Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ : ΑΥΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΦΟΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ TON ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΣ ΤΟ ΣΒΗΣΟΥΝ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBnaiEeOS-tCyu6kqKOL9Qs8E5FkmnjEJWhTOk9BDbPZgoEWVt2x-JmH4z1daARIRXb0vEdWTIDn7M7X1m2JODj9xTnh0syl7BPJJaPWm4qRki8-HWBwDp2WGQZDFD0uq-zFt5mTOdbfM/s1600/2015-12-18_154559.png
Κάτι για το Μαράκι (Ρεπούση)

Επιπλέον τών κατωτέρω, έχω νά πώ ότι, μπαίνοντας στό επιβλητικό
Δικαστικό μέγαρο , στή Μασσαλία , υπάρχει ένα άγαλμα, ύψους περί
τών τεσσάρων μέτρων, ΄μαρμάρινο, μέ δεμένα τά μάτια, κρατώντας

τήν ζυγαριά τής δικαιοσύνης στό ένα χέρι, καί στό άλλο, τό ξίφος τής
τιμωρίας, καί στή βάση , μέ πηχιαία ΕΛΛΗΝΙΚΑ γράμματα, τό όνομα

«Θ Ε Μ Ι Σ»

Μαράκι, τι λένε αυτοί στο Yale;
Ντάξ´ οι παληοέλληνες, είναι γνωστή και σιχαμένη φυλή και θέλουν να διατηρηθεί η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών. Αλλά αυτή η σκατοράτσα που τόσο μισείς, μόλυνε όλο τον πλανήτη! Δες τι γράφει η είσοδος στο Yale, πανεπιστήμιο με ιστορία 310 ετών, που βρίσκεται στις λατρεμένες μας ΗΠΑ, που ζει το λατρεμένο μας απέθαντο αφεντικό και τα τσιράκια του, όπως ....
...ο Τζωρτζ:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6jHAr9UUxwzwaCPvE-IgeBSR-jYHXARN4C_ELUI81GCP-NUbnuJKrb5dknfqleXVXjhjIbyKlCsxfF-vs4mTC2D6onlap6piMTPPREh4S14gUdJgKkk9LcDMcf9auif2fmQ6VN2UephU/s400/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF+%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7%CF%82.jpg

Μαράκι, δες κι αυτό:
Πανεπιστήμιο Βαλέττας, Μάλτα:

Μαρία δες το !
Αυτή η φωτογραφία απεικονίζει την είσοδο στο κτίριο της γραμματείας του Πανεπιστημίου Εδιμβούργου :

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2z41HLekCpuapPdVstg1hKz2UFx1tDwpKf-QcxU4eGon2jy7qqmjZWDlnwzY387pGzIz2lveA52HDCfDJDdF0zTXxBU7FXQmw21hriLt5qFWmyACRNePBnNEJPMJO3csik3I48rr7pqo/s1600/ATT00147+(2).jpg

Μαράκι, (Ρεπούση) αυτό δεν θα το πιστέψεις ούτε εσύ !!!!!!

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgO5eRYlF4vtGBc_QU5VLbdH_QvlkFaOexT37Ef7I1JupHfUadLeiPg_17q8nKr_Xwpd1vpbbCJWR1bFIORsZC3Fyd4bvh2hZIRvOzpK2gh1-GXpl6ya3ojq816FGOZ5aPCsYFT-TSLtgI/s1600/ATT00149+(2).jpg

Το θέμα της ημέρας

Μαράκι, στην Ιαπωνία έκαναν ένα μνημείο για τα θύματα της ατομικής βόμβας της Χιροσίμα, το οποίο επισκέπτονται εκατομμύρια άνθρωποι από όλον το κόσμο, ενώ ....
κάθε χρόνο στην επέτειο πήγαινε εκεί ο Ιάπωνας αυτοκράτορας και όλη η κυβέρνηση.
Στη μέση του μνημείου υπάρχει η περίφημη "καμπάνα της Ειρήνης".
Η οποία έχει μια φράση, σε τρείς (3) γλώσσες.
Η μία είναι τα σανσκριτικά,
η δεύτερη τα Ιαπωνικά και
η τρίτη ......μάντεψε!
Δες τους κωλοκιτρινιάρηδες τι πήγαν και έκαναν:
Πήγαν και έγραψαν στην καμπάνα "ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ" !!!! Οι αλητήριοι!
Ακόμη και στη μακρινή Ιαπωνία, ένα πολύ σημαντικό μνημείο, με ένα κορυφαίο για την ανθρωπότητα μήνυμα, έχει επιγραφή στα αρχαία ελληνικά!

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijVfjETJeeHPmSn_ei5ZIueA74q7WCSFHMP6OTF21sIj-vnYVKtwUqvUSMBPl_tiZxL9zaTSELiEVLKL_ij3_Sh5FbXFc9jhivBgetuzWtMOaG-BunVDzwZ6YtehYjR7CxEZQMAMNhcKI/s1600/ATT00155+(2).jpg
 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDt_xEpuUT6WFF5V4Xo4uJZ6jzLLgnUpXeJkiPB8RaGRx8r9oSla-Tx8PDVvQ_bUeIllQP3mb9_-MPd75VJiwDeLWYCPV_hdECTo9QMUchQdcsSvMDR-L_2rvVd9cpRAF5nvF46LisSBk/s1600/ATT00155+(2).jpg
 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNHU5OZOdhoZUZdzSdaXIMdd0hGGIQ41KhS-IUZbnChAwMz69qO4CMZvD2X4q-A90LqwGpklzY2qub-92PUzccuzUkfU4hUi4GJ5kB5sytp-Wef97hEw6cMkiofoXyjv1YagW29O-pJYE/s1600/ATT00153+(2).jpg

Δες και την ιστορία, γιατί στην ιστορία είσαι σκράπας:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hiroshima_Peace_Memorial_Park
Την καμπάνα τη δώρισε η ελληνική πρεσβεία και οι Γιαπωνέζοι με περηφάνεια την τοποθέτησαν.The Peace Bell stands near the memorial to the A-Bomb Children and consists of a large Japanese bell hanging inside a small open-sided structure. Visitors are encouraged to ring the bell for world peace and the loud and melodious tolling of this bell rings out regularly throughout the Peace Park .
The inscriptions on the bell are in Greek, Japanese, and Sanskrit. It is translated as "Know yourself"...

Μαράκι (Ρεπούση) δες κι αυτό!

Κι’ αυτή κοσμεί την αψίδα σε κεντρική γέφυρα επί του ποταμού Μάϊν, στην πόλη της Φρανκφούρτης, στη Γερμανία, με μετάφραση στη γερμανική γλώσσα, στο πλαϊνό της αψίδας:

«Πλέων επί οίνοπα πόντον επ’ αλλόθροους ανθρώπους» (‘Ομηρος, Οδύσσεια, Α.183)
(Ταξιδεύοντας σε ξένες θάλασσες με ανθρώπους που μιλούν άλλες γλώσσες)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDH7l-ia9Xif2yuiUs8d1L41ASVZSCJlhaqFZv_Wj4rolIj5BXuCA1_g54LrnbASNLOeo6lRRhdgnPbSjJ_xkrDpy48y1G-8CAkaMR5iDJZdLMWMJK9p4GhWl4aMRNxa1DaEBNiLHhiQ4/s640/Untitled-2.jpg
 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAioTcwj3Z6TO3pvF4LRXdpGTYzHVi6jzPXVpuWPmbb03U36tNSbzEs8IX0s7dHayvlQSITYU_o8GBEr4B73cjfCgupKnWwK3LfebJ_mYk6GLdwBYiGc5kK_9tScg359AOhZHb617bJQw/s1600/ATT00151+(2).jpg

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!!

Aς το στέλνουμε ξανά και ξανά, μήπως και προλάβουμε!

Ι αλίθια ίνε ότι πράγματι θα απλοπιιθί ι γλόσα κε θα δεν θα χριάζετε να ταλεπορούντε τα πεδιά μασ με τιν εκμάθισι τις γραματικίσ. Εξάλου, ίνε κε πιο ορέα ι ικόνα τις απλοπιιμένισ γλόσασ.


kefalokleidomata

Κούμαρο ένα άγριο φρούτο της Ελληνικής χλωρίδας με ιαματικές ιδιότητες

koumaro-ena-agrio-frouto-tis-ellinikis-chloridas-me-iamatikes-idiotites 
Οικογένεια: Ericaceae
Γένος: Arbutus
Είδος: Κουμαριά (Arbutus Unedo)
Έξω, το δέντρο είναι γνωστό ως: Strawberry Tree
Η κουμαριά είναι ένα από τα ωραιότερα φυτά της ελληνικής χλωρίδας. Είναι μεσογειακό είδος, αρκετά διαδεδομένο σε όλες τις χώρες της Μεσογείου. Ακόμη υπάρχει στην Ιρλανδία ως ιθαγενές φυτό, (άλλα όχι στην Αγγλία).


Η κουμαριά αναπτύσσεται σε όλη την Ελλάδα στην ζώνη των αείφυλλων – πλατύφυλλων, που εκτείνεται μέχρι 1.000 μ. υψόμετρο. Την συναντάμε σε θαμνώνες και δάση, σε ξηρές και πετρώδεις πλαγιές. Επειδή θεωρείτε άριστο καλλωπιστικό φυτό έχει μεταφερθεί σε όλο τον κόσμο. (Αμερική , Αυστραλία κ.λ.π.)


Είναι αειθαλές φυτό (δεν ρίχνει ποτέ τα φύλλα της) στην Ελλάδα είναι συνήθως θάμνος που μπορεί να φτάσει μέχρι τα 3 μέτρα, αλλά στις άλλες χώρες γίνεται δέντρο-ειδικά αυτά που χρησιμοποιούν ως καλλωπιστικό φυτό- που μπορεί να φτάσει και τα 10 μέτρα ύψος.
Πολλαπλασιάζεται με σπόρους που πέφτουν από τους καρπούς της στο έδαφος.
Γι αυτό θα παρατηρήσει κανείς ότι σε σημεία που είναι κουμαριές γύρω από το φυτό υπάρχουν πολλά μικρά φυτά. Για να αναπτυχθεί χρειάζεται ήλιο.Tα κούμαρα ωριμάζουν ένα περίπου χρόνο μετά την ανθοφορία τους. Έτσι μπορούμε να δούμε πάνω στο δέντρο την ίδια στιγμή άγουρους και ώριμους καρπούς, αλλά και λουλούδια (σε πολύ λίγα φυτά ή δέντρα συμβαίνει αυτό).


Ένα εσπεριδοειδές που το κάνει αυτό είναι η πορτοκαλιά, ποικιλία Valencia.
Τα άνθη της είναι συνήθως λευκά και πιο σπάνια κόκκινα, τα οποία κρέμονται σε ταξιανθίες. Μοιάζουν με καμπανούλες, και ανθίζουν δύο φορές το χρόνο (Μάιο και Σεπτέμβριο). Γονιμοποιούνται από μέλισσες και το μέλι της κουμαριάς είναι συνήθως πικρό.
Ο καρπός της είναι σαρκώδης ρόγα –δρυπη-, μεγέθους 1-2 εκατοστά , ο οποίος, πριν ωριμάσει είναι κίτρινος και σιγά σιγά με την ωρίμανση μετατρέπεται σε κατακόκκινο.
Η επιφάνεια του καρπού είναι άγρια-κοκκώδης θα έλεγα- και θα ωριμάσει (φθινόπωρο) στη στιγμή που αρχίζει η ανθοφορία για την επόμενη καρποφορία.
Περιέχουν αρκετή ποσότητα σπόρων στο εσωτερικό τους. 


Βασικό: Τρώγονται, αφού ωριμάσουν καλά. (έχει σημασία, θα το εξηγήσω παρακάτω).
Θεωρώ ότι είναι ένα από τα πιο γευστικά φρούτα της φύσης. Αν και οι γνώμες διίστανται για την γεύση των κούμαρων, από αρχαιοτάτων χρόνων.
Άλλοι νομίζουν ότι δεν είναι καν φαγώσιμοι οι καρποί.
Οι αρχαίοι έλληνες δεν τα προτιμούσαν ιδιαίτερα. Ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος, ο Ρωμαίος επιστήμονας (φυσικός φιλόσοφος) και ιστορικός, περίφημος κυρίως από το έργο του «Φυσική Ιστορία» (Naturalis Historia), έδωσε το λατινικό όνομα της κουμαριάς. Το όνομα «unedo» προέρχεται από το λατινικό «unum edo» που σημαίνει «τρώω ένα, μόνο».
Εδώ να πω δυο λόγια για το πότε πρέπει να τρώγονται τα κούμαρα. Δεν πρέπει να καταναλώνονται όταν δεν έχουν ωριμάσει πλήρως. Δηλ. για να καταναλωθεί, θα πρέπει να είναι κατακόκκινος ο καρπός και πολύ μαλακός στην αφή. Ακόμη πρέπει να αποφεύγουμε να τρώμε υπερώριμους καρπούς.
 
Επειδή το κούμαρο υπερωριμαζει πολύ γρήγορα, μπορεί να ξινίσει (να γίνει ζύμωση της σάρκας και να σχηματισθεί αλκοόλη) στο δέντρο, χωρίς εξωτερικά να δούμε κάτι ιδιαίτερο. Αν φάμε αρκετούς τέτοιους καρπούς, κινδυνεύουμε σοβαρά από δηλητηρίαση. Αν δεν έχει ωριμάσει πλήρως το κούμαρο, θα πρέπει να αποφεύγουμε να το τρώμε γιατί κατανάλωση αρκετών καρπών μπορεί να προκαλέσει τάση για εμετό και αναγούλα.
Το φυτό μας προειδοποιεί πλήρως για το πότε πρέπει να τρώμε ένα κούμαρο.
Αν δεν έχει ωριμάσει αρκετά είναι αρκετά στυφό και άγευστο, αν δε έχει ωριμάσει πάρα πολύ, έχει άσχημη γεύση.
 
Αλλά, στην πλήρη ωρίμανση του είναι ένας πολύ εύγεστος και εκλεκτός καρπός.
Και βέβαια, επειδή δεν αντέχει καθόλου μετά τη συγκομιδή, ο καλύτερος τρόπος να τα φάει κάποιος είναι κατευθείαν από το δέντρο.
 
Είναι η αγαπημένη τροφή των πουλιών, χαρακτηριστικά οι κότσυφες τρελαίνονται να τα τρώνε, (κουμαροφάγα τα αναφέρει ο Αριστοφάνης στις «Όρνιθες») αλλά και του αγριογούρουνου, των αρκούδων κ.α.
 
Παράλληλα από τα κούμαρα φτιάχνονται, εξαιρετικό τσίπουρο –σε πολλές περιοχές της Ελλάδας στα χρόνια του μεσοπολέμου και νωρίτερα έφτιαχναν και μάλιστα τα τελευταία χρόνια σε πολλές περιοχές αρχίζουν πάλι να το φτιάχνουν λικέρ, κονιάκ, (στην Πορτογαλία κάνουν ένα δυνατό κονιάκ με το όνομα medronho) καθώς και γλυκά του κουταλιού ή μαρμελάδα. 

Ακόμη η κουμαριά είναι γνωστή για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, (σηπτικές και διουρητικές).
Ο Iπποκράτης χρησιμοποιούσε τα κούμαρα για την αντιμετώπιση της θρομβοφλεβίτιδας. Πριν από 60 χρόνια απομονώθηκαν από τα κούμαρα οι πρώτες κουμαρίνες, τα σημερινά αντιπηκτικά που δίνονται σε θρομβώσεις.
Τα φύλλα και ο τραχύς φλοιός της κουμαριάς χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα στη φαρμακευτική και στη Βαφική.


Στην αρχαιότητα, επίσης, την κουμαριά την χρησιμοποιούσαν για τις αιμοστατικές της ιδιότητες.

Ο φλοιός της κουμαριάς περιέχει δεψικές ουσίες και αρβουτίνη, ενώ τα φύλλα περιέχουν κουμαρίνη και οι καρποί πηκτίνεςΤα φύλλα της Κουμαριάς, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις φλεγμονές του εντέρου, των νεφρών και της ουροδόχου κύστης. Έχουν αντισηπτικές, διουρητικές, αντιφλεγμονώδεις, στυπτικές και αιμοστατικές ιδιότητες.
Τα ώριμα κούμαρα συνιστώνται σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας και αεροφαγίας.Αφέψημα από φύλλα κουμαριάς χρησιμοποιείται σε φλεγμονές και άλλες παθήσεις των ουροφόρων οδών (κυστίτιδα, ουρηθρίτιδα, ενούρηση, δυσουρία κ.α.), σε αιματουρίες και αιμορραγίες της μήτρας. Βράζουμε δυο γραμμάρια φύλλα σε 100 ml νερού. Δύο- τρία φλυτζάνια την ημέρα, βοηθούν και αυξάνουν και τη διούρηση.

Για εξασθενισμένους οργανισμούς, διαλύουμε ώριμα κούμαρα σε κρασί χωρίς συντηρητικά και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό στο οποίο έχουμε βράσει κανέλα και ζάχαρη.Τα κούμαρα τρώγονται, αλλά χρησιμοποιούνται και για την παρασκευή ποτών και οινοπνεύματος.

Από κούμαρα φτιάχνεται δυνατό ρακί, ενώ στην Ευρώπη παρασκευάζουν κρασί, κονιάκ και ένα ηδύποτο γνωστό ως κουμαρόκρεμα (creme d” arbouse) που διευκολύνει την πέψη.
Το ρακί από κούμαρα, που φτιάχνεται στην περιοχή του Πλαταμώνα ανακατεμένο με ζάχαρη και κανέλα, χρησιμοποιείται σε γρίπη ως ρόφημα ή σε εντριβή και ανακουφίζει από τον πυρετό.

Ολόκληρο το φυτό έχει ωραία εμφάνιση, το ξύλο του χρησιμοποιείται στην ξυλουργικά και για την παραγωγή ξυλοκάρβουνου.

Επίσης, το μέλι από άνθος κουμαριάς βοηθάει στη μείωση της χοληστερίνης, στις κεφαλαλγίες και τον στομαχόπονο (Διοσκουρίδης).
 
koumaro-ena-agrio-frouto-tis-ellinikis-chloridas-me-iamatikes-idiotites
 
Θεραπευτικές ιδιότητες και ενδείξεις, επιγραμματικά:
Το βότανο δρα ως αντισηπτικό, διουρητικό, αντιφλεγμονώδες, στυπτικό και αιμοστατικό. Τα ώριμα κούμαρα συνιστώνται σε δυσκοιλιότητα και αεροφαγία. 
Βοηθά σε προβλήματα φλεγμονών και άλλες παθήσεις των ουροφόρων οδών όπως κυστίτιδα, ουρηθρίτιδα, ενούρηση, δυσούρηση, σε αιματουρίες και αιμορραγίες της μήτρας.

Είναι τονωτικό για τους εξασθενισμένους οργανισμούς στους οποίους χορηγείται μαζί με κρασί, κανέλα και ζάχαρη. 
Η κουμαριά είναι ανθεκτική στη φωτιά και αυτό της δίνει ένα πλεονέκτημα να χρησιμοποιηθεί σε αναπλάσεις εκτάσεων.
Oι κουμαριές είναι φυτά που αντέχουν στις πυρκαγιές. Mετά τη φωτιά πετούν αμέσως νέα άφθονα βλαστάρια κι έτσι προστατεύονται τα εδάφη από τη διάβρωση της βροχής.

 
Τελειώνοντας, η κουμαριά είναι ένα πολύ ενδιαφέρον, αλλά και όμορφο φυτό που στολίζει με το εντυπωσιακό χρώμα της και τους λαμπερούς καρπούς της το σπίτι μας και μας θυμίζει τα Χριστούγεννα και το χειμώνα!

 

Τι είναι η κουμαρίνη;
Λίγα λόγια για την κουμαρίνη, που περιέχεται στην κανέλα κασσία και μας έχει θορυβήσει, λόγω των παρενεργειών της:


Η κουμαρίνη είναι ένα φυτοχημικό με γεύση ανάλογη της βανίλιας και γλυκιά μυρωδιά κάπως σαν φρεσκοκομμένο γρασίδι. Η κουμαρίνη βρίσκεται σε διάφορα φυτά όπως τα φασόλια tonka, τον μελίλωτο, την ασπερούλα (Gallium ή Asperula odorata),την συνηθισμένη και πολύ φθηνή ποικιλία της κανέλας Cinnamomum Cassia ,τη τριγωνέλλα (Trigonellafoenum-graecum), τη λεβάντα, τη γλυκόριζα, τις φράουλες, στο μαϊντανό, το σέλινο, το χαμομήλι, τα κόκκινα τριφύλλια, τα βερίκοκα, τα κεράσια και το γλυκό γαρίφαλο.. με μεγαλύτερη συγκέντρωση στα 4 πρώτα. 


Επίσης ως συστατικό αντιθρομβωικών φαρμάκων (Coumadin, Jantoven, Marevan κτλ.). Η κουμαρίνη μπορεί να εμφανιστεί είτε ελεύθερη είτε συνδυασμένη με γλυκόζη (γλυκοζιτική κουμαρίνη). Με το όνομα κουμαρίνη συναντάμε πολλές ενώσεις που έχουν μεταξύ τους διαφορετικό τύπο αλλά και διαφορετικές αποκλίνουσες δράσεις. Είναι αρωματικές ενώσεις και η δράση τους είναι περιορισμένη στον οργανισμό. 

Υπάρχουν όμως προϊόντα του μεταβολισμού τους που έχουν αξιόλογη δράση όπως για παράδειγμα η δικουμαρόλη που είναι μια ισχυρή αντιθρομβωτική ένωση. Δυστυχώς η κουμαρίνη είναι τοξική σε υψηλές δόσεις στον άνθρωπο και προξενεί βλάβες στο συκώτι και στα νεφρά. Η κουμαρίνη ως επί το πλείστον βρίσκεται στην κασσία, ενώ η κανέλα Κεϋλάνης περιέχει αρκετά χαμηλότερες ποσότητες. Το πρόβλημα με την τριμμένη κανέλα που κυκλοφορεί, είναι ότι στην πλειοψηφία της είναι αναμεμιγμένη με κασσία και δεν είναι καθαρή γνήσια κανέλα. 

Αυτό αυξάνει τα επίπεδα κουμαρίνης στα διάφορα προϊόντα που χρησιμοποιείται κανέλα. Πριν λίγο καιρό, σε έρευνα που έγινε σε δείγματα κανέλας στην Ιταλία βρέθηκε ότι το 51% των δειγμάτων αποτελούταν από κασσία, ένα 10% πρέπει να ήταν μείγμα κασσίας με κανέλα Κεϋλάνης, και μόνο ένα 39% ήταν κανέλα Κεϋλάνης (Lungarini, 2008).

Δείτε πως ξεχωρίζουμε την γνήσια κανέλα από την κασσία και ΑΝ πως μπορούμε να απαλλάξουμε τα ροφήματά μας από την ποσότητα κουμαρίνης της κασσίας εδώ!

Βιβλιογραφία Μικρή Εγκυκλοπαίδεια Βοτάνων
www.emedi.gr 
www.haniotika-nea.gr

Το βότανο που ενισχύει τις νοητικές ικανότητες και βελτιώνει τη μνήμη κατά 75% !!!

Το βότανο που ενισχύει τις νοητικές ικανότητες και βελτιώνει τη μνήμη κατά 75% !!! 
Εχεί χρησιμοποιηθεί ως αρωματική ουσία σε καλλυντικά και σε φάρμακα κυρίως για τη γρίπη και τον πονοκέφαλο, αλλά πρόσφατες επιστημονικές μελέτες αποκάλυψαν μία ακόμα καταπληκτική νέα χρήση για το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου : ενισχύει τις νοητικές ικανότητες και βελτιώνει τη μνήμη κατά 75%!!!!!
Η αλήθεια είναι ότι το δεντρολίβανο έχει συνδεθεί με την ενίσχυση της μνήμης από την αρχαιότητα. Στην αρχαία Ελλάδα το θεωρούσαν δώρο της θεάς Αφροδίτης στους ανθρώπους και το χρησιμοποιούσαν στις θυσίες ζώων- το έκαιγαν στους βωμούς. Διακοσμούσαν με αυτό τα αγάλματα των θεών και οι μαθητές όταν μελετούσαν το χρησιμοποιούσαν σα στεφάνι, χάρη στην ιδιότητά του να τονώνει τη μνήμη. Στον Άμλετ του Σαίξπηρ, η Οφήλια , λέει: «Υπάρχει δεντρολίβανο, αυτό είναι για ανάμνηση.»
Η αλήθεια είναι ότι το δεντρολίβανο έχει συνδεθεί με την ενίσχυση της μνήμης από την αρχαιότητα. Στην αρχαία Ελλάδα το θεωρούσαν δώρο της θεάς Αφροδίτης στους ανθρώπους και το χρησιμοποιούσαν στις θυσίες ζώων- το έκαιγαν στους βωμούς. Διακοσμούσαν με αυτό τα αγάλματα των θεών και οι μαθητές όταν μελετούσαν το χρησιμοποιούσαν σα στεφάνι, χάρη στην ιδιότητά του να τονώνει τη μνήμη. Στον Άμλετ του Σαίξπηρ, η Οφήλια , λέει: «Υπάρχει δεντρολίβανο, αυτό είναι για ανάμνηση.»
Πιο πρόσφατα , το 2012, μία μελέτη των Mark Moss και Lorraine Oliver στο Πανεπιστήμιο Northumbria στο Newcastle εντόπισε μια ένωση στο δεντρολίβανο την 1,8 κινεόλη που σχετίζεται με τις γνωστικές επιδόσεις και τη συγκέντρωση. Περαιτέρω μελέτες από τον Mark Moss και την ομάδα του έχουν βρει βελτιώσεις μνήμης μέχρι το εκπληκτικό ποσοστό 75% από την διάχυση των αιθέριων ελαίων δεντρολίβανου. Τώρα αν ρωτάτε «Πώς είναι δυνατόν ένα άρωμα να μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη;» αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από ένα από τα επιστημονικά συγγράμματα όπου αναφέρεται: «Οι πτητικές ενώσεις (π.χ. τερπένια) μπορούν να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος μέσω του ρινικού βλεννογόνου ή των πνευμόνων. Τερπένια είναι τα μικρά οργανικά μόρια τα οποία μπορούν εύκολα να διασχίσουν το φράγμα αίματος-εγκεφάλου και συνεπώς μπορεί να έχουν άμεσες επιδράσεις στον εγκέφαλο δρώντας σε θέσεις υποδοχέα ή ενζυμικά συστήματα .»



Το δεντρολίβανο λοιπόν είναι ένα σούπερ θερμαντικό βότανο που διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο και βελτιώνει τη συγκέντρωση και τη μνήμη. Εκτός από τη βελτίωση της μνήμης σας μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τα παρακάτω:
- Είναι χρήσιμο για τους νευρικούς πονοκεφάλους και τις ημικρανίες.
- Ανεβάζει τη διάθεση και είναι χρήσιμο σε περιπτώσεις κατάθλιψης ήπιας έως μετρίως σοβαρής μορφής.
- Είναι αποχρεμπτικό και βοηθάει στο βήχα, στο άσμα ,σε βρογχίτιδες και στη γρίπη.
- Βοηθάει στην υπερκόπωση και στην αδυναμία.
- Ενισχύει την ανάπτυξη της τριχοφυΐας, ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής


Μεταξύ των σημαντικότερων από τα οφέλη του δεντρολίβανου είναι η χρησιμότητά του για την καταπολέμηση της φαλάκρας και της απώλειας μαλλιών. Ακόμα και στην επιστημονική έρευνα, υπήρξαν στοιχεία που δείχνουν ότι όταν εφαρμόζεται με μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, είτε μέσω της άμεσης εφαρμογής είτε μέσω της ένταξής του σε ένα σαμπουάν ή μαλακτικό μαλλιών, το δεντρολίβανο προωθεί την ανάπτυξη των μαλλιών. Μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες της χρήσης και είναι συχνά σε συνδυασμό με θυμάρι, λεβάντα και ξύλο κέδρου, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι διεγείρει τα θυλάκια και μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά να μεγαλώνουν περισσότερο και ισχυρότερα.

Tα οφέλη του δεντρολίβανου περιλαμβάνουν, επίσης, χρήση ως στοματικό διάλυμα που φρεσκάρει την αναπνοή, αλλά παράλληλα σκοτώνει και τα βακτήρια. Αν και δεν χρησιμοποιείται συχνά σε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείται για την υγεία των μαλλιών, μπορεί ωστόσο να βοηθήσει και στην υγεία της επιδερμίδας. Το δενδρολίβανο έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες στην καταπολέμηση του πόνου, της δυσκαμψίας στις αρθρώσεις και τους μύες και παρόλο που μπορεί να εφαρμοστεί ως κατάπλασμα στο δέρμα, πιο συχνά χρησιμοποιείται ως θεραπεία ατμού, υπό τη μορφή αιθέριου ελαίου που τοποθετείται σε θερμό λουτρό. Αυτά τα οφέλη του δεντρολίβανου δεν έχουν αποδειχθεί εκτενώς μέσα από επιστημονική έρευνα, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μαρτυρούν την αποτελεσματικότητά τους.

Υπάρχουν, όμως, μερικές δυνητικά σοβαρές αρνητικές συνέπειες από τη χρήση των εκχυλισμάτων δενδρολίβανου και πρέπει να ληφθεί μέριμνα σ’ αυτή την περίπτωση. Τα αιθέρια έλαια του δεντρολίβανου μπορεί να είναι πολύ ισχυρά και, παρόλο που το δεντρολίβανο είναι ασφαλές αν καταναλωθεί στην τυπική παρασκευή τροφίμων, αν ληφθεί από το στόμα, μπορεί να προκαλέσει κράμπες στο στομάχι και εμετό. Υπάρχουν, επίσης, κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι το δεντρολίβανο μπορεί να αυξήσει την ποσότητα του αίματος ή να προωθήσει την έμμηνο ρύση γι’ αυτό οι γυναίκες που είναι έγκυες ή που θηλάζουν, θα πρέπει να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν έλαια δεντρολίβανου. 


Απο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ / Medinova

http://kalamatanews.blogy.gr/post/1351-to-botano-poy-enisxyei-tis-noitikes-ikanotites-kai-beltionei-ti-mnimi-kata-75-

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΘΗΡΙΑ!! ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΥΝΟΥΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

1
 
Στις αρχές του -80 ένας δεκατριάχρονος γρεβενιώτης είχε ακούσει από τον παππού του πως κοντά στο αμπέλι του βρήκε κάτι παράξενα κόκαλα σε μέγεθος και σχήμα ανθρώπινου χεριού. Φιλοπερίεργος όπως ήταν “οργάνωσε” μια ερασιτεχνική ανασκαφή με μέλη τους συνομίληκους, Γιώργο Παπαδόπουλο και Θωμά Λάμπρου. Το εγχειρίδιο της ανασκαφής το πήρανε από ένα βιβλιοπωλείο στην πλατεία, που εξηγούσε πως γίνεται μια σωστική ανασκαφή…
Φτυάρια, σκεπάρνια, βούρτσες μαλακές και σκληρές, πυξίδα, κόλα ούχου και διαλύτης, κίτρινα και κόκκινα σχοινάκια, φωτογραφική μηχανή και βουρ για την ανακάλυψη. Στη “νεροφαγιά” του υπερχυλίζοντος νερού από υδραγωγείο γρεβενών έγινε η πρώτη τομή 1χ1 και με την πρώτη, διάνα! Ένας τεράστιος σπόνδυλος από ένα άγνωστο θηρίο βγήκε στο φως. Φωτογράφηση, καθαρισμός, στερέωση και πάμε γι άλλα. Τη δεύτερη μέρα κι επεκτείνοντας την τομή νότια άλλο ένα εύρημα. Ένα οστό μηκους 1 μέτρου και 8 εκατοστών!
Τρίτη μέρα περισυλλογή. Οι μεγάλοι που περνούσαν από εκεί, αλλά και όσοι μάθαιναν τα νέα, είχαν ο καθείς τη θεωρία του για τα ευρήματα. Άλλος είπε πως είν’ από κανα γαϊδούρ”. Άλλος πως είναι από έναν ελέφαντα που ψώφησε από τσίρκο, άλλος για βουντού κλπ κλπ, κανείς πάντως δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία. Ίσως μόνο ένας γλυκός άνθρωπος, ο κ. Ντακόλας που ενώ του είχαν γκρεμίσει τον φράχτη για την ανασκαφή, έφερνε δαμάσκηνα και νερό. Αντιθέτως ένας βοσκός πήγε το βράδυ στο χώρο, ξεσκέπασε τα προστατευτικά και κομάτιασε το μεγάλο οστό, επειδή “ήταν καταραμένο”.
Δεν χωρούσε αμφιβολία πως αυτό που έβγαινε από τη γή ήταν κάτι μοναδικό. Η απόφαση ήταν να σταματήσει η ανασκαφή και να βρούμε κάποιον που ξέρει καλύτερα. Τα Γρεβενά του -80 όμως ήταν λουσμένα στον πράσσινο ήλιο της αλλαγής, στο σκυλάδικο και την ντίσκο και η πολιτιστική και πολιτική ηγεσία του τόπου έιχε “ρουφηχθεί” από τις βιντεοταινίες που παίζανε στις καφετέρειες. Ακατανόητη αδιαφορία, μάθημα ζωής… Μετά επαφή με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Βιολογικό, τμήμα Παλαιοντολογίας. Ο τότε κάτοχος της έδρας… συνάντηση… χτύπημα στην πλάτη… μπράβο.. μην τα πειράζεις, άστα”… αδιαφορία, αυτή τη φορά Πανεπιστημιακού τύπου.
Παύση τριών ετών.
 
Επιστροφή στο Αριστοτέλειο, αυτή τη φορά με τον σπόνδυλο “παραμάσχαλα”. Άδειο το τμήμα, άφαντος ο mr. Έδρας… αλλά για καλή τύχη μια πόρτα γραφείου ανοίγει και εμφανίζεται μια – νεαρή τότε – επιστήμων, η Ευαγγελία Τσουκαλά. Με το που είδε το “φορητο” εύρημα, άρχισε τις ερωτήσεις κι έδωσε τις απαντήσεις: Το καλοκαίρι ανασκαφή! Πραγματική ανασκαφή!
Η Ευαγγελία είναι χαρισματικός άνθρωπος και εξεραιτική επιστήμων και με αποδείξεις. Ενώ ως τότε η περιοχή των Γρεβενών θεωρούνταν από την επιστήμη της παλαιοντολογίας “λευκό σημείο”, την ανέδειξε σε πραγματικό παλαιοντολογικό Ελντοράντο. Ο μαστόδοντας των Γρεβενών – Elephas (Palaeoloxodon) antiqus – ήταν το πρώτο εύρημα που άνοιξε το “χωρό των ελεφάντων” και ανεκτίσθη σχεδόν πλήρης μετά από 200.000 χρόνια κάτω από τη γη. Ακολούθησε χρονοβόρα συλλογή πληροφοριών στα γύρω χωριά, με την Ευαγγελία να περιτρέχει με το τζιπ της στα κακοτράχαλα – τότε – Γρεβενά με προσωπικό κόστος και χρόνο.
Κάπου στο -96 ακολουθώντας τα λεγόμενα του κυρίου Θανάση Δεληβού από τη Μηλιά Γρεβενών, οδήγησαν στον ανασκαφικό “οργασμό” που έφερε στο φως δύο τεράστια μαστόδοντα, που οι χαυλιόδοντές τους ήταν πραγματικά κάτι το ανείπωτο. Δύο ρεκόρ στο Γκινες ανήκουν σ’ αυτά ακριβώς τα ευρήματα και στους ανθρώπους που “λερώθηκαν” με το χώμα τους και γεύτηκαν τη χαρά της ανακάλυψης. Από το εξωτερικό ήρθε και ο γνωστός από τα ντοκιμαντέρ του Discovery, dr Dick Mol, ή αλλιώς …sir Mammoth, ο οποίος έστρεψε διεθώς τα φώτα στην Ελλάδα. Οι χαυλιόδοντες του πρώτου ζώου έχουν μήκος 4.39 μέτρα, και του δεύτερου που ανακαλύφθηκε αργότερα, 5.02 μέτρα, συντρίπτοντας έτσι κάθε ρεκόρ. Φανταστείτε: Στους πρόποδες της Πίνδου μας πριν από 3 εκατομμύρια χρόνια ζούσαν ζώα που οι χαυλιόδοντές τους και μόνο ήταν 5 μέτρα …βάλτε και το ζώο μαζί για να καταλάβετε το μέγεθος!
Τα ευρήματα σήμερα φυλάσσονται στο μουσείο Μηλιάς μαζί με άλλα πολύ ενδιαφέροντα από την ευρύτερη περιοχή. Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας αυτής συνεχίζουν τη ζωή τους αθόρυβα, εργαζόμενοι σκληρά ο καθείς στο χώρο του. Η πολιτεία για άλλη μια φορά δεν ξέρει τι τις γίνεται, και βρίσκεται αμήχανη μπροστά σε μία ανακάλυψη που θα μπορούσε να την ωφελήσει ποικιλοτρόπως.
Δεν πειράζει, έχουμε την Ακρόπολη.
….
 
Print Friendly

Γιατί είναι καλύτερο να βάζετε τα λεμόνια στην κατάψυξη

λεμόνια

Είναι γνωστό ότι το να πίνετε νερό με λεμόνι σας βοηθάει στην καλύτερη ισορροπία του οργανισμού και στην αποτοξίνωσή του.

Τα φυτοχημικά συστατικά που βρίσκονται στα λεμόνια, τα οποία ονομάζονται limonoids (λεμονοειδή), περιέχουν την ουσία λιμονίνη, η οποία έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει από την στεφανιαία νόσο και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης.
Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πολλά από τα limonoids υπάρχουν στην φλούδα και όχι την σάρκα του λεμονιού και έχουν 10 φορές περισσότερες βιταμίνες και λιμονίνη από χυμό τον χυμό του. Αν βάζετε απλά λεμόνι στο νερό σας, τότε σίγουρα βοηθάτε το σώμα σας, αλλά θα μπορούσατε να πάρετε ακόμη πιο πολλά limonoids.
Πρώτον, πλύνετε τα λεμόνια, κόψτε τα σε απλά κομμάτια και μην αφαιρέσετε την φλούδα τους.
Στη συνέχεια, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Αυτό θα σας επιτρέψει να τα διατηρήσετε τα λεμόνια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να τα χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε.
Μπορείτε να βγάζετε κάθε τόσο ένα λεμόνι και να το τρίβετε όπως είναι παγωμένο μαζί με την φλούδα του. Προσθέστε το σε οποιοδήποτε φαγητό ή ποτό σας αρέσει. Έτσι, όχι μόνο θα πάρετε την γεύση και το άρωμά του, αλλά και πολλά περισσότερα limonoids.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος που δεν πρέπει καταψύχετε τα λεμόνια σας. Είναι καλό για σας, ανεξάρτητα από το πώς θα επιλέξετε να τα καταναλώσετε.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ἦταν ὁ Ἐλευθέριος Βενιζέλος Ἕλλην;

Ἦταν ὁ Ἐλευθέριος Βενιζέλος Ἕλλην;2

Πολλὲς φορές, ἐδῶ καὶ ἀρκετὰ χρόνια, «σκοντάφτω» σὲ διάφορα στοιχεῖα ἤ τοποθετήσεις, ποὺ φέρουν τὸν Ἐλευθέριο Βενιζέλο ὡς …«περιούσιο» σιωνιστή, ἀπολύτως ἀνθέλληνα καὶ ὁπωσδήποτε οὐδόλως Ἕλληνα.
 

Οἱ θαυμαστές του, ἀπὸ τὴν ἄλλην, εἶναι πολλοί, γιὰ νὰ τοὺς ἀγνοήσουμε, καθὼς πολλὰ εἶναι κι ἐκεῖνα τὰ διφορούμενα στοιχεῖα, ποὺ ἀπὸ μίαν ὀπτικὴ θὰ μποροῦσαν νὰ τὸν ἐντάξουν ἁπλῶς στὴν κατηγορία ἐκείνων τῶν πολιτικῶν ποὺ κατὰ καιροὺς κάνουν καὶ κάποια  …λαθάκια, ποὺ …«ὅλως συμπτωματικῶς» χρειάζονται γιὰ νὰ ἐξυπηρετήσουν σιωνιστικὰ συμφέροντα!!!..

Ἀνεξαρτήτως τοῦ ἐὰν αὐτὰ ποὺ θὰ σᾶς παρουσιάσω σήμερα εἶναι ἀπόψεις ἤ ἀποτελέσματα ἐρευνῶν, ποὺ πίσω τους ὑπάρχουν ἀμέτρητα ἔγγραφα γιὰ νὰ τὶς στηρίξουν, θὰ σταθῶ σὲ τρία μόνον στοιχεῖα, ἀπὸ τὸν βίο καὶ τὰ ἔργα τοῦ Βενιζέλου, ποὺ πράγματι περιστασιακῶς μὰ καὶ σὲ βάθος χρόνου, ἐξυπηρέτησαν ἀλλὰ κι ἀκόμη ἐξυπηρετοῦν, τὰ σιωνιστικὰ συμφέροντα, τοπικὰ καὶ παγκόσμια.

Τὸ πρῶτον εἶναι τὸ «κίνημα τῆς Θεσσαλονίκης», ποὺ δὲν θὰ ὑπῆρχε ἐὰν δὲν ἔπεφτε γερὴ χρηματοδότησις, ὑπὸ τὴν μορφὴν δανεισμοῦ (πάντα σὲ ἐμᾶς ὁ λογαριασμός) . Ἕνα «κίνημα» ποὺ ἀνέτρεψε, κατόπιν τῶν ἀποκλεισμῶν καὶ τῶν ἐκβιασμῶν καὶ τῆς λεηλασίας, τὴν νόμιμο κυβέρνησιν. 

Ὡς …«ἀποζημίωσιν» ἐλάβαμε τὶς περιοχὲς τῆς Μακεδονίας, τῆς Ἠπείρου καὶ τῆς Θράκης ἀλλὰ καὶ τὸ ἀλβανικὸ κράτος, μαζὺ μὲ τὴν διάλυσιν- καταστροφὴ τοῦ Ἑλληνισμοῦ τῶν περιοχῶν τῆς Μακεδονίας καὶ τῆς Ἠπείρου (Μοναστήριον, Βόρειος Ἤπειρος.)

Τὸ δεύτερον στοιχεῖον εἶναι ἡ ἁρπαγὴ ἀπὸ τὴν (σιωνιστική) Βρεταννία τῆς περιοχῆς τῆς Μοσούλης, μὲ τὴν οὐσιαστικὴ βοήθεια τοῦ Βενιζέλου. Ἐὰν δὲν μᾶς ἔβαζε στὴν περιπέτεια τῆς Μικρᾶς Ἀσίας οὔτε ἀνταλλαγὴ πληθυσμῶν θὰ συνέβαιινει, οὔτε ἡ μεγίστη καταστροφὴ καὶ ἡ ἐκ παραλλήλου γενοκτονία, μὰ οὔτε καὶ ἡ ἀπασχόλησις τῶν ὀθωμανῶν, γιὰ νὰ …παραλάβουν, ἀνενόχλητοι, οἱ …«Ἄγγλοι» τὸν ἔλεγχο καὶ αὐτῆς τῆς περιοχῆς τοῦ πλανήτου.
 

Ἡ Μοσούλη ἀνῆκε στὴν ὀθωμανικὴ αὐτοκρατορία καὶ σαφῶς ἐπὶ νεοτούρκων γνωρίζουμε πὼς διελύθη, ἀλλάζοντας, φαινομενικῶς, τὶς ἰσοῤῥοπίες τῆς περιοχῆς. Μὰ ἐκείνην ἀκριβῶς τὴν περίοδο καὶ ἡ Σοβιετικὴ Ἕνωσις, ὅπως ἡ πρώην Ὀθωμανικὴ αὐτοκρατορία, ἐξεχώρησαν τὰ πετρέλαια, περιουσία τῶν ἐθνῶν, στοὺς Rothschild, μὲ ἀδιαφανεῖς μεθόδους καὶ διαδικασίες. Λεηλασία κι αὐτή, ποὺ γιὰ λόγους προπαγάνδας καὶ παραπληροφορήσεως, δύσκολα ἀναφέροντα τὰ ὀνόματα τῶν πραγματικῶν χρηματοδοτῶν καὶ κατ’ ἐξακολούθησιν πλιατσικολόγων…

Γιατί ὁ κομμουνιστής Λένιν …ΧΑΡΙΣΕ τά πετρέλαια τῆς Ῥωσσίας στούς τοκογλύφους;

Νεότουρκοι, ντονμέδες καὶ …Ἑβραῖοι!!!

Πίσω ΚΑΙ ἀπὸ τὴν γενοκτονία τῶν Ἀρμενίων ἕνας …«περιούσιος»!!!

Ἡ γενοκτονία τῶν Ἁρμενίων καὶ οἱ Γερμανοὶ συνεργοί.

Γιατί ὁ Marx ΔΕΝ …«γνώριζε» τόν Rothschild;

Σὲ …«παγκόσμια ἀποκλειστικότητα» ἐσταυρωμένες γυναῖκες!!

Τί συνέβη στήν Γεωργία ἐπί Σαακασβίλι;

Ἦταν ἤ ὄχι γενοκτονία ἡ γενοκτονία;

Γιατί οὐδέ ἕνας ἀριστερός ἀναφέρεται στό ὄνομα Rothschild;

Τὸ τρίτον σημεῖον, γιὰ τὸ ὁποῖον ἐπίσης ἐλάχιστα γνωρίζουμε, εἶναι ἡ παράδοσις, κυριολεκτικῶς, τῶν Ποντίων, μὰ καὶ ὅλων τῶν χριστιανικῶν πληθυσμῶν τῆς τότε ὀθωμανικῆς αὐτοκρατορίας, στὰ χέρια τῶν σφαγέων τους.
  Ἡ ἄρνησις Βενιζέλου νὰ στηρίξῃ καὶ νὰ προστατεύσῃ τὸ ἀντάρτικο τοῦ Πόνου, μαζὺ μὲ ὅλες τὶς ἐχθρικὲς ἐνέργειές του, συνυπέγραψαν τὴν γενοκτονία καὶ τὴν καταστροφή.
«…Οι Πόντιοι επαναστατούν. Τους αναγνωρίζουν σχεδόν όλα τα κράτη εκτός της Ελλάδος του Βενιζέλου. Το αποτέλεσμα γνωστό: μισθοφόροι μπολσεβίκοι και Τούρκοι τους σφάζουν….»

Νὰ ποιὸς ἦταν ὁ Βενιζέλος.

Σήμερα ἐλάχιστα εἶναι τὰ βιβλία ποὺ κυκλοφοροῦν ἐλεύθερα καὶ ἀναφέρονται στὸν Ἐλευθέριο Βενιζέλο μὲ …ἀρνητικὸ τρόπο.
  Σὰν νὰ ὑπάρχῃ μία αὐστηρὰ λογοκρισία, ἐπίσημος καὶ ἄνευ αἰδοῦς, ὑπέρ του.
 

Καὶ μόνον ὅμως ποὺ ὑπέδειξε τὸν Κεμάλ, τὸν ἑβραῖο-ντονμὲ γιὰ Νόμπελ Εἰρήνης, ἀποδεικνύει πολλὰ ποὺ δὲν …ὁμολογοῦνται.
 

Δυστυχῶς…

Ἦταν ὁ Ἐλευθέριος Βενιζέλος Ἕλλην;1

Τὸ τελειωτικὸν κτύπημα γιὰ τὴν γενοκτονία τῶν Ποντίων.

Πίσω ἀπὸ κάτι ΝΟΜΠΕΛIΟΥΧΟΥΣ εἰρήνης μερικὲς …γενοκτονίες!!!

Ἡ πρότασις Βενιζέλου ὑπὲρ Κεμᾶλ γιὰ τὸ ΝΟΜΠΕΛ εἰρήνης!

Ἡ ἑβραϊκὴ καταγωγὴ τοῦ Κεμάλ.

Ἦταν ὁ Ἐλευθέριος Βενιζέλος Ἕλλην;5

Τὸ καλὰ κρυμένο μυστικὸ τῆς καταγωγῆς τοῦ Κεμᾶλ!

Ὁ …«περιούσιος» Κεμάλ

Πίσω ΚΑΙ ἀπὸ τὸν Κεμὰλ ἡ μαφία τῶν …«περιουσίων»!!!

Μία ἀπίστευτη ἱστορικὴ κοροϊδία!

Οἱ γενοκτονίες κρύβουν πίσω τους μεγάλες λεηλασίες!!!

Αὐτὰ καὶ μόνον τὰ στοιχεῖα, δίχως νὰ γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες, καθιστοῦν τὸν Ἐλευθέριο Βενιζέλο ἐχθρικὸ πρὸς τοὺς Ἕλληνες, φίλα προσκείμενον στοὺς ἑβραιοσιωνιστὲς καὶ θαυμαστὴ τοῦ Κεμᾶλ.
 

Αὐτὸν ὅμως τὸν Βενιζέλο μᾶς τὸν ἔχουν ἐπιβάλλει ὡς «ἐθνάρχη» καὶ «ἡγέτη», δίχως ὅμως ποτὲ νὰ προβληματισθοῦμε καὶ γιὰ τὰ πρότυπα ποὺ μᾶς ἐπιβάλλουν, μέσα ἀπὸ τὸ σύστημα ἀπαιδείας τους, μὰ κυρίως μέσῳ τῆς συστηματικῆς προπαγάνδας τους, ἐδῶ καὶ δεκαετίες. Οἱ δυνάστες μας (βουλευτές, πολιτικάντηδες, πολιτεία) συστηματικῶς ἐκθειάζουν τὸν Βενιζέλο, τὸν προβάλλουν μὲ κάθε εὐκαιρία, τὸν θέτουν ὡς πρότυπο κι ἐμεῖς, μὴ ἀντιλαμβανόμενοι πὼς ὅλοι αὐτοὶ παραμένουν σκέτοι ἐπιτηρητὲς καὶ παπαγάλοι τῶν πραγματικῶν ἐξουσιαστῶν, τοὺς μιμούμεθα καὶ υἱοθετοῦμε ἀκρίτως τὶς προπαγάνδες τους.

Πολλὲς φορὲς ἔχω ἰσχυρισθῆ πὼς πρώτη καὶ σημαντικοτέρα πρᾶξις, γιὰ νὰ ἀπελευθερωθοῦμε, εἶναι ἡ ἀμφισβήτησις καὶ ἡ ἄρνησις τῶν προτύπων καὶ τῶν ἰδεολογημάτων ποὺ θεωροῦνται ὡς …ἀποδεκτά. Ἀπὸ ἐκεῖ ξεκινᾶμε τὸ …ξεφλούδισμα, γιὰ νὰ βροῦμε πρῶτα πρῶτα τοὺς ἑαυτούς μας καὶ μετὰ τὴν Πατρίδα μας.

Φιλονόη

Υ.Γ.1. Ἀπὸ ὅποιαν πλευρὰ κι ἐὰν τὸ ἐρευνήσουμε (μητσοτακέικο, μπατσοκέικα, σοσιαλοκομμουνισμός) σὲ ἕναν Βενιζελο καταλήγουμε!!!

ΔΕΝ ἐπιτρέπεται νὰ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ οἱ …βενιζελικοὶ ἀπόγονοι!!!

Ἦταν ὁ Ἐλευθέριος Βενιζέλος Ἕλλην;2

Βενιζελικοὶ ἀπόγονοι.

Υ.Γ.2. Τὸ βιβλίον τοῦ Παπαδάκη ἔχει ἐξαφανισθεῖ καὶ μόνον ἀπὸ τὸ βιβλίον τοῦ Ἀντωνακέα ἀντλοῦμε κάποιες πληροφορίες.

Υ.Γ.3. Ὑπάρχουν ξεκάθαρες ὑπόνοιες, ἀκόμη κι ἀπὸ Τούρκους ἐρευνητές, γιὰ τὶς ὁμοφυλοφιλικὲς τάσεις τοῦ Κεμᾶλ. Ὁμοίως ὑπάρχουν πολλοὶ ὑπαινιγμοὶ γιὰ ἀνάλογες τάσεις τοῦ Βενιζέλου. Σαφῶς καὶ οἱ ὅποιες ἐρωτικές τους προτιμήσεις μᾶς εἶναι ἀδιάφορες, ἀλλὰ ἐὰν πράγματι ἦταν ἔτσι, προσθέτουν ἕνα ἀκόμη «λιθαράκι» στὶς ὅποιες ἐξαρτήσεις τους, ἰδίως γιὰ ἐποχὲς ποὺ ἡ ὁμοφυλοφιλία ἦταν ἐκτὸς ἀπὸ ἁμάρτημα καὶ κοινωνικὸ ἔγκλημα.
Η πραγματική καταγωγη του Ελευθερίου Βενιζέλου

Μας έχουν πει ότι είναι από την Λεβεντογέννα Κρήτη, είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Ἦταν ὁ Ἐλευθέριος Βενιζέλος Ἕλλην;3
Ἦταν ὁ Ἐλευθέριος Βενιζέλος Ἕλλην;4

κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το PDF.
σημείωση: Το παρόν αρχείο είναι κομμάτι από το βιβλίο «Φαυλοκρατία» του Ν. Αντωνακέα 1965
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Ἀλλ’ ἄς ἐπανέλθωμεν εἰς τὴν οἰκογενειακὴν προέλευσιν τοῦ  Ἐλευθερίου Βενιζέλου. Ἔχοντες δὲ ὑπ’ ὄψιν τὸ ἔργον καὶ ὅλας τὰς ἰδιότητας τοῦ χαρακτῆρος αὐτοῦ,  ἄς  σκιαγραφήσωμεν ἐν συνεχείᾳ τὴν μεγάλην «προσωπικότητα»  τοῦ πολιτικοῦ ἐκείνου ἀνδρός.
Ἀκριβῶς ὅπως τινὲς ἐκ τῶν φίλων καὶ θαυμαστῶν του, ἀναδειχθέντες παρ’ αὐτοῦ ἤ ἐνδιαιτώμενοι ἐκ τοῦ ταμείου τῆς συζύγου του  Ἕλενας,  διὰ μυθιστορηματικῶν διηγήσεων προσπαθοῦσι νὰ …  θεοποιήσωσι τὸν αὐθέντη των,  οὕτω ἄλλοι τῆς αὐτῆς συνομοταξίας προσπαθοῦσι διὰ παρεμφερῶν διηγήσεων νὰ ἀποδείξωσιν ὅτι ὁ  πατὴρ τοῦ  Ἐλευθερίου Βενιζέλου,  Κυριάκος κατήγετο ἐκ Μυστρᾶ τῆς Σπάρτης καὶ ὅτι ἦτο ἀπόγονος τῆς ἐκεῖ ἀρχοντικῆς οἰκογενείας τῶν Κρεββατάδων!!!.   Χωρὶς τοῦτο νὰ ἐπιβεβαιοῦται ἐξ οὐδεμιᾶς ἐπισήμου ἱστορικῆς πηγῆς καὶ χωρὶς ἐκεῖνος ζῶν  εἰσέτι νὰ ἰσχυρισθῇ τοιοῦτον τὶ ποτέ….
Μὴν ἀπορεῖτε !.. Οἱ  μεμυημένοι Βενιζελικοὶ ὡς ἐκαλοῦντο ἐν Κρήτῃ οἱ φανατικοὶ ὁπαδοὶ τοῦ   «Μεσσίου»,  εἶναι ἱκανοὶ δι’  ὅλα.  Προσωπικῶς εἶδον ἐγὼ ὡς ἀξιωματικός,  κατὰ τὸ ἔτος 1918, εἴς τι σχολεῖον τῆς Λήμνου, μεγάλην διαφημιστικὴν ἐλαιογραφίαν παριστῶσαν τὸν ὑελοφοροῦντα Ἐλευθέριον Βενιζέλον ὡς ἐξερχόμενον τῆς … θαλάσσης καὶ  εὐλογοῦντα ὡς ὁ Χριστὸς τὰ  πέριξ αὐτοῦ συναθροισθέντα παιδία,  πρὸς  τὰ ὁποῖα διένειμεν δῶρα.  Ὤ!  ὁποία βλασφημία!!…
Φαντασθῆτε λοιπόν,  ποῦ εἶναι δυνατὸν νὰ φθάσῃ ἡ συσκοτισμένη διάνοια καὶ ὁ φανατισμὸς τῶν  ἀποναρκωθέντων ὁπαδῶν τοῦ  Βενιζέλου καὶ ποίου εἴδους σοφίσματα εἶναι δυνατὸν νὰ ἐπινοήσωσιν, ὥστε νὰ θεοποιηθῇ ὁ μέγας δαίμων τῆς Ἑλλάδος. Ἰδοὺ ὅμως ἡ οἰκογενειακὴ προέλευσις τοῦ Ἐλευθερίου Βενιζέλου ὡς τὴν ἱστορεῖ ἀκριβῶς εἰς τὸ βιβλίον του, ὑπὸ τὸν τίτλον «βιογραφία Ἐλευθερίου Βενιζέλου» ὁ Μ.Α. Παπαδάκης:
«…  Κερκυραία Ἑβραία, ὀρφανή, ὁμιλοῦσα θαυμάσια τὴν Ἑλληνικὴν, ἦλθεν εἰς Θεσσαλονίκην διὰ νὰ γνωρίσῃ τοὺς συγγενεῖς της  καὶ ἐνυμφεύθη τὸν ἐξάδελφόν της Μπένυ Σελόν.  Ὁ  σύζυγός της ἦτο γυρολόγος. Ἐκ τοῦ γάμου των, ἐγεννήθη υἱός, ἀλλ’ ἕξι ἔτη μετὰ τὴν γεννησίν του ἀπέθανεν ὁ σύζυγός της καὶ ἔμεινε χήρα. Αὕτη ἐβασανίζετο ὅμως διὰ νὰ ἀναθρέψῃ τὸ καχεκτικὸν τέκνο της, λόγῳ τῆς κληρονομηθείσης πατρικῆς ἀσθενείας.
«… Μόλις ὁ υἱός της  ἔγινε δέκα ἐτῶν, ἤρχισε τὸ ἐπάγγελμα τοῦ πατρός του, κατῴρθωνεν δὲ οὕτω νὰ κερδίζῃ ὀλίγα χρήματα καὶ νὰ βοηθῇ τὴν μητέραν του. Ἀλλ’ οἱ κόποι, αἱ στενοχωρίαι, αἱ στερήσεις καὶ ἡ κληρονομίία τῆς συζυγικῆς ἀσθενείας, τόσον τὴν εἶχον καταβάλει, ὥστε μετὰ μικρὸν διάστημα νὰ ἀποθάνῃ καὶ αὐτή.
«… Ὁ νέος ἔμεινε μόνος του, ἐξακολουθῶν τὸ ἐπάγγελμα τοῦ γυρολόγου, εἶχεν ὅμως μανίαν καὶ μεγάλην ἀγάπην πρὸς τὴν θάλασσαν ὅπου ἐψάρευε τὰς ὥρας τῆς ἀργίας του. Μόλις ἔγινε δεκαέξι ἐτῶν ἤρχισε νὰ σκέπτεται ὅτι θὰ ὑπηρετήσῃ στρατιώτης καὶ δὲν ἔπαυσε νὰ ἐνεργῇ πῶς θὰ δραπετεέσῃ ἐκ Θεσσαλονίκης διὰ νὰ ἀποφύγῃ τὴν στράτευσίν του εἰς τοὺς Τούρκους, καὶ δὲν ἄργησε νὰ παρουσιασθῇ ἡ εὐκαιρία.
«… Εἰς τὴν Θεσσαλονίκην παρέμενε ἕνα καΐκι Βατικιώτικο, τοῦ ὁποίου ὁ μοῦτσος ἐνοσηλεύετο εἰς τὸ νοσοκομεῖον , ὅπου καὶ ἀπέθανεν.  Ὁ νέος ἔπεισεν τὸν πλοίαρχον νὰ τὸν παραλάβῃ ὡς μοῦτσον εἰς ἀντικατάστασιν τοῦ ἀποθανόντος. Πράγματι ὁ πλοίαρχος τὸν παρέλαβε καὶ ἀνεχώρησε λάθρα ἐκ Θεσσαλονίκης.
«… Κατὰ τὸ μέχρι Πειραιῶς ταξείδι τὸ ὁποῖον διήρκεσε ἐπὶ πολλοὺς μήνας, λόγῳ τῶν πολλῶν προσεγγίσεων, οἱ ναῦται τὸν ἐφώναζον «Κυριάκον» μὲ τὸ ὄνομα δηλαδὴ τοῦ ἀποθανόντος. Αὐτὸς ὄχι μόνον τὸ ἐδέχετο , ἀλλ’ ἤκουεν εὐχαρίστως εἰς τὸ ὄνομα αὐτὸ ὁσάκις τὸν ἐφώναζον καὶ ἔκτοτε ἐσυνήθισε καὶ ἐκαλεῖτο «Κυριάκος». Ὁ πλοίαρχος καὶ οἱ ναῦται ἦσαν κατενθουσιασμένοι μὲ τὸν νέον μοῦτσον διὰ τὴν ἐξυπνάδα καὶ διὰ τὴν ἐργατικότητά του.
«… Εἰς τὸν Πειραιᾶ ὁ πλοίαρχος ἐπαρουσίασεν εἰς τὸ Λιμεναρχεῖον τὸ πιστοποιητικὸν τοῦ νοσοκομείου, δι’  οὗ ἐβεβαιοῦτο ὁ θάνατος τοῦ πρώτου Κυριάκου.  Εἶχεν ὅμως ἀνάγκην νὰ δηλώσῃ τὸ ὀνοματεπώνυμον τοῦ νέου «Κυριάκου» διὰ νὰ γραφῇ εἰς τὸ Λιμαναρχεῖον. Ἐκάλεσεν ἰδιαιτέρως τὸν «Κυριάκον» καὶ τὸν ἠρώτησεν ἄν ἦτο εὐχαριστημένος μὲ τὴν θαλασσινὴν ζωὴν καὶ  ἄν θὰ ἔμενε ἐργαζόμενος μαζύ του. Εἰς καταφατικὴν δὲ ἀπάντησιν, τὸν ἠρώτησε, ποῖον ἦτο τὸ ἐπίθετόν του. Ὁ Κυριάκος, ἐνεθυμεῖτο ἀπὸ ὅ,τι εἶχεν ἀκούσει,  δηλαδὴ ὅτι ὁ πατήρ του ὀνομάζετο Μπένυ Σελόν.
«… Ὁ πλοίαρχος δὲν ἐδυσκολεύθη νὰ συνθέσῃ τὸ νέον ὄνομα·  «Κυριάκος Μπενυσέλος» καὶ τοιουτοτρόπως ἐνεγράφη εἰς τὸ λιμεναρχεῖον.  Ἐπὶ τρία ἔτη εἰργάσθη εἰς τὸ ἴδιον πλοῖον, ἀλλὰ εἰς τὰς ἀρχὰς τοῦ  τετάρτου ἔτους, ὁ πλοίαρχος ἀπέθανε καὶ ὁ Κυριάκος ἔμεινεν ἄνευ πλοίου καὶ πλοιάρχου. Μετὰ μικρὸν διάστημα προσελήφθη εἰς ἄλλο πλοῖον ὡς ναύτης, δι’ ἕν ταξείδιον διὰ τὰ Χανιὰ τῆς Κρήτης, ὅπου τὸ πλοῖον ἐφόρτωνε πορτοκάλια.  Ὁ  Κυριάκος παρέλαβε τὰ χαρτιά του ἀπὸ τὸ Λιμεναρχεῖον καὶ ἀνέλαβεν ὑπηρεσίαν ὑπό τὸν νέον πλοίαρχον. Ἔφθασεν εἰς τὰ Χανιὰ καὶ ἤρχισεν ἡ φόρτωσις. Ἀλλὰ πρὸ τοῦ νὰ φορτώσουν, μιὰ μεγάλη τρικυμία συνέτριψε τὸ πλοῖον ἐντὸς τοῦ λιμένος τῶν Χανίων. Ὁ πλοίαρχος κι αὐτὸς ἔμειναν εἰς τὸν δρόμον.!.
«… Ἡ συγκοινωνία ἦτο πολὺ ἀραιὰ διότι μόνον μία «ταμπακέρα»  ὑπὸ τὸν πλοίαρχον καπετὰν Κοσμᾶ προσήγγιζε τὴν Κρήτην.  Αὕτη ἔφερνε καὶ παρελάμβανεν ἀλληλογραφίαν κατὰ τρίμηνον.  Ὁ  Κυριάκος ἐσκέφθη, διὰ νὰ μὴν μείνῃ ἄνευ ἐργασίας, νὰ ἐπαναλάβῃ τὸ πατρικόν του ἐπάγγελμα.  Ἐπρομηθεύθη τὴν «πανιέρα» ἠγόρασε ἀπὸ τὸν Φουλάκην ὀλίγα μικροεμπορεύματα καὶ ἤρχισε τὸ ἐμπόριον τοῦ γυρολόγου εἰς τὰ πέριξ τῶν Χανίων χωρία.
Τὸ ἐμπόριον αὐτό, ἐγίνετο ἀποκλειστικῶς ἀπὸ Ἑβραίους, οἵτινες μὲ τὸ ἄνοιγμα τοῦ Καλεκαπασί -πύλη τοῦ φρουρίου -ἐξήρχοντο τῆς πόλεως καὶ ἐπεσκέπτοντο τὰ πέριξ Χριστιανικὰ χωρία καὶ τὰ Τουρκικὰ μετόχια.
«… Ὁ Κυριάκος γνωρισθεὶς μὲ ὅλους τοὺς Ἑβραίους, εἰς οὐδένα ἐνεπιστεύθη τὴν καταγωγήν του. Κατόόρθωσεν νὰ ἀναγνωρισθῇ  ὅμως ἀπὸ τὸ Ἑλληνικὸ προξενεῖον,  ὡς Ἕλλην ὑπήκοος καὶ ἦτο εἷς ἐκ τῶν ὀλίγων ἀνεγνωρισμένων Ἑλλήνων ὑπηκόων ἐν Κρήτῃ.  Τοιουτοτρόπως ἦτο ὁ μόνος κατὰ φαινόμενον Χριστιανὸς γυρολόγος καὶ συνεπῶς ἡ ἐργασία του ἦτο μεγάλη καὶ προσοδοφόρος.
«… Οἱ γυρολόγοι ἐπιστρέφοντες εἰς τὴν πόλιν ἔφερον συνήθως μαζύ των αὐγὰ καὶ κοτόπουλα, διότι αἱ χωρικαὶ μὴ ἔχουσαι χρήματα ἔδιδον ταῦτα διὰ νὰ ἀγοράσωσι τὰ ἀναγκαιοῦντα αὐταῖς. Ὁ Κυριάκος ἤρχισε κι αὐτὸς νὰ συμμορφοῦται μὲ τὸ σύστημα ἐκεῖνο καὶ ἔφερνε συχνὰ εἰς τὴν πόλιν αὐγὰ καὶ κοτόπουλα, τὰ ὀποῖα συνήθως ἐπώλει εἰς τὸν μεγαλέμπορον Μαρκαντωνάκην.
«… Ὁ Μαρκαντωνάκης συμπάθησεν τὸν Κυριάκον καὶ παρήγγειλεν εἰς τὸν γραμματέαν του νὰ κρατῇ πάντα τὰ ὑπό τοῦ Κυριάκου προσκομιζόμενα αὐγὰ καὶ πουλερικὰ καὶ νὰ τὸν πιστώνῃ διότι ὁ Κυριάκος τὸν  εἶχεν παρακαλέσει νὰ τοῦ φυλάττῃ τὰ χρήματά του. Ὁ Κυριάκος συνέλαβεν σταθερὰν ἀπόφασιν νὰ μαζεύσῃ χρήματα διὰ νὰ ἀνοίξῃ μαγαζάκι. 
Τὴν σκέψιν του ἐκείνην τὴν ἐδυνάμωσεν καὶ ὁ ἔρως του πρὸς μίαν εὔμορφην χωριατοπούλαν. Ὁ Κυριάκος ἤρχισε νὰ ἀπομακρύνεται ἐκ τῆς ζώνης τῶν πέριξ τῶν Χανίων χωρίων τὰ ὁποῖα ἀπεῖχον περίπου μίαν ὥραν καὶ ἐπροχώρει εἰς τὰ ὀρεινὰ χωρία εἰς τὰ ὁποῖα οἱ Ἑβραῖοι γυρολόγοι ἐφοβοῦντο νὰ πηγαίνουν.
«…Εἰς ἕν ἐκ τῶν χωρίων ἐκείνων ὁ Κυριάκος ἐγνώρισε μιὰν ὡραίαν κόρην τὴν ὁποίαν ἠγάπησεν ἐμμανῶς. Τὸ χωρίον αὐτὸ ὠνομάζετο Θέρισον.  Ἡ οἰκογένειά της ἦτο πτωχὴ καὶ περίεργος. Ὁ πατήρ της ἐκ τοῦ πρώτου γάμου του εἶχεν ἀποκτήσει δύο θυγατέρας, ἐξ ὧν ἡ μεγαλυτέρα ἦτο ἡ συμπάθεια τοῦ Κυριάκου.  Ὁ ἔρως τοῦ Κυριάκου ηὔξανεν, ἀλλ’ ἐπειδὴ ἦτο ἐπίπονον τὸ καθημερινὸν ταξείδιον μέχρι Θερίσου, ἐπήγαινεν ἐκεῖ τὰς Κυριακὰς καὶ ἑορτὰς καὶ παρέμενε καθ’ ὅλην τὴν ἡμέραν, συνήθως δὲ  διενυκτέρευεν εἰς τὸ καφενεῖον τοῦ χωρίου καὶ τὴν πρωίαν τῆς ἐπομένης ἔκαμνε τὸν γῦρον του εἰς τὰ πλησίον χωρία.
«… Παρῆλθεν ἔτος ἀπὸ τὴν γνωριμίαν του μὲ τὴν ὡραίαν Θερισιανὴν καὶ ὁ Κυριάκος σκεπτόμενος νὰ τὴν ζητήσῃ εἰς γάμον ἀπεφάσισε νὰ ἀνοίξῃ μαγαζάκι. Καὶ πράγματι ἔχων περίπου 20 λίίρας, ἄνοιξε μαγαζάκι εἰς τὰ Χανιά. Δὲν ἐλησμόνησε ὅμως καὶ τὸ παλαιόν του σύστημα καὶ κάθε Σάββατον ἐφορτώνετο τὴν «πανιέρα» του, μετέβαινε εἰς Θέρισον πρὸς ἐμπορίαν καὶ ἔβλεπεν οὕτω τὴν ἀγαπημένην του. Δὲν παρῆλθεν ἔτος, ἀπὸ τῆς ἀποκαταστάσεώς του μὲ μαγαζί καὶ ἐζήτησεν εἰς γάμον τὴν χωριατοποῦλαν.  Ὁ πατήρ της ὅμως ἐπ’ οὐδενὶ λόγῳ ἤθελε νὰ δώσῃ τὴν κόρην του εἰς ἕναν ξένον γυρολόγον τοῦ ὁποίου ὡς ἔλεγε, δὲν ἐγνώριζεν ἀπὸ ποῦ κρατάει ἡ σκούφια του.   Καὶ ὄντως ὁ γέρος ἐκεῖνος εἶχε δίκαιον, διότι δὲν ἐγνώριζε τὴν οἰκογένειάν του, οὔτε τὴν πατρίδα του.
«… Ἡ μανία τοῦ Κυριάκου πρὸς τὴν νέαν ἐκορυφοῦτο καὶ δὲν ἄργησε νὰ τὸ καταστήσῃ γνωστὸν εἰς τὸν προστάτην του Μαρκαντωνάκην, ὅστις ἐπεμβᾶς μετὰ τοῦ ἱερέως τοῦ χωρίου, ἔπειτα ἀπὸ μακρὸν διάστημα ἔπεισεν τὸν πτωχὸν Θερισιανὸν νὰ δώσῃ τὴν θυγατέραν του Στυλιανήν, ὀρφανὴν μητρός, εἰς τὸν Κυριάκον.  Οὗτος, ἔλαβεν ὡς προίκαν μίαν μικρὰν ἰσόγειον οἰκίαν, κληρονομίαν τῆς μητρός της εἰς τὸ χωρίον Μπουρνιές, ἀπέχον τρία τέταρτα τῆς ὥρας ἐκ τῆς πόλεως τῶν Χανίων, τὸ πλεῖστον Τουρκικὸν καὶ ὑπὸ ἐλαχίστων Χριστιανῶν κατοικούμενον. Εἰς τὴν οἰκίαν ἐκείνην κατῴκησεν ὁ Κυριάκος μέχρι τοῦ 1865.  Ἐκ τοῦ γάμου του ἀπέκτησε τέσσαρας θυγατέρας, ἕνα υἱὸν ὑδροκέφαλον, παράλυτον τὰ κάτω ἄκρα, ὅστις εἰς ἡλικίαν 16 ἐτῶν ἀπέθανε, καὶ τὸν Ἐλευθέριον ».
Η ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
«Κατ’ Αὔγουστον τοῦ 1864  ἤρχισεν ὁ τοκετὸς τῆς Στυλιανῆς μὲ φοβεροὺς πόνους, παρῆλθον δύο ἡμέραι καὶ ὁ τοκετὸς δὲν ἐγίνετο.  Ἔχοντες ὑπ’ ὄψιν τὸν προηγούμενον τοκετὸν τοῦ ὑδροκεφάλου καὶ φοβούμενοι παρομοίαν περίπτωσιν οἱ χωρικοί, ἔπεισαν τὸν Κυριάκον ὅτι πρέπει νὰ φέρῃ τὸν Ἱερόθεον, προηγούμενον τῆς μονῆς «Χρυσοπηγῆς»  διὰ νὰ τῆς διαβάσῃ εὐχὴν καὶ οὕτω κατορθωθῆ ὁ τοκετός.  Οἱ δὲ Τοῦρκοι μετεκάλεσαν τὸν Χατζῆ Σακίρη ἀπὸ τὸ χωρίον Ψίρες τῆς Κυδωνείας διὰ τὸν αὐτὸν σκοπόν.
«… Τὴν ἑσπέραν τῆς τρίτης ἡμέρας συνηντήθησαν εἰς τὸ αὐτὸ σπιτάκι ὁ Ἱερόθεος καὶ ὁ Χατζῆ Σακίρης καὶ ἤρχισαν νὰ διαβάζουν ὑπὸ τὸ ἀμυδρὸν φῶς ἕνὸς λύχνου, ὁ μὲν τὴν φυλλάδα τοῦ Ἁγίου Ἐλευθερίου καὶ ἄλλα σχετικά,  ὁ δὲ Τοῦρκος δικάς του φυλλάδας μὲ εὐχὰς Τουρκιστί.  Τὸ διάβασμα αὐτὸ διήρκεσε πέντε ὥρας περίπου, μὲ μικρά διαλείμματα. 
Εἰς στιγμὴν κορεσμοῦ καὶ νυστάγρας λέγει ὁ Ἱερόθεος πρὸς τὸν Τοῦρκον: «Μωρὲ Χατζῆ ἕνα διάβολο θωρῶ» καὶ ἀπαντᾶ ὁ Τοῦρκος: «Καὶ  ἐγὼ μωρὲ παπᾶ, θωρῶ ἕνα φουρόγατο καὶ ὁ Ραμπῆς νὰ λυπηθῇ τὴν κακομοίρα νὰ τὸ ξεγεννήσῃ». Πράγματι περὶ τὰ ἐξημερώματα τῆς τετάρτης ἡμέρας ἐγεννήθη ὁ διάβολος Ἐλευθέριος!..»
ΠΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΙΝΟΣ ΕΒΑΠΤΙΣΘΗ
«.. Μόλις τὸ παιδὶ ἐγέννετο 40 ἡμερῶν, ἡ μητέρα του καὶ ἡ μαμμή, μετέβησαν εἰς τὴν μονὴν τῆς «Ζωοδόχου Πηγῆς»  ὅπου διέμενεν ὁ Ἱερόθεος καὶ ἐζήτησαν τὴν βάπτισίν του.
Ὁ Ἱερόθεος ἐδέχθη ὡς ἀνάδοχος νὰ τὸ βαπτίσῃ. Ἀλλὰ καθ’ ἧν ὥραν τὸ εἶχεν μέσα εἰς τὴν κολυμβήθραν καὶ τὸ ἐσήκωσε διὰ νὰ τὸ θέσῃ εἰς τὰ μυρόπανα, ἐλέρωσεν ἐντὸς τῆς κολυμβήθρας, καὶ ὁ Ἱερόθεος τὸ παρέδωσεν εἰς τὴν μαμμὴν φωνάζων: «Αὐτὸς εἶναι Σατανᾶς καὶ θὰ κάμνη κακὸν εἰς τὴν Ἐκκλησίαν» καὶ ἀμέσως ἀπεμακρύνθη. Ἀπετελείωσε δὲ τὸ βάπτισμα ὁ παρατυχὼν Γεννάδιος. Τὰ περὶ τοκετοῦ καὶ βαπτίσματος,  ἀναφέρει ὁ Ἱερόθεος λεπτομερῶς εἰς τὸ «ἡμερολόγιόν του.
Ἐν συνεχείᾳ ὁ ἴδιος συγγραφεὺς ἀναφέρει διάφορα ἄλλα γεγονότα τῆς ζωῆς τοῦ Κυριάκου Βενιζέλου ὅστις μετὰ πλείστων ἄλλων Ἑλλήνων ὑπηκόων ἀπεμακρύνθη τῆς Κρήτης παρὰ τῆς Τουρκικῆς κυβερνήσεως, ἐπανελθὼν κατὰ τὸ ἔτος 1871, ὁπότε εὑρῆκε ἄθικτον τὸ κατάστημά του καὶ ἤρχισεν τὰς ἐργασίας του, ἀφοῦ προσέλαβε ὡς ὑπαλλήλους του τούς: Γ. Γιαννακουδάκην  καὶ Ἀνδρέαν Νοστράκην. Τὴν Τρίτη θυγατέρα του δέ,   ἔδωσε σύζυγον εἰς τὸν πρακτικὸν δικηγόρον Κωνσταντῖνον Μητσοτάκην. Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὸ βιβλίο «πολιτικὴ ἱστορία  Ἑλλάδος 1821-1954, ἡ φαυλοκρατία»   τοῦ Νικολάου Ἀντωνακέα.
Συγγραφείς που υποστηρίζουν ότι ο Ελ. Βενιζέλος δεν ήταν Έλληνας:
1. Γεώργιος Γ. Αυφαντής Στρατηγός βιβλία:  «Αφύπνισις », « Βωμός της ελπίδος», « Άνθρωπος και επιστήμη»
2. Κώστας  Ν. Μπαρμπής τ. Γενικό Διευθυντή Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών ,πρ.  καθηγητή παρ/τος  Αθηνών Πανεπιστημίου της Αλλοδαπής βιβλίο: « Ελ Βενιζέλος : Εθνάρχης  ή  εθνικός ολετήρας ;» (κλικ ΕΔΩ)
3. Νικόλαος Τωμαδάκης βιβλίο: «Ο Βενιζέλος έφηβος» (1964),
4. Σπυρίδων Μαρκεζίνης βιβλίο: «Πολιτική Ιστορία της Νεωτέρας Ελλάδος ». τόμος 2,
5.  Ξενοφώντας Στρατηγός Υποστράτηγος – Υπαρχηγός γενικού επιτελείου βιβλίο:«Η Ελλάδα στην Μικρά Ασία» (κλικ ΕΔΩ)
6. Edouard Driault (Εντουάρ Ντριό) ακαδημαϊκός, πανεπιστημιακός καθηγητή Ιστορίας βιβλίο: «Ελλάδα και Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος».
7. Μ. Α. Παπαδάκης βιβλίο: «Βιογραφία Ε Βενιζέλου».  και το αίνιγμα της ημέρας, τι κοινό έχουν οι πρωταγωνιστές της φωτογραφίας μας; λέτε να έχουν κάτι κοινό στην καταγωγή;
Ἦταν ὁ Ἐλευθέριος Βενιζέλος Ἕλλην;6

Δείτε το γράμμα ύμνο του Βενιζέλου προς τα Βραβεία Νομπελ για να πάρει ο Κεμάλ το Βραβείο Ειρήνης κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Κνωσσόπολις

Πηγή
kerberos-hellas
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters