΩΡΓΟΣΟΠΟΥΛΟΥNanci Georgossopoulou Κύριοι Βουλευτές της Συγκυβέρνησης , ας μην κοροιδευόμαστε τούτη την ύστατη για το Έθνος μας στιγμή…..
Αν όπως ισχυρίζεστε η προχθεσινή Συμφωνία Ε.Ε και Πρωθυπουργεύοντος Αλ. Τσίπρα θεωρείτε ότι ήταν προϊόν εκβιασμού , τότε βάσει της Συνθήκης της Βιέννης αυτή πρέπει να ακυρωθεί , ως προϊόν οικονομικής απειλής…..
Άλλωστε , δεν αντιλαμβάνομαι πώς είναι δυνατόν ενώ και με βάσει τα πρώτα πορίσματα του δημοσιονομικού ελέγχου που υπό την αιγίδα της δικής σας Κυβέρνησης διενεργείται , αφού διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον το 70% του φερόμενου ως σημερινού δημοσίου χρέους που βαρύνει την χώρα μας είναι επαχθές και επονείδιστο , δεν ζητήσατε στις διαπραγματεύσεις της προηγούμενης Κυριακής (12ης Ιουλίου 2015) την διαγραφή αυτού του κομματιού του χρέους μας , αλλά αντιθέτως η δική μας πλευρά εσιώπησε , αποδεχόμενη καθ” ολοκληρίαν τις προτάσεις των εταίρων…..
Κύριοι , της Συγκυβέρνησης , ας μην γελιόμαστε πια…..
Τα μέτρα (φορολογικά , αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα κλπ) στα οποία συμφωνήσατε , με μαθηματική ακρίβεια »δεν βγαίνουν» , ενώ αντιθέτως οδηγούν με γεωμετρική πρόοδο στην σκλαβιά τουλάχιστον τρείς επόμενες γενιές Ελλήνων….
Η εκχώρηση δε πόρων και πλουτοπαραγωγικών μας πηγών του ΤΑΙΠΕΔ , έναντι εγγυήσεως ύψους 50 δις είναι παντελώς άκυρη , παράνομη , δεν προβλέπεται ούτε από το Σύνταγμα της Ελλάδος , αλλά ούτε και από καμμία Διεθνή Συνθήκη. 
Καμμία Κυβέρνηση και Καμμία Βουλή με όποια πλειοψηφία κι αν ψηφίσει την εκχώρηση των περιουσιακών στοιχείων του ΤΑΙΠΕΔ στο ιδιωτικό fund του οποίου προίσταται όπως μαθαίνουμε ο Χερ Σόιμπλε , δεν έχει το δικαίωμα να επικυρώσει ένα τέτοιο ηθικό και νομικό όνειδος ……
Η Δημόσια Περιουσία κάθε Χώρας και οι πλουτοπαραγωγικές της πηγές δεν υποθηκεύονται , δεν εκχωρούνται , δεν μεταβιβάζονται , εξ αιτίας οιουδήποτε λόγου και δι” οιανδήποτε αιτίαν…. Πολύ περισσότερο όταν αυτή η εκχώρηση γίνεται υπό το Κράτος της Οικονομικής Απειλής για ένα απαχθές και επονείδιστο Χρέος , ήτοι για ένα καθαρά ιδιωτικό χρέος που με παρανομίες μεταβαπτίσθηκε σε Δημόσιο , καταδικάζοντας έναν ολόκληρο Λαό στην αναξιοπρέπεια και την αέναη σκλαβιά…..
Κύριοι Βουλευτές της Συγκυβέρνησης , αν πραγματικά θέλετε να πιστέψουμε τις αγαθές σας προθέσεις και την προαίρεσή σας να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα του Λαού που σας εμπιστεύτηκε την διαχείριση της εξουσίας , οφείλετε να μην νομιμοποιήσετε με την ψήφο σας την παράδοση μιας ολόκληρης χώρας κι ενός λαού εις χείρας των σκοτεινών ιδιωτικών τραπεζικών συμφερόντων που κρύβονται πίσω από τους θεσμούς των εταίρων μας στην ΈΈ.
Αν δεν το πράξετε , σύντομα θα βρείτε απέναντί σας τους Ενωμένους , Ενεργούς , Ελεύθερους Έλληνες Πολίτες αυτής της χώρας με κάθε νόμιμο μέσο…….
Πρώτα ο Λαός , πρώτα ο Άνθρωπος και μετά το όποιο χρέος και δη το επαχθές και επονείδιστο χρέος που δημιουργήθηκε από την εγκληματική συναυτουργία πολιτικών και ιδιωτών τραπεζιτών !!!!!!!!!!!!!!!
Καλό έρεβος στους σκοτεινούς εργάτες της σκλαβιάς των λαών , όπου κι αν βρίσκονται , από όποια θέση κι αν »εργάζονται»….
Καλή Λευτεριά , Παίδες Ελλήνων !!!!!!!!!!!!!!
…. Και τώρα που βλέπουμε τα πράγματα λίγο πιο καθαρά ας αντιληφθούμε ότι εν τέλει δεν έχει υπογράψει τίποτε ακόμη το Τσιπρόπαιδο …. Θα φέρει τα όσα πρότειναν οι τοκογλύφοι εταίροι μας προς ψήφιση στη Βουλή για να περάσουν υποτίθεται απ” την εθνική μας αντιπροσωπεία…. Αν ψηφίσουν πίσω ξανά στο Eurogroup για νέο συμβούλιο …. Γι” αυτό δεν ανοίγουν ακόμη τις τράπεζες …. Ρε Έλληνες μας δουλεύουν ψιλό γαζί ….. Θελουν να μας εξαντλήσουν εντελώς ψυχολογικά …. Αυτό το γαϊτανάκι θα το συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες με την συναίνεση του αναξιομνημόνευτου Πρωθυπουργεύοντα μέχρι να παραδώσει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας κι αυτή να μας «φορέσει» με την υπογραφή της τα όποια επώδυνα μέτρα !!!
Ξυπνήστε χωριανοί !!!!!!
Λύκοι μέσα στο μαντρί !!!!!
…………………………………………….
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ
Wir fordern die Rückkehr aller griechischen Altertümer in den Museen von Europa gefunden
Wir benötigen alle Europäer, die griechischen Worte aus ihren Sprachen zu entfernen.
Wir fordern alle Europäer zu uns, um ihre Zivilisation auf der Grundlage unserer Kultur zahlen Urheberrecht.
…………………………………………………..ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΙΩΝΙΟΙ-ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ-ΤΟΥ-ΦΩΤΟΣ

http://alfeiospotamos.gr/?p=16599

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ μνημόνιο. Όλο το παρασκήνιο

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η συμφωνία. Όλο το παρασκήνιο
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής. δεκτό κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο. Δεκτό επί της αρχής, κατ' άρθρο και στο σύνολό του έγινε από τις τέσσερις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές - και με ευρεία πλειοψηφία - το νομοσχέδιο με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. «Όχι» ψήφισαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ....
Υπερψηφίστηκε από τις Επιτροπές και θα ξεκινήσει στις 17.00 στην Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο.
Την απόφαση για ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας, στο πλαίσιο των αρμόδιων επιτροπών, στις 14:30, έλαβαν, νωρίτερα, κατά πλειοψηφία, οι βουλευτές των αρμόδιων επιτροπών.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, τόνισε ότι η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο θα πρέπει να γίνει μέσα στη σημερινή ημέρα, σημειώνοντας ότι πρέπει να μετρήσουμε τον χρόνο ανάποδα και να υπολογίσουμε και τον χρόνο που χρειάζεται για τη συνεδρίαση της Ολομέλειας. Μάλιστα, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι αυτό πρέπει να γίνει και «επειδή επελέγη να ξεκινήσουν σήμερα το πρωί στις 10:00 οι επιτροπές».
Αρκετοί βουλευτές ζητούσαν να συνεχιστεί η συζήτηση στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών μέχρι τις 16:00, και άλλοι μέχρι τις 17:30. Τελικά, κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η συζήτηση, στο πλαίσιο των επιτροπών, να ολοκληρωθεί στις 14:30.
Συγκεκριμένα, η συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές (Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Οικονομικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου) άρχισε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 14:30.
Η συνεδρίαση της Ολομέλειας θα πρέπει να ξεκινήσει στις 18:00 για να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία πριν από τα μεσάνυχτα, όπως έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους.
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει δύο άρθρα -ένα με τη συμφωνία και ένα με τα προαπαιτούμενα- και αναμένεται να υπερψηφιστεί με τις ψήφους των βουλευτών της αντιπολίτευσης (ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ). Όπως ξεκαθαρίστηκε στη διάρκεια της ημέρας, οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν τη συμφωνία, ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που θα διαχωρίσουν τη θέση τους. Εκτιμάται ότι θα κυμανθούν από 30 έως 40.
Δείτε εδώ όλο το παρασκήνιο από τις συναρμόδιες Επιτροπές της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας
Νίκος Παππάς: Όποιος λέει ότι εκτός συμφωνίας και ευρώ θα καταργηθεί η λιτότητα λέει ψέματα. Όποιος έχει εναλλακτικές ας τις περιγράψει. Η κυβέρνηση έχει τη λαϊκή υποστήριξη, είμαι βέβαιος ότι αυτό θα επικυρωθεί.
Όχι από Ραχήλ Μακρή. Δεν πρόκειται να ψηφίσω αυτή την κατάπτυστη συμφωνία, η οποία πρόκειται να διαλύσει τον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό της χώρας. Ό, τι τουλάχιστον απέμεινε από τα προηγούμενα μνημόνια.
Δεν είμαι ούτε Δεξιά, ούτε Αριστερά, είμαι ένα ελεύθερο άτομο.
Αυτήν την ώρα, το λόγο έχει ο Γιάνης ΒαρουφάκηςΑντί να προτάξουμε την αναδιάρθρωση του χρέους, κάναμε ακριβώς το αντίθετο. Ή τουλάχιστον μας επιβάλανε ακριβώς το αντίθετο. Τα δύο πρώτα μνημόνια ήταν επέκταση χρεοκοπίας του δημόσιου τομέα. Με το πακέτο που καλούμαστε να επικυρώσουμε επιβάλλεται η ίδια λογική, χωρίς χρηματοδότηση, αλλά τοξική υπόσχεση χρηματοδότησης. Επικροτώ τις προσπάθειες να νερωθεί το κρασί της κακεντρέχειας του EuroSummit.
Θα αρκέσουν όλα αυτά τα μέτρα άραγε; Θεωρώ επαίσχυντη την πρόταση για την ΕΛΣΤΑΤ. Αλλά αναρωτιέμαι, υπάρχει η πιθανότητα βιωσιμότητας;
Δυστυχώς, για άλλη μία φορά μάς πηγαίνουν σε αναδιάρθρωση μετά τα μέτρα.
Τα ποσά που αναφέρονται για το νέο πακέτο από τον ESM αποκλείουν τη σοβαρή αναδιάρθρωση χρέους. Συνέχιση χρεοδουλοπαροικίας. Βρισκόμαστε προ πολύ σημαντικής απειλής να μην υπάρξει συμφωνία με τον ESM, καθώς το ΔΝΤ αποκλείει τη συμμετοχή, ενώ ο ESM το ζητεί. Έχουμε μια νέα συνθήκη των Βερσαλλιών. Προτείναμε κοινό τόπο, μια έντιμη συμφωνία, μια γέφυρα, θέλοντας να απομονώσουμε τον δρ. Σόιμπλε.
Εμείς προτείναμε ένα πρόγραμμα - γέφυρα που από κοινού με την γερμανική Καγκελαρία σχεδιάσαμε. Αυτό που έχουμε σήμερα είναι μία συμφωνία τιμωρητική. Αυτή είναι η στιγμή που αποδομείται η Ευρώπη όπως την οραματίστηκαν όλοι.
Φωνές και έντονες αντιδράσεις αυτή την ώρα στην ομιλία Βαρουφάκη από τον Άδωνι Γεωργιάδη

 

Βούτσης: Να έχουμε τελειώσει με το ν/σ μέχρι το βράδυ

Μερίδιο από τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα ζητεί η Βρετανία

Οχι και από τον Θανάση Πετράκο. Ένα μεγάλο όχι ζητησε από τους συναδέλφους του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος.
Στις 16.30 η Κ.Ο. της ΝΔ . Άλλαξε η ώρα συνεδρίασης της Κ.Ο. της ΝΔ. Ενώ αρχικά είχε προγραμματισθεί για τις 13.00, θα γίνει στις 16.30
Παραιτήθηκε η Νάντια Βαλαβάνη. Με μια μακροσκελή επιστολή  προς τον πρωθυπουργό, η κα Βαλαβάνη ανακοίνωσε ότι παραιτείται. Δείτε εδώ την ανακοίνωση της
Λαφαζάνης: Δεν θα ψηφίσω το 3ο Μνημόνιο
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη Βουλή, «Ο ελληνικός λαός δεν μας εξέλεξε για να ψηφίσουμε νέο Μνημόνιο, δεν ψηφίσαμε το πρώτο ούτε το δεύτερο και δικαιωθήκαμε. Δεν θα ψηφίσω και το τρίτο Μνημόνιο».
«Με τα μνημόνια η χώρα δεν πάει μπροστά. Η Ελλάδα έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις», τόνισε ο ίδιος για να καταλήξει:
«Το δίλημμα Μνημόνιο ή καταστροφή είναι τρομοκρατικό, είναι ανύπαρκτο δίλημμα».
Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Να μην ολοκληρωθεί ο εκβιασμός των δανειστών
Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, από τα έδρανα τις Βουλής, δήλωσε, "Είναι υποχρέωση της Βουλής να μην επιτρέψει να ολοκληρωθεί ο εκβιασμός των δανειστών στην κυβέρνηση, οφείλουμε συγκροτημένα να ζητήσουμε από τους εταίρους να εφαρμόσουν αυτά που είναι υποχρέωσή τους."
"Οι εταίροι πρέπει να σεβαστούν τη δημοκρατία. Κανένα κοινοβούλιο δεν μπορεί να νομοθετεί υπό αυτή την πίεση".
Είπε ακόμα ότι: «Αισθάνθηκα πραγματική αγανάκτηση όταν άκουσα κ. Μέρκελ που δεν έχει εξουσία επιβολής στο ελληνικό κοινοβούλιο να ανακοινώνει τι, πως και πότε θα ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο».
Αναφερόμενη στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Τιμώ αφάνταστα τον πρωθυπουργό, αλλά η στάση του έχει τη διάσταση της υπέρτατης ανιδιοτέλειας αλλά η Βουλή δεν πρέπει να ολοκληρώσει τον εκβιασμό στον οποίο υπόκειται η κυβέρνηση. Οφείλουμε να ζητήσουμε από τους λεγόμενους εταίρους να σεβαστούν τη δημοκρατία».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε αρκετά σημεία της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου επικράτησε ένταση, κυρίως από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ένταση ανάμεσα στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
«Καταλαβαίνω ότι μερικοί που είναι κατά των μεταναστών, είναι και κατά των Ελλήνων του εξωτερικού που δεν είχαν ποτέ το προνόμιο να πάνε σε ελληνικό σχολείο», είπε ο υπουργός Οικονομικών.
Ο ΥΠΟΙΚ, εξηγώντας τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, ανέφερε ότι αύριο συνεδριάζει το Eurogroup, ενώ έως την Παρασκευή θα κληθούν να αποφασίσουν τα κοινοβούλια άλλων χωρών.
Θέλω να σας πω λίγα πράγματα είπε ο κ. Τσακαλώτος. Η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε από την πρώτη στιγμή τον συμβιβασμό. Ποτέ δεν θριαμβολογήσαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε όλα. Αυτός ο έντιμος συμβιβασμός δεν ήταν καλοδεχούμενος από όλους. Υπήρχε αντίρρηση για μέτρα και παρεμβάσεις διαφορετικές από την προηγούμενη λογική.
Δύσκολα και υφεσιακά μέτρα, αλλά γλιτώσαμε το GREXIT και είναι νωρίς να πούμε το ο, τιδήποτε για τη συμφωνία. Θα δούμε στη διαπραγμάτευση την τελική εκδοχή και όλοι και όλες μετά μπορούμε θα κρίνουμε το τελικό κείμενο, με γνώμονα το συμφέρον των μεσαίων και χαμηλών τάξεων που έχουν πληγεί περισσότερο από όλους
Τα καλά νέα είναι ότι εάν αυξηθεί η εισπραξιμότητα, είτε να μειωθούν οι συντελεστές, είτε να βρούμε άλλα ισοδύναμα μέτρα
Είχαμε μπροστά μας μία διαπραγμάτευση για δημοσιονομική προσαρμογή και μεταρρυθμίσεις.
Υπάρχουν πολλές μεταρρυθμίσεις που συνεχίζουν να είναι σε νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση, με αμφίβολη αναπτυξιακή τροπή. Αλλά υπάρχουν και αρκετά πράγματα που έχουν κατεύθυνση αναδιανομής. Ο φόρος αλληλεγγύης για εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ κλιμακωτά, για παράδειγμα.
Δεν μπορέσαμε να περάσουμε όλα τα μέτρα αναδιανομής που θέλαμε.
Οι πιο εχθρικές χώρες μας έλεγαν ότι αφού παίρνετε πρόγραμμα 82 δισ. θα πρέπει να πάρετε και μεγαλύτερο πρόγραμμα. Διαπραγματευόμαστε μέτρα για διαφθορά, διεύρυνση φορολογικής βάσης, μετασχηματισμό κράτους. Δυνατότητα στις ελληνικές κυβερνήσεις στο μέλλον να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα. Έχουμε μια υπόσχεση πολύ πιο ισχυρή από αυτό που πήρε η κυβέρνηση τον Νοέμβριο του 2012.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/07/blog-post_206.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters