Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Ζουράρις: Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει!

 

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ
Αίσθηση προκάλεσε την Τετάρτη η αποστροφή του υφυπουργού παιδείας, Κώστα Ζουράρι, ο οποίος, αναφερόμενος σε συνέντευξη Τύπου για τις αλλαγές την Παιδεία, στη σημασία της ελληνικής γλώσσας η οποία απειλείται, είπε χαρακτηριστικά «τo να χάσουμε μερικά νησιά δεν είναι κάτι σπουδαίο, τα ξαναπαίρνεις ή δεν τα παίρνεις...».

Παρεμβαίνοντας ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, προσπάθησε να καλύψει το σχόλιο του υφυπουργού, δηλώνοντας «επειδή τον ξέρω τον Κώστα, αυτό που είπε δεν αφορούσε τα νησιά, αλλά τα υλικά πράγματα».

Εντούτοις, ο κ. Ζουράρις επέμεινε, δηλώνοντας ότι «επί 3.000 χρόνια κερδίζουμε και χάνουμε νησιά, το θέμα είναι να μην χάσουμε τη γλωσσά μας»!!! Το σχόλιο του υφυπουργού έρχεται στον απόηχο των αλλεπάλληλων προκλήσεων της Άγκυρας.

Ανάλογες αντιδράσεις είχε προκαλέσει προ ημερών και δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παρασκευόπουλου, ο οποίος ζήτησε να ανοίξει διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας, ενώ τάχθηκε με την προσέγγιση με το ΧΑ στο μέλλον.

Μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό παράλογων λεκτικών επιθέσεων, επί εθνικών θεμάτων, από στελέχη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έρχεται να προστεθεί και ένα δημοσίευμα, ιδιαιτέρως αποκαλυπτικό σε σχέση με τα ενδιαφέροντα και την πραγματική ενασχόληση της σημερινής κυβέρνησης.
Έτσι, αποδεικνύεται πως οι κυβερνώντες έχουν δώσει ιδιαίτερο βάρος και καταβάλλουν σοβαρές προσπάθειες προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός κομματικού κράτους, αδιαφορώντας για το μέγεθος του υφιστάμενου κράτους, δηλαδή την ακεραιότητα της γεωγραφικής επικράτειας.

Στοιχεία που αποδεικνύουν την αύξηση του Κράτους (και δη του… κομματικού) προκύπτουν από την έρευνα του Ποταμιού, την οποία φέρνει στη δημοσιότητα το liberal.gr. Ειδικότερα, η κυβέρνηση δημιούργησε 121 νέους φορείς μέσα στο 2016, μόνο με 24 νόμους! Δηλαδή σε κάθε νόμο περιλαμβάνονταν περί τους πέντε (!) νέους φορείς.

Οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν φτάνουν κατ’ ελάχιστο τις 352, οι οποίες, βέβαια, μπορεί να είναι πολλαπλάσιες αφού μόνο για τις 86 από τις 121 νέες δομές αναφέρεται ρητά ο αριθμός τους. Σε ότι αφορά το κόστος μόνο εννέα (9) από τις 121 νέες δομές είναι μη αμειβόμενες, ενώ για τις υπόλοιπες το κόστος λειτουργίας είναι απροσδιόριστο και θα αποφασίζει κατά περίπτωση στο μέλλον ο εκάστοτε υπουργός, με κίνδυνο να δημιουργηθούν νέα ελλείμματα.

Όλα τα παραπάνω κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού Κώστας Μπαργιώτας κατά την ομιλία του ως εισηγητής στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Να σημειωθεί ότι η έρευνα έγινε από την ομάδα των επιστημονικών συνεργατών του Ποταμιού υπό τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Παναγιώτη Καρκατσούλη.

Δείτε εδώ αναλυτικά το pdf.

Μετά από αυτά, γίνεται απολύτως κατανοητό πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ενδιαφέρεται να μην χάσει κομματικές θέσεις για τοποθέτηση των δικών της ανθρώπων και αδιαφορεί παγερά για το εάν θα χαθούν κάποια ελληνικά νησιά. Και αυτό δεν αποτελεί ένδειξη έλλειψης σοβαρότητας, αλλά απόδειξη έλλειψης αγάπης προς την πατρίδα και την χώρα που, υποτίθεται, πως εκλέχθηκαν για να υπηρετούν...


Πληροφορίες από Skai και Liberal

https://kostasxan.blogspot.gr/2016/12/blog-post_892.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters