Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Δείτε ένα αγριολούλουδο που φυτρώνει μόνο στην Ακρόπολη -πουθενά αλλού στον κόσμο!

 
Η Micromeria Acropolitana αποτελεί ένα πανέμορφο μυστικό της ελληνικής βοτανολογίας  Φωτο: Σταύρος Αποστόλου


Από τηνΑΝΔΡΟΝΙΚΗ
ΚΟΛΟΒΟΥ


Στον βραχώδη λόφο της Ακρόπολης, εκεί όπου δεσπόζει το θαύμα της αρχιτεκτονικής, ο μεγαλοπρεπής Παρθενώνας, υπάρχει άλλο ένα μικρότερο θαύμα που γέννησε η φύση και το φυλά καλά κρυμμένο από τα βλέμματα των τουριστών. Ένα μικρό φυτό που δεν ξεπερνά τα 20 εκατοστά, βγάζει ροζ άνθη από το Μάιο έως τον Ιούνιο και δε μπορείς να το βρεις πουθενά αλλού στον κόσμο.

Συλλέχθηκε στις 30 Αυγούστου του 1906 από τους Γάλλους βοτανολόγους René C.J.E. Maire (1876–1949) και Marcel G.C. Petitmengin (1881–1908), που έκαναν περιοδεία κατά τη διάρκεια του 1904 και 1906 στην Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα συλλέγοντας φυτά. Καταγράφηκε πρώτη φορά το 1908 από τον Αυστριακό βοτανολόγο Halacsy με την ονομασία Micromeria athenae.

H Μικρομέρια της Ακρόπολης δεν ξεπερνά τα 20 εκατοστά, βγάζει ροζ άνθη από το Μάιο έως τον Ιούνιο και δε μπορείς να τη βρεις πουθενά αλλού στον κόσμο.


Από το 1908 και ειδικά την μεταπολεμική περίοδο τα ίχνη της χάνονται. Το 1998, ο καθηγητής Βοτανικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αρτέμης Γιαννίτσαρος κάνει λόγο για "εξαφανισθέν είδος από την ελληνική και γενικά την παγκόσμια χλωρίδα" και το 2003, ο βοτανολόγος Θεοφάνης Κωνσταντινίδης σε άρθρο του αναφέρεται στην Micromeria acropolitana την οποία "εδώ και έναν αιώνα κανένας δεν έχει ξαναδεί ούτε στο βράχο της Ακρόπολης ούτε κάπου αλλού".

Το 2004 ανακαλύφθηκε ξανά από τον βιολόγο Γρηγόρη Τσούνη κατά τις μελέτες του για το οικοσύστημα του Ιερού βράχου και ταυτοποιήθηκε το 2009 από τη βοτανολόγο δρ Κιτ Ταν από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης. Από τότε η τοποθεσία του φυτού παραμένει μυστική για την προστασία του.


Ο Σταύρος Αποστόλου με τον Γιώργο Στασινόπουλο, εντόπισαν το φυτό λίγους μήνες πριν στην Ακρόπολη...Φωτο: Πάρις Ταβιτιαν / LIFO

Ο Σταύρος Αποστόλου με τον Γιώργο Στασινόπουλο, εντόπισαν το φυτό λίγους μήνες πριν στην Ακρόπολη. Όταν οι άλλοι κοίταζαν τον Παρθενώνα, μας λέει ο Σταύρος, εγώ ήμουν σκυμμένος στο χώμα.

— Πώς εντόπισες τη μικρομέρια; Έψαχνες επί τούτου για το φυτό ή το είδες τυχαία;


Για αυτό το φυτό άκουσα πρώτη φορά το 2004 όταν έγινε η επανεύρεση του από τον κ.Τσουνη

Όποτε επισκεπτόμουν την Ακρόπολη κοιτούσα μήπως και το εντοπίσω. Κάποια στιγμή άρχισα να ψάχνω συστηματικά να το βρω και έτσι φωτογράφιζα όποια Μικρομερια έβρισκα στην περιοχή της Ακρόπολης, του Αρείου πάγου και του Φιλοπάππου. Μετά από πολλές επισκέψεις και "εξονυχιστικό" ψάξιμο την βρήκα μαζί με τον φίλο μου Γιώργο Στασινόπουλο. Την φωτογράφισα, έκανα ταυτοποίηση, εξέτασα προσεκτικά τις διαφορές της σε σχέση με την Micromeria nervosa και την Micromeria juliana από λίστα που μου έστειλε ο φίλος και καλός γνώστης των φυτών Ερωτόκριτος και μετά έστειλα τις φωτογραφίες και σε άλλους για επιβεβαίωση.

Μετά από όλες τις θετικές απαντήσεις πολύ χαρούμενος ανάρτησα τις φωτογραφίες μου στο διαδίκτυο.


— Πρόκειται για ένα φυτό που φύεται μόνο στην Ακρόπολη. Του προσδίδει αυτό κατά την άποψή σου έναν ιδιαίτερο συμβολισμό;


Το φυτό αυτό κατά την γνώμη μου είναι ένα σύμβολο αναγέννησης και επιβίωσης. Τα φυτά και η φύση συνεχώς μας εκπλήσσουν με την δύναμη τους να αντέχουν στον χρόνο. Είναι μαγικό το πως από ένα μικροσκοπικό σπόρο, πολλές φορές σε ελάχιστο χώμα ή σε κάποια σχισμή ενός βράχου, φυτρώνει ένα φυτό, μεγαλώνει ανθίζει και διαιωνίζει το είδος του. Τα φυτά και η φύση είναι δάσκαλοι επιβίωσης.


— Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε και γιατί όχι να αναδείξουμε αυτό το τόσο σπάνιο και μοναδικό φυτό;


Η προστασία του μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους αλλά με βασικότερο αυτόν της απόκρυψης της ακριβούς τοποθεσίας του στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Έπειτα θα μπορούσε να γίνει αναπαραγωγή του φυτού και δημιουργία ενός μικρού Βοτανικού κήπου στην περιοχή όπου θα μπορούν οι επισκέπτες της Ακρόπολης να δουν και το φυτό "μύθο" και να το θαυμάσουν από κοντά.


Το 2014 εντοπίστηκαν μερικά άτομα του φυτού και φωτογραφήθηκαν από τους Αποστόλου Σταύρο και Στασινόπουλο Γιώργο...Φωτο: Σταύρος Αποστόλου



PHYTOLOGIA BALCANICA 16 (2): 237 – 242 Sofia, 2010 |

PHYTOLOGIA BALCANICA 16 (2): 237 – 242 Sofia, 2010 |

Φωτο: Σταύρος Αποστόλου


Δεν ξεπερνά τα 20 εκατοστά, βγάζει ροζ άνθη από το Μάιο έως τον Ιούνιο και δε μπορείς να το βρεις πουθενά αλλού στον κόσμο
Δεν ξεπερνά τα 20 εκατοστά, βγάζει ροζ άνθη από το Μάιο έως τον Ιούνιο και δε μπορείς να το βρεις πουθενά αλλού στον κόσμο
Η περιγραφή του φυτού από τον Halacsy (Herbarium WU Institute of Botany, University of Vienna)

Το δείγμα του φυτού που συλλέχτηκε το 1906 (Herbarium WU Institute of Botany, University of Vienna)
Η περιγραφή του φυτού από τον Halacsy (Herbarium WU Institute of Botany, University of Vienna)

Το δείγμα του φυτού που συλλέχτηκε το 1906 (Herbarium WU Institute of Botany, University of Vienna)
*Όλες οι φωτογραφίες και το υλικό παραχωρήθηκαν από τον Σταύρο Αποστόλου, για χρήση και προβολή αποκλειστικά από το LIFO.gr



http://www.lifo.gr/team/athens/52592

"Μαγεία" από τον ελληνικό βυθό: Ανακαλύφθηκαν 22 ναυάγια από την Αρχαιότητα και το Βυζάντιο στους Φούρνους (εικόνες)

f1_20-650x369 
 
ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ
Έκθαμβος έχει μείνει ολόκληρος ο πλανήτης από την μεγάλη ανακάλυψη 22 ναυαγίων στων βυθό των Φούρνων από μία ομάδα Ελληνοαμερικανών αρχαιολόγων που χρειάστηκε μόλις 13 ημέρες για να φέρει στο φως τα εκπληκτικά ευρήματα
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου στα νησάκια των Φούρνων από αρχαιολόγους της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και το RPM Nautical Foundation οι οποίοι συνεργάστηκαν με ντόπιους σφουγγαράδες, ψαράδες και δύτες ελεύθερης κατάδυσης για να έρθουν μπροστά σε μια τεράστια ανακάλυψη.
22 ναυάγια που χρονολογούνται από την αρχαϊκή περίοδο έως τους προεπαναστατικούς χρόνους με σπουδαία και σπάνια ευρήματα ήρθαν στην επιφάνεια με τις φωτογραφίες τους να κάνουν τον γύρο του κόσμου.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, τα ναυάγια που εντοπίστηκαν καλύπτουν μία πολύ μεγάλη χρονολογική περίοδο η οποία εκτείνεται από την Αρχαϊκή Περίοδο (700-480 π.Χ.), στην Κλασική (480-323 π.Χ.) και την Ελληνιστική (323 – 31 π.Χ.), μέχρι και την Ύστερη Μεσαιωνική Περίοδο (16ος αιώνας).
Ανάμεσα στα ευρήματα οι αρχαιολόγοι εντόπισαν σαμιακούς αμφορείς της Αρχαϊκής περιόδου (700-480 π.Χ.) και της Υστερορωμαϊκής περιόδου (3ος-7ος αιώνας μ.Χ.), σινωπικούς αμφορείς και μεγάλους αμφορείς της Μαύρης Θάλασσας του 2ου αιώνα μ.Χ. που περιέχουν σάλτσα ψαριού.
Παράλληλα σε ένα από τα ναυάγια της  ύστερης κλασικής περιόδου βρέθηκε φορτίο χιακών αμφορέων και πίθων, ενώ σε ένα άλλο αμφορείς από τη Συρία και την Παλαιστίνη του 3ου-4ου αιώνα μ.Χ.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί πάντως είναι ότι ο μεγάλος αριθμός των ναυαγίων οφείλεται στο γεγονός ότι οι Φούρνοι βρίσκονταν στη μέση των οδών που ακολουθούσαν τα πλοία που ταξίδευαν από την ανατολή στη δύση και από τον βορρά στο νότο.
Τα περισσότερα από αυτά έκαναν εμπορικές συναλλαγές μεγάλων αποστάσεων, και σε κάποια βρέθηκαν αμφορείς οι οποίοι δεν έχουν εντοπιστεί στο παρελθόν.
Τι λένε οι ειδικοί
Επικεφαλής των ερευνών ήταν ο ο αρχαιολόγος της Εφορείας ΕναλίωνΑρχαιοτήτων δρ Γιώργος Κουτσουφλάκης, επικεφαλής αρχαιολόγοι του Ιδρύματος R.P.M. Nautical Foundation ήταν οι αρχαιολόγοι δρ. Jeffrey Royal και Peter Campbell, ενώ στην έρευνα συμμετείχαν ο δύτης της ΕΕΑ Λ. Μερσενιέ, ο συντηρητής αρχαιοτήτων Α. Τσομπανίδης, ο αρχαιολόγος του RPM Nautical Foundation C. Hutchins και ως εξωτερικοί συνεργάτες της ΕΕΑ οι δύτες Β. Μεντόγιαννης, Μ. Γάρρας και Α. Αγάθος.
«Σε μία τυπική έρευνα εντοπίζουμε 4 ή 5 ναυάγια ανά εποχή στην καλύτερη περίπτωση», λέει στο Discovery o δρ Γιώργος Κουτσουφλάκης και συνεχίζει τονίζοντας ότι αν και περίμεναν να έχουν επιτυχία, κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος για τόσα ευρήματα. «Βρίσκαμε στην κυριολεξία παντού ναυάγια», τονίζει.
Από την πλευρά του ο Peter Campell του R.P.M. Nautical Foundation λέει: «Αυτά τα ναυάγια προκλήθηκαν είτε από ξαφνική κακοκαιρία είτε απο κάποια βλάβη στον εξοπλισμό, όπως ένα σπασμένο πηδάλιο που εμπόδιζε τον έλεγχο του πλοίου».
Παρόλα αυτά ο αριθμός των ναυαγίων είναι πιθανό να αυξηθεί καθώς αυτή ήταν η πρώτη φορά που έγινε έρευνα στην περιοχή, και οι αρχαιολόγοι έχουν εξερευνήσει μόνο το 5% των ακτών του αρχιπελάγους.
Η ίδια ομάδα θα συνεχίσει την έρευνα στους Φούρνους και την επόμενη χρονιά.

Ξεβρακώνοντας την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και το #irunmarathon!Ξεβρακώνοντας την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και το #irunmarathon!

 
Οι χρυσοί άνθρωποι της Εθνικής, προσφέρουν από την τσεπη τους 0,50 ευρώ για την ενίσχυση του Κέντρου Ειδικής Φροντίδας Παιδιών του Ναυτικού Νοσοκομείου για κάθε post που γίνεται με το γνωστο πλέον hashtag #irunamarathon! Τα πράγματα όμως μάλλον δεν είναι ακριβώς έτσι….
Επειδή μου φάνηκε λίγο ύποπτο το θεματάκι έκατσα αρχικά και έψαξα πόσες χιλιάδες post έχουν γίνει σε facebook, instagram, twitter και είναι αρκετότατα! Μωρέ μπράβο, σκέφτηκα… Αν συνεχιστεί η καμπάνια με την ίδια δυναμική σε λίγο η Εθνική μάλλον θα κλαίει!
Δεύτερο βήμα ήταν να κάτσω και να βρω πληροφορίες για το “φιλανθρωπικό” αυτό hashtag! Έπεσα λοιπόν πάνω σε αυτό το site: http://www.i-runmarathon.gr/ ! Στο τέλος της σελίδας, υπάρχουν οι όροι χρήσης, που για πρώτη φορά στη ζωή μου έκατσα και διάβασα! Αυτό που ανακάλυψα μου έλυσε όλες τις απορίες!
Αρχικά, να πούμε σε όλους εκείνους που έτρεξαν κι έκαναν αυτή τη δημοσίευση ότι συμφωνούν με τους όρους χρήσης. Πιο συγκερκιμένα: “Ρητώς αναφέρεται ότι οι αναρτήσεις του κοινού στα κοινωνικά δίκτυα με το‪#‎i‬-runmarathon /‪#‎irunmarathon‬ που θα παρουσιάζονται στο micrositewww.i-runmarathon.gr και θα αποτελούν μέρος του εικονικού μωσαϊκού…“. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η φωτογραφία σας ήδη υπάρχει σε αυτό το site που έχει σηκώσει η Εθνική! Super;;;;;;;;;;;;;
Δεύτερον! Όσα εκατομμύρια post κι αν γίνουν αναφέρεται ρητώς ότι: “Το ύψος του τελικού ποσού που θα διαθέσει η Τράπεζα στον ως άνω Οργανισμό στο πλαίσιο του Προγράμματος εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια και στην απόλυτη κρίση της Τράπεζας“.
2
Τέλος; “Ρητά επίσης αναφέρεται ότι η ενέργεια θα ολοκληρωθεί και θα λήξει οριστικά όταν το σύνολο των αναρτήσεων που θα συγκεντρωθούν στο εικονικό ψηφιακό μωσαϊκό κοινωνικής προσφοράς θα φτάσει στον συνολικό αριθμό των 10.000 αναρτήσεων“. Κάντε τη διαίρεση!
3
Οπότε ότι και να κάνουμε δεν θα πάμε στον παράδεισο με ένα απλό post και προφανώς  η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ κάνει κηδεία με ξένα κόλυβα! Πως τα κατάφερε;;;
Για να θυμηθούμε λίγο….. Τι σημαίνει αρχικά ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών είναι μία χρηματική ενίσχυση που λαμβάνουν οι τράπεζες ώστε να μπορούν να κινούνται (να δανείζουν, κλπ) ώστε να λειτουργούν κανονικά!
ΠΟΣΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ;;; ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ MARKETING ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ;;;;;;;;; Και αλήθεια, αν η ΕΤΕ κάνει κατασχέσεις σπιτιών στους γονείς των παιδιών που είναι στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά και συγκεκριμένα στο κέντρο ειδικής φροντίδας τι θα πει; «Ναι αλλά δώσαμε 5.000 ευρώ από τα 1,5 δισ. ευρώ [ως και 4,5 δισ] της ανακεφαλαιοποίησης που έγινε από τους φόρους σας;»
Και τέλος…. Πραγματικά τώρα που μας φτύνουν… νομίζουμε άραγε ότι βρέχει;;;;;
Στον αντίποδα;
Από Mary Seath [φώτο από Σκάλα Συκαμνιάς]

taverna

Ιδιοκτήτης ταβέρνας προσφέρει τσάι σε πρόσφυγες που μόλις έφτασαν με βάρκα μπρος στο μαγαζί του. Ρωτούν οι πρόσφυγες «πόσο κοστίζει», «τίποτα» απαντά εκείνος.



Άντε γαμήσου Εθνική Τράπεζα.

Τις τελευταίες ώρες στα social media έχει γίνει trend το hashtag . Αυτό το trend έγινε γιατί η Εθνική Τράπεζα από την καρδιά της και την τσέπη της θα δώσει 0,5 ευρώ για κάθε τουίτ που έχει αυτό το hashtag και το συνολικό ποσό θα δοθεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά και συγκεκριμένα στο κέντρο ειδικής φροντίδας παιδιών.
Μόνο που δεν είναι ακριβώς έτσι. Ένας χρήστης του twitter έκατσε και διάβασε τους όρους χρήσης και βρήκε ότι η Εθνική Τράπεζα θα δώσει 5.000 ευρώ ανεξάρτητα από το εάν τα tweets και οι αναρτήσεις ξεπεράσουν τον αριθμό των 10.000 [0,5*10.000=5.000].
Αλλά ας τα δείτε καλύτερα από τον χρήστη:
12187653_10208489345017833_740152118823387087_n
Αλήθεια, η ΕΤΕ όταν θα κάνει κατασχέσεις σπιτιών στους γονείς των παιδιών που είναι στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά και συγκεκριμένα στο κέντρο ειδικής φροντίδας παιδιών, τι θα πει; «Ναι αλλά δώσαμε 5.000 ευρώ από τα 1,5 δισ. ευρώ [ως και 4,5 δισ] της ανακεφαλαιοποίησης που έγινε από τους φόρους σας;»

http://kollectnews.org/2015/11/04/%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B5-%CE%B3%CE%B1%CE%BC%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1/

Ο Έλληνας που σώθηκε από το Τρίγωνο των Βερμούδων


 Οι τραγωδίες δεν γνωρίζουν από γιορτές και σκόλες, έρχονται και δίνουν μια στα ξαφνικά, έτσι που φέρνουν τα πάνω-κάτω, ολάκερου του κόσμου. 

Και όταν γίνονται πάνω στη στεριά, όλοι στέκονται στην αρχή σκεπτικοί. 
Δεν θέλει πολύ, στα γρήγορα χωνεύουν την ιστορία. Μεταμορφώνονται συνήθως σε λαλίστατους κατήγορους ή πιο σπάνια, σε συγκινημένους συνηγόρους. Κι έπειτα, πόσο εύκολα ξετρυπώνουμε κάτι από εκείνα τα ανήλιαγα, τα αχνιστά μας προσωπικά αρχεία.



Μα όταν είναι η θάλασσα που κάνει το κουμάντο, τότε όλοι εμείς, οι ξενέρωτοι στεριανοί, που ψάχνουμε πέτρες, για να ξαποστάσουμε και να τις κυλήσουμε, να στήσουμε τσαντίρια, για να χωρέσουμε όλα τα καλιμέντα μας, τότε σταυροκοπιόμαστε και κλείνουμε βιαστικά τις λέξεις αντάμα με αόριστες προτάσεις. Ψελλίζουμε τότε κάτι για τη μοίρα και το σφραγισμένο γράμμα του ριζικού, που μας συνοδεύει με τη γέννηση. 
Τέτοιες μέρες, που κυριαρχούν τραγικές ειδήσεις και εικόνες από ναυάγια με αγριεμένες θάλασσες, γεμάτες από κύματα θεριά, υπάρχουν κάποιες παλιές ιστορίες, που στέκονται στα σκοτεινά. Αυτές λοιπόν υπενθυμίζουν πως με τη φύση δεν τα έβαλε ποτέ κανένας.

Οι ναυτικοί που τις γνωρίζουν συνήθως στέκουν παράμερα αμίλητοι, κοιτούν τα χνωτισμένα, από φόβο, τζάμια των κλειστών παραθύρων και κρυφογελούν, δεν χωρούν υποθέσεις και θεωρίες μέσα στις τρικυμισμένες θάλασσες.

Μια τέτοια ιστορία συνοδεύει την τραγική Ρότα του φορτηγού πλοίου "Captain George", του liberty που δόθηκε προίκα στον Χιώτη καπετάνιο, τον Γιώργο, που το κυβερνούσε, όμως δεν ήταν το τυχερό του.
Το βαπόρι χάθηκε στις 15/11/1962 στο πιο παράξενο τρίγωνο, αυτό των Βερμούδων. Έμειναν επτά ναυτικοί να το θυμίζουν, μεταξύ τους και ο Κασιώτης Αντώνης Αράπης. Θαύμα, τύχη ή πιο απλά «όποιου του μέλει να πνιγεί, ποτέ του δεν πεθαίνει»;

Ο γιος του ναυτικού που σώθηκε, είναι ο γιατρός Γιάννης Αράπης, ίδιες απορίες έχει κι εκείνος με όλους εμάς, τους στεριανούς, μα όταν μιλά για αυτή την ιστορία, τα μάτια του γεμίζουν από ένα περίεργο άλικο χρώμα, μοιάζουν με της θάλασσας, έτσι γίνεται κι εκείνη, όταν θέλει να παίξει λίγο με την αδύναμη ισορροπία μας.

Η ιστορία του πλοίου "Captain George" ξεκινά με τα 100 liberty που δόθηκαν στους Έλληνες εφοπλιστές αμέσως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Ο άνθρωπος που είχε την ιδέα και κατάφερε να πείσει Έλληνες και Αμερικάνους, για την προνομιακή αγορά των φορτηγών, ήταν ο «πρύτανης της Ελληνικής ναυτιλίας», ο Κασιώτης Μανώλης Κουλουκουντής. Στα δικά του χέρια πέρασαν 11 τέτοια βαπόρια.
Ένα από αυτά μετονομάστηκε σε «Μαρία Κουλουκουντή». Το φορτηγό 7.188 τόνων, αρκετά χρόνια μετά πέρασε στα χέρια της εταιρίας «Βαλόρια», αν και είχε Λιβεριανή σημαία, ήταν στο Ελληνικό νηολόγιο, ακόμη και οι ναυτικοί του ήταν Έλληνες, όλοι εκτός από τον ασυρματιστή, τον Εγγλέζο Μάρτιν Γουώλτερ Φίσερ.

Στο τελευταίο μπάρκο το πλοίο ήταν γεμάτο, κουβαλούσε πολλά διαφορετικά εμπορεύματα.

Στα αμπάρια υπήρχε θείο, νιτρικός άνθρακας (λίπασμα), αλλά και ρύζι. 
Όμως το επικίνδυνο εμπόρευμα ήταν δεμένο στο μπροστινό αμπάρι, γνωστό με τον αριθμό 5. Εκεί υπήρχαν 400 τόνοι δυναμίτιδας!
Όλα ήταν προορισμένα για την Τρίπολη της Λιβύης, αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, είχαν προγραμματισμένη χρήση, το άνοιγμα μιας πετρελαιοπηγής μέσα στην έρημο.

Το "Captain George" αναχώρησε στις 14 Νοέμβρη 1962 από το λιμάνι της Νέας Ορλεάνης. Το 25μελές πλήρωμα θα διέσχιζε τον Ατλαντικό ωκεανό, έπειτα θα περνούσε το Γιβραλτάρ και θα έμπαινε, να ξεφορτώσει και να ξαποστάσει, στο λιμάνι της πρωτεύουσας της Λιβύης.

Όμως η μοίρα είχε ήδη κανονίσει το τελευταίο πρόγραμμα.
Αμέσως μόλις ανοίχτηκαν από το ακρωτήριο Χένρι βρέθηκαν στο μάτι μιας άγριας θαλασσοταραχής. Κύματα που ξεπερνούσαν σε ύψος τα 60 πόδια, ενώ η ταχύτητα του ανέμου άγγιζε τα 50 ναυτικά μίλια! Ωστόσο οι Έλληνες ναυτικοί μαθημένοι από τέτοια τερτίπια του Ποσειδώνα, κατέβαιναν υπομονετικά το τρίγωνο των Βερμούδων.

Τα ξημερώματα (04:30) της Πέμπτης 15 Νοέμβρη 1962, ο Εγγλέζος ασυρματιστής έστειλε το πρώτο σήμα και καλούσε σε βοήθεια:
«Φωτιά και πυκνοί καπνοί έχουν τυλίξει το πλοίο. Σώστε τις ψυχές μας».
Ακολούθησαν μια σειρά από δραματικά σήματα, από τη μια τα σωθικά του πλοίου ξέρναγαν φωτιά, ενώ ο καιρός δεν έλεγε να καλμάρει. Για 20 ώρες οι Έλληνες ναυτικοί έδωσαν τη μάχη με τα στοιχεία της φύσης. Ούτε οι φλόγες, ούτε το νερό δεν ήθελαν να χαμηλώσουν.
Η κατάσταση όλο και χειροτέρευε, αν η φωτιά έφτανε στο πρωραίο αμπάρι και έγλυφε τον δυναμίτη, τότε η έκρηξη ήταν αναπόφευκτη.

Ο καπετάνιος κάτω από τέτοια πίεση, πήρε μια πολύ γενναία απόφαση, θα έριχνε μια μικρή βάρκα με τους 4 πιο μεγάλους σε ηλικία, καθώς και έναν από δύο αδελφούς. Κανένας αξιωματικός δεν ανέβηκε, και οι 20 ναυτικοί έμειναν μέσα στη φωτιά, μήπως πετύχουν το ακατόρθωτο, να σώσουν το πλοίο.

Αν και η βάρκα κατέβηκε από την πιο δύσκολη, αριστερή πλευρά, και είχε όλη τη κακοκαιρία πάνω της, κατάφερε να προσεγγίσει το φορτηγό Βιρτζίνια. Εκεί αναποδογύρισε αλλά οι 5 Έλληνες ναυτικοί ήταν τυχεροί και σώθηκαν. Μέσα σε αυτούς ήταν και ο πατέρας του Κασιώτη γιατρού Γιάννη Αράπη.

Δραματικά σήματα συνέχισαν να φεύγουν από τον ασύρματο του πλοίου, περιέγραφαν με ζοφερά χρώματα την κατάσταση, όμως καταλήγαν: «το ηθικό του πληρώματος παραμένει ακμαιότατο!»
Στις επόμενες ώρες η φωτιά έμοιαζε με γίγαντα, είχε πια τυλίξει το πλοίο, ενώ εκείνο ακυβέρνητο βουτούσε μέσα στη μανιασμένη θάλασσα.




Το σχέδιο είναι του Κ. Παπαδόπουλου, ήταν το πρωτοσέλιδο της εφημ. Εμπρός στις 24/11/1962

Σε μια τελευταία προσπάθεια σωτηρίας, οι ναυτικοί είχαν πετάξει στη θάλασσα το εμπόρευμα των εκρηκτικών από το πρυμναίο αμπάρι, όμως είχε χαθεί η επαφή με τα πρωραία, που έμοιαζαν πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί.

Ο καπετάνιος πήρε την μοιραία απόφαση, το "Captain George" ήταν πια παρελθόν. Κατέβασε τη μεγάλη βάρκα διάσωσης από τα δεξιά, και οι 20 ναυτικοί μπήκαν μέσα. Δυο φορτηγά, ένα διασωστικό (Μεντότα) και ένα αμερικανικό υποβρύχιο (Τόρσκ) ήταν κοντά, τους περίμεναν. Και εκεί έρχεται η υπόθεση της μοίρας και του πεπρωμένου!

Η μεγάλη βάρκα δεν άντεξε, αναποδογύρισε και οι ναυτικοί χάθηκαν μέσα στα κύματα. Τέτοιες έρευνες μοιάζουν με αναζήτηση ψύλλων μέσα στα άχυρα, ειδικά τη νύχτα, χάνεται ακόμη και εκείνη η ατέλειωτη ελπίδα της ψυχής, παρόλα αυτά 2 από τους 20 ναυτικούς κατάφεραν να βρεθούν.

Στον τελικό τραγικό απολογισμό, από τους 25 ναυτικούς του "Captain George" επέστρεψαν ζωντανοί μονάχα οι 7, ενώ οι 18 πνίγηκαν στα νερά του Ατλαντικού. Όσο για το μοιραίο liberty, εκεί κάτω είναι ακόμα.
Οι πιο τρανοί έρωτες, όπως και τα πιο μεγάλα ποιήματα κρύβουν στην άκρη τους μια αλμυρή, άλικη μυρωδιά, που σίγουρα είναι η θάλασσα. Όμως όταν εκείνη σκοτεινιάζει και αγριεύει, δεν καταλαβαίνει από ανθρώπινες ζαλάδες, ούτε λογαριάζει αδυναμίες, μπορεί να κάνει μια χαψιά ότι πατά και ταξιδεύει πάνω στο κορμάκι της.

periergaa
...
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/11/o-ellinas-pou-glitose-apo-to-trigono-ton-bermudon.html#sthash.aBXahMta.dpuf

Guardian: ΦΕΥΓΕΙ η ΕΛΙΤ με ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ απο τη ΓΗ που ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ; (video)


Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Τι κάνεις όταν το σπίτι σου κινδυνεύει; Όταν το σπίτι σου ξέρεις ότι βρίσκεται ή θα βρεθεί σε κίνδυνο; Και.... πολύ περισσότερο τι κάνεις όταν εσύ ο ίδιος έχεις βάλει μπουρλότο και ξέρεις ότι κάποια στιγμή θα γίνει ερείπια;... Φυσικά, δεν προσπαθείς να το σώσεις.... Κοιτάς να σωθείς και να απολαύσεις το θέαμα από μακριά...

Ο μέσος άνθρωπος έχει αντίληψη και καταλαβαίνει πέντε πράγματα που γίνονται γύρω του. Οι συνωμοσιολόγοι έχουν μία περίεργη διαίσθηση ή μπορούν να συνδυάζουν πληροφορίες και να αντιλαμβάνονται κάποια πράγματα καλύτερα. 

Φυσικά, οι υποψίες και των δύο πλευρών εύκολα γίνονται στόχος για κατηγορίες και χλευασμούς, ώστε να υποτιμηθεί το ολοφάνερο και να μην ενημερωθεί ο υπόλοιπος κόσμος για ό,τι, εν αγνοία του,  "χτίζεται" γύρω του ή που πρόκειται να συμβεί.

Τι γίνεται, όμως, όταν κάποια πράγματα τα επισημαίνουν συστημικές εφημερίδες;

Ο τίτλος και το άρθρο της The Guardian είναι αρκετά αιφνιδιαστικά και -αν και αυτό- δεν μας κάνει να αναρωτηθούμε και να προβληματιστούμε, τότε ο δείκτης ευφυίας μας είναι τόσος που χρειάζεται πότισμα δύο φορές την ημέρα!


Με απλά λόγια: "Τι γίνεται αν οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου χρειάζονται διαστημόπλοια για να δραπετεύσουν από την Γη που οι ίδιοι καταστρέφουν;"

Ποιός είναι ο συνωμοσιολόγος τώρα;

Ο τίτλος δεν είναι τυχαίος. Μπορεί να μοιάζει υποθετικός, αλλά μέσα του κρύβει μία τεράστια και, ίσως, τρομακτική αλήθεια.

Μήπως ξέρουν κάτι που εμείς οι απλοί θνητοί υποψιαζόμαστε, ενώ πολλοί το θεωρούν και ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όπως αυτά που βλέπουμε στις ταινίες;

Επιχειρηματίες τεράστιου οικονομικού εύρους δεν αγοράζουν και δεν επενδύουν σε διαστημόπλοια, απλά για διασκέδαση, ούτε για να περνούν τις ελεύθερες ώρες τους. Το κάνουν για να βοηθήσουν όταν χρειαστεί, να μας σώσουν από μία επερχόμενη καταστροφή του πλανήτη. Δηλαδή όχι ακριβώς εμάς-εμάς, εσένα και εμένα, αλλά κάποιους με πολύ-πολύ-πολύ-πολύ περισσότερα χρήματα από εσένα και μένα....

Και κάπου εδώ η "μόδα" της ενασχόλησης των δισεκατομμυριούχων με το διάστημα και τα διαστημικά ταξίδια, διαβαθμίζεται από μία παράξενη συνήθεια των πλουσίων σε μία πολύ πιο σκοτεινή υπόθεση...

Πολλοί από αυτούς που κρατάνε τον πλούτο του κόσμου στην χούφτα τους, φροντίζουν μα πολλούς και διάφορους τρόπους να καταστρέφουν τον πλανήτη σιγά-σιγά και μάλιστα, κάνοντας και εμάς συνεργούς τους, αφού μέσα από διάφορες καμπάνιες μας κάνουν να συμμετέχουμε στον αφανισμό του πλανήτη, εν αγνοία μας. Και, φυσικά, δεν είναι λίγες οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται ενάντια στον άνθρωπο και τον πλανήτη, όπως HAARP, geoenginearing, αεροψεκασμοί και άλλα πολλά.

Βέβαια, υπάρχουν ζάπλουτοι που ενδιαφέρονται πραγματικά για το μέλλον του πλανήτη και των ανθρώπων και φροντίζουν γι' αυτά. Αλλά τι θα γίνει όταν τα πράγματα φτάσουν στα άκρα; Μήπως "θα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια" προς το διαστημόπλοιό τους;

Κάποιοι, ενδεχομένως, θα μείνουν και οι υπόλοιποι θα "νίψουν τας χείρας τους" και μαζί με τους ιθύνοντες θα αφήσουν ανθρωπότητα και πλανήτη στην μοίρα τους -ή καλύτερα: στην μοίρα που ίδιοι φρόντισαν να έχει ο πλανήτης και η ανθρωπότητα...

Κι αν νομίζετε ότι η Guardian έχει μεγάλη φαντασία και είναι ένας ακόμα άσχετος συνωμοσιολόγος, τότε θα πρέπει να σας θυμίσουμε ότι ήδη υπάρχει ένα σχετικό project από την National Geographic που εξετάζει το ενδεχόμενο μαζικής εγκατάλειψης του πλανήτη...

Φυσικά, άλλοι με δισεκατομμύρια στα πουγκιά τους, επενδύουν σε υπόγεια καταφύγια, ιδιαίτερα ευρύχωρα και πολυτελή που, όμως, φαίνεται πως κατά καιρούς κάποιοι τα βάζουν στο μάτι και καταστρέφουν αυτές τις υπόγειες πολιτείες...

Ίσως, γι' αυτό κάποιοι άλλοι προτιμούν να δραπετεύσουν από τον πλανήτη...

- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/11/the-guardian-feugei-elite-me-diastimoploia-video.html#sthash.EJdVq16F.EP44WYNx.dpuf
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters