Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Αφόρισε το «παλιόπαιδο» τον Πιτσιλλίδη η Συνοδική Επιτροπή - «Ντρέπομαι που είμαι χριστιανός της εκκλησίας της Κύπρου»

 

- Η αποκοπή του κ. Πιτσιλλίδη από το σώμα της Εκκλησίας, ισχύει μέχρις ότου αυτός ανανήψει, αποκηρύξει τις πλάνες και ζητήσει το έλεος του Θεού
- Η Επιτροπή διαπίστωσε κακοδοξίες, εσκεμμένες παρερμηνείες, διφορούμενες ερμηνείες και απαξιωτικό τρόπο αναφοράς σε πολλά θέματα
- Η Συνοδική Επιτροπή καλεί τον κ. Πιτσιλλίδη αντί να σκανδαλίζει, να παράσχει τον εαυτό του πρότυπο στους πιστούς
- Η Επιτροπή αποτελείτο από τους Αρχιερείς Πάφου, Ταμασού, Τριμυθούντος, Καρπασίας και Αρσινόης


Στο μικροσκόπιο της Συνοδικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου είχαν πέσει τα αποσπάσματα των εκπομπών, στα οποία εμφανίζονταν ο θεολόγος και πρώην Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Ανδρέας Πιτσιλλίδης.

Τα DVD περιείχαν εκπομπές διαφόρων τηλεοπτικών σταθμών, στους οποίους εμφανίζονταν κατά καιρούς ο κ. Πιτσιλλίδης και τα οποία εξέτασε η Συνοδική Επιτροπή σε συνεδρία της.

Η Συνοδική Επιτροπή που συνήλθε τη 2α Οκτωβρίου, εξετάζουσα τις θέσεις του Ανδρέα Πιτσιλλίδη επί ζητημάτων Ορθοδόξου πίστεως και διδασκαλίας του επέβαλε την ποινή του αφορισμού.

Όπως ανακοινώθηκε η αποκοπή του κ. Πιτσιλλίδη από το σώμα της Εκκλησίας, ισχύει μέχρις ότου αυτός ανανήψει, αποκηρύξει τις πλάνες και τις κακοδοξίες του και ζητήσει το έλεος του Θεού.

Προστίθεται ότι η Συνοδική Επιτροπή κατέληξε στον αφορισμό, για τις κακοδοξίες, τις εσκεμμένες παρερμηνείες, το χλευαστικό τρόπο αναφοράς στην πίστη, στα ήθη και στις παραδόσεις και για την αήθη συμπεριφορά του απέναντι σ’ αυτή και την Ιερά Σύνοδο.

Η Συνοδική Επιτροπή καλεί τον κ. Πιτσιλλίδη όπως αναλογιστεί τις ευθύνες του απέναντι και στον Θεό και στους ανθρώπους και όπως μακρυά από κάθε έπαρση και περιαυτολογία εγκύψει με ταπείνωση στη διδασκαλία του Ευαγγελίου και στο ήθος της Εκκλησίας, και αντί να σκανδαλίζει, να παράσχει τον εαυτό του πρότυπο στους πιστούς.

Η Συνοδική Επιτροπή που ορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο στις 3 Σεπτεμβρίου 2015 αποτελείτο από τους Αρχιερείς Πάφου, Ταμασού, Τριμυθούντος, Καρπασίας και Αρσινόης.

Σε ορισθείσα συνεδρία στις 10.30 το πρωί της 2ας Οκτωβρίου κάλεσε ενώπιόν της τον κ. Πιτσιλλίδη, προκειμένου να ακούσει και διά ζώσης τις απόψεις του και αυτός να απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις της σε θέματα στα οποία έχουν επισημανθεί αποκλίσεις από την Ορθόδοξη διδασκαλία.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση ύστερα από συστηματική και εις βάθος μελέτη των θέσεων του κ. Πιτσιλλίδη όπως αυτές εκφράστηκαν από τον ίδιο και με βάση τη δήλωση ότι δεν αρνείται και δεν αλλάζει τίποτε απ’ όσα κατά καιρούς δημόσια δήλωσε, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι θέσεις του και το ήθος του είναι σαφώς αντίθετα προς τις θέσεις και το ήθος της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι στις θέσεις του υπάρχουν κακοδοξίες, εσκεμμένες παρερμηνείες, διφορούμενες ερμηνείες και απαξιωτικός τρόπος αναφοράς σε πολλά θέματα, όπως στα θέματα των εκτρώσεων, της Εξομολόγησης, της Θείας Ευχαριστίας, της ομοφυλοφιλίας και άλλων.

Περαιτέρω προσθέτει ότι η συμπεριφορά του κ. Πιτσιλλίδη ήταν αήθης και άκρως προκλητική, αναφέροντας ότι δήλωσε πως δεν αναγνωρίζει εις την Επιτροπή καμιάν αρμοδιότητα και ότι προτίθεται να υποβάλει γραπτώς απαντήσεις μόνον στην Ολομέλεια της Ιεράς Συνόδου.

Αναφέρουν ακόμα ότι για την ίδια την Ιερά Σύνοδο είπε ότι δεν αναγνωρίζει ότι αυτή εκπροσωπεί την Εκκλησία.

Η Συνοδική Επιτροπή καλεί το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας όπως κωφεύσει σε αυτές τις κακοδοξίες και παραμείνει πιστό στη διδασκαλία της Εκκλησίας, στα ήθη και στις παραδόσεις Της.

“Η κάθε επιδίωξη οποιουδήποτε, όποιον τίτλο και αν κατέχει, και με όποιον τρόπο και αν εκφράζεται, δεν θα πρέπει να παραπλανήσει τους πιστούς και να τους αποσπάσει από την αποστολοπαράδοτη πίστη μας”, συμπληρώνει η Επιτροπή.

Ακολουθεί η αυτούσια ανακοίνωση της Ιερά Συνόδου:


Πιτσιλίδης: Ντρέπομαι που είμαι χριστιανός της εκκλησίας της Κύπρου

Στις "Τομές στα Γεγονότα" στο "Sigma" βρέθηκε ο Αντρέας Πιτσιλίδης με αφορμή τον αφορισμό του από την Eκκλησία της Κύπρου, υποστηρίζοντας ότι θα αποταθεί για «έφεση» στην Ιερά Σύνοδο και ότι δύο τουλάχιστον μητροπολίτες δεν συμφωνούν με αυτή την απόφαση.

Στο ερώτημα τι σημαίνει ο αφορισμός του, απάντησε ότι «πρακτικά εννοούν ότι δεν μπορώ να κοινωνώ». Ο Μακαριότατος επέβαλε αυτή την κατάσταση σε συνεννόηση με τον Πάφου κάνοντας λόγο για «απόφαση γεμάτη ψέματα», δήλωσε ο κ. Πιτσιλλίδης, συμπληρώνοντας επίσης ότι «ντρέπεται», που είναι σήμερα χριστιανός της εκκλησίας της Κύπρου.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Σηκώνει το γάντι» το «παλιόπαιδο» ο Πιτσιλλίδης μετά την πύρινη έκθεση-«ανάθεμα» των συνοδικών

Στην «πυρά» ο Πιτσιλλίδης! Επιστρατεύθηκαν μέχρι και τα Σόδομα και τα Γόμορα από την επιτροπή των Συνοδικών

Πιτσιλλίδης: Το dvd του «παλιόπαιδου» σκάναρε η Ιερά Σύνοδος!

Μυστική συνάντηση για Πιτσιλλίδη και συνοδικούς

«Βόμβα» μεγατόνων από Πιτσιλλίδη! Καταθέτει «πρόταση μομφής» κατά του Αβέρωφ Νεοφύτου!

Πιτσιλλίδης: Ακόμα και στην πυρά θα λέω αυτά που είπε ο Χριστός - Με τιμωρίες απειλεί ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος

Στο μικροσκόπιο της Συνοδικής Επιτροπής σήμερα το «παλιόπαιδο» ο Πιτσιλλίδης 


http://www.newsit.com.cy/default.php?pname=Article&art_id=177731&catid=31

Έτοιμος να ανοίξει ο Πυρηνικός Ασκός του Αιόλου! (βίντεο)


la_nuke_test_missile


Καθώς οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ καταρρέουν, το κοινό έγινε μάρτυρας μιας δοκιμής βαλλιστικού πυραύλου, ως μέρος μυστικής στρατιωτικής δοκιμής πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό!

Γιατί οι ΗΠΑ εκτόξευσαν πυρηνικό πύραυλο, ο οποίος θα ήταν ορατός από το Λος Άντζελες, χωρίς καμία προειδοποίηση; Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθούσε να στείλει ένα μήνυμα σε κάποιον το βράδυ του Σαββάτου;

Ένας «άσφαιρος» πυρηνικός πύραυλος Trident II εκτοξεύθηκε από ένα υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων έξω από τις ακτές της Νότιας Καλιφόρνια και συγκεκριμένα το USS Kentucky, όπως έγινε αργότερα γνωστό.


Ήταν η τέλεια στιγμή για να προσελκύσει την προσοχή των εκατομμυρίων των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή του Λος Άντζελες. Αν είχε εκτοξευθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο πύραυλος θα ήταν πολύ λιγότερο ορατός.
Αν είχε εκτοξευθεί στη μέση της νύχτας, οι περισσότεροι κάτοικοι της νότιας Καλιφόρνια θα κοιμόντουσαν. Εκείνοι που προγραμμάτισαν την εκτόξευση του πυραύλου ήξεραν ότι θα τον δουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και ότι θα γίνει πρωτοσέλιδο σε όλο τον πλανήτη.
Επομένως, γιατί έγινε αυτό;

Όταν ο στρατός των ΗΠΑ δημιούργησε μια no-fly ζώνη δυτικά του Λος Άντζελες για μια εβδομάδα, τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών. Αλλά κανείς δεν το περίμενε αυτό.


Ο «άσφαιρος» πύραυλος Trident II που εκτοξεύθηκε από το USS Kentucky, κανονικά μεταφέρει μια πυρηνική κεφαλή και αυτή η εκτόξευση ήταν τόσο θεατή, που έγινε ορατή από ανθρώπους που ζουν στην Αριζόνα και τη Νεβάδα…

Σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ προσπάθησε να διαβεβαιώσει ότι αυτό ήταν απόλυτα «φυσιολογικό», αλλά πολύ λίγοι «έχαψαν» την εξήγηση.

Είναι σαφές ότι αυτό έγινε σε μια περίοδο και σε μια τοποθεσία που θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα τεράστιο μέγεθος προσοχής.
Οπότε τι είδους μήνυμα προσπαθούσε η κυβέρνηση να στείλει;
Ήταν αυτό ένα μήνυμα προς τον αμερικανικό λαό;


Ορισμένοι το υποστηρίζουν αυτό, αλλά σύμφωνα με τον Mike Adams του Natural Newsthat, αυτό ήταν πιθανόν ένα μήνυμα προς τους εχθρούς των ΗΠΑ…

«Η δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου Trident πάνω από το Orange County στήθηκε κοντά σε μια περιοχή υψηλού πληθυσμό για έναν τακτικό λόγο: Για να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι μάρτυρες (και βίντεο), στέλνοντας ένα πολύ ορατό προειδοποιητικό μήνυμα στην Κίνα που λέει, «Μπορούμε να σας καταστρέψουμε αν δεν κάνετε πίσω.’’
Ο πύραυλος Trident, που χτίστηκε από τη Lockheed Martin, είναι ένα θερμοπυρηνικό πυραυλικό σύστημα με εμβέλεια τουλάχιστον 4.000 ναυτικά μίλια. Μόλις ένας πύραυλος Trident αν εκτοξευθεί από κάπου στον Ειρηνικό Ωκεανό, θα μπορούσε να καταστρέψει την Κίνα με ένα πυρηνικό πλήγμα για Πεκίνο».

Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν το συνειδητοποιούν, αλλά υπάρχει μια πολύ πραγματική πιθανότητα ότι θα μπορούσε τελικά να γίνει πόλεμος με την Κίνα. Στην πραγματικότητα, ο Mike Adams του Natural News πιστεύει ότι είμαστε ήδη «σε ακήρυχτη κατάσταση πολέμου» με την Κίνα…

«Αυτή τη στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα είναι σε ακήρυχτη κατάσταση πολέμου. Η Κίνα είναι έτοιμη να χτυπήσει τις ΗΠΑ με πυρηνικές κεφαλές, ή όπλα υψηλού υψομέτρου EMP που θα καταστρέψουν το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ και θα προκαλέσουν 90% απώλειες σε όλον τον απροετοίμαστο πληθυσμό. Ο θρυλικός Αμερικανός δημοσιογράφος Ted Koppel έχει γράψει ακόμη και ένα βιβλίο σχετικά με αυτό με τίτλο ‘’Σβηστά Φώτα: Μια κυβερνοεπίθεση, ένα έθνος απροετοίμαστο, Επιβιώνοντας από τις συνέπειες’’.»




http://hellasforce.com/

Τα είπε όλα πριν φύγει από τη ζωή, για Εξωγήινους και AREA 51 (video)


Ο διεθνούς φήμης εφευρέτης των ΗΠΑ Boyd Bushman πέθανε στις 7 Αυγούστου του 2014. Πρόκειται για έναν επιστήμονα που επί 40 χρόνια εργαζόταν για λογαριασμό της εταιρείας Lockheed Martin, ενώ ο ίδιος παραδέχεται πως συνεργάστηκε με συναδέλφους του στην Area 51 των ΗΠΑ.

Σε απίστευτες αποκαλύψεις για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής προχώρησε ο επιστήμονας Boyd Bushman λίγο πριν πεθάνει

Λίγο πριν πεθάνει, ο εφευρέτης του διάσημου πυραυλικού συστήματος Stinger θέλησε να αποκαλύψει στην κάμερα όσα είδε και βίωσε μέσα σε αυτήν την απαγορευμένη περιοχή. Όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, είχε συνεργάτες επιστήμονες οι οποίοι δούλευαν σε προγράμματα της Αrea 51 και του έδιναν στοιχεία και φωτογραφίες. Ο Bushman πίστευε ότι κάποια πράγματα για την απαγορευμένη ζώνη πρέπει να έρθουν στο φως της δημοσιότητας. Πριν από λίγες ημέρες, το zougla.gr δημοσίευσε τη συνέντευξη του Bushman και το τελευταίο 24ωρο διεθνή μέσα ενημέρωσης ξεκίνησαν να αφιερώνουν εκτενή ρεπορτάζ για τη συγκεκριμένη συνέντευξη του επιστήμονα, κάνοντας λόγο για αποκαλύψεις που σοκάρουν. H απορία που προκύπτει είναι η εξής: εάν ο κορυφαίος εφευρέτης «τα είχε χαμένα», λίγο πριν πεθάνει, τότε έχουμε να κάνουμε με ακόμη μία ιστορία συνωμοσίας. Αν όμως οι διηγήσεις του για την Area 51 βασίζονται στις πραγματικές εμπειρίες του, τότε μιλάμε για στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά και σχετίζονται με την παρουσία εξωγήινης ζωής στον πλανήτη μας. Ποιος ήταν ο Boyd Βushman Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Wikipedia, ο Boyd Βushman γεννήθηκε το 1936. Ήταν ερευνητής μηχανικός και δούλεψε για τις εταιρείες Lockheed Martin Skunk Works, Texas Instruments και Hughes Aircraft.



Ο ιστότοπος αναφέρει ακόμα πως ο Βushman, λίγο πριν πεθάνει, βιντεοσκοπήθηκε να μιλάει για την προσωπική του εμπειρία ως επιστήμονας στην Αrea 51 (πρόκειται για περιοχή στην έρημο της Νεβάδα, όπου πραγματοποιούνται στρατιωτικά προγράμματα και η πρόσβαση απαγορεύεται στους πολίτες), για τους εξωγήινους αλλά και για τεχνολογίες αντιβαρύτητας.


Η καριέρα του σημαδεύτηκε από πολλές εφευρέσεις και πατέντες -κυρίως στρατιωτικές- και περιλαμβάνει επίσης συνεργασία με εταιρείες στρατιωτικού εξοπλισμού των ΗΠΑ.



Ο Bushman μιλά μεταξύ άλλων για τους εξωγήινους και την αντιβαρύτητα. Βέβαια, όποιος θέλει τα πιστεύει ή τα απορρίπτει…


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Σημειώνεται ότι ακόμα μία απορία που πρέπει να λυθεί είναι το αν πρόκειται για ένα αυθεντικό βίντεο, το οποίο γυρίστηκε πρόσφατα, ή για μονταρισμένο και ψεύτικο υλικό. Παρακολουθήστε τα υπόλοιπα σημεία της συνέντευξης -με μετάφραση:

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player


(Οι φωτογραφίες σε μεγέθυνση) Άλλη μια ομολογία διεθνούς φήμης επιστήμονα λίγο πριν πεθάνει;



Ένας άλλος διεθνούς φήμης επιστήμονας, ο Ben Rich, o oποίος ήταν επικεφαλής της Lockheed Skunk Works, φέρεται να παραδέχθηκε στο κρεβάτι του, λίγο πριν πεθάνει, ότι οι επισκέψεις των εξωγήινων είναι πραγματικές και ότι ο στρατός των ΗΠΑ έχει ταξιδεύσει στα άστρα. Απεβίωσε τον Ιανουάριο του 1995. Ο Ben Rich ήταν γνωστός ως ο «πατέρας» του Stealth μαχητικού και βομβαρδιστικού. Όπως ισχυρίζονται επιστήμονες που έχουν μιλήσει στον Τύπο, ο Ben δήλωνε ότι «έχουμε πάει στα άστρα και έχουμε την τεχνολογία για να πάμε στα άστρα». Όταν κάποτε τον ρώτησε κάποιος «πώς κινούνται τα UFO, με ποιο σύστημα προώθησης», ο Rich φέρεται να απάντησε ότι «όλα τα σημεία στον χρόνο και στο διάστημα ενώνονται, έτσι ακριβώς δουλεύουν τα UFO». Πριν ο Ben Rich πεθάνει, είχε δηλώσει ότι «υπάρχουν δύο τύποι UFO, αυτά που εμείς φτιάχνουμε και αυτά που "αυτοί" φτιάχνουν. Μαθαίνουμε από τα συντρίμμια των σκαφών τους και από αυτά που μας δίνουν οι ίδιοι». Πώς αναπαράγουν την είδηση τα διεθνή μέσα ενημέρωσης Βρετανικά, τουρκικά, ιταλικά και ισπανικά μέσα ενημέρωσης φιλοξενούν το βίντεο της συνέντευξης.



«Επιστήμονας της AREA 51 ισχυρίζεται την ύπαρξη εξωγήινων σε βίντεο λίγο πριν πεθάνει. Και τονίζει ότι είναι (σ.σ.: οι εξωγήινοι) φιλικοί και έχουν μακριά δάκτυλα»



(Πρώην μηχανικός της Lockheed Martin ισχυρίστηκε ότι μίλησε με εξωγήινους και διαθέτει φωτογραφίες που το αποδεικνύουν)



(Oι εξωγήινοι είναι αληθινοί, φιλικοί και μας βοηθούν, γράφει η βρετανική «Mirror»)






(Οι εξωγήινοι υπάρχουν και δουλεύουν στην περιοχή 51, είναι ο τίτλος της ιταλικής ιστοσελίδας ΤΟDAY)






(Πριν από τον θάνατό του ο επιστήμονας δημοσίευσε φωτογραφίες από εξωγήινους, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet») Τα συμπεράσματα δικά σας... Επιμέλεια κειμένου και βίντεο: Xρήστος Μαζάνης - Σωτήρης Σκουλούδης

master-lista

http://www.diadrastika.com/2015/11/Boyd-Bushman-milise-gia-area-51-exogiinous-video.html

Ξεσηκώθηκαν οι Ομβραίοι και επιτίθενται στον βιομήχανο Δημήτρη Γιαννακόπουλο που είπε την Αλήθεια για τον ρόλο των Ομβραίων στην Ελλάδα !

mpasket-panathinaikos-dimitris-giannakopoulos-arxeio
Ας δούμε πρώτα το κείμενο διαμαρτυρίας των Ομβραίων κατά του Έλληνα βιομήχανου που τόλμησε να πει την αλήθεια για τις αλητείες τους !
“Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του Ελληνικού Εβραϊσμού για τις απαράδεκτες αναφορές του εκπροσώπου της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, σε ονόματα ομοθρήσκων μας από το βήμα της Βουλής, κατά την ακρόαση των κοινωνικών φορέων επί του πολυνομοσχεδίου, της 14.10.15. Ανάλογα ανησυχητική είναι και η αναπαραγωγή των εν λόγω αναφορών από τον βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο.
Θεωρούμε ποταπή και ιδιοτελή την πολιτική της προβολής θεωριών εβραϊκής συνομωσίας για την προώθηση επιχειρηματικών -ή άλλων- συμφερόντων. Ο εκπρόσωπος της φαρμακοβιομηχανίας, με την επικίνδυνη στάση του να εμπλέξει επωνύμως ομοθρήσκους μας -όπως τον Διευθυντή της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής και ένα μέλος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών- για να στηρίξει τα λεγόμενά του, χωρίς καμία απολύτως απόδειξη, συνδέει την οικονομική κρίση με τους Εβραίους.
Το ΚΙΣΕ εκφράζει ωστόσο την ελπίδα ότι οι απόψεις του κ. Γιαννακόπουλου, που εκτρέφουν τον αντισημιτισμό στη χώρα μας, δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας, και βεβαίως δεν πρέπει να αφήνουν το αποτύπωμά τους στη Βουλή των Ελλήνων.
Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2015
Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος
Τα ίδια και απο τη Πρεσβεία του Ισραήλ…που κάνει λόγω για γραφικότητες…..
Ας ακούσουμε επιτέλους τι είπε ο Γιαννακόπουλος και να αναρωτηθούμε σε τι έχει άδικο ο βιομήχανος ;
 
Ερωτούμε το κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος σε τι έχει άδικο ο Έλληνας βιομήχανος ;
Κύριοι είστε 40.000 Εβραίοι στην Ελλάδα επίσημα ;
Άρα είστε μόλις το 0,35% του πληθυσμού της Ελλάδος  ;

Πώς γίνεται κύριοι  όντας 0,35% του πληθυσμού της Ελλάδος να έχετε το 50% + της δημόσιας διοίκησης στα χέρια σας ;
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλοι οι πρωθυπουργοί που πέρασαν είχαν Εβραϊκή καταγωγή, Καραμανλής, Παπανδρέου, Οικογένεια Μητσοτάκη, Σημίτης, οι απόγονοι Καραμανλή και Παπανδρέου, Σαμαράς, Ο Τσίπρας  ! Όλοι Εβραίοι !
Σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, στην παιδεία παντού κυριαρχούν Εβραίοι, η Άννα Διαμαντοπούλου Εβραία, η Μαρία Δαμανάκη Εβραία, Λοβέρδος, Ραγκούσης, Ροζάκης και ο τελειωμός δεν υπάρχει των Εβραίων στην δημόσια διοίκηση  !
Εάν δεν υπάρχει συνωμοσία και εξαγορά τότε πως καταφέρνετε να εισβάλετε στην εξουσία ;
Πως γίνεται με 0,35% να έχετε το 50% των υπουργών και το 100% των πρωθυπουργών της χώρας Εβραίους ;
Η δεύτερη ερώτηση έχει να κάνει με τις Ελληνικές βιομηχανίες που έκλεισαν, ερώτηση που τίθεται είναι χάριν τίνος συμφερόντων ;
Σας παραπέμπουμε μόνον μια μικρή λίστα παρακάτω των εταιρειών Εβραϊκών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα, οι οποίες έκλεισαν πολλές Ελληνικές βιομηχανίες για να διεισδύσουν στην Ελληνική αγορά .
Πως γίνεται ο καταστροφέας της Ελληνικής βιομηχανίας να είναι ένας δικός σας πάλι Εβραίος ονόματι Μιλτιάδης Έβερτο οποίος θέσπισε τα πανωτόκια για να μην μπορούν οι Έλληνες βιομήχανοι να πληρώνουν τις επενδύσεις και να κλείνουν τις βιομηχανίες !
evraikes_etaireies
Εδώ τίθεται ένα ερώτημα, γιατί πρέπει να φέρνουμε στην χώρα μας φάρμακα από το Ισραήλ όταν αυτά παράγουμε εμείς οι ίδιοι ;
Και αν σκοπεύουμε να αποκτήσουμε φθηνά φάρμακα σίγουρα δεν είναι έξυπνη λύση να φέρνει κανείς από το Ισραήλ, από μια χώρα που δεν παράγει φθηνό φάρμακο.
Θα μπορούσε η χώρα μας αν ήθελε να αποκτήσει φθηνό φάρμακο να το αποκτήσεις από βιομηχανίες χωρών του τρίτου κόσμου που έχουν πολύ φθηνό ανθρώπινο δυναμικό, και ΟΧΙ από το Ισραήλ !
Γιατί λοιπόν το Ισραήλ με μόλις 14 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα ερήμου να μπορεί να παράγει φάρμακα και εμείς να μην μπορούμε ;
Πόσο έξυπνο είναι να κλείνεις τις φαρμακοβιομηχανίες σου και τα χρήματα να στέλνεις στο εξωτερικό, και να δημιουργείς εκτός της χώρας σου θέσεις εργασίας, και τον δικό σου λαό να οδηγείς στην ανεργία, εάν υπάρχει κάποιος λογικό άνθρωπος που μπορεί να εξηγήσει τα οφέλη της χώρας μας να προμηθεύεται η Ελλάδα φάρμακα από το εξωτερικό ας μας το εξηγήσει.

Εμείς θα αναλύσουμε σε ένα λεπτό και θα αποδείξουμε ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή γιατί συμφέρει να επενδύεις τα χρήματα στην χώρα σου, το κάθε 1 ευρώ που επενδύεις στην χώρα σου κάνεις τουλάχιστον 12 ευρώ κατά μέσον όρο τζίρο τον χρόνο, ενώ το κάθε 1 ευρώ που διώχνεις από την χώρα σου, σου μειώνει τον τζίρο σου τουλάχιστον κατά 12 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή μειώνει το ΑΕΠ !
Τα πράγματα είναι πολύ απλά, ένας εργαζόμενος πληρώνεται κάθε μήνα λαμβάνοντας τον μισθό του και πληρώνει τους λογαριασμούς, πάγιους, αγορές, κ.λπ άρα κάθε μήνα δημιουργεί για την κάλυψη των αναγκών του έναν τζίρο σχεδόν ίσο με τον μισθό που έλαβε, ας υποθέσουμε ότι αυτά τα χρήματα δεν κάνουν καμία άλλη κίνηση, πράγμα φυσικά απίθανο, τότε με αυτόν μηνιαίο ρυθμό τζίρου το κάθε 1 ευρώ που μένει εντός της χώρας αυξάνει το ΑΕΠ της χώρας κατά 12 ευρώ στο τέλος του χρόνου, επειδή αυτό δεν συμβαίνει ακριβώς έτσι, δηλαδή τα χρήματα κινούνται με μεγαλύτερη συχνότητα από την μηνιαία που υπολογίσαμε τότε έχουμε ακόμα μεγαλύτερο τζίρο και κατ’ επέκτασιν μεγαλύτερο ΑΕΠ.
Όπως γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η Ελλάδα έχει το μικρότερο δημόσιο χρέος στην Ευρωπαϊκή Ένωση των μόλις 300 δισεκατομμυρίων ευρώ,  όταν η Γερμανία έχει δημόσιος χρέος δεκαπλάσιο της Ελλάδος, εκείνο που καθιστά την Ελλάδα ως πιο χρεωμένη χώρα της Ευρώπης είναι η σχέση του δημοσίου χρέους με το ΑΕΠ, δηλαδή το δημόσιος χρέος μας είναι κατά 170% μεγαλύτερο το ΑΕΠ μας.
Ο τελευταίος στην βαθμολογία οικονομολόγος γνωρίζει ότι για να λύσεις το πρόβλημα του δημοσίου χρέους πρέπει να ανεβάσεις το ΑΕΠ της χώρας, για να ανεβάσεις το ΑΕΠ της χώρας πρέπει να επενδύσεις στην εσωτερική σου οικονομία και στην εσωτερική παραγωγή.
Επομένως κύριοι του Ισραηλιτικού Συμβουλίου ή οι πολιτικοί μας είναι πολύ βλάκες σε βαθμό που έχουν χαμηλότερο IQ από έναν τελευταίο την βαθμολογία οικονομολόγο ή είναι εξαγορασμένα πιόνια σας !
Οι πολιτικοί μας δεν είναι καθόλου βλάκες και αυτό αποδεικνύεται με πόση ευφυΐα κοροϊδεύουν τον Ελληνικό λαό μετά από κάθε εξαπάτηση εδώ και 40 χρόνια, επομένως είναι εξαγορασμένοι !
Από ποιον ;
Σ’αυτήν την ερώτηση στο “Από ποιόν”  θα μας δώσει την απάντηση ο βασικός κανόνας των Ντετέκτιβ που λένε:
“Σε ένα έγκλημα ο πρώτος ύποπτος πάντα είναι εκείνος που έχει το συμφέρον !”Άρα κύριοι του Ισραηλιτικού Συμβουλίου, ποιοι έχουν το συμφέρον οι Ελλάδα να κλείσει τις Φαρμακοβιομηχανίες τις, και να αγοράζει φάρμακα από τις Ισραηλιτικές εταιρείες φάρμακα ;
Άρα μην μας λέτε ότι δεν είστε μέρος της συνωμοσίας κατά της Ελληνικής βιομηχανίας !
 

Δείτε τι έλεγαν το «40» οι κομουνιστές όταν όλος ο λαός μας βροντοφώναζε δυνατά το όχι!

Καλούμε τους πολεμιστές μας ν’ αρνηθούν να πολεμήσουν πέρ’ απ’ τα σύνορα της πατρίδας μας. Τι ζητάμε στην Αλβανία; Πού μας πάνε; Ο λαός μας δεν θέλει δεύτερο Σαγγάριο! Παίρνοντας αυτή την απόφαση, οι πολεμιστές μας να υποβάλουν στους αντιπάλους απέναντι τους προτάσεις ειρήνης δίχως προσαρτήσεις και αποζημιώσεις. Να παρουσιαστούν ομαδικά κι ένοπλα στους ανωτέρους τους...
ζητώντας συμμετοχή στις προσπάθειες τους. Να στείλουν τελεσίγραφο στην πουλημένη ιμπεριαλιστική κυβέρνηση ζητώντας την ειρήνη και θυμίζοντας της πως τους κάλεσε στα όπλα μονάχα για να διώξουν απ’τα ελληνικά εδάφη τον Ιταλό καταχτητή. Η λύση των μειονοτικών ζητημάτων ν’ αφεθεί στους ίδιους τους ενδιαφερόμενους ελληνικούς κι αλβανικούς πληθυσμούς. Κι αν η κυβέρνηση αρνηθεί, σύσσωμος ο στρατός -περιφρουρώντας ταυτόχρονα τα σύνορα της πατρίδας μας- να ενωθεί με τον λαό για την ανατροπή της. Καλούμε όλη την εργατική τάξη σε τούτες τις κρίσιμες στιγμές να εφαρμόσει το πιο φαρδύ Ενιαίο εργατικό φιλειρηνικό μέτωπο στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις, με τους αρχηγούς και με τη βάση, με όλους όσους συμφωνάνε για το γκρέμισμα της βασιλομεταξικής σπείρας, τη σύναψη ειρήνης και τον προσανατολισμό προς τη Σοβιετική Ένωση και να παλέψουν με συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, με μαζικές απεργίες, οικονομικές και πολιτικές. Ιδιαίτερα οι εργάτες μεταφορών, ναυτεργάτες, σιδηροδρομικοί, αυτοκινητιστές να σαμποτάρουν με κάθε τρόπο την μεταφορά πολεμοφοδίων και οι εργάτες των πολεμικών εργοστασίων να κωλυσιεργήσουν όσο μπορούν την παραγωγή… Για τη σωτηρία του λαού και της πατρίδας μας οι κομμουνιστές μπαίνουν στις πρώτες γραμμές του αγώνα. Ζήτω το ηρωικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας! Ζήτω το μέτωπο εθνικής σωτηρίας-ειρήνης! Κάτω η πουλημένη ιμπεριαλιστική βασιλομεταξική σπείρα που έφερε τον πόλεμο στη χώρα μας! Ειρήνη να σώσουμε το λαό και την Ελλάδα μας! Ζήτω η ειρηνόφιλη Σοβιετική Ένωση πού με τη βοήθεια της θα σώσουμε τον λαό, την πατρίδα μας και την ειρήνη!
7 Δεκέμβρη 1940
Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ
(«Το ΚΚΕ από το 1918 ως το 1931», με παράρτημα κειμένων της περιόδου 1932-1941)
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/11/40.html

Ανάλυση λαθών - Ο ΝΙΚΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΩΤΕΙΝΟΤΕΡΑ ΜΥΑΛΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΙΤΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΤΙΔΑΝΩΝ . ΙΣΩΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΥΡΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΒΑΛΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΝ ΚΑΤΑΠΙΑΝΕΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΒΑΛΑ ΣΕ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΚΟΤΕΣ.

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ


Ανάλυση λαθών

 
Γράφει ο Νίκος Λυγερός
Αφού γίνει μία ανάλυση λαθών σε πολλαπλό επίπεδο κι όχι μόνο σε πολιτικό, γιατί χρειαζόμαστε να κάνουμε στρατηγικές κινήσεις για να μετατραπούν σε πράξεις για την πατρίδα μας, θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις τεράστιας σημασίας για τη συνέχεια.
Υπάρχουν σίγουρα εκκρεμότητες και κανείς δεν το αμφισβητεί, αλλά χρειαζόμαστε και προοπτικές για την Ελλάδα. Η πορεία μας δεν μπορεί να είναι μόνο και μόνο μια ακολουθία από εντολές, όποιες και να είναι αυτές. Δεν έχουμε καμία ανάγκη από δογματισμό, όποια και να είναι η φύση του αλλά ειδικά αν είναι βάρβαρος.
Είμαστε ένας λαός που αγαπά την ελευθερία και δεν υπάρχει λόγος ν' ακολουθούμε τυφλά κομματικά πλαίσια. Ας παρακολουθήσουν και τα κόμματα τις στρατηγικές εξελίξεις για να έχουν γνώσεις που ξεπερνούν την απλοϊκή κομματική γραμμή.
Ας διαχειριστούν στρατηγικά την ενέργεια, και με ενέργεια τη στρατηγική, για να δούμε αλλαγές που έχουν κάποιο λόγο και κάποιο ρόλο και σκοπό. Είναι ωραίοι οι πειραματισμοί, αλλά πρέπει και να τους ξεχωρίσουμε στη συνέχεια.
Επίσης, σημαντικές είναι οι πράξεις κι όχι μόνο τα λόγια και οι υποσχέσεις. Τα προβλήματα τρέχουν και λύνονται μόνο με υπερβάσεις λόγω γνώσεων. Διότι μόνο η ουσία είναι ικανή να ξεπεράσει και την εξουσία.
Από λόγια και υποσχέσεις, είδαμε από όλους αλλά στο δια ταύτα υπάρχει στρατηγικό πρόβλημα.
Η πολιτική δεν ζει μόνη της, ας ενσωματώσει στοιχεία επιστημονικά, τεχνικά και στρατηγικά, για να έχει την απαραίτητη υπόσταση για αυτά που αντιμετωπίζουμε.


http://amphiktyon.blogspot.gr/2015/11/blog-post_911.html

Τα δουλικά των μνημονίων συνεχίζουν τις δολοφονίες – Κρεμασμένος βρέθηκε 46χρονος αγρότης στο χωράφι του

http://scoops.gr/wp-content/uploads/2015/09/ellada-thilia.jpg

Στο πένθος βύθισε την τοπική κοινωνία της Πάρου, η είδηση του τραγικού τέλους που έδωσε στη ζωή του ένας 46χρονος Αλβανός. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ο 46χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος με αυτοσχέδιο βρόγχο από σχοινί και έγραψε με τραγικό τρόπο τον επίλογο της ζωής του. Το πτώμα εντόπισε περίοικος που εργαζόταν σε διπλανό χωράφι και αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία του νησιού, όπου και βρήκαν το άψυχο σώμα του άνδρα στην περιοχή Γλυσίδια Πάρου.

Ο 46χρονος, σύμφωνα με το cyclades24.gr είχε φτιάξει αυτοσχέδιο βρόγχο από σχοινί και έγραψε τον επίλογο της ζωής του. Άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία ενώ η εγκληματική ενέργεια αποκλείσθηκε από την πρώτη στιγμή. Με το πιθανότερα αίτια να είναι το οικονομικό αδιέξοδο του 46χρονου.
Η αστυνομία παίρνει σειρά καταθέσεων προκειμένου να διαπιστώσει τους λόγους που οδήγησαν τον 46χρονο στην αυτοχειρία…
 
 
http://scoops.gr/vrethike-kremasmenos-sto-xorafi-tou-46xronos-agrotis/

Ξεπουλάει κατασχεμένα σπίτια η Eurobank με μόλις 7.000 ευρώ (ΦΩΤΟ)

patisia spiti1 
Λίγο πριν ανοίξουν οι πλειστηριασμοί και αρχίσουν να πηγαίνουν τα σπίτια των Ελλήνων στις Τράπεζες, η Eurobank Ξεκίνησε είδη να ξεπουλάει τα όνειρα κάποιων. Στο επίσημο site της Eurobank για τα ακίνητα τα οποία έχει ήδη κατασχέσει.
Στην παρακάτω φωτογραφία και με εδώ μπορείτε να δείτε ένα σπίτι στα Πατήσια σε κεντρικότατο δρόμο να πωλείται μόλις 7.000 ευρώ

spiti patisia 

http://scoops.gr/ksepoulaei-katasxemena-spitia-i-eurobank-me-molis-7000-euro/

ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ! Ομολογία – σοκ: «Παρακολουθούμε μόνο τους εχθρούς μας»

seibert-600x364 

– Τι λέει το ΥΠΕΞ

Η παρακολούθηση φιλικών κρατών δεν περιλαμβάνεται στην εντολή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND), δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.
Η δήλωση έγινε ότι κλήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο η BND παρακολουθούσε τις επικοινωνίες ξένων διπλωματικών αποστολών, μεταξύ των οποίων και της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο.
«Η κυβέρνηση εκφράζεται απέναντι στα αρμόδια όργανα του Κοινοβουλίου κατά τις απόρρητες συνεδριάσεις τους. Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με την BND για τα θέματα, τα οποία αναφέρονται στον Τύπο και έχουμε δώσει εντολή για πλήρη διαλεύκανση της πολύπλοκης κατάστασης των πραγμάτων», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και, αναφερόμενος στον βάσει του νόμου ρόλο της Υπηρεσίας, τόνισε: «Η εντολή της BND συγκεκριμενοποιείται από το λεγόμενο «προφίλ εντολής», το οποίο συντάσσει η κυβέρνηση και η πολιτική παρακολούθηση κρατών-εταίρων δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το «προφίλ»»

Στο θέμα αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε τα περί παρακολούθησης της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο από γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας. Κάλεσε μάλιστα την γερμανική κυβέρνηση να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικές με το πρόσφατο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» (07.11.15), για παρακολούθηση της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βερολίνο, από Γερμανικές υπηρεσίες ασφάλειας, δήλωσε τα εξής:

«Μεταξύ εταίρων ισχύουν συγκεκριμένοι κανόνες συνεργασίας και δεοντολογίας, στις οποίες έχει, κατ´ επανάληψη, αναφερθεί η Γερμανική κυβέρνηση, διαμαρτυρόμενη, στο πρόσφατο παρελθόν, για παραβίαση των κανόνων αυτών από άλλες χώρες.

Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες της γερμανικής Κυβέρνησης, προς την οποία ήδη έχει εγερθεί το ζήτημα».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα, η BND παρακολουθούσε τα υπουργεία Εσωτερικών των ΗΠΑ, της Δανίας, της Κροατίας, της Αυστρίας και της Πολωνίας, τηλεφωνικές συνδέσεις των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες, στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στην Ουάσιγκτον. Μάλιστα, πριν από τρεις εβδομάδες έγινε γνωστό ότι η BND παρακολουθούσε Ευρωπαίους εταίρους, όχι μόνο κατ” εντολή της αμερικανικής υπηρεσίας NSA, αλλά και από μόνη της.

ΠΗΓΗ
http://www.triklopodia.gr

Ο Β.Σόιμπλε τραβάει πάλι το «χαλί» κάτω από τα πόδια της κυβέρνησης: «Η Ελλάδα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να πάρει την επόμενη δόση»

soible_89

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ Η ΧΩΡΑ

Για άλλη μια φορά ο Β.Σόιμπλε τραβάει το “χαλί΄κάτω από τα πόδια της κυβέρνησης και προδικάζει ότι δεν θα εκταμιευθεί η δόση των 2 δισ.ευρώ, παρά το γεγονός της ψήφισης των 48 αιματηρών προαπαιτούμενων τα οποία θα εξαθλιώσουν τον ελληνικό λαό πέραν κάθε νοσηρής φαντασίας.
 
«Η Ελλάδα δεν έχει κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για να λάβει τη βοήθεια», υποστήριξε κατά την άφιξή του στο Eurogroup o Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου λίγα λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup, ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι «δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία σήμερα, ωστόσο θα πρέπει να ακούσουμε τι έχουν να πουν οι θεσμοί. Η Ελλάδα δεν έχει κάνει ακόμη τα απαραίτητα βήματα ώστε να διεκδικήσει τη δόση των 2 δισ. ευρώ.»
 
Τις προθέσεις του Βερολίνου είχε αποκαλύψει νωρίτερα και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν.
«Βρισκόμαστε στη φάση όπου η τρέχουσα δόση ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν μπορεί να εκταμιευτεί, διότι δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα όλα τα ορόσημα», δήλωσε.
 
Ωστόσο, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετική με την έκβαση της συνεδρίασης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «το Eurogroup γίνεται στις Βρυξέλλες και όχι εδώ». Πάντως το να έχει την οικονομική πρωτοκαθεδρία μια χώρα που έχει στιγματισθεί από απίστευτα σκάνδαλα διαφθοράς όπως η Γερμανία είναι εξωφρενικό.
Πολλά πρέπει να αλλάξουν στην ΕΕ αλλιώς θα «βουλιάξουν» όλοι για να επιπλεύσει το Βερολίνο.

ΠΗΓΗ
http://www.triklopodia.gr/

ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ; Ξεσπούν Συνεχώς «Σκάνδαλα»… Μόλις Ήρθε Η Ώρα η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Να Παραδώσει τα Σπίτια των Ελλήνων Στους Τοκογλύφους

 cf80ceb1cf81ceb1ceb4cebfcf83ceb7-ceb1-cebaceb1cf84cebfceb9cebaceb9ceb1cf83
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΊ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ… Η ΧΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΈΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ-ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ-ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ…



ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΩΜΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΩΝ «ΑΣΗΜΙΚΩΝ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ – ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ – ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ… ΖΟΥΛΑ. ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ…

ΜΟΛΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η «ΓΕΝΝΑΙΑ» ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ (ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ!!!) ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΞΕΣΠΟΥΝ «ΣΚΆΝΔΑΛΑ» ΟΠΩΣ…

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ… ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ…
Ο ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ (ΜΕ ΠΡΟΦΑΝΗ ΣΚΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΠΟΝΤΙΑΚΗ ΣΥΓΕΚΤΡΩΣΗ)… ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΑ ΖΗΤΗΜΑ
ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΟΥΣΗ ΓΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ… ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ….

ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ) ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ Η ΕΧΟΥΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΗΔΗ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ….
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ; ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ… Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ


http://www.triklopodia.gr/

Προς τον κ Πανούση : Κ Καθηγητά , υπονοείτε ότι δομή κυβερνώντος κόμματος λειτούργησε ως εγκληματική οργάνωση ;;;‏

zxcvbn

Ας δούμε το θέμα , σε μια σταθερή βάση .

Εκ της φύσεως της , η ¨θέση¨ του Υπουργού Δημοσίας Τάξης και προστασίας του Πολίτη , όπως και η θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης , γίνεται αποδέκτης απειλών , επιθέσεων συντεχνιών και κάθε μορφής θα λέγαμε …Bullying .

Υπάρχουν άλλωστε πολλοί πρώην υπουργοί αυτών των υπουργείων που έχουν υποστεί περισσότερο ή λιγότερο , τις μορφές αυτές της ¨τρομοκράτησης ¨ και του εκφοβισμού .

… και για να το καταλάβουμε , υπάρχουν πολλοί ¨άρρωστοι¨ που θα ήθελαν να σκοτώσουν Πολιτικούς , αξιωματικούς της Αστυνομίας , Εισαγγελείς και γενικότερα δικαστικούς λειτουργούς .

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει λοιπόν την δική σας περίπτωση;

Ως γνωστός εγκληματολόγος και γνώστης τέτοιων θεμάτων , προφανώς και δεν υπονοείτε ότι οι απειλές που προέρχονται από το προαναφερόμενο πλαίσιο είναι ικανές να ταράξουν το πολιτικό σύστημα της χώρας

Εάν δρομολογούσατε να δώσετε την ευκαιρία ή την δυνατότητα στους εγκληματίες να επηρεάσουν την πολιτική δομή – όποια κι αν είναι – συγνώμη αλλά θα ήσασταν … επικίνδυνος .

Από μια άλλη οπτική , θα είσαστε αφελής εάν πιστεύατε ότι τα προερχόμενα από φυλακισμένους , εγκληματίες ,εγκληματικές οργανώνεις κ.α , σχέδια φυσικής εξόντωσης σας , απειλές , τρομοκρατήσεις , προς το πρόσωπό σας , είναι ικανά να στοιχειοθετήσουν την λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης με την υποστήριξη ή την διεύθυνση από στελέχη πολιτικού κόμματος …. χωρίς «πανίσχυρα»στοιχεία .

Κι αν ακόμα υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ή έμμεσα στοιχεία , που θα επέτρεπαν να γίνει ¨ντόρος¨ π.χ για να προβάλλεται το συγγραφικό σας έργο ή για να επενδύσετε στο πολιτικό σας μέλλον κ.α . δεν θα το πράττεται , καθόσον γνωρίζεται πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε τον αφανισμό σας ως δημόσιο πρόσωπο στο τέλος .

Αλλά και στην περίπτωση που , για λόγους συνείδησης , δεν μπορείτε να αποκρύψετε τέτοια στοιχεία-ενδείξεις και αποφασίσατε να συνδράμετε ώστε να εξαλειφθεί η υφιστάμενη αυτή , ομολογουμένος αρνητική κατάσταση , και να επέλθει μια μορφή κάθαρσης … πάλι θα σας πούμε ότι , θα το πράττεται πολύ πριν … εν τη γεννέση τους και ότι , θα είχατε παραιτηθεί .

Που καταλήγουμε συνεπώς ;;

Δεδομένων των ανωτέρων , της εμπειρία μας ως κοινωνία με την Χρυσή Αυγή όπου , πολιτικό κόμμα έχει παραπεμφθεί με τον τρόπο που γνωρίζουμε , ως εγκληματική οργάνωση , σε συνδυασμό με αυτό που υπονοείτε ότι … δομή κόμματος εξουσίας λειτούργησε ως εγκληματική οργάνωση ..

Θεωρούμε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΗ την υπόθεση και θα ασχοληθούμε όπως εμείς ξέρουμε , προκειμένου να φτάσει ταχύτατα η υπόθεση αυτή στο τέλος της …. μια υπόθεση , στοιχεία της οποίας ήδη γνωρίζουμε .


Η υπόθεση «Πατσίφικο», τα «Παρκερικά» και το πως ένας Ρότσιλντ μετακίνησε τoν Αγγλικό στόλο εναντίον της Ελλάδος!!

 
Tο «κάψιμο του Εβραίου» ή του «Ιούδα», πασχαλινό έθιμο μετά την εκφορά του επιταφίου, πρωτοαπαγορεύθηκε στην Αθήνα λόγω της έκτακτης τότε επίσημης επίσκεψης του Γερμανοεβραίου τραπεζίτη Τζέημς Μάγιερ Ρότσιλντ της γνωστής οικογενείας (αρ φώτο).

Η Υπόθεση Πατσίφικο ήταν μια διπλωματική και πολιτική κρίση μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας το 1847-1850 που ανέκυψε με αφορμή την επίθεση το 1849 του αθηναϊκού όχλου κατά της περιουσίας του βρετανικής υπηκοότητας Εβραίου Δον Πατσίφικο, πρώην προξένου της Πορτογαλίας.

Το να επικαλούνται την ασφάλεια των υπηκόων τους, ακόμα κι αν δεν συντρέχει επί της ουσίας πραγματικός κίνδυνος, είναι συνήθης πρακτική των «μεγάλων δυνάμεων» με στόχο την επέμβαση στα εσωτερικά μιας χώρας. Πρόκειται, ασφαλώς για μια πρακτική διόλου καινούργια ή πρωτότυπη.

Στη χώρα μας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμά της εμφανίστηκε σχεδόν αμέσως μετά την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους. Ο λόγος για την υπόθεση Πατσίφικο και τα επακολουθήσαντα «Παρκερικά».
Οι παρεμβάσεις των μεγάλων δυνάμεων στην χώρας μας ξεκίνησαν αμέσως σχεδόν με την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, ποτε δεν ειμασταν ελεύθεροι..
Είχε φτάσει η Μεγάλη βδομάδα του 1847 (Απρίλιος) και ανάμεσα στους ξένους που βρίσκονταν την περίοδο εκείνη στην Αθήνα ήταν ο Βαρώνος Ρότσιλντ, γνωστός Τραπεζίτης του μεγάλου τραπεζικού οίκου που είχε μεσολαβήσει το 1832-1833 ώστε η Ελλάδα να λάβει το δάνειο που χρειάζονταν. Ο Κωλέτης, γνωστός γαλλόφιλος, τον είχε επίτιμο προσκεκλημένο. Όμως ο Ρότσιλντ εκτός από Γάλλος ήταν και Εβραίος. Και εδώ ήταν που τα πράγματα μπερδεύτηκαν, καθώς το έθιμο του καψίματος του Ιούδα (που σε πολλές περιοχές της χώρας μας υπάρχει μέχρι σήμερα) κυριαρχούσε τότε ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Και όπως γίνονταν κάθε χρόνο έτσι και το 1847 ο Αθηναϊκός λαός ετοιμάζονταν για την τέλεση αυτού του εθίμου.
Στην εκκλησία των Αγίων Ασωμάτων στου Ψυρρή (Ψυρή), το κάψιμο θα γίνονταν την Κυριακή του Πάσχα, το απόγευμα που γίνεται ακόμα και σήμερα η δεύτερη ανάσταση. ...


Βρήκαν λοιπόν κάτι παλιόρουχα, τα παραγέμισαν με βρεγμένο μπαρούτι και βαμβακόσπορο, έκαναν ένα κεφάλι και με φούμο του έβαλαν γένια και μαλλιά και αφού το κρέμασαν, το ομοίωμα ήταν έτοιμο. Όμως ο Κωλέτης που εκείνη την εποχή φιλοξενούσε τον υψηλό προσκεκλημένο του Τραπεζίτη Ρότσιλντ, αγωνιούσε να μην προσβάλει η τέλεση αυτού του εθίμου τον υψηλό προσκεκλημένο του και φίλο του. Βγάζει λοιπόν διαταγή προς την αστυνομία ειδικά για εκείνη την χρονιά να απαγορευτεί το έθιμο της καύσης του Ισκαριώτη. Η απαγόρευση αυτή αφορούσε την 4η Απριλίου 1847 (Κυριακή του Πάσχα). Μα ο λαός το σκέφτηκε λίγο διαφορετικά. "Κοίτα να δεις που θα ναι αυτός εκεί κάτω η αιτία" έλεγαν καθώς η τύχη ή η ατυχία έφερε λίγο πιο κάτω από την εκκλησία των Αγίων Ασωμάτων, στην στροφή της οδού Σαρρή και Λεωκορίου να κατοικεί με τις δυό του κόρες ο επίσης Εβραίος Δαυίδ Μπονιφάτσιο Πατσίφικο. Ο Πατσίφικο γεννημένος από Πορτογάλους εβραίους γονείς στο αγγλοκρατούμενο Γιβραλτάρ, άρα και τυπικώς άγγλος υπήκοος. Γνωστός βεβαίως τυχοδιώκτης αφού εμφανίζονταν άλλοτε ως Πορτογάλος, άλλοτε ως Ισπανός και άλλοτε ως Άγγλος.

Έτσι καθώς οι ήρωες Ψυρριώτες πίστευσαν ότι ο Ιούδας έλαβε βασιλική χάρη λόγω του Πατσίφικο, ξεκίνησαν για την οικία του.


Δαυίδ Πατσίφικο ο τυχοδιώκτης που ταπείνωσε την Ελλάδα.     Ποιός ήταν όμως ο δον Πατσίφικο που για χάρη του κινητοποιήθηκαν τα βρετανικά πλοία. Ο Δαύιδ Πατσίφικο ήταν Ισπανοεβραίος ή Πορτογαλοεβραίος, τοκογλύφος τυχοδιώκτης που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 1836 ως πρόξενος της Πορτογαλίας. Το 1842 ωστόσο παύθηκε λόγω καταχρήσεων. Στη συνέχεια προσκολλήθηκε στο κύκλο της Δούκισσας της Πλακεντίας και έζησε για κάποιο διάστημα με τα γενναιόδωρα βοηθήματά της. Αργότερα επιδόθηκε στη τοκογλυφία με άγνωστους!!! πόρους.Την Μεγάλη Παρασκευή, τρεις ημέρες πριν την επίθεση εναντίον του σπιτιού του, προκάλεσε το εκκλησίασμα του ναού του Αγίου Φιλίππου κατά την εκφορά του Επιταφίου. Γλύτωσε το λυντσάρισμα στο παρά πέντε. Προφανώς όμως μερικοί θερμόαιμοι δεν τον ξέχασαν. Πολλές πηγές πάντως κάνουν λόγο για νέα πρόκληση τουατσίφικο, από το παράθυρο του σπιτιού του, τη Δευτέρα του Πάσχα. Το διπλωματικό παρασκήνιο Το ερώτημα είναι πως η Βρετανία προκάλεσε τέτοιου μεγέθους διπλωματικό επεισόδιο για έναν άνθρωπο μειωμένης αξιοπιστίας. Ο Πατσίφικο ήταν απλά το πρόσχημα. Η Ελλάδα, σύμφωνα με Βρετανούς κυβερνητικούς αναλυτές, είχε προσδεθεί επικίνδυνα στο «ρωσικό άρμα» εξωτερικής πολιτικής με ότι αρνητικό μπορούσε να σημαίνει αυτό για τα βρετανικά εμπορικά συμφέροντα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Επιπλέον η Βρετανία άρχισε να νοιώθει τον ισχυρό ανταγωνισμό του Ελληνικού Εμπορικού Ναυτικού, που ήδη είχε γίνει πρώτη σημαία στην Δουνάβια ναυσιπλοΐα. Η Ελλάδα έπρεπε να επανέλθει με βίαιο και ωμό τρόπο στην «τάξη» και να κατανοήσει ως θαλάσσιο κράτος ότι δεν μπορούσε να παρεκκλίνει από την πολιτική της Γηραιάς Αλβιώνος. Όποτε συνέβαινε αυτό τα βρετανικά πολεμικά πλοία θα εμφανίζονταν για «εθιμοτυπικές επισκέψεις». Το νεοσύστατο ελληνικό κρατίδιο, ανίσχυρο οικονομικά και στρατιωτικά, ήταν το τέλειο υπόδειγμα της «τακτικής των κανονιοφόρων» των Μεγάλων Δυνάμεων. Πάντως οι κάτοικοι του Πειραιά και της Αθήνας υπέμειναν με μεγάλη καρτερικότητα την περίοδο του αποκλεισμού και συνασπίστηκαν γύρω από τον Οθωνα ο οποίος είδε τη δημοφιλία του να αυξάνεται. Ο βρετανικός ναυτικός αποκλεισμός δεν αφορούσε μόνο την υπόθεση Πατσίφικο. Είχε ακόμη και εδαφικές διεκδικήσεις στο όνομα του βρετανικού προτεκτοράτου των Ιονίων νήσων. Οι διεκδικήσεις αφορούσαν τα νησιά Σαπιέντζα και Ελαφόνησο. apokleimsowΑποζημίωση για έξι επτανησιακά πλοιάρια που έπεσαν θύματα πειρατείας. Ικανοποίηση για καθύβριση της βρετανικής σημαίας και ασέβεια προς τον Βρετανό πρόξενο Μπόυντ. Αποζημίωση για δυο κακοποιημένους Επτανήσιους στον Πύργο. Αποζημίωση για τον αγρό του Φίνλεϊ που περιλήφθηκε χωρίς αποζημίωση στον Βασιλικό Κήπο. Τελικά μετά από εντονότατη διαμαρτυρία της Γαλλίας και παρέμβαση της Ρωσίας ο ναυτικός αποκλεισμός ήρθη στις 15 Απριλίου του 1850 και το ζήτημα της αποζημίωσης του Πατσίφικο παραπέμφθηκε σε διεθνή διαιτησία Ορίστηκε επιτροπή διαιτησίας η οποία και εξακρίβωσε πως η ζημία που τελικά είχε υποστεί ο Πατσίφικο ήταν μόλις 3.750 δραχμές, με αρκετές αμφιβολίες, αφού και ο ίδιος δεν κατάφερε να αποδείξει τον τρόπο απόκτησης των καταλογιζομένων ειδών. Έτσι αφενός η ελληνική κυβέρνηση κατέβαλε στον Πατσίφικο το ποσόν των 3.750 δραχμών και αφετέρου επεστράφη σε αυτήν το υπόλοιπο ποσό εκ 330.000 δραχμών που είχε εν τω μεταξύ καταθέσει στη Βρετανία, ως εγγύηση, για την άρση τουλάχιστον του αποκλεισμού. Στη Βρετανία προκλήθηκε κυβερνητική κρίση εξαιτίας της γαλλικής και ρωσικής εμπλοκής. Η βασίλισσα επέπληξε τον υπουργό, που υπερασπίστηκε τον εαυτό του με μία πεντάωρη ομιλία στη βουλή. Στην Ελλάδα το πάλαι ποτέ κραταιό αγγλικό κόμμα έχασε πολύ σημαντικό μέρος της επιρροής του ενώ η ανάμνηση των «Παρκερικών» (από το όνομα του επικεφαλής ναυάρχου του αποκλεισμού Ουίλιαμ Πάρκερ) έμεινε για πολύ καιρό αποτυπωμένη στη μνήμη των Ελλήνων. Τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο αποκλεισμό, λίγα μόλις χρόνια αργότερα, στα πλαίσια του Κριμαϊκού Πολέμου. Ο Ιωάννης Μακρυγιάννης στα γραφόμενά του απόδωσε πολύ χαρακτηριστικά την περίοδο του αποκλεισμού: «…και ένας μεγάλος στόλος των σκύλων μας έχουν μπλόκον οπούναι περίπου από τρεις μήνες και μας πήραν όλα τα καράβια και μας κατακερμάτισαν όλο το εμπόριο και τζαλαπάτησαν την σημαίαν μας και πεθαίνουν της πείνας οι ανθρώποι των νησιών και εκείνοι οπούχουν τα καράβια τους γκιζερούν εις τους δρόμους και κλαίνε με μαύρα δάκρυα…». Όσο για τον Πατσίφικο εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Λονδίνο. Σοφή απόφαση γιατί η Αθήνα θα ήταν πολύ επικίνδυνη και όχι μόνο για τα έπιπλα του.                                                                                                    (Νίκος Γιαννόπουλος ιστορικός)
Όταν έφτασαν έξω από το σπίτι του (απόγευμα της 4ης Απριλίου 1847), ο Πατσίφικο καταφεύγει στην σοφίτα με τις κόρες του και κλειδαμπαρώνεται. Το πλήθος ανεξέλεγκτο πλέον εισβάλλει στο σπίτι και αρπάζει ότι βρει μπροστά του. Ότι δεν αρπάζει το καταστρέφει. Από το παράθυρο φεύγουν για τον δρόμο στρώματα, καρέκλες, τραπέζια και εκατοντάδες μικροαντικείμενα. Η αστυνομία καταφθάνει λίγο πριν το πλήθος παραβιάσει την πόρτα της σοφίτας αλλά οι ζημιές έχουν ήδη γίνει.

Στις 7 Απριλίου 1847 ο Πατσίφικο συντάσσει την διαμαρτυρία του στα Ιταλικά μαζί με κατάλογο κατεστραμένων ειδών. Δεν σκέφτηκε ούτε για μια στιγμή να την υποβάλλει στις Ελληνικές Αρχές. Και ενώ ξεκίνησε να την καταθέσει στην Ισπανική Πρεσβεία, στην πορεία κατέφυγε στην Αγγλική αφού σκέφτηκε ότι η Αγγλία διέθετε μεγαλύτερη δύναμη την εποχή εκείνη. Ο κατάλογος που καταθέτει περιλαμβάνει "συζυγική κλίνη" από συμπαγές ακαζού εκτιμηθείσα 3.750 δραχμές, 2 καθρέπτες, 1 βιβλιοθήκη, 15 βιβλία, 1 θερμάστρα !! κ.ο.κ.

Υπογράφει την αναφορά ως Ιππότης Πατσίφικο αν και ποτέ δεν έγινε γνωστό αν έλαβε τέτοιο τίτλο από Πορτογαλία, Ισπανία ή Αγγλία. Η μεγαλύτερη απαίτησή του όμως ήταν η εξαφάνιση ενός εγγράφου που πιστοποιούσε την απαίτησή του προς την Πορτογαλική κυβέρνηση ύψους 665.450 δραχμών που μαζί με την απαίτηση των 200.000 δραχμών για το κρεβάτι και την θερμάστρα έφταναν τις 886.736 δραχμές και 67 λεπτά!!!

Όλα αυτά τα συγκέντρωσε ο Άγγλος Πρεσβευτής Λάιον και τα έστειλε στο Λονδίνο.

"Άγγλος" έστω κι από το Γιβραλτάρ ο Πατσίφικο, γαλλόφιλος ο Κωλέτης και η πολιτική του, μισέλληνας ο Λόρδος Πάλμερστον, μίσος από τον άγγλο Πρέσβη Λάϊον για τον Κωλέτη που εξαιτίας του η αγγλική επιρροή υποχώρησε και το μίγμα γίνεται τόσο εκρηκτικό που ο πονηρός Πάλμερστον βρίσκει την αιτία που ψάχνει.

Ωστόσο δεν αντιδρά αμέσως γιατί έχει άλλες υποθέσεις να διεκπεραιώσει. Αν και τον Αύγουστο του 1849 πεθαίνει ο Κωλέτης, ο Πάλμερστον δύομιση χρόνια μετά (τέλη του 1849) ξαναθυμάται την υπόθεση (!!!) και διατάζει τον αγγλικό στόλο να κατευθυνθεί στον Πειραιά. Υιοθετεί πλήρως τις αξιώσεις του Πατσίφικο περί συζυγικής κλίνης και θερμάστρας και κάνει απαιτητό το ποσό του "Ιππότη" όπως ακριβώς αναφέρεται δηλαδή 886.736 δραχμές και 67 λεπτά!!! Να σημειώσουμε ότι οι ζημιές στο σπίτι του Πατσίφικο, υπολογίσθηκαν σε 150 λίρες.

Στις 30 Δεκεμβρίου του 1849 κάνει την εμφάνιση στον Σαρωνικό ο αγγλικός στόλος της Μεσογείου που κατεβαίνει από τα Δαρδανέλλια. Στις 4 Ιανουαρίου του 1850 ο επικεφαλής του στόλου αυτού Ναύαρχος Ουίλιαμ Πάρκερ μαζί με τον Πρεσβευτή της Αγγλίας στην Αθήνα Ουάις επιδίδουν ένα τελεσίγραφο στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Αναστάσιο Λόντο με απαιτήσεις οι οποίες όλο και γίνονται περισσότερες, όπως να αποζημιωθεί εκτός του Πατσίφικου, με 1800 λίρες και ένας Σκώτος ιστορικός που ζούσε στην Αθήνα ο Φίνλευ (έγραψε την ιστορία της ελληνικής επανάστασης) γιατί είχε λέει κάποια οικόπεδα στο κέντρο, αγορασμένα κατά την διάρκεια του αγώνος και τα οποία περιήλθαν στον Βασιλικό τότε Κήπο (Εθνικό Κήπο σήμερα) και για τα οποία δεν αποζημιώθηκε. Άλλη απαίτηση ήταν να καταβληθεί αποζημίωση 460 χρυσές λίρες για ένα αλιευτικό πλοίαριο έλληνα επτανησίου που είχε ληστευθεί πριν από πολλά χρόνια, αλλά αφού ήταν επτανησιακό θεωρείτο αγγλικό και κατά συνέπεια δικό τους. Η λίστα είχε και άλλα πολλά όπως μέσα σε 24 ώρες να τους δώσουμε τα νησάκια Λοφονήσι και Σαπιέντζα ώστε να ενσωματωθούν στα Αγγλικά Επτάνησα (Ιόνιος Πολιτεία) και άλλες που η αναφορά τους δεν έχει σημασία καθώς είναι εμφανώς προφάσεις. Ο Αναστάσιος Λόντος γιός του αγωνιστή Σωτήριου Λόντου, αγανακτησμένος με τις απαιτήσεις λέγεται ότι φώναζε μέσα από το γραφείο του "Πάλμερστον!.. Πάλμερστον!...Θα σου δείξω εγώ ποιός είναι ο γιός του Σωτηράκη!!!"

Στις 5 Ιανουαρίου του 1850 ο άγγλος Ναύαρχος Ουίλιαμ Πάρκερ απλώνει τον αγγλικό στόλο της Μεσογείου στα στενά της Σαλαμίνας. Ο στόλος του Πάρκερ αποτελείται από 15 πολεμικά με 731 πυροβόλα και 8000 άνδρες. Ο στόλος αυτός -είπε ο Λόρδος Αμπερντήν τότε στην Βουλή- ήταν ισχυρότερος από εκείνον με τον οποίο ο Νέλσωνας νίκησε στη ναυμαχία του Τραφάλγκαρ. (από το όνομα του ναυάρχου Πάρκερ τα επεισόδια αυτά θα μείνουν στον Πειραιά κυρίως ως "Παρκερικά" ενώ στην επίσημη διπλωματία μένουν ως "Υπόθεσις Πατσίφικο". Όμως η επίσημη διπλωματία δεν πεινάει και οι Πειραιώτες που πεινούν μισούν τον υπεύθυνο της πείνας που δεν είναι άλλος από τον Πάρκερ. Αγνοούν βεβαίως το γεγονός ότι ο ίδιος ήταν αυτός που είχε μεταφέρει τον Πρώτο Κυβερνήτη της Χώρας Ιωάννη Καπποδίστρια στην Ελλάδα ως Κυβερνήτης φρεγάτας τότε). Αυτό που είπε φυσικά ο Λόρδος Αμπερντήν δεν ήταν τελείως αλήθεια, αλλά ήθελε να δώσει έμφαση στην τεράστια δύναμη που κινητοποίησε η Αγγλία για ένα ασήμαντο περιστατικό.

Επί της ουσίας από την 5η Ιανουαρίου 1850 (μόλις 24 ωρές μετά την επίδοση των απαιτήσεων) ο Πάρκερ επιβιβαζόμενος στη ναυαρχίδα του στόλου "Κουίν" διατάσσει τον ολικό αποκλεισμό του Πειραιά, άτυπα αρχικώς αλλά στις 19 Ιανουαρίου και τυπικώς. Οι Άγγλοι καταδικάζουν τον Πειραϊκό λαό σε πείνα. Μέχρι την 29η Ιανουαρίου 1850 οι Άγγλοι με πειρατικές ενέργειες και κανονιοβολισμούς έχουν συγκεντρώσει έξω από τον Πειραιά πάνω από 200 εμπορικά σκάφη διαφόρων τύπων και μεγεθών.

Ο Ελληνικός λαός που σχεδόν πάντα είναι χωρισμένος, αυτή την φορά έχει συσπειρωθεί. Τόσο στην Αθήνα αλλά κυρίως στον Πειραιά οι νέοι ξεχύνονται στους δρόμους και τραγουδούν:

Σαν σου βαστάει Εγλέζο
για έβγα στην στεριά
να ακούσεις καρυοφύλλια
κι ελληνικά σπαθιά

Μερικών νέων εξεγερμένων τα ονόματα ή καλύτερα τα παρατσούκλια διατηρούνται ως σήμερα όπως Τρομάρας, Γρόθος, Τρικυμίας...

Στα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη φαίνεται αυτή η αγωνιστική διάθεση αφού αναφέρει "Βασιλέας και Κυβέρνηση μου έστειλαν τον Γαρδικιώτη και μου είπαν να βαρέσω ντουφέκι. Τους είπα, ντουφέκι δεν βαρώ, ότι όσα κανόνια έχει ο Πάκερ, δεν έχομε ντουφέκια εμείς".

Στον Πειραιά όπως και στα υπόλοιπα ελληνικά λιμάνια, νέκρα απόλυτη, αφού απαγορεύεται η προσέγγιση κάθε πλοίου, η φόρτωση ή εκφόρτωση προϊόντων, καμιά προμήθεια αγοράς. Αυτό δημιουργεί έκρηξη των τιμών των προϊόντων, το κρέας από 50 λεπτά την οκά, φτάνει μιάμιση δραχμή και το ψωμία διπλασιάζει την αξία του. Ο χειμώνας ήταν τρομερός. Από τον Ιανουάριο του 1850 μέχρι τον Μάρτιο ο χειμώνας έμεινε ως "Χειμώνας του Παρκέρη" αφού το θερμόμετρο έδειχνε σταθερά 7 βαθμούς και τα χιόνια είχαν κατακλύσει την Ελλάδα.

Με την μεσολάβηση των Γάλλων και των Ρώσων ο αποκλεισμός σταματά στις 28 Απριλίου 1850. Όμως η Αγγλία δεν επιστρέφει πίσω τα σκάφη που έχει κατάσχει και θα το πράξει μόνο όταν η Ελλάδα δώσει 330.000 φράγκα για να πάρει πίσω πλοία που επί της ουσίας είναι δικά της, της ανήκουν (η Ελλάδα τα λεφτά αυτά μελλοντικά θα τα πάρει πίσω). Ο αποκλεισμός του Πειραιά επίσημα καταχωρήθηκε από τις 19 Ιανουαρίου 1850 έως 28 Απριλίου του ίδιου έτους.

Αυτό που δεν έγινε ίσως ποτέ γνωστό είναι το γεγονός ότι το παραγεμισμένο ομοίωμα του ιούδα από βρεγμένο μπαρούτι και βαμβακόσπορο δεν πήγε χαμένο καθώς από αντίδραση προς την απαγόρευση, το μετέφεραν στο ριζόκαστρο (το Μεσαιωνικό τείχος οχύρωσης της Αθήνας στη συνοικία των Αέρηδων) και το εξαφάνισαν μέσα στα ερείπια μια μικρής εκκλησίας της λεγόμενης "Αγίου Ιωάννη του Μαγγούτη". Η εκκλησία αυτή είχε χτιστεί κάποτε από τον Κυβερνήτη ναυτική μοίρας του βυζαντινού στόλου Ιωάννη Μαγγούτη και έλαβε το όνομά του. Το Πάσχα του 1850 (ένα έτος δηλαδή μετά τα συμβάντα) το ομοίωμα αυτό ξαναέκανε την εμφάνισή του και κάηκε αμέσως μετά την ανάσταση του Μεγάλου Σαββάτου και μάλιστα εν μέσω αποκλεισμού καθώς αυτός θα έληγε δύο μήνες αργότερα (τον Ιούνιο). Την στιγμή της καύσης του ο κόσμος έψελνε:

Σήμερα τα παλληκάρια
Στέκονται σαν τα λιοντάρια
Και στους ουρανούς επάνω
Γίνεται χορός μεγάλος
γίνεται χορός και σχόλη
και χορεύουν οι αποστόλοι

Αν και δεν καθορίσθηκε ποτέ από τον ίδιο αν ένιωθε περισσότερο Άγγλος από ότι Πορτογάλος ή Ισπανός και το μόνο για το οποίο ήταν σίγουρος ήταν ότι γεννήθηκε στο Γιβραλτάρ και έφτασε στην Ελλάδα το 1836 ως Πρόξενος της Πορτογαλίας. Το 1845 απαλλάχθη των καθηκόντων του αλλά χρειάσθηκε να τον διώξουν από το Προξενείο καθώς δεν ήθελε να αποχωρήσει. Για την απαλλαγή αυτή διεκδικούσε χρήματα και από την Πορτογαλική κυβέρνηση ως αποζημίωση. Τελικώς από τα "Παρκερικά" έλαβε ως αποζημίωση το ποσό των 3.750 δραχμών, ποσό ασήμαντο μπροστά στις απαιτήσεις των φίλων άγγλων. Ο Ραγκαβής έγραψε σε σημαντική αγγλική εφημερίδα ότι ο Πατσίφικο ήταν ένας κοινός απατεώνας. Ο δεύτερος απείλησε να κινηθεί δικαστικά αλλά δεν το έπραξε ποτέ καθώς ο Ραγκαβής την επόμενη κιόλας ημέρα δημοσίευσε στην ίδια εφημερίδα στοιχεία από την Αστυνομία, των συλλήψεων του Πατσίφικο για τοκογλυφία και άλλα αδικήματα πέριξ της απάτης καθώς και άλλα προβλήματα που είχε δημιουργήσει στους περιοίκους στο Ψυρή όταν κάθε χρόνο έβγαινε στο μπαλκόνι του την στιγμή του Επιταφίου (ο Επιτάφιος περνούσε έξω από το σπίτι του) και έβριζε τους συμμετάσχοντες στην πομπή. Βέβαια υπήρχε και η αντίθετη άποψη όπως εκφράστηκε από τις αντιπολιτευόμενες εφημερίδες της εποχής "Αθηνά" του Αντωνιάδη και "Ελπίς" του Λεβίδη που τον παρουσίαζαν ως φιλήσυχο και ευπόληπτο οικογενειάρχη!!!
Ο κόσμος πάντως και πριν από τα επεισόδια δεν τον συμπαθούσε όχι λόγω θρησκευτικής πίστης, αλλά λόγω του γεγονότος ότι ζούσε από ελεημοσύνες της Δουκίσσης της Πλακεντίας.

Η Γαλλίδα Δούκισα της Πλακεντίας γηραιά τότε, αφού είχε χάσει και την κόρη της το σώμα της οποία διατηρούσε βαλσαμωμένο στο σπίτι της οδού Μυλλέρου, μετά την πυρκαγιά του στις 19 Δεκεμβρίου 1847 που έχασε όλα της τα υπάρχοντα μεταξύ αυτών και το λείψανο της κόρης της. ζούσε αποτραβηγμένη στο Μέγαρο "Ιλίσσια" που σήμερα είναι το Βυζαντινό Μουσείο, είχε γυρίσει την λατρεία της στον Μωϋσή και τον Ιουδαϊσμό. Μέσω αυτού ήρθε σε επαφή με τον Πατσίφικο και τον βοηθούσε. Μετά τα "Παρκερικά" όμως η Δούκισσα όχι μόνο έπαυσε την εμπιστοσύνη της αλλά έκανε και αγωγή για ανάκληση των δωρεών της, αλλά ο "Πατς" είχε ήδη εξαφανιστεί από την Ελλάδα.

Ο Πατσίφικο πέθανε στο Λονδίνο το 1854, εποχή που ο Πειραιάς ζούσε νέες τραγικές στιγμές με τον λοιμό που είχαν μεταδώσει τα Γαλλικά στρατεύματα σε νέα κατοχή και αποκλεισμό -από τους Γάλλους αυτή την φορά- από τον Ναύαρχο Τινάν.

Η πίεση από την απίστευτη συμπεριφορά του "Παμ" προς τον Ελληνικό λαό, τον οδήγησε στις 25 Ιουνίου του 1850 στην αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Εκεί εμφανίστηκε φορώντας πράσινα γάντια. Αν και η Βασίλισσα Βικτώρια με τον Βασιλιά Αλβέρτο πίστεψαν προς στιγμή ότι τον είχαν στην γωνία, αφού ήταν ευρύτατα γνωστό ότι η Βικτώρια "δεν τον άντεχε ούτε στιγμή" ωστόσο κατάφερε να φύγει "κερδισμένος" αφού μετά από τέσσερις ώρες ακατάσχετη ομιλία διατύπωσε το περίφημο Civis Britanicus sum μια έξυπνη μετατροπή του Civis Romanus sum που ουσιαστικά λέει ότι η Βρεττανία αφού αποτελεί διάδοχη κατάσταση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, οφείλει να προστατεύει κάθε Βρεττανό πολίτη όπου κι αν βρίσκεται στον κόσμο, όπως συνέβαινε επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, εγκαινιάζοντας επίσημα την λεγόμενη "Διπλωματία της Κανονιοφόρου" που από τότε δεν εγκαταλήφθηκε ποτέ. Ο Πειραιάς είχε δηλαδή την "τύχη" να εγκαινιάσει μια νέα εποχή στην λογική των επεμβάσεων των υπερδυνάμεων, λογική που επικρατεί μέχρι και σήμερα. (Λορέντζος Βουτσίνος)

Υ.Γ. Σας θυμίζει κάτι; 1847, 1854, 2015 λες και ζούμε ακόμα σ'εκείνη την εποχή, τελικά μήπως πράγματι δεν έχει αλλάξει κάτι, μήπως σήμερα ζούμε ξανά τις ίδιες στιγμές; Για σκεφτείτε το λίγο.
Δυστυχής! Παρηγορία
Μόνη σου έμενε να λες
Περασμένα μεγαλεία
Και διηγώντας τα να κλαις

Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"
(Με πληροφορίες από την el.wikipedia και φώτο από google)

Νάσος 


http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2015/11/blog-post_35.html

ΕΝΤΕΚΑ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

soros-syriza-750x400 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ο Τζωρτζ Σόρος, ο μεγάλος σπόνσορας του τεράστιου κύματος των παράνομων μεταναστών που έρχονται κατά χιλιάδες καθημερινά από την Τουρκία, εκδηλώθηκε και φανερά χωρίς προσχήματα σε ανοιχτή συνέντευξη που έδωσε στην γειτονική χώρα.
φοτο2 
Την ίδια ώρα που σε δημόσιες τελετές διάφοροι Ευρωπαίοι παράγοντες διαφημίζουν την αναχώρηση λίγων δεκάδων παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα στην βόρειο Ευρώπη, ο μεγάλος αρχιτέκτονας της Νέας Τάξης, ο άνθρωπος που στηρίζει εδώ και χρόνια το κρατίδιο των Σκοπίων σε βάρος της Ελλάδας, που έχει ρίξει δισεκατομμύρια στην τουρκική οικονομία, εκδηλώθηκε και φανερά ότι είναι αυτός που χρηματοδοτεί την τεράστια ανθρώπινη μετακίνηση από την Μέση Ανατολή προς τα δυτικά, δηλαδή προς την χώρα μας.
φοτο3 
Ο Σόρος, που συνεργάζεται με τουρκικά «ανθρωπιστικά» ιδρύματα, κατέκρινε έντονα την ρωσική επέμβαση στην Συρία παρά του ότι εξέφρασε τον θαυμασμό το προς τον Πούτιν, αν και στην πραγματικότητα πολύ θα ήθελε να… τον δει κρεμασμένο ανάποδα, ενώ επαίνεσε την Τουρκία ότι με την μεγάλη της… «ευσπλαχνία» έσωσε την ζωή εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών. Φυσικά δεν είπε τίποτα για τα τεράστια οικονομικά κέρδη της τουρκικής μαφίας από την μετακίνηση των ανθρώπων αυτών από τα νότια και ανατολικά σύνορα της Τουρκίας, προς το Αιγαίο.
Μένοντας τρεις ολόκληρες μέρες στην Τουρκία, ο Σόρος παρέδωσε και… μαθήματα ανθρωπιστικής αλληλεγγύης στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, για να υποδέχονται με καλύτερο τρόπο τους εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες που μεταφέρονται με τα δικά του χρήματα, για να διαλύσουν κυριολεκτικά τις ευρωπαϊκές κοινωνίες με πρώτη και καλύτερη την ελληνική. Έτσι λύθηκε και το αίνιγμα απο που βρίσκουν τα χρήματα όλοι αυτοί για να έρθουν στην Ελλάδα.
Αυτός είναι λοιπόν ο μεγάλος «ανθρωπιστής», Τζώρτζ Σόρος!
Οι μάσκες έπεσαν και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


www.nikosxeiladakis.gr
http://www.triklopodia.gr/

Οι δανειστές μετατρέπουν την Ελλάδα σε «κρανίου τόπο» – Ετοιμάζουν bail in και αρπαγή σπιτιών

leipsidria 

ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟ

Τα μνημόνια “σκοτώνουν” την Ελλάδα και τη μετατρέπουν σε μία χώρα όπου οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, η φτώχεια και η εξαθλίωση κυριαρχούν. Οι Έλληνες επιστήμονες εγκαταλείπουν την πατρίδα τους και την ίδια στιγμή “καραβιές” λαθρομεταναστών και προσφύγων φθάνουν καθημερινά στα νησιά του Αιγαίου. Πρόκειται για αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού που γίνεται πλέον με πασιφανή τρόπο.
Αυτή η κατάσταση αν συνεχιστεί για πολύ ακόμη τότε δεν πρόκειται να μείνει τίποτα απολύτως όρθιο, αφού οι δανειστές βήμα βήμα “κατακτούν” τα πάντα στη χώρα. Μέσω του δανεισμού και των τραπεζών που ελέγχουν έβαλαν “χέρι” στις περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις και τώρα ζητούν τα κλειδιά των σπιτιών των Ελλήνων. Αυτών που έχουν ως κύρια κατοικία γιατί αυτά που εκμεταλλεύονταν τα έχουν ήδη δεσμεύσει με τους φόρους όπως ο ΕΝΦΙΑ.
Απομένουν μόνο οι καταθέσεις, όσες υπάρχουν και η δημόσια περιουσία. Για το πρώτο ήδη ακούγονται φωνές πώς η καθυστέρηση στο πρόγραμμα μπορεί και να είναι εσκεμμένη για να μην έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να προχωρήσει ένα bail in. Για το δεύτερο οι δανειστές επιμένουν να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις μέσω του περίφημου ταμείου το οποίο δήθεν δημιουργήθηκε για την απομείωση του χρέους.
Κάθε άλλο. Για την αρπαγή των περιουσιακών στοιχείων, όπως είναι ο λιγνίτης και κυρίως τον έλεγχο των υδρογονανθράκων δημιουργήθηκε το ταμείο αυτό που μπορεί να έχει έδρα την Αθήνα αλλά ελέγχεται από ξένα κέντρα, όπως το ΤΑΙΠΕΔ.
Αν λοιπόν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, μνημόνιο και κόντρα μνημόνιο σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπος. Δείτε τα στοιχεία που ακολουθούν και προκαλούν θλίψη, τα οποία επιδεινώνονται συνεχώς.
Η Ελλάδα από τα 4.740.000 άτομα εργατικό δυναμικό, 3.500.000 είναι στην απασχόληση, 1.240.000 άτομα στην ανεργία, ενώ 2.650.000 άτομα στη σύνταξη. Όσον αφορά στους συνταξιούχους, έχουν υποστεί μειώσεις στις συντάξεις λόγω μνημονίων έως τώρα πάνω από 50%, ενώ έρχεται και νέο ψαλίδι λόγω των μέτρων που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο.
Οι 6 στους 10 συνταξιούχους στη χώρα μας έχουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ και μάλιστα το 44,8% παίρνει σύνταξη κάτω από το όριο της σχετικής φτώχειας των 665 ευρώ.
Ο αριθμός των ανέργων κινείται στα 1.196.736 άτομα. Οι προβλέψεις της Κομισιόν για την ανεργία στη χώρα μας προβλέπουν ότι φέτος θα διαμορφωθεί στο 25,7% και το 2016 στο 25,8%. Σε 350.000 οικογένειες δεν υπάρχει εργαζόμενο μέλος. Η μακροχρόνια ανεργία κινείται στο 73,1% όταν κάθε άνεργος είναι περισσότερο από δυόμισι έτη άνεργος. Σήμερα καταγράφεται ένα παρατεταμένο υψηλό επίπεδο ανεργίας (25% φέτος -9,5% το 2009) από το οποίο το 48,5% πλήττει τους νέους και τις νέες (18-24 ετών).
Οι 9 στους 10 ανέργους βρίσκονται στο περιθώριο και δεν λαμβάνουν καμία απολύτως στήριξη από τον ΟΑΕΔ ούτε ως επίδομα ανεργίας ούτε ως επιδότηση απασχόλησης. Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός (όσοι δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθε σε 3.296.280 άτομα.
Το σύνολο των απασχολούμενων αριθμεί 3.591.407 άτομα. Ο μέσος καθαρός μισθός σήμερα είναι κάτω από τα 815 ευρώ ενώ με μηνιαίο μισθό 346 ευρώ απασχολείται μισό εκατομμύριο μερικώς απασχολούμενων. Παράλληλα ένα εκατομμύριο είναι οι απλήρωτοι (από 1 έως 5 μήνες) εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Οι 7 στις 10 θέσεις εργασίας που ανοίγουν είναι προσωρινής απασχόλησης, οι λεγόμενες ευέλικτες μορφές εργασίας.
Για ποιο μέλλον μιλάμε; Ο τόπος αυτός είναι καταδικασμένος αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική και αν κάποιοι επιμένουν πώς η παραμονή στο ευρώ πρέπει να συνεχιστεί πάση θυσία. Το μόνο που έχουμε “κερδίσει” είναι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και λαθρομετανάστες γιατί η Γερμανία δεν τους θέλει.



ΠΗΓΗ
http://www.triklopodia.gr/

Όταν ένας δικαστής με ψυχή βροντοφωνάξει το «Ως εδώ βρε αλήτες»…

blind_justice_by_jonnysnakeseven 
Κάποιοι φρόντισαν να επιβάλουν στη συνείδηση της κοινωνίας κανόνες άγραφους, που στην πορεία των χρόνων επιχειρούν να τους εμφανίσουν ως θέσφατα ιερά και απαραβίαστα. Είναι προφανές ότι και σ αυτό τη βρωμερότερη συνεισφορά την έχουν τα ΜΜΕ…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
 Ένα από αυτά – ίσως το πλέον αμφιλεγόμενης σκοπιμότητας – αναφέρεται στη Δικαιοσύνη, στις αποφάσεις της και στην καλλιεργούμενη αντίληψη πως αυτές οι αποφάσεις δεν επιτρέπεται ν αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού και πολύ περισσότερο αμφισβητήσεων.
Έτσι σταδιακά συμβιβαστήκαμε με την ιδέα, πως μια ελίτ αποτελούμενη τουλάχιστον από ημίθεους, διαχειρίζεται το δίκαιο και με τη στάση της αποφαίνεται επ αυτού.
Στην ουσία του το φαινόμενο προφανώς και δεν είναι καινούριο, αφού διαχρονικά η δικαιοσύνη στις κομβικές της αποφάσεις – ορόσημα υπήρξε ενίοτε δεκανίκι και άλλες φορές το μακρύ χέρι των εξουσιών.

Ως τέτοιο επομένως, ούτε για το αδέκαστο της φυσιογνωμίας της φημίζεται… Ούτε στο αμερόληπτο των αποφάσεών της διαπρέπει… Και φυσικά στον απολογισμό των πεπραγμένων της, όχι μονάχα δε λείπουν αλλά έχουν ιδιαίτερο ειδικό βάρος οι «μαύρες σελίδες» μέσα από τις οποίες επιβεβαιώνεται η προκλητική ταύτισή της με κεντρικές επιλογές της κυρίαρχης πολιτικής εξουσίας.
Τα πέτρινα χρόνια των μνημονίων, αποτελούν μια παρατεταμένη, και χωρίς αξιοπρόσεκτους κλυδωνισμούς περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας η Ελληνική δικαιοσύνη στα πλαίσια ενός κυρίαρχου – γιατί έτσι τον θέλησαν – διεθνώς «νομικού πολιτισμού», δε λειτούργησε με μοναδικό κριτήριο την ευσυνειδησία της, του νόμους και τον αδιαπραγμάτευτο σεβασμό στο Σύνταγμα και στην προσωπικότητα των πολιτών, αλλά αυτοταπεινώθηκε στην…
περιδίνηση των σκοπιμοτήτων και των προσχηματικών αποφάσεων, που κανένας ιστορικός, κανενός μέλλοντος δεν είναι δυνατόν να τιμήσει.

Ίσως δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως αν στη χώρα λειτουργούσε Συνταγματικό Δικαστήριο και αν η χώρα διέθετε Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, πάμπολλες δικαστικές αποφάσεις θα είχαν καταρριφθεί, και είναι ένα θέμα ποια θα ήταν η τύχη των δικαστών που στοιχήθηκαν πίσω από τη λήψη αυτών των αποφάσεων. Σ αυτά τα χρόνια της ντροπής, η Δικαιοσύνη ιστορικά και ηθικά…
  • Δεν ελέγχεται μόνο γιατί με σειρά αποφάσεών της νομιμοποίησε κατοχικό δίκαιο ταμπουρωμένη πίσω από την προσχηματική επίκληση της «σωτηρίας» της πατρίδας
  • Δεν ελέγχεται μονάχα για την άρνησή της να διαπιστώσει πως αυτή η πρακτική, όχι μονάχα δεν «κλειδώνει» την όποια πραγματική σωτηρία της πατρίδας, αλλά απομακρύνει οριστικά κάθε τέτοια προοπτική…
  • Δεν ελέγχεται μονάχα για την απροθυμία της να παρέμβει αυτεπάγγελτα και να ακυρώσει προηγούμενες αποφάσεις της βλέποντας πως μόνο τα αδιέξοδα τροφοδοτούν ενώ τίποτε απολύτως δεν εγγυώνται…
Ελέγχεται και για την προκλητική της ανοχή, εκεί όπου το δίκαιο προκλητικά φαλκιδεύεται, εκεί όπου η προσωπικότητα των πολιτών προκλητικά ταπεινώνεται, εκεί όπου το ίδιο το Σύνταγμα βιάζεται επιπροσθέτως από τις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας, που θεωρεί ότι ανεξέλεγκτα και χωρίς συνέπειες, μπορεί να στέκεται απέναντι στον πολίτη, όχι με εργαλείο το δίκαιο και τη νομιμότητα, αλλά με το βούρδουλα της εκδίκησης και το εγκόλπιο της ανομίας.
Η Δικαιοσύνη επομένως, δεν είναι ιστορικά και ηθικά υπόλογη για τις αποφάσεις της αυτές καθ εαυτές, αλλά και για όλα εκείνα με τα οποία δεν καταπιάστηκε, δεν ασχολήθηκε, σιώπησε και με την αδιαφορία της ουσιαστικά συνηγόρησε σε εγκλήματα σε βάρος του τόπου.  Τρία παραδείγματα αρκούν για να καταδείξουν αυτή την αλήθεια:

Πρώτον: Σκέφτονται λέει να επιβάλουν φόρο ακινησίας για τους πολίτες που αδυνατούν να καταβάλουν τέλη κυκλοφορίας και καταφεύγουν στο ύστατο μέσο της κατάθεσης των πινακίδων τους. Σκέφτονται ακόμη να τους αφαιρούν την άδεια κυκλοφορίας οριστικά, μετά από δυο χρόνια ακινησίας του οχήματός τους.
Και ένας δικαστής με ψυχή, δεν παίρνει την πρωτοβουλία να τους πει: «Ως εδώ αλήτες… Δε φτάνει που με τις επιλογές σας απαξιώσατε περιουσιακά στοιχεία των πολιτών πράγμα που συνιστά ενσυνείδητο έγκλημα… Δε φτάνει που με αυτές τις ολέθριες επιλογές συμβάλατε στην απώλεια εσόδων από τα δημόσια ταμεία, αφού ένα αυτοκίνητο που παραμένει στην κυκλοφορία, δίνει το κράτος περισσότερα μέσω του ΦΠΑ σε καύσιμα, ανταλλακτικά, σέρβις κοκ απ όσα μπορεί να δώσει η υπέρμετρη αύξηση των τελών κυκλοφορίας… Τολμάτε να καταφεύγετε σε μέτρα που νομιμοποιούν την άνευ αντικειμένου τιμωρία και καθιστούν κρατική πολιτική την εμπάθεια και την εκδίκηση, και αυτό σας καθιστά αυτοδίκαια έκπτωτους για άμεση παραβίαση του όρκου που δώσατε μετά την εκλογή σας».

Δεύτερον: Μονιμοποίησαν το κατά τα λοιπά «προσωρινό» χαράτσι στα ακίνητα, με τις γνωστές συνέπειες στην οικονομία και την παραγωγή.
Και ένας δικαστής με ψυχή, δεν παίρνει την πρωτοβουλία να τους πει: «Ως εδώ αλήτες. Δεν απαξιώσατε μόνο τις περιουσίες των πολιτών, αλλά με αυτά τα μέτρα και με τον αφανισμό κάθε οικοδομικής δραστηριότητας, κλείσατε βιομηχανίες υλικών, τσακίσατε το εμπόριο ειδών, τροφοδοτήσατε ανεξέλεγκτα την ανεργία, και εν τέλει επιφέρατε ζημία στα δημόσια ταμεία αφού διατηρώντας ζωντανή την οικοδομική δραστηριότητα, τα δημόσια έσοδα θα ήταν υπερπολλαπλάσια από το κατοχικό χαράτσι».

Τρίτον: Μονιμοποίησαν το επίσης «προσωρινό»  τέλος επιτηδεύματος, και έστειλαν συνεπικουρούμενου και αυτού του κατοχικού χαρατσιού κατά χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες στο δρόμο του λουκέτου.
Και ένας δικαστής με ψυχή, δεν παίρνει την πρωτοβουλία να τους πει: «Ως εδώ αλήτες. Η ζημιά στην εθνική οικονομία από αυτό το μέτρο τόσο η άμεση όσο και η παράπλευρη, είναι πρωτοφανής». Και φυσικά κανένας δικαστής δε τους ανέδειξε τις κορυφαίες τους ποινικές ευθύνες γι αυτή την αθλιότητα.
Αρκούν αυτά ή πρέπει να απαριθμήσουμε και άλλα παραδείγματα για να καταλάβουμε, πως όσο δε βρίσκεται ένας δικαστής με ψυχή που να βροντοφωνάξει «Ως εδώ βρε αλήτες», τότε δυστυχώς αυτή η δικαιοσύνη είναι ο μεγάλος συνένοχος στην καταστροφή του τόπου.
«ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ»


http://www.triklopodia.gr/
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters