Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΤΑ ΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ;

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. 
 
Viky Charalambous ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ…
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΤΑ ΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ;
ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥΧΛΙΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ.. ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ. ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ..
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ, ΜΕ ΤΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΚΕΡΔΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΑΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ.
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ.
ΌΧΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘ” ΟΛΑ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΟΛΟΠΛΟΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΟΥ. ΌΜΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ. ΣΥΣΣΩΜΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ.
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ:
1. ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ. ΒΑΖΟΥΝ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΕΣ «ΑΛΛΩΝ» ΕΥΝΟΥΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΝΩ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΑΦΑΙΜΑΣΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΥΓΙΕΣ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» Ο ΚΑΘΕ ΈΛΛΗΝΑΣ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ, ΕΝΕΡΓΩΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΞΙΕΣ, ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΥΣΤΟΧΑ ΩΣ ΤΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΑΞΙΑΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ.
2. Ο,ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
ΔΙΟΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ…
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ. 
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ.
ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΟΘΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ. ΑΠΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ !!!
ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΕ ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ.
ΌΛΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΙΑΓΡΑΨΑΜΕ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ,
ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ Ο ΚΑΘΕ ΈΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΕΠΑΞΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ,
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΡΑΤΤΕΙ ΟΡΘΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ.
ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΠΟΣΤΑ ΤΟΥΣ, ΟΡΘΩΣ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ.
Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΕ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΡΘΟ ΤΡΟΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ Κ.Ο.Κ. ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΣΤΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΠΙΣΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ.
Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΟΥΡΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ, Η ΕΥΦΟΡΗ ΜΑΣ ΓΗ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΕΙ, ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ, ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΘΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΟΙ ΝΕΟΙ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΟΡΑΜΑ, ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ, ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΘΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΧΟΡΔΕΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΓΑΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ Η ΦΥΣΗ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.
ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ».
ΠΟΙΟΣ ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΑ;
ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ;
ΕΛΕΓΞΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΙΒΟ..
ΕΛΕΓΞΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΣΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΤΙΟΤΕΡΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙ – ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.
Η «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΚΟΡΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.
ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΤΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΙΣΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΚΑ Ή ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ «ΔΟΥΛΟΙ» ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΟΠΩΣ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΈΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ/ ΟΠΛΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ «ΆΡΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ».
ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ ΤΩΝ «ΟΔΟΙΠΟΡΩΝ¨» ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΠΥΡΙΔΡΟΜΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ, ΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΟΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΜΕΤΟΧΟΣ.
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ.
ΕΛΛΗΝΑ, ΣΥΝΕΝΩΣΟΥ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΜΕ.
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
………………….
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 6
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 7
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 8
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 9



http://alfeiospotamos.gr/?p=17750

Ε.ΣΥ. ΣΕΡΡΩΝ. Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΑΣ 13/9/2899 βίντεο

serres 1serres 2serres 3

 
 
Αποστολή βίντεο Giorgos Theocharis
http://alfeiospotamos.gr/?p=17713

ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ

https://de.wikipedia.org/wiki/Betonschiff
Άγιος Κωνσταντίνος, στη παραλιακή κωμόπολη της Φθιώτιδας. ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΛΟΙΑ


Όταν ξεσπά ένας πόλεμος, υπάρχουν βλέψεις και οικονομικά οφέλη, από ένα κράτος εις βάρος κάποιου άλλου. Όμως οι Γερμανοί κατακτητές αντιμετώπισαν στην Ελλάδα το πρόβλημα της ανεύρεσης πρώτων υλών και προσωπικού. Η Ελλάδα δεν είχε ανεπτυγμένη βαριά βιομηχανία ούτε εργοστάσια για να τα επιτάξουν. Οπότε οι Γερμανοί επιτάσσοντας συνεργεία από Έλληνες, ναυπηγούσαν για λογαριασμό της Βέρμαχτ, τσιμεντόπλοια, μεσαίας μεταφορικής ικανότητας, -από 250 έως και 700 τόνους- χρησιμοποιώντας οπλισμένο σκυρόδεμα. Αυτά τα πλοία σύμφωνα με γερμανικά αρχεία, επειδή οι ανάγκες για συνεχή εφοδιασμό των στρατευμάτων τους ήταν πιεστικές, είχε καταρτιστεί πρόγραμμα ναυπήγησης 34 τέτοιων σκαφών, αξίας 120.000 χρυσών λιρών Αγγλίας και με την υποχρέωση, να καταβάλλουν αυτά τα χρήματα τα κατεχόμενα κράτη, από τον προϋπολογισμό τους, για τη χρηματοδότηση του γερμανικού στρατού! Στο πρόγραμμα ναυπήγησης τέτοιων τσιμεντόπλοιων, απασχολούνταν 3.000 εργαζόμενοι και συμμετείχαν μεγάλες κατασκευαστικές και εργολαβικές εταιρείες δημοσίων έργων, επίσης η σιδηροβιομηχανία και η υλοτομική βιομηχανία της χώρας. Ήταν μια επικερδής επιχείρηση για όλους τους εμπλεκομένους. Τα κονδύλια αυτά κατέβαλε το ελληνικό κράτος, μέσω των εξόδων Κατοχής, που με το πληθωριστικό χρήμα, επέτειναν τον τρομερό πληθωρισμό του 1941 – 1944. Και αυτά τα χρήματα δεν έφταναν απευθείας στους Γερμανούς κατακτητές. Πρώτα περνούσαν από ελληνικά χέρια, φουσκώνοντας το κόστος. Κάποιες από αυτές τις εταιρείες που αποκόμισαν πολλά κέρδη, και δικάστηκαν μεταπολεμικά στα Ειδικά Δικαστήρια Δωσίλογων.
Οι δικογραφίες για τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρίες έφτασαν στα δικαστήρια, αλλά ο Εμφύλιος και η συνειδητοποίηση πως μεγάλο μέρος των συμπολιτών τους, συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς, οδήγησε στην ουσιαστική αθώωσή τους.
Η έρευνα στα ύφαλα απέδειξε, πως το πλοίο δεν έχει ρήγματα, και δεν κτύπησε σε κάποιο ύφαλο. Το γερμανικό τσιμεντόπλοιο, βυθίστηκε από βομβαρδισμό. Η ομάδα του ερευνητή Αλέξη Παπαδόπουλου έχει ολοκληρώσει μια ακόμα αποστολή της με επιτυχία. Και στην ανάδυση υπάρχουν ανάμεικτα συναισθήματα. Ικανοποίηση γιατί ο στόχος πραγματοποιήθηκε, και περισυλλογή, για την ματαιότητα του πολέμου.


http://http—ellinon-anava.pblogs.gr/2012/11/ta-germanika-tsimentoploia-toy-hitler-kai-ta-ellhnika-dikasthria.html
http://alfeiospotamos.gr/?p=17709

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ του CURIOSITY λένε πως ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΦΑΝΙΣΑΝ αρχαίο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ στον ΑΡΗ



Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Παρειδωλίες ή πραγματικά ευρήματα; Παιχνίδια της μυαλού μας ή μία "απίθανη" πραγματικότητα; Συνωμοσιολογία ή μήπως υπήρξε, τελικά, πολιτισμός στον Άρη; Οι παράξενες φωτογραφίες του Curiosity μπορεί να αμφισβητούνται από τη NASA αλλά οι μετρήσεις του στην ατμόσφαιρα του κόκκινου πλανήτη, φαίνεται να επιβεβαιώνουν μία κρυφή πραγματικότητα που ως τώρα θεωρούνταν... φαντασία.


Το Curiosity δεν κάνει μόνο συλλογή φωτογραφιών που κάποιες από αυτές μοιάζουν ή θυμίζουν πυραμίδες, αρχαία κτίρια ή πλοία που έχασαν ξαφνικά τη θάλασσα από κάτω τους. Φαίνεται πως έχει συγκεντρώσει και πολλά στοιχεία που έχουν να κάνουν με την ατμόσφαιρα και την γεωσύσταση του εδάφους. Εντόπισε, λοιπόν, πυρηνικά ισότοπα τα οποία μοιάζουν με δοκιμές βόμβας υδρογόνου. Αυτά εντοπίστηκαν σε δύο πολύ συγκεκριμένες περιοχές. Στις θέσεις Cydonia Mensa και Galaxias Chaos.

Μία ιδιαιτερότητα, από μόνη της, φαίνεται να αποτελεί το σημείο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το όρος Sharp όπου τα ακριβοπληρωμένα και και υπερευαίσθητα όργανα του Curiosity μέτρησαν και ταξινόμησαν στοιχεία μιας έκτασης τριών μέτρων σε διάμετρο που δείχνουν να παρουσιάζεται εξαιρετικά υψηλή εκπομπή νετρονίων.

Η ανωμαλία αυτή που βασίζεται σε τεχνικές μετρήσεις, έρχεται άμεσα να υποστηρίξει ή ακόμα και να επιβεβαιώσει τη θεωρία που διατυπώθηκε από τον αμερικανό φυσικό John E. Brandenburg, το 2011 σύμφωνα με την οποία το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα του Άρη οφείλεται σε θερμοπυρηνική έκρηξη. Μία θεωρία που λίγο πολύ όλοι οι υποστηρικτές ενός αρχαίου πολιτισμού στον Άρη είχαμε.

«Η επιφάνεια του Άρη καλύπτεται με ραδιενεργές ουσίες όπως ουράνιο, θόριο και ραδιενεργού κάλιου. Μια πυρηνική έκρηξη μπορεί απλά να άφησε συντρίμμια σε όλο τον πλανήτη», είπε σε μια συνέντευξη ο Brandenburg.

Τα συμπεράσματά του βασίζονται στην υψηλή συγκέντρωση του xenon-129, ουράνιου και του θόριου που βρέθηκαν στην ατμόσφαιρα του Άρη, χάρη στην εξερεύνηση του διαστημικού σκάφους Mars Odyssey.





O Brandenburg, μάλιστα, προχώρησε και ένα βήμα πιο πέρα την θεωρία του λέγοντας ότι ο κόκκινος πλανήτης κατοικήθηκε από δύο "ανθρωποειδή" πολιτισμούς. Τους αποκάλεσε Cydonians και Utopians, οι οποίοι εξολοθρεύτηκαν από πυρηνικούς βομβαρδισμούς κάποιας άλλης εξωγήινης φυλής.

«Έχουμε βρει και εντοπίσει στοιχεία της πυρηνικής τήξης γυαλιού Trinitite (που σχηματίζεται στη Γη από πυρηνικές δοκιμές) και στις δύο θέσεις (που προαναφέραμε) που είναι ύποπτες για πυρηνικές εκρήξεις και αυτές θα παρουσιαστούν στο συνέδριο», αποκάλυψε στην MailOnline.

Συνεχίζοντας είπε ότι «Αυτό υποστηρίζει σθεναρά την υπόθεσή μου για μαζικά πυρηνικά χτυπήματα» και πρόσθεσε: «Μέχρι στιγμής κανένας επιστήμονας δεν έχει προσφέρει καμία άλλη εξήγηση για τον όγκο των δεδομένων».







Μπορούμε να αμφισβητίσουμε τα δεδομένα; Το παρελθόν του Άρη φαίνεται να αποκαλύπτεται και η "καλπάζουσα φαντασία" όλων όσων υποστήριζαν την ύπαρξη αρχαίου πολιτισμού εκεί πάνω, τώρα αρχίζει να αποκτάει θεμέλεια.

Κι αν όλα τα ευρήματα, οι παράξενες δομές και οι διάφορες ανωμαλίες που κατα καιρούς έρχονται στο φως, είναι παρειδωλίες και παιχνιδίσματα του φωτός και της σκιάς, τότε... τα πυρηνικά "κατάλοιπα" μπορεί να είναι μία ακόμα σύμπτωση που πηγάζει από την φαντασία του φυσικού Brandenburg;

Τι μας λέει, λοιπόν, ο επιστήμονας; Ότι πιθανότατα υπήρξε πολιτισμός στον Άρη που πιθανότητα χτυπήθηκε με πυρηνικά από εξωαρειανούς. Αν μας επιτρεπόταν να προχωρήσουμε την θεωρία του λίγο πιο πέρα ακόμα, θα μπορούσαμε να κατηγορήσουμε τους Ανουνάκι ότι ήταν αυτοί που αφάνισαν τον πολιτισμό και τους κατοίκους του Άρη;

Σύμφωνα με τις 14 πινακίδες του Ένκι, είχαν ανάλογης δύναμης οπλικό σύστημα αφού το χρησιμοποίησαν και στον πλανήτη του Νιμπίρου, αλλά και στην Γη. Επιπλέον, ο Άρης αποτέλεσε έναν ενδιάμεσο σταθμό γι' αυτούς. Μπορεί να χρησιμοποίησαν τα πυρηνικά τους ενάντια των Αρειανών;

Επίσης, έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε πως στις 19/10/2014, μέσω του India's Mars Orbiter Mission εντοπίστηκε κάτι που έμοιαζε με πυρηνική έκρηξη.

Τι συνέβη ή τι συμβαίνει ακόμα στον Άρη;


 
 
diadrastika.com για το katohika.gr
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/09/metriseis-curiosity-deixnoyn-pyrinika-afanisan-arxaio-politismo-ston-ari.html#sthash.QmM8VhTC.dpuf

ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ !!!

Γράφει ο Δημήτρης Τσιριγώτης
Φυσικός

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
Καλοπληρωμένοι, τεμπέληδες και υπεράριθμοι οι εκπαιδευτικοί μας ;;; 
Τα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο !!! 

«Τεμπέληδες, καλοπληρωμένοι, που δουλεύουν λίγο, που έχουν πολλές διακοπές, που φοβούνται την αξιολόγηση». Αυτές είναι μόνο λίγες από τις κατηγορίες που προσάπτουν όσοι θέλουν να «στριμώξουν» τους Έλληνες εκπαιδευτικούς του δημοσίου σχολείου. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς εμφανίζουν και ψευδή στατιστικά στοιχεία για να στηρίξουν τις κατηγορίες αυτές. Φυσικά πίσω από τέτοιες ενέργειες παραποίησης ή μη αντικειμενικής ανάγνωσης των στοιχείων υπάρχει δόλος με στόχο την προώθηση των προτάσεων του ΟΟΣΑ και των μνημονίων που επιδιώκουν να πετύχουν δραστική συρρίκνωση της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης στη χώρα μας. Και ο τρόπος για να πετύχουν κάτι τέτοιο είναι να «στριμώξουν» εκείνους που αντιστέκονται στα άνομα αυτά σχέδια, τους εκπαιδευτικούς. Εδώ θα πρέπει να πω ότι η παραποίηση στοιχείων για τη χώρα μας δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο αλλά θεωρώ ότι λίγη αποκατάσταση της αλήθειας είναι επιβεβλημένη .Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Οι έλληνες εκπαιδευτικοί έχουν λίγες διδακτικές ώρες την εβδομάδα

Πηγή: Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ευρυδίκη (Eurydice) (Αριθμοί Κλειδιά της Εκπαίδευσης στην Ευρώπη 2009)

1) Ο μέσος αριθμός διδακτικών ωρών την εβδομάδα για τους έλληνες καθηγητές είναι 20.5 ώρες ενώ ο μέσος όρος όλων των χωρών της Ε.Ε (Ευρωπαϊκής Ένωσης) είναι 18.8 ώρες.

2) Σε μόλις 5 από τις 25 χώρες της Ε.Ε (στις οποίες υπάρχουν στοιχεία) οι καθηγητές διδάσκουν περισσότερες ώρες την εβδομάδα από ότι στη χώρα μας.

Οι έλληνες εκπαιδευτικοί είναι καλοπληρωμένοι

Πηγή :Teachers and School Heads Salaries and Allowances in Europe 2013-2014 (European Commission)

1) Ο μέσος βασικός ακαθάριστος ετήσιος μισθός ενός καθηγητή στην Ελλάδα είναι περίπου 13.000 € όταν ο αντίστοιχος μισθός κατά μέσο όρο για τις χώρες της Ε.Ε είναι περίπου 27.000 € (δηλαδή υπερδιπλάσιος).

2) Ο μηνιαίος καθαρός μισθός ενός νεοδιόριστου έλληνα εκπαιδευτικού χωρίς παιδιά είναι 670 €. Αν σκεφτούμε ότι οι νέοι διορισμοί, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, γίνονται στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας ,όπου ο νεοδιόριστος εκπαιδευτικός είναι αναγκασμένος να ζήσει αρκετά χρόνια, καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα ακόμα και για την απλή επιβίωσή του.

Ναι αλλά οι έλληνες εκπαιδευτικοί έχουν μεγάλες διακοπές

Πηγή :Μελέτη στοιχείων για τους εκπαιδευτικούς και την εκπαίδευση στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες 2012 (ΚΕΜΕΤΕ- ΟΛΜΕ)

1) Οι έλληνες καθηγητές διδάσκουν 36 εβδομάδες τον χρόνο όταν ο μέσος όρος για τις χώρες της Ε.Ε είναι επίσης36 εβδομάδες τον χρόνο. Εδώ οφείλουμε να πούμε ότι στους αρχικούς πίνακες του ΟΟΣΑ οι εβδομάδες που είχαν δηλωθεί ήταν μόλις 31. Αυτό το στοιχείο χρησιμοποιήθηκε ως αφορμή για να επιβληθεί η γνωστή αύξηση ωραρίου κατά 2 ώρες στους έλληνες εκπαιδευτικούς το 2013.Όμως το στοιχείο αυτό ήταν ψευδές γιατί δεν συμπεριλάμβανε και τις 5 περίπου εβδομάδες εξετάσεων (προαγωγικές, επαναληπτικές, πανελλήνιες κ.λ.π ) που λαμβάνουν χώρα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα. Να τονίσουμε εδώ ότι οι άλλες χώρες και θεωρούν τις μέρες των εξετάσεων ως μέρες διδασκαλίας αλλά και έχουν πολύ λιγότερες μέρες εξετάσεων από το δικό μας σχολείο.

Οι έλληνες εκπαιδευτικοί είναι πολλοί σε σχέση με τους μαθητές

Πηγή :Education at a Glance 2014: OECD Indicators

1) Ο μέσος όρος του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι λίγο μεγαλύτερος (22 μαθητές ανά τμήμα) από μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε (21 μαθητές ανά τμήμα).

2) Πρέπει να σταθούμε αρκετά στην αναλογία εκπαιδευτικών- μαθητών. Τα στοιχεία του παραπάνω πίνακα είναι του 2012 και όπως διαπιστώνετε περιλαμβάνει μόνο 15 ευρωπαϊκές χώρες. Ουσιαστικά δεν έχουν καταχωρηθεί στοιχεία για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Στο 3ο μνημόνιο που ψηφίστηκε πρόσφατα προβλέπεται «Ευθυγράμμιση αριθμού διδακτικών ωρών ανά μέλος προσωπικού και αναλογία μαθητών ανά εκπαιδευτικό, με βέλτιστες πρακτικές ΟΟΣΑ» έως τον Ιούνιο 2018.Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του 2012 είμαστε ήδη σε ευθυγράμμιση. Όμως σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ που δεν τα έχει επικαιροποιήσει από το 2007, η Ελλάδα είχε τότε μεγάλη αναλογία εκπαιδευτικών- μαθητών (1 εκπαιδευτικός ανά 8,5 μαθητές) ενώ ο μέσος όρος για τις χώρες της Ε.Ε ήταν σαφώς μικρότερος (1 εκπαιδευτικός ανά 12 μαθητές).Σήμερα όμως 8-9 χρόνια μετά τα νούμερα αυτά έχουν αλλάξει δραματικά και σίγουρα δεν ισχύουν, εξαιτίας κυρίως των ελάχιστων διορισμών και των μαζικών αποχωρήσεων.

Επίσης τίθεται και ένα μείζον θέμα εγκυρότητας τέτοιων στατιστικών μελετών που ουσιαστικά για να βρουν την αναλογία εκπαιδευτικών- μαθητών απλά κάνουν μια διαίρεση του συνολικού αριθμού των εκπαιδευτικών με τον συνολικό αριθμό των μαθητών χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εκπαίδευσης της κάθε χώρας. Ειδικά για τη χώρα μας δεν λαμβάνουν υπόψη ότι υπάρχουν πάρα πολλά νησιά και απομακρυσμένα χωριά όπου οι εκπαιδευτικοί είναι πολλές φορές ακόμα και περισσότεροι από τους μαθητές.

3) Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε το τεράστιο έλλειμμα βοηθών διδασκόντων και βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία της Ελλάδας σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, η αναλογία βοηθών διδασκόντων –μαθητών στην Ελλάδα είναι : 1 βοηθός ανά 2.500 μαθητές ,ενώ κατά μέσο όρο στις χώρες της Ευρώπης είναι : 1 βοηθός ανά 330 μαθητές.

Επίσης η αναλογία βοηθητικού προσωπικού –μαθητών για την Ελλάδα είναι μόλις : 1 βοηθός ανά 3.300 μαθητές ενώ στην Ευρώπη είναι 1 βοηθός ανά 65 μαθητές.



Συμπερασματικά

1) Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είναι από τους πιο κακοπληρωμένους εκπαιδευτικούς της Ευρώπης. Μάλιστα αν προσαρμόσουμε τους μισθούς στην πραγματική αγοραστική τους αξία σε κάθε χώρα ξεχωριστά ( ppp index by country ) τότε οι μισθοί των Ελλήνων εκπαιδευτικών κατρακυλούν στις τελευταίες θέσεις. Τα τελευταία 6 χρόνια έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις στις αποδοχές τους (ο βασικός μισθός πρωτοδιόριστου έχει μειωθεί κατά 45%).

2) Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί ασκούν τα διδακτικά τους καθήκοντα κατά μέσο όρο 20.5 ώρες την εβδομάδα που αποτελεί τον 6ο μεγαλύτερο χρόνο από τις χώρες της Ε.Ε. Επίσης ο αριθμός των εβδομάδων που διδάσκουν σε ένα έτος είναι ακριβώς ίσος με το μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε (36 εβδομάδες ανά έτος). Οι συνολικές διακοπές τους είναι περίπου 11 εβδομάδες ανά έτος που επίσης ισούται με το μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε. Μάλιστα είναι κατάφωρη αδικία για τους ‘Έλληνες εκπαιδευτικούς να λαμβάνεται υπόψη μόνο ο διδακτικός χρόνος όσον αφορά την εργασία των εκπαιδευτικών, αφού είναι επιφορτισμένοι και με αρκετές γραφειοκρατικές και διοικητικές εργασίες ,σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων τους στις άλλες χώρες που η εργασία τους αφορά μόνο τα διδακτικά τους καθήκοντα. Στη χώρα μας οι βοηθοί διδασκόντων, το βοηθητικό προσωπικό και η γραμματειακή υποστήριξη θεωρούνται άσκοπες πολυτέλειες.

3) Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί, όχι απλά δεν είναι υπεράριθμοι σε σχέση με τις ανάγκες αλλά είναι επιβεβλημένο να γίνουν άμεσα και νέοι διορισμοί. Είναι άλλωστε φαιδρό να μιλάμε για υπεραριθμίες όταν κάθε Σεπτέμβριο έχουμε πάνω από 20.000 κενά. Η αναλογία μαθητών-εκπαιδευτικών είναι ένας μη έγκυρος δείκτης (δεν λαμβάνει υπόψη του την ανομοιογενή κατανομή των μαθητών στα διάφορα μέρη της χώρας) που χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει τη συγχώνευση και το κλείσιμο σχολικών μονάδων.

Αντί επιλόγου

Είναι αστείο να κατηγορούν τους Έλληνες εκπαιδευτικούς για τεμπέληδες, υπεράριθμους και καλοπληρωμένους. Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα και δείχνουν τα ακριβώς αντίθετα. Με αυταπάρνηση και βαθιά συναίσθηση του ρόλου τους κρατάνε ακόμα όρθιο το ελληνικό σχολείο παρά την απαξίωση, την αμφισβήτηση και τον πόλεμο που δέχονται.

Είναι αναμφισβήτητο ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα όσον αφορά την εκπαίδευση αλλά και τους εκπαιδευτικούς. Υπάρχει όμως μια βασική προϋπόθεση που αν δεν ικανοποιηθεί δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή: Απαιτείται από το κράτος να θέλει να επενδύσει στην εκπαίδευση και όχι να τη θεωρεί ως βάρος που θέλει να ελαφρύνει ή να αποτινάξει τελείως από πάνω του. Καμία βελτίωση δεν μπορεί να γίνει χωρίς την αύξηση δαπανών για την παιδεία και χωρίς την παροχή στήριξης και εμπιστοσύνης στους εκπαιδευτικούς. Ζητούμενα στην εκπαίδευση πλέον είναι μόνο τα αυτονόητα.

Δημήτρης Τσιριγώτης. Φυσικός
 
 
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/09/blog-post_58.html

Τούρκος αρθρογράφος: Στη θάλασσα δεν ρίξαμε τον ελληνικό στρατό, αλλά τον ελληνικό και τον αρμενικό λαό

Μέχρι σήμερα οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι το 1922 έριξαν στη θάλασσα τον ελληνικό στρατό, ισχυρισμός που κατά τον αρθρογράφο Ουζγκιούρ Αϊντίν είναι αναληθής. Όπως μάλιστα γράφει από τη Σμύρνη και για το πρακτορείο ANF, αυτό που έκανε ο τουρκικός στρατός ήταν να ρίξει Έλληνες και Αρμένιους στη θάλασσα. Διαβάστε το άρθρο του:

Όπως κάθε Σεπτέμβρη και φέτος θα γίνουμε μάρτυρες εξιστόρησης μύθων που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, σύμφωνα με τους οποίους «το 1922 ρίξαμε τον ελληνικό στρατό στη θάλασσα».
Είναι όμως απόλυτα εξακριβωμένο ότι όταν ο τουρκικός στρατός μπήκε στη Σμύρνη, ο ελληνικός στρατός την είχε ήδη εγκαταλείψει.
Η αρμενική κοινότητα, αν και μικρή σε σχέση με την ελληνική, έζησε στη Σμύρνη μέχρι το 1922. Εξάλλου δεν είχε επηρεαστεί και πολύ από τους «εκτοπισμούς» του Λίμαν φον Σάντερς και του νομάρχη Ραχμί μπέη. Ωστόσο, η πυρκαγιά που κατέκαψε την πόλη και ξέσπασε στη συνοικία Χαϊνότς, εξάλειψε την παρουσία των Αρμενίων στην πόλη. Μέχρι τότε δεν είχαν μείνει πουθενά Αρμένιοι στην Ανατολή, με εξαίρεση την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη.
Μέρος των Αρμενίων που είχε διαφύγει των διωγμών βρήκε καταφύγιο στη Σμύρνη
Οι αιματηρές εξεγέρσεις του 16ου και 17ου αι., που ονομάστηκαν «εξεγέρσεις Τζελαλί», εξαπλώθηκαν σε ολόκληρη την Ανατολή. Μέρος των Αρμενίων κατάφερε να ξεφύγει και να κρυφτεί, γλιτώνοντας από τις σφαγές. Περίπου χίλιοι Αρμένιοι από το Ναχιτσεβάν, το Καραμπάγ και το Εριβάν, κατάφεραν να φθάσουν και να εγκατασταθούν στη Σμύρνη.
Στις αρχές του 17ου αι., ο Σάχης της Περσίας Αββάς Α΄, έκανε παιδομάζωμα στις κοινότητες των Αρμενίων, των Γεωργιανών και των Τσερκέζων, με σκοπό τη δημιουργία ισχυρού στρατού. Ορισμένοι Αρμένιοι, για να γλιτώσουν τα παιδιά τους, κατέφυγαν στη Σμύρνη, ενώ και ο Σουλτάνος Μαχμούτ Α΄ μετέφερε 100 οικογένειες Αρμενίων από τις πόλεις Ασνταράκ και Οσαγκάν της σημερινής Αρμενίας αλλά και από την Άγκυρα, και τους εγκατέστησε στη Σμύρνη.
Με τη φωτιά της Σμύρνης καταστράφηκε η συνοικία των Αρμενίων
Το 18ο αι., μετά την καταστροφή του Ισφαχάν από τους Αφγανούς, ακολούθησαν μαζικές εγκαταστάσεις Αρμενίων από τη Νέα Γκούλφα και το Ναχιτσεβάν στη Σμύρνη, ενώ το 19ο αι. έγινε το ίδιο με Αρμενίους από τη Θεοδοσιούπολη (Ερζερούμ), Ευδοκιάδα (Τοκάτη), Καισάρεια και Τυφλίδα να εγκαθίστανται στη Σμύρνη. Εκατοντάδες ορφανά που γλίτωσαν από τις σφαγές των Αρμενίων του 1894-1896 και του 1909 (σφαγή των Αδάνων), εγκαταστάθηκαν σε ορφανοτροφεία που οργάνωσε η αρμενική κοινότητα της Σμύρνης.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε 1845 στη Σμύρνη, κατέκαψε και πάλι τη συνοικία των Αρμενίων.
Από τα 900 αρμενικά σπίτια, μόλις 37 διασώθηκαν. Καταστήματα, εργαστήρια, το σχολείο Χιριπσιμάντς, η εκκλησία Σουρπ Ισπεντάνος και όλα τα αρχεία της, παραδόθηκαν στις φλόγες και καταστράφηκαν.
Μετά την πυρκαγιά κλήθηκαν δυο αρχιτέκτονες από την Κωνσταντινούπολη για να επανασχεδιάσουν την αρμενική συνοικία, η οποία αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της.
Έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας της Σμύρνης
Το 1922 η αρμενική κοινότητα είχε 21 ιδρύματα που ασχολούνταν με την εκπαίδευση, την αλληλοβοήθεια, τις τέχνες και τον αθλητισμό, ενώ υπήρχαν και πολλές αρμενικές εταιρείες και επιχειρήσεις, που συνέβαλαν στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης. Κάτοχοι ακινήτων γαιών ήταν οι Hovsep Çelebi Yusufyan, Krikor Kuyumcuyan, επιχειρηματίες οι αδελφοί İspartalıyan, Ekizyan, αδελφοί Yesayan, υφασματέμποροι πρώτης κατηγορίας οι Stepan- Dikran İplikçiyan, έμποροι βάμβακος, σιτηρών, σύκων και σταφίδας οι Elmasyan, αδελφοί Tavityan και πόσοι άλλοι.
Την έκαψαν οι Τούρκοι κομιτατζήδες
Η επίσημη θέση του τουρκικού κράτους είναι ότι τη Σμύρνη την έκαψαν οι Αρμένιοι και οι Ρωμιοί. Όμως μετά από χρόνια αποκαλύφθηκε ότι την πυρκαγιά την έβαλαν οι Τούρκοι κομιτατζήδες. Αν συνεκτιμήσει δε κανείς τα όσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί από Άγγλους και Έλληνες, τότε βγαίνει το συμπέρασμα ότι την πόλη την έκαψαν οι «άτακτοι», ενώ η στρατιωτική διοίκηση έκανε τα στραβά μάτια.
Όταν μπήκε ο τακτικός στρατός στη Σμύρνη, οι εκπρόσωποι του Κεμάλ δεν έκαναν κάτι για να εγκαταστήσουν διοίκηση και να ελέγξουν την πόλη. Άδειασαν τις φυλακές και γέμισε η πόλη με «ατάκτους», για συγκεκριμένους λόγους.
Οι λεηλασίες άρχισαν στη συνοικία των Αρμενίων και μετά ακολούθησαν οι πυρκαγιές. Άγγλοι και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ανάμεσα σε εκείνους που έβαλαν τη φωτιά, ήταν και Τούρκοι στρατιώτες.
Για τη φωτιά υπάρχουν δυο απόψεις. Η μια λέει ότι οι κεμαλιστές είχαν πειστεί πως για να αναπτυχθεί η Σμύρνη, θα έπρεπε να γκρεμιστεί και να ξαναχτιστεί εκ θεμελίων, ενώ η άλλη λέει ότι ο τουρκικός στρατός, για να επιβραβεύσει τους «ατάκτους», τους επέτρεψε να λεηλατήσουν την πόλη.
Στη Σμύρνη δεν έριξαν τον Ελληνικό Στρατό στη θάλασσα αλλά το λαό
Για χρόνια μας έκαναν πλύση εγκεφάλου, λέγοντας ότι «ρίξαμε στη θάλασσα τον ελληνικό στρατό». Όμως, έχει αποδειχτεί ότι όταν ο τουρκικός στρατός μπήκε στη Σμύρνη, ο ελληνικός είχε ήδη αναχωρήσει. Αυτοί που ρίξαμε στη θάλασσα, ήταν ο ελληνικός και ο αρμενικός λαός. Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, μαζί με τους Έλληνες δολοφονήθηκαν εκατοντάδες Αρμένιοι. Λεηλατήθηκαν οι περιουσίες, τα καταστήματα και τα σπίτια τους. Όσοι μπόρεσαν να γλιτώσουν, σκόρπισαν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Πρώτα στην Ελλάδα κι από εκεί στην Ευρώπη και την Αμερική. Κάποιοι εγκαταστάθηκαν στη Βηρυτό, τη Συρία και την Αρμενία.
Η Διεθνής Έκθεση Σμύρνης καταλαμβάνει την αρμενική συνοικία Χαϊνότς
Η περιοχή πάνω στην οποία εγκαταστάθηκε και επεκτάθηκε η Διεθνής Έκθεση Σμύρνης, αμέσως μετά την τραγωδία –η οποία φιλοξενεί, ερήμην των πραγματικών ιδιοκτητών της αρκετές δραστηριότητες μεταξύ των οποίων και πολιτιστικές με σημαντικούς προσκεκλημένους- είναι η περιοχή της Αρμενικής συνοικίας Χαϊνότς, που λεηλατήθηκε και πυρπολήθηκε το 1922.
Τώρα στο εσωτερικό υπάρχουν τεράστια δένδρα και ταμπέλες που γράφουν «Τι ευτυχία να λες ότι είσαι Τούρκος», «Ένας Τούρκος αξίζει όσο ολόκληρος ο κόσμος», ενώ υπάρχουν παντού προτομές του Μουσταφά Κεμάλ.
Η εικόνα που βλέπει κανείς στο Βόρειο Κουρδιστάν, με τα ρατσιστικά αυτά συνθήματα να είναι γραμμένα με πέτρες στα καμένα βουνά, υπάρχει και στην άλλοτε όμορφη γειτονιά των Αρμενίων της Σμύρνης, πάνω στα ερείπια και τις στάχτες της οποίας οικοδομήθηκε ένας νέος κόσμος.
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/09/blog-post_458.html

Ο ύποπτος και "σκοτεινός" ρόλος του ΓΑΠ αποκαλύπτεται!

Αποκαλυπτικά e-mail ξεσκεπάζουν τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού

Συνταρακτικές αποκαλύψεις βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για τον άνθρωπο που άλωσε την Ελλάδα και αποδεικνύουν περίτρανα τις στενές σχέσεις του Γιώργου Παπανδρέου με την Ουάσινγκτον.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά. Τους τελευταίους μήνες έχει ξεσπάσει ένα τεράστιο σκάνδαλο με πολλές προεκτάσεις στις ΗΠΑ, καθώς τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρυ Κλίντον, πρώην πρώτης κυρίας και ΥΠΕΞ και σήμερα υποψήφιας για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τον Λευκό Οίκο βρίσκονται αυτή την εποχή στο επίκεντρο της πολιτικής διαμάχης των ΗΠΑ.

Η αιτία είναι ότι, όπως αποκαλύφτηκε τον Μάρτιο του 2015, η Κλίντον χρησιμοποιούσε από το 2009 έως το 2012 προσωπικό λογαριασμό e-mail μέσω server που ήταν εγκατεστημένος στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, αντί όλα τα μηνύματά της να διεκπεραιώνονται μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η αποκάλυψη προκάλεσε σάλο στις ΗΠΑ, καθώς η πρώην υπουργός Εξωτερικών αφενός παραβίασε όλους τους κανονισμούς ασφάλειας αφετέρου καταπάτησε όλες τις διατάξεις περί διαφάνειας και ευθύνης υπουργών.

Ενώπιον της γενικής κατακραυγής, η Χίλαρι Κλίντον -αφού παραδέχτηκε ότι είχε ήδη διαγράψει 32.000 «προσωπικά» μηνύματα- υποχρεώθηκε να παραδώσει τον Ιούνιο τον επίμαχο server στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και από τότε έχει αρχίσει ο «αποχαρακτηρισμός» διαβάθμισης απορρήτου και η διάθεσή του στις αρμόδιες ερευνητικές επιτροπές του Κογκρέσου.
Σύμφωνα με το dimokratianews.gr τα έως τώρα λίγα διαθέσιμα e-mails προσφέρουν μια χρησιμότατη εικόνα για την επικοινωνία του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου με τις ΗΠΑ:
Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009, στις 8.58 το πρωί, ο Στρόουμπ Τάλμποτ (επί σειρά ετών στέλεχος του περιοδικού «Time», υφυπουργός Εξωτερικών το 1994-2001 επί Μπιλ Κλίντον και από τον Δεκέμβριο του 2011 Πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ) γράφει στη Χίλαρι: «Συγχαρητήρια για τη συμφωνία διπλωματικών σχέσεων Αρμενίας – Τουρκίας. Δύσκολο πράγμα, ξέρω. Μεγάλο επίτευγμα. Είμαι στην Ελλάδα. Ο Γιώργος Π. (σ.σ.: εννοεί προφανέστατα τον Γιώργο Παπανδρέου, που έχει κερδίσει τις εκλογές μία εβδομάδα νωρίτερα) θα είναι μεγάλη βοήθεια».

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο κ. Τάλμποτ, ο οποίος επισκεπτόταν την Αθήνα υπό την ιδιότητα του προέδρου του Brookings Institution, είχε ήδη καταλήξει στη χρησιμότητα του Γ. Παπανδρέου για τα αμερικανικά συμφέροντα, αν και ακόμα δεν είχε μιλήσει μαζί του. Η συνάντησή τους θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, και τα διαμειφθέντα περιέχονται σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας της Αθήνας, που είχε διαρρεύσει από τα WikiLeaks. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, ο Γ. Παπανδρέου εξηγεί στον Τάλμποτ και τον τότε πρεσβευτή Ντ. Σπέκχαρντ (σ.σ.: ίσως τον πλέον αποτυχημένο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στην Αθήνα τις τελευταίες δεκαετίες) την πολιτική του για τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και το Σκοπιανό. Ο κ. Τάλμποτ, «παλιά καραβάνα» στην πολιτική, δεν φαίνεται να ασχολείται και τόσο πολύ με όσα λέει ο Ελληνας πρωθυπουργός, καθώς το μόνο αποτέλεσμα της συνομιλίας τους είναι η συμφωνία ανταλλαγής ιδεών σε θέματα ίντερνετ και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Περίπου μία ώρα αργότερα, στις 10.08, η Χίλαρι Κλίντον απαντά στο e-mail του Τάλμποτ για τη χρησιμότητα του Γιώργου Παπανδρέου: «Ευχαριστώ. Μόλις μίλησα με τον Γιώργο από το αεροπλάνο, πριν προσγειωθώ στο Δουβλίνο, και συμφωνώ. Να έχεις ασφαλή ταξίδια».

Τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2010 (δηλαδή περίπου 10 ημέρες μετά το περίφημο διάγγελμα Παπανδρέου στο Καστελόριζο και ανήμερα της επίσημης υποβολής του ελληνικού αιτήματος για το πρώτο Μνημόνιο των 80 δισ. ευρώ) η σύμβουλος και προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τσέριλ Μιλς στέλνει στη Χίλαρι την περίληψη των πρωινών υπηρεσιακών συσκέψεων. Σύμφωνα με το e-mail, o βοηθός υπουργός Εξωτερικών Φιλ Γκόρντον (παλαιός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου) παρουσιάζει μια περίπου ειδυλλιακή εικόνα, αναφέροντας: «Η Ελλάδα εμφάνισε βελτιωμένο πακέτο λιτότητας. Ο πρωθυπουργός Παπανδρέου απηύθυνε μια καλή ομιλία προς τη χώρα. Οι Γερμανοί συνεχίζουν με κονδύλια υποστήριξης. Οι αγορές, ανάμεικτες σήμερα».

Την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010 και πάλι η Χούμα Αμπεντιν, ενημερώνει την «H» (Hillary): «Πήρε και ο πρωθυπουργός Παπανδρέου. Θέλει να σου δώσει ενημέρωση από το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή» (σ.σ.: ο Γ. Παπανδρέου μόλις είχε επιστρέψει στην Αθήνα από το Ισραήλ).

Τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν στο μέγιστο πως ο ΓΑΠ είχε συχνά πυκνά επικοινωνία με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και πως η πολιτική του μόνο ανεξάρτητη δεν ήταν.

Αυτή η αποκάλυψη μπορεί να δέσει και να ολοκληρώσει σιγά-σιγά το παζλ των αποκαλύψεων, με τις συνταρακτικές λεπτομέρειες στο βιβλίο του Μιχάλη Ιγνατίου για το πώς ο Παπανδρέου έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο.

Στο βιβλίο με τίτλο «Τρόικα – Ο δρόμος προς την καταστροφή» περιλαμβάνεται μια συγκλονιστική μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία ο κ. Παπανδρέου αγνόησε τον Νοέμβριο του 2009 ως πρωθυπουργός ευρωπαϊκή πρόταση για αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος δίχως συμμετοχή του ΔΝΤ.

Η απόρριψη αυτής της πρότασης, που σε κάθε περίπτωση θα σήμαινε πιο ήπια μέτρα για τη χώρα μας σε σχέση με τη λαίλαπα που ακολούθησε, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα ερωτήματα για τα κίνητρα του κ. Παπανδρέου και ενισχύει τις απορίες για το αν η στάση του την περίοδο εκείνη οφείλεται σε πολιτική ανεπάρκεια ή σε σκοπιμότητες που αγγίζουν εκ του αποτελέσματος τα όρια της εθνικής προδοσίας…

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009 πέντε αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της ελληνικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, συνοδευόμενοι από τους συνεργάτες τους, συγκεντρώθηκαν στο γραφείο του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου υπό πλήρη μυστικότητα και υπό τον απαράβατο όρο ότι δεν θα δημοσιοποιηθεί ποτέ η μυστική αυτή συνάντηση.

«Για τη μυστική συνάντηση –τονίζει ο συγγραφέας Μ. Ιγνατίου- με ενημέρωσε δοκιμασμένη πηγή του Eurogroup, του οποίου προέδρευε τότε ο κ. Γιούνκερ, και την επιβεβαίωσε σε μένα ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μου είπε ότι στη διάρκειά της «μας ζητήθηκαν μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος του 2010 (φυσικά όχι του 2009). Ειδικά», σημείωσε, «η ΕΚΤ επέμενε πολύ σε μεγάλη μείωση (μίλησε για 4-5 μονάδες). Τελικά στον προϋπολογισμό βάλαμε μείωση 3,6 μονάδες, που με τα επιπλέον μέτρα του Ιανουαρίου έγιναν 4 μονάδες», τόνισε ο τότε υπουργός Οικονομικών».

Εκείνη τη μέρα, οι κ. Γιούνκερ, Τρισέ και Αλμούνια έστειλαν στον κ. Παπανδρέου ένα «μίνι Μνημόνιο». Ήταν η πρότασή τους για να τερματιστεί η κρίση στη γένεσή της. «Ο τότε πρωθυπουργός δεν τους απάντησε ποτέ. Και η Ελλάδα οδηγήθηκε στην καταστροφή…» ισχυρίζεται ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Ο ΓΑΠ στην ουσία έβαλε ταφόπλακα στο μέλλον της πατρίδας μας μπλέκοντας τη χώρα στα γρανάζια της τρόικας.

Αλήθεια, έχει να μας πει κάτι για τα παραποιημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ; Θυμίζουμε ότι πρόκειται για την υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του ελληνικού χρέους από την κυβέρνηση ΓΑΠ προκειμένου η χώρα να προσφύγει στο ΔΝΤ, με αποτέλεσμα το ξεπούλημα της Ελλάδος, την φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού, χιλιάδες αυτοκτονιών και εκατομμύρια απελπισμένων.

Τα «νούμερα» πραγματικά «ζαλίζουν» και προκαλούν οργή. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Επίκαιρα, η συνολική ζημία που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο από το ψευδές χρέος και έλλειμμα του έτους 2009, που πιστοποιήθηκαν από την παράνομα λειτουργούσα μονοπρόσωπη ΕΛΣΤΑΤ, φθάνει το γιγαντιαίο ποσό των 167 δις ευρώ, που, μάλιστα, αποτελεί λίαν συντηρητική εκτίμηση, η οποία προέκυψε χωρίς να λάβουμε υπ΄ όψιν μας μη διαθέσιμα σε μας στοιχεία, όπως είναι οι τρέχουσες αποκαλύψεις απίστευτων στατιστικών αλλοιώσεων εσόδων και δαπανών του προϋπολογισμού.

Ο ΓΑΠ έχει τεράστιες ευθύνες γι’ αυτή την εθνική καταστροφή. Τρανή απόδειξη είναι πως από τον Ιανουάριο του 2009 ήταν ενήμερος για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Αυτό αποκαλύπτεται από έγγραφο το οποίο είχε σταλεί στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας από την ελληνική πρεσβεία στο Βέλγιο στις 14 Σεπτεμβρίου του 2009.

Στο έγγραφο σημειώνεται πως ο επίτροπος Αλμούνια είχε ενημερώσει όλα τα κόμματα που θα συμμετείχαν στις εκλογές για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Αυτός όμως, όταν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αναφώνησε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη Θεσσαλονίκη «λεφτά υπάρχουν» για να υποκλέψει την εξουσία, ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι «δεν υπάρχουν». Και όμως αυτός ο άνθρωπος βρίσκεται ανάμεσά μας, χωρίς να έχει λάβει χώρα εναντίον κάποια δίωξη.

Ο κ. Παπανδρέου, χωρίς αιδώ, κατηγορεί όλους τους άλλους για τη μνημονιακή κρίση πλην του εαυτού του, αρνούμενος να κάνει την παραμικρή (πραγματική) αυτοκριτική. Μπορεί όπως είπαμε η Δικαιοσύνη να μην του έχει αποδώσει ακόμα τις ευθύνες που του αναλογούν, όμως ο ελληνικός λαός τον έστειλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
 
http://kostasxan.blogspot.gr/2015/09/blog-post_472.html

Απίστευτο σκάνδαλο: Εγγυητική επιστολή 900 εκατ. παρείχε η κυβέρνηση Τσίπρα στη Εurobank EFG

eurobank-600x277 

Μοιάζει απίστευτο αλλά, το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών αποδεικνύει πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν ικανή για τα πάντα.
Και την ίδια ακριβώς στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες ιδιωτικών επιχειρήσεων έβαλαν λουκέτα λόγω οικονομικής ασφυξίας, με την πραγματική ανεργία να ξεπερνά το 30% και εκατομμύρια συνταξιούχων να μένουν απλήρωτοι λόγω των capital controls, το ελληνικό κράτος αίφνης αποφασίζει να βάλει το κεφάλι του στον ντορβά για έναν «διαφορετικό» ιδιώτη επιχειρηματία και να μπει ως εγγυητής για κάλυψη ομολογιακού δανείου της Eurobank και ύψους 900 περ. εκατ. ευρώ !
Αξίζει να σημειωθεί πως στην απόφαση ρητώς αναφέρεται πως σε οποιαδήποτε κατάπτωση της εγγύησης, αυτή οφείλει να καταβληθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή από τους έλληνες φορολογουμένους !
Η Σχετική Απόφαση έχει ημερομηνία 24-07-2015 και φέρει την υπογραφή του Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα. 
GEGHEG
ereportaz.gr

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ GREXIT ;;; Ή ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΟΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ;;;

ΜΑΛΙΑΣΕ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
 
Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας
 Έξοδος υπάρχει μόνο από την ΕΕ και, μόνον έτσι, δλδ ως συνέπεια της εξόδου από την ΕΕ, υπάρχει η περίπτωση επιστροφής σε εθνικό νόμισμα  !!!

Γιατί όμως οι ψευτοπροφήτες του εθνικού νομίσματος συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να μιλάνε για το GREXIT, ως τη δήθεν δυνατότητα εξόδου από το αμετάκλητο ευρώ, παραμένοντας όμως η Ελλάδα εντός ΕΕ ;;;

Ποιοι είναι & ποια συμφέροντα εξυπηρετούν ;;;


Το τι είναι και τι θα σήμαινε πραγματικά για την Ελλάδα το GREXIT, το βιώνουμε καλά όλοι οι Έλληνες κατά το τελευταίο 3μηνο !!!
Και το καταλάβαμε ακόμη καλύτερα χθες, που με μια ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ αναστολής της συνθήκης Σέγκεν, η Γερμανία αποφάσισε να παρκάρει 3.000.000 προσφυγομετανάστες στην Ελλάδα.

Για να σταματήσει λοιπόν η πλάκα, GREXIT σημαίνει ΕΞΟΔΟΣ της Ελλάδας από την ΕΕ !!!
GREXIT σημαίνει κατάργηση για την Ελλάδα της Συνθήκης Σέγκεν !!!
GREXIT σημαίνει απόσυρση των έστω και περιορισμένων δυνάμεων της FRONTEX από την Ελλάδα !!!
GREXIT σημαίνει + 3.000.000 προσφυγομετανάστες μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος !!!

Τι επιδιώκουν λοιπόν όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι που συνεχίζουν να παραμυθιάζουν τους Έλληνες με το ποίημα του δήθεν εθνικού νομίσματος, εντός ΕΕ ;;;


Ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετούν, αφού γνωρίζουν τι σημαίνει πραγματικά το GREXIT και ποιες θα ήταν σήμερα, υπό τις παρούσες συνθήκες, οι συνέπειες μιας εξόδου της Ελλάδας από την ΕΕ ;;;

Είναι τυχαίο ότι ακόμη και το ΚΚΕ με τη Χρυσή Αυγή συνειδητοποίησαν ότι σήμερα είναι εγκληματικό να μπαίνει στο τραπέζι το ζήτημα του νομίσματος, αφού αυτό στην πράξη οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ ;;;

Είναι άραγε τυχαίο ότι όλοι οι ψευτοδιανοούμενοι νταλαβερτζήδες των ΜΚΟ, αυτοί που βγάζουν εκατομμύρια επενδύοντας στην αύξηση του μεταναστευτικού ρεύματος από την Ασία και την Αφρική προς στην Ευρώπη, είναι οπαδοί της θεωρίας του δήθεν εθνικού νομίσματος και της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ;;;

Και τέλος, είναι ακόμη τυχαίο ότι όλα τα λαμόγια που βλέπουμε καθημερινά - με τα ίδια μας τα μάτια -  έξω από τα γραφεία μας στην Ομόνοια, αυτοί που πουλάνε στη μαύρη αγορά ανασφάλιστα μεταναστευτικά εργατικά χέρια, μαζί με τους εμπόρους του trafficking, της πρέζας και των λαθραίων τσιγάρων, είναι και αυτοί φανατικοί οπαδοί του δόγματος της δραχμής ;;; 



http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/09/grexit.html

ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΨΗΦΟΣ.


ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΨΗΦΟΣ.


Οσο πιο γρήγορα καταλάβουμε πως όλα είναι τακτοποιημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να ανακυκλώνεται συνέχεια αυτό το άθλιο, ξεφτιλισμένο σύστημα τόσο καλύτερα. Το δικαίωμα της λευκής ψήφου είναι σημαντικό αλλά δυστυχώς δεν το έχουμε. Δεν υπάρχει τρόπος να τους πεις δεν γουστάρω κανέναν σας και ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΗ. Το λευκό προσμετράται μαζί με τα άκυρα. Στα βουτάει το πρώτο κόμμα.  Η συνειδητή σου αποχή από το συνολικό καραγκιοζιλίκι δίνει δύναμη πάλι σε όποιους δεν γουστάρεις.
Δεν υπάρχει τρόπος να εκφράσεις την αγανακτισή σου και να καταγραφεί κάπου παρά μόνο ψηφίζοντας κάτι.
Σ΄αυτό το σημείο όμως θα ήθελα να εκφράσω την αντίθεσή μου με ένα άλλο καραγκιοζιλίκι που δίνει και παίρνει πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση.  Την ιερότητα της ψήφου. Οχι η ψήφος δεν είναι ιερή. Είναι δικαίωμα. Κι αυτοί που θα επιλέξουμε δεν είναι ιεροί αλλά άνθρωποι που θα τους δοκιμάσουμε κι  αν αποδειχτούν διεφθαρμένοι θα πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρια μας να τους ξαποστείλουμε στα αζήτητα. Επίσης σε μια ψευτο δημοκρατία που έχει αποδείξει περίτρανα πως γράφει στα παλιά της τα υποδήματα τη ψήφο του λαού το να μιλάμε για "ιερότητα" είναι γελοίο.
Σ΄ενα κράτος πνιγμένο στην  διαφθορα, τα σκάνδαλα, την απόλυτη κλεψιά, που λειτουργεί ερήμην του λαού του, όπως γουστάρει , κοροϊδεύοντας με απύθμενο θράσος τους ψηφοφόρους και ξεπουλώντας σε τιμή ευκαιρίας τη χώρα ολόκληρη, και μόνο να συζητάμε για ιεροτητα των εκλογών είναι ένας ηλίθος στρουθοκαμηλισμός.
Επίσης αυτή η κατά μέτωπο επίθεση στους απαράδεκτους που θα απέχουν συνειδητά σ΄αυτή τη περίπτωση είναι εντελώς άχρηστη γιατί όλο τα βάρος της καταγγελίας μας θα έπρεπε να πάει στις  εκατοντάδες χιλιάδες πανηλίθιους ή βολεμένους που θα δώσουν τη ψήφο τους στους χασάπηδες που τους βλέπουν σαν  κρέας.  Θα έπρεπε επίσης  περισσότερο από την αποχή να μας προβληματίσουν εκείνοι που θα ψηφίσουν μπουρδολόγους απατεώνες σαν νέα ελπίδα. Και τέλος θα έπρεπε να μας προβληματίσουν όλοι εκείνοι που πανε στη καλπη με τα ψηφοδέλτια έτομα από το σπίτι.
Ας αφήσουμε λοιπόν κατά μέρος  τη συζήτηση περί σοβαρότητας για ένα λαό που, στη πλειοψηφία του, τα τελευταία σαράντα χρόνια ψηφίζει είτε κοιτάζοντας πως να βολέψει το τομάρι του είτε γιατί σα χάχαλο εντυπωσιάζεται από σημαιάκια και ντουντούκες. Ενα λαό που παρακολουθεί τηλεσκουπίδια, που έπνιξε τα λεφτά του σε βρώμικα χρηματηστήρια και γέμισε τα πορτοφόλια του πλαστικούρα , ένα λαό που έφαγε τις σόλες του να περιμένει στο διάδρομο κάποιου πολιτικάντη να εισπράξει το αντίτιμο της ψήφου του.  Κακά τα ψέμματα σε όλο αυτό το εμετιικό σκηνικό κάθε σοβαρός ανρθωπος που του έχει μείνει ακόμα ένα ψίχουλο αξιοπρέπειας η πρώτη επιθυμία είναι  να ψηφίσει ένα τεράστιο "αντε γ@μηθείτε όλοι "
Η  τελευταία αίσθηση ελευθερίας είναι να νοιώσεις πως δεν είσαι κομμάτι αυτής της τεράστιας συμμορίας.....
Η εμμονική ψήφος κάπου οπουδήποτε δεν είναι πολιτική ψήφος .  Το πάω και ψηφίζω ότι νάναι  γιατί έτσι πρέπει δεν είναι σοβαρότητα. Το ψηφίζω αυτόν για να μη βγει ο άλλος δεν είναι "ιερότητα" Το ψηφίζω  αυτόν  γιατί παραδοσιακά έτσι κάνουμε στην  οικογένεια δεν είναι καν ψήφος.
Πέρα από συνειδητή αποχή , το συνειδητό λευκό και το συνειδητό ακυρο σ΄αυτή τη χώρα ίσως κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσουμε τι σκατά συνείδηση έχει όποιος ψηφίζει συνεχώς απατεώνες και λεχρίτες.
Κι όπως είπε κι ο αρκάς "έχω μερικές απαντήσεις να δώσω, μπορείτε να μου κάνετε την ερώτηση?"
 
 
 
http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/09/blog-post_642.html

Συναγερμός NATO! "Έχασε" υποβρύχιο των Ρώσων στη Μεσόγειο που στέλνουν στρατό στη Συρία

Image
“Κόκκινος” συναγερμός στο NATO που “έχασε” ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ναυτική παρουσία των Ρώσων έχει κατακόρυφα αυξηθεί με τέσσερα υποβρύχια και τέσσερα αρματαγωγά να πλέουν στην Ανατολική Μεσόγειο,ή να πλέουν προς αυτή! Το NATO έχει “χάσει” ένα από τα τέσσερα πυρηνικά υποβρύχια, το Nowitzki, το οποίο παρακολουθούσε αμερικανικό πλοίο. Και είναι τέτοια η ανησυχία και η κινητοποίηση του NATO, που η πληροφορία για την αναζήτηση του “κόκκινου υποβρυχίου” έχει φθάσει στην Αθήνα!
Η Μόσχα στέλνει στην ανατολική Μεσόγειο με προορισμό τη Συρία ,τέσσερα αρματαγωγά πλοία! NATO και αμερικανοί γνώριζαν για τον πλου των δύο, τα οποία όμως ξαφνικά έγιναν τέσσερα. Όλα αυτά μετά από τα “οχι” που εισέπραξε η Ρωσία από Βουλγαρία και Ελλάδα για τις πτήσεις μεταγωγικών της αεροσκαφών στους εναέριους χώρους των δύο χωρών.

Οι αμερικανοί και το
NATO είναι βέβαιοι ότι τα τέσσερα ρωσικά αρματαγωγά, μεταφέρουν σημαντικές στρατιωτικές μονάδες και άρματα μάχης στη Συρία. Δυνάμεις που θα στηρίξουν τον πόλεμο του καθεστώτος Άσαντ έναντι των τζιχαντιστών της Αλ Κάϊντα αλλά και του Ισλαμικού κράτους.

Η Ρωσία έτσι κι αλλιώς έχει αυξήσει την ναυτική της παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο,μετά από την κορύφωση της κρίσης στη Συρία. Ποτέ όμως δεν είχαμε τόσο ισχυρή παρουσία με τέσσερα υποβρύχια και αρματαγωγά να πλέουν όλα μαζί προς τη Συρία.

Τι δηλώνει ο Λαβρόφ
Την πρόθεση της Ρωσίας να συνεχίσει τον στρατιωτικό εφοδιασμό της Συρίας εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
«Υπήρχε στρατιωτικός εφοδιασμός, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί. Συνοδεύεται αναπόφευκτα από ρώσους ειδικούς, που βοηθούν στην προσαρμογή του εξοπλισμού, στην εκπαίδευση του συριακού προσωπικού στη χρήση αυτού του οπλισμού», είπε ο Λαβρόφ.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η Μόσχα έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θα βοηθούσε τη συριακή κυβέρνηση όπως και τις αρχές του Ιράκ και άλλων χωρών που αντιμετωπίζουν την απειλή της τρομοκρατίας.


onalert
http://greeknation.blogspot.gr/2015/09/nato.html

Ελληνικός τύπος: Άξια τέκνα του Γκέμπελς




του Γιάννη Λαζάρου
Από τις μαρτυρίες των παλαιότερων, από πηγές ιστορικές, μέχρι και από τις κινηματογραφικές ταινίες, βλέπουμε και μαθαίνουμε, πως όταν η Κομαντατούρα σε κάθε περιοχή ήθελε να μεταφέρει οδηγίες στον πληθυσμό, αφού έβγαζε με ντουντούκες τους γερμανοτσολιάδες, μετά κάρφωνε σε επιλεκτικά σημεία για τις δουν όλοι τις ανακοινώσεις εις την Ελληνικήν. Από κάτω ήταν και η υπογραφή φαρδιά πλατιά του Γερμανού διοικητή. Την δουλειά για μια κονσέρβα  την έκαναν πρόθυμοι που απέκτησαν φοβερή τεχνική και την πέρασαν στο DNA των αφισοκολλητών απογόνων τους.

Εδώ και αρκετό καιρό παρατηρούμε πως ο ελληνικός Τύπος παίζει τον ρόλο της κολόνας και του αφισοκολλητή. Άπασες οι εφημερίδες έχουν μεταλλαχτεί σε  γραφείο τύπου της Ναζιστικής Ευρώπης μεταφέροντας τις επιθυμίες αλλά και ό,τι γίνεται πράξη στην κατεχόμενη Ελλάδα προς πληροφόρηση του πληθυσμού. Η διαφορά με τις τότε ανακοινώσεις είναι πως τις σημερινές τις πληρώνεις κιόλας.

Παραδείγματος χάριν η απόφαση για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Μετέφεραν την είδηση και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Το τι θα επιφέρει αυτή η απόφαση στον πληθυσμό δεν το ακουμπάνε.

Άλλο παράδειγμα. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση καθιερώνει την διακυβέρνηση της χώρας από ομάδα τεχνοκρατών και θα κυνηγήσουν άγρια τους "πολύ πολιτικοποιημένους" όπως ήταν από το 2012 η οδηγία των κατακτητών. Ουδείς ερεύνησε αν διαπράττεται άλωση του Συντάγματος και Μεταξική πολιτική.  Απλά μετέφεραν την είδηση των αφεντικών χωρίς μια μολυβιά που να αναφέρει ότι οι εκλογές είναι ένα πανηγυράκι, αφού ουσιαστικά άλλοι θα διοικούν.

Οι ανακοινώσεις - ειδήσεις μεταφέρονται ανάλογα με το ποιον υποστηρίζει η κάθε εφημερίδα για έπαρχο στην Ελλάδα. Οι δημοσιογράφοι γράφουν γλυκανάλατα άρθρα και κάνουν επιθέσεις στην εξουσία του στυλ, "Ο Τσίπρας στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο". Λες και ο κάθε Τσίπρας στο σύστημα που ζούμε δεν έχει δικαίωμα να επιλέξει πως θα μορφώσει τα παιδιά του.

Τόλμησε κανένας να ρωτήσει τον Τσίπρα πως θα πληρώνει τα δίδακτρα και με τι χρήμα αφού είναι άεργος από την ώρα που μπήκε κι αυτός στην παραγωγική διαδικασία όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος; Αυτό δεν μπορούν να το κάνουν γιατί το "σύστημα - Τσίπρα" που τους τα "έδινε" θα τους τα "χώνει" πάλι. Τα άλλα είναι για να κολλάνε τα ένσημα της "αντίστασης" που πάντα οδηγούν στην κονόμα.

Θα μου πεις μα τι να κάνουν, μη χάσουν το μεροκάματο, άνθρωποι είναι κι αυτοί. Θα σου πω κι εγώ ότι άνθρωπος είναι και ο γιατρός, άνθρωπος κι ο ταξιτζής, ο οικοδόμος, ο υπάλληλος, ο συνταξιούχος, ο αγρότης και ο πάσα ένας που κατοικοεδρεύει σε αυτή την χώρα και δεν κουνάει το δαχτυλάκι του παλαμακίζοντας τους υποψήφιους σωτήρες.

Ο δημοσιογράφος όμως δεν είναι άνθρωπος, δεν είναι όπως οι άλλες κατηγορίες, δεν είναι μεταφορέας ειδήσεων, είναι το κάτι άλλο που υποχρεούται να υπηρετεί την Αλήθεια. Είτε αυτή αρέσει, είτε δεν αρέσει. Υποχρεούται να ξεψαχνίζει την οποιαδήποτε εξουσία.  Είναι κάτι σαν τον Γιώργο Χατζή- Πελερέν και άλλους που τίμησαν τον χώρο και το ανθρώπινο είδος.

Βέβαια, στις πλαστικές εποχές που ζούμε όπου οι κοινωνίες καταπίνουν τα πάντα και πιστεύουν ακόμη πως και ο Τσίπρας έγινε άντρας και μάλιστα αρχηγός και σωτήρας μιας χώρας, όλα είναι αποδεκτά. Ακόμη και η μετατροπή του τύπου σε κολόνα που καρφώνουν οι κατακτητές τις ανακοινώσεις τους.

Η συντεχνία που λέγεται ΕΣΗΕΑ τι κάνει στην προκειμένη περίπτωση; Πέραν της αγωνίας μη και χαθεί το ευγενές ταμείο που είναι ασφαλισμένοι, τι άλλο κάνει για να διαφυλάξει τις αρχές του χώρου, που έχει μεταβληθεί σε ένα απέραντο κωλοχανείο υπηρετώντας κάθε σφαγέα που παρελαύνει εδώ και πολλά χρόνια στην χώρα; Ο ρόλος της ΕΣΗΕΑ τελικά είναι να προστατεύει τα προς το ζην των μελών της ή την Αλήθεια με οποιοδήποτε κόστος;

Ο τύπος είναι συμμέτοχος σε όλες τις σφαγές που υπέστει ο λαός και η ίδια η Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια. Οι μεγαλοσχήμονες του χώρου δεν μπορούσαν απλά να ενημερώσουν τον κάθε ένα πως δεν είναι δημοσιογραφία το ξώβυζο με το μαρκούτσι που παρουσιάζει κώλους στην Μύκονο; Η μόνιμη επωδός "αυτά θέλει ο κόσμος" είναι η απόδειξη του πόσο ξεπουλημένοι είναι άπαντες.  Έκλεισαν οποιαδήποτε δίοδο που θα έκανε τον λαό σκεπτόμενο συνειδητά και κατ' εξακολούθηση πετώντας την ευθύνη από πάνω τους πατώντας στην ελευθερία της πολυφωνίας. Όμως ποια είναι η πολυφωνία όταν ο Τύπος στηρίζει το εύκολο με πρωτοσέλιδα και το δύσκολο με μονόστηλο στην 46η σελίδα;

Τώρα που το παιχνίδι τελείωσε και έχουν μεταβληθεί σε απόλυτα όργανα της έξωθεν εξουσίας δεν προκαλεί εντύπωση η στάση των εκδοτών - καναλαρχών κλπ. Εντύπωση προκαλεί η προθυμία πολλών "δημοσιογράφων" να τους υπηρετήσουν. Η προθυμία τους να τρέξουν στις συνεντεύξεις τύπου όπου θα κάνουν την στημένη ερώτηση για να απαντήσει ο αρχηγός, ξεπερνάει την λιγούρα του Βέγγου μπροστά στο πιάτο με τον πατσά. Φαντάζεστε όλοι να αρνούνταν μια φορά να πάνε; Μόνο μια φορά. Τι θα γίνονταν; Να βγάλουν και μια ανακοίνωση που να υποστηρίζει την αξιοπρέπεια τους πάνω απ' όλα και μετά να λένε τα της σικέ ιστορίας. "Μεγάλη φαντασία έχεις", θα μου πεις. Φυσικόν είναι αφού η αλήθεια, η κοινωνική δικαιοσύνη και ό,τι άλλο χαρακτηρίζει την ανθρώπινη υπόσταση, πέρασε στην χώρα του φανταστικού με την τεράστια βοήθεια των Μέσων. 

Βαρύ ακουγότανε το "αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι" και ο κόσμος πήρε την κατάσταση στα χέρια του αφού βοηθάει και η τεχνολογία.  Κι εκεί έγινε το αιδίον της τηλεοράσεως. Ανακαλύψαμε ότι τελικά μυριάδες είχαν απωθημένο να γίνουν δημοσιογράφοι. Γίνεται ο σύστριγγλος σε blogs και μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου όλοι μα όλοι είναι δημοσιογράφοι με ένα απλό copy paste ή μια πληροφορία κατ' ευθείαν από έναν ξάδερφο που είναι μπατζανάκης του Βρασίδα που είναι οδηγός στην ΝΑΣΑ πως τα διαστημόπλοια είναι αραγμένα στο Πασαλιμάνι, μας "ενημερώνει". Η δεοντολογία; Ποια δεοντολογία, αφού χλαπάτσες είναι αυτοί που ενημέρωναν, δυο φορές χλαπάτσα εγώ που κάνω και επίθεση στο σύστημα ανάλογα με το ποιον ψηφίζω. Μέσα στους "αθώους" και οι "επαγγελματίες" να τα χώνουν "αθώα" ανάλογα με το πόσα τους "χώνουν" οι προστάτες και σωτήρες κάθε είδους. Η σοβαρότητα; Ποια σοβαρότητα, αφού αυτά έκαναν όσοι κατηγορούσα θα τα κάνω κι εγώ και μάλιστα στον υπερθετικό, αφού υπογράφω ως Τσε Γκεβάρογλου και δεν θα με ξέρει κανένας. Έτσι μετέτρεψαν και  χιλιάδες που είχαν το απωθημένο της δημοσιογραφίας σε κολονίτσες της κομαντατούρας.

Την επόμενη είδηση που θα δεις, μη την καταπιείς αμάσητη. Στους καιρούς που ζούμε ακόμη και η πιο απλή είδηση πρέπει να προσφέρει στην Αλήθεια, όχι την υποκειμενική αλλά την μία. Την κρυμμένη πίσω από τους επιθετικούς προσδιορισμούς και την δήθεν αγανάκτηση του γράφοντος. Σκέψου πως δεν μπαίνει τυχαία εκεί που μπαίνει. Ακόμη και με τούτο το γραπτό προβληματίσου και σκέψου. Ακόμα και για τούτο εδώ  ψιλιάσου, τι ρόλο μπορεί να βαράει. 
 
 
 

ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΔΡΑΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ




Καθορίστηκε με Προεδρικό Διάταγμα η διαδικασία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Γιάννης Λαζάρου 
Ο μέχρι σήμερα γνωστός τρόπος διεξαγωγής πλειστηριασμών θα σταματήσει. Τα τελευταία χρόνια που πολλοί άνθρωποι σύρθηκαν στην διαδικασία και κάποιοι από αυτούς  έχασαν τους κόπους μιας ζωής αφού βρέθηκαν στην δύνη της ανεργίας και της κατάστασης που δημιούργησαν οι πολιτικές των Ελληνικών κυβερνήσεων με τα μνημόνια που εφάρμοσαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν.

Ομάδες που αντέδρασαν και βοήθησαν τους ανθρώπους που είχαν το πρόβλημα, κάποιες φορές πέτυχαν την αναβολή της κατάσχεσης και άλλες όχι. Αυτό επιτυγχάνονταν γιατί οι πλειστηριασμοί γινόταν με την φυσική παρουσία των δυο πλευρών δίνοντας την δυνατότητα της άμυνας για την πράξη αδικίας που θα στερούσε από έναν άνθρωπο την εστία του.

Με το προεδρικό διάταγμα που έκρινε νόμιμο το Ε΄Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας προβλέποντας την διαδικασία ηλεκτρονικής δημοσίευσης αποσπάσματος κατασχετήριας έκθεσης και δηλώσεων πλειστηριασμών στην ιστοσελίδα του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων – Τομέα Ασφάλισης Νομικών (ΕΤΑΑ-ΤΑΝ), τα πράγματα αλλάζουν άρδην για τους πολίτες που τα περιουσιακά τους στοιχεία θα είναι βορά στην διάθεση των κορακιών του χώρου.

Στο πλαίσιο του πρόσφατου νόμου 4335/2015 έγιναν αλλαγές στο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και ειδικά στο κεφάλαιο της αναγκαστικής εκτέλεσης. Έτσι, καθιερώθηκε η δημοσίευση στην ιστοσελίδα δημοσιεύσεων πλειστηριασμών του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, δικαστικών αποφάσεων, εκθέσεων, πράξεων και δηλώσεων της διαδικασίας πλειστηριασμού κινητών, ακινήτων, πλοίων και αεροσκαφών. Το μόνο που ίσως θα ξέρει ο ενδιαφερόμενος θα είναι πως το περιουσιακό του στοιχείο είναι προς πλειστηριασμόν στην επίμαχη ιστοσελίδα ανήμπορος να αντιδράσει. Κατά πάσαν πιθανότητα ούτε αυτό θα γνωρίζει γιατί η οικονομική του κατάσταση μάλλον δεν θα του επιτρέπει να έχει ιντερνετ. Για τις ομάδες που έτρεχαν να βοηθήσουν ούτε λόγος πια, διότι ο φυσικός χώρος χάθηκε, αφού όλα θα γίνονται απρόσωπα μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών. 

Η νέα κατάσταση θα φέρει πολλές εξώσεις αφού ο κύριος όγκος των πλειστηριασμών είναι σπίτια και μάλιστα πρώτης και μοναδικής κατοικίας. 

Στην Ισπανία όπου οι εξώσεις έγιναν όπως απαιτούσαν οι οδηγίες της ΕΕ τα δράματα δεν έχουν τελειωμό. Ο φωτογράφος Andres Kudacki ξεκίνησε ένα project σχετικά με τις εξώσεις που διήρκεσε τρία χρόνια για λογαριασμό του Associated Press στη Μαδρίτη και παρουσιάζει όλο το δράμα των ανθρώπων ενημερώνοντας μας και για τον ρόλο της αστυνομίας.

«Έρχονται ξημερώματα. Αποκλείουν την περιοχή γύρω από το σπίτι σε απόσταση δύο τετραγώνων. Αν οι ένοικοι δεν ανοίξουν την πόρτα τότε τη σπάνε», λέει ο Kudacki.

Ο φακός αδιάψευστος μάρτυρας του δράματος των απλών ανθρώπων, αλλά και του προσώπου της εξουσίας μέσω των οργάνων της. 

ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



Υπάλληλοι των δανειστών θα λειτουργούν το ελληνικό Κράτος - Αδίκημα η πολιτικοποίηση. 
Κατερίνα Γκαράνη
Οι Βρυξέλλες χωρίς κανένα εμπόδιο συνεχίζουν να οδεύουν προς τον στόχο τους να καταστήσουν και Συνταγματικά την Ελλάδα ως αποικία. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση Θάνου, δουλεύει ασταμάτητα το πρόγραμμα με το οποίο το Κράτος αποδεσμεύεται εντελώς από την οποιαδήποτε κυβέρνηση επιλέξει ο λαός, φτιάχνοντας ένα τεχνοκρατικό ναζιστικό μόρφωμα που θα διοικεί και θα ορίζει την ζωή των Ελλήνων αλλά και τα εθνικά θέματα. 

Το πρόγραμμα αυτό είχε μπει μπροστά το 2012 με υπουργό τον κ. Μανιτάκη, ο οποίος και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει αναλάβει να το συνεχίσει μετά από εντολή που έλαβε από τις Βρυξέλλες μέσω προεκλογικής περιόδου.

Πατώντας στο Μνημόνιο 3, το οποίο έχει υπερψηφιστεί από την ελληνική βουλή, οι δανειστές θέτουν ως όρο να δημιουργηθεί μία ομάδα τεχνοκρατών, η οποία θα είναι πλήρως αποδεσμευμένη από την οποιαδήποτε εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση πατώντας στην αιτιολογία ότι η κομματικοκρατία ήταν αυτή που έκανε το Κράτος δυσλειτουργικό και αυτό ήταν μία από τις κύριες αιτίες που η Ελλάδα μπήκε σε οικονομική κρίση.

"Διώχνουν" το πελατειακό κράτος, κρατάνε τους αυτουργούς

Ο κ. Μανιτάκης ήταν το κατάλληλο πρόσωπο να φέρει εις πέρας αυτό το αντιδημοκρατικό σχέδιο εφόσον ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θεωρεί το μέτρο ως μνημονιακή δέσμευση αλλά τον χαροποιεί διότι ήταν μία εθνική ανάγκη. Κοροϊδεύοντας την κοινή γνώμη ο έγκριτος συνταγματολόγος υπουργός θέλει να πείσει ότι η πελατειακή σχέση που είχαν το κόμματα της εξουσίας θα σταματήσει με αυτό το μέτρο που σύντομα θα γίνει άρθρο του νέου Συντάγματος της Ελλάδας.

Ο υπουργός θέλει να πείσει ότι ο δικομματισμός του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τα τελευταία 40 χρόνια έφερε την καταστροφή στο Κράτος με τις κομματικές τους επιλογές σε θέσεις κλειδιά του Δημοσίου την στιγμή που η ΝΔ (συμπεριλαμβανομένων των ΑΝΕΛ) και το ΠΑΣΟΚ (με ακόμα τρία κόμματα που είναι γεννήματά του, ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ) θα είναι αυτά που πάρουν και πάλι την διακυβέρνηση της χώρας από την 21η Σεπτεμβρίου.

Μετά την υπερκομματική κυβέρνηση που όλοι οι πολιτικοί "σωτήρες" διαφημίζουν για την εθνική σωτηρία, έρχεται και το υπερκομματικό Κράτος που θα έχει ως φύλακες τους ίδιους που με τις πελατειακές τους σχέσεις κατέστρεψαν την Ελλάδα. 

Το επιχείρημα του κ. Μανιτάκη καταρρέει από τα ίδια τα γεγονότα. Όμως αυτό που διαφαίνεται είναι ότι τα τελευταία 40 χρόνια οι Βρυξέλλες όχι απλά γνώριζαν τις πελατειακές σχέσεις των κυβερνήσεων στην Ελλάδα αλλά τις ενίσχυαν συνειδητά, έκλειναν τα μάτια στις λαμογιές των κομματικών τους εργαλείων που δεν ήταν άλλα από το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα οποία μετά το 2010 διασπάστηκαν σε πολλά μικρότερα ως αναχώματα για την οργή του ελληνικού λαού.

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα μετά από 40 και πλέον χρόνια οι πρώην εταίροι Ευρωπαίοι και νυν δανειστές να πάρουν στα χέρια τους τη διαχείριση του ελληνικού κράτους με δικούς τους υπαλλήλους τεχνοκράτες βάζοντας ως βιτρίνα δημοκρατίας τις κυβερνήσεις συνασπισμού κομμάτων που έφεραν τα άριστα αποτελέσματα καταστροφής της χώρας.

Το αγγελικό πρόσωπο των Ναζί

Με μεγάλη μαεστρία ο υπηρεσιακός υπουργός, κ. Μανιτάκης, κάνει την Κατοχική διακυβέρνηση της Ελλάδας να φαίνεται ως ένα ξεκαθάρισμα των λωποδυτών από το κέντρο λήψης και διαχείρισης αποφάσεων: "Δεν είναι δυνατόν να εξαρτάται από κόμματα και συνδικαλιστές ο δημόσιος υπάλληλος. Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που αλλάζει κυβέρνηση να αλλάζουν οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων - είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης - ή οι γενικοί διευθυντές να μην επιλέγονται με κριτήρια διαχειριστικής ικανότητας και στη συνέχεια να υπάρχει συνεχής αξιολόγηση με βάση την απόδοση».

Αυτό που δεν λέει όμως ο κ. Μανιτάκης είναι ότι η Ελλάδα του 2015 είναι μια χώρα με τρία επιβαλλόμενα Μνημόνια στην πλάτη της και οι δημόσιοι υπάλληλοι και γενικοί διευθυντές επιτροπών και υπουργείων δεν εκτελούν νόμους της Ελληνικής Βουλής, αλλά νόμους επιβαλλόμενων Μνημονίων. Επίσης, συνδικάτα τα τελευταία 5 χρόνια (εκτός από τα άκρως εντολευμένα και κομματικοποιημένα) έφεραν αντίσταση σε μνημονιακούς νόμους που έθιγαν τα εργασιακά τους δικαιώματα και την απάνθρωπη μεταχείριση όλων των Ελλήνων. Αυτές οι τακτικές σύμφωνα με τους δανειστές ήταν ένας λόγος που έφεραν πίσω τις "μεταρρυθμίσεις" και την "ανάπτυξη" της Ελλάδας κι ως εκ τούτου πρέπει να πάψουν. Έξω από το Κράτος οι επικίνδυνοι για το αποικιακό Κράτος.

Επίσης θεωρεί δημοκρατικό και εθνικά ηθικό ότι το σχέδιο για τους τεχνοκράτες, που θα πατάνε στους νόμους του μνημονίου και όχι στο ελληνικό σύνταγμα,  είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από την γερμανική task force, από Γάλλους εμπειρογνώμονες και από εδώ και στο εξής θα έχει την σφραγίδα της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας (!!!) για τις αναδιαρθρώσεις στην Ελλάδα. Άκρως ηθικό και συνταγματικό υπάλληλοι των δανειστών να ορίζουν ποιοι θα εκτελούν εις βάρος του ελληνικού λαού τις τοκογλυφικές μεθόδους των δανειστών ως νόμους του ελληνικού κράτους. 

Δίωξη πολιτικοποιημένων

Οι Έλληνες ψηφοφόροι μετά από αυτή την απίστευτη και απροκάλυπτη αποκάλυψη της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα δώσουν την ψήφο τους σε μια κυβέρνηση που δεν θα έχει κανένα απολύτως δικαίωμα στην πραγματική διακυβέρνηση της χώρας παρά θα είναι μία βιτρίνα δημοκρατίας ενός ναζιστικού αποικιοκρατικού μορφώματος. Άλλοι θα είναι στην Βουλή και άλλοι θα είναι η πραγματική Βουλή. Με αυτό τον τρόπο η νομοθετική εξουσία καταργείται εφόσον το Κράτος τεχνοκρατών θα πρέπει να συμβαδίζει σύμφωνα με τους μνημονιακούς νόμους και τα νέα ισοδύναμα και όχι βάση των νόμων που ψηφίζονται μέσα στην Βουλή. Απίστευτο ότι ξεκινά η υλοποίηση αυτού του αντισυνταγματικού Κράτους με πρωθυπουργό την κορυφή της ελληνικής Δικαιοσύνης, την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κ. Θάνου.

Ανατριχιαστική είναι η φράση του κ. Μανιτάκη για τις πολιτικές συνειδήσεις των υπαλλήλων του δημοσίου. Ανάμεσα στον κρατισμό ο υπουργός έβαλε και μία δικτατορική φράση που θυμίζει άλλες εποχές προ του 1940: "Υπερβολική πολιτικοποίηση". Αυτό είναι πέρα από την κομματικοκρατία και από τις πελατειακές σχέσεις κομμάτων και υπαλλήλων. Η "πολιτικοποίηση" και δε η "υπερβολική" είναι ένας από τους εχθρούς του νέου Κράτους της αποικίας Ελλάδα και πρέπει να παταχθεί για να μπορεί ως αποικία να έχει ελάχιστους πυρήνες αντίδρασης βάση ιδεολογιών που είναι αντίθετες με τον ολοκληρωτισμό.
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters