Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ Style 100 ΛΑΣΙΘΙΟΥ 19/1/2900(2016)

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ RADIO STYLE 100

Style 100 Ο Κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΜΕΓΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ STYLE 100 ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΞΕΧΡΕΩΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. http://style100fm.gr/
 
 

http://alfeiospotamos.gr/?p=20046

Στο «σφυρί» το πρώην Ειρηνοδικείο Ανδρίτσαινας… ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΙΟΙ ;;; ΟΛΑ ΚΑΛΑ ;;;

 

Στο «σφυρί» το πρώην Ειρηνοδικείο Ανδρίτσαινας
Το  τριώροφο κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου στην Ανδρίτσαινα είναι μεταξύ των 14 ακινήτων που βγάζει «στο σφυρί» το ΤΑΙΠΕΔ.
Πρόκειται για λιθόκτιστο κεραμοσκεπές κτίσμα προ του 1935 που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της τοπικής αρχιτεκτονικής στην συνοικία Αγίας Βαρβάρας Ανδρίτσαινας. Η προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και εγγράφων της Α’ Φάσης του Διαγωνισμού ορίζεται στις 31 Μαρτίου 2016. ΠΗΓΗ
……………..
Αλφειός: ΜΑΛΙΣΤΑ… !!! ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΙΟΙ ;;; ΟΛΑ ΚΑΛΑ ;;; 
ΗΛΕΙΑ… ΕΛΛΑΔΑ… Ο ΙΜΠΡΑΗΜ ΚΑΤΕΦΘΑΣΕ… ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΤΑΪΠΕΔ. ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ;;;
ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ…  Η ιστορική ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ.
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ! ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ!ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!…
ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ … «γιατί δικό μου είναι;» ΘΑ ΠΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ… 
ΚΑΙ ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΕ ;;; ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟ Ο,ΤΙ ΚΑΤΕΧΕΤΕ ΩΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ;;; ΚΙ Ο,ΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ;;; ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ;;; ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ;;; ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ;;; …
ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΝΤΟΧΩΡΙΑΝΟΙ… ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΕΣΕΙΣ ΧΕΖΕΤΕ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΚΙ ΑΓΝΑΝΤΕΥΕΤΕ , ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΒΟΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ… ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ !
ΜΗΠΩΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΒΟΛΕΥΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΤΕ ΕΡΠΟΝΤΑΣ ΣΑΝ ΖΗΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΥΦΕΤΕ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ , ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.» ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΑΣ , ΞΕΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΧΡΕΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ;;; ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ !!!
ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΤΡΑΒΗΞΕ Ο ΑΜΑΝΕΣ ;;; ΓΙΑ ΑΪΝΤΕ ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΚΙ Η ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ !!! ΓΙΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ !!!
ΗΔΗ ΟΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΙΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ !!! ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥΣ !!! ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ !!! 
Ε.ΣΥ. ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ , ΟΘΩΝΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ 10 (πεζόδρομος Αμαλιάδος) , ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ κιν. 6976324460 , e-mail: E.SY.AMALIADOS@gmail.com
ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!! ΓΡΑΦΕΙΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.»
ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ… ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΘΕ ΟΦΕΙΛΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.
ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ… ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΡΥΠΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΞΩΔΙΚΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ-ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ !!!
ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ… «ΖΗΤΩ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ» , «ΖΗΤΩ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ» , «ΖΗΤΩ Ο ΠΑΠΑΝΤΡΕΟΥ» , ΚΑΙ ΖΗΤΩ Ο ΚΑΘΕ ΚΕΡΑΤΑΣ …
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν
ΕΓΩ ΤΑ ΕΙΠΑ ΕΣΕΙΣ Τ” ΑΚΟΥΤΕ ;;; Νίκος Πλάτων Παπαδόπουλος Πισατίδης
10172728_1501547720151012_6857939524270653288_n
…………………………………
ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ !!! 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  
Ε4 ( Ενεργοί Ελεύθεροι Ενωμένοι Έλληνες )
ΘΕΜΑ : «ΕΝΤΟΛΗ-ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ-ΑΙΤΗΜΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ»
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ !!!
ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ …. ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ ….. ΝΑ ΕΠΙΔΩΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ …..
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΤΗΝ Ε.ΣΥ. ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ !!!!
ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ Ε.ΣΥ. ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΠΙΜΕΛΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΕΘΗΜΕΝΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ !!!
ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΥΣΤΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ … ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΙ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ !!!!!
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ !!!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΦΟΥΝΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ !!
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΥΝΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ …..
ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΝΟΗΣΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ
[ Οπως το περιστατικο της Λαμιας που βγηκε σε καναλι ο ιδιος ο εφορος να πει ΨΕΥΔΩΣ οτι ταχα πηγε καποια αδεσποτη ΣΤΑΛΜΕΝΗ ΕΠΙΤΗΔΕΣ να καταθεσει αιτημα πληρωμης των τελων κυκλοφοριας απο τα …… λεφτα του Σωρρα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.ΣΥ. ΛΑΜΙΑΣ ]
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!
ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΑΝΙΟΥΣ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ !!!!!
ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ !!! ΦΟΥΝΤΩΣΤΕ ΤΟ !!!!!!!!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!!
ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ !!!!!!
……………………………………..

1928835_933224610095810_2098222101491083290_n
ΛΕΩΦΟΡΟΣ-ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ-ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ-ΕΛΛΗΝΩΝ-ΙΘΑΓΕΝΩΝ12122

http://alfeiospotamos.gr/?p=20048

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ που ΣΟΚάρει: Ο ΟΡΚΟΣ των ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ!! (βίντεο)



ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ
ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ
Δείτε το βίντεο…

 
 
http://fifo.blogy.gr/post/1655-apokalypsi-poy-sokarei-o-orkos-ton-sioniston!!-%28binteo%29

Επιστήμονες «βλέπουν» γιγάντια εξωγήινη υπερκατασκευή μπροστά από το άστρο KIC8462852


«Βλέπουν» γιγάντια εξωγήινη υπερκατασκευή μπροστά από το άστρο KIC8462852
Η μελέτη του άστρου KIC8462852, το οποίο ανακαλύφθηκε το 1890 και απέχει από τη Γη 1480 έτη φωτός, σε σχέση με την αλλόκοτη φωτεινότητα που παρουσιάζει, έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας μια νέα θεωρεία η οποία μπορεί να ανατρέψει τα πάντα.

Τρεις μήνες πριν όταν κυκλοφόρησαν οι πρώτες φήμες για μια γιγάντια υπερκατασκευή στο άστρο οι περισσότεροι θεώρησαν ότι οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο ήταν πολύ μικρές.
Την θεωρεία της εξωγήινης υπερκατασκευής πρώτος ανέφερε ο αστρονόμος Jason Wright από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια νεότερες όμως παρατηρήσεις έρχονται να ενισχύσουν την θεωρεία αυτή.

Όπως αναφέρει το New Scientist ένας ακόμη αστρονόμος ο Bradley Schaefer από το πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα θεωρεί πως κάτι περίεργο υπάρχει κοντά στο άστρο και αυτό σίγουρα δεν είναι κάποιο φυσικό φαινόμενο.

Το μυστήριο με το άστρο έγκειται στο γεγονός ότι όπως όλα τα άστρα παρουσιάζουν μεταβολές στη φωτεινότητά τους εξαιτίας διάφορων λόγων. Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι μεταβολές της φωτεινότητας του KIC8462852 είναι τόσο έντονες και απότομες που είναι αδύνατο αυτές νε εξηγηθούν με τα υπάρχοντα δεδομένα.

Από το 2009 μέχρι και το 2013 οι επιστήμονες παρατηρώντας το άστρο μέσω του τηλεσκοπίου Kepler παρατήρησαν μεταβολές στη φωτεινότητα οι οποίες πλησίαζαν και το 20% της κανονικής του λάμψης και οι αλλαγές αυτές δεν ακολουθούσαν κανένα συγκεκριμένο πρότυπο.
Όπως αναφέρει το New Scientist η αλλαγή αυτή στη φωτεινότητα μπορεί να προκληθεί μόνο από κάτι γιγάντιο σε διαστάσεις και το οποίο δεν μπορεί να είναι κάποιος άλλος πλανήτης καθώς δεν υπάρχει κάποια σταθερή ακολουθία αλλά αντίθετα πρέπει να είναι κάτι που αλλάζει σχήμα με την πάροδο του χρόνου μπλοκάροντας διαφορετικά επίπεδα φωτός προερχόμενα από το συγκεκριμένο άστρο.

Και όμως δεν είναι κομήτες
Αν και η γιγάντια υπερκατασκευή θα μπορούσε να είναι μια εξήγηση εντούτοις η πιθανότερη εξήγηση θα ήταν αυτή των κομητών ή μιας τεράστιας ομάδας από αυτούς.
Αλλά ο Shaefer λέει μη βιάζεστε.

«Η ιδέα ενός σμήνους από κομήτες προτάθηκε -και λογικά- ως μια από τις πιο πειστικές εξηγήσεις για την περίεργη συμπεριφορά της φωτεινότητας του άστρου αλλά δυστυχώς δεν είναι κάτι τέτοιο. Για να φτάσει στο σημείο να αποκλείσει τη θεωρία των κομητών ο Shaefer ανέτρεξε στα στοιχεία παρατήρησης του άστρου τα οποία φθάνουν μέχρι το 1890. Αναλύοντας έτσι 1200 μετρήσεις από το 1890 μέχρι το 1989 βρήκε η ότι η αλλόκοτη μεταβολή της φωτεινότητας του KIC8462852 βρίσκεται σε εξέλιξη τα 100 τουλάχιστον τελευταία χρόνια.

Όπως λέει ο ίδιος για να ερμηνευθεί η συμπεριφορά του άστρου με βάσει τις παρατηρήσεις των τελευταίων 100 ετών με βάση τη θεωρία με τους κομήτες θα απαιτούσε 648.000 κομήτες με διάμετρο τουλάχιστον 200 μέτρων ο καθένας να παίρνουν μπροστά από το άστρο για να προκαλέσουν τέτοιο αποτέλεσμα. Κάτι που βέβαια είναι αδύνατο.

Έτσι η μοναδική εξήγηση που απομένει είναι, και όπως αναφέρει ο Shaefer στην εργασία του ότι «πρόκειται γι κάποιο τεχνητό σώμα που κατασκευάζεται τουλάχιστον για 100 χρόνια και αυτό είναι που μεταβάλλει τη εκπεμπόμενη φωτεινότητα του άστρου».

Βέβαια όπως αναφέρθηκε το άστρο βρίσκεται σε απόσταση 1500 ετών φωτός από τη Γη, άρα αυτό σημαίνει ότι οι παρατηρήσεις αφορούν μια περίοδο από το 390 έως το 490 π.χ. σε γήινο χρόνο. Λογικά επομένως το έργο θα πρέπει να έχει τελειώσει τώρα ακόμη και αν οι εξωγήινοι κινούνται σε ρυθμούς ελληνικού δημοσίου.

http://www.paraxeno.com/34299/vlepoun-gigantia-exogiini-iperkataskevi-brosta-apo-to-astro-kic8462852/
http://www.aetos-apokalypsis.com/2016/01/vlepoun-gigantia-exogiini-iperkataskevi-brosta-apo-to-astro-kic8462852.html

"Δείτε γιατί δεν πρέπει να πληρώνετε τέλη κυκλοφορίας, διόδια και κανέναν άλλο φόρο για το αυτοκίνητο σας!

Δείτε πως το κράτος εισπράττει 1748 ευρώ τον χρόνο κατά μέσον όρο από κάθε αυτοκίνητο!"

Κάνουμε έναν αντικειμενικό υπολογισμό βασισμένο σε λογιστικούς αριθμούς για να τελειώνουμε με τους σύγχρονους τυράννους του έθνους μας που μας έχουν φυλακίσει μέσω της κλοπής του ιδρώτα μας με τους φόρους !

Κατά μέσον όρο στην Ελλάδα τα αυτοκίνητο κάνουν περίπου 20.000 χιλιόμετρα τον χρόνο


Με έναν οικονομικό υπολογισμό ανά 100 χιλιόμετρα = 8 λίτρα στα 20.000 χιλιόμετρα ξοδεύουμε 1600 λίτρα τον χρόνο
Αν υπολογίσουμε ότι σήμερα 1 λίτρο βενζίνης έχει περίπου στα 1,35 ευρώ τότε για τα 1600 λίτρα πληρώνουμε 2160 ευρώ
Ένα βαρέλι πετρελαίου έχει 159 λίτρα και κοστίζει σήμερα περίπου 30 $, έτσι τα 1000 λίτρα κοστίζουν 188 $ = 172 ευρώ !
Τα 1600 λίτρα πετρελαίου αναλογικά κοστίζουν στο κράτος 275 ευρώ, και ας υποθέσουμε ότι η επεξεργασία, το εμπορικό κέρδος των πρατηρίων και μεσαζόντων αυξάνει την παραπάνω τιμή κατά 50% δηλαδή και φτάνει στα περίπου 412 ευρώ το κόστος για τα 1600 λίτρα !
Ο καταναλωτής πληρώνει όπως είπαμε 2160 ευρώ τα 1600 λίτρα και προκύπτει μια σημαντική διαφορά
2160 – 412 = 1748 ευρώ που πάνε αυτά τα χρήματα ;
Και η απάντηση εδώ είναι μια και μοναδική ότι: Τα 1748 ευρώ κάθε χρόνο πάνε στην Τσέπη του ΚΡΑΤΟΣ καθώς είναι οι ΑΜΕΣΗ ΦΟΡΟΙ !


Και τώρα ερωτούμε τους απατεώνες του υπουργείου οικονομικών: Γιατί ζητάτε τέλη κυκλοφορίας διόδια από έναν αυτοκίνητο από το το οποίο εισπράττετε τον χρόνο ήδη  1748 ευρώ κατά μέσον όρο;;;




Πηγή:
epanellinismos.com
http://ellaniapili.blogspot.gr/2016/01/1748.html?spref=fb

Εσύ Ξέρεις γιατί «ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ» να περάσεις ΚΤΕΟ; Τι έχουν υπογράψει το ξέρεις;

ΚΤΕΟ
 
Όποιος δεν περάσει ΚΤΕΟ μέχρι το τέλος του χρόνου θα πληρώσει πρόστιμο 150 ευρώ που θα εισπραχθεί μέσω εφορίας. Αυτά τα χρήματα δεν θα περάσουν από τα δημόσια ταμεία, αλλά θα καταλήξουν σε τσέπες Γερμανών και Γάλλων που έχουν αγοράσει τα ελληνικά ΚΤΕΟ!!!
Για να περάσει ΚΤΕΟ ένα αυτοκίνητο πληρώνει 50 ευρώ στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ που έχουν περάσει πλέον στα χέρια Γερμανών και Γάλλων. Από τα 50 ευρώ το κράτος εισπράττει μόνο 1 ευρώ. Τα άλλα τα «τσεπώνουν» οι Γερμανοί και οι Γάλλοι. 

Στα δημόσια ΚΤΕΟ πληρώναμε 40 ευρώ το αυτοκίνητο με παράβολο στην εφορία και τα χρήματα τα εισέπραττε το κράτος. 

Επί Σαμαρά υπογράψαμε συμφωνία με τους τοκογλύφους να κλείσουν τα δημόσια ΚΤΕΛ (έχει μείνει ένα στον Χολαργό) και να μείνουν μόνο τα ιδιωτικά, τα οποία στη συνέχεια αγοράστηκαν από Γερμανούς κυρίως και Γάλλους. 

Οι ετήσιες εισπράξεις είναι τεράστιες και τα χρήματα των Ελλήνων ταξιδεύουν σε Γερμανία και Γαλλία. 

Οι τοκογλύφοι έχουν επιβάλλει ακόμα και τα αυτοκίνητα του Δημοσίου να περνούν ΚΤΕΟ από τα ιδιωτικά και όχι τα Δημόσια. 

Γι’ αυτή την τεράστια κομπίνα κανείς δεν έχει μιλήσει ακόμη. Ούτε αυτοί που την υπέγραψαν, ούτε αυτοί που την εφαρμόζουν, αλλά ούτε και εκείνοι που την καταψήφισαν.

Από τα δημόσια ΚΤΕΟ όλα τα χρήματα έφταναν στον κρατικό προϋπολογισμό και στον πολίτη στοίχιζε 10 ευρώ λιγότερο. Από τα ιδιωτικά το κράτος εισπράττει, βάση της συμφωνίας, μόνο 1 ευρώ και τα χρήματα τα καρπούνται τα ξένα funds. 

Μπορεί να εξηγήσει κανείς αρμόδιος γιατί υπογράψαμε τέτοια αθλιότητα;

πηγη

Το ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΜΗΝΥΜΑ του 100δραχμου για τον Μέγα Αλέξανδρο -και όχι μόνο…

Ένα μήνυμα γραμμένο σε “ιερογλυφικά ” για τις άγνωστες… δυνατότητες του εγκεφάλου μας.
 
Στο νόμισμα αυτό, οι Έλληνες μυημένοι μας έδωσαν ένα μήνυμα γραμμένο σε “ιερογλυφικά”.

Στη μια πλευρά του νομίσματος εμφανίζεται ο Αλέξανδρος με μια κορδέλα στα μαλλιά, σύμβολο του μυημένου στα Ελληνικά Μυστήρια και με τα κέρατα του Άμμωνος Διός που σημαίνουν την ισόρροπη ανάπτυξη των δύο λοβών του εγκεφάλου, πράγμα που συμβαίνει μόνον σε λίγους μυημένους και σε ακόμη λιγότερους προικι­σμένους από τη φύση.

γι’ αυτό και μετωπικές οργανώσεις των εχθρών του Ελληνισμού με καλυμμένα ερωτηματολόγια ή και ανοιχτά ακόμη τέστ, διαδίδουν πως κάνουν ελέγχους δεξιού και αριστερού ημισφαιρίου, για να εντοπίσουν τους προικισμένους Έλληνες και φυσικα να τους εξοντώσουν.. **

Στην άλλη πλευρά του νομίσματος, δίπλα στην ημερομηνία κατα­σκευής του, στο αριστερό μέρος, υπάρχει ένα ανθέμιο. Το λουλούδι αυτό θα το δούμε να το κρατά στο δεξί της χέρι στα ΤΡΙΑ της δάχτυλα η Φρασίκλεια, ένα άγαλμα που βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών και το οποίο είναι το μόνο του οποίου απαγορεύεται η φωτογράφηση, από τους Έλληνες, αφού κατά καιρούς το κινηματογραφούν ξένα τηλεοπτικά συνεργεία.

Το ανθέμιο αυτό σε άλλα αγάλματα το βλέπουμε τοποθετημένο στο υψηλότερο σημείο του μετώπου, που στα Ελληνικά στέμματα μοιάζει με ένα τρίγωνο.
Είναι το κωνάριο, το γνωστό ” τρίτο μάτ ι” , που ως συνήθως το βλέπουμε στην κορυφή του θύρσου του Διονύσου.

Τρίτο στοιχείο στο νόμισμα αυτό είναι ο λεγόμενος ” Ήλιος της Βεργίνας”.
Θα δούμε πως έχει 16 “ακτίνες” που αν τις προσέξουμε καλά θα κατανοήσουμε το κρυφό τους νόημα. Ο Μακρόβιος λέει πως η ψυχή όταν κινείται εγκαταλείπει το σφαιρικό τέλειο σχήμα της και αποκτά τη μορφή ενός κομήτη. Το κέντρο του ήλιου αυτού παρατηρούμε πως υπάρχει ένα λουλούδι με 10 πέταλα.

Έχουμε λοιπόν τα εξής στοιχεία: Δύο λοβούς, ένα ανθέμιο με πέ­ντε πέταλα, 16 ψυχές, έναν πυρήνα με 10 φύλλα και ένα φωτοστέφανο με τη μορφή κορδέλας.
Η “ιερογλυφική” φράση είναι η εξής: “Ο μυη­μένος άνθρωπος, ο οποίος ξεπέρασε τον εαυτό του, ο ήρωας (που ο Νίτσε ονομάζει Υπεράνθρωπο) με ανεπτυγμένους τους δύο λοβούς και ενεργοποιημένο το κωνάριο, απελευθερώνει την ψυχή του από τον υποσελήνιο κόσμο για να συναντήσει και να ενωθεί με την αιώνια ψυχή τον τέλειο αριθμό των Πυθαγορείων”.

Από το βιβλίο του Δημητρίου Κύθρα «Κανείς δεν τολμά να τα γράψει»
Εκδόσεις ΔΗΛΙΟΣ
ΑΦΟΡΜΗ ΣΤΑΘΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΠΑΛΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΑΝΕΒΑΣΕΙ Η ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΙΣΟΜΕΡΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΟΒΩΝ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΑΣ
Δ ο υ λ- Κ α ρ ν έ ι ν ( Δ ί κ ε ρ ο ς Β α σ ι λ ι ά ς ) ..κατά το κοράνι ο Μέγας Αλέξανδρος.
Στο Κοράνιο, στην Σούρα ελ- Κεχφ και στους στίχους 83 έως και 98 αναφέρει τον Μέγα Αλέξανδρο ως Δουλ- Καρνέιν ( Δ ί κ ε ρ ο Βασιλιά ) . Μάλιστα σ ύ μ φ ω ν α με το ιερό Κοράνιο ο Αλλάχ ήταν αυτός που έδωσε στον Μέγα Αλέξανδρο τη δύναμη να κάνει όλα όσα έκανε πάνω στη γη (στ.84).

Ήταν ένας από τους χιλιάδες προφήτες του Αλλάχ. Παραθέτουμε αυτούσια ορισμένα μόνο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το ιερό μας Βιβλίο
στ. 83. (Ω! Μουχάμεντ!) Σε ρωτάνε και αναφορικά με τον Δουλ Καρνέιν (Μέγα Αλέξανδρο). Να πεις: θα σας διηγηθώ κάτι από την ιστορία του
στ. 84. Είχαμε στήσει τη δύναμή του πάνω στη γη και του δώσαμε τον τρόπο και τα μέσα για κάθε σκοπό

στ. 95. Είπε ο Δουλ-Καρνέιν (Μέγας Αλέξανδρος): Η δύναμη που έχει εγκαταστήσει σε εμένα ο Αλλάχ είναι καλύτερη από τη δική σας αμοιβή.
στ. 98. Είπε (ο Μέγας Αλέξανδρος): Αυτό είναι έργο της ευσπλαχνίας του Αλλάχ.
ΙΣΚΑΝΤΕΡ , ΣΙΚΑΝΤΕΡ , ΔΟΥΛ-ΚΑΡΝΕΙΝ ( τραγούδι υμνος απο τους Ελληνες, Αρτεμη και τον Ευθυμη με μουσικη Σπανουδάκη)http://www.facebook.com/video/video.php?v=128674780539563
ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΑΣ…

 

Το κρανίο αποτελείται από δυο ζώνες:

Τα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου. Η αριστέρή ζώνη που θεωρείται η έδρα της προσωπικότητας και το κέντρο των εντολών μέσω της θέλησης εκεί που συσσωρεύονται οι πληροφορίες, οι προσλήψεις, οι λογικές αντιδράσεις και μια περιοχή υποφλοιώδης που περιέχει τους κύριους αδένες, την επίφυση, υπόφυση, θάλαμο, υποθάλαμο και τα πιο σύνθετα συστήματα όπως τα λεμφατικό, παραγκεφαλίδα, ραχιονωτιαίο.

Η δεξιά ζώνη είναι αυτή που δίνει στον άνθρωπο την πραγματική του διάσταση και τους νόμους των σχέσεων χρόνου και χώρου. Αυτή είναι η έδρα της αναπνοής, της έμπνευσης, της διαίσθησης του έξω λογικού λειτουργεί αυτόματα. Αυτό το τμήμα είναι σα ναρκωμένο από έλλειψη άσκησης.

Ο σημερινός άνθρωπος βασίζεται κατά κανόνα στη λογική. Σχεδόν δεν έχει διαισθήσεις και βέβαια η ενόραση είναι μια σπάνια κατάσταση.
Αν ο άνθρωπος είχε αναπτύξει τη δεύτερη ζώνη, θα είχε φωτισμένη συνείδηση και θα συνελάμβανε καταστάσεις έξω από τη λογική.

ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο DAVID ICKE !! ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΕΧΕΙ ΤΡΟΜΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΞΗΓΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !! ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ !!
http://

** ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΜΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΙΜΙΣΦΑΙΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΜΕΝΕΙ ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ… ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΝΣΤΙΚΤΟ.

ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1985 ( ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΙNDIGO ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 2000 ΓΕΝΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΦΥΣΙΚΕΣ ”ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΕΣ” ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΛΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΙΝΑ..

Ο αριστερός εγκέφαλος και τη φύση της πραγματικότητας άπο τον David Icke.


http://www.davidicke.com/headlines/38458-the-left-brain-and-the-nature-of-reality–er-um-er-um-er–duh
ΕΔΩ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΜΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ.. ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ , ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΥΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΑΤΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΣΑΣ ΟΜΑΚΟΕΙΑ, ΤΕΤΟΙΑ ΓΝΩΣΗ???

by Νίκη Π on Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010 στις 1:47 π.μ.

ΕΡΕΥΝΩ !!!ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ !!! (What the Bleep Do We Know?)

" Το «πείραμα» της Νορβηγίας - Η μετάλλαξη φύλου στα παιδιά που βρίσκεται σε εξέλιξη (!) και η ισοπέδωση των ηθικών αξιών"

Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της εβδομαδιαίας θρησκευτικής εφημερίδας «Ορθόδοξη Αλήθεια» (που κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη) για την απόλυτη ισοπέδωση των ηθικών και οικογενειακών αξιών στην «προηγμένη», πλούσια και «προοδευτική» Νορβηγία.

Στο κείμενο που υπογράφει ο δάσκαλος στο 32ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας και συγγραφέας Κωνσταντίνος Αθ. Οικονόμου γίνεται εκτενής αναφορά στο «περιβόητο σύστημα Barnevarn»,

το δήθεν υποδειγματικό πλέγμα προστασίας παιδιών που, όπως γράφει, προβλέπει την καταστροφή της οικογενειακής φωλιάς και την κλοπή των απογόνων, αλλά και στην πλήρη υποβάθμιση της εκπαίδευσης, στην παιδεραστία που δεν θεωρείται έγκλημα και σε ένα τερατώδες πείραμα μετάλλαξης του φύλου των παιδιών που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Σε αυτή την "προοδευτική" χώρα του Βορρά υπάρχει ένα κρατικό πρόγραμμα ποσόστωσης για την απομάκρυνση των παιδιών από τους γονείς τους με αστήριχτες προφάσεις. Δημοσιεύονται συχνά διαγράμματα με τον αριθμό των "κατασχεμένων" παιδιών ανά περιοχή. Ανάλογα έγγραφα είναι διαθέσιμα και στη Σουηδία. Μια έκθεση αναφέρει ότι στη Σουηδία "κατασχέθηκαν" 300.000 παιδιά! Κάθε ανάδοχη οικογένεια εισπράττει 10.000 κορόνες Νορβηγίας (1.100 ευρώ) τον μήνα για κάθε θετό παιδί και κάθε υπάλληλος της Barnevarn λαμβάνει μπόνους γι' αυτή τη... δουλειά, δηλαδή για την καταστροφή της οικογενειακής φωλιάς και την κλοπή των απογόνων».

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ιρίνα, που κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του γιου της από συγγενείς του πρώην συζύγου της στην αστυνομία και... τιμωρήθηκε, καθώς και τα δύο παιδιά της δόθηκαν σε ανάδοχη οικογένεια. 

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, στη Νορβηγία ο ανάδοχος γονιός μπορεί να επιλέξει το παιδί της αρεσκείας του, όπως στα σκλαβοπάζαρα. 

«Το παιδί απομακρύνεται από τους βιολογικούς γονείς του κατόπιν παραγγελίας!» 

Σε άλλο σημείο του άρθρου αναφέρεται ότι στη Νορβηγία, όπως και σε άλλες «προηγμένες» χώρες (π.χ. Ολλανδία), η παιδεραστία δεν θεωρείται έγκλημα

«Εφημερίδες της χώρας έγραψαν ότι κορίτσι 8 ετών καταδικάστηκε σε καταβολή των δικαστικών εξόδων και αποζημίωση στον βιαστή της για την παραμονή του στη φυλακή! Στη Νορβηγία, όλα είναι ανάποδα».

Ως προς την υποβάθμιση της εκπαίδευσης επισημαίνεται ότι οι μαθητές δημοτικού στη Νορβηγία δεν διδάσκονται μαθήματα Λογοτεχνίας, Ιστορίας, Φυσικής, Χημείας, παρά μόνο μια μορφή Μελέτης Περιβάλλοντος, όπου μαθαίνουν τον κόσμο σε γενικές γραμμές. 

«Ξέρουν απλώς ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος υπήρξε. Ολα τα άλλα, σύμφωνα με την κρατούσα άποψη, είναι κακοποίηση της ψυχής του παιδιού. Επιπλέον, η Νορβηγία έχει αναγνωρίσει και νομιμοποιήσει τουλάχιστον 30 είδη μη παραδοσιακού γάμου, ενώ οι έννοιες "άνδρας" και "γυναίκα" θεωρούνται παρωχημένες».

Στο άρθρο αναφέρεται επίσης ότι γνωστά παραμύθια, όπως η «Σταχτοπούτα» και «Οι ιστορίες των αδελφών Γκριμ», έχουν απομακρυνθεί από τα νηπιαγωγεία. 

«Αντ' αυτών προσφέρονται άλλα βιβλία με τίτλους όπως "Βασιλιάς και βασιλιάς" ή "Ομοφυλόφιλα παιδιά". Εκεί, για παράδειγμα, υπάρχει ο πρίγκιπας που ερωτεύεται τον βασιλιά ή πρίγκιπα και η δεσποινίς - πριγκίπισσα που ονειρεύεται να παντρευτεί τη βασίλισσα. Τα παιδιά υποτίθεται ότι έχουν το δικαίωμα στη σεξουαλική προτίμηση από μηδέν ετών και μπορούν να επιλέξουν από μια ποικιλία σεξ και φύλων. Επίσης, ένα παιδί μπορεί από τα 7 του χρόνια να αλλάξει φύλο χωρίς τη συναίνεση των γονέων του. Εναντίον των γονέων και των παιδιών λειτουργεί ένα καλά οργανωμένο παγκόσμιο εγκληματικό δίκτυο. Πίσω από τη μάσκα της λεγόμενης "δικαιοσύνης ανηλίκων", που παρουσιάζεται με το πρόσχημα της δήθεν σωτηρίας των παιδιών από βίαιους ή αλκοολικούς γονείς, διενεργείται ένα παγκόσμιο τερατώδες πείραμα μετάλλαξης του φύλου των παιδιών».





Πηγή:
greece-report.blogspot.gr
http://ellaniapili.blogspot.gr/2016/01/blog-post_119.html

Η Πικραλίδα ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

999999 
Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι’αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι’αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Πικραλίδα χόρτο: πιο αποτελεσματική από τη χημειοθεραπεία
Ίσως να θυμάστε πως η γιαγιά σας,έφτιαχνε ένα σιρόπι με πικραλίδα, αλλά αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι ρίζα της πικραλίδας βοηθά τους ανθρώπους που έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο.
Οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι η ρίζα του φυτού είναι πιο αποτελεσματική από τη χημειοθεραπεία, γιατί τα φάρμακα καταστρέφουν όλα τα κύτταρα, ενώ η ρίζα της πικραλίδα σκοτώνει μόνο τα καρκινικά κύτταρα.
 
dandelion-root-more-effective-than-chemotherapy-1-1728x800_c
Μια ομάδα ερευνητών του Τμήματος Χημείας και Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο του Windsor, Καναδάς, πραγματοποίησε την αρχική έρευνα και με τα αποτελέσματα πυροδότησε μια νέα ελπίδα για όλους εκείνους που πάσχουν από καρκίνο. Ρίζα της πικραλίδας έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική στην θανάτωση των καρκινικών κυττάρων, χωρίς να καταστρέφουν τυχόν υγιή κύτταρα.
Ρίζα της πικραλίδα σε τσάι κάνει τα προσβεβλημένα κύτταρα να αποσυντίθενται μέσα σε 48 ώρες, και όπως διαπιστώθηκε από τους ερευνητές. Οι ερευνητές πιστεύουν επίσης ότι η συνεχής θεραπεία με αυτή της ρίζας μπορεί να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα
Ο John Κάρλο, 72, διαγνώστηκε με καρκίνο και είχε υποστεί κάποιες επιθετικές χημειοθεραπείες. πριν τρία χρόνια είχε κυκλοφορήσει από το νοσοκομείο για να περάσει τις τελευταίες ημέρες του με την οικογένειά του.
Οι γιατροί παλέψαν για να βρουν μια αποτελεσματική λύση για τον ίδιο, αλλά δεν ειχαν πολλές επιλογές,του συμβούλεψαν να πίνει ρίζα πικραλίδας σε τσάι, καθώς ήταν η τελευταία λύση στην πάλη του ενάντια στην ασθένεια. Εντός τεσσάρων μηνών βίωσε τη διαγραφή του καρκίνου, που σημαίνει ότι ξεκίνησε συρρικνώνεται, και τελικά εξαφανίστηκε.


Πηγές : www.fashionmg-style.com
www.healthyfoodhouse.com/dandelion-root-more-effective-than-chemotherapy/
http://olastifora.gr/archives/21786

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΗΣΕΩΣ

 

Ερευνώντας κανείς την ζωήν και τα κατορθώματα του ήρωος Θησέως, μπορεί να εξάγει πολλά χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία κρύπτονται κωδικοποιημένα μέσα στον περιπετειώδη βίον του, όπως άλλωστε και στους βίους όλων των Ελλήνων ημιθέων και ηρώων. Σταχυολογώντας θα αναφέρω μερικά από τα πλέον εμφανή εξ αυτών, όπως εγώ τουλάχιστον τα έχω αξιολογήσει:

1) Ο νεαρός Θησεύς, προκειμένου να αναχωρήσει διά την Αθήνα προς συνάντησιν του πατρός του Αιγέως, πρέπει να φορέσει τα σανδάλια και το ξίφος, τα οποία έχει τοποθετήσει ο πατέρας του κάτω από μεγάλο και δυσκολομετακίνητον βράχον. Τα σανδάλια έχω την γνώμην ότι είναι οι στέρεες βάσεις του χαρακτήρος του ανθρώπου, οι οποίες τον κρατούν χωρίς πληγές και καθυστερήσεις στον δρόμον της ζωής του. Με το ξίφος θεωρώ ότι κωδικοποιείται η υψηλή και «κοφτερή» διανοητική και γνωστική του κατάστασις, η οποία τον προστατεύει σαν αποτελεσματικόν όπλον από κάθε εξωτερικήν επιβολήν. Τις δύο αυτές αρετές διά να τις αποκτήσει κανείς, θα πρέπει να κοπιάσει πολύ, όπως με πολύν κόπον μετεκίνησεν ο Θησεύς τον βράχον, ο οποίος τις έκρυπτε, προκειμένου να τις αποκτήσει.

2) Η απόφασις του δρομολογίου, το οποίον θα ακολουθήσει ο ήρως στο ταξίδι του προς την Αθήνα, αντιστοιχεί άμεσα προς την επιλογήν του δρόμου, την οποίαν έκανε και ο ημίθεος Ηρακλής. Ο Θησεύς διαλέγει τον φαινομενικά επικίνδυνον και αργόν χερσαίον δρόμον, από την εύκολον και γρήγορη θαλάσσιαν οδόν. Είναι όμως έτσι? Νομίζω πως όχι. Ο θαλάσσιος δρόμος είναι μεν εύκολος, αλλά δεν δίδει στον άνθρωπον – μαχητήν την ευκαιρίαν να αγωνισθεί διά να καταπολεμήσει τα ελαττώματά του, τα οποία ενσκήπτουν σε όλες τις φάσεις της ζωής του. Επί πλέον ο θαλάσσιος δρόμος έχει άμεσον σχέσιν με το υγρόν στοιχείον, βασίζεται δηλαδή εν πολλοίς στο θυμοειδές μέρος της ψυχής, του οποίου η υπερβολική χρήσις μπορεί να αποβεί καταστρεπτική διά την ολοκλήρωσιν του ανθρώπου. Αντιθέτως ο χερσαίος δρόμος είναι αργός, αλλά στέρεος, όπως ο δρόμος του λογικού μέρους της ψυχής. Εκτός τούτου, σε κάθε στάδιόν του, αναδεικνύει και ένα άγνωστον έως εκείνην την στιγμήν, ελάττωμα του ανθρώπου, το οποίον ο άνθρωπος – ήρωας καλείται να δαμάσει.

3) Με τους κακούργους ληστάς, τους οποίους συναντά στο δρόμον του ο Θησεύς, έχω την εντύπωσιν ότι κωδικοποιούνται όλα εκείνα τα ελαττώματα του ανθρώπου, τα οποία είναι καλά κρυμμένα μέσα του σε φυσιολογικές καταστάσεις της καθημερινότητάς του και τα οποία καραδοκούν τις κατάλληλες συνθήκες, διά να εμφανισθούν και να τον καταβάλουν. Έτσι στο πρόσωπον του Περιφήτη δύναται να αντιστοιχήσει κανείς τον άκρατον εγωϊσμόν, στο πρόσωπον του Σίνη ή Πιτυοκάμπτη ίσως να κρύβεται ο υπερβολικός θυμός και η ψυχική αστάθεια, τα οποία είναι δυνατόν κυριολεκτικά να τον διαμελίσουν ψυχικά, οδηγώντας τον ακόμη και σε πράξεις παραφροσύνης, όταν εκδηλωθούν ανεμπόδιστα, ενώ στο πρόσωπον του Σκείρωνος θα αντιστοιχούσα την αήθειαν της ειρωνείας και της μεγαλομανίας. Επίσης στο πρόσωπον του Προκρούστη είναι εύκολον να αναγνωρισθούν οι υπερβολές και οι ελλείψεις του ανθρώπινου χαρακτήρος, από τις οποίες ο άνθρωπος πάντα καταλήγει ψυχικά χωλός.

Ο κάθε ένας λοιπόν από εκείνους οι οποίοι θα έχουν την πρόθεσιν να σκύψουν ερευνητικά επάνω στην ιεράν των Ελλήνων παρακαταθήκην, δύναται να κάνει τους δικούς του συλλογισμούς και αποσυμβολισμούς, να διδαχθεί και να εξάγει σπουδαία συμπεράσματα από τον αστείρευτον θησαυρόν της Ελληνικής Μυθιστορίας.
19 – 1 – 2016
ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΡΟΣΟΣ
(ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ).



https://www.facebook.com/groups/175693742640930/permalink/441082302768738/

Μεθώνη Πιερίας... Οι Αρχαίοι Μακεδόνες στέλνουν αδιάβαστους τους γλωσσολόγους... «Τα ''Γράμματα από το Υπόγειο'' της Μεθώνης, μας έστειλαν αδιάβαστους.

Μα τα χίλια Αλεφ! Οι Αρχαίοι Μακεδόνες στέλνουν αδιάβαστους τους γλωσσολόγους... -
Τα νέα ευρήματα αλλάζουν την Ιστορία, τη φιλολογία, τη γλωσσολογία. Η ελληνική γλώσσα, όπως φαίνεται στα ενεπίγραφα αγγεία του ύστερου 8ου και του πρώιμου 7ου αιώνα π.Χ., όχι μόνον υπάρχει, αλλά εμφανίζεται με παγιωμένη γραμματική και συντακτική δομή»..Αυτά λέει στη Γιώτα Μυρτσιώτη της «Καθημερινής» ο καθηγητής ΑΠΘ Γιάννης Τζιφόπουλος, αναφερόμενος στις αρχαιολογικές ανασκαφές στη Μεθώνη της Πιερίας, με την ευκαιρία έκθεσης σχετικών ευρημάτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης -από 12 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014. Ο τίτλος της Εκθεσης «Γράμματα από το Υπόγειο. Γραφή στη Μεθώνη της Πιερίας»).

 
Το ότι η έκθεση άνοιξε ενώ διεξάγεται η ηρωική εκστρατεία της κυρίας Ρεπούση εναντίον των Αρχαίων Ελληνικών ας μη θεωρηθεί ως ..
υπονόμευση του έργου της.
Πρόκειται απλώς για μια σύμπτωση οφειλόμενη στις συμβατικές/τυπικές διαδικασίες των αρχαιολογικών ερευνών και της λειτουργίας των αρχαιολογικών μουσείων στην Ελλάδα: τα νέα ευρήματα πρέπει να εκτίθενται με κάποιον τρόπο ειδικότερης προβολής, για να πληροφορείται περί αυτών και το ευρύτερο κοινό, πέραν της αντίστοιχης επιστημονικής κοινότητας. 
Στο κοινό αυτό μπορεί να περιλαμβάνονται ακόμη και πρωθυπουργοί κατεχόμενοι από τη φαραωνική μεγαλομανία της ανέγερσης γιγαντιαίων μνημείων ιστορούντων ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι πρόγονος του κ. Γκρούεφσκι -όπως πιστοποιεί αυτό τούτο το όνομά του. 
Και το δικό του και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Διότι, όπως εξηγεί η, κατά την κ. Ρεπούση, «νεκρή γλώσσα», δηλαδή η αρχαία ελληνική, το «Αλέξανδρος» είναι σύνθετο από το ουσιαστικό «ανήρ» (ανδρός, ανδρί, άνδρα, οπόθεν και το «θνησιγενές», δηλαδή -με αυθαίρετη αντιμετάθεση του νοήματος- το γεννημένο από τη. νεκρή γλώσσα νεοελληνικό άνδρας) και το ρήμα «αλέξω» (αποκρούω, αμύνομαι, νικώ), που σημαίνει αυτός που (στο κοινωνικό και αξιολογικό πλαίσιο μιας «ηρωικής εποχής», όπου όντως ο πόλεμος είναι «πάντων πατήρ») αντιμετωπίζει και νικάει τους άνδρες.

Όμως για να καταλάβουμε καλύτερα τη σχέση του κ. Γκρούεφσκι με τα αρχαία και τόσο περίπλοκα ελληνικά, πρέπει να αντλήσουμε περισσότερες πληροφορίες από το ρεπορτάζ της κ. Μυρτσιώτη. 
Το θέμα τίθεται ως εξής: Στις ανασκαφές της Μεθώνης ήρθε στο φως «μια υπόσκαφη κατασκευή, λάκκος βάθους 11 περίπου μέτρων, πιθανότατα αποθηκευτικού χαρακτήρα. Κατασκευάστηκε για τις ανάγκες της (αρχαίας) αγοράς, αλλά λόγω στατικών προβλημάτων δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Επιχώθηκε βιαστικά λίγο μετά το 700 π.Χ. [.] αφήνοντας ανέπαφα επί 28 αιώνες στη Μεθώνη Πιερίας.[.]». πλείστα αρχαιολογικά αντικείμενα από μια περίοδο κατά την οποία άρχισε να χρησιμοποιείται η αλφαβητική γραφή στον ελλαδικό χώρο. «Από τα χιλιάδες θραύσματα ξεχωρίζουν 191 ενεπίγραφα αγγεία, τα περισσότερα από τα οποία χρονολογούνται στον ύστερο 8ο και τον πρώιμο 7ο αιώνα π.Χ.».
Ευβοϊκός σκύφος με εγχάρακτη επιγραφή: Είμαι (το ποτήρι/αγγείο;) του Ακεσάνδρου. (. όποιος μου το στερήσει . τα μά)τια του (ή τα χρήματά του) θα στερηθεί. Ευβοϊκό αλφάβητο και ιωνική διάλεκτος περίπου 720 π.Χ.

 
Τι είναι γραμμένο σ' αυτές τις επιγραφές με τα αρχαιότατα δείγματα της ελληνικής αλφαβήτου, η οποία 1.500 χρόνια αργότερα χρησίμευσε ως βάση για τη γραφή της σλαβικής γλώσσας, την οποία ομιλεί ο κ. Γκρούεφσκι; 
Πολλά και διάφορα, αλλά κυρίως υπογραφές. ιδιοκτησίας! Σε αντίθεση με πολλούς σύγχρονους Ελληνες, που αδιαφορούν αν διαπράττεται, υπό την προστασία ενός διεθνούς πνεύματος κλεπταποδοχής, ξεδιάντροπη κλοπή του ιστορικού και πολιτισμικού αποθέματος της Μακεδονίας, οι αρχαίοι πρόγονοί τους φαίνεται ότι δεν σήκωναν τέτοια αστεία. Και έτσι, σ' ένα αγγείο της Μεθώνης διαβάζουν οι επιγραφολόγοι στην παγιωμένη πλέον ελληνική γραφή: «Είμαι του Ακεσάνδρου. Οποιος μου το στερήσει, τα μάτια του ή τα χρήματά του θα στερηθεί». (Τέτοιου είδους «αποφθέγματα»/ δείγματα μιας μακραίωνης επιβίωσης και μιας πολιτισμικής συνέχειας απαντούν ακόμη στον λαϊκό βίο. Π.χ., στη Θάσο απαγγέλλεται το τετράστιχο: «Οποιος λυγαριά δεν πιάσει/ την αγάπη του θα χάσει,/ Κι όποιος δεν τη μυριστεί/ θα την αποχωριστεί»). Σε άλλο αγγείο γράφει επίσης: «Είμαι του Φιλίωνα».

Ο Ακέσανδρος, παρατηρεί η κ. Μυρτσιώτη, «φαίνεται πως μόνο τα χείλη του ήθελε να αγγίζουν (το αγγείο) στα συμπόσια της αρχαίας Μεθώνης. Μεγάλη η κοινωνιολογική, η ανθρωπολογική και η ιστορική διάσταση της περιπαικτικής εντολής του Ακέσανδρου για τα συμποσιακά γλέντια. Πιο πολύτιμο, ωστόσο, αναδεικνύεται το αρχαιότερο συμποτικό επίγραμμα σε ιαμβικό τρίμετρο που φέρει εγχάρακτα το αγγείο του, αποκαλύπτοντας μια από τις πρωιμότερες επιγραφές του ελλαδικού χώρου και τη μοναδική στον βορειοελλαδικό και τη Μακεδονία».

Ο γράφων, πάντως, θα προσθέσει και μια άλλη διάσταση της εντολής του Ακέσανδρου: την ετυμολογική! Όπως το Αλέξανδρος βγαίνει από το αλέξω και το άνδρας, έτσι και το όνομα Ακέσανδρος βγαίνει από το άκεσις*, ακέσιος (θεραπεία, θεραπευτικός -λόγου χάριν ο θεός Απόλλων προσονομαζόταν και Ακέσιος, γιατί θεράπευε τις ασθένειες) και το άνδρας. Το δε Φιλίων της άλλης επιγραφής προδήλως προέρχεται από τη λέξη φίλος, φιλία. Τι προκύπτει από αυτά; 
Απλούστατα, ότι ο σφετερισμός του Μεγαλέξανδρου και του Φιλίππου και του ονόματος της Μακεδονίας από τους συμπαθείς μας γείτονες οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η παράνοια του «Μακεδονισμού» και των εθνικιστικών του ληρημάτων δεν έχει τόσο ανάγκη ενός Αλεξάνδρου, αλλά ενός Ακεσάνδρου, που να την υποβάλει στη θεραπευτική αγωγή εκμάθησης της Ιστορίας. Αυτά δε, από ελληνικής πλευράς, με όλη τη φιλική διάθεση που εκπηγάζει από την ετυμολογική καταγωγή ενός αρχαίου Φιλίωνα.

* Από το ρήμα ακέομαι=θεραπεύω βγαίνει ο γνωστός και στη γλώσσα των νομικών ιατρικός όρος «ανήκεστος» (βλάβη), ήτοι αθεράπευτη, πιθανώς δε, κατά Μπαμπινιώτη, και η πανάκεια, η οποία, ατυχώς, δεν έχει ακόμη εφευρεθεί για να θεραπεύσει τον ασυγκράτητο φιλελληνισμό του Μαρκ Μαζάουερ, που τόσο θαύμασε και θαυμάζει ο εγχώριος προοδευτισμός. 
Νέο σύμπτωμα αυτού του φιλελληνισμού στον πρόλογο και στην πρώτη πρώτη παράγραφο του διαφημισμένου από μεγάλη αθηναϊκή εφημερίδα συγγράμματός του «ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΗΠΕΙΡΟΣ - Ο Ευρωπαϊκός Εικοστός Αιώνας», όπου διαβάζει κανείς: «Ορισμένα έθνη -όπως η Πρωσία-εξαλείφθηκαν από το χάρτη και τη μνήμη των ζωντανών ανθρώπων. Αλλα -όπως η Αυστρία και η Μακεδονία- έχουν ηλικία μικρότερη από τρεις γενιές».

Έθνος, λοιπόν, η Μακεδονία. Και μάλιστα με την έννοια του κράτους - έθνους, όπως προκύπτει από τα συμφραζόμενα. Περιττεύουν τα σχόλια. Είναι προφανές ότι, εν προκειμένω, περισσεύει η αίσθηση και η αυτάρκεια του «Αυτός Εφα».


ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΜΙΧ. ΔΩΣΣΑ / Αγγελιοφόρος της Κυριακής - See more at: http://master-lista.blogspot.gr/2015/02/blog-post_80.html#sthash.ErtqEP0l.pkINfpgs.dpuf
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2016/01/blog-post_208.html

ΣΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ!!!ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!!

papas-fragkiskos-sunagogi-tis-romis

Τη συναγωγή της Ρώμης επισκέπτεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο πάπας Φραγκίσκος. Η σημαντική αυτή κίνηση πραγματοποιείται 30 χρόνια μετά την πρώτη επίσκεψη ενός ποντίφικα, του Ιωάννη Παύλου του Β΄, στο εβραϊκό τέμενος της ιταλικής πρωτεύουσας.

«Είστε, σε ό,τι αφορά την πίστη, τα μεγαλύτερα αδέλφια μας» τόνισε ο Φραγκίσκος, απευθυνόμενος προς τους Εβραίους της Αιώνιας Πόλης. «Όλοι μας ανήκουμε σε μια και μόνον οικογένεια, την οικογένεια του Θεού, ο οποίος μας συνοδεύει και μας προστατεύει, ως λαό του».

Στην περιοχή γύρω από την συναγωγή της Ρώμης, πάνω από 800 καραμπινιέροι και αστυνομικοί εγγυώνται την ασφάλεια του ποντίφικα.

Στην σημερινή αυτή συνάντηση, είναι παρόντες και εκπρόσωποι πολλών εβραϊκών κοινοτήτων άλλων ευρωπαϊκών πόλεων και χωρών.
Πριν έξι χρόνια είχε επισκεφθεί το εβραϊκό τέμενος της Ρώμης, ο τότε πάπας Βενέδικτος, ο οποίος παραιτήθηκε των καθηκόντων του στις 28 Φεβρουαρίου του 2013.

Ο πρόεδρος των Εβραϊκών Κοινοτήτων της Ιταλίας, Ρέντσο Γκατένια, ζήτησε να γίνει μία περαιτέρω, κοινή προσπάθεια, ώστε να καταπολεμηθούν «προλήψεις και προσεγγίσεις οι οποίες προσβάλλουν όλους τους Εβραίους».

naftemporiki.gr
aktines.blogspot.gr

πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Δημογραφικό: Η Ελλάδα εξαφανίζεται από τον χάρτη!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ – ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ!

Προς ολοταχώς στον αφανισμό οδεύει το Έθνος μας, όπως μαρτυρούν τα επίσημα στοιχεία. Η Ελλάδα κατέχει την τρίτη χαμηλότερη θέση στον ευρωπαϊκό δείκτη γεννήσεων και τον υψηλότερο ρυθμό γήρανσης του πληθυσμού!

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχείων ληξιαρχικών πράξεων του 2015, πέθαναν 117.829 άνθρωποι και γεννήθηκαν μόλις 89.881 παιδιά! 

Στοιχεία της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας για την χώρα μας – με τον χαμηλότερο δείκτη γεννήσεων στην ΕΕ (9%) – εκτιμούν ότι το 2060 ο πληθυσμός της χώρας δεν θα ξεπερνά τα 8,6 εκατομμύρια και ότι οι τέσσερις στους δέκα πολίτες της χώρας θα είναι ηλικίας άνω των 60 ετών!!! 

Ήταν το 2013 όταν οι NewYorkTimes σε ένα συγκλονιστικό άρθρο ανέφεραν πως: «Οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις, αρκετοί άνθρωποι φεύγουν από την χώρα και ο πληθυσμός γερνάει τόσο γρήγορα, κάτι που
 σημαίνει πως σε μερικές δεκαετίες η Ελλάδα μπορεί να μην μπορεί να παράξει αρκετό πλούτο για να φροντίσει τους ανθρώπους της και μπορεί να πάψει να είναι ένα βιώσιμο έθνος – κράτος». 


Από τότε, δυστυχώς, τα πράγματα χειροτέρεψαν. 

Στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας στο οποίο έχει συμβάλλει… τα δέοντα η χρόνια απουσία δημογραφικής πολιτικής ήρθε ως φαίνεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα, η οικονομική κρίση, τα μνημόνια και η λυσσαλέα φορομπηχτική τακτική των κυβερνήσεων των τελευταίων έξι ετών. 

«Η μετανάστευση των νέων Ελλήνων στο εξωτερικό, μειώνει τον αριθμό των νέων ζευγαριών που ζουν εντός των συνόρων, με αποτέλεσμα η φυγή αυτή των χιλιάδων Ελλήνων να έχει ως επακόλουθο τη μείωση των οικογενειών και άρα την ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση του αριθμού των γεννήσεων. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, είναι πολύ επικίνδυνο και θα μπορούσε να αποτελέσει μέχρι και απειλή, ως προς την φυσική επιβίωση του Ελληνικού στοιχείου», διαβάζουμε από μελέτη με τίτλο: «Το ελληνικό δημογραφικό πρόβλημα» (ΤΕΙ Πειραιά/ Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας/2014». 

Τραγικά μερικά από τα συμπεράσματα της Μελέτης: 

Ο ρυθμός γεννήσεων στην Ελλάδα βρίσκεται στο 1,31, τη στιγμή που το ελάχιστο όριο το οποίο εξασφαλίζει την συνέχιση της εθνοτικής ομάδας είναι στο 2,1.

Μεγάλη αύξηση του ρυθμού θνησιμότητας των Ελλήνων, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης, που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των καρδιαγγειακών νοσημάτων, αλλά και άλλων ασθενειών που οφείλονται στην αύξηση του άγχους και της πίεσης.

Ραγδαία μείωση του προσδόκιμου ζωής για πρώτα φορά τα τελευταία χρόνια. 

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία για το ισοζύγιο θανάτων και γεννήσεων το 2015 (μέχρι 21 Δεκεμβρίου). 

Μέρα με την ημέρα, ολόκληρα χωριά εξαφανίζονται από τον χάρτη «συμπικνώνοντας» σταδιακά τον… γεωγραφικό χάρτη της Ελλάδας. 

Δείτε τις περιοχές της Ελλάδα με τις ΜΗΔΕΝ γεννήσεις το 2015 (ο αριθμός της παρένθεσης αναφέρεται στους θανάτους): 

Οινούσσες (6), Κάτω Νευροκόπι (137), Παρανέστι (112), Αστυπάλαια(7), Τήλο(3), Χάλκη(6), Ορεστιάδα (544), Σουφλί (189), Σκύρος (38), Ζαχάρω (154), Φαιστός (274), Σούλι (168), Δωδώνη (226), Ζαγόρι (314), Κόνιτσα (118), Νέστος (445), Παξοί (42), Ιθάκη (38), Ανάφη (2), Αμοργός (17), Άνδρος (100), Αντίπαρος (6), Θήρα (91), Κέα (18), Κίμωλος (10), Πάρος (111), Σέριφος (13), Σίκινος (5), Σίφνος (27), Φολέγανδρος (7), Ελαφόνησος (6), Ανατολική Μάνη (253), Φάρσαλα (275), Άγιος Ευστράτιος (7), Ψαρά (6), Αστυπάλαια (7), Κάρπαθος (64), Κάσος (9), Λειψοί (7), Νίσυρος (11), Πάτμος (27), Σύμη (24) 

Στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες όλο το 2015 γεννήθηκε μόνον ένα παιδί! Στη Λέσβο καταγράφηκαν 1196 θάνατοι έναντι 532 γεννήσεων. Και στη Γαύδο δεν κατεγράφη ούτε θάνατος, ούτε και γέννηση… 

Σε επίπεδο Ελληνικές Περιφέρειες, δύο περιοχές κάνουν την διαφορά με τον ρυθμό γεννήσεων να κινείται σε υψηλά επίπεδα. Η μία είναι η Κομοτηνή που το 2015 κατέγραψε 606 θανάτους, αλλά 526 γεννήσεις. Η άλλη είναι η Ξάνθη που βρίσκεται σε εξέλιξη ένα δημογραφικό θαύμα! Το 2015 πέθαναν 428 άνθρωποι και γεννήθηκαν 904 μωρά!!! 


Τίποτα δεν είναι τυχαίο… 

Θυμίζουμε τις δηλώσεις του πρώην Αρχηγού Εθνικής Άμυνας (υπηρεσιακός) και αρχηγού ΓΕΣ, Φράγκου Φραγκούλη: «Οι Τούρκοι προσπαθούν να αλλάξουν το statusquo της εδαφικής ακεραιότητας στη Θράκη, Επιδιώκουν να περάσουν πάνω από το 50% στη Ροδόπη, τόσο σε πληθυσμιακό όσο και σε εδαφικό επίπεδο, για να εγείρουν θέμα αυτονομίας» (Εφημερίδα Νέα Εγνατία/2014). 

Οι εντόπιοι πληθυσμοί μειώνονται επικίνδυνα. 

Στις εσχατιές της ορεινής Ελλάδας, στα νησιά, στην καρδιά της Περιφέρειας. 

Ερημώνουν χωριά και πόλεις. 

Εάν δεν κινητοποιηθεί η Ελληνική Κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης για ένα Εθνικό Σχέδιο Σωτηρίας ώστε να ανατραπεί η σημερινή δραματική κατάσταση, η κατάσταση προβλέπεται δυσοίωνη…

πηγή

http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2016/01/blog-post_22.html

Οι Επικυρίαρχοι -Το τέλος της παιδικής ηλικίας


Οι Επικυρίαρχοι -Το τέλος της παιδικής ηλικίας
Μόνο που και οι Επικυρίαρχοι έχουν φύλακα και στο τέλος δεν ξέρουμε
ποιος έχει παγιδέψει ποιόν και ποιος είναι ο Κυρίαρχος ή ο Επικυρίαρχος του.
Το μόνο σίγουρο είναι πως παίζονται Κοσμικά Παιχνίδια
και αυτός που κερδίζει, δεν είναι αυτός που υποτάσσεται στους κανόνες τους !
—————-

Οι Επικυρίαρχοι. Το τέλος της παιδικής ηλικίας. «Πενήντα χρόνια είναι αρκετά για ν αλλάξει ένας κόσμος και οι κάτοικοι του, τόσο που να είναι αγνώριστοι. Τα μόνα που χρειάζονται είναι μια καλή γνώση της κοινωνικής μηχανικής (προπαγάνδα), μια καθαρή εικόνα του σκοπού που επιδιώκεται – και δύναμη. Όλα αυτά τα είχαν οι Επικυρίαρχοι. Αν και ο σκοπός τους ήταν κρυφός, η γνώση τους ήταν ολοφάνερη το ίδιο και η δύναμη τους.»
Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον (του Sir Arthur Charles Clarke, το βιβλίο γράφτηκε το 1953), οι Αμερικάνοι και οι Σοβιετικοί ανταγωνίζονται ακόμα για την κυριαρχία του κόσμου και του διαστήματος δηλ. το ποιος θα στείλει το πρώτο διαστημόπλοιο εκεί ψηλά και όλα μοιάζουν τόσο ίδια, ανταγωνιστικά, ανόητα και καθημερινά, δηλ. ανθρώπινα. Μέχρι που δεκάδες τεράστια, γυαλιστερά, λαμπερα, διαστημόπλοια κάνουν την εμφάνιση τους πάνω από τις σημαντικότερες πόλεις της Γης και οι άνθρωποι δεν είναι πια μόνοι! Αναρίθμητες φορές μυθιστορήματα είχαν περιγράψει μια τέτοια μέρα, αλλά κανείς ποτέ δεν πίστεψε ότι θα συνέβαινε αυτό στ’ αλήθεια. Μέχρι που έγινε!

Την έκτη ημέρα (καθόλου τυχαία η 6η ημέρα) ο Καρέλλεν, ο Επόπτης, ανακοίνωσε την ύπαρξη του στη Γη, με μια ραδιοφωνική εκπομπή που κάλυψε κάθε ραδιοφωνική συχνότητα. Με την άψογη χρήση των τεχνικών της προπαγάνδας (κοινωνικής μηχανικής) κάνει τις δηλώσεις του. Ανακοινώνει στους αποσβολωμένους ανθρώπους πως οι σκοποί τους είναι ειρηνικοί και η όλη κατάσταση είναι μέρος ενός προγράμματος. Ο εξωγήινος πολιτισμός θα προμηθεύσει γνώσεις τον ανθρώπινο για να τον οδηγήσει σε μια νέα χρυσή εποχή.

Πάνω-κάτω είπε ότι οι τοπικές κυβερνήσεις θα εξακολουθούσαν να υπάρχουν και να διατηρούν τις εξουσίες τους, αλλά σε επίπεδο πλανητικό και διεθνών σχέσεων η πρωτοβουλία και η αυτοδιάθεση των ανθρώπων είχε τελειώσει. Η όποια ψευδαίσθηση ανθρώπινης ανεξαρτησίας έλαβε τέλος. Οι άνθρωποι το δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα; Με τον άκρατο εγωισμό για εξουσία και δύναμη που τους διακατέχει; Όχι φυσικά. Αλλά είναι ενδιαφέρον να διαβάσετε, όχι το τι έκαναν οι άνθρωποι, αλλά το πως το ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ο Επόπτης. Ω! Ναι, ο Sir Arthur Charles Clarke ΞΕΡΕΙ τι γράφει και ΞΕΡΕΙ τι αναφέρει, άλλωστε και ο ίδιος στην κάστα των Επικυρίαρχων ανήκε.

Ο Χρυσός Αιώνας;
Η ανθρωπότητα όντως μπαίνει σε μια νέα εποχή, χωρίς διαμάχες. Πολέμους, πείνα πόνο, μια εποχή τεχνολογίας κι ευημερίας. Όμως καμία ουτοπία δεν στάθηκε ποτέ ικανή να ικανοποιήσει του πάντες, τουλάχιστον όχι στον ανθρώπινο είδος. Καθώς βελτιώνονται οι εξωτερικές, υλικές συνθήκες ζωής οι άνθρωποι αυξάνουν τις απαιτήσεις τους και σύντομα δεν είναι ευχαριστημένοι με ανέσεις και αποκτήματα που κάποτε θα τους φαίνονταν ότι ξεπερνούσαν και τα πιο τρελά τους όνειρα. Κι όταν ο εξωτερικός κόσμος έχει δώσει όσα μπορεί να δώσει, μένει ακόμη και το ψάξιμο του νου οι επιθυμίες της καρδιάς.

Ενώ μένουν τα ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις τους, οι οποίες είναι να βοηθήσουν και να προστατεύσουν την ανθρωπότητα, Επιτηρώντας την, άλλα ερωτηματικά γεννιούνται, όσον αφορά το μικρό έλεγχο που δηλώνει ο Καρέλλεν ότι θα ασκεί επάνω τους αλλά και σε σχέση με την εξωτερική εμφάνιση των Επικυρίαρχων, την οποία οι ίδιοι λένε πως θ’ αποκαλύψουν όταν η ανθρωπότητα θα είναι έτοιμη. Τα μεγαλύτερα όμως ερωτήματα εγείρονται για τον ΥπερΝού τον οποίον υπηρετούν, οιφαινομενικοί ρυθμιστές του μέλλοντος των ανθρώπων και ο όποίος εμφανίζεται στο παιχνίδι, προς το τέλος του βιβλίου, ενω είναι φυσικά παρόν πριν καν το ξεκίνημα του.

Ένα Νέο Είδος Ανθρώπου γεννιέται.
Από κάποια στιγμή και μετά καθώς τα χρόνια κυλάνε και η ιστορία μας πάει και μετά τα 50 χρόνια της επιτήρησης, οι άνθρωποι, έχοντας αναπτύξει απίθανες τεχνικές όπως η τηλεκίνηση και η τηλεπάθεια, έχουν κάνει την ζωή τόσο εύκολη. Προσωπικές ιστορίες μπλέκονται με την μεγάλη συνωμοσία που όταν αποκαλυφθεί, θέτει ερωτήματα που συνοδεύουν το είδος μας από την απαρχή του χρόνου και αναδιατυπώνονται από κάθε γενιά με διαφορετική αγωνία, με διαφορετικό τρόπο.
Τότε η καταστροφή του γνωστού με το ξεκίνημα του νέου, όταν γίνεται με Κβαντικά Άλματα κι όχι γραμμικά, συνταράσσουν συθέμελα το όλον. Πλανητικά συστήματα και οι κάτοικοι τους εξαφανίζονται, σαν να μην υπήρξαν ποτέ, όταν η ύλη παίρνει την αρχική της μορφή και γίνεται

ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
Ο Clarke, πηγαίνει πολύ πέρα από το είδος που ονομάζεται -πολλές φορές χλευαστικά από τους ανόητους- *επιστημονική φαντασία. Εκείνο που ζωντανεύει άγρια το βιβλίο, είναι πως εδώ έχουμε να κάνουμε με το καλύτερο σενάριο και το πιο ποικίλο σύνολο ιδεών του συγγραφέα. Ειδικά στο δεύτερο μέρος, εκεί που έχουμε μια σειρά ιστοριών (σχεδόν) καθημερινών ανθρώπων, ο Clarke περνάει εκπληκτικά από το γενικό στο προσωπικό και στιγμές στιγμές ξεχνάμε το πραγματικό γεγονός, αυτό που σπρώχνει τους πάντες να συμπεριφέρονται λίγο διαφορετικά από το συνηθισμένο. Φτάνει σε λογοτεχνικά επίπεδα δυσθεώρητα, συνδέοντας το λεξιλόγιο της τεχνολογίας (που πάντα λάτρευε) με ένα ακόμα δυνατότερο, συναισθηματικό λεξιλόγιο.
Καθώς τα χρόνια περνάνε, η Γη που ξέραμε μετατρέπεται σε έναν άγνωστο κόσμο, παραδομένο σε μια εξέλιξη που τον νέκρωσε από κάθε Πνευματικότητα, Αισθητική και Δημιουργική Σκέψη και με Επικυρίαρχους κάποια όντα, που ενώ δεν είχαν ποτέ πραγματική εξουσία, στην ουσία με απλό τρόπο, κατάφεραν να του καθορίσουν την υλική ζωή, αλλά και την ίδια του την ύπαρξη. Όμως όπως οι άνθρωποι είναι τα πιόνια των Επικυρίαρχων και οι Επικυρίαρχοι είναι απλά πιόνια στο παιχνίδι του Επικυρίαρχου της Δημιουργίας … και αυτός άραγε ποιόν έχει Επικυρίαρχο; Ο Clarke μάζεψε τις εικόνες που τον συγκλόνισαν σε όλη την ενήλικη ζωή του (τα μεγάλα ζέπελιν πάνω από το Λονδίνο κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, τον αμερικανοσοβιετικό ανταγωνισμό για τον πρώτο άνθρωπο στο διάστημα, το φόβο της ατομικής βόμβας) και έφτιαξε ένα εξαίσια πολύπλοκο και αληθοφανές σε καταστάσεις και συναισθήματα έργο.

Οι λάτρεις της κλασικής Ε.Φ.
(Βέβαια δεν ξέρω πόσο λάτρεις είναι αν δεν έχουν διαβάσει ήδη τούτο το έργο) θα βρούνε εδώ το απόλυτα αντιπροσωπευτικό έργο της εποχής εκείνης που, με μπροστάρηδες τους Clarke και Asimov, το είδος έμπαινε σε μια φάση νεοτερισμών που το οδηγούσαν από την καθαρόαιμη περιπέτεια στη φιλοσοφία, την ποίηση και την όσο πιο αληθοφανή βάση για να στηθεί ένα έργο φαντασίας. Εδώ είναι που μπλέκει η φαντασία με την πραγματικότητα και τα όρια γίνονται δυσδιάκριτα αν υπάρχουν δηλ. όρια. Τα επιτεύγματα του Clarke στη λογοτεχνία Επιστημονικής Φαντασίας αλλά και γενικότερα στη σκέψη των ανθρώπων και κυρίως των οραματιστών, υπήρξε ανυπολόγιστη. Άνοιξε ορίζοντες απλά και μόνο περιγράφοντας κόσμους και τεχνολογίες, θέτοντας θεμελιώδη ηθικά ζητήματα και δίνοντας απαντήσεις υπό ένα νέο πρίσμα, εκείνο του Μέλλοντος, που είναι ΗΔΗ ΠΑΡΟΝ, και που το έβλεπε με γρήγορα βήματα να γίνεται παρόν, ενώ έχει ήδη γίνει παρελθόν. Ναι αυτή είναι Κβαντική προσέγγιση.
Το μυαλό του γέννησε θαύματα κι εφιάλτες και το πλέον αψεγάδιαστο δείγμα των παραπάνω βρίσκεται στις σελίδες των «Επικυρίαρχων». Μόνο που και οι Επικυρίαρχοι έχουν φύλακα και στο τέλος δεν ξέρουμε ποιος έχει παγιδέψει ποιόν και ποιος είναι ο Κυρίαρχος ή ο Επικυρίαρχος του. Το μόνο σίγουρο είναι πως παίζονται Κοσμικά Παιχνίδια και αυτός που κερδίζει, δεν είναι αυτός που υποτάσσεται στους κανόνες τους! Το τέλος δε του βιβλίου, απλά … Επιστημονικά Φανταστικό!

Αποσπάσματα από το βιβλίο του Sir Arthur Charles Clarke
«Οι Επικυρίαρχοι – Childhood’s End»
» Η επιχείρηση ήταν φυσικά από την άποψη των Επικυριάρχων πολύ μικρή, αλλά για την γη ήταν το πιο μεγάλο γεγονός που είχε συμβεί ποτέ. Χωρίς καμιά προειδοποίηση τα μεγάλα πλοία έφθασαν σαν χείμαρρος από τα άγνωστα βάθη του διαστήματος. Αναρίθμητες φορές μυθιστορήματα είχαν περιγράψει μια τέτοια μέρα, αλλά κανείς ποτέ δεν πίστεψε ότι θα συνέβαινε κάποτε στην πραγματικότητα. Τώρα είχε επιτέλους συμβεί. Οι σιωπηλές λαμπερές σιλουέτες που αιωρούνται πάνω από κάθε χώρα ήταν το σύμβολο μιας επιστήμης που ο Άνθρωπος δεν είχε ελπίδες να φτάσει για αιώνες. Για έξι μέρες έπλεαν ακίνητες πάνω από τις πόλεις του, χωρίς να δείχνουν ότι ήξεραν την ύπαρξή του. Δεν ήταν όμως ανάγκη να το δείξουν. Δεν ήταν δυνατόν να ήταν απόλυτα τυχαίο το γεγονός ότι είχαν σταματήσει επάνω ακριβώς από τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Μόσχα, την Ρώμη, το Καίηπ Τάουν, το Τόκιο, την Καμπέρα…

Πριν ακόμη περάσουν αυτές οι μέρες που πάγωσαν την καρδιά, αρκετοί άνθρωποι είχαν ανακαλύψει την αλήθεια. Αυτή δεν ήταν η πρώτη, δειλή επαφή μιας φυλής που δεν ήξερε τίποτε για τον Άνθρωπο. Μέσα σ’ αυτά τα σιωπηλά, ακίνητα πλοία, αυθεντίες της ψυχολογίας μελετούσαν τις αντιδράσεις της ανθρωπότητας. Όταν η καμπύλη της έντασης θα έφτανε στο αποκορύφωμά της, θα ενεργούσαν. Και την έκτη ημέρα, ο Καρέλλεν, ο επόπτης της γης, ανακοίνωσε την ύπαρξή του στη Γη με μια ραδιοφωνική εκπομπή που εκάλυψε κάθε ραδιοφωνική συχνότητα. Μίλησε αγγλικά τόσο τέλεια, ώστε η συζήτηση που προκάλεσε στις δύο πλευρές του Ατλαντικού κράτησε μια ολόκληρη γενιά. Το περιεχόμενο όμως του λόγου ήταν πιο συγκλονιστικό από τον τρόπο που εκφράσθηκε. Με οποιαδήποτε κριτήρια κι αν τον έκρινε κανείς, ήταν έργο υπέρτατης μεγαλοφυΐας, που έδειχνε πλήρη και απόλυτη κατοχή των ανθρωπίνων πραγμάτων.

Δεν υπήρχε αμφιβολία ότι η ευρυμάθεια και η δεξιοτεχνία του, οι δελεαστικές ενδείξεις μιας γνώσεως που ήταν ακόμη απρόσιτη, ήταν όλα προμελετημένα για να πείσουν την ανθρωπότητα ότι βρισκόταν εμπρός σε μια ακαταμάχητη πνευματική δύναμη. Όταν τελείωσε ο Καρέλλεν, τα κράτη της Γης κατάλαβαν ότι η αβέβαιη ανεξαρτησία τους είχε τελειώσει. Οι τοπικές, εσωτερικές κυβερνήσεις, θα διατηρούσαν τις εξουσίες τους, αλλά στο ευρύτερο πεδίο των διεθνών σχέσεων η πρωτοβουλία των τελικών αποφάσεων είχε ξεφύγει από τα ανθρώπινα χέρια. Οι αντιρρήσεις – οι διαμαρτυρίες – όλα ήταν μάταια.
Ήταν δύσκολο να περιμένει κανείς ότι όλα τα κράτη του κόσμου θα υποτάσσονταν χωρίς αντίσταση σε μια τέτοια μείωση των εξουσιών τους. Κι όμως η ενεργητική αντίσταση παρουσίαζε σοβαρές δυσχέρειες, γιατί η καταστροφή των σκαφών των Επικυριάρχων, στην περίπτωση που θα ήταν δυνατή, θα εξαφάνιζε και τις πόλεις που βρίσκονταν κάτω τους. Παρ’ όλα αυτά μια μεγάλη δύναμη έκανε την απόπειρα. Ίσως οι υπεύθυνοι είχαν την ελπίδα ότι θα «πετύχαιναν μ’ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια» γιατί ο στόχος του ατομικού βλήματός τους βρισκόταν πάνω από την πρωτεύουσα ενός γειτονικού αλλά όχι φιλικού κράτους.

Καθώς το είδωλο του μεγάλου πλοίου γέμιζε την οθόνη της τηλεοράσεως στο μυστικό δωμάτιο ελέγχου, ο μικρός όμιλος αξιωματικών και τεχνικών που παρακολουθούσε πρέπει να αισθάνθηκε πολλές δυνατές συγκινήσεις. Αν πετύχαιναν, ποιές θα ήταν οι ενέργειες των υπολοίπων πλοίων; θα μπορούσαν να καταστραφούν κι αυτά και ν’ αφήσουν έτσι την ανθρωπότητα ν’ ακολουθήσει ξανά τον δρόμο της μόνη; Ή ο Καρέλλεν θα έπαιρνε μια τρομερή εκδίκηση απ’ αυτούς που του επιτέθηκαν; Η οθόνη έμεινε απότομα κενή καθώς το βλήμα καταστράφηκε μόλις ήλθε σε επαφή. Αμέσως η προβολή συνεχίσθηκε από μια εναέρια μηχανή λήψεως που βρισκόταν πολλά μίλια μακριά. Στο κλάσμα του δευτερολέπτου που μεσολάβησε, η πύρινη σφαίρα θα έπρεπε να είχε κιόλας σχηματισθεί και να γέμιζε τον ουρανό με την ηλιακή φλόγα της.

Κι όμως δεν έγινε τίποτε απολύτως. Το μεγάλο πλοίο παρέμεινε ακίνητο, άθικτο, λουσμένο στο φως του ήλιου, εκεί στην άκρη του διαστήματος. Όχι μόνον, δεν μπόρεσε η βόμβα να το αγγίξει, αλλά ούτε κανείς μπόρεσε ποτέ να αντιληφθεί τι ακριβώς συνέβη στο βλήμα. Εκτός απ’ αυτό, ο Καρέλλεν δεν έκανε τίποτε εναντίον των υπευθύνων, ούτε καν έδειξε ότι κατάλαβε την επίθεση. Τους αγνόησε περιφρονητικά, και τους άφησε να αγωνιούν για μια εκδίκηση που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε. Ήταν μια συμπεριφορά πολύ περισσότερο αποτελεσματική και αποκαρδιωτική από κάθε άλλη πράξη αντιποίνων. Η υπεύθυνη κυβέρνηση κατέρρευσε τελείως μέσα σε λίγες εβδομάδες κι ύστερα από ένα ξέσπασμα αμοιβαίων κατηγοριών.

Παρουσιάστηκαν επίσης και μερικές περιπτώσεις παθητικής αντιστάσεως στην πολιτική των Επικυρίαρχων. Συνήθως ο Καρέλλεν τις αντιμετώπιζε με το ν’ αφήνει τους ενδιαφερόμενους να κάνουν ό,τι ήθελαν μέχρι να ανακαλύψουν οι ίδιοι ότι το μόνο που κατάφερναν ήταν να βλάπτουν τους εαυτούς των με την άρνησή τους για συνεργασία. Μόνο μια φορά έλαβε άμεσα μέτρα εναντίον μιας κυβερνήσεως που αντιδρούσε.
Για περισσότερα από εκατό χρόνια, η Δημοκρατία της Νοτίου Αφρικής ήταν το κέντρο κοινωνικών αναταραχών. Πολλοί καλοπροαίρετοι και από τις δύο πλευρές, προσπάθησαν να επιτύχουν μια προσέγγιση, αλλά μάταια – οι φόβοι και οι προκαταλήψεις ήταν πολύ βαθειά ριζωμένες για να επιτρέψουν την συνεργασία. Οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις διέφεραν μόνο ως προς τον βαθμό της αδιαλλαξίας τους. Η χώρα ήταν διαποτισμένη με το δηλητήριο του μίσους και τις συνέπειες ενός εμφυλίου πολέμου.

Όταν φάνηκε πια καθαρά ότι δεν μπορούσε να γίνει καμιά προσπάθεια να τελειώσουν οι διακρίσεις, ο Καρέλλεν έκανε μια προειδοποίηση. Απλώς προσδιόρισε μια ημέρα και ώρα – τίποτε άλλο. Επεκράτησε ανησυχία, όχι όμως φόβος ή πανικός γιατί κανείς δεν πίστευε ότι οι Επικυρίαρχοι θα έκαναν καμιά ενέργεια βίας ή καταστροφής που θα στρεφόταν χωρίς διάκριση εναντίον αθώων και ενόχων.
Και είχαν δίκιο. Το μόνο που συνέβη ήταν ότι μόλις ο ήλιος διέσχισε τον μεσημβρινό του Κέιπ Τάουν – έσβησε. Το μόνο που έμεινε ορατό ήταν ένα χλωμό, πορφυρό ίχνος που δεν έδινε ούτε φως ούτε ζέστη. Έξω στο διάστημα, το φως του ήλιου είχε πολωθεί κάπως από δύο διασταυρούμενα πεδία, ώστε να μη περνά καμιά ακτινοβολία. Η περιοχή που καλύπτονταν έτσι είχε διάμετρο πεντακόσια χιλιόμετρα και ήταν ένας τέλειος κύκλος. Η επίδειξη κράτησε τριάντα λεπτά. Ήταν αρκετά. Την επόμενη ημέρα η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής ανακοίνωσε ότι θα αποδίδονταν πάλι πλήρη πολιτικά δικαιώματα στη λευκή μειονότητα.

Εκτός από αυτά τα μεμονωμένα περιστατικά, η ανθρώπινη φυλή είχε δεχθεί τους Επικυρίαρχους σαν κάτι φυσικό. Σ’ ένα εκπληκτικά σύντομο χρονικό διάστημα, το αρχικό σοκ είχε περάσει και ο κόσμος συνέχισε την ζωή του ξανά. Η μεγαλύτερη αλλαγή που θα μπορούσε να παρατηρήσει ένας σύγχρονος Ριπ Βαν Γουίνκλ θα ήταν μια κρυφή αναμονή, καθώς η Ανθρωπότητα περίμενε να φανερωθούν οι Επικυρίαρχοι και να βγουν από τα γυαλιστερά πλοία τους.]
»Αυτή ήταν η μόνη φορά που ο Καρέλλεν θύμωσε: «μπορείτε να σκοτώνετε ο ένας τον άλλον αν το θέλετε» – έλεγε η διαταγή- «κι αυτό είναι υπόθεση δική σας. Αν όμως σκοτώσετε τα ζώα με τα οποία μοιράζεστε τον κόσμο αυτό, τότε θα δώσετε λόγο σε μένα.» Κανείς δεν ήξερε τι θα έκανε ο Καρέλλεν για να επιβάλει τη διαταγή του. Δεν χρειάστηκε να περιμένουν για πολύ. Η Πλάζα ντε Τόρος ήταν γεμάτη, όταν οι ταυρομάχοι και οι συνοδοί τους έκαναν την επίσημη είσοδό τους στην αρένα. Το πλήθος χαιρετούσε τους ευνοούμενους όπως είχε κάνει εκατοντάδες φορές. Κι όμως, εδώ και εκεί υπήρχαν πρόσωπα ανήσυχα στραμμένα στον ουρανό, στο ασημένιο σκάφος του Καρέλλεν που ήταν 50 χιλμ. πάνω από τη Μαδρίτη.

Οι πικαντόρες πήραν τις θέσεις τους και ο ταύρος μπήκε ρουθουνίζοντας στην αρένα. Τα τρομαγμένα άλογα βγήκαν στο φως, καθώς οι καβαλάρηδες τα κέντρισαν να συναντήσουν τον ταύρο. Η πρώτη λόγχη έλαμψε στον ήλιο -χώθηκε στο κρέας του ταύρου- και τότε την ίδια στιγμή, ακούστηκε ένας ήχος που δεν είχε ξανακουσθεί ποτέ πριν στη Γη. Ήταν ο ήχος που έκαναν δέκα χιλιάδες άτομα που ούρλιαζαν από τον πόνο της ίδιας πληγής με αυτήν που είχε ο ταύρος- δέκα χιλιάδες άτομα, που όταν συνήλθαν από το σοκ βρήκαν ότι δεν είχαν πάθει απολύτως τίποτα. Αυτό όμως ήταν το τέλος αυτής της ταυρομαχίας, αλλά και το τέλος όλων των ταυρομαχιών]
»Προς το τέλος όταν η ανθρωπότητα μετά από 80 χρόνια είναι ήδη πολύ ανεβασμένη υπό την επιτήρηση και την εποπτεία, των Επικυρίαρχων. Οι άνθρωποι της πραγματικότητας των Επικυρίαρχων αφημένοι -αν και κάποιοι απ’ αυτούς ενοχλημένοι- σ’ αυτό το κλίμα της απόλυτης μη-δράσης, έρχονται αντιμέτωποι με το τέλος της φύσης τους όπως την αντιλαμβάνονταν ως τότε. Κάποιοι απ’ αυτούς στρέφονται στην μεταφυσική για να βιώσουν μια διαφορετική διάσταση του πληκτικού τους κόσμου, κάποιοι λιγότεροι αναγνωρίζουν στο πρόσωπο των Επικυρίαρχων έναν αρχέτυπο φόβο που όμως δεν μπορούν να προσεγγίσουν με τη λογική, και κάποιοι λιγότεροι αντιστέκονται στην απόλυτη ησυχία αποφασίζοντας να αποτραβηχτούν μακριά από τον έλεγχο των εισβολέων. Κι ένας μέσα σε όλους αρνείται να παραδώσει το ζωογόνο μικρόβιο της ανθρώπινης περιέργειας και αποφασίζει να επισκεφθεί κρυφά τον πλανήτη των Επικυρίαρχων. Μέχρι να επιστρέψει, η «παιδική ηλικία» της ανθρωπότητας έχει ήδη φτάσει στο τέλος της.

»Χαιρόταν που γύριζε στην πατρίδα του, παρά τον κόπο που είχε κάνει για να ξεφύγει απ αυτήν. Μέσα σε αυτούς τους λίγους μήνες είχε ωριμάσει. Είχε δει τόσα πολλά, είχε ταξιδέψει τόσο μακριά και τώρα ήταν κουρασμένος και ήθελε τον δικό του γνωστό κόσμο. Καταλάβαινε τώρα γιατί οι Επικυρίαρχοι, είχαν αποκλείσει την Γη από τα άστρα. Η ανθρωπότητα είχε ακόμη να προοδεύσει πάρα πολύ πριν μπορέσει να παίξει κάποιο ρόλο στον πολιτισμό που μερικές εικόνες του είχε δει. Πιθανώς –κι αυτό αρνιόταν να το παραδεχτεί- η ανθρωπότητα να μη μπορούσε ποτέ να γίνει κάτι περισσότερο από ένα κατώτερο είδος, που το διατηρούσαν σε έναν απόμερο Ζωολογικό Κήπο (ο κήπος των μαϊμούδων της ουτοπίας) με τους Επικυρίαρχους σαν φύλακες.



Στο terrapapers.com αναφερθήκαμε μιλώντας για την Αληθινή Ιστορία της Ανθρωπότητας με μια περισσότερο ρεαλιστική προσέγγιση σχετικά με την προέλευση του ανθρωπίνου είδους, του Θηρίου. Οι πηγές των θρησκειών του ανθρώπου και η προέλευσης θρυλικών όντων όπως ο Δίας, ο Όσιρις, η Ίσις, ο Μινώταυρος και ένας αριθμός “μυθολογικών” προσώπων εξηγούνται επίσης και τοποθετούνται στον καμβά τη ιστορίας της Γής. Γιατί η ανθρωπότητα βρίσκεται σε κατάσταση ύπνωσης; Ποιοί και γιατί ελέγχουν τον γαλαξία;

Ένας Γαλαξιακός πόλεμος μαίνεται πάνω από τα κεφάλια μας. Η Γη και η Ανθρωπότητα είναι το έπαθλο. Άλλωστε δεν ονομάζουν τυχαίως την Γη, το μεγαλύτερο εστιατόριο του Γαλαξία !!! Οι Sheti (Ερπετοειδείς Επικυρίαρχοι) μας αποκαλούν “Μαϊμούδες της Ουτοπίας” μεταξύ τους. Τυχαίο; Καθόλου είναι απόλυτα σωστοί σε αυτό, όντως απευθύνονται σε Μαϊμούδες που ζουν μέσα σε μια Ουτοπική Ψευδαίσθηση, που μάλιστα την θεωρούν σαν την μοναδική αλήθεια. Αυτός ο κόσμος ψευδαίσθησης, είναι θανάσιμος για τις Μαϊμούδες της Ουτοπίας, γεγονός που δεν έχει λογική μεν ή δεν μας αρέσει, αλλά είναι η πραγματικότητα. Το κατεστημένο των Ερπετοειδών έχει σχεδιαστεί πολύ προσεκτικά ώστε να συγκαλύπτει την ανωτερότητά τους πίσω από ένα πέπλο πολιτιστικών αναφορών στη μουσική, την τέχνη, την ποίηση και τη λογοτεχνία και πνευματικών στην θρησκεία και την πολιτική.

Χρησιμοποιεί λέξεις-κωδικούς κάθε φορά που θέλει να κάνει αναφορά στην καταγωγή και στον πρωταρχικό ερμαφρόδιτο Αδάμ και τη δημιουργία της πρώτης γαλαζοαίματης ένωσης: για παράδειγμα κρίνα, όστρακα, φίδια, ερπετά, αστέρια, φως, αγγέλους, θεούς κλπ. Ξεσηκώνουν και χρησιμοποιούν τις καλύτερες από τις ιδέες που υπάρχουν στην σκέψη μας και είναι περήφανοι για αυτή τους τη δυνατότητα. Πολλές από τις ιδέες και τις αντιλήψεις για τις οποίες οι Ερπετοειδείς Επικυρίαρχοι καμαρώνουν είναι ότι μία Μαϊμού δεν μπορεί να κατορθώσει τίποτα απολύτως (σημαντικό ή μη ) σ’ αυτόν τον κόσμο και φροντίζουν -με απόλυτη επιτυχία, ώστε να μην κατορθώσει τίποτα.

Η ωμή αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω και είναι περισσότερο περίεργη από τη όποια φαντασία μας. Το δικαίωμα για τη δημοσιοποίηση της όποιας αλήθειας ανήκει πάντα στους νικητές και είναι γνωστό ό,τι η ιστορία γράφεται από τους νικητές και ράβεται στα μέτρα τους, ενώ μετά από λίγο καιρό ενδέχεται η Αλήθεια να γεννηθεί μέσα σου, άλλωστε Α-ΛΗΘΗ σημαίνει να ΞΑΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΣ. Εσύ (ΑΝ) προσέχεις ανά διαστήματα και παρατηρείς αν η αλήθεια έχει αλλάξει, αντιλαμβάνεσαι ό,τι ποτέ δεν αλλάζει. Μερικές φορές τυχαίνει να δεις αυτή την αλήθεια που διδάχθηκες να προβάλλεται στην τηλεόραση ή στην εφημερίδα και με κάποιο τρόπο επιβεβαιώνεσαι, ότι εσύ και πολλοί περισσότεροι έχετε την ίδια άποψη, ότι συμφωνείτε. Λοιπόν, αυτό δεν είναι πραγματικό, μονάχα η Συμφωνία σας το κάνει πραγματικό.

Πάρα πολλοί από εμάς ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ έχουμε αντιληφθεί, πόσα παράδοξα υπάρχουν, πόσες ασυμφωνίες σχετικά με την κοινωνική μας πραγματικότητα, γιατί απλά το ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ δεν μπορεί να κρυφτεί, είναι εκεί και περιμένει να το Παρατηρήσεις για να σου αποκαλύψει την Α-ΛΗΘΗ (αλήθεια) του. Μην ξεχνάμε πως ο άνθρωπος Βλέπει με τον Εγκέφαλο και όχι με τα μάτια του.Είναι σαν να υπάρχει ένα σύνολο αντι-ανθρωπίνων αξιών σχετικά με τα θέματα προσπαθούμε και ελπίζουμε να τα κάνουμε προς όφελός μας. Από την άλλη μεριά είναι οξύμωρο ότι ενώ υπάρχουν ανθρωπιστικές αξίες η εκμετάλλευση πάντα κυριαρχεί χωρίς να υπάρχει σύνεση. Όμως όλες αυτές οι πράξεις δεν γίνονται από ανθρώπινο χέρι ούτε κι έχουν κανένα ανθρώπινο κίνητρο και δεν είναι καν ανθρωποκεντρικές.

*Σκέψου την τροφή που προωθείται για να καταναλώνει ο άνθρωπος, μονάχα απ αυτό αντιλαμβάνεσαι πως κάτι είναι παράδοξο, παράλογο, αφύσικο …( όχι δεν είναι τροφή το χάμπουρκερ και η κόκα κόλα)

*Σκέψου αυτά τα εκατοντάδες ασήμαντα (πιο κάτω κι από ασήμαντα) που τον κρατούν απασχολημένο σε ένα 24ωρο ! (είναι απίστευτα ασήμαντη η πολιτική, το ποδόσφαιρο, η θρησκεία)

*Σκέψου πόσα φυσιολογικά και φυσικά χρειάζεται να παραβλέψει σαν να μην υπάρχουν για να μπορεί να επιβιώσει ! (όχι δεν είναι φυσιολογικό να είσαι ΔΟΥΛΟΣ και να ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ)

*Σκέψου με πόσους πιθανούς κι απίθανους τρόπους τον έχουν αποκόψει από την Διανοητική και Πνευματική του πρόοδο ! (όχι δεν είναι πνευματική πρόοδος ο Οσσο, ο Γκουρτζιέφ, ο χριστιανισμός και κανένας -ισμός)

*Σκέψου λίγο διαφορετικά … Απλά πράγματα !

* Προτείνω να διαβάσεις το βιβλίο σε βίπερ, θα το βρεις σε κάποιο παλαιοπωλείο, μαζί με την σκόνη και την μυρωδιά του χαρτιού, ίσως μπορέσεις μετα το τέλος του να αναρωτηθείς και να ΚΑΝΕΙΣ.

*Αν νομίζεις πως η «επιστημονική φαντασία» είναι μόνο φανταστική επιστήμη, είσαι πιο βλάκας απ’ ότι φαντάζομαι.

Αυτοί οι Εξωγήινοι είναι μια κάποια λύση: Ο Voyager 2 που στείλαμε στο διάστημα το 1977 με πληροφορίες για τον πολιτισμό μας, ελπίζοντας να τον βρουν οι Εξωγήινοι και να πετύχουμε τέλος πάντων, την πολυπόθητη επαφή, ξαφνικά, στις 22 Απριλίου 2010, άλλαξε το σήμα που μας έστελνε. Μήπως πρόκειται για τεχνικό λάθος του πομπού; Ο ειδικός στους Εξωγήινους Hartwig Hausdorf λέει: «Δείχνει σχεδόν σαν κάποιος να αναπρογραμμάτισε ή ίσως να αποπροσανατόλισε το μηχανισμό» Κάποιοι δεν θέλουν να μας γνωρίσουν, γιατί άραγε;



Ο Αρθουρ Κλαρκ γεννήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1917 στο Μάινχεντ του Σόμερσετ και πέθανε σε ηλικία 90 ετών στις 19 Μαρτίου του 2008 στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα. Από μικρή ηλικία εκδήλωσε ενδιαφέρον για την αστρονομία και την επιστημονική φαντασία. Στη διάρκεια του Β Παγκόσμιου Πολέμου υπηρέτησε στη Βασιλική Αεροπορία ως ειδικός στα ραντάρ και συμμετείχε στην ανάπτυξη του συστήματος προειδοποίησης που επέτρεψε στη RAF να κερδίσει τη Μάχη της Βρετανίας. Μετά τον πόλεμο πήρε πτυχίο Μαθηματικών και Φυσικής από το Kings College του Λονδίνου. Μετά τον πόλεμο υπήρξε επίσης διευθυντής της Βρετανικής Διαπλανητικής Εταιρείας και ήταν ο πρώτος στον κόσμο που πρότεινε την ιδέα χρήσης δορυφόρων σε γεωστατική τροχιά ως αναμεταδοτών στις τηλεπικοινωνίες.

Το 1954 ανέλαβε μια υποβρύχια εξερεύνηση και φωτογράφισε τον βυθό στους υφάλους της Αυστραλίας και τις ακτές της Κεϋλάνης, γεγονός που επηρέασε τη συγγραφική του καριέρα και τον ώθησε να δηλώσει πως η κατάδυση είναι η κοντινότερη εμπειρία στη διαστημική πτήση. Σχολίασε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου CBS τις πτήσεις στη Σελήνη των διαστημοπλοίων Απόλλων 11, 12 και 15, ενώ με τα βιβλία του υπήρξε προπαγανδιστής της εξερεύνησης του διαστήματος. Ήταν εταίρος σε πολλούς επιστημονικούς συλλόγους και πρόεδρος της Αγγλικής Διαπλανητικής Εταιρίας (British Interplanetary Society). Για τις επιστημονικές εργασίες του τιμήθηκε με διακρίσεις και βραβεία από αγγλικά και αμερικανικά επιστημονικά ιδρύματα. Τα πρώτα του σημαντικά διηγήματα, Loophole και Rescue Party, δημοσιεύτηκαν το 1946 στο περιοδικό Astounding Science Fiction.

To 1953 o Κλαρκ γνώρισε και παντρεύτηκε την 22χρονη τότε Μέριλιν Μέιφιλντ, η οποία είχε ήδη έναν γιο από τον πρώτο της γάμο. Χώρισαν σε διάστημα έξι μηνών, αν και το διαζύγιο δεν επισημοποιήθηκε μέχρι το 1961, πέντε χρόνια μετά τη μετανάστευσή του στη Σρι Λάνκα. Στις αρχές του 1998, λίγο πριν ο πρίγκιπας Κάρολος τον στέψει ιππότη στη διάρκεια επίσκεψής του στη Σρι Λάνκα, η βρετανική σκανδαλοθηρική εφημερίδα Sunday Mirror τον κατηγόρησε για παιδοφιλία. Ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα και αργότερα το ίδιο έτος κρίθηκε αθώος από τις Αρχές της Σρι Λάνκα. Η εφημερίδα απέσυρε τους ισχυρισμούς της και ο Αρθουρ Κλαρκ στέφθηκε ιππότης το 2000.

Ο Άρθουρ Κλαρκ υπήρξε από του πρωτοπόρους της σκληρής επιστημονικής φαντασίας και συνήθως συγκαταλέγεται στους τρεις σπουδαιότερους συγγραφείς του χώρου, μαζί με τον Ισαάκ Ασίμοφ και τον Ρόμπερτ Χαϊνλάιν. Έχει δηλώσει ότι ο ίδιος επηρεάστηκε περισσότερο από τη λογοτεχνία του Όλαφ Στάπλεντον, κεντρικό μοτίβο της οποίας είναι η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και η σχέση του με τον κόσμο. Στα έργα επιστημονικής φαντασίας του ίδιου του Κλαρκ βασική θεματολογία είναι η ενόραση για το κοντινό ή το απώτερο μέλλον, η διερεύνηση των όρων για ζωή στο διάστημα και η απελευθέρωση του Ανθρώπου, βάσει αυστηρών επιστημονικών δεδομένων, ενώ όχι σπάνια η πλοκή τους αντικατοπτρίζει το κοσμικό μυστήριο.

Η μεταφυσική του φλέβα, οι μυστικιστικές του ανησυχίες αλλά και η ενασχόλησή του με το παραφυσικό έγιναν αισθητά με τα μυθιστορήματα «Η πόλη και τ’ άστρα», «Οι Επικυρίαρχοι» και το γνωστότερο διήγημά του «Ο Φρουρός» (Sentinel, γραμμένο το 1948), το οποίο αποτέλεσε αρχικό υλικό για το σενάριο της κινηματογραφικής επιτυχίας 2001: Οδύσσεια του Διαστήματος, που σκηνοθετήθηκε από τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ το 1968. Το 2001, το οποίο θεωρείται μια από τις καλύτερες κινηματογραφικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας, έγινε ταυτόχρονα και μυθιστόρημα από τον Κλαρκ, ενώ η επιτυχία του οδήγησε τον συγγραφέα να γράψει τρεις συνέχειες, τα «2010: Οδύσσεια 2», «Οδύσσεια 2061» και «3001: Η Τελική Οδύσσεια», εκ των οποίων η πρώτη, προσαρμοσμένη στο ψυχροπολεμικό κλίμα της εποχής και με ένα εμφανές ειρηνιστικό μήνυμα, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1984 από τον Πίτερ Χάιαμς.

Κεντρική ιδέα της Οδύσσειας του Διαστήματος αλλά και των Επικυρίαρχων είναι η καταγωγή και εξέλιξη του Ανθρώπου, είτε με τη βοήθεια της τεχνολογίας είτε χωρίς, και η επαφή του με το υπερβατικό. Ωστόσο ο ίδιος ο Κλαρκ είχε δηλώσει σε συνέντευξη του πως ήταν άθεος, καθώς και πως δεν πίστευε σε παραφυσικά γεγονότα παρά μόνο ως φαινόμενα δυνάμενα να ερμηνευθούν επιστημονικώς.

Γνωστή επίσης είναι και η πολυβραβευμένη σειρά βιβλίων «Ράμα», που ξεκίνησε το 1972 με το μυθιστόρημα Ραντεβού με τον Ράμα, η οποία περιλαμβάνει συνολικά τέσσερα βιβλία. Η σειρά περιγράφει την πρώτη επαφή της Ανθρωπότητας με εξωγήινη τεχνολογία, σε ένα κοντινό μέλλον όπου η Γη έχει ενοποιηθεί πολιτικά σε ένα κλίμα κοινωνικής ελευθεριότητας. Παρόμοια, σχεδόν ουτοπικά σκηνικά, όπου προδιαγράφεται ο αποικισμός του Ηλιακού Συστήματος αλλά και η ειρήνευση και αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων μέσω του τεχνολογικού πολιτισμού, αποτελούν το υπόβαθρο και των μυθιστορημάτων «Αυτοκρατορία της Γης», «Παράξενες Θάλασσες», όπου το εξερευνητικό ενδιαφέρον στρέφεται προς τον βυθό των ωκεανών αντί για το διάστημα, «Οι πηγές του Παραδείσου», όπου μία μυθιστορηματική εκδοχή της ιστορίας της Σρι Λάνκα εμπλέκεται με την υποτιθέμενη μελλοντική κατασκευή του πρώτου διαστημικού ανελκυστήρα κ.α.

Στο βιβλίο του «The Songs of Distant Earth», που αποτέλεσε έμπνευση για το ομώνυμο μουσικό άλμπουμ του Μάικ Όλντφιλντ και ήταν ανάπτυξη παλαιότερου διηγήματος, ο Κλαρκ εξερευνά την ιδέα της διαστημικής αποστολής κλειστών οικοσυστημάτων για διαστρικά ταξίδια πολλών γενεών, με στόχο τον αποικισμό πλανητών που απέχουν πολύ από το Ηλιακό Σύστημα. Στο εν λόγω βιβλίο επιχείρησε να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη των χαρακτήρων και στο συναισθηματικό υπόβαθρο, ίσως ως απάντηση σε κατηγορίες κριτικών λογοτεχνίας που υποστήριζαν ότι τα έργα του εστίαζαν υπερβολικά στη μελλοντική τεχνολογία, ενώ οι χαρακτήρες τους ήταν ρηχοί και μονοδιάστατοι.

Ο Κλαρκ έγραψε και μη μυθοπλαστικά έργα, όπως η συλλογή δοκιμίων «Προέκταση στο μέλλον (Profiles of the Future: An inquiry into the limits of the possible)» σχετικά με πιθανές μελλοντικές τεχνολογίες και τις κοινωνικές επιπτώσεις τους, ενώ συμμετείχε και στην παραγωγή των εκλαϊκευμένων αγγλικών τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ «Τα μυστήρια του κόσμου (Mysterious World)» (1980), το οποίο αφορούσε άλυτα αινίγματα της φύσης και του απώτατου παρελθόντος του Ανθρώπου, και «Άγνωστες Δυνάμεις (World of Strange Powers)» (1985), που αφορούσε παραφυσικά φαινόμενα και επιστημονικές ερμηνείες τους.



http://terrapapers.com/?p=36030
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters