Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Γιατί οι κακές λέξεις περιέχουν το “ου”;



Τι κοινό έχουν οι λέξεις, τσιγκούνης, φουκαράς, φαφούτης, μουτζούρης, δούλος και ρουφιάνος; Όλες περιέχουν τον δίφθογγο ου. Και συγχρόνως έχουν αρνητική σημασία.
Είναι πραγματικά ενδιαφέρον ότι πολλές λέξεις με αρνητικό νόημα έχουν μέσα τους τον ήχο ου, συμπεριλαμβανομένων των κακών λέξεων – οι λαϊκές λέξεις για τα γεννητικά όργανα ανδρών και γυναικών περιέχοουν το ου. Γιατί;

Οι ήχοι μιας λέξης δεν είναι εντελώς άσχετοι από το νόημά της. Αυτό έχει παρατηρηθεί εδώ και πολλά χρόνια, από την εποχή του Σωκράτη. Στον Κρατύλο, ο Πλάτωνας παραθέτει τους διαλόγους του Σωκράτη για πώς πλάστηκαν οι λέξεις.
Σύμφωνα με τον Σωκράτη, δεν είναι τυχαίο ότι η λέξη ροή περιέχει το γράμμα ρο διότι αυτό υποδηλώνει κίνηση. Οι λέξεις κρούω, θραύω, ερείκω (κοπανίζω), θρύπτω (κάνω θρύμματα), κερματίζω και ρυμβώ (στριφογυρίζω) περιέχουν το ρο. Το λάμδα σημαίνει ολίσθηση και βρίσκεται σε λέξεις με παρόμοιο νόημα. Ο Σωκράτης επισημαίνει επίσης ότι το φι, το ψι, το σίγμα και το ζήτα είναι φυσητικά γράμματα και γι’ αυτό χρησιμοποιούνται σε λέξεις όπως, φύσημα, ψυχρός, σεισμός και ζεστός.
Δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε γιατί το νόημα μιας λέξης συνδέεται με ορισμένους ήχους. Ο παφλασμός, ο φλοίσβος, η βοή και ο γδούπος είναι μερικά παραδείγματα που δείχνουν ότι οι ήχοι μια γλώσσας μιμούνται τους ήχους της φύσης που νοηματικά αποδίδουν. Οι λέξεις ροή και νερό έχουν μέσα τους το ρο γιατί προφανώς η κίνηση του νερού παράγει τον ήχο του ρο. Η κίνηση του αέρα παράγει τον ήχο φι. Είναι φανερό ότι οι άνθρωποι έπλασαν τις πρώτες λέξεις με βάση τους ήχους των φυσικών φαινομένων στα οποία τις απέδιδαν και στη συνέχεια αυτές οι λέξεις αποτέλεσαν τη ρίζα για να παραχθούν νέες με παρεμφερές νόημα.
Τι κακό όμως έχει ο ήχος ου;

Πρόκειται σαφώς για αρνητικό ήχο, άλλωστε το ου είναι στα αρχαία ελληνικά το αντίθετο το ναι. Σίγουρα είναι ένας ήχος που τρόμαζε τον πρωτόγονο άνθρωπο. Η κραυγή του λύκου, της αρκούδας και άλλων ζώων που αποτελούν κίνδυνο για τον άνθρωπο έχουν το ου. Δεν είναι τυχαίο ότι το μουγκρητό ή το μπουμπουνητό περιέχουν το ου.
Επειδή το ου είναι ένας ήχος που φοβίζει (στα αγγλικά boo) χρησιμοποιείται σε λέξεις που έχουν νόημα εκδίωξης: «ουστ» (oust στα αγγλικά σημαίνει διώχνω). Ακριβώς γι’ αυτό, το ου αποτελεί και πολεμική ιαχή. Στην ταινία “300”, ο Λεωνίδας ρωτάει: “Σπαρτιάτες, ποιο είναι το επάγγελμά σας;” Kαι η απάντηση είναι: «Αού – Αού – Αού». Στις μέρες μας, ένα ομαδικό ου σημαίνει αποδοκιμασία, γιουχάισμα. Όπως έλεγε και ένας όχι πολύ παλιός πρωθυπουργός της Ελλάδας απευθυνόμενος στο πλήθος, «Δεν θέλω ου».  Δεν φαίνεται λοιπόν περίεργο που λέξεις όπως το κουνούπι, το σκουλήκι και το τσιμπούρι έχουν μέσα τους το ου – τα όντα αυτά προκαλούν απέχθεια στον άνθρωπο.
Ωστόσο υπάρχουν λέξεις που παρότι έχουν μέσα τους το ου δεν είναι καθόλου απεχθείς, όπως π.χ. το μπουμπούκι ή το φρούτο. Όμως ακόμα κι έτσι, εξαιτίας του καθόλου συμπαθούς αυτού ήχου, αυτές οι λέξεις μπορούν να γίνουν κακόηχες και υβριστικές: «Tι φρούτο είναι αυτό;» λέμε για κάποιον που φαντάζει περίεργος. Ούτε το μπουμπούκος, ένα χαϊδευτικό που χρησιμοποιήθηκε πριν λίγα χρόνια για ένα γνωστό πολιτικό από τη σύζυγό του, φαίνεται κολακευτικό. Γιατί λέμε κάποιον γαϊδούρι, νούμερο ή κουραμπιέ αν όχι για τον συγκεκριμένο ήχο; «Μούσι» ή «μούφα» όταν πρόκειται για κάτι ψεύτικο; 
Και γιατί τα Κούλα, Σούλα, Ρούλα, Τούλα είναι τόσο άσχημα αν όχι επειδή μοιάζουν με το «τσούλα». Φαίνεται λοιπόν ότι όποιαδήποτε λέξη που έχει ου, ακόμα και η πιο αθώα, μπορεί να γίνει κακιά και προσβλητική εξαιτίας της αρνητικής δύναμης που κρύβει αυτός ο ήχος.
Εξαιτίας του υβριστικού τους χαρακτήρα, όλες οι κακές λέξεις περιέχουν το ου, εκτός από μια η οποία είναι και η πιο συνηθισμένη. Αυτή που αρχίζει από μ και περιέχει τρία α. Γιατί η λέξη αυτή δεν έχει το ου; Επειδή δεν είναι τόσο κακιά. Οι λέξεις που επαναλαμβάνουν ένα φωνήεν είναι περισσότερο κωμικές ή κοροϊδευτικές. Ο πατάτας, ο μάπας, ο μπακλαβάς, ο χάχας, ο φαφλατάς, ο σαχλαμάρας, και πολλές άλλες παρόμοιες, ηχούν περισσότερο ως αστείες, παρά ως απεχθείς. Τα πολλά α υποδηλώνουν το «τραλαλά» την πλάκα. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο με το α αλλά και με κάθε άλλο επαναλαμβανόμενο φωνήεν. Ο Τοτός ή o ποπός είναι αστείες λέξεις. Το ίδιο και τα γυναικεία ονόματα τύπου Νανά και Φωφώ τα οποία έχουν χρησιμοποιήθηκαν σε παλιότερες ελληνικές ταινίες για να σηματοδοτήσουν ελαφρούς γυναικείους χαρακτήρες.
Προσοχή λοιπόν στον ήχο των λέξεων γιατί μπορεί  να μεταφέρουν ένα ψυχολογικό νόημα που ξεφεύγει από το νόημα της λέξης. Μπορεί κάποιος να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για σας αλλά αν χρησιμοποιεί πολλά ου μάλλον σας βρίζει.
...
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/07/giati-kakes-lexeis-periexoun-ou.html#sthash.00QlN89e.dpuf

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ η ΣΤΥΓΑ στην ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ και οι ΟΜΟΙΕΣ της στον ΠΛΑΝΗΤΗ;



Δέσμες Φωτός. Ύδατα Στυγός. Μηνύματα προς τα άστρα. Ένα μέσω τηλε-φωτεινής επικοινωνίας με τους θεούς. Το παρελθόν συνατά το μέλλον, στο παρόν...


Η Στύγα ήταν μία από τις κόρες του Ωκεανού. Είχε στήσει το παλάτι της στον Άδη.  Από εκεί έφευγαν "μηνύματα" με την Ίριδα προς τον Ουρανό. Η Στύγα πρόφερε αμέριστη βοήθεια προς τον Δία, μαζί με τους Κύκλωπες. Η Θέτιδα βούταγε τον Αχιλλέα στα νερά της Στύγας για να τον κάνει αθάνατο-άτρωτο. Οι θεοί ορκίζονταν στην Στύγα, ακόμα και ο Ήλιος.

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Αξιώτη υπάρχουν πολλές Στύγες στον πλανήτη. Κάποιες από αυτές είναι γνωστές ακόμα και σήμερα, αλλά με διαφορετικές ονομασίες. Η πιο γνωστή παγκοσμίως είναι, το "Τρίγωνο των Βερμούδων", ενώ υπάρχουν πολλά παρόμοια τρίγωνα στον κόσμο, άλλα μεγαλύτερης και άλλα μικρότερης έντασης και όλα κατακλύζονται από κάποιο μυστήριο -όχι απαραίτητα εξαφανίσεις πλοίων και αεροπλάνων.

Έχουμε και στην Ελλάδα μία Στύγα, στα Αροάνια όρη. Οι ντόπιοι ονομάζουν την τοποθεσία Μαυρονέρι.

Σύμφωνα με μαρτυρία, δέσμες φωτός, σαν κι αυτές που εμφανίζονται ευρύτερα στον πλανήτη το τελευταίο διάστημα, έχουν γίνει αντιληπτές στην περιοχή κοντά στην Νωνακρία Πηγή και εικάζονται ότι προέρχονται κατευθείαν από την Στύγα.

Κατά την εκτίμησή του μάρτυρα, πρόκειται για "μηνύματα" που στέλνονται από την Στύγα προς τον "πάνω κόσμο", όπως έκανε η Ίριδα, ή για "μηνύματα" που κατέρχονται εξωτερικά από "επάνω" σε συγκεκριμένους προορισμούς και νοήμονα όντα που μπορούν να τα κατανοήσουν. Αν είναι έτσι, πιθανόν  να συμβαίνει το ίδιο με όλες τις δέσμες φωτός από/προς διάφορες περιοχές της Γης.

Σύμφωνα με άλλη εκτίμηση, υπάρχει και μία δυσάρεστη προσέγγιση -αν και λίγο απίθανη: Ενδεχομένως, αυτές οι δέσμες φωτός να είναι μία προσπάθεια της Νέας Παγκόσμιας Τάξης να απενεργοποιήσει την συγκεκριμένη περιοχή -όπως και όλες τις υπόλοιπες περιοχές στον πλανήτη που εμφανίζονται αυτές οι δέσμες.

πηγή: e-mail Αναγνώστη. Προσθήκες-Eπιμέλεια: diadrastika  με την άδεια του Αναγνώστη-Μάρτυρα.
...
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/08/energopoiisi-stygas.html#sthash.fkPeEMlb.dpuf

Διαβάστε το με προσοχή - Πρακτορεία στο Αφγανιστάν οργανώνουν το «ταξίδι» για Ελλάδα!!!



«Δεν ξέρω τίποτε για τη χώρα σας, μην το πάρετε άσχημα, απλώς δεν ήθελα ποτέ να φτάσω εδώ. Εγώ, στη Γερμανία πάω», λέει ο Καμπίρ. Η Ελλάδα δεν υπήρχε καν στα σχέδιά του, ήταν σαν την Τουρκία: μια χώρα - πέρασμα προς τα όνειρά του. Μοιάζει με Ελληνα ή με Ισπανό. Εχει σκουλαρίκι στο αυτί, σαν τουρίστας του Αυγούστου, και μιλάει αγγλικά πιο καλά από μένα.
Ο Καμπίρ λέει πως η γλώσσα που μιλάει ακόμα πιο καλά, είναι εκείνη των υπολογιστών, μόνο που το λάπτοπ του είναι κάπου στο Αφγανιστάν, κι εκείνος έχει κολλήσει στην Αθήνα. Ξέρει καλά πως το πτυχίο προγραμματιστή από τη χώρα που γεννήθηκε ίσως μοιάζει με ανέκδοτο για τους εργοδότες στην Ευρώπη. Ακόμα κι έτσι, το ταξίδι ήταν μονόδρομος γι’ αυτόν τον νεαρό απ’ την Καμπούλ.

Mέσω Facebook

«Μπήκα στο Facebook, πάτησα μια διαφήμιση ενός πρακτορείου, και ξεκίνησα», λέει όταν τον ρωτάω πώς αποφάσισε να φύγει. Ο Καμπίρ μου εξηγεί πως στο Αφγανιστάν είναι άπειρα τα πρακτορεία που στέλνουν ανθρώπους στην Ευρώπη. «Εχει διαφημίσεις παντού. Σου λένε πως είναι εύκολο άμα έχεις λεφτά, σου το παρουσιάζουν σαν ταξίδι αναψυχής. Θα μπεις στο αεροπλάνο, μια πτήση, ή ένα λεωφορείο για την Τουρκία, και μετά τα ελληνικά νησιά είναι δίπλα σου». Οταν στην πόλη σου δεν υπάρχει καμιά προοπτική επιβίωσης, είναι εύκολο να πιστέψεις σε τέτοιες υποσχέσεις. Με το που ξεκινάς, καταλαβαίνεις πως τίποτε στο ταξίδι αυτό δεν είναι εύκολο.

Ο Καμπίρ λέει πως τον είχαν διαβεβαιώσει ότι θα του έδιναν πλαστά χαρτιά, όμως δεν του τα έδωσαν ποτέ. Εως την Τουρκία έφτασε χωρίς πολύ κόπο, αλλά μετά όλα άλλαξαν. Σε μια ακτή του Αιγαίου, απ’ την τουρκική πλευρά, το εύκολο μέρος του ταξιδιού τέλειωσε. «Οταν μπήκαμε στη βάρκα κατάλαβα πως με γέλασαν, αλλά ήταν πια αργά», λέει. «Δεν υπήρχε καν διακινητής μεταναστών μαζί μας. Είχαν δείξει σ’ ένα παιδί, ένα μετανάστη πώς να πηγαίνει το πηδάλιο, του είχαν δώσει κι ένα μαχαίρι να σκίσει τη βάρκα. Είδαμε το Λιμενικό, και μετά ούτε κατάλαβα τι έγινε. Πρώτα βρέθηκα στο νερό, και μετά στο τμήμα».

Κι ύστερα, η Αθήνα. Το τηλέφωνο που του είχε δώσει στην αρχή ο διακινητής να πάρει μόλις φτάσει στην Ελλάδα, δεν λειτουργεί και με εκπλήσσει λέγοντας ξερά: «Εδώ μοιάζει να μη λειτουργεί ούτε η ίδια η Ελλάδα»... Οι άλλοι Αφγανοί που βρήκε στην Αθήνα είναι στην ίδια κατάσταση μ’ αυτόν, κι όσο για τις ελληνικές αρχές... «Το να ζητήσεις άσυλο στην Ελλάδα μοιάζει με κακό αστείο», μου λέει ο νεαρός. Στο «και τώρα τι;» που τον ρωτάω, ο Καμπίρ χαμογελά. «Πού να ξέρω τι γράφει παρακάτω η μοίρα μου;» κάνει. «Το ταξίδι ήταν ζαριά. Τι με ρωτάτε; Οταν βλέπετε κάποιον σαν εμένα να πετάει τη ζωή του στη θάλασσα, δεν το καταλαβαίνετε; Δεν υπάρχει τίποτε εκεί πίσω. Μόνο μπροστά».

Εξαθλίωση

Κάπως έτσι, άλλωστε, ξεκινούν όλοι. Ο Κασίμ απ’ το Ιράκ, που τον βρίσκω σ’ ένα στενό της Ομόνοιας, ψάχνει τρόπο να πάει στα Σκόπια, να μπει στο τρένο για τη Σερβία, κι από εκεί, σιγά σιγά, να βρει τον δρόμο για τη Σουηδία. Τον ρωτάω πώς του φαίνεται η Ελλάδα. Το πέρασμα απ’ τη θάλασσα ήταν δύσκολο, μου λέει, «αλλά ύστερα από επτά μέρες στην Κω, κατάλαβα πως υπάρχει πάντα ένα ακόμα σκαλί στην εξαθλίωση».

Μου λέει για τους νησιώτες  που τον κοίταζαν καχύποπτα, για τους τουρίστες που τον έβλεπαν σαν αξιοθέατο, και για τους δημοσιογράφους, που τον αντιμετωπίζουν σαν είδηση.  «Κανείς δεν με βοήθησε», λέει.

«Στο νησί, τάισα τον γιο μου φαγητό για σκυλιά. Εγώ έμεινα τρεις μέρες νηστικός».

Κάπου εκεί, ο Κασίμ σταμάτησε να ελπίζει στην καλοσύνη των ξένων. Οταν πια έφτασε στο Πεδίον του Αρεως, αποφάσισε να πάρει την οικογένειά του και να χαθεί στην πόλη. Τρώει στα συσσίτια, τριγυρνά όλη μέρα, και το βράδυ ζει σ’ ένα γιαπί μαζί μ’ άλλους οκτώ στο Μεταξουργείο. «Η Αθήνα δεν είναι καθόλου αυτό που νόμιζα», λέει. Ο Κασίμ στη χώρα του ήταν δάσκαλος: «Ηξερα για τους αρχαίους Ελληνες, αλλά τώρα έμαθα πολλά για τους τωρινούς Ελληνες. Οταν πήρα τηλέφωνο τον Ελληνα που θα μας περνούσε στα Σκόπια, με ρώτησε “λεφτά έχεις;”. “Μα έδωσα τα λεφτά στον φίλο σου, στα σύνορα”, του απάντησα. “Ασ’ τα αυτά. Αυτά τα πήρε το κύμα”, μου είπε. “Αμα βρεις άλλα λεφτά, ξαναπάρε με”».

Αλλη διαδρομή, ίδια μοίρα. Ο Σαΐντ απ’ τη Συρία δεν δυσκολεύτηκε να περάσει τα σύνορα για την Τουρκία. «Επειδή έχουμε πόλεμο, μας δέχονται χωρίς βίζα», λέει «κι ύστερα είναι εύκολο να φτάσεις στις ακτές της Ευρώπης». Το δύσκολο είναι να επιβιώσεις μετά. Ο Σαΐντ λέει πως περίμενε μήνες σε λίστα αναμονής μέχρι να μαζέψει χρήματα να τον περάσουν οι δουλέμποροι απ’ τη θάλασσα. Του είχαν πει πως θα μπει σ’ ένα μεγάλο πλοίο, και σε 40 λεπτά θα είναι στην Ελλάδα. Και πως γι’ αυτό κοστίζει τόσο το ταξίδι, για να είναι ασφαλές. Ο νεαρός που κάθεται δίπλα του στο παγκάκι στην πλατεία Κουμουνδούρου γελάει που τον ακούει. «Κι εσύ τους πίστεψες;» λέει και γελάει ακόμα πιο πολύ. Ο Σαΐντ κουνάει το κεφάλι – «μα δεν μπορούσα να γυρίσω και πίσω», λέει. «Πού να πάω; Στις βόμβες;».

«Θα πνιγούμε»

Ο Σαΐντ δανείστηκε απ’ όποιον ήξερε, δούλεψε στην Τουρκία, και ύστερα από  μερικούς  μήνες,  μάζεψε επιτέλους τα χρήματα. «Πίστευα πως άξιζε τον κόπο.  Πίστευα  πως όλα θα πάνε καλά», λέει. Η γυναίκα του, η Λεϊλά έλεγε πως οι Ελληνες είναι καλοί και φιλόξενοι, και πως δεν μπορεί, εκείνοι θα τους δώσουν χαρτιά και βοήθεια. Ο Σαΐντ έδωσε τα λεφτά στους διακινητές, και εκείνοι τους οδήγησαν στο πλοίο,  που υποτίθεται πως ήταν «απολύτως ασφαλές». Στην ακτή όμως υπήρχε μόνο ένα μπαλωμένο φουσκωτό.

Ο Σαΐντ αντέδρασε, «θα πνιγούμε» έλεγε, αλλά οι διακινητές τον απείλησαν πως αν συνεχίσει να πανικοβάλλει τους υπόλοιπους, θα τον πυροβολήσουν. Η γυναίκα του για να τον ηρεμήσει μπήκε γρήγορα στη βάρκα. «Η Λεϊλά μου είπε “ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Στην Ελλάδα θα είναι όλα πιο καλά, θα δεις”», λέει ο Σαΐντ. Κι έτσι μπήκα κι εγώ.

Στο ταξίδι δεν είχε καν κύματα. Ισως έφταιγε που σηκώθηκαν όλοι με το που είδαν τα φώτα του Λιμενικού. Οταν η βάρκα πλάγιασε, τη Λεϊλά την πήρε η θάλασσα. Ο Σαΐντ έπεσε στο νερό, αλλά δεν μπόρεσε να τη βρει και κανείς δεν έψαξε να τη βρει. «Ελληνες και Σύροι είμαστε ίδιοι», λέει ο Σαΐντ. «Καλοί και φιλόξενοι, κυρίως εάν σ’ έχουν ανάγκη».
Καθημερινή

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/08/blog-post_547.html

Το αμερικανικό σχέδιο διαμοιρασμού των ελληνικών κοιτασμάτων από το 2012!

Το επόμενο σενάριο το οποίο θα ζήσουμε την επόμενη περίοδο στην  χώρα  μας αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την ΑΟΖ και τις σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας. Το ΔΝΤ, θα απαιτήσει   από την Ελλάδα να  ρευστοποιηθούν οι τίτλοι των δημοσίων  ελληνικών εταιριών υδρογονανθράκων, κάτι που αφορά άμεσα  τα κοιτάσματα, με το πρόβλημα  όμως ότι  η Ελλάδα δεν έχει ανακηρύξει ακόμη  αποκλειστική οικονομική ζώνη στο Αιγαίο Πέλαγος.  Αυτό αναφέρει αμερικανικό άρθρο για την εξέλιξη των γεγονότων από εδώ και στο εξής.
Η Ουάσιγκτον πλέον εν έτει 2015  δεν προτείνει,  αλλά έχει «αποφασίσει» ότι η Ελλάδα θα λάβει  το 20% των εσόδων, η Τουρκία το υπόλοιπο  20% και η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ εταιρεία κολοσσός Noble Energy Company από το Χιούστον του Τέξας, θα λάβει  την μερίδα του λέοντος του, ΔΗΛΑΔΗ το   60 % τω ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων !!!!
Η Τουρκία  παλαιότερα έχει  απειλήσει  ότι θα αποτελέσει  πράξη πολέμου  εάν η Ελλάδα ανακηρύξει ΑΟΖ στο Αιγαίο. Τώρα όμως  λένε οι Αμερικανοί, υπάρχει  ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι το οποίο διαδραματίζεται στην περιοχή του Αιγαίου  . Για  την αποφυγή κάποιου «ατυχήματος» από τουρκικής πλευρά λόγω «μεγάλων ορέξεων» της Άγκυρας ,  η αμερικανική ηγεσία θα φροντίσει για την » στρατιωτική ισορροπία» στην περιοχή.Άλλωστε η αμερικανική παρουσία στην βάση του Ιντσιρλίκ το εξασφαλίζει  μέχρι ένα σημείο .
Η » διασφάλιση» μιας ήρεμης κατάστασης «κλειδώνει»  τα αμερικανικά συμφέροντα και  παράλληλα αποτρέπει την » εμπλοκή » των Ρώσων στην περιοχή της Α.Μεσογείου. Ίσως για αυτό και έχουμε εκλογές τώρα το  Φθινόπωρο ταυτόχρονα σε Ελλάδα και Τουρκία!

Πριν δύο ημέρες η προκήρυξη εκλογών από τον Έλληνα Πρωθυπουργό έβαλε εκ νέου την χώρα μας στο «κάδρο» των εξελίξεων παγκοσμίως.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, αντιμέτωπος με μια εξέγερση στο ίδιο του το κόμμα του για την αποδοχή του αντιλαϊκών μέτρων διάσωσης, παραιτήθηκε την Πέμπτη προκηρύσσοντας  πρόωρες εκλογές για τον  Σεπτέμβριο, αναφέρουν με ανταποκρίσεις τους τα
αμερικανικά ΜΜΕ.
Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι  ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και όχι σε κάποια άλλη χώρα που χρωστάει τα δεκαπλάσια με εμάς; Η πατρίδα μας αποτελεί «στόχο»  για ιστορικούς λόγους, πολιτιστικούς, θρησκευτικούς, αλλά κυρίως για ενεργειακούς λόγους. Τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων παγκοσμίως λιγοστεύουν επικίνδυνα, ίσως σε 50 χρόνια από τώρα να μην υπάρχουν ως κύριο μέσο κίνησης της κοινωνίας μας. Για αυτό και ο έλεγχος κοιτασμάτων σαν των ελληνικών επισύρει ακόμα και πόλεμο.

Η Ελλάδα ανήκει σε αυτό που ονομάζεται  περιοχή «κοστοβόρων κοιτασμάτων» λόγω της υψηλής τεχνολογίας και του κόστους που απαιτείται για την εξόρυξη τους.  
Οι ΗΠΑ , η Γερμανία το γνωρίζουν αυτό από την εποχή του μεσοπολέμου την δεκαετία του 1930! Τώρα όμως τα κοιτάσματα αυτά είναι αναγκαία για τις ΗΠΑ.  Έτσι ο έλεγχος των κοιτασμάτων αυτών αποτέλεσε ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ της Γερμανίας, Ρωσίας  και των ΗΠΑ. Στο παιχνίδι αυτό εμπλέκεται και η Τουρκία η οποία επιθυμεί ως γνωστό να λάβει «μεγάλο μερίδιο από τα κοιτάσματα στο Αιγαίο».

Πριν μερικές ημέρες μάλιστα  αναφέρθηκε το ενδεχόμενο να ενταχθούν στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων «όλα τα μελλοντικά έσοδα που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του ορυκτού – φυσικού πλούτου της χώρας – υδρογονάνθρακες κ.λπ.»  για πρώτη από την  απελθούσα  πλέον ελληνική κυβέρνηση . Φοβόμαστε όμως ότι η τύχη των κοιτασμάτων αυτών είναι προδιαγεγραμμένη εδώ και 3 χρόνια από την Ουάσιγκτον.
Η ανακάλυψη στα τέλη του 2010 της  τεράστιας φλέβας φυσικού αερίου έξω από τις ακτές του Ισραήλ στην Μεσόγειο  έδωσε την δυνατότητα και σε άλλες γειτονικές χώρες να   εξερευνήσουν  πιο προσεκτικά τα δικά τους χωρικά ύδατα .

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι η ολόκληρη η ανατολική Μεσόγειο διαθέτει  τεράστια ανεκμετάλλευτα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αυτή η ανακάλυψη έχει τεράστιες πολιτικές, γεωπολιτικές και   οικονομικές συνέπειες. Αλλά οι στρατιωτικές συνέπειες είναι πάρα πολύ πιο ΣΟΒΑΡΕΣ, τονίζει παλαιότερο προφητικό  
αμερικανικό δημοσίευμα βόμβα. το οποίο αναφέρει τι πρόκειται να γίνει από  εδώ και στο εξής. 

Η προκαταρκτική έρευνα, αναφέρει η αμερικανική ιστοσελίδα veteranstoday.com,  επιβεβαιώνει εξίσου τα εντυπωσιακά αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στα  χωρικά ύδατα της Ελλάδας, Τουρκίας, Κύπρου και ενδεχομένως της Συρίας.
Από την στιγμή που οι ελληνικές κυβερνήσεις ξεκίνησαν μια σοβαρή διερεύνηση για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, από τότε η χώρα βρίσκεται σε ένα περίεργο είδος του «χορού» με τις κυβερνήσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ, ένα είδος «Ζεμπέκικου» για το ποιος θα ελέγχει και τελικά ΠΟΙΟΣ θα επωφεληθεί  από τα τεράστια αποθέματα υδρογοναθράκων. (!!!) .
Τον Δεκέμβριο του 2010, όπως φάνηκε η ελληνική κρίση θα μπορούσε ακόμη να επιλυθεί χωρίς τις τεράστιες «διασώσεις» ή τις ιδιωτικοποιήσεις, όταν το  Υπουργείο Ενέργειας στην Ελλάδα συγκρότησε μια ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων για να ερευνήσουν τις προοπτικές για την  εκμετάλλευση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου  στα ελληνικά χωρικά  ύδατα. Σημαντικές γεωλογικές έρευνες έγιναν. Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις μιλάμε για  22 δισεκατομμύρια βαρέλια στο Ιόνιο Πέλαγος και περίπου 4 δισεκατομμύρια βαρέλια στο βόρειο Αιγαίο.
Σύμφωνα με τον Έλληνα  αναλυτή, Αριστοτέλη Βασιλάκη, «οι έρευνες που έχουν ήδη γίνει  έχουν εκτιμήσει την αξία  του φυσικού αερίου ανέρχεται στα εννέα περίπου τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ακόμα κι αν μόνο μέρος του ποσού  αυτού αντληθεί , θα μετατρέψει τα οικονομικά της Ελλάδα εν μία νυκτί .
Αξίζει να σημειωθεί ότι, το  ΔΝΤ , η ΕΕ και η Γερμανία, ΑΠΑΙΤΟΥΝ από την  Ελλάδα να πουλήσει τα  πολύτιμα λιμάνια της  και τις δημόσιες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων φυσικά, ευρίσκονται και  οι ελληνικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου για να  μειωθεί το δημόσιο χρέος. Κάτω από τις καλύτερες συνθήκες, όλα αυτά θα απέφεραν στην χώρα  50 δις ευρώ. Τα σχέδια πρόκληση για την ελληνική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου, την  ΔΕΠΑ, προέβλεπαν ιδιωτικοποίηση του 65% των μετοχών της για να μειωθεί  το χρέος. Αυτά τόνιζε το άρθρο το 2012!!!!!!! Αυτά και  υλοποιήθηκαν εν έτει 2015.
Οι ΗΠΑ πιέζουν από το 2012,  Ελλάδα και Τουρκία να αποσύρουν όλες τις ιστορικές διαφορές τους από την Κύπρο, καθώς και σε  πολλά ιστορικά θέματα που χωρίζουν τις δύο χώρες και να συμφωνήσουν  να «μοιράσουν» από κοινού όλα τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο. Επίσης , η  ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ξεχάσει την συνεργασία με τη Μόσχα ( σχετικά με τον αγωγό Turkish Stream) όπως και η Τουρκία . Γίνεται φανερό, ειδικά όταν κοιτάμε τον χάρτη της ανατολικής Μεσογείου,  ειδικά  σήμερα πιο πολύ από ποτέ,  ότι τα κοιτάσματα  πετρελαίου  και φυσικού αερίου διαμόρφωσαν την Ανατολική Μεσόγειο ως μια ζώνη συγκρούσεων  τεκτονικού μεγέθους, στην οποία  θα εμπλακούν  στρατιωτικά οι ΗΠΑ η Ρωσία,  η Γερμανία , το Ισραήλ , η Τουρκία , η  Συρία και ο Λίβανος και φυσικά η Ελλάδα.  
 
http://greeknation.blogspot.gr/2015/08/2012.html

Στο απόσπασμα η πατρίδα!

Οι προδοτικές κυβερνήσεις των Μνημονίων απεμπόλησαν οριστικά και αμετακλήτως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδος μας. Στις ημέρες του Αυγούστου 2015 ολοκληρώνεται επί της ουσίας το σχέδιο “κατάληψης” της Ελλάδος από “εχθρικές” δυνάμεις χωρίς να πέσει μια τουφεκιά!!

Τα νησιά στο Αιγαίο μας ήδη έχουν δεχθεί εχθρική επίθεση!! Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα “κατέλαβαν” τα νησιά μας 21 χιλ. μετανάστες από την εμπόλεμη ζώνη της Μέσης Ανατολής. Σχεδόν 160 χιλ. από Συρία, Ιράκ και Αφγανιστάν πέρασαν τα ελληνικά σύνορα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες: «Ο ρυθμός των αφίξεων αυξάνεται σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες. Περισσότεροι μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα των Ιούλιο (50.242). Από ότι όλο το προηγούμενο έτος», τόνισε ο Γουίλιαμ Σπρίντλερ της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Γενεύη. Και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την έλλειψη συντονισμού και οργάνωσης, που είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο οι υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών δεν μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση του τεράστιου προβλήματος των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που “καταλαμβάνουν” την ελληνική Επικράτεια!!

Ωστόσο, από το τελεσίγραφο του ΟΗΕ προς την ελληνική κυβέρνηση, θα προσπεράσω τον στρουθοκαμηλισμό της Ύπατης Αρμοστείας του για τους πρόσφυγες, οι οποίοι είναι δημιούργημα της αλλόφρονος πολιτικής των ηγετικών του μελών, που προκαλούν τους πολέμους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και θα σταθώ ιδιαίτερα στο γεγονός της καταγγελίας του για την έλλειψη συντονισμού και οργάνωσης στη διαχείριση του προβλήματος από μέρους της ελληνικής κυβερνήσεως. Από τη στιγμή που τελικά και αυτή η κυβέρνηση, όπως όλες οι προηγούμενες της επάρατου μεταπολίτευσης, με την αλλόφρονα και νεοταξική πολιτική τους “άνοιξαν τα σύνορα” μετατρέποντας την Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι και έτσι, εισήλθαν στην χώρα χιλιάδες λαθρομετανάστες που έχουν ήδη μεταβάλει τη δημογραφική σύνθεση της Πατρίδος μας. 



Αποδέχθηκαν, το Εθνοκτόνο Δουβλίνο ΙΙ (Κανονισμός 343/2003 επί Σημίτη). Τη συνθήκη που θέσπισε η ΕΕ και η οποία καθορίζει πως οι μετανάστες που εισέρχονται στην Ελλάδα και ακολούθως μεταβαίνουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα για να ζητήσουν άσυλο, επιστρέφονται αμέσως πίσω στη χώρα εισόδου τους στην Ευρώπη. Δηλαδή την Ελλάδα. Εκτός και εάν ο μετανάστης ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα για να μεταβεί στη συνέχεια σε χώρα της αρεσκείας του. Επειδή όμως, αυτοί οι πολιτικοί “εγκληματίες” που κυβερνούν μεταπολιτευτικά την Πατρίδα μας δεν φρόντισαν να διαθέτουν υπηρεσίες άμεσης απόδοσης ασύλου – σήμερα αγγίζει το εξάμηνο η διαδικασία - και ακολούθως διοχέτευσης αυτών σε άλλες χώρες της Ευρώπης, οι λαθρομετανάστες ικανοποιούνται με την παραμονή τους στη χώρα μας. 


Παρά ταύτα, αυτά τα πολιτικά ανδράποδα (άβουλοι-δουλοπρεπείς) δεν εκμεταλλεύτηκαν ούτε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στις 21 Δεκεμβρίου 2011, όταν αυτό αποφάνθηκε ότι κινδυνεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών που επιστρέφουν στην Ελλάδα μέσω της τήρησης του Κανονισμού. Μια απόφαση που θα μπορούσε να ανατρέψει τον Κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ. Έτσι σήμερα, στο Εθνικό ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης που μαστίζει την Κοινωνία μας επί δεκαετίες, έρχεται να προστεθεί και το κύμα προσφύγων προερχομένων, κυρίως, από την Συρία που καθημερινώς έχει αυξητική τάση. Οι περισσότεροι εξ αυτών έρχονται από την Τουρκία, τη χώρα που έχει βάλει σκοπό να εξισλαμίσει την Ελλάδα. 


Και ενώ πολλοί θα πίστευαν πως η οικονομική κρίση που σπαράσσει την Πατρίδα μας και το λαό της την τελευταία πενταετία, θα μείωνε τον αριθμό των λαθρομεταναστών, επίσημα διεθνή στοιχεία αναφέρουν το ακριβώς αντίθετο. Και αυτό συμβαίνει γιατί, ουδέποτε καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα στη ρίζα του. Ψηφίστηκαν διάφοροι Νόμοι του ποδαριού που αντί να μειώσουν το πρόβλημα το αύξησαν. “Εντεταλμένοι” πολιτικοί που ανέλαβαν εργολαβία τη διάλυση της Ελλάδος. Όπως, η Αναπληρώτρια Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, οι οποίοι νοιάζονται περισσότερο για τους λαθρομετανάστες – καταληψίες της Πατρίδος μας, παρά για τους χιλιάδες άπορους συνέλληνες που είναι δημιούργημα των Εθνοκτόνων Μνημονιακών πολιτικών τους. Οι οποίοι φυσικά υλοποιούν το πρόγραμμα μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο είχε δημοσιοποιηθεί από τον σημερινό Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στα μέσα του 2014, μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και εκπροσώπους συλλόγων μεταναστών: 

  1. Αλλαγή του καθεστώτος νομιμοποίησης των μεταναστών, με στόχο την κοινωνική ένταξή τους. 
  2. Χορήγηση ασύλου στους πολιτικούς πρόσφυγες που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές και επίσης, να δοθεί η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να μεταβούν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
  3. Άμεση δημιουργία κέντρων φιλοξενίας των μεταναστών και όχι στρατοπέδων κράτησης. Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις "σκούπα", που δεν προσφέρουν λύσεις και η αστυνομία να μην ασχολείται με το άσυλο, αλλά με την πάταξη της εγκληματικότητας. 
  4. Να ληφθούν άμεσα μέτρα "απογκετοποίησης" των αστικών κέντρων με υγειονομικές παρεμβάσεις, συγκρότηση κοινωνικών υπηρεσιών, με στόχο την κοινωνική ένταξη των μεταναστών, με άμεσες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των συνθηκών των λαϊκών γειτονιών και άμεση στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις περιοχές που έχουν "γκετοποιηθεί".
Επιστρέφοντας στο σήμερα, διαπιστώνουμε πως από τα παραπάνω η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποίησε ή υλοποιεί ότι αφορούσε το καλύτερο για τους πρόσφυγες, μετανάστες, ή λαθρομετανάστες και έχει εγκαταλείψει το καλύτερο των συνελλήνων.

Συνεπώς, εντός αυτού του πλαισίου υποταγής και προδοσίας, εντάσσεται και η ψήφιση – προ ημερών - του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και πιο συγκεκριμένα της τροπολογίας που επανακαθορίζει πολεοδομικά στοιχεία για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό. Σε αυτή την ντροπολογία, πρωτοστάτησε ο αναρχοκομουνιστής Αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης. Μαζί του συντάχθηκαν και όλοι εκείνοι οι “υπερπατριώτες” του παρελθόντος, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης που λίγα χρόνια πριν, όταν διεκδικούσε την Περιφέρεια της Αττικής έγραφε στην προεκλογική του αφίσα: «ΟΧΙ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ». 

Συμπερασματικά, χθες ήταν η Αθήνα, η Πάτρα, ο Έβρος. Σήμερα γίνεται κατάληψη των νησιών μας στο Αρχιπέλαγος. Αύριο η υπόλοιπη Ελλάδα!! Και εμείς υπομένουμε και ανεχόμαστε την ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!! Επικίνδυνα σημεία των καιρών!!! 

Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”
egerssi@otenet.gr 

apostoloupanos.gr


thesecretrealtruth

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ! Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (ΣΚΟΥΠΙΔΙ) ΧΕΣΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΘΕΙ Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΟΥ ! ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΕΣ ; !!!

Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ 302 ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ! ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΣ !

ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ !!!

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΙΩΚΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΙΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΤΑΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΨΕΥΔΗ ΑΝΩΜΟΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ! Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ! ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙ” ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΥΝ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ !

ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 67650/13
10431209_10202962824305166_3250724661487242230_o


5/8/2015 ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΡΣΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΤΑΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΨΕΥΔΗ ΑΝΩΜΟΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ! Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 67650/13 ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΙΩΚΟΝΤΑΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΥΣ ΚΑΤΑΜΗΝΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΥΣ ΑΝΩΜΟΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ !

ΚΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΠΑΣΕΙ ΘΥΣΙΑ !!!

- Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ 300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ , ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ , ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ , ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ !!! ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ !

- Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ 600 δις $ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ !

- ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΕΛΛΙΖΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΪΔΡΩΜΕΝΟ ΑΔΩΝΑΪ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ !!!! ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙ ΑΓΝΟΙΑ !!!

…………

Artemis Sorras ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ Ο ΕΛΛΑΔΕΜΠΟΡΑΣ ΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΟ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΓΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΜΠΛΕΞΕ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΑΚΙ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΡΩΤΑΓΕ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΤΙΣ ΞΕΜΑΤΙΑΣΤΡΕΣ ΡΩΤΑΓΕ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΤΟ ΜΟΓΓΟΛΟΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΤΟ ΖΑΒΟ ΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΗΝΥΣΗ ΕΓΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΥΧΑΘΕΙ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΣΚΗΣΕ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΨΕΥΔΗ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ ΓΙΑ ΘΡΑΣΣΟΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΤΩΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ


Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ 302 ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ! ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΣ !

 
ΚΑΛΑ ΡΕ ΑΔΩΝΙ… ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΚΟΡΟΝΕΣ , ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΟΣΑ ΞΕΦΩΝΗΤΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ , ΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΣΟΥ ;;; !!!

ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΠΑΤΗ» ΚΙ ΑΦΟΥ ΕΠΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΟΥΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ , ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΝ «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ» ΕΒΑΛΕΣ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΥΦΤΗΚΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΑΝΑΓΑΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ» ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΣΑΝ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΓΑΤΑ ;;; !!! ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΨΟΦΙΟ ΚΟΡΙΟ ΕΠΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ , ΣΕ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΖΟΜΠΙ ΚΑΙ ΣΦΥΡΙΖΕΙΣ ΑΔΙΑΦΟΡΑ !!! ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΞΥΒΡΙΣΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΖΟΜΠΙ !!!

 
22/11/2012 [ Αρτέμης Σώρρας: ““Από σήμερα που είμαι εδώ η χώρα μου δεν χρωστάει, θα τους επιστρέψω πίσω τα μνημόνια.»

»Το όνομά μου (Σώρρας) σημαίνει κόρακας, κι εγώ δεν το ήξερα, το έψαξα, ο κόρακας είναι το αγαπημένο πτηνό του Απόλλωνα, το μικρό μου όνομα είναι Αρτέμης, κάνετε τον συνειρμό σας.»

»Ενα κλαδί ελιάς, ένα αμπέλι και μια βάρκα είναι η Ελλάδα.»

Το κλού της εκπομπής ήταν η παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη που είπε ότι ο Σώρρας δεν έχει φράγκο, η πληρωμένη απάντηση του ήρθε από τον Αρτέμη Σώρρα άμεσα: »ΕΙΣΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ».

»Αυτό το ζόμπι που λέγεται Γεωργιάδης το προκαλώ να έρθει εδώ…» ]


29 Νοεμβρίου 2012 • Μήνυση Σώρρα για εσχάτη προδοσία στους 300 της Βουλής



11/7/2013 Αρτέμης Σώρρας ΧΑΙΡΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΩ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ Η ΩΡΑ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΚΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ ΘΑ ΓΛΥΦΟΥΝ ΘΑ ΚΟΛΑΚΕΥΟΥΝ.

ΘΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΕΨΕ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ E.N.D. ΘΑ ΖΗΤΟΥΝΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΝΟΗΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

[ ΟΠΩΣ Ο ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΨΥΛΛΑΚΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΠΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ… «ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ, ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ»… ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΕΕΕΕΕΕΕ ]

ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ, ΟΤΙ ΩΡΑ ΘΕΛΩ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ, ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΟΗΤΗ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΣΩΝ ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΟΠΗ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ.

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΔΥΝΑΜΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ



[ 28/12/2013 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ:ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ( ΣΚΟΥΠΙΔΙ ) ΕΒΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΟΥ

Αρτέμης Σώρρας: ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΠΑ ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΑ ΤV ΣΠΥΡΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ [ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ] ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΝΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΤΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΕΒΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΟΥ ΟΥΤΕ ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΣ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΩ ΕΑΝ ΠΛΑΝΕΥΤΗΚΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ Η ΗΣΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ 600 ΔΙΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΟΥ
ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ ]
………………………………..
ΚΙ ΕΣΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ , ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ , ΧΩΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΒΑΘΕΙΑ !!! ΑΠΟΔΕΙΞΕΣ ΟΤΙ ΧΕΣΤΗΚΕΣ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ «ΝΑΙ» ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ !!! ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΜΥΡΙΣΕΣ !!!

ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ! ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΑ 600 δις $ , ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ , ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΤΑ 600 ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΗΝ ΦΤΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ !!! ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ , ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ! …

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΑ 600δις ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΑΣ! Η ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 67650/13 ΣΤΟ ΦΩΣ! ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ;

ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟΥΣ: ΤΣΙΠΡΑ, ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ: ΟΜΠΑΜΑ, ΠΟΥΤΙΝ, CIA, ΔΝΤ, ΤΡΟΪΚΑ, ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΒΟΥΛΗΣ 27/3/2899(2015) !

50 δις Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, 50 δις ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ Τ.Χ.Σ. , 100 δις Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ Τ.Χ.Σ. ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ! ΚΙ ΕΣΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ Ε;

33 ΜΗΝΕΣ ΤΑ 600δις$ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ 14 ΜΗΝΕΣ ΤΑ 100δις$ ΣΤΟ Τ.Χ.Σ. ΜΟΥΧΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ;;;;

ΞΥΠΝΑΑΑ

 

 

http://alfeiospotamos.gr/?p=17379

Γιατί οι Ελληνες θέλουν να ακούνε ψέμματα

του Ηλία Καραβόλια

Ήταν τέλη του 1981. Η χώρα βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο. Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού πίστεψε στην έννοια της Αλλαγής και στο Κοινωνικό Συμβόλαιο, συνθήματα που ο Ανδρέας Παπανδρεόυ πέρασε ως βασικά μήνυματα στην διψασμένη για "απαλλαγή απο την Δεξιά" ελληνική κοινωνία της Μεταπολίτευσης.


Ο Ανδρέας, ευφυής οικονομολόγος που έζησε απο κοντά την οικονομική άνθηση του '50 και του '60 στις ΗΠΑ, υιοθέτησε μια νεοκεϋνσιανή -για την εποχή - συνταγή τόνωσης της ελληνικής οικονομίας, με κεντρικό άξονα πολιτικής την ατομική κατανάλωση. Δεν θα αναφερθώ σε μεγέθη δημοσιονομικά, ούτε σε αριθμούς που δείχνουν την διόγκωση του Κράτους, των ελλειμμάτων, του Χρέους. 

Είναι όλα πλέον γνωστά και ιστορικά κατεγεγραμμένα. Θα σταθώ στο σκέλος της «επένδυσης της κοινωνικής επιθυμίας» , μια παράμετρο στην οικονομική του πολιτική που συνοδεύτηκε από μακροχρόνιες συμπεριφορές και νοοτροπίες ατόμων, ομάδων, γενεών. Και σήμερα ζούμε δυστυχώς ξανά μια κατάσταση «φυσιολογικής κυκλικότητας» της οικονομικής,πολιτικής και πολιτισμικής μας συμπεριφοράς, ως άτομα και ως λαός. 

Μια ολόκληρη γενιά έμαθε, από την δεκαετία του '80 και μετά, να κερδίζει χωρίς να δουλεύει πολύ, να επιδοτείται οικονομικά και κοινωνικά χωρίς να καταθέτει βιώσιμα πλάνα, να ζεί μεταπρατικά και προμηθειακά χωρίς να παράγει. Κάποιοι θα πούν ότι αυτό το «μεσιτικό» χαρακτηριστικό του Έλληνα, το εμπορικό δαιμόνιο και όχι το δημιουργικό, υπάρχει από την αρχαιότητα. Σύμφωνοι, αλλά η πρόσβαση στο εύκολο κέρδος, η διείσδυση στα κανάλια της υπεραξίας και κυρίως η τάση για ανοδική κοινωνική κινητικότητα, εδραιώθηκε σε αυτόν τον τόπο, μετά τον ερχομό στην εξουσία του Ανδρέα Παπανδρέου. 

Μπορεί να ανέδειξε την κοινωνική ευαισθησία του Κράτους, να έβαλε τα θεμέλια για αναδιανομή του πλούτου και για τα περίφημα «νέα τζάκια», όμως η οικονομική του πολιτική δυστυχώς πριμοδοτούσε μακροπρόθεσμα όχι τους ικανούς και έντιμους, αλλά τους στενά συνδεδεμένους με τον κρατικό μηχανισμό και την διαπλοκή.Στόχος αφανής ήταν η μοιρασιά του δημοσίου ( ευρωπαικού κατά βάση) χρήματος,γεννώντας τον μεγαλύτερο οικονομικό μύθο της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, την εύθραυστη όπως αποδείχτηκε ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας: Την μικρομεσαία επιχείρηση.

Πολλά και σεβαστά τα οφέλη της χώρας και των κατοίκων της από την ηγετική φυσιογνωμία του Ανδρέα Παπανδρέου.Το "ομόλογο" όμως που εκδόθηκε το 1981, και ήταν «ομόλογο της ήσσονος προσπάθειας για το μέγιστο κέρδος», με ενέχυρο τον δήθεν μελλοντικό πλούτο, είχε τελικά πολύ μεγάλο κόστος δανεισμού για το νεοελληνικό κράτος και τους πολίτες του. Με αυτό το «ομόλογο» αναποδογυρίστηκε απότομα και άγαρμπα η κοινωνική πυραμίδα και άρχισε μια παλινδρομική κίνηση στην κοινωνική διαστρωμάτωση, με αποτέλεσμα μια δήθεν πιο ευνοϊκή θέση για την μεσαία τάξη.

Μπορεί το χάσμα κοινωνικής ανισότητας και η ψαλίδα φτωχών - πλουσίων να έκλεισε τα τελευταία 35 χρόνια στην χώρα μας, όμως η κινητικότητα του πλούτου δεν είχε ομαλή αναδιανομή στην κοινωνία.Οι τάξεις καλύφθηκαν δήθεν με τον μανδύα της ελεύθερης πρόσβασης στη ευημερία, που τελικά αποδεικνύεται τεχνητός μανδύας για τις μόνιμες διαφορές μεταξύ αυτών που παράγουν και κερδίζουν και αυτών που κερδίζουν μεσολαβώντας. Διότι αυτές είναι οι δύο φυλές των Ελλήνων, ας μην γελιόμαστε. 

Σήμερα, ο νεοέλληνας καλείται να αποπληρώσει το «ομόλογο» εκείνο. Αρέσκεται όμως στο να το αγοράσει ξανά. Να εξαργυρώνει με δανεικά τα κουπόνια του και να το μετακυλίει προς το μέλλον, ως ατέρμονη οφειλή εθνικής ιδιοσυγκρασίας.Το φθηνό ευρώ, η δανειολαγνεία, οι τεχνητές επιθυμίες, το υπερτροφικό Δημόσιο και η έλλειψη σοβαρής επιχειρηματικότητας από τους νεοέλληνες, συνάντησαν το 2009 την πραγματικότητα της παγκόσμιας οικονομικής ανισορροπίας που θρέφεται και συντηρεί ταυτόχρονα το αδηφάγο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Το δε ελληνικό τραπεζικό σύστημα, κρατικό την δεκαετία του '80, έντονα ιδιωτικό και επεκτατικό (Βαλκάνια) τις δυο επόμενες δεκαετίες, τελικά ενεχυρίασε στην ΕΚΤ όχι τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, αλλά το μερίδιο του τόκου που δήθεν δικαιούνταν ο κάθε Έλληνας από το «ομόλογο» του 1981: Το εύκολο κέρδος.

Ο πάντα εύστοχος και συνεπής στις ιδέες του Ανδρέας Ανδριανόπουλος, έγραψε πρόσφατα για τις επικείμενες εκλογές : " Όλοι περίπου οι δυνητικά βιώσιμοι πολιτικοί σχηματισμοί της χώρας είναι αιχμάλωτα μιάς λογικής εξιδανίκευσης του δημόσιου τομέα από τον οποίο και περιμένουν την όποια μελλοντική λύση. Ουδείς τολμά να αρθρώσει το απλό και λογικό. Για να σωθεί ο τόπος χρειάζεται να καταργήσει δημόσιους φορείς, να καταργήσει γραφειοκρατικές διαδικασίες, να περικόψει δραστικά τους φόρους και να διώξει κόσμο από το δημόσιο - δηλαδή από το κράτος"

Ο Αλέξης Τσίπρας μελέτησε σε βάθος αυτόν τον δομικό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας απο τότε. Πλαισιώνεται απο 60άρηδες "αριστερούς αστούς" (Δραγασάκης,Φλαμπουράρης,Βούτσης,Σαγιάς,κ.α) που ξέρουν καλά πώς συνδυάζεται η επαναστατική ρητορεία μέσα στον ελληνικό ιδιόμορφο καπιταλισμό. Ο συνομήλικος του Τσίπρα, Νίκος Παππάς, γνωρίζει καλά το παιχνίδι της επικοινωνίας, ντύνοντας με αριστερή ηθικολογία και με το " ηθικό πλεονέκτημα" τον ριζοσπαστικό λόγο του αρχηγού. Οι υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται, απωθούνται απο τον μέσο Έλληνα καθώς η οργή για τον δικομματισμό(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και τα καταστροφικά μνημόνια απο το 2010, υπερτερούν στο θυμικό του.

Εάν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ -και οι ανεδαφικές εξαγγελίες του - έπρεπε να τον εφεύρουμε. Ο Έλληνας έχει ζωτική ανάγκη να ακούει για Ελπίδα και Αλλαγή. Ο τοίχος της Πραγματικότητας και της Αλήθειας, έπεσε σε αυτον τον τόπο απο τον Ανδρέα Παπανδρέου, πριν ακόμη πέσει το τείχος του Βερολίνου...
europeanbusiness.gr

thesecretrealtruth

Τι έγινε με εκείνους που έκαιγαν την Αθήνα στα άλλα μνημόνια;

Οι μπαχαλάκηδες έγιναν μνημονιακοί
Άραγε ο κόσμος θα καταλάβει τι συνέβη από το 2010 και πόσο κορόιδο έχει πιαστεί;

Μια φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες. Είναι ουσιαστικά τρεις φωτογραφίες.
Η πρώτη έχει μια εικόνα από επεισόδια στην Αθήνα με φωτιές και καταστροφές και γράφει «2010: Μνημόνιο 1». Λεπτομέρεια. Η φωτό δείχνει το καμένο κτίριο της Μαρφίν, εκεί που έχασαν τη ζωή τους τρία νέα παιδιά και ένα αγέννητο μωράκι από τα χέρια των κουκουλοφόρων.
Η δεύτερη είναι μια φωτογραφία επίσης από επεισόδια και καταστροφές στην Αθήνα και γράφει «2012: Μνημόνιο 2».
Η τρίτη είναι μια φωτογραφία με έναν… Ελληναρά σε κάποια παραλία που φορά μαγιό στο οποίο υπάρχει η εικόνα του Τσε Γκεβάρα. Γράφει δε «2015: Μνημόνιο 3».

Δεν ξέρουμε αν πράγματι υπάρχει τέτοιο μαγιό αλλά σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες Ελληναράδες που καίγονται από τον καυτό ήλιο του Αυγούστου στις ξαπλώστρες της Μυκόνου και όχι μόνο αλλά δεν «καίγονται» από τα επεισόδια για τα μέτρα που παίρνει μια ανάλγητη κυβέρνηση.

Βλέποντας αυτές τις τρεις φωτό σε μία αναρωτιέται κανείς: Τελικά εκείνα τα επεισόδια ήταν ή όχι στοχευμένα; Ήταν ή όχι κατευθυνόμενα από συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις που τώρα φουσκώνουν σαν τα παγόνια στα υπουργικά τους γραφεία; Τα συμπεράσματα δικά σας, αλλά εμείς πρέπει να αναλύσουμε τα γεγονότα.

Το 2010 καλώς ή κακώς θα το κρίνει η ιστορία, ο Παπανδρέου πήρε σκληρά μέτρα, γνωστά και ως Μνημόνιο 1. Φυσικά κάηκε η Αθήνα. Θα θυμάστε εκείνο τον Μάιο του 2010 τις διαδηλώσεις, τους συνδικαλιστές, την Αριστερά που πρωτοστάτησε στο κάψιμο της Αθήνας, κι όχι μόνο μια φορά. Θα θυμάστε πόσες φορές προπηλακίστηκαν υπουργοί και βουλευτές, τον Χατζηδάκη να τρώει ξύλο, τον Πάγκαλο γιαούρτια και άλλους να κλείνονται όμηροι σε κτίρια και να μην τολμάνε να βγουν στο δρόμο.
Ήταν η εποχή του ξεβολέματος, τότε που οι Έλληνες κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά με τη ζωή τους. Όμως δεν τα έβαλαν με τον εαυτό τους, τσάκισαν το πολιτικό σύστημα. Επηρεασμένοι από συνδικαλισταράδες που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους και από αριστερούς του Κολωνακίου που το μόνο που έχουν μάθει είναι να ζουν παρασιτικά, βγήκαν στους δρόμους και μαζί τους βγήκαν και οι αλήτες των Εξαρχείων, οι ίδιοι που είχαν κάψει την Αθήνα το 2008.
Τότε κλόνισαν την κυβέρνηση τα επεισόδια, διαλύθηκε η Αθήνα ουκ ολίγες φορές, χάθηκαν δισεκατομμύρια από τον τουρισμό και το εμπόριο αλλά ποιοι βγήκαν κερδισμένοι;
Αυτοί που τώρα κυβερνούν, οι ψευτοαριστεροί και οι ψεκασμένοι.

Τα δολοφονημένα παιδάκια της Μαρφίν ακόμη περιμένουν δικαίωση και μια απάντηση σε ένα πελώριο «γιατί».

Το σκηνικό του τρόμου ξαναστήθηκε από τα γνωστά κέντρα και παράκεντρα της Αριστεράς και με το δεύτερο Μνημόνιο.

Ασφαλώς δύσκολα μέτρα, πολλές φορές αναγκαία, δίκαιη και η οργή του κόσμου. Δεν ήθελε και πολύ για να στηθεί το κόλπο των γνωστών στρατολόγων. Ο κόσμος ξαναβγήκε στο δρόμο, η Αριστερά πρωτοστάτησε στις διαδηλώσεις κατά του Μνημονίου, ξανακαταστράφηκε η Αθήνα από τους μπαχαλάκηδες, ξανακλονίστηκε η κυβέρνηση η οποία εξαιτίας αυτής της κοινωνικής οργής δεν έκανε και όσα έπρεπε.

Και τώρα, εν έτει 2015 τα μέτρα του τρίτου Μνημονίου είναι όσα το πρώτο και το δεύτερο μαζί με μια διαφορά. Έχουν περάσει πέντε χρόνια κρίσης και ο κόσμος δεν αντέχει άλλο, οι τράπεζες έκλεισαν, ζήσαμε τα capital controls και βεβαίως τον δημόσιο εξευτελισμό μιας κυβέρνησης από τον Σόιμπλε και τους όμοιούς του.

Κι όμως, δεν κουνιέται φύλλο. Όχι διαδήλωση, ούτε καν στάση εργασίας. Ο κόσμος στις παραλίες ξοδεύει τα 50ευρα από τα ΑΤΜ, εξυμνεί τον Αλέξη που αντιστάθηκε, καταχωνιάζει τις καταθέσεις του στα στρώματα και περιμένει τη φορολογική καταιγίδα αλλά… για να μην πληρώσει τίποτε. Για να πληρώσουν τα ίδια κορόιδα.
Όποιος πάρει για να κλείσει δωμάτιο τον Αύγουστο θα καταλάβει για τι μιλάμε και δεν είναι ξένοι οι τουρίστες που έχουν κατακλύσει τα παραθεριστικά μέρη.
Βουλιάζει από Έλληνες που έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ φέτος αφού δεν πήγαν τον Ιούλιο διακοπές.
Τι να σκέφτεται άραγε η «φυλή του φραπέ» εκεί κάτω από τις ομπρέλες; Ότι το αριστερό μνημόνιο είναι πιο δίκαιο και πιο αναγκαίο;
Ότι ο βιασμός μιας χώρας από την Αριστερά είναι πιο υποφερτός από της… επάρατης Δεξιάς;
Ότι θα τη γλιτώσουν με κάποιο τρόπο, δεν θα πληρώσουν και άλλο κορόιδο θα υποστεί τα δεινά του τρίτου Μνημονίου;

Μήπως πάνω από τις παραλίες περνάν τα ψεκαστικά και πέφτει ο ύπνος της ξαπλώστρας; Ή μήπως οι οργανωτές των επεισοδίων από το 2010 μέχρι σήμερα είναι σήμερα στην κυβέρνηση και παραμυθιάζουν τον κόσμο με αξιοπρέπεια, ηθική και πράσινα άλογα;

Όχι, δεν θέλει κανείς να ξανακαεί η Αθήνα, να υπάρξουν νεκροί όπως στην Μαρφίν, να κάνουν πάρτι οι μπαχαλάκηδες, να διαλυθεί η πατρίδα. Μια απάντηση από την Αριστερά που έστησε όλο αυτό το παιχνίδι για να καταλάβει την εξουσία περιμένουν οι Έλληνες που έχουν ακόμη λίγο μυαλό. Και μια μεγάλη συγγνώμη από αυτούς που έκαναν έγκλημα κατά της χώρας και τώρα κρυφογελάνε γιατί όλα τους πηγαίνουν δεξιά αν και αριστεροί. Όλοι αυτοί που κατήγγειλαν τα Μνημόνια και εκμεταλλεύτηκαν ακόμη και τις αυτοκτονίες απελπισμένων ανθρώπων και τώρα έχουν υπογράψει χειρότερες συμφωνίες.

Άραγε ο κόσμος θα καταλάβει τι συνέβη από το 2010 και πόσο κορόιδο έχει πιαστεί;
Άραγε οι νεκροί της Μαρφίν θα βρουν δικαίωση;

Πηγή 
http://kostasxan.blogspot.gr/2015/08/blog-post_522.html

Και όμως… τα ιδιωτικά σχολεία της ελίτ απαλλάσσονται από το ΦΠΑ 23%!



ΚΕΡΒΕΡΟΣ: ΕΛΛΗΝΑΚΟ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ. ΤΟ CAPITAL CONTROL ΚΑΙ Ο ΦΠΑ 23% ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ. ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ ΣΕ ΦΠΑ... 
 
 
Και όμως… τα ιδιωτικά σχολεία της ελίτ απαλλάσσονται από το ΦΠΑ 23%!
Μπορεί τα ιδιωτικά σχολεία της χώρας να έχουν υπαχθεί στο καθεστώς του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ 23%, αλλά όλα τα ιδιωτικά δεν είναι της ελίτ, καθώς εξυπηρετούν και ανάγκες της μεσαίας τάξης

Κάποια όμως για πολύ πλούσιους εξαιρούνται
Τα σχολεία των πλουσίων απαλλάσσονται από τον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23% σύμφωνα με την ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που απέστειλε επιστολές διαμαρτυρίας σε Πρωθυπουργό, ΥΠΟΙΚ και στην Κατερίνα Σαββαΐδου.
Κοιτώντας τη λίστα με τα 26 ιδιωτικά εκπαιδευτήρια τα οποία απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ 23% διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για σχολεία που ανήκουν σε ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα οποία λειτουργούν στην Ελλάδα υπό το όχημα μη κερδοσκοπικών επιχειρήσεων. Δηλαδή για άλλη μια φορά οι δανειστές σε συνεργασία με την Ελληνική «αριστερή» κυβέρνηση αυτή τη φορά επέτρεψαν να γλιτώσουν μερικά χρήματα σε βάρος των Ελλήνων επιχειρηματικών που δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο.
Ευνοούνται τα Βρετανικά, Γαλλικά, Αμερικάνικα και Εβραϊκά σχολεία κατά κύριο λόγο.
H επιστολή της ΟΙΕΛΕ
 
«Η ρύθμιση νόμου με την οποία επιβάλλεται συντελεστή ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια εξαιρεί  ιδιωτικά  σχολεία βάσει προϋποθέσεων. Γίνεται αντιληπτό σε κάθε πολίτη από την απλή ανάγνωση και μόνο των  ονομάτων των εκπαιδευτηρίων που εξαιρούνται του μέτρου ότι η απόφαση την οποία έλαβε η κυβέρνηση είναι εξόφθαλμα άδικη και ενισχύει περαιτέρω τις ήδη οξυμένες εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανισότητες, καθώς μετατρέπει την ιδιωτική εκπαίδευση σε αποκλειστικό προνόμιο ελάχιστων οικογενειών της ελίτ. Υπενθυμίζουμε για μία ακόμη φορά ότι η ιδιωτική εκπαίδευση σήμερα, για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών που εμπιστεύονται τα παιδιά τους σ’ αυτήν, αποτελεί κοινωνικό αγαθό (όπως άλλωστε προβλέπει και το Σύνταγμα) και καλύπτει βασικές εκπαιδευτικές ανάγκες που θα έπρεπε να παρέχει σε όλους το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. 

Ζητούμε, έστω και την ύστατη ώρα, λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, να  μην εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος για το εν λόγω θέμα πριν υπάρξει ουσιαστικός διάλογος με την Ομοσπονδία μας και άλλους φορείς. Σε διαφορετική περίπτωση οι επιπτώσεις για χιλιάδες γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά και για το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που θα δυσκολευτεί να απορροφήσει το μεγάλο αριθμό των αποχωρισάντων από τα ιδιωτικά σχολεία, θα είναι ανυπολόγιστες. 

Η λίστα με τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια 
1    ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ    
2    ΑMERICAN COMMUNITY OF ATHENS INC   
3    ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ   
4    ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ   
5    ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ   
6    ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ   
7    ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ   
8    ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ   
9    ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΕΛΑΣΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ   
10    ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ   
11    ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΩΑΝΝΑ Δ’ ΑΡΚ   
12    ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΩΝ   
13    ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ   
14    ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ   
15    ΛΙΒΥΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 17ΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΚΤΟ   
16    ΠΟΛΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ   
17    ST.CATHRINE BRITISH EMBASSY   
18    ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ   
19    ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ   
20    ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ   
21    ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ   
22    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ   
23    ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ)   
24    KATIPUNAN PHILLIPINES CULTURAL ACADEMY   
25    ΙΡΑΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ   
26    ΚΑΝΑΔΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
nea.allnewz.gr


kerberos-hellas

Απαγορευμένες φωτογραφίες του Αμερικανικού Ναυτικού!





Μια σειρά από φωτογραφίες του Αμερικανικού Ναυτικού που αποδεικνύουν την ύπαρξη ΑΤΙΑ, δημοσιεύτηκαν σε Γαλλικό περιοδικό που ασχολείται με ανεξήγητα φαινόμενα και στη
συνέχεια διέρρευσαν στο διαδίκτυο.


Οι φωτογραφίες εκτιμάται πως τραβήχτηκαν από το αμερικανικό υποβρύχιο USS Trepang SSN 674 στην «άκρη» του Αρκτικού Ωκεανού, το Μάρτιο του 1971.

Σε αυτές φαίνονται διάφορα ιπτάμενα αντικείμενα αγνώστου ταυτότητας, με πολλούς να πιστεύουν πως πρόκειται για εξωγήινα σκάφη που αναζητούν πετρέλαιο και άλλους να ισχυρίζονται πως πρόκειται για μυστικές δοκιμές της αμερικανικής αεροπορίας με στοχο-σκοπευτικά αερόστατα της εποχής εκείνης.

Μία δευτερεύον θεωρία που δείχνει ανυπόστατη, καθώς τα αερόστατα αυτού του τύπου αλλά και κάθε φυσιολογικό αερόστατο όταν τορπιλίζεται… εκρήγνυται ή ξεφουσκώνει. Και σε καμία περίπτωση δεν κρατά το αρχικό του μέγεθός και εννοείται… ότι στη συνέχεια δεν βυθίζεται αλλά επιπλέει στην επιφάνεια.

Οι φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση που σήμερα δημοσιεύονται μέσα από το UFOs & ALIENS TRUTH Greek community διατέθηκαν χάρη του John Greenewald από το δικτυακό τόπο του «The Black Vault», που με τη σειρά του τις έλαβε από τον ερευνητή Alex Mistretta.

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα Daily Mail αναφέρει πως τέτοιου είδους κυλινδρικά αεροσκάφη είχαν εντοπιστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες στο παρελθόν, όταν το 1908 ο εξερευνητής Benjamin Trueblood είχε παρατηρήσει παρόμοια σκάφη στον βόρειο πόλο.











Παρακάτω ακολουθούν και δύο φωτογραφίες στοχο-σκοπευτικών αερόστατων (ένα Αμερικάνικο και ένα Βρετανικό) για να επιβεβαιώσετε την ανομοιότητα που προκύπτει, με τα ίδια σας τα μάτια:







ufotruth-gr
http://skotinoprosopo.blogspot.gr/2015/08/blog-post_23.html

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΙΔΙΑ (& ΓΟΝΕΙΣ!!) Αλβανός εκβίαζε με ροζ υλικό 14χρονη στην Ηλεία

Εξι εφιαλτικούς μήνες πέρασε 14χρονη από χωριό της Ηλείας, η οποία έπεσε θύμα εκβιασμού από τον 24χρονο πρώην φίλο της. Ο Αλβανός σύναψε σχέση με την ανήλικη το καλοκαίρι του 2013 (όταν το κορίτσι ήταν 12 ετών), ωστόσο τον περασμένο Φεβρουάριο του ζήτησε να χωρίσουν. Ο 24χρονος αντέδρασε και άρχισε να την απειλεί ότι, αν δεν γυρίσει ξανά κοντά του, θα βγάλει στη φόρα (του διαδικτύου) τέσσερις γυμνές φωτογραφίες της που είχε στο κινητό τηλέφωνό του....

Πανικοβλήθηκε
Οπως προέκυψε, ο νεαρός τράβηξε τις φωτογραφίες κατά τη διάρκεια συνομιλιών με την ανήλικη στο Skype. Το κορίτσι πανικοβλήθηκε και αρχικά υπέκυψε στον εκβιασμό, όμως γρήγορα η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.
Ο αλλοδαπός άρχισε να της ζητεί μάλιστα και μικροποσά για να μη δημοσιοποιήσει το υλικό, γεγονός που αντιλήφθηκε ο πατέρας του ανήλικου κοριτσιού! Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η ίδια παρουσία του πατέρα και της μητέρα της, ο κατηγορούμενος την εκβίαζε λέγοντάς της χαρακτηριστικά «αν δεν τα ξαναφτιάξουμε, θα ανεβάσω στο ίντερνετ τις φωτογραφίες», ενώ απαιτούσε κατά διαστήματα διάφορα χρηματικά ποσά, αρχικά της τάξης των 20 ευρώ και έπειτα 50 ή και 60 ευρώ! Οπως υποστήριξε, μία φορά της ζήτησε ακόμη και 500 ευρώ!

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες στο σπίτι του Αλβανού και στο κινητό του βρέθηκαν οι επίμαχες φωτογραφίες. Οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Αμαλιάδας και στη συνέχεια στον ανακριτή, όπου μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος κατηγορούμενος για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, εκβίαση, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφία ανηλίκου.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/08/14_23.html

ΤΡΟΜΟΣ & ΦΡΙΚΗ !! ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ: "ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ" Κυρα Τασία; Αγρια μαχαιρώματα στη Μυλιτήνη. ΔΥΟ σοβαρά τραυματίες. ΒΙΝΤΕΟ

Άγριες συμπλοκές μεταναστών στη Μυτιλήνη (Βίντεο)
Νέες, άγριες συμπλοκές μεταξύ μεταναστών σημειώθηκαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Ομάδες μεταναστών που έχουν κατασκηνώσει εκεί περιμένοντας να έρθει ένα πλοίο για να τους μεταφέρει στον Πειραιά, συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα δύο άνδρες να τραυματιστούν σοβαρά και να....
μεταφερθούν με ασθενοφόρα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Έντρομοι οι επιβάτες, Έλληνες και ξένοι, που περίμεναν στην προβλήτα για να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής, έβλεπαν τα επεισόδια με τους μετανάστες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος να προσπαθούν να επιβάλουν την τάξη.
 
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/08/blog-post_606.html
 

Ο Χάλεντ Άσαντ, ένας Μάρτυρας του Πολιτισμού



Ο διαπρεπής αρχαιολόγος Χάλεντ Άσαντ
Ο Σύρος αρχαιολόγος Χάλεντ Άσαντ δολοφονήθηκε σε ηλικία 82 ετών από εξτρεμιστικές δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Χάλεντ Άσαντ, 82 ετών επί ένα μήνα ανακρινόταν από τους φανατικούς του ISIS, για να αποκαλύψει πού έχουν αποθηκευτεί αγάλματα από την Παλμύρα. Ο Άσαντ, αν και βασανίστηκε φρικτά, αρνήθηκε να πει οτιδήποτε. Τον βασάνισαν μέχρι θανάτου, τον αποκεφάλισαν και κρέμασαν το άψυχο κορμί του σε κοινή θέα!
Επί 50 χρόνια ο Χάλεντ Άσαντ έκανε ανασκαφές στην Παλμύρα. Η πίστη του σ' αυτό που έκανε δεν μπορούσε να χαθεί ακόμη και με τα φρικτά βασανιστήρια των παρανοϊκών του ISIS.
Ο Ασαντ είχε επίσης συνεργαστεί τις τελευταίες δεκαετίες με αρχαιολογικές αποστολές από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία σε αρχαιολογικές ανασκαφές και έρευνα στο χώρο της Παλμύρας (με τους ρωμαϊκούς τάφους και έναν Ναό του θεού Μπελ), η οποία έχει αναγορευτεί από τον διεθνή οργανισμό UNESCO σε μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.
Η ηγεσία και τα στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους την Τετάρτη τη βαθιά τους θλίψη και τον αποτροπιασμό για την τραγική κατάληξη του σπουδαίου Σύρου αρχαιολόγου Χάλεντ Άσαντ στην Παλμύρα, ο οποίος σε ηλικία 82 ετών δολοφονήθηκε από εξτρεμιστικές δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.
«Ο Χάλεντ Άσαντ, επιστήμων διεθνούς κύρους, προσέφερε περισσότερα από πενήντα χρόνια της ζωής του στην ανασκαφή, προστασία και ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Παλμύρας, η οποία αποτελεί ένα αρχαιολογικό τόπο εξέχουσας σημασίας και έχει χαρακτηρισθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO», ανέφερε η ανακοίνωση.
Το Υπουργείο Πολιτισμού τόνισε ότι η Ελλάδα καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες και στέκει πάντα στο πλευρό των κρατών που καλούνται να προστατεύσουν την πολιτιστική τους κληρονομιά σε περιόδους κρίσης, κινούμενη πάντοτε στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. 
«Παράλληλα η χώρα μας πρωτοστατεί στη δημιουργία ενός Διεθνούς Συνασπισμού με στόχο την πάταξη της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών και τον επαναπατρισμό τους στις χώρες προέλευσής τους», συμπληρώνει η ανακοίνωση.
«Η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί μείζον ηθικό ζήτημα για το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, και η Ελλάδα στρατεύεται με συνέπεια στον αγώνα για τη διατήρηση του παγκόσμιου πολιτισμού», καταλήγει το ΥΠΠΟ.

Εις μνήμην Χάλεντ Άσαντ
Πόνεσα  πάρα πολύ με τον απεχθέστατο θάνατο ενός επιστημονικού εργάτου του Πολιτισμού. Βασανίστηκε πέραν κάθε λογικής και αποκεφαλίστηκε από το μαχαίρι του παράλογου, περίπου στην ίδια ηλικία που πέθανε, ευτυχώς ειρηνικά, ο πατέρας μου. Και, άθελά μου τους ταύτισα. Ναι, αισθάνθηκα τον 82χρονο Χάλεντ Άσαντ σαν δικό μου πατέρα, σαν πολιτισμικό γονέα μου, σαν μια ανθρώπινη παρουσία που στη λάμψη της με φώτιζε νοερά στα μονοπάτια του εντόπιου πολιτισμού του, αλλά και μου έφεγγε να δω τα ίχνη των προγόνων μου που πρώτοι επήγαν κι έσυραν τα καράβια τους στην στεριά και γιαυτό ονόμασαν τον τόπο Συρία. Σεβάστηκαν τους εντόπιους, τους εκπολίτισαν μέχρις εκεί που έπαιρναν, κι έφτιαξαν τις πρώτες Πολιτείες. Και αργότερα οι Έλληνες του Αλεξάνδρου ξαναπήγαν, εμπόλιασαν με νέο ελληνικό μητροπολιτικό αίμα τους παλαιούς Έλληνες και μαζί δημιούργησαν το θαύμα του Ελληνιστικού πολιτισμού, ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του μόνου διαχρονικού και παγκόσμιου Ελληνικού Πολιτισμού.
Ότι κι αν κάνουν, λοιπόν, οι ολετήρες του Πολιτισμού – και θεωρώ πρωταρχικά ως πολιτισμικούς ολετήρες τους Αμερικανοσιωνιστές που τυφλώνουν πνευματικά, φανατίζουν, πριμοδοτούν, οπλίζουν, εκπαιδεύουν, και κρυπτοβοηθούν με πληροφορίες, αεροπορικούς βομβαρδισμούς και προμήθειες τους Τζιχαντιστές – τελικά θα χάσουν τον ακήρυκτο και ύπουλο πόλεμο που πράττουν κατά της πανανθρώπινης πνευματικότητας.
Αφού, λοιπόν, οι νεοταξίτες αδυνατούν να συλλάβουν το Φώς, γιατί το πολεμούν; Γιατί σκοτώνουν τους σκυταλοδρομείς του; Δεν καταλαβαίνουν πως οι σκυταλοδρομείς, ό,τι κι αν γίνει, αναπληρούνται με άλλους σκυταλοδρομείς, ξανά και ξανά, μέχρι τη Νίκη; Ότι ακριβώς είναι ο Πόνος και ο Αγώνας που δυναμώνουν τη φλόγα του Φωτός; Ότι η αναπλήρωση των φορέων του Φωτός είναι το μήνυμα της σκυταλοδρομίας; Ότι τα ερπετοειδή, ο,τιδήποτε κι αν πράττουν στο σκότος - είτε άμεσα στους Παλαιστινίους ή με εξουσιοδότηση στους Συρίους και σε πολλούς άλλους λαούς -,  είναι μάταιο και χάνεται στο σκότος επειδή δεν φέρει Φως; Οι σκυλάνθρωποι σκότωσαν με τον πλέον θηριώδη τρόπο τον 82χρονο Χάλεντ Άσαντ, κι αυτός πέρασε στην αθανασία. Δηλαδή πραγματώθηκε ακριβώς το αντίθετο απ’ ό,τι επεδίωκαν. Αν τον άφηναν ήσυχο τι θα μπορούσε να κάνει παραπάνω σ' αυτή την ηλικία, και μέσα σε τέτοιο ανεκδιήγητο πόλεμο; Δεν είχαν έλεος προς αυτόν, γιατί; Διότι ήταν φορέας του Φωτός που δεν ανεχόντουσαν και τους τύφλωνε. Εξοντώνοντας τον υπερήλικα αρχαιολόγο εξόρκισαν το Φως του. Έφτυσαν περιφρονητικά τον Ήλιο μπας και σβήσει, και λέρωσαν τα μούτρα τους περισσότερο. Αυτό κατάφεραν, και μόνον αυτό.
Συμπάσχω με τους συγγενείς και φίλους του πολιτισμικού μάρτυρος Χάλεντ Άσαντ. Όμως, παράλληλα κατηγορώ ανελέητα τους ριψάσπιδες νέους Συρίους που, αντί να μείνουν και να πολεμήσουν υπέρ βωμών και εστιών και να πάρουν το αίμα των αθώων πίσω, έρχονται να βολευτούν στην πτωχευμένη Ελλάδα, παίρνοντες το ψωμί από το στόμα των Ελληνόπουλων και των γιαγιάδων τους που πεινούν.!!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Πολύδωρος
http://pylitonfilon.blogspot.gr/2015/08/blog-post_22.html#more

Τι συμβαίνει με τον κ. Πρωθυπουργό; Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη (άρθρο προς δημοσίευση στην εφημερίδα Le Monde) 22.08.2015

=========================================
(άρθρο προς δημοσίευση στην εφημερίδα Le Monde)

 Ο ελληνικός λαός σε κατάσταση σύγχυσης και βαθιάς απόγνωσης παρακολουθεί τις αδιανόητες κινήσεις του πρωθυπουργού του. Με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους ψηφοφόρους ένα βροντερό ΟΧΙ, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως όπλο, στις διαπραγματεύσεις του με την ΕΕ. Υποσχέθηκε, όχι μόνο την οριστική κατάργηση των μνημονίων, που εξαθλίωσαν την Ελλάδα τα πέντε τελευταία χρόνια, αλλά και μια αναγεννημένη Ευρώπη απαλλαγμένη από τις ιδεολογικές της εμμονές για λιτότητα.

 

Το μεγαλειώδες, ωστόσο, ΟΧΙ, του 62% του ελληνικού λαού, που τόλμησε να επιλέξει αριστερή κυβέρνηση, αλλά και να αμφισβητήσει την ορθότητα των μνημονίων, φαίνεται ότι εξόργισε το ευρωπαϊκό ιερατείο. Και αντί της αναμενόμενης ελάφρυνσης των απάνθρωπων, αλλά και παντελώς αναποτελεσματικών μνημονιακών μέτρων, η Τρόϊκα αποφάσισε να επιβάλλει στο λιλιπούτειο κράτος-μέλος της ένα τρίτο μνημόνιο με όρους ακόμη σκληρότερους των δύο πρώτων, ως χαριστική του βολή.
Η πρώτη συνέπεια της επιβολής αυτής της τερατώδους συμφωνίας, θα είναι η άνοδος του χρέους σε 201% του ΑΕΠ από 173% που είναι σήμερα. Ακολούθησε η θεαματική μεταστροφή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 180 μοίρες, από την προηγουμένη επαναστατική ατμόσφαιρα του «σκισίματος των μνημονίων», της «εθνικής κυριαρχίας», της κατηγορηματικής «άρνησης της λιτότητας». Παράλληλα, κρίθηκε απαραίτητη μια μορφή κυβερνητικής και κομματικής «εθνοκάθαρσης», με την αποβολή εκείνων των μελών, που παρέμειναν συνεπείς στις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ και που αρνήθηκαν να ασπαστούν ευρωλατρεία.

Ο κ. Τσίπρας, στη συνέχεια, ουδόλως αισθάνθηκε την ανάγκη να εξηγήσει στους συμπατριώτες του την ακατανόητη αυτή συμπεριφορά του, αλλά αντιθέτως έσπευσε να παραιτηθεί και να ορίσει τη διενέργεια πρόωρων βουλευτικών εκλογών, για τις 20 Σεπτεμβρίου.
Αυτή τη φορά ο κ. Τσίπρας απαιτεί από τον ελληνικό λαό την ακύρωση του βροντερού ΟΧΙ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, από ένα ισχυρό ΝΑΙ, που θα νομιμοποιεί το γενοκτονικό περιεχόμενο του τρίτου μνημονίου, παρότι το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος μπορεί να μεταβληθεί μόνον με νέο δημοψήφισμα.
Η αντιδημοκρατική αυτή συμπεριφορά πρωθυπουργού, και μάλιστα της πρώτης αριστερής ελληνικής κυβέρνησης ήταν φυσικό να πυροδοτήσει υποθέσεις για πραξικόπημα, για προδοσία και για συνωμοσίες, που εξυφάνθηκαν στην πλάτη του ελληνικού λαού. Πέρα, όμως, από αυτές, το βέβαιο είναι ότι το σκηνικό που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα, είναι σαφέστατα ένα θέατρο του παράλογου, όπου καμία σκέψη με αφετηρία την κοινή λογική μπορεί να έχει θέση.

Καθώς το περιεχόμενο της λαϊκής εντολής του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου στρεφόταν σαφέστατα εναντίον των μνημονίων, με έμμεση προτροπή για ρήξη με τους δανειστές, αν επέμεναν στην καταστρεπτική πολιτική τους, ο πρωθυπουργός όφειλε να έχει μεριμνήσει για την συνέχεια αυτού του ΟΧΙ και εκτός ευρωζώνης.
Και ειδικότερα:

-Να έχει εκπονήσει ένα σοβαρό Plan B΄ , για μετάβαση στο εθνικό μας νόμισμα, και όχι να ανακοινώνονται εκ των υστέρων ευτράπελες όντως κατηγορίες για δήθεν προδοσία όσων (αν πράγματι αυτοί υπήρξαν) μερίμνησαν να προετοιμάσουν ένα τέτοιο σχέδιο.
-Να είχε, από μήνες πριν, προχωρήσει στην εξασφάλιση στοιχειώδους ρευστότητας των τραπεζών, και βεβαιότατα να είχε έγκαιρα επιβάλλει περιορισμούς, κυρίως, για την εξαγωγή κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Έστω και αν δεχθούμε, ότι οι σοβαρότατες αυτές ενέργειες ή παραλείψεις, θα μπορούσαν να συγχωρηθούν, εξαιτίας της απειρίας της νέας αριστερής κυβέρνησης, υπάρχουν κάποιες άλλες που είναι, όντως, ασυγχώρητες. Πρόκειται για την απόφαση του κ. Τσίπρα, την οποίαν, άλλωστε, και εξήγγειλε εκ των προτέρων, να προσφέρει βωμούς και εστίες, ως αντάλλαγμα της παραμονής μας στο ευρώ.
Πρόκειται για τον απόλυτο, όσο και επιπόλαιο τρόπο, με τον οποίον η κυβέρνηση αντιμετώπισε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την οπωσδήποτε αναπότρεπτη επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα.

 

Κυβερνητικοί, σε αρμονική συγχορδία με το διευθυντήριο της ΕΕ και με την ισχυρή πρώην αντιπολίτευση που πρόσφατα μεταμφιέστηκε σε συμπολίτευση, ισχυρίζονται ότι «η επιστροφή στη δραχμή θα είναι καταστροφή». Αλλά, όμως, δεν εξηγούν με ποιες ακριβώς μεθόδους μέτρησης κατέληξαν στο συμπέρασμα μεγαλύτερης καταστροφής από τη νέα δραχμή, σε σύγκριση με αυτήν των μνημονίων. Διότι, δεν μπορεί, σοβαρά, πια να δικαιολογηθεί η όποια αμφιβολία ότι με τα μνημόνια οδεύουμε σε πλήρη εξαφάνιση, εθνική, οικονομική, δημογραφική.
Πρόκειται, πράγματι, για μια ιδιότυπη μορφή γενοκτονίας, καθώς υποχρεωνόμαστε να ξεπουλήσουμε το βιός μας, να προχωρήσουμε σε ουσιαστική κατάργηση του δημόσιου τομέα, αφού προηγουμένως τον εξαθλιώσουμε, να πετάξουμε αλύπητα στους πέντε δρόμους, όσους χρωστούν την πρώτη τους κατοικία, να επιτρέψουμε στους εργοδότες να απολύουν μαζικά το εργατικό τους δυναμικό, να εξαθλιώσουμε μισθωτούς και συνταξιούχους, να εξαφανίσουμε κάθε ίχνος προστασίας στην αγορά εργασίας, να παραιτηθούμε από κάθε μορφή εθνικής κυριαρχίας και εθνικής υπερηφάνειας, υιοθετώντας για το μέλλον μας το αποικιακό καθεστώς χρέους.

Η επιστροφή σε μια νέα δραχμή, ασφαλώς, δεν θα είναι ανώδυνη, αλλά είναι η μοναδική λύση που υπόσχεται έξοδο από το αδιέξοδο.

Ο κ. Τσίπρας μπορεί, τελικά, να κερδίσει ή να χάσει τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Αλλά και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. 
Η πρώτη αριστερή ελληνική κυβέρνηση θα έχει ευλογήσει τη συνέχιση της επιβολής μιας στραγγαλιστικής χρηματιστηριακής δικτατορίας, σε κράτος-μέλος της ΕΕ. Θέτοντας σε άμεσο και σοβαρό κίνδυνο την κοινωνική του ειρήνη, και όχι μόνον.


Διότι, το ανοσιούργημα αυτό θα προκαλέσει, αναπόφευκτα, δυσμενέστατες συνέπειες στο σύνολο της Ευρώπης, αλλά και της υφηλίου.


Η μόνη, συνεπώς, βραχυχρόνια και προς το παρόν, δυστυχώς, ουτοπική ευχή είναι να αποτραπεί η υλοποίηση της εγκληματικής αυτής συμφωνίας, και στη συνέχεια να στηρίξουμε όλοι μαζί μια επιστροφή στη δική μας Ελλάδα και στη δική μας Ευρώπη.

==========================

http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2015/08/le-monde-22082015.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters