Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Τα μυστικά του Λαβύρινθου: Η συναρπαστική ιστορία της ανακάλυψης της Κνωσού [Ντοκιμαντέρ]


Το ντοκιμαντέρ διηγείται τη συναρπαστική ιστορία της ανακάλυψης της Κνωσού από τον Σερ Άρθουρ Έβανς στις αρχές του 20ου αιώνα, μιας ιστορίας τόσο μυστηριώδους όσο και ο ίδιος ο Μινωικός Πολιτισμός.
Ακολουθώντας τον Καναδό αρχαιολόγο, Αλεξάντερ ΜακΓκίλιβρεϊ, ταξιδεύουμε από την Κρήτη στη Βοστόνη, τη Νέα Υόρκη και το Τορόντο για να αποκαλύψουμε τα μυστικά που κρύβονται πίσω από το πιο διάσημα μινωικά έργα τέχνης και από την εικόνα που έχουμε για τον μινωικό κόσμο.



«Τα Μυστικά του Λαβυρίνθου» αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές συμπαραγωγές ιστορικού ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ με κανάλια του εξωτερικού.

Περιλαμβάνοντας αναπαραστάσεις στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, γυρίσματα στις ΗΠΑ και τον Καναδά, καθώς και εντυπωσιακά computer animations, μας ταξιδεύει στο παρελθόν και μας θυμίζει γιατί η ιστορία είναι σημαντική για εμάς σήμερα.

Όπως λέει στο τέλος του ντοκιμαντέρ ο ΜακΓκίλιβρεϊ:

«η μινωική Κρήτη είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία της ανθρωπότητας. Πρέπει να ξέρουμε από πού ξεκινήσαμε για να καταλάβουμε τι κάνουμε εδώ, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε αποφάσεις για το μέλλον. Για αυτό χρειαζόμαστε την ιστορία ...»


Η ταινία είναι μια παραγωγή της ελληνικής εταιρίας ΑΝΕΜΟΝ και της ΕΡΤ και έχει βραβευθεί στον Καναδά (βραβείο Golden Sheaf για καλύτερο ντοκιμαντέρ) και στην Αθήνα (βραβείο «Αθηνά», Φεστιβάλ CAID 2008).


greekdocumentary.gr ,  pyli-apokalypseis.com

...
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/12/mystika-labyrinthou.html#sthash.Jmdu7af2.dpuf

Στα βήματα των ΝΑΖΙ οι ΖΥΡΙΖΑΙΟΙ !! Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκαναν οι Ναζί όταν μπήκαν στην Αθήνα ήταν το ...περιουσιολόγιο !

"Συγγενείς και φίλοι των δημοσίων λειτουργών δέον να δηλώσουν τας περιουσίας των εντός μηνός" έλεγε η διαταγή. Και οι φίλοι; Και πώς ήξεραν ποιοί ήταν οι φίλοι; Αλλά έχει κι άλλο καλό: "όσοι καταδίδουν καταχραστές, θα παίρνουν το 5% από το προϊόν εκποίησης των παράνομων περιουσιών" ! 
Δείτε το σχετικό δημοσίευμα (Αλεξιάδη, μην παίρνεις ιδέες, ειδικά αυτήν την "ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ, πολύ θα την ήθελες ε; Και να ΄σαι προϊστάμενος εσύ !)...
http://makpress.blogspot.com/
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/12/blog-post_365.html

Έτσι θα γίνεις σαν τον Ποπάυ:Συνταγή από την αρχαία Σπάρτη που δυναμώνει τα οστά!

Γι αυτό ήταν άτρωτοι
Η σωστή διατροφή είναι σημαντική για το ανοσοποιητικό μας σύστημα και τη γενική υγεία μας και επομένως για την υγεία των οστών. Σε αυτό το άρθρο θα παρουσιάσουμε μια σπιτική συνταγή που χρονολογείται από την αρχαία Σπάρτη και περιλαμβάνει ειδικές τροφές που ενισχύουν την αντοχή των οστών.
Συστατικά που απαιτούνται
– 10 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορος
– 5 κουταλιές της σούπας αλεσμένο σουσάμι
– λίγοι σπόροι κολοκύθας
– σιτάρι
– λίγοι ηλιόσποροι
– 3 κουταλιές της σούπας σταφίδες
– 1 κιλό μέλι
Παρασκευή
Ανακατέψτε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε ξύλινο κουτάλι. Μόλις τα ανακατέψετε καλά, βάλτε το μείγμα σε ένα γυάλινο βάζο.
Τρόπος κατανάλωσης
Καταναλώστε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα πριν από το πρωινό και 1 κουταλιά πριν από το μεσημεριανό σας γεύμα.
Προσοχή: Πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.

ΘΑΝΑΤΟΙ: ΜΑΛΒΙΝΑ & ΡΕΝΟΣ & Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΒΙΝΤΕΟ

malvina 


 
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/12/blog-post_932.html
 

Θεός Παν - Οι Άγνωστες Επικίνδυνες Αποστολές του

Ο Θεός Παν είναι «υιός» κατά μία αρκαδική εκδοχή (που διασώζουν οι Ηρόδοτος 2.145, Νόννος 14.67, καθώς και οι Ψευδο-Υγίνος και Σέρβιος) του επίσης «Νομίου» Θεού Ερμού και της «Δρυάδος» νύμφης Πηνελόπης, ή, σε παραλλαγή, του Ερμού και της συνοδού της Θεάς Αρτέμιδος νύμφης Καλλιστούς (σχολιαστής στον Θεόκριτο, 1.3), ή, σε άλλη παραλλαγή, του Ερμού και της νύμφης Θύμβριδος (κατά τον σχολιαστή στον Θεόκριτο), ή, σε άλλη παραλλαγή, του Ερμού και της θυγατέρας του Δρύοπος («Ομηρικός Ύμνος» στον Πάνα), ή, σε άλλη παραλλαγή, του Ερμού και της «Ορειάδος» νύμφης Σώσης (Νόννος 14. 67).


Στην παραλλαγή που διασώζει ο «Ομηρικός Ύμνος», αναφέρεται ότι η μητέρα απαρνήθηκε το νεογέννητο εξαιτίας της τερατομορφίας του και τότε ο πατέρας Ερμής το μετέφερε απελπισμένος στον Όλυμπο μέσα σε προβιά λαγού, όπου έγινε δεκτός με χαρά από όλους τους Θεούς και περισσότερο από τον Διόνυσο, και έλαβε το όνομά του («Παν») λόγω του ότι χαροποίησε τους πάντες: 

«ΠΑΝΑ ΔΕ ΜΙΝ ΚΑΛΕΕΣΚΟΝ ΟΤΙ ΦΡΕΝΑ ΠΑΣΙΝ ΕΤΕΡΨΕ» («Και κάθισε πλάι στον Δία και στους άλλους αθανάτους / κι έδειξε το παιδί κι όλοι τους τότε στην ψυχή τους καταχάρηκαν / οι αθάνατοι και προπαντός ο Βάκχειος Διόνυσος / και Πάνα τον ονόμασαν γιατί πάντων τις φρένες έτερψε.», στίχοι 44 - 47).
Κατά μία δεύτερη εκδοχή (που παρέδωσε ο Επιμενίδης) είναι «υιός» του Θεού Διός και της νύμφης Καλλιστούς ή της Οινηϊδος.
Σε άλλη παραλλαγή είναι «υιός» του Διός και της Ύβρεως (κατά τον Απολλόδωρο) ή της νύμφης Θύμβριδος (Ψευδο-Απολλόδωρος, 1.22), ενώ κατά μία τρίτη εκδοχή που διασώζει ο Πίνδαρος είναι «υιός» του Αιθέρος (δηλαδή του δημιουργικού αιτίου του «ζώντος» Παντός) και της «Λυκαιϊδος» νύμφης Οινόης.


Κατά μία τέταρτη εκδοχή είναι «υιός» του Κρόνου και της Γαίας («Κρόνιος» στον «Ρήσσο» του Ευριπίδου, 36, «ΑΛΛ' Η ΚΡΟΝΙΟΥ ΠΑΝΟΣ ΤΡΟΜΕΡΑι ΜΑΣΤΙΓΙ ΦΟΒΗι») και κατά μία πέμπτη εκδοχή του Ουρανού και της Γης (σχολιαστής στον Θεόκριτο, 1.123, σχολιαστής στον Λυκόφρωνα, 1c).


Οι δύο τελευταίες εκδοχές υποστηρίζονται έμμεσα και από τον Ερατοσθένη τον Κυρηναίο (276 – 194), ο οποίος στο έργο του «Καταστερισμοί ή Αστροθεσίαι» παρουσιάζει τον Θεό Πάνα να μοιράζεται με τον Θεό Δία τους μαστούς της αίγας Αμάλθειας.


Μία μυθολογική αφήγηση φέρνει τον Θεό Πάνα να έχει «ενωθεί» με την, θεωρούμενη «νόμιμη σύζυγό του», νύμφη Αίγα και δικός τους απόγονος (ή σε άλλη εκδοχή του Θεού Διός και της Αίγης) θεωρείται ο δευτερεύων Θεός Αιγίπαν (Αίγη και Παν).


Ο Αιγίπαν απεικονίζεται με κατσικίσιο πρόσωπο και ουρά ψαριού (ο Αιγόκερως του ζωδιακού) και, κατά την αφήγηση της σύγκρουσης του Διός με τον Τυφώνα ή Τυφωνέα, βοήθησε λάθρα τον ύπατο των Ολυμπίων Θεών. Έκτοτε, ως ανταμοιβή, ο Ζευς τον έθεσε στον έναστρο ουρανό, ως αστερισμό.


«Υιός» του Πανός, από την «Ναϊάδα» νύμφη Μελία παρουσιάζεται από κάποιους και ο Θεός της μέθης Σιληνός (ενώ άλλοι τον παρουσιάζουν ως «υιό» του Απόλλωνος), ενώ κατά τον Οβίδιο γέννησε επίσης ο Παν και τον ποτάμιο σικελικό Θεό Άκη με την «Νηρηϊδα» νύμφη Συμαιθίδα.


Κατά τον Υγίνο γέννησε επίσης και τον κυνηγό Κρότο (που μετά θάνατον απαθανατίστηκε από τον Δία ως αστερισμός του Τοξότη) με την «Ναϊάδα» νύμφη Ευφήμη του Ελικώνος, την περίφημη τροφό των Μουσών.


Ο Θεός Παν προσπάθησε επίσης, σύμφωνα με τον Οβίδιο, να «ενωθεί» ερωτικά με την «ναϊάδα» νύμφη Σύριγγα, θυγατέρα του ποταμού Λάδωνος, η οποία για να τον αποφύγει μεταμορφώθηκε σε καλάμι.


Κρατώντας λυπημένος ο Θεός στο χέρι του το καλάμι άκουσε τον ήχο του αέρα που περνούσε μέσα από αυτό, θεώρησε ότι ακούει την αγαπημένη του και τότε, προκειμένου να την έχει πάντοτε μαζί του, έκοψε το καλάμι σε επτά άνισα κομμάτια, τα ένωσε μεταξύ τους με κερί και έφτιαξε το ομώνυμό της μουσικό όργανο το οποίο κάποιοι ονομάζουν «αυλό του Πανός».


Προσπάθησε επίσης ανεπιτυχώς να «ενωθεί» και με την νύμφη Ηχώ, η οποία παρά το ότι πρώτα τον σαγήνευσε με την μελωδική φωνή της, τελικά τον απέρριψε αρνούμενη να συνευρεθεί μαζί του, αν και σε άλλη εκδοχή απέκτησε μαζί της μια θυγατέρα, την φαρμακεύτρια Ίυγγα (ονοματική Ίυγξ) ή, σε άλλη εκδοχή, την Ιάμβη.


Ο τρίτος ανεπιτυχής έρωτάς του ήταν με την νύμφη Πίτυν (ονομαστική Πίτυς), την οποία όμως ο αντίζηλός του Βορέας κατακρήμνισε από έναν βράχο και η Γαία που την ευσπλαχνίσθηκε την μεταμόρφωσε σε πεύκο, που έκτοτε αποτελεί το ιερό δένδρο του Θεού. Τέλος ερωτοτρόπησε επί μακρόν με την Θεά Σελήνη, την οποία δελέαζε με διάφορα δώρα του, κατεβάζοντάς την από το ουράνιο στερέωμα.
Από το όνομά του προέρχεται και η λέξη «πανικός» («ΠΑΝΙΚΑΣ ΛΕΓΕΣΘΑΙ ΤΑΡΑΧΑΣ ΤΑΣ ΑΙΦΝΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΟΓΟΥΣ» σημειώνει ο Κορνούτος) και ο όρος «πανείον δείμα», για τον απροσδόκητο και ανεξήγητο έντονο φόβο.
Λέγεται (από τον Ερατοσθένη, «Καταστερισμοί» 37) ότι μαχόμενος με την πλευρά των Θεών κατά των Τιτάνων κατασκεύασε από κογχύλι μία ισχυρή σάλπιγγα, ο τερατώδης ήχος της οποίας έτρεψε τους Τιτάνες σε άτακτη φυγή. Σε άλλη εκδοχή, έτρεψε σε φυγή τους εχθρούς του εκστρατεύσαντος στις Ινδίες Θεού Διονύσου, εκπέμποντας μία μεγάλη κραυγή.


Ομοίως λέγεται ότι έσπειρε τον πανικό στις γραμμές των Περσών στην μάχη του Μαραθώνα και στην ναυμαχία της Σαλαμίνος και τιμήθηκε γι’ αυτό στην πρώτη περίπτωση με ένα άγαλμα που του αφιέρωσε ο Μιλτιάδης (με την επιγραφή «ΤΟΝ ΤΡΑΓΟΠΟΥΝ ΕΜΕ ΠΑΝΑ, ΤΟΝ ΑΡΚΑΔΑ, ΤΟΝ ΚΑΤΑ ΜΗΔΩΝ, ΤΟΝ ΜΕΤ’ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΗΣΑΤΟ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ») και στην δεύτερη με ξύλινα ξόανα που στήθηκαν προς τιμήν του στην νήσο Ψυτάλλεια.


Λέγεται επίσης ότι πανικό έσπειρε και αργότερα (το έτος 279 π.α.χ.χ.), στις τάξεις των υπό τον Βρέννο εισβολέων Γαλατών, με επιφάνειά του στην είσοδο του Δελφικού Ιερού, που τους έκανε να παραφρονήσουν και να σκοτώνονται μεταξύ τους.

...
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/12/theos-pan.html#sthash.8EX02ILX.dpuf

Η Ρωσία Απαιτεί να Φύγει Όλος ο Τούρκικος Στρατός από την Κύπρο

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων στη Λευκωσία που πραγματοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Κέρι και Λαβρόφ, διαπιστώνεται ότι η Κύπρος θα αποτελέσει πεδίο μεγάλων αντιπαραθέσεων καθόσον οι μεν ΗΠΑ βιάζονται να επιλύσουν γρήγορα το θέμα ώστε να αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο του νησιού ειδικά στην τρέχουσα κρίσιμη περίοδο στη Μέση Ανατολή, ενώ για τους ίδιους λόγους η Ρωσία δεν θέλει να το επιτρέψει σε πρώτη φάση ενώ ταυτόχρονα κοιτάει να δημιουργήσει προϋποθέσεις ώστε να μπορεί η ίδια να ελέγχει τις εξελίξεις μέσω του ΟΗΕ.

Έτσι είδαμε χθες (ε/φ φιλελεύθερος – έθνος), από τη Λευκωσία τον Τζον Κέρι, μετά από τις συναντήσεις που είχε με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί να δηλώνει ότι, «Δεν πρέπει να είμαστε αιχμάλωτοι του παρελθόντος» και υπογράμμισε μάλιστα ότι η λύση, «που δεν θα έρθει αυτόματα αλλά θα έρθει», πρόκειται να αποτελέσει ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη και επενδύσεις, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μετατροπή της Κύπρου σε περιφερειακό κέντρο ενέργειας και εμπορίου. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν αυτό που πρέπει παρέχοντας τεχνική-οικονομική βοήθεια και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει τις προσπάθειες των Αναστασιάδη και Ακιντζί. Βέβαια όλη του η προσπάθεια θα συνεχιστεί και στην Αθήνα όπου ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, θα βρεθεί σήμερα για επαφές με τους κ. Τσίπρα και Κοτζιά.

Εν τω μεταξύ ένα 24ωρο νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος έστειλε από τη Λευκωσία τα δικά του μηνύματα… προς την Τουρκία. Ο Λαβρόφ, που κατά την επίσκεψη του δεν συναντήθηκε με την τουρκοκυπριακή ηγεσία, όπως είχαμε αναφέρει και σε σχετικό άρθρο μας, σεβόμενος την Κυπριακή Δημοκρατία και μη θέλοντας να δώσει οντότητα στα κατεχόμενα, απέρριψε ως μη παραγωγικές τις προσπάθειες επιβολής τεχνητών-άτυπων χρονοδιαγραμμάτων για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού. Ενώ για τη λύση τόνισε ότι αυτή δεν συνάδει με συνέχιση της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας στο νησί. Αντιθέτως, η εγγύηση της ασφάλειας της Κύπρου θα πρέπει να τεθεί πάνω σε μια νέα βάση και να περάσει στην αρμοδιότητα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (όπου να σημειωθεί ότι η Μόσχα διατηρεί θέση μόνιμου μέλους με δικαίωμα βέτο).

Θεωρούμε πως η Ελλάδα και η Κύπρος δεν πρέπει να δεχτούνε κανένα συμβιβασμό που να επισημοποιεί την υπάρχουσα κατάσταση ή κάποια μορφή της. Η λύση είναι μόνο μια , αυτή που περιγράφεται στα τόσα ψηφίσματα του ΟΗΕ κατά της εισβολής και είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και Κύπρου αλλά ταυτόχρονα και η μόνη δίκαιη λύση. Η θέση της Ρωσίας καλύπτει απόλυτα τα Ελληνοκυπριακά Δίκαια.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας στη ΝΑ Μεσόγειο
thesecretrealtruth , eleysis-ellinwn.gr

...
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/12/russia-apaitei-na-fyei-tourkikos-stratos-apo-cyprus.html#sthash.JmImteiy.dpuf

Business Insider: Η Ελλάδα στις 10 χώρες με τους πιο έξυπνους επιστήμονες στον κόσμο! ...



Η Ελλάδα στις 10 χώρες με τους πιο έξυπνους επιστήμονες στον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ

Η κατάταξη βασίζεται στο ποσοστό πτυχίων που δίνονται στους πολίτες μιας χώρας αναλογικά με τον πληθυσμό της, στην επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και τα μαθηματικά (STEM). Συγκεκριμένα, η λίστα που δημοσιεύει το Business Insider αφορά στους πτυχιούχους στις φυσικές επιστήμες και τη μηχανική, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2012.




Είναι αξιοσημείωτο ότι η Ελλάδα, στη συγκεκριμένη κατάταξη, αφήνει πίσω της χώρες που επενδύουν συστηματικά στην έρευνα και την τεχνολογία, όπως η Ιαπωνία (14η θέση), η Ρωσία (15η), το Ηνωμένο Βασίλειο (17η) και οι ΗΠΑ (39).

Ωστόσο, η Ελλάδα δαπάνησε μόνο το 0,08% του ΑΕΠ της στην έρευνα το 2013, που είναι και ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών. Όπως αναφέρεται, αυτό το στοιχείο ενδεχομένως δικαιολογεί την πτώση των πτυχιούχων από το 28% το 2002 σε 26% το 2012.

Ολόκληρο το θέμα μπορείτε να το διαβάσετε στο Business Insider

Το Science, Technology and Industry Scoreboard report του ΟΟΣΑ

http://www.logiosermis.net/2015/12/business-insider-10.html#.VmNHC14qxB4

Υπερβορεία - Χώρα των Μακάρων Ουράνιων Ελλήνων

Οι Αργοναύτες έφθασαν εις τους ευδαίμονες Μακροβίους, οι οποίοι ζούσαν επί εκατομμύρια έτη, με συνεχή νεότητα και απόλυτη ευδαιμονία:
«Αλλά αφού ήλθε η έκτη φωτίζουσα τους ανθρώπους αυγή, φθάσαμε εις το εύπορο και πλούσιο έθνος των Μακρόβιων, οι οποίοι ζούν επί πολλούς ενιαυτούς, ήτοι δώδεκα χιλιάδες, αποτελουμένους από εκατονταετείς μήνες με πανσέληνο, όντες έξωθεν πάντων των κακών.
Και αφού εκπληρώσουν το πεπρωμένο του βίου τους, με γλυκύ ύπνο λαμβάνουν το τέλος του θανάτου.Δεν τους ενδιαφέρουν λοιπόν ο βίος και τα έργα των ανθρώπων, καθώς ανάμεσα εις χλοερούς λειμώνες τρέφονται με γλυκιά τροφή, πίνοντες θείο ποτό, κάτω από θεία δροσιά και λαμπρύνοντες πάντες την αγαπητή συνομηλικία.Και πάντα έχουν εις τα πρόσωπά τους μειλίχια γαλήνη, και τα παιδιά και οι γονείς, επειδή γνωρίζουν εις τις φρένες και τον νου τους, να πράττουν τα δίκαια και να λέγουν τα συνετά» (Αργοναυτικά Ορφικών, 1111-1123).


Οι Μακρόβιοι είναι ο μυστηριώδης και μακάριος λαός των Υπερβορέων, εις τον οποίο πήγαινε συχνά ο Θεός Απόλλων και δια τούτο έχει και την προσωνυμία Υπερβόρεος.Δια την αιωνία και υπεράνθρωπη ευδαιμονία των Υπερβορέων αναφέρει πολύ παραστατικά και ο θείος ποιητής Πίνδαρος εις τον δέκατο Πυθιόνικό του:


29-30:«…Ούτε με πλοίο πηγαίνοντας, ούτε πεζός, μπορείς να εύρης την θαυμαστή οδό δια τον αγώνα (τόπο συγκεντρώσεως) των Υπερβορέων…».


41-46:«…Ούτε οι νόσοι, ούτε το ολέθριο γήρας, επικρατούν εις την ιερά γενεά. Ζούν χωρίς πόνους και μάχες, αποφεύγοντες την υπέρδικο Νέμεσιν.Κάποτε, με καρδιά πνέουσα θάρρος έφθασε εις τον όμιλο των μακαρίων ανδρών ο παίς της Δανάης (Περσεύς), καθώς τον οδηγούσε η Αθηνά…».


Επίσης, ο Πίνδαρος αναφέρει εις τον τρίτο Ολυμπιόνικό του ότι, και ο θείος Ηρακλής έφθασε εις την χώρα των Υπερβορέων, από όπου έφερε εις την Ολυμπία τον κότινο (αγριελιά) δια του οποίου στεφανώνονταν οι Ολυμπιονίκες:

14-17:«…Και θα βάλει πέριξ της κόμης του, τον στέφανο της γλαυκοχρώμου ελαίας, την οποία κάποτε έφερε από την σκιερά πηγή του Ίστρου ο Αμφιτρυωνιάδης (Ηρακλής), ως κάλλιστο μνήμα των Ολυμπίων άθλων, αφού έπεισε με λόγο τον θεράποντα του Απόλλωνος δήμο των Υπερβορέων…».


25-33:«…Και τότε ο θυμός του (θυμοειδής ψυχή) τον ώθησε να πορευθή εις την Ιστρία γή.Εκεί, τον δέχθηκε η ιπποδαμάστρια θυγατέρα της Λητούς, όταν αυτός ήλθε από τις ράχες και τους πολυστρόφους μυχούς της Αρκαδίας, τότε που εξαναγκασμένος από τον πατέρα του να εκτελέσε τις παραγγελίες του Ευρυσθέως, ήθελε να φέρη την χρυσοκέρατη θηλυκή έλαφο, την οποία κάποτε αφιέρωσε εις την Ορθωσία (Αρτέμιδα) η νύμφη Ταϋγέτη.Αναζητών αυτήν, είδε εκείνη την χθόνα όπισθεν των πνοών του ψυχρού Βορέα Σταθείς εκεί, θαύμαζε τα δένδρα και είχε τον γλυκύ πόθο, να τα φυτεύση εις το τέρμα του δωδεκαστρόφου δρόμου των ίππων…».


Ο Ηρακλής μετέβη πάλι εις την χώρα των Υπερβορέων δια να φέρη τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων, όπως μας πληροφορεί ο Απολλόδωρος (Βιβλιοθήκη, 5.11):


«Και αφού ετέλεσε τους άθλους εις οκτώ έτη και έναν μήνα, επειδή ο Ευρυσθεύς δεν δέχθηκε τους άθλους των βοσκημάτων του Αυγείου και της Λερναίας (ύδρας), του όρισε ως ενδέκατο άθλο, να φέρη τα χρυσά μήλα από τις Εσπερίδες.Αυτά δεν ήσαν εις την Λιβύη, όπως είπαν κάποιοι, αλλά επί του Άτλαντος εις τους Υπερβορέους…».


Πολύ σημαντικές πληροφορίες δια τους Υπερβορέους παρέχει και ο ιστορικός Διόδωρος ο Σικελιώτης, στηριζόμενος κυρίως εις τον φιλόσοφο Εκαταίο Αβδηρίτη, ο οποίος έζησε την εποχή των Διαδόχων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και συνέγραψε βιβλίο περί των Υπερβορέων:


«Εμείς δέ αφού θεωρήσαμε άξια συγγραφής τα προς την Αρκτική κείμενα μέρη της Ασίας, δεν νομίζουμε ότι, είναι άσχετο να αναφερθούμε εις τα μυθολογούμενα περί των Υπερβορέων.Από αυτούς λοιπόν που έχουν συγγράψει τις παλαιές μυθολογίες, ο Εκαταίος (ο Αβδηρίτης) και κάποιοι άλλοι λένε ότι, εις τους αντίπερα της Κελτικής τόπους κατά τον ωκεανό υπάρχει νησος όχι μικροτέρα της Σικελίας.Αυτή μέν ευρίσκεται προς την Αρκτική, κατοικείται δέ υπό των ονομαζομένων Υπερβορέων, επειδή κείτονται πολύ μακριά από την βορεία πνοή (των ανέμων).Αυτή δέ είναι εύφορη και παράγει τα πάντα και επίσης, επειδή έχει εξαιρετικά εύκρατο κλίμα, παράγει καρπούς δύο φορές κατ’ έτος.

Μυθολογούν δέ ότι, εις αυτή γεννήθηκε η Λητώ. Και δια τούτο αυτοί τιμούν τον Απόλλωνα περισσότερο από τους άλλους θεούς.Είναι δε αυτοί σαν ιερείς του Απόλλωνος, αφού καθημερινά υμνούν συνεχώς τούτο τον θεό με ωδές και τον τιμούν εξαιρετικά.Υπάρχει δέ εις την νήσο μεγαλοπρεπές τέμενος του Απόλλωνος και αξιόλογος ναός σφαιροειδούς σχήματος, κοσμημένος με πολλά αναθήματα.Υπάρχει και ιερά πόλις τού θεού, της οποίας οι περισσότεροι κάτοικοι είναι κιθαριστές και κιθαρίζοντες συνεχώς, ψάλλουν ύμνους προς τον θεό, επαινώντες τις πράξεις του.Έχουν δέ οι Υπερβόρεοι κάποια ιδιαιτέρα διάλεκτο και διάκεινται οικειότατα προς τους Έλληνες και ιδίως προς τους Αθηναίους και τους Δηλίους, έχοντες παραλάβει εκ παλαιών χρόνων αυτή την εύνοια.Και μυθολογούν ότι, κάποιοι Έλληνες επεσκέφθησαν τους Υπερβορέους και κατέλιπαν πολυτελή αναθήματα, επιγεγραμμένα με Ελληνικά γράμματα.Ωσαύτως δέ και ο Υπερβόρεος Άβαρις κατήλθε παλαιά εις την Ελλάδα, δια να ανανεώση την προς τους Δηλίους εύνοια και συγγένεια. Και λένε ότι, η σελήνη φαίνεται εξ αυτής της νήσου να απέχη παντελώς ολίγον εκ της γής και να έχη κάποιες φανερές γεώδεις εξοχές. Λέγεται δέ ότι και ο θεός έρχεται εις την νήσο κάθε δεκαεννέα έτη, εις τα οποία συντελούνται οι αποκαταστάσεις (επιστροφές εις τις ίδιες θέσεις) των άστρων.Και δια τούτο ο δεκαεννεατής χρόνος ονομάζεται υπό των Ελλήνων ενιαυτός του Μέτωνος.Κατά δέ αυτή την επιφάνεια, ο θεός κιθαρίζει και χορεύει συνεχώς τις νύκτες, από την εαρινή ισημερία έως την ανατολή των Πλειάδων, τερπόμενος με τις επιτυχίες του.Βασιλεύουν δέ εις αυτή την πόλη και άρχουν του τεμένους οι ονομαζόμενοι Βορεάδες, καθώς είναι απόγονοι του Βορέου, και πάντα διαδέχονται κατά γένος τα αξιώματα» (Ιστορική Βιβλιοθήκη, Β.47).


Σημαντικές πληροφορίες δια τους Υπερβορέους μας δίδει και ο Ηρόδοτος εις το τέταρτο βιβλίο (Μελπομένη) των Ιστοριών του, αν και αμφισβητεί την ύπαρξη τους:


Δ.32: «…Αλλά και ο Ησίοδος έχει αναφέρει περί των Υπερβορέων, καθώς και ο Όμηρος εις τους Επιγόνους, αν όντως ο ΄Ομηρος εποίησε αυτό το έπος».


Δ.33: «…Την πρώτη φορά, οι Υπερβόρεοι έστειλαν δύο κόρες, δια να φέρουν τις ιερές προσφορές, οι οποίες, όπως αναφέρουν οι Δήλιοι, ονομάζονταν Υπερόχη και Λαοδίκη.Μαζί με αυτές, οι Υπερβόρεοι έστειλαν προς ασφάλεια πέντε αστούς άνδρες ως συνοδούς τους, αυτούς που τώρα καλούν Περφερέες και έχουν μεγάλες τιμές εις την Δήλο…».


Δ.35: «Αυτοί οι ίδιοι (οι Δήλιοι) λέγουν ότι και η Άργη και Ώπις, οι οποίες ήσαν Υπερβόρεες παρθένοι, αφού επορεύθησαν διαμέσου των ιδίων ανθρώπων, έφθασαν εις την Δήλο ακόμη πιο πρίν από την Υπερόχη και Λαοδίκη.Λέγουν ότι, αυτές μέν έφθασαν δια να φέρουν τον φόρο που έταξαν εις την Ειλειθυία δια τον ταχύ τοκετό, η δέ Άργη και η Ώπις ήλθαν μαζί με τις θεές και αυτοί έχουν αποδώσει και άλλες τιμές προς την Άργη και την Ώπιν…».


Δ.36: «Και αυτά μέν ας ειπωθούν περί των Υπερβορέων.Διότι δεν αναφέρω τα λεγόμενα περί του Αβάριος, δια τον οποίον λέγουν ότι, ήταν Υπερβόρεος και ότι, ένα βέλος τον περιέφερε εις όλη την γή, χωρίς αυτός να τρώη τίποτα.Αν δέ υπάρχουν κάποιοι υπερβόρειοι άνθρωποι, υπάρχουν και άλλοι υπερνότιοι…».


Πολύ σημαντικές πληροφορίες δια τους Υπερβορέους μας παρέχει και ο περιηγητής Παυσανίας, ο οποίος είχε συλλέξει πολλές πανάρχαιες γνώσεις:
«Λέγουν ότι, ο κότινος μεταφέρθηκε εις τους Έλληνες υπό του Ηρακλέους, από την γή των Υπερβορέων, οι οποίοι είναι άνθρωποι που κατοικούν υπέρ τον άνεμο Βορέα.Πρώτος μέν ο Λύκιος Ωλήν, εις ύμνο που εποίησε προς την Αχαιία, ανέφερε ότι, η Αχαιία έφθασε εις την Δήλο εκ τούτων των Υπερβορέων.Έπειτα δέ, ο Μελάνωπος ο Κυμαίος εις την ωδή του προς την Ώπιν και την Εκαέργη ανέφερε ότι και αυτές έφθασαν εις την Δήλο εκ των Υπερβορέων, ακόμη πρότερον της Αχαιίας.Ο Αριστέας δε ο Προκοννήσιος μνημόνευσε και αυτός τους Υπερβορέους, ο οποίος ίσως είχε πληροφορηθεί κάτι περισσότερο περί αυτών παρά των Ισσηδόνων, εις τους οποίους είχε φθάσει, όπως λέει εις τα έπη του…» (Ελλάδος Περιήγησις, Α΄Ηλειακών, 7.7-9).


«Η Βοιώ δέ, επιχωρία γυναίκα, η οποία εποίησε ύμνο προς τους Δελφούς, ανέφερε ότι, κατασκευάσθηκε το μαντείο δια τον θεό από τον Ωλήνα και άλλους αφιχθέντες εκ των Υπερβορέων και ότι, τούτος μάντευσε πρώτος και έψαλε πρώτος το εξάμετρο.Η Βοιώ δε συνέθεσε τα εξής: “Πράγματι, εδώ ίδρυσαν αλάθητο χρηστήριο οι παίδες των Υπερβορέων, ο Παγασός και ο θείος Αγυιεύς”.Απαριθμούσα δε και άλλους Υπερβορέους, εις το τέλος του ύμνου αναφέρει τον Ωλήνα: “Και ο Ωλήν, ο οποίος έγινε ο πρώτος προφήτης του Φοίβου και πρώτος συνέθεσε άσμα αρχαίων επών”…» (Ελλαδος Περιήγησις, Φωκικά, 5.7-8).


Εκ του συνδυασμού των ανωτέρω αποσπασμάτων συνάγονται ορισμένα σημαντικά συμπεράσματα δια τον μυστηριώδη λαό των Υπερβορέων:


1.Αφού δεν μπορεί να φθάσει κάποιος εις αυτούς δια ξηράς ή θαλάσσης, είναι προφανές ότι, η χώρα τους δεν ευρίσκεται επί της χθονός μας.Τούτο αποδεικνύεται και από τις αναφορές ότι, η χώρα των Υπερβορέων είναι πολύ έυφορη και με εύκρατο κλίμα, καθώς και ότι, εκεί από εκεί έφερε εις τον Ολυμπία ο Ηρακλής τον κότινο.Βεβαίως, δεν υπάρχει εις τις απώτατες αρκτικές περιοχές εύφορη νήσος με φυτά, αλλά αντιθέτως αιώνιο ψύχος και παντελής έλλειψις φυτών.Επίσης, αφού από την εαρινή ισημερία έως την ανατολή των Πλειάδων (τον μήνα Μάϊο) δεν υπάρχει καθόλου νύκτα εις τον απώτατο Βορρά, αλλά αντιθέτως διαρκής ημέρα, είναι αδύνατον να είναι εκεί η χώρα, όπου ο Απόλλων κιθαρίζει και χορεύει συνεχώς τις νύκτες κατ’ αυτό το χρονικό διάστημα.Τα ανωτέρω ενισχύονται και από την ετυμολογία της λέξεως Υπερβόρεος, που σημαίνει ο άνωθεν του Βορέου.Το όνομα Βορέας σημαίνει ο θεός Βορέας, ο βόρειος άνεμος, καθώς και το βόρειο σημείο του ορίζοντος, ενώ προέρχεται εκ ρίζας που σημαίνει βράχος, όρος, εκ της οποίας προέρχεται και η λέξις υπερβόριος=ο πέραν των ορέων.Επομένως, είναι σαφές ότι, η μακαρία χώρα των Υπερβορέων είναι ουρανία και δια τούτο θεωρούταν ότι, είχε γενηθεί εις αυτή η θεά Λητώ.Δεν μπορούμε να εντοπίσουμε ακριβώς την ουρανία θέση της χώρας των Υπερβορέων, αλλά αφού αυτοί είναι αφιερωμένοι εις τον θεό Απόλλωνα, πιθανώς η χώρα τους ευρίσκεται εις το τριπλό αστρικό σύστημα του Σειρίου, το οποίο αποτελεί την αστρική έκφανση του θεού Απόλλωνος.


2.Οι Υπερβόρεοι έχουν υπεράνθρωπη φύση, αφού δεν προσβάλλονται από νόσους και γήρας, αλλά αντιθέτως ζούν δια τεράστιο χρονικό διάστημα.Ενδεικτική της αιωνίου ευδαιμονίας των Υπερβορέων είναι και η αρχαία Ελληνική έκφρασις τύχη υπερβόρεος=ασυνήθης ευτυχία.Βάσει της ανωτέρω αναφοράς των Αργοναυτικών τω Ορφικών ότι, οι Υπερβόρεοι ζούν επί 12.000 ενιαυτούς, που εχουν εκατονταετείς μήνες, συπεραίνουμε ότι, η διάρκεια ζωής των Υπερβορέων είναι 12.000 ενιαυτοί επί 12 μήνες έκαστος ενιαυτός, επί 100 έτη έκαστος μήνας, δηλαδή 14.400.000 έτη! Την υπεράνθρωπη φύση των Υπερβορέων αποδεικνύει και η ανωτέρω αναφορά του Ηροδότου ότι, ο Άβαρις δεν έτρωγε καθόλου.Επίσης, οι υπεράνθρωποι Υπερβόρεοι είναι οικειότατοι και συγγενείς των Ελλήνων, χρησιμοποιούν κάποια ιδιαιτέρα (προφανώς Ελληνική) διάλεκτο και είναι ο ιερός λαός του Απόλλωνος, ενός εκ των μεγίστων θεών των Ελλήνων.Είναι λοιπόν προφανές ότι, οι Υπερβόρεοι είναι ένα ουράνιο Ελληνικό φύλο, αποτελούντες ένα επίλεκτο τμήμα του θείου και παν-συμπαντικού είδους των Ελ-λήνων.Δια τούτο και κατέχουν υπερεξελιγμένη τεχνολογία, όπως αποδεικνύει η αναφορά του Ηροδότου ότι, ο Άβαρις ταξίδευε εις όλη την γή με ένα ιπτάμενο βέλος, δηλαδή κάποιο εξελιγμένο ιπτάμενο σκάφος των Υπερβορέων.Επομένως, οι Υπερβόρεοι είναι οι αφιερωμένοι εις τον Απόλλωνα ουράνιοι Έλληνες και ούτως μπορούν κάλλιστα να αποκληθούν ανώτατοι θεράποντες του θεού Απόλλωνος ή Απολλωνία Φρουρά.


3.Ουδέποτε μπόρεσαν να ανέλθουν απλοί θνητοί εις την ουρανία χώρα των Υπερβορέων, αλλά έφθασαν μόνο ημίθεοι ήρωες, όπως οι Διογενείς Περσεύς και Ηρακλής και οι Αργοναύτες. Αντιθέτως, αρκετοί Υπερβόρεοι επεσκέφθησαν τους επιχθονίους συγγενείς τους εις την Ελλάδα, κατερχόμενοι εις την Δήλο και τους Δελφούς και ούτως καθίσταται προφανές ότι, οι δύο αυτές ιερές τοποθεσίες του θεού Απόλλωνος αποτελούν τις χθόνιες απολήξεις χωροχρονικών πυλών προς την ουρανία χώρα των Υπερβορέων.Επίσης, μία άλλη χωροχρονική πύλη πρός την χώρα των Υπερβορέων ευρίσκεται πλησίον του Βορείου Πόλου, δια της οποίας έφθασαν εις τους Υπερβορέους οι Αργοναύτες. Πιθανώς, αυτή η πύλη σχετίζεται με τις ιδιόμορφη λειτουργία του χθονίου ηλεκτρομαγνητικού πεδίου εις τον Βόρειο Πόλο, αφού ηλεκτρομαγνητικά πεδία συγκεκριμένης φύσεως και διατάξεως έχουν την δυνατότητα να σχηματίζουν δίνες, οι οποίες με την σειρά τους ανοίγουν πύλες.
4.Τα ονόματα αρκετών εκ των Υπερβορέων, οι οποίοι κατήλθαν εις την Ελλάδα, δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά συμβολίζουν την ουρανία φύση τους και την άμεση σχέση τους με τον θεό Απόλλωνα:


α.Το όνομα Άβαρις σημαίνει ο μη έχων βάρος και δηλώνει ότι, ο Άβαρις δεν δεσμευόταν από τις βαρυτικές δυνάμεις, τόσο λόγω του ιπταμένου σκάφους του, όσο και λόγω της ουρανίας και υπερανθρώπου φύσεώς του.


β.Το όνομα Ωλήν αντιστοιχεί λεξαριθμικά εις τον αριθμό 888, ο οποίος είναι εκ των ιερών αριθμών του θεού Απόλλωνος, αφού συμβολίζει τόσο τις μουσικές οκτάβες του θεού της μουσικής Απόλλωνος, όσο και την αστρική οκτάβα που σχηματίζουν οι τροχιές του Σειρίου Α και του Σειρίου Β, εις το τριπλό αστρικό σύστημα του Σειρίου.


γ.Το όνομα Αγυιεύς προέρχεται εκ της λέξεως αγυιά=οδός και σημαίνει ο των οδών, ενώ αποτελούσε και επωνυμία του Απόλλωνος, ως φύλακος των οδών.Το όνομα αυτό δηλώνει τις χωροχρονικές οδούς, οι οποίες συνδέουν την χώρα των Υπερβορέων με τον πλανήτη μας.


δ.Το όνομα Παγασός σχετίζεται με την πόλη των Παγασών, που ήταν το κέντρο της λατρείας του Απόλλωνος εις την Θεσσαλία.


ε.Το όνομα Άργη σημαίνει η λαμπρά, καθώς προέρχεται εκ της λέξεως αργής=λευκός,λαμπρός, απαστράπτων.Η Άργη ονομαζόταν και Εκαέργη, που σημαίνει η μακρόθεν ενεργούσα, ενώ ο Απόλλων αποκαλούταν και εκάεργος.
Αμέσως μετά τους Υπερβορέους, οι Αργοναύτες έφθασαν εις τους ζοφώδεις Κιμμερίους. Προφανώς, εγγύς του Βορείου Πόλου, εκτός από την θετική πύλη προς τον ουράνιο κόσμο των Υπερβορέων, υπάρχει και μία άλλη αρνητική, ενεργειακή ή γεωφυσική πύλη, η οποία οδηγεί εις τον σκοτεινό υποχθόνιο κόσμο και πλησίον αυτής κατοικούσαν οι υποχθόνιοι Κιμμέριοι.Πράγματι, πλήθος μαρτυρίων και στοιχείων της θεωρίας περί της «κούφιας ή κοίλης γής» επιβεβαιώνουν ότι, υπάρχει ένας τεράστιος δίαυλος επικοινωνίας του επιχθονίου και υποχθονίου κόσμου, εγγύς του Βορείου Πόλου, από όπου ανήρχοντο και συνεχίζουν να ανέρχονται εις τον κόσμο μας υποχθόνια όντα, μεταξύ των οποίων και ο λαός των Κιμμερίων.Ενδεικτικά αναφέρονται κατωτέρω τα εξής στοιχεία:
α.Ο δορυφόρος ESSA-7 έλαβε εις τις 23 Νοεμβρίου του 1968 μία φωτογραφία της περιοχής του Βορείου Πόλου χωρίς σύννεφα, εις την οποία απεικονίζεται μία οπή τεραστίων διαστάσεων.Αν και υπάρχει έντονη διαφωνία δια την ερμηνεία αυτής της φωτογραφίας, η ύπαρξίς της και μόνο θέτει αρκετά ερωτήματα.


β.Το 1908, ο Αμερικανός συγγραφεύς Γουίλις Τζώρτζ Έμερσον εξέδοσε το βιβλίο του «Ο Καπνώδης Θεός», εις το οποίο κατέγραψε την διήγηση του Νορβηγού αλιέως Όλαφ Γιάνσεν, ο οποίος δήλωνε ότι, διαμέσου μίας τεραστίας οπής εις τον Αρκτικό ωκεανό έφθασε εις ένα υποχθόνιο, κατοικημένο κόσμο.


γ.Ο Χίτλερ και πολλά ανώτατα στελέχη των Ναζί πίστευαν ακράδαντα εις την ύπαρξη ενός υποχθονίου, κατοικημένου κόσμου, του οποίου ο δίαυλος επικοινωνίας με τον επιχθόνιο κόσμο ευρίσκεται πλησίον του Βορείου Πόλου.Πρός αναζήτηση αυτού του διαύλου επικοινωνίας, η Aμπχερνέμπε (Διεύθυνση Ιστορικών Αναζητήσεων) των Ες-Ές είχε οργανώσει εξερευνητική αποστολή εις τον Αρκτικο ωκεανό.


filosofia-erevna , master-lista

...
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/12/hyperborea-xora-makaronouranion-ellinon.html#sthash.9KCkY3HA.dpuf

ου πάνε οι εισπράξεις από τα διόδια; Αυτό που θα διαβάσετε είναι ασύλληπτο...



Του Τ. Παναγιωτόπουλου (Πολιτικού Μηχανικού): Από πρόχειρους υπολογισμούς για
ένα χιλιόμετρο ενός τμήματος εθνικού δρόμου πλάτους 20m, το κόστος για
την κατασκευή του ανέρχεται στο ποσό του 8.000.000 ευρώ.



Δηλαδή με απλά λόγια το κόστος κατασκευής είναι 100ευρώ/m2 , αν υπολογίσουμε για... γεφυρώσεις αρδευτικά κλπ ένα διπλάσιο κόστος ανηγμένο σε m2 τροποποιείται σε...200ευρώ/m2.
 Αν διπλασιάσουμε το συνολικό κόστος για απρόβλεπτα και διάφορα ειδικά έργα το συνολικό κόστος τροποποιείται σε 400 ευρώ/m2. Αυτό σημαίνει ότι για την κατασκευή ενός χιλιομέτρου απαιτείται κόστος 400Χ20Χ1000 = 8.000.000 ευρώ /km.
Επίσης από πρόχειρους υπολογισμούς τα έσοδα σε ετήσια βάση από τις εισπράξεις των διοδίων ανέρχονται σε περίπου 2.177.000.000 δίς ευρώ.

 Τα τμήματα του εθνικού μας δικτύου που μπορούν να ενώσουν ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια είναι:

1. ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ = 220km (εισπράξεις 10.000Χ6Χ366 = 110.000.000 ευρώ)

2. ΚΟΡΙΝΘΟΣ- ΚΑΛΑΜΑΤΑ = 250km (εισπράξεις 20.000Χ8Χ366 = 58.000.000 ευρώ)

3. ΠΑΤΡΑ-ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ = 150km (εισπράξεις 20.000Χ4Χ366 = 30.000.000 ευρώ )

4. ΡΙΟ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ = 225km (εισπράξεις 40.000Χ18Χ366 = 263.000.000 ευρώ)

5. ΕΓΝΑΝΤΙΑ( ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΑΛΕΞ/ΛΗ) = 566km (εισπράξεις 100.000Χ6Χ366 = 219.000.000 ευρώ) 

6. ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ = 502km (εισπράξεις 150.000Χ23Χ366 = 1.262.000.000 ευρώ)

7. ΛΑΡΙΣΣΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ = 189km

8. ΛΑΜΙΑ-ΑΝΤΙΡΙΟ = 170km

9. ΧΑΝΙΑ-ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ = 202km

10. ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ = 45km (εισπράξεις 200.000Χ4Χ366 = 235.000.000 ευρώ)

Το συνολικό μήκος του παραπάνω δικτύου είναι 2.519km

Αν δεχθούμε ότι στη χώρα μας τα ΙΧ επιβατηγά και φορτηγά που κυκλοφορούν είναι περίπου 8.000.000 με ένα μέσο όρο 200 ευρώ το χρόνο που πληρώνουν για τέλη κυκλοφορίας, το κράτος εισπράττει 8.000.000Χ200 = 1.600.000.000 δίς ευρώ.
Με τους παραπάνω υπολογισμούς συγκεντρώνονται περίπου 3,77 δίς ευρώ το χρόνο για την «συντήρηση» των δρόμων.

Αν δεχθούμε ότι δαπανάται ένα ποσόν περίπου 20% για την συντήρηση και την λειτουργία των δρόμων, δηλαδή 770.000.000 ευρώ περισσεύουν 3δίς ευρώ.


 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

1. Για την κατασκευή ολοκλήρου του εθνικού δικτύου εκ του μηδενός απαιτούνται 
 2.519Χ8.000.000 = 20.152.000.000 δίς ευρώ.

2. Με τις παραπάνω εισπράξεις σε 7 χρόνια έχει ανακατασκευαστεί το εθνικό δίκτυο εξ, ολοκλήρου. 

3. Γιατί σταμάτησαν οι εργασίες συνέχισης των δρόμων και ανακοινώνουν προγράμματα ΕΣΠΑ για την συνέχιση τους;

4. Γιατί αυξήθηκαν οι εισφορές στα διόδια;

5. Γιατί με την κατάργηση διοδίων η χώρα μας πλήρωσε πρόστιμο σε εργολάβους 7.000.000 ευρώ, και πως υπολογίστηκε η ανταποδοτικότητα;

6. Πόσα χρήματα έβαλαν οι εργολάβοι για την κατασκευή των οδών που ελέγχουν;

7. Γιατί το κόστος κατασκευής στην Ελλάδα είναι τριπλάσιο από αυτό των Ευρωπαϊκών χωρών;

8. Ποιος θα πληρώσει την ζημιά για την κακοτεχνία στο τμήμα ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ που δεν λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια και ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ σαν κόστος και άλλα 100 εκατομ. περίπου από στέρηση εσόδων από τα διόδια, δηλαδή συνολικά 300.000.000 ευρώ.;

9. Πού πήγαν οι εισπράξεις περίπου 15 δίς ευρώ την τελευταία πενταετία που δεν έχει κατασκευασθεί ούτε ένα μέτρο δρόμου ενώ αυτές γίνονται κανονικά;

10. Πόσα χρήματα πρέπει να προσθέσουμε στα παραπάνω που έχουν εισπραχθεί από την Ευρώπη από εθνικά προγράμματα τύπου ΕΣΠΑ κλπ;

11. Πόσο μήκος δρόμου έχει κατασκευαστεί τα τελευταία 5 χρόνια και με ποιό κόστος;



http://dimtris-kypriotis.blogspot.gr/ -
http://www.redder.gr/redder-web/48849/pou-pane-oi-eisprakseis-apo-ta-diodia-afto-pou-tha-diavasete-einai-asyllipto
http://olixnos.blogspot.gr/2015/12/blog-post_5.html

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ Ή ΟΧΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;;;


11659239_10207966049848213_5297780643026157055_n 

«Ο Ελληνισμός τελείωσε το 1922, όχι γιατί χάσαμε εδάφη και περιμαζέψαμε τους κοσμοπολίτες πρόσφυγες στη στενή ελλαδική αγκαλιά. Τελείωσε, γιατί το κράτος όπου συρρικνώθηκε ο Ελληνισμός είχε στηθεί από την αρχή (με τις ιδέες του Κοραή και τις λόγχες των Βαυαρών) σαν «εθνικό» κράτος με τις δάνειες αρχές του δυτικού εθνικισμού. Δηλαδή εξ ορισμού μη ελληνικό». ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ

«Αν ο δυτικισμός ήταν μια εκφυλιστική ασθένεια που μας κατέστρεφε από πάνω, από το κεφάλι, ο ραγιαδισμός ήταν η ασθένεια που μας κατέτρωγε από κάτω, από την καρδιά και το ένστικτο». ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΙΑΚΑΣ

«Ο Ελληνισμός, για την ώρα, επέτυχε ως Γένος, αλλ’ απέτυχε ως κράτος. Και παρακαλώ νύχτα μέρα το Θεό, και το μέλλον, να με διαψεύσουν». ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ (15-6-1958).

Τελικά, δυστυχώς ο Ελύτης δεν διαψεύστηκε. Το ελληνικό κράτος απέτυχε. Ούτε φυσικά ο Ζιάκας. Παραμένουμε ραγιάδες με σκυμμένο το κεφάλι, τρομαγμένοι μήπως μας πετάξουν έξω από το ευρώ και την συνθήκη Σένγκεν. Δικαιώνεται απόλυτα ο Γιανναράς. Το κράτος μας είναι μη ελληνικό. Ήταν από την αρχή και εξακολουθεί να είναι και σήμερα ένα προτεκτοράτο των δυτικών. Η κυβέρνηση Τσίπρα σήμερα, έχει τυπικά τις καρέκλες της εξουσίας, αλλά όχι την ίδια την εξουσία.

Κάτι πρέπει να κάνουμε, για να ελευθερωθούμε, να γίνουμε τα πραγματικά αφεντικά στον τόπο μας.

ΥΓ. Τα πιο πάνω αποσπάσματα είναι από το βιβλίο του Αντώνη Χαλαμπαλάκη «ΑΝΤΙ-ΣΚΕΨΕΙΣ, Το ελλαδικό κράτος στο τραγικό της νεωτερικότητας» Ρόδος 2014.

Πέτρος Χασάπης

http://amphiktyon.blogspot.gr/2015/12/blog-post_979.html

Η Humai επιθυμεί να μεταφέρει τη συνείδηση των ανθρώπων σε τεχνητά σώματα μετά τον θάνατό τους

Ένα από τα ερωτήματα της ανθρωπότητας είναι εάν οι εξελίξεις στον χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας θα καταφέρουν ποτέ να νικήσουν τον θάνατο.

Μια εταιρεία από την Αυστραλία, η Humai, θέλει να δώσει απάντηση στο εν λόγω ερώτημα. Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται ότι ψάχνει τρόπο να μεταφέρει τη συνείδηση ενός ανθρώπου σε τεχνητό σώμα μετά τον θάνατό του.

Σύμφωνα με τον CEO, Josh Bocanegra, η εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και νανοτεχνολογία για να αποθηκεύσει δεδομένα αναφορικά με τον τρόπο ομιλίας, τον τρόπο συμπεριφοράς, τις νοητικές διεργασίες καθώς και τον τρόπο λειτουργίας του σώματος ενός ατόμου.

Τα δεδομένα αυτά θα κωδικοποιηθούν με τη χρήση διαφόρων αισθητηριακών τεχνολογιών και, στη συνέχεια, θα τοποθετηθούν σε ένα τεχνητό σώμα μαζί με τον εγκέφαλο του θανόντος. Μάλιστα, ο Bocanegra συμπλήρωσε ότι, με τη χρήση κλωνοποίησης, θα πραγματοποιείται η αποκατάσταση του εγκεφάλου καθώς ωριμάζει.

Σε συνέντευξή του στο Australian Popular Science, ο Bocanegra δήλωσε ότι θα ξεκινήσουν να συλλέγουν δεδομένα για τα άτομα χρόνια πριν από τον θάνατό τους μέσω διαφόρων εφαρμογών που έχουν αναπτύξει. Μετά τον θάνατό τους, η εταιρεία θα καταψύξει κρυογονικά τους εγκεφάλους τους, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη της εν λόγω τεχνολογίας και να τοποθετηθούν σε τεχνητά σώματα.

Οι λειτουργίες του τεχνητού σώματος θα ελέγχονται μέσω των σκέψεων, εφόσον θα πραγματοποιείται μέτρηση των εγκεφαλικών κυμάτων. Ακόμη, η Humai θα αξιοποιεί τη νανοτεχνολογία και την κλωνοποίηση προκειμένου να αποκαθιστά τα κύτταρα και να αντιμετωπίζει τη γήρανση του εγκεφάλου.

Ο Bocanegra, όντας αισιόδοξος, πιστεύει ότι η εταιρεία του θα μπορέσει να «αναστήσει» τον πρώτο άνθρωπο στα επόμενα 30 χρόνια. Προς το παρόν, η Humai αποτελείται από τέσσερα άτομα, ωστόσο σκοπεύει να προσλάβει και άλλους στο ερχόμενο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές από τις δηλώσεις της Humai είναι ασαφείς, ως ένα βαθμό, και επίσης, για να πραγματοποιήσει το εν λόγω εγχείρημα, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε επιστημονικές εξελίξεις που θα γίνουν μελλοντικά.

 
 
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2015/12/humai.html

Τι συμβαίνει με τα πλοία-φαντάσματα του Κιμ Γιογνκ Ουν που ξεβράζονται στην Ιαπωνία γεμάτα νεκρούς


Μυστήριο περιβάλει την εμφάνιση πλοιαρίων από τη Βόρεια Κορέα που είναι γεμάτα με πτώματα σε αποσύνθεση και ξεβράζονται στις ακτές της Ιαπωνίας (Vids)
Πλοία-φαντάσματα γεμάτα νεκρούς εμφανίζονται στις ακτές της Ιαπωνίας.

Δεν πρόκειται για σενάριο ταινίας τρόμου ή βιβλίο μυστηρίου. Η είδηση είναι πέρα για πέρα αληθινή και επιβεβαιώνεται από την κυβέρνηση του Τόκιο.
Τι συμβαίνει λοιπόν με τα πλοία-φαντάσματα του Κιμ Γιονγκ Ουν; Τις τελευταίες εβδομάδες αλιευτικά σκάφη γεμάτα πτώματα σε κατάσταση αποσύνθεσης έχουν ξεβραστεί στην Ιαπωνία. Πολλοί αναφέρουν ότι πρόκειται για βορειοκορεατικά πλοία που απομακρύνθηκαν πολύ από τα λιμάνια τους, ωθούμενα από την ανάγκη για μεγαλύτερες "ψαριές".
Από πλευράς Pyongyang δεν επιβεβαιώνεται ότι έχουν χαθεί βορειοκορεατικά πλοιάρια, ωστόσο είναι αλήθεια πως μια από τις προτεραιότητες του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι η αλιεία σαν βασική πηγή ξένου συναλλάγματος, αλλά και τροφής.
Οι ιαπωνικές αρχές έχουν αναφέρει 12 περιστατικά εντοπισμού ξύλινων σκαφών που βρέθηκαν στις ακτές και τα χωρικά ύδατα της χώρας από τον Οκτώβριο. Στα σκάφη αυτά εντοπίστηκαν 22 πτώματα σε προχωρημένη αποσύνθεση.

Ένα από τα πλοιάρια ανήκει στη "μονάδα 235" του βορειοκορεατικού στρατού, όπως μετάδωσε η ιαπωνική τηλεόραση και το πρακτορείο Reuters. Σε ένα από τα σκάφη βρέθηκε και μια κουρελιασμένη σημαία που παραπέμπει στη σημαία της Βόρειας Κορέας.
Σε άλλο πλοιάριο εντοπίστηκαν σύνεργα ψαρέματος, καμάκια και ειδικές λάμπες. Κανένα από τα σκάφη δεν διέθετε σύστημα GPS ενώ είναι μηχανοκίνητα, αλλά αρκετά απαρχαιωμένα.

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτά τα σκάφη είναι από τη Βόρεια Κορέα", δήλωσε χαρακτηριστικάστο CNN ο John Nilsson-Wright, επικεφαλής του ασιατικού προγράμματος του ινστιτούτου Chatham House. O Nilsson-Wright μελετά τα πλοία προσπαθώντας να βρει περαιτέρω αποδείξεις για την προέλευση τους.
Οι ιαπωνικές αρχές πιστεύουν πως τα πλοιάρια είναι είτε αλιευτικά που αντιμετώπισαν άσχημες καιρικές συνθήκες και χάθηκαν, είτε πρόκειται για πλοία λιποτακτών που προσπάθησαν να αποδράσουν από τη Βόρεια Κορέα.


Ο Yoshihiko Yamada, ναυτικός εμπειρογνώμονας, δήλωσε άλλωστε στην κρατική τηλεόραση της Ιαπωνίας ότι παρόμοιες βάρκες έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν αποστάτες που προσπαθούν να διαφύγουν από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας και δεν απέκλεισε και αυτή την εκδοχή.
Όπως σημειώνεται σε τηλεγράφημα του Reuters, παρόμοια περιστατικά σημειώνονται εδώ και χρόνια, με βορειοκορεατικά αλιευτικά να ξεβράζονται σε ακτές της Ιαπωνίας ή της ρωσικής Άπω Ανατολής, έχοντας χαθεί κυνηγώντας τις πλούσιες ψαριές της Θάλασσας της Ιαπωνίας.
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2015/12/blog-post_69.html

Συνέντευξη αντάρτισσας του YPJ στο TRIBUNE: Μαστουρωμένα ζόμπι από την Τουρκία οι τζιχαντιστές


01

Η 21χρονη Ντίλμπερ (Dîlber), που το όνομά της στα κουρδικά σημαίνει «έξω καρδιά», εάν είχε μεγαλώσει σε μια χώρα της Δύσης θα θεωρούνταν ακόμα κοριτσάκι.
Εκείνη όμως γεννήθηκε στην Κόμπανι της Συρίας. Η 21χρονη Ντίλμπερ είναι αντάρτισσα υπαξιωματικός στις κουρδικές δυνάμεις του YPG/YPJ που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και τους άλλους τζιχαντιστές.
Αυτές τις ημέρες η Ντίλμπερ βρέθηκε στην Αθήνα και μίλησε στο TRIBUNE για τον αγώνα του κουρδικού λαού για ελευθερία αλλά και για τον πόλεμο ενάντια στις ορδές των βαρβάρων τζιχαντιστών.
«Από έφηβη ήθελα να γίνω αντάρτισσα, να πολεμήσω για την ελευθερία της πατρίδας μου. Έβλεπα τους αντάρτες του PKK [σ.σ. Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν] και τους θαύμαζα, ήθελα να γίνω σαν αυτούς».
Η Ντίλμπερ οργανώθηκε από μαθήτρια στη νεολαία του κουρδικού κινήματος. Στα 18 της χρόνια κατατάχθηκε στο PKK και εκπαιδεύτηκε στον ανταρτοπόλεμο.
Όταν οι τζιχαντιστές εισέβαλαν στο δυτικό Κουρδιστάν, στη Ροζάβα, δηλαδή στη βόρεια Συρία, η Ντίλμπερ βρέθηκε στο πεδίο της μάχης.
«Για πρώτη φορά πολεμήσαμε την Αλ Νούσρα [σ.σ. το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία] στην επαρχία Χασάκα στα βορειοανατολικά της Συρίας».
– Ήταν η πρώτη σου φορά σε μάχη;
«Όχι, είχα ήδη αντιμετωπίσει τον τουρκικό στρατό».
– Την πρώτη φορά που βρέθηκες σε μάχη φοβήθηκες;
«Την πρώτη φορά που βρέθηκα σε μάχη ήταν όταν μας βομβάρδισαν οι Τούρκοι. Μια βόμβα έπεσε σχετικά κοντά μου, ναι εκείνη τη στιγμή φοβήθηκα. Αλλά είμαστε εκπαιδευμένοι. Έχουμε πολιτική και στρατιωτική εκπαίδευση και αυτό σε βοηθά να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και να μην τα χάνεις στη μάχη».
– Όταν σκοτώνονται φίλοι και σύντροφοι;
«Όταν σκοτώνεται ένας σύντροφος, αυτό σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις».

dilbar1 
Η Ντίλμπερ εξήγησε στο TRIBUNE τις τρεις βασικές αρχές που διδάσκονται όλοι οι Κούρδοι αντάρτες: α) Ποτέ δεν θα παραδοθείς, β) Το όπλο σου είναι μέρος του σώματός σου, ποτέ δεν μένει πίσω και γ) Να ξέρεις ότι μπορεί να διψάσεις ή να πεινάσεις, αλλά εσύ θα συνεχίσεις.
Τον Σεπτέμβριο του 2014 το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στην Κόμπανι, μια στρατηγικής σημασίας κουρδική πόλη στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.
Η εξάμηνη πολιορκία της πόλης, που έληξε με νίκη των κουρδικών δυνάμεων, έκανε γνωστή παγκοσμίως την κουρδική αντίσταση απέναντι στους τζιχαντιστές.
«Ήμουν από την πρώτη στιγμή μέσα στην Κόμπανι», διηγείται. «Επειδή αριθμητικά ήμασταν λιγότεροι από τους τζιχαντιστές και δεν μπορούσαμε να τους αντιμετωπίσουμε στα χωριά γύρω από την πόλη, αποφασίσαμε να τους φέρουμε μέσα στην πόλη, όπου θα τους αντιμετωπίζαμε οχυρωμένοι. Τους φέραμε μέσα στην πόλη για να τους νικήσουμε».
– Υπήρξε κάποια στιγμή που να σκεφτήκατε ότι θα χάνατε;
«Όχι».
– Εάν όμως χάνατε, τι ήσασταν έτοιμοι να κάνετε;
«Δεν θα πέφταμε ζωντανοί στα χέρια του εχθρού. Ο καθένας από εμάς ήταν έτοιμος να γίνει βόμβα».
– Πώς είναι να έχεις τους τζιχαντιστές απέναντί σου;
«Ένας πολίτης, ένας άμαχος, όταν βρεθεί αντιμέτωπος μαζί τους δεν μπορεί να το αντέξει. Συναισθηματικά θα καταρρεύσει. Έχουν δημιουργήσει ένα μύθο γύρω τους. Από την τρομακτική τους εμφάνιση μέχρι τις αγριότητες που διαπράττουν. Το μεγαλύτερο όπλο τους είναι το ψυχολογικό. Στην πραγματικότητα είναι έτσι γιατί παίρνουν ναρκωτικά. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Είναι αναίσθητοι. Εμείς όμως είχαμε εκπαίδευση, γνωρίζαμε ποιοι ακριβώς είναι και τι παριστάνουν. Για αυτό και δεν τους βλέπαμε ως κάτι φοβερό, ο ψυχολογικός τους πόλεμος δεν είχε επιρροή πάνω μας».
– Πιάσατε αιχμαλώτους τζιχαντιστές…
«Πολλούς…», γνέφει και κουνά χαρακτηριστικά το χέρι.
– Τι σας έλεγαν;
«Όταν τους πιάναμε ήταν μαστουρωμένοι. Δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν. Σαν ζόμπι. Τους αφήναμε κάποιες ώρες να ηρεμήσουν, να περάσει η επήρεια των ναρκωτικών. Μετά μας έλεγαν ότι δεν ήξεραν τι έκαναν, ότι δεν είχαν συναίσθηση των πράξεών τους».
– Σας έλεγαν ποιοι είναι από πίσω τους;
«Ναι, η Τουρκία. Είχαν εκπαιδευτεί στην Τουρκία. Από την Τουρκία έπαιρναν λεφτά και ναρκωτικά».
– Ποιοι τους εκπαιδεύουν στην Τουρκία;
«Το κόμμα AKP [σ.σ. το ισλαμιστικό κόμμα που κυβερνά την Τουρκία], ο Γκιουλέν [σ.σ. Τούρκος ιμάμης και πρώην «πνευματικός πατέρας» του Ερντογάν, σήμερα οι δυο τους είναι θανάσιμοι εχθροί] και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες».
– Γκιουλέν και AKP παράλληλα;
«Ναι. Ότι ο Γκιουλέν έχει κόντρα με τον Ερντογάν δεν σημαίνει ότι διαφέρουν σε κάτι. Η κοινωνική τους βάση είναι η ίδια. Οι ισλαμιστές».
– Υπήρχαν Τούρκοι αξιωματικοί μεταξύ των τζιχαντιστών, να τους διοικούν στη μάχη;

«Ναι, αλλά ήταν ντυμένοι ως τζιχαντιστές».

– Όταν σε κάποια φάση της πολιορκίας η Κόμπανι δέχθηκε επίθεση μέσα από το τουρκικό έδαφος, αυτοί ήταν τζιχαντιστές από αυτούς που σας πολιορκούσαν ή μέσα από την Τουρκία;

«Αυτοί που μας επιτέθηκαν από πίσω, μέσα από το τουρκικό έδαφος, ήταν μέσα από την Τουρκία. Ήταν άλλοι από αυτούς μας πολιορκούσαν. Το κέντρο του Ισλαμικού Κράτους είναι η Τουρκία».

– Υπάρχουν στιγμές που σου έρχονται στο νου οι φίλοι σου που σκοτώθηκαν στην Κόμπανι;

«Οι φίλοι μου που σκοτώθηκαν μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Εάν με ρωτάς για συναισθήματα, δεν μπορώ να τα εκφράσω. Δεν έχω λόγια. Το αίμα τους έρεε δίπλα μου…».

– Για ποιο λόγο πολεμάς;

«Πολεμώ για την ελευθερία του ηγέτη μας Αμπντουλάχ Οτσαλάν, για την ελευθερία της πατρίδας μας, για την ελευθερία των γυναικών. Θα συνεχίσω να πολεμώ μέχρι να ελευθερωθεί και η τελευταία γυναίκα».

– Και όταν τελειώσει ο πόλεμος;

«Η επανάσταση ξεκινά μετά την επανάσταση».

– Σκέφτεσαι να γίνεις πολιτικός, να σπουδάσεις, να μείνεις στρατιωτικός;

«Δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα και εξάλλου το τέλος του πολέμου είναι μακριά».
Η Ντίλμπερ είναι καπετάνισσα. Στην Κόμπανι είχε υπό τις διαταγές της 40 με 50 αντάρτες, άνδρες και γυναίκες.

– Οι άνδρες άκουγαν τις εντολές σου;

Καταλαβαίνει το ερώτημα πριν προλάβει να της το μεταφέρει ο μεταφραστής στη γλώσσα της. «Βεβαίως. Ήξεραν ότι είμαι η πιο έμπειρη και έκαναν ό,τι έλεγα δίχως καμία αμφισβήτηση. Στο Κουρδιστάν, άνδρες και γυναίκες, είμαστε ίσοι. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ανδρών ή γυναικών στον πόλεμο».

– Ποια είναι η γνώμη σου για τους Κούρδους ισλαμιστές που πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος;

«Σε κάθε λαό υπάρχουν και προδότες, άνθρωποι δίχως εθνική συνείδηση».

– Για τον τουρκικό λαό ποια είναι η γνώμη σου;

«Ούτε τον τουρκικό λαό ξεχωρίζω, ούτε τους άλλους λαούς. Όλοι είμαστε άνθρωποι. Αυτό που μισούμε είναι η τουρκική ιδεολογία που κατέστρεψε τη Μέση Ανατολή».

– Υπήρχαν Έλληνες εθελοντές στην Κόμπανι;

«Ναι, υπήρχε ένας, αλλά το όνομά του είναι “βαρύ” και δεν το θυμάμαι».

– Πόσοι συνολικά είναι οι ξένοι εθελοντές που πολεμάνε μαζί σας;

«Ακριβή αριθμό δεν γνωρίζω αλλά έχουν σχηματίσει τρεις ομάδες. Έχουμε πολλούς Γερμανούς. Οι Αμερικανοί είναι οι πιο ιδιαίτεροι. Όταν έρχονται πάνε σαν… “ρομπότ”. Λίγο μετά “λύνονται” και πολεμάνε όπως και εμείς».

– Σκέφτεσαι να κάνεις παιδιά, οικογένεια;

«Είναι τόσο μακριά όλα αυτά…».

dilber 

 Η Ντίλμπερ με μια μπέμπα από την Κόμπανι. Η ζωή συνεχίζεται στην μαρτυρική κουρδική πόλη που έγινε σύμβολο του αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα των τζιχαντιστών.

 tribune.gr

Απόψε ψηφίζουν για την...κόλαση των Ελλήνων!...


Βυθίζουν τη χώρα στην ύφεση ενώ γνωρίζουν ότι τα «νούμερα» δεν βγαίνουν - Πλήρη φτωχοποίηση και αύξηση φόρων για να πληρώνονται οι τόκοι και τα χρεολύσια των δανείων

Οι αριθμοί του Προϋπολογισμού για το 2016 που ψηφίζεται το βράδυ του Σαββάτου (05/12), είναι αμείλικτοι και ταυτόχρονα αμφίβολοι. Η κυβέρνηση έχει προϋπολογίσει έσοδα από νέα εξοντωτικά μέτρα σε βάρος μισθωτών, συνταξιούχων και αγροτών και νέες άγριες επιβαρύνσεις σε βάρος του ήδη εξαντλητικά φορολογούμενου ελληνικού λαού, καταδικάζοντας την οικονομία σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση. Το χειρότερο όμως είναι ότι προϋπολογισμός είναι ανεδαφικός αφού βασίζεται σε εισοδήματα που... δεν υπάρχουν.

Συνδυάζοντας τη μείωση των εισοδημάτων με αύξηση των υποχρεώσεων είναι μαθηματικά βέβαιο ότι τα προγραμματισμένα έσοδα... δεν θα εισπραχθούν αλλά θα γίνουν σύντομα ακόμη μεγαλύτερα χρέη, αφού «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».

Ακόμη, όμως, όσοι φόροι πληρωθούν, θα οδηγήσουν σε μια αποστράγγιση της ρευστότητας από την αγορά, μειώνοντας κι άλλο το διαθέσιμο εισόδημα, αποστερώντας έτσι κάθε δυνατότητα από την πραγματική οικονομία, οδηγώντας σε περαιτέρω ύφεση.

Σε περιβάλλον μειωμένης ρευστότητας η αύξηση των υποχρεώσεων και η μείωση των εισοδημάτων είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσει την αγορά και τον ελληνικό λαό στην απόλυτη εξαθλίωση και θα απομακρύνει κάθε πιθανότητα ανάπτυξης.

Αυτός ο προϋπολογισμός δεν έχει κοινωνικό πρόσημο, ούτε στρατηγική για την ανάπτυξη αφού χαρακτηρίζεται για άλλη μια φορά, όπως όλα τα τελευταία μνημονιακά χρόνια, από μια προσκόλληση στα νούμερα μόνο για να «βγει ο λογαριασμός» του προγράμματος προκειμένου λογιστικά να εγκριθεί από τους δανειστές ακόμη κι αν για άλλη μια φορά είναι ανέφικτος και με οδυνηρές συνέπειες για την οικονομία και τους πολίτες.

Συνολικά οι παρεμβάσεις και τα μέτρα ανέρχονται σε 5,733 δισ. ευρώ προκειμένου να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 0,53% του ΑΕΠ το 2016. Από τα 5,733 δισ. ευρώ νέων παρεμβάσεων τα 2,532 δισ. ευρώ θα προέλθουν από το σκέλος των δαπανών, ενώ τα 3,201 δισ. ευρώ από τα έσοδα.

Ο Προϋπολογισμός περιλαμβάνει την αναθεώρηση της φορολογίας εισοδήματος παράλληλα με την επανεξέταση των φοροαπαλλαγών, τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού έως το τέλος του έτους, καθώς και του υφιστάμενου μισθολογίου στο δημόσιο. Στο τελευταίο αυτό μέτρο θα πρέπει να γίνει με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο, όπου θα αποσυνδέεται ο βαθμός από το μισθολογικό κλιμάκιο του υπαλλήλου.

Μαχαίρι στις συντάξεις με το νέο ασφαλιστικό

Στις δαπάνες, από τις αλλαγές που θα γίνουν στις συντάξεις του Δημοσίου προβλέπεται εξοικονόμηση δαπανών 188 εκατ. ευρώ, από τον εξορθολογισμό της χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης με μείωση της δαπάνης κατά 50% εξοικονόμηση 105 εκατ. ευρώ, από τη μείωση των αμυντικών και άλλων λειτουργικών δαπανών του υπουργείου Αμύνης εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ, από τις συντάξεις των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης εξοικονόμηση 538 εκατ. ευρώ και από τις εισφορές και λοιπές παροχές Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης εξοικονομήσεις ύψους 1,113 δισ. ευρώ.

Το σύνολο των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού (περιλαμβάνει και τις δαπάνες για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) προβλέπεται ότι θα ανέλθει σε 55,751 δισ. ευρώ έναντι 55,664 δισ. ευρώ το 2015. Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού θα ανέλθουν σε 49,001 δισ. ευρώ έναντι 49,264 δισ. ευρώ εφέτος, ενώ οι πρωτογενείς δαπάνες του προϋπολογισμού θα διαμορφωθούν σε 41,861 δισ. ευρώ έναντι 41,924 δισ. ευρώ εφέτος.

Οι δαπάνες για τόκους θα ανέλθουν το 2016 σε 5,930 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 100 εκατ. ευρώ σε σχέση με εφέτος που θα διαμορφωθούν στα 5,830 δισ. ευρώ.

Το ύψος των δαπανών που θα καταβληθούν για εξοπλιστικά προγράμματα θα ανέλθει σε 598 εκατ. ευρώ από 590 εκατ. ευρώ εφέτος. Τέλος, οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα είναι αυξημένες στα 6,750 δισ. ευρώ έναντι 6,4 δισ. ευρώ εφέτος.

Αύξηση φόρων κατά 3,2 δισ. ευρώ

Από τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη νομοθετηθεί ή από όσες προβλέπεται να προωθηθούν το επόμενο διάστημα θα υπάρξει αύξηση εσόδων ύψους 3,201 δισ. ευρώ.

Από την αναμόρφωση του Κώδικα ΦΠΑ προβλέπεται αύξηση 1,310 δισ. ευρώ, από την αναμόρφωση που έγινε στους συντελεστές στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης προβλέπεται αύξηση εσόδων 377 εκατ. ευρώ, από την αύξηση των συντελεστών στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης 32 εκατ. ευρώ, από την αύξηση που έγινε στους συντελεστές στο φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων αύξηση εσόδων 150 εκατ. ευρώ.

Έσοδα 114 εκατ. ευρώ προβλέπονται από την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, 79 εκατ. ευρώ από την αύξηση της προκαταβολής για του αγρότες, ενώ από την αναμενόμενη αύξηση των συντελεστών φορολογίας του αγροτικού εισοδήματος προβλέπονται έσοδα 32 εκατ. ευρώ και 150 εκατ. ευρώ από την αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος. Από την επιβολή του ειδικού τέλους ανά στήλη σε κάθε τυχερό παιγνίδι του ΟΠΑΠ εκτιμώνται εισπράξεις 210-350 εκατ. ευρώ το 2016.

Το ύψος των εσόδων από τους άμεσους φόρους θα αυξηθεί στα 20,028 δισ. ευρώ από 19,165 δισ. ευρώ εφέτος. Η αύξηση κατά 863 εκατ. ευρώ αναμένεται να προέλθει από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων που θα διαμορφωθεί κατά 7,834 δισ. ευρώ και θα είναι αυξημένος κατά 204 εκατ. ευρώ, λόγω των αλλαγών που ήδη έχουν γίνει στη φορολογία εισοδήματος και αυτών που, όπως έχει προαναγγελθεί, πρόκειται να γίνουν.

Έσοδα από φόρους

  • 1,417 δισ. ευρώ από τις αλλαγές στον ΦΠΑ

  • 200 εκατ. ευρώ από την αύξηση του συντελεστή φόρου για τα ενοίκια

  • 301 εκατ. ευρώ από την αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης

  • 361 εκατ. ευρώ από την αύξηση των συντελεστών στο φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων

  • 63,6 εκατ. ευρώ από την αύξηση των συντελεστών στο φόρο ασφαλίστρων

  • 10,5 εκατ. ευρώ από τις αλλαγές στο νόμο για τις εκατό δόσεις

  • 80,5 εκατ. ευρώ από την αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες

  • 15 εκατ. ευρώ από την αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους αγρότες

  • 28,6 εκατ. ευρώ από την κατάργηση της έκπτωσης φόρου 2% στην εφάπαξ εξόφληση φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων

  • 40,9 εκατ. ευρώ από την αύξηση της συμμόρφωσης για τεχνικό έλεγχο των οχημάτων (ΚΤΕΟ)

  • 13 εκατ. ευρώ από την κατάργηση της επιστροφής φόρου στο αγροτικό ντίζελ

  • 8,6 εκατ. ευρώ από το φόρο στις τηλεοπτικές διαφημίσεις

Από τις περικοπές δαπανών θα προκύψουν:


  • 21,2 εκατ. ευρώ από μισθολογικές παρεμβάσεις και μη μισθολογικές παροχές στη διετία

  • 1,7 δισ. ευρώ από συντάξεις, εισφορές και λοιπές παροχές κοινωνικής ασφάλισης

  • 105 εκατ. ευρώ από κοινωνικά επιδόματα

  • 500 εκατ. ευρώ από δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

  • 22 εκατ. ευρώ από νοσοκομειακή περίθαλψη

  • 14,8 εκατ. ευρώ από μεταβιβάσεις φορέων της Κεντρικής Διοίκησης

  • 30 εκατ. ευρώ από την αύξηση εσόδων εποπτευόμενων νομικών προσώπων, φορέων της Γενικής Κυβέρνησης

http://www.logiosermis.net/2015/12/blog-post_66.html#.VmNHPV4qxB4

Η ιστορία όπως δεν εγράφη: Οι πρόγονοί μας οι «ΕΛΛ» ανακάλυψαν την Αμερική

Η ιστορία όπως δεν εγράφη: Η Αμερική έχει πανάρχαια Ιστορία, όμως μερικοί επιμένουν να την αγνοούν και να την εμφανίζουν στα μετά Χριστόν μεσαιωνικά χρόνια, διότι έτσι συμφέρει τους....Σιωνιστές Κοσμοκράτορες.
Από τη σύγχρονη ιστορία και γεωγραφία, μάθαμε στα σχολεία ότι την Αμερική ανακάλυψε ο Έλλην θαλασσοπόρος και εξερευνητής ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ, με ισπανική υπηκοότητα.
Ο Χριστόφορος Κολόμβος –σύμφωνα με τις γραφές- ήταν Εβραίος της διασποράς, Ελληνικής καταγωγής εκ της νήσου Χίου, Ισπανικής υπηκοότητας, και ευνοούμενος της Βασιλίσσης Ισαβέλλας της Ισπανίας, η οποία χρηματοδότησε τις εξερευνήσεις & αποστολές προς το- άγνωστο για το μεσαίωνα- δυτικό ημισφαίριο της Γης.
Δηλαδή ο Χριστόφορος Κολόμβος, είχε τρείς πολύ-πολιτισμικές ταυτότητες, ήταν Εβραίος, Έλληνας, & Ισπανός. Μετά δε την ανακάλυψη της Αμερικής έγινε και Αμερικανός.
Η ανακάλυψη της Αμερικής στα μετά Χριστόν χρόνια είναι ιστορικά σωστό γεγονός, αλλά ισχύει μόνο για τα χρόνια του Μεσαίωνα, δηλαδή για τη μετά Χριστόν εποχή.
Ως γνωστόν ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ , έφθασε στην Αμερικανική ήπειρο στη δεκαετία του 1450 μ.Χ. με πλοία σκούνες της εποχής εκείνης, με πληρώματα θαλασσοπόρους. Μετά δε την ανακάλυψη της Αμερικής από το Κολόμβο, ακολούθησαν κύματα Ευρωπαίων μεταναστών, του υποκόσμου της Ευρώπης, από τα κράτη της δυτικής & βόρειας Ευρώπης, όπως γράφει η ιστορία.
Ανάμεσα στους Ευρωπαίους μετανάστες, ήταν και πολλοί Εβραίοι της διασποράς, διαβιούντες στην Ισπανία, απελαθέντες από το Φερδινάνδο & την Ισαβέλλα, για λόγους που μόνο η ιστορία γνωρίζει.
Έτσι εξηγείται το φαινόμενο γιατί η Αμερική κυβερνάται σήμερα από τους απογόνους Εβραίων μεταναστών, οι οποίοι με τη πάροδο των αιώνων εξελίχθηκαν σε Σιωνιστές Κοσμοκράτορες, και Επικυρίαρχους όλου του πλανήτη Γη. (βλέπε New World Order).
Όμως χιλιάδες χρόνια προ Χριστού, σύμφωνα με τη παράδοση, την ιστορία, τη μυθολογία, αλλά και τα όσα αρχαιολογικά ευρήματα, τεκμήρια, σύμβολα, κειμήλια, αρχεία, βιβλία, μνημεία, ονομασίες πόλεων, και μουσεία, διεσώθησαν και ευρέθησαν σε διάφορα μέρη της Γης, στο πλανήτη μας υπήρξε μέγας διαστημικός πολιτισμός υψίστης τεχνολογίας, και η υπερδύναμη των χρόνων εκείνων, ήταν οι πρόγονοί μας Έλληνες, οι γνωστοί στη τότε ανθρωπότητα σαν ΕΛΛ, από τις λέξεις, Έλληνες & Ελλάς.
Οι ΕΛΛ είχαν ανακαλύψει την Αμερική, και είχαν εγκατασταθεί εκεί, με πολιτισμό και τεχνολογία υψίστης σημασίας και τελειότητας, όπως αφηγούνται και απεικονίζονται παραστάσεις σε βιβλία, εικόνες, αρχεία, μουσεία, και πίνακες ζωγραφικής, όπου θα δείτε τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ & τον ΗΡΑΚΛΗ να ίπτανται καθήμενοι επάνω σε ανάκλιντρα, (καναπέδες), επίσης θα δείτε πλοία που ίπταντο σε περίπτωση φουρτούνας και κακοκαιρίας, στο διάπλου της Μεσογείου, και του Βορείου Ατλαντικού, για να υπερκεράσουν τη μανία των κυμάτων.
Αυτό σημαίνει ότι οι ΕΛΛ κατείχαν τη τεχνολογία και τεχνογνωσία της αντι-βαρύτητας, και τηλεμεταφοράς. Αποδείξεις της ύπαρξης των ΕΛΛ στην Αμερική έχουμε πολλές, ενδεικτικώς αναφέρω τις κάτωθι περιπτώσεις.
1.-Οι πρόγονοί μας ΕΛΛ έχτισαν στην Αμερική, αρχαία Ελληνικά θέατρα, που σώζονται σαν μαρμάρινα μνημεία-ερείπια μέχρι σήμερα.
2.-Πολλές πόλεις σε όλη την Αμερικανική ήπειρο έχουν Ελληνικά ονόματα, μέχρι σήμερα. Π.χ. Φιλαδέλφια, Καλιφόρνια, Βοστόνη, Αθήνα, κ.λ.π.
Οι Έλληνες προϋπήρχαν των ιθαγενών ερυθροδέρμων, ή συνυπήρξαν, και συνεργάστηκαν. Πάντως δεν έκαναν γενοκτονίες των ιθαγενών, σαν τους βάρβαρους ευρωπαίους μετανάστες, υπόκοσμο της Ευρώπης, τρόφιμους των φυλακών της Ισαβέλας, της εποχής του Κολόμβου, στο Χριστιανικό Μεσαίωνα, από τη δυτική & βόρεια Ευρώπη!!! (βλέπε Ούννοι & Βάνδαλοι).
Οι Αρχαίοι Έλληνες ήρθαν στην Αμερική με πολιτισμό, τέχνες, και επιστήμες, και συνεργάστηκαν με τους ιθαγενείς κατοίκους!!!
3.-Ευρέθησαν κοσμοδρόμια-αεροδρόμια στην οροσειρά των Άνδεων, και στο Περού, Αργεντινή, Χιλή, για διαστημικές πτήσεις, που φέρουν αρχαία σύμβολα των ΕΛΛ. Στα νησιά του Πάσχα, στον Ειρηνικό Ωκεανό, δυτικά της Χιλής, υπάρχουν αρχαία Ελληνικά γλυπτά, μαρμάρινα αγάλματα, και μαρμάρινες κολώνες.
4.-Στο Μεξικό ευρέθησαν Ελληνικές πυραμίδες, με σύμβολα των ΕΛΛ, όπως Μαίανδροι, το κεφαλαίο γράμμα του Ελληνικού αλφαβήτου Λ, το δελφικό Ε, και άλλα γράμματα, μνημεία και σύμβολα, τα οποία διακοσμούσαν τα ανάκτορα επιφανών αρχόντων, και φυλάσσονται στα μουσεία της Κεντρώας Λατινικής Αμερικής, (Μεξικό, κλπ χώρες).
Αυτά τα σύμβολα κοσμούσαν τις πυραμίδες, τα παλάτια, και τους τάφους των Βασιλέων και άλλων αρχόντων και πολιτών της εποχής εκείνης.
5.- Στη χερσόνησο YUCATAN,( Είσοδος στο Κόλπο του Μεξικού), ευρέθησαν αρχαίες Ελληνικές πυραμίδες, με σύμβολα των ΕΛΛ τα οποία υπάρχουν μέχρι της σήμερον.
6.-Τα χάλκινα βιβλία που ευρέθησαν στο ΘΙΒΕΤ και ΙΝΔΙΑ είναι γεμάτα από τέτοιες ιστορικές αφηγήσεις και αποκαλύψεις.
7.-Ο Αρχαίος Έλλην Ήρωας ΗΡΑΚΛΗΣ, (ένας από τους αρχηγούς των ΕΛΛ, ο άλλος ήταν ο ΔΙΑΣ και ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ,) σαν θαλασσοπόρος και εξερευνητής, στη πορεία του προς τη Δύση, διέβη τα στενά του Γιβραλτάρ, εξ ου και οι περίφημες στήλες του ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ, μνημείο αθάνατο που σώζεται μέχρι της σήμερον. Είναι σαν τις μαρμάρινες κολώνες του ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο.
Ο ΗΡΑΚΛΗΣ από την Ισπανία, μετέβη στην Βόρειο Αμερική, μέσω Β.Ευρώπης, Ιρλανδίας, Ισλανδίας, Γροιλανδίας, Β.Καναδά, ιπτάμενος με αεροσκάφη, τεχνολογίας της εποχής εκείνης, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας της αντι-βαρύτητας, σύμφωνα με τις γραφές, (χάλκινα βιβλία, παπύρους, ευρήματα σε μουσεία, κλπ.) την οποία και αποίκησε με πλήθος Ελλήνων της εποχής εκείνης. Μετάβαση διά θαλάσσης με πλοία, την θεωρούσε απώλεια χρόνου, όπως σήμερα.
8.-Πολλοί ιστορικοί και άλλοι επιστήμονες, με διάφορες πολυτελείς εκδόσεις , αλλά και διαλέξεις σε ανώτατα πνευματικά ιδρύματα, και σε τηλεοπτικά κανάλια, αναφέρουν τα γεγονότα αυτά της ανακάλυψης και αποίκισης της Αμερικανικής Ηπείρου, από τους ΕΛΛ, χιλιάδες χρόνια προ Χριστού, πιθανολογείται στην εποχή του Δευκαλίωνα.(10.000 π.χ.) Οι ΕΛΛ υπήρξαν από το 10.000 π.χ. ή και παλαιότερον, μέχρι το 1000 π.χ.
9.- Στις σημερινές ΗΠΑ ευρέθησαν υπό μορφήν ερειπίων, αρχαία μαρμάρινα Ελληνικά θέατρα.
10.- Στις ΗΠΑ, οι ονομασίες των πόλεων, πριν αποκτήσουν τα σημερινά ονόματα, ήταν με Ελληνικά ονόματα, διασώζονται χάρτες με Ελληνικά ονόματα όλων των Αμερικανικών πόλεων.
Οι ΕΛΛ είναι εκείνοι οι οποίοι έχτισαν όλα αυτά τα ωραία και θαυμαστά τα οποία ανακαλύπτονται σήμερα στην Αμερικανική ήπειρο, αλλά και στη βυθισμένη στον Ατλαντικό Ωκεανό Ήπειρο Ατλαντίδα, εκ της οποίας έλαβε το όνομα ο Ατλαντικός Ωκεανός, προς τιμή του Έλληνα ημίθεου Άτλαντα, με τον οποίο ο Ηρακλής συνυπήρξε, εμφανίζονται δε σε εικόνες υποβαστάζοντας αμφότεροι τη παγκόσμιο σφαίρα κατά τη μυθολογία.
Ο Αρχαίος ήρωας ΗΡΑΚΛΗΣ στο υπερατλαντικό ταξίδι του έφτασε πρώτα στο Καναδά, και μετά κατέβηκε στις σημερινές ΗΠΑ, έψαχνε για χαλκό και χρυσό, μέταλλα που ήταν πολύτιμα στη κατασκευή όπλων, και πανοπλίας (πολεμικών στολών), των Αρχαίων Ελλήνων.
Ο αρχαίος Έλλην ήρωας Ηρακλής, με τον Απόλλωνα, και χιλιάδες Έλληνες αποίκους ανακάλυψαν την Αμερική. Προ του Ηρακλή είχαν πάει στη Βόρειο & Νότιο Αμερική χιλιάδες Έλληνες, και ο Ηρακλής επισκέφθηκε την εκεί Ελληνική ομογένεια της Βορείου Αμερικής. Απόδειξη αυτού είναι ότι οι ΕΛΛ έχτισαν τα κοσμοδρόμια στις οροσειρές των Άνδεων, κοσμοδρόμια-αεροδρόμια για τη προσγείωση των αεροσκαφών της εποχής εκείνης, με χιλιάδες Έλληνες μετανάστες που αποίκησαν την Αμερικανική ήπειρο, και μετά τη πάροδο των αιώνων ιστορίας εξαφανίσθηκαν, όπως συμβαίνει σε πολλούς λαούς.
Στις πηγές διαβάζουμε πως ο Ηρακλής εγκατέστησε ακολούθους του στο ποτάμι του Αγίου Λαυρεντίου μέχρι το Τορόντο του Καναδά.
Τι γύρευε εκεί;;; Η απάντηση βρίσκεται στα ευρήματα των ανασκαφών που γίνονται στη λίμνη SUPERIOR μέχρι το ΜΙCHIGAN & CHICAGO. Σημειωτέον ότι τότε εξορύχθηκαν στη περιοχή εκείνη, 500.000 τόνοι χαλκού & χρυσού από τους αρχαίους Έλληνες επιστήμονες, γεωλόγους και μεταλλειολόγους.
Η εξόρυξη έγινε τη περίοδο 2450 π.χ. – 1050 π.χ. οπότε σταματάει ξαφνικά όταν καταρρέει ο Μυκηναϊκός πολιτισμός.
Σύμφωνα με το καθηγητή γεωλογίας κ. Ηλία Μαριολάκο, ο Ηρακλής κατείχε τις επιστήμες της Γεωλογίας, μεταλλειολογίας, κ.λ.π.
Όλα αυτά έγιναν σε μια εποχή και περιοχή, όπου οι γηγενείς ιθαγενείς πληθυσμοί, βρίσκονταν ακόμη στη λίθινη εποχή, ενώ οι ΕΛΛ κατείχαν διαστημική τεχνολογία!!!
Ο Ηρακλής έφτασε χίλια χρόνια πριν το Μέγα Αλέξανδρο στις Ινδίες. Εν συνεχεία πέρασε στην Αφρική, ανέβηκε στην Ευρώπη, και έφτασε ως τη Γροιλανδία, και σύμφωνα με τις γραφές, τελικά προσγειώθηκε στη Βόρειο Αμερική, όπου ήταν ο τελικός προορισμός του.
Η Ελληνική μυθολογία δεν είναι ένα παραμύθι, δημιουργήθηκε από τις παραδόσεις των λαών, και από την πολύ αρχαία ιστορία της Ελλάδος.
Ο Ηρακλής είναι ένα ιστορικό ,- και όχι μυθικό πρόσωπο-, ένας μεγάλος εξερευνητής του πλανήτη Γη, μεγάλος κατακτητής, ήρωας, και ιδρυτής πόλεων, ανά την υφήλιο. Ο Ηρακλής είναι γνωστός από τους 12 άθλους του, που διδασκόμεθα στο μάθημα της ιστορίας στο δημοτικό σχολείο. Οι αναπαραστάσεις των άθλων του διακοσμούν τα σχολικά βιβλία ιστορίας, αλλά και τοίχους, και πίνακες ζωγραφικής και γλυπτικής, με τη λερναία Ύδρα, τους λέοντες της Νεμέας, τους σταύλους του Αυγείου, τις Στυμφαλίες όρνιθες, κ.λ.π.
Τους άθλους του Ηρακλέους αναπαριστούν, ανάγλυφον κολοσσιαίας λεκάνης εκ μαρμάρου ευρεθέν στη Ρώμη, και άλλα γλυπτά.
Ο Ηρακλής είναι πρώτος που έκανε πράξη την αθώα Αρχαία Ελληνική παγκοσμιοποίηση, (όχι τη σημερινή αθλία Σιωνιστική δικτατορική Ν.Τ.Π. και Παγκοσμιοποίηση, όπου ολίγοι κατακλέβουν τους λαούς της Γης). Ο Ηρακλής είναι ο αρχιτέκτονας της μυκηναϊκής πολιτισμικής Κοσμοκρατορίας, και κατά συνέπεια του Ελληνικού πολιτισμού.
Όπως λέει ο καθηγητής Ηλίας Μαριολάκος, η μυθολογία είναι η ιστορία του απώτερου παρελθόντος, των κατοίκων αυτού του τόπου , που αργότερον θα ονομαστεί Ελλάς. Ο Ηρακλής υπήρξε ήρωας της Μυκηναϊκής Κοσμοκρατορίας, και αρχαίο πρότυπο των μεγάλων εξερευνητών του μεσαίωνα.
Ο Ηρακλής ταξίδεψε στην Ιβηρική Χερσόνησο, και στο στενό του Γιβραλτάρ. «Σημεία δε της πορείας αυτού, έστησε τότε τας φερωνύμους αυτώ Ηρακλείους Στήλας, κατά το σημερινόν Γιβραλτάρ ως όρια του κόσμου» γράφει η Ιστορία, οι οποίες σώζονται μέχρι σήμερα.
«Κατ’ άλλας δε διηγήσεις συναντήσας τον Άτλαντα, ανέλαβεν αντ’ αυτού το φορτίον του ουρανού», γράφει η εγκυκλοπαίδεια.
«Εις Άδου δε κατελθών διά του Ταινάρου, ανήγαγεν αδεία του Πλούτωνος, καταβαλών άνευ όπλων, τον Κέρβερον, ον επιδείξας τοις ανθρώποις, απέδωκεν εις τον Άδην», γράφει ο Ελευθερουδάκης.
Άρα στο ακρωτήριον Ταίναρον υπάρχει πύλη προς τον Άδη. Αυτοί είναι μερικοί από τους 12 άθλους του Ηρακλή.
Ο Ηρακλής ίδρυσε τη πόλη που σήμερα ονομάζεται Κάδιξ της Ισπανίας, όπως μνημονεύεται στο θυρεό της πόλης που σώζεται μέχρι της σήμερον. Ο Ηρακλής ολοκληρώνει τον άθλο του, και συνεχίζει προς τη βόρεια Ευρώπη, προς τη Κελτική, γνωστή από τους Κέλτες, όπου ιδρύει την Αλέσια, (γνωστή και ως πόλη του Αστερίξ), το όνομα της οποίας προέρχεται από τη λέξη «άλυς», που σημαίνει «περιπλάνηση».
Η πόλη αυτή έχει στρατηγική σημασία, καθώς συνδέεται μέσω πλωτών ποταμών προς τη Μεσόγειο, τον Ατλαντικό, τη Μάγχη, και τη βόρεια Θάλασσα. Ο Ηρακλής ιδρύει το Μονακό, και την Αλικάντε στην Ισπανία. (Σήμερα η ποδοσφαιρική ομάδα της Αλικάντε ονομάζεται Ηρακλής.) Τις εκστρατείες και ανακαλύψεις αυτές του Ηρακλέους αναφέρουν πολλοί ιστορικοί συγγραφείς, όπως οι Ηρόδοτος, Πλούταρχος, Διόδωρος, Στράβωνας, και άλλοι.
Ο Πλούταρχος αναφέρει ότι ο Ηρακλής στη πορεία του προς Δυσμάς, έφθασε στην Ωγυγία, σημερινή Ισλανδία, και συνέχισε ως τη Γροιλανδία, ενώ το Κρόνιο Πέλαγος (από το Κρόνο), που αναφέρεται, σύμφωνα με υπολογισμούς ιστορικών, είναι ο Βόρειος Ατλαντικός, που πήρε το όνομά του από την Ατλαντίδα, και τον Άτλαντα.
Τελικά από τη Γροιλανδία, ο Ηρακλής έφθασε στην Βόρεια Αμερική. O Hρακλής μετέβη στην Αμερική με τη διαστημική τεχνολογία της αντι-βαρύτητας, και τηλεμεταφοράς, κατά τας γραφάς.
Το χρυσό που έφερε ο Ηρακλής από την Αμερική, ονομάσθηκε με το γνωστό, «Τα χρυσά μήλα των εσπερίδων», που αναφέρονται στην αρχαία Ελληνική ιστορία. Εσπερίδες έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες τις χώρες της Δύσης. Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση των σύγχρονων ακαδημιών της Αμερικής, προς προσπαθούν να αλλάξουν την ιστορία, προς ικανοποίηση των ισχυρών των ημερών, της άθλιας παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, που σκοπεύει στη πτωχεία των λαών.
Ο Ηρακλής συνοδεύονταν από Αρχαίους Έλληνες επιστήμονες. Σύμφωνα με την ιστορία & μυθολογία ( σύμφωνα με τις γραφές), οι Έλληνες του Ηρακλέους, έμειναν σε νησιά που βλέπουν τον ήλιο να κρύβεται τις ημέρες του χειμώνα, δηλαδή έφθασαν μέχρι το πολικό κύκλο. (Ισλανδία, Γροιλανδία, Β.Καναδά, Αλάσκα).
Κατόπιν όλων αυτών, οι σύγχρονοι Αμερικανοί, οφείλουν χάριτας στον Ελληνισμό, και στους Έλληνες, οι οποίοι τους έδωσαν το πολιτισμό. Για όλα αυτά οφείλει η Ουάσινγκτον να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια, ώστε να απονεμηθούν , έστω και αργά, «τα του Καίσαρος των Καίσαρι »…….. Οι σύγχρονοι Σιωνιστές Αμερικανοί πρέπει να σεβαστούν την ιστορία, και όχι να διδάσκουν ότι ο Χριστόφορος Κολόμβος ανεκάλυψε την Αμερική, επειδή οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες θέλουν να παραχαράξουν την ιστορία των λαών της Γης, διότι έτσι τους συμφέρει.
Ο Κολόμβος οδηγήθηκε εκεί στα χρόνια του Χριστιανικού μεσαίωνα, αφού πρώτα διάβασε τους Αρχαίους Έλληνες ιστορικούς συγγραφείς, Ηρόδοτο, Πλούταρχο, Στράβωνα, κ.λ.π. και βεβαιώθηκε ότι υπάρχει η δυτική ήπειρος της Γης. (Αμερική).
Η Αμερική είχε ανακαλυφθεί από τους Αρχαίους Έλληνες, αλλά για λόγους πολιτικούς μας το κρύβουν παραχαράσσοντας την ιστορία.
Ο πλανήτης Γη, ήταν γεωγραφικώς γνωστός από τα αρχαία χρόνια.
Είναι προσβολή για την ιστορία και τις επιστήμες, να λέμε ότι η Αμερικανική ήπειρος, δηλαδή ο μισός πλανήτης, ανεκαλύφθη από το Κολόμβο, στο Χριστιανικό μεσαίωνα.
Πρέπει οι σύγχρονοι Σιωνιστές Αμερικανοί να σέβονται τον Ελληνισμό, αλλά και την ιστορία, και όχι να πολεμούν την Ελλάδα με τέτοιο μίσος στο διεθνές διπλωματικό, οικονομικό, και πολιτικό σκηνικό, και μέτωπα, σε θέματα Γεωπολιτικής, Γεωστρατηγικής, και Γεωενέργειας. Έχουν αγκαλιάσει τους βάρβαρους Τούρκους, και λησμονούν τους Έλληνες οι οποίοι τους έδωσαν το πολιτισμό και τις επιστήμες.
Ίσως η Αμερικανική Ακαδημία Επιστημών, να θελήσει κάποτε να αποκαταστήσει την ιστορική πραγματικότητα, για τη πραγματική αλήθεια της ανακάλυψης της Αμερικής, με ότι αυτό συνεπάγεται…Πάντως οι πρόγονοι των Αμερικανών του μεσαίωνα, οι κατάδικοι των φυλακών της Ευρώπης, ο υπόκοσμος της Ευρώπης, δεν τιμούν τους σημερινούς Αμερικανούς. Οι Αμερικανοί δεν πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι ότι κατάγονται από τους μετανάστες του μεσαίωνα.
Ο τέως ΥΠ.ΕΞ των ΗΠΑ Χένρυ Κίσσιγκερ, είπε, εάν οι Έλληνες εκμεταλλευθούν την Ιστορία τους, και το πολιτισμό τους, τότε θα γίνουν διεθνώς σεβαστοί, και θα κερδίσουν σε όλα τα διεθνή μέτωπα, τα εθνικά τους δίκαια.
του Αντώνη Ι. Γρυπαίου – Διεθνολόγος
Πηγές:
1.- Τα Νέα via ellinikoarxeio.com
2.- Εγκυκλοπαίδεια «Ελευθερουδάκη»
3.- Εγκυκλοπαίδεια Ηλίου
votegreece.gr
nyxtobaths.blogspot.gr
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2015/12/blog-post_867.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters