Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Βόμβα! Δίνουν 670 ευρώ σε κάθε πρόσφυγα

prosfyges germania
 
Στην 7ωρη συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, αποφασίστηκε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας να διαθέτει το ποσό των 670 ευρώ μηνιαίως ανά πρόσφυγα, στα ομόσπονδα κρατίδια.
 
«Με αυτό το ζωντανό σύστημα, η κεντρική κυβέρνηση αναλαμβάνει το ρίσκο τόσο για τον χρόνο διάρκειας της διαδικασίας χορήγησης ασύλου όσο και για τον πραγματικό αριθμό των ανθρώπων που θα υποβάλουν τελικά αίτηση χορήγησης ασύλου», επισήμανε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα 
 
Καγκελάριος.
Αξίζει να σημειωθεί πως θα διατεθούν ακόμα, 500 εκατομμύρια ευρώ για την ανέγερση κοινωνικών κατοικιών και 350 εκατομμύρια ευρώ για την φροντίδα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων.
 
 
 
http://wwwaporrito.blogspot.gr/2015/09/670.html

Τρελό και… ακριβό: Πόσο κοστίζει η αλλαγή της ονομασίας ενός υπουργείου

tromaktiko3905 

Κάθε πρωθυπουργός, έχοντας μια φαεινή ιδέα, προβαίνει σε κάθε ανασχηματισμό σε αλλαγή…
υπουργών. Πολλές φορές αλλάζει και την ονομασία των υπουργείων. Ακούγεται φυσιολογικό, αλλά ουδείς μπορεί να κατανοήσει πόσο κοστίζει αυτή η αλλαγή.
Όπως αναφέρει το Έθνος, μόνο η μετονομασία του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων (που ισχύει από προχθές) θα κοστίσει στο ελληνικό Δημόσιο κοντά στα 800.000 ευρώ.
Ανάλογο ποσό χρειάστηκε και το 2013 όταν και τότε το υπουργείο άλλαξε πάλι ονομασία, καθώς στον τίτλο του «μπαινοβγαίνουν» λέξεις όπως: Εθνικής Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Διά Βίου Μάθησης, Ερευνας κ.ά., ανάλογα με τις εμπνεύσεις της κάθε κυβέρνησης.
Οι αλλαγές αυτές μάλιστα πρέπει να γίνονται και στην κεντρική ταμπέλα του κτιρίου που βρίσκεται στο Μαρούσι. Μόνο που και αυτό κοστίζει ακριβά.
«Μου ζήτησαν 2.000 ευρώ μόνο για να φτιάξουν τη νέα προμετωπίδα και φυσικά αποφάσισα να μην τα δώσω, αφού σκέφτηκα ότι σε λίγο μάλλον θα χρειαστεί να αλλάξουμε πάλι ονομασία», λέει στο «Εθνος» παλιός γενικός γραμματέας του υπουργείου και, όπως φάνηκε, είχε δίκιο.
Γι” αυτό άλλωστε σήμερα η ταμπέλα έξω από το κτίριο γράφει ακόμη υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, παρότι αυτή η ονομασία δεν ισχύει πια και έχει αλλάξει κάμποσες φορές από το 2009 έως σήμερα.
Και θα αναρωτηθεί κανείς γιατί μια απλή αλλαγή ονομασίας ενός υπουργείου μπορεί να στοιχίσει στο Δημόσιο 800.000 ευρώ; Διότι κάθε φορά πρέπει να αλλάζουν όλα. Δηλαδή: οι σφραγίδες, τα λογότυπα, οι φάκελοι και τα επίσημα επιστολόχαρτα, οι τίτλοι σπουδών (απολυτήρια των μαθητών κ.ά.) και δεκάδες ακόμη έντυπα. Το μεγαλύτερο κόστος εντοπίζεται στους τίτλους σπουδών που παρέχουν τα σχολεία και οι οποίοι υπολογίζονται σε πάνω από 1.000.000 κάθε χρόνο!
Και φυσικά τα σχολεία δεν μπορούν να δώσουν απολυτήρια χωρίς να αναγράφεται η… κάθε φορά σωστή ονομασία του υπουργείου Παιδείας ή όπως αλλιώς το βαφτίζει η φαντασία της οποιαδήποτε νέας κυβέρνησης.
Το κόστος
Σε αυτό το κόστος θα πρέπει να προστεθεί το κόστος για τις νέες σφραγίδες -οι οποίες είναι άπειρες (!) όπως μας λένε οι υπάλληλοι του υπουργείου- αλλά και τα λογότυπα που πρέπει να διανεμηθούν σε πάνω από 10.000 σχολικές μονάδες όλων των τύπων.
Για να καταλάβει κάποιος πόσο στοιχίζουν αυτές οι μετονομασίες στο ελληνικό Δημόσιο αξίζει να πούμε ότι μόνο από το 2009 έως σήμερα η ονομασία του υπουργείου έχει αλλάξει τέσσερις φορές με ό,τι σημαίνει αυτό σε οικονομικό κόστος.
Και όλα αυτά σε ό,τι αφορά στο υπουργείο Παιδείας. Γιατί ονομασία δεν άλλαξε μέσα στο χρόνια που πέρασαν μόνο αυτό, αλλά και άλλα υπουργεία, προφανώς με ανάλογο κόστος.

ΜΕΤΑ ΤΗ VW ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ» ΚΑΙ ΤΗΝ BMW! Καταρρέει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία..

d71dcc0b-75d4-487b-92e0-35c6a26c9a8b 

Απώλειες πάνω από 8% καταγράφει η μετοχή της BMW AG, έπειτα από δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού AutoBild.
Το περιοδικό αναφέρει ότι ένα από τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα της έχει σε συνθήκες δρόμου μεγαλύτερες εκπομπές αερίων σε σύγκριση με τις τυποποιημένες συνθήκες ελέγχου.

Σύμφωνα με προδημοσίευση άρθρου του περιοδικού, το οποίο θα βγει ολόκληρο στη δημοσιότητα αύριο, το αθλητικό μοντέλο X3 xDrive 20d της BMW, με κινητήρα ντίζελ, εξέπεμψε πάνω από 11 φορές περισσότερα οξείδια του αζώτου κατά τη διάρκεια δομικής σε δρόμο από το Διεθνές Συμβούλιο Καθαρών Μεταφορών (μη κερδοσκοπική ερευνητική οργάνωση), σε σχέση με το επιτρεπτό όριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η BMW από την πλευρά της αρνήθηκε οποιαδήποτε παραποίηση των στοιχείων.
«Στον όμιλο της BMW, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες δραστηριότητες ή τεχνικές προβλέψεις οι οποίες επηρεάζουν τις εκπομπές», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Τα συστήματα επεξεργασίας καυσαερίων είναι ενεργά είτε σε επίπεδο δοκιμών είτε σε κανονική χρήση σε δρόμο, πρόσθεσε ο ίδιος.


ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !!! ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΕΙΡΑ Η DEUTSCHE BANK ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!!




ΚΟΠΗΚΕ ΣΤΑ STRESS TESTS ΣΤΙΣ ΗΠΑ Η DEUTSCHE BANK 
Μετά το πρώτο πρόστιμο των 2,5 Δις, σκάει τώρα το σκάνδαλο της Deutsche Bank με τους Ρώσους επιχειρηματίες και το ξέπλυμα χρήματος στη Μόσχα !!!

Οι αφελείς Γερμανοί νόμισαν για άλλη μια φορά ότι θα κερδίσουν τον πόλεμο, που αυτή τη φορά είναι οικονομικός !!!

Τώρα πληρώνονται με το ίδιο νόμισμα.

Τα πρόστιμα των γερμανικών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ θα αγγίξουν συνολικά το γερμανικό ΑΕΠ και θα οδηγήσουν στην κατάρρευση το γερμανικό χρηματιστήριο και το τραπεζικό σύστημα, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ευρωζώνης να ζητήσουμε την αποβολή της Γερμανίας από ΕΕ & Ευρώ, προκειμένου να μην κατρακυλήσει η ισοτιμία του εινιαίου νομίσματος απέναντι στο δολάριο.

Συγκεκριμένα, οι αμερικανικές εποπτικές αρχές πραγματοποιούν ενδελεχή έρευνα για να διαπιστωθεί εάν συγκεκριμένα στελέχη της Deutsche Bank στη Μόσχα ενεπλάκησαν σε υπόθεση δωροδοκίας και ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, η γερμανική τράπεζα ερευνάται για συναλλαγές ύψους 6 δισ. δολαρίων με Ρώσους επιχειρηματίες και σύντομα περιμένουμε να βγουν τα πρώτα συμπεράσματα
.
Να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο, η διοίκηση της τράπεζας είχε αναγγείλει την έναρξη εσωτερικής έρευνας για τη υπόθεση, θέτοντας σε διαθεσιμότητα αρκετά τραπεζικά στελέχη, τα οποία εργάζονται στα ρωσικά υποκαταστήματα.
Στην έρευνα των αμερικανικών αρχών επικουρεί και η γερμανική εποπτική αρχή Bafin.
Την περασμένη άνοιξη οι αμερικανικές αρχές άρχισαν νέα έρευνα σε βάρος της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από τη Ρωσία, μετά την απόπειρα χρηματισμού ενός χρηματομεσίτη στη Μόσχα.

Τον Μάρτιο έγινε γνωστό ότι η «αμερικανική» Deutsche Bank απέτυχε παταγωδώς να περάσει τα «τεστ αντοχής» (stress tests) της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν ότι κινείται στο «κόκκινο» και ότι θα ήταν αδύνατον να αντέξει ενδεχόμενη νέα χρηματοπιστωτική κρίση.

Η γερμανική τράπεζα δεν διαθέτει κανέναν μηχανισμό αντιμετώπισης έκτακτης κρίσης απεφάνθησαν τότε οι Αμερικανοί, ελέγχοντας ακόμη την Deutsche Bank για χειραγώγηση επιτοκίων, φορολογικές παραβάσεις και προβλήματα με υποθήκες!

Και κατέληξαν στο «πόρισμα» ότι η αμερικανική θυγατρική της Deutsche Bank, θα χρειαστεί τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια για την εξυγίανσή της.

Τον Απρίλιο, η Deutsche Bank συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 2,5 δισ. δολαρίων για το σκάνδαλο χειραγώγησης του επιτοκίου διατραπεζικών χορηγήσεων Libor.

Η σειρά σκανδάλων στην οποία έχει εμπλακεί η τράπεζα, όπως και τα δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα της, οδήγησαν στην παραίτηση, τον Ιούνιο, των δύο συνδιευθυνόντων συμβούλων της Deutsche Bank.

Τώρα ξεκινάει το πανηγύρι, ήσυχε συμπολίτη μου...


Τώρα ούτε να τρέξεις, ούτε να κρυφτείς δε μπορείς. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της ήσυχης αποδοχής σου για όλα τα μέτρα που σου επέβαλλαν. Σού πήραν όλα τα όπλα ενώ τα είχες στα χέρια σου. Τα παρέδωσες εσύ εις το όνομα της ειρήνης και της νοικοκυροσύνης…

Να μην τρέξει σταγόνα αίμα αλλά ας χυθούν εκατομμύρια δάκρυα. Τα δάκρυα δεν πονάνεέτσι νόμιζες. Τώρα ξεκινάει το πανηγύρι, ήσυχε συμπολίτη μου. Οι κακές Κασσάνδρες δεν ήταν για τα γούστα σου γιατί σου χαλούσαν την καθημερινότητά σου, τις κανονισμένες διακοπές σου, τις απλωτές και… τις ξαπλωτές σου, το σίγουρο μέλλον σου.

Άκου λοιπόν, τι θα έχει ήδη γίνει την ώρα που εσύ θα ξυπνήσεις από τον λήθαργό σου. Το σπίτι σου είτε το χρωστάς είτε όχι, ανήκει πλέον αλλού. Αν το χρωστάς…

δε σε κάποια τράπεζα τότε θα πληρώνεις δύο δόσεις ανά μήνα: Μία στην τράπεζα, μία στο κράτος. Και βέβαια θα σε αφήνουν να ζεις σε αυτό μέχρι την στιγμή που θα το χρειαστούν και θα σου κάνουν έξωση με το έτσι γουστάρω ή με μία απόφαση δικαστηρίου που θα ορίζει την έξωση συνταγματική.

Αν αρρωστήσεις μία ασπιρίνη θα σου είναι αρκετή, κι αυτή αγνώστου κατασκευής και συστατικών. Εκτός αν ανήκεις στην πάνω τάξη όπου με τον παρά σου θα έχεις όλα τα κομφόρ. Ασθενείς δύο ταχυτήτων αφού πάλευες χρόνια για την Ευρώπη της μίας ταχύτητας. Η λίστα του εκάστοτε ευρωτσολιά υπουργού θα ορίζει για το τι εξετάσεις θα χρειάζεσαι και όχι το είδος ή η πορεία της ασθένειάς σου. Το κορμί σου έτσι κι αλλιώς ανήκει κι αυτό στην περιουσία του παρακράτους αφού εκ γενετής είσαι πλέον αναγκαστικός δότης οργάνων και δε πα να στείλεις εσύ χιλιάδες αιτήσεις άρνησης προς τον αρμόδιο Οργανισμό (είναι τελικά αρμόδιος αυτός ο Οργανισμός;). Ανάλογα με τις ανάγκες των ιατρικών εταιρειών θα είσαι κλινικά νεκρός ή όχι. Βέβαια με τον ιατρικό τουρισμό που σου ετοιμάζουν μπορείς άνετα να δίνεις ένα νεφρό ή ένα ωάριο σε μία πλούσια γριά τουρίστρια για μία χούφτα ευρώ.

Ο μισθός, που τώρα τον θεωρείς μικρό – αν τον έχεις ακόμα- , θα καθορίζεται σύμφωνα με την οικονομική πορεία και τις ανάγκες της χώρας. Να θυμάσαι ότι από εδώ και στο εξής οι ανάγκες της χώρας θα είναι πάντα μεγάλες (ακόμα και αν δεν είναι) γιατί όσο πέφτει το μεροκάματό σου τόσο εγχώριοι και εισαγόμενοι “επενδυτές” θα βρίσκουν φθηνά χέρια, οι δείκτες ανεργίας θα πέφτουν και όλοι θα είναι χαρούμενοι ακόμα κι εσύ που θα εργάζεσαι για 200 (το πολύ) ευρώ το μήνα φθάνει να μην είσαι άνεργος. Αν εξαντληθείς δε από το 12ωρο σε βάζουν σε μία κλινική και γίνεσαι ξαφνικά “κλινικά νεκρός”. Και η οικογένεια σου δεν θα δει ένα ευρώ από την ασφάλεια και οι ιατρικές εταιρείες θα κονομήσουν από τα συκωτοπνεύνονά σου.

Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα υπάρχουν πια. Θα τα ορίζουν οι εταιρείες στις οποίες θα εργάζεσαι για τον ποιο ιδιωτικό ασφαλιστικό φορέα θα έχουν για όλους τους εργαζόμενους. Αυτό σημαίνει ότι πρώτα θα ασφαλίζεται ο εργοδότης για την αρρώστια σου ή το εργατικό «ατύχημά» σου και μετά εσύ. Αν πεθάνεις κιόλας καλύτερα, θα κονομήσουν τόσα όσα δεν θα τους έδινε η εργασία σου ακόμα και αν ζούσες 500 χρόνια.

Είχες στο πίσω μέρος του μυαλό σου ότι αν δεν θα τα καταφέρεις στην πόλη, θα μετακομίσεις στο χωριό, στο πατρικό και θα είσαι άνετος. Πριν το κάνεις αυτό πάρε τις λίστες για το πού θα γίνουν στο μέλλον αναπτυξιακά έργα ιδιωτικών συμφερόντων όπως η El Dorando. Για το δημόσιο συμφέρον το παρακράτος έχει βάση νόμου το δικαίωμα να βάζει σε ισχύ αναγκαστική απαλλοτρίωση υπέρ της οποιαδήποτε ιδιωτικής επένδυσης. Αυτός είναι βάση νόμου ο επιφανειούχος που δεν θα τον κουνάει κανένας εις τον καιρό τον άπαντα. Μαζί με το χωράφι, θα σου πάρουν το πατρικό σπίτι και σε μία βραδιά εκεί που ήταν το χωριό σου ξαφνικά θα δεις μία απέραντη έρημο. Και πονηρούλη, μην σκεφθείς ότι θα τα κονομήσεις από την απαλλοτρίωση διότι από 1 έως 3 ευρώ το πολύ το τετραγωνικό θα είναι η ανταμοιβή σου, κι αυτή αν τα οικονομικά του κράτους τυχαία δεν είναι σε ύφεση.

Οι υπόλοιποι που τα χωριά τους δεν θα βγουν σε πλειστηριασμό μην νομίζουν ότι θα φυτέψουν την πατάτα για να ζήσουν γιατί τα μαντάτα έρχονται γρήγορα και λένε ότι με την αμερικανο-ευρωπαϊκή συμφωνία γεωργικών προϊόντων, θα μπαίνεις μέχρι και φυλακή για το ελεύθερο φύτεμα πατάτας όπως μπαίνει σήμερα κάποιος για το φύτεμα ινδικής κάνναβις. Διότι ο σπόρος, το χώμα και η ανάπτυξη του φυτού είναι προϊόν. Και μην ξεχνάς ότι ο σπόρος θέλει νερό για να ανθίσει.

Όσο μπορείς ακόμα, κάνε άφθονα λουτρά, πιες πολύ νερό, πλύνε ό,τι δεν έπλυνες διότι είναι θέμα μηνών να πεις το νερό νεράκι. Το καταλληλότερο νερό της Ευρώπης έχει η Ελλάδα, λες να μην το ξέρουν οι εταίροι σου; Αυτό το δεδομένο αγαθό σε πολύ λίγο θα είναι προϊόν. Νόμιζες ότι τζάμπα έδιναν εδώ και 15 χρόνια πιστοποιήσεις πηγών και πήγαινε ο καθένας να κάνει εμφιαλωτήριο; Νομίζεις ότι για οικολογικούς λόγους άρχισαν οι χαρτογραφήσεις πηγών, ποταμών ακόμα και αγροτικών αποταμιευτήρων νερού ανά την επικράτεια με διαταγή της Ε.Ε; Νομίζεις ότι οι εναπομείνασες εταιρείες εμφιάλωσης θα μείνουν σε ελληνικά χέρια; Θα αλλάξουν χέρια και μαζί με αυτές όλες οι δημοτικές επιχειρήσεις (που καθόλου τυχαία δεν είναι επιχειρήσεις ανεξάρτητου προϋπολογισμού από τους Δήμους από τότε που δημιουργήθηκαν) θα πουληθούν γιατί τα οικονομικά των Καλλικρατικών Δήμων και πάλι εντελώς τυχαία θα είναι σε ύφεση.

Όσο για την “Πράσινη Ανάπτυξη”, όσοι τσιμπήσατε στο παραμύθι, αρχίσατε να νιώθετε ήδη στο πετσί σας τι σημαίνει “δουλεύει ο ήλιος για μένα”. Μαζί με το φωτοβολταϊκό που φύτεψες χαιρέτα το χωράφι και το σπίτι που έβαλες υποθήκη για το πράσινο δάνειο. Σε έναν άντε σε δύο θα καταλήξουν και τα χωράφια και ο ήλιος. Μα ήταν δυνατόν να νομίζεις ότι θα άφηναν γη και ήλιο σε έναν κακομοίρη χρεωμένο όπως εσύ; Για να μην θεωρείς ότι θα πας στο νησί και θα ψαρεύεις την τροφή σου τώρα με την “Γαλάζια Ανάπτυξη” μπορεί να φαντάζει επιστημονική φαντασία αλλά ακόμα και τον γαύρο που δεν τον είχες σε εκτίμηση θα τον βλέπεις πλέον στα όνειρά σου.

Για το τι είναι αυτή την στιγμή η Ελλάδα φαίνεται από το νόμο όπου ξένες επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιούνται στην χώρα θα έχουν φοροαπαλλαγές αλλά και φορολογικά κίνητρα. Μόνο οι νόμιμοι πολίτες της οποιαδήποτε χώρας έχουν αυτά τα προνόμια, άρα εσύ που θα σταθείς για έλεγχο μπροστά στον εφοριακό ο οποίος θα σε απειλεί με δήμευση περιουσίας και φυλάκιση θα έχει απέναντι του έναν παράνομο και παρείσακτο κάτοικο αυτής της χώρας που θες να το καταλάβεις είτε όχι αυτός είσαι εσύ, Έλληνά μου.

Είναι κι άλλα, πολλά, αμέτρητα που είτε είναι σε ενέργεια την ώρα που εσύ αγανακτείς με το «μαύρο της ΕΡΤ» ή για την απόλυση 100,000 δημοσίων υπαλλήλων που λείαν συντόμως θα γίνουν 450,000, είτε έχουν μπει σε λειτουργία και εσύ δεν παίρνεις μυρωδιά. Η φίμωση της δήθεν ελευθερίας και η αγανάκτηση για το χαμένο σίγουρο μεροκάματο πουλάνε. Εγκλωβίζουν το οπτικό σου πεδίο εκεί ακριβώς που θέλουν. Δεν θα πάρεις μυρωδιά για το τι σου έχουν έτοιμο το επόμενο πρωί του τελευταίου σου ήσυχου ύπνου.

Δεν ήταν η Ελλάδα η πρώτη χώρα που έγινε υποτελής σε δάνεια. Είναι όμως η πρώτη χώρα παγκοσμίως που δεν έχει χάσει απλά την εθνική της κυριαρχία αλλά την ελευθερία σωματική και συναισθηματική των πολιτών της υπό δημοκρατικό καθεστώς. Έπαιξαν πάρα πολύ έξυπνα οι αντίπαλοι γνωρίζοντας καλά ότι αυτόν τον λαό δεν του κάνεις κατά μέτωπο επίθεση αλλά τον διασπάς χρόνια πριν σε συναισθηματικούς μαλάκες και υλιστές λαμόγια και του γκρεμίζεις σιγά-σιγά και σταθερά όλα τα γεφύρια. Δημιούργησαν μία τεράστια φάκα στην οποία πέσαμε όλοι ανεξαιρέτως κοιτώντας ο καθένας μας ό,τι θεωρούσε ιερό. Άλλος τις αξίες και άλλος τον κώλο του.

Συμπολίτευση και «συμπολιτευομένη αντιπολίτευση» ήταν τα όπλα των αιωνίων εχθρών σου, των γνωστών και ανελέητων “Φιλελλήνων”. Σιγά μην άλλαζαν την συνταγή για το τελευταίο τους χτύπημα μετά από 200 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον χώρο. Μηδενίζουμε και πάμε από την αρχή. Το επόμενο στάδιο των διεθνών κοτζαμπάσηδων είναι εν δράσει.

Και μην περιμένεις κανέναν Μαρίνο Αντύπα να σε ξυπνήσει. Το κόμμα του Αντύπα ήταν η Ελλάδα, όχι ως έννοια άυλη αλλά ως άνθρωποι που αποτελούσαν την έννοια , ενώ το δικό σου κόμμα….άσε να μην το πω.




SIMPLE MAN

http://www.logiosermis.net/2015/09/blog-post_790.html#.VgWm5n3Qhf4


O Ντράγκι στέλνει τον Σόιμπλε στα δικαστήρια!




Με προσφυγή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απειλεί τη Γερμανία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απειλεί τη Γερμανία με αφορμή έναν νέο νόμο που αφαιρεί από την ΕΚΤ εποπτικές εξουσίες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg.


Την Πέμπτη, το γερμανικό κοινοβούλιο υπερψήφισε σχέδιο νόμου που επιτρέπει στο  υπουργείο Οικονομικών να καθορίζει αυτό τα σχέδια αναδιάρθρωσης τραπεζών και  τη διαχείριση επιχειρηματικού ρίσκου.

Με τον νέο νόμο το Βερολίνο ουσιαστικά αποδυναμώνει την ΕΚΤ από το να ελέγχει προληπτικά τράπεζες και να ζητεί την λήψη μέτρων όπως την ανακεφαλαιοποίησή τους όταν κρίνει ότι έχουν πρόβλημα φερεγγυότητας.



Σύμφωνα με το Bloomberg η ΕΚΤ εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας  να προσφύγει, όπως έχει δικαίωμα, στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Γερμανίας με «αιχμή του δόρατος» τον νέο νόμο.

Αφορμή για την αντιπαράθεση μεταξύ ΕΚΤ και Βερολίνου είναι η διάταξη περί «έγκαιρης παρέμβασης» που περιλαμβάνεται στην οδηγία για την Ανάκαμψη και Εξυγίανση των Τραπεζών που καλούνται να μεταφέρουν τα κράτη-μέλη στο εθνικό δίκαιό τους.

Ουσιαστικά, η οδηγία δίνει στις εποπτικές αρχές την εξουσία να διατάσσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, να συγκαλεί συνέλευση μετόχων και να απολύει τη διοίκηση σε ορισμένες περιπτώσεις.

Έτσι, ο επίμαχος νόμος καθιστά αδύνατη την παρέμβαση της ΕΚΤ, με εξαίρεση όταν κάποια τράπεζα θα βρίσκεται στα πρόθυμα της κατάρρευσης, παραβιάζοντας  ωστόσο, το πνεύμα της οδηγίας.

Πάντως, η νομική υπηρεσία της ΕΚΤ έχει εκδώσει από τις 2 Σεπτεμβρίου γνωμοδότηση σύμφωνα με την οποία η κεντρική τράπεζα μπορεί να αγνοήσει τον γερμανικό νόμο.

«Η ΕΚΤ δεν δεσμεύεται από κυβερνητικούς κανονισμούς ή από παρόμοια μέτρα που ενδέχεται να επηρεάζουν την ανεξαρτησία της ή την ομαλή λειτουργία του Κοινού Μηχανισμού Εποπτείας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.



http://www.logiosermis.net/2015/09/o.html#.VgWmuH3Qhf4

TWEET THΣ ΝΑSA ΣΚΟΡΠΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ! Έρχεται το τέλος του κόσμου μέχρι τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου

KAT1-780x358 
Σύμφωνα με όλους εκείνους που έχουν δημιουργήσει τα σενάρια μετά την πτώση του αστεροειδούς στη Γη θα ακολουθήσουν τεράστιες κλιματολογικές αλλαγές που θα οδηγήσουν στο τέλος του κόσμου!Αναφέρουν πως μερικά τμήματα της Γης θα υποφέρουν από ξηρασία, ενώ άλλα θα πνίγονται από τις καταιγίδες.
Πάντως σε κάθε περίπτωση, ο ιστότοπος Skeptoid, συνέταξε μια λίστα των γεγονότων που, σύμφωνα με συνωμοσιολογικούς κύκλους, θα μπορούσαν να…δρομολογήσουν το Τέλος τα οποία λαμβάνουν χώρα μέσα στον Σεπτέμβριο του 2015.
tweet
συντέλεια
Η εβραϊκή γιορτή του Γιομ Κιπούρ
Η συνάντηση Ομπάμα με τον Πάπα Φραγκίσκο στον Λευκό Οίκο
Η φθινοπωρινή ισημερία
Η μουσουλμανική γιορτή Άιντ αλ Άντχα
Πέρασμα του κομήτη 67Ρ κοντά από τη Γη
Επανεκκίνηση του CERN Large Hadron Collider (γνωστές οι θεωρίες περί ανοίγματος πύλης σε νέα διάσταση κ.ο.κ)
Τέλος της αμερικανικής στρατιωτικής άσκησης Jade Helm
Έναρξη μιας νέας πρωτοβουλίας του ΟΗΕ (Agenda 2030)
Το τέλος του τελευταίου από τα «Τέσσερα Ματωμένα Φεγγάρια»
Αναμενόμενη οικονομική κατάρρευση (με αφορμή την αναταραχή στην Κίνα)
Το τέλος του έτους Σεμιτάχ στο εβραϊκό ημερολόγιο
Την προφητεία για την καταστροφή του κόσμου μέσα στην εβδομάδα και συγκεκριμένα σήμερα έκανε και ο Αιδεσιμότατος Εφρέν Ροντρίγκεζ ο οποίος είχε δηλώσει ότι ένας κομήτης έρχεται καταπάνω μας αρκετό καιρό πριν.

 
Ο ίδιος είχε κατηγορήσει τους επιστήμονες ότι ενώ το ξέρουν δεν έχουν ανακοινώσει τίποτα και έτσι μόνο οι πλούσιοι και διάσημοι θα προφυλαχθούν και θα επιζήσουν.
medicalland.gr

Ο ΠΑΠΑΣ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ : «ΚΟΡΑΝΙ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ»

ΠάπαςΚοράνι Αγ. Γραφή



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Για άλλη μια φορά ο Πάπας της Ρώμης, ο Πάπας Francis στο Λευκό Οίκο επανέλαβε ότι έχουν πεί και έχουν κάνει οι προηγούμενοι Οικουμενιστές Πάπες και Πατριάρχες! –«Κοράνι και Αγία Γραφή είναι το ίδιο»!!!
Συγκεκριμένα ανέφερε ενώπιων του προέδρου Ομπάμα και άλλων αξιωματούχων και επισήμων του Λευκού Οίκου τα ακόλουθα :

«Ο Ιησούς Χριστός, ο Ιεχωβά, ο Αλλάχ. Αυτά είναι όλα τα ονόματα που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν μια οντότητα που είναι σαφώς η ίδια σε όλο τον κόσμο. Για αιώνες, το αίμα έχει ρίξει άσκοπα λόγω της επιθυμίας να διαχωρίζουν την πίστη μας. Αυτό, όμως, θα πρέπει να είναι η ίδια η έννοια που μας ενώνει ως άνθρωποι, ως έθνη, και ως έναν κόσμο που δεσμεύονται από την πίστη. Μαζί, μπορούμε να επιφέρει μια άνευ προηγουμένου εποχή ειρήνης, το μόνο που χρειάζεται για να επιτευχθεί μια τέτοια κατάσταση είναι ο σεβασμός κάθε άλλων πεποιθήσεων, γιατί είμαστε όλοι παιδιά του Θεού, ανεξάρτητα από την ονομασία που επιλέγουν να τον αντιμετωπίσουν. Μπορούμε να θαυμαστα πράγματα στον κόσμο από τη συγχώνευση της πίστη μας, και ο χρόνος για ένα τέτοιο κίνημα είναι τώρα. Δεν είναι πλέον θα μπορούμε να σφάζουν τους γείτονές μας για διαφορές σε σχέση με το Θεό τους»
Αλήθεια δεν μας είπε κάτι καινούργιο ο προκαθήμενος του Βατικανού. Εκείνο που αναρωτιόμαστε είναι πως είναι δυνατόν να συνεχίζουν τον διάλογο με τέτοιες απόψεις όλοι αυτοί οι υποτιθέμενοι αρχιεράρχες της Ορθοδοξίας, με πρωτοπόρο τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Ως ποτέ θα είναι υποκριτές, (πλην κάποιων «φωτεινών»εξαιρέσεων), λεηλατώντας την Ορθοδοξία ενώ εμφανίζονται ότι μάχονται υποτίθεται κατά της παναίρεσης του Οικουμενισμού, της χειρότερης αίρεσης της Χριστιανοσύνης ;
«Οι προ του Αντίχριστου αντίχριστοι εμφανίζονται συνεχώς ως άλλες εικόνες και ομοιώματα του «ως ρίζα αμαρτωλός», ο Νέρων, ο Ιουλιανός ο Παραβάτης, ο Μωάμεθ, ο Πάπας, ο Στάλιν, ο Χίτλερ. Την επί του Αντίχριστου αποστασία είναι αιρέσεις, μεγάλες κινήσεις σκοτεινών δυνάμεων : Ο Αρειανισμός, η Εικονομαχία, ο Παπισμός…» Από το «Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ», έκδοση Ιερόν Κελλίον ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Μπουραζέρι
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/09/blog-post_758.html

Κωνσταντοπούλου: Εσχάτη προδοσία η υπογραφή του τρίτου Μνημονίου

Κωνσταντοπούλου: Εσχάτη προδοσία η υπογραφή του τρίτου Μνημονίου
Για εσχάτη προδοσία έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ερωτηθείσα από το newpost, για το αν εντοπίζει ποινικές ευθύνες της κυβέρνησης στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου, εφόσον το χαρακτηρίζει «απεχθές, παράνομο και αθέμιτο».
Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το πεντάμηνο έργο της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος, η Πρόεδρος της Βουλής, τόνισε χαρακτηριστικά:
Στο εσωτερικό δίκαιο πρόκειται για εσχάτη προδοσία. Στο διεθνές δίκαιο είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Αυτή ήταν η θέση μου από το 2012, δε θα αλλάξω τώρα που ψηφίστηκε το τρίτο μνημόνιο. 
Παράλληλα, η κυρία Κωνσταντοπούλου, προανήγγειλε την συνέχιση των εργασιών της επιτροπής Αλήθειας για το δημόσιο χρέος, παρά τη δική της αποχώρηση από τη Βουλή.
Στο πλαίσιο αυτό, διαμορφώνονται ήδη δομές, με στόχο,  όπως είπε η ΠτΒ να «μην πεθάνει το έργο της επιτροπής, ακόμα και  αν κάποιοι προσπαθήσουν να τη σκοτώσουν». «Η επιτροπή έχει ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμά της. Ανεξαρτήτως της βούλησης της επόμενης ηγεσίας της Βουλής, τα μέλη της επιτροπής θα συνεχίσουν να υπηρετούν το σκοπό, για τον οποίο συγκροτήθηκε, με άλλα μέσα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η  Πρόεδρος της Βουλής, η οποία διατηρεί τον θεσμικό της ρόλο μέχρι την εκλογή νέου Προέδρου, έκανε παρουσίαση του πεντάμηνου έργου της Επιτροπής, παραθέτοντας στοιχεία που αφορούν στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, από το δημοψήφισμα έως και το τρίτο πακέτο στήριξης (μνημόνιο).  Η επιτροπή, στα συμπεράσματά της, χαρακτηρίζει δεσμευτικό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, σημειώνοντας πως το αποτέλεσμά του απαγορεύει από τις μελλοντικές ελληνικές κυβερνήσεις να συνάψει συμφωνίες με παρόμοιο- του ερωτήματος- περιεχόμενο. Χαρακτηρίζει δε απεχθές, παράνομο και αθέμιτο το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε  η προηγούμενη κυβέρνηση λόγω  του γεγονότος πως η σύναψή του βασίστηκε στις προηγούμενες δανειακές συμβάσεις.  
Πάντως η κ. Κωνσταντοπούλου εμφανίστηκε και πάλι ενοχλημένη από τον τρόπο που προβλήθηκε το έργο της επιτροπής. Όπως είπε, η επιτροπή λοιδορήθηκε, χλευάστηκε και δεν είναι τυχαίο ότι η υπόθεση με το λάστιχο βγήκε πέντε μέρες μετά την ίδρυσή της. Αναφερόμενη τέλος στο κόστος της Επιτροπής Αλήθειας, η κ. Κωνσταντοπούλου, ανακοίνωσε ότι συνολικά άγγιξε τα 112.000, σπεύδοντας ωστόσο να διευκρινίσει πως κατά την εννεάμηνη θητεία της, η Βουλή έχει μειώσει τα έξοδά της σε σχέση με το αντίστοιχο περσυνό διάστημα κατά 12,5 εκατ. ευρώ.  

newpost
http://greeknation.blogspot.gr/2015/09/blog-post_877.html

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.» (βίντεο)

https://www.facebook.com/groups/1503257103321480/

https://www.facebook.com/groups/1503257103321480/

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: [ «Είμαι διορισμένος Πρόεδρος , δεσμευόμαστε ότι σε είκοσι (20) μέρες έως ένα μήνα , θα γίνει Συνέδριο από τους εκλεγμένους όλων των «Ε.ΣΥ.» στην Ελλάδα , όπου εκεί θα βγει ο πραγματικός Πρόεδρος και όλος ο μηχανισμός έτσι όπως ορίζει το καταστατικό του Φορέα των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ». Εκείνο που θέλω να δηλώσω αγαπητοί Συνέλληνες , είναι ότι είμαστε αναγκασμένοι , μετά από χιλιάδες χρόνια , και η Ελλήνων Συνέλευση που είχε γίνει επί Μεγάλου Αλεξάνδρου , αλλά και το όνειρο το Καποδίστρια που δεν έγινε πραγματικότητα και μετά επήλθαν όλα αυτά τα δεινά της κομματοκρατίας και των ξένων επιρροών στη χώρα μας , όχι μόνο είμαστε αναγκασμένοι , αλλά και υποχρεωμένοι να ανοίξουμε την «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» και να εγκαθιδρύσουμε την ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ . ]

 

http://alfeiospotamos.gr/?p=17858

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters