Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Νόμος του Οκτώ


 
Νικόδημος

1. Ο Νόμος του Οκτώ είναι της Αναγέννησης ή Ανανέωσης. Στους χριστιανικούς ναούς το Βαπτιστήριο είναι πάντα οκτάγωνο. Και στον Ιουδαϊσμό η περιτομή brit milah γίνεται την ογδόη μέρα μετά τη γέννηση.

Στη διατονική κλίμακα η όγδοη νότα είναι το υψηλό Ντο (με διπλή συχνότητα κραδασμών από τη χαμηλή αντίστοιχη Ντο) που ενώ ολοκληρώνει μια Οκτάβα, συγχρόνως αρχίζει μια νέα οκτάβα – μια νέα ζωή.

Ο Νόμος του 7 δίνει τη διαδοχή γεγονότων και στην ανέλιξη φέρνει τον άνθρωπο στο στάδιο της Περίσσειας όπου απολαμβάνει αφθονία γνώσης κι ευτυχίας και γνωρίζει τον Εαυτό του αθάνατο.

Όμως η πλήρης Αυτοσυνειδησία ή Λύτρωση έρχεται με το επόμενο Ντο – μια εντελώς νέα ζωή και συμπαντική οντότητα.

Στον Βουδισμό απαντάμε 8 επίπεδα Συνειδήσεως. Επίσης τον 8άκτινο τροχό της ενάρετης ζωής dharmacakra όπου εποπτεύουν 8 Βούδες, ένας για κάθε ξεχωριστό τομέα. 8απλή Οδός: πίστη, ορθή απόφαση, ορθή ομιλία, ορθή πράξη, επάγγελμα, εφαρμογή Νόμου (dharma), μνημοσύνη, διαλογισμός.

Στον Ινδουισμό βρίσκουμε την οκτάδα θεών, τους περίλαμπρους Vasu, τους 8 φύλακες των κόσμων (4 κύριων και 4 ενδιάμεσων κατευθύνσεων) lokapāla και τις 8 μορφές της θεάς Lakṣmī, Καλοτυχίας,(ευημερίας και ομορφιάς).

2. Στα Μαθηματικά θεωρείται τέλειος κύβος 2³ (2×2×2=8).

Το πλαγιαστό 8 ∞, σαν αναδιπλωμένο φίδι, εκφράζει το άπειρο.

Οι Πυθαγόρειοι αποκαλούσαν τον 8 “Μεγάλη Τετρακτύς” για φιλία, σύνεση και αγάπη. Ο αριθμός αυτός ήταν για τους Έλληνες γενικά “όλα τα πράγματα”.

Στη Φύση είναι διάφορα φαινόμενα. Τελικά έχει πια διαπιστωθεί πως 8 είναι οι πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα. Ο ατομικός αριθμός του οξυγόνου είναι 8. Όλα τα αραχνίδια (αράχνες, σκορπιοί κλπ) έχουν 8 πόδια και τα χταπόδια 8 πλοκάμια.

Στη Σκανδιναβική μυθολογία το άλογο του Πατέρα-θεού Οντίν έχει 8 πόδια!

3. Στον Χριστιανισμό θεωρείται σημαντικό πως οι μακαρισμοί στην Επί του Όρους Ομιλία του Ιησού είναι οκτώ. Ο αριθμός αυτός συνδέεται με τη Βάπτιση και την επακόλουθη νέα ζωή.

Στο Ισλάμ 8 είναι οι άγγελοι που φέρουν τον θρόνο του Αλλάχ.

Στον Ταοϊσμό λατρεύονταν οκτώ ημίθεοι.

Στην Ιαπωνία ο αριθμός 8 θεωρείται ιερός – αλλά οι λόγοι είναι άγνωστοι.

Στην Αρχαία Αίγυπτο, στην κοσμολογική γένεση της Ερμοπόλεως, οι πρώτες θεότητες από τις οποίες δημιουργήθηκε ο κόσμος ήταν 8 και έφερε τη συλλογική ονομασία η Ογδοάδα. Εδώ πάλι έχουμε μια διαδικασία ανάπτυξης που μπορεί να αντανακλούσε την Οκτάβα.

Η εκκλησιαστική ψαλμωδία στην Ορθοδοξία έχει ως βάση της τον Βυζαντινό οκτάηχο. Στην εποχή μας εκτός από την κανονική διατονική κλίμακα με τις επτά νότες υπάρχει και η οκτατονική κλίμακα (όπως και η 12τονική).

4. Σε τελευταία ανάλυση ο Νόμος του Οκτώ φαίνεται να είναι μια επέκταση του Νόμου του Επτά.: κυβερνούν και οι δυο αναπτυξιακή διαδικασία.

Αυτοί οι δυο συνδέονται στενά με τον Νόμο του Εννιά ο οποίος διέπει τη συμπαντική διαδικασία και τάξη.

http://revealedtheninthwave.blogspot.gr/2016/12/blog-post_948.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters