Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΝΑΙ σε ΟΛΑ στους τοκογλύφους. Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες: Σου παίρνουν το σπίτι - Η δήλωση- σοκ του Τσακαλώτου - Πως κατάφερε να τα κάνει... μαντάρα και αυτή η Κυβέρνηση

Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες: Σου παίρνουν το σπίτι - Η δήλωση- σοκ του Τσακαλώτου - Πως κατάφερε να τα κάνει... μαντάρα και αυτή η Κυβέρνηση

Από εξονυχιστική «ακτινογραφία» θα περνούν οι δανειολήπτες για να σώσουν την πρώτη τους κατοικία. Απόλυτα προστατευμένο μόλις το 25% των δανειοληπτών με ετήσιο εισόδημα που ξεκινά από τα 8.180.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης, μίλησαν για «συμφωνία» με τους δανειστές για μία σειρά προαπαιτούμενων, όπως τα «κόκκινα» δάνεια, οι πλειστηριασμοί, οι εκατό δόσεις, ο ΦΠΑ 23%....


«Εχουμε μία συμφωνία για την πρώτη κατοικία και για τα "κόκκινα δάνεια”» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τσακαλώτος υποστηρίζοντας πως «έχουμε μία συμφωνία για την στρατηγική μας, από αυτήν δεν προκύπτει άμεσα νομοθετικό έργο, θα την δουλέψουμε τις επόμενες ημέρες». Εξήγησε πως σε ότι αφορά στα «κόκκινα» δάνεια, θα συζητηθούν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια οι διάφορες κατηγορίες, ώστε να ακολουθηθεί και διαφορετικό μοντέλο κατά περίπτωση. Δεν θα εφαρμόζεται μία «λύση» για όλα τα «κόκκινα» δάνεια, υποστηρίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και συμπλήρωσε «σε μερικές κατηγορίες θα εφαρμοστεί άμεσα, ενώ σε άλλες θα υπάρχει σταδιακή εφαρμογή»…
«Εχουμε προσπαθήσει να υπάρχει μεγάλη ρύθμιση, αλλά πάντα με ένα ισχυρό ρυθμιστικό πλαίσιο για το οποίο θεωρούμε ότι κάναμε πολύ μεγάλες προσπάθειες ώστε να προστατευθούν τα πιο αδύναμα και ευάλωτα τμήματα της κοινωνίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών.

Από την πλευρά ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης υποστήριξε πως υπάρχει πλήρης κάλυψη για το 25% των νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα και μία σταδιακή κάλυψη μέχρι το 60% των δανειοληπτών για τους οποίους προβλέπεται προστασία μέχρι και του εισοδήματος των 35.500 ευρώ. Σε αντίθεση με τους δανειστές που έριχναν το ποσοστό κάλυψης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στο 16 με 20%, όπως πρόθεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο Γιώργος Σταθάκης ανέφερε πως «ο προσδιορισμός της δόσης την οποία πρέπει να αποπληρώνει το νοικοκυριό για να απολαμβάνει την προστασία, προσδιορίζεται από έναν νέο όρο, την τρέχουσα εμπορική αξία του ακινήτου».
Όπως περιέγραψε, με βάση την τρέχουσα εμπορική αξία και φυσικά το ετήσιο εισόδημα θα κρίνεται και η τελική του τύχη.
Στην περίπτωση, όμως, που το εισόδημά είναι πάνω από τις 35.500 ευρώ, τότε αίρεται η προστασία.

Ποιοι σώζουν το σπίτι τους

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο προστασίας για τους πλειστηριασμούς προστασία απολαμβάνουν μικτά εισοδήματα από 8.180 για άγαμους, 13.917 για έγγαμο ζευγάρι, 20.963 για τετραμελή οικογένεια και με αντικειμενική αξία του ακινήτου έως 170.000 ευρώ.

Για τον ΦΠΑ 23%

Για τον ΦΠΑ 23% φαίνεται πως ισχύει η επιβολή του στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ και όπως αποκάλυψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα πρέπει να περιμένουμε και επιβολή ειδικού φόρου στο κρασί (λευκό και κόκκινο) «γύρω στα 30 σεντς το μπουκάλι», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Για τις 100 δόσεις

Οι δανειστές ζητούσαν όποιος χάσει μία δόση ή δεν πληρώσει κάποιον άλλο φόρο, να τεθεί εκτός της ρύθμισης, υποστήριξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Εμείς τους εξηγήσαμε ότι αυτό δεν γίνεται διότι είμαστε στο κάτω μέρος της κρίσης». Ετσι, η συμφωνία «κάθισε» στην κάλυψη περιόδου 30 ημερών.
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/11/blog-post_819.html

Ξέφυγαν τελείος....Νίκος Φίλης: «Μοίρασε» προφυλακτικά σε δημοτικό

Καταγγελία-σοκ από εξοργισμένους γονείς σχολείου της Ηλιούπολης και τον πατέρα Κ. Πετάση. Οδηγίες και για την άμβλωση
Δωρεάν προφυλακτικά αλλά και οδηγίες για τον «σωστό» χρόνο της άμβλωσης περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, η διάλεξη που προ ημερών πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης.
Το απίστευτο περιστατικό, που καταδεικνύει το όραμα του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τα σύγχρονα ελληνικά σχολεία, έφερε χθες στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια» κατόπιν καταγγελιών εξοργισμένων γονέων αλλά και του εφημέριου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηλιούπολης πατέρα Κωνσταντίνου Πετάση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εβδομαδιαίας εφημερίδας, μάλιστα, όλα τα παραπάνω έλαβαν χώρα με τη σύμφωνη γνώμη του διευθυντή του σχολείου Δημήτρη Πανταζόπουλου, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει υπάρξει υποψήφιος δήμαρχος της πόλης με ανεξάρτητο σχηματισμό, προερχόμενο, όμως, από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Κοιτούσαν απορημένοι
Την ημέρα εκείνη (29 Οκτωβρίου) ειδική επιστήμονας επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα και ανάμεσα σε άλλα έκανε επίδειξη προφυλακτικών στους μικρούς μαθητές -που κοιτούσαν απορημένοι-, ενημερώνοντάς τους παράλληλα για τις διάφορες παραλλαγές που αυτά μπορεί να έχουν στο χρώμα και στη γεύση! Επιπλέον, η επισκέπτρια ενημέρωσε τα παιδιά της ΣΤ' Δημοτικού (ήτοι 11 ετών) ότι υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησης προγεννητικού ελέγχου και σε περίπτωση που το έμβρυο νοσεί μπορεί να γίνει έκτρωση ακόμη και μετά τον δεύτερο μήνα!
Οσα εξοργιστικά ακούστηκαν στη σχολική αίθουσα καυτηρίασε με ανάρτησή του στο ιστολόγιο της ενορίας ο πατέρας Κωνσταντίνος, ενώ ενδεικτική της αγανάκτησης των γονέων είναι η μαρτυρία μιας μητέρας μαθητή που φοιτά στο εν λόγω σχολείο: «Ρώτησα την επιστήμονα, η οποία είναι επισκέπτρια υγείας του ΙΚΑ, αν κάποιος έχει εγκρίνει όσα λέει και μου απάντησε ότι είναι πνευματική ιδιοκτησία της το υλικό που αναφέρει. Επικοινώνησα με το υπουργείο Παιδείας και μου είπαν ότι αυτά δεν γίνονται, να κάνω καταγγελία. Δήλωσαν ότι πέσαμε σε... στραβή περίπτωση. Πήγα και στην Αστυνομία, αλλά με παρέπεμψαν στο υπουργείο Παιδείας, λέγοντας συγκεκριμένα ότι παλαιότερα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, τώρα είναι με "δεμένα χέρια"».
Το βιβλίο γυμνασίου με τον ηλεκτρολόγο και την ανήλικη
Στη σχέση της 15χρονης Μαρίας με τον 25άρη Σάκη τον... ηλεκτρολόγο αναφέρεται -ευτυχώς επιγραμματικά- το τετράδιο εργασιών της Νεοελληνικής Γλώσσας της Α' Γυμνασίου.
Το σχολικό εγχειρίδιο, που απευθύνεται σε παιδιά 12 και 13 ετών, περιλαμβάνει το συγκεκριμένο ανάγνωσμα (απόσπασμα του βιβλίου της Ρούλας Κακλαμανάκη «Γραφές αθωότητας») προκειμένου να γίνουν αντιληπτές στους μαθητές οι διαφορές ανάμεσα στον γραπτό και τον προφορικό λόγο.
Συγκεκριμένα, το όνομα του κατά τα άλλα συμπαθούς ηλεκτρολόγου, ο οποίος, όπως μαθαίνουμε από το σύντομο διήγημα, διατηρεί και δικό του κατάστημα (!), χρησιμοποιείται με ατυχώς κωμικό τρόπο ώστε να δοθεί στους μαθητές το παράδειγμα της λέξης «οσάκις».
Εκτός από το «εκπαιδευτικό» κομμάτι, πάντως, η σχέση του 25χρονου με τη 15χρονη χαρακτηρίζεται ως ο «πρώτος έρωτας» της τάξης και παρουσιάζεται ως γνωστός στον περίγυρο της μαθήτριας, την τύχη της οποίας φαίνεται ότι ζηλεύουν οι συνομήλικές της!
Το συγκεκριμένο απόσπασμα είχε προκαλέσει αίσθηση το 2013, οπότε και είχε αναδειχθεί, ωστόσο, ακόμα δεν έχει αποσυρθεί από τα σχολικά βιβλία.
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2015/11/blog-post_791.html

ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΕΛΛΗΝΑ ΕΦΕΥΡΕΤΗ ΠΕΤΡΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΝΕΡΟ !!!.

 

Watch live streaming video from kerberostv at livestream.com



http://kerberos-hellas.blogspot.gr
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters