Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ο Τσίπρας έχει ΕΒΡΑΙΚΗ καταγωγή! ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ…

tsipras2

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ :





http://alertgr.blogspot.gr/2015/07/blog-post_6692.html#.VbaLUPnm3Dc

Εώα Επιτολή...

sunsirius
Γράφει ο Τυχαίος

«"...οι μέρες του Αυγούστου συμπίπτουν με την «εώα επιτολή» του Σείριου, την ανατολή δηλαδή του λαμπρότερου άστρου της νύχτας λίγο πριν από την ανατολή του Ήλιου...»


(από την ελληνική Wikipedia)


Μπαίνουμε λοιπόν οσονούπω στον Αύγουστο, αγαπητέ αναγνώστη. Κι ο Σείριος και η εώα επιτολή του σ' αυτή τη χρονική περίοδο είχε συνδεθεί στην αρχαιότητα με τα κυνικά καύματα (τα dies caniculariae των Λατίνων), δηλαδή με τις θερμότερες ημέρες του έτους, τα οποία καύματα οι αρχαίοι απέδιδαν στην επί πλέον αύξηση της θερμοκρασίας από την υποτιθέμενη προσθήκη της ακτινοβολίας του Σείριου στην ακτινοβολία του Ήλιου, μαθαίνουμε στο σχετικό άρθρο της Wikipedia για τον Αύγουστο.


Που μας βοηθούν όλα αυτά σε ένα ιστολόγιο πολιτικής ανάλυσης; Μα για να σου ψιθυρίσω γι' αυτά που έρχονται μ' ένα τρόπο που μόνο η ......αλληγορία μπορεί να μας προσδώσει.


Ετυμολογικά, η λέξη «Σείριος, -α, -ον» σήμαινε ο καίων, ο κατά· καίων, ο καυστικός, ο θερμός και ήταν επίθετο των ουρανίων σωμάτων, τα οποία εκπέμπουν μεγάλη θερμότητα. «Σείριος» ονομαζόταν πολλές φορές και ο Ήλιος, γεγονός που δημιούργησε στην πορεία μεγάλη σύγχυση γύρω από το διαχωρισμό των δύο άστρων. (Γι' αυτό και μέχρι σήμερα άλλοι μιλούν για το «Μακεδονικό Άστρο» και άλλοι ·για το «Μακεδονικό Ήλιο», αναφερόμενοι στο γνωστό μακεδονικό σύμβολο). Ομόρριζες λέξεις είναι ο «σειριόκαυτος», που σήμαινε ο καμένος από τον ηλιακό καύσωνα ή από το Σείριο και η «σειρήνα», μυθικό εκείνο πλάσμα που αναπαριστάνονταν άλλρτε ως γυναίκα-ψάρι και άλλοτε ως γυναίκα-πουλί και σήμαινε αρχικά «η φανερώνουσα τη δύναμίν της δια του καύσωνας του ηλίου κατά τη μεσημβρίαν», όπως μαθαίνουμε από εδώ. Θα μπορούσε άραγε η Μέρκελ να συμβολισθεί με την αρχαία Σειρήνα του Σείριου; Κατά σύμπτωση, οι Γερμανοί έχουν κι αυτή στη μυθολογία τους τη Σειρήνα. Την περίφημη Lorelei, που σήμερα είναι ένας βράχος στην ανατολική όχθη του Ρήνου στην περιοχή του Sankt Goarshausen.


Για την ελληνική μυθολογία, ο Σείριος είναι το άστρο εκείνο, στον Αστερισμό του Μεγάλου Κυνός, στο οποίο είχε μεταμορφωθεί το σκυλί του Ωρίωνα. Ο Ωρίων (Ωρίωνας) ήταν ο πιο διάσημος κυνηγός στην ελληνική μυθολογία. Σχετικά με το τέλος του Ωρίωνα υπάρχουν αρκετές διαφορετικές παραδόσεις. Σύμφωνα την κυρίαρχη παράδοση, πέθανε στη Δήλο (γνωστή τότε ως Ορτυγία) από δάγκωμα σκορπιού, που τον έστειλε είτε η Άρτεμις επειδή είχε φύγει από κοντά της ως ερωτευμένος με την Ηώ. Το δάγκωμα του Σκορπιού το έχουμε ξανασυναντήσει; Μα και βέβαια! Όταν και πάλι οι Γερμανοί - σύμπτωση(!) - είχαν δώσει στο δικό μας Πρωθυπουργό το Γιώργο το βραβείο Quadriga - το τέθριππο ελληνιστί - το οποίο αναπαριστά ένα άρμα που σύρουν τέσσερις ίπποι. Κατά σύμπτωση -πάλι!- ο Σκορπιός θεωρείται κατά τη μυθολογία υπαίτιος της καταστροφικής πορείας των ίππων που έσυραν το άρμα - το τέθριππον(!)- του θεού Ήλιου όταν το οδήγησε ο υιός του Φαέθων.


Τι έχουμε λοιπόν; Μια ανατολή του καυτερού Σείριου, του λαμπερότερου άστρου της νύχτας, στο μήνα που η Σειρήνα «η φανερώνουσα τη δύναμίν της δια του καύσωνας του ηλίου κατά τη μεσημβρίαν» θα στείλει το Σκορπιό να ανατρέψει το άρμα το τέθριππο και τον ηνίοχό του.


Επίμονα λοιπόν η συμπαντική αρμονία μας επαναλάμβάνει τα μηνύματά της. Πρόσεχε την Εώα Επιτολή του Σείριου.


Πολλά λοιπόν μέλη του ζωικού βασιλείου εμφανίζονται τον Αύγουστο: Σκορπιοί, Κύνες(σκυλιά) κι ένα Λιοντάρι! Ο αστρολογικός αυγουστιάτικος Λέοντας σύμβολο στην αρχαία Αίγυπτο της προσύλκυσης των λεόντων κοντά στο Νείλο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, για λίγο νερό. Ο Νείλος που φούσκωνε με την ανατολή του Σείριου βέβαια! Και τι άλλο θα βρίσκαμε εκεί κοντά από μια Σφίγγα: Σώμα λέοντος, κεφαλή γυναικός - της Σειρήνας από το Σείριο που λέγαμε πριν - και βέβαια να θυμίζει την ανατολή του καυτού αστεριού και να οροθετεί την πλημμύρα του Νείλου, που πλησιάζουν τα λιοντάρια το κατακαλόκαιρο. Τον Αύγουστο. Και τι άλλο θα κυνηγούσε πιο ευχάριστα και συναρπαστικά ο Ωρίων κηνυγός μας; Μα λιοντάρια βέβαια!


Να που συμπυκνώνει η Ιστορία τα σύμβολα και μας τα δίνει στο πιάτο να τα αναλύσουμε. Αλλά πιο κάτω γίνεται και πιο ενδιαφέρον!


Ο Αύγουστος στην αρχαία Ελλάδα ήταν ο μήνας Μεταγειτνιών. Τι γιόρταζαν αυτό το μήνα οι αρχαίοι; Σου παραθέτω τα σχετικά από την ελληνική Wikipedia:


Τα Ηράκλεια εν Κυνοσάργες ήταν γιορταστική εκδήλωση στην αρχαία Αθήνα. Διοργανώνονταν τον μήνα Μεταγειτνιών στην περιοχή Κυνόσαργες του δήμου Διομείας μεταξύ Λυκαβηττού και Ιλισού. Η στήλη του Κυνοσάργους στήθηκε σύμφωνα με τον Αθήναιο κατά την διάρκεια των Πελοπονησιακών πολέμων, δηλαδή από το 431 π.Χ. και μετά. Την λέξη «παράσιτος» την συναντάμε εκατό χρόνια αργότερα σε μια αρχαία ελληνική κωμωδία. Οι ιερείς του ναού λέγονταν «παράσιτοι», δηλαδή «σύντροφοι στο τραπέζι». Οι παράσιτοι ήταν νόθοι νέοι (μη γνήσιοι από πατέρα και μητέρα Αθηναίων παίδες), ή τα παιδιά νόθων, και εκλέγονταν αναγκαστικά, ενώ η θητεία τους ήταν υποχρεωτική, αφού η τυχόν άρνηση της θητείας κατέληγε στο δικαστήριο για τον άτυχο νέο όπως μας μεταφέρει ο Αθήναιος. Αυτό καταγράφει μια επιγραφή που σώζεται στον ναό του Ηρακλή στους Κυνοσάργους και χρονολογείται από την εποχή του Αλκιβιάδη.


Ανάμεσα στις υποχρεώσεις των παρασίτων καταγράφεται η είσπραξη του φόρου σίτου και άρτου, καθώς και η μεταφορά τους στην αποθήκη φύλαξης, το λεγόμενο παρασιτήριο. Επίσης η είσπραξη του φόρου ζώων που προορίζονταν για θυσία. Κάθε παράσιτος είχε υπό την επίβλεψή του μια ορισμένη περιοχή που έπρεπε να διαχειρίζεται. Η είσπραξη του φόρου δεν ήταν εύκολη υπόθεση, και πολλές φορές κινδύνευαν οι παράσιτοι.


Καταλαβαίνεις τώρα που πάει το πράγμα έτσι; Οι παράσιτοι - δεν πιστεύω να μην μπορείς να κάνεις το σχετικό συνειρμό - μαζεύουν φόρους τον Αύγουστο, η Σειρήνα η Γερμανική θα κάνει ό,τι μπορεί για να ανατρέψει τον αναβάτη του τέθριππου εν μέσω της εώας επιτολής του Σείριου, στέλνοντας το δηλητηριώδη Σκορπιό της. Το αυγουστιάτικο λιοντάρι, εν μέσω κυνικών καυμάτων θα ψάξει για λίγη δροσιά. Περιττό να σου θυμίσω ότι ο Ηρακλής που καθιέρωσε την αυγουστιάτικη γιορτή των παρασίτων φορούσε - καθώς θα θυμάσαι από το σχολείο - μια λεοντή, το δέρμα του αυγουστιάτικου λέοντα! Μοναδικές συμπτώσεις!


Αύγουστος λοιπόν και η Ευρώπη μας άνοιξε ένα νέο δρόμο. Οι παράσιτοι θα κατέβουν να μαζέψουν το φόρο τους, αλλά τα πράγματα θα ανατραπούν. Δεν δείχνουν να ακολουθούν την ήσυχη ροή αλλά την ταραγμένη του Νείλου που θα φουσκώσει και θ' ανταριάσει.


Τι άλλο να σου πω;

Τι είναι πραγματικά το ESM που δεν σας είπαν τα ΜΜΕ;

Πολλοί απο εσάς ακούτε για τον Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (European Stability Mechanism - ESM) που είναι ένα μόνιμο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα 19 μέλη της Ευρωζώνης...

Όπως αποκαλύπτει το trikalaweb,τα ΜΜΕ δεν λένε πως το ESM πρέπει να έχει πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα να παρίσταται ενώπιον του δικαστηρίου. Το ESM τα κεφάλαια και τα περιουσιακά στοιχεία πρέπει να έχουν ασυλία απο κάθε μορφής δικαστική εξουσίας.
Η περιουσία, τα κεφάλαια, και τα περιουσιακά στοιχεία του ESM πρέπει να έχουν ασυλία απο έρευνα, επίταξη, κατάσχεση, απαλλοτρίωση ή άλλη μορφής κατάσχεσης, ανάσυρση ή αποκλεισμός απο εκτελεστική, δικαστική, διοικητική ή νομοθετική δράση.
Οι διοικητές, αναπληρωτές διοικητές, διευθυντές και αναπληρωτές διευθυντές, ο διευθύνων σύμβουλος και τα μέλη του προσωπικού πρέπει να έχουν ασυλία απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με τις πράξεις τους και διασφάλιση απορρήτου όσον αφορά τα επίσημα έγγραφα και ντοκουμέντα.


trikalaweb.gr
http://www.ksipnistere.com/2015/07/esm_27.html

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ

Ίσως ορισμένοι να νόμιζαν πως θα εγκαταλείψω τον αγώνα που δίνω για τα άτομα με χρόνιες παθήσεις βλέποντας κάποιο «κενό» στην αρθρογραφία μου...
Έπεσαν έξω όμως, είμαι εδώ, και δε θα σταματήσω να ξεμπροστιάζω την ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ των διαφόρων φορέων του «κράτους πρόνοιας», του κράτους ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ. Τυχεροί ΟΛΟΙ εκείνοι που δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας, είτε οι ίδιοι, είτε κάποιοι συγγενείς τους, και ΜΑΚΑΡΙ, να μην αποκτήσουν ποτέ.
Είναι όμως οι άλλοι, εκείνοι που πάσχουν από χρόνιες και ανίατες παθήσεις που ζουν ένα ΜΑΡΤΥΡΙΟ, το οποίο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο χάρη στις κρατικές «παρεμβάσεις», στους διαρκείς ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, και την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. Η σημερινή μου αναφορά έχει να κάνει με τους ασθενείς που πάσχουν από Σκλήρυνση Κατά πλάκας, τα εύκολα ΘΥΜΑΤΑ του κράτους «πρόνοιας», του κράτους των περικοπών, τα ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ των φαρμακοβιομηχανιών, άτομα, που κατά το σκεπτικό των «κρατικών ειδικών» κοστίζουν πολλά στο κράτος, άρα θα πρέπει να εξοντωθούν, για να μη ζορίζεται το …. Κράτος, με τις συντάξεις, τα επιδόματα, και κυρίως τα φάρμακα τους, τα οποία είναι και υψηλού κόστους.
Και ενώ το «κράτος πρόνοιας» κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλοι οι ΞΕΝΟΙ που μπήκαν με διαφόρους τρόπους στη χώρα, ενώ εξαντλεί ΕΚΕΙ την … «ευαισθησία» του και τα όποια «αντιρατσιστικά» του πιστεύω, στους ΕΛΛΗΝΕΣ, βγάζει το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ. Έτσι είναι «κύριοι» τα πράγματα, και αν τολμά, ας βγει κάποιο κομματόσκυλο να πει ότι είναι διαφορετικά.
Το λέω αυτό, γιατί διαβάζω κάποια τρελά πράγματα, τα οποία θα τα σχολιάσω σε άλλο χρονογράφημα.
Παρακολουθώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ forum ατόμων με χρόνιες παθήσεις και αναπηρίες, και όταν πρόσφατα δημοσιεύτηκε άρθρο σχετικό με την αναπροσαρμογή του «Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας», ο οποίος φυσικά ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ, αλλά ΘΑ γίνει, διάβασα κάποιες απόψεις ατόμων που πάσχουν από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, τις οποίες θα σας τις μεταφέρω, όχι όλες, δυο τρεις από αυτές, για να βγάλετε τα συμπεράσματα σας….
Πάμε να δούμε το άρθρο….
«Αναπροσαρμόζονται τα ποσοστά αναπηρίας
Επικαιροποίηση με βάση τα νέα δεδομένα
Ορίστηκε η νέα Επιτροπή για την αναπροσαρμογή του «Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας»
Με απόφαση του υπουργού Εργασίας κ. Παναγιώτης Σκουρλέτη και του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη, συγκροτήθηκε η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει την επικαιροποίηση και την αναπροσαρμογή του «Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας» και θα επανεξετάσει τον κατάλογο των μη αναστρέψιμων παθήσεων.
Η συγκρότηση της Επιτροπής προβλέπεται από τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο, «Μέτρα για την ανακούφιση των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), και την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)».
Έργο της Επιτροπής είναι «ο καθορισμός με εκατοστιαία αναλογία του ποσοστό αναπηρίας που συνεπάγεται κάθε πάθηση, ή βλάβη, ή σωματική, ή ψυχική, ή πνευματική εξασθένηση, ή η συνδυασμένη εμφάνιση τέτοιων παθήσεων, ή βλαβών, ή εξασθενήσεων, καθώς και οι υποτροπές των ασθενειών αυτών».
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η Επιτροπή θα εξετάσει τα νέα δεδομένα και τις νέες ανάγκες, ενώ θα εργασθεί προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης του καταλόγου με τις παθήσεις.»
Αυτό είναι το άρθρο, και είναι σα να λέμε τα περί επιτροπής, εκατοστιαίων αναλογιών ποσοστού αναπηρίας, κλπ, ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΝΝΗ, ΚΟΥΚΙΑ ΣΠΕΡΝΩ.
Διαβάστε και κάνα δυο τοποθετήσεις ασθενών….
« - Σα δε ντρέπονται! Δε μας αφήνουν σε ησυχία, πιά; Δηλαδή, προβλέπουν άτομα με 65% να τα πετάνε έξω όπως με κείνο το νομοσχέδιο του 2012 που είχε βάλει μέσα μέχρι και τους ...παιδόφιλους;»
« - Είμαι σίγουρος ότι δε ντρέπονται καθόλου.
Δεν πρόκειται να μας αφήσουν ήσυχους ποτέ. Τους κοστίζουμε πολλά.
Φάρμακα υψηλού κόστους, εξετάσεις (αιματολογικές, μαγνητικές, κ.λ.π.), νοσηλείες και πόσα άλλα... Θέλουμε και συντάξεις; Και επιδόματα; Το κράτος πρόνοιας αργοπέθαινε τόσα χρόνια. Τώρα θα πεθάνει οριστικά. Θέλουν περικοπές ξανά. Είμαστε φύρα γι’ αυτούς. Ο Σόιμπλε είναι ανάπηρος σε καροτσάκι αλλά δε νομίζω να τον ενδιαφέρει τι θα γίνει με τους δικούς μας ανάπηρους. Είχα μια κρυφή ελπίδα όταν ο υπουργός υγείας που ανέλαβε ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες. Πίστευα ότι θα έκανε κάτι. Έλπιζα ότι θα επανερχόταν το αρχικό ποσοστό αναπηρίας μας στο 67% και ότι θα έμπαινε η ΣΚΠ στις χρόνιες παθήσεις. Τώρα πια έπαψα να ελπίζω...»
« - που μας καταντησαν... ο Θεος να μας φιλαει ειλικρινα...
τα προνοιακα επιδοματα δεν μπηκανε, αλλα οι μισθοι των βουλευτών μπήκαν στην ώρα τους... (7 χιλιαρικακια ο καθένας!)
εμείς που παίρνουμε ένα προνοιακο το δίμηνο γιατί δεν μας το έβαλαν?
μακάρι να είχα την δυνατότητα να έφευγα εκτός...»
Κύριοι Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γραμματείς και Φαρισαίοι, βλέπετε τα χάλια σας; Η μήπως δε τα βλέπετε; ΠΑΛΙ με ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΑ και ΛΙΣΤΕΣ θα παίζετε με τις ζωές του κοσμάκη για τις οποίες ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ. Τα εύκολα θύματα σας, οι ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, είναι έτοιμα για εξόντωση.
Θα το κάνετε αυτό, το έχετε αποφασίσει, το είχαν αποφασίσει οι προκάτοχοι σας, και εσείς θα πραγματοποιήσετε τη ΣΦΑΓΗ.
Παίζετε με τις ζωές του κοσμάκη ανενόχλητοι, αλλά προσέξτε, ΟΥΑΙ και αλλοίμονο και αντιδράσουν τα θύματα σας..
Οι προκάτοχοι σας έσκαψαν τον λάκκο της υγείας και την έριξαν μέσα, και εσείς πάτε να ολοκληρώσετε το έργο τους.
Να είστε σίγουροι πως στον λάκκο αυτό θα πέσετε μέσα ΕΣΕΙΣ.
Περιμένετε και θα δείτε…..
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

http://www.ksipnistere.com/2015/07/blog-post_1781.html

Πώς ο δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι στην πραγματικότητα, ακόμη και σήμερα, ο μεγάλος δάσκαλος της Ευρώπης


Το 1980 κυκλοφόρησε στην Ιταλία ένα μυθιστόρημα που θα γινόταν μέσα σε λίγα χρόνια μία από τις μεγαλύτερες εκδοτικές επιτυχίες. Μία τριετία αργότερα εκδόθηκε και στις ΗΠΑ, όπου επέτυχε το σχεδόν αδιανόητο για βιβλίο ξένου συγγραφέα: επί 150 και πλέον εβδομάδες παρέμεινε στον κατάλογο ευπώλητων των «New York Times». Τίτλος του, «Το όνομα του ρόδου» και συγγραφέας του ο Ουμπέρτο Εκο.
Ηταν ένα μυθιστόρημα ασυνήθιστο και η επιτυχία του, λένε, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη σοφή αστυνομική πλοκή του, στο ότι οι χαρακτήρες του είναι τόσο φανταστικά όσο και πραγματικά πρόσωπα, δίνοντάς μας μια εντυπωσιακή εικόνα της μεσαιωνικής Ευρώπης μέσω της μυθοπλασίας.
Πέραν όμως αυτών, με το βιβλίο του ο ευφυέστατος Ιταλός είχε την ευκαιρία, διεισδύοντας στη μεσαιωνική σκέψη, να μας παρουσιάσει τη μέθοδο των σχολαστικών: του Φραγκίσκου της Ασίζης, του Θωμά Ακινάτη και άλλων, δηλαδή εκείνων που μελέτησαν και ερμήνευσαν το έργο του Αριστοτέλη. Αλλωστε, η υπόθεση του μυθιστορήματος εκτυλίσσεται στις αρχές του 14ου αιώνα σε ένα μοναστήρι Βενεδικτίνων, στο οποίο βρισκόταν το χαμένο χειρόγραφο του δεύτερου μέρους της «Ποιητικής» του Αριστοτέλη – ενώ το διασωζόμενο πρώτο αναφέρεται στην τραγωδία, το δεύτερο αφορά την κωμωδία.

Το εύρημα του Εκο έχει λογική βάση. Στο διασωζόμενο χειρόγραφο περιέχεται η νύξη ότι υπάρχει και μια δεύτερη μελέτη, για την κωμωδία. Και αυτό είχε προκαλέσει πλήθος από εικασίες μέσα στους αιώνες.
Πέρα από αυτά τα συναρπαστικά, προκύπτει και ένα άλλο συμπέρασμα: ότι η Ευρώπη καθ’ όλη τη διάρκεια του ύστερου Μεσαίωνα υπήρξε αριστοτελική. Αλλά σε μεγάλο βαθμό και αργότερα, ως τα τέλη του 16ου αιώνα, όπως μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας αν ανατρέξει στις σχετικές μελέτες.
Ιησουίτες και Αριστοτέλης
Ο Αριστοτέλης έγινε γνωστός στην Ευρώπη τον 12ο αιώνα από τον Αβερρόη (1126-1198), ο οποίος γεννήθηκε στην Κόρδοβα της Ανδαλουσίας και πέθανε στο Μαρακές. Υπήρξε ο πρώτος συστηματικός σχολιαστής του και πατέρας του σχολαστικισμού.
Εκτοτε η σκέψη του μεγάλου Σταγιρίτη διαποτίζει είτε με θετικό είτε με αρνητικό τρόπο τις πολιτικοοικονομικές θεωρίες, την κοινωνιολογία, τη μεταφυσική, την αισθητική, την ηθική και κάθε τομέα του επιστητού, όπως αναλύθηκαν και ερμηνεύθηκαν στη Δύση. Και επιπλέον, το εκπαιδευτικό σύστημα. Πολλά από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια, και κατ’ εξοχήν αυτά που φέρουν το όνομα του ιδρυτή του Τάγματος των Ιησουιτών Ιγνάτιου Λογιόλα, είναι αριστοτελικά. (Ενα είδος πανεπιστημίου, άλλωστε, ήταν και η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη, το Λύκειον, ένα από τα τρία αρχαιότερα γυμνάσια της πόλης, μαζί με αυτό της Ακαδημίας του Πλάτωνα και του Κυνοσάργους. Το Λύκειον βρισκόταν στην περιοχή μεταξύ του Σαρόγλειου Μεγάρου και του Ωδείου Αθηνών. Από τον περασμένο Ιούνιο, μάλιστα, ο αρχαιολογικός χώρος είναι επισκέψιμος και λειτουργεί καθημερινά, 8 π.μ.-8 μ.μ., με είσοδο είτε από την οδό Ρηγίλλης είτε από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.)
Οι Ιησουίτες προχώρησαν ένα βήμα πιο μπροστά από τον Αβερρόη και προσπάθησαν να συνδυάσουν την αριστοτελική φιλοσοφία με το χριστιανικό δόγμα. Τα αποτελέσματα υπήρξαν εντυπωσιακά, επειδή οι Ιησουίτες δεν στόχευαν μόνο στο να εξηγήσουν τον Αριστοτέλη, αλλά και στο να ερμηνεύσουν μέσω του έργου του το χριστιανικό δόγμα με ορθολογικό τρόπο. Επόμενο ήταν να μην περιορίζονται σε όσα είπε πράγματι ο φιλόσοφος, αλλά και στο τι θα μπορούσε να είχε πει – και έτσι εξηγείται εν πολλοίς το ενδιαφέρον τέσσερις αιώνες αργότερα των στρουκτουραλιστών (που τόσο θόρυβο έκαναν στην εποχή τους) για την ιησουίτικη παράδοση. Πέραν όμως αυτού, οι αναφορές των Ιησουιτών βασίζονταν πάντοτε στην αριστοτελική μεθοδολογία. Τέτοιος υπήρξε λίγο-πολύ ο πυρήνας της διδασκαλίας τους, γι’ αυτό και το Ιησουίτικο Πανεπιστήμιο δεν ήταν παρά ένας συνδυασμός του καθολικού μοναστηριού και του Αριστοτελικού Λυκείου.
Το σώμα, η ψυχή και ο νους
Ο Αριστοτέλης ήταν ο ιδεώδης φιλόσοφος για τις θεολογικές μελέτες των Ιησουιτών, όπως και των Δομινικανών που προηγήθηκαν. Και η λέξη «θεολογία», άλλωστε, είναι αριστοτελική, όπως προκύπτει από το έργο του «Μετά τα φυσικά», όπου τη συναντούμε, και καθώς παρατηρεί ο Μπέρτραντ Ράσελ, «είναι ένα από τα ονόματα που χρησιμοποιεί για ό,τι εμείς ονομάζουμε μεταφυσική». Από τον Αριστοτέλη αντλούνται και τα επιχειρήματα ή αποδείξεις περί ύπαρξης του Θεού, τον οποίο θεωρεί ως βασική αρχή της ζωής, άποψη απολύτως συμβατή με το χριστιανικό δόγμα (υπό την προϋπόθεση, φυσικά, ότι ένας χριστιανός θεολόγος θα αλλάξει αυτό που πρέπει να αλλάξει).
Η ενότητα ύλης και πνεύματος, σώματος και ψυχής, είναι αριστοτελική και δεν έχει αντικατασταθεί σήμερα με κάποια καλύτερη ή τουλάχιστον πειστικότερη. Απορρίπτοντας το δόγμα περί μετεμψύχωσης των Πυθαγορείων, ο Αριστοτέλης προχώρησε και σε μια άλλη σημαντική διάκριση: αυτήν ανάμεσα στον νου και την ψυχή. Και η πολύ κατοπινή μεταφορά (που βολεύει τους αγνωστικιστές) ότι το Σύμπαν είναι ένα είδος κοσμικού νου ενδεχομένως δεν θα είχε διατυπωθεί αν δεν είχε υπάρξει ο Αριστοτέλης.
Κατά συνέπεια, δεν είναι συμπτωματικό που ιησουίτες ιεραπόστολοι επιχείρησαν να διαδώσουν τη διδασκαλία του Αριστοτέλη ακόμη και στη μακρινή Κίνα, όπου καθαυτό το έργο του Σταγιρίτη δεν προκάλεσε το ενδιαφέρον που περίμεναν όταν άρχισε να μεταφράζεται στα κινεζικά τον 17ο αιώνα. Δεν συνέβη εν τούτοις το ίδιο με το έργο του Ευκλείδη, το οποίο έγινε δεκτό με ενθουσιασμό.
Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για τους λόγους που το αριστοτελικό έργο άφησε σχεδόν αδιάφορους τους Κινέζους. Ενδεχομένως επειδή διέθεταν τον δικό τους δάσκαλο της αρετής, τον Κομφούκιο. Ομως υπάρχει πιο αριστοτελικό έργο στα Μαθηματικά από την ευκλείδεια γεωμετρία; Και είναι τυχαίο που στα αγγλόφωνα λύκεια μέχρι πριν από τρεις δεκαετίες οι μαθητές αποκαλούσαν το μάθημα της Γεωμετρίας «Euclid»;
Ερμήνευσε τα πάντα
Αν ισχύει εκείνο που πίστευαν οι Αλεξανδρινοί, ότι ο Αριστοτέλης έγραψε περίπου 400 έργα, ο καθένας μπορεί να σκεφτεί το μέγεθος και το εύρος των ενδιαφερόντων του. Αλλά και τα 47 που διασώθηκαν είναι αρκετά προκειμένου να συμπεράνουμε πόσο ο Αριστοτέλης αναζήτησε και διατύπωσε απαντήσεις για τα πάντα. Οσο για το γεγονός ότι κάποια δεν είναι απολύτως γνήσια, ότι δηλαδή είτε τα έγραψαν εν μέρει μαθητές ή οπαδοί του είτε πρόσθεσαν παραγράφους, δεν αναιρεί την αξία τους, αρκεί μόνο να λάβουμε υπ’ όψιν ότι τα «Ανάλεκτα» του Κομφούκιου γράφτηκαν από μαθητές του. Και στις δύο περιπτώσεις, κυριαρχεί το πνεύμα του δασκάλου.
Τα κείμενα του Αριστοτέλη συνοψίζουν το περιεχόμενο της διδασκαλίας του και μπορεί κάποιος να φανταστεί το επίπεδο αυτής της διδασκαλίας, όπου ένας και μόνον άνθρωπος είχε την ικανότητα να μιλήσει, να αναλύσει και να συστηματοποιήσει το νόημα και το περιεχόμενο του κόσμου τόσο στο σύνολό του όσο και στα επί μέρους.
Το σημαντικότερο, ωστόσο, δεν είναι πόσες και ποιες από τις θεωρίες του επαληθεύτηκαν, όπως και η αξία του Νεύτωνα δεν μειώνεται επειδή η θεωρία του περί βαρύτητας αντικαταστάθηκε από τη Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν. Το σημαντικότερο είναι ότι σε αυτόν οφείλεται σε μεγάλο βαθμό ο τρόπος με τον οποίο σκεφτόμαστε, η διατύπωση της φύσης και του χαρακτήρα του συλλογισμού (όπως παρουσιάζεται στο επί αιώνες αναντικατάστατο έργο του για την τυπική λογική), η ανάπτυξη της σκέψης, η οποία μας καθιστά ικανούς να αποκτήσουμε ολοκληρωμένη εικόνα του κόσμου που μας περιβάλλει, του ποιοι είμαστε, τι μπορούμε να γίνουμε, τι να πετύχουμε και γιατί υπάρχουμε σε τούτο τον κόσμο. Και ακόμη, πώς συνδέεται το αισθητό με το υπεραισθητό, ποιες φυσικές δυνάμεις κινούν τα ακίνητα, τι υπάρχει πέρα από εμάς.
Πρόδρομος της «θεωρίας»
Κάποιοι έχουν υποστηρίξει πως ο Αριστοτέλης ήταν ο μεγαλύτερος ταξινόμος που εμφανίστηκε ποτέ και με αυτό εννοούν στην ουσία ότι δεν ήταν «πραγματικός» φιλόσοφος – σε αντίθεση με τον Πλάτωνα, του οποίου υπήρξε μαθητής. Οι Δομινικανοί, όμως, που επεξεργάστηκαν τις θεωρίες των νεοπλατωνιστών και του ερμητισμού, επηρεάστηκαν στον ίδιο βαθμό και από το έργο του Αριστοτέλη.
Το ότι ο Πλάτωνας υποκατέστησε τον Αριστοτέλη στην Αναγέννηση ισχύει μόνον εν μέρει. Και αν σήμερα κάποιοι νεότεροι σχετικιστές, αποδομιστές ή γενικώς μεταμοντέρνοι απορρίπτουν τον Αριστοτέλη, αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτε.
Ο σχετικιστής δεν μπορεί να δεχθεί ότι υπήρξε άνθρωπος που κατάφερε να συσχετίσει τα πάντα, να δημιουργήσει ένα σύστημα ενότητας και να διατυπώσει την αρχή της μέσα σε μία παράγραφο, όπως είναι, αν τον μεταφέρει κανείς και σε άλλα πεδία, ο ορισμός του για την τραγωδία: «Εστιν ουν τραγωδία μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω, χωρίς εκάστω των ειδών εν τοις μορίοις, δρώντων και ου δι’ απαγγελίας, δι’ ελέου και φόβου περαίνουσα την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν». (Σε ελεύθερη απόδοση: «Η τραγωδία είναι λοιπόν η μίμηση μιας πράξης σπουδαίας και ολοκληρωμένης – η οποία διαθέτει κάποια διάρκεια – με λόγο ποιητικό· τα μέρη της διαφέρουν στη φόρμα τους, αναπαριστάται και δεν απαγγέλλεται, ενώ, προκαλώντας τη συμπόνια και τον φόβο του θεατή, επιτυγχάνει τη λύτρωσή του από παρόμοια ψυχικά συναισθήματα».)
Η αριστοτελική άποψη της ενότητας, καθώς προκύπτει από τον παραπάνω ανυπέρβλητο ορισμό, δεν έχει ξεπεραστεί. Δεν μπορεί να γραφτεί κείμενο που να στοχεύει στη διάρκεια χωρίς να ανταποκρίνεται στις τρεις προϋποθέσεις της ενότητας: ενότητα του μύθου (ή αλλιώς της υπόθεσης), ενότητα χώρου και ενότητα χρόνου. Και όλα τα κείμενα που γράφτηκαν στον 20ό αιώνα κατά παράβαση του παραπάνω ορισμού αυτού θα έμεναν σε πειραματικό επίπεδο και δεν θα άντεχαν στον χρόνο.
Ο ορισμός, όπως και το σύνολο της «Ποιητικής», δεν αφορά μόνο την τραγωδία. Οπως είναι γενικά παραδεκτό, πρόκειται για το πρώτο κείμενο θεωρίας της λογοτεχνίας που μαζί με το μεταγενέστερο «Περί ύψους» του Λογγίνου συνιστούν τα θεμέλιά της.
Το σημαντικότερο έργο του Εριχ Αουερμπαχ «Μίμησις» έχει τις ρίζες του στον Αριστοτέλη.
Οι νεότεροι θεωρητικοί που χρησιμοποιούν κατά κόρον τον όρο «ποιητική» (λ.χ. ο Τοντορόφ έχει γράψει ολόκληρο βιβλίο με τίτλο «Η ποιητική της πρόζας») στον Αριστοτέλη παραπέμπουν, ακόμη και εκείνοι που τον απορρίπτουν. Και είναι εντυπωσιακό ότι ενώ οι τελευταίοι θεωρούν σημαντικότερο τον Πλάτωνα, χρησιμοποιούν αριστοτελικούς όρους.
Αλλά το πού συγκλίνουν και πού αποκλίνουν οι θεωρίες των δύο μεγαλύτερων φιλοσόφων της αρχαιότητας είναι ένα τεράστιο ζήτημα. Ποιες, για παράδειγμα, είναι οι ομοιότητες και ποιες οι διαφορές ανάμεσα στις υποστασιοποιημένες «ιδέες» του Πλάτωνα και τις «μορφές» του Αριστοτέλη; Ας σημειώσουμε εδώ ότι ο μαθητής (ο Αριστοτέλης) ξεκινά από τον δάσκαλό του (τον Πλάτωνα) για να κινηθεί στο πεδίο που έχει ο ίδιος δημιουργήσει. Και τούτο, μολονότι αυτονόητο, έχει μεγαλύτερη σημασία από τη μια φορά κι έναν καιρό διάσημη θεωρία περί «δια-φωράς» του Ντεριντά.
Η παραγωγική σκέψη
Τα διασημότερα έργα του Αριστοτέλη, μαζί με την «Ποιητική», είναι τα «Πολιτικά», τα «Ηθικά Νικομάχεια», τα «Φυσικά» (μαζί με το «Περί ουρανού») και βεβαίως η «Λογική», βασικό μάθημα επί αιώνες στα λύκεια της Δύσης (και στη χώρα μας).
Η επίδρασή του στον Καντ και στον Χέγκελ είναι εμφανέστατη. Δεδομένου ότι ο Μαρξ μετέφερε στο πεδίο του ιστορικού υλισμού τη χεγκελιανή διαλεκτική, θα λέγαμε ότι και ο ιδρυτής του διαλεκτικού υλισμού ήταν κατά μία έννοια αριστοτελικός, αν μάλιστα λάβουμε υπ’ όψιν την παρατήρηση του Μπέρτραντ Ράσελ ότι ο Μαρξ υπήρξε ο τελευταίος οικοδόμος ενός μεγάλου συστήματος στη φιλοσοφία.
Ο Αριστοτέλης επιχείρησε το επίσης αδιανόητο για έναν φιλόσοφο: να συνδυάσει τη φιλοσοφία με την επιχειρηματολογία του κοινού νου – και αυτό αποτελεί γνώρισμα μόνο των μεγάλων δασκάλων. Η ουσία και το παράδειγμα της διδασκαλίας δεν διατυπώθηκαν από κανέναν άλλον ως σήμερα με την ελλειπτικότητα και την ακρίβεια που διακρίνουμε στο αριστοτελικό έργο.
Η φιλοσοφία και η σκέψη του Αριστοτέλη είναι κατά κύριο λόγο παραγωγική (από το γενικό στο μερικό). Το αντίθετό της, η επαγωγική σκέψη, αναπτύχθηκε αργότερα στην Αλεξάνδρεια. Στις μέρες μας είναι και οι δύο απαραίτητες, ανάλογα με το αντικείμενο και τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσει ο καθένας τα επιχειρήματά του. Η διαφορά τού τότε με το τώρα είναι ωστόσο τεράστια. Η παιδεία για τον Αριστοτέλη ήταν μέσον ατομικής ολοκλήρωσης, σαν να λέμε αυτοσκοπός, και όχι μέσον επαγγελματικής ή κοινωνικής ανάδειξης όπως σήμερα.
Αριστοτέλης και Μέγας Αλέξανδρος
Στην «Ιστορία της δυτικής φιλοσοφίας» ο Μπέρτραντ Ράσελ θεωρεί «μηδαμινή» την επίδραση του Αριστοτέλη στον διασημότερο μαθητή του: τον Μ. Αλέξανδρο, για τον οποίο μάλιστα γράφει, παραθέτοντας τον Α. Γ. Μπεν, πως ήταν «υπερφίαλος, μέθυσος, σκληρός, εκδικητικός και άξεστα δεισιδαίμων» και πως συνδύαζε «τα ελαττώματα ενός ορεσίβιου σκωτσέζου οπλαρχηγού με την εξαλλοσύνη ενός ανατολίτη δεσπότη».
Εντάξει, οι πρωθύστεροι ψόγοι δεν είναι κάτι σπάνιο στην παγκόσμια σκέψη, ιδίως αν πρόκειται για την περιοχή των ιδεών. Ο Χέγκελ, όμως, κρίνοντας από τη σταδιοδρομία του Αλεξάνδρου, αποφαίνεται πως αποδεικνύει την πρακτική χρησιμότητα της φιλοσοφίας, θυμίζοντας έτσι και το πρακτικό (διδακτικό) περιεχόμενό της που αποτελούσε ακράδαντη πεποίθηση του Αριστοτέλη.
Πρωθύστερο είναι και το επιχείρημα ότι ενώ ο φιλόσοφος έλεγε πως ιδεώδης πολιτεία είναι εκείνη που δεν υπερβαίνει τους 100.000 κατοίκους, ο μαθητής του δημιούργησε την πρώτη τεράστια αυτοκρατορία στον κόσμο. Απόδειξη ότι πολλούς αιώνες αργότερα η ιδέα της πόλης-κράτους, έστω και υπό διαφορετικές συνθήκες, αποκτά νέα μορφή με τις πόλεις της ιταλικής Αναγέννησης. (Αλλωστε, αναγέννηση σημαίνει και αναγέννηση της ιδέας της πόλης.)
Αλλά γιατί η ιδέα της ενότητας του κόσμου, έστω και μέσω των πολεμικών επιχειρήσεων, δεν είναι μεταφορικά, ας πούμε, της κοσμοαντίληψης ότι εφόσον υπάρχει ενότητα σε όλα τα αισθητά και τα υπεραισθητά (που προκύπτει ευθέως από την αριστοτελική διδασκαλία) να μη δημιουργηθεί και ένα ενιαίο πολυεθνικό κράτος; Αν δεν συνέβαινε αυτό, το πολιτιστικό έργο του Αλεξάνδρου δεν θα μπορούσε να αιτιολογηθεί. Γιατί η πράξη, όταν έχει τέτοιους στόχους, προκύπτει πάντοτε από τη διδασκαλία.
Ολοκληρωμένη εκπαίδευση
Οι μεταμοντερνιστές ή, τέλος πάντων, εκείνοι τους οποίους χαρακτηρίζουμε έτσι, δηλαδή μια γενιά σχετικιστών η οποία αναδύθηκε εξαιτίας της πνευματικής κόπωσης που χαρακτηρίζει σε μεγάλο βαθμό σήμερα την κουλτούρα και κατ’ εξοχήν την ακαδημαϊκή εκπαίδευση στη Δύση, απορρίπτουν τον Αριστοτέλη. Είναι λίγο-πολύ αναπόφευκτο ένας σχετικιστής να θεωρεί τον συστηματικό ως αντίπαλό του.
Η εξειδίκευση σήμερα έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που το αριστοτελικό παράδειγμα, αυτό της ολοκληρωμένης εκπαίδευσης, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα. Πριν από κάμποσα χρόνια ο Ρόμπερτ Γκρέιβς έγραφε πως «το να ξέρει κανείς μόνον ένα πράγμα σημαίνει πως διαθέτει το μυαλό ενός βαρβάρου». Θα μπορούσε να το έχει πει – άλλωστε το είπε με διαφορετικά λόγια εδώ κι εκεί – ο μεγάλος Σταγιρίτης.
Η μόρφωση και η καλλιέργεια τον καιρό του Αριστοτέλη ήταν έννοιες ταυτόσημες – όχι πλέον σήμερα, και τούτο συνιστά ένα από τα σοβαρά προβλήματα του σύγχρονου κόσμου. Μπορεί κάποιος να γνωρίζει ένα γνωστικό αντικείμενο σε πλάτος και σε βάθος, αλλά να μην είναι μορφωμένος άνθρωπος, δηλαδή ολοκληρωμένη προσωπικότητα.
Οι κοινωνίες των ημερών μας περισσότερο από το να παρέχουν τη γνώση ενδιαφέρονται να τη διαχειριστούν. Αυτό έχει τεράστιες συνέπειες στο πεδίο της εξουσίας, δηλαδή της πολιτικής όπου μοιάζει να έχει χαθεί η αριστοτελική αρχή της αρετής, με άλλα λόγια η σχέση της ηθικής με την πολιτική.
Η ολοκληρωμένη εκπαίδευση είναι αίτημα που χρονολογείται ήδη από τη δεκαετία του 1950. Τη σημασία και την κρισιμότητά της τόνισε ο Αλντους Χάξλεϋ σε ένα από τα μαθήματά του με τίτλο «The Integrated Education» (Η ολοκληρωμένη εκπαίδευση) στο Πανεπιστήμιο της Σάντα Μπάρμπαρα στην Καλιφόρνια το 1959.
Τα κείμενα αυτών των μαθημάτων συγκεντρώθηκαν σε έναν τόμο που εκδόθηκε με τίτλο «The Human Situation» (Η ανθρώπινη κατάσταση). Το βιβλίο δυστυχώς δεν έχει εκδοθεί στα ελληνικά. Τον πολυμαθή εκείνον συγγραφέα, ο οποίος στο μυθοπλαστικό και δοκιμιακό του έργο καλύπτει ένα τεράστιο πεδίο του επιστητού, γι’ αυτό και χαρακτηρίστηκε αναγεννησιακός, θα μπορούσαμε κατά τη γνώμη μου πολύ ευκολότερα να τον ονομάσουμε αριστοτελικό.
Η Ευρώπη εξακολουθεί σε μεγάλο βαθμό να είναι και σήμερα αριστοτελική. Η ιδέα περί «ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», λ.χ., για όσους τουλάχιστον δεν περιορίζονται στο να την αντιμετωπίζουν ως απλή διαδικασία τεχνικής φύσεως, είναι στον πυρήνα της αριστοτελική. Και ας την απειλούν τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια.
Δεν υπάρχει όραμα ενότητας που να μην προϋποθέτει τον Αριστοτέλη. Εκπαίδευση και αρετή – αυτό είναι το παράδειγμα του Σταγιρίτη, πέραν του φιλοσοφικού του έργου. Στην εκπαίδευση, άλλωστε, έλεγε πρόσφατα σχετικά ο πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας, Αλαν Γκρίνσπαν, πρέπει να βασίσουν το μέλλον τους οι σημερινές κοινωνίες. Με μια διαφορά εν τούτοις. Ο Αριστοτέλης έβλεπε την εκπαίδευση απολύτως συνυφασμένη με την αρετή – και όχι με την κουλτούρα του χρήματος. Και η αρετή έχει δύο μορφές: είναι και πρακτική και θεωρητική. Μόνον η δεύτερη, όμως, οδηγεί στην ευδαιμονία.
Βιστωνίτης Α., ΤΟ ΒΗΜΑ 08/09/2014
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΗΠΑ: έγιναν τα εγκαίνια για το Άγαλμα του Σατανά στο Ντιτρόιτ!


ΗΠΑ: έγιναν τα εγκαίνια για το Άγαλμα του Σατανά στο Ντιτρόιτ!

Δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Ντιτρόιτ για να διαμαρτυρηθούν για την τελετή αποκαλυπτηρίων ενός χάλκινου αγάλματος του Baphomet από τον Σατανικό Ναό. Όταν το τραγόμορφο άγαλμα αποκαλύφθηκε, οι υποστηρικτές επευφημούσαν “Χαίρε Σατανά!”


 
Ο Ναός του Σατανά κράτησε το μυστικό του κολοσσιαίου μνημείου μέχρι την τελευταία στιγμή, στέλνοντας τις πληροφορίες μόνο για τους κατόχους εισιτηρίων. Η ομάδα φέρεται ότι έλαβε απειλές από διαδηλωτές ότι θα το ανατινάξουν ή θα γράψουν πάνω του.
Το Σάββατο, περίπου εκατό άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο Marketplace του Bert, όπου ο Σατανικός Ναός είχε αρχικά προγραμματιστεί να αποκαλύψει το άγαλμα. Είναι ένα ακανθώδες ζήτημα μεταξύ των κατοίκων της περιοχής. “Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε στο Ντιτρόιτ είναι ένα πάρτι καλωσορίσματος του κακού”, δήλωσε ο Αιδεσιμότατος Dave Bullock.
Στην ιστοσελίδα τους, ο Σατανικός Ναός λέει ότι το άγαλμα “αποσκοπεί να συμπληρώσει και να αντιπαραβληθεί με το μνημείο Δέκα Εντολές που βρίσκεται ήδη εδώ με την άδεια του State Capitol της Οκλαχόμα“.
Εκπρόσωπος του Ναού, Lucien Greaves, εξήγησε σε δήλωσή νωρίτερα φέτος ότι το μνημείο θα χρησιμεύσει“ως φάρος έκκλησης για συμπόνια και κατανόηση μεταξύ όλων των ζωντανών πλασμάτων.” Πρόσθεσε ότι θα έχει επίσης ένα ορισμένο «λειτουργικό σκοπό» – ως μια καρέκλα όπου «άνθρωποι όλων των ηλικιών θα μπορούν να κάθονται στην αγκαλιά του Σατανά για την έμπνευση και στοχασμό».


Παρά το γεγονός ότι το άγαλμα του Baphomet προοριζόταν αρχικά να στηθεί δίπλα στο μνημείο Δέκα Εντολές στην Οκλαχόμα, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε στις αρχές του μήνα ότι το άγαλμα δεν μπορεί να μπει σε δημόσια περιουσία της κυβέρνησης καθώς δεν μπορεί να δείξει την υποστήριξη για οποιαδήποτε θρησκεία. Τα μέλη της ομάδας έχουν προγραμματιστεί να μεταφέρουν το γλυπτό στο Αρκάνσας. Τον Απρίλιο, ο Κυβερνήτης του Αρκάνσας. Asa Hutchinson, υπέγραψε ένα νομοσχέδιο καθοδηγώντας το κράτος να ανεγείρει ένα μνημείο των Δέκα Εντολών με ιδιωτική χρηματοδότηση.
Για να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά γιατί φτάνουμε στο τέλος. Πάμε για γκραντ φινάλε!


© AllNewz
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Συντάξεις: Τσεκούρι, στο 40% του μισθού διατάσσουν οι τοκογλύφοι και φυσικά θα το δεχτούν τα "αριστερά" γατάκια τους

Συντάξεις: Τσεκούρι, στο 40% του μισθού
Οι εκπρόσωποι των δανειστών με έγγραφό τους ζητούν να επαναδιατυπωθούν κάποια σημεία, κρίνοντας ασαφείς και ατελείς κάποιες διατάξεις. Με το νέο ασφαλιστικό δείχνουν μεγάλες περικοπές στις συντάξεις οι οποίες αναμένεται να μειωθούν αν ισχύσουν όλα τα μέτρα στο 40% του μισθού. Oι πληροφορίες αναφέρουν πως η ελληνική πλευρά προσπαθεί να περιορίσει τις απώλειες...
στο 10%. Μάλιστα σε ό,τι αφορά στα ποσοστά η πρόταση από μέρους των δανειστών είναι για μειώσεις της τάξης του 30%. Ζητούν δηλαδή να χαθεί το 1/3 της σύνταξης για όλους και άσχετα από το ποσό που λαμβάνουν.

Στον αντίποδα και σε πρώτη φάση ως το 2023 η ελληνική πλευρά προσπαθεί να “περάσει” μια ηπιότερη μείωση κυρίως στις υψηλές συντάξεις χωρίς να θιγούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
Οι όποιες αλλαγές αναμένεται πάντως να συζητηθούν από Σεπτέμβριο και μετά και ύστερα απ' την υπογραφή της συμφωνίας για το νέο μνημόνιο, ωστόσο οι μειώσεις δεν θα αργήσουν να έρθουν.
Οι όποιες μειώσεις θα αρχίσουν από την πρωτοχρονιά του 2016.

Η τριπλή μείωση των συντάξεων με 6% τον μήνα για τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο- θα γίνει με τις συντάξεις Σεπτεμβρίου,  καθώς αυξάνονται οι εισφορές υπέρ υγείας εάν ισχύσει μόνο ο νόμος που προβλέπει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος οι συνταξιούχοι θα χάσουν περίπου 20 ευρώ το μήνα.
Όπως τονίζουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η νέα εισφορά ασθενείας (6% από 4% στις κύριες συντάξεις και επιπλέον 6% από 0% στις καταβαλλόμενες επικουρικές) θα αρχίσει να παρακρατείται από τον Σεπτέμβριο.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/07/40_27.html

Επικοινωνία με νοήμοντα όντα - Οι Έλληνες πρωτοπόροι στο Διάστημα


Σήμερα σας έχουμε ένα δωρεάν λογοτεχνικό βιβλίο επιστημονικής φαντασίας από τον Θεόδωρο Πάσχο με τίτλο «Επικοινωνία με νοήμοντα όντα».

Η ιστορία έχει να κάνει με δυο Έλληνες επιστήμονες οι οποίοι ηγούνται γήινων αποστολών και με τη τεχνολογία τους εντοπίζουν κρησφύγετα εξωγήινων στη γη και το διάστημα. Ύστερα από περιπέτειες και συμπλοκές τα δυο είδη επικοινωνούν και συμφιλιώνονται για να αναλάβουν κοινή δράση για την εξιχνίαση και εξήγηση κάποιων παράξενων γεγονότων και μυστηρίων σε πολλά μέρη της γης, ανακαλύπτοντας και επιζώσα τεχνολογία της Ατλαντίδας στα βάθη του ωκεανού.



Ένα πολύ καλό δώρο για τους φίλους της επιστημονικής φαντασίας, που δείχνει πως οι Έλληνες είναι πολύ καλοί και σε αυτόν το τομέα!

Είδος: PDF
Μέγεθος: 2.3 MB
Σελίδες: 200
Συγγραφέας: Θεόδωρος Πάσχος
Πηγή: issuu.com/theodpas

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Έρχεται η κατραπακιά… Τον Σεπτέμβριο η τριπλή μείωση στις συντάξεις

sintaxeis-600x278 
Κανονικά και χωρίς μειώσεις θα καταβληθούν στα τέλη Ιουλίου οι συντάξεις του Αυγούστου για όλους τους συνταξιούχους.
Η τριπλή μείωση των συντάξεων -με 6% τον μήνα για τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο- θα γίνει με τις συντάξεις Σεπτεμβρίου.
Όπως τονίζουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η νέα εισφορά ασθενείας (6% από 4% στις κύριες συντάξεις και επιπλέον 6% από 0% στις καταβαλλόμενες επικουρικές) θα αρχίσει να παρακρατείται από τον Σεπτέμβριο. Άγνωστο είναι ακόμα αν η παρακράτηση θα γίνει σε δόσεις ή άπαξ.
Η επιβάρυνση -απώλεια εισοδήματος- για τους συνταξιούχους θα είναι ανάλογη με το ύψος των συντάξεων. Για παράδειγμα, συνταξιούχος του Δημοσίου με κύρια σύνταξη 1.445,44 ευρώ και επικουρική 324,42 ευρώ, θα επιβαρυνθεί με επιπλέον 144,60 ευρώ στο τρίμηνο (επιπλέον 48,20 ευρώ τον μήνα έναντι των 58 ευρώ που πλήρωνε), ενώ χαμηλοσυνταξιούχος του ΙΚΑ με 486,84 ευρώ κύρια σύνταξη και επικουρική από το ΤΕΑΥΕΚ – ΕΤΕΑ 236,75 ευρώ θα χάσει επιπλέον 72 ευρώ (24 ευρώ x 3 μήνες έναντι 19,50 ευρώ που πληρώνει κάθε μήνα έως σήμερα υπέρ του ΕΟΠΥΥ).
Σημειώνεται ότι με το νέο μνημόνιο, οι 8 νέες μειώσεις στις συντάξεις επέρχονται με τα παρακάτω μέτρα:
1- Χαμηλότερα ποσά συντάξεων (με βάση αποκλειστικά τις εισφορές που έχουν καταβληθεί) θα δίνουν τα ασφαλιστικά ταμεία σε όλους όσοι συνταξιοδοτούνται από την 1η Ιουλίου 2015 και μόνο μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των 67 ετών θα λαμβάνουν ως συμπλήρωμα τη βασική – εγγυημένη από το κράτος σύνταξη ή τα όποια επιπλέον ποσά δίνονται έως το ύψος της κατώτατης σύνταξης. Το μέτρο αυτό σημαίνει ότι επιφέρει περιορισμό των «νέων» συντάξεων στο καθαρά ανταποδοτικό ποσό (χωρίς κανένα επιπλέον «μπόνους» προνοιακό ή άλλο όπως για παράδειγμα στις κατώτατες συντάξεις ή τα 220 ευρώ που δίνονται από το TEBE).
Πρόκειται για ασφαλισμένους με 15 έτη ασφάλισης και κατά συνέπεια χαμηλές αποδοχές. Σήμερα, οι συνταξιούχοι με τα κατώτατα όρια λαμβάνουν σύνταξη 486,84 ευρώ. Για παράδειγμα: Στο TEBE με 15ετία στην 6η ασφαλιστική κατηγορία θα καταβάλλεται σύνταξη 420 ευρώ αντί 640 ευρώ. Στο IKA με 4.500 ημέρες ασφάλισης και συντάξιμες αποδοχές 700 ευρώ θα καταβάλλεται σύνταξη 315 ευρώ αντί 486 ευρώ. Σημαντικά μειωμένη θα είναι η σύνταξη κυρίως στις μητέρες με ανήλικο που συνήθως κάνουν χρήση της 15ετίας αλλά και οι δικαιούχοι σύνταξης λόγω θανάτου.
2- Πρόσθετες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό τον ερχόμενο Οκτώβριο προμηνύει το «πάγωμα» στα φετινά επίπεδα της κρατικής χρηματοδότησης των Ταμείων έως το 2021 σε συνδυασμό με τα διευρυνόμενα ελλείμματα της κοινωνικής ασφάλισης. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν αυξηθούν τα έσοδα από τις εισφορές θα χρειαστεί να γίνει οριζόντια μείωση 8% σε όλες τις καταβαλλόμενες συντάξεις.
3- Μειώσεις περιμένουν και τους συνταξιούχους του ΟΓΑ και ΝΑΤ καθώς από 01.07.2105 μειώνεται η κρατική χρηματοδότηση (ο ΟΓΑ αντλεί 3,5-4 δισ. ευρώ ετησίως) προκειμένου να εναρμονιστεί με τα επίπεδα του ΙΚΑ. Οι συντάξεις του ΟΓΑ από την 1/1/2016 που εφαρμοστεί το νέο ασφαλιστικό θα μειωθούν ακόμα και κατά 50%. Επίσης εναρμονίζονται οι εισφορές των αγροτών σύμφωνα με τα πρότυπα του ΙΚΑ εκτός αν ο ΟΓΑ συγχωνευθεί με άλλα ταμεία. Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ θα κληθούν να καταβάλουν τριπλάσιες εισφορές.
4- Από 01.07.2015 αυξάνονται οι εισφορές υγειονομικής περίθαλψης από 4% σε 6% και παρακρατούνται από τις κύριες συντάξεις . Η παρακράτηση υπολογίζεται στο μικτό ποσό πριν αφαιρεθούν οι μνημονιακές περικοπές. Δηλαδή σε μια κύρια σύνταξη 1250 ευρώ (αρχικό ποσό πριν τις περικοπές 1780 ευρώ) η παρακράτηση θα ανέρχεται σε 35,6 ευρώ το μήνα.
5- Μειώσεις θα επέλθουν και στις επικουρικές συντάξεις οι οποίες θα ξεκινήσουν από 1-7-2015 μέσω της επιβολής της εισφοράς υπέρ υγείας 6% . Ένας συνταξιούχος με επικουρική ύψους 200 ευρώ θα υποστεί μείωση 24 ευρώ .
6- Μειωσεις στις συντάξεις θα σημειωθούν με την πλήρη εφαρμογή του νόμου 3863/2010 από την 1-7-2015- με άξονα τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ. Ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων που θα εφαρμοστεί οδηγεί σταδιακά σε μειώσεις των συντάξεων από 7% έως και 25%.
7- Κατάργησή του ΕΚΑΣ έως τα τέλη του 2019. Θα προηγηθεί μια περικοπή για το 20% των δικαιούχων με τα υψηλότερα εισοδήματα και από το 2016 θα τεθεί σε εφαρμογή το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα με χρηματοδότηση από την ανακατανομή όλων των προνοιακών επιδομάτων (τίθεται ο στόχος για εξοικονόμηση 900 εκατ. ευρώ).
8- Από 1ης Ιανουαρίου 2015 όλα τα επικουρικά συνταξιοδοτικά ταμεία θα χρηματοδοτούνται μόνον από τις δικές τους συνεισφορές. H ρύθμιση αυτή μεταφράζεται σε νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.
hellasforce.com

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗ



 Ο στόχος αυτού του άρθρου είναι να κρατήσουμε το φυσικό μας όχημα, το σώμα, καθαρό από την κακή ενέργεια των άλλων ανθρώπων,
τη δική σας την αρνητική ενέργεια, την ενέργεια της ζωής από το παρελθόν της προηγούμενης ζωής μας. Επίσης, όσο κι αν σε κάποιους φαίνεται εξωφρενικό ή ανόητο, να μας προστατέψει από τα ερπετοειδή.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν καλά ερπετοειδή, υπάρχουν και κακά. Θα ασχοληθούμε, λοιπόν, με το πώς να κρατήσουμε τα κακά ερπετοειδή μακριά μας.

Υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες από ανθρώπους που έχουν δει ερπετοειδή να εμφανίζονται με σάρκα και οστά μπροστά τους, έτσι, από το πουθενά. Κάποιοι άλλοι συνειδητοποίησαν ότι το ερπετό προσπαθούσε να «διολισθήσει» μέσα στο σώμα τους. Είναι αλλόκοτο όλο αυτό;

Όχι, δεν είναι καθόλου αλλόκοτο, αντίθετα, είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο (οι θρησκόληπτοι ίσως να το ονομάζουν δαιμονισμό, οπότε σε αυτή την περίπτωση, κατ’ αυτούς, το άτομο χρειάζεται εξορκισμό). Όσοι, όμως, δεν είναι θρησκόληπτοι μπορούν να εξετάσουν την «επιστημονική» πλευρά του πράγματος, η οποία είναι να γνωρίζεις τη γενετική ιδιοσυστασία των ερπετοειδών, την «χημεία» τους. Η χημεία αυτή αφορά το αίμα τους. Αν την γνωρίζεις, τότε, μπορείς να δώσεις και λύσεις. Καθώς δεν είναι επί του παρόντος να αναλύσουμε αυτό το θέμα, που έχει προκύψεις από έρευνες και διαρροές, θα πούμε εν τάχει ότι το καθαρό οξυγόνο, όπως και το καθαρό νερό, είναι ένα δηλητήριο για τα ερπετοειδή. Για να ζήσουν υγιή, χρειάζονται χαμηλό οξυγόνο, μπόλικο άζωτο και υψηλή ακτινοβολία.
Η λύση για μας είναι η υψηλή οξυγόνωση, ένα περιβάλλον με πολύ και καθαρό οξυγόνο ή -εν ανάγκη- μια βαθιά εισπνοή. Εξαλείφουν άμεσα τον κίνδυνο.

Πολλοί από εμάς εφαρμόζουν την λύση, χωρίς να το ξέρουν. Ζουν σε ένα περιβάλλον κοντά στην παραλία, ή περιβάλλονται από θάλασσα, πηγαίνουν για κολύμπι πολύ συχνά και πίνουν οζονούχο νερό. Επίσης κάνουν υγιεινή ζωή και διατροφή, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με αυτό που εξετάζουμε -αν και προσθέτει εξίσου σημαντικό ρόλο.

Το οζονισμένο νερό δημιουργείται από τα μόρια του νερού που διασπώνται με ανάδευση από εμφύσηση ή ηλεκτρισμό, με την έγχυση μερικών μορίων του οξυγόνου συν δύο επιπλέον μόρια οξυγόνου. Έτσι γίνεται το οζον. Όσοι πίνουν αποκλειστικά οζονισμένο νερό για αρκετά μεγάλο διάστημα, π.χ. για ένα χρόνο, θα έχουν ήδη διαπιστώσει ότι βοηθά να μένεις καθαρός, σαφής και επικεντρωμένος στην εργασία που κάνεις.

Φυσικά υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη του να πίνεις οζονισμένο νερό, αλλά στην περίπτωση που εξετάζουμε, προτείνουμε αυτή την λύση για να κρατήσετε μακριά από εσάς τα ερπετοειδή και την ενέργειά τους.

Μπορείτε επίσης να πίνετε νερό πηγής και σπανιότερα τα βιομηχανοπιημένα μεταλλικά νερά που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Πίνετε νερό κατευθείαν από την πηγή και αποφεύγετε τελείως το νερό της βρύσης.
Επίσης συστήνεται να παίρνετε το μπάνιο σας με μαγειρική σόδα και αλάτι της θάλασσας, σε καθημερινή βάση.

Τέλος, η καλή οξυγόνωση του οργανισμού μας μέσω του αέρα βοηθάει πάρα πολύ. Μπορείτε να παίρνετε συχνά βαθιές ανάσες. Επίσης, αν δεν το γνωρίζετε, ο ίδιος ο οργανισμός ζητά από μόνος του περισσότερο οξυγόνο μερικές φορές και σε ανύποπτο χρόνο. Όταν χασμουριέστε ή αναστενάζετε. Δεν πρόκειται πάντα για κούραση, ανία ή κάτι άλλο. Κάποιες φορές, ίσως, να συμβαίνει κάτι γύρω σας ή εκεί κοντά, με αποτέλεσμα οι εσώτερες αισθήσεις σας να μπαίνουν σε συναγερμό και ζητούν ενίσχυση: οξυγόνο.
Τι γίνεται, λοιπόν, όταν χασμουριέστε; Μεταφέρεται πολύ οξυγόνο στο αίμα, στον εγκέφαλο και στο σώμα σας γενικότερα, με αποτέλεσμα να σας κρατά σε εγρήγορση και ετοιμότητα, και να κρατά την αύρα σας καθαρή. Επιπλέον, κρατά μακριά και τα ερπετοειδή.

 
http://skotinoprosopo.blogspot.gr/2015/07/blog-post_27.html 

"Η Ελλάδα είναι νεκρή και τώρα δεν σώζεται πια. Τα δάκρυα κι οι κραυγές είναι άχρηστα"... Συγκλονιστική καταγγελία, με προσωπική συμμετοχή του Paolo Barnard, πως Βαρουφάκης-Τσίπρας πούλησαν την Ελλάδα!

Mια συγκλονιστική προσωπική μαρτυρία του Paolo Barnard, συγκλονίζει τα διεθνή ΜΜΕ -στην Ελλάδα υπάρχει σιωπή τάφου για το θέμα- και απαιτεί άμεση απάντηση από μέρους του πρωθυπουργού και του Βαρουφάκη, διότι ουσιαστικά μιλάει με στοιχεία για ξεπούλημα της Ελλάδας.

Η άμεση απάντηση είναι οφειλόμενη, μιας και αν μείνει αναπάντητο, αποτελεί ποινι8κοποίηση της πολιτικής ζωής της πατρίδας μας και στοιχείο δικογράφου για το μεγαλύτερο έγκλημα: Εθνική προδοσία.
 
Το αλιεύσαμε (εδώ) με τον τίτλο: "Ιδού η αληθινή ιστορία του Βαρουφάκη -χωρίς λογοκρισία και με αδιάσειστα στοιχεία-, από τον Paolo Barnard. Έτσι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας κορόιδεψε τους πάντες" (Εcco la vera storia di Varoufakis, scritta – senza censura e con prove inoppugnabili – da Paolo Barnard: così l’ex Ministro delle Finanze greco ha fregato tutti.)
Στην επίσημη ιστοσελίδα του Paolo Barnard, διαβάζουμε τον τίτλο:
 
Γιάνης Βαρουφάκης, η Ντροπή, ο Απατεώνας (YANIS VAROUFAKIS, LA VERGOGNA, IL FALSARIO).
 
Κρίνουμε σημαντικό να το δημοσιοποιήσουμε -αφήνουμε την συνολική μετάφραση σε εφημερίδες, τηλεοπτικούς σταθμούς, ιστοσελίδες επαγγελματιών των ΜΜΕ, Μέγαρο Μαξίμου, ΑΠΕ, Υπουργείο των Εξωτερικών-, ώστε άμεσα να...
υπάρξει απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση.
 
Στο κείμενο επισημαίνουμε: "Αυτός [Βαρουφάκης] και ο Τσίπρας παίζουν τους ρόλους μιας αστυνομικής ταινίας του Χόλυγουντ με μια υπέροχη μαεστρία:  ο κακός κι ο καλός (‘bad cop’ & il ‘good cop’), δηλαδή ο κακός αστυνομικός (ο Τσίπρας που πουλιέται στην Τρόικα) κι ο καλός (ο Βαρουφάκης που κρατώντας ψηλά την ελληνική αξιοπρέπεια κλείνει κατάμουτρα την π΄πορτα στην Τρόικα). Όμως, στην πραγματικότητα είναι στην ίδια ομάδα [team], κι η ομάδα ονομάζεται: Η Ελλάδα στην Ευρωζώνη με κάθε κόστος.
Α:ίμα στους δρόμους;
 
Ολοκαύτωμα για τον Ελληνικό λαό;
Δεν έχει καμία σημασία. Να αφήσουμε την κόλαση του ευρώ δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη.
Μεταφορικά: να μείνουμε στο Άουσβιτς, με τον Τσίπρα που αποδέχεται τους φούρνους αποτέφρωσης, με μια μικρή έκπτωση. Ενώ ο Βαρουφάκης αρνιέται κατηγορηματικά και προτιμάει τους μαζικούς τουφεκισμούς. Αλλά, πάντα μέσα στο Άουσβιτς. Ιδού οι επακριβείς αναλογίες μιας ιστορικής ντροπήυς από τους δύο πλαστογράφους [απατεώνες]".
 
Σημαντικό είναι το τμήμα των στοιχείων που παραθέτει ο συγγραφέας, αναφορικά με το ρόλο της εταιρίας 'Lazard', την οποία είχε χρησιμοποιήσει και ο Σημίτης για να βάλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και... οφειλές εκείνης της περιόδου, πλήρωσε κανονικά και πρόσφατα ο κ. Βαρουφάκης: "Στις 25 Γενάρη 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις εκλογές με 36,3%... Άμεσα μετά τις εκλογές ο νέος Υπουργός Οικονομικών Yanis Varoufakis, ανακοινώνει πως η Αθήνα προσλαμβάνει την παγκόσμια χρηματοπιστωτική εταιρία Lazard, ως σύ6μβουλο της κυβέρνησης, για τις προσεχείς διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές...".
 
Κι αφού στο μακροσκελές άρθρο-ντοκουμέντο παραθέτει στοιχεία και προσωπική συμμετοχή-μαρτυρία, ο Paolo Barnard, καταλήγει:"Η Ελλάδα είναι νεκρή και τώρα δεν σώζεται πια. Τα δάκρυα κι οι κραυγές είναι άχρηστα" (La Grecia è morta ed è ora insalvabile. Le lacrime e gli strepiti non servono a nulla).
 
Μεταφέρουμε το σύνολο του άρθρου στην ιταλική. Δεν παίρνουμε θέση στο ζήτημα, αλλά αν έστω και ελλάχιστα εξ όσων περιγράφονται είναι αληθή, έχει εξαπατηθεί η Βουλή, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και περισσότερο όλων ο Πάνος Καμμένος με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες", που δεν είχε καμία άμεση εμπλοκή στο όλο θέμα.



ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΠΗΓΗ ΕΔΩ

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/07/paolo-barnard.html

Η αθέατη βιομηχανία προωθήσεως λαθρεποίκων στην Ευρώπη


Αμέτρητες εργατοώρες και υλικοί πόροι – εθνικοί και ευρωπαϊκοί – αναλώνονται καθημερινώς στην επιδίωξη να παρασχεθεί «ανθρωπιστική βοήθεια» προς τους λαθρομετανάστες-λαθροεποίκους κατά την διαδικασία της εισόδου και εγκαταστάσεώς τους στις χώρες αφίξεως, με βασικούς στόχους, αρχικώς την εξασφάλιση «προσωρινής» εγκαταστάσεως και εν συνεχεία την εξασφάλιση και αδείας παραμονής, ακόμη ακόμη και χορήγηση ιθαγενείας! 

Οι πλείστες των οργανώσεων που συμμετέχουν στην μεγάλη αλυσίδα «εξυπηρετήσεως» των λαθροεποίκων συμβαίνει να είναι, αμέσως ή εμμέσως, χρηματοδοτούμενες από την €.€., ενώ και στις αραβικές και αφρικανικές χώρες επίσης δραστηριοποιούνται οργανώσεις με ασαφή προέλευση χρηματοδοτήσεως και με σκοπό την παροχή πληροφοριών και βοηθείας στους μετανάστες για το μελλοντικό τους ταξίδι! 
Στην Ευρώπη μάλιστα είναι αρκετά συνήθης η χρήση και εθελοντικής εργασίας από ανθρώπους οι οποίοι παρακινούμενοι από αφελώς «φιλάνθρωπα» αισθήματα, διατείνονται ότι έτσι προσφέρουν βοήθεια στον «συνάνθρωπο» (ή έτσι αρέσκονται να νομίζουν). 

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο, πολλοί εξ αυτών, μετά από κάποιο διάστημα, να απομακρύνονται αηδιασμένοι από αυτόν τον χώρο, καθώς αντιλαμβάνονται την έκταση της απάτης της «αφελούς φιλανθρωπίας» της Ευρώπης προς τις απειράριθμες ανθρωπομάζες της Ασίας και της Αφρικής που αξιοποιούν κάθε δυνατότητα εισόδου και μονίμου εγκατστάσεως στην Ευρώπη. 

Για τον μέσο λαθροέποικο, επόμενο στάδιο μετά την άφιξη στην «χώρα εισόδου», αποτελεί η προσπάθεια διασφαλίσεως δυνατότητος μονίμου παραμονής στην Ευρώπη και αποφυγής της απελάσεως. 
Τις σχετικές διαδικασίες αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν διάφοροι «ευρωπαϊκοί φορείς» οι οποίοι φροντίζουν για την ενημέρωση των μεταναστών σχετικά με τα «δικαιώματά» τους, όπως είναι επί παραδείγματι, η Praksis, με γραφεία σε πολλές πόλεις της Ελλάδος (ή η Pruma) που βοηθούν στην εκκίνηση των διαδικασιών που εξασφαλίζουν στους πρόσφυγες παραμονή στην Ευρώπη. 
Πολλές φορές συμβαίνει ολόκληρη η (συνήθως πολυμελής) οικογένεια, να συνεισφέρει μεγάλα χρηματικά ποσά για την εξασφάλιση ασύλου σε ένα τουλάχιστον μέλος της στην Ευρώπη, καθώς εν συνεχεία τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, εφόσον καταφέρουν να εισέλθουν σε κάποια χώρα της €.€. – παρανόμως και χωρίς να πληρούν απαραίτητα τις τυπικές προϋποθέσεις χορηγήσεως ασύλου – μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επανένωση με τα μέλη της οικογένειάς τους που βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη, βάσει της συνθήκης του Δουβλίνου (Dublin Regulation)! 

Συγκεκριμένα, βάσει αυτής της συνθήκης, το κράτος στο οποίο διαμένουν συγγενείς του μετανάστη (γονείς, παππούδες, εγγόνια, αδέρφια και θείοι) είναι υποχρεωμένο (!) να εξετάσει το αίτημα ασύλου που έχει υποβάλει, ακόμα και αν είναι παράνομος μετανάστης! Μάλιστα εξασφαλίζεται η δωρεάν μεταφορά του μετανάστη στη χώρα αυτή! 

Δεν προκαλεί λοιπόν εντύπωση ότι οι μετανάστες που εισέρχονται παράνομα, έχουν ήδη μελετήσει σχέδιο για την εξασφάλιση αδείας διαμονής. Μάλιστα πολλές οργανώσεις με άγνωστη χρηματοδότηση αλλά σταθερά με «φιλανθρωπικό» προσανατολισμό στο καταστατικό τους, περιοδεύουν στους καταυλισμούς προσφύγων (όπως σ’ αυτούς στην Ιορδανία) και παρέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται για την εύρεση των νομικών παραθύρων που θα επιτρέψουν την είσοδο στην Ευρώπη, ενώ πολλές φορές εξακολουθούν να κατευθύνουν τους «πελάτες τους» και να τους βοηθούν μέσω τηλεφώνου/ιντερνέτ και μετά την είσοδό τους στην Ευρώπη. 

Η απατηλή εικόνα που κυριαρχεί στην κοινή γνώμη των δυτικών χωρών περί του τάχα «κακομοίρη, αβοήθητου μετανάστη» ο οποίος βολοδέρνει στα τυφλά προκειμένου να σωθεί από τον πόλεμο, απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα… 

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την εξασφάλιση ασύλου ή, σε βάθος χρόνου, ακόμη και υπηκοότητος. 
Κάποιοι από τους πλέον δημοφιλείς είναι οι εξής: Η πρώτη είναι η παροχή ασύλου με κριτήριο την καταγωγή του πρόσφυγα από περιοχή ευρισκόμενη σε εμπόλεμη ζώνη, αλλά και γενικά από μέρη στα οποία θα μπορούσε να είναι διωκόμενος για τις απόψεις του. Καθώς βέβαια δεν υπάρχει σε καμία σχεδόν χώρα της Αφρικής ή της Ασίας, περιβάλλον ασφαλείας και ανεκτικότητος όπως αυτό που «απολαμβάνει» κανείς στην Δύση, ο κατάλογος λόγων υποβολής ασύλου είναι ατέλειωτος… 

Από κράτη της Αφρικής που δεν βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση υπάρχουν αιτήσεις αφρικανών ομοφυλόφιλων – ή αυτών που ισχυρίζονται ότι είναι ομοφυλόφιλοι – που επικαλούνται ότι έρχονται στην Ευρώπη για να γλυτώσουν από τις αντι-ομοφυλοφιλικές συμπεριφορές στις χώρες τους! 

Οι χώρες καταγωγής αυτής της τελευταίας υποκατηγορίας ποικίλουν, περιλαμβάνοντας ομοφυλόφιλους από την Ουγκάντα, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και τον Νίγηρα. Μια άλλη ενδιαφέρουσα υποκατηγορία, είναι οι θρησκευτικοί μετανάστες. 
Αυτοί, επιδιώκουν να αποκτήσουν άσυλο επικαλούμενοι το γεγονός ότι ζουν σε περιοχές όπου υπάρχει καταπιεστική υπεροχή κάποιας άλλης θρησκευτικής ομάδας, εκμεταλλευόμενοι την ιδιαίτερη ευαισθησία της χωρών της Δύσεως μετά τους διωγμούς που έχουν εξαπολύσει οι Ισλαμιστές στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. 
Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος αποδείξεως αυτού του γεγονότος καθώς σε πολλές από αυτές τις περιοχές, οι θρησκευτικές πλειοψηφίες μπορεί να αλλάζουν ακόμη και από χωριό σε χωριό. Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν δεν είναι εύκολη η διάκριση του αληθούς ή μη των αφηγήσεων. Επιπλέον αυτή η θρησκευτική ποικιλία σπάνια αποτελεί απειλή αυτή καθ’ αυτή, περισσότερο δηλαδή από άλλους παράγοντες. 

Ένας δευτερεύων τρόπος εισόδου, ο οποίος δεν είναι τόσο διαδεδομένος, καθώς απευθύνεται στους πιο ευκατατάστους από τους μετανάστες, τους επιτρέπει την είσοδο στην Ευρώπη δίχως να διακινδυνεύουν την ζωή τους στα καράβια. 
Μετά από συνεννοήσεις και την μεσολάβηση των καταλλήλων κυκλωμάτων που λειτουργούν στην Τουρκία, ο ενδιαφερόμενος φτάνει στην Κωνσταντινούπολη όπου συναντά έναν ευρωπαίο πολίτη, με τον οποίο συνάπτει γαμήλιο συμβόλαιο (λευκό γάμο). 

Ο ευρωπαίος αυτός «πολίτης» είναι συνήθως μουσουλμάνος, ώστε να είναι περισσότερο πιστευτή η ιστορία του. Η είσοδος του μετανάστη γίνεται κανονικά, ως σύζυγος ευρωπαίου πολίτη. Επιπλέον, βάσει των ευρωπαϊκών κανόνων σε πολλά κράτη, μετά από ένα χρονικό διάστημα αποκτάει και την ιθαγένεια! 
Κατόπιν και οι συγγενείς αυτών των ανθρώπων μπορούν να εισέλθουν παράνομα και να εκμεταλλευτούν συνθήκες όπως αυτή του Δουβλίνου για να υποβάλλουν αίτηση για άσυλο. 

Παρόμοιος τρόπος είναι αυτός που εφαρμόζεται σε χώρες όπως π.χ. η Γαλλία, σύμφωνα με τον οποίο η σύντομη παρουσία του μετανάστη στην χώρα, πριν την απέλασή του, συνοδεύεται με την σύναψη γαμήλιου συμβολαίου με Γαλλίδα με σκοπό την προσπάθεια αποκτήσεως ιθαγενείας. 
Η Γαλλίδα εθελόντρια σε αυτή την περίπτωση είναι μέλος κάποιας «φιλανθρωπικής» οργανώσεως… 
Αποδεικνύεται έτσι για πολλοστή φορά ότι ο βασικός εχθρός βρίσκεται εντός των πυλών…

 
 http://panusis.blogspot.de/2015/07/blog-post_37.html
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/07/blog-post_880.html

Να που πάνε τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων!...Αλλοδαποί και γυφτοι καρπώθηκαν τις κάρτες σίτισης..


Έκπληκτοι είδαν οι πολίτες της Θήβας, αλλοδαπούς και γύφτους να γεμίζουν καρότσια με τρόφιμα από τα σούπερ μάρκετ της πόλης..
Αρχικά νόμιζαν πως δόθηκε το επίδομα τέκνων του ΟΓΑ και είτε έσπευσαν στα ΕΛΤΑ για να το πάρουν, είτε τηλεφώνησαν για πληροφορίες…
Η οργή ξεχείλισε όμως, μόλις ενημερώθηκαν πως επρόκειτο για την κάρτα σίτισης, της οποίας τελικά δικαιούχοι, για άλλη μια φορά, είναι οι αλλοδαποί και οι γύφτοι!
Καλά διαβάζετε, εξαθλιωνόμαστε οι Έλληνες φορολογούμενοι, για να περνούν καλά, αυτοί που δουλεύουν, χωρίς να δηλώνουν εισοδήματα και μάλιστα στερώντας   από έσοδα τα ασφαλιστικά μας ταμεία, καθώς κι εκείνοι που μας κλέβουν και μας ρημάζουν.
Εύγε στους εκάστοτε πολιτικούς, που ψηφίζουμε, για να ζήσουμε, υποτίθεται καλύτερα! 




 http://thivagr.blogspot.gr/2015/07/blog-post_400.html
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/07/blog-post_813.html

Όπως ήρθαν τα 7,16 δισ. ευρώ, έτσι έφυγαν


του Λεωνίδα Βατικιώτη

Δευτέρα 20 Ιουλίου απελευθερώθηκε το πρώτο δάνειο – γέφυρα προς την Ελλάδα, ύψους 7,16 δισ. ευρώ, από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης (EFSM). Όλο όμως σχεδόν το ποσό επιστράφηκε στους πιστωτές!

Ειδικότερα, 3,5 δισ. ευρώ δόθηκαν στην ΕΚΤ για την αποπληρωμή ομολόγων, 2 δισ. για την εξόφληση δόσεων προς το ΔΝΤ που εκκρεμούσαν από τον Ιούνιο και 900 εκ. ευρώ για τόκους του μηνός Ιουλίου. Στην Ελλάδα, αν κάτι έμεινε, αυτό είναι το πρώτο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που ψηφίστηκε στις 15 και 22 Ιουλίου!

Με άλλα λόγια, για να μας βοηθήσουν να πληρώσουμε τους πιστωτές δεχθήκαμε: να ακριβύνουν χιλιάδες προϊόντα που πλέον θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 23%, να τους χαρίσουμε τη στατιστική υπηρεσία που θα γεμίσει με …Γεωργίου, να υιοθετήσουμε έναν κώδικα πολιτικής δικονομίας που μόλις τον Δεκέμβρη του 2014 είχαν απορρίψει όλοι οι δικηγόροι της Ελλάδας και να ενσωματώσουμε την οδηγία «για την εξυγίανση», υποτίθεται, των τραπεζών που επί της ουσίας ακυρώνει τη δυνατότητα του δημοσίου να ασκήσει τα πλειοψηφικά του δικαιώματα στις συστημικές τράπεζες.

Κι ο νόμος μάλιστα ψηφίσθηκε ενώ πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι οι συστημικές τράπεζες δεν πρόκειται να σωθούν ούτε με τα 25 δις. που θα λάβουν για ανακεφαλαιοποίηση συν τα 7,7 δισ. για «μαξιλάρι ρευστού» από το νέο δάνειο. Τροχιοδεικτικές βολές ενδέχεται να αποδειχθούν τόσο η άρον – άρον πώληση τραπεζικών θυγατρικών στο εξωτερικό, όπως έκανε η Άλφαμπανκ με τα υποκαταστήματά της στη Βουλγαρία τα οποία πούλησε στην Γιούρομπανκ έναντι 1 ευρώ(!), όπως κι η φημολογούμενη πώληση των καταστημάτων στην Κύπρο, όσο και δηλώσεις γερμανών αξιωματούχων, όπως του εκπροσώπου της Γερμανίας στην Τραπεζική Εποπτεία της ΕΚΤ, που σε συνέντευξή του έθεσε το ερώτημα «κατά πόσο οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμες». Η απάντηση κατά το πιθανότερο σενάριο θα δοθεί το φθινόπωρο, όταν θα δημοσιευθούν τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής που σύντομα θα ξεκινήσει η ΕΚΤ. Πολύ πιο σύντομα ωστόσο θα δοθεί και στη δημοσιότητα το νέο Μνημόνιο, που θα συνοδεύσει την δανειακή σύμβαση. Παραμένοντας ακόμη ανοιχτό κατά πόσο τα επώδυνα μέτρα για την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και την υπερφορολόγηση των αγροτών (τα οποία με βάση το κείμενο της 12ης Ιουλίου έπρεπε ήδη να είχαν ψηφιστεί) θα ψηφισθούν τελικά αρχές Αυγούστου, πριν δηλαδή τη νέα συμφωνία, ή αν θα συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν, το σίγουρο είναι πως το νέο Μνημόνιο θα περιλαμβάνει νέα αντιλαϊκά μέτρα. Θα είναι μια επώδυνη συμφωνία που θα τσακίσει για μια ακόμη φορά το λαϊκό εισόδημα, σε όφελος του κεφαλαίου.

Οι πιστωτές κρατώντας στα χέρια τους την δέσμευση του Τσίπρα ό,τι θα συμφωνήσει να υπογράψουν ό,τι κι αν του δώσουν διαμορφώνουν καθημερινά ένα κλίμα αισιοδοξίας, προσπαθώντας να πείσουν την κοινωνία πως τα δύσκολα είναι πίσω μας, στην «εποχή των αμφιβολιών». Εκεί αποσκοπούν οι (αδιανόητοι πριν λίγο καιρό) διθύραμβοι στο πρόσωπο του Τσίπρα από τις σημαντικότερες γερμανικές, αμερικανικές κι ελληνικές εφημερίδες μέχρι και την Αυριανή.

Κι ο εκλογικός σχεδιασμός της κυβέρνησης τους πιστωτές εξυπηρετεί πριν απ’ όλα, μια και ο χρόνος που προκρίνεται θα είναι μετά την υπογραφή της νέας συμφωνίας και πριν αρχίσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα να έχουν επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Ας μην ξεχνάει όμως το Μαξίμου πως αντίστοιχα βαθυστόχαστα σενάρια έκανε και το ΠΑΣΟΚ κι η ΝΔ, μέχρι που τα σάρωσε ολα η λαϊκή αγανάκτηση… 
 
 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/07/716.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters