Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Την επόμενη ημέρα θα σε δω σκυφτό ....


Την επόμενη ημέρα θα σε δω σκυφτό στην πόρτα με το χαρτί της κατάσχεσης στο χέρι. Θα σε δω στα εξωτερικά ιατρεία των δημοσίων νοσοκομείων να παρακαλάς να εισαχθείς και θα παίρνεις ως απάντηση “δεν έχεις ασφαλιστική κάλυψη”. Θα σε δω στα σκαλιά της εφορίας να κρατάς τους φακέλους που δικαιολογούν το “δεν έχω” αλλά δεν θα δικαιολογούν πώς έχεις το δικαίωμα να αναπνέεις αφορολόγητα.

Θα σε δω στην αναμονή της εισόδου των δικαστικών αιθουσών να περιμένεις να απολογηθείς με δικηγόρους τραπεζών απέναντί σου γιατί είχες το όνειρο κάποτε να στεγάσεις την ζωή σου είτε σε σπίτι, είτε σε μια δουλειά κάνοντας τα χέρια σου χρήσιμα. Θα δω να σου κόβουν τα χέρια και την γλώσσα στο εδώλιο του δικαστηρίου καταντώντας σε άχρηστο και ακίνδυνο.

Θα σε δω στους δρόμους να παραπατάς και να μην λες “καλημέρα” σε κανέναν. Θα σε δω να ψάχνεις τον εχθρό στον διπλανό σου και θα δω τον διπλανό σου να σε προσπερνά ως αόρατο. Ακόμα αυτός έχει να εισπράττει από το καθήκον του υπέρ Προδοσίας.

Ξέρω τι θα δω γιατί το έχω ξαναδεί, γιατί με έχω δει έτσι όπως θα δω εσένα. Ξένο ανάμεσα στους συμπατριώτες σου να ψάχνεις το γιατί σε πρόδωσαν πάλι τα “ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” που ξεστομίστηκαν με άνεση και άνευ αιδούς από προεκλογικές εξέδρες ανθρωπάρια του κερατά. Θα βρίζεις τον εαυτό σου που πάλι πιάστηκες στα δίχτυα των λόγων και όχι των πράξεων. Πού άκουγες αλλά δεν έβλεπες τι έκρυβε το βλέμμα τους όταν ξεστόμιζαν "πατρίδα", "Ελλάδα", "ελπίδα", "αξιοπρέπεια" και "ΟΧΙ".

Την επόμενη ημέρα θα ανοίξεις το παράθυρο και δεν θα σε συγκινεί πια ο ελληνικός ήλιος. Θα κλείνεις τα παντζούρια μη και σταματήσει η φασαρία των “Γιατί” που ουρλιάζουν μέσα στο κεφάλι σου. 

Στα μαγνητάκια στην πόρτα του ψυγείου δεν θα κολλάς πια το “Να μην ξεχάσω να ζήσω” αλλά το “Δεν πάει άλλο”. Θα φθάσεις στο σημείο να συρρικνωθείς τόσο ψυχολογικά που θα νομίζεις ότι το μυρμήγκι που τρύπωσε στο κουτί με την λιγοστή σου ζάχαρη μπορεί να σε καταπιεί.
Θα δω το περήφανο παράστημά σου να γίνεται φιγούρα με τους ώμους σκυφτούς. 

Θα σε δω να σταματάς στην πλατεία της πόλης σου και να κοιτάς την ελληνική σημαία που κρέμεται στα κατοχικά κτήρια δημοσίων υπηρεσιών και θα αναρωτιέσαι ποιας χώρας σημαία είναι τούτη. Της δικής σου ή των προδοτών; Θα νιώσεις ότι σου πήραν την σημαία από τα χέρια ύπουλα και μεθοδικά χωρίς να έχουν τον ανδρισμό να σε απειλήσουν.

Την επόμενη ημέρα που τα έδρανα της Βουλής θα έχουν τακτοποιήσει τους κατοχικούς υπαλλήλους τους να ξεκινήσουν το νέο θέατρο της κυβέρνησης και αντιπολίτευσης μέσα στο παλάτι του Συντάγματος, εσύ θα στέκεις μπροστά από το δέντρο του Χρίστουλα ψάχνοντας να βρεις μία ξεραμένη στάλα αίματος να σου θυμίζει ότι το Σύνταγμα υπερασπίζεται ελεύθερους ανθρώπους και όχι σκλάβους.

Την επόμενη ημέρα δεν θα με ξέρεις, ούτε θα σε ξέρω. Σίγουρα όμως θα ξέρουμε και οι δυο ότι ο φράχτης που χώριζε τα χωράφια μας πριν την επόμενη ημέρα μπήκε ανάμεσα σε εμάς και σε αυτούς.
Η μοναξιά στην Ελλάδα ήταν πάντα ζυγού αριθμού, προδομένε συνάνθρωπε. 

Την επόμενη ημέρα μετά την τέλεση του δημοκρατικού σου καθήκοντος θα σταθείς στο πλάι αυτού που είδε νωρίτερα αυτά που θα δεις εσύ την επόμενη ημέρα. 

Το καθήκον σου δεν ορίζεται από την ψήφο, αλλά από την ανάγκη σου για ελευθερία. Εκεί θα μπει το σύνορο του φράχτη και εκεί θα δεις ότι Ελλάδα είμαι εγώ, είσαι Εσύ, είναι ο κάθε αντιρρησίας μισθωμένης συνείδησης.






της Κατερίνας Γκαράνη
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/09/blog-post_523.html

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ Η ΜΥΓΑ - ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥ



http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/09/blog-post_640.html

Μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης..


  ..ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
     Γι αυτό, προσοχή!

     Άλλωστε μας το 'παν οι άνθρωποι: ''δαιμονοποιήσαμε τα μνημόνια''!
     Δηλαδή πλέον τα μνημόνια δεν είναι δαίμονες. Είναι άγγελοι. Ή έστω
αγαθοί δαίμονες!
     Μάλιστα.

     Δηλαδή ''σύντροφοι'' εξορκίσαμε τους δαίμονες των μνημονίων,
     ..αλλά η γραβάτα παραμένει δαιμονισμένη ακόμα. 
     Πολύ σωστά. 
     Άλλωστε κι εσείς γι αυτό εξακολουθείτε να μη την φοράτε:  Έτσι, αποδεικνύεται ότι δεν είστε απατεώνες! 
     Μάλιστα.

     Και τον θρησκευτικό όρκο; Μάλλον τον δαιμονοποιήσατε κι αυτόν. Ο άλλος έτσι κι αλλιώς δεν σας πήγε γούρι!
     Ε, βέβαια.  Άλλο πράγμα να  ''ομνύεις εις μίαν αδιαίρετον κλπ κλπ Αγία Τριάδα'', και άλλο πράγμα να ''ομνύεις εις το Σύνταγμα''.
     Το Σύνταγμα το βάνεις κάτω και το ξεσκίζεις εις τα ''εξ ων συνετέθη''!
     Με την Αγία Τριάδα δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο πράγμα.
     Γι αυτό την άλλη φορά που θα ορκιστείτε κυβέρνηση, παραδεχτείτε πως δαιμονοποιήσατε και τον θρησκευτικό όρκο, και ορκιστείτε σαν καλοί χριστιανοί, μπας και μας αποειδεί κι ο Θεός.

     Με τα κανάλια βέβαια είναι άλλο πράγμα: τα είχατε δαιμονοποιήσει κι εσείς, σας είχαν δαιμονοποιήσει κι αυτά, σκ@τά η υπόθεση!
     Τώρα, τα αγιοποιήσατε κι εσείς, σας αγιοποίησαν κι αυτά, κι όλα μέλι γάλα. 

     Τί αλλο δαιμονοποιήσατε ''σύντροφοι''
     Την ανεργία μήπως; Μήπως δεν μας φταίει ούτε αυτή;
     Και το χρέος; Δαίμονας ή άγγελος
     Οι εταιρείες των υπουργών που παίρνουν έργα και εργάκια;
     Οι ''θεσμοί''; 
     Η καινούργια τρόϊκα των τεσσάρων;
     
     Πείτε μας. Πείτε μας κι άλλα!
     Μη μας αφήνετε στο σκοτάδι. Διψάμε για μάθηση.
     Πώς θα πάμε στην κάλπη τυφλοί, τυφλούς οδηγούντες; Δεν κάνει!
     Πείτε μας να ξέρουμε.

     Και να δείτε εσείς ''σύντροφοι'' μιά δαιμονοποίηση που θα ρίξουμε εμείς στην κάλπη την Κυριακή!
     Να!..
     Τόση, με το συμπάθιο!..
       

     

Με αποχή αηδίας περίπου 50%, έσκισε η Μέρκελ διά του Τσίπρα της.


Με αποχή αηδίας περίπου 50%,  έσκισε η Μέρκελ διά του Τσίπρα της.
Κάνει μνημονιακή – αντιμνημονιακή κυβέρνηση,  με τον έτερο  αντιμνημονιακό-μνημονιακό  εταίρο του, τον Καμμένο.
Που επιβραβεύεται (με αποχή όμως 50%) για τη «συνέπεια»,  με 10 περίπου πάλιν μαχητικούς «αντιμνημονιακούς»  Βουλευτές.
Βεβαιότητα πάντα για απαλλαγή από την «αριστερό - δεξιά» γερμανική κατοχή, το  62%  του ΟΧΙ, τού Ελληνικού λαού.  Που σήμερα απείχε, γιατί και θεώρησε ότι κανένα κόμμα δεν τον εκπροσωπούσε.  
Ευριπίδης Μπίλλης
 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/09/50.html

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ:ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ «ΦΑΝΤΑΣΜΑ» ΠΕΡΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 
Το Ρωσικό Υποβρύχιο ¨φάντασμα «για Τούρκους και Νατοϊκούς περνά αναδυόμενο το Βόσπορο μπροστά από την Αγιά Σοφιά…!
Το συνοδεύουν Τουρκικά Περιπολικά σκάφη.

Το υποβρύχιο Kilo class Νοβοροσίσκ και συνοδεία της το πλοίο διάσωσης και Ελλιμενισμού Sayany πέρασαν από τα Στενά των Δαρδανελίων μπροστά απο την Κωνσταντινούπολη χθες.

Το Νοβοροσίσκ είναι ένα υπερσύγχρονο υποβρύχιο και είναι το πρώτο από τα 6 υποβρύχια που η Ρωσία θα αναπτύξει στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Επί του παρόντος, μόνο ένα από αυτά τα υποβρύχια επιχειρούν στο ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Αν και το σχεδιασμός του Υποβρυχίου Νοβοροσίσκ χρονολογείται το 2010,εγκαινιάστηκε το 2013 και ανέλαβε υπηρεσία στο Ρωσικό Ναυτικό τον Αύγουστο 2014.
hellas-now.blogspot.com

Singular Logic: Η ΜΑΜΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ....

Σουλτς σε Τσίπρα: Συγχαρητήρια, τώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση…για να εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο. (Τελικής ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ του Ελληνικού λαού)

Ηρέμησε μόλις αντίκρισε το αποτέλεσμα. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για να του δώσει συγχαρητήρια για τη νίκη στις εκλογές, στέλνοντας το μήνυμα της Ε.Ε. ενόψει της επόμενης μέρας. «Έδωσα συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα...
​ για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές εκλογές. Τώρα μία σταθερή κυβέρνηση χρειάζεται άμεσα» έγραψε στο Twitter o κ. Σουλτς.
 
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/09/blog-post_854.html

«ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ» ΙΣΤΟΡΙΑ! Ο Μέγας Αλέξανδρος έφτασε μέχρι την Σιβηρία με προορισμό τον Βόρειο Πόλο! (Εικόνες)

 Ένα άγνωστο και αμφισβητήσιμο κομμάτι του παρελθόντος της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είναι και η πληροφορία αν έφτασε στην …Σιβηρία! Όμως τα στοιχεία υπάρχουν. Τα στοιχεία που υπάρχουν για το αν ο Μέγας Αλέξανδρος την Σιβηρία είναι πολλά και προέρχονται από πολλές πηγές. Εδώ θα εξετάσουμε μερικές μόνο...
 Ο Αλ-Ομάρι, ο γραμματέας του σουλτάνου της Αιγύπτου, στον XIV αιώνα. στο βιβλίο «The Way» από τα μάτια των μεγάλων κέντρων των κρατών, έγραψε ότι:
«Στην γη της Σιβηρίας που έχει πολύ κρύο, και χιόνι …χιόνι που σκεπάζει τα πάντα για 6 μίνες πήγαιναν έμποροι μέχρι την Yugorskaya όπου κατοικούσαν λίγοι άνθρωποι . Πίσω από την Yugorskaya είναι ο Βορρας με συνεχές σκοτάδι όπου δεν υπάρχει τίποτα εκτός από ένα μεγάλο πύργο που χτίστηκε από τον Iskender. (τον Μ. Αλέξανδρο δηλαδή)
Ο Quintus Curtius Rufus – Ρωμαίος ιστορικός, ρήτορας, διάσημος για το έργο «Η ιστορία του Μεγάλου Μακεδόνα Αλεξάνδρου», γράφει τα εξής:
«Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος του έτους, υπάρχει τόσο πολύ χιόνι παντού που δεν υπάρχει κανένα ίχνος πτηνών ή οποιοδήποτε άλλου ζώου. Αιώνιο σκοτάδι καλύπτει τον ουρανό, μέρα και νύχτα, και με πολύ δυσκολία μπορείς να διακρίνεις τι υπάρχει δίπλα σου. Δεν υπήρχε απολύτως καμία ανθρώπινη παρουσία και ο στρατός του Μ. Αλεξάνδρου, υπέστη καταστροφές:.. από την πείνα, το κρύο, την υπερβολική κούραση και την απελπισία»
Σε αυτές τις βόρειες παγωγμένες περιοχές, βρέθηκε μπρούτζινο άγαλμα του Ηρακλή καθώς και μακεδονικά όπλα και θώρακες. Των αξιωματικών είναι φτιαγμένες από χρυσάφι ενώ των στρατιωτών του από ασημί… Πιστεύεται ακόμα ότι εκεί υπάρχουν 3 τόνοι χρυσού του Μ. Αλεξάνδρου.
 
 Το μπρούτζινο άγαλμα του Ηρακλέους
Τα παραπάνω γραπτά κείμενα είναι ένα μικρό δείγμα ανάμεσα από πολλά ντοκουμέντα. Μελέτες επάνω σε αυτά έδειξαν ότι οι πληροφορίες δεν μπορεί να είναι παρά αυθεντικές. Παράδειγμα: από το μήκος των ίσκιων των δένδρων το μεσημέρι, οι σημερινοί επιστήμονες συμπέραναν σε πιο γεωγραφικό πλάτος και μήκος έφτασε ο Μέγας Αλέξανδρος και το επιστημονικό συνεργείο που τον συνόδευε. Που ήταν αυτό; Δείτε τον χάρτη:
 
Χάρτης του 1673: I.Gondiusa. Στα δυτικά της λίμνης Teletskoye ορίζεται ο δρόμος προς τη χώρα Kataev, ο οποίος συναντήθηκε με το δρόμο του Μακεδόνα Στρατηλάτη.
Ο Καθηγητής Bernard Heuvelmans, ο Σοβιετικός επιστήμονας στις ΗΠΑ Ivan T. Sanderson, ο Διδάκτωρ Ιστορίας και Φιλοσοφίας Boris Fedorovich και άλλοι. υποστηρίζουν την θεωρία ότι οι «Γωγ και Μαγώγ» που τους έκλεισε στα τάρταρα ο Μ. Αλεξανδρος ήταν Νεάντερταλ. Βρέθηκαν πολλά στοιχεία για το μέρος που έκλεισε ο Αλέξανδρος τους «Γωγ και Μαγώγ», αλλά θα αναφερθούμε, ίσως κάποια άλλη στιγμή…
 
Αναπαράσταση της χάλκινης πόρτας της εισόδου του Μ. Αλεξάνδρου στα Τάρταρα
Απομεινάρια των Νεάντερνταλ ήταν τα ρυπαρά γένη «Γώγ και Μαγώγ» .Κατοικούσαν σε 6 πόλεις γράφει ο Διόδωρος. Η κυριότερη πόλη ήταν σε απότομο βράχο και λέγονταν AORN. Ο Ηρακλής τρεις φορές προσπάθησε να την κατακτήσει αλλά δεν τα κατάφερε . Όταν οι γύρω κάτοικοι που υπέφεραν από τους «Γωγ και Μαγώγ» ζήτησαν την βοήθεια του Αλεξάνδρου, εκείνος δέχτηκε αυτήν την πρόκληση.
Αυτό που δεν μπόρεσε να κατακτήσει ο Ηρακλής το κατέκτησε ο Μ. Αλέξανδρος δίνοντας 30 αργύρια σε έναν γέρο με τους 2 γιους του και του έδειξαν ένα κρυφό μονοπάτι και έτσι ο Αλέξανδρος κατέκτησε την πόλη στον βράχο AORN.
 
Χάρτης που δείχνουν οι Ρώσοι με ντοκουμέντα ότι ο Μ. Αλέξανδρος πλησίαζε τον Βόρειο Πόλο .
Το έχουν καμάρι οι Ρώσοι αλλά οι Έλληνες τα κρύβουν. Όταν βρήκαν περγαμηνές στην Αίγυπτο που έγραφαν για τον Αλέξανδρο τις πήρε το Βατικανό και φώναξε επιστήμονες να τις μελετήσουν . Έγραφε πράγματα άγνωστα για τον Αλέξανδρο. Ενθουσιασμένοι οι επιστήμονες είπαν να έρθουν στην Ελλάδα να φέρουν τις μεταφράσεις. Η Εκκλησία αντέδρασε και όπως έγραψαν ξένες εφημερίδες, το Άγιο Όρος έκαψε το πλοίο Ελεάννα που ήταν αυτοί οι επιστήμονες.
Ας το πάμε και λίγο πιο πέρα…
 Αυτά είναι πετρογλυφικά που βρέθηκαν στην Ρωσία. Δείχνουν καμήλες. Μάλλον κάποτε η περιοχή δεν ήταν έτσι όπως είναι σήμερα, καλυμμένη με χιόνια και πάγους. Το κλίμα ήταν διαφορετικό.
Λίγο παραπέρα είναι και η λίμνη Taimy:
 
Στη λίμνη Taimyr υποστηρίζουν Ρώσοι επιστήμονες ότι βρίσκεται η βιβλιοθήκη των Υπερβορείων, συμπεριλαμβανομένης της περιγραφής της ιστορίας της Ατλαντίδας, τα έργα του Ασκληπιού, και του Χείρωνα.
Αλλά ο τόπος αυτός δεν είναι εύκολα προσβάσιμος και δεν έχει μελετηθεί ακόμη. Είναι στον Βόρειο Πόλο…
Πηγή: Περιοδικό Αναζήτηση, diadrastika, crashonline.gr
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/09/blog-post_846.html

ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ , ΜΕ ΤΟ «ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ»… Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ

 
Αννα Γκιουλου ΕΙΜΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΗ , ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ , ΘΥΜΩΜΕΝΗ , ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΦΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΓΓΟΥΣ !!!

ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ , ΜΕ ΤΟ «ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ , ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ , ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ» , ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΣΕ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ , ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ !!!! ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΟΤΗΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΑΣ. ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΩ ΟΜΩΣ, ΟΤΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ Η ΜΑΦΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ !!! ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΤΟΕΣ !!! ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ , ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ !!!
ΟΣΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!! `Η ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ !!!

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ , ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ , ΚΑΙ ΑΚΟΥΕΙ , ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ !!! Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ !!! ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ , ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ !!! ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΨΕΜΑ , ΤΗΝ ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ !!! ΟΡΘΩΝΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ , ΠΡΑΤΤΕΙ ΔΙΚΑΙΑ !!!
ΔΕΝ ΣΙΩΠΑ !!! ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ !!! ΑΝΤΙΔΡΑ !!! ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ !!!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΕΜΑΤΟΣ !!!

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣΕ , ΟΜΩΣ ΨΑΧΝΕΙΣ , ΡΩΤΑΣ , ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ. Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ , ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ , ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ , ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΣΕ ΚΑΘΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ. ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΤΥΦΛΟ , ΚΟΥΦΟ , ΜΟΥΓΓΟ , ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣΕ !!! Ν Ο Μ Ο Σ !!!

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΘΡΕΦΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΣΑΣ !!!

Ε Λ Λ Η Ν Α ΕΝΩΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟ Φ Ω Σ , ΓΙΑΤΙ ΤΟ Φ Ω Σ ΕΙΝΑΙ Ζ Ω Η !!!!
Ε Λ Λ Η Ν Α ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ , ΔΟΓΜΑΤΩΝ , ΧΡΩΜΑΤΩΝ , ΓΙΑΤΙ ΣΚΟΤΑΔΙ ΙΣΟΝ ΘΑΝΑΤΟΣ !!!!
Ε Λ Λ Η Ν Α ΣΕ Γ Ε Ν Ο Κ Τ Ο Ν Ο Υ Ν !!!! ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Λ Η Θ Η !!!
Ε. Σ Υ. ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ !!!
………………………………….


http://alfeiospotamos.gr/?p=17817

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΣΤΟΧΟΙ μιας ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΑΡΜΑΔΑΣ απο UFO πάνω ΑΠΟ την ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ (video)


Γράφει ο Σπύρος Μακρής


Πολλές φορές έχουμε δείξει στόλους και αρμάδες από UFO να διασχίζουν νυχτερινούς ουρανούς και να ταξιδεύουν πάνω από διάφορες πόλεις. Κάποιες φορές στέκονται σα να παρατηρούν ή να καιροφυλακτούν. Μερικές άλλες είναι τόσο γρήγορα που δεν τα προλαβαίνεις. Όμως, αυτή τη φορά δεν είναι πέντε ούτε δέκα ούτε καν είκοσι άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα...


Η θέαση καταγράφηκε πάνω από την Σεβαστούπολη στην Ουκρανία στις 19/9/2015. Αν έχετε την υπομονή να τα μετρήσετε, θα διαπιστώσετε ότι είναι πολύ περισσότερα από όσα φαντάζεστε. Είναι τουλάχιστον δύο με τρία σμήνη και το ένα από αυτά φαίνεται ξεκάθαρα, ανάμεσα στα άλλα που μοιάζουν ξέμπαρκα αλλά εμείς θα τα ονομάζαμε συνοδευτικά ή ακόμα και ιχνηλάτες. Προς τα που κατευθύνονται;


Μπορεί να είναι σύμπτωση ότι όλα αυτά πετάνε πάνω μία "ευαίσθητη" περιοχή; Και άραγε παρατηρούν και απλά εποπτεύουν, ή μήπως έχουν σκοπό να επέμβουν όποτε κρίνουν ότι θα χρειαστεί;

Λέγεται ότι ο γνωστός αστροναύτης  Edgar Mitchell είχε πει πως οι εξωγήινοι "στεκονταν" με φιλειρηνικές διαθέσεις πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις και ότι πρόλαβαν και σταμάτησαν έναν πυρηνικό πόλεμο, σε μία εποχή που όλα παίζονταν.

Λέτε να επιχειρούν μία ακόμα προσπάθεια; Ή συμβαίνει κάτι άλλο;

 
 
 
diadrastika.com για το katohika.gr
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/09/agnostoi-stoxoi-terastias-armadas-ufo-pano-apo-sevastoupoli-video.html#sthash.pCeEkyZN.dpuf

Από το 1822 είχαμε 214 κυβερνήσεις 64 βουλ. εκλογές και 104 πρωθυπουργούς!

2-2

Τα ισχυρά ζευγάρια των αντιπάλων αρχηγών, οι βραχύβιοι και μακρόβιοι πρωθυπουργοί και ο παραλογισμός των 25 κυβερνήσεων μέσα σε 6 χρόνια!

Καραμανλής και Παπάγος, δύο ηγετικές φυσιογνωμίες της μεταπολεμικής περιόδου

Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
Οι σημερινές εκλογές, θα χρήσουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη 105ο πρωθυπουργό της Ελλάδος ( 42ο μεταπολεμικό), ή θα επανέλθει στο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας; Την απάντηση θα δώσει το βράδυ, η θηλυκού γένους κάλπη, που ουδείς γνωρίζει τι κυοφορεί… Οι σημερινές βουλευτικές εκλογές, που είναι κατά σειρά οι 64ες, με πρώτες εκείνες που διεξήχθησαν το 1844, λένε ότι κρύβουν εκπλήξεις. Οψόμεθα. Σ’ αυτές τις 64 εκλογικές αναμετρήσεις, δεν συμπεριλαμβάνονται οι οκτώ των Ευρωεκλογών, άλλες τρείς (1829,1862 και 1935) για την εκλογή εκπροσώπων της Εθνοσυνέλευσης και δύο (1929, 1932) για την εκλογή εκπροσώπων της Γερουσίας (Γερουσιαστών). Από το 1844 έως το 1899, έγιναν 23 βουλευτικές εκλογές, από το 1900-1999 έγιναν 33 και 2000-2015 οκτώ.

Πάντως οι πρώτες εκλογές που έγιναν το 1829 και τις προκήρυξε ο κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας, ψήφισαν «οι ΄Ελληνες το γένος» και εξέλεξαν τότε τους πληρεξούσιους της Εθνοσυνέλευσης που συνήλθε στο Αργος στις 11-7-1829.
Από τη ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους το 1822, με τη δημιουργία του «Εκτελεστικού» και του «Συμβουλίου των Μινίστρων» μέχρι σήμερα, συγκροτήθηκαν και ορκίσθηκαν, μαζί με τις 9 δικτατορικές και κατοχικές, συνολικά 214 κυβερνήσεις! Ειδικότερα, από το 1822 εως το 1900 υπήρξαν 81 κυβερνήσεις, από το 1900 εως το 2.000 είχαμε 124 και από το 2.000 εως σήμερα 9. Ο πρώτος πρωθυπουργός το 1822 (πρόεδρος του Εκτελεστικού λεγόταν) ήταν ο Αλέξ. Μαυροκορδάτος και μετά από βουλευτικές εκλογές το 1844 ο Ιω. Κωλέττης, που πέθανε στη διάρκεια της θητείας του. Το 1865 είχαμε 7 διαδοχικές κυβερνήσεις, από τις οποίες τέσσερις ήταν βραχύβιες: Δεληγιώργη 12 ημέρες, Βούλγαρη 2 ημέρες! Κουμουνδούρου 7 και Δεληγιώργη 15!..
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, ποιοί ορκίσθηκαν τις περισσότερες φορές πρωθυπουργοί και ο χρόνος θητείας τους (τη μεγαλύτερη έχει ο Κων. Καραμανλής): Δέκα φορές ορκίσθηκαν πρωθυπουργοί οι Ελ. Βενιζέλος ( με 9 χρόνια θητεία), Αλέξ. Κουμουνδούρος (8 χρόνια). Οκτώ φορές ορκίσθηκαν οι Δημ. Βούλγαρης ( 6 χρόνια θητεία), Αλέξ. Ζαΐμης ( 5 χρόνια).Επτά φορές οι Χαρ. Τρικούπης( 7 χρόνια), Κων. Καραμανλής (14 χρόνια). Έξι φορές οι Θεμ. Σοφούλης (σύντομες θητείες), Επαμ. Δεληγιώργης (νεώτερος πρωθυπουργός, στα 36 του χρόνια), και πέντε φορές οι Αλέξ. Μαυροκορδάτος, Κων. Κανάρης, Θεόδ. Δηλιγιάννης και Δημ. Ράλλης.
Το πολωτικό κλίμα και ο κομματικός φανατισμός που καλλιεργείτο, ανέδειξε κατά καιρούς τους αντιπάλους αρχηγούς για τη σύγκρουση: Κουμουνδούρος- Δεληγιώργης , Τρικούπης-Δηλιγιάννης, Βενιζέλος-Τσαλδάρης , Παπάγος-Πλαστήρας, Καραμανλής- Παπανδρέου και Α. Παπανδρέου –Μητσοτάκης .
Μεταπολεμικά, σε τέσσερις βουλευτικές εκλογές, τα κόμματα που νίκησαν πήραν υψηλά ποσοστά ψήφων και πολλές έδρες. ( Με Πλειοψηφικό η εκλογή του 1952, με Ενισχυμένη Αναλογική οι άλλες).
1952: Ελληνικός Συναγερμός ( Παπάγος) 49,22% (247 έδρες!) ΕΠΕΚ-Φιλελεύθεροι (Πλαστήρας-Βενιζέλος) 34,22% (51 έδρες), ΕΔΑ (Πασαλίδης) 9,55% Καμία έδρα.
1961: ΕΡΕ (Καραμανλής) 50,81% (176 έδρες), Ε.Κ.-Προοδευτικοί ( Παπανδρέου -Μαρκεζίνης) 33,66% (100 έδρες), ΠΑΜΕ(Πασαλίδης) 14,63% (22 έδρες)
1964: Ε.Κ. ( Παπανδρέου) 52,72% (171 έδρες), ΕΡΕ-Προοδευτικοί (Κανελλόπουλος-Μαρκεζίνης) 35,27% (107 έδρες), ΕΔΑ(Πασαλίδης) 11,80% (22 έδρες)
1974: Ν.Δ. (Καραμανλής) 54,37% (220 έδρες), ΕΚ-Ν.Δ.(Μαύρος) 20,42% (60 έδρες), ΠΑΣΟΚ (Παπανδρέου) 13,58% (12 έδρες) Ε.Α. ( Ηλιού) 9,47% (8 έδρες)
Στα 186 χρόνια του κοινοβουλευτικού βίου, εκτός από δικτατορίες, πολέμους και εμφυλίους, υπήρξε και ο παραλογισμός συχνών κυβερνήσεων. ΄Ετσι, από το 1945 εως το 1952 από δύο εκλογικές αναμετρήσεις (31-3-1946 και 5-3-1950) , σε έξι χρόνια, είχαμε 25 κυβερνήσεις! Το σκηνικό άλλαξε η νίκη του Παπάγου που προκάλεσε κομματικές συσπειρώσεις και σταμάτησε αυτός ο παραλογισμός…

Οι… εξπρές κυβερνήσεις

Ας δούμε όμως, ποιές ήταν 25 εξπρές κυβερνήσεις, και τη σύντομη θητεία της καθεμιάς. Ο Γεώργιος Παπανδρέου, πρωθυπουργός της Απελευθερώσεως, παραδίδει στις 3-1-1945 στον Νικόλαο Πλαστήρα και ακολουθούν: 8-4-1945 Π. Βούλγαρης, 11-8-1945 Βούλγαρης, 17-10-1945 Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός, 1-11-1945 Π. Κανελλόπουλος, 22-11-1945 Θ. Σοφούλης, 4-4-1946 Π. Πουλίτσας, 18-4-1946 Κων. Τσαλδάρης, 2-10-1946 Τσαλδάρης, 27-1-1947 Δ. Μαξίμου, 29-8-1947 Κ. Τσαλδάρης, 7-9-1947 Σοφούλης, 18-11-1948 Σοφούλης, 20-1-1949 Σοφούλης, 14-4-1949 Σοφούλης, 30-6-1949 Αλ Διομήδης, 6-1-1950 Ιω. Θεοτόκης, 23-3-1950 Σοφ. Βενιζέλος, 15-4-1950 Πλαστήρας, 21-8-1950 Βενιζέλος, 13-9-1950 Βενιζέλος, 3-11-1950 Βενιζέλος, 27-10-1951 Πλαστήρας, 11-10-1952 υπηρεσιακή για εκλογές Δ. Κιουσόπουλος και 19-11-1952 Αλέξ. Παπάγος.
infognomonpolitics.blogspot.gr

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/

Απόκρυφα Σύμβολα Σε εταιρικά λογότυπα: Ανακαλύπτοντας ξανά την Αρχαία μαγική σημασία τους. (ΜέροςΒ)

  Από τον Richard Cassaro
19 Μαρτίου του 2011

Το Αληθινό Απόκρυφο μυστικό της Πεντάλφα 



Αριστερά: Το αρχαίο / αποκρυφιστικό σύμβολο του πενταγράμμου. Δεξιά: Το πεντάγραμμο στο λογότυπο της Texaco.

 (...)

Εδώ θα επικεντρωθούμε στο λογότυπο της Texaco, το οποίο είναι ένα ακόμη εταιρικό λογότυπο της εταιρείας πετρελαίου που είναι διαμορφωμένο πάνω σε ένα αρχαίο έμβλημα, το πεντάγραμμο ή πεντάλφα.
Το πεντάγραμμο είναι ένα από τα πιο περίεργα εμβλήματα του εσωτερισμού, ειδικά επειδή το αποφεύγουμε: ενώ τα υπόλοιπα σύμβολα  είναι εγγενώς θετικά, σύμβολα παρήγορα, το πεντάγωνο θεωρείται ανέκαθεν ως ένα φυλαχτό   δύναμης και αποφεύγεται από την πλειοψηφία των ανθρώπων με φόβο για χιλιάδες χρόνια.

 

  

Το πεντάγραμμο εμφανίζεται σε πολλά εταιρικά λογότυπα. Πόσα πεντάγραμμα αστέρια μπορείτε να υπολογίσετε πάνω;

Πάρα πολλοί άνθρωποι στον κόσμο διαθέτουν την εσφαλμένη πεποίθηση ότι το πεντάγραμμο είναι ένα «κακό» σύμβολο, εκπρόσωπος του ιουδαιο-χριστιανικού "Διάβολου" ή "Σατανά". Στην πραγματικότητα, το σύμβολο δεν έχει να κάνει τίποτα με την  ιουδαιο-χριστιανική αντίληψη περί του καλού και του κακού.

Το πεντάγραμμο συμβολίζει  ον άνθρωπο: την εσωτερική πνευματική πλευρά του και εξωτερική φυσική πλευρά του.


Το πεντάγραμμο


Άνω, από αριστερά προς δεξιά: Το λογότυπο της Texaco είναι ένα πεντάγραμμο.  Ο άνθρωπος ως πεντάγραμμο, από Βαλεριάνο Bolzan, Hieroglyphica (Βασιλεία, 1556). Η  Αρχαία εκπροσώπηση των κινεζικών πέντε φάσεων, ή στοιχείων Wǔ Xíng). Κάτω: Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο άνθρωπος εγγεγραμμένος σε ένα πεντάγραμμο, από το De occulta philosophia libri tres από τον Heinrich Cornelius Αγρίππα (1486 - 1535).

Το πενταγράμμου (επίσης γνωστή ως Πεντάλφα, Pentangle, πεντάλφα, ή πεντάγωνο αστέρι) είναι ένα πεντάκτινο αστέρι που συντάσσεται με πέντε ευθείες γραμμές . Η λέξη προέρχεται από την ελληνική λέξη πενταγράμμον σημαίνει «πέντε γραμμές».


Η πραγματική προέλευση του συμβόλου αυτού είναι άγνωστη και έχει χαθεί στο χρόνο. Εκτιμάται, ωστόσο, πως ανήκει πίσω στην προϊστορία: γνωρίζουμε ότι οι αρχαίοι Σουμέριοι, οι Αιγύπτιοι, οι Έλληνες και οι Βαβυλώνιοι χρησιμοποιούσαν στις τέχνες τους συμβολικές απεικονίσεις του πενταγράμμου. Η συσχέτιση της μαγείας με το πεντάγραμμο ήταν εμφανής σε αυτές τις ιστορικές χρήσεις του πενταγράμμου και συνεχίζουν να έχουν ένα ισχυρό συμβολικό νόημα πίσω από το πεντάγραμμο. Πολλοί οπαδοί των νεο-αρχαιολατρικών θρησκειών  φορούν κοσμήματα με πεντάγραμμα.

Αριστερά: Το μασονική αστέρι είναι ένα από τα πιο σημαντικά σύμβολα του Τεκτονισμού. Δεξιά: Το μασονικό Φλεγόμενο αστέρι πάνω από την πόρτα ενός κτιρίου στη Γαλλία. Το μασονική αστέρι κάνει την εμφάνισή του σε αρκετές από τις Στοές. Οι οδηγίες του 1735, είναι λεπτομερείς, ως μέρος των επίπλων της Στοάς, με τη διευκρίνιση ότι το «ψηφιδωτό δάπεδο είναι το Ισόγειο της Στοάς, το Blazing Star, το Κέντρο και τα δαντελωτά Tarsel, η μπορντούρα γύρω του!"
 

Ο Τεκτονας  Rex Hutchins ισχυρίζεται ότι το πεντάγραμμο:

"... Είναι το σύμβολο του Θείου στον άνθρωπο ... Το πεντάκτινο αστέρι με ένα μόνο σημείο πάνω   , αντιπροσωπεύει το Θείο. Επίσης συμβολίζει τον άνθρωπο αφού τα πέντε σημεία του παραπέμπουν στις πέντε αισθήσεις, τα πέντε μέλη (κεφάλι, χέρια και πόδια) και τα πέντε δάχτυλά του σε κάθε χέρι, που σηματοδοτούν τα σύμβολα που διακρίνουν τους Τέκτονες. "

Πριν ψάξουμε πιο βαθιά στην ισχυρή σχέση μεταξύ του ανθρώπου και του πενταγράμμου, θα ήταν χρήσιμο να ρίξουμε μια γρήγορη ματιά την αλληλένδετη έννοια του πεντάγραμμου- και την χρήση του στην αρχαία μαγεία.


Οι απόκρυφες ιδιότητες του πεντάγραμμου.

Το θέμα της μαγικής χρήση του πενταγράμμου είναι τεράστια, και με πολλούς τρόπους, ακόμα άγνωστα. Θα βρείτε αυτό το ενδιαφέρον απόσπασμα από την Wikipedia:

«Το πεντάκτινο αστέρι είναι αντιπροσωπευτικό των τεσσάρων πρωταρχικών στοιχείων (γη, αέρας, φωτιά και νερό,) και παραδοσιακά ένα πέμπτο, που ονομάζεται πνεύμα. Ο κύκλος τους συνδέει μεταξύ τους για να δημιουργήσουν ζωή. Όταν βλέπει προς τα πάνω, το πεντάκτινο μπορεί να αντιπροσωπεύει την κυριαρχία της πνευματικότητας πάνω από το υλικό (πεντάλφα) δεσμεύει στο εσωτερικό τους νόμους του σύμπαντος (κύκλος). Όταν βλέπει ανάποδα το πεντάκτινο  , αντιπροσωπεύει τον φυσικό κόσμο κυβερνά τον πνευματικό, και ως εκ τούτου έχει συσχετισθεί με τη μαύρη μαγεία. Άλλες πηγές επισημαίνουν την προέλευσή του από την κινεζική φιλοσοφία των πέντε στοιχείων, όπως η φυσική ισορροπία μεταξύ φωτιάς, νερού, γης, ξύλου και μέταλλου. Αυτή η θεωρία αναφέρει ότι η κατεύθυνση που βλέπει δεν έχει τίποτα να κάνει με το καλό ή το κακό, αλλά μάλλον όταν βλέπει ανάποδα αντιμετωπίζει τον κύκλο ως   εξοστρακισμό. Ο κύκλος είναι και πάλι μία έννοια forthe, η δύναμη που δεσμεύεται εντός του, αυτή τη φορά για τον κύκλο της ζωής. "

-Wikipedia


"Το πεντάκτινο έχει μια μακρά ιστορία απόκρυφης χρήσης. Ήταν με τη χρήση μίας πλημμελούς κατασκευής πεντάκτινου που ο Μεφιστοφελής ήταν σε θέση να εκδηλωθεί στον κύκλο του Φάουστ! Τα μαγικά της δυτικής εσωτερικής παράδοσης είναι γεμάτα με παραδείγματα πεντάκτινων που χρησιμοποιούνται ως προστατευτικά και  φυλαχτά επίκλησης, ή όπως οι σφραγίδες των κύκλων της Τέχνης που εντοπίζονται  στο δάπεδο των τελετουργικών θαλάμων. Κυριολεκτικά χιλιάδες παραδείγματα σώζονται στα έργα του Trithemius, του Δρ John Dee, του Heinrich Αγρίππα, του Kircher, του Bruno, και πολλών άλλων, τα οποία δείχνουν τις Ερμητικές και Καμπαλιστικές εφαρμογές του πεντάκτινου σε τελετουργική χρήση ».

-Gregory Η Peters, Το ιερό πεντάκτινο.

Ίσως μία από τις πιο υποβλητικές περιγραφές των απόκρυφων δυνάμεων του συμβόλου αυτού προέρχεται από το μάγο Ελιφάς Λεβί (Alphonse Louis Constant), ο οποίος γράφει για το πεντάκτινο στο βιβλίο της Υπερβατικής Μαγείας :

"Το πεντάκτινο εκφράζει την κυριαρχία του νου πάνω  στα στοιχεία και είναι από αυτό το ζώδιο που δεσμεύει τους δαίμονες του αέρα, τα πνεύματα της φωτιάς, τα φαντάσματα του νερού και τα φαντάσματα της γης. Είναι το αστέρι των Μάγων, η πύρινο αστέρι των σχολών των Γνωστικών, το σύμβολο της πνευματικής παντοδυναμίας και της απολυταρχίας. Πλήρη κατανόηση του είναι το κλειδί των δύο κόσμων, είναι η απόλυτη φυσική φιλοσοφία και οι φυσικές επιστήμες. Η χρήση του, όμως, είναι πιο επικίνδυνη για αυτούς που δεν το καταλαβαίνουν είναι εντελώς και απολύτως. Όλα τα μυστήρια της μαγείας, όλα τα σύμβολα της Γνώσης, όλα τα στοιχεία του αποκρυφισμού, όλα τα  Καμπαλιστικά κλειδιά της προφητείας, που συμπυκνώνονται στο σύμβολο του πεντάκτινου, που ο Παράκελσος ισχυρίζεται πως είναι το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό από όλα. "

-Eliphas Levi

Στο προηγούμενο άρθρο εξετάσαμε τον τρόπο με τον οποίο οι αρχαίες εικόνες κατέχουν μόνιμη θέση στον εσωτερικό μας κόσμο . Το πεντάκτινο είναι ένα από αυτά τα εικονίδια, και είναι αναμφισβήτητο πως είναι ένα από τα πιο ισχυρά. Είναι σαφές πως προκύπτει από την έρευνα ότι οι πρόγονοί μας κατανόησαν και χρησιμοποίησαν το πεντάκτινο με  την πλήρη έκταση της δύναμής του. Εμείς οι απόγονοί τους, αναγνωρίζουμε τη δύναμη του συμβόλου μέσα από το  ασυνείδητο μας, ακόμη και αν έχουμε ξεχάσει την πραγματική ισχύ και το νόημά τους.

Είμαστε μόνοι στη λήθη μας. Οι πολυεθνικές εταιρείες δεν φαίνεται να έχουν ξεχάσει. Με τη χρήση του πεντάκτινου στα λογότυπά τους, οι πολυεθνικές εταιρείες δείχνουν ότι κατανοούν τη δύναμη και την αλήθεια πίσω από το πεντάκτινου, το χρησιμοποιούν για να προσελκύσουν τους καταναλωτές, αντί να δίνονται στους ανθρώπους.

Τον Ιανουάριο του 2010, ο παρών συγγραφέας μια ομιλία 25 λεπτών για τον συμβολισμό του αριθμού 5, καθώς αυτό είναι συνδεδεμένο με το "πεντάκτινο", ένα από τα παλαιότερα και πιο ισχυρά σύμβολα .

Ένα φυλλάδιο διανεμήθηκε με τις παρακάτω εικόνες.



Το Πέντε ως σύμβολο του Ανθρώπου


Αριστερά: Ο άνθρωπος είναι ένα πεντάγραμμο αστέρι, του Heinrich Cornelius Αγρίππα στο βιβλίο του De Occulta Philosophia  Libri Tres. Μέση: Το πεντάγραμμο, ένα αστέρι που λάμπει. Δεξιά: Το πεντάγραμμο στο κέντρο της Rose Παράθυρου από τον καθεδρικό ναό του Έξετερ στην Αγγλία. Οι τρεις παραπάνω εικόνες, τελικά απεικονίζουν το απόκρυφο μυστικό πίσω από τον αριθμό πέντε. Το μυστικό είναι ότι πέντε είναι ο αριθμός του ανθρώπου με τη μορφή ενός πενταγράμμου. Αυτό αφορά την αρχαία Μυστική Δοξασία ότι ο άνθρωπος είναι ένα αστέρι, μια αιώνια ψυχή που λάμπει, ότι κατά βάθος κάτω από το φυσικό   σώμα, είμαστε ισχυροί με τρόπους που ποτέ δεν έχουμε φανταστεί.
 
Παρακάτω είναι ένα αντίγραφο της ομιλίας, η οποία έχει υποστεί επεξεργασία για να ταιριάζει η σημερινή μορφή.

Διάλεξη του Richard Cassaro. ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 15   Ιανουαρίου του 2010 στην Νέα Υόρκη:

Απόψε θα εξετάσουμε το συμβολισμό του αριθμού πέντε, τι σημαίνει και τι αντιπροσωπεύει.
 

Με απλά λόγια: ο αριθμός πέντε είναι ο αριθμός του ανθρώπου, ο αριθμός που συμβολίζει τον άνθρωπο και τις δυνατότητές του. Ο άνθρωπος που έχει τέσσερα άκρα και το κεφάλι, πέντε δάκτυλα σε κάθε χέρι και σε κάθε πόδι, πέντε αισθήσεις, κ.λπ., και ούτω καθεξής. Ο αριθμός πέντε είναι ενσωματωμένο στον άνθρωπο, και έχει διδαχθεί  από τις αρχαίες Ελληνικές μυστηριακές σχολές.


Ο Juan Eduardo Cirlot μας λέει:

«Παραδοσιακά, ο αριθμός πέντε συμβολίζει τον άνθρωπο,  από τη στιγμή που εφαρμόζεται με αυτή τη σειρά των γήινων πραγμάτων, αυτό σημαίνει υγεία και αγάπη. Η εσωτερική σκέψη το βλέπει αυτό, όχι ως αποτέλεσμα, αλλά, στην πραγματικότητα, ως αιτία των πέντε άκρων του ανθρώπου με τον αριθμό πέντε χαραγμένο επίσης σε κάθε χέρι και πόδι. Αυτή η συσχέτιση του αριθμού πέντε με την ανθρώπινη φιγούρα, βρίσκεται σε όλο τον κόσμο, από την Ελλάδα έως την Άπω Ανατολή. Ο Αγρίππας του Nettesheim, απεικονίζει την εικόνα του άνδρα με τα χέρια και τα πόδια ανοιχτά να σχετίζεται με το πεντάγραμμο ".

-Juan Eduardo Cirlot, στο λεξικό των συμβόλων




Το πεντάγραμμο είναι ένα από τα πιο αξιόλογα και ιερών συμβόλων στη γεωμετρία για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Γεωμετρία είναι, φυσικά, το κλειδί για την αρχαία αναζήτηση, για να βρούμε τον εσωτερικό, αιώνιο Εαυτό:


Η πεντάγραμμο, λοιπόν, είναι ένα από τα πιο πολύπλοκα και ισχυρά μαγικά εμβλήματα στον πλανήτη. Είναι ένα πεντάκτινο αστέρι που έχει συνταχθεί με πέντε ευθείες γραμμές. Είναι ενδιαφέρον, μπορεί επίσης να γίνει χωρίς να σηκώσουμε την πένα μας από τη σελίδα.

Στη μελέτη αυτής της εικόνας, σημειώστε προσεκτικά τον άνθρωπο στο εσωτερικό του πενταγράμμου. Ο Άνθρωπος του Βιτρούβιου, όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, είχε υπερκαλυφθεί  πάνω από ένα πεντάγραμμο ακριβώς επειδή το πεντάγραμμο κατέχει μια ξεχωριστή ομοιότητα με τον άνθρωπο. Ακριβώς όπως τα χέρια σας μοιάζουν μεταξύ τους, αλλά είναι διαφορετικά από τα πόδια μας, το ίδιο ισχύει και για το πεντάγραμμο: τα δύο σκέλη του πενταγράμμου μοιάζουν ακριβώς με κάθε άλλο, αλλά είναι διαφορετικά από τα δύο πόδια και το αντίστροφο.


Το πεντάγραμμο είναι το τέλειο σύμβολο του ανθρώπου.

Αυτό, βέβαια, μας διδάσκει κάτι πολύ σημαντικό για το πεντάγραμμο: αν γεωμετρία είναι μέρος της πτυχής της Δημιουργίας, όπως η Νεοπλατωνική φιλοσοφία μας λέει ότι είναι, τότε το πεντάλφα δεν είναι λιγότερο από ό, τι το πρότυπο του ανθρώπου. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο σχήμα, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα και το ίδιο και με τον εαυτό του ανθρώπου.


Στην ουσία, λοιπόν, η πεντάλφα είναι ένα βασικό συστατικό της Πυθαγόρειας φιλοσοφίας , ιδίως στην προσπάθειά της να λάμψει ως τέλεια ανθρώπινη γνώση: η απόδοση του "λαμπρού αστέρος" δεν είναι λάθος. Οι άνθρωποι είναι οι ίδιοι αστέρια, στην ουσία, και οι άνθρωποι λάμπουν αιώνια επειδή η Γεωμετρία είναι ένας αιώνιος νόμος και η συνέχεια  του ίδιου του σύμπαντος.

Αυτό το αστέρι για το οποίο μιλάω είναι η αιώνια ψυχή σας, απλό και κατανοητό. Όπως ο C.W.  Lewis μας λέει:

«Δεν έχουμε ψυχή. Είστε μια ψυχή. Έχετε ένα σώμα. "

-C.W. Lewis

Και πάλι, "Δεν έχετε μια ψυχή. Είστε μια ψυχή. Έχετε ένα σώμα. "

Κάθε ψυχή είναι ένα αστέρι που λάμπει, αυτό είναι αρχαία σοφία.

"Κάθε άνδρας και κάθε γυναίκα είναι ένα αστέρι."

-Aleister Crowley, 1904

 Αυτή είναι η αρχαία Ελληνική διδασκαλία του αριθμού πέντε και του πενταγράμμου. Ότι οι άνθρωποι, είναι όπως τα αστέρια, ισχυροί πέρα ​​από το μέτρο, πρέπει να περιέλθουν μετά την αποκάλυψη στην πίστη στη δική τους αιώνια ψυχή:

Αυτό είναι, φυσικά, μια δυσνόητη έννοια, ειδικά στον δυτικό πολιτισμό που προσπαθεί να διαχωρίσει  την ψυχή και να εξηγήσει τον κόσμο μόνο με την επιστήμη, ονομάζοντας εκείνους που πιστεύουν στην ψυχή ανόητους και αντιεπαγγελματικούς. Τα στοιχεία που ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός μας έχει αφήσει, όμως, μιλούν με διαφορετικό τρόπο: πίστευαν στην ψυχή και μας άφησαν τα συμβολικά στοιχεία, όπως το πεντάκτινο και το αστέρι των Μακεδόνων, για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε ό, τι ήταν κάποτε κοινή γνώση.

Η έννοια της ψυχής, για εμάς, είναι ξένη: ως μια σύγχρονη κοινωνία την έχουμε αποκηρύξει, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Οι ιδρυτές του πολιτισμού, ωστόσο,  μας άφησαν κληρονομιά τους. Έχουμε πολλές αποδείξεις γι ' αυτό . Δείτε, για παράδειγμα, τη μαζική χρήση του πενταγράμμου που είναι ενσωματωμένο στην   αρχιτεκτονική και την πολεοδομία.
Η  διάσημο πλέον πεντάγραμμο που σχηματίζεται από τους τεμνόμενους δρόμους στην Ουάσιγκτον, με το «κεφάλι» του πενταγράμμου δείχνει απευθείας στον Λευκό Οίκο.Το Πεντάγωνο είναι σιωπηρά ένα πεντάγραμμο, δεδομένου ότι ένα πεντάγωνο διαμορφώνει το εσωτερικό ενός πενταγράμμου. Η συμβολική σημασία του συμβόλου του πενταγώνου είναι παρόμοια με εκείνη του πενταγράμμου. Αρκεί να πούμε, ωστόσο, ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να δούμε ότι οι ιδρυτές και οι πολεοδόμοι αντιλήφθηκαν   τη δύναμη του πενταγράμμου και το κωδικοποίησαν σε σύμβολα και στην αρχιτεκτονική της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Είναι ενδιαφέρον, υπάρχουν πολλές κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο που έχουν από καιρό γνωρίσει   και κατανοήσει  αυτή τη δύναμη, και αυτός είναι ο λόγος που το πεντάγραμμο εμφανίζεται στις εθνικές σημαίες των:

 
 
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
 

ΧΙΛΗ

ΓΚΑΝΑ

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

ΜΑΡΟΚΟ 

ΑΙΘΙΟΠΙΑ

ΚΙΝΑ

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Φιλιππίνες

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

ΤΟΥΡΚΙΑ 

ΣΟΜΑΛΙΑ

BOZNIA / Ερζεγοβίνη

ΒΌΡΕΙΑ ΚΟΡΈΑ

ΒΙΕΤΝΑΜ

ΠΑΝΑΜΑΣ

ΓΡΕΝΑΔΑ

ΝΗΣΟΙ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ

ΑΛΓΕΡΙΑ

CAPEVERDE

ΒΡΑΖΙΛΙΑ


Όλα αυτά τα έθνη έχουν σαφώς το σύμβολο του πενταγράμμου στις σημαίες τους. Σε ένα σημείο στην ιστορία τους, οι ηγέτες των χωρών αυτών ανακάλυψαν την αρχαία έννοια, την ιερή γεωμετρία και την απόκρυφη δύναμη του πενταγράμμου.


Έχω ένα φυλλάδιο που δείχνει ένα δείγμα, ένα μικρό δείγμα, μερικές μόνο από τις μεγάλες εταιρείες που χρησιμοποιούν το πεντάγραμμο:
 


Μικρό δείγμα των εταιρικών λογοτύπων πενταγράμμου.

Είναι πολύ πιθανόν να έχετε παρατηρήσει ποτέ το μεγάλο ποσό των πενταγράμμων που χρησιμοποιούνται στα λογότυπα των μεγάλων εταιρειών. Για να χρησιμοποιήσω μια φράση κλισέ, χρησιμοποιούν την μαγεία τους εναντίον σας και του ασυνείδητου νου σας.

Ο Carl Jung λέει:

"Η θέση μου τότε, έχει ως εξής: εκτός από την άμεση συνείδησή μας, η οποία είναι   απόλυτα προσωπικού χαρακτήρα και η οποία  πιστεύουμε ότι είναι μόνον η εμπειρική ψυχή (.....), υπάρχει μια δεύτερο ψυχικό σύστημα που έχει συλλογική, καθολική και απρόσωπη φύση το οποίο είναι ίδιο σε όλα τα άτομα. Αυτό το συλλογικό ασυνείδητο δεν αναπτύχθηκε   μεμονωμένα, αλλά είναι κληρονομικό. Αποτελείται από προ-υπάρχουσες μορφές, τα αρχέτυπα, τα οποία μπορούν να γίνουν συνειδητά δευτερευόντως μόνο και τα οποία δίνουν οριστική μορφή και περιεχόμενο σε ορισμένες ψυχές. "

-Wikipedia

Το πεντάκτινο κάνει έκκληση  στο Ελληνικό μας παρελθόν επειδή οι πρόγονοί μας, από την αρχαιότητα σε όλη τη διαδρομή μέχρι τις αρχές του 21ου αιώνα, όλοι είχαν την εμπειρία με αυτά τα σύμβολα. Ένα βαθύ και αρχαίο μέρος του μυαλού ή του εγκεφάλου μας ξέρει αυτά τα σύμβολα, επειδή οι πρόγονοί μας τα γνώριζαν, παρόλο που  δεν είχαμε προσωπική εμπειρία με αυτά.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα για το πεντάκτινο και όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, υπάρχει ένα ατελείωτο ποσό της μαγείας και τελετουργικών που συνοδεύεται μαζί με το πεντάκτινο. Υπάρχει επίσης η ιερή γεωμετρία:



Πεντάγωνα και πεντάκτινα εμφανίζουν αυτο-συμμετρία και άπειρη επέκταση φράκταλ. Η φράκταλ γεωμετρία είναι εμφανής κάθε φορά που ένα μέρος από κάποιο σχέδιο παρουσιάζεται παρόμοιο με το σύνολο. (δηλ. Μικρά κλαδιά μοιάζουν με μεγάλα κλαδιά, τα οποία μοιάζουν με  δέντρα, τα οποία μοιάζουν με μεγάλα δένδρα, τα οποία μοιάζουν με κλαδιά κλπ ....). Η φράκταλ γεωμετρία βρίσκεται σε όλη τη ζωή των φυτών και των ορυκτών. Ένας σπόρος ενός φυτού περιέχει αρκετά στοιχεία για να κατασκευάσει ένα εντελώς νέο φυτό. Στην πραγματικότητα, ένας απλός κλώνος  DNA ενός ζώου περιέχει αρκετά στοιχεία για να κατασκευάσει το σύνολο των ζώων (αυτός είναι ο λόγος που είναι δυνατή η κλωνοποίηση). Η φράκταλ συμμετρία του πενταγώνου και πεντάγραμμο απεικονίζεται παρακάτω




Το πεντάκτινο στο κέντρο του παραθύρου με το τριαντάφυλλο στη δυτική πρόσοψη του καθεδρικού ναού του Έξετερ στην Αγγλία (περ. 1400).

Η συμβολική αποκλειστική τέχνη της ανάγνωσης στους αρχαίους ναούς που δίνει νόημα έχει χαθεί στη σύγχρονη εποχή. Το παράθυρο με το τριαντάφυλλο (ο ρόδακας των Ελευσινίων μυστηρίων) και το πεντάγραμμο, είναι ένα σύνθετο σύμβολο που δηλώνει την ψυχή μας και τη δύναμη πίσω από αυτό, ένα φλεγόμενο αστέρι που απορρέει από τον πνευματικό κόσμο και οδεύει προς την φυσική ύπαρξη.

Η Έλληνες κωδικοποίησαν αυτό το τεράστιο μυστικό  στην αρχιτεκτονική. Το έκαναν για να διατηρηθεί για τις επόμενες γενιές το αληθινό νόημα του πεντάκτινου . Το έκαναν με ανάταση του ανθρώπου. Τα κίνητρά τους ήταν σαφώς το ακριβώς αντίθετο από τα κίνητρα των σημερινών μεγάλων εταιρειών.


Ο ρόδακας των Ελευσινίων μυστηρίων και τα  πεντάκτινα, ήταν ένα μήνυμα τόσο για τους  προγόνους μας όσο και τους θεατές των επόμενων γενεών  που μας μίλησαν για το  δόγμα της ψυχής: ένα μήνυμα πως το σώμα μπορεί να πεθάνει, αλλά η ψυχή θα λάμψει.

  Όταν λοιπόν δείτε τον αριθμό πέντε ή ένα πεντάκτινο, παρακαλώ πείτε στον εαυτό σας: «Γεια σου, αυτό είναι ο άνθρωπος, ψυχή τε και σώματι ... αυτός είμαι εγώ, σώμα και την ψυχή!"

ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΚΤΙΝΟ.

Μέσα στο σώμα μου, έχω μια ψυχή, είμαι ένα αστέρι, ένα αιώνιο αστέρι που λάμπει. Έχω ζήσει εδώ, και πέθανα εκεί. Θα κοιμηθώ, αλλά θα ξυπνήσω.  Θα πεθάνω εδώ, αλλά θα ζήσω εκεί.


Σας ευχαριστώ όλους για την προσοχή σας .



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Απόκρυφα σύμβολα σε εταιρικά λογότυπα: Επαναπροσδιορίζοντας την Αρχαία μαγική σημασία τους. (Μέρος Α)




 Από τον Richard Cassaro
19 Μαρτίου του 2011


Οι εταιρείες της ελίτ έχουν δεσμευτεί να αυξήσουν το περιθώριο κέρδους τους, και πάνε σε μεγάλα μήκη για να το πετύχουν: Θα μετατρέψουν ακόμα και την ψυχολογία και τα απόκρυφα σύμβολα για να κυριαρχήσουν ασυνείδητα στα άτομα, συν-επιλέγοντας τα αρχαία σύμβολα μαγείας που χρησιμοποιηθεί προηγουμένως για κοινωφελείς σκοπούς και διακριτικά θα μετατοπίσουν το συμβολισμό τους για χρήση σε λογότυπα για να χειραγωγήσουν τους θεατές για το δικό τους όφελος.

Μήπως το λογότυπο της Mercedes-Benz σας κάνει να σκεύτεστε "πολυτέλεια", "στυλ", "τάξη" και "άνεση";



Πάνω: Το λογότυπο της Mercedes Benz, διάσημο σε όλο τον κόσμο.

Αυτό μπορεί να είναι αυτό που σημαίνει σήμερα, αλλά για χιλιάδες χρόνια είχε μια πολύ διαφορετική έννοια. Ήταν η «Triquetra" των Δρυίδων και των Κελτών, ο οποίοι γνώριζαν τους μεγάλο τους μυστικό: το φυσικό σχήμα του συμβόλου έχει την ικανότητα να διεγείρει την ανθρώπινη ψυχή και όταν το βλέπουμε αυτό να αφυπνίζει τις πνευματικές δυνάμεις μέσα μας.

Η Triquetra ήταν κυρίως μια τελετουργική συσκευή στην νεολιθική Ευρώπη, που χρησιμοποιείτο στη μαγεία, την τελετουργία και τα θρησκευτικά ξόρκια. Επιβάλλοντας την Triquetra πάνω από το λογότυπο της Mercedes παράγει αμέσως ένα πολύ προφανές παράλληλο:





Αριστερά: Το λογότυπο της Mercedes. Δεξιά: Η Triquetra είναι το Ελληνικό τρι («τρία») σε συνδυασμό με το quetrus («στρίμωξε»). Βρέθηκε στα runestones στη Βόρεια Ευρώπη και σε πρώιμα γερμανικά νομίσματα.

Η Triquetra έχει εμφανιστεί σε πολλά αρχαιολατρικά έργα, αρχής γενομένης από Αρχαία έργα τέχνης και ναούς και αργότερα σε τοίχους γοτθικού καθεδρικού ναού. Η Mercedes έχει πάρει αυτό το λογότυπο και προκάλεσε μια σημασιολογική αλλαγή στο συμβολισμό του λογότυπου, αποσυνδέοντας το από εσωτερική αναζήτηση για τον εαυτό μας και το σύνδεσε του με ένα προϊόν (στην προκειμένη περίπτωση, ένα αυτοκίνητο).

Αυτό, βέβαια, μπορεί να θεωρηθεί ότι αυτό είναι μία σύμπτωση: ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το λογότυπο της Mercedes είναι στην πραγματικότητα ένα σύμβολο , που σχετίζεται με τα ελαστικά. Αυτό το επιχείρημα, ωστόσο, αναιρείται από το γεγονός ότι το σημερινό λογότυπο φτιάχτηκε από τη συγχώνευση της Daimler και το λογότυπο της Benz το 1926. Το λογότυπο της Daimler, πριν από τη συγχώνευση αυτή, ήταν μια Triquetra χωρίς να έχει κάποιο αναγνωρίσιμο παράλληλο με ένα ελαστικό. Ήταν μόνο αργότερα που το λογότυπο άλλαξε στη σημερινή του μορφή, αλλά μετά την αρχική ενσωμάτωση της Triquetra.

Την Triquetra μπορεί επίσης να την δει κανείς στο λογότυπο άλλης εταιρίας αυτοκινήτου, αυτή της Mitsubishi:



Αριστερά: Το λογότυπο της Mitsubishi, το οποίο χρονολογείται από το 1870. Δεξιά: Η Αρχαία Ευρωπαϊκή Triquetra.

"Mitsubishi. "Mitsu" σημαίνει "τρία" και "Hishi» σημαίνει διαμάντι. Συνολικά η λέξη σημαίνει τρία διαμάντια, που φαίνεται στο λογότυπο.

Η σύμπτωση είναι δυνατή, φυσικά, αλλά απίθανη: οι ιδρυτές της Mercedes και της Mitsubishi κατανόησαν τη δύναμη πίσω από αυτά τα σύμβολα και τα αξιοποίησαν για να ελέγξουν τους καταναλωτές.

Ψυχολόγοι και μυθολόγοι όπως Καρλ Γιουνγκ και ο Joseph Campbell εδώ και καιρό διδάξαν ότι σύμβολα όπως αυτό συνεχίζουν να έχουν επίδραση στο ανθρώπινο μυαλό. Είναι βαθιά ριζωμένα στην πολιτισμική μας συνείδηση, με την έννοια που έχει ξεχαστεί, αλλά συνεχίζει να μας επηρεάζει, παρακάμπτοντας την λογική και πατώντας σε μια πιο αρχέγονη πηγή μέσα μας. Οι έμποροι γνωρίζουν τη σύνδεση αυτών των εικόνων με τα συναισθήματα του καταναλωτή για χρόνια, που χρονολογούνται από πάνω από εκατό χρόνια πριν. Ακόμη και αν οι ίδιοι δεν γνωρίζουν το αρχικό νόημα πίσω από ένα εσωτερικό σύμβολο, που διαισθητικά καταλαβαίνουν την επίδρασή τους στα άτομα και να μεταφέρουν αυτή την αίσθηση στα προϊόντα τους και έτσι ασυνείδητα συνδέουν αυτά τα αρχαία σύμβολα με τα δικά τους προϊόντα στη συνείδηση των καταναλωτών.

Μόλις μάθει και συνδέσει , την ταυτότητα του συμβόλου και τα συναισθήματα που δημιουργεί ριζώσουν στο μυαλό για πάντα, οδηγώντας μας εκεί ξανά και ξανά, μας εισάγουν στο βαθύτερο ασυνείδητο των ανυποψίαστων τις σκέψεών μας.




Πάνω: Η σειρα “Μαγεμένες” αποκαλύπτει μια ανθρώπινη μνήμη της μαγείας του λογότυπου Triquetra και τη «δύναμη του τρία» - το ίδιο ακριβώς "μαγικό" που η Mercedes έχει τυλίξει γύρω από τον εαυτό της.

Η δύναμη τους εσωτερικού Μάρκετινγκ προωθεί τα προϊόντα σε νέα ύψη. Αποδεικνύει την πλήρη γνώση της γεωμετρίας, της ποίησης και της πεζογραφίας. Αυτές οι αρχαίες τέχνες μετακινούν τους ανθρώπους σε δράση με την ανάδευση του ασυνείδητου, πολιτιστικού συναίσθηματος που εκδηλώνεται σε ανθρώπους που αγοράζουν το λογότυπο Triquetra - σε αυτήν την περίπτωση, εμπεριέχεται στα προϊόντα της Mercedes και της Mitsubishi.


• Μυστικά Λογότυπα των Πετρελαϊκών εταιρειών.

Ας δούμε τώρα ένα άλλο φαινόμενο απόκρυφων λογότυπων των εταιρειών αυτοκινήτων, του κλάδου πετρελαίου και των πρατήριων καυσίμων των αυτοκινήτων.



• Texaco
• Shell
• Sunoco
• Amoco
• Chevron
• Κόλπου
• Mobil

Αυτά είναι όλα οικεία ονόματα. Ωστόσο, το καθένα έχει ένα αρχαίο, απόκρυφο, μυστικά φορτισμένοη λογότυπο, ένα έτοιμο σύμβολο.




«Δείτε, οι δολοφόνοι σας έρχονται με χαμόγελα, έρχονται ως φίλοι σας, οι άνθρωποι που νοιάζονταν για σας σε όλη τη ζωή σας." 



—Henry Hill, Goodfellas 

Όλα αυτά τα λογότυπα έχουν μια έμφυτη δύναμη σε αυτά λόγω των αρχαίων συμβόλων που σφετερίστηκαν: είναι τόσο αποτελεσματικά στο να επηρεάζουν τους ανθρώπους, που στην πραγματικότητα, μπορεί να φαίνεται ότι η χρήση τους περνά το αποτελεσματικό μάρκετινγκ στη σφαίρα του ελέγχου του νου .
Η επεξήγηση των συμβόλων θα έρθει σύντομα, αλλά πρώτα πρέπει να καταλάβουμε γιατί τα σύμβολα αυτά είναι τόσο αποτελεσματικά. Η αποτελεσματικότητα αυτών των συμβόλων εξαρτάται από την κατανόηση της θεωρίας του Carl Jung για το «συλλογικό ασυνείδητο». Αυτή η ιδέα , εν συντομία, προϋποθέτει ότι οι άνθρωποι έχουν μια γενετική μνήμη από τις αρχαίες μνήμες της ανθρωπότητας, μια ανάμνηση από τις ίδιες τελετουργίες τπεράσματος, ιδέες, εικόνες, κ.λπ., και ούτω καθεξής. Αυτές οι μνήμες είναι κοινές και συχνά λαμβάνουν μορφή ως σύμβολα. Παραδείγματα συμπεριλαμβάνουν ήλιους που συμβολίζουν τη ζεστασιά, ή κρανία που συμβολίζουν το θάνατο. Ονομάζει αυτά τα ενσωματωμένα σύμβολα «αρχέτυπα», και είναι ένα μέρος του μακιγιάζ μας. Σύμφωνα με τον Jung, τα γνωρίζουμε όχι από προσωπική εμπειρία, αλλά από χιλιάδες χρόνια εμπειρίας από τους προγόνους μας.
Αυτά τα εταιρικά λογότυπα, στη συνέχεια, θα επωφεληθούν από αυτά τα αρχέτυπα. Βρίσκονται στον πυρήνα του κάθε ενός από εμάς και οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου, προφανώς φαίνεται να το γνωρίζουν αυτό. Ας πάρουμε το σύμβολο κοχύλι, για παράδειγμα, που είναι το λογότυπο της Shell Oil Company: 



• Sea Shell




Κορυφή, από αριστερά προς δεξιά: Το εταιρικό λογότυπο της Shell? "Η Γέννηση της Αφροδίτης" του Μποτιτσέλι, Η Αφροδίτη σε ένα κοχύλι από την Αμισό, σήμερα στο Λούβρο. Κάτω, από αριστερά προς δεξιά: κοχύλι σε αρχιτεκτονική σε κτίριο στην Νέα Υόρκη, κοχύλι σε αρχαίο Ελληνικό νόμισμα. κοχύλι πάνω από μια πόρτα σε μια τράπεζα στο Μπάφαλο, Νέα Υόρκη, κοχύλι σε σχέδιο στο εσωτερικό στην LDS Εκκλησία.

Κοχύλια: Κοχύλια είναι αγαπημένα σχεδόν παντού, σπαρμένα κατά μήκος των παραλιών, όπως τα θαλάσσια κοσμήματα που τα παιδιά (ακόμη και οι ενήλικες) συλλέγουν καθημερινά. Λίγοι συνειδητοποιούν, ωστόσο, ότι για ένα μεγάλο μέρος της ανθρώπινης ιστορίας τα κοχύλια διαδραμάτισαν ζωτικό ρόλο για τον άνθρωπο. Είχαν χρησιμοποιηθεί σε όλα. Από χρήματα έως την τέχνη. Οι άνθρώποι της Λίθινης Εποχής χρησιμοποιούσαν τα κοχύλια ως κοσμήματα, για να κοσμούν τα σπίτια και τα σκάφη τους. Στις τροπικές χώρες, πολλές φυλές χρησιμοποιούσαν κοχύλια ως χρήμα. Οι Ίνκας έθαβαν με κοχύλια τους νεκρούς τους. Σε όλη την ιστορία, οι αρχιτέκτονες και οι καλλιτέχνες έχουν ενσωματώσει μοτίβα κοχυλιών και του συμβολισμού τους στην εργασία τους. Οι Γοτθικοί καθεδρικοί ναοί και η περίφημη Αλάμπρα στην Ισπανία είναι ένα παράδειγμα. Έχουν βρεθεί κοχύλια για να διακοσμήσουν θεότητες στα ερείπια της Πομπηίας: 





Πάνω: Οι αρχαίοι κάτοικοι της Πομπηίας, στην Ιταλία κοσμούσαν τις ιερές μορφές τους με κοχύλια.
Ως αποτέλεσμα αυτών των αρχαίων χρήσεων, τα κοχύλια ενσωματώνονται στο συλλογικό μας ασυνείδητο ως ένα θετικό σύμβολο.
Στην ελληνική και ρωμαϊκή μυθολογία τα κοχύλια ήταν το μυστικό σύμβολο της ευημερίας, της αναγέννησης, και της ένωσής τους με τη θάλασσα, την πηγή της γονιμότητας. Όλοι μας ήρθαμε από τη θάλασσα, όπως όλοι ήρθαμε από τη μήτρα της μητέρας μας. Έτσι, το κέλυφος έγινε το σύμβολο της μυθικής γέννησης της θεάς (δηλαδή, της Αφροδίτης ). 

Για το λόγο αυτό, το κέλυφος ήταν εκπρόσωπος της γυναικείας θεότητας στην αρχαία θρησκεία, και συνδέθηκε με την:

• αγάπη
• γέννηση
• αναγέννηση
• εκδήλωση
• αναπαραγωγή
• όλα τα πράγματα που σκεφτόμαστε, όταν σκεφτόμαστε ρομαντικά την θάλασσα.

Στη Ελληνική και την Ρωμαϊκή μυθολογία, η Αφροδίτη, η θεά του έρωτα και της γονιμότητας, ειπώθηκε πως δημιουργήθηκε από τον αφρό και μεταφέρθηκε στην παραλία στην κορυφή ενός κελύφους κοχυλιού. Πολλά έργα ζωγραφικής της Αφροδίτης απεικονίζουν ένα κέλυφος κοχυλιού για να την ταυτίσουν. Ένα παράδειγμα είναι το έργο του Μποτιτσέλι το εμπνεύστηκε από τη γέννηση της Αφροδίτης ή "Η Αφροδίτη σε μισό κέλυφος.»

Διακοσμητικά κοχύλια αναδεικνύονται κατά τον 17ο αιώνα, όταν οι Ευρωπαίοι ευγενείς, εμπνευσμένοι από τα παλάτια, όπως οι κήποι Bobole των Μεδίκων στη Φλωρεντία και η Villa d'Este έξω από τη Ρώμη, ανέθεσαν σε καλλιτέχνες να αναδημιουργήσει παρόμοια θαύματα στα δικά τους κτήματα. Το κοχύλι και τα άλλα θαλάσσια θέματα είναι τα πιο διαδεδομένα μοτίβα στο γαλλικό στυλ ροκοκό.



Το κοχύλι συνδέεται με τον περίφημο δρόμο της Ισπανίας του Αγίου Ιακώβου (γνωστός και ως «ο δρόμος προς Σαντιάγκο»), ο οποίος υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ήταν ένα από τα σημαντικότερα χριστιανικά προσκυνήματα στους μεσαιωνικούς χρόνους, μαζί με τη Ρώμη και την Ιερουσαλήμ.



«Το κέλυφος κοχύλι είναι το παραδοσιακό έμβλημα του Απόστολου Ιάκωβου, και είναι δημοφιλές στους προσκυνητές στο δρόμο του Αγίου Ιακώβου στο ιερό του Αποστόλου στο Santiago de Compostela στην Ισπανία. Οι Μεσαιωνικοί Χριστιανοί κάνοντας το προσκύνημα στο ιερό του, συχνά φορούσαν ένα κοχύλι σύμβολο στο καπέλο ή ρούχα τους .. "
-Wikipedia 




Πάνω: Χτένια κοχύλια, σύμβολο της "El Camino de Santiago» (Ο δρόμος του Αγίου Ιακώβου) προσκύνημα στον καθεδρικό ναό του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα της Γαλικίας στη βορειοδυτική Ισπανία.


Ενώ πολλοί είναι εξοικειωμένοι με τον τρόπο του Αγίου Ιακώβου, λίγοι θυμούνται ότι ήταν πράγματι κατασκευάστηκε πάνω στα ερείπια μιας πολύ μεγαλύτερης ηλικίας, τώρα ξεχασμένο ιερό προσκύνημα διαδρομή. Αυτή η διαδρομή ήταν παλαιότερο προσκύνημα της γονιμότητας, που αναλαμβάνονται από νεαρά ζευγάρια που ελπίζουν να φέρουν τα παιδιά, και το κέλυφος χτένι, πιστή στην αρχαία έννοια, πιστεύεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί από τους προσκυνητές σε αυτή τη διαδρομή. Οι Χριστιανοί συνέχισαν αυτή την παράδοση εν μέρει, αλλά αφιέρωσε το δρόμο προς St. James. 




Πάνω: Εξέλιξη του λογότυπου της Shell κατά τον τελευταίο αιώνα.
Έτσι, το Αρχαίο σύμβολο του κοχυλιού, είναι μέρος της ζωής μας, το δικό μας. " Ελληνικό παρελθόν" Έχει θετική χροιά σε εμάς, όπως ακριβώς και το επόμενο σύμβολο στο οποίο θα ρίξουμε μια ματιά. Το διαμάντι:


• Το τέλειο διαμάντι (;) 




Αρχή, από αριστερά προς τα δεξιά: λογότυπο της Εταιρείας Sunoco. Σύμβολο διαμάντι στην κορυφή εξωτερική σκάλα στο Reid Hall, Manhattanville College. Ο Ναός του Borobudur διαμάντι. Κάτω, από αριστερά προς δεξιά: απόκρυφο μασονικό σχέδιο που βρέθηκε στα βιβλία του Ρενέ Γκενόν. Επιστολή της αρχαίας ρουνικός αλφάβητο ονομάζεται "ingwaz". Σχήμα διαμαντιού-πλέγματος στο Chan Chan, Περού. Εξωτερικά πλακάκια δαπέδου, Δυτική βεράντα, Reid Hall, Manhattanville College. Ναβάχο χαλί, τυποποιημένο σχήμα διαμαντιού με σχέδια σε κόκκινο, γκρι, μπεζ και μαύρο. 


Διαμάντι .

Το σύμβολο διαμάντι συναντάται σε κάθε εποχή, στον πολιτισμό, τη θρησκεία, την εσωτερική αίρεση, και την πνευματική παράδοση. Τα διαμάντια έχουν διαφυλαχθεί ως πολύτιμοι λίθοι από τα πολύ παλιά χρόνια. Το διαμάντι είναι από την ελληνική λέξη "Αδάμας" ή "αδάμαστος", "αναλλοίωτος", "άθραυστο", "ατίθασο". Ένα διαμάντι διαρκεί για πάντα, όπως έχουμε μάθει από τους De Biers και τους λειτουργικούς Ελευθεροτέκτονες που ενσωμάτωσαν το σχήμα διαμαντιού στο σχεδιασμό των κτιρίων που κατασκευάστηκαν, και συμπεριλαμβάνουν εκκλησίες, κάστρα και καθεδρικούς ναούς.
Το διαμάντι είναι ταυτόχρονα γήινο αλλά και διαρκεί για πάντα, συμβολίζει την αιωνιότητα και μια υψηλότερη κατάσταση της παγκόσμιας ανθρώπινης ύπαρξης. Μπορεί να πετύχει την επίτευξη μιας αποθέωσης που κορυφώνεται στην απόκτηση υψηλότερης πνευματικής και τη σωματικής ικανότητας:

• "το πιο ιερό σώμα" (wujud al-aqdas) και «υπερουράνιο σώμα» (jism asli haqiqi) στον Σουφισμό
• "το σώμα διαμάντι» στον Ταοϊσμό και την Vajryana
• «το φως το σώμα" ή "το σώμα του ουράνιου τόξου" στο Θιβέτ
• "το σώμα της ευδαιμονίας» στην Κρίγια Γιόγκα
• "το αθάνατο σώμα" (Σώμα Αθάνατον) στον Ερμητισμό
• «Το υπεραγώγιμο σώμα" στη Βεδάντα
• "το ακτινοβόλο σώμα." Στο Γνωστικισμό και τον Νεοπλατωνισμό
• «Η Δόξα ολόκληρου του σύμπαντος» και «το χρυσό σώμα" στην αλχημική παράδοση
• "το αστρικό σώμα", σύμφωνα με τον αλχημιστή Παράκελσο
• "το αθάνατο σώμα" (Σώμα Αθάνατον) στο Ερμητικό Corpus,
• «Το ηλιακό σώμα" σε κάποιες μυστηριακές σχολές
• "το διαμαντένιο σώμα του ναού του Θεού" στον Ροδοσταυρισμό
• "Το φωτεινό σώμα ή ύπαρξη" στην αρχαία Αίγυπτο
• "η εγκατοίκηση του θεϊκού δυναμικού" (fravashi ή fravarti) στην Παλιά Περσία
• "το τέλειο σώμα" (soma telion) στη θεία μιθραϊκή λειτουργία



Το «Διαμαντένιο Σώμα" ή vajra deha είναι ένα ταντρικό όρος που περιγράφει τη διαδικασία της διύλισης του φυσικού σώματος μέσω των πρακτικών της Χάθα Γιόγκα. Είναι μια συνεχής βελτίωση του σώματος μέχρι να γίνει τόσο φωτεινό και ευάερο που να έχει γίνει μια πνευματική μορφή πάνω στη γη. Είναι εφικτό μόνο με την παράδοση των περιορισμένων αντιλήψεων του σώματος και κινείται σε μια υψηλότερη κατάσταση της γνώσης.
Η διαδικασία είναι ανάλογη με μεταφορά της έντονης θερμότητας και την πίεση που απαιτείται για να σχηματιστεί ένα διαμάντι. Το φυσικό σώμα ωθείται σε τέτοιο βαθμό ώστε να καθαρίζεται και να εξευγενίζεται σε μια ισχυρότερη και καθαρότερη μορφή. Σε αυτό το σύστημα, η μέθοδος αυτή υποτίθεται ότι θα φέρει όχι μόνο τον ασκούμενο στον τελικό επίπεδο συνείδησης, αλλά και να τους δώσει μαγικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας της αθανασίας.

(...)

Το σύμβολο διαμάντι σε σχήμα πεταλούδας (βλέπε παρακάτω) είναι κοινό για τους αυτόχθονες λαούς, τους γηγενείς στην Βόρεια Αμερική, τον Καναδά, και το Μεξικό. Πολλές από τις ινδικές εθνών προσδιορίσει την πεταλούδα με «αθανασία».





Πάνω: Παραδοσιακό Αμερικανικό σύμβολο - πεταλούδα στο σχήμα του διαμαντιού.

Το μοτίβο διαμάντι-πεταλούδα μεταφέρει το στοιχείο της αναγέννησης, αναζωογόνησης και μεταμόρφωσης, που περιλαμβάνει όλα αυτά τα ιδανικά και την βαθύτερη συμβολική σημασία σε ένα οδυνηρό σύμβολο

Σαφώς, το σύμβολο διαμάντι βρίσκεται με τον άνθρωπο για αμέτρητους αιώνες και έτσι κατέχει μια θέση σε μας στο "Ελληνικό παρελθόν" , είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι, είναι ένα από τα πιο ισχυρά σύμβολα στον ανθρώπινο πολιτισμό – Η παρουσία του στο λογότυπο της Sunoco (καθώς και στο Triquetra της Mitsubishi) δεν είναι σύμπτωση.

• Δαυλός / Αιώνια Φλόγα


Αρχή, από αριστερά προς δεξιά: λογότυπο της Amoco. Οπισθότυπος του νομίσματος. Περίφραξη από χάλυβα γύρω από την εταιρεία το Βιβλίο και το φίδι του Yale, η τέταρτη παλαιότερη μυστική κοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Yale. Κάτω, από αριστερά προς δεξιά: Αντίγραφο του αγάλματος της Ελευθερίας Δαυλός. Άγαλμα της ελευθερίας, TriStar ταινίες Δαυλός. Η Ολυμπιακή δάδα.


Δαυλός / Αιώνια Φλόγα. Η δάδα, σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα, είναι μια μάλλον απαρχαιωμένη τεχνολογία, που έχει αντικατασταθεί από την ηλεκτρική ενέργεια. Για τους προγόνους μας, ωστόσο, η δάδα εκπροσωπεί το φως και την ζωή για χιλιάδες χρόνια (και συμβολικά, την αθανασία και την αιώνια φώτιση), ένα πολύ θετικό σύμβολο στο συλλογικό ασυνείδητο.
Ένα από τα πιο γνωστά σύμβολα είναι η Ολυμπιακή δάδα. Η Ολυμπιακή φλόγα είναι η δάδα του Προμηθέα και έτσι η δάδα που έδωσε τη φωτιά στον άνθρωπο, είναι μια πολύ θετική εικόνα σύμφωνα με το συμβολικό νόημα του πυρσού του Διαφωτισμού:



Πάνω: Ο Προμηθέας κλέβει τη φωτιά.

Ο Προμηθέας ήταν ένας πρωτοπόρος για την ανθρωπότητα που έκλεψε τη φωτιά από το Δία και να τη δώσει στους θνητούς. Τότε ο Δίας τον τιμώρησε για το έγκλημά του, τον έδεσε σε ένα βράχο, ενώ ένας μεγάλος αετός έτρωγε το συκώτι του κάθε μέρα για να αυξηθεί και να το φάει και πάλι την επόμενη μέρα.




Πάνω: Εικόνα από την πλευρά του κέντρου Ροκφέλερ. Ένας Δαυλός κάτω στη μέση, ένας άνδρας στα δεξιά, μια γυναίκα στα αριστερά. Αυτή είναι μια σαφής αναφορά στο δόγμα των αντιθέτων.

Η σύγχρονη αμερικανική δεκάρα έχει τη δάδα του διαφωτισμού. Το Άγαλμα της Ελευθερίας φέρει έναν τεράστιο Δαυλό. Όταν κρατάται πάνω από το κεφάλι, ένας πυρσός συμβολίζει τη ζωή και την αναγεννητική δύναμη της φλόγας. Πολλά πανεπιστήμια και κολέγια, στα σύμβολα και τα εμβλήματα τους, χρησιμοποιούν τις δάδες. Στην Αγγλία κατά το πρώτο μισό του εικοστού αιώνα, μια δάδα χρησιμοποιήθηκε ως μία πινακίδα της τροχαίας που δείχνει τον δρόμο για ένα σχολείο, το οποίο είναι ένα μέρος διαφωτισμού.
Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν τη φωτιά ως κάτι ιερό και οι Λαμπαδηδρομίες στην αρχαία Ελλάδα ως οι πρώτες νυχτερινές θρησκευτικές τελετές και αργότερα ως οιονεί-θρησκευτικές αθλητικές εκδηλώσεις. Σήμερα μεταφέρω έναν Δαυλό για κάποιον μπορεί να σημαίνει καλλιεργώ μια διαρκή αγάπη ή έχω σφοδρή επιθυμία για κάποιον από μακριά.


Η δάδα, είναι ένα πολύ θετικό σύμβολο και σημαίνει την ζωή και την φώτιση στον πνευματικό μας κόσμο. Ένα βαθύτερο νόημα που θα μπορούσε εύκολα να αφομοιωθεί (και έχει αφομοιωθεί) από μεγάλες εταιρείες που επιδιώκουν να επηρεάσουν τους καταναλωτές.



• Η ασπίδα της CHEVRON 




Άνω, από αριστερά προς δεξιά: Το εταιρικό λογότυπο της Chevron? ΗΠΑ Εθνόσημο από κοντά. ΗΠΑ Εθνόσημο. Κάτω, από αριστερά προς δεξιά: Castilla y León ασπίδα. Η ασπίδα στην κορυφή νότια πρόσοψη του Reid Hall στο Manhattanville College στο Purchase, της NY. Αρχαία ρωμαϊκή ασπίδα.

Ασπίδα.
Μια ασπίδα είναι ένα είδος προσωπικής θωράκισης, που χρησίμευε να αποκλείει μια επίθεση, είτε να αποτρέπει τα βλήματα όπως τα βέλη ή να αναπροσανατολίζει ένα χτύπημα από ένα όπλο. Ασπίδες ήταν σε χρήση από τους προϊστορικούς χρόνους, κάτι που τους καθιστά ένα πολύ αναπόσπαστο μέρος του παρελθόντος μας. Τα σχήματα των ασπίδων ποικίλουν, φυσικά, ανάλογα με την ώρα και τον τόπο. Τα σχέδια στην ασπίδα μπορεί να είναι οτιδήποτε, από στρόγγυλα σε τετράγωνα ή ανάγλυφα. Συχνά οι ασπίδες είναι διακοσμημένες με ένα ζωγραφισμένο μοτίβο ή εκπροσωπούν ένα ζώο και τα σχέδια αυτά εξελίχθηκαν σε συστηματοποιημένα εραλδικά εμβλήματα. 

Ως συμβολική εικόνα, η ασπίδα είναι ένα θετικό, αμυντικό σύμβολο που δηλώνει την πνευματική αμυντικότητα και το σθένος.

«Η συμβολική σημασία της θωράκισης ισοδυναμεί με απλή μεταφορά της αμυντικής λειτουργίας του στο πνευματικό επίπεδο."

-Juan Eduardo Cirlot, Στο λεξικό των συμβόλων

Η θεωρία πίσω από την πνευματική άμυνα είναι απλή: Η αρνητικότητα στην πνευματική μορφή μπορεί να είναι εξίσου ζημιογόνα όσο και η σωματική βλάβη. Ο φόβος, ο θυμός, η κατάθλιψη, αρνητικοί άνθρωποι / τόποι, επιχειρήματα, όλα αυτά μπορούν να προσκολληθούν σε εμάς και να προκαλέσουν με το χρόνο προβλήματα. Πνευματική καθάρσεις τη μείωση των βλαβών που έχει αρνητική ενέργεια στη ζωή μας.

Ένας τύπος ασπίδας που είναι σχετικός εδώ είναι το οικόσημο, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι φαίνεται να είναι ο τύπος της ασπίδας που απεικονίζεται παραπάνω στο λογότυπο της Chevron. Τα οικόσημα είναι ένας ειδικός τύπος ασπίδας, επειδή ήταν μοναδικά για τις οικογένειες. Πολλές οικογένειες έχουν μεταφέρει το μοναδικό τους οικόσημο πάνω στις ασπίδες τους μέσα από πολλές διαφορετικές γενιές, εμποτίζοντας το οικόσημο με οικογενή διάκριση εκτός από την καθαρά αμυντική του χρήση.

Εμείς δεν χρησιμοποιούμε σήμερα τις ασπίδες, αλλά η ασπίδα έχει εδώ και χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιηθεί από τους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι κατέχει μια πολύ ισχυρή και θετική θέση στο συλλογικό ασυνείδητο μας.


• Ο Ηλιακός κύκλος (Αίγυπτος)













Άνω, από αριστερά προς δεξιά: εταιρικό λογότυπο της Gulf. Ο Ώρος με ηλιακό φωτοστέφανο. Η Ιαπωνική σημαία. Κάτω, από αριστερά προς δεξιά: Ο Ώρος με ηλιακό φωτοστέφανο. Ο Ώρος με ηλιακό φωτοστέφανο. 

Το ηλιακό φωτοστέφανο.

Ο Ηλιακός συμβολισμός (επίσης γνωστός ως "λατρεία του ήλιου") μπορεί να βρεθεί σε όλη την καταγραμμένη ιστορία και την προϊστορία. Το ηλιακό φωτοστέφανο, ειδικότερα, είναι ένα πολύ αρχαίο σύμβολο, που χρησιμοποιείται με ευλάβεια και τιμάται από τους αρχαίους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα δε της αρχαίας Αιγύπτου.


Ο συμβολισμός του ήλιου είναι αρκετά προφανής: ο ήλιος δίνει την θερμότητα και το φως, τόσο απαραίτητα για τη ζωή. Ως αποτέλεσμα αυτής της εκπληκτικής ζωοποιάς ενέργειας, οι ηλιακές θεότητες συχνά θεωρούνται ισχυρές , ακόμη και υπέρτατες ( για παράδειγμα ο θεός Ra στην Αίγυπτο), που φέρουν διαφορετικά ονόματα και σχετίζονται με πολλές και διαφορετικές πτυχές.

Ο ήλιος απεικονίζεται ως ένα κύκλος (δηλαδή, ο τέλειος κύκλος), η οποίος είναι χωρίς αρχή και χωρίς τέλος και σηματοδοτεί πάντα την αιωνιότητα, ή την αιώνια ψυχή . Αυτό φέρνει τον θεό ήλιο όπως ο Ra σε αμεσότητα που οι ιουδαϊκοί θεοί δεν έχουν, μια αίσθηση ότι ο θεός του ήλιου είναι μέσα σου. Ο ήλιος είναι επίσης ένας τροχός ή ένα άρμα, που μεταφέρει την ψυχή και ενσάρκωση ή αποτελεί την εκδήλωση στον κόσμο, όπως στα παραδείγματα:

• Το Trundholm άρμα του ήλιου της σκανδιναβικής θεότητας, Sol, που σύρεται από τον Arvak και τον Alsvid
• Ο Ελληνικός Ήλιος καβάλα σε ένα άρμα (επίσης Φαέθων)
• Ο Sol Invictus (Ανίκητος ήλιος) απεικονίζεται καβάλα σ' ένα τέθριππο στην πίσω πλευρά ρωμαϊκού νόμισματος.
• Η Βεδική Surya καβάλα σ ' ένα άρμα που το έσερναν επτά άλογα.

Στον αρχαίο αιγυπτιακό συμβολισμό, ο ήλιος είναι το σύμβολο του "Ατέν". Τα φτερά του σημαίνουν την άνοδο , ή την πνευματική ανάταση της ψυχής, τον στόχο της ανθρώπινης ζωής. Τα Δίδυμα φίδια του απεικονίζονται ως απόλυτα συμμετρική δυαδικότητα που σημαίνουν την τέλεια ισορροπία, ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί αυτή η πνευματική ανάβαση:




Στην αρχαία Αιγυπτιακή θρησκεία, ο δίσκος του ήλιου έγινε πρωταρχικό σύμβολο του Ρα, του ήλιου. Ο δίσκος του ήλιου ήταν σκαλισμένος πάνω από τις πόρτες πολλών αιγυπτιακών τάφων και ναών, και εμφανίζεται σε πολλούς παπύρους. Ο δίσκος του ήλιου συχνά εμφανίζεται να μεταφέρεται στα φτερά και το κεφάλι του Ώρου.

Ο σαράντα τεσσάρων πατωμάτων Πύργος της Gulf στο κέντρο του Πίτσμπουργκ, της Πενσυλβάνια, (τα πρώην κεντρικά γραφεία της Gulf Oil Company), διαμορφώνονται όπως μια Αιγυπτιακή πυραμίδα! Ο πύργος ονομάστηκε από την Gulf Oil Corporation, η οποία ήταν μία από τις κορυφαίες πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίου της εποχής της, και η οποία έχει το αιγυπτιακό σύμβολο του ήλιου, στο λογότυπό της.
Ο συμβολισμός είναι πολύ εμφανής στο λογότυπο της Gulf. Για όσους είναι επιφυλακτικοί ή είναι αβέβαιοι, ωστόσο, θα πρέπει να δουν μόνο στον Πύργο της Gulf στο κέντρο του Πίτσμπουργκ. Η κορυφή του πύργου είναι κτισμένη ως μία "βαθμιδωτή πυραμίδα» , όπως οι αιγυπτιακοί ναοί. Μια σχέση που παίρνει το λογότυπο της Gulf από τη σφαίρα της σύμπτωσης στη σφαίρα της πιθανότητας.

Οι συνειρμοί του ήλιου ένα εξαιρετικά θετικό σύμβολο και παραμένει ισχυρό στη συλλογική συνείδηση και πολλοί καλλιτέχνες, συγγραφείς, συνθέτες και έχουν βάλει την ομορφιά και τη ζεστασιά του ήλιου στο έργο τους. 

(....)

Με όλα αυτά κατά νου, η Gulf Oil χρησιμοποιεί το σύμβολο του ήλιου στο λογότυπό της, διότι ο άνθρωπος προσελκύεται από τον ήλιο και τη δύναμή του, εδώ και χιλιετίες. Κάπου βαθιά μέσα σας, έχουμε δέος, και έχουμε αγάπη για την τεράστια δύναμη του ήλιου.


• Ο ΠΗΓΑΣΟΣ




Άνω, από αριστερά προς δεξιά: εταιρικό λογότυπο της Mobil Oil , ο Πήγασος. Ιπτάμενος Πήγασος, Ελληνικό Χαλκινο νόμισμα, 300-268 π.Χ.. Εποχή των Πάρθων, χάλκινο πιάτο που απεικονίζει τον Πήγασο ("Pegaz" στα περσικά), ανασκάφηκε το Masjed Σολειμάν, του Κουζεστάν, στο Ιράν. Κάτω, από αριστερά προς δεξιά: Βελλεροφόντης και Χίμαιρα, Η άκρη μιας αττικής ερυθρόμορφης επίνητρο ( προστάτης του μηρού που χρησιμοποιείται από μια γυναίκα κατά την ύφανση), περ. 425 - 420 π.Χ. (φωτ. Marsyas). Αρχαίος Ελληνικός Αργυρός στατήρας, Πήγασος νόμισμα σε Σκουλαρίκια περ. 480-450 π.Χ.. αρχαίο ελληνικό νόμισμα από την Κόρινθο το 360 π.Χ.Χ.



Πήγασος.
Ο Πήγασος είναι ένα από τα πιο διάσημα μυθολογικά πλάσματα της ελληνικής μυθολογίας. Είναι ένα φτερωτό θεϊκό άλογο, με λευκό χρώμα και συμβολίζει την ταχύτητα, τη δύναμη και γρήγορη μεταφορά από την εποχή της προϊστορίας. Επιπλέον, ο Πήγασος συμβολίζει την αθανασία της ψυχής, που χρησιμοποιείται ως φορέας και προστάτης του πνεύματος στα ταξίδια στο αστρικό επίπεδο.
Πήγασος συνδέεται στενά με διάφορους Έλληνες θεοούς όπως ο Ποσειδώνας / Neptune (συναίσθημα), η Αθηνά / Μινέρβα (ουράνια σοφία), ο Zeus / Δίας (καθοδήγηση και δημιουργικότητα). 

Από το Μεσαίωνα μέχρι την Αναγέννηση, ο Πήγασος ήταν ένα σύμβολο της σοφίας και ιδιαίτερα της φήμης. Τον 19ο αιώνα, έγινε ένα σύμβολο της ποίησης και της μούσας από την οποία αντλούν την έμπνευσή τους ποιητές.

Το ίδιο το σύμβολο ο Πήγασος, είναι ένας μοναδικός συνδυασμός του συμβολισμού του ίππου και των φτερών. Οι ίπποι είναι ένα ισχυρό σύμβολο σε όλες σχεδόν τις παγκόσμιες θρησκείες και τις μυθολογίες. Πολλοί προβάλουν τον ίππο ως σύμβολο δύναμης, ανδρισμού, και της σφοδρής επιθυμίας. Τα φτερά, από την άλλη πλευρά, αντιπροσωπεύουν την προσευχή, την περισυλλογή και τη δυνατότητα της ψυχής να ξεπεράσει τα γήινα βάρη.

Ο Πήγασος, το φτερωτό άλογο, στη συνέχεια, συμβολίζει την αυξημένη δύναμη των φυσικών δυνάμεων του ανθρώπου, μια έμφυτη ικανότητα για πνευματοποίηση και για την αντιστροφή των δυνάμεων του κακού σε καλό. Ως θρησκευτικό σύμβολο, ο Πήγασος αναφέρεται στο βουνό του Απόλλωνα, τον Θεό του καθαρού φωτός, της ομορφιάς και της αλήθειας.




Αριστερά: Το λογότυπο της TriStar Pictures είναι ένα Πήγασος. Δεξιά: Ο Πήγασος του Reader’s Digest .
Για να συνοψίσουμε, είναι σαφές ότι οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες έχουν χρησιμοποιήσει ισχυρά αρχαία σύμβολα για τα λογότυπά τους. Όλοι το έχουν πράξει για τον ίδιο λόγο: Επειδή αυτές οι εταιρείες γνωρίζουν ότι είναι πιο εύκολο να προσελκύσουν τους ανθρώπους στα προϊόντα τους με έτοιμα σύμβολα εξουσίας και θετικότητας, παρά να ξεκινήσουν από το μηδέν.
Το κοχύλι (Shell), τα διαμάντια (Sunoco), ο δαυλός (Amoco), η ασπίδα (Chevron), ο ήλιος (Gulf Oil), και ο Πήγασος (Mobil) είναι όλα τα αρχαία σύμβολα που εμείς οι Έλληνες, ως αρχαία φυλή, τα αναγνωρίζουμε, όχι στο συνειδητό μυαλό μας , αλλά στο υποσυνείδητο. 


ΠΗΓΗ: http://www.richardcassaro.com/sinister-corporate-symbols

ermionh



Απόκρυφα Σύμβολα Σε εταιρικά λογότυπα: Ανακαλύπτοντας ξανά την Αρχαία μαγική σημασία τους. (Μέρος Β)


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters